Ponedeljak, 08.04.2013.

17:08

Vlada i zvanično odbila predlog

Vlada na sednici odbila da prihvati predložene principe iz Brisela za sporazum s Prištinom. Ivan Mrkić i Veljko Odalović predali zaključak Vensanu Dežeru.

Izvor: B92

Vlada i zvanièno odbila predlog IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

371 Komentari

Sortiraj po:

Sneza

pre 11 godina

Jeste vec teska situacija, ali treba uloziti jos malo dodatnog napora da se resi ova situacija.... Ne moze ova nepravda tek tako da prodje...

sanjica

pre 11 godina

Pa zar su stvarno ocekivali da cemo prihvatiti trenutno ponudjeni sporazum? Mora sporazum da favorizuje malo i srpsku stranu, a ne samo albansku.

Mi smo srbija a ne vi!!!

pre 11 godina

Vlada je odbila šta????

Šta je to ponudjeno Srbiji u Briselu! Red bi bio da saopštite Srbiji šta je to njoj ponudjeno u Briselu, tj narodu Srbije da sopštite, jer narod Srbije je ono što čini ovu zemlju, a ne Vlada Srbije! Sramota javašluk, bezobrazluk, strahota! Neverovatno sam ljut!
Ovakvu vlast ne bi ni dušmanima najvećim poželeo! Strašno!

Djenka

pre 11 godina

Vlada je ucinila ono sto je jedino bilo moguce. Rekla je ne ovom sporazumu ali istovremeno nije zatvorila sva vrata jer mi i dalje zelimo nastavak dijaloga ali uz postovanje Srbije i njenih gradjana a ne ovakvim sporazumima koji nista ne pruzaju a zahtevaju mnogo.

GUSTER

pre 11 godina

Iskreno se nadam da ce nasa zelja biti prihvacena,i nadam,da ce do sastanka doci sto pre,jedino tako mozemo naci zajednicki jezik sa drugom stranom,jer ovako ne ide,i svi smo na gubitku,ako ovako ostane.

Simona

pre 11 godina

Svaka cast i Dacicu ali pre svega bih cestitala Vucicu kojem je odgovornost prebacena u poslednjoj rundi pregovora, kad je najteze bilo odluciti. Treba nastaviti ovim putem.

isidora

pre 11 godina

Neki tvrde da je Kosovo izgubljeno, ali da je to tako ne bi EU i Amerika vršile toliki pritisak da se potpiše ponuđeno rešenje. Kosovo može biti oduzeto od Srbije samo ako Srbija na to pristane. EU je odbila predlog Srbije da se razgovara o statusu. Treba ići u susret problemu, i pruzeti inicijativu u pregovorima, i prvi predlagati rešenja, i zbog toga je ovo je bio dobar potez srpskog državnog vrha.

uskok

pre 11 godina

Po ovim zutim ~kliktashima~ sve popade... Mada tako su prichali kada su izgubili na izborima, tako su prichali i kada su trebali da dodju na vlast.
Pa po njima sta god da se desi, ako njihovi mentori nisu u foteljama, propade Srbija (mozda su mislili na svoja radna mesta, a ne na normalan narod).
Bilo kako bilo, prenesite Djilasu da kliktanjem na netu NECETE dobiti izbore a jednostvano zbog toga sto ste vec bili na vlasti i upropastili sve sto ste mogli da upropastite.

klepac

pre 11 godina

Državni vrh Srbije bi trebao da pokuša da izdejstvuje još jednu rundu razgovora i da se pokuša da dođe do rešenja kojim će se zaštititi Srbi na Kosovu, a kojim se neće ugroziti pristupanje Srbije EU. Uskladiti ova dva nacionalna interesa nije ni malo lako. Ako se na kraju i tih razgovora ponudi srpskoj strani nešto slično kao na poslednjoj rundi razgovora, to ne treba prihvatiti.

đuvegija

pre 11 godina

Osnovno pitanje u ovim pregovorima je koliko su Amerikanci spremni da popuste, i ako oni odluče da ipak daju neke nadležnosti toj Zajednici Srpskih Opština, na Tačiju će ostati samo da se saglasi sa tim predlogom. Tači je tamo samo običan posmatrač, A Srbija ustvari pregovara sa EU i SAD.

Isidora NS

pre 11 godina

Državni vrh je potpuno u pravu kada kaže da se po pitanju Kosova ne može naći neko rešenje kojim će Srbija, a naročito Srbi na Kosovu i Metohiji biti oduševljeni, ali sam siguran da će ova vlast izvući maksimalno koliko je u ovom trenutku moguće.

Kreator68

pre 11 godina

Nadali smo se da dobijemo AHTISARI PLUS, oni nam ponudili AHTISARI, mi odbili...sutra ćemo dobiti AHTISARI MINUS i onda će nam politički vrh države saopštiti da smo pobedili...DE'JA' VU...

bezimena

pre 11 godina

...nesloga nas je i dovela dovde!!!!
(lako je pljuvati druge..., 8. april 2013 22:26)

Ma šta mi reče!?
Ne treba mnogo pameti za ČASNO PRIZNANJE poraza, ali treba hrabrosti, obraza i karaktera!
Što se "nesloge" tiče ne očekujete valjda da se razumni priklone ovima koji haluciniraju, nesvesni vremena i prostora u kojem žive, ili botovima koji obožavaju "svemogućeg"!?

Cujete Srbi cuvajte se sebe

pre 11 godina

Sam Bog zna koliko ste propatili u toku rata od Austro-Ugaro Švaba, koliko su vam jadnu zemlju oni opustošili, opljačkali i na muke udarili, koliko su vam najbolje braće i sestara, izmrcvarili i pobili, zato što su bili rodoljubi. A danas vas te iste Švabe, isti oni nekadašnji Austro-Ugari, preplavljuju proizvodima i ljudima, a vi ih dočekujete raširenih ruku. Hiljade i hiljade Nemaca, Bečlija, čak i Budimpeštanaca mirno dolazi da kod vas stiče bogatstvo, a vi im to dopuštate. Predstavnike iste one Nemačke, koja vam je bila nemilosrdan neprijatelj i koja će to ponovo biti jednog dana, slavi „cvet" vaše prestonice koji se diči da je savremen. I dok vaši nekadašnji dželati nailaze kod vas na najlepši doček, pravite sve moguće teškoće pripadnicima naroda koji su pokazali delotvorno prijateljstvo u vašoj nesreći.
Mali citat iz knjige 'Cujte Srbi cuvajte se sebe', Arcibal Rajs

Kenedi661

pre 11 godina

@(Zeljko, 8. april 2013 18:15)
A da nam neko ipak procita to sto pise u tom praznom papiru? Cisto da znam sta se to u moje ime odbija ili prihvata.

Ne može niko da pročita, ali je zato Vučić opisao šta se traži od Srbije. Da prepusti Srbe sa Kosova da se mirno integrišu u Tačijev sistem i da na taj način izgube sva prava koja trenutno (i bez ikakvog pregovaranja) defacto imaju. Takav plan je, evo, odbijen.

Razmisljam

pre 11 godina

Svako ima svoje misljenje, jedan deo naroda misli da je dobro sto nije potpisan sporazum, drugi opet misle da nije...u svakom slucaju niko od nas nije u pravu, mi ustvari i ne znamo sta se sve desava i koje bi posledice mogle da bude ako se potpise ili ako se ne potpise. Mozemo samo da nagadjamo, kao npr ja, mislim da je vlada donela dobru odluku, ali ko mene pita, uostalom, posto pojma nemam sta se sve na Kosovu desava, pa ni u Srbiji onda podrzavam odluku Vucica prvenstveno, za sada je jedini covek kojem je stalo do naroda. Ako se sa tom teorijom vodim, onda sam u pravu, jos kad bi svi razmisljali kao ja bilo bi dobro, ali nazalost SRBI se nikad nece sloziti. Imamo srecu sa Vladom, bar se oni slazu po svim pitanjima koja su nas mucila zadnjih 8 meseci.

Gervasius T.

pre 11 godina

Izigrali ste poverenje, sledi vam raspad i nestanak sa politicke scene.
(Bila jednom jedna SNS, 8. april 2013 23:45)

Čije poverenje? Onih koji su do sada prodavali zemlju sa sve narodom. Onih bez integriteta. Onih koji štite ilikvidnost samo svojih džepova. Ako su izigrali njihovo poverenje onda je narod imao pravo što je glasao onako kako je glasao.

Ljubomir

pre 11 godina

Procitajte dva intervjua koja je dacic dao Le Mondu i sada ovaj Algemaine Zeitung-u i videcete da je vlada "legla" na rudu, samo je trazila "predah". U oba ta intervjua Dacic iznosi svoje misljenje kako treba da tece proces priznanja Kosova kao nezavisne drzave od Srbije, uz trazenje odredjenih minimalnih garancija za preostale Srbe. Znaci nista imovina Srbije, nista ulaganja, nista drugo do trazenja garancija EU odn. zapada da nece Srbe odmah da istrebe. Tako da ce vlada dobiti garancije, kao sto su dobili i rezolucijom 1244, koja su kao sto smo svedoci sada u potpunosti ispostovane. Zato se jedan od Tacijevih likova izleteo sa izjavom da smiri svoje javno mnenje da je ovo samo "predah", sto je i istina. Uskoro nas ceka proglasenje pobede i otvaranje ambasade u Pristini.

Goran

pre 11 godina

Nadam se da će Srbija nešto naučiti od europskog puta kojeg je prošla Hrvatska. Naravno da se ovo s čim se suočava Srbija ne može 100% usporediti s nečim što je prošla Hrvatska, al ono što je zajedničko su ucjene i uvjeti koje postavlja EU, uz istovremeno neimanje ikakvih šansi za bilo amandman na predloženo. Mi smo se toliko naučili skidati gaće da ih više ne navlačimo. Što ćeš, valjda smo nepopravljivi mazohisti! Ovo je zasad dobar znak vaše vlade, samo se nadam da ne prodaju maglu. Kosovo je Srbija!! Pozdrav iz Slavonije.

Srbin

pre 11 godina

Može li neko da mi objasni šta mi uopšte odlučujemo u vezi Kosova? Kako mi štitimo taj srpski narod tamo? Čime? Mislim šta je naš adut? Jel išta zavisi od nas? Kosovo ili Eu? Odaberemo Kosovo! I? I? Šta? ....ništa.

NEGOTINAC

pre 11 godina

Draskovica poslusati on ima odlicno resenje za KiM prihvatiti Ahtisarijev plan ali samo njegov ne statusni deo i ne priznati kosovo nikada , to je resenje kojim ce svi biti zadovolljni.

miki

pre 11 godina

- "zašto ste nudili Srbima Z4 kad ste već znali da krećete u Oluju?"
- "zato jer smo znali da će ga odbiti kao i svaki puta ranije"

arnold

pre 11 godina

A sta je sa Srbima juzno od Mitrovice? Oni vise nikog ne interesuju? To sto oni moraju da se uklope u kosovske institucije vise nije bitno? Zao mi je Srba koji su ostali na Kosovu, ali nije mi zao onih koji su pobegli jer njih 90% ima mnogo vise para nego mi ovde i vecina je odmah dobila posao. Svako ko ima malo mozga zna da je svaki sledeci predlog samo gori, ali to burzoaziju na vlasti i one genijalne, uglavnom procesuirane privrednike, zaista ne zanima jer resenje problema i ne daj boze ulazak u EU znaci kraj njihovim kombinacijama i lagodnom zivotu. Ili su mozda Albanci, Amerikanci ili Turci krivi zbog korupcije, monopola, kradja i svega ostalog sto je ovde dozvoljeno clanovim apartije? Nekad sam verovao da je plus sto sam rodjen u Beogradu, Nisu ili Kragujevcu, a sada se osecam kao gradjanin drugog reda i jedino je dobro sto kada se Vojvodina otcepi imamo gde da bezimo u inostranstvo. Milos Obrenovic se okrece u grobu kada vidi kakvi slepci vec godinama vode Srbiju. I namojte samo da mi pominjete patriotizam i slicno. Sto veca galama oko toga vise se krade.

pavle

pre 11 godina

@A jel veruješ i u deda mraza, 8. april 2013 19:07

Evo ja da kažem: Verujem u deda Mraza ali ne ovog našeg na vlasti...

I jelte' molim vas, koji je to bio uslov? i je li uopšte bilo uslova ili je sve ovo jedan veliki spin ove vlade ne bi li ih proglasili za kosovske novomučenike.

Jedno samo znam: Kad god su se odbijali neki uslovi posle su lagano potpisivali sve gore i gore. da bi njima bilo sve bolje i bolje.

Djole

pre 11 godina

Podrzavam odluku vlade i treba da se nastave pregovori. Potpisivanjem ne bi nista dobili ali bi zato izgubili. Nastavljanjem pregovora verujem da mozemo izvuci povoljniju situaciju od trenutne. Budite ljudi i stavite ruku na srce pa recite sta to Aleksandar Vucic ne zeli dobro da ucini. Ako je vama lose to sto zeli da zastiti nas narod na KiM onda nemam reci za vas. Ova situacija nije ni malo tema u kojoj treba da se neka stranka ili politicar promovise a drugi da se kaljaju. Moje licno misljenje je da Aleksandar Vucic zeli izvuci maksimum za ovu drzavu. I ja to postujem i cenim. A i svaki normalan Srbin kao i gradjanin ove zemnje ce tako da misli. Manite se vise stranackog prepucavanja, sacekajte da se resi ova situacija pa ce biti mesta i za to.

Aleksandar

pre 11 godina

Za sve koji se ovome raduju - za koji mesec će ponestati para za penzije i plate u predimenzioniranom javnom sektoru. Onda ćemo morati da ih molimo za pozajmicu a oni će nam tutnuti još gori papir da potpišemo zato što ćemo tad biti još očajniji nego danas.

Ko ne uči iz istorije, ista mu se ponavlja. Prvi put kao farsa, drugi put kao tragedija.

Bw

pre 11 godina

A da ih nije na ovakvu odluku posavetovao patrijarh Irinej?Zasto neko nekad ne pita gradjane Srbije, nego kod nasa crkva i dalje vodi svoju politiku.Kao da smo u srednjem veku.

Bajro iz Bijeljine

pre 11 godina

Drugim rečima . Razgovori i dogovori nemaju alternativu. Odbijene su ucene prema Srbiji i odbijeno je faktičko otcepljenje KiM od Srbije.
Potez je na Amerima i EU d apočnu da popuštaju kako bi se došlo do dogovora.

Deki

pre 11 godina

Znaci ova Vlada je za samo nekoliko meseci uspela da svojim dilentatizmom upropasti sve ono sto je prethodna vlast godinama mukotrpno gradila kad je u pitanju proces EU integracija. Bravo Vucicu... Zao mi je samo sto jos uvek ima partijskih SNS-zombija koji spamuju komentare a ne razumeju da ovom odlukom Kosovo nece biti nista blize Srbiji, naprotiv, dok ulazak u EU postaje cista fantazija. Drugim recima - ni EU ni Kosovo. Sjajna odluka, zar ne?

Sir Giles

pre 11 godina

@BG

Većina ni ne zna da koristi računar.
Mi smo manjina, taoci zaostale, primitivne, promašene i ogorčene Srbije.
Možemo u EU ali samo kao iseljenici.
Svaki dan uzaludno pokušavam deci u školi da otvorim oči.
Njima je usađeno u glavu da se ne isplati razmišljati.
Naše su škole kondomske, obrazovanje obezvređeno, fakulteti se osnivaju kao ćevabdžinice, zašto bi iko uopšte čitao knjige?
Robujemo ne idejama, nego bulažnjenjima bahate lopovske elite.
Čemu se nadam?
Hej bre, pa mi smo kao ona priča o izgradnji beogradske kanalizacije, mi smo kao ona priča o papi koji se protivi izgradnji pruge u Italiji da ne dođu đavolske ideje međ' siroti narod, mi smo staroverci u Sibiru, mi, ne naša politička elita. Njihovi kamioni rade 25 sati dnevno u Kolubari.

lako je pljuvati druge...

pre 11 godina

Ajde sada kada ste svi tako pametni i kada već buljite svi u ove komentare i ekrane, umesto sto se svađate i prepirete oko ovako bitnih tema za državu, uzmite stavite prst na čelo i smislite po jednu ideju i predlog šta bi zaista trebalo da se uradi!!! Od 500 komentara, predloga, ideja će se naći valjda jedna dovoljno pametna da nas izvuče iz s….a!
Kako ste tako maloumni da se samo svađate, budite malo konstruktivni i kreativni, i skapirajte jednu stvar, nesloga nas je i dovela dovde!!!!

MIMA

pre 11 godina

SPS, SRS i JUL! Ucenici slede ucitelje. Ko je od Srba sa severa kosova zaradio na srpstvu, preselice se u Beograd, ko prezivljava prilagodice se situaciji, a Srbija ostaje u blatu. Ja se pitam kako niko nije video do sada da sa nama niko nece da zivi u zajednici.
Napominjem da imam dovoljno godina da znam sta se desavalo sa Kosovom i Albancima koji tamo zive i '70. godina i '80. godinama proslog veka.

Stevan

pre 11 godina

E super, sad mogu da odahnu patriJote. Ja se u ime Vlade Srbije, u ime prvog potpredsednika Vlade Vucica i u ime predsednika Nikolica izvinjavam svima koji su zbog problema oko Kosova, ovih dana, morali da napuste gledanje Velikog Brata i Farme. Eto, Kosovo nije izdato, mozete na miru da pratite ko ce s kim da legne, ko se s kim svadja, ko je dobar a ko nije u vasim omiljenim rijalitima. A sta ce biti sutra kad nam vrate vize i ponovo uvedu sankcije, sta vas briga. Izvinite sto vas i ja sada ometam, kuckajte tamo poruke podrske vasim favoritima... izvinite, izvinite... :))))

miljojko

pre 11 godina

e sad da vidimo ko ce da brani srpske interese na Kosovu? Ko ce da investira u srbiju? Ko ce da vraca dugove? Jedino sto se zna pouzdano to je da je Maja Nikolic oprala gace nekom tamo Slavku... I da se o tome pise. U sledecem zivotu rodicu se u Bugarskoj. Jaooooooj!

grobar-london

pre 11 godina

A sta da vam kazem... puno srece !!
Samo mi je zao mojih, kuci... al' valjda cu moci uvek da im pomognem, ako ne budu mogli sami..a jasno je da nece moci.. eeeeeeeeeh, zemljo moja najvoljenija, a najtuznija..
Pozdrav svima

A jel veruješ i u deda mraza broj 2

pre 11 godina

@(ja bre, 8. april 2013 17:52)

Ti zaista veruješ da bi ti se otvorila vrata boljeg života i tvojoj deci da su oni ovo sad potpisali ili čak da su otišli korak dalje i priznali Kosmet? Zaista misliš da je ovo poslednji uslov i da ne bi bilo novih uslova?
(A jel veruješ i u deda mraza, 8. april 2013 19:07)

Pa to isto neko moze i tebe da pita. Da li ti zaista verujes, posto oni odbise da potpisu, da je Kosovo sada `nase` kao i sever kosova ?!

Zoro

pre 11 godina

A sta su odbili i sta im je bilo ponudjeno? Zasto to niko ne objasni? Cudi me sto niko od njih nije do sada slogirao, ja znam da ja bih. Ovakav svakodnevni pritisak vise ne moze da se podnese. Podrzavam vladu u svemu, ako iskreno rade najbolje za nas narod.

grdnaJA

pre 11 godina

Do danas se stvarno nije znalo ko je veci zagovornik ulaska u EU; Dacic, Vucic ili Nikolic. Sada se tacno zna. Niko od njih. Ala nas vozaju! ...Navukose tamni vilajet na celu zemlju ne samo na kosovo.
Od sutra nam sledi nastavak; Za KiM zvona zvone!

zalosna sova

pre 11 godina

Izmedju istorije naših predaka i budućnosti naše dece izabrali smo ono prvo.
Baterije su istrošene, dovedeni smo na rub egzistencije ali ako sada ne učinimo nešto nećemo moći svoju decu da pogledamo u oči.

njegoslav

pre 11 godina

Ja mislim da današnji omladinci koji pišu poruke podrške nemaju pojma da je vlada u kojoj su bili i vučić i dačić već potpisala jednu kapitulaciju 1999. godine. Oni su tada bili mali pa se ne sećaju, zato im je sada lako da se busaju u mlađane grudi i da iz sigurnosti svoga doma beogradskog pišu političke parole.

ANDRIOD

pre 11 godina

Oslusnili ste narod i videli kako stvari stoje,pa ste tako i presudili.Ja sam uvek za varijantu da sami odlucujemo o svojoj sudbini nego da nam je drugi kroje,Smatram,a mozda i gresim,da je ova odluka u ovom trenutku najbolja za Srbiju.Odlucno smo rekli evropi ne i time pokazali da je u nama ostalo bar malo dostojanstva

siromasni i jadni gradjanini sa takvom vlascu

pre 11 godina

Ma odbise da potpisu i sedose u svoja luksuzna kola...i odose da veceraju raskosnu veceru, posle ce na neki lep put...:(((((((((((

Deda/Gago

pre 11 godina

EU je odahnula, ne mora vise da smislja uslove za prijem Srbije u
clanstvo, a bogami i ponestalo im je ideja. Steta sto i Seselj nije
tu pa da svi udarimo po guslama.

Pregovori o cemu?

pre 11 godina

Vlast ima mandat naroda da vodi drzavu, ali iskljucivo u granicama ustava, a ako im se ne svidja ustav, onda promena ustava u skupstini i referendum naroda. Sigurno da predlog Tacija i EU nece bitnije da se menja, pa ostaje izbor datum ili Kosovo. Ako rezim preferira datum, postenije bi bilo da odmah raspisu referendum i menjaju ustav, sve ostalo je gubljenje vremena i zamajavanje javnosti!!!

Romanija

pre 11 godina

Odluka je očekivana. Kada je Predsedništvo SNS donelo odluku da se predlog iz Brisela odbije , bilo je za očekivati da će i vlada doneti istu odluku.Teško je bilo prihvatiti rešenje koje ne garantuje osnovna prava Srba na teritoriji Kosova. Naravno dijalog treba nastaviti i tražiti pravednije rešenje.

Posmatrač

pre 11 godina

Ako sve ovo nije jedna velika isplanirana predstava, onda je veoma velika greška. Ukoliko nije režirani komad, onda je mnogo okolnih slučajnosti na jednom mesto, a to me iznenađuje.

klint istvud

pre 11 godina

Prava odluka, bravo za Vladu! Nastavak dijaloga je mnogo bolje rešenje, jer se samo tako može sagledati kompletna slika i naći rešenje prihvatljivo za obe strane.

vlada

pre 11 godina

@
(gordijanus, 8. april 2013 19:11)


Usmena ili pismena kao da je bitno (a odakle samo znate da nije bilo niakakve pisane ponude, nagadjate ili vam neko reko). Mnogo više smeta svakom normalnom gradjaninu što nije bilo nikakvog ni usmenog ni pismenog obaveštenja naroda o ponudi. Nama niko ništa nije rekao šta nam je ponudjeno u Briselu, samo su rekli da je to što je ponudjeno neprihvatljivo. To me tako podseća na slobu i radikale iz 90tih...

pozdravio vas Sloba

pre 11 godina

Hahahahahahahahahaha, pozdravio vas Sloba :-)))))))))))

Njemu su isto tako nudili ovo pa ono a njemu bilo malo pa je odbijao i na kraju ostasmo bez Kosova (samo vi to ne želite da priznate sami sebi), e sad ćemo ostati i bez ikakve zajednice srpskog življa na severu kosova. Mada ne brinem ja za njih, Albanci ih neće dirati, jer će kosovo sad biti u centru pažnje nekih batinara dok se tamo ne normalizuje država i ti batinari neće dozvoljavati nemire, jedino od gladi da ne pocrkaju i oni i Albanci na kosovu, jer neće dobijati srbijanske artikle po srbijanskim cenama nego po uvoznim cenama, i tu smo prokockali našu šansu da zadržimo bilo kakav uticaj na teritoriji u koju se toliko kunemo! alal vera za Vladu. Pokazali su da im je jedini interes ostanak na vlasti i socijalni mir ...

tejić

pre 11 godina

Sigurno je da drugog rešenja sem kompromisa nema, ali pravednog kompromisa, a da bi se došlo do pravednog kompromisa i albanska strana mora da popusti. Međutim, ovo što je ponuđeno nije ni blizu pravednog kompromisa. Ovo je jedna vrsta kapitulacije Srbije, i to ne treba potpisati ni po koju cenu.

Srdjan, N. Sad

pre 11 godina

Neopisivo loš, nepromišljen i uzaludan potez Vlade. Biće još pregovora. Tada će nam ponuditi još lošije uslove i mi ćemo prihvatiti. Kao i uvek u poslednjih 20 godina. Srbi na greškama ne uče. Eto još jednog povoda za proslavu novog poraza. Onako, ponosno i gordo.

cole

pre 11 godina

Osnovno pitanje u ovim pregovorima je koliko su Amerikanci spremni da popuste, i ako oni odluče da ipak daju neke nadležnosti toj Zajednici Srpskih Opština, na Tačiju će ostati samo da se saglasi sa tim predlogom. Tači je tamo samo običan posmatrač, A Srbija ustvari pregovara sa EU i SAD.

tamo_daleko

pre 11 godina

Najaci su komentari ovih sto SADA posle OVE odluke odlaze....kao cekali su rasplet:))))
Takvi nikad ne predju granicu.
Podrska Vladi.Ostanite jedinstveni.

valja

pre 11 godina

Nikolić i Vučić su, kao odgovorni i pošteni političari, jasno pokazivali da žele da razgovaraju o problemu Kosova, i da žele da se dođe do kompromisa. Srbija teži članstvu u EU, ali ne po svaku cenu, i ne po cenu priznanja nezavisnosti Kosova. Međutim, izgeda da su EU i USA upravo to namerili, i da će krajnji uslov za članstvo u EU biti priznanje nezavisnosti Kosova. Zbog toga je najbolje ići na referendum pa neka narod kaže da li je za EU ili Kosovo.

Carapan

pre 11 godina

Odluka jeste ocekivana jer tako misli vecina gradjana Srbije. Vlada je samo ispostovala volju vecine gradjana. Nasi predstavnici su to uradili jos 2. aprila a sada su samo jos jedanput ozvanicili. Ovo ne znaci prekid svih dijaloga. Oni moraju biti nastavljeni da li pod okriljem EU ili UN nije bitno. Mnogo je vaznije da se do sporazuma dodje ali ne do bilo kakvog sporazuma vec do sporazuma u kome ce biti obuhvaceni zahtevi obeju strana a ne samo jedne kao sto je to bilo 2. aprila.

kaća

pre 11 godina

Podržavam odluku vlade,pa ljudi treba zaštititi i naše napaćene Srbe na Kosovu,samo oni znaju kroz šta sve prolaze i šta su prolazili..

Danilo Ivanovic

pre 11 godina

Руски књижевник и нобеловац Александар Солжењицин изјавио је 8. априла 1999. да је НАТО агресијом на Србију згазио повељу УН и "читавом свету и следећем веку наметнуо древни закон - закон џунгле: онај ко је силан, у свему је у праву", упозоривши: "Пред очима човечанства уништава се прекрасна земља и цивилизоване владе томе аплаудирају".

Iz minuta u minut

pre 11 godina

Vlada zaseda u punom sastavu uz prisustvo novinara.Dacic kaze"Ko je ZA' Svi dizu ruke. Ajde da vidim da je neko digo PROTIV.Predstava za javnost. A onda Vucic kaze "Necu da verujem da ce ovo imati posledice" Nego sta da ce imati. Tebe ce da pitaju. A pitace te gradjani na jesen. Jedino ti ostaje da juris Sarica po belom svetu

Саша Митровић

pre 11 godina

Српски Покрет Обнове је показао и доказао да је државотворна странка. То треба да покажу и странке на власти. Понекад у животу мораш преузети одговорност. Знам да није лако, али доста је било глуматања патриотизма. Мора се наћи компромис са Албанцима и учинити све за добробит оне наше сиротиње и наших светиња тамо. Ово не значи да је признато Косово и Метохија, већ само да је прихваћена реалност...

Valjevac

pre 11 godina

E rodjaci...prvo nas vozate tri dana..govorite u rebusima..pravite nas na budale.A do juce ste pricali kako su u Berlinu pali na teme kad im je dosao potpredsednik koji je inace redovno na vezi sa Londonom i svako malo se popricava sa njima.A sad ovo....ma znate sta..Boris Tadic je za vas.. DIPLOMATA.

Mita

pre 11 godina

Puna podrska vladi u ovoj odluci. Ne zelim da ikada udjemo u tamnicu naroda EU.
(Podrska, 8. april 2013 19:23)

Jel si ti juče i danas,slušao Vučića(onaj koji donosi glavne odluke)?
Mislim,da nisi...

hvala na pažnji, to bi bilo to...

pre 11 godina

Hajde da malo pojasnimo stvari ovima što pocrkaše od sreće zbog rezultata teškog umnog rada našeg državnog vrha:
- Do sada nismo imali baš mnogo čemu dobrom da se nadamo.
- E, od danas i te kako imamo razloga da očekujemo loše.

Valjda ćete ovako uprošćeno uspeti da shvatite?

lalla

pre 11 godina

Imam utisak da se u svim izjavama nasih politicara oseca i panika (zasto bi se inace zahtevali hitni nastavci razgovora)? Verujem da i Taci ima isti problem. Bice nesto.

ćićavi

pre 11 godina

DS očigledno izbegava da jasno kaže da li je za prihvatanje ovakvog predloga, ili nije. Kao ne znaju kakav je predlog. Običan građanin Srbije može preko različitih sajtova da sazna i najsitnije detalje tog predloga, a DS se pravi da ne zna kakavo je rešenje ponudila Ketrin Ešton.

šasija

pre 11 godina

Srbija nikada ne treba da odustane od pregovora i od članstva u EU, ali ne može ni da pristane na neki ponižavajući predlog za rešenje problema Kosova. Srbija treba da pregovara i da pokuša da reši problem Kosova. Nema druge mogućnosti da se pomogne Srbima na Kosovu, nego pregovorima, ali ovo rešenje nije nikakav kompromis i zbog toga je stav Vučića da to ne prihvati potpuno ispravan.

klenga

pre 11 godina

stotinu puta sam predviđao,ne što sam vidovit,već zato što sam izuzetno dobro,i na svojoj koži,naučio i upoznao,skučenu misao i demagoški sistem sadašnjeg,a koji je opetovan,režima.Normalno da nisu mogli da se promene,oni su jednačina bez nepoznate,siguran tip za klađenje.Smeo sam ruku da dam da će biti ovako,a ovako je još dobro,šta više odlićno,samo ako ne zarate...a istorija i moje debelo loše iskustvo sa njima mi nikako ne daje za pravo,da budem miran...sa njima čovek mora biti jako oprezan i strašno mi je žao što se moje opomene jako teško probijaju...i kada se probiju u javnost,ljudi ih teško prihvataju..i,nažalost,pogreše...sa ovima nam se nikako dobro ne piše...

Isiroda ŠiD

pre 11 godina

Podržavam stav Vučića da ne treba potpisati ovakav predlog, ali da treba nastaviti razgovore, jer je potpuno jasno da će, ukoliko Srbija potpiše ovaj sporazum, poslednji zahtev pred prijem u EU biti da Srbije prizna nezavisnost Kosova, i to Srbija ne može da prihvati. Onda je bolje odmah ne pristati na ovaj ultimatum, i pokušati izdejstvovati otpočinjanje novih pregovora, ali ovoga puta pod okriljem UN.

miroslavw

pre 11 godina

Ljudi nemojte da ste pateticni, ovo odbijanje ne mora da znaci i prekid razgovora sa Pristinom!! Razgovor se mora nastaviti, trenutno stanje nikom ne prija, ali bitno je da nismo prihvatili da bude po njihovom sve reseno!! Mora kompromis da se izdejstvuje!!

Nik

pre 11 godina

@Vlada Milic
Majstore, naš čovek iz Kanade ti lepo napiše, šta je nelogično i šta je praktično i šta je pragmatično a šta je tačno, a ti odmah udario "lako je tebi tamo..." Kosovo NIJE Srbija već 14 godina. Srbija je bila agresor i propagirala komunizam u vreme kad je isti propadao po istočnoj Evropi. Srbija je IZGUBILA ratove 90-ih i posledica gubljenja ratova je uvek GUBLJENJE teritorija. Austrija se od onakvog carstva svela na trećinu bivše YU, samo Poljaci su posle II svetskog rata proterali 8 (osam) miliona Nemaca i uzeli deo Nemačke, slično su uradili Francuzi. Dakle, mi smo 90-tih išli mimo sveta i ostali bez naše "kolevke", na žalost. Ja ne mogu da sedim ovde u EU i da vama koji ste tu u Srbiji pišem, ma super, samo odbijajte, "Kosovo je srce Srbije", busajte se u prsa, neka vaša deca, sinovi, očevi ratuju i gladuju i žive kao psi još 50 godina, za nešto što je već izgubljeno i potpisano i pečatirano 1999. Ne mogu, nisam takav licemer. Sporazum treba prihvatiti, zatvoriti poglavlje Kosova i okrenuti se ekonomiji i razvoju, mladima, radnim navikama, izgradnji zemlje... jer inače će nam otvoriti Preševo, Sandžak, Vojvodinu, pa do pašaluka...

