Subota, 06.04.2013.

22:22

Lečić: Đinđić bi "progutao žabu"

Branislav Lečić, uoči premijere svoje predstave o Zoranu Đinđiću, za “Večernje novosti“ kaže da Đinđić danas ne bi bio spreman na zaustavljanje Srbije.

Izvor: Veèernje novosti

Leèiæ: Ðinðiæ bi "progutao žabu" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

85 Komentari

Sortiraj po:

Mika

pre 11 godina

@Dunja
To kako nazivate njegovo "dobronamerno upozorenje premijeru o njegovom kriminogenom okruzenju" je bilo sve samo ne dobronamerno, iz prostog razloga sto je to bio samo jedan od nacina na koji bi se pokojni premijer satanizovao i doveo u vezu sa kriminogenim organizaacijama, a tako i sam predstavio kao kriminalac.

Petar

pre 11 godina

Djindjic je bio na onoj strani politike na kojoj se danas nalazi Pajtic, Djilas, Nenad Canak, ... Ta politika je uprpastila Srbiju i dovela je do prosjackog stapa. Pravi ljudi zabu ne gutaju.

TopSpin

pre 11 godina

Djindjic je bio ispred vremena, ispred svih. Nije bio lud kad je predlagao da se pitanje Kosova resava pre nego se tamo formiraju institucije jer tada je realno Srbija mogla da izvuce najvise. Svi znamo kako su panicno reagovali na zapadu na taj predlog a jasno nam je i zbog cega. Njegov intervju u delu koji govori o Kosovu treba ponavljati svim aktuelnim pregovaracima koji su tada napadali coveka, neki mu i pretili da ce proci kao Tito na stakama. Djindjic je bio politicar, svi ostali su politikanti.

Dunja

pre 11 godina

Građanine Lečiću,SRAMNA je, nečasna i amoralna Vaša konstatacija da je Dr. Koštunica nazivao Z.Đinđića kriminalacem. To, jednostavno, NIJE TAČNO .
Istine radi,podsećam da je Dr. Koštunica,svojevremeno (i, pravovremeno !) na osnovu svojih saznanja, DOBRONAMERNO, upozoravao Z.Đinđića na kriminogeno okruženje "koje bi mu se moglo obiti o glavu" ( a, što se, na nesreću, i desilo )
Naročito je NEČASNA i (ZLO)UPOTREBA imena i lika pokojnog premijera u tzv."umetničkim" projektima.
A, posebno su RUŽNA "tumačenja" premijerovih misli - od strane njegovih "dobrih prijatelja" - u koje ubrajate i sebe.
Šta bi Đinđić na sve to rekao ? ZGROZIO bi se !

Pretorijanac

pre 11 godina

...Да је З. Ђинђић жив ми бисмо одавно у Београду имали шиптарску амбасаду, а некадашњи команданти тзв. ОВК долазили би , као чланови међународних контрола, у инспекцију онога што се некада звало Војска Србије. Њу би наши подобни политичари, у међувремену, свели на редарску службу ...Просто, да простије не може бити.

Zar da?

pre 11 godina

Ma otkud Vi znate sta bi Djindjic uradio, g-dine Lecicu? Kako vas sve vise nije sramota da zloupotrebljavate ime mrtvog covjeka. Sta je Djindjic o tome svemu mislio i sta bi uradio, izjasnio se u onom cuvenom intervjuu. Nesto malo prije nego sto su ga ubili. Interesantno, zar ne?

sramota

pre 11 godina

zaista sramota ko sve poteze pokojnog premijera Djindjica!!!!!
pa njegov stav je poznat u vezi Kosova da je Kosovo jos uvek deo Srbije!

sram te bilo

pre 11 godina

Sram te bilo! Pozivaš se na Đinđića, on bi progutao žabu ali nikada ne bi priznao Kosovo i Metohiju. A znaš zašto? Zato što ne bi bio nesposobni jadnik kao ti i ostali nego bi to rešio ranije, odmah, kako je i insistirao da uradi pa su ga zato i ubili. Ćuti i pokrij se ušima sramoto. Vrati se glumi tu vrediš a ne politici.

Mirko

pre 11 godina

Djindjic je znao meru, uvek prepoznavao cilj i razlikovao bitno od nebitnog. Lecic nema pravo da danas govori sta bi radio Djindjic. Djindjic bi se danas ispisao iz ovog i ovakvog DS-a. Djindjic ne bi dozvolio da Pajtic bas sada radi to sto radi.

Zoran

pre 11 godina

Lepo ga je opisao.Baš je ono što je rečeno.Jer ko pozivao na bombardovanje države,iz koje je,taj je izdajnik.Kriv je za smrt dece i nevinih građana.Neće ga "oprati" odbrana njegovog saučesnika u "plišanoj" revoluciji.

Mihajlo

pre 11 godina

Sumnjam da bi Zoran Djindjic "progutao zabu" kad bi u najavi "menija zapada" za nas bile samo zabe i to sve veca od vece??
Pustite Zorana na miru vi "tumaci lika i dela Zorana Djindjica"?
Stvarno me nervira ubedjenje eurofanatika da ce nas zapad "samo malo ubiti"!?

Nele

pre 11 godina

Joj kad krenu minusi po meni sad kad napisem nesto... Naime, ja mislim, da je Djindja ziv, da ga ne ubise bolesni umovi, do sad bi trojac Djindjic, Djukanovic i Taci napravili takvu atmosferu da bismo svi bili odvojeni, dakle tri drzave, ali bismo se postovali medjusobno kao da smo zajedno. Ne znam zsto napadate Lecica, on samo potseca na djindjiceve reci da ako nesto moras da uradis uradi to sto pre. Zar ne kaze i Dacic da je ono sto nam je nudio Ahtisari mnogo vise nego ovo sto nam se nudi sada.

A?

pre 11 godina

Da, da je Djindjic ziv, progutao bi zabu, i nikom nista! A da Vucic sada proguta zabu, razapece ga na stub srama! Evo, kao komentar Bojana J.

Stefan

pre 11 godina

Cenim ja njegov trud da izvuče Srbiju iz gliba agosp. Lečiću ali selektivvo,jer je taj "Božiji dar" onovremeno kad je krenuo proces privatizacije pripretio da će prodati Beočinsku cementaru za dve marke,kada su se toj prodaji usprotivili Vojvođanski lideri,jer je cementara dobro poslovala.

Razmisljajte

pre 11 godina

Naravno da svaki srpski politicar mora da maksimalno brani srpski interes, to mu je posao. To je radio i Djindjic, naravno. Medjutim Djindjic je jasno rekao u intervjuu da ukoliko nam kazu: "Ako ne priznate Kosovo bicete iskljuceni is istorije", e u tom slucaju se Kosovo mora priznati. Kao inteligentan covek znao je da ce nas dovesti u tu poziciju. Razlika izmedju Djindjica sa jedne strane i Tadica, Vucica, Nikolica,Dacica sa druge strane je u tome sto nas Djindjic ne bi iskljucio iz istorije, ova cetvorka ce nas upravo iskljuciti iz istorije.

zablji batak

pre 11 godina

Mislim da ovo Djindjic ne bi gutao zato sto to nije zaba vec nesto mnogo manje ukusno. Uostalom poslusajute sta je on sam govorio na ovu temu pa procenite sami http://www.youtube.com/watch?v=yVHJzLvIRMM.

Kim

pre 11 godina

A da dođeš ti malo kod nas u S.Koreju, pazit ćemo te , maziti i zvati te Leka, Posle ćemo te naučiti i kako se gutaju žabe. (ako pronađemo neku)

Ivan polje

pre 11 godina

Koliko je prethodna vlast poslednjih deset godina bila spremna da guta žabe to smo videli. Oni nisu bili spremni ni da uzmu vruć krompir u ruke a kamo li da gutaju žabe.

Mima

pre 11 godina

Ovakvim likovima, koji obožavaju da replikuju Đinđićeve metafore, uglavnom je ta žaba omiljena metafora, a on je nije izrekao u kosovskom kontekstu. No, to njima nema veze, oni pamte tu žabu i rado je se sećaju i stvljaju je u svaku situaciju. A što se Kosova tiče, iz svega po čemu pamtim Đinđića, čini mi se da je on uopšte ne bi progutao. Istina je da bi drugačije delovao i od Borka i od Dačića, ali tu žabu progutao ne bi. A ne bi ni ovoliko teglio i bežao od problema kao što su njegovi naslednici u njegovoj stranci to radili sve ove godine.

Rasha

pre 11 godina

Leko, Zoran je rekao isto, ako treba da progutas dve zabe, prvo progutaj onu vecu. Zoran nebi kapitulirao, on bi pronasao bar nekog saveznika.

maxima

pre 11 godina

sad kad nisi politicki aktivan, sto lepo ne kazes svoje misljenje nego filozofiras? Nije mi jasno da li politicari stvarno misle da mazu oci narodu ovakvim odgovorima na pitanje resavanja situacije. Recite aman jasno svoj stav: Dajemo Kosovo- Nedajemo Kosovo! Nego se svi boje za svoju stolicu i jos nesto: Ako ga dajete, onda ga skupo prodajte.

Srbin na kvadrat

pre 11 godina

@zato sto bi gutao zabe zato za njega nikada nisam ni bio ni glasao !!!
(srbin, 6. april 2013 23:31)

E zato sto su vecina kao ti...zato ce ovi tvoji vola da progutaju, i da osramote Srbiju, jer nisu dovoljno politicki hrabri niti bas pametni da na vreme progutaju zabu.

Zapamti sta sam ti rekao. Tako su malobrojni shvatali da ce biti rata i da je drzava nagrabusila kad je Milosevic izabran, dok je tada, jednako glup i naivan, kao i sada, narod verovao onome cemu se normalnan svet smeje ali bukvalno, u smeje, u zapadnim zemljama.

Zamolio bih sve da ne spominju Djindjica, jer ga ni dan danas ne razumeju. Nemate vi kapacitet to da shvatite. Kao ni gospodin kome sam replicirao.
Bilo bi lepo da se i novinari otkace pokojnog Zorana. Svi mu zajedno niste ni do kolena. Jel mozete da ga ostavite na miru i da ga ne spominjete??? Imate ove vase "pametne" sto sad pucaju od jeda nemocni pred svetskim silama, Dacica, Vucica, Nikolica... njih citirajte, ako imate cime da ih citirate...kad svi znamo, koji dobro pamtimo, kakva im je proslost.

Biboš

pre 11 godina

Srbin sad treba da proguta žabu samo iz razloga što je izgladneo posle svega što su mu ukrali i pojeli "skakavci" koji su poslednjih 20 godina preskakali iz partije u partiju, iz vlasti u opoziciju,menjali mišljenje kako vetar duva.

Miloš

pre 11 godina

Đinđić je bio pragmatičan političar i uradio bi ono što bi morao da uradi.

Međutim, za razliku od današnjih elita koje su jednako izložene potrebi da prave kompromise i na domaćoj i na međunarodnoj sceni, Đinđić je imao dva aduta: prvi, i manje važan, jeste da je na Zapadu imao ugled kao jedan od autentičnih boraca za demokratiju i protiv rata na ovim prostorima, šta god mi mislili o tome. Zato ne bi bilo lako njega postaviti pred ovakvu ponudu. Drugi jeste to da je on bio ozbiljan strateg, veoma pametan i načitan čovek i mogao je da razmišlja unapred. On bi znao šta nas čeka u budućnosti i umeo bi na to da reaguje pre nego što bi drugi znali šta se dešava.

