Subota, 06.04.2013.

18:20

"Ahtisari dar u poređenju sa ovim"

Međunarodna zajednica odustala je od ranije ponude za veliku autonomiju Srba na severu Kosova i sada ne nudi nikakvu autonomiju, kaže premijer Ivica Dačić.

Izvor: Beta

"Ahtisari dar u poreðenju sa ovim" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

303 Komentari

Sortiraj po:

nobody

pre 11 godina

@Zoran delevic
Vozovi su ponude i sanse koje smo imali i nisu bile ultimatumi.Nikakav ultimatum Srbiji nije bila ponuda kako da opstane Jugoslavija.Javerujem da bi mi odavno bili u EU da se to prihvatilo.Tebi znaci i Z4 i Rambuje i Ahtisari plus su ultimatumi,pa vidi gde smo stigli. Neki su i tad govorili da prihvatimo ali Srbija nije htela i od loseg,kako neki kazu, smo napravili losije i sad kukamo.Nesto moram da napisem, neko se zanosi sa "Kosovo ili EU"-ta ponuda nikad nije stojala. To je neko nesto pogresno shvatio i mnogi su to uzeli kao istina. E pa, nije jer ako ne udjemo u Eu ni najmanje ne znaci da cemo imati Kosovo. Za mene bi znacilo da necemo imati ni Kosovo ni EU. Ponudjen ko pocascen , ali ako se to nekome ne svidja...molim lepo.Mi,u Srbiji krivimo bez prekida jedni druge, ali nikako da prihvatimo krivicu,cak ni deo krivice i zato smo cudni neki ljudi.Jedan minimum iskrenosti i relnosti,bi nam dobro dosao.

zoran delević

pre 11 godina

Nikakvi vozovi nisu prošli, ovo je samo igra živaca i Srbija ne sme da popusti i preda se. Kompromis na obostranu korist može, sve ostalo je kao da lopovu daš ključeve od kuće, ostaćeš bez svega. Sa obzirom na izjave URS, mislim da je ovog puta ipak Vučić sprečio propast.

mexi

pre 11 godina

Al ste pametni u pm. trazite autonomiju za srbe na Kosovu a Kosovo ne priznajete! Pa kakvu to autonomiju onda hocete i u kojoj zemlji? Prvo treba priznati Kosovo kao drzavu pa onda traziti nekakvu autonomiju za sever.

Kriks

pre 11 godina

Ne smemo prihvatiti nesto sto nam ne odgovara. Dobro je sto je Vucic otisao na pregovore. Sa njim nece biti lako da se ucenjuje Srbija!

bekan

pre 11 godina

Kada je u pitanju Kosovo Srbija je popustila koliko god je mogla i došla je do neke granice gde više ne može da popušta. Sada su na potezu evropski zvaničnici, a pre svih njih Amerikanci da pritiskom na albansku stranu izdejstvuju da i Albanci popuste, i da se napravi pravi kompromis.

koviljac

pre 11 godina

Srpskoj strani je ponuđen ponižavajući predlog. Samo ukoliko EU i Amerika žele da popuste, i da Zajednice Srpskih Opština dobiju minimum nekih ovlašćenja, onda ima mogućnosti za dogovor. U suprotnom, ne treba prihvatiti ovo što se predlaže, i možda bi bilo najboje rešenje raspisati izbore.

Zoran

pre 11 godina

Bojane pa ako je tako sto ne uzmes oruzje pa podjes u borbu protiv pola sveta. Ja bio i izgubili smo pa onda kada izgubis uzmes najvise sto mozes.

Dosadan

pre 11 godina

Vi Srbi ste mnogo dramatican narod, od kad vas znam a to mojih citavih 35 uvek neka drama, te hocu te necu. Nije problem dogovor problem je ko da potpise a da izade neokvasen. Ovaj mali sloba uzeo vruc krompir dobro ga zakuvao a sad corbu treba da jedu Onaj direktor groblja i seseljov minimi. Pa potposite onda Ahtisarija sta komplikujete. I jos nesto ovaj Toma jedini iskren, reko da ima resenje za Kosovo.

namigusa

pre 11 godina

dal neko stvarno misli da cemo mi nekad nesto dobiti . . . sve sto uzmemo skupo cemo platiti ... a Kosovo cemo dati za obecanje ... Smesno. bitno je u svemu da budemo slozni i jedinstveni ... i mislim na celu Srbiju i na sve stranke bi u ovom trenutku trebalo da podrze vladu i Vucica...

ISTOK

pre 11 godina

Ma ljudi , ne bili im u kozi ... To sto oni moraju da odluce nije ni malo za zavideti niti zahvalno , ja ne bi mogla. Bitno je da budu slozni ... i ako ne mi sledece generacije ce imati nesto od odluka koje donesu danas...

shumadinac, bre

pre 11 godina

dar je bio i Z4, dar je bio i Rambuje. Pre toga dar je bio predlog za opstanak Jugoslavije koji su svi prihvatili osim Srba. Federacija u asocijaciji sa Bosnom i konfederaciji sa Hrvatskom i Slovenijom. Imam dara da ne shvatimo sta je dar dok taj dar ne izgubi smisao.

mixer

pre 11 godina

Ako pogledamo celu stvar sa astrološke tačke,lični moj savet Dačiću je da se osloni na intuiciju. Mislim da je sada u mogućnosti da uradi nešto bitno što ne mora da bude vidljivo odmah na prvi pogled.
"Razapet"aspekt,tranzita govori i kolebanju i suočavanju sa iskušenjima koja ljuljaju njegovu veru.Moj stav je da on ima nekog "keca u rukavu" koji će mu omogućiti političku slavu i uspon ali samo ako se ne povede za laskanjem i ne upadne u iskušenje potaknut sujetom. Znači ,ako uvidi odmah situaciju "šargarepe" pravilno odreaguje na iskušenje(laskanje)"gavrane kako ti lepo pevaš" ,sir neće otići lisici ...

Vladan

pre 11 godina

Ako ni 2001. nismo bili dovoljno pametni pa da shvatimo, onda barem to budimo sada. Znaci, potpisuj sta traze, a posle sva ta "prava" koja EU i kosovske vlasti daju Srbima na Kosovu, mi lepo treba da damo Siptarima u Bujanovcu i Presevskoj dolini, tj. nikakva, odnosno uskratiti im sve ono sto trenutno imaju!!! Dakle ravnom merom, pa da bar izvucemo neku korist, jer ta oblast u Srbiji je trenutno najproblematicnija!!!

Bojan

pre 11 godina

Najveca je moguca iluzija da cemo priznanjem Kosova ubrzati sebi put ka Evropi i da ce se oni koji nam rade o glavi smilovati na nas kad popustimo njihovim ucenama vec ce se sa jos vecom bestijalnoscu obrusiti na nas da nas dalje komadaju.

Bogdan iz Bazela

pre 11 godina

Jeste, Ahtisari je dar, kao i pandorina kutija. Kao i ti sam, dar nase inertnosti, nemanja svesti o svom poreklu, nemanja realnog patriotizma, nemanja ideja o uredjenju drzave, nemanja znanja o normalnom informisanju gradjana, o resavanju socijalnih i drugih problema, uopste nemanja vizije... Mozda je to bio prst sudbine da nam se prvi Veliki knez zvao Nemanja? Od svih imena - bas Nemanja!

Baba Jula

pre 11 godina

U medjuvremenu, naci one sile koje bi nas i malo zastitile, ali bi za to morali da im damo dosta blaga (njive,vodu,telekom..)
(Vodopija, 6. april 2013 20:35)

Hahahahahaha, O moj Boze sto procitah, buahahhahaha

janko

pre 11 godina

Mozemo mi da bijemo glavu jos godinu dana trazeci resenje...cinjenica je da su SAD zacrtale sta zele a EU im pomaze u tome.Dok to ne dobiju nece nas ostaviti na miru sta god da ucinimo.

Rade

pre 11 godina

Dalji razvoj dogadjaja je vrlo predvidljiv. Sledece nedelje ce naravno sve odbiti, onda ce jedno vreme likovati kako smo toboze odbranili Kosovo. Zatim ce Albanci, tacnije receno NATO postaviti ultimatum Srbima u severnom delu Kosova. Vrlo verovatno sledi intervencija i kolona traktora ka Srbiji. Rusi ce po obicaju da pricaju prazne price sve dok vuk ne izjede magarca. A sto se tice pregovora, ne, sledeci nece biti uslovi jos gori kako neki misle; do sledecih pregovora nece uopste ni doci jer tamo vise i nece biti Srba, isto kao sto se desilo i u Hrvatskoj. A nama neka je Bog na pomoci ako nas ponovo potpuno izoluju jer ako smo 90-tih i imali kakve-takve rezerve od ranije, sada nemamo apsolutno nista.

Gale

pre 11 godina

Mislim da je sad glupo pričati o bilo kakvim planovima. Jasno je da ma bilo kakav plan da je,nema nama nade ako ih pustimo tek tako..

zvonko

pre 11 godina

Kakva patetika. Sta bre kuka ovaj Ivica! Namerno pravi atmosferu kao da ce da nas bombarduju. Pa nece naravno, u pitanju je taj bezvezni datum. Pa i da ga dobijemo mozemo da pregovaramo ko zna koliko 10,20 godina? Odbijte brate pa da vidimo sta dalje. Aflatoksin vas i dalje ceka.

murajsam

pre 11 godina

Izgleda da ovde citaoci nisu upuceni skroz u ovu stvar. E pa sada cu da vam pojasnim. Lako bi ovi nasi odbili, ali izgleda da ne mogu jer postoji jos nesto sto mi izgleda ne znamo i sto nam ovi nasi nisu, ili namerno ili nenamerno a rekao bi da je namerno jer izgleda ne smeju, saopštili. A to je izgleda da smo debelo pukli ekonomski i da nam drzava ide u bankrot ako ne pristanemo na ultimatum. Lepo su nam ovi iz SAD i EU davali kredite i kredite i kredite i totalno nas zaduzili da smo prakticno vec sada njihovi vazali i sluge. E pa ako ne potpisemo oni ce odmah da traze pare nazad. To je to, tako nas oni sada drze u saci. Mada ja mislim da ce oni i ako potpisemo da odmah traze pare nazad, tako da nam je svejedno, crno nam se pise nazalost. Daca nesto pokusava (jedino on ako nesto uradi, u druge nemam poverenja) da spase, daj Boze da uspe, ali tesko.

the sea and the land

pre 11 godina

Ajd' kad vec spominjete druge primere, da li znate da postoji i jedna druga prica kada je onomad Amerika pretila Kanadi da ce joj sve pouzimati? Znate sta se tada 1812. desilo? Recicu vam. Kanada je odbila predlozeno, suprostavila se i sve zadzala. Svi karakteri u prici su realni, samo je lokacija zamenjena, umesto Brisela dogovoranje je bilo sprovodjeno u Gent-u.

https://en.wikipedia.org/wiki/War_of_1812

adriatik

pre 11 godina

kad tad će se nešto morati prihvatiti, bliska prošlost nas uči da je to uvek ono malo i najgore. Ako mislite da je ovo loše, varate se, uvek ima gore, ako budemo nerazumni kao i do sada, biće nam i jasno vrlo brzo šta je to

Zemun grad SPO

pre 11 godina

Setimo se kada je Drašković pre dve godine, a potom i koalicija Preokret predlagala prihvatanje nestatusnog dela Ahtisarijevog plana kao osnovu za pregovore. Tada je međunarodna zajednica u tom slučaju nudila i proširenje nadležnosti za srpske opštine (Ahtisari+). Međutim tada je i vlast(DS-SPS) i opozicija (SNS-DSS) optuživala Preokret za izdaju i podržala barikade, a Ministru Srećkoviću bili su otvoreni svi mediji u cilju razbijanja SPO-a. Imali smo šanse da pre poslednje runde prihvatimo Ahtisarijev plan i tako onemogućimo albansku inicijativu u toj rundi http://www.blic.rs/Vesti/Politika/367870/Vuk-Draskovic-Penal Kada ne znate šta hoćete, onda dobijete ono što nećete. Ili što bi u sportu rekli ,,posle propuštene šanse-penala sledi kazna".

Petar_Veliki

pre 11 godina

Ponavljaci smo istorije. Ovo je samo finale. Zaokruzena prica posle 100 godina od oslobodjenja Kosova i Metohije. U 20 i na pocetku 21 veka smo imali slabe politicare, a narod stradao, obezglavljen. Greske su pravljene jos od 1918 a onda kasnije smo dozvolili da udbasi i komunisti vode nacionalnu politiku, da nam oni budu "ocevi" nacije. Bez cilj, pragmaticnosti i sluha za vreme i realnost sveta, tu smo gde smo. Nazalost Tarabic je bio u pravu.

Posmatrac

pre 11 godina

Ma ljudi ovde je najveci problem sto Srbi sa severa Kosova ne prihvataju nista sem da su deo Srbije. Videli smo da oni ne prihvataju nikakvu zajednicu srpskih opstina, ma ona imala policiju, sudstvo, skolstvo, zdravstvo..., ako je ta zajednica u okviru Kosova. Zato taj predlog Srbije nije prihvacen.

anonimus

pre 11 godina

Ne mučite se više,okrenite se lepo rusima i gotov problem,ali ne vrtite se tamo amo,ili ste sa rusima ili niste,ne vrdajte.Okrenite se rusima!!!!!!

Душан СПО

pre 11 godina

А Вук и Чеда који о овоме причају већ годинама, у овој држави једва у збиру пређу цензус на изборима... Е, Србијо!

valencia

pre 11 godina

Ako su obe opcije lose po nas, onda birajte onu koja nanosi vise stete suprotnoj strani.
Dakle, ne potpisujte nista, neka "pregovori" propadnu.
(vlajko, 6. april 2013 21:47)

Fantastičan komentar. Normalan čovek bi rezonovao: "Izaberite najmanje lošu opciju po sopstveni narod". Ali ovo nisu normalni ljudi, ne dame i gospodo, ovo su radikali i pseudoradikali. "Izaberite onu opciju koja će NJIMA najviše da šteti", reče on, mrtav ladan.

marija

pre 11 godina

А Вук и Чеда који о овоме причају већ годинама, у овој држави једва у збиру пређу цензус на изборима... Е, Србијо!
(Душан СПО, 6. april 2013 22:07)

Pa sta tu nije jasno?
Tako ce proci i Dacic.

milisav

pre 11 godina

e moj brate,da si tu pamet imao pre 15 godina ne bi dovde doslo. sta da ti kazem.....mislim da bi bio najveci smeker da u ovoj situaciji kazes narodu da smo mi krivi sto nam se ovo desava. tacno je ivice da smo u zivom blatu,i tacno je da smo pre 7 vekova zastitili evropu od turaka,cela evropa se tresla od njih....ali koga briga za to...ko je danas jak nece da kaze da je juce bio slab....ali ajde mi jednom da kazemo-mi smo krivi jer smo ovakvi,ajde da se pokajemo pa cete videti sta se desava vrlo brzo....

FRAJLA

pre 11 godina

Eto kako su nam pregovori prethodnih pregovarača doveli do ivice propasti,sada se teško može šta uraditi da dodje do promena,mislim da ne treba odstupiti od naših principa pa kako god nam bude..

Šubarić Kruševac

pre 11 godina

A sad je dar? Pre samo koju nedelju Vuka Draškovića ste nazivali "izdajnikom" jer je jedini bio hrabar da vam sugeriše da u načelu prihvatimo pomenuti plan, a pregovorima gledamo da dobijemo i nešto što bi bilo "Ahtisari plus". Sad se vidi koliko je bio u pravu i da ste pametni poslušali biste ga bar sada. Dok ne izgori sve... Dok ne ostane kamen na kamenu. Ali, ne zaboravite, ako "izgori" sve u Srbiji, na kraju će "izgoreti" i vaša vlast!

sportmanbg

pre 11 godina

Ja se samo plasim da ako ovi mudrijasi odbiju ne bude isto kao nakon odbijanja Z4 plans za Krajinu. Svi su zazmurili, Hrvati su jurnuli i proterali sve Srbe iz Krajine. Ne treba se igrati sa krvnicima iz Evrope i Amerikom. To su licemeri sa dvostrukim arsinima. A mi smo naivno romantican narod koji veruje da ce nas Rusi zauvek stititi. Uvek smo placali cenu te naivnosti pa ce tako biti i sad. Sta drugo ocekivati kad nas vodi vlada u kojoj niko nije imao ozbiljan posao van politike. Jos 91. smo izabrali pogresnog saveznika i slepo ih se drzimo. To se u medjunarodnoj politici ne prasta. Posle svega izgubili smo sve ratove za zelenim stolom sto govori koliko su ovoj zemlji potrebni skolovani ljudi.

dusan

pre 11 godina

@le ja: Rambuje je trebalo prihvatiti! Ono što nam je tamo nudjeno je "šaputanje na jastuku" u odnosu na Ahtisarijev plan a, što lepo reče premijer, Ahtisarijev plan je dar u odnosu na ono što nam se nudi sada.
Kao što je neko već napisao: prva šargarepa je uvek najslađa a mi to, očigledno, još uvek nismo naučili. Uvek mislimo da će ona naredna biti slađa...

bezimena

pre 11 godina

Ako prihvatimo i potpisemo, to vise necemo biti mi, to nece biti Srbija koja je Evropu branila od Turaka, Srbija koja se borila protiv Hitlera, vec neka druga, nova Srbija. Nesto kao nova Crna Gora.
Kako cemo onda deci objasnjavati u skoli ko smo mi?
Stoga je glasam - NE!
(Shuluburic, 6. april 2013 21:20)

Manite se mitova i legendi!

Da se knez Miloš, osnivač moderne Srbije, naš najpametniji i najmudriji političar svih vremena, inatio Turskoj, pre bi nas pobili nego što bi imali DRŽAVU SRBIJU! Saginjao se kad je morao, dizao kad je mogao tj. kada je na svojoj strani, za odredjene poteze kojima je mic po mic osvajao samostalnost, imao podršku i zaštitu drugih velikih sila!

crni domino

pre 11 godina

"Ahtisari dar u poredenju sa ovim"
Sadasnji je dar u poredenju sa sledecim!
(István, 6. april 2013 21:45)
Bravo Istváne!
Samo, sve imam osecaj da ce ovi nasi suprotno da urade. Naucili oni da ih veliki povremeno samaraju! I njih i narod koji im daje podrsku!

glasac ds-a

pre 11 godina

Premijer Dačić je izjavio citiram"Tražili smo način da se Srbi integrišu u prištinski sistem"?! Za ovako nešto svi ovi što glasaju Sps i Sns bi ex-predsednika Tadića "obesili na Terazijama",a ovako mi se sve više čini da će upravo tog Tadića "praviti od blata".

Dusko

pre 11 godina

Muka mi je već čitati komentare tipa "ne treba da prkosimo celom svetu".Pitam sve te,dali bi nekoj grupi od desetak ljudi koji bi upali u njihov stan rekao svojoj ženi "lezi ti snjima" ne trebamo da im prkosimo ili bi se borio do zadnje kapi krvi.
Jasno je da u Srpskom narodu postoji veliki broj onih koji ne samo da bi dali svoju ženu i nego bi dali čitavu svoju porodicu samo da spasu svoje guzice.Ali treba da znaju da niko u svetu ne voli takve bede od ljudi i da će na kraju završiti kao i oni koje su "dali".

mika

pre 11 godina

Drecun rece da vrsimo pritisak na zapadnu diplomatiju.Pa evo racuna za paljenje ambasada u Beogradu i podizanja barikada.A ekipa iztog vremena Vulin, Dacic i...to je racun za naplatu tugo moja!

Pedja

pre 11 godina

Pa gde su sada Vucic, master Nikolic i kompanija??? Kada je Borko vodio pregovore malo je falilo coveka na preki sud da posaljete... A sto se tice "dara", pa gospodo i na buvljaku treba umeca pregovaranja a za Brisel neci ni da govorm. Ja sam lako zakljucio da posljednjih deset meseci nas trgovac ne da ne ume da pregovara, vec ne ume ni da sabira i oduzima sta je dobro a sta ne!!! Politika mastera Nikolica i Vucica, u kojoj ne treba popustati Pristini, nas je i dovela do ovog sramnog trenutka koji menja srpsku istoriju. Master i njegov od skora neposlusni segrt, nazalost ulaze u ovu najmracniju istoriju. Ako je vremenu suditi, oni i donekle ponajvise i zasluzuju da nose teret ovog vremena, ko razume zna ce o cemu pisem...

crni domino

pre 11 godina

(Mladen Mladenovic, 6. april 2013 19:40)
Mladene, idi i sapni to Taciju; mozda ce covek da te razume, popusti i vrati nam Kosovo. Dacic nema vremena da se bavi tobom kao ni samnom. Znas on je kofer zverka koja je i NATO pobedila.
Ako nece, sto kazes, mozemo mi i korenje da jedemo i da pasemo zelje i koprivu, znas imaju puno gvozdja. Znas, mozemo da se vratimo na drvene ralice, samo da zapatimo malo vise volova i konja posto ih je malo u Srbiji, slozices se da ti nedostaju, posto vise nemamo fabrike traktora, kombajna, sta ce nama celicane i roba iz uvoza, mi sve to proizvodimo. I sta ce nama beli svet kada sve to imamo. Ali u testisima!
Postujem tvoja glupa razmisljanja jer svako od nas ima pravo na svoje misljenje, samo ga treba potkrepiti validnim cinjenicama. Razumes me.
Ja se nadam da Dacic i ekipa nisu toliko blesavi da ne potpisu sporazum.
Budi mi zdravo Mladene Mladenovicu.

Sitničar

pre 11 godina

"Sve što dobiju u ratu, Srbi izgube u miru, za zelenim stolom."
Pa sada hoćemo obrnuto - da gubimo ratove, a da ih posle sve nadmudrimo?

da crtam ili je dovoljno jasno?

pre 11 godina

Posle svega što smo čuli i videli, u poslednjih trinaest godina, ostaje samo da se čudmo zašto problem Kosova DS nije rešavala kad su potojale daleko povoljnije prilike od ovih sadašnjih.
(Stanija K, 6. april 2013 18:46)

1. DS nije bila na vlasti proteklih 13 godina
2. Pri samoj pomisli na resavanje problema Kosova upravo ovi kojima je sad pripalo da ga resavaju su uz podrsku mutavog Kostunice cinili sve da se taj problem ne resava.Opstruirali su,prozivali "izdajnike",organizovali mitinge,lomili Beograd i palili ambasade...

Jagodinac

pre 11 godina

datum pa datum,pobogu pa ni taj datum nije siguran a kamoli ulazak u EU,prodaćete Kosovo za tračak nade,ne znam koliko je dobra trgovina...

Darko

pre 11 godina

Da ste slušali Vuka Draškovića, gde biste sada bili? Ali, odlučili ste se da lažete narod samo da biste dobili proklete glasove. Sad da lepo potpišete i da gledate da spašavate što se spasiti može, jer u suprotnom ide još gori predlog! Pamet u glavu!

Anđelina mama

pre 11 godina

Suština je u tome što mi ne znamo šta hoćemo.Kada bismo znali, možda bi nam i ponudili bolje. Ovako, oni samo prekrajaju , a mi se ne slažemo, jer ne znamo da li je to dobro ili loše za nas.U Srbiji postoji političar koji zna kako, koji zna zašto, koji zna šta hoće, a znamo i mi ko je to. Naravno, gospodin Drašković-srpka legenda.Poslušajte, jednom,za nas, za našu decu, za Srbiju!

kakogod

pre 11 godina

Sledeci put vam nece ponuditi nista, moroni. Svakih 10 godina srpskoj politickoj eliti se nudi nesto sto joj je u tom trenutku toliko neprihvatljivo da im dodje da vriste. I posle svakih deset godina cvile kako su trebali da uzmu ono pre deset godina. Do sada bi i punoglavci shvatili kako sistem funkcionise. Ergo, drzavu nam vec 20 godina vode ljudi gluplji od punoglavaca. A sta tek reci o dicnom narodu koji ih bira i ugadjajuci kojem smo danas dosli tu gde jesmo?

sve na crveno-crno

pre 11 godina

To je politika vođena filozofijom lošeg kockara, nemamo nikakvih auduta idemo na blef, busamo se, dok nas ne provale a onda kreće istresanje iz gaća.

sumika

pre 11 godina

E moj Dacicu.Yar vas istirija nije naucila da kad god nismo prihvatili plan polse smo dobili nista.da vam nije bio Vucic tamo preveslali bi vas samo tako.

Momčilo, NS

pre 11 godina

Znači tako?!"Ahtisari dar"... Pa, g-dine Dačiću, da je u ovoj državi bilo i trunke pameti, državničke odgovornosti i vizije, odavno smo trebali da prihvatimo Ahtisarijev plan. Ali, ovo je Srbija i ovde među političkom elitom nema ni pameti ni odgovornosti a o viziji da ne govorim... Zaista ne mogu da verujem da nas istorija, posebno ova novija, ničemu nije naučila... Dokle više da prkosimo i teramo inat čitavoj planeti, odbijamo sve moguće predloge i na kraju sačekamo rešenje koje je po pravilu najgore, za nas naravno!? Jedini političar u Srbiji koji vas je upozoravao na sve ovo je Vuk Drašković. Niste imali političke mudrosti da ga poslušate, bavili ste se sitnim dnevno-političkim interesima, građane "polivali" nacionalnom demagogijom, konsultovali se sa senilnim i izlapelim akademicima, savete tražili od sinoda koji ne priznaje ovozemaljska pravila igre.... I, šta sad'? Olovke u šake ili ključ u bravu!!!

vrscanin

pre 11 godina

Nije to, Dacicu, nikakav predlog Pristine i ne nude nama Albanci nista. To sve je predlog EU i sa njima mi pregovaramo. Albanci nam nude ono sto su nam nudili i 2004. godine, kada su napali jadni narod i samarali vojnike evropskih zemalja, koji su Srbe sa Kosova trebali da stite, a ni jedan metak nisu ispalili na te horde divljaka i maloumnika. Smrt je ono sto oni nude! Pale srpske crkve, ruse nam grobove... Ruse nam grobove!!!
A zasto? A, da, zbog Milosevica. Ajte, molim vas. I sa kime mi, dakle, pregovaramo? Ko nam nudi sramotne uslove za datum? Isti oni koji su kosovo priznali. Ne potpisujte sramotu, ako Boga znate, ponizeni smo da puzimo vec po blatu. I znate da ce ti isti pregovaraci sutra traziti i ocepljenje Vojvodine, jer kad savijete kicmu za jedno, savicete je i za drugo i kraja nema. Sram te bilo hriscanska evropo, crkve nam pale prodavci organa!

Srbija ranjeni lav

pre 11 godina

Podeljeni smo...a nakon podele ranjeni u obe strane. Zemlja je devastirana a drustvo je siromastvom dovedeno do ruba egzitencije i totalnog beznadja. Stvoren je jaz i podela na 2 strane drustva, jedna strana je ranjena siromastvom a druga gordoscu i nemoralom. Obe se bore za nesto, ali se i bore medju sobom...prvi se bore za goli zivot a drugi za sebe... Tako se stvara idealno tlo za manipulaciju...dovedes drustvo u provaliju, a onda sa njim, raznim obecanjima i ucenama, radis sta ti je volja...Ucenama i obecanjima motivisati razum da pobedi srce...a na kraju uzeti sta ti treba...Ovo je nasa relanost i plan EU i zapada za nas...zavadi pa vladaj a to tako traje decenijama a mi nasedamo iznova...Odgovornost su svi u vlasti prihvatili, sada treba i da je podele...sto mislim da nece to biti tesko...videce se ko je za casniju a ko za manje casnu odluku...tako ce se i vagati...najteze ce biti pozivanje i prihvatanje odgovornosti za one koji sad vicu a do juce su ucestvovali u stvaranju ovoga danas...njihova odgovornost je biti najveca a kazna najteza...puno srca, mudrosti i srece zelim pregovaracima...prepoznajte vece zlo a onda odaberite manje...

Shuluburic

pre 11 godina

Ako prihvatimo i potpisemo, to vise necemo biti mi, to nece biti Srbija koja je Evropu branila od Turaka, Srbija koja se borila protiv Hitlera, vec neka druga, nova Srbija. Nesto kao nova Crna Gora.
Kako cemo onda deci objasnjavati u skoli ko smo mi?
Stoga je glasam - NE!

sava

pre 11 godina

Ako ne prihvatimo jos vise ce nas unistiti. Ako prihvatim lagano ce nas kupiti. Birate, sta vecina odluci. Meni licno prijatelj nikad nece biti koji me je bomardivao. A ovo ce nas podeliti na pola.

srbin

pre 11 godina

Podrška našoj delegaciji ostanite jedinstveni.
(Marko Š., 6. april 2013 20:08) i ladno covek na ovaj komentar dobije minuse pa kakav smo to narod znaci strasno pa zato ima da nestanemo i izumremo kao naj veci bednici STRASNO OSIM AKO NIJE KAKO JA DUBOKO VERUJEM MONTIRANO !

Istorija

pre 11 godina

1915. Londonskim ugovorom Srbiji su od strane Rusije, Francuske, Britanije i Amerike, ponuđene teritorije od Ploča (Hrvatska) do Skadra, Slavonija, kompletna Bosna, današnja teritorija Srbije, pola Makedonije. ODBILI SMO NAPRAVILI KRALJEVINU SHS! Mogli smo da se vratimo u dogovorene granice do 1921. godine. NISMO TO UČINILI!

1941. Poništavamo Trojni pakt o neutralnosti sa Nemačkom.Rezultat 1600000 mrtvih

1945. Pravimo Jugoslaviju sa onima koji su nas istrebili (drugi put pravimo istu grešku)

1993. Odbijamo plan Z4 (Srbima ponuđena država u državi Hrvatskoj). Usledila Oluja...

1999. Odbijamo Rambuje (predviđeno da srpska vojska i policija ostanu na Kosovu). 4 meseca kasnije prihvatamo posle bombardovanja Kumanovski sporazum uz napuštanje naših snaga bezbednosti teritorije Kosova.

2008. Kosovo proglašava nezavisnost. Sledi AHTISARIJEV PLAN koji predviđa široku autonomiju Srbima. Odbili smo

2013. IVICA DAČIĆ IZJAVLJUJE DA JE AHTISARIJEV PLAN BOŽIJI DAR U ODNOSU NA OVO ŠTO JE SRBIJI PONUĐENO U PREGOVORIMA SA PRIŠTINOM!

Moja pitanja: Da li je istorija učiteljica života? Šta je to nama ponuđeno u Briselu? Ako svi kažu da je to NIŠTA, kako je moguće, bez obzira na to ko je s druge strane, da razmišljamo da PRIHVATIMO NIŠTA, a za uzvrat NE DOBIJEMO NIŠTA (Datum je ništa). Da li je nama ipak ponuđeno išta? Iz prethodnih 100.godina ZAKLJUČUJEM DA SMO MAZOHISTI i pitam se da li smo uopšte normalni?

Grada

pre 11 godina

Vrlo je izvesno da je doslo do duboke podele ne samo medju politicarima, nego i obicnim gradjanima. Postojali su jedni koji su nasli svoj interes u procesu evrointegracija (zaposleni u inostranim firmama, razvojnim I obrazovnim institucijama). Postojali su i oni koji nisu videli nikakve vajde od evrointegracije (zatvorene, lose privatizovane kompanije, nezaposleni). Mora se priznati da je vremenom prva grupa postala sve bezobzirnija pream problemima duge grupe i nacinu kako oni vide izlaz iz sutuacije.
Priblizava se utorak i trentuak kada treba odabrati jednu opciju. Po svemu sudeci prolongiranje pregovora je manje bolna opcija, jer se sve prolongira za godinu dana. Sa druge strane, za godinu dana ce nadajmo se na Severu Kosova sve biti kao i danas. U tih godinu dana,sa balkanskim prilazom sa obe strane (Srpsku i Albansku),teoretski ima vremena da se promeni situacija u teritorijalnom smislu za jednu ili drugu stranu.
Iz svega proizilazi da i nama a i Albanskoj strani "mentalno" vise odgovara "siva zona sumraka i nedefinisanosti" nego do kraja uredjena situacija. To smo bar dobro naucili od Turaka, i jedni i drugi.

Ivan

pre 11 godina

Ahtisarijev plan nije nudio nista jer nije garantovao nista. Ako bi ga albanci ukinuli posle godinu dana, da li bi NATO sutradan bombardovao albance? da li bi UN uveo sankcije za Kosovo? ako je odgovor ne, kako je onda Ahtisarijev plan mogao ista da garantuje?

Bg

pre 11 godina

Ta nemojte kasti??? Pa za Ahtisarijev plan rekoste kako je to najvece ponizenje ikad ponudjeno, a sad ispade DAR. Ajde bre potpisujte to, neko ce mozda morati da da ostavku, PA STA? Mislim cisto da ovo sad za par meseci ne postane isto DAR!

ovca

pre 11 godina

hehe , e moj koferce. o svemu ovome ste trebali da razmisljate, ti i tvoji partijski pobratimi iz udbaskih stranaka, kada ste krsili ustav sfrj , ukidali autonomije , pevali 'oj srbijo iz tri dela.......', arcili jogurt {ko bi onda rekao da ce biti toliko gladnih u srbiji kao danas}.......... a vecina naseg genijalnog naroda vam je zdusno aplaudirala i svi znamo sta je posle bilo. doduse i mnogo veci narodi od nas , nemci na primer, su pravili mnogo vece greske i na kraju dotakli dno. ali su oni nesto iz tih gresaka naucili i danas su tu gde su, a mi..... jednostavno oni koji ne evoluiraju postanu zrtve evolucije. uvek bilo i bice.

hm

pre 11 godina

meni opet sve ovo izgleda kao farsa.

Videli neki da idemo u Evropu, da nece Srbija na drugu stranu, bar ne 50+%.
pa se onda promenili i socijalisti i radikali, kao i oni su za EU. Glumili par godina, sad se kao mnogo lome i mnogo im tesko pada sto nece moci da prihvate uslove Evrope.

i eto nas nazad gde smo i bili pre nego sto smo skinuli njihove sa vlasti 2001...

vlajko

pre 11 godina

Ako su obe opcije lose po nas, onda birajte onu koja nanosi vise stete suprotnoj strani.
Dakle, ne potpisujte nista, neka "pregovori" propadnu.

Sinisa Toronto

pre 11 godina

Ovaj narod je sludjen, a sludila ga je unutrasnja politika I politicari koja se vodi vec 20 godina u Srbiji. Kod Srbina je uvek bilo ma moze sve, lako cemo, resicemo, a kad zaista treba nesto da se uradi to je vec druga prica. Ko je malo upoznao druge narode video bi realno gde smo po mentalitetu I naravi.

Vlast folira narod vec 20 godina, a foliranje na zapoadu ne prolazi I zato mislimo da nas neko mrzi. Ne mrzi nas Srbe niko, mi samo sebe ne volimo, a jako volimo da se foliramo da smo neko I nesto. Srecan sam sto su foliranti konacno uhvaceni da odluce nesto ma sta odlucili.

Nikola

pre 11 godina

Ako ja dobro razumem vi ste u pregovore usli tako sto ste znali da ne smete da kazete ne onda se nemojte ni cuditi sto je predlog ovakav. Bilo je receno ili ce Pristina da popusti i da nam ponudi ovlascenja ili dogovora nece biti, jel to bilo jeftino blefiranje ili stvarno? Ocigledno je po ovoj kuknjavi da je bilo blefiranje. Organizujte se bolje ili raspisite izbore

le ja

pre 11 godina

Kao što napisah juče. Uvek je prva šargarepa najbolja šargarepa. Ne mogu ni da zamislim gde bi sada bili da se odmah prihvatio Ahtisarijev plan. Sigurno ne bi bili u ovom glibu.

Djordje Djordjevic

pre 11 godina

Postoju razne varijante i mogucnosti
Zasto ne razmisljamo o ideji da Srbija postane medjunarodno priznata neutralna drzava/kraljevina sa istim dogovorom sa EU kao sto Svajcarska ima.
To je samo jedna varijanta od mnogih, a znam da nasa drzava ima dovoljno pametnih glava, i da te glave resavaju ovaj problem bez poraza.
Ne treba Srbija da igra sah na nacin i mesto koji Srbiji ne odgovara, vec tamo gde i skim i treba da se igra sah.

S. Bogom
Djordje

Milutin

pre 11 godina

Cekajte, nemam pojma sta pise u tom dokumentu I samo se naslucuje iz IZJAVA. Evidentno je da je sve to nepovoljno. Sa druge strane, da se ne lazemo, nepovoljna I veoma rizicna situacija, da rizicnije nemoze, tamo traje vec dugo.
Sada je u igri dva scenarija.
Ne prihvatimo (to sto ni nemam pojma sta je ali je lose), Srbi ostaju na vetrometini, izlozeni vec vidjenom teroru a bez posledica za teroriste I bez realne I nepristrasne zastite. Za to vreme ostatak Srbije se izlaze dodatnim nenormalnim pritiscima u vezi drugih delova teritorije I takodje ostaje na vetrometini. Ne nadajte se da ce neko pomoci, kao sto nikada i nije. I oni kojima bi to pritiskanje bilo neprijatno - cutace.
Prihvatimo, imamo sanse da pomognemo sami sebi, dobijamo na vremenu da bi se rascistila situacija oko povratka i sve uzurpirane imovine crkve I naroda na Kosovu I preuzimamo inicijativu. Uostalom, svaki ugovor ima klauzulu u kojim slucajevima moze biti raskinut.
Ja ovde Evropsku Uniju nige nisam ni spomenuo, namerno.

Realista

pre 11 godina

Odbijanje predloga za sporazum sa Kosovom je potpuni krah srpske politike prema EU.! To treba reci glasno gradjanima Srbije Dacicu.! Nema druge, treba privatiti sporazum i ici pravac EU.! Sa Rusijom saradjivati kao i EU. Realno od Rusije nema vajde.!

Mi

pre 11 godina

Do kada cemo biti zrtve Kosova? Mi smo u najlepsim godinama ziveli u mraku i pod sankcijama, gajili smo bebe pod bombama, a sada Jovo nanovo... Ej, muko pregolema hoce li se iko setiti i Srba u Srbiji?

OL59

pre 11 godina

Situacija je zaista zaista teska. Mislim da je velika greska Vlade sto nije prihvatila predlog Vuka Draskovica ili ga ukljucila u pregovore. Ipak je covek dosta upucen i ispostavilo se da je u pravu. Dajte malo poverenja SPO i Vuku Draskovicu, koliko god da imate vecinu.

tonino

pre 11 godina

Ne razumijem vas nacin razmisljanja,Ahtisari vam nudio dobar plan vi isti bahato odbili, u HR vam nudjen Z4 vi isti ismijali a sad kukate za oba plana i rado bi iste prihvatili.. Pitam se kada ce te nesto nauciti i opametiti se kao narod i krenuti naprijed. Spominjete Rusiju ma kojoj je Rusiji stalo do vas kada ste bjeda nego potpisite plan prekrizite najvecu Srpsku promasenu investiciju Kosovo i povedite buduce generacije u bolji zivot...otvorite vrata buducnoste ne zivite u proslosti laznim mitovima i legendama

Miki

pre 11 godina

Da je Čeda predsednik a premijer iz LDP-a dobili bi Ahtisari+. Ovako dok god na vlasti imamo ljude koji posle Srbije najviše vole Rusiju ništa dobro nam se neće desiti.

Жика

pre 11 godina

Ево иде реприза репризе,поново ,,Бољи живот",сад ћемо ми као мало да одбијемо,па после рат,па бомбардовање већ урушене Србије,па онда све прихватамо,па у круг.Као први програм,само без мењања канала и глумаца.Једино је Вук говорио и говори истину,али џабе,нема ко да слуша.

