Petak, 15.02.2013.

20:06

Nikolić: Moj odnos prema Hagu isti

Kada bi se međunarodna zajednica složila da svi osuđeni Srbi budu prebačeni na izdržavanje kazne u Srbiju, ne bih ni govorio u Njujorku, kaže predsednik Srbije.

Izvor: Tanjug

Nikoliæ: Moj odnos prema Hagu isti IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

71 Komentari

Sortiraj po:

afrodita

pre 11 godina

Veoma mi je drago da se Hag zatvara i mislim da bi najbolje bilo kada bi osudjenici iz nase zamlje svoje kazne odrzavali u Srbiji!

cvet

pre 11 godina

Vidi se da covek stoji iza svojih reci,ima sav.To sto je mislio o Hagu pre deset godina,misli i sad.Mozemo mi da ga volimo ili ne,ali on je iskren covek i misli dobro Srbiji.

Nenad Sremac

pre 11 godina

I moj je isti o pitanju Haškog tribunala. Istina će uskoro isplivati na površinu.
Najveći problem Srbije danas je borba za investicije i nova radna mesta.

novinar

pre 11 godina

Imamo priliku da se naš glas još jednom čuje. Tu priliku treba iskoristiti. Sto puta izrečena laž postaje istina. A predsednik NIkolić ima priliku da celom svetu kaže istinu.
(Tiski cvet)

Znaci mora da kaze jedno milion puta.....nije mu lako.

Android

pre 11 godina

Selektivna pravda haškog Tribunala je već odavno poznata stvar.Treba u UN postaviti pitanje njegovog kredibiliteta.Ako ovako nastave sa radom, biće više farsa nego pravosudna institucija za koju namenu je i oformljen.

General poručnik

pre 11 godina

Haški kazamat je politička institucija. Svima je to jasno u Srbiji. Nisam ni ja promenio mišljenje o njemu.
Znamo da je služio za falsifikovanje istorije i pokrivanje zločina organizatora rata na ovim prostorima. Zna se ko su zemlje bile perjanice svih zločina.
Naše tzv osuđenike pred tim sramnim sudom treba dovesti u našu domovinu . Neka služe "kaznu"
Istina će kad - tad pobediti.

Igor

pre 11 godina

A sto se ti zauzimas da se zatvorenici drze ovde. Jesu to oni nepravedno osudjeni. Kad Hag donese losu presudu kao sto je ona u slucaju Gotovine i Markac da li to znaci da Mladic nije pobio sve te ljude u Srebrenici.
Jesu oni to zasluzili milost samo zato sto su Srbi. Kakav izvrnut navijacki sistem vrednosti.

franc-v

pre 11 godina

Ovaj Nikolic me danas podseca na onog ruskog Zirinovskog koji
misli da je "amerikanac" pao na Rusiju , a ne meteoror !!!!!


--svasta srbin i rus moze da izmisle--

misica

pre 11 godina

Hag je nepravedan prema Srbima,uverili smo se u to,ali sada moramo pruziti svu podrsku ljudima koji su tamo...ako su vec nepravedno osudjeni neka bar tu kaznu sluze u nasoj zemlji.

jovica

pre 11 godina

Osnivači "Međunarodnog suda" i ujedno njegovi finansijeri znali su dobro zbog čega ga osnivaju. I korist od suđenja i presuda imali su zaposleni u sudu (svi imaju enormne plate a skoro nikakvu odgovornost) i svi oni involvirani u dešavanja na balkanskim prostorima tokom poslednjih dvadesetak godina (takvih je mnogo) jer su "dirigovoanim presudama" dobili potpunu amnestiju za sve učinjeno.

Boljević- Škerović Samuilo

pre 11 godina

Kome ne valja Hag, pitajte ga da li valja Strazbur? Kad zavapiš za pravdu, onda hajde Evropo, pomaži, jer je u Srbiji nema.

Orgon

pre 11 godina

Kako je to Haag izgubio kredibilitet? Zar tako da se osuđuju oni koji su započeli rat i time su najviše krivi za ono što se događalo. Zar je izgubio kredibilitet jer nije izjednačio krivnju? Je li izgubio kredibilitet zato jer Vi još uvijek niste prihvatili činjenice i suočili se sa istinom. Cijelo vrijeme se govori kako je netko kriv što su Srbi izbjegli iz krajine. Pa jeste kriv, ali su krivci u Beogradu a ne u Zagrebu.

Cilimili

pre 11 godina

Ovakvu sramotu i satanizaciju ni jedan narod na Svetu nije doživeo, kao što smo mi. Svi oni dobro znaju zašto je sud u Hagu formiran, ali neka čuju i šta mi imamo o tome da kažemo.

prolaznik

pre 11 godina

Svi se sećamo ToNi-jeve izjave da on voli kad Karla Del Ponte dođe u Beograd sa novim optužnicama-jer onda Radikalima raste rejting...to je taj vaš predsednik, moj nije-hvala bogu...

Vladimir Pula

pre 11 godina

@(A. A., 16. februar 2013 01:45) vlasnici mandata su uvijek poslanici, svugdje u svijetu. Na listicu zaokruzujes stranku, ali lista kandidata je opcepoznata i za te se ljude glasuje.
Ko bi trebao biti po tebi vlasnik svih mandata? Seselj?

Tiski cvet

pre 11 godina

Imamo priliku da se naš glas još jednom čuje. Tu priliku treba iskoristiti. Sto puta izrečena laž postaje istina. A predsednik NIkolić ima priliku da celom svetu kaže istinu.