Ne kažem da ne postoje jednako pametni ljudi, ali oni danas svakako nisu ni blizu Vlade Srbije niti ostalih struktura vlasti. Pa, nažalost, nije to ni Leka. Zato je malo čudno da on ili bilo koja druga javna ličnost ocenjuje šta bi Đinđić uradio, jer znajući šta se sprema, Đinđić bi odavno sprečio da do toga na ovaj način dođe.

Kalimero

pre 11 godina

Djindjić bi progutao žabu to je tačno. Veliku žabu krastaču Djindjić bi progutao na suvo za svoj narod, medjutim bojim se da na trpezi nije žaba da se guta već krokodil.

Pavke

pre 11 godina

Da je Zoran Djindjic jos uvek ziv, ove zabe danas ne bi ni bilo. Ovo me sve podseca na vlast iz devedesetih godina. Stalno price kako nas niko ne voli, kukaju preko TVa da nas, eto, neko stalno "minira" i menja pregovore. Kao sto je bilo sa Rambujeom, pa se setimo sta nam je posle toga sledilo tokom 1999. A jos su posle Rambujea, kad su sve vec uprskali nacisto, raspisali referendum, i bombardovanje svalili nama na glavu, kako smo ga mi sami trazili. Doterali su "cara do duvara" i sada kukaju narodu. Pa gde im je spoljna politika? Gde su Rusi, nasa "braca", u koje se ovi toliko kunu? Sto smo cekali tek do sada da resavamo problem Kosova? Zasto je sada Ahtisarijev plan dobar, a ranije nam nije bio dobar? Jel stvarno neko mislio da smo 1999. pobedili NATO i da nam sada traze kapitulaciju, kako kaze Dacic? Sta je onda bio Kumanovski sporazum, nego kapitulacija? Ako nije bila kapitulacija, zasto se nasa vojska i policija povukla sa Kosova? Jel iko ima odgovore na ova pitanja ili samo meni ovo nije jasno?

Pinokio

pre 11 godina

Kljuc za razumevanje ove zvake je ova recenica: "Za autorski projekat Branislava Lečića i grupe mladih ljudi Ministarstvo kulture je izdvojilo oko devet miliona dinara." A Djindjic sigurno ne bi predao Kosmet na tacni, sve za nista.

Miroslav Mitic

pre 11 godina

"MALI NAROD"
Voleo bih da ljudi koji sebi daju za pravo da javno saopštavaju svoje stavove izbace iz vokabulara reč MALI kao odrednicu za veličinu naroda,MALI ili VELIKI nisu reči reči koje su primerene za opis naroda,naručito u konekstu rečenice u kojima se kao reči pojavljuju,MALOBROJNI,...,
Pametnom dosta

petar

pre 11 godina

Sam Đinđić je pred smrt već bio razočaran evropskom unijom koja nije davala ništa za ono što je Srbija davala i počeo je polako da joj se protivi. Evropskoj uniji nije ni padalo na pamet da odstupi od svojih interesa i pokoravanja Srbije pa je i samog Đinđića, koji je počeo da joj se protivi, počela da odbacuje kao istrošenu krpu. Bila je spremna da nađe nekog podobnijeg. Tako da je to samo priča za naivne da bi Đinđić nešto bolje postigao. USA i EU znaju dobro šta hoće i od toga ne odstupaju, a to je nezavisno Kosovo bez ikakvog srpskog političkog uticaja. A Lečić, bolje da se bavi glumom, za politiku nema dovoljan intelektualni kapacitet, što je i dokazao svojim delovanjem i lutanjem po raznim političkim strankama.

signal

pre 11 godina

Misliti sta bi Djindjic danas uradio ili rekao je diskutabilno...Mislimo da bi bio jako razocaran u desetogodisnju vlast svoje stranke..Verovatno ne bi imao ni jednu lepu rec,cak naprotiv...Cak mislimo da bi bio zgranut...A to da li bi progutao ,zabu, nismo vidoviti ali mislim da bi isto radio sto i danasnja vlast,jer se vise od ovoga ne moze a i Zoran je bio pragmatican politicar...I Zoranu se slicno desilo kada je on pokretao Kosovsko pitanje pred medjunarodnom zajednicom...Bio je razocaran njihovom reakcijom jer problem koji je on, umesto da gura pod tepih,hteo sto pre da resi,oni nisu shvatili i odobravali...Stalno su ga uslovljavali sto je njega pocelo i da iritira...Vrlo je bilo slicno danasnjoj situaciji ako ne i isto...Smatrali su da je prerano da se to pitanje resava...Prema tome da li bi i sta uradio,ko zna a mi mozemo samo da pretpostavljamo...Tako da ova recenica...ako Srbija sad stane,trebace joj deset godina da se ponovo pokrene...To je tacno ali i postavlja se pitanje kome se upucuje ta konstatacija..Da li svojim bliskim saradnicima ,koji su ovaj narod bukvalno gurnuli u bermudski trougao...Nisu nas ni culi,ni videli a kamoli pokrenuli...Uspeli su da nas primete na radaru ali izgubio im se signal...Svi kazu veliko cudo...I tako sve nase,postade njihovo..

sasa jokic

pre 11 godina

Da je Djindjic ziv, mi bi vec uveliko zavrsavali pregovore sa EU, a Toma bi bio u penziji bez diplome!
Vucic je svestan da su za njega oba scenaria opasna. Ako prihvati sporazum, to ce biti spas za Srbiju, ali ce Udba sigurno pokusati scenario 12.Marta.
Ako ne prihvati, Srbija ce doziveti izolaciju kakvu ne pamti, zlo ce se vratiti na scenu, a Vucicu finansijeri zla nece oprostiti hapsenja i pretnje hapsenjima!
Vucicu, ako si pravi patriota, prihvati sporazum, i napravi sablju 2, to nam je jedina sansa. Takodje odlozi Dacicevu posetu Moskvi, Rusi Ti sigurno ne misle dobro!

The Bravery Of Being Out Of Range

pre 11 godina

Lako je tebi da pametuješ o "gutanju žaba" zbog EU tu iz centra Beograda, kada ni ti, ni tvoja deca, ni tvoji roditelji, ni tvoja kuća/stan nisu u Leposaviću, Zvečanu, Kosovskoj Mitrovici...

A baš me zanima šta bi o tim žabama imao da kažeš da kojim slučajem jesu.

Teorija zavere

pre 11 godina

Smatram za bacanje para pravljenje predstave/performansa o bilo kojem politicaru, pa i Djindjicu. Pravljenje takvih predstava podseca na ono komunisticko "I posle Tita, Tito". O politicarima treba da sudi vreme, a ne umetnost. Bolje bi bilo da je drzava tih 80 000 eur usmerila za lecenje ove bolesne dece kojima trebaju pare za operacije!

Miloš Ilić

pre 11 godina

Verovatno bi da žaba u medjuvremenu nije porasla. Od osrednje žabice i "više od autonomije a manje samostalnosti", proglašene i preglašene nezavisnosti, 'Ahtisarija', pa preko "široke autonomije za Sever Kosmeta" sada je žaba postala ogromno NIŠTA i gutati se ne može sve i kada bi smo hteli. Ko bi god to pokušao zagrcnuo bi se i stala bi mu u grlu.

Okolnosti su se promenile a pošto pametan čovek uvek menja mišljenje sa novim saznanjima nisam siguran da se ni Djindjić ne bi predomislo do danas.

Petar

pre 11 godina

O Djindjicu se svasta prica, ali on je sam izgovarao sopstvene stavove. Zato bi bilo dobro da se procita ono sto je Djindjic pricao neposredno pred smrt. Pogotovo su vazni intervjui u stranoj stampi, kao i u domacoj. Djindjic je zeleo da resi problem Kosova i sigurno bi ga resio, ali tu nista verovatno ne bi nalikovalo danasnjoj situaciji. Niti bi Djindjic ovako vodio pregovore, niti bi davao nesto za nista.
Datum o pocetku pregovora sa EU je ipak jedno veliko nista, za ono sto se od Srbije ocekuje.
To sto sada sa Djindjicem svi ispiraju usta, stetice najvise ugledu njegove licnosti. Cini se da se svi u njega zaklinju, da bi sebe oprali. Ministarstvo kulture SNS-a je besmisleno dalo ogromne pare za reziju Lecicu, i istovremeno doneli zakon koji ubija pozoriste.

Bogdan iz Bazela

pre 11 godina

Misao o istorijskom stajanju Srbije je samo rezultat pranja mozga, koje je Zapad dobro obavio u Srbiji. Ne postoji istorijski zastoj vec samo novi izazov i zadatak da se Srbija promeni i konacno mobilise svoje duhovne i materijalne resurse, ne trazeci vise da je Zapad kao dadilja obuce i nahrani. Da je Kraljevina Srbija tako mislila ne bi nikada postigla sto je, maoliko skromno, ipak postigla. Sada je vreme za resavanje kosovskog pitanja? Da, ali ne objektivno, vec samo zato sto to Zapad tek sada dozvoljava, mada je to moglo biti postavljeno i reseno jos i pre vise od deset godina (upravo je Djindjic imao inicijativu po toim pitanju, ali ga je USA hladno bojkotovala!). Jeste mi nismo medju narodima koji odlucuju o svetskoj sudbini (ima li nekog ko to moze?), ali O SEBI odluciti trebamo i moramo!I to ne na osnovu refleksa sitnih dusa (a gde cu moj hleb da kupim, gde cu ovo ili ono? itd.). Ne moze biti pravog razvitka u narodu cija je samosvest ogoljena, ponizena i izvrgnuta ruglu, to ne postoji.

nesa

pre 11 godina

90 miliona je lecic dobio za ovu predstavu.Bez konkursa.Zasta!? Kome je ispostavio papir? Neka procita sta je Djindjic rekao za KiM pa nek vidi kakve gluposti prica.

govorio je...

pre 11 godina

U Politici sam 13.03.2007.g.procitao tekst o tome kako je Djindjic govorio.Pa ovako je Zoran izmedju ostalog govorio o Kosovu 2003.g."Niko nema,ni medju Albancima ni u svetu prava da kaze: Milosevic je potrosio vasa prava i vi pocinjete od nule.Naravno i albansko stanovnistvo ima svoja prava.Nas pristup nije jednostran i ne govorimo da Srbija pridrzava sva prava.Ne.I u Rezoluciji 1244 zapisano je da mora da bude pronadjen kompromis izmedju prava Pristine i prava Beograda.Mene zabrinjava to sto se tokom poslednje cetiri godine radi mimo Rezolucije 1244 i protiv moguceg i potrebnog kompromisa.Ponavljam:mi ni formalno ,ni fakticki nezavisnost Kosova necemo prihvatiti.Iskoristicemo razlicite mehanizme da animiramo pojedine vlade i zemlje i ucinicemo sve sto mozemo da medjunarodnoj zajednici bude prihvatljiva /nasa/nova pozicija".A govorio je i 2002.g. o reformama:"Nama nisu potrebni programi,a sto se ideja tice njih imamo i previse.Nama su potrebni ljudi koji su spremni da podmetnu ledja i ozbiljno prionu na posao.Mogu nekoga da prihvatim i ako je desnicar i ako je levicar,ako je monarhista ili republikanac.Zato sto se u ovoj fazi postavljaju temelji,a ne farba se fasada. I jos je rekao 2002.g."Da je realno da imamo vecu sansu da napravimo jednu,modernu,nezavisnu,slobodnu drzavu u kojoj ce ljudi biti srecni,imati svoje poslove,svoje finansije i biti nezavisni.A to moze da bude ostvareno u prvoj deceniji dvadeset prvog veka".Nazalost od ovoga nije nista do sada realizovano...

