Petak, 01.03.2013.

13:02

Perišić: Presuda doprinos za Srbiju

Momčilo Perišić rekao po dolasku u Beograd da je oslobađajuća presuda skroman doprinos da se skine anatema sa srpskog naroda o navodnom kršenju ratnog prava.

Izvor: B92

Perišiæ: Presuda doprinos za Srbiju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

91 Komentari

Sortiraj po:

Vozač

pre 11 godina

Naš ministar pravde I savetnik predsednika su posetili Hag I odmah se oseti da se I sud u Hagu ponaša drugačije….svako nagažovanje donosi I boljitak za građane Srbije u Hagu….jedan je eto I oslobiđen a prvostepeno je dobio 27 godina….

apokalipsa danas

pre 11 godina

ovo je lepa vest vidi se da se ministarstvo pravde bori za naše srbe u hagu(dr jovic, 02. mart 2013 08:22)
...izvi'nte doktore,jel vaša izjava inspirisana sarkazmom ili ste član SNS-a?,mislim, napišite da znamo dal'ste doktor ili ste doktor?

ILIJA

pre 11 godina

Najveća pomoć haškim optuženicima bi bila kada bi međunarodna zajednica prihvatila predlog Srbije da haški optuženici služe kaznu u Srbiji, a to se može postiće jedino jačanjem ugleda Srbije u svetu, a nova vlada je na dobrom putu da tako nešto i uspe da postinge.

vlada-so

pre 11 godina

da se ne lažemo,kao učesnik tih idiotskih događanja u devedesetim,odgovorno tvrdim da je jedino jna imala neke kodekse i jedina ličila na vojsku koliko je to tada bilo u mogućnosti.njena greška je što je neko dozvolio da se pored nje u operativne jedinice ubace probisveti,narkomani,silovatelji,obijači banaka,da nas pred svetom i pred nama samima sramote...no,svi mi znamo ko nije imao u to vreme poverenje u vojsku pa je zato i angažovao dotični ološ.podrška generalu.

ana

pre 11 godina

(boba, 1. mart 2013 20:25)

Ja očekujem uskoro i njihov povratak.Ali i puštanje ostalih generala ne vraća jednom izgubljeno poverenje u Hag!

Anjica

pre 11 godina

Pitam se zašto ranije nije bio oslobodjen on I ostali Srbi iz Haga!? Da li smo ranije imali neke kojima to nije bilo u interesu u Vlasti ili smo prosto bili nesposobni!?

kokan

pre 11 godina

covek svakako nije kriv,ali tesko da politika ovde nije igrala ulogu....smeta mi sto je kompenzacija napravljena sa covekom koji moze da stane u red sa nasim najvecim vojskovodjama....i sto se pravi analogija sa markacem i gotovinom,ljudima koji mu nisu do kolena u bilo kom pogledu....i jos nesto...i nas uskoro ocekuje datum....prosto je...veliki nam kroje kapu....i dovode nas u ''njihov'' red. kakva li je rezija smisljena za kosovo,jer kljucno pitanje je sada na redu....

milentije

pre 11 godina

Drago mi je sto je general oslobodjen , ali ne stoje izjave da je predsednik Milosevic vodio totalitaristicku politiku.To jednostavno nije istina.Moguce je da se radi o nagodbi sa "sudom" ,koji na taj nacin zeli da potkrepi, tj. dokumentuje procese i presude nad Srbima .
Istorijski falsifikat koji ovaj "sud" treba silom da ugravira u udzbenike sirom sveta je vise nego ocigledan.

sanja

pre 11 godina

Od svih u Hagu oslobodjen je onaj koji je uhvacen u spijunazi i koji je saradjivao sa Amerima?! Skinuta je anatema sa Americkog ucesca.

de.

pre 11 godina

@Beqa
Jednoga dana, kada se i vi Albanci probudite iz tog narcistickog nacional-romanticarskog zanosa u koji ste zapali (i to ne samo svojom krivicom nego i zbog licemerne politike Amerike koja gura pod tepih mnoge stvari koje radite), i kada najzad ukapirate sta ste sve radili na Kosovu ali i u Makedoniji, shvatices kako su smesni i licemerni bili tvoji pokusaji drzanja lekcija o ratnom pravu, zlocinima kao i izigravanje moralne gromade. A do tada samo nastavi, makar zabavljas prisutne.

Mita

pre 11 godina

Kakav smo lud narod,sada bi pola ludaka ovde,oteralo generala Perišića u zatvor,zbog nekakve udbaške nameštaljke,a sa druge strane 71% njih je zadovoljno mlekom,kojim niko u okruženju nije,i to u zemlji sa procentualno najvećim brojem kancera.
Generale,svaka Vam čast,odbranili ste državu i želim Vam sve najbolje!

neni

pre 11 godina

@marina

Najgluplje od svega je reci da je sud nesto ''dokazao''. Niti je sta dokazano u prvostepenoj presudi kad je ovaj covek osudjen na dugogodisnji zatvor, niti je sta dokazano sada. Isto tako nije dokazano da su nevini Oric, Gotovina ili Haradinaj. Jedino je Hag dokazao da je nekompetentan sud, tacnije lakrdija od suda gde i presude i optuznice zavise od politickog trgovanja, lobiranja, a sve to sa iznesenim dokazima na sudu nema puno veze.

patriot

pre 11 godina

(Marina, 01. mart 2013 18:54)
ok ti je razmišljanje,samo što u hagu fali malo više pravde, objektivnosti,iskrenosti,kako god hoćeš.zato je suvišno uzimati ga u obzir kao validan-merodavan organ.

jelena jsm

pre 11 godina

Dobro je da je geneeral Perisic stigao iz Haga, ali niko, pa ni on, nespominje svoje saradnike, generale koji su ostali u Hagu, to je zalosno.

pedjolino

pre 11 godina

Po njega su slali avion u hag,a devojka od 22 godine je umrla jer država njenu bolest podrazumeva kao rizičnu i neće da rizikuje.Sramota...

Zagor-Te-Nej

pre 11 godina

Dobro u redu, Znači pala trgovina.Oslobodili one hrvate i onog albanca pa sad našeg. Pravda? Ima li je. Nego mene zanima šta je sa onim delom kada su ga uhvatili da valja obaveštajne podatke? Nikako nisma mogao da nadjem šta je sa tim. Ako neko zna neka napiše. Da podsetim kada su ga uhvatili u nekoj kafani ne mogu da se setim da li na Ibarskoj magostrali ili gde ili i tu nij ebilo dovoljno dokaza. Bravo generale. Faca si ti!

Dragan

pre 11 godina

Milosevic i ovi sto su danas na vlasti su kao bili patriJoti koji su slali tudju decu da brane " otadzbinu". Oslobadjanje generala Perišića koliko se vidi bas nije po volji Nikoliću i Vučiću. Perisic je bio zapovednik vojske a ne predstavnik pojedinih partija. Kod nas se sve gleda na zlost preko partijskih pripadnosti i afiniteta.

Beqa

pre 11 godina

Druze Perisicu, necu da ulazim na to da li je haska presudna pravedna ili ne, to je stvar suda. Ali, vase oslabadjajuca od presuda nece nikako da skine anatemu sa srpskog naroda o kršenju ratnog prava. Videli ste valjda sami u Hago koliko ima srpskih generala i politicara. Puno se desilo na ovim prostorijama i zna se koje je krsio ratno pravo i na koji nacin.

Marina

pre 11 godina

Nikakva anatema nije skinuta sa srpskog naroda jer nije ni stavljena;u Haagu odgovaraju pojedinci za ratne zločine. General nije optužen za zapovjedanje u ratu niti za borbe na čelu JNA niti za agresiju na RH nego za ratni zločin. Ako je sud dokazao da general Perišić nije počinio ratni zločin,onda je oslobađajuća presuda jedino i moguća i jedino pravedna. Ja u tome ne vidim nikakvu pravdu za srpski narod ili krivdu za bošnjački premda bismo mi najradije svi da se suprotna strana u cjelosti osudi,a naša oslobodi. Srećom,pravo ne poznaje kolektivnu odgovornost naroda nego individualnu pojedinca.

Beqa

pre 11 godina

"Dokazao sam da uporan, pismen, istrajan general može da bude uspešan na svim frontovima". A ja mislio da se ovaj covek prestao da se bavi humorom! HAHAHAHAHAHAHA!

