Četvrtak, 28.02.2013.

13:32

Podela KiM najbolja,dijalog u krizi

Premijer Ivica Dačić i dalje smatra da su podela Kosova i razgraničenje s kosovskim Albancima najbolje rešenje. Dodaje i da je dijalog s Prištinom u krizi.

Izvor: B92

Podela KiM najbolja,dijalog u krizi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

174 Komentari

Sortiraj po:

Tiha

pre 11 godina

Podela KiM nije po Ustavu i zakonu naše države. Mislim da treba da se sastane najviši državni vrh, koji će zajedničkim snagama i idejama spasiti našu državu. Vlast radi na očuvanju teritorijalnog integritet i suvereniteta, svi treba da se država Ustava Rešublike Srbije. Jedino konstruktivno rešenje je Platforma. Platforma štiti nacionalne i državne interese.

Carpe diem

pre 11 godina

Mi smo ponudili kompromisno resenje predlozivsi zajednicu opstina,ali Albanci to ne prihvataju odn. prihvataju ,ali bez izvrsnih ovlascenja!Ja se pitam,ko ce onda sprovoditi odluke koje donose Srbi?!Albanci sigurno nece,imamo sijaset primera do sada!Red je na Albance da nacine neki ustupak!

Neraspolozena

pre 11 godina

Prethodna vlast je dosta popustala i uzmicala,zato su nam situacija i polozaj takvi kakvi jesu!Mislim da je ova Vlada stala tome na put!Napravili smo kompromis predlazuci zajednicu opstina na severu KIM,sad je na njih red!

WolfPrincess of Mt. Lupus

pre 11 godina

S druge strane, ako uradimo što je pametno i neophodno, izborimo se za zaštitu naše kulturne baštine i omogućimo razmenu stanovništva i/ili dela teritorije... to što nas nije ubilo učiniće nas jačim i moći ćemo da se okrenemo pravom izazovu za naš narod i državu u 21. veku: kako učiniti da se Srbija modernizuje i napreduje; kako zaštititi od zagađenja i zloupotrebe ono što imamo od prirodnih resursa; kako naš narod obrazovati i obezbediti mu dostojanstven i kvalitetan život (na nivou standarda koji smo imali famozne 1990. pre nego što je počeo Sumrak svesti na Balkanu); te kako sprečiti odlazak mladih, talentovanih, pametnih i sposobnih u pečalbu... jer Srbija nam je Majka, a ne Zla maćeha.

Dame i gospodo, nemamo više pravo na grešku, mali smo i ako ne dođemo pameti ODMAH, nestadosmo mi pre nego naše teritorije.

Ne znam kako vi ostali, ali ja Boga molim svaki dan i noć da da pamet pri donošenju ispravnih odluka prvo ljudima koje smo izabrali da nas vode, a zatim i nama kao narodu.

sasa jokic

pre 11 godina

"Vlast u Srbiji je prelomila, ne daju mi vise ni da pricam o tome" rece Premijer Srbije i ostade ziv!
Koja vlast, a sta si Ti, Ili mislis na UDBU?

DzoniKG

pre 11 godina

U ovome podrzavam Dacica..realno je da smo na Kosovu debela manjina jos od 1389 godine a da zajednicki zivot sa Albancima je NEMOGUC ..mi sa Albancima nemamo nikakve dodirne tacke ,kao da smo sa druge planete a to pricam kao neko ko je svako leto provodio mesec dana kod babe i dede u centru Pristine..treba nam razgranicenje za sva vremena i da vise ne cujem o njima nista.
A Dacicu svaka cast jer ova ideja nije ni popularna kod biraca a nije ni kod stranih politicara al je po meni jedino realno i jedino sto nam treba.

Владимир

pre 11 godina

@ (boban, 28. februar 2013 17:54)

Грешиш. Кад погледам историју Срба унатраг 100 година, па и ону даљу, античких Срба, она каже следеће: живимо на све мањем и ограниченијем простору, тј. границе се мењају ал оно што је страшније је да Срби прогресивно бивају сабијени на све мањем и мањем простору. Распрострањеност племена, народа је права мера ствари. не постојимо нигде осим у Србији. Тако није било ни у Бг пашалуку, ни 1813, никада...
Сасвим је извесно нестајање за 400-500 година.

Realno

pre 11 godina

"Podela" !?......nema podele i to uopšte nije tema.
Radi se o tome da se pregovori bliže kraju i "netko" treba "to" da potpiše. Granica je danas potpuno proradila ( 3 nova granična prelaza puštena u promet) i sad ostaje samo ukidanje srpskih institucija.....i tu je kraj.
...zato se Dačić nećka.....s tim potpisuje svoju politićku smrt....a možda i više....znat će mo uskoro.

Владимир

pre 11 godina

@ (Kaba, 28. februar 2013 18:26)

Шта мења ствар и када Дачић објави независност, признање, шта год?
Дужност која је била на нама, враћање КиМ, обављаће наша деца ил унуци.
Мислиш Дачићевим ферманом да је ствар решена?

M.V.

pre 11 godina

Zavlaciti, odugovlaciti, igrati takticno, razvijati ekonomiju, nauku, drustvo, vojsku, saradjivati sa svima za interes naroda, cekati povoljan trenutak i osloboditi Kosovo. To je ono sto trebamo uraditi. Ako ode Kosovo, to ne garantuje mir na Balkanu ili mir Srbima. Kad god smo nesto izgubili, onda su jos vise udarili na nas, da izgubimo sve. Zato moramo biti veliki politicari, ako mislimo prezivjeti i vratiti ono sto nam pripada. Ne zavaravajte se nikakvim pricama sa zapada i istoka. Treba samo gledati interes svoga naroda, jer zrtvovanje radi drugih, a posebno onih koji to nisu nicim zasluzili, nam je donjelo samo zlo. Zapamtite to Srbi.

Milja

pre 11 godina

Srbija ima rezoluciju o Kosovu koju je usvojila skupština Srbije i bilo ko pregovara ispred Srbije mora da se drži odredbi te rezolucije. Prema tome i Dačić se mora držati rezolucije . To što Priština prihvata samo što njima odgovara i što se međunarodna zajednic očigledno stavila samo na jednu stranu je samo razlog što se teško dolazi do nekog dogovara.

ЈоГ

pre 11 godina

Дачића и СПС не подносим органски али је овде у праву! Подела, и то праведна и тако да се сви збрину је једино решење. Нека се лепо сви са севера који не желе да живе у Србији мењају за југ и центар са онима који не желе да живе на албанској страни него да остану у Србији. А ако је и некоме у Прешеву ТОЛИКО неподношљива Србија нека се и он лепо укључи у размену. Да се већ једном тај вековни сукоб Срба и Албанаца око Косова заврши и да онда мало гледамо од чега и како ћемо живети.

А што се "такозване међународне заједнице" тиче и она је у пат позицији а и нестаје јој пара тако да ће и они на крају морати да прихвате неки компромис.

nikola

pre 11 godina

Da li je moguce to sto pricas,seti se samo koliko je ljudi poginulo,koliko je proterano sa Kosova,bombardovali su nas i skoro unistili zbog Kosova,godinama placamo bahacenje i bogacenje pojedinaca na Kosovu,unazadili Srbiju i stvorili imidz ludaka u svetu sve zbog Kosova,a Ti,ti bi sada da das deo teritorije ili celo Kosovo gde nam je dusa i odakle poticemo.Pljuno si nam u lice Dacicu,celoj naciji zarad cega.

lemi

pre 11 godina

Jedino resenje dati Kosovu Presevo Bujanovac i medvedje,koej su do 62 pripadalo Kosovu,a srbiji dati severnu mitrovicu i Zubin potok.Al ja znam da su 60te i Rasku su hteli srbi dati Kosovu samo da zadrze Bujanovac,e sads nema ni jare ni pare kako mislite.

WolfPrincess of Mt. Lupus

pre 11 godina

Kosovo, najbolnija tema srpskog naroda i ritualno mesto za političko samoubistvo svakog državnog funkcionera.
Jedno pitanje za sve nas - zamislite da cela svetska zajednica odjednom doživi preumljenje i kaže: "Pogrešili smo, Kosovo JESTE srce Srbije i vraćamo sve nadležnosti nad njim Republici Srbiji i vladi u Beogradu..." I operu ruke kao Pontije Pilat, povuku trupe, a onda slavodobitna srpska banana-država krene s vojskom i policijom, vatrenima patriotama dole na "bajni" jug.
Šta bi bilo? Imate li mašte da zamislite koliko bi se krvi dole lilo i čiji bi to sinovi/braća/muževi bili vraćeni u zapečaćenim vojnim kovčezima?
Ili bismo se stvarno upisali u genocidne narode i istrebili Albance koji dole većinski žive?
Suživot se čini nemogućim, a ni rat nije opcija. Kako stvari stoje, ako takva bude volja NATO-a i svetskih sila, Kosovo će biti Kipar 2 - sa srpskim i albanskim polovinama, kao što su na Kipru grčka i turska. I decenijski hladni odnosi koji će velikima da služe za razne ucene naših matičnih balkanskih državica, o ekonomskim posledicama da ne govorimo. Neće nam dati da se razvijemo, nameravaju vekovima da nad nama vladaju po principu štap i šargarepa ispred njuške magarca.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

"Vlast u Srbiji je prelomila, napravila kompromis. Ne daju mi više da pričam ni o podeli, ni o razgraničenju, iako i dalje smatram da je to najbolje i jedino moguće rešenje, odnosno jedino koje je prihvatljivo i za Srbe i za Albance", rekao je Dačić

Ivice, ne slusaj ti Vlast u Srbiji nego "radi po svome" i uzmi ono sto je "prihvatljivo i za Srbe i za Albance" dok ti to "nude" ovi sa Kosova i iz EU !
Ako sad ne prihvatis "podelu" bojim se da ce Srbija ostati bez celog Kosova a svi znamo da je bolje i "vrabac u ruci nego golub na grani" !

Jasna

pre 11 godina

Ovde se masa komentara protivi ideji podele, kao da nam neko tu podelu uopste nudi. Dacic lepo kaze da, iako on misli da je podela najbolje resenje,(daj bar nesto da iscupamo), ostale strane za to nece ni da cuju. Na to se mi onoliko protivimo podeli, kako sme i da se spomene podela kad moraju da nam ga vrate celog. Kao da su nam ljubazno ponudili obe opcije, pa se samo jos ceka da se mi dogovorimo i opredelimo. Da li smo mi potpuno nepismeni, ili je ovaj clanak na kineskom, ili - ko je ovde lud?

pecanac

pre 11 godina

Kosovo je Srbija. Mozda to ne deluje moguce danas, ali za sutra ne garantujem. Oslobodicemo ga kad tad, ako ne mi ono od nasih cukun unucica unucici. A ti Dacicu, Dobrice Cosicu i ostala ekipo, vi delite i poklanjajte i prodajte ono sto ste vi stekli.(Rade, 28. februar 2013 17:19)Ma daaaaaa.

Albanac

pre 11 godina

Kako bih vas razumeo hoce li neko da mi kaze,,Kosovo je drzava svatite veq jednom i pomirite sa cinjenicom jer samo cete ostati na repu sveta a da cete raditi sa kosovom ka sto ste radili do pre 1999 nikad dok postoji ovaj svjet,,,vratite se malo nazad koliko je bilo mertvi maskrirani na obe strane izbaceni sa kosova koliko je bilo paljenje rushenje pa cete da vratite kosovo ,,kad tad´´

STEFAN*PFC*

pre 11 godina

Citam i ne verujem,da se ne bi lagali jedina dva resenja za nas SRBE su prvo da priznamo Kosovo i drugo da se prvo porazgovara sa PUTINOM i onda se vojno mobilisati i napasti narod u sastavu jednog dela svoje drzave jer su ne poslusni i hoce da se separatisu,sto pre se krene sa jednom od ideja pre ce SRBIJA postati slobodna drzava i da se zna,NE MRZE NAS NI SAD-e NI EVROPA NEGO SE TAKO NAMESTILO DA IM IZ SRBIJE NAJ VISE TREBA KOJEKUDE CEGA a i Tito je sve naj bitnije stvari slagao po Beogradskim njima znanim sefovima...!!!

veljko

pre 11 godina

nema podele okupiranog teritorija Srbije, kao i sve zemlje u proslosti trebamo zamrznuti ovu rasprodaju i pripremati se za oslobodjenje

PEPI

pre 11 godina

Podela KiM najbolja,dijalog u krizi??

Čuj, do sad su Srbi vikali - "Kosovo je Srbija", a sad eto i podijela je odlična.
Nema ništa od toga, naprotiv, dat ćete i nešto južne Srbije pride (Preševo, Bujanovac i Medveđu), tek tada će biti mir između država Srbija-Kosovo!

Kaba

pre 11 godina

Muka mi je vise od ove sage oko Kosova! Kao spanska serija gde svi na pocetku znaju sta ce se desiti na kraju ali je ipak gledaju! Svuda u svetu je Kosovo vec gotova stvar, samo je pitanje kada ce neko iz srpske politike imati petlje da to javno objavi!

nezaposlen albanac

pre 11 godina

Pa to je bio vas cilj ,Ja bih rekao -trazite za Srbe na sever Kosove onu sto ste u stanju dati Albancima na jug Srbije. RECIPROCITET JOS VALJA.

xxxxwxxxx

pre 11 godina

dacicu, pita li se narod nesto? u cije ime to hoces da delis ono sto ti caca nije ostavio? kakva podela bre? treba pristati na sve sto zapad trazi osim priznavanja naravno, izvuci sto vise za taj narod dole ili ih preseliti u srbiju pa problem ostaviti po strani dok se klima ne promeni i ne pocnu da duvaju neki novi vetrovi. tad ce se vec naci neki patriota koji ce znati sta i kako dalje. u medjuvremenu raditi na standardu gradjana, poboljsati kvalitet zivota i zivljenja, popraviti imidz srbije u svetu i polako a ostroumno i pre svega dalekovido raditi i neke druge stvari. zar ovakve stvari dacicu treba da ti govori obican covek, tebi, politicaru profesionalcu!?

Rade

pre 11 godina

Kosovo je Srbija. Mozda to ne deluje moguce danas, ali za sutra ne garantujem. Oslobodicemo ga kad tad, ako ne mi ono od nasih cukun unucica unucici. A ti Dacicu, Dobrice Cosicu i ostala ekipo, vi delite i poklanjajte i prodajte ono sto ste vi stekli.

boban

pre 11 godina

Da budem iskren, ja ovako razmisljam: kad podvucem crtu i pogledam teritoriju Srbije pre nesto vise od sto godine (pre balkanskih rtova) i teritoriju sadasnje Srbije zajedno sa Republikom Srpskom, vidim da smo fino napredovali povecali svoj zivotni prostor. Uzimajuci u obzir koliko smo blesav narod, smatram da je to veliki uspeh! Stoga mislim da treba da, ukoliko se ponudi, prihvatimo podelu Kosova i konacno razganicenje sa tom mukom, ostatak priznamo kao drzavu i fino pevajuci nastavimo u buducnost. A sutra, kada se promene svetske prilike u nasu korist, lako cemo okrenuti curak. ;) ne zamerite mi ako govorim previse glasno i otvoreno, Ja sam ekonomista, praktican...

dr

pre 11 godina

koliko Albanaca *sa komentarima. Pa znate sta,mislim da je cela prica oko KiM resena,a to je da vi ne mozete da budete samostalni nikada, a da ce Srbija kao faktor stabilnosti da vama prizna autonomiju u okviru Ustava. Eto da se samo zna,a ono sto mislim da ce da se desi sada,Ameri sa Evropom moraju da stisnu malo teroriste,pa da se krene sa rasvetljavanjem zutih kuca,ubistava,terorizma.

Србин Клина

pre 11 godina

Дачићу дели своју кућу и фамилију, Косово и Метоxију не смеш и немаш мандат да делиш и продајеш!

mislilac

pre 11 godina

Razgovor je počeo, pa nek traje, do povratka teritorije...
Počelo je to još 1389.godine. Imamo dakle još 377 godina da to i rešimo. Bilo je to nešto više raspravljano i oko 1940.te, pa se stalo?

fifti-fifti

pre 11 godina

Svi koji su za podelu Kosova proglaseni su izdajnicima a samo to je trajno resenje.Zasto je trajno?Srbi i Albanci ne mogu da stvore drzavu u kojoj bi ravnopravno i zajednicki upravljali,mogu da zive paralelno,kao sto su oduvek radili,svako sa svojim institucijama i svojom vlascu.Razlog je razlika u jeziku, veri,obicajima,kulturi,brojnosti...
Istorijski a i po brijnosti u nekim delovima, Kosovo pripada Srbima ali po ukupnoj brojnosti i Albancima.Da bi se podela ostvarila treba biti uporan i dosledan.Srpski narod koji zivi tamo je na svojim istorijskim i
etnickim teritorijama i ne postoji nacin da njime upravljaju Albanci,a svi vremenski termini(datumi) su prolazni, u odnosu na narod i zivotni prostor, koji su trajna kategorija.

Pero

pre 11 godina

Problem nas Srba sto mi nismo realni, Kosovo nije vise nase to svi znamo, samo sto se svi prave coravi. Doslo je daj sta das. Sada imam zakasnele reakcije podele. Pre 10 godina je to bilo moguce sada vise ne. Lupajte minuse ali je tako i to svi mi ovde znamo.

Двоглави арапин

pre 11 godina

Не знам зашто овај Дачић толико паметује? Каква бре подела? Имате платформу за преговоре и тога се држите. Просто да простије не може бити.

bosanacbrcko

pre 11 godina

imaju lijep primjer BiH tako da gospon dacicu nista od toga ... jedino pod uslovom da se srbi u tom enitetu ili kako vec da se nazove ponasaju lojalno e onda tu ne bi bio nikakav problem a ne ko ovi u manjem bh enitetu citavo polticko djelovanje zasnivaju na kocenju napretka cijele drzave

pera zdera

pre 11 godina

Pa Dacic treba da pita EU i SAD kako je moguce da svi imaju pravo na svoje teritorije cak i ti narodi (neki vestacki) koji nikada nisu imali zemlju a mi sto istorijski imamo najvece pravo na mnoge teritorije mi nemamo pravo ni na nasu zemlju, treba da pita vama nije cudno da srbi trebaju u stranu zemlju da ide da poseti svoju kulturu i manastire i istoriju?

eki

pre 11 godina

dacicu sad je kasno vise nemoj se pravit da si dobar i da neznas vise sta da radis ti dobro znas kad je vec kosovo otislo reci istinu narodu i cao svako cudo tri dana traje pozdrav svima

environmentalist

pre 11 godina

Slazem se cak i po cenu razmene teritorija sa opstinama na jugu Srbije u kojima je vecinski muslimansko stanovnistvo. Svaki demograf i strucnjak u ovoj oblasti bi vam rekao da ako se hitno nesto ne preduzme za koju deceniju ce se potpuno promeniti demografska slika Srbije u korist gradjana muslimanske veroispovesti. Ako pogledate Popis 2011 videcete da je prosek godina u Srbiji oko 42god i zvanicno smo 4 najstariji narod na zemaljskoj kugli, dok prema podacima stranih sluzbi stanovnistvo Kosova sa oko 27god ima najnizi prosek u Evropi (najmladji narod)! Lako je govoriti ne dam ovo ili ono to su nam ostavili predci, tesko je donositi teske odluke sada zarad perspektive u buducnosti i generacija koje ce doci! Da parafraziram veliku Margaret Thatcher, ovo ne radim da bi sadasnjim generacijama bilo bolje, za njih je nazalost kasno, vec onima koje dolaze.

IBJ

pre 11 godina

A jel' to znači da priznajemo onih 90-ak % teritorije KiM koje ne pripadne nama u toj podeli? Ili 100%, ili 105% (Preševo+Bujanovac+Medveđa)? Stvarno ste majstori. To bi i moja baba mogla da "ispregovara". Samo čekam da vidim kako će Kurir i ostala "objektivna i nezavisna štampa" u Srbiji to da pretvori u vaš istorijski trijumf. Uostalom, ti i Vučić ste već pobedili NATO...

s lo p

pre 11 godina

Ehhh..svi pametuju a ja koliko vidim,od svog tog znanja propade cela Srbija.
Nisu samo politicari krivi vec i narod koji je toliko iskompleksiran da ocekuje sve na gotovo.Pa necu valjda ja ginuti i boriti se za vas a zivim van Srbije.Nek vam je sa srecom

homosapiens

pre 11 godina

Ne razumem kako neko može da traži CELO Kosovo zajedno sa 2 MILIONA albanaca i američkom vojnom bazom. To je sigorno tih maloumnih 20 - 30 % koji ugnjetavaju 70 - 80% . Pa i ti albanci su toliko dugo tamo, možda i oni imaju pravo na to parče Kosova. Posle se čudimo kad su toliko agresivni kad im to negiramo. I pričaju, to je MOJE, a koje prodao kuce i imanja za MILIONE maraka ????? To je privatna svojina !!!!To je njihovo !!!! Vi svi zajedno sa DR Koštunicom u Prištinu pa se tamo busajte. Podeli Dačicu što pre !!!

ex panda

pre 11 godina

ako g-din nezna sta dalje,sta ce tamo? Koja podela, s kim bre pregovori?! Sa Srbskim koljacima?! Kosmet je okupirana Srbska teritorija,i sta tu ima da se pregovara! NATO,Euleks i siptari i ostali okupatori treba da idu sa Srbkog KIM. A g.din Dacic neka deli svoju dedovinu...

Od Brisela dva putica

pre 11 godina

Gospodine Dacicu,

Ako niste shvatili - u rukama Pristine je noz a pogacu drzi Brisel. Prema tome, jedino o cemu su kosovski Albanci i njihovi zapadni mentori eventualno spremni da pregovaraju je modalitet i tempo konacne kapitulacije Srbije, odnosno priznanja Kosova zarad trajnog mira u krcmi balkanskoj.
Prema tome, bez mnogo filozofiranja, jedino sto Srbiji ostaje je da:
a) kapitulira i prizna poraz/realnost/Kosovo da bi sacuvala ostatak svoje terirotije i zivote buducih pokolenja
b) spremi se za odmrzavanje konflikta koji je izgubila 1999 i krene u novi sa istim ishodom i jos tragicnijim posledicama.
Nazalost, postoji jos mnogo sludjenih biraca/gradajana/poreskih obveznika koji to ne shvataju i veruju u bajku o "trecem putu" olicenom u raznim nebuloznim ustavnim preambulama, zato i jesmo ovde gde smo. Ali cisto sumnjam da vrh vlasti ove zemlje ne zna kako stoje stvari, samo ne sme da kaze da se ne bi "plasio narod".

Bogdan

pre 11 godina

Sta bre rece!? "Situacija je veoma teska"?! Dacicu! nema tu nista tesko! Albanci mogu da zive u Srbiji a i ne moraju, a ako ga hoce da je njihovo onda moraju na sulu da ga oduzmu, onako kako se to radilo od kako je sveta i veka! A ja ne vidim da ga neko na silu oduzima, nego ga otimaju na tvoju glupost i uz pomoc ove petokolonaske vlade! Ako nisi u stanju da radis svoj posao i cuvas srpske interese, onda daj otkaz, a ne da nama objasnjavas kako je tvoj zivot tezak, pa ajde da im damo Kosovo, pa ce onda svi problemi da budu reseni!?!?!?

komentator

pre 11 godina

Svi vi koji sedite ispred vasih racunara i pozivate se na izdaju a pri tome mozete da izadjete iz kuce kada hocete u bilo kom pravcu, idite na Kosovo pa tamo recite narodu da se zajedno sa svojom decom i unicima strpe u kosovskom logoru u kome sada zive jos jedno 100-200-300 godina, kada se promeni odnos snaga u svetu. Posle ce biti bolje. Mislim da se to zove licemerstvo.
Bolje pitajte kosovske Srbe po Beogradu zasto su prodavali imovinu Albancima kada je u pitanju svetinja ili i svetinja ipak ima sovju cenu? Slusam pre neki dan da se pojedini Srbi ovde izjasnjavaju kao Romi da bi imali neke privilegije?!?
Ko poslednji izadje neka ugasi svetlo.

