Četvrtak, 14.02.2013.

22:38

"Opremanje VS najkrupnije pitanje"

Nakon završetka profesionalizacije, za oružane snage najkrupnije je pitanje opremanja jedinica novim ili modernizovanim naoružanjem i opremom, kaže Diković.

Izvor: Beta

"Opremanje VS najkrupnije pitanje" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

52 Komentari

Sortiraj po:

VlaznaMaramica

pre 11 godina

Drzava bez vojske nije drzava.Godinama unazad vojska je bila zapostavljena sto se tice finansiranja za opremu i naoruzanje, bez razumevanja drzave.Prethodni ministar odbrane nista nije radio i on je kriv sto se vojska nalazi u katastrofalnom stanju.

Nenad Sremac

pre 11 godina

Vojska Srbije mora biti opremljena. Vojska uz Crkvu ima najveće poverenje naroda. Srbija je kroz istoriju imala nepobedivu i jaku vojsku takvu vojsku Srbija mora da ima i danas.

scott adkins

pre 11 godina

Nećemo imati ozbiljnu državu dok ne budemo imali odlično opremljenu i obučenu vojsku. To je u ovakvom okruženju, posle oporavka privrede apsolutni prioritet ove zemlje.

General poručnik

pre 11 godina

Od dolaska DOS-a 2000 god.,permanentno i sistematski se urušavala odbrambena moć Srbije. Kako vojske tako i vojnih i civilnih službi.
Država se rastakala po svoj širini i dubini.
Jačanje vojske Srbije je vezano za našu ekonomsku moć te je proteklih godina vojska pratila sudbinu ekonomsku situaciju u zemlji.
Odbrambena sposobnost naše vojske je dobro sa sredstvima kojima sad raspolaže. Ta sredtsva su stara a neka i izraubovana i spremn za konzervaciju tj. spremna za penziju.
Nadam se da će naš ministar odbrane uspeti da oporai sistem naše odbrane,nabaviti modernija sredstva i povećati b/g naše vojske. Za ovaj poduhvat je potrebno dosta finansijskih sredstava i odricanja svih nas. Sloboda nema cenu!

Tiski cvet

pre 11 godina

Od nekada elitne vojske, na šta smo spali? Zahvaljujući prethodnoj vlasti, došli smo do toga da naš mladi čovek treba da se stidi uniforme koju nosu. Povratiti ponos i dostojanstvo našoj vojsci!

Milos

pre 11 godina

...zna se ko je bacio 40 mil na satelit, ali niko nije odgovarao...

Kako svi vole da budu pametni a nemaju pojma. UK 1/3 budzeta namenjenog obnavljanju vojne tehnike, u svim rodovima, daje na izvidjacko obavestajne uredjaje. Srbiji je i onda i danas potrebniji satelit nego Mig35 ili F22 ili Su27 ili bilo koji drugi ofanzivni sistem. Razlog je prost, bezbednosna pretnja je drugacija. Medjutim vreme ce pokazati da je Davinic bio u pravu, i da je cela prica sa Miletom Dragicem namestaljka istih onih politicara pomenutih na pocetku teksta.
Pored ovoga, kad bi vojska Srbije imala izvidjacki i komunikacioni satelit, umrezen sa bespilotnim letelicama i sistemom zemaljskih senzora i cesljanjem mreza telekoma, i interneta, a sve to ode u jedan komandni centar, ni politicari ne bi mogli tako lako da se bave kriminalom, i zato satelit nije ni prosao.

crni gruja

pre 11 godina

Vojska je godinama u nazat bila zapostavljena, drzava nazalost do dolaska pravog coveka nije imala razumevanja za finansiranje.

LJUBICICA

pre 11 godina

Sramota je zaista koliko je svih ovih godina vojska bila zapostavljena. Vreme je da se vojski vrati ugled koja je oduvek imala.

vs

pre 11 godina

prvo svakom novu uniformu, a ne da nosimo tri modela. da ne spominjem da neki jos nose JNA slemove, ranac vojnicki, i ostalu gerilsku opremu. kada se budemo otarasili toga, mozemo da pricamo o nekoj VOJSCI ZA 21. VEK. A od naoruzanja svakako prioritet transportni helikopteri, sto neko rece srusice se svakog trenutka nekom na glavu

Cilimili

pre 11 godina

Nekada se svaka majka dičila da ima sina vojnika. Vojnička uniforma se poštovala, a sada? Prethodna vlast sa Tadićem i Šutanovcem na čulu su uništili našu vojsku, kao što su uništili i celui zemlju. U vojsku se mora ulagati. Niko nas neće čuvati, ako se ne budemo sami čuvali!

Komentator po duznosti

pre 11 godina

Pozdrav Kalini. Zaboravila si da stavis inicijal prezimena, kao tvoje koleginice Kristina Z, Viktorija E i Jana D. Ili je to zato sto nemate drugih Kalina, pa ce se znati ko je i neces ostati bez poena?

Lena

pre 11 godina

Te upade na nasu teritoriju bi najstroze moguce kaznjavala!!!
Jos seki nasu sumu?
Svi da se pohvataju i na preki sud, kao spipjune...

