Sreda, 13.02.2013.

14:34

Državni vrh još jednom jedinstven

Na sastanku državnog vrha u Predsedništvu postignuto je apsolutno jedinstvo po pitanju nastavka pregovora Beograda i Prištine, kaže Marko Đurić.

Izvor: B92

Državni vrh još jednom jedinstven IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

195 Komentari

Sortiraj po:

Svanulo je

pre 11 godina

Vucic ce nas lepo predstaviti u Evropi, ali nisam siguran da ce i Dacic voditi dobre pregovore u Briselu, mozda tu treba postaviti nekog drugog, nekog ko razume Srpski narod sa Kosova i Metohije.

Mimica88

pre 11 godina

I treba da sastance i zajednickim snagama da vode Srbiju ka lepsim danima.Predhodnu su nas unazadili,ovi za sad imaju samo pozitivne pohvale i rade kako narod zeli.Svaka cast.

dobri

pre 11 godina

Mislim da smo se pomerili sa mrtve tacke na bolje. Kazem "na bolje", jer po prvi put posle ko zna koliko decenija, Srbija ima drzavni vrh koji je u stanju da sedne i dogovori se. To su prvi pokazatelji preuzimanja odgovornosti i to je dobra poruka jedinstva koju Srbija salje u svet.

Volens-nolens

pre 11 godina

Treba biti jedinstven po ovako vaznom pitanju!Verujem da ce drzava ovim pregovorima omoguciti bolji zivot Srba na Kosovu jer se vec vidi znatan pomak u dijalogu izmedju Beograda i Pristine

GAJA

pre 11 godina

Dogovor kuću gradi, to je svakom domaćinu jasno tako da je i koaliciji jasno da do dogovora mora doći, bez obzira na tzv. kritike opozicije.

porukaPrimljena

pre 11 godina

Mislim da svi kapiraju da ipak na kraju sve zavisi od Nemacke. Ono sto bi trebalo da bude veliki plus za nas je to sto su i Vucic i NIkolic odavno shvatili da uglavnom sve u EU zavisi od Nemacke a to se videlo jos tokom predizborne kampanje.

Reporter

pre 11 godina

Važno je da je državni vrh pokazao jedinstvo i odlučnost po pitanju očuvanja državnih interesa na Kosovu i rešenost da se učini sve kako bi se dobio datum za početak pregovora sa EU.

profa

pre 11 godina

Što se tiče napretka na putu ka EU ova vlada je više uradila i dobila bolje ocene za pola godine rada nego sve vlade u prethodnih osam godina!

dekica

pre 11 godina

Sada je Vucic svima stavio do znanja da VLADA nije za izbore, vec da pokrene i ojaca privredu i ekonomiju, da ocuva Kosovo i udje u EU. Videli smo da mu je interes gradjana iznad politickih partija. Borba protiv korupcije i kriminala bice nastavljena. Izgleda je stigao covek i vlada koju iskljucivo interesuje DRZAVA i NAROD.

Atletičar

pre 11 godina

Ključna stvar za našu zemlju je dobijanje datuma za početak pregovora sa EU,nadam se da će napori naših političara uroditi plodom i da ćemo uskoro dobiti datum za početak pregovora sa EU.

MILENIJA

pre 11 godina

Raduje iskazano potpuno jedinstvo državnog vrha. Kasno je sada za bilo kakve drastične promene plana. Nejedinstvu državnog vrha Srbije bi se najviše obradovali Albanci sa Kosova, a to Vučić, Nikolić i Dačić nisu smeli da dozvole.

Carpe diem

pre 11 godina

Treba nastaviti da se radi na poboljsavanju kvaliteta zivota Srba na Kosovu!Resenja koja su sadrzana u platformi su dobra,sada treba raditi na njihovom sprovodjenju!Po ovako bitnom pitanju za srbiju,drzavni vrh i treba da bude jedinstven!Kada ce,ako nece sada?!

Sovica

pre 11 godina

kakav nam je vrh, dno je jos i dobro..
(odosmo svi.., 13. februar 2013 20:43)

A koga ili šta podrazumevaš pod "dno"!? Zanima me kakve koristi ili smisla imaju ovako formulisani komentari

Razmažena domaćica

pre 11 godina

Cim su oni jedinstveni, mene vata strah.
(Zoran, 13. februar 2013 19:04)

Nije to strah to ti je "politička fobija" koju su ti nametnuli oni prethodnici! Prosto su ti isprali mozak toliko da ne možeš ni da shvatiš šta je dobro a šta loše!

Boki

pre 11 godina

Dobro je sto vlada funkcionise slozno. Da je u proteklom periodu bilo tako ne bi bili sada u ovako veoma teskoj poziciji. Vlada treba da istraje u svojim stavovima a ishod kakav bude videcemo. Barem niko nece moci da zameri jer je dat maksimum.

Djole76

pre 11 godina

Jedino na ovaj nacin moze da se vodi Srbija,dogovorom svih relevantnih ljudi.Samo tako mozemo da ostvarimo nase ciljeve.Predsednik Nikolic,za razliku od svog prethodnika,obavlja duznost u skladu sa svojim nadleznostima.On inicira ovakve susrete na kojima se donose odluke o daljim koracima Srbije,sto je za svaku pohvalu.

Gricko

pre 11 godina

Jao ovi se svako malo sastaju,nema vajde od njih nikakve.Valjda sami sebe ubedjuju da su ne jedinstveni,vec 'apsolutno' jedinstveni.
(tanja, 13. februar 2013 20:14)

Mislim da je i cilj učesnika u Vladi da se sastaju, razgovaraju, dogovaraju i pronalaze rešenja! Ne vidim smisla u tvom komentaru, kako da funkcioniše država ako nema dogovora?

citam izmedju redova

pre 11 godina

e moji naprednjaci vi stte izgleda slepi pored ociju pa zar ne vidite da je ova vlada formirana da bi se resilo pitanje buduce drzave kosovo nije ds pusten niz vodu od strane nemacke zato sto su krali bas njih briga ko krade u srbiji nego nisu mogli da ih nateraju da brze rese pitanje kosova a vasi puleni to vrlo brzo i savesno resavaju u korist buduce drzave kosovo i nikome u srbiji nece biti bolje zbog toga nego jos gore a datum koga ce biti briga za datum kada oni ostvare svoje ciljeve pa turska decenijama ima datum pa opet duplo golo nego jer napraviste neki dogovor i jedinstvo da se poboljsa standard golog i gladnog naroda srbije hvalite se kako dinar ili evro kako vec stabilan ali prava vrednost evra je u cenama iako evro ne raste cene skacu kako to to vi meni objasnite a datum koji znaci ko zna kada clanstvo u eu i drzava kosovo koga pod tim uslovima to interesuje i da jedina dobra stvar sto ce najvecu izdaju u srpskoj istoriji uraditi oni koji su tu izdaju poceli 99-te kumanovskim sporazumom i rezolucijom 1244 i omogucili albancima da budu strana u pregovorima tj presvuceni radikali i sps

Festina lente

pre 11 godina

Ne moze se osporiti napredak ove vlasti u resavanju kosovskog problema!Treba nastaviti dosadasnjim tempom!formiranje zajednice opstina Srba na severu kosova je dobro resenje,time ce se koliko-toliko popraviti polozaj Srba!

pedjolino

pre 11 godina

Zvoni albanac na vrata srbinu komšiji u kosovskoj mitrovici.Srbin otvori,a albanac mu kaze"Jesi li razmislio?",srbin mi kaze "Jesam i prodaću ti imanje za kilo zlata",albanac ćuti i misli,pa kaze"Evo tebi komšija dva kila zlata,pa ti kupi kuću u ljubljani,a ne u nišu,da se ne seliš dvaput"

AleksandarK

pre 11 godina

Kada je u pitanju drzavni interes ova vlada je pokazala da je jaka i istrajna, mnogo se postiglo u dobijanju datuma za pregovore sa EU,

igi

pre 11 godina

Secam se ja i jedinstva pre bombardovanje 99te....ali dzaba.Mi volimo izgubljene bitke..bolje rat nego pakt,i ostale gluposti,koje su imale za rezultat silne izgubljene zivote...uostalom,koja jos normalna drzava slavi izgubljenu bitku kao sto je Kosovski boj...ne vidim nemce da proslavljaju staljingrad.Suludo.

Berkut

pre 11 godina

Ćemu toliko oduševljenje? Šta iz ovog teksta ima toliko za radost! Ceo tekst je limunada.Scenarista poćetnik.Glumci istrošeni,dotrajali trećerazredni.Režiser ne vdii svrhu jednog limunada scenarija.Nešto mora da uradi od tog scenarija sa glumcima kojima raspolaže.Fond za film je siromasan.Tehnika loša.Svi znaju da će film doživeti fijasko.Niko ne želi da gleda taj film osim glumaca.Posećenest filma katastrofa.Fijasko.Samo glumci pričaju kako su sve vreme snimanja filma živeli i radili kao jedna složna porodica.Dali su sve od sebe,i nikako im nije jasno zašto taj film ima toliko lošu posećnest,toliko lošu medjunarodnu kritiku.Scenarista trvdi da ga niko ne razume i da nije shvatio suštinu filma. Da se on u stvari obraćao odredjenoj populaciji ljudi i d aje režiser loše uradio svoje posao a da su glumci prilično loše odradili svoje uloge.Svako svakog kritikuje nakon prikazaivanja da je kriv a toliko su bili složni i jedinstveni da film doživi uspeh.....

MOSKVIČ

pre 11 godina

Najgore bi po Srbiju bilo, da su Nikolić, Vučić i Dačić, u ovom momentu, kada sledi nekoliko odlučujućuh nedelja za dobijanje datuma za pregovore sa EU, izašli bez jedinstvenog stava. To ne samo da bi bilo loše, nego bi to bilo i državno neodgovorno ponašanje. Vučić i Nikolić su više puta pokazali da su državno odgovorni, tako da se ništa drugo sem iskazivanja potpunog jedinstva, od Vučića i Nikolića, u ovom momentu se i nije moglo očekivati.

tanja

pre 11 godina

Jao ovi se svako malo sastaju,nema vajde od njih nikakve.Valjda sami sebe ubedjuju da su ne jedinstveni,vec 'apsolutno' jedinstveni.

dejan

pre 11 godina

Nerazumem ove minuse? Shvatimo jednom i zauvek,predhodna vlada nije radila u interesu naroda,pa su zbog toga i izgubili. Ova vlada radi odlicno i nema potrebe da lupamo minuse.

medenica

pre 11 godina

Jedinstvo drzavnog vrha mora da postoji kada je u pitanju ovako bitno pitanje Kosova.
Kao sto je receno Aleksandru Vucicu je stalo do toga da Vlada opstane ali i da se u ovom mandatu resi pitanje Kosova.

MUKNAVI

pre 11 godina

Ovo je isto kao ono u Stradiji,kada a(r)nauti` napadose jug Stradije,zbog pljacke i tako to.Tamo su poklisare stizale da daju podrsku Vladi stacijoniranu u gradu Kradija,na njenom pametnom vodjenju politike,na njenoj mudrosti a sada..poklisare kuckaju po tastaturi i sibaju minuse.Svako vreme ima svoje novatorije,al nema promene,u Srbiji i dalje jure gradjani za gradjanima koji su kod njih u radnom odnosu,bave se "politikom",oni im pricaju price ,bogate se a poslodavci..predu ko macke i frkcu na one koji se njihovim "politicarima" ne motaju oko g....e.

oi

pre 11 godina

Prethodni državni vrh se sastajao tajno, bez medija, kao neka zaverenička grupa. I to je jedan od razloga zbog čega smo dospeli do dna. Sadašnji državni vrh možda nije tako lep i fotogeničan kao prethodni, ali ne krije kada se sastao i o čemu su razgovarali. Radi udarnički i timski, da izvuče Srbiju iz gliba.
(Nismo lepi ali puno radimo, 13. februar 2013 18:33)

Rade udarnički i timski kao i devedesetih, pogotovo ova dvojca sa fotografije.

Cvrle123

pre 11 godina

Ah taj dijalog... Ne bila na mestu naših predstavnika Vlade i Predsednika... Svesna sam da nam je jedino rešenje i neophodan... Bar neka bude u našu korist... Lepo je videti da je naša Vlada jedinstvena po pitanju rešavanja problema na Kosovu, nadam se da će uspeti da odbrane Srbiju i Srbe na Kosovu!

Branko

pre 11 godina

Ništa bolje se nije moglo ni očekivati, tako su se mogli sastati i u kafani pa dati izjavu da su jedinstveni. Bolje da nam pokažu rezultate tog jedinstva. Niko se ne bavi standardom građana, nego sve neke silne afere i prepucavanja. Gladnoj deci se podsmevaju na ulici i u školi, a premijer valja banane.

zmago

pre 11 godina

smejurija od vlade..... jedinstveni kad Dačic banana više nema pravo glasa sa sve ostalim poltronima.
muka mi je od svih ovih političara lopova,opet kao i pre partijska zapošljavanja bez knjižice nema posla.
Mi koji bez knjižice jednostavno ne postojimo u ovoj Srbiji!
TUGA

sanja

pre 11 godina

sve je to dobro ali tesko da ce albanci to da prihvate? oni imaju samo jedan cilj i od njega ne odustaju,a sto je najgore imaju i punu podrsku evropske unije.

pogled sa strane

pre 11 godina

Dogovorili su da će sve učiniti da dobiju datum početka pregovora, a Angela im je rekla što je uvijet- dakle, ukidanje paralelnih institucija...
A u kakvim će to rukavicama objaviti narodu, to ćemo vidjeti?!

