Utorak, 05.03.2013.

21:40

Danas: Računi DS u blokadi

Svi računi DS u svim bankama u Srbiji blokirani su zbog neizmirenog kredita kod Razvojne banke Vojvodine, piše Danas.

Izvor: Danas

Danas: Raèuni DS u blokadi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

233 Komentari

Sortiraj po:

dieter dengler

pre 11 godina

Totalna blokada računa, bežanje članstva u druge stranke i pokrete, ako je ovo reforma i oporavak stranke, kako tek onda izgleda propadanje!?

one two

pre 11 godina

Gde su sada oni velikodušni članovi iz beogradskih opština što doniraju po 500-600 hiljada dinara od ušteđevine da spasu stranku?

Vuksa

pre 11 godina

Kojim trikom su gospoda iz DS-a uopšte bez garancija i dobili novac? I to koju količinu novca!?!?!?
Ja za 100E, pošto sam naravno neprijavljen kao pola Srbije, moram kod zelenaša!!!

Šetač

pre 11 godina

Kada vrate pare Razvojnoj banki vojvodine računi će biti odblokirani….naka Đelić..Đilas izvade iz svoje šuške I vrate kredite RBV….

DUSKO DOUGUSKO

pre 11 godina

Kada ste se zaduzivali u brojinim bankama da bi svoje dzeve napunili,sada vracajte,narod ne zeli vise da ispasta zbog vaseg bezobrazluka i nemarnosti!

raven

pre 11 godina

Ovo ima samo kod nas, da stranka ciji su racuni blokirani daje plan za izlazak iz krize koju su pritom oni napravili.
(Cirkumdukcija, 6. mart 2013 08:49)

Makar nas nisu trovali i to krili kao ovo tvoji..

Stefan

pre 11 godina

Nema . više finansijera, čim nisi na vlasti! Prihodi iz budžeta su mali. Čudo da Đilas ne pomaže svojoj stranci, bar on ima i može.

Коста П.

pre 11 godina

Па зато Ђилас неће Динкића у влади коју никад неће да формира. Нису ове афере за разбијање владе пласиране тек онако.Da li je ta banka za razvoj Vojvodine ili DS."Лија, лија па долија" рече један човек једном човеку.

mrvica

pre 11 godina

Sada se vidi koliko je izbor Đilasa na čelo DS-a bio pogrešan! Popularnost stranke je na margini, a finansijski idu u stečaj!Smo što sve to ide preko poreskih obveznika Srbije!

nidža

pre 11 godina

A kako je lepo bilo živeti na račun građan. Reprezentacija, bahaćenje, rasipništvo, zaduživanje... A hipoteka u RVB država Srbija!

PPeca@SER

pre 11 godina

Gospoda visoki funkcioner DS-a hvala bogu dobro su se obezbedili za vreme svojih mandata, pa neka založe deo svoje pošteno stečene imovine!
(Tiski cvet, 6. mart 2013 07:48)

Ja bih prodao pasnjak na Vracaru da isplatim dugove DS-a, ladno.

Tiski cvet

pre 11 godina

Gospoda visoki funkcioner DS-a hvala bogu dobro su se obezbedili za vreme svojih mandata, pa neka založe deo svoje pošteno stečene imovine!

ŽAK

pre 11 godina

Meni treba kredit od 50000 evrića. Jel neko zna banku koja daje kredit bez pokrića sa 1.4% kamate.
PS: Ako može još i da kredit i ne vratim - častim dobro!
SAMO OZBILJNE PONUDE MOLIM!

turista

pre 11 godina

Neka svi bivsi predsednici opstina iz redovaDS-a priloze po neku crkavicu od onoga sto su pokrali i eto resen problem za kratko vreme

djomla

pre 11 godina

DS ima odlican rezon, podugnu kredit u banci, plate kampanju, narod ih izabere, i onda od narodnih para vrate taj kredit!Genijalno zaista, kapitalizam je nekom majka a nekom maceha.

Samo pitam ...

pre 11 godina

Znači tako su finansirali kampanju. Dooobro ...
E, sad još gospoda naprednjaci da nam kažu kako su oni finansirali svoju kampanju. Da li im je neko dao pare ili su i oni uzeli kredit? Ili možda od članarine?

Milica

pre 11 godina

Krediti se moraju vraćati jer banka neće da se odrekne svojih para. DS je računala da će večno biti na vlasti pa je dizala razne kredite računajući da iste neće morati da vraća. Gospodo iz DS, morate shvatiti da su ta vremena prošla i da se dugovi moraju vraćati.

MAZDA

pre 11 godina

A, danas su izneli plan i program za izlazak iz krize. E, jadni su ti oni, sa njima samo nazadovanje i totalni propast, nista drugo. Kako su radili, tako im se vraca sada!

djordje

pre 11 godina

smisao postojanja banke ,razvijanje stranke ili privrede? zgranut sam...ne mogu da verujem sta se desava u mojoj srbiji!
p.s. nisam clan ni jedne partije

Ako smem da kazem

pre 11 godina

Pitajte "mastera" i Vučića, oni to znaju još bolje! (bezimena, 05. mart 2013 22:43) Pitajte DOKTORA NAUKA Aleksandra Sapica kako je tesko na fakultetu!!

Tiha

pre 11 godina

Računi DS-a treba da su u blokadi, pljačkali ovoliko i uzimali kredite a nisu ih vraćali uopšte. Treba da im bude u oblakadi dok skroz ne vrate dug prema državi. Na taj način su se bogatili, a građane doveli do ivice egzistencije. Verujem da će se stanje u našoj državi zaista promeniti na bolje. Svi koji su uzimali kredite a nisu ih vraćali trebali bi da odgovaraju, i da im se zapleni sva imovina.

zippo

pre 11 godina

Nadam se da je reč samo o proceduralnom zastoju, koji će biti otklonjen u najskorije vreme“, navodi Jerkov.

Ne seko, to Vucko malo dirnuo RBV pa poceli da rade posao kako treba. :D

KostaA

pre 11 godina

Dobra im je ova, Upozorava ih da ne krše zakon! Da se nisu navikli da ga krše ne bi bilo potrebe za takvim nepotrebnim upozorenjem, ali...

mladen

pre 11 godina

Uzeli su oni mnogo vishe, i ovih 10 god koliko su bili na vlasti i doveli do toga da ja i vecina ljudi koje znam zivimo mnogo gore nego ikad .. i proci ce nekaznjeno kao sto su milosevici i sps i tako u nedogled.. ovo je pakao!

Aleksandar

pre 11 godina

Nije DS jedina stranka koja je svoju predizbornu kampanju finansirala iz kredita. Cinila je to i Srpska radikalna stranka u martu 2008. godine u vreme kada je na njenom celu bio Tomislav Nikolic. Tada je Toma Nikolic u ime SRS-a uzeo kredit od 50 miliona dinara od Banca Intesa. Kada je napustio SRS bivsa stranka ga je tuzila zbog zaduzivanja. On je otisao, a ostavio im dugove koji su sa kamatom iznosili 68 miliona dinara. Dug su morali da otplate u 45 rata do juna 2012. godine.

Ne znam sta je tada korisceno za obezbedjenje kredita. Verovatno isto ono sto je koristio i DS - budzetska sredstva koja dobija zahvaljujuci broju poslanika koje ima u skupstini.

Lale

pre 11 godina

U januaru ste rekli lova u aprilu. Od tog aprila je prošlo godinu dana.E sada berite kožu na šiljak kad vam uleti inspekcija u Krunsku u pohara poklone koje ste dobijali za Dan Mladosti.

MAZDA

pre 11 godina

A, danas su izneli plan i program za izlazak iz krize. E, jadni su ti oni, sa njima samo nazadovanje i totalni propast, nista drugo. Kako su radili, tako im se vraca sada!

Grickko

pre 11 godina

Na koji su to demokratski nacin mogli uopste da dobiju kredit od banke? Ovo je prva vest koju treba ispitati pa tek potom zasto su novcana sredstva blokirana!

Slobodan PO

pre 11 godina

Cudno da stranka nema kasicu prasicu koju bi otvorili u ovim teskim trenucima? Mozda je imaju ali odavno su je podelili medjusobom za uzivanja i putovanja.

reziel

pre 11 godina

novac koji je mogao da bude upotrebljen za obnovu skola ili bolnica, nabavku opreme za porodilista ili investicije u profitabilne poslove, otisao je u kampanju stranke. i posle nam trebaju drzavne banke.

Liško Mankovljanović

pre 11 godina

Al su bre ovi dobijali kredite na "dođem ti", a meni banka traži uverenje da su mi baba i deda sahranjeni na jednom mestu, kako bi mogli da ih otkopaju ako zeznem otplatu.

propast

pre 11 godina

Pazi uzeli pare od Banke za razvoj Vojvodine i ulozili u izbore.Pa ko je taj koji je njima odobrio taj kredit ,kako i zasto....?????????Valjda cemo dobiti odgovor na to ...ali od nadleznih institucija a ne od njih...

Zolisd

pre 11 godina

I sta sad ? Nema za plate i placanja Tadiceve vile ? Hoce li zaposleni da strajkuju ? Hoce li neke, napr pocasnog, da proglase tehnoloskim viskom i da ih posalju na biro ? Nekako nas je dosta proslo tim putevima poslednjih godina.

Miloš

pre 11 godina

Objavite kod koje banke su naprednjaci uzeli kredit za onako veliku i skupu kampanju, ili su možda plaćali kešom, ili je možda neki tajkun bio iza njih

posmatrac

pre 11 godina

zivo me interesuje ko je platio sns-u kampanju? za ds sad znamo odakle su uzeli deo para za kampanju. a ko je sns-u platio najskuplju kampanju u istoriji srbije?

JOVA

pre 11 godina

Eto kako je propala RBV!A vala i delilo se za izbore sakom i kapom kulenje,virsle,kobacice,cokoladice i naravno voda sa likom Borisa Tadica ali naravno to se delilo svojim clanovima i onima koji im obecaju svoj glas.

Goran

pre 11 godina

Ma oni su planirali da pobede na izborima pa da to i ne vracaju (poput Agrobanka malverzacija). Medjutim kada nisu na vlasti nemaju mehanizme za kradju i iz ovoga ne mogu da se izvuku.

sad ce kes da legne

pre 11 godina

Nista ja ovo ne verujem dok ne dodje bezimena da nam objasni ko je uzeo pare pa sad optuzuju cestitu DS. Ajde Djilase ne brukaj se ovo je za tebe platiti kao za mene kapucino sa kiselom...

Kosmos

pre 11 godina

Prvo treba naći ljude koji su potrošili te pare,da odgovaraju za to. I ni slučajno dozvoliti da se ova stvar gurne pod tepih i da bude pojeo vuk magarca.

Tibor

pre 11 godina

Aleksandri Jerkov je uvek neko drugi ili treći kriv, a po najviše država i ministarstvo finansija koja naravno da ne da garanciju Demokratskoj stranci, kao što ni jednoj drugoj političkoj stranci ne bi smelo da da. Postavlja se pitanje kako ste uopšte dobili kredit bez garancija ili hipoteke? Hoću i ja a verujem i mnogi građani Srbije takav kredit.