GREEN

pre 11 godina

Vojska, koja vojska, pa kod nas je praga jos uvek poslednja rec tehnike, ali ako ce neko da konacno pocne da misli i pomaze vojsku da se modernizuje onda je to za svaku pohvalu.

Vla

pre 11 godina

Sramota sta je uradjeno nasoj vojsci u poslednjih 12 godina
Maltene je razoruzana, ukinuta vojna obaveza, objekti rasprodati...
Da nas neko sada napadne, NE DAO BOG, ne bi smo imali tri metka ne bi imali da ispalimo

Kapetan

pre 11 godina

Gde sule bude ministar tu ni trava vise ne raste bivsi portir jula ministar odbrane ba to je necuveno,silne pare su iznete iz vojske preko SDPR-a i tu reba istraziti mito i korupciju,a koliko cujem osnivane su neke privatne firme za izvoz naoruzanja koje su sav posao radile preko SDPR-a

Tarquin

pre 11 godina

Opremiti koga?! Od 1990-te godine konstantno se povlacite kao kukavice,znaci cim se zapuca,a vi zadnjicu u kraj. Najbolje da ukinu tu nepotrebnu instituciju koja samo trosi novac,a nikakva korist od nje.

Prometej

pre 11 godina

Naravno da je dobro imati opremljenu vojsku, samo nisam siguran u kojoj meri nasa ekonomija moze da podrzi oprvdane zahteve Vojske Srbije.

Prometej

pre 11 godina

Naravno da je dobro imati opremljenu vojsku, samo nisam siguran u kojoj meri nasa ekonomija moze da podrzi oprvdane zahteve Vojske Srbije.

kraja

pre 11 godina

...vojska je najveca bruka ove zemlje i to pokazuju cinjenice...
...vojsku ne treba mesati sa vojnicima koji su izvojevali istorijske pobede uprkos politicarima i vojnom vrhu...
...WWI nas je zatekao bez opremljene vojske sa municijom pogresnog kalibra...
...WWII nas je zatekao potpuno nespremne sa procenom vojnog vrha da mozemo izdrzati desetak dana rata...
...kada je rusija izvrsila invaziju na cehoslovacku 50% voznog parka i naoruzanja nije bilo moguce pokrenuti zbog neispravnosti...
...kod raspada jugoslavije, sakrivali su se "nemocno" iza politicara, dok im je sigurnosna situacija u vojnom vrhu bila katastrofalna...nije se znalo ko cime komanduje...
...najbolja strategija odbrane srbije je hapsenje politicara koji rasprodaju nacionalno dobro za svoje licne potrebe...
...sto se naroda tice, on je sa puskom uvek odbranio svoje...
...u vreme bombardovanja srbije, neprijatelja smo gadjali kamenicama, a nasi piloti su leteli u krsevima...
...i danas je u vojsci identicno stanje...
...zna se ko je bacio 40 mil na satelit, ali niko nije odgovarao...
...a to je jedan mig-35...
...umesto pomoci kragujevackoj fabrici oruzja, kojom samo mozemo da budemo ponosni, potencira se uvoz tudjeg...da bi neko stavio pare u dzep...

porfirije

pre 11 godina

Alo nadlezni,oni vojni helikopteri sto nam cesto lete iznad zgrada su obican otpad sa potpuno nezdravim zvukom motora.Kada se neki bude srusio,sto mu je realna buducnost,onda cete reci da je bila diverzija.E nije,nego je mesto krsu na otpadu.Zato,nemojte leteti vise sa tim sklopocijama jer to nema smisla,ubicete nekog!

lokalpatriota

pre 11 godina

kao prvo,morate podignuti moral u vojsci,dati vojniku volju,snaju I motivacuju da radi... kako? svim ugovorcima(naravno kvalitetnim) dati RESENJE NA NEODREDJENO VREME,omoguciti da taj covek sutra stekne penziju,POVECATI IM PLATU(kad moze policija,od kojih je trecina u toplim kancelarijama,a druga trecina radi bez nosenja oruzja,dok treca trecina stvarno radi,zasto ne bi I vojska)...e odatle pocnite,izgradite ime I respekt VS!!!!! P.S. Nisam vojnik,konstatujem iz perspejtive obicnog gradjanina koji veruje u vojsku.

Мики

pre 11 godina

Шта ће нам војска кад више нећемо ратовати? Шта ће нам војска кад и ако будемо нападнути од некога несмемо да се бранимо јер смо тада агресори и завршавамо у Хагу као Павковић, Ојданић и остали официри који су храбро бранили Србију од НАТО агресора?

KLARA

pre 11 godina

U vojsku treba ulagati jer ze zadnjih godina niko nije bavio ozbiljno problemima naše vojske dobro je da su ove promene vlasti došle na vreme i da če se sada i ti problemi rešiti.

Kalina

pre 11 godina

Velika je bruka sto je ds toliko zanemario ovaj sektor i godinama nista nije urdjeno.Sadasnja Vlada odlicno shvata ovu problematiku i daje sve od sebe da vojsci Srbije obezbedi neophodno.

