Četvrtak, 14.02.2013.

19:44

Nove institucije umesto paralelnih?

Predsednik Tomislav Nikolić najavio je mogućnost da paralelne institucije na Kosovu budu zamenjene novoformiranim kosovskim institucijama koje bi vodili Srbi.

Izvor: Beta

Nove institucije umesto paralelnih? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

167 Komentari

Sortiraj po:

novicavg

pre 11 godina

Malo su mi čudne ove pravne formulacije našeg predsednika Nikolića o ukidanju srpskih instituacija na severu i formiranje kosovskih kojima će upravljati Srbi a ne priština. Bojim se da je to mač nad glavom Srba koji se vrlo lako može iskoristiti i "poseći i postati institucije kojima upravlja priština. Bojim se da Tači, Euleks i EU ne budu u jednom trenutku pristrasni i ne presku na štetu Srba i izigraju dogovor a mi smo ukolnili naše institucije. Oprez je svakako potreban, kako god da se uradi postoji mogućnost i sumnja da će to priština zloupotrebiti a teško će se sa ovim složiti i Srbi sa severa.

Сале

pre 11 godina

Шта чека Уставни суд? Овај однарођени преседник је прекршио Устав и по закону ове државе мора одмах да буде опозван са функције и ухапшен.

Dolores

pre 11 godina

@ zabrinuta
Toliko ste zabrinuti i previše da niste pročitali dobro tekst. Svake institucije koje Srbi uspostave su zapavo kosovske institucije u koji će voditi Srbi. Tomislav Nikolić ništa loše nije rekao. Mislim da ste pogrešno protumačili tekst.

Vučko

pre 11 godina

Srpske institucije na srpskoj zemlji sa Srbima u njima, i nikako drugačije! Od tog cilja se ne treba odustati! Za razliku od prethodnika Nikolić radi na zaštiti interesa Srbije na Kosovu! Iskreno se nadam da će biti dovoljno jak da ih i odbrani!

Легиа Семлин

pre 11 godina

Ако је господин председник најавио могућност гашења српских институција, време је да му српски народ на данашњи дан најави могућност гашења њега као политичара, а надам се, и као слободног држављанина Србије. Ово је класична издаја, рушење Устава ове државе и предаја Срба у руке албанске терористичке државе.

KORICA

pre 11 godina

Kosovo je sigurno, uz suzbijanje korupcije i kriminala, najteži ispit ove vlasti. Vučić i Nikolić su potpuno u pravu kada kažu da se tu ne može naći neko rešenje kojim će Srbija, a naročito Srbi na Kosovu i Metohiji biti oduševljeni, ali sam siguran da će ova vlast izvući maksimalno koliko je u ovom trenutku moguće za Srbe na Kosovu i Metohiji.

Luka

pre 11 godina

Kad vas medjunarodni posrednici privole da sednete za pregovaracki sto, preko puta strane s kojom ste u konfliktu, onda pocinje igra: ko ce duze, na ponude medijatora, odgovarati sa - DA. Ona stana koja prva kaze - NE,izgubila je. U pocetku se pregovori otvaraju sa lakim pitanjima, na koje nije tesko reci DA, i nakon svake runde razgovora vi ste srecni, jer sa tim DA drzite glavu iznad vode. Vremenom se gubi svaki osecaj za sopstevene interese i razumne odluke i sve se svodi na vase besmisleno konstruisane predloge koje su tako sroceni da se uz njih moze promucati to famozno DA, i ostati u igri, a lopticu prebaciti u polje protivnika. I taj pregovaracki obrazac postaje sam sebi svrha, jer reci NE znaci isgubiti SVE... Ali ko vam je kriv sto ste prihvatili dobronamerne usluge medjunarodnih posrednika i seli za sto sa drugom stranom, ko vam je kriv sto to zadovoljstvo niste prepustili nekom drugom. Pogotovo kad vas je prethodno neko drugi doveo u bezilaznu pregovaracku poziciju.

pepi

pre 11 godina

Pametnom politikom naseg predsednika polako pocinje da voda tece na nasu vodenicu.Prva znacajna pobeda,da srbi ostanu na celu institucija da bi im zivot bio laksi,dug je jos put do konacne pobede.Ovakvom politikom to ne zvuci ne stvarno.

bojan

pre 11 godina

Nemojte nista da se cudite ova vlast je vec odavno preuzela palicu "druge srbije".Vesna Pesic je prosto zaljubljena u politiku "naseg" predsednika ceda je prakticno ostao bez posla ,tapsanja po ramenu stizu iz Brisela svakodnevno.Posto covek deli ordenje svaki dan ne bi cudilo da i na njegove "junacke" grudi pocnu stizati odlikovanja ,najpre od gospodina tacija, pa do sonje biserko i jelka kacina.Verovatno ce ga pozvati i jahjaga na na svecanost povodom godisnjice proglasenja nezavisnosti nekad KIM danas Kosove .Nasa prednost pri ulasku u eu nad komsijama cg,bih i kos. koju moramo iskoristiti je u tome sto oni imaju 23 poglavlja ,a mi samo 4 od kojih smo nakon punih 5 godina pregovaranja prvo uspesno zatvorili.Ostaju jos tri manje teska vojvodina ,sandzak,i presevska dolina i prakticno je eu na dohvat ruke . Ne sumnjajuci u odlucnost ove vlade verujem da ce nedosanjani san mnogih Srba o ulasku u eu biti vrlo brzo ispunjen

sale

pre 11 godina

Sramota za koga smo glasali> sramota me kome sam dao glas. Do juce sam kritikovao samo Dacica, koji izdaje srpstvo, sada je to i ovaj covek, ne on nije moj predsednik, on je jedan veliki minus za Srbiju i za srpski narod. Stidi se tomislave, kako mozes da spavas, mislis li na tvopju decu, BOG je velik. Prosto mi se gadi kada pogledam tvoju sliku a kamoli reci koje izgovaras i o cemu pricas, Ti Srbin? ne ti si jedna sramota .

DIREKTOR

pre 11 godina

Ви нисте председник, ви сте обична издајица!!! Како сте спавали после ове изјаве? Вероватно добро...

Kaiser

pre 11 godina

"Kako god da s one zvale , samo znam da Srbi na severu KiM moraju imati svoje institucije. Bez toga oni nemaju nikakvu bezbednost niti uslova za normalan život.
(Milica, 15. februar 2013 07:32)"

To neće biti njihove institucije, već državne.

Ali ne države Srbije, već države Kosova.

Ako će im one osigurati "bezbednost i uslove za normalni život" to znači da dosadašnje institucije države Srbije to nisu mogle?

Zašto ih onda ne daju?

Na kraju, sad pogotovo ne razumem zašto su ljudi glasali za vas, a ne za LDP. Oni bi ovo uradili još pre više godina, i nazvali bi to pravim imenom, bez vredjanja inteligencije naroda.

Alek

pre 11 godina

Sada je svima jasno zbog čega u kampanji Nikolić nije smeo da predstavi šta smera sa Kosovom, jer ne bi dobio ni 10% glasova. A šta kaže na ovo Koštunica? Da li je zbog ovoga podržao Nikolića? Zašto sada nema protesta, gde su sada patrijote, zbog čega ćutite...
(Izdaja, 14. februar 2013 23:36)

Ima protesta danas u 12:00 na platou ispred hrama Svetog Save.

Tadic ovo nikada ne bi dozvolio

pre 11 godina

Sta ovo znaci? U Zubinom Potoku, Leposavicu, Zvecanu, na svakoj ustanovi gde sada jos uvek pise Republika Srbija, pisace Republika Kosovo. Opstina Severna Mitrovica po Ustavu i zakonima Kosova ne postoji, pa ce biti deo opstine Mitrovica, u kojoj je 80% Albanaca. Tako Albanci mirno prelaze most na Ibru i sirenje na celoj teritoriji Kosova, ka severu. Napredni Krstimir ostaje bez svoje opstine, imace svog gradonacelnika Avnija Kastratija... Toliko o srpskom uticaju na severu. Jedino sto ce "najsrpskija vlada" (citat of The Palma) pokusati da iskuka je promena zakona Republike Kosovo i formiranje opstine Severna Mitrovica za Krstimira. Bar se nadam... Ovo sve navedeno je visestruko manje od prava, koje je plan Z4 medjunarodne zajednice nudio Srbima u Hrvatskoj. Neprihvatanjem tog plana poceo je sunovrat srpskog nacionalnog bica u SFRJ! Tome se planu cak ni Milosevic nije protivio. Kako i bi, kada bi u Vojnicu i Vrginmostu na 50km od ZG imali srpsku policiju RSK. Ali jesu Toma, Vucic i njima slicni. Kada je njihov pulen Martic odbio plan 34, sve ih je oduvala oluja. I, sada za kraj sloma Srba u SFRJ, policija i vojska Republike Kosovo u Leposavicu i na vrhu Kopaonika. Mirna inauguracija Krstimira u ustavne okvire Republike Kosovo, koju mi naravno nikada necemo priznati na papiru (al samo na papiru)... Neka se pripremi Milorad Dodik!

nkvd

pre 11 godina

napisah li ja vama jos u predizbornoj kampanji sta ce da bude a vi udri minuse dosadasnji uspeh vlade predaja kosova 2.5 miliarde evra zaduzenja ne zapamcena nezaposlenost stabilan evro ali sve skuplje i skuplje ovi ranije dignu evro pa mislimo da tako treba a ovi stabilizovali evro pa opet udri po cenama kako to veci pdv borba protiv korupcije nula hapsenja ali bez optuznica da ne ocekujem jos smesnih stvari od sns-a sad a bih se momentalno slogirao ali radoznalost cini svoje i mmolim sns simpatizere da ne salju napisane sablonirane komentare koji nisu iz njihovih glava jer su super glupi i dosadni tacno se vidi ko ih sam sastavlja a ko dobija napisane i kucka verujte da nas necete oterati sa ovog sajta imate vi vase dosadne i ne mastovite i banujte one koji vam ne odgovaraju pa se tamo dopisujte kako hocete i koliko hocete

Kus-kus

pre 11 godina

Verujem da ce se za vreme ove Vlade resiti problem Kosova!Vlada ,a i predsednik Srbije daju konstruktivna resenja koja su prihvatljiva za obe strane!

Mitrovcanin

pre 11 godina

E, pa sve sam mogao da ocekujem, ali ovoliku kolicinu agrarne demagogije stvarno nisam! Da Toma Nikolic promovise Ahtisarijev plan, i to od A do SH i poredstavlja ga kao vrhunski domet svoje politike, ovakve bruke u nasem selu bilo nije.

W

pre 11 godina

Ovo je izdaja! Dokle cemo vise da pruzamo podrsku recikliranim, nemoralnim politicarima, koji su samo poslusnici Zapada, i nista vise! Mi, Srbi sa severa KiM cemo se i dalje boriti. Moramo kao braca iz R. Srpske!

zabrinuta

pre 11 godina

@ Dolores.. jel ti dobro zeno?!? tvoj toma je upravo saopstio narodu sve suprotno od toga sto si ti procitala. kosovo ce uspostaviti institucije a srbija ce svoje zatvoriti. ajd sad procitaj jos jednom. znam da je ljubav slepa al bas toliko..

neko

pre 11 godina

Izdaja Srbije, takozvani predsednik je ovom izjavom pikazao svoje pravo lice, nekadasnji bojni poklici o velikoj srbiji su se danas pretvorili u ovako nesto... Stidim se ne samo njega, vec svih korumpiranih, lopovskih, manipulatorskih politickih garnitura koje su se izmenjale u prethodnih 20-tak godina. Ovom izjavom se ukida drzava, kakve li ironije, bas na ovaj dan.

mc

pre 11 godina

''Jedino sto neku teritoriju cini drzavom jesu ustav i zakoni.''
Pa vidis, to nije tacno!
Jedino sto cini drzavu je mogucnost uspostavljanja postovanja svojih zakona i naplata poreza!
A mi, na teritoriji Kosova to nemamo - znaci nije nasa teritorija!

srpska posla

pre 11 godina

Kad ono bese je predlozen Ahtisarijev plan? Koliko godina u medjuvremenu izgubismo i koliko osiromasismo i sada se prihvata nesto sto je losije nego sto plan predvidja. Znaci, nama veceg neprijatelja od nase politcike elite i raznih patriota nema. Kamo srece da su nas sve vreme vodili izdajnici. Makar bi do sad znali sta nam je drzava i ko smo.

mc

pre 11 godina

nisu problem institucije - vec to sto narod dole nece izabrati ove iste da ih predstvaljaju vec neke druge, fleksibilnije. To je problem, sto ce oni ostati bez vlasti.

tomica

pre 11 godina

Morao sam dvaput da proverim da li mozda citam njuznet... kad ono ne... a onda procitah i ove prve komentare iz centrale i zbunih se ponovo .. Tomo, manje te rakije medju uposlenicima...

A sto ne predstavi ovaj program pre izbora? Ili budi sada fer, pa zovi stvari pravim imenima!

Milica

pre 11 godina

Kako god da s one zvale , samo znam da Srbi na severu KiM moraju imati svoje institucije. Bez toga oni nemaju nikakvu bezbednost niti uslova za normalan život.

nikola m.

pre 11 godina

sta da kazem osim prevare,marijonete itd.nazalost nemamo danas vladare koje cuvaju drzavu,nego tamo neke ljude njihove medije gde nam pricaju razne price a stvarnost je drugacija.

DRENOVAC

pre 11 godina

Plan državnog vrha je realno ono što se u ovom trenutku može postići, a da Srbija ne prizna Kosovo, a sa druge strane da se ne ugroze evrointegracije. Sigurno je da sa ovakvim rešenjem veliki broj ljudi, a posebno Srbi sa Kosova i Metohije, neće biti zadovoljni. Međutim, treba voditi realnu politiku, i narodu reći istinu, i pokušati izvući najmanje loše rešenje za Srbiju i Srbe na Kosovu i Metohiji.

klenga

pre 11 godina

naš mudri precednik,pravi srbin i šumadinac,za sada radi dobru stvar...samo mali deo naciona vodi u provaliju...i biće dobro, dok sve nas ne odvuće tamo...

Jesse

pre 11 godina

U ovoj se zemlji sve okrenulo naopako. Radikali postaše liberali, demokrate konzervativci. Levica, desnica - to se više ne zna ko je ko i šta je šta. :)

Milan

pre 11 godina

Jeste,ali sami smo glasali,niko nas nije primoravao da svoj glas damo ovakvim ljudima.Bas me interesuje koliko cemo bolje ziveti kada dobijemo taj famozni datum,ako ga uopste i dobijemo??? Moje misljenje je da necemo ziveti bolje ni malo,isto tako su govorili i kada smo dobili status kandidata,bice vecih investicija,veci standard gradjana,umesto svega toga dobili smo vece cene i nova otpustanja.Nadam se da ce jednog dana svi politicari koji su nas ekonomski i finansijski unistili da odgovaraju zbog toga,ako se to ne desi,onda mi za bolje i nismo.

Predrag

pre 11 godina

Pa gde vam je pamet predsednice??? Je li to kompromisno resenje za koje ste se zalagali u predizbornoj kampanji? Sta je sledece,ukidanje Srpskih institucija u Presevu i Bujanovcu??? Sta smo mi bogu zgresili pa da nas vise od 20 godina vode ovako losi politicari???

e-krem

pre 11 godina

Pricaju kao Seselj a kopiraju Cedu-cisti plagijatori plus covek spominja dva Ustava.To znaci dve drzave i ako ovo nije otvoreno priznanje ja ne znam sta jos fali.Takvi su Srbi,prvo ne dam nista a posle ma evo ti sve u p.m.

Kralj Ibi

pre 11 godina

Nezavisne države sa radnicima manjinskih zajednica? Ne to nije protivustavno priznanje, to su samo "tehnički pregovori" zar ne?

e-krem

pre 11 godina

Zasto predsednik drzave Srbije naziva paralelnim organe sopstvene drzavnosti na delu teritorije koja je jos uvek u Srbiji!?
[Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net] (Bojan, 14. februar 2013 20:38)
Bice da je zbog postojanja "administrativne linije" hahahaha.

