Subota, 02.03.2013.

16:42

"Verujem da SNS ima bolju ideju"

Generalni direktor RTS Aleksandar Tijanić pozdravio je stav SNS da "ni po koju cenu" neće dozvoliti uvođenje novog nameta koji bi građani plaćali za RTS.

Izvor: Beta

"Verujem da SNS ima bolju ideju" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

153 Komentari

Sortiraj po:

BARCELONA

pre 11 godina

SNS je pokazao da zeli dobro narodu i da nude najbolje resenje za nase gradjane. Tijanic bi treba da podnese ostavku, jer je sve unistio, sto je sramno i neshvatljivo.

KLODIN VULF

pre 11 godina

Bolje bi mu bilo da ćuti. Ionako smo revoltirani pretplatom za koju dobijamo reprize serija „enormne gledanosti“ koje inače mi finansiramo tom istom pretplatom i tako u krug.

Мина

pre 11 godina

Треба и народ да се пита, а он би наравно волео да не гледа РТС, јер су досадили са серијама које репризирају.

Ne-dam

pre 11 godina

Najbolja ideja bi bila tvoja smena, elem, posto je ovo druga tema, mogu reci samo to da mozes Tijanicu biti ironican koliko god hoces, nece ti proci sto si naumio. Ne dam ni 5 dinara na pretplatu!!!!

NB

pre 11 godina

A da pitate nas građane šta mi mislimo o tome? Evo mog mišljenja. Nekada koliko se sećam ko nije plaćao nije mogao da gleda tv, tačnije rts jer u to vreme drugih kanala nije ni bilo, i sada uradite isto, isključite mi kanal momentalno. Ne bih se bunila uopšte.

Noca

pre 11 godina

"Verujem da SNS ima bolju ideju"ima tvoja smena raskidanje stetnih ugovora,smanjenje visokih plata,kad sve to uradi i bez pretplate bice RTS najaca TV.

Micika79

pre 11 godina

Naravno da neće, da je u pitanju interes naroda podržali bi bez razmišljanja, ovako sve što nas uvlači u još veću bedu nije za nikakvu podršku.

oxydant

pre 11 godina

Ova izjava g Tijanića mi nešto poznata! Jel' to ono : "Napad na Slobodana Miloševića je napad na srpski narod " ?! A sledeća izjava prve perjanice RTS bi mogla da glasi: "Spremaju mi atentat!"

Slobodan

pre 11 godina

Pa jel normalno da direktor marketinga ima platu 700.000 dinara??? Jel zato placamo tih 500 dinara mesecno? Koliko tek Tijanic ima??? I zar su to normalna primanja za zemlju koja ima prosecnu platu manju od 40.000 dinara???

glasac

pre 11 godina

Pa naravno da naprednjaci imaju dobru ideju. Najbolja ideja im je da tebe smene.. Ali posto ti je ionako jako blizu kraj mandata, sacekacemo i to malo da prodje.. Vreme ti je za penziju.

Marina

pre 11 godina

SNS treba što pre da skloni Tijanića, jer koga god je Tijanić podržavao, ti su pali sa vlasti, od JUL-a i SPS-a, preko DSS-a, do DS-a.

paper jam

pre 11 godina

U rts-u rade 4000 ljudi.U ems-u firmi za prenos el.energije sa kilometrima dalekovoda i ko zna koliko trafo stanica,za teritoriju cele Srbije 1500 radnika.Pa jel to normalno?Čime se bave ti silni ljudi,gde sede,ko to i od čega da plaća?

VLADA GEC

pre 11 godina

Kakav god da bude pedlog SNS-a, ako misle da građani plaćaju javni servis, prva tačka predloga SNS-a mora biti smenjivanje bahatog direktora RTS-a.

precanin

pre 11 godina

A kako se finansira B92, Studio B i druge televizije a njihov program je bolli od vaseg ? I sta bi to narod izgubio, da na primer, dve nedelje nista ne prikazujete ? To sto je ostala navika da se uvece gleda vas dnevnik , nije argument da mora neko da vas finansira !

sting

pre 11 godina

Ovi Kostunicini kadrovi su kako im odgovara, cas da se ugledamo na Evropu, cas protiv Evrope.
Svaka cast Vucicu za ovaj potez. Samo ono resenje za RTS koje podrazumeva da ce gradjani imati pravo da odluce da li zele da gledaju javni servis, ili da ga odjave ako ne zele, je ispravno i posteno resenje. Ko hoce njihove usluge, placa pretplatu, ko nece, on ne placa. Sve drugo je prevara. Ja pretplatu necu placati nit mi trebaju njihove usluge i tacka.

bataSMraka

pre 11 godina

Zar bi vam bilo malo jedna pretplata gospodine Tijanicu najbolje da se uvede jos jedna ili dve...A sto se tice ovih zadnjih godina koliko ta pretplata postoji gde su svi ti novci...koliko novih serija i filmova smo videli ili se time placaju reprize vec repriziranih serija

Gledamo i trpimo

pre 11 godina

Što reče kralj Ibi "...moj narod je pretežno stočarskog, kafilerijskog tipa..". To smatra i Vučić kada kaže da nema novih nameta, a ne ukida pretplatu. Pretplata već postoji, nije nov namet.Šta to znači? Budale plaćaju, a ako se uvede sistem tako da plaćaju svi, on to neće dozvoliti.
A narod oduševljen, Vučić je heroj, brani nas...
Svaki narod ima vlast kakvu zaslužuje, pa na žalost i mi.

vladanstar

pre 11 godina

Sta se bre Tijanic slihta sns-u?Taj kome se nije uvlacio samo da bi ostao tamo gde jeste.Smeniti ga podhitno da ne bi vise reprizirao Bolji zivot.

istinoljubac

pre 11 godina

Ja od naprednjaka ocekujem da ispune izborno obecanje i ukinu placanje pretplate. Najjednostavnije receno, najveci deo plata velikog broja zaposlenih poslednjih godina "pojedu" racuni za komunalije. Sve manje i manje nam preostaje za hranu. Na granici smo bioloskog opstanka i svako umanjivanje troskova dobro nam dodje. A javni servis nek se , bar u vreme krize, svede na skromniju meru .

LAV

pre 11 godina

Godinama plaćamo pretplatu RTS-u, a gledamo jednako nekvalitetan program. Nije problem i plaćati pretplatu, ali kad bi znali gde završava taj novac, jer ako niste znali 'Bolji život' se repzira dvadeseti put.

AHIL

pre 11 godina

Sarkazam i cinizam u Tijanicevoj izjavi je prevrsio svaku meru. Postavio bih pitanje g, Tiajanicu: Gde su zavrsavali novci gradajana svih ovih godina? RTS godinama ne pravi skolski i naucni program, ne investira u domace serije, filmove, spotske prenose, ali je bitno da Tijanic hoce jos novca.

Julija

pre 11 godina

Ne znam za SNS ali imam ja bolji predlog, ugasite televiziju ionako samo reprizirate serije od pre sto godina. Koja je na redu? Otpisani?!

Tiha

pre 11 godina

Verujem da će se stanje u našoj državi potpuno promeniti. Svako ko svoj posao koji ne radi kako treba u vladi Srbiji treba da se smeni. SNS najjača stranka koja brani interes naše države i naroda. Drago mi je DS vidi da SNS ima najbolje ideje. Zahvaljujući Aleksandru Vučiću građani su počeli da veruju u državne institucije, i živeće bolje. Tijanić treba da podnese ostavku, da bi naprednjaci svoje ideje trebali da sprovode.

MARIUS

pre 11 godina

Direktor javnog servisa već 8 godina je čovek koji nema nimalo stručnosti i obrazovanja za takav posao. Jos jedan šamar od strane prethodnih vlasti obrazovnim i stručnim ljudima. Izgleda da su oni više poštovali bahate pijanice, dok normalni i obrazovani ljudi čekaju na zavodima za zapošljavanje.

Коста П.

pre 11 godina

Каже Тијанић, нема отпуштања међу 4000 радника, где ће они да се запосле у кризи. Онда народе дај паре, јер забога ако РТС банкротира-пропаст света. Имам предлог да се број нациналних пензија преполови и новац усмери у РТС са 1000 људи. А Вучић је одавно љут на РТС, а меру је превршило кад је Тијанић у студио у вези млека довео двоје, из ДС па се и водитељка, уместо да буде неутрална, ставила на њихову страну. Лепо јој је рекао Мировић-шта њу брига за сељаке што ће пропасти, кад она има загарантовану високу плату. Ревизор треба тамо да оде.

mikac456

pre 11 godina

Neko je napisao da zelezara ima 5000 a rts 4000 i čitava se država trese da ne propadne, a u rts većina ne radi ništa i opet dobijaju plate od građanja.
Kad rts bude imao normalan broj zaposlenih koji nešta rade a ne gomilu dzabalebaroša koji samo gledaju da li im plata kasni ili ne ovog meseca. Jer su druge televizije pokazale kako se sa malim brojem radnika koji znaju šta rade funkcioniše. Ekstremni primer je bila tv avala koju je u vreme štrajka vodio samo jedan čovek

veterinarBG

pre 11 godina

I on je shvatio da Vucic sve sto radi - radi dobro!
(Mislilac, 2. mart 2013 17:11)
Haha,klasican komentar mladog radikala...jos samo da ti shvatis da je prevejani Tijanic rekao i nastavak-"verujem da SNS ima bolju ideju".
Problem je sto ne cusmo tu bolju ideju od SNS-a? Ili je i nema?

MARINA

pre 11 godina

SNS treba što pre da skloni Tijanića, jer koga god je Tijanić podržavao, ti su pali sa vlasti, od JUL-a i SPS-a, preko DSS-a, do DS-a.

Tesla

pre 11 godina

Zasto bi bio problem da se RTS placa iz budzeta? Zato sto mora biti nezavisna televizija? Pa sta. I nevladine organizacije su nezavisne pa se debelo finansiraju iz budzeta od naseg novca a niko pojima nema ni sta rade ni kako trose.

korisnik servisa

pre 11 godina

Retorika na koju nismo navikli od Tijanića. Pretio je tužbama koje nikad nije potegao, sada čak ima i nezavisne izvršitelje tako da izvršenje presude više nije tema ali ipak on se odlučio da od onih koji su plaćali uredno pretplatu napravi magarce samo da bi se održao još jedan mandat na čelu RTS i još malo povećao sebi osnovicu za penziju.
SNS ako ima hrabrosti i integriteta treba da pokrene istragu protiv ovog uništivača javnog servisa i da ga neko konačno uhapsi i skloni da ne pravi ovom osiromašenom društvu više štete.

dejan

pre 11 godina

Tijanicu,4.5miliona puta 500 dinara? Pa dali si ti normalan,dali ti znas koliko je to para! Pa koliku bi ti platu jedan milion? Da naplacujete po deset dinara pa je mnogo para. Okani se nas i daj ostavku

MILOVAN

pre 11 godina

Smena Tijanića je u nacionalnom interesu Srbije, i u interesu svih gradjana nezadovoljnih programom RTS-a. Ko smeni čoveka koji je promenio više boja nego kameleon, ima moj glas, a verujem i glas mnogih drugih.

Milica92

pre 11 godina

Tijanicu daj sam ostavku da bi dosao tvoj rival na tvoje mesto G-din.Eric covek ima ideje i resenja, zna kako treba i sta da radi, SNS uvek ima najbolje resenje za sve!

wierd

pre 11 godina

Sta 3000, ima ih sve ukupno oko 8000 tamo. Skoro su satro imali socijalni program jer ih zaboga ima mnogo, otislo nekoliko stotina i odmah zaposlili nesto manje nego sto je otislo. Tamo 5 posto radi svoj i tudji posao, ostali zivotare.

Gabi

pre 11 godina

"Pozdravljam takav stav najveće vladajuće proevropske stranke ....