Alan Ford

pre 11 godina

Gospodine Premijeru trebali da razmišljate najmanje pre 20 godina zajedno sa Vašim partijskim drugom Goranom Perčevićem koga vidim da ste se opet setili.Gde ste tada bili.Zašto niste stvarali prijatelje.Sekli ste jednu po jednu granu svakog sekunda poslednjih dvadesetak godina.Kada isečete grane ostaje samo kolac gospodine premijeru koji ste sami napravili za svoj narod.Samo ga malo još omastite.Sada nema kuknjave.Majstore opredeli se ili zapadna evropa i SAD ili Rusija ili Kina.Hoćete u EU a pozivate Ruse da dodju.Gde bre da dodju.Šta bi rusi ovde radili.Jer ti trebaju Rusi da ušetaju tenkovima kao u Čekhoslovačku ili Madjarsku.Prošli su oni moj godpodine premijeru autoputem i ušli u Prištinu.Pogledajte još jednom taj snimak to odševljenje.Stacioniranje na aerodromu.Pa što su otisšli kada smo braća,slovenske duše,viševekovni prijatelji.Okreni se more EU udjite u NATO i rešili smo deo briga.Ovako možete da kukate.Niti EU,niti KiM.Onda ide ukidanje viza,pa opet redovi za hleb i mleko (naravno sa povećanom granicom tosičnosti).Zašto pravite logor od ove zemlje?Ovi dušebriznici za KiM znaju samo da kao papagaji viču "Kićo,Kićo".Pa kada su toliki smekeri krenite da naseljavate KiM kao što su šiptari radili 50 godina.Nego ste prodali svoju zemlju,svoje kuće pohitali u Beograd i sad iz fotelje pričate o srcu Srbije.To Srce je preživelo čudom desetak razarajućih infarkata, a s obuzirom da je srce- mozak direktna veza nije ni čudo što je jednom delu Srbije svest takva kava jeste.

patrijot

pre 11 godina

"..."Mi smo potpuno sami", naveo je Dačić

Pa sami smo krivi što je to tako! Ceo život se inatimo sa celim svetom, ratujemo, busamo se da smo najpametniji a ustvari nismo ni svesni koliko smo glupi..i šta sad hoćemo? Kada smo trebali da prihvatimo planove koji su nam nuđeni za Cosovo, nismo hteli jer tada ne bi mogli da "peremo" pare i da se nelegalno bogatimo. Sad je tome došao KRAJ, a vi i dalje ne odustajete od idiotskih zahteva. Šta treba da se desi da bi shvatili realnost? Jel treba naslilno da upadnu ROSE, da premlate ili ne daj Bože pobiju onaj ostatak srpskog življa da bi vi shvatili da je došao kraj vašim manipulacijama! Zar vam nije dovoljno što vas ne puštaju na Cosovo, što vam treba pasoš da uđete na teritoriju Cosova!
Dokle više!? Dokle ćete više da se inatite sa celim svetom, EU i SAD? Sve što nam se dešava oko tog Cosova, za sve smo sami krivi!
(Prong, 6. april 2013 19:06) "
U ovih nekoliko recenica je sve receno !
A inace za one koji se pitaju koja je to zemlja od EU jos izgubila svoju teritoriju, neka malo procitaju o TRIANON-u, i pogledaju koliko je % svoje teritorije Mađarska izgubila posle I. svetskog rata, pa neka se sad teše !!!!
A posle toga mogu veoma lako zaključiti, zašto nisu neke istočne zemlje EU priznale Kosovo...

Levicar

pre 11 godina

Rezolucija 1244 je potpisana, pa je ipak iz nje ispunjeno samo ono sto je islo na stetu Srbije. Da se potpisao Ahtisarijev plan, samo bi se insisiralo na tome da Srbija prizna Kosovo, a Srbi ne bi dobili nista. Isto ce biti sa ovim papirom, potpisace ga, ali ce neko u Bundestagu glasati protiv dobijanja datuma, pa ce nam dati kao fol neko objanjenje, a do novog glasanjao nama ce nam postaviti 1000 drugih uslova. Srbi nece dobiti ni pravo na izdavacku kucu. Secate se "standardi pa status", pa onda "standardi i status", pa na kraju "status pa standardi"?

Namenjena nam je sudbina Indijanaca. Stavice nas u rezervate. Nece stati sve dok postojimo.

Vodopija

pre 11 godina

Nasa zadnja nada u dobitak u vezi Kosova je da ih primoramo da se sloze da odluka padne na Davis Cup mecu izmedju Srbije i USA.
Ovo sve do sada je takvo ispiranje mozga, takvo psihicko mrcvarenje, takva uzasna emotivna bol, da je nadrealno.
Dacic je 18 sati proveo na saslusanju i primoravanju da prizna kriminal Srbije za koji nismo krivi. Odakle mu samo energije i zivaca, da tolike sate sedi i slusa naredjenja u Briselu? Zasto je uopste prihvatao da ide na ta ispitivanja? Mogli smo lepo da cutimo i igramo spore poteze i da otegnemo do nekakvih geopolitickih promena. Posle svega, ja ne znam sta je vladi preostalo drugo nego da raspise referendum.

Ako potpisu:
1. Svoje ime ce na crnu listu.
2. Kosovo je izgubljeno, a time i dostojanstvo nasih predaka koji su za sve to u proslosti izginuli i dovidjenja nasim sirocicima koji tamo iz kuca ne smeju da izadju.
3. Mozda nas Amerika nece uvuci u konflikt, ali bi i opet ciljali na Vojvodinu i Presevo dok se mi kaobijagi integrisemo.
4. Mozda bi dobili datum, mozda…
5. Mozda bi ta grupa zvana EU i dalje postojala, pa bi mozda postali clanovi, mozda…

Ako ne potpisu:
1. Amerika verovatno preti da ce nam pootimati jos sto sta.
2. Datum ne bi dobili, jer je jasno koji su uslovi.

Zato je najbolje sprovesti referndum i sa jednostavnim pitanjem.
1. Hocete li da se odreknete Kosova zarad INTEGRACIJA u EU?
Da ili Ne.

U medjuvremenu, naci one sile koje bi nas i malo zastitile, ali bi za to morali da im damo dosta blaga (njive,vodu,telekom..)

kentaur

pre 11 godina

Jao bre Ivice, a prosle godine kada su vam bili dvojac Klinton/Eston sve ste sijali od srece. Jos tada sam rekao da vam se mnogo osladilo da vas primaju po evropskim metropolama, da vas setaju kao bitne igrace. A sad vas prevedose zedne preko vode! Pa sta ste mislili, da ste se odmah spajtali sa EU i USA? Samo su vas iskoristili, kao sto su iskoristili Slobu da potpise Rambuje, iskoristili Djindjica da srusi istog, pa Kostunicu da otcepe Crnu Goru, Tadica da prihvati Euleks i EU na Kosovu, a vas SPS/SNS dvojac da potpise otcepljenje. Zar ne uvidjate pravila igre- PODRSKA PA PUSTANJE NIZ VODU? NEPOSTOJE PRIJATELJSTVA U POLITICI, samo INTERESI, a da biste to uocili treba gledati dalje od svog nosa. Da niste zauzeti skupstinskim dnevnicama i krkanjem u restoranu, mozda biste vi POLITICKA ELITO i mogli da postignete MINIMUM konsenzusa oko srpskog nacionalnog interesa. Nazalost, Djindjica vise nema, a on je bio jedini pragmatican politicar sa jasnim osecajem patriotizma i odgovornosti prema drzavi, tako da uopste ne vidim ko moze da nas izvadi iz ovih s@#nja. Opet ce obican narod da nastrada.

jna

pre 11 godina

Odbili ste konfederaciju, nije vam valjalo, odbili ste plan z4, nije vam valjao, odbili ste Ahtisarijev plan, nije vam valjao. Da dalje ne nabrajam mozeteli mi odgovoriti sta je poslije bilo. Da li iko shvaca da smo niko i nista i mi i vi i svi slicni nama.

Gluvi

pre 11 godina

Pa nama je bitno da Jeremić održi bukvicu mrskom zapadu a onda se Dačić čudi kao besna glista zašto na zapadu nemamo prijatelja !!!!

mirko

pre 11 godina

"Ne mogu reći da smo se dogovorili, ali ne mogu ni da nismo", rekao je Ivica Dačić posle predposlednje runde razgovora. Sada tvrdi da je predlog gori od AHtisarijevog plana. Jedan premijer bi trebao biti odgovorniji, i iskreniji u svojim izjavama.
Ako je odlučeno da se dogovor ne potpiše, to je legitiman stav, ali predlog je identičan Ahtisarijevom planu, samo se ne traži direktno priznanje Kosova, ali se predviđe stolica u UN, ćemu se Srbija ne bi protivila. To je zaista loš predlog, ali na osnovu čega su bili onoliki optimisti, i zašto su insistirali na pregovorima na ovom nivou, to će ostati nerazumljivo.

Zar ste mazohisti?

pre 11 godina

Novo, srpsko Zlatno tele zvano Datum.
Zar ste vi mazohisti?
Zašto se želite pridružiti onima koji su već bačeni na koljena - Grčkoj, Kipru, Španiji, Portugaliji i tko zna kome još uskoro?
Shvatite da u EU nema ni meda ni mleka ni novaca za vašu budućnost.
Svoju budućnost, ako znate i želite, možete izgraditi i bez EU.
A s EU ionako nećete imati budućnosti. EU će od Srbije - kao i od nekih drugih - napraviti okljaštrenu i opustošenu državu.
Ako mislite da se s Datumom rešava sudbina Srbije u pozitivnom smeru, onda ništa ne znate o svetu.

...sve sve ali nista

pre 11 godina

sve politicke partije 2000g su bile za ahtisarijev plan osim onih partija koje su sada na vlasti...znaci politicke intuicije i znanja niste niti cete imati!! ljudi jedno je biti opozicija i biti u svemu "u pravu" a drugo je voditi drzavu !! aj zdravo

Sasa jokic

pre 11 godina

Dosta kukanja!
Jel vam sad jasno koliko se gubi odugovlacenjem? Sada bi se.....za Ahtisarijev plan, a nekada ste ga SPS i SRS (SNS) nazivali izdajom!
Ako sad ne potpisete, ovo sto vam se nudi izgledaxe vam kao bajka za par meseci!

Darko

pre 11 godina

Kakav ti je to stav,kao posr..i golub?Kako treba gradjani da se osecaju kad premijer zvuci kao dete kome je pas umro?Uspravi se,pokazi dostojanstvo.Pogledaj na internetu nastupe Djindjica,uci od pametnijeg.Za prosutim mlekom se ne place.Imao si ti dobrih ideja.Predlog o razgovorima clanstva Kosova u un je bio dobar,predvideo si da ce i to doci na red,pa je bolje da za neblokiranje dobijemo nesto za uzvrat.Naravno odmah su te razapeli na krst,zato cemo za godinu dana kad se pokrene ta prica o clanstvu u un,zauzvrat dobiti nista.Tipicno srpski,nikad nista necemo a na kraju prihvatimo mnogo gore.

Саша Митровић

pre 11 godina

Па наравно да је Ахтисаријев план био добар. Другови комунисти и остале патриЈоте да сте бар једном послушали Вука уназад 20 година где би нам крај био. Па како се не научисте да из сопственог искуства да смо у почетку увек добијали солидне понуде, а да је свака следећа била гора по нас. Да ли ће доћи дан да се коначно научите на сопственим грешкама. Ако не знате, што је евидентно, питајте паметније од себе који виде много више испред од вас...

Karlo

pre 11 godina

Ma nije Srbija u zivom pesku, Dacicu, nego je tvoja vlada u zivom pesku. Srbiji se ne desava nista novo, nego se ti plasis da ne izgubis podrsku Zapada, a istovremeno i podrsku naroda. A znas i sam da te to ceka, jer si los igrac.

A meni je plata bila 200 evra, i bice 200 evra...

nastavnica fiskulture Spomenka

pre 11 godina

Neznam šta će odlučiti državni vrh, neka im je bog u pomoći. Ja sam odlučio, unuke ću od malih nogu da učim, da amerika i nemačka nisu prijatelji srba!
(Učitelj, 6. april 2013 19:05)

-- Amerika i Nemacka su su Srbima pravi izmedju njenih mnogih prijatelja sveta. Ali i to cemo da shvatimo mnogo posle, jer nasi mozgovi ne rade prema realnim i racionalnim sferama svetskoga duha. A zato Amerika i Nemacka nisu nimalo krive. Svi narodi mere vreme prema svom istorijskom satu. U ovom digitalnom vremenu mi jos uvek masemo vekerom tika-taka, marke INSA, koji nikako da zazvoni na budjenje.

precanin

pre 11 godina

A sto nije prihvacen Ahtisarijev plan ? Ko je bio sef drzave u to vreme ? E taj ko je bio sada na sud , da odgovara ! Godinama se prima debela plata a nista se ne uradi !

Bugarin

pre 11 godina

Ja bih rekao da je ovo Dačićev trik, jer Ahtisari je deo ustava Kosova, a i albanska strana je svo vreme za sever nudila ahtisarijev plan. Tako da mi ovo govori da će u utorak biti prihvaćen plan za sever Kosova po Ahtisariju, a što će domaćoj javnosti biti predstavljeno kao veliki uspeh našeg pregovaračkog tima, jer je taj plan sada „dar Božiji“.
Međutim, ako nas Dačić ne laže, onda stvarno nije u redu. Mi jesmo izgubili rat, ali gde je velikodušnost pobednika? Treba li do kraja da nas ponize? Ja nisam Srbin, ali se kao građanin Srbije osećam vrlo poniženim.

Nista i nista su nista

pre 11 godina

Skupljale se greske i dosle na naplatu, sad sta je tu i iz ove koze se ne moze. Ne treba nikoga kriviti sto ce odabrati ovo ili ono, od dva ponudjena NISTA. Naravno ocekujemo da ce vlast odluciti po casti, bar kada je u pitanju ministar odbrane, za druge ne znam,jer od Dacica smo svasata videli i culi i toliko debakla je covek namakao za kratko vreme, da je od njega sve moguce. Ako mora da se proda onda neka to bude sto skuplje.

dobrocinitelj

pre 11 godina

gde je sada bratska Rusija, zasto vec jednom ne otvorimo oci i kazemo istinu. Dokle god budemo okrenuti istoku od nas nece biti nista.

Hronolog

pre 11 godina

A secate se Vuka i njegovih izjava od pre par godina, kad se balvanima pregovaralo, kad je rekao da svako odugovlacenje pregovora ide na nasu stetu ..Zasto tad nije vrsen pregovor kad se nudila autonomija ''juzni tirol''.Vuk je tad na sva usta ukazivao da ce odugovlacenjem biti sve gore i gore.

Nebojsa

pre 11 godina

Vagon nego šta imperija uzvraća udarac .Pa nisu ovo hteli nikom da prirede nego vama zato su vas i doveli na vlast. Vi ste najznačajniji miševi Slobinog režima koji se još batrgaju. Tražili ste EVO VAM GA...

beli glas

pre 11 godina

Ako prihvatimo sporazum to je kraj za sadašnju garnituru političara. Ako ga ne prihvatimo to je opet kraj za sadašnju garnituru političara. Tako da ja uopšte ne vidim šta ima lošeg u tome da ga prihvatimo ili ne prihvatimo. Šta god da se desi - ovi u kompletu idu u istoriju, tačnije na njeno đubrište.
Jedino šta nam preostaje je da sazidamo zid plača za patriJote a DS taman može da im prodaje maramice, to je ionako u skladu sa njihovom vizijom socijalne pravde.

milan

pre 11 godina

Daciceve izjave da je ovaj plan gori od Atsarijevog ima samo jedan cilj a to je da se Atisarijev plan predstavi kao dobar i da takav bude prihvacen.
Po komentarima vidim da se vecina upecala na ovaj mamac.

bole

pre 11 godina

mozda nerazumete. kosovo nije nase a sad vam nude da ljudi koji su dole budu ukljuceni u kosovsko drustvo bez naseg negativnog uticaja. moze tako a moze da ih ne dao bog proteraju zbog vas politicara. prihvatite vise sve, izadjite iz sobe i ugasite svetlo.

bole

pre 11 godina

mozda nerazumete. kosovo nije nase a sad vam nude da ljudi koji su dole budu ukljuceni u kosovsko drustvo bez naseg negativnog uticaja. moze tako a moze da ih ne dao bog proteraju zbog vas politicara. prihvatite vise sve, izadjite iz sobe i ugasite svetlo.

AlexDenmark

pre 11 godina

Posle svega što smo čuli i videli, u poslednjih trinaest godina, ostaje samo da se čudmo zašto problem Kosova DS nije rešavala kad su potojale daleko povoljnije prilike od ovih sadašnjih.
(Stanija K, 6. april 2013 18:46)

Pametnice moja, da je DS probao da ovo pitanje resi, tvoji miljenici i ini kao sto su oni, razapeli bi ih na kolac na sred Terazija!

Plavi

pre 11 godina

A kad je Drašković predlagao da se potpiše Ahtisarijev plan koji je podrazuevao autonomiju za Srbe na Kosovu onda su ga nazivali izdajnikom a sada se kaju što ga nisu poslušali. Mada kad malo bolje razmislim ovo nije prvi put da se ovako nešto dešava, stalno je ovako bilo. Pitam se samo dokle ćemo mrzeti one koji nam govore istinu a slaviti one koji nas lažu i na toj laži nas vode u sunovrat? I još nešto, Slobodan može sad da počiva u miru pošto je ovaj njegov mali dobro ispekao zanat, ni on ne bi Srbiju bolje doveo u mat-poziciju.

Miki_In

pre 11 godina

potpišite jer ni ovo malo za srbe što se nudi nećemo dobiti,a kad Srbija i Kosovo za par god. udju u EU ionako ce se granice brisati !

Ana

pre 11 godina

Pa naravno da je lošiji od predhodnog! Sledeći neće ni postojati, samo će nas uhvatiti za uvo ko kretena koji 20 godina nije u stanju da nauči kako se ponaša, i šutnuće nas u provaliju van Evrope, kad za bolje nismo. Nemojte da se šalite nego potpisujte to dok još možete.

kaljente

pre 11 godina

"Pre sedam vekova branili smo Evropu od Turaka. A sada nas ta ista Evropa napušta. Srbija je evropski parija. To treba da se promeni", rekao je Dačić.

Boze Boze ovo govori premijer moje zemlje. Kako smo samo jadni...
P.S.
Vuce Draskovicu, hvala ti sto postojis, i sto vreme iz dana u dan pokazuje kakav si genije, sve sto si ikad rekao ostvarilo se pre ili kasnije. Kakvog si coveka protracila Srbijo, i oterala na politicku marginu bez ikakvog razloga. Nasela si na lazi DB-a i SPS-a. Ali vazno da je Ivica rehabilitovan posle SVEGA... Eee valjda ce doci dan da odem sa ove teritorije (namerno ne kazem drzave)

Milko

pre 11 godina

Politički vrh Srbije, kako ova trojica vole da ih se naziva, deluje traqikomično.
Nedorasli funkcijama koje obavljaju, sa političkom prošlošću koje bi se trebali stiditi, mislim da su od Boga kažnjeni, da okončaju "sučaj" Kosovo.

SMarko

pre 11 godina

Hahahaha
Pa šta ste očekivali, da će da vas čekaju godinama dok se vi ne smislite?
Ako i ovaj sporazum ne prihvatite, za pet godina ćete se i njega sećati kao propuštene prilike i molićete da se taj sporazum vrati, samo, tada će već biti kasno...

bilo bi bolje

pre 11 godina

Ti si za ovo najkrivlji.Znao si kad si ulazio u koaliciju sa SNS da ce ovaj proces samo da se ubrza.Ali bila ti je najbitnija premijerska fotelja pa sad se tesi medjusobno sa Tomom i Vucicem, nemoj nama da kukas.
A sto je najgore, vasom politikom rasturicete i ovo malo Srbije sto je jos ostalo.

aristotel

pre 11 godina

Danas nemamo nista, sutra imamo jos manje. Tako to ide i, nazalost, velike sile nece odustati dok ne ispune svoje interese koji se kose sa nasim. Nema ovde nikakve pravde ili nepravde, samo je istorijska nesreca sto su Albanci dobili podrsku zapadnih sila, a mi ne. Nismo uspeli da iskoristimo ni pomoc ovih malobrojnih sila koje su na nasoj strani, poput Rusije i Kine. Sad spasavaj sta se spasti moze, jer vec sutra bez toga ostajemo.

ostap

pre 11 godina

Pobogu, pa ako pregovori propadnu to je potaz Esstonove i EU i SAD jer oni neće uspeti da njihovo mezimcce postane punopravna drzzava ! Esstonova odlazi bez zavssene misije a Kosovo neće u UN. Dakle neće biti cclan ni jedne organizacije UN, ni Fife ni Uefe ni drugih jer će Rusi i Kinezi staviti veto. Znacci potpuni krah projekta stvaranja drzzave Tacciju u Albancima. Ostaje im isto ssto su imali kao srpska pokrajina! Neće bez nas moći ni u EU ako ih ne priznaju Spanija, Slovaccka i Rumunija...To će biti njihov poraz. A nama ostaju isti problemi koje imamo ceo vek, tj. Šiptari i nassi ljudi na Kosovu. A datum? Njega i ako dobijemo biće to na papiru. Ulazak ćemo ccekati joss dugo, dugo...Jasno je dakle da mi drzzimo kljucc kosovske drzzave u svojim rukama. prekidom pregovora razbićemo sve iluzije EU, Amera i Šiptara da su zavrssili posao . A njihov mezimac će ostati bez obećane ccokolade i mozze samo da placce. Pogledajmo dakle stvari sa njihovog aspekta...

Avangarda

pre 11 godina

Ahtisari je imao Tadica i Kostunicu na vlasti u Srbiji tada. I cak i oni nisu prihvatili njegov predlog. Zar stvarno Brisel ocekuje sada, da Vucic, koji je realno najmocniji u vlasti, prihvati bilo sta losije od toga? Grdno se varaju. Zato i prete.

Rosuljac

pre 11 godina

Sada ,ako ne prihvatite ovo sto vam se nudi ,sutra necete dobiti ni to.Lepo vam je Draskovic govorio da ne tvrdite pazar jer sledeca ponuda ce biti jos bezobraznija.Niste se naucili pameti.Drzite se politike koju je Milosevic vodio i uporno odbijate sve a onda prihvatite sve.Niste vi gospodo zreli za pregovore.Imali ste Ahtisarija,odbili ste,imate sada ovo i to cete odbiti a sutra?

Učitelj

pre 11 godina

Neznam šta će odlučiti državni vrh, neka im je bog u pomoći. Ja sam odlučio, unuke ću od malih nogu da učim, da amerika i nemačka nisu prijatelji srba!

Surfer

pre 11 godina

Kako Dacic uspe da izmanipulise masu "na keca". Kao, bilo je bolje, pa onda masa "eh, sto nismo prihvatili". Nismo prihvatili jer bi to znacilo da je Srbija priznala secesiju Kosova. Jasnije? Nismo valjda dosli dotle da nas Dacic finta?

Chivava

pre 11 godina

Uh, nasi politicari se ponasaju kao da smo mi Srbi neki jaci stih u toj celoj prici i u svetu pa cemo mi sad nesto tu da pokazemo zube. Mi mozemo da se poredimo sa chivavom.

drnde

pre 11 godina

Naravno. Rok za prihvatanje Ahtisarijevog plana je bio na pocetku ovih pregovora. Zar nista iz bliske istorije nisu naucili? Svaki put kad propustimo da prihvatimo ponudjeno, posle bude mnogo gore i neprihvatljivije. Sta god da je sad ponudjeno, sledeci put bice jos gore. Shvatite da smo izgubili rat, i da mogu da urade sta hoce, samo hoce da i mi to shvatimo, i sto pre shvatimo to je bolje po nas.

Maksimalno orao negativno

pre 11 godina

Vrlo jednostavno. Netpotpisivanje sporazuma znaci preuzimanje odgovornosti za sudbinu Srba na Kosovu. i nedobijanje datuma. Potpisivanjem sporazuma, EU i Taci snose svu odgovornost za za sudbinu Srba na Kosovu. Za inteligentne i odgovorne politicare. Oni vec ovo znaju. Drama je za unutraqnju upotrebu

Vlada

pre 11 godina

@Posle svega što smo čuli i videli, u poslednjih trinaest godina, ostaje samo da se čudmo zašto problem Kosova DS nije rešavala kad su potojale daleko povoljnije prilike od ovih sadašnjih. (Stanija K, 06. april 2013 18:46) Zato sto bi ih tadasnja SRS a danasnja SNS proglasila izdajnicima, zapalili bi Beograd, a njihove pristalice bi besile po banderama clanove DOS-a, DS, DSS, G17+ i ko je sve bio na vlasti prethodnih godina. Eto zato.

Karolina

pre 11 godina

Gde su sad svi oni koji su pričali da će SNS dati Kosovo?! Svaka čast Vučiću na hrabrosti da takav sporazum odbije! Pokazao nam je kako se vodi politika ozbiljne drzave, a ne podanicka politika, kao bivsi rezim, koji se svima klanjao I izvinjavao. Neće Vučić dati Kosovo!

Miki_In

pre 11 godina

Progutajte više tu žabu zvanu Kosovo pa ma počnemo da živimo!
Zoran Djindjić :
. Ako treba da progutas
zabu, ucini to odmah. Sto
vise cekas, sve ce ti biti
gadnija. Ako treba da
progutas vise zaba, progutaj
prvo onu najvecu...

Proka

pre 11 godina

I zašto bratsko-pravoslavna Rusija nije iskoristila svoj uticaj i izvršila uticaj na EU? Zašto?! Opet su nam okrenuli ledja kada su nam najpotrebniji...

Nebojša

pre 11 godina

nemamo ruku za koju da se uhvatimo. Nemamo podršku kao Tači, koji ne samo da ima SAD nego ima i Evropsku uniju. Mi smo potpuno sami", naveo je Dačić."

=========================
Ovo je kanda labudova pesma za mnogobrojne, uvek budne, i neizrecivo dosadne srBske rusofile.

Mladen Mladenovic

pre 11 godina

Aktuelni pritisci i stav SAD,V.Britanije, a posebno Nemačke, potpuno nam dokazuju da bi i Ahtisarijev plan samo bio "mrtvo slovo na papiru". Bilo koji plan, ponudjen Srbima je na nivou obične prevare i manipulacije. Tako je bilo u Sloveniji, Hrvatskoj, bivšoj Bosni, Crnoj Gori a sada i na KOSMET-u. Nudjeni su neki planovi, koji su trebali da posluže samo kao mamac naivnim Srbima a posle bi sve to palo u zaborav poput Rezolucije 1244 koju danas niko ne pominje. Mis mo je uništili. Uspeli su da nas prevare i nagovore da je apstrahujemo do banalnosti. Namagarčili su našu političku "elitu", ili su je kupili kao što se kupuje goveče na pijaci nu Boleču, da se odreknu jedinog papira, jedinog utemeljenja koje nam je davalo i garantovalo suverenitet nad ovom teritorijom, i čak, predvidjalo povratak srpske policije i vojske. Bilo šta da prihvatite gospodine Dačiću biće to najobičnija prevara data samo da bi se Vama i vašim koalicionim partnerima, poput prethodne garniture, produžio politički život. Narod to zna, narod to oseća i narod to neće oprostiti. Ne potpisujte i ne prihvatajte ništa. Đteta koju ćete sada napraviti, nikada se više ne može ispraviti. Okrenite se sebi i ovom narodu. Nikada on nije bio gladan. Može on sam sebe da izdržava. Da smo se tako ponašali zadnjih dvadesetak godina ne bismo danas bili "do duvara". Uvek postoji alternativa.

Bojan

pre 11 godina

Meni samo nije jasno ovo sto mnogi komentatori pricaju.. ako je nesto realno i moguce, zbog cega se uopste onda trazi pristanak vlasti Srbije? Ako je Kosovo nezavisno i demokratsko drustvo, zbog cega oni bilo sta pitaju Dacica i Vucica? Zbog cega jednostavno ne implementiraju taj svoj savrseni demokratski plan i pokazu cijelom svijetu sta je realnost? Cemu sva ova drama ako je situacija na terenu realna i Srbija na nju ne moze da utice?

nikola drezgić

pre 11 godina

Jeeeeeeeee! Išao čovek na nekoliko rundi pregovora da bi izdejstvovao nešto bolje od ahtisarijevog plana i na kraju bez blama kaže da je ahtisarijev plan za ovo "keva"! Kakve mi umetnike imamo u politici,majko mila!!!! Trebao si Ivice ipak da se zaustaviš kod onog šala koji si poklonio baronici za rođendan!

Milan

pre 11 godina

Nije Srbija sama, samo treba da pruži ruku na pravu stranu i svi znamo koja je to strana. I ta strana to očekuje. Rusija ne spominje ovih dana tek tako rezoluciju 1244, ali još uvek nema ko to da čuje u Beogradu.

Da se ne lažemo, rešenje je samo u sledećem: zatražiti od Rusije stratešku pomoć, vojnu u vidu povratka njenih snaga na sever Kosova i u vidu vojne baze u prvom redu kod Niša ali i na drugim mestima gde bi bile raspoređene i rakete ako treba, jer je jasno da je neutralnost Srbije neizvodiva i nemoguća, a zatim i ekonomsku pomoć koju Rusija već nudi kako za budžet tako i u vidu direktnih ulaganja. Oni nude više nego što je u pristupnim fondovima EU i pod povoljnijim uslovima. Na kraju krajeva oni su maltene jedini koji imaju sluha pa nekada i otpišu neki dug ili dio duga (kao recimo Africi).

Imajući u vidu dosadašnja ulaganja i ona planirana (južni tok i ostala koja bi uslijedila), a i vojne efektive koje bi Rusija rasporedila, teško da bi se neko kačio sa Srbijom u budućnosti). Naprotiv, odnosili bi se sa poštovanjem.

Ako ne uradimo tako, za koju godinu imaćemo verovatno nekoliko NATO baza u Srbiji u kojima će da budu raspoređeni vojnici iz Hrvatske, Nemačke, Slovenije, Albanije i Kosova i ostali koji nas inače "mnogo vole". I pitanje da li ćemo uopšte imati državu i da li ćemo smeti da kažemo da smo Srbi.

Petrovgrad

pre 11 godina

SPO vec deceniju moli da se prihvati Ahtisarijev plan. Ali za njih je to bila izdaja. Sada kada nemamo kud , kad ostajemo sami , sve dalji od EU , kad nas niko vise tek nece ni cuti ni videti, tek sada te "patriote" kazu da je Ahtisari dar u poredjenju sa ovim sad. Zar im je toliko trebalo to da shvate, zar je toliko zrtava bilo potrebno da bi se na kraju prihvatali i Z4 I Dejton iako je SPO vapio da se to uradi na vreme. Sta sada ciniti? ko ce nam pomoci? sta je patriotizam? reci istinu ili lagati i pobediti na izborima? Sta ce biti sa nama? gde je Rusija? da li je nasa teritorija u Aziji ili u Evropi? izgubljeni smo, hvala vam gospodo. Dejan Jelic!!

Milos

pre 11 godina

Gospodine Dacicu malo vise casti i dostojanstva. Ako ne cenite sebe ni drugi vas nece ceniti. Da im date celo Kosovo i ove 3 opstine sa juga i pride na primer Kursumliju i Prokuplje isto bi bilo. Kako covece ne shvatas ili se pravis da ne shvatas oni hoce da smo na kolenima i da molimo (kao sto sad Grcka Kipar Spanija i ostali mole).

Klod

pre 11 godina

Samo jedan mali detalj, koji Dačić prećutkuje: Ahtisarijev plan je predviđao nezavisno Kosovo.
(Devil's in details, 6. april 2013 18:31)

NE! Nemoj da okrećeš priču jer će ti neko od ovog glupog naroda i poverovati. Ahtisarijev plan je predviđao široku autonomiju za srbe NA VEĆ NEZAVISNOM COSOVU! Dakle, kada je Ahtisarijev plan bio na stolu, Cosovo je već bilo nezavisno od Srbije!

ZoranNS

pre 11 godina

Da je čak i Ahtisarijeva ponuda bila bolja, to je svima jasno, ali nikome nije jasno iz kojih razloga je DS, kao vodeća stranka vladajuće koalicije prpuštala sve dobre prilike da se reši problem Kosova.
(Zlatana M, 6. april 2013 18:43)

Molim te navedi i jednu dobru priliku za DS, a pogotovo priliku koju vi niste ocenili da je izdajnička, I DA STE JE PODRŽALI.

Shift

pre 11 godina

Nećemo izolaciju cele zemlje a posebno ne zbog nečega što smo izgubili još 99-te. Nama je mesto u Evropi, treba da sarađujemo sa svetom, da pravimo saveznike (što nisu Rusi) i na taj način ojačamo zemlju i budemo u boljoj poziciji za buduće pregovore. Ne gurajte nas opet u izolaciju!

kokobil

pre 11 godina

Naravoucenije sledeci ce biti jos gori. Niste hteli Ahtisarija busali ste se u grudi, odbacivali svaku mogucnost dogovora sa Pristinom a sad je sve gore i gore. Dobro je, bar ste shvatili da je Kosovo drzava. Trebalo vam je doduse 15 tak godina. Od koga je i dobro je. A sad ili sve to lepo objasnite Srbima dole, popovima, patriJotama, kvazi patriJotama ili i dalje zivite u iluzijama

Milan Sabac

pre 11 godina

Pa sta ce nam onda datum i ulazak u EU u drustvo onih koji nam ne zele dobro. Ima zivota i van EU. Vidim kako su se usrecili Slovenci, Bugari, Rumuni, Spanci, Portugalci... mole Boga da izadju iz EU!

Dejan P.

pre 11 godina

Veoma bliska budućnost će pokazati da u svakom zlu ima i nešto dobro. Ovde će se pokazati da je dobro što ćemo ostati van evropske unije koja će se u narednih 5-6 godine raspasti - i to sigurno ne mirnim putem. Evropska unija je trenutno kao bivša Jugoslavija - sastavljena od više delova različitih kultura, različite ekonomske razvijenosti i različitih interesa.
Nije lako biti član takve zajednice, pogotovo što bi bili najsiromašniji u zajednici.
Skoro su Slovenci izvršili jednu analizu i objavili da im je mnogo bilo bolje u Jugoslaviji gde su bili najbogatiji nego sada u uniji gde su najsiromašniji.
Odbijanjem plana imamo priliku da se okrenemo nekim drugim zemljama, nekim drugim trzistima koja nisu nista manje značajna od evropske unije, a takodje nam ostaje legitimno pravo da čuvamo srpsku zajednicu na Kosovu bilo pregovorima bilo upotrebom vojne sile.
Budućnost ne mora uopšte da bude crna kao što sada izgleda.

ALEKSANDRA

pre 11 godina

Sada bi sever Kosova trebao da proglasi nezavisnost i otcepljenje od drzave Srbije, ili Kosova, i da Vlada Srbije nema nikakvu nadleznost nad ovlascenjima tog dela teritorije. Time bi eventualna odluka u utorak, bila bez znacaja. A u medjuvremenu, traziti da ih priznaju Kina, Rusija, Indija, Brazil i sve one zemlje koje nisu htele da priznaju Kosovo. Time bi se napravila identicna situacija kao kada su siptari pravili ( i na zalost napravili) drzavu na nasoj teritoriji, a sada bi srbi sa severa, pravili drzavu na njihovoj (nasoj) teritoriji. Ja znam da ovo zvuci kao naucna fantastika, ali onaj narod dole je ocajan i sve oci su uprte u Beograd. I nije iskljuceno, da odluka koja se ocekuje u Briselu, prizove slican scenario ovome. Jer oni, razumljivo, nece prihvatiti tu odluku, i pocece sami da vuku poteze. Ne bi me iznenadilo da bude nesto slicno ovome. I to bi Beogradu najvise odgovaralo. Bice ono, vi ste trazili da potpisemo, mi potpisali, a to sto oni nece, mi nemamo nista sa tim. Samo se bojim da kakav god bude scenario, nama ce se olupati o glavu.

Vlada Sumadinac

pre 11 godina

A sta ste ocekivali,mozda cela Evropa da dodje i one koji su ovo zlo napravili da ih moli sta njima odgovara.Znaju oni njih mnogo dobro iz devedesetih.Sto bi nas narod rekao ,,ko nece popa u ruku on popadiju u d..e,,Svaka sledeca ponuda ce biti jos gora to i oni treba da znaju kao odgovorni za saku ovog napacenog naroda.Gde su im prijatelji Rusi da kazu ,,njet,,ili ovi sto ih Toma sakom i kapom odlikuje, nego trce kod Francuza da mole Amere da se umesaju ne bi li ipak nesto dobili,da bi ostali jos neki mesec na vlasti.

Чубура

pre 11 godina

Држи се Устава Дачићу као што се и Тачи држи свог и све ће бити у реду.

Prong

pre 11 godina

..."Mi smo potpuno sami", naveo je Dačić

Pa sami smo krivi što je to tako! Ceo život se inatimo sa celim svetom, ratujemo, busamo se da smo najpametniji a ustvari nismo ni svesni koliko smo glupi..i šta sad hoćemo? Kada smo trebali da prihvatimo planove koji su nam nuđeni za Cosovo, nismo hteli jer tada ne bi mogli da "peremo" pare i da se nelegalno bogatimo. Sad je tome došao KRAJ, a vi i dalje ne odustajete od idiotskih zahteva. Šta treba da se desi da bi shvatili realnost? Jel treba naslilno da upadnu ROSE, da premlate ili ne daj Bože pobiju onaj ostatak srpskog življa da bi vi shvatili da je došao kraj vašim manipulacijama! Zar vam nije dovoljno što vas ne puštaju na Cosovo, što vam treba pasoš da uđete na teritoriju Cosova!
Dokle više!? Dokle ćete više da se inatite sa celim svetom, EU i SAD? Sve što nam se dešava oko tog Cosova, za sve smo sami krivi!

Boban

pre 11 godina

Tesko je nadmudriti protivnika, uz pomoc savetnika sa laznim diplomama, kada su protivnicki savetnici sa diplomama najelitnijih skola u svetu.
Nikada ne bi moglo da se desi, Britanskom Ministru policije, druzenje sa Misom Bananom. Seljacka pronicljivost i lukavost nije ovde dovoljna.

Jova

pre 11 godina

Ništa gore nije moglo da nam se desi nego da u završnim pregovorima nas zastupaju oni koji su potpisali kumanovski sporazum. Zar mislite da druga strana ne zna o kome je reč. Nešto tako su jedva čekali jer su mogli da im postavljaju najteže zahteve. Sva trojica bi trebalo da izađu iz politike jer sa njima nikad bolje ne može biti.

Vlada

pre 11 godina

Drama: Kosovo za Nesto
Likovi:
Kralj Lir igra ga Toma zamalo diploma
Hamlet igra ga Vucic, neobicno je porastao
Vojvoda od Olbanija - u izvedbi malog slobe

Publika: ovce na pasnjaku

Epilog, ovcama se smanjuje pasnjak. A sledi i susa na preostalom pasnjaku.

Leo

pre 11 godina

Aleluja!
Trbalo vam je toliko da shvatite. A i vas "tata", onaj pod lipom, to do smrti nije shvatio. Da je prihvatio plan Z4 Srbi bi i dan danas imali autonomiju u Hrvatskoj...

Flo

pre 11 godina

Manite se više nacionalizma i gluposti. Ovde dilema uopšte ne postoji - da se inatimo sa celim svetom zarad nečega što više nije naše? Dajte ljudi da se okrenemo budućnosti, potpisujte taj sporazum i idemo dalje, sledeći plan neće ni postojati, vrlo lako možemo da dobijemo opet sankcije. Dosta nam je tavorenja na ćošku Evrope, sankcija, izolacije. Hoćemo da se pokrenemo sa mrtve tačke, samo jaka Srbija može da pomogne ljudima na Kosovu.

Obeliks

pre 11 godina

"Ako odbijemo nećemo imati datum za početak pregovora za prijem u EU" Jeste tesko, ali je tako. Koja je to zemlja EU bila primorana da prizna otcepljenje dela svoje teritorije? Ovo pre svega Vucic treba da odbije, posto on realno ima najvise kredibiliteta da odlucuje.

AXEL F.

pre 11 godina

Vučić se izolovao,Dačić kuka.Aman ljudi,jel vi shvatate da vodite državu?
Prihvatajte taj sporazum,dok još nije kasno,dok ne počnete i za njim da žalite!

mattko

pre 11 godina

@dare
Evo dare osvanulo je to jutro kada nas vise EU ne zanima i pocinjemo da radimo kao Kinezi. Evo podjimo od tebe , ti si najveci Kinez i najvredniji, da bi nama ostalima bilo jasno sta da radimo toga jutra reci nam> A sta ces i kako ces ti raditi? Ajde vizualizuj tu sitauaciju nama ostalima!

Neznalica

pre 11 godina

Potpuno pogresna taktika za pregovore sa nase strane. Trebalo je insistirati na ljudskim pravima i uslovljavati dogovor njihovim postovanjem. Stalno ukazivati na njihovo krsenje kada su Srbi u juznom delu u pitanju. Umesto toga, mi se uhvatili za zajednicu srpskih opstina. Nista bolje nismo ni mogli da ocekujemo.

Milosav Jovandić

pre 11 godina

@ Stanija K

"Posle svega što smo čuli i videli, u poslednjih trinaest godina, ostaje samo da se čudmo zašto problem Kosova DS nije rešavala kad su potojale daleko povoljnije prilike od ovih sadašnjih."

