Utorak, 12.02.2013.

23:08

Ujedinjenje Albanije i Kosova?

Nacionalistički Crveno-crni savez podneo je zahtev Centralnoj izbornoj komisiji Albanije za održavanje referenduma o spajanju Albanije i Kosova.

Izvor: Press online

Ujedinjenje Albanije i Kosova? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

45 Komentari

Sortiraj po:

Hekuran,Gjakovë

pre 11 godina

....vec smo jedinstveni sa autoputom,ekonomiju,nauka,knjigama,sport i tkd.
To je vec sada u pitanje i politicki,nema tu sta sad smo kao sto bog dao Albanci u jednoj drzavi i balanc na ballkon opet reseneo,i Evropa resio njegove greske nad nas narod.

branko

pre 11 godina

ljudi, malo vas gleda ekonomske statistike zato tako i govorite o albaniji. prvo sto ce te primetiti kad ih proverite je da se albanija dizala dok su se srbi zamlacivali. pa je tako poslednjih 10 godina imala rekordni rast na evropskom nivou. za razliku od srbije koja je godinama imala negativne trendove njihovi su bili cak i dvocifreni. tako, danas, albanija ima skoro isti prosek plata kao srbija. potencijali kao sto su obala su tek ne iskorisceni, a svi znamo koliko ce tu novca da se sliva. ovo nisu sale, mi trebamo da se uozbiljimo u svojem poslovanju i da ne zaboravimo da danasnji svet pociva na ekonomskoj zavisnosti, a ne politickoj i teritorijalnoj. zato, ekonomija, inventivnost i rad. Nemacka je bila porazena u oba svetska rata, vracala je decenijama odstete i pogledajte ih sada. to je rad, red, inventivnost i samo napred.

Y

pre 11 godina

Pa trebalo bi da se spoje, evo nekoliko godina ništa zanimljivo se ne događa na Balkanu. Barikade, poneki teroristički napad, bombica neka.... sve je to sitno.

Vojvodinac

pre 11 godina

Ishitren i nepromišljen potez Albanije!
Malo su se unervozili zbog najnovijih dešavanja, i jedini način da Kosovo opstane van Srbije je ovaj.
Bez obzira koliko je potez u suprotnosti sa zdravim razumom i međunarodnim pravom, ukoliko SAD podrži ovaj predlog, sve je moguće.
Otvoriće se mnoga sporna pitanja, a Srbija bi morala iskoristiti trenutak da se ujedini sa RS, i profitira u celom ludilu koje će nastati, jer se Velika Albanija ne formira tek tako.
Ubrzo će uslediti sukobi u Makedoniji i Crnoj gori, Grčkoj....
U suprotnom, ako SAD sada okrenu leđa Albaniji, Srbija će imati puno posla i problema oko Kosova ovkvog kakvo je sada.
Svako dodatno mešanje u haos i bezvlašće koje dole vlada nosi probleme sa sobom.
Dole je očigledno jedino vojna uprava moguća, ali opet Srbija ne želi Albansko polupismeno stanovništvo sa Kosova na svojoj teritoriji.
Sve bi bilo lakše da je prosečna starost stanovništva u Srbiji 32-33 godine, da nema bele kuge, i da u Srbiji živi 8-9000000 Srba (pravih, a ne onih kobajagi-profitera, čiju naklonost dobijate nulama na odobrenom kreditu).
Ovako, biće teško, za sve strane.
SAD je do sada forsirala politiku "zavadi pa vladaj", ukoliko se počnu baviti ujedinjenjima, biće to novost u njihovoj spoljnoj politici.

Mihnet@hotmail.de

pre 11 godina

za Jocu,mi smo bili Bosnjaci sve dok vas bajni kralj Petar nam nije to zabranio,ako ne vjerujes procitaj kako nas je zvao vas Velikosrbin Garasanin.tako su bili i Bosnjaci pravoslavci danasnji Srbi,pa Bosnjaci katolici danasnji Hrvati citaj malo,a ne samo istoriju koju su Srbi napisali

ilic1971

pre 11 godina

Imacete punu podrsku od Srbije,to ce verovatno biti uslov da dobijemo datum,objasnio bi nam Vucic da je to tesko i bolno resenje i da je bolje da prihvatimo realnost nego da trpimo gladni

mean machine

pre 11 godina

Odlična vest! Iskreno se i nadam da će im to poći od ruke. Jer će se gadno zameriti Zapadu, okrenuti mu leđa i kao što beše sa talibanima, suprotstaviti se Americi. U suprotnom, ako dobiju podršku zapada, eto kraja Bosne! Momentalno ujedinjenje RS i Srbije.

Veca

pre 11 godina

Po svim medjunarodnim zakonima vojnim i politickim ovo je objava rata Albanije Srbiji. Medjutim sa Dacicem svasta moze da se desi. Nisam sigurna sta on ovde u americi potpisuje dok doruckuje sa pomoćnicima pomocnika opunomocenih........

ljubitelj burleski

pre 11 godina

IZGLEDA DA NEKO OD GLAVNIH I NAJVEĆIH TREBA DA IM ŠAPNE DA JE TO SAMO NJIHOV SF.I NIŠTA VIŠE. .Pa to tako i treba da se gleda.Uputstvo za čitanje UN pravila štampano je i na albanskom ,pa se ,,gospodo ,,dajte na čitanje,,.A dotla ,,kako vam živi narod ,i ko vam sve vršlja po teritoriji ,svi u svetu znaju ,,samo ,,vi neznate,,.Ostavte se ćorava posla.Neće da može .