Karafingl

pre 11 godina

valjda najbolje resenje u ovom trenutku za Srbiju .....
(maybe, 8. april 2013 17:47)

Ne valjda, nego i jeste najbolje resenje u ovom trenutku

nikolina

pre 11 godina

Imam poverenje u državni vrh Srbije da će doći do rešenja kojim će se zaštititi Srbi na Kosovu, a kojim se neće ugroziti pristupanje Srbije EU. Uskladiti ova dva nacionalna interesa nije ni malo lako, ali treba pokušati izdejstvovati još jednu rundu razgovora, na kojoj bi se možda makar nešto prihvatilo od predloga Srbije.

tamara

pre 11 godina

Sigurno je da drugog rešenja sem kompromisa nema, ali pravednog kompromisa, a da bi se došlo do pravednog kompromisa i albanska strana mora da popusti. Međutim, ovo što je ponuđeno nije ni blizu pravednog kompromisa. Ovo je jedna vrsta kapitulacije Srbije, i to ne treba potpisati ni po koju cenu.

Demetra

pre 11 godina

Puna podrška vlade Republike Srbije koja je odbila ovaj sporazum koji Srbiji apsolutno ništa nije ponudila. Vlada Republike Srbije zaista radi za interes naroda i države. Državni vrh sada mora da se izbori da se pregovore nastave u UN. Drago mi je da će se stanje u našoj državi zaista promeniti na bolje. Zahvaljujući Aleksandru Vučiću sporazum nije potpisan.

LanciaBg

pre 11 godina

Verujem da će se ovo sve na kraju završiti dobro po nas,da će pregovori biti nastavljeni i da ćemo izboriti bolje uslove za naše ljude na severu Kosova.

A jel veruješ i u deda mraza

pre 11 godina

@(ja bre, 8. april 2013 17:52)

Ti zaista veruješ da bi ti se otvorila vrata boljeg života i tvojoj deci da su oni ovo sad potpisali ili čak da su otišli korak dalje i priznali Kosmet? Zaista misliš da je ovo poslednji uslov i da ne bi bilo novih uslova?

Zagor

pre 11 godina

Veliki broj ljudi nije razumelo o cemu se ovde radi. Pregovaracki tim Vucic i Dacic su pregovarali za autonomiju Srba unutar NEZAVISNE KOSOVSKE DRZAVE. Kosovo je drage ''patrijote'' vec izgubljeno sada ova dvojica,pokusavaju da ublaze ceo proces i nikako ne znaju kako da priznaju istinu narodu.

Amerikanac

pre 11 godina

Ovo je sve dogovoreno. Prvo ponuditi neprihvatljivu opciju znajuci da ce biti odbijena. Nisu se cak ni trudili da je daju napismeno da ne bi uludo trosili energiju. Zatim u sledecoj rundi ponuditi nesto prihvatljivije sto ce biti potpisano i prihvaceno kao neka pobeda (sto i jeste u poredjenju sa inicijalnom "ponudom"). Ovako ce svi da sacuvaju obraz na neki nacin.

gordijanus

pre 11 godina

dobro je da su odbili sporazum koji eu nije cak nasla za shodno ni da im napise na papiru, nego usmeno saopstili...pazi bogati, od toliko birokrata tamo sa debelim platurinama, niko nije nasao za shodno ni da iskuca pola stranice teksta. daleko da sam glasac vucica i dacica, ali takva ponuda je bila vise nego nepristojna, i jos misliti od srane jedne englesske ledi!

biberce

pre 11 godina

Podrzavam ovakvu odluku nemam sta da zamerim jer pregovori su vodjeni pod velikim pritiskom,treba nastaviti dijalog u nadi da ovakvih sramnih ponuda nece vise biti.

Juka90

pre 11 godina

Vlada i Predsednistvo koji se suvereno ponasaju na Evropskom polit-podijumu ce da usrece ovu zemlju. Mnogo im je vec poslo za rukom, a mnogo toga tek dolazi i na vidiku je. Stisnimo im palceve.

hulk

pre 11 godina

kazu predlozi ce se pogorsati vremenom a onda traze kupiti vreme i traze novu rundu? pa ljudi da li vi zelite losiji predlog ili zaista nemate blage veze na cemu ste ili o cemu se ovde radi?

Jogurt

pre 11 godina

Gledam Vucica a iza njega Knezevica i postade mi jasno zasto je donesena ova uzasna odluka.Pa Knezevic insistirao da se odbije jer sada moze da gruva aflatoksin u mleko do neslucenih granica.

konobar

pre 11 godina

"Pitanje br.1: Jeste li vi dobili nesto da potpisete ili ne?

Pitanje br.2: Jeste li vi razumeli sve o cemu je tamo bilo reci?
(zluradi, 8. april 2013 19:03)
# Link komentara"

Nisam siguran, Toma je izjavio da je mislio da su u pitanju pregovori oko pristupa EU, čak je u jednom momentu rekao da je dogovor skoro sklopljen.

Posle se desilo nešto, nemam pojma šta, valjda su ga poslali kući da ih ne sramoti.

A i ova dvojca, ne verujem da su baš sve razumeli, ali znaju da neće potpisati papir, koji inače nisu ni dobili i koji ni ne postoji.

Luda kuća xD

Mirka 65

pre 11 godina

Tu smo gde smo! Na vecnom pocetku kao sa DS-om sigurno nismo. Potrebno je verovati u SNS-ovu strategiju. Poverenje i podrsku oni sada trebaju od nas sviju.

Sretenka76

pre 11 godina

Da su Vucic i Nikolic prihvatili ponudjeno to bi se obilo narodu o glavu. Njima ne bi! Zato oni i nisu prihvatili da potpisu nista. To je mudra i drzavnicka odluka. U ovom trenutku moramo se drzati zajedno. Nece biti lako, al nece biti ni tesko.

Zvonko

pre 11 godina

Skoro nista nije objasnjeno u javnosti u vezi te ponude. Koliko sam uspeo da povezem, radi se otprilike o zahtevu da srpska strana sprovede mirnu integraciju severnog Kosova u kosovski sistem, da bi se nastavio proces prema integraciji u EU. Ako je to odbijeno, sta ce se sada desiti? Zaustavljanje procesa integracije sasvim verovatno. Da li i jos nesto? Da li nasilna integracija severa postaje realna opcija, i sta bi Srbija u tom slucaju radila?

klincov

pre 11 godina

Po tzv. nezvaničnim izvorima iz EU, se vidi da će EU najverovatnije prihvatiti dodatne pregovore oko Kosova, i ja verujem da će predlog EU biti ovoga puta povoljniji za Srbiju. Ako EU nema nameru da poboljša svoj predlog to ne treba prihvatiti, i niko sem LDP-a ne bi trebao da ima zamerke na tako nešto. Takođe, ako se prihvate zahtevi i te Zajednice Srpskih Opština dobiju nadležnosti koje traži srpska strana onda treba pristati na takav dogovor, i niko sem DSS-a ne bi trebao da tu nešto zameri Nikoliću i Vučiću.

pršić

pre 11 godina

Ne dolazi u obzir ni da Srbija potpiše ovu jednu vrstu kapitulacije, ali ne dolazi u obzir ni da Srbija odustane od pregovora, jer Srbija samo pregovorima može da pomogne Srbima na Kosovu, i da postane članica EU, i na taj način ekonomski ojača i opstane.

sodoma i gomora

pre 11 godina

Žao mi je što je ovako ispalo. Prvi test sa rešavanjem problema sa alfatoksinom ova vlada nije prošla. Videvši to koliko je nesposobna EU nije htela da troši uzalud svoje resurse. Pita li se ko od vas šta se desilo i gde je nestao Ahtisari plus. Prikazuju nam nešto a mi to nismo videli i nemamo predstavu koje NE i čemu NE. Malo se zaigrali ( Dacic , Toma i Vučić) EU i SAD ih malo složili a oni se primili pa pomislili da sad će mo mi to da rešimo, sitnica. Izbori pod hitno.

vuja

pre 11 godina

A sta to mi odbijamo ili prihvatamo ? zasto se uvek cuti,da nece ponovo da nas bombarduju ? Unistili su nas - koliko velike sile toliko i nasi nesposobni politicari. A samo mi ,kao obican i siromasan narod to trpimo. Kada ce kraj svemu tome ?

igor

pre 11 godina

Potpuno podržavam odluku Vučića i Nikolića. Ovo je jedina ispravna odluka. Srbija ne sme nikada da odustane od razgovora o Kosovu, ali ne može ni da pristane na ovako ponižavajući predlog. Srbija mora da pokuša da preko svojih malobrojnih saveznika u svetu, a tu su od uticajnih zemalja jedino ostale Kina i pre svega Rusija, izdejstvuje otpočinjanje novih pregovora, ako je moguće pod okriljem UN-a, i uz prisustvo predstavnika Kine, a pre svega Rusije.

SREMAC, a ne tzv. LSV Vojvodjanin

pre 11 godina

Ako nismo nista dobili posle osme runde razgovora, onda nema nikakvog kompromisa sa Albancima i ovo ispada kao normalna odluka. Razne izjave iz Brisela, Beograda i Washingtona ovih dana govore da jos ima nade da razgovori budu uspesni, tako da se nadam nekom kompromisu narednih dana ili sedmica. Ali isto tako, srpski put u EU mora biti jasan i nedvomislen jer mi jesmo deo Evrope i zemlja mora postati deo EU.

goga 22

pre 11 godina

Tako je, treba traziti nastavak razgovora, i jos mnogo, mnogo puta popkusati iznaci resenje, postici kompromis. Bice tesko zapadu reci NE, ali vreme ce pokazati da li je ova odluka drzavnog vrha i Vlade bila ishitrena, sobzirom da je ultimatumom trazeno nesto sto je nezamislivo i nezabelezeno u svim dosadasnjim pregovorima.

Miki_In

pre 11 godina

odakle izviru ovi ... stancuju poruke podrske svojim vodjama da bi im i sloba zavidio, a ne vide da je kosovo nepovratno otislo i da bi mi ustvari zbog tog nesnosnog balasta zvanog kosovo trebali da slavimo a ne da kukamo sto ga vise nemamo!

I.

pre 11 godina

Posto vidim da pola komentara ovde pisu partijski momci (i devojke) razlicitih orijentacija, evo jednog nestranackog i apoliticnog misljenja.
Oni nas u EU nece, ne znam sta treba da se desi pa da se ovoj nekolicini koji su jos uvek pro-EU otvore oci. Znaci, potpisivanjem se ne dobija NISTA, a sta se gubi ne vredi ni objasnjavati, kratak je nas zivotni vek da to vidi - pokazace istorija. Znaci, ili je win-win, ili je lose-lose situacija, gledajte na ovo kako kod hocete, ali nemojte da palite ovde narod, niste vi najpametniji.

P.S. Ako jedan Noam Comski vidi da nas nece, ja biram da mu verujem.

zluradi

pre 11 godina

"Vlada Srbije ne može da prihvati ponuđena rešenja koja su usmeno saopštena našem timu, jer ne garantuju ljudska prava, opstanak i bezbednost Srba na Kosovu, kaže Dačić.

Predsedništvo SNS zaključilo je danas da će predložiti Vladi da ne potpisuje u utorak sporazum s Kosovom, koji, kako je rekao Vučić, "nismo ni videli i čiji pojedini delovi ne uvažavaju ni minimum nacionalnih interesa, ali i da zatraži hitan nastavak dijaloga s Prištinom.

Pitanje br.1: Jeste li vi dobili nesto da potpisete ili ne?

Pitanje br.2: Jeste li vi razumeli sve o cemu je tamo bilo reci?

VLAJKO

pre 11 godina

Vučić i Nikolić nemaju nameru da lažu ni evropske lidere, ni građane Srbije, nego govore istinu, pa ma kakva ona bila, i zato i imaju toliko poverenje naroda. Istinu na videlo, i narod vam nikada neće zameriti. Ako traže od Srbije nešto što Srbija ne može da prihvati, onda se lepo zahvaliti EU, na njenom datumu. Kada se tako postavi Srbija prema EU onda će i evropski zvaničnici drugačije pričati sa Srbijom, jer ja mislim da je i u interesu EU, a ne samo Srbije, da se postigne trajno održivo rešenje za problem Kosova, a i da je interes i EU da Srbija postane član EU.

Radnaskela

pre 11 godina

Gospodo iz vlade, možda jeste birani od naroda, ali verujte ovo nije stav većine naroda u Srbiji.Većina nas je život, putovanja, odlaske bez viza u inostranstvo, zemlju bez rata i gladi. Ovim što ste uradili samo ste nas bacili u još veću bedu, izolaciju, siromaštvo. Kako je vreme paliti od ove užasne politike, ali sada izgleda nema više gde, ovo nam je poslednje NE, pred totalni raspad ove divne zemlje. Bila jednom jedna Srbija !!!!! Bar da sam još koji put otišao do rodbine u Nemačkoj ili na letovanje u Grčku, ovako ostaće mi poseta rodbini u Srbiji, nekim biciklom, a kupanje u nekom potoku ili reci. Klapa poslednja, zavesa spuštena,. Samo gospodo vladajući ne očekujte da ponovo uzimam pušku, dvaput ste me za****li, ostadoh živ, treći put se NE PALIM !!!!!

MarkoNS

pre 11 godina

I opet smo poklekli ispred dveri, nasih, crkve i ostalih ekstremista! Nikada necemo pokazati pravo lice, uvek cemo se mi pitomi sklanjati pred sacicom divljih.

Lidya

pre 11 godina

Ovo je samo jos jedna potvrda da je Aleksandar Vucic neko ko u potpunosti zasluzuje poverenje gradjana i kome su interesi tih gradjana i odrzanje celovitosti teritorije Srbije na prvom mestu.

Navreme

pre 11 godina

Jedini mogući i ispravni stav vlade je odbijanje neprihvatljivih uslova. Bravo za vladu!
Za one koji ne znaju,ili neće da znaju, Rimsko carstvo (ili ti EU) je na najsvirepiji način progonilo sledbenike Hrista, Hristjanine, rušilo crkve i šta sve ne. I, Rimsko se carstvo raspalo, hrišćansto opstalo i raširilo se diljem sveta, i gle jedna od centrala Hrišćanstva je, gde, u Rimu. Nema sreće za progonitelja i tlačitelja, ali, treba biti i hrabar i mudar i ,,tirjaninu stati nogom za vrat,, a nama nikad nije nedostajalo hrabrosti a ni mudrosti. Dokaz je da smo još uvek tu i da nas ima diljem sveta, da su svi zube polomili o nas. Nemožemo mi biti u izolaciji a da to ne bude i EU. Mnoga toga se izdešavalo, bilo je raznih milostđa, proleća,... ali proleća navraćaju u sve krajeve. Znaju to u EU ali računaju na naše slabosti, na naše... a njine ..., misle da nama vlada strah. Bravo za vladu. Sada u pregovorima i više hrabrosti i više mudrosti.

SAŠKA

pre 11 godina

Očigledno je po ispitivanjima javnog mnjenja da državni vrh ima veliku podršku građana za jedinu moguću politiku u ovom momentu po pitanju Kosova i evrointegracija, a to je da Srbija nikada ne odustane od članstva u EU, i da Srbija nikada ne odustane od traganja za pravednim kompromisnim rešenjem za problem Kosova.

Nesa

pre 11 godina

Srbija je američkim šarenim lažama rekla "istorijsko ne" a sada je na Evropi da otkrije karte koliko ima udela u tim istim šarenim lažama.

Probudite se dok ne bude kasno - hoćemo referendum za početak

pre 11 godina

Ljudi pustite na stranu to što se EU ponaša kao 4.rajh, stavite samo prst na čelo i zapitajte se šta ćemo mi proizvoditi (osim gubitaka) u toj EU. Karte su već davno podeljene u onim oblastima privrede gde mi možda možemo nešto da uradimo. Sve i da možemo neće nam biti dozvoljeno jer postoji regulativa gde se to proizvodi za tržišta drugih EU zemalja. Jednom rečju sledi nam ekonomska katastrofa a potom kada nas šutnu i komadanje države isto kao što se desilo sa srpskim teritorijama u Jugoslaviji.

Problem koji mi imamo je to što su naši političari kolektivno nesposobni da bi smislili i preduzeli bilo šta i zbog toga vide EU kao slamku svog spasa.

vlada

pre 11 godina

Ovakvu odluku vlade sigurno treba podržati i sve stranke u Srbiji treba jedinstveno da stanu iza odluke vlade da odbije ponuđeno rešenje.sm

vlada

pre 11 godina

Odgovor zvaničnika iz Brisela bi trebalo da bude pozitivan jer moraju da shvate da Srbija želi pregovore i mirno rešenje a ne ponovne oružanje sukobe na teritoriji Kosova.sm

vlada milic

pre 11 godina

Dva sporna zahteva Srbije tesko bilo koja drzava moze da prihvati. Priznaje se kosovski ustav, ali pod uslovom da sever Kosova ne bude pod pristinskom administracijom. Priznaje se postojanje kosovske vojske, ali da ona nema pravo pristupa opstinama gde Srbi cine vecinu. Razmislite. Matija Soskic, Kanada. (Matija Soskic, 08. april 2013 18:26)
lepo u kanadi a? dodji u srbiju bato i zivi od 220 eura mesecno molim te i budi ovde patriota i pomazi " braci " preko ove ili one bare a da nosis pocepane patike i da ne mozes da se ozenis jel nemas bar sobu i kupatilo i ne mozes da imas dete jel ne zelis da ga izgladnjujes jer ni za sebe nemas

Zavet

pre 11 godina

Samo nastavak pregovora može rešiti stvar i postaviti stvari na svoje mesto. Patrijaršija će sigurno podržati Vučića jer je Kosovo u interesu svih.

Drevni_zmaj

pre 11 godina

Bravo za vladu, a svima vama kojima se ne svidja odluka vlade i koji pisete kako ce te sad gladovati,lepo pokupite svoje stvari i pravac eu i tamo pametujte i unovcite vase znanje kad ovde kako kazete ne mozete.
(Rodjendan, 8. april 2013 18:54)

Bih ja, bi i moja devojka, bi i moj otac i majka i brat, bi svi moji prijatelji i svi ljudi koje poznajem, ali ne moze toliki broj ljudi napustiti zemlju permanentno zauvek legalno...Dobar deo njih je vec i otisao i ne planira da se vrati... Cak i pojedinici koje poznajem i koji su "patriote" su otisli, rade i zive lepo i povremeno napisu na drustvenim mrezama "Kosovo je Srbija", kad god to vidim kazem "Izem ti patriotizam"

ožvat

pre 11 godina

Potpuno podržavam odluku Vučića i Nikolića. Ovo je jedina ispravna odluka. Srbija ne sme nikada da odustane od razgovora o kosovu, ali ne može ni da pristane na ovako ponižavajući predlog. Srbija mora da pokuša da preko svojih malobrojnih saveznika u svetu, a tu su od uticajnih zemalja jedino ostale Kina i pre svega Rusija, izdejstvuje otpočinjanje novih pregovora, ako je moguće pod okriljem UN-a, i uz prisustvo predstavnika Kine, a pre svega Rusije.

mlekadzija

pre 11 godina

Jedina moguca odluka koju je vlada Srbije mogla da donese. Posto smo unapred prododredjeni da budemo krivci nista se novo nece desiti. Rambuje 1999 - Brisel 2013. Gajim nadu da se ovaj put nece odluciti opet za agresiju kao kaznu za velikodusnu ponudu....

Vladimir

pre 11 godina

@Navreme

Pošto vidim znaš da su "uslovi" neprihvatljivi, bi li bio ljubazan i podelio sa nama "beznačajnima" koji su to uslovi!? Od Ace, Tome i Ivice ja nisam čuo te uslove. Niti ću čuti. A vidim, ti se hvališ da ih znaš. Pa ajde onda, hoću i ja da ih čujem.

Što se ostalih rečenica iz tvog teksta tiče imam samo jedan komentar ... STRAŠNO. Poznato mi je da su Srbi neobrazovan i zaostao narod ali toliko ... e to nadmašuje i moja najpesimističnija očekivanja.

Igor

pre 11 godina

I sta sad?

Pukusavamo sa sacuvamo nesto sto nemamo i izgubili smo godinu dana za nista. Sledece godine ce biti opet ista frka, ali izmedju se ne zna sta ce se desiti na sever Kosova-mozda neka nova mini-oluja!!!

jovaN

pre 11 godina

I runda završena, ulazi se u II deo. Neizvesniji i rizičniji. Drugačije nije moglo. Za promenu bi trebalo uključiti još neke svetske političare. Čisto zbog ravnoteže.

Matija Soskic

pre 11 godina

Dva sporna zahteva Srbije tesko bilo koja drzava moze da prihvati. Priznaje se kosovski ustav, ali pod uslovom da sever Kosova ne bude pod pristinskom administracijom. Priznaje se postojanje kosovske vojske, ali da ona nema pravo pristupa opstinama gde Srbi cine vecinu. Razmislite. Matija Soskic, Kanada.

nesa

pre 11 godina

Potpuna podrska.Hrvati nedaju cirilicu u zemlji u kojoj gotovo da nema srba,a deo ,,gradjanske,,srbije bi olako dao 15 posto svoje teritorije otete na pravdi boga.I bog zna sta bi dalje morali da damo.Mozda jug srbije,rasku...

Jan

pre 11 godina

Tako je!Sada su u Briselu i Prištini potpuno zbunjeni i u totalnom haousu!Ne znaju šta da rade sada jer jedna moćna,ugledna i,nadasve,prebogata država traži nastavak dijaloga...

Ivan

pre 11 godina

Tako je!Nijedna drzava,nijedan narod koji voli svoju zemlju to ne bi prihvatili.A sada krenite sa minusima svi vi koji bi zarad stotinak evra pogazili sve! PS ja jesam za Evropu ali ne po svaku cenu!

neko iz publike

pre 11 godina

Uslov koji ce najznacajnije zemlje EU postaviti kad tad Srbiji bice
da prizna Kosovo. To je vec implicitno uradjeno kad je receno da moraju da se uspostave dobrosusedski odnosi sa zemljama u okruzenju. Ako ne zelimo u EU, sto je takodje legitimno, moramo samo da prihvatimo da i
za konsekvence snosimo odgovornost. Sto se mene tice, ako nasi glavari
nemaju petlju da donose odluke, neka raspisu referendum i zavrse sa ovim
mrcvarenjem.

rusin

pre 11 godina

Neko će reći opet se uzdaju u Rusiju, ali realno Rusija je jedina od uticajnih zemalja u svetu koja je otvoreno na strani Srbije, i poseta Dačića Rusiji može da bude od velike koristi, jer Rusija ima dovoljno jak uticaj da izdejstvuje otpočinjanje novih pregovora uz učešće Rusije. Rusija ne može da vrati Kosovo, ali Rusije i te kako može da utiče da se krene sa novim razgovorima oko Kosova, ali ovoga puta pod okriljem UN.

Ne moze to besplatno

pre 11 godina

E jbg.Mogli smo dobiti bar nesto.Sitno ali nesto.Ovako cemo dobiti nista.I to nista cemo jos i da platimo.

Pre vise od 10 godina jedan covek koga su mucki ubili je govorio sledece :
"Mi smo 10 godina stariji, siromašniji, propaliji. To je cena naše gluposti i naše neodgovornosti. Ne može to besplatno. Ja jedino želim da mi to više nikada ne ponovimo"

Nazalost mi nista nismo shvatili i evo i dan danas mozemo da kazemo ovo isto.Jos 10 godina smo stariji,jos smo siromasniji i propaliji,i to nam se i dalje ponavlja.

Dejan

pre 11 godina

Posteno...reci NE je moje misljenje. Nastaviti dijalog takodje je moje misljenje. Tako da imaju moju podrsku.
Samo napred ka konacnom resenju!!!

LARA CROFT

pre 11 godina

EU treba da bude svesna da je Srbija nacinila veliki korak samim tim sto je krenula u pregovore i zeli da se ti pregovori nastave bez obzira sto nije prihvatila ono sto joj se trenutno nudilo.

milos

pre 11 godina

nismo prihvatili realnost,isto kao da pokusamo da ne prihvatimo dan i noc,zabadajuci glavu u pesak,za ovim cemo plakati kroz dvije godine,kad budemo pregovarali o bujanovcu i presevu....odavde treba bezati i spasavati se sto pre

Ao

pre 11 godina

Ovako postupa odgovorna vlast,vrati sopstveni narod svakih 15 god u kameno doba pa kad se narod malo povrati opet ih vrate u praistoriju i tako sve u krug.Vrlo zanimljivo.

freeloader

pre 11 godina

Vlado, samo napred, bravo, tako se ide napred, a ne ono unjkanje! Ovi iz eu nemaju bas nista cime bi nas primorali da prihavtimo njihove uslove. s druge strane, mi im vise nista dati necemo - ma ni zrno kukuruza, pa ce da vide s kim se zezaju i koga ucenjuju! A tek kada popovi bace kletve, ima atlantik da ih proguta!

Zoran

pre 11 godina

Zasto uz posredovanje EU, zasto netrazite da se pregovori vrate u UN gde mozemo postici povoljno resenje po nas? Vi kao da hocete da se odreknete Kosova samo vam treba malo bolje upakovana ponuda da vas narod nebi proglasi izdajnicima.

ceca

pre 11 godina

Eštenova je rekla da pregovora više nema.
To je kraj priče.
Ovi kvazi političari još nisu shvatili kakvo značenje ima jedna takva reč na zapadu.Neznaju oni za povuci-potegli.
Oni pre svega cene vrednost vremena,pa zato da nekog zabavljaju doveka nepostoji.
Pada mrak.

hmm

pre 11 godina

Tražiti druge posrednike,ovi su pristrasni.Uključiti i delegaciju R.Srpske,sve što se daje Kosovu nek traže i oni.Pozvati delegaciju Makedonije.Nek vataju beleške,to i njih kad tad čeka.

vladebb

pre 11 godina

Niko ne zna posledice ili cenu ovog odbijanja da se prihvate ucene albanske strane a i eu..molim se samo da jednom ovo bude gotovo i da predjemo na stvarno bitne stvari za obicne gradjane..jer imamo samo jedan zivot i necemo da zivimo od danas do sutra u nadi kako cemo docekali lepu starost i normalne penzije a da imamo bedan zivot. Svaki dan moramo ziveti kao da nam je poseban..jer ako ne ja a mozda i ja pandrknem vec za dva dana sasvim slucajno..i to bi to od mog zivota.. Razumem da mi zivimo prilicno dobro kad se uporedimo sa africkim zemljama ili nekim azijskim ali mi smo u evropi i prirodno bogata zemlja koja uz pravo i casno rukovodstvo bi mogla imati daleko bolji standard i najvaznije omoguciti svojim gradjanima da uzivaju u svim lepotama Srbije jer tudje sunce nas ogrejati nece! Lepse zemlje od nase Srbije sigurno, bar meni, nema!

milos

pre 11 godina

nismo prihvatili realnost,isto kao da pokusamo da ne prihvatimo dan i noc,zabadajuci glavu u pesak,za ovim cemo plakati kroz dvije godine,kad budemo pregovarali o bujanovcu i presevu....odavde treba bezati i spasavati se sto pre

zoran

pre 11 godina

Srpska napredna stranka-evropska stranka buducnost za Srbiju u EU!
Ljudi koji drze rec!Napred Srbijo,imas svetlu buducnost sa ovom naprednom Vladom Srbije!

ostali

pre 11 godina

umesto hleba ima da jedemo kamenje, umesto sljivovice ima da peku "daskovaccu" umesto kolima ko gospoda ima da se vozimo na bicikla kao po Severnoj Koreji, umesto IPTV imacemo RTS na anteni, umesto izgradnje brzo ce poceti rusenje i ovoga malo sto je ostalo. bravo !!!

ObiWanKenobi

pre 11 godina

"Normalno da ce sad pricati da je Srbija kriva al bolje i to nego da ostavimo nas narod na KIM milost i nemilost Albanskim teroristima.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije" (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (srki, 8. april 2013 18:07)
-------------------------------------------------
Srki, izvini molim te ali mi objasni kako cemo mi da oteramo te teroriste, da li si ti to uzeo pusku i krenuo??? Samo napred, moje saucesce.

Pravnik

pre 11 godina

Tragična činjenica za ovaj narod koja će se tek videti u narednim mesecima; žao mi je šta je još jedna vlada odlučila pretpostaviti sopstvenu glad za ostankom na vlasti i strah da ne izgubi stolice umesto boljitka celog naroda. Razočaran sam, za nas više nema spasa.

Ceva

pre 11 godina

Da li ce EU prihvatiti nastavak pregovora? Nece. Da li ce EU i USA resiti problem severa Kosova? Hoce. Da li pocinje stara i poznata prica o vizama, nema pomoci iz EU fondova? Naravno. Kakav predlog posle ovakvog resenja Srbija potpisuje nesmem ni da pomislim. Da bude nesto dobro od ovoga, sigurno nece.

Djole

pre 11 godina

Nasi ljudi na Kosovu su najbitniji u ovom trenutku. Ne mozemo tako da pustimo i prihvatimo prvo ponudjeno bez cenkanja. Dobra odluka. Srecno u nastavku!

Довла

pre 11 godina

Мазање очију народу.Нису прихватили,али само опипавају терен и чекају прави тренутак да пристану на ултиматум.Да се мало слегне ситуација...Уосталом,све се види из њихове решености да наставе преговоре под патронатом ЕУ а не да траже њихово измештање у УН.Одговор не значи пролонгирано да са козметичким изменама.

Vanja

pre 11 godina

Nema tu šta mnogo mudrovati. Dobili smo prazan papir i usmene zahteve Albanaca sa KiM. Od 8 ačaka 2 su apsolutno ne prihvatljive. Odgovor će biti nastavak razgovora ali bez uslovljavanja i ucenjivanja prema Srbiji.
(Mile i njegovo pile, 8. april 2013 17:18)

Nece da ima uopste bilo kakav nastavak pregovora ako se ne sjecas 2 april je bio krajni datum od danas Srbija se uopste ne pita oko Kosovo zvanicno od Eu oni ce da rade u sklop UN rezoluciju 1244 u koju jasno pise da Srbija ne moze imat institucije na KIM

Ghost Protocol

pre 11 godina

Evo sad cu ja da vam kazem sta ce da bude dalje. EU vise nece da se bakce i da trpi nase hocu necu i vrtenje u krug. Dijalog nemate sa kim da nastavite, jer sto se tice EU i Kosova to je zavrseno. Tako da sledece sto budete dobili, bice 100 puta gore i po sever Kosova i po celu Srbiju. Ne zaboravite ono staro "Ko ne plati na Drini, platice na Cupriji." Odbijanjem ovoga, niste NISTA resili, vec samo stvorili jos veci problem, koji ce na kraju samo po nas jos gore da se zavrsi.

sasha

pre 11 godina

Dobro je svidja mi sto sto je odgovor bio jasan i glasan makar bio i NE vratiti se dijalogu nadajuci se da se ovakve sramne ponude nece ponoviti.

Nora

pre 11 godina

Strasno!!! Da shvatite da smo gubitnici u svim ratovima posle II svetskog i da shvatite da sa gubitnicima nema pregovora! I da shvatite da je kosovo medjunarodno priznata drzava i da je uzgubljeno nasim porazom jos 99god! I da shvatite da ce naredni ultimatumi ako ih uopste bude i bilo u ovoj deceniji biti deset puta gori! U Evropi granice ne postoje i zasto resenje nije ulazak i Srbije i Kosova u EU i eto, nema granica izmedju!?! Nista niste naucili posle 20god ratova i cepanja i ne prihvatanja sporazuma!!! Ja bih pre nego odem digla kineski zid oko ove drzave pa se koprcajte u sopstvenom brlogu kada za bolje i niste!!!

Slobodan

pre 11 godina

Znali su da to sto traze za nasu vladu neprihvatljivo i sad ce im nase neprihvatanje sluziti kao razlog zasto Srbija ne moze da bude clan EU. Kao sami ste tako hteli a ustvari nas nece u EU. Zasto bi nas pa hteli? Zato sto smo mi dobri i ispunjavamo sve njihove zahteve? Pa dobro onda ce zahtevi biti neprihvaljivi pa i to pada u vodu.

Nicolaidis

pre 11 godina

Jasno je da Srbija nije mogla da prihvati ponudu jer ponude fakticki nije ni bilo. Ako se za ponudu smatra usmeno izlozen zahtev albanaca sa KiM i ulitmatum EU, onda definitivno nije ni bilo potrebno mnogo razmisljati. Ocigledno da nemamo podrsku za aktivnosti kojima bismo diplomatski napali teren, ali nam uvek ostaju sva raspoloziva sredstva da se barnimo, sto cemo i ciniti.Vetar u ledja smo dobili urpravo ovom reakcijom vlade. Ucene nisu odgovarajuci nacin za resavanje ovako bitnih pregovora a podizanjem tempa i pravljenjem lazne slike vaznosti pokusano je da se do takvog resenja brzinski dodje. Ovu rundu smo mudro odigrali, spustili smo loptu, malo umirili igru i odlucno stavili do znanja da necemo da prekidamo pregovore, vec da cemo usmeriti sve snage i paznju na pronalazenje odrzivog resenja za obe strane. Pokazali smo da nismo slepo vezani EU ucenu a da smo raspolozeni za usvajanje evropskih vrednosti i konsturktivan rad, sto ovakvim izborom i cinimo.Bravo!