Darko

pre 11 godina

kakva anatema Generale?,na nas se stuštilo i nebo i zemlja,a vi mislite da će nas vaša oslobađajuća presuda osloboditi?!,gde su vam kolege generali?,njih ne spominjete?,meni je prvo na pamet palo pitanje, kako je moguće, da vas osude na čak 27 godina zatvora, pa da vas naprasno puste kao nevinašce?...ne daju se tek tako 27 godina robije bez pokrića?,takođe niste rekli da ćete tražiti nadoknadu od Haga za vreme provedeno u pritvoru za narušavanje vašeg ugleda itd...zašto?,meni to liči na...mi tebi slobodu, ti nama ništa,potpiši.

eeee moj ti

pre 11 godina

Odlicno je to sto je general Perisic osloboljen i sto je napokon dosao kuci, i isto tako je dobro sto Srbi u Hagu nisu sami, sto Srbija vodi brigu o njima, sto je svima otvoreno stavio do znanja kako ministar Selakovic, tako i Oliver Antic poslednjom posetom Haskom sudu.
(rafaelo kuglica, 1. mart 2013 15:31)

jeli druže,a da li je Vučić svraćao do Šešelja da ga obiđe i tako to a?misim pitam onako

nabavi ogledalce, iznenadices se

pre 11 godina

@Illyria
vi velikoalbanski narcis-nacional sovinisti opste prakse bi zaista pod hitno trebali da nabavite jedno ogledalo... Ti ces da pricas o Romima u Srbiji kada je polovina njih upravo proterana sa Kosova? Proterali ste te Rome sa Kosova i ti drzis predavanja o krsenju prava Roma od strane Srba? Ti ces da pricas o krsenju prava dok svakodnevno napadate i sikanirate preostale Srbe i krsite im sva moguca prava? Spusti se ti momak na zemljicu jer ste vec smesni sa tim vasim albanskim samozaljubljenim glumatanjima.

au

pre 11 godina

jedna lasta ne cini prolece. imamo mi jos par nacelnika generalstaba tamo...
nama nasa politicka elita nije obajasnila samo jednu stvar - promene 5.10 su donele i potvrdu strategije zapada da je Srbija izgubila rat i naravno da su krenuli da sude svima redom. Tako to rade pobednici u Zapadnoj Evropi. Na Balkanu obicno pobednici pobiju porazene ...

david ns

pre 11 godina

na koje to građane misli? na sve građane SFRJ ili,... JNA nije branila građane nego je bila u službi slobodana miloševića. kada su shvatili da nas je istovario onda je pao. nisu oni čuvali jugoslaviju nego režim slobodana miloševića. možda nije ratni zločinac,ali to što je napričao nije istina. uzgred haški je pustio i gotovinu i markača,međutim sada studenti ne prave pravednički protest. zadovoljni su sa "razmenom".

Srdjan

pre 11 godina

@(slovojed, 1. mart 2013 15:03)

Srbija je napadnuta onda kada su Srbi iz HR kao konstutivni narod iz ustava SFRJ izbaceni iz novog ustava HR, pa otpustani sa posla po nacionalnom ljucu (pogledati govore Franje Tudjmana IZ PREDIZBORNE KAMPANJE 1990) ili kada su isto kao Konstitutivni narod preglasani "REFERENDUMOM" u BiH iako je po tadasnjem Ustavu BiH, odluke trebalo donosti KONSENZUSOM SVA 3 NARODA.

Ivica_K

pre 11 godina

A zasto je samo on oslobodjen? Srbi su osudjeni na 1000 godina u Hagu a samo je on oslobodjen. Blaga reakcija Hrvatske odnosno ocekivana oslobadjajuca presuda i farsa.

kromanjonac

pre 11 godina

"Momčilo Perišić rekao po dolasku u Beograd da je oslobađajuća presuda skroman doprinos da se skine anatema sa srpskog naroda o navodnom kršenju ratnog prava."

Уз уклањање споменика у Прешеву без борбе, ово је "скроман" допринос давању Косова за датум.

srdjan

pre 11 godina

Srbi su masovno kršili ne samo ratna prava nego i ljudska i manjinska prava gde god su ratovali. Oni i dan danas,iako ne ratuju, u samoj Srbiji naveliko krše prava Romima.
(Illyria, 1. mart 2013 14:47)

Jel misliš na one Rome koji su pobegli sa Kosmeta?
Romi su lakmus papir ljudskih sloboda. Mobilni su i beže odakle su ugnjetavani.

G8910

pre 11 godina

Ja sam covek od 24 godine koji nema posao niti ima izgleda da dobije posao a ima zavrsen fakultet a nema pare ni da izadje na kafu. I dosta mojih prijatelja je u slicnoj situaciji. Ovo je veliki doprinos za sve nas.

rafaelo kuglica

pre 11 godina

Odlicno je to sto je general Perisic osloboljen i sto je napokon dosao kuci, i isto tako je dobro sto Srbi u Hagu nisu sami, sto Srbija vodi brigu o njima, sto je svima otvoreno stavio do znanja kako ministar Selakovic, tako i Oliver Antic poslednjom posetom Haskom sudu.

slovojed

pre 11 godina

Hvala za sve generale. A ovi sto su branili Srbiju iz fotelje i preko ekrana ne treba ni da ostavljaju komentare. Ziveo, svako dobro..
(Branislav, 1. mart 2013 13:50)
a kada je to Srbija bila napadnuta osim bombardiranja NATO saveza da ju je trebalo braniti?

Mita

pre 11 godina

General Perišić je pomogao da se sruši Sloba,a sa druge strane nije povezao ovu državu sa Mladićem,pošto realno,nije ni imao kontrolu nad njim.Časno i pošten je radio svoj posao,u interesu Srbije,i nije nas obrukao.Srpski narod za te zasluge,treba ako ništa drugo,da kaže - hvala!

zemun

pre 11 godina

Generale, verovatno imaš svojih dobrih zasluga, ali da si nepotrebno "lupao" po zapadnom Mostaru i Zadru - JESI! Meni je i tebe i svih đenerala, i "naših" i "njihovih" dosta.

Вељко

pre 11 godina

Ово је доказ да је Србија подигла свој углед у свету, и ако Србија настави овим путем којим је кренула нова власт, може се очекивати у будућности још оваквих ослобађајућих пресуда. Још ако Србија успе у својој намери да хашки осуђеници служе казну у Србији, то би сигурно била највећа помоћ тим људима.

Filip

pre 11 godina

General Perisic je odbio da se "nagodi" sa tuzilastvom vec je do kraja ostao da brani i sebe i Srbiju po svaku cenu i time doprineo i da Srbija bude rasterecena optuzbi za tzv. "agresiju" ! Samim tim cinom je uradio vise za Srbiju nego bilo koji politicar i politikant i jedno veliko hvala Generalu Perisicu na tome, a da ne pominjemo kolike je zasluge imao u ratnim vremenima.

Петар Миловановић

pre 11 godina

„Perišić je bio osuđen i zato što nije sprečio i kaznio počinioce raketnih napada na Zagreb u maju 1995, u kojem je poginulo sedam civila, na osnovu nalaza da je imao efektivnu komandu i kontrolu nad vojskom Republike Srpske Krajine“. Америчка војска у Авганистану и Пакистану дневно убије по 100-150 цивила окупљених на свадиби или неком другом весељу, децу која сакупљају сува дрва по брдима, па ни један од одговорних није осуђен за било шта, а овде суде нашем генералу због погибије 7 цивила (седам цивила) у католичком Загребу и то у току читавог рата до 1995. године. У свим српским градовима током НАТО-вског бомбардовања 1999. године дневно је гинуло на десетине цивила, па ни један од тих зликоваца није притворен нити осуђен. Неким нашим официрима и војницима се суди за злочине на дубровачком ратишту и гранатирање Дубровника. На „Слободној Европи“ слушао сам хрвата о тим догађајима, који дословце рече: „Не знате шта смо ми све преживели, нас су бомбардовали 4 сата (четри сата)!! А нас су даноноћно бомбардовали 78 дан, па ником ништа! Изгледа да неке не смеш да бомбардујеш, а друге можеш да бомбардујеш и убијаш до миле воље.

Posmatrač

pre 11 godina

Ovi koji kažu da je neumesno što je poslat službeni avion po Perišića neka se sete sa kakvim orgazmičnim državnim i narodnim počastima su dočekani Gotovina, Markač, Orić, Haradinaj i ostale protuve iz komšiluka (CRO, BiH, Kosovo).

Tema o nesrećnoj Milici nema baš nikakve veze sa ovim.

Miljacka

pre 11 godina

Gospodine generale, prvo si skinuo ljagu sa Srbije , pa onda sa sebe. Izdržao si osam godina u pritvoru ali si dokazao da ni Srbija ni ti lično nemate nikakve krivice za dešavanja u BiH i Hrvatskoj. Sve čestitke gospodine generale.

Divos

pre 11 godina

Готово сви лидери, државни и војни, Српске и Србије, па и они који су имали мање важну улогу (команданти корпуса, важне личности ДБ) су или осуђени, или оптужени. На другим странама нико. У таквом односу Срби који су проживели погром и у Хрватској, и у ФБиХ, и на КиМ, су обележени као лоши момци, подло је пласирана лажна и бестидна прича о том трагичном времену, и наравно да ова пресуда неће ништа променити. Заправо сама пресуда је јадни покушај квази суда у Хагу да сачува какав такав кредибилитет. Након што су ослободили ниткове оптужене за злочине над Србима, и брутално понизили српске жртве јер за страдање Срба нико не бива осуђен, сада ето ово би требао бити пример да Хаг не ради по новом успостављеном принципу; свако је невин док се не докаже да је Србин.
Уосталом овакав приступ није нов, потпуно идентично је деловала и чувена инквизиција, након низа осуђених, повремено би неког и прогласили невиним (и сам Колумбо је прошао кроз истрагу и суђење инквизиције због сумњивих идеја, а управо тих година се велики инквизитор Томас де Торкенада мало "занео у преданом послу", па је можда и сам Кристофор због закона великих бројева проглашен невиним и урадио касније велике ствари), чисто да би доказали да суђење и истрага има смисла. Ипак то је провидна прича за наивне људе, пред овим квази судом пресуда је увек унапред написана, а једини циљ је задовољити послодавца и дати свој допринос у задржавању лажне приче о протеклом трагичном времену.

panchevac86

pre 11 godina

Ovo je samo dokaz da srpski optuzenici u Hagu nisu ostavljeni na cedilu, kao sto ih je ostavila prethodna vlast. Koji god srbin da je oslobodjen u Hagu, to je velika satisfakcija za srpski narod.