Miki

pre 11 godina

Ako dve drzave zele da se ujedine, to je legitimna stvar, kao sto je jegitimno da se deo drzave sporazumom osamostali, ali Srbi bas i nisu vicni sporazumima, pa bi im ovakav potez Albanije i Kosova izgledao cudnim.
(Mirko, 12. februar 2013 23:53)

Koje dve drzave decko???? Gde zivis ti?

Predstavnik Srba

pre 11 godina

U tom slucaju trazim da se raspise referendum o ujedinjenju
SRBIJE, REPUBLIKE SRPSKE i SRPSKE KRAJINE
koji imaju potpuno pravo na ujedinjenje istog naroda!
Ako su se mogle neustavno i nepravno odvojiti referendumom
HR i SLO u bivsoj Jugoslaviji, tako i Srpski narodi imaju pravo
da se ujedine na temelju izjasnjavanja, odnosno REFERENDUMA!
SVI SRBI U JEDNOJ DRZAVI!

joca

pre 11 godina

S obzirom da je tzv. medjunarodna zajednica pogazila sve pravne norme kada je ovaj region u pitanju nista me ne bi iznenadilo. Mozete da simpatisete Srbe ili ne ali ako sagledate sta se sve i kako odvijalo na ovim prostorima od '91 na ovamo jasno je da su prisutni dvostruki arsini.
Granice na ovim prostorima treba da se menjaju jer ovako je status neresen i u svakom trenutku mogu da izazovu rat kad god im to padne na pamet. Ako se KiM spoji sa Albanijom onda i RS treba sa Srbijom, Hercegovina sa Hrvatskom, a tzv.Bosnjaci treba da se odluce jesu li Srbi ili Hrvati ili nesto drugo muslimanse veroispovesti, bas onako kako je to bilo do 1964 pre nego je otpoceo onaj cirkus da su muslimani dobili status naroda sto nigde drugde u svetu ne postoji. (gde jos u svetu religijska skupina ima status naroda na osnovu religije kojoj pripada? Ja ne znam da u npr. Americi postoje Pravoslavci ili u Egiptu Katolici itd.)Ako ovo odradimo dogovorno i planski svi zajedno vise necemo da imamo nikakvih problema na ovim prostorima.

Vredni ljudi, rade u svom interesu

pre 11 godina

Evro-jonske integracije.
Skroz ok i moderna liberalna prozapadna prica. Zapadna Makedonija, severozapadna Grcka, istocna Crna Gora i jug Srbije ce biti sledece zemlje koje ce aplicirati clanstvo u toj uniji, nema razloga za strah, to je sve fin narod.

realan

pre 11 godina

Vrlo lako moguce, doduse ne u skorije vreme ali za nekih 4,5,7 godina-da! Para vrti gde . . . to je poznato a albanska mafija, koja sve to finansira ima i novca i volje da "istrpi" to vreme. Niko nije imun na novac pa ni celnici EU,SAD,UN...Licno, ne bih zelelo tako nesto ali mene i meni slicne niko i ne pita!

Dragan Redzic

pre 11 godina

Bas me interesuje kako ce reagovati "zapad" koji potencira da nema promena granica na Balkanu. Kada bi neko is Srbije pokrenuo inicijativu o prisajedinjenju Republike Srpske, koja je bila u istoj drzavi sa Srbijom do 1995.godine i Dejtona, sigurno bi najblaze bio kaznjen pokretanjem krivicnog sporazuma u Hagu za rusenje Ustavnog poretka BiH.
Ova Crveno-Crna koalicija Albanaca zahteva samo legalizaciju faktickog stanja na terenu jer su Kosovo i Albanija ujedinjeni u svakom pogledu osim politickom. Imaju dva parlamenta i dve vlade koje rade i disu kao jedna i sto je sa aspekta albanskih ointeresa sve OK.
Ali Amerika tvrdi da nema Velike Albanije i da je nece biti. Zivi bili pa videli da ce je za 5 godina biti i svi ce govoriti "pa to je fakticko stanje na terenu".
Nasim politicarima, ako ovo procitaju, savetujem da rade isto kao albanci kad bolje ne umeju. Polako ali sigurno korak po korak uklanjajte barijere prema RS a i RS isto tako prema Srbiji. Pa kad kazu da je Velika Albanija fakticko stanje nek i ujedinjenje Srbije i RS bude fakticko stanje koje se ne moze oporeci povlacenjem paralelizma izmedju Kosova i Albanije.
Ako neko procita od onih koji na ovo mogu da uticu najpre znajte da je meni najteze jer zivim u Strpcu na Brezovici, na najlepsem mestu na svetu ali nazalost to ce biti Velika Albanija. Pa se nadam da iz ove nase muke profitira barem Srbija i RS i srbi se barem delimicno ujediniti u jednu drzavu na konceptu Velike Albanije da iz tog procesa i mi nesto ucarimo.

