Četvrtak, 04.04.2013.

19:02

SNS: Đilas skuplja jeftine poene

SNS ocenila da lider DS Dragan Đilas "sramno koristi tešku situaciju" u kojoj se Srbija našla nakon pregovora u Briselu kako bi sakupio jeftine političke poene.

Izvor: Beta

SNS: Ðilas skuplja jeftine poene IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

214 Komentari

Sortiraj po:

Spartak

pre 11 godina

Djilasovo vreme je proslo. Toga je i on sam svestan pa pokusava da pobija klinove u tockove ovoj Vladi. Nema sta pametno da kaze ili predlozi, pa mu je najlakse da kritikuje.

Koeljo

pre 11 godina

Napad je najbolja odbrana! Kada čovek ne ume više da skrene pažnju ničim što je vredno pažnje, onda pribegava metodu napada, blaćenja, ogovaranja, prepucavanja, sprečavanja drugih da kažu šta misle... G-dine Đilas, vi izgleda nemate drugog posla već da se bavite pitanjem "jel u komšijskoj kući veš opran?" Pa zirnite u svoju veš-korpu...iznenadićete se kako se sve ubuđavilo! Demokratiji su vas učili, ali vi ste kanda ostali na 3.strani........

Katja88

pre 11 godina

Djilas zvani pričam svašta, a nikako sebe da pogledam...Treba ga pustiti, svima je jasno da priča neistine, baš me zanima šta će pričati kad na sledećim izborima ne bude imao ni 5 %.

Milika

pre 11 godina

Djilas nije bas dostojan da komentarise ljude koji ipak ciste djubre koje je njegova stranka ostavila.
(Ellen, 5. april 2013 15:45)

Djubre ste ostavili vi koji ste na vlasti bili 1999 god. Zato toliko i smrdi?

STIROPOR

pre 11 godina

Umesto optuzbi, bolje da se pruzi podrska nasim liderima da nadju neko resenje za ovu sramotnu situaciju!
(sanjica, 5. april 2013 00:08)

Ti tvoji "lideri" su nas zakopali 1999 god. , pa zar treba da im pomognem da to još jednom, ovog puta dublje to urade? Možda su oni ipak samo "tvoji" lideri?

sramota i prostota

pre 11 godina

šta god đilas i drugi iz ds-a rekli, nije na prostačkom, čaršijskom, primitivnom i klevetničkom nivou saopštenja koja izlaze iz press službe sns-a.
tako se ne ponašaju pristojni ljudi, zato i jesmo tu gde jesmo. nisu sposobni za dijalog, a traže saglasnost svih da preduzmu najrizičnije poteze za sudbinu jedne zemlje.

Siniša S

pre 11 godina

Nzadanjaci, nazadnjaci, opet prepisujete jedni od drugih fraze, bolje reći dobijete fraze pa ih pustite, mnogo je providno. A to šta vi stvarno mislite nikako da čujemo, jer je vama zabranjeno da mislite, nego samo radite kako vam se kaže. Zbog toga sam ja vas prozvao ,,plaćeni navijači'', što i jeste.
Da li ste uopšte pročitali izjavu Đilasa? Pa niste, a pišete ovde gluposti. Da li ste upoznati sa činjenicom da je DS jedina opoziciona partija koja je podržala rezoluciju i platformu, jer nije htela da vam smeta, htela je da vam pomogne, iako se znalo da je sve to nerealno i da neće Priština to da prihvati, jer ne žele da se stvara država u državi. Da li ste upoznati sa činjenicom da pregovarački tim ni jednom nije spomenuo, niti se o tome pregovara, Srbe južno od Ibra, izgleda da oni ovom režimu uopšte nisu važni? Važni su ima glasači sa severa, a i oni koji žive u centralnoj Srbiji i dobijaju novac od države kao da žive na Kosovu. Činjenica je da je ovaj plan(politika) Nikolića i Vučića doživeo fijasko i sad ne znate kako da se izvučete. Pa ja imam rešenje - neka podnesu neopozive ostavke, a ne da svi mi stradamo zbog njihove nesposobnosti. Mada, da budem fer, direktan krivac za ovo nije Vučić, ali je indirektno kriv, jer je prihvatio Nikolićev plan, a znao je da nije realan i da bez međunarodne podrške to nije moguće ostvariti. Drugo, da li su razmišljali, a morali su, šta ako ovo ne uspe. Pa nisu. I sada smo u velikom problemu.

IvanaSm

pre 11 godina

Onih ljudi koji ne vide sta Djilas radi i sta je uvek radio, afere, cenzura, prozivanje koje nije argumentovano, potkupljivanje, promena price kako vetar dune i slicno, nije mi zao, jer ako veruju osobi kao sto je on, prevarantu i manipulatoru onda i treba da im bude tako kako im je.

Canna

pre 11 godina

Posto sam jedna od osoba koja cesto cita komentare-misljenja obicnih gradjana, mozete se uveriti i sami, kada je neka vest o gosp.Djilasu na drugom portalu, videcete samo reci hvale i sve u superlativu...zar je moguce da ga bas svi vole?

Fikus

pre 11 godina

Pa da li je neko ocekivao da ce Djilas istupiti sa stavom podrske drzavnom vrhu u ovom teskom trenutku? Ocigledno je da covek na sve moguce nacine pokusava da povrati izgubljeni rejting, ali da li je koriscenje ove situacije pravi nacin za to? Vise bih ga postovala da je rekao da treba da se zanemari stranacka pripadnost i da se svi ujedine kako bi se donela odluka koja nam najvise odgovara.

DexR

pre 11 godina

Ovi napredni radikali postaju ogavni sa svojim komentarima o Djilasu. Čovek je realno rekao šta misli a oni na svaki njegov komentar pričaju najogavnije stvari. Ako pita o kriminalu, o pregovorima, o bilo čemu, oni ni na šta ne odgovaraju već samo vredjaju. Mnogo brzo su počeli da liče na sebe iz '90-ih.

Krstic

pre 11 godina

Svi znamo da je pregovore,pre izbora vodio B.Stefanovic,koji nisu imali izvrsni efekat.U predizbornoj kampanji SNS je kritikovao te pregovore,govoreci da oni imaju resenje za problem Kosova.Vlada na vlasti je trazila od SNS da iznesu to resenje,odgovor je bio,kada dodjemo na vlast iznecemo resenje na videlo.Dobili su vlast i sto je vrlo interesantno,tom retorikom i dobili upadljivom vecinom glasove SNS,SPO.Sada srpski narod vidi da je najavljeno resenjo,jedna velika prevara.

Tata-Mata

pre 11 godina

Ne bih ni za koga rekla da je kukavica,ali Djilas zna samo da kritikuje.Neka sa svojim "ekspertima" da neko konkretno resenje kad vec sve ovo ne valja po njegovim recima.

koviljac

pre 11 godina

Srbija nikada ne treba da odustane od pregovora i od članstva u EU, ali ne može ni da pristane na neki ponižavajući predlog za rešenje problema Kosova.

Pardon

pre 11 godina

Djilas koristi priliku ne bi li na takav nacin popravio svoj rejting.Nema mu pomoci,gradjani su nekom drugom ukazali poverenje.prvo je napravio aferu mleko,pa afera vezana za ministra selakovica,ali rejting SNS-a i dalje raste...

mistral

pre 11 godina

Bilo bi me sramota da sam na Đilasovom mestu i da ovakve stvari pričam. Ako neko zna ko je doveo Srbiju u ovakvu nepovoljnu situaciju onda je to ON i DS.

pajura

pre 11 godina

Razgovori koje vodi državni vrh Srbije su mnogo ozbiljniji, za razliku od razgovora koje je vodio gospodin Stefanović, koji su bili bili tragikomika, jer se posle tih razgovora nikada nije znalo šta je dogovoreno, pa mora da bude zvezdice, pa ne mora da bude zvezdice, pa Borko oko granićnih prelaza tvrdi jedno, a Albanci i EU drugo, i naravno uvek bude to drugo, koje je nepovoljnije za Srbiju i Srbe na Kosovu.

gradimir

pre 11 godina

Ako treba da se ide na izbore to je za SNS najmanji problem, a možda bi to bilo i najbolje rešenje za trenutnu situaciju. SNS od izbora ne beži, i mislim da bi izbori bili i najbolje rešenje u ovom momentu. Bitno je da su Nikolić i Vučić, i u toku ove poslednje runde razgovora još jednom izkazali potpuno jedinstvo. Oni jasno kažu da žele da se reši pitanje Kosova, ali da neće pristati na bilo kakav dogovor, i tu niko od njih dvojice nema nameru da popusti, i za takav svoj stav zaslužuju punu podršku.

dno dna

pre 11 godina

Gospodine mislim da vi imate najmanje prava da ocenjujete neciji rad jer ono sto je radila demokratska vlast ravno je propasti

nidža

pre 11 godina

DS nastavlja retriku prethodnih godina. I tada kao i sada su nam nudili priču i obmane. A deceniju vlasti iskoristili da se obogate i dozvole dolazak Euleksa mimo rezolucije 1244.

Medena

pre 11 godina

Toliko je ocigledno bilo da je Dragan citao unapred pripremljen tekst tj meni je delovalo kao da je recitovao na konferenciji nesto sto je napisao neko ko nije iz ds ili bar neko ko je relativno skoro pristupio stranci jer tekst nije uskladjen sa stavom ds niti sa njihovom relativno skorom prosloscu i izjavama skorasnjim.

nesh_bros

pre 11 godina

Dragane, Dragane.. vi ste zajahali ovu nesrecnu Srbiju i doveli je do prosjackog stapa. Sve ste unistili a vi se obogatili. I vi ste vodili pregovore.. pa sto niste nasli resenje ? Sto se niste dogovorili ? Dali ste granicne prelaze, poslali NAZU Zandarmeriju da rastera srbe i da onemoguci Srbima da koriste one alternativne puteve i prelaze ! A za to vreme Boris je na sva zvona pricao kako ide u evropu, kako je moguc taj evropski put.
Shvatite, nije narod toliko glup, izbori su to pokazali, stranka vam se raspala, uzimate kredite koji su davani i sakom i kapom.. i vi nekog kritikujete ?! SRAMOTA !

taras

pre 11 godina

DS našao da kritikuje sadašnju vlast po pitanju Kosova. Imao je DS na čelu sa Tadićem i Borkom Stefanovićem priliku da to sve o čemu sada pričaju pokažu na delu, ali posle Borkovih pregovora se nikada nije znalo šta je dogovoreno. Tako je bilo oko administrativnih prelaza, a i oko čuvene FUSNOTE, pa Borko kada dođe iz Brisela tvrdi jedno, Albanci i EU tvrde drugo, i uvek naravno bude to drugo koje je nepovoljnije za Srbiju i Srbe na Kosovu.

ivana kg

pre 11 godina

SNS nema ni jedmog razloga da beži od izbora, i mislim da bi izbori bili i najbolje rešenje u ovom momentu. Bitno je da su Nikolić i Vučić, i u toku ove poslednje runde razgovora još jednom izkazali potpuno jedinstvo. Oni jasno kažu da žele da se reši pitanje Kosova, ali da neće pristati na bilo kakav dogovor, i tu niko od njih dvojice nema nameru da popusti, i za takav svoj stav zaslužuju punu podršku.

Mirijevac

pre 11 godina

@(Ivana S., 4. april 2013 23:42)
Jedino sto mogu reci u ovom trenutku je to da je veoma zalosno cime se pojedini politicari bave ! U trenutku kada se resavaju vazna srpska pitanja, neki skupljaju poene omalovazavajuci druge ! Stvarno strasno !

Pa pojedinci, poput Dragana Đilasa, su jedva dočekali da iskoriste ovu situaciju za prljavo skupljanje poena. Ako naš tim potpiše sporazum, Đilas će ih predstaviti izdajnicima Srbije, a ako odbiju proglasiće ih izdajnicima evropske ideje i integracije Srbije u EU. Sramota, jednom rečju!

Djuro

pre 11 godina

@SNS ocenila da lider DS Dragan Đilas "sramno koristi tešku situaciju" u kojoj se Srbija našla nakon pregovora u Briselu kako bi sakupio jeftine političke poene.
Pa vi ste, nesretnici jedni, doveli Srbiju u ovu sramno tešku situaciju sa vašim idiotskim zahtevima za koje se unapred znalo da neće biti prihvaćeni. Vi ćete biti jedini, i isključivi krivci ako moje dete sutra ne bude živelo u EU!
A to...ko danas priča jedno a sutra drugo, videćemo već za par dana kada budete prihvatili rešenje o Kosovu.
(Prevrtljivci na kub!, 4. april 2013 23:19)

Kakva gomila gluposti! Šta kažete, Vaše dijete neće živjeti u EU zbog Vučića i Dačića?! A živjelo bi da je Tadić "uzeo stvar u svoje ruke" i za jedan tren riješio kosovski problem svojim "planom u 4 tačke"? Kako Vam nije bljutavo da napišete takav komentar?!

Panonski mornar

pre 11 godina

Ovakve izjave Dragana Đilasa smatram kao vrlo zlonamerne. Ovde se više ne radi o stranačkim razlikama, političkim programima, ličnim animozitetima! Radi se o Srbiji i o kosovskim Srbima! Sramota, velika sramota!

Oli

pre 11 godina

Jeftin i bedan pokušaj Dragana Đilasa i Demokratske stranke da spinuje sliku u medijima o pravom krivcu za kosovsku tragediju. Krivci su svi unazad 20 godina. Sloba je pokušao, nije uspeo. Posle njega svi redom, zaključno sa Tadićem i DS-om su uradili sve, namerno, na štetu državnih interesa na KiM. A vi gospodo, pokušavate danas da svalite krivicu na one koji pokušavaju da izvuku "kestenje iz vatre". Čisto da se zna, na Vučićevu pretnju ostavkom, naša delegacije nije te noći prihvatila kapitulaciju, već je stvar pomerena za 3 dana i vraćena u Beograd na detaljnu analizu. Rezultat ne znam kakav će biti, ali biće najmanje loš, a vi nam gospodo DS-ovci nemojte više braniti državne interese, jer smo ostali i bez privrede i bez posla, postali totalno ekonomski zavisni od Zapada, bez srednje klase i ponižene Srbije. Hvala, dosta nam je bilo sa vama.

bb

pre 11 godina

Gospodin Vučić je u Briselu pokazao da ima jasan i nedvosmislen stav kada je u pitanju Kosovo,i pokazao izuzetnu srčanost u ovim pregovorima.A Đilas za to vreme deli kritike,i sve to da bi prikupio po neki jeftin politički poen,u situaciji kada se Vlada nalazi pred bitnim odlukama.Korektno bi bilo da pruži podršku sadašnjoj vlasti,bez obzira na političke različitosti,ali ne,on beskrajno pametuje i opet nema nikakav konkretan stav u vezi Kosova.

Mustra banatska

pre 11 godina

@(Mustra bečka, 4. april 2013 23:40)
Nego, SNS-ovci, Dinkić lepo reče svoj stav, a vi - ni mukajet?
Opušteno, nije ničija gorela do zore...

Lepo je SNS pozvao da se stranke izjasne o ovako važnom državnom pitanju, shodno tome oglasio se Dinkić. A o tome da ničija nije gorela do zore svedoče majski izbori prošle godine, znamo čija je dogorela...

Jevrosima

pre 11 godina

Sta drugo i ocekivati od DS ... oni dostojanstva nemaju ... jer da ga imaju pokrili bi se usima zbog svega sto su drzavi uradili ...

LUBENICA

pre 11 godina

Od Dragana Djilasa smo vec navikli da se konstano pojavljuje u medijima,i da kritikuje svaki potez sadasnje vlasti,ova vlast gospodine Djilas je itekako unapredila Srbiju za ove vreme dok su na vlasti,nego vi za ceo vas mandat,vi i vasa stranka ste poslednji koji smete nekog da osporavate Ii kritikujete,vi ste se pokazali.

Tezej

pre 11 godina

Neka gdin Djilas pokaze sada svoju odgovornost i neka ponudi neko resenje,kada Vucic vec nista ne zna... Borko nas je doveo do ovoga,sad snosimo posledice...

Nikola

pre 11 godina

Bar ovi sad što pregovaraju rade javno, za razliku od onih predhodnih što su radili tajno.. I sad se neko iz bivše vlasti našao da kritikuje.. Što oni nisu rešili ovaj problem, kad su bili vlast?

sanjica

pre 11 godina

Pa da, lako je kritikovati druge koji se nalaze u bezizlaznoj situaciji... zasto gosp. Djilas i nnjegova stranka nisu resili kosovsko pitanje u nasu korist dok su bili na vlasti? Sad treba da podrzimo jedni druge i da se ujedinimo, a ne da se sluzimo prljavom igrom!

dno dna

pre 11 godina

Gospodine mislim da vi imate najmanje prava da ocenjujete neciji rad jer ono sto je radila demokratska vlast ravno je propasti

Ogorcena

pre 11 godina

Djilas hoce jasno resenje, pa jel taj covek normalan??? Kad je tako pametan sto nije izasao pred narod sa predlogom resenja, sto dok su bili na vlasti nisu pokusali da srede ovu neizbeznu situaciju, mada su je oni lako zaobisli, sve ostavljajuci po strani, problem neka ceka, bitno da su oni bili u foteljama. Godinama su nas obmanjivali, pricali bajke dok su za to vreme polako unistavali i privredu i ekonomiju i sve sto moze da se unisti. I oni sad traze jasan stav resenja, resenje za cega, za ono na cega ne moze vlast Srbije da utice ma koliko se trudila, sve je uradjeno, na svim poljima je pocelo da se poboljsava stanje, cak smo po prvi put izasli sa cvrstim stavovima. Zakuvavali su sa problemom Kosova zuti godinama, sad hoce da nadju krivca u novoj vladi, ma daaa, jasno je da im to nece proci, sto se tice Djilasovih poena, dobice ih, al juce!!!

Pravda

pre 11 godina

Đilas pokazuje da je neodgovoran političar time što skuplja jevtine političke poene na muci čitave zemlje oko pregovora sa Prištinom i što je još gore time jasno pokazuje da mu je stalo samo do vlasti po svaku cenu.

povuci rucnu

pre 11 godina

Nesto se bas i ne secam ,a pamcenje me dobro sluzi za deset godina niste napravili ni jedan pomak sto se Kosova tice,cak ste nas i unazadili

Odisej

pre 11 godina

Ne bih ni za koga rekla da je kukavica,ali Djilas zna samo da kritikuje.Neka sa svojim "ekspertima" da neko konkretno resenje kad vec sve ovo ne valja po njegovim recima.

Mali princ

pre 11 godina

Zacudilo bi me da je rekao neku rec podrske, ovakve kritike me ne cude. Ovakvi trenuci treba sve da nas ujedine a sta se cini- iskoriscava se trenutak za sakupljanje izgubljenih politickih poena. Blagoreceno- sramno.

Guster

pre 11 godina

Drugi rade a gopodin Djilas ide kod patrijarha...važno je da se i danas nadje u novinama! Kritikuje, a situaciju u kojoj jesmo su napravili on i njemu slični! Istina je izneta, ali ne smete ni da imate komentar kad je ta istina takva kakva je, zbog vas!
Realno, da je bar dobar političar, znao bi da bi više poena dobio kad bi podržao Vučića. Podržavaju ga Srbi sa Kosova, ali ne i Djilas, što je i normalno...Pa ne brani Vučić njegove interese!

sneza

pre 11 godina

Sada je bespotrebno svako optuzivanje i veliko polemisanje...mora se naci neko resenje za Srbiju! Treba da se donese jedinstvena odluka koja ce doneti najbolju mogucu korist gradjanima Srbije!

Inspekcija

pre 11 godina

Ne vidim razlog zasto ova koalicija treba da preuzme odgovornost za pregovore,pa ne traje ova situacija od juce!U vezi sa Kosovom su pregovarali i prethodnici...

Stanko

pre 11 godina

Gospodin pod imenom " prevrtljivci na kub " krivi sadasnju vlast ako mu dete ne bude odrastalo u EU, bolje nek se pita sto nas predhodna vlast nije odvela u Evropu, imala je vise vremena a nista nije uspela da pocini !

povuci rucnu

pre 11 godina

Nesto se bas i ne secam ,a pamcenje me dobro sluzi za deset godina niste napravili ni jedan pomak sto se Kosova tice,cak ste nas i unazadili

Mirka

pre 11 godina

lako je njemu ... pametnija posla nema ... Zavarava narod glupostima kada se drzava nalazi u ovako teskoj situaciji ... Prvo gledaj sebe pa druge DJilasu ... Imao si svoje vreme i pokazao si svima kakav si!!! Sramota da uopste mogu da izjavljuju bilo sta posle svega ...

Pingvin s Madagaskara

pre 11 godina

Đilas skuplja jeftine poene, kako vidim po tekstu u onom toaletoidu - tako što cenzuriše B92 i Blic?! :)
Ma Betmen mu nije ravan, majke mi :))).

Marko G.

pre 11 godina

Predhodna vlast je imala 8 godina da resi neka srpska pitanja, nije uspela, te, prema tome, sad kad su se drugi zalozili za to, oni nek se povuku i prestanu druge da komentarisu !

