Petak, 01.03.2013.

19:54

Proizvođači mleka: Nije kraj izvoza

Proizvođači mleka smatraju da novi dozvoljeni nivoi aflatoksina u mleku neće značiti i kraj izvozu.

Izvor: B92

Proizvoðaèi mleka: Nije kraj izvoza IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

17 Komentari

Sortiraj po:

APEL

pre 11 godina

Postovani proizvodjaci mleka, ukoliko vec imamo tako neuke i neobrazovane ministre poljoprivrede, onda vas, kao strucne ljude, strucne u smislu organizovanja proizvodnje i plasiranja proizvoda, molimo da stanete za vrat suludom sledu dogadjaja oko zatrovanog mleka i nastojite da proizvodite mleko u skladu sa vazecim direktivama EU. U suprotnom, ne da necete izvoziti van Srbije, nego necete ni prodavati u Srbiji. Dobicete BOJKOT!

Nikola NS

pre 11 godina

Bugarska je demantovala navode da im je standard 0.5 umesto 0.05
Nemačka je otkrila na desetine hiljada tona, citiram, "visko toksičnog kukuruza uvezenog iz Srbije"
Crna Gora zabranila uvoz mleka i mlečnih proizvoda iz Srbije, ostale zemlje će to verovatno učiniti ovih dana
Jel to oporavak privrede o kojem Knežević priča?

1. Da se vrati standard EU. I azbest se nekada koristio u građevini, pa kad je otkriveno kancerogeno svojstvo, povučen je iz upotrebe. Dozvoljena koncentracija aflatoksina je u EU ustanovljena na 0,05 ne hirom vlasti, već naučnim istraživanjima o bezbednosti hrane. Uostalom, cela jedna grana privrede ide pod led ako ne možemo da izvozimo proizvode iz te grane nikome u okruženju.
2. Ostavka ili razrešenje Ministra. Nije bitno iz koje će stranke doći, važno je da je sposoban da radi odgovoran i krajnje ozbiljan posao za koji Knežević definitivno nije kvalifikovan.
3. Da se sudi Kneževiću za iznošenje netačnih informacija i izazivanje opšte opasnosti, jer je realno povećana opasnost po zdravlje građana njegovim ličnim odlukama.
4. Da se pokrene krivični postupak protiv firmi i vlasnika istih koje proturaju zatrovan kukuruz u upotrebu po svaku cenu. Nemačka je otkrila najmanje 10.000 tota zatrovanog kukuruza uvezenog iz Srbije. To nije došlo sa farmi 500.000 seljaka sigurno.
5. Rešiti problem kancerogenog mleka eliminisanjem toksičnog kukuruza iz ishrane. Nikakva bajanja,procedure,standardi,birokratija i politika nisu potrebni, samo ZDRAVA STOČNA HRANA.

Prekombinovali se u alavosti za profitom

pre 11 godina

“Mislim da smo sa većom količinom kukuruza mogli da se poigramo odnosno, iskombinujemo dobar sa lošim, i ako to prođe preko kvalitetnih ustanova, kao što je naša organizacija, mislim da ne bismo imali nikakav problem”

Da li ovo znači da su proizvođači krmiva "iskombinovali" samo buđav kukuruz? Pošto su ga otkupljivali? Od koga? Koga su sve potplatili da to prođe? Koliko su ga, potom, naplaćivali prodajući farmerima takvo buđavo krmivo, prevarivši ih da im prodaju zdravo krmivo?

kraja

pre 11 godina

...postovani proizvodjaci....
...sa ovakvom logikom, mozete da se pripremite na dalji pad prodaje mleka...
...imam neodoljiv utisak da SVI u lancu proizvodnje vec duze vremena znaju sta prodaju i da je sve ovo jedan jako los cirkus za javnost, tj. kupce...
...e pa nece proci...
...sa 0.5 niko u mom okruzenju ga nece konzumirati...a vi i ministar navalite...

misha

pre 11 godina

Poljoprivredna mafija mi se smucila za vreme onih bezumnih blokada, koje ste, koliko se secam vecinom podrzavali.
Srpski proizvodjaci mleka ce izvoziti kvalitetnije mleko, a u Srbiji ostavljati losije. Nije mi samo jasno kako ce izmeriti taj nivo aflatoksina, posto vidim da poslednje dve nedelje to nikako ne uspeva mnogim laboratorijama.
Zakljucujem da oni jako dobro znaju sta nam prodaju i da ih samo profit zanima, kao sto je bilo i uslucaju blokada.
Nedo bog da zavisimo od srpskih seljaka, kozu bi vam sa ledja odrali, obidjite pijace i pogledajte cene!