Kakvo ulizivanje! Tijanić se ranije pozivao da se i za BBC plaća pretplata. Da li je on ikada video kakve naučne emisije snima BBC? Pa, nama se jednostavno pod vođstvom najveće proevropske stranke ne gleda "Žikina šarenica", "Selo gori,a baba se češlja" i po hiljaditi put reprize domaćih serija! Da li javni servis treba da se takmiči sa Pinkom po koncepciji programa?

Kvazimodo Sorabius

pre 11 godina

Koji metiljavi prevrtljivac!
Nema farbe koju nece nabaciti, svejedno - RTS ne treba Srbiji, pogotovo uz teoriju da postoje dva "javna" servisa - vojvodine i ostatka Srbije.

Cicko

pre 11 godina

Tijanic glumio mangupa,cak nije hteo Tomu Diplomu da pozove po povratku iz UN,pa je to ucinio B92.
Ovde se nije radilo o Tomi,vec o predsedniku zemlje pa bio on i Dikende Mutomba.
Sad gledajte scenu kad RTS ne bude imao za plate,a Tijanic bude promoran da kleci pred Vucicem za pare :-)
Nisam neki pobornik Labelo politike,ali mi se svidja ova odluka.
Kad muva sleti na zasladjeno labelo,da vidimo sta se desava :-D
narod je barem jedinstven,osim zaposlenih u RTS-u

Kaiser

pre 11 godina

Ovde se ne adi o tome dal će gradjani plaćati pretplatu ili ne.

Plaćaće, tu nema zbora.

U pitanju je samo modalitet naplate. Neće kroz pretplatu, ali će novac za RTS od nas da pokupe na druge načine.

Ne postoji besplatan ručak, to ste valjda do sad shvatili, tako da malo smanjite doživljaje...

Momir

pre 11 godina

Od Tijanića je svojevremeno i potekla ova ideja o RTS-u kao javnom servisu,i njegovom finansiranju kroz tv pretplatu.Pa,valjda je shvatio do sad da je takav sistem neodrživ i da je građanima dosta obaveza koje plaćaju,da bi još uz sve to plaćali i pretplatu za televiziju od 2 kanala,a kvalitet programa nikad gori.

Seele

pre 11 godina

Na stranu to što se Tijanić, po navici, šlihta svakoj vlasti, trebalo bi dobro razmisliti o načinu plaćanja i visini pretplate. U situaciji kad je narod i tako osiromašen, mislim da je iznos za ono što možemo da gledamo na RTS-u preveliki.

LILIEN

pre 11 godina

Samo ti Tijaniću veruj - i mi smo verovali da ćemo imati dobar signal za prijem,pa ćorava posla.Morala sam na kablovsku da pređem,da bi imala dobru sliku. Ako budem morala da plaćam taj javni servis,onda ćeš Boga mi, morati da obezbediš i kvalitetan signal i dobar program,a ne bajate serije od pre 30 godina!

Feniks

pre 11 godina

Najbolji predlog bi bio da se pretplata ukine.Ali ako je zakonska obaveza da se placa uvedena jos ranije onda se moraju pronaci nacini da se ipak ova obaveza drugacije postavi i da se ipak mora voditi racuna o finansijskim mogucnostima gradjana.

Mali Perica

pre 11 godina

Dobro si shvati o da ovaj narod nema ni da se prehrani ljudski, a ne da placa 9.000 dinara za tovje reprize. Bas nas briga za televiziju imamo kablovsku i internet. Drzavni servis nam ni ne treba. Pozdravljam Vucicevu podrsku naraodu!

Morska zvezda

pre 11 godina

Hvala Bogu da vlast uzme narod u zastitu cak i od malog boga Tijanica, koji je pretio da ce sudski naplacivati dugove prema televiziji. A sad cak i mali bog pava drugu pesmu. Ma Vucic je nas covek – vidi se odmah.

Lule

pre 11 godina

Tijaniću...da je RTS zaista, ali zaista javni servis kao što nije, narod bi možda i plaćao pretplatu kao što se to radi u svetu inače. Ali pošto RTS NIJE javni servis građana i na njemu NE MOŽE da se čuje glas i mišljenje običnog čoveka već se isključivo objavljuju mišljenja i komentari pažljivo probrani od strane stranačkih aktivista, narod nije loooood da plaća. Takođe...to što ti nazivaš pretplatom, to je ustvari klasičan reket, a ko pokušava da nasilno naplati (utera) reket, njega Bog kazni kad tad. Rzmišljaj o tome Tijaniću! Mislim da je, ako se ne varam, tebe već opomenuo.

Majka dvoje dece

pre 11 godina

Ideja svih nas gradjana je ta da nam ne pada na pamet da Vam punimo dzep... Unapred Vam hvala na razumevanju!
S' postovanjem Vas ne platisa Mirjana!!!

Vladan

pre 11 godina

Niko od ovih što ovde lupaju gluposti ne zna da ako ne bude javnog servisa, nezavisnog od države i komercijale, imaće uskoro 9 Pinkija i "ludih kuća" i "gledam majku biram kćerku", o da, tu su i "preljubnici..." Ako država hoćejavni servis, neka ga plaća iz budžeta, piše neko. A ko daje novac u budžet? I neće država javni servis, to je zahtev evropskih demokratskih zemalja, država jedva čeka da vrati sebi RTS i da ga vlast uređuje. Nemojte pisati o nečemu što ne razumete. Drugo je pitanje kakav je ovaj naš javni servis, ali to nije suština, nego je suština da država ne sme da stavi šapu ni na jednu televiziju ili novine.

SaraKej

pre 11 godina

Znaci Vucic je rekao da nemoramo da placamo TV pretplatu, ako smo lose finansijske situacije. To znaci da ne smeju da nas tuze i oduzimaju imovinu kako su pretili. Oj ,ha!

István

pre 11 godina

"Tijanić je istakao da nema evropske zemlje bez javnog servisa. "
Da budemo prvi,bar u ovo.:-)Min. 10 godina nisam gledao,a i nemam u planu sledeci u sledeci 10 godina.

LoLoLo

pre 11 godina

Tijanicu, sta ti druze nije jasno? Ako ces da nam naplacujes 500 dinara mesecno da gledamo 30 godina stare emisije, mi ne zelimo javni servis, ugasite ga, ne treba nam. Da ljudi zele da opstane javni servis oni bi placali pretplatu i podrzali te. Samim tim sto ti narod ne placa pretplatu, govori ti da tvoja usluga ne vredi prebijenog dinara, a taman posla 500 mesecno.

Arijel81

pre 11 godina

Jao Vucko ziv bio, sto si nas osobodio te posasti nameta RTS-a! A sta je sa gosp. Tijanicem , on je pre govorio da ce nas sve tuziti i da ce sudski oduzimanjem imovine napracivati pretplatu. Ili sam ja to bila sanjala?....Nece biti da jesam.

Beogradjanin sa sela

pre 11 godina

RRA neka preispita sve inostrane distributere tv kanala i zakljuci zakonitost placanja registrovanih korisnika.Voleo bih da RTS i dalje emituje uobicajene programe.Nadam se,da u skoroj buducnosti snimi mex83,ekipa RTSa na livad,u zavicaju,kako moje stado ovaca,krava i koza pase.Bice to moj doprinos zdravoj ishrani.

Srbin

pre 11 godina

Jedino što pratim su par emisija na RTV: Državni posao, Petkazanje... Republički rts je odma za gasiti.
Mislim da je poenta da se u ovoj firmi sa 3000 i još zaposlenih mora uraditi veelika racionalizacija. Jer niko ne zna ni na šta, ni kako se troše pare??

ns

pre 11 godina

Televizija sa ovakvim rogramom ne zasluzuje ni jedan dinar da joj gradjani placaju. Bahatost Tijanica ne zasluzuje ni komentar. Sta moze da se ocekuje od coveka koji sve napada i tako brani svoju poziciju. Pa zar od toliko pametnih i obrazovanih ljudi na tako ozbiljno mesto kao sto je direktor javnog servisa postavite coveka problematicnog karaktera koji je zavrsio samo srednju skolu. To je bruka za sve nas. Ali covek je poslusan i lojalan ... ima svoje bebe kojima je dao astronomske plate jer spijuniraju za njega, zaveo je strahovladu da niko ne sme da kaze nista protiv ...

Rajko Cvetkovic

pre 11 godina

Umesto bilo kakvih kvalifikacija Tijanić ima samo lepršav jezik u ustima punim otrova. Da li on jedina faca koja ne može da se smeni? NEVEROVATNO!

Kiseli kupus

pre 11 godina

"Verujem da SNS ima bolju ideju"

Наравно да има, даће ти једну big size педалу. Већ си се прекиселио у тој фотељи, и почело је од заударања да штипа за нос.

milan

pre 11 godina

Gospodine Tijanicu,uspesne svetske televizije imaju stotinjak zaposlenih.Vi i neznate tacan broj zaposlenih.Mislim da ih je preko pet hiljada.Naravno, Vi to kao svrseni srednjoskolac nikada necete moci da razumete.

Ivan

pre 11 godina

Voleo bih da mi neko kaze, da li je ikada javno pokrenuto pitanje placanja pretplate RTS-u preko kablovske televizije, tj da li kablovski operateri mogu da postignu neki dogovor sa javnim servisom kako mi koji RTS gledamo preko kablovske, ne bismo placali 2 kanala duplo? Hvala

Boža Dumst

pre 11 godina

Prvo što RTS treba da uradi je da smanji broj zaposlenih, barem za četvrtinu, a moglo bi skoro i za polovinu, pa onda možda ne bi trebalo da se plaća 500 dinara, već bi možda bilo dosta i 300 dinara mesečno, što bi građani možda i prihvatili. Vučić je u pravu što je stopirao da se rešenje oko finansiranja RTS-a donosi na brzinu, i preko kolena. Tu prvo treba izvršiti dobru analizu rada RTS-a i radikalnu reorganizaciju, čime bi se smanjili troškovi RTS-a, pa tek onda odlučivati o tome kako će se naplaćivati i kolika će biti RTV pretplata.

A Nikolic nas presednik obeca da ce ukinuti tv preplatu...

pre 11 godina

Najgore od svega sto vi RTS danas promovisete ko takozvani javni servis u vlasnistvu svih nas a on je ustvari rezimsko politicki i VAS svih ovih godina.
Kako koj rezim dodje na vlast tako se takozvani javni servis polako menja i stapa se na kraju sa trenutnom vlascu.
Tako je bilo i pre Gospoodineee Tijanicu a evo i sad jos koji mesec i VASA a ne nasa televizijia pricace i govoriti potpuno isto sto i sadasnja vlast.
Jedino resenje je ko oce da gleda nek plati, ja necu a ni mnogi drugi tu VASU televiziju, a vi nadjite nacin kako ce te to uraditi ili to ili je gasite.

А.Илић

pre 11 godina

1. Смањите прплату на 100 динара месечно и убираћете више пара него са садашњих 500 динара.
2. Програм ограничите на информативни, образовни и понеки спортски догађај.
3. Склопите уговоре са кабловским оператерима - да се преплата не би плаћала два пута.
4. Смањите број запослених на 500.

MarkoNS

pre 11 godina

Zabraniti komercijalni program, ojacati kulturni, deciji, angazovani i slicne programe. Prnositi skuptine i konferencije za novinare. Otpustiti visak radnika i prodati visak imovine. Onda uvesti da se finansira iz budzeta za dobrobit svih. Jel to tako tesko?

Djole

pre 11 godina

Tijanicu, RTS-u nema potrebe odvajati 6000 dinara godisnje po domacinstvu. To je previse, da je bila neka simbolika od 1ooo dinara godisnje svako bi toliko odvojio. I sa tih 1000 dinara kada se pomnozi sa brojem domacinstava u drzavi dodje se do ogromne cifre, a gde su vam tu reklame itd. Tako da ovih 6000 dinara je otimanje u odnosu na to sta nama RTS nudi od programa. Za BOLJI ZIVOT ili PORODICNO BLAGO je puno 6000 dati godisnje. Jesam za to da se nesto simbolicno odvoji ali za uzvrat se ocekuje da RTS lici na mnogo bplju TV kucu, koja ce da emituje premijere, da ima prenose uzivo, da ima dosta vise zanimljivih emisija itd.