NIKA

pre 11 godina

Sada se vidi kako su oni funkcionisali!Dok su bili na vlasti nije bilo problema i blokada a kada su ostali bez vlasti blokade pljuste na sve strane od racuna do medjustranackih odnosa i stanja u stranci.

dzoki

pre 11 godina

Uzeli kredit od 3,5mil evra za kampanju?! Tuzno je na sta se trose pare. Umesto da se uloze u nesto pametno,oni ulazu u bilborde i sekunde (tu mislim na sve stranke,ne samo ds).

Swedenonline

pre 11 godina

Medjutim kada nisu na vlasti nemaju mehanizme za kradju i iz ovoga ne mogu da se izvuku. (Goran, 05. mart 2013 23:19) .. ako te bas najbolje razumem a znam da sabiram i oduzimam do 3, to ti tvrdis da SNS&Co ne vracaju pozajmljeno svojim parama vec kradu uz pomoc raznih mehanizama? Reko da pitam da ne plivam u nedoumici.

DS opet pljacka

pre 11 godina

Au kakva sramota! Kako neko moze da pretendira da vodi drzavu, a nisu u stanju da drze obican racun stranke u plusu?
(Damir, 5. mart 2013 21:54)

Znamo kako su vodili drzavu, pa je ovo logican splet dogadjaja.
Nije da nemaju pare, ali niko nece da izvadi pokradeno iz dzepa.
Firma na izdisaju?!
Ko zna mozda Sutanovac proda neki rucni sat iz kolekcije i spasi stranku.Moze i onaj naj jeftiniji.

Ma sredice to Djilas demokratski.Ko nece da da donaciju za stranku, leti iz stranke.

Citacemo uskoro banka zaplenila DS stranku.
Ili DS pod hipotekom.
Obrni okreni opet su opljackali narod cak i kada nisu na vlasti.
Znaju i oni gde se kredit trazi i dobija.
Znate kada bi im strana banka u Srbiji dala kredit?
Znam ko je onog Misica amnestirao, ali ko je DS amnestirao da nastave da rade ono sto su i do sada radili.

Logic

pre 11 godina

Ma rešiće oni taj problem koliko sutra! Danas su bili zauzeti - predstavili su plan za izvođenje Srbije iz krize, plan sa kojim će ući u kampanju sad, odmah, evo tu su vanredni izbori, a oni imaju plan da spasu celu zemlju.Ma dajte ljudima još kredita za novu kampanju, kako ćemo bez njih iz krize?

pukli smo ko tikva

pre 11 godina

Ovde je 4/5 drzave u blokadi, to se uzimalo i trosilo na siroko ko pred smak sveta. Dobijali se krediti na bazi "dobrih" ugovora, evo gomila zutajskih preduzeca bankrot, tj.svi koji se na vreme nisu prestrojili kod ovih novih. A novi nastavili da se zaduzuju ko sumanuti, pale se livnice, oprastaju se dugovi, otpisuju se kamate ..... zemljo otvori se.
Da li bi pomogla neka seljacka buna?

bankrot nema alternativu

pre 11 godina

A DS je neko preduzece ciji razvoj treba da kreditira Razvojna banka koja je u vlasnistvu drzave?

Je li svrha razvojne banke da kreditira razvoj preduzeca, ili kampanju (citaj kupovinu glasova) stranke na vlasti?

Kakav je to razvoj u vidu opstanka jedne iste stranke na vlasti stalno?
I to stranke koja non stop pita "gde su nasi novci".

A to je samo mali deo nenaplativih kredita te RBV.
Ko je uzeo ostale nenaplative kredite, i zasto cela Srbija sad otplacuje te kredite?
Nismo mi uzeli te pare, sto ih sad mi vracamo, nek ih vraca onaj ko je pare uzeo, a ako nema nek ide u zatvor.

sta rekose, imaju plan za izlazak iz krize

pre 11 godina

Kakva ironija.
Imaju najbogatijeg predsednika stranke, od svih stranka, a racun stranke blokiran.

Da je znala Jerkova, ne bi ni prelazila u Ds. Mozda sad nece biti toliko para za isplatu transfera. Ipak se svi oni bave politikom samo zbog para.

Stepi

pre 11 godina

Sta je to za Djilasa i Elezovica, to je za njih sica. Svaka cast momci, sto udba nije uspela uspeli ste vi. Samo me jedna stvar interesuje, kako vas nije sramota da se pozivate na Djindjica, kakve vi veze imate sa njim?

crnjak

pre 11 godina

Dosli im krediti glave...Pa sto ih ne vrate...Kada su uzimali kredite, valjda su znali da ce doci na naplatu...Ovo je dokaz kako su se trosile pare...

autonomaske prevare i malverzacije

pre 11 godina

Da podsetim da je Djilas drzao veliku kolicinu para grada Beograda u RBVu.
Kuda su isle te pare, i zbog cega su beogradske pare ulagane u vojvodjansku banku? Jesu li te beogradske pare koriscene za pomoc i finasiranje onih koji iz vojvodine non stop vode kampanju mrznje prema Beogradu?
Zasto je u Srbiji jedino vojvodini data ta privilegija da ima razvojnu banku? Nama ne treba razvoj verovatno?
I zasto cela Srbija placa minuse RBVa? Nismo mi uzimali te kredite, sto ih mi otplacujemo kao poreski obveznici?
Em nemamo svoju banku, em otplacujemo tudje kredite, em svaki dan slusamo iz te vojvodine uvrede na nas racun kako mi njih "muzemo", oni nas "izdrzavaju", oni nas "hrane" itd.

Sladja

pre 11 godina

Samo bivsi poslanik DS-a iz Dimitrovgrada,Zoran Petrov je imao tri sekretarice.
/To je onaj poslusnik sto se za skoro dva mandata nijednom nije javio za rec u Skupstini./
Sva sreca veceras je za njega u Dimitrovgrad specijalno dosao
Dusan Petrovic/ a i Bosko Ristic/i odveo ga u svoju partiju,zajedno sa osam odbornika.
Oni/Petrov i Petrovic/ su inace poznati po tome da u predizbornim kampanjama kupuju krave/naravno ne od svojih para/ i
daju ih svojim biracima.
Sva sreca,Dimitrovgrad se veceras spasio.

Klod

pre 11 godina

trebalo im je pare da kupuje glasova ... sta mozemo da ocekivati od DS- a? ja mislim da nista. Oni mogli objasniti ali to ne vredi nista...
(bigburger, 5. mart 2013 22:19)

SNSovci...znamo da vam pismenost nije jača strana, ali hajde pokušajte da se bar malo koncentrišete dok pišete komentare. Peče me mozak od čitanja vaših teorija i zaključaka!

Magnolija

pre 11 godina

Pa bas lepo, a gradjani kad ne vracaju kredit,jer su ostali bez posla,odmah tuzba pa ili plati ili uzimaju kucu,stvari,...pa,ko mi je kriv,nismo svi ds-ovci!

gde su pare, pajticu

pre 11 godina

@Milutin, 5. mart 2013 21:50
Kao sto vidite moguce je da su dobili kredit od nekoliko stotina miliona dinara, i to bez obezbedjenja.
Tim parama su kupili glasove i vlast u tzv. vojvodini. Sa 20,9% glasova su uzeli skoro 50% mandata, i onda dele lekcije svima okolo kako su oni "volja gradjana", prave od vojvodine privilegovanu drzavu u drzavi, i prave probleme sve u cilju zastite svojih pozicija u toj paralelnoj strukturi vlasti, koju su stvorili da bi mahinacijama i mesetarenjem opstali na vlasti i kad padnu s vlasti, i bez podrske biraca.

Ako su direktori i klijenti Agrobanke u zatvoru zbog davanja kredita bez pokrica, zasto niko iz RBVa nije u zatvoru zbog iste te stvari?

jadno

pre 11 godina

Ovo je samo osveta sasenih radikala za aferu mleko. Niko se ne pita kako su i odakle oni finansirali osnivanje stranke. Takodje puno para su potrosili i u predizbornoj kampanji.

Славица

pre 11 godina

Тако и треба, све им треба блокирати, доста им је народ враћао рачуне и доста су они оштетили државу, свака част на овоме.

Abarth

pre 11 godina

Kojim garancijama su oni dobili kredit?Pa nek lepo šprodaju sve satove koje imaju i neka vrate pare,taman ce to podmiriti dugove.Razvojna banka Vojvodine??hmm

jelena jsm

pre 11 godina

Neznam koja je stranka dobila kredit bez pokrica, u tolikom iznosu, kao sto su dobile demokrate, i to od para koje su namenjene za razvoj privrede Vojvodine.

pero

pre 11 godina

U Kuli su za obnovu omladinskog doma DSovci potrošili 230.000€ tj. novac u vrednosti 10 stambenih kuća ili više od pola sredstava koje su namenjene navodnjavanju u Vojvodini. U opštinskoj kasi su napravili 80 miliona dinara manjka dok je 35 miliona nenamenski potrošeno. Recimo za "paprikašijadu" je "potrošeno" 150.000 dinara. Imaju DSovci novaca za vraćanje duga samo ih treba pretresti!

mistic

pre 11 godina

Koju garanciju su oni dali da bi dobili bilo kakav kredit? Ko je odobrio taj kredit? Čudno je to jako, jer kad običan smrtnik traži kredit u banci traže mu broj cipela i gaća i pun registrator garancija, izjava i hipoteka.
Dno dna.

bezimena

pre 11 godina

Kako je moguće da su dobili kredit od banke bez obezbedjenja?
Od kada banke daju kredit na lepe oči predsednika?
(Milutin, 5. mart 2013 21:50)

Pitajte "mastera" i Vučića, oni to znaju još bolje!

sića za DS

pre 11 godina

Šta je to za demokrate, svako "pljune" po 500,000 dinara ko oni članovi iz Beograda što su donirali za stranku iz ušteđevine i eto odblokiranog računa...

Djole

pre 11 godina

Nije ni cudo. Mali je budzet stranke u odnosu na drzavni koji im sada nije pri ruci. A navika u trosenju je cudo. Sreca nasa sto nemaju vise tu priliku i pristup drzavnoj kasi i ovako su ispraznli.

bigburger

pre 11 godina

trebalo im je pare da kupuje glasova ... sta mozemo da ocekivati od DS- a? ja mislim da nista. Oni mogli objasniti ali to ne vredi nista...

leksa

pre 11 godina

Pa kriza je i menadzment preduzeca je vec krenuo u racionalizaciju.Otpustili su nekoliko menadzera u skupstini jer je utvrdjeno da su oni odgovorni sto preduzece nije ostvarilo zacrtani cilj u novom cetvorgodisnjem planu.Stoga gospodje i gospodo dolazi vreme racionalizacije u nasem preduzecetu.
Vas drug Dj.

dušmanin

pre 11 godina

E pa zato oni neće izbore u Vojvodini,da bi sklonili blokadu računa. To sigurno neće moći kad izgube na pokrajinskim izborima.

shadow

pre 11 godina

Nije ni cudo. Mali je budzet stranke u odnosu na drzavni koji im sada nije pri ruci. A navika u trosenju je cudo. Sreca nasa sto nemaju vise tu priliku i pristup drzavnoj kasi i ovako su ispraznli.

oglasi

pre 11 godina

Apel svima ovde,ma naređenje svima ovde koji brane DS kao i simpatizerima i članovima DS da pod hitno počnu skupljati prilog za spas im voljene stranke.

hihihi

pre 11 godina

"podigla kredit kod RBV, a „u predviđenom roku nije ponudila sredstva obezbeđenja“


A građanima po pet žiranata i lične menice čukununuka, plus cela dedovina koju računaju po 30% "utržive" vrednosti.