Milan

pre 11 godina

Problem sa hranom,problem sa neefikasnom administracijom,problem sa poreskom politikom,nezaposlenost,neefikasno pravosudje,neuredno zdravstvo,siva ekonomija bolje funkcionise od normalne ....itd.,2004g je Srbija sustinski odustala od odbrane integriteta na Kosovu...a mi jos uvek slusamo ovakve price.To da Srbija nema drzavnike zna se vec dugo,ali Vi g. Dacicu bar imate neki iole ozbiljan politicki staz u ovoj uzasno neprofesionalnoj sredini.Zasto nas zamlacujete?Mozda je Vase osecanje drzave kao komune od koje ce uvek biti koristi,jedinstveno sa misljenjem hiljada Vasih kolega koje zele da samo od price zive.Ali u ovoj zemlji postoji vec sasvim dovoljan broj onih koji sa teskom mukom placaju poreze i doprinose drzavi od svog cistog rada.Imate li osecanje odgovornosti prema nama koji se ne hranimo na drzavnim jaslama?

011

pre 11 godina

Razgranicenje sa Albancima? Podrzavam 100 odsto. Izvrsite razmenu stanovnsitva (Albanci sa juga Srbije na Kosovo a Srbi sa Kosova u Presevsku dolinu). Milom ili silom - kao sto su Izraelci uradili sa sopstvenim sunarodnicima u Gazi. Zatim priznajte Kosovo i podignite kineski zid sa elektrifikovanom ogradom i bodljikavom zicom prema istom. Tacka, kraj, resen problem - jer jedino tako mozemo zauvek da se razgranicimo sa Albancima. Evropa i SAD ce takav kurs javno pljuvati zbog "krsenja ljudskih prava" da se dodvori svojim biracima ali ce tajno podrzati jer je i Zapadu pun kofer ove sapunice bez srecnog kraja.
Ako to ne uradimo za par decenija bicemo manjina u sopstvenoj zemlji - kao sto smo uostalom postali na Kosovu. Zgrazavajte se (ako moderator ovo uopste objavi) i lupajte minuse koliko hocete - znate da je istina.

Uros

pre 11 godina

Eto, sad covek lepo da te pita sto si uopste potpisivao onaj sporazum o "integrisanim prelazima" ???? Ako nisi spreman da ides do kraja, ako nemas strategiju, plan, ako nemas odgovore na sva pitanje, gde si posao, sta si hteo da postignes??? Blagoreceno vrlo neozbiljno.

Pametnjaković

pre 11 godina

O podeli nema ni govora, to je već odbijeno od strane naših, a u politici, posle j****** nema kajanja. Stvarno, EU ne treba da toleriše neodgovorno ponašanje naših super političara. A ti Srbi tamo i imaju neke šanse da počnu da žive normalno za neku deceniju, ako ostanu u sklopu Kosova, a sa nama neće imati šanse ni za hiljadu godina.

Hahahaah

pre 11 godina

Daj Srbinu vlast pa ces da vidis kakav je.....glupi smo kao narod podelili smo se na Delije, Grobare, Socijaliste, Demokrate i ko zna sta radi moci i vlasti, ne zasluzujemo bolje....Ovaj Novinar po struci ce pre decu da proda nego da podnese ostavku....birali ste ga sami, kada se pokoljemo nemojte da krivite druge zna se dobro i kraj vise.

edona mema

pre 11 godina

Jedan komentar od MIKI-ja, kaze da ustav srbije treba da nosi vas premijer ispod miske. A to je problem sto smo i mi dali nasem premijeru ustav kosova da nosi ispod miske, a izgleda da ce njima ostat samo da rucaju a posto vas premijer nije alkoholicar nek popije jedan gusti sok a ovaj nasi neka cepa jedan viski neka se vracaju kuci(i usput verovatno ce reci i jedan i drugi daj boze da produzimo ovaj problem jer uzivaju u setnju)!

Mil

pre 11 godina

Odlican predlog. Treba postaviti jos jedan dodatni uslov: ono sto ostane njima da mogu slobodno da se ujedine sa Albanijom ili Japanom ako hoce.

ja

pre 11 godina

Alo Dacicu, trazimo isto sto i albanci. SVE!!! NIJE TI KOSOVO DEDOVINA PA DA GA DELIS. Ako ga nisi podelio za vreme Slobe, neces ga ni sad. Ne mozes ti da ga delis jer si ga ti izgubio. Kad trazis sve dobices nesto. Kad trazis pola dobices nista. Albanci su mnogo mudriji od tebe. Navlace te da bi dobili sve. Njima i nije stalo do severa Kosova, al kad nam ga "daju" onda smo im mi poklonili ostatak.

Dejan

pre 11 godina

Zamrznuti pregovore do daljneg,ne priznati kosovo ni po koju cenu . Vreme je na nasoj strani njima se zuri nama ne napravice neku gresku i mi cemo ostati na svome .

modesty

pre 11 godina

A sta fali Republici Srpskoj? Ona je jedini razlog zasto genocid nad Srbima pocinjen u ratovima devedesetih nije dobio groteskne razmere kao u Drugom svetskom ratu. Isto tako sada, upravo jedna zajednica bas kao i RS moze jedina da zastiti prava Srba (i njihove zivote) od kosovskih albanaca. Dakle u tome je problem. A ako EU ne namece stavove sta onda imaju da spominju resenja koja oni ne zele?
Ovo je cirkus i potpuno tracenje vremena. Trebali smo ostati dosledni da sa kriminalcima ne razgovaramo, ovako smo potrosili vreme i energiju na nista. Nista nije i nece biti postignuto dijalogom sa teroristima i okupatorima. Zar to uopste treba objasnjavati vise?

Musmulica

pre 11 godina

Dacicu,sram te bilo,idi da zivis dole,pa da vidis da li je najbolja podela!Za tebe je to najbolje resenje,da bi se otkacio sto pre,a pitas li se sta narod misli o tome!?...

besna glista

pre 11 godina

Ovaj opet tvrdi pazar misleci da ce ovim neckanjem nesto da postigne, i to sve preko nasih ledja i drzeci nase zivote (da ne kazem nesto drugo) u procepu.

JATAGANAC

pre 11 godina

Oprosti mu Boze ne zna sta govori. O kakvoj podeli ti pricas? Pa nije Kosovo tvoje vlasnistvo pa da mozes da ga delis kako tebi odgovara!

Siniša

pre 11 godina

Hahahaha Kako je smešan, providan, ovaj Dačić, namazanko...Pokušava da se opere, da ne izgubi glasače...da pripremi glasače na ono što će prihvatiti-uraditi u narednom periodu. Izdaja! A tako se ku...o u kampanji, ne damo Kosovo, ako treba i ratovaćemo za Kosovo...Kako beše onaj njegov slogan - jasno, čvrsto, odlučno. Kako to sada smešno zvuči.

Ali Demi

pre 11 godina

Ne radi se ni O Kosovu ni o Srbiji. Radi se o Srbima Kosova. Da bi Srbi Kosova zive normalan zivot to ne znaci da Kosovo mora da se smanjuje i Srbija bude jos veca. Previse je da spominjem da promena granica na Balkanu je zavresena prica. Smisao razgovora ima ogranicenje. Sustina je da Srbija prekine umesanje u unutrasnjim stvarima Kosova i prekine podrzati paralene strukture. Sta bi bilo da, u ovom kontekstu Kosovo(Albanija) svori "paralene strukture" u Srbiji? Sali Berisa to ne spominje to ali posljednja posaljena depesa Evropi i Americi je slicna, kao ova posljednja daciceva depesa o podeli Kosova. Evropa i Amerika znaju vise nego Dacic i Berisa. Bas zbog toga oni ne zele da idu na razgovore sa topikom bez kraja, narocito kada Dacic i Berisa misle da su gospodari Balkana. Momenat je za mir. Mir i ljubav. Vreme je za promenu mentaliteta cak i ako moramo da zrtvujemo nase(zajednicke) politicare...

zorz

pre 11 godina

uhapsicete nekog, napraviti jednu mini seriju za narod i podela Kosova ce vam proci neopazeno. Vase nije, da ste se na njemu rodili ne bi se ovako ponasali.Ova vlada jedino ima rezultata u hapsenju koje se radi vrlo selektivno.Oni koji su se obogatili sa proslom vlasti sada su u pritvoru ili su jednim korakom vec tamo, za to vreme ljudi iz senke SNS-ovaca polako ali neometano zauzimaju teritoriju..Tvrdim da osim ovih hapsenja nista pozitivno se nije desilo.Ekonomija sta to bese?Najplodniju zemlju Srbije dali su Arapima, umesto da mi hranimo pola evrope doci ce arapi sa mantijama da izrabljuju nas narod za 22 000dinara mesecno.Po prodavnicama cene idalje divljaju.Struja poskupljuje za 30%.Odbijace nam od plate TV pretplatu iako su govorili da ce je ukinuti.Sta je sledece?

nikola

pre 11 godina

Posto je koalicija na vlasti koja je izgubila sve ratove, sve "nase" zemlje podrazumeva se da ostajemo i bez Kosova a na kraju i bez Preseva, Bujanovca i Medvedja! To ce biti njihov uspeh!!
(spacabound, 28. februar 2013 14:11)

Nije kosovo nego Kosovo i Metohija, i nisu albanci vecina u Bujanovcu i Medvedji vec samo u Presevu. Takvim generalisanjem pravimo stetu samo sebi.

sasha

pre 11 godina

Podela + razmena teritorija (srbi sa juga kosova -> presevo / albanci iz preseva -> jug kosova) je jedno od boljih dugotrajnih resenja, problem su groblja i verski objekti, kako to izmestiti

Cika Pera

pre 11 godina

Ostavi se ti Dacicu Republike Srpske, tvoj posao je da napravis od Srbije drzavu a ne neku rasparcanu zabokrecinu u kojoj ambasadori odlucuju gdje je granica i ko moze gdje putovati. A Republika Srpska je tu da vam pomogne ako zatreba.

Prong

pre 11 godina

Podela ne dolazi u obzir...a dijalog si ti sam doveo u krizu jer pokušavaš da nametneš Tominu platformu koja nije prihvatljiva nikom na svetu. Ti ćeš Ivice biti jedini krivac ako ova zemlja ne dobije datum za početak pregovora.

Procedura jasna

pre 11 godina

@Marko kralj.
Premijer u ulozi "glavnog pregovarača" na sastanku "državnog vrha" da saopšti da nije u mogućnosti da nastavi dijalog u Briselu o Kosovu na osnovama "poverenog mandata", ustava, predsedničke platforme i skupštinske rezolucije.
Državni vrh te činjenice da konstatuje i proglasi "moratorijum" i otkaže nastavak dijaloga u Briselu, na neodređeno vreme.
U narednih 15 dana temeljno preispitati "eventualno" postojanje drugih opcija za nastavak dijaloga u Briselu, a da su u skladu sa ustavom i nacionalnim i državnim interesima.
Ukoliko to nije moguće - raspisati prevremene izbore na svim nivoima, kako bi neka "nova vlast" dobila "legitimno pravo" da formuliše "novu politiku" prema Kosovu?!
Do tada odnosi Beograda i Prištine bi ostali u stanju "zamrznutog konflikta"!

braca

pre 11 godina

Kusajte ono što ste zakuvali 90-tih. I Vučićeva ekipa bi mogla da vam se pridruži jer su i oni učestvovali. Onja ko je to tražio i zagovarao je ubijen, od koga, zna se, a bio je po vama izdajnik. U stanju ste da pravite samo dnevnu politiku i ništa više.

razgraničenje uma

pre 11 godina

šta više mi možemo da predložimo, osim da priznamo nezavisnost Kosova... Ali, šta će onda biti sa našim narodom

Нико до сада није чуо да се од Србије очекује да предлаже било шта. До сада је једино познато, да се од Србије не тражи експлицитно признање Косова, али се експлицитно тражи да Србија уклони своје илегалне структура по Косову. Шта ће бити са народом, је само лажна брига и дилема, јер је то само добар изговор за тражење хлеба преко погаче. Свакако тај народ неће бити скуван у казану, већ ће уживати највеће стандарде заштите својих индивидуалних и колективног права из сета поштовања људских права по највишим ЕУ стандардима. Није дакле у питању брига за будућност тог народа, коме је годинама потхрањивана илузија како живе у Србији, већ је суштина у томе, како да им ивица саопшти непријатну истину и објасни им, зашто их је сво време обмањивао, и каже им да у ствари они не живе у Србији, већ унутар Косова.

uopšte ne žele da razgovaraju o izvršnim ovlašćenima za tu zajednicu,

Наравно да не желе, јер се ради о обичној подвали. Замена једних паралених, другим једнако паралелним. Суштина је укидање паралелизма.

Ко о чему, баба о уштипцима, а ивица и разграничењу. Неко би требало да га информише о томе, да је то разграничење већ обављено, да су постављене IBM, са свим пратећим надлежностима, границе Косова са Србијом обезбеђују NATO снаге, постоји и копнена тампон зона безбедности пет километара унутар Србије, тако да је нејасно о каквом разграничењу овај човек говори.

filip

pre 11 godina

Procao Djindjic jos pre 12 godina o tome, ali ste govorili da je izdajnik, on je jedini politicar koji je bio ozbiljniji a da je bio patriota. Sve ostalo banda.
(ja nisam glasao, 28. februar 2013 14:21)

Pricao je Dobrica Cosic, druze,pre skoro 30 godina,pa su ga i gore nego Djindjica pljuvali.S tom razlikom da Djidjica danas manje-vise niko ne pljuje, dok Cosica i danas mnogi nipodastavaju,i to ne samo kao coveka,nego i kao pisca,na moje beskrajno cudjenje i njihov "bezdani" obraz.

SAVO BODIROGA

pre 11 godina

Evo Daco savjet- drzi se Ustava Srbije- iniciraj pregovore da se premjeste u UN - odugovlaci i jacaj vojsku jacaj ekonomiju-

Beqa

pre 11 godina

A ste ste vi ocekivali od dijaloga, druze Dacicu. Ne sme se zaboraviti da ste vi i vasa partija najzasluzeniji za nezavisno Kosovo! Cinjenica da Srbija oko 100 godina okupirala Kosovo i pokusala da raznoraznim platformama i memorandumima da institucionalno vrsi genocid nad albanskim stanovnistvom, ne daje za pravo Srbiji da i sada posle oslobodjenja Kosova na bilo koji nacin utice na Kosovo. Albanci su pristali na dijalog da bi nekako doslo do jednog relativno normalno odnosa sa Srbijom, ali to ne znaci da je dijalog fontana zelja Srbije. Ne bi sada o tome sta je Srbija sve cinila na Kosovo. Da bi Srbija uopste prezivela mora da se uclanjuje u EU a do toga ce doci samo ako Srbija prestane sa agresivnom i okupacijonom politikama prema susedima, u ovome slucaju i prema Kosovo. Znaci Srbija mora da prizna drzavnost Kosova i to sto pre to bolje. Srbija nije nikada propustila priliku da propusti priliku!

fra-v***

pre 11 godina

Tvoj "UCITELJ" je uzeo pokrajinu !!! Pa sta bi ?
Urlikanje----Kosovo je srce Srbije a; DANAS-SUTRA HOCES PODELITI.
I ti se jos usudis pricati o korektnosti.
TI SI TAJ NAJVECI MANIPULATOR !!!
Zna se gde su granice pokrajine, uhvati se radije prave platforme :Ahtisaarijev plan-to je platforma i NAJBOLJE RESENJE za Kosovo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A sto to neces, to je tvoj problem.
Da ce doci do toga to znam , i sto pre-- sto bolje , a najradije bez tebe!

ma da

pre 11 godina

mislite da bi vam albanci dati sjever samo zato jer ste se vi složili oko toga ? a njih opet ništa ne pitate ? stalno jedno te isto ..
znate šta će biti sa kosovom? - nećete dobiti ništa a moraćete priznati kosovo eto tako vam je grah pao.

basta

pre 11 godina

Samo se vi igrajte,vama je izgleda konacan cilj pasaluk,onda ste ga tek ugasili.Istinu,gos.Dacicu,istinu reci narodu,i vi i Toma I Aca,zajedno na svecanu binu,u glas,u pozadini neka pevusi nas Beethoven.

blebetalo

pre 11 godina

Neznam,ali mi se cini da je ovo pila naopako.Obicno politicari u pregovorima umanjuju sanse kako bi, ako kojim slucajem ista usicare,prikazali svoj doprinos.Sumnjam da je Bucko toliko naivan da ide na pregovore, a unaprjed se predaje!Jedino je malo iritantno, sto vec ucestalo ponavlja svoj osobni stav o Kosovu,stavljajuci se tako ispred Srbije.On mora zastupat sluzbeni stav drzave a ne svoj osobni.Opet,tu dolazimo do sljedeceg problema - koji je to sluzbeni stav drzave?

Žika Vračaruralac

pre 11 godina

Čime si to zavredio da poklanjaš Metohiju fašistima? Za Srbiju bi bilo najbolje da se vratiš u FK "Palilulac" i vodiš ih uspešno kroz Zonsku ligu, jer još ne mogu da se oporave od II Lige gde si ih na silu odveo.

vodenicar

pre 11 godina

Pa sta bi sa platforme kad su rekli da su usaglasili stavove i da cese pregovaraci drzati toga.I opa sad neznamo o cemu da pricamo.I onda ce nam opet neko drugi biti kriv.

cnn

pre 11 godina

Jel ti to tata ostavio pa da delis? Ako ti se bas deli, daj da podelimo tvoju imovinu, das meni pola, a pola tebi.
(Djura, 28. februar 2013 14:22)

Pa tebi kad je stalo tolko sto ne odes dole na kosovo da zivis. Meni je dosta i ratova i sankcija i politike i svega. Hocu da radim, pravim decu, da letujem, zimujem. Hocu da ne razmisljam o politici!! Na sledecim izborima glasam samo za onog ko se obaveze da ce u svom mandatu resiti pitanje Kosova. Ili opa ili tropa!!!! Ili zadrzavamo Kosovo a odricemo se eu ili idemo u eu i priznajemo Kosovo.

Dragan Pavlovic

pre 11 godina

Imam li ja demokratsko pravo da izjavim svoje neslaganje sa gospodinom Dacicem. Da su samo hteli da razgovaraju on i njegov ucitelj pre 20ak godina sa Albancima i drugima,ne bi Srbija bila ono sto jeste-jad i beda.Kad bi bilo bozje pravde onda bi red bio da sada Srbija izgubi onaj kilogram mesa zbog koga je pomenuta gospoda zaklala vola-Jugoslaviju.

miki

pre 11 godina

Nema podele a u to je i sigurno da se nikad nece ni desiti jer Zapad nece to dozvoliti....jedino ako i bude podele onda ce Srbija dobiti severni deo Kosova tj. Servna Kosovska Mitrovica ali bi za to Srbija trebala da deo Vranjske teritorije a po gotovo Bujanovac, medvedu i Presevo a bogami ja se plasim da ni to nebi bilo dovoljno jer oni dole na Kosovu sve vise pricaju o Velikoj Albaniji, sto znaci da ako bi doslo do podele Kosova onda otvara pandorinu kutiju i nove granice sa makedonijom, grckom, crnom gorom i albanijom.....tako da ako sam isken je ne vidim zasto smo uopste i usli u dialog kad smo znali od pocetka da nema ot toga nista plus naz premijer se vozio po Briselu na sastancima sa Kosovskim liderima zbog cega? ta trosi nas novac?

Sramota!!! Sirotinja ce jos uvek da ispasta
Pozdrav svima i daj Boze da se nesto bolje i malo vise Srece okrene prema nama Srbima
Ja sam moj optimizam i moju nadu za bolji zivot odavno izgubio

IvanNS

pre 11 godina

Normalni ljudi bi trebalo da podrze Dacica u resavanju ovog pitanja jer jednom mora i to da se resi i krene dalje u EU gde pripadamo

Biljana

pre 11 godina

Katastrofa. To ti je kad nasi politicari nemaju, niti su ikad imali zrnce samopostovanja i ponosa, nego su dopustili da im se svi sa strane mesaju kada se radi o njihovoj zemlji. To se od pocetka trebalo dati do znanja da cemo sami odlucivati o nasoj zemlji i nasoj teritoriji, i necemo da damo nikome za pravo da nam se mesa u stvari koje se ticu samo NAS. Znaci svi drugi su odlucivali o nasoj zemlji i stvarno ne znam dali to ima jos negde u svetu. Tako bilo pre i tako je i ostalo. Pa pazi njihove politicare kako pricaju o zakonu Republike Kosovo, i kako nisu spremni za nikakav kompromis? A sta je sa nasom zemljom i sa nasim zakonom koji je mnogo stariji od njihove takozvane izmisljene zemlje? Nas niko nista ne pita nego samo moras da cutis i trpis i pustis da te svi redom gaze, oduvek je bilo tako i izgleda ce tako i ostati, strasno. Najbolje kad bi izgradili neki ogromni zid da se vise nikad ne mesamo sa tim Albancima i da nemaju vise nikakve sanse da se dovuku u nasu zemlju i da vise nemamo apsolutno nikakve veze sa njima, jer oni su vecito gladni, das im prst oni ti traze celu ruku, i sto ih vise pustis oni vise traze, daj da se ogradimo inace nam se za 100 godina crno pise, jer oni nece prestati vec ce sve vise da idu prema severu, i NE DAJ BOZE, da se opet nesto ovako sa Kosovom ponovi, vec da buduce generacije zive normalan zivot bez ikakvog straha!

zoran

pre 11 godina

Dok nasi politicari jos uvek i samo za stolom kao resavaju probleme, albanci izlaze i ruse nase spomenike, pale nase manastire, postavljaju minsko-eks. sredstva... i jos puno toga. A nasi samo sede i drze govore. Dokle tako, zasto jos niko ne preduzima nista od ovih slucajeva?

Kad je dobro ja sam vlast kad nevalja NEMAM JA NISTA STIM...

pre 11 godina

Cekaj malo koja vlast?
A sta si ti onda?
Ili ti to pak nama sada izokola govoris da neces vise biti vlast?

Zlatko

pre 11 godina

Evo, Dačić je otvoreno rekao da je Srbija odustala od daljnjega svojatanja Kosova, tj. de facto priznala njegovu neovisnost, spremnošću da se udruga općina sa srpskom većinom na sjeveru Kosova podvrgne jurisdikciji vlasti u Prištini.

Coli (predvidja infrakt za Srbiju)

pre 11 godina

"Dačić:Podela KiM najbolje rešenje"...Pa kako to može zar Kosovo više nije "srce Srbije"... A koje parče "Srbskog srca" to hočeš? Kako ti vodiš pregovore izgleda da češ na kraju dobiti 'komoru'.

iznogud

pre 11 godina

Stoji sve sto je rekao steta sto nije ni malo realno.... Samo albance grupno sto vise izolovati od granica srbije pa cak po cenu davanja dela teritorije... Ali realno sta bi mi sa njima radili u nasoj drzavi? Moj deda i baka su proterani sa kosova mnogo mnogo pre devedesetih i verujte volim kosovo ali ne i cinjenicu da treba da zivim sa tim narodom u drzavi...

hiperrealan

pre 11 godina

Dok su neki ovo govorili ne tako davne '99, bili su NATO placenici i domaci izdajnici, a sada je drzimo ovoga kao "best case scenario".
Trebalo je 15 godina torture kako spolja, tako i iznutra, od bombardovanja i sankcija, pa do ponizavanja i kolektiog ispiranja mozga da oaj narod shvati da je KOSOVO ODAVNO OTISLO.
Otislo je i mlado, obazovano i sve ono zeljno zivota bez domace mitomanije.

Ostalo je samo staro, zatucano i osiromaseno do neprepoznatljivosti, koje ce nastavi da slusa iste price nesposobnih politicara.

Petrojka

pre 11 godina

Gospodine Ivice Dačiću, ko je tebi dao mandat da deliš Kosovo i Metohiju? To je okupirana srpska zemlja. Hajde kada si za podelu naše zemlje da vidimo koji je tvoj predlog? Koji bi deo Kosova i Metohije "predao" Albancima? Da li bi Prizren, Dečani i Peć pripali Albancima? Iznesi ovaj predlog pred narod i pokaži mapu koju zagovaraš. I ne zaboravite da pred narod iznesete predlog da li Srbi hoće u ovakvu EU (ovu obavezu i ne spominjete više)!

prolaznik

pre 11 godina

Pa, pošto su sadašnji premijer, vicepremijer i predsednik 1999 potpisali kumanovsku kapitulaciju, sad zaista nema druge...čak i ovo nam je, verovatno , već izmaklo...

