Petak, 15.02.2013.

16:31

"Odbrana Srbije najvažniji zadatak"

Predsednik Tomislav Nikolić rekao je na svečanoj sednici parlamenta povodom Dana državnosti da je najvažniji zadatak sačuvati Srbiju u okviru njenih granica.

Izvor: B92

"Odbrana Srbije najvažniji zadatak" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

164 Komentari

Sortiraj po:

zvrk

pre 11 godina

Na zalost dovedeni smo na ivicu i za to nije odgovorna pva Vlada. Na ovo Vladi je da pokusa da spasi sta se spasiti moze i za sad im dobro ide.

Pjer5

pre 11 godina

Ovo je mozda jedan od najtezih trenutaka u srpskoj istoriji gde treba imati dovoljno mudrosti i uraditi da vuk bude sit i ovce na broju.Mislim Predsednice da Vi to mozete.

Viktor

pre 11 godina

Nikoli je predsednik Srbije zasluzeno! Veliki je patriota i zna koja mu je misija. Ne da zgce pare, vec da pomogne Srbiji da zasija punim sjajem.
(Sunny Day)

Ova nova glupost moze samo da baci jos vecu senku na Srbiju. Pogotovu znajuci Nikolicevu radikalsku istoriju (i sadasnju).

Sunny Day

pre 11 godina

Nikoli je predsednik Srbije zasluzeno! Veliki je patriota i zna koja mu je misija. Ne da zgce pare, vec da pomogne Srbiji da zasija punim sjajem.

Milos M

pre 11 godina

Kritikujete Nikolica zasto? Zato sto hoce da resi problem i da sve ucini da bude po ustavu. Ako svi koji kazu da ne valja zasto onda vasi spasioci koju su pre bili na vlasti nisu zamakli carobnim stapicem i to da resi?

jovanka

pre 11 godina

Da Srbija bude jaka drzava kao nekada i da jednom zaboravi na interese drugih i onih koji je okruzuju i da se okrene sebi i svojim problemima.SM

Mage87

pre 11 godina

Rečima jedno, a delima drugo.
Sram te bilo, Nikolići!
Na rečima braniš Kosmet, a delima ga izdaješ!
Pašće uskoro Nikolići, Vuči i Dači!

Nikolic ce delima i dokazati da samo najbolje zeli za Srbiju i srpski narod.

Nemoj, sestro! nemoj danas!

pre 11 godina

Tomo, nemoj više da braniš Srbiju, molim te! Ako ti i ekipa nastavite ovako energično da nam branite državu u Briselu, do Božića ćemo spasti na beogradski pašaluk.

psihijatar

pre 11 godina

jujuju, majko moja ima li kraja ovom ludilu???? Pobogu, o kojim ti granicama pricas? O granicama "nase" države u koje ne smeš da udjes bez specijalne dozvole i pratnje već 14 godina,u kojoj ne važi novac R.Srbije, u kojoj se jedva ponegde koristi srpski jezik i u kojoj se ne poštuje vlast R.Srbije već ima svoje institucije? U kakvoj vi paranoji živite? Dokle planirate da je sirite na ovaj naivni narod? Dokle ova psihoza? DOKLE? Pobogu, zar je moguće da ne vidite da treba da sačuvate Srbe od Srba, a ne od nekih tamo "agresora"!?

Kjerkegor

pre 11 godina

Nekako u svetlu novih desavanja imam poverenja u to da ce sadasnja vlada uspeti da izbalansira i da uradi ono sto je najbolje za nas. A za nakbolje naravno smatram nastavljanje odnosa sa Rusijom u ovom smeru u kom se vec krenulo i okretanje ledja zapadu, bar donekle, obzirom da su im zahtevi sve veci a nemaji bas mnogo da ponude osim pretnje ratom.

Dušica

pre 11 godina

"Očuvanje našeg bića u našoj zemlji, ponosnoj Srbiji". Odlična i prava rečenica gospodina Nikolića.Prvo se čisti đubre u svom dvorištu pa posle u okolini.

Scary

pre 11 godina

Strasni su mi ovi komentari da su pregovori zavrseni i da je Kosovo izgubljeno. Ma koliko da je situacija teska, mozda se jos moze nesto postici promenom spoljne politike i drugacijim stavom. Ako se tako lako odreknemo i odustanemo, onda je sigurno izgubljeno.

Sigmund

pre 11 godina

Ono sto je jako nezgodno za nas, jeste to da je u prethodnih nekoliko godina svasta potpisano i protureno ispod zita u nase ime, a vezano za Kosovo. Videcemo koliko jos sad situacija moze da se izvuce ali drzava mora sad da stoji iza tih pregovora i ako su oni stetni i vodjeni od strane ne-srba, sto nam je svima jasno!

yugos

pre 11 godina

na nacin na koji je Nikoliceva struja "branila" granice i moc mnogih zemalja su se u krajnjem rezultatu smanjile. Ukljucujuci nasu.

E zato udaram minuse na komentare koji lazno predstavljaju Nikolica kao borca za srpske granice - on je odavno pobrkao sa svojim vojvodama gde su ustvari one.

marijan

pre 11 godina

Kako vas bre vise nije sramota??? objavljujete razne melanije, sandrite, princeze, isl iako je ocigledno da to pise ista osoba (jer su komentari identicni)... ne mogu normalni ljudi u ovoj zemlji da dodju do reci od takvih. Sreca pa se po broju minusa i pluseva vidi da su provaljeni. Samo brukaju SNS takvim ulizivackim komentarima. Ja sam glasac SNSa i sramota me da citam te ulizivacke komentare...

vlajko

pre 11 godina

Ne razumijem mozak koji lupi minus ili negativan poen za komentar u kojem se podrzava bilo cije zalaganje za ocuvanje granice Srbije?!
(Trajkoo, 15. februar 2013 23:15)

Pa za zalaganje da se ocuva granica Srbije dao bih plus, ali za ovu izdaju Nikolica, Dacija i Vucija, mogu samo da dam jednu stvar... ali nece da mi objave komentar ako kazem sta!!!

Trajkoo

pre 11 godina

Ne razumijem mozak koji lupi minus ili negativan poen za komentar u kojem se podrzava bilo cije zalaganje za ocuvanje granice Srbije?!

FRANC

pre 11 godina

Svi vi RADIKALCI ILI NAPREDNJACI sidjite malo na zemlju.
I sutra ujutro pitajte komsiju ili druga koliko meseci vec ceka na platu ???
i OD CEGA ZIVI FAMILIJA ?
Kada dobijete odgovor ....bit ce vama jasno , koliko jada i lazi moze stati u tim vasim predsednickim recima !!!
Laku noc ......i ne kukajte sutra !

Zivota Zivotic

pre 11 godina

Sa srpskim vodjama kao sto su Tadic, Nikolic, Vucic i Dacic i njihovom politikom, ko ne poludi taj nije normalan ili je milion posto apolitican. To je lice Srbije u zadnjih desetak godina.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

"Umesto čojstva - gej-paraderstvo"

Mitropolit Amfilohije kazao je da postoji opasnost da se u SRBIJI junaštvo pretvori u europoklonstvo, a da se čojstvo preobrazi u gej-paraderstvo.
Mitropolit Amfilohije je kazao da se u SRBIJI stvara atmosfera klanjanja Evropi, saopšteno je iz Mitropolije crnogorsko-primorske.

"Kao što su se Jevreji, dok se Mojsije na Sinaju sretao sa Bogom, klanjali zlatnom teletu, tako je i u ovo naše vreme, pa i u SRBIJI novo zlatno tele - europoklonstvo na pomolu, da mu se služi, da mu se svi klanjaju, da mu prinose kad i svoju dušu i svoje biće", rekao je on !

Mislim da nema potrebe da i Ja pisem neki komentar i da pored "zivog Amfilohija" kvarim "svecani HVALOSPEV" Predsednika Nikolica ?

Dobrivoje

pre 11 godina

Jedini predsednik do sada koji ima hrabrosti da izadje u javnost i kaze istinu i jednini koji pruza predloge, pa i gotova, resenja na goruca pitanja. Ako ima nekoga ko mu zamera na svemu tome, to mogu da budu samo oni koji taj posao ili nisu umeli ili ne znaju da rade.

malenica

pre 11 godina

Mislim da ne treba uopste postavljati pitanje odbrane drzave ,naravno da je to na prvom mestu ,a znam i to da se Toma bori za Kosovo koje je prosla vlast tako lako ispustila.

viskoo

pre 11 godina

A sto bi to mi bili drugaciji od drugih,da ne kazem gori jer to nismo,bolji smo u mnogo cemu i potrebno je da neko ocuva i sacuva ove kote nase granice a ne da ih pomeri kao sto je to bila prethodna vlast namerila...

crni

pre 11 godina

ad se mi izmedju sebe slozimo i resimo pitanje korupcije i kriminala kad
bude posla za sve lako cemo mi odbraniti nase granice i nas narod,vidi se
da je kenulo malo na bolje ima dosta pomaka u borbi protiv korupcije stim
mislim da ce i sve ostalo da se pokrene.

pinokio

pre 11 godina

To mnogo govori o Nikolicu, iskren coveka koji sluzi svojoj zemlji i koji ne daje olako obecanja kao njegov prethodnik zarad svojih politickih poena.Bravo Tomo pravi si primer postenog srbina.

sanja

pre 11 godina

Ma sve vas treba menjati ko prljav ves. Krao si-kazna na izborima. Ucutkivao si medije-kazna na izborima. Nisi ocuvao Kosovo-kazna na izborima. Ne umes da pomognes privredi-kazna. Treba vas otresti. Nego ovaj narod istraumiran, ukocio se, pa vas pusta da metastazirate, da radite sta vam je volja. Prebira ko je 100 posto los, a ko je 99 posto los. Greska, velika greska. Sve je to ista kuhinja, zato narode menjaj, to ih jedino boli, jedino se tako ciste.

ninaNS

pre 11 godina

"Poštenje, poštovanje drugih, patriotizam, slobodoljublje. Tako je u Srbiji vekovima...., bilo i biće",sta bi mi Vise od ovog coveka!

Diplomata

pre 11 godina

Da bismo dobranili teritorijalni integritet nase zemlje i obezbedili normalan zivot nasih gradjana, potrebna je jasna i konkretna politika. Predsednik Nikolic je do sada pokazao da se drzi svojih predizbornih obecanja i vodjenja cvrste politike u svim sferama.

sanja

pre 11 godina

Da znate da su ovi bivsi radikali lazne patriJote. Nikada nisam nekog nazivala takvim imenom, ruzno je nerealno/navijacki , ali su ovi zasluzili takav naziv. Od Seselja i ratista stigli su do kapitulacije. I jos se usudjuju da slave Sretenje. To sta vam je Tadic ostavio, njegov greh, ovo sto vi danas radite ucice u istoriju za osudu.

sanja

pre 11 godina

Izabrani predstavnik gradjana Srbije. Ne pamtim kada sam od prethodnih drzavnika tako nesto cuo, a da se pritom teorija i praksa poklapaju.
(Demokrit, 15. februar 2013 21:26)

Kako se to teorija i praksa poklapaju? Postavili su granice, ukidaju institucije, a on prica o odbrani granica i Ustavu?! Ovo je potpuno ludilo. Pet para ne kostate. I ako su vasi glasaci slepi, nismo svi mi ostali bas toliko sisli uma.

PekiVoždovac

pre 11 godina

Ako budemo uporni i istrajni, sačuvaćemo teritorijalni integritet. Imam puno poverenje u novu vladu po pitanji Kosova,a posebno u predsednika Nikolića i Vučića. Za kratko vreme su pokazali da im je zaista stalo od naroda i države. Ne smemo prihvatati ucene od EU uvidu nezavisnosti Kosova, jer ako sad popustimo, još više će nas jahati.

tihomir

pre 11 godina

S pravom je ovaj covek izabran za predsednika i znali smo za koga glasamo njegovo poverenje od strane gradjana se svakim danom pokazuje i svaka mu cast

Zvezdica

pre 11 godina

Bila sam puna ponosa dok sam gledala prenos svecane sednice Skupstine Srbije.
Predsednik pokazuje veliku zelju da ocuva jedinstvo Srbije i veliki napor i istrajnost u pomaganju poboljsanja polozaja Srba na Kosovu.

Zoka

pre 11 godina

Tomislav Nikolić odlično obavlja funkciju predsednika, drži se ustavnih okvira i svesrdno se zalaže za rešavanje najvećih problema Srbije. Ima odličnu diplomatsku aktivnost i odlično komunicira sa celim svetom.

Spectator

pre 11 godina

Vidim po komentarima SNS-ovaca da podržavaju sve poteze Nikolića, Vučića i Dačića u vezi neverovatnih ustupaka koje čine na ime Kosova. I čudim im se. Pa ovo što pomenuti rade je skroz suprotno onome što su do juče obećavali, a posebno u predizbornoj kampanji i dok su organizovali barikade na graničnim (pardon:administrativnim) prelazima. Što se mene tiče ne smeta mi to što rade, ali mi smeta njihovo licemerje. Da je ovako nešto učinila prethodna Vlada ili Boris Tadić bili bi proglašeni za najveće izdajnike srpskog naroda. Mogu da zamislim kakve bi sve mitinge i proteste povodom toga organizovali. Međutim , dobro je što problem Kosova oni rešavaju, jer su ga svojevremeno i izazvali. Jedino mi je žao što će se sada dobiti manje nego što je moglo da se dobije ranije , a sve zahvaljujući njihovoj fanatičnoj opstrukciji. I na kraju, još jednom sam se uverio u kratko pamćenje ovog naroda, a što mu se na kraju neprekidno sveti.

Codex Alementarius

pre 11 godina

Odbrana drzave je sigurno najvazniji zadatak ... a tome moraju doprineti svi gradjani koji zive u RS jer je to i njihova drzava a ne samo Srba

Bonamassa

pre 11 godina

Preci nas obavezuju da cuvamo granice, ali ipak i da doprinosimo blagostanju naroda. Cestitam predsednice sto prvi put drzavnik na Dan drzavnosti pominje kljucan problem ovog drustva - nezaposlenost.

miroslav

pre 11 godina

Vise mi je svega dosta.
Kad predsednik ove i ovakve Srbije kaze da je prvi cilj "odbrana Srbije", mnogo me podseca na reci jednog bivseg predsednika uz cije su skute svi sadasnji vlastodrsci iliti nosioci vlasti odrastali "boreci" se za Srbiju od Soluna do Virovitice, i neznam dokle jos.
Ovo sto nam se desava samo je posledica tadasnje politike i nista je vise ne moze ispraviti osim nove svetske revolucije.
Ili Vucic mozda planira da nas da pod kiriju Emiratima? Od Nikolicevog svojevremenog zalaganja da budemo Ruska gubernija, dosli smo do Emirata.
Uzgred, Srbiji praznik cestita drzavni sekretar USA, a Kosovu Obama.
Nisam srecan zbog toga, naprotiv. Veoma sam tuzan. Ali, tako je kako je.

DZONI

pre 11 godina

Ovoliku koncentraciju negativnosti i primitivizma mi oci jos nisu videle! Za ovakve stvari i sirenje negativnosti protiv vlasti treba napraviti goli otok. Pa probudite se malo uspavani mozgovi i razmislite od kada i koga je krenulo sve ovo. Ako mislite da je sadasnja vlast preuzela idealnu situaciju po pitanju KiM onda razumem ko sve stavlja negativne komentare. Situacija u drzavi je preuzeta u sah poziciji sa naznakama na mat. I o cemu vi bulazite! Vlada pokusava na sve nacine da dodje do najboljeg rezenja.A pojedincima koji po naredjenju pisu komentare protiv sadasnje vlasti cestitao bih na vrhuncu primitivizma.