Joca

pre 11 godina

Jel to realizacija cuvenog plana za KiM, koji Toma pre izbore nije hteo da otkriva?
Napredjaci, koji sada u komentarima pisu hvalospeve o Tomi, na veoma zestok nacin su kritikovali pripadnike predhodne vlasti, kada je u pitanju KiM i ako je ono sto su oni radili zanemarljivo u odnosu na ovo sto se sad radi.
Toma ipak ne bi da Srbija bude "crna rupa".
Burzoazija uvek gleda samo licne interese, zvala se ona DS, SNS, SPS, URS, DSS, LDP ili bilo kako drugacije.
Sa komunistima je bilo najbolje i samo sa njima moze biti bolje!

patriota

pre 11 godina

Tako vam i treba, glasaci SNS-a, kad nemate u glavi nista. Kol'ko puta treba da vam se kaze i dokaze da su to kvazi patriote. Eto gde ste nas svojom gluposcu doveli.

сту

pre 11 godina

Жалосно је ово председниче Николићу. У кампањи сте говорили како ћете да поништите споразуме које је Влада постигла са Приштином, а сада те споразуме не да примењујете, него постижете и штетније споразуме од предходне Владе. Даље, прво сте изашли са платформом која је релативно добра, а после променили под притиском Владе. Па шта ви то радите? Уводе се амбасадори, гранични прелази. Вас и Владу народ није бирао да постижете овакве споразуме јер сте у кампањи говорили супротно ономе што сада радите. А све то због добијања датума за отпочињање преговора са ЕУ. Тешка срца морам да кажем да сте гори од предходне власти. Надам се да ћете схватити шта радите и какве су последице тога.

neša

pre 11 godina

Javno se izvinjavam senima mojih predaka što sam glasao za Tomu i Vučića i sramota me je. Mislio sam da ne može niko da bude gori od Tadića al on je malo dete za ovu dvojicu.
Kakva izdaja.

Tinejdzer

pre 11 godina

Hahahahahahahahaha :))))Sve kako sam predvideo!! A lupali mi minuse svi zivi,zato sto su mi stavovi isti kao kod Kostunice.KOJA VELEIZDAJA!!!!!!!

Nenad, nezavisna oblast Niš

pre 11 godina

Ma ljudi, mislim na vas koji ste očigledno iz SNS-a, čitate li vi šta pišete? Jeste li svesni koliko to nema nikakve veze sa stvarnošću, sa onim što se dešava? Stvarno počinjem da se plašim za vas, ko da ste, daleko bilo, roboti.

Milan

pre 11 godina

Datum za pregovore od toga izgleda zavisi opstanak Srbije. Zasto niko sa nama gradjanima ne podeli tu enigmu u ceu je trik hoceo li dobiti ogucnost za povoljnije kredite koje cemo uloziti u projekte koje neamo kao i do sad? Strah me je da su fondovi na koje mi.racunamo duznicko ropstvo treba li da se smatramo.uspesnim i bogatim ako smo prodali kucu i imanje koje su.nam.pretci ostavili pa to troskaramo i zivimo lepo? Svima je jasno da je EU.paravan za Nemacke interese koje gaje jos od prvog svetskog rata samo.sto su u medj.vremenu promenili strategiju sad svoje ciljeve ostvaruju duznickim ropstvom .Dzaba prica oinstitucijama na kosovu to je i.onako bila masina za glasove i pranje para sta cemo gospodo raditi sutra kad budu trazili Madjari Bugari svoje koje im je avnojevski oduzeto? Ponovo se na nekim.TV. ekranima niotkud pojavljuju proroci u vidu analiticara ne vladinih organizacija koje sire strah i obesmisljavaju pravo da budemo SRBI .DS se u medju vremenu bavi.postovanjem svog statuta... smesno za sta samo se borili a najbolji i stradali !

Pera

pre 11 godina

Ovo je priznanje Kosova. Sve u potpunosti kako nalaze plan Martija Ahtisarija. Kosovo nezavisna drzava, Srbima na severu najsiri moguci stepen autonomije. I niko tu nista ne moze da uradi, ocigledno. Uspeli ste da grupa kriminalaca sa Kosova ima veci medjunarodni uticaj od vas

uske

pre 11 godina

Konfliktno je sve to oko Kosova,vuce korene iz proslosti i sada je jako tesko ispraviti mnoge greske koje su davno nacinjene a ocuvati svoju teritoriju i interese.Smatram da treba uraditi ono sto u datoj situaciji,ljudima koji dole zive,garantuje miran i bezbedan zivot.

Pravnik

pre 11 godina

Red je da promenite ustav, jer ovo što vladajuća garnitura govori i sprovodi u delo je u suprotnosti sa ustavom. Ovako dalje ne ide.

Nenad, nezavisna oblast Niš

pre 11 godina

Hahahhaaaa....i ovo je izjava "Predsednika Republike Srbije"? Ma čekaj...ahahahahahah....e, Bože, ko nama vodi državu. Pa zar nisu mogli da mu smisle nešto ima malo više veze sa elementarnom logikom i zdravim razumom? E, Tomo, Tomo...da tražiš od fakulteta na kojem si studirao da ti vrati pare, očigledno da im nastava nije bila baš najbolja.

sloba

pre 11 godina

znaci srpske institucije su paralelne i treba da se ukinu a ove Pristinske su legalne. sada ce to biti KOSOVSKE institucije i to je moralo da prodje kroz USTAV KOSOVA...pa cekaj, koga vi zamajavate vise.

Dolores

pre 11 godina

Srbija će uspostaviti državne institucije na KiM. Vlast u Beogradu zaista brani nacionalne i državne interese. Verujem da će se stanje u našoj državi promeniti na bolje. Po Ustavu Srbija ima pravo na uspostavljenje državnih institucija. Vlast zaista radi za interes naroda i države. Platforma je konstruktivno rešenje za bolji život građana na KiM.

Miki

pre 11 godina

Jedino sto neku teritoriju cini drzavom jesu ustav i zakoni. Ako vlast baci ustav i zakone pod noge i krsi ih tako sto ukida nase drzavne institucije na delu nase teritorije, odrice se naseg naroda na toj teritoriji jasno je potpuno da mi trenutno vise nemamo drzave.

Srbija nije danas drzava vec okupaciona zona NATO pakta sa kvislinskom marionetskom vlascu u Beogradu.

Imati takvu vlast je jos gore nego da je nemate uopste.

Remba

pre 11 godina

Polako. Pitanje je sta ovo znaci. Moze da se tumaci i ovako: Srbija ima problem koji je imao i Milosevic u odnosu na rat u Bosni. Mora da pokaze da ona u formalno-pravnom smislu ne komaduje Srbima u Bosni, vec da su se oni samoorganizovali, a Srbija im samo humanitarno pomaze, ali ih pri tome ne kontrolise. Pretpostavljam da to pise u sporazumu koji je Milosevic potpisao u odnosu na Kosovo. Toma verovatno zeli da kaze da Srbi na Kosovu treba formalno da raspuste sve svoje institucije koje su trenutno u formalnom smislu deo institucija republike Srbije, zatim naprave potpuno nove, njihove, koje kontrolisu SAMO oni, pri cemu ce Evropa naterati Kosovo da te "Lokalno Srpske" institucije prizna kao svoje. Te institucije bi onda priznala i Srbija. Ovo je igra na samoj ostrici zileta. Time se dalje degradira prakticni aspekt suvereniteta Srbije na Kosovu, iako se ne moramo odreci formalnog suvereniteta, ali je to istovremeno jedini model koji ima neke sanse da bude prihvacen od svih ostalih. Ovo Albanicima omogucuje da kazu svom narodu da su konacno pobedili, jer Srbi postaju deo zakonodavstva Kosova, a Srbima da se oni ne odricu od polaganja prava na Kosovo, jedino od sprovodjenja bilo koje vrste vlasti na njemu. Da li ce ovo da prodje u Srbiji i medju Srbima na Kosovu je VELIKO pitanje.

dejan

pre 11 godina

Gospodin precednik bar pokusava da promeni nesto koliko je to moguce. A gluplje komentare do sad nisam procitao. Ajde propali,udarajte minuse.

lakiKIM

pre 11 godina

Citam ove komentare i gledam ove ,,pluseve i minuse,,..kakav smo mi cudan narod,,pravi smo ,,kontrasi,,Do juce su komentari,koji su govorili o tome da Srbija nema nadleznosti na celoj teritoriji KiM i da je KiM izgubljeno 1999 godne,i da nekoliko desetina huljada Srba na severu KIM ne moze odredjivati sudbinu 7 miliona ljudi u Srbiji,ti su komentari nagradjivani vise plusevima nego minusima,,a sada kad presednik zeli da nas ,,otkaci ,,na kulturan nacin,i nadje neko resenje bez rata na severu KIM,vi mu lupate vise minusa nego pluseva,stvarno je narodu tesko udovoljiti.

branko

pre 11 godina

Kakav predsednik takva i njegova diploma!Da je Tadic radio ovo sto naprednjaci rade Srbija bi bila u permanentnim protestima i to na stiroporu!

TÖKI~LÄKI~FÄLJÄ•••••••••••••••••••••••••

pre 11 godina

Konacno istina recena narodu koji slepo veruje u lazi. "Delujemo na toj teritoriji, kao da je potpuno pod kontrolom Beograda, a nije", rekao je Nikolić i dodao da bi taj predlog morao da "prođe kroz" Ustav Kosova i Ustav Srbije.

Miško

pre 11 godina

E Vojo Vojo Koštunice kome ti glasove dade, i ti snosiš određenu odgovornost za ovaj raspad Srbije, samo nas novi 5 oktobar može spasiti ali ostalo je još samo 5 dana do potpune kapitulacije i izdaje

Aleksandar

pre 11 godina

Da je ovo predlozio Boris Tadic, taj isti Toma Nikolic bi ga odmah proglasio za "izdajnika", "ustasu" ili vec nesto iz svog uobicajenog pre diploma recnika.

Александар Џунић

pre 11 godina

Мило звучи, сто дуката вреди, али оно што не ваља у целој причи - то запад хвали и тетоши - нешто ту смрдуцка...

dragan

pre 11 godina

Nazalost po Nikolica ovaj plan je vec odbacen u ujedinjenim nacijama .Tako da predsednice koliko se vi god trudili Kosovo nece postati clan un dok je Rusije i Kine i njihovog veta.

Maratonac

pre 11 godina

Krajnje licemerje i podlost.Kakav ce to nacionalni interes i suverenitet sacuvati Nikolic kad kaze da ce institucije biti formirane po kosovskom ustavu.Pristao je ( zamislite) cak i da promeni Ustav Srbije. Ovakvo ponizavanje moderna Srbija nije videla nikada. Svo vreme su im puna usta da nece biti ukidanja srpskih institucija a pre par dana Dacic izjavi da ce biti samo ne znaju dali da to urade pre ili posle izbora za nekakve nove srpske institucije koje treba da se formiraju po kosovskom Ustavu ali i po novom srpskom Ustvu koga ce srpsak Skupstina(Nikolic acic i perfidan Dinkic iskljuciti iz Srbije. Svaka vam cast, ispostavilo se da je osvajanje vlasti bilo u pitanju i nista vise. Datum za otvaranje pregovora sa EU pod ovim uslovima mogao se dobiti i pre 10 godina samo gospodine Nikolicu Dacicu i Dinkicu samo sto niko nije imao toliku dozu "hrabrosti" podlosti i izdajnistva. Pre par dana procitah jedan komentar na ujdurmu vlasi u vezi sa Kosovom. Uz opasnost da pogresim on glasi ovako: srpska vlast u vezi Kosova radi tako da narod nikad ne sazna sta se desilo samo ce znati da je Kosovo nestalo.

s

pre 11 godina

Tomo na severu ima i Albanaca, moracete i njih ukljuciti u institucije na severu.
(mertur, 14. februar 2013 20:35)

Nema problema, nacicemo nekoliko "postenih albanaca" za ikebanu - formira se nekakva albanska SLS i nadje neki albanski "slobodan petrovic" da za neku lovu glumata i sve reseno.

mile

pre 11 godina

Šešelj je bio ipak u pravu, Nikolić, Vučić i Dačić će prevazići Čedu Jovanovića u vezi brzog priznavanja Kosova. Ali Čedo je car a ne izdajica. Zašto? Zato što je iskren i ne laže narod kao ova trojica.

Kafka

pre 11 godina

Tomislav Nikolić odlično obavlja funkciju predsednika, drži se ustavnih okvira i svesrdno se zalaže za rešavanje najvećih problema Srbije. Ima odličnu diplomatsku aktivnost i odlično komunicira sa celim svetom.
(Micka, 14. februar 2013 22:36)

Ustavnih okvira? Ako je u pitanju tzv Ustav Kosova onda je vrlo principijelan. Dokle god bude tako principijelan komunicirace, pardon, slusace listu zadataka ozbiljnih igraca iz sveta. Ajde internet napredni na popravni i procitajte tekst pre nego sto krenete u hvalospeve koji podsecaju na parole sa Slobinih mitinga.

Rodjendan

pre 11 godina

Najvaznije je da nema albanskih terorista na severu da ne bacaju opet bombe na decu kao pre 10tak dana kad su pokusali da ubiju majku sa dvoje dece u kosovskoj mitovici,a kako ce se institucije zvati srpske ili kosovske svejedno je vazno je samo da se ne odstupa od rezolucije 1244,tim ljudima je potreban mir koji nisu imali od 1999 godine.

Otvorenost

pre 11 godina

Jako sam iznenadjen. Nisam to nikada ocekivao. Bravo Predsednice. Tako se vodi politika. A ne kao Tadic, cas hocu cas necu, pokusavajuci prevarati zapad, ostavljajuci srbe sa severu Kosova na muci. Upravo ti srbi sada ce imati najvise koristi od ovakvog stava kako bi se ukljucili u normalan zivot. Uz medjusobno postovanje albanaca i srba oni ce brzo poceti da resavaju razlicite probleme u zivotu.

adem

pre 11 godina

To je dobra vest za normalne lude.Vreme je dase narod krece svojim problemima i dase prihvati radu za dobrobit svojih familija, bilo koje nacije i vere i dase zajednicki bore protiv bandita sa obe strane koi su profitirali na patriotske parole a postali milijarderi sa obe strane saradujaci zajedno u kriminalnim radnjama.Pa vreme je dase zajednicki borimo protiv njih i da ih prijavimo unutrasnjim organima vi vase kriminalce a mi nase i daim naplatimo sve one patriotske prevare.pozdrav svim ludima dobre vole za dobrobit obju naroda

Mateja55

pre 11 godina

Svi traze resenje od predsednika Nikolica. On ga je sada i dao, tj. predlog resenja. Resenje i nije lose, s obzirom na situaciju, a moze se samo dobiti nesto dobro iz svega ovoga - srbi ce upravljati severnim opstinama, brinuce se o svojoj bezbednosti i rukovodice finansijama tih delova.

Izdaja

pre 11 godina

Sada je svima jasno zbog čega u kampanji Nikolić nije smeo da predstavi šta smera sa Kosovom, jer ne bi dobio ni 10% glasova. A šta kaže na ovo Koštunica? Da li je zbog ovoga podržao Nikolića? Zašto sada nema protesta, gde su sada patrijote, zbog čega ćutite...

DATUM ILI BOMBE

pre 11 godina

Ja nigde ne pročitah da Nikolić priznaje Kosovo. Traži se najelegantnije rešenje da ne popustimo pred pritiscima, ali da pokažemo dobru volju da se u odnosima nešto popravi. Čini mi se da ima mnogo pobornika toga da se ide đonom, ali šta bi dobili? Opet bombe? Hvala ali ne.

Goran

pre 11 godina

Nadam se da je svima vama jasno da će te nove institucije formirati nakon izbora na Kosovu, po kosovskom izbornosm zakonu, i da će na zgradama tih institucija posati "Republika Kosovo". Naravno da će te isntitucije voditi Srbi, prosto zato što su većinski narod na sjeveru, ali to i dalje neće biti institucije države Srbije, nego institucije države Kosovo.

vojvodjanin

pre 11 godina

Gradjani i gradjanke Vojvodine takodje imaju puno pravo da traze ukidanje beogradskih paralelnih struktura u Vojvodini koje nas potkradaju dugi niz godina

lesak kim

pre 11 godina

E ljudi moji ne mogu da verujem sta nam nas predsednik isprica,pa da li je on procitao ustav svoje drzave pre nego sto se zakleo nad njime.Cini mi se da ipak nije to ucinio,mora da je pomesao engleski i srpski i ostao u misljenju da cita na engleskom americki ustav,morao bi neko pod hitno da ga probudi iz sna dok ne bude kasno.I dan danas se pitam sta je sa ovim nasim politicarima pa nemaju hrabrosti da izadju na tv i pred nacijom objave i kazu,,narode moj od mene se sa zapada zahteva to i to,traze da uradim to i to,a posto Ja to i to ne mogu po ustavu a i da hocu da uradim,izlazim pred Vas moje gradjane cista obraza da podnesem ostavku i prepustim nekom drugom ovaj posao na koji ste me birali a kojem ocigleno nisam dorastao,,.E to bi po meni bio pravi predsednik i drzavnik.