Momcina

pre 11 godina

Mi smo jedini koji stalno imaju neke probleme i stalno nas neko "saplice", ako je kod svih u okruzenju 0.05 onda i kod nas treba da bude. Ako ne mozete da se prikljucite i radite kako treba katanac na mlekare i kraj. Posto su svi znali da je los kukuruz (od stocara, preko mlekara do ministra) i nista niste preduzeli vec se pravite ludi zbog profita po svaku cenu treba da odgovarate. Dosta price kako se unistava poljoprivreda jer se unistavaju sami, jer ne primenjuju mere koje bi trebali, aflatoksin nije problem samo kod nas nego u celoj Evropi. I propali bi samo oni koji ne rade kako treba a ne svi. I da ministar nije izlazio sa nebuloznim pricama i politickim nastupom kako se rusi vlada vec da je rekao da postoji problem i da se resava svega ovog ne bi bilo.

Kaiser

pre 11 godina

"Odbacuju navode da će u narednom periodu na tržišta okruženja, gde je nivo 0,05, izvoziti kvalitetnije mleko, a da će Srbiji ostavljati ono lošije."

Nego?
Koje će te "da izvozite"? Ono lošije?
Fuj, bagro.
Platićete za ovo.

winston

pre 11 godina

Nemojte narode da kupujete ikakve mlecne proizvode iz Srbije. Ova vlada oci gledno samo misli na pare, izvoz, da stiti svoju poljoprivredu, a J narod. Ocigledno, sve se vrti oko para, i kod ce sta da zaradi ili izgubi, a opet, J narod. Kupujte samo mlecne proizvode iz inostranstva, i budite sigurni. Ova vlada je pokazala dosta puta da vise brine o djepovima i rejtingu, nego o narodu. Zamisli bruke, nivo toksina veliki, pa digni granicu gde nije. Mene je sramota sta se ovde radi, i dokle je stala ova zemlja. Spala, sve zbog neodgovornosti, nesposobnosti, partijske afilijale, i PARA, najvise. Udavite se u te pare vec, stoko, toksicna jedna.

Miki, Novi Sad

pre 11 godina

Ma jok, cuo sam da ce i Nemci i Madjari da promene standard i upravo se spremaju da pozovu strucnjake iz srpske vlade na TV da objasne zatucanom nemackom narodu da to uopste nije problem i odmah krece izvoz.
A ako i ne krene tu, krenuce u one dve trecine sveta koje pominje ministar, npr Indijci i Kinezi jedva cekaju da probaju nase mleko.
I na kraju naravno i jedino logicno to znaci da ce sada ti koje je vlada stitila, a to je mlekarska industrija, ce od sada u Srbiji prodavati ne samo skuplje mleko nego u CG ili BiH, nego ce nam prodavati i otrovnije nego njima, prava stvar!
I da, moja, odnosno nasa sreca je sto je Segedin blizu, pa moze mleko iz Madjarske bez aflatoksina, po jeftinijoj ceni i da naravno savrseno za nas platni bilans i deficit i srpsku ekonomiju.

klosar72

pre 11 godina

"Prema prvim podacima, samo Imlek i Subotička mlekara imali su prošlog vikenda pad prodaje od 50 odsto. "

Kako bre, kad 71% stanovništva smatra da je mleko "bezbedno"????

samo vas gledam

pre 11 godina

Za svoje pare cu da biram koje mleko cu kupovati.Dok se ne vrati granica za aflatoksin na staro,propadace mlekare od mene.Ako drzava zali para da pomogne stocarima, da se popravi ono sto je sama skrivila,ne mogu ni ja da pomognem seljacima.