Ivana S.

pre 11 godina

Jedino sto mogu reci u ovom trenutku je to da je veoma zalosno cime se pojedini politicari bave ! U trenutku kada se resavaju vazna srpska pitanja, neki skupljaju poene omalovazavajuci druge ! Stvarno strasno !

lud,zbunjen,normalan...

pre 11 godina

A sta ste vi radili dok ste bili opozicija? Sad ne secate strajkova gladju vaseg predsednika,i svih izrecenih nebuloza... Jadno ste napredni!

Dragoljupče

pre 11 godina

Ma, kakav Đilas?! Kako može uopšte bilo šta da kritikuje, kad su nas i njegove "ideje i rešenja" doveli u ovakvo, ne baš sjajno, stanje u kome se nalazimo.

vlada milic

pre 11 godina

zanimljivo. komentari koji stizu u odredjenom vremenskom periodu npr pola sata su normalni i ok , neke pisu pristalice ds neke sns i to je ok , razlika izmedju + i - je u granicama normale , ali u narednih petnaest minuta sledi ludilo, sns botovi stancuju narucene , sulude , umnouvredljive , bestidne komentare i onda dolazi do pojave da komentare koje su poslali botovi imaju 120-150 pluseva a oni koje saljemo mi slobodni i slobodoumni ljudi 120-150 minusa. molio bih administratore da nekako blokira taj teror kancelarijskih-internet robota da bi smo opet na ovim komentarima imali kvalitetnu razmenu misljenja kao nekad.

buljisha

pre 11 godina

Znači, ne mogu da poverujem!? Dao sam komentar u 19h35 i još nemam nijedan minus. Da li je moguće da ste nas napustili? Jel' to neka žurka na Kuriru? Jel' služe pileću Karađorđevu?
Ostajte ovdje!!! i Tamarice i Ivanice i Sanjice i Švrće... Obećavamo Vam, volećemo i Acu i Tominu rakiju, sve burekdžije koji nam sada vode privredu... Ne dozvolite da sam sebi lupam minuse, zaneću se, dići ću vam rejting na 104%...

Prevrtljivci na kub!

pre 11 godina

SNS ocenila da lider DS Dragan Đilas "sramno koristi tešku situaciju" u kojoj se Srbija našla nakon pregovora u Briselu kako bi sakupio jeftine političke poene.

Pa vi ste, nesretnici jedni, doveli Srbiju u ovu sramno tešku situaciju sa vašim idiotskim zahtevima za koje se unapred znalo da neće biti prihvaćeni. Vi ćete biti jedini, i isključivi krivci ako moje dete sutra ne bude živelo u EU!
A to...ko danas priča jedno a sutra drugo, videćemo već za par dana kada budete prihvatili rešenje o Kosovu.

zalosno

pre 11 godina

Dok citam komentare zalim sve nas Srbe, cudno osecanje me prozima i tuzna sam, jer za vas sve Kosovo su poeni a ne zemlja na kojoj zive neciji roditelji, sestre i rodbina , hvala Vam

Strasno

pre 11 godina

Umesto da u ovako losem trenutku za nasu zemlju politicke organizacije budu slozne Ds i Djilas napadaju one koji su glavu izlozili riziku .
Iskrena briga jednog coveka za sudbinom svoje drzave i naroda se smatra kukanjem?
Sramota Dragane Djilas.

Hajduk Stanko

pre 11 godina

Kako
vas nije sramota!Cutite o sporazumu i ocekujete konsenzus?!Da je kojim slucajem DS pokusala da pregovara sa Kosovom na ovom nivou vi biste podigli Srbiju na noge.Licemeri.

Alister

pre 11 godina

...Nesto sumnjam da bi Djilas radio ono sto Vucic radi.
(Tango i kes, 4. april 2013 21:39)

Naravno da Đilas NIKADA ne bi radio stvari koje radi Vučić. Đilas NIKADA ne bi otišao na pregovore sa takvim megalomanskim (nerealnim) zahtevima za koje zna unapred da neće biti prihvaćeni, već sa zahtevima koji su realni za stanje u kojem se nalazimo. Tako bi izbegao situaciju (blamažu) u kojoj će se naći cela vlada zajedno sa Vučićem kada prihvate sporazum, a pre toga su "čvrsto" stajali iza stava "Cosovo je srce Srbije"! Dakle, vi ste ti koji pričaju i traže jedno, a prihvatiće nešto sasvim drugo!

Ludi Milojko

pre 11 godina

Ni Djilas, ni njegova stranka, ne znaju koje stavove zastupaju. Jedan dan kazu da je neko izdao, drugi dan da je neko protiv Evrope, a treci dan sta im padne na pamet.

Slavica

pre 11 godina

Blazen je onaj koji nista ne ocekuje-taj nikada nece biti razocaran.Mi smo kao narod u deceniji iza nas mnogo ocekivali i mnogo se razocarali.Danas znamo da od onih istih iz tog perioda ne mozemo nista dobro ocekivati,ali cemo se opet razocarati.

Bogdanka

pre 11 godina

Aman ljudi, milion godina ste bili opozicija, kritikovali vlast, kuražili se i kočoperili kad god vam neko kaže makar i Dobar dan, i evo sad ste vi vlast, i?

simboli

pre 11 godina

Kako stvari stoje trebalo bi skinuti orla sa zastave i staviti kukavicu,nismo mi vise dostojni tih simbola jer podmecemo jedni drugima kao kukavice jaja

Manja

pre 11 godina

Ahahah, dronovi se potresli :).
U "tragičnom, sudbinskom, rizičnom, odsudnom..." trenutku "jeftina, izdajnička..." pitanja od strane (dopišite sami, mrzi me da smišljam :).

Ma dajte...

Sara81

pre 11 godina

Jedino sto znam je da moramo da probamo novu vlast, kao sto smo isprabaviali staru godinama. Posmatracemo sve sa strane i sabiracemo skor. Pa ko ima najbolje rezultate, pokazace vreme.

@Siniša Bg

pre 11 godina

Postavlja se pitanje šta bi DS uradio na mestu pregovaračkog tima? Potpisali bi, ili bi nastavili sa prolongiranjem problema Kosova. Baš je lepo kad se pitanjem, koje ne može imati pozitivan ishod po Srbe s Kosova, bavi neko drugi pa uvek imaš prostora za optuživanje, a to je ono što Đilas sada radi (iako je obećao podršku vladi po tom pitanju). Krajnje nepošteno. Hoćemo da pričamo o tome šta je DS uradio na putu ka E integracijama, a šta nije? Recimo, jedan od glavnih zahteva Evrope su bili suzbijanje stope korupcije i kriminala i rešavanje pitanja 24 sporne privatizacije. Jesi li znao to? Zašto je DS zaobilazila da započne taj posao ako je on, pored rešavanja problema Kosova, bio jedan od glavnih uslova za dodeljivanje datuma Srbiji? Đilas da se pokrije ušima!

Predrag

pre 11 godina

Sve je Djilas i njegova kompanija izlazila pred narod i govorila istinu, redovno su gradjani Srbije dobijali zapakovano nikada se nije znalo sta je isitina, to se sada i na Kosovo odrazilo da su tu politiku vodili kako treba ne bi sada bilo ovako.

Saša

pre 11 godina

Pa mudro je sakupljati jeftine poene. U sportu nema ništa bolje nego sakupiti jeftine poene. Em se ne umoriš, a poeni imaju tendnciju da se sabiraju...

Izneverena

pre 11 godina

Posle 5. oktobra se dosta radilo. Zato su i pokradene milijarde za vreme vase demokratske vlasti. Nisam sigurna da li je gori bio Sloba ili ovi sto su sad u opoziciji. Slobu si barem mogao da pljujes a ovi su isprali mozak narodu. Sto se i vidi iz komentara.

Tango i kes

pre 11 godina

Vucic nije morao da se upusta u pregovore,to radi premijer,kao sto to radi Taci na suprotnoj strani...Vucic je zeleo da preuzme odgovornost za ovo vazno pitanje,pa sta bude...Je l' to treba da smatramo kao lose?!Nesto sumnjam da bi Djilas radio ono sto Vucic radi...

SulejmanW

pre 11 godina

Svaka kritika upucena sadasnjim pregovaracima je jos veca predhodnim, koji nisu obezbedili bolju poziciju za,da su jos na vlasti,i svoje buduce prewgovore o Kosmetu. Zato ako Djilas dozivljava Kosmet kao i deo svoje otadzbine,trebalo bi da pokusa da pomogne a ne da likuje sto mu je partija bila nesposobna na svim poljima.

rade

pre 11 godina

Vise je nego ocito da su Nikolic i Vucic, kada su otisli iz SRS i osnovali SNS, sa sobom poveli i radikala [koji je sada SNS-ovac] i kojije referent za saopstenja SNS-a.
Jer saopstnja SNS [njihov ton] su POTPUNO ISTA kao saopstenja bivseg SRS.

novica952

pre 11 godina

Potpuno tačno, iako je obećao svu podršku SNS i vladi u postizanju dogovora sa prištinom i rešenje ma kakvo bilo kada je osetio da iz toga može izvući određene političke koristio okrenuo je ćurak i sada proziva rukovodstvo i politički vrh da nekim nerazumljivim potezima pokušavaju da stvari zamagle i situaciju prikažu drugačije.Očigledno da jeftini politički poeni i prozivka vlade i predsednika države premijer i vicepremijera može DS-u u ovom teškom trenutku doneti neki indeksni poen na rejting lestvici i ništa više nije sveto ako to može da se ostvari. To je upravo klasično pokazivanje one poslovice da je napad najbolja odbrana.

Elizabeta

pre 11 godina

Ne moze biti dogovora tamo gde se resenje namece od strane jaceg, gde nema postenih pregovora. Drago mi je da je gospodin Vucic odbio ponudjeno.

emilija

pre 11 godina

Podseti me ovo sto Djilas svakodnevno menja price pokusavajuci da okrivi SNS,na nesto sto sam jednom cula i usvojila:Covek moze pokazati svoju losu stranu ili promisljenom rdjavom rabotom ili ne promisljeno izgovorenom recju.-a u Djilasovim osmisljenim napadima ima i jednog i drugog.

skeptik

pre 11 godina

Problem Kosova je odavno i ne mislim da je SNS najveci krivac za danasnja desavanja,ovo su nasledjene stvari sa uskim prostorom za manevar.Po meni glavni krivac je SPS koji se godinama provlaci u stalnim dogovorima sa razlicitim strankama i opstajanju na vlasti.

sasa jokic

pre 11 godina

Nemusta politika nesposobnog Borisa Tadica i Kosovo i EU, dovela nas je do ove situacije, da ka EU treba da nas povedu isti oni koji su pregovore sa vlastima u Pristini nazivsli izdajnicima!
Ali to je Srbija, zemlja apsurda i iracionalne mrznje. Jedini koji je imso politicku viziju i potrebni racio bio je Zoran Djindjic, anjega su ubili isti ovi koji neprihvatanje sporazuma vide kso svetlo u tunelu!
Bilo kako bilo, sada smo na istorijskoj prekretnici, i zarad generacija koje dolaze, moramoprihvatiti sporazum. Svi sem DSS-a, njihova zemlja je Rusija!

zoran

pre 11 godina

Hej SN-ovci sve vreme izvrcete stvari,kaki jeftini poeni kakvi bakraci.Pa lepo covek kaze neznate da li da potpisete dokument o koje mu ste osam puta pregovarali

sasa

pre 11 godina

"SNS ocenila da lider DS Dragan Đilas "sramno koristi tešku situaciju" u kojoj se Srbija našla nakon pregovora u Briselu kako bi sakupio jeftine političke poene"
A sta ste vi pricali proteklih 12 godina?!!?

moi

pre 11 godina

Opet isto. Ovi novi radikali su apsolutno isti kao oni s kraja 2. milenijuma. Tuga i jad, izjave pune omalovazaavanja, vredjanja, udarci ispod pojasa - uvek isto. Ne bi prepoznali pristojan komentar ni da im leprsa danima pred ocima . Jad i beda.

nidža

pre 11 godina

Najzad u Srbiji postoji vlast koja razmišlja o svojim građanima, vlast koja i te kako informiše građane o sopstvenim ptezima ali i teškoćama na koje nailazi u realizaciji planiranog.

obican gradjanin

pre 11 godina

Pitam se kakvo bi saopstenje SNS dala da je DS otisao na pregovore sa identicnom platformom i vratio se iz Brisela sa ovakvim odgovorima i porukama? Da li bi naprednjaci sakupljali jeftine poene ili bi pozivali na linc? Sta mislite?

wise man

pre 11 godina

Ne prodje ni 5 minuta da neko nesto kaze protiv SNS a politbiro vec ima saopstenje za medije.
Treba da organizujemo neke studentske ture iz Severne Koreje. Da uce deca kako se to radi u praksi a i da mi nesto zaradimo.

vlada milic

pre 11 godina

znaci ne mogu da verujem sto su ovi naprednjaci neki srditi ljudi ma ne prodje ni dvadeset minuta od neke izjave ds ili djilasa a oni skoce i odmah izdaju saopstenje i odmah se svadjaju i vredjaju. za stavove ds svi znaju za neke su proevropski za neke ( vucic , nikolic , seselj , kostunica ) izdajnicki a za stavove sns niko nezna . ni po jednom pitanju. uvek daju neodredjene odgovore tipa " moze biti al ne mora da znaci " ili " ako treba nema potrebe" . stvarno stranka naprednih saopstenja ( SNS) je stranka vrhunskih demagoga . mozes izaci iz seseljeve stranke ali seseljeva retorika iz duse ne izlazi.

Siniša BG

pre 11 godina

A boli vas kada vam se skreše u lice da lažete ovaj narod, da ste nesposobni...da vodite pogrešnu politiku i da ste nas uvalili svesno u probleme. Pa sami ste izabrali taktiku i strategiju, a onda vam je neko drugi kriv...pa kad ste videli da je vaša politika doživela fijsako onda tražite da se podeli odgovornost, da slučajno ne izgubite političke poene...populisti. Ajde da se malo vratimo unazad, kada ste napisali platformu lepo vam je Đilas rekao da nije realna i da nema nikakve šanse da to prođe, ali vi ste rekli da snosite svu odgovornost, pa sada nemojte da se izvlašite, već lepo priznajte poraz. Kažite narodu istinu, da ste pogrešili i da zbog toga onaj ko je pisao platformu i oni koji su sprovodili politiku podnese ostavke.

me

pre 11 godina

Jao radikali-naprednjaci..pa ko je mogao vama da veruje u kampanji protiv ds-a kako vi imate platformu za Kosovo, kako vi sve mozete,kako cete da smanjite nezaposlenost,milijarde, ma procvetacemo od vasih praznih obecanja.Tada su vam odgovarale takve price i demagogisanje da bi opravdali postojanje stranke, a sada kada treba da se sprovede u delo, ponovo gubite teritorije, samo nastavljate zapoceto.Verovatno ste, kao (NE)iskusni politicari otisli na pregovore, lupili od sto rekli TO HOCEMO.Zaboravili ste da se u civilizaciji tako ne pregovara, tako se odmah gube stvari.Ali u tome ste jedino i dobri.E da,samo da vas podsetim da jurite vetrenjace...bakcete se sa necim sto je odavno izgubljeno, to svi znamo, a i znamo da se Kosovo uvek koristi kao izgovor i prikrivanje vaznih stvari.

glup

pre 11 godina

"Aleksandar Vučić je nedvosmisleno dao do znanja građanima kakva je situacija."

Ništa ja njega nisam razumeo. Tri rečenice ponovljene mnogo puta sa različitim redosledom. I nikakvo rešenje. Samo kuknjava.

VOTSON

pre 11 godina

Zalosno je ako neko hoce na ovako strasnom problemu za celu naciju,koja nam moze uticati na budcnost i nadolazece generacije,da sakuplja politicke poene.Kod mene bas to izaziva revolt i kontra efekat,mnogo bi vise dobio da je ponudio pomoc u pronalazenju resenja.

Ivan polje

pre 11 godina

Đilas i DS ni pre a ni sada nisu imali neki konkretan stav po pitanju Kosova. Oni su stalno ponavljali da Evropa nema alternativu , a Kosovo im je bilo u drugom planu. Upravo sadašnje državno rukovodstvo i vlada imaji jasne stavove po pitanju Kosova. Gospodin Vučić je jasno i glasno objasnio i dao do znanja građanima u kakvoj se situaciji Srbija nalazi kada je u pitanju Kosovo.

pitam se

pre 11 godina

PITANJE:
Umesto da SNS reaguje 5 minuta nakon sto Djilas izadje sa svojim saoppstenjem -/stavom svoje stranke,[obavestite nas preko Narodne Skupstine sta ste ili prihvatili ili odbili u Briselu - sta cekate] ZASTO najjaca politicka stranka [SNS] ceka vec preko 30 sati da izadje sa svojim stavom?
Pa cak ih je i Dinkic pretekao !!

Justin

pre 11 godina

Da sad Djilas "sramno koristi tesku situaciju",a Tomini su posteno ,kao opozicija,koristili situaciju na istu temu ,lazuci nas da imaju gotove planove za Kosovo,koji ljubomorno cuvaju dok ne dodju na vlast. Pa nam jos placnim glasom pricaju kako su bez svoje krivice dovedeni u ovu poziciju. Jok,nisu oni krivi - krivi tamo neki radikali slavnih 90-tih! Jednom ce morati pokusati to sto su zakuvali. Ovo je istorijska prilika za to ,a i za nas da ih se istorijski resimo.

Dr Smislov

pre 11 godina

Tešku situaciju u koju su nas doveli SPS,SRS,JUL,tj svi ovi što su sada na vlasti. Pa je l stvarno mislite da se ne sećamo ko je huškao i vodio ratove? Nešto se ne sećam da je to bio neko iz DS-a? Ovo što sad ne znaju da reše, Toma, Aca i Ivica, su oni i zakuvali tokom prethodnih 15 godina,ako misle da smo to zaboravili onda su stvarno ... ne znam šta da kažem,nemam reči da opišem njihovu demagogiju. Djilas skuplja poene a Aca peni na istorijskim sastancima?

Spectator

pre 11 godina

Odavno je poznato da je napad najbolja odbrana. Ovoga puta tom maksimom se služi i SNS. Kada su drugi pokušavali da reše problem Kosova, a prema postignutim rezultatima znatno uspešnije, sve napore su žestoko opstruisali, pa i neposrednom primenom fizičke sile koja se ogledala u organizovanju barikada. Bilo je važno da tadašnji pregovori ne uspeju, pa je i rešavanje najbanalnijeg problema proglašavan za izdaju. Stefanović najbolje zna kroz kakve je peripetije morao da prođe da bi dogovorio rešavanje i najmanjeg problema koje je bilo u interesu srpskih građana na Kosovu. Uostalom i na proteklim izborima SNS je dobar deo glasova dobio kritikujući poteze tadašnje vlasti na Kosovu i obećavajući da će kada oni dođu na vlast svi mogući problemi biti rešeni, a Srbi na severu Kosova živeti , maltene, u blagostanju. Sada, kada su došavši na vlast preuzeli i gorući problem Kosova u čijem su rešavanju doživeli potpuni fijasko, traže da svi ostali imaju razumevanja za njihovu nesposobnost i neznanje. Uz to se koriste i otrovnim jezikom, kao što su navikli dok su nosili drugo ime. Umesto da se izvinu narodu za prevaru i neispunjena obećanja, oni u starom maniru pokušavaju svoj neuspeh i svoju neodgovornost da podele sa svima ili pak prebace na druge, što je vrhunac beščašća. Gospodo kusajte sada ono što ste godinama zakuvavali i povucite se sa političke scene, jer je niste dostojni. Mnogo ste štete naneli. Trebaće mnogo vremena da se popravi ono što ste za kratko vreme upropastili.

Noca

pre 11 godina

Djilas izjavio da je srecan sto ne mora da resava Kosovski problem,sad on nekome drzi predavanje, za razliku od prosle Vlade ova Vlada je je do sada daleko vise uradila i za Srbiju i u pregovorima.

CHRISTINE X

pre 11 godina

Ne sećam se da je Đilas ikad rizikovao zarad interesa naroda, ali zato se ubi od kritike. A ona poslovica "ko riskira profitira" nije uvek tačna. Nije se ni Vučić morao upuštati u riskantne pregovore u kojima niko ne dobija. Ali jeste.

ST

pre 11 godina

Al vas je Đilas opleo-razbio, sve je istina što je rekao. Ne znate da vodite državu, lažete...a Vučić i vaša politika je doživela težak debakl u Briselu i sada imate problem, pokušavate da se ,,operete'', ali sve ste prljaviji...Vi nekom pričate o jeftinim političkim poenima, pa vi ste nastali na populizmu i sve što radite je samo sticanje jeftinih političkih poena.