Vladimir

pre 11 godina

Ako se pristane na ovaj truli kompromis...scenario je sledeci..Niti cemo mi napredovati..Srbi ce da nestanu sa Kosmeta..plus..posle idu druge stvari jos..Cekajte..pa kad za datum..trpimo ovakve pritiske...Sta li ce nam traziti za ulazak??Pita li se to neko?Kratko i racionalno..Ima li kraja ovome?Da li stvarno mislite da potpisavanjem svega sto Albanci traze idemo napred??Ne..nego pokazujemo slabost..Kad mislimo Evropejski...sto i Albanci ne pristanu na neki kompromis??Cudno,zar ne?Ali svi znamo odgovor..A svima koji pricaju o pokojnom premijeru..neka lepo odu na you-tube..i pogledaju njegov poslednji intervju iz Banja Luke..pre nego sto je ubijen..

bezimena

pre 11 godina

Muka mi je...NIKO ne zna šta bi neko drugi uradio u nekoj situaciji, jer niko ne čuči ni u čijoj glavi!

Ali, ako ćemo o Djindjiću, ono što je logična pretpostavka, obzirom na njegovu pragmatičnost i sposobnost sagledavanja dogdjaja unapred, to je, najpre, da on ne bi dozvolio da se uopšte dodje u ovu situaciju, već bi pregovore o statusu završio tako što bi izdejstvovao nešto za Srbiju i SVE Srbe na Kosovu. Sigurno ne bi, kao "prepametni" VdrK, tražio sve, da bi dobio ništa.
Slično je uradila i ova crveno-crna ekipa iz 90-tih, koja je otpisala Srbe južno od Ibra, a za ove dembeliste na severu, u 4 opštine, tražila NEMOGUĆE! Zakonodavna i izvršna vlast (pravosudje i policija) pripadaju DRŽAVI, nije moguće dati ih OPŠTINAMA. Na takav iracionalni "zahtev" dobijen je odgovor: "Sada nećete dobiti ni ono što ste mogli, da ste bili normalni"! Jer, da se podsetimo, Srbija je gubitnik rata na Kosovu, overeno kapitulacijom koja se finije naziva Kumanovski "sporazum" i nije u poziciji da UCENJUJE što je upravo ona radila!

Kako bilo, Djindjić bi progutao velika žabu, pre nego što je dostigla veličinu XXXXL! Za ovu situaciju zahvaliti se VdrK, SNS+16 i SPS i naterati ih da progutaju rodu, sa sve kljunom, iako će im on probušiti stomak!

popeye

pre 11 godina

Ако коза лаже, не лаже рог. Потражите на youtube последњи Ђинђићев интервју, посвећен је Космету. Без накнадних тумача и њихових домишљања...

Marko

pre 11 godina

Lečiću, pogledaj još jednom poslednji Đinđićev intervju. Ne
zaklanjaj se iza njegovih metafora, posebno kad ne razumeš širi
kontekst.

Mladen Mladenovic

pre 11 godina

Možda je gospodin Djindjić i ubijen da bi mogao svako da ga tumači i da svoje zablude i stranputice proglasava "Zoranovim putem". Paradoksalno je da petokolonaši i oni koji su beznadežno zaljubljeni u američku intervencionističku i bombardersku politiku, "znaju" da bi on danas progutao "žabu", ne precizirajući KOJU ŽABU?!Kao što danas vidimo bio je okružen hiljadama punoglavaca, koji su u medjuvremenu izrasli i evoluirali u žabe. Od njihovog silnog kreketa mislim da bi i gospodin Djindjić ogluveo. Sve u svemu, gospodin Lečić ima pravo na svoje mišljenje i sud ali, davati tom svom mišljenju toliki značaj i to na jedan nepristojan način, poštapajući se pokojnim Djindjićem, mislim da je više stvar neukusa, da ne kažem zlouptrebe.

Milan

pre 11 godina

Smarate vise sa Djindjicem.
Sam taj Djindjic je okupio takvu bulumentu u svojoj vladi kakvu svet jos nije video.
Božidar Đelić, Dušan Mihajlović, Goran Pitić, Dragan Veselinov, Marija Rašeta Vukosavljević, Aleksandar Vlahović, Jožef Kasa...sve strucnjak do strucnjaka, sve postenjacina do postenjacine.

Dejan

pre 11 godina

Leka, evo ti progutaj zabu pa posle toga idi iz Beograda da zivis i budi Srbin u Severnom Kosovu?

Covece, saberi se! Pa posle toga Srbi samo mogu da se isele odande.
Albanci ce odmah kada se prasina slegne da pocnu da podizu svoja naselja na teritorijama Srpskih Opstina. Pocece sporadicno incidenti i napadi na Srbe ali se toboz nece znati ko ih je pocinio i sl...Jednostavno njihov plan ce se nastaviti a ti sa zabom u ustima neces smeti da pisnes!!!

Ti si intelektualac, ipak mislim da mozes smisliti nesto pamentije?

ema

pre 11 godina

Navodno odrastao covek, a ovakve izjave daje. Krajnje neumesno i nezrelo.
Narocito nakon skorasnjih hapsenja i otkrivanja samo delica stvari koje su radjene od 2000-te. Zbog istih nam i jesu Vucic i Nikolic na vlasti. Ali, neko ne greskama nikad nista ne nauci.

besna glista

pre 11 godina

Djindjic bi uradio apsolutno sve isto sto su uradili i ovi ostali. Uopste se nije razlikovao od njih po svojim stavovima i postupcima. Jedino je imao drugaciji nastup ali je sustina bila ista.

au

pre 11 godina

neverovatan je broj ljudi koji znaju kako bi Djindjic reagovao na nesto. Prva vlada DOS je bila puna kompromisai polovicnih resenja i pitanje je koliko je Djindjic uticao na sva kadrovsak resenja a koliko je morao da pretrpi...
Valjda je sledeci korak da pocnu da tumace sta bi urdaio kralj Petar, Knez Milos, Car Lazar pa i car Dusan ...

Bunjevac

pre 11 godina

Gresis. Djindjic je pricao da ce u slucaju proglasenja nezavisnosti Kosova,napraviti mini srpsku drzavu na severu...to su bile njegove reci

hulk hogar

pre 11 godina

Ovaj Lecic je dobar glumac,nesporno.Ali je i nevidjeni narcis i samohvalisavac,kao politicar i bivsi ministar ponasao se kao birokrata iz Nusicevih komedija,cije je likove i sam tumacio.Dakle,on je smesan i neozbiljan tip licnosti za davanje saveta i analizu zivota i rada Zorana Djindjica!

Marko BG

pre 11 godina

Jedno je sigurno, pokojni premijer Djindjić nikada nije izjavio da se odriče Kosova I Metohije. Mislim da bi se on borio da sačuva taj deo zemlje ali da sigurno ne bi napuštao evropski put.

Stevan

pre 11 godina

Nemaju ovi petlju za to, gospodine Lecicu. Ovi kontaju kako ce preziveti politicki ako ne urade nesto populisticki. Ali, sta da s radi, tako nam je sudjeno. Ja samo molim Boga da se nasa deca ne bude sa vestima u kojima je glavna tema Kosovo.

malaikat

pre 11 godina

Izgubih svo poštovanje za ovog čoveka kad sam ga danas video u onoj Pinkovoj seriji "Zvezdara". Ko nije gledao, ne zna šta je propustio, i neka bude srećan zbog toga.

Urbanijak

pre 11 godina

Niko ne moze znati sta bi Zoran Djindjic ili bi ko drugi ko nije medju nama danas uradio.
Porazeni jesmo, ponizeni jesmo, ali nije dovoljno, treba da to prihvatimo kao "novu realnost". Umesto komentara citat:
"Narodi mogu da se oporave od političkih i vojnih poraza, mogu da izađu iz zločina i siromaštva, ali kad jednom svesno prihvate poniženje, predaju se i prodaju, posle toga više nema oporavka." Winston Churchill

Znam da moj komentar nije u skladu sa uredjivackom politikom B92, ali nadam se da ce moderator smoci snage da objavi.

Bunjevac

pre 11 godina

Gresis. Djindjic je pricao da ce u slucaju proglasenja nezavisnosti Kosova,napraviti mini srpsku drzavu na severu...to su bile njegove reci

au

pre 11 godina

neverovatan je broj ljudi koji znaju kako bi Djindjic reagovao na nesto. Prva vlada DOS je bila puna kompromisai polovicnih resenja i pitanje je koliko je Djindjic uticao na sva kadrovsak resenja a koliko je morao da pretrpi...
Valjda je sledeci korak da pocnu da tumace sta bi urdaio kralj Petar, Knez Milos, Car Lazar pa i car Dusan ...

Marko

pre 11 godina

Lečiću, pogledaj još jednom poslednji Đinđićev intervju. Ne
zaklanjaj se iza njegovih metafora, posebno kad ne razumeš širi
kontekst.

Milan

pre 11 godina

Smarate vise sa Djindjicem.
Sam taj Djindjic je okupio takvu bulumentu u svojoj vladi kakvu svet jos nije video.
Božidar Đelić, Dušan Mihajlović, Goran Pitić, Dragan Veselinov, Marija Rašeta Vukosavljević, Aleksandar Vlahović, Jožef Kasa...sve strucnjak do strucnjaka, sve postenjacina do postenjacine.

malaikat

pre 11 godina

Izgubih svo poštovanje za ovog čoveka kad sam ga danas video u onoj Pinkovoj seriji "Zvezdara". Ko nije gledao, ne zna šta je propustio, i neka bude srećan zbog toga.

besna glista

pre 11 godina

Djindjic bi uradio apsolutno sve isto sto su uradili i ovi ostali. Uopste se nije razlikovao od njih po svojim stavovima i postupcima. Jedino je imao drugaciji nastup ali je sustina bila ista.

Petar

pre 11 godina

O Djindjicu se svasta prica, ali on je sam izgovarao sopstvene stavove. Zato bi bilo dobro da se procita ono sto je Djindjic pricao neposredno pred smrt. Pogotovo su vazni intervjui u stranoj stampi, kao i u domacoj. Djindjic je zeleo da resi problem Kosova i sigurno bi ga resio, ali tu nista verovatno ne bi nalikovalo danasnjoj situaciji. Niti bi Djindjic ovako vodio pregovore, niti bi davao nesto za nista.
Datum o pocetku pregovora sa EU je ipak jedno veliko nista, za ono sto se od Srbije ocekuje.
To sto sada sa Djindjicem svi ispiraju usta, stetice najvise ugledu njegove licnosti. Cini se da se svi u njega zaklinju, da bi sebe oprali. Ministarstvo kulture SNS-a je besmisleno dalo ogromne pare za reziju Lecicu, i istovremeno doneli zakon koji ubija pozoriste.