Sara

pre 11 godina

Dobro je, godinama nista nije ulozeno, sto je velika sramota. Vojska je uvek bila ogledalo drzave, tako da me raduje finansiranje u vojne opreme.

Viktorija E

pre 11 godina

Sigurno je da aktuelna vlast, a posebno ministar Vucic, znaju koliki je znacaj imati adekvatno i moderno opremljenu vojsku, posebno na prostoru punom izazova.

Kristina Z

pre 11 godina

Srbiji je, iz mnogo razloga, potrebna dobro obucena, osposobljena ali i moderno opremljena vojska, cega je ministar Vucic ocigledno dovoljno svestan, pa ulaze toliko napora za sveukupno unapredjenje Srpske vojske.

nesa

pre 11 godina

E moj Dikovicu,kao prosecan oficir nisi mogao da sanjas da budes komandant korpusa a kamoli NGSVS. To sto ti mislis da treba znaju svi.Sta se konkretno nabavlja,kad i u kom pravcu se razvija VS?

solinac

pre 11 godina

Iskreno prilikom sluzenja vojnog roka sam se jako razocarao u kavom je stanju bila vojska Srbje i kako je vojska bila opremljena ...Zalosno je koliko su bivse vlade zapostavljale vojsku, godinama nista se nije ulagalo niti nabavljalo... Vojska Srbije je tehnicki zaostala i neminovno je nabavka savremenih srestava i opreme radi efikasnijeg obavljana zadataka i podizanja morala vojnika a samim tim i vojske u ocima gradjana ...

Bora

pre 11 godina

Godinama unazad vojska je bila zapostavljena što se tiče finansijanja za opremu i naoružanje, bez razumevanja države i problemi su se nagomilali. Šutanovac i bivša vlast su više radili za lične interese.

Jana D

pre 11 godina

Srbija se uvek ponosila svojom vojskom, pa je za ocekivati da ce ministar Vucic i vlada uciniti mnogo toga da nam se vojska adekvatno opremi i modernizuje.

popeye

pre 11 godina

А чему уопште опремати вас? Мислим да је најбоље распустити вас, ионако ничему не служите. Од `90е ево до данас и вечерас, а вероватно тако и даље. Предлажем да узмете Устав, који се очигледно и безочно гази, и погледате у њему који су вам задаци. Да се вратим на сам почетак, јел се то спремате за Авганистан, Ирак, Либију или Сирију?

super-hik

pre 11 godina

Strasno je koliko je vojska Srbije poslednjih 10 god. bila zapostavljena,modernizacija vojske Srbije je neophodna. I nema bez jake-dobro obucene i opremljene vojske ni jake drzave. Nije samo dovoljno vojnika obuciti vec ga treba i opremiti i samim tim i dici mu moral da bi sto efikasnije ispunjavao postavljene zadatke..

BebaSm

pre 11 godina

Drago mi je da neko razmislja o ulaganju na vojnu opremu i naoruzanje, ne pamtim kad je VS dobila nesto od drzave u zadnjih nekoliko godina. Bitno da je Sutanovac mogao da "ulozi" u besplatan softver, a ranije nije umeo da doprinese poboljsanju opreme za VS.

svedok

pre 11 godina

Ovo ima samo u Srbiji da nacelnik GS daje bezbednosne procene stanja u njenim pojedinim regionima. U normalnim zemljama to bi radio MUP, a vojska bi bila nadlezna za procenu ugrozenosti od nekog spoljnog neprijatelja

DAMIR

pre 11 godina

Naravno da nikoga nije bilo briga za vojsku, Šutanovac se šaćkao po belom svetu a vojska je ostala na nivou JNA, sećam se pre par godina moj rođak ode u vojsku a keva mu kuva i svaki dan nosi klopu i čarape .

solinac

pre 11 godina

Iskreno prilikom sluzenja vojnog roka sam se jako razocarao u kavom je stanju bila vojska Srbje i kako je vojska bila opremljena ...Zalosno je koliko su bivse vlade zapostavljale vojsku, godinama nista se nije ulagalo niti nabavljalo... Vojska Srbije je tehnicki zaostala i neminovno je nabavka savremenih srestava i opreme radi efikasnijeg obavljana zadataka i podizanja morala vojnika a samim tim i vojske u ocima gradjana ...

popeye

pre 11 godina

А чему уопште опремати вас? Мислим да је најбоље распустити вас, ионако ничему не служите. Од `90е ево до данас и вечерас, а вероватно тако и даље. Предлажем да узмете Устав, који се очигледно и безочно гази, и погледате у њему који су вам задаци. Да се вратим на сам почетак, јел се то спремате за Авганистан, Ирак, Либију или Сирију?

DAMIR

pre 11 godina

Naravno da nikoga nije bilo briga za vojsku, Šutanovac se šaćkao po belom svetu a vojska je ostala na nivou JNA, sećam se pre par godina moj rođak ode u vojsku a keva mu kuva i svaki dan nosi klopu i čarape .

BebaSm

pre 11 godina

Drago mi je da neko razmislja o ulaganju na vojnu opremu i naoruzanje, ne pamtim kad je VS dobila nesto od drzave u zadnjih nekoliko godina. Bitno da je Sutanovac mogao da "ulozi" u besplatan softver, a ranije nije umeo da doprinese poboljsanju opreme za VS.