Demokrit

pre 11 godina

Izabrani predstavnik gradjana Srbije. Ne pamtim kada sam od prethodnih drzavnika tako nesto cuo, a da se pritom teorija i praksa poklapaju.

azra

pre 11 godina

Granice moramo sacuvati.....bice tesko jer prethodnih godina za Kosovo niko nije mario,obecavalo se svasta a sada se ova vlada bori da izvuce najbolje moguce resenje.

velja

pre 11 godina

Dosta smo bili robovi prošlosti,okrenimo se budućnosti,razvoju zemlje, privrede.Napravimo kamen temeljac budućim generacijama da nemoraju sreću i posao da traže preko grane,već da grade na čvrstim temeljima budućnost svoje dece...

carapanka

pre 11 godina

Niko ne moze i nema pravo da nas prisili na priznanje nezavisnosti Kosova. Mozemo samo upasti u zamku tehnickih pregovora gde ce pojedina resenja smatrati konkludentnim radnjama priznanja, ali bi trebalo na svaki sporazum tog tipa u preambuli ili kao sastavni deo teksta navesti da se dogovoreno ne smatra priznanjem . Mi drugih sredstava za ocuvanje teritorijalnog jedinstva, sem pregovora, nemamo . Sa druge strane, ni ono sto se zove nezavisnom drzavom Kosovo nema ni elementarne prerogative drzave. Nema efektivnu vlast nad svojom teritorijom i stanovnistvom. To je medjunarodni protektorat i njegova sudbina nije jos uvek odlucena i odredjena, a i politicke prilike vremenom mogu da se promene. Zajednicki zivot u bilo kakvom modusu -da, priznanje - ne.

panchevac86

pre 11 godina

Sada kada je najteze, svima je najlakse da kritikuju i negoduju oko ponosanja, odluka i izjava predsednika Srbije. Zasto tako niste reagovali kada je ova zemlja drzana u mraku od strane prethodne vlasti u vezi KiM? Zasto se tada niste pobunili i kritikovali rad vlasti i njenog predsednika? Tada vam je sve bilo potaman, a danas, kada je nova vlast uzela skoro nemoguce zadatke i koje uspeva da obavi sa dobrim rezultatima, to vam ne valja?

Milica

pre 11 godina

Srbiju prvo treba odbraniti od kriminalaca,mita i korupcije borba je pocela i odvija se u pozitivnom smeru za svaku pohvalu,pa posle cemo lako sacuvati spolje granice.

Miroslavv

pre 11 godina

Srbija nikada ni pod kojim uslovima nece priznati Kosovo kao sto to nece uciniti ni mnoge druge zemlje. Srbija je svojim politickim delovanjem jasno pokazala da je za miroljubivo resenje Kosovskog problema. Nikolicev nastup u UN je najbolji primer kako jedan predsednik treba da se bori za svoju zemlju, a Srbija treba da se ponosi sa takvim predsednikom, jer Kosovo je za Srbiju vise od teritorije, vise od pukih interesa, Kosovo je srce Srbije i zato Srbija ne sme da ga izgubi. Ako izgubimo Kosovo izgubicemo nasu dusu i nasu istoriju a onda nam vise nema povratka.

Djole

pre 11 godina

Zbog izvesnog ali sreca malog broja primitivnih ljudi koji po naredjenjima negativno komentarisu sve sto se tice ove vlasti i predsednika zeleo bih i ja da kazem koju. Ova vlast je preuzela drzavu koja je dotakla dno u svakom smislu i prema tome ne pricajte gluposti jer je jako tesko ispraviti nesto sto je unisteno i opljackano (fakticki preuzet je kostur). Pokazite malo postovalja ili ne komentarisite trud koji se ulaze da bi se promenilo stanje u drzavi na bolje.

Sinisa-Ljig

pre 11 godina

Nazalost po Srbiju Albanci su uspeli da dobiju ono cemu su tezili godinama i vekovima unazad. Ipak nikada ne bi postigli to sto su postigli da nisu imali sa jedne strane podrsku velikuh sila a sa druge strane nas Srbe koji nismo bili nikada ujedinjeni pa ni sada kada bi trebalo da budemo. Mislim da je krajnje vreme da se Srbi ujedine i da u svetu potrazimo prave prijatelje koji ce nas podrzati u nastojanju da povratimo ono sto je nase. Nasa tradicija, kultura i identitet su na Kosovu i zato je Kosovo za nas vise od puke teritorije, Kosovo je srce Srbije. Na celu zemlje je Nikolic koji mora ujediniti nas narod sa ciljem u borbi za ocuvanje Kosova i Srbije.

Istoricar

pre 11 godina

Da odbrana svetosavlska - jedan narod, jedne religije u jednoj državi. Svetosavski nacionalisti se i danas zalažu za ono što nazivaju srpskim srednjevekovnim vrednostima („bogoljublje“, „viteštvo“, „sabornost“) i za uspostavljanje srpske pravoslavne teokratije na prostoru od „Kupe do Vardara i od Dunava do Jadranskog mora“. Pristalice ove ideologije odbacuju zapadnu kulturu, demokratiju, liberalizam, ljudska prava, republikanske vrednosti, antifašističku tradiciju i ekumenski dijalog. Tokom 1990-ih, svetosavski nacionalizam je postao dominantna struja unutar Srpske pravoslavne crkve kojoj ideologiji je Nikolic blizak najblaze receno. Znaci nista od Kosova kao dela Srbije (jedan narod jedna religija) kao ni od etniockog ciscenja u drugim "srpskim zemljama" sa obzirom da je odbrana o kojoj prica ustvari bazirana na ovoj ideologiji koja sama po sebi iskljucuje "druge" (osim u malim kolicinama)

bora

pre 11 godina

Trebalo je narodu da pokloni po jednu bananu.
(BANANA DRŽAVA, 15. februar 2013 19:00)

Ako su neki drugi delili banane nemora da znači da svi mora da dele.
Valjda ima u uvome belome svetu i poštenih političara.

Cvetak

pre 11 godina

Rec granica za nas sada nema znacaj, jer je daleko od Beograda, pa mislimo da nas to ne dotice,ako je sada ne odrzimo, tamo, gde je vec, sutra nam je granica ispred nosa.Podrska..podrska...

peki

pre 11 godina

Živeo sam,odraso i ratovao za Kosovo.Gledao sam sunarodnike koji su rasprodavali ar po ar,hektar po hektar,stan po stan, napustili rodnu grudu i razvijali biznise po Srbiji a u ratu ih nigde bilo nije.Neverujem,mada žarko želim,da se može vratiti na staro,niti mi možemo uticati na to.
Koliko vidim vlast pokušava pregovorima da reši mat situaciju,teško ali treba pokušati obezbediti ljudima normalan život.Krajnji sud nek da narod,nek se izjasni na referendumu šta želi to bi bilo najpravednije.

Šaft

pre 11 godina

"On je naglasio i da je izabran za predsednika da brani zemlju pridržavajući se Ustava."

!!! Zar je Srbija napadnuta? Mislio sm da se predsednik bira da predvodi i predstavlja zemlju. A on kao da smo Severna Koreja. Pa daj da onda pravimo atomsku bombu!

Radojko

pre 11 godina

Naš narod je već primetio da nam Dan državnosti Američki predsednik Obama nije čestitao,ali je zato srdačno čestitao kosovskim secesionistima.Nije mi žao ,nisam ni očekivao.Ono što sam očekivao od američkog predsednika nije se ostvarilo.Reči i dele su i ovde dve stvari.Nije mi stalo do čestitke ali mi je krivo.Srbija treba da se uzda use!Pogledajmo istini u oči!Dačić samo što se vratio sa tog čuvenog doručka,pohvalio svoju posetu mi vidimo što vidimo.Nisam protiv politike Miloša Obrenović ali i tu se mora znati gde je crvena linija.Izostajanje čestitke na dan državnosti Srbije amerika je rekla šta misli u nama.

nikvc

pre 11 godina

Zasto pojedinci napadaju predsednika Nikolica da je izdao Srbiju,covek je samo rekao da ce postovati ustav Srbije i da ce se svim demokratskim sredstvima boriti za ocuvanje Srbije i Kosova.O kakvoj izdaji je ovde rec.

rotkvica

pre 11 godina

Promenila se Srbija …. Da je ovakva Srbija postojala ranije, mnogi bi odavno bili u zatvoru zbog izvršenih krivičnih dela"-E ovo je ključna greška Srbije,što smo dozvolili da nas vode nečasni ljudi.Nadajmo se da se greške koje skupo plaćamo neće ponavljati

Nenad, nezavisna oblast Niš

pre 11 godina

Alo, ulizice! Vi, baš vi, što upućujete komentare podrške ovoj koncentraciji licemerja što dolazi, u poslednja dva dana, iz prvaca vrlog nam Predsednika, imam pitanje za vas - stidite li se sebe? Imate li i trunku stida ili je stid iz vas hirurški odstranjen kao i organi naših građana u onoj "žutoj" kući? Ja znam da čovek može nisko da padne, ali da može baš ovoliko nisko - nisam znao.

leonardo88

pre 11 godina

Vreme je da neko kvalitetno brani naše interese, trenutno nam je jedinstvo najpreče. Ako se sloožimo oko zajedničkih ciljeva možemo nešto da uradimo.

kaldrma

pre 11 godina

Mene su ucili u skoli da ko gubi ima pravo i da se ljuti,zato gospodo isfrusrirana svoje zle strelice bacajte negde druge,a nas pustite da sami rasudjujemo sta je dobro a sta ne za nas. Sve pohvale za govor predsednika,zaista mu je svaka rec na mestu.

pop

pre 11 godina

Zar je izdaja zaštititi goloruki narod na kosovu,zar je izdaja obezbediti im osnovna elementarna prava i slobodu kretanja.Izdaja je predaja svih rodoljuba i generala hagu zarad čega neznam...

R.Srpska

pre 11 godina

Ako u pregovorima potpisete da srpske institucije podpadnu pod pristinu, izdali ste i ustav i narod. Neka oni rade sta hoce - samo ne potpisujte. Mozda se nekad i vrati...mozda, nikad se ne zna, ali ako potpisete, sve ovo sto pricas da postujes ustav itd itd, samo je demagogija i egoizam. Ja, ja pa ja - sta ti postujes kad je u praksi drugacije pa nek si i moj rod rodjeni.

Ivica

pre 11 godina

Uvek se zalazem za to da se treba mirnim putem boriti za ocuvanje teritorije,pa tako podrzavam i Tomislava Nikolica u borbi za celovitost zemlje.

Мики Никшић

pre 11 godina

A ђе су границе када признајеш царине и укидаш институције Републике Србије на КиМ и признајеш устав лажне државе? НИЈЕ исто српске институције и институције државе Србије. И у Чикагу и Мелбурну имамо српске институције. Ово је велика превара и издаја.

Jovana M

pre 11 godina

(marija, 15. februar 2013 17:12)

Ne znam da li ste iz reda neobavestenih ili iz reda LDP=a, ali molim Vas pre nego sto pocnete da pricate nesto procitajte text i vidite da li negde pise da je on priznao nezavisnost Kosova, hvala Vam unapred! Nije mi jasno, kakav covek moze neko biti da namece svoje misljenje drugim ljudima!

aca

pre 11 godina

Mislim da MILJANE gresis, prvo Tito je bio bravar pa je drzao sve pod kontrolom i svakome bilo super. Drugo, ako neko moze da prica o postonje, onda je to on, jer njega nema ni u jednoj malverzaciji ili slicno, niti je njegova stranka bila na vlasti. DOk se to za ostale stranke ne moze reci, svi su vladali, osim njegovih. Treba biti objektivan i realan. Mislis da bi nam bolje bilo pod Tadicem, momak, gledaj i slusaj, nemoj da budes slep.

Nenad, nezavisna oblast Niš

pre 11 godina

Ala je braniš, svaka ti čast. Dajte ljudi da se razilazimo, od ove države više nema ništa. Kud koji - mili moji, pa možda nekima i bude bolje.

Sandra Denis

pre 11 godina

Srbija jeste demokratska drzava. Predsednik Nikolic jeste izabran za predsednika da brani zemlju pridržavajući se Ustava. Osim toga Zakon i podzakonski akti napokon delaju u ovoj drzavi.

Seele

pre 11 godina

Mislim da Srbija konačno ima perspektivu dolaskom ove nove Vlade. Podsećanjem na slavnu prošlost, ali zalaganjem za bolju budućnost, predsednik Nikolić je opravdao poverenje mnogih građana.

Asteriks i Obeliks

pre 11 godina

,,Izabran sam da branim Srbiju pridržavajući se tačno i savesno Ustava Republike Srbije, ne postoji niko drugi koga bih slušao!,, Amin

Not

pre 11 godina

Ovo kao da je parastos, a ne slavlje, prazna skupština...bruka, propada nam država, prodaju nam teritorije... a mi gledamo i ne reagujemo. A vi ulice, šta podržavate - nemate pojima, al' podržavate...uvukli ste se u te partije samo da bi se ogrebali za lovu, posao...
(Siniša, 15. februar 2013 17:08)
--------
To je bruka onih koji nisu došli, njima je Srbija zadnja rupa na svirali. I neće Srbija propasti, posebno ne sada, kad ima ko da je brani i bori za nju, a i sve nas.

Miljan

pre 11 godina

Isprazne, pateticne, suplje reci coveka koji je na sumnjiv nacin dosao do diplome, koji spomenu tradiciju i postenje Srba, nabroja nam ustave kao pravnu tradiciju Srbije, ustave koji su se menjali svake tri godine ( e to je nasa tradicija) i mnogo sto-sta. Sve u svemi Tomin govor je goli kic, ko li mu ga je napisao da mi je znati?

ponavljac

pre 11 godina

"Nikada necemo izgubiti nadu niti prepustiti ono sto je nase, treba se boriti za ocuvanje nase teritorije, naseg voljenog Kosova!!!"
(Marioneta, 15. februar 2013 17:04)

Ovo su nas ucili i za SFRJ.

Ana

pre 11 godina

Kako bese ona skolska pesmica, 'Srbija se brani lepotom, i..' i zaboravih dalje. Ali da je Toma stvarno mislio da je odbrana Srbije najvaznija, prvi dan po izboru bi pokrenuo akciju za zaustavljanje pada nataliteta, povecanje broja prvaka u osnovnim skolama...jer nije pedalj zemlje Srbija, nego oni koji u njoj zive
(pitajte hitite, 15. februar 2013 16:56)

A kako se to pad nataliteta zaustavlja prvog dana? Zar to nije trebalo da bude delo onih koji su vladali vise od jedne decenije, zar nisu oni trebali vec do sada da obezbede uslove da roditelji mogu finansisjki da podnesu vise dece. Trebalo je. Ova vlast i aktuelni predsednik su krenuli u borbu za bolji zivot i porast nataliteta, za lepsu, sretniju i mladju Srbiju, ali to se ne zavrsava prvog dana, niti prve godine. To je mukotrpan proces u koji su oni debelo zagazili i uradili vise za ovo vreme nego prethodnici za dvanaest godina.

hysi

pre 11 godina

On je naglasio da snaga Ustava proizilazi iz spremnosti i odlučnosti svakog građanina da ga brani i da bi bez podrške građana ustavna prava bila zagarantovana samo na papiru, kao spisak lepih želja.
TVOJA PLATFORMA JE TACNO SAMO SPISAK LEPIH ZELJA.

