Nedelja, 10.02.2013.

13:47

Vučić: Verujem da Dačić nije kriv

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić kaže da veruje da premijer Ivica Dačić nije počinio krivično delo <a href="http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2013&mm=02&dd=02&nav_category=11&nav_id=683169" class="text-link" target= "_blank">prilikom susretanja sa Rodoljubom Radulovićem. </a>

Izvor: Tanjug

Vuèiæ: Verujem da Daèiæ nije kriv IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

375 Komentari

Sortiraj po:

kolja

pre 11 godina

Afera Saric je bila pokusaj da se narusi jedinstvo vlade i da se skrene paznja javnosti sa borbe protiv kriminala i korupcije koju vodi Aleksandar Vucic jer se mnogima zatreslo tlo pod nogama od kad je sve to krenulo!!!!

novica952

pre 11 godina

Gospodin Vučić kao lider SNS i prvi potpredsednik vlade manirom koji odaje strpljivost i biranim rečima govorio je o eventualnoj odgovornosti Dačića i rekao ono što svi znaju i očekuju da kaže, ako se utvrdi krivica nema bežanja od odgvornosti pa makar to ugrozilo i koaliciju i dovelo do izbora.Za sada je sve u sferi spekulacija jer podaci potiču iz medija a ne iz bezbednosnih službi jer su podaci državna tajna. Put u Nemačku je pokušaj da se Nemačkoj pokaže da je Srbija spremna za datum i da je učininila za ovih 6 meseci više nego predhodna za četri godine mandata. Ishod ćemo zajednički čekati a za izbore kada i dali videće se od događaja koji budu sledili. Sve se može dogoditi samo se nesme nesmotrenim potezima ugroziti prosperitet Srbije i spremnost da se investicije poput pomenute Ikeje dovedu u Srbiju.

Kosovski bozuri

pre 11 godina

Vucko ne trci pred rudu, pusta da se preslusa 130 diskova, pa ako se sastajao, pregovarao sa njima negde je usnimljen. A ako nema dokaza ( sto ce biti malo cudno), onda i to treba uvaziti.

Vid

pre 11 godina

Dacic izgleda sumnjivo, i bio je na dobroj poziciji tada da bude sumnjiv, ali bez dokaza to je samo kleveta . Mislim da je zato Vucic to i rekao sto je rekao. Jasno nam je, citano izmedju redova.

DRAGA88 REALNA

pre 11 godina

Niko ko radi protiv Srbije ne moze proci nekaznjeno, nadajmo se da je Dacic posten i iskren, i da nema nikakve veze sa prljavim poslovima sto bi narusavalo gradjane i mir u Srbiji! Znamo da Vucic primenjuje sve mere i kazne protiv takvih nezakonitih radnji u nasoj zemlji! Jer on je pravican, i nije neposten, zeli da ocisti zemlju od losih radnji i da bi gradjani mogli normalno da zive!

Apocalipto SM

pre 11 godina

Влада не може бити боља,стога треба је сачувати и подржавати сваки потез наших представника власти.

Аngel SM

pre 11 godina

Влада нам вреди и сигурно иде у добром правцу зато је треба и сачувати.

A smem SM

pre 11 godina

Одавно нисмо имали оваквог човека у врху власти на којег би могли бити поносни,свака част за потезе Александре.

Tijana Tikica

pre 11 godina

Dacic je taj koji se sad zalepijo uz SNS ,a isao je protiv njih , udarao svim snagama u predizbornoj kampanji. SNS je sad pokazao svima da nisu takvi,ne svete se,ne sude mu,prepustili su neka pravosudni organi i tuzilastvo sprovedu istragu i njihova rec je poslednja. Zakon je za sve isti.

marisol

pre 11 godina

Vučić je čovek koji uliva poverenje i dokazao nam je da nedaje lažna obećanja.Ima vremena kada će se ispitati iskrenost Dačića ali ova vlada očigledno ne donosi ishitrene odluke!

Čelik

pre 11 godina

Što se tiče Dačića, i njegove eventualne odgovornosti,tu se ostavlja instituacijama da utvrde da li je kriv ili ne,i nema zaštićenih,tako da se tu takođe vidi da započeta borba protiv korupcije i kriminala nije ni jednog trenutka selektivna,što je dosad tvrdio i sam gospodin Vučić,i niko iz opozicionih stranaka nema pravo da bilo kakav prigovor uputi na njegov račun,jer njegov dosadašnji rad i zalaganje,zaslužuju samo najveće pohvale.

snekiblu

pre 11 godina

Jel uopšte neko pažljivo čita ovu izjavu?
Nije decidno rekao da Dačić nije kriv.Provera....istraga...Dok se ne dokaže suprotno.

glax

pre 11 godina

ko se dosetio da uporedjuju djindjica i dacica!sramota , ova dvojica nemaju nista zajednickog.na kraju ce zrtve da budu gospoda veljovic i milovic.

Lepi Cane

pre 11 godina

Svaki čovek ima smoje mišljenje koje ne može poljuljati tračevi. Tako i ministar Vučić. Kada i ako nadležni državni organi dokažu suprotno onda se stav može promeniti.

gef2007

pre 11 godina

Treba da se ispita da li je kriv i da se prestane pričati o tome. Ako jeste zna šta ga sleduje, ako nije treba da se ispita odakle toliko blaćenje premijera jer je to napad na državu.

Linkoln

pre 11 godina

definitivno krivicu treba dokazati! Nadam se da necemo na nove izbore, izgubili bi smo mnogo toga, ali u zavisnosti od situacije cemo videti, jer da se ne lazemo Vucic sada povlaci konce i mislim da ce uraditi u najboljem interesu svih!

Principessa

pre 11 godina

U interesu budućnosti naše zemlje je da se istrage sprovedu svuda gde postoji sumnja u nezakonitosti. Međutim, zna se ko donosi sud o nečijoj krivici. Neće biti zaštićenih. Odlučnost nove vlade da se obračuna sa kriminalom ne ostavlja mogućnost da se bilo šta zataškava, ali izgleda da mnogima to ne odgovara, pa se služe svim sredstvima da to spreče pokušavajući da umanje kredibilitet vlade.

Pantelija

pre 11 godina

Vučić mi vraća veru da će Srbija postati sigurnija zemlja, u kojoj će zakon biti isti za sve, gde će kriminalci biti iza rešetaka i gde niko neće imati ni pomisao da učestvuje u korupciji. Verujem da ćemo to doživeti i da će se u Srbiji konačno živeti bolje!

Franc List

pre 11 godina

Zaista bi trebalo Srbiju nagraditi u vidu datuma za pocetak pregovora!Niko ne moze osporiti da je Srbija napravila znacajne pomake u borbi protiv kriminala i korupcije,dijalog sa Pristinom se vodi na znatno visem nivou,trebalo bi da se zakljuce prvi ugovori koji ce doneti investicije...A sto se tice premijera Dacica-poslednju rec dace nadlezni organi po tom pitanju!

Tatjaana BG

pre 11 godina

Zakon i pravosudni organi ce odrediti i odluciti da li je kriv ili ne . Nije to na nama,mi imamo samo pravo da iznesemo svoje misljenje.

Duca7

pre 11 godina

Došlo je neko drugo vreme, vreme pravde. Politika nije više jača od zakona i to treba svima da bude jasno. Politička pripadnost više neće moći da zaštiti nikoga ko se ogrešio o zakon, ali isto tako, niko sem nadležnih državnih organa neće moći da optuži nekoga na osnovu svojih ličnih sumnji.

Mata Hari

pre 11 godina

Smatram da ljude ne treba osudjivati unapred,za to postoje nadlezne institucije!Volela bih da Srbija dobije datum za pregovore,to bi bio logican sled dogadjaja,s obzirom na rezultate koje je postigla u kratkom vremenskom roku!

Artemida

pre 11 godina

Nadam se da cemo dobiti datum za pregovore u junu,Srbija je to zasluzila nakon rezultata koje je postigla!Sto se tice premijera-mislim da ce tu zavrsnu rec dati nadlezne institucije,kao sto i treba da bude!Ne znam otkad je vidjanje sa nekom osobom krivicno delo?!

SCOTT

pre 11 godina

I nije kriv dok se ne dokaže suprotno. Opozicija traži pravnu državu, a sa druge strane stvara atmosferu linča. Nešto mi se tu ne slaže.

Ćira

pre 11 godina

Potpuno se slažem da iz sadašnje Vlade moraju odgovarati oni koji su sarađivali sa Šarićem. Borba protiv korupcije je kako je rekao Vučić, bez privilegovanih, pa ako to znači pad Vlade i nove izbore, ja sam za!

pokahontas

pre 11 godina

Slazem se da je u nadleznosti drugih institucija da ispitaju ovu aferu, pa ako se ispotavi da je premijer kriv mislim da od odgovornosti nece moci da pobegne, jer vise niko nije iznad zakona. Srbija napokon pocinje da funkcionise u duhu drzave vladavine prava, o cemu svedoce desavanja iz prethodnih meseci. A sto se hapsenja Sarica mislim da to ne treba dovoditi u pitanje, Vucic je pokazao da odlicno obavlja svoj posao.

Dunda

pre 11 godina

Da bi institucije radile svoj posao potrebna je politička pozadina koja ce da cuva te institucije od pritisaka koji dolaze iz politike. Vučić ohrabruje instucije da rade svoj posao, a samim tim ih i jača. Kada istitucije budu dovoljno ojačale politička pozadina im nece trebati, ali do tada treba pružiti maksimalnu podršku čoveku da završi posao koji je započeo.

Ahmet

pre 11 godina

Zna Vucic zasto veruje Dacicu, ali mislim da Vucic ceka ustvari potvrdu toga da li je premijer kriv ili ne od nadleznih organa, kako ne bi bilo rekla - kazala.

DOBRICA

pre 11 godina

Narodu se ne može udovoljiti, a pogotovo nedobronamernim političkim protivnicima, pa tako i gospodin Vučić, što god da je uradio u ovom trenutku, ovi nedobronamerni bi našli razlog da ga kritikuju. Da je raspisao izbore, kritikovali bi ga kako je državno neodgovoran, jer je u ovako bitnom momentu oslabio poziciju Srbije u pregovorima o Kosovu i ugrozio evrointegracije, i da mu je samo bitan lični interes i interes stranke, a da mu je državni interes ne bitan. Pošto nije raspisao izbore, nedobronamerni politički protivnici ga kritikuju kako je u vlasti sa Dačićem koji šuruje sa kriminalcima. Mislim da je mnogo bolje, kada ga već nedobronamerni kritikuju, da ga kritikuju što je u vlasti sa Dačića, nego da je oslabio poziciju Srbije u pregovorima oko Kosova i ugrozio pridruživanje Srbije EU.

yy

pre 11 godina

Nemam poverenja u Dačića i SPS. Nije mogao Šarić toliko "poslovati", kao ni Mišković i ostali, da nije imao neku vrstu podrške MUP-a. Slažem se da treba ispitati sve pa i po cenu novih izbora.

Aquila

pre 11 godina

Interes države je da se nastave reforme, borba protiv kriminala i korupcije i promene u Srbiji, ali ako to iz bilo kojih razloga bude dovedeno u pitanje, trebalo bi raspisati nove izbore. Do tada, prepustimo nadležnim organima da utvrde nečiju krivicu.

Baksuz

pre 11 godina

Nista u vezi sa Dacicem nije sigurno, ali bar verujem da Vucic zna zasto dalje saradjuje sa Ivicom. Na kaju krajeva niko noje kriv dok e to ne dokaze, a mislim da je to i Vuciceva poruka!

Lunja

pre 11 godina

Potpuno se slažem sa Vučićem! I ja verujem da nije kriv! Ako jeste, zašto su demokrate bile sa njim u Vladi nego plasiraju sad te priče da bi ovu oborili i to samo zato što nisu deo nje!

KOBILIĆ

pre 11 godina

Vučić je u pravu, jer ne može se odluka o padu vlade, u ovako osetljivom trenutku, kada se pregovara o Kosovu, donositi preko noći. Cilj onih koji su plasirali ovu aferu može da bude i slabljenje pozicije Dačića i Srbije u pregovorima o Kosovu, a pad vlade, u ovom momentu, bi dodatno tu poziciju oslabio. Zbog toga ne treba isključiti ni mogućnost da iza ove afere ne stoji ni jedna politička partija u Srbiji, već da iza napada na Dačića stoje ljudi, možda i iz kriminogenih struktura, kojima odgovara da se oslabi pozicija Srbije u pregovorima o rešenju problema Kosova.

denis

pre 11 godina

Doce, 10. februar 2013 16:31)

Neka je to i istina ali je sasvim sigurno da su te privatizacije radjene od 2000. god pa na ovamo i tada su bile demokrate na vlasti. I gle cuda svi njihovi vazniji clanovi se odjednom obogatise.

DESKA SM

pre 11 godina

Mnogi su protumačili Vučićeve reči, kao da on brani Dačića. Vučić je, kao korektan koalicioni pratner, rekao da veruje Dačiću da nije počinio krivično delo, ali je, isto tako, odmah posle ovih reči, jasno rekao, da to ništa ne znači, što on veruje, već da će konačnu odluku o tome, da li je Dačić načinio krivično delo, ili ne, dati nadležni državni organi.

PepaPrase

pre 11 godina

Vučić je jedan od retkih poštenih političara u Srbiji,jedini je uspeo da hapsi i kaže svoje mišljenje. Išta god da bude s Dačićem, postupiće po zakonu.

MEDENI

pre 11 godina

Što se tiče opstanka vlade i Dačićevih kontakata, gospodin Vučić je, kao i uvek, potpuno jasan. Ako vlada bude radila dobro i ako bude rezultata na svim poljima, a pre svega kod pristupanja Evropskoj Uniji, borbi protiv korupcije i kriminala i razvoju ekonomije, vlada će trajati, ako rezultata ne bude biće izbora. Isti je slučaj i sa kontaktima Dačića, nadležne službe će ispitati slučaj i ako ima nezakonitih radnji, ićiće se na izbore pa neka narod kaže šta misli o kom političaru ili stranci.

VLAHINJA

pre 11 godina

Aleksandar Vučić insistira na tome da u Srbiji ne sme da bude nedodirljivih u borbi protiv korupcije i kriminala. To će dokazati i istragom kontakata Dačića sa Radulovićem. Samo bezkompromisna borba protiv korupcije i kriminala od Srbije može da stvori modernu i pravnu državu, u kojoj zakon važi za sve, pa i za političare, i u opoziciji, ali i na vlasti, što nije bilo pravilo u vreme vladavine DS-a.

lara

pre 11 godina

I sam je rekao da veruje dok se ne dokaze suprotno,ali ako se dokaze da je Dacic kriv odgovarace,sto je i normalno. Vucic je dosledan svojim namerama da stane na put kriminalu.

tomas brolin

pre 11 godina

Ako ima dokaza da je Dačić zgrešio, sigurno će platiti za to, par meseci tamo-vamo meni lično ne znači ništa. Ono što je važnije sada je da se nastavi započeta borba za izlečenje Srbije, a ne da se blokira padom vlade tj. smenom premijera. Na sledećim izborima posle bitke svi ćemo biti generali, da smo bili to i pre ove bitke, ona bi bila mnogo lakša i kraća, tj. ne bi se sada Vučić patio sa koalicijom...

Ljubica

pre 11 godina

(zmitjkoe, 10. februar 2013 21:29)

Dacic je mnogo bolji premijer od nemustog premijera Cvetkovica kome je Tadic nicim izazvan obavljao kompletni posao.

Noca

pre 11 godina

Pravosudni organi treba da ispitaju slucaj Dacic dali je kriv ili ne,a i ostale politicare koji su imali vezu sa Saricem,zato puna podrska Vucicu u borbi protiv korupcije.

MUNJA

pre 11 godina

Vučić je ovakvim odgovorom dao da znanja, da to nije njegov posao, a oni koji to treba da rade, neka počnu. Samo napred imaš veliku podršku u ovoj borbi od svog naroda.

Boban

pre 11 godina

Pustimo da državne institucije kaže da li je Dačić kriv. Tužilaštvo je dobilo predmet, na njima je da podignu optužnicu ili je odbace. Vučić stav je odličan, Dačić je nevin dok se ne dokaže suprotno. A do tada - pustimo ih da rade. Imaju šta da rešavaju .

Cvetkoviceva

pre 11 godina

Nova sns religija- svi 'veruju' u nesto.
(tanja, 11. februar 2013 00:12)
A da i ti pocnes za pocetak da verujes u svoje reci. Svako je nevin dok tuzialstvo drugacije ne dokaze.

denis

pre 11 godina

A da je kojim slucajem Vucic raspisao vanredne izbore onda bi se ovi sto sada napadaju Dacica pretvorili u njegove najjace branitelje i Vucica prozvali diktatorom, da je kadija koji tuzi i koji sudi , i da ne radi u nacionalnim interesima Srbije nego samo svoje stranke. Nesem svetu se ne moze ugoditi.

Franc Jozef Fizikakapelaminazikofski

pre 11 godina

Ja premijeru ne verujem ama baš ništa.Biti u politici toliko dugo i biti žvanično "čist"? Ne.Ne.Mnogo su oni njegovi uzmuvali i gase požar koji čisto sumnjam da mogu da ugase.Nadam se da smo do sada naučili da što se dobrih odluka iz Brisela po nas tiče da na to uvo ne spavamo.Odavno mi ne vodimo politiku već ona vodi nas.Žalosno al je tako.Sve što smo mogli da uradimo u korist svoje štete mi smo uradili ostalo je još malo da se i to završi.

In vivo

pre 11 godina

Mislim da javnost preteruje u vezi sa premijerom Dacicem...Otkad je krivicno delo to sto se neko vidja sa kriminalcem?!Nadlezne institucije ce utvrditi da li je tu postojalo nesto vise od toga!

JATAGANAC

pre 11 godina

Samo napred Vucicu u sprovodjenju borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, a nadlezne drzavne institucije ce se pozabaviti time ko je kriv a ko nije!

Građanin Srbije

pre 11 godina

Iako sam bio skeptik počinjem verovati da Vučić radi pravu stvar za ovu zemlju. Promene moramo doneti svi u svojim glavama.

KINEZ

pre 11 godina

Da nam je još ovakvih ljudi gde bi nam bio kraj. Srbija na prvom mestu a ne lični interesi i priče bez kraja, nego kao što on radi bez pardona prema svim akterima u politici.

kamerman

pre 11 godina

Ne zaboravite da su DEA,FBI i CIA svojevremeno "sklepali" Norijegu iz Paname ne zato sto su odani borbi protiv sirenja droge,nego zato sto im je bio konkurencija !!!

ANKA

pre 11 godina

Sigurno je Vučić sve proverio i otuda zaključak da Dačić nije kriv, siguno ne bi izašao u javnost sa takvom informacijom da nije siguran.

selma

pre 11 godina

Svidjalo se to nekome ili ne a i ovaj nastup to pokazuje, Vucic polako izrasta, ako to vec i nije, u najozbiljnijeg i najodgovornijeg politicara u Srbiji.

LalaNS

pre 11 godina

Vi poredite Miskovica i NARKO KARTEL ??? Svaka cast ! Voleo bih da vidim jos biznismena iza resetaka, ima ih na sve strane , za sada mi taj Miskovic lici na selektivnu zrtvu ! I o cemu Vi pricate? "Nije kriv", "pa sta ako se sastajao sa dilerima droge" itd... Pa da li se Vi pravite svi ludi ili je to od jogurta? Pa se jos uvatio i Amera, tipa ako sam njima dobar , moram biti i Vama?! Pa PREDSEDNIK te Amerike i tata i sin su imali biznise sa Bin Laden Porodicom, najtrazenijim covekom na planeti! No, jel to fino?

Sandra

pre 11 godina

Iznenadjenba sam kako su se galsači SNS prosvetlili pa čitaju b92, ili je Vučić naredio aktivistima da "rade" celu noć. Samo vi pišite i lupajte pluseve na vaše komentare. Provaljeni ste.

Cat Woman

pre 11 godina

Sigurna sam da Vucic moze Srbiju da izvede na pravi put.Verujem da ce svako odgovarati ko prekrsi zakon,pa cak i ako je to premijer Dacic,nema zasticenih.

Flavie sa Slavije

pre 11 godina

Prvo je od Dacica napravio krpu a onda je istu podrzao, samo sto je krpa ostala krpa, jasno je sa koje strane duva vetar, naivnima nije mesto u politici.

lidadul

pre 11 godina

Koliko vidim euforija će trajati do kraja godine i onda će se dobiti jedan osuđen, 1000 puštenih, ekonomija u minusu, dugovi do guše, kanali do Egeja, novi pomoćnici ministara odabranih između ovih amnestiranih, pola države u vlasništu islama...
(Milica, 10. februar 2013 18:22)
Tako se mozda radilo do ove Vlade a sada ce biti malo drugacije. Sve ce biti istrazeno do kraja, krivci ce biti osudjeni, ekonomija ce krenuti da se popravlja. To sto ti navodis je bilo a ovo sto sam ja rekao tek ce da bude. Ovo je pocetak...

dejan marelli

pre 11 godina

Da... prvo je sud oslobodio ministra Gorana Kneževića što naravno nema veze sa njegovom stranačkom pripadnošću (malo morgen). Sada Vučić izjavljuje kako on veruje da Dačić nije kriv, ne znam samo na osnovu čega to tvrdi!? Šta Dačić mu je rekao "Nisam Aco Miljacke mi!" Hmm... počinjem malkice da sumnjam u priču da nema zaštićenih...

nikozila

pre 11 godina

Ako ste dobro pratili ceo intervju, mogli ste da primetite da je apsolutno svaka izjava bila odmerena. NIje bilo prozivanja (koje je karakteristicno za nasu politicku scenu). Iskreno sam bas prijatno iznenadjen. Na stranu to sto se vidi da Vucic stoji sa obe noge na zemlji i ne obecava nista sto nije moguce ispuniti. Trenutno imamo politicara novog kova. Vreme je da vecina ostalih polako pocne da razmislja o penziji.

Mihajilo

pre 11 godina

Narod kaže - tim koji dobija ne treba menjati. Vučić i Dačić dobro funkcionišu, imaju rezultate. I ja verujem da je ovu ujdurmu npravio neko ko je želeo krah vlade. Istraga će pokazati da li ima elemenata Dačićeve odgovornosti, ipak verujem da nije kriv.

komentator

pre 11 godina

U potpunosti podrzavam napore prvog potpredsednika i ako on kaze da Dacic nije kriv ja mu verujem, mada gde ima dima ima i vatre.

FENIKSS

pre 11 godina

Trebalo bi ostali političari da se ugledaju na Vučića, on se zaista maksimalno trudi i radi, što se za veoma kratko vreme i pokazalo. sa rezultatima i delima a ne samo na reči.

acinic

pre 11 godina

I ja verujem da je planeta zemlja ravna ploča! I da nije okrugla. Nema šta da Vučić veruje ili ne veruje! Može to privatno da radi! Institucije treba da utvrde činjenice. Pošto mi imamo samo imitacije institucija. Od utvrđivanja istine nema ništa! Mafijaši mogu mirno da spavaju!!!

Baba vanga

pre 11 godina

I posle neka neko kaze da Vucic ne zasluzuje poverenje gradjanja, pa on je vise uradio za sest meseci nego bivsa vlast za ceo mandat.

Slladjana Saki

pre 11 godina

Gradjani koji nisu cinili kriminalne radnje i bavili se korupcijom podrzavaju Vucica. Ne plase se nicega. Zna se ko se plasi i ko je protiv rada Vucica.

Veliki strumf

pre 11 godina

Da li je neko kriv samo na osnovu ako se nekad sastao sa nekom osobom za koju se na kraju ispostavilo da se bavila kriminalom. Pa ljudi onda bi svi nase politicare trebalo uhapsiti jer su se svi redom sastajali sa Miroslavom Miskovicem koji je sada u zatvoru.

Hemera

pre 11 godina

Drago mi je da Aleksandar Vučić veeruje Ivici Dačiću. Državne institucije, pravosuđe i tužilaštvo će uz pokretanje istrage, 130 diskova i iznošenje određenih dokumenata videti da li je neko kriv ili nije kriv. Novinari se bave izmišljanjem razno raznih priča, koji nemaju apsolutno nikakve osnove. Vlada će napokon završavati sve započete poslove.Zahvaljujući Aleksandru Vučiću Srbija ima budućnost. Vlast zaista radi za interes naroda i države.

Zeljko Smederevo

pre 11 godina

Toliko se pljuje po Vucicu.Kad toliko ne valja zasto Djilas sad svim silama udara na sve samo da udje u Vladu sa Vucicem i hvali njegov rad? Kako sad to ? Moze li neko da mi objasni ! Moja podrska Vucicu neka se samo izbori sa svim kriminalcima .

M032

pre 11 godina

Ja verujem u sledeće razrešenje zavrzlame oko Dačića:
Premijer Dačić daće nalog svom ministru policije Dačiću da mu privede na informativni razgovor bivšeg ministra policije Dačića! Kada dakle, Dačić privede Dačića Dačiću konstatovaće se da je Dačić konačno povezao Teoriju relativnosti i Kvantnu teoriju tj. da i veliko telo može istovremeno da bude na više mesta odjednom,što je do sada ekekluzivno važilo samo za mikrosvet!!!
Kao svetski i fizički fenomen Dačić će biti amnestiran za sve ovozemaljske grehe od velikog alhemičara - Aleksandra Vučića!!

JanaT

pre 11 godina

Svako je nevin dok se ne dokaže drugačije. Treba ostaviti tužiocima odrešene ruke bez političkih pritisaka. To je vidna promena u retorici g. Vučića. Kada se pred zakonom iznesu činjenice koje su dobijene na način predviđen zakonom i o njima se odlučuje u skladu sa zakonom, Srbija će zaživeti i kao država prava. Doneti zakone je lakše nego postupati po istim. A postupanje po zakonu je osnov svake civilizacije. Zato podrška g. Vučiću u vraćanju poverenja u institucije države. Niko da ne bude iznad zakona i pravda za sve.

ljubica

pre 11 godina

SNS bi odnela ubedljivu pobedu ako bi izbori bili u ovom trenutku.Vucic je toga svestan i ne zeli to da iskoristi jer mu je dobrobit gradjana Srbije na prvom mestu a izbori nose velike troskove i gradjani bi to otrpeli.Malo ko bi postupio kao on da je na njegovom mestu!!!

mare

pre 11 godina

Svako ko zeli dobro Srbiji podrzace napore Vucica u borbi protiv kriminala. Samo oni koji se boje toga i koji su direktno ucestvovali u nekim aferama mogu biti protiv,i zaleti da borba dozivi krah.Jedinstvo Vlade nam je neophodno za nastavak borbe i nadam se da ce jos dugo ostati u ovom sastavu.

M

pre 11 godina

Ta Vlada je realno pala ! Samo Vučić i Dačić ne žele to da priznaju . Jedan zbrisao u Ameriku da podigne rejting a drugi ovde opravdava Dačićeve postupke.

red ,rad i disciplina

pre 11 godina

Lepo rece Vucic svako da radi svoj posao. Red koji uvodi Vucic vecini ne odgovara,morace da se naviknu da rade u skladu sa zakonom . On je uporan covek i istrajace u onome sto je zapoceo,bar je do sada tako bilo.

drazen mihic

pre 11 godina

vjerujem da Dacic nije kriv a Miskovic je kriv, ne znam zasto trebamo policiju i sudstvo kad vec imamo nekog ko ce odlucivati ko je kriv a ko ne...

zmitjkoe

pre 11 godina

Vidim dosta komentara kako prozivaju Vucica zasto se petlja u hapsenja. Pa on je zaduzen za obracunavanje sa korupcijom. Kada nesto otkriju, oni dalje predavaju dokumentaciju8 nadleznim organima koji to dalje procesuiraju.Ne vidim nejasnoce u tome.
(Sleaper87, 10. februar 2013 20:14)

Ili si jako mlad ili glup i neobavesten ili ocaran vodjom. Gledaj, pazljivo: Vucic nije zaduzen "za obracunavanje sa korupcijom", vec se samozaduzio. Samozaduzio znaci da je izmislio za sebe besmisleno radno mesto "prvog potpredsednika vlade i drsko dodelio sebi deo resora kojim se inace bavi ministarstvo unutrasniih poslova, pored zivog ministra, koji je ujedno i premijer (sto je opet ludilo bez presedana, kao i cinjenica da nasa vlada ime nekoliko potpredsednika iako moze postojati samo jedan vicepremijer). Tako je Vucic postao paralelni premijer, paralelni ministar policije, paralelni ministar pravde, javni tuzilac i jedinstveni ministar vojni. Vucic cak odlucuje da li ce biti izbora i da li je premijer kriv ili nije. Jednostavno Vucic sa mesta "prvog" potpredsednika vlade obnasa mesto Slobodana Milosevica. Ne znam da li sam bio dovoljno jasan ili vidis neke nejasnoce? Samo reci, mogu i da crtam.

Sleaper87

pre 11 godina

Vidim dosta komentara kako prozivaju Vucica zasto se petlja u hapsenja. Pa on je zaduzen za obracunavanje sa korupcijom. Kada nesto otkriju, oni dalje predavaju dokumentaciju8 nadleznim organima koji to dalje procesuiraju.Ne vidim nejasnoce u tome.

Spectator

pre 11 godina

Pomislio sam da se Vučić stvarno promenio. Sada vidim da je to isti nekadašnji sadržaj, samo prepakovan. Vidim da mu ne pomaže ni ona nameštena zenbudistička maska, jer čim se malo dirne nečim što mu nije po volji odmah se pokaže ono njegovo staro lice. Prevario je svoje birače , jer sve što sada pokušava da predstavi da radi daleko je od onoga što im je obećavao u predizbornoj kampanji. Ako mu oni i dalje veruju da će raditi onako kako je obećavao, a ne ovako kako sada pokušava da se predstavi, onda smo u velikom problemu. Stvara se kult ličnosti kada ideje više nisu važne. Izgleda da opet počinje da dolazi do izražaja ono što je izgleda u biti srpskog naroda. Kuda predvodnik, mi svi za njim. To se u dosadašnjoj istoriji nikada nije pokazalo dobrim. Na kraju je narod uvek onaj koji nastrada.

goran

pre 11 godina

Вучић као министар информисања:Министарство за информисање је привремено забранило рад Дан Граф-а, Данаса, Дневног телеграфа и Наше Борбе. Са кабловских мрежа су скинути сви инострани ТВ канали, а земаљским радио и ТВ станицама је забрањено реемитовање иностраних сервиса на српском језику. Убрзо потом уследила је акција названа „прстен око Србије“ или „обруч око Србије“, у виду постављања снажних земаљских радио и ТВ предајника у суседним земљама, у близини њихових граница са Србијом, преко којих су реемитовани инострани радио и ТВ сервиси на српском језику. За време примене једнако контроверзног Закона о универзитету који је такође донела ова Влада, Александар Вучић изабран је за члана Управног одбора Београдског Универзитета и Филозофског факултета БУ. Вучић је био и на јавној листи особа којима је забрањен улазак у Европску унију.

Rajko

pre 11 godina

Bravo, zasustavili smo pad standarda i nezaposlenost..... Samo me zanima odakle ti ta ideja i kako si to zakljucio...

Da nemamo i slucajno privredni rast od 10% samo ga nismo svesni???
(Vlajkov, 10. februar 2013 17:38)

A izvini, nisi primetio da je dinar stabilan, da se ne sećamo kada je evro skočio i da je rast nezaposlenosti zaustavljen? Polako, važno je da je propadanje zaustavljeno a da u ovoj i sledećoj godini krećemo napred. Znam da nije idealno i da može mnogo bolje, dosta ministara se manekeniše u vladi ali ruku na srce bolje je od prethodne vlade.

Maja

pre 11 godina

Gospodin Vucic zna sta radi. Ako kaze da ce bilo ko, ko je pocinio krivicno delo u ovoj zemlji pa makar to bio covek u vladi odgovarati, verujemo da ce tako i biti.

Milica

pre 11 godina

Nego proci ce i ova euforija naroda, kad shvati da je sve ovo jedan jalovi beg od stvarnosti.
(miki, 10. februar 2013 16:09)

Koliko vidim euforija će trajati do kraja godine i onda će se dobiti jedan osuđen, 1000 puštenih, ekonomija u minusu, dugovi do guše, kanali do Egeja, novi pomoćnici ministara odabranih između ovih amnestiranih, pola države u vlasništu islama...

zoran

pre 11 godina

Nije valjda da ocekujemo da se sada sada neki sudija ili tuzilac usudi i pokusa da dosudi nesta protiv Vucicevog 'verovanja'.
Naredni dan bi mu im osvanulo u "Kuriru".

Podseca me ovo na rane 90-te u Srbiji kada se niko nije usudio da ide protiv Milosevicevog 'verovanja' i sve je zavrsilo tako da je Hrvatska ostala bez Srba, Srbi u Bosni 'zakljucani' Dejtonom bez sansi za odcepljenje, Crna Gora se odcepila i na kraju ostali smo bez Kosova.

Pitam se kada ce nam doci ** ****** u glavu ??

FELIKS

pre 11 godina

Prvo su govorili ne sme Vučić na biznismene, pa je pritvoren MIšković, pa su rekli ne sme na koalicione partnere, pa su privedeni lideri URS-a iz Kragujevca i Lale Sekulić blizak SPS-u. Sada kažu ne sme na premijera, a nadležni organi su već krenuli sa ispitivanjem najbližih saradnika premijera, a ispitaće i samog premijera. Aleksandar Vučić insistira na tome da u Srbiji ne sme da bude nedodirljivih u borbi protiv korupcije i kriminala. To će dokazati i istragom kontakata Dačića sa Radulovićem. Samo bezkompromisna borba protiv korupcije i kriminala od Srbije može da stvori modernu i pravnu državu, u kojoj zakon važi za sve, pa i za političare, i u opoziciji, ali i na vlasti, što nije bilo pravilo u vreme vladavine DS-a.

susjed

pre 11 godina

Dragi susjedi, samo nastavite čistiti društvo od kriminalaca, političara koji misle na osobni probitak a trebali bi obavljati poslove za društvo transparentno. Također prestanite se diviti lopovima, pjevačima, poduzetnicima koji varaju državu kroz poreze, već ih prisilite da ga plaćaju kao vi. Mi smo krenuli i lakše se diše. Korupcija dolje. Sretno!!!!!

Pulicer

pre 11 godina

Isto tako je izjavio da Knežević nije kriv kad ga je primio u stranku(i oslobodiše Kneževića).Nekima najavljuje podizanje optužnice iako nije tužilac.Sad veruje da Dačić nije kriv.Ovim izjavama kao da prejudicira ishod i šalje poruku nekim ljudima

ns

pre 11 godina

Radikali spremaju Dacicu politicki svilen gajtan...

Ko ima kratko pamcenje, neka se seti Zakona o informisanju iz devedesetih a Vucic bese ministar koji je taj zakon predlozio i sprovodio...

Relja

pre 11 godina

Ja ne verujem u nezavisnost nasih sluzbi, nase policije i sudstva. Ako su prekinuli istrazni postupak protiv Stupara, proglasili da Knezevic nije kriv, a ne prozivaju Nikolica za kese sa ukradenim glasovima - onda nisu nezavisni.

Kasper1

pre 11 godina

Niciji uspeh u Srbiji se ne prasta tako ni Vucicev. Zar je toliko tesko reci-Ne svidjes mi se, ali za sada radis dobro i treba te podrzati-.Cudan smo mi narod

milan

pre 11 godina

Pa nismo Vucicu nista drugo ni ocekivali nego da Dacic bude pomilovan tj. proglasen nevinim. Ali samo jedna sitnica bi nas interesovala o cemu je na tim sastancima pricao ili je tebi vaznije pitati Tadica da gde misa Banana. Ma sutra ces ti opet da sponeses Miskovica i u nekoj kombinaciji da bi narod dalje zagrejavao protiv njega i njemu slicnih a sa druge strane naprednjaci daju kriminalcima i nesposobnim ljudima polozoje. To je sve providno ali samo za one koji si stave prst na celo.

Bratislav

pre 11 godina

Aca mora verovatno da daje takve izjave zbog mira medju narodom. Nece valjda prvi podpredsednik vlade da kaze da ne veruje premijeru...a verovatno mu ne veruje vise nista,kao i mnogi posle ove afere. Ja u njega vise nemam poverenja.