Lara

pre 11 godina

Gledam kako Srbi ostrasceno pljuju po svom coveku, ratnom heroju i gospodinu po svim mogucim merilima, i zakljucujem da je djavolja sreca sto je nekoliko stotina hiljada nas otislo u inostranstvo, pa kad vi sve unistite jer ste jednostavno pukli, bar cete imati nas da se vratimo i sredimo zemlju.
A ako vas interesuje sto se vec nismo vratili - vasa zloba, javasluk i inat jednostavno jos uvek imaju previse poleta i trenutno je nemoguce vama pomoci. Ko god vama da dodje da pomogne, g.... motikom ga terate kao da ste izgubili pamet. Kao sto to radite ovom coveku.
Ne razumem vas vise uopste.

SRBboy

pre 11 godina

@(ima se može se,

SVAKA CAST na komentaru,rasplakao sam se......treba da se stide,jedan zivot je izgubljen zbog 18.000 evra a ovaj let kosta minimum toliko....jos jednom BRAVO za komentar

KVIK

pre 11 godina

Mislim da je velika uloga bila našeg Ministra Selakovića kada je bio u poseti Hagu što je sudstvo počelo korektnije da sudi našim ljudima.

Igor Milosavljević

pre 11 godina

A šta je branio kada se,pre 11-12 godina,tajno sastajao sa američkim diplomatom i donosio mu dokumentaciju koja se vodila kao (nacionalna) državna tajna?

slobodan

pre 11 godina

Konačno da su pustili i jednog Srbina....bio je već red.Nadam se da će pustiti i ostale a šta to fali gen Lazareviću npr...on ni mrava nije zgazio..a onog Lukić vlast njegova tada, presvukla i iz pižame na aerodromu još nezalečenog poslala u Hag...i šta ćemo sad,,,Perišića su pustili i sad mi kao deca se radujemo, a to je dokaz da se ništa mi ne pitamo već kako amerika kaže,,zar ne!

Illyria

pre 11 godina

Srbi su masovno kršili ne samo ratna prava nego i ljudska i manjinska prava gde god su ratovali. Oni i dan danas,iako ne ratuju, u samoj Srbiji naveliko krše prava Romima.

mislilac

pre 11 godina

A zašto nam uzimaju neodvojiv deo Srbije. Da li je to kazna, ili samo preka potreba zbog sigurnosti SAD.
Sve do sada sumnjao sam u kaznu, ali tek sada shvatam kolika smo mi pretnja zapadu.
Ne plaše se oni ni Rusije, ni Kine, a bogami ni Severne Koreje.

Uplašim se i samog sebe, kad shvatim koliko smo mi opasni po planetu.

Saša

pre 11 godina

Ima li zemlje na svetu koja šalje avion po nekoga ko je u toj istoj zemlji optužen za špijunažu i izdaju??? Ako je istina da je ova lik odavao vojne tajne, Sheveningen treba da zameni Zabelom!

MK Dons Srbija na fb

pre 11 godina

Mi Srbi smo jako čudni,tj poneki,prvo pljujete hag,zbog toga što samo hapsi naše,a ostale.zločince puštaju iz zatvora i sad kad je konačno jedan.nas čovek izašao,vama opet ne valja,zbog takvih kao.što.ste.vi gorepomenuti je naša zemlja u.ovakvom ambisu

Hrvoje

pre 11 godina

General Perišić je još uvijek na interpolovoj tjeralici po osnovu presude zadarskog Županijskog Suda za ratni zločin. Odlukom tog suda isti je osuđen na 20 godina zatvora i RH će inzistirati na prvođenju te odluke, odnosno da isti kaznu može odslužiti u Srbiji. Vrijeme provedeno u haškoj pritvorskoj jedinici ne računa se.

podrascanin

pre 11 godina

Drago mi je sto je Perisic oslobodjen ali ipak moram priznati da Sloba izgleda bas i nije bio toliki diktator kakvim ga prikazuju cim je na vazne funkcije postavljao svoje protivnike (Perisic na mestu nacelnika generalstaba a sad vidimo u Novostima da je izgleda i sef DB Stanisic bio Slobin protivnik).

Petar_Veliki

pre 11 godina

Iskreno se radujem odluci. To je castan covek koji je uvek zeleo Srbiji dobro. Shvatio je i onda prave demokratske vrednosti i kao patriota stao na stranu ljudi koji su zeleli promene i napredak ovoj zemlji.
Nikada nisam sumnjao u njegove odluke kao nacelnika generalstaba.

boki

pre 11 godina

Nasa vlast slanjem vladinog aviona pookusava da kopira Hrvate i da pokjaze da je i Srbija patriotsdka.
Mnogi se secamo kako su bas ovi koji su sada na vlasti [iz SNS koji su se tada bili u SRS] govorili i u skupostini kako je Perisic CIA spijun i kako nece biti osudjen. Izgleda da su u prvu.

bezimena

pre 11 godina

Perišiću, u Den Hagu za ratne zločine NIJE optužen srpski NAROD, već pojedinci, i kao takvs su ili osudjeni, ili oslobodjeni. Ne sakrivaj se iza NARODA, i ne poistovećuj narod sa svojim činjenjima ili nečinjenjima, sram te bilo!

Branislav

pre 11 godina

Hvala za sve generale. A ovi sto su branili Srbiju iz fotelje i preko ekrana ne treba ni da ostavljaju komentare. Ziveo, svako dobro..

ima se može se

pre 11 godina

Ali zašto vladinim avionom? To košta, zar takvu paradu gluposti da plaća ovaj narod? Mogao je lepo redovnom linijom da dođe kao što je juče i rečeno ili lepo busom kao običan narod da se provoza.

Kada je trebalo pokojnoj Milici za srce 18.000 eur, nije država imala da joj da. Niko od poreznih obveznika ne bi reč rekao da se njoj pomoglo. Sram da vas bude.

ima se može se

pre 11 godina

Ali zašto vladinim avionom? To košta, zar takvu paradu gluposti da plaća ovaj narod? Mogao je lepo redovnom linijom da dođe kao što je juče i rečeno ili lepo busom kao običan narod da se provoza.

Kada je trebalo pokojnoj Milici za srce 18.000 eur, nije država imala da joj da. Niko od poreznih obveznika ne bi reč rekao da se njoj pomoglo. Sram da vas bude.

bezimena

pre 11 godina

Perišiću, u Den Hagu za ratne zločine NIJE optužen srpski NAROD, već pojedinci, i kao takvs su ili osudjeni, ili oslobodjeni. Ne sakrivaj se iza NARODA, i ne poistovećuj narod sa svojim činjenjima ili nečinjenjima, sram te bilo!

Saša

pre 11 godina

Ima li zemlje na svetu koja šalje avion po nekoga ko je u toj istoj zemlji optužen za špijunažu i izdaju??? Ako je istina da je ova lik odavao vojne tajne, Sheveningen treba da zameni Zabelom!

Петар Миловановић

pre 11 godina

„Perišić je bio osuđen i zato što nije sprečio i kaznio počinioce raketnih napada na Zagreb u maju 1995, u kojem je poginulo sedam civila, na osnovu nalaza da je imao efektivnu komandu i kontrolu nad vojskom Republike Srpske Krajine“. Америчка војска у Авганистану и Пакистану дневно убије по 100-150 цивила окупљених на свадиби или неком другом весељу, децу која сакупљају сува дрва по брдима, па ни један од одговорних није осуђен за било шта, а овде суде нашем генералу због погибије 7 цивила (седам цивила) у католичком Загребу и то у току читавог рата до 1995. године. У свим српским градовима током НАТО-вског бомбардовања 1999. године дневно је гинуло на десетине цивила, па ни један од тих зликоваца није притворен нити осуђен. Неким нашим официрима и војницима се суди за злочине на дубровачком ратишту и гранатирање Дубровника. На „Слободној Европи“ слушао сам хрвата о тим догађајима, који дословце рече: „Не знате шта смо ми све преживели, нас су бомбардовали 4 сата (четри сата)!! А нас су даноноћно бомбардовали 78 дан, па ником ништа! Изгледа да неке не смеш да бомбардујеш, а друге можеш да бомбардујеш и убијаш до миле воље.

Igor Milosavljević

pre 11 godina

A šta je branio kada se,pre 11-12 godina,tajno sastajao sa američkim diplomatom i donosio mu dokumentaciju koja se vodila kao (nacionalna) državna tajna?

zemun

pre 11 godina

Generale, verovatno imaš svojih dobrih zasluga, ali da si nepotrebno "lupao" po zapadnom Mostaru i Zadru - JESI! Meni je i tebe i svih đenerala, i "naših" i "njihovih" dosta.