Siniša

pre 11 godina

Ovo kao da je parastos, a ne slavlje, prazna skupština...bruka, propada nam država, prodaju nam teritorije... a mi gledamo i ne reagujemo. A vi ulice, šta podržavate - nemate pojima, al' podržavate...uvukli ste se u te partije samo da bi se ogrebali za lovu, posao...

Perlica

pre 11 godina

Iskreno verujem da ova Vlada na celu sa premijerom Ivicom Dacicem i prvim potredsednikom Aleksandrom Vucicem sa podrskom predsednika drzave Tomislavom Nikolicem radi u pravom interesu Srbije. Duboko verujem da ce uz njih Srbija da povrati svoj ugled i da ce da uspesno rese pitanje Kosova. Srbija konacno ima pravu Vladu i predsednika koji iskreno zele Srbiji dobro. Mislim da ce potpredsednik Vlade Aleksandar Vucic na najbolji nacin resiti problem korupcije i kriminala. Srbija ima predsednika koga postuje ceo svet i koji ume dostojno da predstavlja Srbiju. Sa ovom Vladom i Tomislavom Nikolicem Srbija sigurno koraca u dobru buducnost.

Nikola

pre 11 godina

Predsednik i ova vlada idu u dobrom pravcu poceli smo da sredjujemo svoje dvoriste i kad tu napravimo reda za ostalo ne treba da brinemo sacuvajmo svoje tudje nam ne treba.

marija

pre 11 godina

Za ono Vase priznavanje ustava tzv kosova moracete ili da podnesete ostavku, ili da raspisete referendum kao sto ste obecavali u kampanji.
Mada, svasta ste Vi obecavali.
Da sad ne moze niko da Vas prepozna.

Maroon

pre 11 godina

Srbiju mozemo posmatrati kao i sebe same! Izgubiti Kosovo je isto kao i izbugiti ruku, nogu...! Ostaju trajne posledice! Ali uz profesionalnost, zalaganje, trud i pregovore to se svakako moze izbeci! Upucujem punu podrsku predsedniku Nikolicu da ispravi ono sto je prethodna vlast tako lako izgubila!

Miloje

pre 11 godina

Kratko, jasno, jezgrovito, drzavnicki. U kratkom govoru povezao je istoriju, sadasnjost i buducnost, strahove i nadu, predstavio nam je sliku koju svaki gradjanin Srbije moze da razume i prihvati. Bilo kako bilo - druge man nema.

london 94

pre 11 godina

Sretan praznik Predsednice.Sa ili bez Kosova,e bas zato i nisam siguran.
Nego recite meni molim Vas ,jesmo li mi Republika Srbija ili Monarhia Srbija? Pa ova zastava sa tri boje ,a na njoj kruna.I na kraju da li smo sigurni sa kim se mi granicimo?i da-li nam je himna i dalje "Hej Sloveni"?Dali smo nesvrstana,ili mozda pro zapadna ili istocnog bloka orientisana drzava?
Po mom ubedjenju(75%+)ne znaju sta slave.

cunami

pre 11 godina

Za gospodu koja komentarise ovaj clanak negativno jer su pijuni iz opozicije.
Sta je po vama ispravno? Isplanirana trgovina sa kosovom kao u prosloj vlasti (bilo je bitno samo da se odrzava situacija radi koristi)? Pa zato nam i jeste tako, i u mnogo teskoj situaciji smo jer se u prethodnom periodu nije borilo za KiM nego se gledao interes i punio dzep.

marti misterija

pre 11 godina

svima vama koji ste Tadica nazivali izdajnikom i velicali patriJotu Nikolica sada samo mogu sa gorcinom i tugom da se smejem u lice i da vas zamolim da zarad opstanka Srbije nikad vise ne izadjete na izbore

POŽAREVLJANKA

pre 11 godina

E moj predsedniče Tomislave Nikoliću ne zamajavajte ovaj narod više sa KiM a ti narode osvesti se da od celovitosti nema ništa,zar mislite da će 2 miliona albanaca da se stavi pod nebesku kapu Srbije.Ubiste mi mozak sa jednom te istom pričom a rezultati nula,hoćemo bre predsedniče bolji zivot dostojan čoveka,nisam videla more 20g a ti predsedniče?

modesty

pre 11 godina

Meni nije jasno kako iko ko zeli dobro Srbiji moze da pljuje po ovom govoru. Voleo Tomu ili ne, govor je odlican i apsolutno se slazem s njim a gle, nisam SNS placenik, stavise, liberalna sam osoba 100% i nikad nisam bila clan ni jedne partije. Ali toliko liberalna da poturam ledja i da odobravam da se nasa zemlja poklanja teroristima, e to vec nisam.

sasa jokic

pre 11 godina

Najbolja odbrana Srbije, i srpskih interesa su prihvatanje cinjenica vezanih za Kosovo, a to je da smo tu teritoriju ratom izgubili 1999!
Za gospodu is UDBE-DSS, moracete da se pomirite sa cinjenicom da vam je najveci priliv para od sverca na Kosovu na izdisaju.
Gospodo iz DS, toliko ste "usli u lovu" i spandjali se sa tajkunima, neki i sami postali, da vas vise nista nije interesovalo pa ni dogovor oko Kosova.
Gospodo iz SNS-a, nikada, ali NIKADA ne bi pobedili na izborima, da ovo gore za DS nije konstatovano u centrima moci, i zato ste vi izbrani da resavate ova pitanja. Na kraju krajeva, resite Kosovo, dobite datum, i skidam kapu, iako znam da nemate izbora, ali poklonu se u zube ne gleda! Istorijska je pravda da vi (SPS i SRS, sadasnji SNS) ozvanicite ono sto ste 1999 izgubili!

Bata Filter

pre 11 godina

Kad sam video da onaj slobin "dekan" što je dao otkaz antirežimskim profesorima deli plakete , definitivno najgori šlj-- iz 90-tih isplivao je na površinu, džaba smo lupali u šerpe i lonce , gutali suzavac, ova naprednjačka personalna rešenja su bruka. Da li je moguće da smo takav primitivan narod da zaslužujemo likove kao Oliver Antić? Dobro je što sam momentalno promenio kanal , jer bi garant dobio stomačne probleme.

Luka 82

pre 11 godina

Odbrana zemlje i razvijanje dobrih odnosa sa susednim drzavama je od kljucnog znacaja za dalji razvoj zemlje.Nikolic za sada cini mi se odlicno radi svoj posao.Pokazao je da predsednik drzave ne mora da bude ni clan bilo koje stranke a kamoli njen predsednik i mislim da je to veoma pozitivna stvar.Koliko je to dobro vidi se u sukobu koji je do nedavno'zabavljao',govorim o Tadicu i Djilasu i njihovom stranackom sukobu sto se u SNS nikada nece desiti.

Macosa

pre 11 godina

Predsednik je na jasan način istakao kako će se naša zemlja ponašati u budućnosti. Ovo je izuzetno težak momenat za Srbiju, ali ja se nadam da će, uz pravo rukovodstvo, ona biti ponovo jaka i poštovana.

Boza Pub

pre 11 godina

"Običaji su osnovni izvor svakog našeg propisa, zakona, ustava. Zato su kod nas neprikosnoveni: poštenje, poštovanje drugih, patriotizam, slobodoljublje. Tako je u Srbiji vekovima...., bilo i biće", poručio je predsednik Republike.

Bravo predsedniče, izuzetno sam ponosan na Vas!

davor

pre 11 godina

A kad kazes da branis tacno i savesno ustav srbije. reci ti nama da li u tom ustavu pise da se dignu granice sa kosovom i time zaokruzi apsolutna nezavisnost kosova. da li pise da se razmene ambasadori sa kosovom i dadne im se stolica u UN a sve to zbog nekog famoznog datuma za pocetak pregovora sa eu koji nikad i necemo dobiti. da li u tom ustavu pise da se ugase sve institucije republike srbije na kosovu. pre izbora si licno ti govorio kako tamo nema paralelnih institucija kako su to legitimne institucije drzave srbije a danas govoris kako cete ugasiti neke paralelne institucije. eto koliko se ti pridrzavas ustava srbije. kako se meni cini pridrzavas se ti te fotelje u koju si se uvalio i iz koje te vise ne bi mogli puskom istjerati. sram vas bilo predali ste albancima kolijevku nase tradicije i duhovnosti a kad ne dobijete ni taj datum u junu sta ce biti onda. od kad te zapad tu postavio za predsednika da im odradis prljavi deo posla koji cak ni tadic nije hteo da odradi imao je makar toliko postovanja prema zemlji i narodu umislio si da si tito postavljas svoje slike po ambasadama hodas po svetu i sepuris se dok narod u srbiji gladuje i jos se kezis mislis od kad si postao strani placenik stiti te evropa i amerika pa ti niko nista ne moze

pitajte hitite

pre 11 godina

Kako bese ona skolska pesmica, 'Srbija se brani lepotom, i..' i zaboravih dalje. Ali da je Toma stvarno mislio da je odbrana Srbije najvaznija, prvi dan po izboru bi pokrenuo akciju za zaustavljanje pada nataliteta, povecanje broja prvaka u osnovnim skolama...jer nije pedalj zemlje Srbija, nego oni koji u njoj zive

Sale

pre 11 godina

"Ne smemo da gubimo nadu i nećemo da prekinemo pravedne napore za očuvanje naše teritorije i identiteta. Našeg srca i duše: Kosova i Metohije..", istakao je Nikolić.

Very, very pathetic.

Ixi-Sm

pre 11 godina

Niko ne sme da kaze da su zrtve bile besmislene, jeste se svasta izdesavalo, mnogo smo puta bili na rubu propasti, ali nismo potpuno potonuli. Sada pogotovo necemo, imamo predsednika koji to nece dozvoliti, isplivavamo polako, ali sigurno!

Liberalna mala

pre 11 godina

Svaka cast! Dirljivo pozivanje na istorijske momente i paralele. Tomislave, ni nas dramaturg ti ne bi bolje smislio govor. Deluje kao da zaista verujes u ono sto izustis.

DraganM

pre 11 godina

Ovoga covek ne moze da uhvati ni za glavu ni za rep. A juce je rekao da se moraju ukinuti paralelne institucije Srba i napraviti nove u skladu sa ustavom republike Kosovo. Valjda tako Toma vidi odbranu zemlje i ustava??
Kako neko moze da se preokrene od Seseljevog kuma u ovo, pa to je neverovatno. CInizam pravu u lice naroda.

Ustaće Srbija!

pre 11 godina

Rečima jedno, a delima drugo.
Sram te bilo, Nikolići!
Na rečima braniš Kosmet, a delima ga izdaješ!
Pašće uskoro Nikolići, Vuči i Dači!

Ustaće Srbija!

pre 11 godina

Rečima jedno, a delima drugo.
Sram te bilo, Nikolići!
Na rečima braniš Kosmet, a delima ga izdaješ!
Pašće uskoro Nikolići, Vuči i Dači!

DraganM

pre 11 godina

Ovoga covek ne moze da uhvati ni za glavu ni za rep. A juce je rekao da se moraju ukinuti paralelne institucije Srba i napraviti nove u skladu sa ustavom republike Kosovo. Valjda tako Toma vidi odbranu zemlje i ustava??
Kako neko moze da se preokrene od Seseljevog kuma u ovo, pa to je neverovatno. CInizam pravu u lice naroda.

Ixi-Sm

pre 11 godina

Niko ne sme da kaze da su zrtve bile besmislene, jeste se svasta izdesavalo, mnogo smo puta bili na rubu propasti, ali nismo potpuno potonuli. Sada pogotovo necemo, imamo predsednika koji to nece dozvoliti, isplivavamo polako, ali sigurno!

Maroon

pre 11 godina

Srbiju mozemo posmatrati kao i sebe same! Izgubiti Kosovo je isto kao i izbugiti ruku, nogu...! Ostaju trajne posledice! Ali uz profesionalnost, zalaganje, trud i pregovore to se svakako moze izbeci! Upucujem punu podrsku predsedniku Nikolicu da ispravi ono sto je prethodna vlast tako lako izgubila!

Sale

pre 11 godina

"Ne smemo da gubimo nadu i nećemo da prekinemo pravedne napore za očuvanje naše teritorije i identiteta. Našeg srca i duše: Kosova i Metohije..", istakao je Nikolić.

Very, very pathetic.

Boza Pub

pre 11 godina

"Običaji su osnovni izvor svakog našeg propisa, zakona, ustava. Zato su kod nas neprikosnoveni: poštenje, poštovanje drugih, patriotizam, slobodoljublje. Tako je u Srbiji vekovima...., bilo i biće", poručio je predsednik Republike.

Bravo predsedniče, izuzetno sam ponosan na Vas!

Macosa

pre 11 godina

Predsednik je na jasan način istakao kako će se naša zemlja ponašati u budućnosti. Ovo je izuzetno težak momenat za Srbiju, ali ja se nadam da će, uz pravo rukovodstvo, ona biti ponovo jaka i poštovana.

Bata Filter

pre 11 godina

Kad sam video da onaj slobin "dekan" što je dao otkaz antirežimskim profesorima deli plakete , definitivno najgori šlj-- iz 90-tih isplivao je na površinu, džaba smo lupali u šerpe i lonce , gutali suzavac, ova naprednjačka personalna rešenja su bruka. Da li je moguće da smo takav primitivan narod da zaslužujemo likove kao Oliver Antić? Dobro je što sam momentalno promenio kanal , jer bi garant dobio stomačne probleme.

Asteriks i Obeliks

pre 11 godina

,,Izabran sam da branim Srbiju pridržavajući se tačno i savesno Ustava Republike Srbije, ne postoji niko drugi koga bih slušao!,, Amin

Liberalna mala

pre 11 godina

Svaka cast! Dirljivo pozivanje na istorijske momente i paralele. Tomislave, ni nas dramaturg ti ne bi bolje smislio govor. Deluje kao da zaista verujes u ono sto izustis.

marti misterija

pre 11 godina

svima vama koji ste Tadica nazivali izdajnikom i velicali patriJotu Nikolica sada samo mogu sa gorcinom i tugom da se smejem u lice i da vas zamolim da zarad opstanka Srbije nikad vise ne izadjete na izbore

marija

pre 11 godina

Za ono Vase priznavanje ustava tzv kosova moracete ili da podnesete ostavku, ili da raspisete referendum kao sto ste obecavali u kampanji.
Mada, svasta ste Vi obecavali.
Da sad ne moze niko da Vas prepozna.

Miljan

pre 11 godina

Isprazne, pateticne, suplje reci coveka koji je na sumnjiv nacin dosao do diplome, koji spomenu tradiciju i postenje Srba, nabroja nam ustave kao pravnu tradiciju Srbije, ustave koji su se menjali svake tri godine ( e to je nasa tradicija) i mnogo sto-sta. Sve u svemi Tomin govor je goli kic, ko li mu ga je napisao da mi je znati?

POŽAREVLJANKA

pre 11 godina

E moj predsedniče Tomislave Nikoliću ne zamajavajte ovaj narod više sa KiM a ti narode osvesti se da od celovitosti nema ništa,zar mislite da će 2 miliona albanaca da se stavi pod nebesku kapu Srbije.Ubiste mi mozak sa jednom te istom pričom a rezultati nula,hoćemo bre predsedniče bolji zivot dostojan čoveka,nisam videla more 20g a ti predsedniče?