Sara

pre 11 godina

Dobro je, godinama nista nije ulozeno, sto je velika sramota. Vojska je uvek bila ogledalo drzave, tako da me raduje finansiranje u vojne opreme.

super-hik

pre 11 godina

Strasno je koliko je vojska Srbije poslednjih 10 god. bila zapostavljena,modernizacija vojske Srbije je neophodna. I nema bez jake-dobro obucene i opremljene vojske ni jake drzave. Nije samo dovoljno vojnika obuciti vec ga treba i opremiti i samim tim i dici mu moral da bi sto efikasnije ispunjavao postavljene zadatke..

svedok

pre 11 godina

Ovo ima samo u Srbiji da nacelnik GS daje bezbednosne procene stanja u njenim pojedinim regionima. U normalnim zemljama to bi radio MUP, a vojska bi bila nadlezna za procenu ugrozenosti od nekog spoljnog neprijatelja

Bora

pre 11 godina

Godinama unazad vojska je bila zapostavljena što se tiče finansijanja za opremu i naoružanje, bez razumevanja države i problemi su se nagomilali. Šutanovac i bivša vlast su više radili za lične interese.

nesa

pre 11 godina

E moj Dikovicu,kao prosecan oficir nisi mogao da sanjas da budes komandant korpusa a kamoli NGSVS. To sto ti mislis da treba znaju svi.Sta se konkretno nabavlja,kad i u kom pravcu se razvija VS?

Jana D

pre 11 godina

Srbija se uvek ponosila svojom vojskom, pa je za ocekivati da ce ministar Vucic i vlada uciniti mnogo toga da nam se vojska adekvatno opremi i modernizuje.

Viktorija E

pre 11 godina

Sigurno je da aktuelna vlast, a posebno ministar Vucic, znaju koliki je znacaj imati adekvatno i moderno opremljenu vojsku, posebno na prostoru punom izazova.

Kristina Z

pre 11 godina

Srbiji je, iz mnogo razloga, potrebna dobro obucena, osposobljena ali i moderno opremljena vojska, cega je ministar Vucic ocigledno dovoljno svestan, pa ulaze toliko napora za sveukupno unapredjenje Srpske vojske.

Мики

pre 11 godina

Шта ће нам војска кад више нећемо ратовати? Шта ће нам војска кад и ако будемо нападнути од некога несмемо да се бранимо јер смо тада агресори и завршавамо у Хагу као Павковић, Ојданић и остали официри који су храбро бранили Србију од НАТО агресора?

lokalpatriota

pre 11 godina

kao prvo,morate podignuti moral u vojsci,dati vojniku volju,snaju I motivacuju da radi... kako? svim ugovorcima(naravno kvalitetnim) dati RESENJE NA NEODREDJENO VREME,omoguciti da taj covek sutra stekne penziju,POVECATI IM PLATU(kad moze policija,od kojih je trecina u toplim kancelarijama,a druga trecina radi bez nosenja oruzja,dok treca trecina stvarno radi,zasto ne bi I vojska)...e odatle pocnite,izgradite ime I respekt VS!!!!! P.S. Nisam vojnik,konstatujem iz perspejtive obicnog gradjanina koji veruje u vojsku.

porfirije

pre 11 godina

Alo nadlezni,oni vojni helikopteri sto nam cesto lete iznad zgrada su obican otpad sa potpuno nezdravim zvukom motora.Kada se neki bude srusio,sto mu je realna buducnost,onda cete reci da je bila diverzija.E nije,nego je mesto krsu na otpadu.Zato,nemojte leteti vise sa tim sklopocijama jer to nema smisla,ubicete nekog!

KLARA

pre 11 godina

U vojsku treba ulagati jer ze zadnjih godina niko nije bavio ozbiljno problemima naše vojske dobro je da su ove promene vlasti došle na vreme i da če se sada i ti problemi rešiti.

Cilimili

pre 11 godina

Nekada se svaka majka dičila da ima sina vojnika. Vojnička uniforma se poštovala, a sada? Prethodna vlast sa Tadićem i Šutanovcem na čulu su uništili našu vojsku, kao što su uništili i celui zemlju. U vojsku se mora ulagati. Niko nas neće čuvati, ako se ne budemo sami čuvali!

Vla

pre 11 godina

Sramota sta je uradjeno nasoj vojsci u poslednjih 12 godina
Maltene je razoruzana, ukinuta vojna obaveza, objekti rasprodati...
Da nas neko sada napadne, NE DAO BOG, ne bi smo imali tri metka ne bi imali da ispalimo

Milos

pre 11 godina

...zna se ko je bacio 40 mil na satelit, ali niko nije odgovarao...