Zato što im je sadašnji "državni vrh" podmetao klipove gde god je mogao da bi se dočepao vlasti.
Sada je imaju ali ne znaju štam će sa njom.
Kako god se završi bićemo "naradjeni" za prošlogodišnje glasanje na izborima.

Urbatectonic

pre 11 godina

Iako se u principu zalazem za priznanje Kosova, ovaj show je toliko zanimljiv da bih predlozio kosovskim srbima da ucene Vladu: prihvate li ovi taj famozni sporazum, Srbi sa Kosova se masovno sele u uzu Srbiju. Pa to je u stvari sto ove fali: racun za ljubav i podrsku koju su Srbi sa Kosova Milosevicev-Seseljevom rezimu davali.

A sad svi na svoja radna mesta!

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Dacic: "Ahtisari dar u poređenju sa ovim"

Za godinu dve dana ce ti isto tako kao "dar" izgledati i ovaj "briselski predlog" kada ga budes uporedio sa onim sto ce ti tada biti ponudjeno" !
"Vreme radi za Srbiju" !

Mocni

pre 11 godina

Nezavisno Kosovo i Metohija?
-Moze!
Dajte recimo 100 milijardi i priznacemo!
Samo sto bi ovi nasi paraziti to pojeli (javni sektor), tako da nista od toga!

Bacvanin

pre 11 godina

Prva ponuda, jos davne 98' je bila da dozvolimo stranim posmatracima da prisustvuju akcijama nase policije i vojske na Kosovu. Oni koji su danas na vlasti, a gde je i Vucic bio ministar su tu ponudu odbili. Mi bili bombardovani.
Danas ni pravo osnivanja skola za opstine se ne nudi, ali mi i ovo odbijamo.
Dacicu i Vucicu. Do sada ste odbili svaki plan, i sve je gore i gore. Hajde jednom, samo jednom, probajte da prihvatite jedan plan. Cisto za probu, jer ne moze da bude gore nego sto je sada.

alo

pre 11 godina

"Međunarodna zajednica odustala je od ranije ponude za veliku autonomiju Srba na severu Kosova i sada ne nudi nikakvu autonomiju, kaže premijer Ivica Dačić."

Dačiću, Vi sad kažete da bi podela Kosova bila najbolja solucija, a znate dobro, da biste uspeli da to postignete pre nego što je Kosovo proglasilo nezavisnost. Nakon toga, nudili su vama Ahtisarijev plan, što država ponovo nije prihvatila. Danas Vam ne nude ni to, nego manje. Ako sad nećete ovo prihvatiti, možete biti sigurni da za 2-4 godine neće Vam ponuditi ni ono što su Vam ponudili danas.

Zaista postoji istina u tome, da što više trošite vreme, to manje ćete dobiti kasnije.

Molim Vas, NEMOJTE PLAKATI ako Vam za 4 godine ne nude ni toliko koliko su Vam ponudili danas!!!

I da ne zaboravimo: Kosovo je već odavno izgubljeno, a po nedavnom istraživanju, ovo su i građani manje-više skontali.

Prema tome, pamet u glavu!

mapet

pre 11 godina

Onda nemoj ni da pregovaras vec hapsi domace lopove, monopoliste, korupcionase... Ne bi nama bilo lose da nije njih, laznih Srba... Svako ko je u stanju da otme narodne pare je lazni Srbin.

skeptik

pre 11 godina

Ja ne znam koji nizak IQ covek mora da ima pa da prihvati ovaj sporazum. On otvoreno kaze "Slagali su nas". Pa ako su vas sad slagali slagace vas i sledeci put za ime Boga. Pa kako cete u zajednicu sa lazovima Dacicu?

Stevan

pre 11 godina

Hahaha.. znaci tako stoje stvari, Ahtisari je sada dobar.. hahahaha... e, sad pazite, ako sad ne uzmemo i ovo sto nam nude, opet cemo se kasnije zaliti sto i to nismo prihvatili. Boze mili, gde ja zivim.... ccc...

Gvadalkanal

pre 11 godina

A svojevremeno ste kukali da je Ahtisarijev plan neprihvatljiv. Ništa ne brinite, ako sada ne potpišete, sledeća ponuda će biti još lošija. Ako je bude, naravno. A možda će Priština i silom da se reši te šake Srba. Zvuči poznato? Mogli bi ponešto da naučimo iz sopstvene istorije. Dovoljno je samo vratiti se petnaestak godina unazad.

Sekretar

pre 11 godina

Osećam se tužno, prevareno, ništavno. Od nastanka Jugoslavije i gluposti kralja Aleksandra moj narod i moja zemlja trpe, evo će bezmalo sto godina. Bože, pravde, ništa više!

Zlatana M

pre 11 godina

Da je čak i Ahtisarijeva ponuda bila bolja, to je svima jasno, ali nikome nije jasno iz kojih razloga je DS, kao vodeća stranka vladajuće koalicije prpuštala sve dobre prilike da se reši problem Kosova.

Zoki

pre 11 godina

Pa to je tako od 1992, svaki prethodni plan je bolji od sledećeg. Ali vi to uvek kasno shvatite. Srbija već 20 godina odbija sve ponuđene dogovore i zato je sve manja i manja.

Goran

pre 11 godina

U poslednjih 20 godina smo bili u gomili ovakvih situacija. Interesantno je da UVEK odbijemo neka 2-3 predloga, i da posle vise meseci/godina odbijanja na kraju ipak prihvatimo to sto su nam nudili, ali po dosta losijim uslovima nego sto je prvobitno nudjeno.

Tako je bilo u ratovima '90, tako je bilo sa podelom Bosne, tako je bilo za vreme bombardovanja (odnosno pre bombardovanja, pa do istog ne bi ni doslo da smo odmah prihvatili), a tako je sad.

Primera, ima na desetine.

me

pre 11 godina

Gluposti pa kada ste sve ovo zakuvali Ahtisarijev plan je bio na stolu i njemu ste rekli ne i da je nesto uzasno za nas. Pa sta ti hoces...povuci se vise iz politike, ti i ostatak vlade jer nemate pojma..Dosta nam je vasih faca, demagogisanja i nesposobnosti,mladost ste nam unistili...

blagomeni

pre 11 godina

Vlast se sada češka iza levog oha i pita kako to da su baš svi protiv Srbije i otvoreno na strani Kosova. Čak ni oni koje Srbija smatra saveznicima, a takvih je tužno malo, neće ni prstom da mrdnu da pomognu. Očigledno je došlo vreme sravnjivanja računa i suočavanja sa bolnom stvarnošću. Srbija je poražena u svim ratovima koje je vodila od početka devedesetih do poslednjeg poraza 1999. koji su sadašnji vlastodršci, gotovo u istom sastavu kao i tada, prikazali kao veliku pobedu. Porazi uvek bole i nikada nisu pravedni u očima gubitnika. Srbija je trenutno taj gubitnik. Politički i diplomatski ona je sada na najslabijim pozicijama od vrhunca koji je dosegla pobedom 1918. Na veliku žalost i nesreću valja se suočiti sa tim, prihvatiti poraz i početi raditi na mukotrpnom popravljanju pozicije Srbije u Evropi i svetu. Pre svega valja se suočiti sa uzaludnim politikama, idejama i mitovima. Predstoji nam dugi niz ne naročito prijatnih godina. Odbijanje ponuđene kapitulacije na stolu u Briselu, osim sujeti, ne bi ničemu drugom služilo. Veoma tužno, ali isto toliko istinito. Glava u pesku ne bi doprinela boljitku.

Milica

pre 11 godina

Ahtisarija ste sa gnušanjem odbacili i ismejali. Sledeća ponuda će biti još gora. Srbija je izgubila rat i Kosovo 1999. Ostalo je samo mrcvarenje. Ako ne pristanete nećete dobiti nazad Kosovo. Možete samo da dobijete veću i težu komplikaciju. Ali to ste i do sada radili. Iz lošeg smo uvek išli u gore. Korenje nam s eopet smeši. A vama da se obogatite još više dragi političari i patriote. o crkvi koja se brine o teritorijama, bogatstvu i uticaju d ai ne govorim.

Kiza

pre 11 godina

Nato ima velike troskove, zbog prisustva svoje vojske na Kosovu.To zele da preseku, i povuku svoje trupe.Nema tu mnogo mudrovanja.Resili su, sad ili nikad.

ergo

pre 11 godina

Hocete li jednom biti pametni i shvatiti da su vasa ocekivanja uvek veca od onoga sto je moguce. To nije slucajno, i obicno je bilo pogubno. Ali, sad stavite tacku i prihvatite ovo. Ako je do sada svaka sledeca opcija bila gora od prethodne, jasno je da ce i sledeca u odnosu na ovu biti jos gora. Nema razloga da bude drukcije. Pre mnogo godina Albanci su hteli autonomiju a mi smo se smejali. Onda su ovi isti (doduse tada su bili portparolcici i aparatcici) doveli do toga da imamo na kraju autonomiju za Srbe na kosovu. I tu smo se smejali. Sada nemamo ni to, ali imamo da postoji bar neka vrsta prisustva srpskog zivlja. Jel hocete jos losije od toga, ili cete da potpisete ovo i da radite na jacanju Srbije? Ili cemo da nastavimo da tonemo i vicemo Kosovo je Srbija sve dok nam ziv pesak ne udje u pluca? Stvar je jednostavna, samo shvatite da je ovde vazna matematika, a ne vise istorija.

s.

pre 11 godina

Da si više pazio šta je radio "onaj ispod lipe" znao bi da je prva ponuda najbolja a svaka sledeća gora.Sada ispada da smo svi žrtve loših đaka, što je tačno.
Sedi jedan i traži da ti vrate pare od školovanja.

sta se femkas

pre 11 godina

Ako ne mozete da potpisete i hocete nazad, onda idite bar dva koraka unazad. Zabranite prelete aviona koji idu za Pristinu preko Srbije. Zabranite prelaze preko Srbije onima koji imaju kosovski pecat u pasosu. Onu granicu, sta li, kod Leposavica povucite. Ponistite sve ranije dogovore.

Proka

pre 11 godina

Tokom '90ih su nam ponudili velikodušni plan Z4 u Hrvatskoj i to nismo uzeli, svi znamo šta je bilo posle, nakon toga Rambuje i opet nismo prihvatili i svi znamo šta je bilo posle, a evo posle toliko izgubljenih ratova i svega što smo preživeli opet smo odbili Ahtisarijev plan za koji sada kažu da je bio velikodušan? Pa dokle više pogrešne političke odluke?!

Analiticar

pre 11 godina

Ja to pisem uvek i dobijem gomilu minusa. Tako su srbi u Hrvatskoj odbili Z4 i dobili traktore i Oluju. Ko god je citao Ahtisarijev plan mogao je dashvati da je to maksimum sto su srbi mogli da dobiji.A sada ni to nece dobiti. Toliko o pameti nasih politicara.Izreka kaze "Ko trazi vece izgubi iz vrece". Da li su nasi stvarno mislili da ce neko da im dozvoli sudsku , zakonodavnu isvrsnu vlast u srpskim opstinama.Da li je neko stvarno mislio da ce srbi da imaju svoju policiju. Po ahtisariju imali bi shodno vecini u mestima u kojima zive.Isto i sa sudijama.Ahtisari dozvoljava skolstvo i zdravstvo pod ingerencijom Srbije.I kako su nasi sadili tako ce da zanju. Izgubicemo i telekom i rudno bogatstvo i energetiku i hotele Narcis i Moliku na Sari itd

optimista

pre 11 godina

Da je sadašnja vlast, a nekada opozicija, dala DS-u podršku u rešavanju pitanja Kosova, ne bismo bili u ovakvoj poziciji i više bismo tada, nego sada, dobili...

popakatapetl

pre 11 godina

Dačiću,ni ja ti ne bih dao to što si tražio.Kad si već mislio da znaš da vodiš pregovore,nisi smeo da tražiš nešto nemoguće.E,pošto si to tražio,onda si dobio ovakav predlog!

Lale

pre 11 godina

Dacicu,kasno je sad za samosazaljenje,to ti je najgora opcija,ispadas bedan i na unutrasnjem i na spoljasnjem planu,sad je vreme da budes cvrst,ako se proguta ta knedla i potpise taj akt,cin,sta li je da se daju napismeno garancije Srbiji da ima otvoren put ka Evropi sa svim benefitima,a ne da nas zeza svaka saksonska susa iz odbora Bundestaga,jer nam tus kabine nisu po EU standardu.Malo vise samopostovanja,covece,ispade Vucic Hi-Men za tebe,tvrde oni pazar,tvrdi i ti,pa ne odgovara njima bure baruta od 7 miliona stanovnika u jugoistocnoj Evropi.

ovca

pre 11 godina

sta ces probali ste da ih izblefirate al' su vas procitali.kad jednom nesto odbijes, a nisi bio u poziciji da to ucinis, sledeca ponuda je uvek gora.

zix

pre 11 godina

Hahaha pa nije moguce? Mislim nije da nam se pre 20tak godina vec jednom desilo nesto slicno? I isto smo tako odbili ponudjeno, kao sto cemo i sada, i isto se tako zavrsilo kao sto ce i sada. Nemojte pogresno da me razumete, daleko bilo da se sladim onim sto ce se desiti tom jadnom narodu dole. Pa i moj brat je tamo. Ali on se zalagao i za one 1989., i za one 1994., i za one 1999., i nikad mu nije bilo jasno zasto sam ja protiv njih i zasto sam izdajica srpskog naroda, a zbog tih njegovih tog naroda je sve manje, a zbog ovakvih kao ja ce imati gde da dodje kada ga oni jos jednom iznevere..

x

pre 11 godina

Šta se sada femkate i izigravate nevinašca.Pa vas trojica ste bili i u Rambujeu pa ste "dogovorili" bombardovanje.To znači da se što pre moramo spremiti da zadamo "odlučujuć" udarac NATO-u a glavni saveznici su nam Belorusija i Koreja.
Za Rodjinu.

анти тачи

pre 11 godina

Зар очекујете исту понуду као пре 5 година? 5 година замлаћивања целе европе кошта. Да се разумемо, не треба прихватити понуду, али то што ви радите са светом нема смисла. Нађите најбоље решење.

srki

pre 11 godina

Ne nude nista zato sto im odgovara da ne pristanemo. Kako ne razumete Americi neodgovara mir oni zive od ratova. Kad bi se mi pomirili sa Albancima Americke trupe ne bi imale nikakve potrebe da budu na Kosovu a mozda bi i sami Albanci pokusali da ih oteraju, takva iskustva su vec imali.

Pamcenje zlatne ribice

pre 11 godina

Dragi sugrаđani, LDP treba da dobije spomenik na Terazijama i lično izvinjenje svih vas koji ste ih pljuvali kao izdajnike kada su prošle godine rekli da treba prihvatiti Ahtisarijev plan i raditi na dodatnim garancijama za sigurnost Srba na Kosovu. A Čedi kupite novi džip! Pozdravite Vučića!
PS
...I pokrijte se ušima!

vasilije

pre 11 godina

Prihvatiti okupaciju dela teritorije, povući Srbe preko reke Ibar i usmeriti ih ka EU i SAD da traže azil jer su oni krivi za to što nemaju nikakva prava i slobode tamo gde sada žive. Tamo nema nikakve perspektive za njih jer će za 20 godina njihova deca sigurno napustiti ove krajeve i naseliti centralni deo Srbije jer neće želeti da žive u Albaniji i govore Albanski jezik. Tako da borba za njih u svakoj varijanti je već igubljena i ne vidim razloge pregovora.

Pregovori su jedna velika šarena laža!!! Zato, naša vlast treba da prestane da laže narod, da prestane da pregovara i učestvuje u predaji Kosmeta, neka ga sami uzmu i neka bez naše saglasnosti rade šta im je volja, a nama ako žele da učine naka nas prime u EU i puste normalno da živimo.

f_slobode

pre 11 godina

Koliko se secam - kada se pricalo o tom planu - Dacic je zastupao teoriju podele Kosova ...

Ako ne vidih malo dalje - naravno da upadas u zxivi pesak

bbc

pre 11 godina

Meni nije jasna jedna stvar kod vas - zašto ste vi ukinuli autonomiju Kosova 80-ih? Nisam siguran da bi oni dobili bilo kakvu potporu od međunarodne zajednice da ste vi njima već tada ponudili široku autonomiju ili barem djelomično prihvatili njihove zahtjeve. Manje više ste ih doveli u poziciju da je priznavanje neovisnosti logično, jer bez neovisnosti nebi uspjeli pregovarati sa vama o položaju Kosova unutar Srbije, pošto ste vi to pod Miloševićem odbijali. Događaji '99. su ionako već samo epilog svega toga odranije.

Sir Giles

pre 11 godina

Ne cmizdri.
Šta imamo mi od tvoje naknadne pameti?
Ovako ste kukali i za Z4.
Samo što je tvoj pokojni šef sve poraze prikazao kao pobedu njegov mudre politke.
Ponekad u politci i diplomatiji treba pojesti svoja m..a, a ne tražiti alibi i podilaziti narodu.
Biće par dana halabuke, Koštunica će značajno da podigne onu obrvu, buduće generacije će ceniti političku hrabrost, ali će vas prekoroti za sve prethodne godine palamuđenja i ličnog bogaćenja umesto vođenja zemlje.

Stanija K

pre 11 godina

Posle svega što smo čuli i videli, u poslednjih trinaest godina, ostaje samo da se čudmo zašto problem Kosova DS nije rešavala kad su potojale daleko povoljnije prilike od ovih sadašnjih.

Ljuban

pre 11 godina

Pa,Premijer od Miljacke,sta ste ocekivali? Dugo se takmicite sa glavesinama iz EUtanazirane Evrope u sado-mazo disciplini koja je dosegla nove vrhove;uporni ste da ih izazovete da nema toga sta oni mogu da izmisle kao zahteve i ponizenja a da vi ne mozete da progutate,potpisete ili sta god i to u ime svih nas,od kojih velika vecina ne podrzava i ne daje vam mandat da to i radite. Sad su ovi saditi iz EU odlucili da vam i sargarepu ukinu,nema ni nje,ajde da prihvatite,sta li ce da bude sledece,mislim da ovi ne mogu da imaju takvu mastu i to da smisle a da vi i to ne prihvatite u 'ime svih nas'. Blago onima koji u vama vide ikakvu nadu za bilo kakav boljitak...

jednoruki krstivoje

pre 11 godina

Hahaha Pa tako ti je to Dacicu sto vise odlazes sve nepovoljnije uslove dobijas!Cekajte vi jos malo u nadi da ce pregovori biti povoljniji za nasu stranu pa ce vam posle traziti i Presevsku dolinu u sastavu Kosova!Isto je i sa Rambujeom bilo sto ste se vise neckali to ste manje dobijali a na kraju ste sve izgubili!

Bojan J.

pre 11 godina

Sto znaci - da ste prihvatili Ahtisarijev plan kad vam se nudio ispali bi pametniji. Imam neki osecaj da ce i ova sada ponuda da bude dar u poredjenju sa nekon narednom (ako je i bude) u slucaju da ovu ne prihvatite. Nikako da naucite na sopstvenim greskama.

VSOP

pre 11 godina

Kako bre sami, pa gde su nam Rusija, Kina i ostali mocni prijatelji (BRIK).
Sada kad smo izasli na "cistinu" vidi se, po ko zna koji put, sa kim' je KORISNO biti dobar! Nema tu ljubavi, u pitanju je samo interes ali mi Srbi to nikako da shvatimo.

Shonke

pre 11 godina

Niste hteli konfederativnu YU, niste hteli plan z4, niste hteli vens-ovenov plan za bih. Ahtisarijev plan jedva da ste razmatrali a sad bi ga potpisali sve tražeći još.

Što bi rekao Vuk, samo budala bi se dva puta saplela o isti kamen.

Realista

pre 11 godina

Iskusili su Dodika i podrsku iz Srbije za provokacije u medjuvremenu. Najbolje poslusajte njegov savet, istorijsko NE....sa tim bar imate iskustva.

gox

pre 11 godina

Jel sad jasno da Tadic nije izgubio izbore, vec je prosto pusten niz vodu? E moji Dacicu, Vucicu, Diplomislave... Vama je data vlast samo da biste pristali na sve, a onda ce i vas niz vodu kad vas potrose. Ali neka, ima tu neke pravde. Uostalom, ne brinem se ja za Tadica, a ni za vas. Dobro je vama svima.

socijalista, antikomunista

pre 11 godina

Ahtisarijev plan je daleko od bilo kakvog dara, predstavlja cinican atak na ustav Srbije i odbijen je u UN. A spremaju se fanfare za njegov povratak u kontekstu velikog uspeha " nase" diolomatije.

Nemam pojma

pre 11 godina

Nije mi jasno zasto ste primenili onda sporazum o integrisanom upravljanju prelazima, ako nemate vise o cemu da pregovarate... Verujem da ste to unapred znali...

davno bese, nema tamo vise Nese

pre 11 godina

Gle, shvatio Dacic, nakon toliko godinica, da je Ahtisari i poklanjao. Sada bi mu samo neko trebao predociti sta je mislio i govorio tad, kada je trebao da shvati upravo ovo sto je danas shvatio. Sa ovakvom politickom i umnom snagom shvatanja sveta oko sebe i oko Kosova, Dacic je davno bio zreo za odlazak iz politike. On misli i ubedjen je da je radio za Srbiju, ali on je samo jedan od onih koji su je doterali do prosjackog stapa, trgujuci necim sto nikad nije bilo njihovo. Da je viteskog dostojanstva pokupio bi se i nestao ovaj Milosevicev Sanco Panca. Danas on nema sta da izjavljuje, jer nema nista novo da izjavi.

Djordje NS

pre 11 godina

Imali ste na stolu Ahtisarijev plan o sveobuhvatnoj autonomiji Srba pa ste ga odbili. Sad bi ga oberučke prihvatili ali ga više nema na stolu. Sad dobijate jedno veliko ništa a ako ga obbijete sledeći put ćete dobiti duplo ništa (Preševsku dolinu, Sandžak ili Vojvodinu). Posle ćete tražiti samo jedno ništa...ali šta vas briga, vaših pet minuta je dok ste na vlasti a posle može da bude i potop...

Coli

pre 11 godina

"Međunarodna zajednica odustala je od ranije ponude za veliku autonomiju Srba na severu Kosova i sada ne nudi nikakvu autonomiju, kaže premijer Ivica Dačić."
Pa rekli smo ti uzmi prvu ponudu, ali ti ne slušaœ. I sada ti kažemo potpiši jer sledeća ponuda će biti lošija od ove (ako je uopšte bude).

vlada

pre 11 godina

He,he,kofercic je vickast bas.Tako je bilo i sa Z-4 planom,umesto vojske i policije,Srbi iz Kraijne,dobise traktore.Umesto Rambuea,dobili smo bombardovanje.Sustina je dok si ti kofercicu,ovde glumeo serifa,baskario se sa bananom,zabavljao narod,sa tvojim bivsim i sadasnjim pajtasima,Taci je radio posao,trpao parama americke kongresmene,stvarao jake lobije,tamo gde treba.Racun je sada stigao za naplatu..

laki

pre 11 godina

klasicna ucena. Ucenjuju nas datumom pa maksimalizuju svoje apetite. U politici kao i zivotu treba znati kada je dosta i imati neki ponos . Odijte UCENU. Prezivecemo i bez datuma, al bez obraza kao beskicmenjak koga moze svako da gazi tesko.

Naknadna pamet

pre 11 godina

Niste hteli Ahtisari dok je Draskovic pricao da se uzme njegov nestatusni deo. Ako danas odbijete ponudu koju imate, za 3 godine cete moliti boga da ZSO uopste postoji. Hladna glava, prihvatanje sporazuma i ne zrtvovati celu zemlju zbog neceg sto nije nase vise odavno.

Branislav Maletic

pre 11 godina

Gospodine Dacicu, to Vam se samo cini. Napravljena je iluzija,narod Vas gleda i cudom se cudi. Nema tu sta da se prihvati, jer se nista i ne nudi.
Poslusajte Vi naseg mudrog Patrijarha, pa na odmor malo. Probali ste, pise Vam se taj napor koji je bio ocigledan.Sami nismo, to budite uvereni.

sumorni

pre 11 godina

"Nemamo podršku kao Tači, koji ne samo da ima SAD nego ima i Evropsku uniju. Mi smo potpuno sami", naveo je Dačić."

Naravno da nemate, jer ste ti, Vučić, Nikolić, Šešelj i Milošević tu bandu uspešno razjurili još pre 20 godina na opšte veselje svih ostalih. Drugi znaju kako se, i uz čiju pomoć, gradi i čuva država. Stoga su oni državnici, a vi gubitnici.

Plodovi te vaše akcije su vidljivi i danas, i još će ih biti.

Pošaljite Tomu nek se šlihta Putinu, to će sigurno pomoći. Iako se zna ko ima moć da za svoje prijatelje i saveznike pomera čak i granice.

Pozdrav od večitog "izdajnika i stranog plaćenika" Sada na delu vidimo koji je krajnji domet vas "patriota".

P.S. Od kad si ti Ivice pokolonik plana Ahtisarija? I ti, i ovi radikali - Vučić i Nikolić? Mogu da nadjem bezbroj vaših izjava o tom planu, ali ti znaš kakve su?

Želje su vam se ispunile, neće biti nikakvog Ahtisarijevog plana. Imate samo da platite dugove.

Ivan

pre 11 godina

Jos samo da Dacic zaplace i da mu damo cuclu da se smiri!!! Kaze da smo sami! Bolje je da doda da smo sada sami zahvaljujuci tiraniji i ludilu vlasti njegovog velikog tate koji nam je ostavio u nasledje sve ove probleme. Sada neka se zanje onako kako je posejano, ali da ne svaljuju odgovornost na nas.

Petra J

pre 11 godina

Sve predhodne vlasti su, iz stranačkih i ličnih interesa, izbegavale rešavanje Kosovskog problema, ponašale se prema zapadu više nego podanički i slugerantski, tako da su svi raniji predlozi, bilo čiji, sigurno mnogo bolji od ovoga ,,uzmi ili ostavi".

vexi

pre 11 godina

Mislim da treba I mora da postoji kriterijum po kome se odbija ono sto nije u interesu Srbije I Srba. Pa makar nam bilo I teze na krace staze- to je bolja odluka na duze staze. Nece biti dobro ni u jednom slucaju. Ali Bolje jesti nogu od stola ali znati zarad cega nego shvatiti da si I moralno unisten.

Vojvođanin

pre 11 godina

Ne mogu da verujem! Kakvi ste vi pregovarači? Pa Ištvan Pastor i Rasim Ljajić bi se izborili za bolje uslove života ljudi na Kosovu !!! Razilazite se i kući, a gore pomenuta dvojica nek nastave pregovore, a kad se završi - izbori pa da vam po drugi put presudimo, samo ovog puta sa lustracijom !!!

bravooooo

pre 11 godina

Pa zasto onda nismo prihvatili Ahtisarijev plan tada i plan 1999????
Kao sto vidimo sto vise cekamo sve je gore. Tada niste prihvatili zbog vasih REJTINGA, VI STE KRIVI NARAVNO!! Tad ste mislili da je Kosovo Srbija, a sad zbog toga NEMAMO NISTA NA KOSOVU! Bravo nasi politicari mudri!!!

marija

pre 11 godina

Aman, Dacicu, jesi li ti cuo za Rezoluciju UN 1244, i Ustav Srbije, sta kukas??? Sta se branis i pravdas, covece, kad treba napadati?
Sad trazis Ahtisarijev plan koji ste odbili???

Pamcenje zlatne ribice

pre 11 godina

Dragi sugrаđani, LDP treba da dobije spomenik na Terazijama i lično izvinjenje svih vas koji ste ih pljuvali kao izdajnike kada su prošle godine rekli da treba prihvatiti Ahtisarijev plan i raditi na dodatnim garancijama za sigurnost Srba na Kosovu. A Čedi kupite novi džip! Pozdravite Vučića!
PS
...I pokrijte se ušima!

Prong

pre 11 godina

..."Mi smo potpuno sami", naveo je Dačić

Pa sami smo krivi što je to tako! Ceo život se inatimo sa celim svetom, ratujemo, busamo se da smo najpametniji a ustvari nismo ni svesni koliko smo glupi..i šta sad hoćemo? Kada smo trebali da prihvatimo planove koji su nam nuđeni za Cosovo, nismo hteli jer tada ne bi mogli da "peremo" pare i da se nelegalno bogatimo. Sad je tome došao KRAJ, a vi i dalje ne odustajete od idiotskih zahteva. Šta treba da se desi da bi shvatili realnost? Jel treba naslilno da upadnu ROSE, da premlate ili ne daj Bože pobiju onaj ostatak srpskog življa da bi vi shvatili da je došao kraj vašim manipulacijama! Zar vam nije dovoljno što vas ne puštaju na Cosovo, što vam treba pasoš da uđete na teritoriju Cosova!
Dokle više!? Dokle ćete više da se inatite sa celim svetom, EU i SAD? Sve što nam se dešava oko tog Cosova, za sve smo sami krivi!

nikola drezgić

pre 11 godina

Jeeeeeeeee! Išao čovek na nekoliko rundi pregovora da bi izdejstvovao nešto bolje od ahtisarijevog plana i na kraju bez blama kaže da je ahtisarijev plan za ovo "keva"! Kakve mi umetnike imamo u politici,majko mila!!!! Trebao si Ivice ipak da se zaustaviš kod onog šala koji si poklonio baronici za rođendan!

Vojvođanin

pre 11 godina

Ne mogu da verujem! Kakvi ste vi pregovarači? Pa Ištvan Pastor i Rasim Ljajić bi se izborili za bolje uslove života ljudi na Kosovu !!! Razilazite se i kući, a gore pomenuta dvojica nek nastave pregovore, a kad se završi - izbori pa da vam po drugi put presudimo, samo ovog puta sa lustracijom !!!

Stevan

pre 11 godina

Hahaha.. znaci tako stoje stvari, Ahtisari je sada dobar.. hahahaha... e, sad pazite, ako sad ne uzmemo i ovo sto nam nude, opet cemo se kasnije zaliti sto i to nismo prihvatili. Boze mili, gde ja zivim.... ccc...

Alan Ford

pre 11 godina

Gospodine Premijeru trebali da razmišljate najmanje pre 20 godina zajedno sa Vašim partijskim drugom Goranom Perčevićem koga vidim da ste se opet setili.Gde ste tada bili.Zašto niste stvarali prijatelje.Sekli ste jednu po jednu granu svakog sekunda poslednjih dvadesetak godina.Kada isečete grane ostaje samo kolac gospodine premijeru koji ste sami napravili za svoj narod.Samo ga malo još omastite.Sada nema kuknjave.Majstore opredeli se ili zapadna evropa i SAD ili Rusija ili Kina.Hoćete u EU a pozivate Ruse da dodju.Gde bre da dodju.Šta bi rusi ovde radili.Jer ti trebaju Rusi da ušetaju tenkovima kao u Čekhoslovačku ili Madjarsku.Prošli su oni moj godpodine premijeru autoputem i ušli u Prištinu.Pogledajte još jednom taj snimak to odševljenje.Stacioniranje na aerodromu.Pa što su otisšli kada smo braća,slovenske duše,viševekovni prijatelji.Okreni se more EU udjite u NATO i rešili smo deo briga.Ovako možete da kukate.Niti EU,niti KiM.Onda ide ukidanje viza,pa opet redovi za hleb i mleko (naravno sa povećanom granicom tosičnosti).Zašto pravite logor od ove zemlje?Ovi dušebriznici za KiM znaju samo da kao papagaji viču "Kićo,Kićo".Pa kada su toliki smekeri krenite da naseljavate KiM kao što su šiptari radili 50 godina.Nego ste prodali svoju zemlju,svoje kuće pohitali u Beograd i sad iz fotelje pričate o srcu Srbije.To Srce je preživelo čudom desetak razarajućih infarkata, a s obuzirom da je srce- mozak direktna veza nije ni čudo što je jednom delu Srbije svest takva kava jeste.

Sir Giles

pre 11 godina

Ne cmizdri.
Šta imamo mi od tvoje naknadne pameti?
Ovako ste kukali i za Z4.
Samo što je tvoj pokojni šef sve poraze prikazao kao pobedu njegov mudre politke.
Ponekad u politci i diplomatiji treba pojesti svoja m..a, a ne tražiti alibi i podilaziti narodu.
Biće par dana halabuke, Koštunica će značajno da podigne onu obrvu, buduće generacije će ceniti političku hrabrost, ali će vas prekoroti za sve prethodne godine palamuđenja i ličnog bogaćenja umesto vođenja zemlje.

Proka

pre 11 godina

Tokom '90ih su nam ponudili velikodušni plan Z4 u Hrvatskoj i to nismo uzeli, svi znamo šta je bilo posle, nakon toga Rambuje i opet nismo prihvatili i svi znamo šta je bilo posle, a evo posle toliko izgubljenih ratova i svega što smo preživeli opet smo odbili Ahtisarijev plan za koji sada kažu da je bio velikodušan? Pa dokle više pogrešne političke odluke?!

Proka

pre 11 godina

I zašto bratsko-pravoslavna Rusija nije iskoristila svoj uticaj i izvršila uticaj na EU? Zašto?! Opet su nam okrenuli ledja kada su nam najpotrebniji...

Milica

pre 11 godina

Ahtisarija ste sa gnušanjem odbacili i ismejali. Sledeća ponuda će biti još gora. Srbija je izgubila rat i Kosovo 1999. Ostalo je samo mrcvarenje. Ako ne pristanete nećete dobiti nazad Kosovo. Možete samo da dobijete veću i težu komplikaciju. Ali to ste i do sada radili. Iz lošeg smo uvek išli u gore. Korenje nam s eopet smeši. A vama da se obogatite još više dragi političari i patriote. o crkvi koja se brine o teritorijama, bogatstvu i uticaju d ai ne govorim.

sumorni

pre 11 godina

"Nemamo podršku kao Tači, koji ne samo da ima SAD nego ima i Evropsku uniju. Mi smo potpuno sami", naveo je Dačić."

Naravno da nemate, jer ste ti, Vučić, Nikolić, Šešelj i Milošević tu bandu uspešno razjurili još pre 20 godina na opšte veselje svih ostalih. Drugi znaju kako se, i uz čiju pomoć, gradi i čuva država. Stoga su oni državnici, a vi gubitnici.

Plodovi te vaše akcije su vidljivi i danas, i još će ih biti.

Pošaljite Tomu nek se šlihta Putinu, to će sigurno pomoći. Iako se zna ko ima moć da za svoje prijatelje i saveznike pomera čak i granice.

Pozdrav od večitog "izdajnika i stranog plaćenika" Sada na delu vidimo koji je krajnji domet vas "patriota".

P.S. Od kad si ti Ivice pokolonik plana Ahtisarija? I ti, i ovi radikali - Vučić i Nikolić? Mogu da nadjem bezbroj vaših izjava o tom planu, ali ti znaš kakve su?

Želje su vam se ispunile, neće biti nikakvog Ahtisarijevog plana. Imate samo da platite dugove.

Goran

pre 11 godina

U poslednjih 20 godina smo bili u gomili ovakvih situacija. Interesantno je da UVEK odbijemo neka 2-3 predloga, i da posle vise meseci/godina odbijanja na kraju ipak prihvatimo to sto su nam nudili, ali po dosta losijim uslovima nego sto je prvobitno nudjeno.

Tako je bilo u ratovima '90, tako je bilo sa podelom Bosne, tako je bilo za vreme bombardovanja (odnosno pre bombardovanja, pa do istog ne bi ni doslo da smo odmah prihvatili), a tako je sad.

Primera, ima na desetine.

bole

pre 11 godina

mozda nerazumete. kosovo nije nase a sad vam nude da ljudi koji su dole budu ukljuceni u kosovsko drustvo bez naseg negativnog uticaja. moze tako a moze da ih ne dao bog proteraju zbog vas politicara. prihvatite vise sve, izadjite iz sobe i ugasite svetlo.

x

pre 11 godina

Šta se sada femkate i izigravate nevinašca.Pa vas trojica ste bili i u Rambujeu pa ste "dogovorili" bombardovanje.To znači da se što pre moramo spremiti da zadamo "odlučujuć" udarac NATO-u a glavni saveznici su nam Belorusija i Koreja.
Za Rodjinu.

optimista

pre 11 godina

Da je sadašnja vlast, a nekada opozicija, dala DS-u podršku u rešavanju pitanja Kosova, ne bismo bili u ovakvoj poziciji i više bismo tada, nego sada, dobili...

alo

pre 11 godina

"Međunarodna zajednica odustala je od ranije ponude za veliku autonomiju Srba na severu Kosova i sada ne nudi nikakvu autonomiju, kaže premijer Ivica Dačić."

Dačiću, Vi sad kažete da bi podela Kosova bila najbolja solucija, a znate dobro, da biste uspeli da to postignete pre nego što je Kosovo proglasilo nezavisnost. Nakon toga, nudili su vama Ahtisarijev plan, što država ponovo nije prihvatila. Danas Vam ne nude ni to, nego manje. Ako sad nećete ovo prihvatiti, možete biti sigurni da za 2-4 godine neće Vam ponuditi ni ono što su Vam ponudili danas.

Zaista postoji istina u tome, da što više trošite vreme, to manje ćete dobiti kasnije.

Molim Vas, NEMOJTE PLAKATI ako Vam za 4 godine ne nude ni toliko koliko su Vam ponudili danas!!!

I da ne zaboravimo: Kosovo je već odavno izgubljeno, a po nedavnom istraživanju, ovo su i građani manje-više skontali.

Prema tome, pamet u glavu!

ergo

pre 11 godina

Hocete li jednom biti pametni i shvatiti da su vasa ocekivanja uvek veca od onoga sto je moguce. To nije slucajno, i obicno je bilo pogubno. Ali, sad stavite tacku i prihvatite ovo. Ako je do sada svaka sledeca opcija bila gora od prethodne, jasno je da ce i sledeca u odnosu na ovu biti jos gora. Nema razloga da bude drukcije. Pre mnogo godina Albanci su hteli autonomiju a mi smo se smejali. Onda su ovi isti (doduse tada su bili portparolcici i aparatcici) doveli do toga da imamo na kraju autonomiju za Srbe na kosovu. I tu smo se smejali. Sada nemamo ni to, ali imamo da postoji bar neka vrsta prisustva srpskog zivlja. Jel hocete jos losije od toga, ili cete da potpisete ovo i da radite na jacanju Srbije? Ili cemo da nastavimo da tonemo i vicemo Kosovo je Srbija sve dok nam ziv pesak ne udje u pluca? Stvar je jednostavna, samo shvatite da je ovde vazna matematika, a ne vise istorija.

gox

pre 11 godina

Jel sad jasno da Tadic nije izgubio izbore, vec je prosto pusten niz vodu? E moji Dacicu, Vucicu, Diplomislave... Vama je data vlast samo da biste pristali na sve, a onda ce i vas niz vodu kad vas potrose. Ali neka, ima tu neke pravde. Uostalom, ne brinem se ja za Tadica, a ni za vas. Dobro je vama svima.

Djordje NS

pre 11 godina

Imali ste na stolu Ahtisarijev plan o sveobuhvatnoj autonomiji Srba pa ste ga odbili. Sad bi ga oberučke prihvatili ali ga više nema na stolu. Sad dobijate jedno veliko ništa a ako ga obbijete sledeći put ćete dobiti duplo ništa (Preševsku dolinu, Sandžak ili Vojvodinu). Posle ćete tražiti samo jedno ništa...ali šta vas briga, vaših pet minuta je dok ste na vlasti a posle može da bude i potop...

Analiticar

pre 11 godina

Ja to pisem uvek i dobijem gomilu minusa. Tako su srbi u Hrvatskoj odbili Z4 i dobili traktore i Oluju. Ko god je citao Ahtisarijev plan mogao je dashvati da je to maksimum sto su srbi mogli da dobiji.A sada ni to nece dobiti. Toliko o pameti nasih politicara.Izreka kaze "Ko trazi vece izgubi iz vrece". Da li su nasi stvarno mislili da ce neko da im dozvoli sudsku , zakonodavnu isvrsnu vlast u srpskim opstinama.Da li je neko stvarno mislio da ce srbi da imaju svoju policiju. Po ahtisariju imali bi shodno vecini u mestima u kojima zive.Isto i sa sudijama.Ahtisari dozvoljava skolstvo i zdravstvo pod ingerencijom Srbije.I kako su nasi sadili tako ce da zanju. Izgubicemo i telekom i rudno bogatstvo i energetiku i hotele Narcis i Moliku na Sari itd

Istorija

pre 11 godina

1915. Londonskim ugovorom Srbiji su od strane Rusije, Francuske, Britanije i Amerike, ponuđene teritorije od Ploča (Hrvatska) do Skadra, Slavonija, kompletna Bosna, današnja teritorija Srbije, pola Makedonije. ODBILI SMO NAPRAVILI KRALJEVINU SHS! Mogli smo da se vratimo u dogovorene granice do 1921. godine. NISMO TO UČINILI!

