Sreda, 27.02.2013.

22:09

Šulc: Uslovi moraju da se ispune

Martin Šulc izjavio je za "Novosti" da su vrata EU otvorena za sve zemlje kandidate, uključujući i Srbiju, ali da postavljeni uslovi moraju da se ispune.

Izvor: Beta

Šulc: Uslovi moraju da se ispune IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

68 Komentari

Sortiraj po:

biber

pre 11 godina

Vidim ja da će opet ovde da počne. Nadam se da će Rusija i Engleska još jednom da vas vrate u rupu iz koje ste ispuzali. Ovaj put ZAUVEK nadam se

OLIVER

pre 11 godina

Srbija je učinila veliki napor i donela mnogo teških odluka, kao što je isporučivanje svih optuženih Srba, a to nije ni mali broj, u Hag, i dostavljanje sve dokumentacije haškom sudu. Srbija je velike ustupke napravila i po pitanju Kosova. Gospodin Vučić je otpočeo žestoku i bezkompromisnu borbu protiv korupcije i kriminala. Nadam se da će evropski zvaničnici sve ovo znati da cene, i da će Srbija, a to je u interesu svih nas, ma kojoj stranci da pripadamo, dobiti datum za pregovore o pristupanju EU.

slobodna Evropa

pre 11 godina

Sto se resenja tice ,resili su Evropa i USA.
Sada lezi samo na ove mastere,reketase, preletace,primitivce
da ispune ZAKONE I LJUDSKA PRAVA !

modesty

pre 11 godina

Ajde sad po malo da ovakve licemere proglasimo nevaznim, i bojkotujemo sve i jednu izjavu osim onih koje u sebi sadrze duzno postovanje i makar neki vid nepristrasnosti i altruizma. Muka mi je vise od ovih sadista.

YU

pre 11 godina

Ko zeli već EU u Srbiji? Nova Juga sa Hrvatima i Slovencima. Kralj ili novi bog ala Tito, monarhija ili komunitam, "kucni mir" i zivot u lazima. To je sto mi stvarno hoćemo. Vratite nam identitet koji ste nam oduzeli, to je bio zivot, a ovo danas je samo rob.

patriot

pre 11 godina

(LDP u srcu, 28. februar 2013 09:13) "против ћирилизма"
већу глупост нисам чуо у животу.примитивац и репа без корена.

nemecel

pre 11 godina

Ma Sulc ti si u pravu ,svaki dan neki novi pajac mraci kako ovo kako ono treba da uradimo ??? Ko je ovde lud ??? Sulc u kancelariju ;) !

marija

pre 11 godina

To sa susedom zaboravi.
Hajde prekinite vise sa provokacijama, i Srbije i zemalja koje nisu priznale vasu tzv. drzavu.
Polako postajete odvratni.

biber

pre 11 godina

Vidim ja da će opet ovde da počne. Nadam se da će Rusija i Engleska još jednom da vas vrate u rupu iz koje ste ispuzali. Ovaj put ZAUVEK nadam se

Joca

pre 11 godina

Majko moja, ja uopšte ne mogu da shvatim ove naše stručnjake (i nove i stare), koliko su zapeli evropa, pa evropa, Trebalo bi da se pozabave investicionom klimom, a samim tim i standardom, treba da poboljšaju zakone i administrativne procedure, da bi olakšali priliv investicija, treba da smanjuju poreze i namete (da bi povećali zahvat naplate) i ubiju sivu zonu. Pojačati borbu sa lopovlukom i korupcijom. Težnja evro-integracijama, svakako, ali ne po svaku cenu. Pregovori sa Prištinom, svakako, ali ne na kolenima. Karikiram, došli smo na pregovore o nekoj temi, kažu, morate prihvatiti "ovo" pod svaku cenu, doviđenja, nastavićemo kada se stvore uslovi za pregovore. Vratimo se kući i navalimo na rešavanje životnih problema, na traženje novih tržišta. I nakon "xx" godina uđemo u evropu kao uređena i bogata zemlja, a možemo mi to, samo da se svi potrudimo. Bilo bi poželjno da nas evropa pozove da se priključimo, a ne da pužemo kao gmizavci gde god se pojavimo. Malo dostojanstva ne bi škodilo. Samo kada bi u našim glavama počeli da imamo više razumevanja i tolrancije za nekog drugog.

Branko

pre 11 godina

Znamo mi da Srbija zaslužuje pohvale za ogroman napredak koji je ostvarila ali se plašimo da to ne ostane samo na pohvalama. Mi očekujemo da Evropski savet utvrdi datum za početak pregovora za članstvo u EU i tgo što pre.

mirko

pre 11 godina

Žao mi je zbog onih koji su poverovali da su ih u Briselu naprasno zavoleli, a pogotovo zbog srpskog "De Gola", jer je već proglasio da smo dobili datum.