AkiKg

pre 11 godina

Kosovo je prodato odavno, tako da nemojte sad sve na Dacica, Vucica itd. To su prethodnici zabrljali stvari, tako da je vrlo tesko sad da sve sve ovo ispravi.

Dule Godočević

pre 11 godina

Auuuuu, pa ako ne znaš šta da pričaš sa Tačijem onda priznaješ sopstvenu i nesposobnost vlade na čijem si čelu, prema tome, podnesi ostavku i na izbore!

memorex

pre 11 godina

Izdaja!!!!
Zezam se, evo zasto ne moze. Podelom granice po etnickoj liniji mi bismo sami legitimisali svaki sledeci takav pokusaj u regionu. Tako nesto bi vise odgovaralo Albancima, jer samo oni imaju te pretenzije. Ivice, ocigledno nisi pazio na casu. Treba da smo srecni ako Evropa to odbije. Najbolje bi bilo da prihvatimo nezavisnost ali uz velike garancije Srbima dole. Tako bismo nesto dobili (sigurnost ljudi dole, i vece ingerencije opstina.sto bi nam sigurno dali u tom slucaju) a nesto izgubili (fiktivnu i uzaludnu pretenziju na teritoriju). Valjda je to i svrha pregovora.

Seljak

pre 11 godina

Srpski narode!!! šta vi želite u stvari?! Kosovo nazad? epa malo morgen, može , ali jednio ratom da ga vratimo, ako albanci izgube podršku zapada! Hoćete Eu,kosovo, svi su nam izdajnici ...

ИштаСад

pre 11 godina

Када су много паметнији пре њега говорили то, онда су исти ти који сад то потежу говорили да су издајници... А сада се праве паметни

mario

pre 11 godina

pa to i ti sam znaš da je to nerealno...zato ne tupi i reci narodu istinu da kosovo odavno nije srpsko...i da ga treba priznati što pre inače smo ga ugasili, jer ce kosovo uskoro u nato pa u eu i onda je Srbiji stvarno kraj...

Miloš

pre 11 godina

U potpunosti bi se složio sa Dačićem oko ovog pitanja, ali nema od toga ništa pošto evropski zvaničnici i amerikanci za to neće ni da čuju. Zbog toga treba izvući ono što se može, i koliko se maksimalno može u ovom momentu, i treba rešiti pitanje Kosova što pre, jer svakim odgađanjem Srbija i Srbi na Kosovu će dobijati sve manje.

moze nezavisnost ali...

pre 11 godina

Svi stariji gradjani pamte razne doprinose koji su im skidani sa plate za Kosovo,razvoj pokrajine,socijalna pomoc,izgradnja infrastrukture,pa onda za zemljotres itd.Negde sam procitao da je procenjena vrednost svega (elektrodistribucija,telekomunikacija,rudnici,putevi,zeleznica,infrastruktura,naselja i ko zna sta sve jos)220 milijardi dolara,da se nadjemo na 200 + troskovi preselenja svih manastira i spomenika na teritoriju Srbije,pa kad to isplate priznacemo Kosovo,a dotle nemam sta ja da priznam to sto je moje (nase),ono sto sam izgradio i gde sam ulagao.ILI DA PODELIMO,pa cemo posle da se obracunamo !!!

Marko

pre 11 godina

Tacno tako i puna podrska. Oni koji su ridali i kukali kako im je "ukinuta autonomija" danas im ne pada na pamet da bilo kakvu daju nekome drugome, a hteli bi da imaju svu vlast. Valjda ce nekome biti jasno i u MZ da je kompromis jedino moguce resenje, sva ostala su pokusana.

dosta

pre 11 godina

iako nisam ni clan ni simpatizer /ni jedne partije/ moram da kazem da mi se Dacic dopao, otvoreno covek kaze kako stvari stoje i sad vise niko ne moze da kaze da se ne zna da se krije i ostalo. Covek otvorenog lica i posteno kaze ono sto je, prema tome ja bih predlozila da Vlada kompletna i Predsednik Nikolic odu u Parlament ali da dodju i predstavnici Srba s Kosova i to ne samo oni koji su izabrani od Partija nego i drugi, zatvoriti ih par dana s direktnim prenosom na TV pa da cujemo sta ko hoce i kako! posle toga raspisati referendum pa neka narod glasa! Jer na kraju krajeva Dacic ima najtezi deo zadatka i ako ne uspe treba da bude jasno da nije on kriv, umesto sto gubimo vreme novac i zivce bolje da se glasa pa da znamo jasno sta nam je dalje raditi, Evropa ce uvek biti tu gde je (mozda vise nece biti EU) ali dosta vise mazanja ociju, ovo je prevrsilo svaku meru i gde to pise da MI MORAMO BITI CLANICA EU????!!!! Pristali smo na sve kompromise tj.predaje i diktate i opet nije dosta, pa dokle onda ....????Taci se deklarise za neko demokratsko Kosovo a gde su prava manjina, udruzivanja i samouprave....u evropi se prave da ne razumeju, treba konacno skresati u brk svakom sta zasluzuje, zalupiti vrata i okrenuti se sebi i drugim koji nas zasluzuju! Nije valjda da nam nema opstanka bez nemacke evrope?!

ROKO

pre 11 godina

G. Dacicu zasto Vi kao pres vlade Srbije pregovarate o autonomiji srba na kosovu , ako ste pristali da oni budu deo te drzave onda od Vas jedino mogu ocekivati moralnu podrsku za ostvarivanje njihovih prava. Ispada da ako oni udju u kosovo onda prestaje da postoje. Trebate pustiti srbe koji zive tamo da se sami izbore za svoja prava a Vase pravo odnosno obaveza je da moralno i diplomatski preko medjunarodnih organizacija podrzate srbe za ostvarivasnje njihovih prava. Taj vruci kesten prebacite u ruke onoga koji to zele a to je problem buduce kosovske republike. Ovakvu politiku smo trebali zasuzeti i prema srbima u HR i Bosni a ne da svadnjamo za tim drzavama i sa samim srbima koji zive tamo i da nakraju budemo krivi svima i da nas svi mrze i optuzuju da smo im upropastili zivote. MZ je htela drzavu kosova evo im neka sada sami resavaju svoje probleme odnosno srpsko pitanje na svojoj teritoriji.

homosapiens

pre 11 godina

Tako je Dačicu ! I naseliti Bujanovac Medvedju i Preševo sa onima što su prodali kuce na KiM plus minimalno 100 000 izbeglica (iz Hrvatske i BiH). Da se zaustavi najezda potomaka ilira

Aleksandar

pre 11 godina

To ste možda mogli da ponudite '99-e, sad je za to kasno. A ako nastavite ovako, za par godina ćete pričati da je Ahtisarijev plan najbolje rešenje, ali tad više to neće biti opcija. Uvek kaskate za događajima...

Miloš

pre 11 godina

U potpunosti bi se složio sa Dačićem oko ovog pitanja, ali nema od toga ništa pošto evropski zvaničnici i amerikanci za to neće ni da čuju. Zbog toga treba izvući ono što se može, i koliko se maksimalno može u ovom momentu, i treba rešiti pitanje Kosova što pre, jer svakim odgađanjem Srbija i Srbi na Kosovu će dobijati sve manje.

vostani carice

pre 11 godina

Ja bih podelio Kosovo na Kosovo i na nista.
Oni koji nisu za zivot u Srbiji nek biraju nista.
Jos ako nisu Srbi, nek se vrate odakle su dosli.
Tamo ih sigurno vole i zele.
Mi ih ne volimo i ne zelimo zato sto su mnogi divljaci agresivci.
Srbija vec vekovima pokazuje da moze da zivi zajedno i sa Madjarima i sa Rumunima i Bosnjacima i Hrvatima.
Znaci kome se ne svidja vozdra.

Cuj podela.. sta bre da delim - ne dam nista, to je sve moje - deda mi ostavio bre!

ja nisam glasao

pre 11 godina

Procao Djindjic jos pre 12 godina o tome, ali ste govorili da je izdajnik, on je jedini politicar koji je bio ozbiljniji a da je bio patriota. Sve ostalo banda.

spacabound

pre 11 godina

Posto je koalicija na vlasti koja je izgubila sve ratove, sve "nase" zemlje podrazumeva se da ostajemo i bez Kosova a na kraju i bez Preseva, Bujanovca i Medvedja! To ce biti njihov uspeh!!

Zdravko

pre 11 godina

Samo pregovorima se može doći do kompromisnog i održivog rešenja, pa ako je na stolu i podela potreban je konsenzus i dogovor.

Banned

pre 11 godina

Stvar se (na nasu muku i gorčinu) krece u smeru u kome cemo konacno znati gde smo. Dakle datum moze ako se dogovorite, a dogovor moze samo uz nezavisnost. Pa da se odluci(mo) sta nam je, sa svim posledicama svakog izbora (a bilo kom objektivnom je jasno da je za podelu sada kasno). Dacicu, za rad svega iz proslosti, naravno zelim da okonca politicku karijeru jos danas.

ŽILE

pre 11 godina

Au, kakvih ½pametnih½ komentara ovde ima i to sve od onih koji godinama ističu kako ih Kosovo ne zanima, da se država mane ćorava posla jer ono je odavno izgubljeno i kako treba da se okrenemo životnim ekonosmkim pitanjima. Sad svi patriote naprasno.Pa neka se KiM i podeli. Granica reka Ibar u Kosovskoj Mitrovici ali uz uslov- Republika Srpska se pripaja Srbiji, u pritivnom - ne damo KiM.

MiraO.

pre 11 godina

Ovo rešenje je pre mnogo godina predlagao Dobrica Ćosić. Hteli su da ga spale zbog njega. I ovih dana mnogo ružnog je izrečeno na račun Ćosića. Bilo je tu i najprimitivnih i najuvredljivijih komentara. Sada vidimo svi da je on jedan od retkih intelektualaca Srba koji je imao viziju i istinsku želju da se reši pitanje Kosova.

voja

pre 11 godina

PODELA KOSOVA JE JEDINO TRAJNO REŠENJE!
Obezbedite konsenzus svih stranaka u Srbiji.
Sve ostalo je zavaravanje i gubitak vremena i PARA...

miroslav

pre 11 godina

Dačiću rizikuješ da razočaraš V.Pešić, jer ona je da celo pripadne Albancima.
Ako ovako nastaviš biti ćeš bliži Dobrici nego De Golu.

kayo

pre 11 godina

"Dačić je rekao i da se najzad mora krenuti u razgovore sa Srbima koji participiraju u kosovskoj vladi, jer od njih zavisi većina u kosovskom parlamentu." Nije mi jasno zašto do sada nije razgovarano sa Srbima, koji su u kosovskim institucijama, već su se sve dosadašnje vlade ponašale, kao da ih (dokazani) kriminalci involvirani u razne strukture na sevaeru Kosova,drže u mat-poziciji, čuvajući sopstvene pozicije i interese.

Robna kuca

pre 11 godina

Ako nesto delis, onda druga polovina vise nije nikad tvoja. Nista nije vecno, pa ni oteto Kosovo.
Podeli ti svoje koferce sa gladnima. Ne deli ono sto nije tvoje.
Nahrani gladne.

Seka

pre 11 godina

"Ne pitajte me šta ću da radim tamo u Briselu. Veoma je teško i ne znam", rekao je Dačić. Pa nemoj onda ni da ides i trosis drzavne pare. Pozovi lepo tacija i daj mu sve sto trazi. A onda objasnjavaj narodu da su ti vezane ruke, da ti ne daju da pricas, da si ucinio sve sto je u tvojoj moci, jednom recju spasi svoj gluteus a optuzi druge za svoju nesposobnost.

W.W.

pre 11 godina

Super,samo sto se mi vise nista ne pitamo. Jedina podela na koju bi Albanci i Zapad pristali je podela stanovnistva. Tj. milion Albanaca nama,da mogu da nastave da nas zezaju u nasoj drzavi,i isto toliko njima,cisto da ih ima na Kosovu

ljubisa

pre 11 godina

U pravu je premijer jedino resenje je podela kosova,svidelo se to ili ne to je realnost nemoj da nam se desi Srpska Kraina Srbi pamet u glavul

Nas najbolji drugar i diplomata, Ministar i Premijer

pre 11 godina

Sta ces sa one malo sirotinje sto osta juzno od Ibra, i sa nasim manastirima.
I sta ces kad sutra Albanci zatraze isto to u Presevu.
Problem se ne resava tako sto ces jedan naizgled resit a 5 drugih zbog toga kasnije napravit...

crni domino

pre 11 godina

Sta znas, mozda ce i corava koka da nadje neko zrno! Kada bi se zezali!
Dacicu, mislis da Ameri vode politiku Hocu - necu, puj pike ne vazi - kao sto je ti vodis! Njihova politika je poznata od 1999 godine u Kumanovu i ne menja se tek tako: KOSOVO JE NEZAVISNO I NEMA DALJIH PROMENA GRANICA!
Da li i tebi treba da crtaju obicni ljudi da bi nesto razumeo. Pravis se mutav i mucis narod a sverceri i kriminalci uzivaju sa tvojom politikom.
Znas li Dacicu da sut sa rogatim ne moze i da zbog takve politike strada samo marod, ne vi koji ste sebi namestili dobre plate i lepe privilegije.

Zelimir

pre 11 godina

O tome Gospodin Cedomir Jovanovic prica vec 10 godina.. Ali ne on je i dalje izdajnik! O tome je Dr. Zoran Djindjic pricao sredinom 90-ih, ali ne i on bio izdajnik!! Ali najsmesniji su mi komentari ovde.. Ne bre, mi ne damo Kosovo.. A Kosovo?? Mi odavno ne pricamo o Kosovu u celini, cinjenica da ni Sever Kosova nije prihvatljiva za Albance i EU, pa cak ni opstine. O cemu mi pricamo, diskutujemo i vodimo dijaloge ljudi moji?? Evo prvi komentar.. Izdajnik!! Hehe i on izdajnik znaci..? Tuga od naroda i drzave..

malo si zakasnio

pre 11 godina

Izazvali ste rat na Kosovu ti i tvoji partijski drugovi i drugarice, potpisali kapitulaciju u Kumanovu i o cemu sad pricas Dacicu.

Plasim se da ces morati sad ti kao naslednik Milosevic da potpises jos jednu.Vucic ti je velikodusno prepustio taj deo posla jer nece covek sebi da kvari rejting.

Miki

pre 11 godina

Gospodine Dačiću, Ustav Republike Srbije je dokument koji treba da nosite ispod "miške" svaki dan da bi Vas podsećao da je KiM sastavni deo Republike Srbije!!!
Živela Srbija!

Roach

pre 11 godina

Dačić, kao i svako u Srbiji, može da ima svoje mišljenje. Ovo mišljnje je neprihvativo jer podela Kosova nije rešenje jer bi vremenom, kako su i južni, Albanci uzeli i severni deo.

Kasno Janko...

pre 11 godina

Podela?
Što ne podeliste 1996, tada bi to aminovali skoro svi na zapadu, ne bi bilo ove višedecenijske agonije, ne bi bi bilo NATO bombardovanja 1999, ne bi ti šef otišao u Hag, ...

marko kralj

pre 11 godina

Ti kad podelis svoju imovinu i das nasilniku javi se prvi. NEMA potpisivanja nicega u srpsko ime. Svi koji to urade bice zrtvovani na terazijama, za jaja. razumes, bre...

марко краљ

pre 11 godina

Овом изјавом премијер крши устав. Премијеру, дајте оставку!

Председниче одузмите му мандат, он не зна шта говори, а камо ли да влада.

LupusFabulis

pre 11 godina

Mozete se slagati sa politikom gospodina Dacica ili ne ali svakako se moramo svi sloziti sa tim da je podela Kosova i Metohije najbolje resenje i najvise sto mi mozemo dobiti. Dajte da se jednom svi slozimo oko toga. Vlast na celokupnoj teritoriji KiM necemo imati vise nikada. Predlog: Sever Kosova - Srbiji i autonomija za srpske manastire i crkve i kulturne spomenike.

Vlada

pre 11 godina

Sta kaze Vesna Pesic? Naivno je bilo ocekivati da ce Dacic prihvatiti nezavisnost Kosova. Naivno, nedostojno nekoga ko je pre 15 godina imao sasvim drugi pogled na svet. Definitivno treba prestati sa bavljenjem politikom kada vozacku pocnu da ti obnavljaju na godinu dana, vreme te pregazi, nacini borbe su drugaciji. Gospodjo Pesic, ako citate ovo, iskreno vam zelim da se povucete iz srpske politike ZAUVEK.

ja nisam glasao

pre 11 godina

Procao Djindjic jos pre 12 godina o tome, ali ste govorili da je izdajnik, on je jedini politicar koji je bio ozbiljniji a da je bio patriota. Sve ostalo banda.

Kasno Janko...

pre 11 godina

Podela?
Što ne podeliste 1996, tada bi to aminovali skoro svi na zapadu, ne bi bilo ove višedecenijske agonije, ne bi bi bilo NATO bombardovanja 1999, ne bi ti šef otišao u Hag, ...

malo si zakasnio

pre 11 godina

Izazvali ste rat na Kosovu ti i tvoji partijski drugovi i drugarice, potpisali kapitulaciju u Kumanovu i o cemu sad pricas Dacicu.

Plasim se da ces morati sad ti kao naslednik Milosevic da potpises jos jednu.Vucic ti je velikodusno prepustio taj deo posla jer nece covek sebi da kvari rejting.

vostani carice

pre 11 godina

Ja bih podelio Kosovo na Kosovo i na nista.
Oni koji nisu za zivot u Srbiji nek biraju nista.
Jos ako nisu Srbi, nek se vrate odakle su dosli.
Tamo ih sigurno vole i zele.
Mi ih ne volimo i ne zelimo zato sto su mnogi divljaci agresivci.
Srbija vec vekovima pokazuje da moze da zivi zajedno i sa Madjarima i sa Rumunima i Bosnjacima i Hrvatima.
Znaci kome se ne svidja vozdra.

Cuj podela.. sta bre da delim - ne dam nista, to je sve moje - deda mi ostavio bre!

crni domino

pre 11 godina

Sta znas, mozda ce i corava koka da nadje neko zrno! Kada bi se zezali!
Dacicu, mislis da Ameri vode politiku Hocu - necu, puj pike ne vazi - kao sto je ti vodis! Njihova politika je poznata od 1999 godine u Kumanovu i ne menja se tek tako: KOSOVO JE NEZAVISNO I NEMA DALJIH PROMENA GRANICA!
Da li i tebi treba da crtaju obicni ljudi da bi nesto razumeo. Pravis se mutav i mucis narod a sverceri i kriminalci uzivaju sa tvojom politikom.
Znas li Dacicu da sut sa rogatim ne moze i da zbog takve politike strada samo marod, ne vi koji ste sebi namestili dobre plate i lepe privilegije.

mario

pre 11 godina

pa to i ti sam znaš da je to nerealno...zato ne tupi i reci narodu istinu da kosovo odavno nije srpsko...i da ga treba priznati što pre inače smo ga ugasili, jer ce kosovo uskoro u nato pa u eu i onda je Srbiji stvarno kraj...

memorex

pre 11 godina

Izdaja!!!!
Zezam se, evo zasto ne moze. Podelom granice po etnickoj liniji mi bismo sami legitimisali svaki sledeci takav pokusaj u regionu. Tako nesto bi vise odgovaralo Albancima, jer samo oni imaju te pretenzije. Ivice, ocigledno nisi pazio na casu. Treba da smo srecni ako Evropa to odbije. Najbolje bi bilo da prihvatimo nezavisnost ali uz velike garancije Srbima dole. Tako bismo nesto dobili (sigurnost ljudi dole, i vece ingerencije opstina.sto bi nam sigurno dali u tom slucaju) a nesto izgubili (fiktivnu i uzaludnu pretenziju na teritoriju). Valjda je to i svrha pregovora.

ИштаСад

pre 11 godina

Када су много паметнији пре њега говорили то, онда су исти ти који сад то потежу говорили да су издајници... А сада се праве паметни

Miki

pre 11 godina

Gospodine Dačiću, Ustav Republike Srbije je dokument koji treba da nosite ispod "miške" svaki dan da bi Vas podsećao da je KiM sastavni deo Republike Srbije!!!
Živela Srbija!

spacabound

pre 11 godina

Posto je koalicija na vlasti koja je izgubila sve ratove, sve "nase" zemlje podrazumeva se da ostajemo i bez Kosova a na kraju i bez Preseva, Bujanovca i Medvedja! To ce biti njihov uspeh!!

Pero

pre 11 godina

Problem nas Srba sto mi nismo realni, Kosovo nije vise nase to svi znamo, samo sto se svi prave coravi. Doslo je daj sta das. Sada imam zakasnele reakcije podele. Pre 10 godina je to bilo moguce sada vise ne. Lupajte minuse ali je tako i to svi mi ovde znamo.

W.W.

pre 11 godina

Super,samo sto se mi vise nista ne pitamo. Jedina podela na koju bi Albanci i Zapad pristali je podela stanovnistva. Tj. milion Albanaca nama,da mogu da nastave da nas zezaju u nasoj drzavi,i isto toliko njima,cisto da ih ima na Kosovu

Coli (predvidja infrakt za Srbiju)

pre 11 godina

"Dačić:Podela KiM najbolje rešenje"...Pa kako to može zar Kosovo više nije "srce Srbije"... A koje parče "Srbskog srca" to hočeš? Kako ti vodiš pregovore izgleda da češ na kraju dobiti 'komoru'.

PEPI

pre 11 godina

Podela KiM najbolja,dijalog u krizi??

Čuj, do sad su Srbi vikali - "Kosovo je Srbija", a sad eto i podijela je odlična.
Nema ništa od toga, naprotiv, dat ćete i nešto južne Srbije pride (Preševo, Bujanovac i Medveđu), tek tada će biti mir između država Srbija-Kosovo!

miroslav

pre 11 godina

Dačiću rizikuješ da razočaraš V.Pešić, jer ona je da celo pripadne Albancima.
Ako ovako nastaviš biti ćeš bliži Dobrici nego De Golu.

Kaba

pre 11 godina

Muka mi je vise od ove sage oko Kosova! Kao spanska serija gde svi na pocetku znaju sta ce se desiti na kraju ali je ipak gledaju! Svuda u svetu je Kosovo vec gotova stvar, samo je pitanje kada ce neko iz srpske politike imati petlje da to javno objavi!

marko kralj

pre 11 godina

Ti kad podelis svoju imovinu i das nasilniku javi se prvi. NEMA potpisivanja nicega u srpsko ime. Svi koji to urade bice zrtvovani na terazijama, za jaja. razumes, bre...

Nas najbolji drugar i diplomata, Ministar i Premijer

pre 11 godina

Sta ces sa one malo sirotinje sto osta juzno od Ibra, i sa nasim manastirima.
I sta ces kad sutra Albanci zatraze isto to u Presevu.
Problem se ne resava tako sto ces jedan naizgled resit a 5 drugih zbog toga kasnije napravit...

MiraO.

pre 11 godina

Ovo rešenje je pre mnogo godina predlagao Dobrica Ćosić. Hteli su da ga spale zbog njega. I ovih dana mnogo ružnog je izrečeno na račun Ćosića. Bilo je tu i najprimitivnih i najuvredljivijih komentara. Sada vidimo svi da je on jedan od retkih intelektualaca Srba koji je imao viziju i istinsku želju da se reši pitanje Kosova.

марко краљ

pre 11 godina

Овом изјавом премијер крши устав. Премијеру, дајте оставку!

Председниче одузмите му мандат, он не зна шта говори, а камо ли да влада.

LupusFabulis

pre 11 godina

Mozete se slagati sa politikom gospodina Dacica ili ne ali svakako se moramo svi sloziti sa tim da je podela Kosova i Metohije najbolje resenje i najvise sto mi mozemo dobiti. Dajte da se jednom svi slozimo oko toga. Vlast na celokupnoj teritoriji KiM necemo imati vise nikada. Predlog: Sever Kosova - Srbiji i autonomija za srpske manastire i crkve i kulturne spomenike.