1941. Poništavamo Trojni pakt o neutralnosti sa Nemačkom.Rezultat 1600000 mrtvih

1945. Pravimo Jugoslaviju sa onima koji su nas istrebili (drugi put pravimo istu grešku)

1993. Odbijamo plan Z4 (Srbima ponuđena država u državi Hrvatskoj). Usledila Oluja...

1999. Odbijamo Rambuje (predviđeno da srpska vojska i policija ostanu na Kosovu). 4 meseca kasnije prihvatamo posle bombardovanja Kumanovski sporazum uz napuštanje naših snaga bezbednosti teritorije Kosova.

2008. Kosovo proglašava nezavisnost. Sledi AHTISARIJEV PLAN koji predviđa široku autonomiju Srbima. Odbili smo

2013. IVICA DAČIĆ IZJAVLJUJE DA JE AHTISARIJEV PLAN BOŽIJI DAR U ODNOSU NA OVO ŠTO JE SRBIJI PONUĐENO U PREGOVORIMA SA PRIŠTINOM!

Moja pitanja: Da li je istorija učiteljica života? Šta je to nama ponuđeno u Briselu? Ako svi kažu da je to NIŠTA, kako je moguće, bez obzira na to ko je s druge strane, da razmišljamo da PRIHVATIMO NIŠTA, a za uzvrat NE DOBIJEMO NIŠTA (Datum je ništa). Da li je nama ipak ponuđeno išta? Iz prethodnih 100.godina ZAKLJUČUJEM DA SMO MAZOHISTI i pitam se da li smo uopšte normalni?

bbc

pre 11 godina

Meni nije jasna jedna stvar kod vas - zašto ste vi ukinuli autonomiju Kosova 80-ih? Nisam siguran da bi oni dobili bilo kakvu potporu od međunarodne zajednice da ste vi njima već tada ponudili široku autonomiju ili barem djelomično prihvatili njihove zahtjeve. Manje više ste ih doveli u poziciju da je priznavanje neovisnosti logično, jer bez neovisnosti nebi uspjeli pregovarati sa vama o položaju Kosova unutar Srbije, pošto ste vi to pod Miloševićem odbijali. Događaji '99. su ionako već samo epilog svega toga odranije.

jednoruki krstivoje

pre 11 godina

Hahaha Pa tako ti je to Dacicu sto vise odlazes sve nepovoljnije uslove dobijas!Cekajte vi jos malo u nadi da ce pregovori biti povoljniji za nasu stranu pa ce vam posle traziti i Presevsku dolinu u sastavu Kosova!Isto je i sa Rambujeom bilo sto ste se vise neckali to ste manje dobijali a na kraju ste sve izgubili!

Sekretar

pre 11 godina

Osećam se tužno, prevareno, ništavno. Od nastanka Jugoslavije i gluposti kralja Aleksandra moj narod i moja zemlja trpe, evo će bezmalo sto godina. Bože, pravde, ništa više!

Ivan

pre 11 godina

Jos samo da Dacic zaplace i da mu damo cuclu da se smiri!!! Kaze da smo sami! Bolje je da doda da smo sada sami zahvaljujuci tiraniji i ludilu vlasti njegovog velikog tate koji nam je ostavio u nasledje sve ove probleme. Sada neka se zanje onako kako je posejano, ali da ne svaljuju odgovornost na nas.

Leo

pre 11 godina

Aleluja!
Trbalo vam je toliko da shvatite. A i vas "tata", onaj pod lipom, to do smrti nije shvatio. Da je prihvatio plan Z4 Srbi bi i dan danas imali autonomiju u Hrvatskoj...

Zoki

pre 11 godina

Pa to je tako od 1992, svaki prethodni plan je bolji od sledećeg. Ali vi to uvek kasno shvatite. Srbija već 20 godina odbija sve ponuđene dogovore i zato je sve manja i manja.

Momčilo, NS

pre 11 godina

Znači tako?!"Ahtisari dar"... Pa, g-dine Dačiću, da je u ovoj državi bilo i trunke pameti, državničke odgovornosti i vizije, odavno smo trebali da prihvatimo Ahtisarijev plan. Ali, ovo je Srbija i ovde među političkom elitom nema ni pameti ni odgovornosti a o viziji da ne govorim... Zaista ne mogu da verujem da nas istorija, posebno ova novija, ničemu nije naučila... Dokle više da prkosimo i teramo inat čitavoj planeti, odbijamo sve moguće predloge i na kraju sačekamo rešenje koje je po pravilu najgore, za nas naravno!? Jedini političar u Srbiji koji vas je upozoravao na sve ovo je Vuk Drašković. Niste imali političke mudrosti da ga poslušate, bavili ste se sitnim dnevno-političkim interesima, građane "polivali" nacionalnom demagogijom, konsultovali se sa senilnim i izlapelim akademicima, savete tražili od sinoda koji ne priznaje ovozemaljska pravila igre.... I, šta sad'? Olovke u šake ili ključ u bravu!!!

nastavnica fiskulture Spomenka

pre 11 godina

Neznam šta će odlučiti državni vrh, neka im je bog u pomoći. Ja sam odlučio, unuke ću od malih nogu da učim, da amerika i nemačka nisu prijatelji srba!
(Učitelj, 6. april 2013 19:05)

-- Amerika i Nemacka su su Srbima pravi izmedju njenih mnogih prijatelja sveta. Ali i to cemo da shvatimo mnogo posle, jer nasi mozgovi ne rade prema realnim i racionalnim sferama svetskoga duha. A zato Amerika i Nemacka nisu nimalo krive. Svi narodi mere vreme prema svom istorijskom satu. U ovom digitalnom vremenu mi jos uvek masemo vekerom tika-taka, marke INSA, koji nikako da zazvoni na budjenje.

s.

pre 11 godina

Da si više pazio šta je radio "onaj ispod lipe" znao bi da je prva ponuda najbolja a svaka sledeća gora.Sada ispada da smo svi žrtve loših đaka, što je tačno.
Sedi jedan i traži da ti vrate pare od školovanja.

zix

pre 11 godina

Hahaha pa nije moguce? Mislim nije da nam se pre 20tak godina vec jednom desilo nesto slicno? I isto smo tako odbili ponudjeno, kao sto cemo i sada, i isto se tako zavrsilo kao sto ce i sada. Nemojte pogresno da me razumete, daleko bilo da se sladim onim sto ce se desiti tom jadnom narodu dole. Pa i moj brat je tamo. Ali on se zalagao i za one 1989., i za one 1994., i za one 1999., i nikad mu nije bilo jasno zasto sam ja protiv njih i zasto sam izdajica srpskog naroda, a zbog tih njegovih tog naroda je sve manje, a zbog ovakvih kao ja ce imati gde da dodje kada ga oni jos jednom iznevere..

анти тачи

pre 11 godina

Зар очекујете исту понуду као пре 5 година? 5 година замлаћивања целе европе кошта. Да се разумемо, не треба прихватити понуду, али то што ви радите са светом нема смисла. Нађите најбоље решење.

Naknadna pamet

pre 11 godina

Niste hteli Ahtisari dok je Draskovic pricao da se uzme njegov nestatusni deo. Ako danas odbijete ponudu koju imate, za 3 godine cete moliti boga da ZSO uopste postoji. Hladna glava, prihvatanje sporazuma i ne zrtvovati celu zemlju zbog neceg sto nije nase vise odavno.

me

pre 11 godina

Gluposti pa kada ste sve ovo zakuvali Ahtisarijev plan je bio na stolu i njemu ste rekli ne i da je nesto uzasno za nas. Pa sta ti hoces...povuci se vise iz politike, ti i ostatak vlade jer nemate pojma..Dosta nam je vasih faca, demagogisanja i nesposobnosti,mladost ste nam unistili...

Gvadalkanal

pre 11 godina

A svojevremeno ste kukali da je Ahtisarijev plan neprihvatljiv. Ništa ne brinite, ako sada ne potpišete, sledeća ponuda će biti još lošija. Ako je bude, naravno. A možda će Priština i silom da se reši te šake Srba. Zvuči poznato? Mogli bi ponešto da naučimo iz sopstvene istorije. Dovoljno je samo vratiti se petnaestak godina unazad.

bravooooo

pre 11 godina

Pa zasto onda nismo prihvatili Ahtisarijev plan tada i plan 1999????
Kao sto vidimo sto vise cekamo sve je gore. Tada niste prihvatili zbog vasih REJTINGA, VI STE KRIVI NARAVNO!! Tad ste mislili da je Kosovo Srbija, a sad zbog toga NEMAMO NISTA NA KOSOVU! Bravo nasi politicari mudri!!!

Coli

pre 11 godina

"Međunarodna zajednica odustala je od ranije ponude za veliku autonomiju Srba na severu Kosova i sada ne nudi nikakvu autonomiju, kaže premijer Ivica Dačić."
Pa rekli smo ti uzmi prvu ponudu, ali ti ne slušaœ. I sada ti kažemo potpiši jer sledeća ponuda će biti lošija od ove (ako je uopšte bude).

Milko

pre 11 godina

Politički vrh Srbije, kako ova trojica vole da ih se naziva, deluje traqikomično.
Nedorasli funkcijama koje obavljaju, sa političkom prošlošću koje bi se trebali stiditi, mislim da su od Boga kažnjeni, da okončaju "sučaj" Kosovo.

SMarko

pre 11 godina

Hahahaha
Pa šta ste očekivali, da će da vas čekaju godinama dok se vi ne smislite?
Ako i ovaj sporazum ne prihvatite, za pet godina ćete se i njega sećati kao propuštene prilike i molićete da se taj sporazum vrati, samo, tada će već biti kasno...

Nebojša

pre 11 godina

nemamo ruku za koju da se uhvatimo. Nemamo podršku kao Tači, koji ne samo da ima SAD nego ima i Evropsku uniju. Mi smo potpuno sami", naveo je Dačić."

=========================
Ovo je kanda labudova pesma za mnogobrojne, uvek budne, i neizrecivo dosadne srBske rusofile.

Vlada

pre 11 godina

Drama: Kosovo za Nesto
Likovi:
Kralj Lir igra ga Toma zamalo diploma
Hamlet igra ga Vucic, neobicno je porastao
Vojvoda od Olbanija - u izvedbi malog slobe

Publika: ovce na pasnjaku

Epilog, ovcama se smanjuje pasnjak. A sledi i susa na preostalom pasnjaku.

ovca

pre 11 godina

sta ces probali ste da ih izblefirate al' su vas procitali.kad jednom nesto odbijes, a nisi bio u poziciji da to ucinis, sledeca ponuda je uvek gora.

Bojan J.

pre 11 godina

Sto znaci - da ste prihvatili Ahtisarijev plan kad vam se nudio ispali bi pametniji. Imam neki osecaj da ce i ova sada ponuda da bude dar u poredjenju sa nekon narednom (ako je i bude) u slucaju da ovu ne prihvatite. Nikako da naucite na sopstvenim greskama.

blagomeni

pre 11 godina

Vlast se sada češka iza levog oha i pita kako to da su baš svi protiv Srbije i otvoreno na strani Kosova. Čak ni oni koje Srbija smatra saveznicima, a takvih je tužno malo, neće ni prstom da mrdnu da pomognu. Očigledno je došlo vreme sravnjivanja računa i suočavanja sa bolnom stvarnošću. Srbija je poražena u svim ratovima koje je vodila od početka devedesetih do poslednjeg poraza 1999. koji su sadašnji vlastodršci, gotovo u istom sastavu kao i tada, prikazali kao veliku pobedu. Porazi uvek bole i nikada nisu pravedni u očima gubitnika. Srbija je trenutno taj gubitnik. Politički i diplomatski ona je sada na najslabijim pozicijama od vrhunca koji je dosegla pobedom 1918. Na veliku žalost i nesreću valja se suočiti sa tim, prihvatiti poraz i početi raditi na mukotrpnom popravljanju pozicije Srbije u Evropi i svetu. Pre svega valja se suočiti sa uzaludnim politikama, idejama i mitovima. Predstoji nam dugi niz ne naročito prijatnih godina. Odbijanje ponuđene kapitulacije na stolu u Briselu, osim sujeti, ne bi ničemu drugom služilo. Veoma tužno, ali isto toliko istinito. Glava u pesku ne bi doprinela boljitku.

Neznalica

pre 11 godina

Potpuno pogresna taktika za pregovore sa nase strane. Trebalo je insistirati na ljudskim pravima i uslovljavati dogovor njihovim postovanjem. Stalno ukazivati na njihovo krsenje kada su Srbi u juznom delu u pitanju. Umesto toga, mi se uhvatili za zajednicu srpskih opstina. Nista bolje nismo ni mogli da ocekujemo.

Душан СПО

pre 11 godina

А Вук и Чеда који о овоме причају већ годинама, у овој држави једва у збиру пређу цензус на изборима... Е, Србијо!

Sinisa Toronto

pre 11 godina

Ovaj narod je sludjen, a sludila ga je unutrasnja politika I politicari koja se vodi vec 20 godina u Srbiji. Kod Srbina je uvek bilo ma moze sve, lako cemo, resicemo, a kad zaista treba nesto da se uradi to je vec druga prica. Ko je malo upoznao druge narode video bi realno gde smo po mentalitetu I naravi.

Vlast folira narod vec 20 godina, a foliranje na zapoadu ne prolazi I zato mislimo da nas neko mrzi. Ne mrzi nas Srbe niko, mi samo sebe ne volimo, a jako volimo da se foliramo da smo neko I nesto. Srecan sam sto su foliranti konacno uhvaceni da odluce nesto ma sta odlucili.

popakatapetl

pre 11 godina

Dačiću,ni ja ti ne bih dao to što si tražio.Kad si već mislio da znaš da vodiš pregovore,nisi smeo da tražiš nešto nemoguće.E,pošto si to tražio,onda si dobio ovakav predlog!

Shonke

pre 11 godina

Niste hteli konfederativnu YU, niste hteli plan z4, niste hteli vens-ovenov plan za bih. Ahtisarijev plan jedva da ste razmatrali a sad bi ga potpisali sve tražeći još.

Što bi rekao Vuk, samo budala bi se dva puta saplela o isti kamen.

mirko

pre 11 godina

"Ne mogu reći da smo se dogovorili, ali ne mogu ni da nismo", rekao je Ivica Dačić posle predposlednje runde razgovora. Sada tvrdi da je predlog gori od AHtisarijevog plana. Jedan premijer bi trebao biti odgovorniji, i iskreniji u svojim izjavama.
Ako je odlučeno da se dogovor ne potpiše, to je legitiman stav, ali predlog je identičan Ahtisarijevom planu, samo se ne traži direktno priznanje Kosova, ali se predviđe stolica u UN, ćemu se Srbija ne bi protivila. To je zaista loš predlog, ali na osnovu čega su bili onoliki optimisti, i zašto su insistirali na pregovorima na ovom nivou, to će ostati nerazumljivo.

bilo bi bolje

pre 11 godina

Ti si za ovo najkrivlji.Znao si kad si ulazio u koaliciju sa SNS da ce ovaj proces samo da se ubrza.Ali bila ti je najbitnija premijerska fotelja pa sad se tesi medjusobno sa Tomom i Vucicem, nemoj nama da kukas.
A sto je najgore, vasom politikom rasturicete i ovo malo Srbije sto je jos ostalo.

Kiza

pre 11 godina

Nato ima velike troskove, zbog prisustva svoje vojske na Kosovu.To zele da preseku, i povuku svoje trupe.Nema tu mnogo mudrovanja.Resili su, sad ili nikad.

bole

pre 11 godina

mozda nerazumete. kosovo nije nase a sad vam nude da ljudi koji su dole budu ukljuceni u kosovsko drustvo bez naseg negativnog uticaja. moze tako a moze da ih ne dao bog proteraju zbog vas politicara. prihvatite vise sve, izadjite iz sobe i ugasite svetlo.

kokobil

pre 11 godina

Naravoucenije sledeci ce biti jos gori. Niste hteli Ahtisarija busali ste se u grudi, odbacivali svaku mogucnost dogovora sa Pristinom a sad je sve gore i gore. Dobro je, bar ste shvatili da je Kosovo drzava. Trebalo vam je doduse 15 tak godina. Od koga je i dobro je. A sad ili sve to lepo objasnite Srbima dole, popovima, patriJotama, kvazi patriJotama ili i dalje zivite u iluzijama

marija

pre 11 godina

Aman, Dacicu, jesi li ti cuo za Rezoluciju UN 1244, i Ustav Srbije, sta kukas??? Sta se branis i pravdas, covece, kad treba napadati?
Sad trazis Ahtisarijev plan koji ste odbili???

mika

pre 11 godina

Drecun rece da vrsimo pritisak na zapadnu diplomatiju.Pa evo racuna za paljenje ambasada u Beogradu i podizanja barikada.A ekipa iztog vremena Vulin, Dacic i...to je racun za naplatu tugo moja!

skeptik

pre 11 godina

Ja ne znam koji nizak IQ covek mora da ima pa da prihvati ovaj sporazum. On otvoreno kaze "Slagali su nas". Pa ako su vas sad slagali slagace vas i sledeci put za ime Boga. Pa kako cete u zajednicu sa lazovima Dacicu?

vrscanin

pre 11 godina

Nije to, Dacicu, nikakav predlog Pristine i ne nude nama Albanci nista. To sve je predlog EU i sa njima mi pregovaramo. Albanci nam nude ono sto su nam nudili i 2004. godine, kada su napali jadni narod i samarali vojnike evropskih zemalja, koji su Srbe sa Kosova trebali da stite, a ni jedan metak nisu ispalili na te horde divljaka i maloumnika. Smrt je ono sto oni nude! Pale srpske crkve, ruse nam grobove... Ruse nam grobove!!!
A zasto? A, da, zbog Milosevica. Ajte, molim vas. I sa kime mi, dakle, pregovaramo? Ko nam nudi sramotne uslove za datum? Isti oni koji su kosovo priznali. Ne potpisujte sramotu, ako Boga znate, ponizeni smo da puzimo vec po blatu. I znate da ce ti isti pregovaraci sutra traziti i ocepljenje Vojvodine, jer kad savijete kicmu za jedno, savicete je i za drugo i kraja nema. Sram te bilo hriscanska evropo, crkve nam pale prodavci organa!

OL59

pre 11 godina

Situacija je zaista zaista teska. Mislim da je velika greska Vlade sto nije prihvatila predlog Vuka Draskovica ili ga ukljucila u pregovore. Ipak je covek dosta upucen i ispostavilo se da je u pravu. Dajte malo poverenja SPO i Vuku Draskovicu, koliko god da imate vecinu.

davno bese, nema tamo vise Nese

pre 11 godina

Gle, shvatio Dacic, nakon toliko godinica, da je Ahtisari i poklanjao. Sada bi mu samo neko trebao predociti sta je mislio i govorio tad, kada je trebao da shvati upravo ovo sto je danas shvatio. Sa ovakvom politickom i umnom snagom shvatanja sveta oko sebe i oko Kosova, Dacic je davno bio zreo za odlazak iz politike. On misli i ubedjen je da je radio za Srbiju, ali on je samo jedan od onih koji su je doterali do prosjackog stapa, trgujuci necim sto nikad nije bilo njihovo. Da je viteskog dostojanstva pokupio bi se i nestao ovaj Milosevicev Sanco Panca. Danas on nema sta da izjavljuje, jer nema nista novo da izjavi.

milisav

pre 11 godina

e moj brate,da si tu pamet imao pre 15 godina ne bi dovde doslo. sta da ti kazem.....mislim da bi bio najveci smeker da u ovoj situaciji kazes narodu da smo mi krivi sto nam se ovo desava. tacno je ivice da smo u zivom blatu,i tacno je da smo pre 7 vekova zastitili evropu od turaka,cela evropa se tresla od njih....ali koga briga za to...ko je danas jak nece da kaze da je juce bio slab....ali ajde mi jednom da kazemo-mi smo krivi jer smo ovakvi,ajde da se pokajemo pa cete videti sta se desava vrlo brzo....

VSOP

pre 11 godina

Kako bre sami, pa gde su nam Rusija, Kina i ostali mocni prijatelji (BRIK).
Sada kad smo izasli na "cistinu" vidi se, po ko zna koji put, sa kim' je KORISNO biti dobar! Nema tu ljubavi, u pitanju je samo interes ali mi Srbi to nikako da shvatimo.

Nemam pojma

pre 11 godina

Nije mi jasno zasto ste primenili onda sporazum o integrisanom upravljanju prelazima, ako nemate vise o cemu da pregovarate... Verujem da ste to unapred znali...

sportmanbg

pre 11 godina

Ja se samo plasim da ako ovi mudrijasi odbiju ne bude isto kao nakon odbijanja Z4 plans za Krajinu. Svi su zazmurili, Hrvati su jurnuli i proterali sve Srbe iz Krajine. Ne treba se igrati sa krvnicima iz Evrope i Amerikom. To su licemeri sa dvostrukim arsinima. A mi smo naivno romantican narod koji veruje da ce nas Rusi zauvek stititi. Uvek smo placali cenu te naivnosti pa ce tako biti i sad. Sta drugo ocekivati kad nas vodi vlada u kojoj niko nije imao ozbiljan posao van politike. Jos 91. smo izabrali pogresnog saveznika i slepo ih se drzimo. To se u medjunarodnoj politici ne prasta. Posle svega izgubili smo sve ratove za zelenim stolom sto govori koliko su ovoj zemlji potrebni skolovani ljudi.

le ja

pre 11 godina

Kao što napisah juče. Uvek je prva šargarepa najbolja šargarepa. Ne mogu ni da zamislim gde bi sada bili da se odmah prihvatio Ahtisarijev plan. Sigurno ne bi bili u ovom glibu.

Zlatana M

pre 11 godina

Da je čak i Ahtisarijeva ponuda bila bolja, to je svima jasno, ali nikome nije jasno iz kojih razloga je DS, kao vodeća stranka vladajuće koalicije prpuštala sve dobre prilike da se reši problem Kosova.

vlada

pre 11 godina

He,he,kofercic je vickast bas.Tako je bilo i sa Z-4 planom,umesto vojske i policije,Srbi iz Kraijne,dobise traktore.Umesto Rambuea,dobili smo bombardovanje.Sustina je dok si ti kofercicu,ovde glumeo serifa,baskario se sa bananom,zabavljao narod,sa tvojim bivsim i sadasnjim pajtasima,Taci je radio posao,trpao parama americke kongresmene,stvarao jake lobije,tamo gde treba.Racun je sada stigao za naplatu..

tonino

pre 11 godina

Ne razumijem vas nacin razmisljanja,Ahtisari vam nudio dobar plan vi isti bahato odbili, u HR vam nudjen Z4 vi isti ismijali a sad kukate za oba plana i rado bi iste prihvatili.. Pitam se kada ce te nesto nauciti i opametiti se kao narod i krenuti naprijed. Spominjete Rusiju ma kojoj je Rusiji stalo do vas kada ste bjeda nego potpisite plan prekrizite najvecu Srpsku promasenu investiciju Kosovo i povedite buduce generacije u bolji zivot...otvorite vrata buducnoste ne zivite u proslosti laznim mitovima i legendama

Šubarić Kruševac

pre 11 godina

A sad je dar? Pre samo koju nedelju Vuka Draškovića ste nazivali "izdajnikom" jer je jedini bio hrabar da vam sugeriše da u načelu prihvatimo pomenuti plan, a pregovorima gledamo da dobijemo i nešto što bi bilo "Ahtisari plus". Sad se vidi koliko je bio u pravu i da ste pametni poslušali biste ga bar sada. Dok ne izgori sve... Dok ne ostane kamen na kamenu. Ali, ne zaboravite, ako "izgori" sve u Srbiji, na kraju će "izgoreti" i vaša vlast!

ostap

pre 11 godina

Pobogu, pa ako pregovori propadnu to je potaz Esstonove i EU i SAD jer oni neće uspeti da njihovo mezimcce postane punopravna drzzava ! Esstonova odlazi bez zavssene misije a Kosovo neće u UN. Dakle neće biti cclan ni jedne organizacije UN, ni Fife ni Uefe ni drugih jer će Rusi i Kinezi staviti veto. Znacci potpuni krah projekta stvaranja drzzave Tacciju u Albancima. Ostaje im isto ssto su imali kao srpska pokrajina! Neće bez nas moći ni u EU ako ih ne priznaju Spanija, Slovaccka i Rumunija...To će biti njihov poraz. A nama ostaju isti problemi koje imamo ceo vek, tj. Šiptari i nassi ljudi na Kosovu. A datum? Njega i ako dobijemo biće to na papiru. Ulazak ćemo ccekati joss dugo, dugo...Jasno je dakle da mi drzzimo kljucc kosovske drzzave u svojim rukama. prekidom pregovora razbićemo sve iluzije EU, Amera i Šiptara da su zavrssili posao . A njihov mezimac će ostati bez obećane ccokolade i mozze samo da placce. Pogledajmo dakle stvari sa njihovog aspekta...

Mi

pre 11 godina

Do kada cemo biti zrtve Kosova? Mi smo u najlepsim godinama ziveli u mraku i pod sankcijama, gajili smo bebe pod bombama, a sada Jovo nanovo... Ej, muko pregolema hoce li se iko setiti i Srba u Srbiji?

Bg

pre 11 godina

Ta nemojte kasti??? Pa za Ahtisarijev plan rekoste kako je to najvece ponizenje ikad ponudjeno, a sad ispade DAR. Ajde bre potpisujte to, neko ce mozda morati da da ostavku, PA STA? Mislim cisto da ovo sad za par meseci ne postane isto DAR!

Ljuban

pre 11 godina

Pa,Premijer od Miljacke,sta ste ocekivali? Dugo se takmicite sa glavesinama iz EUtanazirane Evrope u sado-mazo disciplini koja je dosegla nove vrhove;uporni ste da ih izazovete da nema toga sta oni mogu da izmisle kao zahteve i ponizenja a da vi ne mozete da progutate,potpisete ili sta god i to u ime svih nas,od kojih velika vecina ne podrzava i ne daje vam mandat da to i radite. Sad su ovi saditi iz EU odlucili da vam i sargarepu ukinu,nema ni nje,ajde da prihvatite,sta li ce da bude sledece,mislim da ovi ne mogu da imaju takvu mastu i to da smisle a da vi i to ne prihvatite u 'ime svih nas'. Blago onima koji u vama vide ikakvu nadu za bilo kakav boljitak...

Rade

pre 11 godina

Dalji razvoj dogadjaja je vrlo predvidljiv. Sledece nedelje ce naravno sve odbiti, onda ce jedno vreme likovati kako smo toboze odbranili Kosovo. Zatim ce Albanci, tacnije receno NATO postaviti ultimatum Srbima u severnom delu Kosova. Vrlo verovatno sledi intervencija i kolona traktora ka Srbiji. Rusi ce po obicaju da pricaju prazne price sve dok vuk ne izjede magarca. A sto se tice pregovora, ne, sledeci nece biti uslovi jos gori kako neki misle; do sledecih pregovora nece uopste ni doci jer tamo vise i nece biti Srba, isto kao sto se desilo i u Hrvatskoj. A nama neka je Bog na pomoci ako nas ponovo potpuno izoluju jer ako smo 90-tih i imali kakve-takve rezerve od ranije, sada nemamo apsolutno nista.

Lale

pre 11 godina

Dacicu,kasno je sad za samosazaljenje,to ti je najgora opcija,ispadas bedan i na unutrasnjem i na spoljasnjem planu,sad je vreme da budes cvrst,ako se proguta ta knedla i potpise taj akt,cin,sta li je da se daju napismeno garancije Srbiji da ima otvoren put ka Evropi sa svim benefitima,a ne da nas zeza svaka saksonska susa iz odbora Bundestaga,jer nam tus kabine nisu po EU standardu.Malo vise samopostovanja,covece,ispade Vucic Hi-Men za tebe,tvrde oni pazar,tvrdi i ti,pa ne odgovara njima bure baruta od 7 miliona stanovnika u jugoistocnoj Evropi.

Zemun grad SPO

pre 11 godina

Setimo se kada je Drašković pre dve godine, a potom i koalicija Preokret predlagala prihvatanje nestatusnog dela Ahtisarijevog plana kao osnovu za pregovore. Tada je međunarodna zajednica u tom slučaju nudila i proširenje nadležnosti za srpske opštine (Ahtisari+). Međutim tada je i vlast(DS-SPS) i opozicija (SNS-DSS) optuživala Preokret za izdaju i podržala barikade, a Ministru Srećkoviću bili su otvoreni svi mediji u cilju razbijanja SPO-a. Imali smo šanse da pre poslednje runde prihvatimo Ahtisarijev plan i tako onemogućimo albansku inicijativu u toj rundi http://www.blic.rs/Vesti/Politika/367870/Vuk-Draskovic-Penal Kada ne znate šta hoćete, onda dobijete ono što nećete. Ili što bi u sportu rekli ,,posle propuštene šanse-penala sledi kazna".

Miki

pre 11 godina

Da je Čeda predsednik a premijer iz LDP-a dobili bi Ahtisari+. Ovako dok god na vlasti imamo ljude koji posle Srbije najviše vole Rusiju ništa dobro nam se neće desiti.

Milos

pre 11 godina

Gospodine Dacicu malo vise casti i dostojanstva. Ako ne cenite sebe ni drugi vas nece ceniti. Da im date celo Kosovo i ove 3 opstine sa juga i pride na primer Kursumliju i Prokuplje isto bi bilo. Kako covece ne shvatas ili se pravis da ne shvatas oni hoce da smo na kolenima i da molimo (kao sto sad Grcka Kipar Spanija i ostali mole).

Nista i nista su nista

pre 11 godina

Skupljale se greske i dosle na naplatu, sad sta je tu i iz ove koze se ne moze. Ne treba nikoga kriviti sto ce odabrati ovo ili ono, od dva ponudjena NISTA. Naravno ocekujemo da ce vlast odluciti po casti, bar kada je u pitanju ministar odbrane, za druge ne znam,jer od Dacica smo svasata videli i culi i toliko debakla je covek namakao za kratko vreme, da je od njega sve moguce. Ako mora da se proda onda neka to bude sto skuplje.

kakogod

pre 11 godina

Sledeci put vam nece ponuditi nista, moroni. Svakih 10 godina srpskoj politickoj eliti se nudi nesto sto joj je u tom trenutku toliko neprihvatljivo da im dodje da vriste. I posle svakih deset godina cvile kako su trebali da uzmu ono pre deset godina. Do sada bi i punoglavci shvatili kako sistem funkcionise. Ergo, drzavu nam vec 20 godina vode ljudi gluplji od punoglavaca. A sta tek reci o dicnom narodu koji ih bira i ugadjajuci kojem smo danas dosli tu gde jesmo?

laki

pre 11 godina

klasicna ucena. Ucenjuju nas datumom pa maksimalizuju svoje apetite. U politici kao i zivotu treba znati kada je dosta i imati neki ponos . Odijte UCENU. Prezivecemo i bez datuma, al bez obraza kao beskicmenjak koga moze svako da gazi tesko.

Stanija K

pre 11 godina

Posle svega što smo čuli i videli, u poslednjih trinaest godina, ostaje samo da se čudmo zašto problem Kosova DS nije rešavala kad su potojale daleko povoljnije prilike od ovih sadašnjih.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Dacic: "Ahtisari dar u poređenju sa ovim"

Za godinu dve dana ce ti isto tako kao "dar" izgledati i ovaj "briselski predlog" kada ga budes uporedio sa onim sto ce ti tada biti ponudjeno" !
"Vreme radi za Srbiju" !

shumadinac, bre

pre 11 godina

dar je bio i Z4, dar je bio i Rambuje. Pre toga dar je bio predlog za opstanak Jugoslavije koji su svi prihvatili osim Srba. Federacija u asocijaciji sa Bosnom i konfederaciji sa Hrvatskom i Slovenijom. Imam dara da ne shvatimo sta je dar dok taj dar ne izgubi smisao.

Milutin

pre 11 godina

Cekajte, nemam pojma sta pise u tom dokumentu I samo se naslucuje iz IZJAVA. Evidentno je da je sve to nepovoljno. Sa druge strane, da se ne lazemo, nepovoljna I veoma rizicna situacija, da rizicnije nemoze, tamo traje vec dugo.
Sada je u igri dva scenarija.
Ne prihvatimo (to sto ni nemam pojma sta je ali je lose), Srbi ostaju na vetrometini, izlozeni vec vidjenom teroru a bez posledica za teroriste I bez realne I nepristrasne zastite. Za to vreme ostatak Srbije se izlaze dodatnim nenormalnim pritiscima u vezi drugih delova teritorije I takodje ostaje na vetrometini. Ne nadajte se da ce neko pomoci, kao sto nikada i nije. I oni kojima bi to pritiskanje bilo neprijatno - cutace.
Prihvatimo, imamo sanse da pomognemo sami sebi, dobijamo na vremenu da bi se rascistila situacija oko povratka i sve uzurpirane imovine crkve I naroda na Kosovu I preuzimamo inicijativu. Uostalom, svaki ugovor ima klauzulu u kojim slucajevima moze biti raskinut.
Ja ovde Evropsku Uniju nige nisam ni spomenuo, namerno.

Sitničar

pre 11 godina

"Sve što dobiju u ratu, Srbi izgube u miru, za zelenim stolom."
Pa sada hoćemo obrnuto - da gubimo ratove, a da ih posle sve nadmudrimo?

jna

pre 11 godina

Odbili ste konfederaciju, nije vam valjalo, odbili ste plan z4, nije vam valjao, odbili ste Ahtisarijev plan, nije vam valjao. Da dalje ne nabrajam mozeteli mi odgovoriti sta je poslije bilo. Da li iko shvaca da smo niko i nista i mi i vi i svi slicni nama.

hm

pre 11 godina

meni opet sve ovo izgleda kao farsa.

Videli neki da idemo u Evropu, da nece Srbija na drugu stranu, bar ne 50+%.
pa se onda promenili i socijalisti i radikali, kao i oni su za EU. Glumili par godina, sad se kao mnogo lome i mnogo im tesko pada sto nece moci da prihvate uslove Evrope.

i eto nas nazad gde smo i bili pre nego sto smo skinuli njihove sa vlasti 2001...

vasilije

pre 11 godina

Prihvatiti okupaciju dela teritorije, povući Srbe preko reke Ibar i usmeriti ih ka EU i SAD da traže azil jer su oni krivi za to što nemaju nikakva prava i slobode tamo gde sada žive. Tamo nema nikakve perspektive za njih jer će za 20 godina njihova deca sigurno napustiti ove krajeve i naseliti centralni deo Srbije jer neće želeti da žive u Albaniji i govore Albanski jezik. Tako da borba za njih u svakoj varijanti je već igubljena i ne vidim razloge pregovora.

Pregovori su jedna velika šarena laža!!! Zato, naša vlast treba da prestane da laže narod, da prestane da pregovara i učestvuje u predaji Kosmeta, neka ga sami uzmu i neka bez naše saglasnosti rade šta im je volja, a nama ako žele da učine naka nas prime u EU i puste normalno da živimo.

Darko

pre 11 godina

Da ste slušali Vuka Draškovića, gde biste sada bili? Ali, odlučili ste se da lažete narod samo da biste dobili proklete glasove. Sad da lepo potpišete i da gledate da spašavate što se spasiti može, jer u suprotnom ide još gori predlog! Pamet u glavu!

adriatik

pre 11 godina

kad tad će se nešto morati prihvatiti, bliska prošlost nas uči da je to uvek ono malo i najgore. Ako mislite da je ovo loše, varate se, uvek ima gore, ako budemo nerazumni kao i do sada, biće nam i jasno vrlo brzo šta je to

Dosadan

pre 11 godina

Vi Srbi ste mnogo dramatican narod, od kad vas znam a to mojih citavih 35 uvek neka drama, te hocu te necu. Nije problem dogovor problem je ko da potpise a da izade neokvasen. Ovaj mali sloba uzeo vruc krompir dobro ga zakuvao a sad corbu treba da jedu Onaj direktor groblja i seseljov minimi. Pa potposite onda Ahtisarija sta komplikujete. I jos nesto ovaj Toma jedini iskren, reko da ima resenje za Kosovo.

Milan

pre 11 godina

Nije Srbija sama, samo treba da pruži ruku na pravu stranu i svi znamo koja je to strana. I ta strana to očekuje. Rusija ne spominje ovih dana tek tako rezoluciju 1244, ali još uvek nema ko to da čuje u Beogradu.

Da se ne lažemo, rešenje je samo u sledećem: zatražiti od Rusije stratešku pomoć, vojnu u vidu povratka njenih snaga na sever Kosova i u vidu vojne baze u prvom redu kod Niša ali i na drugim mestima gde bi bile raspoređene i rakete ako treba, jer je jasno da je neutralnost Srbije neizvodiva i nemoguća, a zatim i ekonomsku pomoć koju Rusija već nudi kako za budžet tako i u vidu direktnih ulaganja. Oni nude više nego što je u pristupnim fondovima EU i pod povoljnijim uslovima. Na kraju krajeva oni su maltene jedini koji imaju sluha pa nekada i otpišu neki dug ili dio duga (kao recimo Africi).

Imajući u vidu dosadašnja ulaganja i ona planirana (južni tok i ostala koja bi uslijedila), a i vojne efektive koje bi Rusija rasporedila, teško da bi se neko kačio sa Srbijom u budućnosti). Naprotiv, odnosili bi se sa poštovanjem.

Ako ne uradimo tako, za koju godinu imaćemo verovatno nekoliko NATO baza u Srbiji u kojima će da budu raspoređeni vojnici iz Hrvatske, Nemačke, Slovenije, Albanije i Kosova i ostali koji nas inače "mnogo vole". I pitanje da li ćemo uopšte imati državu i da li ćemo smeti da kažemo da smo Srbi.

f_slobode

pre 11 godina

Koliko se secam - kada se pricalo o tom planu - Dacic je zastupao teoriju podele Kosova ...

Ako ne vidih malo dalje - naravno da upadas u zxivi pesak

sta se femkas

pre 11 godina

Ako ne mozete da potpisete i hocete nazad, onda idite bar dva koraka unazad. Zabranite prelete aviona koji idu za Pristinu preko Srbije. Zabranite prelaze preko Srbije onima koji imaju kosovski pecat u pasosu. Onu granicu, sta li, kod Leposavica povucite. Ponistite sve ranije dogovore.

Gluvi

pre 11 godina

Pa nama je bitno da Jeremić održi bukvicu mrskom zapadu a onda se Dačić čudi kao besna glista zašto na zapadu nemamo prijatelja !!!!

Hronolog

pre 11 godina

A secate se Vuka i njegovih izjava od pre par godina, kad se balvanima pregovaralo, kad je rekao da svako odugovlacenje pregovora ide na nasu stetu ..Zasto tad nije vrsen pregovor kad se nudila autonomija ''juzni tirol''.Vuk je tad na sva usta ukazivao da ce odugovlacenjem biti sve gore i gore.

Bacvanin

pre 11 godina

Prva ponuda, jos davne 98' je bila da dozvolimo stranim posmatracima da prisustvuju akcijama nase policije i vojske na Kosovu. Oni koji su danas na vlasti, a gde je i Vucic bio ministar su tu ponudu odbili. Mi bili bombardovani.
Danas ni pravo osnivanja skola za opstine se ne nudi, ali mi i ovo odbijamo.
Dacicu i Vucicu. Do sada ste odbili svaki plan, i sve je gore i gore. Hajde jednom, samo jednom, probajte da prihvatite jedan plan. Cisto za probu, jer ne moze da bude gore nego sto je sada.

Miki_In

pre 11 godina

Progutajte više tu žabu zvanu Kosovo pa ma počnemo da živimo!
Zoran Djindjić :
. Ako treba da progutas
zabu, ucini to odmah. Sto
vise cekas, sve ce ti biti
gadnija. Ako treba da
progutas vise zaba, progutaj
prvo onu najvecu...

crni domino

pre 11 godina

"Ahtisari dar u poredenju sa ovim"
Sadasnji je dar u poredenju sa sledecim!
(István, 6. april 2013 21:45)
Bravo Istváne!
Samo, sve imam osecaj da ce ovi nasi suprotno da urade. Naucili oni da ih veliki povremeno samaraju! I njih i narod koji im daje podrsku!

srki

pre 11 godina

Ne nude nista zato sto im odgovara da ne pristanemo. Kako ne razumete Americi neodgovara mir oni zive od ratova. Kad bi se mi pomirili sa Albancima Americke trupe ne bi imale nikakve potrebe da budu na Kosovu a mozda bi i sami Albanci pokusali da ih oteraju, takva iskustva su vec imali.