A DS lepo dobio kredit na "vratićemo, časna pionirska"

Hehe, državice moja lepa, mila.

zorka

pre 11 godina

Zao mi je gospodjice Jerkov, samo sto je presla u drugu firmu, a ono blokada racuna, kako ce sad primiti platu. Bolje da je ostala kod Canka, tamo je racun jos slobodan.

Jevgenija

pre 11 godina

E, sad je djavo dosao po svoje. Kako ce DS da vrati kredite za skupu kampanju koje i nisu mislili da vracaju. Mislili su da ce zauvek biti na vlasti.

dušmanin

pre 11 godina

E pa zato oni neće izbore u Vojvodini,da bi sklonili blokadu računa. To sigurno neće moći kad izgube na pokrajinskim izborima.

Виктор

pre 11 godina

А што нису узели од комерцијалних банака? Већ од државне банке? Како је банка исплатила преко 3 милиона € без колатерале? Па јел то поштено? А хоће ли Јешић или Бугарски да сад позову КПМГ или PWC из Холандије или Немачке да ураде супервештачење и да докажу да је образ локалног ДС функционера светски призната колатерала за кредит и да Министар Финасија Србије треба да поднесе оставку?
Мууу мууу мууу, бее бее бее

Zare

pre 11 godina

Ko ih terao da uzimaju pare u banci pa im sada vlada blokira pare iz budzeta. Trebali su lepao da uzmu od tajkuna kao SPS, SNS i ostali... Morali su da znaju da sadasnja mracna koalicija devedesetih nema spoljnih neprijatelja, zapravo ne mogu im nista, jednostavno nece niko da se svadja sa njima. A i unutrasnjih neprijatelja ponestaje jer ne smeju da pisnu na njih zbog evrope. Preostaje im jedino DS a ovo je tek pocetak represije.

Jole

pre 11 godina

Totalni fijasko DS-a, medjutim i dalje su ostri na jeziku. Kako da im narod veruje u taj njihov plan za oporavak kad ni oni sami nemaju pare da vrate bankarski dug.

PSIHO

pre 11 godina

Iza tih Ds politicara,koji su uzimali kredite,kriju se velike kradje i afere.Kredite su uzimali da bi pokupovali drzavne fabrike i firme.

Rupert

pre 11 godina

Ni meni nije jasno kako su dobili kredit bez garancije, a obicni gradjani za mnogo manje iznose moraju cukundedino imovno stanje da podnose na uvid.

Зорана

pre 11 godina

Мислили су да ће доживотно бити на власти па се радило шта су хтели. Није их било брига за народ од чега живи и да ли има за живот. Кажу наши стари ..."Ко не плати на мосту платиће на ћуприји"...Само нешто мислим да ће ова ћуприја пући од толиког терета (335,4 милиона динара).

jedna od milion siromasnih

pre 11 godina

Dakle...sada su definitivno i zvanicno pukli!!!
Pa..neka se sete..ne cini ono sto ne bi voleo i tebi da se desi

Pepeljuga

pre 11 godina

Umesto da se bave svojim problemima, koje uvidjamo iz dana u dan da su ogromni bez pravne osnove i puni afera i pronevera...ti isti se ne ustrucavaju da prave nove.Traze mrlju u sadasnjosti...a proslost je sva uflekana raznim bojama da se bojim koja boja ce sutra da izadje na videlo

Micko

pre 11 godina

Pazi, problem je "proceduralne" prirode pa se nadaju da ce racuni biti odblokirani... haha... Pa slazem, ajte vi "po proceduri" vratite pare koje ste uzeli pa ce "proceduralno" da vam se odblokira racun...

Pazi cuda, banka hoce svoje pare nazad, stvarno su hohstapleri :)

Biserka S

pre 11 godina

Još jedan od dokaza kakvu je kapanju vodila DS i koliko je bila sigurna da će pobediti na izborima, što bi podrazumevalo i da neće morati da vraća uzeti kredit.

Verovali ili ne

pre 11 godina

Nadali se pobedi pa se zaduzili 335,4 miliona din,koje inace nisu ni planirali da vrate!Eto koliki novac su potrosili na predizbornu kampanju,strasno!

mistic

pre 11 godina

To bas nije pohvalno za jednu veliku politicku stranku, da se zaduzuje bez pokrica i da zato svi racuni idu u blokadu. Nije ova stranka racunala da ce biti opozicija, jer da je bila vlast, kredit ne bi ni vratila.

Mašite ručicama,pioniri

pre 11 godina

Pa,ne sisaju budžet i javna preduzeća,tajkuni su što u zatvoru što okrenuli leđa.Pitam se,dal ona talentovana DS omladina i ove godine sprema govore za youtube?

au

pre 11 godina

isplati se biti partija - garantuju necim sto nisu ni imali kad su uzeli kredit. Samo nije jasno kojim brojem poslaniak garantuju i sta ce biti ako jos neki poslanik ode?
DS je definisao opoziciju 90tih i Srbiji je potrebno da ostane relevantan cinilac na politickoj sceni!

Abarth

pre 11 godina

Kojim garancijama su oni dobili kredit?Pa nek lepo šprodaju sve satove koje imaju i neka vrate pare,taman ce to podmiriti dugove.Razvojna banka Vojvodine??hmm

банкар

pre 11 godina

Јерков узео ДС кредит од Развојне банке за изборну кампању,мислећи са роком отплате НИКАД,али очито су се прерачунали.Банкрот тоталан.

srđan

pre 11 godina

koliko ja kapiram, grupa ljudi podigla kredit kod banke da bi sto vise ljudi bilo informusano kako su oni dobri za vođenje politike jedne zemlje. Ovaj japitalizam mi strasno ide na nerve....

Pratilac

pre 11 godina

Presečene javne nabavke od kojih je DS imao procenat i odmah frka. DS se nerealno finansirala i bilo je pitanje dana kada će bankrotirati.

Smiljka I

pre 11 godina

Kako to da Demokratska stranka podiže kredit baš kod Razvojene banke Vojvodine, a da potom taj kredit ne vraća? Nadam se da lideri stranke imamju neko razumno objašnjenje.

Zorka Z

pre 11 godina

Nadam se da će lideri stranke članovima i simpatizerima objasniti kako i gde su potrošene sve te pare i zašto kredit nije vraćen. I pored ovakve činjenice o blokadi računa, i to kod Razvojene banke Vojvodine, čelnici DS-a zagovaraju vanredne izbore.

NBS

pre 11 godina

Ako je racun u jednoj banci blokiran, onda je automatski i u svim bankama. Ne moze biti blokiran u jednoj, pa nije potrebno dodatno pojasnjavati da je ''blokiran u svim bankama''

stefan

pre 11 godina

Iza tih kredita koje je uzimala DS kriju se velike afere i drasticne kradje,uskoro ce i to ugledati svetlost dana i otkrice se ko je uzeo toliki novac i gde je zavrsio.

stefan

pre 11 godina

Iza tih kredita koje je uzimala DS kriju se velike afere i drasticne kradje,uskoro ce i to ugledati svetlost dana i otkrice se ko je uzeo toliki novac i gde je zavrsio.

Smiljka I

pre 11 godina

Kako to da Demokratska stranka podiže kredit baš kod Razvojene banke Vojvodine, a da potom taj kredit ne vraća? Nadam se da lideri stranke imamju neko razumno objašnjenje.

Pratilac

pre 11 godina

Presečene javne nabavke od kojih je DS imao procenat i odmah frka. DS se nerealno finansirala i bilo je pitanje dana kada će bankrotirati.

Zorka Z

pre 11 godina

Nadam se da će lideri stranke članovima i simpatizerima objasniti kako i gde su potrošene sve te pare i zašto kredit nije vraćen. I pored ovakve činjenice o blokadi računa, i to kod Razvojene banke Vojvodine, čelnici DS-a zagovaraju vanredne izbore.

Goran

pre 11 godina

Ma oni su planirali da pobede na izborima pa da to i ne vracaju (poput Agrobanka malverzacija). Medjutim kada nisu na vlasti nemaju mehanizme za kradju i iz ovoga ne mogu da se izvuku.

sad ce kes da legne

pre 11 godina

Nista ja ovo ne verujem dok ne dodje bezimena da nam objasni ko je uzeo pare pa sad optuzuju cestitu DS. Ajde Djilase ne brukaj se ovo je za tebe platiti kao za mene kapucino sa kiselom...

crnjak

pre 11 godina

Dosli im krediti glave...Pa sto ih ne vrate...Kada su uzimali kredite, valjda su znali da ce doci na naplatu...Ovo je dokaz kako su se trosile pare...

DS opet pljacka

pre 11 godina

Au kakva sramota! Kako neko moze da pretendira da vodi drzavu, a nisu u stanju da drze obican racun stranke u plusu?
(Damir, 5. mart 2013 21:54)

Znamo kako su vodili drzavu, pa je ovo logican splet dogadjaja.
Nije da nemaju pare, ali niko nece da izvadi pokradeno iz dzepa.
Firma na izdisaju?!
Ko zna mozda Sutanovac proda neki rucni sat iz kolekcije i spasi stranku.Moze i onaj naj jeftiniji.

Ma sredice to Djilas demokratski.Ko nece da da donaciju za stranku, leti iz stranke.

Citacemo uskoro banka zaplenila DS stranku.
Ili DS pod hipotekom.
Obrni okreni opet su opljackali narod cak i kada nisu na vlasti.
Znaju i oni gde se kredit trazi i dobija.
Znate kada bi im strana banka u Srbiji dala kredit?
Znam ko je onog Misica amnestirao, ali ko je DS amnestirao da nastave da rade ono sto su i do sada radili.