Seele

pre 11 godina

Naravno da je potrebno govoriti svuda gde se ocenjuje rad i učinak međunarodnog krivičnog pravosuđa. Poražavajuće presude Haškog tribunala kojima je definitivno izgubio kredibilitet treba u svakom slučaju osuditi.

factfinder

pre 11 godina

Nisu krive sve sudije. Najvecu krivicu snosi tuzilastvo koje je podizalo optuznice samo protiv Srba.To je radjeno pod politickim pritiskom NATO pakta o cemu su govorili cak i bivsi tuzioci i portparoli tog suda. Ako oni to priznaju, zasto bi neko sa strane imao pozitivno misljenje o toj lakrdiji od suda.
Sto se sudija tice, Sudsko vece uglavnom ima tri clana, a u nekim slucajevima odluke nisu donesene jednoglasno. Zanimljivo je da bas u slucaju najtezih optuznica misljenje sudskog veca nije bilo jednoglasno. Tako je u slucaju osude srpskog generala Galica optuzenog za granatiranje Sarajeva, od tri clana sudskog veca, protiv misljenja vecine bio kolumbijski sudija Nieto Navia. Odbrana je tvrdila da su muslimanske snage same ubijale Sarajlije ili se krile iza civilnih ciljeva. U slucaju presude Tolimiru za Srebrenicu, suprotno misljenje od vecine je dala sudija Nijambe koja je smatrala da tuzilastvo nije uspelo dokazati da je vecina zrtava streljana, a ne poginula u borbi. Njeno kompletno obrazlozenje stava su preneli neki portali sa propratnom analizom.

Snezana

pre 11 godina

Svi koji su na izdrzavanju kazne ne bi trebalo da budu u Hagu. Pa imamo i mi sudstvo i zatvore. Oni koji su krivi i treba da odgovaraju, ali u svojim zemljama da im se pravedno sudi, a ne nase ljude gone i osudjuju u Hagu, a druge pustaju. Ako su vec tamo i tako mora, treba Zakon da je za svakog isti!

milos

pre 11 godina

Da li osecas nesto kad ostanes sam Tomislave? Kada si sam ili kad se igras sa svojim unucima pa shvatis da si prodao njihovu buducnost da li osetis grizu savesti? Ako te nesto pecka onda ima nade za tebe i nas a ako ne onda neka nam je Bog u pomoci

A. A.

pre 11 godina

Naravno da mu misli isto i sada kao i tada kada je bio zmija u nedrima vojvode Šešelja. Mogao je da se rastane sa Vojom lepo kao Vuk Drašković, osnuje svoj neki SPO, i javno na izbore. Ne, nego mu je pokrao blanko ostavke posle izbora i sa Šešeljevim mandatima poslanika se pojavio u Tadićevoj Skupštini kao neki fantomski SNS. I odjednom su poslanici vlasnici mandata, nisu građani glasali za Šešelja i SRS nego im se jako dopadaju Nikolić, Vučić, Jorgovanka i ekipa. U ostalom, čućemo i drugu stranu već u junu kada se vrati vojvoda. Srbija čeka Šešelja da pokrene Ustavni Sud!

Tiemie

pre 11 godina

Pitanje međunarodne pravde i prava svakako treba da bude na dnevnom redu UN. Nama je i do sada bilo savršeno jasno čemu služi Haški tribunal. Potrebno je zato preispitati rad te institucije koja predstavlja sramotu za međunarodno pravo i pravdu.

BEKA

pre 11 godina

Veliku stvar je Jeremić uradio što je zakazao ovaj skup sa temom Hag i verujem da će se konačno javno reći kolko je Srbija imala žrtvi i ko ih je počinio.

Tijana Tikica

pre 11 godina

Verujem da cemo uspeti da se izborimo sa haskim tribunalom i izdejstvujemo da nasi osudjenici odleze kaznu u Srbiji. Olaksalo bi se i njima i njihovim porodicama.

Arijadna

pre 11 godina

Srbiji je potrebno sto vise investicija,kako bi se sto pre oporavila ekonomija nase zemlje!Verujem da cemo se kao drzava izboriti za to da nasi gradjani izdrzavaju kaznu zatvora u svojoj zemlji!To bi dosta znacilo i osudjenicima ,a i njihovim porodicama!

Panem et circenses

pre 11 godina

Predsednik Nikolic govori ono cega se drugi politicari libe i da pomisle...Drago mi je zbog toga,treba da pokazemo da imamo jasan stav i misljenje po pitanju Haskog tribunala i njegovog odnosa prema nasim drzavljanima!Nadam se samo da ce Srbija uspeti da izdejstvuje da nasi drzavljani izdrzavaju kaznu zatvora u svojoj zemlji!A sto se tice investicija...Treba se boriti za svaki dinar,to nam je preko potrebno!

Marina Ž

pre 11 godina

Nikolićevu ideju treba pozdraviti jer bi to bila velika stvar za te ljude, ali se pitam zašto predhodne vlasti, sem brutalnog izručivanja, za te ljude nikad ništa nisu uradile.

Мина

pre 11 godina

Уверили смо се у исправност Хага, само наши људи су уништени, остали никоме ништа нису урадили, као да смо ми сами себе уништавали. Хаг је лош по нас, тога смо сви свесни! Свака част господину Николићу, само напред!

Perica.Valjevo

pre 11 godina

Svi dobro znamo kakav Nikolic ima odnos prema Hagu, ono sto treba da se zapitamo kakav odnos prema Hagu imaju neki drugi politicari? Svi treba da se ugledaju na Nikolica, on se ne libi da kaze sta misli vecina Srbije i da naglasi kako je pravda bila selektivna na stetu Srbije. Toliku hrabrost i energicnost nije pokazao nijedan drugi politicar u Srbiji tim pre sto se Hag uvek koristio kao sredstvo pritiska na Srbiju. Sa Nikolicem na celu, toga pritiska vise nema a ceo svet moze da cuje ono sto Srbija misli.

Živadinka M

pre 11 godina

Aktuelna vlast je ipak, koliko se to sada može, pokazala pravu brigu i posvećenost za naše građane u Haškom tribunalu, a Nikolićeva ideja da kazne izdržavaju u Srbiji, kada bi se ostvarila, mnogo bi značila za te ljude.

carapanka

pre 11 godina

Haski sud je sam sebe dovoljno unizio oslobadjajucim presudama za hrvatske generale i Haradinaja. Osuda Srba, a ne zlocina je glavni moto njegovih osnivaca i vecine izabranih sudija. Ko to do sada nije uvideo, slep je i gluv bez obzira da li su mu navedena cula "u funkciji". Samo su neki to znali i ranije.

slava

pre 11 godina

Nikolic radi jako dobar posao za Srbiju,svojom mudrom politikom privlaci bogate zemlje koje su upoznate sa nasim potencijalima,i koje su spremne da uloze kod nas.Ovo nam je prilika da se na velika vrata vratimo na svetsku scenu.