Janićijević-Janaćko

pre 11 godina

Još jedan pozitivan korak državnog vrha. Konačno da se o nacionalnom interesu sdne i postigne sporazum o zastupanju na pregovorima o KiM. POzdravljam ovaj događaj i nadam se da će nastaviti u budućnosti sa tom praksom.

pinokio

pre 11 godina

Nadam se da ce uskoro vlada Srbije naci resenje za Kosovo jer je svima u interesu,a pogotovu narodu koji zivi dole i koji je stalno izlozen maltretiranju.Vreme je da dodje do pomirenja i da se uspostavi normalan zivot.Vucic na celu te vlade ima snage da to i ostvari

Tačka

pre 11 godina

Neka priča ko šta hoće, ali ova vlada pokazuje da je od akcije, odgovorna, za bitna pitanja jedinstvena i sklona delima od opšteg interesa.

jagodica bobica

pre 11 godina

Samo se držati zacrtanih stavova i principa.Ne dati Kosovo,obezbeđivati radna mesta kroz dolaske novih investitora.Vučića ne čeka lak posao

nepismen

pre 11 godina

moj prijatelj prca rekao bi..ovi se bas namlatise prazne slame,bre evropa je jasna ne morate zvanicno priznati kosovo ali maknite vase strukture i to je to... o priznavanju cemo negde oko 2050 pre ulaska u eu ako ona upste
bude postojala.

novicvg

pre 11 godina

Hoću da verujem da savetniku predsednika Nikolića gospodinu Đuriću da je politički vrh postigao puno jedinstvo o stavovima koje Srbija treba da zastupa u pregovorima 19 i 20 u Briselu na sasnaku Dačić sa Tačijem i osnovu za razgovor koju će imati naša delegacija imati sa nemačkim parlamentarcima oko pozitivnog stava Nemačke za dobijanje datuma. Koliko će Vučić imati uspeha i dali će Nemačka prihvatiti naše stavove i biti fleksibilna ili će nemački tvrdi stav i eventualno dodatni uslovi postaviti pred nas nepremostive prepreke.Čeka nas vruće proleće što zbog naše unutarpolitičke krize i krize odnosa u koaliciji a što zbog našeg puta ka EU.

Ružica

pre 11 godina

Koliko god mi bili protiv dijaloga, jedini je način da pomognemo Srbima na Kosovu... Drago mi je da su se dogovorili, odricanje od Srpskih institucija je zaista van pameti!

AleksandarZidarski

pre 11 godina

Dosta lepih reci i pohvala stize iz evropske unije zahvaljujuci radu ove vlade a posebno Aleksandra Vucica u borbi protiv kriminala i korupcije,dijaloga o resavanju problema Kosova i Metohije kao i privlacenju stranih investicija.Nadam se da je datum za pocetak pregovora izvestan jer bi sve ostalo bio zaista VELIKI PORAZ!!

samoslogaSrbijuspasava

pre 11 godina

jedinstvo u odlukama i pronalaženju rešenja , presudno je u stvaranju ozbiljnije slike vlade čvrstog i odlucnog stava da Srbiji i narodu na Kosovu stvori bolje sutra

VIA

pre 11 godina

Nadam se da se to jedinstvo poklapa sa narodnom voljom, a ako neko sumlja u volju onda molim za referendum. Ja sam za Srbija sa Kosovom u EU ili podela Kosova.

kolikox

pre 11 godina

@(Siniša, 13. februar 2013 14:48)
Drzavni vrh nam se sada ponasa mnogo ozbiljnije nego do proslih izbora. Tokom tadicevanja i prethodne Vlade, nije bilo konkretnih poteza ka resavanju kosovskog problema, a bilo je prilika moras da priznas...

nik

pre 11 godina

Ne valja, svi su kao Dačić! Ostaviće Srbe na severu KiM da sami osnuju zajednicu opština a uticaj Beograda će se svesti na nulu. Zamazivanje očiju sa zajednicom opština. Izdaja.

mungos

pre 11 godina

i treba da je drzavni vrh jedinstven po svim pitanjima a posebno o kosovu dacic nece odstupiti od dogovorenog na vladi a i s patrijarhom i nikolicem sigurno je dovorena strategija no evropski zvanicnici sve vise pominju priznanje nezavisnosti kosova sta ce se izroditi cucemo

andja

pre 11 godina

Drzavni vrh ozbiljno prilazi svim problemima i trazi najbolja moguca resenja.To dokazuju njihovi sastanci.Ono sto je najbitnije od svega je sto su jedinstveni po svim vaznim pitanjima a samo tada se i mogu ocekivati dobri rezultati.

e-krem

pre 11 godina

Bili su jedinstveni i 99-te kada su bas ovi bez glasa protiv ratifikovali Kumanovsku kapitulaciju prema tome ovo je samo predstava za njih i one koji ih ne poznaju.

zex

pre 11 godina

Citajuci komentare ja ne mogu da verujem da toliko ima zaludjenog naroda koji stvarno veruje u ovu vladu i da ce narodu biti bolje.Tolika poskupljenja hrane,struje i svega ostalog da ne moze da se nabroji i oni hvale Tomu Nikolica,Vucica i Dacica pa ih u zvezde dizu.Pa da je slucajno sad u ovakvom stanju kakva nam je drzava predsednik Boris Tadic pljuvali bi ga svaki dan!!To je slika naseg naroda,nazalost vecina je takvih.
(anonimus, 13. februar 2013
hoces li biti ljubazan da izvuces listing cena na internetu,molim te potrazi cenovnik osnovnih zivotnih namirnica i goriva od 2004 pa do maja 2012 pa mi napisi koliko je poskupela hrana pice gorivo i ostalo ja znam da nafta skuplja za sto dinara ali danas je jeftinija nego u maju prosle godine struja jos nije skuplja ali to je sitnica,kada tako dobro znas da su cene otisle za vreme nikolica onda napisi da svi vide

derdevil

pre 11 godina

Realno ljudi da se mi ne lazemo Kosovo na zalost nije u sastavu Srbije od 99' nisam pametan dal da ostatak naroda trpi zbog necega sto nije realno vredno muke... Na zalost taj legitimni deo teritorije Srbije je oduzet na silu i hteli to mi ili ne vratice se na silu samo...Pregovaranjem sa siptarima samo gubimo vreme i pravimo agoniju uskakajuci u stomak sami sebi,treba videti kako narodu tom pomoci da se zastiti i da zivi normalno tamo...

nevena

pre 11 godina

Samo ovakvom saradnjom državnog vrha možemo da očekujem da će Srbija polako da izađe iz krize i da će se naći najprihvatljivije rešenje za Kosovo!

NOVICA

pre 11 godina

Ovo je ohrabrujuća vest. Po državu je dobro da se još jednom potvrdilo jedinstvo državnog vrha po pitanju evrointegracija i pregovora o Kosovu. Prad Srbijom je odlučujućih nekoliko nedelja u kojima će najverovatnije biti odlučeno da li Srbija dobija datum za početak pregovora, ili ne. Najgore bilo da se sada strategija za razgovore nešto bitno menja. Za to nema ni potrebe, a ni vremena. Državni vrh je pokazao da je državno odgovoran i jedinstven, i to je dobra poruka i EU, i kosovskoj strani, pred nastavak razgovora.

vlada milic

pre 11 godina

ne moze covek da dodje do reci od komentara iz naprednjacke kancelarije. pa ljudi to sto vi pisete tolike hvale i dizanja u nebesa i stvaranje nove veroispovesti u kome tomu proglasavate bogom a vucica za bozijeg sina nista dobro nece doneti . to su isto radili nacisti sa gebelsom na celu. vrlo ste aktivni u poslednje vreme posle kurira i blica sada ste preplavili i vama mrsku b92

vinetu

pre 11 godina

koliko vidim iz evropske unije neki predstavnici najavljuju da se kosovo treba priznati da bi se dobio famozni datum vi to necete uraditi a ako ne dobijemo datum nije propast sveta cak sta vise spasice nasw bede

miki Veliki

pre 11 godina

Ajde da budemo objektivni i realni. Samo ako postoji sloga i jedinstvo, ima cemu i da se nadamo. Ova Vlada i te kako pokazuje svoj trud i zalaganje, i po pitanju Kosova i borbe protiv korupcije, pa samim tim i dobijanjem datuma za pregovore sa EU.

buducnost

pre 11 godina

Potrebno je da u vrhu drzave vlada dobra saradnja i pozitivna energija. Nadajmo se dobrim rezultatima, i po pitanju Kosova i po pitanju EU.

Nismo lepi ali puno radimo

pre 11 godina

Kad vidimo kakav nam je drzavni vrh , shvatamo da smo se sa istim zaputili na dno .Zoki
(Zoki, 13. februar 2013 17:10)

Prethodni državni vrh se sastajao tajno, bez medija, kao neka zaverenička grupa. I to je jedan od razloga zbog čega smo dospeli do dna. Sadašnji državni vrh možda nije tako lep i fotogeničan kao prethodni, ali ne krije kada se sastao i o čemu su razgovarali. Radi udarnički i timski, da izvuče Srbiju iz gliba.

eisenheim

pre 11 godina

Oni su bili jedinstveni kada su govorili da je Djindjic bio izdajnik,Tadic ustasa,da nam Evropa ne treba.... A sad idu njihovim putem!

doca

pre 11 godina

Dacic i Vucic su postali "momci" !?!
Pa lobotomisani narode ove drzave, jel se neko seca ko i u cemu su bila ova dvojica?
Neko kaze: "Promenili su se".
Pa tolika promena, sve i da jesu nije normalna, a posle je Michael Jackson, laka mu zemlja nenormalan jer je od crnca hteo da postane belac. Pa on se manje promenio od ove dvojice i ekipe.
Ne pravite pijedestale nikome na osnovu paucine.
Niko jos nije osudjen, a glavni nece ni biti (Misko recimo).

Ako nista drugo, zasluzili smo da neko jednom bude iskren prema nama i kaze sve sto nije napisano.

tarenzi

pre 11 godina

@doca: Toliko negativnosti na prema dvojici ljudi nisam odavno čuo. Probudite se ovo nisu 90-te, sada smo svi prihvatljivi za EU. Ma ljudi moji ovde nije bitno ko je doneo datum važno je da ga je doneo i da mi idemo napred. Kad to shvatimo i kad ne budemo ramišljali uskogrudo onda imamo dobre šanse da uspemo.

anonimus

pre 11 godina

Citajuci komentare ja ne mogu da verujem da toliko ima zaludjenog naroda koji stvarno veruje u ovu vladu i da ce narodu biti bolje.Tolika poskupljenja hrane,struje i svega ostalog da ne moze da se nabroji i oni hvale Tomu Nikolica,Vucica i Dacica pa ih u zvezde dizu.Pa da je slucajno sad u ovakvom stanju kakva nam je drzava predsednik Boris Tadic pljuvali bi ga svaki dan!!To je slika naseg naroda,nazalost vecina je takvih.

Ramplstilskin

pre 11 godina

Za razliku od predhodnika koji su se sastajali telefonski i tako shatro resavali drzavna pitanja, ova vlada radi kako se to od ozbiljne vlasti i ocekuje, a efekti rada su vec uveliko vidljivi. Bice kako biti mora i to nije izbor vlade ili pojedinca, bitan je nacin kako da se amortizuje i okrene u pozitivnom smeru ono sto je neizbezno. Stvari nisu zacementirane i jos uvek postoji po neka otvorena opcija za promenu u nasu korist, a to je pravac u kome treba da se deluje. Pozivanje na jedinstvo i koordinisanje sa svim faktorima koji su relevantni u resavanju nacionalnih problema jesu kljucni stav vlasti i drago mi je da stvari funkcionisu tako. Dakle sta god da se dogodi i kakvi god vetrovi da dunu ovakav modus ponasanja ostaje u amanet i to je ono sto cini promenu i pravi prekretnicu na politickoj sceni.

nana

pre 11 godina

Mislim da je jako dobro da u državnom vrhu postoji ovakva saradnja i da se trude da oko bitnih pitanja se često dogovaraju i nalaze najbolje rešenje!

Građanin

pre 11 godina

Sada je važno da država povuče prave poteze,kako bi dobili datum za početak pregovora sa EU i sačuvali nacionalne interese na Kosovu.

Boki

pre 11 godina

Vlada konacno objavljuje strategiju za resavanje kosovskog pitanja koja ce se zvati TEHNIKA RAZMAZENOG DERISTA U PRODAVNICI IGRACAKA. Naime, strucnjaci su utvrdili da deca koja neprestano ponavljaju da hoce NESTO, na kraju to i dobiju. Jedini i vrlo cest problem u inace savrsenoj tehnici je taj sto deca cesto zaborave sta su tacno htela na pocetku, pa zbunjeno gledaju roditelje pokusavajuci da shvate ko koga tu "radi". Ali nasa vlada strplivo radi na resavanju i tog problema koji ce zauvek otkloniti tu nedoumicu oko toga STA ZAPRAVO HOCE sto je u celoj prici oko kosova esencijalno. Mnogi strucnjaci medjutim strahuju za egzistenciju mnogih politicara koji nakon resavanja kosovskog pitanja mogu ostati bez posla, sto je naravno nedopustivo.

Optimista Ni

pre 11 godina

Ne sumljam da ce se na ovom sastanku doneti odluke koje ce biti u interesu zemlje i naroda.Jer nam je napokon krenulo na bolje i idemo ka lepsim stvarima.

Rikon

pre 11 godina

Idemo ka EU to je sigurno, ova vlada dobija pohvale za svoj rad, ali predstoji nam jos koraka i to vrlo ozbiljnih i verujem da ce pazljivo sve da isplaniraju.

Stolicak

pre 11 godina

Ma ne, sastaju se da konacno utvrde da li se premijer sastao ili nije sa kriminsalcima, ma ne ni to nego da utvrde da li je Dacic nesto odao ili nije kriminalcima. Ovaj Vucic (Eliot Nes) ako ovako nastavi bice drugi Sloba, bas dobre agencije imaju koji ih poducavaju kako da se populisticki ponasaju i da ubiraju politicke pojene. Sta ja kao gradjanin imam od toga sto su nekoga uhapsili, da je od kada su oni dosli na vlast zivot poskupeo za vise od 30 %. Nista nece biti bolje jer su samo populisti a nista nisu uradili da bar mrvicu nesto od boljeg zivota dobijemo, naprotiv sve po starom i jos i gore. Zivi bili pa videli !!!

Sa 2020. na 2030. zbog 2012.

pre 11 godina

Neverovatno mi je da postoje ljudi koji hvale ovu užasnu vlast za EU integracije. Moj utisak je suprotan: povratkom ovih "Bulevara Mladića" na vlast, integracija nam je odložena za 2030. godinu.

Ja se jasno sećam da smo prošle godine čekali datum krajem 2012, a sad je to 2013.
Mislim da će se odlaganja i pomeranja nastaviti. Gubimo godine vremena zbog SNS.

sasa jokic

pre 11 godina

Obzirom na ekipu koja ce biti prisutna, kada sednete za sto, postavite pitanje; "Sta se desilo sa Srbijom kada Sloba nije prihvatio da NATO udje na Kosovo, i gde smo danas!".
Pa ako mislite da je Kosovo i dalje nase, izadjite pred narofpd, i recite mu da se spremi na glad i bedu, i da prihvati UDBU jos 50 godina!
Ili smognite snage, i u ime buducnosti za nasu decu, saopstite narodu jedinu istinu! Ne morate da prihvatimo zvanicno nezavisnost, ali moramo da ukinemo paralelne institucije, koje su inace bile paravan za pljacku, i trazite neku kontra uslugu, i garancije za Srbe na Kosovu!
Nemojte, kao onaj zlikovac Sloba lagati narod, radi sopstvenih fotelja. Ako treba prihvatite i etikete izdajnika, ali u interesu buducnosti, opasuljice se jednom ovaj narod, i shvatice da je to bila hrabra i drzavnicka odluka.
Na zalost u Srbiji nista ne moze bez zrtava, ali sami smo krivi, mnogo je nepismenih!