Miloje

pre 11 godina

Kratko, jasno, jezgrovito, drzavnicki. U kratkom govoru povezao je istoriju, sadasnjost i buducnost, strahove i nadu, predstavio nam je sliku koju svaki gradjanin Srbije moze da razume i prihvati. Bilo kako bilo - druge man nema.

davor

pre 11 godina

A kad kazes da branis tacno i savesno ustav srbije. reci ti nama da li u tom ustavu pise da se dignu granice sa kosovom i time zaokruzi apsolutna nezavisnost kosova. da li pise da se razmene ambasadori sa kosovom i dadne im se stolica u UN a sve to zbog nekog famoznog datuma za pocetak pregovora sa eu koji nikad i necemo dobiti. da li u tom ustavu pise da se ugase sve institucije republike srbije na kosovu. pre izbora si licno ti govorio kako tamo nema paralelnih institucija kako su to legitimne institucije drzave srbije a danas govoris kako cete ugasiti neke paralelne institucije. eto koliko se ti pridrzavas ustava srbije. kako se meni cini pridrzavas se ti te fotelje u koju si se uvalio i iz koje te vise ne bi mogli puskom istjerati. sram vas bilo predali ste albancima kolijevku nase tradicije i duhovnosti a kad ne dobijete ni taj datum u junu sta ce biti onda. od kad te zapad tu postavio za predsednika da im odradis prljavi deo posla koji cak ni tadic nije hteo da odradi imao je makar toliko postovanja prema zemlji i narodu umislio si da si tito postavljas svoje slike po ambasadama hodas po svetu i sepuris se dok narod u srbiji gladuje i jos se kezis mislis od kad si postao strani placenik stiti te evropa i amerika pa ti niko nista ne moze

Nenad, nezavisna oblast Niš

pre 11 godina

Alo, ulizice! Vi, baš vi, što upućujete komentare podrške ovoj koncentraciji licemerja što dolazi, u poslednja dva dana, iz prvaca vrlog nam Predsednika, imam pitanje za vas - stidite li se sebe? Imate li i trunku stida ili je stid iz vas hirurški odstranjen kao i organi naših građana u onoj "žutoj" kući? Ja znam da čovek može nisko da padne, ali da može baš ovoliko nisko - nisam znao.

Nenad, nezavisna oblast Niš

pre 11 godina

Ala je braniš, svaka ti čast. Dajte ljudi da se razilazimo, od ove države više nema ništa. Kud koji - mili moji, pa možda nekima i bude bolje.

sasa jokic

pre 11 godina

Najbolja odbrana Srbije, i srpskih interesa su prihvatanje cinjenica vezanih za Kosovo, a to je da smo tu teritoriju ratom izgubili 1999!
Za gospodu is UDBE-DSS, moracete da se pomirite sa cinjenicom da vam je najveci priliv para od sverca na Kosovu na izdisaju.
Gospodo iz DS, toliko ste "usli u lovu" i spandjali se sa tajkunima, neki i sami postali, da vas vise nista nije interesovalo pa ni dogovor oko Kosova.
Gospodo iz SNS-a, nikada, ali NIKADA ne bi pobedili na izborima, da ovo gore za DS nije konstatovano u centrima moci, i zato ste vi izbrani da resavate ova pitanja. Na kraju krajeva, resite Kosovo, dobite datum, i skidam kapu, iako znam da nemate izbora, ali poklonu se u zube ne gleda! Istorijska je pravda da vi (SPS i SRS, sadasnji SNS) ozvanicite ono sto ste 1999 izgubili!

london 94

pre 11 godina

Sretan praznik Predsednice.Sa ili bez Kosova,e bas zato i nisam siguran.
Nego recite meni molim Vas ,jesmo li mi Republika Srbija ili Monarhia Srbija? Pa ova zastava sa tri boje ,a na njoj kruna.I na kraju da li smo sigurni sa kim se mi granicimo?i da-li nam je himna i dalje "Hej Sloveni"?Dali smo nesvrstana,ili mozda pro zapadna ili istocnog bloka orientisana drzava?
Po mom ubedjenju(75%+)ne znaju sta slave.

ponavljac

pre 11 godina

"Nikada necemo izgubiti nadu niti prepustiti ono sto je nase, treba se boriti za ocuvanje nase teritorije, naseg voljenog Kosova!!!"
(Marioneta, 15. februar 2013 17:04)

Ovo su nas ucili i za SFRJ.

Мики Никшић

pre 11 godina

A ђе су границе када признајеш царине и укидаш институције Републике Србије на КиМ и признајеш устав лажне државе? НИЈЕ исто српске институције и институције државе Србије. И у Чикагу и Мелбурну имамо српске институције. Ово је велика превара и издаја.

Šaft

pre 11 godina

"On je naglasio i da je izabran za predsednika da brani zemlju pridržavajući se Ustava."

!!! Zar je Srbija napadnuta? Mislio sm da se predsednik bira da predvodi i predstavlja zemlju. A on kao da smo Severna Koreja. Pa daj da onda pravimo atomsku bombu!

Siniša

pre 11 godina

Ovo kao da je parastos, a ne slavlje, prazna skupština...bruka, propada nam država, prodaju nam teritorije... a mi gledamo i ne reagujemo. A vi ulice, šta podržavate - nemate pojima, al' podržavate...uvukli ste se u te partije samo da bi se ogrebali za lovu, posao...

hysi

pre 11 godina

On je naglasio da snaga Ustava proizilazi iz spremnosti i odlučnosti svakog građanina da ga brani i da bi bez podrške građana ustavna prava bila zagarantovana samo na papiru, kao spisak lepih želja.
TVOJA PLATFORMA JE TACNO SAMO SPISAK LEPIH ZELJA.

pitajte hitite

pre 11 godina

Kako bese ona skolska pesmica, 'Srbija se brani lepotom, i..' i zaboravih dalje. Ali da je Toma stvarno mislio da je odbrana Srbije najvaznija, prvi dan po izboru bi pokrenuo akciju za zaustavljanje pada nataliteta, povecanje broja prvaka u osnovnim skolama...jer nije pedalj zemlje Srbija, nego oni koji u njoj zive

vlajko

pre 11 godina

Ne razumijem mozak koji lupi minus ili negativan poen za komentar u kojem se podrzava bilo cije zalaganje za ocuvanje granice Srbije?!
(Trajkoo, 15. februar 2013 23:15)

Pa za zalaganje da se ocuva granica Srbije dao bih plus, ali za ovu izdaju Nikolica, Dacija i Vucija, mogu samo da dam jednu stvar... ali nece da mi objave komentar ako kazem sta!!!

Radojko

pre 11 godina

Naš narod je već primetio da nam Dan državnosti Američki predsednik Obama nije čestitao,ali je zato srdačno čestitao kosovskim secesionistima.Nije mi žao ,nisam ni očekivao.Ono što sam očekivao od američkog predsednika nije se ostvarilo.Reči i dele su i ovde dve stvari.Nije mi stalo do čestitke ali mi je krivo.Srbija treba da se uzda use!Pogledajmo istini u oči!Dačić samo što se vratio sa tog čuvenog doručka,pohvalio svoju posetu mi vidimo što vidimo.Nisam protiv politike Miloša Obrenović ali i tu se mora znati gde je crvena linija.Izostajanje čestitke na dan državnosti Srbije amerika je rekla šta misli u nama.

FRANC

pre 11 godina

Svi vi RADIKALCI ILI NAPREDNJACI sidjite malo na zemlju.
I sutra ujutro pitajte komsiju ili druga koliko meseci vec ceka na platu ???
i OD CEGA ZIVI FAMILIJA ?
Kada dobijete odgovor ....bit ce vama jasno , koliko jada i lazi moze stati u tim vasim predsednickim recima !!!
Laku noc ......i ne kukajte sutra !

Istoricar

pre 11 godina

Da odbrana svetosavlska - jedan narod, jedne religije u jednoj državi. Svetosavski nacionalisti se i danas zalažu za ono što nazivaju srpskim srednjevekovnim vrednostima („bogoljublje“, „viteštvo“, „sabornost“) i za uspostavljanje srpske pravoslavne teokratije na prostoru od „Kupe do Vardara i od Dunava do Jadranskog mora“. Pristalice ove ideologije odbacuju zapadnu kulturu, demokratiju, liberalizam, ljudska prava, republikanske vrednosti, antifašističku tradiciju i ekumenski dijalog. Tokom 1990-ih, svetosavski nacionalizam je postao dominantna struja unutar Srpske pravoslavne crkve kojoj ideologiji je Nikolic blizak najblaze receno. Znaci nista od Kosova kao dela Srbije (jedan narod jedna religija) kao ni od etniockog ciscenja u drugim "srpskim zemljama" sa obzirom da je odbrana o kojoj prica ustvari bazirana na ovoj ideologiji koja sama po sebi iskljucuje "druge" (osim u malim kolicinama)

peki

pre 11 godina

Živeo sam,odraso i ratovao za Kosovo.Gledao sam sunarodnike koji su rasprodavali ar po ar,hektar po hektar,stan po stan, napustili rodnu grudu i razvijali biznise po Srbiji a u ratu ih nigde bilo nije.Neverujem,mada žarko želim,da se može vratiti na staro,niti mi možemo uticati na to.
Koliko vidim vlast pokušava pregovorima da reši mat situaciju,teško ali treba pokušati obezbediti ljudima normalan život.Krajnji sud nek da narod,nek se izjasni na referendumu šta želi to bi bilo najpravednije.

miroslav

pre 11 godina

Vise mi je svega dosta.
Kad predsednik ove i ovakve Srbije kaze da je prvi cilj "odbrana Srbije", mnogo me podseca na reci jednog bivseg predsednika uz cije su skute svi sadasnji vlastodrsci iliti nosioci vlasti odrastali "boreci" se za Srbiju od Soluna do Virovitice, i neznam dokle jos.
Ovo sto nam se desava samo je posledica tadasnje politike i nista je vise ne moze ispraviti osim nove svetske revolucije.
Ili Vucic mozda planira da nas da pod kiriju Emiratima? Od Nikolicevog svojevremenog zalaganja da budemo Ruska gubernija, dosli smo do Emirata.
Uzgred, Srbiji praznik cestita drzavni sekretar USA, a Kosovu Obama.
Nisam srecan zbog toga, naprotiv. Veoma sam tuzan. Ali, tako je kako je.

sanja

pre 11 godina

Izabrani predstavnik gradjana Srbije. Ne pamtim kada sam od prethodnih drzavnika tako nesto cuo, a da se pritom teorija i praksa poklapaju.
(Demokrit, 15. februar 2013 21:26)

Kako se to teorija i praksa poklapaju? Postavili su granice, ukidaju institucije, a on prica o odbrani granica i Ustavu?! Ovo je potpuno ludilo. Pet para ne kostate. I ako su vasi glasaci slepi, nismo svi mi ostali bas toliko sisli uma.

sanja

pre 11 godina

Ma sve vas treba menjati ko prljav ves. Krao si-kazna na izborima. Ucutkivao si medije-kazna na izborima. Nisi ocuvao Kosovo-kazna na izborima. Ne umes da pomognes privredi-kazna. Treba vas otresti. Nego ovaj narod istraumiran, ukocio se, pa vas pusta da metastazirate, da radite sta vam je volja. Prebira ko je 100 posto los, a ko je 99 posto los. Greska, velika greska. Sve je to ista kuhinja, zato narode menjaj, to ih jedino boli, jedino se tako ciste.

R.Srpska

pre 11 godina

Ako u pregovorima potpisete da srpske institucije podpadnu pod pristinu, izdali ste i ustav i narod. Neka oni rade sta hoce - samo ne potpisujte. Mozda se nekad i vrati...mozda, nikad se ne zna, ali ako potpisete, sve ovo sto pricas da postujes ustav itd itd, samo je demagogija i egoizam. Ja, ja pa ja - sta ti postujes kad je u praksi drugacije pa nek si i moj rod rodjeni.

marijan

pre 11 godina

Kako vas bre vise nije sramota??? objavljujete razne melanije, sandrite, princeze, isl iako je ocigledno da to pise ista osoba (jer su komentari identicni)... ne mogu normalni ljudi u ovoj zemlji da dodju do reci od takvih. Sreca pa se po broju minusa i pluseva vidi da su provaljeni. Samo brukaju SNS takvim ulizivackim komentarima. Ja sam glasac SNSa i sramota me da citam te ulizivacke komentare...

Spectator

pre 11 godina

Vidim po komentarima SNS-ovaca da podržavaju sve poteze Nikolića, Vučića i Dačića u vezi neverovatnih ustupaka koje čine na ime Kosova. I čudim im se. Pa ovo što pomenuti rade je skroz suprotno onome što su do juče obećavali, a posebno u predizbornoj kampanji i dok su organizovali barikade na graničnim (pardon:administrativnim) prelazima. Što se mene tiče ne smeta mi to što rade, ali mi smeta njihovo licemerje. Da je ovako nešto učinila prethodna Vlada ili Boris Tadić bili bi proglašeni za najveće izdajnike srpskog naroda. Mogu da zamislim kakve bi sve mitinge i proteste povodom toga organizovali. Međutim , dobro je što problem Kosova oni rešavaju, jer su ga svojevremeno i izazvali. Jedino mi je žao što će se sada dobiti manje nego što je moglo da se dobije ranije , a sve zahvaljujući njihovoj fanatičnoj opstrukciji. I na kraju, još jednom sam se uverio u kratko pamćenje ovog naroda, a što mu se na kraju neprekidno sveti.

sanja

pre 11 godina

Da znate da su ovi bivsi radikali lazne patriJote. Nikada nisam nekog nazivala takvim imenom, ruzno je nerealno/navijacki , ali su ovi zasluzili takav naziv. Od Seselja i ratista stigli su do kapitulacije. I jos se usudjuju da slave Sretenje. To sta vam je Tadic ostavio, njegov greh, ovo sto vi danas radite ucice u istoriju za osudu.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

"Umesto čojstva - gej-paraderstvo"

Mitropolit Amfilohije kazao je da postoji opasnost da se u SRBIJI junaštvo pretvori u europoklonstvo, a da se čojstvo preobrazi u gej-paraderstvo.
Mitropolit Amfilohije je kazao da se u SRBIJI stvara atmosfera klanjanja Evropi, saopšteno je iz Mitropolije crnogorsko-primorske.

"Kao što su se Jevreji, dok se Mojsije na Sinaju sretao sa Bogom, klanjali zlatnom teletu, tako je i u ovo naše vreme, pa i u SRBIJI novo zlatno tele - europoklonstvo na pomolu, da mu se služi, da mu se svi klanjaju, da mu prinose kad i svoju dušu i svoje biće", rekao je on !

Mislim da nema potrebe da i Ja pisem neki komentar i da pored "zivog Amfilohija" kvarim "svecani HVALOSPEV" Predsednika Nikolica ?

psihijatar

pre 11 godina

jujuju, majko moja ima li kraja ovom ludilu???? Pobogu, o kojim ti granicama pricas? O granicama "nase" države u koje ne smeš da udjes bez specijalne dozvole i pratnje već 14 godina,u kojoj ne važi novac R.Srbije, u kojoj se jedva ponegde koristi srpski jezik i u kojoj se ne poštuje vlast R.Srbije već ima svoje institucije? U kakvoj vi paranoji živite? Dokle planirate da je sirite na ovaj naivni narod? Dokle ova psihoza? DOKLE? Pobogu, zar je moguće da ne vidite da treba da sačuvate Srbe od Srba, a ne od nekih tamo "agresora"!?

Zivota Zivotic

pre 11 godina

Sa srpskim vodjama kao sto su Tadic, Nikolic, Vucic i Dacic i njihovom politikom, ko ne poludi taj nije normalan ili je milion posto apolitican. To je lice Srbije u zadnjih desetak godina.