Halle-ON

pre 11 godina

Videh komentare par mlekara, koji podrzavase nesposobnog ministra ovih dana. Svaka cast, znao sam da ce naci pravo resenje za vas. Posao ima da cveta! Doduse, dok stigne do S. Koreje moze da se pokvari, ali pravite mleko u prahu ili sir, a sto ostane popicemo mi! Ovo je preporod za nase mlekarstvo!
Dici cete drzavu iz mrtvih vasim izvozom... Nasa goveda su rasna goveda!!

Aleksandar

pre 11 godina

Pa naravno da nije kraj izvoza. Otkupljivaćete domaće mleko koje zadovoljava EU standarde pa to izvoziti, a uvozićete Hrvatsko, Bosansko, Makedonsko i drugo mleko, koje bi oni inače bacili, po bagatelnoj ceni pa prodavati nama. Eh, ko vas ne zna...

Nego, čiji ono prijatelj sa isposničke postelje, proglašen genijem od strane naše guvernerke NBS, beše baja iza Salforda?

Nenad, nezavisna oblast Niš

pre 11 godina

Pa nije kraj izvoza. Izvešćemo meso krava sad kad ih stočari prodaju budzašto klanicama, pošto naše mleko, posle ovakvih prikrivanja i laži od strane države, niko normalan više, kako ovde tako i u inostranstvu, neće kupovati.

GLUPA ZA SVE PARE

pre 11 godina

Ovi nas podj....aju i potcenjuju i hoće da nam uvale rog za sveću, a kad im kažemo da hoćemo zdravo mleko bez aflatoksina postaju svi redom histerični. Misle da to ovde može da prođe. Danas udarna vest u Nemačkoj je uvoz kukuruza iz Srbije i štete i to nazivaju najvećim skandalom u poslednje dve godine. Proizvođači su navikli da sve što ne mogu da izvezu mi možemo da pojedemo. Mogu al neću. ZA SVOJE PARE MOGU DA BUDEM GLUPA KOLIKO HOĆU I NE DAM ZA OVAKVO MLEKO.

Pera

pre 11 godina

U Privrednoj komori Srbiji navode da je šteta ogromna, i da su slučaj pomogli i novinari, ali i neki lobiji.
“Ja ovo ne tvrdim, ali imamo indicije i mi ćemo ovo proveriti sa našim kolegama. Zapravo, već smo tražili od države da proveri sve te stvari”, Miroslav Miletić iz Privredne kommore Srbije. "


Miroslave Mileticu patriotizam je prvo, a ne poslednje skloniste prevaranata i hostaplera.

Ko si ti Miroslave pa da mi pricas da li je nesto zdravo?

Postojao je limit, on je prekoracen. Drzava odgovara za to. Mogao je licno Hasim Taci da nam saopsti prekoracenje limita, ova drzava je morala da odgovara za to.

I samo da znas, upravo ce domaci mlekari ovom najnovijom odlukom vlade platiti najveci ceh. Otvorili smo vrata da svako ko ima mleko sa povecanim alfatoksinima umesto da ga prospe, ima da ga uvaljuje nama budzasto, sigurno ispod najnize cene naseg mleka. A nase proizvode niko nece zeleti.

GLUPA ZA SVE PARE

pre 11 godina

Ovi nas podj....aju i potcenjuju i hoće da nam uvale rog za sveću, a kad im kažemo da hoćemo zdravo mleko bez aflatoksina postaju svi redom histerični. Misle da to ovde može da prođe. Danas udarna vest u Nemačkoj je uvoz kukuruza iz Srbije i štete i to nazivaju najvećim skandalom u poslednje dve godine. Proizvođači su navikli da sve što ne mogu da izvezu mi možemo da pojedemo. Mogu al neću. ZA SVOJE PARE MOGU DA BUDEM GLUPA KOLIKO HOĆU I NE DAM ZA OVAKVO MLEKO.

Aleksandar

pre 11 godina

Pa naravno da nije kraj izvoza. Otkupljivaćete domaće mleko koje zadovoljava EU standarde pa to izvoziti, a uvozićete Hrvatsko, Bosansko, Makedonsko i drugo mleko, koje bi oni inače bacili, po bagatelnoj ceni pa prodavati nama. Eh, ko vas ne zna...

Nego, čiji ono prijatelj sa isposničke postelje, proglašen genijem od strane naše guvernerke NBS, beše baja iza Salforda?