Topalo

pre 11 godina

E nisu mogli vise da izdrže ulogu Evropejaca. Bilo je pitnje dana kada će maska pasti. To me raduje! Dosta foliranata koji sede na dve stolice! Srbija = ruska gubernija, to im je cilj!

Zuba

pre 11 godina

Odnos Nikolica licno i Nikolica kao predsednika su dve razlicite stvari koje ljudi treba da razlikuju, tako da se izjave Nikolica mogu protumaciti na vise nacina, jedino je sigurno da je Nikolic iskren

zoki

pre 11 godina

E moj Tomo, pa svi znaju da te to ne bi bas obradovalo. Mnogi koji su glasali i bili za SNS ce te napustiti. Secas se ti sigurno koje 3 zelje ima kum Voja...

Mixer

pre 11 godina

Naravno da se njegov odnos prema hagu od onda do sada nije promenio, znali smo to i sami. Dobio je samo malo naučni karakter, obzirom da nam je predsednik u medjuvremenu diplomirao.

MOZE I NA MARSU

pre 11 godina

Jok more neka sluze kaznu u tvom selu jer ima rakije na pretek a u Skupstini bi bilo pozeljno da govoris i to na engleskom jeziku i kazes tvoje zelje.

FENIKS

pre 11 godina

Jasno da stav, da je Hag osnovan da bi sudio samo i isključivo Srbima,se ne menja i nikada ne bi ni smeo da se menja.Bezbroj puta je dokazano da je zapad ustvari vodio rat protiv Srbije preko svojih sluga sa ovih prostora,koji su im i inače uvek služili.

avalski terijer

pre 11 godina

Da li se promenio i njegov odnos prema muslimanima? Veliku Srbiju nisam čitao ali se nešto ne sećam da se Nikolić bunio protiv Vučića kada je javno pretio da će po Hitlerovom principu 100 za 1 ubijati muslimane, bili oni krivi ili ne za smrt Srbina. Sada kada niko neće sa njime da razgovara otkrio je svoju ljubav prema Turcima, Azerbejdžancima i šeicima. Rusiju je, istina, uvek voleo.

Недостојно Србије!

pre 11 godina

Ово је председник који крши Устав и који би сад испоручио све које тражи Хаг да су овде! Eвропскоунијско-америчко-мафијашке битанге желе да Николић оно што је добро за нас не спроводи! Њима је циљ да МОРАМО ''посвећено'' и преплашено спроводити све што је у њиховом интересу, и наравно, онда да то нама ''наше'' власти прикажу и намажу као ''наш интерес''. Зашто да развијамо властито образовање и домаћу производњу када то не одговара марионетским фанатицима ''Болоње'' и тајкунско-банкарско-неолиберално-бирократско-вучићевско-дачићевско-бајатовићевско-паразитским битангама? Зашто да живимо достојно човека уз поштен рад и пристојне плате за свакога и да се запошљавамо у домаћим предузећима (која ће производити за нас и извозити, а не пропадати!) када то не одговара мултинационалним концернима? Зашто да покрећемо нашу привреду, када можемо скоро све и све више да увозимо? Зашто да заобиђемо ЕУ, унију монополистичког капитализма и мултинационалних концерна, када су њима потребна наша предузећа, јефтина радна снага и богатства која могу бесомучно експлоатисати до миле воље (у стилу Јуес стила и НАТО-Олбрајт бандита на Космету или ускоро експлоатацијом никла на Мокрој Гори!)? Зашто да сачувамо Космет, када можемо предати и Војводину и Рашку? Само напред и напредно, Николићу, док не уништиш Србију нећеш се смирити! Да ли је то циљ Срба и Србије? Да ли је свима нама циљ уништење и (само)деструкција или плодан људски живот у борби за слободу нас самих, наших породица и целог народа?!

Viktor

pre 11 godina

"On je napomenuo i da se njegov odnos prema Hagu nije promenio od prvog dana od kada je bio šef tima za odbranu (lidera SRS) Vojslava Šešelja."

Ne moras da nas ubedjujes, verujemo ti. Tvoj odnos prema svemu se nije promenio od kada si postao vojvoda - jednom vojvoda zauvek vojvoda. Samo si malo nakrivio kapu radi imidza.

Viktor

pre 11 godina

"On je napomenuo i da se njegov odnos prema Hagu nije promenio od prvog dana od kada je bio šef tima za odbranu (lidera SRS) Vojslava Šešelja."

Ne moras da nas ubedjujes, verujemo ti. Tvoj odnos prema svemu se nije promenio od kada si postao vojvoda - jednom vojvoda zauvek vojvoda. Samo si malo nakrivio kapu radi imidza.

avalski terijer

pre 11 godina

Da li se promenio i njegov odnos prema muslimanima? Veliku Srbiju nisam čitao ali se nešto ne sećam da se Nikolić bunio protiv Vučića kada je javno pretio da će po Hitlerovom principu 100 za 1 ubijati muslimane, bili oni krivi ili ne za smrt Srbina. Sada kada niko neće sa njime da razgovara otkrio je svoju ljubav prema Turcima, Azerbejdžancima i šeicima. Rusiju je, istina, uvek voleo.

Mixer

pre 11 godina

Naravno da se njegov odnos prema hagu od onda do sada nije promenio, znali smo to i sami. Dobio je samo malo naučni karakter, obzirom da nam je predsednik u medjuvremenu diplomirao.

zoki

pre 11 godina

E moj Tomo, pa svi znaju da te to ne bi bas obradovalo. Mnogi koji su glasali i bili za SNS ce te napustiti. Secas se ti sigurno koje 3 zelje ima kum Voja...

MOZE I NA MARSU

pre 11 godina

Jok more neka sluze kaznu u tvom selu jer ima rakije na pretek a u Skupstini bi bilo pozeljno da govoris i to na engleskom jeziku i kazes tvoje zelje.