mali radojica

pre 11 godina

Da još jednom pojasnim i obavestim sve koji će komentarisati ovu priču. Znači prema Snajkinim(Cia factbook)informacijama u Albaniji živi nešto manje od 2.7 miliona Albanaca a na Kosovu ih ima oko 1.1 milion.Tendencija je trenutna da otprilike ko može glavom bez obzira beži na zapad(UK,USA,Deutch,France itd.)ili na jug u Grčku gde sami sebe proglašavaju za Epirske Grke i prelaze u pravoslavlje(doduše Grčko ne naše). Znači svi oni mitovi o Velikoj Alabaniji (ali Velikoj Srbiji)o neverovatnom priraštaju Albanaca padaju u vodu jer prema snajkinim predvidjanjima posle 2040 ma tim prostorima posle velikih migracija u bolji život ostaće nešto manje od 3 miliona Albanac. Ni mi ne stojimo bolje ali ipak će nas tokom ovog veka uvek biti bar za dva ili dva i po puta više. Ko će i kako kontrolisati tu teritoriju to je veliko pitanje a najverovatnije da će i Amerika i EU tu dugo ostati sa svojom vojskom. Čisto da nekom na pamet ne padnu neke lude ideje(velika ova,velika ona jednostavno tandara broć)

Tijana S

pre 11 godina

EU polako pravi paralelu izmedju Kosova sa velikom stopom kriminala ,korupcije,ilegalne trgovine narkoticima,………I Srbije koja na tom polju ima do sada nevidjene rezultate,tako da nisam bas ubedjena da ce Albanci imati podrsku EU.A I Srbija to nikad nece dozvoliti!

Nik

pre 11 godina

Ako dve drzave zele da se ujedine, to je legitimna stvar, kao sto je jegitimno da se deo drzave sporazumom osamostali, ali Srbi bas i nisu vicni sporazumima, pa bi im ovakav potez Albanije i Kosova izgledao cudnim.
(Mirko, 12. februar 2013 23:53)

O kolicini gluposti iz komentara necu ni da govorim. Samo cu skrenuti paznju na jednu stvar - sa 'Dejana' su presli na 'Mirka' LOL LOL LOL

Josip Vasilj

pre 11 godina

Eto, vizionar Nikolić je skoro sve 'potrefio'!
Istina, iz njegovog sna o Velikoj Srbiji, nastala je Velika Albanija, ali geografski gledano, on uopće nije puno 'profulo'…

Kalina

pre 11 godina

Kakva Albanija i Kosovo!!!!!!!!!!!!!!!!!!Kao prvo na to Srbija nikad nece pristati,pogotovo sa sadasnjom Vladom,a i u podrsku EU nisam bas ubedjena.

Svi smo samo ljudi

pre 11 godina

Svi Albanci u istoj drzavi? Koja je to onda razlika u odnosu na "sve Srbe u istoj drzavi"? Ili na "sve Nemce u istoj drzavi"? Nacionalizam - poslednje utociste hulja.

spojka

pre 11 godina

Kakvo spajanje, kad Kosovo nije zvanicno nezavisna drzava.To bi ispalo kao da se Srbija i Albanija ujedinjuju,mislim pravno...Jer sve dok ne dobije stolicu u UN ,Kosovo je imaginarna drzava ...

moje ime

pre 11 godina

Ako Albanija i zvanicno raspise ovaj referendum , onda je to fakticki objava rata Srbiji , mislim koliko se ja razumem u medjudrzavne odnose . Sumnjam da ce se to desiti i zvanicno , a ne sumnjam da postoji veliko raspolozenje za tako nesto , i da tendencije i san postoji . Ipak se ne pitaju samo oni .

Mirko

pre 11 godina

Ako dve drzave zele da se ujedine, to je legitimna stvar, kao sto je jegitimno da se deo drzave sporazumom osamostali, ali Srbi bas i nisu vicni sporazumima, pa bi im ovakav potez Albanije i Kosova izgledao cudnim.

Svi smo samo ljudi

pre 11 godina

Svi Albanci u istoj drzavi? Koja je to onda razlika u odnosu na "sve Srbe u istoj drzavi"? Ili na "sve Nemce u istoj drzavi"? Nacionalizam - poslednje utociste hulja.

spojka

pre 11 godina

Kakvo spajanje, kad Kosovo nije zvanicno nezavisna drzava.To bi ispalo kao da se Srbija i Albanija ujedinjuju,mislim pravno...Jer sve dok ne dobije stolicu u UN ,Kosovo je imaginarna drzava ...

moje ime

pre 11 godina

Ako Albanija i zvanicno raspise ovaj referendum , onda je to fakticki objava rata Srbiji , mislim koliko se ja razumem u medjudrzavne odnose . Sumnjam da ce se to desiti i zvanicno , a ne sumnjam da postoji veliko raspolozenje za tako nesto , i da tendencije i san postoji . Ipak se ne pitaju samo oni .

Kalina

pre 11 godina

Kakva Albanija i Kosovo!!!!!!!!!!!!!!!!!!Kao prvo na to Srbija nikad nece pristati,pogotovo sa sadasnjom Vladom,a i u podrsku EU nisam bas ubedjena.