Марина

pre 11 godina

У нормалним европским земљама јавни сервис се води транспарентно. Углавном га воде квалификовани људи а не кабадахије и муватори.

G.W.F.Hegel

pre 11 godina

Konfiskovati TV Pink zbog duhovnog genocida nad srpskim narodom,prodati ga nekoj stranoj televiziji.Pare dati RTSu da da otptemnine visku radnika,to je najmanje 1500.a preostali novac koristiti za pravljenje vrhunskog obazovnog,informativnog i zabavnog programa.Kada se napravi takav RTS svi ce rado placati pretplatu,jer kvalitet samo primitivci ne placaju.Ono za Pink vazi i za Hepi TV.

mimi

pre 11 godina

Građani su prilično osiromašeni i njihovi kućni budžeti su sve tanji i višegodišnja pogrešna politika prethodne vlade dovela je veliki broj građana na ivicu egzistencije. Tako da dodatna obaveza placanja je suvisna...

smajli

pre 11 godina

smenite tijanica i ukinite pretlatu. Sma procenta naplate vam govori koliko je ljudi zeli. Ako nemate pare za ovakav javni servis, smanjite na jedan kanal ili predjite samo na radio. Narod ionako vise gleda trash programe a ko zeli kvalitetniji prgram se vec sam snalazi.

vlada

pre 11 godina

porez je jedina stvar koja spada pod "obavezno"....ili napustite državu. Sve ostalo je stvar izbora! Ko neće struju, ne mora da je plaća, ko neće telefon, ne mora da plaća.......bilo koja druga prinudna naplata nečega što neko ne želi je REKET i KRIMINAL!
Uvedite način da ko ne želi da po pet milioniti put gleda bolji život, ne prima signal rts-a!....danas skoro svi imaju kablovsku, tako da se to vrlo lako zaključa.....
uostalom, u ponudi kablovskog provajdera stoji spisak kanala koje dobijete za određenu cenu, više kanala u paketu, viša cena....o osnovnoj ponudi stoje RTS 1 i RTS 2.....prema tome već su plaćeni!!!! neka RTS to reši sa provajderima kablovske, ne može se dva puta naplatiti ista stvar.....zamislite da u prodavnici na kasi platite hleb, pa vas zaustave na vratima pri izlasku da ga naplate ponovo....da ponovim, REKET i KRIMINAL!

Nevenka P

pre 11 godina

Ako bi gospodin Tijanić u njegovom Javnom servisu, ili RTS-u, pravio dobru programsku ponudu i zadovoljio ukuse gledališta, sigurno da ne bi bilo problema oko pretplate. Ovo što se sad prikazuje na RTS-u /bar veći deo toga/ sigurno da niko ne želi da plaća.

g17+

pre 11 godina

Jedan dan predlazu nesto pa kad vide da se narod tome protivi onda Andersen Vucic izadje u javnost i tome se ostro suprotstavi. Bilo bi smesno da nije zalosno. I ranije smo bili banana drzava a sad smo sa ovima na vlasti kilo banana drzava.

Bejn

pre 11 godina

Imam ja bolju ideju, ukinite RTS i prodajte ga (u delovima) uz oduzimanje svih licenci i statusa. (kako neko ne bi zloupotrebio drzavni monopol u privatne svrhe, sto je veoma cesta pojava u Srbiji) Pa nek se takmice na trzistu kao i svi ostali.

Gasi

pre 11 godina

Ja ne znam koliko puta treba ovo da se ponavlja, ali sam ubedjen da cim vecna ljudi u ovoj zemlji cuje "RTS" odmah um krene da govori sledece:"GASI RTS!!! GASI GASI GASI GASI!!!

View

pre 11 godina

Način na koji se tzv. RTS pretplata ubirala do sada, bio je super za lov u mutnom: građani RTS-u plaćaju tzv. pretplatu – što bi se reklo - 'na ruke', javna potrošnja na papiru fiktivno smanjena, a trošak prebačen direktno na građane. Milina jedna.

Član 86. Ustava kaže da je "javna svojina - državna svojina". Država ima budžet koji se puni od poreza. Finansiranje informisanja u nadležnosti je države. Nema nikakve razlike između nacionalne televizije, Narodnog pozorišta, Narodnog muzeja, Narodne biblioteke ...

Ako država hoće javni servis, neka ga plaća. Neka Tijanić kaže nadležnim državnim organima koliko mu novca godišnje treba, ministarstvo mu taj novac dâ, i to se sve lepo prikaže u Završnom računu budžeta. Pa, kada dođe MMF, onda neka nadležni objasne zašto na jednu televiziju troše više nego na bolnice i zašto penzioneri ipak nisu najveći 'trošak' budžeta.

Pastir Kostja

pre 11 godina

Karakter ovog čoveka nikad nije pratio njegovu briljantu iteligenciju, al' kako čoveka u životu vodi karakter, a ne pamet, njegova pojava u kulturnom životu Srbije oduvek mi je strašno, strašno smetala. Najzad, televizija koju vodi ni do kolena nije jednom Studiju B ili RTV Vojvodina.

Pedja

pre 11 godina

Evo jednog pro-evropskog predloga.Pocnite da radite,ako niste sposobni podnesite ostavke,siguran sam da se medju tih 4000 zaposlenih mogu naci desetoro koji bi to umeli bolje od vas.Ili idite da se zalite Nemcima,recite da ne mozete da radite sa sedamdeset miliona evra u siromasnoj Srbiji gde je plata 300e,izbacice vas napolje kao kufer.

Bole

pre 11 godina

Ako mene pita za ideju, evo je: Zatvori RTS, daj otkaz i pokusaj da se zaposlis bez politicnih, porodicnih i bilo kakvih drugih veza. Mozda i uspes, ali u Kongu

Lako je na grbaci naroda!

pre 11 godina

Zelezara ima 5000 radnika a vi 4000. Pa sta vi pravite da zaradite te plate osim sto kradete od gradjana. Da lepo sam rekao, kradete, jer kako drugacije to nazvati kad ozmete novac a za uzvrat ne date nista!

živka

pre 11 godina

I nije mi jasno zašto svakom domaćinstvu stiže račun za pretplatu kad nema svako domaćinstvo tv.Iz ličnog primera imam 2 kuće naravno u jednoj živim a u drugoj niko ne živi već godinama a računi za tv pretplatu stižu.i poslala sam dopis ali uzalud.

maja

pre 11 godina

Evo predloga:Nek RTS napravi dogovor s drugim kablovskim mrežama(SBB,ADSL,TOTAL TV i dr.) ko želi RTS program nek plaća dodatnih 100din.

Miki BG

pre 11 godina

Prvo trebaju RTS I RTV da se reorganizuju, da se broj yaposlenih svede na optimum, a to znači da se najmanje prepolovi broj postojećeg broja zaposlenih, pa tek onda da se razmišlja šta i kako dalje. Ovo što sada imamo nije javni medijski servis. Takve tv programe imamo na bezbroj drugih kanala, kako domaćih tako i stranih. Nacionalni javni servis mora biti zaista takav, a ne kopija komercijalnih zabavnih kanala. Tijanić nije sposoban za tako nešto i treba ga pod hitno smeniti, jer on samo povećava broj zaposlenih, a ne pruža nikakav kvalitetan program. Možda nam u madjuvremenu i ne treba javni servis, već neka tv stvaraoci konkurišu projektima od nacionalnog značaja za sredstva, a neka se jedan kanal odredi za direktne tv prenose skupštinskih zasedanja i drugih političkih dogadjaja.

Stanislava T

pre 11 godina

Biće da je Tijanić neke stvari postavio naopako. RTS mora da proizvodi programe a ne da reprizira serije od pre dvadesetak godina /koje su već plaćene ondašnjom pretplatom/, pa da sa tim proizvodima izađe na tržište.

Valentina K

pre 11 godina

Gospodine Tijaniću, RTS-u treba bolji menadzment i bolja organizacija. Takva kuća ne može da funkcionoše i životari samo od pretlate i repriza.

Matija

pre 11 godina

Moj predlog je smena ovog priucenog novinara koji vec godinama uzurpira mesto direktora RTS-a, jednog od najgorih tzv. javnih servisa u Evropi!

Matija

pre 11 godina

Moj predlog je smena ovog priucenog novinara koji vec godinama uzurpira mesto direktora RTS-a, jednog od najgorih tzv. javnih servisa u Evropi!

Valentina K

pre 11 godina

Gospodine Tijaniću, RTS-u treba bolji menadzment i bolja organizacija. Takva kuća ne može da funkcionoše i životari samo od pretlate i repriza.

Arijel81

pre 11 godina

Jao Vucko ziv bio, sto si nas osobodio te posasti nameta RTS-a! A sta je sa gosp. Tijanicem , on je pre govorio da ce nas sve tuziti i da ce sudski oduzimanjem imovine napracivati pretplatu. Ili sam ja to bila sanjala?....Nece biti da jesam.

Lako je na grbaci naroda!

pre 11 godina

Zelezara ima 5000 radnika a vi 4000. Pa sta vi pravite da zaradite te plate osim sto kradete od gradjana. Da lepo sam rekao, kradete, jer kako drugacije to nazvati kad ozmete novac a za uzvrat ne date nista!

Pedja

pre 11 godina

Evo jednog pro-evropskog predloga.Pocnite da radite,ako niste sposobni podnesite ostavke,siguran sam da se medju tih 4000 zaposlenih mogu naci desetoro koji bi to umeli bolje od vas.Ili idite da se zalite Nemcima,recite da ne mozete da radite sa sedamdeset miliona evra u siromasnoj Srbiji gde je plata 300e,izbacice vas napolje kao kufer.

Morska zvezda

pre 11 godina

Hvala Bogu da vlast uzme narod u zastitu cak i od malog boga Tijanica, koji je pretio da ce sudski naplacivati dugove prema televiziji. A sad cak i mali bog pava drugu pesmu. Ma Vucic je nas covek – vidi se odmah.

View

pre 11 godina

Način na koji se tzv. RTS pretplata ubirala do sada, bio je super za lov u mutnom: građani RTS-u plaćaju tzv. pretplatu – što bi se reklo - 'na ruke', javna potrošnja na papiru fiktivno smanjena, a trošak prebačen direktno na građane. Milina jedna.

Član 86. Ustava kaže da je "javna svojina - državna svojina". Država ima budžet koji se puni od poreza. Finansiranje informisanja u nadležnosti je države. Nema nikakve razlike između nacionalne televizije, Narodnog pozorišta, Narodnog muzeja, Narodne biblioteke ...

Ako država hoće javni servis, neka ga plaća. Neka Tijanić kaže nadležnim državnim organima koliko mu novca godišnje treba, ministarstvo mu taj novac dâ, i to se sve lepo prikaže u Završnom računu budžeta. Pa, kada dođe MMF, onda neka nadležni objasne zašto na jednu televiziju troše više nego na bolnice i zašto penzioneri ipak nisu najveći 'trošak' budžeta.

G.W.F.Hegel

pre 11 godina

Konfiskovati TV Pink zbog duhovnog genocida nad srpskim narodom,prodati ga nekoj stranoj televiziji.Pare dati RTSu da da otptemnine visku radnika,to je najmanje 1500.a preostali novac koristiti za pravljenje vrhunskog obazovnog,informativnog i zabavnog programa.Kada se napravi takav RTS svi ce rado placati pretplatu,jer kvalitet samo primitivci ne placaju.Ono za Pink vazi i za Hepi TV.

vlada

pre 11 godina

porez je jedina stvar koja spada pod "obavezno"....ili napustite državu. Sve ostalo je stvar izbora! Ko neće struju, ne mora da je plaća, ko neće telefon, ne mora da plaća.......bilo koja druga prinudna naplata nečega što neko ne želi je REKET i KRIMINAL!
Uvedite način da ko ne želi da po pet milioniti put gleda bolji život, ne prima signal rts-a!....danas skoro svi imaju kablovsku, tako da se to vrlo lako zaključa.....
uostalom, u ponudi kablovskog provajdera stoji spisak kanala koje dobijete za određenu cenu, više kanala u paketu, viša cena....o osnovnoj ponudi stoje RTS 1 i RTS 2.....prema tome već su plaćeni!!!! neka RTS to reši sa provajderima kablovske, ne može se dva puta naplatiti ista stvar.....zamislite da u prodavnici na kasi platite hleb, pa vas zaustave na vratima pri izlasku da ga naplate ponovo....da ponovim, REKET i KRIMINAL!