Maksimalno orao negativno

pre 11 godina

Srbija je od bombardovanja, a narocito od priznavanja samostalnosti Kosova potpuno van interesa velikih. Gotovo. Progovore o nama tek tako, reda radi. Svi oni koji misle da oni hvale ili kude bilo koju vlast u Srbiji, daju sebi i nama preveliki znacaj. Mi smo samo levo smetalo i slus. Ostavljeni smo sebi, a tu se sjajno snalazimo. Dok nas ima

Dragan Miladinovic

pre 11 godina

@Aleksandar

Imamo mi mnooogo stvari da uradimo, da uopste ne gledamo Kosovo. Mislim da je normalizacija odnosa u regionu normalna stvar, ali to građani Srbije neće nešto osetiti. Ono što hoće je ispunjavanje drugih uslova.

LDP u srcu

pre 11 godina

EU je vakcina protiv primitivizma, zaostalosti, klerofašizma, ćirilizma i ostalih srBBBizama. Ukoliko je Srbija, bolesnik na samrti, ne dobije pod hitno, za nju neće biti budućnosti.

Сербон

pre 11 godina

Пре постављања нових услова са том ЕУ,де прво да решимо о одштети коју су начинили НАТО трупе и чланице ЕУ током бомбардовања,разарања,тровања и убијања Србије!Ко је одговоран,колика је штета причињена и какве су последице!То прво да се регулише и онда можемо даље да разговарамо...

zora

pre 11 godina

Zasto se nevrsi pritisak i na Pristinu, vidi se sta se sve desava na sever Kosova i svi cute. Stalnim napadima na srbe, albanci pokusavaju da ih zastrase, kako bi sami poceli da napustaju svoja ognjista.

Dule Zh

pre 11 godina

Ma treba im reci da je uslov da mi udjemo u njihov propali i na silu napravljeni projekat zvani EU da nam
vrate Kosovo. Okrenuti im ledja kao i turci. Posto smo se uvalili u dugove na istoku (citaj Rusija i Kina) bolje da sa njima radimo. Ovi propaliteti sa zapada ce nas ojaditi kao Spaniju, Portugal i Grcku... Pa u EU je samo nemcima, donekle francuzima i zemljama Benelux-a dobro. Najbolje je onim zemljama koje nisu u EU i ne zavise od iste, kao Norveska i Svajcarska.

pero

pre 11 godina

pera lozac, 27. februar 2013 22:45
jesu ako ih razumijes. Hrvatska je bila kandidat ali nije mogla poceti pregovore bez da se uhiti Gotovina. Maltretirali su nas topnickim dnevnicima godinama. Vlada je osnovala X-Y povjerenstava ali nisu ih nasli, mozda jer ih nije ni bilo. Prestali su tek nakon prvostupanjske presude kad su tuzitelji mislili da su dobili slucaj i da im dnevnici ne trebaju

odgovor Nikolini G

pre 11 godina

Moram da te razocaram, ali Tadica su prihvatili u EU vise nego bilo koga drugog od nasih politicara.A, da je on pravio ustupke koje prave ovi tvoji "ozbiljni politicari" bio bi proglasen jos vecim izdajnikom, nego sto jeste.

Resenje

pre 11 godina

Samo da kažem da se niko ne zanosi da ćemo ikada ući u EU a da ne priznamo nezavisno Kosovo,što se tiče Evrope i Amerike to je gotova stvar,a nas niko ionako ne pita šta mislimo.

lemmy

pre 11 godina

@Nikolina G ili ti napredna,ma kako da ne.Postavite vi njima uslove.Ako oni zele da mi udjemo u Eu,moraju da ispune sledece uslov........ .

zorka

pre 11 godina

Izjava Sulca:"Zasluzili ste pohvalu za ogroman uspeh, a sad priznajte nezavisnost Kosova",hvala vam sto nas hvalite i kraj, dalje nemoze.

mistral

pre 11 godina

Otkad znam za sebe uvek sam volela da svakome u oči kažem šta mislim. Otkad znam za EU svatila sam da postoje ljudi bez kičme koji to ne rade i tako silom prilike naučila sam da čitam između redova.

djuro

pre 11 godina

Uslovi moraju da se ispune samo ako hocemo u EU. I EU birokrate i domaci podrepasi zaboravljaju da gradjani Srbije to ne zele. Pre ili kasnije, neko ce odgovarati za ovo.

Nekada evrofil

pre 11 godina

Do onoga sto se desilo Grcima bio sam evrofil. Isto nam se desava sada sa Kosovom. Daju ti pozajmice koje ne kontrolisu(tipa labaratorija ili putevi), a onda se pojave kad nemas nikakve sanse da se izvuces i traze teritorije. Grcima ostrva, a nama Kosovo. Spancima ce verovatno da uzmu Kataloniju. U principu to nije tragedija za nas jer mi podrzavamo. Evo sad gledam 41% za Vucica sto znaci da narod ovde podrzava tu vrsu razmene. Grci su bar na ulicama.

evrofob

pre 11 godina

Gledajući ostale članice Unije i nisu vm neki uslovi! A ove posebne koje Vi vidite neće biti ispunjeni! Na zadovoljstvo 80% vaše nacije!