NBS

pre 11 godina

Ako je racun u jednoj banci blokiran, onda je automatski i u svim bankama. Ne moze biti blokiran u jednoj, pa nije potrebno dodatno pojasnjavati da je ''blokiran u svim bankama''

Swedenonline

pre 11 godina

Medjutim kada nisu na vlasti nemaju mehanizme za kradju i iz ovoga ne mogu da se izvuku. (Goran, 05. mart 2013 23:19) .. ako te bas najbolje razumem a znam da sabiram i oduzimam do 3, to ti tvrdis da SNS&Co ne vracaju pozajmljeno svojim parama vec kradu uz pomoc raznih mehanizama? Reko da pitam da ne plivam u nedoumici.

autonomaske prevare i malverzacije

pre 11 godina

Da podsetim da je Djilas drzao veliku kolicinu para grada Beograda u RBVu.
Kuda su isle te pare, i zbog cega su beogradske pare ulagane u vojvodjansku banku? Jesu li te beogradske pare koriscene za pomoc i finasiranje onih koji iz vojvodine non stop vode kampanju mrznje prema Beogradu?
Zasto je u Srbiji jedino vojvodini data ta privilegija da ima razvojnu banku? Nama ne treba razvoj verovatno?
I zasto cela Srbija placa minuse RBVa? Nismo mi uzimali te kredite, sto ih mi otplacujemo kao poreski obveznici?
Em nemamo svoju banku, em otplacujemo tudje kredite, em svaki dan slusamo iz te vojvodine uvrede na nas racun kako mi njih "muzemo", oni nas "izdrzavaju", oni nas "hrane" itd.

bankrot nema alternativu

pre 11 godina

A DS je neko preduzece ciji razvoj treba da kreditira Razvojna banka koja je u vlasnistvu drzave?

Je li svrha razvojne banke da kreditira razvoj preduzeca, ili kampanju (citaj kupovinu glasova) stranke na vlasti?

Kakav je to razvoj u vidu opstanka jedne iste stranke na vlasti stalno?
I to stranke koja non stop pita "gde su nasi novci".

A to je samo mali deo nenaplativih kredita te RBV.
Ko je uzeo ostale nenaplative kredite, i zasto cela Srbija sad otplacuje te kredite?
Nismo mi uzeli te pare, sto ih sad mi vracamo, nek ih vraca onaj ko je pare uzeo, a ako nema nek ide u zatvor.

Abarth

pre 11 godina

Kojim garancijama su oni dobili kredit?Pa nek lepo šprodaju sve satove koje imaju i neka vrate pare,taman ce to podmiriti dugove.Razvojna banka Vojvodine??hmm

Klod

pre 11 godina

trebalo im je pare da kupuje glasova ... sta mozemo da ocekivati od DS- a? ja mislim da nista. Oni mogli objasniti ali to ne vredi nista...
(bigburger, 5. mart 2013 22:19)

SNSovci...znamo da vam pismenost nije jača strana, ali hajde pokušajte da se bar malo koncentrišete dok pišete komentare. Peče me mozak od čitanja vaših teorija i zaključaka!

Zolisd

pre 11 godina

I sta sad ? Nema za plate i placanja Tadiceve vile ? Hoce li zaposleni da strajkuju ? Hoce li neke, napr pocasnog, da proglase tehnoloskim viskom i da ih posalju na biro ? Nekako nas je dosta proslo tim putevima poslednjih godina.

hihihi

pre 11 godina

"podigla kredit kod RBV, a „u predviđenom roku nije ponudila sredstva obezbeđenja“


A građanima po pet žiranata i lične menice čukununuka, plus cela dedovina koju računaju po 30% "utržive" vrednosti.

A DS lepo dobio kredit na "vratićemo, časna pionirska"

Hehe, državice moja lepa, mila.

gde su pare, pajticu

pre 11 godina

@Milutin, 5. mart 2013 21:50
Kao sto vidite moguce je da su dobili kredit od nekoliko stotina miliona dinara, i to bez obezbedjenja.
Tim parama su kupili glasove i vlast u tzv. vojvodini. Sa 20,9% glasova su uzeli skoro 50% mandata, i onda dele lekcije svima okolo kako su oni "volja gradjana", prave od vojvodine privilegovanu drzavu u drzavi, i prave probleme sve u cilju zastite svojih pozicija u toj paralelnoj strukturi vlasti, koju su stvorili da bi mahinacijama i mesetarenjem opstali na vlasti i kad padnu s vlasti, i bez podrske biraca.

Ako su direktori i klijenti Agrobanke u zatvoru zbog davanja kredita bez pokrica, zasto niko iz RBVa nije u zatvoru zbog iste te stvari?

Tibor

pre 11 godina

Aleksandri Jerkov je uvek neko drugi ili treći kriv, a po najviše država i ministarstvo finansija koja naravno da ne da garanciju Demokratskoj stranci, kao što ni jednoj drugoj političkoj stranci ne bi smelo da da. Postavlja se pitanje kako ste uopšte dobili kredit bez garancija ili hipoteke? Hoću i ja a verujem i mnogi građani Srbije takav kredit.

sta rekose, imaju plan za izlazak iz krize

pre 11 godina

Kakva ironija.
Imaju najbogatijeg predsednika stranke, od svih stranka, a racun stranke blokiran.

Da je znala Jerkova, ne bi ni prelazila u Ds. Mozda sad nece biti toliko para za isplatu transfera. Ipak se svi oni bave politikom samo zbog para.

NIKA

pre 11 godina

Sada se vidi kako su oni funkcionisali!Dok su bili na vlasti nije bilo problema i blokada a kada su ostali bez vlasti blokade pljuste na sve strane od racuna do medjustranackih odnosa i stanja u stranci.

jadno

pre 11 godina

Ovo je samo osveta sasenih radikala za aferu mleko. Niko se ne pita kako su i odakle oni finansirali osnivanje stranke. Takodje puno para su potrosili i u predizbornoj kampanji.

au

pre 11 godina

isplati se biti partija - garantuju necim sto nisu ni imali kad su uzeli kredit. Samo nije jasno kojim brojem poslaniak garantuju i sta ce biti ako jos neki poslanik ode?
DS je definisao opoziciju 90tih i Srbiji je potrebno da ostane relevantan cinilac na politickoj sceni!

Славица

pre 11 godina

Тако и треба, све им треба блокирати, доста им је народ враћао рачуне и доста су они оштетили државу, свака част на овоме.

dzoki

pre 11 godina

Uzeli kredit od 3,5mil evra za kampanju?! Tuzno je na sta se trose pare. Umesto da se uloze u nesto pametno,oni ulazu u bilborde i sekunde (tu mislim na sve stranke,ne samo ds).

Miloš

pre 11 godina

Objavite kod koje banke su naprednjaci uzeli kredit za onako veliku i skupu kampanju, ili su možda plaćali kešom, ili je možda neki tajkun bio iza njih

Виктор

pre 11 godina

А што нису узели од комерцијалних банака? Већ од државне банке? Како је банка исплатила преко 3 милиона € без колатерале? Па јел то поштено? А хоће ли Јешић или Бугарски да сад позову КПМГ или PWC из Холандије или Немачке да ураде супервештачење и да докажу да је образ локалног ДС функционера светски призната колатерала за кредит и да Министар Финасија Србије треба да поднесе оставку?
Мууу мууу мууу, бее бее бее

Kosmos

pre 11 godina

Prvo treba naći ljude koji su potrošili te pare,da odgovaraju za to. I ni slučajno dozvoliti da se ova stvar gurne pod tepih i da bude pojeo vuk magarca.

Jole

pre 11 godina

Totalni fijasko DS-a, medjutim i dalje su ostri na jeziku. Kako da im narod veruje u taj njihov plan za oporavak kad ni oni sami nemaju pare da vrate bankarski dug.

Sladja

pre 11 godina

Samo bivsi poslanik DS-a iz Dimitrovgrada,Zoran Petrov je imao tri sekretarice.
/To je onaj poslusnik sto se za skoro dva mandata nijednom nije javio za rec u Skupstini./
Sva sreca veceras je za njega u Dimitrovgrad specijalno dosao
Dusan Petrovic/ a i Bosko Ristic/i odveo ga u svoju partiju,zajedno sa osam odbornika.
Oni/Petrov i Petrovic/ su inace poznati po tome da u predizbornim kampanjama kupuju krave/naravno ne od svojih para/ i
daju ih svojim biracima.
Sva sreca,Dimitrovgrad se veceras spasio.

JOVA

pre 11 godina

Eto kako je propala RBV!A vala i delilo se za izbore sakom i kapom kulenje,virsle,kobacice,cokoladice i naravno voda sa likom Borisa Tadica ali naravno to se delilo svojim clanovima i onima koji im obecaju svoj glas.

bezimena

pre 11 godina

Kako je moguće da su dobili kredit od banke bez obezbedjenja?
Od kada banke daju kredit na lepe oči predsednika?
(Milutin, 5. mart 2013 21:50)

Pitajte "mastera" i Vučića, oni to znaju još bolje!

Micko

pre 11 godina

Pazi, problem je "proceduralne" prirode pa se nadaju da ce racuni biti odblokirani... haha... Pa slazem, ajte vi "po proceduri" vratite pare koje ste uzeli pa ce "proceduralno" da vam se odblokira racun...

Pazi cuda, banka hoce svoje pare nazad, stvarno su hohstapleri :)

mistic

pre 11 godina

Koju garanciju su oni dali da bi dobili bilo kakav kredit? Ko je odobrio taj kredit? Čudno je to jako, jer kad običan smrtnik traži kredit u banci traže mu broj cipela i gaća i pun registrator garancija, izjava i hipoteka.
Dno dna.

oglasi

pre 11 godina

Apel svima ovde,ma naređenje svima ovde koji brane DS kao i simpatizerima i članovima DS da pod hitno počnu skupljati prilog za spas im voljene stranke.

Magnolija

pre 11 godina

Pa bas lepo, a gradjani kad ne vracaju kredit,jer su ostali bez posla,odmah tuzba pa ili plati ili uzimaju kucu,stvari,...pa,ko mi je kriv,nismo svi ds-ovci!

Stepi

pre 11 godina

Sta je to za Djilasa i Elezovica, to je za njih sica. Svaka cast momci, sto udba nije uspela uspeli ste vi. Samo me jedna stvar interesuje, kako vas nije sramota da se pozivate na Djindjica, kakve vi veze imate sa njim?

Logic

pre 11 godina

Ma rešiće oni taj problem koliko sutra! Danas su bili zauzeti - predstavili su plan za izvođenje Srbije iz krize, plan sa kojim će ući u kampanju sad, odmah, evo tu su vanredni izbori, a oni imaju plan da spasu celu zemlju.Ma dajte ljudima još kredita za novu kampanju, kako ćemo bez njih iz krize?

Jevgenija

pre 11 godina

E, sad je djavo dosao po svoje. Kako ce DS da vrati kredite za skupu kampanju koje i nisu mislili da vracaju. Mislili su da ce zauvek biti na vlasti.