Kiseli kupus

pre 11 godina

"Verujem da SNS ima bolju ideju"

Наравно да има, даће ти једну big size педалу. Већ си се прекиселио у тој фотељи, и почело је од заударања да штипа за нос.

živka

pre 11 godina

I nije mi jasno zašto svakom domaćinstvu stiže račun za pretplatu kad nema svako domaćinstvo tv.Iz ličnog primera imam 2 kuće naravno u jednoj živim a u drugoj niko ne živi već godinama a računi za tv pretplatu stižu.i poslala sam dopis ali uzalud.

Bole

pre 11 godina

Ako mene pita za ideju, evo je: Zatvori RTS, daj otkaz i pokusaj da se zaposlis bez politicnih, porodicnih i bilo kakvih drugih veza. Mozda i uspes, ali u Kongu

Марина

pre 11 godina

У нормалним европским земљама јавни сервис се води транспарентно. Углавном га воде квалификовани људи а не кабадахије и муватори.

maja

pre 11 godina

Evo predloga:Nek RTS napravi dogovor s drugim kablovskim mrežama(SBB,ADSL,TOTAL TV i dr.) ko želi RTS program nek plaća dodatnih 100din.

Stanislava T

pre 11 godina

Biće da je Tijanić neke stvari postavio naopako. RTS mora da proizvodi programe a ne da reprizira serije od pre dvadesetak godina /koje su već plaćene ondašnjom pretplatom/, pa da sa tim proizvodima izađe na tržište.

А.Илић

pre 11 godina

1. Смањите прплату на 100 динара месечно и убираћете више пара него са садашњих 500 динара.
2. Програм ограничите на информативни, образовни и понеки спортски догађај.
3. Склопите уговоре са кабловским оператерима - да се преплата не би плаћала два пута.
4. Смањите број запослених на 500.

Rajko Cvetkovic

pre 11 godina

Umesto bilo kakvih kvalifikacija Tijanić ima samo lepršav jezik u ustima punim otrova. Da li on jedina faca koja ne može da se smeni? NEVEROVATNO!

Gasi

pre 11 godina

Ja ne znam koliko puta treba ovo da se ponavlja, ali sam ubedjen da cim vecna ljudi u ovoj zemlji cuje "RTS" odmah um krene da govori sledece:"GASI RTS!!! GASI GASI GASI GASI!!!

Nevenka P

pre 11 godina

Ako bi gospodin Tijanić u njegovom Javnom servisu, ili RTS-u, pravio dobru programsku ponudu i zadovoljio ukuse gledališta, sigurno da ne bi bilo problema oko pretplate. Ovo što se sad prikazuje na RTS-u /bar veći deo toga/ sigurno da niko ne želi da plaća.

MarkoNS

pre 11 godina

Zabraniti komercijalni program, ojacati kulturni, deciji, angazovani i slicne programe. Prnositi skuptine i konferencije za novinare. Otpustiti visak radnika i prodati visak imovine. Onda uvesti da se finansira iz budzeta za dobrobit svih. Jel to tako tesko?

milan

pre 11 godina

Gospodine Tijanicu,uspesne svetske televizije imaju stotinjak zaposlenih.Vi i neznate tacan broj zaposlenih.Mislim da ih je preko pet hiljada.Naravno, Vi to kao svrseni srednjoskolac nikada necete moci da razumete.

ns

pre 11 godina

Televizija sa ovakvim rogramom ne zasluzuje ni jedan dinar da joj gradjani placaju. Bahatost Tijanica ne zasluzuje ni komentar. Sta moze da se ocekuje od coveka koji sve napada i tako brani svoju poziciju. Pa zar od toliko pametnih i obrazovanih ljudi na tako ozbiljno mesto kao sto je direktor javnog servisa postavite coveka problematicnog karaktera koji je zavrsio samo srednju skolu. To je bruka za sve nas. Ali covek je poslusan i lojalan ... ima svoje bebe kojima je dao astronomske plate jer spijuniraju za njega, zaveo je strahovladu da niko ne sme da kaze nista protiv ...

Lule

pre 11 godina

Tijaniću...da je RTS zaista, ali zaista javni servis kao što nije, narod bi možda i plaćao pretplatu kao što se to radi u svetu inače. Ali pošto RTS NIJE javni servis građana i na njemu NE MOŽE da se čuje glas i mišljenje običnog čoveka već se isključivo objavljuju mišljenja i komentari pažljivo probrani od strane stranačkih aktivista, narod nije loooood da plaća. Takođe...to što ti nazivaš pretplatom, to je ustvari klasičan reket, a ko pokušava da nasilno naplati (utera) reket, njega Bog kazni kad tad. Rzmišljaj o tome Tijaniću! Mislim da je, ako se ne varam, tebe već opomenuo.

Pastir Kostja

pre 11 godina

Karakter ovog čoveka nikad nije pratio njegovu briljantu iteligenciju, al' kako čoveka u životu vodi karakter, a ne pamet, njegova pojava u kulturnom životu Srbije oduvek mi je strašno, strašno smetala. Najzad, televizija koju vodi ni do kolena nije jednom Studiju B ili RTV Vojvodina.

Miki BG

pre 11 godina

Prvo trebaju RTS I RTV da se reorganizuju, da se broj yaposlenih svede na optimum, a to znači da se najmanje prepolovi broj postojećeg broja zaposlenih, pa tek onda da se razmišlja šta i kako dalje. Ovo što sada imamo nije javni medijski servis. Takve tv programe imamo na bezbroj drugih kanala, kako domaćih tako i stranih. Nacionalni javni servis mora biti zaista takav, a ne kopija komercijalnih zabavnih kanala. Tijanić nije sposoban za tako nešto i treba ga pod hitno smeniti, jer on samo povećava broj zaposlenih, a ne pruža nikakav kvalitetan program. Možda nam u madjuvremenu i ne treba javni servis, već neka tv stvaraoci konkurišu projektima od nacionalnog značaja za sredstva, a neka se jedan kanal odredi za direktne tv prenose skupštinskih zasedanja i drugih političkih dogadjaja.

g17+

pre 11 godina

Jedan dan predlazu nesto pa kad vide da se narod tome protivi onda Andersen Vucic izadje u javnost i tome se ostro suprotstavi. Bilo bi smesno da nije zalosno. I ranije smo bili banana drzava a sad smo sa ovima na vlasti kilo banana drzava.

Ivan

pre 11 godina

Voleo bih da mi neko kaze, da li je ikada javno pokrenuto pitanje placanja pretplate RTS-u preko kablovske televizije, tj da li kablovski operateri mogu da postignu neki dogovor sa javnim servisom kako mi koji RTS gledamo preko kablovske, ne bismo placali 2 kanala duplo? Hvala

LoLoLo

pre 11 godina

Tijanicu, sta ti druze nije jasno? Ako ces da nam naplacujes 500 dinara mesecno da gledamo 30 godina stare emisije, mi ne zelimo javni servis, ugasite ga, ne treba nam. Da ljudi zele da opstane javni servis oni bi placali pretplatu i podrzali te. Samim tim sto ti narod ne placa pretplatu, govori ti da tvoja usluga ne vredi prebijenog dinara, a taman posla 500 mesecno.

A Nikolic nas presednik obeca da ce ukinuti tv preplatu...

pre 11 godina

Najgore od svega sto vi RTS danas promovisete ko takozvani javni servis u vlasnistvu svih nas a on je ustvari rezimsko politicki i VAS svih ovih godina.
Kako koj rezim dodje na vlast tako se takozvani javni servis polako menja i stapa se na kraju sa trenutnom vlascu.
Tako je bilo i pre Gospoodineee Tijanicu a evo i sad jos koji mesec i VASA a ne nasa televizijia pricace i govoriti potpuno isto sto i sadasnja vlast.
Jedino resenje je ko oce da gleda nek plati, ja necu a ni mnogi drugi tu VASU televiziju, a vi nadjite nacin kako ce te to uraditi ili to ili je gasite.

Majka dvoje dece

pre 11 godina

Ideja svih nas gradjana je ta da nam ne pada na pamet da Vam punimo dzep... Unapred Vam hvala na razumevanju!
S' postovanjem Vas ne platisa Mirjana!!!

Djole

pre 11 godina

Tijanicu, RTS-u nema potrebe odvajati 6000 dinara godisnje po domacinstvu. To je previse, da je bila neka simbolika od 1ooo dinara godisnje svako bi toliko odvojio. I sa tih 1000 dinara kada se pomnozi sa brojem domacinstava u drzavi dodje se do ogromne cifre, a gde su vam tu reklame itd. Tako da ovih 6000 dinara je otimanje u odnosu na to sta nama RTS nudi od programa. Za BOLJI ZIVOT ili PORODICNO BLAGO je puno 6000 dati godisnje. Jesam za to da se nesto simbolicno odvoji ali za uzvrat se ocekuje da RTS lici na mnogo bplju TV kucu, koja ce da emituje premijere, da ima prenose uzivo, da ima dosta vise zanimljivih emisija itd.

mimi

pre 11 godina

Građani su prilično osiromašeni i njihovi kućni budžeti su sve tanji i višegodišnja pogrešna politika prethodne vlade dovela je veliki broj građana na ivicu egzistencije. Tako da dodatna obaveza placanja je suvisna...

MILOVAN

pre 11 godina

Smena Tijanića je u nacionalnom interesu Srbije, i u interesu svih gradjana nezadovoljnih programom RTS-a. Ko smeni čoveka koji je promenio više boja nego kameleon, ima moj glas, a verujem i glas mnogih drugih.

dejan

pre 11 godina

Tijanicu,4.5miliona puta 500 dinara? Pa dali si ti normalan,dali ti znas koliko je to para! Pa koliku bi ti platu jedan milion? Da naplacujete po deset dinara pa je mnogo para. Okani se nas i daj ostavku

smajli

pre 11 godina

smenite tijanica i ukinite pretlatu. Sma procenta naplate vam govori koliko je ljudi zeli. Ako nemate pare za ovakav javni servis, smanjite na jedan kanal ili predjite samo na radio. Narod ionako vise gleda trash programe a ko zeli kvalitetniji prgram se vec sam snalazi.

Boža Dumst

pre 11 godina

Prvo što RTS treba da uradi je da smanji broj zaposlenih, barem za četvrtinu, a moglo bi skoro i za polovinu, pa onda možda ne bi trebalo da se plaća 500 dinara, već bi možda bilo dosta i 300 dinara mesečno, što bi građani možda i prihvatili. Vučić je u pravu što je stopirao da se rešenje oko finansiranja RTS-a donosi na brzinu, i preko kolena. Tu prvo treba izvršiti dobru analizu rada RTS-a i radikalnu reorganizaciju, čime bi se smanjili troškovi RTS-a, pa tek onda odlučivati o tome kako će se naplaćivati i kolika će biti RTV pretplata.

Mali Perica

pre 11 godina

Dobro si shvati o da ovaj narod nema ni da se prehrani ljudski, a ne da placa 9.000 dinara za tovje reprize. Bas nas briga za televiziju imamo kablovsku i internet. Drzavni servis nam ni ne treba. Pozdravljam Vucicevu podrsku naraodu!

istinoljubac

pre 11 godina

Ja od naprednjaka ocekujem da ispune izborno obecanje i ukinu placanje pretplate. Najjednostavnije receno, najveci deo plata velikog broja zaposlenih poslednjih godina "pojedu" racuni za komunalije. Sve manje i manje nam preostaje za hranu. Na granici smo bioloskog opstanka i svako umanjivanje troskova dobro nam dodje. A javni servis nek se , bar u vreme krize, svede na skromniju meru .