Nenad, nezavisna oblast Niš

pre 11 godina

Pa nije kraj izvoza. Izvešćemo meso krava sad kad ih stočari prodaju budzašto klanicama, pošto naše mleko, posle ovakvih prikrivanja i laži od strane države, niko normalan više, kako ovde tako i u inostranstvu, neće kupovati.

Pera

pre 11 godina

U Privrednoj komori Srbiji navode da je šteta ogromna, i da su slučaj pomogli i novinari, ali i neki lobiji.
“Ja ovo ne tvrdim, ali imamo indicije i mi ćemo ovo proveriti sa našim kolegama. Zapravo, već smo tražili od države da proveri sve te stvari”, Miroslav Miletić iz Privredne kommore Srbije. "


Miroslave Mileticu patriotizam je prvo, a ne poslednje skloniste prevaranata i hostaplera.

Ko si ti Miroslave pa da mi pricas da li je nesto zdravo?

Postojao je limit, on je prekoracen. Drzava odgovara za to. Mogao je licno Hasim Taci da nam saopsti prekoracenje limita, ova drzava je morala da odgovara za to.

I samo da znas, upravo ce domaci mlekari ovom najnovijom odlukom vlade platiti najveci ceh. Otvorili smo vrata da svako ko ima mleko sa povecanim alfatoksinima umesto da ga prospe, ima da ga uvaljuje nama budzasto, sigurno ispod najnize cene naseg mleka. A nase proizvode niko nece zeleti.

kraja

pre 11 godina

...postovani proizvodjaci....
...sa ovakvom logikom, mozete da se pripremite na dalji pad prodaje mleka...
...imam neodoljiv utisak da SVI u lancu proizvodnje vec duze vremena znaju sta prodaju i da je sve ovo jedan jako los cirkus za javnost, tj. kupce...
...e pa nece proci...
...sa 0.5 niko u mom okruzenju ga nece konzumirati...a vi i ministar navalite...

Kaiser

pre 11 godina

"Odbacuju navode da će u narednom periodu na tržišta okruženja, gde je nivo 0,05, izvoziti kvalitetnije mleko, a da će Srbiji ostavljati ono lošije."

Nego?
Koje će te "da izvozite"? Ono lošije?
Fuj, bagro.
Platićete za ovo.

klosar72

pre 11 godina

"Prema prvim podacima, samo Imlek i Subotička mlekara imali su prošlog vikenda pad prodaje od 50 odsto. "

Kako bre, kad 71% stanovništva smatra da je mleko "bezbedno"????

Momcina

pre 11 godina

Mi smo jedini koji stalno imaju neke probleme i stalno nas neko "saplice", ako je kod svih u okruzenju 0.05 onda i kod nas treba da bude. Ako ne mozete da se prikljucite i radite kako treba katanac na mlekare i kraj. Posto su svi znali da je los kukuruz (od stocara, preko mlekara do ministra) i nista niste preduzeli vec se pravite ludi zbog profita po svaku cenu treba da odgovarate. Dosta price kako se unistava poljoprivreda jer se unistavaju sami, jer ne primenjuju mere koje bi trebali, aflatoksin nije problem samo kod nas nego u celoj Evropi. I propali bi samo oni koji ne rade kako treba a ne svi. I da ministar nije izlazio sa nebuloznim pricama i politickim nastupom kako se rusi vlada vec da je rekao da postoji problem i da se resava svega ovog ne bi bilo.

samo vas gledam

pre 11 godina

Za svoje pare cu da biram koje mleko cu kupovati.Dok se ne vrati granica za aflatoksin na staro,propadace mlekare od mene.Ako drzava zali para da pomogne stocarima, da se popravi ono sto je sama skrivila,ne mogu ni ja da pomognem seljacima.