Alek

pre 11 godina

Predsednik Nikolic i vlada pokazuju da rade u interesu gradjana i koji dobijaju pohvale od celog sveta i na istoku i na zapadu
(Noca, 13. februar 2013 16:35)

Ja bih se malo ogradio od tih "pohvala". Da su pohvaljeni imamo samo njihovu rec jer nista od toga nisam uspeo da pronadjem ovih dana na internetu niti da cujem na BBC-u, CNN-u, Euronews-u, RT-u,... Osim ako se time ne podrazumeva nas ovekoveceni prijatelj Jelko Kacin.

Bice da je sve to po onoj narodnoj "Sto je babi milo....".

prevareni glasac

pre 11 godina

Cemu sav cirkus, pripreme i usaglasavanje, kad, valjda je sad svima jasno, da nikad necemo biti primljeni u EU?!
Umesto da se energija usmeri ka perspektivnijim savezima, gubimo vreme i resurse na "slepu ulicu".
U Srbiji od farse koja se zove "Put ka EU" jedino imaju koristi razni EU profiteri, koji sede po raznim ministarstvima, komisijama,..,i lazu ovaj narod kako je borba protiv korupcije i sredjivanje drzave jedino moguce usaglasavanjem sa EU!!!
Referendum je trebalo raspisati na "pocetku" puta, a ne posto se pretrpe stete (slobodan uvoz iz EU, ogranicenje instrumenata NBS,...), da bi na kraju dobili uslov koji ne mozete da ispunite?!
Sta nam znaci datum pocetka pregovora, ako se zna da prijema nece biti?!
Koje su to fabrike koje ce doci na veresiju, koja to i nije, nego sarena laza za naivne Srbe?!
Jedina proizvodnja koja je usla u Srbiju je ona koja svoj proizvod plasira na Rusko trziste, zbog carinskih olaksica. U slucaju da Srbija bude primljena u EU, te olaksice nece vise vaziti!
E sad trik pitanje za sve:
Zasto oni ciji benifit zavisi od ne ulaska Srbije u EU su vec ovde, sa kapitalom, proizvodnjom,... (i jedino oni i dolaze), dok onih koji bi imali koristi od ulaska Srbije u EU nema "ni od korova"?! Valjda bi bilo logicno da su vec ovde, jer ulaskom u EU, sve postaje mnogo skuplje?!
I za one koji ce mozda da komentarisu tipa: "...kad su bolji Rusija, Kina..., sto ne ides tamo da zivis,...?" ili "Gde bi pre ziveo?" da im odmah odgovorim:
Ja hocu da zivim u Srbiji!

arber

pre 11 godina

Ne bi trebalo zaboraviti da se zahvale toj grupi navijaca PSG za taj transparent sa kojim se podrzava Srbija,verovatno ce razmatrati i nocasnje utakmice lige sampiona i koga ce tipovati.Za sta drugo imaju da se sastaju,kad o drugim stvarima neko drugi odlucuje.Trebalo bi naruciti jedan veci transparent od navijaca Saktara da bi se mozda nemci uplasili i promenili misljenje o davanju datuma Srbiji sa pocetak pregovora sa EU.

Pahuljica

pre 11 godina

Iskreno verujem da ova Vlada na celu sa premijerom Ivicom Dacicem i prvim potredsednikom Aleksandrom Vucicem sa podrskom predsednika drzave Tomislavom Nikolicem radi u pravom interesu Srbije. Duboko verujem da ce uz njih Srbija da povrati svog ugled i da ce da uspesno rese pitanje Kosova. Srbija konacno ima pravu Vladu i predsednika koji iskreno zele Srbiji dobro. Mislim da ce potpredsednik Vlade Aleksandar Vucic na najbolji nacin resiti problem korupcije i kriminala. Srbija ima predsednika koga postuje ceo svet i koji ume dostojno da predstavlja
Srbiju. Sa ovom Vladom i Tomislavom Nikolicem i potpomognuta Srpskom Pravoslavnom Crkvom kao velikim zastitnikom, Srbija sigurno koraca u dobru buducnost.

Svrle

pre 11 godina

Dobro je da drzavni vrh se sastaje i time pokazuje da su spekulacije o netrpeljivosti neistinite. Vazno je da je Vlada pokazala da je interesuju samo interesi gradjana, a ne licni.

jeska

pre 11 godina

Drzavni vrh i treba da se sastaje sto cesce.U ovoj zemlji ima toliko problema koje treba resiti a njihovi sastanci nam govore da ozbiljno rade i da imaju zelju da se ti problemi rese.

Anja

pre 11 godina

Не бих се сложила са Вама, ова влада покушава да исправи све што може, али толико проблема, не може нико од једном да реши.

pozitivan signal

pre 11 godina

skreno verujem da ova Vlada na celu sa premijerom Ivicom Dacicem i prvim potredsednikom Aleksandrom Vucicem sa podrskom predsednika drzave Tomislavom Nikolicem radi u pravom interesu Srbije. Duboko verujem da ce uz njih Srbija da povrati svog ugled i da ce da uspesno rese pitanje Kosova. Srbija konacno ima pravu Vladu i predsednika koji iskreno zele Srbiji dobro. Mislim da ce potpredsednik Vlade Aleksandar Vucic na najbolji nacin resiti problem korupcije i kriminala. Srbija ima predsednika koga postuje ceo svet i koji ume dostojno da predstavlja
Srbiju. Sa ovom Vladom i Tomislavom Nikolicem i potpomognuta Srpskom Pravoslavnom Crkvom kao velikim zastitnikom, Srbija sigurno koraca u dobru buducnost.
(Pahuljica, 13. februar 2013 16:35)
Imajte milosti...

Pravda

pre 11 godina

Nadam se da će naš državni vrh povući prave poteze i da će naša zemlja u narednom periodu, koji je vrlo važan za našu zemlju izaći iz političke i ekonomske krize.

Teo

pre 11 godina

Pred državnim vrhom je težak i važan period - treba "ubediti" Nemačku da dobijemo datum za pregovore, sa Prištinom treba nastaviti razgovore oko severa Kosova. Pred Vučićem i dačićem su odgovorni poslovi. Kako se dobro, i što je mnogo važno, zajedno pripremaju, očekujem i dobre rezultate.

MoždaDaAMoždaINeda

pre 11 godina

Po čemu je ova vest tako ekskluzivna? Zar posao vlade nije da redovno održava sednice i sastanke?
Ili su možda političari konačno dobili blagoslov od SPC da priznaju Kosovo, uz priču da je to samo privremeno rešenje?

Velko

pre 11 godina

Molim državni vrh, Nikolića, Dačić, Vučića da odgovore kratko i jasno, onako seljački: Ako 2022.jedna od članica EU ne ratifikuje sporazum o punopravnom članstu Srbije u EU i postavi ultimatum o priznanju Kosova da bi ratifikovakla sporazum šta onda biva sa Srbijom? Je li članica ili nije? DA ili NE? Molim, samo kratko! Bojim se da će biti više crnih ovaca.

Marko (Dorcol)

pre 11 godina

Gledam ovu lakrdiju i razmisljam. Ma mozda se car Lazar i Milos Obilic ne bi ni cimali 1389. godine, da su znali da je priznavanje Kosova uslov za dobijanje datuma.

Moma za Srbiju

pre 11 godina

Podzavam licno nas drzavni vrh i konacno svi treba da stanemo iza ovih ljudi i vlade koja radi u interesu gradjana i koja dobija pohvale od celog sveta i na istoku i na zapadu

Edge

pre 11 godina

Bitno je da su uslovi jasno precizirani jer u slucaju da se oni stalno menjaju i da se postavlja priznanje kao jedan od njih onda je jasno da ne postoje iskrene zelje da Srbija bude deo EU

022

pre 11 godina

Нормално је да ће састајати када је стање у држави овако. Разговор решава многе проблеме. Било би чудно да се не састају. Чућемо ускоро и резултате. Мора бити боље када се нешто ради.

milan

pre 11 godina

Bilo bi smesno od EU traziti od Srbije da prizna Kosovo za 5,- godina kada bi Srbija trebala da udje u nju a da neki clanovi EU nepriznaju jos Kosovo. Ali Srbija treba dobro da razmisli dali da ostanemo mazohisti ili da ponosno idemo napred u politici i u nasim glavama.

Opustencija

pre 11 godina

Verujem da ce se drzavni vrh dogovoriti oko svih znacajnih pitanja! Teme su veoma ozbiljne i predstoji veliki napor u resavanju i pitanja Kosova,ali i dalji put ka evropskim integracijama!

Владимир

pre 11 godina

@ (slobodan, 13. februar 2013 15:34)

Откачили смо Крајину, Славонију, Далмацију, Босну, Македонију, Црну Гору... мислиш баш да ће после откачињања КиМ да ти буде боље? Пошто неће, докле треба да откачињемо не би ли ти било?

Macosa

pre 11 godina

Državni vrh mora što češće i intenzivnije da se sastaje kada su ovako vazni momenti za našu državu u pitanju! Tako to radi odgovorna vlast, kakvu danas imamo u Srbiji.

Siniša

pre 11 godina

Ne dramite. Ako će vlada da padne to bi bila dobra vest, a sve ostalo je nastavak komedije, cirkusa...da se narod zabalja. Jak mi ,,državni vrh'', sve moj do m...

skylab

pre 11 godina

Da mi bataljujemo ovo...nema nikakvog smisla...nije rekao...jeste rekao...smešno....a najsmešniji G Kacin kao tumač....prevodilac....a država mu se raspada....

Siniša

pre 11 godina

Ne dramite. Ako će vlada da padne to bi bila dobra vest, a sve ostalo je nastavak komedije, cirkusa...da se narod zabalja. Jak mi ,,državni vrh'', sve moj do m...

Marko (Dorcol)

pre 11 godina

Gledam ovu lakrdiju i razmisljam. Ma mozda se car Lazar i Milos Obilic ne bi ni cimali 1389. godine, da su znali da je priznavanje Kosova uslov za dobijanje datuma.

Velko

pre 11 godina

Molim državni vrh, Nikolića, Dačić, Vučića da odgovore kratko i jasno, onako seljački: Ako 2022.jedna od članica EU ne ratifikuje sporazum o punopravnom članstu Srbije u EU i postavi ultimatum o priznanju Kosova da bi ratifikovakla sporazum šta onda biva sa Srbijom? Je li članica ili nije? DA ili NE? Molim, samo kratko! Bojim se da će biti više crnih ovaca.

skylab

pre 11 godina

Da mi bataljujemo ovo...nema nikakvog smisla...nije rekao...jeste rekao...smešno....a najsmešniji G Kacin kao tumač....prevodilac....a država mu se raspada....

doca

pre 11 godina

Dacic i Vucic su postali "momci" !?!
Pa lobotomisani narode ove drzave, jel se neko seca ko i u cemu su bila ova dvojica?
Neko kaze: "Promenili su se".
Pa tolika promena, sve i da jesu nije normalna, a posle je Michael Jackson, laka mu zemlja nenormalan jer je od crnca hteo da postane belac. Pa on se manje promenio od ove dvojice i ekipe.
Ne pravite pijedestale nikome na osnovu paucine.
Niko jos nije osudjen, a glavni nece ni biti (Misko recimo).

Ako nista drugo, zasluzili smo da neko jednom bude iskren prema nama i kaze sve sto nije napisano.

anonimus

pre 11 godina

Citajuci komentare ja ne mogu da verujem da toliko ima zaludjenog naroda koji stvarno veruje u ovu vladu i da ce narodu biti bolje.Tolika poskupljenja hrane,struje i svega ostalog da ne moze da se nabroji i oni hvale Tomu Nikolica,Vucica i Dacica pa ih u zvezde dizu.Pa da je slucajno sad u ovakvom stanju kakva nam je drzava predsednik Boris Tadic pljuvali bi ga svaki dan!!To je slika naseg naroda,nazalost vecina je takvih.

eisenheim

pre 11 godina

Oni su bili jedinstveni kada su govorili da je Djindjic bio izdajnik,Tadic ustasa,da nam Evropa ne treba.... A sad idu njihovim putem!

zmago

pre 11 godina

smejurija od vlade..... jedinstveni kad Dačic banana više nema pravo glasa sa sve ostalim poltronima.
muka mi je od svih ovih političara lopova,opet kao i pre partijska zapošljavanja bez knjižice nema posla.
Mi koji bez knjižice jednostavno ne postojimo u ovoj Srbiji!
TUGA

sasa jokic

pre 11 godina

Obzirom na ekipu koja ce biti prisutna, kada sednete za sto, postavite pitanje; "Sta se desilo sa Srbijom kada Sloba nije prihvatio da NATO udje na Kosovo, i gde smo danas!".
Pa ako mislite da je Kosovo i dalje nase, izadjite pred narofpd, i recite mu da se spremi na glad i bedu, i da prihvati UDBU jos 50 godina!
Ili smognite snage, i u ime buducnosti za nasu decu, saopstite narodu jedinu istinu! Ne morate da prihvatimo zvanicno nezavisnost, ali moramo da ukinemo paralelne institucije, koje su inace bile paravan za pljacku, i trazite neku kontra uslugu, i garancije za Srbe na Kosovu!
Nemojte, kao onaj zlikovac Sloba lagati narod, radi sopstvenih fotelja. Ako treba prihvatite i etikete izdajnika, ali u interesu buducnosti, opasuljice se jednom ovaj narod, i shvatice da je to bila hrabra i drzavnicka odluka.
Na zalost u Srbiji nista ne moze bez zrtava, ali sami smo krivi, mnogo je nepismenih!

e-krem

pre 11 godina

Bili su jedinstveni i 99-te kada su bas ovi bez glasa protiv ratifikovali Kumanovsku kapitulaciju prema tome ovo je samo predstava za njih i one koji ih ne poznaju.

Alek

pre 11 godina

Predsednik Nikolic i vlada pokazuju da rade u interesu gradjana i koji dobijaju pohvale od celog sveta i na istoku i na zapadu
(Noca, 13. februar 2013 16:35)

Ja bih se malo ogradio od tih "pohvala". Da su pohvaljeni imamo samo njihovu rec jer nista od toga nisam uspeo da pronadjem ovih dana na internetu niti da cujem na BBC-u, CNN-u, Euronews-u, RT-u,... Osim ako se time ne podrazumeva nas ovekoveceni prijatelj Jelko Kacin.