Obeliks

pre 11 godina

"Ako odbijemo nećemo imati datum za početak pregovora za prijem u EU" Jeste tesko, ali je tako. Koja je to zemlja EU bila primorana da prizna otcepljenje dela svoje teritorije? Ovo pre svega Vucic treba da odbije, posto on realno ima najvise kredibiliteta da odlucuje.

kaljente

pre 11 godina

"Pre sedam vekova branili smo Evropu od Turaka. A sada nas ta ista Evropa napušta. Srbija je evropski parija. To treba da se promeni", rekao je Dačić.

Boze Boze ovo govori premijer moje zemlje. Kako smo samo jadni...
P.S.
Vuce Draskovicu, hvala ti sto postojis, i sto vreme iz dana u dan pokazuje kakav si genije, sve sto si ikad rekao ostvarilo se pre ili kasnije. Kakvog si coveka protracila Srbijo, i oterala na politicku marginu bez ikakvog razloga. Nasela si na lazi DB-a i SPS-a. Ali vazno da je Ivica rehabilitovan posle SVEGA... Eee valjda ce doci dan da odem sa ove teritorije (namerno ne kazem drzave)

glasac ds-a

pre 11 godina

Premijer Dačić je izjavio citiram"Tražili smo način da se Srbi integrišu u prištinski sistem"?! Za ovako nešto svi ovi što glasaju Sps i Sns bi ex-predsednika Tadića "obesili na Terazijama",a ovako mi se sve više čini da će upravo tog Tadića "praviti od blata".

dobrocinitelj

pre 11 godina

gde je sada bratska Rusija, zasto vec jednom ne otvorimo oci i kazemo istinu. Dokle god budemo okrenuti istoku od nas nece biti nista.

Dusko

pre 11 godina

Muka mi je već čitati komentare tipa "ne treba da prkosimo celom svetu".Pitam sve te,dali bi nekoj grupi od desetak ljudi koji bi upali u njihov stan rekao svojoj ženi "lezi ti snjima" ne trebamo da im prkosimo ili bi se borio do zadnje kapi krvi.
Jasno je da u Srpskom narodu postoji veliki broj onih koji ne samo da bi dali svoju ženu i nego bi dali čitavu svoju porodicu samo da spasu svoje guzice.Ali treba da znaju da niko u svetu ne voli takve bede od ljudi i da će na kraju završiti kao i oni koje su "dali".

Učitelj

pre 11 godina

Neznam šta će odlučiti državni vrh, neka im je bog u pomoći. Ja sam odlučio, unuke ću od malih nogu da učim, da amerika i nemačka nisu prijatelji srba!

sve na crveno-crno

pre 11 godina

To je politika vođena filozofijom lošeg kockara, nemamo nikakvih auduta idemo na blef, busamo se, dok nas ne provale a onda kreće istresanje iz gaća.

da crtam ili je dovoljno jasno?

pre 11 godina

Posle svega što smo čuli i videli, u poslednjih trinaest godina, ostaje samo da se čudmo zašto problem Kosova DS nije rešavala kad su potojale daleko povoljnije prilike od ovih sadašnjih.
(Stanija K, 6. april 2013 18:46)

1. DS nije bila na vlasti proteklih 13 godina
2. Pri samoj pomisli na resavanje problema Kosova upravo ovi kojima je sad pripalo da ga resavaju su uz podrsku mutavog Kostunice cinili sve da se taj problem ne resava.Opstruirali su,prozivali "izdajnike",organizovali mitinge,lomili Beograd i palili ambasade...

...sve sve ali nista

pre 11 godina

sve politicke partije 2000g su bile za ahtisarijev plan osim onih partija koje su sada na vlasti...znaci politicke intuicije i znanja niste niti cete imati!! ljudi jedno je biti opozicija i biti u svemu "u pravu" a drugo je voditi drzavu !! aj zdravo

patrijot

pre 11 godina

"..."Mi smo potpuno sami", naveo je Dačić

Pa sami smo krivi što je to tako! Ceo život se inatimo sa celim svetom, ratujemo, busamo se da smo najpametniji a ustvari nismo ni svesni koliko smo glupi..i šta sad hoćemo? Kada smo trebali da prihvatimo planove koji su nam nuđeni za Cosovo, nismo hteli jer tada ne bi mogli da "peremo" pare i da se nelegalno bogatimo. Sad je tome došao KRAJ, a vi i dalje ne odustajete od idiotskih zahteva. Šta treba da se desi da bi shvatili realnost? Jel treba naslilno da upadnu ROSE, da premlate ili ne daj Bože pobiju onaj ostatak srpskog življa da bi vi shvatili da je došao kraj vašim manipulacijama! Zar vam nije dovoljno što vas ne puštaju na Cosovo, što vam treba pasoš da uđete na teritoriju Cosova!
Dokle više!? Dokle ćete više da se inatite sa celim svetom, EU i SAD? Sve što nam se dešava oko tog Cosova, za sve smo sami krivi!
(Prong, 6. april 2013 19:06) "
U ovih nekoliko recenica je sve receno !
A inace za one koji se pitaju koja je to zemlja od EU jos izgubila svoju teritoriju, neka malo procitaju o TRIANON-u, i pogledaju koliko je % svoje teritorije Mađarska izgubila posle I. svetskog rata, pa neka se sad teše !!!!
A posle toga mogu veoma lako zaključiti, zašto nisu neke istočne zemlje EU priznale Kosovo...

Karlo

pre 11 godina

Ma nije Srbija u zivom pesku, Dacicu, nego je tvoja vlada u zivom pesku. Srbiji se ne desava nista novo, nego se ti plasis da ne izgubis podrsku Zapada, a istovremeno i podrsku naroda. A znas i sam da te to ceka, jer si los igrac.

A meni je plata bila 200 evra, i bice 200 evra...

AlexDenmark

pre 11 godina

Posle svega što smo čuli i videli, u poslednjih trinaest godina, ostaje samo da se čudmo zašto problem Kosova DS nije rešavala kad su potojale daleko povoljnije prilike od ovih sadašnjih.
(Stanija K, 6. april 2013 18:46)

Pametnice moja, da je DS probao da ovo pitanje resi, tvoji miljenici i ini kao sto su oni, razapeli bi ih na kolac na sred Terazija!

Boban

pre 11 godina

Tesko je nadmudriti protivnika, uz pomoc savetnika sa laznim diplomama, kada su protivnicki savetnici sa diplomama najelitnijih skola u svetu.
Nikada ne bi moglo da se desi, Britanskom Ministru policije, druzenje sa Misom Bananom. Seljacka pronicljivost i lukavost nije ovde dovoljna.

ovca

pre 11 godina

hehe , e moj koferce. o svemu ovome ste trebali da razmisljate, ti i tvoji partijski pobratimi iz udbaskih stranaka, kada ste krsili ustav sfrj , ukidali autonomije , pevali 'oj srbijo iz tri dela.......', arcili jogurt {ko bi onda rekao da ce biti toliko gladnih u srbiji kao danas}.......... a vecina naseg genijalnog naroda vam je zdusno aplaudirala i svi znamo sta je posle bilo. doduse i mnogo veci narodi od nas , nemci na primer, su pravili mnogo vece greske i na kraju dotakli dno. ali su oni nesto iz tih gresaka naucili i danas su tu gde su, a mi..... jednostavno oni koji ne evoluiraju postanu zrtve evolucije. uvek bilo i bice.

Klod

pre 11 godina

Samo jedan mali detalj, koji Dačić prećutkuje: Ahtisarijev plan je predviđao nezavisno Kosovo.
(Devil's in details, 6. april 2013 18:31)

NE! Nemoj da okrećeš priču jer će ti neko od ovog glupog naroda i poverovati. Ahtisarijev plan je predviđao široku autonomiju za srbe NA VEĆ NEZAVISNOM COSOVU! Dakle, kada je Ahtisarijev plan bio na stolu, Cosovo je već bilo nezavisno od Srbije!

valencia

pre 11 godina

Ako su obe opcije lose po nas, onda birajte onu koja nanosi vise stete suprotnoj strani.
Dakle, ne potpisujte nista, neka "pregovori" propadnu.
(vlajko, 6. april 2013 21:47)

Fantastičan komentar. Normalan čovek bi rezonovao: "Izaberite najmanje lošu opciju po sopstveni narod". Ali ovo nisu normalni ljudi, ne dame i gospodo, ovo su radikali i pseudoradikali. "Izaberite onu opciju koja će NJIMA najviše da šteti", reče on, mrtav ladan.

Petra J

pre 11 godina

Sve predhodne vlasti su, iz stranačkih i ličnih interesa, izbegavale rešavanje Kosovskog problema, ponašale se prema zapadu više nego podanički i slugerantski, tako da su svi raniji predlozi, bilo čiji, sigurno mnogo bolji od ovoga ,,uzmi ili ostavi".

socijalista, antikomunista

pre 11 godina

Ahtisarijev plan je daleko od bilo kakvog dara, predstavlja cinican atak na ustav Srbije i odbijen je u UN. A spremaju se fanfare za njegov povratak u kontekstu velikog uspeha " nase" diolomatije.

Ana

pre 11 godina

Pa naravno da je lošiji od predhodnog! Sledeći neće ni postojati, samo će nas uhvatiti za uvo ko kretena koji 20 godina nije u stanju da nauči kako se ponaša, i šutnuće nas u provaliju van Evrope, kad za bolje nismo. Nemojte da se šalite nego potpisujte to dok još možete.

Bojan

pre 11 godina

Najveca je moguca iluzija da cemo priznanjem Kosova ubrzati sebi put ka Evropi i da ce se oni koji nam rade o glavi smilovati na nas kad popustimo njihovim ucenama vec ce se sa jos vecom bestijalnoscu obrusiti na nas da nas dalje komadaju.

Pedja

pre 11 godina

Pa gde su sada Vucic, master Nikolic i kompanija??? Kada je Borko vodio pregovore malo je falilo coveka na preki sud da posaljete... A sto se tice "dara", pa gospodo i na buvljaku treba umeca pregovaranja a za Brisel neci ni da govorm. Ja sam lako zakljucio da posljednjih deset meseci nas trgovac ne da ne ume da pregovara, vec ne ume ni da sabira i oduzima sta je dobro a sta ne!!! Politika mastera Nikolica i Vucica, u kojoj ne treba popustati Pristini, nas je i dovela do ovog sramnog trenutka koji menja srpsku istoriju. Master i njegov od skora neposlusni segrt, nazalost ulaze u ovu najmracniju istoriju. Ako je vremenu suditi, oni i donekle ponajvise i zasluzuju da nose teret ovog vremena, ko razume zna ce o cemu pisem...

crni domino

pre 11 godina

(Mladen Mladenovic, 6. april 2013 19:40)
Mladene, idi i sapni to Taciju; mozda ce covek da te razume, popusti i vrati nam Kosovo. Dacic nema vremena da se bavi tobom kao ni samnom. Znas on je kofer zverka koja je i NATO pobedila.
Ako nece, sto kazes, mozemo mi i korenje da jedemo i da pasemo zelje i koprivu, znas imaju puno gvozdja. Znas, mozemo da se vratimo na drvene ralice, samo da zapatimo malo vise volova i konja posto ih je malo u Srbiji, slozices se da ti nedostaju, posto vise nemamo fabrike traktora, kombajna, sta ce nama celicane i roba iz uvoza, mi sve to proizvodimo. I sta ce nama beli svet kada sve to imamo. Ali u testisima!
Postujem tvoja glupa razmisljanja jer svako od nas ima pravo na svoje misljenje, samo ga treba potkrepiti validnim cinjenicama. Razumes me.
Ja se nadam da Dacic i ekipa nisu toliko blesavi da ne potpisu sporazum.
Budi mi zdravo Mladene Mladenovicu.

Darko

pre 11 godina

Kakav ti je to stav,kao posr..i golub?Kako treba gradjani da se osecaju kad premijer zvuci kao dete kome je pas umro?Uspravi se,pokazi dostojanstvo.Pogledaj na internetu nastupe Djindjica,uci od pametnijeg.Za prosutim mlekom se ne place.Imao si ti dobrih ideja.Predlog o razgovorima clanstva Kosova u un je bio dobar,predvideo si da ce i to doci na red,pa je bolje da za neblokiranje dobijemo nesto za uzvrat.Naravno odmah su te razapeli na krst,zato cemo za godinu dana kad se pokrene ta prica o clanstvu u un,zauzvrat dobiti nista.Tipicno srpski,nikad nista necemo a na kraju prihvatimo mnogo gore.

mexi

pre 11 godina

Al ste pametni u pm. trazite autonomiju za srbe na Kosovu a Kosovo ne priznajete! Pa kakvu to autonomiju onda hocete i u kojoj zemlji? Prvo treba priznati Kosovo kao drzavu pa onda traziti nekakvu autonomiju za sever.

Petrovgrad

pre 11 godina

SPO vec deceniju moli da se prihvati Ahtisarijev plan. Ali za njih je to bila izdaja. Sada kada nemamo kud , kad ostajemo sami , sve dalji od EU , kad nas niko vise tek nece ni cuti ni videti, tek sada te "patriote" kazu da je Ahtisari dar u poredjenju sa ovim sad. Zar im je toliko trebalo to da shvate, zar je toliko zrtava bilo potrebno da bi se na kraju prihvatali i Z4 I Dejton iako je SPO vapio da se to uradi na vreme. Sta sada ciniti? ko ce nam pomoci? sta je patriotizam? reci istinu ili lagati i pobediti na izborima? Sta ce biti sa nama? gde je Rusija? da li je nasa teritorija u Aziji ili u Evropi? izgubljeni smo, hvala vam gospodo. Dejan Jelic!!

Realista

pre 11 godina

Odbijanje predloga za sporazum sa Kosovom je potpuni krah srpske politike prema EU.! To treba reci glasno gradjanima Srbije Dacicu.! Nema druge, treba privatiti sporazum i ici pravac EU.! Sa Rusijom saradjivati kao i EU. Realno od Rusije nema vajde.!

mapet

pre 11 godina

Onda nemoj ni da pregovaras vec hapsi domace lopove, monopoliste, korupcionase... Ne bi nama bilo lose da nije njih, laznih Srba... Svako ko je u stanju da otme narodne pare je lazni Srbin.

Milosav Jovandić

pre 11 godina

@ Stanija K

"Posle svega što smo čuli i videli, u poslednjih trinaest godina, ostaje samo da se čudmo zašto problem Kosova DS nije rešavala kad su potojale daleko povoljnije prilike od ovih sadašnjih."

Zato što im je sadašnji "državni vrh" podmetao klipove gde god je mogao da bi se dočepao vlasti.
Sada je imaju ali ne znaju štam će sa njom.
Kako god se završi bićemo "naradjeni" za prošlogodišnje glasanje na izborima.

Саша Митровић

pre 11 godina

Па наравно да је Ахтисаријев план био добар. Другови комунисти и остале патриЈоте да сте бар једном послушали Вука уназад 20 година где би нам крај био. Па како се не научисте да из сопственог искуства да смо у почетку увек добијали солидне понуде, а да је свака следећа била гора по нас. Да ли ће доћи дан да се коначно научите на сопственим грешкама. Ако не знате, што је евидентно, питајте паметније од себе који виде много више испред од вас...

Nikola

pre 11 godina

Ako ja dobro razumem vi ste u pregovore usli tako sto ste znali da ne smete da kazete ne onda se nemojte ni cuditi sto je predlog ovakav. Bilo je receno ili ce Pristina da popusti i da nam ponudi ovlascenja ili dogovora nece biti, jel to bilo jeftino blefiranje ili stvarno? Ocigledno je po ovoj kuknjavi da je bilo blefiranje. Organizujte se bolje ili raspisite izbore

anonimus

pre 11 godina

Ne mučite se više,okrenite se lepo rusima i gotov problem,ali ne vrtite se tamo amo,ili ste sa rusima ili niste,ne vrdajte.Okrenite se rusima!!!!!!

Anđelina mama

pre 11 godina

Suština je u tome što mi ne znamo šta hoćemo.Kada bismo znali, možda bi nam i ponudili bolje. Ovako, oni samo prekrajaju , a mi se ne slažemo, jer ne znamo da li je to dobro ili loše za nas.U Srbiji postoji političar koji zna kako, koji zna zašto, koji zna šta hoće, a znamo i mi ko je to. Naravno, gospodin Drašković-srpka legenda.Poslušajte, jednom,za nas, za našu decu, za Srbiju!

Baba Jula

pre 11 godina

U medjuvremenu, naci one sile koje bi nas i malo zastitile, ali bi za to morali da im damo dosta blaga (njive,vodu,telekom..)
(Vodopija, 6. april 2013 20:35)

Hahahahahaha, O moj Boze sto procitah, buahahhahaha

Avangarda

pre 11 godina

Ahtisari je imao Tadica i Kostunicu na vlasti u Srbiji tada. I cak i oni nisu prihvatili njegov predlog. Zar stvarno Brisel ocekuje sada, da Vucic, koji je realno najmocniji u vlasti, prihvati bilo sta losije od toga? Grdno se varaju. Zato i prete.

Rosuljac

pre 11 godina

Sada ,ako ne prihvatite ovo sto vam se nudi ,sutra necete dobiti ni to.Lepo vam je Draskovic govorio da ne tvrdite pazar jer sledeca ponuda ce biti jos bezobraznija.Niste se naucili pameti.Drzite se politike koju je Milosevic vodio i uporno odbijate sve a onda prihvatite sve.Niste vi gospodo zreli za pregovore.Imali ste Ahtisarija,odbili ste,imate sada ovo i to cete odbiti a sutra?

Vlada Sumadinac

pre 11 godina

A sta ste ocekivali,mozda cela Evropa da dodje i one koji su ovo zlo napravili da ih moli sta njima odgovara.Znaju oni njih mnogo dobro iz devedesetih.Sto bi nas narod rekao ,,ko nece popa u ruku on popadiju u d..e,,Svaka sledeca ponuda ce biti jos gora to i oni treba da znaju kao odgovorni za saku ovog napacenog naroda.Gde su im prijatelji Rusi da kazu ,,njet,,ili ovi sto ih Toma sakom i kapom odlikuje, nego trce kod Francuza da mole Amere da se umesaju ne bi li ipak nesto dobili,da bi ostali jos neki mesec na vlasti.

vlajko

pre 11 godina

Ako su obe opcije lose po nas, onda birajte onu koja nanosi vise stete suprotnoj strani.
Dakle, ne potpisujte nista, neka "pregovori" propadnu.

ZoranNS

pre 11 godina

Da je čak i Ahtisarijeva ponuda bila bolja, to je svima jasno, ali nikome nije jasno iz kojih razloga je DS, kao vodeća stranka vladajuće koalicije prpuštala sve dobre prilike da se reši problem Kosova.
(Zlatana M, 6. april 2013 18:43)

Molim te navedi i jednu dobru priliku za DS, a pogotovo priliku koju vi niste ocenili da je izdajnička, I DA STE JE PODRŽALI.

zvonko

pre 11 godina

Kakva patetika. Sta bre kuka ovaj Ivica! Namerno pravi atmosferu kao da ce da nas bombarduju. Pa nece naravno, u pitanju je taj bezvezni datum. Pa i da ga dobijemo mozemo da pregovaramo ko zna koliko 10,20 godina? Odbijte brate pa da vidimo sta dalje. Aflatoksin vas i dalje ceka.

Urbatectonic

pre 11 godina

Iako se u principu zalazem za priznanje Kosova, ovaj show je toliko zanimljiv da bih predlozio kosovskim srbima da ucene Vladu: prihvate li ovi taj famozni sporazum, Srbi sa Kosova se masovno sele u uzu Srbiju. Pa to je u stvari sto ove fali: racun za ljubav i podrsku koju su Srbi sa Kosova Milosevicev-Seseljevom rezimu davali.

A sad svi na svoja radna mesta!

Жика

pre 11 godina

Ево иде реприза репризе,поново ,,Бољи живот",сад ћемо ми као мало да одбијемо,па после рат,па бомбардовање већ урушене Србије,па онда све прихватамо,па у круг.Као први програм,само без мењања канала и глумаца.Једино је Вук говорио и говори истину,али џабе,нема ко да слуша.

Petar_Veliki

pre 11 godina

Ponavljaci smo istorije. Ovo je samo finale. Zaokruzena prica posle 100 godina od oslobodjenja Kosova i Metohije. U 20 i na pocetku 21 veka smo imali slabe politicare, a narod stradao, obezglavljen. Greske su pravljene jos od 1918 a onda kasnije smo dozvolili da udbasi i komunisti vode nacionalnu politiku, da nam oni budu "ocevi" nacije. Bez cilj, pragmaticnosti i sluha za vreme i realnost sveta, tu smo gde smo. Nazalost Tarabic je bio u pravu.

Chivava

pre 11 godina

Uh, nasi politicari se ponasaju kao da smo mi Srbi neki jaci stih u toj celoj prici i u svetu pa cemo mi sad nesto tu da pokazemo zube. Mi mozemo da se poredimo sa chivavom.

beli glas

pre 11 godina

Ako prihvatimo sporazum to je kraj za sadašnju garnituru političara. Ako ga ne prihvatimo to je opet kraj za sadašnju garnituru političara. Tako da ja uopšte ne vidim šta ima lošeg u tome da ga prihvatimo ili ne prihvatimo. Šta god da se desi - ovi u kompletu idu u istoriju, tačnije na njeno đubrište.
Jedino šta nam preostaje je da sazidamo zid plača za patriJote a DS taman može da im prodaje maramice, to je ionako u skladu sa njihovom vizijom socijalne pravde.

Plavi

pre 11 godina

A kad je Drašković predlagao da se potpiše Ahtisarijev plan koji je podrazuevao autonomiju za Srbe na Kosovu onda su ga nazivali izdajnikom a sada se kaju što ga nisu poslušali. Mada kad malo bolje razmislim ovo nije prvi put da se ovako nešto dešava, stalno je ovako bilo. Pitam se samo dokle ćemo mrzeti one koji nam govore istinu a slaviti one koji nas lažu i na toj laži nas vode u sunovrat? I još nešto, Slobodan može sad da počiva u miru pošto je ovaj njegov mali dobro ispekao zanat, ni on ne bi Srbiju bolje doveo u mat-poziciju.

janko

pre 11 godina

Mozemo mi da bijemo glavu jos godinu dana trazeci resenje...cinjenica je da su SAD zacrtale sta zele a EU im pomaze u tome.Dok to ne dobiju nece nas ostaviti na miru sta god da ucinimo.

Maksimalno orao negativno

pre 11 godina

Vrlo jednostavno. Netpotpisivanje sporazuma znaci preuzimanje odgovornosti za sudbinu Srba na Kosovu. i nedobijanje datuma. Potpisivanjem sporazuma, EU i Taci snose svu odgovornost za za sudbinu Srba na Kosovu. Za inteligentne i odgovorne politicare. Oni vec ovo znaju. Drama je za unutraqnju upotrebu

Levicar

pre 11 godina

Rezolucija 1244 je potpisana, pa je ipak iz nje ispunjeno samo ono sto je islo na stetu Srbije. Da se potpisao Ahtisarijev plan, samo bi se insisiralo na tome da Srbija prizna Kosovo, a Srbi ne bi dobili nista. Isto ce biti sa ovim papirom, potpisace ga, ali ce neko u Bundestagu glasati protiv dobijanja datuma, pa ce nam dati kao fol neko objanjenje, a do novog glasanjao nama ce nam postaviti 1000 drugih uslova. Srbi nece dobiti ni pravo na izdavacku kucu. Secate se "standardi pa status", pa onda "standardi i status", pa na kraju "status pa standardi"?

Namenjena nam je sudbina Indijanaca. Stavice nas u rezervate. Nece stati sve dok postojimo.

murajsam

pre 11 godina

Izgleda da ovde citaoci nisu upuceni skroz u ovu stvar. E pa sada cu da vam pojasnim. Lako bi ovi nasi odbili, ali izgleda da ne mogu jer postoji jos nesto sto mi izgleda ne znamo i sto nam ovi nasi nisu, ili namerno ili nenamerno a rekao bi da je namerno jer izgleda ne smeju, saopštili. A to je izgleda da smo debelo pukli ekonomski i da nam drzava ide u bankrot ako ne pristanemo na ultimatum. Lepo su nam ovi iz SAD i EU davali kredite i kredite i kredite i totalno nas zaduzili da smo prakticno vec sada njihovi vazali i sluge. E pa ako ne potpisemo oni ce odmah da traze pare nazad. To je to, tako nas oni sada drze u saci. Mada ja mislim da ce oni i ako potpisemo da odmah traze pare nazad, tako da nam je svejedno, crno nam se pise nazalost. Daca nesto pokusava (jedino on ako nesto uradi, u druge nemam poverenja) da spase, daj Boze da uspe, ali tesko.

Vladan

pre 11 godina

Ako ni 2001. nismo bili dovoljno pametni pa da shvatimo, onda barem to budimo sada. Znaci, potpisuj sta traze, a posle sva ta "prava" koja EU i kosovske vlasti daju Srbima na Kosovu, mi lepo treba da damo Siptarima u Bujanovcu i Presevskoj dolini, tj. nikakva, odnosno uskratiti im sve ono sto trenutno imaju!!! Dakle ravnom merom, pa da bar izvucemo neku korist, jer ta oblast u Srbiji je trenutno najproblematicnija!!!

drnde

pre 11 godina

Naravno. Rok za prihvatanje Ahtisarijevog plana je bio na pocetku ovih pregovora. Zar nista iz bliske istorije nisu naucili? Svaki put kad propustimo da prihvatimo ponudjeno, posle bude mnogo gore i neprihvatljivije. Sta god da je sad ponudjeno, sledeci put bice jos gore. Shvatite da smo izgubili rat, i da mogu da urade sta hoce, samo hoce da i mi to shvatimo, i sto pre shvatimo to je bolje po nas.

bezimena

pre 11 godina

Ako prihvatimo i potpisemo, to vise necemo biti mi, to nece biti Srbija koja je Evropu branila od Turaka, Srbija koja se borila protiv Hitlera, vec neka druga, nova Srbija. Nesto kao nova Crna Gora.
Kako cemo onda deci objasnjavati u skoli ko smo mi?
Stoga je glasam - NE!
(Shuluburic, 6. april 2013 21:20)

Manite se mitova i legendi!

Da se knez Miloš, osnivač moderne Srbije, naš najpametniji i najmudriji političar svih vremena, inatio Turskoj, pre bi nas pobili nego što bi imali DRŽAVU SRBIJU! Saginjao se kad je morao, dizao kad je mogao tj. kada je na svojoj strani, za odredjene poteze kojima je mic po mic osvajao samostalnost, imao podršku i zaštitu drugih velikih sila!

Miki_In

pre 11 godina

potpišite jer ni ovo malo za srbe što se nudi nećemo dobiti,a kad Srbija i Kosovo za par god. udju u EU ionako ce se granice brisati !

Posmatrac

pre 11 godina

Ma ljudi ovde je najveci problem sto Srbi sa severa Kosova ne prihvataju nista sem da su deo Srbije. Videli smo da oni ne prihvataju nikakvu zajednicu srpskih opstina, ma ona imala policiju, sudstvo, skolstvo, zdravstvo..., ako je ta zajednica u okviru Kosova. Zato taj predlog Srbije nije prihvacen.

Realista

pre 11 godina

Iskusili su Dodika i podrsku iz Srbije za provokacije u medjuvremenu. Najbolje poslusajte njegov savet, istorijsko NE....sa tim bar imate iskustva.

kentaur

pre 11 godina

Jao bre Ivice, a prosle godine kada su vam bili dvojac Klinton/Eston sve ste sijali od srece. Jos tada sam rekao da vam se mnogo osladilo da vas primaju po evropskim metropolama, da vas setaju kao bitne igrace. A sad vas prevedose zedne preko vode! Pa sta ste mislili, da ste se odmah spajtali sa EU i USA? Samo su vas iskoristili, kao sto su iskoristili Slobu da potpise Rambuje, iskoristili Djindjica da srusi istog, pa Kostunicu da otcepe Crnu Goru, Tadica da prihvati Euleks i EU na Kosovu, a vas SPS/SNS dvojac da potpise otcepljenje. Zar ne uvidjate pravila igre- PODRSKA PA PUSTANJE NIZ VODU? NEPOSTOJE PRIJATELJSTVA U POLITICI, samo INTERESI, a da biste to uocili treba gledati dalje od svog nosa. Da niste zauzeti skupstinskim dnevnicama i krkanjem u restoranu, mozda biste vi POLITICKA ELITO i mogli da postignete MINIMUM konsenzusa oko srpskog nacionalnog interesa. Nazalost, Djindjica vise nema, a on je bio jedini pragmatican politicar sa jasnim osecajem patriotizma i odgovornosti prema drzavi, tako da uopste ne vidim ko moze da nas izvadi iz ovih s@#nja. Opet ce obican narod da nastrada.

Ivan

pre 11 godina

Ahtisarijev plan nije nudio nista jer nije garantovao nista. Ako bi ga albanci ukinuli posle godinu dana, da li bi NATO sutradan bombardovao albance? da li bi UN uveo sankcije za Kosovo? ako je odgovor ne, kako je onda Ahtisarijev plan mogao ista da garantuje?

Zoran

pre 11 godina

Bojane pa ako je tako sto ne uzmes oruzje pa podjes u borbu protiv pola sveta. Ja bio i izgubili smo pa onda kada izgubis uzmes najvise sto mozes.

dusan

pre 11 godina

@le ja: Rambuje je trebalo prihvatiti! Ono što nam je tamo nudjeno je "šaputanje na jastuku" u odnosu na Ahtisarijev plan a, što lepo reče premijer, Ahtisarijev plan je dar u odnosu na ono što nam se nudi sada.
Kao što je neko već napisao: prva šargarepa je uvek najslađa a mi to, očigledno, još uvek nismo naučili. Uvek mislimo da će ona naredna biti slađa...

sava

pre 11 godina

Ako ne prihvatimo jos vise ce nas unistiti. Ako prihvatim lagano ce nas kupiti. Birate, sta vecina odluci. Meni licno prijatelj nikad nece biti koji me je bomardivao. A ovo ce nas podeliti na pola.

mattko

pre 11 godina

@dare
Evo dare osvanulo je to jutro kada nas vise EU ne zanima i pocinjemo da radimo kao Kinezi. Evo podjimo od tebe , ti si najveci Kinez i najvredniji, da bi nama ostalima bilo jasno sta da radimo toga jutra reci nam> A sta ces i kako ces ti raditi? Ajde vizualizuj tu sitauaciju nama ostalima!

Mladen Mladenovic

pre 11 godina

Aktuelni pritisci i stav SAD,V.Britanije, a posebno Nemačke, potpuno nam dokazuju da bi i Ahtisarijev plan samo bio "mrtvo slovo na papiru". Bilo koji plan, ponudjen Srbima je na nivou obične prevare i manipulacije. Tako je bilo u Sloveniji, Hrvatskoj, bivšoj Bosni, Crnoj Gori a sada i na KOSMET-u. Nudjeni su neki planovi, koji su trebali da posluže samo kao mamac naivnim Srbima a posle bi sve to palo u zaborav poput Rezolucije 1244 koju danas niko ne pominje. Mis mo je uništili. Uspeli su da nas prevare i nagovore da je apstrahujemo do banalnosti. Namagarčili su našu političku "elitu", ili su je kupili kao što se kupuje goveče na pijaci nu Boleču, da se odreknu jedinog papira, jedinog utemeljenja koje nam je davalo i garantovalo suverenitet nad ovom teritorijom, i čak, predvidjalo povratak srpske policije i vojske. Bilo šta da prihvatite gospodine Dačiću biće to najobičnija prevara data samo da bi se Vama i vašim koalicionim partnerima, poput prethodne garniture, produžio politički život. Narod to zna, narod to oseća i narod to neće oprostiti. Ne potpisujte i ne prihvatajte ništa. Đteta koju ćete sada napraviti, nikada se više ne može ispraviti. Okrenite se sebi i ovom narodu. Nikada on nije bio gladan. Može on sam sebe da izdržava. Da smo se tako ponašali zadnjih dvadesetak godina ne bismo danas bili "do duvara". Uvek postoji alternativa.

Mocni

pre 11 godina

Nezavisno Kosovo i Metohija?
-Moze!
Dajte recimo 100 milijardi i priznacemo!
Samo sto bi ovi nasi paraziti to pojeli (javni sektor), tako da nista od toga!

FRAJLA

pre 11 godina

Eto kako su nam pregovori prethodnih pregovarača doveli do ivice propasti,sada se teško može šta uraditi da dodje do promena,mislim da ne treba odstupiti od naših principa pa kako god nam bude..

Sasa jokic

pre 11 godina

Dosta kukanja!
Jel vam sad jasno koliko se gubi odugovlacenjem? Sada bi se.....za Ahtisarijev plan, a nekada ste ga SPS i SRS (SNS) nazivali izdajom!
Ako sad ne potpisete, ovo sto vam se nudi izgledaxe vam kao bajka za par meseci!

Milan Sabac

pre 11 godina

Pa sta ce nam onda datum i ulazak u EU u drustvo onih koji nam ne zele dobro. Ima zivota i van EU. Vidim kako su se usrecili Slovenci, Bugari, Rumuni, Spanci, Portugalci... mole Boga da izadju iz EU!

Srbija ranjeni lav

pre 11 godina

Podeljeni smo...a nakon podele ranjeni u obe strane. Zemlja je devastirana a drustvo je siromastvom dovedeno do ruba egzitencije i totalnog beznadja. Stvoren je jaz i podela na 2 strane drustva, jedna strana je ranjena siromastvom a druga gordoscu i nemoralom. Obe se bore za nesto, ali se i bore medju sobom...prvi se bore za goli zivot a drugi za sebe... Tako se stvara idealno tlo za manipulaciju...dovedes drustvo u provaliju, a onda sa njim, raznim obecanjima i ucenama, radis sta ti je volja...Ucenama i obecanjima motivisati razum da pobedi srce...a na kraju uzeti sta ti treba...Ovo je nasa relanost i plan EU i zapada za nas...zavadi pa vladaj a to tako traje decenijama a mi nasedamo iznova...Odgovornost su svi u vlasti prihvatili, sada treba i da je podele...sto mislim da nece to biti tesko...videce se ko je za casniju a ko za manje casnu odluku...tako ce se i vagati...najteze ce biti pozivanje i prihvatanje odgovornosti za one koji sad vicu a do juce su ucestvovali u stvaranju ovoga danas...njihova odgovornost je biti najveca a kazna najteza...puno srca, mudrosti i srece zelim pregovaracima...prepoznajte vece zlo a onda odaberite manje...

marija

pre 11 godina

А Вук и Чеда који о овоме причају већ годинама, у овој држави једва у збиру пређу цензус на изборима... Е, Србијо!
(Душан СПО, 6. april 2013 22:07)

Pa sta tu nije jasno?
Tako ce proci i Dacic.

Bojan

pre 11 godina

Meni samo nije jasno ovo sto mnogi komentatori pricaju.. ako je nesto realno i moguce, zbog cega se uopste onda trazi pristanak vlasti Srbije? Ako je Kosovo nezavisno i demokratsko drustvo, zbog cega oni bilo sta pitaju Dacica i Vucica? Zbog cega jednostavno ne implementiraju taj svoj savrseni demokratski plan i pokazu cijelom svijetu sta je realnost? Cemu sva ova drama ako je situacija na terenu realna i Srbija na nju ne moze da utice?

Zar ste mazohisti?

pre 11 godina

Novo, srpsko Zlatno tele zvano Datum.
Zar ste vi mazohisti?
Zašto se želite pridružiti onima koji su već bačeni na koljena - Grčkoj, Kipru, Španiji, Portugaliji i tko zna kome još uskoro?
Shvatite da u EU nema ni meda ni mleka ni novaca za vašu budućnost.
Svoju budućnost, ako znate i želite, možete izgraditi i bez EU.
A s EU ionako nećete imati budućnosti. EU će od Srbije - kao i od nekih drugih - napraviti okljaštrenu i opustošenu državu.
Ako mislite da se s Datumom rešava sudbina Srbije u pozitivnom smeru, onda ništa ne znate o svetu.

Shuluburic

pre 11 godina

Ako prihvatimo i potpisemo, to vise necemo biti mi, to nece biti Srbija koja je Evropu branila od Turaka, Srbija koja se borila protiv Hitlera, vec neka druga, nova Srbija. Nesto kao nova Crna Gora.
Kako cemo onda deci objasnjavati u skoli ko smo mi?
Stoga je glasam - NE!

Jagodinac

pre 11 godina

datum pa datum,pobogu pa ni taj datum nije siguran a kamoli ulazak u EU,prodaćete Kosovo za tračak nade,ne znam koliko je dobra trgovina...

Branislav Maletic

pre 11 godina

Gospodine Dacicu, to Vam se samo cini. Napravljena je iluzija,narod Vas gleda i cudom se cudi. Nema tu sta da se prihvati, jer se nista i ne nudi.
Poslusajte Vi naseg mudrog Patrijarha, pa na odmor malo. Probali ste, pise Vam se taj napor koji je bio ocigledan.Sami nismo, to budite uvereni.

aristotel

pre 11 godina

Danas nemamo nista, sutra imamo jos manje. Tako to ide i, nazalost, velike sile nece odustati dok ne ispune svoje interese koji se kose sa nasim. Nema ovde nikakve pravde ili nepravde, samo je istorijska nesreca sto su Albanci dobili podrsku zapadnih sila, a mi ne. Nismo uspeli da iskoristimo ni pomoc ovih malobrojnih sila koje su na nasoj strani, poput Rusije i Kine. Sad spasavaj sta se spasti moze, jer vec sutra bez toga ostajemo.

milan

pre 11 godina

Daciceve izjave da je ovaj plan gori od Atsarijevog ima samo jedan cilj a to je da se Atisarijev plan predstavi kao dobar i da takav bude prihvacen.
Po komentarima vidim da se vecina upecala na ovaj mamac.

vexi

pre 11 godina

Mislim da treba I mora da postoji kriterijum po kome se odbija ono sto nije u interesu Srbije I Srba. Pa makar nam bilo I teze na krace staze- to je bolja odluka na duze staze. Nece biti dobro ni u jednom slucaju. Ali Bolje jesti nogu od stola ali znati zarad cega nego shvatiti da si I moralno unisten.

Чубура

pre 11 godina

Држи се Устава Дачићу као што се и Тачи држи свог и све ће бити у реду.

sumika

pre 11 godina

E moj Dacicu.Yar vas istirija nije naucila da kad god nismo prihvatili plan polse smo dobili nista.da vam nije bio Vucic tamo preveslali bi vas samo tako.

namigusa

pre 11 godina

dal neko stvarno misli da cemo mi nekad nesto dobiti . . . sve sto uzmemo skupo cemo platiti ... a Kosovo cemo dati za obecanje ... Smesno. bitno je u svemu da budemo slozni i jedinstveni ... i mislim na celu Srbiju i na sve stranke bi u ovom trenutku trebalo da podrze vladu i Vucica...

Bugarin

pre 11 godina

Ja bih rekao da je ovo Dačićev trik, jer Ahtisari je deo ustava Kosova, a i albanska strana je svo vreme za sever nudila ahtisarijev plan. Tako da mi ovo govori da će u utorak biti prihvaćen plan za sever Kosova po Ahtisariju, a što će domaćoj javnosti biti predstavljeno kao veliki uspeh našeg pregovaračkog tima, jer je taj plan sada „dar Božiji“.
Međutim, ako nas Dačić ne laže, onda stvarno nije u redu. Mi jesmo izgubili rat, ali gde je velikodušnost pobednika? Treba li do kraja da nas ponize? Ja nisam Srbin, ali se kao građanin Srbije osećam vrlo poniženim.

Grada

pre 11 godina

Vrlo je izvesno da je doslo do duboke podele ne samo medju politicarima, nego i obicnim gradjanima. Postojali su jedni koji su nasli svoj interes u procesu evrointegracija (zaposleni u inostranim firmama, razvojnim I obrazovnim institucijama). Postojali su i oni koji nisu videli nikakve vajde od evrointegracije (zatvorene, lose privatizovane kompanije, nezaposleni). Mora se priznati da je vremenom prva grupa postala sve bezobzirnija pream problemima duge grupe i nacinu kako oni vide izlaz iz sutuacije.
Priblizava se utorak i trentuak kada treba odabrati jednu opciju. Po svemu sudeci prolongiranje pregovora je manje bolna opcija, jer se sve prolongira za godinu dana. Sa druge strane, za godinu dana ce nadajmo se na Severu Kosova sve biti kao i danas. U tih godinu dana,sa balkanskim prilazom sa obe strane (Srpsku i Albansku),teoretski ima vremena da se promeni situacija u teritorijalnom smislu za jednu ili drugu stranu.
Iz svega proizilazi da i nama a i Albanskoj strani "mentalno" vise odgovara "siva zona sumraka i nedefinisanosti" nego do kraja uredjena situacija. To smo bar dobro naucili od Turaka, i jedni i drugi.