Miki, Novi Sad

pre 11 godina

Ma jok, cuo sam da ce i Nemci i Madjari da promene standard i upravo se spremaju da pozovu strucnjake iz srpske vlade na TV da objasne zatucanom nemackom narodu da to uopste nije problem i odmah krece izvoz.
A ako i ne krene tu, krenuce u one dve trecine sveta koje pominje ministar, npr Indijci i Kinezi jedva cekaju da probaju nase mleko.
I na kraju naravno i jedino logicno to znaci da ce sada ti koje je vlada stitila, a to je mlekarska industrija, ce od sada u Srbiji prodavati ne samo skuplje mleko nego u CG ili BiH, nego ce nam prodavati i otrovnije nego njima, prava stvar!
I da, moja, odnosno nasa sreca je sto je Segedin blizu, pa moze mleko iz Madjarske bez aflatoksina, po jeftinijoj ceni i da naravno savrseno za nas platni bilans i deficit i srpsku ekonomiju.

winston

pre 11 godina

Nemojte narode da kupujete ikakve mlecne proizvode iz Srbije. Ova vlada oci gledno samo misli na pare, izvoz, da stiti svoju poljoprivredu, a J narod. Ocigledno, sve se vrti oko para, i kod ce sta da zaradi ili izgubi, a opet, J narod. Kupujte samo mlecne proizvode iz inostranstva, i budite sigurni. Ova vlada je pokazala dosta puta da vise brine o djepovima i rejtingu, nego o narodu. Zamisli bruke, nivo toksina veliki, pa digni granicu gde nije. Mene je sramota sta se ovde radi, i dokle je stala ova zemlja. Spala, sve zbog neodgovornosti, nesposobnosti, partijske afilijale, i PARA, najvise. Udavite se u te pare vec, stoko, toksicna jedna.

Halle-ON

pre 11 godina

Videh komentare par mlekara, koji podrzavase nesposobnog ministra ovih dana. Svaka cast, znao sam da ce naci pravo resenje za vas. Posao ima da cveta! Doduse, dok stigne do S. Koreje moze da se pokvari, ali pravite mleko u prahu ili sir, a sto ostane popicemo mi! Ovo je preporod za nase mlekarstvo!
Dici cete drzavu iz mrtvih vasim izvozom... Nasa goveda su rasna goveda!!

Prekombinovali se u alavosti za profitom

pre 11 godina

“Mislim da smo sa većom količinom kukuruza mogli da se poigramo odnosno, iskombinujemo dobar sa lošim, i ako to prođe preko kvalitetnih ustanova, kao što je naša organizacija, mislim da ne bismo imali nikakav problem”

Da li ovo znači da su proizvođači krmiva "iskombinovali" samo buđav kukuruz? Pošto su ga otkupljivali? Od koga? Koga su sve potplatili da to prođe? Koliko su ga, potom, naplaćivali prodajući farmerima takvo buđavo krmivo, prevarivši ih da im prodaju zdravo krmivo?

misha

pre 11 godina

Poljoprivredna mafija mi se smucila za vreme onih bezumnih blokada, koje ste, koliko se secam vecinom podrzavali.
Srpski proizvodjaci mleka ce izvoziti kvalitetnije mleko, a u Srbiji ostavljati losije. Nije mi samo jasno kako ce izmeriti taj nivo aflatoksina, posto vidim da poslednje dve nedelje to nikako ne uspeva mnogim laboratorijama.
Zakljucujem da oni jako dobro znaju sta nam prodaju i da ih samo profit zanima, kao sto je bilo i uslucaju blokada.
Nedo bog da zavisimo od srpskih seljaka, kozu bi vam sa ledja odrali, obidjite pijace i pogledajte cene!

APEL

pre 11 godina

Postovani proizvodjaci mleka, ukoliko vec imamo tako neuke i neobrazovane ministre poljoprivrede, onda vas, kao strucne ljude, strucne u smislu organizovanja proizvodnje i plasiranja proizvoda, molimo da stanete za vrat suludom sledu dogadjaja oko zatrovanog mleka i nastojite da proizvodite mleko u skladu sa vazecim direktivama EU. U suprotnom, ne da necete izvoziti van Srbije, nego necete ni prodavati u Srbiji. Dobicete BOJKOT!

Nikola NS

pre 11 godina

Bugarska je demantovala navode da im je standard 0.5 umesto 0.05
Nemačka je otkrila na desetine hiljada tona, citiram, "visko toksičnog kukuruza uvezenog iz Srbije"
Crna Gora zabranila uvoz mleka i mlečnih proizvoda iz Srbije, ostale zemlje će to verovatno učiniti ovih dana
Jel to oporavak privrede o kojem Knežević priča?