Bice da je sve to po onoj narodnoj "Sto je babi milo....".

Sa 2020. na 2030. zbog 2012.

pre 11 godina

Neverovatno mi je da postoje ljudi koji hvale ovu užasnu vlast za EU integracije. Moj utisak je suprotan: povratkom ovih "Bulevara Mladića" na vlast, integracija nam je odložena za 2030. godinu.

Ja se jasno sećam da smo prošle godine čekali datum krajem 2012, a sad je to 2013.
Mislim da će se odlaganja i pomeranja nastaviti. Gubimo godine vremena zbog SNS.

Branko

pre 11 godina

Ništa bolje se nije moglo ni očekivati, tako su se mogli sastati i u kafani pa dati izjavu da su jedinstveni. Bolje da nam pokažu rezultate tog jedinstva. Niko se ne bavi standardom građana, nego sve neke silne afere i prepucavanja. Gladnoj deci se podsmevaju na ulici i u školi, a premijer valja banane.

pogled sa strane

pre 11 godina

Dogovorili su da će sve učiniti da dobiju datum početka pregovora, a Angela im je rekla što je uvijet- dakle, ukidanje paralelnih institucija...
A u kakvim će to rukavicama objaviti narodu, to ćemo vidjeti?!

Stolicak

pre 11 godina

Ma ne, sastaju se da konacno utvrde da li se premijer sastao ili nije sa kriminsalcima, ma ne ni to nego da utvrde da li je Dacic nesto odao ili nije kriminalcima. Ovaj Vucic (Eliot Nes) ako ovako nastavi bice drugi Sloba, bas dobre agencije imaju koji ih poducavaju kako da se populisticki ponasaju i da ubiraju politicke pojene. Sta ja kao gradjanin imam od toga sto su nekoga uhapsili, da je od kada su oni dosli na vlast zivot poskupeo za vise od 30 %. Nista nece biti bolje jer su samo populisti a nista nisu uradili da bar mrvicu nesto od boljeg zivota dobijemo, naprotiv sve po starom i jos i gore. Zivi bili pa videli !!!

vlada milic

pre 11 godina

ne moze covek da dodje do reci od komentara iz naprednjacke kancelarije. pa ljudi to sto vi pisete tolike hvale i dizanja u nebesa i stvaranje nove veroispovesti u kome tomu proglasavate bogom a vucica za bozijeg sina nista dobro nece doneti . to su isto radili nacisti sa gebelsom na celu. vrlo ste aktivni u poslednje vreme posle kurira i blica sada ste preplavili i vama mrsku b92

MoždaDaAMoždaINeda

pre 11 godina

Po čemu je ova vest tako ekskluzivna? Zar posao vlade nije da redovno održava sednice i sastanke?
Ili su možda političari konačno dobili blagoslov od SPC da priznaju Kosovo, uz priču da je to samo privremeno rešenje?

nepismen

pre 11 godina

moj prijatelj prca rekao bi..ovi se bas namlatise prazne slame,bre evropa je jasna ne morate zvanicno priznati kosovo ali maknite vase strukture i to je to... o priznavanju cemo negde oko 2050 pre ulaska u eu ako ona upste
bude postojala.

sanja

pre 11 godina

sve je to dobro ali tesko da ce albanci to da prihvate? oni imaju samo jedan cilj i od njega ne odustaju,a sto je najgore imaju i punu podrsku evropske unije.

Владимир

pre 11 godina

@ (slobodan, 13. februar 2013 15:34)

Откачили смо Крајину, Славонију, Далмацију, Босну, Македонију, Црну Гору... мислиш баш да ће после откачињања КиМ да ти буде боље? Пошто неће, докле треба да откачињемо не би ли ти било?

oi

pre 11 godina

Prethodni državni vrh se sastajao tajno, bez medija, kao neka zaverenička grupa. I to je jedan od razloga zbog čega smo dospeli do dna. Sadašnji državni vrh možda nije tako lep i fotogeničan kao prethodni, ali ne krije kada se sastao i o čemu su razgovarali. Radi udarnički i timski, da izvuče Srbiju iz gliba.
(Nismo lepi ali puno radimo, 13. februar 2013 18:33)

Rade udarnički i timski kao i devedesetih, pogotovo ova dvojca sa fotografije.

Boki

pre 11 godina

Vlada konacno objavljuje strategiju za resavanje kosovskog pitanja koja ce se zvati TEHNIKA RAZMAZENOG DERISTA U PRODAVNICI IGRACAKA. Naime, strucnjaci su utvrdili da deca koja neprestano ponavljaju da hoce NESTO, na kraju to i dobiju. Jedini i vrlo cest problem u inace savrsenoj tehnici je taj sto deca cesto zaborave sta su tacno htela na pocetku, pa zbunjeno gledaju roditelje pokusavajuci da shvate ko koga tu "radi". Ali nasa vlada strplivo radi na resavanju i tog problema koji ce zauvek otkloniti tu nedoumicu oko toga STA ZAPRAVO HOCE sto je u celoj prici oko kosova esencijalno. Mnogi strucnjaci medjutim strahuju za egzistenciju mnogih politicara koji nakon resavanja kosovskog pitanja mogu ostati bez posla, sto je naravno nedopustivo.

milan

pre 11 godina

Bilo bi smesno od EU traziti od Srbije da prizna Kosovo za 5,- godina kada bi Srbija trebala da udje u nju a da neki clanovi EU nepriznaju jos Kosovo. Ali Srbija treba dobro da razmisli dali da ostanemo mazohisti ili da ponosno idemo napred u politici i u nasim glavama.

arber

pre 11 godina

Ne bi trebalo zaboraviti da se zahvale toj grupi navijaca PSG za taj transparent sa kojim se podrzava Srbija,verovatno ce razmatrati i nocasnje utakmice lige sampiona i koga ce tipovati.Za sta drugo imaju da se sastaju,kad o drugim stvarima neko drugi odlucuje.Trebalo bi naruciti jedan veci transparent od navijaca Saktara da bi se mozda nemci uplasili i promenili misljenje o davanju datuma Srbiji sa pocetak pregovora sa EU.

nik

pre 11 godina

Ne valja, svi su kao Dačić! Ostaviće Srbe na severu KiM da sami osnuju zajednicu opština a uticaj Beograda će se svesti na nulu. Zamazivanje očiju sa zajednicom opština. Izdaja.

Edge

pre 11 godina

Bitno je da su uslovi jasno precizirani jer u slucaju da se oni stalno menjaju i da se postavlja priznanje kao jedan od njih onda je jasno da ne postoje iskrene zelje da Srbija bude deo EU

pedjolino

pre 11 godina

Zvoni albanac na vrata srbinu komšiji u kosovskoj mitrovici.Srbin otvori,a albanac mu kaze"Jesi li razmislio?",srbin mi kaze "Jesam i prodaću ti imanje za kilo zlata",albanac ćuti i misli,pa kaze"Evo tebi komšija dva kila zlata,pa ti kupi kuću u ljubljani,a ne u nišu,da se ne seliš dvaput"

derdevil

pre 11 godina

Realno ljudi da se mi ne lazemo Kosovo na zalost nije u sastavu Srbije od 99' nisam pametan dal da ostatak naroda trpi zbog necega sto nije realno vredno muke... Na zalost taj legitimni deo teritorije Srbije je oduzet na silu i hteli to mi ili ne vratice se na silu samo...Pregovaranjem sa siptarima samo gubimo vreme i pravimo agoniju uskakajuci u stomak sami sebi,treba videti kako narodu tom pomoci da se zastiti i da zivi normalno tamo...

citam izmedju redova

pre 11 godina

e moji naprednjaci vi stte izgleda slepi pored ociju pa zar ne vidite da je ova vlada formirana da bi se resilo pitanje buduce drzave kosovo nije ds pusten niz vodu od strane nemacke zato sto su krali bas njih briga ko krade u srbiji nego nisu mogli da ih nateraju da brze rese pitanje kosova a vasi puleni to vrlo brzo i savesno resavaju u korist buduce drzave kosovo i nikome u srbiji nece biti bolje zbog toga nego jos gore a datum koga ce biti briga za datum kada oni ostvare svoje ciljeve pa turska decenijama ima datum pa opet duplo golo nego jer napraviste neki dogovor i jedinstvo da se poboljsa standard golog i gladnog naroda srbije hvalite se kako dinar ili evro kako vec stabilan ali prava vrednost evra je u cenama iako evro ne raste cene skacu kako to to vi meni objasnite a datum koji znaci ko zna kada clanstvo u eu i drzava kosovo koga pod tim uslovima to interesuje i da jedina dobra stvar sto ce najvecu izdaju u srpskoj istoriji uraditi oni koji su tu izdaju poceli 99-te kumanovskim sporazumom i rezolucijom 1244 i omogucili albancima da budu strana u pregovorima tj presvuceni radikali i sps

pozitivan signal

pre 11 godina

skreno verujem da ova Vlada na celu sa premijerom Ivicom Dacicem i prvim potredsednikom Aleksandrom Vucicem sa podrskom predsednika drzave Tomislavom Nikolicem radi u pravom interesu Srbije. Duboko verujem da ce uz njih Srbija da povrati svog ugled i da ce da uspesno rese pitanje Kosova. Srbija konacno ima pravu Vladu i predsednika koji iskreno zele Srbiji dobro. Mislim da ce potpredsednik Vlade Aleksandar Vucic na najbolji nacin resiti problem korupcije i kriminala. Srbija ima predsednika koga postuje ceo svet i koji ume dostojno da predstavlja
Srbiju. Sa ovom Vladom i Tomislavom Nikolicem i potpomognuta Srpskom Pravoslavnom Crkvom kao velikim zastitnikom, Srbija sigurno koraca u dobru buducnost.
(Pahuljica, 13. februar 2013 16:35)
Imajte milosti...

igi

pre 11 godina

Secam se ja i jedinstva pre bombardovanje 99te....ali dzaba.Mi volimo izgubljene bitke..bolje rat nego pakt,i ostale gluposti,koje su imale za rezultat silne izgubljene zivote...uostalom,koja jos normalna drzava slavi izgubljenu bitku kao sto je Kosovski boj...ne vidim nemce da proslavljaju staljingrad.Suludo.

tanja

pre 11 godina

Jao ovi se svako malo sastaju,nema vajde od njih nikakve.Valjda sami sebe ubedjuju da su ne jedinstveni,vec 'apsolutno' jedinstveni.

Opustencija

pre 11 godina

Verujem da ce se drzavni vrh dogovoriti oko svih znacajnih pitanja! Teme su veoma ozbiljne i predstoji veliki napor u resavanju i pitanja Kosova,ali i dalji put ka evropskim integracijama!

Berkut

pre 11 godina

Ćemu toliko oduševljenje? Šta iz ovog teksta ima toliko za radost! Ceo tekst je limunada.Scenarista poćetnik.Glumci istrošeni,dotrajali trećerazredni.Režiser ne vdii svrhu jednog limunada scenarija.Nešto mora da uradi od tog scenarija sa glumcima kojima raspolaže.Fond za film je siromasan.Tehnika loša.Svi znaju da će film doživeti fijasko.Niko ne želi da gleda taj film osim glumaca.Posećenest filma katastrofa.Fijasko.Samo glumci pričaju kako su sve vreme snimanja filma živeli i radili kao jedna složna porodica.Dali su sve od sebe,i nikako im nije jasno zašto taj film ima toliko lošu posećnest,toliko lošu medjunarodnu kritiku.Scenarista trvdi da ga niko ne razume i da nije shvatio suštinu filma. Da se on u stvari obraćao odredjenoj populaciji ljudi i d aje režiser loše uradio svoje posao a da su glumci prilično loše odradili svoje uloge.Svako svakog kritikuje nakon prikazaivanja da je kriv a toliko su bili složni i jedinstveni da film doživi uspeh.....

Macosa

pre 11 godina

Državni vrh mora što češće i intenzivnije da se sastaje kada su ovako vazni momenti za našu državu u pitanju! Tako to radi odgovorna vlast, kakvu danas imamo u Srbiji.

zex

pre 11 godina

Citajuci komentare ja ne mogu da verujem da toliko ima zaludjenog naroda koji stvarno veruje u ovu vladu i da ce narodu biti bolje.Tolika poskupljenja hrane,struje i svega ostalog da ne moze da se nabroji i oni hvale Tomu Nikolica,Vucica i Dacica pa ih u zvezde dizu.Pa da je slucajno sad u ovakvom stanju kakva nam je drzava predsednik Boris Tadic pljuvali bi ga svaki dan!!To je slika naseg naroda,nazalost vecina je takvih.
(anonimus, 13. februar 2013
hoces li biti ljubazan da izvuces listing cena na internetu,molim te potrazi cenovnik osnovnih zivotnih namirnica i goriva od 2004 pa do maja 2012 pa mi napisi koliko je poskupela hrana pice gorivo i ostalo ja znam da nafta skuplja za sto dinara ali danas je jeftinija nego u maju prosle godine struja jos nije skuplja ali to je sitnica,kada tako dobro znas da su cene otisle za vreme nikolica onda napisi da svi vide

prevareni glasac

pre 11 godina

Cemu sav cirkus, pripreme i usaglasavanje, kad, valjda je sad svima jasno, da nikad necemo biti primljeni u EU?!
Umesto da se energija usmeri ka perspektivnijim savezima, gubimo vreme i resurse na "slepu ulicu".
U Srbiji od farse koja se zove "Put ka EU" jedino imaju koristi razni EU profiteri, koji sede po raznim ministarstvima, komisijama,..,i lazu ovaj narod kako je borba protiv korupcije i sredjivanje drzave jedino moguce usaglasavanjem sa EU!!!
Referendum je trebalo raspisati na "pocetku" puta, a ne posto se pretrpe stete (slobodan uvoz iz EU, ogranicenje instrumenata NBS,...), da bi na kraju dobili uslov koji ne mozete da ispunite?!
Sta nam znaci datum pocetka pregovora, ako se zna da prijema nece biti?!
Koje su to fabrike koje ce doci na veresiju, koja to i nije, nego sarena laza za naivne Srbe?!
Jedina proizvodnja koja je usla u Srbiju je ona koja svoj proizvod plasira na Rusko trziste, zbog carinskih olaksica. U slucaju da Srbija bude primljena u EU, te olaksice nece vise vaziti!
E sad trik pitanje za sve:
Zasto oni ciji benifit zavisi od ne ulaska Srbije u EU su vec ovde, sa kapitalom, proizvodnjom,... (i jedino oni i dolaze), dok onih koji bi imali koristi od ulaska Srbije u EU nema "ni od korova"?! Valjda bi bilo logicno da su vec ovde, jer ulaskom u EU, sve postaje mnogo skuplje?!
I za one koji ce mozda da komentarisu tipa: "...kad su bolji Rusija, Kina..., sto ne ides tamo da zivis,...?" ili "Gde bi pre ziveo?" da im odmah odgovorim:
Ja hocu da zivim u Srbiji!