Nislijka

pre 11 godina

Koliko me secanje sluzi dok ste bili u opoziciji sve sto je bivsa vlast sa vasim koalicionim partnerima pokusavala da uradi u vezi sa istim problemom ste nazivali raznoraznim imenima
cak su bile i rusilacke demonstracije po Beogradu mnogima je naravno i ranije i sada jasno koliko je problem veliki.

tomato

pre 11 godina

Jeste Vucic rekao kakvo je stanje ali ne i koji je njegov stav tako da ajde ne prepucavajte se bez osnova samo da bi ste se prepucavali

Milos

pre 11 godina

Opet sam nesto propustio. Sta je to dobro oko problema sa Kosovom resio DS? Definitivno sta god da se odluci ili potpise-nije dobro, ali ako Djilas nema bolji argument onda stvarno....

cican

pre 11 godina

Kritikujući državni vrh u danima kada se odlučuje o tome da li Srbija ima neke šanse da postane članica EU, DS pokazuje koliko je to državno-neodgovorna stranka, a Dragan Đilas pokazuje koliko je on državno-neodgovoran političar, i na ovaj način još jednom dokazuju da ne prezaju ni od čega da bi se dočepali vlasti, i da im je vlast jedino bitna, a za Srbiju njima je stalo k'o do lanjskog snega.

z

pre 11 godina

Nijedan gradjanin Srbije ne zna kakva je ponuda.
SNS je usla u pregovore a sad ne zna kako da izadje.
Nije DS vodila pregovore pa da ih mozete kritikovati.
Pravili ste citav cirkus sa platfomom pa sa rezolucijom
i na kraju nista.

MarkoNS

pre 11 godina

Sta je Djilas pogresno rekao? Em sto se tamo javili samo SNS botovi covek nije nista pogresno rekao. Dok je DS pregovarao... kako god da su to radili ali smo bar znali o cemu se radi. Vi od kada ste dosli Vucic peva neku poeziju ("Cekic i nakovanj") umesto da nam pruzi konkretne podatke. Sta se ceka? Da se nasminka sporazum pa onda da se kaze ?? Sramotno. Koje je ovo izborno obecanje po redu prekrseno od strane SNS?

Milenko

pre 11 godina

Alo bre , naprednjaci , **** bre sa vlasti, prevarili ste narod , a uvalili ste se u fotelje i mislite da ne mora nista da se radi!
Nekompetentni ste , imate sve julovce i udbase u stranci , razarate ministarstva masovnim zaposljavanjem svojih nestrucnih kadrova!
Srbija ce vam suditi za ovo razaranje!!
Masovno zaduzujete Srbiju , ko ce to da vraca!!!

Ivan

pre 11 godina

SNS = demagogija
SNS = licemerje

SNS Borba protiv kriminala = amnestija za kriminalce & hapsenje po politickoj liniji
SNS o kosovu = Tresla se gora oko "rezolucije" a vidi sta se rodilo - taci i EU im podmestaju papir. Umesto da su radili sa EU da ponude taciju papir...

Višnja

pre 11 godina

Brzo su naprednjaci odustali :( Ne mogu da se otmem utisku da su ovo na neki način smišljeno i planski uradili. Još uvek mi ne ide u glavu da neko preko noći može da postane veliki evropejac, da promeni dugogodišnje mišljenje za 360 stepeni

sugestija

pre 11 godina

Kako Dragan Đilas uopšte može da da neku prihvatljivu sugestiju za rešenje problema Kosova,kada dobro znamo da je imao priliku da je reši,a nije.

MONARHIJA

pre 11 godina

Vucic mi deluje kao neko ko je dovoljno hrabar za drzavnicku odluku.Izlaz je priznati postojanje drzave kosovo.Pogresna politika ,izgubljeni rat i kapitulacija ne ostavlja drugu mogucnost.

pera

pre 11 godina

Hahahaha da li je moguce da i ovo cujemo. Pa Vucic je 13 godina samo samo to i radio, komentarisao, kritikovao i nazivao izdajnicima. Mislim da DS ne bi ovako brzo dala Kosovo, a pitam se sta bi Vucic sada pricao da je slucajno u opoziciji.

lorimer

pre 11 godina

Ova zemlja se UVEK nalazi u teškom ppoložaju kad se vi dočepate nje.

Ovaj težak položaj zahvaljujemo vama, za rat koji ste pokrenuli, vodili i izgubili, kao i zbog kapitulacije koju ste potpisali.

To nije ni prvi izgubljeni rat, ni prva izgubljena teritorija, radikali u tome imaju učinak 100%.

Nije Đilas bio ministar informisanja u toj Vladi 99-te, niti je bio potpredsednik, već su to bili Vučić i Nikolić.

Kako vas sada samo nije sramota da ikom išta prebacite?

Svaki vaspitan čovek bi sad na vašem mestu ćutao, ne bi se bahatio i smatrao narod priglupim ovcama koje ne pamte duže od jučerašnjeg ručka.

Nit pameti, nit obraza u radikala, a niste ih nikada ni imali.

Sad se dernjajte opet koliko hoćete, osim vaših botova niko vas ne čuje.

lemi

pre 11 godina

ne favorizujem nijednu stranku ali sns je sada sramotan... dok je ds bio na vlasti sve su pljuvali sto se radilo u briselu za nasu Srbiju... imajte obraza

Serjoza

pre 11 godina

A stvarno,koji je stav Djilasa po ovom pitanju?!Neka predlozi neko konstruktivno resenje kada se na sva usta zalaze za "dobrobit" Srbije...

starac vujadin

pre 11 godina

a gde su sada balvani po kosovu i zahtevi za hapsenje pregovaraca Dacica i Vucica, gde su sada Dveri i ostale patriote. svi cute jer sada mora da se plati cena dolaska na vlast zasnovanu na jeftinim poenima koje ste skupljali prethodnih godina. kao najveci strucnjaci za jeftine poene imate pravo da cenite ko vam vraca istom merom ali i da pogresite jer Djilas sada prica ono sto cela srbija misli. Izadjite i recite koja je cena dolaska SNS na vlast i legimizacije vase stranke na zapadu. Milosevic je 1995 dao krajinu da bi postao faktor mira i stabilnosti na balkanu a vi cete kosovo. nadam se da za dve godine necemo pricati o vojvodini kao sto su milosevicu 1998 namestili kosovo posle dejtona

ha,ha,ha

pre 11 godina

Steta sto nije i on presao u ove vase tapšatore,pa da vam se divi, ili da vas podrzi kao Dinkic.
Ajde recite ali sa argumentima gospodo radiklai sta je u onom sto je on rekao skupljanje jeftinih poena.
Nije "pošten"kao vi, ali to sto vam je on rekao misli o vama i ona druga polovina Srbije,mi losiji kako nas je krstio kazandzija.

klosar72

pre 11 godina

A kakve ste vi poene skupljali dok ste bili u opoziciji?

Radikalčine, džaba ste skinuli bedž da vas ljudi ne prepoznaju na ulici.

Niste postali nešto drugo, sada ste radikali bez bedža.

I ne treba bedž da vas čovek prepozna, nemoj da se brinete, nego vidite sa Martinovićem kako se beži sa potonulog broda, on ima iskustva.

Miki

pre 11 godina

Radikali sa njihovom retorikom iz 90ih.
Daleko od toga da podrzavam Djilasa, ali ovo sto sada radite je protiv Srbije i protiv svega sto ste ikad pricali. A pricali ste svasta tokom godina i menjali strane onako kako vama licno odgovara. Da su Srbi znali kako cete da date Kosovo, ne biste imali ni 5% podrske na izborima.

novosadjanka

pre 11 godina

Ma da, Djilas je kukavica, a vi tražite podršku za vašu izdaju i od opozicije da biste podelili odgovornost. Vi ste najbolji i vi sve znate, pa izvolite onda, rešite problem bez ičije podrške.

razočaran

pre 11 godina

Dragi vadikali,ne koristi ovu tešku situaciju Djilas,nego vi.Bili ste na vlasti kada je podpisan sramni Kumanovski sporazum,izgubili smo rat,izgubili i teritoriju,šta je tu sporno.Namestilo se protiv vaše volje da rešavate ono što ste sami zakuvali,i siguran sam da bi vam bilo sada lakše da ste opozicija.Moj lićni stav,podpišite ono što se od vas traži i da se konačno Srbija okrene i drugim problemima,kojih nije malo,pa zar ne vidite da je narod bedan i gladan,i da smo opljačkani od svojih mangupa i patriota koji su iskoristili Kosovsku nesreču.Podpišite,laknuče i nama i vama!

HARI

pre 11 godina

KO NAS JE UVUKAO U OVO NEKA ODGOVARA! TAKO JE ĐILASU, ODLIČAN SI! NARODE, PA VIDIŠ ŠTA VAM URADI SPS I SNS? DAČIĆ JE ISTI SLOBA, KLONIRAN U SVAKOM IZDANJU SA HOBIJEM DA SMANJUJE SRPSKU TERITORIJU A VUČIĆ GA PODRŽAVA?! TEK SAD SE VIDI KOLIKO JE DS JAČI UPRAVO ZBOG MEĐUNARODNE PODRŠKE:
.

Ana

pre 11 godina

Ma nije valjda?! Pa lako je bilo kao opozicija kritikovti DS, ajd sad da vas vidimo na delu. Sećam se da ste bili puni ideja, sad samo da ih realizujete.

Zoran

pre 11 godina

Placi***** naprednjacke kad hapse onda im super , a kad im nalogodavci narede da urade ono zbog cega su ih podrzali da dodju na vlast , odma udare u kuknjavu :)

milos

pre 11 godina

Ovi naprednjaci su veliko zlo, nije proslo ni sat vremena od kako je bila izjava Djilasa oni su zestoko opalili i poceli da vredjaju i razapinju opoziciju na krst. Demokratske vlade su bile 10 godina na vlasti ali posle svakih izbora su opstajali jedva kroz trule kompromise i posle svakih izbora su mogli da padnu. Bojim se da ce ove da skidamo jedino kao Milosevica na ulicama gradova... Mislim da gradjansko i slobodoumno drustvo u Srbiji ima opravdan razlog za strah. Nadam se da gresim.

buljisha

pre 11 godina

Ljudi, situacija je preteška. Kiša ( kišosneg ) pada svakodnevno. Traktori ne mogu u njive. Vodostaji preterani ( iz Evrope nam ništa dobro i ne mož' da dođe ). Poplave - samo što nisu. Apelujem na odmor za prvog podpredsednika. Oslobodite ga od tih trivijalnih obaveza ( kosovo, korupcija ...), e da bi direktno stupio u kontakt sa svevišnjim i ispregovarao malo sunca za napaćeno Srpstvo. Ako treba, neka mu podvikne I obavezno da mu kaže da on ne mora sa njim ni da pregovara ( da se nije rodio na traktoru ), ili da mu SMS-om otkaže druženje, pa neka ovaj vidi sam kako će dalje. Tako radi pravi SRBIN!

antiprimitivizam

pre 11 godina

tipicno radikalski..

covek vam je rekao sustinu a vi kao i na svaku kritiku reagujete sa vredjanjem, provokacijama i lazima...

ali znamo mi sns od ranije - kad kod slobe bili su srafovi kompanije

Mihailo

pre 11 godina

Umuknite vise manipulatori najgori, nesposobnjakovici i lazovi. Pa sta ovo znaci da u ovoj zemlji niko ne sme da kritikuje vase katastrofalno vodjenje zemlje, da sve sto kaze sveti Aca je najpametnije od postanka sveta. Kakve ste vi odvratne poltroncine, gori ste od ovih iz Severne Koreje, sram vas bilo.

Carls Tejlor

pre 11 godina

najveca greska ikada mi je bila sto sam glasao za SNS ... nika vise takvu glupost necu dozvoliti sebi ali nazalost tek sada vidim kakva je to greska bila

ne

pre 11 godina

Ko o cemu, Radikali, ovaj, Naprednjaci pricaju o sakupljanju jeftinih politickih poena!

Inace, jel ste se zapiitali mozda kako to, da kad god Toma Nikolic, Vucic i Dacic budu na vlasti, Srbija uvek izgubi deo teritorije i nadje se u bezizlaznoj situaciji!

Serafim

pre 11 godina

a sta je to tacno rekao Vucic?
Da ne vidi nikakvu korist od odbijanja?
Da ne vidi nikakvu korist od potpisivanja?
Sta je tu tacno politika? Gde je tu taj junacko-drzavnicki stav?

Zolisd

pre 11 godina

Doveli su sami sebe u mat poziciju, a sad lelecu i kukaju kako je tesko. Arlaukali su pre izbora kako imaju resenje ama bas za sve. Sad bi da svale na ledja naroda. Mislili ljudi da je vlast u Srbiji dozivotno letovanje na Karibima.

VladimirUE

pre 11 godina

E pa vidite, kad imate kako vi kazete jasne, ali nerealne stavove, kad ne mozete da procenite sta je moguce a sta ne, i sto je najbitnije, kad ne znate ko nam je strateski partner, Rusija, Kina, ili zapadne sile, e onda se desi ovo. Kao i devedesetih, uporno se odbijaju sva resenja, trazi se maksimum, a na kraju pod pritiskom sile, prihvate se najgora resenja. Vreme je da se Srbija jasno opredeli ka zapadu, ka EU, jedino tako moze ocuvati svoje strateske interese i doprineti prosperitetu, neka neutralnost je u ovom trenutku nemoguca, a stratesko vezivanje za Rusiju nam nista dobro sada ne donosi.

Dumi Klado

pre 11 godina

Djilas je dzek.DS Nece da pozove na demostracije ma sta vi uradili.Pa jer nije DS pokazala da je drzavnotvorna stranka.Mi zelimo da vi resite pa kad resite kazite mi smo resili.Ali nemojte da terate da vam DS resi vase neznanje...na Kosovo DS stalno gubi izbore.OK oni su vas hteli eno imaju Vas samo napred.Vratice se DS brze nego cak i sto zeli na celo ove drzave.
Pozdrav svim clanovima DS.
Pozdrav DJilasu.V

ZoranNS

pre 11 godina

Stil poznat klasičan radikalsko/SNSovski, Đilas nije rekao da ste izdajice srpkog naroda, kao što JE SNSovski način SKUPLJANJA JEFTINIH POENA, Đilas je samo ukazao na smešno, pozersko ponašanje učesnika u razgovoru kada je došao trenutak polaganja računa o učinjenom, očiti strah državnog vrha da prihvati posledice rezultata njihovih pregovora, a rezultati su očajni, SNS je potpuno izdao svoje birače.

Milos

pre 11 godina

Opet sam nesto propustio. Sta je to dobro oko problema sa Kosovom resio DS? Definitivno sta god da se odluci ili potpise-nije dobro, ali ako Djilas nema bolji argument onda stvarno....

VOTSON

pre 11 godina

Zalosno je ako neko hoce na ovako strasnom problemu za celu naciju,koja nam moze uticati na budcnost i nadolazece generacije,da sakuplja politicke poene.Kod mene bas to izaziva revolt i kontra efekat,mnogo bi vise dobio da je ponudio pomoc u pronalazenju resenja.

CHRISTINE X

pre 11 godina

Ne sećam se da je Đilas ikad rizikovao zarad interesa naroda, ali zato se ubi od kritike. A ona poslovica "ko riskira profitira" nije uvek tačna. Nije se ni Vučić morao upuštati u riskantne pregovore u kojima niko ne dobija. Ali jeste.

Tango i kes

pre 11 godina

Vucic nije morao da se upusta u pregovore,to radi premijer,kao sto to radi Taci na suprotnoj strani...Vucic je zeleo da preuzme odgovornost za ovo vazno pitanje,pa sta bude...Je l' to treba da smatramo kao lose?!Nesto sumnjam da bi Djilas radio ono sto Vucic radi...

nidža

pre 11 godina

Najzad u Srbiji postoji vlast koja razmišlja o svojim građanima, vlast koja i te kako informiše građane o sopstvenim ptezima ali i teškoćama na koje nailazi u realizaciji planiranog.

Izneverena

pre 11 godina

Posle 5. oktobra se dosta radilo. Zato su i pokradene milijarde za vreme vase demokratske vlasti. Nisam sigurna da li je gori bio Sloba ili ovi sto su sad u opoziciji. Slobu si barem mogao da pljujes a ovi su isprali mozak narodu. Sto se i vidi iz komentara.

SulejmanW

pre 11 godina

Svaka kritika upucena sadasnjim pregovaracima je jos veca predhodnim, koji nisu obezbedili bolju poziciju za,da su jos na vlasti,i svoje buduce prewgovore o Kosmetu. Zato ako Djilas dozivljava Kosmet kao i deo svoje otadzbine,trebalo bi da pokusa da pomogne a ne da likuje sto mu je partija bila nesposobna na svim poljima.

Strasno

pre 11 godina

Umesto da u ovako losem trenutku za nasu zemlju politicke organizacije budu slozne Ds i Djilas napadaju one koji su glavu izlozili riziku .
Iskrena briga jednog coveka za sudbinom svoje drzave i naroda se smatra kukanjem?
Sramota Dragane Djilas.

skeptik

pre 11 godina

Problem Kosova je odavno i ne mislim da je SNS najveci krivac za danasnja desavanja,ovo su nasledjene stvari sa uskim prostorom za manevar.Po meni glavni krivac je SPS koji se godinama provlaci u stalnim dogovorima sa razlicitim strankama i opstajanju na vlasti.

emilija

pre 11 godina

Podseti me ovo sto Djilas svakodnevno menja price pokusavajuci da okrivi SNS,na nesto sto sam jednom cula i usvojila:Covek moze pokazati svoju losu stranu ili promisljenom rdjavom rabotom ili ne promisljeno izgovorenom recju.-a u Djilasovim osmisljenim napadima ima i jednog i drugog.

Noca

pre 11 godina

Djilas izjavio da je srecan sto ne mora da resava Kosovski problem,sad on nekome drzi predavanje, za razliku od prosle Vlade ova Vlada je je do sada daleko vise uradila i za Srbiju i u pregovorima.

Predrag

pre 11 godina

Sve je Djilas i njegova kompanija izlazila pred narod i govorila istinu, redovno su gradjani Srbije dobijali zapakovano nikada se nije znalo sta je isitina, to se sada i na Kosovo odrazilo da su tu politiku vodili kako treba ne bi sada bilo ovako.

Serjoza

pre 11 godina

A stvarno,koji je stav Djilasa po ovom pitanju?!Neka predlozi neko konstruktivno resenje kada se na sva usta zalaze za "dobrobit" Srbije...

novica952

pre 11 godina

Potpuno tačno, iako je obećao svu podršku SNS i vladi u postizanju dogovora sa prištinom i rešenje ma kakvo bilo kada je osetio da iz toga može izvući određene političke koristio okrenuo je ćurak i sada proziva rukovodstvo i politički vrh da nekim nerazumljivim potezima pokušavaju da stvari zamagle i situaciju prikažu drugačije.Očigledno da jeftini politički poeni i prozivka vlade i predsednika države premijer i vicepremijera može DS-u u ovom teškom trenutku doneti neki indeksni poen na rejting lestvici i ništa više nije sveto ako to može da se ostvari. To je upravo klasično pokazivanje one poslovice da je napad najbolja odbrana.

Dumi Klado

pre 11 godina

Djilas je dzek.DS Nece da pozove na demostracije ma sta vi uradili.Pa jer nije DS pokazala da je drzavnotvorna stranka.Mi zelimo da vi resite pa kad resite kazite mi smo resili.Ali nemojte da terate da vam DS resi vase neznanje...na Kosovo DS stalno gubi izbore.OK oni su vas hteli eno imaju Vas samo napred.Vratice se DS brze nego cak i sto zeli na celo ove drzave.
Pozdrav svim clanovima DS.
Pozdrav DJilasu.V

milos

pre 11 godina

Ovi naprednjaci su veliko zlo, nije proslo ni sat vremena od kako je bila izjava Djilasa oni su zestoko opalili i poceli da vredjaju i razapinju opoziciju na krst. Demokratske vlade su bile 10 godina na vlasti ali posle svakih izbora su opstajali jedva kroz trule kompromise i posle svakih izbora su mogli da padnu. Bojim se da ce ove da skidamo jedino kao Milosevica na ulicama gradova... Mislim da gradjansko i slobodoumno drustvo u Srbiji ima opravdan razlog za strah. Nadam se da gresim.

Ivan polje

pre 11 godina

Đilas i DS ni pre a ni sada nisu imali neki konkretan stav po pitanju Kosova. Oni su stalno ponavljali da Evropa nema alternativu , a Kosovo im je bilo u drugom planu. Upravo sadašnje državno rukovodstvo i vlada imaji jasne stavove po pitanju Kosova. Gospodin Vučić je jasno i glasno objasnio i dao do znanja građanima u kakvoj se situaciji Srbija nalazi kada je u pitanju Kosovo.

Sara81

pre 11 godina

Jedino sto znam je da moramo da probamo novu vlast, kao sto smo isprabaviali staru godinama. Posmatracemo sve sa strane i sabiracemo skor. Pa ko ima najbolje rezultate, pokazace vreme.

Dragoljupče

pre 11 godina

Ma, kakav Đilas?! Kako može uopšte bilo šta da kritikuje, kad su nas i njegove "ideje i rešenja" doveli u ovakvo, ne baš sjajno, stanje u kome se nalazimo.