Topalo

pre 11 godina

E nisu mogli vise da izdrže ulogu Evropejaca. Bilo je pitnje dana kada će maska pasti. To me raduje! Dosta foliranata koji sede na dve stolice! Srbija = ruska gubernija, to im je cilj!

FENIKS

pre 11 godina

Jasno da stav, da je Hag osnovan da bi sudio samo i isključivo Srbima,se ne menja i nikada ne bi ni smeo da se menja.Bezbroj puta je dokazano da je zapad ustvari vodio rat protiv Srbije preko svojih sluga sa ovih prostora,koji su im i inače uvek služili.

Недостојно Србије!

pre 11 godina

Ово је председник који крши Устав и који би сад испоручио све које тражи Хаг да су овде! Eвропскоунијско-америчко-мафијашке битанге желе да Николић оно што је добро за нас не спроводи! Њима је циљ да МОРАМО ''посвећено'' и преплашено спроводити све што је у њиховом интересу, и наравно, онда да то нама ''наше'' власти прикажу и намажу као ''наш интерес''. Зашто да развијамо властито образовање и домаћу производњу када то не одговара марионетским фанатицима ''Болоње'' и тајкунско-банкарско-неолиберално-бирократско-вучићевско-дачићевско-бајатовићевско-паразитским битангама? Зашто да живимо достојно човека уз поштен рад и пристојне плате за свакога и да се запошљавамо у домаћим предузећима (која ће производити за нас и извозити, а не пропадати!) када то не одговара мултинационалним концернима? Зашто да покрећемо нашу привреду, када можемо скоро све и све више да увозимо? Зашто да заобиђемо ЕУ, унију монополистичког капитализма и мултинационалних концерна, када су њима потребна наша предузећа, јефтина радна снага и богатства која могу бесомучно експлоатисати до миле воље (у стилу Јуес стила и НАТО-Олбрајт бандита на Космету или ускоро експлоатацијом никла на Мокрој Гори!)? Зашто да сачувамо Космет, када можемо предати и Војводину и Рашку? Само напред и напредно, Николићу, док не уништиш Србију нећеш се смирити! Да ли је то циљ Срба и Србије? Да ли је свима нама циљ уништење и (само)деструкција или плодан људски живот у борби за слободу нас самих, наших породица и целог народа?!

carapanka

pre 11 godina

Haski sud je sam sebe dovoljno unizio oslobadjajucim presudama za hrvatske generale i Haradinaja. Osuda Srba, a ne zlocina je glavni moto njegovih osnivaca i vecine izabranih sudija. Ko to do sada nije uvideo, slep je i gluv bez obzira da li su mu navedena cula "u funkciji". Samo su neki to znali i ranije.

A. A.

pre 11 godina

Naravno da mu misli isto i sada kao i tada kada je bio zmija u nedrima vojvode Šešelja. Mogao je da se rastane sa Vojom lepo kao Vuk Drašković, osnuje svoj neki SPO, i javno na izbore. Ne, nego mu je pokrao blanko ostavke posle izbora i sa Šešeljevim mandatima poslanika se pojavio u Tadićevoj Skupštini kao neki fantomski SNS. I odjednom su poslanici vlasnici mandata, nisu građani glasali za Šešelja i SRS nego im se jako dopadaju Nikolić, Vučić, Jorgovanka i ekipa. U ostalom, čućemo i drugu stranu već u junu kada se vrati vojvoda. Srbija čeka Šešelja da pokrene Ustavni Sud!

Perica.Valjevo

pre 11 godina

Svi dobro znamo kakav Nikolic ima odnos prema Hagu, ono sto treba da se zapitamo kakav odnos prema Hagu imaju neki drugi politicari? Svi treba da se ugledaju na Nikolica, on se ne libi da kaze sta misli vecina Srbije i da naglasi kako je pravda bila selektivna na stetu Srbije. Toliku hrabrost i energicnost nije pokazao nijedan drugi politicar u Srbiji tim pre sto se Hag uvek koristio kao sredstvo pritiska na Srbiju. Sa Nikolicem na celu, toga pritiska vise nema a ceo svet moze da cuje ono sto Srbija misli.

milos

pre 11 godina

Da li osecas nesto kad ostanes sam Tomislave? Kada si sam ili kad se igras sa svojim unucima pa shvatis da si prodao njihovu buducnost da li osetis grizu savesti? Ako te nesto pecka onda ima nade za tebe i nas a ako ne onda neka nam je Bog u pomoci

Živadinka M

pre 11 godina

Aktuelna vlast je ipak, koliko se to sada može, pokazala pravu brigu i posvećenost za naše građane u Haškom tribunalu, a Nikolićeva ideja da kazne izdržavaju u Srbiji, kada bi se ostvarila, mnogo bi značila za te ljude.

Orgon

pre 11 godina

Kako je to Haag izgubio kredibilitet? Zar tako da se osuđuju oni koji su započeli rat i time su najviše krivi za ono što se događalo. Zar je izgubio kredibilitet jer nije izjednačio krivnju? Je li izgubio kredibilitet zato jer Vi još uvijek niste prihvatili činjenice i suočili se sa istinom. Cijelo vrijeme se govori kako je netko kriv što su Srbi izbjegli iz krajine. Pa jeste kriv, ali su krivci u Beogradu a ne u Zagrebu.

Boljević- Škerović Samuilo

pre 11 godina

Kome ne valja Hag, pitajte ga da li valja Strazbur? Kad zavapiš za pravdu, onda hajde Evropo, pomaži, jer je u Srbiji nema.

Igor

pre 11 godina

A sto se ti zauzimas da se zatvorenici drze ovde. Jesu to oni nepravedno osudjeni. Kad Hag donese losu presudu kao sto je ona u slucaju Gotovine i Markac da li to znaci da Mladic nije pobio sve te ljude u Srebrenici.
Jesu oni to zasluzili milost samo zato sto su Srbi. Kakav izvrnut navijacki sistem vrednosti.

slava

pre 11 godina

Nikolic radi jako dobar posao za Srbiju,svojom mudrom politikom privlaci bogate zemlje koje su upoznate sa nasim potencijalima,i koje su spremne da uloze kod nas.Ovo nam je prilika da se na velika vrata vratimo na svetsku scenu.