Ružica

pre 11 godina

Koliko god mi bili protiv dijaloga, jedini je način da pomognemo Srbima na Kosovu... Drago mi je da su se dogovorili, odricanje od Srpskih institucija je zaista van pameti!

Cvrle123

pre 11 godina

Ah taj dijalog... Ne bila na mestu naših predstavnika Vlade i Predsednika... Svesna sam da nam je jedino rešenje i neophodan... Bar neka bude u našu korist... Lepo je videti da je naša Vlada jedinstvena po pitanju rešavanja problema na Kosovu, nadam se da će uspeti da odbrane Srbiju i Srbe na Kosovu!

022

pre 11 godina

Нормално је да ће састајати када је стање у држави овако. Разговор решава многе проблеме. Било би чудно да се не састају. Чућемо ускоро и резултате. Мора бити боље када се нешто ради.

vinetu

pre 11 godina

koliko vidim iz evropske unije neki predstavnici najavljuju da se kosovo treba priznati da bi se dobio famozni datum vi to necete uraditi a ako ne dobijemo datum nije propast sveta cak sta vise spasice nasw bede

VIA

pre 11 godina

Nadam se da se to jedinstvo poklapa sa narodnom voljom, a ako neko sumlja u volju onda molim za referendum. Ja sam za Srbija sa Kosovom u EU ili podela Kosova.

Janićijević-Janaćko

pre 11 godina

Još jedan pozitivan korak državnog vrha. Konačno da se o nacionalnom interesu sdne i postigne sporazum o zastupanju na pregovorima o KiM. POzdravljam ovaj događaj i nadam se da će nastaviti u budućnosti sa tom praksom.

MUKNAVI

pre 11 godina

Ovo je isto kao ono u Stradiji,kada a(r)nauti` napadose jug Stradije,zbog pljacke i tako to.Tamo su poklisare stizale da daju podrsku Vladi stacijoniranu u gradu Kradija,na njenom pametnom vodjenju politike,na njenoj mudrosti a sada..poklisare kuckaju po tastaturi i sibaju minuse.Svako vreme ima svoje novatorije,al nema promene,u Srbiji i dalje jure gradjani za gradjanima koji su kod njih u radnom odnosu,bave se "politikom",oni im pricaju price ,bogate se a poslodavci..predu ko macke i frkcu na one koji se njihovim "politicarima" ne motaju oko g....e.

tarenzi

pre 11 godina

@doca: Toliko negativnosti na prema dvojici ljudi nisam odavno čuo. Probudite se ovo nisu 90-te, sada smo svi prihvatljivi za EU. Ma ljudi moji ovde nije bitno ko je doneo datum važno je da ga je doneo i da mi idemo napred. Kad to shvatimo i kad ne budemo ramišljali uskogrudo onda imamo dobre šanse da uspemo.

Nismo lepi ali puno radimo

pre 11 godina

Kad vidimo kakav nam je drzavni vrh , shvatamo da smo se sa istim zaputili na dno .Zoki
(Zoki, 13. februar 2013 17:10)

Prethodni državni vrh se sastajao tajno, bez medija, kao neka zaverenička grupa. I to je jedan od razloga zbog čega smo dospeli do dna. Sadašnji državni vrh možda nije tako lep i fotogeničan kao prethodni, ali ne krije kada se sastao i o čemu su razgovarali. Radi udarnički i timski, da izvuče Srbiju iz gliba.

Anja

pre 11 godina

Не бих се сложила са Вама, ова влада покушава да исправи све што може, али толико проблема, не може нико од једном да реши.

nana

pre 11 godina

Mislim da je jako dobro da u državnom vrhu postoji ovakva saradnja i da se trude da oko bitnih pitanja se često dogovaraju i nalaze najbolje rešenje!

nevena

pre 11 godina

Samo ovakvom saradnjom državnog vrha možemo da očekujem da će Srbija polako da izađe iz krize i da će se naći najprihvatljivije rešenje za Kosovo!

jagodica bobica

pre 11 godina

Samo se držati zacrtanih stavova i principa.Ne dati Kosovo,obezbeđivati radna mesta kroz dolaske novih investitora.Vučića ne čeka lak posao

Moma za Srbiju

pre 11 godina

Podzavam licno nas drzavni vrh i konacno svi treba da stanemo iza ovih ljudi i vlade koja radi u interesu gradjana i koja dobija pohvale od celog sveta i na istoku i na zapadu

Rikon

pre 11 godina

Idemo ka EU to je sigurno, ova vlada dobija pohvale za svoj rad, ali predstoji nam jos koraka i to vrlo ozbiljnih i verujem da ce pazljivo sve da isplaniraju.

Ramplstilskin

pre 11 godina

Za razliku od predhodnika koji su se sastajali telefonski i tako shatro resavali drzavna pitanja, ova vlada radi kako se to od ozbiljne vlasti i ocekuje, a efekti rada su vec uveliko vidljivi. Bice kako biti mora i to nije izbor vlade ili pojedinca, bitan je nacin kako da se amortizuje i okrene u pozitivnom smeru ono sto je neizbezno. Stvari nisu zacementirane i jos uvek postoji po neka otvorena opcija za promenu u nasu korist, a to je pravac u kome treba da se deluje. Pozivanje na jedinstvo i koordinisanje sa svim faktorima koji su relevantni u resavanju nacionalnih problema jesu kljucni stav vlasti i drago mi je da stvari funkcionisu tako. Dakle sta god da se dogodi i kakvi god vetrovi da dunu ovakav modus ponasanja ostaje u amanet i to je ono sto cini promenu i pravi prekretnicu na politickoj sceni.

mungos

pre 11 godina

i treba da je drzavni vrh jedinstven po svim pitanjima a posebno o kosovu dacic nece odstupiti od dogovorenog na vladi a i s patrijarhom i nikolicem sigurno je dovorena strategija no evropski zvanicnici sve vise pominju priznanje nezavisnosti kosova sta ce se izroditi cucemo

samoslogaSrbijuspasava

pre 11 godina

jedinstvo u odlukama i pronalaženju rešenja , presudno je u stvaranju ozbiljnije slike vlade čvrstog i odlucnog stava da Srbiji i narodu na Kosovu stvori bolje sutra

profa

pre 11 godina

Što se tiče napretka na putu ka EU ova vlada je više uradila i dobila bolje ocene za pola godine rada nego sve vlade u prethodnih osam godina!

Reporter

pre 11 godina

Važno je da je državni vrh pokazao jedinstvo i odlučnost po pitanju očuvanja državnih interesa na Kosovu i rešenost da se učini sve kako bi se dobio datum za početak pregovora sa EU.

dekica

pre 11 godina

Sada je Vucic svima stavio do znanja da VLADA nije za izbore, vec da pokrene i ojaca privredu i ekonomiju, da ocuva Kosovo i udje u EU. Videli smo da mu je interes gradjana iznad politickih partija. Borba protiv korupcije i kriminala bice nastavljena. Izgleda je stigao covek i vlada koju iskljucivo interesuje DRZAVA i NAROD.

Teo

pre 11 godina

Pred državnim vrhom je težak i važan period - treba "ubediti" Nemačku da dobijemo datum za pregovore, sa Prištinom treba nastaviti razgovore oko severa Kosova. Pred Vučićem i dačićem su odgovorni poslovi. Kako se dobro, i što je mnogo važno, zajedno pripremaju, očekujem i dobre rezultate.

Pahuljica

pre 11 godina

Iskreno verujem da ova Vlada na celu sa premijerom Ivicom Dacicem i prvim potredsednikom Aleksandrom Vucicem sa podrskom predsednika drzave Tomislavom Nikolicem radi u pravom interesu Srbije. Duboko verujem da ce uz njih Srbija da povrati svog ugled i da ce da uspesno rese pitanje Kosova. Srbija konacno ima pravu Vladu i predsednika koji iskreno zele Srbiji dobro. Mislim da ce potpredsednik Vlade Aleksandar Vucic na najbolji nacin resiti problem korupcije i kriminala. Srbija ima predsednika koga postuje ceo svet i koji ume dostojno da predstavlja
Srbiju. Sa ovom Vladom i Tomislavom Nikolicem i potpomognuta Srpskom Pravoslavnom Crkvom kao velikim zastitnikom, Srbija sigurno koraca u dobru buducnost.

miki Veliki

pre 11 godina

Ajde da budemo objektivni i realni. Samo ako postoji sloga i jedinstvo, ima cemu i da se nadamo. Ova Vlada i te kako pokazuje svoj trud i zalaganje, i po pitanju Kosova i borbe protiv korupcije, pa samim tim i dobijanjem datuma za pregovore sa EU.

kolikox

pre 11 godina

@(Siniša, 13. februar 2013 14:48)
Drzavni vrh nam se sada ponasa mnogo ozbiljnije nego do proslih izbora. Tokom tadicevanja i prethodne Vlade, nije bilo konkretnih poteza ka resavanju kosovskog problema, a bilo je prilika moras da priznas...

NOVICA

pre 11 godina

Ovo je ohrabrujuća vest. Po državu je dobro da se još jednom potvrdilo jedinstvo državnog vrha po pitanju evrointegracija i pregovora o Kosovu. Prad Srbijom je odlučujućih nekoliko nedelja u kojima će najverovatnije biti odlučeno da li Srbija dobija datum za početak pregovora, ili ne. Najgore bilo da se sada strategija za razgovore nešto bitno menja. Za to nema ni potrebe, a ni vremena. Državni vrh je pokazao da je državno odgovoran i jedinstven, i to je dobra poruka i EU, i kosovskoj strani, pred nastavak razgovora.

Djole76

pre 11 godina

Jedino na ovaj nacin moze da se vodi Srbija,dogovorom svih relevantnih ljudi.Samo tako mozemo da ostvarimo nase ciljeve.Predsednik Nikolic,za razliku od svog prethodnika,obavlja duznost u skladu sa svojim nadleznostima.On inicira ovakve susrete na kojima se donose odluke o daljim koracima Srbije,sto je za svaku pohvalu.

Festina lente

pre 11 godina

Ne moze se osporiti napredak ove vlasti u resavanju kosovskog problema!Treba nastaviti dosadasnjim tempom!formiranje zajednice opstina Srba na severu kosova je dobro resenje,time ce se koliko-toliko popraviti polozaj Srba!

Carpe diem

pre 11 godina

Treba nastaviti da se radi na poboljsavanju kvaliteta zivota Srba na Kosovu!Resenja koja su sadrzana u platformi su dobra,sada treba raditi na njihovom sprovodjenju!Po ovako bitnom pitanju za srbiju,drzavni vrh i treba da bude jedinstven!Kada ce,ako nece sada?!

Tačka

pre 11 godina

Neka priča ko šta hoće, ali ova vlada pokazuje da je od akcije, odgovorna, za bitna pitanja jedinstvena i sklona delima od opšteg interesa.

novicvg

pre 11 godina

Hoću da verujem da savetniku predsednika Nikolića gospodinu Đuriću da je politički vrh postigao puno jedinstvo o stavovima koje Srbija treba da zastupa u pregovorima 19 i 20 u Briselu na sasnaku Dačić sa Tačijem i osnovu za razgovor koju će imati naša delegacija imati sa nemačkim parlamentarcima oko pozitivnog stava Nemačke za dobijanje datuma. Koliko će Vučić imati uspeha i dali će Nemačka prihvatiti naše stavove i biti fleksibilna ili će nemački tvrdi stav i eventualno dodatni uslovi postaviti pred nas nepremostive prepreke.Čeka nas vruće proleće što zbog naše unutarpolitičke krize i krize odnosa u koaliciji a što zbog našeg puta ka EU.

pinokio

pre 11 godina

Nadam se da ce uskoro vlada Srbije naci resenje za Kosovo jer je svima u interesu,a pogotovu narodu koji zivi dole i koji je stalno izlozen maltretiranju.Vreme je da dodje do pomirenja i da se uspostavi normalan zivot.Vucic na celu te vlade ima snage da to i ostvari

Razmažena domaćica

pre 11 godina

Cim su oni jedinstveni, mene vata strah.
(Zoran, 13. februar 2013 19:04)

Nije to strah to ti je "politička fobija" koju su ti nametnuli oni prethodnici! Prosto su ti isprali mozak toliko da ne možeš ni da shvatiš šta je dobro a šta loše!

MILENIJA

pre 11 godina

Raduje iskazano potpuno jedinstvo državnog vrha. Kasno je sada za bilo kakve drastične promene plana. Nejedinstvu državnog vrha Srbije bi se najviše obradovali Albanci sa Kosova, a to Vučić, Nikolić i Dačić nisu smeli da dozvole.

Volens-nolens

pre 11 godina

Treba biti jedinstven po ovako vaznom pitanju!Verujem da ce drzava ovim pregovorima omoguciti bolji zivot Srba na Kosovu jer se vec vidi znatan pomak u dijalogu izmedju Beograda i Pristine

Mimica88

pre 11 godina

I treba da sastance i zajednickim snagama da vode Srbiju ka lepsim danima.Predhodnu su nas unazadili,ovi za sad imaju samo pozitivne pohvale i rade kako narod zeli.Svaka cast.

Optimista Ni

pre 11 godina

Ne sumljam da ce se na ovom sastanku doneti odluke koje ce biti u interesu zemlje i naroda.Jer nam je napokon krenulo na bolje i idemo ka lepsim stvarima.

Građanin

pre 11 godina

Sada je važno da država povuče prave poteze,kako bi dobili datum za početak pregovora sa EU i sačuvali nacionalne interese na Kosovu.