Mirko

pre 11 godina

Ako dve drzave zele da se ujedine, to je legitimna stvar, kao sto je jegitimno da se deo drzave sporazumom osamostali, ali Srbi bas i nisu vicni sporazumima, pa bi im ovakav potez Albanije i Kosova izgledao cudnim.

mean machine

pre 11 godina

Odlična vest! Iskreno se i nadam da će im to poći od ruke. Jer će se gadno zameriti Zapadu, okrenuti mu leđa i kao što beše sa talibanima, suprotstaviti se Americi. U suprotnom, ako dobiju podršku zapada, eto kraja Bosne! Momentalno ujedinjenje RS i Srbije.

Dragan Redzic

pre 11 godina

Bas me interesuje kako ce reagovati "zapad" koji potencira da nema promena granica na Balkanu. Kada bi neko is Srbije pokrenuo inicijativu o prisajedinjenju Republike Srpske, koja je bila u istoj drzavi sa Srbijom do 1995.godine i Dejtona, sigurno bi najblaze bio kaznjen pokretanjem krivicnog sporazuma u Hagu za rusenje Ustavnog poretka BiH.
Ova Crveno-Crna koalicija Albanaca zahteva samo legalizaciju faktickog stanja na terenu jer su Kosovo i Albanija ujedinjeni u svakom pogledu osim politickom. Imaju dva parlamenta i dve vlade koje rade i disu kao jedna i sto je sa aspekta albanskih ointeresa sve OK.
Ali Amerika tvrdi da nema Velike Albanije i da je nece biti. Zivi bili pa videli da ce je za 5 godina biti i svi ce govoriti "pa to je fakticko stanje na terenu".
Nasim politicarima, ako ovo procitaju, savetujem da rade isto kao albanci kad bolje ne umeju. Polako ali sigurno korak po korak uklanjajte barijere prema RS a i RS isto tako prema Srbiji. Pa kad kazu da je Velika Albanija fakticko stanje nek i ujedinjenje Srbije i RS bude fakticko stanje koje se ne moze oporeci povlacenjem paralelizma izmedju Kosova i Albanije.
Ako neko procita od onih koji na ovo mogu da uticu najpre znajte da je meni najteze jer zivim u Strpcu na Brezovici, na najlepsem mestu na svetu ali nazalost to ce biti Velika Albanija. Pa se nadam da iz ove nase muke profitira barem Srbija i RS i srbi se barem delimicno ujediniti u jednu drzavu na konceptu Velike Albanije da iz tog procesa i mi nesto ucarimo.

joca

pre 11 godina

S obzirom da je tzv. medjunarodna zajednica pogazila sve pravne norme kada je ovaj region u pitanju nista me ne bi iznenadilo. Mozete da simpatisete Srbe ili ne ali ako sagledate sta se sve i kako odvijalo na ovim prostorima od '91 na ovamo jasno je da su prisutni dvostruki arsini.
Granice na ovim prostorima treba da se menjaju jer ovako je status neresen i u svakom trenutku mogu da izazovu rat kad god im to padne na pamet. Ako se KiM spoji sa Albanijom onda i RS treba sa Srbijom, Hercegovina sa Hrvatskom, a tzv.Bosnjaci treba da se odluce jesu li Srbi ili Hrvati ili nesto drugo muslimanse veroispovesti, bas onako kako je to bilo do 1964 pre nego je otpoceo onaj cirkus da su muslimani dobili status naroda sto nigde drugde u svetu ne postoji. (gde jos u svetu religijska skupina ima status naroda na osnovu religije kojoj pripada? Ja ne znam da u npr. Americi postoje Pravoslavci ili u Egiptu Katolici itd.)Ako ovo odradimo dogovorno i planski svi zajedno vise necemo da imamo nikakvih problema na ovim prostorima.

ilic1971

pre 11 godina

Imacete punu podrsku od Srbije,to ce verovatno biti uslov da dobijemo datum,objasnio bi nam Vucic da je to tesko i bolno resenje i da je bolje da prihvatimo realnost nego da trpimo gladni

Predstavnik Srba

pre 11 godina

U tom slucaju trazim da se raspise referendum o ujedinjenju
SRBIJE, REPUBLIKE SRPSKE i SRPSKE KRAJINE
koji imaju potpuno pravo na ujedinjenje istog naroda!
Ako su se mogle neustavno i nepravno odvojiti referendumom
HR i SLO u bivsoj Jugoslaviji, tako i Srpski narodi imaju pravo
da se ujedine na temelju izjasnjavanja, odnosno REFERENDUMA!
SVI SRBI U JEDNOJ DRZAVI!

Miki

pre 11 godina

Ako dve drzave zele da se ujedine, to je legitimna stvar, kao sto je jegitimno da se deo drzave sporazumom osamostali, ali Srbi bas i nisu vicni sporazumima, pa bi im ovakav potez Albanije i Kosova izgledao cudnim.
(Mirko, 12. februar 2013 23:53)

Koje dve drzave decko???? Gde zivis ti?

Nik

pre 11 godina

Ako dve drzave zele da se ujedine, to je legitimna stvar, kao sto je jegitimno da se deo drzave sporazumom osamostali, ali Srbi bas i nisu vicni sporazumima, pa bi im ovakav potez Albanije i Kosova izgledao cudnim.
(Mirko, 12. februar 2013 23:53)

O kolicini gluposti iz komentara necu ni da govorim. Samo cu skrenuti paznju na jednu stvar - sa 'Dejana' su presli na 'Mirka' LOL LOL LOL

Vredni ljudi, rade u svom interesu

pre 11 godina

Evro-jonske integracije.
Skroz ok i moderna liberalna prozapadna prica. Zapadna Makedonija, severozapadna Grcka, istocna Crna Gora i jug Srbije ce biti sledece zemlje koje ce aplicirati clanstvo u toj uniji, nema razloga za strah, to je sve fin narod.