Mašite ručicama,pioniri

pre 11 godina

Pa,ne sisaju budžet i javna preduzeća,tajkuni su što u zatvoru što okrenuli leđa.Pitam se,dal ona talentovana DS omladina i ove godine sprema govore za youtube?

zorka

pre 11 godina

Zao mi je gospodjice Jerkov, samo sto je presla u drugu firmu, a ono blokada racuna, kako ce sad primiti platu. Bolje da je ostala kod Canka, tamo je racun jos slobodan.

pukli smo ko tikva

pre 11 godina

Ovde je 4/5 drzave u blokadi, to se uzimalo i trosilo na siroko ko pred smak sveta. Dobijali se krediti na bazi "dobrih" ugovora, evo gomila zutajskih preduzeca bankrot, tj.svi koji se na vreme nisu prestrojili kod ovih novih. A novi nastavili da se zaduzuju ko sumanuti, pale se livnice, oprastaju se dugovi, otpisuju se kamate ..... zemljo otvori se.
Da li bi pomogla neka seljacka buna?

posmatrac

pre 11 godina

zivo me interesuje ko je platio sns-u kampanju? za ds sad znamo odakle su uzeli deo para za kampanju. a ko je sns-u platio najskuplju kampanju u istoriji srbije?

jelena jsm

pre 11 godina

Neznam koja je stranka dobila kredit bez pokrica, u tolikom iznosu, kao sto su dobile demokrate, i to od para koje su namenjene za razvoj privrede Vojvodine.

Abarth

pre 11 godina

Kojim garancijama su oni dobili kredit?Pa nek lepo šprodaju sve satove koje imaju i neka vrate pare,taman ce to podmiriti dugove.Razvojna banka Vojvodine??hmm

leksa

pre 11 godina

Pa kriza je i menadzment preduzeca je vec krenuo u racionalizaciju.Otpustili su nekoliko menadzera u skupstini jer je utvrdjeno da su oni odgovorni sto preduzece nije ostvarilo zacrtani cilj u novom cetvorgodisnjem planu.Stoga gospodje i gospodo dolazi vreme racionalizacije u nasem preduzecetu.
Vas drug Dj.

sića za DS

pre 11 godina

Šta je to za demokrate, svako "pljune" po 500,000 dinara ko oni članovi iz Beograda što su donirali za stranku iz ušteđevine i eto odblokiranog računa...

pero

pre 11 godina

U Kuli su za obnovu omladinskog doma DSovci potrošili 230.000€ tj. novac u vrednosti 10 stambenih kuća ili više od pola sredstava koje su namenjene navodnjavanju u Vojvodini. U opštinskoj kasi su napravili 80 miliona dinara manjka dok je 35 miliona nenamenski potrošeno. Recimo za "paprikašijadu" je "potrošeno" 150.000 dinara. Imaju DSovci novaca za vraćanje duga samo ih treba pretresti!

srđan

pre 11 godina

koliko ja kapiram, grupa ljudi podigla kredit kod banke da bi sto vise ljudi bilo informusano kako su oni dobri za vođenje politike jedne zemlje. Ovaj japitalizam mi strasno ide na nerve....

dušmanin

pre 11 godina

E pa zato oni neće izbore u Vojvodini,da bi sklonili blokadu računa. To sigurno neće moći kad izgube na pokrajinskim izborima.

shadow

pre 11 godina

Nije ni cudo. Mali je budzet stranke u odnosu na drzavni koji im sada nije pri ruci. A navika u trosenju je cudo. Sreca nasa sto nemaju vise tu priliku i pristup drzavnoj kasi i ovako su ispraznli.

банкар

pre 11 godina

Јерков узео ДС кредит од Развојне банке за изборну кампању,мислећи са роком отплате НИКАД,али очито су се прерачунали.Банкрот тоталан.

Rupert

pre 11 godina

Ni meni nije jasno kako su dobili kredit bez garancije, a obicni gradjani za mnogo manje iznose moraju cukundedino imovno stanje da podnose na uvid.

mistic

pre 11 godina

To bas nije pohvalno za jednu veliku politicku stranku, da se zaduzuje bez pokrica i da zato svi racuni idu u blokadu. Nije ova stranka racunala da ce biti opozicija, jer da je bila vlast, kredit ne bi ni vratila.

PSIHO

pre 11 godina

Iza tih Ds politicara,koji su uzimali kredite,kriju se velike kradje i afere.Kredite su uzimali da bi pokupovali drzavne fabrike i firme.

Verovali ili ne

pre 11 godina

Nadali se pobedi pa se zaduzili 335,4 miliona din,koje inace nisu ni planirali da vrate!Eto koliki novac su potrosili na predizbornu kampanju,strasno!

Biserka S

pre 11 godina

Još jedan od dokaza kakvu je kapanju vodila DS i koliko je bila sigurna da će pobediti na izborima, što bi podrazumevalo i da neće morati da vraća uzeti kredit.

jedna od milion siromasnih

pre 11 godina

Dakle...sada su definitivno i zvanicno pukli!!!
Pa..neka se sete..ne cini ono sto ne bi voleo i tebi da se desi

bigburger

pre 11 godina

trebalo im je pare da kupuje glasova ... sta mozemo da ocekivati od DS- a? ja mislim da nista. Oni mogli objasniti ali to ne vredi nista...

Зорана

pre 11 godina

Мислили су да ће доживотно бити на власти па се радило шта су хтели. Није их било брига за народ од чега живи и да ли има за живот. Кажу наши стари ..."Ко не плати на мосту платиће на ћуприји"...Само нешто мислим да ће ова ћуприја пући од толиког терета (335,4 милиона динара).

dušmanin

pre 11 godina

E pa zato oni neće izbore u Vojvodini,da bi sklonili blokadu računa. To sigurno neće moći kad izgube na pokrajinskim izborima.

Liško Mankovljanović

pre 11 godina

Al su bre ovi dobijali kredite na "dođem ti", a meni banka traži uverenje da su mi baba i deda sahranjeni na jednom mestu, kako bi mogli da ih otkopaju ako zeznem otplatu.

Djole

pre 11 godina

Nije ni cudo. Mali je budzet stranke u odnosu na drzavni koji im sada nije pri ruci. A navika u trosenju je cudo. Sreca nasa sto nemaju vise tu priliku i pristup drzavnoj kasi i ovako su ispraznli.

Pepeljuga

pre 11 godina

Umesto da se bave svojim problemima, koje uvidjamo iz dana u dan da su ogromni bez pravne osnove i puni afera i pronevera...ti isti se ne ustrucavaju da prave nove.Traze mrlju u sadasnjosti...a proslost je sva uflekana raznim bojama da se bojim koja boja ce sutra da izadje na videlo

Samo pitam ...

pre 11 godina

Znači tako su finansirali kampanju. Dooobro ...
E, sad još gospoda naprednjaci da nam kažu kako su oni finansirali svoju kampanju. Da li im je neko dao pare ili su i oni uzeli kredit? Ili možda od članarine?

ŽAK

pre 11 godina

Meni treba kredit od 50000 evrića. Jel neko zna banku koja daje kredit bez pokrića sa 1.4% kamate.
PS: Ako može još i da kredit i ne vratim - častim dobro!
SAMO OZBILJNE PONUDE MOLIM!

nidža

pre 11 godina

A kako je lepo bilo živeti na račun građan. Reprezentacija, bahaćenje, rasipništvo, zaduživanje... A hipoteka u RVB država Srbija!

Zare

pre 11 godina

Ko ih terao da uzimaju pare u banci pa im sada vlada blokira pare iz budzeta. Trebali su lepao da uzmu od tajkuna kao SPS, SNS i ostali... Morali su da znaju da sadasnja mracna koalicija devedesetih nema spoljnih neprijatelja, zapravo ne mogu im nista, jednostavno nece niko da se svadja sa njima. A i unutrasnjih neprijatelja ponestaje jer ne smeju da pisnu na njih zbog evrope. Preostaje im jedino DS a ovo je tek pocetak represije.

Grickko

pre 11 godina

Na koji su to demokratski nacin mogli uopste da dobiju kredit od banke? Ovo je prva vest koju treba ispitati pa tek potom zasto su novcana sredstva blokirana!

djordje

pre 11 godina

smisao postojanja banke ,razvijanje stranke ili privrede? zgranut sam...ne mogu da verujem sta se desava u mojoj srbiji!
p.s. nisam clan ni jedne partije

djomla

pre 11 godina

DS ima odlican rezon, podugnu kredit u banci, plate kampanju, narod ih izabere, i onda od narodnih para vrate taj kredit!Genijalno zaista, kapitalizam je nekom majka a nekom maceha.

MAZDA

pre 11 godina

A, danas su izneli plan i program za izlazak iz krize. E, jadni su ti oni, sa njima samo nazadovanje i totalni propast, nista drugo. Kako su radili, tako im se vraca sada!

PPeca@SER

pre 11 godina

Gospoda visoki funkcioner DS-a hvala bogu dobro su se obezbedili za vreme svojih mandata, pa neka založe deo svoje pošteno stečene imovine!
(Tiski cvet, 6. mart 2013 07:48)

Ja bih prodao pasnjak na Vracaru da isplatim dugove DS-a, ladno.

Ako smem da kazem

pre 11 godina

Pitajte "mastera" i Vučića, oni to znaju još bolje! (bezimena, 05. mart 2013 22:43) Pitajte DOKTORA NAUKA Aleksandra Sapica kako je tesko na fakultetu!!

Milica

pre 11 godina

Krediti se moraju vraćati jer banka neće da se odrekne svojih para. DS je računala da će večno biti na vlasti pa je dizala razne kredite računajući da iste neće morati da vraća. Gospodo iz DS, morate shvatiti da su ta vremena prošla i da se dugovi moraju vraćati.

Lale

pre 11 godina

U januaru ste rekli lova u aprilu. Od tog aprila je prošlo godinu dana.E sada berite kožu na šiljak kad vam uleti inspekcija u Krunsku u pohara poklone koje ste dobijali za Dan Mladosti.

Tiski cvet

pre 11 godina

Gospoda visoki funkcioner DS-a hvala bogu dobro su se obezbedili za vreme svojih mandata, pa neka založe deo svoje pošteno stečene imovine!

turista

pre 11 godina

Neka svi bivsi predsednici opstina iz redovaDS-a priloze po neku crkavicu od onoga sto su pokrali i eto resen problem za kratko vreme

zippo

pre 11 godina

Nadam se da je reč samo o proceduralnom zastoju, koji će biti otklonjen u najskorije vreme“, navodi Jerkov.

Ne seko, to Vucko malo dirnuo RBV pa poceli da rade posao kako treba. :D

Tiha

pre 11 godina

Računi DS-a treba da su u blokadi, pljačkali ovoliko i uzimali kredite a nisu ih vraćali uopšte. Treba da im bude u oblakadi dok skroz ne vrate dug prema državi. Na taj način su se bogatili, a građane doveli do ivice egzistencije. Verujem da će se stanje u našoj državi zaista promeniti na bolje. Svi koji su uzimali kredite a nisu ih vraćali trebali bi da odgovaraju, i da im se zapleni sva imovina.

propast

pre 11 godina

Pazi uzeli pare od Banke za razvoj Vojvodine i ulozili u izbore.Pa ko je taj koji je njima odobrio taj kredit ,kako i zasto....?????????Valjda cemo dobiti odgovor na to ...ali od nadleznih institucija a ne od njih...

reziel

pre 11 godina

novac koji je mogao da bude upotrebljen za obnovu skola ili bolnica, nabavku opreme za porodilista ili investicije u profitabilne poslove, otisao je u kampanju stranke. i posle nam trebaju drzavne banke.