AleksandarZidarski

pre 11 godina

Dosta lepih reci i pohvala stize iz evropske unije zahvaljujuci radu ove vlade a posebno Aleksandra Vucica u borbi protiv kriminala i korupcije,dijaloga o resavanju problema Kosova i Metohije kao i privlacenju stranih investicija.Nadam se da je datum za pocetak pregovora izvestan jer bi sve ostalo bio zaista VELIKI PORAZ!!

andja

pre 11 godina

Drzavni vrh ozbiljno prilazi svim problemima i trazi najbolja moguca resenja.To dokazuju njihovi sastanci.Ono sto je najbitnije od svega je sto su jedinstveni po svim vaznim pitanjima a samo tada se i mogu ocekivati dobri rezultati.

dejan

pre 11 godina

Nerazumem ove minuse? Shvatimo jednom i zauvek,predhodna vlada nije radila u interesu naroda,pa su zbog toga i izgubili. Ova vlada radi odlicno i nema potrebe da lupamo minuse.

Boki

pre 11 godina

Dobro je sto vlada funkcionise slozno. Da je u proteklom periodu bilo tako ne bi bili sada u ovako veoma teskoj poziciji. Vlada treba da istraje u svojim stavovima a ishod kakav bude videcemo. Barem niko nece moci da zameri jer je dat maksimum.

Sovica

pre 11 godina

kakav nam je vrh, dno je jos i dobro..
(odosmo svi.., 13. februar 2013 20:43)

A koga ili šta podrazumevaš pod "dno"!? Zanima me kakve koristi ili smisla imaju ovako formulisani komentari

porukaPrimljena

pre 11 godina

Mislim da svi kapiraju da ipak na kraju sve zavisi od Nemacke. Ono sto bi trebalo da bude veliki plus za nas je to sto su i Vucic i NIkolic odavno shvatili da uglavnom sve u EU zavisi od Nemacke a to se videlo jos tokom predizborne kampanje.

dobri

pre 11 godina

Mislim da smo se pomerili sa mrtve tacke na bolje. Kazem "na bolje", jer po prvi put posle ko zna koliko decenija, Srbija ima drzavni vrh koji je u stanju da sedne i dogovori se. To su prvi pokazatelji preuzimanja odgovornosti i to je dobra poruka jedinstva koju Srbija salje u svet.

Svrle

pre 11 godina

Dobro je da drzavni vrh se sastaje i time pokazuje da su spekulacije o netrpeljivosti neistinite. Vazno je da je Vlada pokazala da je interesuju samo interesi gradjana, a ne licni.

jeska

pre 11 godina

Drzavni vrh i treba da se sastaje sto cesce.U ovoj zemlji ima toliko problema koje treba resiti a njihovi sastanci nam govore da ozbiljno rade i da imaju zelju da se ti problemi rese.

buducnost

pre 11 godina

Potrebno je da u vrhu drzave vlada dobra saradnja i pozitivna energija. Nadajmo se dobrim rezultatima, i po pitanju Kosova i po pitanju EU.

MOSKVIČ

pre 11 godina

Najgore bi po Srbiju bilo, da su Nikolić, Vučić i Dačić, u ovom momentu, kada sledi nekoliko odlučujućuh nedelja za dobijanje datuma za pregovore sa EU, izašli bez jedinstvenog stava. To ne samo da bi bilo loše, nego bi to bilo i državno neodgovorno ponašanje. Vučić i Nikolić su više puta pokazali da su državno odgovorni, tako da se ništa drugo sem iskazivanja potpunog jedinstva, od Vučića i Nikolića, u ovom momentu se i nije moglo očekivati.

AleksandarK

pre 11 godina

Kada je u pitanju drzavni interes ova vlada je pokazala da je jaka i istrajna, mnogo se postiglo u dobijanju datuma za pregovore sa EU,

medenica

pre 11 godina

Jedinstvo drzavnog vrha mora da postoji kada je u pitanju ovako bitno pitanje Kosova.
Kao sto je receno Aleksandru Vucicu je stalo do toga da Vlada opstane ali i da se u ovom mandatu resi pitanje Kosova.

Atletičar

pre 11 godina

Ključna stvar za našu zemlju je dobijanje datuma za početak pregovora sa EU,nadam se da će napori naših političara uroditi plodom i da ćemo uskoro dobiti datum za početak pregovora sa EU.

GAJA

pre 11 godina

Dogovor kuću gradi, to je svakom domaćinu jasno tako da je i koaliciji jasno da do dogovora mora doći, bez obzira na tzv. kritike opozicije.

Pravda

pre 11 godina

Nadam se da će naš državni vrh povući prave poteze i da će naša zemlja u narednom periodu, koji je vrlo važan za našu zemlju izaći iz političke i ekonomske krize.

Gricko

pre 11 godina

Jao ovi se svako malo sastaju,nema vajde od njih nikakve.Valjda sami sebe ubedjuju da su ne jedinstveni,vec 'apsolutno' jedinstveni.
(tanja, 13. februar 2013 20:14)

Mislim da je i cilj učesnika u Vladi da se sastaju, razgovaraju, dogovaraju i pronalaze rešenja! Ne vidim smisla u tvom komentaru, kako da funkcioniše država ako nema dogovora?

Svanulo je

pre 11 godina

Vucic ce nas lepo predstaviti u Evropi, ali nisam siguran da ce i Dacic voditi dobre pregovore u Briselu, mozda tu treba postaviti nekog drugog, nekog ko razume Srpski narod sa Kosova i Metohije.

Macosa

pre 11 godina

Državni vrh mora što češće i intenzivnije da se sastaje kada su ovako vazni momenti za našu državu u pitanju! Tako to radi odgovorna vlast, kakvu danas imamo u Srbiji.

Opustencija

pre 11 godina

Verujem da ce se drzavni vrh dogovoriti oko svih znacajnih pitanja! Teme su veoma ozbiljne i predstoji veliki napor u resavanju i pitanja Kosova,ali i dalji put ka evropskim integracijama!

pozitivan signal

pre 11 godina

skreno verujem da ova Vlada na celu sa premijerom Ivicom Dacicem i prvim potredsednikom Aleksandrom Vucicem sa podrskom predsednika drzave Tomislavom Nikolicem radi u pravom interesu Srbije. Duboko verujem da ce uz njih Srbija da povrati svog ugled i da ce da uspesno rese pitanje Kosova. Srbija konacno ima pravu Vladu i predsednika koji iskreno zele Srbiji dobro. Mislim da ce potpredsednik Vlade Aleksandar Vucic na najbolji nacin resiti problem korupcije i kriminala. Srbija ima predsednika koga postuje ceo svet i koji ume dostojno da predstavlja
Srbiju. Sa ovom Vladom i Tomislavom Nikolicem i potpomognuta Srpskom Pravoslavnom Crkvom kao velikim zastitnikom, Srbija sigurno koraca u dobru buducnost.
(Pahuljica, 13. februar 2013 16:35)
Imajte milosti...

Pahuljica

pre 11 godina

Iskreno verujem da ova Vlada na celu sa premijerom Ivicom Dacicem i prvim potredsednikom Aleksandrom Vucicem sa podrskom predsednika drzave Tomislavom Nikolicem radi u pravom interesu Srbije. Duboko verujem da ce uz njih Srbija da povrati svog ugled i da ce da uspesno rese pitanje Kosova. Srbija konacno ima pravu Vladu i predsednika koji iskreno zele Srbiji dobro. Mislim da ce potpredsednik Vlade Aleksandar Vucic na najbolji nacin resiti problem korupcije i kriminala. Srbija ima predsednika koga postuje ceo svet i koji ume dostojno da predstavlja
Srbiju. Sa ovom Vladom i Tomislavom Nikolicem i potpomognuta Srpskom Pravoslavnom Crkvom kao velikim zastitnikom, Srbija sigurno koraca u dobru buducnost.

Rikon

pre 11 godina

Idemo ka EU to je sigurno, ova vlada dobija pohvale za svoj rad, ali predstoji nam jos koraka i to vrlo ozbiljnih i verujem da ce pazljivo sve da isplaniraju.

022

pre 11 godina

Нормално је да ће састајати када је стање у држави овако. Разговор решава многе проблеме. Било би чудно да се не састају. Чућемо ускоро и резултате. Мора бити боље када се нешто ради.

Siniša

pre 11 godina

Ne dramite. Ako će vlada da padne to bi bila dobra vest, a sve ostalo je nastavak komedije, cirkusa...da se narod zabalja. Jak mi ,,državni vrh'', sve moj do m...

Optimista Ni

pre 11 godina

Ne sumljam da ce se na ovom sastanku doneti odluke koje ce biti u interesu zemlje i naroda.Jer nam je napokon krenulo na bolje i idemo ka lepsim stvarima.

Tačka

pre 11 godina

Neka priča ko šta hoće, ali ova vlada pokazuje da je od akcije, odgovorna, za bitna pitanja jedinstvena i sklona delima od opšteg interesa.

Svrle

pre 11 godina

Dobro je da drzavni vrh se sastaje i time pokazuje da su spekulacije o netrpeljivosti neistinite. Vazno je da je Vlada pokazala da je interesuju samo interesi gradjana, a ne licni.

Pravda

pre 11 godina

Nadam se da će naš državni vrh povući prave poteze i da će naša zemlja u narednom periodu, koji je vrlo važan za našu zemlju izaći iz političke i ekonomske krize.

Ramplstilskin

pre 11 godina

Za razliku od predhodnika koji su se sastajali telefonski i tako shatro resavali drzavna pitanja, ova vlada radi kako se to od ozbiljne vlasti i ocekuje, a efekti rada su vec uveliko vidljivi. Bice kako biti mora i to nije izbor vlade ili pojedinca, bitan je nacin kako da se amortizuje i okrene u pozitivnom smeru ono sto je neizbezno. Stvari nisu zacementirane i jos uvek postoji po neka otvorena opcija za promenu u nasu korist, a to je pravac u kome treba da se deluje. Pozivanje na jedinstvo i koordinisanje sa svim faktorima koji su relevantni u resavanju nacionalnih problema jesu kljucni stav vlasti i drago mi je da stvari funkcionisu tako. Dakle sta god da se dogodi i kakvi god vetrovi da dunu ovakav modus ponasanja ostaje u amanet i to je ono sto cini promenu i pravi prekretnicu na politickoj sceni.

Anja

pre 11 godina

Не бих се сложила са Вама, ова влада покушава да исправи све што може, али толико проблема, не може нико од једном да реши.

Građanin

pre 11 godina

Sada je važno da država povuče prave poteze,kako bi dobili datum za početak pregovora sa EU i sačuvali nacionalne interese na Kosovu.

jeska

pre 11 godina

Drzavni vrh i treba da se sastaje sto cesce.U ovoj zemlji ima toliko problema koje treba resiti a njihovi sastanci nam govore da ozbiljno rade i da imaju zelju da se ti problemi rese.

Janićijević-Janaćko

pre 11 godina

Još jedan pozitivan korak državnog vrha. Konačno da se o nacionalnom interesu sdne i postigne sporazum o zastupanju na pregovorima o KiM. POzdravljam ovaj događaj i nadam se da će nastaviti u budućnosti sa tom praksom.

Teo

pre 11 godina

Pred državnim vrhom je težak i važan period - treba "ubediti" Nemačku da dobijemo datum za pregovore, sa Prištinom treba nastaviti razgovore oko severa Kosova. Pred Vučićem i dačićem su odgovorni poslovi. Kako se dobro, i što je mnogo važno, zajedno pripremaju, očekujem i dobre rezultate.

andja

pre 11 godina

Drzavni vrh ozbiljno prilazi svim problemima i trazi najbolja moguca resenja.To dokazuju njihovi sastanci.Ono sto je najbitnije od svega je sto su jedinstveni po svim vaznim pitanjima a samo tada se i mogu ocekivati dobri rezultati.

Владимир

pre 11 godina

@ (slobodan, 13. februar 2013 15:34)

Откачили смо Крајину, Славонију, Далмацију, Босну, Македонију, Црну Гору... мислиш баш да ће после откачињања КиМ да ти буде боље? Пошто неће, докле треба да откачињемо не би ли ти било?

Moma za Srbiju

pre 11 godina

Podzavam licno nas drzavni vrh i konacno svi treba da stanemo iza ovih ljudi i vlade koja radi u interesu gradjana i koja dobija pohvale od celog sveta i na istoku i na zapadu

Nismo lepi ali puno radimo

pre 11 godina

Kad vidimo kakav nam je drzavni vrh , shvatamo da smo se sa istim zaputili na dno .Zoki
(Zoki, 13. februar 2013 17:10)

Prethodni državni vrh se sastajao tajno, bez medija, kao neka zaverenička grupa. I to je jedan od razloga zbog čega smo dospeli do dna. Sadašnji državni vrh možda nije tako lep i fotogeničan kao prethodni, ali ne krije kada se sastao i o čemu su razgovarali. Radi udarnički i timski, da izvuče Srbiju iz gliba.

skylab

pre 11 godina

Da mi bataljujemo ovo...nema nikakvog smisla...nije rekao...jeste rekao...smešno....a najsmešniji G Kacin kao tumač....prevodilac....a država mu se raspada....

nana

pre 11 godina

Mislim da je jako dobro da u državnom vrhu postoji ovakva saradnja i da se trude da oko bitnih pitanja se često dogovaraju i nalaze najbolje rešenje!

jagodica bobica

pre 11 godina

Samo se držati zacrtanih stavova i principa.Ne dati Kosovo,obezbeđivati radna mesta kroz dolaske novih investitora.Vučića ne čeka lak posao

nevena

pre 11 godina

Samo ovakvom saradnjom državnog vrha možemo da očekujem da će Srbija polako da izađe iz krize i da će se naći najprihvatljivije rešenje za Kosovo!

tarenzi

pre 11 godina

@doca: Toliko negativnosti na prema dvojici ljudi nisam odavno čuo. Probudite se ovo nisu 90-te, sada smo svi prihvatljivi za EU. Ma ljudi moji ovde nije bitno ko je doneo datum važno je da ga je doneo i da mi idemo napred. Kad to shvatimo i kad ne budemo ramišljali uskogrudo onda imamo dobre šanse da uspemo.

zex

pre 11 godina

Citajuci komentare ja ne mogu da verujem da toliko ima zaludjenog naroda koji stvarno veruje u ovu vladu i da ce narodu biti bolje.Tolika poskupljenja hrane,struje i svega ostalog da ne moze da se nabroji i oni hvale Tomu Nikolica,Vucica i Dacica pa ih u zvezde dizu.Pa da je slucajno sad u ovakvom stanju kakva nam je drzava predsednik Boris Tadic pljuvali bi ga svaki dan!!To je slika naseg naroda,nazalost vecina je takvih.
(anonimus, 13. februar 2013
hoces li biti ljubazan da izvuces listing cena na internetu,molim te potrazi cenovnik osnovnih zivotnih namirnica i goriva od 2004 pa do maja 2012 pa mi napisi koliko je poskupela hrana pice gorivo i ostalo ja znam da nafta skuplja za sto dinara ali danas je jeftinija nego u maju prosle godine struja jos nije skuplja ali to je sitnica,kada tako dobro znas da su cene otisle za vreme nikolica onda napisi da svi vide

kolikox

pre 11 godina

@(Siniša, 13. februar 2013 14:48)
Drzavni vrh nam se sada ponasa mnogo ozbiljnije nego do proslih izbora. Tokom tadicevanja i prethodne Vlade, nije bilo konkretnih poteza ka resavanju kosovskog problema, a bilo je prilika moras da priznas...