Teorija zavere

pre 11 godina

Smatram za bacanje para pravljenje predstave/performansa o bilo kojem politicaru, pa i Djindjicu. Pravljenje takvih predstava podseca na ono komunisticko "I posle Tita, Tito". O politicarima treba da sudi vreme, a ne umetnost. Bolje bi bilo da je drzava tih 80 000 eur usmerila za lecenje ove bolesne dece kojima trebaju pare za operacije!

popeye

pre 11 godina

Ако коза лаже, не лаже рог. Потражите на youtube последњи Ђинђићев интервју, посвећен је Космету. Без накнадних тумача и њихових домишљања...

hulk hogar

pre 11 godina

Ovaj Lecic je dobar glumac,nesporno.Ali je i nevidjeni narcis i samohvalisavac,kao politicar i bivsi ministar ponasao se kao birokrata iz Nusicevih komedija,cije je likove i sam tumacio.Dakle,on je smesan i neozbiljan tip licnosti za davanje saveta i analizu zivota i rada Zorana Djindjica!

govorio je...

pre 11 godina

U Politici sam 13.03.2007.g.procitao tekst o tome kako je Djindjic govorio.Pa ovako je Zoran izmedju ostalog govorio o Kosovu 2003.g."Niko nema,ni medju Albancima ni u svetu prava da kaze: Milosevic je potrosio vasa prava i vi pocinjete od nule.Naravno i albansko stanovnistvo ima svoja prava.Nas pristup nije jednostran i ne govorimo da Srbija pridrzava sva prava.Ne.I u Rezoluciji 1244 zapisano je da mora da bude pronadjen kompromis izmedju prava Pristine i prava Beograda.Mene zabrinjava to sto se tokom poslednje cetiri godine radi mimo Rezolucije 1244 i protiv moguceg i potrebnog kompromisa.Ponavljam:mi ni formalno ,ni fakticki nezavisnost Kosova necemo prihvatiti.Iskoristicemo razlicite mehanizme da animiramo pojedine vlade i zemlje i ucinicemo sve sto mozemo da medjunarodnoj zajednici bude prihvatljiva /nasa/nova pozicija".A govorio je i 2002.g. o reformama:"Nama nisu potrebni programi,a sto se ideja tice njih imamo i previse.Nama su potrebni ljudi koji su spremni da podmetnu ledja i ozbiljno prionu na posao.Mogu nekoga da prihvatim i ako je desnicar i ako je levicar,ako je monarhista ili republikanac.Zato sto se u ovoj fazi postavljaju temelji,a ne farba se fasada. I jos je rekao 2002.g."Da je realno da imamo vecu sansu da napravimo jednu,modernu,nezavisnu,slobodnu drzavu u kojoj ce ljudi biti srecni,imati svoje poslove,svoje finansije i biti nezavisni.A to moze da bude ostvareno u prvoj deceniji dvadeset prvog veka".Nazalost od ovoga nije nista do sada realizovano...

Urbanijak

pre 11 godina

Niko ne moze znati sta bi Zoran Djindjic ili bi ko drugi ko nije medju nama danas uradio.
Porazeni jesmo, ponizeni jesmo, ali nije dovoljno, treba da to prihvatimo kao "novu realnost". Umesto komentara citat:
"Narodi mogu da se oporave od političkih i vojnih poraza, mogu da izađu iz zločina i siromaštva, ali kad jednom svesno prihvate poniženje, predaju se i prodaju, posle toga više nema oporavka." Winston Churchill

Znam da moj komentar nije u skladu sa uredjivackom politikom B92, ali nadam se da ce moderator smoci snage da objavi.

Dejan

pre 11 godina

Leka, evo ti progutaj zabu pa posle toga idi iz Beograda da zivis i budi Srbin u Severnom Kosovu?

Covece, saberi se! Pa posle toga Srbi samo mogu da se isele odande.
Albanci ce odmah kada se prasina slegne da pocnu da podizu svoja naselja na teritorijama Srpskih Opstina. Pocece sporadicno incidenti i napadi na Srbe ali se toboz nece znati ko ih je pocinio i sl...Jednostavno njihov plan ce se nastaviti a ti sa zabom u ustima neces smeti da pisnes!!!

Ti si intelektualac, ipak mislim da mozes smisliti nesto pamentije?

nesa

pre 11 godina

90 miliona je lecic dobio za ovu predstavu.Bez konkursa.Zasta!? Kome je ispostavio papir? Neka procita sta je Djindjic rekao za KiM pa nek vidi kakve gluposti prica.

Vladimir

pre 11 godina

Ako se pristane na ovaj truli kompromis...scenario je sledeci..Niti cemo mi napredovati..Srbi ce da nestanu sa Kosmeta..plus..posle idu druge stvari jos..Cekajte..pa kad za datum..trpimo ovakve pritiske...Sta li ce nam traziti za ulazak??Pita li se to neko?Kratko i racionalno..Ima li kraja ovome?Da li stvarno mislite da potpisavanjem svega sto Albanci traze idemo napred??Ne..nego pokazujemo slabost..Kad mislimo Evropejski...sto i Albanci ne pristanu na neki kompromis??Cudno,zar ne?Ali svi znamo odgovor..A svima koji pricaju o pokojnom premijeru..neka lepo odu na you-tube..i pogledaju njegov poslednji intervju iz Banja Luke..pre nego sto je ubijen..

The Bravery Of Being Out Of Range

pre 11 godina

Lako je tebi da pametuješ o "gutanju žaba" zbog EU tu iz centra Beograda, kada ni ti, ni tvoja deca, ni tvoji roditelji, ni tvoja kuća/stan nisu u Leposaviću, Zvečanu, Kosovskoj Mitrovici...

A baš me zanima šta bi o tim žabama imao da kažeš da kojim slučajem jesu.

Marko BG

pre 11 godina

Jedno je sigurno, pokojni premijer Djindjić nikada nije izjavio da se odriče Kosova I Metohije. Mislim da bi se on borio da sačuva taj deo zemlje ali da sigurno ne bi napuštao evropski put.

Mladen Mladenovic

pre 11 godina

Možda je gospodin Djindjić i ubijen da bi mogao svako da ga tumači i da svoje zablude i stranputice proglasava "Zoranovim putem". Paradoksalno je da petokolonaši i oni koji su beznadežno zaljubljeni u američku intervencionističku i bombardersku politiku, "znaju" da bi on danas progutao "žabu", ne precizirajući KOJU ŽABU?!Kao što danas vidimo bio je okružen hiljadama punoglavaca, koji su u medjuvremenu izrasli i evoluirali u žabe. Od njihovog silnog kreketa mislim da bi i gospodin Djindjić ogluveo. Sve u svemu, gospodin Lečić ima pravo na svoje mišljenje i sud ali, davati tom svom mišljenju toliki značaj i to na jedan nepristojan način, poštapajući se pokojnim Djindjićem, mislim da je više stvar neukusa, da ne kažem zlouptrebe.

Bogdan iz Bazela

pre 11 godina

Misao o istorijskom stajanju Srbije je samo rezultat pranja mozga, koje je Zapad dobro obavio u Srbiji. Ne postoji istorijski zastoj vec samo novi izazov i zadatak da se Srbija promeni i konacno mobilise svoje duhovne i materijalne resurse, ne trazeci vise da je Zapad kao dadilja obuce i nahrani. Da je Kraljevina Srbija tako mislila ne bi nikada postigla sto je, maoliko skromno, ipak postigla. Sada je vreme za resavanje kosovskog pitanja? Da, ali ne objektivno, vec samo zato sto to Zapad tek sada dozvoljava, mada je to moglo biti postavljeno i reseno jos i pre vise od deset godina (upravo je Djindjic imao inicijativu po toim pitanju, ali ga je USA hladno bojkotovala!). Jeste mi nismo medju narodima koji odlucuju o svetskoj sudbini (ima li nekog ko to moze?), ali O SEBI odluciti trebamo i moramo!I to ne na osnovu refleksa sitnih dusa (a gde cu moj hleb da kupim, gde cu ovo ili ono? itd.). Ne moze biti pravog razvitka u narodu cija je samosvest ogoljena, ponizena i izvrgnuta ruglu, to ne postoji.

bezimena

pre 11 godina

Muka mi je...NIKO ne zna šta bi neko drugi uradio u nekoj situaciji, jer niko ne čuči ni u čijoj glavi!

Ali, ako ćemo o Djindjiću, ono što je logična pretpostavka, obzirom na njegovu pragmatičnost i sposobnost sagledavanja dogdjaja unapred, to je, najpre, da on ne bi dozvolio da se uopšte dodje u ovu situaciju, već bi pregovore o statusu završio tako što bi izdejstvovao nešto za Srbiju i SVE Srbe na Kosovu. Sigurno ne bi, kao "prepametni" VdrK, tražio sve, da bi dobio ništa.
Slično je uradila i ova crveno-crna ekipa iz 90-tih, koja je otpisala Srbe južno od Ibra, a za ove dembeliste na severu, u 4 opštine, tražila NEMOGUĆE! Zakonodavna i izvršna vlast (pravosudje i policija) pripadaju DRŽAVI, nije moguće dati ih OPŠTINAMA. Na takav iracionalni "zahtev" dobijen je odgovor: "Sada nećete dobiti ni ono što ste mogli, da ste bili normalni"! Jer, da se podsetimo, Srbija je gubitnik rata na Kosovu, overeno kapitulacijom koja se finije naziva Kumanovski "sporazum" i nije u poziciji da UCENJUJE što je upravo ona radila!

Kako bilo, Djindjić bi progutao velika žabu, pre nego što je dostigla veličinu XXXXL! Za ovu situaciju zahvaliti se VdrK, SNS+16 i SPS i naterati ih da progutaju rodu, sa sve kljunom, iako će im on probušiti stomak!

ema

pre 11 godina

Navodno odrastao covek, a ovakve izjave daje. Krajnje neumesno i nezrelo.
Narocito nakon skorasnjih hapsenja i otkrivanja samo delica stvari koje su radjene od 2000-te. Zbog istih nam i jesu Vucic i Nikolic na vlasti. Ali, neko ne greskama nikad nista ne nauci.

sasa jokic

pre 11 godina

Da je Djindjic ziv, mi bi vec uveliko zavrsavali pregovore sa EU, a Toma bi bio u penziji bez diplome!
Vucic je svestan da su za njega oba scenaria opasna. Ako prihvati sporazum, to ce biti spas za Srbiju, ali ce Udba sigurno pokusati scenario 12.Marta.
Ako ne prihvati, Srbija ce doziveti izolaciju kakvu ne pamti, zlo ce se vratiti na scenu, a Vucicu finansijeri zla nece oprostiti hapsenja i pretnje hapsenjima!
Vucicu, ako si pravi patriota, prihvati sporazum, i napravi sablju 2, to nam je jedina sansa. Takodje odlozi Dacicevu posetu Moskvi, Rusi Ti sigurno ne misle dobro!

sram te bilo

pre 11 godina

Sram te bilo! Pozivaš se na Đinđića, on bi progutao žabu ali nikada ne bi priznao Kosovo i Metohiju. A znaš zašto? Zato što ne bi bio nesposobni jadnik kao ti i ostali nego bi to rešio ranije, odmah, kako je i insistirao da uradi pa su ga zato i ubili. Ćuti i pokrij se ušima sramoto. Vrati se glumi tu vrediš a ne politici.

Stevan

pre 11 godina

Nemaju ovi petlju za to, gospodine Lecicu. Ovi kontaju kako ce preziveti politicki ako ne urade nesto populisticki. Ali, sta da s radi, tako nam je sudjeno. Ja samo molim Boga da se nasa deca ne bude sa vestima u kojima je glavna tema Kosovo.

Miloš Ilić

pre 11 godina

Verovatno bi da žaba u medjuvremenu nije porasla. Od osrednje žabice i "više od autonomije a manje samostalnosti", proglašene i preglašene nezavisnosti, 'Ahtisarija', pa preko "široke autonomije za Sever Kosmeta" sada je žaba postala ogromno NIŠTA i gutati se ne može sve i kada bi smo hteli. Ko bi god to pokušao zagrcnuo bi se i stala bi mu u grlu.

Okolnosti su se promenile a pošto pametan čovek uvek menja mišljenje sa novim saznanjima nisam siguran da se ni Djindjić ne bi predomislo do danas.