Stojan

pre 11 godina

Hoćeš , nećeš moraš! Đabe smo se godinama jogunili na našu štetu. Ovako je bolje i za Srbe sa Kosova i za Srbiju kojoj neće biti vezane noge i ruke za dalji razvoj. To su najzad shatili i prevrtači. Ko bi rekao? Pre pola godine je to sve izgledalo drugačije!

Lazar

pre 11 godina

Kvazipatriote su sada pokazale pravo lice,kritikovali ste DS zbog Kosova samo da bi dosli na vlast i sada prodajete narodu kako se borite protiv korupcije a bicete najveci izdajnici u srpskoj istoriji u rangu sa Vukom Brankovicem,a da ne govorim sto ste dodatno zaduzili zemlju,sto sve poskupljuje svakoga dana,sto je narod gladan i bos,sto i onaj redak koji radi nema nikakva prava na poslu,poslodavci se izivljavaju,sta ste uradili da pospesite natalitet u ovoj odumirucoj zemlji.Gde su sada i ti ultradesnicari?,sve sami prevaranti i obicne kvazipatriote.Hocemo izbore odmah da gradjanska Srbija jednom za svagda pobedi ove kvazipatriote!

Лимени 036

pre 11 godina

Николић полако учи од лицемерног запада...........није шија него врат.......николићу не лажи народ......

Kosovar

pre 11 godina

''ali ne sme da se odrekne svog suvereniteta'' - to je zezanje i uvreda zdravog razuma srpskog naroda u Srbiji i na Kosovo. Koliko protivrecnosti i lazi kod srpskih politicara da ne poverujes: pa koji crni suverenitet had Kosovo, kad ste kapituliralu i isti predali ujedinjenim nacijama 12 juna 1999 godine...pricas o ukidanju srpskih institucija a istovremeno "cuvas" suverenitet Srbije, haha...pa kako da cuvas nesto sto nemas???

milanPA

pre 11 godina

Ako ce ovaj potez poboljsati polozaj naseg naroda na KiM, onda je on i vise nego dobrodosao. Krajnje je vreme da se to pitanje resi i stavi tacka. Neka se srbima da autonomija na podrucju na kojem zive i rade, uz potpunu podrsku i pomoc Beograda i vlade Srbije.

teco

pre 11 godina

ne vidim razlog da se na ovaj nacin, tj. ovakvim izjavama zatupljuje narod... zar nije lakse da odmah priznamo kosovo kao nezavisnu drzavu?! kako bi nas ceo svet naprasno zavoleo?! je l' postoje institucije u cikagu koje vode srbi, a amerika je ipak nezavisna drzava?! IPAK 'EVROPA' NEMA ALTERNATIVU KO GOD DA JE NA VLASTI!

Micka

pre 11 godina

Tomislav Nikolić odlično obavlja funkciju predsednika, drži se ustavnih okvira i svesrdno se zalaže za rešavanje najvećih problema Srbije. Ima odličnu diplomatsku aktivnost i odlično komunicira sa celim svetom.

‚U glavu

pre 11 godina

Kad se setim kako nam je Bota vređao inteligenciju to bi nam sad imponovalo u odnosu na ovo kako Toma objašnjava potpunu izdaju nacionalnih interesa i protivustavno delovanje vrha vlasti.

Anđelija M

pre 11 godina

Da bi se održao mir,i saživot dva naroda na prostorima Kosova,oba naroda naravno da treba da imaju svoje institucije,koje će štititi njihove interese,i kojima će upravljati.

lud, zbunjen, normalan

pre 11 godina

NEVEROVATNO !!!!

Predsednik drzave Srbije, koja ne priznaje Kosovo, sada kao argument pominje tamo neki ustav Kosova koga Srbija ne priznaje.

A taj predsednik drzave Srbije se zakleo da ce postovati ustav Srbije

Princeza

pre 11 godina

@Miki

sta pricas covece?! ovakva neslana sala sa ustavom nase zemlje mi se uopste ne svidja. Ponasanje ljudi kao sto ste vi ugrozava ustavni poredak,a ne Nikolic.

Siniša BG

pre 11 godina

Predizborna kampanja: Nikolić kaže - ,,Poništiću sve sporazume na koje je pristao Stefanović''.
I stvarno je obećanje ispunio, skinuta je fus nota*, od administratvnog prelaza je Toma napravio granični prelaz, naplaćuje se carina i novac ide u budžet Kosova, pristao je da se otvori kancelarija Kosova u Beogradu, prihvatio je diplomatu iz Prištine, lokalni izbori na Kosovu će se održavati po zakonima Kosova i na kraju je ukinuo sve institucije Srbije na Kosovu. Prema tome, Toma je pokazao Stefanoviću kako se to radi, a ne kao on...tu nešto pregovara, zateže...ma pristaneš na sve i kurtališeš se Kosova o čas posla. Samo ne znam da li je Koštunica zbog ovoga podržao Nikolića.

Tisa M

pre 11 godina

Ovo je najbolje moguće rešenje za Srbe na Kosovu.Sa formiranjem svojih institucija Srbi bi dobili autonomiju,i mogućnost da sami odlučuju o svojim interesima.

djordjevic

pre 11 godina

Da smo normalna zemlja, predsednik koji ovako nesto izjavi bi odmah morao da se povuce... I tako bi trebalo da razmisljaju svi gradjani Srbije bez obzira na njihovo misljenje o tome da li se KiM treba odreci ili ne. Predsednik ovako nesto NE SME da izjavi.

Sasa Dodos

pre 11 godina

"To je stvaranje novih kosovskih institucija, ali koje bi vodili Srbi. Tu prestaju paralelne institucije", rekao je Nikolić u intervjuu za Prvu televiziju.

Predsednik je rekao da je cilj Srbije da dobije datum za početak pregovora, a da se ne ponizi i ne odrekne svog suvereniteta

HAHAHA bolji vic u svom zivotu nisam cuo. Znaci ukadiamo Srpske institucije radi dobijanjem datuma za pregovore sa EU-om , postavljanem novih tzv Kosovskih institucija ce znaciti da se ne odricemo sopstvenog suvereniteta. Ovo vam je rodjaci ****nje u zdrav mozak.

gbg

pre 11 godina

Citam komentare i vidim ljudi jos ne shvataju sta je u pitanju?
Toma je podlegao pritiscima !
Ovim nas precednik zeli da kaze da se preostale institucije Republike Srbije na Kosovu ZATVARAJU tj GASE i da se umesto njih otvaraju nove Kosovske institucije tj. institucije po ustavu Kosova koje ce voditi sami Srbi ali po ustavu Kosova.
Ovo je nudjeno sve vreme i od EU i od Kosova, to isto pise i u Atisarijevom planu.
Nisam nikad glasao za Nikolica niti sam se ikad slagao snjegovom politikom ali ovo me je bas prijatno iznenadilo, svaka mu cast.
Dosta vise laganja naroda necemo ovo necemo ono, crvene,zelene,zute i izbledele linije preko kojih Srbija toboze ne prelazi.
Ovako se vodi politika, ipak je razum pobedio, i prevazisle fraze da EU nema alternativu.
Svaka cast Nikolicu sad nam je datum za pristupanje EU zagarantovan,
a mislio sam da ce nas vratiti u izolaciju.

Mita

pre 11 godina

Ova Nikoliceva izjava je protivustavna, jer institucije nase drzave Srbije naziva paralelnim. Pozivam nadleznog tuzioca da reaguje i pokrene krivicnu prijavu protiv Nikolica - zbog pozivanja na rusenje ustavnog poretka Srbije.
(Miki, 14. februar 2013 20:39)

Ko je "naše" institucije?Misliš na partijske DSS-esesovske institucije?A predsednik,ipak ima malo šire vidike i vidi malo dalje od DSS-esesovskog svinjca,i gleda celokupan interes naroda,a ne Koštuničine interese,što je,naravno,dobro...

Festina lente

pre 11 godina

Ovaj predlog resenja paralelnih institucija cini mi se kao prihvatljiv za obe strane!A i time ce se resiti znacajan deo problema Srba sa Kosova!

Antigona W

pre 11 godina

Zašto bi Srbi iz južnog dela Kosova bili u inferiornom položaju u odnosu na Srbe iz severnog dela?Naravno da srpski živalj,bez obzira u kojem delu živi, mora da ima isti status,i pravo na inkluziju u sve srpske institucije.

mirko

pre 11 godina

Ahtisarijev plan je to.Srbi da vode institucije,pod plastom Pristine.To smo odavno imali.Ali svet je jedva cekao da ovakvi dodju na vlast,pa da nas dokrajce.

mertur

pre 11 godina

Beograd -- Predsednik Tomislav Nikolić najavio je mogućnost da paralelne institucije na Kosovu budu zamenjene novoformiranim kosovskim institucijama koje bi vodili Srbi

Tomo na severu ima i Albanaca, moracete i njih ukljuciti u institucije na severu.

ribica

pre 11 godina

Ovo vas lagano pripremaju i na ukidanje paralelnih institucija na Kosovu... tko zna što su vladajući ispregovarali, ali da s njima gubite Kosovo, budite sigurni da gubite!!!
Što ovo Nikoliću znači!!? - ukidanje postojećih institucija, preuzimanje njihovih uloga od strane kosovskih ali koje će voditi Srbi!? - što je to već predaja Kosova Kosovarima... i to još od strane takozvane radikalne struje!? pih...

Miki

pre 11 godina

Ova Nikoliceva izjava je protivustavna, jer institucije nase drzave Srbije naziva paralelnim. Pozivam nadleznog tuzioca da reaguje i pokrene krivicnu prijavu protiv Nikolica - zbog pozivanja na rusenje ustavnog poretka Srbije.

Bunjevac

pre 11 godina

E moj Tomo....znaci sami ukidamo sopstvene institucije i gradimo institucije drzave Kosovo,koju kao ne priznajemo,a sve zarad papira. Tesko ponizenje srpskog naroda i veliko razocaranje. Nemate mandat od srpskog naroda za ovu obmanu

Pedja

pre 11 godina

"Cilj je da dobijemo datum za početak pregovora sa EU, a da zbog toga ne moramo da se ponizimo, ni da ponizimo građane, ni da odustanemo od suverenitea", kazao je Nikolić.

Vi se ne ponižavate, vi ste političari i kao takvi ne znate za ponos i dostojanstvo. Znate samo za vlast po svaku cenu.
A za to što ponižavate narod ćete platiti kad tad. Samo polako.

jusufipr

pre 11 godina

Nikolicu jedva cekam objasnjenje o kojem USTAVU KOSOVA pricate.
(kalimero, 14. februar 2013 20:24)

O,onome USTAVU KOSOVA,za koji vam Albanci pricaju veq 5 godina a vi niste verovali,evo sada vam to kaze i vas Presednik,jel vam sada jasno o cemu se rad??

Miki

pre 11 godina

Ova Nikoliceva izjava je protivustavna, jer institucije nase drzave Srbije naziva paralelnim. Pozivam nadleznog tuzioca da reaguje i pokrene krivicnu prijavu protiv Nikolica - zbog pozivanja na rusenje ustavnog poretka Srbije.

mirko

pre 11 godina

Ahtisarijev plan je to.Srbi da vode institucije,pod plastom Pristine.To smo odavno imali.Ali svet je jedva cekao da ovakvi dodju na vlast,pa da nas dokrajce.

lud, zbunjen, normalan

pre 11 godina

NEVEROVATNO !!!!

Predsednik drzave Srbije, koja ne priznaje Kosovo, sada kao argument pominje tamo neki ustav Kosova koga Srbija ne priznaje.

A taj predsednik drzave Srbije se zakleo da ce postovati ustav Srbije

Siniša BG

pre 11 godina

Predizborna kampanja: Nikolić kaže - ,,Poništiću sve sporazume na koje je pristao Stefanović''.
I stvarno je obećanje ispunio, skinuta je fus nota*, od administratvnog prelaza je Toma napravio granični prelaz, naplaćuje se carina i novac ide u budžet Kosova, pristao je da se otvori kancelarija Kosova u Beogradu, prihvatio je diplomatu iz Prištine, lokalni izbori na Kosovu će se održavati po zakonima Kosova i na kraju je ukinuo sve institucije Srbije na Kosovu. Prema tome, Toma je pokazao Stefanoviću kako se to radi, a ne kao on...tu nešto pregovara, zateže...ma pristaneš na sve i kurtališeš se Kosova o čas posla. Samo ne znam da li je Koštunica zbog ovoga podržao Nikolića.

jusufipr

pre 11 godina

Nikolicu jedva cekam objasnjenje o kojem USTAVU KOSOVA pricate.
(kalimero, 14. februar 2013 20:24)

O,onome USTAVU KOSOVA,za koji vam Albanci pricaju veq 5 godina a vi niste verovali,evo sada vam to kaze i vas Presednik,jel vam sada jasno o cemu se rad??

ribica

pre 11 godina

Ovo vas lagano pripremaju i na ukidanje paralelnih institucija na Kosovu... tko zna što su vladajući ispregovarali, ali da s njima gubite Kosovo, budite sigurni da gubite!!!
Što ovo Nikoliću znači!!? - ukidanje postojećih institucija, preuzimanje njihovih uloga od strane kosovskih ali koje će voditi Srbi!? - što je to već predaja Kosova Kosovarima... i to još od strane takozvane radikalne struje!? pih...

Pedja

pre 11 godina

"Cilj je da dobijemo datum za početak pregovora sa EU, a da zbog toga ne moramo da se ponizimo, ni da ponizimo građane, ni da odustanemo od suverenitea", kazao je Nikolić.

Vi se ne ponižavate, vi ste političari i kao takvi ne znate za ponos i dostojanstvo. Znate samo za vlast po svaku cenu.
A za to što ponižavate narod ćete platiti kad tad. Samo polako.

Bunjevac

pre 11 godina

E moj Tomo....znaci sami ukidamo sopstvene institucije i gradimo institucije drzave Kosovo,koju kao ne priznajemo,a sve zarad papira. Tesko ponizenje srpskog naroda i veliko razocaranje. Nemate mandat od srpskog naroda za ovu obmanu

Sasa Dodos

pre 11 godina

"To je stvaranje novih kosovskih institucija, ali koje bi vodili Srbi. Tu prestaju paralelne institucije", rekao je Nikolić u intervjuu za Prvu televiziju.

Predsednik je rekao da je cilj Srbije da dobije datum za početak pregovora, a da se ne ponizi i ne odrekne svog suvereniteta

HAHAHA bolji vic u svom zivotu nisam cuo. Znaci ukadiamo Srpske institucije radi dobijanjem datuma za pregovore sa EU-om , postavljanem novih tzv Kosovskih institucija ce znaciti da se ne odricemo sopstvenog suvereniteta. Ovo vam je rodjaci ****nje u zdrav mozak.

djordjevic

pre 11 godina

Da smo normalna zemlja, predsednik koji ovako nesto izjavi bi odmah morao da se povuce... I tako bi trebalo da razmisljaju svi gradjani Srbije bez obzira na njihovo misljenje o tome da li se KiM treba odreci ili ne. Predsednik ovako nesto NE SME da izjavi.

mile

pre 11 godina

Šešelj je bio ipak u pravu, Nikolić, Vučić i Dačić će prevazići Čedu Jovanovića u vezi brzog priznavanja Kosova. Ali Čedo je car a ne izdajica. Zašto? Zato što je iskren i ne laže narod kao ova trojica.

Лимени 036

pre 11 godina

Николић полако учи од лицемерног запада...........није шија него врат.......николићу не лажи народ......

mertur

pre 11 godina

Beograd -- Predsednik Tomislav Nikolić najavio je mogućnost da paralelne institucije na Kosovu budu zamenjene novoformiranim kosovskim institucijama koje bi vodili Srbi

Tomo na severu ima i Albanaca, moracete i njih ukljuciti u institucije na severu.