Nevenka

pre 11 godina

Drago mi je što je donesen zaključak o potrebi nastavka dijaloga sa predstavnicima privremenih institucija samouprave u Prištini uz posredovanje EU-jednoglasno i što su takvim izglasavanjem svih prisutnih članova vlade-potvrdili jdinstvo.

Vladimir

pre 11 godina

Plasim se da, ukoliko i dodje do novih pregovora i novog papira, ce biti jos neprihvatljivije, jer istorija nas uci da sto se na nesto dugo cega, to gore po nas.

no passaran

pre 11 godina

Istorijsko "ne" koje će se za neko vreme pretvoriti u da+ šta god već treba.Neverovatno kakvi diletanti vode državu.Nemaju da plate jednoj devojčici operaciju u Americi,ali zato ćemo svi skupa plaćati ceh njihove nesposobnosti u narednom periodu.Pobedili su fašisti,ali to nije kraj rata.

Ћезо Рца

pre 11 godina

Браво. Озбиљно и одговорно. Тако се води држава. Једини начин да се одбране нациинални интереси јесте позив за наставак дијалога. Обе стране морају да чине компромисе, а ми смо их до сада направили и превише. Ако је и њима стало до мирног решавања косметског питања престаће са уценама и наставити разговор.

Rodjendan

pre 11 godina

Bravo za vladu,a svima vama kojima se ne svidja odluka vlade i koji pisete kako ce te sad gladovati,lepo pokupite svoje stvari i pravac eu i tamo pametujte i unovcite vase znanje kad ovde kako kazete ne mozete.

Kolega

pre 11 godina

Vlada odbila predlog, vidim i neke povezane vesti u vezi sa tim, danas i proteklih dana. Pominje se i crkva, pominje se i evropska zajednica, i na TV-u načuh nešto o tome...
Nisam baš pratio, šta se dešava, da nisam nešto važno propustio?

JAGODA

pre 11 godina

Iz svega ovog sto se desilo sa pregovorima postavlja se pitanje da li EU uopste zeli Srbiju u svom clanstvu jer da je zaista zele ne bi toliko vukli vodenicu na stranu Pristine i na taj nacin ponizavali zemlju koja bi trebala da postane njihova clanica.

Bojana

pre 11 godina

Srbiji ne trebaju takvi predlozi, ne kockamo sa ljudskim zivotima. To su nasa braca i sestre, da bi oni tek tako nama postavljali ultimatum.

MILENKO

pre 11 godina

e ovo je dno,ispod nemoze...vazno da ovi na kosovu imaju po 3 plate a mi ovde jedva jednu i to mizernu...bravo vucko samo hapsi ti,sta te briga za evropu i standard gradjana kada si se ti i tebi tvoji slicni obezbedili(finansiski) ko beli medvedi pa lako vam je sada da odbijate sve...pitao bi vas ja da imate ovu moju platu...

smeker

pre 11 godina

Nema nama pomoci.Srpska plitka pamet je opet pobedila.Taman sam se ponadao da u ovoj zemlji ima perspektive za decu ,kad ono KUKAVICIJE JAJE...

TXC

pre 11 godina

Da li ste spremni na:
- ekonomske sankcije
- inflaciju
- benzin u plastičnim flašama
- devize, devize?
- ponovno uvođenje viza za putovanje u inostranstvo

Ako niste, bolje da se spremite jer to vas čeka po kratkom postupku. A ono što čeka Srbe na Kosovu posle ovoga je uvođenje reda silom od strane Prištine.

A Srbija će na kraju naravno morati da prihvati nešto puno gore, isto kao što je bilo i sa planom Z-4 i kasnije sa pregovorima u Rambujeu.

Pre više od 10 godina doneo sam odluku da napustim Srbiju i to i učinio. Ne prođe dan da me vesti iz Srbije ne podsete koliko je to bila dobra odluka. Srećno vam bilo svima koji ste još tamo.

IvanNS

pre 11 godina

Posledice ce da se vide tek kad potrosimo ruski kredit (500 mil. 3.5% kamata) ,bas me zanima odgovor Brisela. Kocka je bacena ,a da li cemo imati srece da nastavimo pregovore cemo da vidimo

jaPAJA

pre 11 godina

lJudi ali ovo je stvarno neverovatno odem jutros na posao svi pricaju o platama o racunima o skupoci, ja pitam a kosovo , oni me pogledaju kao da sam sa uma sisao. Izadjem onda sa posla sretnem neke ljude po gradu,zale se na skupocu,kazu sve zatrovano pricaju o korupciji na svasta se zale,opet ja pitam a kosvo?I ovi me pogledaju kao da sam sa uma sisao.Sta je bre ovo nikoga ne zanima sta ce biti sa kosovom ,nikoga ne zanima cak ni stav spc o kosovu,e svasta.

Leteci holandjanin

pre 11 godina

Mozda i nije bilo papira,ali se od prve runde pregovora znalosta se od Srbije trazi. Dolazili razni politicari iz Evrope, nasi putoovali u Evropu.Kazu celnici da ne moguda prihvate ono sto je usmeno receno.Slazem se. Ali vec sutra ce to da bude i napisano.Sta onda.Da li smo mi u prilici da postavljamo uslove.Dali ce EU da traci vreme u beskonacne pregovore.Mi nesto zahtevamo ali Pristina odbija.Izgubili smo Kosovo u ratu 1999. Nikada porazeni nije postavljao uslove.Mozda nasi i danas smatraju da smo pobedili NATO

SIMKE

pre 11 godina

Mislim da je Vlada Srbije pokazala volju i zelju da se problem na Kosovu resi ali svakako ne na nacin da se ponizi Srbija i njen narod na Kosovu, ako to nije dovoljno EU za dobijanje datuma nikad nista im i nece biti dovoljno,uvek ce nesto faliti kad je u pitanju Srbija.

Flavie sa Slavije

pre 11 godina

Jos jedan od poraza Srbije, poraz mozga, razuma i nas samih, zao mi je nas ali ima onih koji su veciti mazohisti. Ode ceo zivot u nista.

onomatopeja

pre 11 godina

vise od pola sveta podrzava srbiju i njenu teritoriju kosova i metohije , ne znam sta smo sa tim odgovorom cekali. kako kaze matija beckovic "ako kosovo nije nase zasto trazite da ga priznamo?" mislim da je ovim pitanjem sve receno , cije jeste kosovo i metohija.

Aleksa

pre 11 godina

Hocu bre zivot i nadu! Potpisujte! Dosta mi je bre Kosova i SPC-a!!! Hocu bolji zivot za moju decu i muka mi je sto vec 30 godina izigravamo Tunguziju u srcu Evrope!

Bolji život se traži napolju. Ovde ostaje onaj ko mora.

ćeranić

pre 11 godina

Srbija mora da teži učlanjenju u EU, a mora i da pokuša da razgovorima reši pitanje Kosova. Odbijanjem razgovora Srbi sa Kosova ne bi ništa dobili, jer Kosovo kako vreme prolazi odlazi sve dalje od Srbije. Međutim, Srbija ne može da pristane na ovako ponižavajuće rešenje koje joj je ponuđeno na poslednjoj rundi razgovora.

Stojko

pre 11 godina

Pa naravno da ne! Kad je ijedna vlast u Srbiji a pogotovu ova koja je svojim ne-ckanjem dovela do svega ovoga (ko se ne seca: asimetricna federacija, Z4, Rambuje... Dopisite sami) imala sluha za vreme u kojem zivi i odnose snaga u svetu. Zasto bi ova crveno-crna varijanta imala sluha? TAman kad covek pomisli da ce konacno neko nesto normalno da uradi sledi zalosna ali previdiva pogresna odluka. Za mesec dana cemomda molimo i za ovo, ali tad cemo jedino imati traktore u Srbiji, kao i do sad. Kako vam vise nije zao ovo malo naroda sto je preteklo vasa prethodna odvijanja??

evropooo

pre 11 godina

Taman sam mislio da ce nam krenuti i da cemo poceti da zivimo kao Bugari, na primer, ali nista od toga. Ipak jos uvek nismo zreli za Evropu. Nevladin sektor mora da radi jos intenzivnije da bi se promenila nasa svest.

marko

pre 11 godina

Ovo mora da se proslavi. Svaka cast, neka zivi nasa lepa zemlja Srbija, sa najlepsim narodom, najlepsom kulturom najboljim sportistima. Bice nasa Srbija jaka kao nekad, a podici ce je narod licno. Ovo je samo put ka tome. Ziveli

R,Zivkovic,Roterdam

pre 11 godina

Sasvim ispravno ako je tacna vest?Dosta sunas ponizavali uslovljavali i tek ako bi sada pristali slede resto ultimatumi i ucene,Vojvodina, Raska,Jug Srbije,ljudska prava,tako u nedogled!Pregoviri dase nastave to da,ako Eshtonova zeli?

mirko

pre 11 godina

Slušao sam ovo jutrošnje Vučićevo obrazloženje ne prihvatanja nečega, i prihvatanje nečega, a da se ne zna šta je jedno , a šta drugo. Dok je to govorio kao da se je obraćao nekom fiktivnom neistomišljeniku, galamio na njega, žalio se na mogućnost izolacije. Moj utisak je kao da se obraćao onom Vučiću nekadašnjem, fanatičnom radikalu, i ubeđivao ga da je ovaj sadašnji u pravu, čak mu je rekao da mora pobediti na izborima ako želi provoditi svoju politiku.

Budimo racionalni

pre 11 godina

Umesto odmah da su odbili, prenemazu se danima i pravu dramu tamo gde je nema. Nije ovo vise 1999. da EU bas tako lako moze da kaze "dovidjenja", svet se poprilicno promenio. Za one koji su bili pod kamenom, svet je danas, vise nego ikad ranije, MULTIPOLARAN. I sama EU je u dubokoj krizi, a s obzirom da uveliko raste netrpepljivost prema Nemackoj u samoj Evropi, nisam siguran da im odgovara da i dalje sprovode imperijalisticku politiku. Za kraj, sto se tice Kosova, da im nije bilo bitno sta ce reci Srbija i da je Kosovo skroz nezavisno, ne bi je ni pitali.

ToaToa

pre 11 godina

Kao da su imali izbor za drugaciju odluku?

Ja znam zasigurno da:
1. Potpisom gubimo, a da nista ne dobijamo osim (pazi sad ofucanog termina) integracija.
2. Nepotpisivanjem nista ne dobijamo, ali barem pola sveta priznaje da nista nismo izgubili.

To mu isto dodje kada vam siledzija upadne u kucu i kaze:
"Unisticu ti zivot ako mi ne poklonis kucu, a Unisticu ti zivot i ako mi poklonis kucu."
Pa kad znam da ces me unistiti, onda cu barem da ti pruzim otpor pa da se i ti malo zabrines i istrosis.

Dragomir

pre 11 godina

Cim je i Amerika za nastavak dijaloga,nista drasticno se nece desiti posle ove odluke.
Ali u narednom periodu,treba ici ka resenju problema.

duki

pre 11 godina

Necemo se inatiti. Setite se samo koliko puta je Vucic pomenuo rec inat sinoc na Pinku i u kom kontekstu. Dakle, nastavljamo sa inadzijskom politikom. Ma nema veze, ionako ce to samo narod da oseti.

dragana

pre 11 godina

Kakvo resenje je Vlada odbila? To sto je odbijeno, nije bilo resenje, bar ne za Srbe. Mozda je bilo resenje za Albance na Kosovu, ali za nas ne. Vlada je uradila jedino jedinu ispravnu stvar koju je mogla, a to je da odbaci takav predlog i nastavi sa pregovorima. Bilo je potrebno da se stisnu zubi, ali i pokazu istovremeno. Pa, dosta su nam kapu krojili kojekakvi, i zarad kojecega..

Aleksandar

pre 11 godina

Tako treba. Na kraju krajeva, u tom predlogu nije imalo ništa dobro za Srpski narod da se prihvati. Kako da se srpske sredine stave pod vlast Pristine i u njih imaju poverenje kad do dan danas nije rasvetljeno jedno jedino ubistvo Srba, a bilo ih je svuda i na stotine. S druge strane, da smo EU potrebni i vazni, prihvatili bi nas bez uslovljavanja i ponižavanja. Jedna Nemačka ne želi EU,a mi tamo kao vidimo perspektivu.

barracuda

pre 11 godina

"Vlada Srbije ne može da prihvati ponuđena rešenja, jer ne garantuju ljudska prava i bezbednost Srba na Kosovu."


Obrazloženje vlade je šturo i besmisleno, što naš narod kaže "ne drži vodu".

1. Besmisleno se pozivati na norme međunarodnog prava i optuživati druge da ga ne poštuju i time Srbiji čine štetu kad se u samoj Srbiji ne poštuju njene sopstvene pravne norme i to decenijama unazad.

2.Svi oni koji su bili već na vlasti u Srbiji i nisu ništa učinili niti da ona postane pravna država, niti da ona razvije svoju ekonomsku strukturu, niti da ona reši teritorijalne probleme, niti da učini bilo šta na rešavanju bilo kog ozbiljnog državnog i nacionalnog problema-nemaju legitimitet da danas pričaju bilo šta, pa i ova retro vlada iz devedesetih.

Kanal

pre 11 godina

Bilo bi lepo kada bi narod znao sta su to oni odbili, posto nigde nisam video te stavke o kojima su oni odlucivali da li ce prihvatiti ili ne ? Ova vlast samo prodaje maglu i nista vise. Alo 8 rundi pregovora i nista se nisu dogovorili. Nesposobnjakovici i tacka !

eh

pre 11 godina

Problem je sto i ako potpisemo taj sporazum i dalje smo miljama daleko od EU.Sada je neki sporazum posle nekoliko godina nesto novo i tako u nedogled...Prosto je tuzno sto nas citav svet kaznajva,pogodovu mlade ljude koji su bili mala deca u to vreme i nisu imali pojma sta se radi.
Iz ove cele price ne vidim izlazak jer mi mozemo da odbijemo predlog ali je pitanje dana kada ce oni izvrsiti napad na sever i oterati ono malo Srba dole uz amin amerike.

hvala na pažnji, to bi bilo to...

pre 11 godina

"Ovo mora da se proslavi. Svaka cast, neka zivi nasa lepa zemlja Srbija, sa najlepsim narodom, najlepsom kulturom najboljim sportistima. Bice nasa Srbija jaka kao nekad, a podici ce je narod licno. Ovo je samo put ka tome. Ziveli
(marko, 8. april 2013 18:07)"

E dakle, bravo majstore, da mi je tvoj ničim izazvani optimizam pa da nakrivim kapu, rodila mi šljiva! NE MOGU DA VERUJEM! Ovi neodgovorni likovi, uz neizbežni blagoslov naše humanitarne SPC upravo zakucaše poslednji ekser u mrtvački kovčeg zvani Srbija a ovaj bi da slavi!? Devedesete, vraćamo vam se, nismo ni bili daleko. Muka mi je, povratiću...

StG

pre 11 godina

Sva podrska Vladi Republike Srbije.
Pricali smo, ne svidjaju nam se predlozi i nismo prihvatili. Ne mora bas sve da se prihvati na prvu. Bravo!
Ne brinite, nisu ni oni u boljoj poziciji. Ni oni nisu resili problem :-)

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Nece dugo potrajati pa cete kukat sto odbiste ovaj "dar" iz Brisela, kada to prvom prilikom uporedite sa onim sto ce vam sledeci put biti ponudjeno !
"Vreme radi za Srbiju" !

barracuda

pre 11 godina

"Vlada Srbije ne može da prihvati ponuđena rešenja, jer ne garantuju ljudska prava i bezbednost Srba na Kosovu."


Obrazloženje vlade je šturo i besmisleno, što naš narod kaže "ne drži vodu".

1. Besmisleno se pozivati na norme međunarodnog prava i optuživati druge da ga ne poštuju i time Srbiji čine štetu kad se u samoj Srbiji ne poštuju njene sopstvene pravne norme i to decenijama unazad.

2.Svi oni koji su bili već na vlasti u Srbiji i nisu ništa učinili niti da ona postane pravna država, niti da ona razvije svoju ekonomsku strukturu, niti da ona reši teritorijalne probleme, niti da učini bilo šta na rešavanju bilo kog ozbiljnog državnog i nacionalnog problema-nemaju legitimitet da danas pričaju bilo šta, pa i ova retro vlada iz devedesetih.

???

pre 11 godina

"Vladajuće stranke najavile su da će od Eštonove, koja je posrednica u pregovorima, biti zatraženo da dijalog Beograda i Prištine bude nastavljen."

S kim ???

Milan-Sweden

pre 11 godina

E sad treba vlada da bude spremna da snosi posledice. Lepo je Vucic juce na Pinku pricao da od tog sporazuma zavisi da li ce drzava imati da isplacuje cak i penzije. Neka je srecno pa sta bude. Meni je samo drago sto sam ja na vreme otisao...

Milos

pre 11 godina

Kakve igrarije!!Prvo ponude nesto sto svi znaju da ce biti odbijeno, pa ce onda da se prihvati nesto sto bi pre bilo jednako lose a sutra ce se prikazati kao pobeda drzavnog vrha!!Ko ne vidi da je sve ovo namesteno taj je politicki slep!Ocigledan je cilj zapada da nas potpuno rasturi a u tome ima veliku pomoc ovde u Srbiji!

bata

pre 11 godina

Mozete da ne potpisujete i nastavljate dialoge koliko hocete,ono sto vi trazite a to su izvrsne vlasti na Kosovu necete ostvariti.To jednostavno nece biti dozvoljeno od strane USA i EU,jer otvara novo zariste.Imaju oni dosta problema sa Rep.srpskom i to je goruci problem.Sto se vise budete inatili i zahtevali to cete manje dobijati,sve dok sve ne propadne,a tada ce vas narod uzeti pod svoje,jer ce biti jako gladan i jadan.

Sudarevic

pre 11 godina

Imam utisak da sto vise pregovaramo, sve manje dobijamo.
Ukoliko nastavimo pregovore ima da izgubimo i Presevsku Dolinu (izgleda i Vojvodinu).

Vladimir

pre 11 godina

Jedini moguci razumni i racionalni odgovor je bio NE, ali moramo da nastavimo dijalog i da dodjemo do iole prihvatljivog resenja za nas. Ipak smo pokazali dostojanstvo.

ex demokrata 1

pre 11 godina

tragicno. imao sam nadu,vise ne. ovi dezurni iz sns,dveri,nasi obraz,dss,treba da znate da ce i vasa pozicija da bude pod znakom pitanja i da ni tu tesko zaradjenu platu na drzavnim jaslama necete vise primati,nije bre ovo utakmica pa da navijate za svoj klub !

Milan

pre 11 godina

Dacic, Vucic, Nikolic su proteklih 10 dana pripremali teren za prihvatanje ovog dokumenta, svojim izjavama i postupcima. Medjutim prijatno sam iznenadjen , jer je ovo jedina ispravna odluka koju su mogli donijeti. S tim da tek treba sacekati konacnu verziju odgovora, u kojoj ce naravno dodati neke stvari koje se nama nece svidjeti. A pregovore treba odmah prekinuti i pitanje Kosova vratiti u SB UN.
Narod Srbije nece u Evropsku uniju!

Zivojin

pre 11 godina

Sada nek nam je Bog u pomoci. Irinej je bas sve lepo zakuvao, molio bih ga da se zapita kada ce se malo osvrnuti na Srbe koji zive u Srbiji?

stew

pre 11 godina

Mislim da Vucic nece dozvoliti bilo sta da se potpise ako je lose po srbiju,ali ipak treba saslusati sve politicke cinioce i doneti zajednicku odluku

ja bre

pre 11 godina

Hocu bre zivot i nadu! Potpisujte! Dosta mi je bre Kosova i SPC-a!!! Hocu bolji zivot za moju decu i muka mi je sto vec 30 godina izigravamo Tunguziju u srcu Evrope!

Mile i njegovo pile

pre 11 godina

Nema tu šta mnogo mudrovati. Dobili smo prazan papir i usmene zahteve Albanaca sa KiM. Od 8 ačaka 2 su apsolutno ne prihvatljive. Odgovor će biti nastavak razgovora ali bez uslovljavanja i ucenjivanja prema Srbiji.

nemdzi

pre 11 godina

Treba dati podrsku pregovarackom timu u ovakvoj teskoj situaciji,i znam da Vucic nece potpisati bilo kakav papir koji je los za Srbiju i njene gradjane.

Servantes

pre 11 godina

Mislim da je u ovom trenutku, a u skladu sa pozicijom koju zauzimamo u dosadašnjim pregovorima, najbolje rešenje zahtev za nastavak dijaloga kako bi se dobile garancije za povećanje bezbednosti Srba na Kosovu. Cenim svaki napor g-dina Vučića da se izbori za dalji razgovor sa Prištinom, jer samo dijalogom možemo doći do rešenja. Podrška g-dinu Vučiću!

brakus

pre 11 godina

Bilo bi dobro kad bi svi politicki cinioci izneli svoje misljenje i uz to da pregovaracki tim zna da li ima podrsku ili ne bar jednom da se oko necega slozimo da ili ne bilo koja od ove dve solucije da se izglasa necu imati nista protiv jer je doneta slozno.

pregovori sa Pristinom

pre 11 godina

Konacan odgovor vlade Srbije na ponudjeni Briselski predlog dogovora izmedju Beograda i Pristine je NE. Ovim smo pruzili ruku za nove razgovore i poboljsanje uslova za kosovske Srbe.

milanche

pre 11 godina

Sta god da se odluci ja necu zameriti nikome jer je to vrlo teska situacija koje smo svi svesni stoga dajmo podrsku nasem pregovarackom timu.

Jasan

pre 11 godina

Pretpostavljam da ce odgovor biti da ne prihvatamo ponudjeno ali da zelimo da nastavimo da razgovaramo, kako je i receno nakon sastanka u SNS-u. Dobro je sto je Vucic bio na pregovorima jer bi ovako Dacic i Grubjesic prihvatili sporazum. Sad niko ne moze da optuzuje Vucica i Nikolica ...

mislilac

pre 11 godina

Nakon dugog razmisljanja i dvoumljenja vlada je donela odluku da sporazum tako konfigurisan ne potpise i d azeli nastavak pregovaranja dok se ne dodje do iole prihvatljivog resenja, kako za Srbe tako i za Albance!

Givanildo de Souza

pre 11 godina

Pa dobro, sada je valjda svima jasno da je odbijen samo postojeći predlog a ne i sami razgovori, odnosno da postoji jaka želja za pravednim sporazumom.

ja bre

pre 11 godina

Hocu bre zivot i nadu! Potpisujte! Dosta mi je bre Kosova i SPC-a!!! Hocu bolji zivot za moju decu i muka mi je sto vec 30 godina izigravamo Tunguziju u srcu Evrope!

TXC

pre 11 godina

Da li ste spremni na:
- ekonomske sankcije
- inflaciju
- benzin u plastičnim flašama
- devize, devize?
- ponovno uvođenje viza za putovanje u inostranstvo

Ako niste, bolje da se spremite jer to vas čeka po kratkom postupku. A ono što čeka Srbe na Kosovu posle ovoga je uvođenje reda silom od strane Prištine.

A Srbija će na kraju naravno morati da prihvati nešto puno gore, isto kao što je bilo i sa planom Z-4 i kasnije sa pregovorima u Rambujeu.

Pre više od 10 godina doneo sam odluku da napustim Srbiju i to i učinio. Ne prođe dan da me vesti iz Srbije ne podsete koliko je to bila dobra odluka. Srećno vam bilo svima koji ste još tamo.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Nece dugo potrajati pa cete kukat sto odbiste ovaj "dar" iz Brisela, kada to prvom prilikom uporedite sa onim sto ce vam sledeci put biti ponudjeno !
"Vreme radi za Srbiju" !

ceca

pre 11 godina

Eštenova je rekla da pregovora više nema.
To je kraj priče.
Ovi kvazi političari još nisu shvatili kakvo značenje ima jedna takva reč na zapadu.Neznaju oni za povuci-potegli.
Oni pre svega cene vrednost vremena,pa zato da nekog zabavljaju doveka nepostoji.
Pada mrak.

Ivan

pre 11 godina

Tako je!Nijedna drzava,nijedan narod koji voli svoju zemlju to ne bi prihvatili.A sada krenite sa minusima svi vi koji bi zarad stotinak evra pogazili sve! PS ja jesam za Evropu ali ne po svaku cenu!

marko

pre 11 godina

Ovo mora da se proslavi. Svaka cast, neka zivi nasa lepa zemlja Srbija, sa najlepsim narodom, najlepsom kulturom najboljim sportistima. Bice nasa Srbija jaka kao nekad, a podici ce je narod licno. Ovo je samo put ka tome. Ziveli

Mile i njegovo pile

pre 11 godina

Nema tu šta mnogo mudrovati. Dobili smo prazan papir i usmene zahteve Albanaca sa KiM. Od 8 ačaka 2 su apsolutno ne prihvatljive. Odgovor će biti nastavak razgovora ali bez uslovljavanja i ucenjivanja prema Srbiji.

hvala na pažnji, to bi bilo to...

pre 11 godina

"Ovo mora da se proslavi. Svaka cast, neka zivi nasa lepa zemlja Srbija, sa najlepsim narodom, najlepsom kulturom najboljim sportistima. Bice nasa Srbija jaka kao nekad, a podici ce je narod licno. Ovo je samo put ka tome. Ziveli
(marko, 8. april 2013 18:07)"

E dakle, bravo majstore, da mi je tvoj ničim izazvani optimizam pa da nakrivim kapu, rodila mi šljiva! NE MOGU DA VERUJEM! Ovi neodgovorni likovi, uz neizbežni blagoslov naše humanitarne SPC upravo zakucaše poslednji ekser u mrtvački kovčeg zvani Srbija a ovaj bi da slavi!? Devedesete, vraćamo vam se, nismo ni bili daleko. Muka mi je, povratiću...

Pravnik

pre 11 godina

Tragična činjenica za ovaj narod koja će se tek videti u narednim mesecima; žao mi je šta je još jedna vlada odlučila pretpostaviti sopstvenu glad za ostankom na vlasti i strah da ne izgubi stolice umesto boljitka celog naroda. Razočaran sam, za nas više nema spasa.

Aleksa

pre 11 godina

Hocu bre zivot i nadu! Potpisujte! Dosta mi je bre Kosova i SPC-a!!! Hocu bolji zivot za moju decu i muka mi je sto vec 30 godina izigravamo Tunguziju u srcu Evrope!

Bolji život se traži napolju. Ovde ostaje onaj ko mora.

milanche

pre 11 godina

Sta god da se odluci ja necu zameriti nikome jer je to vrlo teska situacija koje smo svi svesni stoga dajmo podrsku nasem pregovarackom timu.

StG

pre 11 godina

Sva podrska Vladi Republike Srbije.
Pricali smo, ne svidjaju nam se predlozi i nismo prihvatili. Ne mora bas sve da se prihvati na prvu. Bravo!
Ne brinite, nisu ni oni u boljoj poziciji. Ni oni nisu resili problem :-)

Igor

pre 11 godina

I sta sad?

Pukusavamo sa sacuvamo nesto sto nemamo i izgubili smo godinu dana za nista. Sledece godine ce biti opet ista frka, ali izmedju se ne zna sta ce se desiti na sever Kosova-mozda neka nova mini-oluja!!!

Aleksandar

pre 11 godina

Tako treba. Na kraju krajeva, u tom predlogu nije imalo ništa dobro za Srpski narod da se prihvati. Kako da se srpske sredine stave pod vlast Pristine i u njih imaju poverenje kad do dan danas nije rasvetljeno jedno jedino ubistvo Srba, a bilo ih je svuda i na stotine. S druge strane, da smo EU potrebni i vazni, prihvatili bi nas bez uslovljavanja i ponižavanja. Jedna Nemačka ne želi EU,a mi tamo kao vidimo perspektivu.

ostali

pre 11 godina

umesto hleba ima da jedemo kamenje, umesto sljivovice ima da peku "daskovaccu" umesto kolima ko gospoda ima da se vozimo na bicikla kao po Severnoj Koreji, umesto IPTV imacemo RTS na anteni, umesto izgradnje brzo ce poceti rusenje i ovoga malo sto je ostalo. bravo !!!

bata

pre 11 godina

Mozete da ne potpisujete i nastavljate dialoge koliko hocete,ono sto vi trazite a to su izvrsne vlasti na Kosovu necete ostvariti.To jednostavno nece biti dozvoljeno od strane USA i EU,jer otvara novo zariste.Imaju oni dosta problema sa Rep.srpskom i to je goruci problem.Sto se vise budete inatili i zahtevali to cete manje dobijati,sve dok sve ne propadne,a tada ce vas narod uzeti pod svoje,jer ce biti jako gladan i jadan.

smeker

pre 11 godina

Nema nama pomoci.Srpska plitka pamet je opet pobedila.Taman sam se ponadao da u ovoj zemlji ima perspektive za decu ,kad ono KUKAVICIJE JAJE...

IvanNS

pre 11 godina

Posledice ce da se vide tek kad potrosimo ruski kredit (500 mil. 3.5% kamata) ,bas me zanima odgovor Brisela. Kocka je bacena ,a da li cemo imati srece da nastavimo pregovore cemo da vidimo

MarkoNS

pre 11 godina

I opet smo poklekli ispred dveri, nasih, crkve i ostalih ekstremista! Nikada necemo pokazati pravo lice, uvek cemo se mi pitomi sklanjati pred sacicom divljih.

Flavie sa Slavije

pre 11 godina

Jos jedan od poraza Srbije, poraz mozga, razuma i nas samih, zao mi je nas ali ima onih koji su veciti mazohisti. Ode ceo zivot u nista.

nemdzi

pre 11 godina

Treba dati podrsku pregovarackom timu u ovakvoj teskoj situaciji,i znam da Vucic nece potpisati bilo kakav papir koji je los za Srbiju i njene gradjane.

Nora

pre 11 godina

Strasno!!! Da shvatite da smo gubitnici u svim ratovima posle II svetskog i da shvatite da sa gubitnicima nema pregovora! I da shvatite da je kosovo medjunarodno priznata drzava i da je uzgubljeno nasim porazom jos 99god! I da shvatite da ce naredni ultimatumi ako ih uopste bude i bilo u ovoj deceniji biti deset puta gori! U Evropi granice ne postoje i zasto resenje nije ulazak i Srbije i Kosova u EU i eto, nema granica izmedju!?! Nista niste naucili posle 20god ratova i cepanja i ne prihvatanja sporazuma!!! Ja bih pre nego odem digla kineski zid oko ove drzave pa se koprcajte u sopstvenom brlogu kada za bolje i niste!!!

Ghost Protocol

pre 11 godina

Evo sad cu ja da vam kazem sta ce da bude dalje. EU vise nece da se bakce i da trpi nase hocu necu i vrtenje u krug. Dijalog nemate sa kim da nastavite, jer sto se tice EU i Kosova to je zavrseno. Tako da sledece sto budete dobili, bice 100 puta gore i po sever Kosova i po celu Srbiju. Ne zaboravite ono staro "Ko ne plati na Drini, platice na Cupriji." Odbijanjem ovoga, niste NISTA resili, vec samo stvorili jos veci problem, koji ce na kraju samo po nas jos gore da se zavrsi.

neko iz publike

pre 11 godina

Uslov koji ce najznacajnije zemlje EU postaviti kad tad Srbiji bice
da prizna Kosovo. To je vec implicitno uradjeno kad je receno da moraju da se uspostave dobrosusedski odnosi sa zemljama u okruzenju. Ako ne zelimo u EU, sto je takodje legitimno, moramo samo da prihvatimo da i
za konsekvence snosimo odgovornost. Sto se mene tice, ako nasi glavari
nemaju petlju da donose odluke, neka raspisu referendum i zavrse sa ovim
mrcvarenjem.

Vladimir

pre 11 godina

Plasim se da, ukoliko i dodje do novih pregovora i novog papira, ce biti jos neprihvatljivije, jer istorija nas uci da sto se na nesto dugo cega, to gore po nas.

no passaran

pre 11 godina

Istorijsko "ne" koje će se za neko vreme pretvoriti u da+ šta god već treba.Neverovatno kakvi diletanti vode državu.Nemaju da plate jednoj devojčici operaciju u Americi,ali zato ćemo svi skupa plaćati ceh njihove nesposobnosti u narednom periodu.Pobedili su fašisti,ali to nije kraj rata.

Ao

pre 11 godina

Ovako postupa odgovorna vlast,vrati sopstveni narod svakih 15 god u kameno doba pa kad se narod malo povrati opet ih vrate u praistoriju i tako sve u krug.Vrlo zanimljivo.

ObiWanKenobi

pre 11 godina

"Normalno da ce sad pricati da je Srbija kriva al bolje i to nego da ostavimo nas narod na KIM milost i nemilost Albanskim teroristima.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije" (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (srki, 8. april 2013 18:07)
-------------------------------------------------
Srki, izvini molim te ali mi objasni kako cemo mi da oteramo te teroriste, da li si ti to uzeo pusku i krenuo??? Samo napred, moje saucesce.

konobar

pre 11 godina

"Pitanje br.1: Jeste li vi dobili nesto da potpisete ili ne?