Kako svi vole da budu pametni a nemaju pojma. UK 1/3 budzeta namenjenog obnavljanju vojne tehnike, u svim rodovima, daje na izvidjacko obavestajne uredjaje. Srbiji je i onda i danas potrebniji satelit nego Mig35 ili F22 ili Su27 ili bilo koji drugi ofanzivni sistem. Razlog je prost, bezbednosna pretnja je drugacija. Medjutim vreme ce pokazati da je Davinic bio u pravu, i da je cela prica sa Miletom Dragicem namestaljka istih onih politicara pomenutih na pocetku teksta.
Pored ovoga, kad bi vojska Srbije imala izvidjacki i komunikacioni satelit, umrezen sa bespilotnim letelicama i sistemom zemaljskih senzora i cesljanjem mreza telekoma, i interneta, a sve to ode u jedan komandni centar, ni politicari ne bi mogli tako lako da se bave kriminalom, i zato satelit nije ni prosao.

Tiski cvet

pre 11 godina

Od nekada elitne vojske, na šta smo spali? Zahvaljujući prethodnoj vlasti, došli smo do toga da naš mladi čovek treba da se stidi uniforme koju nosu. Povratiti ponos i dostojanstvo našoj vojsci!

Kalina

pre 11 godina

Velika je bruka sto je ds toliko zanemario ovaj sektor i godinama nista nije urdjeno.Sadasnja Vlada odlicno shvata ovu problematiku i daje sve od sebe da vojsci Srbije obezbedi neophodno.

LJUBICICA

pre 11 godina

Sramota je zaista koliko je svih ovih godina vojska bila zapostavljena. Vreme je da se vojski vrati ugled koja je oduvek imala.

kraja

pre 11 godina

...vojska je najveca bruka ove zemlje i to pokazuju cinjenice...
...vojsku ne treba mesati sa vojnicima koji su izvojevali istorijske pobede uprkos politicarima i vojnom vrhu...
...WWI nas je zatekao bez opremljene vojske sa municijom pogresnog kalibra...
...WWII nas je zatekao potpuno nespremne sa procenom vojnog vrha da mozemo izdrzati desetak dana rata...
...kada je rusija izvrsila invaziju na cehoslovacku 50% voznog parka i naoruzanja nije bilo moguce pokrenuti zbog neispravnosti...
...kod raspada jugoslavije, sakrivali su se "nemocno" iza politicara, dok im je sigurnosna situacija u vojnom vrhu bila katastrofalna...nije se znalo ko cime komanduje...
...najbolja strategija odbrane srbije je hapsenje politicara koji rasprodaju nacionalno dobro za svoje licne potrebe...
...sto se naroda tice, on je sa puskom uvek odbranio svoje...
...u vreme bombardovanja srbije, neprijatelja smo gadjali kamenicama, a nasi piloti su leteli u krsevima...
...i danas je u vojsci identicno stanje...
...zna se ko je bacio 40 mil na satelit, ali niko nije odgovarao...
...a to je jedan mig-35...
...umesto pomoci kragujevackoj fabrici oruzja, kojom samo mozemo da budemo ponosni, potencira se uvoz tudjeg...da bi neko stavio pare u dzep...

Tarquin

pre 11 godina

Opremiti koga?! Od 1990-te godine konstantno se povlacite kao kukavice,znaci cim se zapuca,a vi zadnjicu u kraj. Najbolje da ukinu tu nepotrebnu instituciju koja samo trosi novac,a nikakva korist od nje.

Lena

pre 11 godina

Te upade na nasu teritoriju bi najstroze moguce kaznjavala!!!
Jos seki nasu sumu?
Svi da se pohvataju i na preki sud, kao spipjune...

vs

pre 11 godina

prvo svakom novu uniformu, a ne da nosimo tri modela. da ne spominjem da neki jos nose JNA slemove, ranac vojnicki, i ostalu gerilsku opremu. kada se budemo otarasili toga, mozemo da pricamo o nekoj VOJSCI ZA 21. VEK. A od naoruzanja svakako prioritet transportni helikopteri, sto neko rece srusice se svakog trenutka nekom na glavu

General poručnik

pre 11 godina

Od dolaska DOS-a 2000 god.,permanentno i sistematski se urušavala odbrambena moć Srbije. Kako vojske tako i vojnih i civilnih službi.
Država se rastakala po svoj širini i dubini.
Jačanje vojske Srbije je vezano za našu ekonomsku moć te je proteklih godina vojska pratila sudbinu ekonomsku situaciju u zemlji.
Odbrambena sposobnost naše vojske je dobro sa sredstvima kojima sad raspolaže. Ta sredtsva su stara a neka i izraubovana i spremn za konzervaciju tj. spremna za penziju.
Nadam se da će naš ministar odbrane uspeti da oporai sistem naše odbrane,nabaviti modernija sredstva i povećati b/g naše vojske. Za ovaj poduhvat je potrebno dosta finansijskih sredstava i odricanja svih nas. Sloboda nema cenu!

Prometej

pre 11 godina

Naravno da je dobro imati opremljenu vojsku, samo nisam siguran u kojoj meri nasa ekonomija moze da podrzi oprvdane zahteve Vojske Srbije.

crni gruja

pre 11 godina

Vojska je godinama u nazat bila zapostavljena, drzava nazalost do dolaska pravog coveka nije imala razumevanja za finansiranje.

scott adkins

pre 11 godina

Nećemo imati ozbiljnu državu dok ne budemo imali odlično opremljenu i obučenu vojsku. To je u ovakvom okruženju, posle oporavka privrede apsolutni prioritet ove zemlje.