1. Da se vrati standard EU. I azbest se nekada koristio u građevini, pa kad je otkriveno kancerogeno svojstvo, povučen je iz upotrebe. Dozvoljena koncentracija aflatoksina je u EU ustanovljena na 0,05 ne hirom vlasti, već naučnim istraživanjima o bezbednosti hrane. Uostalom, cela jedna grana privrede ide pod led ako ne možemo da izvozimo proizvode iz te grane nikome u okruženju.
2. Ostavka ili razrešenje Ministra. Nije bitno iz koje će stranke doći, važno je da je sposoban da radi odgovoran i krajnje ozbiljan posao za koji Knežević definitivno nije kvalifikovan.
3. Da se sudi Kneževiću za iznošenje netačnih informacija i izazivanje opšte opasnosti, jer je realno povećana opasnost po zdravlje građana njegovim ličnim odlukama.
4. Da se pokrene krivični postupak protiv firmi i vlasnika istih koje proturaju zatrovan kukuruz u upotrebu po svaku cenu. Nemačka je otkrila najmanje 10.000 tota zatrovanog kukuruza uvezenog iz Srbije. To nije došlo sa farmi 500.000 seljaka sigurno.
5. Rešiti problem kancerogenog mleka eliminisanjem toksičnog kukuruza iz ishrane. Nikakva bajanja,procedure,standardi,birokratija i politika nisu potrebni, samo ZDRAVA STOČNA HRANA.

Nenad, nezavisna oblast Niš

pre 11 godina

Pa nije kraj izvoza. Izvešćemo meso krava sad kad ih stočari prodaju budzašto klanicama, pošto naše mleko, posle ovakvih prikrivanja i laži od strane države, niko normalan više, kako ovde tako i u inostranstvu, neće kupovati.

GLUPA ZA SVE PARE

pre 11 godina

Ovi nas podj....aju i potcenjuju i hoće da nam uvale rog za sveću, a kad im kažemo da hoćemo zdravo mleko bez aflatoksina postaju svi redom histerični. Misle da to ovde može da prođe. Danas udarna vest u Nemačkoj je uvoz kukuruza iz Srbije i štete i to nazivaju najvećim skandalom u poslednje dve godine. Proizvođači su navikli da sve što ne mogu da izvezu mi možemo da pojedemo. Mogu al neću. ZA SVOJE PARE MOGU DA BUDEM GLUPA KOLIKO HOĆU I NE DAM ZA OVAKVO MLEKO.

Momcina

pre 11 godina

Mi smo jedini koji stalno imaju neke probleme i stalno nas neko "saplice", ako je kod svih u okruzenju 0.05 onda i kod nas treba da bude. Ako ne mozete da se prikljucite i radite kako treba katanac na mlekare i kraj. Posto su svi znali da je los kukuruz (od stocara, preko mlekara do ministra) i nista niste preduzeli vec se pravite ludi zbog profita po svaku cenu treba da odgovarate. Dosta price kako se unistava poljoprivreda jer se unistavaju sami, jer ne primenjuju mere koje bi trebali, aflatoksin nije problem samo kod nas nego u celoj Evropi. I propali bi samo oni koji ne rade kako treba a ne svi. I da ministar nije izlazio sa nebuloznim pricama i politickim nastupom kako se rusi vlada vec da je rekao da postoji problem i da se resava svega ovog ne bi bilo.

APEL

pre 11 godina

Postovani proizvodjaci mleka, ukoliko vec imamo tako neuke i neobrazovane ministre poljoprivrede, onda vas, kao strucne ljude, strucne u smislu organizovanja proizvodnje i plasiranja proizvoda, molimo da stanete za vrat suludom sledu dogadjaja oko zatrovanog mleka i nastojite da proizvodite mleko u skladu sa vazecim direktivama EU. U suprotnom, ne da necete izvoziti van Srbije, nego necete ni prodavati u Srbiji. Dobicete BOJKOT!