Pitanje br.2: Jeste li vi razumeli sve o cemu je tamo bilo reci?
(zluradi, 8. april 2013 19:03)
# Link komentara"

Nisam siguran, Toma je izjavio da je mislio da su u pitanju pregovori oko pristupa EU, čak je u jednom momentu rekao da je dogovor skoro sklopljen.

Posle se desilo nešto, nemam pojma šta, valjda su ga poslali kući da ih ne sramoti.

A i ova dvojca, ne verujem da su baš sve razumeli, ali znaju da neće potpisati papir, koji inače nisu ni dobili i koji ni ne postoji.

Luda kuća xD

vlada milic

pre 11 godina

Dva sporna zahteva Srbije tesko bilo koja drzava moze da prihvati. Priznaje se kosovski ustav, ali pod uslovom da sever Kosova ne bude pod pristinskom administracijom. Priznaje se postojanje kosovske vojske, ali da ona nema pravo pristupa opstinama gde Srbi cine vecinu. Razmislite. Matija Soskic, Kanada. (Matija Soskic, 08. april 2013 18:26)
lepo u kanadi a? dodji u srbiju bato i zivi od 220 eura mesecno molim te i budi ovde patriota i pomazi " braci " preko ove ili one bare a da nosis pocepane patike i da ne mozes da se ozenis jel nemas bar sobu i kupatilo i ne mozes da imas dete jel ne zelis da ga izgladnjujes jer ni za sebe nemas

Stojko

pre 11 godina

Pa naravno da ne! Kad je ijedna vlast u Srbiji a pogotovu ova koja je svojim ne-ckanjem dovela do svega ovoga (ko se ne seca: asimetricna federacija, Z4, Rambuje... Dopisite sami) imala sluha za vreme u kojem zivi i odnose snaga u svetu. Zasto bi ova crveno-crna varijanta imala sluha? TAman kad covek pomisli da ce konacno neko nesto normalno da uradi sledi zalosna ali previdiva pogresna odluka. Za mesec dana cemomda molimo i za ovo, ali tad cemo jedino imati traktore u Srbiji, kao i do sad. Kako vam vise nije zao ovo malo naroda sto je preteklo vasa prethodna odvijanja??

Ne moze to besplatno

pre 11 godina

E jbg.Mogli smo dobiti bar nesto.Sitno ali nesto.Ovako cemo dobiti nista.I to nista cemo jos i da platimo.

Pre vise od 10 godina jedan covek koga su mucki ubili je govorio sledece :
"Mi smo 10 godina stariji, siromašniji, propaliji. To je cena naše gluposti i naše neodgovornosti. Ne može to besplatno. Ja jedino želim da mi to više nikada ne ponovimo"

Nazalost mi nista nismo shvatili i evo i dan danas mozemo da kazemo ovo isto.Jos 10 godina smo stariji,jos smo siromasniji i propaliji,i to nam se i dalje ponavlja.

pozdravio vas Sloba

pre 11 godina

Hahahahahahahahahaha, pozdravio vas Sloba :-)))))))))))

Njemu su isto tako nudili ovo pa ono a njemu bilo malo pa je odbijao i na kraju ostasmo bez Kosova (samo vi to ne želite da priznate sami sebi), e sad ćemo ostati i bez ikakve zajednice srpskog življa na severu kosova. Mada ne brinem ja za njih, Albanci ih neće dirati, jer će kosovo sad biti u centru pažnje nekih batinara dok se tamo ne normalizuje država i ti batinari neće dozvoljavati nemire, jedino od gladi da ne pocrkaju i oni i Albanci na kosovu, jer neće dobijati srbijanske artikle po srbijanskim cenama nego po uvoznim cenama, i tu smo prokockali našu šansu da zadržimo bilo kakav uticaj na teritoriji u koju se toliko kunemo! alal vera za Vladu. Pokazali su da im je jedini interes ostanak na vlasti i socijalni mir ...

Jogurt

pre 11 godina

Gledam Vucica a iza njega Knezevica i postade mi jasno zasto je donesena ova uzasna odluka.Pa Knezevic insistirao da se odbije jer sada moze da gruva aflatoksin u mleko do neslucenih granica.

Kanal

pre 11 godina

Bilo bi lepo kada bi narod znao sta su to oni odbili, posto nigde nisam video te stavke o kojima su oni odlucivali da li ce prihvatiti ili ne ? Ova vlast samo prodaje maglu i nista vise. Alo 8 rundi pregovora i nista se nisu dogovorili. Nesposobnjakovici i tacka !

zluradi

pre 11 godina

"Vlada Srbije ne može da prihvati ponuđena rešenja koja su usmeno saopštena našem timu, jer ne garantuju ljudska prava, opstanak i bezbednost Srba na Kosovu, kaže Dačić.

Predsedništvo SNS zaključilo je danas da će predložiti Vladi da ne potpisuje u utorak sporazum s Kosovom, koji, kako je rekao Vučić, "nismo ni videli i čiji pojedini delovi ne uvažavaju ni minimum nacionalnih interesa, ali i da zatraži hitan nastavak dijaloga s Prištinom.

Pitanje br.1: Jeste li vi dobili nesto da potpisete ili ne?

Pitanje br.2: Jeste li vi razumeli sve o cemu je tamo bilo reci?

Vanja

pre 11 godina

Nema tu šta mnogo mudrovati. Dobili smo prazan papir i usmene zahteve Albanaca sa KiM. Od 8 ačaka 2 su apsolutno ne prihvatljive. Odgovor će biti nastavak razgovora ali bez uslovljavanja i ucenjivanja prema Srbiji.
(Mile i njegovo pile, 8. april 2013 17:18)

Nece da ima uopste bilo kakav nastavak pregovora ako se ne sjecas 2 april je bio krajni datum od danas Srbija se uopste ne pita oko Kosovo zvanicno od Eu oni ce da rade u sklop UN rezoluciju 1244 u koju jasno pise da Srbija ne moze imat institucije na KIM

???

pre 11 godina

"Vladajuće stranke najavile su da će od Eštonove, koja je posrednica u pregovorima, biti zatraženo da dijalog Beograda i Prištine bude nastavljen."

S kim ???

hvala na pažnji, to bi bilo to...

pre 11 godina

Hajde da malo pojasnimo stvari ovima što pocrkaše od sreće zbog rezultata teškog umnog rada našeg državnog vrha:
- Do sada nismo imali baš mnogo čemu dobrom da se nadamo.
- E, od danas i te kako imamo razloga da očekujemo loše.

Valjda ćete ovako uprošćeno uspeti da shvatite?

Radnaskela

pre 11 godina

Gospodo iz vlade, možda jeste birani od naroda, ali verujte ovo nije stav većine naroda u Srbiji.Većina nas je život, putovanja, odlaske bez viza u inostranstvo, zemlju bez rata i gladi. Ovim što ste uradili samo ste nas bacili u još veću bedu, izolaciju, siromaštvo. Kako je vreme paliti od ove užasne politike, ali sada izgleda nema više gde, ovo nam je poslednje NE, pred totalni raspad ove divne zemlje. Bila jednom jedna Srbija !!!!! Bar da sam još koji put otišao do rodbine u Nemačkoj ili na letovanje u Grčku, ovako ostaće mi poseta rodbini u Srbiji, nekim biciklom, a kupanje u nekom potoku ili reci. Klapa poslednja, zavesa spuštena,. Samo gospodo vladajući ne očekujte da ponovo uzimam pušku, dvaput ste me za****li, ostadoh živ, treći put se NE PALIM !!!!!

Milan-Sweden

pre 11 godina

E sad treba vlada da bude spremna da snosi posledice. Lepo je Vucic juce na Pinku pricao da od tog sporazuma zavisi da li ce drzava imati da isplacuje cak i penzije. Neka je srecno pa sta bude. Meni je samo drago sto sam ja na vreme otisao...

Valjevac

pre 11 godina

E rodjaci...prvo nas vozate tri dana..govorite u rebusima..pravite nas na budale.A do juce ste pricali kako su u Berlinu pali na teme kad im je dosao potpredsednik koji je inace redovno na vezi sa Londonom i svako malo se popricava sa njima.A sad ovo....ma znate sta..Boris Tadic je za vas.. DIPLOMATA.

Leteci holandjanin

pre 11 godina

Mozda i nije bilo papira,ali se od prve runde pregovora znalosta se od Srbije trazi. Dolazili razni politicari iz Evrope, nasi putoovali u Evropu.Kazu celnici da ne moguda prihvate ono sto je usmeno receno.Slazem se. Ali vec sutra ce to da bude i napisano.Sta onda.Da li smo mi u prilici da postavljamo uslove.Dali ce EU da traci vreme u beskonacne pregovore.Mi nesto zahtevamo ali Pristina odbija.Izgubili smo Kosovo u ratu 1999. Nikada porazeni nije postavljao uslove.Mozda nasi i danas smatraju da smo pobedili NATO

barracuda

pre 11 godina

"Vlada Srbije ne može da prihvati ponuđena rešenja, jer ne garantuju ljudska prava i bezbednost Srba na Kosovu."


Obrazloženje vlade je šturo i besmisleno, što naš narod kaže "ne drži vodu".

1. Besmisleno se pozivati na norme međunarodnog prava i optuživati druge da ga ne poštuju i time Srbiji čine štetu kad se u samoj Srbiji ne poštuju njene sopstvene pravne norme i to decenijama unazad.

2.Svi oni koji su bili već na vlasti u Srbiji i nisu ništa učinili niti da ona postane pravna država, niti da ona razvije svoju ekonomsku strukturu, niti da ona reši teritorijalne probleme, niti da učini bilo šta na rešavanju bilo kog ozbiljnog državnog i nacionalnog problema-nemaju legitimitet da danas pričaju bilo šta, pa i ova retro vlada iz devedesetih.

duki

pre 11 godina

Necemo se inatiti. Setite se samo koliko puta je Vucic pomenuo rec inat sinoc na Pinku i u kom kontekstu. Dakle, nastavljamo sa inadzijskom politikom. Ma nema veze, ionako ce to samo narod da oseti.

Miki_In

pre 11 godina

odakle izviru ovi ... stancuju poruke podrske svojim vodjama da bi im i sloba zavidio, a ne vide da je kosovo nepovratno otislo i da bi mi ustvari zbog tog nesnosnog balasta zvanog kosovo trebali da slavimo a ne da kukamo sto ga vise nemamo!

Nik

pre 11 godina

@Vlada Milic
Majstore, naš čovek iz Kanade ti lepo napiše, šta je nelogično i šta je praktično i šta je pragmatično a šta je tačno, a ti odmah udario "lako je tebi tamo..." Kosovo NIJE Srbija već 14 godina. Srbija je bila agresor i propagirala komunizam u vreme kad je isti propadao po istočnoj Evropi. Srbija je IZGUBILA ratove 90-ih i posledica gubljenja ratova je uvek GUBLJENJE teritorija. Austrija se od onakvog carstva svela na trećinu bivše YU, samo Poljaci su posle II svetskog rata proterali 8 (osam) miliona Nemaca i uzeli deo Nemačke, slično su uradili Francuzi. Dakle, mi smo 90-tih išli mimo sveta i ostali bez naše "kolevke", na žalost. Ja ne mogu da sedim ovde u EU i da vama koji ste tu u Srbiji pišem, ma super, samo odbijajte, "Kosovo je srce Srbije", busajte se u prsa, neka vaša deca, sinovi, očevi ratuju i gladuju i žive kao psi još 50 godina, za nešto što je već izgubljeno i potpisano i pečatirano 1999. Ne mogu, nisam takav licemer. Sporazum treba prihvatiti, zatvoriti poglavlje Kosova i okrenuti se ekonomiji i razvoju, mladima, radnim navikama, izgradnji zemlje... jer inače će nam otvoriti Preševo, Sandžak, Vojvodinu, pa do pašaluka...

Iz minuta u minut

pre 11 godina

Vlada zaseda u punom sastavu uz prisustvo novinara.Dacic kaze"Ko je ZA' Svi dizu ruke. Ajde da vidim da je neko digo PROTIV.Predstava za javnost. A onda Vucic kaze "Necu da verujem da ce ovo imati posledice" Nego sta da ce imati. Tebe ce da pitaju. A pitace te gradjani na jesen. Jedino ti ostaje da juris Sarica po belom svetu

njegoslav

pre 11 godina

Ja mislim da današnji omladinci koji pišu poruke podrške nemaju pojma da je vlada u kojoj su bili i vučić i dačić već potpisala jednu kapitulaciju 1999. godine. Oni su tada bili mali pa se ne sećaju, zato im je sada lako da se busaju u mlađane grudi i da iz sigurnosti svoga doma beogradskog pišu političke parole.

ex demokrata 1

pre 11 godina

tragicno. imao sam nadu,vise ne. ovi dezurni iz sns,dveri,nasi obraz,dss,treba da znate da ce i vasa pozicija da bude pod znakom pitanja i da ni tu tesko zaradjenu platu na drzavnim jaslama necete vise primati,nije bre ovo utakmica pa da navijate za svoj klub !

milos

pre 11 godina

nismo prihvatili realnost,isto kao da pokusamo da ne prihvatimo dan i noc,zabadajuci glavu u pesak,za ovim cemo plakati kroz dvije godine,kad budemo pregovarali o bujanovcu i presevu....odavde treba bezati i spasavati se sto pre

ToaToa

pre 11 godina

Kao da su imali izbor za drugaciju odluku?

Ja znam zasigurno da:
1. Potpisom gubimo, a da nista ne dobijamo osim (pazi sad ofucanog termina) integracija.
2. Nepotpisivanjem nista ne dobijamo, ali barem pola sveta priznaje da nista nismo izgubili.

To mu isto dodje kada vam siledzija upadne u kucu i kaze:
"Unisticu ti zivot ako mi ne poklonis kucu, a Unisticu ti zivot i ako mi poklonis kucu."
Pa kad znam da ces me unistiti, onda cu barem da ti pruzim otpor pa da se i ti malo zabrines i istrosis.

vuja

pre 11 godina

A sta to mi odbijamo ili prihvatamo ? zasto se uvek cuti,da nece ponovo da nas bombarduju ? Unistili su nas - koliko velike sile toliko i nasi nesposobni politicari. A samo mi ,kao obican i siromasan narod to trpimo. Kada ce kraj svemu tome ?

Srdjan, N. Sad

pre 11 godina

Neopisivo loš, nepromišljen i uzaludan potez Vlade. Biće još pregovora. Tada će nam ponuditi još lošije uslove i mi ćemo prihvatiti. Kao i uvek u poslednjih 20 godina. Srbi na greškama ne uče. Eto još jednog povoda za proslavu novog poraza. Onako, ponosno i gordo.

MILENKO

pre 11 godina

e ovo je dno,ispod nemoze...vazno da ovi na kosovu imaju po 3 plate a mi ovde jedva jednu i to mizernu...bravo vucko samo hapsi ti,sta te briga za evropu i standard gradjana kada si se ti i tebi tvoji slicni obezbedili(finansiski) ko beli medvedi pa lako vam je sada da odbijate sve...pitao bi vas ja da imate ovu moju platu...

Mita

pre 11 godina

Puna podrska vladi u ovoj odluci. Ne zelim da ikada udjemo u tamnicu naroda EU.
(Podrska, 8. april 2013 19:23)

Jel si ti juče i danas,slušao Vučića(onaj koji donosi glavne odluke)?
Mislim,da nisi...

Sudarevic

pre 11 godina

Imam utisak da sto vise pregovaramo, sve manje dobijamo.
Ukoliko nastavimo pregovore ima da izgubimo i Presevsku Dolinu (izgleda i Vojvodinu).

siromasni i jadni gradjanini sa takvom vlascu

pre 11 godina

Ma odbise da potpisu i sedose u svoja luksuzna kola...i odose da veceraju raskosnu veceru, posle ce na neki lep put...:(((((((((((

mirko

pre 11 godina

Slušao sam ovo jutrošnje Vučićevo obrazloženje ne prihvatanja nečega, i prihvatanje nečega, a da se ne zna šta je jedno , a šta drugo. Dok je to govorio kao da se je obraćao nekom fiktivnom neistomišljeniku, galamio na njega, žalio se na mogućnost izolacije. Moj utisak je kao da se obraćao onom Vučiću nekadašnjem, fanatičnom radikalu, i ubeđivao ga da je ovaj sadašnji u pravu, čak mu je rekao da mora pobediti na izborima ako želi provoditi svoju politiku.

jaPAJA

pre 11 godina

lJudi ali ovo je stvarno neverovatno odem jutros na posao svi pricaju o platama o racunima o skupoci, ja pitam a kosovo , oni me pogledaju kao da sam sa uma sisao. Izadjem onda sa posla sretnem neke ljude po gradu,zale se na skupocu,kazu sve zatrovano pricaju o korupciji na svasta se zale,opet ja pitam a kosvo?I ovi me pogledaju kao da sam sa uma sisao.Sta je bre ovo nikoga ne zanima sta ce biti sa kosovom ,nikoga ne zanima cak ni stav spc o kosovu,e svasta.

A jel veruješ i u deda mraza

pre 11 godina

@(ja bre, 8. april 2013 17:52)

Ti zaista veruješ da bi ti se otvorila vrata boljeg života i tvojoj deci da su oni ovo sad potpisali ili čak da su otišli korak dalje i priznali Kosmet? Zaista misliš da je ovo poslednji uslov i da ne bi bilo novih uslova?

Zivojin

pre 11 godina

Sada nek nam je Bog u pomoci. Irinej je bas sve lepo zakuvao, molio bih ga da se zapita kada ce se malo osvrnuti na Srbe koji zive u Srbiji?

milos

pre 11 godina

nismo prihvatili realnost,isto kao da pokusamo da ne prihvatimo dan i noc,zabadajuci glavu u pesak,za ovim cemo plakati kroz dvije godine,kad budemo pregovarali o bujanovcu i presevu....odavde treba bezati i spasavati se sto pre

Nesa

pre 11 godina

Srbija je američkim šarenim lažama rekla "istorijsko ne" a sada je na Evropi da otkrije karte koliko ima udela u tim istim šarenim lažama.

Deda/Gago

pre 11 godina

EU je odahnula, ne mora vise da smislja uslove za prijem Srbije u
clanstvo, a bogami i ponestalo im je ideja. Steta sto i Seselj nije
tu pa da svi udarimo po guslama.

Rodjendan

pre 11 godina

Bravo za vladu,a svima vama kojima se ne svidja odluka vlade i koji pisete kako ce te sad gladovati,lepo pokupite svoje stvari i pravac eu i tamo pametujte i unovcite vase znanje kad ovde kako kazete ne mozete.

A jel veruješ i u deda mraza broj 2

pre 11 godina

@(ja bre, 8. april 2013 17:52)

Ti zaista veruješ da bi ti se otvorila vrata boljeg života i tvojoj deci da su oni ovo sad potpisali ili čak da su otišli korak dalje i priznali Kosmet? Zaista misliš da je ovo poslednji uslov i da ne bi bilo novih uslova?
(A jel veruješ i u deda mraza, 8. april 2013 19:07)

Pa to isto neko moze i tebe da pita. Da li ti zaista verujes, posto oni odbise da potpisu, da je Kosovo sada `nase` kao i sever kosova ?!

Jan

pre 11 godina

Tako je!Sada su u Briselu i Prištini potpuno zbunjeni i u totalnom haousu!Ne znaju šta da rade sada jer jedna moćna,ugledna i,nadasve,prebogata država traži nastavak dijaloga...

sodoma i gomora

pre 11 godina

Žao mi je što je ovako ispalo. Prvi test sa rešavanjem problema sa alfatoksinom ova vlada nije prošla. Videvši to koliko je nesposobna EU nije htela da troši uzalud svoje resurse. Pita li se ko od vas šta se desilo i gde je nestao Ahtisari plus. Prikazuju nam nešto a mi to nismo videli i nemamo predstavu koje NE i čemu NE. Malo se zaigrali ( Dacic , Toma i Vučić) EU i SAD ih malo složili a oni se primili pa pomislili da sad će mo mi to da rešimo, sitnica. Izbori pod hitno.

nesa

pre 11 godina

Potpuna podrska.Hrvati nedaju cirilicu u zemlji u kojoj gotovo da nema srba,a deo ,,gradjanske,,srbije bi olako dao 15 posto svoje teritorije otete na pravdi boga.I bog zna sta bi dalje morali da damo.Mozda jug srbije,rasku...

Ceva

pre 11 godina

Da li ce EU prihvatiti nastavak pregovora? Nece. Da li ce EU i USA resiti problem severa Kosova? Hoce. Da li pocinje stara i poznata prica o vizama, nema pomoci iz EU fondova? Naravno. Kakav predlog posle ovakvog resenja Srbija potpisuje nesmem ni da pomislim. Da bude nesto dobro od ovoga, sigurno nece.

Довла

pre 11 godina

Мазање очију народу.Нису прихватили,али само опипавају терен и чекају прави тренутак да пристану на ултиматум.Да се мало слегне ситуација...Уосталом,све се види из њихове решености да наставе преговоре под патронатом ЕУ а не да траже њихово измештање у УН.Одговор не значи пролонгирано да са козметичким изменама.

ćeranić

pre 11 godina

Srbija mora da teži učlanjenju u EU, a mora i da pokuša da razgovorima reši pitanje Kosova. Odbijanjem razgovora Srbi sa Kosova ne bi ništa dobili, jer Kosovo kako vreme prolazi odlazi sve dalje od Srbije. Međutim, Srbija ne može da pristane na ovako ponižavajuće rešenje koje joj je ponuđeno na poslednjoj rundi razgovora.

I.

pre 11 godina

Posto vidim da pola komentara ovde pisu partijski momci (i devojke) razlicitih orijentacija, evo jednog nestranackog i apoliticnog misljenja.
Oni nas u EU nece, ne znam sta treba da se desi pa da se ovoj nekolicini koji su jos uvek pro-EU otvore oci. Znaci, potpisivanjem se ne dobija NISTA, a sta se gubi ne vredi ni objasnjavati, kratak je nas zivotni vek da to vidi - pokazace istorija. Znaci, ili je win-win, ili je lose-lose situacija, gledajte na ovo kako kod hocete, ali nemojte da palite ovde narod, niste vi najpametniji.

P.S. Ako jedan Noam Comski vidi da nas nece, ja biram da mu verujem.

evropooo

pre 11 godina

Taman sam mislio da ce nam krenuti i da cemo poceti da zivimo kao Bugari, na primer, ali nista od toga. Ipak jos uvek nismo zreli za Evropu. Nevladin sektor mora da radi jos intenzivnije da bi se promenila nasa svest.

barracuda

pre 11 godina

"Vlada Srbije ne može da prihvati ponuđena rešenja, jer ne garantuju ljudska prava i bezbednost Srba na Kosovu."


Obrazloženje vlade je šturo i besmisleno, što naš narod kaže "ne drži vodu".

1. Besmisleno se pozivati na norme međunarodnog prava i optuživati druge da ga ne poštuju i time Srbiji čine štetu kad se u samoj Srbiji ne poštuju njene sopstvene pravne norme i to decenijama unazad.

2.Svi oni koji su bili već na vlasti u Srbiji i nisu ništa učinili niti da ona postane pravna država, niti da ona razvije svoju ekonomsku strukturu, niti da ona reši teritorijalne probleme, niti da učini bilo šta na rešavanju bilo kog ozbiljnog državnog i nacionalnog problema-nemaju legitimitet da danas pričaju bilo šta, pa i ova retro vlada iz devedesetih.

Kolega

pre 11 godina

Vlada odbila predlog, vidim i neke povezane vesti u vezi sa tim, danas i proteklih dana. Pominje se i crkva, pominje se i evropska zajednica, i na TV-u načuh nešto o tome...
Nisam baš pratio, šta se dešava, da nisam nešto važno propustio?

Danilo Ivanovic

pre 11 godina

Руски књижевник и нобеловац Александар Солжењицин изјавио је 8. априла 1999. да је НАТО агресијом на Србију згазио повељу УН и "читавом свету и следећем веку наметнуо древни закон - закон џунгле: онај ко је силан, у свему је у праву", упозоривши: "Пред очима човечанства уништава се прекрасна земља и цивилизоване владе томе аплаудирају".

klenga

pre 11 godina

stotinu puta sam predviđao,ne što sam vidovit,već zato što sam izuzetno dobro,i na svojoj koži,naučio i upoznao,skučenu misao i demagoški sistem sadašnjeg,a koji je opetovan,režima.Normalno da nisu mogli da se promene,oni su jednačina bez nepoznate,siguran tip za klađenje.Smeo sam ruku da dam da će biti ovako,a ovako je još dobro,šta više odlićno,samo ako ne zarate...a istorija i moje debelo loše iskustvo sa njima mi nikako ne daje za pravo,da budem miran...sa njima čovek mora biti jako oprezan i strašno mi je žao što se moje opomene jako teško probijaju...i kada se probiju u javnost,ljudi ih teško prihvataju..i,nažalost,pogreše...sa ovima nam se nikako dobro ne piše...

Dragomir

pre 11 godina

Cim je i Amerika za nastavak dijaloga,nista drasticno se nece desiti posle ove odluke.
Ali u narednom periodu,treba ici ka resenju problema.

Zvonko

pre 11 godina

Skoro nista nije objasnjeno u javnosti u vezi te ponude. Koliko sam uspeo da povezem, radi se otprilike o zahtevu da srpska strana sprovede mirnu integraciju severnog Kosova u kosovski sistem, da bi se nastavio proces prema integraciji u EU. Ako je to odbijeno, sta ce se sada desiti? Zaustavljanje procesa integracije sasvim verovatno. Da li i jos nesto? Da li nasilna integracija severa postaje realna opcija, i sta bi Srbija u tom slucaju radila?

goga 22

pre 11 godina

Tako je, treba traziti nastavak razgovora, i jos mnogo, mnogo puta popkusati iznaci resenje, postici kompromis. Bice tesko zapadu reci NE, ali vreme ce pokazati da li je ova odluka drzavnog vrha i Vlade bila ishitrena, sobzirom da je ultimatumom trazeno nesto sto je nezamislivo i nezabelezeno u svim dosadasnjim pregovorima.

eh

pre 11 godina

Problem je sto i ako potpisemo taj sporazum i dalje smo miljama daleko od EU.Sada je neki sporazum posle nekoliko godina nesto novo i tako u nedogled...Prosto je tuzno sto nas citav svet kaznajva,pogodovu mlade ljude koji su bili mala deca u to vreme i nisu imali pojma sta se radi.
Iz ove cele price ne vidim izlazak jer mi mozemo da odbijemo predlog ali je pitanje dana kada ce oni izvrsiti napad na sever i oterati ono malo Srba dole uz amin amerike.

Navreme

pre 11 godina

Jedini mogući i ispravni stav vlade je odbijanje neprihvatljivih uslova. Bravo za vladu!
Za one koji ne znaju,ili neće da znaju, Rimsko carstvo (ili ti EU) je na najsvirepiji način progonilo sledbenike Hrista, Hristjanine, rušilo crkve i šta sve ne. I, Rimsko se carstvo raspalo, hrišćansto opstalo i raširilo se diljem sveta, i gle jedna od centrala Hrišćanstva je, gde, u Rimu. Nema sreće za progonitelja i tlačitelja, ali, treba biti i hrabar i mudar i ,,tirjaninu stati nogom za vrat,, a nama nikad nije nedostajalo hrabrosti a ni mudrosti. Dokaz je da smo još uvek tu i da nas ima diljem sveta, da su svi zube polomili o nas. Nemožemo mi biti u izolaciji a da to ne bude i EU. Mnoga toga se izdešavalo, bilo je raznih milostđa, proleća,... ali proleća navraćaju u sve krajeve. Znaju to u EU ali računaju na naše slabosti, na naše... a njine ..., misle da nama vlada strah. Bravo za vladu. Sada u pregovorima i više hrabrosti i više mudrosti.

gordijanus

pre 11 godina

dobro je da su odbili sporazum koji eu nije cak nasla za shodno ni da im napise na papiru, nego usmeno saopstili...pazi bogati, od toliko birokrata tamo sa debelim platurinama, niko nije nasao za shodno ni da iskuca pola stranice teksta. daleko da sam glasac vucica i dacica, ali takva ponuda je bila vise nego nepristojna, i jos misliti od srane jedne englesske ledi!

hmm

pre 11 godina

Tražiti druge posrednike,ovi su pristrasni.Uključiti i delegaciju R.Srpske,sve što se daje Kosovu nek traže i oni.Pozvati delegaciju Makedonije.Nek vataju beleške,to i njih kad tad čeka.

Budimo racionalni

pre 11 godina

Umesto odmah da su odbili, prenemazu se danima i pravu dramu tamo gde je nema. Nije ovo vise 1999. da EU bas tako lako moze da kaze "dovidjenja", svet se poprilicno promenio. Za one koji su bili pod kamenom, svet je danas, vise nego ikad ranije, MULTIPOLARAN. I sama EU je u dubokoj krizi, a s obzirom da uveliko raste netrpepljivost prema Nemackoj u samoj Evropi, nisam siguran da im odgovara da i dalje sprovode imperijalisticku politiku. Za kraj, sto se tice Kosova, da im nije bilo bitno sta ce reci Srbija i da je Kosovo skroz nezavisno, ne bi je ni pitali.

Jasan

pre 11 godina

Pretpostavljam da ce odgovor biti da ne prihvatamo ponudjeno ali da zelimo da nastavimo da razgovaramo, kako je i receno nakon sastanka u SNS-u. Dobro je sto je Vucic bio na pregovorima jer bi ovako Dacic i Grubjesic prihvatili sporazum. Sad niko ne moze da optuzuje Vucica i Nikolica ...

freeloader

pre 11 godina

Vlado, samo napred, bravo, tako se ide napred, a ne ono unjkanje! Ovi iz eu nemaju bas nista cime bi nas primorali da prihavtimo njihove uslove. s druge strane, mi im vise nista dati necemo - ma ni zrno kukuruza, pa ce da vide s kim se zezaju i koga ucenjuju! A tek kada popovi bace kletve, ima atlantik da ih proguta!

vlada

pre 11 godina

@
(gordijanus, 8. april 2013 19:11)


Usmena ili pismena kao da je bitno (a odakle samo znate da nije bilo niakakve pisane ponude, nagadjate ili vam neko reko). Mnogo više smeta svakom normalnom gradjaninu što nije bilo nikakvog ni usmenog ni pismenog obaveštenja naroda o ponudi. Nama niko ništa nije rekao šta nam je ponudjeno u Briselu, samo su rekli da je to što je ponudjeno neprihvatljivo. To me tako podseća na slobu i radikale iz 90tih...

mlekadzija

pre 11 godina

Jedina moguca odluka koju je vlada Srbije mogla da donese. Posto smo unapred prododredjeni da budemo krivci nista se novo nece desiti. Rambuje 1999 - Brisel 2013. Gajim nadu da se ovaj put nece odluciti opet za agresiju kao kaznu za velikodusnu ponudu....

Sir Giles

pre 11 godina

@BG

Većina ni ne zna da koristi računar.
Mi smo manjina, taoci zaostale, primitivne, promašene i ogorčene Srbije.
Možemo u EU ali samo kao iseljenici.
Svaki dan uzaludno pokušavam deci u školi da otvorim oči.
Njima je usađeno u glavu da se ne isplati razmišljati.
Naše su škole kondomske, obrazovanje obezvređeno, fakulteti se osnivaju kao ćevabdžinice, zašto bi iko uopšte čitao knjige?
Robujemo ne idejama, nego bulažnjenjima bahate lopovske elite.
Čemu se nadam?
Hej bre, pa mi smo kao ona priča o izgradnji beogradske kanalizacije, mi smo kao ona priča o papi koji se protivi izgradnji pruge u Italiji da ne dođu đavolske ideje međ' siroti narod, mi smo staroverci u Sibiru, mi, ne naša politička elita. Njihovi kamioni rade 25 sati dnevno u Kolubari.

Servantes

pre 11 godina

Mislim da je u ovom trenutku, a u skladu sa pozicijom koju zauzimamo u dosadašnjim pregovorima, najbolje rešenje zahtev za nastavak dijaloga kako bi se dobile garancije za povećanje bezbednosti Srba na Kosovu. Cenim svaki napor g-dina Vučića da se izbori za dalji razgovor sa Prištinom, jer samo dijalogom možemo doći do rešenja. Podrška g-dinu Vučiću!

Srbin

pre 11 godina

Može li neko da mi objasni šta mi uopšte odlučujemo u vezi Kosova? Kako mi štitimo taj srpski narod tamo? Čime? Mislim šta je naš adut? Jel išta zavisi od nas? Kosovo ili Eu? Odaberemo Kosovo! I? I? Šta? ....ništa.

onomatopeja

pre 11 godina

vise od pola sveta podrzava srbiju i njenu teritoriju kosova i metohije , ne znam sta smo sa tim odgovorom cekali. kako kaze matija beckovic "ako kosovo nije nase zasto trazite da ga priznamo?" mislim da je ovim pitanjem sve receno , cije jeste kosovo i metohija.

Aleksandar

pre 11 godina

Za sve koji se ovome raduju - za koji mesec će ponestati para za penzije i plate u predimenzioniranom javnom sektoru. Onda ćemo morati da ih molimo za pozajmicu a oni će nam tutnuti još gori papir da potpišemo zato što ćemo tad biti još očajniji nego danas.

Ko ne uči iz istorije, ista mu se ponavlja. Prvi put kao farsa, drugi put kao tragedija.