Marina Ž

pre 11 godina

Nikolićevu ideju treba pozdraviti jer bi to bila velika stvar za te ljude, ali se pitam zašto predhodne vlasti, sem brutalnog izručivanja, za te ljude nikad ništa nisu uradile.

Panem et circenses

pre 11 godina

Predsednik Nikolic govori ono cega se drugi politicari libe i da pomisle...Drago mi je zbog toga,treba da pokazemo da imamo jasan stav i misljenje po pitanju Haskog tribunala i njegovog odnosa prema nasim drzavljanima!Nadam se samo da ce Srbija uspeti da izdejstvuje da nasi drzavljani izdrzavaju kaznu zatvora u svojoj zemlji!A sto se tice investicija...Treba se boriti za svaki dinar,to nam je preko potrebno!

Zuba

pre 11 godina

Odnos Nikolica licno i Nikolica kao predsednika su dve razlicite stvari koje ljudi treba da razlikuju, tako da se izjave Nikolica mogu protumaciti na vise nacina, jedino je sigurno da je Nikolic iskren

Мина

pre 11 godina

Уверили смо се у исправност Хага, само наши људи су уништени, остали никоме ништа нису урадили, као да смо ми сами себе уништавали. Хаг је лош по нас, тога смо сви свесни! Свака част господину Николићу, само напред!

prolaznik

pre 11 godina

Svi se sećamo ToNi-jeve izjave da on voli kad Karla Del Ponte dođe u Beograd sa novim optužnicama-jer onda Radikalima raste rejting...to je taj vaš predsednik, moj nije-hvala bogu...

Arijadna

pre 11 godina

Srbiji je potrebno sto vise investicija,kako bi se sto pre oporavila ekonomija nase zemlje!Verujem da cemo se kao drzava izboriti za to da nasi gradjani izdrzavaju kaznu zatvora u svojoj zemlji!To bi dosta znacilo i osudjenicima ,a i njihovim porodicama!

franc-v

pre 11 godina

Ovaj Nikolic me danas podseca na onog ruskog Zirinovskog koji
misli da je "amerikanac" pao na Rusiju , a ne meteoror !!!!!


--svasta srbin i rus moze da izmisle--

Tijana Tikica

pre 11 godina

Verujem da cemo uspeti da se izborimo sa haskim tribunalom i izdejstvujemo da nasi osudjenici odleze kaznu u Srbiji. Olaksalo bi se i njima i njihovim porodicama.

Vladimir Pula

pre 11 godina

@(A. A., 16. februar 2013 01:45) vlasnici mandata su uvijek poslanici, svugdje u svijetu. Na listicu zaokruzujes stranku, ali lista kandidata je opcepoznata i za te se ljude glasuje.
Ko bi trebao biti po tebi vlasnik svih mandata? Seselj?

BEKA

pre 11 godina

Veliku stvar je Jeremić uradio što je zakazao ovaj skup sa temom Hag i verujem da će se konačno javno reći kolko je Srbija imala žrtvi i ko ih je počinio.

Cilimili

pre 11 godina

Ovakvu sramotu i satanizaciju ni jedan narod na Svetu nije doživeo, kao što smo mi. Svi oni dobro znaju zašto je sud u Hagu formiran, ali neka čuju i šta mi imamo o tome da kažemo.

Tiski cvet

pre 11 godina

Imamo priliku da se naš glas još jednom čuje. Tu priliku treba iskoristiti. Sto puta izrečena laž postaje istina. A predsednik NIkolić ima priliku da celom svetu kaže istinu.

Nenad Sremac

pre 11 godina

I moj je isti o pitanju Haškog tribunala. Istina će uskoro isplivati na površinu.
Najveći problem Srbije danas je borba za investicije i nova radna mesta.

Tiemie

pre 11 godina

Pitanje međunarodne pravde i prava svakako treba da bude na dnevnom redu UN. Nama je i do sada bilo savršeno jasno čemu služi Haški tribunal. Potrebno je zato preispitati rad te institucije koja predstavlja sramotu za međunarodno pravo i pravdu.

factfinder

pre 11 godina

Nisu krive sve sudije. Najvecu krivicu snosi tuzilastvo koje je podizalo optuznice samo protiv Srba.To je radjeno pod politickim pritiskom NATO pakta o cemu su govorili cak i bivsi tuzioci i portparoli tog suda. Ako oni to priznaju, zasto bi neko sa strane imao pozitivno misljenje o toj lakrdiji od suda.
Sto se sudija tice, Sudsko vece uglavnom ima tri clana, a u nekim slucajevima odluke nisu donesene jednoglasno. Zanimljivo je da bas u slucaju najtezih optuznica misljenje sudskog veca nije bilo jednoglasno. Tako je u slucaju osude srpskog generala Galica optuzenog za granatiranje Sarajeva, od tri clana sudskog veca, protiv misljenja vecine bio kolumbijski sudija Nieto Navia. Odbrana je tvrdila da su muslimanske snage same ubijale Sarajlije ili se krile iza civilnih ciljeva. U slucaju presude Tolimiru za Srebrenicu, suprotno misljenje od vecine je dala sudija Nijambe koja je smatrala da tuzilastvo nije uspelo dokazati da je vecina zrtava streljana, a ne poginula u borbi. Njeno kompletno obrazlozenje stava su preneli neki portali sa propratnom analizom.

Snezana

pre 11 godina

Svi koji su na izdrzavanju kazne ne bi trebalo da budu u Hagu. Pa imamo i mi sudstvo i zatvore. Oni koji su krivi i treba da odgovaraju, ali u svojim zemljama da im se pravedno sudi, a ne nase ljude gone i osudjuju u Hagu, a druge pustaju. Ako su vec tamo i tako mora, treba Zakon da je za svakog isti!