Zar da?

pre 11 godina

Ma otkud Vi znate sta bi Djindjic uradio, g-dine Lecicu? Kako vas sve vise nije sramota da zloupotrebljavate ime mrtvog covjeka. Sta je Djindjic o tome svemu mislio i sta bi uradio, izjasnio se u onom cuvenom intervjuu. Nesto malo prije nego sto su ga ubili. Interesantno, zar ne?

sramota

pre 11 godina

zaista sramota ko sve poteze pokojnog premijera Djindjica!!!!!
pa njegov stav je poznat u vezi Kosova da je Kosovo jos uvek deo Srbije!

Mima

pre 11 godina

Ovakvim likovima, koji obožavaju da replikuju Đinđićeve metafore, uglavnom je ta žaba omiljena metafora, a on je nije izrekao u kosovskom kontekstu. No, to njima nema veze, oni pamte tu žabu i rado je se sećaju i stvljaju je u svaku situaciju. A što se Kosova tiče, iz svega po čemu pamtim Đinđića, čini mi se da je on uopšte ne bi progutao. Istina je da bi drugačije delovao i od Borka i od Dačića, ali tu žabu progutao ne bi. A ne bi ni ovoliko teglio i bežao od problema kao što su njegovi naslednici u njegovoj stranci to radili sve ove godine.

Rasha

pre 11 godina

Leko, Zoran je rekao isto, ako treba da progutas dve zabe, prvo progutaj onu vecu. Zoran nebi kapitulirao, on bi pronasao bar nekog saveznika.

Ivan polje

pre 11 godina

Koliko je prethodna vlast poslednjih deset godina bila spremna da guta žabe to smo videli. Oni nisu bili spremni ni da uzmu vruć krompir u ruke a kamo li da gutaju žabe.

Biboš

pre 11 godina

Srbin sad treba da proguta žabu samo iz razloga što je izgladneo posle svega što su mu ukrali i pojeli "skakavci" koji su poslednjih 20 godina preskakali iz partije u partiju, iz vlasti u opoziciju,menjali mišljenje kako vetar duva.

Pinokio

pre 11 godina

Kljuc za razumevanje ove zvake je ova recenica: "Za autorski projekat Branislava Lečića i grupe mladih ljudi Ministarstvo kulture je izdvojilo oko devet miliona dinara." A Djindjic sigurno ne bi predao Kosmet na tacni, sve za nista.

petar

pre 11 godina

Sam Đinđić je pred smrt već bio razočaran evropskom unijom koja nije davala ništa za ono što je Srbija davala i počeo je polako da joj se protivi. Evropskoj uniji nije ni padalo na pamet da odstupi od svojih interesa i pokoravanja Srbije pa je i samog Đinđića, koji je počeo da joj se protivi, počela da odbacuje kao istrošenu krpu. Bila je spremna da nađe nekog podobnijeg. Tako da je to samo priča za naivne da bi Đinđić nešto bolje postigao. USA i EU znaju dobro šta hoće i od toga ne odstupaju, a to je nezavisno Kosovo bez ikakvog srpskog političkog uticaja. A Lečić, bolje da se bavi glumom, za politiku nema dovoljan intelektualni kapacitet, što je i dokazao svojim delovanjem i lutanjem po raznim političkim strankama.

Srbin na kvadrat

pre 11 godina

@zato sto bi gutao zabe zato za njega nikada nisam ni bio ni glasao !!!
(srbin, 6. april 2013 23:31)

E zato sto su vecina kao ti...zato ce ovi tvoji vola da progutaju, i da osramote Srbiju, jer nisu dovoljno politicki hrabri niti bas pametni da na vreme progutaju zabu.

Zapamti sta sam ti rekao. Tako su malobrojni shvatali da ce biti rata i da je drzava nagrabusila kad je Milosevic izabran, dok je tada, jednako glup i naivan, kao i sada, narod verovao onome cemu se normalnan svet smeje ali bukvalno, u smeje, u zapadnim zemljama.

Zamolio bih sve da ne spominju Djindjica, jer ga ni dan danas ne razumeju. Nemate vi kapacitet to da shvatite. Kao ni gospodin kome sam replicirao.
Bilo bi lepo da se i novinari otkace pokojnog Zorana. Svi mu zajedno niste ni do kolena. Jel mozete da ga ostavite na miru i da ga ne spominjete??? Imate ove vase "pametne" sto sad pucaju od jeda nemocni pred svetskim silama, Dacica, Vucica, Nikolica... njih citirajte, ako imate cime da ih citirate...kad svi znamo, koji dobro pamtimo, kakva im je proslost.

Mihajlo

pre 11 godina

Sumnjam da bi Zoran Djindjic "progutao zabu" kad bi u najavi "menija zapada" za nas bile samo zabe i to sve veca od vece??
Pustite Zorana na miru vi "tumaci lika i dela Zorana Djindjica"?
Stvarno me nervira ubedjenje eurofanatika da ce nas zapad "samo malo ubiti"!?

Miloš

pre 11 godina

Đinđić je bio pragmatičan političar i uradio bi ono što bi morao da uradi.

Međutim, za razliku od današnjih elita koje su jednako izložene potrebi da prave kompromise i na domaćoj i na međunarodnoj sceni, Đinđić je imao dva aduta: prvi, i manje važan, jeste da je na Zapadu imao ugled kao jedan od autentičnih boraca za demokratiju i protiv rata na ovim prostorima, šta god mi mislili o tome. Zato ne bi bilo lako njega postaviti pred ovakvu ponudu. Drugi jeste to da je on bio ozbiljan strateg, veoma pametan i načitan čovek i mogao je da razmišlja unapred. On bi znao šta nas čeka u budućnosti i umeo bi na to da reaguje pre nego što bi drugi znali šta se dešava.

Ne kažem da ne postoje jednako pametni ljudi, ali oni danas svakako nisu ni blizu Vlade Srbije niti ostalih struktura vlasti. Pa, nažalost, nije to ni Leka. Zato je malo čudno da on ili bilo koja druga javna ličnost ocenjuje šta bi Đinđić uradio, jer znajući šta se sprema, Đinđić bi odavno sprečio da do toga na ovaj način dođe.

Pretorijanac

pre 11 godina

...Да је З. Ђинђић жив ми бисмо одавно у Београду имали шиптарску амбасаду, а некадашњи команданти тзв. ОВК долазили би , као чланови међународних контрола, у инспекцију онога што се некада звало Војска Србије. Њу би наши подобни политичари, у међувремену, свели на редарску службу ...Просто, да простије не може бити.

Kim

pre 11 godina

A da dođeš ti malo kod nas u S.Koreju, pazit ćemo te , maziti i zvati te Leka, Posle ćemo te naučiti i kako se gutaju žabe. (ako pronađemo neku)

Pavke

pre 11 godina

Da je Zoran Djindjic jos uvek ziv, ove zabe danas ne bi ni bilo. Ovo me sve podseca na vlast iz devedesetih godina. Stalno price kako nas niko ne voli, kukaju preko TVa da nas, eto, neko stalno "minira" i menja pregovore. Kao sto je bilo sa Rambujeom, pa se setimo sta nam je posle toga sledilo tokom 1999. A jos su posle Rambujea, kad su sve vec uprskali nacisto, raspisali referendum, i bombardovanje svalili nama na glavu, kako smo ga mi sami trazili. Doterali su "cara do duvara" i sada kukaju narodu. Pa gde im je spoljna politika? Gde su Rusi, nasa "braca", u koje se ovi toliko kunu? Sto smo cekali tek do sada da resavamo problem Kosova? Zasto je sada Ahtisarijev plan dobar, a ranije nam nije bio dobar? Jel stvarno neko mislio da smo 1999. pobedili NATO i da nam sada traze kapitulaciju, kako kaze Dacic? Sta je onda bio Kumanovski sporazum, nego kapitulacija? Ako nije bila kapitulacija, zasto se nasa vojska i policija povukla sa Kosova? Jel iko ima odgovore na ova pitanja ili samo meni ovo nije jasno?

Mirko

pre 11 godina

Djindjic je znao meru, uvek prepoznavao cilj i razlikovao bitno od nebitnog. Lecic nema pravo da danas govori sta bi radio Djindjic. Djindjic bi se danas ispisao iz ovog i ovakvog DS-a. Djindjic ne bi dozvolio da Pajtic bas sada radi to sto radi.

Miroslav Mitic

pre 11 godina

"MALI NAROD"
Voleo bih da ljudi koji sebi daju za pravo da javno saopštavaju svoje stavove izbace iz vokabulara reč MALI kao odrednicu za veličinu naroda,MALI ili VELIKI nisu reči reči koje su primerene za opis naroda,naručito u konekstu rečenice u kojima se kao reči pojavljuju,MALOBROJNI,...,
Pametnom dosta

Nele

pre 11 godina

Joj kad krenu minusi po meni sad kad napisem nesto... Naime, ja mislim, da je Djindja ziv, da ga ne ubise bolesni umovi, do sad bi trojac Djindjic, Djukanovic i Taci napravili takvu atmosferu da bismo svi bili odvojeni, dakle tri drzave, ali bismo se postovali medjusobno kao da smo zajedno. Ne znam zsto napadate Lecica, on samo potseca na djindjiceve reci da ako nesto moras da uradis uradi to sto pre. Zar ne kaze i Dacic da je ono sto nam je nudio Ahtisari mnogo vise nego ovo sto nam se nudi sada.

maxima

pre 11 godina

sad kad nisi politicki aktivan, sto lepo ne kazes svoje misljenje nego filozofiras? Nije mi jasno da li politicari stvarno misle da mazu oci narodu ovakvim odgovorima na pitanje resavanja situacije. Recite aman jasno svoj stav: Dajemo Kosovo- Nedajemo Kosovo! Nego se svi boje za svoju stolicu i jos nesto: Ako ga dajete, onda ga skupo prodajte.

Zoran

pre 11 godina

Lepo ga je opisao.Baš je ono što je rečeno.Jer ko pozivao na bombardovanje države,iz koje je,taj je izdajnik.Kriv je za smrt dece i nevinih građana.Neće ga "oprati" odbrana njegovog saučesnika u "plišanoj" revoluciji.

Razmisljajte

pre 11 godina

Naravno da svaki srpski politicar mora da maksimalno brani srpski interes, to mu je posao. To je radio i Djindjic, naravno. Medjutim Djindjic je jasno rekao u intervjuu da ukoliko nam kazu: "Ako ne priznate Kosovo bicete iskljuceni is istorije", e u tom slucaju se Kosovo mora priznati. Kao inteligentan covek znao je da ce nas dovesti u tu poziciju. Razlika izmedju Djindjica sa jedne strane i Tadica, Vucica, Nikolica,Dacica sa druge strane je u tome sto nas Djindjic ne bi iskljucio iz istorije, ova cetvorka ce nas upravo iskljuciti iz istorije.

zablji batak

pre 11 godina

Mislim da ovo Djindjic ne bi gutao zato sto to nije zaba vec nesto mnogo manje ukusno. Uostalom poslusajute sta je on sam govorio na ovu temu pa procenite sami http://www.youtube.com/watch?v=yVHJzLvIRMM.