Kosovar

pre 11 godina

''ali ne sme da se odrekne svog suvereniteta'' - to je zezanje i uvreda zdravog razuma srpskog naroda u Srbiji i na Kosovo. Koliko protivrecnosti i lazi kod srpskih politicara da ne poverujes: pa koji crni suverenitet had Kosovo, kad ste kapituliralu i isti predali ujedinjenim nacijama 12 juna 1999 godine...pricas o ukidanju srpskih institucija a istovremeno "cuvas" suverenitet Srbije, haha...pa kako da cuvas nesto sto nemas???

lesak kim

pre 11 godina

E ljudi moji ne mogu da verujem sta nam nas predsednik isprica,pa da li je on procitao ustav svoje drzave pre nego sto se zakleo nad njime.Cini mi se da ipak nije to ucinio,mora da je pomesao engleski i srpski i ostao u misljenju da cita na engleskom americki ustav,morao bi neko pod hitno da ga probudi iz sna dok ne bude kasno.I dan danas se pitam sta je sa ovim nasim politicarima pa nemaju hrabrosti da izadju na tv i pred nacijom objave i kazu,,narode moj od mene se sa zapada zahteva to i to,traze da uradim to i to,a posto Ja to i to ne mogu po ustavu a i da hocu da uradim,izlazim pred Vas moje gradjane cista obraza da podnesem ostavku i prepustim nekom drugom ovaj posao na koji ste me birali a kojem ocigleno nisam dorastao,,.E to bi po meni bio pravi predsednik i drzavnik.

Maratonac

pre 11 godina

Krajnje licemerje i podlost.Kakav ce to nacionalni interes i suverenitet sacuvati Nikolic kad kaze da ce institucije biti formirane po kosovskom ustavu.Pristao je ( zamislite) cak i da promeni Ustav Srbije. Ovakvo ponizavanje moderna Srbija nije videla nikada. Svo vreme su im puna usta da nece biti ukidanja srpskih institucija a pre par dana Dacic izjavi da ce biti samo ne znaju dali da to urade pre ili posle izbora za nekakve nove srpske institucije koje treba da se formiraju po kosovskom Ustavu ali i po novom srpskom Ustvu koga ce srpsak Skupstina(Nikolic acic i perfidan Dinkic iskljuciti iz Srbije. Svaka vam cast, ispostavilo se da je osvajanje vlasti bilo u pitanju i nista vise. Datum za otvaranje pregovora sa EU pod ovim uslovima mogao se dobiti i pre 10 godina samo gospodine Nikolicu Dacicu i Dinkicu samo sto niko nije imao toliku dozu "hrabrosti" podlosti i izdajnistva. Pre par dana procitah jedan komentar na ujdurmu vlasi u vezi sa Kosovom. Uz opasnost da pogresim on glasi ovako: srpska vlast u vezi Kosova radi tako da narod nikad ne sazna sta se desilo samo ce znati da je Kosovo nestalo.

Goran

pre 11 godina

Nadam se da je svima vama jasno da će te nove institucije formirati nakon izbora na Kosovu, po kosovskom izbornosm zakonu, i da će na zgradama tih institucija posati "Republika Kosovo". Naravno da će te isntitucije voditi Srbi, prosto zato što su većinski narod na sjeveru, ali to i dalje neće biti institucije države Srbije, nego institucije države Kosovo.

Aleksandar

pre 11 godina

Da je ovo predlozio Boris Tadic, taj isti Toma Nikolic bi ga odmah proglasio za "izdajnika", "ustasu" ili vec nesto iz svog uobicajenog pre diploma recnika.

teco

pre 11 godina

ne vidim razlog da se na ovaj nacin, tj. ovakvim izjavama zatupljuje narod... zar nije lakse da odmah priznamo kosovo kao nezavisnu drzavu?! kako bi nas ceo svet naprasno zavoleo?! je l' postoje institucije u cikagu koje vode srbi, a amerika je ipak nezavisna drzava?! IPAK 'EVROPA' NEMA ALTERNATIVU KO GOD DA JE NA VLASTI!

Miško

pre 11 godina

E Vojo Vojo Koštunice kome ti glasove dade, i ti snosiš određenu odgovornost za ovaj raspad Srbije, samo nas novi 5 oktobar može spasiti ali ostalo je još samo 5 dana do potpune kapitulacije i izdaje

Izdaja

pre 11 godina

Sada je svima jasno zbog čega u kampanji Nikolić nije smeo da predstavi šta smera sa Kosovom, jer ne bi dobio ni 10% glasova. A šta kaže na ovo Koštunica? Da li je zbog ovoga podržao Nikolića? Zašto sada nema protesta, gde su sada patrijote, zbog čega ćutite...

vojvodjanin

pre 11 godina

Gradjani i gradjanke Vojvodine takodje imaju puno pravo da traze ukidanje beogradskih paralelnih struktura u Vojvodini koje nas potkradaju dugi niz godina

gbg

pre 11 godina

Citam komentare i vidim ljudi jos ne shvataju sta je u pitanju?
Toma je podlegao pritiscima !
Ovim nas precednik zeli da kaze da se preostale institucije Republike Srbije na Kosovu ZATVARAJU tj GASE i da se umesto njih otvaraju nove Kosovske institucije tj. institucije po ustavu Kosova koje ce voditi sami Srbi ali po ustavu Kosova.
Ovo je nudjeno sve vreme i od EU i od Kosova, to isto pise i u Atisarijevom planu.
Nisam nikad glasao za Nikolica niti sam se ikad slagao snjegovom politikom ali ovo me je bas prijatno iznenadilo, svaka mu cast.
Dosta vise laganja naroda necemo ovo necemo ono, crvene,zelene,zute i izbledele linije preko kojih Srbija toboze ne prelazi.
Ovako se vodi politika, ipak je razum pobedio, i prevazisle fraze da EU nema alternativu.
Svaka cast Nikolicu sad nam je datum za pristupanje EU zagarantovan,
a mislio sam da ce nas vratiti u izolaciju.

branko

pre 11 godina

Kakav predsednik takva i njegova diploma!Da je Tadic radio ovo sto naprednjaci rade Srbija bi bila u permanentnim protestima i to na stiroporu!

Antigona W

pre 11 godina

Zašto bi Srbi iz južnog dela Kosova bili u inferiornom položaju u odnosu na Srbe iz severnog dela?Naravno da srpski živalj,bez obzira u kojem delu živi, mora da ima isti status,i pravo na inkluziju u sve srpske institucije.

‚U glavu

pre 11 godina

Kad se setim kako nam je Bota vređao inteligenciju to bi nam sad imponovalo u odnosu na ovo kako Toma objašnjava potpunu izdaju nacionalnih interesa i protivustavno delovanje vrha vlasti.

Jesse

pre 11 godina

U ovoj se zemlji sve okrenulo naopako. Radikali postaše liberali, demokrate konzervativci. Levica, desnica - to se više ne zna ko je ko i šta je šta. :)

TÖKI~LÄKI~FÄLJÄ•••••••••••••••••••••••••

pre 11 godina

Konacno istina recena narodu koji slepo veruje u lazi. "Delujemo na toj teritoriji, kao da je potpuno pod kontrolom Beograda, a nije", rekao je Nikolić i dodao da bi taj predlog morao da "prođe kroz" Ustav Kosova i Ustav Srbije.

Lazar

pre 11 godina

Kvazipatriote su sada pokazale pravo lice,kritikovali ste DS zbog Kosova samo da bi dosli na vlast i sada prodajete narodu kako se borite protiv korupcije a bicete najveci izdajnici u srpskoj istoriji u rangu sa Vukom Brankovicem,a da ne govorim sto ste dodatno zaduzili zemlju,sto sve poskupljuje svakoga dana,sto je narod gladan i bos,sto i onaj redak koji radi nema nikakva prava na poslu,poslodavci se izivljavaju,sta ste uradili da pospesite natalitet u ovoj odumirucoj zemlji.Gde su sada i ti ultradesnicari?,sve sami prevaranti i obicne kvazipatriote.Hocemo izbore odmah da gradjanska Srbija jednom za svagda pobedi ove kvazipatriote!

Kafka

pre 11 godina

Tomislav Nikolić odlično obavlja funkciju predsednika, drži se ustavnih okvira i svesrdno se zalaže za rešavanje najvećih problema Srbije. Ima odličnu diplomatsku aktivnost i odlično komunicira sa celim svetom.
(Micka, 14. februar 2013 22:36)

Ustavnih okvira? Ako je u pitanju tzv Ustav Kosova onda je vrlo principijelan. Dokle god bude tako principijelan komunicirace, pardon, slusace listu zadataka ozbiljnih igraca iz sveta. Ajde internet napredni na popravni i procitajte tekst pre nego sto krenete u hvalospeve koji podsecaju na parole sa Slobinih mitinga.

sloba

pre 11 godina

znaci srpske institucije su paralelne i treba da se ukinu a ove Pristinske su legalne. sada ce to biti KOSOVSKE institucije i to je moralo da prodje kroz USTAV KOSOVA...pa cekaj, koga vi zamajavate vise.

Mita

pre 11 godina

Ova Nikoliceva izjava je protivustavna, jer institucije nase drzave Srbije naziva paralelnim. Pozivam nadleznog tuzioca da reaguje i pokrene krivicnu prijavu protiv Nikolica - zbog pozivanja na rusenje ustavnog poretka Srbije.
(Miki, 14. februar 2013 20:39)

Ko je "naše" institucije?Misliš na partijske DSS-esesovske institucije?A predsednik,ipak ima malo šire vidike i vidi malo dalje od DSS-esesovskog svinjca,i gleda celokupan interes naroda,a ne Koštuničine interese,što je,naravno,dobro...

neša

pre 11 godina

Javno se izvinjavam senima mojih predaka što sam glasao za Tomu i Vučića i sramota me je. Mislio sam da ne može niko da bude gori od Tadića al on je malo dete za ovu dvojicu.
Kakva izdaja.

Александар Џунић

pre 11 godina

Мило звучи, сто дуката вреди, али оно што не ваља у целој причи - то запад хвали и тетоши - нешто ту смрдуцка...

Pera

pre 11 godina

Ovo je priznanje Kosova. Sve u potpunosti kako nalaze plan Martija Ahtisarija. Kosovo nezavisna drzava, Srbima na severu najsiri moguci stepen autonomije. I niko tu nista ne moze da uradi, ocigledno. Uspeli ste da grupa kriminalaca sa Kosova ima veci medjunarodni uticaj od vas

Nenad, nezavisna oblast Niš

pre 11 godina

Hahahhaaaa....i ovo je izjava "Predsednika Republike Srbije"? Ma čekaj...ahahahahahah....e, Bože, ko nama vodi državu. Pa zar nisu mogli da mu smisle nešto ima malo više veze sa elementarnom logikom i zdravim razumom? E, Tomo, Tomo...da tražiš od fakulteta na kojem si studirao da ti vrati pare, očigledno da im nastava nije bila baš najbolja.

Nenad, nezavisna oblast Niš

pre 11 godina

Ma ljudi, mislim na vas koji ste očigledno iz SNS-a, čitate li vi šta pišete? Jeste li svesni koliko to nema nikakve veze sa stvarnošću, sa onim što se dešava? Stvarno počinjem da se plašim za vas, ko da ste, daleko bilo, roboti.

Stojan

pre 11 godina

Hoćeš , nećeš moraš! Đabe smo se godinama jogunili na našu štetu. Ovako je bolje i za Srbe sa Kosova i za Srbiju kojoj neće biti vezane noge i ruke za dalji razvoj. To su najzad shatili i prevrtači. Ko bi rekao? Pre pola godine je to sve izgledalo drugačije!

e-krem

pre 11 godina

Pricaju kao Seselj a kopiraju Cedu-cisti plagijatori plus covek spominja dva Ustava.To znaci dve drzave i ako ovo nije otvoreno priznanje ja ne znam sta jos fali.Takvi su Srbi,prvo ne dam nista a posle ma evo ti sve u p.m.

dragan

pre 11 godina

Nazalost po Nikolica ovaj plan je vec odbacen u ujedinjenim nacijama .Tako da predsednice koliko se vi god trudili Kosovo nece postati clan un dok je Rusije i Kine i njihovog veta.

e-krem

pre 11 godina

Zasto predsednik drzave Srbije naziva paralelnim organe sopstvene drzavnosti na delu teritorije koja je jos uvek u Srbiji!?
[Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net] (Bojan, 14. februar 2013 20:38)
Bice da je zbog postojanja "administrativne linije" hahahaha.

adem

pre 11 godina

To je dobra vest za normalne lude.Vreme je dase narod krece svojim problemima i dase prihvati radu za dobrobit svojih familija, bilo koje nacije i vere i dase zajednicki bore protiv bandita sa obe strane koi su profitirali na patriotske parole a postali milijarderi sa obe strane saradujaci zajedno u kriminalnim radnjama.Pa vreme je dase zajednicki borimo protiv njih i da ih prijavimo unutrasnjim organima vi vase kriminalce a mi nase i daim naplatimo sve one patriotske prevare.pozdrav svim ludima dobre vole za dobrobit obju naroda

сту

pre 11 godina

Жалосно је ово председниче Николићу. У кампањи сте говорили како ћете да поништите споразуме које је Влада постигла са Приштином, а сада те споразуме не да примењујете, него постижете и штетније споразуме од предходне Владе. Даље, прво сте изашли са платформом која је релативно добра, а после променили под притиском Владе. Па шта ви то радите? Уводе се амбасадори, гранични прелази. Вас и Владу народ није бирао да постижете овакве споразуме јер сте у кампањи говорили супротно ономе што сада радите. А све то због добијања датума за отпочињање преговора са ЕУ. Тешка срца морам да кажем да сте гори од предходне власти. Надам се да ћете схватити шта радите и какве су последице тога.

Pravnik

pre 11 godina

Red je da promenite ustav, jer ovo što vladajuća garnitura govori i sprovodi u delo je u suprotnosti sa ustavom. Ovako dalje ne ide.

Miki

pre 11 godina

Jedino sto neku teritoriju cini drzavom jesu ustav i zakoni. Ako vlast baci ustav i zakone pod noge i krsi ih tako sto ukida nase drzavne institucije na delu nase teritorije, odrice se naseg naroda na toj teritoriji jasno je potpuno da mi trenutno vise nemamo drzave.

Srbija nije danas drzava vec okupaciona zona NATO pakta sa kvislinskom marionetskom vlascu u Beogradu.

Imati takvu vlast je jos gore nego da je nemate uopste.

Tinejdzer

pre 11 godina

Hahahahahahahahaha :))))Sve kako sam predvideo!! A lupali mi minuse svi zivi,zato sto su mi stavovi isti kao kod Kostunice.KOJA VELEIZDAJA!!!!!!!

tomica

pre 11 godina

Morao sam dvaput da proverim da li mozda citam njuznet... kad ono ne... a onda procitah i ove prve komentare iz centrale i zbunih se ponovo .. Tomo, manje te rakije medju uposlenicima...

A sto ne predstavi ovaj program pre izbora? Ili budi sada fer, pa zovi stvari pravim imenima!

lakiKIM

pre 11 godina

Citam ove komentare i gledam ove ,,pluseve i minuse,,..kakav smo mi cudan narod,,pravi smo ,,kontrasi,,Do juce su komentari,koji su govorili o tome da Srbija nema nadleznosti na celoj teritoriji KiM i da je KiM izgubljeno 1999 godne,i da nekoliko desetina huljada Srba na severu KIM ne moze odredjivati sudbinu 7 miliona ljudi u Srbiji,ti su komentari nagradjivani vise plusevima nego minusima,,a sada kad presednik zeli da nas ,,otkaci ,,na kulturan nacin,i nadje neko resenje bez rata na severu KIM,vi mu lupate vise minusa nego pluseva,stvarno je narodu tesko udovoljiti.

Milan

pre 11 godina

Datum za pregovore od toga izgleda zavisi opstanak Srbije. Zasto niko sa nama gradjanima ne podeli tu enigmu u ceu je trik hoceo li dobiti ogucnost za povoljnije kredite koje cemo uloziti u projekte koje neamo kao i do sad? Strah me je da su fondovi na koje mi.racunamo duznicko ropstvo treba li da se smatramo.uspesnim i bogatim ako smo prodali kucu i imanje koje su.nam.pretci ostavili pa to troskaramo i zivimo lepo? Svima je jasno da je EU.paravan za Nemacke interese koje gaje jos od prvog svetskog rata samo.sto su u medj.vremenu promenili strategiju sad svoje ciljeve ostvaruju duznickim ropstvom .Dzaba prica oinstitucijama na kosovu to je i.onako bila masina za glasove i pranje para sta cemo gospodo raditi sutra kad budu trazili Madjari Bugari svoje koje im je avnojevski oduzeto? Ponovo se na nekim.TV. ekranima niotkud pojavljuju proroci u vidu analiticara ne vladinih organizacija koje sire strah i obesmisljavaju pravo da budemo SRBI .DS se u medju vremenu bavi.postovanjem svog statuta... smesno za sta samo se borili a najbolji i stradali !

patriota

pre 11 godina

Tako vam i treba, glasaci SNS-a, kad nemate u glavi nista. Kol'ko puta treba da vam se kaze i dokaze da su to kvazi patriote. Eto gde ste nas svojom gluposcu doveli.