Bogdan iz Bazela

pre 11 godina

Jeste, Ahtisari je dar, kao i pandorina kutija. Kao i ti sam, dar nase inertnosti, nemanja svesti o svom poreklu, nemanja realnog patriotizma, nemanja ideja o uredjenju drzave, nemanja znanja o normalnom informisanju gradjana, o resavanju socijalnih i drugih problema, uopste nemanja vizije... Mozda je to bio prst sudbine da nam se prvi Veliki knez zvao Nemanja? Od svih imena - bas Nemanja!

the sea and the land

pre 11 godina

Ajd' kad vec spominjete druge primere, da li znate da postoji i jedna druga prica kada je onomad Amerika pretila Kanadi da ce joj sve pouzimati? Znate sta se tada 1812. desilo? Recicu vam. Kanada je odbila predlozeno, suprostavila se i sve zadzala. Svi karakteri u prici su realni, samo je lokacija zamenjena, umesto Brisela dogovoranje je bilo sprovodjeno u Gent-u.

https://en.wikipedia.org/wiki/War_of_1812

Nebojsa

pre 11 godina

Vagon nego šta imperija uzvraća udarac .Pa nisu ovo hteli nikom da prirede nego vama zato su vas i doveli na vlast. Vi ste najznačajniji miševi Slobinog režima koji se još batrgaju. Tražili ste EVO VAM GA...

precanin

pre 11 godina

A sto nije prihvacen Ahtisarijev plan ? Ko je bio sef drzave u to vreme ? E taj ko je bio sada na sud , da odgovara ! Godinama se prima debela plata a nista se ne uradi !

nobody

pre 11 godina

@Zoran delevic
Vozovi su ponude i sanse koje smo imali i nisu bile ultimatumi.Nikakav ultimatum Srbiji nije bila ponuda kako da opstane Jugoslavija.Javerujem da bi mi odavno bili u EU da se to prihvatilo.Tebi znaci i Z4 i Rambuje i Ahtisari plus su ultimatumi,pa vidi gde smo stigli. Neki su i tad govorili da prihvatimo ali Srbija nije htela i od loseg,kako neki kazu, smo napravili losije i sad kukamo.Nesto moram da napisem, neko se zanosi sa "Kosovo ili EU"-ta ponuda nikad nije stojala. To je neko nesto pogresno shvatio i mnogi su to uzeli kao istina. E pa, nije jer ako ne udjemo u Eu ni najmanje ne znaci da cemo imati Kosovo. Za mene bi znacilo da necemo imati ni Kosovo ni EU. Ponudjen ko pocascen , ali ako se to nekome ne svidja...molim lepo.Mi,u Srbiji krivimo bez prekida jedni druge, ali nikako da prihvatimo krivicu,cak ni deo krivice i zato smo cudni neki ljudi.Jedan minimum iskrenosti i relnosti,bi nam dobro dosao.

Karolina

pre 11 godina

Gde su sad svi oni koji su pričali da će SNS dati Kosovo?! Svaka čast Vučiću na hrabrosti da takav sporazum odbije! Pokazao nam je kako se vodi politika ozbiljne drzave, a ne podanicka politika, kao bivsi rezim, koji se svima klanjao I izvinjavao. Neće Vučić dati Kosovo!

mixer

pre 11 godina

Ako pogledamo celu stvar sa astrološke tačke,lični moj savet Dačiću je da se osloni na intuiciju. Mislim da je sada u mogućnosti da uradi nešto bitno što ne mora da bude vidljivo odmah na prvi pogled.
"Razapet"aspekt,tranzita govori i kolebanju i suočavanju sa iskušenjima koja ljuljaju njegovu veru.Moj stav je da on ima nekog "keca u rukavu" koji će mu omogućiti političku slavu i uspon ali samo ako se ne povede za laskanjem i ne upadne u iskušenje potaknut sujetom. Znači ,ako uvidi odmah situaciju "šargarepe" pravilno odreaguje na iskušenje(laskanje)"gavrane kako ti lepo pevaš" ,sir neće otići lisici ...

Vlada

pre 11 godina

@Posle svega što smo čuli i videli, u poslednjih trinaest godina, ostaje samo da se čudmo zašto problem Kosova DS nije rešavala kad su potojale daleko povoljnije prilike od ovih sadašnjih. (Stanija K, 06. april 2013 18:46) Zato sto bi ih tadasnja SRS a danasnja SNS proglasila izdajnicima, zapalili bi Beograd, a njihove pristalice bi besile po banderama clanove DOS-a, DS, DSS, G17+ i ko je sve bio na vlasti prethodnih godina. Eto zato.

Flo

pre 11 godina

Manite se više nacionalizma i gluposti. Ovde dilema uopšte ne postoji - da se inatimo sa celim svetom zarad nečega što više nije naše? Dajte ljudi da se okrenemo budućnosti, potpisujte taj sporazum i idemo dalje, sledeći plan neće ni postojati, vrlo lako možemo da dobijemo opet sankcije. Dosta nam je tavorenja na ćošku Evrope, sankcija, izolacije. Hoćemo da se pokrenemo sa mrtve tačke, samo jaka Srbija može da pomogne ljudima na Kosovu.

Vodopija

pre 11 godina

Nasa zadnja nada u dobitak u vezi Kosova je da ih primoramo da se sloze da odluka padne na Davis Cup mecu izmedju Srbije i USA.
Ovo sve do sada je takvo ispiranje mozga, takvo psihicko mrcvarenje, takva uzasna emotivna bol, da je nadrealno.
Dacic je 18 sati proveo na saslusanju i primoravanju da prizna kriminal Srbije za koji nismo krivi. Odakle mu samo energije i zivaca, da tolike sate sedi i slusa naredjenja u Briselu? Zasto je uopste prihvatao da ide na ta ispitivanja? Mogli smo lepo da cutimo i igramo spore poteze i da otegnemo do nekakvih geopolitickih promena. Posle svega, ja ne znam sta je vladi preostalo drugo nego da raspise referendum.

Ako potpisu:
1. Svoje ime ce na crnu listu.
2. Kosovo je izgubljeno, a time i dostojanstvo nasih predaka koji su za sve to u proslosti izginuli i dovidjenja nasim sirocicima koji tamo iz kuca ne smeju da izadju.
3. Mozda nas Amerika nece uvuci u konflikt, ali bi i opet ciljali na Vojvodinu i Presevo dok se mi kaobijagi integrisemo.
4. Mozda bi dobili datum, mozda…
5. Mozda bi ta grupa zvana EU i dalje postojala, pa bi mozda postali clanovi, mozda…

Ako ne potpisu:
1. Amerika verovatno preti da ce nam pootimati jos sto sta.
2. Datum ne bi dobili, jer je jasno koji su uslovi.

Zato je najbolje sprovesti referndum i sa jednostavnim pitanjem.
1. Hocete li da se odreknete Kosova zarad INTEGRACIJA u EU?
Da ili Ne.

U medjuvremenu, naci one sile koje bi nas i malo zastitile, ali bi za to morali da im damo dosta blaga (njive,vodu,telekom..)

ISTOK

pre 11 godina

Ma ljudi , ne bili im u kozi ... To sto oni moraju da odluce nije ni malo za zavideti niti zahvalno , ja ne bi mogla. Bitno je da budu slozni ... i ako ne mi sledece generacije ce imati nesto od odluka koje donesu danas...

bekan

pre 11 godina

Kada je u pitanju Kosovo Srbija je popustila koliko god je mogla i došla je do neke granice gde više ne može da popušta. Sada su na potezu evropski zvaničnici, a pre svih njih Amerikanci da pritiskom na albansku stranu izdejstvuju da i Albanci popuste, i da se napravi pravi kompromis.

zoran delević

pre 11 godina

Nikakvi vozovi nisu prošli, ovo je samo igra živaca i Srbija ne sme da popusti i preda se. Kompromis na obostranu korist može, sve ostalo je kao da lopovu daš ključeve od kuće, ostaćeš bez svega. Sa obzirom na izjave URS, mislim da je ovog puta ipak Vučić sprečio propast.

Jova

pre 11 godina

Ništa gore nije moglo da nam se desi nego da u završnim pregovorima nas zastupaju oni koji su potpisali kumanovski sporazum. Zar mislite da druga strana ne zna o kome je reč. Nešto tako su jedva čekali jer su mogli da im postavljaju najteže zahteve. Sva trojica bi trebalo da izađu iz politike jer sa njima nikad bolje ne može biti.

AXEL F.

pre 11 godina

Vučić se izolovao,Dačić kuka.Aman ljudi,jel vi shvatate da vodite državu?
Prihvatajte taj sporazum,dok još nije kasno,dok ne počnete i za njim da žalite!

Djordje Djordjevic

pre 11 godina

Postoju razne varijante i mogucnosti
Zasto ne razmisljamo o ideji da Srbija postane medjunarodno priznata neutralna drzava/kraljevina sa istim dogovorom sa EU kao sto Svajcarska ima.
To je samo jedna varijanta od mnogih, a znam da nasa drzava ima dovoljno pametnih glava, i da te glave resavaju ovaj problem bez poraza.
Ne treba Srbija da igra sah na nacin i mesto koji Srbiji ne odgovara, vec tamo gde i skim i treba da se igra sah.

S. Bogom
Djordje

Shift

pre 11 godina

Nećemo izolaciju cele zemlje a posebno ne zbog nečega što smo izgubili još 99-te. Nama je mesto u Evropi, treba da sarađujemo sa svetom, da pravimo saveznike (što nisu Rusi) i na taj način ojačamo zemlju i budemo u boljoj poziciji za buduće pregovore. Ne gurajte nas opet u izolaciju!

srbin

pre 11 godina

Podrška našoj delegaciji ostanite jedinstveni.
(Marko Š., 6. april 2013 20:08) i ladno covek na ovaj komentar dobije minuse pa kakav smo to narod znaci strasno pa zato ima da nestanemo i izumremo kao naj veci bednici STRASNO OSIM AKO NIJE KAKO JA DUBOKO VERUJEM MONTIRANO !

Kriks

pre 11 godina

Ne smemo prihvatiti nesto sto nam ne odgovara. Dobro je sto je Vucic otisao na pregovore. Sa njim nece biti lako da se ucenjuje Srbija!

Surfer

pre 11 godina

Kako Dacic uspe da izmanipulise masu "na keca". Kao, bilo je bolje, pa onda masa "eh, sto nismo prihvatili". Nismo prihvatili jer bi to znacilo da je Srbija priznala secesiju Kosova. Jasnije? Nismo valjda dosli dotle da nas Dacic finta?

ALEKSANDRA

pre 11 godina

Sada bi sever Kosova trebao da proglasi nezavisnost i otcepljenje od drzave Srbije, ili Kosova, i da Vlada Srbije nema nikakvu nadleznost nad ovlascenjima tog dela teritorije. Time bi eventualna odluka u utorak, bila bez znacaja. A u medjuvremenu, traziti da ih priznaju Kina, Rusija, Indija, Brazil i sve one zemlje koje nisu htele da priznaju Kosovo. Time bi se napravila identicna situacija kao kada su siptari pravili ( i na zalost napravili) drzavu na nasoj teritoriji, a sada bi srbi sa severa, pravili drzavu na njihovoj (nasoj) teritoriji. Ja znam da ovo zvuci kao naucna fantastika, ali onaj narod dole je ocajan i sve oci su uprte u Beograd. I nije iskljuceno, da odluka koja se ocekuje u Briselu, prizove slican scenario ovome. Jer oni, razumljivo, nece prihvatiti tu odluku, i pocece sami da vuku poteze. Ne bi me iznenadilo da bude nesto slicno ovome. I to bi Beogradu najvise odgovaralo. Bice ono, vi ste trazili da potpisemo, mi potpisali, a to sto oni nece, mi nemamo nista sa tim. Samo se bojim da kakav god bude scenario, nama ce se olupati o glavu.

koviljac

pre 11 godina

Srpskoj strani je ponuđen ponižavajući predlog. Samo ukoliko EU i Amerika žele da popuste, i da Zajednice Srpskih Opština dobiju minimum nekih ovlašćenja, onda ima mogućnosti za dogovor. U suprotnom, ne treba prihvatiti ovo što se predlaže, i možda bi bilo najboje rešenje raspisati izbore.

Gale

pre 11 godina

Mislim da je sad glupo pričati o bilo kakvim planovima. Jasno je da ma bilo kakav plan da je,nema nama nade ako ih pustimo tek tako..

Dejan P.

pre 11 godina

Veoma bliska budućnost će pokazati da u svakom zlu ima i nešto dobro. Ovde će se pokazati da je dobro što ćemo ostati van evropske unije koja će se u narednih 5-6 godine raspasti - i to sigurno ne mirnim putem. Evropska unija je trenutno kao bivša Jugoslavija - sastavljena od više delova različitih kultura, različite ekonomske razvijenosti i različitih interesa.
Nije lako biti član takve zajednice, pogotovo što bi bili najsiromašniji u zajednici.
Skoro su Slovenci izvršili jednu analizu i objavili da im je mnogo bilo bolje u Jugoslaviji gde su bili najbogatiji nego sada u uniji gde su najsiromašniji.
Odbijanjem plana imamo priliku da se okrenemo nekim drugim zemljama, nekim drugim trzistima koja nisu nista manje značajna od evropske unije, a takodje nam ostaje legitimno pravo da čuvamo srpsku zajednicu na Kosovu bilo pregovorima bilo upotrebom vojne sile.
Budućnost ne mora uopšte da bude crna kao što sada izgleda.

skeptik

pre 11 godina

Ja ne znam koji nizak IQ covek mora da ima pa da prihvati ovaj sporazum. On otvoreno kaze "Slagali su nas". Pa ako su vas sad slagali slagace vas i sledeci put za ime Boga. Pa kako cete u zajednicu sa lazovima Dacicu?

Pamcenje zlatne ribice

pre 11 godina

Dragi sugrаđani, LDP treba da dobije spomenik na Terazijama i lično izvinjenje svih vas koji ste ih pljuvali kao izdajnike kada su prošle godine rekli da treba prihvatiti Ahtisarijev plan i raditi na dodatnim garancijama za sigurnost Srba na Kosovu. A Čedi kupite novi džip! Pozdravite Vučića!
PS
...I pokrijte se ušima!

vrscanin

pre 11 godina

Nije to, Dacicu, nikakav predlog Pristine i ne nude nama Albanci nista. To sve je predlog EU i sa njima mi pregovaramo. Albanci nam nude ono sto su nam nudili i 2004. godine, kada su napali jadni narod i samarali vojnike evropskih zemalja, koji su Srbe sa Kosova trebali da stite, a ni jedan metak nisu ispalili na te horde divljaka i maloumnika. Smrt je ono sto oni nude! Pale srpske crkve, ruse nam grobove... Ruse nam grobove!!!
A zasto? A, da, zbog Milosevica. Ajte, molim vas. I sa kime mi, dakle, pregovaramo? Ko nam nudi sramotne uslove za datum? Isti oni koji su kosovo priznali. Ne potpisujte sramotu, ako Boga znate, ponizeni smo da puzimo vec po blatu. I znate da ce ti isti pregovaraci sutra traziti i ocepljenje Vojvodine, jer kad savijete kicmu za jedno, savicete je i za drugo i kraja nema. Sram te bilo hriscanska evropo, crkve nam pale prodavci organa!

Milos

pre 11 godina

Gospodine Dacicu malo vise casti i dostojanstva. Ako ne cenite sebe ni drugi vas nece ceniti. Da im date celo Kosovo i ove 3 opstine sa juga i pride na primer Kursumliju i Prokuplje isto bi bilo. Kako covece ne shvatas ili se pravis da ne shvatas oni hoce da smo na kolenima i da molimo (kao sto sad Grcka Kipar Spanija i ostali mole).

laki

pre 11 godina

klasicna ucena. Ucenjuju nas datumom pa maksimalizuju svoje apetite. U politici kao i zivotu treba znati kada je dosta i imati neki ponos . Odijte UCENU. Prezivecemo i bez datuma, al bez obraza kao beskicmenjak koga moze svako da gazi tesko.

Milan

pre 11 godina

Nije Srbija sama, samo treba da pruži ruku na pravu stranu i svi znamo koja je to strana. I ta strana to očekuje. Rusija ne spominje ovih dana tek tako rezoluciju 1244, ali još uvek nema ko to da čuje u Beogradu.

Da se ne lažemo, rešenje je samo u sledećem: zatražiti od Rusije stratešku pomoć, vojnu u vidu povratka njenih snaga na sever Kosova i u vidu vojne baze u prvom redu kod Niša ali i na drugim mestima gde bi bile raspoređene i rakete ako treba, jer je jasno da je neutralnost Srbije neizvodiva i nemoguća, a zatim i ekonomsku pomoć koju Rusija već nudi kako za budžet tako i u vidu direktnih ulaganja. Oni nude više nego što je u pristupnim fondovima EU i pod povoljnijim uslovima. Na kraju krajeva oni su maltene jedini koji imaju sluha pa nekada i otpišu neki dug ili dio duga (kao recimo Africi).

Imajući u vidu dosadašnja ulaganja i ona planirana (južni tok i ostala koja bi uslijedila), a i vojne efektive koje bi Rusija rasporedila, teško da bi se neko kačio sa Srbijom u budućnosti). Naprotiv, odnosili bi se sa poštovanjem.

Ako ne uradimo tako, za koju godinu imaćemo verovatno nekoliko NATO baza u Srbiji u kojima će da budu raspoređeni vojnici iz Hrvatske, Nemačke, Slovenije, Albanije i Kosova i ostali koji nas inače "mnogo vole". I pitanje da li ćemo uopšte imati državu i da li ćemo smeti da kažemo da smo Srbi.

sta se femkas

pre 11 godina

Ako ne mozete da potpisete i hocete nazad, onda idite bar dva koraka unazad. Zabranite prelete aviona koji idu za Pristinu preko Srbije. Zabranite prelaze preko Srbije onima koji imaju kosovski pecat u pasosu. Onu granicu, sta li, kod Leposavica povucite. Ponistite sve ranije dogovore.

Prong

pre 11 godina

..."Mi smo potpuno sami", naveo je Dačić

Pa sami smo krivi što je to tako! Ceo život se inatimo sa celim svetom, ratujemo, busamo se da smo najpametniji a ustvari nismo ni svesni koliko smo glupi..i šta sad hoćemo? Kada smo trebali da prihvatimo planove koji su nam nuđeni za Cosovo, nismo hteli jer tada ne bi mogli da "peremo" pare i da se nelegalno bogatimo. Sad je tome došao KRAJ, a vi i dalje ne odustajete od idiotskih zahteva. Šta treba da se desi da bi shvatili realnost? Jel treba naslilno da upadnu ROSE, da premlate ili ne daj Bože pobiju onaj ostatak srpskog življa da bi vi shvatili da je došao kraj vašim manipulacijama! Zar vam nije dovoljno što vas ne puštaju na Cosovo, što vam treba pasoš da uđete na teritoriju Cosova!
Dokle više!? Dokle ćete više da se inatite sa celim svetom, EU i SAD? Sve što nam se dešava oko tog Cosova, za sve smo sami krivi!

Avangarda

pre 11 godina

Ahtisari je imao Tadica i Kostunicu na vlasti u Srbiji tada. I cak i oni nisu prihvatili njegov predlog. Zar stvarno Brisel ocekuje sada, da Vucic, koji je realno najmocniji u vlasti, prihvati bilo sta losije od toga? Grdno se varaju. Zato i prete.

Učitelj

pre 11 godina

Neznam šta će odlučiti državni vrh, neka im je bog u pomoći. Ja sam odlučio, unuke ću od malih nogu da učim, da amerika i nemačka nisu prijatelji srba!

Obeliks

pre 11 godina

"Ako odbijemo nećemo imati datum za početak pregovora za prijem u EU" Jeste tesko, ali je tako. Koja je to zemlja EU bila primorana da prizna otcepljenje dela svoje teritorije? Ovo pre svega Vucic treba da odbije, posto on realno ima najvise kredibiliteta da odlucuje.

srki

pre 11 godina

Ne nude nista zato sto im odgovara da ne pristanemo. Kako ne razumete Americi neodgovara mir oni zive od ratova. Kad bi se mi pomirili sa Albancima Americke trupe ne bi imale nikakve potrebe da budu na Kosovu a mozda bi i sami Albanci pokusali da ih oteraju, takva iskustva su vec imali.

ostap

pre 11 godina

Pobogu, pa ako pregovori propadnu to je potaz Esstonove i EU i SAD jer oni neće uspeti da njihovo mezimcce postane punopravna drzzava ! Esstonova odlazi bez zavssene misije a Kosovo neće u UN. Dakle neće biti cclan ni jedne organizacije UN, ni Fife ni Uefe ni drugih jer će Rusi i Kinezi staviti veto. Znacci potpuni krah projekta stvaranja drzzave Tacciju u Albancima. Ostaje im isto ssto su imali kao srpska pokrajina! Neće bez nas moći ni u EU ako ih ne priznaju Spanija, Slovaccka i Rumunija...To će biti njihov poraz. A nama ostaju isti problemi koje imamo ceo vek, tj. Šiptari i nassi ljudi na Kosovu. A datum? Njega i ako dobijemo biće to na papiru. Ulazak ćemo ccekati joss dugo, dugo...Jasno je dakle da mi drzzimo kljucc kosovske drzzave u svojim rukama. prekidom pregovora razbićemo sve iluzije EU, Amera i Šiptara da su zavrssili posao . A njihov mezimac će ostati bez obećane ccokolade i mozze samo da placce. Pogledajmo dakle stvari sa njihovog aspekta...

Zlatana M

pre 11 godina

Da je čak i Ahtisarijeva ponuda bila bolja, to je svima jasno, ali nikome nije jasno iz kojih razloga je DS, kao vodeća stranka vladajuće koalicije prpuštala sve dobre prilike da se reši problem Kosova.

socijalista, antikomunista

pre 11 godina

Ahtisarijev plan je daleko od bilo kakvog dara, predstavlja cinican atak na ustav Srbije i odbijen je u UN. A spremaju se fanfare za njegov povratak u kontekstu velikog uspeha " nase" diolomatije.

Dusko

pre 11 godina

Muka mi je već čitati komentare tipa "ne treba da prkosimo celom svetu".Pitam sve te,dali bi nekoj grupi od desetak ljudi koji bi upali u njihov stan rekao svojoj ženi "lezi ti snjima" ne trebamo da im prkosimo ili bi se borio do zadnje kapi krvi.
Jasno je da u Srpskom narodu postoji veliki broj onih koji ne samo da bi dali svoju ženu i nego bi dali čitavu svoju porodicu samo da spasu svoje guzice.Ali treba da znaju da niko u svetu ne voli takve bede od ljudi i da će na kraju završiti kao i oni koje su "dali".

Sekretar

pre 11 godina

Osećam se tužno, prevareno, ništavno. Od nastanka Jugoslavije i gluposti kralja Aleksandra moj narod i moja zemlja trpe, evo će bezmalo sto godina. Bože, pravde, ništa više!

Stanija K

pre 11 godina

Posle svega što smo čuli i videli, u poslednjih trinaest godina, ostaje samo da se čudmo zašto problem Kosova DS nije rešavala kad su potojale daleko povoljnije prilike od ovih sadašnjih.

anonimus

pre 11 godina

Ne mučite se više,okrenite se lepo rusima i gotov problem,ali ne vrtite se tamo amo,ili ste sa rusima ili niste,ne vrdajte.Okrenite se rusima!!!!!!

Shuluburic

pre 11 godina

Ako prihvatimo i potpisemo, to vise necemo biti mi, to nece biti Srbija koja je Evropu branila od Turaka, Srbija koja se borila protiv Hitlera, vec neka druga, nova Srbija. Nesto kao nova Crna Gora.
Kako cemo onda deci objasnjavati u skoli ko smo mi?
Stoga je glasam - NE!

nastavnica fiskulture Spomenka

pre 11 godina

Neznam šta će odlučiti državni vrh, neka im je bog u pomoći. Ja sam odlučio, unuke ću od malih nogu da učim, da amerika i nemačka nisu prijatelji srba!
(Učitelj, 6. april 2013 19:05)

-- Amerika i Nemacka su su Srbima pravi izmedju njenih mnogih prijatelja sveta. Ali i to cemo da shvatimo mnogo posle, jer nasi mozgovi ne rade prema realnim i racionalnim sferama svetskoga duha. A zato Amerika i Nemacka nisu nimalo krive. Svi narodi mere vreme prema svom istorijskom satu. U ovom digitalnom vremenu mi jos uvek masemo vekerom tika-taka, marke INSA, koji nikako da zazvoni na budjenje.

vlajko

pre 11 godina

Ako su obe opcije lose po nas, onda birajte onu koja nanosi vise stete suprotnoj strani.
Dakle, ne potpisujte nista, neka "pregovori" propadnu.

Branislav Maletic

pre 11 godina

Gospodine Dacicu, to Vam se samo cini. Napravljena je iluzija,narod Vas gleda i cudom se cudi. Nema tu sta da se prihvati, jer se nista i ne nudi.
Poslusajte Vi naseg mudrog Patrijarha, pa na odmor malo. Probali ste, pise Vam se taj napor koji je bio ocigledan.Sami nismo, to budite uvereni.

vasilije

pre 11 godina

Prihvatiti okupaciju dela teritorije, povući Srbe preko reke Ibar i usmeriti ih ka EU i SAD da traže azil jer su oni krivi za to što nemaju nikakva prava i slobode tamo gde sada žive. Tamo nema nikakve perspektive za njih jer će za 20 godina njihova deca sigurno napustiti ove krajeve i naseliti centralni deo Srbije jer neće želeti da žive u Albaniji i govore Albanski jezik. Tako da borba za njih u svakoj varijanti je već igubljena i ne vidim razloge pregovora.

Pregovori su jedna velika šarena laža!!! Zato, naša vlast treba da prestane da laže narod, da prestane da pregovara i učestvuje u predaji Kosmeta, neka ga sami uzmu i neka bez naše saglasnosti rade šta im je volja, a nama ako žele da učine naka nas prime u EU i puste normalno da živimo.

Ivan

pre 11 godina

Ahtisarijev plan nije nudio nista jer nije garantovao nista. Ako bi ga albanci ukinuli posle godinu dana, da li bi NATO sutradan bombardovao albance? da li bi UN uveo sankcije za Kosovo? ako je odgovor ne, kako je onda Ahtisarijev plan mogao ista da garantuje?

Proka

pre 11 godina

I zašto bratsko-pravoslavna Rusija nije iskoristila svoj uticaj i izvršila uticaj na EU? Zašto?! Opet su nam okrenuli ledja kada su nam najpotrebniji...

FRAJLA

pre 11 godina

Eto kako su nam pregovori prethodnih pregovarača doveli do ivice propasti,sada se teško može šta uraditi da dodje do promena,mislim da ne treba odstupiti od naših principa pa kako god nam bude..

Djordje Djordjevic

pre 11 godina

Postoju razne varijante i mogucnosti
Zasto ne razmisljamo o ideji da Srbija postane medjunarodno priznata neutralna drzava/kraljevina sa istim dogovorom sa EU kao sto Svajcarska ima.
To je samo jedna varijanta od mnogih, a znam da nasa drzava ima dovoljno pametnih glava, i da te glave resavaju ovaj problem bez poraza.
Ne treba Srbija da igra sah na nacin i mesto koji Srbiji ne odgovara, vec tamo gde i skim i treba da se igra sah.

S. Bogom
Djordje

marija

pre 11 godina

Aman, Dacicu, jesi li ti cuo za Rezoluciju UN 1244, i Ustav Srbije, sta kukas??? Sta se branis i pravdas, covece, kad treba napadati?
Sad trazis Ahtisarijev plan koji ste odbili???

OL59

pre 11 godina

Situacija je zaista zaista teska. Mislim da je velika greska Vlade sto nije prihvatila predlog Vuka Draskovica ili ga ukljucila u pregovore. Ipak je covek dosta upucen i ispostavilo se da je u pravu. Dajte malo poverenja SPO i Vuku Draskovicu, koliko god da imate vecinu.

Karolina

pre 11 godina

Gde su sad svi oni koji su pričali da će SNS dati Kosovo?! Svaka čast Vučiću na hrabrosti da takav sporazum odbije! Pokazao nam je kako se vodi politika ozbiljne drzave, a ne podanicka politika, kao bivsi rezim, koji se svima klanjao I izvinjavao. Neće Vučić dati Kosovo!

Nista i nista su nista

pre 11 godina

Skupljale se greske i dosle na naplatu, sad sta je tu i iz ove koze se ne moze. Ne treba nikoga kriviti sto ce odabrati ovo ili ono, od dva ponudjena NISTA. Naravno ocekujemo da ce vlast odluciti po casti, bar kada je u pitanju ministar odbrane, za druge ne znam,jer od Dacica smo svasata videli i culi i toliko debakla je covek namakao za kratko vreme, da je od njega sve moguce. Ako mora da se proda onda neka to bude sto skuplje.

Bojan

pre 11 godina

Najveca je moguca iluzija da cemo priznanjem Kosova ubrzati sebi put ka Evropi i da ce se oni koji nam rade o glavi smilovati na nas kad popustimo njihovim ucenama vec ce se sa jos vecom bestijalnoscu obrusiti na nas da nas dalje komadaju.

vexi

pre 11 godina

Mislim da treba I mora da postoji kriterijum po kome se odbija ono sto nije u interesu Srbije I Srba. Pa makar nam bilo I teze na krace staze- to je bolja odluka na duze staze. Nece biti dobro ni u jednom slucaju. Ali Bolje jesti nogu od stola ali znati zarad cega nego shvatiti da si I moralno unisten.

Lale

pre 11 godina

Dacicu,kasno je sad za samosazaljenje,to ti je najgora opcija,ispadas bedan i na unutrasnjem i na spoljasnjem planu,sad je vreme da budes cvrst,ako se proguta ta knedla i potpise taj akt,cin,sta li je da se daju napismeno garancije Srbiji da ima otvoren put ka Evropi sa svim benefitima,a ne da nas zeza svaka saksonska susa iz odbora Bundestaga,jer nam tus kabine nisu po EU standardu.Malo vise samopostovanja,covece,ispade Vucic Hi-Men za tebe,tvrde oni pazar,tvrdi i ti,pa ne odgovara njima bure baruta od 7 miliona stanovnika u jugoistocnoj Evropi.

bole

pre 11 godina

mozda nerazumete. kosovo nije nase a sad vam nude da ljudi koji su dole budu ukljuceni u kosovsko drustvo bez naseg negativnog uticaja. moze tako a moze da ih ne dao bog proteraju zbog vas politicara. prihvatite vise sve, izadjite iz sobe i ugasite svetlo.

Vojvođanin

pre 11 godina

Ne mogu da verujem! Kakvi ste vi pregovarači? Pa Ištvan Pastor i Rasim Ljajić bi se izborili za bolje uslove života ljudi na Kosovu !!! Razilazite se i kući, a gore pomenuta dvojica nek nastave pregovore, a kad se završi - izbori pa da vam po drugi put presudimo, samo ovog puta sa lustracijom !!!

анти тачи

pre 11 godina

Зар очекујете исту понуду као пре 5 година? 5 година замлаћивања целе европе кошта. Да се разумемо, не треба прихватити понуду, али то што ви радите са светом нема смисла. Нађите најбоље решење.

SMarko

pre 11 godina

Hahahaha
Pa šta ste očekivali, da će da vas čekaju godinama dok se vi ne smislite?
Ako i ovaj sporazum ne prihvatite, za pet godina ćete se i njega sećati kao propuštene prilike i molićete da se taj sporazum vrati, samo, tada će već biti kasno...

Kiza

pre 11 godina

Nato ima velike troskove, zbog prisustva svoje vojske na Kosovu.To zele da preseku, i povuku svoje trupe.Nema tu mnogo mudrovanja.Resili su, sad ili nikad.

Zar ste mazohisti?

pre 11 godina

Novo, srpsko Zlatno tele zvano Datum.
Zar ste vi mazohisti?
Zašto se želite pridružiti onima koji su već bačeni na koljena - Grčkoj, Kipru, Španiji, Portugaliji i tko zna kome još uskoro?
Shvatite da u EU nema ni meda ni mleka ni novaca za vašu budućnost.
Svoju budućnost, ako znate i želite, možete izgraditi i bez EU.
A s EU ionako nećete imati budućnosti. EU će od Srbije - kao i od nekih drugih - napraviti okljaštrenu i opustošenu državu.
Ako mislite da se s Datumom rešava sudbina Srbije u pozitivnom smeru, onda ništa ne znate o svetu.

Realista

pre 11 godina

Iskusili su Dodika i podrsku iz Srbije za provokacije u medjuvremenu. Najbolje poslusajte njegov savet, istorijsko NE....sa tim bar imate iskustva.

Stevan

pre 11 godina

Hahaha.. znaci tako stoje stvari, Ahtisari je sada dobar.. hahahaha... e, sad pazite, ako sad ne uzmemo i ovo sto nam nude, opet cemo se kasnije zaliti sto i to nismo prihvatili. Boze mili, gde ja zivim.... ccc...

Mladen Mladenovic

pre 11 godina

Aktuelni pritisci i stav SAD,V.Britanije, a posebno Nemačke, potpuno nam dokazuju da bi i Ahtisarijev plan samo bio "mrtvo slovo na papiru". Bilo koji plan, ponudjen Srbima je na nivou obične prevare i manipulacije. Tako je bilo u Sloveniji, Hrvatskoj, bivšoj Bosni, Crnoj Gori a sada i na KOSMET-u. Nudjeni su neki planovi, koji su trebali da posluže samo kao mamac naivnim Srbima a posle bi sve to palo u zaborav poput Rezolucije 1244 koju danas niko ne pominje. Mis mo je uništili. Uspeli su da nas prevare i nagovore da je apstrahujemo do banalnosti. Namagarčili su našu političku "elitu", ili su je kupili kao što se kupuje goveče na pijaci nu Boleču, da se odreknu jedinog papira, jedinog utemeljenja koje nam je davalo i garantovalo suverenitet nad ovom teritorijom, i čak, predvidjalo povratak srpske policije i vojske. Bilo šta da prihvatite gospodine Dačiću biće to najobičnija prevara data samo da bi se Vama i vašim koalicionim partnerima, poput prethodne garniture, produžio politički život. Narod to zna, narod to oseća i narod to neće oprostiti. Ne potpisujte i ne prihvatajte ništa. Đteta koju ćete sada napraviti, nikada se više ne može ispraviti. Okrenite se sebi i ovom narodu. Nikada on nije bio gladan. Može on sam sebe da izdržava. Da smo se tako ponašali zadnjih dvadesetak godina ne bismo danas bili "do duvara". Uvek postoji alternativa.

Momčilo, NS

pre 11 godina

Znači tako?!"Ahtisari dar"... Pa, g-dine Dačiću, da je u ovoj državi bilo i trunke pameti, državničke odgovornosti i vizije, odavno smo trebali da prihvatimo Ahtisarijev plan. Ali, ovo je Srbija i ovde među političkom elitom nema ni pameti ni odgovornosti a o viziji da ne govorim... Zaista ne mogu da verujem da nas istorija, posebno ova novija, ničemu nije naučila... Dokle više da prkosimo i teramo inat čitavoj planeti, odbijamo sve moguće predloge i na kraju sačekamo rešenje koje je po pravilu najgore, za nas naravno!? Jedini političar u Srbiji koji vas je upozoravao na sve ovo je Vuk Drašković. Niste imali političke mudrosti da ga poslušate, bavili ste se sitnim dnevno-političkim interesima, građane "polivali" nacionalnom demagogijom, konsultovali se sa senilnim i izlapelim akademicima, savete tražili od sinoda koji ne priznaje ovozemaljska pravila igre.... I, šta sad'? Olovke u šake ili ključ u bravu!!!

zvonko

pre 11 godina

Kakva patetika. Sta bre kuka ovaj Ivica! Namerno pravi atmosferu kao da ce da nas bombarduju. Pa nece naravno, u pitanju je taj bezvezni datum. Pa i da ga dobijemo mozemo da pregovaramo ko zna koliko 10,20 godina? Odbijte brate pa da vidimo sta dalje. Aflatoksin vas i dalje ceka.

Чубура

pre 11 godina

Држи се Устава Дачићу као што се и Тачи држи свог и све ће бити у реду.

optimista

pre 11 godina

Da je sadašnja vlast, a nekada opozicija, dala DS-u podršku u rešavanju pitanja Kosova, ne bismo bili u ovakvoj poziciji i više bismo tada, nego sada, dobili...

Levicar

pre 11 godina

Rezolucija 1244 je potpisana, pa je ipak iz nje ispunjeno samo ono sto je islo na stetu Srbije. Da se potpisao Ahtisarijev plan, samo bi se insisiralo na tome da Srbija prizna Kosovo, a Srbi ne bi dobili nista. Isto ce biti sa ovim papirom, potpisace ga, ali ce neko u Bundestagu glasati protiv dobijanja datuma, pa ce nam dati kao fol neko objanjenje, a do novog glasanjao nama ce nam postaviti 1000 drugih uslova. Srbi nece dobiti ni pravo na izdavacku kucu. Secate se "standardi pa status", pa onda "standardi i status", pa na kraju "status pa standardi"?

Namenjena nam je sudbina Indijanaca. Stavice nas u rezervate. Nece stati sve dok postojimo.

ergo

pre 11 godina

Hocete li jednom biti pametni i shvatiti da su vasa ocekivanja uvek veca od onoga sto je moguce. To nije slucajno, i obicno je bilo pogubno. Ali, sad stavite tacku i prihvatite ovo. Ako je do sada svaka sledeca opcija bila gora od prethodne, jasno je da ce i sledeca u odnosu na ovu biti jos gora. Nema razloga da bude drukcije. Pre mnogo godina Albanci su hteli autonomiju a mi smo se smejali. Onda su ovi isti (doduse tada su bili portparolcici i aparatcici) doveli do toga da imamo na kraju autonomiju za Srbe na kosovu. I tu smo se smejali. Sada nemamo ni to, ali imamo da postoji bar neka vrsta prisustva srpskog zivlja. Jel hocete jos losije od toga, ili cete da potpisete ovo i da radite na jacanju Srbije? Ili cemo da nastavimo da tonemo i vicemo Kosovo je Srbija sve dok nam ziv pesak ne udje u pluca? Stvar je jednostavna, samo shvatite da je ovde vazna matematika, a ne vise istorija.

Alan Ford

pre 11 godina

Gospodine Premijeru trebali da razmišljate najmanje pre 20 godina zajedno sa Vašim partijskim drugom Goranom Perčevićem koga vidim da ste se opet setili.Gde ste tada bili.Zašto niste stvarali prijatelje.Sekli ste jednu po jednu granu svakog sekunda poslednjih dvadesetak godina.Kada isečete grane ostaje samo kolac gospodine premijeru koji ste sami napravili za svoj narod.Samo ga malo još omastite.Sada nema kuknjave.Majstore opredeli se ili zapadna evropa i SAD ili Rusija ili Kina.Hoćete u EU a pozivate Ruse da dodju.Gde bre da dodju.Šta bi rusi ovde radili.Jer ti trebaju Rusi da ušetaju tenkovima kao u Čekhoslovačku ili Madjarsku.Prošli su oni moj godpodine premijeru autoputem i ušli u Prištinu.Pogledajte još jednom taj snimak to odševljenje.Stacioniranje na aerodromu.Pa što su otisšli kada smo braća,slovenske duše,viševekovni prijatelji.Okreni se more EU udjite u NATO i rešili smo deo briga.Ovako možete da kukate.Niti EU,niti KiM.Onda ide ukidanje viza,pa opet redovi za hleb i mleko (naravno sa povećanom granicom tosičnosti).Zašto pravite logor od ove zemlje?Ovi dušebriznici za KiM znaju samo da kao papagaji viču "Kićo,Kićo".Pa kada su toliki smekeri krenite da naseljavate KiM kao što su šiptari radili 50 godina.Nego ste prodali svoju zemlju,svoje kuće pohitali u Beograd i sad iz fotelje pričate o srcu Srbije.To Srce je preživelo čudom desetak razarajućih infarkata, a s obuzirom da je srce- mozak direktna veza nije ni čudo što je jednom delu Srbije svest takva kava jeste.