Stefan

pre 11 godina

Cenim ja njegov trud da izvuče Srbiju iz gliba agosp. Lečiću ali selektivvo,jer je taj "Božiji dar" onovremeno kad je krenuo proces privatizacije pripretio da će prodati Beočinsku cementaru za dve marke,kada su se toj prodaji usprotivili Vojvođanski lideri,jer je cementara dobro poslovala.

signal

pre 11 godina

Misliti sta bi Djindjic danas uradio ili rekao je diskutabilno...Mislimo da bi bio jako razocaran u desetogodisnju vlast svoje stranke..Verovatno ne bi imao ni jednu lepu rec,cak naprotiv...Cak mislimo da bi bio zgranut...A to da li bi progutao ,zabu, nismo vidoviti ali mislim da bi isto radio sto i danasnja vlast,jer se vise od ovoga ne moze a i Zoran je bio pragmatican politicar...I Zoranu se slicno desilo kada je on pokretao Kosovsko pitanje pred medjunarodnom zajednicom...Bio je razocaran njihovom reakcijom jer problem koji je on, umesto da gura pod tepih,hteo sto pre da resi,oni nisu shvatili i odobravali...Stalno su ga uslovljavali sto je njega pocelo i da iritira...Vrlo je bilo slicno danasnjoj situaciji ako ne i isto...Smatrali su da je prerano da se to pitanje resava...Prema tome da li bi i sta uradio,ko zna a mi mozemo samo da pretpostavljamo...Tako da ova recenica...ako Srbija sad stane,trebace joj deset godina da se ponovo pokrene...To je tacno ali i postavlja se pitanje kome se upucuje ta konstatacija..Da li svojim bliskim saradnicima ,koji su ovaj narod bukvalno gurnuli u bermudski trougao...Nisu nas ni culi,ni videli a kamoli pokrenuli...Uspeli su da nas primete na radaru ali izgubio im se signal...Svi kazu veliko cudo...I tako sve nase,postade njihovo..

Kalimero

pre 11 godina

Djindjić bi progutao žabu to je tačno. Veliku žabu krastaču Djindjić bi progutao na suvo za svoj narod, medjutim bojim se da na trpezi nije žaba da se guta već krokodil.

Dunja

pre 11 godina

Građanine Lečiću,SRAMNA je, nečasna i amoralna Vaša konstatacija da je Dr. Koštunica nazivao Z.Đinđića kriminalacem. To, jednostavno, NIJE TAČNO .
Istine radi,podsećam da je Dr. Koštunica,svojevremeno (i, pravovremeno !) na osnovu svojih saznanja, DOBRONAMERNO, upozoravao Z.Đinđića na kriminogeno okruženje "koje bi mu se moglo obiti o glavu" ( a, što se, na nesreću, i desilo )
Naročito je NEČASNA i (ZLO)UPOTREBA imena i lika pokojnog premijera u tzv."umetničkim" projektima.
A, posebno su RUŽNA "tumačenja" premijerovih misli - od strane njegovih "dobrih prijatelja" - u koje ubrajate i sebe.
Šta bi Đinđić na sve to rekao ? ZGROZIO bi se !

A?

pre 11 godina

Da, da je Djindjic ziv, progutao bi zabu, i nikom nista! A da Vucic sada proguta zabu, razapece ga na stub srama! Evo, kao komentar Bojana J.

TopSpin

pre 11 godina

Djindjic je bio ispred vremena, ispred svih. Nije bio lud kad je predlagao da se pitanje Kosova resava pre nego se tamo formiraju institucije jer tada je realno Srbija mogla da izvuce najvise. Svi znamo kako su panicno reagovali na zapadu na taj predlog a jasno nam je i zbog cega. Njegov intervju u delu koji govori o Kosovu treba ponavljati svim aktuelnim pregovaracima koji su tada napadali coveka, neki mu i pretili da ce proci kao Tito na stakama. Djindjic je bio politicar, svi ostali su politikanti.

Petar

pre 11 godina

Djindjic je bio na onoj strani politike na kojoj se danas nalazi Pajtic, Djilas, Nenad Canak, ... Ta politika je uprpastila Srbiju i dovela je do prosjackog stapa. Pravi ljudi zabu ne gutaju.

Mika

pre 11 godina

@Dunja
To kako nazivate njegovo "dobronamerno upozorenje premijeru o njegovom kriminogenom okruzenju" je bilo sve samo ne dobronamerno, iz prostog razloga sto je to bio samo jedan od nacina na koji bi se pokojni premijer satanizovao i doveo u vezu sa kriminogenim organizaacijama, a tako i sam predstavio kao kriminalac.

besna glista

pre 11 godina

Djindjic bi uradio apsolutno sve isto sto su uradili i ovi ostali. Uopste se nije razlikovao od njih po svojim stavovima i postupcima. Jedino je imao drugaciji nastup ali je sustina bila ista.

Milan

pre 11 godina

Smarate vise sa Djindjicem.
Sam taj Djindjic je okupio takvu bulumentu u svojoj vladi kakvu svet jos nije video.
Božidar Đelić, Dušan Mihajlović, Goran Pitić, Dragan Veselinov, Marija Rašeta Vukosavljević, Aleksandar Vlahović, Jožef Kasa...sve strucnjak do strucnjaka, sve postenjacina do postenjacine.

Stevan

pre 11 godina

Nemaju ovi petlju za to, gospodine Lecicu. Ovi kontaju kako ce preziveti politicki ako ne urade nesto populisticki. Ali, sta da s radi, tako nam je sudjeno. Ja samo molim Boga da se nasa deca ne bude sa vestima u kojima je glavna tema Kosovo.

sasa jokic

pre 11 godina

Da je Djindjic ziv, mi bi vec uveliko zavrsavali pregovore sa EU, a Toma bi bio u penziji bez diplome!
Vucic je svestan da su za njega oba scenaria opasna. Ako prihvati sporazum, to ce biti spas za Srbiju, ali ce Udba sigurno pokusati scenario 12.Marta.
Ako ne prihvati, Srbija ce doziveti izolaciju kakvu ne pamti, zlo ce se vratiti na scenu, a Vucicu finansijeri zla nece oprostiti hapsenja i pretnje hapsenjima!
Vucicu, ako si pravi patriota, prihvati sporazum, i napravi sablju 2, to nam je jedina sansa. Takodje odlozi Dacicevu posetu Moskvi, Rusi Ti sigurno ne misle dobro!

bezimena

pre 11 godina

Muka mi je...NIKO ne zna šta bi neko drugi uradio u nekoj situaciji, jer niko ne čuči ni u čijoj glavi!

Ali, ako ćemo o Djindjiću, ono što je logična pretpostavka, obzirom na njegovu pragmatičnost i sposobnost sagledavanja dogdjaja unapred, to je, najpre, da on ne bi dozvolio da se uopšte dodje u ovu situaciju, već bi pregovore o statusu završio tako što bi izdejstvovao nešto za Srbiju i SVE Srbe na Kosovu. Sigurno ne bi, kao "prepametni" VdrK, tražio sve, da bi dobio ništa.
Slično je uradila i ova crveno-crna ekipa iz 90-tih, koja je otpisala Srbe južno od Ibra, a za ove dembeliste na severu, u 4 opštine, tražila NEMOGUĆE! Zakonodavna i izvršna vlast (pravosudje i policija) pripadaju DRŽAVI, nije moguće dati ih OPŠTINAMA. Na takav iracionalni "zahtev" dobijen je odgovor: "Sada nećete dobiti ni ono što ste mogli, da ste bili normalni"! Jer, da se podsetimo, Srbija je gubitnik rata na Kosovu, overeno kapitulacijom koja se finije naziva Kumanovski "sporazum" i nije u poziciji da UCENJUJE što je upravo ona radila!

Kako bilo, Djindjić bi progutao velika žabu, pre nego što je dostigla veličinu XXXXL! Za ovu situaciju zahvaliti se VdrK, SNS+16 i SPS i naterati ih da progutaju rodu, sa sve kljunom, iako će im on probušiti stomak!

Bunjevac

pre 11 godina

Gresis. Djindjic je pricao da ce u slucaju proglasenja nezavisnosti Kosova,napraviti mini srpsku drzavu na severu...to su bile njegove reci

Pretorijanac

pre 11 godina

...Да је З. Ђинђић жив ми бисмо одавно у Београду имали шиптарску амбасаду, а некадашњи команданти тзв. ОВК долазили би , као чланови међународних контрола, у инспекцију онога што се некада звало Војска Србије. Њу би наши подобни политичари, у међувремену, свели на редарску службу ...Просто, да простије не може бити.

Dejan

pre 11 godina

Leka, evo ti progutaj zabu pa posle toga idi iz Beograda da zivis i budi Srbin u Severnom Kosovu?

Covece, saberi se! Pa posle toga Srbi samo mogu da se isele odande.
Albanci ce odmah kada se prasina slegne da pocnu da podizu svoja naselja na teritorijama Srpskih Opstina. Pocece sporadicno incidenti i napadi na Srbe ali se toboz nece znati ko ih je pocinio i sl...Jednostavno njihov plan ce se nastaviti a ti sa zabom u ustima neces smeti da pisnes!!!

Ti si intelektualac, ipak mislim da mozes smisliti nesto pamentije?

au

pre 11 godina

neverovatan je broj ljudi koji znaju kako bi Djindjic reagovao na nesto. Prva vlada DOS je bila puna kompromisai polovicnih resenja i pitanje je koliko je Djindjic uticao na sva kadrovsak resenja a koliko je morao da pretrpi...
Valjda je sledeci korak da pocnu da tumace sta bi urdaio kralj Petar, Knez Milos, Car Lazar pa i car Dusan ...

Teorija zavere

pre 11 godina

Smatram za bacanje para pravljenje predstave/performansa o bilo kojem politicaru, pa i Djindjicu. Pravljenje takvih predstava podseca na ono komunisticko "I posle Tita, Tito". O politicarima treba da sudi vreme, a ne umetnost. Bolje bi bilo da je drzava tih 80 000 eur usmerila za lecenje ove bolesne dece kojima trebaju pare za operacije!

Marko

pre 11 godina

Lečiću, pogledaj još jednom poslednji Đinđićev intervju. Ne
zaklanjaj se iza njegovih metafora, posebno kad ne razumeš širi
kontekst.

Vladimir

pre 11 godina

Ako se pristane na ovaj truli kompromis...scenario je sledeci..Niti cemo mi napredovati..Srbi ce da nestanu sa Kosmeta..plus..posle idu druge stvari jos..Cekajte..pa kad za datum..trpimo ovakve pritiske...Sta li ce nam traziti za ulazak??Pita li se to neko?Kratko i racionalno..Ima li kraja ovome?Da li stvarno mislite da potpisavanjem svega sto Albanci traze idemo napred??Ne..nego pokazujemo slabost..Kad mislimo Evropejski...sto i Albanci ne pristanu na neki kompromis??Cudno,zar ne?Ali svi znamo odgovor..A svima koji pricaju o pokojnom premijeru..neka lepo odu na you-tube..i pogledaju njegov poslednji intervju iz Banja Luke..pre nego sto je ubijen..

The Bravery Of Being Out Of Range

pre 11 godina

Lako je tebi da pametuješ o "gutanju žaba" zbog EU tu iz centra Beograda, kada ni ti, ni tvoja deca, ni tvoji roditelji, ni tvoja kuća/stan nisu u Leposaviću, Zvečanu, Kosovskoj Mitrovici...

A baš me zanima šta bi o tim žabama imao da kažeš da kojim slučajem jesu.

malaikat

pre 11 godina

Izgubih svo poštovanje za ovog čoveka kad sam ga danas video u onoj Pinkovoj seriji "Zvezdara". Ko nije gledao, ne zna šta je propustio, i neka bude srećan zbog toga.