VlaznaMaramica

pre 11 godina

Drzava bez vojske nije drzava.Godinama unazad vojska je bila zapostavljena sto se tice finansiranja za opremu i naoruzanje, bez razumevanja drzave.Prethodni ministar odbrane nista nije radio i on je kriv sto se vojska nalazi u katastrofalnom stanju.

Nenad Sremac

pre 11 godina

Vojska Srbije mora biti opremljena. Vojska uz Crkvu ima najveće poverenje naroda. Srbija je kroz istoriju imala nepobedivu i jaku vojsku takvu vojsku Srbija mora da ima i danas.

GREEN

pre 11 godina

Vojska, koja vojska, pa kod nas je praga jos uvek poslednja rec tehnike, ali ako ce neko da konacno pocne da misli i pomaze vojsku da se modernizuje onda je to za svaku pohvalu.

Prometej

pre 11 godina

Naravno da je dobro imati opremljenu vojsku, samo nisam siguran u kojoj meri nasa ekonomija moze da podrzi oprvdane zahteve Vojske Srbije.

Kapetan

pre 11 godina

Gde sule bude ministar tu ni trava vise ne raste bivsi portir jula ministar odbrane ba to je necuveno,silne pare su iznete iz vojske preko SDPR-a i tu reba istraziti mito i korupciju,a koliko cujem osnivane su neke privatne firme za izvoz naoruzanja koje su sav posao radile preko SDPR-a

Komentator po duznosti

pre 11 godina

Pozdrav Kalini. Zaboravila si da stavis inicijal prezimena, kao tvoje koleginice Kristina Z, Viktorija E i Jana D. Ili je to zato sto nemate drugih Kalina, pa ce se znati ko je i neces ostati bez poena?

Viktorija E

pre 11 godina

Sigurno je da aktuelna vlast, a posebno ministar Vucic, znaju koliki je znacaj imati adekvatno i moderno opremljenu vojsku, posebno na prostoru punom izazova.

Jana D

pre 11 godina

Srbija se uvek ponosila svojom vojskom, pa je za ocekivati da ce ministar Vucic i vlada uciniti mnogo toga da nam se vojska adekvatno opremi i modernizuje.

Kristina Z

pre 11 godina

Srbiji je, iz mnogo razloga, potrebna dobro obucena, osposobljena ali i moderno opremljena vojska, cega je ministar Vucic ocigledno dovoljno svestan, pa ulaze toliko napora za sveukupno unapredjenje Srpske vojske.

popeye

pre 11 godina

А чему уопште опремати вас? Мислим да је најбоље распустити вас, ионако ничему не служите. Од `90е ево до данас и вечерас, а вероватно тако и даље. Предлажем да узмете Устав, који се очигледно и безочно гази, и погледате у њему који су вам задаци. Да се вратим на сам почетак, јел се то спремате за Авганистан, Ирак, Либију или Сирију?

BebaSm

pre 11 godina

Drago mi je da neko razmislja o ulaganju na vojnu opremu i naoruzanje, ne pamtim kad je VS dobila nesto od drzave u zadnjih nekoliko godina. Bitno da je Sutanovac mogao da "ulozi" u besplatan softver, a ranije nije umeo da doprinese poboljsanju opreme za VS.

Sara

pre 11 godina

Dobro je, godinama nista nije ulozeno, sto je velika sramota. Vojska je uvek bila ogledalo drzave, tako da me raduje finansiranje u vojne opreme.

Kalina

pre 11 godina

Velika je bruka sto je ds toliko zanemario ovaj sektor i godinama nista nije urdjeno.Sadasnja Vlada odlicno shvata ovu problematiku i daje sve od sebe da vojsci Srbije obezbedi neophodno.

DAMIR

pre 11 godina

Naravno da nikoga nije bilo briga za vojsku, Šutanovac se šaćkao po belom svetu a vojska je ostala na nivou JNA, sećam se pre par godina moj rođak ode u vojsku a keva mu kuva i svaki dan nosi klopu i čarape .

super-hik

pre 11 godina

Strasno je koliko je vojska Srbije poslednjih 10 god. bila zapostavljena,modernizacija vojske Srbije je neophodna. I nema bez jake-dobro obucene i opremljene vojske ni jake drzave. Nije samo dovoljno vojnika obuciti vec ga treba i opremiti i samim tim i dici mu moral da bi sto efikasnije ispunjavao postavljene zadatke..

nesa

pre 11 godina

E moj Dikovicu,kao prosecan oficir nisi mogao da sanjas da budes komandant korpusa a kamoli NGSVS. To sto ti mislis da treba znaju svi.Sta se konkretno nabavlja,kad i u kom pravcu se razvija VS?

Bora

pre 11 godina

Godinama unazad vojska je bila zapostavljena što se tiče finansijanja za opremu i naoružanje, bez razumevanja države i problemi su se nagomilali. Šutanovac i bivša vlast su više radili za lične interese.