Illyria

pre 11 godina

Srbi su masovno kršili ne samo ratna prava nego i ljudska i manjinska prava gde god su ratovali. Oni i dan danas,iako ne ratuju, u samoj Srbiji naveliko krše prava Romima.

MK Dons Srbija na fb

pre 11 godina

Mi Srbi smo jako čudni,tj poneki,prvo pljujete hag,zbog toga što samo hapsi naše,a ostale.zločince puštaju iz zatvora i sad kad je konačno jedan.nas čovek izašao,vama opet ne valja,zbog takvih kao.što.ste.vi gorepomenuti je naša zemlja u.ovakvom ambisu

slovojed

pre 11 godina

Hvala za sve generale. A ovi sto su branili Srbiju iz fotelje i preko ekrana ne treba ni da ostavljaju komentare. Ziveo, svako dobro..
(Branislav, 1. mart 2013 13:50)
a kada je to Srbija bila napadnuta osim bombardiranja NATO saveza da ju je trebalo braniti?

boki

pre 11 godina

Nasa vlast slanjem vladinog aviona pookusava da kopira Hrvate i da pokjaze da je i Srbija patriotsdka.
Mnogi se secamo kako su bas ovi koji su sada na vlasti [iz SNS koji su se tada bili u SRS] govorili i u skupostini kako je Perisic CIA spijun i kako nece biti osudjen. Izgleda da su u prvu.

Hrvoje

pre 11 godina

General Perišić je još uvijek na interpolovoj tjeralici po osnovu presude zadarskog Županijskog Suda za ratni zločin. Odlukom tog suda isti je osuđen na 20 godina zatvora i RH će inzistirati na prvođenju te odluke, odnosno da isti kaznu može odslužiti u Srbiji. Vrijeme provedeno u haškoj pritvorskoj jedinici ne računa se.

Posmatrač

pre 11 godina

Ovi koji kažu da je neumesno što je poslat službeni avion po Perišića neka se sete sa kakvim orgazmičnim državnim i narodnim počastima su dočekani Gotovina, Markač, Orić, Haradinaj i ostale protuve iz komšiluka (CRO, BiH, Kosovo).

Tema o nesrećnoj Milici nema baš nikakve veze sa ovim.

Divos

pre 11 godina

Готово сви лидери, државни и војни, Српске и Србије, па и они који су имали мање важну улогу (команданти корпуса, важне личности ДБ) су или осуђени, или оптужени. На другим странама нико. У таквом односу Срби који су проживели погром и у Хрватској, и у ФБиХ, и на КиМ, су обележени као лоши момци, подло је пласирана лажна и бестидна прича о том трагичном времену, и наравно да ова пресуда неће ништа променити. Заправо сама пресуда је јадни покушај квази суда у Хагу да сачува какав такав кредибилитет. Након што су ослободили ниткове оптужене за злочине над Србима, и брутално понизили српске жртве јер за страдање Срба нико не бива осуђен, сада ето ово би требао бити пример да Хаг не ради по новом успостављеном принципу; свако је невин док се не докаже да је Србин.
Уосталом овакав приступ није нов, потпуно идентично је деловала и чувена инквизиција, након низа осуђених, повремено би неког и прогласили невиним (и сам Колумбо је прошао кроз истрагу и суђење инквизиције због сумњивих идеја, а управо тих година се велики инквизитор Томас де Торкенада мало "занео у преданом послу", па је можда и сам Кристофор због закона великих бројева проглашен невиним и урадио касније велике ствари), чисто да би доказали да суђење и истрага има смисла. Ипак то је провидна прича за наивне људе, пред овим квази судом пресуда је увек унапред написана, а једини циљ је задовољити послодавца и дати свој допринос у задржавању лажне приче о протеклом трагичном времену.

Lara

pre 11 godina

Gledam kako Srbi ostrasceno pljuju po svom coveku, ratnom heroju i gospodinu po svim mogucim merilima, i zakljucujem da je djavolja sreca sto je nekoliko stotina hiljada nas otislo u inostranstvo, pa kad vi sve unistite jer ste jednostavno pukli, bar cete imati nas da se vratimo i sredimo zemlju.
A ako vas interesuje sto se vec nismo vratili - vasa zloba, javasluk i inat jednostavno jos uvek imaju previse poleta i trenutno je nemoguce vama pomoci. Ko god vama da dodje da pomogne, g.... motikom ga terate kao da ste izgubili pamet. Kao sto to radite ovom coveku.
Ne razumem vas vise uopste.

G8910

pre 11 godina

Ja sam covek od 24 godine koji nema posao niti ima izgleda da dobije posao a ima zavrsen fakultet a nema pare ni da izadje na kafu. I dosta mojih prijatelja je u slicnoj situaciji. Ovo je veliki doprinos za sve nas.

SRBboy

pre 11 godina

@(ima se može se,

SVAKA CAST na komentaru,rasplakao sam se......treba da se stide,jedan zivot je izgubljen zbog 18.000 evra a ovaj let kosta minimum toliko....jos jednom BRAVO za komentar

Miljacka

pre 11 godina

Gospodine generale, prvo si skinuo ljagu sa Srbije , pa onda sa sebe. Izdržao si osam godina u pritvoru ali si dokazao da ni Srbija ni ti lično nemate nikakve krivice za dešavanja u BiH i Hrvatskoj. Sve čestitke gospodine generale.

nabavi ogledalce, iznenadices se

pre 11 godina

@Illyria
vi velikoalbanski narcis-nacional sovinisti opste prakse bi zaista pod hitno trebali da nabavite jedno ogledalo... Ti ces da pricas o Romima u Srbiji kada je polovina njih upravo proterana sa Kosova? Proterali ste te Rome sa Kosova i ti drzis predavanja o krsenju prava Roma od strane Srba? Ti ces da pricas o krsenju prava dok svakodnevno napadate i sikanirate preostale Srbe i krsite im sva moguca prava? Spusti se ti momak na zemljicu jer ste vec smesni sa tim vasim albanskim samozaljubljenim glumatanjima.

Marina

pre 11 godina

Nikakva anatema nije skinuta sa srpskog naroda jer nije ni stavljena;u Haagu odgovaraju pojedinci za ratne zločine. General nije optužen za zapovjedanje u ratu niti za borbe na čelu JNA niti za agresiju na RH nego za ratni zločin. Ako je sud dokazao da general Perišić nije počinio ratni zločin,onda je oslobađajuća presuda jedino i moguća i jedino pravedna. Ja u tome ne vidim nikakvu pravdu za srpski narod ili krivdu za bošnjački premda bismo mi najradije svi da se suprotna strana u cjelosti osudi,a naša oslobodi. Srećom,pravo ne poznaje kolektivnu odgovornost naroda nego individualnu pojedinca.

srdjan

pre 11 godina

Srbi su masovno kršili ne samo ratna prava nego i ljudska i manjinska prava gde god su ratovali. Oni i dan danas,iako ne ratuju, u samoj Srbiji naveliko krše prava Romima.
(Illyria, 1. mart 2013 14:47)

Jel misliš na one Rome koji su pobegli sa Kosmeta?
Romi su lakmus papir ljudskih sloboda. Mobilni su i beže odakle su ugnjetavani.

Mita

pre 11 godina

General Perišić je pomogao da se sruši Sloba,a sa druge strane nije povezao ovu državu sa Mladićem,pošto realno,nije ni imao kontrolu nad njim.Časno i pošten je radio svoj posao,u interesu Srbije,i nije nas obrukao.Srpski narod za te zasluge,treba ako ništa drugo,da kaže - hvala!

Beqa

pre 11 godina

"Dokazao sam da uporan, pismen, istrajan general može da bude uspešan na svim frontovima". A ja mislio da se ovaj covek prestao da se bavi humorom! HAHAHAHAHAHAHA!

Srdjan

pre 11 godina

@(slovojed, 1. mart 2013 15:03)

Srbija je napadnuta onda kada su Srbi iz HR kao konstutivni narod iz ustava SFRJ izbaceni iz novog ustava HR, pa otpustani sa posla po nacionalnom ljucu (pogledati govore Franje Tudjmana IZ PREDIZBORNE KAMPANJE 1990) ili kada su isto kao Konstitutivni narod preglasani "REFERENDUMOM" u BiH iako je po tadasnjem Ustavu BiH, odluke trebalo donosti KONSENZUSOM SVA 3 NARODA.

podrascanin

pre 11 godina

Drago mi je sto je Perisic oslobodjen ali ipak moram priznati da Sloba izgleda bas i nije bio toliki diktator kakvim ga prikazuju cim je na vazne funkcije postavljao svoje protivnike (Perisic na mestu nacelnika generalstaba a sad vidimo u Novostima da je izgleda i sef DB Stanisic bio Slobin protivnik).

Darko

pre 11 godina

kakva anatema Generale?,na nas se stuštilo i nebo i zemlja,a vi mislite da će nas vaša oslobađajuća presuda osloboditi?!,gde su vam kolege generali?,njih ne spominjete?,meni je prvo na pamet palo pitanje, kako je moguće, da vas osude na čak 27 godina zatvora, pa da vas naprasno puste kao nevinašce?...ne daju se tek tako 27 godina robije bez pokrića?,takođe niste rekli da ćete tražiti nadoknadu od Haga za vreme provedeno u pritvoru za narušavanje vašeg ugleda itd...zašto?,meni to liči na...mi tebi slobodu, ti nama ništa,potpiši.