Veca

pre 11 godina

Po svim medjunarodnim zakonima vojnim i politickim ovo je objava rata Albanije Srbiji. Medjutim sa Dacicem svasta moze da se desi. Nisam sigurna sta on ovde u americi potpisuje dok doruckuje sa pomoćnicima pomocnika opunomocenih........

Vojvodinac

pre 11 godina

Ishitren i nepromišljen potez Albanije!
Malo su se unervozili zbog najnovijih dešavanja, i jedini način da Kosovo opstane van Srbije je ovaj.
Bez obzira koliko je potez u suprotnosti sa zdravim razumom i međunarodnim pravom, ukoliko SAD podrži ovaj predlog, sve je moguće.
Otvoriće se mnoga sporna pitanja, a Srbija bi morala iskoristiti trenutak da se ujedini sa RS, i profitira u celom ludilu koje će nastati, jer se Velika Albanija ne formira tek tako.
Ubrzo će uslediti sukobi u Makedoniji i Crnoj gori, Grčkoj....
U suprotnom, ako SAD sada okrenu leđa Albaniji, Srbija će imati puno posla i problema oko Kosova ovkvog kakvo je sada.
Svako dodatno mešanje u haos i bezvlašće koje dole vlada nosi probleme sa sobom.
Dole je očigledno jedino vojna uprava moguća, ali opet Srbija ne želi Albansko polupismeno stanovništvo sa Kosova na svojoj teritoriji.
Sve bi bilo lakše da je prosečna starost stanovništva u Srbiji 32-33 godine, da nema bele kuge, i da u Srbiji živi 8-9000000 Srba (pravih, a ne onih kobajagi-profitera, čiju naklonost dobijate nulama na odobrenom kreditu).
Ovako, biće teško, za sve strane.
SAD je do sada forsirala politiku "zavadi pa vladaj", ukoliko se počnu baviti ujedinjenjima, biće to novost u njihovoj spoljnoj politici.

mali radojica

pre 11 godina

Da još jednom pojasnim i obavestim sve koji će komentarisati ovu priču. Znači prema Snajkinim(Cia factbook)informacijama u Albaniji živi nešto manje od 2.7 miliona Albanaca a na Kosovu ih ima oko 1.1 milion.Tendencija je trenutna da otprilike ko može glavom bez obzira beži na zapad(UK,USA,Deutch,France itd.)ili na jug u Grčku gde sami sebe proglašavaju za Epirske Grke i prelaze u pravoslavlje(doduše Grčko ne naše). Znači svi oni mitovi o Velikoj Alabaniji (ali Velikoj Srbiji)o neverovatnom priraštaju Albanaca padaju u vodu jer prema snajkinim predvidjanjima posle 2040 ma tim prostorima posle velikih migracija u bolji život ostaće nešto manje od 3 miliona Albanac. Ni mi ne stojimo bolje ali ipak će nas tokom ovog veka uvek biti bar za dva ili dva i po puta više. Ko će i kako kontrolisati tu teritoriju to je veliko pitanje a najverovatnije da će i Amerika i EU tu dugo ostati sa svojom vojskom. Čisto da nekom na pamet ne padnu neke lude ideje(velika ova,velika ona jednostavno tandara broć)

realan

pre 11 godina

Vrlo lako moguce, doduse ne u skorije vreme ali za nekih 4,5,7 godina-da! Para vrti gde . . . to je poznato a albanska mafija, koja sve to finansira ima i novca i volje da "istrpi" to vreme. Niko nije imun na novac pa ni celnici EU,SAD,UN...Licno, ne bih zelelo tako nesto ali mene i meni slicne niko i ne pita!

branko

pre 11 godina

ljudi, malo vas gleda ekonomske statistike zato tako i govorite o albaniji. prvo sto ce te primetiti kad ih proverite je da se albanija dizala dok su se srbi zamlacivali. pa je tako poslednjih 10 godina imala rekordni rast na evropskom nivou. za razliku od srbije koja je godinama imala negativne trendove njihovi su bili cak i dvocifreni. tako, danas, albanija ima skoro isti prosek plata kao srbija. potencijali kao sto su obala su tek ne iskorisceni, a svi znamo koliko ce tu novca da se sliva. ovo nisu sale, mi trebamo da se uozbiljimo u svojem poslovanju i da ne zaboravimo da danasnji svet pociva na ekonomskoj zavisnosti, a ne politickoj i teritorijalnoj. zato, ekonomija, inventivnost i rad. Nemacka je bila porazena u oba svetska rata, vracala je decenijama odstete i pogledajte ih sada. to je rad, red, inventivnost i samo napred.

Tijana S

pre 11 godina

EU polako pravi paralelu izmedju Kosova sa velikom stopom kriminala ,korupcije,ilegalne trgovine narkoticima,………I Srbije koja na tom polju ima do sada nevidjene rezultate,tako da nisam bas ubedjena da ce Albanci imati podrsku EU.A I Srbija to nikad nece dozvoliti!