General poručnik

pre 11 godina

Haški kazamat je politička institucija. Svima je to jasno u Srbiji. Nisam ni ja promenio mišljenje o njemu.
Znamo da je služio za falsifikovanje istorije i pokrivanje zločina organizatora rata na ovim prostorima. Zna se ko su zemlje bile perjanice svih zločina.
Naše tzv osuđenike pred tim sramnim sudom treba dovesti u našu domovinu . Neka služe "kaznu"
Istina će kad - tad pobediti.

novinar

pre 11 godina

Imamo priliku da se naš glas još jednom čuje. Tu priliku treba iskoristiti. Sto puta izrečena laž postaje istina. A predsednik NIkolić ima priliku da celom svetu kaže istinu.
(Tiski cvet)

Znaci mora da kaze jedno milion puta.....nije mu lako.

Seele

pre 11 godina

Naravno da je potrebno govoriti svuda gde se ocenjuje rad i učinak međunarodnog krivičnog pravosuđa. Poražavajuće presude Haškog tribunala kojima je definitivno izgubio kredibilitet treba u svakom slučaju osuditi.

misica

pre 11 godina

Hag je nepravedan prema Srbima,uverili smo se u to,ali sada moramo pruziti svu podrsku ljudima koji su tamo...ako su vec nepravedno osudjeni neka bar tu kaznu sluze u nasoj zemlji.

jovica

pre 11 godina

Osnivači "Međunarodnog suda" i ujedno njegovi finansijeri znali su dobro zbog čega ga osnivaju. I korist od suđenja i presuda imali su zaposleni u sudu (svi imaju enormne plate a skoro nikakvu odgovornost) i svi oni involvirani u dešavanja na balkanskim prostorima tokom poslednjih dvadesetak godina (takvih je mnogo) jer su "dirigovoanim presudama" dobili potpunu amnestiju za sve učinjeno.

Android

pre 11 godina

Selektivna pravda haškog Tribunala je već odavno poznata stvar.Treba u UN postaviti pitanje njegovog kredibiliteta.Ako ovako nastave sa radom, biće više farsa nego pravosudna institucija za koju namenu je i oformljen.

cvet

pre 11 godina

Vidi se da covek stoji iza svojih reci,ima sav.To sto je mislio o Hagu pre deset godina,misli i sad.Mozemo mi da ga volimo ili ne,ali on je iskren covek i misli dobro Srbiji.

afrodita

pre 11 godina

Veoma mi je drago da se Hag zatvara i mislim da bi najbolje bilo kada bi osudjenici iz nase zamlje svoje kazne odrzavali u Srbiji!

Zuba

pre 11 godina

Odnos Nikolica licno i Nikolica kao predsednika su dve razlicite stvari koje ljudi treba da razlikuju, tako da se izjave Nikolica mogu protumaciti na vise nacina, jedino je sigurno da je Nikolic iskren

slava

pre 11 godina

Nikolic radi jako dobar posao za Srbiju,svojom mudrom politikom privlaci bogate zemlje koje su upoznate sa nasim potencijalima,i koje su spremne da uloze kod nas.Ovo nam je prilika da se na velika vrata vratimo na svetsku scenu.

Недостојно Србије!

pre 11 godina

Ово је председник који крши Устав и који би сад испоручио све које тражи Хаг да су овде! Eвропскоунијско-америчко-мафијашке битанге желе да Николић оно што је добро за нас не спроводи! Њима је циљ да МОРАМО ''посвећено'' и преплашено спроводити све што је у њиховом интересу, и наравно, онда да то нама ''наше'' власти прикажу и намажу као ''наш интерес''. Зашто да развијамо властито образовање и домаћу производњу када то не одговара марионетским фанатицима ''Болоње'' и тајкунско-банкарско-неолиберално-бирократско-вучићевско-дачићевско-бајатовићевско-паразитским битангама? Зашто да живимо достојно човека уз поштен рад и пристојне плате за свакога и да се запошљавамо у домаћим предузећима (која ће производити за нас и извозити, а не пропадати!) када то не одговара мултинационалним концернима? Зашто да покрећемо нашу привреду, када можемо скоро све и све више да увозимо? Зашто да заобиђемо ЕУ, унију монополистичког капитализма и мултинационалних концерна, када су њима потребна наша предузећа, јефтина радна снага и богатства која могу бесомучно експлоатисати до миле воље (у стилу Јуес стила и НАТО-Олбрајт бандита на Космету или ускоро експлоатацијом никла на Мокрој Гори!)? Зашто да сачувамо Космет, када можемо предати и Војводину и Рашку? Само напред и напредно, Николићу, док не уништиш Србију нећеш се смирити! Да ли је то циљ Срба и Србије? Да ли је свима нама циљ уништење и (само)деструкција или плодан људски живот у борби за слободу нас самих, наших породица и целог народа?!

Perica.Valjevo

pre 11 godina

Svi dobro znamo kakav Nikolic ima odnos prema Hagu, ono sto treba da se zapitamo kakav odnos prema Hagu imaju neki drugi politicari? Svi treba da se ugledaju na Nikolica, on se ne libi da kaze sta misli vecina Srbije i da naglasi kako je pravda bila selektivna na stetu Srbije. Toliku hrabrost i energicnost nije pokazao nijedan drugi politicar u Srbiji tim pre sto se Hag uvek koristio kao sredstvo pritiska na Srbiju. Sa Nikolicem na celu, toga pritiska vise nema a ceo svet moze da cuje ono sto Srbija misli.

FENIKS

pre 11 godina

Jasno da stav, da je Hag osnovan da bi sudio samo i isključivo Srbima,se ne menja i nikada ne bi ni smeo da se menja.Bezbroj puta je dokazano da je zapad ustvari vodio rat protiv Srbije preko svojih sluga sa ovih prostora,koji su im i inače uvek služili.

Marina Ž

pre 11 godina

Nikolićevu ideju treba pozdraviti jer bi to bila velika stvar za te ljude, ali se pitam zašto predhodne vlasti, sem brutalnog izručivanja, za te ljude nikad ništa nisu uradile.

carapanka

pre 11 godina

Haski sud je sam sebe dovoljno unizio oslobadjajucim presudama za hrvatske generale i Haradinaja. Osuda Srba, a ne zlocina je glavni moto njegovih osnivaca i vecine izabranih sudija. Ko to do sada nije uvideo, slep je i gluv bez obzira da li su mu navedena cula "u funkciji". Samo su neki to znali i ranije.