Nikola NS

pre 11 godina

Bugarska je demantovala navode da im je standard 0.5 umesto 0.05
Nemačka je otkrila na desetine hiljada tona, citiram, "visko toksičnog kukuruza uvezenog iz Srbije"
Crna Gora zabranila uvoz mleka i mlečnih proizvoda iz Srbije, ostale zemlje će to verovatno učiniti ovih dana
Jel to oporavak privrede o kojem Knežević priča?

1. Da se vrati standard EU. I azbest se nekada koristio u građevini, pa kad je otkriveno kancerogeno svojstvo, povučen je iz upotrebe. Dozvoljena koncentracija aflatoksina je u EU ustanovljena na 0,05 ne hirom vlasti, već naučnim istraživanjima o bezbednosti hrane. Uostalom, cela jedna grana privrede ide pod led ako ne možemo da izvozimo proizvode iz te grane nikome u okruženju.
2. Ostavka ili razrešenje Ministra. Nije bitno iz koje će stranke doći, važno je da je sposoban da radi odgovoran i krajnje ozbiljan posao za koji Knežević definitivno nije kvalifikovan.
3. Da se sudi Kneževiću za iznošenje netačnih informacija i izazivanje opšte opasnosti, jer je realno povećana opasnost po zdravlje građana njegovim ličnim odlukama.
4. Da se pokrene krivični postupak protiv firmi i vlasnika istih koje proturaju zatrovan kukuruz u upotrebu po svaku cenu. Nemačka je otkrila najmanje 10.000 tota zatrovanog kukuruza uvezenog iz Srbije. To nije došlo sa farmi 500.000 seljaka sigurno.
5. Rešiti problem kancerogenog mleka eliminisanjem toksičnog kukuruza iz ishrane. Nikakva bajanja,procedure,standardi,birokratija i politika nisu potrebni, samo ZDRAVA STOČNA HRANA.

Pera

pre 11 godina

U Privrednoj komori Srbiji navode da je šteta ogromna, i da su slučaj pomogli i novinari, ali i neki lobiji.
“Ja ovo ne tvrdim, ali imamo indicije i mi ćemo ovo proveriti sa našim kolegama. Zapravo, već smo tražili od države da proveri sve te stvari”, Miroslav Miletić iz Privredne kommore Srbije. "


Miroslave Mileticu patriotizam je prvo, a ne poslednje skloniste prevaranata i hostaplera.

Ko si ti Miroslave pa da mi pricas da li je nesto zdravo?

Postojao je limit, on je prekoracen. Drzava odgovara za to. Mogao je licno Hasim Taci da nam saopsti prekoracenje limita, ova drzava je morala da odgovara za to.

I samo da znas, upravo ce domaci mlekari ovom najnovijom odlukom vlade platiti najveci ceh. Otvorili smo vrata da svako ko ima mleko sa povecanim alfatoksinima umesto da ga prospe, ima da ga uvaljuje nama budzasto, sigurno ispod najnize cene naseg mleka. A nase proizvode niko nece zeleti.

Aleksandar

pre 11 godina

Pa naravno da nije kraj izvoza. Otkupljivaćete domaće mleko koje zadovoljava EU standarde pa to izvoziti, a uvozićete Hrvatsko, Bosansko, Makedonsko i drugo mleko, koje bi oni inače bacili, po bagatelnoj ceni pa prodavati nama. Eh, ko vas ne zna...

Nego, čiji ono prijatelj sa isposničke postelje, proglašen genijem od strane naše guvernerke NBS, beše baja iza Salforda?

Kaiser

pre 11 godina

"Odbacuju navode da će u narednom periodu na tržišta okruženja, gde je nivo 0,05, izvoziti kvalitetnije mleko, a da će Srbiji ostavljati ono lošije."

Nego?
Koje će te "da izvozite"? Ono lošije?
Fuj, bagro.
Platićete za ovo.

klosar72

pre 11 godina

"Prema prvim podacima, samo Imlek i Subotička mlekara imali su prošlog vikenda pad prodaje od 50 odsto. "

Kako bre, kad 71% stanovništva smatra da je mleko "bezbedno"????

samo vas gledam

pre 11 godina

Za svoje pare cu da biram koje mleko cu kupovati.Dok se ne vrati granica za aflatoksin na staro,propadace mlekare od mene.Ako drzava zali para da pomogne stocarima, da se popravi ono sto je sama skrivila,ne mogu ni ja da pomognem seljacima.