Josip Vasilj

pre 11 godina

Eto, vizionar Nikolić je skoro sve 'potrefio'!
Istina, iz njegovog sna o Velikoj Srbiji, nastala je Velika Albanija, ali geografski gledano, on uopće nije puno 'profulo'…

Mihnet@hotmail.de

pre 11 godina

za Jocu,mi smo bili Bosnjaci sve dok vas bajni kralj Petar nam nije to zabranio,ako ne vjerujes procitaj kako nas je zvao vas Velikosrbin Garasanin.tako su bili i Bosnjaci pravoslavci danasnji Srbi,pa Bosnjaci katolici danasnji Hrvati citaj malo,a ne samo istoriju koju su Srbi napisali

ljubitelj burleski

pre 11 godina

IZGLEDA DA NEKO OD GLAVNIH I NAJVEĆIH TREBA DA IM ŠAPNE DA JE TO SAMO NJIHOV SF.I NIŠTA VIŠE. .Pa to tako i treba da se gleda.Uputstvo za čitanje UN pravila štampano je i na albanskom ,pa se ,,gospodo ,,dajte na čitanje,,.A dotla ,,kako vam živi narod ,i ko vam sve vršlja po teritoriji ,svi u svetu znaju ,,samo ,,vi neznate,,.Ostavte se ćorava posla.Neće da može .

Y

pre 11 godina

Pa trebalo bi da se spoje, evo nekoliko godina ništa zanimljivo se ne događa na Balkanu. Barikade, poneki teroristički napad, bombica neka.... sve je to sitno.

Hekuran,Gjakovë

pre 11 godina

....vec smo jedinstveni sa autoputom,ekonomiju,nauka,knjigama,sport i tkd.
To je vec sada u pitanje i politicki,nema tu sta sad smo kao sto bog dao Albanci u jednoj drzavi i balanc na ballkon opet reseneo,i Evropa resio njegove greske nad nas narod.

Mirko

pre 11 godina

Ako dve drzave zele da se ujedine, to je legitimna stvar, kao sto je jegitimno da se deo drzave sporazumom osamostali, ali Srbi bas i nisu vicni sporazumima, pa bi im ovakav potez Albanije i Kosova izgledao cudnim.

spojka

pre 11 godina

Kakvo spajanje, kad Kosovo nije zvanicno nezavisna drzava.To bi ispalo kao da se Srbija i Albanija ujedinjuju,mislim pravno...Jer sve dok ne dobije stolicu u UN ,Kosovo je imaginarna drzava ...

Kalina

pre 11 godina

Kakva Albanija i Kosovo!!!!!!!!!!!!!!!!!!Kao prvo na to Srbija nikad nece pristati,pogotovo sa sadasnjom Vladom,a i u podrsku EU nisam bas ubedjena.

moje ime

pre 11 godina

Ako Albanija i zvanicno raspise ovaj referendum , onda je to fakticki objava rata Srbiji , mislim koliko se ja razumem u medjudrzavne odnose . Sumnjam da ce se to desiti i zvanicno , a ne sumnjam da postoji veliko raspolozenje za tako nesto , i da tendencije i san postoji . Ipak se ne pitaju samo oni .

Svi smo samo ljudi

pre 11 godina

Svi Albanci u istoj drzavi? Koja je to onda razlika u odnosu na "sve Srbe u istoj drzavi"? Ili na "sve Nemce u istoj drzavi"? Nacionalizam - poslednje utociste hulja.

Josip Vasilj

pre 11 godina

Eto, vizionar Nikolić je skoro sve 'potrefio'!
Istina, iz njegovog sna o Velikoj Srbiji, nastala je Velika Albanija, ali geografski gledano, on uopće nije puno 'profulo'…

Mihnet@hotmail.de

pre 11 godina

za Jocu,mi smo bili Bosnjaci sve dok vas bajni kralj Petar nam nije to zabranio,ako ne vjerujes procitaj kako nas je zvao vas Velikosrbin Garasanin.tako su bili i Bosnjaci pravoslavci danasnji Srbi,pa Bosnjaci katolici danasnji Hrvati citaj malo,a ne samo istoriju koju su Srbi napisali

Predstavnik Srba

pre 11 godina

U tom slucaju trazim da se raspise referendum o ujedinjenju
SRBIJE, REPUBLIKE SRPSKE i SRPSKE KRAJINE
koji imaju potpuno pravo na ujedinjenje istog naroda!
Ako su se mogle neustavno i nepravno odvojiti referendumom
HR i SLO u bivsoj Jugoslaviji, tako i Srpski narodi imaju pravo
da se ujedine na temelju izjasnjavanja, odnosno REFERENDUMA!
SVI SRBI U JEDNOJ DRZAVI!

Miki

pre 11 godina

Ako dve drzave zele da se ujedine, to je legitimna stvar, kao sto je jegitimno da se deo drzave sporazumom osamostali, ali Srbi bas i nisu vicni sporazumima, pa bi im ovakav potez Albanije i Kosova izgledao cudnim.
(Mirko, 12. februar 2013 23:53)

Koje dve drzave decko???? Gde zivis ti?

mean machine

pre 11 godina

Odlična vest! Iskreno se i nadam da će im to poći od ruke. Jer će se gadno zameriti Zapadu, okrenuti mu leđa i kao što beše sa talibanima, suprotstaviti se Americi. U suprotnom, ako dobiju podršku zapada, eto kraja Bosne! Momentalno ujedinjenje RS i Srbije.