Živadinka M

pre 11 godina

Aktuelna vlast je ipak, koliko se to sada može, pokazala pravu brigu i posvećenost za naše građane u Haškom tribunalu, a Nikolićeva ideja da kazne izdržavaju u Srbiji, kada bi se ostvarila, mnogo bi značila za te ljude.

Panem et circenses

pre 11 godina

Predsednik Nikolic govori ono cega se drugi politicari libe i da pomisle...Drago mi je zbog toga,treba da pokazemo da imamo jasan stav i misljenje po pitanju Haskog tribunala i njegovog odnosa prema nasim drzavljanima!Nadam se samo da ce Srbija uspeti da izdejstvuje da nasi drzavljani izdrzavaju kaznu zatvora u svojoj zemlji!A sto se tice investicija...Treba se boriti za svaki dinar,to nam je preko potrebno!

Мина

pre 11 godina

Уверили смо се у исправност Хага, само наши људи су уништени, остали никоме ништа нису урадили, као да смо ми сами себе уништавали. Хаг је лош по нас, тога смо сви свесни! Свака част господину Николићу, само напред!

Arijadna

pre 11 godina

Srbiji je potrebno sto vise investicija,kako bi se sto pre oporavila ekonomija nase zemlje!Verujem da cemo se kao drzava izboriti za to da nasi gradjani izdrzavaju kaznu zatvora u svojoj zemlji!To bi dosta znacilo i osudjenicima ,a i njihovim porodicama!

avalski terijer

pre 11 godina

Da li se promenio i njegov odnos prema muslimanima? Veliku Srbiju nisam čitao ali se nešto ne sećam da se Nikolić bunio protiv Vučića kada je javno pretio da će po Hitlerovom principu 100 za 1 ubijati muslimane, bili oni krivi ili ne za smrt Srbina. Sada kada niko neće sa njime da razgovara otkrio je svoju ljubav prema Turcima, Azerbejdžancima i šeicima. Rusiju je, istina, uvek voleo.

MOZE I NA MARSU

pre 11 godina

Jok more neka sluze kaznu u tvom selu jer ima rakije na pretek a u Skupstini bi bilo pozeljno da govoris i to na engleskom jeziku i kazes tvoje zelje.

Viktor

pre 11 godina

"On je napomenuo i da se njegov odnos prema Hagu nije promenio od prvog dana od kada je bio šef tima za odbranu (lidera SRS) Vojslava Šešelja."

Ne moras da nas ubedjujes, verujemo ti. Tvoj odnos prema svemu se nije promenio od kada si postao vojvoda - jednom vojvoda zauvek vojvoda. Samo si malo nakrivio kapu radi imidza.

BEKA

pre 11 godina

Veliku stvar je Jeremić uradio što je zakazao ovaj skup sa temom Hag i verujem da će se konačno javno reći kolko je Srbija imala žrtvi i ko ih je počinio.

Tijana Tikica

pre 11 godina

Verujem da cemo uspeti da se izborimo sa haskim tribunalom i izdejstvujemo da nasi osudjenici odleze kaznu u Srbiji. Olaksalo bi se i njima i njihovim porodicama.

Tiemie

pre 11 godina

Pitanje međunarodne pravde i prava svakako treba da bude na dnevnom redu UN. Nama je i do sada bilo savršeno jasno čemu služi Haški tribunal. Potrebno je zato preispitati rad te institucije koja predstavlja sramotu za međunarodno pravo i pravdu.

Mixer

pre 11 godina

Naravno da se njegov odnos prema hagu od onda do sada nije promenio, znali smo to i sami. Dobio je samo malo naučni karakter, obzirom da nam je predsednik u medjuvremenu diplomirao.

General poručnik

pre 11 godina

Haški kazamat je politička institucija. Svima je to jasno u Srbiji. Nisam ni ja promenio mišljenje o njemu.
Znamo da je služio za falsifikovanje istorije i pokrivanje zločina organizatora rata na ovim prostorima. Zna se ko su zemlje bile perjanice svih zločina.
Naše tzv osuđenike pred tim sramnim sudom treba dovesti u našu domovinu . Neka služe "kaznu"
Istina će kad - tad pobediti.

Topalo

pre 11 godina

E nisu mogli vise da izdrže ulogu Evropejaca. Bilo je pitnje dana kada će maska pasti. To me raduje! Dosta foliranata koji sede na dve stolice! Srbija = ruska gubernija, to im je cilj!

Cilimili

pre 11 godina

Ovakvu sramotu i satanizaciju ni jedan narod na Svetu nije doživeo, kao što smo mi. Svi oni dobro znaju zašto je sud u Hagu formiran, ali neka čuju i šta mi imamo o tome da kažemo.

Snezana

pre 11 godina

Svi koji su na izdrzavanju kazne ne bi trebalo da budu u Hagu. Pa imamo i mi sudstvo i zatvore. Oni koji su krivi i treba da odgovaraju, ali u svojim zemljama da im se pravedno sudi, a ne nase ljude gone i osudjuju u Hagu, a druge pustaju. Ako su vec tamo i tako mora, treba Zakon da je za svakog isti!

Igor

pre 11 godina

A sto se ti zauzimas da se zatvorenici drze ovde. Jesu to oni nepravedno osudjeni. Kad Hag donese losu presudu kao sto je ona u slucaju Gotovine i Markac da li to znaci da Mladic nije pobio sve te ljude u Srebrenici.
Jesu oni to zasluzili milost samo zato sto su Srbi. Kakav izvrnut navijacki sistem vrednosti.

Tiski cvet

pre 11 godina

Imamo priliku da se naš glas još jednom čuje. Tu priliku treba iskoristiti. Sto puta izrečena laž postaje istina. A predsednik NIkolić ima priliku da celom svetu kaže istinu.

zoki

pre 11 godina

E moj Tomo, pa svi znaju da te to ne bi bas obradovalo. Mnogi koji su glasali i bili za SNS ce te napustiti. Secas se ti sigurno koje 3 zelje ima kum Voja...