Posmatrač

pre 11 godina

Ako sve ovo nije jedna velika isplanirana predstava, onda je veoma velika greška. Ukoliko nije režirani komad, onda je mnogo okolnih slučajnosti na jednom mesto, a to me iznenađuje.

Stevan

pre 11 godina

E super, sad mogu da odahnu patriJote. Ja se u ime Vlade Srbije, u ime prvog potpredsednika Vlade Vucica i u ime predsednika Nikolica izvinjavam svima koji su zbog problema oko Kosova, ovih dana, morali da napuste gledanje Velikog Brata i Farme. Eto, Kosovo nije izdato, mozete na miru da pratite ko ce s kim da legne, ko se s kim svadja, ko je dobar a ko nije u vasim omiljenim rijalitima. A sta ce biti sutra kad nam vrate vize i ponovo uvedu sankcije, sta vas briga. Izvinite sto vas i ja sada ometam, kuckajte tamo poruke podrske vasim favoritima... izvinite, izvinite... :))))

grdnaJA

pre 11 godina

Do danas se stvarno nije znalo ko je veci zagovornik ulaska u EU; Dacic, Vucic ili Nikolic. Sada se tacno zna. Niko od njih. Ala nas vozaju! ...Navukose tamni vilajet na celu zemlju ne samo na kosovo.
Od sutra nam sledi nastavak; Za KiM zvona zvone!

Djole

pre 11 godina

Nasi ljudi na Kosovu su najbitniji u ovom trenutku. Ne mozemo tako da pustimo i prihvatimo prvo ponudjeno bez cenkanja. Dobra odluka. Srecno u nastavku!

tamo_daleko

pre 11 godina

Najaci su komentari ovih sto SADA posle OVE odluke odlaze....kao cekali su rasplet:))))
Takvi nikad ne predju granicu.
Podrska Vladi.Ostanite jedinstveni.

LanciaBg

pre 11 godina

Verujem da će se ovo sve na kraju završiti dobro po nas,da će pregovori biti nastavljeni i da ćemo izboriti bolje uslove za naše ljude na severu Kosova.

klincov

pre 11 godina

Po tzv. nezvaničnim izvorima iz EU, se vidi da će EU najverovatnije prihvatiti dodatne pregovore oko Kosova, i ja verujem da će predlog EU biti ovoga puta povoljniji za Srbiju. Ako EU nema nameru da poboljša svoj predlog to ne treba prihvatiti, i niko sem LDP-a ne bi trebao da ima zamerke na tako nešto. Takođe, ako se prihvate zahtevi i te Zajednice Srpskih Opština dobiju nadležnosti koje traži srpska strana onda treba pristati na takav dogovor, i niko sem DSS-a ne bi trebao da tu nešto zameri Nikoliću i Vučiću.

ožvat

pre 11 godina

Potpuno podržavam odluku Vučića i Nikolića. Ovo je jedina ispravna odluka. Srbija ne sme nikada da odustane od razgovora o kosovu, ali ne može ni da pristane na ovako ponižavajući predlog. Srbija mora da pokuša da preko svojih malobrojnih saveznika u svetu, a tu su od uticajnih zemalja jedino ostale Kina i pre svega Rusija, izdejstvuje otpočinjanje novih pregovora, ako je moguće pod okriljem UN-a, i uz prisustvo predstavnika Kine, a pre svega Rusije.

stew

pre 11 godina

Mislim da Vucic nece dozvoliti bilo sta da se potpise ako je lose po srbiju,ali ipak treba saslusati sve politicke cinioce i doneti zajednicku odluku

Deki

pre 11 godina

Znaci ova Vlada je za samo nekoliko meseci uspela da svojim dilentatizmom upropasti sve ono sto je prethodna vlast godinama mukotrpno gradila kad je u pitanju proces EU integracija. Bravo Vucicu... Zao mi je samo sto jos uvek ima partijskih SNS-zombija koji spamuju komentare a ne razumeju da ovom odlukom Kosovo nece biti nista blize Srbiji, naprotiv, dok ulazak u EU postaje cista fantazija. Drugim recima - ni EU ni Kosovo. Sjajna odluka, zar ne?

Zoran

pre 11 godina

Zasto uz posredovanje EU, zasto netrazite da se pregovori vrate u UN gde mozemo postici povoljno resenje po nas? Vi kao da hocete da se odreknete Kosova samo vam treba malo bolje upakovana ponuda da vas narod nebi proglasi izdajnicima.

biberce

pre 11 godina

Podrzavam ovakvu odluku nemam sta da zamerim jer pregovori su vodjeni pod velikim pritiskom,treba nastaviti dijalog u nadi da ovakvih sramnih ponuda nece vise biti.

zoran

pre 11 godina

Srpska napredna stranka-evropska stranka buducnost za Srbiju u EU!
Ljudi koji drze rec!Napred Srbijo,imas svetlu buducnost sa ovom naprednom Vladom Srbije!

Bojana

pre 11 godina

Srbiji ne trebaju takvi predlozi, ne kockamo sa ljudskim zivotima. To su nasa braca i sestre, da bi oni tek tako nama postavljali ultimatum.

Milan

pre 11 godina

Dacic, Vucic, Nikolic su proteklih 10 dana pripremali teren za prihvatanje ovog dokumenta, svojim izjavama i postupcima. Medjutim prijatno sam iznenadjen , jer je ovo jedina ispravna odluka koju su mogli donijeti. S tim da tek treba sacekati konacnu verziju odgovora, u kojoj ce naravno dodati neke stvari koje se nama nece svidjeti. A pregovore treba odmah prekinuti i pitanje Kosova vratiti u SB UN.
Narod Srbije nece u Evropsku uniju!

rusin

pre 11 godina

Neko će reći opet se uzdaju u Rusiju, ali realno Rusija je jedina od uticajnih zemalja u svetu koja je otvoreno na strani Srbije, i poseta Dačića Rusiji može da bude od velike koristi, jer Rusija ima dovoljno jak uticaj da izdejstvuje otpočinjanje novih pregovora uz učešće Rusije. Rusija ne može da vrati Kosovo, ali Rusije i te kako može da utiče da se krene sa novim razgovorima oko Kosova, ali ovoga puta pod okriljem UN.

Probudite se dok ne bude kasno - hoćemo referendum za početak

pre 11 godina

Ljudi pustite na stranu to što se EU ponaša kao 4.rajh, stavite samo prst na čelo i zapitajte se šta ćemo mi proizvoditi (osim gubitaka) u toj EU. Karte su već davno podeljene u onim oblastima privrede gde mi možda možemo nešto da uradimo. Sve i da možemo neće nam biti dozvoljeno jer postoji regulativa gde se to proizvodi za tržišta drugih EU zemalja. Jednom rečju sledi nam ekonomska katastrofa a potom kada nas šutnu i komadanje države isto kao što se desilo sa srpskim teritorijama u Jugoslaviji.

Problem koji mi imamo je to što su naši političari kolektivno nesposobni da bi smislili i preduzeli bilo šta i zbog toga vide EU kao slamku svog spasa.

Pregovori o cemu?

pre 11 godina

Vlast ima mandat naroda da vodi drzavu, ali iskljucivo u granicama ustava, a ako im se ne svidja ustav, onda promena ustava u skupstini i referendum naroda. Sigurno da predlog Tacija i EU nece bitnije da se menja, pa ostaje izbor datum ili Kosovo. Ako rezim preferira datum, postenije bi bilo da odmah raspisu referendum i menjaju ustav, sve ostalo je gubljenje vremena i zamajavanje javnosti!!!

R,Zivkovic,Roterdam

pre 11 godina

Sasvim ispravno ako je tacna vest?Dosta sunas ponizavali uslovljavali i tek ako bi sada pristali slede resto ultimatumi i ucene,Vojvodina, Raska,Jug Srbije,ljudska prava,tako u nedogled!Pregoviri dase nastave to da,ako Eshtonova zeli?

Matija Soskic

pre 11 godina

Dva sporna zahteva Srbije tesko bilo koja drzava moze da prihvati. Priznaje se kosovski ustav, ali pod uslovom da sever Kosova ne bude pod pristinskom administracijom. Priznaje se postojanje kosovske vojske, ali da ona nema pravo pristupa opstinama gde Srbi cine vecinu. Razmislite. Matija Soskic, Kanada.

grobar-london

pre 11 godina

A sta da vam kazem... puno srece !!
Samo mi je zao mojih, kuci... al' valjda cu moci uvek da im pomognem, ako ne budu mogli sami..a jasno je da nece moci.. eeeeeeeeeh, zemljo moja najvoljenija, a najtuznija..
Pozdrav svima

MIMA

pre 11 godina

SPS, SRS i JUL! Ucenici slede ucitelje. Ko je od Srba sa severa kosova zaradio na srpstvu, preselice se u Beograd, ko prezivljava prilagodice se situaciji, a Srbija ostaje u blatu. Ja se pitam kako niko nije video do sada da sa nama niko nece da zivi u zajednici.
Napominjem da imam dovoljno godina da znam sta se desavalo sa Kosovom i Albancima koji tamo zive i '70. godina i '80. godinama proslog veka.

dragana

pre 11 godina

Kakvo resenje je Vlada odbila? To sto je odbijeno, nije bilo resenje, bar ne za Srbe. Mozda je bilo resenje za Albance na Kosovu, ali za nas ne. Vlada je uradila jedino jedinu ispravnu stvar koju je mogla, a to je da odbaci takav predlog i nastavi sa pregovorima. Bilo je potrebno da se stisnu zubi, ali i pokazu istovremeno. Pa, dosta su nam kapu krojili kojekakvi, i zarad kojecega..

zalosna sova

pre 11 godina

Izmedju istorije naših predaka i budućnosti naše dece izabrali smo ono prvo.
Baterije su istrošene, dovedeni smo na rub egzistencije ali ako sada ne učinimo nešto nećemo moći svoju decu da pogledamo u oči.

nikolina

pre 11 godina

Imam poverenje u državni vrh Srbije da će doći do rešenja kojim će se zaštititi Srbi na Kosovu, a kojim se neće ugroziti pristupanje Srbije EU. Uskladiti ova dva nacionalna interesa nije ni malo lako, ali treba pokušati izdejstvovati još jednu rundu razgovora, na kojoj bi se možda makar nešto prihvatilo od predloga Srbije.

klint istvud

pre 11 godina

Prava odluka, bravo za Vladu! Nastavak dijaloga je mnogo bolje rešenje, jer se samo tako može sagledati kompletna slika i naći rešenje prihvatljivo za obe strane.

miljojko

pre 11 godina

e sad da vidimo ko ce da brani srpske interese na Kosovu? Ko ce da investira u srbiju? Ko ce da vraca dugove? Jedino sto se zna pouzdano to je da je Maja Nikolic oprala gace nekom tamo Slavku... I da se o tome pise. U sledecem zivotu rodicu se u Bugarskoj. Jaooooooj!

Nevenka

pre 11 godina

Drago mi je što je donesen zaključak o potrebi nastavka dijaloga sa predstavnicima privremenih institucija samouprave u Prištini uz posredovanje EU-jednoglasno i što su takvim izglasavanjem svih prisutnih članova vlade-potvrdili jdinstvo.

valja

pre 11 godina

Nikolić i Vučić su, kao odgovorni i pošteni političari, jasno pokazivali da žele da razgovaraju o problemu Kosova, i da žele da se dođe do kompromisa. Srbija teži članstvu u EU, ali ne po svaku cenu, i ne po cenu priznanja nezavisnosti Kosova. Međutim, izgeda da su EU i USA upravo to namerili, i da će krajnji uslov za članstvo u EU biti priznanje nezavisnosti Kosova. Zbog toga je najbolje ići na referendum pa neka narod kaže da li je za EU ili Kosovo.

Dejan

pre 11 godina

Posteno...reci NE je moje misljenje. Nastaviti dijalog takodje je moje misljenje. Tako da imaju moju podrsku.
Samo napred ka konacnom resenju!!!

Nicolaidis

pre 11 godina

Jasno je da Srbija nije mogla da prihvati ponudu jer ponude fakticki nije ni bilo. Ako se za ponudu smatra usmeno izlozen zahtev albanaca sa KiM i ulitmatum EU, onda definitivno nije ni bilo potrebno mnogo razmisljati. Ocigledno da nemamo podrsku za aktivnosti kojima bismo diplomatski napali teren, ali nam uvek ostaju sva raspoloziva sredstva da se barnimo, sto cemo i ciniti.Vetar u ledja smo dobili urpravo ovom reakcijom vlade. Ucene nisu odgovarajuci nacin za resavanje ovako bitnih pregovora a podizanjem tempa i pravljenjem lazne slike vaznosti pokusano je da se do takvog resenja brzinski dodje. Ovu rundu smo mudro odigrali, spustili smo loptu, malo umirili igru i odlucno stavili do znanja da necemo da prekidamo pregovore, vec da cemo usmeriti sve snage i paznju na pronalazenje odrzivog resenja za obe strane. Pokazali smo da nismo slepo vezani EU ucenu a da smo raspolozeni za usvajanje evropskih vrednosti i konsturktivan rad, sto ovakvim izborom i cinimo.Bravo!

Drevni_zmaj

pre 11 godina

Bravo za vladu, a svima vama kojima se ne svidja odluka vlade i koji pisete kako ce te sad gladovati,lepo pokupite svoje stvari i pravac eu i tamo pametujte i unovcite vase znanje kad ovde kako kazete ne mozete.
(Rodjendan, 8. april 2013 18:54)

Bih ja, bi i moja devojka, bi i moj otac i majka i brat, bi svi moji prijatelji i svi ljudi koje poznajem, ali ne moze toliki broj ljudi napustiti zemlju permanentno zauvek legalno...Dobar deo njih je vec i otisao i ne planira da se vrati... Cak i pojedinici koje poznajem i koji su "patriote" su otisli, rade i zive lepo i povremeno napisu na drustvenim mrezama "Kosovo je Srbija", kad god to vidim kazem "Izem ti patriotizam"

Zoro

pre 11 godina

A sta su odbili i sta im je bilo ponudjeno? Zasto to niko ne objasni? Cudi me sto niko od njih nije do sada slogirao, ja znam da ja bih. Ovakav svakodnevni pritisak vise ne moze da se podnese. Podrzavam vladu u svemu, ako iskreno rade najbolje za nas narod.

Zavet

pre 11 godina

Samo nastavak pregovora može rešiti stvar i postaviti stvari na svoje mesto. Patrijaršija će sigurno podržati Vučića jer je Kosovo u interesu svih.

Romanija

pre 11 godina

Odluka je očekivana. Kada je Predsedništvo SNS donelo odluku da se predlog iz Brisela odbije , bilo je za očekivati da će i vlada doneti istu odluku.Teško je bilo prihvatiti rešenje koje ne garantuje osnovna prava Srba na teritoriji Kosova. Naravno dijalog treba nastaviti i tražiti pravednije rešenje.

LARA CROFT

pre 11 godina

EU treba da bude svesna da je Srbija nacinila veliki korak samim tim sto je krenula u pregovore i zeli da se ti pregovori nastave bez obzira sto nije prihvatila ono sto joj se trenutno nudilo.

Demetra

pre 11 godina

Puna podrška vlade Republike Srbije koja je odbila ovaj sporazum koji Srbiji apsolutno ništa nije ponudila. Vlada Republike Srbije zaista radi za interes naroda i države. Državni vrh sada mora da se izbori da se pregovore nastave u UN. Drago mi je da će se stanje u našoj državi zaista promeniti na bolje. Zahvaljujući Aleksandru Vučiću sporazum nije potpisan.

Isiroda ŠiD

pre 11 godina

Podržavam stav Vučića da ne treba potpisati ovakav predlog, ali da treba nastaviti razgovore, jer je potpuno jasno da će, ukoliko Srbija potpiše ovaj sporazum, poslednji zahtev pred prijem u EU biti da Srbije prizna nezavisnost Kosova, i to Srbija ne može da prihvati. Onda je bolje odmah ne pristati na ovaj ultimatum, i pokušati izdejstvovati otpočinjanje novih pregovora, ali ovoga puta pod okriljem UN.

brakus

pre 11 godina

Bilo bi dobro kad bi svi politicki cinioci izneli svoje misljenje i uz to da pregovaracki tim zna da li ima podrsku ili ne bar jednom da se oko necega slozimo da ili ne bilo koja od ove dve solucije da se izglasa necu imati nista protiv jer je doneta slozno.

vladebb

pre 11 godina

Niko ne zna posledice ili cenu ovog odbijanja da se prihvate ucene albanske strane a i eu..molim se samo da jednom ovo bude gotovo i da predjemo na stvarno bitne stvari za obicne gradjane..jer imamo samo jedan zivot i necemo da zivimo od danas do sutra u nadi kako cemo docekali lepu starost i normalne penzije a da imamo bedan zivot. Svaki dan moramo ziveti kao da nam je poseban..jer ako ne ja a mozda i ja pandrknem vec za dva dana sasvim slucajno..i to bi to od mog zivota.. Razumem da mi zivimo prilicno dobro kad se uporedimo sa africkim zemljama ili nekim azijskim ali mi smo u evropi i prirodno bogata zemlja koja uz pravo i casno rukovodstvo bi mogla imati daleko bolji standard i najvaznije omoguciti svojim gradjanima da uzivaju u svim lepotama Srbije jer tudje sunce nas ogrejati nece! Lepse zemlje od nase Srbije sigurno, bar meni, nema!

pavle

pre 11 godina

@A jel veruješ i u deda mraza, 8. april 2013 19:07

Evo ja da kažem: Verujem u deda Mraza ali ne ovog našeg na vlasti...

I jelte' molim vas, koji je to bio uslov? i je li uopšte bilo uslova ili je sve ovo jedan veliki spin ove vlade ne bi li ih proglasili za kosovske novomučenike.

Jedno samo znam: Kad god su se odbijali neki uslovi posle su lagano potpisivali sve gore i gore. da bi njima bilo sve bolje i bolje.

Vladimir

pre 11 godina

@Navreme

Pošto vidim znaš da su "uslovi" neprihvatljivi, bi li bio ljubazan i podelio sa nama "beznačajnima" koji su to uslovi!? Od Ace, Tome i Ivice ja nisam čuo te uslove. Niti ću čuti. A vidim, ti se hvališ da ih znaš. Pa ajde onda, hoću i ja da ih čujem.

Što se ostalih rečenica iz tvog teksta tiče imam samo jedan komentar ... STRAŠNO. Poznato mi je da su Srbi neobrazovan i zaostao narod ali toliko ... e to nadmašuje i moja najpesimističnija očekivanja.

Zagor

pre 11 godina

Veliki broj ljudi nije razumelo o cemu se ovde radi. Pregovaracki tim Vucic i Dacic su pregovarali za autonomiju Srba unutar NEZAVISNE KOSOVSKE DRZAVE. Kosovo je drage ''patrijote'' vec izgubljeno sada ova dvojica,pokusavaju da ublaze ceo proces i nikako ne znaju kako da priznaju istinu narodu.

ćićavi

pre 11 godina

DS očigledno izbegava da jasno kaže da li je za prihvatanje ovakvog predloga, ili nije. Kao ne znaju kakav je predlog. Običan građanin Srbije može preko različitih sajtova da sazna i najsitnije detalje tog predloga, a DS se pravi da ne zna kakavo je rešenje ponudila Ketrin Ešton.

Саша Митровић

pre 11 godina

Српски Покрет Обнове је показао и доказао да је државотворна странка. То треба да покажу и странке на власти. Понекад у животу мораш преузети одговорност. Знам да није лако, али доста је било глуматања патриотизма. Мора се наћи компромис са Албанцима и учинити све за добробит оне наше сиротиње и наших светиња тамо. Ово не значи да је признато Косово и Метохија, већ само да је прихваћена реалност...

SAŠKA

pre 11 godina

Očigledno je po ispitivanjima javnog mnjenja da državni vrh ima veliku podršku građana za jedinu moguću politiku u ovom momentu po pitanju Kosova i evrointegracija, a to je da Srbija nikada ne odustane od članstva u EU, i da Srbija nikada ne odustane od traganja za pravednim kompromisnim rešenjem za problem Kosova.

kaća

pre 11 godina

Podržavam odluku vlade,pa ljudi treba zaštititi i naše napaćene Srbe na Kosovu,samo oni znaju kroz šta sve prolaze i šta su prolazili..

Carapan

pre 11 godina

Odluka jeste ocekivana jer tako misli vecina gradjana Srbije. Vlada je samo ispostovala volju vecine gradjana. Nasi predstavnici su to uradili jos 2. aprila a sada su samo jos jedanput ozvanicili. Ovo ne znaci prekid svih dijaloga. Oni moraju biti nastavljeni da li pod okriljem EU ili UN nije bitno. Mnogo je vaznije da se do sporazuma dodje ali ne do bilo kakvog sporazuma vec do sporazuma u kome ce biti obuhvaceni zahtevi obeju strana a ne samo jedne kao sto je to bilo 2. aprila.

Givanildo de Souza

pre 11 godina

Pa dobro, sada je valjda svima jasno da je odbijen samo postojeći predlog a ne i sami razgovori, odnosno da postoji jaka želja za pravednim sporazumom.

Mirka 65

pre 11 godina

Tu smo gde smo! Na vecnom pocetku kao sa DS-om sigurno nismo. Potrebno je verovati u SNS-ovu strategiju. Poverenje i podrsku oni sada trebaju od nas sviju.

vlada

pre 11 godina

Ovakvu odluku vlade sigurno treba podržati i sve stranke u Srbiji treba jedinstveno da stanu iza odluke vlade da odbije ponuđeno rešenje.sm

sasha

pre 11 godina

Dobro je svidja mi sto sto je odgovor bio jasan i glasan makar bio i NE vratiti se dijalogu nadajuci se da se ovakve sramne ponude nece ponoviti.

Karafingl

pre 11 godina

valjda najbolje resenje u ovom trenutku za Srbiju .....
(maybe, 8. april 2013 17:47)

Ne valjda, nego i jeste najbolje resenje u ovom trenutku

Lidya

pre 11 godina

Ovo je samo jos jedna potvrda da je Aleksandar Vucic neko ko u potpunosti zasluzuje poverenje gradjana i kome su interesi tih gradjana i odrzanje celovitosti teritorije Srbije na prvom mestu.

Milos

pre 11 godina

Kakve igrarije!!Prvo ponude nesto sto svi znaju da ce biti odbijeno, pa ce onda da se prihvati nesto sto bi pre bilo jednako lose a sutra ce se prikazati kao pobeda drzavnog vrha!!Ko ne vidi da je sve ovo namesteno taj je politicki slep!Ocigledan je cilj zapada da nas potpuno rasturi a u tome ima veliku pomoc ovde u Srbiji!

Ћезо Рца

pre 11 godina

Браво. Озбиљно и одговорно. Тако се води држава. Једини начин да се одбране нациинални интереси јесте позив за наставак дијалога. Обе стране морају да чине компромисе, а ми смо их до сада направили и превише. Ако је и њима стало до мирног решавања косметског питања престаће са уценама и наставити разговор.

lalla

pre 11 godina

Imam utisak da se u svim izjavama nasih politicara oseca i panika (zasto bi se inace zahtevali hitni nastavci razgovora)? Verujem da i Taci ima isti problem. Bice nesto.

cole

pre 11 godina

Osnovno pitanje u ovim pregovorima je koliko su Amerikanci spremni da popuste, i ako oni odluče da ipak daju neke nadležnosti toj Zajednici Srpskih Opština, na Tačiju će ostati samo da se saglasi sa tim predlogom. Tači je tamo samo običan posmatrač, A Srbija ustvari pregovara sa EU i SAD.

lako je pljuvati druge...

pre 11 godina

Ajde sada kada ste svi tako pametni i kada već buljite svi u ove komentare i ekrane, umesto sto se svađate i prepirete oko ovako bitnih tema za državu, uzmite stavite prst na čelo i smislite po jednu ideju i predlog šta bi zaista trebalo da se uradi!!! Od 500 komentara, predloga, ideja će se naći valjda jedna dovoljno pametna da nas izvuče iz s….a!
Kako ste tako maloumni da se samo svađate, budite malo konstruktivni i kreativni, i skapirajte jednu stvar, nesloga nas je i dovela dovde!!!!

pregovori sa Pristinom

pre 11 godina

Konacan odgovor vlade Srbije na ponudjeni Briselski predlog dogovora izmedju Beograda i Pristine je NE. Ovim smo pruzili ruku za nove razgovore i poboljsanje uslova za kosovske Srbe.

jovaN

pre 11 godina

I runda završena, ulazi se u II deo. Neizvesniji i rizičniji. Drugačije nije moglo. Za promenu bi trebalo uključiti još neke svetske političare. Čisto zbog ravnoteže.

JAGODA

pre 11 godina

Iz svega ovog sto se desilo sa pregovorima postavlja se pitanje da li EU uopste zeli Srbiju u svom clanstvu jer da je zaista zele ne bi toliko vukli vodenicu na stranu Pristine i na taj nacin ponizavali zemlju koja bi trebala da postane njihova clanica.

Slobodan

pre 11 godina

Znali su da to sto traze za nasu vladu neprihvatljivo i sad ce im nase neprihvatanje sluziti kao razlog zasto Srbija ne moze da bude clan EU. Kao sami ste tako hteli a ustvari nas nece u EU. Zasto bi nas pa hteli? Zato sto smo mi dobri i ispunjavamo sve njihove zahteve? Pa dobro onda ce zahtevi biti neprihvaljivi pa i to pada u vodu.

pršić

pre 11 godina

Ne dolazi u obzir ni da Srbija potpiše ovu jednu vrstu kapitulacije, ali ne dolazi u obzir ni da Srbija odustane od pregovora, jer Srbija samo pregovorima može da pomogne Srbima na Kosovu, i da postane članica EU, i na taj način ekonomski ojača i opstane.

mislilac

pre 11 godina

Nakon dugog razmisljanja i dvoumljenja vlada je donela odluku da sporazum tako konfigurisan ne potpise i d azeli nastavak pregovaranja dok se ne dodje do iole prihvatljivog resenja, kako za Srbe tako i za Albance!

Sretenka76

pre 11 godina

Da su Vucic i Nikolic prihvatili ponudjeno to bi se obilo narodu o glavu. Njima ne bi! Zato oni i nisu prihvatili da potpisu nista. To je mudra i drzavnicka odluka. U ovom trenutku moramo se drzati zajedno. Nece biti lako, al nece biti ni tesko.

VLAJKO

pre 11 godina

Vučić i Nikolić nemaju nameru da lažu ni evropske lidere, ni građane Srbije, nego govore istinu, pa ma kakva ona bila, i zato i imaju toliko poverenje naroda. Istinu na videlo, i narod vam nikada neće zameriti. Ako traže od Srbije nešto što Srbija ne može da prihvati, onda se lepo zahvaliti EU, na njenom datumu. Kada se tako postavi Srbija prema EU onda će i evropski zvaničnici drugačije pričati sa Srbijom, jer ja mislim da je i u interesu EU, a ne samo Srbije, da se postigne trajno održivo rešenje za problem Kosova, a i da je interes i EU da Srbija postane član EU.

vlada

pre 11 godina

Odgovor zvaničnika iz Brisela bi trebalo da bude pozitivan jer moraju da shvate da Srbija želi pregovore i mirno rešenje a ne ponovne oružanje sukobe na teritoriji Kosova.sm

ANDRIOD

pre 11 godina

Oslusnili ste narod i videli kako stvari stoje,pa ste tako i presudili.Ja sam uvek za varijantu da sami odlucujemo o svojoj sudbini nego da nam je drugi kroje,Smatram,a mozda i gresim,da je ova odluka u ovom trenutku najbolja za Srbiju.Odlucno smo rekli evropi ne i time pokazali da je u nama ostalo bar malo dostojanstva

Vladimir

pre 11 godina

Jedini moguci razumni i racionalni odgovor je bio NE, ali moramo da nastavimo dijalog i da dodjemo do iole prihvatljivog resenja za nas. Ipak smo pokazali dostojanstvo.

SREMAC, a ne tzv. LSV Vojvodjanin

pre 11 godina

Ako nismo nista dobili posle osme runde razgovora, onda nema nikakvog kompromisa sa Albancima i ovo ispada kao normalna odluka. Razne izjave iz Brisela, Beograda i Washingtona ovih dana govore da jos ima nade da razgovori budu uspesni, tako da se nadam nekom kompromisu narednih dana ili sedmica. Ali isto tako, srpski put u EU mora biti jasan i nedvomislen jer mi jesmo deo Evrope i zemlja mora postati deo EU.

hulk

pre 11 godina

kazu predlozi ce se pogorsati vremenom a onda traze kupiti vreme i traze novu rundu? pa ljudi da li vi zelite losiji predlog ili zaista nemate blage veze na cemu ste ili o cemu se ovde radi?

SIMKE

pre 11 godina

Mislim da je Vlada Srbije pokazala volju i zelju da se problem na Kosovu resi ali svakako ne na nacin da se ponizi Srbija i njen narod na Kosovu, ako to nije dovoljno EU za dobijanje datuma nikad nista im i nece biti dovoljno,uvek ce nesto faliti kad je u pitanju Srbija.

šasija

pre 11 godina

Srbija nikada ne treba da odustane od pregovora i od članstva u EU, ali ne može ni da pristane na neki ponižavajući predlog za rešenje problema Kosova. Srbija treba da pregovara i da pokuša da reši problem Kosova. Nema druge mogućnosti da se pomogne Srbima na Kosovu, nego pregovorima, ali ovo rešenje nije nikakav kompromis i zbog toga je stav Vučića da to ne prihvati potpuno ispravan.

tejić

pre 11 godina

Sigurno je da drugog rešenja sem kompromisa nema, ali pravednog kompromisa, a da bi se došlo do pravednog kompromisa i albanska strana mora da popusti. Međutim, ovo što je ponuđeno nije ni blizu pravednog kompromisa. Ovo je jedna vrsta kapitulacije Srbije, i to ne treba potpisati ni po koju cenu.

Bajro iz Bijeljine

pre 11 godina

Drugim rečima . Razgovori i dogovori nemaju alternativu. Odbijene su ucene prema Srbiji i odbijeno je faktičko otcepljenje KiM od Srbije.
Potez je na Amerima i EU d apočnu da popuštaju kako bi se došlo do dogovora.

miki

pre 11 godina

- "zašto ste nudili Srbima Z4 kad ste već znali da krećete u Oluju?"
- "zato jer smo znali da će ga odbiti kao i svaki puta ranije"

miroslavw

pre 11 godina

Ljudi nemojte da ste pateticni, ovo odbijanje ne mora da znaci i prekid razgovora sa Pristinom!! Razgovor se mora nastaviti, trenutno stanje nikom ne prija, ali bitno je da nismo prihvatili da bude po njihovom sve reseno!! Mora kompromis da se izdejstvuje!!

Bw

pre 11 godina

A da ih nije na ovakvu odluku posavetovao patrijarh Irinej?Zasto neko nekad ne pita gradjane Srbije, nego kod nasa crkva i dalje vodi svoju politiku.Kao da smo u srednjem veku.

arnold

pre 11 godina

A sta je sa Srbima juzno od Mitrovice? Oni vise nikog ne interesuju? To sto oni moraju da se uklope u kosovske institucije vise nije bitno? Zao mi je Srba koji su ostali na Kosovu, ali nije mi zao onih koji su pobegli jer njih 90% ima mnogo vise para nego mi ovde i vecina je odmah dobila posao. Svako ko ima malo mozga zna da je svaki sledeci predlog samo gori, ali to burzoaziju na vlasti i one genijalne, uglavnom procesuirane privrednike, zaista ne zanima jer resenje problema i ne daj boze ulazak u EU znaci kraj njihovim kombinacijama i lagodnom zivotu. Ili su mozda Albanci, Amerikanci ili Turci krivi zbog korupcije, monopola, kradja i svega ostalog sto je ovde dozvoljeno clanovim apartije? Nekad sam verovao da je plus sto sam rodjen u Beogradu, Nisu ili Kragujevcu, a sada se osecam kao gradjanin drugog reda i jedino je dobro sto kada se Vojvodina otcepi imamo gde da bezimo u inostranstvo. Milos Obrenovic se okrece u grobu kada vidi kakvi slepci vec godinama vode Srbiju. I namojte samo da mi pominjete patriotizam i slicno. Sto veca galama oko toga vise se krade.

Amerikanac

pre 11 godina

Ovo je sve dogovoreno. Prvo ponuditi neprihvatljivu opciju znajuci da ce biti odbijena. Nisu se cak ni trudili da je daju napismeno da ne bi uludo trosili energiju. Zatim u sledecoj rundi ponuditi nesto prihvatljivije sto ce biti potpisano i prihvaceno kao neka pobeda (sto i jeste u poredjenju sa inicijalnom "ponudom"). Ovako ce svi da sacuvaju obraz na neki nacin.

igor

pre 11 godina

Potpuno podržavam odluku Vučića i Nikolića. Ovo je jedina ispravna odluka. Srbija ne sme nikada da odustane od razgovora o Kosovu, ali ne može ni da pristane na ovako ponižavajući predlog. Srbija mora da pokuša da preko svojih malobrojnih saveznika u svetu, a tu su od uticajnih zemalja jedino ostale Kina i pre svega Rusija, izdejstvuje otpočinjanje novih pregovora, ako je moguće pod okriljem UN-a, i uz prisustvo predstavnika Kine, a pre svega Rusije.