Stevan

pre 11 godina

Dali se pravo i pravda u bilo kojoj drzavi temelji na necijem verovanju ili na zakonu?Postoji samo zakon i sud,a postoje i truli kompromisi.

Vlajkov

pre 11 godina

@ mage87

Bravo, zasustavili smo pad standarda i nezaposlenost..... Samo me zanima odakle ti ta ideja i kako si to zakljucio...

Da nemamo i slucajno privredni rast od 10% samo ga nismo svesni???

blam

pre 11 godina

Vucis se posteno nalupetao a to u sta on veruje nek okaci macku o rep.
pa covece pricas o Ivici dacicu a ne o patrijarhu Pavlu pa da sad sumljas jeli posten ili nije!
cela Srbija zna da nema cistog politicara pa ni Ivica nije cist!

dragan

pre 11 godina

nema nedodirljivih????? aj sad ???? Vucicu.....i ti si isti ko i ostali samo bolje lazes i mazes ,uozbiljio si se stavio naocare ....jedno pricas drugo radis ??? ne vazi zakon za sve isto,???

sneki

pre 11 godina

Svaka čast ,komentarima objavljenim pod R.Živković,Roterdam i Marko Runjajić.
R.Živković je lepo objasnio kako bi se proces sproveo u svakoj pravno uređenoj državi.
Podržavam ih.

srdjan

pre 11 godina

U predizbornoj kampanji je Vučić rekao da će posle izbora Dačic biti ili na vlasti ili u zatvoru. Sad samo ispunjava svoje predizborno obećanje.

senad

pre 11 godina

kos jedna godina prolazi, a mi slusamo I slusamo I slusamo... do nas je, nije do njih!!

3 decenije nama isti ljudi vode zemlju!! nek nam je glava zdrava...

Tijana S

pre 11 godina

Ja samo znam da bi svaka politicka stranka u Srbiji iskoristila trenutno stanje kad imaju vecinu,I raspisala izbore.SNS to nije uradila I time su dokazali da su im ciljevi iznad politickih interesa.

Todo Kurtovic

pre 11 godina

"Ako zivimo u demokratskom drustvu imamo znaci i svi pravo na svoje misljenje ,a da ne ugrozavamo druge. Covek je izneo svoje misljenje i jasno je rekao istraga ce reci svoje .
(Tijana Tikica, 10. februar 2013 15:38) "
======================================

Jako je bitno sta javno kaze politicar Vucicevog uticaja i snage [nadzor sluzbi bezbednosti] jer su to na neki nacin instrukcije sudovima/tuziocima.
A neka neki tuzilac/sudija pokusa uradi protiv Vucicevog javno iznesenog misljenja. Ima da se ime tog sudije/tuzioca povlaci po 'Kuriru' iz dana u dan.
Jedan primjer od prije nekih 35 godina:
Pravi se potpuno novi put Trebinje-Bileca i Todo Kurtovic, tada vemoa jak i u tom kraju uticajan politicar, kada je upitan za trasu puta rece:
"Ja se nebi petljo inzinjerima u poso, ali samo da znate da sam reko Dutini [jos jedna poznata familija iz Trebinja] da se nadam da ce put proci pored njegove medje"
I naravno 'bez Todinog mesanja' put je prosao bas pored medje jer su inzinjeri veoma dobro znali sta znaci uradi nesta protiv Todine volje/zelje/nade

A i danas vidimo da se nade/zelje uticajnih politicara u Srbiji bezpogovorno izvrsavaju

Sunđer Bob je - SIR!

pre 11 godina

Kratko je trajalo. Isti si kao on, a izgleda da vam je i gazda isti. I zvanično smo prva zemlja u kojoj mafija ima vladu! Korumpiarni vode borbu protiv korupcije!?

GuC

pre 11 godina

"(Brano, 10. februar 2013 15:36)
Kako Vučić kaže da veruje da Dačić nije kriv, to je sigurno tako. Znamo kojim sve službama rukovidi, sigurno ima sve podatke..."
Auuu, Brano, pa kako da objasnim, a da me ne shvatite pogrešno? Jel' vi znate ko je sve rukovodio "službama" i šta je sve znao,a ko je sada živ, ko mrtav, ko u zatvoru, ko na nekom CDu, ko je morao da pali papire, ko je rezao diskove...da li zaista verujete da znate ko je Vučić, a ko Dačić?
Auu, Brano...

miki

pre 11 godina

Ovo je smesno. Postoji li u ovoj zemlji institucija suda, ili ce Vucic da radi taj posao. Sudstvo treba da je nezavisno od vlasti, a Vucic, ako sme, treba da se uhvati u kostac sa ekonomijom i siromastvom. Ovako mi samo lici na loseg djaka koji, kad ga profesor pita jedno pitanje, odgovara na neko drugo.

Uzgred, on veruje da Dacic nije kriv. Verovatno on te svoje zakljucke izvodi iz ciste biografije Dacica. Koferce se nije desilo. Ma kakvi.

A ni Nikolic nije falsifikovao diplomu. Sve sami sveci u nasoj vlasti.

Nego proci ce i ova euforija naroda, kad shvati da je sve ovo jedan jalovi beg od stvarnosti.

FEDJA

pre 11 godina

Siguran sam da ce se Vucic drzati principa "nulte tolerancije" tako da ni Dacic nece biti postedjen udaru pravosudnih organa, te ukolio se dokaze njegova krivica morace da snosi sve prave i moralne posledice.

Renata

pre 11 godina

Mene ovaj covek plasi kad onako tiho prica, a vas?
(drasko, 10. februar 2013 15:12)

Dobro je dok se plasite njegovog glasa, sta onda tek radite na njegovu pojavu? Bitno je da svaki kriminalac strahuje od njega, samo mi nevini se nikoga ne plasimo

a zivot tutnji pored vas,a bogami i pored mene zbog vas takvih stranackih BOT-ova

pre 11 godina

Jeli Vučić nešto izjavio DS i LDP komentatori jurnu na Blicu i B92 sa istim ižvakanim frazama. Budite malo konstruktivni, Vučić ima rezultate, znam to boli vaše lidere ali mislite malo svojom glavom.
(Luka neutralni, 10. februar 2013 15:23)

A koje to rezultate,o neutralni covece?Koje?
Nekoliko uhpasenih,zasada bez optuznice iako su meseci prosli od hapsenja i nekoliko najava hapsenja?!
To rezultati?
A rast cena,inflacija,nezaposlenost,nedostatak investicija,zaduzivanje?!?Porast kriminala?!Sta cemo sa tim?
Da to mozda nisu moji rezultati pa sam ja kriv?!
Pa vi bre nistre svesni sta vam se pred nosom desava.Uzivajte u svojoj nesvesti,samo napred.

glupost je neogranicena

pre 11 godina

12 godina je Srbija pljačkana i uništavana! Vreme je da krivci odgovaraju! A Vučić se neće zaustaviti dok i poslednji ne bude odgovarao! Puna podrška njegovoj borbi, tek tad će Srbija krenuti napred!
(Muštikla, 10. februar 2013 15:04)

samo 12 godina?A devedeste su bile cvece?

Sram da te bude,i tebe i tebi slicne.Zbog vas takvih ova drzava i propada a ne zbog Slobe,Tadica,Dacica,Vucica...
Ovaj narod je ogranicen kao terasa,samoziv,ljubomoran i strasno nerazuman.I zatyo politicari mogu da rade sta hoce.A cini mi se i da treba tako.Jer mi za bolje nismo.
Cuj 12 godina narod plackan?!Pa da nije bilo onih prethodnih 12 godina,kad je gopsodin Prvi divljao sa Velikom Srbijom,ne bi imali ni ovih 12 godina koje su stigle posle...

Zorana M

pre 11 godina

Iz danasnjeg intervjua moglo bi se zakljuciti da se Vucic posebno zalaze za jacanje institucija koje ce se nesmetano i profesionalno baviti problemima organizovanog kriminala, mita i korupcije, a da predstavnici vlade moraju svoj rad podrediti interesima gradjana.

IVANICA

pre 11 godina

Normalno je da posle mnogo godina uništavanje svih institucija u Srbiji i stvaranje od Srbije države u kojoj caruju kriminal i korupcija, kod građana postoji sumnja da će državni organi odraditi svoj posao do kraja profesionalno i kada je slučaj Dačić u pitanju. Međutim, gospodin Vučić je garancija da će nadležne službe do kraja profesionalno obaviti ovaj posao, jer on upravo vraća poverenje u te institucije, što pokazuju i poslednja istraživanja javnog mnjenja.

Aca

pre 11 godina

Srpski narod je isuvise opterećen svakodnevnim preživljavanjem i ne vidi pravim ocima ove prljave igre koje ne bi preživele ni u jednoj pravno uredjenoj drzavi. Ja zaista ne vidim ni jednu poštenu garnituru koja bi povela nasu drzavu u bilo koji boljitak, a da pri tome ne nacini milionima svoje of sor racune prodajući sve sto je u njoj vredno ukljucujuci i narod koji ce uskoro postati jeftina radna snaga velikim internacionalnim kupcima nase domovine. Hvala bogu sto na vreme donesoh tesku ali životno znacajnu odluku da svoju porodicu izvedem iz tog začaranog kruga , i odvedem u zivot dostojan coveka.

wortad

pre 11 godina

Vucicu, o ovakvim stvarima si trebao da razmisljas dok si DS optuzivao da su najveci lopovi i da su unistili Srbiju. Sada si tuzan i pokisao, zvucis pateticno. Neosporno je da je Dacic bio u (posrednom) kontaktu sa Saricem, i da je Saric vazne informacije dobijao preko te linije. Takodje, ako zelis prijateljski savet, obrati paznju na NIS, EPS, Kolubaru... Sta mislis, ko je tu uprljao ruke... take a wild guess:) i kako onda mislis da se obracunavas sa korupcijom dalje, zaobilazeci glavnu bandu?

Marko (Dorcol)

pre 11 godina

Ima li kraja narucenim komentatrima. Pa da li ste svesni da time ne formirate pozitivno, nego negativno javno mnjenje. Hajdemo konkretno. Ovaj covek (Vucic) je svojom hrabroscu i energijom za kratko vreme stekao ogromnu popularnost kod vecine gradjana Srbije (ukljucujuci i mene koji nikada nisam za njega bglasao). Ali sve je to anulirao abolicijom Dacica i odrzavanjem ove Vlade na infuziji. Zbog cega to radi? Pa zato jer je dobio takav diktat on SAD i Nemacke, posto Dacic savrseno obavlja posao zbog koga je i izabran (priznavanje nezavisnosti Kosova). To je cela istina. Sve ostalo je bacanje prasine narodu u oci.

milan Bg M

pre 11 godina

Ako budemo dovoljno pametni da shvatimo sta je rekao, ici cemo napred, ako ne, ceka nas samo izolacija i dalje propadanje drzave. Kada neko ima jasnu poruku i stav po pitanju svih problema u drzavi, zasto to onda treba ospravat? Mislim da ce Srbija, konacno dobiti datum za pregovore sa EU, i da ce neke stvari biti jasnije, pojednicima koji su iskljucivo milili samo na sebe, pritom ugrozavajuci status svakog gradjanina ove drzave!

istina

pre 11 godina

ma malo da razmislimo znaci dokazi nisu nista e narode moj po ovome se vidi koliko su politicari zasticeni dacic vucic kad se radi o sopstvenoj kozi onda nema hapsenja iako je saradjivao sa mafijasima a kobojagi nezna ko je saric i njegovi saradnici dli znate zakone i onaj ko brani krivca i on je kriv vucic iz iste su rupe sve treba u zatvor odakle vucicu pare da leci svoju zenu u najskupljoj bolnici u evropi u francuskoj

neko

pre 11 godina

"... Verujem da Dacic nije kriv" - izjavio prvi podpredsedik Vlade Srbije, a istraga jos traje. ? Gospodin Vucic ovakvo misljenje moze da daje samo privatno, a ne i sluzbeno za javnost jer time direktno utice na ishod istrage.
Gospodin Vucic bi trebao da zna da onaj ko veruje - ide u crkvu.

Doce

pre 11 godina

Citam ove komentare urdila ova vlada,, uradio Vucic, sta je to uradio, osim sto smatra da podize retin svojoj stranzi kod ovog polupismenog naroda. Ove privatizacije koje se provjeravaju su NAREDBI EU, a ne njegova zasluga.

Mara realno

pre 11 godina

"Verujem da on nije počinio krivčno delo, a to što ja verujem ne znači ništa"

Upravo tako, to ce nadlezne drzavne institucije da dokazuju. Konacno pravi covek na pravom mestu, kome je interes gradjana ispred stranackog.

Mara realno

pre 11 godina

"Verujem da on nije počinio krivčno delo, a to što ja verujem ne znači ništa". Upravo tako, to ce nadlezne drzavne institucije da dokazuju. Konacno pravi covek na pravom mestu, kome je interes gradjana ispred stranackog.

nevenka

pre 11 godina

Skroz korektno.Ne bi bilo u redu da on osudi Dacica na bilo koji nacin....postoje institucije koje se takvim stvarima bave i one ce dati konacnu presudu o tome.

POŽAREVLJANKA

pre 11 godina

Pa normalno g.Vučiću da mu verujete,vezani ste svi pupčanom vrpcom,padne li jedan padate svi.Samo napred pored ovakvog naroda vladačete vi do penzije a 65g a penzioni ček u šake.

Kokolo

pre 11 godina

Dacicu, klima ti se stolica, a za to si sam kriv.. Sta ti imas da trazis sa Radulovicem. Ne moze ni Vucic da ti pomogne, narod je progledao.

LESI

pre 11 godina

Vučić je veliki čovek koji je preuzeo ogromnu odgovronost na sebe i SNS za borbu protiv korupcije i kriminala i vreujem da mnogo dobro zna ko jeste a ko nije za nešto odgovoran ali je naglasioi to da naravno pravosudni organi u zemlju treba da rade svoj posao.

Iva Kis

pre 11 godina

Videce se uskoro da li je Dacic ima bilo kakve veze sa Saricem i nadlezni organi treba da rade svoj posao a htela bih da pohvalim Vucica u nameri da se obracu sa kriminalom i korupcijom i samo napred !

Žabica

pre 11 godina

Vučić mi vraća veru da će Srbija postati sigurnija zemlja, u kojoj će zakon biti isti za sve, gde će kriminalci biti iza rešetaka i gde niko neće imati ni pomisao da učestvuje u korupciji. Verujem da ćemo to doživeti i da će se u Srbiji konačno živeti bolje!

Sajo

pre 11 godina

Jadan smo ti mi zemlja kada smo doziveli da nam Vucic pere Dacica...Ejjj ima li normalnih ljudi... ja se ovih na vlasti STIDIM...Pa seti te se ko su ovi ljudi...da li su vam svima vrane mozak popile...E bas mi je drago sto ih je EU namagarcila...da oderade posao za njih pa ce onda da ih strpaju tamo gde im je mesto...heheheh

goran

pre 11 godina

Samim tim sto je Vucic izasao u javnost i rekao da 'veruje da Dacic nije kriv', Vucic je poslao javni signal tuziocima sta ocekuje.
Jer da je Vucic iskren, bilo bi sasvim dovoljno da je rekao:
"Nije uopste bitno sta ja kao pojedinac mislim ili /sta verujem. Sacekajmo da istrazni organi zavrse svoj posao"
Ovo je politicarenje.

misljenje

pre 11 godina

Mislim da su svi shvatili. Nemojte da verujete svemu sto procitate i cekajte reakcije i poteze nadleznih drzavnih organa. Ako istrage pokazu da je neko radio nesto lose, e onda zna se sta mu sledi.

Goran

pre 11 godina

U poslednjih par dana ne veruje ni sam sebi sta izgovara,sada sumnja i i da se Dacic sastajao sa Bojovicem i U Dinkicevo postenje,Jorgovanka ne veruje za Beka,...............itd itd

Двоглави арапин

pre 11 godina

Не знам зашто, али људи у Србији су се навикли да одлуке у држави по свим питањима доноси један човек по кратком поступку, без поштовања државних институција. Вучић је у праву када каже да не треба доносити закључке све док тужилаштво не заврши свој део посла.

Žabica

pre 11 godina

Vučić mi vraća veru da će Srbija postati sigurnija zemlja, u kojoj će zakon biti isti za sve, gde će kriminalci biti iza rešetaka i gde niko neće imati ni pomisao da učestvuje u korupciji. Verujem da ćemo to doživeti i da će se u Srbiji konačno živeti bolje!

Vrabac

pre 11 godina

Ah taj dijalog... Ne bio na mestu predsednika... Svestan sam da nam je jedino rešenje i neophodan... Bar neka bude u našu korist…

Muštikla

pre 11 godina

12 godina je Srbija pljačkana i uništavana! Vreme je da krivci odgovaraju! A Vučić se neće zaustaviti dok i poslednji ne bude odgovarao! Puna podrška njegovoj borbi, tek tad će Srbija krenuti napred!

Mage87

pre 11 godina

Pre nisam voleo niti jednog politicara, ali sad gledam ovog Vucica. Vidim da se covek trudi da uradi nesto za ovu zemlju i cini mi se da vidim neke promene. Bar smo se zaustavili sa padom standarda i nezaposlenosti. Sad bi trebali na bolje krenuti, ali videcemo.

Inspektor

pre 11 godina

Poverenje je lepa stvar, ali provera je mnogo bolja...zato Vucicu, neka provere da ne bude posle nestali dokazi bas kad ste hteli da proverite...

TomaS

pre 11 godina

Staro je pravilo da policajci i svi oni koji se bave bezbedonosnim poslovima nemaju pravo da "veruju da neko nije kriv", nego da "sumnjaju".

lana

pre 11 godina

Ja verujem da će ova vlada raditi po zakonu i da nema privilegovanih i onih koji su iznada njega.A već na sudstvu je da dokaže krivicu ili nevinost Dačića!

Laponac

pre 11 godina

Vučić je neko u koga imam bezgranično poverenje da će na najbolji mogući način da sačuva interese Srbije i da za Srbiju u datom trenutku izvuče najviše, govorim za ono što je realno.

ujdurma

pre 11 godina

ovo podvriskivanje na dačića zaista prelazi u komičnu fazu. hoću reći, kada bi se zagrebalo s kim su se sve toma i vučić sastajali, ne bi me začudilo da skandalima ne bi bilo kraja.

to što se sa nekim sreo je jedno. ali ako je aktivno učestvovao u mafijanju, to je nešto sasvim drugo. za sada, znamo samo za ovo prvo i nije jasno zašto se histeriše.

millica2

pre 11 godina

Izgradnja sistema u kome niko nece biti aboliran za svoja nedela, bez obzira iz koje je stranke, koliko para ima ili ko mu je ujka, je od presudnog znacaja za buducnost drustva u Srbiji, i to je vrlo jasno istaknuto tokom intervjua. Ko se ne slaze sa tim, sigurno ne misli dobro Srbiji.

pada vlada

pre 11 godina

Kada Tadic kaze da u razgovoru Dacica i Radulovica nije bilo krivicnog dela onda je to dovoljno Vucicu da prozivas Tadica svuda redom i da ga blatis a kada ti to isto kazes onda je to normalno izgleda da ti TATA naredio da se smiris malo nema nista od tvoje price i borbe protiv korupcije i kriminala sve su to sarene lazi za ovaj narod i on ce uverava svakim danom sve vise poskupelo sve a standard pada li pada koga vi bre to folirate sve zivo sto ste obecavali niste ispunili a blizi se godinu dana vaseg vladanja.Veoma brzo ce narod shvatiti ko ste vi!

"patriotski pljackas Covic"

pre 11 godina

A Ti RADIKALU BEZ BEDZA,jesi li ti kriv za nesta???Jesi li ti aboliran za 90-te,za bombardovanje,za ratove,za izgubljene nevine zivote,za Karlovac-Ogulin-Viroviticu,za zardjale kasike,za (ne)zakon o informisanju,za prebijanje studenata na protestima,za Curuviju...itd,itd,itd???Ili si samo obukao odelo,stavio naocare bez dioptrije i poceo tise da govoris i odmah si pomislio da Ti je sve zaboravljeno.To ti mislis i ovi tvoji fanovi SNS-a koji ti daju podrsku,ali hvala Bogu postoji internet i narod pametan MOZE DA UVEK VIDI KO JE I KAKAV SI BIO gosp.Vucicu.

LEON

pre 11 godina

Bogu hvala pa je nova vlast uradila reforu parosuđa pa sada funkcioniše po zakonu i pravdi a ne po uticaju političara i tajkuna kakav je bio princip bivše vlasti.

Anđelija M

pre 11 godina

Evidentno je da smo mi narod koji bi hteo da bude obavešten o svemu.Dugo smo bili u mraku,daleko iza zakulisnih radnji u ovoj zemlji.Bitno je za ovaj narod da se krenulo sa mrtve tačke.Vrzino kolo je počelo da se odmotava,a epilog priče će nam dati nadležne institucije zadužene za to,svaki taj proces zahteva izvesno vreme.

Kontra-Logika

pre 11 godina

Ne može vlada da padne zbog jedne greške koju je načinio premijer... Ako se vodimo tom logikom, prošla vlada je trebala da padne 365x12 puta, jer su svaki dan pravljene greške koje su bile katastrofalne po ovu državu...

Luka neutralni

pre 11 godina

Jeli Vučić nešto izjavio DS i LDP komentatori jurnu na Blicu i B92 sa istim ižvakanim frazama. Budite malo konstruktivni, Vučić ima rezultate, znam to boli vaše lidere ali mislite malo svojom glavom.

ТНТ 9

pre 11 godina

Вучић је био коректан и врло јасан.Само институције то морају да одаде и детаљно истраже,утврде одговорност.Ја се слажем као грађанин са тим.

Виктор Кос - Зењанин

pre 11 godina

9. јануар 2013

Изјава Ивице Дачића:

„Не плашим се ја Шарића, никада ништа нисам имао са њим, ни ја ни моји сарадници”

http://www.informer.rs/old.html

Овај исказ је супротан од 9. јануара 2013 године до данас познатим чињеницама. Контакти су већ познати и доказани, признати деломично и од самог Дачића, а поједини су сарадници су под истрагом са веома тешким оптужбама у прекривичном поступку.

Непостојање кривичне одговорности ( за све важи правило невиности у процесу) не мења чињеницу да је Дачић 09.01.2013 године дао исказ који не одговара тада њему познатим реалним чињеницама. Ово није још никаква кривична одговорност, али јесте питање стања политичког нивоа односа према јавности и важним чињеницама.

Премијер је политички оштећен и без икакве евентуалне будуће кривичне невиности. И треба да буде оштећен свако, ко свено и са намером о битним и релевантним чињеницама говори неистину.

Коментар је у општем смислу за увођење политичке тежине у погледу личне одговорности за исказану реч, а ништа мање одговорности у домену надлежности било ког одговорног лица за поверну му дужност и обавезу изнад неког институционалног дела система којим руководи, а у којем постоје очигледни проблеми у функционисању.

Овакав вредносни систем не сме бити ни политичког ни партијског знбачаја, већ мора имати опште друштвену функцију и тиме постати делом потребних општих вредносних критеријума.

Boban

pre 11 godina

Kada bi "uspesni biznismeni" vodili prazne razgovore po kaficima, verovatno ne bi bili uspesni. Dacic je pre pocinio neko krivicno delo, druzeci se sa Toncevim i "Palmom" nego sa "Bananom".
Vucic ocigledno priprema teren Dacicu za status zasticenog svedoka.
"Niko ne moze biti zasticen", osim svedoka.

Brano

pre 11 godina

Kako Vučić kaže da veruje da Dačić nije kriv, to je sigurno tako. Znamo kojim sve službama rukovidi, sigurno ima sve podatke. Važno je da su odnosi unutar vlade stabilni.

Dusan Dule

pre 11 godina

Djilas danas izjavljuje da bi sa svima u Vladu sem sa Dinkicem . To znaci da bi isao i sa Dacicem ! Kako sad to ,a danima ga vec napada za umesanost, Tadic potvrdjuje da je znao za susrete. Sve vise dokaza i stvari ukazuje da je to sve namesteno Dacicu veoma pametno i isplanirano od bivsih koalicionarnih partnera. Djilas je blatijo Dacica da narusi rad Vlade i dobije sansu za ulazak u Vladu ,sto potvrdjuje Djilas svojom izjavom.

vesna

pre 11 godina

Neverovatno,citam njegovu izjavu i ove komentare,,,,,,,,,Srbija je pravna pustara.Kakvo prebacivanje teza.U svakoj normalnoj drzavi Dacic bi morao da da ostavku,prvo i pre svega da bi pustio istrazivace da ispitaju slucaj.Drugo kriv je jer nije znao.Ljudi , on je bio ministar bas tih unutrasnjih poslova a sada je premijer.........

Tijana Tikica

pre 11 godina

Ako zivimo u demokratskom drustvu imamo znaci i svi pravo na svoje misljenje ,a da ne ugrozavamo druge. Covek je izneo svoje misljenje i jasno je rekao istraga ce reci svoje .

KANDAHAR 2222

pre 11 godina

Verujem da je Premijer Dacic nevin,samo verujem.Smatram da tuzilastvo i policija moraju da odrade svoj poso detaljno i kroz institucije i da ovo istraze do detalja.Ako se dokaze u APS !!!

BN

pre 11 godina

Ajme ne mogu verovati kada čitam ovakve komentare. Pa čovek je lepo rekao da je to njegov lični stav ali da institucije treba da rade svoj posao i iskreno se nadam da i hoće pa ako je kriv neka odgovara i treba svako da odgovara za svoje postupke. Verujem u rad gospodina Vučića.

pokretnestepenice

pre 11 godina

Veruješ zato što je i tvoj ulog u pitanju. A naravno kad ti to kažeš zato što si ti u stvari i policija i tužilaštvo i sud. Usput,vršiš time i pritisak na pravosudne organe jer im na taj način šalješ poruku i njima će stalno u glavi odzvanjati eho da nije kriv. You're in this together!

Vladan

pre 11 godina

Ne znam šta je za Srbiju gore, nesposoban, naivan, priglup i pošten ili sposoban, lukav, pametan i nepošten: biznismen, političar, ministar, predsednik vlade, predsednik države i tako dalje. Izgleda da je u Srbiji poslovna i politička elita sastavljena od neobrazovanih, nesposobnih, priglupih i nepoštenih. Negativna selekcija na svim nivoima društva. Jadna li si Srbijo.

Mali Zeka

pre 11 godina

Mislim da je ovom izjavom stavljna tačka na ceo ovaj dogadjaj i nadam se da sada mozemo da se okrenemo mnogo bitnijim stvarima za drzavu.

Žikica

pre 11 godina

Konačno da odgovaraju svi oni koji su godinama sistematski uništavali Srbiju! Puno uspeha želim Aleksandru Vučiću, težak posao je pred njim!

POKRETAC

pre 11 godina

Sada je Vucic svima stavio do znanja da nije za izbore, vec da pokrene i ojaca privredu i ekonomiju. Videli smo da mu je interes gradjana iznad politickih partija. Borba protiv korupcije i kriminala bice nastavljena. Izgleda je stigao covek koga iskljucivo interesuje DRZAVA i NAROD.

Pravda

pre 11 godina

Jadno! Skrivanje iza burazerskih dogovora i ,,nezavisnosti" nadlzenih organa. Ma verujemo Ivici, zar on, uzorni Slobin djak, da laze? Pokazao je vise puta koliko mu vredi rec. Ako kaze da se nista nije mutio, sigurno nije! Ne bi Ivica, ljudi!

Kakav cirkus!

OPTIMISTA

pre 11 godina

Gospodin Vucic je pored borbe sa organizovanim kriminalom, doveo i strane investitore. U Alziru nasi gradjevinci ce graditi stanove, posao u Angoli, posao sa seikom. Nikolic je posetio Tursku i jos neke zemlje i pozvao ih da ulazu kod nas. I to sve za sest meseci. Eh, da je samo znao narod koliko mozete i hocete. Samo nastavite ovim tempom.

Milan

pre 11 godina

Vučiću otarasi se Dačića i Dinkića oni treba isto tako da odgovaraju i imaćeš moj glas! Svi znano i za kofer i za akcije i za uništene banke kada će oni odgovarati za to???

Srbijanac

pre 11 godina

Samo napred Vucicu, da vide kako funkcionise tim patriota Nikolic-Vucic. Vi ste JEDINA NADA ovom napacenom narodu, koga su zuti opljackali i oterali u bedu. A, Tadic i Djilas neka puste pesmu Riblje corbe, ANDJELE, DA BI SHVATILI STA SU URADILI NARODU.

Sasa jokic

pre 11 godina

Kljucno ke ono dto je Vucic rekao, usao je u obracun sa ljudima koji imaju milijarde. E nas zato ke u akciju moralo da se krene sinhronizovano, i da se barem pet kljicnih igraca uhapsi u isto vreme.
Ovako jesan je u pritvoru, a drugi pletu mrezu, potkupljiju medije, spinujubi prebacuju teziste na pogresnu stranu.
Vucic mora da izabere stranu, moj mu je savet da podrzi Dacica, i da ubrza procesuiranje ljudi koji su unistili privredu Srbije.
Ponavljam po stoti put, Kostunica je tu kljucni igrac, On je frontmen zlocinackog udruzenja!
Pod plastom patriotizma opljackali su Srbiju, i ucinili sve da nas udalje od EU!
Pored lopovskih privatizacija, osmislili su sistem sverca na Kosovu, ukidanjem PDV-, na taj nacin puneci dzepove mafiji, koja kad im zatreba za uzvrat pravi barikade, baca bimbe, i sukobljava nas sa zapadom!

IkoNiC M

pre 11 godina

Kako vreme odmice sve vise verujem da Dacic nije bio upoznat ko je Misa Banana. Kad se vest pojavila i pocelo da ga se povezuje sa drogom ,meni je bio poznat samo iz estradnih krugova ,uvoznik voca. I sam Dacic je pokazao Belu knjigu gde nema imena Mise Banane. Zar sluzbe nisu trebale da upozore Dacica ko je on. To je njemu sve namesteno od strane koalicionarnih partnera ,da im posle posluzi za ucenu.

siljo

pre 11 godina

sigurno gospodine vucicu da nije napravio krivicno delo svesno navucen je kao dete na cokoladu stari je on vuk i svasta u karijeri preturio preko glave da bi sada napravio gresku da je znao daje radulovic clan saricevog klana sigurno nebi sedio snjim ni u istoj prostoriji a kamoli vodio razgovor

Sandra

pre 11 godina

Naravno da mu Vicic ne veruje jer Dacic traba da prizna Kosovo. Jednom kada to uradi Dacic je zavrsio svoju politicku karijeru sto odgovara SNS - izacice na izbore i dobiti vecinu. SPS ce prestati da postoji.

Anjica

pre 11 godina

Logično je da se ništa od ključnih informacija u vezi sa Šarićem neće pojaviti u javnosti, to bi bilo i previše neozbiljno... Videćemo šta će nam doneti ova godina ali se iskreno nadam da će se sve odvijati onako kako je i započeto!

URKE 1971 L

pre 11 godina

Vucic je u emisijui bio izuzetno korektan i stekao sam utisak da je do detalja vodio racuna sta govori.To je po meni odgovorno pnasanje.Sto se tice premijera i da li je kriv ili ne,mislim da ce istraga da to istera do kraja ali verujem u potencijalnu nevinost.

A T O S 8888

pre 11 godina

Gledao sam naseg prvog potpredsednika.Mislim da je bio objektivan u svojim odgovorima.To da li je premijer kriv ili nije neka zakon,tuzilastvo kaze i to je ok.

inmoralitet pesmica

pre 11 godina

Zasto verujes a priori, pre sudske istrage i odluke. Ali privatno to mozes verovati, samo ti si javna licnost, koja danima izjavljuje: Postedjenih nece biti, svejedno je o kome se radi itd, praznobuncanije. Dacic da je verodostojan covek samo bi za sebe trazio da mu se skine imunitet, i otisao kod drzvnog tuzioca da trazi istragu. Kriv nekriv ima i moralna odgovornost, ali u ovoj Vladi toga se ne opaza mnogo.

Tix

pre 11 godina

Pola čovek-pola najava opet daje saopštenja u kojima ništa konkretno ne kaže? Jel to zato da bi non-stop bio na tv-u i zgadio ljudima nedeljni ručak?

Nemanja, Beograd

pre 11 godina

A sad ovaj nije kriv? Ako ima nešto o tome tek posle presude? A onaj prethodni onaj biznismen, on je bio kriv jer smo to "svi znali" i dokazi, procedura, suđenje nisu bitni...

Vučić je sa par medijskih šokova (spektakularna hapšenja, do smrti spinovana u medijima) uspeo da sebi nešto podigne rejtig. Sad će uz par medijskih gafova da ga istopi i svi ćemo na proleće biti tamo gde smo bili godinu dana ranije. Jedino što ćemo biti malo stariji, ali ništa pametniji...

Oziris

pre 11 godina

Nadležne institucije treba da pokrenu ozbiljnu istragu povodom ovoga i oštro kazniti ako je učestvovao u nezakonitim radnjama.Ovo je ozbiljan pomak jer se iz datog primera vidi da nema zastićenih.

R,Zivkovic,Roterdam

pre 11 godina

Po svoj prilici da sa Dacicem nisu cista posla?Nikako dase objasni cin:Sastajanja Dacica sa Radulovicem u kontinuitetom?!Dobro dasu se "greskom"sastali jedan put, a kaze se zivi ljudi grese,ali u kontuitetom:to znaci dasu tu duboka politicka pitanja u pitanju, a nesamo izgovor nisam obavesten sa kim se sastajem, a zasto se sastaje? Koliko Ja vidim dacicu su odbrojani dani,sam je kriv za svoje postupke?!Nemora da znaci automatski daje kriv:Mora dase sprovede temeljna istraga,Istrazni organi Tuzilastvo i to neprikosloveno bez zataskavanja,a onda sledi Sud,krajnja distanaca koja presuduje?!Ako Dr.Dacicu nije cista safest, treba odmah da podnese ostavku na Funkciju Premijera i omoguci istraznim organima da bez ometanja istraze sta je na stvari?Ako se utvdri da Dacic nije umesan ni u kakve Afere,sledi izvinjenje i totalna rekabilitacija u suprotnom zakonske konsekvence?!G,Dacic, ako nije cist,on nije ustanju da vodi drzavnicke poslove, jer je dezionerntisan,pa nemoze da vodi vazne drzavne poslove?Nemora da pada Vlada, zasto zbog jednog Premijera,moze da automaski njegov zamenik prvi potpredsednig Vlade da preuzme Vladu do imenovanja novog Premijera, koga ce Skupstina potvrditi ipred kojom ce poloziti zakletvu, bez gubljenja vremena ionako smo na teskoj nizbrdici!

GROND XL

pre 11 godina

Licno smatram da je Vucic u pravu,da je bio korektan i nedvosmislen,kao i da samo institucije u sistemu mora da odrade svoj posao slobodno i do kraja.Videcemo da li je Premijer kriv ili ne.

Gile

pre 11 godina

Ne verujem da je Kene uzeo lovu u Kolubari, ne verujem da je Dulic uzeo lovu, ne verujem da je bilo drumske mafije, ne verujem da je bilo zeleznicke mafije, ne verujem da je bilo gradjevinske mafije... ali ko me pita za subjektivnu ocenu i moje verovanje. Ni tvoje me Vucicu ne zanima. Vera je stvar religije i poverenja. Zato policija neka radi svoj posao, za koji ih ja poreski obveznik, placam a cinjenice neka zamene veru.

OPTIMISTA

pre 11 godina

Gospodin Vucic je pored borbe sa organizovanim kriminalom, doveo i strane investitore. U Alziru nasi gradjevinci ce graditi stanove, posao u Angoli, posao sa seikom. Nikolic je posetio Tursku i jos neke zemlje i pozvao ih da ulazu kod nas. I to sve za sest meseci. Eh, da je samo znao narod koliko mozete i hocete. Samo nastavite ovim tempom.