Julija

pre 11 godina

Ne znam za SNS ali imam ja bolji predlog, ugasite televiziju ionako samo reprizirate serije od pre sto godina. Koja je na redu? Otpisani?!

Bejn

pre 11 godina

Imam ja bolju ideju, ukinite RTS i prodajte ga (u delovima) uz oduzimanje svih licenci i statusa. (kako neko ne bi zloupotrebio drzavni monopol u privatne svrhe, sto je veoma cesta pojava u Srbiji) Pa nek se takmice na trzistu kao i svi ostali.

Srbin

pre 11 godina

Jedino što pratim su par emisija na RTV: Državni posao, Petkazanje... Republički rts je odma za gasiti.
Mislim da je poenta da se u ovoj firmi sa 3000 i još zaposlenih mora uraditi veelika racionalizacija. Jer niko ne zna ni na šta, ni kako se troše pare??

István

pre 11 godina

"Tijanić je istakao da nema evropske zemlje bez javnog servisa. "
Da budemo prvi,bar u ovo.:-)Min. 10 godina nisam gledao,a i nemam u planu sledeci u sledeci 10 godina.

Vladan

pre 11 godina

Niko od ovih što ovde lupaju gluposti ne zna da ako ne bude javnog servisa, nezavisnog od države i komercijale, imaće uskoro 9 Pinkija i "ludih kuća" i "gledam majku biram kćerku", o da, tu su i "preljubnici..." Ako država hoćejavni servis, neka ga plaća iz budžeta, piše neko. A ko daje novac u budžet? I neće država javni servis, to je zahtev evropskih demokratskih zemalja, država jedva čeka da vrati sebi RTS i da ga vlast uređuje. Nemojte pisati o nečemu što ne razumete. Drugo je pitanje kakav je ovaj naš javni servis, ali to nije suština, nego je suština da država ne sme da stavi šapu ni na jednu televiziju ili novine.

AHIL

pre 11 godina

Sarkazam i cinizam u Tijanicevoj izjavi je prevrsio svaku meru. Postavio bih pitanje g, Tiajanicu: Gde su zavrsavali novci gradajana svih ovih godina? RTS godinama ne pravi skolski i naucni program, ne investira u domace serije, filmove, spotske prenose, ali je bitno da Tijanic hoce jos novca.

Коста П.

pre 11 godina

Каже Тијанић, нема отпуштања међу 4000 радника, где ће они да се запосле у кризи. Онда народе дај паре, јер забога ако РТС банкротира-пропаст света. Имам предлог да се број нациналних пензија преполови и новац усмери у РТС са 1000 људи. А Вучић је одавно љут на РТС, а меру је превршило кад је Тијанић у студио у вези млека довео двоје, из ДС па се и водитељка, уместо да буде неутрална, ставила на њихову страну. Лепо јој је рекао Мировић-шта њу брига за сељаке што ће пропасти, кад она има загарантовану високу плату. Ревизор треба тамо да оде.

Kaiser

pre 11 godina

Ovde se ne adi o tome dal će gradjani plaćati pretplatu ili ne.

Plaćaće, tu nema zbora.

U pitanju je samo modalitet naplate. Neće kroz pretplatu, ali će novac za RTS od nas da pokupe na druge načine.

Ne postoji besplatan ručak, to ste valjda do sad shvatili, tako da malo smanjite doživljaje...

Gabi

pre 11 godina

"Pozdravljam takav stav najveće vladajuće proevropske stranke ....

Kakvo ulizivanje! Tijanić se ranije pozivao da se i za BBC plaća pretplata. Da li je on ikada video kakve naučne emisije snima BBC? Pa, nama se jednostavno pod vođstvom najveće proevropske stranke ne gleda "Žikina šarenica", "Selo gori,a baba se češlja" i po hiljaditi put reprize domaćih serija! Da li javni servis treba da se takmiči sa Pinkom po koncepciji programa?

Feniks

pre 11 godina

Najbolji predlog bi bio da se pretplata ukine.Ali ako je zakonska obaveza da se placa uvedena jos ranije onda se moraju pronaci nacini da se ipak ova obaveza drugacije postavi i da se ipak mora voditi racuna o finansijskim mogucnostima gradjana.

MARINA

pre 11 godina

SNS treba što pre da skloni Tijanića, jer koga god je Tijanić podržavao, ti su pali sa vlasti, od JUL-a i SPS-a, preko DSS-a, do DS-a.

Kvazimodo Sorabius

pre 11 godina

Koji metiljavi prevrtljivac!
Nema farbe koju nece nabaciti, svejedno - RTS ne treba Srbiji, pogotovo uz teoriju da postoje dva "javna" servisa - vojvodine i ostatka Srbije.

Tesla

pre 11 godina

Zasto bi bio problem da se RTS placa iz budzeta? Zato sto mora biti nezavisna televizija? Pa sta. I nevladine organizacije su nezavisne pa se debelo finansiraju iz budzeta od naseg novca a niko pojima nema ni sta rade ni kako trose.

LAV

pre 11 godina

Godinama plaćamo pretplatu RTS-u, a gledamo jednako nekvalitetan program. Nije problem i plaćati pretplatu, ali kad bi znali gde završava taj novac, jer ako niste znali 'Bolji život' se repzira dvadeseti put.

Beogradjanin sa sela

pre 11 godina

RRA neka preispita sve inostrane distributere tv kanala i zakljuci zakonitost placanja registrovanih korisnika.Voleo bih da RTS i dalje emituje uobicajene programe.Nadam se,da u skoroj buducnosti snimi mex83,ekipa RTSa na livad,u zavicaju,kako moje stado ovaca,krava i koza pase.Bice to moj doprinos zdravoj ishrani.

korisnik servisa

pre 11 godina

Retorika na koju nismo navikli od Tijanića. Pretio je tužbama koje nikad nije potegao, sada čak ima i nezavisne izvršitelje tako da izvršenje presude više nije tema ali ipak on se odlučio da od onih koji su plaćali uredno pretplatu napravi magarce samo da bi se održao još jedan mandat na čelu RTS i još malo povećao sebi osnovicu za penziju.
SNS ako ima hrabrosti i integriteta treba da pokrene istragu protiv ovog uništivača javnog servisa i da ga neko konačno uhapsi i skloni da ne pravi ovom osiromašenom društvu više štete.

wierd

pre 11 godina

Sta 3000, ima ih sve ukupno oko 8000 tamo. Skoro su satro imali socijalni program jer ih zaboga ima mnogo, otislo nekoliko stotina i odmah zaposlili nesto manje nego sto je otislo. Tamo 5 posto radi svoj i tudji posao, ostali zivotare.

MARIUS

pre 11 godina

Direktor javnog servisa već 8 godina je čovek koji nema nimalo stručnosti i obrazovanja za takav posao. Jos jedan šamar od strane prethodnih vlasti obrazovnim i stručnim ljudima. Izgleda da su oni više poštovali bahate pijanice, dok normalni i obrazovani ljudi čekaju na zavodima za zapošljavanje.

Slobodan

pre 11 godina

Pa jel normalno da direktor marketinga ima platu 700.000 dinara??? Jel zato placamo tih 500 dinara mesecno? Koliko tek Tijanic ima??? I zar su to normalna primanja za zemlju koja ima prosecnu platu manju od 40.000 dinara???

Momir

pre 11 godina

Od Tijanića je svojevremeno i potekla ova ideja o RTS-u kao javnom servisu,i njegovom finansiranju kroz tv pretplatu.Pa,valjda je shvatio do sad da je takav sistem neodrživ i da je građanima dosta obaveza koje plaćaju,da bi još uz sve to plaćali i pretplatu za televiziju od 2 kanala,a kvalitet programa nikad gori.

VLADA GEC

pre 11 godina

Kakav god da bude pedlog SNS-a, ako misle da građani plaćaju javni servis, prva tačka predloga SNS-a mora biti smenjivanje bahatog direktora RTS-a.

SaraKej

pre 11 godina

Znaci Vucic je rekao da nemoramo da placamo TV pretplatu, ako smo lose finansijske situacije. To znaci da ne smeju da nas tuze i oduzimaju imovinu kako su pretili. Oj ,ha!

mikac456

pre 11 godina

Neko je napisao da zelezara ima 5000 a rts 4000 i čitava se država trese da ne propadne, a u rts većina ne radi ništa i opet dobijaju plate od građanja.
Kad rts bude imao normalan broj zaposlenih koji nešta rade a ne gomilu dzabalebaroša koji samo gledaju da li im plata kasni ili ne ovog meseca. Jer su druge televizije pokazale kako se sa malim brojem radnika koji znaju šta rade funkcioniše. Ekstremni primer je bila tv avala koju je u vreme štrajka vodio samo jedan čovek

veterinarBG

pre 11 godina

I on je shvatio da Vucic sve sto radi - radi dobro!
(Mislilac, 2. mart 2013 17:11)
Haha,klasican komentar mladog radikala...jos samo da ti shvatis da je prevejani Tijanic rekao i nastavak-"verujem da SNS ima bolju ideju".
Problem je sto ne cusmo tu bolju ideju od SNS-a? Ili je i nema?

bataSMraka

pre 11 godina

Zar bi vam bilo malo jedna pretplata gospodine Tijanicu najbolje da se uvede jos jedna ili dve...A sto se tice ovih zadnjih godina koliko ta pretplata postoji gde su svi ti novci...koliko novih serija i filmova smo videli ili se time placaju reprize vec repriziranih serija

precanin

pre 11 godina

A kako se finansira B92, Studio B i druge televizije a njihov program je bolli od vaseg ? I sta bi to narod izgubio, da na primer, dve nedelje nista ne prikazujete ? To sto je ostala navika da se uvece gleda vas dnevnik , nije argument da mora neko da vas finansira !

paper jam

pre 11 godina

U rts-u rade 4000 ljudi.U ems-u firmi za prenos el.energije sa kilometrima dalekovoda i ko zna koliko trafo stanica,za teritoriju cele Srbije 1500 radnika.Pa jel to normalno?Čime se bave ti silni ljudi,gde sede,ko to i od čega da plaća?

Marina

pre 11 godina

SNS treba što pre da skloni Tijanića, jer koga god je Tijanić podržavao, ti su pali sa vlasti, od JUL-a i SPS-a, preko DSS-a, do DS-a.

Seele

pre 11 godina

Na stranu to što se Tijanić, po navici, šlihta svakoj vlasti, trebalo bi dobro razmisliti o načinu plaćanja i visini pretplate. U situaciji kad je narod i tako osiromašen, mislim da je iznos za ono što možemo da gledamo na RTS-u preveliki.

vladanstar

pre 11 godina

Sta se bre Tijanic slihta sns-u?Taj kome se nije uvlacio samo da bi ostao tamo gde jeste.Smeniti ga podhitno da ne bi vise reprizirao Bolji zivot.

sting

pre 11 godina

Ovi Kostunicini kadrovi su kako im odgovara, cas da se ugledamo na Evropu, cas protiv Evrope.
Svaka cast Vucicu za ovaj potez. Samo ono resenje za RTS koje podrazumeva da ce gradjani imati pravo da odluce da li zele da gledaju javni servis, ili da ga odjave ako ne zele, je ispravno i posteno resenje. Ko hoce njihove usluge, placa pretplatu, ko nece, on ne placa. Sve drugo je prevara. Ja pretplatu necu placati nit mi trebaju njihove usluge i tacka.

glasac

pre 11 godina

Pa naravno da naprednjaci imaju dobru ideju. Najbolja ideja im je da tebe smene.. Ali posto ti je ionako jako blizu kraj mandata, sacekacemo i to malo da prodje.. Vreme ti je za penziju.