Albanac

pre 11 godina

Kako bih vas razumeo hoce li neko da mi kaze,,Kosovo je drzava svatite veq jednom i pomirite sa cinjenicom jer samo cete ostati na repu sveta a da cete raditi sa kosovom ka sto ste radili do pre 1999 nikad dok postoji ovaj svjet,,,vratite se malo nazad koliko je bilo mertvi maskrirani na obe strane izbaceni sa kosova koliko je bilo paljenje rushenje pa cete da vratite kosovo ,,kad tad´´

nezaposlen albanac

pre 11 godina

Pa to je bio vas cilj ,Ja bih rekao -trazite za Srbe na sever Kosove onu sto ste u stanju dati Albancima na jug Srbije. RECIPROCITET JOS VALJA.

homosapiens

pre 11 godina

Tako je Dačicu ! I naseliti Bujanovac Medvedju i Preševo sa onima što su prodali kuce na KiM plus minimalno 100 000 izbeglica (iz Hrvatske i BiH). Da se zaustavi najezda potomaka ilira

Roach

pre 11 godina

Dačić, kao i svako u Srbiji, može da ima svoje mišljenje. Ovo mišljnje je neprihvativo jer podela Kosova nije rešenje jer bi vremenom, kako su i južni, Albanci uzeli i severni deo.

WolfPrincess of Mt. Lupus

pre 11 godina

Kosovo, najbolnija tema srpskog naroda i ritualno mesto za političko samoubistvo svakog državnog funkcionera.
Jedno pitanje za sve nas - zamislite da cela svetska zajednica odjednom doživi preumljenje i kaže: "Pogrešili smo, Kosovo JESTE srce Srbije i vraćamo sve nadležnosti nad njim Republici Srbiji i vladi u Beogradu..." I operu ruke kao Pontije Pilat, povuku trupe, a onda slavodobitna srpska banana-država krene s vojskom i policijom, vatrenima patriotama dole na "bajni" jug.
Šta bi bilo? Imate li mašte da zamislite koliko bi se krvi dole lilo i čiji bi to sinovi/braća/muževi bili vraćeni u zapečaćenim vojnim kovčezima?
Ili bismo se stvarno upisali u genocidne narode i istrebili Albance koji dole većinski žive?
Suživot se čini nemogućim, a ni rat nije opcija. Kako stvari stoje, ako takva bude volja NATO-a i svetskih sila, Kosovo će biti Kipar 2 - sa srpskim i albanskim polovinama, kao što su na Kipru grčka i turska. I decenijski hladni odnosi koji će velikima da služe za razne ucene naših matičnih balkanskih državica, o ekonomskim posledicama da ne govorimo. Neće nam dati da se razvijemo, nameravaju vekovima da nad nama vladaju po principu štap i šargarepa ispred njuške magarca.

homosapiens

pre 11 godina

Ne razumem kako neko može da traži CELO Kosovo zajedno sa 2 MILIONA albanaca i američkom vojnom bazom. To je sigorno tih maloumnih 20 - 30 % koji ugnjetavaju 70 - 80% . Pa i ti albanci su toliko dugo tamo, možda i oni imaju pravo na to parče Kosova. Posle se čudimo kad su toliko agresivni kad im to negiramo. I pričaju, to je MOJE, a koje prodao kuce i imanja za MILIONE maraka ????? To je privatna svojina !!!!To je njihovo !!!! Vi svi zajedno sa DR Koštunicom u Prištinu pa se tamo busajte. Podeli Dačicu što pre !!!

Vlada

pre 11 godina

Sta kaze Vesna Pesic? Naivno je bilo ocekivati da ce Dacic prihvatiti nezavisnost Kosova. Naivno, nedostojno nekoga ko je pre 15 godina imao sasvim drugi pogled na svet. Definitivno treba prestati sa bavljenjem politikom kada vozacku pocnu da ti obnavljaju na godinu dana, vreme te pregazi, nacini borbe su drugaciji. Gospodjo Pesic, ako citate ovo, iskreno vam zelim da se povucete iz srpske politike ZAUVEK.

Jasna

pre 11 godina

Ovde se masa komentara protivi ideji podele, kao da nam neko tu podelu uopste nudi. Dacic lepo kaze da, iako on misli da je podela najbolje resenje,(daj bar nesto da iscupamo), ostale strane za to nece ni da cuju. Na to se mi onoliko protivimo podeli, kako sme i da se spomene podela kad moraju da nam ga vrate celog. Kao da su nam ljubazno ponudili obe opcije, pa se samo jos ceka da se mi dogovorimo i opredelimo. Da li smo mi potpuno nepismeni, ili je ovaj clanak na kineskom, ili - ko je ovde lud?

zoran

pre 11 godina

Dok nasi politicari jos uvek i samo za stolom kao resavaju probleme, albanci izlaze i ruse nase spomenike, pale nase manastire, postavljaju minsko-eks. sredstva... i jos puno toga. A nasi samo sede i drze govore. Dokle tako, zasto jos niko ne preduzima nista od ovih slucajeva?

Beqa

pre 11 godina

A ste ste vi ocekivali od dijaloga, druze Dacicu. Ne sme se zaboraviti da ste vi i vasa partija najzasluzeniji za nezavisno Kosovo! Cinjenica da Srbija oko 100 godina okupirala Kosovo i pokusala da raznoraznim platformama i memorandumima da institucionalno vrsi genocid nad albanskim stanovnistvom, ne daje za pravo Srbiji da i sada posle oslobodjenja Kosova na bilo koji nacin utice na Kosovo. Albanci su pristali na dijalog da bi nekako doslo do jednog relativno normalno odnosa sa Srbijom, ali to ne znaci da je dijalog fontana zelja Srbije. Ne bi sada o tome sta je Srbija sve cinila na Kosovo. Da bi Srbija uopste prezivela mora da se uclanjuje u EU a do toga ce doci samo ako Srbija prestane sa agresivnom i okupacijonom politikama prema susedima, u ovome slucaju i prema Kosovo. Znaci Srbija mora da prizna drzavnost Kosova i to sto pre to bolje. Srbija nije nikada propustila priliku da propusti priliku!

Bucko razmisljam

pre 11 godina

"Vlast u Srbiji je prelomila, napravila kompromis. Ne daju mi više da pričam ni o podeli, ni o razgraničenju, iako i dalje smatram da je to najbolje i jedino moguće rešenje, odnosno jedino koje je prihvatljivo i za Srbe i za Albance", rekao je Dačić

Ivice, ne slusaj ti Vlast u Srbiji nego "radi po svome" i uzmi ono sto je "prihvatljivo i za Srbe i za Albance" dok ti to "nude" ovi sa Kosova i iz EU !
Ako sad ne prihvatis "podelu" bojim se da ce Srbija ostati bez celog Kosova a svi znamo da je bolje i "vrabac u ruci nego golub na grani" !

nikola

pre 11 godina

Da li je moguce to sto pricas,seti se samo koliko je ljudi poginulo,koliko je proterano sa Kosova,bombardovali su nas i skoro unistili zbog Kosova,godinama placamo bahacenje i bogacenje pojedinaca na Kosovu,unazadili Srbiju i stvorili imidz ludaka u svetu sve zbog Kosova,a Ti,ti bi sada da das deo teritorije ili celo Kosovo gde nam je dusa i odakle poticemo.Pljuno si nam u lice Dacicu,celoj naciji zarad cega.

boban

pre 11 godina

Da budem iskren, ja ovako razmisljam: kad podvucem crtu i pogledam teritoriju Srbije pre nesto vise od sto godine (pre balkanskih rtova) i teritoriju sadasnje Srbije zajedno sa Republikom Srpskom, vidim da smo fino napredovali povecali svoj zivotni prostor. Uzimajuci u obzir koliko smo blesav narod, smatram da je to veliki uspeh! Stoga mislim da treba da, ukoliko se ponudi, prihvatimo podelu Kosova i konacno razganicenje sa tom mukom, ostatak priznamo kao drzavu i fino pevajuci nastavimo u buducnost. A sutra, kada se promene svetske prilike u nasu korist, lako cemo okrenuti curak. ;) ne zamerite mi ako govorim previse glasno i otvoreno, Ja sam ekonomista, praktican...

ma da

pre 11 godina

mislite da bi vam albanci dati sjever samo zato jer ste se vi složili oko toga ? a njih opet ništa ne pitate ? stalno jedno te isto ..
znate šta će biti sa kosovom? - nećete dobiti ništa a moraćete priznati kosovo eto tako vam je grah pao.

cnn

pre 11 godina

Jel ti to tata ostavio pa da delis? Ako ti se bas deli, daj da podelimo tvoju imovinu, das meni pola, a pola tebi.
(Djura, 28. februar 2013 14:22)

Pa tebi kad je stalo tolko sto ne odes dole na kosovo da zivis. Meni je dosta i ratova i sankcija i politike i svega. Hocu da radim, pravim decu, da letujem, zimujem. Hocu da ne razmisljam o politici!! Na sledecim izborima glasam samo za onog ko se obaveze da ce u svom mandatu resiti pitanje Kosova. Ili opa ili tropa!!!! Ili zadrzavamo Kosovo a odricemo se eu ili idemo u eu i priznajemo Kosovo.

011

pre 11 godina

Razgranicenje sa Albancima? Podrzavam 100 odsto. Izvrsite razmenu stanovnsitva (Albanci sa juga Srbije na Kosovo a Srbi sa Kosova u Presevsku dolinu). Milom ili silom - kao sto su Izraelci uradili sa sopstvenim sunarodnicima u Gazi. Zatim priznajte Kosovo i podignite kineski zid sa elektrifikovanom ogradom i bodljikavom zicom prema istom. Tacka, kraj, resen problem - jer jedino tako mozemo zauvek da se razgranicimo sa Albancima. Evropa i SAD ce takav kurs javno pljuvati zbog "krsenja ljudskih prava" da se dodvori svojim biracima ali ce tajno podrzati jer je i Zapadu pun kofer ove sapunice bez srecnog kraja.
Ako to ne uradimo za par decenija bicemo manjina u sopstvenoj zemlji - kao sto smo uostalom postali na Kosovu. Zgrazavajte se (ako moderator ovo uopste objavi) i lupajte minuse koliko hocete - znate da je istina.

Od Brisela dva putica

pre 11 godina

Gospodine Dacicu,

Ako niste shvatili - u rukama Pristine je noz a pogacu drzi Brisel. Prema tome, jedino o cemu su kosovski Albanci i njihovi zapadni mentori eventualno spremni da pregovaraju je modalitet i tempo konacne kapitulacije Srbije, odnosno priznanja Kosova zarad trajnog mira u krcmi balkanskoj.
Prema tome, bez mnogo filozofiranja, jedino sto Srbiji ostaje je da:
a) kapitulira i prizna poraz/realnost/Kosovo da bi sacuvala ostatak svoje terirotije i zivote buducih pokolenja
b) spremi se za odmrzavanje konflikta koji je izgubila 1999 i krene u novi sa istim ishodom i jos tragicnijim posledicama.
Nazalost, postoji jos mnogo sludjenih biraca/gradajana/poreskih obveznika koji to ne shvataju i veruju u bajku o "trecem putu" olicenom u raznim nebuloznim ustavnim preambulama, zato i jesmo ovde gde smo. Ali cisto sumnjam da vrh vlasti ove zemlje ne zna kako stoje stvari, samo ne sme da kaze da se ne bi "plasio narod".

komentator

pre 11 godina

Svi vi koji sedite ispred vasih racunara i pozivate se na izdaju a pri tome mozete da izadjete iz kuce kada hocete u bilo kom pravcu, idite na Kosovo pa tamo recite narodu da se zajedno sa svojom decom i unicima strpe u kosovskom logoru u kome sada zive jos jedno 100-200-300 godina, kada se promeni odnos snaga u svetu. Posle ce biti bolje. Mislim da se to zove licemerstvo.
Bolje pitajte kosovske Srbe po Beogradu zasto su prodavali imovinu Albancima kada je u pitanju svetinja ili i svetinja ipak ima sovju cenu? Slusam pre neki dan da se pojedini Srbi ovde izjasnjavaju kao Romi da bi imali neke privilegije?!?
Ko poslednji izadje neka ugasi svetlo.

Србин Клина

pre 11 godina

Дачићу дели своју кућу и фамилију, Косово и Метоxију не смеш и немаш мандат да делиш и продајеш!

Pametnjaković

pre 11 godina

O podeli nema ni govora, to je već odbijeno od strane naših, a u politici, posle j****** nema kajanja. Stvarno, EU ne treba da toleriše neodgovorno ponašanje naših super političara. A ti Srbi tamo i imaju neke šanse da počnu da žive normalno za neku deceniju, ako ostanu u sklopu Kosova, a sa nama neće imati šanse ni za hiljadu godina.

eki

pre 11 godina

dacicu sad je kasno vise nemoj se pravit da si dobar i da neznas vise sta da radis ti dobro znas kad je vec kosovo otislo reci istinu narodu i cao svako cudo tri dana traje pozdrav svima

fifti-fifti

pre 11 godina

Svi koji su za podelu Kosova proglaseni su izdajnicima a samo to je trajno resenje.Zasto je trajno?Srbi i Albanci ne mogu da stvore drzavu u kojoj bi ravnopravno i zajednicki upravljali,mogu da zive paralelno,kao sto su oduvek radili,svako sa svojim institucijama i svojom vlascu.Razlog je razlika u jeziku, veri,obicajima,kulturi,brojnosti...
Istorijski a i po brijnosti u nekim delovima, Kosovo pripada Srbima ali po ukupnoj brojnosti i Albancima.Da bi se podela ostvarila treba biti uporan i dosledan.Srpski narod koji zivi tamo je na svojim istorijskim i
etnickim teritorijama i ne postoji nacin da njime upravljaju Albanci,a svi vremenski termini(datumi) su prolazni, u odnosu na narod i zivotni prostor, koji su trajna kategorija.

Zelimir

pre 11 godina

O tome Gospodin Cedomir Jovanovic prica vec 10 godina.. Ali ne on je i dalje izdajnik! O tome je Dr. Zoran Djindjic pricao sredinom 90-ih, ali ne i on bio izdajnik!! Ali najsmesniji su mi komentari ovde.. Ne bre, mi ne damo Kosovo.. A Kosovo?? Mi odavno ne pricamo o Kosovu u celini, cinjenica da ni Sever Kosova nije prihvatljiva za Albance i EU, pa cak ni opstine. O cemu mi pricamo, diskutujemo i vodimo dijaloge ljudi moji?? Evo prvi komentar.. Izdajnik!! Hehe i on izdajnik znaci..? Tuga od naroda i drzave..

fra-v***

pre 11 godina

Tvoj "UCITELJ" je uzeo pokrajinu !!! Pa sta bi ?
Urlikanje----Kosovo je srce Srbije a; DANAS-SUTRA HOCES PODELITI.
I ti se jos usudis pricati o korektnosti.
TI SI TAJ NAJVECI MANIPULATOR !!!
Zna se gde su granice pokrajine, uhvati se radije prave platforme :Ahtisaarijev plan-to je platforma i NAJBOLJE RESENJE za Kosovo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A sto to neces, to je tvoj problem.
Da ce doci do toga to znam , i sto pre-- sto bolje , a najradije bez tebe!

Uros

pre 11 godina

Eto, sad covek lepo da te pita sto si uopste potpisivao onaj sporazum o "integrisanim prelazima" ???? Ako nisi spreman da ides do kraja, ako nemas strategiju, plan, ako nemas odgovore na sva pitanje, gde si posao, sta si hteo da postignes??? Blagoreceno vrlo neozbiljno.

veljko

pre 11 godina

nema podele okupiranog teritorija Srbije, kao i sve zemlje u proslosti trebamo zamrznuti ovu rasprodaju i pripremati se za oslobodjenje

Hahahaah

pre 11 godina

Daj Srbinu vlast pa ces da vidis kakav je.....glupi smo kao narod podelili smo se na Delije, Grobare, Socijaliste, Demokrate i ko zna sta radi moci i vlasti, ne zasluzujemo bolje....Ovaj Novinar po struci ce pre decu da proda nego da podnese ostavku....birali ste ga sami, kada se pokoljemo nemojte da krivite druge zna se dobro i kraj vise.

s lo p

pre 11 godina

Ehhh..svi pametuju a ja koliko vidim,od svog tog znanja propade cela Srbija.
Nisu samo politicari krivi vec i narod koji je toliko iskompleksiran da ocekuje sve na gotovo.Pa necu valjda ja ginuti i boriti se za vas a zivim van Srbije.Nek vam je sa srecom

Rade

pre 11 godina

Kosovo je Srbija. Mozda to ne deluje moguce danas, ali za sutra ne garantujem. Oslobodicemo ga kad tad, ako ne mi ono od nasih cukun unucica unucici. A ti Dacicu, Dobrice Cosicu i ostala ekipo, vi delite i poklanjajte i prodajte ono sto ste vi stekli.

bosanacbrcko

pre 11 godina

imaju lijep primjer BiH tako da gospon dacicu nista od toga ... jedino pod uslovom da se srbi u tom enitetu ili kako vec da se nazove ponasaju lojalno e onda tu ne bi bio nikakav problem a ne ko ovi u manjem bh enitetu citavo polticko djelovanje zasnivaju na kocenju napretka cijele drzave

environmentalist

pre 11 godina

Slazem se cak i po cenu razmene teritorija sa opstinama na jugu Srbije u kojima je vecinski muslimansko stanovnistvo. Svaki demograf i strucnjak u ovoj oblasti bi vam rekao da ako se hitno nesto ne preduzme za koju deceniju ce se potpuno promeniti demografska slika Srbije u korist gradjana muslimanske veroispovesti. Ako pogledate Popis 2011 videcete da je prosek godina u Srbiji oko 42god i zvanicno smo 4 najstariji narod na zemaljskoj kugli, dok prema podacima stranih sluzbi stanovnistvo Kosova sa oko 27god ima najnizi prosek u Evropi (najmladji narod)! Lako je govoriti ne dam ovo ili ono to su nam ostavili predci, tesko je donositi teske odluke sada zarad perspektive u buducnosti i generacija koje ce doci! Da parafraziram veliku Margaret Thatcher, ovo ne radim da bi sadasnjim generacijama bilo bolje, za njih je nazalost kasno, vec onima koje dolaze.

mislilac

pre 11 godina

Razgovor je počeo, pa nek traje, do povratka teritorije...
Počelo je to još 1389.godine. Imamo dakle još 377 godina da to i rešimo. Bilo je to nešto više raspravljano i oko 1940.te, pa se stalo?

lemi

pre 11 godina

Jedino resenje dati Kosovu Presevo Bujanovac i medvedje,koej su do 62 pripadalo Kosovu,a srbiji dati severnu mitrovicu i Zubin potok.Al ja znam da su 60te i Rasku su hteli srbi dati Kosovu samo da zadrze Bujanovac,e sads nema ni jare ni pare kako mislite.

edona mema

pre 11 godina

Jedan komentar od MIKI-ja, kaze da ustav srbije treba da nosi vas premijer ispod miske. A to je problem sto smo i mi dali nasem premijeru ustav kosova da nosi ispod miske, a izgleda da ce njima ostat samo da rucaju a posto vas premijer nije alkoholicar nek popije jedan gusti sok a ovaj nasi neka cepa jedan viski neka se vracaju kuci(i usput verovatno ce reci i jedan i drugi daj boze da produzimo ovaj problem jer uzivaju u setnju)!

Ali Demi

pre 11 godina

Ne radi se ni O Kosovu ni o Srbiji. Radi se o Srbima Kosova. Da bi Srbi Kosova zive normalan zivot to ne znaci da Kosovo mora da se smanjuje i Srbija bude jos veca. Previse je da spominjem da promena granica na Balkanu je zavresena prica. Smisao razgovora ima ogranicenje. Sustina je da Srbija prekine umesanje u unutrasnjim stvarima Kosova i prekine podrzati paralene strukture. Sta bi bilo da, u ovom kontekstu Kosovo(Albanija) svori "paralene strukture" u Srbiji? Sali Berisa to ne spominje to ali posljednja posaljena depesa Evropi i Americi je slicna, kao ova posljednja daciceva depesa o podeli Kosova. Evropa i Amerika znaju vise nego Dacic i Berisa. Bas zbog toga oni ne zele da idu na razgovore sa topikom bez kraja, narocito kada Dacic i Berisa misle da su gospodari Balkana. Momenat je za mir. Mir i ljubav. Vreme je za promenu mentaliteta cak i ako moramo da zrtvujemo nase(zajednicke) politicare...

Aleksandar

pre 11 godina

To ste možda mogli da ponudite '99-e, sad je za to kasno. A ako nastavite ovako, za par godina ćete pričati da je Ahtisarijev plan najbolje rešenje, ali tad više to neće biti opcija. Uvek kaskate za događajima...

IBJ

pre 11 godina

A jel' to znači da priznajemo onih 90-ak % teritorije KiM koje ne pripadne nama u toj podeli? Ili 100%, ili 105% (Preševo+Bujanovac+Medveđa)? Stvarno ste majstori. To bi i moja baba mogla da "ispregovara". Samo čekam da vidim kako će Kurir i ostala "objektivna i nezavisna štampa" u Srbiji to da pretvori u vaš istorijski trijumf. Uostalom, ti i Vučić ste već pobedili NATO...

pecanac

pre 11 godina

Kosovo je Srbija. Mozda to ne deluje moguce danas, ali za sutra ne garantujem. Oslobodicemo ga kad tad, ako ne mi ono od nasih cukun unucica unucici. A ti Dacicu, Dobrice Cosicu i ostala ekipo, vi delite i poklanjajte i prodajte ono sto ste vi stekli.(Rade, 28. februar 2013 17:19)Ma daaaaaa.

Realno

pre 11 godina

"Podela" !?......nema podele i to uopšte nije tema.
Radi se o tome da se pregovori bliže kraju i "netko" treba "to" da potpiše. Granica je danas potpuno proradila ( 3 nova granična prelaza puštena u promet) i sad ostaje samo ukidanje srpskih institucija.....i tu je kraj.
...zato se Dačić nećka.....s tim potpisuje svoju politićku smrt....a možda i više....znat će mo uskoro.

hiperrealan

pre 11 godina

Dok su neki ovo govorili ne tako davne '99, bili su NATO placenici i domaci izdajnici, a sada je drzimo ovoga kao "best case scenario".
Trebalo je 15 godina torture kako spolja, tako i iznutra, od bombardovanja i sankcija, pa do ponizavanja i kolektiog ispiranja mozga da oaj narod shvati da je KOSOVO ODAVNO OTISLO.
Otislo je i mlado, obazovano i sve ono zeljno zivota bez domace mitomanije.

Ostalo je samo staro, zatucano i osiromaseno do neprepoznatljivosti, koje ce nastavi da slusa iste price nesposobnih politicara.

Seljak

pre 11 godina

Srpski narode!!! šta vi želite u stvari?! Kosovo nazad? epa malo morgen, može , ali jednio ratom da ga vratimo, ako albanci izgube podršku zapada! Hoćete Eu,kosovo, svi su nam izdajnici ...

Prong

pre 11 godina

Podela ne dolazi u obzir...a dijalog si ti sam doveo u krizu jer pokušavaš da nametneš Tominu platformu koja nije prihvatljiva nikom na svetu. Ti ćeš Ivice biti jedini krivac ako ova zemlja ne dobije datum za početak pregovora.

Siniša

pre 11 godina

Hahahaha Kako je smešan, providan, ovaj Dačić, namazanko...Pokušava da se opere, da ne izgubi glasače...da pripremi glasače na ono što će prihvatiti-uraditi u narednom periodu. Izdaja! A tako se ku...o u kampanji, ne damo Kosovo, ako treba i ratovaćemo za Kosovo...Kako beše onaj njegov slogan - jasno, čvrsto, odlučno. Kako to sada smešno zvuči.

Dragan Pavlovic

pre 11 godina

Imam li ja demokratsko pravo da izjavim svoje neslaganje sa gospodinom Dacicem. Da su samo hteli da razgovaraju on i njegov ucitelj pre 20ak godina sa Albancima i drugima,ne bi Srbija bila ono sto jeste-jad i beda.Kad bi bilo bozje pravde onda bi red bio da sada Srbija izgubi onaj kilogram mesa zbog koga je pomenuta gospoda zaklala vola-Jugoslaviju.