Penzioner

pre 11 godina

Nahvalio u emisiji da je sve bolje nego sto je bilo. Inflacija preko 13%,sve poskupelo preko 30%.Moja penzija ostala ista. Povecace se u Aprilu samo 2%

Kaze da je tuzilastvo svima poslao PO kako da se radi. A pre toga on poslao tuzilastvu kako da se radi.Daleko smo kao zemlja od nezavisnog sudstva.Recidivi socijalizma su i dalje prisutni

Pita Bujosevica da li ga je ikada pozvao da naredi sta ce da se pise. Pa ne zove on vec njegovi u liku Igora Mirovica i ne Politiku vec Kurir. Smeta mu pisanje medija o ministru pravde.A ne smeta mu pisanje medija o Djilasu, Micunu i ostalima iz DS-a

Sve u svemu pricao ono sto narod voli da cuje

Tiemie

pre 11 godina

Jasno je odakle dolaze optužbe upućene premijeru i zašto. Očigledno je da se radi o političkoj manipulaciji usmerenoj na rušenje sadašnje vlade. Stabilnost vlade neće ugroziti ovakvi nečasni potezi . Tu su nadležne državne institucije koje će dati konačan odgovor, a do tada vlada će raditi i dalje na uspostavljanju normalnog funkcionisanja države.

iz Kovacice sa ToTal-a

pre 11 godina

Sve i da ne postoji krivicno delo samimm susretom, gospodin Dacic je sam sebi skocio u usta rekavse da ne zeli da bude u vladi ciji se clanovi sastaju sa pripadnicima narko klana Darka Sarica!
Prema tome, gospodine Premijeru, podnesite ostavku!!!

nevenka

pre 11 godina

Skroz korektno.Ne bi bilo u redu da on osudi Dacica na bilo koji nacin....postoje institucije koje se takvim stvarima bave i one ce dati konacnu presudu o tome.

poverenje

pre 11 godina

a ja verujem Vucicu! Uostalom znalo se od pocetka da ce neki na sve nacine pokusati da destabilizuju ovu novu Vladu......jer svi imaju putera na glavi pa se boje za sopstveni polozaj, pogledajte kako sve ostale partije (osim SPS i SNS) kukumavce i pljuju se po svim mogucim medijima! Napad je najbolja odbrana. a Dacic treba da polaze racune Vladi i Predsedniku Nikolicu i Skupstini pa oni neka odluce, a ne da se trosi na izjave kojekakvim medijima, neka cuti i radi svoj posao jer to je najvaznije, ko ima vremena nek`se i dalje pljuje pa cemo na kraju videti ko je bio u pravu!

Ružica

pre 11 godina

Konačno da se nađe neko kome je Srbija na prvom mestu! Bez ulagivanja zapadu i EU! Vučić sve radi u interesu Srbije, svaka mu čast na tome!

Gasper

pre 11 godina

Pa sta je trebao da kaze,da je kriv? Da destabilise zemlju sada...Prepustio je covek pravosudnim organima i zakonu da se utvrdi ko je kriv za sta i tako treba. Nije Vucic dzelat da kaze ko je kriv a ko nije!

Radnici i Seljaci

pre 11 godina

Mislim da stoji Aleku ova funkcija ministra odbrane i koordinatora za borbu protiv korupcije. Ima on to nešto u sebi, tu neku čvrstinu i nepokolebljivost da se obračuna sa kriminalom i korupcijom bez ikakvih kompromisa.

kocic

pre 11 godina

Svakome dodje kraj,pa i njemu.Cim dodje da se vaga izmedju principa,pravdoljublja na jednoj strani i vlasti i moci na drugoj strani,tu vvise nema sta da se prica i ocekuje.Jasno mi je bilo jos odmah da ce Vucic da predje preko ovog,zarad vlasti i moci.Sto ne rece za druge da veruje da nisu krivi dok se ne dokaze suprotno vec ih je sam osudio jos pre istrage.Ta recenica da veruje da Dacic nije kriv je poruka sudovima da se ne petljaju previse oko toga,bas kao i u slucaju Beka.Miskovica strpase u zatvor za nedelju dana-vidis kako je kad se oce,dok se Beko jos uvek seta-to je kad se nece.Drugo,u kom civilizovanom svetu,neko na takvoj funkciji,ko ispituje zlcine i kradje,sme da da takvu kvalifikaciju pre istrage,da nije kriv.Gde dragi i pametni ljudi.Nigde sem u diktaturi.E moj Vucicu,pokazao si sta zapravo predstavljas i da si gori od drugih.Na sledecim izborima si izgubio moj glas a glasao sam za tebe.

Frebel

pre 11 godina

Aleksandar Vucic je najiskreniji politicar kojeg ima ova vlada! Sigurna sam da veruje da Dacic nije kriv jer bi u suprotnom vec izasao u javnost sa dokazima koji terete premijera!

Stiven

pre 11 godina

Potpuno je jasno da krivično delo nije ako su se Dačić ili Mićunović sastajali sa Radulovićem, nego ako je iz tih sastanaka proisteklo neko krivično delo, a o tome će konačnu reč dati nadležne državne službe.

Zeljko Smederevo

pre 11 godina

Zar bi DEA onako reagovala i pozdravila Dacica u Americi da je upetljan i dovodjen u sumlju sa narko kartelom. U Beloj knjizi nema imena Radulovica. Sve je to sumljivo i treba ispitati,lako je moguce da nije znao da se ovaj sumljici za narkotike i dovodi u vezu sa njima. Istraga ce sve pokazati ,strpljivo sacekajmo.

olivera

pre 11 godina

Nije Vucic placen da "veruje" ili "ne veruje" u Dacicevu, ili bilo ciju, krivicu. On treba da radi svoj posao, da jaca institucije i da omoguci drugim nadleznim organima da bez pritisaka nesmetano obavljaju istrazne radnje. Izjava Vucica o tome kako on "veruje" je pritisak na nadlezne organe, ili preporuka, savet, smernica kako ce da rade. To nije njegov posao i moze da mu se obije glavu.

Moma Prometej

pre 11 godina

Covek je najavio mnoga ulaganja u Srbiju i smanjenje broja nezaposlenih, a da je itekako vazan datum za pristup EU, sto mislim da cemo dobiti jer je ova Vlada uradila za ovo kratko vreme vise od bili koje druge Vlade.

DaSa

pre 11 godina

Ako Dacic nije pocinio krivicno delo zasto se onda zamera Tadicu i Rakicu da su znali sa kim se sastajao Dacic i sto ga nisu uhapsili? Cirkus nastavlja da radi.

Deki

pre 11 godina

Dacic je morao tri puta da se sastane sa Misom Bananom jer mu nije uspevao recept za tursiju koji mu je davao prva dva puta. Eto to je bilo i nista drugo.

MENJAJ STRANKU

pre 11 godina

verujem i ja da nije MISKOVIC kriv ali mora da prodje istrazne radnje u mestu u koje se nalazi kako zbog javnosti tako i uticaja na okolinu pa zasto bi VUCICU dragi DACIC bio izuzetak ili i ti imas mesta gde te ne svrbi a ceses se.Dok budes takve izjave davao i to na mestu koje ne smes ni da komentarises ti si nepodoban i pusti nekom drugom mesto.Hvala-

ksenija

pre 11 godina

Slusam Vucica,mozda po prvi put pazljivo i zainteresovano.I moram da priznam da sam iznenadjena i to prijatno.Covek prica jako objektivno,umeren je kod davanja izjava,nikog ne vredja i ne osudjuje,ulazi u sustinusvih problema koje Srbija ima i predstavlja ih bas realno,bez idealizovanja...Mislim da moze da uradi mnogo toga za Srbiju i da mu treba pruziti podrsku!

LILIEN

pre 11 godina

"Upitan zašto se ne objavi svih 130 diskova na kojima se nalaze podaci o praćenju komunikacije državnih funkcionera sa pripadnicima Šarićevog klana, Vučić je odgovorio da niko od javnosti neće ništa da sakrije, ali da se znaju procedure delovanja nadležnih organa."

Vučiću se zamera i kad se nešto objavljuje i kad se nešto ne objavljuje!
Koliko vidim,mnogima je trn u oku,jer radi posao prilježno.

GoranBG

pre 11 godina

Nisam mu verovao na početku ali sada sam već ubedjen da će ići do kraja sa borbom protiv korupcije i kriminala makar i sama Vlada pala zbog toga.

Tepavac

pre 11 godina

Vučićevo uverenje da Dačić nije kriv, a to tvrdi i sam Vučić, neće uticati na nadležne državne organe da sprovedu detalju istragu i utvrde šta je istina u celoj ovoj priči. Vučić nema nameru da bude u vladi sa nekim ko je počinio neke nezakonite radnje u saradnji sa Radulovićem, Šarićem, ili nekim drugim kriminalcom, ali pre nego što se donese ta odluka treba sprovesti detaljnu istragu o svemu tome.

Marko Runjajic

pre 11 godina

Mislim da Srpska napredna stranka treba u najkraćem mogućem vremenu da formira vlast i u Beogradu zajedno sa SPS-om i DSS-om. Za to postoje svi uslovi a i politički principi Dragana Djilasa iz 2008 da onaj ko ima 56 odbornika treba da vrši vlast u BG-u bi bili ispoštovani. To što je Dragan Djilas sada promenio principe i priča drugu priču je njegov problem. Beograd je nikad zaduženiji, uslovi za poslovanje su gori nego u okupiranoj Prištini a region da ne spominjem. Da ne spominjem maltretiranja Beogradjana iz BUSPLUSA i komunalne policije. Beograd zaslužuju PROMENE!!! A Vučić neka ispita i kako je Dragan Djilas stekao bogatstvo koje je stekao, ima sigurno i tu dosta materijala za državne organe.

Gimnazijalac

pre 11 godina

Vema realno, odgovorno i iskreno izlaganje g. Vucica o opstem stanju u Srbiji, uliva narodu izvesnu nadu da ce stvari krenuti na bolje... Podrska za njegov naporan rad!

Dača

pre 11 godina

Neshvatljivo vređanje naše inteligencije se intenzivira. Kako je moguće da su se Koferče i Banana sretali, a da niko neće da kaže zašto? I ne samo to, niko od političara to pitanje ni ne postavlja kao da je normalno da se ministar policije sreće bez ikakvog razloga. Možda su se upoznali preko Fejzbuka?

Jecili

pre 11 godina

Bitan je pomak, a sve će doći na svoje mesto i sve će izaći na videlo, pa tako verujem da Vučić nikoga neće poštedeti. Naravno, ništa ne može preko noći, ali verujem da vlada zna šta radi.

Vera

pre 11 godina

A što neprivesti Dačića pa nek dokazuje da li je kriv.Nek bude u istom svojstvu kao Mišković!Al ovde je izgleda reč o tome kome Vučić veruje a kome ne.Dačiću veruje (jel oko privede njega pade vlada), Miškoviću neveruje pa mora u zatvor (jel Miško nije dao koliko je Vučić tražio)! Čista matematika

Obican gledalac

pre 11 godina

A ko je Vucicu osim tvojih medija pod tvojom kontrolom rekao da je Dacic krivicno odgovoran.Pitanje na koje niko ne odgovara za sto se sastajao sa takvim likom i ko ga je doveo u vezu.. Nije krivicna odgovornost ako neko sedi i druzi se sa kriminalcem. Vucicu tvoji mediji (Kurir) danima teraju Tadica, Rakica, Djilasa i ostale iz DS-a u zatvor.Pojavljuje se neki beogradski kaldrmas Nicovic koji je clan GO SNS-a koji to prica.

Vucicu. Rekao si isto da ti nije stalo do vlasti. A zasto polupismeni kadar SNS-a po Srbiji posto poto hoce vlast.Pola gostovanja na TV PRVA cista demagogija i hvalisanje kada je u pitanju unutrasnja politika i razna hapsenja.O spoljnoj politici ne treba trositireci jer nista od nas ne zavisi

Seth

pre 11 godina

Kad procitam ovakvu izjavu u sebi postavim pitanje na osnovu cega se to Dacic sastajao sa tim covekom, kako su cse upoznali i o cemu si pricali? Zasto lepo Dacic ne odgovori na ta tri pitanja pa ce se sve samo razresiti.

Biberče

pre 11 godina

Gradjani očekuju da službe odrade svoj posao nepristrasno i da svi koji su počinili bilo koji vid krivičnog dela za to i odgovaraju! Nikoga ne može da optužimo dok se ne dokaže da je kriv... Samo naterajte sve da odrade svoj posao i iskreno verujem da rezultati neće izostati!

KOLPORTER

pre 11 godina

DS svo vreme kritikuje Vučića da se funkcioneri DS-a osuđuju preko novina, a sada bi DS i Đilas hteli da se sruši vlada Srbije zbog natpisa u novinama o Dačiću i njegovim kontaktima sa kriminogenim strukturama. Znači kada Đilasu natpisi u novinama odgovaraju, i kada novinari potkače Dačića, Dinkića ili Vučića onda je sve uredu, ali ako neke novine pišu loše o Đilasu, onda se potežu tužbe i traže milionske odštete.

razocarana

pre 11 godina

Svaka cast ovom coveku......svi oni politicari koji svoje pojavljivanje koriste da bi nekog kritikovali i plasirali gomilu lazi trebali bi da se ugledaju malo na njega!

DUNJA

pre 11 godina

Svi treba da odgovaraju ako im se dokaže krivica, pa makar to bio i premijer Dačić, jer samo tako ova Vlada ce pokazati da njena borba protiv korupcije i kriminala ima legitimitet. A ako se kojim slučajem dokaze Daciceva krivica treba raspisati izbore i SPS poslati u istoriju.

mrvica

pre 11 godina

Vučić jedini uliva poverenje da će se sve ispitati. Jedino se kod njega vidi odlučnost za beskompromisnu borbu protiv korupcije! To što ne daje pompezne izjave jasno je da ne može bez dokaza.

JABUKA

pre 11 godina

Ovo je pokazatelj da nema nedorljivih što mi se posebno sviđa,nadam se da će nadležne institucije uraditi svoj posao u skladu sa zakonom.

Nevera

pre 11 godina

Ma veruj ti Vučiću kome hoćeš, al posle ovoga mislim da tebi narod neveruje!Zamolio bih gdina.Vučića da se malo manje pojavljuje u medijima svi već dobijamao fobiju kako uključim TV Vučić.Nema ni programa ni kanala gde prvo nevidim Vučića!Što je previše, previše je!

Slavisa

pre 11 godina

On je rekao da je svim službama prosleđen zahtev od tužilaštva za prikupljanje obaveštenja vezanih za taj slučaj i da će službe sve što otkriju dostaviti nadležnom tužiocu....!

zoran

pre 11 godina

Licemer! Ko je ovaj lik da on ODLUČUJE KO JE KRIV KO JE PRAV???? Ko je on da otvara i zatvara afere i procese protiv ovoga ili onoga???? Bilo je i ranije u istoriji vladara koji su tako radili pa su im države kojima su vladali završavale loša a oni su bili ili linčovani ili su ih polivali benzinom i spaljivali.

Ovo mi se uopšte ne dopada. Daj Bože da ne izazovu građanski rat.

Vojin

pre 11 godina

Verujem da će nadležni državni organi detaljno ispitati kontakte Dačića sa Radulovićem, jer Vučić nema, ama baš ni jedan, razlog da brani Dačića, ali se ne može zaključak doneti preko kolena, na osnovu natpisa u novinama.

Nemanja

pre 11 godina

Vučić je neko ko najviše radi u sadašnjoj vladi i ja mu skidam kapu. Samo neka ovako nastavi, bez ikakvih kompromisa. Bojim se samo da ga u ovoj borbi ne nadjača kriminal u našoj zemlji za koji znamo koliko je jak.

Zoran

pre 11 godina

Vučićevi rezulati se vide i oni su nesporni, ja se uopšte ne bojim da će svi ovi slučajevi borbe protiv korupcije ostati bez kvalitetnih presuda. Ali me zanima ekonomija, kako ćemo mi ekonomiju da poboljašamo sa Dinkićem, grobarom srpske ekonomije?

Aleksandar

pre 11 godina

Interesantan izbor reci... Mislim to 'verujem', skoro pa kao svaki komentar iz njegove kancelarije za brze komentare, pohvale i preporuke. Sledeca izjava ce biti 'mislim da...', paz'te sta vam kazem.

АРСА ДУЛИЋ 44

pre 11 godina

"Став Србије" је врх од емисије.Вучић као гост увек привлачи пажњу.Сматрам да је био коректан и да је по питању одговорности премијера Дачића био коректан.Институције нека одраде свиој део посла.Ја се слажем а верујем и сви ми грађани ове земље.

Sandra

pre 11 godina

Vučiću idi u Nemačku i uradi šta god treba samo da dobijemo datum jer to znači više investicija za našu zemlju, bolji život i veću stabilnost. Budimo odgovorni prema sebi i našoj zemlji!

zluradi

pre 11 godina

Ko je, bre, tebe sta pitao? Valjda ova zemlja ima tuzilastvo! Radi svoj posao ministra odbrane, kada ga vec imas, masa ljudi je nezaposlena!

Saskaa@@@

pre 11 godina

Verujem da Dacic nije pocinio krivicno delo. Ali istraga se mora sprovesti i sve kako ide po zakonu. Ispitati se mora zasto odredjene sluzbe i MUP nisu ukazali Dacicu ko je Misa Banana. Odgovornost moraju snositi i te sluzbe.

САРС ХХХХ

pre 11 godina

Сви ми морамо схватити да само институције система морају истраѕити и рећи ко је крив или не.Ни један меди.Вучић је објективно иѕјавио да то питање морају решити институције.Подржавам тај став.........

Beogradjanin

pre 11 godina

Vučiću čuvaj se mnogim ljudima ćeš se zameriti, pojačaj svoje obezbedjenje nemoj da se manekenišeš bez pancira. Narod ti veruje sada kada si krenuo u borbi kao nekadašnjem pokojnom premijeru slava mu

Jovica

pre 11 godina

Ja sam za to da se sve lepo i temeljno istrazi, da se rezmota klupko pa ako je gospodin kriv neka odgovara, podnese ostavku i sve ostalo. Sve dok istraga nije upotpunjena ovo ce liciti na nagadjanja i zelje pojedinaca. Do tada, vlada treba da radi,a ne da se bavi spekulacijama.

bb

pre 11 godina

a za koferce?G.Vucic je genije,haus majstor,tetkica za sve,policajac,sudija,tuzilac,portparol informisanja javnosti,i na kraju mozda bude advokat G.Dacica?stvarno univerzalan politicar kakvog nikada nismo imali,sad kad krenu stranacki komentari podrske Vucicu,jedva cekam da ih vidim da se smejem malo,pustite ih obavezno,inace Dacic je nevin isto kao i Cicolina,a svi duvaju u istu corbu zato da vlada ne bi pala,e koferce,koferce...zasto se Vucic malo ne vrati u proslost i zaviri u aferu kofer?samo mu je Miskovic u glavi!

Aleksandar Leka Rankoivić

pre 11 godina

Svako ko je bio u okruženju Aleksandra Vučića, ili makar nešto radio sa njim, zna da je to čovek koji je veoma uporan u onome što radi, predan poslu do fanatičnosti, veoma inteligentan i brzo razmišlja i od svega najvažnije pravedan. Uopšte ne sumnjam da će SNS sa njim biti još jači jer je on odličan organizator i menadzer da nam je više ljudi ovakvih kapaciteta u svim strankama, svima nam bi bilo mnogo bolje. Možete da mi verujete ili ne, ali vidi se i u samoj Vladi da on radi neuporedivo više od svih drugih i da čovek bukvalno "ne staje".

songi dongi

pre 11 godina

Ako je stari Micun mogao da sa ovim igra sah,sto ne bi Dacic pio kafu s njim!?Vazno je danas sa tim stvarima zavrseno i daa se takvi likovi danas hapse a setaju se po vladi Srbije.

Zagor-Te-Nej

pre 11 godina

Korektna je Vaša izjava. Vrlo odmerana i diplomatska.Izbegeosmo ne rekosmo šta zaista mislite.Na žalost više nij etoliko važno šta Vi mislite ili neko drugi iz vlade,Premijer što je lično sebe doveo nekim postupcima tokom njegove karijere i sebe doveo u vrlo neugodnu situaciji za mene nema značaj. Za mene je važno što je osramotio Srbiju i sve njene gradjane.Ne znam da li ovo možete da ispeglate pod izgovorom da je vlada stabilna i da je važno da ostane zajedno zbog nekog "višeg" cilja. Ipak ste Vi ponudli mesto Premijera i još nekoliko ministarstava političkoj stranci koja je u koaliciji sa još dve i osvojenih 14% glasova.Samim tim i Vi snosite deo ogovornosti za loš izbor. Voleo bih da izadjeete sa izuzetno čvrstim dokazima da se radi o "pakovanju"Nisam glasač ni SNS-a ni SPS-a,ali sam gradjanin Srbije. Premijer moje države je optužen da je razgovarao sa tamo nekom "bananom",pa mu se ime provlačilo u aferi "kofer" i na kraju krajeva velika sramota "Nemoguće misije".Ako neko stoji iza toga već je trebao da bude procesuiran. Ovako izgleda da ste svi digli ruke od Premijera Srbije ,a samo pričate da verujte i da je vlada stabilna.Izgleda smešno zar ne?Džentlmenski bi bilo podneti ostavku sa svih funkcija i povući se iz politike.Politika daje puno ali bar 10 puta uzme više.Da li je koleteralna šteta ili ne to je cena koju vi političari plaćate ali obezbedjeni materijalno a katastrofalnu cenu plaćamo mi gradjani Srbije savkog minuta živeći u Srbiji!

Ivan

pre 11 godina

Ako uhapsi nekog iz njegovog okruženja tj. ako se taj neko procesuira onda stvarno ovom čoveku treba skinuti kapu. Ja nisam bio ljubitelj ni njega ni negovih naprednjaka ali ovo što radi u zadnje vreme mi zaista vraća nadu da kriminalci i oni koji su opustošili državnu kasu u prethodnih 12 godina ipak neće proći nekažnjeno.

Life Saviour

pre 11 godina

Jedan zreo politicki nastup odlican motivacioni govor posvecen narodu i stranackim aktivistima. Bez lapsusa i poigravanja recima, vrlo odlucan i decidan govor, precizno iznosenje cinjenica i oprezno baratanje emocijama na prvom mestu licnim. Jasna poruka politickim protivnicima i njihovim aktivistima, takodje jasna poruka stranom faktoru i potencijalnim investitorima. Zamajac je pokrenut i tesko ce se moci sakriti ono sto mnogi smatraju sramotnim. Dopada mi se hrabrost i spremnost Vucica da resava goruca pitanja ali me malo plasi svesnost o posledicama koje ga cekaju, a koliko sam video on veruje da nece lako proci ovaj napad da krupan kriminal. Dakle,umesto da se vest o ovom nastupu bazira na cinjenicama i pozitivnom marketingu Srbije koji je glavni utisak vezan za ovaj nastup(jer je covek sve vreme radio na promociji napretka Srbije), izvlaci se Vucicevo "verovanje" koalicionom partneru kao lajt motiv emisije i tako kreira totalno pogresan utisak. Pre sve to je njegov licni stav, tacnije mislim da on zeli da veruje da Dacic nije kriv, ali kao sto je i sam rekao ostaviti prostora tuzilastvu i organima koji su za to nadlezni da razluce o cemu je rec. Zanima me sta ce demokrate ovde zameriti.

Soraja S

pre 11 godina

Ovom narodu je dosta sprege na relaciji političar organizovani kriminal.Srbija je u bliskoj prošlosti ogrezla o organizovanom kriminalu,korupciji.Samo odlučnom borbom nešto može da se popravi na bolje u ovoj zemlji.

dragan

pre 11 godina

Koliko se sećam G-din Predsednik Tomislav Nikolić je rekao neka lete glave svima koji se dovedu u vezu sa Šarićem.Da li je je ostao pri toj izjavi ili.....

maksimo

pre 11 godina

ko je i da li je počinio krivično delo mora se utvrditi. ako je neko počinio krivično delo, odgovarće pred zakonom ove zemlje kao sto je rekao Vucic

Antigona W

pre 11 godina

Naravno da niko nije kriv dok nadležne institucije ne dokažu suprotno.Ali isto toliko ne treba da bude nedodirljivih,onih koji su iznad zakona.Samo odlučnom borbom protiv kriminala ova zemlja se može očistiti od ove pošasti našeg društva.

karasdjordje

pre 11 godina

sve u svemu na nasoj politickoj sceni vecina politicara je umesana u kriminalne radnje a jedino Vucic je cista obrazam,sve ostalo trba precistiti izborima

Relja

pre 11 godina

Gledao sam Vučića danas i moram da kažem da se dosta promenio, jako je ozbiljniji, radi i trudi se iako pre uopšte ga nisam gotivio i nikad nisam glasao za njegove stranke moram da kažem da nam više ovakvih političara treba.

Deki

pre 11 godina

Dacic je morao tri puta da se sastane sa Misom Bananom jer mu nije uspevao recept za tursiju koji mu je davao prva dva puta. Eto to je bilo i nista drugo.

iz Kovacice sa ToTal-a

pre 11 godina

Sve i da ne postoji krivicno delo samimm susretom, gospodin Dacic je sam sebi skocio u usta rekavse da ne zeli da bude u vladi ciji se clanovi sastaju sa pripadnicima narko klana Darka Sarica!
Prema tome, gospodine Premijeru, podnesite ostavku!!!

Sandra

pre 11 godina

Vučiću idi u Nemačku i uradi šta god treba samo da dobijemo datum jer to znači više investicija za našu zemlju, bolji život i veću stabilnost. Budimo odgovorni prema sebi i našoj zemlji!

Milan

pre 11 godina

Vučiću otarasi se Dačića i Dinkića oni treba isto tako da odgovaraju i imaćeš moj glas! Svi znano i za kofer i za akcije i za uništene banke kada će oni odgovarati za to???

Relja

pre 11 godina

Gledao sam Vučića danas i moram da kažem da se dosta promenio, jako je ozbiljniji, radi i trudi se iako pre uopšte ga nisam gotivio i nikad nisam glasao za njegove stranke moram da kažem da nam više ovakvih političara treba.

Zoran

pre 11 godina

Vučićevi rezulati se vide i oni su nesporni, ja se uopšte ne bojim da će svi ovi slučajevi borbe protiv korupcije ostati bez kvalitetnih presuda. Ali me zanima ekonomija, kako ćemo mi ekonomiju da poboljašamo sa Dinkićem, grobarom srpske ekonomije?

Gile

pre 11 godina

Ne verujem da je Kene uzeo lovu u Kolubari, ne verujem da je Dulic uzeo lovu, ne verujem da je bilo drumske mafije, ne verujem da je bilo zeleznicke mafije, ne verujem da je bilo gradjevinske mafije... ali ko me pita za subjektivnu ocenu i moje verovanje. Ni tvoje me Vucicu ne zanima. Vera je stvar religije i poverenja. Zato policija neka radi svoj posao, za koji ih ja poreski obveznik, placam a cinjenice neka zamene veru.

karasdjordje

pre 11 godina

sve u svemu na nasoj politickoj sceni vecina politicara je umesana u kriminalne radnje a jedino Vucic je cista obrazam,sve ostalo trba precistiti izborima

Frebel

pre 11 godina

Aleksandar Vucic je najiskreniji politicar kojeg ima ova vlada! Sigurna sam da veruje da Dacic nije kriv jer bi u suprotnom vec izasao u javnost sa dokazima koji terete premijera!

Ivan

pre 11 godina

Ako uhapsi nekog iz njegovog okruženja tj. ako se taj neko procesuira onda stvarno ovom čoveku treba skinuti kapu. Ja nisam bio ljubitelj ni njega ni negovih naprednjaka ali ovo što radi u zadnje vreme mi zaista vraća nadu da kriminalci i oni koji su opustošili državnu kasu u prethodnih 12 godina ipak neće proći nekažnjeno.

Виктор Кос - Зењанин

pre 11 godina

9. јануар 2013

Изјава Ивице Дачића:

„Не плашим се ја Шарића, никада ништа нисам имао са њим, ни ја ни моји сарадници”

http://www.informer.rs/old.html

Овај исказ је супротан од 9. јануара 2013 године до данас познатим чињеницама. Контакти су већ познати и доказани, признати деломично и од самог Дачића, а поједини су сарадници су под истрагом са веома тешким оптужбама у прекривичном поступку.

Непостојање кривичне одговорности ( за све важи правило невиности у процесу) не мења чињеницу да је Дачић 09.01.2013 године дао исказ који не одговара тада њему познатим реалним чињеницама. Ово није још никаква кривична одговорност, али јесте питање стања политичког нивоа односа према јавности и важним чињеницама.

Премијер је политички оштећен и без икакве евентуалне будуће кривичне невиности. И треба да буде оштећен свако, ко свено и са намером о битним и релевантним чињеницама говори неистину.

Коментар је у општем смислу за увођење политичке тежине у погледу личне одговорности за исказану реч, а ништа мање одговорности у домену надлежности било ког одговорног лица за поверну му дужност и обавезу изнад неког институционалног дела система којим руководи, а у којем постоје очигледни проблеми у функционисању.

Овакав вредносни систем не сме бити ни политичког ни партијског знбачаја, већ мора имати опште друштвену функцију и тиме постати делом потребних општих вредносних критеријума.

ksenija

pre 11 godina

Slusam Vucica,mozda po prvi put pazljivo i zainteresovano.I moram da priznam da sam iznenadjena i to prijatno.Covek prica jako objektivno,umeren je kod davanja izjava,nikog ne vredja i ne osudjuje,ulazi u sustinusvih problema koje Srbija ima i predstavlja ih bas realno,bez idealizovanja...Mislim da moze da uradi mnogo toga za Srbiju i da mu treba pruziti podrsku!

GoranBG

pre 11 godina

Nisam mu verovao na početku ali sada sam već ubedjen da će ići do kraja sa borbom protiv korupcije i kriminala makar i sama Vlada pala zbog toga.

Marko Runjajic

pre 11 godina

Mislim da Srpska napredna stranka treba u najkraćem mogućem vremenu da formira vlast i u Beogradu zajedno sa SPS-om i DSS-om. Za to postoje svi uslovi a i politički principi Dragana Djilasa iz 2008 da onaj ko ima 56 odbornika treba da vrši vlast u BG-u bi bili ispoštovani. To što je Dragan Djilas sada promenio principe i priča drugu priču je njegov problem. Beograd je nikad zaduženiji, uslovi za poslovanje su gori nego u okupiranoj Prištini a region da ne spominjem. Da ne spominjem maltretiranja Beogradjana iz BUSPLUSA i komunalne policije. Beograd zaslužuju PROMENE!!! A Vučić neka ispita i kako je Dragan Djilas stekao bogatstvo koje je stekao, ima sigurno i tu dosta materijala za državne organe.

songi dongi

pre 11 godina

Ako je stari Micun mogao da sa ovim igra sah,sto ne bi Dacic pio kafu s njim!?Vazno je danas sa tim stvarima zavrseno i daa se takvi likovi danas hapse a setaju se po vladi Srbije.

JABUKA

pre 11 godina

Ovo je pokazatelj da nema nedorljivih što mi se posebno sviđa,nadam se da će nadležne institucije uraditi svoj posao u skladu sa zakonom.

Moma Prometej

pre 11 godina

Covek je najavio mnoga ulaganja u Srbiju i smanjenje broja nezaposlenih, a da je itekako vazan datum za pristup EU, sto mislim da cemo dobiti jer je ova Vlada uradila za ovo kratko vreme vise od bili koje druge Vlade.

Gimnazijalac

pre 11 godina

Vema realno, odgovorno i iskreno izlaganje g. Vucica o opstem stanju u Srbiji, uliva narodu izvesnu nadu da ce stvari krenuti na bolje... Podrska za njegov naporan rad!

poverenje

pre 11 godina

a ja verujem Vucicu! Uostalom znalo se od pocetka da ce neki na sve nacine pokusati da destabilizuju ovu novu Vladu......jer svi imaju putera na glavi pa se boje za sopstveni polozaj, pogledajte kako sve ostale partije (osim SPS i SNS) kukumavce i pljuju se po svim mogucim medijima! Napad je najbolja odbrana. a Dacic treba da polaze racune Vladi i Predsedniku Nikolicu i Skupstini pa oni neka odluce, a ne da se trosi na izjave kojekakvim medijima, neka cuti i radi svoj posao jer to je najvaznije, ko ima vremena nek`se i dalje pljuje pa cemo na kraju videti ko je bio u pravu!

susjed

pre 11 godina

Dragi susjedi, samo nastavite čistiti društvo od kriminalaca, političara koji misle na osobni probitak a trebali bi obavljati poslove za društvo transparentno. Također prestanite se diviti lopovima, pjevačima, poduzetnicima koji varaju državu kroz poreze, već ih prisilite da ga plaćaju kao vi. Mi smo krenuli i lakše se diše. Korupcija dolje. Sretno!!!!!

POKRETAC

pre 11 godina

Sada je Vucic svima stavio do znanja da nije za izbore, vec da pokrene i ojaca privredu i ekonomiju. Videli smo da mu je interes gradjana iznad politickih partija. Borba protiv korupcije i kriminala bice nastavljena. Izgleda je stigao covek koga iskljucivo interesuje DRZAVA i NAROD.

Radnici i Seljaci

pre 11 godina

Mislim da stoji Aleku ova funkcija ministra odbrane i koordinatora za borbu protiv korupcije. Ima on to nešto u sebi, tu neku čvrstinu i nepokolebljivost da se obračuna sa kriminalom i korupcijom bez ikakvih kompromisa.

Bratislav

pre 11 godina

Aca mora verovatno da daje takve izjave zbog mira medju narodom. Nece valjda prvi podpredsednik vlade da kaze da ne veruje premijeru...a verovatno mu ne veruje vise nista,kao i mnogi posle ove afere. Ja u njega vise nemam poverenja.

Mara realno

pre 11 godina

"Verujem da on nije počinio krivčno delo, a to što ja verujem ne znači ništa"

Upravo tako, to ce nadlezne drzavne institucije da dokazuju. Konacno pravi covek na pravom mestu, kome je interes gradjana ispred stranackog.

siljo

pre 11 godina

sigurno gospodine vucicu da nije napravio krivicno delo svesno navucen je kao dete na cokoladu stari je on vuk i svasta u karijeri preturio preko glave da bi sada napravio gresku da je znao daje radulovic clan saricevog klana sigurno nebi sedio snjim ni u istoj prostoriji a kamoli vodio razgovor

Renata

pre 11 godina

Mene ovaj covek plasi kad onako tiho prica, a vas?
(drasko, 10. februar 2013 15:12)

Dobro je dok se plasite njegovog glasa, sta onda tek radite na njegovu pojavu? Bitno je da svaki kriminalac strahuje od njega, samo mi nevini se nikoga ne plasimo

Kasper1

pre 11 godina

Niciji uspeh u Srbiji se ne prasta tako ni Vucicev. Zar je toliko tesko reci-Ne svidjes mi se, ali za sada radis dobro i treba te podrzati-.Cudan smo mi narod

Jovica

pre 11 godina

Ja sam za to da se sve lepo i temeljno istrazi, da se rezmota klupko pa ako je gospodin kriv neka odgovara, podnese ostavku i sve ostalo. Sve dok istraga nije upotpunjena ovo ce liciti na nagadjanja i zelje pojedinaca. Do tada, vlada treba da radi,a ne da se bavi spekulacijama.

Zagor-Te-Nej

pre 11 godina

Korektna je Vaša izjava. Vrlo odmerana i diplomatska.Izbegeosmo ne rekosmo šta zaista mislite.Na žalost više nij etoliko važno šta Vi mislite ili neko drugi iz vlade,Premijer što je lično sebe doveo nekim postupcima tokom njegove karijere i sebe doveo u vrlo neugodnu situaciji za mene nema značaj. Za mene je važno što je osramotio Srbiju i sve njene gradjane.Ne znam da li ovo možete da ispeglate pod izgovorom da je vlada stabilna i da je važno da ostane zajedno zbog nekog "višeg" cilja. Ipak ste Vi ponudli mesto Premijera i još nekoliko ministarstava političkoj stranci koja je u koaliciji sa još dve i osvojenih 14% glasova.Samim tim i Vi snosite deo ogovornosti za loš izbor. Voleo bih da izadjeete sa izuzetno čvrstim dokazima da se radi o "pakovanju"Nisam glasač ni SNS-a ni SPS-a,ali sam gradjanin Srbije. Premijer moje države je optužen da je razgovarao sa tamo nekom "bananom",pa mu se ime provlačilo u aferi "kofer" i na kraju krajeva velika sramota "Nemoguće misije".Ako neko stoji iza toga već je trebao da bude procesuiran. Ovako izgleda da ste svi digli ruke od Premijera Srbije ,a samo pričate da verujte i da je vlada stabilna.Izgleda smešno zar ne?Džentlmenski bi bilo podneti ostavku sa svih funkcija i povući se iz politike.Politika daje puno ali bar 10 puta uzme više.Da li je koleteralna šteta ili ne to je cena koju vi političari plaćate ali obezbedjeni materijalno a katastrofalnu cenu plaćamo mi gradjani Srbije savkog minuta živeći u Srbiji!