Iguman Nemanja

pre 11 godina

Dačiću i Nikoliću, i vi drugi koji puzite pro Briselu i Berlinu (Vučić itd.) - dokle ćete da trpite ova poniženja? Šta još treba da kažu ovi bedni ucenjivači da se otreznite?

Zvanično: NE u EU i svi naši problemi će da budu rešeni, pa da se okrenemo sebi i rešenju KiM na naš način a majka Rusija neće da ostane slepa i gluva na vapaje Srbije!

Boki

pre 11 godina

Da podrzali su sirenje na istok 2007, na sve Verne saveznike iz drugog rata osim kipra. Bugari, rumuni, estonci, litvanci, letonci. A srbi mogu ako se izvinu nemackoj sto su se branili u dva svetska rata. Sa EU nemacka je istvarila ono sto Adolf nije uspeo.

Slon

pre 11 godina

Poštovani G. Šulc, to nisu 'dve zemlje'. To je smao jedna zemlja i nepravedno otuđeni deo njene teritorije koju ste Vi, Vaše biračko telo i ostali svetski 'faktori' proglasili 'zemljom'. Isto kao Vaš otac '39-45' i Vaš deda 1914-18. Samo što znamo kao se tada to završilo. A i sada će isto.

Bane

pre 11 godina

Sulc je rekao da ce na kraju Srbija morati da prizna Kosovo a sada kaze da nema novih uslova, znaci Kosovo da prizna a Vojvodinu i Sandzak (jos uvek) ne mora?

Nikolina G

pre 11 godina

Očigledno da je Evropa shvatila da je prošlo vreme apsolutiste Borisa Tadića, koji se izvinjavao i pristajao na sva uslovljavanja, zarad očuvanja fotelje, i da su došli neki ozbiljni političari koji vode računa o nacionalnim iteresima.

okrenimo se sebi!!!

pre 11 godina

Muka mi je od svih... i od uslova i od pregovora i od ovog bednog prezivljavanja poslednjih 20 god...zivot nam prolazi u nekakvom cekanju!!!
Dajte vise...dza ili bu

Kuki

pre 11 godina

LJudi, vi koji citate ove vesti, komentare da li vi uopste verujete da cemo mi ikad uci u EU. I da li ce to ako slucajno uspemo 2030 imati bilo kakve svrhe. Ovo nije pitanje da li treba da udjemo, predpostavimo da treba. Od kako sam poceo da pamtim mi ulazimo u Evropu, i stalno nam nesto fali, a mi zivimo sve gore i gore. Mislim da je ulazak u EU poceo da gubi svaki smisao. Takodje mislim da je EU postao izgovor svim nasim politicarima, koji su izgleda svi do jednog potpuno nesposobni i koji vode ovu zemlju duboko u propast godinama. Da li smo mi takva nacija generalno, pa bolje ljude na politickoj sceni ne mozemo da izaberemo od ovih koji su bili zadnjih dvadeset pet godina ili je u pitanju nesto drugo, ne mogu da budem siguran vise, sta se to desava sa nama? Bas me zanima sta ostali misle.

pera lozac

pre 11 godina

To smo najbolje videli na primeru Hrvatske,
Prvo je bio uslov Gotovina za pocetak ptocesa uclanenja, pa je proces uclanenja poceo i bez Gotovine u pritvoru.
Drugo je bio uslov topnicki dnevnici za ulazak HR u EU.

P.S. Kako su cinjenice surove jel da?

okrenimo se sebi!!!

pre 11 godina

Muka mi je od svih... i od uslova i od pregovora i od ovog bednog prezivljavanja poslednjih 20 god...zivot nam prolazi u nekakvom cekanju!!!
Dajte vise...dza ili bu

Kuki

pre 11 godina

LJudi, vi koji citate ove vesti, komentare da li vi uopste verujete da cemo mi ikad uci u EU. I da li ce to ako slucajno uspemo 2030 imati bilo kakve svrhe. Ovo nije pitanje da li treba da udjemo, predpostavimo da treba. Od kako sam poceo da pamtim mi ulazimo u Evropu, i stalno nam nesto fali, a mi zivimo sve gore i gore. Mislim da je ulazak u EU poceo da gubi svaki smisao. Takodje mislim da je EU postao izgovor svim nasim politicarima, koji su izgleda svi do jednog potpuno nesposobni i koji vode ovu zemlju duboko u propast godinama. Da li smo mi takva nacija generalno, pa bolje ljude na politickoj sceni ne mozemo da izaberemo od ovih koji su bili zadnjih dvadeset pet godina ili je u pitanju nesto drugo, ne mogu da budem siguran vise, sta se to desava sa nama? Bas me zanima sta ostali misle.

pera lozac

pre 11 godina

To smo najbolje videli na primeru Hrvatske,
Prvo je bio uslov Gotovina za pocetak ptocesa uclanenja, pa je proces uclanenja poceo i bez Gotovine u pritvoru.
Drugo je bio uslov topnicki dnevnici za ulazak HR u EU.