Ana

pre 11 godina

Ma nije valjda?! Pa lako je bilo kao opozicija kritikovti DS, ajd sad da vas vidimo na delu. Sećam se da ste bili puni ideja, sad samo da ih realizujete.

cican

pre 11 godina

Kritikujući državni vrh u danima kada se odlučuje o tome da li Srbija ima neke šanse da postane članica EU, DS pokazuje koliko je to državno-neodgovorna stranka, a Dragan Đilas pokazuje koliko je on državno-neodgovoran političar, i na ovaj način još jednom dokazuju da ne prezaju ni od čega da bi se dočepali vlasti, i da im je vlast jedino bitna, a za Srbiju njima je stalo k'o do lanjskog snega.

Nislijka

pre 11 godina

Koliko me secanje sluzi dok ste bili u opoziciji sve sto je bivsa vlast sa vasim koalicionim partnerima pokusavala da uradi u vezi sa istim problemom ste nazivali raznoraznim imenima
cak su bile i rusilacke demonstracije po Beogradu mnogima je naravno i ranije i sada jasno koliko je problem veliki.

Elizabeta

pre 11 godina

Ne moze biti dogovora tamo gde se resenje namece od strane jaceg, gde nema postenih pregovora. Drago mi je da je gospodin Vucic odbio ponudjeno.

HARI

pre 11 godina

KO NAS JE UVUKAO U OVO NEKA ODGOVARA! TAKO JE ĐILASU, ODLIČAN SI! NARODE, PA VIDIŠ ŠTA VAM URADI SPS I SNS? DAČIĆ JE ISTI SLOBA, KLONIRAN U SVAKOM IZDANJU SA HOBIJEM DA SMANJUJE SRPSKU TERITORIJU A VUČIĆ GA PODRŽAVA?! TEK SAD SE VIDI KOLIKO JE DS JAČI UPRAVO ZBOG MEĐUNARODNE PODRŠKE:
.

lud,zbunjen,normalan...

pre 11 godina

A sta ste vi radili dok ste bili opozicija? Sad ne secate strajkova gladju vaseg predsednika,i svih izrecenih nebuloza... Jadno ste napredni!

ha,ha,ha

pre 11 godina

Steta sto nije i on presao u ove vase tapšatore,pa da vam se divi, ili da vas podrzi kao Dinkic.
Ajde recite ali sa argumentima gospodo radiklai sta je u onom sto je on rekao skupljanje jeftinih poena.
Nije "pošten"kao vi, ali to sto vam je on rekao misli o vama i ona druga polovina Srbije,mi losiji kako nas je krstio kazandzija.

Prevrtljivci na kub!

pre 11 godina

SNS ocenila da lider DS Dragan Đilas "sramno koristi tešku situaciju" u kojoj se Srbija našla nakon pregovora u Briselu kako bi sakupio jeftine političke poene.

Pa vi ste, nesretnici jedni, doveli Srbiju u ovu sramno tešku situaciju sa vašim idiotskim zahtevima za koje se unapred znalo da neće biti prihvaćeni. Vi ćete biti jedini, i isključivi krivci ako moje dete sutra ne bude živelo u EU!
A to...ko danas priča jedno a sutra drugo, videćemo već za par dana kada budete prihvatili rešenje o Kosovu.

vlada milic

pre 11 godina

zanimljivo. komentari koji stizu u odredjenom vremenskom periodu npr pola sata su normalni i ok , neke pisu pristalice ds neke sns i to je ok , razlika izmedju + i - je u granicama normale , ali u narednih petnaest minuta sledi ludilo, sns botovi stancuju narucene , sulude , umnouvredljive , bestidne komentare i onda dolazi do pojave da komentare koje su poslali botovi imaju 120-150 pluseva a oni koje saljemo mi slobodni i slobodoumni ljudi 120-150 minusa. molio bih administratore da nekako blokira taj teror kancelarijskih-internet robota da bi smo opet na ovim komentarima imali kvalitetnu razmenu misljenja kao nekad.

Zolisd

pre 11 godina

Doveli su sami sebe u mat poziciju, a sad lelecu i kukaju kako je tesko. Arlaukali su pre izbora kako imaju resenje ama bas za sve. Sad bi da svale na ledja naroda. Mislili ljudi da je vlast u Srbiji dozivotno letovanje na Karibima.

Zoran

pre 11 godina

Placi***** naprednjacke kad hapse onda im super , a kad im nalogodavci narede da urade ono zbog cega su ih podrzali da dodju na vlast , odma udare u kuknjavu :)

klosar72

pre 11 godina

A kakve ste vi poene skupljali dok ste bili u opoziciji?

Radikalčine, džaba ste skinuli bedž da vas ljudi ne prepoznaju na ulici.

Niste postali nešto drugo, sada ste radikali bez bedža.

I ne treba bedž da vas čovek prepozna, nemoj da se brinete, nego vidite sa Martinovićem kako se beži sa potonulog broda, on ima iskustva.

ne

pre 11 godina

Ko o cemu, Radikali, ovaj, Naprednjaci pricaju o sakupljanju jeftinih politickih poena!

Inace, jel ste se zapiitali mozda kako to, da kad god Toma Nikolic, Vucic i Dacic budu na vlasti, Srbija uvek izgubi deo teritorije i nadje se u bezizlaznoj situaciji!

ST

pre 11 godina

Al vas je Đilas opleo-razbio, sve je istina što je rekao. Ne znate da vodite državu, lažete...a Vučić i vaša politika je doživela težak debakl u Briselu i sada imate problem, pokušavate da se ,,operete'', ali sve ste prljaviji...Vi nekom pričate o jeftinim političkim poenima, pa vi ste nastali na populizmu i sve što radite je samo sticanje jeftinih političkih poena.

z

pre 11 godina

Nijedan gradjanin Srbije ne zna kakva je ponuda.
SNS je usla u pregovore a sad ne zna kako da izadje.
Nije DS vodila pregovore pa da ih mozete kritikovati.
Pravili ste citav cirkus sa platfomom pa sa rezolucijom
i na kraju nista.

buljisha

pre 11 godina

Znači, ne mogu da poverujem!? Dao sam komentar u 19h35 i još nemam nijedan minus. Da li je moguće da ste nas napustili? Jel' to neka žurka na Kuriru? Jel' služe pileću Karađorđevu?
Ostajte ovdje!!! i Tamarice i Ivanice i Sanjice i Švrće... Obećavamo Vam, volećemo i Acu i Tominu rakiju, sve burekdžije koji nam sada vode privredu... Ne dozvolite da sam sebi lupam minuse, zaneću se, dići ću vam rejting na 104%...

Serafim

pre 11 godina

a sta je to tacno rekao Vucic?
Da ne vidi nikakvu korist od odbijanja?
Da ne vidi nikakvu korist od potpisivanja?
Sta je tu tacno politika? Gde je tu taj junacko-drzavnicki stav?

novosadjanka

pre 11 godina

Ma da, Djilas je kukavica, a vi tražite podršku za vašu izdaju i od opozicije da biste podelili odgovornost. Vi ste najbolji i vi sve znate, pa izvolite onda, rešite problem bez ičije podrške.

Siniša BG

pre 11 godina

A boli vas kada vam se skreše u lice da lažete ovaj narod, da ste nesposobni...da vodite pogrešnu politiku i da ste nas uvalili svesno u probleme. Pa sami ste izabrali taktiku i strategiju, a onda vam je neko drugi kriv...pa kad ste videli da je vaša politika doživela fijsako onda tražite da se podeli odgovornost, da slučajno ne izgubite političke poene...populisti. Ajde da se malo vratimo unazad, kada ste napisali platformu lepo vam je Đilas rekao da nije realna i da nema nikakve šanse da to prođe, ali vi ste rekli da snosite svu odgovornost, pa sada nemojte da se izvlašite, već lepo priznajte poraz. Kažite narodu istinu, da ste pogrešili i da zbog toga onaj ko je pisao platformu i oni koji su sprovodili politiku podnese ostavke.

Bogdanka

pre 11 godina

Aman ljudi, milion godina ste bili opozicija, kritikovali vlast, kuražili se i kočoperili kad god vam neko kaže makar i Dobar dan, i evo sad ste vi vlast, i?

ZoranNS

pre 11 godina

Stil poznat klasičan radikalsko/SNSovski, Đilas nije rekao da ste izdajice srpkog naroda, kao što JE SNSovski način SKUPLJANJA JEFTINIH POENA, Đilas je samo ukazao na smešno, pozersko ponašanje učesnika u razgovoru kada je došao trenutak polaganja računa o učinjenom, očiti strah državnog vrha da prihvati posledice rezultata njihovih pregovora, a rezultati su očajni, SNS je potpuno izdao svoje birače.

Ivan

pre 11 godina

SNS = demagogija
SNS = licemerje

SNS Borba protiv kriminala = amnestija za kriminalce & hapsenje po politickoj liniji
SNS o kosovu = Tresla se gora oko "rezolucije" a vidi sta se rodilo - taci i EU im podmestaju papir. Umesto da su radili sa EU da ponude taciju papir...

Mihailo

pre 11 godina

Umuknite vise manipulatori najgori, nesposobnjakovici i lazovi. Pa sta ovo znaci da u ovoj zemlji niko ne sme da kritikuje vase katastrofalno vodjenje zemlje, da sve sto kaze sveti Aca je najpametnije od postanka sveta. Kakve ste vi odvratne poltroncine, gori ste od ovih iz Severne Koreje, sram vas bilo.

Spectator

pre 11 godina

Odavno je poznato da je napad najbolja odbrana. Ovoga puta tom maksimom se služi i SNS. Kada su drugi pokušavali da reše problem Kosova, a prema postignutim rezultatima znatno uspešnije, sve napore su žestoko opstruisali, pa i neposrednom primenom fizičke sile koja se ogledala u organizovanju barikada. Bilo je važno da tadašnji pregovori ne uspeju, pa je i rešavanje najbanalnijeg problema proglašavan za izdaju. Stefanović najbolje zna kroz kakve je peripetije morao da prođe da bi dogovorio rešavanje i najmanjeg problema koje je bilo u interesu srpskih građana na Kosovu. Uostalom i na proteklim izborima SNS je dobar deo glasova dobio kritikujući poteze tadašnje vlasti na Kosovu i obećavajući da će kada oni dođu na vlast svi mogući problemi biti rešeni, a Srbi na severu Kosova živeti , maltene, u blagostanju. Sada, kada su došavši na vlast preuzeli i gorući problem Kosova u čijem su rešavanju doživeli potpuni fijasko, traže da svi ostali imaju razumevanja za njihovu nesposobnost i neznanje. Uz to se koriste i otrovnim jezikom, kao što su navikli dok su nosili drugo ime. Umesto da se izvinu narodu za prevaru i neispunjena obećanja, oni u starom maniru pokušavaju svoj neuspeh i svoju neodgovornost da podele sa svima ili pak prebace na druge, što je vrhunac beščašća. Gospodo kusajte sada ono što ste godinama zakuvavali i povucite se sa političke scene, jer je niste dostojni. Mnogo ste štete naneli. Trebaće mnogo vremena da se popravi ono što ste za kratko vreme upropastili.

rade

pre 11 godina

Vise je nego ocito da su Nikolic i Vucic, kada su otisli iz SRS i osnovali SNS, sa sobom poveli i radikala [koji je sada SNS-ovac] i kojije referent za saopstenja SNS-a.
Jer saopstnja SNS [njihov ton] su POTPUNO ISTA kao saopstenja bivseg SRS.

Miki

pre 11 godina

Radikali sa njihovom retorikom iz 90ih.
Daleko od toga da podrzavam Djilasa, ali ovo sto sada radite je protiv Srbije i protiv svega sto ste ikad pricali. A pricali ste svasta tokom godina i menjali strane onako kako vama licno odgovara. Da su Srbi znali kako cete da date Kosovo, ne biste imali ni 5% podrske na izborima.

obican gradjanin

pre 11 godina

Pitam se kakvo bi saopstenje SNS dala da je DS otisao na pregovore sa identicnom platformom i vratio se iz Brisela sa ovakvim odgovorima i porukama? Da li bi naprednjaci sakupljali jeftine poene ili bi pozivali na linc? Sta mislite?

antiprimitivizam

pre 11 godina

tipicno radikalski..

covek vam je rekao sustinu a vi kao i na svaku kritiku reagujete sa vredjanjem, provokacijama i lazima...

ali znamo mi sns od ranije - kad kod slobe bili su srafovi kompanije

Milenko

pre 11 godina

Alo bre , naprednjaci , **** bre sa vlasti, prevarili ste narod , a uvalili ste se u fotelje i mislite da ne mora nista da se radi!
Nekompetentni ste , imate sve julovce i udbase u stranci , razarate ministarstva masovnim zaposljavanjem svojih nestrucnih kadrova!
Srbija ce vam suditi za ovo razaranje!!
Masovno zaduzujete Srbiju , ko ce to da vraca!!!

Dr Smislov

pre 11 godina

Tešku situaciju u koju su nas doveli SPS,SRS,JUL,tj svi ovi što su sada na vlasti. Pa je l stvarno mislite da se ne sećamo ko je huškao i vodio ratove? Nešto se ne sećam da je to bio neko iz DS-a? Ovo što sad ne znaju da reše, Toma, Aca i Ivica, su oni i zakuvali tokom prethodnih 15 godina,ako misle da smo to zaboravili onda su stvarno ... ne znam šta da kažem,nemam reči da opišem njihovu demagogiju. Djilas skuplja poene a Aca peni na istorijskim sastancima?

Alister

pre 11 godina

...Nesto sumnjam da bi Djilas radio ono sto Vucic radi.
(Tango i kes, 4. april 2013 21:39)

Naravno da Đilas NIKADA ne bi radio stvari koje radi Vučić. Đilas NIKADA ne bi otišao na pregovore sa takvim megalomanskim (nerealnim) zahtevima za koje zna unapred da neće biti prihvaćeni, već sa zahtevima koji su realni za stanje u kojem se nalazimo. Tako bi izbegao situaciju (blamažu) u kojoj će se naći cela vlada zajedno sa Vučićem kada prihvate sporazum, a pre toga su "čvrsto" stajali iza stava "Cosovo je srce Srbije"! Dakle, vi ste ti koji pričaju i traže jedno, a prihvatiće nešto sasvim drugo!

lorimer

pre 11 godina

Ova zemlja se UVEK nalazi u teškom ppoložaju kad se vi dočepate nje.

Ovaj težak položaj zahvaljujemo vama, za rat koji ste pokrenuli, vodili i izgubili, kao i zbog kapitulacije koju ste potpisali.

To nije ni prvi izgubljeni rat, ni prva izgubljena teritorija, radikali u tome imaju učinak 100%.

Nije Đilas bio ministar informisanja u toj Vladi 99-te, niti je bio potpredsednik, već su to bili Vučić i Nikolić.

Kako vas sada samo nije sramota da ikom išta prebacite?

Svaki vaspitan čovek bi sad na vašem mestu ćutao, ne bi se bahatio i smatrao narod priglupim ovcama koje ne pamte duže od jučerašnjeg ručka.

Nit pameti, nit obraza u radikala, a niste ih nikada ni imali.

Sad se dernjajte opet koliko hoćete, osim vaših botova niko vas ne čuje.

me

pre 11 godina

Jao radikali-naprednjaci..pa ko je mogao vama da veruje u kampanji protiv ds-a kako vi imate platformu za Kosovo, kako vi sve mozete,kako cete da smanjite nezaposlenost,milijarde, ma procvetacemo od vasih praznih obecanja.Tada su vam odgovarale takve price i demagogisanje da bi opravdali postojanje stranke, a sada kada treba da se sprovede u delo, ponovo gubite teritorije, samo nastavljate zapoceto.Verovatno ste, kao (NE)iskusni politicari otisli na pregovore, lupili od sto rekli TO HOCEMO.Zaboravili ste da se u civilizaciji tako ne pregovara, tako se odmah gube stvari.Ali u tome ste jedino i dobri.E da,samo da vas podsetim da jurite vetrenjace...bakcete se sa necim sto je odavno izgubljeno, to svi znamo, a i znamo da se Kosovo uvek koristi kao izgovor i prikrivanje vaznih stvari.

vlada milic

pre 11 godina

znaci ne mogu da verujem sto su ovi naprednjaci neki srditi ljudi ma ne prodje ni dvadeset minuta od neke izjave ds ili djilasa a oni skoce i odmah izdaju saopstenje i odmah se svadjaju i vredjaju. za stavove ds svi znaju za neke su proevropski za neke ( vucic , nikolic , seselj , kostunica ) izdajnicki a za stavove sns niko nezna . ni po jednom pitanju. uvek daju neodredjene odgovore tipa " moze biti al ne mora da znaci " ili " ako treba nema potrebe" . stvarno stranka naprednih saopstenja ( SNS) je stranka vrhunskih demagoga . mozes izaci iz seseljeve stranke ali seseljeva retorika iz duse ne izlazi.

Hajduk Stanko

pre 11 godina

Kako
vas nije sramota!Cutite o sporazumu i ocekujete konsenzus?!Da je kojim slucajem DS pokusala da pregovara sa Kosovom na ovom nivou vi biste podigli Srbiju na noge.Licemeri.

MarkoNS

pre 11 godina

Sta je Djilas pogresno rekao? Em sto se tamo javili samo SNS botovi covek nije nista pogresno rekao. Dok je DS pregovarao... kako god da su to radili ali smo bar znali o cemu se radi. Vi od kada ste dosli Vucic peva neku poeziju ("Cekic i nakovanj") umesto da nam pruzi konkretne podatke. Sta se ceka? Da se nasminka sporazum pa onda da se kaze ?? Sramotno. Koje je ovo izborno obecanje po redu prekrseno od strane SNS?

pitam se

pre 11 godina

PITANJE:
Umesto da SNS reaguje 5 minuta nakon sto Djilas izadje sa svojim saoppstenjem -/stavom svoje stranke,[obavestite nas preko Narodne Skupstine sta ste ili prihvatili ili odbili u Briselu - sta cekate] ZASTO najjaca politicka stranka [SNS] ceka vec preko 30 sati da izadje sa svojim stavom?
Pa cak ih je i Dinkic pretekao !!

zoran

pre 11 godina

Hej SN-ovci sve vreme izvrcete stvari,kaki jeftini poeni kakvi bakraci.Pa lepo covek kaze neznate da li da potpisete dokument o koje mu ste osam puta pregovarali

starac vujadin

pre 11 godina

a gde su sada balvani po kosovu i zahtevi za hapsenje pregovaraca Dacica i Vucica, gde su sada Dveri i ostale patriote. svi cute jer sada mora da se plati cena dolaska na vlast zasnovanu na jeftinim poenima koje ste skupljali prethodnih godina. kao najveci strucnjaci za jeftine poene imate pravo da cenite ko vam vraca istom merom ali i da pogresite jer Djilas sada prica ono sto cela srbija misli. Izadjite i recite koja je cena dolaska SNS na vlast i legimizacije vase stranke na zapadu. Milosevic je 1995 dao krajinu da bi postao faktor mira i stabilnosti na balkanu a vi cete kosovo. nadam se da za dve godine necemo pricati o vojvodini kao sto su milosevicu 1998 namestili kosovo posle dejtona

sasa

pre 11 godina

"SNS ocenila da lider DS Dragan Đilas "sramno koristi tešku situaciju" u kojoj se Srbija našla nakon pregovora u Briselu kako bi sakupio jeftine političke poene"
A sta ste vi pricali proteklih 12 godina?!!?

pera

pre 11 godina

Hahahaha da li je moguce da i ovo cujemo. Pa Vucic je 13 godina samo samo to i radio, komentarisao, kritikovao i nazivao izdajnicima. Mislim da DS ne bi ovako brzo dala Kosovo, a pitam se sta bi Vucic sada pricao da je slucajno u opoziciji.

razočaran

pre 11 godina

Dragi vadikali,ne koristi ovu tešku situaciju Djilas,nego vi.Bili ste na vlasti kada je podpisan sramni Kumanovski sporazum,izgubili smo rat,izgubili i teritoriju,šta je tu sporno.Namestilo se protiv vaše volje da rešavate ono što ste sami zakuvali,i siguran sam da bi vam bilo sada lakše da ste opozicija.Moj lićni stav,podpišite ono što se od vas traži i da se konačno Srbija okrene i drugim problemima,kojih nije malo,pa zar ne vidite da je narod bedan i gladan,i da smo opljačkani od svojih mangupa i patriota koji su iskoristili Kosovsku nesreču.Podpišite,laknuče i nama i vama!

Justin

pre 11 godina

Da sad Djilas "sramno koristi tesku situaciju",a Tomini su posteno ,kao opozicija,koristili situaciju na istu temu ,lazuci nas da imaju gotove planove za Kosovo,koji ljubomorno cuvaju dok ne dodju na vlast. Pa nam jos placnim glasom pricaju kako su bez svoje krivice dovedeni u ovu poziciju. Jok,nisu oni krivi - krivi tamo neki radikali slavnih 90-tih! Jednom ce morati pokusati to sto su zakuvali. Ovo je istorijska prilika za to ,a i za nas da ih se istorijski resimo.