Maja

pre 11 godina

Gospodin Vucic zna sta radi. Ako kaze da ce bilo ko, ko je pocinio krivicno delo u ovoj zemlji pa makar to bio covek u vladi odgovarati, verujemo da ce tako i biti.

Nevera

pre 11 godina

Ma veruj ti Vučiću kome hoćeš, al posle ovoga mislim da tebi narod neveruje!Zamolio bih gdina.Vučića da se malo manje pojavljuje u medijima svi već dobijamao fobiju kako uključim TV Vučić.Nema ni programa ni kanala gde prvo nevidim Vučića!Što je previše, previše je!

maksimo

pre 11 godina

ko je i da li je počinio krivično delo mora se utvrditi. ako je neko počinio krivično delo, odgovarće pred zakonom ove zemlje kao sto je rekao Vucic

Stiven

pre 11 godina

Potpuno je jasno da krivično delo nije ako su se Dačić ili Mićunović sastajali sa Radulovićem, nego ako je iz tih sastanaka proisteklo neko krivično delo, a o tome će konačnu reč dati nadležne državne službe.

IVANICA

pre 11 godina

Normalno je da posle mnogo godina uništavanje svih institucija u Srbiji i stvaranje od Srbije države u kojoj caruju kriminal i korupcija, kod građana postoji sumnja da će državni organi odraditi svoj posao do kraja profesionalno i kada je slučaj Dačić u pitanju. Međutim, gospodin Vučić je garancija da će nadležne službe do kraja profesionalno obaviti ovaj posao, jer on upravo vraća poverenje u te institucije, što pokazuju i poslednja istraživanja javnog mnjenja.

Biberče

pre 11 godina

Gradjani očekuju da službe odrade svoj posao nepristrasno i da svi koji su počinili bilo koji vid krivičnog dela za to i odgovaraju! Nikoga ne može da optužimo dok se ne dokaže da je kriv... Samo naterajte sve da odrade svoj posao i iskreno verujem da rezultati neće izostati!

Obican gledalac

pre 11 godina

A ko je Vucicu osim tvojih medija pod tvojom kontrolom rekao da je Dacic krivicno odgovoran.Pitanje na koje niko ne odgovara za sto se sastajao sa takvim likom i ko ga je doveo u vezu.. Nije krivicna odgovornost ako neko sedi i druzi se sa kriminalcem. Vucicu tvoji mediji (Kurir) danima teraju Tadica, Rakica, Djilasa i ostale iz DS-a u zatvor.Pojavljuje se neki beogradski kaldrmas Nicovic koji je clan GO SNS-a koji to prica.

Vucicu. Rekao si isto da ti nije stalo do vlasti. A zasto polupismeni kadar SNS-a po Srbiji posto poto hoce vlast.Pola gostovanja na TV PRVA cista demagogija i hvalisanje kada je u pitanju unutrasnja politika i razna hapsenja.O spoljnoj politici ne treba trositireci jer nista od nas ne zavisi

nevenka

pre 11 godina

Skroz korektno.Ne bi bilo u redu da on osudi Dacica na bilo koji nacin....postoje institucije koje se takvim stvarima bave i one ce dati konacnu presudu o tome.

Zorana M

pre 11 godina

Iz danasnjeg intervjua moglo bi se zakljuciti da se Vucic posebno zalaze za jacanje institucija koje ce se nesmetano i profesionalno baviti problemima organizovanog kriminala, mita i korupcije, a da predstavnici vlade moraju svoj rad podrediti interesima gradjana.

FEDJA

pre 11 godina

Siguran sam da ce se Vucic drzati principa "nulte tolerancije" tako da ni Dacic nece biti postedjen udaru pravosudnih organa, te ukolio se dokaze njegova krivica morace da snosi sve prave i moralne posledice.

ujdurma

pre 11 godina

ovo podvriskivanje na dačića zaista prelazi u komičnu fazu. hoću reći, kada bi se zagrebalo s kim su se sve toma i vučić sastajali, ne bi me začudilo da skandalima ne bi bilo kraja.

to što se sa nekim sreo je jedno. ali ako je aktivno učestvovao u mafijanju, to je nešto sasvim drugo. za sada, znamo samo za ovo prvo i nije jasno zašto se histeriše.

Sleaper87

pre 11 godina

Vidim dosta komentara kako prozivaju Vucica zasto se petlja u hapsenja. Pa on je zaduzen za obracunavanje sa korupcijom. Kada nesto otkriju, oni dalje predavaju dokumentaciju8 nadleznim organima koji to dalje procesuiraju.Ne vidim nejasnoce u tome.

Oziris

pre 11 godina

Nadležne institucije treba da pokrenu ozbiljnu istragu povodom ovoga i oštro kazniti ako je učestvovao u nezakonitim radnjama.Ovo je ozbiljan pomak jer se iz datog primera vidi da nema zastićenih.

Tijana S

pre 11 godina

Ja samo znam da bi svaka politicka stranka u Srbiji iskoristila trenutno stanje kad imaju vecinu,I raspisala izbore.SNS to nije uradila I time su dokazali da su im ciljevi iznad politickih interesa.

milan Bg M

pre 11 godina

Ako budemo dovoljno pametni da shvatimo sta je rekao, ici cemo napred, ako ne, ceka nas samo izolacija i dalje propadanje drzave. Kada neko ima jasnu poruku i stav po pitanju svih problema u drzavi, zasto to onda treba ospravat? Mislim da ce Srbija, konacno dobiti datum za pregovore sa EU, i da ce neke stvari biti jasnije, pojednicima koji su iskljucivo milili samo na sebe, pritom ugrozavajuci status svakog gradjanina ove drzave!

Anjica

pre 11 godina

Logično je da se ništa od ključnih informacija u vezi sa Šarićem neće pojaviti u javnosti, to bi bilo i previše neozbiljno... Videćemo šta će nam doneti ova godina ali se iskreno nadam da će se sve odvijati onako kako je i započeto!

Slavisa

pre 11 godina

On je rekao da je svim službama prosleđen zahtev od tužilaštva za prikupljanje obaveštenja vezanih za taj slučaj i da će službe sve što otkriju dostaviti nadležnom tužiocu....!

R,Zivkovic,Roterdam

pre 11 godina

Po svoj prilici da sa Dacicem nisu cista posla?Nikako dase objasni cin:Sastajanja Dacica sa Radulovicem u kontinuitetom?!Dobro dasu se "greskom"sastali jedan put, a kaze se zivi ljudi grese,ali u kontuitetom:to znaci dasu tu duboka politicka pitanja u pitanju, a nesamo izgovor nisam obavesten sa kim se sastajem, a zasto se sastaje? Koliko Ja vidim dacicu su odbrojani dani,sam je kriv za svoje postupke?!Nemora da znaci automatski daje kriv:Mora dase sprovede temeljna istraga,Istrazni organi Tuzilastvo i to neprikosloveno bez zataskavanja,a onda sledi Sud,krajnja distanaca koja presuduje?!Ako Dr.Dacicu nije cista safest, treba odmah da podnese ostavku na Funkciju Premijera i omoguci istraznim organima da bez ometanja istraze sta je na stvari?Ako se utvdri da Dacic nije umesan ni u kakve Afere,sledi izvinjenje i totalna rekabilitacija u suprotnom zakonske konsekvence?!G,Dacic, ako nije cist,on nije ustanju da vodi drzavnicke poslove, jer je dezionerntisan,pa nemoze da vodi vazne drzavne poslove?Nemora da pada Vlada, zasto zbog jednog Premijera,moze da automaski njegov zamenik prvi potpredsednig Vlade da preuzme Vladu do imenovanja novog Premijera, koga ce Skupstina potvrditi ipred kojom ce poloziti zakletvu, bez gubljenja vremena ionako smo na teskoj nizbrdici!

Life Saviour

pre 11 godina

Jedan zreo politicki nastup odlican motivacioni govor posvecen narodu i stranackim aktivistima. Bez lapsusa i poigravanja recima, vrlo odlucan i decidan govor, precizno iznosenje cinjenica i oprezno baratanje emocijama na prvom mestu licnim. Jasna poruka politickim protivnicima i njihovim aktivistima, takodje jasna poruka stranom faktoru i potencijalnim investitorima. Zamajac je pokrenut i tesko ce se moci sakriti ono sto mnogi smatraju sramotnim. Dopada mi se hrabrost i spremnost Vucica da resava goruca pitanja ali me malo plasi svesnost o posledicama koje ga cekaju, a koliko sam video on veruje da nece lako proci ovaj napad da krupan kriminal. Dakle,umesto da se vest o ovom nastupu bazira na cinjenicama i pozitivnom marketingu Srbije koji je glavni utisak vezan za ovaj nastup(jer je covek sve vreme radio na promociji napretka Srbije), izvlaci se Vucicevo "verovanje" koalicionom partneru kao lajt motiv emisije i tako kreira totalno pogresan utisak. Pre sve to je njegov licni stav, tacnije mislim da on zeli da veruje da Dacic nije kriv, ali kao sto je i sam rekao ostaviti prostora tuzilastvu i organima koji su za to nadlezni da razluce o cemu je rec. Zanima me sta ce demokrate ovde zameriti.

Dusan Dule

pre 11 godina

Djilas danas izjavljuje da bi sa svima u Vladu sem sa Dinkicem . To znaci da bi isao i sa Dacicem ! Kako sad to ,a danima ga vec napada za umesanost, Tadic potvrdjuje da je znao za susrete. Sve vise dokaza i stvari ukazuje da je to sve namesteno Dacicu veoma pametno i isplanirano od bivsih koalicionarnih partnera. Djilas je blatijo Dacica da narusi rad Vlade i dobije sansu za ulazak u Vladu ,sto potvrdjuje Djilas svojom izjavom.

KOLPORTER

pre 11 godina

DS svo vreme kritikuje Vučića da se funkcioneri DS-a osuđuju preko novina, a sada bi DS i Đilas hteli da se sruši vlada Srbije zbog natpisa u novinama o Dačiću i njegovim kontaktima sa kriminogenim strukturama. Znači kada Đilasu natpisi u novinama odgovaraju, i kada novinari potkače Dačića, Dinkića ili Vučića onda je sve uredu, ali ako neke novine pišu loše o Đilasu, onda se potežu tužbe i traže milionske odštete.

Muštikla

pre 11 godina

12 godina je Srbija pljačkana i uništavana! Vreme je da krivci odgovaraju! A Vučić se neće zaustaviti dok i poslednji ne bude odgovarao! Puna podrška njegovoj borbi, tek tad će Srbija krenuti napred!

millica2

pre 11 godina

Izgradnja sistema u kome niko nece biti aboliran za svoja nedela, bez obzira iz koje je stranke, koliko para ima ili ko mu je ujka, je od presudnog znacaja za buducnost drustva u Srbiji, i to je vrlo jasno istaknuto tokom intervjua. Ko se ne slaze sa tim, sigurno ne misli dobro Srbiji.

Mage87

pre 11 godina

Pre nisam voleo niti jednog politicara, ali sad gledam ovog Vucica. Vidim da se covek trudi da uradi nesto za ovu zemlju i cini mi se da vidim neke promene. Bar smo se zaustavili sa padom standarda i nezaposlenosti. Sad bi trebali na bolje krenuti, ali videcemo.

Sunđer Bob je - SIR!

pre 11 godina

Kratko je trajalo. Isti si kao on, a izgleda da vam je i gazda isti. I zvanično smo prva zemlja u kojoj mafija ima vladu! Korumpiarni vode borbu protiv korupcije!?

Pravda

pre 11 godina

Jadno! Skrivanje iza burazerskih dogovora i ,,nezavisnosti" nadlzenih organa. Ma verujemo Ivici, zar on, uzorni Slobin djak, da laze? Pokazao je vise puta koliko mu vredi rec. Ako kaze da se nista nije mutio, sigurno nije! Ne bi Ivica, ljudi!

Kakav cirkus!

АРСА ДУЛИЋ 44

pre 11 godina

"Став Србије" је врх од емисије.Вучић као гост увек привлачи пажњу.Сматрам да је био коректан и да је по питању одговорности премијера Дачића био коректан.Институције нека одраде свиој део посла.Ја се слажем а верујем и сви ми грађани ове земље.

Kontra-Logika

pre 11 godina

Ne može vlada da padne zbog jedne greške koju je načinio premijer... Ako se vodimo tom logikom, prošla vlada je trebala da padne 365x12 puta, jer su svaki dan pravljene greške koje su bile katastrofalne po ovu državu...

Mali Zeka

pre 11 godina

Mislim da je ovom izjavom stavljna tačka na ceo ovaj dogadjaj i nadam se da sada mozemo da se okrenemo mnogo bitnijim stvarima za drzavu.

Iva Kis

pre 11 godina

Videce se uskoro da li je Dacic ima bilo kakve veze sa Saricem i nadlezni organi treba da rade svoj posao a htela bih da pohvalim Vucica u nameri da se obracu sa kriminalom i korupcijom i samo napred !

Srbijanac

pre 11 godina

Samo napred Vucicu, da vide kako funkcionise tim patriota Nikolic-Vucic. Vi ste JEDINA NADA ovom napacenom narodu, koga su zuti opljackali i oterali u bedu. A, Tadic i Djilas neka puste pesmu Riblje corbe, ANDJELE, DA BI SHVATILI STA SU URADILI NARODU.

DUNJA

pre 11 godina

Svi treba da odgovaraju ako im se dokaže krivica, pa makar to bio i premijer Dačić, jer samo tako ova Vlada ce pokazati da njena borba protiv korupcije i kriminala ima legitimitet. A ako se kojim slučajem dokaze Daciceva krivica treba raspisati izbore i SPS poslati u istoriju.

LILIEN

pre 11 godina

"Upitan zašto se ne objavi svih 130 diskova na kojima se nalaze podaci o praćenju komunikacije državnih funkcionera sa pripadnicima Šarićevog klana, Vučić je odgovorio da niko od javnosti neće ništa da sakrije, ali da se znaju procedure delovanja nadležnih organa."

Vučiću se zamera i kad se nešto objavljuje i kad se nešto ne objavljuje!
Koliko vidim,mnogima je trn u oku,jer radi posao prilježno.

Žabica

pre 11 godina

Vučić mi vraća veru da će Srbija postati sigurnija zemlja, u kojoj će zakon biti isti za sve, gde će kriminalci biti iza rešetaka i gde niko neće imati ni pomisao da učestvuje u korupciji. Verujem da ćemo to doživeti i da će se u Srbiji konačno živeti bolje!

Mara realno

pre 11 godina

"Verujem da on nije počinio krivčno delo, a to što ja verujem ne znači ništa". Upravo tako, to ce nadlezne drzavne institucije da dokazuju. Konacno pravi covek na pravom mestu, kome je interes gradjana ispred stranackog.

Vera

pre 11 godina

A što neprivesti Dačića pa nek dokazuje da li je kriv.Nek bude u istom svojstvu kao Mišković!Al ovde je izgleda reč o tome kome Vučić veruje a kome ne.Dačiću veruje (jel oko privede njega pade vlada), Miškoviću neveruje pa mora u zatvor (jel Miško nije dao koliko je Vučić tražio)! Čista matematika

Tiemie

pre 11 godina

Jasno je odakle dolaze optužbe upućene premijeru i zašto. Očigledno je da se radi o političkoj manipulaciji usmerenoj na rušenje sadašnje vlade. Stabilnost vlade neće ugroziti ovakvi nečasni potezi . Tu su nadležne državne institucije koje će dati konačan odgovor, a do tada vlada će raditi i dalje na uspostavljanju normalnog funkcionisanja države.

Žikica

pre 11 godina

Konačno da odgovaraju svi oni koji su godinama sistematski uništavali Srbiju! Puno uspeha želim Aleksandru Vučiću, težak posao je pred njim!

LESI

pre 11 godina

Vučić je veliki čovek koji je preuzeo ogromnu odgovronost na sebe i SNS za borbu protiv korupcije i kriminala i vreujem da mnogo dobro zna ko jeste a ko nije za nešto odgovoran ali je naglasioi to da naravno pravosudni organi u zemlju treba da rade svoj posao.

Žabica

pre 11 godina

Vučić mi vraća veru da će Srbija postati sigurnija zemlja, u kojoj će zakon biti isti za sve, gde će kriminalci biti iza rešetaka i gde niko neće imati ni pomisao da učestvuje u korupciji. Verujem da ćemo to doživeti i da će se u Srbiji konačno živeti bolje!

FELIKS

pre 11 godina

Prvo su govorili ne sme Vučić na biznismene, pa je pritvoren MIšković, pa su rekli ne sme na koalicione partnere, pa su privedeni lideri URS-a iz Kragujevca i Lale Sekulić blizak SPS-u. Sada kažu ne sme na premijera, a nadležni organi su već krenuli sa ispitivanjem najbližih saradnika premijera, a ispitaće i samog premijera. Aleksandar Vučić insistira na tome da u Srbiji ne sme da bude nedodirljivih u borbi protiv korupcije i kriminala. To će dokazati i istragom kontakata Dačića sa Radulovićem. Samo bezkompromisna borba protiv korupcije i kriminala od Srbije može da stvori modernu i pravnu državu, u kojoj zakon važi za sve, pa i za političare, i u opoziciji, ali i na vlasti, što nije bilo pravilo u vreme vladavine DS-a.

САРС ХХХХ

pre 11 godina

Сви ми морамо схватити да само институције система морају истраѕити и рећи ко је крив или не.Ни један меди.Вучић је објективно иѕјавио да то питање морају решити институције.Подржавам тај став.........

Ružica

pre 11 godina

Konačno da se nađe neko kome je Srbija na prvom mestu! Bez ulagivanja zapadu i EU! Vučić sve radi u interesu Srbije, svaka mu čast na tome!

LEON

pre 11 godina

Bogu hvala pa je nova vlast uradila reforu parosuđa pa sada funkcioniše po zakonu i pravdi a ne po uticaju političara i tajkuna kakav je bio princip bivše vlasti.

lana

pre 11 godina

Ja verujem da će ova vlada raditi po zakonu i da nema privilegovanih i onih koji su iznada njega.A već na sudstvu je da dokaže krivicu ili nevinost Dačića!

Luka neutralni

pre 11 godina

Jeli Vučić nešto izjavio DS i LDP komentatori jurnu na Blicu i B92 sa istim ižvakanim frazama. Budite malo konstruktivni, Vučić ima rezultate, znam to boli vaše lidere ali mislite malo svojom glavom.

Tijana Tikica

pre 11 godina

Ako zivimo u demokratskom drustvu imamo znaci i svi pravo na svoje misljenje ,a da ne ugrozavamo druge. Covek je izneo svoje misljenje i jasno je rekao istraga ce reci svoje .

Antigona W

pre 11 godina

Naravno da niko nije kriv dok nadležne institucije ne dokažu suprotno.Ali isto toliko ne treba da bude nedodirljivih,onih koji su iznad zakona.Samo odlučnom borbom protiv kriminala ova zemlja se može očistiti od ove pošasti našeg društva.

mrvica

pre 11 godina

Vučić jedini uliva poverenje da će se sve ispitati. Jedino se kod njega vidi odlučnost za beskompromisnu borbu protiv korupcije! To što ne daje pompezne izjave jasno je da ne može bez dokaza.

Soraja S

pre 11 godina

Ovom narodu je dosta sprege na relaciji političar organizovani kriminal.Srbija je u bliskoj prošlosti ogrezla o organizovanom kriminalu,korupciji.Samo odlučnom borbom nešto može da se popravi na bolje u ovoj zemlji.

OPTIMISTA

pre 11 godina

Gospodin Vucic je pored borbe sa organizovanim kriminalom, doveo i strane investitore. U Alziru nasi gradjevinci ce graditi stanove, posao u Angoli, posao sa seikom. Nikolic je posetio Tursku i jos neke zemlje i pozvao ih da ulazu kod nas. I to sve za sest meseci. Eh, da je samo znao narod koliko mozete i hocete. Samo nastavite ovim tempom.

Двоглави арапин

pre 11 godina

Не знам зашто, али људи у Србији су се навикли да одлуке у држави по свим питањима доноси један човек по кратком поступку, без поштовања државних институција. Вучић је у праву када каже да не треба доносити закључке све док тужилаштво не заврши свој део посла.

BN

pre 11 godina

Ajme ne mogu verovati kada čitam ovakve komentare. Pa čovek je lepo rekao da je to njegov lični stav ali da institucije treba da rade svoj posao i iskreno se nadam da i hoće pa ako je kriv neka odgovara i treba svako da odgovara za svoje postupke. Verujem u rad gospodina Vučića.

ТНТ 9

pre 11 godina

Вучић је био коректан и врло јасан.Само институције то морају да одаде и детаљно истраже,утврде одговорност.Ја се слажем као грађанин са тим.

Slladjana Saki

pre 11 godina

Gradjani koji nisu cinili kriminalne radnje i bavili se korupcijom podrzavaju Vucica. Ne plase se nicega. Zna se ko se plasi i ko je protiv rada Vucica.

GROND XL

pre 11 godina

Licno smatram da je Vucic u pravu,da je bio korektan i nedvosmislen,kao i da samo institucije u sistemu mora da odrade svoj posao slobodno i do kraja.Videcemo da li je Premijer kriv ili ne.

Rajko

pre 11 godina

Bravo, zasustavili smo pad standarda i nezaposlenost..... Samo me zanima odakle ti ta ideja i kako si to zakljucio...

Da nemamo i slucajno privredni rast od 10% samo ga nismo svesni???
(Vlajkov, 10. februar 2013 17:38)

A izvini, nisi primetio da je dinar stabilan, da se ne sećamo kada je evro skočio i da je rast nezaposlenosti zaustavljen? Polako, važno je da je propadanje zaustavljeno a da u ovoj i sledećoj godini krećemo napred. Znam da nije idealno i da može mnogo bolje, dosta ministara se manekeniše u vladi ali ruku na srce bolje je od prethodne vlade.

Zeljko Smederevo

pre 11 godina

Toliko se pljuje po Vucicu.Kad toliko ne valja zasto Djilas sad svim silama udara na sve samo da udje u Vladu sa Vucicem i hvali njegov rad? Kako sad to ? Moze li neko da mi objasni ! Moja podrska Vucicu neka se samo izbori sa svim kriminalcima .

Baba vanga

pre 11 godina

I posle neka neko kaze da Vucic ne zasluzuje poverenje gradjanja, pa on je vise uradio za sest meseci nego bivsa vlast za ceo mandat.

zluradi

pre 11 godina

Ko je, bre, tebe sta pitao? Valjda ova zemlja ima tuzilastvo! Radi svoj posao ministra odbrane, kada ga vec imas, masa ljudi je nezaposlena!

Vojin

pre 11 godina

Verujem da će nadležni državni organi detaljno ispitati kontakte Dačića sa Radulovićem, jer Vučić nema, ama baš ni jedan, razlog da brani Dačića, ali se ne može zaključak doneti preko kolena, na osnovu natpisa u novinama.

Laponac

pre 11 godina

Vučić je neko u koga imam bezgranično poverenje da će na najbolji mogući način da sačuva interese Srbije i da za Srbiju u datom trenutku izvuče najviše, govorim za ono što je realno.

ljubica

pre 11 godina

SNS bi odnela ubedljivu pobedu ako bi izbori bili u ovom trenutku.Vucic je toga svestan i ne zeli to da iskoristi jer mu je dobrobit gradjana Srbije na prvom mestu a izbori nose velike troskove i gradjani bi to otrpeli.Malo ko bi postupio kao on da je na njegovom mestu!!!

JanaT

pre 11 godina

Svako je nevin dok se ne dokaže drugačije. Treba ostaviti tužiocima odrešene ruke bez političkih pritisaka. To je vidna promena u retorici g. Vučića. Kada se pred zakonom iznesu činjenice koje su dobijene na način predviđen zakonom i o njima se odlučuje u skladu sa zakonom, Srbija će zaživeti i kao država prava. Doneti zakone je lakše nego postupati po istim. A postupanje po zakonu je osnov svake civilizacije. Zato podrška g. Vučiću u vraćanju poverenja u institucije države. Niko da ne bude iznad zakona i pravda za sve.

razocarana

pre 11 godina

Svaka cast ovom coveku......svi oni politicari koji svoje pojavljivanje koriste da bi nekog kritikovali i plasirali gomilu lazi trebali bi da se ugledaju malo na njega!

Gasper

pre 11 godina

Pa sta je trebao da kaze,da je kriv? Da destabilise zemlju sada...Prepustio je covek pravosudnim organima i zakonu da se utvrdi ko je kriv za sta i tako treba. Nije Vucic dzelat da kaze ko je kriv a ko nije!

IkoNiC M

pre 11 godina

Kako vreme odmice sve vise verujem da Dacic nije bio upoznat ko je Misa Banana. Kad se vest pojavila i pocelo da ga se povezuje sa drogom ,meni je bio poznat samo iz estradnih krugova ,uvoznik voca. I sam Dacic je pokazao Belu knjigu gde nema imena Mise Banane. Zar sluzbe nisu trebale da upozore Dacica ko je on. To je njemu sve namesteno od strane koalicionarnih partnera ,da im posle posluzi za ucenu.

Tepavac

pre 11 godina

Vučićevo uverenje da Dačić nije kriv, a to tvrdi i sam Vučić, neće uticati na nadležne državne organe da sprovedu detalju istragu i utvrde šta je istina u celoj ovoj priči. Vučić nema nameru da bude u vladi sa nekim ko je počinio neke nezakonite radnje u saradnji sa Radulovićem, Šarićem, ili nekim drugim kriminalcom, ali pre nego što se donese ta odluka treba sprovesti detaljnu istragu o svemu tome.

Brano

pre 11 godina

Kako Vučić kaže da veruje da Dačić nije kriv, to je sigurno tako. Znamo kojim sve službama rukovidi, sigurno ima sve podatke. Važno je da su odnosi unutar vlade stabilni.

Beogradjanin

pre 11 godina

Vučiću čuvaj se mnogim ljudima ćeš se zameriti, pojačaj svoje obezbedjenje nemoj da se manekenišeš bez pancira. Narod ti veruje sada kada si krenuo u borbi kao nekadašnjem pokojnom premijeru slava mu

Jecili

pre 11 godina

Bitan je pomak, a sve će doći na svoje mesto i sve će izaći na videlo, pa tako verujem da Vučić nikoga neće poštedeti. Naravno, ništa ne može preko noći, ali verujem da vlada zna šta radi.

URKE 1971 L

pre 11 godina

Vucic je u emisijui bio izuzetno korektan i stekao sam utisak da je do detalja vodio racuna sta govori.To je po meni odgovorno pnasanje.Sto se tice premijera i da li je kriv ili ne,mislim da ce istraga da to istera do kraja ali verujem u potencijalnu nevinost.

Dača

pre 11 godina

Neshvatljivo vređanje naše inteligencije se intenzivira. Kako je moguće da su se Koferče i Banana sretali, a da niko neće da kaže zašto? I ne samo to, niko od političara to pitanje ni ne postavlja kao da je normalno da se ministar policije sreće bez ikakvog razloga. Možda su se upoznali preko Fejzbuka?

Građanin Srbije

pre 11 godina

Iako sam bio skeptik počinjem verovati da Vučić radi pravu stvar za ovu zemlju. Promene moramo doneti svi u svojim glavama.

ANKA

pre 11 godina

Sigurno je Vučić sve proverio i otuda zaključak da Dačić nije kriv, siguno ne bi izašao u javnost sa takvom informacijom da nije siguran.

nevenka

pre 11 godina

Skroz korektno.Ne bi bilo u redu da on osudi Dacica na bilo koji nacin....postoje institucije koje se takvim stvarima bave i one ce dati konacnu presudu o tome.

Aleksandar Leka Rankoivić

pre 11 godina

Svako ko je bio u okruženju Aleksandra Vučića, ili makar nešto radio sa njim, zna da je to čovek koji je veoma uporan u onome što radi, predan poslu do fanatičnosti, veoma inteligentan i brzo razmišlja i od svega najvažnije pravedan. Uopšte ne sumnjam da će SNS sa njim biti još jači jer je on odličan organizator i menadzer da nam je više ljudi ovakvih kapaciteta u svim strankama, svima nam bi bilo mnogo bolje. Možete da mi verujete ili ne, ali vidi se i u samoj Vladi da on radi neuporedivo više od svih drugih i da čovek bukvalno "ne staje".

Vlajkov

pre 11 godina

@ mage87

Bravo, zasustavili smo pad standarda i nezaposlenost..... Samo me zanima odakle ti ta ideja i kako si to zakljucio...

Da nemamo i slucajno privredni rast od 10% samo ga nismo svesni???

mare

pre 11 godina

Svako ko zeli dobro Srbiji podrzace napore Vucica u borbi protiv kriminala. Samo oni koji se boje toga i koji su direktno ucestvovali u nekim aferama mogu biti protiv,i zaleti da borba dozivi krah.Jedinstvo Vlade nam je neophodno za nastavak borbe i nadam se da ce jos dugo ostati u ovom sastavu.

Tix

pre 11 godina

Pola čovek-pola najava opet daje saopštenja u kojima ništa konkretno ne kaže? Jel to zato da bi non-stop bio na tv-u i zgadio ljudima nedeljni ručak?

MENJAJ STRANKU

pre 11 godina

verujem i ja da nije MISKOVIC kriv ali mora da prodje istrazne radnje u mestu u koje se nalazi kako zbog javnosti tako i uticaja na okolinu pa zasto bi VUCICU dragi DACIC bio izuzetak ili i ti imas mesta gde te ne svrbi a ceses se.Dok budes takve izjave davao i to na mestu koje ne smes ni da komentarises ti si nepodoban i pusti nekom drugom mesto.Hvala-

blam

pre 11 godina

Vucis se posteno nalupetao a to u sta on veruje nek okaci macku o rep.
pa covece pricas o Ivici dacicu a ne o patrijarhu Pavlu pa da sad sumljas jeli posten ili nije!
cela Srbija zna da nema cistog politicara pa ni Ivica nije cist!

Sandra

pre 11 godina

Naravno da mu Vicic ne veruje jer Dacic traba da prizna Kosovo. Jednom kada to uradi Dacic je zavrsio svoju politicku karijeru sto odgovara SNS - izacice na izbore i dobiti vecinu. SPS ce prestati da postoji.

Seth

pre 11 godina

Kad procitam ovakvu izjavu u sebi postavim pitanje na osnovu cega se to Dacic sastajao sa tim covekom, kako su cse upoznali i o cemu si pricali? Zasto lepo Dacic ne odgovori na ta tri pitanja pa ce se sve samo razresiti.

DaSa

pre 11 godina

Ako Dacic nije pocinio krivicno delo zasto se onda zamera Tadicu i Rakicu da su znali sa kim se sastajao Dacic i sto ga nisu uhapsili? Cirkus nastavlja da radi.

dragan

pre 11 godina

nema nedodirljivih????? aj sad ???? Vucicu.....i ti si isti ko i ostali samo bolje lazes i mazes ,uozbiljio si se stavio naocare ....jedno pricas drugo radis ??? ne vazi zakon za sve isto,???

Sajo

pre 11 godina

Jadan smo ti mi zemlja kada smo doziveli da nam Vucic pere Dacica...Ejjj ima li normalnih ljudi... ja se ovih na vlasti STIDIM...Pa seti te se ko su ovi ljudi...da li su vam svima vrane mozak popile...E bas mi je drago sto ih je EU namagarcila...da oderade posao za njih pa ce onda da ih strpaju tamo gde im je mesto...heheheh

"patriotski pljackas Covic"

pre 11 godina

A Ti RADIKALU BEZ BEDZA,jesi li ti kriv za nesta???Jesi li ti aboliran za 90-te,za bombardovanje,za ratove,za izgubljene nevine zivote,za Karlovac-Ogulin-Viroviticu,za zardjale kasike,za (ne)zakon o informisanju,za prebijanje studenata na protestima,za Curuviju...itd,itd,itd???Ili si samo obukao odelo,stavio naocare bez dioptrije i poceo tise da govoris i odmah si pomislio da Ti je sve zaboravljeno.To ti mislis i ovi tvoji fanovi SNS-a koji ti daju podrsku,ali hvala Bogu postoji internet i narod pametan MOZE DA UVEK VIDI KO JE I KAKAV SI BIO gosp.Vucicu.

Spectator

pre 11 godina

Pomislio sam da se Vučić stvarno promenio. Sada vidim da je to isti nekadašnji sadržaj, samo prepakovan. Vidim da mu ne pomaže ni ona nameštena zenbudistička maska, jer čim se malo dirne nečim što mu nije po volji odmah se pokaže ono njegovo staro lice. Prevario je svoje birače , jer sve što sada pokušava da predstavi da radi daleko je od onoga što im je obećavao u predizbornoj kampanji. Ako mu oni i dalje veruju da će raditi onako kako je obećavao, a ne ovako kako sada pokušava da se predstavi, onda smo u velikom problemu. Stvara se kult ličnosti kada ideje više nisu važne. Izgleda da opet počinje da dolazi do izražaja ono što je izgleda u biti srpskog naroda. Kuda predvodnik, mi svi za njim. To se u dosadašnjoj istoriji nikada nije pokazalo dobrim. Na kraju je narod uvek onaj koji nastrada.

inmoralitet pesmica

pre 11 godina

Zasto verujes a priori, pre sudske istrage i odluke. Ali privatno to mozes verovati, samo ti si javna licnost, koja danima izjavljuje: Postedjenih nece biti, svejedno je o kome se radi itd, praznobuncanije. Dacic da je verodostojan covek samo bi za sebe trazio da mu se skine imunitet, i otisao kod drzvnog tuzioca da trazi istragu. Kriv nekriv ima i moralna odgovornost, ali u ovoj Vladi toga se ne opaza mnogo.

goran

pre 11 godina

Вучић као министар информисања:Министарство за информисање је привремено забранило рад Дан Граф-а, Данаса, Дневног телеграфа и Наше Борбе. Са кабловских мрежа су скинути сви инострани ТВ канали, а земаљским радио и ТВ станицама је забрањено реемитовање иностраних сервиса на српском језику. Убрзо потом уследила је акција названа „прстен око Србије“ или „обруч око Србије“, у виду постављања снажних земаљских радио и ТВ предајника у суседним земљама, у близини њихових граница са Србијом, преко којих су реемитовани инострани радио и ТВ сервиси на српском језику. За време примене једнако контроверзног Закона о универзитету који је такође донела ова Влада, Александар Вучић изабран је за члана Управног одбора Београдског Универзитета и Филозофског факултета БУ. Вучић је био и на јавној листи особа којима је забрањен улазак у Европску унију.

POŽAREVLJANKA

pre 11 godina

Pa normalno g.Vučiću da mu verujete,vezani ste svi pupčanom vrpcom,padne li jedan padate svi.Samo napred pored ovakvog naroda vladačete vi do penzije a 65g a penzioni ček u šake.