Kreator68

pre 11 godina

Nadali smo se da dobijemo AHTISARI PLUS, oni nam ponudili AHTISARI, mi odbili...sutra ćemo dobiti AHTISARI MINUS i onda će nam politički vrh države saopštiti da smo pobedili...DE'JA' VU...

tamara

pre 11 godina

Sigurno je da drugog rešenja sem kompromisa nema, ali pravednog kompromisa, a da bi se došlo do pravednog kompromisa i albanska strana mora da popusti. Međutim, ovo što je ponuđeno nije ni blizu pravednog kompromisa. Ovo je jedna vrsta kapitulacije Srbije, i to ne treba potpisati ni po koju cenu.

Djole

pre 11 godina

Podrzavam odluku vlade i treba da se nastave pregovori. Potpisivanjem ne bi nista dobili ali bi zato izgubili. Nastavljanjem pregovora verujem da mozemo izvuci povoljniju situaciju od trenutne. Budite ljudi i stavite ruku na srce pa recite sta to Aleksandar Vucic ne zeli dobro da ucini. Ako je vama lose to sto zeli da zastiti nas narod na KiM onda nemam reci za vas. Ova situacija nije ni malo tema u kojoj treba da se neka stranka ili politicar promovise a drugi da se kaljaju. Moje licno misljenje je da Aleksandar Vucic zeli izvuci maksimum za ovu drzavu. I ja to postujem i cenim. A i svaki normalan Srbin kao i gradjanin ove zemnje ce tako da misli. Manite se vise stranackog prepucavanja, sacekajte da se resi ova situacija pa ce biti mesta i za to.

Gervasius T.

pre 11 godina

Izigrali ste poverenje, sledi vam raspad i nestanak sa politicke scene.
(Bila jednom jedna SNS, 8. april 2013 23:45)

Čije poverenje? Onih koji su do sada prodavali zemlju sa sve narodom. Onih bez integriteta. Onih koji štite ilikvidnost samo svojih džepova. Ako su izigrali njihovo poverenje onda je narod imao pravo što je glasao onako kako je glasao.

uskok

pre 11 godina

Po ovim zutim ~kliktashima~ sve popade... Mada tako su prichali kada su izgubili na izborima, tako su prichali i kada su trebali da dodju na vlast.
Pa po njima sta god da se desi, ako njihovi mentori nisu u foteljama, propade Srbija (mozda su mislili na svoja radna mesta, a ne na normalan narod).
Bilo kako bilo, prenesite Djilasu da kliktanjem na netu NECETE dobiti izbore a jednostvano zbog toga sto ste vec bili na vlasti i upropastili sve sto ste mogli da upropastite.

Mi smo srbija a ne vi!!!

pre 11 godina

Vlada je odbila šta????

Šta je to ponudjeno Srbiji u Briselu! Red bi bio da saopštite Srbiji šta je to njoj ponudjeno u Briselu, tj narodu Srbije da sopštite, jer narod Srbije je ono što čini ovu zemlju, a ne Vlada Srbije! Sramota javašluk, bezobrazluk, strahota! Neverovatno sam ljut!
Ovakvu vlast ne bi ni dušmanima najvećim poželeo! Strašno!

Juka90

pre 11 godina

Vlada i Predsednistvo koji se suvereno ponasaju na Evropskom polit-podijumu ce da usrece ovu zemlju. Mnogo im je vec poslo za rukom, a mnogo toga tek dolazi i na vidiku je. Stisnimo im palceve.

Goran

pre 11 godina

Nadam se da će Srbija nešto naučiti od europskog puta kojeg je prošla Hrvatska. Naravno da se ovo s čim se suočava Srbija ne može 100% usporediti s nečim što je prošla Hrvatska, al ono što je zajedničko su ucjene i uvjeti koje postavlja EU, uz istovremeno neimanje ikakvih šansi za bilo amandman na predloženo. Mi smo se toliko naučili skidati gaće da ih više ne navlačimo. Što ćeš, valjda smo nepopravljivi mazohisti! Ovo je zasad dobar znak vaše vlade, samo se nadam da ne prodaju maglu. Kosovo je Srbija!! Pozdrav iz Slavonije.

bezimena

pre 11 godina

...nesloga nas je i dovela dovde!!!!
(lako je pljuvati druge..., 8. april 2013 22:26)

Ma šta mi reče!?
Ne treba mnogo pameti za ČASNO PRIZNANJE poraza, ali treba hrabrosti, obraza i karaktera!
Što se "nesloge" tiče ne očekujete valjda da se razumni priklone ovima koji haluciniraju, nesvesni vremena i prostora u kojem žive, ili botovima koji obožavaju "svemogućeg"!?

Cujete Srbi cuvajte se sebe

pre 11 godina

Sam Bog zna koliko ste propatili u toku rata od Austro-Ugaro Švaba, koliko su vam jadnu zemlju oni opustošili, opljačkali i na muke udarili, koliko su vam najbolje braće i sestara, izmrcvarili i pobili, zato što su bili rodoljubi. A danas vas te iste Švabe, isti oni nekadašnji Austro-Ugari, preplavljuju proizvodima i ljudima, a vi ih dočekujete raširenih ruku. Hiljade i hiljade Nemaca, Bečlija, čak i Budimpeštanaca mirno dolazi da kod vas stiče bogatstvo, a vi im to dopuštate. Predstavnike iste one Nemačke, koja vam je bila nemilosrdan neprijatelj i koja će to ponovo biti jednog dana, slavi „cvet" vaše prestonice koji se diči da je savremen. I dok vaši nekadašnji dželati nailaze kod vas na najlepši doček, pravite sve moguće teškoće pripadnicima naroda koji su pokazali delotvorno prijateljstvo u vašoj nesreći.
Mali citat iz knjige 'Cujte Srbi cuvajte se sebe', Arcibal Rajs

đuvegija

pre 11 godina

Osnovno pitanje u ovim pregovorima je koliko su Amerikanci spremni da popuste, i ako oni odluče da ipak daju neke nadležnosti toj Zajednici Srpskih Opština, na Tačiju će ostati samo da se saglasi sa tim predlogom. Tači je tamo samo običan posmatrač, A Srbija ustvari pregovara sa EU i SAD.

Simona

pre 11 godina

Svaka cast i Dacicu ali pre svega bih cestitala Vucicu kojem je odgovornost prebacena u poslednjoj rundi pregovora, kad je najteze bilo odluciti. Treba nastaviti ovim putem.

NEGOTINAC

pre 11 godina

Draskovica poslusati on ima odlicno resenje za KiM prihvatiti Ahtisarijev plan ali samo njegov ne statusni deo i ne priznati kosovo nikada , to je resenje kojim ce svi biti zadovolljni.

Ljubomir

pre 11 godina

Procitajte dva intervjua koja je dacic dao Le Mondu i sada ovaj Algemaine Zeitung-u i videcete da je vlada "legla" na rudu, samo je trazila "predah". U oba ta intervjua Dacic iznosi svoje misljenje kako treba da tece proces priznanja Kosova kao nezavisne drzave od Srbije, uz trazenje odredjenih minimalnih garancija za preostale Srbe. Znaci nista imovina Srbije, nista ulaganja, nista drugo do trazenja garancija EU odn. zapada da nece Srbe odmah da istrebe. Tako da ce vlada dobiti garancije, kao sto su dobili i rezolucijom 1244, koja su kao sto smo svedoci sada u potpunosti ispostovane. Zato se jedan od Tacijevih likova izleteo sa izjavom da smiri svoje javno mnenje da je ovo samo "predah", sto je i istina. Uskoro nas ceka proglasenje pobede i otvaranje ambasade u Pristini.

Kenedi661

pre 11 godina

@(Zeljko, 8. april 2013 18:15)
A da nam neko ipak procita to sto pise u tom praznom papiru? Cisto da znam sta se to u moje ime odbija ili prihvata.

Ne može niko da pročita, ali je zato Vučić opisao šta se traži od Srbije. Da prepusti Srbe sa Kosova da se mirno integrišu u Tačijev sistem i da na taj način izgube sva prava koja trenutno (i bez ikakvog pregovaranja) defacto imaju. Takav plan je, evo, odbijen.

Razmisljam

pre 11 godina

Svako ima svoje misljenje, jedan deo naroda misli da je dobro sto nije potpisan sporazum, drugi opet misle da nije...u svakom slucaju niko od nas nije u pravu, mi ustvari i ne znamo sta se sve desava i koje bi posledice mogle da bude ako se potpise ili ako se ne potpise. Mozemo samo da nagadjamo, kao npr ja, mislim da je vlada donela dobru odluku, ali ko mene pita, uostalom, posto pojma nemam sta se sve na Kosovu desava, pa ni u Srbiji onda podrzavam odluku Vucica prvenstveno, za sada je jedini covek kojem je stalo do naroda. Ako se sa tom teorijom vodim, onda sam u pravu, jos kad bi svi razmisljali kao ja bilo bi dobro, ali nazalost SRBI se nikad nece sloziti. Imamo srecu sa Vladom, bar se oni slazu po svim pitanjima koja su nas mucila zadnjih 8 meseci.

Isidora NS

pre 11 godina

Državni vrh je potpuno u pravu kada kaže da se po pitanju Kosova ne može naći neko rešenje kojim će Srbija, a naročito Srbi na Kosovu i Metohiji biti oduševljeni, ali sam siguran da će ova vlast izvući maksimalno koliko je u ovom trenutku moguće.

klepac

pre 11 godina

Državni vrh Srbije bi trebao da pokuša da izdejstvuje još jednu rundu razgovora i da se pokuša da dođe do rešenja kojim će se zaštititi Srbi na Kosovu, a kojim se neće ugroziti pristupanje Srbije EU. Uskladiti ova dva nacionalna interesa nije ni malo lako. Ako se na kraju i tih razgovora ponudi srpskoj strani nešto slično kao na poslednjoj rundi razgovora, to ne treba prihvatiti.

isidora

pre 11 godina

Neki tvrde da je Kosovo izgubljeno, ali da je to tako ne bi EU i Amerika vršile toliki pritisak da se potpiše ponuđeno rešenje. Kosovo može biti oduzeto od Srbije samo ako Srbija na to pristane. EU je odbila predlog Srbije da se razgovara o statusu. Treba ići u susret problemu, i pruzeti inicijativu u pregovorima, i prvi predlagati rešenja, i zbog toga je ovo je bio dobar potez srpskog državnog vrha.

GUSTER

pre 11 godina

Iskreno se nadam da ce nasa zelja biti prihvacena,i nadam,da ce do sastanka doci sto pre,jedino tako mozemo naci zajednicki jezik sa drugom stranom,jer ovako ne ide,i svi smo na gubitku,ako ovako ostane.

Djenka

pre 11 godina

Vlada je ucinila ono sto je jedino bilo moguce. Rekla je ne ovom sporazumu ali istovremeno nije zatvorila sva vrata jer mi i dalje zelimo nastavak dijaloga ali uz postovanje Srbije i njenih gradjana a ne ovakvim sporazumima koji nista ne pruzaju a zahtevaju mnogo.

sanjica

pre 11 godina

Pa zar su stvarno ocekivali da cemo prihvatiti trenutno ponudjeni sporazum? Mora sporazum da favorizuje malo i srpsku stranu, a ne samo albansku.

Sneza

pre 11 godina

Jeste vec teska situacija, ali treba uloziti jos malo dodatnog napora da se resi ova situacija.... Ne moze ova nepravda tek tako da prodje...

ja bre

pre 11 godina

Hocu bre zivot i nadu! Potpisujte! Dosta mi je bre Kosova i SPC-a!!! Hocu bolji zivot za moju decu i muka mi je sto vec 30 godina izigravamo Tunguziju u srcu Evrope!

Mile i njegovo pile

pre 11 godina

Nema tu šta mnogo mudrovati. Dobili smo prazan papir i usmene zahteve Albanaca sa KiM. Od 8 ačaka 2 su apsolutno ne prihvatljive. Odgovor će biti nastavak razgovora ali bez uslovljavanja i ucenjivanja prema Srbiji.

marko

pre 11 godina

Ovo mora da se proslavi. Svaka cast, neka zivi nasa lepa zemlja Srbija, sa najlepsim narodom, najlepsom kulturom najboljim sportistima. Bice nasa Srbija jaka kao nekad, a podici ce je narod licno. Ovo je samo put ka tome. Ziveli

Ivan

pre 11 godina

Tako je!Nijedna drzava,nijedan narod koji voli svoju zemlju to ne bi prihvatili.A sada krenite sa minusima svi vi koji bi zarad stotinak evra pogazili sve! PS ja jesam za Evropu ali ne po svaku cenu!

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Nece dugo potrajati pa cete kukat sto odbiste ovaj "dar" iz Brisela, kada to prvom prilikom uporedite sa onim sto ce vam sledeci put biti ponudjeno !
"Vreme radi za Srbiju" !

StG

pre 11 godina

Sva podrska Vladi Republike Srbije.
Pricali smo, ne svidjaju nam se predlozi i nismo prihvatili. Ne mora bas sve da se prihvati na prvu. Bravo!
Ne brinite, nisu ni oni u boljoj poziciji. Ni oni nisu resili problem :-)

TXC

pre 11 godina

Da li ste spremni na:
- ekonomske sankcije
- inflaciju
- benzin u plastičnim flašama
- devize, devize?
- ponovno uvođenje viza za putovanje u inostranstvo

Ako niste, bolje da se spremite jer to vas čeka po kratkom postupku. A ono što čeka Srbe na Kosovu posle ovoga je uvođenje reda silom od strane Prištine.

A Srbija će na kraju naravno morati da prihvati nešto puno gore, isto kao što je bilo i sa planom Z-4 i kasnije sa pregovorima u Rambujeu.

Pre više od 10 godina doneo sam odluku da napustim Srbiju i to i učinio. Ne prođe dan da me vesti iz Srbije ne podsete koliko je to bila dobra odluka. Srećno vam bilo svima koji ste još tamo.

milanche

pre 11 godina

Sta god da se odluci ja necu zameriti nikome jer je to vrlo teska situacija koje smo svi svesni stoga dajmo podrsku nasem pregovarackom timu.

nemdzi

pre 11 godina

Treba dati podrsku pregovarackom timu u ovakvoj teskoj situaciji,i znam da Vucic nece potpisati bilo kakav papir koji je los za Srbiju i njene gradjane.

Rodjendan

pre 11 godina

Bravo za vladu,a svima vama kojima se ne svidja odluka vlade i koji pisete kako ce te sad gladovati,lepo pokupite svoje stvari i pravac eu i tamo pametujte i unovcite vase znanje kad ovde kako kazete ne mozete.

Aleksandar

pre 11 godina

Tako treba. Na kraju krajeva, u tom predlogu nije imalo ništa dobro za Srpski narod da se prihvati. Kako da se srpske sredine stave pod vlast Pristine i u njih imaju poverenje kad do dan danas nije rasvetljeno jedno jedino ubistvo Srba, a bilo ih je svuda i na stotine. S druge strane, da smo EU potrebni i vazni, prihvatili bi nas bez uslovljavanja i ponižavanja. Jedna Nemačka ne želi EU,a mi tamo kao vidimo perspektivu.

Navreme

pre 11 godina

Jedini mogući i ispravni stav vlade je odbijanje neprihvatljivih uslova. Bravo za vladu!
Za one koji ne znaju,ili neće da znaju, Rimsko carstvo (ili ti EU) je na najsvirepiji način progonilo sledbenike Hrista, Hristjanine, rušilo crkve i šta sve ne. I, Rimsko se carstvo raspalo, hrišćansto opstalo i raširilo se diljem sveta, i gle jedna od centrala Hrišćanstva je, gde, u Rimu. Nema sreće za progonitelja i tlačitelja, ali, treba biti i hrabar i mudar i ,,tirjaninu stati nogom za vrat,, a nama nikad nije nedostajalo hrabrosti a ni mudrosti. Dokaz je da smo još uvek tu i da nas ima diljem sveta, da su svi zube polomili o nas. Nemožemo mi biti u izolaciji a da to ne bude i EU. Mnoga toga se izdešavalo, bilo je raznih milostđa, proleća,... ali proleća navraćaju u sve krajeve. Znaju to u EU ali računaju na naše slabosti, na naše... a njine ..., misle da nama vlada strah. Bravo za vladu. Sada u pregovorima i više hrabrosti i više mudrosti.

Jasan

pre 11 godina

Pretpostavljam da ce odgovor biti da ne prihvatamo ponudjeno ali da zelimo da nastavimo da razgovaramo, kako je i receno nakon sastanka u SNS-u. Dobro je sto je Vucic bio na pregovorima jer bi ovako Dacic i Grubjesic prihvatili sporazum. Sad niko ne moze da optuzuje Vucica i Nikolica ...

stew

pre 11 godina

Mislim da Vucic nece dozvoliti bilo sta da se potpise ako je lose po srbiju,ali ipak treba saslusati sve politicke cinioce i doneti zajednicku odluku

ToaToa

pre 11 godina

Kao da su imali izbor za drugaciju odluku?

Ja znam zasigurno da:
1. Potpisom gubimo, a da nista ne dobijamo osim (pazi sad ofucanog termina) integracija.
2. Nepotpisivanjem nista ne dobijamo, ali barem pola sveta priznaje da nista nismo izgubili.

To mu isto dodje kada vam siledzija upadne u kucu i kaze:
"Unisticu ti zivot ako mi ne poklonis kucu, a Unisticu ti zivot i ako mi poklonis kucu."
Pa kad znam da ces me unistiti, onda cu barem da ti pruzim otpor pa da se i ti malo zabrines i istrosis.

no passaran

pre 11 godina

Istorijsko "ne" koje će se za neko vreme pretvoriti u da+ šta god već treba.Neverovatno kakvi diletanti vode državu.Nemaju da plate jednoj devojčici operaciju u Americi,ali zato ćemo svi skupa plaćati ceh njihove nesposobnosti u narednom periodu.Pobedili su fašisti,ali to nije kraj rata.

rusin

pre 11 godina

Neko će reći opet se uzdaju u Rusiju, ali realno Rusija je jedina od uticajnih zemalja u svetu koja je otvoreno na strani Srbije, i poseta Dačića Rusiji može da bude od velike koristi, jer Rusija ima dovoljno jak uticaj da izdejstvuje otpočinjanje novih pregovora uz učešće Rusije. Rusija ne može da vrati Kosovo, ali Rusije i te kako može da utiče da se krene sa novim razgovorima oko Kosova, ali ovoga puta pod okriljem UN.

zoran

pre 11 godina

Srpska napredna stranka-evropska stranka buducnost za Srbiju u EU!
Ljudi koji drze rec!Napred Srbijo,imas svetlu buducnost sa ovom naprednom Vladom Srbije!

Servantes

pre 11 godina

Mislim da je u ovom trenutku, a u skladu sa pozicijom koju zauzimamo u dosadašnjim pregovorima, najbolje rešenje zahtev za nastavak dijaloga kako bi se dobile garancije za povećanje bezbednosti Srba na Kosovu. Cenim svaki napor g-dina Vučića da se izbori za dalji razgovor sa Prištinom, jer samo dijalogom možemo doći do rešenja. Podrška g-dinu Vučiću!

goga 22

pre 11 godina

Tako je, treba traziti nastavak razgovora, i jos mnogo, mnogo puta popkusati iznaci resenje, postici kompromis. Bice tesko zapadu reci NE, ali vreme ce pokazati da li je ova odluka drzavnog vrha i Vlade bila ishitrena, sobzirom da je ultimatumom trazeno nesto sto je nezamislivo i nezabelezeno u svim dosadasnjim pregovorima.

ćeranić

pre 11 godina

Srbija mora da teži učlanjenju u EU, a mora i da pokuša da razgovorima reši pitanje Kosova. Odbijanjem razgovora Srbi sa Kosova ne bi ništa dobili, jer Kosovo kako vreme prolazi odlazi sve dalje od Srbije. Međutim, Srbija ne može da pristane na ovako ponižavajuće rešenje koje joj je ponuđeno na poslednjoj rundi razgovora.

Igor

pre 11 godina

I sta sad?

Pukusavamo sa sacuvamo nesto sto nemamo i izgubili smo godinu dana za nista. Sledece godine ce biti opet ista frka, ali izmedju se ne zna sta ce se desiti na sever Kosova-mozda neka nova mini-oluja!!!

Nesa

pre 11 godina

Srbija je američkim šarenim lažama rekla "istorijsko ne" a sada je na Evropi da otkrije karte koliko ima udela u tim istim šarenim lažama.

ožvat

pre 11 godina

Potpuno podržavam odluku Vučića i Nikolića. Ovo je jedina ispravna odluka. Srbija ne sme nikada da odustane od razgovora o kosovu, ali ne može ni da pristane na ovako ponižavajući predlog. Srbija mora da pokuša da preko svojih malobrojnih saveznika u svetu, a tu su od uticajnih zemalja jedino ostale Kina i pre svega Rusija, izdejstvuje otpočinjanje novih pregovora, ako je moguće pod okriljem UN-a, i uz prisustvo predstavnika Kine, a pre svega Rusije.

LanciaBg

pre 11 godina

Verujem da će se ovo sve na kraju završiti dobro po nas,da će pregovori biti nastavljeni i da ćemo izboriti bolje uslove za naše ljude na severu Kosova.

mislilac

pre 11 godina

Nakon dugog razmisljanja i dvoumljenja vlada je donela odluku da sporazum tako konfigurisan ne potpise i d azeli nastavak pregovaranja dok se ne dodje do iole prihvatljivog resenja, kako za Srbe tako i za Albance!

onomatopeja

pre 11 godina

vise od pola sveta podrzava srbiju i njenu teritoriju kosova i metohije , ne znam sta smo sa tim odgovorom cekali. kako kaze matija beckovic "ako kosovo nije nase zasto trazite da ga priznamo?" mislim da je ovim pitanjem sve receno , cije jeste kosovo i metohija.

dragana

pre 11 godina

Kakvo resenje je Vlada odbila? To sto je odbijeno, nije bilo resenje, bar ne za Srbe. Mozda je bilo resenje za Albance na Kosovu, ali za nas ne. Vlada je uradila jedino jedinu ispravnu stvar koju je mogla, a to je da odbaci takav predlog i nastavi sa pregovorima. Bilo je potrebno da se stisnu zubi, ali i pokazu istovremeno. Pa, dosta su nam kapu krojili kojekakvi, i zarad kojecega..

Djole

pre 11 godina

Nasi ljudi na Kosovu su najbitniji u ovom trenutku. Ne mozemo tako da pustimo i prihvatimo prvo ponudjeno bez cenkanja. Dobra odluka. Srecno u nastavku!

Nevenka

pre 11 godina

Drago mi je što je donesen zaključak o potrebi nastavka dijaloga sa predstavnicima privremenih institucija samouprave u Prištini uz posredovanje EU-jednoglasno i što su takvim izglasavanjem svih prisutnih članova vlade-potvrdili jdinstvo.

mlekadzija

pre 11 godina

Jedina moguca odluka koju je vlada Srbije mogla da donese. Posto smo unapred prododredjeni da budemo krivci nista se novo nece desiti. Rambuje 1999 - Brisel 2013. Gajim nadu da se ovaj put nece odluciti opet za agresiju kao kaznu za velikodusnu ponudu....

A jel veruješ i u deda mraza

pre 11 godina

@(ja bre, 8. april 2013 17:52)

Ti zaista veruješ da bi ti se otvorila vrata boljeg života i tvojoj deci da su oni ovo sad potpisali ili čak da su otišli korak dalje i priznali Kosmet? Zaista misliš da je ovo poslednji uslov i da ne bi bilo novih uslova?

nikolina

pre 11 godina

Imam poverenje u državni vrh Srbije da će doći do rešenja kojim će se zaštititi Srbi na Kosovu, a kojim se neće ugroziti pristupanje Srbije EU. Uskladiti ova dva nacionalna interesa nije ni malo lako, ali treba pokušati izdejstvovati još jednu rundu razgovora, na kojoj bi se možda makar nešto prihvatilo od predloga Srbije.

freeloader

pre 11 godina

Vlado, samo napred, bravo, tako se ide napred, a ne ono unjkanje! Ovi iz eu nemaju bas nista cime bi nas primorali da prihavtimo njihove uslove. s druge strane, mi im vise nista dati necemo - ma ni zrno kukuruza, pa ce da vide s kim se zezaju i koga ucenjuju! A tek kada popovi bace kletve, ima atlantik da ih proguta!

Milan

pre 11 godina

Dacic, Vucic, Nikolic su proteklih 10 dana pripremali teren za prihvatanje ovog dokumenta, svojim izjavama i postupcima. Medjutim prijatno sam iznenadjen , jer je ovo jedina ispravna odluka koju su mogli donijeti. S tim da tek treba sacekati konacnu verziju odgovora, u kojoj ce naravno dodati neke stvari koje se nama nece svidjeti. A pregovore treba odmah prekinuti i pitanje Kosova vratiti u SB UN.
Narod Srbije nece u Evropsku uniju!

gordijanus

pre 11 godina

dobro je da su odbili sporazum koji eu nije cak nasla za shodno ni da im napise na papiru, nego usmeno saopstili...pazi bogati, od toliko birokrata tamo sa debelim platurinama, niko nije nasao za shodno ni da iskuca pola stranice teksta. daleko da sam glasac vucica i dacica, ali takva ponuda je bila vise nego nepristojna, i jos misliti od srane jedne englesske ledi!

klincov

pre 11 godina

Po tzv. nezvaničnim izvorima iz EU, se vidi da će EU najverovatnije prihvatiti dodatne pregovore oko Kosova, i ja verujem da će predlog EU biti ovoga puta povoljniji za Srbiju. Ako EU nema nameru da poboljša svoj predlog to ne treba prihvatiti, i niko sem LDP-a ne bi trebao da ima zamerke na tako nešto. Takođe, ako se prihvate zahtevi i te Zajednice Srpskih Opština dobiju nadležnosti koje traži srpska strana onda treba pristati na takav dogovor, i niko sem DSS-a ne bi trebao da tu nešto zameri Nikoliću i Vučiću.

Demetra

pre 11 godina

Puna podrška vlade Republike Srbije koja je odbila ovaj sporazum koji Srbiji apsolutno ništa nije ponudila. Vlada Republike Srbije zaista radi za interes naroda i države. Državni vrh sada mora da se izbori da se pregovore nastave u UN. Drago mi je da će se stanje u našoj državi zaista promeniti na bolje. Zahvaljujući Aleksandru Vučiću sporazum nije potpisan.

Lidya

pre 11 godina

Ovo je samo jos jedna potvrda da je Aleksandar Vucic neko ko u potpunosti zasluzuje poverenje gradjana i kome su interesi tih gradjana i odrzanje celovitosti teritorije Srbije na prvom mestu.

klint istvud

pre 11 godina

Prava odluka, bravo za Vladu! Nastavak dijaloga je mnogo bolje rešenje, jer se samo tako može sagledati kompletna slika i naći rešenje prihvatljivo za obe strane.

Zavet

pre 11 godina

Samo nastavak pregovora može rešiti stvar i postaviti stvari na svoje mesto. Patrijaršija će sigurno podržati Vučića jer je Kosovo u interesu svih.

Dragomir

pre 11 godina

Cim je i Amerika za nastavak dijaloga,nista drasticno se nece desiti posle ove odluke.
Ali u narednom periodu,treba ici ka resenju problema.

ceca

pre 11 godina

Eštenova je rekla da pregovora više nema.
To je kraj priče.
Ovi kvazi političari još nisu shvatili kakvo značenje ima jedna takva reč na zapadu.Neznaju oni za povuci-potegli.
Oni pre svega cene vrednost vremena,pa zato da nekog zabavljaju doveka nepostoji.
Pada mrak.

nesa

pre 11 godina

Potpuna podrska.Hrvati nedaju cirilicu u zemlji u kojoj gotovo da nema srba,a deo ,,gradjanske,,srbije bi olako dao 15 posto svoje teritorije otete na pravdi boga.I bog zna sta bi dalje morali da damo.Mozda jug srbije,rasku...

sasha

pre 11 godina

Dobro je svidja mi sto sto je odgovor bio jasan i glasan makar bio i NE vratiti se dijalogu nadajuci se da se ovakve sramne ponude nece ponoviti.

biberce

pre 11 godina

Podrzavam ovakvu odluku nemam sta da zamerim jer pregovori su vodjeni pod velikim pritiskom,treba nastaviti dijalog u nadi da ovakvih sramnih ponuda nece vise biti.

Mirka 65

pre 11 godina

Tu smo gde smo! Na vecnom pocetku kao sa DS-om sigurno nismo. Potrebno je verovati u SNS-ovu strategiju. Poverenje i podrsku oni sada trebaju od nas sviju.

MarkoNS

pre 11 godina

I opet smo poklekli ispred dveri, nasih, crkve i ostalih ekstremista! Nikada necemo pokazati pravo lice, uvek cemo se mi pitomi sklanjati pred sacicom divljih.

tamo_daleko

pre 11 godina

Najaci su komentari ovih sto SADA posle OVE odluke odlaze....kao cekali su rasplet:))))
Takvi nikad ne predju granicu.
Podrska Vladi.Ostanite jedinstveni.

hmm

pre 11 godina

Tražiti druge posrednike,ovi su pristrasni.Uključiti i delegaciju R.Srpske,sve što se daje Kosovu nek traže i oni.Pozvati delegaciju Makedonije.Nek vataju beleške,to i njih kad tad čeka.

LARA CROFT

pre 11 godina

EU treba da bude svesna da je Srbija nacinila veliki korak samim tim sto je krenula u pregovore i zeli da se ti pregovori nastave bez obzira sto nije prihvatila ono sto joj se trenutno nudilo.

R,Zivkovic,Roterdam

pre 11 godina

Sasvim ispravno ako je tacna vest?Dosta sunas ponizavali uslovljavali i tek ako bi sada pristali slede resto ultimatumi i ucene,Vojvodina, Raska,Jug Srbije,ljudska prava,tako u nedogled!Pregoviri dase nastave to da,ako Eshtonova zeli?

Bojana

pre 11 godina

Srbiji ne trebaju takvi predlozi, ne kockamo sa ljudskim zivotima. To su nasa braca i sestre, da bi oni tek tako nama postavljali ultimatum.

Dejan

pre 11 godina

Posteno...reci NE je moje misljenje. Nastaviti dijalog takodje je moje misljenje. Tako da imaju moju podrsku.
Samo napred ka konacnom resenju!!!

brakus

pre 11 godina

Bilo bi dobro kad bi svi politicki cinioci izneli svoje misljenje i uz to da pregovaracki tim zna da li ima podrsku ili ne bar jednom da se oko necega slozimo da ili ne bilo koja od ove dve solucije da se izglasa necu imati nista protiv jer je doneta slozno.

valja

pre 11 godina

Nikolić i Vučić su, kao odgovorni i pošteni političari, jasno pokazivali da žele da razgovaraju o problemu Kosova, i da žele da se dođe do kompromisa. Srbija teži članstvu u EU, ali ne po svaku cenu, i ne po cenu priznanja nezavisnosti Kosova. Međutim, izgeda da su EU i USA upravo to namerili, i da će krajnji uslov za članstvo u EU biti priznanje nezavisnosti Kosova. Zbog toga je najbolje ići na referendum pa neka narod kaže da li je za EU ili Kosovo.

pregovori sa Pristinom

pre 11 godina

Konacan odgovor vlade Srbije na ponudjeni Briselski predlog dogovora izmedju Beograda i Pristine je NE. Ovim smo pruzili ruku za nove razgovore i poboljsanje uslova za kosovske Srbe.

Danilo Ivanovic

pre 11 godina

Руски књижевник и нобеловац Александар Солжењицин изјавио је 8. априла 1999. да је НАТО агресијом на Србију згазио повељу УН и "читавом свету и следећем веку наметнуо древни закон - закон џунгле: онај ко је силан, у свему је у праву", упозоривши: "Пред очима човечанства уништава се прекрасна земља и цивилизоване владе томе аплаудирају".

Nicolaidis

pre 11 godina

Jasno je da Srbija nije mogla da prihvati ponudu jer ponude fakticki nije ni bilo. Ako se za ponudu smatra usmeno izlozen zahtev albanaca sa KiM i ulitmatum EU, onda definitivno nije ni bilo potrebno mnogo razmisljati. Ocigledno da nemamo podrsku za aktivnosti kojima bismo diplomatski napali teren, ali nam uvek ostaju sva raspoloziva sredstva da se barnimo, sto cemo i ciniti.Vetar u ledja smo dobili urpravo ovom reakcijom vlade. Ucene nisu odgovarajuci nacin za resavanje ovako bitnih pregovora a podizanjem tempa i pravljenjem lazne slike vaznosti pokusano je da se do takvog resenja brzinski dodje. Ovu rundu smo mudro odigrali, spustili smo loptu, malo umirili igru i odlucno stavili do znanja da necemo da prekidamo pregovore, vec da cemo usmeriti sve snage i paznju na pronalazenje odrzivog resenja za obe strane. Pokazali smo da nismo slepo vezani EU ucenu a da smo raspolozeni za usvajanje evropskih vrednosti i konsturktivan rad, sto ovakvim izborom i cinimo.Bravo!

hvala na pažnji, to bi bilo to...

pre 11 godina

"Ovo mora da se proslavi. Svaka cast, neka zivi nasa lepa zemlja Srbija, sa najlepsim narodom, najlepsom kulturom najboljim sportistima. Bice nasa Srbija jaka kao nekad, a podici ce je narod licno. Ovo je samo put ka tome. Ziveli
(marko, 8. april 2013 18:07)"

E dakle, bravo majstore, da mi je tvoj ničim izazvani optimizam pa da nakrivim kapu, rodila mi šljiva! NE MOGU DA VERUJEM! Ovi neodgovorni likovi, uz neizbežni blagoslov naše humanitarne SPC upravo zakucaše poslednji ekser u mrtvački kovčeg zvani Srbija a ovaj bi da slavi!? Devedesete, vraćamo vam se, nismo ni bili daleko. Muka mi je, povratiću...

vlada

pre 11 godina

Ovakvu odluku vlade sigurno treba podržati i sve stranke u Srbiji treba jedinstveno da stanu iza odluke vlade da odbije ponuđeno rešenje.sm

Vladimir

pre 11 godina

Jedini moguci razumni i racionalni odgovor je bio NE, ali moramo da nastavimo dijalog i da dodjemo do iole prihvatljivog resenja za nas. Ipak smo pokazali dostojanstvo.