Višnja

pre 11 godina

Brzo su naprednjaci odustali :( Ne mogu da se otmem utisku da su ovo na neki način smišljeno i planski uradili. Još uvek mi ne ide u glavu da neko preko noći može da postane veliki evropejac, da promeni dugogodišnje mišljenje za 360 stepeni

lemi

pre 11 godina

ne favorizujem nijednu stranku ali sns je sada sramotan... dok je ds bio na vlasti sve su pljuvali sto se radilo u briselu za nasu Srbiju... imajte obraza

Carls Tejlor

pre 11 godina

najveca greska ikada mi je bila sto sam glasao za SNS ... nika vise takvu glupost necu dozvoliti sebi ali nazalost tek sada vidim kakva je to greska bila

glup

pre 11 godina

"Aleksandar Vučić je nedvosmisleno dao do znanja građanima kakva je situacija."

Ništa ja njega nisam razumeo. Tri rečenice ponovljene mnogo puta sa različitim redosledom. I nikakvo rešenje. Samo kuknjava.

moi

pre 11 godina

Opet isto. Ovi novi radikali su apsolutno isti kao oni s kraja 2. milenijuma. Tuga i jad, izjave pune omalovazaavanja, vredjanja, udarci ispod pojasa - uvek isto. Ne bi prepoznali pristojan komentar ni da im leprsa danima pred ocima . Jad i beda.

VladimirUE

pre 11 godina

E pa vidite, kad imate kako vi kazete jasne, ali nerealne stavove, kad ne mozete da procenite sta je moguce a sta ne, i sto je najbitnije, kad ne znate ko nam je strateski partner, Rusija, Kina, ili zapadne sile, e onda se desi ovo. Kao i devedesetih, uporno se odbijaju sva resenja, trazi se maksimum, a na kraju pod pritiskom sile, prihvate se najgora resenja. Vreme je da se Srbija jasno opredeli ka zapadu, ka EU, jedino tako moze ocuvati svoje strateske interese i doprineti prosperitetu, neka neutralnost je u ovom trenutku nemoguca, a stratesko vezivanje za Rusiju nam nista dobro sada ne donosi.

buljisha

pre 11 godina

Ljudi, situacija je preteška. Kiša ( kišosneg ) pada svakodnevno. Traktori ne mogu u njive. Vodostaji preterani ( iz Evrope nam ništa dobro i ne mož' da dođe ). Poplave - samo što nisu. Apelujem na odmor za prvog podpredsednika. Oslobodite ga od tih trivijalnih obaveza ( kosovo, korupcija ...), e da bi direktno stupio u kontakt sa svevišnjim i ispregovarao malo sunca za napaćeno Srpstvo. Ako treba, neka mu podvikne I obavezno da mu kaže da on ne mora sa njim ni da pregovara ( da se nije rodio na traktoru ), ili da mu SMS-om otkaže druženje, pa neka ovaj vidi sam kako će dalje. Tako radi pravi SRBIN!

zalosno

pre 11 godina

Dok citam komentare zalim sve nas Srbe, cudno osecanje me prozima i tuzna sam, jer za vas sve Kosovo su poeni a ne zemlja na kojoj zive neciji roditelji, sestre i rodbina , hvala Vam

wise man

pre 11 godina

Ne prodje ni 5 minuta da neko nesto kaze protiv SNS a politbiro vec ima saopstenje za medije.
Treba da organizujemo neke studentske ture iz Severne Koreje. Da uce deca kako se to radi u praksi a i da mi nesto zaradimo.

Manja

pre 11 godina

Ahahah, dronovi se potresli :).
U "tragičnom, sudbinskom, rizičnom, odsudnom..." trenutku "jeftina, izdajnička..." pitanja od strane (dopišite sami, mrzi me da smišljam :).

Ma dajte...

Saša

pre 11 godina

Pa mudro je sakupljati jeftine poene. U sportu nema ništa bolje nego sakupiti jeftine poene. Em se ne umoriš, a poeni imaju tendnciju da se sabiraju...

tomato

pre 11 godina

Jeste Vucic rekao kakvo je stanje ali ne i koji je njegov stav tako da ajde ne prepucavajte se bez osnova samo da bi ste se prepucavali

Marko G.

pre 11 godina

Predhodna vlast je imala 8 godina da resi neka srpska pitanja, nije uspela, te, prema tome, sad kad su se drugi zalozili za to, oni nek se povuku i prestanu druge da komentarisu !

sasa jokic

pre 11 godina

Nemusta politika nesposobnog Borisa Tadica i Kosovo i EU, dovela nas je do ove situacije, da ka EU treba da nas povedu isti oni koji su pregovore sa vlastima u Pristini nazivsli izdajnicima!
Ali to je Srbija, zemlja apsurda i iracionalne mrznje. Jedini koji je imso politicku viziju i potrebni racio bio je Zoran Djindjic, anjega su ubili isti ovi koji neprihvatanje sporazuma vide kso svetlo u tunelu!
Bilo kako bilo, sada smo na istorijskoj prekretnici, i zarad generacija koje dolaze, moramoprihvatiti sporazum. Svi sem DSS-a, njihova zemlja je Rusija!

MONARHIJA

pre 11 godina

Vucic mi deluje kao neko ko je dovoljno hrabar za drzavnicku odluku.Izlaz je priznati postojanje drzave kosovo.Pogresna politika ,izgubljeni rat i kapitulacija ne ostavlja drugu mogucnost.

Ivana S.

pre 11 godina

Jedino sto mogu reci u ovom trenutku je to da je veoma zalosno cime se pojedini politicari bave ! U trenutku kada se resavaju vazna srpska pitanja, neki skupljaju poene omalovazavajuci druge ! Stvarno strasno !

Slavica

pre 11 godina

Blazen je onaj koji nista ne ocekuje-taj nikada nece biti razocaran.Mi smo kao narod u deceniji iza nas mnogo ocekivali i mnogo se razocarali.Danas znamo da od onih istih iz tog perioda ne mozemo nista dobro ocekivati,ali cemo se opet razocarati.

Ludi Milojko

pre 11 godina

Ni Djilas, ni njegova stranka, ne znaju koje stavove zastupaju. Jedan dan kazu da je neko izdao, drugi dan da je neko protiv Evrope, a treci dan sta im padne na pamet.

@Siniša Bg

pre 11 godina

Postavlja se pitanje šta bi DS uradio na mestu pregovaračkog tima? Potpisali bi, ili bi nastavili sa prolongiranjem problema Kosova. Baš je lepo kad se pitanjem, koje ne može imati pozitivan ishod po Srbe s Kosova, bavi neko drugi pa uvek imaš prostora za optuživanje, a to je ono što Đilas sada radi (iako je obećao podršku vladi po tom pitanju). Krajnje nepošteno. Hoćemo da pričamo o tome šta je DS uradio na putu ka E integracijama, a šta nije? Recimo, jedan od glavnih zahteva Evrope su bili suzbijanje stope korupcije i kriminala i rešavanje pitanja 24 sporne privatizacije. Jesi li znao to? Zašto je DS zaobilazila da započne taj posao ako je on, pored rešavanja problema Kosova, bio jedan od glavnih uslova za dodeljivanje datuma Srbiji? Đilas da se pokrije ušima!

sramota i prostota

pre 11 godina

šta god đilas i drugi iz ds-a rekli, nije na prostačkom, čaršijskom, primitivnom i klevetničkom nivou saopštenja koja izlaze iz press službe sns-a.
tako se ne ponašaju pristojni ljudi, zato i jesmo tu gde jesmo. nisu sposobni za dijalog, a traže saglasnost svih da preduzmu najrizičnije poteze za sudbinu jedne zemlje.

DexR

pre 11 godina

Ovi napredni radikali postaju ogavni sa svojim komentarima o Djilasu. Čovek je realno rekao šta misli a oni na svaki njegov komentar pričaju najogavnije stvari. Ako pita o kriminalu, o pregovorima, o bilo čemu, oni ni na šta ne odgovaraju već samo vredjaju. Mnogo brzo su počeli da liče na sebe iz '90-ih.

simboli

pre 11 godina

Kako stvari stoje trebalo bi skinuti orla sa zastave i staviti kukavicu,nismo mi vise dostojni tih simbola jer podmecemo jedni drugima kao kukavice jaja

Siniša S

pre 11 godina

Nzadanjaci, nazadnjaci, opet prepisujete jedni od drugih fraze, bolje reći dobijete fraze pa ih pustite, mnogo je providno. A to šta vi stvarno mislite nikako da čujemo, jer je vama zabranjeno da mislite, nego samo radite kako vam se kaže. Zbog toga sam ja vas prozvao ,,plaćeni navijači'', što i jeste.
Da li ste uopšte pročitali izjavu Đilasa? Pa niste, a pišete ovde gluposti. Da li ste upoznati sa činjenicom da je DS jedina opoziciona partija koja je podržala rezoluciju i platformu, jer nije htela da vam smeta, htela je da vam pomogne, iako se znalo da je sve to nerealno i da neće Priština to da prihvati, jer ne žele da se stvara država u državi. Da li ste upoznati sa činjenicom da pregovarački tim ni jednom nije spomenuo, niti se o tome pregovara, Srbe južno od Ibra, izgleda da oni ovom režimu uopšte nisu važni? Važni su ima glasači sa severa, a i oni koji žive u centralnoj Srbiji i dobijaju novac od države kao da žive na Kosovu. Činjenica je da je ovaj plan(politika) Nikolića i Vučića doživeo fijasko i sad ne znate kako da se izvučete. Pa ja imam rešenje - neka podnesu neopozive ostavke, a ne da svi mi stradamo zbog njihove nesposobnosti. Mada, da budem fer, direktan krivac za ovo nije Vučić, ali je indirektno kriv, jer je prihvatio Nikolićev plan, a znao je da nije realan i da bez međunarodne podrške to nije moguće ostvariti. Drugo, da li su razmišljali, a morali su, šta ako ovo ne uspe. Pa nisu. I sada smo u velikom problemu.

sugestija

pre 11 godina

Kako Dragan Đilas uopšte može da da neku prihvatljivu sugestiju za rešenje problema Kosova,kada dobro znamo da je imao priliku da je reši,a nije.

ivana kg

pre 11 godina

SNS nema ni jedmog razloga da beži od izbora, i mislim da bi izbori bili i najbolje rešenje u ovom momentu. Bitno je da su Nikolić i Vučić, i u toku ove poslednje runde razgovora još jednom izkazali potpuno jedinstvo. Oni jasno kažu da žele da se reši pitanje Kosova, ali da neće pristati na bilo kakav dogovor, i tu niko od njih dvojice nema nameru da popusti, i za takav svoj stav zaslužuju punu podršku.

Krstic

pre 11 godina

Svi znamo da je pregovore,pre izbora vodio B.Stefanovic,koji nisu imali izvrsni efekat.U predizbornoj kampanji SNS je kritikovao te pregovore,govoreci da oni imaju resenje za problem Kosova.Vlada na vlasti je trazila od SNS da iznesu to resenje,odgovor je bio,kada dodjemo na vlast iznecemo resenje na videlo.Dobili su vlast i sto je vrlo interesantno,tom retorikom i dobili upadljivom vecinom glasove SNS,SPO.Sada srpski narod vidi da je najavljeno resenjo,jedna velika prevara.

STIROPOR

pre 11 godina

Umesto optuzbi, bolje da se pruzi podrska nasim liderima da nadju neko resenje za ovu sramotnu situaciju!
(sanjica, 5. april 2013 00:08)

Ti tvoji "lideri" su nas zakopali 1999 god. , pa zar treba da im pomognem da to još jednom, ovog puta dublje to urade? Možda su oni ipak samo "tvoji" lideri?

Ogorcena

pre 11 godina

Djilas hoce jasno resenje, pa jel taj covek normalan??? Kad je tako pametan sto nije izasao pred narod sa predlogom resenja, sto dok su bili na vlasti nisu pokusali da srede ovu neizbeznu situaciju, mada su je oni lako zaobisli, sve ostavljajuci po strani, problem neka ceka, bitno da su oni bili u foteljama. Godinama su nas obmanjivali, pricali bajke dok su za to vreme polako unistavali i privredu i ekonomiju i sve sto moze da se unisti. I oni sad traze jasan stav resenja, resenje za cega, za ono na cega ne moze vlast Srbije da utice ma koliko se trudila, sve je uradjeno, na svim poljima je pocelo da se poboljsava stanje, cak smo po prvi put izasli sa cvrstim stavovima. Zakuvavali su sa problemom Kosova zuti godinama, sad hoce da nadju krivca u novoj vladi, ma daaa, jasno je da im to nece proci, sto se tice Djilasovih poena, dobice ih, al juce!!!

taras

pre 11 godina

DS našao da kritikuje sadašnju vlast po pitanju Kosova. Imao je DS na čelu sa Tadićem i Borkom Stefanovićem priliku da to sve o čemu sada pričaju pokažu na delu, ali posle Borkovih pregovora se nikada nije znalo šta je dogovoreno. Tako je bilo oko administrativnih prelaza, a i oko čuvene FUSNOTE, pa Borko kada dođe iz Brisela tvrdi jedno, Albanci i EU tvrde drugo, i uvek naravno bude to drugo koje je nepovoljnije za Srbiju i Srbe na Kosovu.

gradimir

pre 11 godina

Ako treba da se ide na izbore to je za SNS najmanji problem, a možda bi to bilo i najbolje rešenje za trenutnu situaciju. SNS od izbora ne beži, i mislim da bi izbori bili i najbolje rešenje u ovom momentu. Bitno je da su Nikolić i Vučić, i u toku ove poslednje runde razgovora još jednom izkazali potpuno jedinstvo. Oni jasno kažu da žele da se reši pitanje Kosova, ali da neće pristati na bilo kakav dogovor, i tu niko od njih dvojice nema nameru da popusti, i za takav svoj stav zaslužuju punu podršku.

Milika

pre 11 godina

Djilas nije bas dostojan da komentarise ljude koji ipak ciste djubre koje je njegova stranka ostavila.
(Ellen, 5. april 2013 15:45)

Djubre ste ostavili vi koji ste na vlasti bili 1999 god. Zato toliko i smrdi?

dno dna

pre 11 godina

Gospodine mislim da vi imate najmanje prava da ocenjujete neciji rad jer ono sto je radila demokratska vlast ravno je propasti

nidža

pre 11 godina

DS nastavlja retriku prethodnih godina. I tada kao i sada su nam nudili priču i obmane. A deceniju vlasti iskoristili da se obogate i dozvole dolazak Euleksa mimo rezolucije 1244.

IvanaSm

pre 11 godina

Onih ljudi koji ne vide sta Djilas radi i sta je uvek radio, afere, cenzura, prozivanje koje nije argumentovano, potkupljivanje, promena price kako vetar dune i slicno, nije mi zao, jer ako veruju osobi kao sto je on, prevarantu i manipulatoru onda i treba da im bude tako kako im je.

Pravda

pre 11 godina

Đilas pokazuje da je neodgovoran političar time što skuplja jevtine političke poene na muci čitave zemlje oko pregovora sa Prištinom i što je još gore time jasno pokazuje da mu je stalo samo do vlasti po svaku cenu.

Nikola

pre 11 godina

Bar ovi sad što pregovaraju rade javno, za razliku od onih predhodnih što su radili tajno.. I sad se neko iz bivše vlasti našao da kritikuje.. Što oni nisu rešili ovaj problem, kad su bili vlast?

Stanko

pre 11 godina

Gospodin pod imenom " prevrtljivci na kub " krivi sadasnju vlast ako mu dete ne bude odrastalo u EU, bolje nek se pita sto nas predhodna vlast nije odvela u Evropu, imala je vise vremena a nista nije uspela da pocini !

Inspekcija

pre 11 godina

Ne vidim razlog zasto ova koalicija treba da preuzme odgovornost za pregovore,pa ne traje ova situacija od juce!U vezi sa Kosovom su pregovarali i prethodnici...

Mali princ

pre 11 godina

Zacudilo bi me da je rekao neku rec podrske, ovakve kritike me ne cude. Ovakvi trenuci treba sve da nas ujedine a sta se cini- iskoriscava se trenutak za sakupljanje izgubljenih politickih poena. Blagoreceno- sramno.

Panonski mornar

pre 11 godina

Ovakve izjave Dragana Đilasa smatram kao vrlo zlonamerne. Ovde se više ne radi o stranačkim razlikama, političkim programima, ličnim animozitetima! Radi se o Srbiji i o kosovskim Srbima! Sramota, velika sramota!

bb

pre 11 godina

Gospodin Vučić je u Briselu pokazao da ima jasan i nedvosmislen stav kada je u pitanju Kosovo,i pokazao izuzetnu srčanost u ovim pregovorima.A Đilas za to vreme deli kritike,i sve to da bi prikupio po neki jeftin politički poen,u situaciji kada se Vlada nalazi pred bitnim odlukama.Korektno bi bilo da pruži podršku sadašnjoj vlasti,bez obzira na političke različitosti,ali ne,on beskrajno pametuje i opet nema nikakav konkretan stav u vezi Kosova.

Mustra banatska

pre 11 godina

@(Mustra bečka, 4. april 2013 23:40)
Nego, SNS-ovci, Dinkić lepo reče svoj stav, a vi - ni mukajet?
Opušteno, nije ničija gorela do zore...

Lepo je SNS pozvao da se stranke izjasne o ovako važnom državnom pitanju, shodno tome oglasio se Dinkić. A o tome da ničija nije gorela do zore svedoče majski izbori prošle godine, znamo čija je dogorela...

Mirijevac

pre 11 godina

@(Ivana S., 4. april 2013 23:42)
Jedino sto mogu reci u ovom trenutku je to da je veoma zalosno cime se pojedini politicari bave ! U trenutku kada se resavaju vazna srpska pitanja, neki skupljaju poene omalovazavajuci druge ! Stvarno strasno !

Pa pojedinci, poput Dragana Đilasa, su jedva dočekali da iskoriste ovu situaciju za prljavo skupljanje poena. Ako naš tim potpiše sporazum, Đilas će ih predstaviti izdajnicima Srbije, a ako odbiju proglasiće ih izdajnicima evropske ideje i integracije Srbije u EU. Sramota, jednom rečju!

Djuro

pre 11 godina

@SNS ocenila da lider DS Dragan Đilas "sramno koristi tešku situaciju" u kojoj se Srbija našla nakon pregovora u Briselu kako bi sakupio jeftine političke poene.
Pa vi ste, nesretnici jedni, doveli Srbiju u ovu sramno tešku situaciju sa vašim idiotskim zahtevima za koje se unapred znalo da neće biti prihvaćeni. Vi ćete biti jedini, i isključivi krivci ako moje dete sutra ne bude živelo u EU!
A to...ko danas priča jedno a sutra drugo, videćemo već za par dana kada budete prihvatili rešenje o Kosovu.
(Prevrtljivci na kub!, 4. april 2013 23:19)

Kakva gomila gluposti! Šta kažete, Vaše dijete neće živjeti u EU zbog Vučića i Dačića?! A živjelo bi da je Tadić "uzeo stvar u svoje ruke" i za jedan tren riješio kosovski problem svojim "planom u 4 tačke"? Kako Vam nije bljutavo da napišete takav komentar?!

nesh_bros

pre 11 godina

Dragane, Dragane.. vi ste zajahali ovu nesrecnu Srbiju i doveli je do prosjackog stapa. Sve ste unistili a vi se obogatili. I vi ste vodili pregovore.. pa sto niste nasli resenje ? Sto se niste dogovorili ? Dali ste granicne prelaze, poslali NAZU Zandarmeriju da rastera srbe i da onemoguci Srbima da koriste one alternativne puteve i prelaze ! A za to vreme Boris je na sva zvona pricao kako ide u evropu, kako je moguc taj evropski put.
Shvatite, nije narod toliko glup, izbori su to pokazali, stranka vam se raspala, uzimate kredite koji su davani i sakom i kapom.. i vi nekog kritikujete ?! SRAMOTA !

dno dna

pre 11 godina

Gospodine mislim da vi imate najmanje prava da ocenjujete neciji rad jer ono sto je radila demokratska vlast ravno je propasti

pajura

pre 11 godina

Razgovori koje vodi državni vrh Srbije su mnogo ozbiljniji, za razliku od razgovora koje je vodio gospodin Stefanović, koji su bili bili tragikomika, jer se posle tih razgovora nikada nije znalo šta je dogovoreno, pa mora da bude zvezdice, pa ne mora da bude zvezdice, pa Borko oko granićnih prelaza tvrdi jedno, a Albanci i EU drugo, i naravno uvek bude to drugo, koje je nepovoljnije za Srbiju i Srbe na Kosovu.

mistral

pre 11 godina

Bilo bi me sramota da sam na Đilasovom mestu i da ovakve stvari pričam. Ako neko zna ko je doveo Srbiju u ovakvu nepovoljnu situaciju onda je to ON i DS.