Nemoj, sestro! nemoj danas!

pre 11 godina

Tomo, nemoj više da braniš Srbiju, molim te! Ako ti i ekipa nastavite ovako energično da nam branite državu u Briselu, do Božića ćemo spasti na beogradski pašaluk.

velja

pre 11 godina

Dosta smo bili robovi prošlosti,okrenimo se budućnosti,razvoju zemlje, privrede.Napravimo kamen temeljac budućim generacijama da nemoraju sreću i posao da traže preko grane,već da grade na čvrstim temeljima budućnost svoje dece...

Sinisa-Ljig

pre 11 godina

Nazalost po Srbiju Albanci su uspeli da dobiju ono cemu su tezili godinama i vekovima unazad. Ipak nikada ne bi postigli to sto su postigli da nisu imali sa jedne strane podrsku velikuh sila a sa druge strane nas Srbe koji nismo bili nikada ujedinjeni pa ni sada kada bi trebalo da budemo. Mislim da je krajnje vreme da se Srbi ujedine i da u svetu potrazimo prave prijatelje koji ce nas podrzati u nastojanju da povratimo ono sto je nase. Nasa tradicija, kultura i identitet su na Kosovu i zato je Kosovo za nas vise od puke teritorije, Kosovo je srce Srbije. Na celu zemlje je Nikolic koji mora ujediniti nas narod sa ciljem u borbi za ocuvanje Kosova i Srbije.

yugos

pre 11 godina

na nacin na koji je Nikoliceva struja "branila" granice i moc mnogih zemalja su se u krajnjem rezultatu smanjile. Ukljucujuci nasu.

E zato udaram minuse na komentare koji lazno predstavljaju Nikolica kao borca za srpske granice - on je odavno pobrkao sa svojim vojvodama gde su ustvari one.

modesty

pre 11 godina

Meni nije jasno kako iko ko zeli dobro Srbiji moze da pljuje po ovom govoru. Voleo Tomu ili ne, govor je odlican i apsolutno se slazem s njim a gle, nisam SNS placenik, stavise, liberalna sam osoba 100% i nikad nisam bila clan ni jedne partije. Ali toliko liberalna da poturam ledja i da odobravam da se nasa zemlja poklanja teroristima, e to vec nisam.

Trajkoo

pre 11 godina

Ne razumijem mozak koji lupi minus ili negativan poen za komentar u kojem se podrzava bilo cije zalaganje za ocuvanje granice Srbije?!

Cvetak

pre 11 godina

Rec granica za nas sada nema znacaj, jer je daleko od Beograda, pa mislimo da nas to ne dotice,ako je sada ne odrzimo, tamo, gde je vec, sutra nam je granica ispred nosa.Podrska..podrska...

Not

pre 11 godina

Ovo kao da je parastos, a ne slavlje, prazna skupština...bruka, propada nam država, prodaju nam teritorije... a mi gledamo i ne reagujemo. A vi ulice, šta podržavate - nemate pojima, al' podržavate...uvukli ste se u te partije samo da bi se ogrebali za lovu, posao...
(Siniša, 15. februar 2013 17:08)
--------
To je bruka onih koji nisu došli, njima je Srbija zadnja rupa na svirali. I neće Srbija propasti, posebno ne sada, kad ima ko da je brani i bori za nju, a i sve nas.

cunami

pre 11 godina

Za gospodu koja komentarise ovaj clanak negativno jer su pijuni iz opozicije.
Sta je po vama ispravno? Isplanirana trgovina sa kosovom kao u prosloj vlasti (bilo je bitno samo da se odrzava situacija radi koristi)? Pa zato nam i jeste tako, i u mnogo teskoj situaciji smo jer se u prethodnom periodu nije borilo za KiM nego se gledao interes i punio dzep.

nikvc

pre 11 godina

Zasto pojedinci napadaju predsednika Nikolica da je izdao Srbiju,covek je samo rekao da ce postovati ustav Srbije i da ce se svim demokratskim sredstvima boriti za ocuvanje Srbije i Kosova.O kakvoj izdaji je ovde rec.

kaldrma

pre 11 godina

Mene su ucili u skoli da ko gubi ima pravo i da se ljuti,zato gospodo isfrusrirana svoje zle strelice bacajte negde druge,a nas pustite da sami rasudjujemo sta je dobro a sta ne za nas. Sve pohvale za govor predsednika,zaista mu je svaka rec na mestu.

bora

pre 11 godina

Trebalo je narodu da pokloni po jednu bananu.
(BANANA DRŽAVA, 15. februar 2013 19:00)

Ako su neki drugi delili banane nemora da znači da svi mora da dele.
Valjda ima u uvome belome svetu i poštenih političara.

Miroslavv

pre 11 godina

Srbija nikada ni pod kojim uslovima nece priznati Kosovo kao sto to nece uciniti ni mnoge druge zemlje. Srbija je svojim politickim delovanjem jasno pokazala da je za miroljubivo resenje Kosovskog problema. Nikolicev nastup u UN je najbolji primer kako jedan predsednik treba da se bori za svoju zemlju, a Srbija treba da se ponosi sa takvim predsednikom, jer Kosovo je za Srbiju vise od teritorije, vise od pukih interesa, Kosovo je srce Srbije i zato Srbija ne sme da ga izgubi. Ako izgubimo Kosovo izgubicemo nasu dusu i nasu istoriju a onda nam vise nema povratka.

Nikola

pre 11 godina

Predsednik i ova vlada idu u dobrom pravcu poceli smo da sredjujemo svoje dvoriste i kad tu napravimo reda za ostalo ne treba da brinemo sacuvajmo svoje tudje nam ne treba.

leonardo88

pre 11 godina

Vreme je da neko kvalitetno brani naše interese, trenutno nam je jedinstvo najpreče. Ako se sloožimo oko zajedničkih ciljeva možemo nešto da uradimo.

Ivica

pre 11 godina

Uvek se zalazem za to da se treba mirnim putem boriti za ocuvanje teritorije,pa tako podrzavam i Tomislava Nikolica u borbi za celovitost zemlje.

pop

pre 11 godina

Zar je izdaja zaštititi goloruki narod na kosovu,zar je izdaja obezbediti im osnovna elementarna prava i slobodu kretanja.Izdaja je predaja svih rodoljuba i generala hagu zarad čega neznam...

carapanka

pre 11 godina

Niko ne moze i nema pravo da nas prisili na priznanje nezavisnosti Kosova. Mozemo samo upasti u zamku tehnickih pregovora gde ce pojedina resenja smatrati konkludentnim radnjama priznanja, ali bi trebalo na svaki sporazum tog tipa u preambuli ili kao sastavni deo teksta navesti da se dogovoreno ne smatra priznanjem . Mi drugih sredstava za ocuvanje teritorijalnog jedinstva, sem pregovora, nemamo . Sa druge strane, ni ono sto se zove nezavisnom drzavom Kosovo nema ni elementarne prerogative drzave. Nema efektivnu vlast nad svojom teritorijom i stanovnistvom. To je medjunarodni protektorat i njegova sudbina nije jos uvek odlucena i odredjena, a i politicke prilike vremenom mogu da se promene. Zajednicki zivot u bilo kakvom modusu -da, priznanje - ne.

Ana

pre 11 godina

Kako bese ona skolska pesmica, 'Srbija se brani lepotom, i..' i zaboravih dalje. Ali da je Toma stvarno mislio da je odbrana Srbije najvaznija, prvi dan po izboru bi pokrenuo akciju za zaustavljanje pada nataliteta, povecanje broja prvaka u osnovnim skolama...jer nije pedalj zemlje Srbija, nego oni koji u njoj zive
(pitajte hitite, 15. februar 2013 16:56)

A kako se to pad nataliteta zaustavlja prvog dana? Zar to nije trebalo da bude delo onih koji su vladali vise od jedne decenije, zar nisu oni trebali vec do sada da obezbede uslove da roditelji mogu finansisjki da podnesu vise dece. Trebalo je. Ova vlast i aktuelni predsednik su krenuli u borbu za bolji zivot i porast nataliteta, za lepsu, sretniju i mladju Srbiju, ali to se ne zavrsava prvog dana, niti prve godine. To je mukotrpan proces u koji su oni debelo zagazili i uradili vise za ovo vreme nego prethodnici za dvanaest godina.

aca

pre 11 godina

Mislim da MILJANE gresis, prvo Tito je bio bravar pa je drzao sve pod kontrolom i svakome bilo super. Drugo, ako neko moze da prica o postonje, onda je to on, jer njega nema ni u jednoj malverzaciji ili slicno, niti je njegova stranka bila na vlasti. DOk se to za ostale stranke ne moze reci, svi su vladali, osim njegovih. Treba biti objektivan i realan. Mislis da bi nam bolje bilo pod Tadicem, momak, gledaj i slusaj, nemoj da budes slep.

Sandra Denis

pre 11 godina

Srbija jeste demokratska drzava. Predsednik Nikolic jeste izabran za predsednika da brani zemlju pridržavajući se Ustava. Osim toga Zakon i podzakonski akti napokon delaju u ovoj drzavi.

Mage87

pre 11 godina

Rečima jedno, a delima drugo.
Sram te bilo, Nikolići!
Na rečima braniš Kosmet, a delima ga izdaješ!
Pašće uskoro Nikolići, Vuči i Dači!

Nikolic ce delima i dokazati da samo najbolje zeli za Srbiju i srpski narod.

Perlica

pre 11 godina

Iskreno verujem da ova Vlada na celu sa premijerom Ivicom Dacicem i prvim potredsednikom Aleksandrom Vucicem sa podrskom predsednika drzave Tomislavom Nikolicem radi u pravom interesu Srbije. Duboko verujem da ce uz njih Srbija da povrati svoj ugled i da ce da uspesno rese pitanje Kosova. Srbija konacno ima pravu Vladu i predsednika koji iskreno zele Srbiji dobro. Mislim da ce potpredsednik Vlade Aleksandar Vucic na najbolji nacin resiti problem korupcije i kriminala. Srbija ima predsednika koga postuje ceo svet i koji ume dostojno da predstavlja Srbiju. Sa ovom Vladom i Tomislavom Nikolicem Srbija sigurno koraca u dobru buducnost.

Luka 82

pre 11 godina

Odbrana zemlje i razvijanje dobrih odnosa sa susednim drzavama je od kljucnog znacaja za dalji razvoj zemlje.Nikolic za sada cini mi se odlicno radi svoj posao.Pokazao je da predsednik drzave ne mora da bude ni clan bilo koje stranke a kamoli njen predsednik i mislim da je to veoma pozitivna stvar.Koliko je to dobro vidi se u sukobu koji je do nedavno'zabavljao',govorim o Tadicu i Djilasu i njihovom stranackom sukobu sto se u SNS nikada nece desiti.

Jovana M

pre 11 godina

(marija, 15. februar 2013 17:12)

Ne znam da li ste iz reda neobavestenih ili iz reda LDP=a, ali molim Vas pre nego sto pocnete da pricate nesto procitajte text i vidite da li negde pise da je on priznao nezavisnost Kosova, hvala Vam unapred! Nije mi jasno, kakav covek moze neko biti da namece svoje misljenje drugim ljudima!

Seele

pre 11 godina

Mislim da Srbija konačno ima perspektivu dolaskom ove nove Vlade. Podsećanjem na slavnu prošlost, ali zalaganjem za bolju budućnost, predsednik Nikolić je opravdao poverenje mnogih građana.

panchevac86

pre 11 godina

Sada kada je najteze, svima je najlakse da kritikuju i negoduju oko ponosanja, odluka i izjava predsednika Srbije. Zasto tako niste reagovali kada je ova zemlja drzana u mraku od strane prethodne vlasti u vezi KiM? Zasto se tada niste pobunili i kritikovali rad vlasti i njenog predsednika? Tada vam je sve bilo potaman, a danas, kada je nova vlast uzela skoro nemoguce zadatke i koje uspeva da obavi sa dobrim rezultatima, to vam ne valja?

Dobrivoje

pre 11 godina

Jedini predsednik do sada koji ima hrabrosti da izadje u javnost i kaze istinu i jednini koji pruza predloge, pa i gotova, resenja na goruca pitanja. Ako ima nekoga ko mu zamera na svemu tome, to mogu da budu samo oni koji taj posao ili nisu umeli ili ne znaju da rade.

Zoka

pre 11 godina

Tomislav Nikolić odlično obavlja funkciju predsednika, drži se ustavnih okvira i svesrdno se zalaže za rešavanje najvećih problema Srbije. Ima odličnu diplomatsku aktivnost i odlično komunicira sa celim svetom.

crni

pre 11 godina

ad se mi izmedju sebe slozimo i resimo pitanje korupcije i kriminala kad
bude posla za sve lako cemo mi odbraniti nase granice i nas narod,vidi se
da je kenulo malo na bolje ima dosta pomaka u borbi protiv korupcije stim
mislim da ce i sve ostalo da se pokrene.

Viktor

pre 11 godina

Nikoli je predsednik Srbije zasluzeno! Veliki je patriota i zna koja mu je misija. Ne da zgce pare, vec da pomogne Srbiji da zasija punim sjajem.
(Sunny Day)

Ova nova glupost moze samo da baci jos vecu senku na Srbiju. Pogotovu znajuci Nikolicevu radikalsku istoriju (i sadasnju).

rotkvica

pre 11 godina

Promenila se Srbija …. Da je ovakva Srbija postojala ranije, mnogi bi odavno bili u zatvoru zbog izvršenih krivičnih dela"-E ovo je ključna greška Srbije,što smo dozvolili da nas vode nečasni ljudi.Nadajmo se da se greške koje skupo plaćamo neće ponavljati

Djole

pre 11 godina

Zbog izvesnog ali sreca malog broja primitivnih ljudi koji po naredjenjima negativno komentarisu sve sto se tice ove vlasti i predsednika zeleo bih i ja da kazem koju. Ova vlast je preuzela drzavu koja je dotakla dno u svakom smislu i prema tome ne pricajte gluposti jer je jako tesko ispraviti nesto sto je unisteno i opljackano (fakticki preuzet je kostur). Pokazite malo postovalja ili ne komentarisite trud koji se ulaze da bi se promenilo stanje u drzavi na bolje.

Milica

pre 11 godina

Srbiju prvo treba odbraniti od kriminalaca,mita i korupcije borba je pocela i odvija se u pozitivnom smeru za svaku pohvalu,pa posle cemo lako sacuvati spolje granice.

DZONI

pre 11 godina

Ovoliku koncentraciju negativnosti i primitivizma mi oci jos nisu videle! Za ovakve stvari i sirenje negativnosti protiv vlasti treba napraviti goli otok. Pa probudite se malo uspavani mozgovi i razmislite od kada i koga je krenulo sve ovo. Ako mislite da je sadasnja vlast preuzela idealnu situaciju po pitanju KiM onda razumem ko sve stavlja negativne komentare. Situacija u drzavi je preuzeta u sah poziciji sa naznakama na mat. I o cemu vi bulazite! Vlada pokusava na sve nacine da dodje do najboljeg rezenja.A pojedincima koji po naredjenju pisu komentare protiv sadasnje vlasti cestitao bih na vrhuncu primitivizma.

tihomir

pre 11 godina

S pravom je ovaj covek izabran za predsednika i znali smo za koga glasamo njegovo poverenje od strane gradjana se svakim danom pokazuje i svaka mu cast

Diplomata

pre 11 godina

Da bismo dobranili teritorijalni integritet nase zemlje i obezbedili normalan zivot nasih gradjana, potrebna je jasna i konkretna politika. Predsednik Nikolic je do sada pokazao da se drzi svojih predizbornih obecanja i vodjenja cvrste politike u svim sferama.