Milica

pre 11 godina

Ahtisarija ste sa gnušanjem odbacili i ismejali. Sledeća ponuda će biti još gora. Srbija je izgubila rat i Kosovo 1999. Ostalo je samo mrcvarenje. Ako ne pristanete nećete dobiti nazad Kosovo. Možete samo da dobijete veću i težu komplikaciju. Ali to ste i do sada radili. Iz lošeg smo uvek išli u gore. Korenje nam s eopet smeši. A vama da se obogatite još više dragi političari i patriote. o crkvi koja se brine o teritorijama, bogatstvu i uticaju d ai ne govorim.

kokobil

pre 11 godina

Naravoucenije sledeci ce biti jos gori. Niste hteli Ahtisarija busali ste se u grudi, odbacivali svaku mogucnost dogovora sa Pristinom a sad je sve gore i gore. Dobro je, bar ste shvatili da je Kosovo drzava. Trebalo vam je doduse 15 tak godina. Od koga je i dobro je. A sad ili sve to lepo objasnite Srbima dole, popovima, patriJotama, kvazi patriJotama ili i dalje zivite u iluzijama

Milan Sabac

pre 11 godina

Pa sta ce nam onda datum i ulazak u EU u drustvo onih koji nam ne zele dobro. Ima zivota i van EU. Vidim kako su se usrecili Slovenci, Bugari, Rumuni, Spanci, Portugalci... mole Boga da izadju iz EU!

sava

pre 11 godina

Ako ne prihvatimo jos vise ce nas unistiti. Ako prihvatim lagano ce nas kupiti. Birate, sta vecina odluci. Meni licno prijatelj nikad nece biti koji me je bomardivao. A ovo ce nas podeliti na pola.

Jagodinac

pre 11 godina

datum pa datum,pobogu pa ni taj datum nije siguran a kamoli ulazak u EU,prodaćete Kosovo za tračak nade,ne znam koliko je dobra trgovina...

nikola drezgić

pre 11 godina

Jeeeeeeeee! Išao čovek na nekoliko rundi pregovora da bi izdejstvovao nešto bolje od ahtisarijevog plana i na kraju bez blama kaže da je ahtisarijev plan za ovo "keva"! Kakve mi umetnike imamo u politici,majko mila!!!! Trebao si Ivice ipak da se zaustaviš kod onog šala koji si poklonio baronici za rođendan!

Grada

pre 11 godina

Vrlo je izvesno da je doslo do duboke podele ne samo medju politicarima, nego i obicnim gradjanima. Postojali su jedni koji su nasli svoj interes u procesu evrointegracija (zaposleni u inostranim firmama, razvojnim I obrazovnim institucijama). Postojali su i oni koji nisu videli nikakve vajde od evrointegracije (zatvorene, lose privatizovane kompanije, nezaposleni). Mora se priznati da je vremenom prva grupa postala sve bezobzirnija pream problemima duge grupe i nacinu kako oni vide izlaz iz sutuacije.
Priblizava se utorak i trentuak kada treba odabrati jednu opciju. Po svemu sudeci prolongiranje pregovora je manje bolna opcija, jer se sve prolongira za godinu dana. Sa druge strane, za godinu dana ce nadajmo se na Severu Kosova sve biti kao i danas. U tih godinu dana,sa balkanskim prilazom sa obe strane (Srpsku i Albansku),teoretski ima vremena da se promeni situacija u teritorijalnom smislu za jednu ili drugu stranu.
Iz svega proizilazi da i nama a i Albanskoj strani "mentalno" vise odgovara "siva zona sumraka i nedefinisanosti" nego do kraja uredjena situacija. To smo bar dobro naucili od Turaka, i jedni i drugi.

Душан СПО

pre 11 godina

А Вук и Чеда који о овоме причају већ годинама, у овој држави једва у збиру пређу цензус на изборима... Е, Србијо!

bekan

pre 11 godina

Kada je u pitanju Kosovo Srbija je popustila koliko god je mogla i došla je do neke granice gde više ne može da popušta. Sada su na potezu evropski zvaničnici, a pre svih njih Amerikanci da pritiskom na albansku stranu izdejstvuju da i Albanci popuste, i da se napravi pravi kompromis.

Leo

pre 11 godina

Aleluja!
Trbalo vam je toliko da shvatite. A i vas "tata", onaj pod lipom, to do smrti nije shvatio. Da je prihvatio plan Z4 Srbi bi i dan danas imali autonomiju u Hrvatskoj...

the sea and the land

pre 11 godina

Ajd' kad vec spominjete druge primere, da li znate da postoji i jedna druga prica kada je onomad Amerika pretila Kanadi da ce joj sve pouzimati? Znate sta se tada 1812. desilo? Recicu vam. Kanada je odbila predlozeno, suprostavila se i sve zadzala. Svi karakteri u prici su realni, samo je lokacija zamenjena, umesto Brisela dogovoranje je bilo sprovodjeno u Gent-u.

https://en.wikipedia.org/wiki/War_of_1812

Sir Giles

pre 11 godina

Ne cmizdri.
Šta imamo mi od tvoje naknadne pameti?
Ovako ste kukali i za Z4.
Samo što je tvoj pokojni šef sve poraze prikazao kao pobedu njegov mudre politke.
Ponekad u politci i diplomatiji treba pojesti svoja m..a, a ne tražiti alibi i podilaziti narodu.
Biće par dana halabuke, Koštunica će značajno da podigne onu obrvu, buduće generacije će ceniti političku hrabrost, ali će vas prekoroti za sve prethodne godine palamuđenja i ličnog bogaćenja umesto vođenja zemlje.

bole

pre 11 godina

mozda nerazumete. kosovo nije nase a sad vam nude da ljudi koji su dole budu ukljuceni u kosovsko drustvo bez naseg negativnog uticaja. moze tako a moze da ih ne dao bog proteraju zbog vas politicara. prihvatite vise sve, izadjite iz sobe i ugasite svetlo.

Bojan

pre 11 godina

Meni samo nije jasno ovo sto mnogi komentatori pricaju.. ako je nesto realno i moguce, zbog cega se uopste onda trazi pristanak vlasti Srbije? Ako je Kosovo nezavisno i demokratsko drustvo, zbog cega oni bilo sta pitaju Dacica i Vucica? Zbog cega jednostavno ne implementiraju taj svoj savrseni demokratski plan i pokazu cijelom svijetu sta je realnost? Cemu sva ova drama ako je situacija na terenu realna i Srbija na nju ne moze da utice?

Kriks

pre 11 godina

Ne smemo prihvatiti nesto sto nam ne odgovara. Dobro je sto je Vucic otisao na pregovore. Sa njim nece biti lako da se ucenjuje Srbija!

jednoruki krstivoje

pre 11 godina

Hahaha Pa tako ti je to Dacicu sto vise odlazes sve nepovoljnije uslove dobijas!Cekajte vi jos malo u nadi da ce pregovori biti povoljniji za nasu stranu pa ce vam posle traziti i Presevsku dolinu u sastavu Kosova!Isto je i sa Rambujeom bilo sto ste se vise neckali to ste manje dobijali a na kraju ste sve izgubili!

Ljuban

pre 11 godina

Pa,Premijer od Miljacke,sta ste ocekivali? Dugo se takmicite sa glavesinama iz EUtanazirane Evrope u sado-mazo disciplini koja je dosegla nove vrhove;uporni ste da ih izazovete da nema toga sta oni mogu da izmisle kao zahteve i ponizenja a da vi ne mozete da progutate,potpisete ili sta god i to u ime svih nas,od kojih velika vecina ne podrzava i ne daje vam mandat da to i radite. Sad su ovi saditi iz EU odlucili da vam i sargarepu ukinu,nema ni nje,ajde da prihvatite,sta li ce da bude sledece,mislim da ovi ne mogu da imaju takvu mastu i to da smisle a da vi i to ne prihvatite u 'ime svih nas'. Blago onima koji u vama vide ikakvu nadu za bilo kakav boljitak...

alo

pre 11 godina

"Međunarodna zajednica odustala je od ranije ponude za veliku autonomiju Srba na severu Kosova i sada ne nudi nikakvu autonomiju, kaže premijer Ivica Dačić."

Dačiću, Vi sad kažete da bi podela Kosova bila najbolja solucija, a znate dobro, da biste uspeli da to postignete pre nego što je Kosovo proglasilo nezavisnost. Nakon toga, nudili su vama Ahtisarijev plan, što država ponovo nije prihvatila. Danas Vam ne nude ni to, nego manje. Ako sad nećete ovo prihvatiti, možete biti sigurni da za 2-4 godine neće Vam ponuditi ni ono što su Vam ponudili danas.

Zaista postoji istina u tome, da što više trošite vreme, to manje ćete dobiti kasnije.

Molim Vas, NEMOJTE PLAKATI ako Vam za 4 godine ne nude ni toliko koliko su Vam ponudili danas!!!

I da ne zaboravimo: Kosovo je već odavno izgubljeno, a po nedavnom istraživanju, ovo su i građani manje-više skontali.

Prema tome, pamet u glavu!

bbc

pre 11 godina

Meni nije jasna jedna stvar kod vas - zašto ste vi ukinuli autonomiju Kosova 80-ih? Nisam siguran da bi oni dobili bilo kakvu potporu od međunarodne zajednice da ste vi njima već tada ponudili široku autonomiju ili barem djelomično prihvatili njihove zahtjeve. Manje više ste ih doveli u poziciju da je priznavanje neovisnosti logično, jer bez neovisnosti nebi uspjeli pregovarati sa vama o položaju Kosova unutar Srbije, pošto ste vi to pod Miloševićem odbijali. Događaji '99. su ionako već samo epilog svega toga odranije.

Mocni

pre 11 godina

Nezavisno Kosovo i Metohija?
-Moze!
Dajte recimo 100 milijardi i priznacemo!
Samo sto bi ovi nasi paraziti to pojeli (javni sektor), tako da nista od toga!

sumika

pre 11 godina

E moj Dacicu.Yar vas istirija nije naucila da kad god nismo prihvatili plan polse smo dobili nista.da vam nije bio Vucic tamo preveslali bi vas samo tako.

srbin

pre 11 godina

Podrška našoj delegaciji ostanite jedinstveni.
(Marko Š., 6. april 2013 20:08) i ladno covek na ovaj komentar dobije minuse pa kakav smo to narod znaci strasno pa zato ima da nestanemo i izumremo kao naj veci bednici STRASNO OSIM AKO NIJE KAKO JA DUBOKO VERUJEM MONTIRANO !

marija

pre 11 godina

А Вук и Чеда који о овоме причају већ годинама, у овој држави једва у збиру пређу цензус на изборима... Е, Србијо!
(Душан СПО, 6. april 2013 22:07)

Pa sta tu nije jasno?
Tako ce proci i Dacic.

Petra J

pre 11 godina

Sve predhodne vlasti su, iz stranačkih i ličnih interesa, izbegavale rešavanje Kosovskog problema, ponašale se prema zapadu više nego podanički i slugerantski, tako da su svi raniji predlozi, bilo čiji, sigurno mnogo bolji od ovoga ,,uzmi ili ostavi".

Vodopija

pre 11 godina

Nasa zadnja nada u dobitak u vezi Kosova je da ih primoramo da se sloze da odluka padne na Davis Cup mecu izmedju Srbije i USA.
Ovo sve do sada je takvo ispiranje mozga, takvo psihicko mrcvarenje, takva uzasna emotivna bol, da je nadrealno.
Dacic je 18 sati proveo na saslusanju i primoravanju da prizna kriminal Srbije za koji nismo krivi. Odakle mu samo energije i zivaca, da tolike sate sedi i slusa naredjenja u Briselu? Zasto je uopste prihvatao da ide na ta ispitivanja? Mogli smo lepo da cutimo i igramo spore poteze i da otegnemo do nekakvih geopolitickih promena. Posle svega, ja ne znam sta je vladi preostalo drugo nego da raspise referendum.

Ako potpisu:
1. Svoje ime ce na crnu listu.
2. Kosovo je izgubljeno, a time i dostojanstvo nasih predaka koji su za sve to u proslosti izginuli i dovidjenja nasim sirocicima koji tamo iz kuca ne smeju da izadju.
3. Mozda nas Amerika nece uvuci u konflikt, ali bi i opet ciljali na Vojvodinu i Presevo dok se mi kaobijagi integrisemo.
4. Mozda bi dobili datum, mozda…
5. Mozda bi ta grupa zvana EU i dalje postojala, pa bi mozda postali clanovi, mozda…

Ako ne potpisu:
1. Amerika verovatno preti da ce nam pootimati jos sto sta.
2. Datum ne bi dobili, jer je jasno koji su uslovi.

Zato je najbolje sprovesti referndum i sa jednostavnim pitanjem.
1. Hocete li da se odreknete Kosova zarad INTEGRACIJA u EU?
Da ili Ne.

U medjuvremenu, naci one sile koje bi nas i malo zastitile, ali bi za to morali da im damo dosta blaga (njive,vodu,telekom..)

Milutin

pre 11 godina

Cekajte, nemam pojma sta pise u tom dokumentu I samo se naslucuje iz IZJAVA. Evidentno je da je sve to nepovoljno. Sa druge strane, da se ne lazemo, nepovoljna I veoma rizicna situacija, da rizicnije nemoze, tamo traje vec dugo.
Sada je u igri dva scenarija.
Ne prihvatimo (to sto ni nemam pojma sta je ali je lose), Srbi ostaju na vetrometini, izlozeni vec vidjenom teroru a bez posledica za teroriste I bez realne I nepristrasne zastite. Za to vreme ostatak Srbije se izlaze dodatnim nenormalnim pritiscima u vezi drugih delova teritorije I takodje ostaje na vetrometini. Ne nadajte se da ce neko pomoci, kao sto nikada i nije. I oni kojima bi to pritiskanje bilo neprijatno - cutace.
Prihvatimo, imamo sanse da pomognemo sami sebi, dobijamo na vremenu da bi se rascistila situacija oko povratka i sve uzurpirane imovine crkve I naroda na Kosovu I preuzimamo inicijativu. Uostalom, svaki ugovor ima klauzulu u kojim slucajevima moze biti raskinut.
Ja ovde Evropsku Uniju nige nisam ni spomenuo, namerno.

murajsam

pre 11 godina

Izgleda da ovde citaoci nisu upuceni skroz u ovu stvar. E pa sada cu da vam pojasnim. Lako bi ovi nasi odbili, ali izgleda da ne mogu jer postoji jos nesto sto mi izgleda ne znamo i sto nam ovi nasi nisu, ili namerno ili nenamerno a rekao bi da je namerno jer izgleda ne smeju, saopštili. A to je izgleda da smo debelo pukli ekonomski i da nam drzava ide u bankrot ako ne pristanemo na ultimatum. Lepo su nam ovi iz SAD i EU davali kredite i kredite i kredite i totalno nas zaduzili da smo prakticno vec sada njihovi vazali i sluge. E pa ako ne potpisemo oni ce odmah da traze pare nazad. To je to, tako nas oni sada drze u saci. Mada ja mislim da ce oni i ako potpisemo da odmah traze pare nazad, tako da nam je svejedno, crno nam se pise nazalost. Daca nesto pokusava (jedino on ako nesto uradi, u druge nemam poverenja) da spase, daj Boze da uspe, ali tesko.

sumorni

pre 11 godina

"Nemamo podršku kao Tači, koji ne samo da ima SAD nego ima i Evropsku uniju. Mi smo potpuno sami", naveo je Dačić."

Naravno da nemate, jer ste ti, Vučić, Nikolić, Šešelj i Milošević tu bandu uspešno razjurili još pre 20 godina na opšte veselje svih ostalih. Drugi znaju kako se, i uz čiju pomoć, gradi i čuva država. Stoga su oni državnici, a vi gubitnici.

Plodovi te vaše akcije su vidljivi i danas, i još će ih biti.

Pošaljite Tomu nek se šlihta Putinu, to će sigurno pomoći. Iako se zna ko ima moć da za svoje prijatelje i saveznike pomera čak i granice.

Pozdrav od večitog "izdajnika i stranog plaćenika" Sada na delu vidimo koji je krajnji domet vas "patriota".

P.S. Od kad si ti Ivice pokolonik plana Ahtisarija? I ti, i ovi radikali - Vučić i Nikolić? Mogu da nadjem bezbroj vaših izjava o tom planu, ali ti znaš kakve su?

Želje su vam se ispunile, neće biti nikakvog Ahtisarijevog plana. Imate samo da platite dugove.

Nebojša

pre 11 godina

nemamo ruku za koju da se uhvatimo. Nemamo podršku kao Tači, koji ne samo da ima SAD nego ima i Evropsku uniju. Mi smo potpuno sami", naveo je Dačić."

=========================
Ovo je kanda labudova pesma za mnogobrojne, uvek budne, i neizrecivo dosadne srBske rusofile.

x

pre 11 godina

Šta se sada femkate i izigravate nevinašca.Pa vas trojica ste bili i u Rambujeu pa ste "dogovorili" bombardovanje.To znači da se što pre moramo spremiti da zadamo "odlučujuć" udarac NATO-u a glavni saveznici su nam Belorusija i Koreja.
Za Rodjinu.

Coli

pre 11 godina

"Međunarodna zajednica odustala je od ranije ponude za veliku autonomiju Srba na severu Kosova i sada ne nudi nikakvu autonomiju, kaže premijer Ivica Dačić."
Pa rekli smo ti uzmi prvu ponudu, ali ti ne slušaœ. I sada ti kažemo potpiši jer sledeća ponuda će biti lošija od ove (ako je uopšte bude).

sportmanbg

pre 11 godina

Ja se samo plasim da ako ovi mudrijasi odbiju ne bude isto kao nakon odbijanja Z4 plans za Krajinu. Svi su zazmurili, Hrvati su jurnuli i proterali sve Srbe iz Krajine. Ne treba se igrati sa krvnicima iz Evrope i Amerikom. To su licemeri sa dvostrukim arsinima. A mi smo naivno romantican narod koji veruje da ce nas Rusi zauvek stititi. Uvek smo placali cenu te naivnosti pa ce tako biti i sad. Sta drugo ocekivati kad nas vodi vlada u kojoj niko nije imao ozbiljan posao van politike. Jos 91. smo izabrali pogresnog saveznika i slepo ih se drzimo. To se u medjunarodnoj politici ne prasta. Posle svega izgubili smo sve ratove za zelenim stolom sto govori koliko su ovoj zemlji potrebni skolovani ljudi.

milisav

pre 11 godina

e moj brate,da si tu pamet imao pre 15 godina ne bi dovde doslo. sta da ti kazem.....mislim da bi bio najveci smeker da u ovoj situaciji kazes narodu da smo mi krivi sto nam se ovo desava. tacno je ivice da smo u zivom blatu,i tacno je da smo pre 7 vekova zastitili evropu od turaka,cela evropa se tresla od njih....ali koga briga za to...ko je danas jak nece da kaze da je juce bio slab....ali ajde mi jednom da kazemo-mi smo krivi jer smo ovakvi,ajde da se pokajemo pa cete videti sta se desava vrlo brzo....

adriatik

pre 11 godina

kad tad će se nešto morati prihvatiti, bliska prošlost nas uči da je to uvek ono malo i najgore. Ako mislite da je ovo loše, varate se, uvek ima gore, ako budemo nerazumni kao i do sada, biće nam i jasno vrlo brzo šta je to

zoran delević

pre 11 godina

Nikakvi vozovi nisu prošli, ovo je samo igra živaca i Srbija ne sme da popusti i preda se. Kompromis na obostranu korist može, sve ostalo je kao da lopovu daš ključeve od kuće, ostaćeš bez svega. Sa obzirom na izjave URS, mislim da je ovog puta ipak Vučić sprečio propast.

Proka

pre 11 godina

Tokom '90ih su nam ponudili velikodušni plan Z4 u Hrvatskoj i to nismo uzeli, svi znamo šta je bilo posle, nakon toga Rambuje i opet nismo prihvatili i svi znamo šta je bilo posle, a evo posle toliko izgubljenih ratova i svega što smo preživeli opet smo odbili Ahtisarijev plan za koji sada kažu da je bio velikodušan? Pa dokle više pogrešne političke odluke?!

kaljente

pre 11 godina

"Pre sedam vekova branili smo Evropu od Turaka. A sada nas ta ista Evropa napušta. Srbija je evropski parija. To treba da se promeni", rekao je Dačić.

Boze Boze ovo govori premijer moje zemlje. Kako smo samo jadni...
P.S.
Vuce Draskovicu, hvala ti sto postojis, i sto vreme iz dana u dan pokazuje kakav si genije, sve sto si ikad rekao ostvarilo se pre ili kasnije. Kakvog si coveka protracila Srbijo, i oterala na politicku marginu bez ikakvog razloga. Nasela si na lazi DB-a i SPS-a. Ali vazno da je Ivica rehabilitovan posle SVEGA... Eee valjda ce doci dan da odem sa ove teritorije (namerno ne kazem drzave)

milan

pre 11 godina

Daciceve izjave da je ovaj plan gori od Atsarijevog ima samo jedan cilj a to je da se Atisarijev plan predstavi kao dobar i da takav bude prihvacen.
Po komentarima vidim da se vecina upecala na ovaj mamac.

koviljac

pre 11 godina

Srpskoj strani je ponuđen ponižavajući predlog. Samo ukoliko EU i Amerika žele da popuste, i da Zajednice Srpskih Opština dobiju minimum nekih ovlašćenja, onda ima mogućnosti za dogovor. U suprotnom, ne treba prihvatiti ovo što se predlaže, i možda bi bilo najboje rešenje raspisati izbore.

Djordje NS

pre 11 godina

Imali ste na stolu Ahtisarijev plan o sveobuhvatnoj autonomiji Srba pa ste ga odbili. Sad bi ga oberučke prihvatili ali ga više nema na stolu. Sad dobijate jedno veliko ništa a ako ga obbijete sledeći put ćete dobiti duplo ništa (Preševsku dolinu, Sandžak ili Vojvodinu). Posle ćete tražiti samo jedno ništa...ali šta vas briga, vaših pet minuta je dok ste na vlasti a posle može da bude i potop...

Gvadalkanal

pre 11 godina

A svojevremeno ste kukali da je Ahtisarijev plan neprihvatljiv. Ništa ne brinite, ako sada ne potpišete, sledeća ponuda će biti još lošija. Ako je bude, naravno. A možda će Priština i silom da se reši te šake Srba. Zvuči poznato? Mogli bi ponešto da naučimo iz sopstvene istorije. Dovoljno je samo vratiti se petnaestak godina unazad.

Goran

pre 11 godina

U poslednjih 20 godina smo bili u gomili ovakvih situacija. Interesantno je da UVEK odbijemo neka 2-3 predloga, i da posle vise meseci/godina odbijanja na kraju ipak prihvatimo to sto su nam nudili, ali po dosta losijim uslovima nego sto je prvobitno nudjeno.

Tako je bilo u ratovima '90, tako je bilo sa podelom Bosne, tako je bilo za vreme bombardovanja (odnosno pre bombardovanja, pa do istog ne bi ni doslo da smo odmah prihvatili), a tako je sad.

Primera, ima na desetine.

namigusa

pre 11 godina

dal neko stvarno misli da cemo mi nekad nesto dobiti . . . sve sto uzmemo skupo cemo platiti ... a Kosovo cemo dati za obecanje ... Smesno. bitno je u svemu da budemo slozni i jedinstveni ... i mislim na celu Srbiju i na sve stranke bi u ovom trenutku trebalo da podrze vladu i Vucica...

gox

pre 11 godina

Jel sad jasno da Tadic nije izgubio izbore, vec je prosto pusten niz vodu? E moji Dacicu, Vucicu, Diplomislave... Vama je data vlast samo da biste pristali na sve, a onda ce i vas niz vodu kad vas potrose. Ali neka, ima tu neke pravde. Uostalom, ne brinem se ja za Tadica, a ni za vas. Dobro je vama svima.

tonino

pre 11 godina

Ne razumijem vas nacin razmisljanja,Ahtisari vam nudio dobar plan vi isti bahato odbili, u HR vam nudjen Z4 vi isti ismijali a sad kukate za oba plana i rado bi iste prihvatili.. Pitam se kada ce te nesto nauciti i opametiti se kao narod i krenuti naprijed. Spominjete Rusiju ma kojoj je Rusiji stalo do vas kada ste bjeda nego potpisite plan prekrizite najvecu Srpsku promasenu investiciju Kosovo i povedite buduce generacije u bolji zivot...otvorite vrata buducnoste ne zivite u proslosti laznim mitovima i legendama

Naknadna pamet

pre 11 godina

Niste hteli Ahtisari dok je Draskovic pricao da se uzme njegov nestatusni deo. Ako danas odbijete ponudu koju imate, za 3 godine cete moliti boga da ZSO uopste postoji. Hladna glava, prihvatanje sporazuma i ne zrtvovati celu zemlju zbog neceg sto nije nase vise odavno.

mapet

pre 11 godina

Onda nemoj ni da pregovaras vec hapsi domace lopove, monopoliste, korupcionase... Ne bi nama bilo lose da nije njih, laznih Srba... Svako ko je u stanju da otme narodne pare je lazni Srbin.

bilo bi bolje

pre 11 godina

Ti si za ovo najkrivlji.Znao si kad si ulazio u koaliciju sa SNS da ce ovaj proces samo da se ubrza.Ali bila ti je najbitnija premijerska fotelja pa sad se tesi medjusobno sa Tomom i Vucicem, nemoj nama da kukas.
A sto je najgore, vasom politikom rasturicete i ovo malo Srbije sto je jos ostalo.

mika

pre 11 godina

Drecun rece da vrsimo pritisak na zapadnu diplomatiju.Pa evo racuna za paljenje ambasada u Beogradu i podizanja barikada.A ekipa iztog vremena Vulin, Dacic i...to je racun za naplatu tugo moja!

Šubarić Kruševac

pre 11 godina

A sad je dar? Pre samo koju nedelju Vuka Draškovića ste nazivali "izdajnikom" jer je jedini bio hrabar da vam sugeriše da u načelu prihvatimo pomenuti plan, a pregovorima gledamo da dobijemo i nešto što bi bilo "Ahtisari plus". Sad se vidi koliko je bio u pravu i da ste pametni poslušali biste ga bar sada. Dok ne izgori sve... Dok ne ostane kamen na kamenu. Ali, ne zaboravite, ako "izgori" sve u Srbiji, na kraju će "izgoreti" i vaša vlast!

ISTOK

pre 11 godina

Ma ljudi , ne bili im u kozi ... To sto oni moraju da odluce nije ni malo za zavideti niti zahvalno , ja ne bi mogla. Bitno je da budu slozni ... i ako ne mi sledece generacije ce imati nesto od odluka koje donesu danas...

zix

pre 11 godina

Hahaha pa nije moguce? Mislim nije da nam se pre 20tak godina vec jednom desilo nesto slicno? I isto smo tako odbili ponudjeno, kao sto cemo i sada, i isto se tako zavrsilo kao sto ce i sada. Nemojte pogresno da me razumete, daleko bilo da se sladim onim sto ce se desiti tom jadnom narodu dole. Pa i moj brat je tamo. Ali on se zalagao i za one 1989., i za one 1994., i za one 1999., i nikad mu nije bilo jasno zasto sam ja protiv njih i zasto sam izdajica srpskog naroda, a zbog tih njegovih tog naroda je sve manje, a zbog ovakvih kao ja ce imati gde da dodje kada ga oni jos jednom iznevere..

Ivan

pre 11 godina

Jos samo da Dacic zaplace i da mu damo cuclu da se smiri!!! Kaze da smo sami! Bolje je da doda da smo sada sami zahvaljujuci tiraniji i ludilu vlasti njegovog velikog tate koji nam je ostavio u nasledje sve ove probleme. Sada neka se zanje onako kako je posejano, ali da ne svaljuju odgovornost na nas.

Istorija

pre 11 godina

1915. Londonskim ugovorom Srbiji su od strane Rusije, Francuske, Britanije i Amerike, ponuđene teritorije od Ploča (Hrvatska) do Skadra, Slavonija, kompletna Bosna, današnja teritorija Srbije, pola Makedonije. ODBILI SMO NAPRAVILI KRALJEVINU SHS! Mogli smo da se vratimo u dogovorene granice do 1921. godine. NISMO TO UČINILI!

1941. Poništavamo Trojni pakt o neutralnosti sa Nemačkom.Rezultat 1600000 mrtvih

1945. Pravimo Jugoslaviju sa onima koji su nas istrebili (drugi put pravimo istu grešku)

1993. Odbijamo plan Z4 (Srbima ponuđena država u državi Hrvatskoj). Usledila Oluja...

1999. Odbijamo Rambuje (predviđeno da srpska vojska i policija ostanu na Kosovu). 4 meseca kasnije prihvatamo posle bombardovanja Kumanovski sporazum uz napuštanje naših snaga bezbednosti teritorije Kosova.

2008. Kosovo proglašava nezavisnost. Sledi AHTISARIJEV PLAN koji predviđa široku autonomiju Srbima. Odbili smo

2013. IVICA DAČIĆ IZJAVLJUJE DA JE AHTISARIJEV PLAN BOŽIJI DAR U ODNOSU NA OVO ŠTO JE SRBIJI PONUĐENO U PREGOVORIMA SA PRIŠTINOM!

Moja pitanja: Da li je istorija učiteljica života? Šta je to nama ponuđeno u Briselu? Ako svi kažu da je to NIŠTA, kako je moguće, bez obzira na to ko je s druge strane, da razmišljamo da PRIHVATIMO NIŠTA, a za uzvrat NE DOBIJEMO NIŠTA (Datum je ništa). Da li je nama ipak ponuđeno išta? Iz prethodnih 100.godina ZAKLJUČUJEM DA SMO MAZOHISTI i pitam se da li smo uopšte normalni?

Petar_Veliki

pre 11 godina

Ponavljaci smo istorije. Ovo je samo finale. Zaokruzena prica posle 100 godina od oslobodjenja Kosova i Metohije. U 20 i na pocetku 21 veka smo imali slabe politicare, a narod stradao, obezglavljen. Greske su pravljene jos od 1918 a onda kasnije smo dozvolili da udbasi i komunisti vode nacionalnu politiku, da nam oni budu "ocevi" nacije. Bez cilj, pragmaticnosti i sluha za vreme i realnost sveta, tu smo gde smo. Nazalost Tarabic je bio u pravu.

bravooooo

pre 11 godina

Pa zasto onda nismo prihvatili Ahtisarijev plan tada i plan 1999????
Kao sto vidimo sto vise cekamo sve je gore. Tada niste prihvatili zbog vasih REJTINGA, VI STE KRIVI NARAVNO!! Tad ste mislili da je Kosovo Srbija, a sad zbog toga NEMAMO NISTA NA KOSOVU! Bravo nasi politicari mudri!!!

ovca

pre 11 godina

sta ces probali ste da ih izblefirate al' su vas procitali.kad jednom nesto odbijes, a nisi bio u poziciji da to ucinis, sledeca ponuda je uvek gora.

Shonke

pre 11 godina

Niste hteli konfederativnu YU, niste hteli plan z4, niste hteli vens-ovenov plan za bih. Ahtisarijev plan jedva da ste razmatrali a sad bi ga potpisali sve tražeći još.

Što bi rekao Vuk, samo budala bi se dva puta saplela o isti kamen.

Miki

pre 11 godina

Da je Čeda predsednik a premijer iz LDP-a dobili bi Ahtisari+. Ovako dok god na vlasti imamo ljude koji posle Srbije najviše vole Rusiju ništa dobro nam se neće desiti.

Zemun grad SPO

pre 11 godina

Setimo se kada je Drašković pre dve godine, a potom i koalicija Preokret predlagala prihvatanje nestatusnog dela Ahtisarijevog plana kao osnovu za pregovore. Tada je međunarodna zajednica u tom slučaju nudila i proširenje nadležnosti za srpske opštine (Ahtisari+). Međutim tada je i vlast(DS-SPS) i opozicija (SNS-DSS) optuživala Preokret za izdaju i podržala barikade, a Ministru Srećkoviću bili su otvoreni svi mediji u cilju razbijanja SPO-a. Imali smo šanse da pre poslednje runde prihvatimo Ahtisarijev plan i tako onemogućimo albansku inicijativu u toj rundi http://www.blic.rs/Vesti/Politika/367870/Vuk-Draskovic-Penal Kada ne znate šta hoćete, onda dobijete ono što nećete. Ili što bi u sportu rekli ,,posle propuštene šanse-penala sledi kazna".

Bogdan iz Bazela

pre 11 godina

Jeste, Ahtisari je dar, kao i pandorina kutija. Kao i ti sam, dar nase inertnosti, nemanja svesti o svom poreklu, nemanja realnog patriotizma, nemanja ideja o uredjenju drzave, nemanja znanja o normalnom informisanju gradjana, o resavanju socijalnih i drugih problema, uopste nemanja vizije... Mozda je to bio prst sudbine da nam se prvi Veliki knez zvao Nemanja? Od svih imena - bas Nemanja!

Analiticar

pre 11 godina

Ja to pisem uvek i dobijem gomilu minusa. Tako su srbi u Hrvatskoj odbili Z4 i dobili traktore i Oluju. Ko god je citao Ahtisarijev plan mogao je dashvati da je to maksimum sto su srbi mogli da dobiji.A sada ni to nece dobiti. Toliko o pameti nasih politicara.Izreka kaze "Ko trazi vece izgubi iz vrece". Da li su nasi stvarno mislili da ce neko da im dozvoli sudsku , zakonodavnu isvrsnu vlast u srpskim opstinama.Da li je neko stvarno mislio da ce srbi da imaju svoju policiju. Po ahtisariju imali bi shodno vecini u mestima u kojima zive.Isto i sa sudijama.Ahtisari dozvoljava skolstvo i zdravstvo pod ingerencijom Srbije.I kako su nasi sadili tako ce da zanju. Izgubicemo i telekom i rudno bogatstvo i energetiku i hotele Narcis i Moliku na Sari itd

Zoki

pre 11 godina

Pa to je tako od 1992, svaki prethodni plan je bolji od sledećeg. Ali vi to uvek kasno shvatite. Srbija već 20 godina odbija sve ponuđene dogovore i zato je sve manja i manja.

Miki_In

pre 11 godina

potpišite jer ni ovo malo za srbe što se nudi nećemo dobiti,a kad Srbija i Kosovo za par god. udju u EU ionako ce se granice brisati !

Anđelina mama

pre 11 godina

Suština je u tome što mi ne znamo šta hoćemo.Kada bismo znali, možda bi nam i ponudili bolje. Ovako, oni samo prekrajaju , a mi se ne slažemo, jer ne znamo da li je to dobro ili loše za nas.U Srbiji postoji političar koji zna kako, koji zna zašto, koji zna šta hoće, a znamo i mi ko je to. Naravno, gospodin Drašković-srpka legenda.Poslušajte, jednom,za nas, za našu decu, za Srbiju!

davno bese, nema tamo vise Nese

pre 11 godina

Gle, shvatio Dacic, nakon toliko godinica, da je Ahtisari i poklanjao. Sada bi mu samo neko trebao predociti sta je mislio i govorio tad, kada je trebao da shvati upravo ovo sto je danas shvatio. Sa ovakvom politickom i umnom snagom shvatanja sveta oko sebe i oko Kosova, Dacic je davno bio zreo za odlazak iz politike. On misli i ubedjen je da je radio za Srbiju, ali on je samo jedan od onih koji su je doterali do prosjackog stapa, trgujuci necim sto nikad nije bilo njihovo. Da je viteskog dostojanstva pokupio bi se i nestao ovaj Milosevicev Sanco Panca. Danas on nema sta da izjavljuje, jer nema nista novo da izjavi.

Bojan J.

pre 11 godina

Sto znaci - da ste prihvatili Ahtisarijev plan kad vam se nudio ispali bi pametniji. Imam neki osecaj da ce i ova sada ponuda da bude dar u poredjenju sa nekon narednom (ako je i bude) u slucaju da ovu ne prihvatite. Nikako da naucite na sopstvenim greskama.

Vlada

pre 11 godina

Drama: Kosovo za Nesto
Likovi:
Kralj Lir igra ga Toma zamalo diploma
Hamlet igra ga Vucic, neobicno je porastao
Vojvoda od Olbanija - u izvedbi malog slobe

Publika: ovce na pasnjaku

Epilog, ovcama se smanjuje pasnjak. A sledi i susa na preostalom pasnjaku.

Milko

pre 11 godina

Politički vrh Srbije, kako ova trojica vole da ih se naziva, deluje traqikomično.
Nedorasli funkcijama koje obavljaju, sa političkom prošlošću koje bi se trebali stiditi, mislim da su od Boga kažnjeni, da okončaju "sučaj" Kosovo.

Dejan P.

pre 11 godina

Veoma bliska budućnost će pokazati da u svakom zlu ima i nešto dobro. Ovde će se pokazati da je dobro što ćemo ostati van evropske unije koja će se u narednih 5-6 godine raspasti - i to sigurno ne mirnim putem. Evropska unija je trenutno kao bivša Jugoslavija - sastavljena od više delova različitih kultura, različite ekonomske razvijenosti i različitih interesa.
Nije lako biti član takve zajednice, pogotovo što bi bili najsiromašniji u zajednici.
Skoro su Slovenci izvršili jednu analizu i objavili da im je mnogo bilo bolje u Jugoslaviji gde su bili najbogatiji nego sada u uniji gde su najsiromašniji.
Odbijanjem plana imamo priliku da se okrenemo nekim drugim zemljama, nekim drugim trzistima koja nisu nista manje značajna od evropske unije, a takodje nam ostaje legitimno pravo da čuvamo srpsku zajednicu na Kosovu bilo pregovorima bilo upotrebom vojne sile.
Budućnost ne mora uopšte da bude crna kao što sada izgleda.

Mi

pre 11 godina

Do kada cemo biti zrtve Kosova? Mi smo u najlepsim godinama ziveli u mraku i pod sankcijama, gajili smo bebe pod bombama, a sada Jovo nanovo... Ej, muko pregolema hoce li se iko setiti i Srba u Srbiji?

Darko

pre 11 godina

Da ste slušali Vuka Draškovića, gde biste sada bili? Ali, odlučili ste se da lažete narod samo da biste dobili proklete glasove. Sad da lepo potpišete i da gledate da spašavate što se spasiti može, jer u suprotnom ide još gori predlog! Pamet u glavu!

janko

pre 11 godina

Mozemo mi da bijemo glavu jos godinu dana trazeci resenje...cinjenica je da su SAD zacrtale sta zele a EU im pomaze u tome.Dok to ne dobiju nece nas ostaviti na miru sta god da ucinimo.

s.

pre 11 godina

Da si više pazio šta je radio "onaj ispod lipe" znao bi da je prva ponuda najbolja a svaka sledeća gora.Sada ispada da smo svi žrtve loših đaka, što je tačno.
Sedi jedan i traži da ti vrate pare od školovanja.

Gale

pre 11 godina

Mislim da je sad glupo pričati o bilo kakvim planovima. Jasno je da ma bilo kakav plan da je,nema nama nade ako ih pustimo tek tako..

Rade

pre 11 godina

Dalji razvoj dogadjaja je vrlo predvidljiv. Sledece nedelje ce naravno sve odbiti, onda ce jedno vreme likovati kako smo toboze odbranili Kosovo. Zatim ce Albanci, tacnije receno NATO postaviti ultimatum Srbima u severnom delu Kosova. Vrlo verovatno sledi intervencija i kolona traktora ka Srbiji. Rusi ce po obicaju da pricaju prazne price sve dok vuk ne izjede magarca. A sto se tice pregovora, ne, sledeci nece biti uslovi jos gori kako neki misle; do sledecih pregovora nece uopste ni doci jer tamo vise i nece biti Srba, isto kao sto se desilo i u Hrvatskoj. A nama neka je Bog na pomoci ako nas ponovo potpuno izoluju jer ako smo 90-tih i imali kakve-takve rezerve od ranije, sada nemamo apsolutno nista.

Baba Jula

pre 11 godina

U medjuvremenu, naci one sile koje bi nas i malo zastitile, ali bi za to morali da im damo dosta blaga (njive,vodu,telekom..)
(Vodopija, 6. april 2013 20:35)

Hahahahahaha, O moj Boze sto procitah, buahahhahaha

Dosadan

pre 11 godina

Vi Srbi ste mnogo dramatican narod, od kad vas znam a to mojih citavih 35 uvek neka drama, te hocu te necu. Nije problem dogovor problem je ko da potpise a da izade neokvasen. Ovaj mali sloba uzeo vruc krompir dobro ga zakuvao a sad corbu treba da jedu Onaj direktor groblja i seseljov minimi. Pa potposite onda Ahtisarija sta komplikujete. I jos nesto ovaj Toma jedini iskren, reko da ima resenje za Kosovo.