Ivica_K

pre 11 godina

A zasto je samo on oslobodjen? Srbi su osudjeni na 1000 godina u Hagu a samo je on oslobodjen. Blaga reakcija Hrvatske odnosno ocekivana oslobadjajuca presuda i farsa.

eeee moj ti

pre 11 godina

Odlicno je to sto je general Perisic osloboljen i sto je napokon dosao kuci, i isto tako je dobro sto Srbi u Hagu nisu sami, sto Srbija vodi brigu o njima, sto je svima otvoreno stavio do znanja kako ministar Selakovic, tako i Oliver Antic poslednjom posetom Haskom sudu.
(rafaelo kuglica, 1. mart 2013 15:31)

jeli druže,a da li je Vučić svraćao do Šešelja da ga obiđe i tako to a?misim pitam onako

mislilac

pre 11 godina

A zašto nam uzimaju neodvojiv deo Srbije. Da li je to kazna, ili samo preka potreba zbog sigurnosti SAD.
Sve do sada sumnjao sam u kaznu, ali tek sada shvatam kolika smo mi pretnja zapadu.
Ne plaše se oni ni Rusije, ni Kine, a bogami ni Severne Koreje.

Uplašim se i samog sebe, kad shvatim koliko smo mi opasni po planetu.

david ns

pre 11 godina

na koje to građane misli? na sve građane SFRJ ili,... JNA nije branila građane nego je bila u službi slobodana miloševića. kada su shvatili da nas je istovario onda je pao. nisu oni čuvali jugoslaviju nego režim slobodana miloševića. možda nije ratni zločinac,ali to što je napričao nije istina. uzgred haški je pustio i gotovinu i markača,međutim sada studenti ne prave pravednički protest. zadovoljni su sa "razmenom".

Beqa

pre 11 godina

Druze Perisicu, necu da ulazim na to da li je haska presudna pravedna ili ne, to je stvar suda. Ali, vase oslabadjajuca od presuda nece nikako da skine anatemu sa srpskog naroda o kršenju ratnog prava. Videli ste valjda sami u Hago koliko ima srpskih generala i politicara. Puno se desilo na ovim prostorijama i zna se koje je krsio ratno pravo i na koji nacin.

slobodan

pre 11 godina

Konačno da su pustili i jednog Srbina....bio je već red.Nadam se da će pustiti i ostale a šta to fali gen Lazareviću npr...on ni mrava nije zgazio..a onog Lukić vlast njegova tada, presvukla i iz pižame na aerodromu još nezalečenog poslala u Hag...i šta ćemo sad,,,Perišića su pustili i sad mi kao deca se radujemo, a to je dokaz da se ništa mi ne pitamo već kako amerika kaže,,zar ne!

Zagor-Te-Nej

pre 11 godina

Dobro u redu, Znači pala trgovina.Oslobodili one hrvate i onog albanca pa sad našeg. Pravda? Ima li je. Nego mene zanima šta je sa onim delom kada su ga uhvatili da valja obaveštajne podatke? Nikako nisma mogao da nadjem šta je sa tim. Ako neko zna neka napiše. Da podsetim kada su ga uhvatili u nekoj kafani ne mogu da se setim da li na Ibarskoj magostrali ili gde ili i tu nij ebilo dovoljno dokaza. Bravo generale. Faca si ti!

panchevac86

pre 11 godina

Ovo je samo dokaz da srpski optuzenici u Hagu nisu ostavljeni na cedilu, kao sto ih je ostavila prethodna vlast. Koji god srbin da je oslobodjen u Hagu, to je velika satisfakcija za srpski narod.

sanja

pre 11 godina

Od svih u Hagu oslobodjen je onaj koji je uhvacen u spijunazi i koji je saradjivao sa Amerima?! Skinuta je anatema sa Americkog ucesca.

pedjolino

pre 11 godina

Po njega su slali avion u hag,a devojka od 22 godine je umrla jer država njenu bolest podrazumeva kao rizičnu i neće da rizikuje.Sramota...

Branislav

pre 11 godina

Hvala za sve generale. A ovi sto su branili Srbiju iz fotelje i preko ekrana ne treba ni da ostavljaju komentare. Ziveo, svako dobro..

au

pre 11 godina

jedna lasta ne cini prolece. imamo mi jos par nacelnika generalstaba tamo...
nama nasa politicka elita nije obajasnila samo jednu stvar - promene 5.10 su donele i potvrdu strategije zapada da je Srbija izgubila rat i naravno da su krenuli da sude svima redom. Tako to rade pobednici u Zapadnoj Evropi. Na Balkanu obicno pobednici pobiju porazene ...

kromanjonac

pre 11 godina

"Momčilo Perišić rekao po dolasku u Beograd da je oslobađajuća presuda skroman doprinos da se skine anatema sa srpskog naroda o navodnom kršenju ratnog prava."

Уз уклањање споменика у Прешеву без борбе, ово је "скроман" допринос давању Косова за датум.

Petar_Veliki

pre 11 godina

Iskreno se radujem odluci. To je castan covek koji je uvek zeleo Srbiji dobro. Shvatio je i onda prave demokratske vrednosti i kao patriota stao na stranu ljudi koji su zeleli promene i napredak ovoj zemlji.
Nikada nisam sumnjao u njegove odluke kao nacelnika generalstaba.

Filip

pre 11 godina

General Perisic je odbio da se "nagodi" sa tuzilastvom vec je do kraja ostao da brani i sebe i Srbiju po svaku cenu i time doprineo i da Srbija bude rasterecena optuzbi za tzv. "agresiju" ! Samim tim cinom je uradio vise za Srbiju nego bilo koji politicar i politikant i jedno veliko hvala Generalu Perisicu na tome, a da ne pominjemo kolike je zasluge imao u ratnim vremenima.

neni

pre 11 godina

@marina

Najgluplje od svega je reci da je sud nesto ''dokazao''. Niti je sta dokazano u prvostepenoj presudi kad je ovaj covek osudjen na dugogodisnji zatvor, niti je sta dokazano sada. Isto tako nije dokazano da su nevini Oric, Gotovina ili Haradinaj. Jedino je Hag dokazao da je nekompetentan sud, tacnije lakrdija od suda gde i presude i optuznice zavise od politickog trgovanja, lobiranja, a sve to sa iznesenim dokazima na sudu nema puno veze.

Dragan

pre 11 godina

Milosevic i ovi sto su danas na vlasti su kao bili patriJoti koji su slali tudju decu da brane " otadzbinu". Oslobadjanje generala Perišića koliko se vidi bas nije po volji Nikoliću i Vučiću. Perisic je bio zapovednik vojske a ne predstavnik pojedinih partija. Kod nas se sve gleda na zlost preko partijskih pripadnosti i afiniteta.

de.

pre 11 godina

@Beqa
Jednoga dana, kada se i vi Albanci probudite iz tog narcistickog nacional-romanticarskog zanosa u koji ste zapali (i to ne samo svojom krivicom nego i zbog licemerne politike Amerike koja gura pod tepih mnoge stvari koje radite), i kada najzad ukapirate sta ste sve radili na Kosovu ali i u Makedoniji, shvatices kako su smesni i licemerni bili tvoji pokusaji drzanja lekcija o ratnom pravu, zlocinima kao i izigravanje moralne gromade. A do tada samo nastavi, makar zabavljas prisutne.

jelena jsm

pre 11 godina

Dobro je da je geneeral Perisic stigao iz Haga, ali niko, pa ni on, nespominje svoje saradnike, generale koji su ostali u Hagu, to je zalosno.

Вељко

pre 11 godina

Ово је доказ да је Србија подигла свој углед у свету, и ако Србија настави овим путем којим је кренула нова власт, може се очекивати у будућности још оваквих ослобађајућих пресуда. Још ако Србија успе у својој намери да хашки осуђеници служе казну у Србији, то би сигурно била највећа помоћ тим људима.

Mita

pre 11 godina

Kakav smo lud narod,sada bi pola ludaka ovde,oteralo generala Perišića u zatvor,zbog nekakve udbaške nameštaljke,a sa druge strane 71% njih je zadovoljno mlekom,kojim niko u okruženju nije,i to u zemlji sa procentualno najvećim brojem kancera.
Generale,svaka Vam čast,odbranili ste državu i želim Vam sve najbolje!