Zvezdica

pre 11 godina

Bila sam puna ponosa dok sam gledala prenos svecane sednice Skupstine Srbije.
Predsednik pokazuje veliku zelju da ocuva jedinstvo Srbije i veliki napor i istrajnost u pomaganju poboljsanja polozaja Srba na Kosovu.

PekiVoždovac

pre 11 godina

Ako budemo uporni i istrajni, sačuvaćemo teritorijalni integritet. Imam puno poverenje u novu vladu po pitanji Kosova,a posebno u predsednika Nikolića i Vučića. Za kratko vreme su pokazali da im je zaista stalo od naroda i države. Ne smemo prihvatati ucene od EU uvidu nezavisnosti Kosova, jer ako sad popustimo, još više će nas jahati.

malenica

pre 11 godina

Mislim da ne treba uopste postavljati pitanje odbrane drzave ,naravno da je to na prvom mestu ,a znam i to da se Toma bori za Kosovo koje je prosla vlast tako lako ispustila.

ninaNS

pre 11 godina

"Poštenje, poštovanje drugih, patriotizam, slobodoljublje. Tako je u Srbiji vekovima...., bilo i biće",sta bi mi Vise od ovog coveka!

Dušica

pre 11 godina

"Očuvanje našeg bića u našoj zemlji, ponosnoj Srbiji". Odlična i prava rečenica gospodina Nikolića.Prvo se čisti đubre u svom dvorištu pa posle u okolini.

Sigmund

pre 11 godina

Ono sto je jako nezgodno za nas, jeste to da je u prethodnih nekoliko godina svasta potpisano i protureno ispod zita u nase ime, a vezano za Kosovo. Videcemo koliko jos sad situacija moze da se izvuce ali drzava mora sad da stoji iza tih pregovora i ako su oni stetni i vodjeni od strane ne-srba, sto nam je svima jasno!

jovanka

pre 11 godina

Da Srbija bude jaka drzava kao nekada i da jednom zaboravi na interese drugih i onih koji je okruzuju i da se okrene sebi i svojim problemima.SM

Demokrit

pre 11 godina

Izabrani predstavnik gradjana Srbije. Ne pamtim kada sam od prethodnih drzavnika tako nesto cuo, a da se pritom teorija i praksa poklapaju.

viskoo

pre 11 godina

A sto bi to mi bili drugaciji od drugih,da ne kazem gori jer to nismo,bolji smo u mnogo cemu i potrebno je da neko ocuva i sacuva ove kote nase granice a ne da ih pomeri kao sto je to bila prethodna vlast namerila...

pinokio

pre 11 godina

To mnogo govori o Nikolicu, iskren coveka koji sluzi svojoj zemlji i koji ne daje olako obecanja kao njegov prethodnik zarad svojih politickih poena.Bravo Tomo pravi si primer postenog srbina.

Scary

pre 11 godina

Strasni su mi ovi komentari da su pregovori zavrseni i da je Kosovo izgubljeno. Ma koliko da je situacija teska, mozda se jos moze nesto postici promenom spoljne politike i drugacijim stavom. Ako se tako lako odreknemo i odustanemo, onda je sigurno izgubljeno.

Milos M

pre 11 godina

Kritikujete Nikolica zasto? Zato sto hoce da resi problem i da sve ucini da bude po ustavu. Ako svi koji kazu da ne valja zasto onda vasi spasioci koju su pre bili na vlasti nisu zamakli carobnim stapicem i to da resi?

Codex Alementarius

pre 11 godina

Odbrana drzave je sigurno najvazniji zadatak ... a tome moraju doprineti svi gradjani koji zive u RS jer je to i njihova drzava a ne samo Srba

Bonamassa

pre 11 godina

Preci nas obavezuju da cuvamo granice, ali ipak i da doprinosimo blagostanju naroda. Cestitam predsednice sto prvi put drzavnik na Dan drzavnosti pominje kljucan problem ovog drustva - nezaposlenost.

azra

pre 11 godina

Granice moramo sacuvati.....bice tesko jer prethodnih godina za Kosovo niko nije mario,obecavalo se svasta a sada se ova vlada bori da izvuce najbolje moguce resenje.

Kjerkegor

pre 11 godina

Nekako u svetlu novih desavanja imam poverenja u to da ce sadasnja vlada uspeti da izbalansira i da uradi ono sto je najbolje za nas. A za nakbolje naravno smatram nastavljanje odnosa sa Rusijom u ovom smeru u kom se vec krenulo i okretanje ledja zapadu, bar donekle, obzirom da su im zahtevi sve veci a nemaji bas mnogo da ponude osim pretnje ratom.

Sunny Day

pre 11 godina

Nikoli je predsednik Srbije zasluzeno! Veliki je patriota i zna koja mu je misija. Ne da zgce pare, vec da pomogne Srbiji da zasija punim sjajem.

Pjer5

pre 11 godina

Ovo je mozda jedan od najtezih trenutaka u srpskoj istoriji gde treba imati dovoljno mudrosti i uraditi da vuk bude sit i ovce na broju.Mislim Predsednice da Vi to mozete.

zvrk

pre 11 godina

Na zalost dovedeni smo na ivicu i za to nije odgovorna pva Vlada. Na ovo Vladi je da pokusa da spasi sta se spasiti moze i za sad im dobro ide.

Ustaće Srbija!

pre 11 godina

Rečima jedno, a delima drugo.
Sram te bilo, Nikolići!
Na rečima braniš Kosmet, a delima ga izdaješ!
Pašće uskoro Nikolići, Vuči i Dači!

Boza Pub

pre 11 godina

"Običaji su osnovni izvor svakog našeg propisa, zakona, ustava. Zato su kod nas neprikosnoveni: poštenje, poštovanje drugih, patriotizam, slobodoljublje. Tako je u Srbiji vekovima...., bilo i biće", poručio je predsednik Republike.

Bravo predsedniče, izuzetno sam ponosan na Vas!

Ixi-Sm

pre 11 godina

Niko ne sme da kaze da su zrtve bile besmislene, jeste se svasta izdesavalo, mnogo smo puta bili na rubu propasti, ali nismo potpuno potonuli. Sada pogotovo necemo, imamo predsednika koji to nece dozvoliti, isplivavamo polako, ali sigurno!

Maroon

pre 11 godina

Srbiju mozemo posmatrati kao i sebe same! Izgubiti Kosovo je isto kao i izbugiti ruku, nogu...! Ostaju trajne posledice! Ali uz profesionalnost, zalaganje, trud i pregovore to se svakako moze izbeci! Upucujem punu podrsku predsedniku Nikolicu da ispravi ono sto je prethodna vlast tako lako izgubila!

Miloje

pre 11 godina

Kratko, jasno, jezgrovito, drzavnicki. U kratkom govoru povezao je istoriju, sadasnjost i buducnost, strahove i nadu, predstavio nam je sliku koju svaki gradjanin Srbije moze da razume i prihvati. Bilo kako bilo - druge man nema.

Macosa

pre 11 godina

Predsednik je na jasan način istakao kako će se naša zemlja ponašati u budućnosti. Ovo je izuzetno težak momenat za Srbiju, ali ja se nadam da će, uz pravo rukovodstvo, ona biti ponovo jaka i poštovana.

Nikola

pre 11 godina

Predsednik i ova vlada idu u dobrom pravcu poceli smo da sredjujemo svoje dvoriste i kad tu napravimo reda za ostalo ne treba da brinemo sacuvajmo svoje tudje nam ne treba.

Sinisa-Ljig

pre 11 godina

Nazalost po Srbiju Albanci su uspeli da dobiju ono cemu su tezili godinama i vekovima unazad. Ipak nikada ne bi postigli to sto su postigli da nisu imali sa jedne strane podrsku velikuh sila a sa druge strane nas Srbe koji nismo bili nikada ujedinjeni pa ni sada kada bi trebalo da budemo. Mislim da je krajnje vreme da se Srbi ujedine i da u svetu potrazimo prave prijatelje koji ce nas podrzati u nastojanju da povratimo ono sto je nase. Nasa tradicija, kultura i identitet su na Kosovu i zato je Kosovo za nas vise od puke teritorije, Kosovo je srce Srbije. Na celu zemlje je Nikolic koji mora ujediniti nas narod sa ciljem u borbi za ocuvanje Kosova i Srbije.

Perlica

pre 11 godina

Iskreno verujem da ova Vlada na celu sa premijerom Ivicom Dacicem i prvim potredsednikom Aleksandrom Vucicem sa podrskom predsednika drzave Tomislavom Nikolicem radi u pravom interesu Srbije. Duboko verujem da ce uz njih Srbija da povrati svoj ugled i da ce da uspesno rese pitanje Kosova. Srbija konacno ima pravu Vladu i predsednika koji iskreno zele Srbiji dobro. Mislim da ce potpredsednik Vlade Aleksandar Vucic na najbolji nacin resiti problem korupcije i kriminala. Srbija ima predsednika koga postuje ceo svet i koji ume dostojno da predstavlja Srbiju. Sa ovom Vladom i Tomislavom Nikolicem Srbija sigurno koraca u dobru buducnost.

Jovana M

pre 11 godina

(marija, 15. februar 2013 17:12)

Ne znam da li ste iz reda neobavestenih ili iz reda LDP=a, ali molim Vas pre nego sto pocnete da pricate nesto procitajte text i vidite da li negde pise da je on priznao nezavisnost Kosova, hvala Vam unapred! Nije mi jasno, kakav covek moze neko biti da namece svoje misljenje drugim ljudima!

marija

pre 11 godina

Za ono Vase priznavanje ustava tzv kosova moracete ili da podnesete ostavku, ili da raspisete referendum kao sto ste obecavali u kampanji.
Mada, svasta ste Vi obecavali.
Da sad ne moze niko da Vas prepozna.

modesty

pre 11 godina

Meni nije jasno kako iko ko zeli dobro Srbiji moze da pljuje po ovom govoru. Voleo Tomu ili ne, govor je odlican i apsolutno se slazem s njim a gle, nisam SNS placenik, stavise, liberalna sam osoba 100% i nikad nisam bila clan ni jedne partije. Ali toliko liberalna da poturam ledja i da odobravam da se nasa zemlja poklanja teroristima, e to vec nisam.

cunami

pre 11 godina

Za gospodu koja komentarise ovaj clanak negativno jer su pijuni iz opozicije.
Sta je po vama ispravno? Isplanirana trgovina sa kosovom kao u prosloj vlasti (bilo je bitno samo da se odrzava situacija radi koristi)? Pa zato nam i jeste tako, i u mnogo teskoj situaciji smo jer se u prethodnom periodu nije borilo za KiM nego se gledao interes i punio dzep.

Sandra Denis

pre 11 godina

Srbija jeste demokratska drzava. Predsednik Nikolic jeste izabran za predsednika da brani zemlju pridržavajući se Ustava. Osim toga Zakon i podzakonski akti napokon delaju u ovoj drzavi.

nikvc

pre 11 godina

Zasto pojedinci napadaju predsednika Nikolica da je izdao Srbiju,covek je samo rekao da ce postovati ustav Srbije i da ce se svim demokratskim sredstvima boriti za ocuvanje Srbije i Kosova.O kakvoj izdaji je ovde rec.

kaldrma

pre 11 godina

Mene su ucili u skoli da ko gubi ima pravo i da se ljuti,zato gospodo isfrusrirana svoje zle strelice bacajte negde druge,a nas pustite da sami rasudjujemo sta je dobro a sta ne za nas. Sve pohvale za govor predsednika,zaista mu je svaka rec na mestu.

pop

pre 11 godina

Zar je izdaja zaštititi goloruki narod na kosovu,zar je izdaja obezbediti im osnovna elementarna prava i slobodu kretanja.Izdaja je predaja svih rodoljuba i generala hagu zarad čega neznam...

Seele

pre 11 godina

Mislim da Srbija konačno ima perspektivu dolaskom ove nove Vlade. Podsećanjem na slavnu prošlost, ali zalaganjem za bolju budućnost, predsednik Nikolić je opravdao poverenje mnogih građana.

Luka 82

pre 11 godina

Odbrana zemlje i razvijanje dobrih odnosa sa susednim drzavama je od kljucnog znacaja za dalji razvoj zemlje.Nikolic za sada cini mi se odlicno radi svoj posao.Pokazao je da predsednik drzave ne mora da bude ni clan bilo koje stranke a kamoli njen predsednik i mislim da je to veoma pozitivna stvar.Koliko je to dobro vidi se u sukobu koji je do nedavno'zabavljao',govorim o Tadicu i Djilasu i njihovom stranackom sukobu sto se u SNS nikada nece desiti.

Djole

pre 11 godina

Zbog izvesnog ali sreca malog broja primitivnih ljudi koji po naredjenjima negativno komentarisu sve sto se tice ove vlasti i predsednika zeleo bih i ja da kazem koju. Ova vlast je preuzela drzavu koja je dotakla dno u svakom smislu i prema tome ne pricajte gluposti jer je jako tesko ispraviti nesto sto je unisteno i opljackano (fakticki preuzet je kostur). Pokazite malo postovalja ili ne komentarisite trud koji se ulaze da bi se promenilo stanje u drzavi na bolje.

Milica

pre 11 godina

Srbiju prvo treba odbraniti od kriminalaca,mita i korupcije borba je pocela i odvija se u pozitivnom smeru za svaku pohvalu,pa posle cemo lako sacuvati spolje granice.

Miroslavv

pre 11 godina

Srbija nikada ni pod kojim uslovima nece priznati Kosovo kao sto to nece uciniti ni mnoge druge zemlje. Srbija je svojim politickim delovanjem jasno pokazala da je za miroljubivo resenje Kosovskog problema. Nikolicev nastup u UN je najbolji primer kako jedan predsednik treba da se bori za svoju zemlju, a Srbija treba da se ponosi sa takvim predsednikom, jer Kosovo je za Srbiju vise od teritorije, vise od pukih interesa, Kosovo je srce Srbije i zato Srbija ne sme da ga izgubi. Ako izgubimo Kosovo izgubicemo nasu dusu i nasu istoriju a onda nam vise nema povratka.

Not

pre 11 godina

Ovo kao da je parastos, a ne slavlje, prazna skupština...bruka, propada nam država, prodaju nam teritorije... a mi gledamo i ne reagujemo. A vi ulice, šta podržavate - nemate pojima, al' podržavate...uvukli ste se u te partije samo da bi se ogrebali za lovu, posao...
(Siniša, 15. februar 2013 17:08)
--------
To je bruka onih koji nisu došli, njima je Srbija zadnja rupa na svirali. I neće Srbija propasti, posebno ne sada, kad ima ko da je brani i bori za nju, a i sve nas.

Zvezdica

pre 11 godina

Bila sam puna ponosa dok sam gledala prenos svecane sednice Skupstine Srbije.
Predsednik pokazuje veliku zelju da ocuva jedinstvo Srbije i veliki napor i istrajnost u pomaganju poboljsanja polozaja Srba na Kosovu.

pinokio

pre 11 godina

To mnogo govori o Nikolicu, iskren coveka koji sluzi svojoj zemlji i koji ne daje olako obecanja kao njegov prethodnik zarad svojih politickih poena.Bravo Tomo pravi si primer postenog srbina.

rotkvica

pre 11 godina

Promenila se Srbija …. Da je ovakva Srbija postojala ranije, mnogi bi odavno bili u zatvoru zbog izvršenih krivičnih dela"-E ovo je ključna greška Srbije,što smo dozvolili da nas vode nečasni ljudi.Nadajmo se da se greške koje skupo plaćamo neće ponavljati

Ivica

pre 11 godina

Uvek se zalazem za to da se treba mirnim putem boriti za ocuvanje teritorije,pa tako podrzavam i Tomislava Nikolica u borbi za celovitost zemlje.

tihomir

pre 11 godina

S pravom je ovaj covek izabran za predsednika i znali smo za koga glasamo njegovo poverenje od strane gradjana se svakim danom pokazuje i svaka mu cast

Diplomata

pre 11 godina

Da bismo dobranili teritorijalni integritet nase zemlje i obezbedili normalan zivot nasih gradjana, potrebna je jasna i konkretna politika. Predsednik Nikolic je do sada pokazao da se drzi svojih predizbornih obecanja i vodjenja cvrste politike u svim sferama.