VSOP

pre 11 godina

Kako bre sami, pa gde su nam Rusija, Kina i ostali mocni prijatelji (BRIK).
Sada kad smo izasli na "cistinu" vidi se, po ko zna koji put, sa kim' je KORISNO biti dobar! Nema tu ljubavi, u pitanju je samo interes ali mi Srbi to nikako da shvatimo.

Gluvi

pre 11 godina

Pa nama je bitno da Jeremić održi bukvicu mrskom zapadu a onda se Dačić čudi kao besna glista zašto na zapadu nemamo prijatelja !!!!

le ja

pre 11 godina

Kao što napisah juče. Uvek je prva šargarepa najbolja šargarepa. Ne mogu ni da zamislim gde bi sada bili da se odmah prihvatio Ahtisarijev plan. Sigurno ne bi bili u ovom glibu.

hm

pre 11 godina

meni opet sve ovo izgleda kao farsa.

Videli neki da idemo u Evropu, da nece Srbija na drugu stranu, bar ne 50+%.
pa se onda promenili i socijalisti i radikali, kao i oni su za EU. Glumili par godina, sad se kao mnogo lome i mnogo im tesko pada sto nece moci da prihvate uslove Evrope.

i eto nas nazad gde smo i bili pre nego sto smo skinuli njihove sa vlasti 2001...

Vladan

pre 11 godina

Ako ni 2001. nismo bili dovoljno pametni pa da shvatimo, onda barem to budimo sada. Znaci, potpisuj sta traze, a posle sva ta "prava" koja EU i kosovske vlasti daju Srbima na Kosovu, mi lepo treba da damo Siptarima u Bujanovcu i Presevskoj dolini, tj. nikakva, odnosno uskratiti im sve ono sto trenutno imaju!!! Dakle ravnom merom, pa da bar izvucemo neku korist, jer ta oblast u Srbiji je trenutno najproblematicnija!!!

popakatapetl

pre 11 godina

Dačiću,ni ja ti ne bih dao to što si tražio.Kad si već mislio da znaš da vodiš pregovore,nisi smeo da tražiš nešto nemoguće.E,pošto si to tražio,onda si dobio ovakav predlog!

me

pre 11 godina

Gluposti pa kada ste sve ovo zakuvali Ahtisarijev plan je bio na stolu i njemu ste rekli ne i da je nesto uzasno za nas. Pa sta ti hoces...povuci se vise iz politike, ti i ostatak vlade jer nemate pojma..Dosta nam je vasih faca, demagogisanja i nesposobnosti,mladost ste nam unistili...

vlada

pre 11 godina

He,he,kofercic je vickast bas.Tako je bilo i sa Z-4 planom,umesto vojske i policije,Srbi iz Kraijne,dobise traktore.Umesto Rambuea,dobili smo bombardovanje.Sustina je dok si ti kofercicu,ovde glumeo serifa,baskario se sa bananom,zabavljao narod,sa tvojim bivsim i sadasnjim pajtasima,Taci je radio posao,trpao parama americke kongresmene,stvarao jake lobije,tamo gde treba.Racun je sada stigao za naplatu..

Nemam pojma

pre 11 godina

Nije mi jasno zasto ste primenili onda sporazum o integrisanom upravljanju prelazima, ako nemate vise o cemu da pregovarate... Verujem da ste to unapred znali...

Neznalica

pre 11 godina

Potpuno pogresna taktika za pregovore sa nase strane. Trebalo je insistirati na ljudskim pravima i uslovljavati dogovor njihovim postovanjem. Stalno ukazivati na njihovo krsenje kada su Srbi u juznom delu u pitanju. Umesto toga, mi se uhvatili za zajednicu srpskih opstina. Nista bolje nismo ni mogli da ocekujemo.

mirko

pre 11 godina

"Ne mogu reći da smo se dogovorili, ali ne mogu ni da nismo", rekao je Ivica Dačić posle predposlednje runde razgovora. Sada tvrdi da je predlog gori od AHtisarijevog plana. Jedan premijer bi trebao biti odgovorniji, i iskreniji u svojim izjavama.
Ako je odlučeno da se dogovor ne potpiše, to je legitiman stav, ali predlog je identičan Ahtisarijevom planu, samo se ne traži direktno priznanje Kosova, ali se predviđe stolica u UN, ćemu se Srbija ne bi protivila. To je zaista loš predlog, ali na osnovu čega su bili onoliki optimisti, i zašto su insistirali na pregovorima na ovom nivou, to će ostati nerazumljivo.

Srbija ranjeni lav

pre 11 godina

Podeljeni smo...a nakon podele ranjeni u obe strane. Zemlja je devastirana a drustvo je siromastvom dovedeno do ruba egzitencije i totalnog beznadja. Stvoren je jaz i podela na 2 strane drustva, jedna strana je ranjena siromastvom a druga gordoscu i nemoralom. Obe se bore za nesto, ali se i bore medju sobom...prvi se bore za goli zivot a drugi za sebe... Tako se stvara idealno tlo za manipulaciju...dovedes drustvo u provaliju, a onda sa njim, raznim obecanjima i ucenama, radis sta ti je volja...Ucenama i obecanjima motivisati razum da pobedi srce...a na kraju uzeti sta ti treba...Ovo je nasa relanost i plan EU i zapada za nas...zavadi pa vladaj a to tako traje decenijama a mi nasedamo iznova...Odgovornost su svi u vlasti prihvatili, sada treba i da je podele...sto mislim da nece to biti tesko...videce se ko je za casniju a ko za manje casnu odluku...tako ce se i vagati...najteze ce biti pozivanje i prihvatanje odgovornosti za one koji sad vicu a do juce su ucestvovali u stvaranju ovoga danas...njihova odgovornost je biti najveca a kazna najteza...puno srca, mudrosti i srece zelim pregovaracima...prepoznajte vece zlo a onda odaberite manje...

Klod

pre 11 godina

Samo jedan mali detalj, koji Dačić prećutkuje: Ahtisarijev plan je predviđao nezavisno Kosovo.
(Devil's in details, 6. april 2013 18:31)

NE! Nemoj da okrećeš priču jer će ti neko od ovog glupog naroda i poverovati. Ahtisarijev plan je predviđao široku autonomiju za srbe NA VEĆ NEZAVISNOM COSOVU! Dakle, kada je Ahtisarijev plan bio na stolu, Cosovo je već bilo nezavisno od Srbije!

Bacvanin

pre 11 godina

Prva ponuda, jos davne 98' je bila da dozvolimo stranim posmatracima da prisustvuju akcijama nase policije i vojske na Kosovu. Oni koji su danas na vlasti, a gde je i Vucic bio ministar su tu ponudu odbili. Mi bili bombardovani.
Danas ni pravo osnivanja skola za opstine se ne nudi, ali mi i ovo odbijamo.
Dacicu i Vucicu. Do sada ste odbili svaki plan, i sve je gore i gore. Hajde jednom, samo jednom, probajte da prihvatite jedan plan. Cisto za probu, jer ne moze da bude gore nego sto je sada.

beli glas

pre 11 godina

Ako prihvatimo sporazum to je kraj za sadašnju garnituru političara. Ako ga ne prihvatimo to je opet kraj za sadašnju garnituru političara. Tako da ja uopšte ne vidim šta ima lošeg u tome da ga prihvatimo ili ne prihvatimo. Šta god da se desi - ovi u kompletu idu u istoriju, tačnije na njeno đubrište.
Jedino šta nam preostaje je da sazidamo zid plača za patriJote a DS taman može da im prodaje maramice, to je ionako u skladu sa njihovom vizijom socijalne pravde.

Miki_In

pre 11 godina

Progutajte više tu žabu zvanu Kosovo pa ma počnemo da živimo!
Zoran Djindjić :
. Ako treba da progutas
zabu, ucini to odmah. Sto
vise cekas, sve ce ti biti
gadnija. Ako treba da
progutas vise zaba, progutaj
prvo onu najvecu...

Petrovgrad

pre 11 godina

SPO vec deceniju moli da se prihvati Ahtisarijev plan. Ali za njih je to bila izdaja. Sada kada nemamo kud , kad ostajemo sami , sve dalji od EU , kad nas niko vise tek nece ni cuti ni videti, tek sada te "patriote" kazu da je Ahtisari dar u poredjenju sa ovim sad. Zar im je toliko trebalo to da shvate, zar je toliko zrtava bilo potrebno da bi se na kraju prihvatali i Z4 I Dejton iako je SPO vapio da se to uradi na vreme. Sta sada ciniti? ko ce nam pomoci? sta je patriotizam? reci istinu ili lagati i pobediti na izborima? Sta ce biti sa nama? gde je Rusija? da li je nasa teritorija u Aziji ili u Evropi? izgubljeni smo, hvala vam gospodo. Dejan Jelic!!

precanin

pre 11 godina

A sto nije prihvacen Ahtisarijev plan ? Ko je bio sef drzave u to vreme ? E taj ko je bio sada na sud , da odgovara ! Godinama se prima debela plata a nista se ne uradi !

Karlo

pre 11 godina

Ma nije Srbija u zivom pesku, Dacicu, nego je tvoja vlada u zivom pesku. Srbiji se ne desava nista novo, nego se ti plasis da ne izgubis podrsku Zapada, a istovremeno i podrsku naroda. A znas i sam da te to ceka, jer si los igrac.

A meni je plata bila 200 evra, i bice 200 evra...

Bg

pre 11 godina

Ta nemojte kasti??? Pa za Ahtisarijev plan rekoste kako je to najvece ponizenje ikad ponudjeno, a sad ispade DAR. Ajde bre potpisujte to, neko ce mozda morati da da ostavku, PA STA? Mislim cisto da ovo sad za par meseci ne postane isto DAR!

kakogod

pre 11 godina

Sledeci put vam nece ponuditi nista, moroni. Svakih 10 godina srpskoj politickoj eliti se nudi nesto sto joj je u tom trenutku toliko neprihvatljivo da im dodje da vriste. I posle svakih deset godina cvile kako su trebali da uzmu ono pre deset godina. Do sada bi i punoglavci shvatili kako sistem funkcionise. Ergo, drzavu nam vec 20 godina vode ljudi gluplji od punoglavaca. A sta tek reci o dicnom narodu koji ih bira i ugadjajuci kojem smo danas dosli tu gde jesmo?

crni domino

pre 11 godina

(Mladen Mladenovic, 6. april 2013 19:40)
Mladene, idi i sapni to Taciju; mozda ce covek da te razume, popusti i vrati nam Kosovo. Dacic nema vremena da se bavi tobom kao ni samnom. Znas on je kofer zverka koja je i NATO pobedila.
Ako nece, sto kazes, mozemo mi i korenje da jedemo i da pasemo zelje i koprivu, znas imaju puno gvozdja. Znas, mozemo da se vratimo na drvene ralice, samo da zapatimo malo vise volova i konja posto ih je malo u Srbiji, slozices se da ti nedostaju, posto vise nemamo fabrike traktora, kombajna, sta ce nama celicane i roba iz uvoza, mi sve to proizvodimo. I sta ce nama beli svet kada sve to imamo. Ali u testisima!
Postujem tvoja glupa razmisljanja jer svako od nas ima pravo na svoje misljenje, samo ga treba potkrepiti validnim cinjenicama. Razumes me.
Ja se nadam da Dacic i ekipa nisu toliko blesavi da ne potpisu sporazum.
Budi mi zdravo Mladene Mladenovicu.

valencia

pre 11 godina

Ako su obe opcije lose po nas, onda birajte onu koja nanosi vise stete suprotnoj strani.
Dakle, ne potpisujte nista, neka "pregovori" propadnu.
(vlajko, 6. april 2013 21:47)

Fantastičan komentar. Normalan čovek bi rezonovao: "Izaberite najmanje lošu opciju po sopstveni narod". Ali ovo nisu normalni ljudi, ne dame i gospodo, ovo su radikali i pseudoradikali. "Izaberite onu opciju koja će NJIMA najviše da šteti", reče on, mrtav ladan.

bezimena

pre 11 godina

Ako prihvatimo i potpisemo, to vise necemo biti mi, to nece biti Srbija koja je Evropu branila od Turaka, Srbija koja se borila protiv Hitlera, vec neka druga, nova Srbija. Nesto kao nova Crna Gora.
Kako cemo onda deci objasnjavati u skoli ko smo mi?
Stoga je glasam - NE!
(Shuluburic, 6. april 2013 21:20)

Manite se mitova i legendi!

Da se knez Miloš, osnivač moderne Srbije, naš najpametniji i najmudriji političar svih vremena, inatio Turskoj, pre bi nas pobili nego što bi imali DRŽAVU SRBIJU! Saginjao se kad je morao, dizao kad je mogao tj. kada je na svojoj strani, za odredjene poteze kojima je mic po mic osvajao samostalnost, imao podršku i zaštitu drugih velikih sila!

crni domino

pre 11 godina

"Ahtisari dar u poredenju sa ovim"
Sadasnji je dar u poredenju sa sledecim!
(István, 6. april 2013 21:45)
Bravo Istváne!
Samo, sve imam osecaj da ce ovi nasi suprotno da urade. Naucili oni da ih veliki povremeno samaraju! I njih i narod koji im daje podrsku!

Posmatrac

pre 11 godina

Ma ljudi ovde je najveci problem sto Srbi sa severa Kosova ne prihvataju nista sem da su deo Srbije. Videli smo da oni ne prihvataju nikakvu zajednicu srpskih opstina, ma ona imala policiju, sudstvo, skolstvo, zdravstvo..., ako je ta zajednica u okviru Kosova. Zato taj predlog Srbije nije prihvacen.

blagomeni

pre 11 godina

Vlast se sada češka iza levog oha i pita kako to da su baš svi protiv Srbije i otvoreno na strani Kosova. Čak ni oni koje Srbija smatra saveznicima, a takvih je tužno malo, neće ni prstom da mrdnu da pomognu. Očigledno je došlo vreme sravnjivanja računa i suočavanja sa bolnom stvarnošću. Srbija je poražena u svim ratovima koje je vodila od početka devedesetih do poslednjeg poraza 1999. koji su sadašnji vlastodršci, gotovo u istom sastavu kao i tada, prikazali kao veliku pobedu. Porazi uvek bole i nikada nisu pravedni u očima gubitnika. Srbija je trenutno taj gubitnik. Politički i diplomatski ona je sada na najslabijim pozicijama od vrhunca koji je dosegla pobedom 1918. Na veliku žalost i nesreću valja se suočiti sa tim, prihvatiti poraz i početi raditi na mukotrpnom popravljanju pozicije Srbije u Evropi i svetu. Pre svega valja se suočiti sa uzaludnim politikama, idejama i mitovima. Predstoji nam dugi niz ne naročito prijatnih godina. Odbijanje ponuđene kapitulacije na stolu u Briselu, osim sujeti, ne bi ničemu drugom služilo. Veoma tužno, ali isto toliko istinito. Glava u pesku ne bi doprinela boljitku.

AlexDenmark

pre 11 godina

Posle svega što smo čuli i videli, u poslednjih trinaest godina, ostaje samo da se čudmo zašto problem Kosova DS nije rešavala kad su potojale daleko povoljnije prilike od ovih sadašnjih.
(Stanija K, 6. april 2013 18:46)

Pametnice moja, da je DS probao da ovo pitanje resi, tvoji miljenici i ini kao sto su oni, razapeli bi ih na kolac na sred Terazija!

Bugarin

pre 11 godina

Ja bih rekao da je ovo Dačićev trik, jer Ahtisari je deo ustava Kosova, a i albanska strana je svo vreme za sever nudila ahtisarijev plan. Tako da mi ovo govori da će u utorak biti prihvaćen plan za sever Kosova po Ahtisariju, a što će domaćoj javnosti biti predstavljeno kao veliki uspeh našeg pregovaračkog tima, jer je taj plan sada „dar Božiji“.
Međutim, ako nas Dačić ne laže, onda stvarno nije u redu. Mi jesmo izgubili rat, ali gde je velikodušnost pobednika? Treba li do kraja da nas ponize? Ja nisam Srbin, ali se kao građanin Srbije osećam vrlo poniženim.

patrijot

pre 11 godina

"..."Mi smo potpuno sami", naveo je Dačić

Pa sami smo krivi što je to tako! Ceo život se inatimo sa celim svetom, ratujemo, busamo se da smo najpametniji a ustvari nismo ni svesni koliko smo glupi..i šta sad hoćemo? Kada smo trebali da prihvatimo planove koji su nam nuđeni za Cosovo, nismo hteli jer tada ne bi mogli da "peremo" pare i da se nelegalno bogatimo. Sad je tome došao KRAJ, a vi i dalje ne odustajete od idiotskih zahteva. Šta treba da se desi da bi shvatili realnost? Jel treba naslilno da upadnu ROSE, da premlate ili ne daj Bože pobiju onaj ostatak srpskog življa da bi vi shvatili da je došao kraj vašim manipulacijama! Zar vam nije dovoljno što vas ne puštaju na Cosovo, što vam treba pasoš da uđete na teritoriju Cosova!
Dokle više!? Dokle ćete više da se inatite sa celim svetom, EU i SAD? Sve što nam se dešava oko tog Cosova, za sve smo sami krivi!
(Prong, 6. april 2013 19:06) "
U ovih nekoliko recenica je sve receno !
A inace za one koji se pitaju koja je to zemlja od EU jos izgubila svoju teritoriju, neka malo procitaju o TRIANON-u, i pogledaju koliko je % svoje teritorije Mađarska izgubila posle I. svetskog rata, pa neka se sad teše !!!!
A posle toga mogu veoma lako zaključiti, zašto nisu neke istočne zemlje EU priznale Kosovo...

Nikola

pre 11 godina

Ako ja dobro razumem vi ste u pregovore usli tako sto ste znali da ne smete da kazete ne onda se nemojte ni cuditi sto je predlog ovakav. Bilo je receno ili ce Pristina da popusti i da nam ponudi ovlascenja ili dogovora nece biti, jel to bilo jeftino blefiranje ili stvarno? Ocigledno je po ovoj kuknjavi da je bilo blefiranje. Organizujte se bolje ili raspisite izbore

Realista

pre 11 godina

Odbijanje predloga za sporazum sa Kosovom je potpuni krah srpske politike prema EU.! To treba reci glasno gradjanima Srbije Dacicu.! Nema druge, treba privatiti sporazum i ici pravac EU.! Sa Rusijom saradjivati kao i EU. Realno od Rusije nema vajde.!

Pedja

pre 11 godina

Pa gde su sada Vucic, master Nikolic i kompanija??? Kada je Borko vodio pregovore malo je falilo coveka na preki sud da posaljete... A sto se tice "dara", pa gospodo i na buvljaku treba umeca pregovaranja a za Brisel neci ni da govorm. Ja sam lako zakljucio da posljednjih deset meseci nas trgovac ne da ne ume da pregovara, vec ne ume ni da sabira i oduzima sta je dobro a sta ne!!! Politika mastera Nikolica i Vucica, u kojoj ne treba popustati Pristini, nas je i dovela do ovog sramnog trenutka koji menja srpsku istoriju. Master i njegov od skora neposlusni segrt, nazalost ulaze u ovu najmracniju istoriju. Ako je vremenu suditi, oni i donekle ponajvise i zasluzuju da nose teret ovog vremena, ko razume zna ce o cemu pisem...

da crtam ili je dovoljno jasno?

pre 11 godina

Posle svega što smo čuli i videli, u poslednjih trinaest godina, ostaje samo da se čudmo zašto problem Kosova DS nije rešavala kad su potojale daleko povoljnije prilike od ovih sadašnjih.
(Stanija K, 6. april 2013 18:46)

1. DS nije bila na vlasti proteklih 13 godina
2. Pri samoj pomisli na resavanje problema Kosova upravo ovi kojima je sad pripalo da ga resavaju su uz podrsku mutavog Kostunice cinili sve da se taj problem ne resava.Opstruirali su,prozivali "izdajnike",organizovali mitinge,lomili Beograd i palili ambasade...

Sitničar

pre 11 godina

"Sve što dobiju u ratu, Srbi izgube u miru, za zelenim stolom."
Pa sada hoćemo obrnuto - da gubimo ratove, a da ih posle sve nadmudrimo?

mixer

pre 11 godina

Ako pogledamo celu stvar sa astrološke tačke,lični moj savet Dačiću je da se osloni na intuiciju. Mislim da je sada u mogućnosti da uradi nešto bitno što ne mora da bude vidljivo odmah na prvi pogled.
"Razapet"aspekt,tranzita govori i kolebanju i suočavanju sa iskušenjima koja ljuljaju njegovu veru.Moj stav je da on ima nekog "keca u rukavu" koji će mu omogućiti političku slavu i uspon ali samo ako se ne povede za laskanjem i ne upadne u iskušenje potaknut sujetom. Znači ,ako uvidi odmah situaciju "šargarepe" pravilno odreaguje na iskušenje(laskanje)"gavrane kako ti lepo pevaš" ,sir neće otići lisici ...

ZoranNS

pre 11 godina

Da je čak i Ahtisarijeva ponuda bila bolja, to je svima jasno, ali nikome nije jasno iz kojih razloga je DS, kao vodeća stranka vladajuće koalicije prpuštala sve dobre prilike da se reši problem Kosova.
(Zlatana M, 6. april 2013 18:43)

Molim te navedi i jednu dobru priliku za DS, a pogotovo priliku koju vi niste ocenili da je izdajnička, I DA STE JE PODRŽALI.

Surfer

pre 11 godina

Kako Dacic uspe da izmanipulise masu "na keca". Kao, bilo je bolje, pa onda masa "eh, sto nismo prihvatili". Nismo prihvatili jer bi to znacilo da je Srbija priznala secesiju Kosova. Jasnije? Nismo valjda dosli dotle da nas Dacic finta?

ALEKSANDRA

pre 11 godina

Sada bi sever Kosova trebao da proglasi nezavisnost i otcepljenje od drzave Srbije, ili Kosova, i da Vlada Srbije nema nikakvu nadleznost nad ovlascenjima tog dela teritorije. Time bi eventualna odluka u utorak, bila bez znacaja. A u medjuvremenu, traziti da ih priznaju Kina, Rusija, Indija, Brazil i sve one zemlje koje nisu htele da priznaju Kosovo. Time bi se napravila identicna situacija kao kada su siptari pravili ( i na zalost napravili) drzavu na nasoj teritoriji, a sada bi srbi sa severa, pravili drzavu na njihovoj (nasoj) teritoriji. Ja znam da ovo zvuci kao naucna fantastika, ali onaj narod dole je ocajan i sve oci su uprte u Beograd. I nije iskljuceno, da odluka koja se ocekuje u Briselu, prizove slican scenario ovome. Jer oni, razumljivo, nece prihvatiti tu odluku, i pocece sami da vuku poteze. Ne bi me iznenadilo da bude nesto slicno ovome. I to bi Beogradu najvise odgovaralo. Bice ono, vi ste trazili da potpisemo, mi potpisali, a to sto oni nece, mi nemamo nista sa tim. Samo se bojim da kakav god bude scenario, nama ce se olupati o glavu.

Ana

pre 11 godina

Pa naravno da je lošiji od predhodnog! Sledeći neće ni postojati, samo će nas uhvatiti za uvo ko kretena koji 20 godina nije u stanju da nauči kako se ponaša, i šutnuće nas u provaliju van Evrope, kad za bolje nismo. Nemojte da se šalite nego potpisujte to dok još možete.

Саша Митровић

pre 11 godina

Па наравно да је Ахтисаријев план био добар. Другови комунисти и остале патриЈоте да сте бар једном послушали Вука уназад 20 година где би нам крај био. Па како се не научисте да из сопственог искуства да смо у почетку увек добијали солидне понуде, а да је свака следећа била гора по нас. Да ли ће доћи дан да се коначно научите на сопственим грешкама. Ако не знате, што је евидентно, питајте паметније од себе који виде много више испред од вас...

dobrocinitelj

pre 11 godina

gde je sada bratska Rusija, zasto vec jednom ne otvorimo oci i kazemo istinu. Dokle god budemo okrenuti istoku od nas nece biti nista.

Sinisa Toronto

pre 11 godina

Ovaj narod je sludjen, a sludila ga je unutrasnja politika I politicari koja se vodi vec 20 godina u Srbiji. Kod Srbina je uvek bilo ma moze sve, lako cemo, resicemo, a kad zaista treba nesto da se uradi to je vec druga prica. Ko je malo upoznao druge narode video bi realno gde smo po mentalitetu I naravi.

Vlast folira narod vec 20 godina, a foliranje na zapoadu ne prolazi I zato mislimo da nas neko mrzi. Ne mrzi nas Srbe niko, mi samo sebe ne volimo, a jako volimo da se foliramo da smo neko I nesto. Srecan sam sto su foliranti konacno uhvaceni da odluce nesto ma sta odlucili.

shumadinac, bre

pre 11 godina

dar je bio i Z4, dar je bio i Rambuje. Pre toga dar je bio predlog za opstanak Jugoslavije koji su svi prihvatili osim Srba. Federacija u asocijaciji sa Bosnom i konfederaciji sa Hrvatskom i Slovenijom. Imam dara da ne shvatimo sta je dar dok taj dar ne izgubi smisao.

mexi

pre 11 godina

Al ste pametni u pm. trazite autonomiju za srbe na Kosovu a Kosovo ne priznajete! Pa kakvu to autonomiju onda hocete i u kojoj zemlji? Prvo treba priznati Kosovo kao drzavu pa onda traziti nekakvu autonomiju za sever.

Boban

pre 11 godina

Tesko je nadmudriti protivnika, uz pomoc savetnika sa laznim diplomama, kada su protivnicki savetnici sa diplomama najelitnijih skola u svetu.
Nikada ne bi moglo da se desi, Britanskom Ministru policije, druzenje sa Misom Bananom. Seljacka pronicljivost i lukavost nije ovde dovoljna.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Dacic: "Ahtisari dar u poređenju sa ovim"

Za godinu dve dana ce ti isto tako kao "dar" izgledati i ovaj "briselski predlog" kada ga budes uporedio sa onim sto ce ti tada biti ponudjeno" !
"Vreme radi za Srbiju" !

Plavi

pre 11 godina

A kad je Drašković predlagao da se potpiše Ahtisarijev plan koji je podrazuevao autonomiju za Srbe na Kosovu onda su ga nazivali izdajnikom a sada se kaju što ga nisu poslušali. Mada kad malo bolje razmislim ovo nije prvi put da se ovako nešto dešava, stalno je ovako bilo. Pitam se samo dokle ćemo mrzeti one koji nam govore istinu a slaviti one koji nas lažu i na toj laži nas vode u sunovrat? I još nešto, Slobodan može sad da počiva u miru pošto je ovaj njegov mali dobro ispekao zanat, ni on ne bi Srbiju bolje doveo u mat-poziciju.

Maksimalno orao negativno

pre 11 godina

Vrlo jednostavno. Netpotpisivanje sporazuma znaci preuzimanje odgovornosti za sudbinu Srba na Kosovu. i nedobijanje datuma. Potpisivanjem sporazuma, EU i Taci snose svu odgovornost za za sudbinu Srba na Kosovu. Za inteligentne i odgovorne politicare. Oni vec ovo znaju. Drama je za unutraqnju upotrebu

Rosuljac

pre 11 godina

Sada ,ako ne prihvatite ovo sto vam se nudi ,sutra necete dobiti ni to.Lepo vam je Draskovic govorio da ne tvrdite pazar jer sledeca ponuda ce biti jos bezobraznija.Niste se naucili pameti.Drzite se politike koju je Milosevic vodio i uporno odbijate sve a onda prihvatite sve.Niste vi gospodo zreli za pregovore.Imali ste Ahtisarija,odbili ste,imate sada ovo i to cete odbiti a sutra?

sve na crveno-crno

pre 11 godina

To je politika vođena filozofijom lošeg kockara, nemamo nikakvih auduta idemo na blef, busamo se, dok nas ne provale a onda kreće istresanje iz gaća.

ovca

pre 11 godina

hehe , e moj koferce. o svemu ovome ste trebali da razmisljate, ti i tvoji partijski pobratimi iz udbaskih stranaka, kada ste krsili ustav sfrj , ukidali autonomije , pevali 'oj srbijo iz tri dela.......', arcili jogurt {ko bi onda rekao da ce biti toliko gladnih u srbiji kao danas}.......... a vecina naseg genijalnog naroda vam je zdusno aplaudirala i svi znamo sta je posle bilo. doduse i mnogo veci narodi od nas , nemci na primer, su pravili mnogo vece greske i na kraju dotakli dno. ali su oni nesto iz tih gresaka naucili i danas su tu gde su, a mi..... jednostavno oni koji ne evoluiraju postanu zrtve evolucije. uvek bilo i bice.

Zoran

pre 11 godina

Bojane pa ako je tako sto ne uzmes oruzje pa podjes u borbu protiv pola sveta. Ja bio i izgubili smo pa onda kada izgubis uzmes najvise sto mozes.

f_slobode

pre 11 godina

Koliko se secam - kada se pricalo o tom planu - Dacic je zastupao teoriju podele Kosova ...

Ako ne vidih malo dalje - naravno da upadas u zxivi pesak

aristotel

pre 11 godina

Danas nemamo nista, sutra imamo jos manje. Tako to ide i, nazalost, velike sile nece odustati dok ne ispune svoje interese koji se kose sa nasim. Nema ovde nikakve pravde ili nepravde, samo je istorijska nesreca sto su Albanci dobili podrsku zapadnih sila, a mi ne. Nismo uspeli da iskoristimo ni pomoc ovih malobrojnih sila koje su na nasoj strani, poput Rusije i Kine. Sad spasavaj sta se spasti moze, jer vec sutra bez toga ostajemo.

Milosav Jovandić

pre 11 godina

@ Stanija K

"Posle svega što smo čuli i videli, u poslednjih trinaest godina, ostaje samo da se čudmo zašto problem Kosova DS nije rešavala kad su potojale daleko povoljnije prilike od ovih sadašnjih."

Zato što im je sadašnji "državni vrh" podmetao klipove gde god je mogao da bi se dočepao vlasti.
Sada je imaju ali ne znaju štam će sa njom.
Kako god se završi bićemo "naradjeni" za prošlogodišnje glasanje na izborima.

Chivava

pre 11 godina

Uh, nasi politicari se ponasaju kao da smo mi Srbi neki jaci stih u toj celoj prici i u svetu pa cemo mi sad nesto tu da pokazemo zube. Mi mozemo da se poredimo sa chivavom.

Urbatectonic

pre 11 godina

Iako se u principu zalazem za priznanje Kosova, ovaj show je toliko zanimljiv da bih predlozio kosovskim srbima da ucene Vladu: prihvate li ovi taj famozni sporazum, Srbi sa Kosova se masovno sele u uzu Srbiju. Pa to je u stvari sto ove fali: racun za ljubav i podrsku koju su Srbi sa Kosova Milosevicev-Seseljevom rezimu davali.

A sad svi na svoja radna mesta!

drnde

pre 11 godina

Naravno. Rok za prihvatanje Ahtisarijevog plana je bio na pocetku ovih pregovora. Zar nista iz bliske istorije nisu naucili? Svaki put kad propustimo da prihvatimo ponudjeno, posle bude mnogo gore i neprihvatljivije. Sta god da je sad ponudjeno, sledeci put bice jos gore. Shvatite da smo izgubili rat, i da mogu da urade sta hoce, samo hoce da i mi to shvatimo, i sto pre shvatimo to je bolje po nas.

Vlada Sumadinac

pre 11 godina

A sta ste ocekivali,mozda cela Evropa da dodje i one koji su ovo zlo napravili da ih moli sta njima odgovara.Znaju oni njih mnogo dobro iz devedesetih.Sto bi nas narod rekao ,,ko nece popa u ruku on popadiju u d..e,,Svaka sledeca ponuda ce biti jos gora to i oni treba da znaju kao odgovorni za saku ovog napacenog naroda.Gde su im prijatelji Rusi da kazu ,,njet,,ili ovi sto ih Toma sakom i kapom odlikuje, nego trce kod Francuza da mole Amere da se umesaju ne bi li ipak nesto dobili,da bi ostali jos neki mesec na vlasti.

kentaur

pre 11 godina

Jao bre Ivice, a prosle godine kada su vam bili dvojac Klinton/Eston sve ste sijali od srece. Jos tada sam rekao da vam se mnogo osladilo da vas primaju po evropskim metropolama, da vas setaju kao bitne igrace. A sad vas prevedose zedne preko vode! Pa sta ste mislili, da ste se odmah spajtali sa EU i USA? Samo su vas iskoristili, kao sto su iskoristili Slobu da potpise Rambuje, iskoristili Djindjica da srusi istog, pa Kostunicu da otcepe Crnu Goru, Tadica da prihvati Euleks i EU na Kosovu, a vas SPS/SNS dvojac da potpise otcepljenje. Zar ne uvidjate pravila igre- PODRSKA PA PUSTANJE NIZ VODU? NEPOSTOJE PRIJATELJSTVA U POLITICI, samo INTERESI, a da biste to uocili treba gledati dalje od svog nosa. Da niste zauzeti skupstinskim dnevnicama i krkanjem u restoranu, mozda biste vi POLITICKA ELITO i mogli da postignete MINIMUM konsenzusa oko srpskog nacionalnog interesa. Nazalost, Djindjica vise nema, a on je bio jedini pragmatican politicar sa jasnim osecajem patriotizma i odgovornosti prema drzavi, tako da uopste ne vidim ko moze da nas izvadi iz ovih s@#nja. Opet ce obican narod da nastrada.

Жика

pre 11 godina

Ево иде реприза репризе,поново ,,Бољи живот",сад ћемо ми као мало да одбијемо,па после рат,па бомбардовање већ урушене Србије,па онда све прихватамо,па у круг.Као први програм,само без мењања канала и глумаца.Једино је Вук говорио и говори истину,али џабе,нема ко да слуша.

...sve sve ali nista

pre 11 godina

sve politicke partije 2000g su bile za ahtisarijev plan osim onih partija koje su sada na vlasti...znaci politicke intuicije i znanja niste niti cete imati!! ljudi jedno je biti opozicija i biti u svemu "u pravu" a drugo je voditi drzavu !! aj zdravo

Darko

pre 11 godina

Kakav ti je to stav,kao posr..i golub?Kako treba gradjani da se osecaju kad premijer zvuci kao dete kome je pas umro?Uspravi se,pokazi dostojanstvo.Pogledaj na internetu nastupe Djindjica,uci od pametnijeg.Za prosutim mlekom se ne place.Imao si ti dobrih ideja.Predlog o razgovorima clanstva Kosova u un je bio dobar,predvideo si da ce i to doci na red,pa je bolje da za neblokiranje dobijemo nesto za uzvrat.Naravno odmah su te razapeli na krst,zato cemo za godinu dana kad se pokrene ta prica o clanstvu u un,zauzvrat dobiti nista.Tipicno srpski,nikad nista necemo a na kraju prihvatimo mnogo gore.

jna

pre 11 godina

Odbili ste konfederaciju, nije vam valjalo, odbili ste plan z4, nije vam valjao, odbili ste Ahtisarijev plan, nije vam valjao. Da dalje ne nabrajam mozeteli mi odgovoriti sta je poslije bilo. Da li iko shvaca da smo niko i nista i mi i vi i svi slicni nama.

dusan

pre 11 godina

@le ja: Rambuje je trebalo prihvatiti! Ono što nam je tamo nudjeno je "šaputanje na jastuku" u odnosu na Ahtisarijev plan a, što lepo reče premijer, Ahtisarijev plan je dar u odnosu na ono što nam se nudi sada.
Kao što je neko već napisao: prva šargarepa je uvek najslađa a mi to, očigledno, još uvek nismo naučili. Uvek mislimo da će ona naredna biti slađa...

nobody

pre 11 godina

@Zoran delevic
Vozovi su ponude i sanse koje smo imali i nisu bile ultimatumi.Nikakav ultimatum Srbiji nije bila ponuda kako da opstane Jugoslavija.Javerujem da bi mi odavno bili u EU da se to prihvatilo.Tebi znaci i Z4 i Rambuje i Ahtisari plus su ultimatumi,pa vidi gde smo stigli. Neki su i tad govorili da prihvatimo ali Srbija nije htela i od loseg,kako neki kazu, smo napravili losije i sad kukamo.Nesto moram da napisem, neko se zanosi sa "Kosovo ili EU"-ta ponuda nikad nije stojala. To je neko nesto pogresno shvatio i mnogi su to uzeli kao istina. E pa, nije jer ako ne udjemo u Eu ni najmanje ne znaci da cemo imati Kosovo. Za mene bi znacilo da necemo imati ni Kosovo ni EU. Ponudjen ko pocascen , ali ako se to nekome ne svidja...molim lepo.Mi,u Srbiji krivimo bez prekida jedni druge, ali nikako da prihvatimo krivicu,cak ni deo krivice i zato smo cudni neki ljudi.Jedan minimum iskrenosti i relnosti,bi nam dobro dosao.

mattko

pre 11 godina

@dare
Evo dare osvanulo je to jutro kada nas vise EU ne zanima i pocinjemo da radimo kao Kinezi. Evo podjimo od tebe , ti si najveci Kinez i najvredniji, da bi nama ostalima bilo jasno sta da radimo toga jutra reci nam> A sta ces i kako ces ti raditi? Ajde vizualizuj tu sitauaciju nama ostalima!

Shift

pre 11 godina

Nećemo izolaciju cele zemlje a posebno ne zbog nečega što smo izgubili još 99-te. Nama je mesto u Evropi, treba da sarađujemo sa svetom, da pravimo saveznike (što nisu Rusi) i na taj način ojačamo zemlju i budemo u boljoj poziciji za buduće pregovore. Ne gurajte nas opet u izolaciju!

Jova

pre 11 godina

Ništa gore nije moglo da nam se desi nego da u završnim pregovorima nas zastupaju oni koji su potpisali kumanovski sporazum. Zar mislite da druga strana ne zna o kome je reč. Nešto tako su jedva čekali jer su mogli da im postavljaju najteže zahteve. Sva trojica bi trebalo da izađu iz politike jer sa njima nikad bolje ne može biti.

Hronolog

pre 11 godina

A secate se Vuka i njegovih izjava od pre par godina, kad se balvanima pregovaralo, kad je rekao da svako odugovlacenje pregovora ide na nasu stetu ..Zasto tad nije vrsen pregovor kad se nudila autonomija ''juzni tirol''.Vuk je tad na sva usta ukazivao da ce odugovlacenjem biti sve gore i gore.

Sasa jokic

pre 11 godina

Dosta kukanja!
Jel vam sad jasno koliko se gubi odugovlacenjem? Sada bi se.....za Ahtisarijev plan, a nekada ste ga SPS i SRS (SNS) nazivali izdajom!
Ako sad ne potpisete, ovo sto vam se nudi izgledaxe vam kao bajka za par meseci!

glasac ds-a

pre 11 godina

Premijer Dačić je izjavio citiram"Tražili smo način da se Srbi integrišu u prištinski sistem"?! Za ovako nešto svi ovi što glasaju Sps i Sns bi ex-predsednika Tadića "obesili na Terazijama",a ovako mi se sve više čini da će upravo tog Tadića "praviti od blata".

Vlada

pre 11 godina

@Posle svega što smo čuli i videli, u poslednjih trinaest godina, ostaje samo da se čudmo zašto problem Kosova DS nije rešavala kad su potojale daleko povoljnije prilike od ovih sadašnjih. (Stanija K, 06. april 2013 18:46) Zato sto bi ih tadasnja SRS a danasnja SNS proglasila izdajnicima, zapalili bi Beograd, a njihove pristalice bi besile po banderama clanove DOS-a, DS, DSS, G17+ i ko je sve bio na vlasti prethodnih godina. Eto zato.

AXEL F.

pre 11 godina

Vučić se izolovao,Dačić kuka.Aman ljudi,jel vi shvatate da vodite državu?
Prihvatajte taj sporazum,dok još nije kasno,dok ne počnete i za njim da žalite!

Flo

pre 11 godina

Manite se više nacionalizma i gluposti. Ovde dilema uopšte ne postoji - da se inatimo sa celim svetom zarad nečega što više nije naše? Dajte ljudi da se okrenemo budućnosti, potpisujte taj sporazum i idemo dalje, sledeći plan neće ni postojati, vrlo lako možemo da dobijemo opet sankcije. Dosta nam je tavorenja na ćošku Evrope, sankcija, izolacije. Hoćemo da se pokrenemo sa mrtve tačke, samo jaka Srbija može da pomogne ljudima na Kosovu.

Nebojsa

pre 11 godina

Vagon nego šta imperija uzvraća udarac .Pa nisu ovo hteli nikom da prirede nego vama zato su vas i doveli na vlast. Vi ste najznačajniji miševi Slobinog režima koji se još batrgaju. Tražili ste EVO VAM GA...