Коста П.

pre 11 godina

Па зато Ђилас неће Динкића у влади коју никад неће да формира. Нису ове афере за разбијање владе пласиране тек онако.Da li je ta banka za razvoj Vojvodine ili DS."Лија, лија па долија" рече један човек једном човеку.

Slobodan PO

pre 11 godina

Cudno da stranka nema kasicu prasicu koju bi otvorili u ovim teskim trenucima? Mozda je imaju ali odavno su je podelili medjusobom za uzivanja i putovanja.

MAZDA

pre 11 godina

A, danas su izneli plan i program za izlazak iz krize. E, jadni su ti oni, sa njima samo nazadovanje i totalni propast, nista drugo. Kako su radili, tako im se vraca sada!

Aleksandar

pre 11 godina

Nije DS jedina stranka koja je svoju predizbornu kampanju finansirala iz kredita. Cinila je to i Srpska radikalna stranka u martu 2008. godine u vreme kada je na njenom celu bio Tomislav Nikolic. Tada je Toma Nikolic u ime SRS-a uzeo kredit od 50 miliona dinara od Banca Intesa. Kada je napustio SRS bivsa stranka ga je tuzila zbog zaduzivanja. On je otisao, a ostavio im dugove koji su sa kamatom iznosili 68 miliona dinara. Dug su morali da otplate u 45 rata do juna 2012. godine.

Ne znam sta je tada korisceno za obezbedjenje kredita. Verovatno isto ono sto je koristio i DS - budzetska sredstva koja dobija zahvaljujuci broju poslanika koje ima u skupstini.

mladen

pre 11 godina

Uzeli su oni mnogo vishe, i ovih 10 god koliko su bili na vlasti i doveli do toga da ja i vecina ljudi koje znam zivimo mnogo gore nego ikad .. i proci ce nekaznjeno kao sto su milosevici i sps i tako u nedogled.. ovo je pakao!

Stefan

pre 11 godina

Nema . više finansijera, čim nisi na vlasti! Prihodi iz budžeta su mali. Čudo da Đilas ne pomaže svojoj stranci, bar on ima i može.

raven

pre 11 godina

Ovo ima samo kod nas, da stranka ciji su racuni blokirani daje plan za izlazak iz krize koju su pritom oni napravili.
(Cirkumdukcija, 6. mart 2013 08:49)

Makar nas nisu trovali i to krili kao ovo tvoji..

Šetač

pre 11 godina

Kada vrate pare Razvojnoj banki vojvodine računi će biti odblokirani….naka Đelić..Đilas izvade iz svoje šuške I vrate kredite RBV….

dieter dengler

pre 11 godina

Totalna blokada računa, bežanje članstva u druge stranke i pokrete, ako je ovo reforma i oporavak stranke, kako tek onda izgleda propadanje!?

KostaA

pre 11 godina

Dobra im je ova, Upozorava ih da ne krše zakon! Da se nisu navikli da ga krše ne bi bilo potrebe za takvim nepotrebnim upozorenjem, ali...

mrvica

pre 11 godina

Sada se vidi koliko je izbor Đilasa na čelo DS-a bio pogrešan! Popularnost stranke je na margini, a finansijski idu u stečaj!Smo što sve to ide preko poreskih obveznika Srbije!

DUSKO DOUGUSKO

pre 11 godina

Kada ste se zaduzivali u brojinim bankama da bi svoje dzeve napunili,sada vracajte,narod ne zeli vise da ispasta zbog vaseg bezobrazluka i nemarnosti!

Vuksa

pre 11 godina

Kojim trikom su gospoda iz DS-a uopšte bez garancija i dobili novac? I to koju količinu novca!?!?!?
Ja za 100E, pošto sam naravno neprijavljen kao pola Srbije, moram kod zelenaša!!!

one two

pre 11 godina

Gde su sada oni velikodušni članovi iz beogradskih opština što doniraju po 500-600 hiljada dinara od ušteđevine da spasu stranku?

Klod

pre 11 godina

trebalo im je pare da kupuje glasova ... sta mozemo da ocekivati od DS- a? ja mislim da nista. Oni mogli objasniti ali to ne vredi nista...
(bigburger, 5. mart 2013 22:19)

SNSovci...znamo da vam pismenost nije jača strana, ali hajde pokušajte da se bar malo koncentrišete dok pišete komentare. Peče me mozak od čitanja vaših teorija i zaključaka!

bezimena

pre 11 godina

Kako je moguće da su dobili kredit od banke bez obezbedjenja?
Od kada banke daju kredit na lepe oči predsednika?
(Milutin, 5. mart 2013 21:50)

Pitajte "mastera" i Vučića, oni to znaju još bolje!

stefan

pre 11 godina

Iza tih kredita koje je uzimala DS kriju se velike afere i drasticne kradje,uskoro ce i to ugledati svetlost dana i otkrice se ko je uzeo toliki novac i gde je zavrsio.

jadno

pre 11 godina

Ovo je samo osveta sasenih radikala za aferu mleko. Niko se ne pita kako su i odakle oni finansirali osnivanje stranke. Takodje puno para su potrosili i u predizbornoj kampanji.

Swedenonline

pre 11 godina

Medjutim kada nisu na vlasti nemaju mehanizme za kradju i iz ovoga ne mogu da se izvuku. (Goran, 05. mart 2013 23:19) .. ako te bas najbolje razumem a znam da sabiram i oduzimam do 3, to ti tvrdis da SNS&Co ne vracaju pozajmljeno svojim parama vec kradu uz pomoc raznih mehanizama? Reko da pitam da ne plivam u nedoumici.

autonomaske prevare i malverzacije

pre 11 godina

Da podsetim da je Djilas drzao veliku kolicinu para grada Beograda u RBVu.
Kuda su isle te pare, i zbog cega su beogradske pare ulagane u vojvodjansku banku? Jesu li te beogradske pare koriscene za pomoc i finasiranje onih koji iz vojvodine non stop vode kampanju mrznje prema Beogradu?
Zasto je u Srbiji jedino vojvodini data ta privilegija da ima razvojnu banku? Nama ne treba razvoj verovatno?
I zasto cela Srbija placa minuse RBVa? Nismo mi uzimali te kredite, sto ih mi otplacujemo kao poreski obveznici?
Em nemamo svoju banku, em otplacujemo tudje kredite, em svaki dan slusamo iz te vojvodine uvrede na nas racun kako mi njih "muzemo", oni nas "izdrzavaju", oni nas "hrane" itd.

Pratilac

pre 11 godina

Presečene javne nabavke od kojih je DS imao procenat i odmah frka. DS se nerealno finansirala i bilo je pitanje dana kada će bankrotirati.

au

pre 11 godina

isplati se biti partija - garantuju necim sto nisu ni imali kad su uzeli kredit. Samo nije jasno kojim brojem poslaniak garantuju i sta ce biti ako jos neki poslanik ode?
DS je definisao opoziciju 90tih i Srbiji je potrebno da ostane relevantan cinilac na politickoj sceni!

Zare

pre 11 godina

Ko ih terao da uzimaju pare u banci pa im sada vlada blokira pare iz budzeta. Trebali su lepao da uzmu od tajkuna kao SPS, SNS i ostali... Morali su da znaju da sadasnja mracna koalicija devedesetih nema spoljnih neprijatelja, zapravo ne mogu im nista, jednostavno nece niko da se svadja sa njima. A i unutrasnjih neprijatelja ponestaje jer ne smeju da pisnu na njih zbog evrope. Preostaje im jedino DS a ovo je tek pocetak represije.

posmatrac

pre 11 godina

zivo me interesuje ko je platio sns-u kampanju? za ds sad znamo odakle su uzeli deo para za kampanju. a ko je sns-u platio najskuplju kampanju u istoriji srbije?

sad ce kes da legne

pre 11 godina

Nista ja ovo ne verujem dok ne dodje bezimena da nam objasni ko je uzeo pare pa sad optuzuju cestitu DS. Ajde Djilase ne brukaj se ovo je za tebe platiti kao za mene kapucino sa kiselom...

Smiljka I

pre 11 godina

Kako to da Demokratska stranka podiže kredit baš kod Razvojene banke Vojvodine, a da potom taj kredit ne vraća? Nadam se da lideri stranke imamju neko razumno objašnjenje.

Zorka Z

pre 11 godina

Nadam se da će lideri stranke članovima i simpatizerima objasniti kako i gde su potrošene sve te pare i zašto kredit nije vraćen. I pored ovakve činjenice o blokadi računa, i to kod Razvojene banke Vojvodine, čelnici DS-a zagovaraju vanredne izbore.

NBS

pre 11 godina

Ako je racun u jednoj banci blokiran, onda je automatski i u svim bankama. Ne moze biti blokiran u jednoj, pa nije potrebno dodatno pojasnjavati da je ''blokiran u svim bankama''

Miloš

pre 11 godina

Objavite kod koje banke su naprednjaci uzeli kredit za onako veliku i skupu kampanju, ili su možda plaćali kešom, ili je možda neki tajkun bio iza njih

DS opet pljacka

pre 11 godina

Au kakva sramota! Kako neko moze da pretendira da vodi drzavu, a nisu u stanju da drze obican racun stranke u plusu?
(Damir, 5. mart 2013 21:54)

Znamo kako su vodili drzavu, pa je ovo logican splet dogadjaja.
Nije da nemaju pare, ali niko nece da izvadi pokradeno iz dzepa.
Firma na izdisaju?!
Ko zna mozda Sutanovac proda neki rucni sat iz kolekcije i spasi stranku.Moze i onaj naj jeftiniji.

Ma sredice to Djilas demokratski.Ko nece da da donaciju za stranku, leti iz stranke.

Citacemo uskoro banka zaplenila DS stranku.
Ili DS pod hipotekom.
Obrni okreni opet su opljackali narod cak i kada nisu na vlasti.
Znaju i oni gde se kredit trazi i dobija.
Znate kada bi im strana banka u Srbiji dala kredit?
Znam ko je onog Misica amnestirao, ali ko je DS amnestirao da nastave da rade ono sto su i do sada radili.

gde su pare, pajticu

pre 11 godina

@Milutin, 5. mart 2013 21:50
Kao sto vidite moguce je da su dobili kredit od nekoliko stotina miliona dinara, i to bez obezbedjenja.
Tim parama su kupili glasove i vlast u tzv. vojvodini. Sa 20,9% glasova su uzeli skoro 50% mandata, i onda dele lekcije svima okolo kako su oni "volja gradjana", prave od vojvodine privilegovanu drzavu u drzavi, i prave probleme sve u cilju zastite svojih pozicija u toj paralelnoj strukturi vlasti, koju su stvorili da bi mahinacijama i mesetarenjem opstali na vlasti i kad padnu s vlasti, i bez podrske biraca.

Ako su direktori i klijenti Agrobanke u zatvoru zbog davanja kredita bez pokrica, zasto niko iz RBVa nije u zatvoru zbog iste te stvari?

Славица

pre 11 godina

Тако и треба, све им треба блокирати, доста им је народ враћао рачуне и доста су они оштетили државу, свака част на овоме.