Robna kuca

pre 11 godina

Ako nesto delis, onda druga polovina vise nije nikad tvoja. Nista nije vecno, pa ni oteto Kosovo.
Podeli ti svoje koferce sa gladnima. Ne deli ono sto nije tvoje.
Nahrani gladne.

sasa jokic

pre 11 godina

"Vlast u Srbiji je prelomila, ne daju mi vise ni da pricam o tome" rece Premijer Srbije i ostade ziv!
Koja vlast, a sta si Ti, Ili mislis na UDBU?

braca

pre 11 godina

Kusajte ono što ste zakuvali 90-tih. I Vučićeva ekipa bi mogla da vam se pridruži jer su i oni učestvovali. Onja ko je to tražio i zagovarao je ubijen, od koga, zna se, a bio je po vama izdajnik. U stanju ste da pravite samo dnevnu politiku i ništa više.

Milan

pre 11 godina

Problem sa hranom,problem sa neefikasnom administracijom,problem sa poreskom politikom,nezaposlenost,neefikasno pravosudje,neuredno zdravstvo,siva ekonomija bolje funkcionise od normalne ....itd.,2004g je Srbija sustinski odustala od odbrane integriteta na Kosovu...a mi jos uvek slusamo ovakve price.To da Srbija nema drzavnike zna se vec dugo,ali Vi g. Dacicu bar imate neki iole ozbiljan politicki staz u ovoj uzasno neprofesionalnoj sredini.Zasto nas zamlacujete?Mozda je Vase osecanje drzave kao komune od koje ce uvek biti koristi,jedinstveno sa misljenjem hiljada Vasih kolega koje zele da samo od price zive.Ali u ovoj zemlji postoji vec sasvim dovoljan broj onih koji sa teskom mukom placaju poreze i doprinose drzavi od svog cistog rada.Imate li osecanje odgovornosti prema nama koji se ne hranimo na drzavnim jaslama?

Двоглави арапин

pre 11 godina

Не знам зашто овај Дачић толико паметује? Каква бре подела? Имате платформу за преговоре и тога се држите. Просто да простије не може бити.

prolaznik

pre 11 godina

Pa, pošto su sadašnji premijer, vicepremijer i predsednik 1999 potpisali kumanovsku kapitulaciju, sad zaista nema druge...čak i ovo nam je, verovatno , već izmaklo...

Seka

pre 11 godina

"Ne pitajte me šta ću da radim tamo u Briselu. Veoma je teško i ne znam", rekao je Dačić. Pa nemoj onda ni da ides i trosis drzavne pare. Pozovi lepo tacija i daj mu sve sto trazi. A onda objasnjavaj narodu da su ti vezane ruke, da ti ne daju da pricas, da si ucinio sve sto je u tvojoj moci, jednom recju spasi svoj gluteus a optuzi druge za svoju nesposobnost.

razgraničenje uma

pre 11 godina

šta više mi možemo da predložimo, osim da priznamo nezavisnost Kosova... Ali, šta će onda biti sa našim narodom

Нико до сада није чуо да се од Србије очекује да предлаже било шта. До сада је једино познато, да се од Србије не тражи експлицитно признање Косова, али се експлицитно тражи да Србија уклони своје илегалне структура по Косову. Шта ће бити са народом, је само лажна брига и дилема, јер је то само добар изговор за тражење хлеба преко погаче. Свакако тај народ неће бити скуван у казану, већ ће уживати највеће стандарде заштите својих индивидуалних и колективног права из сета поштовања људских права по највишим ЕУ стандардима. Није дакле у питању брига за будућност тог народа, коме је годинама потхрањивана илузија како живе у Србији, већ је суштина у томе, како да им ивица саопшти непријатну истину и објасни им, зашто их је сво време обмањивао, и каже им да у ствари они не живе у Србији, већ унутар Косова.

uopšte ne žele da razgovaraju o izvršnim ovlašćenima za tu zajednicu,

Наравно да не желе, јер се ради о обичној подвали. Замена једних паралених, другим једнако паралелним. Суштина је укидање паралелизма.

Ко о чему, баба о уштипцима, а ивица и разграничењу. Неко би требало да га информише о томе, да је то разграничење већ обављено, да су постављене IBM, са свим пратећим надлежностима, границе Косова са Србијом обезбеђују NATO снаге, постоји и копнена тампон зона безбедности пет километара унутар Србије, тако да је нејасно о каквом разграничењу овај човек говори.

sasha

pre 11 godina

Podela + razmena teritorija (srbi sa juga kosova -> presevo / albanci iz preseva -> jug kosova) je jedno od boljih dugotrajnih resenja, problem su groblja i verski objekti, kako to izmestiti

Dule Godočević

pre 11 godina

Auuuuu, pa ako ne znaš šta da pričaš sa Tačijem onda priznaješ sopstvenu i nesposobnost vlade na čijem si čelu, prema tome, podnesi ostavku i na izbore!

besna glista

pre 11 godina

Ovaj opet tvrdi pazar misleci da ce ovim neckanjem nesto da postigne, i to sve preko nasih ledja i drzeci nase zivote (da ne kazem nesto drugo) u procepu.

IvanNS

pre 11 godina

Normalni ljudi bi trebalo da podrze Dacica u resavanju ovog pitanja jer jednom mora i to da se resi i krene dalje u EU gde pripadamo

dr

pre 11 godina

koliko Albanaca *sa komentarima. Pa znate sta,mislim da je cela prica oko KiM resena,a to je da vi ne mozete da budete samostalni nikada, a da ce Srbija kao faktor stabilnosti da vama prizna autonomiju u okviru Ustava. Eto da se samo zna,a ono sto mislim da ce da se desi sada,Ameri sa Evropom moraju da stisnu malo teroriste,pa da se krene sa rasvetljavanjem zutih kuca,ubistava,terorizma.

Zlatko

pre 11 godina

Evo, Dačić je otvoreno rekao da je Srbija odustala od daljnjega svojatanja Kosova, tj. de facto priznala njegovu neovisnost, spremnošću da se udruga općina sa srpskom većinom na sjeveru Kosova podvrgne jurisdikciji vlasti u Prištini.

basta

pre 11 godina

Samo se vi igrajte,vama je izgleda konacan cilj pasaluk,onda ste ga tek ugasili.Istinu,gos.Dacicu,istinu reci narodu,i vi i Toma I Aca,zajedno na svecanu binu,u glas,u pozadini neka pevusi nas Beethoven.

xxxxwxxxx

pre 11 godina

dacicu, pita li se narod nesto? u cije ime to hoces da delis ono sto ti caca nije ostavio? kakva podela bre? treba pristati na sve sto zapad trazi osim priznavanja naravno, izvuci sto vise za taj narod dole ili ih preseliti u srbiju pa problem ostaviti po strani dok se klima ne promeni i ne pocnu da duvaju neki novi vetrovi. tad ce se vec naci neki patriota koji ce znati sta i kako dalje. u medjuvremenu raditi na standardu gradjana, poboljsati kvalitet zivota i zivljenja, popraviti imidz srbije u svetu i polako a ostroumno i pre svega dalekovido raditi i neke druge stvari. zar ovakve stvari dacicu treba da ti govori obican covek, tebi, politicaru profesionalcu!?

Banned

pre 11 godina

Stvar se (na nasu muku i gorčinu) krece u smeru u kome cemo konacno znati gde smo. Dakle datum moze ako se dogovorite, a dogovor moze samo uz nezavisnost. Pa da se odluci(mo) sta nam je, sa svim posledicama svakog izbora (a bilo kom objektivnom je jasno da je za podelu sada kasno). Dacicu, za rad svega iz proslosti, naravno zelim da okonca politicku karijeru jos danas.

Kad je dobro ja sam vlast kad nevalja NEMAM JA NISTA STIM...

pre 11 godina

Cekaj malo koja vlast?
A sta si ti onda?
Ili ti to pak nama sada izokola govoris da neces vise biti vlast?

Cika Pera

pre 11 godina

Ostavi se ti Dacicu Republike Srpske, tvoj posao je da napravis od Srbije drzavu a ne neku rasparcanu zabokrecinu u kojoj ambasadori odlucuju gdje je granica i ko moze gdje putovati. A Republika Srpska je tu da vam pomogne ako zatreba.

ex panda

pre 11 godina

ako g-din nezna sta dalje,sta ce tamo? Koja podela, s kim bre pregovori?! Sa Srbskim koljacima?! Kosmet je okupirana Srbska teritorija,i sta tu ima da se pregovara! NATO,Euleks i siptari i ostali okupatori treba da idu sa Srbkog KIM. A g.din Dacic neka deli svoju dedovinu...

voja

pre 11 godina

PODELA KOSOVA JE JEDINO TRAJNO REŠENJE!
Obezbedite konsenzus svih stranaka u Srbiji.
Sve ostalo je zavaravanje i gubitak vremena i PARA...

kayo

pre 11 godina

"Dačić je rekao i da se najzad mora krenuti u razgovore sa Srbima koji participiraju u kosovskoj vladi, jer od njih zavisi većina u kosovskom parlamentu." Nije mi jasno zašto do sada nije razgovarano sa Srbima, koji su u kosovskim institucijama, već su se sve dosadašnje vlade ponašale, kao da ih (dokazani) kriminalci involvirani u razne strukture na sevaeru Kosova,drže u mat-poziciji, čuvajući sopstvene pozicije i interese.

ja

pre 11 godina

Alo Dacicu, trazimo isto sto i albanci. SVE!!! NIJE TI KOSOVO DEDOVINA PA DA GA DELIS. Ako ga nisi podelio za vreme Slobe, neces ga ni sad. Ne mozes ti da ga delis jer si ga ti izgubio. Kad trazis sve dobices nesto. Kad trazis pola dobices nista. Albanci su mnogo mudriji od tebe. Navlace te da bi dobili sve. Njima i nije stalo do severa Kosova, al kad nam ga "daju" onda smo im mi poklonili ostatak.

zorz

pre 11 godina

uhapsicete nekog, napraviti jednu mini seriju za narod i podela Kosova ce vam proci neopazeno. Vase nije, da ste se na njemu rodili ne bi se ovako ponasali.Ova vlada jedino ima rezultata u hapsenju koje se radi vrlo selektivno.Oni koji su se obogatili sa proslom vlasti sada su u pritvoru ili su jednim korakom vec tamo, za to vreme ljudi iz senke SNS-ovaca polako ali neometano zauzimaju teritoriju..Tvrdim da osim ovih hapsenja nista pozitivno se nije desilo.Ekonomija sta to bese?Najplodniju zemlju Srbije dali su Arapima, umesto da mi hranimo pola evrope doci ce arapi sa mantijama da izrabljuju nas narod za 22 000dinara mesecno.Po prodavnicama cene idalje divljaju.Struja poskupljuje za 30%.Odbijace nam od plate TV pretplatu iako su govorili da ce je ukinuti.Sta je sledece?

miki

pre 11 godina

Nema podele a u to je i sigurno da se nikad nece ni desiti jer Zapad nece to dozvoliti....jedino ako i bude podele onda ce Srbija dobiti severni deo Kosova tj. Servna Kosovska Mitrovica ali bi za to Srbija trebala da deo Vranjske teritorije a po gotovo Bujanovac, medvedu i Presevo a bogami ja se plasim da ni to nebi bilo dovoljno jer oni dole na Kosovu sve vise pricaju o Velikoj Albaniji, sto znaci da ako bi doslo do podele Kosova onda otvara pandorinu kutiju i nove granice sa makedonijom, grckom, crnom gorom i albanijom.....tako da ako sam isken je ne vidim zasto smo uopste i usli u dialog kad smo znali od pocetka da nema ot toga nista plus naz premijer se vozio po Briselu na sastancima sa Kosovskim liderima zbog cega? ta trosi nas novac?

Sramota!!! Sirotinja ce jos uvek da ispasta
Pozdrav svima i daj Boze da se nesto bolje i malo vise Srece okrene prema nama Srbima
Ja sam moj optimizam i moju nadu za bolji zivot odavno izgubio

nikola

pre 11 godina

Posto je koalicija na vlasti koja je izgubila sve ratove, sve "nase" zemlje podrazumeva se da ostajemo i bez Kosova a na kraju i bez Preseva, Bujanovca i Medvedja! To ce biti njihov uspeh!!
(spacabound, 28. februar 2013 14:11)

Nije kosovo nego Kosovo i Metohija, i nisu albanci vecina u Bujanovcu i Medvedji vec samo u Presevu. Takvim generalisanjem pravimo stetu samo sebi.

vodenicar

pre 11 godina

Pa sta bi sa platforme kad su rekli da su usaglasili stavove i da cese pregovaraci drzati toga.I opa sad neznamo o cemu da pricamo.I onda ce nam opet neko drugi biti kriv.

filip

pre 11 godina

Procao Djindjic jos pre 12 godina o tome, ali ste govorili da je izdajnik, on je jedini politicar koji je bio ozbiljniji a da je bio patriota. Sve ostalo banda.
(ja nisam glasao, 28. februar 2013 14:21)

Pricao je Dobrica Cosic, druze,pre skoro 30 godina,pa su ga i gore nego Djindjica pljuvali.S tom razlikom da Djidjica danas manje-vise niko ne pljuje, dok Cosica i danas mnogi nipodastavaju,i to ne samo kao coveka,nego i kao pisca,na moje beskrajno cudjenje i njihov "bezdani" obraz.

Dejan

pre 11 godina

Zamrznuti pregovore do daljneg,ne priznati kosovo ni po koju cenu . Vreme je na nasoj strani njima se zuri nama ne napravice neku gresku i mi cemo ostati na svome .

SAVO BODIROGA

pre 11 godina

Evo Daco savjet- drzi se Ustava Srbije- iniciraj pregovore da se premjeste u UN - odugovlaci i jacaj vojsku jacaj ekonomiju-

Biljana

pre 11 godina

Katastrofa. To ti je kad nasi politicari nemaju, niti su ikad imali zrnce samopostovanja i ponosa, nego su dopustili da im se svi sa strane mesaju kada se radi o njihovoj zemlji. To se od pocetka trebalo dati do znanja da cemo sami odlucivati o nasoj zemlji i nasoj teritoriji, i necemo da damo nikome za pravo da nam se mesa u stvari koje se ticu samo NAS. Znaci svi drugi su odlucivali o nasoj zemlji i stvarno ne znam dali to ima jos negde u svetu. Tako bilo pre i tako je i ostalo. Pa pazi njihove politicare kako pricaju o zakonu Republike Kosovo, i kako nisu spremni za nikakav kompromis? A sta je sa nasom zemljom i sa nasim zakonom koji je mnogo stariji od njihove takozvane izmisljene zemlje? Nas niko nista ne pita nego samo moras da cutis i trpis i pustis da te svi redom gaze, oduvek je bilo tako i izgleda ce tako i ostati, strasno. Najbolje kad bi izgradili neki ogromni zid da se vise nikad ne mesamo sa tim Albancima i da nemaju vise nikakve sanse da se dovuku u nasu zemlju i da vise nemamo apsolutno nikakve veze sa njima, jer oni su vecito gladni, das im prst oni ti traze celu ruku, i sto ih vise pustis oni vise traze, daj da se ogradimo inace nam se za 100 godina crno pise, jer oni nece prestati vec ce sve vise da idu prema severu, i NE DAJ BOZE, da se opet nesto ovako sa Kosovom ponovi, vec da buduce generacije zive normalan zivot bez ikakvog straha!

ROKO

pre 11 godina

G. Dacicu zasto Vi kao pres vlade Srbije pregovarate o autonomiji srba na kosovu , ako ste pristali da oni budu deo te drzave onda od Vas jedino mogu ocekivati moralnu podrsku za ostvarivanje njihovih prava. Ispada da ako oni udju u kosovo onda prestaje da postoje. Trebate pustiti srbe koji zive tamo da se sami izbore za svoja prava a Vase pravo odnosno obaveza je da moralno i diplomatski preko medjunarodnih organizacija podrzate srbe za ostvarivasnje njihovih prava. Taj vruci kesten prebacite u ruke onoga koji to zele a to je problem buduce kosovske republike. Ovakvu politiku smo trebali zasuzeti i prema srbima u HR i Bosni a ne da svadnjamo za tim drzavama i sa samim srbima koji zive tamo i da nakraju budemo krivi svima i da nas svi mrze i optuzuju da smo im upropastili zivote. MZ je htela drzavu kosova evo im neka sada sami resavaju svoje probleme odnosno srpsko pitanje na svojoj teritoriji.

Miloš

pre 11 godina

U potpunosti bi se složio sa Dačićem oko ovog pitanja, ali nema od toga ništa pošto evropski zvaničnici i amerikanci za to neće ni da čuju. Zbog toga treba izvući ono što se može, i koliko se maksimalno može u ovom momentu, i treba rešiti pitanje Kosova što pre, jer svakim odgađanjem Srbija i Srbi na Kosovu će dobijati sve manje.

Žika Vračaruralac

pre 11 godina

Čime si to zavredio da poklanjaš Metohiju fašistima? Za Srbiju bi bilo najbolje da se vratiš u FK "Palilulac" i vodiš ih uspešno kroz Zonsku ligu, jer još ne mogu da se oporave od II Lige gde si ih na silu odveo.

Musmulica

pre 11 godina

Dacicu,sram te bilo,idi da zivis dole,pa da vidis da li je najbolja podela!Za tebe je to najbolje resenje,da bi se otkacio sto pre,a pitas li se sta narod misli o tome!?...

JATAGANAC

pre 11 godina

Oprosti mu Boze ne zna sta govori. O kakvoj podeli ti pricas? Pa nije Kosovo tvoje vlasnistvo pa da mozes da ga delis kako tebi odgovara!

Bogdan

pre 11 godina

Sta bre rece!? "Situacija je veoma teska"?! Dacicu! nema tu nista tesko! Albanci mogu da zive u Srbiji a i ne moraju, a ako ga hoce da je njihovo onda moraju na sulu da ga oduzmu, onako kako se to radilo od kako je sveta i veka! A ja ne vidim da ga neko na silu oduzima, nego ga otimaju na tvoju glupost i uz pomoc ove petokolonaske vlade! Ako nisi u stanju da radis svoj posao i cuvas srpske interese, onda daj otkaz, a ne da nama objasnjavas kako je tvoj zivot tezak, pa ajde da im damo Kosovo, pa ce onda svi problemi da budu reseni!?!?!?

pera zdera

pre 11 godina

Pa Dacic treba da pita EU i SAD kako je moguce da svi imaju pravo na svoje teritorije cak i ti narodi (neki vestacki) koji nikada nisu imali zemlju a mi sto istorijski imamo najvece pravo na mnoge teritorije mi nemamo pravo ni na nasu zemlju, treba da pita vama nije cudno da srbi trebaju u stranu zemlju da ide da poseti svoju kulturu i manastire i istoriju?

STEFAN*PFC*

pre 11 godina

Citam i ne verujem,da se ne bi lagali jedina dva resenja za nas SRBE su prvo da priznamo Kosovo i drugo da se prvo porazgovara sa PUTINOM i onda se vojno mobilisati i napasti narod u sastavu jednog dela svoje drzave jer su ne poslusni i hoce da se separatisu,sto pre se krene sa jednom od ideja pre ce SRBIJA postati slobodna drzava i da se zna,NE MRZE NAS NI SAD-e NI EVROPA NEGO SE TAKO NAMESTILO DA IM IZ SRBIJE NAJ VISE TREBA KOJEKUDE CEGA a i Tito je sve naj bitnije stvari slagao po Beogradskim njima znanim sefovima...!!!

DzoniKG

pre 11 godina

U ovome podrzavam Dacica..realno je da smo na Kosovu debela manjina jos od 1389 godine a da zajednicki zivot sa Albancima je NEMOGUC ..mi sa Albancima nemamo nikakve dodirne tacke ,kao da smo sa druge planete a to pricam kao neko ko je svako leto provodio mesec dana kod babe i dede u centru Pristine..treba nam razgranicenje za sva vremena i da vise ne cujem o njima nista.
A Dacicu svaka cast jer ova ideja nije ni popularna kod biraca a nije ni kod stranih politicara al je po meni jedino realno i jedino sto nam treba.

AkiKg

pre 11 godina

Kosovo je prodato odavno, tako da nemojte sad sve na Dacica, Vucica itd. To su prethodnici zabrljali stvari, tako da je vrlo tesko sad da sve sve ovo ispravi.

Petrojka

pre 11 godina

Gospodine Ivice Dačiću, ko je tebi dao mandat da deliš Kosovo i Metohiju? To je okupirana srpska zemlja. Hajde kada si za podelu naše zemlje da vidimo koji je tvoj predlog? Koji bi deo Kosova i Metohije "predao" Albancima? Da li bi Prizren, Dečani i Peć pripali Albancima? Iznesi ovaj predlog pred narod i pokaži mapu koju zagovaraš. I ne zaboravite da pred narod iznesete predlog da li Srbi hoće u ovakvu EU (ovu obavezu i ne spominjete više)!

moze nezavisnost ali...

pre 11 godina

Svi stariji gradjani pamte razne doprinose koji su im skidani sa plate za Kosovo,razvoj pokrajine,socijalna pomoc,izgradnja infrastrukture,pa onda za zemljotres itd.Negde sam procitao da je procenjena vrednost svega (elektrodistribucija,telekomunikacija,rudnici,putevi,zeleznica,infrastruktura,naselja i ko zna sta sve jos)220 milijardi dolara,da se nadjemo na 200 + troskovi preselenja svih manastira i spomenika na teritoriju Srbije,pa kad to isplate priznacemo Kosovo,a dotle nemam sta ja da priznam to sto je moje (nase),ono sto sam izgradio i gde sam ulagao.ILI DA PODELIMO,pa cemo posle da se obracunamo !!!

modesty

pre 11 godina

A sta fali Republici Srpskoj? Ona je jedini razlog zasto genocid nad Srbima pocinjen u ratovima devedesetih nije dobio groteskne razmere kao u Drugom svetskom ratu. Isto tako sada, upravo jedna zajednica bas kao i RS moze jedina da zastiti prava Srba (i njihove zivote) od kosovskih albanaca. Dakle u tome je problem. A ako EU ne namece stavove sta onda imaju da spominju resenja koja oni ne zele?
Ovo je cirkus i potpuno tracenje vremena. Trebali smo ostati dosledni da sa kriminalcima ne razgovaramo, ovako smo potrosili vreme i energiju na nista. Nista nije i nece biti postignuto dijalogom sa teroristima i okupatorima. Zar to uopste treba objasnjavati vise?

blebetalo

pre 11 godina

Neznam,ali mi se cini da je ovo pila naopako.Obicno politicari u pregovorima umanjuju sanse kako bi, ako kojim slucajem ista usicare,prikazali svoj doprinos.Sumnjam da je Bucko toliko naivan da ide na pregovore, a unaprjed se predaje!Jedino je malo iritantno, sto vec ucestalo ponavlja svoj osobni stav o Kosovu,stavljajuci se tako ispred Srbije.On mora zastupat sluzbeni stav drzave a ne svoj osobni.Opet,tu dolazimo do sljedeceg problema - koji je to sluzbeni stav drzave?

iznogud

pre 11 godina

Stoji sve sto je rekao steta sto nije ni malo realno.... Samo albance grupno sto vise izolovati od granica srbije pa cak po cenu davanja dela teritorije... Ali realno sta bi mi sa njima radili u nasoj drzavi? Moj deda i baka su proterani sa kosova mnogo mnogo pre devedesetih i verujte volim kosovo ali ne i cinjenicu da treba da zivim sa tim narodom u drzavi...

Miloš

pre 11 godina

U potpunosti bi se složio sa Dačićem oko ovog pitanja, ali nema od toga ništa pošto evropski zvaničnici i amerikanci za to neće ni da čuju. Zbog toga treba izvući ono što se može, i koliko se maksimalno može u ovom momentu, i treba rešiti pitanje Kosova što pre, jer svakim odgađanjem Srbija i Srbi na Kosovu će dobijati sve manje.