Mladen Mladenovic

pre 11 godina

Možda je gospodin Djindjić i ubijen da bi mogao svako da ga tumači i da svoje zablude i stranputice proglasava "Zoranovim putem". Paradoksalno je da petokolonaši i oni koji su beznadežno zaljubljeni u američku intervencionističku i bombardersku politiku, "znaju" da bi on danas progutao "žabu", ne precizirajući KOJU ŽABU?!Kao što danas vidimo bio je okružen hiljadama punoglavaca, koji su u medjuvremenu izrasli i evoluirali u žabe. Od njihovog silnog kreketa mislim da bi i gospodin Djindjić ogluveo. Sve u svemu, gospodin Lečić ima pravo na svoje mišljenje i sud ali, davati tom svom mišljenju toliki značaj i to na jedan nepristojan način, poštapajući se pokojnim Djindjićem, mislim da je više stvar neukusa, da ne kažem zlouptrebe.

nesa

pre 11 godina

90 miliona je lecic dobio za ovu predstavu.Bez konkursa.Zasta!? Kome je ispostavio papir? Neka procita sta je Djindjic rekao za KiM pa nek vidi kakve gluposti prica.

Nele

pre 11 godina

Joj kad krenu minusi po meni sad kad napisem nesto... Naime, ja mislim, da je Djindja ziv, da ga ne ubise bolesni umovi, do sad bi trojac Djindjic, Djukanovic i Taci napravili takvu atmosferu da bismo svi bili odvojeni, dakle tri drzave, ali bismo se postovali medjusobno kao da smo zajedno. Ne znam zsto napadate Lecica, on samo potseca na djindjiceve reci da ako nesto moras da uradis uradi to sto pre. Zar ne kaze i Dacic da je ono sto nam je nudio Ahtisari mnogo vise nego ovo sto nam se nudi sada.

Urbanijak

pre 11 godina

Niko ne moze znati sta bi Zoran Djindjic ili bi ko drugi ko nije medju nama danas uradio.
Porazeni jesmo, ponizeni jesmo, ali nije dovoljno, treba da to prihvatimo kao "novu realnost". Umesto komentara citat:
"Narodi mogu da se oporave od političkih i vojnih poraza, mogu da izađu iz zločina i siromaštva, ali kad jednom svesno prihvate poniženje, predaju se i prodaju, posle toga više nema oporavka." Winston Churchill

Znam da moj komentar nije u skladu sa uredjivackom politikom B92, ali nadam se da ce moderator smoci snage da objavi.

Bogdan iz Bazela

pre 11 godina

Misao o istorijskom stajanju Srbije je samo rezultat pranja mozga, koje je Zapad dobro obavio u Srbiji. Ne postoji istorijski zastoj vec samo novi izazov i zadatak da se Srbija promeni i konacno mobilise svoje duhovne i materijalne resurse, ne trazeci vise da je Zapad kao dadilja obuce i nahrani. Da je Kraljevina Srbija tako mislila ne bi nikada postigla sto je, maoliko skromno, ipak postigla. Sada je vreme za resavanje kosovskog pitanja? Da, ali ne objektivno, vec samo zato sto to Zapad tek sada dozvoljava, mada je to moglo biti postavljeno i reseno jos i pre vise od deset godina (upravo je Djindjic imao inicijativu po toim pitanju, ali ga je USA hladno bojkotovala!). Jeste mi nismo medju narodima koji odlucuju o svetskoj sudbini (ima li nekog ko to moze?), ali O SEBI odluciti trebamo i moramo!I to ne na osnovu refleksa sitnih dusa (a gde cu moj hleb da kupim, gde cu ovo ili ono? itd.). Ne moze biti pravog razvitka u narodu cija je samosvest ogoljena, ponizena i izvrgnuta ruglu, to ne postoji.

hulk hogar

pre 11 godina

Ovaj Lecic je dobar glumac,nesporno.Ali je i nevidjeni narcis i samohvalisavac,kao politicar i bivsi ministar ponasao se kao birokrata iz Nusicevih komedija,cije je likove i sam tumacio.Dakle,on je smesan i neozbiljan tip licnosti za davanje saveta i analizu zivota i rada Zorana Djindjica!

ema

pre 11 godina

Navodno odrastao covek, a ovakve izjave daje. Krajnje neumesno i nezrelo.
Narocito nakon skorasnjih hapsenja i otkrivanja samo delica stvari koje su radjene od 2000-te. Zbog istih nam i jesu Vucic i Nikolic na vlasti. Ali, neko ne greskama nikad nista ne nauci.

Petar

pre 11 godina

O Djindjicu se svasta prica, ali on je sam izgovarao sopstvene stavove. Zato bi bilo dobro da se procita ono sto je Djindjic pricao neposredno pred smrt. Pogotovo su vazni intervjui u stranoj stampi, kao i u domacoj. Djindjic je zeleo da resi problem Kosova i sigurno bi ga resio, ali tu nista verovatno ne bi nalikovalo danasnjoj situaciji. Niti bi Djindjic ovako vodio pregovore, niti bi davao nesto za nista.
Datum o pocetku pregovora sa EU je ipak jedno veliko nista, za ono sto se od Srbije ocekuje.
To sto sada sa Djindjicem svi ispiraju usta, stetice najvise ugledu njegove licnosti. Cini se da se svi u njega zaklinju, da bi sebe oprali. Ministarstvo kulture SNS-a je besmisleno dalo ogromne pare za reziju Lecicu, i istovremeno doneli zakon koji ubija pozoriste.

Srbin na kvadrat

pre 11 godina

@zato sto bi gutao zabe zato za njega nikada nisam ni bio ni glasao !!!
(srbin, 6. april 2013 23:31)

E zato sto su vecina kao ti...zato ce ovi tvoji vola da progutaju, i da osramote Srbiju, jer nisu dovoljno politicki hrabri niti bas pametni da na vreme progutaju zabu.

Zapamti sta sam ti rekao. Tako su malobrojni shvatali da ce biti rata i da je drzava nagrabusila kad je Milosevic izabran, dok je tada, jednako glup i naivan, kao i sada, narod verovao onome cemu se normalnan svet smeje ali bukvalno, u smeje, u zapadnim zemljama.

Zamolio bih sve da ne spominju Djindjica, jer ga ni dan danas ne razumeju. Nemate vi kapacitet to da shvatite. Kao ni gospodin kome sam replicirao.
Bilo bi lepo da se i novinari otkace pokojnog Zorana. Svi mu zajedno niste ni do kolena. Jel mozete da ga ostavite na miru i da ga ne spominjete??? Imate ove vase "pametne" sto sad pucaju od jeda nemocni pred svetskim silama, Dacica, Vucica, Nikolica... njih citirajte, ako imate cime da ih citirate...kad svi znamo, koji dobro pamtimo, kakva im je proslost.

Ivan polje

pre 11 godina

Koliko je prethodna vlast poslednjih deset godina bila spremna da guta žabe to smo videli. Oni nisu bili spremni ni da uzmu vruć krompir u ruke a kamo li da gutaju žabe.

Marko BG

pre 11 godina

Jedno je sigurno, pokojni premijer Djindjić nikada nije izjavio da se odriče Kosova I Metohije. Mislim da bi se on borio da sačuva taj deo zemlje ali da sigurno ne bi napuštao evropski put.

popeye

pre 11 godina

Ако коза лаже, не лаже рог. Потражите на youtube последњи Ђинђићев интервју, посвећен је Космету. Без накнадних тумача и њихових домишљања...

Miloš Ilić

pre 11 godina

Verovatno bi da žaba u medjuvremenu nije porasla. Od osrednje žabice i "više od autonomije a manje samostalnosti", proglašene i preglašene nezavisnosti, 'Ahtisarija', pa preko "široke autonomije za Sever Kosmeta" sada je žaba postala ogromno NIŠTA i gutati se ne može sve i kada bi smo hteli. Ko bi god to pokušao zagrcnuo bi se i stala bi mu u grlu.

Okolnosti su se promenile a pošto pametan čovek uvek menja mišljenje sa novim saznanjima nisam siguran da se ni Djindjić ne bi predomislo do danas.

Razmisljajte

pre 11 godina

Naravno da svaki srpski politicar mora da maksimalno brani srpski interes, to mu je posao. To je radio i Djindjic, naravno. Medjutim Djindjic je jasno rekao u intervjuu da ukoliko nam kazu: "Ako ne priznate Kosovo bicete iskljuceni is istorije", e u tom slucaju se Kosovo mora priznati. Kao inteligentan covek znao je da ce nas dovesti u tu poziciju. Razlika izmedju Djindjica sa jedne strane i Tadica, Vucica, Nikolica,Dacica sa druge strane je u tome sto nas Djindjic ne bi iskljucio iz istorije, ova cetvorka ce nas upravo iskljuciti iz istorije.

Zoran

pre 11 godina

Lepo ga je opisao.Baš je ono što je rečeno.Jer ko pozivao na bombardovanje države,iz koje je,taj je izdajnik.Kriv je za smrt dece i nevinih građana.Neće ga "oprati" odbrana njegovog saučesnika u "plišanoj" revoluciji.

govorio je...

pre 11 godina

U Politici sam 13.03.2007.g.procitao tekst o tome kako je Djindjic govorio.Pa ovako je Zoran izmedju ostalog govorio o Kosovu 2003.g."Niko nema,ni medju Albancima ni u svetu prava da kaze: Milosevic je potrosio vasa prava i vi pocinjete od nule.Naravno i albansko stanovnistvo ima svoja prava.Nas pristup nije jednostran i ne govorimo da Srbija pridrzava sva prava.Ne.I u Rezoluciji 1244 zapisano je da mora da bude pronadjen kompromis izmedju prava Pristine i prava Beograda.Mene zabrinjava to sto se tokom poslednje cetiri godine radi mimo Rezolucije 1244 i protiv moguceg i potrebnog kompromisa.Ponavljam:mi ni formalno ,ni fakticki nezavisnost Kosova necemo prihvatiti.Iskoristicemo razlicite mehanizme da animiramo pojedine vlade i zemlje i ucinicemo sve sto mozemo da medjunarodnoj zajednici bude prihvatljiva /nasa/nova pozicija".A govorio je i 2002.g. o reformama:"Nama nisu potrebni programi,a sto se ideja tice njih imamo i previse.Nama su potrebni ljudi koji su spremni da podmetnu ledja i ozbiljno prionu na posao.Mogu nekoga da prihvatim i ako je desnicar i ako je levicar,ako je monarhista ili republikanac.Zato sto se u ovoj fazi postavljaju temelji,a ne farba se fasada. I jos je rekao 2002.g."Da je realno da imamo vecu sansu da napravimo jednu,modernu,nezavisnu,slobodnu drzavu u kojoj ce ljudi biti srecni,imati svoje poslove,svoje finansije i biti nezavisni.A to moze da bude ostvareno u prvoj deceniji dvadeset prvog veka".Nazalost od ovoga nije nista do sada realizovano...

sram te bilo

pre 11 godina

Sram te bilo! Pozivaš se na Đinđića, on bi progutao žabu ali nikada ne bi priznao Kosovo i Metohiju. A znaš zašto? Zato što ne bi bio nesposobni jadnik kao ti i ostali nego bi to rešio ranije, odmah, kako je i insistirao da uradi pa su ga zato i ubili. Ćuti i pokrij se ušima sramoto. Vrati se glumi tu vrediš a ne politici.

sramota

pre 11 godina

zaista sramota ko sve poteze pokojnog premijera Djindjica!!!!!
pa njegov stav je poznat u vezi Kosova da je Kosovo jos uvek deo Srbije!