Milica

pre 11 godina

Nego proci ce i ova euforija naroda, kad shvati da je sve ovo jedan jalovi beg od stvarnosti.
(miki, 10. februar 2013 16:09)

Koliko vidim euforija će trajati do kraja godine i onda će se dobiti jedan osuđen, 1000 puštenih, ekonomija u minusu, dugovi do guše, kanali do Egeja, novi pomoćnici ministara odabranih između ovih amnestiranih, pola države u vlasništu islama...

red ,rad i disciplina

pre 11 godina

Lepo rece Vucic svako da radi svoj posao. Red koji uvodi Vucic vecini ne odgovara,morace da se naviknu da rade u skladu sa zakonom . On je uporan covek i istrajace u onome sto je zapoceo,bar je do sada tako bilo.

zmitjkoe

pre 11 godina

Vidim dosta komentara kako prozivaju Vucica zasto se petlja u hapsenja. Pa on je zaduzen za obracunavanje sa korupcijom. Kada nesto otkriju, oni dalje predavaju dokumentaciju8 nadleznim organima koji to dalje procesuiraju.Ne vidim nejasnoce u tome.
(Sleaper87, 10. februar 2013 20:14)

Ili si jako mlad ili glup i neobavesten ili ocaran vodjom. Gledaj, pazljivo: Vucic nije zaduzen "za obracunavanje sa korupcijom", vec se samozaduzio. Samozaduzio znaci da je izmislio za sebe besmisleno radno mesto "prvog potpredsednika vlade i drsko dodelio sebi deo resora kojim se inace bavi ministarstvo unutrasniih poslova, pored zivog ministra, koji je ujedno i premijer (sto je opet ludilo bez presedana, kao i cinjenica da nasa vlada ime nekoliko potpredsednika iako moze postojati samo jedan vicepremijer). Tako je Vucic postao paralelni premijer, paralelni ministar policije, paralelni ministar pravde, javni tuzilac i jedinstveni ministar vojni. Vucic cak odlucuje da li ce biti izbora i da li je premijer kriv ili nije. Jednostavno Vucic sa mesta "prvog" potpredsednika vlade obnasa mesto Slobodana Milosevica. Ne znam da li sam bio dovoljno jasan ili vidis neke nejasnoce? Samo reci, mogu i da crtam.

neko

pre 11 godina

"... Verujem da Dacic nije kriv" - izjavio prvi podpredsedik Vlade Srbije, a istraga jos traje. ? Gospodin Vucic ovakvo misljenje moze da daje samo privatno, a ne i sluzbeno za javnost jer time direktno utice na ishod istrage.
Gospodin Vucic bi trebao da zna da onaj ko veruje - ide u crkvu.

Marko (Dorcol)

pre 11 godina

Ima li kraja narucenim komentatrima. Pa da li ste svesni da time ne formirate pozitivno, nego negativno javno mnjenje. Hajdemo konkretno. Ovaj covek (Vucic) je svojom hrabroscu i energijom za kratko vreme stekao ogromnu popularnost kod vecine gradjana Srbije (ukljucujuci i mene koji nikada nisam za njega bglasao). Ali sve je to anulirao abolicijom Dacica i odrzavanjem ove Vlade na infuziji. Zbog cega to radi? Pa zato jer je dobio takav diktat on SAD i Nemacke, posto Dacic savrseno obavlja posao zbog koga je i izabran (priznavanje nezavisnosti Kosova). To je cela istina. Sve ostalo je bacanje prasine narodu u oci.

a zivot tutnji pored vas,a bogami i pored mene zbog vas takvih stranackih BOT-ova

pre 11 godina

Jeli Vučić nešto izjavio DS i LDP komentatori jurnu na Blicu i B92 sa istim ižvakanim frazama. Budite malo konstruktivni, Vučić ima rezultate, znam to boli vaše lidere ali mislite malo svojom glavom.
(Luka neutralni, 10. februar 2013 15:23)

A koje to rezultate,o neutralni covece?Koje?
Nekoliko uhpasenih,zasada bez optuznice iako su meseci prosli od hapsenja i nekoliko najava hapsenja?!
To rezultati?
A rast cena,inflacija,nezaposlenost,nedostatak investicija,zaduzivanje?!?Porast kriminala?!Sta cemo sa tim?
Da to mozda nisu moji rezultati pa sam ja kriv?!
Pa vi bre nistre svesni sta vam se pred nosom desava.Uzivajte u svojoj nesvesti,samo napred.

Anđelija M

pre 11 godina

Evidentno je da smo mi narod koji bi hteo da bude obavešten o svemu.Dugo smo bili u mraku,daleko iza zakulisnih radnji u ovoj zemlji.Bitno je za ovaj narod da se krenulo sa mrtve tačke.Vrzino kolo je počelo da se odmotava,a epilog priče će nam dati nadležne institucije zadužene za to,svaki taj proces zahteva izvesno vreme.

miki

pre 11 godina

Ovo je smesno. Postoji li u ovoj zemlji institucija suda, ili ce Vucic da radi taj posao. Sudstvo treba da je nezavisno od vlasti, a Vucic, ako sme, treba da se uhvati u kostac sa ekonomijom i siromastvom. Ovako mi samo lici na loseg djaka koji, kad ga profesor pita jedno pitanje, odgovara na neko drugo.

Uzgred, on veruje da Dacic nije kriv. Verovatno on te svoje zakljucke izvodi iz ciste biografije Dacica. Koferce se nije desilo. Ma kakvi.

A ni Nikolic nije falsifikovao diplomu. Sve sami sveci u nasoj vlasti.

Nego proci ce i ova euforija naroda, kad shvati da je sve ovo jedan jalovi beg od stvarnosti.

ns

pre 11 godina

Radikali spremaju Dacicu politicki svilen gajtan...

Ko ima kratko pamcenje, neka se seti Zakona o informisanju iz devedesetih a Vucic bese ministar koji je taj zakon predlozio i sprovodio...

goran

pre 11 godina

Samim tim sto je Vucic izasao u javnost i rekao da 'veruje da Dacic nije kriv', Vucic je poslao javni signal tuziocima sta ocekuje.
Jer da je Vucic iskren, bilo bi sasvim dovoljno da je rekao:
"Nije uopste bitno sta ja kao pojedinac mislim ili /sta verujem. Sacekajmo da istrazni organi zavrse svoj posao"
Ovo je politicarenje.

zoran

pre 11 godina

Nije valjda da ocekujemo da se sada sada neki sudija ili tuzilac usudi i pokusa da dosudi nesta protiv Vucicevog 'verovanja'.
Naredni dan bi mu im osvanulo u "Kuriru".

Podseca me ovo na rane 90-te u Srbiji kada se niko nije usudio da ide protiv Milosevicevog 'verovanja' i sve je zavrsilo tako da je Hrvatska ostala bez Srba, Srbi u Bosni 'zakljucani' Dejtonom bez sansi za odcepljenje, Crna Gora se odcepila i na kraju ostali smo bez Kosova.

Pitam se kada ce nam doci ** ****** u glavu ??

Sasa jokic

pre 11 godina

Kljucno ke ono dto je Vucic rekao, usao je u obracun sa ljudima koji imaju milijarde. E nas zato ke u akciju moralo da se krene sinhronizovano, i da se barem pet kljicnih igraca uhapsi u isto vreme.
Ovako jesan je u pritvoru, a drugi pletu mrezu, potkupljiju medije, spinujubi prebacuju teziste na pogresnu stranu.
Vucic mora da izabere stranu, moj mu je savet da podrzi Dacica, i da ubrza procesuiranje ljudi koji su unistili privredu Srbije.
Ponavljam po stoti put, Kostunica je tu kljucni igrac, On je frontmen zlocinackog udruzenja!
Pod plastom patriotizma opljackali su Srbiju, i ucinili sve da nas udalje od EU!
Pored lopovskih privatizacija, osmislili su sistem sverca na Kosovu, ukidanjem PDV-, na taj nacin puneci dzepove mafiji, koja kad im zatreba za uzvrat pravi barikade, baca bimbe, i sukobljava nas sa zapadom!

Kokolo

pre 11 godina

Dacicu, klima ti se stolica, a za to si sam kriv.. Sta ti imas da trazis sa Radulovicem. Ne moze ni Vucic da ti pomogne, narod je progledao.

sneki

pre 11 godina

Svaka čast ,komentarima objavljenim pod R.Živković,Roterdam i Marko Runjajić.
R.Živković je lepo objasnio kako bi se proces sproveo u svakoj pravno uređenoj državi.
Podržavam ih.

Relja

pre 11 godina

Ja ne verujem u nezavisnost nasih sluzbi, nase policije i sudstva. Ako su prekinuli istrazni postupak protiv Stupara, proglasili da Knezevic nije kriv, a ne prozivaju Nikolica za kese sa ukradenim glasovima - onda nisu nezavisni.

Goran

pre 11 godina

U poslednjih par dana ne veruje ni sam sebi sta izgovara,sada sumnja i i da se Dacic sastajao sa Bojovicem i U Dinkicevo postenje,Jorgovanka ne veruje za Beka,...............itd itd

milan

pre 11 godina

Pa nismo Vucicu nista drugo ni ocekivali nego da Dacic bude pomilovan tj. proglasen nevinim. Ali samo jedna sitnica bi nas interesovala o cemu je na tim sastancima pricao ili je tebi vaznije pitati Tadica da gde misa Banana. Ma sutra ces ti opet da sponeses Miskovica i u nekoj kombinaciji da bi narod dalje zagrejavao protiv njega i njemu slicnih a sa druge strane naprednjaci daju kriminalcima i nesposobnim ljudima polozoje. To je sve providno ali samo za one koji si stave prst na celo.

Pulicer

pre 11 godina

Isto tako je izjavio da Knežević nije kriv kad ga je primio u stranku(i oslobodiše Kneževića).Nekima najavljuje podizanje optužnice iako nije tužilac.Sad veruje da Dačić nije kriv.Ovim izjavama kao da prejudicira ishod i šalje poruku nekim ljudima

Saskaa@@@

pre 11 godina

Verujem da Dacic nije pocinio krivicno delo. Ali istraga se mora sprovesti i sve kako ide po zakonu. Ispitati se mora zasto odredjene sluzbe i MUP nisu ukazali Dacicu ko je Misa Banana. Odgovornost moraju snositi i te sluzbe.

Doce

pre 11 godina

Citam ove komentare urdila ova vlada,, uradio Vucic, sta je to uradio, osim sto smatra da podize retin svojoj stranzi kod ovog polupismenog naroda. Ove privatizacije koje se provjeravaju su NAREDBI EU, a ne njegova zasluga.

pokretnestepenice

pre 11 godina

Veruješ zato što je i tvoj ulog u pitanju. A naravno kad ti to kažeš zato što si ti u stvari i policija i tužilaštvo i sud. Usput,vršiš time i pritisak na pravosudne organe jer im na taj način šalješ poruku i njima će stalno u glavi odzvanjati eho da nije kriv. You're in this together!

pada vlada

pre 11 godina

Kada Tadic kaze da u razgovoru Dacica i Radulovica nije bilo krivicnog dela onda je to dovoljno Vucicu da prozivas Tadica svuda redom i da ga blatis a kada ti to isto kazes onda je to normalno izgleda da ti TATA naredio da se smiris malo nema nista od tvoje price i borbe protiv korupcije i kriminala sve su to sarene lazi za ovaj narod i on ce uverava svakim danom sve vise poskupelo sve a standard pada li pada koga vi bre to folirate sve zivo sto ste obecavali niste ispunili a blizi se godinu dana vaseg vladanja.Veoma brzo ce narod shvatiti ko ste vi!

wortad

pre 11 godina

Vucicu, o ovakvim stvarima si trebao da razmisljas dok si DS optuzivao da su najveci lopovi i da su unistili Srbiju. Sada si tuzan i pokisao, zvucis pateticno. Neosporno je da je Dacic bio u (posrednom) kontaktu sa Saricem, i da je Saric vazne informacije dobijao preko te linije. Takodje, ako zelis prijateljski savet, obrati paznju na NIS, EPS, Kolubaru... Sta mislis, ko je tu uprljao ruke... take a wild guess:) i kako onda mislis da se obracunavas sa korupcijom dalje, zaobilazeci glavnu bandu?

Vladan

pre 11 godina

Ne znam šta je za Srbiju gore, nesposoban, naivan, priglup i pošten ili sposoban, lukav, pametan i nepošten: biznismen, političar, ministar, predsednik vlade, predsednik države i tako dalje. Izgleda da je u Srbiji poslovna i politička elita sastavljena od neobrazovanih, nesposobnih, priglupih i nepoštenih. Negativna selekcija na svim nivoima društva. Jadna li si Srbijo.

vesna

pre 11 godina

Neverovatno,citam njegovu izjavu i ove komentare,,,,,,,,,Srbija je pravna pustara.Kakvo prebacivanje teza.U svakoj normalnoj drzavi Dacic bi morao da da ostavku,prvo i pre svega da bi pustio istrazivace da ispitaju slucaj.Drugo kriv je jer nije znao.Ljudi , on je bio ministar bas tih unutrasnjih poslova a sada je premijer.........

TomaS

pre 11 godina

Staro je pravilo da policajci i svi oni koji se bave bezbedonosnim poslovima nemaju pravo da "veruju da neko nije kriv", nego da "sumnjaju".

GuC

pre 11 godina

"(Brano, 10. februar 2013 15:36)
Kako Vučić kaže da veruje da Dačić nije kriv, to je sigurno tako. Znamo kojim sve službama rukovidi, sigurno ima sve podatke..."
Auuu, Brano, pa kako da objasnim, a da me ne shvatite pogrešno? Jel' vi znate ko je sve rukovodio "službama" i šta je sve znao,a ko je sada živ, ko mrtav, ko u zatvoru, ko na nekom CDu, ko je morao da pali papire, ko je rezao diskove...da li zaista verujete da znate ko je Vučić, a ko Dačić?
Auu, Brano...

M

pre 11 godina

Ta Vlada je realno pala ! Samo Vučić i Dačić ne žele to da priznaju . Jedan zbrisao u Ameriku da podigne rejting a drugi ovde opravdava Dačićeve postupke.

lidadul

pre 11 godina

Koliko vidim euforija će trajati do kraja godine i onda će se dobiti jedan osuđen, 1000 puštenih, ekonomija u minusu, dugovi do guše, kanali do Egeja, novi pomoćnici ministara odabranih između ovih amnestiranih, pola države u vlasništu islama...
(Milica, 10. februar 2013 18:22)
Tako se mozda radilo do ove Vlade a sada ce biti malo drugacije. Sve ce biti istrazeno do kraja, krivci ce biti osudjeni, ekonomija ce krenuti da se popravlja. To sto ti navodis je bilo a ovo sto sam ja rekao tek ce da bude. Ovo je pocetak...

bb

pre 11 godina

a za koferce?G.Vucic je genije,haus majstor,tetkica za sve,policajac,sudija,tuzilac,portparol informisanja javnosti,i na kraju mozda bude advokat G.Dacica?stvarno univerzalan politicar kakvog nikada nismo imali,sad kad krenu stranacki komentari podrske Vucicu,jedva cekam da ih vidim da se smejem malo,pustite ih obavezno,inace Dacic je nevin isto kao i Cicolina,a svi duvaju u istu corbu zato da vlada ne bi pala,e koferce,koferce...zasto se Vucic malo ne vrati u proslost i zaviri u aferu kofer?samo mu je Miskovic u glavi!

glupost je neogranicena

pre 11 godina

12 godina je Srbija pljačkana i uništavana! Vreme je da krivci odgovaraju! A Vučić se neće zaustaviti dok i poslednji ne bude odgovarao! Puna podrška njegovoj borbi, tek tad će Srbija krenuti napred!
(Muštikla, 10. februar 2013 15:04)

samo 12 godina?A devedeste su bile cvece?

Sram da te bude,i tebe i tebi slicne.Zbog vas takvih ova drzava i propada a ne zbog Slobe,Tadica,Dacica,Vucica...
Ovaj narod je ogranicen kao terasa,samoziv,ljubomoran i strasno nerazuman.I zatyo politicari mogu da rade sta hoce.A cini mi se i da treba tako.Jer mi za bolje nismo.
Cuj 12 godina narod plackan?!Pa da nije bilo onih prethodnih 12 godina,kad je gopsodin Prvi divljao sa Velikom Srbijom,ne bi imali ni ovih 12 godina koje su stigle posle...

drazen mihic

pre 11 godina

vjerujem da Dacic nije kriv a Miskovic je kriv, ne znam zasto trebamo policiju i sudstvo kad vec imamo nekog ko ce odlucivati ko je kriv a ko ne...

Penzioner

pre 11 godina

Nahvalio u emisiji da je sve bolje nego sto je bilo. Inflacija preko 13%,sve poskupelo preko 30%.Moja penzija ostala ista. Povecace se u Aprilu samo 2%

Kaze da je tuzilastvo svima poslao PO kako da se radi. A pre toga on poslao tuzilastvu kako da se radi.Daleko smo kao zemlja od nezavisnog sudstva.Recidivi socijalizma su i dalje prisutni

Pita Bujosevica da li ga je ikada pozvao da naredi sta ce da se pise. Pa ne zove on vec njegovi u liku Igora Mirovica i ne Politiku vec Kurir. Smeta mu pisanje medija o ministru pravde.A ne smeta mu pisanje medija o Djilasu, Micunu i ostalima iz DS-a

Sve u svemu pricao ono sto narod voli da cuje

dragan

pre 11 godina

Koliko se sećam G-din Predsednik Tomislav Nikolić je rekao neka lete glave svima koji se dovedu u vezu sa Šarićem.Da li je je ostao pri toj izjavi ili.....

istina

pre 11 godina

ma malo da razmislimo znaci dokazi nisu nista e narode moj po ovome se vidi koliko su politicari zasticeni dacic vucic kad se radi o sopstvenoj kozi onda nema hapsenja iako je saradjivao sa mafijasima a kobojagi nezna ko je saric i njegovi saradnici dli znate zakone i onaj ko brani krivca i on je kriv vucic iz iste su rupe sve treba u zatvor odakle vucicu pare da leci svoju zenu u najskupljoj bolnici u evropi u francuskoj

Stevan

pre 11 godina

Dali se pravo i pravda u bilo kojoj drzavi temelji na necijem verovanju ili na zakonu?Postoji samo zakon i sud,a postoje i truli kompromisi.

Nemanja, Beograd

pre 11 godina

A sad ovaj nije kriv? Ako ima nešto o tome tek posle presude? A onaj prethodni onaj biznismen, on je bio kriv jer smo to "svi znali" i dokazi, procedura, suđenje nisu bitni...

Vučić je sa par medijskih šokova (spektakularna hapšenja, do smrti spinovana u medijima) uspeo da sebi nešto podigne rejtig. Sad će uz par medijskih gafova da ga istopi i svi ćemo na proleće biti tamo gde smo bili godinu dana ranije. Jedino što ćemo biti malo stariji, ali ništa pametniji...

zoran

pre 11 godina

Licemer! Ko je ovaj lik da on ODLUČUJE KO JE KRIV KO JE PRAV???? Ko je on da otvara i zatvara afere i procese protiv ovoga ili onoga???? Bilo je i ranije u istoriji vladara koji su tako radili pa su im države kojima su vladali završavale loša a oni su bili ili linčovani ili su ih polivali benzinom i spaljivali.

Ovo mi se uopšte ne dopada. Daj Bože da ne izazovu građanski rat.

senad

pre 11 godina

kos jedna godina prolazi, a mi slusamo I slusamo I slusamo... do nas je, nije do njih!!

3 decenije nama isti ljudi vode zemlju!! nek nam je glava zdrava...

Hemera

pre 11 godina

Drago mi je da Aleksandar Vučić veeruje Ivici Dačiću. Državne institucije, pravosuđe i tužilaštvo će uz pokretanje istrage, 130 diskova i iznošenje određenih dokumenata videti da li je neko kriv ili nije kriv. Novinari se bave izmišljanjem razno raznih priča, koji nemaju apsolutno nikakve osnove. Vlada će napokon završavati sve započete poslove.Zahvaljujući Aleksandru Vučiću Srbija ima budućnost. Vlast zaista radi za interes naroda i države.

Mihajilo

pre 11 godina

Narod kaže - tim koji dobija ne treba menjati. Vučić i Dačić dobro funkcionišu, imaju rezultate. I ja verujem da je ovu ujdurmu npravio neko ko je želeo krah vlade. Istraga će pokazati da li ima elemenata Dačićeve odgovornosti, ipak verujem da nije kriv.

komentator

pre 11 godina

U potpunosti podrzavam napore prvog potpredsednika i ako on kaze da Dacic nije kriv ja mu verujem, mada gde ima dima ima i vatre.

Aca

pre 11 godina

Srpski narod je isuvise opterećen svakodnevnim preživljavanjem i ne vidi pravim ocima ove prljave igre koje ne bi preživele ni u jednoj pravno uredjenoj drzavi. Ja zaista ne vidim ni jednu poštenu garnituru koja bi povela nasu drzavu u bilo koji boljitak, a da pri tome ne nacini milionima svoje of sor racune prodajući sve sto je u njoj vredno ukljucujuci i narod koji ce uskoro postati jeftina radna snaga velikim internacionalnim kupcima nase domovine. Hvala bogu sto na vreme donesoh tesku ali životno znacajnu odluku da svoju porodicu izvedem iz tog začaranog kruga , i odvedem u zivot dostojan coveka.

olivera

pre 11 godina

Nije Vucic placen da "veruje" ili "ne veruje" u Dacicevu, ili bilo ciju, krivicu. On treba da radi svoj posao, da jaca institucije i da omoguci drugim nadleznim organima da bez pritisaka nesmetano obavljaju istrazne radnje. Izjava Vucica o tome kako on "veruje" je pritisak na nadlezne organe, ili preporuka, savet, smernica kako ce da rade. To nije njegov posao i moze da mu se obije glavu.

srdjan

pre 11 godina

U predizbornoj kampanji je Vučić rekao da će posle izbora Dačic biti ili na vlasti ili u zatvoru. Sad samo ispunjava svoje predizborno obećanje.

kocic

pre 11 godina

Svakome dodje kraj,pa i njemu.Cim dodje da se vaga izmedju principa,pravdoljublja na jednoj strani i vlasti i moci na drugoj strani,tu vvise nema sta da se prica i ocekuje.Jasno mi je bilo jos odmah da ce Vucic da predje preko ovog,zarad vlasti i moci.Sto ne rece za druge da veruje da nisu krivi dok se ne dokaze suprotno vec ih je sam osudio jos pre istrage.Ta recenica da veruje da Dacic nije kriv je poruka sudovima da se ne petljaju previse oko toga,bas kao i u slucaju Beka.Miskovica strpase u zatvor za nedelju dana-vidis kako je kad se oce,dok se Beko jos uvek seta-to je kad se nece.Drugo,u kom civilizovanom svetu,neko na takvoj funkciji,ko ispituje zlcine i kradje,sme da da takvu kvalifikaciju pre istrage,da nije kriv.Gde dragi i pametni ljudi.Nigde sem u diktaturi.E moj Vucicu,pokazao si sta zapravo predstavljas i da si gori od drugih.Na sledecim izborima si izgubio moj glas a glasao sam za tebe.

Aleksandar

pre 11 godina

Interesantan izbor reci... Mislim to 'verujem', skoro pa kao svaki komentar iz njegove kancelarije za brze komentare, pohvale i preporuke. Sledeca izjava ce biti 'mislim da...', paz'te sta vam kazem.

Todo Kurtovic

pre 11 godina

"Ako zivimo u demokratskom drustvu imamo znaci i svi pravo na svoje misljenje ,a da ne ugrozavamo druge. Covek je izneo svoje misljenje i jasno je rekao istraga ce reci svoje .
(Tijana Tikica, 10. februar 2013 15:38) "
======================================

Jako je bitno sta javno kaze politicar Vucicevog uticaja i snage [nadzor sluzbi bezbednosti] jer su to na neki nacin instrukcije sudovima/tuziocima.
A neka neki tuzilac/sudija pokusa uradi protiv Vucicevog javno iznesenog misljenja. Ima da se ime tog sudije/tuzioca povlaci po 'Kuriru' iz dana u dan.
Jedan primjer od prije nekih 35 godina:
Pravi se potpuno novi put Trebinje-Bileca i Todo Kurtovic, tada vemoa jak i u tom kraju uticajan politicar, kada je upitan za trasu puta rece:
"Ja se nebi petljo inzinjerima u poso, ali samo da znate da sam reko Dutini [jos jedna poznata familija iz Trebinja] da se nadam da ce put proci pored njegove medje"
I naravno 'bez Todinog mesanja' put je prosao bas pored medje jer su inzinjeri veoma dobro znali sta znaci uradi nesta protiv Todine volje/zelje/nade

A i danas vidimo da se nade/zelje uticajnih politicara u Srbiji bezpogovorno izvrsavaju

Boban

pre 11 godina

Kada bi "uspesni biznismeni" vodili prazne razgovore po kaficima, verovatno ne bi bili uspesni. Dacic je pre pocinio neko krivicno delo, druzeci se sa Toncevim i "Palmom" nego sa "Bananom".
Vucic ocigledno priprema teren Dacicu za status zasticenog svedoka.
"Niko ne moze biti zasticen", osim svedoka.

Inspektor

pre 11 godina

Poverenje je lepa stvar, ali provera je mnogo bolja...zato Vucicu, neka provere da ne bude posle nestali dokazi bas kad ste hteli da proverite...

In vivo

pre 11 godina

Mislim da javnost preteruje u vezi sa premijerom Dacicem...Otkad je krivicno delo to sto se neko vidja sa kriminalcem?!Nadlezne institucije ce utvrditi da li je tu postojalo nesto vise od toga!

Nemanja

pre 11 godina

Vučić je neko ko najviše radi u sadašnjoj vladi i ja mu skidam kapu. Samo neka ovako nastavi, bez ikakvih kompromisa. Bojim se samo da ga u ovoj borbi ne nadjača kriminal u našoj zemlji za koji znamo koliko je jak.

KANDAHAR 2222

pre 11 godina

Verujem da je Premijer Dacic nevin,samo verujem.Smatram da tuzilastvo i policija moraju da odrade svoj poso detaljno i kroz institucije i da ovo istraze do detalja.Ako se dokaze u APS !!!

acinic

pre 11 godina

I ja verujem da je planeta zemlja ravna ploča! I da nije okrugla. Nema šta da Vučić veruje ili ne veruje! Može to privatno da radi! Institucije treba da utvrde činjenice. Pošto mi imamo samo imitacije institucija. Od utvrđivanja istine nema ništa! Mafijaši mogu mirno da spavaju!!!

M032

pre 11 godina

Ja verujem u sledeće razrešenje zavrzlame oko Dačića:
Premijer Dačić daće nalog svom ministru policije Dačiću da mu privede na informativni razgovor bivšeg ministra policije Dačića! Kada dakle, Dačić privede Dačića Dačiću konstatovaće se da je Dačić konačno povezao Teoriju relativnosti i Kvantnu teoriju tj. da i veliko telo može istovremeno da bude na više mesta odjednom,što je do sada ekekluzivno važilo samo za mikrosvet!!!
Kao svetski i fizički fenomen Dačić će biti amnestiran za sve ovozemaljske grehe od velikog alhemičara - Aleksandra Vučića!!

misljenje

pre 11 godina

Mislim da su svi shvatili. Nemojte da verujete svemu sto procitate i cekajte reakcije i poteze nadleznih drzavnih organa. Ako istrage pokazu da je neko radio nesto lose, e onda zna se sta mu sledi.

Vrabac

pre 11 godina

Ah taj dijalog... Ne bio na mestu predsednika... Svestan sam da nam je jedino rešenje i neophodan... Bar neka bude u našu korist…

A T O S 8888

pre 11 godina

Gledao sam naseg prvog potpredsednika.Mislim da je bio objektivan u svojim odgovorima.To da li je premijer kriv ili nije neka zakon,tuzilastvo kaze i to je ok.

OPTIMISTA

pre 11 godina

Gospodin Vucic je pored borbe sa organizovanim kriminalom, doveo i strane investitore. U Alziru nasi gradjevinci ce graditi stanove, posao u Angoli, posao sa seikom. Nikolic je posetio Tursku i jos neke zemlje i pozvao ih da ulazu kod nas. I to sve za sest meseci. Eh, da je samo znao narod koliko mozete i hocete. Samo nastavite ovim tempom.

LalaNS

pre 11 godina

Vi poredite Miskovica i NARKO KARTEL ??? Svaka cast ! Voleo bih da vidim jos biznismena iza resetaka, ima ih na sve strane , za sada mi taj Miskovic lici na selektivnu zrtvu ! I o cemu Vi pricate? "Nije kriv", "pa sta ako se sastajao sa dilerima droge" itd... Pa da li se Vi pravite svi ludi ili je to od jogurta? Pa se jos uvatio i Amera, tipa ako sam njima dobar , moram biti i Vama?! Pa PREDSEDNIK te Amerike i tata i sin su imali biznise sa Bin Laden Porodicom, najtrazenijim covekom na planeti! No, jel to fino?

Franc Jozef Fizikakapelaminazikofski

pre 11 godina

Ja premijeru ne verujem ama baš ništa.Biti u politici toliko dugo i biti žvanično "čist"? Ne.Ne.Mnogo su oni njegovi uzmuvali i gase požar koji čisto sumnjam da mogu da ugase.Nadam se da smo do sada naučili da što se dobrih odluka iz Brisela po nas tiče da na to uvo ne spavamo.Odavno mi ne vodimo politiku već ona vodi nas.Žalosno al je tako.Sve što smo mogli da uradimo u korist svoje štete mi smo uradili ostalo je još malo da se i to završi.

Zeljko Smederevo

pre 11 godina

Zar bi DEA onako reagovala i pozdravila Dacica u Americi da je upetljan i dovodjen u sumlju sa narko kartelom. U Beloj knjizi nema imena Radulovica. Sve je to sumljivo i treba ispitati,lako je moguce da nije znao da se ovaj sumljici za narkotike i dovodi u vezu sa njima. Istraga ce sve pokazati ,strpljivo sacekajmo.

Flavie sa Slavije

pre 11 godina

Prvo je od Dacica napravio krpu a onda je istu podrzao, samo sto je krpa ostala krpa, jasno je sa koje strane duva vetar, naivnima nije mesto u politici.

Cat Woman

pre 11 godina

Sigurna sam da Vucic moze Srbiju da izvede na pravi put.Verujem da ce svako odgovarati ko prekrsi zakon,pa cak i ako je to premijer Dacic,nema zasticenih.

selma

pre 11 godina

Svidjalo se to nekome ili ne a i ovaj nastup to pokazuje, Vucic polako izrasta, ako to vec i nije, u najozbiljnijeg i najodgovornijeg politicara u Srbiji.

nikozila

pre 11 godina

Ako ste dobro pratili ceo intervju, mogli ste da primetite da je apsolutno svaka izjava bila odmerena. NIje bilo prozivanja (koje je karakteristicno za nasu politicku scenu). Iskreno sam bas prijatno iznenadjen. Na stranu to sto se vidi da Vucic stoji sa obe noge na zemlji i ne obecava nista sto nije moguce ispuniti. Trenutno imamo politicara novog kova. Vreme je da vecina ostalih polako pocne da razmislja o penziji.

FENIKSS

pre 11 godina

Trebalo bi ostali političari da se ugledaju na Vučića, on se zaista maksimalno trudi i radi, što se za veoma kratko vreme i pokazalo. sa rezultatima i delima a ne samo na reči.

MUNJA

pre 11 godina

Vučić je ovakvim odgovorom dao da znanja, da to nije njegov posao, a oni koji to treba da rade, neka počnu. Samo napred imaš veliku podršku u ovoj borbi od svog naroda.

kamerman

pre 11 godina

Ne zaboravite da su DEA,FBI i CIA svojevremeno "sklepali" Norijegu iz Paname ne zato sto su odani borbi protiv sirenja droge,nego zato sto im je bio konkurencija !!!

PepaPrase

pre 11 godina

Vučić je jedan od retkih poštenih političara u Srbiji,jedini je uspeo da hapsi i kaže svoje mišljenje. Išta god da bude s Dačićem, postupiće po zakonu.

Veliki strumf

pre 11 godina

Da li je neko kriv samo na osnovu ako se nekad sastao sa nekom osobom za koju se na kraju ispostavilo da se bavila kriminalom. Pa ljudi onda bi svi nase politicare trebalo uhapsiti jer su se svi redom sastajali sa Miroslavom Miskovicem koji je sada u zatvoru.

Sandra

pre 11 godina

Iznenadjenba sam kako su se galsači SNS prosvetlili pa čitaju b92, ili je Vučić naredio aktivistima da "rade" celu noć. Samo vi pišite i lupajte pluseve na vaše komentare. Provaljeni ste.

dejan marelli

pre 11 godina

Da... prvo je sud oslobodio ministra Gorana Kneževića što naravno nema veze sa njegovom stranačkom pripadnošću (malo morgen). Sada Vučić izjavljuje kako on veruje da Dačić nije kriv, ne znam samo na osnovu čega to tvrdi!? Šta Dačić mu je rekao "Nisam Aco Miljacke mi!" Hmm... počinjem malkice da sumnjam u priču da nema zaštićenih...

Boban

pre 11 godina

Pustimo da državne institucije kaže da li je Dačić kriv. Tužilaštvo je dobilo predmet, na njima je da podignu optužnicu ili je odbace. Vučić stav je odličan, Dačić je nevin dok se ne dokaže suprotno. A do tada - pustimo ih da rade. Imaju šta da rešavaju .

JATAGANAC

pre 11 godina

Samo napred Vucicu u sprovodjenju borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, a nadlezne drzavne institucije ce se pozabaviti time ko je kriv a ko nije!

DESKA SM

pre 11 godina

Mnogi su protumačili Vučićeve reči, kao da on brani Dačića. Vučić je, kao korektan koalicioni pratner, rekao da veruje Dačiću da nije počinio krivično delo, ali je, isto tako, odmah posle ovih reči, jasno rekao, da to ništa ne znači, što on veruje, već da će konačnu odluku o tome, da li je Dačić načinio krivično delo, ili ne, dati nadležni državni organi.

yy

pre 11 godina

Nemam poverenja u Dačića i SPS. Nije mogao Šarić toliko "poslovati", kao ni Mišković i ostali, da nije imao neku vrstu podrške MUP-a. Slažem se da treba ispitati sve pa i po cenu novih izbora.

Ćira

pre 11 godina

Potpuno se slažem da iz sadašnje Vlade moraju odgovarati oni koji su sarađivali sa Šarićem. Borba protiv korupcije je kako je rekao Vučić, bez privilegovanih, pa ako to znači pad Vlade i nove izbore, ja sam za!

Čelik

pre 11 godina

Što se tiče Dačića, i njegove eventualne odgovornosti,tu se ostavlja instituacijama da utvrde da li je kriv ili ne,i nema zaštićenih,tako da se tu takođe vidi da započeta borba protiv korupcije i kriminala nije ni jednog trenutka selektivna,što je dosad tvrdio i sam gospodin Vučić,i niko iz opozicionih stranaka nema pravo da bilo kakav prigovor uputi na njegov račun,jer njegov dosadašnji rad i zalaganje,zaslužuju samo najveće pohvale.

snekiblu

pre 11 godina

Jel uopšte neko pažljivo čita ovu izjavu?
Nije decidno rekao da Dačić nije kriv.Provera....istraga...Dok se ne dokaže suprotno.

Cvetkoviceva

pre 11 godina

Nova sns religija- svi 'veruju' u nesto.
(tanja, 11. februar 2013 00:12)
A da i ti pocnes za pocetak da verujes u svoje reci. Svako je nevin dok tuzialstvo drugacije ne dokaze.

Lunja

pre 11 godina

Potpuno se slažem sa Vučićem! I ja verujem da nije kriv! Ako jeste, zašto su demokrate bile sa njim u Vladi nego plasiraju sad te priče da bi ovu oborili i to samo zato što nisu deo nje!

VLAHINJA

pre 11 godina

Aleksandar Vučić insistira na tome da u Srbiji ne sme da bude nedodirljivih u borbi protiv korupcije i kriminala. To će dokazati i istragom kontakata Dačića sa Radulovićem. Samo bezkompromisna borba protiv korupcije i kriminala od Srbije može da stvori modernu i pravnu državu, u kojoj zakon važi za sve, pa i za političare, i u opoziciji, ali i na vlasti, što nije bilo pravilo u vreme vladavine DS-a.

KOBILIĆ

pre 11 godina

Vučić je u pravu, jer ne može se odluka o padu vlade, u ovako osetljivom trenutku, kada se pregovara o Kosovu, donositi preko noći. Cilj onih koji su plasirali ovu aferu može da bude i slabljenje pozicije Dačića i Srbije u pregovorima o Kosovu, a pad vlade, u ovom momentu, bi dodatno tu poziciju oslabio. Zbog toga ne treba isključiti ni mogućnost da iza ove afere ne stoji ni jedna politička partija u Srbiji, već da iza napada na Dačića stoje ljudi, možda i iz kriminogenih struktura, kojima odgovara da se oslabi pozicija Srbije u pregovorima o rešenju problema Kosova.