KVIK

pre 11 godina

Mislim da je velika uloga bila našeg Ministra Selakovića kada je bio u poseti Hagu što je sudstvo počelo korektnije da sudi našim ljudima.

patriot

pre 11 godina

(Marina, 01. mart 2013 18:54)
ok ti je razmišljanje,samo što u hagu fali malo više pravde, objektivnosti,iskrenosti,kako god hoćeš.zato je suvišno uzimati ga u obzir kao validan-merodavan organ.

rafaelo kuglica

pre 11 godina

Odlicno je to sto je general Perisic osloboljen i sto je napokon dosao kuci, i isto tako je dobro sto Srbi u Hagu nisu sami, sto Srbija vodi brigu o njima, sto je svima otvoreno stavio do znanja kako ministar Selakovic, tako i Oliver Antic poslednjom posetom Haskom sudu.

milentije

pre 11 godina

Drago mi je sto je general oslobodjen , ali ne stoje izjave da je predsednik Milosevic vodio totalitaristicku politiku.To jednostavno nije istina.Moguce je da se radi o nagodbi sa "sudom" ,koji na taj nacin zeli da potkrepi, tj. dokumentuje procese i presude nad Srbima .
Istorijski falsifikat koji ovaj "sud" treba silom da ugravira u udzbenike sirom sveta je vise nego ocigledan.

vlada-so

pre 11 godina

da se ne lažemo,kao učesnik tih idiotskih događanja u devedesetim,odgovorno tvrdim da je jedino jna imala neke kodekse i jedina ličila na vojsku koliko je to tada bilo u mogućnosti.njena greška je što je neko dozvolio da se pored nje u operativne jedinice ubace probisveti,narkomani,silovatelji,obijači banaka,da nas pred svetom i pred nama samima sramote...no,svi mi znamo ko nije imao u to vreme poverenje u vojsku pa je zato i angažovao dotični ološ.podrška generalu.

kokan

pre 11 godina

covek svakako nije kriv,ali tesko da politika ovde nije igrala ulogu....smeta mi sto je kompenzacija napravljena sa covekom koji moze da stane u red sa nasim najvecim vojskovodjama....i sto se pravi analogija sa markacem i gotovinom,ljudima koji mu nisu do kolena u bilo kom pogledu....i jos nesto...i nas uskoro ocekuje datum....prosto je...veliki nam kroje kapu....i dovode nas u ''njihov'' red. kakva li je rezija smisljena za kosovo,jer kljucno pitanje je sada na redu....

apokalipsa danas

pre 11 godina

ovo je lepa vest vidi se da se ministarstvo pravde bori za naše srbe u hagu(dr jovic, 02. mart 2013 08:22)
...izvi'nte doktore,jel vaša izjava inspirisana sarkazmom ili ste član SNS-a?,mislim, napišite da znamo dal'ste doktor ili ste doktor?

ana

pre 11 godina

(boba, 1. mart 2013 20:25)

Ja očekujem uskoro i njihov povratak.Ali i puštanje ostalih generala ne vraća jednom izgubljeno poverenje u Hag!

ILIJA

pre 11 godina

Najveća pomoć haškim optuženicima bi bila kada bi međunarodna zajednica prihvatila predlog Srbije da haški optuženici služe kaznu u Srbiji, a to se može postiće jedino jačanjem ugleda Srbije u svetu, a nova vlada je na dobrom putu da tako nešto i uspe da postinge.

Anjica

pre 11 godina

Pitam se zašto ranije nije bio oslobodjen on I ostali Srbi iz Haga!? Da li smo ranije imali neke kojima to nije bilo u interesu u Vlasti ili smo prosto bili nesposobni!?

Vozač

pre 11 godina

Naš ministar pravde I savetnik predsednika su posetili Hag I odmah se oseti da se I sud u Hagu ponaša drugačije….svako nagažovanje donosi I boljitak za građane Srbije u Hagu….jedan je eto I oslobiđen a prvostepeno je dobio 27 godina….

Illyria

pre 11 godina

Srbi su masovno kršili ne samo ratna prava nego i ljudska i manjinska prava gde god su ratovali. Oni i dan danas,iako ne ratuju, u samoj Srbiji naveliko krše prava Romima.

Hrvoje

pre 11 godina

General Perišić je još uvijek na interpolovoj tjeralici po osnovu presude zadarskog Županijskog Suda za ratni zločin. Odlukom tog suda isti je osuđen na 20 godina zatvora i RH će inzistirati na prvođenju te odluke, odnosno da isti kaznu može odslužiti u Srbiji. Vrijeme provedeno u haškoj pritvorskoj jedinici ne računa se.

Miljacka

pre 11 godina

Gospodine generale, prvo si skinuo ljagu sa Srbije , pa onda sa sebe. Izdržao si osam godina u pritvoru ali si dokazao da ni Srbija ni ti lično nemate nikakve krivice za dešavanja u BiH i Hrvatskoj. Sve čestitke gospodine generale.

KVIK

pre 11 godina

Mislim da je velika uloga bila našeg Ministra Selakovića kada je bio u poseti Hagu što je sudstvo počelo korektnije da sudi našim ljudima.

panchevac86

pre 11 godina

Ovo je samo dokaz da srpski optuzenici u Hagu nisu ostavljeni na cedilu, kao sto ih je ostavila prethodna vlast. Koji god srbin da je oslobodjen u Hagu, to je velika satisfakcija za srpski narod.

Lara

pre 11 godina

Gledam kako Srbi ostrasceno pljuju po svom coveku, ratnom heroju i gospodinu po svim mogucim merilima, i zakljucujem da je djavolja sreca sto je nekoliko stotina hiljada nas otislo u inostranstvo, pa kad vi sve unistite jer ste jednostavno pukli, bar cete imati nas da se vratimo i sredimo zemlju.
A ako vas interesuje sto se vec nismo vratili - vasa zloba, javasluk i inat jednostavno jos uvek imaju previse poleta i trenutno je nemoguce vama pomoci. Ko god vama da dodje da pomogne, g.... motikom ga terate kao da ste izgubili pamet. Kao sto to radite ovom coveku.
Ne razumem vas vise uopste.

ima se može se

pre 11 godina

Ali zašto vladinim avionom? To košta, zar takvu paradu gluposti da plaća ovaj narod? Mogao je lepo redovnom linijom da dođe kao što je juče i rečeno ili lepo busom kao običan narod da se provoza.

Kada je trebalo pokojnoj Milici za srce 18.000 eur, nije država imala da joj da. Niko od poreznih obveznika ne bi reč rekao da se njoj pomoglo. Sram da vas bude.

Вељко

pre 11 godina

Ово је доказ да је Србија подигла свој углед у свету, и ако Србија настави овим путем којим је кренула нова власт, може се очекивати у будућности још оваквих ослобађајућих пресуда. Још ако Србија успе у својој намери да хашки осуђеници служе казну у Србији, то би сигурно била највећа помоћ тим људима.

bezimena

pre 11 godina

Perišiću, u Den Hagu za ratne zločine NIJE optužen srpski NAROD, već pojedinci, i kao takvs su ili osudjeni, ili oslobodjeni. Ne sakrivaj se iza NARODA, i ne poistovećuj narod sa svojim činjenjima ili nečinjenjima, sram te bilo!

Posmatrač

pre 11 godina

Ovi koji kažu da je neumesno što je poslat službeni avion po Perišića neka se sete sa kakvim orgazmičnim državnim i narodnim počastima su dočekani Gotovina, Markač, Orić, Haradinaj i ostale protuve iz komšiluka (CRO, BiH, Kosovo).

Tema o nesrećnoj Milici nema baš nikakve veze sa ovim.

Srdjan

pre 11 godina

@(slovojed, 1. mart 2013 15:03)

Srbija je napadnuta onda kada su Srbi iz HR kao konstutivni narod iz ustava SFRJ izbaceni iz novog ustava HR, pa otpustani sa posla po nacionalnom ljucu (pogledati govore Franje Tudjmana IZ PREDIZBORNE KAMPANJE 1990) ili kada su isto kao Konstitutivni narod preglasani "REFERENDUMOM" u BiH iako je po tadasnjem Ustavu BiH, odluke trebalo donosti KONSENZUSOM SVA 3 NARODA.

Mita

pre 11 godina

General Perišić je pomogao da se sruši Sloba,a sa druge strane nije povezao ovu državu sa Mladićem,pošto realno,nije ni imao kontrolu nad njim.Časno i pošten je radio svoj posao,u interesu Srbije,i nije nas obrukao.Srpski narod za te zasluge,treba ako ništa drugo,da kaže - hvala!

rafaelo kuglica

pre 11 godina

Odlicno je to sto je general Perisic osloboljen i sto je napokon dosao kuci, i isto tako je dobro sto Srbi u Hagu nisu sami, sto Srbija vodi brigu o njima, sto je svima otvoreno stavio do znanja kako ministar Selakovic, tako i Oliver Antic poslednjom posetom Haskom sudu.

MK Dons Srbija na fb

pre 11 godina

Mi Srbi smo jako čudni,tj poneki,prvo pljujete hag,zbog toga što samo hapsi naše,a ostale.zločince puštaju iz zatvora i sad kad je konačno jedan.nas čovek izašao,vama opet ne valja,zbog takvih kao.što.ste.vi gorepomenuti je naša zemlja u.ovakvom ambisu

Beqa

pre 11 godina

Druze Perisicu, necu da ulazim na to da li je haska presudna pravedna ili ne, to je stvar suda. Ali, vase oslabadjajuca od presuda nece nikako da skine anatemu sa srpskog naroda o kršenju ratnog prava. Videli ste valjda sami u Hago koliko ima srpskih generala i politicara. Puno se desilo na ovim prostorijama i zna se koje je krsio ratno pravo i na koji nacin.