Halle-ON

pre 11 godina

Videh komentare par mlekara, koji podrzavase nesposobnog ministra ovih dana. Svaka cast, znao sam da ce naci pravo resenje za vas. Posao ima da cveta! Doduse, dok stigne do S. Koreje moze da se pokvari, ali pravite mleko u prahu ili sir, a sto ostane popicemo mi! Ovo je preporod za nase mlekarstvo!
Dici cete drzavu iz mrtvih vasim izvozom... Nasa goveda su rasna goveda!!

Miki, Novi Sad

pre 11 godina

Ma jok, cuo sam da ce i Nemci i Madjari da promene standard i upravo se spremaju da pozovu strucnjake iz srpske vlade na TV da objasne zatucanom nemackom narodu da to uopste nije problem i odmah krece izvoz.
A ako i ne krene tu, krenuce u one dve trecine sveta koje pominje ministar, npr Indijci i Kinezi jedva cekaju da probaju nase mleko.
I na kraju naravno i jedino logicno to znaci da ce sada ti koje je vlada stitila, a to je mlekarska industrija, ce od sada u Srbiji prodavati ne samo skuplje mleko nego u CG ili BiH, nego ce nam prodavati i otrovnije nego njima, prava stvar!
I da, moja, odnosno nasa sreca je sto je Segedin blizu, pa moze mleko iz Madjarske bez aflatoksina, po jeftinijoj ceni i da naravno savrseno za nas platni bilans i deficit i srpsku ekonomiju.

winston

pre 11 godina

Nemojte narode da kupujete ikakve mlecne proizvode iz Srbije. Ova vlada oci gledno samo misli na pare, izvoz, da stiti svoju poljoprivredu, a J narod. Ocigledno, sve se vrti oko para, i kod ce sta da zaradi ili izgubi, a opet, J narod. Kupujte samo mlecne proizvode iz inostranstva, i budite sigurni. Ova vlada je pokazala dosta puta da vise brine o djepovima i rejtingu, nego o narodu. Zamisli bruke, nivo toksina veliki, pa digni granicu gde nije. Mene je sramota sta se ovde radi, i dokle je stala ova zemlja. Spala, sve zbog neodgovornosti, nesposobnosti, partijske afilijale, i PARA, najvise. Udavite se u te pare vec, stoko, toksicna jedna.

kraja

pre 11 godina

...postovani proizvodjaci....
...sa ovakvom logikom, mozete da se pripremite na dalji pad prodaje mleka...
...imam neodoljiv utisak da SVI u lancu proizvodnje vec duze vremena znaju sta prodaju i da je sve ovo jedan jako los cirkus za javnost, tj. kupce...
...e pa nece proci...
...sa 0.5 niko u mom okruzenju ga nece konzumirati...a vi i ministar navalite...

misha

pre 11 godina

Poljoprivredna mafija mi se smucila za vreme onih bezumnih blokada, koje ste, koliko se secam vecinom podrzavali.
Srpski proizvodjaci mleka ce izvoziti kvalitetnije mleko, a u Srbiji ostavljati losije. Nije mi samo jasno kako ce izmeriti taj nivo aflatoksina, posto vidim da poslednje dve nedelje to nikako ne uspeva mnogim laboratorijama.
Zakljucujem da oni jako dobro znaju sta nam prodaju i da ih samo profit zanima, kao sto je bilo i uslucaju blokada.
Nedo bog da zavisimo od srpskih seljaka, kozu bi vam sa ledja odrali, obidjite pijace i pogledajte cene!

Prekombinovali se u alavosti za profitom

pre 11 godina

“Mislim da smo sa većom količinom kukuruza mogli da se poigramo odnosno, iskombinujemo dobar sa lošim, i ako to prođe preko kvalitetnih ustanova, kao što je naša organizacija, mislim da ne bismo imali nikakav problem”

Da li ovo znači da su proizvođači krmiva "iskombinovali" samo buđav kukuruz? Pošto su ga otkupljivali? Od koga? Koga su sve potplatili da to prođe? Koliko su ga, potom, naplaćivali prodajući farmerima takvo buđavo krmivo, prevarivši ih da im prodaju zdravo krmivo?