DIREKTOR

pre 11 godina

Ви нисте председник, ви сте обична издајица!!! Како сте спавали после ове изјаве? Вероватно добро...

Otvorenost

pre 11 godina

Jako sam iznenadjen. Nisam to nikada ocekivao. Bravo Predsednice. Tako se vodi politika. A ne kao Tadic, cas hocu cas necu, pokusavajuci prevarati zapad, ostavljajuci srbe sa severu Kosova na muci. Upravo ti srbi sada ce imati najvise koristi od ovakvog stava kako bi se ukljucili u normalan zivot. Uz medjusobno postovanje albanaca i srba oni ce brzo poceti da resavaju razlicite probleme u zivotu.

Predrag

pre 11 godina

Pa gde vam je pamet predsednice??? Je li to kompromisno resenje za koje ste se zalagali u predizbornoj kampanji? Sta je sledece,ukidanje Srpskih institucija u Presevu i Bujanovcu??? Sta smo mi bogu zgresili pa da nas vise od 20 godina vode ovako losi politicari???

Tadic ovo nikada ne bi dozvolio

pre 11 godina

Sta ovo znaci? U Zubinom Potoku, Leposavicu, Zvecanu, na svakoj ustanovi gde sada jos uvek pise Republika Srbija, pisace Republika Kosovo. Opstina Severna Mitrovica po Ustavu i zakonima Kosova ne postoji, pa ce biti deo opstine Mitrovica, u kojoj je 80% Albanaca. Tako Albanci mirno prelaze most na Ibru i sirenje na celoj teritoriji Kosova, ka severu. Napredni Krstimir ostaje bez svoje opstine, imace svog gradonacelnika Avnija Kastratija... Toliko o srpskom uticaju na severu. Jedino sto ce "najsrpskija vlada" (citat of The Palma) pokusati da iskuka je promena zakona Republike Kosovo i formiranje opstine Severna Mitrovica za Krstimira. Bar se nadam... Ovo sve navedeno je visestruko manje od prava, koje je plan Z4 medjunarodne zajednice nudio Srbima u Hrvatskoj. Neprihvatanjem tog plana poceo je sunovrat srpskog nacionalnog bica u SFRJ! Tome se planu cak ni Milosevic nije protivio. Kako i bi, kada bi u Vojnicu i Vrginmostu na 50km od ZG imali srpsku policiju RSK. Ali jesu Toma, Vucic i njima slicni. Kada je njihov pulen Martic odbio plan 34, sve ih je oduvala oluja. I, sada za kraj sloma Srba u SFRJ, policija i vojska Republike Kosovo u Leposavicu i na vrhu Kopaonika. Mirna inauguracija Krstimira u ustavne okvire Republike Kosovo, koju mi naravno nikada necemo priznati na papiru (al samo na papiru)... Neka se pripremi Milorad Dodik!

Anđelija M

pre 11 godina

Da bi se održao mir,i saživot dva naroda na prostorima Kosova,oba naroda naravno da treba da imaju svoje institucije,koje će štititi njihove interese,i kojima će upravljati.

klenga

pre 11 godina

naš mudri precednik,pravi srbin i šumadinac,za sada radi dobru stvar...samo mali deo naciona vodi u provaliju...i biće dobro, dok sve nas ne odvuće tamo...

zabrinuta

pre 11 godina

@ Dolores.. jel ti dobro zeno?!? tvoj toma je upravo saopstio narodu sve suprotno od toga sto si ti procitala. kosovo ce uspostaviti institucije a srbija ce svoje zatvoriti. ajd sad procitaj jos jednom. znam da je ljubav slepa al bas toliko..

Mitrovcanin

pre 11 godina

E, pa sve sam mogao da ocekujem, ali ovoliku kolicinu agrarne demagogije stvarno nisam! Da Toma Nikolic promovise Ahtisarijev plan, i to od A do SH i poredstavlja ga kao vrhunski domet svoje politike, ovakve bruke u nasem selu bilo nije.

Tisa M

pre 11 godina

Ovo je najbolje moguće rešenje za Srbe na Kosovu.Sa formiranjem svojih institucija Srbi bi dobili autonomiju,i mogućnost da sami odlučuju o svojim interesima.

Festina lente

pre 11 godina

Ovaj predlog resenja paralelnih institucija cini mi se kao prihvatljiv za obe strane!A i time ce se resiti znacajan deo problema Srba sa Kosova!

Princeza

pre 11 godina

@Miki

sta pricas covece?! ovakva neslana sala sa ustavom nase zemlje mi se uopste ne svidja. Ponasanje ljudi kao sto ste vi ugrozava ustavni poredak,a ne Nikolic.

Kaiser

pre 11 godina

"Kako god da s one zvale , samo znam da Srbi na severu KiM moraju imati svoje institucije. Bez toga oni nemaju nikakvu bezbednost niti uslova za normalan život.
(Milica, 15. februar 2013 07:32)"

To neće biti njihove institucije, već državne.

Ali ne države Srbije, već države Kosova.

Ako će im one osigurati "bezbednost i uslove za normalni život" to znači da dosadašnje institucije države Srbije to nisu mogle?

Zašto ih onda ne daju?

Na kraju, sad pogotovo ne razumem zašto su ljudi glasali za vas, a ne za LDP. Oni bi ovo uradili još pre više godina, i nazvali bi to pravim imenom, bez vredjanja inteligencije naroda.

sale

pre 11 godina

Sramota za koga smo glasali> sramota me kome sam dao glas. Do juce sam kritikovao samo Dacica, koji izdaje srpstvo, sada je to i ovaj covek, ne on nije moj predsednik, on je jedan veliki minus za Srbiju i za srpski narod. Stidi se tomislave, kako mozes da spavas, mislis li na tvopju decu, BOG je velik. Prosto mi se gadi kada pogledam tvoju sliku a kamoli reci koje izgovaras i o cemu pricas, Ti Srbin? ne ti si jedna sramota .

Micka

pre 11 godina

Tomislav Nikolić odlično obavlja funkciju predsednika, drži se ustavnih okvira i svesrdno se zalaže za rešavanje najvećih problema Srbije. Ima odličnu diplomatsku aktivnost i odlično komunicira sa celim svetom.

neko

pre 11 godina

Izdaja Srbije, takozvani predsednik je ovom izjavom pikazao svoje pravo lice, nekadasnji bojni poklici o velikoj srbiji su se danas pretvorili u ovako nesto... Stidim se ne samo njega, vec svih korumpiranih, lopovskih, manipulatorskih politickih garnitura koje su se izmenjale u prethodnih 20-tak godina. Ovom izjavom se ukida drzava, kakve li ironije, bas na ovaj dan.

Alek

pre 11 godina

Sada je svima jasno zbog čega u kampanji Nikolić nije smeo da predstavi šta smera sa Kosovom, jer ne bi dobio ni 10% glasova. A šta kaže na ovo Koštunica? Da li je zbog ovoga podržao Nikolića? Zašto sada nema protesta, gde su sada patrijote, zbog čega ćutite...
(Izdaja, 14. februar 2013 23:36)

Ima protesta danas u 12:00 na platou ispred hrama Svetog Save.

Milan

pre 11 godina

Jeste,ali sami smo glasali,niko nas nije primoravao da svoj glas damo ovakvim ljudima.Bas me interesuje koliko cemo bolje ziveti kada dobijemo taj famozni datum,ako ga uopste i dobijemo??? Moje misljenje je da necemo ziveti bolje ni malo,isto tako su govorili i kada smo dobili status kandidata,bice vecih investicija,veci standard gradjana,umesto svega toga dobili smo vece cene i nova otpustanja.Nadam se da ce jednog dana svi politicari koji su nas ekonomski i finansijski unistili da odgovaraju zbog toga,ako se to ne desi,onda mi za bolje i nismo.

W

pre 11 godina

Ovo je izdaja! Dokle cemo vise da pruzamo podrsku recikliranim, nemoralnim politicarima, koji su samo poslusnici Zapada, i nista vise! Mi, Srbi sa severa KiM cemo se i dalje boriti. Moramo kao braca iz R. Srpske!

srpska posla

pre 11 godina

Kad ono bese je predlozen Ahtisarijev plan? Koliko godina u medjuvremenu izgubismo i koliko osiromasismo i sada se prihvata nesto sto je losije nego sto plan predvidja. Znaci, nama veceg neprijatelja od nase politcike elite i raznih patriota nema. Kamo srece da su nas sve vreme vodili izdajnici. Makar bi do sad znali sta nam je drzava i ko smo.

nkvd

pre 11 godina

napisah li ja vama jos u predizbornoj kampanji sta ce da bude a vi udri minuse dosadasnji uspeh vlade predaja kosova 2.5 miliarde evra zaduzenja ne zapamcena nezaposlenost stabilan evro ali sve skuplje i skuplje ovi ranije dignu evro pa mislimo da tako treba a ovi stabilizovali evro pa opet udri po cenama kako to veci pdv borba protiv korupcije nula hapsenja ali bez optuznica da ne ocekujem jos smesnih stvari od sns-a sad a bih se momentalno slogirao ali radoznalost cini svoje i mmolim sns simpatizere da ne salju napisane sablonirane komentare koji nisu iz njihovih glava jer su super glupi i dosadni tacno se vidi ko ih sam sastavlja a ko dobija napisane i kucka verujte da nas necete oterati sa ovog sajta imate vi vase dosadne i ne mastovite i banujte one koji vam ne odgovaraju pa se tamo dopisujte kako hocete i koliko hocete

bojan

pre 11 godina

Nemojte nista da se cudite ova vlast je vec odavno preuzela palicu "druge srbije".Vesna Pesic je prosto zaljubljena u politiku "naseg" predsednika ceda je prakticno ostao bez posla ,tapsanja po ramenu stizu iz Brisela svakodnevno.Posto covek deli ordenje svaki dan ne bi cudilo da i na njegove "junacke" grudi pocnu stizati odlikovanja ,najpre od gospodina tacija, pa do sonje biserko i jelka kacina.Verovatno ce ga pozvati i jahjaga na na svecanost povodom godisnjice proglasenja nezavisnosti nekad KIM danas Kosove .Nasa prednost pri ulasku u eu nad komsijama cg,bih i kos. koju moramo iskoristiti je u tome sto oni imaju 23 poglavlja ,a mi samo 4 od kojih smo nakon punih 5 godina pregovaranja prvo uspesno zatvorili.Ostaju jos tri manje teska vojvodina ,sandzak,i presevska dolina i prakticno je eu na dohvat ruke . Ne sumnjajuci u odlucnost ove vlade verujem da ce nedosanjani san mnogih Srba o ulasku u eu biti vrlo brzo ispunjen

s

pre 11 godina

Tomo na severu ima i Albanaca, moracete i njih ukljuciti u institucije na severu.
(mertur, 14. februar 2013 20:35)

Nema problema, nacicemo nekoliko "postenih albanaca" za ikebanu - formira se nekakva albanska SLS i nadje neki albanski "slobodan petrovic" da za neku lovu glumata i sve reseno.

nikola m.

pre 11 godina

sta da kazem osim prevare,marijonete itd.nazalost nemamo danas vladare koje cuvaju drzavu,nego tamo neke ljude njihove medije gde nam pricaju razne price a stvarnost je drugacija.

dejan

pre 11 godina

Gospodin precednik bar pokusava da promeni nesto koliko je to moguce. A gluplje komentare do sad nisam procitao. Ajde propali,udarajte minuse.

Joca

pre 11 godina

Jel to realizacija cuvenog plana za KiM, koji Toma pre izbore nije hteo da otkriva?
Napredjaci, koji sada u komentarima pisu hvalospeve o Tomi, na veoma zestok nacin su kritikovali pripadnike predhodne vlasti, kada je u pitanju KiM i ako je ono sto su oni radili zanemarljivo u odnosu na ovo sto se sad radi.
Toma ipak ne bi da Srbija bude "crna rupa".
Burzoazija uvek gleda samo licne interese, zvala se ona DS, SNS, SPS, URS, DSS, LDP ili bilo kako drugacije.
Sa komunistima je bilo najbolje i samo sa njima moze biti bolje!

DATUM ILI BOMBE

pre 11 godina

Ja nigde ne pročitah da Nikolić priznaje Kosovo. Traži se najelegantnije rešenje da ne popustimo pred pritiscima, ali da pokažemo dobru volju da se u odnosima nešto popravi. Čini mi se da ima mnogo pobornika toga da se ide đonom, ali šta bi dobili? Opet bombe? Hvala ali ne.

uske

pre 11 godina

Konfliktno je sve to oko Kosova,vuce korene iz proslosti i sada je jako tesko ispraviti mnoge greske koje su davno nacinjene a ocuvati svoju teritoriju i interese.Smatram da treba uraditi ono sto u datoj situaciji,ljudima koji dole zive,garantuje miran i bezbedan zivot.

mc

pre 11 godina

''Jedino sto neku teritoriju cini drzavom jesu ustav i zakoni.''
Pa vidis, to nije tacno!
Jedino sto cini drzavu je mogucnost uspostavljanja postovanja svojih zakona i naplata poreza!
A mi, na teritoriji Kosova to nemamo - znaci nije nasa teritorija!

Kralj Ibi

pre 11 godina

Nezavisne države sa radnicima manjinskih zajednica? Ne to nije protivustavno priznanje, to su samo "tehnički pregovori" zar ne?

mc

pre 11 godina

nisu problem institucije - vec to sto narod dole nece izabrati ove iste da ih predstvaljaju vec neke druge, fleksibilnije. To je problem, sto ce oni ostati bez vlasti.

Легиа Семлин

pre 11 godina

Ако је господин председник најавио могућност гашења српских институција, време је да му српски народ на данашњи дан најави могућност гашења њега као политичара, а надам се, и као слободног држављанина Србије. Ово је класична издаја, рушење Устава ове државе и предаја Срба у руке албанске терористичке државе.

Rodjendan

pre 11 godina

Najvaznije je da nema albanskih terorista na severu da ne bacaju opet bombe na decu kao pre 10tak dana kad su pokusali da ubiju majku sa dvoje dece u kosovskoj mitovici,a kako ce se institucije zvati srpske ili kosovske svejedno je vazno je samo da se ne odstupa od rezolucije 1244,tim ljudima je potreban mir koji nisu imali od 1999 godine.

DRENOVAC

pre 11 godina

Plan državnog vrha je realno ono što se u ovom trenutku može postići, a da Srbija ne prizna Kosovo, a sa druge strane da se ne ugroze evrointegracije. Sigurno je da sa ovakvim rešenjem veliki broj ljudi, a posebno Srbi sa Kosova i Metohije, neće biti zadovoljni. Međutim, treba voditi realnu politiku, i narodu reći istinu, i pokušati izvući najmanje loše rešenje za Srbiju i Srbe na Kosovu i Metohiji.

milanPA

pre 11 godina

Ako ce ovaj potez poboljsati polozaj naseg naroda na KiM, onda je on i vise nego dobrodosao. Krajnje je vreme da se to pitanje resi i stavi tacka. Neka se srbima da autonomija na podrucju na kojem zive i rade, uz potpunu podrsku i pomoc Beograda i vlade Srbije.

Mateja55

pre 11 godina

Svi traze resenje od predsednika Nikolica. On ga je sada i dao, tj. predlog resenja. Resenje i nije lose, s obzirom na situaciju, a moze se samo dobiti nesto dobro iz svega ovoga - srbi ce upravljati severnim opstinama, brinuce se o svojoj bezbednosti i rukovodice finansijama tih delova.