Мики

pre 11 godina

Шта ће нам војска кад више нећемо ратовати? Шта ће нам војска кад и ако будемо нападнути од некога несмемо да се бранимо јер смо тада агресори и завршавамо у Хагу као Павковић, Ојданић и остали официри који су храбро бранили Србију од НАТО агресора?

svedok

pre 11 godina

Ovo ima samo u Srbiji da nacelnik GS daje bezbednosne procene stanja u njenim pojedinim regionima. U normalnim zemljama to bi radio MUP, a vojska bi bila nadlezna za procenu ugrozenosti od nekog spoljnog neprijatelja

solinac

pre 11 godina

Iskreno prilikom sluzenja vojnog roka sam se jako razocarao u kavom je stanju bila vojska Srbje i kako je vojska bila opremljena ...Zalosno je koliko su bivse vlade zapostavljale vojsku, godinama nista se nije ulagalo niti nabavljalo... Vojska Srbije je tehnicki zaostala i neminovno je nabavka savremenih srestava i opreme radi efikasnijeg obavljana zadataka i podizanja morala vojnika a samim tim i vojske u ocima gradjana ...

Tarquin

pre 11 godina

Opremiti koga?! Od 1990-te godine konstantno se povlacite kao kukavice,znaci cim se zapuca,a vi zadnjicu u kraj. Najbolje da ukinu tu nepotrebnu instituciju koja samo trosi novac,a nikakva korist od nje.

KLARA

pre 11 godina

U vojsku treba ulagati jer ze zadnjih godina niko nije bavio ozbiljno problemima naše vojske dobro je da su ove promene vlasti došle na vreme i da če se sada i ti problemi rešiti.

lokalpatriota

pre 11 godina

kao prvo,morate podignuti moral u vojsci,dati vojniku volju,snaju I motivacuju da radi... kako? svim ugovorcima(naravno kvalitetnim) dati RESENJE NA NEODREDJENO VREME,omoguciti da taj covek sutra stekne penziju,POVECATI IM PLATU(kad moze policija,od kojih je trecina u toplim kancelarijama,a druga trecina radi bez nosenja oruzja,dok treca trecina stvarno radi,zasto ne bi I vojska)...e odatle pocnite,izgradite ime I respekt VS!!!!! P.S. Nisam vojnik,konstatujem iz perspejtive obicnog gradjanina koji veruje u vojsku.

porfirije

pre 11 godina

Alo nadlezni,oni vojni helikopteri sto nam cesto lete iznad zgrada su obican otpad sa potpuno nezdravim zvukom motora.Kada se neki bude srusio,sto mu je realna buducnost,onda cete reci da je bila diverzija.E nije,nego je mesto krsu na otpadu.Zato,nemojte leteti vise sa tim sklopocijama jer to nema smisla,ubicete nekog!

kraja

pre 11 godina

...vojska je najveca bruka ove zemlje i to pokazuju cinjenice...
...vojsku ne treba mesati sa vojnicima koji su izvojevali istorijske pobede uprkos politicarima i vojnom vrhu...
...WWI nas je zatekao bez opremljene vojske sa municijom pogresnog kalibra...
...WWII nas je zatekao potpuno nespremne sa procenom vojnog vrha da mozemo izdrzati desetak dana rata...
...kada je rusija izvrsila invaziju na cehoslovacku 50% voznog parka i naoruzanja nije bilo moguce pokrenuti zbog neispravnosti...
...kod raspada jugoslavije, sakrivali su se "nemocno" iza politicara, dok im je sigurnosna situacija u vojnom vrhu bila katastrofalna...nije se znalo ko cime komanduje...
...najbolja strategija odbrane srbije je hapsenje politicara koji rasprodaju nacionalno dobro za svoje licne potrebe...
...sto se naroda tice, on je sa puskom uvek odbranio svoje...
...u vreme bombardovanja srbije, neprijatelja smo gadjali kamenicama, a nasi piloti su leteli u krsevima...
...i danas je u vojsci identicno stanje...
...zna se ko je bacio 40 mil na satelit, ali niko nije odgovarao...
...a to je jedan mig-35...
...umesto pomoci kragujevackoj fabrici oruzja, kojom samo mozemo da budemo ponosni, potencira se uvoz tudjeg...da bi neko stavio pare u dzep...

Prometej

pre 11 godina

Naravno da je dobro imati opremljenu vojsku, samo nisam siguran u kojoj meri nasa ekonomija moze da podrzi oprvdane zahteve Vojske Srbije.

Lena

pre 11 godina

Te upade na nasu teritoriju bi najstroze moguce kaznjavala!!!
Jos seki nasu sumu?
Svi da se pohvataju i na preki sud, kao spipjune...

Milos

pre 11 godina

...zna se ko je bacio 40 mil na satelit, ali niko nije odgovarao...