P.S. Kako su cinjenice surove jel da?

Resenje

pre 11 godina

Samo da kažem da se niko ne zanosi da ćemo ikada ući u EU a da ne priznamo nezavisno Kosovo,što se tiče Evrope i Amerike to je gotova stvar,a nas niko ionako ne pita šta mislimo.

Slon

pre 11 godina

Poštovani G. Šulc, to nisu 'dve zemlje'. To je smao jedna zemlja i nepravedno otuđeni deo njene teritorije koju ste Vi, Vaše biračko telo i ostali svetski 'faktori' proglasili 'zemljom'. Isto kao Vaš otac '39-45' i Vaš deda 1914-18. Samo što znamo kao se tada to završilo. A i sada će isto.

Boki

pre 11 godina

Da podrzali su sirenje na istok 2007, na sve Verne saveznike iz drugog rata osim kipra. Bugari, rumuni, estonci, litvanci, letonci. A srbi mogu ako se izvinu nemackoj sto su se branili u dva svetska rata. Sa EU nemacka je istvarila ono sto Adolf nije uspeo.

Nikolina G

pre 11 godina

Očigledno da je Evropa shvatila da je prošlo vreme apsolutiste Borisa Tadića, koji se izvinjavao i pristajao na sva uslovljavanja, zarad očuvanja fotelje, i da su došli neki ozbiljni političari koji vode računa o nacionalnim iteresima.

LDP u srcu

pre 11 godina

EU je vakcina protiv primitivizma, zaostalosti, klerofašizma, ćirilizma i ostalih srBBBizama. Ukoliko je Srbija, bolesnik na samrti, ne dobije pod hitno, za nju neće biti budućnosti.

Maksimalno orao negativno

pre 11 godina

Srbija je od bombardovanja, a narocito od priznavanja samostalnosti Kosova potpuno van interesa velikih. Gotovo. Progovore o nama tek tako, reda radi. Svi oni koji misle da oni hvale ili kude bilo koju vlast u Srbiji, daju sebi i nama preveliki znacaj. Mi smo samo levo smetalo i slus. Ostavljeni smo sebi, a tu se sjajno snalazimo. Dok nas ima

Сербон

pre 11 godina

Пре постављања нових услова са том ЕУ,де прво да решимо о одштети коју су начинили НАТО трупе и чланице ЕУ током бомбардовања,разарања,тровања и убијања Србије!Ко је одговоран,колика је штета причињена и какве су последице!То прво да се регулише и онда можемо даље да разговарамо...

zora

pre 11 godina

Zasto se nevrsi pritisak i na Pristinu, vidi se sta se sve desava na sever Kosova i svi cute. Stalnim napadima na srbe, albanci pokusavaju da ih zastrase, kako bi sami poceli da napustaju svoja ognjista.

biber

pre 11 godina

Vidim ja da će opet ovde da počne. Nadam se da će Rusija i Engleska još jednom da vas vrate u rupu iz koje ste ispuzali. Ovaj put ZAUVEK nadam se

zorka

pre 11 godina

Izjava Sulca:"Zasluzili ste pohvalu za ogroman uspeh, a sad priznajte nezavisnost Kosova",hvala vam sto nas hvalite i kraj, dalje nemoze.

mirko

pre 11 godina

Žao mi je zbog onih koji su poverovali da su ih u Briselu naprasno zavoleli, a pogotovo zbog srpskog "De Gola", jer je već proglasio da smo dobili datum.

Nekada evrofil

pre 11 godina

Do onoga sto se desilo Grcima bio sam evrofil. Isto nam se desava sada sa Kosovom. Daju ti pozajmice koje ne kontrolisu(tipa labaratorija ili putevi), a onda se pojave kad nemas nikakve sanse da se izvuces i traze teritorije. Grcima ostrva, a nama Kosovo. Spancima ce verovatno da uzmu Kataloniju. U principu to nije tragedija za nas jer mi podrzavamo. Evo sad gledam 41% za Vucica sto znaci da narod ovde podrzava tu vrsu razmene. Grci su bar na ulicama.

Dule Zh

pre 11 godina

Ma treba im reci da je uslov da mi udjemo u njihov propali i na silu napravljeni projekat zvani EU da nam
vrate Kosovo. Okrenuti im ledja kao i turci. Posto smo se uvalili u dugove na istoku (citaj Rusija i Kina) bolje da sa njima radimo. Ovi propaliteti sa zapada ce nas ojaditi kao Spaniju, Portugal i Grcku... Pa u EU je samo nemcima, donekle francuzima i zemljama Benelux-a dobro. Najbolje je onim zemljama koje nisu u EU i ne zavise od iste, kao Norveska i Svajcarska.