Karafingl

pre 11 godina

valjda najbolje resenje u ovom trenutku za Srbiju .....
(maybe, 8. april 2013 17:47)

Ne valjda, nego i jeste najbolje resenje u ovom trenutku

SAŠKA

pre 11 godina

Očigledno je po ispitivanjima javnog mnjenja da državni vrh ima veliku podršku građana za jedinu moguću politiku u ovom momentu po pitanju Kosova i evrointegracija, a to je da Srbija nikada ne odustane od članstva u EU, i da Srbija nikada ne odustane od traganja za pravednim kompromisnim rešenjem za problem Kosova.

Ћезо Рца

pre 11 godina

Браво. Озбиљно и одговорно. Тако се води држава. Једини начин да се одбране нациинални интереси јесте позив за наставак дијалога. Обе стране морају да чине компромисе, а ми смо их до сада направили и превише. Ако је и њима стало до мирног решавања косметског питања престаће са уценама и наставити разговор.

Ao

pre 11 godina

Ovako postupa odgovorna vlast,vrati sopstveni narod svakih 15 god u kameno doba pa kad se narod malo povrati opet ih vrate u praistoriju i tako sve u krug.Vrlo zanimljivo.

vlada

pre 11 godina

Odgovor zvaničnika iz Brisela bi trebalo da bude pozitivan jer moraju da shvate da Srbija želi pregovore i mirno rešenje a ne ponovne oružanje sukobe na teritoriji Kosova.sm

Givanildo de Souza

pre 11 godina

Pa dobro, sada je valjda svima jasno da je odbijen samo postojeći predlog a ne i sami razgovori, odnosno da postoji jaka želja za pravednim sporazumom.

kaća

pre 11 godina

Podržavam odluku vlade,pa ljudi treba zaštititi i naše napaćene Srbe na Kosovu,samo oni znaju kroz šta sve prolaze i šta su prolazili..

Sretenka76

pre 11 godina

Da su Vucic i Nikolic prihvatili ponudjeno to bi se obilo narodu o glavu. Njima ne bi! Zato oni i nisu prihvatili da potpisu nista. To je mudra i drzavnicka odluka. U ovom trenutku moramo se drzati zajedno. Nece biti lako, al nece biti ni tesko.

pršić

pre 11 godina

Ne dolazi u obzir ni da Srbija potpiše ovu jednu vrstu kapitulacije, ali ne dolazi u obzir ni da Srbija odustane od pregovora, jer Srbija samo pregovorima može da pomogne Srbima na Kosovu, i da postane članica EU, i na taj način ekonomski ojača i opstane.

ćićavi

pre 11 godina

DS očigledno izbegava da jasno kaže da li je za prihvatanje ovakvog predloga, ili nije. Kao ne znaju kakav je predlog. Običan građanin Srbije može preko različitih sajtova da sazna i najsitnije detalje tog predloga, a DS se pravi da ne zna kakavo je rešenje ponudila Ketrin Ešton.

Budimo racionalni

pre 11 godina

Umesto odmah da su odbili, prenemazu se danima i pravu dramu tamo gde je nema. Nije ovo vise 1999. da EU bas tako lako moze da kaze "dovidjenja", svet se poprilicno promenio. Za one koji su bili pod kamenom, svet je danas, vise nego ikad ranije, MULTIPOLARAN. I sama EU je u dubokoj krizi, a s obzirom da uveliko raste netrpepljivost prema Nemackoj u samoj Evropi, nisam siguran da im odgovara da i dalje sprovode imperijalisticku politiku. Za kraj, sto se tice Kosova, da im nije bilo bitno sta ce reci Srbija i da je Kosovo skroz nezavisno, ne bi je ni pitali.

Pravnik

pre 11 godina

Tragična činjenica za ovaj narod koja će se tek videti u narednim mesecima; žao mi je šta je još jedna vlada odlučila pretpostaviti sopstvenu glad za ostankom na vlasti i strah da ne izgubi stolice umesto boljitka celog naroda. Razočaran sam, za nas više nema spasa.

Isiroda ŠiD

pre 11 godina

Podržavam stav Vučića da ne treba potpisati ovakav predlog, ali da treba nastaviti razgovore, jer je potpuno jasno da će, ukoliko Srbija potpiše ovaj sporazum, poslednji zahtev pred prijem u EU biti da Srbije prizna nezavisnost Kosova, i to Srbija ne može da prihvati. Onda je bolje odmah ne pristati na ovaj ultimatum, i pokušati izdejstvovati otpočinjanje novih pregovora, ali ovoga puta pod okriljem UN.

Slobodan

pre 11 godina

Znali su da to sto traze za nasu vladu neprihvatljivo i sad ce im nase neprihvatanje sluziti kao razlog zasto Srbija ne moze da bude clan EU. Kao sami ste tako hteli a ustvari nas nece u EU. Zasto bi nas pa hteli? Zato sto smo mi dobri i ispunjavamo sve njihove zahteve? Pa dobro onda ce zahtevi biti neprihvaljivi pa i to pada u vodu.

JAGODA

pre 11 godina

Iz svega ovog sto se desilo sa pregovorima postavlja se pitanje da li EU uopste zeli Srbiju u svom clanstvu jer da je zaista zele ne bi toliko vukli vodenicu na stranu Pristine i na taj nacin ponizavali zemlju koja bi trebala da postane njihova clanica.

Carapan

pre 11 godina

Odluka jeste ocekivana jer tako misli vecina gradjana Srbije. Vlada je samo ispostovala volju vecine gradjana. Nasi predstavnici su to uradili jos 2. aprila a sada su samo jos jedanput ozvanicili. Ovo ne znaci prekid svih dijaloga. Oni moraju biti nastavljeni da li pod okriljem EU ili UN nije bitno. Mnogo je vaznije da se do sporazuma dodje ali ne do bilo kakvog sporazuma vec do sporazuma u kome ce biti obuhvaceni zahtevi obeju strana a ne samo jedne kao sto je to bilo 2. aprila.

VLAJKO

pre 11 godina

Vučić i Nikolić nemaju nameru da lažu ni evropske lidere, ni građane Srbije, nego govore istinu, pa ma kakva ona bila, i zato i imaju toliko poverenje naroda. Istinu na videlo, i narod vam nikada neće zameriti. Ako traže od Srbije nešto što Srbija ne može da prihvati, onda se lepo zahvaliti EU, na njenom datumu. Kada se tako postavi Srbija prema EU onda će i evropski zvaničnici drugačije pričati sa Srbijom, jer ja mislim da je i u interesu EU, a ne samo Srbije, da se postigne trajno održivo rešenje za problem Kosova, a i da je interes i EU da Srbija postane član EU.

SIMKE

pre 11 godina

Mislim da je Vlada Srbije pokazala volju i zelju da se problem na Kosovu resi ali svakako ne na nacin da se ponizi Srbija i njen narod na Kosovu, ako to nije dovoljno EU za dobijanje datuma nikad nista im i nece biti dovoljno,uvek ce nesto faliti kad je u pitanju Srbija.

Nora

pre 11 godina

Strasno!!! Da shvatite da smo gubitnici u svim ratovima posle II svetskog i da shvatite da sa gubitnicima nema pregovora! I da shvatite da je kosovo medjunarodno priznata drzava i da je uzgubljeno nasim porazom jos 99god! I da shvatite da ce naredni ultimatumi ako ih uopste bude i bilo u ovoj deceniji biti deset puta gori! U Evropi granice ne postoje i zasto resenje nije ulazak i Srbije i Kosova u EU i eto, nema granica izmedju!?! Nista niste naucili posle 20god ratova i cepanja i ne prihvatanja sporazuma!!! Ja bih pre nego odem digla kineski zid oko ove drzave pa se koprcajte u sopstvenom brlogu kada za bolje i niste!!!

I.

pre 11 godina

Posto vidim da pola komentara ovde pisu partijski momci (i devojke) razlicitih orijentacija, evo jednog nestranackog i apoliticnog misljenja.
Oni nas u EU nece, ne znam sta treba da se desi pa da se ovoj nekolicini koji su jos uvek pro-EU otvore oci. Znaci, potpisivanjem se ne dobija NISTA, a sta se gubi ne vredi ni objasnjavati, kratak je nas zivotni vek da to vidi - pokazace istorija. Znaci, ili je win-win, ili je lose-lose situacija, gledajte na ovo kako kod hocete, ali nemojte da palite ovde narod, niste vi najpametniji.

P.S. Ako jedan Noam Comski vidi da nas nece, ja biram da mu verujem.

Zoran

pre 11 godina

Zasto uz posredovanje EU, zasto netrazite da se pregovori vrate u UN gde mozemo postici povoljno resenje po nas? Vi kao da hocete da se odreknete Kosova samo vam treba malo bolje upakovana ponuda da vas narod nebi proglasi izdajnicima.

ostali

pre 11 godina

umesto hleba ima da jedemo kamenje, umesto sljivovice ima da peku "daskovaccu" umesto kolima ko gospoda ima da se vozimo na bicikla kao po Severnoj Koreji, umesto IPTV imacemo RTS na anteni, umesto izgradnje brzo ce poceti rusenje i ovoga malo sto je ostalo. bravo !!!

Romanija

pre 11 godina

Odluka je očekivana. Kada je Predsedništvo SNS donelo odluku da se predlog iz Brisela odbije , bilo je za očekivati da će i vlada doneti istu odluku.Teško je bilo prihvatiti rešenje koje ne garantuje osnovna prava Srba na teritoriji Kosova. Naravno dijalog treba nastaviti i tražiti pravednije rešenje.

Probudite se dok ne bude kasno - hoćemo referendum za početak

pre 11 godina

Ljudi pustite na stranu to što se EU ponaša kao 4.rajh, stavite samo prst na čelo i zapitajte se šta ćemo mi proizvoditi (osim gubitaka) u toj EU. Karte su već davno podeljene u onim oblastima privrede gde mi možda možemo nešto da uradimo. Sve i da možemo neće nam biti dozvoljeno jer postoji regulativa gde se to proizvodi za tržišta drugih EU zemalja. Jednom rečju sledi nam ekonomska katastrofa a potom kada nas šutnu i komadanje države isto kao što se desilo sa srpskim teritorijama u Jugoslaviji.

Problem koji mi imamo je to što su naši političari kolektivno nesposobni da bi smislili i preduzeli bilo šta i zbog toga vide EU kao slamku svog spasa.

jovaN

pre 11 godina

I runda završena, ulazi se u II deo. Neizvesniji i rizičniji. Drugačije nije moglo. Za promenu bi trebalo uključiti još neke svetske političare. Čisto zbog ravnoteže.

bata

pre 11 godina

Mozete da ne potpisujete i nastavljate dialoge koliko hocete,ono sto vi trazite a to su izvrsne vlasti na Kosovu necete ostvariti.To jednostavno nece biti dozvoljeno od strane USA i EU,jer otvara novo zariste.Imaju oni dosta problema sa Rep.srpskom i to je goruci problem.Sto se vise budete inatili i zahtevali to cete manje dobijati,sve dok sve ne propadne,a tada ce vas narod uzeti pod svoje,jer ce biti jako gladan i jadan.

Aleksa

pre 11 godina

Hocu bre zivot i nadu! Potpisujte! Dosta mi je bre Kosova i SPC-a!!! Hocu bolji zivot za moju decu i muka mi je sto vec 30 godina izigravamo Tunguziju u srcu Evrope!

Bolji život se traži napolju. Ovde ostaje onaj ko mora.

smeker

pre 11 godina

Nema nama pomoci.Srpska plitka pamet je opet pobedila.Taman sam se ponadao da u ovoj zemlji ima perspektive za decu ,kad ono KUKAVICIJE JAJE...

Ghost Protocol

pre 11 godina

Evo sad cu ja da vam kazem sta ce da bude dalje. EU vise nece da se bakce i da trpi nase hocu necu i vrtenje u krug. Dijalog nemate sa kim da nastavite, jer sto se tice EU i Kosova to je zavrseno. Tako da sledece sto budete dobili, bice 100 puta gore i po sever Kosova i po celu Srbiju. Ne zaboravite ono staro "Ko ne plati na Drini, platice na Cupriji." Odbijanjem ovoga, niste NISTA resili, vec samo stvorili jos veci problem, koji ce na kraju samo po nas jos gore da se zavrsi.

vlada milic

pre 11 godina

Dva sporna zahteva Srbije tesko bilo koja drzava moze da prihvati. Priznaje se kosovski ustav, ali pod uslovom da sever Kosova ne bude pod pristinskom administracijom. Priznaje se postojanje kosovske vojske, ali da ona nema pravo pristupa opstinama gde Srbi cine vecinu. Razmislite. Matija Soskic, Kanada. (Matija Soskic, 08. april 2013 18:26)
lepo u kanadi a? dodji u srbiju bato i zivi od 220 eura mesecno molim te i budi ovde patriota i pomazi " braci " preko ove ili one bare a da nosis pocepane patike i da ne mozes da se ozenis jel nemas bar sobu i kupatilo i ne mozes da imas dete jel ne zelis da ga izgladnjujes jer ni za sebe nemas

lalla

pre 11 godina

Imam utisak da se u svim izjavama nasih politicara oseca i panika (zasto bi se inace zahtevali hitni nastavci razgovora)? Verujem da i Taci ima isti problem. Bice nesto.

Vanja

pre 11 godina

Nema tu šta mnogo mudrovati. Dobili smo prazan papir i usmene zahteve Albanaca sa KiM. Od 8 ačaka 2 su apsolutno ne prihvatljive. Odgovor će biti nastavak razgovora ali bez uslovljavanja i ucenjivanja prema Srbiji.
(Mile i njegovo pile, 8. april 2013 17:18)

Nece da ima uopste bilo kakav nastavak pregovora ako se ne sjecas 2 april je bio krajni datum od danas Srbija se uopste ne pita oko Kosovo zvanicno od Eu oni ce da rade u sklop UN rezoluciju 1244 u koju jasno pise da Srbija ne moze imat institucije na KIM

miroslavw

pre 11 godina

Ljudi nemojte da ste pateticni, ovo odbijanje ne mora da znaci i prekid razgovora sa Pristinom!! Razgovor se mora nastaviti, trenutno stanje nikom ne prija, ali bitno je da nismo prihvatili da bude po njihovom sve reseno!! Mora kompromis da se izdejstvuje!!

Valjevac

pre 11 godina

E rodjaci...prvo nas vozate tri dana..govorite u rebusima..pravite nas na budale.A do juce ste pricali kako su u Berlinu pali na teme kad im je dosao potpredsednik koji je inace redovno na vezi sa Londonom i svako malo se popricava sa njima.A sad ovo....ma znate sta..Boris Tadic je za vas.. DIPLOMATA.

šasija

pre 11 godina

Srbija nikada ne treba da odustane od pregovora i od članstva u EU, ali ne može ni da pristane na neki ponižavajući predlog za rešenje problema Kosova. Srbija treba da pregovara i da pokuša da reši problem Kosova. Nema druge mogućnosti da se pomogne Srbima na Kosovu, nego pregovorima, ali ovo rešenje nije nikakav kompromis i zbog toga je stav Vučića da to ne prihvati potpuno ispravan.

Bajro iz Bijeljine

pre 11 godina

Drugim rečima . Razgovori i dogovori nemaju alternativu. Odbijene su ucene prema Srbiji i odbijeno je faktičko otcepljenje KiM od Srbije.
Potez je na Amerima i EU d apočnu da popuštaju kako bi se došlo do dogovora.

Довла

pre 11 godina

Мазање очију народу.Нису прихватили,али само опипавају терен и чекају прави тренутак да пристану на ултиматум.Да се мало слегне ситуација...Уосталом,све се види из њихове решености да наставе преговоре под патронатом ЕУ а не да траже њихово измештање у УН.Одговор не значи пролонгирано да са козметичким изменама.

Flavie sa Slavije

pre 11 godina

Jos jedan od poraza Srbije, poraz mozga, razuma i nas samih, zao mi je nas ali ima onih koji su veciti mazohisti. Ode ceo zivot u nista.

tejić

pre 11 godina

Sigurno je da drugog rešenja sem kompromisa nema, ali pravednog kompromisa, a da bi se došlo do pravednog kompromisa i albanska strana mora da popusti. Međutim, ovo što je ponuđeno nije ni blizu pravednog kompromisa. Ovo je jedna vrsta kapitulacije Srbije, i to ne treba potpisati ni po koju cenu.

Stojko

pre 11 godina

Pa naravno da ne! Kad je ijedna vlast u Srbiji a pogotovu ova koja je svojim ne-ckanjem dovela do svega ovoga (ko se ne seca: asimetricna federacija, Z4, Rambuje... Dopisite sami) imala sluha za vreme u kojem zivi i odnose snaga u svetu. Zasto bi ova crveno-crna varijanta imala sluha? TAman kad covek pomisli da ce konacno neko nesto normalno da uradi sledi zalosna ali previdiva pogresna odluka. Za mesec dana cemomda molimo i za ovo, ali tad cemo jedino imati traktore u Srbiji, kao i do sad. Kako vam vise nije zao ovo malo naroda sto je preteklo vasa prethodna odvijanja??

Mita

pre 11 godina

Puna podrska vladi u ovoj odluci. Ne zelim da ikada udjemo u tamnicu naroda EU.
(Podrska, 8. april 2013 19:23)

Jel si ti juče i danas,slušao Vučića(onaj koji donosi glavne odluke)?
Mislim,da nisi...

SREMAC, a ne tzv. LSV Vojvodjanin

pre 11 godina

Ako nismo nista dobili posle osme runde razgovora, onda nema nikakvog kompromisa sa Albancima i ovo ispada kao normalna odluka. Razne izjave iz Brisela, Beograda i Washingtona ovih dana govore da jos ima nade da razgovori budu uspesni, tako da se nadam nekom kompromisu narednih dana ili sedmica. Ali isto tako, srpski put u EU mora biti jasan i nedvomislen jer mi jesmo deo Evrope i zemlja mora postati deo EU.

Zoro

pre 11 godina

A sta su odbili i sta im je bilo ponudjeno? Zasto to niko ne objasni? Cudi me sto niko od njih nije do sada slogirao, ja znam da ja bih. Ovakav svakodnevni pritisak vise ne moze da se podnese. Podrzavam vladu u svemu, ako iskreno rade najbolje za nas narod.

hvala na pažnji, to bi bilo to...

pre 11 godina

Hajde da malo pojasnimo stvari ovima što pocrkaše od sreće zbog rezultata teškog umnog rada našeg državnog vrha:
- Do sada nismo imali baš mnogo čemu dobrom da se nadamo.
- E, od danas i te kako imamo razloga da očekujemo loše.

Valjda ćete ovako uprošćeno uspeti da shvatite?

eh

pre 11 godina

Problem je sto i ako potpisemo taj sporazum i dalje smo miljama daleko od EU.Sada je neki sporazum posle nekoliko godina nesto novo i tako u nedogled...Prosto je tuzno sto nas citav svet kaznajva,pogodovu mlade ljude koji su bili mala deca u to vreme i nisu imali pojma sta se radi.
Iz ove cele price ne vidim izlazak jer mi mozemo da odbijemo predlog ali je pitanje dana kada ce oni izvrsiti napad na sever i oterati ono malo Srba dole uz amin amerike.

Matija Soskic

pre 11 godina

Dva sporna zahteva Srbije tesko bilo koja drzava moze da prihvati. Priznaje se kosovski ustav, ali pod uslovom da sever Kosova ne bude pod pristinskom administracijom. Priznaje se postojanje kosovske vojske, ali da ona nema pravo pristupa opstinama gde Srbi cine vecinu. Razmislite. Matija Soskic, Kanada.

Саша Митровић

pre 11 godina

Српски Покрет Обнове је показао и доказао да је државотворна странка. То треба да покажу и странке на власти. Понекад у животу мораш преузети одговорност. Знам да није лако, али доста је било глуматања патриотизма. Мора се наћи компромис са Албанцима и учинити све за добробит оне наше сиротиње и наших светиња тамо. Ово не значи да је признато Косово и Метохија, већ само да је прихваћена реалност...

ANDRIOD

pre 11 godina

Oslusnili ste narod i videli kako stvari stoje,pa ste tako i presudili.Ja sam uvek za varijantu da sami odlucujemo o svojoj sudbini nego da nam je drugi kroje,Smatram,a mozda i gresim,da je ova odluka u ovom trenutku najbolja za Srbiju.Odlucno smo rekli evropi ne i time pokazali da je u nama ostalo bar malo dostojanstva

Vladimir

pre 11 godina

Plasim se da, ukoliko i dodje do novih pregovora i novog papira, ce biti jos neprihvatljivije, jer istorija nas uci da sto se na nesto dugo cega, to gore po nas.

Milos

pre 11 godina

Kakve igrarije!!Prvo ponude nesto sto svi znaju da ce biti odbijeno, pa ce onda da se prihvati nesto sto bi pre bilo jednako lose a sutra ce se prikazati kao pobeda drzavnog vrha!!Ko ne vidi da je sve ovo namesteno taj je politicki slep!Ocigledan je cilj zapada da nas potpuno rasturi a u tome ima veliku pomoc ovde u Srbiji!

IvanNS

pre 11 godina

Posledice ce da se vide tek kad potrosimo ruski kredit (500 mil. 3.5% kamata) ,bas me zanima odgovor Brisela. Kocka je bacena ,a da li cemo imati srece da nastavimo pregovore cemo da vidimo

ObiWanKenobi

pre 11 godina

"Normalno da ce sad pricati da je Srbija kriva al bolje i to nego da ostavimo nas narod na KIM milost i nemilost Albanskim teroristima.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije" (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (srki, 8. april 2013 18:07)
-------------------------------------------------
Srki, izvini molim te ali mi objasni kako cemo mi da oteramo te teroriste, da li si ti to uzeo pusku i krenuo??? Samo napred, moje saucesce.

Kanal

pre 11 godina

Bilo bi lepo kada bi narod znao sta su to oni odbili, posto nigde nisam video te stavke o kojima su oni odlucivali da li ce prihvatiti ili ne ? Ova vlast samo prodaje maglu i nista vise. Alo 8 rundi pregovora i nista se nisu dogovorili. Nesposobnjakovici i tacka !

Leteci holandjanin

pre 11 godina

Mozda i nije bilo papira,ali se od prve runde pregovora znalosta se od Srbije trazi. Dolazili razni politicari iz Evrope, nasi putoovali u Evropu.Kazu celnici da ne moguda prihvate ono sto je usmeno receno.Slazem se. Ali vec sutra ce to da bude i napisano.Sta onda.Da li smo mi u prilici da postavljamo uslove.Dali ce EU da traci vreme u beskonacne pregovore.Mi nesto zahtevamo ali Pristina odbija.Izgubili smo Kosovo u ratu 1999. Nikada porazeni nije postavljao uslove.Mozda nasi i danas smatraju da smo pobedili NATO

zluradi

pre 11 godina

"Vlada Srbije ne može da prihvati ponuđena rešenja koja su usmeno saopštena našem timu, jer ne garantuju ljudska prava, opstanak i bezbednost Srba na Kosovu, kaže Dačić.

Predsedništvo SNS zaključilo je danas da će predložiti Vladi da ne potpisuje u utorak sporazum s Kosovom, koji, kako je rekao Vučić, "nismo ni videli i čiji pojedini delovi ne uvažavaju ni minimum nacionalnih interesa, ali i da zatraži hitan nastavak dijaloga s Prištinom.

Pitanje br.1: Jeste li vi dobili nesto da potpisete ili ne?

Pitanje br.2: Jeste li vi razumeli sve o cemu je tamo bilo reci?

duki

pre 11 godina

Necemo se inatiti. Setite se samo koliko puta je Vucic pomenuo rec inat sinoc na Pinku i u kom kontekstu. Dakle, nastavljamo sa inadzijskom politikom. Ma nema veze, ionako ce to samo narod da oseti.

???

pre 11 godina

"Vladajuće stranke najavile su da će od Eštonove, koja je posrednica u pregovorima, biti zatraženo da dijalog Beograda i Prištine bude nastavljen."

S kim ???

Jogurt

pre 11 godina

Gledam Vucica a iza njega Knezevica i postade mi jasno zasto je donesena ova uzasna odluka.Pa Knezevic insistirao da se odbije jer sada moze da gruva aflatoksin u mleko do neslucenih granica.

neko iz publike

pre 11 godina

Uslov koji ce najznacajnije zemlje EU postaviti kad tad Srbiji bice
da prizna Kosovo. To je vec implicitno uradjeno kad je receno da moraju da se uspostave dobrosusedski odnosi sa zemljama u okruzenju. Ako ne zelimo u EU, sto je takodje legitimno, moramo samo da prihvatimo da i
za konsekvence snosimo odgovornost. Sto se mene tice, ako nasi glavari
nemaju petlju da donose odluke, neka raspisu referendum i zavrse sa ovim
mrcvarenjem.

igor

pre 11 godina

Potpuno podržavam odluku Vučića i Nikolića. Ovo je jedina ispravna odluka. Srbija ne sme nikada da odustane od razgovora o Kosovu, ali ne može ni da pristane na ovako ponižavajući predlog. Srbija mora da pokuša da preko svojih malobrojnih saveznika u svetu, a tu su od uticajnih zemalja jedino ostale Kina i pre svega Rusija, izdejstvuje otpočinjanje novih pregovora, ako je moguće pod okriljem UN-a, i uz prisustvo predstavnika Kine, a pre svega Rusije.

ex demokrata 1

pre 11 godina

tragicno. imao sam nadu,vise ne. ovi dezurni iz sns,dveri,nasi obraz,dss,treba da znate da ce i vasa pozicija da bude pod znakom pitanja i da ni tu tesko zaradjenu platu na drzavnim jaslama necete vise primati,nije bre ovo utakmica pa da navijate za svoj klub !

A jel veruješ i u deda mraza broj 2

pre 11 godina

@(ja bre, 8. april 2013 17:52)

Ti zaista veruješ da bi ti se otvorila vrata boljeg života i tvojoj deci da su oni ovo sad potpisali ili čak da su otišli korak dalje i priznali Kosmet? Zaista misliš da je ovo poslednji uslov i da ne bi bilo novih uslova?
(A jel veruješ i u deda mraza, 8. april 2013 19:07)

Pa to isto neko moze i tebe da pita. Da li ti zaista verujes, posto oni odbise da potpisu, da je Kosovo sada `nase` kao i sever kosova ?!

pozdravio vas Sloba

pre 11 godina

Hahahahahahahahahaha, pozdravio vas Sloba :-)))))))))))

Njemu su isto tako nudili ovo pa ono a njemu bilo malo pa je odbijao i na kraju ostasmo bez Kosova (samo vi to ne želite da priznate sami sebi), e sad ćemo ostati i bez ikakve zajednice srpskog življa na severu kosova. Mada ne brinem ja za njih, Albanci ih neće dirati, jer će kosovo sad biti u centru pažnje nekih batinara dok se tamo ne normalizuje država i ti batinari neće dozvoljavati nemire, jedino od gladi da ne pocrkaju i oni i Albanci na kosovu, jer neće dobijati srbijanske artikle po srbijanskim cenama nego po uvoznim cenama, i tu smo prokockali našu šansu da zadržimo bilo kakav uticaj na teritoriji u koju se toliko kunemo! alal vera za Vladu. Pokazali su da im je jedini interes ostanak na vlasti i socijalni mir ...

siromasni i jadni gradjanini sa takvom vlascu

pre 11 godina

Ma odbise da potpisu i sedose u svoja luksuzna kola...i odose da veceraju raskosnu veceru, posle ce na neki lep put...:(((((((((((

Milan-Sweden

pre 11 godina

E sad treba vlada da bude spremna da snosi posledice. Lepo je Vucic juce na Pinku pricao da od tog sporazuma zavisi da li ce drzava imati da isplacuje cak i penzije. Neka je srecno pa sta bude. Meni je samo drago sto sam ja na vreme otisao...

Ne moze to besplatno

pre 11 godina

E jbg.Mogli smo dobiti bar nesto.Sitno ali nesto.Ovako cemo dobiti nista.I to nista cemo jos i da platimo.

Pre vise od 10 godina jedan covek koga su mucki ubili je govorio sledece :
"Mi smo 10 godina stariji, siromašniji, propaliji. To je cena naše gluposti i naše neodgovornosti. Ne može to besplatno. Ja jedino želim da mi to više nikada ne ponovimo"

Nazalost mi nista nismo shvatili i evo i dan danas mozemo da kazemo ovo isto.Jos 10 godina smo stariji,jos smo siromasniji i propaliji,i to nam se i dalje ponavlja.

barracuda

pre 11 godina

"Vlada Srbije ne može da prihvati ponuđena rešenja, jer ne garantuju ljudska prava i bezbednost Srba na Kosovu."


Obrazloženje vlade je šturo i besmisleno, što naš narod kaže "ne drži vodu".

1. Besmisleno se pozivati na norme međunarodnog prava i optuživati druge da ga ne poštuju i time Srbiji čine štetu kad se u samoj Srbiji ne poštuju njene sopstvene pravne norme i to decenijama unazad.

2.Svi oni koji su bili već na vlasti u Srbiji i nisu ništa učinili niti da ona postane pravna država, niti da ona razvije svoju ekonomsku strukturu, niti da ona reši teritorijalne probleme, niti da učini bilo šta na rešavanju bilo kog ozbiljnog državnog i nacionalnog problema-nemaju legitimitet da danas pričaju bilo šta, pa i ova retro vlada iz devedesetih.

Miki_In

pre 11 godina

odakle izviru ovi ... stancuju poruke podrske svojim vodjama da bi im i sloba zavidio, a ne vide da je kosovo nepovratno otislo i da bi mi ustvari zbog tog nesnosnog balasta zvanog kosovo trebali da slavimo a ne da kukamo sto ga vise nemamo!

Srdjan, N. Sad

pre 11 godina

Neopisivo loš, nepromišljen i uzaludan potez Vlade. Biće još pregovora. Tada će nam ponuditi još lošije uslove i mi ćemo prihvatiti. Kao i uvek u poslednjih 20 godina. Srbi na greškama ne uče. Eto još jednog povoda za proslavu novog poraza. Onako, ponosno i gordo.

njegoslav

pre 11 godina

Ja mislim da današnji omladinci koji pišu poruke podrške nemaju pojma da je vlada u kojoj su bili i vučić i dačić već potpisala jednu kapitulaciju 1999. godine. Oni su tada bili mali pa se ne sećaju, zato im je sada lako da se busaju u mlađane grudi i da iz sigurnosti svoga doma beogradskog pišu političke parole.

vladebb

pre 11 godina

Niko ne zna posledice ili cenu ovog odbijanja da se prihvate ucene albanske strane a i eu..molim se samo da jednom ovo bude gotovo i da predjemo na stvarno bitne stvari za obicne gradjane..jer imamo samo jedan zivot i necemo da zivimo od danas do sutra u nadi kako cemo docekali lepu starost i normalne penzije a da imamo bedan zivot. Svaki dan moramo ziveti kao da nam je poseban..jer ako ne ja a mozda i ja pandrknem vec za dva dana sasvim slucajno..i to bi to od mog zivota.. Razumem da mi zivimo prilicno dobro kad se uporedimo sa africkim zemljama ili nekim azijskim ali mi smo u evropi i prirodno bogata zemlja koja uz pravo i casno rukovodstvo bi mogla imati daleko bolji standard i najvaznije omoguciti svojim gradjanima da uzivaju u svim lepotama Srbije jer tudje sunce nas ogrejati nece! Lepse zemlje od nase Srbije sigurno, bar meni, nema!

evropooo

pre 11 godina

Taman sam mislio da ce nam krenuti i da cemo poceti da zivimo kao Bugari, na primer, ali nista od toga. Ipak jos uvek nismo zreli za Evropu. Nevladin sektor mora da radi jos intenzivnije da bi se promenila nasa svest.