Виктор

pre 11 godina

А што нису узели од комерцијалних банака? Већ од државне банке? Како је банка исплатила преко 3 милиона € без колатерале? Па јел то поштено? А хоће ли Јешић или Бугарски да сад позову КПМГ или PWC из Холандије или Немачке да ураде супервештачење и да докажу да је образ локалног ДС функционера светски призната колатерала за кредит и да Министар Финасија Србије треба да поднесе оставку?
Мууу мууу мууу, бее бее бее

NIKA

pre 11 godina

Sada se vidi kako su oni funkcionisali!Dok su bili na vlasti nije bilo problema i blokada a kada su ostali bez vlasti blokade pljuste na sve strane od racuna do medjustranackih odnosa i stanja u stranci.

Goran

pre 11 godina

Ma oni su planirali da pobede na izborima pa da to i ne vracaju (poput Agrobanka malverzacija). Medjutim kada nisu na vlasti nemaju mehanizme za kradju i iz ovoga ne mogu da se izvuku.

crnjak

pre 11 godina

Dosli im krediti glave...Pa sto ih ne vrate...Kada su uzimali kredite, valjda su znali da ce doci na naplatu...Ovo je dokaz kako su se trosile pare...

Biserka S

pre 11 godina

Još jedan od dokaza kakvu je kapanju vodila DS i koliko je bila sigurna da će pobediti na izborima, što bi podrazumevalo i da neće morati da vraća uzeti kredit.

sta rekose, imaju plan za izlazak iz krize

pre 11 godina

Kakva ironija.
Imaju najbogatijeg predsednika stranke, od svih stranka, a racun stranke blokiran.

Da je znala Jerkova, ne bi ni prelazila u Ds. Mozda sad nece biti toliko para za isplatu transfera. Ipak se svi oni bave politikom samo zbog para.

Zolisd

pre 11 godina

I sta sad ? Nema za plate i placanja Tadiceve vile ? Hoce li zaposleni da strajkuju ? Hoce li neke, napr pocasnog, da proglase tehnoloskim viskom i da ih posalju na biro ? Nekako nas je dosta proslo tim putevima poslednjih godina.

bankrot nema alternativu

pre 11 godina

A DS je neko preduzece ciji razvoj treba da kreditira Razvojna banka koja je u vlasnistvu drzave?

Je li svrha razvojne banke da kreditira razvoj preduzeca, ili kampanju (citaj kupovinu glasova) stranke na vlasti?

Kakav je to razvoj u vidu opstanka jedne iste stranke na vlasti stalno?
I to stranke koja non stop pita "gde su nasi novci".

A to je samo mali deo nenaplativih kredita te RBV.
Ko je uzeo ostale nenaplative kredite, i zasto cela Srbija sad otplacuje te kredite?
Nismo mi uzeli te pare, sto ih sad mi vracamo, nek ih vraca onaj ko je pare uzeo, a ako nema nek ide u zatvor.

Mašite ručicama,pioniri

pre 11 godina

Pa,ne sisaju budžet i javna preduzeća,tajkuni su što u zatvoru što okrenuli leđa.Pitam se,dal ona talentovana DS omladina i ove godine sprema govore za youtube?

raven

pre 11 godina

Ovo ima samo kod nas, da stranka ciji su racuni blokirani daje plan za izlazak iz krize koju su pritom oni napravili.
(Cirkumdukcija, 6. mart 2013 08:49)

Makar nas nisu trovali i to krili kao ovo tvoji..

oglasi

pre 11 godina

Apel svima ovde,ma naređenje svima ovde koji brane DS kao i simpatizerima i članovima DS da pod hitno počnu skupljati prilog za spas im voljene stranke.

Kosmos

pre 11 godina

Prvo treba naći ljude koji su potrošili te pare,da odgovaraju za to. I ni slučajno dozvoliti da se ova stvar gurne pod tepih i da bude pojeo vuk magarca.

Abarth

pre 11 godina

Kojim garancijama su oni dobili kredit?Pa nek lepo šprodaju sve satove koje imaju i neka vrate pare,taman ce to podmiriti dugove.Razvojna banka Vojvodine??hmm

Verovali ili ne

pre 11 godina

Nadali se pobedi pa se zaduzili 335,4 miliona din,koje inace nisu ni planirali da vrate!Eto koliki novac su potrosili na predizbornu kampanju,strasno!

dzoki

pre 11 godina

Uzeli kredit od 3,5mil evra za kampanju?! Tuzno je na sta se trose pare. Umesto da se uloze u nesto pametno,oni ulazu u bilborde i sekunde (tu mislim na sve stranke,ne samo ds).

Stepi

pre 11 godina

Sta je to za Djilasa i Elezovica, to je za njih sica. Svaka cast momci, sto udba nije uspela uspeli ste vi. Samo me jedna stvar interesuje, kako vas nije sramota da se pozivate na Djindjica, kakve vi veze imate sa njim?

pero

pre 11 godina

U Kuli su za obnovu omladinskog doma DSovci potrošili 230.000€ tj. novac u vrednosti 10 stambenih kuća ili više od pola sredstava koje su namenjene navodnjavanju u Vojvodini. U opštinskoj kasi su napravili 80 miliona dinara manjka dok je 35 miliona nenamenski potrošeno. Recimo za "paprikašijadu" je "potrošeno" 150.000 dinara. Imaju DSovci novaca za vraćanje duga samo ih treba pretresti!

Micko

pre 11 godina

Pazi, problem je "proceduralne" prirode pa se nadaju da ce racuni biti odblokirani... haha... Pa slazem, ajte vi "po proceduri" vratite pare koje ste uzeli pa ce "proceduralno" da vam se odblokira racun...

Pazi cuda, banka hoce svoje pare nazad, stvarno su hohstapleri :)

dušmanin

pre 11 godina

E pa zato oni neće izbore u Vojvodini,da bi sklonili blokadu računa. To sigurno neće moći kad izgube na pokrajinskim izborima.

Sladja

pre 11 godina

Samo bivsi poslanik DS-a iz Dimitrovgrada,Zoran Petrov je imao tri sekretarice.
/To je onaj poslusnik sto se za skoro dva mandata nijednom nije javio za rec u Skupstini./
Sva sreca veceras je za njega u Dimitrovgrad specijalno dosao
Dusan Petrovic/ a i Bosko Ristic/i odveo ga u svoju partiju,zajedno sa osam odbornika.
Oni/Petrov i Petrovic/ su inace poznati po tome da u predizbornim kampanjama kupuju krave/naravno ne od svojih para/ i
daju ih svojim biracima.
Sva sreca,Dimitrovgrad se veceras spasio.

hihihi

pre 11 godina

"podigla kredit kod RBV, a „u predviđenom roku nije ponudila sredstva obezbeđenja“


A građanima po pet žiranata i lične menice čukununuka, plus cela dedovina koju računaju po 30% "utržive" vrednosti.

A DS lepo dobio kredit na "vratićemo, časna pionirska"

Hehe, državice moja lepa, mila.

jelena jsm

pre 11 godina

Neznam koja je stranka dobila kredit bez pokrica, u tolikom iznosu, kao sto su dobile demokrate, i to od para koje su namenjene za razvoj privrede Vojvodine.

bigburger

pre 11 godina

trebalo im je pare da kupuje glasova ... sta mozemo da ocekivati od DS- a? ja mislim da nista. Oni mogli objasniti ali to ne vredi nista...

Jole

pre 11 godina

Totalni fijasko DS-a, medjutim i dalje su ostri na jeziku. Kako da im narod veruje u taj njihov plan za oporavak kad ni oni sami nemaju pare da vrate bankarski dug.

Logic

pre 11 godina

Ma rešiće oni taj problem koliko sutra! Danas su bili zauzeti - predstavili su plan za izvođenje Srbije iz krize, plan sa kojim će ući u kampanju sad, odmah, evo tu su vanredni izbori, a oni imaju plan da spasu celu zemlju.Ma dajte ljudima još kredita za novu kampanju, kako ćemo bez njih iz krize?

Tibor

pre 11 godina

Aleksandri Jerkov je uvek neko drugi ili treći kriv, a po najviše država i ministarstvo finansija koja naravno da ne da garanciju Demokratskoj stranci, kao što ni jednoj drugoj političkoj stranci ne bi smelo da da. Postavlja se pitanje kako ste uopšte dobili kredit bez garancija ili hipoteke? Hoću i ja a verujem i mnogi građani Srbije takav kredit.

JOVA

pre 11 godina

Eto kako je propala RBV!A vala i delilo se za izbore sakom i kapom kulenje,virsle,kobacice,cokoladice i naravno voda sa likom Borisa Tadica ali naravno to se delilo svojim clanovima i onima koji im obecaju svoj glas.

shadow

pre 11 godina

Nije ni cudo. Mali je budzet stranke u odnosu na drzavni koji im sada nije pri ruci. A navika u trosenju je cudo. Sreca nasa sto nemaju vise tu priliku i pristup drzavnoj kasi i ovako su ispraznli.

банкар

pre 11 godina

Јерков узео ДС кредит од Развојне банке за изборну кампању,мислећи са роком отплате НИКАД,али очито су се прерачунали.Банкрот тоталан.

Зорана

pre 11 godina

Мислили су да ће доживотно бити на власти па се радило шта су хтели. Није их било брига за народ од чега живи и да ли има за живот. Кажу наши стари ..."Ко не плати на мосту платиће на ћуприји"...Само нешто мислим да ће ова ћуприја пући од толиког терета (335,4 милиона динара).

zorka

pre 11 godina

Zao mi je gospodjice Jerkov, samo sto je presla u drugu firmu, a ono blokada racuna, kako ce sad primiti platu. Bolje da je ostala kod Canka, tamo je racun jos slobodan.

dušmanin

pre 11 godina

E pa zato oni neće izbore u Vojvodini,da bi sklonili blokadu računa. To sigurno neće moći kad izgube na pokrajinskim izborima.

jedna od milion siromasnih

pre 11 godina

Dakle...sada su definitivno i zvanicno pukli!!!
Pa..neka se sete..ne cini ono sto ne bi voleo i tebi da se desi

leksa

pre 11 godina

Pa kriza je i menadzment preduzeca je vec krenuo u racionalizaciju.Otpustili su nekoliko menadzera u skupstini jer je utvrdjeno da su oni odgovorni sto preduzece nije ostvarilo zacrtani cilj u novom cetvorgodisnjem planu.Stoga gospodje i gospodo dolazi vreme racionalizacije u nasem preduzecetu.
Vas drug Dj.

Magnolija

pre 11 godina

Pa bas lepo, a gradjani kad ne vracaju kredit,jer su ostali bez posla,odmah tuzba pa ili plati ili uzimaju kucu,stvari,...pa,ko mi je kriv,nismo svi ds-ovci!

djomla

pre 11 godina

DS ima odlican rezon, podugnu kredit u banci, plate kampanju, narod ih izabere, i onda od narodnih para vrate taj kredit!Genijalno zaista, kapitalizam je nekom majka a nekom maceha.