Fikus

pre 11 godina

Pa da li je neko ocekivao da ce Djilas istupiti sa stavom podrske drzavnom vrhu u ovom teskom trenutku? Ocigledno je da covek na sve moguce nacine pokusava da povrati izgubljeni rejting, ali da li je koriscenje ove situacije pravi nacin za to? Vise bih ga postovala da je rekao da treba da se zanemari stranacka pripadnost i da se svi ujedine kako bi se donela odluka koja nam najvise odgovara.

Canna

pre 11 godina

Posto sam jedna od osoba koja cesto cita komentare-misljenja obicnih gradjana, mozete se uveriti i sami, kada je neka vest o gosp.Djilasu na drugom portalu, videcete samo reci hvale i sve u superlativu...zar je moguce da ga bas svi vole?

Spartak

pre 11 godina

Djilasovo vreme je proslo. Toga je i on sam svestan pa pokusava da pobija klinove u tockove ovoj Vladi. Nema sta pametno da kaze ili predlozi, pa mu je najlakse da kritikuje.

sanjica

pre 11 godina

Pa da, lako je kritikovati druge koji se nalaze u bezizlaznoj situaciji... zasto gosp. Djilas i nnjegova stranka nisu resili kosovsko pitanje u nasu korist dok su bili na vlasti? Sad treba da podrzimo jedni druge i da se ujedinimo, a ne da se sluzimo prljavom igrom!

sneza

pre 11 godina

Sada je bespotrebno svako optuzivanje i veliko polemisanje...mora se naci neko resenje za Srbiju! Treba da se donese jedinstvena odluka koja ce doneti najbolju mogucu korist gradjanima Srbije!

Guster

pre 11 godina

Drugi rade a gopodin Djilas ide kod patrijarha...važno je da se i danas nadje u novinama! Kritikuje, a situaciju u kojoj jesmo su napravili on i njemu slični! Istina je izneta, ali ne smete ni da imate komentar kad je ta istina takva kakva je, zbog vas!
Realno, da je bar dobar političar, znao bi da bi više poena dobio kad bi podržao Vučića. Podržavaju ga Srbi sa Kosova, ali ne i Djilas, što je i normalno...Pa ne brani Vučić njegove interese!

Tezej

pre 11 godina

Neka gdin Djilas pokaze sada svoju odgovornost i neka ponudi neko resenje,kada Vucic vec nista ne zna... Borko nas je doveo do ovoga,sad snosimo posledice...

Pingvin s Madagaskara

pre 11 godina

Đilas skuplja jeftine poene, kako vidim po tekstu u onom toaletoidu - tako što cenzuriše B92 i Blic?! :)
Ma Betmen mu nije ravan, majke mi :))).

Odisej

pre 11 godina

Ne bih ni za koga rekla da je kukavica,ali Djilas zna samo da kritikuje.Neka sa svojim "ekspertima" da neko konkretno resenje kad vec sve ovo ne valja po njegovim recima.

povuci rucnu

pre 11 godina

Nesto se bas i ne secam ,a pamcenje me dobro sluzi za deset godina niste napravili ni jedan pomak sto se Kosova tice,cak ste nas i unazadili

povuci rucnu

pre 11 godina

Nesto se bas i ne secam ,a pamcenje me dobro sluzi za deset godina niste napravili ni jedan pomak sto se Kosova tice,cak ste nas i unazadili

Mirka

pre 11 godina

lako je njemu ... pametnija posla nema ... Zavarava narod glupostima kada se drzava nalazi u ovako teskoj situaciji ... Prvo gledaj sebe pa druge DJilasu ... Imao si svoje vreme i pokazao si svima kakav si!!! Sramota da uopste mogu da izjavljuju bilo sta posle svega ...

Jevrosima

pre 11 godina

Sta drugo i ocekivati od DS ... oni dostojanstva nemaju ... jer da ga imaju pokrili bi se usima zbog svega sto su drzavi uradili ...

Oli

pre 11 godina

Jeftin i bedan pokušaj Dragana Đilasa i Demokratske stranke da spinuje sliku u medijima o pravom krivcu za kosovsku tragediju. Krivci su svi unazad 20 godina. Sloba je pokušao, nije uspeo. Posle njega svi redom, zaključno sa Tadićem i DS-om su uradili sve, namerno, na štetu državnih interesa na KiM. A vi gospodo, pokušavate danas da svalite krivicu na one koji pokušavaju da izvuku "kestenje iz vatre". Čisto da se zna, na Vučićevu pretnju ostavkom, naša delegacije nije te noći prihvatila kapitulaciju, već je stvar pomerena za 3 dana i vraćena u Beograd na detaljnu analizu. Rezultat ne znam kakav će biti, ali biće najmanje loš, a vi nam gospodo DS-ovci nemojte više braniti državne interese, jer smo ostali i bez privrede i bez posla, postali totalno ekonomski zavisni od Zapada, bez srednje klase i ponižene Srbije. Hvala, dosta nam je bilo sa vama.

LUBENICA

pre 11 godina

Od Dragana Djilasa smo vec navikli da se konstano pojavljuje u medijima,i da kritikuje svaki potez sadasnje vlasti,ova vlast gospodine Djilas je itekako unapredila Srbiju za ove vreme dok su na vlasti,nego vi za ceo vas mandat,vi i vasa stranka ste poslednji koji smete nekog da osporavate Ii kritikujete,vi ste se pokazali.

Medena

pre 11 godina

Toliko je ocigledno bilo da je Dragan citao unapred pripremljen tekst tj meni je delovalo kao da je recitovao na konferenciji nesto sto je napisao neko ko nije iz ds ili bar neko ko je relativno skoro pristupio stranci jer tekst nije uskladjen sa stavom ds niti sa njihovom relativno skorom prosloscu i izjavama skorasnjim.

Tata-Mata

pre 11 godina

Ne bih ni za koga rekla da je kukavica,ali Djilas zna samo da kritikuje.Neka sa svojim "ekspertima" da neko konkretno resenje kad vec sve ovo ne valja po njegovim recima.

Pardon

pre 11 godina

Djilas koristi priliku ne bi li na takav nacin popravio svoj rejting.Nema mu pomoci,gradjani su nekom drugom ukazali poverenje.prvo je napravio aferu mleko,pa afera vezana za ministra selakovica,ali rejting SNS-a i dalje raste...

koviljac

pre 11 godina

Srbija nikada ne treba da odustane od pregovora i od članstva u EU, ali ne može ni da pristane na neki ponižavajući predlog za rešenje problema Kosova.

Katja88

pre 11 godina

Djilas zvani pričam svašta, a nikako sebe da pogledam...Treba ga pustiti, svima je jasno da priča neistine, baš me zanima šta će pričati kad na sledećim izborima ne bude imao ni 5 %.

Koeljo

pre 11 godina

Napad je najbolja odbrana! Kada čovek ne ume više da skrene pažnju ničim što je vredno pažnje, onda pribegava metodu napada, blaćenja, ogovaranja, prepucavanja, sprečavanja drugih da kažu šta misle... G-dine Đilas, vi izgleda nemate drugog posla već da se bavite pitanjem "jel u komšijskoj kući veš opran?" Pa zirnite u svoju veš-korpu...iznenadićete se kako se sve ubuđavilo! Demokratiji su vas učili, ali vi ste kanda ostali na 3.strani........

pitam se

pre 11 godina

PITANJE:
Umesto da SNS reaguje 5 minuta nakon sto Djilas izadje sa svojim saoppstenjem -/stavom svoje stranke,[obavestite nas preko Narodne Skupstine sta ste ili prihvatili ili odbili u Briselu - sta cekate] ZASTO najjaca politicka stranka [SNS] ceka vec preko 30 sati da izadje sa svojim stavom?
Pa cak ih je i Dinkic pretekao !!

Dumi Klado

pre 11 godina

Djilas je dzek.DS Nece da pozove na demostracije ma sta vi uradili.Pa jer nije DS pokazala da je drzavnotvorna stranka.Mi zelimo da vi resite pa kad resite kazite mi smo resili.Ali nemojte da terate da vam DS resi vase neznanje...na Kosovo DS stalno gubi izbore.OK oni su vas hteli eno imaju Vas samo napred.Vratice se DS brze nego cak i sto zeli na celo ove drzave.
Pozdrav svim clanovima DS.
Pozdrav DJilasu.V

Prevrtljivci na kub!

pre 11 godina

SNS ocenila da lider DS Dragan Đilas "sramno koristi tešku situaciju" u kojoj se Srbija našla nakon pregovora u Briselu kako bi sakupio jeftine političke poene.

Pa vi ste, nesretnici jedni, doveli Srbiju u ovu sramno tešku situaciju sa vašim idiotskim zahtevima za koje se unapred znalo da neće biti prihvaćeni. Vi ćete biti jedini, i isključivi krivci ako moje dete sutra ne bude živelo u EU!
A to...ko danas priča jedno a sutra drugo, videćemo već za par dana kada budete prihvatili rešenje o Kosovu.

Milos

pre 11 godina

Opet sam nesto propustio. Sta je to dobro oko problema sa Kosovom resio DS? Definitivno sta god da se odluci ili potpise-nije dobro, ali ako Djilas nema bolji argument onda stvarno....

Dr Smislov

pre 11 godina

Tešku situaciju u koju su nas doveli SPS,SRS,JUL,tj svi ovi što su sada na vlasti. Pa je l stvarno mislite da se ne sećamo ko je huškao i vodio ratove? Nešto se ne sećam da je to bio neko iz DS-a? Ovo što sad ne znaju da reše, Toma, Aca i Ivica, su oni i zakuvali tokom prethodnih 15 godina,ako misle da smo to zaboravili onda su stvarno ... ne znam šta da kažem,nemam reči da opišem njihovu demagogiju. Djilas skuplja poene a Aca peni na istorijskim sastancima?

zoran

pre 11 godina

Hej SN-ovci sve vreme izvrcete stvari,kaki jeftini poeni kakvi bakraci.Pa lepo covek kaze neznate da li da potpisete dokument o koje mu ste osam puta pregovarali

vlada milic

pre 11 godina

znaci ne mogu da verujem sto su ovi naprednjaci neki srditi ljudi ma ne prodje ni dvadeset minuta od neke izjave ds ili djilasa a oni skoce i odmah izdaju saopstenje i odmah se svadjaju i vredjaju. za stavove ds svi znaju za neke su proevropski za neke ( vucic , nikolic , seselj , kostunica ) izdajnicki a za stavove sns niko nezna . ni po jednom pitanju. uvek daju neodredjene odgovore tipa " moze biti al ne mora da znaci " ili " ako treba nema potrebe" . stvarno stranka naprednih saopstenja ( SNS) je stranka vrhunskih demagoga . mozes izaci iz seseljeve stranke ali seseljeva retorika iz duse ne izlazi.

obican gradjanin

pre 11 godina

Pitam se kakvo bi saopstenje SNS dala da je DS otisao na pregovore sa identicnom platformom i vratio se iz Brisela sa ovakvim odgovorima i porukama? Da li bi naprednjaci sakupljali jeftine poene ili bi pozivali na linc? Sta mislite?

Siniša BG

pre 11 godina

A boli vas kada vam se skreše u lice da lažete ovaj narod, da ste nesposobni...da vodite pogrešnu politiku i da ste nas uvalili svesno u probleme. Pa sami ste izabrali taktiku i strategiju, a onda vam je neko drugi kriv...pa kad ste videli da je vaša politika doživela fijsako onda tražite da se podeli odgovornost, da slučajno ne izgubite političke poene...populisti. Ajde da se malo vratimo unazad, kada ste napisali platformu lepo vam je Đilas rekao da nije realna i da nema nikakve šanse da to prođe, ali vi ste rekli da snosite svu odgovornost, pa sada nemojte da se izvlašite, već lepo priznajte poraz. Kažite narodu istinu, da ste pogrešili i da zbog toga onaj ko je pisao platformu i oni koji su sprovodili politiku podnese ostavke.

rade

pre 11 godina

Vise je nego ocito da su Nikolic i Vucic, kada su otisli iz SRS i osnovali SNS, sa sobom poveli i radikala [koji je sada SNS-ovac] i kojije referent za saopstenja SNS-a.
Jer saopstnja SNS [njihov ton] su POTPUNO ISTA kao saopstenja bivseg SRS.

lud,zbunjen,normalan...

pre 11 godina

A sta ste vi radili dok ste bili opozicija? Sad ne secate strajkova gladju vaseg predsednika,i svih izrecenih nebuloza... Jadno ste napredni!

Ana

pre 11 godina

Ma nije valjda?! Pa lako je bilo kao opozicija kritikovti DS, ajd sad da vas vidimo na delu. Sećam se da ste bili puni ideja, sad samo da ih realizujete.

vlada milic

pre 11 godina

zanimljivo. komentari koji stizu u odredjenom vremenskom periodu npr pola sata su normalni i ok , neke pisu pristalice ds neke sns i to je ok , razlika izmedju + i - je u granicama normale , ali u narednih petnaest minuta sledi ludilo, sns botovi stancuju narucene , sulude , umnouvredljive , bestidne komentare i onda dolazi do pojave da komentare koje su poslali botovi imaju 120-150 pluseva a oni koje saljemo mi slobodni i slobodoumni ljudi 120-150 minusa. molio bih administratore da nekako blokira taj teror kancelarijskih-internet robota da bi smo opet na ovim komentarima imali kvalitetnu razmenu misljenja kao nekad.

Zoran

pre 11 godina

Placi***** naprednjacke kad hapse onda im super , a kad im nalogodavci narede da urade ono zbog cega su ih podrzali da dodju na vlast , odma udare u kuknjavu :)

ha,ha,ha

pre 11 godina

Steta sto nije i on presao u ove vase tapšatore,pa da vam se divi, ili da vas podrzi kao Dinkic.
Ajde recite ali sa argumentima gospodo radiklai sta je u onom sto je on rekao skupljanje jeftinih poena.
Nije "pošten"kao vi, ali to sto vam je on rekao misli o vama i ona druga polovina Srbije,mi losiji kako nas je krstio kazandzija.

HARI

pre 11 godina

KO NAS JE UVUKAO U OVO NEKA ODGOVARA! TAKO JE ĐILASU, ODLIČAN SI! NARODE, PA VIDIŠ ŠTA VAM URADI SPS I SNS? DAČIĆ JE ISTI SLOBA, KLONIRAN U SVAKOM IZDANJU SA HOBIJEM DA SMANJUJE SRPSKU TERITORIJU A VUČIĆ GA PODRŽAVA?! TEK SAD SE VIDI KOLIKO JE DS JAČI UPRAVO ZBOG MEĐUNARODNE PODRŠKE:
.

Spectator

pre 11 godina

Odavno je poznato da je napad najbolja odbrana. Ovoga puta tom maksimom se služi i SNS. Kada su drugi pokušavali da reše problem Kosova, a prema postignutim rezultatima znatno uspešnije, sve napore su žestoko opstruisali, pa i neposrednom primenom fizičke sile koja se ogledala u organizovanju barikada. Bilo je važno da tadašnji pregovori ne uspeju, pa je i rešavanje najbanalnijeg problema proglašavan za izdaju. Stefanović najbolje zna kroz kakve je peripetije morao da prođe da bi dogovorio rešavanje i najmanjeg problema koje je bilo u interesu srpskih građana na Kosovu. Uostalom i na proteklim izborima SNS je dobar deo glasova dobio kritikujući poteze tadašnje vlasti na Kosovu i obećavajući da će kada oni dođu na vlast svi mogući problemi biti rešeni, a Srbi na severu Kosova živeti , maltene, u blagostanju. Sada, kada su došavši na vlast preuzeli i gorući problem Kosova u čijem su rešavanju doživeli potpuni fijasko, traže da svi ostali imaju razumevanja za njihovu nesposobnost i neznanje. Uz to se koriste i otrovnim jezikom, kao što su navikli dok su nosili drugo ime. Umesto da se izvinu narodu za prevaru i neispunjena obećanja, oni u starom maniru pokušavaju svoj neuspeh i svoju neodgovornost da podele sa svima ili pak prebace na druge, što je vrhunac beščašća. Gospodo kusajte sada ono što ste godinama zakuvavali i povucite se sa političke scene, jer je niste dostojni. Mnogo ste štete naneli. Trebaće mnogo vremena da se popravi ono što ste za kratko vreme upropastili.

me

pre 11 godina

Jao radikali-naprednjaci..pa ko je mogao vama da veruje u kampanji protiv ds-a kako vi imate platformu za Kosovo, kako vi sve mozete,kako cete da smanjite nezaposlenost,milijarde, ma procvetacemo od vasih praznih obecanja.Tada su vam odgovarale takve price i demagogisanje da bi opravdali postojanje stranke, a sada kada treba da se sprovede u delo, ponovo gubite teritorije, samo nastavljate zapoceto.Verovatno ste, kao (NE)iskusni politicari otisli na pregovore, lupili od sto rekli TO HOCEMO.Zaboravili ste da se u civilizaciji tako ne pregovara, tako se odmah gube stvari.Ali u tome ste jedino i dobri.E da,samo da vas podsetim da jurite vetrenjace...bakcete se sa necim sto je odavno izgubljeno, to svi znamo, a i znamo da se Kosovo uvek koristi kao izgovor i prikrivanje vaznih stvari.

Ivan

pre 11 godina

SNS = demagogija
SNS = licemerje

SNS Borba protiv kriminala = amnestija za kriminalce & hapsenje po politickoj liniji
SNS o kosovu = Tresla se gora oko "rezolucije" a vidi sta se rodilo - taci i EU im podmestaju papir. Umesto da su radili sa EU da ponude taciju papir...

Bogdanka

pre 11 godina

Aman ljudi, milion godina ste bili opozicija, kritikovali vlast, kuražili se i kočoperili kad god vam neko kaže makar i Dobar dan, i evo sad ste vi vlast, i?

tomato

pre 11 godina

Jeste Vucic rekao kakvo je stanje ali ne i koji je njegov stav tako da ajde ne prepucavajte se bez osnova samo da bi ste se prepucavali

milos

pre 11 godina

Ovi naprednjaci su veliko zlo, nije proslo ni sat vremena od kako je bila izjava Djilasa oni su zestoko opalili i poceli da vredjaju i razapinju opoziciju na krst. Demokratske vlade su bile 10 godina na vlasti ali posle svakih izbora su opstajali jedva kroz trule kompromise i posle svakih izbora su mogli da padnu. Bojim se da ce ove da skidamo jedino kao Milosevica na ulicama gradova... Mislim da gradjansko i slobodoumno drustvo u Srbiji ima opravdan razlog za strah. Nadam se da gresim.

MarkoNS

pre 11 godina

Sta je Djilas pogresno rekao? Em sto se tamo javili samo SNS botovi covek nije nista pogresno rekao. Dok je DS pregovarao... kako god da su to radili ali smo bar znali o cemu se radi. Vi od kada ste dosli Vucic peva neku poeziju ("Cekic i nakovanj") umesto da nam pruzi konkretne podatke. Sta se ceka? Da se nasminka sporazum pa onda da se kaze ?? Sramotno. Koje je ovo izborno obecanje po redu prekrseno od strane SNS?

antiprimitivizam

pre 11 godina

tipicno radikalski..

covek vam je rekao sustinu a vi kao i na svaku kritiku reagujete sa vredjanjem, provokacijama i lazima...

ali znamo mi sns od ranije - kad kod slobe bili su srafovi kompanije

starac vujadin

pre 11 godina

a gde su sada balvani po kosovu i zahtevi za hapsenje pregovaraca Dacica i Vucica, gde su sada Dveri i ostale patriote. svi cute jer sada mora da se plati cena dolaska na vlast zasnovanu na jeftinim poenima koje ste skupljali prethodnih godina. kao najveci strucnjaci za jeftine poene imate pravo da cenite ko vam vraca istom merom ali i da pogresite jer Djilas sada prica ono sto cela srbija misli. Izadjite i recite koja je cena dolaska SNS na vlast i legimizacije vase stranke na zapadu. Milosevic je 1995 dao krajinu da bi postao faktor mira i stabilnosti na balkanu a vi cete kosovo. nadam se da za dve godine necemo pricati o vojvodini kao sto su milosevicu 1998 namestili kosovo posle dejtona

Nislijka

pre 11 godina

Koliko me secanje sluzi dok ste bili u opoziciji sve sto je bivsa vlast sa vasim koalicionim partnerima pokusavala da uradi u vezi sa istim problemom ste nazivali raznoraznim imenima
cak su bile i rusilacke demonstracije po Beogradu mnogima je naravno i ranije i sada jasno koliko je problem veliki.

Mihailo

pre 11 godina

Umuknite vise manipulatori najgori, nesposobnjakovici i lazovi. Pa sta ovo znaci da u ovoj zemlji niko ne sme da kritikuje vase katastrofalno vodjenje zemlje, da sve sto kaze sveti Aca je najpametnije od postanka sveta. Kakve ste vi odvratne poltroncine, gori ste od ovih iz Severne Koreje, sram vas bilo.