LILIEN

pre 11 godina

Samo ti Tijaniću veruj - i mi smo verovali da ćemo imati dobar signal za prijem,pa ćorava posla.Morala sam na kablovsku da pređem,da bi imala dobru sliku. Ako budem morala da plaćam taj javni servis,onda ćeš Boga mi, morati da obezbediš i kvalitetan signal i dobar program,a ne bajate serije od pre 30 godina!

Milica92

pre 11 godina

Tijanicu daj sam ostavku da bi dosao tvoj rival na tvoje mesto G-din.Eric covek ima ideje i resenja, zna kako treba i sta da radi, SNS uvek ima najbolje resenje za sve!

NB

pre 11 godina

A da pitate nas građane šta mi mislimo o tome? Evo mog mišljenja. Nekada koliko se sećam ko nije plaćao nije mogao da gleda tv, tačnije rts jer u to vreme drugih kanala nije ni bilo, i sada uradite isto, isključite mi kanal momentalno. Ne bih se bunila uopšte.

Cicko

pre 11 godina

Tijanic glumio mangupa,cak nije hteo Tomu Diplomu da pozove po povratku iz UN,pa je to ucinio B92.
Ovde se nije radilo o Tomi,vec o predsedniku zemlje pa bio on i Dikende Mutomba.
Sad gledajte scenu kad RTS ne bude imao za plate,a Tijanic bude promoran da kleci pred Vucicem za pare :-)
Nisam neki pobornik Labelo politike,ali mi se svidja ova odluka.
Kad muva sleti na zasladjeno labelo,da vidimo sta se desava :-D
narod je barem jedinstven,osim zaposlenih u RTS-u

Tiha

pre 11 godina

Verujem da će se stanje u našoj državi potpuno promeniti. Svako ko svoj posao koji ne radi kako treba u vladi Srbiji treba da se smeni. SNS najjača stranka koja brani interes naše države i naroda. Drago mi je DS vidi da SNS ima najbolje ideje. Zahvaljujući Aleksandru Vučiću građani su počeli da veruju u državne institucije, i živeće bolje. Tijanić treba da podnese ostavku, da bi naprednjaci svoje ideje trebali da sprovode.

Gledamo i trpimo

pre 11 godina

Što reče kralj Ibi "...moj narod je pretežno stočarskog, kafilerijskog tipa..". To smatra i Vučić kada kaže da nema novih nameta, a ne ukida pretplatu. Pretplata već postoji, nije nov namet.Šta to znači? Budale plaćaju, a ako se uvede sistem tako da plaćaju svi, on to neće dozvoliti.
A narod oduševljen, Vučić je heroj, brani nas...
Svaki narod ima vlast kakvu zaslužuje, pa na žalost i mi.

Noca

pre 11 godina

"Verujem da SNS ima bolju ideju"ima tvoja smena raskidanje stetnih ugovora,smanjenje visokih plata,kad sve to uradi i bez pretplate bice RTS najaca TV.

Micika79

pre 11 godina

Naravno da neće, da je u pitanju interes naroda podržali bi bez razmišljanja, ovako sve što nas uvlači u još veću bedu nije za nikakvu podršku.

Ne-dam

pre 11 godina

Najbolja ideja bi bila tvoja smena, elem, posto je ovo druga tema, mogu reci samo to da mozes Tijanicu biti ironican koliko god hoces, nece ti proci sto si naumio. Ne dam ni 5 dinara na pretplatu!!!!

KLODIN VULF

pre 11 godina

Bolje bi mu bilo da ćuti. Ionako smo revoltirani pretplatom za koju dobijamo reprize serija „enormne gledanosti“ koje inače mi finansiramo tom istom pretplatom i tako u krug.

oxydant

pre 11 godina

Ova izjava g Tijanića mi nešto poznata! Jel' to ono : "Napad na Slobodana Miloševića je napad na srpski narod " ?! A sledeća izjava prve perjanice RTS bi mogla da glasi: "Spremaju mi atentat!"

Мина

pre 11 godina

Треба и народ да се пита, а он би наравно волео да не гледа РТС, јер су досадили са серијама које репризирају.

BARCELONA

pre 11 godina

SNS je pokazao da zeli dobro narodu i da nude najbolje resenje za nase gradjane. Tijanic bi treba da podnese ostavku, jer je sve unistio, sto je sramno i neshvatljivo.

Kaiser

pre 11 godina

Ovde se ne adi o tome dal će gradjani plaćati pretplatu ili ne.

Plaćaće, tu nema zbora.

U pitanju je samo modalitet naplate. Neće kroz pretplatu, ali će novac za RTS od nas da pokupe na druge načine.

Ne postoji besplatan ručak, to ste valjda do sad shvatili, tako da malo smanjite doživljaje...

Vladan

pre 11 godina

Niko od ovih što ovde lupaju gluposti ne zna da ako ne bude javnog servisa, nezavisnog od države i komercijale, imaće uskoro 9 Pinkija i "ludih kuća" i "gledam majku biram kćerku", o da, tu su i "preljubnici..." Ako država hoćejavni servis, neka ga plaća iz budžeta, piše neko. A ko daje novac u budžet? I neće država javni servis, to je zahtev evropskih demokratskih zemalja, država jedva čeka da vrati sebi RTS i da ga vlast uređuje. Nemojte pisati o nečemu što ne razumete. Drugo je pitanje kakav je ovaj naš javni servis, ali to nije suština, nego je suština da država ne sme da stavi šapu ni na jednu televiziju ili novine.

Morska zvezda

pre 11 godina

Hvala Bogu da vlast uzme narod u zastitu cak i od malog boga Tijanica, koji je pretio da ce sudski naplacivati dugove prema televiziji. A sad cak i mali bog pava drugu pesmu. Ma Vucic je nas covek – vidi se odmah.

Milica92

pre 11 godina

Tijanicu daj sam ostavku da bi dosao tvoj rival na tvoje mesto G-din.Eric covek ima ideje i resenja, zna kako treba i sta da radi, SNS uvek ima najbolje resenje za sve!

Valentina K

pre 11 godina

Gospodine Tijaniću, RTS-u treba bolji menadzment i bolja organizacija. Takva kuća ne može da funkcionoše i životari samo od pretlate i repriza.

Kiseli kupus

pre 11 godina

"Verujem da SNS ima bolju ideju"

Наравно да има, даће ти једну big size педалу. Већ си се прекиселио у тој фотељи, и почело је од заударања да штипа за нос.

Arijel81

pre 11 godina

Jao Vucko ziv bio, sto si nas osobodio te posasti nameta RTS-a! A sta je sa gosp. Tijanicem , on je pre govorio da ce nas sve tuziti i da ce sudski oduzimanjem imovine napracivati pretplatu. Ili sam ja to bila sanjala?....Nece biti da jesam.

Matija

pre 11 godina

Moj predlog je smena ovog priucenog novinara koji vec godinama uzurpira mesto direktora RTS-a, jednog od najgorih tzv. javnih servisa u Evropi!

Nevenka P

pre 11 godina

Ako bi gospodin Tijanić u njegovom Javnom servisu, ili RTS-u, pravio dobru programsku ponudu i zadovoljio ukuse gledališta, sigurno da ne bi bilo problema oko pretplate. Ovo što se sad prikazuje na RTS-u /bar veći deo toga/ sigurno da niko ne želi da plaća.

veterinarBG

pre 11 godina

I on je shvatio da Vucic sve sto radi - radi dobro!
(Mislilac, 2. mart 2013 17:11)
Haha,klasican komentar mladog radikala...jos samo da ti shvatis da je prevejani Tijanic rekao i nastavak-"verujem da SNS ima bolju ideju".
Problem je sto ne cusmo tu bolju ideju od SNS-a? Ili je i nema?

Lako je na grbaci naroda!

pre 11 godina

Zelezara ima 5000 radnika a vi 4000. Pa sta vi pravite da zaradite te plate osim sto kradete od gradjana. Da lepo sam rekao, kradete, jer kako drugacije to nazvati kad ozmete novac a za uzvrat ne date nista!

G.W.F.Hegel

pre 11 godina

Konfiskovati TV Pink zbog duhovnog genocida nad srpskim narodom,prodati ga nekoj stranoj televiziji.Pare dati RTSu da da otptemnine visku radnika,to je najmanje 1500.a preostali novac koristiti za pravljenje vrhunskog obazovnog,informativnog i zabavnog programa.Kada se napravi takav RTS svi ce rado placati pretplatu,jer kvalitet samo primitivci ne placaju.Ono za Pink vazi i za Hepi TV.

g17+

pre 11 godina

Jedan dan predlazu nesto pa kad vide da se narod tome protivi onda Andersen Vucic izadje u javnost i tome se ostro suprotstavi. Bilo bi smesno da nije zalosno. I ranije smo bili banana drzava a sad smo sa ovima na vlasti kilo banana drzava.

Lule

pre 11 godina

Tijaniću...da je RTS zaista, ali zaista javni servis kao što nije, narod bi možda i plaćao pretplatu kao što se to radi u svetu inače. Ali pošto RTS NIJE javni servis građana i na njemu NE MOŽE da se čuje glas i mišljenje običnog čoveka već se isključivo objavljuju mišljenja i komentari pažljivo probrani od strane stranačkih aktivista, narod nije loooood da plaća. Takođe...to što ti nazivaš pretplatom, to je ustvari klasičan reket, a ko pokušava da nasilno naplati (utera) reket, njega Bog kazni kad tad. Rzmišljaj o tome Tijaniću! Mislim da je, ako se ne varam, tebe već opomenuo.

Mali Perica

pre 11 godina

Dobro si shvati o da ovaj narod nema ni da se prehrani ljudski, a ne da placa 9.000 dinara za tovje reprize. Bas nas briga za televiziju imamo kablovsku i internet. Drzavni servis nam ni ne treba. Pozdravljam Vucicevu podrsku naraodu!

István

pre 11 godina

"Tijanić je istakao da nema evropske zemlje bez javnog servisa. "
Da budemo prvi,bar u ovo.:-)Min. 10 godina nisam gledao,a i nemam u planu sledeci u sledeci 10 godina.

Pedja

pre 11 godina

Evo jednog pro-evropskog predloga.Pocnite da radite,ako niste sposobni podnesite ostavke,siguran sam da se medju tih 4000 zaposlenih mogu naci desetoro koji bi to umeli bolje od vas.Ili idite da se zalite Nemcima,recite da ne mozete da radite sa sedamdeset miliona evra u siromasnoj Srbiji gde je plata 300e,izbacice vas napolje kao kufer.

mimi

pre 11 godina

Građani su prilično osiromašeni i njihovi kućni budžeti su sve tanji i višegodišnja pogrešna politika prethodne vlade dovela je veliki broj građana na ivicu egzistencije. Tako da dodatna obaveza placanja je suvisna...

Majka dvoje dece

pre 11 godina

Ideja svih nas gradjana je ta da nam ne pada na pamet da Vam punimo dzep... Unapred Vam hvala na razumevanju!
S' postovanjem Vas ne platisa Mirjana!!!

Feniks

pre 11 godina

Najbolji predlog bi bio da se pretplata ukine.Ali ako je zakonska obaveza da se placa uvedena jos ranije onda se moraju pronaci nacini da se ipak ova obaveza drugacije postavi i da se ipak mora voditi racuna o finansijskim mogucnostima gradjana.

SaraKej

pre 11 godina

Znaci Vucic je rekao da nemoramo da placamo TV pretplatu, ako smo lose finansijske situacije. To znaci da ne smeju da nas tuze i oduzimaju imovinu kako su pretili. Oj ,ha!

MILOVAN

pre 11 godina

Smena Tijanića je u nacionalnom interesu Srbije, i u interesu svih gradjana nezadovoljnih programom RTS-a. Ko smeni čoveka koji je promenio više boja nego kameleon, ima moj glas, a verujem i glas mnogih drugih.

Stanislava T

pre 11 godina

Biće da je Tijanić neke stvari postavio naopako. RTS mora da proizvodi programe a ne da reprizira serije od pre dvadesetak godina /koje su već plaćene ondašnjom pretplatom/, pa da sa tim proizvodima izađe na tržište.

maja

pre 11 godina

Evo predloga:Nek RTS napravi dogovor s drugim kablovskim mrežama(SBB,ADSL,TOTAL TV i dr.) ko želi RTS program nek plaća dodatnih 100din.