Remba

pre 11 godina

Polako. Pitanje je sta ovo znaci. Moze da se tumaci i ovako: Srbija ima problem koji je imao i Milosevic u odnosu na rat u Bosni. Mora da pokaze da ona u formalno-pravnom smislu ne komaduje Srbima u Bosni, vec da su se oni samoorganizovali, a Srbija im samo humanitarno pomaze, ali ih pri tome ne kontrolise. Pretpostavljam da to pise u sporazumu koji je Milosevic potpisao u odnosu na Kosovo. Toma verovatno zeli da kaze da Srbi na Kosovu treba formalno da raspuste sve svoje institucije koje su trenutno u formalnom smislu deo institucija republike Srbije, zatim naprave potpuno nove, njihove, koje kontrolisu SAMO oni, pri cemu ce Evropa naterati Kosovo da te "Lokalno Srpske" institucije prizna kao svoje. Te institucije bi onda priznala i Srbija. Ovo je igra na samoj ostrici zileta. Time se dalje degradira prakticni aspekt suvereniteta Srbije na Kosovu, iako se ne moramo odreci formalnog suvereniteta, ali je to istovremeno jedini model koji ima neke sanse da bude prihvacen od svih ostalih. Ovo Albanicima omogucuje da kazu svom narodu da su konacno pobedili, jer Srbi postaju deo zakonodavstva Kosova, a Srbima da se oni ne odricu od polaganja prava na Kosovo, jedino od sprovodjenja bilo koje vrste vlasti na njemu. Da li ce ovo da prodje u Srbiji i medju Srbima na Kosovu je VELIKO pitanje.

Milica

pre 11 godina

Kako god da s one zvale , samo znam da Srbi na severu KiM moraju imati svoje institucije. Bez toga oni nemaju nikakvu bezbednost niti uslova za normalan život.

Kus-kus

pre 11 godina

Verujem da ce se za vreme ove Vlade resiti problem Kosova!Vlada ,a i predsednik Srbije daju konstruktivna resenja koja su prihvatljiva za obe strane!

Luka

pre 11 godina

Kad vas medjunarodni posrednici privole da sednete za pregovaracki sto, preko puta strane s kojom ste u konfliktu, onda pocinje igra: ko ce duze, na ponude medijatora, odgovarati sa - DA. Ona stana koja prva kaze - NE,izgubila je. U pocetku se pregovori otvaraju sa lakim pitanjima, na koje nije tesko reci DA, i nakon svake runde razgovora vi ste srecni, jer sa tim DA drzite glavu iznad vode. Vremenom se gubi svaki osecaj za sopstevene interese i razumne odluke i sve se svodi na vase besmisleno konstruisane predloge koje su tako sroceni da se uz njih moze promucati to famozno DA, i ostati u igri, a lopticu prebaciti u polje protivnika. I taj pregovaracki obrazac postaje sam sebi svrha, jer reci NE znaci isgubiti SVE... Ali ko vam je kriv sto ste prihvatili dobronamerne usluge medjunarodnih posrednika i seli za sto sa drugom stranom, ko vam je kriv sto to zadovoljstvo niste prepustili nekom drugom. Pogotovo kad vas je prethodno neko drugi doveo u bezilaznu pregovaracku poziciju.

pepi

pre 11 godina

Pametnom politikom naseg predsednika polako pocinje da voda tece na nasu vodenicu.Prva znacajna pobeda,da srbi ostanu na celu institucija da bi im zivot bio laksi,dug je jos put do konacne pobede.Ovakvom politikom to ne zvuci ne stvarno.

Сале

pre 11 godina

Шта чека Уставни суд? Овај однарођени преседник је прекршио Устав и по закону ове државе мора одмах да буде опозван са функције и ухапшен.

KORICA

pre 11 godina

Kosovo je sigurno, uz suzbijanje korupcije i kriminala, najteži ispit ove vlasti. Vučić i Nikolić su potpuno u pravu kada kažu da se tu ne može naći neko rešenje kojim će Srbija, a naročito Srbi na Kosovu i Metohiji biti oduševljeni, ali sam siguran da će ova vlast izvući maksimalno koliko je u ovom trenutku moguće za Srbe na Kosovu i Metohiji.

Dolores

pre 11 godina

Srbija će uspostaviti državne institucije na KiM. Vlast u Beogradu zaista brani nacionalne i državne interese. Verujem da će se stanje u našoj državi promeniti na bolje. Po Ustavu Srbija ima pravo na uspostavljenje državnih institucija. Vlast zaista radi za interes naroda i države. Platforma je konstruktivno rešenje za bolji život građana na KiM.

Vučko

pre 11 godina

Srpske institucije na srpskoj zemlji sa Srbima u njima, i nikako drugačije! Od tog cilja se ne treba odustati! Za razliku od prethodnika Nikolić radi na zaštiti interesa Srbije na Kosovu! Iskreno se nadam da će biti dovoljno jak da ih i odbrani!

Dolores

pre 11 godina

@ zabrinuta
Toliko ste zabrinuti i previše da niste pročitali dobro tekst. Svake institucije koje Srbi uspostave su zapavo kosovske institucije u koji će voditi Srbi. Tomislav Nikolić ništa loše nije rekao. Mislim da ste pogrešno protumačili tekst.

novicavg

pre 11 godina

Malo su mi čudne ove pravne formulacije našeg predsednika Nikolića o ukidanju srpskih instituacija na severu i formiranje kosovskih kojima će upravljati Srbi a ne priština. Bojim se da je to mač nad glavom Srba koji se vrlo lako može iskoristiti i "poseći i postati institucije kojima upravlja priština. Bojim se da Tači, Euleks i EU ne budu u jednom trenutku pristrasni i ne presku na štetu Srba i izigraju dogovor a mi smo ukolnili naše institucije. Oprez je svakako potreban, kako god da se uradi postoji mogućnost i sumnja da će to priština zloupotrebiti a teško će se sa ovim složiti i Srbi sa severa.

Micka

pre 11 godina

Tomislav Nikolić odlično obavlja funkciju predsednika, drži se ustavnih okvira i svesrdno se zalaže za rešavanje najvećih problema Srbije. Ima odličnu diplomatsku aktivnost i odlično komunicira sa celim svetom.

Tisa M

pre 11 godina

Ovo je najbolje moguće rešenje za Srbe na Kosovu.Sa formiranjem svojih institucija Srbi bi dobili autonomiju,i mogućnost da sami odlučuju o svojim interesima.

DATUM ILI BOMBE

pre 11 godina

Ja nigde ne pročitah da Nikolić priznaje Kosovo. Traži se najelegantnije rešenje da ne popustimo pred pritiscima, ali da pokažemo dobru volju da se u odnosima nešto popravi. Čini mi se da ima mnogo pobornika toga da se ide đonom, ali šta bi dobili? Opet bombe? Hvala ali ne.

dejan

pre 11 godina

Gospodin precednik bar pokusava da promeni nesto koliko je to moguce. A gluplje komentare do sad nisam procitao. Ajde propali,udarajte minuse.

Festina lente

pre 11 godina

Ovaj predlog resenja paralelnih institucija cini mi se kao prihvatljiv za obe strane!A i time ce se resiti znacajan deo problema Srba sa Kosova!

gbg

pre 11 godina

Citam komentare i vidim ljudi jos ne shvataju sta je u pitanju?
Toma je podlegao pritiscima !
Ovim nas precednik zeli da kaze da se preostale institucije Republike Srbije na Kosovu ZATVARAJU tj GASE i da se umesto njih otvaraju nove Kosovske institucije tj. institucije po ustavu Kosova koje ce voditi sami Srbi ali po ustavu Kosova.
Ovo je nudjeno sve vreme i od EU i od Kosova, to isto pise i u Atisarijevom planu.
Nisam nikad glasao za Nikolica niti sam se ikad slagao snjegovom politikom ali ovo me je bas prijatno iznenadilo, svaka mu cast.
Dosta vise laganja naroda necemo ovo necemo ono, crvene,zelene,zute i izbledele linije preko kojih Srbija toboze ne prelazi.
Ovako se vodi politika, ipak je razum pobedio, i prevazisle fraze da EU nema alternativu.
Svaka cast Nikolicu sad nam je datum za pristupanje EU zagarantovan,
a mislio sam da ce nas vratiti u izolaciju.

Mita

pre 11 godina

Ova Nikoliceva izjava je protivustavna, jer institucije nase drzave Srbije naziva paralelnim. Pozivam nadleznog tuzioca da reaguje i pokrene krivicnu prijavu protiv Nikolica - zbog pozivanja na rusenje ustavnog poretka Srbije.
(Miki, 14. februar 2013 20:39)

Ko je "naše" institucije?Misliš na partijske DSS-esesovske institucije?A predsednik,ipak ima malo šire vidike i vidi malo dalje od DSS-esesovskog svinjca,i gleda celokupan interes naroda,a ne Koštuničine interese,što je,naravno,dobro...

Anđelija M

pre 11 godina

Da bi se održao mir,i saživot dva naroda na prostorima Kosova,oba naroda naravno da treba da imaju svoje institucije,koje će štititi njihove interese,i kojima će upravljati.

Rodjendan

pre 11 godina

Najvaznije je da nema albanskih terorista na severu da ne bacaju opet bombe na decu kao pre 10tak dana kad su pokusali da ubiju majku sa dvoje dece u kosovskoj mitovici,a kako ce se institucije zvati srpske ili kosovske svejedno je vazno je samo da se ne odstupa od rezolucije 1244,tim ljudima je potreban mir koji nisu imali od 1999 godine.

Otvorenost

pre 11 godina

Jako sam iznenadjen. Nisam to nikada ocekivao. Bravo Predsednice. Tako se vodi politika. A ne kao Tadic, cas hocu cas necu, pokusavajuci prevarati zapad, ostavljajuci srbe sa severu Kosova na muci. Upravo ti srbi sada ce imati najvise koristi od ovakvog stava kako bi se ukljucili u normalan zivot. Uz medjusobno postovanje albanaca i srba oni ce brzo poceti da resavaju razlicite probleme u zivotu.

jusufipr

pre 11 godina

Nikolicu jedva cekam objasnjenje o kojem USTAVU KOSOVA pricate.
(kalimero, 14. februar 2013 20:24)

O,onome USTAVU KOSOVA,za koji vam Albanci pricaju veq 5 godina a vi niste verovali,evo sada vam to kaze i vas Presednik,jel vam sada jasno o cemu se rad??

Princeza

pre 11 godina

@Miki

sta pricas covece?! ovakva neslana sala sa ustavom nase zemlje mi se uopste ne svidja. Ponasanje ljudi kao sto ste vi ugrozava ustavni poredak,a ne Nikolic.

lakiKIM

pre 11 godina

Citam ove komentare i gledam ove ,,pluseve i minuse,,..kakav smo mi cudan narod,,pravi smo ,,kontrasi,,Do juce su komentari,koji su govorili o tome da Srbija nema nadleznosti na celoj teritoriji KiM i da je KiM izgubljeno 1999 godne,i da nekoliko desetina huljada Srba na severu KIM ne moze odredjivati sudbinu 7 miliona ljudi u Srbiji,ti su komentari nagradjivani vise plusevima nego minusima,,a sada kad presednik zeli da nas ,,otkaci ,,na kulturan nacin,i nadje neko resenje bez rata na severu KIM,vi mu lupate vise minusa nego pluseva,stvarno je narodu tesko udovoljiti.

milanPA

pre 11 godina

Ako ce ovaj potez poboljsati polozaj naseg naroda na KiM, onda je on i vise nego dobrodosao. Krajnje je vreme da se to pitanje resi i stavi tacka. Neka se srbima da autonomija na podrucju na kojem zive i rade, uz potpunu podrsku i pomoc Beograda i vlade Srbije.

Mateja55

pre 11 godina

Svi traze resenje od predsednika Nikolica. On ga je sada i dao, tj. predlog resenja. Resenje i nije lose, s obzirom na situaciju, a moze se samo dobiti nesto dobro iz svega ovoga - srbi ce upravljati severnim opstinama, brinuce se o svojoj bezbednosti i rukovodice finansijama tih delova.

s

pre 11 godina

Tomo na severu ima i Albanaca, moracete i njih ukljuciti u institucije na severu.
(mertur, 14. februar 2013 20:35)

Nema problema, nacicemo nekoliko "postenih albanaca" za ikebanu - formira se nekakva albanska SLS i nadje neki albanski "slobodan petrovic" da za neku lovu glumata i sve reseno.

Dolores

pre 11 godina

Srbija će uspostaviti državne institucije na KiM. Vlast u Beogradu zaista brani nacionalne i državne interese. Verujem da će se stanje u našoj državi promeniti na bolje. Po Ustavu Srbija ima pravo na uspostavljenje državnih institucija. Vlast zaista radi za interes naroda i države. Platforma je konstruktivno rešenje za bolji život građana na KiM.

Miki

pre 11 godina

Ova Nikoliceva izjava je protivustavna, jer institucije nase drzave Srbije naziva paralelnim. Pozivam nadleznog tuzioca da reaguje i pokrene krivicnu prijavu protiv Nikolica - zbog pozivanja na rusenje ustavnog poretka Srbije.

dragan

pre 11 godina

Nazalost po Nikolica ovaj plan je vec odbacen u ujedinjenim nacijama .Tako da predsednice koliko se vi god trudili Kosovo nece postati clan un dok je Rusije i Kine i njihovog veta.

Bunjevac

pre 11 godina

E moj Tomo....znaci sami ukidamo sopstvene institucije i gradimo institucije drzave Kosovo,koju kao ne priznajemo,a sve zarad papira. Tesko ponizenje srpskog naroda i veliko razocaranje. Nemate mandat od srpskog naroda za ovu obmanu

Kus-kus

pre 11 godina

Verujem da ce se za vreme ove Vlade resiti problem Kosova!Vlada ,a i predsednik Srbije daju konstruktivna resenja koja su prihvatljiva za obe strane!

Remba

pre 11 godina

Polako. Pitanje je sta ovo znaci. Moze da se tumaci i ovako: Srbija ima problem koji je imao i Milosevic u odnosu na rat u Bosni. Mora da pokaze da ona u formalno-pravnom smislu ne komaduje Srbima u Bosni, vec da su se oni samoorganizovali, a Srbija im samo humanitarno pomaze, ali ih pri tome ne kontrolise. Pretpostavljam da to pise u sporazumu koji je Milosevic potpisao u odnosu na Kosovo. Toma verovatno zeli da kaze da Srbi na Kosovu treba formalno da raspuste sve svoje institucije koje su trenutno u formalnom smislu deo institucija republike Srbije, zatim naprave potpuno nove, njihove, koje kontrolisu SAMO oni, pri cemu ce Evropa naterati Kosovo da te "Lokalno Srpske" institucije prizna kao svoje. Te institucije bi onda priznala i Srbija. Ovo je igra na samoj ostrici zileta. Time se dalje degradira prakticni aspekt suvereniteta Srbije na Kosovu, iako se ne moramo odreci formalnog suvereniteta, ali je to istovremeno jedini model koji ima neke sanse da bude prihvacen od svih ostalih. Ovo Albanicima omogucuje da kazu svom narodu da su konacno pobedili, jer Srbi postaju deo zakonodavstva Kosova, a Srbima da se oni ne odricu od polaganja prava na Kosovo, jedino od sprovodjenja bilo koje vrste vlasti na njemu. Da li ce ovo da prodje u Srbiji i medju Srbima na Kosovu je VELIKO pitanje.

mirko

pre 11 godina

Ahtisarijev plan je to.Srbi da vode institucije,pod plastom Pristine.To smo odavno imali.Ali svet je jedva cekao da ovakvi dodju na vlast,pa da nas dokrajce.

Stojan

pre 11 godina

Hoćeš , nećeš moraš! Đabe smo se godinama jogunili na našu štetu. Ovako je bolje i za Srbe sa Kosova i za Srbiju kojoj neće biti vezane noge i ruke za dalji razvoj. To su najzad shatili i prevrtači. Ko bi rekao? Pre pola godine je to sve izgledalo drugačije!