ŽILE

pre 11 godina

Au, kakvih ½pametnih½ komentara ovde ima i to sve od onih koji godinama ističu kako ih Kosovo ne zanima, da se država mane ćorava posla jer ono je odavno izgubljeno i kako treba da se okrenemo životnim ekonosmkim pitanjima. Sad svi patriote naprasno.Pa neka se KiM i podeli. Granica reka Ibar u Kosovskoj Mitrovici ali uz uslov- Republika Srpska se pripaja Srbiji, u pritivnom - ne damo KiM.

dosta

pre 11 godina

iako nisam ni clan ni simpatizer /ni jedne partije/ moram da kazem da mi se Dacic dopao, otvoreno covek kaze kako stvari stoje i sad vise niko ne moze da kaze da se ne zna da se krije i ostalo. Covek otvorenog lica i posteno kaze ono sto je, prema tome ja bih predlozila da Vlada kompletna i Predsednik Nikolic odu u Parlament ali da dodju i predstavnici Srba s Kosova i to ne samo oni koji su izabrani od Partija nego i drugi, zatvoriti ih par dana s direktnim prenosom na TV pa da cujemo sta ko hoce i kako! posle toga raspisati referendum pa neka narod glasa! Jer na kraju krajeva Dacic ima najtezi deo zadatka i ako ne uspe treba da bude jasno da nije on kriv, umesto sto gubimo vreme novac i zivce bolje da se glasa pa da znamo jasno sta nam je dalje raditi, Evropa ce uvek biti tu gde je (mozda vise nece biti EU) ali dosta vise mazanja ociju, ovo je prevrsilo svaku meru i gde to pise da MI MORAMO BITI CLANICA EU????!!!! Pristali smo na sve kompromise tj.predaje i diktate i opet nije dosta, pa dokle onda ....????Taci se deklarise za neko demokratsko Kosovo a gde su prava manjina, udruzivanja i samouprave....u evropi se prave da ne razumeju, treba konacno skresati u brk svakom sta zasluzuje, zalupiti vrata i okrenuti se sebi i drugim koji nas zasluzuju! Nije valjda da nam nema opstanka bez nemacke evrope?!

Владимир

pre 11 godina

@ (boban, 28. februar 2013 17:54)

Грешиш. Кад погледам историју Срба унатраг 100 година, па и ону даљу, античких Срба, она каже следеће: живимо на све мањем и ограниченијем простору, тј. границе се мењају ал оно што је страшније је да Срби прогресивно бивају сабијени на све мањем и мањем простору. Распрострањеност племена, народа је права мера ствари. не постојимо нигде осим у Србији. Тако није било ни у Бг пашалуку, ни 1813, никада...
Сасвим је извесно нестајање за 400-500 година.

ЈоГ

pre 11 godina

Дачића и СПС не подносим органски али је овде у праву! Подела, и то праведна и тако да се сви збрину је једино решење. Нека се лепо сви са севера који не желе да живе у Србији мењају за југ и центар са онима који не желе да живе на албанској страни него да остану у Србији. А ако је и некоме у Прешеву ТОЛИКО неподношљива Србија нека се и он лепо укључи у размену. Да се већ једном тај вековни сукоб Срба и Албанаца око Косова заврши и да онда мало гледамо од чега и како ћемо живети.

А што се "такозване међународне заједнице" тиче и она је у пат позицији а и нестаје јој пара тако да ће и они на крају морати да прихвате неки компромис.

ljubisa

pre 11 godina

U pravu je premijer jedino resenje je podela kosova,svidelo se to ili ne to je realnost nemoj da nam se desi Srpska Kraina Srbi pamet u glavul

Marko

pre 11 godina

Tacno tako i puna podrska. Oni koji su ridali i kukali kako im je "ukinuta autonomija" danas im ne pada na pamet da bilo kakvu daju nekome drugome, a hteli bi da imaju svu vlast. Valjda ce nekome biti jasno i u MZ da je kompromis jedino moguce resenje, sva ostala su pokusana.

Mil

pre 11 godina

Odlican predlog. Treba postaviti jos jedan dodatni uslov: ono sto ostane njima da mogu slobodno da se ujedine sa Albanijom ili Japanom ako hoce.

Procedura jasna

pre 11 godina

@Marko kralj.
Premijer u ulozi "glavnog pregovarača" na sastanku "državnog vrha" da saopšti da nije u mogućnosti da nastavi dijalog u Briselu o Kosovu na osnovama "poverenog mandata", ustava, predsedničke platforme i skupštinske rezolucije.
Državni vrh te činjenice da konstatuje i proglasi "moratorijum" i otkaže nastavak dijaloga u Briselu, na neodređeno vreme.
U narednih 15 dana temeljno preispitati "eventualno" postojanje drugih opcija za nastavak dijaloga u Briselu, a da su u skladu sa ustavom i nacionalnim i državnim interesima.
Ukoliko to nije moguće - raspisati prevremene izbore na svim nivoima, kako bi neka "nova vlast" dobila "legitimno pravo" da formuliše "novu politiku" prema Kosovu?!
Do tada odnosi Beograda i Prištine bi ostali u stanju "zamrznutog konflikta"!

Владимир

pre 11 godina

@ (Kaba, 28. februar 2013 18:26)

Шта мења ствар и када Дачић објави независност, признање, шта год?
Дужност која је била на нама, враћање КиМ, обављаће наша деца ил унуци.
Мислиш Дачићевим ферманом да је ствар решена?

Tiha

pre 11 godina

Podela KiM nije po Ustavu i zakonu naše države. Mislim da treba da se sastane najviši državni vrh, koji će zajedničkim snagama i idejama spasiti našu državu. Vlast radi na očuvanju teritorijalnog integritet i suvereniteta, svi treba da se država Ustava Rešublike Srbije. Jedino konstruktivno rešenje je Platforma. Platforma štiti nacionalne i državne interese.

Zdravko

pre 11 godina

Samo pregovorima se može doći do kompromisnog i održivog rešenja, pa ako je na stolu i podela potreban je konsenzus i dogovor.

M.V.

pre 11 godina

Zavlaciti, odugovlaciti, igrati takticno, razvijati ekonomiju, nauku, drustvo, vojsku, saradjivati sa svima za interes naroda, cekati povoljan trenutak i osloboditi Kosovo. To je ono sto trebamo uraditi. Ako ode Kosovo, to ne garantuje mir na Balkanu ili mir Srbima. Kad god smo nesto izgubili, onda su jos vise udarili na nas, da izgubimo sve. Zato moramo biti veliki politicari, ako mislimo prezivjeti i vratiti ono sto nam pripada. Ne zavaravajte se nikakvim pricama sa zapada i istoka. Treba samo gledati interes svoga naroda, jer zrtvovanje radi drugih, a posebno onih koji to nisu nicim zasluzili, nam je donjelo samo zlo. Zapamtite to Srbi.

Milja

pre 11 godina

Srbija ima rezoluciju o Kosovu koju je usvojila skupština Srbije i bilo ko pregovara ispred Srbije mora da se drži odredbi te rezolucije. Prema tome i Dačić se mora držati rezolucije . To što Priština prihvata samo što njima odgovara i što se međunarodna zajednic očigledno stavila samo na jednu stranu je samo razlog što se teško dolazi do nekog dogovara.

WolfPrincess of Mt. Lupus

pre 11 godina

S druge strane, ako uradimo što je pametno i neophodno, izborimo se za zaštitu naše kulturne baštine i omogućimo razmenu stanovništva i/ili dela teritorije... to što nas nije ubilo učiniće nas jačim i moći ćemo da se okrenemo pravom izazovu za naš narod i državu u 21. veku: kako učiniti da se Srbija modernizuje i napreduje; kako zaštititi od zagađenja i zloupotrebe ono što imamo od prirodnih resursa; kako naš narod obrazovati i obezbediti mu dostojanstven i kvalitetan život (na nivou standarda koji smo imali famozne 1990. pre nego što je počeo Sumrak svesti na Balkanu); te kako sprečiti odlazak mladih, talentovanih, pametnih i sposobnih u pečalbu... jer Srbija nam je Majka, a ne Zla maćeha.

Dame i gospodo, nemamo više pravo na grešku, mali smo i ako ne dođemo pameti ODMAH, nestadosmo mi pre nego naše teritorije.

Ne znam kako vi ostali, ali ja Boga molim svaki dan i noć da da pamet pri donošenju ispravnih odluka prvo ljudima koje smo izabrali da nas vode, a zatim i nama kao narodu.

Neraspolozena

pre 11 godina

Prethodna vlast je dosta popustala i uzmicala,zato su nam situacija i polozaj takvi kakvi jesu!Mislim da je ova Vlada stala tome na put!Napravili smo kompromis predlazuci zajednicu opstina na severu KIM,sad je na njih red!

Carpe diem

pre 11 godina

Mi smo ponudili kompromisno resenje predlozivsi zajednicu opstina,ali Albanci to ne prihvataju odn. prihvataju ,ali bez izvrsnih ovlascenja!Ja se pitam,ko ce onda sprovoditi odluke koje donose Srbi?!Albanci sigurno nece,imamo sijaset primera do sada!Red je na Albance da nacine neki ustupak!

vostani carice

pre 11 godina

Ja bih podelio Kosovo na Kosovo i na nista.
Oni koji nisu za zivot u Srbiji nek biraju nista.
Jos ako nisu Srbi, nek se vrate odakle su dosli.
Tamo ih sigurno vole i zele.
Mi ih ne volimo i ne zelimo zato sto su mnogi divljaci agresivci.
Srbija vec vekovima pokazuje da moze da zivi zajedno i sa Madjarima i sa Rumunima i Bosnjacima i Hrvatima.
Znaci kome se ne svidja vozdra.

Cuj podela.. sta bre da delim - ne dam nista, to je sve moje - deda mi ostavio bre!

Miki

pre 11 godina

Gospodine Dačiću, Ustav Republike Srbije je dokument koji treba da nosite ispod "miške" svaki dan da bi Vas podsećao da je KiM sastavni deo Republike Srbije!!!
Živela Srbija!

marko kralj

pre 11 godina

Ti kad podelis svoju imovinu i das nasilniku javi se prvi. NEMA potpisivanja nicega u srpsko ime. Svi koji to urade bice zrtvovani na terazijama, za jaja. razumes, bre...

LupusFabulis

pre 11 godina

Mozete se slagati sa politikom gospodina Dacica ili ne ali svakako se moramo svi sloziti sa tim da je podela Kosova i Metohije najbolje resenje i najvise sto mi mozemo dobiti. Dajte da se jednom svi slozimo oko toga. Vlast na celokupnoj teritoriji KiM necemo imati vise nikada. Predlog: Sever Kosova - Srbiji i autonomija za srpske manastire i crkve i kulturne spomenike.

MiraO.

pre 11 godina

Ovo rešenje je pre mnogo godina predlagao Dobrica Ćosić. Hteli su da ga spale zbog njega. I ovih dana mnogo ružnog je izrečeno na račun Ćosića. Bilo je tu i najprimitivnih i najuvredljivijih komentara. Sada vidimo svi da je on jedan od retkih intelektualaca Srba koji je imao viziju i istinsku želju da se reši pitanje Kosova.

homosapiens

pre 11 godina

Tako je Dačicu ! I naseliti Bujanovac Medvedju i Preševo sa onima što su prodali kuce na KiM plus minimalno 100 000 izbeglica (iz Hrvatske i BiH). Da se zaustavi najezda potomaka ilira

veljko

pre 11 godina

nema podele okupiranog teritorija Srbije, kao i sve zemlje u proslosti trebamo zamrznuti ovu rasprodaju i pripremati se za oslobodjenje

ja nisam glasao

pre 11 godina

Procao Djindjic jos pre 12 godina o tome, ali ste govorili da je izdajnik, on je jedini politicar koji je bio ozbiljniji a da je bio patriota. Sve ostalo banda.

Србин Клина

pre 11 godina

Дачићу дели своју кућу и фамилију, Косово и Метоxију не смеш и немаш мандат да делиш и продајеш!

mario

pre 11 godina

pa to i ti sam znaš da je to nerealno...zato ne tupi i reci narodu istinu da kosovo odavno nije srpsko...i da ga treba priznati što pre inače smo ga ugasili, jer ce kosovo uskoro u nato pa u eu i onda je Srbiji stvarno kraj...

zoran

pre 11 godina

Dok nasi politicari jos uvek i samo za stolom kao resavaju probleme, albanci izlaze i ruse nase spomenike, pale nase manastire, postavljaju minsko-eks. sredstva... i jos puno toga. A nasi samo sede i drze govore. Dokle tako, zasto jos niko ne preduzima nista od ovih slucajeva?

Rade

pre 11 godina

Kosovo je Srbija. Mozda to ne deluje moguce danas, ali za sutra ne garantujem. Oslobodicemo ga kad tad, ako ne mi ono od nasih cukun unucica unucici. A ti Dacicu, Dobrice Cosicu i ostala ekipo, vi delite i poklanjajte i prodajte ono sto ste vi stekli.

pecanac

pre 11 godina

Kosovo je Srbija. Mozda to ne deluje moguce danas, ali za sutra ne garantujem. Oslobodicemo ga kad tad, ako ne mi ono od nasih cukun unucica unucici. A ti Dacicu, Dobrice Cosicu i ostala ekipo, vi delite i poklanjajte i prodajte ono sto ste vi stekli.(Rade, 28. februar 2013 17:19)Ma daaaaaa.

memorex

pre 11 godina

Izdaja!!!!
Zezam se, evo zasto ne moze. Podelom granice po etnickoj liniji mi bismo sami legitimisali svaki sledeci takav pokusaj u regionu. Tako nesto bi vise odgovaralo Albancima, jer samo oni imaju te pretenzije. Ivice, ocigledno nisi pazio na casu. Treba da smo srecni ako Evropa to odbije. Najbolje bi bilo da prihvatimo nezavisnost ali uz velike garancije Srbima dole. Tako bismo nesto dobili (sigurnost ljudi dole, i vece ingerencije opstina.sto bi nam sigurno dali u tom slucaju) a nesto izgubili (fiktivnu i uzaludnu pretenziju na teritoriju). Valjda je to i svrha pregovora.

dr

pre 11 godina

koliko Albanaca *sa komentarima. Pa znate sta,mislim da je cela prica oko KiM resena,a to je da vi ne mozete da budete samostalni nikada, a da ce Srbija kao faktor stabilnosti da vama prizna autonomiju u okviru Ustava. Eto da se samo zna,a ono sto mislim da ce da se desi sada,Ameri sa Evropom moraju da stisnu malo teroriste,pa da se krene sa rasvetljavanjem zutih kuca,ubistava,terorizma.

miroslav

pre 11 godina

Dačiću rizikuješ da razočaraš V.Pešić, jer ona je da celo pripadne Albancima.
Ako ovako nastaviš biti ćeš bliži Dobrici nego De Golu.

nikola

pre 11 godina

Da li je moguce to sto pricas,seti se samo koliko je ljudi poginulo,koliko je proterano sa Kosova,bombardovali su nas i skoro unistili zbog Kosova,godinama placamo bahacenje i bogacenje pojedinaca na Kosovu,unazadili Srbiju i stvorili imidz ludaka u svetu sve zbog Kosova,a Ti,ti bi sada da das deo teritorije ili celo Kosovo gde nam je dusa i odakle poticemo.Pljuno si nam u lice Dacicu,celoj naciji zarad cega.

crni domino

pre 11 godina

Sta znas, mozda ce i corava koka da nadje neko zrno! Kada bi se zezali!
Dacicu, mislis da Ameri vode politiku Hocu - necu, puj pike ne vazi - kao sto je ti vodis! Njihova politika je poznata od 1999 godine u Kumanovu i ne menja se tek tako: KOSOVO JE NEZAVISNO I NEMA DALJIH PROMENA GRANICA!
Da li i tebi treba da crtaju obicni ljudi da bi nesto razumeo. Pravis se mutav i mucis narod a sverceri i kriminalci uzivaju sa tvojom politikom.
Znas li Dacicu da sut sa rogatim ne moze i da zbog takve politike strada samo marod, ne vi koji ste sebi namestili dobre plate i lepe privilegije.

W.W.

pre 11 godina

Super,samo sto se mi vise nista ne pitamo. Jedina podela na koju bi Albanci i Zapad pristali je podela stanovnistva. Tj. milion Albanaca nama,da mogu da nastave da nas zezaju u nasoj drzavi,i isto toliko njima,cisto da ih ima na Kosovu

STEFAN*PFC*

pre 11 godina

Citam i ne verujem,da se ne bi lagali jedina dva resenja za nas SRBE su prvo da priznamo Kosovo i drugo da se prvo porazgovara sa PUTINOM i onda se vojno mobilisati i napasti narod u sastavu jednog dela svoje drzave jer su ne poslusni i hoce da se separatisu,sto pre se krene sa jednom od ideja pre ce SRBIJA postati slobodna drzava i da se zna,NE MRZE NAS NI SAD-e NI EVROPA NEGO SE TAKO NAMESTILO DA IM IZ SRBIJE NAJ VISE TREBA KOJEKUDE CEGA a i Tito je sve naj bitnije stvari slagao po Beogradskim njima znanim sefovima...!!!

марко краљ

pre 11 godina

Овом изјавом премијер крши устав. Премијеру, дајте оставку!

Председниче одузмите му мандат, он не зна шта говори, а камо ли да влада.

Двоглави арапин

pre 11 godina

Не знам зашто овај Дачић толико паметује? Каква бре подела? Имате платформу за преговоре и тога се држите. Просто да простије не може бити.

Vlada

pre 11 godina

Sta kaze Vesna Pesic? Naivno je bilo ocekivati da ce Dacic prihvatiti nezavisnost Kosova. Naivno, nedostojno nekoga ko je pre 15 godina imao sasvim drugi pogled na svet. Definitivno treba prestati sa bavljenjem politikom kada vozacku pocnu da ti obnavljaju na godinu dana, vreme te pregazi, nacini borbe su drugaciji. Gospodjo Pesic, ako citate ovo, iskreno vam zelim da se povucete iz srpske politike ZAUVEK.

pera zdera

pre 11 godina

Pa Dacic treba da pita EU i SAD kako je moguce da svi imaju pravo na svoje teritorije cak i ti narodi (neki vestacki) koji nikada nisu imali zemlju a mi sto istorijski imamo najvece pravo na mnoge teritorije mi nemamo pravo ni na nasu zemlju, treba da pita vama nije cudno da srbi trebaju u stranu zemlju da ide da poseti svoju kulturu i manastire i istoriju?

boban

pre 11 godina

Da budem iskren, ja ovako razmisljam: kad podvucem crtu i pogledam teritoriju Srbije pre nesto vise od sto godine (pre balkanskih rtova) i teritoriju sadasnje Srbije zajedno sa Republikom Srpskom, vidim da smo fino napredovali povecali svoj zivotni prostor. Uzimajuci u obzir koliko smo blesav narod, smatram da je to veliki uspeh! Stoga mislim da treba da, ukoliko se ponudi, prihvatimo podelu Kosova i konacno razganicenje sa tom mukom, ostatak priznamo kao drzavu i fino pevajuci nastavimo u buducnost. A sutra, kada se promene svetske prilike u nasu korist, lako cemo okrenuti curak. ;) ne zamerite mi ako govorim previse glasno i otvoreno, Ja sam ekonomista, praktican...

malo si zakasnio

pre 11 godina

Izazvali ste rat na Kosovu ti i tvoji partijski drugovi i drugarice, potpisali kapitulaciju u Kumanovu i o cemu sad pricas Dacicu.

Plasim se da ces morati sad ti kao naslednik Milosevic da potpises jos jednu.Vucic ti je velikodusno prepustio taj deo posla jer nece covek sebi da kvari rejting.

Kasno Janko...

pre 11 godina

Podela?
Što ne podeliste 1996, tada bi to aminovali skoro svi na zapadu, ne bi bilo ove višedecenijske agonije, ne bi bi bilo NATO bombardovanja 1999, ne bi ti šef otišao u Hag, ...

ex panda

pre 11 godina

ako g-din nezna sta dalje,sta ce tamo? Koja podela, s kim bre pregovori?! Sa Srbskim koljacima?! Kosmet je okupirana Srbska teritorija,i sta tu ima da se pregovara! NATO,Euleks i siptari i ostali okupatori treba da idu sa Srbkog KIM. A g.din Dacic neka deli svoju dedovinu...

xxxxwxxxx

pre 11 godina

dacicu, pita li se narod nesto? u cije ime to hoces da delis ono sto ti caca nije ostavio? kakva podela bre? treba pristati na sve sto zapad trazi osim priznavanja naravno, izvuci sto vise za taj narod dole ili ih preseliti u srbiju pa problem ostaviti po strani dok se klima ne promeni i ne pocnu da duvaju neki novi vetrovi. tad ce se vec naci neki patriota koji ce znati sta i kako dalje. u medjuvremenu raditi na standardu gradjana, poboljsati kvalitet zivota i zivljenja, popraviti imidz srbije u svetu i polako a ostroumno i pre svega dalekovido raditi i neke druge stvari. zar ovakve stvari dacicu treba da ti govori obican covek, tebi, politicaru profesionalcu!?

PEPI

pre 11 godina

Podela KiM najbolja,dijalog u krizi??

Čuj, do sad su Srbi vikali - "Kosovo je Srbija", a sad eto i podijela je odlična.
Nema ništa od toga, naprotiv, dat ćete i nešto južne Srbije pride (Preševo, Bujanovac i Medveđu), tek tada će biti mir između država Srbija-Kosovo!

mislilac

pre 11 godina

Razgovor je počeo, pa nek traje, do povratka teritorije...
Počelo je to još 1389.godine. Imamo dakle još 377 godina da to i rešimo. Bilo je to nešto više raspravljano i oko 1940.te, pa se stalo?

Albanac

pre 11 godina

Kako bih vas razumeo hoce li neko da mi kaze,,Kosovo je drzava svatite veq jednom i pomirite sa cinjenicom jer samo cete ostati na repu sveta a da cete raditi sa kosovom ka sto ste radili do pre 1999 nikad dok postoji ovaj svjet,,,vratite se malo nazad koliko je bilo mertvi maskrirani na obe strane izbaceni sa kosova koliko je bilo paljenje rushenje pa cete da vratite kosovo ,,kad tad´´

Coli (predvidja infrakt za Srbiju)

pre 11 godina

"Dačić:Podela KiM najbolje rešenje"...Pa kako to može zar Kosovo više nije "srce Srbije"... A koje parče "Srbskog srca" to hočeš? Kako ti vodiš pregovore izgleda da češ na kraju dobiti 'komoru'.

fifti-fifti

pre 11 godina

Svi koji su za podelu Kosova proglaseni su izdajnicima a samo to je trajno resenje.Zasto je trajno?Srbi i Albanci ne mogu da stvore drzavu u kojoj bi ravnopravno i zajednicki upravljali,mogu da zive paralelno,kao sto su oduvek radili,svako sa svojim institucijama i svojom vlascu.Razlog je razlika u jeziku, veri,obicajima,kulturi,brojnosti...
Istorijski a i po brijnosti u nekim delovima, Kosovo pripada Srbima ali po ukupnoj brojnosti i Albancima.Da bi se podela ostvarila treba biti uporan i dosledan.Srpski narod koji zivi tamo je na svojim istorijskim i
etnickim teritorijama i ne postoji nacin da njime upravljaju Albanci,a svi vremenski termini(datumi) su prolazni, u odnosu na narod i zivotni prostor, koji su trajna kategorija.

Roach

pre 11 godina

Dačić, kao i svako u Srbiji, može da ima svoje mišljenje. Ovo mišljnje je neprihvativo jer podela Kosova nije rešenje jer bi vremenom, kako su i južni, Albanci uzeli i severni deo.

Nas najbolji drugar i diplomata, Ministar i Premijer

pre 11 godina

Sta ces sa one malo sirotinje sto osta juzno od Ibra, i sa nasim manastirima.
I sta ces kad sutra Albanci zatraze isto to u Presevu.
Problem se ne resava tako sto ces jedan naizgled resit a 5 drugih zbog toga kasnije napravit...

nikola

pre 11 godina

Posto je koalicija na vlasti koja je izgubila sve ratove, sve "nase" zemlje podrazumeva se da ostajemo i bez Kosova a na kraju i bez Preseva, Bujanovca i Medvedja! To ce biti njihov uspeh!!
(spacabound, 28. februar 2013 14:11)

Nije kosovo nego Kosovo i Metohija, i nisu albanci vecina u Bujanovcu i Medvedji vec samo u Presevu. Takvim generalisanjem pravimo stetu samo sebi.

spacabound

pre 11 godina

Posto je koalicija na vlasti koja je izgubila sve ratove, sve "nase" zemlje podrazumeva se da ostajemo i bez Kosova a na kraju i bez Preseva, Bujanovca i Medvedja! To ce biti njihov uspeh!!

moze nezavisnost ali...

pre 11 godina

Svi stariji gradjani pamte razne doprinose koji su im skidani sa plate za Kosovo,razvoj pokrajine,socijalna pomoc,izgradnja infrastrukture,pa onda za zemljotres itd.Negde sam procitao da je procenjena vrednost svega (elektrodistribucija,telekomunikacija,rudnici,putevi,zeleznica,infrastruktura,naselja i ko zna sta sve jos)220 milijardi dolara,da se nadjemo na 200 + troskovi preselenja svih manastira i spomenika na teritoriju Srbije,pa kad to isplate priznacemo Kosovo,a dotle nemam sta ja da priznam to sto je moje (nase),ono sto sam izgradio i gde sam ulagao.ILI DA PODELIMO,pa cemo posle da se obracunamo !!!