Bane

pre 11 godina

Sulc je rekao da ce na kraju Srbija morati da prizna Kosovo a sada kaze da nema novih uslova, znaci Kosovo da prizna a Vojvodinu i Sandzak (jos uvek) ne mora?

djuro

pre 11 godina

Uslovi moraju da se ispune samo ako hocemo u EU. I EU birokrate i domaci podrepasi zaboravljaju da gradjani Srbije to ne zele. Pre ili kasnije, neko ce odgovarati za ovo.

Iguman Nemanja

pre 11 godina

Dačiću i Nikoliću, i vi drugi koji puzite pro Briselu i Berlinu (Vučić itd.) - dokle ćete da trpite ova poniženja? Šta još treba da kažu ovi bedni ucenjivači da se otreznite?

Zvanično: NE u EU i svi naši problemi će da budu rešeni, pa da se okrenemo sebi i rešenju KiM na naš način a majka Rusija neće da ostane slepa i gluva na vapaje Srbije!

evrofob

pre 11 godina

Gledajući ostale članice Unije i nisu vm neki uslovi! A ove posebne koje Vi vidite neće biti ispunjeni! Na zadovoljstvo 80% vaše nacije!

pero

pre 11 godina

pera lozac, 27. februar 2013 22:45
jesu ako ih razumijes. Hrvatska je bila kandidat ali nije mogla poceti pregovore bez da se uhiti Gotovina. Maltretirali su nas topnickim dnevnicima godinama. Vlada je osnovala X-Y povjerenstava ali nisu ih nasli, mozda jer ih nije ni bilo. Prestali su tek nakon prvostupanjske presude kad su tuzitelji mislili da su dobili slucaj i da im dnevnici ne trebaju

mistral

pre 11 godina

Otkad znam za sebe uvek sam volela da svakome u oči kažem šta mislim. Otkad znam za EU svatila sam da postoje ljudi bez kičme koji to ne rade i tako silom prilike naučila sam da čitam između redova.

Branko

pre 11 godina

Znamo mi da Srbija zaslužuje pohvale za ogroman napredak koji je ostvarila ali se plašimo da to ne ostane samo na pohvalama. Mi očekujemo da Evropski savet utvrdi datum za početak pregovora za članstvo u EU i tgo što pre.

lemmy

pre 11 godina

@Nikolina G ili ti napredna,ma kako da ne.Postavite vi njima uslove.Ako oni zele da mi udjemo u Eu,moraju da ispune sledece uslov........ .

odgovor Nikolini G

pre 11 godina

Moram da te razocaram, ali Tadica su prihvatili u EU vise nego bilo koga drugog od nasih politicara.A, da je on pravio ustupke koje prave ovi tvoji "ozbiljni politicari" bio bi proglasen jos vecim izdajnikom, nego sto jeste.

Dragan Miladinovic

pre 11 godina

@Aleksandar

Imamo mi mnooogo stvari da uradimo, da uopste ne gledamo Kosovo. Mislim da je normalizacija odnosa u regionu normalna stvar, ali to građani Srbije neće nešto osetiti. Ono što hoće je ispunjavanje drugih uslova.

patriot

pre 11 godina

(LDP u srcu, 28. februar 2013 09:13) "против ћирилизма"
већу глупост нисам чуо у животу.примитивац и репа без корена.

nemecel

pre 11 godina

Ma Sulc ti si u pravu ,svaki dan neki novi pajac mraci kako ovo kako ono treba da uradimo ??? Ko je ovde lud ??? Sulc u kancelariju ;) !

marija

pre 11 godina

To sa susedom zaboravi.
Hajde prekinite vise sa provokacijama, i Srbije i zemalja koje nisu priznale vasu tzv. drzavu.
Polako postajete odvratni.

Joca

pre 11 godina

Majko moja, ja uopšte ne mogu da shvatim ove naše stručnjake (i nove i stare), koliko su zapeli evropa, pa evropa, Trebalo bi da se pozabave investicionom klimom, a samim tim i standardom, treba da poboljšaju zakone i administrativne procedure, da bi olakšali priliv investicija, treba da smanjuju poreze i namete (da bi povećali zahvat naplate) i ubiju sivu zonu. Pojačati borbu sa lopovlukom i korupcijom. Težnja evro-integracijama, svakako, ali ne po svaku cenu. Pregovori sa Prištinom, svakako, ali ne na kolenima. Karikiram, došli smo na pregovore o nekoj temi, kažu, morate prihvatiti "ovo" pod svaku cenu, doviđenja, nastavićemo kada se stvore uslovi za pregovore. Vratimo se kući i navalimo na rešavanje životnih problema, na traženje novih tržišta. I nakon "xx" godina uđemo u evropu kao uređena i bogata zemlja, a možemo mi to, samo da se svi potrudimo. Bilo bi poželjno da nas evropa pozove da se priključimo, a ne da pužemo kao gmizavci gde god se pojavimo. Malo dostojanstva ne bi škodilo. Samo kada bi u našim glavama počeli da imamo više razumevanja i tolrancije za nekog drugog.

modesty

pre 11 godina

Ajde sad po malo da ovakve licemere proglasimo nevaznim, i bojkotujemo sve i jednu izjavu osim onih koje u sebi sadrze duzno postovanje i makar neki vid nepristrasnosti i altruizma. Muka mi je vise od ovih sadista.