VIA

pre 11 godina

Nadam se da se to jedinstvo poklapa sa narodnom voljom, a ako neko sumlja u volju onda molim za referendum. Ja sam za Srbija sa Kosovom u EU ili podela Kosova.

samoslogaSrbijuspasava

pre 11 godina

jedinstvo u odlukama i pronalaženju rešenja , presudno je u stvaranju ozbiljnije slike vlade čvrstog i odlucnog stava da Srbiji i narodu na Kosovu stvori bolje sutra

NOVICA

pre 11 godina

Ovo je ohrabrujuća vest. Po državu je dobro da se još jednom potvrdilo jedinstvo državnog vrha po pitanju evrointegracija i pregovora o Kosovu. Prad Srbijom je odlučujućih nekoliko nedelja u kojima će najverovatnije biti odlučeno da li Srbija dobija datum za početak pregovora, ili ne. Najgore bilo da se sada strategija za razgovore nešto bitno menja. Za to nema ni potrebe, a ni vremena. Državni vrh je pokazao da je državno odgovoran i jedinstven, i to je dobra poruka i EU, i kosovskoj strani, pred nastavak razgovora.

Cvrle123

pre 11 godina

Ah taj dijalog... Ne bila na mestu naših predstavnika Vlade i Predsednika... Svesna sam da nam je jedino rešenje i neophodan... Bar neka bude u našu korist... Lepo je videti da je naša Vlada jedinstvena po pitanju rešavanja problema na Kosovu, nadam se da će uspeti da odbrane Srbiju i Srbe na Kosovu!

dejan

pre 11 godina

Nerazumem ove minuse? Shvatimo jednom i zauvek,predhodna vlada nije radila u interesu naroda,pa su zbog toga i izgubili. Ova vlada radi odlicno i nema potrebe da lupamo minuse.

pinokio

pre 11 godina

Nadam se da ce uskoro vlada Srbije naci resenje za Kosovo jer je svima u interesu,a pogotovu narodu koji zivi dole i koji je stalno izlozen maltretiranju.Vreme je da dodje do pomirenja i da se uspostavi normalan zivot.Vucic na celu te vlade ima snage da to i ostvari

Marko (Dorcol)

pre 11 godina

Gledam ovu lakrdiju i razmisljam. Ma mozda se car Lazar i Milos Obilic ne bi ni cimali 1389. godine, da su znali da je priznavanje Kosova uslov za dobijanje datuma.

miki Veliki

pre 11 godina

Ajde da budemo objektivni i realni. Samo ako postoji sloga i jedinstvo, ima cemu i da se nadamo. Ova Vlada i te kako pokazuje svoj trud i zalaganje, i po pitanju Kosova i borbe protiv korupcije, pa samim tim i dobijanjem datuma za pregovore sa EU.

prevareni glasac

pre 11 godina

Cemu sav cirkus, pripreme i usaglasavanje, kad, valjda je sad svima jasno, da nikad necemo biti primljeni u EU?!
Umesto da se energija usmeri ka perspektivnijim savezima, gubimo vreme i resurse na "slepu ulicu".
U Srbiji od farse koja se zove "Put ka EU" jedino imaju koristi razni EU profiteri, koji sede po raznim ministarstvima, komisijama,..,i lazu ovaj narod kako je borba protiv korupcije i sredjivanje drzave jedino moguce usaglasavanjem sa EU!!!
Referendum je trebalo raspisati na "pocetku" puta, a ne posto se pretrpe stete (slobodan uvoz iz EU, ogranicenje instrumenata NBS,...), da bi na kraju dobili uslov koji ne mozete da ispunite?!
Sta nam znaci datum pocetka pregovora, ako se zna da prijema nece biti?!
Koje su to fabrike koje ce doci na veresiju, koja to i nije, nego sarena laza za naivne Srbe?!
Jedina proizvodnja koja je usla u Srbiju je ona koja svoj proizvod plasira na Rusko trziste, zbog carinskih olaksica. U slucaju da Srbija bude primljena u EU, te olaksice nece vise vaziti!
E sad trik pitanje za sve:
Zasto oni ciji benifit zavisi od ne ulaska Srbije u EU su vec ovde, sa kapitalom, proizvodnjom,... (i jedino oni i dolaze), dok onih koji bi imali koristi od ulaska Srbije u EU nema "ni od korova"?! Valjda bi bilo logicno da su vec ovde, jer ulaskom u EU, sve postaje mnogo skuplje?!
I za one koji ce mozda da komentarisu tipa: "...kad su bolji Rusija, Kina..., sto ne ides tamo da zivis,...?" ili "Gde bi pre ziveo?" da im odmah odgovorim:
Ja hocu da zivim u Srbiji!

AleksandarZidarski

pre 11 godina

Dosta lepih reci i pohvala stize iz evropske unije zahvaljujuci radu ove vlade a posebno Aleksandra Vucica u borbi protiv kriminala i korupcije,dijaloga o resavanju problema Kosova i Metohije kao i privlacenju stranih investicija.Nadam se da je datum za pocetak pregovora izvestan jer bi sve ostalo bio zaista VELIKI PORAZ!!

Razmažena domaćica

pre 11 godina

Cim su oni jedinstveni, mene vata strah.
(Zoran, 13. februar 2013 19:04)

Nije to strah to ti je "politička fobija" koju su ti nametnuli oni prethodnici! Prosto su ti isprali mozak toliko da ne možeš ni da shvatiš šta je dobro a šta loše!

buducnost

pre 11 godina

Potrebno je da u vrhu drzave vlada dobra saradnja i pozitivna energija. Nadajmo se dobrim rezultatima, i po pitanju Kosova i po pitanju EU.

MOSKVIČ

pre 11 godina

Najgore bi po Srbiju bilo, da su Nikolić, Vučić i Dačić, u ovom momentu, kada sledi nekoliko odlučujućuh nedelja za dobijanje datuma za pregovore sa EU, izašli bez jedinstvenog stava. To ne samo da bi bilo loše, nego bi to bilo i državno neodgovorno ponašanje. Vučić i Nikolić su više puta pokazali da su državno odgovorni, tako da se ništa drugo sem iskazivanja potpunog jedinstva, od Vučića i Nikolića, u ovom momentu se i nije moglo očekivati.

Boki

pre 11 godina

Dobro je sto vlada funkcionise slozno. Da je u proteklom periodu bilo tako ne bi bili sada u ovako veoma teskoj poziciji. Vlada treba da istraje u svojim stavovima a ishod kakav bude videcemo. Barem niko nece moci da zameri jer je dat maksimum.

AleksandarK

pre 11 godina

Kada je u pitanju drzavni interes ova vlada je pokazala da je jaka i istrajna, mnogo se postiglo u dobijanju datuma za pregovore sa EU,

Edge

pre 11 godina

Bitno je da su uslovi jasno precizirani jer u slucaju da se oni stalno menjaju i da se postavlja priznanje kao jedan od njih onda je jasno da ne postoje iskrene zelje da Srbija bude deo EU

Sovica

pre 11 godina

kakav nam je vrh, dno je jos i dobro..
(odosmo svi.., 13. februar 2013 20:43)

A koga ili šta podrazumevaš pod "dno"!? Zanima me kakve koristi ili smisla imaju ovako formulisani komentari

novicvg

pre 11 godina

Hoću da verujem da savetniku predsednika Nikolića gospodinu Đuriću da je politički vrh postigao puno jedinstvo o stavovima koje Srbija treba da zastupa u pregovorima 19 i 20 u Briselu na sasnaku Dačić sa Tačijem i osnovu za razgovor koju će imati naša delegacija imati sa nemačkim parlamentarcima oko pozitivnog stava Nemačke za dobijanje datuma. Koliko će Vučić imati uspeha i dali će Nemačka prihvatiti naše stavove i biti fleksibilna ili će nemački tvrdi stav i eventualno dodatni uslovi postaviti pred nas nepremostive prepreke.Čeka nas vruće proleće što zbog naše unutarpolitičke krize i krize odnosa u koaliciji a što zbog našeg puta ka EU.

mungos

pre 11 godina

i treba da je drzavni vrh jedinstven po svim pitanjima a posebno o kosovu dacic nece odstupiti od dogovorenog na vladi a i s patrijarhom i nikolicem sigurno je dovorena strategija no evropski zvanicnici sve vise pominju priznanje nezavisnosti kosova sta ce se izroditi cucemo

Ružica

pre 11 godina

Koliko god mi bili protiv dijaloga, jedini je način da pomognemo Srbima na Kosovu... Drago mi je da su se dogovorili, odricanje od Srpskih institucija je zaista van pameti!

Djole76

pre 11 godina

Jedino na ovaj nacin moze da se vodi Srbija,dogovorom svih relevantnih ljudi.Samo tako mozemo da ostvarimo nase ciljeve.Predsednik Nikolic,za razliku od svog prethodnika,obavlja duznost u skladu sa svojim nadleznostima.On inicira ovakve susrete na kojima se donose odluke o daljim koracima Srbije,sto je za svaku pohvalu.

vinetu

pre 11 godina

koliko vidim iz evropske unije neki predstavnici najavljuju da se kosovo treba priznati da bi se dobio famozni datum vi to necete uraditi a ako ne dobijemo datum nije propast sveta cak sta vise spasice nasw bede

Velko

pre 11 godina

Molim državni vrh, Nikolića, Dačić, Vučića da odgovore kratko i jasno, onako seljački: Ako 2022.jedna od članica EU ne ratifikuje sporazum o punopravnom članstu Srbije u EU i postavi ultimatum o priznanju Kosova da bi ratifikovakla sporazum šta onda biva sa Srbijom? Je li članica ili nije? DA ili NE? Molim, samo kratko! Bojim se da će biti više crnih ovaca.

profa

pre 11 godina

Što se tiče napretka na putu ka EU ova vlada je više uradila i dobila bolje ocene za pola godine rada nego sve vlade u prethodnih osam godina!

milan

pre 11 godina

Bilo bi smesno od EU traziti od Srbije da prizna Kosovo za 5,- godina kada bi Srbija trebala da udje u nju a da neki clanovi EU nepriznaju jos Kosovo. Ali Srbija treba dobro da razmisli dali da ostanemo mazohisti ili da ponosno idemo napred u politici i u nasim glavama.

medenica

pre 11 godina

Jedinstvo drzavnog vrha mora da postoji kada je u pitanju ovako bitno pitanje Kosova.
Kao sto je receno Aleksandru Vucicu je stalo do toga da Vlada opstane ali i da se u ovom mandatu resi pitanje Kosova.

anonimus

pre 11 godina

Citajuci komentare ja ne mogu da verujem da toliko ima zaludjenog naroda koji stvarno veruje u ovu vladu i da ce narodu biti bolje.Tolika poskupljenja hrane,struje i svega ostalog da ne moze da se nabroji i oni hvale Tomu Nikolica,Vucica i Dacica pa ih u zvezde dizu.Pa da je slucajno sad u ovakvom stanju kakva nam je drzava predsednik Boris Tadic pljuvali bi ga svaki dan!!To je slika naseg naroda,nazalost vecina je takvih.

Gricko

pre 11 godina

Jao ovi se svako malo sastaju,nema vajde od njih nikakve.Valjda sami sebe ubedjuju da su ne jedinstveni,vec 'apsolutno' jedinstveni.
(tanja, 13. februar 2013 20:14)

Mislim da je i cilj učesnika u Vladi da se sastaju, razgovaraju, dogovaraju i pronalaze rešenja! Ne vidim smisla u tvom komentaru, kako da funkcioniše država ako nema dogovora?

Reporter

pre 11 godina

Važno je da je državni vrh pokazao jedinstvo i odlučnost po pitanju očuvanja državnih interesa na Kosovu i rešenost da se učini sve kako bi se dobio datum za početak pregovora sa EU.

sasa jokic

pre 11 godina

Obzirom na ekipu koja ce biti prisutna, kada sednete za sto, postavite pitanje; "Sta se desilo sa Srbijom kada Sloba nije prihvatio da NATO udje na Kosovo, i gde smo danas!".
Pa ako mislite da je Kosovo i dalje nase, izadjite pred narofpd, i recite mu da se spremi na glad i bedu, i da prihvati UDBU jos 50 godina!
Ili smognite snage, i u ime buducnosti za nasu decu, saopstite narodu jedinu istinu! Ne morate da prihvatimo zvanicno nezavisnost, ali moramo da ukinemo paralelne institucije, koje su inace bile paravan za pljacku, i trazite neku kontra uslugu, i garancije za Srbe na Kosovu!
Nemojte, kao onaj zlikovac Sloba lagati narod, radi sopstvenih fotelja. Ako treba prihvatite i etikete izdajnika, ali u interesu buducnosti, opasuljice se jednom ovaj narod, i shvatice da je to bila hrabra i drzavnicka odluka.
Na zalost u Srbiji nista ne moze bez zrtava, ali sami smo krivi, mnogo je nepismenih!

Sa 2020. na 2030. zbog 2012.

pre 11 godina

Neverovatno mi je da postoje ljudi koji hvale ovu užasnu vlast za EU integracije. Moj utisak je suprotan: povratkom ovih "Bulevara Mladića" na vlast, integracija nam je odložena za 2030. godinu.

Ja se jasno sećam da smo prošle godine čekali datum krajem 2012, a sad je to 2013.
Mislim da će se odlaganja i pomeranja nastaviti. Gubimo godine vremena zbog SNS.

oi

pre 11 godina

Prethodni državni vrh se sastajao tajno, bez medija, kao neka zaverenička grupa. I to je jedan od razloga zbog čega smo dospeli do dna. Sadašnji državni vrh možda nije tako lep i fotogeničan kao prethodni, ali ne krije kada se sastao i o čemu su razgovarali. Radi udarnički i timski, da izvuče Srbiju iz gliba.
(Nismo lepi ali puno radimo, 13. februar 2013 18:33)

Rade udarnički i timski kao i devedesetih, pogotovo ova dvojca sa fotografije.

zmago

pre 11 godina

smejurija od vlade..... jedinstveni kad Dačic banana više nema pravo glasa sa sve ostalim poltronima.
muka mi je od svih ovih političara lopova,opet kao i pre partijska zapošljavanja bez knjižice nema posla.
Mi koji bez knjižice jednostavno ne postojimo u ovoj Srbiji!
TUGA

Festina lente

pre 11 godina

Ne moze se osporiti napredak ove vlasti u resavanju kosovskog problema!Treba nastaviti dosadasnjim tempom!formiranje zajednice opstina Srba na severu kosova je dobro resenje,time ce se koliko-toliko popraviti polozaj Srba!