SAVO BODIROGA

pre 11 godina

Evo Daco savjet- drzi se Ustava Srbije- iniciraj pregovore da se premjeste u UN - odugovlaci i jacaj vojsku jacaj ekonomiju-

Mil

pre 11 godina

Odlican predlog. Treba postaviti jos jedan dodatni uslov: ono sto ostane njima da mogu slobodno da se ujedine sa Albanijom ili Japanom ako hoce.

Petrojka

pre 11 godina

Gospodine Ivice Dačiću, ko je tebi dao mandat da deliš Kosovo i Metohiju? To je okupirana srpska zemlja. Hajde kada si za podelu naše zemlje da vidimo koji je tvoj predlog? Koji bi deo Kosova i Metohije "predao" Albancima? Da li bi Prizren, Dečani i Peć pripali Albancima? Iznesi ovaj predlog pred narod i pokaži mapu koju zagovaraš. I ne zaboravite da pred narod iznesete predlog da li Srbi hoće u ovakvu EU (ovu obavezu i ne spominjete više)!

modesty

pre 11 godina

A sta fali Republici Srpskoj? Ona je jedini razlog zasto genocid nad Srbima pocinjen u ratovima devedesetih nije dobio groteskne razmere kao u Drugom svetskom ratu. Isto tako sada, upravo jedna zajednica bas kao i RS moze jedina da zastiti prava Srba (i njihove zivote) od kosovskih albanaca. Dakle u tome je problem. A ako EU ne namece stavove sta onda imaju da spominju resenja koja oni ne zele?
Ovo je cirkus i potpuno tracenje vremena. Trebali smo ostati dosledni da sa kriminalcima ne razgovaramo, ovako smo potrosili vreme i energiju na nista. Nista nije i nece biti postignuto dijalogom sa teroristima i okupatorima. Zar to uopste treba objasnjavati vise?

bosanacbrcko

pre 11 godina

imaju lijep primjer BiH tako da gospon dacicu nista od toga ... jedino pod uslovom da se srbi u tom enitetu ili kako vec da se nazove ponasaju lojalno e onda tu ne bi bio nikakav problem a ne ko ovi u manjem bh enitetu citavo polticko djelovanje zasnivaju na kocenju napretka cijele drzave

011

pre 11 godina

Razgranicenje sa Albancima? Podrzavam 100 odsto. Izvrsite razmenu stanovnsitva (Albanci sa juga Srbije na Kosovo a Srbi sa Kosova u Presevsku dolinu). Milom ili silom - kao sto su Izraelci uradili sa sopstvenim sunarodnicima u Gazi. Zatim priznajte Kosovo i podignite kineski zid sa elektrifikovanom ogradom i bodljikavom zicom prema istom. Tacka, kraj, resen problem - jer jedino tako mozemo zauvek da se razgranicimo sa Albancima. Evropa i SAD ce takav kurs javno pljuvati zbog "krsenja ljudskih prava" da se dodvori svojim biracima ali ce tajno podrzati jer je i Zapadu pun kofer ove sapunice bez srecnog kraja.
Ako to ne uradimo za par decenija bicemo manjina u sopstvenoj zemlji - kao sto smo uostalom postali na Kosovu. Zgrazavajte se (ako moderator ovo uopste objavi) i lupajte minuse koliko hocete - znate da je istina.

Pero

pre 11 godina

Problem nas Srba sto mi nismo realni, Kosovo nije vise nase to svi znamo, samo sto se svi prave coravi. Doslo je daj sta das. Sada imam zakasnele reakcije podele. Pre 10 godina je to bilo moguce sada vise ne. Lupajte minuse ali je tako i to svi mi ovde znamo.

ŽILE

pre 11 godina

Au, kakvih ½pametnih½ komentara ovde ima i to sve od onih koji godinama ističu kako ih Kosovo ne zanima, da se država mane ćorava posla jer ono je odavno izgubljeno i kako treba da se okrenemo životnim ekonosmkim pitanjima. Sad svi patriote naprasno.Pa neka se KiM i podeli. Granica reka Ibar u Kosovskoj Mitrovici ali uz uslov- Republika Srpska se pripaja Srbiji, u pritivnom - ne damo KiM.

ja

pre 11 godina

Alo Dacicu, trazimo isto sto i albanci. SVE!!! NIJE TI KOSOVO DEDOVINA PA DA GA DELIS. Ako ga nisi podelio za vreme Slobe, neces ga ni sad. Ne mozes ti da ga delis jer si ga ti izgubio. Kad trazis sve dobices nesto. Kad trazis pola dobices nista. Albanci su mnogo mudriji od tebe. Navlace te da bi dobili sve. Njima i nije stalo do severa Kosova, al kad nam ga "daju" onda smo im mi poklonili ostatak.

Dejan

pre 11 godina

Zamrznuti pregovore do daljneg,ne priznati kosovo ni po koju cenu . Vreme je na nasoj strani njima se zuri nama ne napravice neku gresku i mi cemo ostati na svome .

Bogdan

pre 11 godina

Sta bre rece!? "Situacija je veoma teska"?! Dacicu! nema tu nista tesko! Albanci mogu da zive u Srbiji a i ne moraju, a ako ga hoce da je njihovo onda moraju na sulu da ga oduzmu, onako kako se to radilo od kako je sveta i veka! A ja ne vidim da ga neko na silu oduzima, nego ga otimaju na tvoju glupost i uz pomoc ove petokolonaske vlade! Ako nisi u stanju da radis svoj posao i cuvas srpske interese, onda daj otkaz, a ne da nama objasnjavas kako je tvoj zivot tezak, pa ajde da im damo Kosovo, pa ce onda svi problemi da budu reseni!?!?!?

Biljana

pre 11 godina

Katastrofa. To ti je kad nasi politicari nemaju, niti su ikad imali zrnce samopostovanja i ponosa, nego su dopustili da im se svi sa strane mesaju kada se radi o njihovoj zemlji. To se od pocetka trebalo dati do znanja da cemo sami odlucivati o nasoj zemlji i nasoj teritoriji, i necemo da damo nikome za pravo da nam se mesa u stvari koje se ticu samo NAS. Znaci svi drugi su odlucivali o nasoj zemlji i stvarno ne znam dali to ima jos negde u svetu. Tako bilo pre i tako je i ostalo. Pa pazi njihove politicare kako pricaju o zakonu Republike Kosovo, i kako nisu spremni za nikakav kompromis? A sta je sa nasom zemljom i sa nasim zakonom koji je mnogo stariji od njihove takozvane izmisljene zemlje? Nas niko nista ne pita nego samo moras da cutis i trpis i pustis da te svi redom gaze, oduvek je bilo tako i izgleda ce tako i ostati, strasno. Najbolje kad bi izgradili neki ogromni zid da se vise nikad ne mesamo sa tim Albancima i da nemaju vise nikakve sanse da se dovuku u nasu zemlju i da vise nemamo apsolutno nikakve veze sa njima, jer oni su vecito gladni, das im prst oni ti traze celu ruku, i sto ih vise pustis oni vise traze, daj da se ogradimo inace nam se za 100 godina crno pise, jer oni nece prestati vec ce sve vise da idu prema severu, i NE DAJ BOZE, da se opet nesto ovako sa Kosovom ponovi, vec da buduce generacije zive normalan zivot bez ikakvog straha!

Cika Pera

pre 11 godina

Ostavi se ti Dacicu Republike Srpske, tvoj posao je da napravis od Srbije drzavu a ne neku rasparcanu zabokrecinu u kojoj ambasadori odlucuju gdje je granica i ko moze gdje putovati. A Republika Srpska je tu da vam pomogne ako zatreba.

nezaposlen albanac

pre 11 godina

Pa to je bio vas cilj ,Ja bih rekao -trazite za Srbe na sever Kosove onu sto ste u stanju dati Albancima na jug Srbije. RECIPROCITET JOS VALJA.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

"Vlast u Srbiji je prelomila, napravila kompromis. Ne daju mi više da pričam ni o podeli, ni o razgraničenju, iako i dalje smatram da je to najbolje i jedino moguće rešenje, odnosno jedino koje je prihvatljivo i za Srbe i za Albance", rekao je Dačić

Ivice, ne slusaj ti Vlast u Srbiji nego "radi po svome" i uzmi ono sto je "prihvatljivo i za Srbe i za Albance" dok ti to "nude" ovi sa Kosova i iz EU !
Ako sad ne prihvatis "podelu" bojim se da ce Srbija ostati bez celog Kosova a svi znamo da je bolje i "vrabac u ruci nego golub na grani" !

WolfPrincess of Mt. Lupus

pre 11 godina

Kosovo, najbolnija tema srpskog naroda i ritualno mesto za političko samoubistvo svakog državnog funkcionera.
Jedno pitanje za sve nas - zamislite da cela svetska zajednica odjednom doživi preumljenje i kaže: "Pogrešili smo, Kosovo JESTE srce Srbije i vraćamo sve nadležnosti nad njim Republici Srbiji i vladi u Beogradu..." I operu ruke kao Pontije Pilat, povuku trupe, a onda slavodobitna srpska banana-država krene s vojskom i policijom, vatrenima patriotama dole na "bajni" jug.
Šta bi bilo? Imate li mašte da zamislite koliko bi se krvi dole lilo i čiji bi to sinovi/braća/muževi bili vraćeni u zapečaćenim vojnim kovčezima?
Ili bismo se stvarno upisali u genocidne narode i istrebili Albance koji dole većinski žive?
Suživot se čini nemogućim, a ni rat nije opcija. Kako stvari stoje, ako takva bude volja NATO-a i svetskih sila, Kosovo će biti Kipar 2 - sa srpskim i albanskim polovinama, kao što su na Kipru grčka i turska. I decenijski hladni odnosi koji će velikima da služe za razne ucene naših matičnih balkanskih državica, o ekonomskim posledicama da ne govorimo. Neće nam dati da se razvijemo, nameravaju vekovima da nad nama vladaju po principu štap i šargarepa ispred njuške magarca.

ИштаСад

pre 11 godina

Када су много паметнији пре њега говорили то, онда су исти ти који сад то потежу говорили да су издајници... А сада се праве паметни

homosapiens

pre 11 godina

Ne razumem kako neko može da traži CELO Kosovo zajedno sa 2 MILIONA albanaca i američkom vojnom bazom. To je sigorno tih maloumnih 20 - 30 % koji ugnjetavaju 70 - 80% . Pa i ti albanci su toliko dugo tamo, možda i oni imaju pravo na to parče Kosova. Posle se čudimo kad su toliko agresivni kad im to negiramo. I pričaju, to je MOJE, a koje prodao kuce i imanja za MILIONE maraka ????? To je privatna svojina !!!!To je njihovo !!!! Vi svi zajedno sa DR Koštunicom u Prištinu pa se tamo busajte. Podeli Dačicu što pre !!!

dosta

pre 11 godina

iako nisam ni clan ni simpatizer /ni jedne partije/ moram da kazem da mi se Dacic dopao, otvoreno covek kaze kako stvari stoje i sad vise niko ne moze da kaze da se ne zna da se krije i ostalo. Covek otvorenog lica i posteno kaze ono sto je, prema tome ja bih predlozila da Vlada kompletna i Predsednik Nikolic odu u Parlament ali da dodju i predstavnici Srba s Kosova i to ne samo oni koji su izabrani od Partija nego i drugi, zatvoriti ih par dana s direktnim prenosom na TV pa da cujemo sta ko hoce i kako! posle toga raspisati referendum pa neka narod glasa! Jer na kraju krajeva Dacic ima najtezi deo zadatka i ako ne uspe treba da bude jasno da nije on kriv, umesto sto gubimo vreme novac i zivce bolje da se glasa pa da znamo jasno sta nam je dalje raditi, Evropa ce uvek biti tu gde je (mozda vise nece biti EU) ali dosta vise mazanja ociju, ovo je prevrsilo svaku meru i gde to pise da MI MORAMO BITI CLANICA EU????!!!! Pristali smo na sve kompromise tj.predaje i diktate i opet nije dosta, pa dokle onda ....????Taci se deklarise za neko demokratsko Kosovo a gde su prava manjina, udruzivanja i samouprave....u evropi se prave da ne razumeju, treba konacno skresati u brk svakom sta zasluzuje, zalupiti vrata i okrenuti se sebi i drugim koji nas zasluzuju! Nije valjda da nam nema opstanka bez nemacke evrope?!

Žika Vračaruralac

pre 11 godina

Čime si to zavredio da poklanjaš Metohiju fašistima? Za Srbiju bi bilo najbolje da se vratiš u FK "Palilulac" i vodiš ih uspešno kroz Zonsku ligu, jer još ne mogu da se oporave od II Lige gde si ih na silu odveo.

JATAGANAC

pre 11 godina

Oprosti mu Boze ne zna sta govori. O kakvoj podeli ti pricas? Pa nije Kosovo tvoje vlasnistvo pa da mozes da ga delis kako tebi odgovara!

Kaba

pre 11 godina

Muka mi je vise od ove sage oko Kosova! Kao spanska serija gde svi na pocetku znaju sta ce se desiti na kraju ali je ipak gledaju! Svuda u svetu je Kosovo vec gotova stvar, samo je pitanje kada ce neko iz srpske politike imati petlje da to javno objavi!

Marko

pre 11 godina

Tacno tako i puna podrska. Oni koji su ridali i kukali kako im je "ukinuta autonomija" danas im ne pada na pamet da bilo kakvu daju nekome drugome, a hteli bi da imaju svu vlast. Valjda ce nekome biti jasno i u MZ da je kompromis jedino moguce resenje, sva ostala su pokusana.

iznogud

pre 11 godina

Stoji sve sto je rekao steta sto nije ni malo realno.... Samo albance grupno sto vise izolovati od granica srbije pa cak po cenu davanja dela teritorije... Ali realno sta bi mi sa njima radili u nasoj drzavi? Moj deda i baka su proterani sa kosova mnogo mnogo pre devedesetih i verujte volim kosovo ali ne i cinjenicu da treba da zivim sa tim narodom u drzavi...

filip

pre 11 godina

Procao Djindjic jos pre 12 godina o tome, ali ste govorili da je izdajnik, on je jedini politicar koji je bio ozbiljniji a da je bio patriota. Sve ostalo banda.
(ja nisam glasao, 28. februar 2013 14:21)

Pricao je Dobrica Cosic, druze,pre skoro 30 godina,pa su ga i gore nego Djindjica pljuvali.S tom razlikom da Djidjica danas manje-vise niko ne pljuje, dok Cosica i danas mnogi nipodastavaju,i to ne samo kao coveka,nego i kao pisca,na moje beskrajno cudjenje i njihov "bezdani" obraz.

M.V.

pre 11 godina

Zavlaciti, odugovlaciti, igrati takticno, razvijati ekonomiju, nauku, drustvo, vojsku, saradjivati sa svima za interes naroda, cekati povoljan trenutak i osloboditi Kosovo. To je ono sto trebamo uraditi. Ako ode Kosovo, to ne garantuje mir na Balkanu ili mir Srbima. Kad god smo nesto izgubili, onda su jos vise udarili na nas, da izgubimo sve. Zato moramo biti veliki politicari, ako mislimo prezivjeti i vratiti ono sto nam pripada. Ne zavaravajte se nikakvim pricama sa zapada i istoka. Treba samo gledati interes svoga naroda, jer zrtvovanje radi drugih, a posebno onih koji to nisu nicim zasluzili, nam je donjelo samo zlo. Zapamtite to Srbi.

voja

pre 11 godina

PODELA KOSOVA JE JEDINO TRAJNO REŠENJE!
Obezbedite konsenzus svih stranaka u Srbiji.
Sve ostalo je zavaravanje i gubitak vremena i PARA...

AkiKg

pre 11 godina

Kosovo je prodato odavno, tako da nemojte sad sve na Dacica, Vucica itd. To su prethodnici zabrljali stvari, tako da je vrlo tesko sad da sve sve ovo ispravi.

ljubisa

pre 11 godina

U pravu je premijer jedino resenje je podela kosova,svidelo se to ili ne to je realnost nemoj da nam se desi Srpska Kraina Srbi pamet u glavul

Robna kuca

pre 11 godina

Ako nesto delis, onda druga polovina vise nije nikad tvoja. Nista nije vecno, pa ni oteto Kosovo.
Podeli ti svoje koferce sa gladnima. Ne deli ono sto nije tvoje.
Nahrani gladne.

komentator

pre 11 godina

Svi vi koji sedite ispred vasih racunara i pozivate se na izdaju a pri tome mozete da izadjete iz kuce kada hocete u bilo kom pravcu, idite na Kosovo pa tamo recite narodu da se zajedno sa svojom decom i unicima strpe u kosovskom logoru u kome sada zive jos jedno 100-200-300 godina, kada se promeni odnos snaga u svetu. Posle ce biti bolje. Mislim da se to zove licemerstvo.
Bolje pitajte kosovske Srbe po Beogradu zasto su prodavali imovinu Albancima kada je u pitanju svetinja ili i svetinja ipak ima sovju cenu? Slusam pre neki dan da se pojedini Srbi ovde izjasnjavaju kao Romi da bi imali neke privilegije?!?
Ko poslednji izadje neka ugasi svetlo.

Zdravko

pre 11 godina

Samo pregovorima se može doći do kompromisnog i održivog rešenja, pa ako je na stolu i podela potreban je konsenzus i dogovor.

Seljak

pre 11 godina

Srpski narode!!! šta vi želite u stvari?! Kosovo nazad? epa malo morgen, može , ali jednio ratom da ga vratimo, ako albanci izgube podršku zapada! Hoćete Eu,kosovo, svi su nam izdajnici ...

Zelimir

pre 11 godina

O tome Gospodin Cedomir Jovanovic prica vec 10 godina.. Ali ne on je i dalje izdajnik! O tome je Dr. Zoran Djindjic pricao sredinom 90-ih, ali ne i on bio izdajnik!! Ali najsmesniji su mi komentari ovde.. Ne bre, mi ne damo Kosovo.. A Kosovo?? Mi odavno ne pricamo o Kosovu u celini, cinjenica da ni Sever Kosova nije prihvatljiva za Albance i EU, pa cak ni opstine. O cemu mi pricamo, diskutujemo i vodimo dijaloge ljudi moji?? Evo prvi komentar.. Izdajnik!! Hehe i on izdajnik znaci..? Tuga od naroda i drzave..

ma da

pre 11 godina

mislite da bi vam albanci dati sjever samo zato jer ste se vi složili oko toga ? a njih opet ništa ne pitate ? stalno jedno te isto ..
znate šta će biti sa kosovom? - nećete dobiti ništa a moraćete priznati kosovo eto tako vam je grah pao.

fra-v***

pre 11 godina

Tvoj "UCITELJ" je uzeo pokrajinu !!! Pa sta bi ?
Urlikanje----Kosovo je srce Srbije a; DANAS-SUTRA HOCES PODELITI.
I ti se jos usudis pricati o korektnosti.
TI SI TAJ NAJVECI MANIPULATOR !!!
Zna se gde su granice pokrajine, uhvati se radije prave platforme :Ahtisaarijev plan-to je platforma i NAJBOLJE RESENJE za Kosovo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A sto to neces, to je tvoj problem.
Da ce doci do toga to znam , i sto pre-- sto bolje , a najradije bez tebe!

Pametnjaković

pre 11 godina

O podeli nema ni govora, to je već odbijeno od strane naših, a u politici, posle j****** nema kajanja. Stvarno, EU ne treba da toleriše neodgovorno ponašanje naših super političara. A ti Srbi tamo i imaju neke šanse da počnu da žive normalno za neku deceniju, ako ostanu u sklopu Kosova, a sa nama neće imati šanse ni za hiljadu godina.

s lo p

pre 11 godina

Ehhh..svi pametuju a ja koliko vidim,od svog tog znanja propade cela Srbija.
Nisu samo politicari krivi vec i narod koji je toliko iskompleksiran da ocekuje sve na gotovo.Pa necu valjda ja ginuti i boriti se za vas a zivim van Srbije.Nek vam je sa srecom

Jasna

pre 11 godina

Ovde se masa komentara protivi ideji podele, kao da nam neko tu podelu uopste nudi. Dacic lepo kaze da, iako on misli da je podela najbolje resenje,(daj bar nesto da iscupamo), ostale strane za to nece ni da cuju. Na to se mi onoliko protivimo podeli, kako sme i da se spomene podela kad moraju da nam ga vrate celog. Kao da su nam ljubazno ponudili obe opcije, pa se samo jos ceka da se mi dogovorimo i opredelimo. Da li smo mi potpuno nepismeni, ili je ovaj clanak na kineskom, ili - ko je ovde lud?

DzoniKG

pre 11 godina

U ovome podrzavam Dacica..realno je da smo na Kosovu debela manjina jos od 1389 godine a da zajednicki zivot sa Albancima je NEMOGUC ..mi sa Albancima nemamo nikakve dodirne tacke ,kao da smo sa druge planete a to pricam kao neko ko je svako leto provodio mesec dana kod babe i dede u centru Pristine..treba nam razgranicenje za sva vremena i da vise ne cujem o njima nista.
A Dacicu svaka cast jer ova ideja nije ni popularna kod biraca a nije ni kod stranih politicara al je po meni jedino realno i jedino sto nam treba.

Beqa

pre 11 godina

A ste ste vi ocekivali od dijaloga, druze Dacicu. Ne sme se zaboraviti da ste vi i vasa partija najzasluzeniji za nezavisno Kosovo! Cinjenica da Srbija oko 100 godina okupirala Kosovo i pokusala da raznoraznim platformama i memorandumima da institucionalno vrsi genocid nad albanskim stanovnistvom, ne daje za pravo Srbiji da i sada posle oslobodjenja Kosova na bilo koji nacin utice na Kosovo. Albanci su pristali na dijalog da bi nekako doslo do jednog relativno normalno odnosa sa Srbijom, ali to ne znaci da je dijalog fontana zelja Srbije. Ne bi sada o tome sta je Srbija sve cinila na Kosovo. Da bi Srbija uopste prezivela mora da se uclanjuje u EU a do toga ce doci samo ako Srbija prestane sa agresivnom i okupacijonom politikama prema susedima, u ovome slucaju i prema Kosovo. Znaci Srbija mora da prizna drzavnost Kosova i to sto pre to bolje. Srbija nije nikada propustila priliku da propusti priliku!

Procedura jasna

pre 11 godina

@Marko kralj.
Premijer u ulozi "glavnog pregovarača" na sastanku "državnog vrha" da saopšti da nije u mogućnosti da nastavi dijalog u Briselu o Kosovu na osnovama "poverenog mandata", ustava, predsedničke platforme i skupštinske rezolucije.
Državni vrh te činjenice da konstatuje i proglasi "moratorijum" i otkaže nastavak dijaloga u Briselu, na neodređeno vreme.
U narednih 15 dana temeljno preispitati "eventualno" postojanje drugih opcija za nastavak dijaloga u Briselu, a da su u skladu sa ustavom i nacionalnim i državnim interesima.
Ukoliko to nije moguće - raspisati prevremene izbore na svim nivoima, kako bi neka "nova vlast" dobila "legitimno pravo" da formuliše "novu politiku" prema Kosovu?!
Do tada odnosi Beograda i Prištine bi ostali u stanju "zamrznutog konflikta"!

Od Brisela dva putica

pre 11 godina

Gospodine Dacicu,

Ako niste shvatili - u rukama Pristine je noz a pogacu drzi Brisel. Prema tome, jedino o cemu su kosovski Albanci i njihovi zapadni mentori eventualno spremni da pregovaraju je modalitet i tempo konacne kapitulacije Srbije, odnosno priznanja Kosova zarad trajnog mira u krcmi balkanskoj.
Prema tome, bez mnogo filozofiranja, jedino sto Srbiji ostaje je da:
a) kapitulira i prizna poraz/realnost/Kosovo da bi sacuvala ostatak svoje terirotije i zivote buducih pokolenja
b) spremi se za odmrzavanje konflikta koji je izgubila 1999 i krene u novi sa istim ishodom i jos tragicnijim posledicama.
Nazalost, postoji jos mnogo sludjenih biraca/gradajana/poreskih obveznika koji to ne shvataju i veruju u bajku o "trecem putu" olicenom u raznim nebuloznim ustavnim preambulama, zato i jesmo ovde gde smo. Ali cisto sumnjam da vrh vlasti ove zemlje ne zna kako stoje stvari, samo ne sme da kaze da se ne bi "plasio narod".