YU

pre 11 godina

Ko zeli već EU u Srbiji? Nova Juga sa Hrvatima i Slovencima. Kralj ili novi bog ala Tito, monarhija ili komunitam, "kucni mir" i zivot u lazima. To je sto mi stvarno hoćemo. Vratite nam identitet koji ste nam oduzeli, to je bio zivot, a ovo danas je samo rob.

OLIVER

pre 11 godina

Srbija je učinila veliki napor i donela mnogo teških odluka, kao što je isporučivanje svih optuženih Srba, a to nije ni mali broj, u Hag, i dostavljanje sve dokumentacije haškom sudu. Srbija je velike ustupke napravila i po pitanju Kosova. Gospodin Vučić je otpočeo žestoku i bezkompromisnu borbu protiv korupcije i kriminala. Nadam se da će evropski zvaničnici sve ovo znati da cene, i da će Srbija, a to je u interesu svih nas, ma kojoj stranci da pripadamo, dobiti datum za pregovore o pristupanju EU.

slobodna Evropa

pre 11 godina

Sto se resenja tice ,resili su Evropa i USA.
Sada lezi samo na ove mastere,reketase, preletace,primitivce
da ispune ZAKONE I LJUDSKA PRAVA !

biber

pre 11 godina

Vidim ja da će opet ovde da počne. Nadam se da će Rusija i Engleska još jednom da vas vrate u rupu iz koje ste ispuzali. Ovaj put ZAUVEK nadam se

Nikolina G

pre 11 godina

Očigledno da je Evropa shvatila da je prošlo vreme apsolutiste Borisa Tadića, koji se izvinjavao i pristajao na sva uslovljavanja, zarad očuvanja fotelje, i da su došli neki ozbiljni političari koji vode računa o nacionalnim iteresima.

LDP u srcu

pre 11 godina

EU je vakcina protiv primitivizma, zaostalosti, klerofašizma, ćirilizma i ostalih srBBBizama. Ukoliko je Srbija, bolesnik na samrti, ne dobije pod hitno, za nju neće biti budućnosti.

pera lozac

pre 11 godina

To smo najbolje videli na primeru Hrvatske,
Prvo je bio uslov Gotovina za pocetak ptocesa uclanenja, pa je proces uclanenja poceo i bez Gotovine u pritvoru.
Drugo je bio uslov topnicki dnevnici za ulazak HR u EU.

P.S. Kako su cinjenice surove jel da?

zora

pre 11 godina

Zasto se nevrsi pritisak i na Pristinu, vidi se sta se sve desava na sever Kosova i svi cute. Stalnim napadima na srbe, albanci pokusavaju da ih zastrase, kako bi sami poceli da napustaju svoja ognjista.

Iguman Nemanja

pre 11 godina

Dačiću i Nikoliću, i vi drugi koji puzite pro Briselu i Berlinu (Vučić itd.) - dokle ćete da trpite ova poniženja? Šta još treba da kažu ovi bedni ucenjivači da se otreznite?

Zvanično: NE u EU i svi naši problemi će da budu rešeni, pa da se okrenemo sebi i rešenju KiM na naš način a majka Rusija neće da ostane slepa i gluva na vapaje Srbije!

Branko

pre 11 godina

Znamo mi da Srbija zaslužuje pohvale za ogroman napredak koji je ostvarila ali se plašimo da to ne ostane samo na pohvalama. Mi očekujemo da Evropski savet utvrdi datum za početak pregovora za članstvo u EU i tgo što pre.

biber

pre 11 godina

Vidim ja da će opet ovde da počne. Nadam se da će Rusija i Engleska još jednom da vas vrate u rupu iz koje ste ispuzali. Ovaj put ZAUVEK nadam se

okrenimo se sebi!!!

pre 11 godina

Muka mi je od svih... i od uslova i od pregovora i od ovog bednog prezivljavanja poslednjih 20 god...zivot nam prolazi u nekakvom cekanju!!!
Dajte vise...dza ili bu

Kuki

pre 11 godina

LJudi, vi koji citate ove vesti, komentare da li vi uopste verujete da cemo mi ikad uci u EU. I da li ce to ako slucajno uspemo 2030 imati bilo kakve svrhe. Ovo nije pitanje da li treba da udjemo, predpostavimo da treba. Od kako sam poceo da pamtim mi ulazimo u Evropu, i stalno nam nesto fali, a mi zivimo sve gore i gore. Mislim da je ulazak u EU poceo da gubi svaki smisao. Takodje mislim da je EU postao izgovor svim nasim politicarima, koji su izgleda svi do jednog potpuno nesposobni i koji vode ovu zemlju duboko u propast godinama. Da li smo mi takva nacija generalno, pa bolje ljude na politickoj sceni ne mozemo da izaberemo od ovih koji su bili zadnjih dvadeset pet godina ili je u pitanju nesto drugo, ne mogu da budem siguran vise, sta se to desava sa nama? Bas me zanima sta ostali misle.