Petar_Veliki

pre 11 godina

Iskreno se radujem odluci. To je castan covek koji je uvek zeleo Srbiji dobro. Shvatio je i onda prave demokratske vrednosti i kao patriota stao na stranu ljudi koji su zeleli promene i napredak ovoj zemlji.
Nikada nisam sumnjao u njegove odluke kao nacelnika generalstaba.

Петар Миловановић

pre 11 godina

„Perišić je bio osuđen i zato što nije sprečio i kaznio počinioce raketnih napada na Zagreb u maju 1995, u kojem je poginulo sedam civila, na osnovu nalaza da je imao efektivnu komandu i kontrolu nad vojskom Republike Srpske Krajine“. Америчка војска у Авганистану и Пакистану дневно убије по 100-150 цивила окупљених на свадиби или неком другом весељу, децу која сакупљају сува дрва по брдима, па ни један од одговорних није осуђен за било шта, а овде суде нашем генералу због погибије 7 цивила (седам цивила) у католичком Загребу и то у току читавог рата до 1995. године. У свим српским градовима током НАТО-вског бомбардовања 1999. године дневно је гинуло на десетине цивила, па ни један од тих зликоваца није притворен нити осуђен. Неким нашим официрима и војницима се суди за злочине на дубровачком ратишту и гранатирање Дубровника. На „Слободној Европи“ слушао сам хрвата о тим догађајима, који дословце рече: „Не знате шта смо ми све преживели, нас су бомбардовали 4 сата (четри сата)!! А нас су даноноћно бомбардовали 78 дан, па ником ништа! Изгледа да неке не смеш да бомбардујеш, а друге можеш да бомбардујеш и убијаш до миле воље.

Branislav

pre 11 godina

Hvala za sve generale. A ovi sto su branili Srbiju iz fotelje i preko ekrana ne treba ni da ostavljaju komentare. Ziveo, svako dobro..

zemun

pre 11 godina

Generale, verovatno imaš svojih dobrih zasluga, ali da si nepotrebno "lupao" po zapadnom Mostaru i Zadru - JESI! Meni je i tebe i svih đenerala, i "naših" i "njihovih" dosta.

Divos

pre 11 godina

Готово сви лидери, државни и војни, Српске и Србије, па и они који су имали мање важну улогу (команданти корпуса, важне личности ДБ) су или осуђени, или оптужени. На другим странама нико. У таквом односу Срби који су проживели погром и у Хрватској, и у ФБиХ, и на КиМ, су обележени као лоши момци, подло је пласирана лажна и бестидна прича о том трагичном времену, и наравно да ова пресуда неће ништа променити. Заправо сама пресуда је јадни покушај квази суда у Хагу да сачува какав такав кредибилитет. Након што су ослободили ниткове оптужене за злочине над Србима, и брутално понизили српске жртве јер за страдање Срба нико не бива осуђен, сада ето ово би требао бити пример да Хаг не ради по новом успостављеном принципу; свако је невин док се не докаже да је Србин.
Уосталом овакав приступ није нов, потпуно идентично је деловала и чувена инквизиција, након низа осуђених, повремено би неког и прогласили невиним (и сам Колумбо је прошао кроз истрагу и суђење инквизиције због сумњивих идеја, а управо тих година се велики инквизитор Томас де Торкенада мало "занео у преданом послу", па је можда и сам Кристофор због закона великих бројева проглашен невиним и урадио касније велике ствари), чисто да би доказали да суђење и истрага има смисла. Ипак то је провидна прича за наивне људе, пред овим квази судом пресуда је увек унапред написана, а једини циљ је задовољити послодавца и дати свој допринос у задржавању лажне приче о протеклом трагичном времену.

slovojed

pre 11 godina

Hvala za sve generale. A ovi sto su branili Srbiju iz fotelje i preko ekrana ne treba ni da ostavljaju komentare. Ziveo, svako dobro..
(Branislav, 1. mart 2013 13:50)
a kada je to Srbija bila napadnuta osim bombardiranja NATO saveza da ju je trebalo braniti?

Filip

pre 11 godina

General Perisic je odbio da se "nagodi" sa tuzilastvom vec je do kraja ostao da brani i sebe i Srbiju po svaku cenu i time doprineo i da Srbija bude rasterecena optuzbi za tzv. "agresiju" ! Samim tim cinom je uradio vise za Srbiju nego bilo koji politicar i politikant i jedno veliko hvala Generalu Perisicu na tome, a da ne pominjemo kolike je zasluge imao u ratnim vremenima.

Beqa

pre 11 godina

"Dokazao sam da uporan, pismen, istrajan general može da bude uspešan na svim frontovima". A ja mislio da se ovaj covek prestao da se bavi humorom! HAHAHAHAHAHAHA!

Saša

pre 11 godina

Ima li zemlje na svetu koja šalje avion po nekoga ko je u toj istoj zemlji optužen za špijunažu i izdaju??? Ako je istina da je ova lik odavao vojne tajne, Sheveningen treba da zameni Zabelom!

slobodan

pre 11 godina

Konačno da su pustili i jednog Srbina....bio je već red.Nadam se da će pustiti i ostale a šta to fali gen Lazareviću npr...on ni mrava nije zgazio..a onog Lukić vlast njegova tada, presvukla i iz pižame na aerodromu još nezalečenog poslala u Hag...i šta ćemo sad,,,Perišića su pustili i sad mi kao deca se radujemo, a to je dokaz da se ništa mi ne pitamo već kako amerika kaže,,zar ne!

podrascanin

pre 11 godina

Drago mi je sto je Perisic oslobodjen ali ipak moram priznati da Sloba izgleda bas i nije bio toliki diktator kakvim ga prikazuju cim je na vazne funkcije postavljao svoje protivnike (Perisic na mestu nacelnika generalstaba a sad vidimo u Novostima da je izgleda i sef DB Stanisic bio Slobin protivnik).

Igor Milosavljević

pre 11 godina

A šta je branio kada se,pre 11-12 godina,tajno sastajao sa američkim diplomatom i donosio mu dokumentaciju koja se vodila kao (nacionalna) državna tajna?

Marina

pre 11 godina

Nikakva anatema nije skinuta sa srpskog naroda jer nije ni stavljena;u Haagu odgovaraju pojedinci za ratne zločine. General nije optužen za zapovjedanje u ratu niti za borbe na čelu JNA niti za agresiju na RH nego za ratni zločin. Ako je sud dokazao da general Perišić nije počinio ratni zločin,onda je oslobađajuća presuda jedino i moguća i jedino pravedna. Ja u tome ne vidim nikakvu pravdu za srpski narod ili krivdu za bošnjački premda bismo mi najradije svi da se suprotna strana u cjelosti osudi,a naša oslobodi. Srećom,pravo ne poznaje kolektivnu odgovornost naroda nego individualnu pojedinca.

SRBboy

pre 11 godina

@(ima se može se,

SVAKA CAST na komentaru,rasplakao sam se......treba da se stide,jedan zivot je izgubljen zbog 18.000 evra a ovaj let kosta minimum toliko....jos jednom BRAVO za komentar

david ns

pre 11 godina

na koje to građane misli? na sve građane SFRJ ili,... JNA nije branila građane nego je bila u službi slobodana miloševića. kada su shvatili da nas je istovario onda je pao. nisu oni čuvali jugoslaviju nego režim slobodana miloševića. možda nije ratni zločinac,ali to što je napričao nije istina. uzgred haški je pustio i gotovinu i markača,međutim sada studenti ne prave pravednički protest. zadovoljni su sa "razmenom".

nabavi ogledalce, iznenadices se

pre 11 godina

@Illyria
vi velikoalbanski narcis-nacional sovinisti opste prakse bi zaista pod hitno trebali da nabavite jedno ogledalo... Ti ces da pricas o Romima u Srbiji kada je polovina njih upravo proterana sa Kosova? Proterali ste te Rome sa Kosova i ti drzis predavanja o krsenju prava Roma od strane Srba? Ti ces da pricas o krsenju prava dok svakodnevno napadate i sikanirate preostale Srbe i krsite im sva moguca prava? Spusti se ti momak na zemljicu jer ste vec smesni sa tim vasim albanskim samozaljubljenim glumatanjima.

de.

pre 11 godina

@Beqa
Jednoga dana, kada se i vi Albanci probudite iz tog narcistickog nacional-romanticarskog zanosa u koji ste zapali (i to ne samo svojom krivicom nego i zbog licemerne politike Amerike koja gura pod tepih mnoge stvari koje radite), i kada najzad ukapirate sta ste sve radili na Kosovu ali i u Makedoniji, shvatices kako su smesni i licemerni bili tvoji pokusaji drzanja lekcija o ratnom pravu, zlocinima kao i izigravanje moralne gromade. A do tada samo nastavi, makar zabavljas prisutne.

srdjan

pre 11 godina

Srbi su masovno kršili ne samo ratna prava nego i ljudska i manjinska prava gde god su ratovali. Oni i dan danas,iako ne ratuju, u samoj Srbiji naveliko krše prava Romima.
(Illyria, 1. mart 2013 14:47)

Jel misliš na one Rome koji su pobegli sa Kosmeta?
Romi su lakmus papir ljudskih sloboda. Mobilni su i beže odakle su ugnjetavani.