Miško

pre 11 godina

E Vojo Vojo Koštunice kome ti glasove dade, i ti snosiš određenu odgovornost za ovaj raspad Srbije, samo nas novi 5 oktobar može spasiti ali ostalo je još samo 5 dana do potpune kapitulacije i izdaje

adem

pre 11 godina

To je dobra vest za normalne lude.Vreme je dase narod krece svojim problemima i dase prihvati radu za dobrobit svojih familija, bilo koje nacije i vere i dase zajednicki bore protiv bandita sa obe strane koi su profitirali na patriotske parole a postali milijarderi sa obe strane saradujaci zajedno u kriminalnim radnjama.Pa vreme je dase zajednicki borimo protiv njih i da ih prijavimo unutrasnjim organima vi vase kriminalce a mi nase i daim naplatimo sve one patriotske prevare.pozdrav svim ludima dobre vole za dobrobit obju naroda

Antigona W

pre 11 godina

Zašto bi Srbi iz južnog dela Kosova bili u inferiornom položaju u odnosu na Srbe iz severnog dela?Naravno da srpski živalj,bez obzira u kojem delu živi, mora da ima isti status,i pravo na inkluziju u sve srpske institucije.

djordjevic

pre 11 godina

Da smo normalna zemlja, predsednik koji ovako nesto izjavi bi odmah morao da se povuce... I tako bi trebalo da razmisljaju svi gradjani Srbije bez obzira na njihovo misljenje o tome da li se KiM treba odreci ili ne. Predsednik ovako nesto NE SME da izjavi.

DRENOVAC

pre 11 godina

Plan državnog vrha je realno ono što se u ovom trenutku može postići, a da Srbija ne prizna Kosovo, a sa druge strane da se ne ugroze evrointegracije. Sigurno je da sa ovakvim rešenjem veliki broj ljudi, a posebno Srbi sa Kosova i Metohije, neće biti zadovoljni. Međutim, treba voditi realnu politiku, i narodu reći istinu, i pokušati izvući najmanje loše rešenje za Srbiju i Srbe na Kosovu i Metohiji.

Kosovar

pre 11 godina

''ali ne sme da se odrekne svog suvereniteta'' - to je zezanje i uvreda zdravog razuma srpskog naroda u Srbiji i na Kosovo. Koliko protivrecnosti i lazi kod srpskih politicara da ne poverujes: pa koji crni suverenitet had Kosovo, kad ste kapituliralu i isti predali ujedinjenim nacijama 12 juna 1999 godine...pricas o ukidanju srpskih institucija a istovremeno "cuvas" suverenitet Srbije, haha...pa kako da cuvas nesto sto nemas???

ribica

pre 11 godina

Ovo vas lagano pripremaju i na ukidanje paralelnih institucija na Kosovu... tko zna što su vladajući ispregovarali, ali da s njima gubite Kosovo, budite sigurni da gubite!!!
Što ovo Nikoliću znači!!? - ukidanje postojećih institucija, preuzimanje njihovih uloga od strane kosovskih ali koje će voditi Srbi!? - što je to već predaja Kosova Kosovarima... i to još od strane takozvane radikalne struje!? pih...

lud, zbunjen, normalan

pre 11 godina

NEVEROVATNO !!!!

Predsednik drzave Srbije, koja ne priznaje Kosovo, sada kao argument pominje tamo neki ustav Kosova koga Srbija ne priznaje.

A taj predsednik drzave Srbije se zakleo da ce postovati ustav Srbije

Лимени 036

pre 11 godina

Николић полако учи од лицемерног запада...........није шија него врат.......николићу не лажи народ......

pepi

pre 11 godina

Pametnom politikom naseg predsednika polako pocinje da voda tece na nasu vodenicu.Prva znacajna pobeda,da srbi ostanu na celu institucija da bi im zivot bio laksi,dug je jos put do konacne pobede.Ovakvom politikom to ne zvuci ne stvarno.

Pedja

pre 11 godina

"Cilj je da dobijemo datum za početak pregovora sa EU, a da zbog toga ne moramo da se ponizimo, ni da ponizimo građane, ni da odustanemo od suverenitea", kazao je Nikolić.

Vi se ne ponižavate, vi ste političari i kao takvi ne znate za ponos i dostojanstvo. Znate samo za vlast po svaku cenu.
A za to što ponižavate narod ćete platiti kad tad. Samo polako.

Tinejdzer

pre 11 godina

Hahahahahahahahaha :))))Sve kako sam predvideo!! A lupali mi minuse svi zivi,zato sto su mi stavovi isti kao kod Kostunice.KOJA VELEIZDAJA!!!!!!!

lesak kim

pre 11 godina

E ljudi moji ne mogu da verujem sta nam nas predsednik isprica,pa da li je on procitao ustav svoje drzave pre nego sto se zakleo nad njime.Cini mi se da ipak nije to ucinio,mora da je pomesao engleski i srpski i ostao u misljenju da cita na engleskom americki ustav,morao bi neko pod hitno da ga probudi iz sna dok ne bude kasno.I dan danas se pitam sta je sa ovim nasim politicarima pa nemaju hrabrosti da izadju na tv i pred nacijom objave i kazu,,narode moj od mene se sa zapada zahteva to i to,traze da uradim to i to,a posto Ja to i to ne mogu po ustavu a i da hocu da uradim,izlazim pred Vas moje gradjane cista obraza da podnesem ostavku i prepustim nekom drugom ovaj posao na koji ste me birali a kojem ocigleno nisam dorastao,,.E to bi po meni bio pravi predsednik i drzavnik.

vojvodjanin

pre 11 godina

Gradjani i gradjanke Vojvodine takodje imaju puno pravo da traze ukidanje beogradskih paralelnih struktura u Vojvodini koje nas potkradaju dugi niz godina

mertur

pre 11 godina

Beograd -- Predsednik Tomislav Nikolić najavio je mogućnost da paralelne institucije na Kosovu budu zamenjene novoformiranim kosovskim institucijama koje bi vodili Srbi

Tomo na severu ima i Albanaca, moracete i njih ukljuciti u institucije na severu.

Siniša BG

pre 11 godina

Predizborna kampanja: Nikolić kaže - ,,Poništiću sve sporazume na koje je pristao Stefanović''.
I stvarno je obećanje ispunio, skinuta je fus nota*, od administratvnog prelaza je Toma napravio granični prelaz, naplaćuje se carina i novac ide u budžet Kosova, pristao je da se otvori kancelarija Kosova u Beogradu, prihvatio je diplomatu iz Prištine, lokalni izbori na Kosovu će se održavati po zakonima Kosova i na kraju je ukinuo sve institucije Srbije na Kosovu. Prema tome, Toma je pokazao Stefanoviću kako se to radi, a ne kao on...tu nešto pregovara, zateže...ma pristaneš na sve i kurtališeš se Kosova o čas posla. Samo ne znam da li je Koštunica zbog ovoga podržao Nikolića.

teco

pre 11 godina

ne vidim razlog da se na ovaj nacin, tj. ovakvim izjavama zatupljuje narod... zar nije lakse da odmah priznamo kosovo kao nezavisnu drzavu?! kako bi nas ceo svet naprasno zavoleo?! je l' postoje institucije u cikagu koje vode srbi, a amerika je ipak nezavisna drzava?! IPAK 'EVROPA' NEMA ALTERNATIVU KO GOD DA JE NA VLASTI!

Sasa Dodos

pre 11 godina

"To je stvaranje novih kosovskih institucija, ali koje bi vodili Srbi. Tu prestaju paralelne institucije", rekao je Nikolić u intervjuu za Prvu televiziju.

Predsednik je rekao da je cilj Srbije da dobije datum za početak pregovora, a da se ne ponizi i ne odrekne svog suvereniteta

HAHAHA bolji vic u svom zivotu nisam cuo. Znaci ukadiamo Srpske institucije radi dobijanjem datuma za pregovore sa EU-om , postavljanem novih tzv Kosovskih institucija ce znaciti da se ne odricemo sopstvenog suvereniteta. Ovo vam je rodjaci ****nje u zdrav mozak.

uske

pre 11 godina

Konfliktno je sve to oko Kosova,vuce korene iz proslosti i sada je jako tesko ispraviti mnoge greske koje su davno nacinjene a ocuvati svoju teritoriju i interese.Smatram da treba uraditi ono sto u datoj situaciji,ljudima koji dole zive,garantuje miran i bezbedan zivot.

Milica

pre 11 godina

Kako god da s one zvale , samo znam da Srbi na severu KiM moraju imati svoje institucije. Bez toga oni nemaju nikakvu bezbednost niti uslova za normalan život.

Vučko

pre 11 godina

Srpske institucije na srpskoj zemlji sa Srbima u njima, i nikako drugačije! Od tog cilja se ne treba odustati! Za razliku od prethodnika Nikolić radi na zaštiti interesa Srbije na Kosovu! Iskreno se nadam da će biti dovoljno jak da ih i odbrani!

Miki

pre 11 godina

Jedino sto neku teritoriju cini drzavom jesu ustav i zakoni. Ako vlast baci ustav i zakone pod noge i krsi ih tako sto ukida nase drzavne institucije na delu nase teritorije, odrice se naseg naroda na toj teritoriji jasno je potpuno da mi trenutno vise nemamo drzave.

Srbija nije danas drzava vec okupaciona zona NATO pakta sa kvislinskom marionetskom vlascu u Beogradu.

Imati takvu vlast je jos gore nego da je nemate uopste.

Легиа Семлин

pre 11 godina

Ако је господин председник најавио могућност гашења српских институција, време је да му српски народ на данашњи дан најави могућност гашења њега као политичара, а надам се, и као слободног држављанина Србије. Ово је класична издаја, рушење Устава ове државе и предаја Срба у руке албанске терористичке државе.

Izdaja

pre 11 godina

Sada je svima jasno zbog čega u kampanji Nikolić nije smeo da predstavi šta smera sa Kosovom, jer ne bi dobio ni 10% glasova. A šta kaže na ovo Koštunica? Da li je zbog ovoga podržao Nikolića? Zašto sada nema protesta, gde su sada patrijote, zbog čega ćutite...

mile

pre 11 godina

Šešelj je bio ipak u pravu, Nikolić, Vučić i Dačić će prevazići Čedu Jovanovića u vezi brzog priznavanja Kosova. Ali Čedo je car a ne izdajica. Zašto? Zato što je iskren i ne laže narod kao ova trojica.

Maratonac

pre 11 godina

Krajnje licemerje i podlost.Kakav ce to nacionalni interes i suverenitet sacuvati Nikolic kad kaze da ce institucije biti formirane po kosovskom ustavu.Pristao je ( zamislite) cak i da promeni Ustav Srbije. Ovakvo ponizavanje moderna Srbija nije videla nikada. Svo vreme su im puna usta da nece biti ukidanja srpskih institucija a pre par dana Dacic izjavi da ce biti samo ne znaju dali da to urade pre ili posle izbora za nekakve nove srpske institucije koje treba da se formiraju po kosovskom Ustavu ali i po novom srpskom Ustvu koga ce srpsak Skupstina(Nikolic acic i perfidan Dinkic iskljuciti iz Srbije. Svaka vam cast, ispostavilo se da je osvajanje vlasti bilo u pitanju i nista vise. Datum za otvaranje pregovora sa EU pod ovim uslovima mogao se dobiti i pre 10 godina samo gospodine Nikolicu Dacicu i Dinkicu samo sto niko nije imao toliku dozu "hrabrosti" podlosti i izdajnistva. Pre par dana procitah jedan komentar na ujdurmu vlasi u vezi sa Kosovom. Uz opasnost da pogresim on glasi ovako: srpska vlast u vezi Kosova radi tako da narod nikad ne sazna sta se desilo samo ce znati da je Kosovo nestalo.

Luka

pre 11 godina

Kad vas medjunarodni posrednici privole da sednete za pregovaracki sto, preko puta strane s kojom ste u konfliktu, onda pocinje igra: ko ce duze, na ponude medijatora, odgovarati sa - DA. Ona stana koja prva kaze - NE,izgubila je. U pocetku se pregovori otvaraju sa lakim pitanjima, na koje nije tesko reci DA, i nakon svake runde razgovora vi ste srecni, jer sa tim DA drzite glavu iznad vode. Vremenom se gubi svaki osecaj za sopstevene interese i razumne odluke i sve se svodi na vase besmisleno konstruisane predloge koje su tako sroceni da se uz njih moze promucati to famozno DA, i ostati u igri, a lopticu prebaciti u polje protivnika. I taj pregovaracki obrazac postaje sam sebi svrha, jer reci NE znaci isgubiti SVE... Ali ko vam je kriv sto ste prihvatili dobronamerne usluge medjunarodnih posrednika i seli za sto sa drugom stranom, ko vam je kriv sto to zadovoljstvo niste prepustili nekom drugom. Pogotovo kad vas je prethodno neko drugi doveo u bezilaznu pregovaracku poziciju.

KORICA

pre 11 godina

Kosovo je sigurno, uz suzbijanje korupcije i kriminala, najteži ispit ove vlasti. Vučić i Nikolić su potpuno u pravu kada kažu da se tu ne može naći neko rešenje kojim će Srbija, a naročito Srbi na Kosovu i Metohiji biti oduševljeni, ali sam siguran da će ova vlast izvući maksimalno koliko je u ovom trenutku moguće za Srbe na Kosovu i Metohiji.

Александар Џунић

pre 11 godina

Мило звучи, сто дуката вреди, али оно што не ваља у целој причи - то запад хвали и тетоши - нешто ту смрдуцка...

TÖKI~LÄKI~FÄLJÄ•••••••••••••••••••••••••

pre 11 godina

Konacno istina recena narodu koji slepo veruje u lazi. "Delujemo na toj teritoriji, kao da je potpuno pod kontrolom Beograda, a nije", rekao je Nikolić i dodao da bi taj predlog morao da "prođe kroz" Ustav Kosova i Ustav Srbije.

Lazar

pre 11 godina

Kvazipatriote su sada pokazale pravo lice,kritikovali ste DS zbog Kosova samo da bi dosli na vlast i sada prodajete narodu kako se borite protiv korupcije a bicete najveci izdajnici u srpskoj istoriji u rangu sa Vukom Brankovicem,a da ne govorim sto ste dodatno zaduzili zemlju,sto sve poskupljuje svakoga dana,sto je narod gladan i bos,sto i onaj redak koji radi nema nikakva prava na poslu,poslodavci se izivljavaju,sta ste uradili da pospesite natalitet u ovoj odumirucoj zemlji.Gde su sada i ti ultradesnicari?,sve sami prevaranti i obicne kvazipatriote.Hocemo izbore odmah da gradjanska Srbija jednom za svagda pobedi ove kvazipatriote!

Milan

pre 11 godina

Datum za pregovore od toga izgleda zavisi opstanak Srbije. Zasto niko sa nama gradjanima ne podeli tu enigmu u ceu je trik hoceo li dobiti ogucnost za povoljnije kredite koje cemo uloziti u projekte koje neamo kao i do sad? Strah me je da su fondovi na koje mi.racunamo duznicko ropstvo treba li da se smatramo.uspesnim i bogatim ako smo prodali kucu i imanje koje su.nam.pretci ostavili pa to troskaramo i zivimo lepo? Svima je jasno da je EU.paravan za Nemacke interese koje gaje jos od prvog svetskog rata samo.sto su u medj.vremenu promenili strategiju sad svoje ciljeve ostvaruju duznickim ropstvom .Dzaba prica oinstitucijama na kosovu to je i.onako bila masina za glasove i pranje para sta cemo gospodo raditi sutra kad budu trazili Madjari Bugari svoje koje im je avnojevski oduzeto? Ponovo se na nekim.TV. ekranima niotkud pojavljuju proroci u vidu analiticara ne vladinih organizacija koje sire strah i obesmisljavaju pravo da budemo SRBI .DS se u medju vremenu bavi.postovanjem svog statuta... smesno za sta samo se borili a najbolji i stradali !

Kafka

pre 11 godina

Tomislav Nikolić odlično obavlja funkciju predsednika, drži se ustavnih okvira i svesrdno se zalaže za rešavanje najvećih problema Srbije. Ima odličnu diplomatsku aktivnost i odlično komunicira sa celim svetom.
(Micka, 14. februar 2013 22:36)

Ustavnih okvira? Ako je u pitanju tzv Ustav Kosova onda je vrlo principijelan. Dokle god bude tako principijelan komunicirace, pardon, slusace listu zadataka ozbiljnih igraca iz sveta. Ajde internet napredni na popravni i procitajte tekst pre nego sto krenete u hvalospeve koji podsecaju na parole sa Slobinih mitinga.

sloba

pre 11 godina

znaci srpske institucije su paralelne i treba da se ukinu a ove Pristinske su legalne. sada ce to biti KOSOVSKE institucije i to je moralo da prodje kroz USTAV KOSOVA...pa cekaj, koga vi zamajavate vise.

neša

pre 11 godina

Javno se izvinjavam senima mojih predaka što sam glasao za Tomu i Vučića i sramota me je. Mislio sam da ne može niko da bude gori od Tadića al on je malo dete za ovu dvojicu.
Kakva izdaja.

sale

pre 11 godina

Sramota za koga smo glasali> sramota me kome sam dao glas. Do juce sam kritikovao samo Dacica, koji izdaje srpstvo, sada je to i ovaj covek, ne on nije moj predsednik, on je jedan veliki minus za Srbiju i za srpski narod. Stidi se tomislave, kako mozes da spavas, mislis li na tvopju decu, BOG je velik. Prosto mi se gadi kada pogledam tvoju sliku a kamoli reci koje izgovaras i o cemu pricas, Ti Srbin? ne ti si jedna sramota .

branko

pre 11 godina

Kakav predsednik takva i njegova diploma!Da je Tadic radio ovo sto naprednjaci rade Srbija bi bila u permanentnim protestima i to na stiroporu!