Veca

pre 11 godina

Po svim medjunarodnim zakonima vojnim i politickim ovo je objava rata Albanije Srbiji. Medjutim sa Dacicem svasta moze da se desi. Nisam sigurna sta on ovde u americi potpisuje dok doruckuje sa pomoćnicima pomocnika opunomocenih........

Vojvodinac

pre 11 godina

Ishitren i nepromišljen potez Albanije!
Malo su se unervozili zbog najnovijih dešavanja, i jedini način da Kosovo opstane van Srbije je ovaj.
Bez obzira koliko je potez u suprotnosti sa zdravim razumom i međunarodnim pravom, ukoliko SAD podrži ovaj predlog, sve je moguće.
Otvoriće se mnoga sporna pitanja, a Srbija bi morala iskoristiti trenutak da se ujedini sa RS, i profitira u celom ludilu koje će nastati, jer se Velika Albanija ne formira tek tako.
Ubrzo će uslediti sukobi u Makedoniji i Crnoj gori, Grčkoj....
U suprotnom, ako SAD sada okrenu leđa Albaniji, Srbija će imati puno posla i problema oko Kosova ovkvog kakvo je sada.
Svako dodatno mešanje u haos i bezvlašće koje dole vlada nosi probleme sa sobom.
Dole je očigledno jedino vojna uprava moguća, ali opet Srbija ne želi Albansko polupismeno stanovništvo sa Kosova na svojoj teritoriji.
Sve bi bilo lakše da je prosečna starost stanovništva u Srbiji 32-33 godine, da nema bele kuge, i da u Srbiji živi 8-9000000 Srba (pravih, a ne onih kobajagi-profitera, čiju naklonost dobijate nulama na odobrenom kreditu).
Ovako, biće teško, za sve strane.
SAD je do sada forsirala politiku "zavadi pa vladaj", ukoliko se počnu baviti ujedinjenjima, biće to novost u njihovoj spoljnoj politici.

Tijana S

pre 11 godina

EU polako pravi paralelu izmedju Kosova sa velikom stopom kriminala ,korupcije,ilegalne trgovine narkoticima,………I Srbije koja na tom polju ima do sada nevidjene rezultate,tako da nisam bas ubedjena da ce Albanci imati podrsku EU.A I Srbija to nikad nece dozvoliti!

joca

pre 11 godina

S obzirom da je tzv. medjunarodna zajednica pogazila sve pravne norme kada je ovaj region u pitanju nista me ne bi iznenadilo. Mozete da simpatisete Srbe ili ne ali ako sagledate sta se sve i kako odvijalo na ovim prostorima od '91 na ovamo jasno je da su prisutni dvostruki arsini.
Granice na ovim prostorima treba da se menjaju jer ovako je status neresen i u svakom trenutku mogu da izazovu rat kad god im to padne na pamet. Ako se KiM spoji sa Albanijom onda i RS treba sa Srbijom, Hercegovina sa Hrvatskom, a tzv.Bosnjaci treba da se odluce jesu li Srbi ili Hrvati ili nesto drugo muslimanse veroispovesti, bas onako kako je to bilo do 1964 pre nego je otpoceo onaj cirkus da su muslimani dobili status naroda sto nigde drugde u svetu ne postoji. (gde jos u svetu religijska skupina ima status naroda na osnovu religije kojoj pripada? Ja ne znam da u npr. Americi postoje Pravoslavci ili u Egiptu Katolici itd.)Ako ovo odradimo dogovorno i planski svi zajedno vise necemo da imamo nikakvih problema na ovim prostorima.

ljubitelj burleski

pre 11 godina

IZGLEDA DA NEKO OD GLAVNIH I NAJVEĆIH TREBA DA IM ŠAPNE DA JE TO SAMO NJIHOV SF.I NIŠTA VIŠE. .Pa to tako i treba da se gleda.Uputstvo za čitanje UN pravila štampano je i na albanskom ,pa se ,,gospodo ,,dajte na čitanje,,.A dotla ,,kako vam živi narod ,i ko vam sve vršlja po teritoriji ,svi u svetu znaju ,,samo ,,vi neznate,,.Ostavte se ćorava posla.Neće da može .

ilic1971

pre 11 godina

Imacete punu podrsku od Srbije,to ce verovatno biti uslov da dobijemo datum,objasnio bi nam Vucic da je to tesko i bolno resenje i da je bolje da prihvatimo realnost nego da trpimo gladni

mali radojica

pre 11 godina

Da još jednom pojasnim i obavestim sve koji će komentarisati ovu priču. Znači prema Snajkinim(Cia factbook)informacijama u Albaniji živi nešto manje od 2.7 miliona Albanaca a na Kosovu ih ima oko 1.1 milion.Tendencija je trenutna da otprilike ko može glavom bez obzira beži na zapad(UK,USA,Deutch,France itd.)ili na jug u Grčku gde sami sebe proglašavaju za Epirske Grke i prelaze u pravoslavlje(doduše Grčko ne naše). Znači svi oni mitovi o Velikoj Alabaniji (ali Velikoj Srbiji)o neverovatnom priraštaju Albanaca padaju u vodu jer prema snajkinim predvidjanjima posle 2040 ma tim prostorima posle velikih migracija u bolji život ostaće nešto manje od 3 miliona Albanac. Ni mi ne stojimo bolje ali ipak će nas tokom ovog veka uvek biti bar za dva ili dva i po puta više. Ko će i kako kontrolisati tu teritoriju to je veliko pitanje a najverovatnije da će i Amerika i EU tu dugo ostati sa svojom vojskom. Čisto da nekom na pamet ne padnu neke lude ideje(velika ova,velika ona jednostavno tandara broć)