Mita

pre 11 godina

Kakav smo lud narod,sada bi pola ludaka ovde,oteralo generala Perišića u zatvor,zbog nekakve udbaške nameštaljke,a sa druge strane 71% njih je zadovoljno mlekom,kojim niko u okruženju nije,i to u zemlji sa procentualno najvećim brojem kancera.
Generale,svaka Vam čast,odbranili ste državu i želim Vam sve najbolje!

boki

pre 11 godina

Nasa vlast slanjem vladinog aviona pookusava da kopira Hrvate i da pokjaze da je i Srbija patriotsdka.
Mnogi se secamo kako su bas ovi koji su sada na vlasti [iz SNS koji su se tada bili u SRS] govorili i u skupostini kako je Perisic CIA spijun i kako nece biti osudjen. Izgleda da su u prvu.

kokan

pre 11 godina

covek svakako nije kriv,ali tesko da politika ovde nije igrala ulogu....smeta mi sto je kompenzacija napravljena sa covekom koji moze da stane u red sa nasim najvecim vojskovodjama....i sto se pravi analogija sa markacem i gotovinom,ljudima koji mu nisu do kolena u bilo kom pogledu....i jos nesto...i nas uskoro ocekuje datum....prosto je...veliki nam kroje kapu....i dovode nas u ''njihov'' red. kakva li je rezija smisljena za kosovo,jer kljucno pitanje je sada na redu....

Darko

pre 11 godina

kakva anatema Generale?,na nas se stuštilo i nebo i zemlja,a vi mislite da će nas vaša oslobađajuća presuda osloboditi?!,gde su vam kolege generali?,njih ne spominjete?,meni je prvo na pamet palo pitanje, kako je moguće, da vas osude na čak 27 godina zatvora, pa da vas naprasno puste kao nevinašce?...ne daju se tek tako 27 godina robije bez pokrića?,takođe niste rekli da ćete tražiti nadoknadu od Haga za vreme provedeno u pritvoru za narušavanje vašeg ugleda itd...zašto?,meni to liči na...mi tebi slobodu, ti nama ništa,potpiši.

Ivica_K

pre 11 godina

A zasto je samo on oslobodjen? Srbi su osudjeni na 1000 godina u Hagu a samo je on oslobodjen. Blaga reakcija Hrvatske odnosno ocekivana oslobadjajuca presuda i farsa.

Zagor-Te-Nej

pre 11 godina

Dobro u redu, Znači pala trgovina.Oslobodili one hrvate i onog albanca pa sad našeg. Pravda? Ima li je. Nego mene zanima šta je sa onim delom kada su ga uhvatili da valja obaveštajne podatke? Nikako nisma mogao da nadjem šta je sa tim. Ako neko zna neka napiše. Da podsetim kada su ga uhvatili u nekoj kafani ne mogu da se setim da li na Ibarskoj magostrali ili gde ili i tu nij ebilo dovoljno dokaza. Bravo generale. Faca si ti!

au

pre 11 godina

jedna lasta ne cini prolece. imamo mi jos par nacelnika generalstaba tamo...
nama nasa politicka elita nije obajasnila samo jednu stvar - promene 5.10 su donele i potvrdu strategije zapada da je Srbija izgubila rat i naravno da su krenuli da sude svima redom. Tako to rade pobednici u Zapadnoj Evropi. Na Balkanu obicno pobednici pobiju porazene ...

milentije

pre 11 godina

Drago mi je sto je general oslobodjen , ali ne stoje izjave da je predsednik Milosevic vodio totalitaristicku politiku.To jednostavno nije istina.Moguce je da se radi o nagodbi sa "sudom" ,koji na taj nacin zeli da potkrepi, tj. dokumentuje procese i presude nad Srbima .
Istorijski falsifikat koji ovaj "sud" treba silom da ugravira u udzbenike sirom sveta je vise nego ocigledan.

eeee moj ti

pre 11 godina

Odlicno je to sto je general Perisic osloboljen i sto je napokon dosao kuci, i isto tako je dobro sto Srbi u Hagu nisu sami, sto Srbija vodi brigu o njima, sto je svima otvoreno stavio do znanja kako ministar Selakovic, tako i Oliver Antic poslednjom posetom Haskom sudu.
(rafaelo kuglica, 1. mart 2013 15:31)

jeli druže,a da li je Vučić svraćao do Šešelja da ga obiđe i tako to a?misim pitam onako

neni

pre 11 godina

@marina

Najgluplje od svega je reci da je sud nesto ''dokazao''. Niti je sta dokazano u prvostepenoj presudi kad je ovaj covek osudjen na dugogodisnji zatvor, niti je sta dokazano sada. Isto tako nije dokazano da su nevini Oric, Gotovina ili Haradinaj. Jedino je Hag dokazao da je nekompetentan sud, tacnije lakrdija od suda gde i presude i optuznice zavise od politickog trgovanja, lobiranja, a sve to sa iznesenim dokazima na sudu nema puno veze.

sanja

pre 11 godina

Od svih u Hagu oslobodjen je onaj koji je uhvacen u spijunazi i koji je saradjivao sa Amerima?! Skinuta je anatema sa Americkog ucesca.

mislilac

pre 11 godina

A zašto nam uzimaju neodvojiv deo Srbije. Da li je to kazna, ili samo preka potreba zbog sigurnosti SAD.
Sve do sada sumnjao sam u kaznu, ali tek sada shvatam kolika smo mi pretnja zapadu.
Ne plaše se oni ni Rusije, ni Kine, a bogami ni Severne Koreje.

Uplašim se i samog sebe, kad shvatim koliko smo mi opasni po planetu.

G8910

pre 11 godina

Ja sam covek od 24 godine koji nema posao niti ima izgleda da dobije posao a ima zavrsen fakultet a nema pare ni da izadje na kafu. I dosta mojih prijatelja je u slicnoj situaciji. Ovo je veliki doprinos za sve nas.

Dragan

pre 11 godina

Milosevic i ovi sto su danas na vlasti su kao bili patriJoti koji su slali tudju decu da brane " otadzbinu". Oslobadjanje generala Perišića koliko se vidi bas nije po volji Nikoliću i Vučiću. Perisic je bio zapovednik vojske a ne predstavnik pojedinih partija. Kod nas se sve gleda na zlost preko partijskih pripadnosti i afiniteta.

jelena jsm

pre 11 godina

Dobro je da je geneeral Perisic stigao iz Haga, ali niko, pa ni on, nespominje svoje saradnike, generale koji su ostali u Hagu, to je zalosno.

patriot

pre 11 godina

(Marina, 01. mart 2013 18:54)
ok ti je razmišljanje,samo što u hagu fali malo više pravde, objektivnosti,iskrenosti,kako god hoćeš.zato je suvišno uzimati ga u obzir kao validan-merodavan organ.

vlada-so

pre 11 godina

da se ne lažemo,kao učesnik tih idiotskih događanja u devedesetim,odgovorno tvrdim da je jedino jna imala neke kodekse i jedina ličila na vojsku koliko je to tada bilo u mogućnosti.njena greška je što je neko dozvolio da se pored nje u operativne jedinice ubace probisveti,narkomani,silovatelji,obijači banaka,da nas pred svetom i pred nama samima sramote...no,svi mi znamo ko nije imao u to vreme poverenje u vojsku pa je zato i angažovao dotični ološ.podrška generalu.

ILIJA

pre 11 godina

Najveća pomoć haškim optuženicima bi bila kada bi međunarodna zajednica prihvatila predlog Srbije da haški optuženici služe kaznu u Srbiji, a to se može postiće jedino jačanjem ugleda Srbije u svetu, a nova vlada je na dobrom putu da tako nešto i uspe da postinge.

kromanjonac

pre 11 godina

"Momčilo Perišić rekao po dolasku u Beograd da je oslobađajuća presuda skroman doprinos da se skine anatema sa srpskog naroda o navodnom kršenju ratnog prava."

Уз уклањање споменика у Прешеву без борбе, ово је "скроман" допринос давању Косова за датум.

Anjica

pre 11 godina

Pitam se zašto ranije nije bio oslobodjen on I ostali Srbi iz Haga!? Da li smo ranije imali neke kojima to nije bilo u interesu u Vlasti ili smo prosto bili nesposobni!?

ana

pre 11 godina

(boba, 1. mart 2013 20:25)

Ja očekujem uskoro i njihov povratak.Ali i puštanje ostalih generala ne vraća jednom izgubljeno poverenje u Hag!

Vozač

pre 11 godina

Naš ministar pravde I savetnik predsednika su posetili Hag I odmah se oseti da se I sud u Hagu ponaša drugačije….svako nagažovanje donosi I boljitak za građane Srbije u Hagu….jedan je eto I oslobiđen a prvostepeno je dobio 27 godina….

pedjolino

pre 11 godina

Po njega su slali avion u hag,a devojka od 22 godine je umrla jer država njenu bolest podrazumeva kao rizičnu i neće da rizikuje.Sramota...

apokalipsa danas

pre 11 godina

ovo je lepa vest vidi se da se ministarstvo pravde bori za naše srbe u hagu(dr jovic, 02. mart 2013 08:22)
...izvi'nte doktore,jel vaša izjava inspirisana sarkazmom ili ste član SNS-a?,mislim, napišite da znamo dal'ste doktor ili ste doktor?