pero

pre 11 godina

pera lozac, 27. februar 2013 22:45
jesu ako ih razumijes. Hrvatska je bila kandidat ali nije mogla poceti pregovore bez da se uhiti Gotovina. Maltretirali su nas topnickim dnevnicima godinama. Vlada je osnovala X-Y povjerenstava ali nisu ih nasli, mozda jer ih nije ni bilo. Prestali su tek nakon prvostupanjske presude kad su tuzitelji mislili da su dobili slucaj i da im dnevnici ne trebaju

Dule Zh

pre 11 godina

Ma treba im reci da je uslov da mi udjemo u njihov propali i na silu napravljeni projekat zvani EU da nam
vrate Kosovo. Okrenuti im ledja kao i turci. Posto smo se uvalili u dugove na istoku (citaj Rusija i Kina) bolje da sa njima radimo. Ovi propaliteti sa zapada ce nas ojaditi kao Spaniju, Portugal i Grcku... Pa u EU je samo nemcima, donekle francuzima i zemljama Benelux-a dobro. Najbolje je onim zemljama koje nisu u EU i ne zavise od iste, kao Norveska i Svajcarska.

Slon

pre 11 godina

Poštovani G. Šulc, to nisu 'dve zemlje'. To je smao jedna zemlja i nepravedno otuđeni deo njene teritorije koju ste Vi, Vaše biračko telo i ostali svetski 'faktori' proglasili 'zemljom'. Isto kao Vaš otac '39-45' i Vaš deda 1914-18. Samo što znamo kao se tada to završilo. A i sada će isto.

odgovor Nikolini G

pre 11 godina

Moram da te razocaram, ali Tadica su prihvatili u EU vise nego bilo koga drugog od nasih politicara.A, da je on pravio ustupke koje prave ovi tvoji "ozbiljni politicari" bio bi proglasen jos vecim izdajnikom, nego sto jeste.

Nekada evrofil

pre 11 godina

Do onoga sto se desilo Grcima bio sam evrofil. Isto nam se desava sada sa Kosovom. Daju ti pozajmice koje ne kontrolisu(tipa labaratorija ili putevi), a onda se pojave kad nemas nikakve sanse da se izvuces i traze teritorije. Grcima ostrva, a nama Kosovo. Spancima ce verovatno da uzmu Kataloniju. U principu to nije tragedija za nas jer mi podrzavamo. Evo sad gledam 41% za Vucica sto znaci da narod ovde podrzava tu vrsu razmene. Grci su bar na ulicama.

Сербон

pre 11 godina

Пре постављања нових услова са том ЕУ,де прво да решимо о одштети коју су начинили НАТО трупе и чланице ЕУ током бомбардовања,разарања,тровања и убијања Србије!Ко је одговоран,колика је штета причињена и какве су последице!То прво да се регулише и онда можемо даље да разговарамо...

Resenje

pre 11 godina

Samo da kažem da se niko ne zanosi da ćemo ikada ući u EU a da ne priznamo nezavisno Kosovo,što se tiče Evrope i Amerike to je gotova stvar,a nas niko ionako ne pita šta mislimo.

Boki

pre 11 godina

Da podrzali su sirenje na istok 2007, na sve Verne saveznike iz drugog rata osim kipra. Bugari, rumuni, estonci, litvanci, letonci. A srbi mogu ako se izvinu nemackoj sto su se branili u dva svetska rata. Sa EU nemacka je istvarila ono sto Adolf nije uspeo.

mistral

pre 11 godina

Otkad znam za sebe uvek sam volela da svakome u oči kažem šta mislim. Otkad znam za EU svatila sam da postoje ljudi bez kičme koji to ne rade i tako silom prilike naučila sam da čitam između redova.

zorka

pre 11 godina

Izjava Sulca:"Zasluzili ste pohvalu za ogroman uspeh, a sad priznajte nezavisnost Kosova",hvala vam sto nas hvalite i kraj, dalje nemoze.

lemmy

pre 11 godina

@Nikolina G ili ti napredna,ma kako da ne.Postavite vi njima uslove.Ako oni zele da mi udjemo u Eu,moraju da ispune sledece uslov........ .

evrofob

pre 11 godina

Gledajući ostale članice Unije i nisu vm neki uslovi! A ove posebne koje Vi vidite neće biti ispunjeni! Na zadovoljstvo 80% vaše nacije!

djuro

pre 11 godina

Uslovi moraju da se ispune samo ako hocemo u EU. I EU birokrate i domaci podrepasi zaboravljaju da gradjani Srbije to ne zele. Pre ili kasnije, neko ce odgovarati za ovo.