A. A.

pre 11 godina

Naravno da mu misli isto i sada kao i tada kada je bio zmija u nedrima vojvode Šešelja. Mogao je da se rastane sa Vojom lepo kao Vuk Drašković, osnuje svoj neki SPO, i javno na izbore. Ne, nego mu je pokrao blanko ostavke posle izbora i sa Šešeljevim mandatima poslanika se pojavio u Tadićevoj Skupštini kao neki fantomski SNS. I odjednom su poslanici vlasnici mandata, nisu građani glasali za Šešelja i SRS nego im se jako dopadaju Nikolić, Vučić, Jorgovanka i ekipa. U ostalom, čućemo i drugu stranu već u junu kada se vrati vojvoda. Srbija čeka Šešelja da pokrene Ustavni Sud!

milos

pre 11 godina

Da li osecas nesto kad ostanes sam Tomislave? Kada si sam ili kad se igras sa svojim unucima pa shvatis da si prodao njihovu buducnost da li osetis grizu savesti? Ako te nesto pecka onda ima nade za tebe i nas a ako ne onda neka nam je Bog u pomoci

factfinder

pre 11 godina

Nisu krive sve sudije. Najvecu krivicu snosi tuzilastvo koje je podizalo optuznice samo protiv Srba.To je radjeno pod politickim pritiskom NATO pakta o cemu su govorili cak i bivsi tuzioci i portparoli tog suda. Ako oni to priznaju, zasto bi neko sa strane imao pozitivno misljenje o toj lakrdiji od suda.
Sto se sudija tice, Sudsko vece uglavnom ima tri clana, a u nekim slucajevima odluke nisu donesene jednoglasno. Zanimljivo je da bas u slucaju najtezih optuznica misljenje sudskog veca nije bilo jednoglasno. Tako je u slucaju osude srpskog generala Galica optuzenog za granatiranje Sarajeva, od tri clana sudskog veca, protiv misljenja vecine bio kolumbijski sudija Nieto Navia. Odbrana je tvrdila da su muslimanske snage same ubijale Sarajlije ili se krile iza civilnih ciljeva. U slucaju presude Tolimiru za Srebrenicu, suprotno misljenje od vecine je dala sudija Nijambe koja je smatrala da tuzilastvo nije uspelo dokazati da je vecina zrtava streljana, a ne poginula u borbi. Njeno kompletno obrazlozenje stava su preneli neki portali sa propratnom analizom.

Orgon

pre 11 godina

Kako je to Haag izgubio kredibilitet? Zar tako da se osuđuju oni koji su započeli rat i time su najviše krivi za ono što se događalo. Zar je izgubio kredibilitet jer nije izjednačio krivnju? Je li izgubio kredibilitet zato jer Vi još uvijek niste prihvatili činjenice i suočili se sa istinom. Cijelo vrijeme se govori kako je netko kriv što su Srbi izbjegli iz krajine. Pa jeste kriv, ali su krivci u Beogradu a ne u Zagrebu.

cvet

pre 11 godina

Vidi se da covek stoji iza svojih reci,ima sav.To sto je mislio o Hagu pre deset godina,misli i sad.Mozemo mi da ga volimo ili ne,ali on je iskren covek i misli dobro Srbiji.

Seele

pre 11 godina

Naravno da je potrebno govoriti svuda gde se ocenjuje rad i učinak međunarodnog krivičnog pravosuđa. Poražavajuće presude Haškog tribunala kojima je definitivno izgubio kredibilitet treba u svakom slučaju osuditi.

misica

pre 11 godina

Hag je nepravedan prema Srbima,uverili smo se u to,ali sada moramo pruziti svu podrsku ljudima koji su tamo...ako su vec nepravedno osudjeni neka bar tu kaznu sluze u nasoj zemlji.

afrodita

pre 11 godina

Veoma mi je drago da se Hag zatvara i mislim da bi najbolje bilo kada bi osudjenici iz nase zamlje svoje kazne odrzavali u Srbiji!

prolaznik

pre 11 godina

Svi se sećamo ToNi-jeve izjave da on voli kad Karla Del Ponte dođe u Beograd sa novim optužnicama-jer onda Radikalima raste rejting...to je taj vaš predsednik, moj nije-hvala bogu...

Android

pre 11 godina

Selektivna pravda haškog Tribunala je već odavno poznata stvar.Treba u UN postaviti pitanje njegovog kredibiliteta.Ako ovako nastave sa radom, biće više farsa nego pravosudna institucija za koju namenu je i oformljen.

franc-v

pre 11 godina

Ovaj Nikolic me danas podseca na onog ruskog Zirinovskog koji
misli da je "amerikanac" pao na Rusiju , a ne meteoror !!!!!


--svasta srbin i rus moze da izmisle--

Nenad Sremac

pre 11 godina

I moj je isti o pitanju Haškog tribunala. Istina će uskoro isplivati na površinu.
Najveći problem Srbije danas je borba za investicije i nova radna mesta.

Vladimir Pula

pre 11 godina

@(A. A., 16. februar 2013 01:45) vlasnici mandata su uvijek poslanici, svugdje u svijetu. Na listicu zaokruzujes stranku, ali lista kandidata je opcepoznata i za te se ljude glasuje.
Ko bi trebao biti po tebi vlasnik svih mandata? Seselj?

jovica

pre 11 godina

Osnivači "Međunarodnog suda" i ujedno njegovi finansijeri znali su dobro zbog čega ga osnivaju. I korist od suđenja i presuda imali su zaposleni u sudu (svi imaju enormne plate a skoro nikakvu odgovornost) i svi oni involvirani u dešavanja na balkanskim prostorima tokom poslednjih dvadesetak godina (takvih je mnogo) jer su "dirigovoanim presudama" dobili potpunu amnestiju za sve učinjeno.

Boljević- Škerović Samuilo

pre 11 godina

Kome ne valja Hag, pitajte ga da li valja Strazbur? Kad zavapiš za pravdu, onda hajde Evropo, pomaži, jer je u Srbiji nema.

novinar

pre 11 godina

Imamo priliku da se naš glas još jednom čuje. Tu priliku treba iskoristiti. Sto puta izrečena laž postaje istina. A predsednik NIkolić ima priliku da celom svetu kaže istinu.
(Tiski cvet)

Znaci mora da kaze jedno milion puta.....nije mu lako.