Asteriks i Obeliks

pre 11 godina

,,Izabran sam da branim Srbiju pridržavajući se tačno i savesno Ustava Republike Srbije, ne postoji niko drugi koga bih slušao!,, Amin

Ana

pre 11 godina

Kako bese ona skolska pesmica, 'Srbija se brani lepotom, i..' i zaboravih dalje. Ali da je Toma stvarno mislio da je odbrana Srbije najvaznija, prvi dan po izboru bi pokrenuo akciju za zaustavljanje pada nataliteta, povecanje broja prvaka u osnovnim skolama...jer nije pedalj zemlje Srbija, nego oni koji u njoj zive
(pitajte hitite, 15. februar 2013 16:56)

A kako se to pad nataliteta zaustavlja prvog dana? Zar to nije trebalo da bude delo onih koji su vladali vise od jedne decenije, zar nisu oni trebali vec do sada da obezbede uslove da roditelji mogu finansisjki da podnesu vise dece. Trebalo je. Ova vlast i aktuelni predsednik su krenuli u borbu za bolji zivot i porast nataliteta, za lepsu, sretniju i mladju Srbiju, ali to se ne zavrsava prvog dana, niti prve godine. To je mukotrpan proces u koji su oni debelo zagazili i uradili vise za ovo vreme nego prethodnici za dvanaest godina.

aca

pre 11 godina

Mislim da MILJANE gresis, prvo Tito je bio bravar pa je drzao sve pod kontrolom i svakome bilo super. Drugo, ako neko moze da prica o postonje, onda je to on, jer njega nema ni u jednoj malverzaciji ili slicno, niti je njegova stranka bila na vlasti. DOk se to za ostale stranke ne moze reci, svi su vladali, osim njegovih. Treba biti objektivan i realan. Mislis da bi nam bolje bilo pod Tadicem, momak, gledaj i slusaj, nemoj da budes slep.

sasa jokic

pre 11 godina

Najbolja odbrana Srbije, i srpskih interesa su prihvatanje cinjenica vezanih za Kosovo, a to je da smo tu teritoriju ratom izgubili 1999!
Za gospodu is UDBE-DSS, moracete da se pomirite sa cinjenicom da vam je najveci priliv para od sverca na Kosovu na izdisaju.
Gospodo iz DS, toliko ste "usli u lovu" i spandjali se sa tajkunima, neki i sami postali, da vas vise nista nije interesovalo pa ni dogovor oko Kosova.
Gospodo iz SNS-a, nikada, ali NIKADA ne bi pobedili na izborima, da ovo gore za DS nije konstatovano u centrima moci, i zato ste vi izbrani da resavate ova pitanja. Na kraju krajeva, resite Kosovo, dobite datum, i skidam kapu, iako znam da nemate izbora, ali poklonu se u zube ne gleda! Istorijska je pravda da vi (SPS i SRS, sadasnji SNS) ozvanicite ono sto ste 1999 izgubili!

leonardo88

pre 11 godina

Vreme je da neko kvalitetno brani naše interese, trenutno nam je jedinstvo najpreče. Ako se sloožimo oko zajedničkih ciljeva možemo nešto da uradimo.

Trajkoo

pre 11 godina

Ne razumijem mozak koji lupi minus ili negativan poen za komentar u kojem se podrzava bilo cije zalaganje za ocuvanje granice Srbije?!

bora

pre 11 godina

Trebalo je narodu da pokloni po jednu bananu.
(BANANA DRŽAVA, 15. februar 2013 19:00)

Ako su neki drugi delili banane nemora da znači da svi mora da dele.
Valjda ima u uvome belome svetu i poštenih političara.

DZONI

pre 11 godina

Ovoliku koncentraciju negativnosti i primitivizma mi oci jos nisu videle! Za ovakve stvari i sirenje negativnosti protiv vlasti treba napraviti goli otok. Pa probudite se malo uspavani mozgovi i razmislite od kada i koga je krenulo sve ovo. Ako mislite da je sadasnja vlast preuzela idealnu situaciju po pitanju KiM onda razumem ko sve stavlja negativne komentare. Situacija u drzavi je preuzeta u sah poziciji sa naznakama na mat. I o cemu vi bulazite! Vlada pokusava na sve nacine da dodje do najboljeg rezenja.A pojedincima koji po naredjenju pisu komentare protiv sadasnje vlasti cestitao bih na vrhuncu primitivizma.

ninaNS

pre 11 godina

"Poštenje, poštovanje drugih, patriotizam, slobodoljublje. Tako je u Srbiji vekovima...., bilo i biće",sta bi mi Vise od ovog coveka!

panchevac86

pre 11 godina

Sada kada je najteze, svima je najlakse da kritikuju i negoduju oko ponosanja, odluka i izjava predsednika Srbije. Zasto tako niste reagovali kada je ova zemlja drzana u mraku od strane prethodne vlasti u vezi KiM? Zasto se tada niste pobunili i kritikovali rad vlasti i njenog predsednika? Tada vam je sve bilo potaman, a danas, kada je nova vlast uzela skoro nemoguce zadatke i koje uspeva da obavi sa dobrim rezultatima, to vam ne valja?

azra

pre 11 godina

Granice moramo sacuvati.....bice tesko jer prethodnih godina za Kosovo niko nije mario,obecavalo se svasta a sada se ova vlada bori da izvuce najbolje moguce resenje.

Dobrivoje

pre 11 godina

Jedini predsednik do sada koji ima hrabrosti da izadje u javnost i kaze istinu i jednini koji pruza predloge, pa i gotova, resenja na goruca pitanja. Ako ima nekoga ko mu zamera na svemu tome, to mogu da budu samo oni koji taj posao ili nisu umeli ili ne znaju da rade.

Zoka

pre 11 godina

Tomislav Nikolić odlično obavlja funkciju predsednika, drži se ustavnih okvira i svesrdno se zalaže za rešavanje najvećih problema Srbije. Ima odličnu diplomatsku aktivnost i odlično komunicira sa celim svetom.

carapanka

pre 11 godina

Niko ne moze i nema pravo da nas prisili na priznanje nezavisnosti Kosova. Mozemo samo upasti u zamku tehnickih pregovora gde ce pojedina resenja smatrati konkludentnim radnjama priznanja, ali bi trebalo na svaki sporazum tog tipa u preambuli ili kao sastavni deo teksta navesti da se dogovoreno ne smatra priznanjem . Mi drugih sredstava za ocuvanje teritorijalnog jedinstva, sem pregovora, nemamo . Sa druge strane, ni ono sto se zove nezavisnom drzavom Kosovo nema ni elementarne prerogative drzave. Nema efektivnu vlast nad svojom teritorijom i stanovnistvom. To je medjunarodni protektorat i njegova sudbina nije jos uvek odlucena i odredjena, a i politicke prilike vremenom mogu da se promene. Zajednicki zivot u bilo kakvom modusu -da, priznanje - ne.

Bonamassa

pre 11 godina

Preci nas obavezuju da cuvamo granice, ali ipak i da doprinosimo blagostanju naroda. Cestitam predsednice sto prvi put drzavnik na Dan drzavnosti pominje kljucan problem ovog drustva - nezaposlenost.

malenica

pre 11 godina

Mislim da ne treba uopste postavljati pitanje odbrane drzave ,naravno da je to na prvom mestu ,a znam i to da se Toma bori za Kosovo koje je prosla vlast tako lako ispustila.

PekiVoždovac

pre 11 godina

Ako budemo uporni i istrajni, sačuvaćemo teritorijalni integritet. Imam puno poverenje u novu vladu po pitanji Kosova,a posebno u predsednika Nikolića i Vučića. Za kratko vreme su pokazali da im je zaista stalo od naroda i države. Ne smemo prihvatati ucene od EU uvidu nezavisnosti Kosova, jer ako sad popustimo, još više će nas jahati.

POŽAREVLJANKA

pre 11 godina

E moj predsedniče Tomislave Nikoliću ne zamajavajte ovaj narod više sa KiM a ti narode osvesti se da od celovitosti nema ništa,zar mislite da će 2 miliona albanaca da se stavi pod nebesku kapu Srbije.Ubiste mi mozak sa jednom te istom pričom a rezultati nula,hoćemo bre predsedniče bolji zivot dostojan čoveka,nisam videla more 20g a ti predsedniče?

Cvetak

pre 11 godina

Rec granica za nas sada nema znacaj, jer je daleko od Beograda, pa mislimo da nas to ne dotice,ako je sada ne odrzimo, tamo, gde je vec, sutra nam je granica ispred nosa.Podrska..podrska...

viskoo

pre 11 godina

A sto bi to mi bili drugaciji od drugih,da ne kazem gori jer to nismo,bolji smo u mnogo cemu i potrebno je da neko ocuva i sacuva ove kote nase granice a ne da ih pomeri kao sto je to bila prethodna vlast namerila...

Codex Alementarius

pre 11 godina

Odbrana drzave je sigurno najvazniji zadatak ... a tome moraju doprineti svi gradjani koji zive u RS jer je to i njihova drzava a ne samo Srba

Sale

pre 11 godina

"Ne smemo da gubimo nadu i nećemo da prekinemo pravedne napore za očuvanje naše teritorije i identiteta. Našeg srca i duše: Kosova i Metohije..", istakao je Nikolić.

Very, very pathetic.

Demokrit

pre 11 godina

Izabrani predstavnik gradjana Srbije. Ne pamtim kada sam od prethodnih drzavnika tako nesto cuo, a da se pritom teorija i praksa poklapaju.

Liberalna mala

pre 11 godina

Svaka cast! Dirljivo pozivanje na istorijske momente i paralele. Tomislave, ni nas dramaturg ti ne bi bolje smislio govor. Deluje kao da zaista verujes u ono sto izustis.

peki

pre 11 godina

Živeo sam,odraso i ratovao za Kosovo.Gledao sam sunarodnike koji su rasprodavali ar po ar,hektar po hektar,stan po stan, napustili rodnu grudu i razvijali biznise po Srbiji a u ratu ih nigde bilo nije.Neverujem,mada žarko želim,da se može vratiti na staro,niti mi možemo uticati na to.
Koliko vidim vlast pokušava pregovorima da reši mat situaciju,teško ali treba pokušati obezbediti ljudima normalan život.Krajnji sud nek da narod,nek se izjasni na referendumu šta želi to bi bilo najpravednije.

crni

pre 11 godina

ad se mi izmedju sebe slozimo i resimo pitanje korupcije i kriminala kad
bude posla za sve lako cemo mi odbraniti nase granice i nas narod,vidi se
da je kenulo malo na bolje ima dosta pomaka u borbi protiv korupcije stim
mislim da ce i sve ostalo da se pokrene.

R.Srpska

pre 11 godina

Ako u pregovorima potpisete da srpske institucije podpadnu pod pristinu, izdali ste i ustav i narod. Neka oni rade sta hoce - samo ne potpisujte. Mozda se nekad i vrati...mozda, nikad se ne zna, ali ako potpisete, sve ovo sto pricas da postujes ustav itd itd, samo je demagogija i egoizam. Ja, ja pa ja - sta ti postujes kad je u praksi drugacije pa nek si i moj rod rodjeni.

Scary

pre 11 godina

Strasni su mi ovi komentari da su pregovori zavrseni i da je Kosovo izgubljeno. Ma koliko da je situacija teska, mozda se jos moze nesto postici promenom spoljne politike i drugacijim stavom. Ako se tako lako odreknemo i odustanemo, onda je sigurno izgubljeno.

davor

pre 11 godina

A kad kazes da branis tacno i savesno ustav srbije. reci ti nama da li u tom ustavu pise da se dignu granice sa kosovom i time zaokruzi apsolutna nezavisnost kosova. da li pise da se razmene ambasadori sa kosovom i dadne im se stolica u UN a sve to zbog nekog famoznog datuma za pocetak pregovora sa eu koji nikad i necemo dobiti. da li u tom ustavu pise da se ugase sve institucije republike srbije na kosovu. pre izbora si licno ti govorio kako tamo nema paralelnih institucija kako su to legitimne institucije drzave srbije a danas govoris kako cete ugasiti neke paralelne institucije. eto koliko se ti pridrzavas ustava srbije. kako se meni cini pridrzavas se ti te fotelje u koju si se uvalio i iz koje te vise ne bi mogli puskom istjerati. sram vas bilo predali ste albancima kolijevku nase tradicije i duhovnosti a kad ne dobijete ni taj datum u junu sta ce biti onda. od kad te zapad tu postavio za predsednika da im odradis prljavi deo posla koji cak ni tadic nije hteo da odradi imao je makar toliko postovanja prema zemlji i narodu umislio si da si tito postavljas svoje slike po ambasadama hodas po svetu i sepuris se dok narod u srbiji gladuje i jos se kezis mislis od kad si postao strani placenik stiti te evropa i amerika pa ti niko nista ne moze

jovanka

pre 11 godina

Da Srbija bude jaka drzava kao nekada i da jednom zaboravi na interese drugih i onih koji je okruzuju i da se okrene sebi i svojim problemima.SM

Siniša

pre 11 godina

Ovo kao da je parastos, a ne slavlje, prazna skupština...bruka, propada nam država, prodaju nam teritorije... a mi gledamo i ne reagujemo. A vi ulice, šta podržavate - nemate pojima, al' podržavate...uvukli ste se u te partije samo da bi se ogrebali za lovu, posao...

Мики Никшић

pre 11 godina

A ђе су границе када признајеш царине и укидаш институције Републике Србије на КиМ и признајеш устав лажне државе? НИЈЕ исто српске институције и институције државе Србије. И у Чикагу и Мелбурну имамо српске институције. Ово је велика превара и издаја.

Dušica

pre 11 godina

"Očuvanje našeg bića u našoj zemlji, ponosnoj Srbiji". Odlična i prava rečenica gospodina Nikolića.Prvo se čisti đubre u svom dvorištu pa posle u okolini.

Nenad, nezavisna oblast Niš

pre 11 godina

Alo, ulizice! Vi, baš vi, što upućujete komentare podrške ovoj koncentraciji licemerja što dolazi, u poslednja dva dana, iz prvaca vrlog nam Predsednika, imam pitanje za vas - stidite li se sebe? Imate li i trunku stida ili je stid iz vas hirurški odstranjen kao i organi naših građana u onoj "žutoj" kući? Ja znam da čovek može nisko da padne, ali da može baš ovoliko nisko - nisam znao.

Šaft

pre 11 godina

"On je naglasio i da je izabran za predsednika da brani zemlju pridržavajući se Ustava."

!!! Zar je Srbija napadnuta? Mislio sm da se predsednik bira da predvodi i predstavlja zemlju. A on kao da smo Severna Koreja. Pa daj da onda pravimo atomsku bombu!