Nenad, nezavisna oblast Niš

pre 11 godina

Ma ljudi, mislim na vas koji ste očigledno iz SNS-a, čitate li vi šta pišete? Jeste li svesni koliko to nema nikakve veze sa stvarnošću, sa onim što se dešava? Stvarno počinjem da se plašim za vas, ko da ste, daleko bilo, roboti.

Pera

pre 11 godina

Ovo je priznanje Kosova. Sve u potpunosti kako nalaze plan Martija Ahtisarija. Kosovo nezavisna drzava, Srbima na severu najsiri moguci stepen autonomije. I niko tu nista ne moze da uradi, ocigledno. Uspeli ste da grupa kriminalaca sa Kosova ima veci medjunarodni uticaj od vas

W

pre 11 godina

Ovo je izdaja! Dokle cemo vise da pruzamo podrsku recikliranim, nemoralnim politicarima, koji su samo poslusnici Zapada, i nista vise! Mi, Srbi sa severa KiM cemo se i dalje boriti. Moramo kao braca iz R. Srpske!

bojan

pre 11 godina

Nemojte nista da se cudite ova vlast je vec odavno preuzela palicu "druge srbije".Vesna Pesic je prosto zaljubljena u politiku "naseg" predsednika ceda je prakticno ostao bez posla ,tapsanja po ramenu stizu iz Brisela svakodnevno.Posto covek deli ordenje svaki dan ne bi cudilo da i na njegove "junacke" grudi pocnu stizati odlikovanja ,najpre od gospodina tacija, pa do sonje biserko i jelka kacina.Verovatno ce ga pozvati i jahjaga na na svecanost povodom godisnjice proglasenja nezavisnosti nekad KIM danas Kosove .Nasa prednost pri ulasku u eu nad komsijama cg,bih i kos. koju moramo iskoristiti je u tome sto oni imaju 23 poglavlja ,a mi samo 4 od kojih smo nakon punih 5 godina pregovaranja prvo uspesno zatvorili.Ostaju jos tri manje teska vojvodina ,sandzak,i presevska dolina i prakticno je eu na dohvat ruke . Ne sumnjajuci u odlucnost ove vlade verujem da ce nedosanjani san mnogih Srba o ulasku u eu biti vrlo brzo ispunjen

‚U glavu

pre 11 godina

Kad se setim kako nam je Bota vređao inteligenciju to bi nam sad imponovalo u odnosu na ovo kako Toma objašnjava potpunu izdaju nacionalnih interesa i protivustavno delovanje vrha vlasti.

Aleksandar

pre 11 godina

Da je ovo predlozio Boris Tadic, taj isti Toma Nikolic bi ga odmah proglasio za "izdajnika", "ustasu" ili vec nesto iz svog uobicajenog pre diploma recnika.

Goran

pre 11 godina

Nadam se da je svima vama jasno da će te nove institucije formirati nakon izbora na Kosovu, po kosovskom izbornosm zakonu, i da će na zgradama tih institucija posati "Republika Kosovo". Naravno da će te isntitucije voditi Srbi, prosto zato što su većinski narod na sjeveru, ali to i dalje neće biti institucije države Srbije, nego institucije države Kosovo.

сту

pre 11 godina

Жалосно је ово председниче Николићу. У кампањи сте говорили како ћете да поништите споразуме које је Влада постигла са Приштином, а сада те споразуме не да примењујете, него постижете и штетније споразуме од предходне Владе. Даље, прво сте изашли са платформом која је релативно добра, а после променили под притиском Владе. Па шта ви то радите? Уводе се амбасадори, гранични прелази. Вас и Владу народ није бирао да постижете овакве споразуме јер сте у кампањи говорили супротно ономе што сада радите. А све то због добијања датума за отпочињање преговора са ЕУ. Тешка срца морам да кажем да сте гори од предходне власти. Надам се да ћете схватити шта радите и какве су последице тога.

Predrag

pre 11 godina

Pa gde vam je pamet predsednice??? Je li to kompromisno resenje za koje ste se zalagali u predizbornoj kampanji? Sta je sledece,ukidanje Srpskih institucija u Presevu i Bujanovcu??? Sta smo mi bogu zgresili pa da nas vise od 20 godina vode ovako losi politicari???

Alek

pre 11 godina

Sada je svima jasno zbog čega u kampanji Nikolić nije smeo da predstavi šta smera sa Kosovom, jer ne bi dobio ni 10% glasova. A šta kaže na ovo Koštunica? Da li je zbog ovoga podržao Nikolića? Zašto sada nema protesta, gde su sada patrijote, zbog čega ćutite...
(Izdaja, 14. februar 2013 23:36)

Ima protesta danas u 12:00 na platou ispred hrama Svetog Save.

Dolores

pre 11 godina

@ zabrinuta
Toliko ste zabrinuti i previše da niste pročitali dobro tekst. Svake institucije koje Srbi uspostave su zapavo kosovske institucije u koji će voditi Srbi. Tomislav Nikolić ništa loše nije rekao. Mislim da ste pogrešno protumačili tekst.

klenga

pre 11 godina

naš mudri precednik,pravi srbin i šumadinac,za sada radi dobru stvar...samo mali deo naciona vodi u provaliju...i biće dobro, dok sve nas ne odvuće tamo...

tomica

pre 11 godina

Morao sam dvaput da proverim da li mozda citam njuznet... kad ono ne... a onda procitah i ove prve komentare iz centrale i zbunih se ponovo .. Tomo, manje te rakije medju uposlenicima...

A sto ne predstavi ovaj program pre izbora? Ili budi sada fer, pa zovi stvari pravim imenima!

mc

pre 11 godina

''Jedino sto neku teritoriju cini drzavom jesu ustav i zakoni.''
Pa vidis, to nije tacno!
Jedino sto cini drzavu je mogucnost uspostavljanja postovanja svojih zakona i naplata poreza!
A mi, na teritoriji Kosova to nemamo - znaci nije nasa teritorija!

Kaiser

pre 11 godina

"Kako god da s one zvale , samo znam da Srbi na severu KiM moraju imati svoje institucije. Bez toga oni nemaju nikakvu bezbednost niti uslova za normalan život.
(Milica, 15. februar 2013 07:32)"

To neće biti njihove institucije, već državne.

Ali ne države Srbije, već države Kosova.

Ako će im one osigurati "bezbednost i uslove za normalni život" to znači da dosadašnje institucije države Srbije to nisu mogle?

Zašto ih onda ne daju?

Na kraju, sad pogotovo ne razumem zašto su ljudi glasali za vas, a ne za LDP. Oni bi ovo uradili još pre više godina, i nazvali bi to pravim imenom, bez vredjanja inteligencije naroda.

Pravnik

pre 11 godina

Red je da promenite ustav, jer ovo što vladajuća garnitura govori i sprovodi u delo je u suprotnosti sa ustavom. Ovako dalje ne ide.

Nenad, nezavisna oblast Niš

pre 11 godina

Hahahhaaaa....i ovo je izjava "Predsednika Republike Srbije"? Ma čekaj...ahahahahahah....e, Bože, ko nama vodi državu. Pa zar nisu mogli da mu smisle nešto ima malo više veze sa elementarnom logikom i zdravim razumom? E, Tomo, Tomo...da tražiš od fakulteta na kojem si studirao da ti vrati pare, očigledno da im nastava nije bila baš najbolja.

Joca

pre 11 godina

Jel to realizacija cuvenog plana za KiM, koji Toma pre izbore nije hteo da otkriva?
Napredjaci, koji sada u komentarima pisu hvalospeve o Tomi, na veoma zestok nacin su kritikovali pripadnike predhodne vlasti, kada je u pitanju KiM i ako je ono sto su oni radili zanemarljivo u odnosu na ovo sto se sad radi.
Toma ipak ne bi da Srbija bude "crna rupa".
Burzoazija uvek gleda samo licne interese, zvala se ona DS, SNS, SPS, URS, DSS, LDP ili bilo kako drugacije.
Sa komunistima je bilo najbolje i samo sa njima moze biti bolje!

patriota

pre 11 godina

Tako vam i treba, glasaci SNS-a, kad nemate u glavi nista. Kol'ko puta treba da vam se kaze i dokaze da su to kvazi patriote. Eto gde ste nas svojom gluposcu doveli.

Milan

pre 11 godina

Jeste,ali sami smo glasali,niko nas nije primoravao da svoj glas damo ovakvim ljudima.Bas me interesuje koliko cemo bolje ziveti kada dobijemo taj famozni datum,ako ga uopste i dobijemo??? Moje misljenje je da necemo ziveti bolje ni malo,isto tako su govorili i kada smo dobili status kandidata,bice vecih investicija,veci standard gradjana,umesto svega toga dobili smo vece cene i nova otpustanja.Nadam se da ce jednog dana svi politicari koji su nas ekonomski i finansijski unistili da odgovaraju zbog toga,ako se to ne desi,onda mi za bolje i nismo.

Jesse

pre 11 godina

U ovoj se zemlji sve okrenulo naopako. Radikali postaše liberali, demokrate konzervativci. Levica, desnica - to se više ne zna ko je ko i šta je šta. :)

nikola m.

pre 11 godina

sta da kazem osim prevare,marijonete itd.nazalost nemamo danas vladare koje cuvaju drzavu,nego tamo neke ljude njihove medije gde nam pricaju razne price a stvarnost je drugacija.

zabrinuta

pre 11 godina

@ Dolores.. jel ti dobro zeno?!? tvoj toma je upravo saopstio narodu sve suprotno od toga sto si ti procitala. kosovo ce uspostaviti institucije a srbija ce svoje zatvoriti. ajd sad procitaj jos jednom. znam da je ljubav slepa al bas toliko..

neko

pre 11 godina

Izdaja Srbije, takozvani predsednik je ovom izjavom pikazao svoje pravo lice, nekadasnji bojni poklici o velikoj srbiji su se danas pretvorili u ovako nesto... Stidim se ne samo njega, vec svih korumpiranih, lopovskih, manipulatorskih politickih garnitura koje su se izmenjale u prethodnih 20-tak godina. Ovom izjavom se ukida drzava, kakve li ironije, bas na ovaj dan.

srpska posla

pre 11 godina

Kad ono bese je predlozen Ahtisarijev plan? Koliko godina u medjuvremenu izgubismo i koliko osiromasismo i sada se prihvata nesto sto je losije nego sto plan predvidja. Znaci, nama veceg neprijatelja od nase politcike elite i raznih patriota nema. Kamo srece da su nas sve vreme vodili izdajnici. Makar bi do sad znali sta nam je drzava i ko smo.

Mitrovcanin

pre 11 godina

E, pa sve sam mogao da ocekujem, ali ovoliku kolicinu agrarne demagogije stvarno nisam! Da Toma Nikolic promovise Ahtisarijev plan, i to od A do SH i poredstavlja ga kao vrhunski domet svoje politike, ovakve bruke u nasem selu bilo nije.

Tadic ovo nikada ne bi dozvolio

pre 11 godina

Sta ovo znaci? U Zubinom Potoku, Leposavicu, Zvecanu, na svakoj ustanovi gde sada jos uvek pise Republika Srbija, pisace Republika Kosovo. Opstina Severna Mitrovica po Ustavu i zakonima Kosova ne postoji, pa ce biti deo opstine Mitrovica, u kojoj je 80% Albanaca. Tako Albanci mirno prelaze most na Ibru i sirenje na celoj teritoriji Kosova, ka severu. Napredni Krstimir ostaje bez svoje opstine, imace svog gradonacelnika Avnija Kastratija... Toliko o srpskom uticaju na severu. Jedino sto ce "najsrpskija vlada" (citat of The Palma) pokusati da iskuka je promena zakona Republike Kosovo i formiranje opstine Severna Mitrovica za Krstimira. Bar se nadam... Ovo sve navedeno je visestruko manje od prava, koje je plan Z4 medjunarodne zajednice nudio Srbima u Hrvatskoj. Neprihvatanjem tog plana poceo je sunovrat srpskog nacionalnog bica u SFRJ! Tome se planu cak ni Milosevic nije protivio. Kako i bi, kada bi u Vojnicu i Vrginmostu na 50km od ZG imali srpsku policiju RSK. Ali jesu Toma, Vucic i njima slicni. Kada je njihov pulen Martic odbio plan 34, sve ih je oduvala oluja. I, sada za kraj sloma Srba u SFRJ, policija i vojska Republike Kosovo u Leposavicu i na vrhu Kopaonika. Mirna inauguracija Krstimira u ustavne okvire Republike Kosovo, koju mi naravno nikada necemo priznati na papiru (al samo na papiru)... Neka se pripremi Milorad Dodik!

nkvd

pre 11 godina

napisah li ja vama jos u predizbornoj kampanji sta ce da bude a vi udri minuse dosadasnji uspeh vlade predaja kosova 2.5 miliarde evra zaduzenja ne zapamcena nezaposlenost stabilan evro ali sve skuplje i skuplje ovi ranije dignu evro pa mislimo da tako treba a ovi stabilizovali evro pa opet udri po cenama kako to veci pdv borba protiv korupcije nula hapsenja ali bez optuznica da ne ocekujem jos smesnih stvari od sns-a sad a bih se momentalno slogirao ali radoznalost cini svoje i mmolim sns simpatizere da ne salju napisane sablonirane komentare koji nisu iz njihovih glava jer su super glupi i dosadni tacno se vidi ko ih sam sastavlja a ko dobija napisane i kucka verujte da nas necete oterati sa ovog sajta imate vi vase dosadne i ne mastovite i banujte one koji vam ne odgovaraju pa se tamo dopisujte kako hocete i koliko hocete

DIREKTOR

pre 11 godina

Ви нисте председник, ви сте обична издајица!!! Како сте спавали после ове изјаве? Вероватно добро...

novicavg

pre 11 godina

Malo su mi čudne ove pravne formulacije našeg predsednika Nikolića o ukidanju srpskih instituacija na severu i formiranje kosovskih kojima će upravljati Srbi a ne priština. Bojim se da je to mač nad glavom Srba koji se vrlo lako može iskoristiti i "poseći i postati institucije kojima upravlja priština. Bojim se da Tači, Euleks i EU ne budu u jednom trenutku pristrasni i ne presku na štetu Srba i izigraju dogovor a mi smo ukolnili naše institucije. Oprez je svakako potreban, kako god da se uradi postoji mogućnost i sumnja da će to priština zloupotrebiti a teško će se sa ovim složiti i Srbi sa severa.

e-krem

pre 11 godina

Pricaju kao Seselj a kopiraju Cedu-cisti plagijatori plus covek spominja dva Ustava.To znaci dve drzave i ako ovo nije otvoreno priznanje ja ne znam sta jos fali.Takvi su Srbi,prvo ne dam nista a posle ma evo ti sve u p.m.

e-krem

pre 11 godina

Zasto predsednik drzave Srbije naziva paralelnim organe sopstvene drzavnosti na delu teritorije koja je jos uvek u Srbiji!?
[Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net] (Bojan, 14. februar 2013 20:38)
Bice da je zbog postojanja "administrativne linije" hahahaha.

Kralj Ibi

pre 11 godina

Nezavisne države sa radnicima manjinskih zajednica? Ne to nije protivustavno priznanje, to su samo "tehnički pregovori" zar ne?

mc

pre 11 godina

nisu problem institucije - vec to sto narod dole nece izabrati ove iste da ih predstvaljaju vec neke druge, fleksibilnije. To je problem, sto ce oni ostati bez vlasti.

Сале

pre 11 godina

Шта чека Уставни суд? Овај однарођени преседник је прекршио Устав и по закону ове државе мора одмах да буде опозван са функције и ухапшен.