Milja

pre 11 godina

Srbija ima rezoluciju o Kosovu koju je usvojila skupština Srbije i bilo ko pregovara ispred Srbije mora da se drži odredbi te rezolucije. Prema tome i Dačić se mora držati rezolucije . To što Priština prihvata samo što njima odgovara i što se međunarodna zajednic očigledno stavila samo na jednu stranu je samo razlog što se teško dolazi do nekog dogovara.

Aleksandar

pre 11 godina

To ste možda mogli da ponudite '99-e, sad je za to kasno. A ako nastavite ovako, za par godina ćete pričati da je Ahtisarijev plan najbolje rešenje, ali tad više to neće biti opcija. Uvek kaskate za događajima...

IvanNS

pre 11 godina

Normalni ljudi bi trebalo da podrze Dacica u resavanju ovog pitanja jer jednom mora i to da se resi i krene dalje u EU gde pripadamo

Владимир

pre 11 godina

@ (Kaba, 28. februar 2013 18:26)

Шта мења ствар и када Дачић објави независност, признање, шта год?
Дужност која је била на нама, враћање КиМ, обављаће наша деца ил унуци.
Мислиш Дачићевим ферманом да је ствар решена?

prolaznik

pre 11 godina

Pa, pošto su sadašnji premijer, vicepremijer i predsednik 1999 potpisali kumanovsku kapitulaciju, sad zaista nema druge...čak i ovo nam je, verovatno , već izmaklo...

environmentalist

pre 11 godina

Slazem se cak i po cenu razmene teritorija sa opstinama na jugu Srbije u kojima je vecinski muslimansko stanovnistvo. Svaki demograf i strucnjak u ovoj oblasti bi vam rekao da ako se hitno nesto ne preduzme za koju deceniju ce se potpuno promeniti demografska slika Srbije u korist gradjana muslimanske veroispovesti. Ako pogledate Popis 2011 videcete da je prosek godina u Srbiji oko 42god i zvanicno smo 4 najstariji narod na zemaljskoj kugli, dok prema podacima stranih sluzbi stanovnistvo Kosova sa oko 27god ima najnizi prosek u Evropi (najmladji narod)! Lako je govoriti ne dam ovo ili ono to su nam ostavili predci, tesko je donositi teske odluke sada zarad perspektive u buducnosti i generacija koje ce doci! Da parafraziram veliku Margaret Thatcher, ovo ne radim da bi sadasnjim generacijama bilo bolje, za njih je nazalost kasno, vec onima koje dolaze.

eki

pre 11 godina

dacicu sad je kasno vise nemoj se pravit da si dobar i da neznas vise sta da radis ti dobro znas kad je vec kosovo otislo reci istinu narodu i cao svako cudo tri dana traje pozdrav svima

lemi

pre 11 godina

Jedino resenje dati Kosovu Presevo Bujanovac i medvedje,koej su do 62 pripadalo Kosovu,a srbiji dati severnu mitrovicu i Zubin potok.Al ja znam da su 60te i Rasku su hteli srbi dati Kosovu samo da zadrze Bujanovac,e sads nema ni jare ni pare kako mislite.

Владимир

pre 11 godina

@ (boban, 28. februar 2013 17:54)

Грешиш. Кад погледам историју Срба унатраг 100 година, па и ону даљу, античких Срба, она каже следеће: живимо на све мањем и ограниченијем простору, тј. границе се мењају ал оно што је страшније је да Срби прогресивно бивају сабијени на све мањем и мањем простору. Распрострањеност племена, народа је права мера ствари. не постојимо нигде осим у Србији. Тако није било ни у Бг пашалуку, ни 1813, никада...
Сасвим је извесно нестајање за 400-500 година.

Carpe diem

pre 11 godina

Mi smo ponudili kompromisno resenje predlozivsi zajednicu opstina,ali Albanci to ne prihvataju odn. prihvataju ,ali bez izvrsnih ovlascenja!Ja se pitam,ko ce onda sprovoditi odluke koje donose Srbi?!Albanci sigurno nece,imamo sijaset primera do sada!Red je na Albance da nacine neki ustupak!

Miloš

pre 11 godina

U potpunosti bi se složio sa Dačićem oko ovog pitanja, ali nema od toga ništa pošto evropski zvaničnici i amerikanci za to neće ni da čuju. Zbog toga treba izvući ono što se može, i koliko se maksimalno može u ovom momentu, i treba rešiti pitanje Kosova što pre, jer svakim odgađanjem Srbija i Srbi na Kosovu će dobijati sve manje.

hiperrealan

pre 11 godina

Dok su neki ovo govorili ne tako davne '99, bili su NATO placenici i domaci izdajnici, a sada je drzimo ovoga kao "best case scenario".
Trebalo je 15 godina torture kako spolja, tako i iznutra, od bombardovanja i sankcija, pa do ponizavanja i kolektiog ispiranja mozga da oaj narod shvati da je KOSOVO ODAVNO OTISLO.
Otislo je i mlado, obazovano i sve ono zeljno zivota bez domace mitomanije.

Ostalo je samo staro, zatucano i osiromaseno do neprepoznatljivosti, koje ce nastavi da slusa iste price nesposobnih politicara.

Dule Godočević

pre 11 godina

Auuuuu, pa ako ne znaš šta da pričaš sa Tačijem onda priznaješ sopstvenu i nesposobnost vlade na čijem si čelu, prema tome, podnesi ostavku i na izbore!

Prong

pre 11 godina

Podela ne dolazi u obzir...a dijalog si ti sam doveo u krizu jer pokušavaš da nametneš Tominu platformu koja nije prihvatljiva nikom na svetu. Ti ćeš Ivice biti jedini krivac ako ova zemlja ne dobije datum za početak pregovora.

Musmulica

pre 11 godina

Dacicu,sram te bilo,idi da zivis dole,pa da vidis da li je najbolja podela!Za tebe je to najbolje resenje,da bi se otkacio sto pre,a pitas li se sta narod misli o tome!?...

IBJ

pre 11 godina

A jel' to znači da priznajemo onih 90-ak % teritorije KiM koje ne pripadne nama u toj podeli? Ili 100%, ili 105% (Preševo+Bujanovac+Medveđa)? Stvarno ste majstori. To bi i moja baba mogla da "ispregovara". Samo čekam da vidim kako će Kurir i ostala "objektivna i nezavisna štampa" u Srbiji to da pretvori u vaš istorijski trijumf. Uostalom, ti i Vučić ste već pobedili NATO...

Realno

pre 11 godina

"Podela" !?......nema podele i to uopšte nije tema.
Radi se o tome da se pregovori bliže kraju i "netko" treba "to" da potpiše. Granica je danas potpuno proradila ( 3 nova granična prelaza puštena u promet) i sad ostaje samo ukidanje srpskih institucija.....i tu je kraj.
...zato se Dačić nećka.....s tim potpisuje svoju politićku smrt....a možda i više....znat će mo uskoro.

ROKO

pre 11 godina

G. Dacicu zasto Vi kao pres vlade Srbije pregovarate o autonomiji srba na kosovu , ako ste pristali da oni budu deo te drzave onda od Vas jedino mogu ocekivati moralnu podrsku za ostvarivanje njihovih prava. Ispada da ako oni udju u kosovo onda prestaje da postoje. Trebate pustiti srbe koji zive tamo da se sami izbore za svoja prava a Vase pravo odnosno obaveza je da moralno i diplomatski preko medjunarodnih organizacija podrzate srbe za ostvarivasnje njihovih prava. Taj vruci kesten prebacite u ruke onoga koji to zele a to je problem buduce kosovske republike. Ovakvu politiku smo trebali zasuzeti i prema srbima u HR i Bosni a ne da svadnjamo za tim drzavama i sa samim srbima koji zive tamo i da nakraju budemo krivi svima i da nas svi mrze i optuzuju da smo im upropastili zivote. MZ je htela drzavu kosova evo im neka sada sami resavaju svoje probleme odnosno srpsko pitanje na svojoj teritoriji.

Zlatko

pre 11 godina

Evo, Dačić je otvoreno rekao da je Srbija odustala od daljnjega svojatanja Kosova, tj. de facto priznala njegovu neovisnost, spremnošću da se udruga općina sa srpskom većinom na sjeveru Kosova podvrgne jurisdikciji vlasti u Prištini.

Miloš

pre 11 godina

U potpunosti bi se složio sa Dačićem oko ovog pitanja, ali nema od toga ništa pošto evropski zvaničnici i amerikanci za to neće ni da čuju. Zbog toga treba izvući ono što se može, i koliko se maksimalno može u ovom momentu, i treba rešiti pitanje Kosova što pre, jer svakim odgađanjem Srbija i Srbi na Kosovu će dobijati sve manje.

Banned

pre 11 godina

Stvar se (na nasu muku i gorčinu) krece u smeru u kome cemo konacno znati gde smo. Dakle datum moze ako se dogovorite, a dogovor moze samo uz nezavisnost. Pa da se odluci(mo) sta nam je, sa svim posledicama svakog izbora (a bilo kom objektivnom je jasno da je za podelu sada kasno). Dacicu, za rad svega iz proslosti, naravno zelim da okonca politicku karijeru jos danas.

kayo

pre 11 godina

"Dačić je rekao i da se najzad mora krenuti u razgovore sa Srbima koji participiraju u kosovskoj vladi, jer od njih zavisi većina u kosovskom parlamentu." Nije mi jasno zašto do sada nije razgovarano sa Srbima, koji su u kosovskim institucijama, već su se sve dosadašnje vlade ponašale, kao da ih (dokazani) kriminalci involvirani u razne strukture na sevaeru Kosova,drže u mat-poziciji, čuvajući sopstvene pozicije i interese.

Seka

pre 11 godina

"Ne pitajte me šta ću da radim tamo u Briselu. Veoma je teško i ne znam", rekao je Dačić. Pa nemoj onda ni da ides i trosis drzavne pare. Pozovi lepo tacija i daj mu sve sto trazi. A onda objasnjavaj narodu da su ti vezane ruke, da ti ne daju da pricas, da si ucinio sve sto je u tvojoj moci, jednom recju spasi svoj gluteus a optuzi druge za svoju nesposobnost.

besna glista

pre 11 godina

Ovaj opet tvrdi pazar misleci da ce ovim neckanjem nesto da postigne, i to sve preko nasih ledja i drzeci nase zivote (da ne kazem nesto drugo) u procepu.

Ali Demi

pre 11 godina

Ne radi se ni O Kosovu ni o Srbiji. Radi se o Srbima Kosova. Da bi Srbi Kosova zive normalan zivot to ne znaci da Kosovo mora da se smanjuje i Srbija bude jos veca. Previse je da spominjem da promena granica na Balkanu je zavresena prica. Smisao razgovora ima ogranicenje. Sustina je da Srbija prekine umesanje u unutrasnjim stvarima Kosova i prekine podrzati paralene strukture. Sta bi bilo da, u ovom kontekstu Kosovo(Albanija) svori "paralene strukture" u Srbiji? Sali Berisa to ne spominje to ali posljednja posaljena depesa Evropi i Americi je slicna, kao ova posljednja daciceva depesa o podeli Kosova. Evropa i Amerika znaju vise nego Dacic i Berisa. Bas zbog toga oni ne zele da idu na razgovore sa topikom bez kraja, narocito kada Dacic i Berisa misle da su gospodari Balkana. Momenat je za mir. Mir i ljubav. Vreme je za promenu mentaliteta cak i ako moramo da zrtvujemo nase(zajednicke) politicare...

sasha

pre 11 godina

Podela + razmena teritorija (srbi sa juga kosova -> presevo / albanci iz preseva -> jug kosova) je jedno od boljih dugotrajnih resenja, problem su groblja i verski objekti, kako to izmestiti

Milan

pre 11 godina

Problem sa hranom,problem sa neefikasnom administracijom,problem sa poreskom politikom,nezaposlenost,neefikasno pravosudje,neuredno zdravstvo,siva ekonomija bolje funkcionise od normalne ....itd.,2004g je Srbija sustinski odustala od odbrane integriteta na Kosovu...a mi jos uvek slusamo ovakve price.To da Srbija nema drzavnike zna se vec dugo,ali Vi g. Dacicu bar imate neki iole ozbiljan politicki staz u ovoj uzasno neprofesionalnoj sredini.Zasto nas zamlacujete?Mozda je Vase osecanje drzave kao komune od koje ce uvek biti koristi,jedinstveno sa misljenjem hiljada Vasih kolega koje zele da samo od price zive.Ali u ovoj zemlji postoji vec sasvim dovoljan broj onih koji sa teskom mukom placaju poreze i doprinose drzavi od svog cistog rada.Imate li osecanje odgovornosti prema nama koji se ne hranimo na drzavnim jaslama?

ЈоГ

pre 11 godina

Дачића и СПС не подносим органски али је овде у праву! Подела, и то праведна и тако да се сви збрину је једино решење. Нека се лепо сви са севера који не желе да живе у Србији мењају за југ и центар са онима који не желе да живе на албанској страни него да остану у Србији. А ако је и некоме у Прешеву ТОЛИКО неподношљива Србија нека се и он лепо укључи у размену. Да се већ једном тај вековни сукоб Срба и Албанаца око Косова заврши и да онда мало гледамо од чега и како ћемо живети.

А што се "такозване међународне заједнице" тиче и она је у пат позицији а и нестаје јој пара тако да ће и они на крају морати да прихвате неки компромис.

sasa jokic

pre 11 godina

"Vlast u Srbiji je prelomila, ne daju mi vise ni da pricam o tome" rece Premijer Srbije i ostade ziv!
Koja vlast, a sta si Ti, Ili mislis na UDBU?

Neraspolozena

pre 11 godina

Prethodna vlast je dosta popustala i uzmicala,zato su nam situacija i polozaj takvi kakvi jesu!Mislim da je ova Vlada stala tome na put!Napravili smo kompromis predlazuci zajednicu opstina na severu KIM,sad je na njih red!

Tiha

pre 11 godina

Podela KiM nije po Ustavu i zakonu naše države. Mislim da treba da se sastane najviši državni vrh, koji će zajedničkim snagama i idejama spasiti našu državu. Vlast radi na očuvanju teritorijalnog integritet i suvereniteta, svi treba da se država Ustava Rešublike Srbije. Jedino konstruktivno rešenje je Platforma. Platforma štiti nacionalne i državne interese.

Kad je dobro ja sam vlast kad nevalja NEMAM JA NISTA STIM...

pre 11 godina

Cekaj malo koja vlast?
A sta si ti onda?
Ili ti to pak nama sada izokola govoris da neces vise biti vlast?

cnn

pre 11 godina

Jel ti to tata ostavio pa da delis? Ako ti se bas deli, daj da podelimo tvoju imovinu, das meni pola, a pola tebi.
(Djura, 28. februar 2013 14:22)

Pa tebi kad je stalo tolko sto ne odes dole na kosovo da zivis. Meni je dosta i ratova i sankcija i politike i svega. Hocu da radim, pravim decu, da letujem, zimujem. Hocu da ne razmisljam o politici!! Na sledecim izborima glasam samo za onog ko se obaveze da ce u svom mandatu resiti pitanje Kosova. Ili opa ili tropa!!!! Ili zadrzavamo Kosovo a odricemo se eu ili idemo u eu i priznajemo Kosovo.

Dragan Pavlovic

pre 11 godina

Imam li ja demokratsko pravo da izjavim svoje neslaganje sa gospodinom Dacicem. Da su samo hteli da razgovaraju on i njegov ucitelj pre 20ak godina sa Albancima i drugima,ne bi Srbija bila ono sto jeste-jad i beda.Kad bi bilo bozje pravde onda bi red bio da sada Srbija izgubi onaj kilogram mesa zbog koga je pomenuta gospoda zaklala vola-Jugoslaviju.

braca

pre 11 godina

Kusajte ono što ste zakuvali 90-tih. I Vučićeva ekipa bi mogla da vam se pridruži jer su i oni učestvovali. Onja ko je to tražio i zagovarao je ubijen, od koga, zna se, a bio je po vama izdajnik. U stanju ste da pravite samo dnevnu politiku i ništa više.

blebetalo

pre 11 godina

Neznam,ali mi se cini da je ovo pila naopako.Obicno politicari u pregovorima umanjuju sanse kako bi, ako kojim slucajem ista usicare,prikazali svoj doprinos.Sumnjam da je Bucko toliko naivan da ide na pregovore, a unaprjed se predaje!Jedino je malo iritantno, sto vec ucestalo ponavlja svoj osobni stav o Kosovu,stavljajuci se tako ispred Srbije.On mora zastupat sluzbeni stav drzave a ne svoj osobni.Opet,tu dolazimo do sljedeceg problema - koji je to sluzbeni stav drzave?

edona mema

pre 11 godina

Jedan komentar od MIKI-ja, kaze da ustav srbije treba da nosi vas premijer ispod miske. A to je problem sto smo i mi dali nasem premijeru ustav kosova da nosi ispod miske, a izgleda da ce njima ostat samo da rucaju a posto vas premijer nije alkoholicar nek popije jedan gusti sok a ovaj nasi neka cepa jedan viski neka se vracaju kuci(i usput verovatno ce reci i jedan i drugi daj boze da produzimo ovaj problem jer uzivaju u setnju)!

Uros

pre 11 godina

Eto, sad covek lepo da te pita sto si uopste potpisivao onaj sporazum o "integrisanim prelazima" ???? Ako nisi spreman da ides do kraja, ako nemas strategiju, plan, ako nemas odgovore na sva pitanje, gde si posao, sta si hteo da postignes??? Blagoreceno vrlo neozbiljno.

WolfPrincess of Mt. Lupus

pre 11 godina

S druge strane, ako uradimo što je pametno i neophodno, izborimo se za zaštitu naše kulturne baštine i omogućimo razmenu stanovništva i/ili dela teritorije... to što nas nije ubilo učiniće nas jačim i moći ćemo da se okrenemo pravom izazovu za naš narod i državu u 21. veku: kako učiniti da se Srbija modernizuje i napreduje; kako zaštititi od zagađenja i zloupotrebe ono što imamo od prirodnih resursa; kako naš narod obrazovati i obezbediti mu dostojanstven i kvalitetan život (na nivou standarda koji smo imali famozne 1990. pre nego što je počeo Sumrak svesti na Balkanu); te kako sprečiti odlazak mladih, talentovanih, pametnih i sposobnih u pečalbu... jer Srbija nam je Majka, a ne Zla maćeha.

Dame i gospodo, nemamo više pravo na grešku, mali smo i ako ne dođemo pameti ODMAH, nestadosmo mi pre nego naše teritorije.

Ne znam kako vi ostali, ali ja Boga molim svaki dan i noć da da pamet pri donošenju ispravnih odluka prvo ljudima koje smo izabrali da nas vode, a zatim i nama kao narodu.

Siniša

pre 11 godina

Hahahaha Kako je smešan, providan, ovaj Dačić, namazanko...Pokušava da se opere, da ne izgubi glasače...da pripremi glasače na ono što će prihvatiti-uraditi u narednom periodu. Izdaja! A tako se ku...o u kampanji, ne damo Kosovo, ako treba i ratovaćemo za Kosovo...Kako beše onaj njegov slogan - jasno, čvrsto, odlučno. Kako to sada smešno zvuči.

basta

pre 11 godina

Samo se vi igrajte,vama je izgleda konacan cilj pasaluk,onda ste ga tek ugasili.Istinu,gos.Dacicu,istinu reci narodu,i vi i Toma I Aca,zajedno na svecanu binu,u glas,u pozadini neka pevusi nas Beethoven.

razgraničenje uma

pre 11 godina

šta više mi možemo da predložimo, osim da priznamo nezavisnost Kosova... Ali, šta će onda biti sa našim narodom

Нико до сада није чуо да се од Србије очекује да предлаже било шта. До сада је једино познато, да се од Србије не тражи експлицитно признање Косова, али се експлицитно тражи да Србија уклони своје илегалне структура по Косову. Шта ће бити са народом, је само лажна брига и дилема, јер је то само добар изговор за тражење хлеба преко погаче. Свакако тај народ неће бити скуван у казану, већ ће уживати највеће стандарде заштите својих индивидуалних и колективног права из сета поштовања људских права по највишим ЕУ стандардима. Није дакле у питању брига за будућност тог народа, коме је годинама потхрањивана илузија како живе у Србији, већ је суштина у томе, како да им ивица саопшти непријатну истину и објасни им, зашто их је сво време обмањивао, и каже им да у ствари они не живе у Србији, већ унутар Косова.

uopšte ne žele da razgovaraju o izvršnim ovlašćenima za tu zajednicu,

Наравно да не желе, јер се ради о обичној подвали. Замена једних паралених, другим једнако паралелним. Суштина је укидање паралелизма.

Ко о чему, баба о уштипцима, а ивица и разграничењу. Неко би требало да га информише о томе, да је то разграничење већ обављено, да су постављене IBM, са свим пратећим надлежностима, границе Косова са Србијом обезбеђују NATO снаге, постоји и копнена тампон зона безбедности пет километара унутар Србије, тако да је нејасно о каквом разграничењу овај човек говори.

vodenicar

pre 11 godina

Pa sta bi sa platforme kad su rekli da su usaglasili stavove i da cese pregovaraci drzati toga.I opa sad neznamo o cemu da pricamo.I onda ce nam opet neko drugi biti kriv.

zorz

pre 11 godina

uhapsicete nekog, napraviti jednu mini seriju za narod i podela Kosova ce vam proci neopazeno. Vase nije, da ste se na njemu rodili ne bi se ovako ponasali.Ova vlada jedino ima rezultata u hapsenju koje se radi vrlo selektivno.Oni koji su se obogatili sa proslom vlasti sada su u pritvoru ili su jednim korakom vec tamo, za to vreme ljudi iz senke SNS-ovaca polako ali neometano zauzimaju teritoriju..Tvrdim da osim ovih hapsenja nista pozitivno se nije desilo.Ekonomija sta to bese?Najplodniju zemlju Srbije dali su Arapima, umesto da mi hranimo pola evrope doci ce arapi sa mantijama da izrabljuju nas narod za 22 000dinara mesecno.Po prodavnicama cene idalje divljaju.Struja poskupljuje za 30%.Odbijace nam od plate TV pretplatu iako su govorili da ce je ukinuti.Sta je sledece?

miki

pre 11 godina

Nema podele a u to je i sigurno da se nikad nece ni desiti jer Zapad nece to dozvoliti....jedino ako i bude podele onda ce Srbija dobiti severni deo Kosova tj. Servna Kosovska Mitrovica ali bi za to Srbija trebala da deo Vranjske teritorije a po gotovo Bujanovac, medvedu i Presevo a bogami ja se plasim da ni to nebi bilo dovoljno jer oni dole na Kosovu sve vise pricaju o Velikoj Albaniji, sto znaci da ako bi doslo do podele Kosova onda otvara pandorinu kutiju i nove granice sa makedonijom, grckom, crnom gorom i albanijom.....tako da ako sam isken je ne vidim zasto smo uopste i usli u dialog kad smo znali od pocetka da nema ot toga nista plus naz premijer se vozio po Briselu na sastancima sa Kosovskim liderima zbog cega? ta trosi nas novac?

Sramota!!! Sirotinja ce jos uvek da ispasta
Pozdrav svima i daj Boze da se nesto bolje i malo vise Srece okrene prema nama Srbima
Ja sam moj optimizam i moju nadu za bolji zivot odavno izgubio

Hahahaah

pre 11 godina

Daj Srbinu vlast pa ces da vidis kakav je.....glupi smo kao narod podelili smo se na Delije, Grobare, Socijaliste, Demokrate i ko zna sta radi moci i vlasti, ne zasluzujemo bolje....Ovaj Novinar po struci ce pre decu da proda nego da podnese ostavku....birali ste ga sami, kada se pokoljemo nemojte da krivite druge zna se dobro i kraj vise.