Mima

pre 11 godina

Ovakvim likovima, koji obožavaju da replikuju Đinđićeve metafore, uglavnom je ta žaba omiljena metafora, a on je nije izrekao u kosovskom kontekstu. No, to njima nema veze, oni pamte tu žabu i rado je se sećaju i stvljaju je u svaku situaciju. A što se Kosova tiče, iz svega po čemu pamtim Đinđića, čini mi se da je on uopšte ne bi progutao. Istina je da bi drugačije delovao i od Borka i od Dačića, ali tu žabu progutao ne bi. A ne bi ni ovoliko teglio i bežao od problema kao što su njegovi naslednici u njegovoj stranci to radili sve ove godine.

Pavke

pre 11 godina

Da je Zoran Djindjic jos uvek ziv, ove zabe danas ne bi ni bilo. Ovo me sve podseca na vlast iz devedesetih godina. Stalno price kako nas niko ne voli, kukaju preko TVa da nas, eto, neko stalno "minira" i menja pregovore. Kao sto je bilo sa Rambujeom, pa se setimo sta nam je posle toga sledilo tokom 1999. A jos su posle Rambujea, kad su sve vec uprskali nacisto, raspisali referendum, i bombardovanje svalili nama na glavu, kako smo ga mi sami trazili. Doterali su "cara do duvara" i sada kukaju narodu. Pa gde im je spoljna politika? Gde su Rusi, nasa "braca", u koje se ovi toliko kunu? Sto smo cekali tek do sada da resavamo problem Kosova? Zasto je sada Ahtisarijev plan dobar, a ranije nam nije bio dobar? Jel stvarno neko mislio da smo 1999. pobedili NATO i da nam sada traze kapitulaciju, kako kaze Dacic? Sta je onda bio Kumanovski sporazum, nego kapitulacija? Ako nije bila kapitulacija, zasto se nasa vojska i policija povukla sa Kosova? Jel iko ima odgovore na ova pitanja ili samo meni ovo nije jasno?

A?

pre 11 godina

Da, da je Djindjic ziv, progutao bi zabu, i nikom nista! A da Vucic sada proguta zabu, razapece ga na stub srama! Evo, kao komentar Bojana J.

Mirko

pre 11 godina

Djindjic je znao meru, uvek prepoznavao cilj i razlikovao bitno od nebitnog. Lecic nema pravo da danas govori sta bi radio Djindjic. Djindjic bi se danas ispisao iz ovog i ovakvog DS-a. Djindjic ne bi dozvolio da Pajtic bas sada radi to sto radi.

petar

pre 11 godina

Sam Đinđić je pred smrt već bio razočaran evropskom unijom koja nije davala ništa za ono što je Srbija davala i počeo je polako da joj se protivi. Evropskoj uniji nije ni padalo na pamet da odstupi od svojih interesa i pokoravanja Srbije pa je i samog Đinđića, koji je počeo da joj se protivi, počela da odbacuje kao istrošenu krpu. Bila je spremna da nađe nekog podobnijeg. Tako da je to samo priča za naivne da bi Đinđić nešto bolje postigao. USA i EU znaju dobro šta hoće i od toga ne odstupaju, a to je nezavisno Kosovo bez ikakvog srpskog političkog uticaja. A Lečić, bolje da se bavi glumom, za politiku nema dovoljan intelektualni kapacitet, što je i dokazao svojim delovanjem i lutanjem po raznim političkim strankama.

Stefan

pre 11 godina

Cenim ja njegov trud da izvuče Srbiju iz gliba agosp. Lečiću ali selektivvo,jer je taj "Božiji dar" onovremeno kad je krenuo proces privatizacije pripretio da će prodati Beočinsku cementaru za dve marke,kada su se toj prodaji usprotivili Vojvođanski lideri,jer je cementara dobro poslovala.

Miloš

pre 11 godina

Đinđić je bio pragmatičan političar i uradio bi ono što bi morao da uradi.

Međutim, za razliku od današnjih elita koje su jednako izložene potrebi da prave kompromise i na domaćoj i na međunarodnoj sceni, Đinđić je imao dva aduta: prvi, i manje važan, jeste da je na Zapadu imao ugled kao jedan od autentičnih boraca za demokratiju i protiv rata na ovim prostorima, šta god mi mislili o tome. Zato ne bi bilo lako njega postaviti pred ovakvu ponudu. Drugi jeste to da je on bio ozbiljan strateg, veoma pametan i načitan čovek i mogao je da razmišlja unapred. On bi znao šta nas čeka u budućnosti i umeo bi na to da reaguje pre nego što bi drugi znali šta se dešava.

Ne kažem da ne postoje jednako pametni ljudi, ali oni danas svakako nisu ni blizu Vlade Srbije niti ostalih struktura vlasti. Pa, nažalost, nije to ni Leka. Zato je malo čudno da on ili bilo koja druga javna ličnost ocenjuje šta bi Đinđić uradio, jer znajući šta se sprema, Đinđić bi odavno sprečio da do toga na ovaj način dođe.

Rasha

pre 11 godina

Leko, Zoran je rekao isto, ako treba da progutas dve zabe, prvo progutaj onu vecu. Zoran nebi kapitulirao, on bi pronasao bar nekog saveznika.

Mihajlo

pre 11 godina

Sumnjam da bi Zoran Djindjic "progutao zabu" kad bi u najavi "menija zapada" za nas bile samo zabe i to sve veca od vece??
Pustite Zorana na miru vi "tumaci lika i dela Zorana Djindjica"?
Stvarno me nervira ubedjenje eurofanatika da ce nas zapad "samo malo ubiti"!?

Dunja

pre 11 godina

Građanine Lečiću,SRAMNA je, nečasna i amoralna Vaša konstatacija da je Dr. Koštunica nazivao Z.Đinđića kriminalacem. To, jednostavno, NIJE TAČNO .
Istine radi,podsećam da je Dr. Koštunica,svojevremeno (i, pravovremeno !) na osnovu svojih saznanja, DOBRONAMERNO, upozoravao Z.Đinđića na kriminogeno okruženje "koje bi mu se moglo obiti o glavu" ( a, što se, na nesreću, i desilo )
Naročito je NEČASNA i (ZLO)UPOTREBA imena i lika pokojnog premijera u tzv."umetničkim" projektima.
A, posebno su RUŽNA "tumačenja" premijerovih misli - od strane njegovih "dobrih prijatelja" - u koje ubrajate i sebe.
Šta bi Đinđić na sve to rekao ? ZGROZIO bi se !

Kalimero

pre 11 godina

Djindjić bi progutao žabu to je tačno. Veliku žabu krastaču Djindjić bi progutao na suvo za svoj narod, medjutim bojim se da na trpezi nije žaba da se guta već krokodil.

Miroslav Mitic

pre 11 godina

"MALI NAROD"
Voleo bih da ljudi koji sebi daju za pravo da javno saopštavaju svoje stavove izbace iz vokabulara reč MALI kao odrednicu za veličinu naroda,MALI ili VELIKI nisu reči reči koje su primerene za opis naroda,naručito u konekstu rečenice u kojima se kao reči pojavljuju,MALOBROJNI,...,
Pametnom dosta

Pinokio

pre 11 godina

Kljuc za razumevanje ove zvake je ova recenica: "Za autorski projekat Branislava Lečića i grupe mladih ljudi Ministarstvo kulture je izdvojilo oko devet miliona dinara." A Djindjic sigurno ne bi predao Kosmet na tacni, sve za nista.

signal

pre 11 godina

Misliti sta bi Djindjic danas uradio ili rekao je diskutabilno...Mislimo da bi bio jako razocaran u desetogodisnju vlast svoje stranke..Verovatno ne bi imao ni jednu lepu rec,cak naprotiv...Cak mislimo da bi bio zgranut...A to da li bi progutao ,zabu, nismo vidoviti ali mislim da bi isto radio sto i danasnja vlast,jer se vise od ovoga ne moze a i Zoran je bio pragmatican politicar...I Zoranu se slicno desilo kada je on pokretao Kosovsko pitanje pred medjunarodnom zajednicom...Bio je razocaran njihovom reakcijom jer problem koji je on, umesto da gura pod tepih,hteo sto pre da resi,oni nisu shvatili i odobravali...Stalno su ga uslovljavali sto je njega pocelo i da iritira...Vrlo je bilo slicno danasnjoj situaciji ako ne i isto...Smatrali su da je prerano da se to pitanje resava...Prema tome da li bi i sta uradio,ko zna a mi mozemo samo da pretpostavljamo...Tako da ova recenica...ako Srbija sad stane,trebace joj deset godina da se ponovo pokrene...To je tacno ali i postavlja se pitanje kome se upucuje ta konstatacija..Da li svojim bliskim saradnicima ,koji su ovaj narod bukvalno gurnuli u bermudski trougao...Nisu nas ni culi,ni videli a kamoli pokrenuli...Uspeli su da nas primete na radaru ali izgubio im se signal...Svi kazu veliko cudo...I tako sve nase,postade njihovo..

maxima

pre 11 godina

sad kad nisi politicki aktivan, sto lepo ne kazes svoje misljenje nego filozofiras? Nije mi jasno da li politicari stvarno misle da mazu oci narodu ovakvim odgovorima na pitanje resavanja situacije. Recite aman jasno svoj stav: Dajemo Kosovo- Nedajemo Kosovo! Nego se svi boje za svoju stolicu i jos nesto: Ako ga dajete, onda ga skupo prodajte.

Kim

pre 11 godina

A da dođeš ti malo kod nas u S.Koreju, pazit ćemo te , maziti i zvati te Leka, Posle ćemo te naučiti i kako se gutaju žabe. (ako pronađemo neku)

zablji batak

pre 11 godina

Mislim da ovo Djindjic ne bi gutao zato sto to nije zaba vec nesto mnogo manje ukusno. Uostalom poslusajute sta je on sam govorio na ovu temu pa procenite sami http://www.youtube.com/watch?v=yVHJzLvIRMM.

Zar da?

pre 11 godina

Ma otkud Vi znate sta bi Djindjic uradio, g-dine Lecicu? Kako vas sve vise nije sramota da zloupotrebljavate ime mrtvog covjeka. Sta je Djindjic o tome svemu mislio i sta bi uradio, izjasnio se u onom cuvenom intervjuu. Nesto malo prije nego sto su ga ubili. Interesantno, zar ne?

Biboš

pre 11 godina

Srbin sad treba da proguta žabu samo iz razloga što je izgladneo posle svega što su mu ukrali i pojeli "skakavci" koji su poslednjih 20 godina preskakali iz partije u partiju, iz vlasti u opoziciju,menjali mišljenje kako vetar duva.

TopSpin

pre 11 godina

Djindjic je bio ispred vremena, ispred svih. Nije bio lud kad je predlagao da se pitanje Kosova resava pre nego se tamo formiraju institucije jer tada je realno Srbija mogla da izvuce najvise. Svi znamo kako su panicno reagovali na zapadu na taj predlog a jasno nam je i zbog cega. Njegov intervju u delu koji govori o Kosovu treba ponavljati svim aktuelnim pregovaracima koji su tada napadali coveka, neki mu i pretili da ce proci kao Tito na stakama. Djindjic je bio politicar, svi ostali su politikanti.

Petar

pre 11 godina

Djindjic je bio na onoj strani politike na kojoj se danas nalazi Pajtic, Djilas, Nenad Canak, ... Ta politika je uprpastila Srbiju i dovela je do prosjackog stapa. Pravi ljudi zabu ne gutaju.

Mika

pre 11 godina

@Dunja
To kako nazivate njegovo "dobronamerno upozorenje premijeru o njegovom kriminogenom okruzenju" je bilo sve samo ne dobronamerno, iz prostog razloga sto je to bio samo jedan od nacina na koji bi se pokojni premijer satanizovao i doveo u vezu sa kriminogenim organizaacijama, a tako i sam predstavio kao kriminalac.