Kako svi vole da budu pametni a nemaju pojma. UK 1/3 budzeta namenjenog obnavljanju vojne tehnike, u svim rodovima, daje na izvidjacko obavestajne uredjaje. Srbiji je i onda i danas potrebniji satelit nego Mig35 ili F22 ili Su27 ili bilo koji drugi ofanzivni sistem. Razlog je prost, bezbednosna pretnja je drugacija. Medjutim vreme ce pokazati da je Davinic bio u pravu, i da je cela prica sa Miletom Dragicem namestaljka istih onih politicara pomenutih na pocetku teksta.
Pored ovoga, kad bi vojska Srbije imala izvidjacki i komunikacioni satelit, umrezen sa bespilotnim letelicama i sistemom zemaljskih senzora i cesljanjem mreza telekoma, i interneta, a sve to ode u jedan komandni centar, ni politicari ne bi mogli tako lako da se bave kriminalom, i zato satelit nije ni prosao.

LJUBICICA

pre 11 godina

Sramota je zaista koliko je svih ovih godina vojska bila zapostavljena. Vreme je da se vojski vrati ugled koja je oduvek imala.

Cilimili

pre 11 godina

Nekada se svaka majka dičila da ima sina vojnika. Vojnička uniforma se poštovala, a sada? Prethodna vlast sa Tadićem i Šutanovcem na čulu su uništili našu vojsku, kao što su uništili i celui zemlju. U vojsku se mora ulagati. Niko nas neće čuvati, ako se ne budemo sami čuvali!

Prometej

pre 11 godina

Naravno da je dobro imati opremljenu vojsku, samo nisam siguran u kojoj meri nasa ekonomija moze da podrzi oprvdane zahteve Vojske Srbije.

Kapetan

pre 11 godina

Gde sule bude ministar tu ni trava vise ne raste bivsi portir jula ministar odbrane ba to je necuveno,silne pare su iznete iz vojske preko SDPR-a i tu reba istraziti mito i korupciju,a koliko cujem osnivane su neke privatne firme za izvoz naoruzanja koje su sav posao radile preko SDPR-a

GREEN

pre 11 godina

Vojska, koja vojska, pa kod nas je praga jos uvek poslednja rec tehnike, ali ako ce neko da konacno pocne da misli i pomaze vojsku da se modernizuje onda je to za svaku pohvalu.

Komentator po duznosti

pre 11 godina

Pozdrav Kalini. Zaboravila si da stavis inicijal prezimena, kao tvoje koleginice Kristina Z, Viktorija E i Jana D. Ili je to zato sto nemate drugih Kalina, pa ce se znati ko je i neces ostati bez poena?

Vla

pre 11 godina

Sramota sta je uradjeno nasoj vojsci u poslednjih 12 godina
Maltene je razoruzana, ukinuta vojna obaveza, objekti rasprodati...
Da nas neko sada napadne, NE DAO BOG, ne bi smo imali tri metka ne bi imali da ispalimo

vs

pre 11 godina

prvo svakom novu uniformu, a ne da nosimo tri modela. da ne spominjem da neki jos nose JNA slemove, ranac vojnicki, i ostalu gerilsku opremu. kada se budemo otarasili toga, mozemo da pricamo o nekoj VOJSCI ZA 21. VEK. A od naoruzanja svakako prioritet transportni helikopteri, sto neko rece srusice se svakog trenutka nekom na glavu

crni gruja

pre 11 godina

Vojska je godinama u nazat bila zapostavljena, drzava nazalost do dolaska pravog coveka nije imala razumevanja za finansiranje.

Tiski cvet

pre 11 godina

Od nekada elitne vojske, na šta smo spali? Zahvaljujući prethodnoj vlasti, došli smo do toga da naš mladi čovek treba da se stidi uniforme koju nosu. Povratiti ponos i dostojanstvo našoj vojsci!

General poručnik

pre 11 godina

Od dolaska DOS-a 2000 god.,permanentno i sistematski se urušavala odbrambena moć Srbije. Kako vojske tako i vojnih i civilnih službi.
Država se rastakala po svoj širini i dubini.
Jačanje vojske Srbije je vezano za našu ekonomsku moć te je proteklih godina vojska pratila sudbinu ekonomsku situaciju u zemlji.
Odbrambena sposobnost naše vojske je dobro sa sredstvima kojima sad raspolaže. Ta sredtsva su stara a neka i izraubovana i spremn za konzervaciju tj. spremna za penziju.
Nadam se da će naš ministar odbrane uspeti da oporai sistem naše odbrane,nabaviti modernija sredstva i povećati b/g naše vojske. Za ovaj poduhvat je potrebno dosta finansijskih sredstava i odricanja svih nas. Sloboda nema cenu!

scott adkins

pre 11 godina

Nećemo imati ozbiljnu državu dok ne budemo imali odlično opremljenu i obučenu vojsku. To je u ovakvom okruženju, posle oporavka privrede apsolutni prioritet ove zemlje.

VlaznaMaramica

pre 11 godina

Drzava bez vojske nije drzava.Godinama unazad vojska je bila zapostavljena sto se tice finansiranja za opremu i naoruzanje, bez razumevanja drzave.Prethodni ministar odbrane nista nije radio i on je kriv sto se vojska nalazi u katastrofalnom stanju.

Nenad Sremac

pre 11 godina

Vojska Srbije mora biti opremljena. Vojska uz Crkvu ima najveće poverenje naroda. Srbija je kroz istoriju imala nepobedivu i jaku vojsku takvu vojsku Srbija mora da ima i danas.