View

pre 11 godina

Način na koji se tzv. RTS pretplata ubirala do sada, bio je super za lov u mutnom: građani RTS-u plaćaju tzv. pretplatu – što bi se reklo - 'na ruke', javna potrošnja na papiru fiktivno smanjena, a trošak prebačen direktno na građane. Milina jedna.

Član 86. Ustava kaže da je "javna svojina - državna svojina". Država ima budžet koji se puni od poreza. Finansiranje informisanja u nadležnosti je države. Nema nikakve razlike između nacionalne televizije, Narodnog pozorišta, Narodnog muzeja, Narodne biblioteke ...

Ako država hoće javni servis, neka ga plaća. Neka Tijanić kaže nadležnim državnim organima koliko mu novca godišnje treba, ministarstvo mu taj novac dâ, i to se sve lepo prikaže u Završnom računu budžeta. Pa, kada dođe MMF, onda neka nadležni objasne zašto na jednu televiziju troše više nego na bolnice i zašto penzioneri ipak nisu najveći 'trošak' budžeta.

Pastir Kostja

pre 11 godina

Karakter ovog čoveka nikad nije pratio njegovu briljantu iteligenciju, al' kako čoveka u životu vodi karakter, a ne pamet, njegova pojava u kulturnom životu Srbije oduvek mi je strašno, strašno smetala. Najzad, televizija koju vodi ni do kolena nije jednom Studiju B ili RTV Vojvodina.

Boža Dumst

pre 11 godina

Prvo što RTS treba da uradi je da smanji broj zaposlenih, barem za četvrtinu, a moglo bi skoro i za polovinu, pa onda možda ne bi trebalo da se plaća 500 dinara, već bi možda bilo dosta i 300 dinara mesečno, što bi građani možda i prihvatili. Vučić je u pravu što je stopirao da se rešenje oko finansiranja RTS-a donosi na brzinu, i preko kolena. Tu prvo treba izvršiti dobru analizu rada RTS-a i radikalnu reorganizaciju, čime bi se smanjili troškovi RTS-a, pa tek onda odlučivati o tome kako će se naplaćivati i kolika će biti RTV pretplata.

LoLoLo

pre 11 godina

Tijanicu, sta ti druze nije jasno? Ako ces da nam naplacujes 500 dinara mesecno da gledamo 30 godina stare emisije, mi ne zelimo javni servis, ugasite ga, ne treba nam. Da ljudi zele da opstane javni servis oni bi placali pretplatu i podrzali te. Samim tim sto ti narod ne placa pretplatu, govori ti da tvoja usluga ne vredi prebijenog dinara, a taman posla 500 mesecno.

Tesla

pre 11 godina

Zasto bi bio problem da se RTS placa iz budzeta? Zato sto mora biti nezavisna televizija? Pa sta. I nevladine organizacije su nezavisne pa se debelo finansiraju iz budzeta od naseg novca a niko pojima nema ni sta rade ni kako trose.

Gledamo i trpimo

pre 11 godina

Što reče kralj Ibi "...moj narod je pretežno stočarskog, kafilerijskog tipa..". To smatra i Vučić kada kaže da nema novih nameta, a ne ukida pretplatu. Pretplata već postoji, nije nov namet.Šta to znači? Budale plaćaju, a ako se uvede sistem tako da plaćaju svi, on to neće dozvoliti.
A narod oduševljen, Vučić je heroj, brani nas...
Svaki narod ima vlast kakvu zaslužuje, pa na žalost i mi.

vlada

pre 11 godina

porez je jedina stvar koja spada pod "obavezno"....ili napustite državu. Sve ostalo je stvar izbora! Ko neće struju, ne mora da je plaća, ko neće telefon, ne mora da plaća.......bilo koja druga prinudna naplata nečega što neko ne želi je REKET i KRIMINAL!
Uvedite način da ko ne želi da po pet milioniti put gleda bolji život, ne prima signal rts-a!....danas skoro svi imaju kablovsku, tako da se to vrlo lako zaključa.....
uostalom, u ponudi kablovskog provajdera stoji spisak kanala koje dobijete za određenu cenu, više kanala u paketu, viša cena....o osnovnoj ponudi stoje RTS 1 i RTS 2.....prema tome već su plaćeni!!!! neka RTS to reši sa provajderima kablovske, ne može se dva puta naplatiti ista stvar.....zamislite da u prodavnici na kasi platite hleb, pa vas zaustave na vratima pri izlasku da ga naplate ponovo....da ponovim, REKET i KRIMINAL!

Bejn

pre 11 godina

Imam ja bolju ideju, ukinite RTS i prodajte ga (u delovima) uz oduzimanje svih licenci i statusa. (kako neko ne bi zloupotrebio drzavni monopol u privatne svrhe, sto je veoma cesta pojava u Srbiji) Pa nek se takmice na trzistu kao i svi ostali.

А.Илић

pre 11 godina

1. Смањите прплату на 100 динара месечно и убираћете више пара него са садашњих 500 динара.
2. Програм ограничите на информативни, образовни и понеки спортски догађај.
3. Склопите уговоре са кабловским оператерима - да се преплата не би плаћала два пута.
4. Смањите број запослених на 500.

Rajko Cvetkovic

pre 11 godina

Umesto bilo kakvih kvalifikacija Tijanić ima samo lepršav jezik u ustima punim otrova. Da li on jedina faca koja ne može da se smeni? NEVEROVATNO!

Ivan

pre 11 godina

Voleo bih da mi neko kaze, da li je ikada javno pokrenuto pitanje placanja pretplate RTS-u preko kablovske televizije, tj da li kablovski operateri mogu da postignu neki dogovor sa javnim servisom kako mi koji RTS gledamo preko kablovske, ne bismo placali 2 kanala duplo? Hvala

Kvazimodo Sorabius

pre 11 godina

Koji metiljavi prevrtljivac!
Nema farbe koju nece nabaciti, svejedno - RTS ne treba Srbiji, pogotovo uz teoriju da postoje dva "javna" servisa - vojvodine i ostatka Srbije.

korisnik servisa

pre 11 godina

Retorika na koju nismo navikli od Tijanića. Pretio je tužbama koje nikad nije potegao, sada čak ima i nezavisne izvršitelje tako da izvršenje presude više nije tema ali ipak on se odlučio da od onih koji su plaćali uredno pretplatu napravi magarce samo da bi se održao još jedan mandat na čelu RTS i još malo povećao sebi osnovicu za penziju.
SNS ako ima hrabrosti i integriteta treba da pokrene istragu protiv ovog uništivača javnog servisa i da ga neko konačno uhapsi i skloni da ne pravi ovom osiromašenom društvu više štete.

Gabi

pre 11 godina

"Pozdravljam takav stav najveće vladajuće proevropske stranke ....

Kakvo ulizivanje! Tijanić se ranije pozivao da se i za BBC plaća pretplata. Da li je on ikada video kakve naučne emisije snima BBC? Pa, nama se jednostavno pod vođstvom najveće proevropske stranke ne gleda "Žikina šarenica", "Selo gori,a baba se češlja" i po hiljaditi put reprize domaćih serija! Da li javni servis treba da se takmiči sa Pinkom po koncepciji programa?

MARIUS

pre 11 godina

Direktor javnog servisa već 8 godina je čovek koji nema nimalo stručnosti i obrazovanja za takav posao. Jos jedan šamar od strane prethodnih vlasti obrazovnim i stručnim ljudima. Izgleda da su oni više poštovali bahate pijanice, dok normalni i obrazovani ljudi čekaju na zavodima za zapošljavanje.

MARINA

pre 11 godina

SNS treba što pre da skloni Tijanića, jer koga god je Tijanić podržavao, ti su pali sa vlasti, od JUL-a i SPS-a, preko DSS-a, do DS-a.

sting

pre 11 godina

Ovi Kostunicini kadrovi su kako im odgovara, cas da se ugledamo na Evropu, cas protiv Evrope.
Svaka cast Vucicu za ovaj potez. Samo ono resenje za RTS koje podrazumeva da ce gradjani imati pravo da odluce da li zele da gledaju javni servis, ili da ga odjave ako ne zele, je ispravno i posteno resenje. Ko hoce njihove usluge, placa pretplatu, ko nece, on ne placa. Sve drugo je prevara. Ja pretplatu necu placati nit mi trebaju njihove usluge i tacka.

glasac

pre 11 godina

Pa naravno da naprednjaci imaju dobru ideju. Najbolja ideja im je da tebe smene.. Ali posto ti je ionako jako blizu kraj mandata, sacekacemo i to malo da prodje.. Vreme ti je za penziju.

živka

pre 11 godina

I nije mi jasno zašto svakom domaćinstvu stiže račun za pretplatu kad nema svako domaćinstvo tv.Iz ličnog primera imam 2 kuće naravno u jednoj živim a u drugoj niko ne živi već godinama a računi za tv pretplatu stižu.i poslala sam dopis ali uzalud.

Bole

pre 11 godina

Ako mene pita za ideju, evo je: Zatvori RTS, daj otkaz i pokusaj da se zaposlis bez politicnih, porodicnih i bilo kakvih drugih veza. Mozda i uspes, ali u Kongu

Марина

pre 11 godina

У нормалним европским земљама јавни сервис се води транспарентно. Углавном га воде квалификовани људи а не кабадахије и муватори.

Miki BG

pre 11 godina

Prvo trebaju RTS I RTV da se reorganizuju, da se broj yaposlenih svede na optimum, a to znači da se najmanje prepolovi broj postojećeg broja zaposlenih, pa tek onda da se razmišlja šta i kako dalje. Ovo što sada imamo nije javni medijski servis. Takve tv programe imamo na bezbroj drugih kanala, kako domaćih tako i stranih. Nacionalni javni servis mora biti zaista takav, a ne kopija komercijalnih zabavnih kanala. Tijanić nije sposoban za tako nešto i treba ga pod hitno smeniti, jer on samo povećava broj zaposlenih, a ne pruža nikakav kvalitetan program. Možda nam u madjuvremenu i ne treba javni servis, već neka tv stvaraoci konkurišu projektima od nacionalnog značaja za sredstva, a neka se jedan kanal odredi za direktne tv prenose skupštinskih zasedanja i drugih političkih dogadjaja.

Gasi

pre 11 godina

Ja ne znam koliko puta treba ovo da se ponavlja, ali sam ubedjen da cim vecna ljudi u ovoj zemlji cuje "RTS" odmah um krene da govori sledece:"GASI RTS!!! GASI GASI GASI GASI!!!

smajli

pre 11 godina

smenite tijanica i ukinite pretlatu. Sma procenta naplate vam govori koliko je ljudi zeli. Ako nemate pare za ovakav javni servis, smanjite na jedan kanal ili predjite samo na radio. Narod ionako vise gleda trash programe a ko zeli kvalitetniji prgram se vec sam snalazi.

Djole

pre 11 godina

Tijanicu, RTS-u nema potrebe odvajati 6000 dinara godisnje po domacinstvu. To je previse, da je bila neka simbolika od 1ooo dinara godisnje svako bi toliko odvojio. I sa tih 1000 dinara kada se pomnozi sa brojem domacinstava u drzavi dodje se do ogromne cifre, a gde su vam tu reklame itd. Tako da ovih 6000 dinara je otimanje u odnosu na to sta nama RTS nudi od programa. Za BOLJI ZIVOT ili PORODICNO BLAGO je puno 6000 dati godisnje. Jesam za to da se nesto simbolicno odvoji ali za uzvrat se ocekuje da RTS lici na mnogo bplju TV kucu, koja ce da emituje premijere, da ima prenose uzivo, da ima dosta vise zanimljivih emisija itd.

milan

pre 11 godina

Gospodine Tijanicu,uspesne svetske televizije imaju stotinjak zaposlenih.Vi i neznate tacan broj zaposlenih.Mislim da ih je preko pet hiljada.Naravno, Vi to kao svrseni srednjoskolac nikada necete moci da razumete.