Mage87

pre 11 godina

Rečima jedno, a delima drugo.
Sram te bilo, Nikolići!
Na rečima braniš Kosmet, a delima ga izdaješ!
Pašće uskoro Nikolići, Vuči i Dači!

Nikolic ce delima i dokazati da samo najbolje zeli za Srbiju i srpski narod.

ponavljac

pre 11 godina

"Nikada necemo izgubiti nadu niti prepustiti ono sto je nase, treba se boriti za ocuvanje nase teritorije, naseg voljenog Kosova!!!"
(Marioneta, 15. februar 2013 17:04)

Ovo su nas ucili i za SFRJ.

london 94

pre 11 godina

Sretan praznik Predsednice.Sa ili bez Kosova,e bas zato i nisam siguran.
Nego recite meni molim Vas ,jesmo li mi Republika Srbija ili Monarhia Srbija? Pa ova zastava sa tri boje ,a na njoj kruna.I na kraju da li smo sigurni sa kim se mi granicimo?i da-li nam je himna i dalje "Hej Sloveni"?Dali smo nesvrstana,ili mozda pro zapadna ili istocnog bloka orientisana drzava?
Po mom ubedjenju(75%+)ne znaju sta slave.

hysi

pre 11 godina

On je naglasio da snaga Ustava proizilazi iz spremnosti i odlučnosti svakog građanina da ga brani i da bi bez podrške građana ustavna prava bila zagarantovana samo na papiru, kao spisak lepih želja.
TVOJA PLATFORMA JE TACNO SAMO SPISAK LEPIH ZELJA.

marti misterija

pre 11 godina

svima vama koji ste Tadica nazivali izdajnikom i velicali patriJotu Nikolica sada samo mogu sa gorcinom i tugom da se smejem u lice i da vas zamolim da zarad opstanka Srbije nikad vise ne izadjete na izbore

Sunny Day

pre 11 godina

Nikoli je predsednik Srbije zasluzeno! Veliki je patriota i zna koja mu je misija. Ne da zgce pare, vec da pomogne Srbiji da zasija punim sjajem.

Radojko

pre 11 godina

Naš narod je već primetio da nam Dan državnosti Američki predsednik Obama nije čestitao,ali je zato srdačno čestitao kosovskim secesionistima.Nije mi žao ,nisam ni očekivao.Ono što sam očekivao od američkog predsednika nije se ostvarilo.Reči i dele su i ovde dve stvari.Nije mi stalo do čestitke ali mi je krivo.Srbija treba da se uzda use!Pogledajmo istini u oči!Dačić samo što se vratio sa tog čuvenog doručka,pohvalio svoju posetu mi vidimo što vidimo.Nisam protiv politike Miloša Obrenović ali i tu se mora znati gde je crvena linija.Izostajanje čestitke na dan državnosti Srbije amerika je rekla šta misli u nama.

velja

pre 11 godina

Dosta smo bili robovi prošlosti,okrenimo se budućnosti,razvoju zemlje, privrede.Napravimo kamen temeljac budućim generacijama da nemoraju sreću i posao da traže preko grane,već da grade na čvrstim temeljima budućnost svoje dece...

Bucko razmisljam

pre 11 godina

"Umesto čojstva - gej-paraderstvo"

Mitropolit Amfilohije kazao je da postoji opasnost da se u SRBIJI junaštvo pretvori u europoklonstvo, a da se čojstvo preobrazi u gej-paraderstvo.
Mitropolit Amfilohije je kazao da se u SRBIJI stvara atmosfera klanjanja Evropi, saopšteno je iz Mitropolije crnogorsko-primorske.

"Kao što su se Jevreji, dok se Mojsije na Sinaju sretao sa Bogom, klanjali zlatnom teletu, tako je i u ovo naše vreme, pa i u SRBIJI novo zlatno tele - europoklonstvo na pomolu, da mu se služi, da mu se svi klanjaju, da mu prinose kad i svoju dušu i svoje biće", rekao je on !

Mislim da nema potrebe da i Ja pisem neki komentar i da pored "zivog Amfilohija" kvarim "svecani HVALOSPEV" Predsednika Nikolica ?

Zivota Zivotic

pre 11 godina

Sa srpskim vodjama kao sto su Tadic, Nikolic, Vucic i Dacic i njihovom politikom, ko ne poludi taj nije normalan ili je milion posto apolitican. To je lice Srbije u zadnjih desetak godina.

marijan

pre 11 godina

Kako vas bre vise nije sramota??? objavljujete razne melanije, sandrite, princeze, isl iako je ocigledno da to pise ista osoba (jer su komentari identicni)... ne mogu normalni ljudi u ovoj zemlji da dodju do reci od takvih. Sreca pa se po broju minusa i pluseva vidi da su provaljeni. Samo brukaju SNS takvim ulizivackim komentarima. Ja sam glasac SNSa i sramota me da citam te ulizivacke komentare...

Kjerkegor

pre 11 godina

Nekako u svetlu novih desavanja imam poverenja u to da ce sadasnja vlada uspeti da izbalansira i da uradi ono sto je najbolje za nas. A za nakbolje naravno smatram nastavljanje odnosa sa Rusijom u ovom smeru u kom se vec krenulo i okretanje ledja zapadu, bar donekle, obzirom da su im zahtevi sve veci a nemaji bas mnogo da ponude osim pretnje ratom.

psihijatar

pre 11 godina

jujuju, majko moja ima li kraja ovom ludilu???? Pobogu, o kojim ti granicama pricas? O granicama "nase" države u koje ne smeš da udjes bez specijalne dozvole i pratnje već 14 godina,u kojoj ne važi novac R.Srbije, u kojoj se jedva ponegde koristi srpski jezik i u kojoj se ne poštuje vlast R.Srbije već ima svoje institucije? U kakvoj vi paranoji živite? Dokle planirate da je sirite na ovaj naivni narod? Dokle ova psihoza? DOKLE? Pobogu, zar je moguće da ne vidite da treba da sačuvate Srbe od Srba, a ne od nekih tamo "agresora"!?

DraganM

pre 11 godina

Ovoga covek ne moze da uhvati ni za glavu ni za rep. A juce je rekao da se moraju ukinuti paralelne institucije Srba i napraviti nove u skladu sa ustavom republike Kosovo. Valjda tako Toma vidi odbranu zemlje i ustava??
Kako neko moze da se preokrene od Seseljevog kuma u ovo, pa to je neverovatno. CInizam pravu u lice naroda.

vlajko

pre 11 godina

Ne razumijem mozak koji lupi minus ili negativan poen za komentar u kojem se podrzava bilo cije zalaganje za ocuvanje granice Srbije?!
(Trajkoo, 15. februar 2013 23:15)

Pa za zalaganje da se ocuva granica Srbije dao bih plus, ali za ovu izdaju Nikolica, Dacija i Vucija, mogu samo da dam jednu stvar... ali nece da mi objave komentar ako kazem sta!!!

FRANC

pre 11 godina

Svi vi RADIKALCI ILI NAPREDNJACI sidjite malo na zemlju.
I sutra ujutro pitajte komsiju ili druga koliko meseci vec ceka na platu ???
i OD CEGA ZIVI FAMILIJA ?
Kada dobijete odgovor ....bit ce vama jasno , koliko jada i lazi moze stati u tim vasim predsednickim recima !!!
Laku noc ......i ne kukajte sutra !

Pjer5

pre 11 godina

Ovo je mozda jedan od najtezih trenutaka u srpskoj istoriji gde treba imati dovoljno mudrosti i uraditi da vuk bude sit i ovce na broju.Mislim Predsednice da Vi to mozete.

pitajte hitite

pre 11 godina

Kako bese ona skolska pesmica, 'Srbija se brani lepotom, i..' i zaboravih dalje. Ali da je Toma stvarno mislio da je odbrana Srbije najvaznija, prvi dan po izboru bi pokrenuo akciju za zaustavljanje pada nataliteta, povecanje broja prvaka u osnovnim skolama...jer nije pedalj zemlje Srbija, nego oni koji u njoj zive

Bata Filter

pre 11 godina

Kad sam video da onaj slobin "dekan" što je dao otkaz antirežimskim profesorima deli plakete , definitivno najgori šlj-- iz 90-tih isplivao je na površinu, džaba smo lupali u šerpe i lonce , gutali suzavac, ova naprednjačka personalna rešenja su bruka. Da li je moguće da smo takav primitivan narod da zaslužujemo likove kao Oliver Antić? Dobro je što sam momentalno promenio kanal , jer bi garant dobio stomačne probleme.

Miljan

pre 11 godina

Isprazne, pateticne, suplje reci coveka koji je na sumnjiv nacin dosao do diplome, koji spomenu tradiciju i postenje Srba, nabroja nam ustave kao pravnu tradiciju Srbije, ustave koji su se menjali svake tri godine ( e to je nasa tradicija) i mnogo sto-sta. Sve u svemi Tomin govor je goli kic, ko li mu ga je napisao da mi je znati?

Nenad, nezavisna oblast Niš

pre 11 godina

Ala je braniš, svaka ti čast. Dajte ljudi da se razilazimo, od ove države više nema ništa. Kud koji - mili moji, pa možda nekima i bude bolje.

Sigmund

pre 11 godina

Ono sto je jako nezgodno za nas, jeste to da je u prethodnih nekoliko godina svasta potpisano i protureno ispod zita u nase ime, a vezano za Kosovo. Videcemo koliko jos sad situacija moze da se izvuce ali drzava mora sad da stoji iza tih pregovora i ako su oni stetni i vodjeni od strane ne-srba, sto nam je svima jasno!

Istoricar

pre 11 godina

Da odbrana svetosavlska - jedan narod, jedne religije u jednoj državi. Svetosavski nacionalisti se i danas zalažu za ono što nazivaju srpskim srednjevekovnim vrednostima („bogoljublje“, „viteštvo“, „sabornost“) i za uspostavljanje srpske pravoslavne teokratije na prostoru od „Kupe do Vardara i od Dunava do Jadranskog mora“. Pristalice ove ideologije odbacuju zapadnu kulturu, demokratiju, liberalizam, ljudska prava, republikanske vrednosti, antifašističku tradiciju i ekumenski dijalog. Tokom 1990-ih, svetosavski nacionalizam je postao dominantna struja unutar Srpske pravoslavne crkve kojoj ideologiji je Nikolic blizak najblaze receno. Znaci nista od Kosova kao dela Srbije (jedan narod jedna religija) kao ni od etniockog ciscenja u drugim "srpskim zemljama" sa obzirom da je odbrana o kojoj prica ustvari bazirana na ovoj ideologiji koja sama po sebi iskljucuje "druge" (osim u malim kolicinama)

Milos M

pre 11 godina

Kritikujete Nikolica zasto? Zato sto hoce da resi problem i da sve ucini da bude po ustavu. Ako svi koji kazu da ne valja zasto onda vasi spasioci koju su pre bili na vlasti nisu zamakli carobnim stapicem i to da resi?

miroslav

pre 11 godina

Vise mi je svega dosta.
Kad predsednik ove i ovakve Srbije kaze da je prvi cilj "odbrana Srbije", mnogo me podseca na reci jednog bivseg predsednika uz cije su skute svi sadasnji vlastodrsci iliti nosioci vlasti odrastali "boreci" se za Srbiju od Soluna do Virovitice, i neznam dokle jos.
Ovo sto nam se desava samo je posledica tadasnje politike i nista je vise ne moze ispraviti osim nove svetske revolucije.
Ili Vucic mozda planira da nas da pod kiriju Emiratima? Od Nikolicevog svojevremenog zalaganja da budemo Ruska gubernija, dosli smo do Emirata.
Uzgred, Srbiji praznik cestita drzavni sekretar USA, a Kosovu Obama.
Nisam srecan zbog toga, naprotiv. Veoma sam tuzan. Ali, tako je kako je.

Viktor

pre 11 godina

Nikoli je predsednik Srbije zasluzeno! Veliki je patriota i zna koja mu je misija. Ne da zgce pare, vec da pomogne Srbiji da zasija punim sjajem.
(Sunny Day)

Ova nova glupost moze samo da baci jos vecu senku na Srbiju. Pogotovu znajuci Nikolicevu radikalsku istoriju (i sadasnju).

sanja

pre 11 godina

Izabrani predstavnik gradjana Srbije. Ne pamtim kada sam od prethodnih drzavnika tako nesto cuo, a da se pritom teorija i praksa poklapaju.
(Demokrit, 15. februar 2013 21:26)

Kako se to teorija i praksa poklapaju? Postavili su granice, ukidaju institucije, a on prica o odbrani granica i Ustavu?! Ovo je potpuno ludilo. Pet para ne kostate. I ako su vasi glasaci slepi, nismo svi mi ostali bas toliko sisli uma.

sanja

pre 11 godina

Ma sve vas treba menjati ko prljav ves. Krao si-kazna na izborima. Ucutkivao si medije-kazna na izborima. Nisi ocuvao Kosovo-kazna na izborima. Ne umes da pomognes privredi-kazna. Treba vas otresti. Nego ovaj narod istraumiran, ukocio se, pa vas pusta da metastazirate, da radite sta vam je volja. Prebira ko je 100 posto los, a ko je 99 posto los. Greska, velika greska. Sve je to ista kuhinja, zato narode menjaj, to ih jedino boli, jedino se tako ciste.

zvrk

pre 11 godina

Na zalost dovedeni smo na ivicu i za to nije odgovorna pva Vlada. Na ovo Vladi je da pokusa da spasi sta se spasiti moze i za sad im dobro ide.

Spectator

pre 11 godina

Vidim po komentarima SNS-ovaca da podržavaju sve poteze Nikolića, Vučića i Dačića u vezi neverovatnih ustupaka koje čine na ime Kosova. I čudim im se. Pa ovo što pomenuti rade je skroz suprotno onome što su do juče obećavali, a posebno u predizbornoj kampanji i dok su organizovali barikade na graničnim (pardon:administrativnim) prelazima. Što se mene tiče ne smeta mi to što rade, ali mi smeta njihovo licemerje. Da je ovako nešto učinila prethodna Vlada ili Boris Tadić bili bi proglašeni za najveće izdajnike srpskog naroda. Mogu da zamislim kakve bi sve mitinge i proteste povodom toga organizovali. Međutim , dobro je što problem Kosova oni rešavaju, jer su ga svojevremeno i izazvali. Jedino mi je žao što će se sada dobiti manje nego što je moglo da se dobije ranije , a sve zahvaljujući njihovoj fanatičnoj opstrukciji. I na kraju, još jednom sam se uverio u kratko pamćenje ovog naroda, a što mu se na kraju neprekidno sveti.

sanja

pre 11 godina

Da znate da su ovi bivsi radikali lazne patriJote. Nikada nisam nekog nazivala takvim imenom, ruzno je nerealno/navijacki , ali su ovi zasluzili takav naziv. Od Seselja i ratista stigli su do kapitulacije. I jos se usudjuju da slave Sretenje. To sta vam je Tadic ostavio, njegov greh, ovo sto vi danas radite ucice u istoriju za osudu.

yugos

pre 11 godina

na nacin na koji je Nikoliceva struja "branila" granice i moc mnogih zemalja su se u krajnjem rezultatu smanjile. Ukljucujuci nasu.

E zato udaram minuse na komentare koji lazno predstavljaju Nikolica kao borca za srpske granice - on je odavno pobrkao sa svojim vojvodama gde su ustvari one.

Nemoj, sestro! nemoj danas!

pre 11 godina

Tomo, nemoj više da braniš Srbiju, molim te! Ako ti i ekipa nastavite ovako energično da nam branite državu u Briselu, do Božića ćemo spasti na beogradski pašaluk.