Nik

pre 11 godina

@Vlada Milic
Majstore, naš čovek iz Kanade ti lepo napiše, šta je nelogično i šta je praktično i šta je pragmatično a šta je tačno, a ti odmah udario "lako je tebi tamo..." Kosovo NIJE Srbija već 14 godina. Srbija je bila agresor i propagirala komunizam u vreme kad je isti propadao po istočnoj Evropi. Srbija je IZGUBILA ratove 90-ih i posledica gubljenja ratova je uvek GUBLJENJE teritorija. Austrija se od onakvog carstva svela na trećinu bivše YU, samo Poljaci su posle II svetskog rata proterali 8 (osam) miliona Nemaca i uzeli deo Nemačke, slično su uradili Francuzi. Dakle, mi smo 90-tih išli mimo sveta i ostali bez naše "kolevke", na žalost. Ja ne mogu da sedim ovde u EU i da vama koji ste tu u Srbiji pišem, ma super, samo odbijajte, "Kosovo je srce Srbije", busajte se u prsa, neka vaša deca, sinovi, očevi ratuju i gladuju i žive kao psi još 50 godina, za nešto što je već izgubljeno i potpisano i pečatirano 1999. Ne mogu, nisam takav licemer. Sporazum treba prihvatiti, zatvoriti poglavlje Kosova i okrenuti se ekonomiji i razvoju, mladima, radnim navikama, izgradnji zemlje... jer inače će nam otvoriti Preševo, Sandžak, Vojvodinu, pa do pašaluka...

Iz minuta u minut

pre 11 godina

Vlada zaseda u punom sastavu uz prisustvo novinara.Dacic kaze"Ko je ZA' Svi dizu ruke. Ajde da vidim da je neko digo PROTIV.Predstava za javnost. A onda Vucic kaze "Necu da verujem da ce ovo imati posledice" Nego sta da ce imati. Tebe ce da pitaju. A pitace te gradjani na jesen. Jedino ti ostaje da juris Sarica po belom svetu

Deda/Gago

pre 11 godina

EU je odahnula, ne mora vise da smislja uslove za prijem Srbije u
clanstvo, a bogami i ponestalo im je ideja. Steta sto i Seselj nije
tu pa da svi udarimo po guslama.

lako je pljuvati druge...

pre 11 godina

Ajde sada kada ste svi tako pametni i kada već buljite svi u ove komentare i ekrane, umesto sto se svađate i prepirete oko ovako bitnih tema za državu, uzmite stavite prst na čelo i smislite po jednu ideju i predlog šta bi zaista trebalo da se uradi!!! Od 500 komentara, predloga, ideja će se naći valjda jedna dovoljno pametna da nas izvuče iz s….a!
Kako ste tako maloumni da se samo svađate, budite malo konstruktivni i kreativni, i skapirajte jednu stvar, nesloga nas je i dovela dovde!!!!

MILENKO

pre 11 godina

e ovo je dno,ispod nemoze...vazno da ovi na kosovu imaju po 3 plate a mi ovde jedva jednu i to mizernu...bravo vucko samo hapsi ti,sta te briga za evropu i standard gradjana kada si se ti i tebi tvoji slicni obezbedili(finansiski) ko beli medvedi pa lako vam je sada da odbijate sve...pitao bi vas ja da imate ovu moju platu...

sodoma i gomora

pre 11 godina

Žao mi je što je ovako ispalo. Prvi test sa rešavanjem problema sa alfatoksinom ova vlada nije prošla. Videvši to koliko je nesposobna EU nije htela da troši uzalud svoje resurse. Pita li se ko od vas šta se desilo i gde je nestao Ahtisari plus. Prikazuju nam nešto a mi to nismo videli i nemamo predstavu koje NE i čemu NE. Malo se zaigrali ( Dacic , Toma i Vučić) EU i SAD ih malo složili a oni se primili pa pomislili da sad će mo mi to da rešimo, sitnica. Izbori pod hitno.

cole

pre 11 godina

Osnovno pitanje u ovim pregovorima je koliko su Amerikanci spremni da popuste, i ako oni odluče da ipak daju neke nadležnosti toj Zajednici Srpskih Opština, na Tačiju će ostati samo da se saglasi sa tim predlogom. Tači je tamo samo običan posmatrač, A Srbija ustvari pregovara sa EU i SAD.

zalosna sova

pre 11 godina

Izmedju istorije naših predaka i budućnosti naše dece izabrali smo ono prvo.
Baterije su istrošene, dovedeni smo na rub egzistencije ali ako sada ne učinimo nešto nećemo moći svoju decu da pogledamo u oči.

Deki

pre 11 godina

Znaci ova Vlada je za samo nekoliko meseci uspela da svojim dilentatizmom upropasti sve ono sto je prethodna vlast godinama mukotrpno gradila kad je u pitanju proces EU integracija. Bravo Vucicu... Zao mi je samo sto jos uvek ima partijskih SNS-zombija koji spamuju komentare a ne razumeju da ovom odlukom Kosovo nece biti nista blize Srbiji, naprotiv, dok ulazak u EU postaje cista fantazija. Drugim recima - ni EU ni Kosovo. Sjajna odluka, zar ne?

milos

pre 11 godina

nismo prihvatili realnost,isto kao da pokusamo da ne prihvatimo dan i noc,zabadajuci glavu u pesak,za ovim cemo plakati kroz dvije godine,kad budemo pregovarali o bujanovcu i presevu....odavde treba bezati i spasavati se sto pre

Juka90

pre 11 godina

Vlada i Predsednistvo koji se suvereno ponasaju na Evropskom polit-podijumu ce da usrece ovu zemlju. Mnogo im je vec poslo za rukom, a mnogo toga tek dolazi i na vidiku je. Stisnimo im palceve.

Radnaskela

pre 11 godina

Gospodo iz vlade, možda jeste birani od naroda, ali verujte ovo nije stav većine naroda u Srbiji.Većina nas je život, putovanja, odlaske bez viza u inostranstvo, zemlju bez rata i gladi. Ovim što ste uradili samo ste nas bacili u još veću bedu, izolaciju, siromaštvo. Kako je vreme paliti od ove užasne politike, ali sada izgleda nema više gde, ovo nam je poslednje NE, pred totalni raspad ove divne zemlje. Bila jednom jedna Srbija !!!!! Bar da sam još koji put otišao do rodbine u Nemačkoj ili na letovanje u Grčku, ovako ostaće mi poseta rodbini u Srbiji, nekim biciklom, a kupanje u nekom potoku ili reci. Klapa poslednja, zavesa spuštena,. Samo gospodo vladajući ne očekujte da ponovo uzimam pušku, dvaput ste me za****li, ostadoh živ, treći put se NE PALIM !!!!!

Zivojin

pre 11 godina

Sada nek nam je Bog u pomoci. Irinej je bas sve lepo zakuvao, molio bih ga da se zapita kada ce se malo osvrnuti na Srbe koji zive u Srbiji?

Stevan

pre 11 godina

E super, sad mogu da odahnu patriJote. Ja se u ime Vlade Srbije, u ime prvog potpredsednika Vlade Vucica i u ime predsednika Nikolica izvinjavam svima koji su zbog problema oko Kosova, ovih dana, morali da napuste gledanje Velikog Brata i Farme. Eto, Kosovo nije izdato, mozete na miru da pratite ko ce s kim da legne, ko se s kim svadja, ko je dobar a ko nije u vasim omiljenim rijalitima. A sta ce biti sutra kad nam vrate vize i ponovo uvedu sankcije, sta vas briga. Izvinite sto vas i ja sada ometam, kuckajte tamo poruke podrske vasim favoritima... izvinite, izvinite... :))))

barracuda

pre 11 godina

"Vlada Srbije ne može da prihvati ponuđena rešenja, jer ne garantuju ljudska prava i bezbednost Srba na Kosovu."


Obrazloženje vlade je šturo i besmisleno, što naš narod kaže "ne drži vodu".

1. Besmisleno se pozivati na norme međunarodnog prava i optuživati druge da ga ne poštuju i time Srbiji čine štetu kad se u samoj Srbiji ne poštuju njene sopstvene pravne norme i to decenijama unazad.

2.Svi oni koji su bili već na vlasti u Srbiji i nisu ništa učinili niti da ona postane pravna država, niti da ona razvije svoju ekonomsku strukturu, niti da ona reši teritorijalne probleme, niti da učini bilo šta na rešavanju bilo kog ozbiljnog državnog i nacionalnog problema-nemaju legitimitet da danas pričaju bilo šta, pa i ova retro vlada iz devedesetih.

Aleksandar

pre 11 godina

Za sve koji se ovome raduju - za koji mesec će ponestati para za penzije i plate u predimenzioniranom javnom sektoru. Onda ćemo morati da ih molimo za pozajmicu a oni će nam tutnuti još gori papir da potpišemo zato što ćemo tad biti još očajniji nego danas.

Ko ne uči iz istorije, ista mu se ponavlja. Prvi put kao farsa, drugi put kao tragedija.

tamara

pre 11 godina

Sigurno je da drugog rešenja sem kompromisa nema, ali pravednog kompromisa, a da bi se došlo do pravednog kompromisa i albanska strana mora da popusti. Međutim, ovo što je ponuđeno nije ni blizu pravednog kompromisa. Ovo je jedna vrsta kapitulacije Srbije, i to ne treba potpisati ni po koju cenu.

vuja

pre 11 godina

A sta to mi odbijamo ili prihvatamo ? zasto se uvek cuti,da nece ponovo da nas bombarduju ? Unistili su nas - koliko velike sile toliko i nasi nesposobni politicari. A samo mi ,kao obican i siromasan narod to trpimo. Kada ce kraj svemu tome ?

klenga

pre 11 godina

stotinu puta sam predviđao,ne što sam vidovit,već zato što sam izuzetno dobro,i na svojoj koži,naučio i upoznao,skučenu misao i demagoški sistem sadašnjeg,a koji je opetovan,režima.Normalno da nisu mogli da se promene,oni su jednačina bez nepoznate,siguran tip za klađenje.Smeo sam ruku da dam da će biti ovako,a ovako je još dobro,šta više odlićno,samo ako ne zarate...a istorija i moje debelo loše iskustvo sa njima mi nikako ne daje za pravo,da budem miran...sa njima čovek mora biti jako oprezan i strašno mi je žao što se moje opomene jako teško probijaju...i kada se probiju u javnost,ljudi ih teško prihvataju..i,nažalost,pogreše...sa ovima nam se nikako dobro ne piše...

Djole

pre 11 godina

Podrzavam odluku vlade i treba da se nastave pregovori. Potpisivanjem ne bi nista dobili ali bi zato izgubili. Nastavljanjem pregovora verujem da mozemo izvuci povoljniju situaciju od trenutne. Budite ljudi i stavite ruku na srce pa recite sta to Aleksandar Vucic ne zeli dobro da ucini. Ako je vama lose to sto zeli da zastiti nas narod na KiM onda nemam reci za vas. Ova situacija nije ni malo tema u kojoj treba da se neka stranka ili politicar promovise a drugi da se kaljaju. Moje licno misljenje je da Aleksandar Vucic zeli izvuci maksimum za ovu drzavu. I ja to postujem i cenim. A i svaki normalan Srbin kao i gradjanin ove zemnje ce tako da misli. Manite se vise stranackog prepucavanja, sacekajte da se resi ova situacija pa ce biti mesta i za to.

jaPAJA

pre 11 godina

lJudi ali ovo je stvarno neverovatno odem jutros na posao svi pricaju o platama o racunima o skupoci, ja pitam a kosovo , oni me pogledaju kao da sam sa uma sisao. Izadjem onda sa posla sretnem neke ljude po gradu,zale se na skupocu,kazu sve zatrovano pricaju o korupciji na svasta se zale,opet ja pitam a kosvo?I ovi me pogledaju kao da sam sa uma sisao.Sta je bre ovo nikoga ne zanima sta ce biti sa kosovom ,nikoga ne zanima cak ni stav spc o kosovu,e svasta.

Ceva

pre 11 godina

Da li ce EU prihvatiti nastavak pregovora? Nece. Da li ce EU i USA resiti problem severa Kosova? Hoce. Da li pocinje stara i poznata prica o vizama, nema pomoci iz EU fondova? Naravno. Kakav predlog posle ovakvog resenja Srbija potpisuje nesmem ni da pomislim. Da bude nesto dobro od ovoga, sigurno nece.

Jan

pre 11 godina

Tako je!Sada su u Briselu i Prištini potpuno zbunjeni i u totalnom haousu!Ne znaju šta da rade sada jer jedna moćna,ugledna i,nadasve,prebogata država traži nastavak dijaloga...

Sudarevic

pre 11 godina

Imam utisak da sto vise pregovaramo, sve manje dobijamo.
Ukoliko nastavimo pregovore ima da izgubimo i Presevsku Dolinu (izgleda i Vojvodinu).

Kolega

pre 11 godina

Vlada odbila predlog, vidim i neke povezane vesti u vezi sa tim, danas i proteklih dana. Pominje se i crkva, pominje se i evropska zajednica, i na TV-u načuh nešto o tome...
Nisam baš pratio, šta se dešava, da nisam nešto važno propustio?

konobar

pre 11 godina

"Pitanje br.1: Jeste li vi dobili nesto da potpisete ili ne?

Pitanje br.2: Jeste li vi razumeli sve o cemu je tamo bilo reci?
(zluradi, 8. april 2013 19:03)
# Link komentara"

Nisam siguran, Toma je izjavio da je mislio da su u pitanju pregovori oko pristupa EU, čak je u jednom momentu rekao da je dogovor skoro sklopljen.

Posle se desilo nešto, nemam pojma šta, valjda su ga poslali kući da ih ne sramoti.

A i ova dvojca, ne verujem da su baš sve razumeli, ali znaju da neće potpisati papir, koji inače nisu ni dobili i koji ni ne postoji.

Luda kuća xD

grdnaJA

pre 11 godina

Do danas se stvarno nije znalo ko je veci zagovornik ulaska u EU; Dacic, Vucic ili Nikolic. Sada se tacno zna. Niko od njih. Ala nas vozaju! ...Navukose tamni vilajet na celu zemlju ne samo na kosovo.
Od sutra nam sledi nastavak; Za KiM zvona zvone!

Srbin

pre 11 godina

Može li neko da mi objasni šta mi uopšte odlučujemo u vezi Kosova? Kako mi štitimo taj srpski narod tamo? Čime? Mislim šta je naš adut? Jel išta zavisi od nas? Kosovo ili Eu? Odaberemo Kosovo! I? I? Šta? ....ništa.

Amerikanac

pre 11 godina

Ovo je sve dogovoreno. Prvo ponuditi neprihvatljivu opciju znajuci da ce biti odbijena. Nisu se cak ni trudili da je daju napismeno da ne bi uludo trosili energiju. Zatim u sledecoj rundi ponuditi nesto prihvatljivije sto ce biti potpisano i prihvaceno kao neka pobeda (sto i jeste u poredjenju sa inicijalnom "ponudom"). Ovako ce svi da sacuvaju obraz na neki nacin.

Zvonko

pre 11 godina

Skoro nista nije objasnjeno u javnosti u vezi te ponude. Koliko sam uspeo da povezem, radi se otprilike o zahtevu da srpska strana sprovede mirnu integraciju severnog Kosova u kosovski sistem, da bi se nastavio proces prema integraciji u EU. Ako je to odbijeno, sta ce se sada desiti? Zaustavljanje procesa integracije sasvim verovatno. Da li i jos nesto? Da li nasilna integracija severa postaje realna opcija, i sta bi Srbija u tom slucaju radila?

MIMA

pre 11 godina

SPS, SRS i JUL! Ucenici slede ucitelje. Ko je od Srba sa severa kosova zaradio na srpstvu, preselice se u Beograd, ko prezivljava prilagodice se situaciji, a Srbija ostaje u blatu. Ja se pitam kako niko nije video do sada da sa nama niko nece da zivi u zajednici.
Napominjem da imam dovoljno godina da znam sta se desavalo sa Kosovom i Albancima koji tamo zive i '70. godina i '80. godinama proslog veka.

pavle

pre 11 godina

@A jel veruješ i u deda mraza, 8. april 2013 19:07

Evo ja da kažem: Verujem u deda Mraza ali ne ovog našeg na vlasti...

I jelte' molim vas, koji je to bio uslov? i je li uopšte bilo uslova ili je sve ovo jedan veliki spin ove vlade ne bi li ih proglasili za kosovske novomučenike.

Jedno samo znam: Kad god su se odbijali neki uslovi posle su lagano potpisivali sve gore i gore. da bi njima bilo sve bolje i bolje.

milos

pre 11 godina

nismo prihvatili realnost,isto kao da pokusamo da ne prihvatimo dan i noc,zabadajuci glavu u pesak,za ovim cemo plakati kroz dvije godine,kad budemo pregovarali o bujanovcu i presevu....odavde treba bezati i spasavati se sto pre

vlada

pre 11 godina

@
(gordijanus, 8. april 2013 19:11)


Usmena ili pismena kao da je bitno (a odakle samo znate da nije bilo niakakve pisane ponude, nagadjate ili vam neko reko). Mnogo više smeta svakom normalnom gradjaninu što nije bilo nikakvog ni usmenog ni pismenog obaveštenja naroda o ponudi. Nama niko ništa nije rekao šta nam je ponudjeno u Briselu, samo su rekli da je to što je ponudjeno neprihvatljivo. To me tako podseća na slobu i radikale iz 90tih...

Pregovori o cemu?

pre 11 godina

Vlast ima mandat naroda da vodi drzavu, ali iskljucivo u granicama ustava, a ako im se ne svidja ustav, onda promena ustava u skupstini i referendum naroda. Sigurno da predlog Tacija i EU nece bitnije da se menja, pa ostaje izbor datum ili Kosovo. Ako rezim preferira datum, postenije bi bilo da odmah raspisu referendum i menjaju ustav, sve ostalo je gubljenje vremena i zamajavanje javnosti!!!

Posmatrač

pre 11 godina

Ako sve ovo nije jedna velika isplanirana predstava, onda je veoma velika greška. Ukoliko nije režirani komad, onda je mnogo okolnih slučajnosti na jednom mesto, a to me iznenađuje.

miljojko

pre 11 godina

e sad da vidimo ko ce da brani srpske interese na Kosovu? Ko ce da investira u srbiju? Ko ce da vraca dugove? Jedino sto se zna pouzdano to je da je Maja Nikolic oprala gace nekom tamo Slavku... I da se o tome pise. U sledecem zivotu rodicu se u Bugarskoj. Jaooooooj!

grobar-london

pre 11 godina

A sta da vam kazem... puno srece !!
Samo mi je zao mojih, kuci... al' valjda cu moci uvek da im pomognem, ako ne budu mogli sami..a jasno je da nece moci.. eeeeeeeeeh, zemljo moja najvoljenija, a najtuznija..
Pozdrav svima

Goran

pre 11 godina

Nadam se da će Srbija nešto naučiti od europskog puta kojeg je prošla Hrvatska. Naravno da se ovo s čim se suočava Srbija ne može 100% usporediti s nečim što je prošla Hrvatska, al ono što je zajedničko su ucjene i uvjeti koje postavlja EU, uz istovremeno neimanje ikakvih šansi za bilo amandman na predloženo. Mi smo se toliko naučili skidati gaće da ih više ne navlačimo. Što ćeš, valjda smo nepopravljivi mazohisti! Ovo je zasad dobar znak vaše vlade, samo se nadam da ne prodaju maglu. Kosovo je Srbija!! Pozdrav iz Slavonije.

mirko

pre 11 godina

Slušao sam ovo jutrošnje Vučićevo obrazloženje ne prihvatanja nečega, i prihvatanje nečega, a da se ne zna šta je jedno , a šta drugo. Dok je to govorio kao da se je obraćao nekom fiktivnom neistomišljeniku, galamio na njega, žalio se na mogućnost izolacije. Moj utisak je kao da se obraćao onom Vučiću nekadašnjem, fanatičnom radikalu, i ubeđivao ga da je ovaj sadašnji u pravu, čak mu je rekao da mora pobediti na izborima ako želi provoditi svoju politiku.

Drevni_zmaj

pre 11 godina

Bravo za vladu, a svima vama kojima se ne svidja odluka vlade i koji pisete kako ce te sad gladovati,lepo pokupite svoje stvari i pravac eu i tamo pametujte i unovcite vase znanje kad ovde kako kazete ne mozete.
(Rodjendan, 8. april 2013 18:54)

Bih ja, bi i moja devojka, bi i moj otac i majka i brat, bi svi moji prijatelji i svi ljudi koje poznajem, ali ne moze toliki broj ljudi napustiti zemlju permanentno zauvek legalno...Dobar deo njih je vec i otisao i ne planira da se vrati... Cak i pojedinici koje poznajem i koji su "patriote" su otisli, rade i zive lepo i povremeno napisu na drustvenim mrezama "Kosovo je Srbija", kad god to vidim kazem "Izem ti patriotizam"

Zagor

pre 11 godina

Veliki broj ljudi nije razumelo o cemu se ovde radi. Pregovaracki tim Vucic i Dacic su pregovarali za autonomiju Srba unutar NEZAVISNE KOSOVSKE DRZAVE. Kosovo je drage ''patrijote'' vec izgubljeno sada ova dvojica,pokusavaju da ublaze ceo proces i nikako ne znaju kako da priznaju istinu narodu.

isidora

pre 11 godina

Neki tvrde da je Kosovo izgubljeno, ali da je to tako ne bi EU i Amerika vršile toliki pritisak da se potpiše ponuđeno rešenje. Kosovo može biti oduzeto od Srbije samo ako Srbija na to pristane. EU je odbila predlog Srbije da se razgovara o statusu. Treba ići u susret problemu, i pruzeti inicijativu u pregovorima, i prvi predlagati rešenja, i zbog toga je ovo je bio dobar potez srpskog državnog vrha.

Vladimir

pre 11 godina

@Navreme

Pošto vidim znaš da su "uslovi" neprihvatljivi, bi li bio ljubazan i podelio sa nama "beznačajnima" koji su to uslovi!? Od Ace, Tome i Ivice ja nisam čuo te uslove. Niti ću čuti. A vidim, ti se hvališ da ih znaš. Pa ajde onda, hoću i ja da ih čujem.

Što se ostalih rečenica iz tvog teksta tiče imam samo jedan komentar ... STRAŠNO. Poznato mi je da su Srbi neobrazovan i zaostao narod ali toliko ... e to nadmašuje i moja najpesimističnija očekivanja.

Sir Giles

pre 11 godina

@BG

Većina ni ne zna da koristi računar.
Mi smo manjina, taoci zaostale, primitivne, promašene i ogorčene Srbije.
Možemo u EU ali samo kao iseljenici.
Svaki dan uzaludno pokušavam deci u školi da otvorim oči.
Njima je usađeno u glavu da se ne isplati razmišljati.
Naše su škole kondomske, obrazovanje obezvređeno, fakulteti se osnivaju kao ćevabdžinice, zašto bi iko uopšte čitao knjige?
Robujemo ne idejama, nego bulažnjenjima bahate lopovske elite.
Čemu se nadam?
Hej bre, pa mi smo kao ona priča o izgradnji beogradske kanalizacije, mi smo kao ona priča o papi koji se protivi izgradnji pruge u Italiji da ne dođu đavolske ideje međ' siroti narod, mi smo staroverci u Sibiru, mi, ne naša politička elita. Njihovi kamioni rade 25 sati dnevno u Kolubari.

arnold

pre 11 godina

A sta je sa Srbima juzno od Mitrovice? Oni vise nikog ne interesuju? To sto oni moraju da se uklope u kosovske institucije vise nije bitno? Zao mi je Srba koji su ostali na Kosovu, ali nije mi zao onih koji su pobegli jer njih 90% ima mnogo vise para nego mi ovde i vecina je odmah dobila posao. Svako ko ima malo mozga zna da je svaki sledeci predlog samo gori, ali to burzoaziju na vlasti i one genijalne, uglavnom procesuirane privrednike, zaista ne zanima jer resenje problema i ne daj boze ulazak u EU znaci kraj njihovim kombinacijama i lagodnom zivotu. Ili su mozda Albanci, Amerikanci ili Turci krivi zbog korupcije, monopola, kradja i svega ostalog sto je ovde dozvoljeno clanovim apartije? Nekad sam verovao da je plus sto sam rodjen u Beogradu, Nisu ili Kragujevcu, a sada se osecam kao gradjanin drugog reda i jedino je dobro sto kada se Vojvodina otcepi imamo gde da bezimo u inostranstvo. Milos Obrenovic se okrece u grobu kada vidi kakvi slepci vec godinama vode Srbiju. I namojte samo da mi pominjete patriotizam i slicno. Sto veca galama oko toga vise se krade.

Razmisljam

pre 11 godina

Svako ima svoje misljenje, jedan deo naroda misli da je dobro sto nije potpisan sporazum, drugi opet misle da nije...u svakom slucaju niko od nas nije u pravu, mi ustvari i ne znamo sta se sve desava i koje bi posledice mogle da bude ako se potpise ili ako se ne potpise. Mozemo samo da nagadjamo, kao npr ja, mislim da je vlada donela dobru odluku, ali ko mene pita, uostalom, posto pojma nemam sta se sve na Kosovu desava, pa ni u Srbiji onda podrzavam odluku Vucica prvenstveno, za sada je jedini covek kojem je stalo do naroda. Ako se sa tom teorijom vodim, onda sam u pravu, jos kad bi svi razmisljali kao ja bilo bi dobro, ali nazalost SRBI se nikad nece sloziti. Imamo srecu sa Vladom, bar se oni slazu po svim pitanjima koja su nas mucila zadnjih 8 meseci.

Gervasius T.

pre 11 godina

Izigrali ste poverenje, sledi vam raspad i nestanak sa politicke scene.
(Bila jednom jedna SNS, 8. april 2013 23:45)

Čije poverenje? Onih koji su do sada prodavali zemlju sa sve narodom. Onih bez integriteta. Onih koji štite ilikvidnost samo svojih džepova. Ako su izigrali njihovo poverenje onda je narod imao pravo što je glasao onako kako je glasao.

uskok

pre 11 godina

Po ovim zutim ~kliktashima~ sve popade... Mada tako su prichali kada su izgubili na izborima, tako su prichali i kada su trebali da dodju na vlast.
Pa po njima sta god da se desi, ako njihovi mentori nisu u foteljama, propade Srbija (mozda su mislili na svoja radna mesta, a ne na normalan narod).
Bilo kako bilo, prenesite Djilasu da kliktanjem na netu NECETE dobiti izbore a jednostvano zbog toga sto ste vec bili na vlasti i upropastili sve sto ste mogli da upropastite.

GUSTER

pre 11 godina

Iskreno se nadam da ce nasa zelja biti prihvacena,i nadam,da ce do sastanka doci sto pre,jedino tako mozemo naci zajednicki jezik sa drugom stranom,jer ovako ne ide,i svi smo na gubitku,ako ovako ostane.

Simona

pre 11 godina

Svaka cast i Dacicu ali pre svega bih cestitala Vucicu kojem je odgovornost prebacena u poslednjoj rundi pregovora, kad je najteze bilo odluciti. Treba nastaviti ovim putem.

bezimena

pre 11 godina

...nesloga nas je i dovela dovde!!!!
(lako je pljuvati druge..., 8. april 2013 22:26)

Ma šta mi reče!?
Ne treba mnogo pameti za ČASNO PRIZNANJE poraza, ali treba hrabrosti, obraza i karaktera!
Što se "nesloge" tiče ne očekujete valjda da se razumni priklone ovima koji haluciniraju, nesvesni vremena i prostora u kojem žive, ili botovima koji obožavaju "svemogućeg"!?

Kenedi661

pre 11 godina

@(Zeljko, 8. april 2013 18:15)
A da nam neko ipak procita to sto pise u tom praznom papiru? Cisto da znam sta se to u moje ime odbija ili prihvata.

Ne može niko da pročita, ali je zato Vučić opisao šta se traži od Srbije. Da prepusti Srbe sa Kosova da se mirno integrišu u Tačijev sistem i da na taj način izgube sva prava koja trenutno (i bez ikakvog pregovaranja) defacto imaju. Takav plan je, evo, odbijen.

Kreator68

pre 11 godina

Nadali smo se da dobijemo AHTISARI PLUS, oni nam ponudili AHTISARI, mi odbili...sutra ćemo dobiti AHTISARI MINUS i onda će nam politički vrh države saopštiti da smo pobedili...DE'JA' VU...

Isidora NS

pre 11 godina

Državni vrh je potpuno u pravu kada kaže da se po pitanju Kosova ne može naći neko rešenje kojim će Srbija, a naročito Srbi na Kosovu i Metohiji biti oduševljeni, ali sam siguran da će ova vlast izvući maksimalno koliko je u ovom trenutku moguće.

đuvegija

pre 11 godina

Osnovno pitanje u ovim pregovorima je koliko su Amerikanci spremni da popuste, i ako oni odluče da ipak daju neke nadležnosti toj Zajednici Srpskih Opština, na Tačiju će ostati samo da se saglasi sa tim predlogom. Tači je tamo samo običan posmatrač, A Srbija ustvari pregovara sa EU i SAD.

hulk

pre 11 godina

kazu predlozi ce se pogorsati vremenom a onda traze kupiti vreme i traze novu rundu? pa ljudi da li vi zelite losiji predlog ili zaista nemate blage veze na cemu ste ili o cemu se ovde radi?

miki

pre 11 godina

- "zašto ste nudili Srbima Z4 kad ste već znali da krećete u Oluju?"
- "zato jer smo znali da će ga odbiti kao i svaki puta ranije"

Ljubomir

pre 11 godina

Procitajte dva intervjua koja je dacic dao Le Mondu i sada ovaj Algemaine Zeitung-u i videcete da je vlada "legla" na rudu, samo je trazila "predah". U oba ta intervjua Dacic iznosi svoje misljenje kako treba da tece proces priznanja Kosova kao nezavisne drzave od Srbije, uz trazenje odredjenih minimalnih garancija za preostale Srbe. Znaci nista imovina Srbije, nista ulaganja, nista drugo do trazenja garancija EU odn. zapada da nece Srbe odmah da istrebe. Tako da ce vlada dobiti garancije, kao sto su dobili i rezolucijom 1244, koja su kao sto smo svedoci sada u potpunosti ispostovane. Zato se jedan od Tacijevih likova izleteo sa izjavom da smiri svoje javno mnenje da je ovo samo "predah", sto je i istina. Uskoro nas ceka proglasenje pobede i otvaranje ambasade u Pristini.

Cujete Srbi cuvajte se sebe

pre 11 godina

Sam Bog zna koliko ste propatili u toku rata od Austro-Ugaro Švaba, koliko su vam jadnu zemlju oni opustošili, opljačkali i na muke udarili, koliko su vam najbolje braće i sestara, izmrcvarili i pobili, zato što su bili rodoljubi. A danas vas te iste Švabe, isti oni nekadašnji Austro-Ugari, preplavljuju proizvodima i ljudima, a vi ih dočekujete raširenih ruku. Hiljade i hiljade Nemaca, Bečlija, čak i Budimpeštanaca mirno dolazi da kod vas stiče bogatstvo, a vi im to dopuštate. Predstavnike iste one Nemačke, koja vam je bila nemilosrdan neprijatelj i koja će to ponovo biti jednog dana, slavi „cvet" vaše prestonice koji se diči da je savremen. I dok vaši nekadašnji dželati nailaze kod vas na najlepši doček, pravite sve moguće teškoće pripadnicima naroda koji su pokazali delotvorno prijateljstvo u vašoj nesreći.
Mali citat iz knjige 'Cujte Srbi cuvajte se sebe', Arcibal Rajs

klepac

pre 11 godina

Državni vrh Srbije bi trebao da pokuša da izdejstvuje još jednu rundu razgovora i da se pokuša da dođe do rešenja kojim će se zaštititi Srbi na Kosovu, a kojim se neće ugroziti pristupanje Srbije EU. Uskladiti ova dva nacionalna interesa nije ni malo lako. Ako se na kraju i tih razgovora ponudi srpskoj strani nešto slično kao na poslednjoj rundi razgovora, to ne treba prihvatiti.

Djenka

pre 11 godina

Vlada je ucinila ono sto je jedino bilo moguce. Rekla je ne ovom sporazumu ali istovremeno nije zatvorila sva vrata jer mi i dalje zelimo nastavak dijaloga ali uz postovanje Srbije i njenih gradjana a ne ovakvim sporazumima koji nista ne pruzaju a zahtevaju mnogo.

Bw

pre 11 godina

A da ih nije na ovakvu odluku posavetovao patrijarh Irinej?Zasto neko nekad ne pita gradjane Srbije, nego kod nasa crkva i dalje vodi svoju politiku.Kao da smo u srednjem veku.

NEGOTINAC

pre 11 godina

Draskovica poslusati on ima odlicno resenje za KiM prihvatiti Ahtisarijev plan ali samo njegov ne statusni deo i ne priznati kosovo nikada , to je resenje kojim ce svi biti zadovolljni.

Mi smo srbija a ne vi!!!

pre 11 godina

Vlada je odbila šta????

Šta je to ponudjeno Srbiji u Briselu! Red bi bio da saopštite Srbiji šta je to njoj ponudjeno u Briselu, tj narodu Srbije da sopštite, jer narod Srbije je ono što čini ovu zemlju, a ne Vlada Srbije! Sramota javašluk, bezobrazluk, strahota! Neverovatno sam ljut!
Ovakvu vlast ne bi ni dušmanima najvećim poželeo! Strašno!

sanjica

pre 11 godina

Pa zar su stvarno ocekivali da cemo prihvatiti trenutno ponudjeni sporazum? Mora sporazum da favorizuje malo i srpsku stranu, a ne samo albansku.

Sneza

pre 11 godina

Jeste vec teska situacija, ali treba uloziti jos malo dodatnog napora da se resi ova situacija.... Ne moze ova nepravda tek tako da prodje...