MEDENI

pre 11 godina

Što se tiče opstanka vlade i Dačićevih kontakata, gospodin Vučić je, kao i uvek, potpuno jasan. Ako vlada bude radila dobro i ako bude rezultata na svim poljima, a pre svega kod pristupanja Evropskoj Uniji, borbi protiv korupcije i kriminala i razvoju ekonomije, vlada će trajati, ako rezultata ne bude biće izbora. Isti je slučaj i sa kontaktima Dačića, nadležne službe će ispitati slučaj i ako ima nezakonitih radnji, ićiće se na izbore pa neka narod kaže šta misli o kom političaru ili stranci.

Noca

pre 11 godina

Pravosudni organi treba da ispitaju slucaj Dacic dali je kriv ili ne,a i ostale politicare koji su imali vezu sa Saricem,zato puna podrska Vucicu u borbi protiv korupcije.

tomas brolin

pre 11 godina

Ako ima dokaza da je Dačić zgrešio, sigurno će platiti za to, par meseci tamo-vamo meni lično ne znači ništa. Ono što je važnije sada je da se nastavi započeta borba za izlečenje Srbije, a ne da se blokira padom vlade tj. smenom premijera. Na sledećim izborima posle bitke svi ćemo biti generali, da smo bili to i pre ove bitke, ona bi bila mnogo lakša i kraća, tj. ne bi se sada Vučić patio sa koalicijom...

Dunda

pre 11 godina

Da bi institucije radile svoj posao potrebna je politička pozadina koja ce da cuva te institucije od pritisaka koji dolaze iz politike. Vučić ohrabruje instucije da rade svoj posao, a samim tim ih i jača. Kada istitucije budu dovoljno ojačale politička pozadina im nece trebati, ali do tada treba pružiti maksimalnu podršku čoveku da završi posao koji je započeo.

pokahontas

pre 11 godina

Slazem se da je u nadleznosti drugih institucija da ispitaju ovu aferu, pa ako se ispotavi da je premijer kriv mislim da od odgovornosti nece moci da pobegne, jer vise niko nije iznad zakona. Srbija napokon pocinje da funkcionise u duhu drzave vladavine prava, o cemu svedoce desavanja iz prethodnih meseci. A sto se hapsenja Sarica mislim da to ne treba dovoditi u pitanje, Vucic je pokazao da odlicno obavlja svoj posao.

DOBRICA

pre 11 godina

Narodu se ne može udovoljiti, a pogotovo nedobronamernim političkim protivnicima, pa tako i gospodin Vučić, što god da je uradio u ovom trenutku, ovi nedobronamerni bi našli razlog da ga kritikuju. Da je raspisao izbore, kritikovali bi ga kako je državno neodgovoran, jer je u ovako bitnom momentu oslabio poziciju Srbije u pregovorima o Kosovu i ugrozio evrointegracije, i da mu je samo bitan lični interes i interes stranke, a da mu je državni interes ne bitan. Pošto nije raspisao izbore, nedobronamerni politički protivnici ga kritikuju kako je u vlasti sa Dačićem koji šuruje sa kriminalcima. Mislim da je mnogo bolje, kada ga već nedobronamerni kritikuju, da ga kritikuju što je u vlasti sa Dačića, nego da je oslabio poziciju Srbije u pregovorima oko Kosova i ugrozio pridruživanje Srbije EU.

Pantelija

pre 11 godina

Vučić mi vraća veru da će Srbija postati sigurnija zemlja, u kojoj će zakon biti isti za sve, gde će kriminalci biti iza rešetaka i gde niko neće imati ni pomisao da učestvuje u korupciji. Verujem da ćemo to doživeti i da će se u Srbiji konačno živeti bolje!

SCOTT

pre 11 godina

I nije kriv dok se ne dokaže suprotno. Opozicija traži pravnu državu, a sa druge strane stvara atmosferu linča. Nešto mi se tu ne slaže.

Franc List

pre 11 godina

Zaista bi trebalo Srbiju nagraditi u vidu datuma za pocetak pregovora!Niko ne moze osporiti da je Srbija napravila znacajne pomake u borbi protiv kriminala i korupcije,dijalog sa Pristinom se vodi na znatno visem nivou,trebalo bi da se zakljuce prvi ugovori koji ce doneti investicije...A sto se tice premijera Dacica-poslednju rec dace nadlezni organi po tom pitanju!

Mata Hari

pre 11 godina

Smatram da ljude ne treba osudjivati unapred,za to postoje nadlezne institucije!Volela bih da Srbija dobije datum za pregovore,to bi bio logican sled dogadjaja,s obzirom na rezultate koje je postigla u kratkom vremenskom roku!

Tatjaana BG

pre 11 godina

Zakon i pravosudni organi ce odrediti i odluciti da li je kriv ili ne . Nije to na nama,mi imamo samo pravo da iznesemo svoje misljenje.

Artemida

pre 11 godina

Nadam se da cemo dobiti datum za pregovore u junu,Srbija je to zasluzila nakon rezultata koje je postigla!Sto se tice premijera-mislim da ce tu zavrsnu rec dati nadlezne institucije,kao sto i treba da bude!Ne znam otkad je vidjanje sa nekom osobom krivicno delo?!

gef2007

pre 11 godina

Treba da se ispita da li je kriv i da se prestane pričati o tome. Ako jeste zna šta ga sleduje, ako nije treba da se ispita odakle toliko blaćenje premijera jer je to napad na državu.

Lepi Cane

pre 11 godina

Svaki čovek ima smoje mišljenje koje ne može poljuljati tračevi. Tako i ministar Vučić. Kada i ako nadležni državni organi dokažu suprotno onda se stav može promeniti.

Tijana Tikica

pre 11 godina

Dacic je taj koji se sad zalepijo uz SNS ,a isao je protiv njih , udarao svim snagama u predizbornoj kampanji. SNS je sad pokazao svima da nisu takvi,ne svete se,ne sude mu,prepustili su neka pravosudni organi i tuzilastvo sprovedu istragu i njihova rec je poslednja. Zakon je za sve isti.

marisol

pre 11 godina

Vučić je čovek koji uliva poverenje i dokazao nam je da nedaje lažna obećanja.Ima vremena kada će se ispitati iskrenost Dačića ali ova vlada očigledno ne donosi ishitrene odluke!

A smem SM

pre 11 godina

Одавно нисмо имали оваквог човека у врху власти на којег би могли бити поносни,свака част за потезе Александре.

KINEZ

pre 11 godina

Da nam je još ovakvih ljudi gde bi nam bio kraj. Srbija na prvom mestu a ne lični interesi i priče bez kraja, nego kao što on radi bez pardona prema svim akterima u politici.

denis

pre 11 godina

A da je kojim slucajem Vucic raspisao vanredne izbore onda bi se ovi sto sada napadaju Dacica pretvorili u njegove najjace branitelje i Vucica prozvali diktatorom, da je kadija koji tuzi i koji sudi , i da ne radi u nacionalnim interesima Srbije nego samo svoje stranke. Nesem svetu se ne moze ugoditi.

Ljubica

pre 11 godina

(zmitjkoe, 10. februar 2013 21:29)

Dacic je mnogo bolji premijer od nemustog premijera Cvetkovica kome je Tadic nicim izazvan obavljao kompletni posao.

denis

pre 11 godina

Doce, 10. februar 2013 16:31)

Neka je to i istina ali je sasvim sigurno da su te privatizacije radjene od 2000. god pa na ovamo i tada su bile demokrate na vlasti. I gle cuda svi njihovi vazniji clanovi se odjednom obogatise.

lara

pre 11 godina

I sam je rekao da veruje dok se ne dokaze suprotno,ali ako se dokaze da je Dacic kriv odgovarace,sto je i normalno. Vucic je dosledan svojim namerama da stane na put kriminalu.

Baksuz

pre 11 godina

Nista u vezi sa Dacicem nije sigurno, ali bar verujem da Vucic zna zasto dalje saradjuje sa Ivicom. Na kaju krajeva niko noje kriv dok e to ne dokaze, a mislim da je to i Vuciceva poruka!

Ahmet

pre 11 godina

Zna Vucic zasto veruje Dacicu, ali mislim da Vucic ceka ustvari potvrdu toga da li je premijer kriv ili ne od nadleznih organa, kako ne bi bilo rekla - kazala.

Aquila

pre 11 godina

Interes države je da se nastave reforme, borba protiv kriminala i korupcije i promene u Srbiji, ali ako to iz bilo kojih razloga bude dovedeno u pitanje, trebalo bi raspisati nove izbore. Do tada, prepustimo nadležnim organima da utvrde nečiju krivicu.

Linkoln

pre 11 godina

definitivno krivicu treba dokazati! Nadam se da necemo na nove izbore, izgubili bi smo mnogo toga, ali u zavisnosti od situacije cemo videti, jer da se ne lazemo Vucic sada povlaci konce i mislim da ce uraditi u najboljem interesu svih!

Duca7

pre 11 godina

Došlo je neko drugo vreme, vreme pravde. Politika nije više jača od zakona i to treba svima da bude jasno. Politička pripadnost više neće moći da zaštiti nikoga ko se ogrešio o zakon, ali isto tako, niko sem nadležnih državnih organa neće moći da optuži nekoga na osnovu svojih ličnih sumnji.

Principessa

pre 11 godina

U interesu budućnosti naše zemlje je da se istrage sprovedu svuda gde postoji sumnja u nezakonitosti. Međutim, zna se ko donosi sud o nečijoj krivici. Neće biti zaštićenih. Odlučnost nove vlade da se obračuna sa kriminalom ne ostavlja mogućnost da se bilo šta zataškava, ali izgleda da mnogima to ne odgovara, pa se služe svim sredstvima da to spreče pokušavajući da umanje kredibilitet vlade.

glax

pre 11 godina

ko se dosetio da uporedjuju djindjica i dacica!sramota , ova dvojica nemaju nista zajednickog.na kraju ce zrtve da budu gospoda veljovic i milovic.

Apocalipto SM

pre 11 godina

Влада не може бити боља,стога треба је сачувати и подржавати сваки потез наших представника власти.

Аngel SM

pre 11 godina

Влада нам вреди и сигурно иде у добром правцу зато је треба и сачувати.

Vid

pre 11 godina

Dacic izgleda sumnjivo, i bio je na dobroj poziciji tada da bude sumnjiv, ali bez dokaza to je samo kleveta . Mislim da je zato Vucic to i rekao sto je rekao. Jasno nam je, citano izmedju redova.

DRAGA88 REALNA

pre 11 godina

Niko ko radi protiv Srbije ne moze proci nekaznjeno, nadajmo se da je Dacic posten i iskren, i da nema nikakve veze sa prljavim poslovima sto bi narusavalo gradjane i mir u Srbiji! Znamo da Vucic primenjuje sve mere i kazne protiv takvih nezakonitih radnji u nasoj zemlji! Jer on je pravican, i nije neposten, zeli da ocisti zemlju od losih radnji i da bi gradjani mogli normalno da zive!

Kosovski bozuri

pre 11 godina

Vucko ne trci pred rudu, pusta da se preslusa 130 diskova, pa ako se sastajao, pregovarao sa njima negde je usnimljen. A ako nema dokaza ( sto ce biti malo cudno), onda i to treba uvaziti.

novica952

pre 11 godina

Gospodin Vučić kao lider SNS i prvi potpredsednik vlade manirom koji odaje strpljivost i biranim rečima govorio je o eventualnoj odgovornosti Dačića i rekao ono što svi znaju i očekuju da kaže, ako se utvrdi krivica nema bežanja od odgvornosti pa makar to ugrozilo i koaliciju i dovelo do izbora.Za sada je sve u sferi spekulacija jer podaci potiču iz medija a ne iz bezbednosnih službi jer su podaci državna tajna. Put u Nemačku je pokušaj da se Nemačkoj pokaže da je Srbija spremna za datum i da je učininila za ovih 6 meseci više nego predhodna za četri godine mandata. Ishod ćemo zajednički čekati a za izbore kada i dali videće se od događaja koji budu sledili. Sve se može dogoditi samo se nesme nesmotrenim potezima ugroziti prosperitet Srbije i spremnost da se investicije poput pomenute Ikeje dovedu u Srbiju.

kolja

pre 11 godina

Afera Saric je bila pokusaj da se narusi jedinstvo vlade i da se skrene paznja javnosti sa borbe protiv kriminala i korupcije koju vodi Aleksandar Vucic jer se mnogima zatreslo tlo pod nogama od kad je sve to krenulo!!!!

Relja

pre 11 godina

Gledao sam Vučića danas i moram da kažem da se dosta promenio, jako je ozbiljniji, radi i trudi se iako pre uopšte ga nisam gotivio i nikad nisam glasao za njegove stranke moram da kažem da nam više ovakvih političara treba.

Frebel

pre 11 godina

Aleksandar Vucic je najiskreniji politicar kojeg ima ova vlada! Sigurna sam da veruje da Dacic nije kriv jer bi u suprotnom vec izasao u javnost sa dokazima koji terete premijera!

karasdjordje

pre 11 godina

sve u svemu na nasoj politickoj sceni vecina politicara je umesana u kriminalne radnje a jedino Vucic je cista obrazam,sve ostalo trba precistiti izborima

Sandra

pre 11 godina

Vučiću idi u Nemačku i uradi šta god treba samo da dobijemo datum jer to znači više investicija za našu zemlju, bolji život i veću stabilnost. Budimo odgovorni prema sebi i našoj zemlji!

Gile

pre 11 godina

Ne verujem da je Kene uzeo lovu u Kolubari, ne verujem da je Dulic uzeo lovu, ne verujem da je bilo drumske mafije, ne verujem da je bilo zeleznicke mafije, ne verujem da je bilo gradjevinske mafije... ali ko me pita za subjektivnu ocenu i moje verovanje. Ni tvoje me Vucicu ne zanima. Vera je stvar religije i poverenja. Zato policija neka radi svoj posao, za koji ih ja poreski obveznik, placam a cinjenice neka zamene veru.

GoranBG

pre 11 godina

Nisam mu verovao na početku ali sada sam već ubedjen da će ići do kraja sa borbom protiv korupcije i kriminala makar i sama Vlada pala zbog toga.

Nevera

pre 11 godina

Ma veruj ti Vučiću kome hoćeš, al posle ovoga mislim da tebi narod neveruje!Zamolio bih gdina.Vučića da se malo manje pojavljuje u medijima svi već dobijamao fobiju kako uključim TV Vučić.Nema ni programa ni kanala gde prvo nevidim Vučića!Što je previše, previše je!

POŽAREVLJANKA

pre 11 godina

Pa normalno g.Vučiću da mu verujete,vezani ste svi pupčanom vrpcom,padne li jedan padate svi.Samo napred pored ovakvog naroda vladačete vi do penzije a 65g a penzioni ček u šake.

a zivot tutnji pored vas,a bogami i pored mene zbog vas takvih stranackih BOT-ova

pre 11 godina

Jeli Vučić nešto izjavio DS i LDP komentatori jurnu na Blicu i B92 sa istim ižvakanim frazama. Budite malo konstruktivni, Vučić ima rezultate, znam to boli vaše lidere ali mislite malo svojom glavom.
(Luka neutralni, 10. februar 2013 15:23)

A koje to rezultate,o neutralni covece?Koje?
Nekoliko uhpasenih,zasada bez optuznice iako su meseci prosli od hapsenja i nekoliko najava hapsenja?!
To rezultati?
A rast cena,inflacija,nezaposlenost,nedostatak investicija,zaduzivanje?!?Porast kriminala?!Sta cemo sa tim?
Da to mozda nisu moji rezultati pa sam ja kriv?!
Pa vi bre nistre svesni sta vam se pred nosom desava.Uzivajte u svojoj nesvesti,samo napred.

Sunđer Bob je - SIR!

pre 11 godina

Kratko je trajalo. Isti si kao on, a izgleda da vam je i gazda isti. I zvanično smo prva zemlja u kojoj mafija ima vladu! Korumpiarni vode borbu protiv korupcije!?

Srbijanac

pre 11 godina

Samo napred Vucicu, da vide kako funkcionise tim patriota Nikolic-Vucic. Vi ste JEDINA NADA ovom napacenom narodu, koga su zuti opljackali i oterali u bedu. A, Tadic i Djilas neka puste pesmu Riblje corbe, ANDJELE, DA BI SHVATILI STA SU URADILI NARODU.

Vladan

pre 11 godina

Ne znam šta je za Srbiju gore, nesposoban, naivan, priglup i pošten ili sposoban, lukav, pametan i nepošten: biznismen, političar, ministar, predsednik vlade, predsednik države i tako dalje. Izgleda da je u Srbiji poslovna i politička elita sastavljena od neobrazovanih, nesposobnih, priglupih i nepoštenih. Negativna selekcija na svim nivoima društva. Jadna li si Srbijo.

Spectator

pre 11 godina

Pomislio sam da se Vučić stvarno promenio. Sada vidim da je to isti nekadašnji sadržaj, samo prepakovan. Vidim da mu ne pomaže ni ona nameštena zenbudistička maska, jer čim se malo dirne nečim što mu nije po volji odmah se pokaže ono njegovo staro lice. Prevario je svoje birače , jer sve što sada pokušava da predstavi da radi daleko je od onoga što im je obećavao u predizbornoj kampanji. Ako mu oni i dalje veruju da će raditi onako kako je obećavao, a ne ovako kako sada pokušava da se predstavi, onda smo u velikom problemu. Stvara se kult ličnosti kada ideje više nisu važne. Izgleda da opet počinje da dolazi do izražaja ono što je izgleda u biti srpskog naroda. Kuda predvodnik, mi svi za njim. To se u dosadašnjoj istoriji nikada nije pokazalo dobrim. Na kraju je narod uvek onaj koji nastrada.

Žabica

pre 11 godina

Vučić mi vraća veru da će Srbija postati sigurnija zemlja, u kojoj će zakon biti isti za sve, gde će kriminalci biti iza rešetaka i gde niko neće imati ni pomisao da učestvuje u korupciji. Verujem da ćemo to doživeti i da će se u Srbiji konačno živeti bolje!

zmitjkoe

pre 11 godina

Vidim dosta komentara kako prozivaju Vucica zasto se petlja u hapsenja. Pa on je zaduzen za obracunavanje sa korupcijom. Kada nesto otkriju, oni dalje predavaju dokumentaciju8 nadleznim organima koji to dalje procesuiraju.Ne vidim nejasnoce u tome.
(Sleaper87, 10. februar 2013 20:14)

Ili si jako mlad ili glup i neobavesten ili ocaran vodjom. Gledaj, pazljivo: Vucic nije zaduzen "za obracunavanje sa korupcijom", vec se samozaduzio. Samozaduzio znaci da je izmislio za sebe besmisleno radno mesto "prvog potpredsednika vlade i drsko dodelio sebi deo resora kojim se inace bavi ministarstvo unutrasniih poslova, pored zivog ministra, koji je ujedno i premijer (sto je opet ludilo bez presedana, kao i cinjenica da nasa vlada ime nekoliko potpredsednika iako moze postojati samo jedan vicepremijer). Tako je Vucic postao paralelni premijer, paralelni ministar policije, paralelni ministar pravde, javni tuzilac i jedinstveni ministar vojni. Vucic cak odlucuje da li ce biti izbora i da li je premijer kriv ili nije. Jednostavno Vucic sa mesta "prvog" potpredsednika vlade obnasa mesto Slobodana Milosevica. Ne znam da li sam bio dovoljno jasan ili vidis neke nejasnoce? Samo reci, mogu i da crtam.

Sajo

pre 11 godina

Jadan smo ti mi zemlja kada smo doziveli da nam Vucic pere Dacica...Ejjj ima li normalnih ljudi... ja se ovih na vlasti STIDIM...Pa seti te se ko su ovi ljudi...da li su vam svima vrane mozak popile...E bas mi je drago sto ih je EU namagarcila...da oderade posao za njih pa ce onda da ih strpaju tamo gde im je mesto...heheheh

M

pre 11 godina

Ta Vlada je realno pala ! Samo Vučić i Dačić ne žele to da priznaju . Jedan zbrisao u Ameriku da podigne rejting a drugi ovde opravdava Dačićeve postupke.

Marko Runjajic

pre 11 godina

Mislim da Srpska napredna stranka treba u najkraćem mogućem vremenu da formira vlast i u Beogradu zajedno sa SPS-om i DSS-om. Za to postoje svi uslovi a i politički principi Dragana Djilasa iz 2008 da onaj ko ima 56 odbornika treba da vrši vlast u BG-u bi bili ispoštovani. To što je Dragan Djilas sada promenio principe i priča drugu priču je njegov problem. Beograd je nikad zaduženiji, uslovi za poslovanje su gori nego u okupiranoj Prištini a region da ne spominjem. Da ne spominjem maltretiranja Beogradjana iz BUSPLUSA i komunalne policije. Beograd zaslužuju PROMENE!!! A Vučić neka ispita i kako je Dragan Djilas stekao bogatstvo koje je stekao, ima sigurno i tu dosta materijala za državne organe.

milan

pre 11 godina

Pa nismo Vucicu nista drugo ni ocekivali nego da Dacic bude pomilovan tj. proglasen nevinim. Ali samo jedna sitnica bi nas interesovala o cemu je na tim sastancima pricao ili je tebi vaznije pitati Tadica da gde misa Banana. Ma sutra ces ti opet da sponeses Miskovica i u nekoj kombinaciji da bi narod dalje zagrejavao protiv njega i njemu slicnih a sa druge strane naprednjaci daju kriminalcima i nesposobnim ljudima polozoje. To je sve providno ali samo za one koji si stave prst na celo.

dragan

pre 11 godina

nema nedodirljivih????? aj sad ???? Vucicu.....i ti si isti ko i ostali samo bolje lazes i mazes ,uozbiljio si se stavio naocare ....jedno pricas drugo radis ??? ne vazi zakon za sve isto,???

blam

pre 11 godina

Vucis se posteno nalupetao a to u sta on veruje nek okaci macku o rep.
pa covece pricas o Ivici dacicu a ne o patrijarhu Pavlu pa da sad sumljas jeli posten ili nije!
cela Srbija zna da nema cistog politicara pa ni Ivica nije cist!

ksenija

pre 11 godina

Slusam Vucica,mozda po prvi put pazljivo i zainteresovano.I moram da priznam da sam iznenadjena i to prijatno.Covek prica jako objektivno,umeren je kod davanja izjava,nikog ne vredja i ne osudjuje,ulazi u sustinusvih problema koje Srbija ima i predstavlja ih bas realno,bez idealizovanja...Mislim da moze da uradi mnogo toga za Srbiju i da mu treba pruziti podrsku!

neko

pre 11 godina

"... Verujem da Dacic nije kriv" - izjavio prvi podpredsedik Vlade Srbije, a istraga jos traje. ? Gospodin Vucic ovakvo misljenje moze da daje samo privatno, a ne i sluzbeno za javnost jer time direktno utice na ishod istrage.
Gospodin Vucic bi trebao da zna da onaj ko veruje - ide u crkvu.

Inspektor

pre 11 godina

Poverenje je lepa stvar, ali provera je mnogo bolja...zato Vucicu, neka provere da ne bude posle nestali dokazi bas kad ste hteli da proverite...

TomaS

pre 11 godina

Staro je pravilo da policajci i svi oni koji se bave bezbedonosnim poslovima nemaju pravo da "veruju da neko nije kriv", nego da "sumnjaju".

Milica

pre 11 godina

Nego proci ce i ova euforija naroda, kad shvati da je sve ovo jedan jalovi beg od stvarnosti.
(miki, 10. februar 2013 16:09)

Koliko vidim euforija će trajati do kraja godine i onda će se dobiti jedan osuđen, 1000 puštenih, ekonomija u minusu, dugovi do guše, kanali do Egeja, novi pomoćnici ministara odabranih između ovih amnestiranih, pola države u vlasništu islama...

goran

pre 11 godina

Samim tim sto je Vucic izasao u javnost i rekao da 'veruje da Dacic nije kriv', Vucic je poslao javni signal tuziocima sta ocekuje.
Jer da je Vucic iskren, bilo bi sasvim dovoljno da je rekao:
"Nije uopste bitno sta ja kao pojedinac mislim ili /sta verujem. Sacekajmo da istrazni organi zavrse svoj posao"
Ovo je politicarenje.

acinic

pre 11 godina

I ja verujem da je planeta zemlja ravna ploča! I da nije okrugla. Nema šta da Vučić veruje ili ne veruje! Može to privatno da radi! Institucije treba da utvrde činjenice. Pošto mi imamo samo imitacije institucija. Od utvrđivanja istine nema ništa! Mafijaši mogu mirno da spavaju!!!

Pravda

pre 11 godina

Jadno! Skrivanje iza burazerskih dogovora i ,,nezavisnosti" nadlzenih organa. Ma verujemo Ivici, zar on, uzorni Slobin djak, da laze? Pokazao je vise puta koliko mu vredi rec. Ako kaze da se nista nije mutio, sigurno nije! Ne bi Ivica, ljudi!

Kakav cirkus!

MENJAJ STRANKU

pre 11 godina

verujem i ja da nije MISKOVIC kriv ali mora da prodje istrazne radnje u mestu u koje se nalazi kako zbog javnosti tako i uticaja na okolinu pa zasto bi VUCICU dragi DACIC bio izuzetak ili i ti imas mesta gde te ne svrbi a ceses se.Dok budes takve izjave davao i to na mestu koje ne smes ni da komentarises ti si nepodoban i pusti nekom drugom mesto.Hvala-

Nemanja

pre 11 godina

Vučić je neko ko najviše radi u sadašnjoj vladi i ja mu skidam kapu. Samo neka ovako nastavi, bez ikakvih kompromisa. Bojim se samo da ga u ovoj borbi ne nadjača kriminal u našoj zemlji za koji znamo koliko je jak.

"patriotski pljackas Covic"

pre 11 godina

A Ti RADIKALU BEZ BEDZA,jesi li ti kriv za nesta???Jesi li ti aboliran za 90-te,za bombardovanje,za ratove,za izgubljene nevine zivote,za Karlovac-Ogulin-Viroviticu,za zardjale kasike,za (ne)zakon o informisanju,za prebijanje studenata na protestima,za Curuviju...itd,itd,itd???Ili si samo obukao odelo,stavio naocare bez dioptrije i poceo tise da govoris i odmah si pomislio da Ti je sve zaboravljeno.To ti mislis i ovi tvoji fanovi SNS-a koji ti daju podrsku,ali hvala Bogu postoji internet i narod pametan MOZE DA UVEK VIDI KO JE I KAKAV SI BIO gosp.Vucicu.

zoran

pre 11 godina

Licemer! Ko je ovaj lik da on ODLUČUJE KO JE KRIV KO JE PRAV???? Ko je on da otvara i zatvara afere i procese protiv ovoga ili onoga???? Bilo je i ranije u istoriji vladara koji su tako radili pa su im države kojima su vladali završavale loša a oni su bili ili linčovani ili su ih polivali benzinom i spaljivali.

Ovo mi se uopšte ne dopada. Daj Bože da ne izazovu građanski rat.

Luka neutralni

pre 11 godina

Jeli Vučić nešto izjavio DS i LDP komentatori jurnu na Blicu i B92 sa istim ižvakanim frazama. Budite malo konstruktivni, Vučić ima rezultate, znam to boli vaše lidere ali mislite malo svojom glavom.

Tix

pre 11 godina

Pola čovek-pola najava opet daje saopštenja u kojima ništa konkretno ne kaže? Jel to zato da bi non-stop bio na tv-u i zgadio ljudima nedeljni ručak?

Marko (Dorcol)

pre 11 godina

Ima li kraja narucenim komentatrima. Pa da li ste svesni da time ne formirate pozitivno, nego negativno javno mnjenje. Hajdemo konkretno. Ovaj covek (Vucic) je svojom hrabroscu i energijom za kratko vreme stekao ogromnu popularnost kod vecine gradjana Srbije (ukljucujuci i mene koji nikada nisam za njega bglasao). Ali sve je to anulirao abolicijom Dacica i odrzavanjem ove Vlade na infuziji. Zbog cega to radi? Pa zato jer je dobio takav diktat on SAD i Nemacke, posto Dacic savrseno obavlja posao zbog koga je i izabran (priznavanje nezavisnosti Kosova). To je cela istina. Sve ostalo je bacanje prasine narodu u oci.

zluradi

pre 11 godina

Ko je, bre, tebe sta pitao? Valjda ova zemlja ima tuzilastvo! Radi svoj posao ministra odbrane, kada ga vec imas, masa ljudi je nezaposlena!

Moma Prometej

pre 11 godina

Covek je najavio mnoga ulaganja u Srbiju i smanjenje broja nezaposlenih, a da je itekako vazan datum za pristup EU, sto mislim da cemo dobiti jer je ova Vlada uradila za ovo kratko vreme vise od bili koje druge Vlade.

Radnici i Seljaci

pre 11 godina

Mislim da stoji Aleku ova funkcija ministra odbrane i koordinatora za borbu protiv korupcije. Ima on to nešto u sebi, tu neku čvrstinu i nepokolebljivost da se obračuna sa kriminalom i korupcijom bez ikakvih kompromisa.

Obican gledalac

pre 11 godina

A ko je Vucicu osim tvojih medija pod tvojom kontrolom rekao da je Dacic krivicno odgovoran.Pitanje na koje niko ne odgovara za sto se sastajao sa takvim likom i ko ga je doveo u vezu.. Nije krivicna odgovornost ako neko sedi i druzi se sa kriminalcem. Vucicu tvoji mediji (Kurir) danima teraju Tadica, Rakica, Djilasa i ostale iz DS-a u zatvor.Pojavljuje se neki beogradski kaldrmas Nicovic koji je clan GO SNS-a koji to prica.

Vucicu. Rekao si isto da ti nije stalo do vlasti. A zasto polupismeni kadar SNS-a po Srbiji posto poto hoce vlast.Pola gostovanja na TV PRVA cista demagogija i hvalisanje kada je u pitanju unutrasnja politika i razna hapsenja.O spoljnoj politici ne treba trositireci jer nista od nas ne zavisi

Gimnazijalac

pre 11 godina

Vema realno, odgovorno i iskreno izlaganje g. Vucica o opstem stanju u Srbiji, uliva narodu izvesnu nadu da ce stvari krenuti na bolje... Podrska za njegov naporan rad!

POKRETAC

pre 11 godina

Sada je Vucic svima stavio do znanja da nije za izbore, vec da pokrene i ojaca privredu i ekonomiju. Videli smo da mu je interes gradjana iznad politickih partija. Borba protiv korupcije i kriminala bice nastavljena. Izgleda je stigao covek koga iskljucivo interesuje DRZAVA i NAROD.

Zoran

pre 11 godina

Vučićevi rezulati se vide i oni su nesporni, ja se uopšte ne bojim da će svi ovi slučajevi borbe protiv korupcije ostati bez kvalitetnih presuda. Ali me zanima ekonomija, kako ćemo mi ekonomiju da poboljašamo sa Dinkićem, grobarom srpske ekonomije?

Mali Zeka

pre 11 godina

Mislim da je ovom izjavom stavljna tačka na ceo ovaj dogadjaj i nadam se da sada mozemo da se okrenemo mnogo bitnijim stvarima za drzavu.

Mage87

pre 11 godina

Pre nisam voleo niti jednog politicara, ali sad gledam ovog Vucica. Vidim da se covek trudi da uradi nesto za ovu zemlju i cini mi se da vidim neke promene. Bar smo se zaustavili sa padom standarda i nezaposlenosti. Sad bi trebali na bolje krenuti, ali videcemo.

goran

pre 11 godina

Вучић као министар информисања:Министарство за информисање је привремено забранило рад Дан Граф-а, Данаса, Дневног телеграфа и Наше Борбе. Са кабловских мрежа су скинути сви инострани ТВ канали, а земаљским радио и ТВ станицама је забрањено реемитовање иностраних сервиса на српском језику. Убрзо потом уследила је акција названа „прстен око Србије“ или „обруч око Србије“, у виду постављања снажних земаљских радио и ТВ предајника у суседним земљама, у близини њихових граница са Србијом, преко којих су реемитовани инострани радио и ТВ сервиси на српском језику. За време примене једнако контроверзног Закона о универзитету који је такође донела ова Влада, Александар Вучић изабран је за члана Управног одбора Београдског Универзитета и Филозофског факултета БУ. Вучић је био и на јавној листи особа којима је забрањен улазак у Европску унију.

Ivan

pre 11 godina

Ako uhapsi nekog iz njegovog okruženja tj. ako se taj neko procesuira onda stvarno ovom čoveku treba skinuti kapu. Ja nisam bio ljubitelj ni njega ni negovih naprednjaka ali ovo što radi u zadnje vreme mi zaista vraća nadu da kriminalci i oni koji su opustošili državnu kasu u prethodnih 12 godina ipak neće proći nekažnjeno.

Maja

pre 11 godina

Gospodin Vucic zna sta radi. Ako kaze da ce bilo ko, ko je pocinio krivicno delo u ovoj zemlji pa makar to bio covek u vladi odgovarati, verujemo da ce tako i biti.

Žabica

pre 11 godina

Vučić mi vraća veru da će Srbija postati sigurnija zemlja, u kojoj će zakon biti isti za sve, gde će kriminalci biti iza rešetaka i gde niko neće imati ni pomisao da učestvuje u korupciji. Verujem da ćemo to doživeti i da će se u Srbiji konačno živeti bolje!

JABUKA

pre 11 godina

Ovo je pokazatelj da nema nedorljivih što mi se posebno sviđa,nadam se da će nadležne institucije uraditi svoj posao u skladu sa zakonom.

Mara realno

pre 11 godina

"Verujem da on nije počinio krivčno delo, a to što ja verujem ne znači ništa". Upravo tako, to ce nadlezne drzavne institucije da dokazuju. Konacno pravi covek na pravom mestu, kome je interes gradjana ispred stranackog.

miki

pre 11 godina

Ovo je smesno. Postoji li u ovoj zemlji institucija suda, ili ce Vucic da radi taj posao. Sudstvo treba da je nezavisno od vlasti, a Vucic, ako sme, treba da se uhvati u kostac sa ekonomijom i siromastvom. Ovako mi samo lici na loseg djaka koji, kad ga profesor pita jedno pitanje, odgovara na neko drugo.

Uzgred, on veruje da Dacic nije kriv. Verovatno on te svoje zakljucke izvodi iz ciste biografije Dacica. Koferce se nije desilo. Ma kakvi.

A ni Nikolic nije falsifikovao diplomu. Sve sami sveci u nasoj vlasti.

Nego proci ce i ova euforija naroda, kad shvati da je sve ovo jedan jalovi beg od stvarnosti.

zoran

pre 11 godina

Nije valjda da ocekujemo da se sada sada neki sudija ili tuzilac usudi i pokusa da dosudi nesta protiv Vucicevog 'verovanja'.
Naredni dan bi mu im osvanulo u "Kuriru".

Podseca me ovo na rane 90-te u Srbiji kada se niko nije usudio da ide protiv Milosevicevog 'verovanja' i sve je zavrsilo tako da je Hrvatska ostala bez Srba, Srbi u Bosni 'zakljucani' Dejtonom bez sansi za odcepljenje, Crna Gora se odcepila i na kraju ostali smo bez Kosova.

Pitam se kada ce nam doci ** ****** u glavu ??

poverenje

pre 11 godina

a ja verujem Vucicu! Uostalom znalo se od pocetka da ce neki na sve nacine pokusati da destabilizuju ovu novu Vladu......jer svi imaju putera na glavi pa se boje za sopstveni polozaj, pogledajte kako sve ostale partije (osim SPS i SNS) kukumavce i pljuju se po svim mogucim medijima! Napad je najbolja odbrana. a Dacic treba da polaze racune Vladi i Predsedniku Nikolicu i Skupstini pa oni neka odluce, a ne da se trosi na izjave kojekakvim medijima, neka cuti i radi svoj posao jer to je najvaznije, ko ima vremena nek`se i dalje pljuje pa cemo na kraju videti ko je bio u pravu!

Renata

pre 11 godina

Mene ovaj covek plasi kad onako tiho prica, a vas?
(drasko, 10. februar 2013 15:12)

Dobro je dok se plasite njegovog glasa, sta onda tek radite na njegovu pojavu? Bitno je da svaki kriminalac strahuje od njega, samo mi nevini se nikoga ne plasimo

ns

pre 11 godina

Radikali spremaju Dacicu politicki svilen gajtan...