Zolisd

pre 11 godina

Doveli su sami sebe u mat poziciju, a sad lelecu i kukaju kako je tesko. Arlaukali su pre izbora kako imaju resenje ama bas za sve. Sad bi da svale na ledja naroda. Mislili ljudi da je vlast u Srbiji dozivotno letovanje na Karibima.

Milenko

pre 11 godina

Alo bre , naprednjaci , **** bre sa vlasti, prevarili ste narod , a uvalili ste se u fotelje i mislite da ne mora nista da se radi!
Nekompetentni ste , imate sve julovce i udbase u stranci , razarate ministarstva masovnim zaposljavanjem svojih nestrucnih kadrova!
Srbija ce vam suditi za ovo razaranje!!
Masovno zaduzujete Srbiju , ko ce to da vraca!!!

novosadjanka

pre 11 godina

Ma da, Djilas je kukavica, a vi tražite podršku za vašu izdaju i od opozicije da biste podelili odgovornost. Vi ste najbolji i vi sve znate, pa izvolite onda, rešite problem bez ičije podrške.

Dragoljupče

pre 11 godina

Ma, kakav Đilas?! Kako može uopšte bilo šta da kritikuje, kad su nas i njegove "ideje i rešenja" doveli u ovakvo, ne baš sjajno, stanje u kome se nalazimo.

nidža

pre 11 godina

Najzad u Srbiji postoji vlast koja razmišlja o svojim građanima, vlast koja i te kako informiše građane o sopstvenim ptezima ali i teškoćama na koje nailazi u realizaciji planiranog.

lorimer

pre 11 godina

Ova zemlja se UVEK nalazi u teškom ppoložaju kad se vi dočepate nje.

Ovaj težak položaj zahvaljujemo vama, za rat koji ste pokrenuli, vodili i izgubili, kao i zbog kapitulacije koju ste potpisali.

To nije ni prvi izgubljeni rat, ni prva izgubljena teritorija, radikali u tome imaju učinak 100%.

Nije Đilas bio ministar informisanja u toj Vladi 99-te, niti je bio potpredsednik, već su to bili Vučić i Nikolić.

Kako vas sada samo nije sramota da ikom išta prebacite?

Svaki vaspitan čovek bi sad na vašem mestu ćutao, ne bi se bahatio i smatrao narod priglupim ovcama koje ne pamte duže od jučerašnjeg ručka.

Nit pameti, nit obraza u radikala, a niste ih nikada ni imali.

Sad se dernjajte opet koliko hoćete, osim vaših botova niko vas ne čuje.

Marko G.

pre 11 godina

Predhodna vlast je imala 8 godina da resi neka srpska pitanja, nije uspela, te, prema tome, sad kad su se drugi zalozili za to, oni nek se povuku i prestanu druge da komentarisu !

klosar72

pre 11 godina

A kakve ste vi poene skupljali dok ste bili u opoziciji?

Radikalčine, džaba ste skinuli bedž da vas ljudi ne prepoznaju na ulici.

Niste postali nešto drugo, sada ste radikali bez bedža.

I ne treba bedž da vas čovek prepozna, nemoj da se brinete, nego vidite sa Martinovićem kako se beži sa potonulog broda, on ima iskustva.

cican

pre 11 godina

Kritikujući državni vrh u danima kada se odlučuje o tome da li Srbija ima neke šanse da postane članica EU, DS pokazuje koliko je to državno-neodgovorna stranka, a Dragan Đilas pokazuje koliko je on državno-neodgovoran političar, i na ovaj način još jednom dokazuju da ne prezaju ni od čega da bi se dočepali vlasti, i da im je vlast jedino bitna, a za Srbiju njima je stalo k'o do lanjskog snega.

VOTSON

pre 11 godina

Zalosno je ako neko hoce na ovako strasnom problemu za celu naciju,koja nam moze uticati na budcnost i nadolazece generacije,da sakuplja politicke poene.Kod mene bas to izaziva revolt i kontra efekat,mnogo bi vise dobio da je ponudio pomoc u pronalazenju resenja.

Ivana S.

pre 11 godina

Jedino sto mogu reci u ovom trenutku je to da je veoma zalosno cime se pojedini politicari bave ! U trenutku kada se resavaju vazna srpska pitanja, neki skupljaju poene omalovazavajuci druge ! Stvarno strasno !

sugestija

pre 11 godina

Kako Dragan Đilas uopšte može da da neku prihvatljivu sugestiju za rešenje problema Kosova,kada dobro znamo da je imao priliku da je reši,a nije.

CHRISTINE X

pre 11 godina

Ne sećam se da je Đilas ikad rizikovao zarad interesa naroda, ali zato se ubi od kritike. A ona poslovica "ko riskira profitira" nije uvek tačna. Nije se ni Vučić morao upuštati u riskantne pregovore u kojima niko ne dobija. Ali jeste.

Miki

pre 11 godina

Radikali sa njihovom retorikom iz 90ih.
Daleko od toga da podrzavam Djilasa, ali ovo sto sada radite je protiv Srbije i protiv svega sto ste ikad pricali. A pricali ste svasta tokom godina i menjali strane onako kako vama licno odgovara. Da su Srbi znali kako cete da date Kosovo, ne biste imali ni 5% podrske na izborima.

Serafim

pre 11 godina

a sta je to tacno rekao Vucic?
Da ne vidi nikakvu korist od odbijanja?
Da ne vidi nikakvu korist od potpisivanja?
Sta je tu tacno politika? Gde je tu taj junacko-drzavnicki stav?

Serjoza

pre 11 godina

A stvarno,koji je stav Djilasa po ovom pitanju?!Neka predlozi neko konstruktivno resenje kada se na sva usta zalaze za "dobrobit" Srbije...

SulejmanW

pre 11 godina

Svaka kritika upucena sadasnjim pregovaracima je jos veca predhodnim, koji nisu obezbedili bolju poziciju za,da su jos na vlasti,i svoje buduce prewgovore o Kosmetu. Zato ako Djilas dozivljava Kosmet kao i deo svoje otadzbine,trebalo bi da pokusa da pomogne a ne da likuje sto mu je partija bila nesposobna na svim poljima.

Tango i kes

pre 11 godina

Vucic nije morao da se upusta u pregovore,to radi premijer,kao sto to radi Taci na suprotnoj strani...Vucic je zeleo da preuzme odgovornost za ovo vazno pitanje,pa sta bude...Je l' to treba da smatramo kao lose?!Nesto sumnjam da bi Djilas radio ono sto Vucic radi...

Izneverena

pre 11 godina

Posle 5. oktobra se dosta radilo. Zato su i pokradene milijarde za vreme vase demokratske vlasti. Nisam sigurna da li je gori bio Sloba ili ovi sto su sad u opoziciji. Slobu si barem mogao da pljujes a ovi su isprali mozak narodu. Sto se i vidi iz komentara.

Strasno

pre 11 godina

Umesto da u ovako losem trenutku za nasu zemlju politicke organizacije budu slozne Ds i Djilas napadaju one koji su glavu izlozili riziku .
Iskrena briga jednog coveka za sudbinom svoje drzave i naroda se smatra kukanjem?
Sramota Dragane Djilas.

Noca

pre 11 godina

Djilas izjavio da je srecan sto ne mora da resava Kosovski problem,sad on nekome drzi predavanje, za razliku od prosle Vlade ova Vlada je je do sada daleko vise uradila i za Srbiju i u pregovorima.

Predrag

pre 11 godina

Sve je Djilas i njegova kompanija izlazila pred narod i govorila istinu, redovno su gradjani Srbije dobijali zapakovano nikada se nije znalo sta je isitina, to se sada i na Kosovo odrazilo da su tu politiku vodili kako treba ne bi sada bilo ovako.

novica952

pre 11 godina

Potpuno tačno, iako je obećao svu podršku SNS i vladi u postizanju dogovora sa prištinom i rešenje ma kakvo bilo kada je osetio da iz toga može izvući određene političke koristio okrenuo je ćurak i sada proziva rukovodstvo i politički vrh da nekim nerazumljivim potezima pokušavaju da stvari zamagle i situaciju prikažu drugačije.Očigledno da jeftini politički poeni i prozivka vlade i predsednika države premijer i vicepremijera može DS-u u ovom teškom trenutku doneti neki indeksni poen na rejting lestvici i ništa više nije sveto ako to može da se ostvari. To je upravo klasično pokazivanje one poslovice da je napad najbolja odbrana.

Ivan polje

pre 11 godina

Đilas i DS ni pre a ni sada nisu imali neki konkretan stav po pitanju Kosova. Oni su stalno ponavljali da Evropa nema alternativu , a Kosovo im je bilo u drugom planu. Upravo sadašnje državno rukovodstvo i vlada imaji jasne stavove po pitanju Kosova. Gospodin Vučić je jasno i glasno objasnio i dao do znanja građanima u kakvoj se situaciji Srbija nalazi kada je u pitanju Kosovo.

emilija

pre 11 godina

Podseti me ovo sto Djilas svakodnevno menja price pokusavajuci da okrivi SNS,na nesto sto sam jednom cula i usvojila:Covek moze pokazati svoju losu stranu ili promisljenom rdjavom rabotom ili ne promisljeno izgovorenom recju.-a u Djilasovim osmisljenim napadima ima i jednog i drugog.

VladimirUE

pre 11 godina

E pa vidite, kad imate kako vi kazete jasne, ali nerealne stavove, kad ne mozete da procenite sta je moguce a sta ne, i sto je najbitnije, kad ne znate ko nam je strateski partner, Rusija, Kina, ili zapadne sile, e onda se desi ovo. Kao i devedesetih, uporno se odbijaju sva resenja, trazi se maksimum, a na kraju pod pritiskom sile, prihvate se najgora resenja. Vreme je da se Srbija jasno opredeli ka zapadu, ka EU, jedino tako moze ocuvati svoje strateske interese i doprineti prosperitetu, neka neutralnost je u ovom trenutku nemoguca, a stratesko vezivanje za Rusiju nam nista dobro sada ne donosi.

Ludi Milojko

pre 11 godina

Ni Djilas, ni njegova stranka, ne znaju koje stavove zastupaju. Jedan dan kazu da je neko izdao, drugi dan da je neko protiv Evrope, a treci dan sta im padne na pamet.

MONARHIJA

pre 11 godina

Vucic mi deluje kao neko ko je dovoljno hrabar za drzavnicku odluku.Izlaz je priznati postojanje drzave kosovo.Pogresna politika ,izgubljeni rat i kapitulacija ne ostavlja drugu mogucnost.

Elizabeta

pre 11 godina

Ne moze biti dogovora tamo gde se resenje namece od strane jaceg, gde nema postenih pregovora. Drago mi je da je gospodin Vucic odbio ponudjeno.

Slavica

pre 11 godina

Blazen je onaj koji nista ne ocekuje-taj nikada nece biti razocaran.Mi smo kao narod u deceniji iza nas mnogo ocekivali i mnogo se razocarali.Danas znamo da od onih istih iz tog perioda ne mozemo nista dobro ocekivati,ali cemo se opet razocarati.

sasa jokic

pre 11 godina

Nemusta politika nesposobnog Borisa Tadica i Kosovo i EU, dovela nas je do ove situacije, da ka EU treba da nas povedu isti oni koji su pregovore sa vlastima u Pristini nazivsli izdajnicima!
Ali to je Srbija, zemlja apsurda i iracionalne mrznje. Jedini koji je imso politicku viziju i potrebni racio bio je Zoran Djindjic, anjega su ubili isti ovi koji neprihvatanje sporazuma vide kso svetlo u tunelu!
Bilo kako bilo, sada smo na istorijskoj prekretnici, i zarad generacija koje dolaze, moramoprihvatiti sporazum. Svi sem DSS-a, njihova zemlja je Rusija!

@Siniša Bg

pre 11 godina

Postavlja se pitanje šta bi DS uradio na mestu pregovaračkog tima? Potpisali bi, ili bi nastavili sa prolongiranjem problema Kosova. Baš je lepo kad se pitanjem, koje ne može imati pozitivan ishod po Srbe s Kosova, bavi neko drugi pa uvek imaš prostora za optuživanje, a to je ono što Đilas sada radi (iako je obećao podršku vladi po tom pitanju). Krajnje nepošteno. Hoćemo da pričamo o tome šta je DS uradio na putu ka E integracijama, a šta nije? Recimo, jedan od glavnih zahteva Evrope su bili suzbijanje stope korupcije i kriminala i rešavanje pitanja 24 sporne privatizacije. Jesi li znao to? Zašto je DS zaobilazila da započne taj posao ako je on, pored rešavanja problema Kosova, bio jedan od glavnih uslova za dodeljivanje datuma Srbiji? Đilas da se pokrije ušima!

Manja

pre 11 godina

Ahahah, dronovi se potresli :).
U "tragičnom, sudbinskom, rizičnom, odsudnom..." trenutku "jeftina, izdajnička..." pitanja od strane (dopišite sami, mrzi me da smišljam :).

Ma dajte...

Sara81

pre 11 godina

Jedino sto znam je da moramo da probamo novu vlast, kao sto smo isprabaviali staru godinama. Posmatracemo sve sa strane i sabiracemo skor. Pa ko ima najbolje rezultate, pokazace vreme.

zalosno

pre 11 godina

Dok citam komentare zalim sve nas Srbe, cudno osecanje me prozima i tuzna sam, jer za vas sve Kosovo su poeni a ne zemlja na kojoj zive neciji roditelji, sestre i rodbina , hvala Vam

simboli

pre 11 godina

Kako stvari stoje trebalo bi skinuti orla sa zastave i staviti kukavicu,nismo mi vise dostojni tih simbola jer podmecemo jedni drugima kao kukavice jaja

taras

pre 11 godina

DS našao da kritikuje sadašnju vlast po pitanju Kosova. Imao je DS na čelu sa Tadićem i Borkom Stefanovićem priliku da to sve o čemu sada pričaju pokažu na delu, ali posle Borkovih pregovora se nikada nije znalo šta je dogovoreno. Tako je bilo oko administrativnih prelaza, a i oko čuvene FUSNOTE, pa Borko kada dođe iz Brisela tvrdi jedno, Albanci i EU tvrde drugo, i uvek naravno bude to drugo koje je nepovoljnije za Srbiju i Srbe na Kosovu.

skeptik

pre 11 godina

Problem Kosova je odavno i ne mislim da je SNS najveci krivac za danasnja desavanja,ovo su nasledjene stvari sa uskim prostorom za manevar.Po meni glavni krivac je SPS koji se godinama provlaci u stalnim dogovorima sa razlicitim strankama i opstajanju na vlasti.

ivana kg

pre 11 godina

SNS nema ni jedmog razloga da beži od izbora, i mislim da bi izbori bili i najbolje rešenje u ovom momentu. Bitno je da su Nikolić i Vučić, i u toku ove poslednje runde razgovora još jednom izkazali potpuno jedinstvo. Oni jasno kažu da žele da se reši pitanje Kosova, ali da neće pristati na bilo kakav dogovor, i tu niko od njih dvojice nema nameru da popusti, i za takav svoj stav zaslužuju punu podršku.

Saša

pre 11 godina

Pa mudro je sakupljati jeftine poene. U sportu nema ništa bolje nego sakupiti jeftine poene. Em se ne umoriš, a poeni imaju tendnciju da se sabiraju...

Alister

pre 11 godina

...Nesto sumnjam da bi Djilas radio ono sto Vucic radi.
(Tango i kes, 4. april 2013 21:39)

Naravno da Đilas NIKADA ne bi radio stvari koje radi Vučić. Đilas NIKADA ne bi otišao na pregovore sa takvim megalomanskim (nerealnim) zahtevima za koje zna unapred da neće biti prihvaćeni, već sa zahtevima koji su realni za stanje u kojem se nalazimo. Tako bi izbegao situaciju (blamažu) u kojoj će se naći cela vlada zajedno sa Vučićem kada prihvate sporazum, a pre toga su "čvrsto" stajali iza stava "Cosovo je srce Srbije"! Dakle, vi ste ti koji pričaju i traže jedno, a prihvatiće nešto sasvim drugo!

Oli

pre 11 godina

Jeftin i bedan pokušaj Dragana Đilasa i Demokratske stranke da spinuje sliku u medijima o pravom krivcu za kosovsku tragediju. Krivci su svi unazad 20 godina. Sloba je pokušao, nije uspeo. Posle njega svi redom, zaključno sa Tadićem i DS-om su uradili sve, namerno, na štetu državnih interesa na KiM. A vi gospodo, pokušavate danas da svalite krivicu na one koji pokušavaju da izvuku "kestenje iz vatre". Čisto da se zna, na Vučićevu pretnju ostavkom, naša delegacije nije te noći prihvatila kapitulaciju, već je stvar pomerena za 3 dana i vraćena u Beograd na detaljnu analizu. Rezultat ne znam kakav će biti, ali biće najmanje loš, a vi nam gospodo DS-ovci nemojte više braniti državne interese, jer smo ostali i bez privrede i bez posla, postali totalno ekonomski zavisni od Zapada, bez srednje klase i ponižene Srbije. Hvala, dosta nam je bilo sa vama.

bb

pre 11 godina

Gospodin Vučić je u Briselu pokazao da ima jasan i nedvosmislen stav kada je u pitanju Kosovo,i pokazao izuzetnu srčanost u ovim pregovorima.A Đilas za to vreme deli kritike,i sve to da bi prikupio po neki jeftin politički poen,u situaciji kada se Vlada nalazi pred bitnim odlukama.Korektno bi bilo da pruži podršku sadašnjoj vlasti,bez obzira na političke različitosti,ali ne,on beskrajno pametuje i opet nema nikakav konkretan stav u vezi Kosova.

Panonski mornar

pre 11 godina

Ovakve izjave Dragana Đilasa smatram kao vrlo zlonamerne. Ovde se više ne radi o stranačkim razlikama, političkim programima, ličnim animozitetima! Radi se o Srbiji i o kosovskim Srbima! Sramota, velika sramota!

Mirijevac

pre 11 godina

@(Ivana S., 4. april 2013 23:42)
Jedino sto mogu reci u ovom trenutku je to da je veoma zalosno cime se pojedini politicari bave ! U trenutku kada se resavaju vazna srpska pitanja, neki skupljaju poene omalovazavajuci druge ! Stvarno strasno !

Pa pojedinci, poput Dragana Đilasa, su jedva dočekali da iskoriste ovu situaciju za prljavo skupljanje poena. Ako naš tim potpiše sporazum, Đilas će ih predstaviti izdajnicima Srbije, a ako odbiju proglasiće ih izdajnicima evropske ideje i integracije Srbije u EU. Sramota, jednom rečju!

Djuro

pre 11 godina

@SNS ocenila da lider DS Dragan Đilas "sramno koristi tešku situaciju" u kojoj se Srbija našla nakon pregovora u Briselu kako bi sakupio jeftine političke poene.
Pa vi ste, nesretnici jedni, doveli Srbiju u ovu sramno tešku situaciju sa vašim idiotskim zahtevima za koje se unapred znalo da neće biti prihvaćeni. Vi ćete biti jedini, i isključivi krivci ako moje dete sutra ne bude živelo u EU!
A to...ko danas priča jedno a sutra drugo, videćemo već za par dana kada budete prihvatili rešenje o Kosovu.
(Prevrtljivci na kub!, 4. april 2013 23:19)

Kakva gomila gluposti! Šta kažete, Vaše dijete neće živjeti u EU zbog Vučića i Dačića?! A živjelo bi da je Tadić "uzeo stvar u svoje ruke" i za jedan tren riješio kosovski problem svojim "planom u 4 tačke"? Kako Vam nije bljutavo da napišete takav komentar?!

nesh_bros

pre 11 godina

Dragane, Dragane.. vi ste zajahali ovu nesrecnu Srbiju i doveli je do prosjackog stapa. Sve ste unistili a vi se obogatili. I vi ste vodili pregovore.. pa sto niste nasli resenje ? Sto se niste dogovorili ? Dali ste granicne prelaze, poslali NAZU Zandarmeriju da rastera srbe i da onemoguci Srbima da koriste one alternativne puteve i prelaze ! A za to vreme Boris je na sva zvona pricao kako ide u evropu, kako je moguc taj evropski put.
Shvatite, nije narod toliko glup, izbori su to pokazali, stranka vam se raspala, uzimate kredite koji su davani i sakom i kapom.. i vi nekog kritikujete ?! SRAMOTA !

Nikola

pre 11 godina

Bar ovi sad što pregovaraju rade javno, za razliku od onih predhodnih što su radili tajno.. I sad se neko iz bivše vlasti našao da kritikuje.. Što oni nisu rešili ovaj problem, kad su bili vlast?

Stanko

pre 11 godina

Gospodin pod imenom " prevrtljivci na kub " krivi sadasnju vlast ako mu dete ne bude odrastalo u EU, bolje nek se pita sto nas predhodna vlast nije odvela u Evropu, imala je vise vremena a nista nije uspela da pocini !

Odisej

pre 11 godina

Ne bih ni za koga rekla da je kukavica,ali Djilas zna samo da kritikuje.Neka sa svojim "ekspertima" da neko konkretno resenje kad vec sve ovo ne valja po njegovim recima.