Tiski cvet

pre 11 godina

Gospoda visoki funkcioner DS-a hvala bogu dobro su se obezbedili za vreme svojih mandata, pa neka založe deo svoje pošteno stečene imovine!

sića za DS

pre 11 godina

Šta je to za demokrate, svako "pljune" po 500,000 dinara ko oni članovi iz Beograda što su donirali za stranku iz ušteđevine i eto odblokiranog računa...

Jevgenija

pre 11 godina

E, sad je djavo dosao po svoje. Kako ce DS da vrati kredite za skupu kampanju koje i nisu mislili da vracaju. Mislili su da ce zauvek biti na vlasti.

mistic

pre 11 godina

Koju garanciju su oni dali da bi dobili bilo kakav kredit? Ko je odobrio taj kredit? Čudno je to jako, jer kad običan smrtnik traži kredit u banci traže mu broj cipela i gaća i pun registrator garancija, izjava i hipoteka.
Dno dna.

mistic

pre 11 godina

To bas nije pohvalno za jednu veliku politicku stranku, da se zaduzuje bez pokrica i da zato svi racuni idu u blokadu. Nije ova stranka racunala da ce biti opozicija, jer da je bila vlast, kredit ne bi ni vratila.

Pepeljuga

pre 11 godina

Umesto da se bave svojim problemima, koje uvidjamo iz dana u dan da su ogromni bez pravne osnove i puni afera i pronevera...ti isti se ne ustrucavaju da prave nove.Traze mrlju u sadasnjosti...a proslost je sva uflekana raznim bojama da se bojim koja boja ce sutra da izadje na videlo

pukli smo ko tikva

pre 11 godina

Ovde je 4/5 drzave u blokadi, to se uzimalo i trosilo na siroko ko pred smak sveta. Dobijali se krediti na bazi "dobrih" ugovora, evo gomila zutajskih preduzeca bankrot, tj.svi koji se na vreme nisu prestrojili kod ovih novih. A novi nastavili da se zaduzuju ko sumanuti, pale se livnice, oprastaju se dugovi, otpisuju se kamate ..... zemljo otvori se.
Da li bi pomogla neka seljacka buna?

Samo pitam ...

pre 11 godina

Znači tako su finansirali kampanju. Dooobro ...
E, sad još gospoda naprednjaci da nam kažu kako su oni finansirali svoju kampanju. Da li im je neko dao pare ili su i oni uzeli kredit? Ili možda od članarine?

Rupert

pre 11 godina

Ni meni nije jasno kako su dobili kredit bez garancije, a obicni gradjani za mnogo manje iznose moraju cukundedino imovno stanje da podnose na uvid.

PSIHO

pre 11 godina

Iza tih Ds politicara,koji su uzimali kredite,kriju se velike kradje i afere.Kredite su uzimali da bi pokupovali drzavne fabrike i firme.

Abarth

pre 11 godina

Kojim garancijama su oni dobili kredit?Pa nek lepo šprodaju sve satove koje imaju i neka vrate pare,taman ce to podmiriti dugove.Razvojna banka Vojvodine??hmm

Grickko

pre 11 godina

Na koji su to demokratski nacin mogli uopste da dobiju kredit od banke? Ovo je prva vest koju treba ispitati pa tek potom zasto su novcana sredstva blokirana!

MAZDA

pre 11 godina

A, danas su izneli plan i program za izlazak iz krize. E, jadni su ti oni, sa njima samo nazadovanje i totalni propast, nista drugo. Kako su radili, tako im se vraca sada!

ŽAK

pre 11 godina

Meni treba kredit od 50000 evrića. Jel neko zna banku koja daje kredit bez pokrića sa 1.4% kamate.
PS: Ako može još i da kredit i ne vratim - častim dobro!
SAMO OZBILJNE PONUDE MOLIM!

Stefan

pre 11 godina

Nema . više finansijera, čim nisi na vlasti! Prihodi iz budžeta su mali. Čudo da Đilas ne pomaže svojoj stranci, bar on ima i može.

Djole

pre 11 godina

Nije ni cudo. Mali je budzet stranke u odnosu na drzavni koji im sada nije pri ruci. A navika u trosenju je cudo. Sreca nasa sto nemaju vise tu priliku i pristup drzavnoj kasi i ovako su ispraznli.

srđan

pre 11 godina

koliko ja kapiram, grupa ljudi podigla kredit kod banke da bi sto vise ljudi bilo informusano kako su oni dobri za vođenje politike jedne zemlje. Ovaj japitalizam mi strasno ide na nerve....

Aleksandar

pre 11 godina

Nije DS jedina stranka koja je svoju predizbornu kampanju finansirala iz kredita. Cinila je to i Srpska radikalna stranka u martu 2008. godine u vreme kada je na njenom celu bio Tomislav Nikolic. Tada je Toma Nikolic u ime SRS-a uzeo kredit od 50 miliona dinara od Banca Intesa. Kada je napustio SRS bivsa stranka ga je tuzila zbog zaduzivanja. On je otisao, a ostavio im dugove koji su sa kamatom iznosili 68 miliona dinara. Dug su morali da otplate u 45 rata do juna 2012. godine.

Ne znam sta je tada korisceno za obezbedjenje kredita. Verovatno isto ono sto je koristio i DS - budzetska sredstva koja dobija zahvaljujuci broju poslanika koje ima u skupstini.

Tiha

pre 11 godina

Računi DS-a treba da su u blokadi, pljačkali ovoliko i uzimali kredite a nisu ih vraćali uopšte. Treba da im bude u oblakadi dok skroz ne vrate dug prema državi. Na taj način su se bogatili, a građane doveli do ivice egzistencije. Verujem da će se stanje u našoj državi zaista promeniti na bolje. Svi koji su uzimali kredite a nisu ih vraćali trebali bi da odgovaraju, i da im se zapleni sva imovina.

Milica

pre 11 godina

Krediti se moraju vraćati jer banka neće da se odrekne svojih para. DS je računala da će večno biti na vlasti pa je dizala razne kredite računajući da iste neće morati da vraća. Gospodo iz DS, morate shvatiti da su ta vremena prošla i da se dugovi moraju vraćati.

turista

pre 11 godina

Neka svi bivsi predsednici opstina iz redovaDS-a priloze po neku crkavicu od onoga sto su pokrali i eto resen problem za kratko vreme

mrvica

pre 11 godina

Sada se vidi koliko je izbor Đilasa na čelo DS-a bio pogrešan! Popularnost stranke je na margini, a finansijski idu u stečaj!Smo što sve to ide preko poreskih obveznika Srbije!

MAZDA

pre 11 godina

A, danas su izneli plan i program za izlazak iz krize. E, jadni su ti oni, sa njima samo nazadovanje i totalni propast, nista drugo. Kako su radili, tako im se vraca sada!

KostaA

pre 11 godina

Dobra im je ova, Upozorava ih da ne krše zakon! Da se nisu navikli da ga krše ne bi bilo potrebe za takvim nepotrebnim upozorenjem, ali...

mladen

pre 11 godina

Uzeli su oni mnogo vishe, i ovih 10 god koliko su bili na vlasti i doveli do toga da ja i vecina ljudi koje znam zivimo mnogo gore nego ikad .. i proci ce nekaznjeno kao sto su milosevici i sps i tako u nedogled.. ovo je pakao!

zippo

pre 11 godina

Nadam se da je reč samo o proceduralnom zastoju, koji će biti otklonjen u najskorije vreme“, navodi Jerkov.

Ne seko, to Vucko malo dirnuo RBV pa poceli da rade posao kako treba. :D

Ako smem da kazem

pre 11 godina

Pitajte "mastera" i Vučića, oni to znaju još bolje! (bezimena, 05. mart 2013 22:43) Pitajte DOKTORA NAUKA Aleksandra Sapica kako je tesko na fakultetu!!

djordje

pre 11 godina

smisao postojanja banke ,razvijanje stranke ili privrede? zgranut sam...ne mogu da verujem sta se desava u mojoj srbiji!
p.s. nisam clan ni jedne partije

Коста П.

pre 11 godina

Па зато Ђилас неће Динкића у влади коју никад неће да формира. Нису ове афере за разбијање владе пласиране тек онако.Da li je ta banka za razvoj Vojvodine ili DS."Лија, лија па долија" рече један човек једном човеку.

PPeca@SER

pre 11 godina

Gospoda visoki funkcioner DS-a hvala bogu dobro su se obezbedili za vreme svojih mandata, pa neka založe deo svoje pošteno stečene imovine!
(Tiski cvet, 6. mart 2013 07:48)

Ja bih prodao pasnjak na Vracaru da isplatim dugove DS-a, ladno.

nidža

pre 11 godina

A kako je lepo bilo živeti na račun građan. Reprezentacija, bahaćenje, rasipništvo, zaduživanje... A hipoteka u RVB država Srbija!

Šetač

pre 11 godina

Kada vrate pare Razvojnoj banki vojvodine računi će biti odblokirani….naka Đelić..Đilas izvade iz svoje šuške I vrate kredite RBV….

Liško Mankovljanović

pre 11 godina

Al su bre ovi dobijali kredite na "dođem ti", a meni banka traži uverenje da su mi baba i deda sahranjeni na jednom mestu, kako bi mogli da ih otkopaju ako zeznem otplatu.

Lale

pre 11 godina

U januaru ste rekli lova u aprilu. Od tog aprila je prošlo godinu dana.E sada berite kožu na šiljak kad vam uleti inspekcija u Krunsku u pohara poklone koje ste dobijali za Dan Mladosti.

Slobodan PO

pre 11 godina

Cudno da stranka nema kasicu prasicu koju bi otvorili u ovim teskim trenucima? Mozda je imaju ali odavno su je podelili medjusobom za uzivanja i putovanja.

propast

pre 11 godina

Pazi uzeli pare od Banke za razvoj Vojvodine i ulozili u izbore.Pa ko je taj koji je njima odobrio taj kredit ,kako i zasto....?????????Valjda cemo dobiti odgovor na to ...ali od nadleznih institucija a ne od njih...

reziel

pre 11 godina

novac koji je mogao da bude upotrebljen za obnovu skola ili bolnica, nabavku opreme za porodilista ili investicije u profitabilne poslove, otisao je u kampanju stranke. i posle nam trebaju drzavne banke.

DUSKO DOUGUSKO

pre 11 godina

Kada ste se zaduzivali u brojinim bankama da bi svoje dzeve napunili,sada vracajte,narod ne zeli vise da ispasta zbog vaseg bezobrazluka i nemarnosti!

Vuksa

pre 11 godina

Kojim trikom su gospoda iz DS-a uopšte bez garancija i dobili novac? I to koju količinu novca!?!?!?
Ja za 100E, pošto sam naravno neprijavljen kao pola Srbije, moram kod zelenaša!!!

one two

pre 11 godina

Gde su sada oni velikodušni članovi iz beogradskih opština što doniraju po 500-600 hiljada dinara od ušteđevine da spasu stranku?

dieter dengler

pre 11 godina

Totalna blokada računa, bežanje članstva u druge stranke i pokrete, ako je ovo reforma i oporavak stranke, kako tek onda izgleda propadanje!?