Ko ima kratko pamcenje, neka se seti Zakona o informisanju iz devedesetih a Vucic bese ministar koji je taj zakon predlozio i sprovodio...

Rajko

pre 11 godina

Bravo, zasustavili smo pad standarda i nezaposlenost..... Samo me zanima odakle ti ta ideja i kako si to zakljucio...

Da nemamo i slucajno privredni rast od 10% samo ga nismo svesni???
(Vlajkov, 10. februar 2013 17:38)

A izvini, nisi primetio da je dinar stabilan, da se ne sećamo kada je evro skočio i da je rast nezaposlenosti zaustavljen? Polako, važno je da je propadanje zaustavljeno a da u ovoj i sledećoj godini krećemo napred. Znam da nije idealno i da može mnogo bolje, dosta ministara se manekeniše u vladi ali ruku na srce bolje je od prethodne vlade.

nevenka

pre 11 godina

Skroz korektno.Ne bi bilo u redu da on osudi Dacica na bilo koji nacin....postoje institucije koje se takvim stvarima bave i one ce dati konacnu presudu o tome.

Tiemie

pre 11 godina

Jasno je odakle dolaze optužbe upućene premijeru i zašto. Očigledno je da se radi o političkoj manipulaciji usmerenoj na rušenje sadašnje vlade. Stabilnost vlade neće ugroziti ovakvi nečasni potezi . Tu su nadležne državne institucije koje će dati konačan odgovor, a do tada vlada će raditi i dalje na uspostavljanju normalnog funkcionisanja države.

Vlajkov

pre 11 godina

@ mage87

Bravo, zasustavili smo pad standarda i nezaposlenost..... Samo me zanima odakle ti ta ideja i kako si to zakljucio...

Da nemamo i slucajno privredni rast od 10% samo ga nismo svesni???

srdjan

pre 11 godina

U predizbornoj kampanji je Vučić rekao da će posle izbora Dačic biti ili na vlasti ili u zatvoru. Sad samo ispunjava svoje predizborno obećanje.

drazen mihic

pre 11 godina

vjerujem da Dacic nije kriv a Miskovic je kriv, ne znam zasto trebamo policiju i sudstvo kad vec imamo nekog ko ce odlucivati ko je kriv a ko ne...

songi dongi

pre 11 godina

Ako je stari Micun mogao da sa ovim igra sah,sto ne bi Dacic pio kafu s njim!?Vazno je danas sa tim stvarima zavrseno i daa se takvi likovi danas hapse a setaju se po vladi Srbije.

Doce

pre 11 godina

Citam ove komentare urdila ova vlada,, uradio Vucic, sta je to uradio, osim sto smatra da podize retin svojoj stranzi kod ovog polupismenog naroda. Ove privatizacije koje se provjeravaju su NAREDBI EU, a ne njegova zasluga.

Penzioner

pre 11 godina

Nahvalio u emisiji da je sve bolje nego sto je bilo. Inflacija preko 13%,sve poskupelo preko 30%.Moja penzija ostala ista. Povecace se u Aprilu samo 2%

Kaze da je tuzilastvo svima poslao PO kako da se radi. A pre toga on poslao tuzilastvu kako da se radi.Daleko smo kao zemlja od nezavisnog sudstva.Recidivi socijalizma su i dalje prisutni

Pita Bujosevica da li ga je ikada pozvao da naredi sta ce da se pise. Pa ne zove on vec njegovi u liku Igora Mirovica i ne Politiku vec Kurir. Smeta mu pisanje medija o ministru pravde.A ne smeta mu pisanje medija o Djilasu, Micunu i ostalima iz DS-a

Sve u svemu pricao ono sto narod voli da cuje

Goran

pre 11 godina

U poslednjih par dana ne veruje ni sam sebi sta izgovara,sada sumnja i i da se Dacic sastajao sa Bojovicem i U Dinkicevo postenje,Jorgovanka ne veruje za Beka,...............itd itd

pokretnestepenice

pre 11 godina

Veruješ zato što je i tvoj ulog u pitanju. A naravno kad ti to kažeš zato što si ti u stvari i policija i tužilaštvo i sud. Usput,vršiš time i pritisak na pravosudne organe jer im na taj način šalješ poruku i njima će stalno u glavi odzvanjati eho da nije kriv. You're in this together!

Kontra-Logika

pre 11 godina

Ne može vlada da padne zbog jedne greške koju je načinio premijer... Ako se vodimo tom logikom, prošla vlada je trebala da padne 365x12 puta, jer su svaki dan pravljene greške koje su bile katastrofalne po ovu državu...

Todo Kurtovic

pre 11 godina

"Ako zivimo u demokratskom drustvu imamo znaci i svi pravo na svoje misljenje ,a da ne ugrozavamo druge. Covek je izneo svoje misljenje i jasno je rekao istraga ce reci svoje .
(Tijana Tikica, 10. februar 2013 15:38) "
======================================

Jako je bitno sta javno kaze politicar Vucicevog uticaja i snage [nadzor sluzbi bezbednosti] jer su to na neki nacin instrukcije sudovima/tuziocima.
A neka neki tuzilac/sudija pokusa uradi protiv Vucicevog javno iznesenog misljenja. Ima da se ime tog sudije/tuzioca povlaci po 'Kuriru' iz dana u dan.
Jedan primjer od prije nekih 35 godina:
Pravi se potpuno novi put Trebinje-Bileca i Todo Kurtovic, tada vemoa jak i u tom kraju uticajan politicar, kada je upitan za trasu puta rece:
"Ja se nebi petljo inzinjerima u poso, ali samo da znate da sam reko Dutini [jos jedna poznata familija iz Trebinja] da se nadam da ce put proci pored njegove medje"
I naravno 'bez Todinog mesanja' put je prosao bas pored medje jer su inzinjeri veoma dobro znali sta znaci uradi nesta protiv Todine volje/zelje/nade

A i danas vidimo da se nade/zelje uticajnih politicara u Srbiji bezpogovorno izvrsavaju

Muštikla

pre 11 godina

12 godina je Srbija pljačkana i uništavana! Vreme je da krivci odgovaraju! A Vučić se neće zaustaviti dok i poslednji ne bude odgovarao! Puna podrška njegovoj borbi, tek tad će Srbija krenuti napred!

Boban

pre 11 godina

Kada bi "uspesni biznismeni" vodili prazne razgovore po kaficima, verovatno ne bi bili uspesni. Dacic je pre pocinio neko krivicno delo, druzeci se sa Toncevim i "Palmom" nego sa "Bananom".
Vucic ocigledno priprema teren Dacicu za status zasticenog svedoka.
"Niko ne moze biti zasticen", osim svedoka.

Mara realno

pre 11 godina

"Verujem da on nije počinio krivčno delo, a to što ja verujem ne znači ništa"

Upravo tako, to ce nadlezne drzavne institucije da dokazuju. Konacno pravi covek na pravom mestu, kome je interes gradjana ispred stranackog.

wortad

pre 11 godina

Vucicu, o ovakvim stvarima si trebao da razmisljas dok si DS optuzivao da su najveci lopovi i da su unistili Srbiju. Sada si tuzan i pokisao, zvucis pateticno. Neosporno je da je Dacic bio u (posrednom) kontaktu sa Saricem, i da je Saric vazne informacije dobijao preko te linije. Takodje, ako zelis prijateljski savet, obrati paznju na NIS, EPS, Kolubaru... Sta mislis, ko je tu uprljao ruke... take a wild guess:) i kako onda mislis da se obracunavas sa korupcijom dalje, zaobilazeci glavnu bandu?

Pulicer

pre 11 godina

Isto tako je izjavio da Knežević nije kriv kad ga je primio u stranku(i oslobodiše Kneževića).Nekima najavljuje podizanje optužnice iako nije tužilac.Sad veruje da Dačić nije kriv.Ovim izjavama kao da prejudicira ishod i šalje poruku nekim ljudima

Vera

pre 11 godina

A što neprivesti Dačića pa nek dokazuje da li je kriv.Nek bude u istom svojstvu kao Mišković!Al ovde je izgleda reč o tome kome Vučić veruje a kome ne.Dačiću veruje (jel oko privede njega pade vlada), Miškoviću neveruje pa mora u zatvor (jel Miško nije dao koliko je Vučić tražio)! Čista matematika

bb

pre 11 godina

a za koferce?G.Vucic je genije,haus majstor,tetkica za sve,policajac,sudija,tuzilac,portparol informisanja javnosti,i na kraju mozda bude advokat G.Dacica?stvarno univerzalan politicar kakvog nikada nismo imali,sad kad krenu stranacki komentari podrske Vucicu,jedva cekam da ih vidim da se smejem malo,pustite ih obavezno,inace Dacic je nevin isto kao i Cicolina,a svi duvaju u istu corbu zato da vlada ne bi pala,e koferce,koferce...zasto se Vucic malo ne vrati u proslost i zaviri u aferu kofer?samo mu je Miskovic u glavi!

pada vlada

pre 11 godina

Kada Tadic kaze da u razgovoru Dacica i Radulovica nije bilo krivicnog dela onda je to dovoljno Vucicu da prozivas Tadica svuda redom i da ga blatis a kada ti to isto kazes onda je to normalno izgleda da ti TATA naredio da se smiris malo nema nista od tvoje price i borbe protiv korupcije i kriminala sve su to sarene lazi za ovaj narod i on ce uverava svakim danom sve vise poskupelo sve a standard pada li pada koga vi bre to folirate sve zivo sto ste obecavali niste ispunili a blizi se godinu dana vaseg vladanja.Veoma brzo ce narod shvatiti ko ste vi!

Sleaper87

pre 11 godina

Vidim dosta komentara kako prozivaju Vucica zasto se petlja u hapsenja. Pa on je zaduzen za obracunavanje sa korupcijom. Kada nesto otkriju, oni dalje predavaju dokumentaciju8 nadleznim organima koji to dalje procesuiraju.Ne vidim nejasnoce u tome.

BN

pre 11 godina

Ajme ne mogu verovati kada čitam ovakve komentare. Pa čovek je lepo rekao da je to njegov lični stav ali da institucije treba da rade svoj posao i iskreno se nadam da i hoće pa ako je kriv neka odgovara i treba svako da odgovara za svoje postupke. Verujem u rad gospodina Vučića.

Brano

pre 11 godina

Kako Vučić kaže da veruje da Dačić nije kriv, to je sigurno tako. Znamo kojim sve službama rukovidi, sigurno ima sve podatke. Važno je da su odnosi unutar vlade stabilni.

LESI

pre 11 godina

Vučić je veliki čovek koji je preuzeo ogromnu odgovronost na sebe i SNS za borbu protiv korupcije i kriminala i vreujem da mnogo dobro zna ko jeste a ko nije za nešto odgovoran ali je naglasioi to da naravno pravosudni organi u zemlju treba da rade svoj posao.

DaSa

pre 11 godina

Ako Dacic nije pocinio krivicno delo zasto se onda zamera Tadicu i Rakicu da su znali sa kim se sastajao Dacic i sto ga nisu uhapsili? Cirkus nastavlja da radi.

istina

pre 11 godina

ma malo da razmislimo znaci dokazi nisu nista e narode moj po ovome se vidi koliko su politicari zasticeni dacic vucic kad se radi o sopstvenoj kozi onda nema hapsenja iako je saradjivao sa mafijasima a kobojagi nezna ko je saric i njegovi saradnici dli znate zakone i onaj ko brani krivca i on je kriv vucic iz iste su rupe sve treba u zatvor odakle vucicu pare da leci svoju zenu u najskupljoj bolnici u evropi u francuskoj

olivera

pre 11 godina

Nije Vucic placen da "veruje" ili "ne veruje" u Dacicevu, ili bilo ciju, krivicu. On treba da radi svoj posao, da jaca institucije i da omoguci drugim nadleznim organima da bez pritisaka nesmetano obavljaju istrazne radnje. Izjava Vucica o tome kako on "veruje" je pritisak na nadlezne organe, ili preporuka, savet, smernica kako ce da rade. To nije njegov posao i moze da mu se obije glavu.

kocic

pre 11 godina

Svakome dodje kraj,pa i njemu.Cim dodje da se vaga izmedju principa,pravdoljublja na jednoj strani i vlasti i moci na drugoj strani,tu vvise nema sta da se prica i ocekuje.Jasno mi je bilo jos odmah da ce Vucic da predje preko ovog,zarad vlasti i moci.Sto ne rece za druge da veruje da nisu krivi dok se ne dokaze suprotno vec ih je sam osudio jos pre istrage.Ta recenica da veruje da Dacic nije kriv je poruka sudovima da se ne petljaju previse oko toga,bas kao i u slucaju Beka.Miskovica strpase u zatvor za nedelju dana-vidis kako je kad se oce,dok se Beko jos uvek seta-to je kad se nece.Drugo,u kom civilizovanom svetu,neko na takvoj funkciji,ko ispituje zlcine i kradje,sme da da takvu kvalifikaciju pre istrage,da nije kriv.Gde dragi i pametni ljudi.Nigde sem u diktaturi.E moj Vucicu,pokazao si sta zapravo predstavljas i da si gori od drugih.Na sledecim izborima si izgubio moj glas a glasao sam za tebe.

OPTIMISTA

pre 11 godina

Gospodin Vucic je pored borbe sa organizovanim kriminalom, doveo i strane investitore. U Alziru nasi gradjevinci ce graditi stanove, posao u Angoli, posao sa seikom. Nikolic je posetio Tursku i jos neke zemlje i pozvao ih da ulazu kod nas. I to sve za sest meseci. Eh, da je samo znao narod koliko mozete i hocete. Samo nastavite ovim tempom.

Nemanja, Beograd

pre 11 godina

A sad ovaj nije kriv? Ako ima nešto o tome tek posle presude? A onaj prethodni onaj biznismen, on je bio kriv jer smo to "svi znali" i dokazi, procedura, suđenje nisu bitni...

Vučić je sa par medijskih šokova (spektakularna hapšenja, do smrti spinovana u medijima) uspeo da sebi nešto podigne rejtig. Sad će uz par medijskih gafova da ga istopi i svi ćemo na proleće biti tamo gde smo bili godinu dana ranije. Jedino što ćemo biti malo stariji, ali ništa pametniji...

ТНТ 9

pre 11 godina

Вучић је био коректан и врло јасан.Само институције то морају да одаде и детаљно истраже,утврде одговорност.Ја се слажем као грађанин са тим.

Aca

pre 11 godina

Srpski narod je isuvise opterećen svakodnevnim preživljavanjem i ne vidi pravim ocima ove prljave igre koje ne bi preživele ni u jednoj pravno uredjenoj drzavi. Ja zaista ne vidim ni jednu poštenu garnituru koja bi povela nasu drzavu u bilo koji boljitak, a da pri tome ne nacini milionima svoje of sor racune prodajući sve sto je u njoj vredno ukljucujuci i narod koji ce uskoro postati jeftina radna snaga velikim internacionalnim kupcima nase domovine. Hvala bogu sto na vreme donesoh tesku ali životno znacajnu odluku da svoju porodicu izvedem iz tog začaranog kruga , i odvedem u zivot dostojan coveka.

misljenje

pre 11 godina

Mislim da su svi shvatili. Nemojte da verujete svemu sto procitate i cekajte reakcije i poteze nadleznih drzavnih organa. Ako istrage pokazu da je neko radio nesto lose, e onda zna se sta mu sledi.

Stevan

pre 11 godina

Dali se pravo i pravda u bilo kojoj drzavi temelji na necijem verovanju ili na zakonu?Postoji samo zakon i sud,a postoje i truli kompromisi.

Tijana Tikica

pre 11 godina

Ako zivimo u demokratskom drustvu imamo znaci i svi pravo na svoje misljenje ,a da ne ugrozavamo druge. Covek je izneo svoje misljenje i jasno je rekao istraga ce reci svoje .

inmoralitet pesmica

pre 11 godina

Zasto verujes a priori, pre sudske istrage i odluke. Ali privatno to mozes verovati, samo ti si javna licnost, koja danima izjavljuje: Postedjenih nece biti, svejedno je o kome se radi itd, praznobuncanije. Dacic da je verodostojan covek samo bi za sebe trazio da mu se skine imunitet, i otisao kod drzvnog tuzioca da trazi istragu. Kriv nekriv ima i moralna odgovornost, ali u ovoj Vladi toga se ne opaza mnogo.

Žikica

pre 11 godina

Konačno da odgovaraju svi oni koji su godinama sistematski uništavali Srbiju! Puno uspeha želim Aleksandru Vučiću, težak posao je pred njim!

senad

pre 11 godina

kos jedna godina prolazi, a mi slusamo I slusamo I slusamo... do nas je, nije do njih!!

3 decenije nama isti ljudi vode zemlju!! nek nam je glava zdrava...

Relja

pre 11 godina

Ja ne verujem u nezavisnost nasih sluzbi, nase policije i sudstva. Ako su prekinuli istrazni postupak protiv Stupara, proglasili da Knezevic nije kriv, a ne prozivaju Nikolica za kese sa ukradenim glasovima - onda nisu nezavisni.

Life Saviour

pre 11 godina

Jedan zreo politicki nastup odlican motivacioni govor posvecen narodu i stranackim aktivistima. Bez lapsusa i poigravanja recima, vrlo odlucan i decidan govor, precizno iznosenje cinjenica i oprezno baratanje emocijama na prvom mestu licnim. Jasna poruka politickim protivnicima i njihovim aktivistima, takodje jasna poruka stranom faktoru i potencijalnim investitorima. Zamajac je pokrenut i tesko ce se moci sakriti ono sto mnogi smatraju sramotnim. Dopada mi se hrabrost i spremnost Vucica da resava goruca pitanja ali me malo plasi svesnost o posledicama koje ga cekaju, a koliko sam video on veruje da nece lako proci ovaj napad da krupan kriminal. Dakle,umesto da se vest o ovom nastupu bazira na cinjenicama i pozitivnom marketingu Srbije koji je glavni utisak vezan za ovaj nastup(jer je covek sve vreme radio na promociji napretka Srbije), izvlaci se Vucicevo "verovanje" koalicionom partneru kao lajt motiv emisije i tako kreira totalno pogresan utisak. Pre sve to je njegov licni stav, tacnije mislim da on zeli da veruje da Dacic nije kriv, ali kao sto je i sam rekao ostaviti prostora tuzilastvu i organima koji su za to nadlezni da razluce o cemu je rec. Zanima me sta ce demokrate ovde zameriti.

millica2

pre 11 godina

Izgradnja sistema u kome niko nece biti aboliran za svoja nedela, bez obzira iz koje je stranke, koliko para ima ili ko mu je ujka, je od presudnog znacaja za buducnost drustva u Srbiji, i to je vrlo jasno istaknuto tokom intervjua. Ko se ne slaze sa tim, sigurno ne misli dobro Srbiji.

FELIKS

pre 11 godina

Prvo su govorili ne sme Vučić na biznismene, pa je pritvoren MIšković, pa su rekli ne sme na koalicione partnere, pa su privedeni lideri URS-a iz Kragujevca i Lale Sekulić blizak SPS-u. Sada kažu ne sme na premijera, a nadležni organi su već krenuli sa ispitivanjem najbližih saradnika premijera, a ispitaće i samog premijera. Aleksandar Vučić insistira na tome da u Srbiji ne sme da bude nedodirljivih u borbi protiv korupcije i kriminala. To će dokazati i istragom kontakata Dačića sa Radulovićem. Samo bezkompromisna borba protiv korupcije i kriminala od Srbije može da stvori modernu i pravnu državu, u kojoj zakon važi za sve, pa i za političare, i u opoziciji, ali i na vlasti, što nije bilo pravilo u vreme vladavine DS-a.

OPTIMISTA

pre 11 godina

Gospodin Vucic je pored borbe sa organizovanim kriminalom, doveo i strane investitore. U Alziru nasi gradjevinci ce graditi stanove, posao u Angoli, posao sa seikom. Nikolic je posetio Tursku i jos neke zemlje i pozvao ih da ulazu kod nas. I to sve za sest meseci. Eh, da je samo znao narod koliko mozete i hocete. Samo nastavite ovim tempom.

Aleksandar

pre 11 godina

Interesantan izbor reci... Mislim to 'verujem', skoro pa kao svaki komentar iz njegove kancelarije za brze komentare, pohvale i preporuke. Sledeca izjava ce biti 'mislim da...', paz'te sta vam kazem.

Laponac

pre 11 godina

Vučić je neko u koga imam bezgranično poverenje da će na najbolji mogući način da sačuva interese Srbije i da za Srbiju u datom trenutku izvuče najviše, govorim za ono što je realno.

Iva Kis

pre 11 godina

Videce se uskoro da li je Dacic ima bilo kakve veze sa Saricem i nadlezni organi treba da rade svoj posao a htela bih da pohvalim Vucica u nameri da se obracu sa kriminalom i korupcijom i samo napred !

IVANICA

pre 11 godina

Normalno je da posle mnogo godina uništavanje svih institucija u Srbiji i stvaranje od Srbije države u kojoj caruju kriminal i korupcija, kod građana postoji sumnja da će državni organi odraditi svoj posao do kraja profesionalno i kada je slučaj Dačić u pitanju. Međutim, gospodin Vučić je garancija da će nadležne službe do kraja profesionalno obaviti ovaj posao, jer on upravo vraća poverenje u te institucije, što pokazuju i poslednja istraživanja javnog mnjenja.

LILIEN

pre 11 godina

"Upitan zašto se ne objavi svih 130 diskova na kojima se nalaze podaci o praćenju komunikacije državnih funkcionera sa pripadnicima Šarićevog klana, Vučić je odgovorio da niko od javnosti neće ništa da sakrije, ali da se znaju procedure delovanja nadležnih organa."

Vučiću se zamera i kad se nešto objavljuje i kad se nešto ne objavljuje!
Koliko vidim,mnogima je trn u oku,jer radi posao prilježno.

KOLPORTER

pre 11 godina

DS svo vreme kritikuje Vučića da se funkcioneri DS-a osuđuju preko novina, a sada bi DS i Đilas hteli da se sruši vlada Srbije zbog natpisa u novinama o Dačiću i njegovim kontaktima sa kriminogenim strukturama. Znači kada Đilasu natpisi u novinama odgovaraju, i kada novinari potkače Dačića, Dinkića ili Vučića onda je sve uredu, ali ako neke novine pišu loše o Đilasu, onda se potežu tužbe i traže milionske odštete.

Ružica

pre 11 godina

Konačno da se nađe neko kome je Srbija na prvom mestu! Bez ulagivanja zapadu i EU! Vučić sve radi u interesu Srbije, svaka mu čast na tome!

Dusan Dule

pre 11 godina

Djilas danas izjavljuje da bi sa svima u Vladu sem sa Dinkicem . To znaci da bi isao i sa Dacicem ! Kako sad to ,a danima ga vec napada za umesanost, Tadic potvrdjuje da je znao za susrete. Sve vise dokaza i stvari ukazuje da je to sve namesteno Dacicu veoma pametno i isplanirano od bivsih koalicionarnih partnera. Djilas je blatijo Dacica da narusi rad Vlade i dobije sansu za ulazak u Vladu ,sto potvrdjuje Djilas svojom izjavom.

mare

pre 11 godina

Svako ko zeli dobro Srbiji podrzace napore Vucica u borbi protiv kriminala. Samo oni koji se boje toga i koji su direktno ucestvovali u nekim aferama mogu biti protiv,i zaleti da borba dozivi krah.Jedinstvo Vlade nam je neophodno za nastavak borbe i nadam se da ce jos dugo ostati u ovom sastavu.

siljo

pre 11 godina

sigurno gospodine vucicu da nije napravio krivicno delo svesno navucen je kao dete na cokoladu stari je on vuk i svasta u karijeri preturio preko glave da bi sada napravio gresku da je znao daje radulovic clan saricevog klana sigurno nebi sedio snjim ni u istoj prostoriji a kamoli vodio razgovor

АРСА ДУЛИЋ 44

pre 11 godina

"Став Србије" је врх од емисије.Вучић као гост увек привлачи пажњу.Сматрам да је био коректан и да је по питању одговорности премијера Дачића био коректан.Институције нека одраде свиој део посла.Ја се слажем а верујем и сви ми грађани ове земље.

dragan

pre 11 godina

Koliko se sećam G-din Predsednik Tomislav Nikolić je rekao neka lete glave svima koji se dovedu u vezu sa Šarićem.Da li je je ostao pri toj izjavi ili.....

Zorana M

pre 11 godina

Iz danasnjeg intervjua moglo bi se zakljuciti da se Vucic posebno zalaze za jacanje institucija koje ce se nesmetano i profesionalno baviti problemima organizovanog kriminala, mita i korupcije, a da predstavnici vlade moraju svoj rad podrediti interesima gradjana.

Tijana S

pre 11 godina

Ja samo znam da bi svaka politicka stranka u Srbiji iskoristila trenutno stanje kad imaju vecinu,I raspisala izbore.SNS to nije uradila I time su dokazali da su im ciljevi iznad politickih interesa.

LEON

pre 11 godina

Bogu hvala pa je nova vlast uradila reforu parosuđa pa sada funkcioniše po zakonu i pravdi a ne po uticaju političara i tajkuna kakav je bio princip bivše vlasti.

maksimo

pre 11 godina

ko je i da li je počinio krivično delo mora se utvrditi. ako je neko počinio krivično delo, odgovarće pred zakonom ove zemlje kao sto je rekao Vucic

mrvica

pre 11 godina

Vučić jedini uliva poverenje da će se sve ispitati. Jedino se kod njega vidi odlučnost za beskompromisnu borbu protiv korupcije! To što ne daje pompezne izjave jasno je da ne može bez dokaza.

lana

pre 11 godina

Ja verujem da će ova vlada raditi po zakonu i da nema privilegovanih i onih koji su iznada njega.A već na sudstvu je da dokaže krivicu ili nevinost Dačića!

Aleksandar Leka Rankoivić

pre 11 godina

Svako ko je bio u okruženju Aleksandra Vučića, ili makar nešto radio sa njim, zna da je to čovek koji je veoma uporan u onome što radi, predan poslu do fanatičnosti, veoma inteligentan i brzo razmišlja i od svega najvažnije pravedan. Uopšte ne sumnjam da će SNS sa njim biti još jači jer je on odličan organizator i menadzer da nam je više ljudi ovakvih kapaciteta u svim strankama, svima nam bi bilo mnogo bolje. Možete da mi verujete ili ne, ali vidi se i u samoj Vladi da on radi neuporedivo više od svih drugih i da čovek bukvalno "ne staje".

red ,rad i disciplina

pre 11 godina

Lepo rece Vucic svako da radi svoj posao. Red koji uvodi Vucic vecini ne odgovara,morace da se naviknu da rade u skladu sa zakonom . On je uporan covek i istrajace u onome sto je zapoceo,bar je do sada tako bilo.

A T O S 8888

pre 11 godina

Gledao sam naseg prvog potpredsednika.Mislim da je bio objektivan u svojim odgovorima.To da li je premijer kriv ili nije neka zakon,tuzilastvo kaze i to je ok.

Oziris

pre 11 godina

Nadležne institucije treba da pokrenu ozbiljnu istragu povodom ovoga i oštro kazniti ako je učestvovao u nezakonitim radnjama.Ovo je ozbiljan pomak jer se iz datog primera vidi da nema zastićenih.

Jecili

pre 11 godina

Bitan je pomak, a sve će doći na svoje mesto i sve će izaći na videlo, pa tako verujem da Vučić nikoga neće poštedeti. Naravno, ništa ne može preko noći, ali verujem da vlada zna šta radi.

GROND XL

pre 11 godina

Licno smatram da je Vucic u pravu,da je bio korektan i nedvosmislen,kao i da samo institucije u sistemu mora da odrade svoj posao slobodno i do kraja.Videcemo da li je Premijer kriv ili ne.

razocarana

pre 11 godina

Svaka cast ovom coveku......svi oni politicari koji svoje pojavljivanje koriste da bi nekog kritikovali i plasirali gomilu lazi trebali bi da se ugledaju malo na njega!

Zeljko Smederevo

pre 11 godina

Zar bi DEA onako reagovala i pozdravila Dacica u Americi da je upetljan i dovodjen u sumlju sa narko kartelom. U Beloj knjizi nema imena Radulovica. Sve je to sumljivo i treba ispitati,lako je moguce da nije znao da se ovaj sumljici za narkotike i dovodi u vezu sa njima. Istraga ce sve pokazati ,strpljivo sacekajmo.

Soraja S

pre 11 godina

Ovom narodu je dosta sprege na relaciji političar organizovani kriminal.Srbija je u bliskoj prošlosti ogrezla o organizovanom kriminalu,korupciji.Samo odlučnom borbom nešto može da se popravi na bolje u ovoj zemlji.

Milan

pre 11 godina

Vučiću otarasi se Dačića i Dinkića oni treba isto tako da odgovaraju i imaćeš moj glas! Svi znano i za kofer i za akcije i za uništene banke kada će oni odgovarati za to???

Stiven

pre 11 godina

Potpuno je jasno da krivično delo nije ako su se Dačić ili Mićunović sastajali sa Radulovićem, nego ako je iz tih sastanaka proisteklo neko krivično delo, a o tome će konačnu reč dati nadležne državne službe.

URKE 1971 L

pre 11 godina

Vucic je u emisijui bio izuzetno korektan i stekao sam utisak da je do detalja vodio racuna sta govori.To je po meni odgovorno pnasanje.Sto se tice premijera i da li je kriv ili ne,mislim da ce istraga da to istera do kraja ali verujem u potencijalnu nevinost.

САРС ХХХХ

pre 11 godina

Сви ми морамо схватити да само институције система морају истраѕити и рећи ко је крив или не.Ни један меди.Вучић је објективно иѕјавио да то питање морају решити институције.Подржавам тај став.........

IkoNiC M

pre 11 godina

Kako vreme odmice sve vise verujem da Dacic nije bio upoznat ko je Misa Banana. Kad se vest pojavila i pocelo da ga se povezuje sa drogom ,meni je bio poznat samo iz estradnih krugova ,uvoznik voca. I sam Dacic je pokazao Belu knjigu gde nema imena Mise Banane. Zar sluzbe nisu trebale da upozore Dacica ko je on. To je njemu sve namesteno od strane koalicionarnih partnera ,da im posle posluzi za ucenu.

Beogradjanin

pre 11 godina

Vučiću čuvaj se mnogim ljudima ćeš se zameriti, pojačaj svoje obezbedjenje nemoj da se manekenišeš bez pancira. Narod ti veruje sada kada si krenuo u borbi kao nekadašnjem pokojnom premijeru slava mu

Biberče

pre 11 godina

Gradjani očekuju da službe odrade svoj posao nepristrasno i da svi koji su počinili bilo koji vid krivičnog dela za to i odgovaraju! Nikoga ne može da optužimo dok se ne dokaže da je kriv... Samo naterajte sve da odrade svoj posao i iskreno verujem da rezultati neće izostati!

Anjica

pre 11 godina

Logično je da se ništa od ključnih informacija u vezi sa Šarićem neće pojaviti u javnosti, to bi bilo i previše neozbiljno... Videćemo šta će nam doneti ova godina ali se iskreno nadam da će se sve odvijati onako kako je i započeto!

Kasper1

pre 11 godina

Niciji uspeh u Srbiji se ne prasta tako ni Vucicev. Zar je toliko tesko reci-Ne svidjes mi se, ali za sada radis dobro i treba te podrzati-.Cudan smo mi narod

Vojin

pre 11 godina

Verujem da će nadležni državni organi detaljno ispitati kontakte Dačića sa Radulovićem, jer Vučić nema, ama baš ni jedan, razlog da brani Dačića, ali se ne može zaključak doneti preko kolena, na osnovu natpisa u novinama.

Двоглави арапин

pre 11 godina

Не знам зашто, али људи у Србији су се навикли да одлуке у држави по свим питањима доноси један човек по кратком поступку, без поштовања државних институција. Вучић је у праву када каже да не треба доносити закључке све док тужилаштво не заврши свој део посла.

FEDJA

pre 11 godina

Siguran sam da ce se Vucic drzati principa "nulte tolerancije" tako da ni Dacic nece biti postedjen udaru pravosudnih organa, te ukolio se dokaze njegova krivica morace da snosi sve prave i moralne posledice.

Gasper

pre 11 godina

Pa sta je trebao da kaze,da je kriv? Da destabilise zemlju sada...Prepustio je covek pravosudnim organima i zakonu da se utvrdi ko je kriv za sta i tako treba. Nije Vucic dzelat da kaze ko je kriv a ko nije!

Antigona W

pre 11 godina

Naravno da niko nije kriv dok nadležne institucije ne dokažu suprotno.Ali isto toliko ne treba da bude nedodirljivih,onih koji su iznad zakona.Samo odlučnom borbom protiv kriminala ova zemlja se može očistiti od ove pošasti našeg društva.

milan Bg M

pre 11 godina

Ako budemo dovoljno pametni da shvatimo sta je rekao, ici cemo napred, ako ne, ceka nas samo izolacija i dalje propadanje drzave. Kada neko ima jasnu poruku i stav po pitanju svih problema u drzavi, zasto to onda treba ospravat? Mislim da ce Srbija, konacno dobiti datum za pregovore sa EU, i da ce neke stvari biti jasnije, pojednicima koji su iskljucivo milili samo na sebe, pritom ugrozavajuci status svakog gradjanina ove drzave!

Saskaa@@@

pre 11 godina

Verujem da Dacic nije pocinio krivicno delo. Ali istraga se mora sprovesti i sve kako ide po zakonu. Ispitati se mora zasto odredjene sluzbe i MUP nisu ukazali Dacicu ko je Misa Banana. Odgovornost moraju snositi i te sluzbe.

nevenka

pre 11 godina

Skroz korektno.Ne bi bilo u redu da on osudi Dacica na bilo koji nacin....postoje institucije koje se takvim stvarima bave i one ce dati konacnu presudu o tome.

Anđelija M

pre 11 godina

Evidentno je da smo mi narod koji bi hteo da bude obavešten o svemu.Dugo smo bili u mraku,daleko iza zakulisnih radnji u ovoj zemlji.Bitno je za ovaj narod da se krenulo sa mrtve tačke.Vrzino kolo je počelo da se odmotava,a epilog priče će nam dati nadležne institucije zadužene za to,svaki taj proces zahteva izvesno vreme.

Kokolo

pre 11 godina

Dacicu, klima ti se stolica, a za to si sam kriv.. Sta ti imas da trazis sa Radulovicem. Ne moze ni Vucic da ti pomogne, narod je progledao.

Jovica

pre 11 godina

Ja sam za to da se sve lepo i temeljno istrazi, da se rezmota klupko pa ako je gospodin kriv neka odgovara, podnese ostavku i sve ostalo. Sve dok istraga nije upotpunjena ovo ce liciti na nagadjanja i zelje pojedinaca. Do tada, vlada treba da radi,a ne da se bavi spekulacijama.

KANDAHAR 2222

pre 11 godina

Verujem da je Premijer Dacic nevin,samo verujem.Smatram da tuzilastvo i policija moraju da odrade svoj poso detaljno i kroz institucije i da ovo istraze do detalja.Ako se dokaze u APS !!!

Vrabac

pre 11 godina

Ah taj dijalog... Ne bio na mestu predsednika... Svestan sam da nam je jedino rešenje i neophodan... Bar neka bude u našu korist…

Slavisa

pre 11 godina

On je rekao da je svim službama prosleđen zahtev od tužilaštva za prikupljanje obaveštenja vezanih za taj slučaj i da će službe sve što otkriju dostaviti nadležnom tužiocu....!

Tepavac

pre 11 godina

Vučićevo uverenje da Dačić nije kriv, a to tvrdi i sam Vučić, neće uticati na nadležne državne organe da sprovedu detalju istragu i utvrde šta je istina u celoj ovoj priči. Vučić nema nameru da bude u vladi sa nekim ko je počinio neke nezakonite radnje u saradnji sa Radulovićem, Šarićem, ili nekim drugim kriminalcom, ali pre nego što se donese ta odluka treba sprovesti detaljnu istragu o svemu tome.