Mirka

pre 11 godina

lako je njemu ... pametnija posla nema ... Zavarava narod glupostima kada se drzava nalazi u ovako teskoj situaciji ... Prvo gledaj sebe pa druge DJilasu ... Imao si svoje vreme i pokazao si svima kakav si!!! Sramota da uopste mogu da izjavljuju bilo sta posle svega ...

Mustra banatska

pre 11 godina

@(Mustra bečka, 4. april 2013 23:40)
Nego, SNS-ovci, Dinkić lepo reče svoj stav, a vi - ni mukajet?
Opušteno, nije ničija gorela do zore...

Lepo je SNS pozvao da se stranke izjasne o ovako važnom državnom pitanju, shodno tome oglasio se Dinkić. A o tome da ničija nije gorela do zore svedoče majski izbori prošle godine, znamo čija je dogorela...

nidža

pre 11 godina

DS nastavlja retriku prethodnih godina. I tada kao i sada su nam nudili priču i obmane. A deceniju vlasti iskoristili da se obogate i dozvole dolazak Euleksa mimo rezolucije 1244.

mistral

pre 11 godina

Bilo bi me sramota da sam na Đilasovom mestu i da ovakve stvari pričam. Ako neko zna ko je doveo Srbiju u ovakvu nepovoljnu situaciju onda je to ON i DS.

Tata-Mata

pre 11 godina

Ne bih ni za koga rekla da je kukavica,ali Djilas zna samo da kritikuje.Neka sa svojim "ekspertima" da neko konkretno resenje kad vec sve ovo ne valja po njegovim recima.

Pardon

pre 11 godina

Djilas koristi priliku ne bi li na takav nacin popravio svoj rejting.Nema mu pomoci,gradjani su nekom drugom ukazali poverenje.prvo je napravio aferu mleko,pa afera vezana za ministra selakovica,ali rejting SNS-a i dalje raste...

Fikus

pre 11 godina

Pa da li je neko ocekivao da ce Djilas istupiti sa stavom podrske drzavnom vrhu u ovom teskom trenutku? Ocigledno je da covek na sve moguce nacine pokusava da povrati izgubljeni rejting, ali da li je koriscenje ove situacije pravi nacin za to? Vise bih ga postovala da je rekao da treba da se zanemari stranacka pripadnost i da se svi ujedine kako bi se donela odluka koja nam najvise odgovara.

Carls Tejlor

pre 11 godina

najveca greska ikada mi je bila sto sam glasao za SNS ... nika vise takvu glupost necu dozvoliti sebi ali nazalost tek sada vidim kakva je to greska bila

sanjica

pre 11 godina

Pa da, lako je kritikovati druge koji se nalaze u bezizlaznoj situaciji... zasto gosp. Djilas i nnjegova stranka nisu resili kosovsko pitanje u nasu korist dok su bili na vlasti? Sad treba da podrzimo jedni druge i da se ujedinimo, a ne da se sluzimo prljavom igrom!

Pravda

pre 11 godina

Đilas pokazuje da je neodgovoran političar time što skuplja jevtine političke poene na muci čitave zemlje oko pregovora sa Prištinom i što je još gore time jasno pokazuje da mu je stalo samo do vlasti po svaku cenu.

Guster

pre 11 godina

Drugi rade a gopodin Djilas ide kod patrijarha...važno je da se i danas nadje u novinama! Kritikuje, a situaciju u kojoj jesmo su napravili on i njemu slični! Istina je izneta, ali ne smete ni da imate komentar kad je ta istina takva kakva je, zbog vas!
Realno, da je bar dobar političar, znao bi da bi više poena dobio kad bi podržao Vučića. Podržavaju ga Srbi sa Kosova, ali ne i Djilas, što je i normalno...Pa ne brani Vučić njegove interese!

Tezej

pre 11 godina

Neka gdin Djilas pokaze sada svoju odgovornost i neka ponudi neko resenje,kada Vucic vec nista ne zna... Borko nas je doveo do ovoga,sad snosimo posledice...

Pingvin s Madagaskara

pre 11 godina

Đilas skuplja jeftine poene, kako vidim po tekstu u onom toaletoidu - tako što cenzuriše B92 i Blic?! :)
Ma Betmen mu nije ravan, majke mi :))).

Inspekcija

pre 11 godina

Ne vidim razlog zasto ova koalicija treba da preuzme odgovornost za pregovore,pa ne traje ova situacija od juce!U vezi sa Kosovom su pregovarali i prethodnici...

Ogorcena

pre 11 godina

Djilas hoce jasno resenje, pa jel taj covek normalan??? Kad je tako pametan sto nije izasao pred narod sa predlogom resenja, sto dok su bili na vlasti nisu pokusali da srede ovu neizbeznu situaciju, mada su je oni lako zaobisli, sve ostavljajuci po strani, problem neka ceka, bitno da su oni bili u foteljama. Godinama su nas obmanjivali, pricali bajke dok su za to vreme polako unistavali i privredu i ekonomiju i sve sto moze da se unisti. I oni sad traze jasan stav resenja, resenje za cega, za ono na cega ne moze vlast Srbije da utice ma koliko se trudila, sve je uradjeno, na svim poljima je pocelo da se poboljsava stanje, cak smo po prvi put izasli sa cvrstim stavovima. Zakuvavali su sa problemom Kosova zuti godinama, sad hoce da nadju krivca u novoj vladi, ma daaa, jasno je da im to nece proci, sto se tice Djilasovih poena, dobice ih, al juce!!!

dno dna

pre 11 godina

Gospodine mislim da vi imate najmanje prava da ocenjujete neciji rad jer ono sto je radila demokratska vlast ravno je propasti

povuci rucnu

pre 11 godina

Nesto se bas i ne secam ,a pamcenje me dobro sluzi za deset godina niste napravili ni jedan pomak sto se Kosova tice,cak ste nas i unazadili

povuci rucnu

pre 11 godina

Nesto se bas i ne secam ,a pamcenje me dobro sluzi za deset godina niste napravili ni jedan pomak sto se Kosova tice,cak ste nas i unazadili

Mali princ

pre 11 godina

Zacudilo bi me da je rekao neku rec podrske, ovakve kritike me ne cude. Ovakvi trenuci treba sve da nas ujedine a sta se cini- iskoriscava se trenutak za sakupljanje izgubljenih politickih poena. Blagoreceno- sramno.

Jevrosima

pre 11 godina

Sta drugo i ocekivati od DS ... oni dostojanstva nemaju ... jer da ga imaju pokrili bi se usima zbog svega sto su drzavi uradili ...

LUBENICA

pre 11 godina

Od Dragana Djilasa smo vec navikli da se konstano pojavljuje u medijima,i da kritikuje svaki potez sadasnje vlasti,ova vlast gospodine Djilas je itekako unapredila Srbiju za ove vreme dok su na vlasti,nego vi za ceo vas mandat,vi i vasa stranka ste poslednji koji smete nekog da osporavate Ii kritikujete,vi ste se pokazali.

Medena

pre 11 godina

Toliko je ocigledno bilo da je Dragan citao unapred pripremljen tekst tj meni je delovalo kao da je recitovao na konferenciji nesto sto je napisao neko ko nije iz ds ili bar neko ko je relativno skoro pristupio stranci jer tekst nije uskladjen sa stavom ds niti sa njihovom relativno skorom prosloscu i izjavama skorasnjim.

pajura

pre 11 godina

Razgovori koje vodi državni vrh Srbije su mnogo ozbiljniji, za razliku od razgovora koje je vodio gospodin Stefanović, koji su bili bili tragikomika, jer se posle tih razgovora nikada nije znalo šta je dogovoreno, pa mora da bude zvezdice, pa ne mora da bude zvezdice, pa Borko oko granićnih prelaza tvrdi jedno, a Albanci i EU drugo, i naravno uvek bude to drugo, koje je nepovoljnije za Srbiju i Srbe na Kosovu.

ne

pre 11 godina

Ko o cemu, Radikali, ovaj, Naprednjaci pricaju o sakupljanju jeftinih politickih poena!

Inace, jel ste se zapiitali mozda kako to, da kad god Toma Nikolic, Vucic i Dacic budu na vlasti, Srbija uvek izgubi deo teritorije i nadje se u bezizlaznoj situaciji!

ST

pre 11 godina

Al vas je Đilas opleo-razbio, sve je istina što je rekao. Ne znate da vodite državu, lažete...a Vučić i vaša politika je doživela težak debakl u Briselu i sada imate problem, pokušavate da se ,,operete'', ali sve ste prljaviji...Vi nekom pričate o jeftinim političkim poenima, pa vi ste nastali na populizmu i sve što radite je samo sticanje jeftinih političkih poena.

glup

pre 11 godina

"Aleksandar Vučić je nedvosmisleno dao do znanja građanima kakva je situacija."

Ništa ja njega nisam razumeo. Tri rečenice ponovljene mnogo puta sa različitim redosledom. I nikakvo rešenje. Samo kuknjava.

buljisha

pre 11 godina

Znači, ne mogu da poverujem!? Dao sam komentar u 19h35 i još nemam nijedan minus. Da li je moguće da ste nas napustili? Jel' to neka žurka na Kuriru? Jel' služe pileću Karađorđevu?
Ostajte ovdje!!! i Tamarice i Ivanice i Sanjice i Švrće... Obećavamo Vam, volećemo i Acu i Tominu rakiju, sve burekdžije koji nam sada vode privredu... Ne dozvolite da sam sebi lupam minuse, zaneću se, dići ću vam rejting na 104%...

sneza

pre 11 godina

Sada je bespotrebno svako optuzivanje i veliko polemisanje...mora se naci neko resenje za Srbiju! Treba da se donese jedinstvena odluka koja ce doneti najbolju mogucu korist gradjanima Srbije!

dno dna

pre 11 godina

Gospodine mislim da vi imate najmanje prava da ocenjujete neciji rad jer ono sto je radila demokratska vlast ravno je propasti

ZoranNS

pre 11 godina

Stil poznat klasičan radikalsko/SNSovski, Đilas nije rekao da ste izdajice srpkog naroda, kao što JE SNSovski način SKUPLJANJA JEFTINIH POENA, Đilas je samo ukazao na smešno, pozersko ponašanje učesnika u razgovoru kada je došao trenutak polaganja računa o učinjenom, očiti strah državnog vrha da prihvati posledice rezultata njihovih pregovora, a rezultati su očajni, SNS je potpuno izdao svoje birače.

gradimir

pre 11 godina

Ako treba da se ide na izbore to je za SNS najmanji problem, a možda bi to bilo i najbolje rešenje za trenutnu situaciju. SNS od izbora ne beži, i mislim da bi izbori bili i najbolje rešenje u ovom momentu. Bitno je da su Nikolić i Vučić, i u toku ove poslednje runde razgovora još jednom izkazali potpuno jedinstvo. Oni jasno kažu da žele da se reši pitanje Kosova, ali da neće pristati na bilo kakav dogovor, i tu niko od njih dvojice nema nameru da popusti, i za takav svoj stav zaslužuju punu podršku.

z

pre 11 godina

Nijedan gradjanin Srbije ne zna kakva je ponuda.
SNS je usla u pregovore a sad ne zna kako da izadje.
Nije DS vodila pregovore pa da ih mozete kritikovati.
Pravili ste citav cirkus sa platfomom pa sa rezolucijom
i na kraju nista.

sasa

pre 11 godina

"SNS ocenila da lider DS Dragan Đilas "sramno koristi tešku situaciju" u kojoj se Srbija našla nakon pregovora u Briselu kako bi sakupio jeftine političke poene"
A sta ste vi pricali proteklih 12 godina?!!?

Justin

pre 11 godina

Da sad Djilas "sramno koristi tesku situaciju",a Tomini su posteno ,kao opozicija,koristili situaciju na istu temu ,lazuci nas da imaju gotove planove za Kosovo,koji ljubomorno cuvaju dok ne dodju na vlast. Pa nam jos placnim glasom pricaju kako su bez svoje krivice dovedeni u ovu poziciju. Jok,nisu oni krivi - krivi tamo neki radikali slavnih 90-tih! Jednom ce morati pokusati to sto su zakuvali. Ovo je istorijska prilika za to ,a i za nas da ih se istorijski resimo.

moi

pre 11 godina

Opet isto. Ovi novi radikali su apsolutno isti kao oni s kraja 2. milenijuma. Tuga i jad, izjave pune omalovazaavanja, vredjanja, udarci ispod pojasa - uvek isto. Ne bi prepoznali pristojan komentar ni da im leprsa danima pred ocima . Jad i beda.

wise man

pre 11 godina

Ne prodje ni 5 minuta da neko nesto kaze protiv SNS a politbiro vec ima saopstenje za medije.
Treba da organizujemo neke studentske ture iz Severne Koreje. Da uce deca kako se to radi u praksi a i da mi nesto zaradimo.

Hajduk Stanko

pre 11 godina

Kako
vas nije sramota!Cutite o sporazumu i ocekujete konsenzus?!Da je kojim slucajem DS pokusala da pregovara sa Kosovom na ovom nivou vi biste podigli Srbiju na noge.Licemeri.

koviljac

pre 11 godina

Srbija nikada ne treba da odustane od pregovora i od članstva u EU, ali ne može ni da pristane na neki ponižavajući predlog za rešenje problema Kosova.

Canna

pre 11 godina

Posto sam jedna od osoba koja cesto cita komentare-misljenja obicnih gradjana, mozete se uveriti i sami, kada je neka vest o gosp.Djilasu na drugom portalu, videcete samo reci hvale i sve u superlativu...zar je moguce da ga bas svi vole?

lemi

pre 11 godina

ne favorizujem nijednu stranku ali sns je sada sramotan... dok je ds bio na vlasti sve su pljuvali sto se radilo u briselu za nasu Srbiju... imajte obraza

pera

pre 11 godina

Hahahaha da li je moguce da i ovo cujemo. Pa Vucic je 13 godina samo samo to i radio, komentarisao, kritikovao i nazivao izdajnicima. Mislim da DS ne bi ovako brzo dala Kosovo, a pitam se sta bi Vucic sada pricao da je slucajno u opoziciji.

Krstic

pre 11 godina

Svi znamo da je pregovore,pre izbora vodio B.Stefanovic,koji nisu imali izvrsni efekat.U predizbornoj kampanji SNS je kritikovao te pregovore,govoreci da oni imaju resenje za problem Kosova.Vlada na vlasti je trazila od SNS da iznesu to resenje,odgovor je bio,kada dodjemo na vlast iznecemo resenje na videlo.Dobili su vlast i sto je vrlo interesantno,tom retorikom i dobili upadljivom vecinom glasove SNS,SPO.Sada srpski narod vidi da je najavljeno resenjo,jedna velika prevara.

Siniša S

pre 11 godina

Nzadanjaci, nazadnjaci, opet prepisujete jedni od drugih fraze, bolje reći dobijete fraze pa ih pustite, mnogo je providno. A to šta vi stvarno mislite nikako da čujemo, jer je vama zabranjeno da mislite, nego samo radite kako vam se kaže. Zbog toga sam ja vas prozvao ,,plaćeni navijači'', što i jeste.
Da li ste uopšte pročitali izjavu Đilasa? Pa niste, a pišete ovde gluposti. Da li ste upoznati sa činjenicom da je DS jedina opoziciona partija koja je podržala rezoluciju i platformu, jer nije htela da vam smeta, htela je da vam pomogne, iako se znalo da je sve to nerealno i da neće Priština to da prihvati, jer ne žele da se stvara država u državi. Da li ste upoznati sa činjenicom da pregovarački tim ni jednom nije spomenuo, niti se o tome pregovara, Srbe južno od Ibra, izgleda da oni ovom režimu uopšte nisu važni? Važni su ima glasači sa severa, a i oni koji žive u centralnoj Srbiji i dobijaju novac od države kao da žive na Kosovu. Činjenica je da je ovaj plan(politika) Nikolića i Vučića doživeo fijasko i sad ne znate kako da se izvučete. Pa ja imam rešenje - neka podnesu neopozive ostavke, a ne da svi mi stradamo zbog njihove nesposobnosti. Mada, da budem fer, direktan krivac za ovo nije Vučić, ali je indirektno kriv, jer je prihvatio Nikolićev plan, a znao je da nije realan i da bez međunarodne podrške to nije moguće ostvariti. Drugo, da li su razmišljali, a morali su, šta ako ovo ne uspe. Pa nisu. I sada smo u velikom problemu.

Katja88

pre 11 godina

Djilas zvani pričam svašta, a nikako sebe da pogledam...Treba ga pustiti, svima je jasno da priča neistine, baš me zanima šta će pričati kad na sledećim izborima ne bude imao ni 5 %.

Višnja

pre 11 godina

Brzo su naprednjaci odustali :( Ne mogu da se otmem utisku da su ovo na neki način smišljeno i planski uradili. Još uvek mi ne ide u glavu da neko preko noći može da postane veliki evropejac, da promeni dugogodišnje mišljenje za 360 stepeni

razočaran

pre 11 godina

Dragi vadikali,ne koristi ovu tešku situaciju Djilas,nego vi.Bili ste na vlasti kada je podpisan sramni Kumanovski sporazum,izgubili smo rat,izgubili i teritoriju,šta je tu sporno.Namestilo se protiv vaše volje da rešavate ono što ste sami zakuvali,i siguran sam da bi vam bilo sada lakše da ste opozicija.Moj lićni stav,podpišite ono što se od vas traži i da se konačno Srbija okrene i drugim problemima,kojih nije malo,pa zar ne vidite da je narod bedan i gladan,i da smo opljačkani od svojih mangupa i patriota koji su iskoristili Kosovsku nesreču.Podpišite,laknuče i nama i vama!

IvanaSm

pre 11 godina

Onih ljudi koji ne vide sta Djilas radi i sta je uvek radio, afere, cenzura, prozivanje koje nije argumentovano, potkupljivanje, promena price kako vetar dune i slicno, nije mi zao, jer ako veruju osobi kao sto je on, prevarantu i manipulatoru onda i treba da im bude tako kako im je.

sramota i prostota

pre 11 godina

šta god đilas i drugi iz ds-a rekli, nije na prostačkom, čaršijskom, primitivnom i klevetničkom nivou saopštenja koja izlaze iz press službe sns-a.
tako se ne ponašaju pristojni ljudi, zato i jesmo tu gde jesmo. nisu sposobni za dijalog, a traže saglasnost svih da preduzmu najrizičnije poteze za sudbinu jedne zemlje.

Milika

pre 11 godina

Djilas nije bas dostojan da komentarise ljude koji ipak ciste djubre koje je njegova stranka ostavila.
(Ellen, 5. april 2013 15:45)

Djubre ste ostavili vi koji ste na vlasti bili 1999 god. Zato toliko i smrdi?

buljisha

pre 11 godina

Ljudi, situacija je preteška. Kiša ( kišosneg ) pada svakodnevno. Traktori ne mogu u njive. Vodostaji preterani ( iz Evrope nam ništa dobro i ne mož' da dođe ). Poplave - samo što nisu. Apelujem na odmor za prvog podpredsednika. Oslobodite ga od tih trivijalnih obaveza ( kosovo, korupcija ...), e da bi direktno stupio u kontakt sa svevišnjim i ispregovarao malo sunca za napaćeno Srpstvo. Ako treba, neka mu podvikne I obavezno da mu kaže da on ne mora sa njim ni da pregovara ( da se nije rodio na traktoru ), ili da mu SMS-om otkaže druženje, pa neka ovaj vidi sam kako će dalje. Tako radi pravi SRBIN!

DexR

pre 11 godina

Ovi napredni radikali postaju ogavni sa svojim komentarima o Djilasu. Čovek je realno rekao šta misli a oni na svaki njegov komentar pričaju najogavnije stvari. Ako pita o kriminalu, o pregovorima, o bilo čemu, oni ni na šta ne odgovaraju već samo vredjaju. Mnogo brzo su počeli da liče na sebe iz '90-ih.

STIROPOR

pre 11 godina

Umesto optuzbi, bolje da se pruzi podrska nasim liderima da nadju neko resenje za ovu sramotnu situaciju!
(sanjica, 5. april 2013 00:08)

Ti tvoji "lideri" su nas zakopali 1999 god. , pa zar treba da im pomognem da to još jednom, ovog puta dublje to urade? Možda su oni ipak samo "tvoji" lideri?

Koeljo

pre 11 godina

Napad je najbolja odbrana! Kada čovek ne ume više da skrene pažnju ničim što je vredno pažnje, onda pribegava metodu napada, blaćenja, ogovaranja, prepucavanja, sprečavanja drugih da kažu šta misle... G-dine Đilas, vi izgleda nemate drugog posla već da se bavite pitanjem "jel u komšijskoj kući veš opran?" Pa zirnite u svoju veš-korpu...iznenadićete se kako se sve ubuđavilo! Demokratiji su vas učili, ali vi ste kanda ostali na 3.strani........

Spartak

pre 11 godina

Djilasovo vreme je proslo. Toga je i on sam svestan pa pokusava da pobija klinove u tockove ovoj Vladi. Nema sta pametno da kaze ili predlozi, pa mu je najlakse da kritikuje.