Dragan Redzic

pre 11 godina

Bas me interesuje kako ce reagovati "zapad" koji potencira da nema promena granica na Balkanu. Kada bi neko is Srbije pokrenuo inicijativu o prisajedinjenju Republike Srpske, koja je bila u istoj drzavi sa Srbijom do 1995.godine i Dejtona, sigurno bi najblaze bio kaznjen pokretanjem krivicnog sporazuma u Hagu za rusenje Ustavnog poretka BiH.
Ova Crveno-Crna koalicija Albanaca zahteva samo legalizaciju faktickog stanja na terenu jer su Kosovo i Albanija ujedinjeni u svakom pogledu osim politickom. Imaju dva parlamenta i dve vlade koje rade i disu kao jedna i sto je sa aspekta albanskih ointeresa sve OK.
Ali Amerika tvrdi da nema Velike Albanije i da je nece biti. Zivi bili pa videli da ce je za 5 godina biti i svi ce govoriti "pa to je fakticko stanje na terenu".
Nasim politicarima, ako ovo procitaju, savetujem da rade isto kao albanci kad bolje ne umeju. Polako ali sigurno korak po korak uklanjajte barijere prema RS a i RS isto tako prema Srbiji. Pa kad kazu da je Velika Albanija fakticko stanje nek i ujedinjenje Srbije i RS bude fakticko stanje koje se ne moze oporeci povlacenjem paralelizma izmedju Kosova i Albanije.
Ako neko procita od onih koji na ovo mogu da uticu najpre znajte da je meni najteze jer zivim u Strpcu na Brezovici, na najlepsem mestu na svetu ali nazalost to ce biti Velika Albanija. Pa se nadam da iz ove nase muke profitira barem Srbija i RS i srbi se barem delimicno ujediniti u jednu drzavu na konceptu Velike Albanije da iz tog procesa i mi nesto ucarimo.

Nik

pre 11 godina

Ako dve drzave zele da se ujedine, to je legitimna stvar, kao sto je jegitimno da se deo drzave sporazumom osamostali, ali Srbi bas i nisu vicni sporazumima, pa bi im ovakav potez Albanije i Kosova izgledao cudnim.
(Mirko, 12. februar 2013 23:53)

O kolicini gluposti iz komentara necu ni da govorim. Samo cu skrenuti paznju na jednu stvar - sa 'Dejana' su presli na 'Mirka' LOL LOL LOL

branko

pre 11 godina

ljudi, malo vas gleda ekonomske statistike zato tako i govorite o albaniji. prvo sto ce te primetiti kad ih proverite je da se albanija dizala dok su se srbi zamlacivali. pa je tako poslednjih 10 godina imala rekordni rast na evropskom nivou. za razliku od srbije koja je godinama imala negativne trendove njihovi su bili cak i dvocifreni. tako, danas, albanija ima skoro isti prosek plata kao srbija. potencijali kao sto su obala su tek ne iskorisceni, a svi znamo koliko ce tu novca da se sliva. ovo nisu sale, mi trebamo da se uozbiljimo u svojem poslovanju i da ne zaboravimo da danasnji svet pociva na ekonomskoj zavisnosti, a ne politickoj i teritorijalnoj. zato, ekonomija, inventivnost i rad. Nemacka je bila porazena u oba svetska rata, vracala je decenijama odstete i pogledajte ih sada. to je rad, red, inventivnost i samo napred.

realan

pre 11 godina

Vrlo lako moguce, doduse ne u skorije vreme ali za nekih 4,5,7 godina-da! Para vrti gde . . . to je poznato a albanska mafija, koja sve to finansira ima i novca i volje da "istrpi" to vreme. Niko nije imun na novac pa ni celnici EU,SAD,UN...Licno, ne bih zelelo tako nesto ali mene i meni slicne niko i ne pita!

Vredni ljudi, rade u svom interesu

pre 11 godina

Evro-jonske integracije.
Skroz ok i moderna liberalna prozapadna prica. Zapadna Makedonija, severozapadna Grcka, istocna Crna Gora i jug Srbije ce biti sledece zemlje koje ce aplicirati clanstvo u toj uniji, nema razloga za strah, to je sve fin narod.

Y

pre 11 godina

Pa trebalo bi da se spoje, evo nekoliko godina ništa zanimljivo se ne događa na Balkanu. Barikade, poneki teroristički napad, bombica neka.... sve je to sitno.

Hekuran,Gjakovë

pre 11 godina

....vec smo jedinstveni sa autoputom,ekonomiju,nauka,knjigama,sport i tkd.
To je vec sada u pitanje i politicki,nema tu sta sad smo kao sto bog dao Albanci u jednoj drzavi i balanc na ballkon opet reseneo,i Evropa resio njegove greske nad nas narod.