Deki

pre 11 godina

Dacic je morao tri puta da se sastane sa Misom Bananom jer mu nije uspevao recept za tursiju koji mu je davao prva dva puta. Eto to je bilo i nista drugo.

ujdurma

pre 11 godina

ovo podvriskivanje na dačića zaista prelazi u komičnu fazu. hoću reći, kada bi se zagrebalo s kim su se sve toma i vučić sastajali, ne bi me začudilo da skandalima ne bi bilo kraja.

to što se sa nekim sreo je jedno. ali ako je aktivno učestvovao u mafijanju, to je nešto sasvim drugo. za sada, znamo samo za ovo prvo i nije jasno zašto se histeriše.

Baba vanga

pre 11 godina

I posle neka neko kaze da Vucic ne zasluzuje poverenje gradjanja, pa on je vise uradio za sest meseci nego bivsa vlast za ceo mandat.

iz Kovacice sa ToTal-a

pre 11 godina

Sve i da ne postoji krivicno delo samimm susretom, gospodin Dacic je sam sebi skocio u usta rekavse da ne zeli da bude u vladi ciji se clanovi sastaju sa pripadnicima narko klana Darka Sarica!
Prema tome, gospodine Premijeru, podnesite ostavku!!!

Slladjana Saki

pre 11 godina

Gradjani koji nisu cinili kriminalne radnje i bavili se korupcijom podrzavaju Vucica. Ne plase se nicega. Zna se ko se plasi i ko je protiv rada Vucica.

Zagor-Te-Nej

pre 11 godina

Korektna je Vaša izjava. Vrlo odmerana i diplomatska.Izbegeosmo ne rekosmo šta zaista mislite.Na žalost više nij etoliko važno šta Vi mislite ili neko drugi iz vlade,Premijer što je lično sebe doveo nekim postupcima tokom njegove karijere i sebe doveo u vrlo neugodnu situaciji za mene nema značaj. Za mene je važno što je osramotio Srbiju i sve njene gradjane.Ne znam da li ovo možete da ispeglate pod izgovorom da je vlada stabilna i da je važno da ostane zajedno zbog nekog "višeg" cilja. Ipak ste Vi ponudli mesto Premijera i još nekoliko ministarstava političkoj stranci koja je u koaliciji sa još dve i osvojenih 14% glasova.Samim tim i Vi snosite deo ogovornosti za loš izbor. Voleo bih da izadjeete sa izuzetno čvrstim dokazima da se radi o "pakovanju"Nisam glasač ni SNS-a ni SPS-a,ali sam gradjanin Srbije. Premijer moje države je optužen da je razgovarao sa tamo nekom "bananom",pa mu se ime provlačilo u aferi "kofer" i na kraju krajeva velika sramota "Nemoguće misije".Ako neko stoji iza toga već je trebao da bude procesuiran. Ovako izgleda da ste svi digli ruke od Premijera Srbije ,a samo pričate da verujte i da je vlada stabilna.Izgleda smešno zar ne?Džentlmenski bi bilo podneti ostavku sa svih funkcija i povući se iz politike.Politika daje puno ali bar 10 puta uzme više.Da li je koleteralna šteta ili ne to je cena koju vi političari plaćate ali obezbedjeni materijalno a katastrofalnu cenu plaćamo mi gradjani Srbije savkog minuta živeći u Srbiji!

vesna

pre 11 godina

Neverovatno,citam njegovu izjavu i ove komentare,,,,,,,,,Srbija je pravna pustara.Kakvo prebacivanje teza.U svakoj normalnoj drzavi Dacic bi morao da da ostavku,prvo i pre svega da bi pustio istrazivace da ispitaju slucaj.Drugo kriv je jer nije znao.Ljudi , on je bio ministar bas tih unutrasnjih poslova a sada je premijer.........

Sasa jokic

pre 11 godina

Kljucno ke ono dto je Vucic rekao, usao je u obracun sa ljudima koji imaju milijarde. E nas zato ke u akciju moralo da se krene sinhronizovano, i da se barem pet kljicnih igraca uhapsi u isto vreme.
Ovako jesan je u pritvoru, a drugi pletu mrezu, potkupljiju medije, spinujubi prebacuju teziste na pogresnu stranu.
Vucic mora da izabere stranu, moj mu je savet da podrzi Dacica, i da ubrza procesuiranje ljudi koji su unistili privredu Srbije.
Ponavljam po stoti put, Kostunica je tu kljucni igrac, On je frontmen zlocinackog udruzenja!
Pod plastom patriotizma opljackali su Srbiju, i ucinili sve da nas udalje od EU!
Pored lopovskih privatizacija, osmislili su sistem sverca na Kosovu, ukidanjem PDV-, na taj nacin puneci dzepove mafiji, koja kad im zatreba za uzvrat pravi barikade, baca bimbe, i sukobljava nas sa zapadom!

Bratislav

pre 11 godina

Aca mora verovatno da daje takve izjave zbog mira medju narodom. Nece valjda prvi podpredsednik vlade da kaze da ne veruje premijeru...a verovatno mu ne veruje vise nista,kao i mnogi posle ove afere. Ja u njega vise nemam poverenja.

sneki

pre 11 godina

Svaka čast ,komentarima objavljenim pod R.Živković,Roterdam i Marko Runjajić.
R.Živković je lepo objasnio kako bi se proces sproveo u svakoj pravno uređenoj državi.
Podržavam ih.

Zeljko Smederevo

pre 11 godina

Toliko se pljuje po Vucicu.Kad toliko ne valja zasto Djilas sad svim silama udara na sve samo da udje u Vladu sa Vucicem i hvali njegov rad? Kako sad to ? Moze li neko da mi objasni ! Moja podrska Vucicu neka se samo izbori sa svim kriminalcima .

glupost je neogranicena

pre 11 godina

12 godina je Srbija pljačkana i uništavana! Vreme je da krivci odgovaraju! A Vučić se neće zaustaviti dok i poslednji ne bude odgovarao! Puna podrška njegovoj borbi, tek tad će Srbija krenuti napred!
(Muštikla, 10. februar 2013 15:04)

samo 12 godina?A devedeste su bile cvece?

Sram da te bude,i tebe i tebi slicne.Zbog vas takvih ova drzava i propada a ne zbog Slobe,Tadica,Dacica,Vucica...
Ovaj narod je ogranicen kao terasa,samoziv,ljubomoran i strasno nerazuman.I zatyo politicari mogu da rade sta hoce.A cini mi se i da treba tako.Jer mi za bolje nismo.
Cuj 12 godina narod plackan?!Pa da nije bilo onih prethodnih 12 godina,kad je gopsodin Prvi divljao sa Velikom Srbijom,ne bi imali ni ovih 12 godina koje su stigle posle...

susjed

pre 11 godina

Dragi susjedi, samo nastavite čistiti društvo od kriminalaca, političara koji misle na osobni probitak a trebali bi obavljati poslove za društvo transparentno. Također prestanite se diviti lopovima, pjevačima, poduzetnicima koji varaju državu kroz poreze, već ih prisilite da ga plaćaju kao vi. Mi smo krenuli i lakše se diše. Korupcija dolje. Sretno!!!!!

Hemera

pre 11 godina

Drago mi je da Aleksandar Vučić veeruje Ivici Dačiću. Državne institucije, pravosuđe i tužilaštvo će uz pokretanje istrage, 130 diskova i iznošenje određenih dokumenata videti da li je neko kriv ili nije kriv. Novinari se bave izmišljanjem razno raznih priča, koji nemaju apsolutno nikakve osnove. Vlada će napokon završavati sve započete poslove.Zahvaljujući Aleksandru Vučiću Srbija ima budućnost. Vlast zaista radi za interes naroda i države.

ljubica

pre 11 godina

SNS bi odnela ubedljivu pobedu ako bi izbori bili u ovom trenutku.Vucic je toga svestan i ne zeli to da iskoristi jer mu je dobrobit gradjana Srbije na prvom mestu a izbori nose velike troskove i gradjani bi to otrpeli.Malo ko bi postupio kao on da je na njegovom mestu!!!

Veliki strumf

pre 11 godina

Da li je neko kriv samo na osnovu ako se nekad sastao sa nekom osobom za koju se na kraju ispostavilo da se bavila kriminalom. Pa ljudi onda bi svi nase politicare trebalo uhapsiti jer su se svi redom sastajali sa Miroslavom Miskovicem koji je sada u zatvoru.

GuC

pre 11 godina

"(Brano, 10. februar 2013 15:36)
Kako Vučić kaže da veruje da Dačić nije kriv, to je sigurno tako. Znamo kojim sve službama rukovidi, sigurno ima sve podatke..."
Auuu, Brano, pa kako da objasnim, a da me ne shvatite pogrešno? Jel' vi znate ko je sve rukovodio "službama" i šta je sve znao,a ko je sada živ, ko mrtav, ko u zatvoru, ko na nekom CDu, ko je morao da pali papire, ko je rezao diskove...da li zaista verujete da znate ko je Vučić, a ko Dačić?
Auu, Brano...

JanaT

pre 11 godina

Svako je nevin dok se ne dokaže drugačije. Treba ostaviti tužiocima odrešene ruke bez političkih pritisaka. To je vidna promena u retorici g. Vučića. Kada se pred zakonom iznesu činjenice koje su dobijene na način predviđen zakonom i o njima se odlučuje u skladu sa zakonom, Srbija će zaživeti i kao država prava. Doneti zakone je lakše nego postupati po istim. A postupanje po zakonu je osnov svake civilizacije. Zato podrška g. Vučiću u vraćanju poverenja u institucije države. Niko da ne bude iznad zakona i pravda za sve.

Cvetkoviceva

pre 11 godina

Nova sns religija- svi 'veruju' u nesto.
(tanja, 11. februar 2013 00:12)
A da i ti pocnes za pocetak da verujes u svoje reci. Svako je nevin dok tuzialstvo drugacije ne dokaze.

DUNJA

pre 11 godina

Svi treba da odgovaraju ako im se dokaže krivica, pa makar to bio i premijer Dačić, jer samo tako ova Vlada ce pokazati da njena borba protiv korupcije i kriminala ima legitimitet. A ako se kojim slučajem dokaze Daciceva krivica treba raspisati izbore i SPS poslati u istoriju.

R,Zivkovic,Roterdam

pre 11 godina

Po svoj prilici da sa Dacicem nisu cista posla?Nikako dase objasni cin:Sastajanja Dacica sa Radulovicem u kontinuitetom?!Dobro dasu se "greskom"sastali jedan put, a kaze se zivi ljudi grese,ali u kontuitetom:to znaci dasu tu duboka politicka pitanja u pitanju, a nesamo izgovor nisam obavesten sa kim se sastajem, a zasto se sastaje? Koliko Ja vidim dacicu su odbrojani dani,sam je kriv za svoje postupke?!Nemora da znaci automatski daje kriv:Mora dase sprovede temeljna istraga,Istrazni organi Tuzilastvo i to neprikosloveno bez zataskavanja,a onda sledi Sud,krajnja distanaca koja presuduje?!Ako Dr.Dacicu nije cista safest, treba odmah da podnese ostavku na Funkciju Premijera i omoguci istraznim organima da bez ometanja istraze sta je na stvari?Ako se utvdri da Dacic nije umesan ni u kakve Afere,sledi izvinjenje i totalna rekabilitacija u suprotnom zakonske konsekvence?!G,Dacic, ako nije cist,on nije ustanju da vodi drzavnicke poslove, jer je dezionerntisan,pa nemoze da vodi vazne drzavne poslove?Nemora da pada Vlada, zasto zbog jednog Premijera,moze da automaski njegov zamenik prvi potpredsednig Vlade da preuzme Vladu do imenovanja novog Premijera, koga ce Skupstina potvrditi ipred kojom ce poloziti zakletvu, bez gubljenja vremena ionako smo na teskoj nizbrdici!

Виктор Кос - Зењанин

pre 11 godina

9. јануар 2013

Изјава Ивице Дачића:

„Не плашим се ја Шарића, никада ништа нисам имао са њим, ни ја ни моји сарадници”

http://www.informer.rs/old.html

Овај исказ је супротан од 9. јануара 2013 године до данас познатим чињеницама. Контакти су већ познати и доказани, признати деломично и од самог Дачића, а поједини су сарадници су под истрагом са веома тешким оптужбама у прекривичном поступку.

Непостојање кривичне одговорности ( за све важи правило невиности у процесу) не мења чињеницу да је Дачић 09.01.2013 године дао исказ који не одговара тада њему познатим реалним чињеницама. Ово није још никаква кривична одговорност, али јесте питање стања политичког нивоа односа према јавности и важним чињеницама.

Премијер је политички оштећен и без икакве евентуалне будуће кривичне невиности. И треба да буде оштећен свако, ко свено и са намером о битним и релевантним чињеницама говори неистину.

Коментар је у општем смислу за увођење политичке тежине у погледу личне одговорности за исказану реч, а ништа мање одговорности у домену надлежности било ког одговорног лица за поверну му дужност и обавезу изнад неког институционалног дела система којим руководи, а у којем постоје очигледни проблеми у функционисању.

Овакав вредносни систем не сме бити ни политичког ни партијског знбачаја, већ мора имати опште друштвену функцију и тиме постати делом потребних општих вредносних критеријума.

Sandra

pre 11 godina

Naravno da mu Vicic ne veruje jer Dacic traba da prizna Kosovo. Jednom kada to uradi Dacic je zavrsio svoju politicku karijeru sto odgovara SNS - izacice na izbore i dobiti vecinu. SPS ce prestati da postoji.

lidadul

pre 11 godina

Koliko vidim euforija će trajati do kraja godine i onda će se dobiti jedan osuđen, 1000 puštenih, ekonomija u minusu, dugovi do guše, kanali do Egeja, novi pomoćnici ministara odabranih između ovih amnestiranih, pola države u vlasništu islama...
(Milica, 10. februar 2013 18:22)
Tako se mozda radilo do ove Vlade a sada ce biti malo drugacije. Sve ce biti istrazeno do kraja, krivci ce biti osudjeni, ekonomija ce krenuti da se popravlja. To sto ti navodis je bilo a ovo sto sam ja rekao tek ce da bude. Ovo je pocetak...

selma

pre 11 godina

Svidjalo se to nekome ili ne a i ovaj nastup to pokazuje, Vucic polako izrasta, ako to vec i nije, u najozbiljnijeg i najodgovornijeg politicara u Srbiji.

Sandra

pre 11 godina

Iznenadjenba sam kako su se galsači SNS prosvetlili pa čitaju b92, ili je Vučić naredio aktivistima da "rade" celu noć. Samo vi pišite i lupajte pluseve na vaše komentare. Provaljeni ste.

Franc Jozef Fizikakapelaminazikofski

pre 11 godina

Ja premijeru ne verujem ama baš ništa.Biti u politici toliko dugo i biti žvanično "čist"? Ne.Ne.Mnogo su oni njegovi uzmuvali i gase požar koji čisto sumnjam da mogu da ugase.Nadam se da smo do sada naučili da što se dobrih odluka iz Brisela po nas tiče da na to uvo ne spavamo.Odavno mi ne vodimo politiku već ona vodi nas.Žalosno al je tako.Sve što smo mogli da uradimo u korist svoje štete mi smo uradili ostalo je još malo da se i to završi.

In vivo

pre 11 godina

Mislim da javnost preteruje u vezi sa premijerom Dacicem...Otkad je krivicno delo to sto se neko vidja sa kriminalcem?!Nadlezne institucije ce utvrditi da li je tu postojalo nesto vise od toga!

ANKA

pre 11 godina

Sigurno je Vučić sve proverio i otuda zaključak da Dačić nije kriv, siguno ne bi izašao u javnost sa takvom informacijom da nije siguran.

DESKA SM

pre 11 godina

Mnogi su protumačili Vučićeve reči, kao da on brani Dačića. Vučić je, kao korektan koalicioni pratner, rekao da veruje Dačiću da nije počinio krivično delo, ali je, isto tako, odmah posle ovih reči, jasno rekao, da to ništa ne znači, što on veruje, već da će konačnu odluku o tome, da li je Dačić načinio krivično delo, ili ne, dati nadležni državni organi.

Dunda

pre 11 godina

Da bi institucije radile svoj posao potrebna je politička pozadina koja ce da cuva te institucije od pritisaka koji dolaze iz politike. Vučić ohrabruje instucije da rade svoj posao, a samim tim ih i jača. Kada istitucije budu dovoljno ojačale politička pozadina im nece trebati, ali do tada treba pružiti maksimalnu podršku čoveku da završi posao koji je započeo.

kolja

pre 11 godina

Afera Saric je bila pokusaj da se narusi jedinstvo vlade i da se skrene paznja javnosti sa borbe protiv kriminala i korupcije koju vodi Aleksandar Vucic jer se mnogima zatreslo tlo pod nogama od kad je sve to krenulo!!!!

komentator

pre 11 godina

U potpunosti podrzavam napore prvog potpredsednika i ako on kaze da Dacic nije kriv ja mu verujem, mada gde ima dima ima i vatre.

Flavie sa Slavije

pre 11 godina

Prvo je od Dacica napravio krpu a onda je istu podrzao, samo sto je krpa ostala krpa, jasno je sa koje strane duva vetar, naivnima nije mesto u politici.

Cat Woman

pre 11 godina

Sigurna sam da Vucic moze Srbiju da izvede na pravi put.Verujem da ce svako odgovarati ko prekrsi zakon,pa cak i ako je to premijer Dacic,nema zasticenih.

nikozila

pre 11 godina

Ako ste dobro pratili ceo intervju, mogli ste da primetite da je apsolutno svaka izjava bila odmerena. NIje bilo prozivanja (koje je karakteristicno za nasu politicku scenu). Iskreno sam bas prijatno iznenadjen. Na stranu to sto se vidi da Vucic stoji sa obe noge na zemlji i ne obecava nista sto nije moguce ispuniti. Trenutno imamo politicara novog kova. Vreme je da vecina ostalih polako pocne da razmislja o penziji.

MUNJA

pre 11 godina

Vučić je ovakvim odgovorom dao da znanja, da to nije njegov posao, a oni koji to treba da rade, neka počnu. Samo napred imaš veliku podršku u ovoj borbi od svog naroda.

Boban

pre 11 godina

Pustimo da državne institucije kaže da li je Dačić kriv. Tužilaštvo je dobilo predmet, na njima je da podignu optužnicu ili je odbace. Vučić stav je odličan, Dačić je nevin dok se ne dokaže suprotno. A do tada - pustimo ih da rade. Imaju šta da rešavaju .

Građanin Srbije

pre 11 godina

Iako sam bio skeptik počinjem verovati da Vučić radi pravu stvar za ovu zemlju. Promene moramo doneti svi u svojim glavama.

Ljubica

pre 11 godina

(zmitjkoe, 10. februar 2013 21:29)

Dacic je mnogo bolji premijer od nemustog premijera Cvetkovica kome je Tadic nicim izazvan obavljao kompletni posao.

MEDENI

pre 11 godina

Što se tiče opstanka vlade i Dačićevih kontakata, gospodin Vučić je, kao i uvek, potpuno jasan. Ako vlada bude radila dobro i ako bude rezultata na svim poljima, a pre svega kod pristupanja Evropskoj Uniji, borbi protiv korupcije i kriminala i razvoju ekonomije, vlada će trajati, ako rezultata ne bude biće izbora. Isti je slučaj i sa kontaktima Dačića, nadležne službe će ispitati slučaj i ako ima nezakonitih radnji, ićiće se na izbore pa neka narod kaže šta misli o kom političaru ili stranci.

Baksuz

pre 11 godina

Nista u vezi sa Dacicem nije sigurno, ali bar verujem da Vucic zna zasto dalje saradjuje sa Ivicom. Na kaju krajeva niko noje kriv dok e to ne dokaze, a mislim da je to i Vuciceva poruka!

Ahmet

pre 11 godina

Zna Vucic zasto veruje Dacicu, ali mislim da Vucic ceka ustvari potvrdu toga da li je premijer kriv ili ne od nadleznih organa, kako ne bi bilo rekla - kazala.

Pantelija

pre 11 godina

Vučić mi vraća veru da će Srbija postati sigurnija zemlja, u kojoj će zakon biti isti za sve, gde će kriminalci biti iza rešetaka i gde niko neće imati ni pomisao da učestvuje u korupciji. Verujem da ćemo to doživeti i da će se u Srbiji konačno živeti bolje!

Linkoln

pre 11 godina

definitivno krivicu treba dokazati! Nadam se da necemo na nove izbore, izgubili bi smo mnogo toga, ali u zavisnosti od situacije cemo videti, jer da se ne lazemo Vucic sada povlaci konce i mislim da ce uraditi u najboljem interesu svih!

SCOTT

pre 11 godina

I nije kriv dok se ne dokaže suprotno. Opozicija traži pravnu državu, a sa druge strane stvara atmosferu linča. Nešto mi se tu ne slaže.

Duca7

pre 11 godina

Došlo je neko drugo vreme, vreme pravde. Politika nije više jača od zakona i to treba svima da bude jasno. Politička pripadnost više neće moći da zaštiti nikoga ko se ogrešio o zakon, ali isto tako, niko sem nadležnih državnih organa neće moći da optuži nekoga na osnovu svojih ličnih sumnji.

Franc List

pre 11 godina

Zaista bi trebalo Srbiju nagraditi u vidu datuma za pocetak pregovora!Niko ne moze osporiti da je Srbija napravila znacajne pomake u borbi protiv kriminala i korupcije,dijalog sa Pristinom se vodi na znatno visem nivou,trebalo bi da se zakljuce prvi ugovori koji ce doneti investicije...A sto se tice premijera Dacica-poslednju rec dace nadlezni organi po tom pitanju!

Tatjaana BG

pre 11 godina

Zakon i pravosudni organi ce odrediti i odluciti da li je kriv ili ne . Nije to na nama,mi imamo samo pravo da iznesemo svoje misljenje.

Artemida

pre 11 godina

Nadam se da cemo dobiti datum za pregovore u junu,Srbija je to zasluzila nakon rezultata koje je postigla!Sto se tice premijera-mislim da ce tu zavrsnu rec dati nadlezne institucije,kao sto i treba da bude!Ne znam otkad je vidjanje sa nekom osobom krivicno delo?!

marisol

pre 11 godina

Vučić je čovek koji uliva poverenje i dokazao nam je da nedaje lažna obećanja.Ima vremena kada će se ispitati iskrenost Dačića ali ova vlada očigledno ne donosi ishitrene odluke!

A smem SM

pre 11 godina

Одавно нисмо имали оваквог човека у врху власти на којег би могли бити поносни,свака част за потезе Александре.

Аngel SM

pre 11 godina

Влада нам вреди и сигурно иде у добром правцу зато је треба и сачувати.

Seth

pre 11 godina

Kad procitam ovakvu izjavu u sebi postavim pitanje na osnovu cega se to Dacic sastajao sa tim covekom, kako su cse upoznali i o cemu si pricali? Zasto lepo Dacic ne odgovori na ta tri pitanja pa ce se sve samo razresiti.

M032

pre 11 godina

Ja verujem u sledeće razrešenje zavrzlame oko Dačića:
Premijer Dačić daće nalog svom ministru policije Dačiću da mu privede na informativni razgovor bivšeg ministra policije Dačića! Kada dakle, Dačić privede Dačića Dačiću konstatovaće se da je Dačić konačno povezao Teoriju relativnosti i Kvantnu teoriju tj. da i veliko telo može istovremeno da bude na više mesta odjednom,što je do sada ekekluzivno važilo samo za mikrosvet!!!
Kao svetski i fizički fenomen Dačić će biti amnestiran za sve ovozemaljske grehe od velikog alhemičara - Aleksandra Vučića!!

Mihajilo

pre 11 godina

Narod kaže - tim koji dobija ne treba menjati. Vučić i Dačić dobro funkcionišu, imaju rezultate. I ja verujem da je ovu ujdurmu npravio neko ko je želeo krah vlade. Istraga će pokazati da li ima elemenata Dačićeve odgovornosti, ipak verujem da nije kriv.

dejan marelli

pre 11 godina

Da... prvo je sud oslobodio ministra Gorana Kneževića što naravno nema veze sa njegovom stranačkom pripadnošću (malo morgen). Sada Vučić izjavljuje kako on veruje da Dačić nije kriv, ne znam samo na osnovu čega to tvrdi!? Šta Dačić mu je rekao "Nisam Aco Miljacke mi!" Hmm... počinjem malkice da sumnjam u priču da nema zaštićenih...

FENIKSS

pre 11 godina

Trebalo bi ostali političari da se ugledaju na Vučića, on se zaista maksimalno trudi i radi, što se za veoma kratko vreme i pokazalo. sa rezultatima i delima a ne samo na reči.

kamerman

pre 11 godina

Ne zaboravite da su DEA,FBI i CIA svojevremeno "sklepali" Norijegu iz Paname ne zato sto su odani borbi protiv sirenja droge,nego zato sto im je bio konkurencija !!!

KINEZ

pre 11 godina

Da nam je još ovakvih ljudi gde bi nam bio kraj. Srbija na prvom mestu a ne lični interesi i priče bez kraja, nego kao što on radi bez pardona prema svim akterima u politici.

JATAGANAC

pre 11 godina

Samo napred Vucicu u sprovodjenju borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, a nadlezne drzavne institucije ce se pozabaviti time ko je kriv a ko nije!

Lunja

pre 11 godina

Potpuno se slažem sa Vučićem! I ja verujem da nije kriv! Ako jeste, zašto su demokrate bile sa njim u Vladi nego plasiraju sad te priče da bi ovu oborili i to samo zato što nisu deo nje!

KOBILIĆ

pre 11 godina

Vučić je u pravu, jer ne može se odluka o padu vlade, u ovako osetljivom trenutku, kada se pregovara o Kosovu, donositi preko noći. Cilj onih koji su plasirali ovu aferu može da bude i slabljenje pozicije Dačića i Srbije u pregovorima o Kosovu, a pad vlade, u ovom momentu, bi dodatno tu poziciju oslabio. Zbog toga ne treba isključiti ni mogućnost da iza ove afere ne stoji ni jedna politička partija u Srbiji, već da iza napada na Dačića stoje ljudi, možda i iz kriminogenih struktura, kojima odgovara da se oslabi pozicija Srbije u pregovorima o rešenju problema Kosova.

denis

pre 11 godina

Doce, 10. februar 2013 16:31)

Neka je to i istina ali je sasvim sigurno da su te privatizacije radjene od 2000. god pa na ovamo i tada su bile demokrate na vlasti. I gle cuda svi njihovi vazniji clanovi se odjednom obogatise.

lara

pre 11 godina

I sam je rekao da veruje dok se ne dokaze suprotno,ali ako se dokaze da je Dacic kriv odgovarace,sto je i normalno. Vucic je dosledan svojim namerama da stane na put kriminalu.

PepaPrase

pre 11 godina

Vučić je jedan od retkih poštenih političara u Srbiji,jedini je uspeo da hapsi i kaže svoje mišljenje. Išta god da bude s Dačićem, postupiće po zakonu.

tomas brolin

pre 11 godina

Ako ima dokaza da je Dačić zgrešio, sigurno će platiti za to, par meseci tamo-vamo meni lično ne znači ništa. Ono što je važnije sada je da se nastavi započeta borba za izlečenje Srbije, a ne da se blokira padom vlade tj. smenom premijera. Na sledećim izborima posle bitke svi ćemo biti generali, da smo bili to i pre ove bitke, ona bi bila mnogo lakša i kraća, tj. ne bi se sada Vučić patio sa koalicijom...

pokahontas

pre 11 godina

Slazem se da je u nadleznosti drugih institucija da ispitaju ovu aferu, pa ako se ispotavi da je premijer kriv mislim da od odgovornosti nece moci da pobegne, jer vise niko nije iznad zakona. Srbija napokon pocinje da funkcionise u duhu drzave vladavine prava, o cemu svedoce desavanja iz prethodnih meseci. A sto se hapsenja Sarica mislim da to ne treba dovoditi u pitanje, Vucic je pokazao da odlicno obavlja svoj posao.

DOBRICA

pre 11 godina

Narodu se ne može udovoljiti, a pogotovo nedobronamernim političkim protivnicima, pa tako i gospodin Vučić, što god da je uradio u ovom trenutku, ovi nedobronamerni bi našli razlog da ga kritikuju. Da je raspisao izbore, kritikovali bi ga kako je državno neodgovoran, jer je u ovako bitnom momentu oslabio poziciju Srbije u pregovorima o Kosovu i ugrozio evrointegracije, i da mu je samo bitan lični interes i interes stranke, a da mu je državni interes ne bitan. Pošto nije raspisao izbore, nedobronamerni politički protivnici ga kritikuju kako je u vlasti sa Dačićem koji šuruje sa kriminalcima. Mislim da je mnogo bolje, kada ga već nedobronamerni kritikuju, da ga kritikuju što je u vlasti sa Dačića, nego da je oslabio poziciju Srbije u pregovorima oko Kosova i ugrozio pridruživanje Srbije EU.

Ćira

pre 11 godina

Potpuno se slažem da iz sadašnje Vlade moraju odgovarati oni koji su sarađivali sa Šarićem. Borba protiv korupcije je kako je rekao Vučić, bez privilegovanih, pa ako to znači pad Vlade i nove izbore, ja sam za!

Mata Hari

pre 11 godina

Smatram da ljude ne treba osudjivati unapred,za to postoje nadlezne institucije!Volela bih da Srbija dobije datum za pregovore,to bi bio logican sled dogadjaja,s obzirom na rezultate koje je postigla u kratkom vremenskom roku!

Čelik

pre 11 godina

Što se tiče Dačića, i njegove eventualne odgovornosti,tu se ostavlja instituacijama da utvrde da li je kriv ili ne,i nema zaštićenih,tako da se tu takođe vidi da započeta borba protiv korupcije i kriminala nije ni jednog trenutka selektivna,što je dosad tvrdio i sam gospodin Vučić,i niko iz opozicionih stranaka nema pravo da bilo kakav prigovor uputi na njegov račun,jer njegov dosadašnji rad i zalaganje,zaslužuju samo najveće pohvale.

Tijana Tikica

pre 11 godina

Dacic je taj koji se sad zalepijo uz SNS ,a isao je protiv njih , udarao svim snagama u predizbornoj kampanji. SNS je sad pokazao svima da nisu takvi,ne svete se,ne sude mu,prepustili su neka pravosudni organi i tuzilastvo sprovedu istragu i njihova rec je poslednja. Zakon je za sve isti.

Apocalipto SM

pre 11 godina

Влада не може бити боља,стога треба је сачувати и подржавати сваки потез наших представника власти.

Kosovski bozuri

pre 11 godina

Vucko ne trci pred rudu, pusta da se preslusa 130 diskova, pa ako se sastajao, pregovarao sa njima negde je usnimljen. A ako nema dokaza ( sto ce biti malo cudno), onda i to treba uvaziti.

Dača

pre 11 godina

Neshvatljivo vređanje naše inteligencije se intenzivira. Kako je moguće da su se Koferče i Banana sretali, a da niko neće da kaže zašto? I ne samo to, niko od političara to pitanje ni ne postavlja kao da je normalno da se ministar policije sreće bez ikakvog razloga. Možda su se upoznali preko Fejzbuka?

LalaNS

pre 11 godina

Vi poredite Miskovica i NARKO KARTEL ??? Svaka cast ! Voleo bih da vidim jos biznismena iza resetaka, ima ih na sve strane , za sada mi taj Miskovic lici na selektivnu zrtvu ! I o cemu Vi pricate? "Nije kriv", "pa sta ako se sastajao sa dilerima droge" itd... Pa da li se Vi pravite svi ludi ili je to od jogurta? Pa se jos uvatio i Amera, tipa ako sam njima dobar , moram biti i Vama?! Pa PREDSEDNIK te Amerike i tata i sin su imali biznise sa Bin Laden Porodicom, najtrazenijim covekom na planeti! No, jel to fino?

denis

pre 11 godina

A da je kojim slucajem Vucic raspisao vanredne izbore onda bi se ovi sto sada napadaju Dacica pretvorili u njegove najjace branitelje i Vucica prozvali diktatorom, da je kadija koji tuzi i koji sudi , i da ne radi u nacionalnim interesima Srbije nego samo svoje stranke. Nesem svetu se ne moze ugoditi.

VLAHINJA

pre 11 godina

Aleksandar Vučić insistira na tome da u Srbiji ne sme da bude nedodirljivih u borbi protiv korupcije i kriminala. To će dokazati i istragom kontakata Dačića sa Radulovićem. Samo bezkompromisna borba protiv korupcije i kriminala od Srbije može da stvori modernu i pravnu državu, u kojoj zakon važi za sve, pa i za političare, i u opoziciji, ali i na vlasti, što nije bilo pravilo u vreme vladavine DS-a.

Noca

pre 11 godina

Pravosudni organi treba da ispitaju slucaj Dacic dali je kriv ili ne,a i ostale politicare koji su imali vezu sa Saricem,zato puna podrska Vucicu u borbi protiv korupcije.

yy

pre 11 godina

Nemam poverenja u Dačića i SPS. Nije mogao Šarić toliko "poslovati", kao ni Mišković i ostali, da nije imao neku vrstu podrške MUP-a. Slažem se da treba ispitati sve pa i po cenu novih izbora.

Aquila

pre 11 godina

Interes države je da se nastave reforme, borba protiv kriminala i korupcije i promene u Srbiji, ali ako to iz bilo kojih razloga bude dovedeno u pitanje, trebalo bi raspisati nove izbore. Do tada, prepustimo nadležnim organima da utvrde nečiju krivicu.

Principessa

pre 11 godina

U interesu budućnosti naše zemlje je da se istrage sprovedu svuda gde postoji sumnja u nezakonitosti. Međutim, zna se ko donosi sud o nečijoj krivici. Neće biti zaštićenih. Odlučnost nove vlade da se obračuna sa kriminalom ne ostavlja mogućnost da se bilo šta zataškava, ali izgleda da mnogima to ne odgovara, pa se služe svim sredstvima da to spreče pokušavajući da umanje kredibilitet vlade.

gef2007

pre 11 godina

Treba da se ispita da li je kriv i da se prestane pričati o tome. Ako jeste zna šta ga sleduje, ako nije treba da se ispita odakle toliko blaćenje premijera jer je to napad na državu.

Lepi Cane

pre 11 godina

Svaki čovek ima smoje mišljenje koje ne može poljuljati tračevi. Tako i ministar Vučić. Kada i ako nadležni državni organi dokažu suprotno onda se stav može promeniti.

glax

pre 11 godina

ko se dosetio da uporedjuju djindjica i dacica!sramota , ova dvojica nemaju nista zajednickog.na kraju ce zrtve da budu gospoda veljovic i milovic.

snekiblu

pre 11 godina

Jel uopšte neko pažljivo čita ovu izjavu?
Nije decidno rekao da Dačić nije kriv.Provera....istraga...Dok se ne dokaže suprotno.

Vid

pre 11 godina

Dacic izgleda sumnjivo, i bio je na dobroj poziciji tada da bude sumnjiv, ali bez dokaza to je samo kleveta . Mislim da je zato Vucic to i rekao sto je rekao. Jasno nam je, citano izmedju redova.

DRAGA88 REALNA

pre 11 godina

Niko ko radi protiv Srbije ne moze proci nekaznjeno, nadajmo se da je Dacic posten i iskren, i da nema nikakve veze sa prljavim poslovima sto bi narusavalo gradjane i mir u Srbiji! Znamo da Vucic primenjuje sve mere i kazne protiv takvih nezakonitih radnji u nasoj zemlji! Jer on je pravican, i nije neposten, zeli da ocisti zemlju od losih radnji i da bi gradjani mogli normalno da zive!

novica952

pre 11 godina

Gospodin Vučić kao lider SNS i prvi potpredsednik vlade manirom koji odaje strpljivost i biranim rečima govorio je o eventualnoj odgovornosti Dačića i rekao ono što svi znaju i očekuju da kaže, ako se utvrdi krivica nema bežanja od odgvornosti pa makar to ugrozilo i koaliciju i dovelo do izbora.Za sada je sve u sferi spekulacija jer podaci potiču iz medija a ne iz bezbednosnih službi jer su podaci državna tajna. Put u Nemačku je pokušaj da se Nemačkoj pokaže da je Srbija spremna za datum i da je učininila za ovih 6 meseci više nego predhodna za četri godine mandata. Ishod ćemo zajednički čekati a za izbore kada i dali videće se od događaja koji budu sledili. Sve se može dogoditi samo se nesme nesmotrenim potezima ugroziti prosperitet Srbije i spremnost da se investicije poput pomenute Ikeje dovedu u Srbiju.