Dragan Miladinovic

pre 11 godina

@Aleksandar

Imamo mi mnooogo stvari da uradimo, da uopste ne gledamo Kosovo. Mislim da je normalizacija odnosa u regionu normalna stvar, ali to građani Srbije neće nešto osetiti. Ono što hoće je ispunjavanje drugih uslova.

Bane

pre 11 godina

Sulc je rekao da ce na kraju Srbija morati da prizna Kosovo a sada kaze da nema novih uslova, znaci Kosovo da prizna a Vojvodinu i Sandzak (jos uvek) ne mora?

mirko

pre 11 godina

Žao mi je zbog onih koji su poverovali da su ih u Briselu naprasno zavoleli, a pogotovo zbog srpskog "De Gola", jer je već proglasio da smo dobili datum.

Maksimalno orao negativno

pre 11 godina

Srbija je od bombardovanja, a narocito od priznavanja samostalnosti Kosova potpuno van interesa velikih. Gotovo. Progovore o nama tek tako, reda radi. Svi oni koji misle da oni hvale ili kude bilo koju vlast u Srbiji, daju sebi i nama preveliki znacaj. Mi smo samo levo smetalo i slus. Ostavljeni smo sebi, a tu se sjajno snalazimo. Dok nas ima

modesty

pre 11 godina

Ajde sad po malo da ovakve licemere proglasimo nevaznim, i bojkotujemo sve i jednu izjavu osim onih koje u sebi sadrze duzno postovanje i makar neki vid nepristrasnosti i altruizma. Muka mi je vise od ovih sadista.

marija

pre 11 godina

To sa susedom zaboravi.
Hajde prekinite vise sa provokacijama, i Srbije i zemalja koje nisu priznale vasu tzv. drzavu.
Polako postajete odvratni.

patriot

pre 11 godina

(LDP u srcu, 28. februar 2013 09:13) "против ћирилизма"
већу глупост нисам чуо у животу.примитивац и репа без корена.

Joca

pre 11 godina

Majko moja, ja uopšte ne mogu da shvatim ove naše stručnjake (i nove i stare), koliko su zapeli evropa, pa evropa, Trebalo bi da se pozabave investicionom klimom, a samim tim i standardom, treba da poboljšaju zakone i administrativne procedure, da bi olakšali priliv investicija, treba da smanjuju poreze i namete (da bi povećali zahvat naplate) i ubiju sivu zonu. Pojačati borbu sa lopovlukom i korupcijom. Težnja evro-integracijama, svakako, ali ne po svaku cenu. Pregovori sa Prištinom, svakako, ali ne na kolenima. Karikiram, došli smo na pregovore o nekoj temi, kažu, morate prihvatiti "ovo" pod svaku cenu, doviđenja, nastavićemo kada se stvore uslovi za pregovore. Vratimo se kući i navalimo na rešavanje životnih problema, na traženje novih tržišta. I nakon "xx" godina uđemo u evropu kao uređena i bogata zemlja, a možemo mi to, samo da se svi potrudimo. Bilo bi poželjno da nas evropa pozove da se priključimo, a ne da pužemo kao gmizavci gde god se pojavimo. Malo dostojanstva ne bi škodilo. Samo kada bi u našim glavama počeli da imamo više razumevanja i tolrancije za nekog drugog.

YU

pre 11 godina

Ko zeli već EU u Srbiji? Nova Juga sa Hrvatima i Slovencima. Kralj ili novi bog ala Tito, monarhija ili komunitam, "kucni mir" i zivot u lazima. To je sto mi stvarno hoćemo. Vratite nam identitet koji ste nam oduzeli, to je bio zivot, a ovo danas je samo rob.

nemecel

pre 11 godina

Ma Sulc ti si u pravu ,svaki dan neki novi pajac mraci kako ovo kako ono treba da uradimo ??? Ko je ovde lud ??? Sulc u kancelariju ;) !

slobodna Evropa

pre 11 godina

Sto se resenja tice ,resili su Evropa i USA.
Sada lezi samo na ove mastere,reketase, preletace,primitivce
da ispune ZAKONE I LJUDSKA PRAVA !

biber

pre 11 godina

Vidim ja da će opet ovde da počne. Nadam se da će Rusija i Engleska još jednom da vas vrate u rupu iz koje ste ispuzali. Ovaj put ZAUVEK nadam se

OLIVER

pre 11 godina

Srbija je učinila veliki napor i donela mnogo teških odluka, kao što je isporučivanje svih optuženih Srba, a to nije ni mali broj, u Hag, i dostavljanje sve dokumentacije haškom sudu. Srbija je velike ustupke napravila i po pitanju Kosova. Gospodin Vučić je otpočeo žestoku i bezkompromisnu borbu protiv korupcije i kriminala. Nadam se da će evropski zvaničnici sve ovo znati da cene, i da će Srbija, a to je u interesu svih nas, ma kojoj stranci da pripadamo, dobiti datum za pregovore o pristupanju EU.