A Nikolic nas presednik obeca da ce ukinuti tv preplatu...

pre 11 godina

Najgore od svega sto vi RTS danas promovisete ko takozvani javni servis u vlasnistvu svih nas a on je ustvari rezimsko politicki i VAS svih ovih godina.
Kako koj rezim dodje na vlast tako se takozvani javni servis polako menja i stapa se na kraju sa trenutnom vlascu.
Tako je bilo i pre Gospoodineee Tijanicu a evo i sad jos koji mesec i VASA a ne nasa televizijia pricace i govoriti potpuno isto sto i sadasnja vlast.
Jedino resenje je ko oce da gleda nek plati, ja necu a ni mnogi drugi tu VASU televiziju, a vi nadjite nacin kako ce te to uraditi ili to ili je gasite.

Srbin

pre 11 godina

Jedino što pratim su par emisija na RTV: Državni posao, Petkazanje... Republički rts je odma za gasiti.
Mislim da je poenta da se u ovoj firmi sa 3000 i još zaposlenih mora uraditi veelika racionalizacija. Jer niko ne zna ni na šta, ni kako se troše pare??

ns

pre 11 godina

Televizija sa ovakvim rogramom ne zasluzuje ni jedan dinar da joj gradjani placaju. Bahatost Tijanica ne zasluzuje ni komentar. Sta moze da se ocekuje od coveka koji sve napada i tako brani svoju poziciju. Pa zar od toliko pametnih i obrazovanih ljudi na tako ozbiljno mesto kao sto je direktor javnog servisa postavite coveka problematicnog karaktera koji je zavrsio samo srednju skolu. To je bruka za sve nas. Ali covek je poslusan i lojalan ... ima svoje bebe kojima je dao astronomske plate jer spijuniraju za njega, zaveo je strahovladu da niko ne sme da kaze nista protiv ...

MarkoNS

pre 11 godina

Zabraniti komercijalni program, ojacati kulturni, deciji, angazovani i slicne programe. Prnositi skuptine i konferencije za novinare. Otpustiti visak radnika i prodati visak imovine. Onda uvesti da se finansira iz budzeta za dobrobit svih. Jel to tako tesko?

Beogradjanin sa sela

pre 11 godina

RRA neka preispita sve inostrane distributere tv kanala i zakljuci zakonitost placanja registrovanih korisnika.Voleo bih da RTS i dalje emituje uobicajene programe.Nadam se,da u skoroj buducnosti snimi mex83,ekipa RTSa na livad,u zavicaju,kako moje stado ovaca,krava i koza pase.Bice to moj doprinos zdravoj ishrani.

Cicko

pre 11 godina

Tijanic glumio mangupa,cak nije hteo Tomu Diplomu da pozove po povratku iz UN,pa je to ucinio B92.
Ovde se nije radilo o Tomi,vec o predsedniku zemlje pa bio on i Dikende Mutomba.
Sad gledajte scenu kad RTS ne bude imao za plate,a Tijanic bude promoran da kleci pred Vucicem za pare :-)
Nisam neki pobornik Labelo politike,ali mi se svidja ova odluka.
Kad muva sleti na zasladjeno labelo,da vidimo sta se desava :-D
narod je barem jedinstven,osim zaposlenih u RTS-u

Momir

pre 11 godina

Od Tijanića je svojevremeno i potekla ova ideja o RTS-u kao javnom servisu,i njegovom finansiranju kroz tv pretplatu.Pa,valjda je shvatio do sad da je takav sistem neodrživ i da je građanima dosta obaveza koje plaćaju,da bi još uz sve to plaćali i pretplatu za televiziju od 2 kanala,a kvalitet programa nikad gori.

LILIEN

pre 11 godina

Samo ti Tijaniću veruj - i mi smo verovali da ćemo imati dobar signal za prijem,pa ćorava posla.Morala sam na kablovsku da pređem,da bi imala dobru sliku. Ako budem morala da plaćam taj javni servis,onda ćeš Boga mi, morati da obezbediš i kvalitetan signal i dobar program,a ne bajate serije od pre 30 godina!

Seele

pre 11 godina

Na stranu to što se Tijanić, po navici, šlihta svakoj vlasti, trebalo bi dobro razmisliti o načinu plaćanja i visini pretplate. U situaciji kad je narod i tako osiromašen, mislim da je iznos za ono što možemo da gledamo na RTS-u preveliki.

wierd

pre 11 godina

Sta 3000, ima ih sve ukupno oko 8000 tamo. Skoro su satro imali socijalni program jer ih zaboga ima mnogo, otislo nekoliko stotina i odmah zaposlili nesto manje nego sto je otislo. Tamo 5 posto radi svoj i tudji posao, ostali zivotare.

dejan

pre 11 godina

Tijanicu,4.5miliona puta 500 dinara? Pa dali si ti normalan,dali ti znas koliko je to para! Pa koliku bi ti platu jedan milion? Da naplacujete po deset dinara pa je mnogo para. Okani se nas i daj ostavku

Tiha

pre 11 godina

Verujem da će se stanje u našoj državi potpuno promeniti. Svako ko svoj posao koji ne radi kako treba u vladi Srbiji treba da se smeni. SNS najjača stranka koja brani interes naše države i naroda. Drago mi je DS vidi da SNS ima najbolje ideje. Zahvaljujući Aleksandru Vučiću građani su počeli da veruju u državne institucije, i živeće bolje. Tijanić treba da podnese ostavku, da bi naprednjaci svoje ideje trebali da sprovode.

mikac456

pre 11 godina

Neko je napisao da zelezara ima 5000 a rts 4000 i čitava se država trese da ne propadne, a u rts većina ne radi ništa i opet dobijaju plate od građanja.
Kad rts bude imao normalan broj zaposlenih koji nešta rade a ne gomilu dzabalebaroša koji samo gledaju da li im plata kasni ili ne ovog meseca. Jer su druge televizije pokazale kako se sa malim brojem radnika koji znaju šta rade funkcioniše. Ekstremni primer je bila tv avala koju je u vreme štrajka vodio samo jedan čovek

Коста П.

pre 11 godina

Каже Тијанић, нема отпуштања међу 4000 радника, где ће они да се запосле у кризи. Онда народе дај паре, јер забога ако РТС банкротира-пропаст света. Имам предлог да се број нациналних пензија преполови и новац усмери у РТС са 1000 људи. А Вучић је одавно љут на РТС, а меру је превршило кад је Тијанић у студио у вези млека довео двоје, из ДС па се и водитељка, уместо да буде неутрална, ставила на њихову страну. Лепо јој је рекао Мировић-шта њу брига за сељаке што ће пропасти, кад она има загарантовану високу плату. Ревизор треба тамо да оде.

istinoljubac

pre 11 godina

Ja od naprednjaka ocekujem da ispune izborno obecanje i ukinu placanje pretplate. Najjednostavnije receno, najveci deo plata velikog broja zaposlenih poslednjih godina "pojedu" racuni za komunalije. Sve manje i manje nam preostaje za hranu. Na granici smo bioloskog opstanka i svako umanjivanje troskova dobro nam dodje. A javni servis nek se , bar u vreme krize, svede na skromniju meru .

Julija

pre 11 godina

Ne znam za SNS ali imam ja bolji predlog, ugasite televiziju ionako samo reprizirate serije od pre sto godina. Koja je na redu? Otpisani?!

LAV

pre 11 godina

Godinama plaćamo pretplatu RTS-u, a gledamo jednako nekvalitetan program. Nije problem i plaćati pretplatu, ali kad bi znali gde završava taj novac, jer ako niste znali 'Bolji život' se repzira dvadeseti put.

AHIL

pre 11 godina

Sarkazam i cinizam u Tijanicevoj izjavi je prevrsio svaku meru. Postavio bih pitanje g, Tiajanicu: Gde su zavrsavali novci gradajana svih ovih godina? RTS godinama ne pravi skolski i naucni program, ne investira u domace serije, filmove, spotske prenose, ali je bitno da Tijanic hoce jos novca.

vladanstar

pre 11 godina

Sta se bre Tijanic slihta sns-u?Taj kome se nije uvlacio samo da bi ostao tamo gde jeste.Smeniti ga podhitno da ne bi vise reprizirao Bolji zivot.

bataSMraka

pre 11 godina

Zar bi vam bilo malo jedna pretplata gospodine Tijanicu najbolje da se uvede jos jedna ili dve...A sto se tice ovih zadnjih godina koliko ta pretplata postoji gde su svi ti novci...koliko novih serija i filmova smo videli ili se time placaju reprize vec repriziranih serija

VLADA GEC

pre 11 godina

Kakav god da bude pedlog SNS-a, ako misle da građani plaćaju javni servis, prva tačka predloga SNS-a mora biti smenjivanje bahatog direktora RTS-a.

precanin

pre 11 godina

A kako se finansira B92, Studio B i druge televizije a njihov program je bolli od vaseg ? I sta bi to narod izgubio, da na primer, dve nedelje nista ne prikazujete ? To sto je ostala navika da se uvece gleda vas dnevnik , nije argument da mora neko da vas finansira !

paper jam

pre 11 godina

U rts-u rade 4000 ljudi.U ems-u firmi za prenos el.energije sa kilometrima dalekovoda i ko zna koliko trafo stanica,za teritoriju cele Srbije 1500 radnika.Pa jel to normalno?Čime se bave ti silni ljudi,gde sede,ko to i od čega da plaća?

Marina

pre 11 godina

SNS treba što pre da skloni Tijanića, jer koga god je Tijanić podržavao, ti su pali sa vlasti, od JUL-a i SPS-a, preko DSS-a, do DS-a.

Slobodan

pre 11 godina

Pa jel normalno da direktor marketinga ima platu 700.000 dinara??? Jel zato placamo tih 500 dinara mesecno? Koliko tek Tijanic ima??? I zar su to normalna primanja za zemlju koja ima prosecnu platu manju od 40.000 dinara???

oxydant

pre 11 godina

Ova izjava g Tijanića mi nešto poznata! Jel' to ono : "Napad na Slobodana Miloševića je napad na srpski narod " ?! A sledeća izjava prve perjanice RTS bi mogla da glasi: "Spremaju mi atentat!"

Noca

pre 11 godina

"Verujem da SNS ima bolju ideju"ima tvoja smena raskidanje stetnih ugovora,smanjenje visokih plata,kad sve to uradi i bez pretplate bice RTS najaca TV.

Micika79

pre 11 godina

Naravno da neće, da je u pitanju interes naroda podržali bi bez razmišljanja, ovako sve što nas uvlači u još veću bedu nije za nikakvu podršku.

NB

pre 11 godina

A da pitate nas građane šta mi mislimo o tome? Evo mog mišljenja. Nekada koliko se sećam ko nije plaćao nije mogao da gleda tv, tačnije rts jer u to vreme drugih kanala nije ni bilo, i sada uradite isto, isključite mi kanal momentalno. Ne bih se bunila uopšte.

Ne-dam

pre 11 godina

Najbolja ideja bi bila tvoja smena, elem, posto je ovo druga tema, mogu reci samo to da mozes Tijanicu biti ironican koliko god hoces, nece ti proci sto si naumio. Ne dam ni 5 dinara na pretplatu!!!!

Мина

pre 11 godina

Треба и народ да се пита, а он би наравно волео да не гледа РТС, јер су досадили са серијама које репризирају.

KLODIN VULF

pre 11 godina

Bolje bi mu bilo da ćuti. Ionako smo revoltirani pretplatom za koju dobijamo reprize serija „enormne gledanosti“ koje inače mi finansiramo tom istom pretplatom i tako u krug.

BARCELONA

pre 11 godina

SNS je pokazao da zeli dobro narodu i da nude najbolje resenje za nase gradjane. Tijanic bi treba da podnese ostavku, jer je sve unistio, sto je sramno i neshvatljivo.