Carpe diem

pre 11 godina

Treba nastaviti da se radi na poboljsavanju kvaliteta zivota Srba na Kosovu!Resenja koja su sadrzana u platformi su dobra,sada treba raditi na njihovom sprovodjenju!Po ovako bitnom pitanju za srbiju,drzavni vrh i treba da bude jedinstven!Kada ce,ako nece sada?!

derdevil

pre 11 godina

Realno ljudi da se mi ne lazemo Kosovo na zalost nije u sastavu Srbije od 99' nisam pametan dal da ostatak naroda trpi zbog necega sto nije realno vredno muke... Na zalost taj legitimni deo teritorije Srbije je oduzet na silu i hteli to mi ili ne vratice se na silu samo...Pregovaranjem sa siptarima samo gubimo vreme i pravimo agoniju uskakajuci u stomak sami sebi,treba videti kako narodu tom pomoci da se zastiti i da zivi normalno tamo...

e-krem

pre 11 godina

Bili su jedinstveni i 99-te kada su bas ovi bez glasa protiv ratifikovali Kumanovsku kapitulaciju prema tome ovo je samo predstava za njih i one koji ih ne poznaju.

eisenheim

pre 11 godina

Oni su bili jedinstveni kada su govorili da je Djindjic bio izdajnik,Tadic ustasa,da nam Evropa ne treba.... A sad idu njihovim putem!

citam izmedju redova

pre 11 godina

e moji naprednjaci vi stte izgleda slepi pored ociju pa zar ne vidite da je ova vlada formirana da bi se resilo pitanje buduce drzave kosovo nije ds pusten niz vodu od strane nemacke zato sto su krali bas njih briga ko krade u srbiji nego nisu mogli da ih nateraju da brze rese pitanje kosova a vasi puleni to vrlo brzo i savesno resavaju u korist buduce drzave kosovo i nikome u srbiji nece biti bolje zbog toga nego jos gore a datum koga ce biti briga za datum kada oni ostvare svoje ciljeve pa turska decenijama ima datum pa opet duplo golo nego jer napraviste neki dogovor i jedinstvo da se poboljsa standard golog i gladnog naroda srbije hvalite se kako dinar ili evro kako vec stabilan ali prava vrednost evra je u cenama iako evro ne raste cene skacu kako to to vi meni objasnite a datum koji znaci ko zna kada clanstvo u eu i drzava kosovo koga pod tim uslovima to interesuje i da jedina dobra stvar sto ce najvecu izdaju u srpskoj istoriji uraditi oni koji su tu izdaju poceli 99-te kumanovskim sporazumom i rezolucijom 1244 i omogucili albancima da budu strana u pregovorima tj presvuceni radikali i sps

MILENIJA

pre 11 godina

Raduje iskazano potpuno jedinstvo državnog vrha. Kasno je sada za bilo kakve drastične promene plana. Nejedinstvu državnog vrha Srbije bi se najviše obradovali Albanci sa Kosova, a to Vučić, Nikolić i Dačić nisu smeli da dozvole.

dekica

pre 11 godina

Sada je Vucic svima stavio do znanja da VLADA nije za izbore, vec da pokrene i ojaca privredu i ekonomiju, da ocuva Kosovo i udje u EU. Videli smo da mu je interes gradjana iznad politickih partija. Borba protiv korupcije i kriminala bice nastavljena. Izgleda je stigao covek i vlada koju iskljucivo interesuje DRZAVA i NAROD.

pogled sa strane

pre 11 godina

Dogovorili su da će sve učiniti da dobiju datum početka pregovora, a Angela im je rekla što je uvijet- dakle, ukidanje paralelnih institucija...
A u kakvim će to rukavicama objaviti narodu, to ćemo vidjeti?!

igi

pre 11 godina

Secam se ja i jedinstva pre bombardovanje 99te....ali dzaba.Mi volimo izgubljene bitke..bolje rat nego pakt,i ostale gluposti,koje su imale za rezultat silne izgubljene zivote...uostalom,koja jos normalna drzava slavi izgubljenu bitku kao sto je Kosovski boj...ne vidim nemce da proslavljaju staljingrad.Suludo.

nik

pre 11 godina

Ne valja, svi su kao Dačić! Ostaviće Srbe na severu KiM da sami osnuju zajednicu opština a uticaj Beograda će se svesti na nulu. Zamazivanje očiju sa zajednicom opština. Izdaja.

Branko

pre 11 godina

Ništa bolje se nije moglo ni očekivati, tako su se mogli sastati i u kafani pa dati izjavu da su jedinstveni. Bolje da nam pokažu rezultate tog jedinstva. Niko se ne bavi standardom građana, nego sve neke silne afere i prepucavanja. Gladnoj deci se podsmevaju na ulici i u školi, a premijer valja banane.

Atletičar

pre 11 godina

Ključna stvar za našu zemlju je dobijanje datuma za početak pregovora sa EU,nadam se da će napori naših političara uroditi plodom i da ćemo uskoro dobiti datum za početak pregovora sa EU.

Alek

pre 11 godina

Predsednik Nikolic i vlada pokazuju da rade u interesu gradjana i koji dobijaju pohvale od celog sveta i na istoku i na zapadu
(Noca, 13. februar 2013 16:35)

Ja bih se malo ogradio od tih "pohvala". Da su pohvaljeni imamo samo njihovu rec jer nista od toga nisam uspeo da pronadjem ovih dana na internetu niti da cujem na BBC-u, CNN-u, Euronews-u, RT-u,... Osim ako se time ne podrazumeva nas ovekoveceni prijatelj Jelko Kacin.

Bice da je sve to po onoj narodnoj "Sto je babi milo....".

vlada milic

pre 11 godina

ne moze covek da dodje do reci od komentara iz naprednjacke kancelarije. pa ljudi to sto vi pisete tolike hvale i dizanja u nebesa i stvaranje nove veroispovesti u kome tomu proglasavate bogom a vucica za bozijeg sina nista dobro nece doneti . to su isto radili nacisti sa gebelsom na celu. vrlo ste aktivni u poslednje vreme posle kurira i blica sada ste preplavili i vama mrsku b92

doca

pre 11 godina

Dacic i Vucic su postali "momci" !?!
Pa lobotomisani narode ove drzave, jel se neko seca ko i u cemu su bila ova dvojica?
Neko kaze: "Promenili su se".
Pa tolika promena, sve i da jesu nije normalna, a posle je Michael Jackson, laka mu zemlja nenormalan jer je od crnca hteo da postane belac. Pa on se manje promenio od ove dvojice i ekipe.
Ne pravite pijedestale nikome na osnovu paucine.
Niko jos nije osudjen, a glavni nece ni biti (Misko recimo).

Ako nista drugo, zasluzili smo da neko jednom bude iskren prema nama i kaze sve sto nije napisano.

nepismen

pre 11 godina

moj prijatelj prca rekao bi..ovi se bas namlatise prazne slame,bre evropa je jasna ne morate zvanicno priznati kosovo ali maknite vase strukture i to je to... o priznavanju cemo negde oko 2050 pre ulaska u eu ako ona upste
bude postojala.

Stolicak

pre 11 godina

Ma ne, sastaju se da konacno utvrde da li se premijer sastao ili nije sa kriminsalcima, ma ne ni to nego da utvrde da li je Dacic nesto odao ili nije kriminalcima. Ovaj Vucic (Eliot Nes) ako ovako nastavi bice drugi Sloba, bas dobre agencije imaju koji ih poducavaju kako da se populisticki ponasaju i da ubiraju politicke pojene. Sta ja kao gradjanin imam od toga sto su nekoga uhapsili, da je od kada su oni dosli na vlast zivot poskupeo za vise od 30 %. Nista nece biti bolje jer su samo populisti a nista nisu uradili da bar mrvicu nesto od boljeg zivota dobijemo, naprotiv sve po starom i jos i gore. Zivi bili pa videli !!!

MUKNAVI

pre 11 godina

Ovo je isto kao ono u Stradiji,kada a(r)nauti` napadose jug Stradije,zbog pljacke i tako to.Tamo su poklisare stizale da daju podrsku Vladi stacijoniranu u gradu Kradija,na njenom pametnom vodjenju politike,na njenoj mudrosti a sada..poklisare kuckaju po tastaturi i sibaju minuse.Svako vreme ima svoje novatorije,al nema promene,u Srbiji i dalje jure gradjani za gradjanima koji su kod njih u radnom odnosu,bave se "politikom",oni im pricaju price ,bogate se a poslodavci..predu ko macke i frkcu na one koji se njihovim "politicarima" ne motaju oko g....e.

GAJA

pre 11 godina

Dogovor kuću gradi, to je svakom domaćinu jasno tako da je i koaliciji jasno da do dogovora mora doći, bez obzira na tzv. kritike opozicije.

MoždaDaAMoždaINeda

pre 11 godina

Po čemu je ova vest tako ekskluzivna? Zar posao vlade nije da redovno održava sednice i sastanke?
Ili su možda političari konačno dobili blagoslov od SPC da priznaju Kosovo, uz priču da je to samo privremeno rešenje?

arber

pre 11 godina

Ne bi trebalo zaboraviti da se zahvale toj grupi navijaca PSG za taj transparent sa kojim se podrzava Srbija,verovatno ce razmatrati i nocasnje utakmice lige sampiona i koga ce tipovati.Za sta drugo imaju da se sastaju,kad o drugim stvarima neko drugi odlucuje.Trebalo bi naruciti jedan veci transparent od navijaca Saktara da bi se mozda nemci uplasili i promenili misljenje o davanju datuma Srbiji sa pocetak pregovora sa EU.

Boki

pre 11 godina

Vlada konacno objavljuje strategiju za resavanje kosovskog pitanja koja ce se zvati TEHNIKA RAZMAZENOG DERISTA U PRODAVNICI IGRACAKA. Naime, strucnjaci su utvrdili da deca koja neprestano ponavljaju da hoce NESTO, na kraju to i dobiju. Jedini i vrlo cest problem u inace savrsenoj tehnici je taj sto deca cesto zaborave sta su tacno htela na pocetku, pa zbunjeno gledaju roditelje pokusavajuci da shvate ko koga tu "radi". Ali nasa vlada strplivo radi na resavanju i tog problema koji ce zauvek otkloniti tu nedoumicu oko toga STA ZAPRAVO HOCE sto je u celoj prici oko kosova esencijalno. Mnogi strucnjaci medjutim strahuju za egzistenciju mnogih politicara koji nakon resavanja kosovskog pitanja mogu ostati bez posla, sto je naravno nedopustivo.

porukaPrimljena

pre 11 godina

Mislim da svi kapiraju da ipak na kraju sve zavisi od Nemacke. Ono sto bi trebalo da bude veliki plus za nas je to sto su i Vucic i NIkolic odavno shvatili da uglavnom sve u EU zavisi od Nemacke a to se videlo jos tokom predizborne kampanje.

tanja

pre 11 godina

Jao ovi se svako malo sastaju,nema vajde od njih nikakve.Valjda sami sebe ubedjuju da su ne jedinstveni,vec 'apsolutno' jedinstveni.

pedjolino

pre 11 godina

Zvoni albanac na vrata srbinu komšiji u kosovskoj mitrovici.Srbin otvori,a albanac mu kaze"Jesi li razmislio?",srbin mi kaze "Jesam i prodaću ti imanje za kilo zlata",albanac ćuti i misli,pa kaze"Evo tebi komšija dva kila zlata,pa ti kupi kuću u ljubljani,a ne u nišu,da se ne seliš dvaput"

dobri

pre 11 godina

Mislim da smo se pomerili sa mrtve tacke na bolje. Kazem "na bolje", jer po prvi put posle ko zna koliko decenija, Srbija ima drzavni vrh koji je u stanju da sedne i dogovori se. To su prvi pokazatelji preuzimanja odgovornosti i to je dobra poruka jedinstva koju Srbija salje u svet.

Mimica88

pre 11 godina

I treba da sastance i zajednickim snagama da vode Srbiju ka lepsim danima.Predhodnu su nas unazadili,ovi za sad imaju samo pozitivne pohvale i rade kako narod zeli.Svaka cast.

sanja

pre 11 godina

sve je to dobro ali tesko da ce albanci to da prihvate? oni imaju samo jedan cilj i od njega ne odustaju,a sto je najgore imaju i punu podrsku evropske unije.

Volens-nolens

pre 11 godina

Treba biti jedinstven po ovako vaznom pitanju!Verujem da ce drzava ovim pregovorima omoguciti bolji zivot Srba na Kosovu jer se vec vidi znatan pomak u dijalogu izmedju Beograda i Pristine

Svanulo je

pre 11 godina

Vucic ce nas lepo predstaviti u Evropi, ali nisam siguran da ce i Dacic voditi dobre pregovore u Briselu, mozda tu treba postaviti nekog drugog, nekog ko razume Srpski narod sa Kosova i Metohije.

Berkut

pre 11 godina

Ćemu toliko oduševljenje? Šta iz ovog teksta ima toliko za radost! Ceo tekst je limunada.Scenarista poćetnik.Glumci istrošeni,dotrajali trećerazredni.Režiser ne vdii svrhu jednog limunada scenarija.Nešto mora da uradi od tog scenarija sa glumcima kojima raspolaže.Fond za film je siromasan.Tehnika loša.Svi znaju da će film doživeti fijasko.Niko ne želi da gleda taj film osim glumaca.Posećenest filma katastrofa.Fijasko.Samo glumci pričaju kako su sve vreme snimanja filma živeli i radili kao jedna složna porodica.Dali su sve od sebe,i nikako im nije jasno zašto taj film ima toliko lošu posećnest,toliko lošu medjunarodnu kritiku.Scenarista trvdi da ga niko ne razume i da nije shvatio suštinu filma. Da se on u stvari obraćao odredjenoj populaciji ljudi i d aje režiser loše uradio svoje posao a da su glumci prilično loše odradili svoje uloge.Svako svakog kritikuje nakon prikazaivanja da je kriv a toliko su bili složni i jedinstveni da film doživi uspeh.....