Sreda, 06.02.2013.

19:38

"Imam poverenja u Vladu i Dačića"

Predsednik Tomislav Nikolić izjavio je da ima poverenja u Vladu Srbije i u premijera Ivicu Dačića. Nikolić optimista u pogleda izveštaja Evropske komisije.

Izvor: Tanjug

"Imam poverenja u Vladu i Daèiæa" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

58 Komentari

Sortiraj po:

Zaniah

pre 11 godina

Sta cemo mi sa ovim reformama koje su zapocete? Vlada mora da ostane jaka, sigurna, i pribrana. A ne da se saplice o svaki kamen koji opozicija podmece. Nikolic to zna, zna sta se desava u zemlji, bez obzira sto stalno putuje. Veruje Dacicu jer jos manje moze da veruje onima od kojih je sve i poteklo.

BARCELONA

pre 11 godina

Danasnja vlada radi odlican posao na celu sa najenergicnijem Aleksadrom Vucicem. Ako se dokaze da se Dacic stvarno sastajao sa kriminalcima, onda ga treba razresiti duznosti, jer je to nedopustivo!

A smem SM

pre 11 godina

Одавно нисмо имали оваквог човека у врху власти,свака част за потезе,то је политика.

A smem SM

pre 11 godina

Одавно нисмо имали оваквог човека у врху власти,свака част за потезе,то је политика.

A smem SM

pre 11 godina

Одавно нисмо имали оваквог човека у врху власти,свака част за потезе,то је политика.

Gde ima dima ima i vatre

pre 11 godina

Predsedniče Srbije, trebalo bi da ste "razočaran u Dačića", koji tvrdi da nije počinio nikakvo krivično delo, a što će tek da utvrde istražni organi i tužilaštvo, pošto "pritisnut dolazima", ne može da ospori da je bilo susreta sa licima iz kriminogenih sredina!
Pripadnicima kriminogenih bandi, itekako je u "vitalnom interesu" da se "druže" sa ministrom policije, a i nadimak mu je bio "drug" što upućuje na zaključak da je "saradnička veza" trajala duži vremenski period!

trsa

pre 11 godina

Ova vlada je napravila velike korake i uradila je za Srbiju vise nego njeni prethodnici za deset godina...ali,da budem iskrena,volela bih da dodje do izbora i da SNS sama formira vladu i oslobodi se pojedinaca.

Panonski mornar

pre 11 godina

@(statebriga, 6. februar 2013 21:17)
hm, ovo mirise na revoluciju! dacic umesto u zatvor dobija predsednikov blagoslov. sve posten do postenijeg...


O kakvoj revoluciji je reč? Predsednik nije nadležan da nekoga šalje u zatvor, pogotovo ako ne postoje nikakvi dokazi. Dačić je nevin dokle god istraga ne dokaže drugačije, Nikolić to zna i zato daje podršku Vladi.

Bulldozer

pre 11 godina

Nikolić daje podršku Dačiću, i to je sasvim uredu. Mislim da su odnosi u vladajućoj koaliciji, kao i odnosi Nikolića i Dačića, korektni dokle god istražni organi ne dokažu umešanost premijera u narko-poslove. Dakle odnosi bez protokolarnog mirenja i pisanja kojekakvih deklaracija, kakvih smo bili svedoci u skorijoj istoriji.

Gandi

pre 11 godina

Očigledno je da jedinstvo u Vladi nije narušeno, što dokazuje i predsednik Nikolić ovom izjavom. Dokle god se ne iznesu dokazi da je izvršio krivično delo, Dačić je legitimni premijer Srbije.

Nomen Nescio

pre 11 godina

Mislim da je predsednik u pravu...Ova Vlada ima dobre rezultate i ne treba raspisivati izbore zbog toga sto se premijer Dacic vidjao sa Radulovicem!Ukoliko se pokaze ,a i dokaze da je ucestvovao u nekim kriminalnim radnjama,treba raspisati vanredne izbore,a sa kriminalcima zna se kako se postupa!

Poslanik

pre 11 godina

Jole, nisi "obavešten", predsednik ne raspušta parlament po svojoj volji nego tek kad vlada podnese ostavku i pismeno obrazloži predlog o raspuštanju parlamenta. Posle toga predsednik rspisuje izbore.

maki

pre 11 godina

verujem da je toma na doledan nacin predstaavljao srbiju i da ce se pitanje kosova resiti pre nego sto odemo na privremene izbore ako ih uopste i bude .

pravnica

pre 11 godina

Zaista je zalosno sta se pise na predsednikov racun samo zbog stranacke pripadnosti, a ocigledno je da su ovi komentari ispirisani time. Budimo realni i pogledajmo unazad, da li je neka od Vlada davala rezultate kao sto to ova cini? I da li zbog afere treba srusiti Vladu u trenutku kada se u najvece vodi borba protiv kriminala, u trenutku kada se vodi dijalog sa Pristanom, kada smo na korak od dobijanja datuma za pocetak pregovora za ulazak u EU? Da li je u interesu nas, obicnih gradjana, da dodje do pada Vlade? Ja iskreno ne zagovaram tu varijantu.

nahtigal34

pre 11 godina

Sta bi sa onim sto se mirio i bratimio sa Dacicem a znao je sa kim se ovaj sastaje!? Taj nam i danas drzi moralne pridike srecem ne vise sa mesta predsednika.

SladjaRA

pre 11 godina

Verujem da su napravili neki dobar dogovor prilikom formiranja Vlade, dogovor kojeg se sve strane jos uvek drze. Pitanje je koliko su sve informacije po pitanju Dacica jasne i proverene. Dacic jos nije razocarao Nikolica pa stoga poverenje jos postoji.

Spectator

pre 11 godina

Kada se samo setim kakvu su dreku pravili ovi iz sadašnje vlasti kada se Tadić, kada više nije bio predsednik države, u prolazu rukovao sa Tačijem. Ovi se sada skoro svaki drugi dan sastaju i rukuju (možda se i ljube, ali mi ne vidimo) sa Tačijem, a evo i sa Jahjagom. Zaklinjali su se da to nikad ne bi učinili, a gle sada!!! Meni to ne smeta. Kamo sreće da se odavno počelo sa pregovorima. Možda smo mogli do danas i naći neko rešenje za problem Kosova, koje bi sigurno bilo bolje za Srbe na Kosovu od onog koje će uslediti. Međutim, smeta mi licemerje iz politikantskih razloga, a to je izašlo na videlo u punoj meri i biće osnovni razlog da se ne postigne ono što se moglo postići za Srbe na Kosovu. Jedino dobro je što će sva odgovornost pasti upravo na pleća proizvođača licemerja. I to je neka pravda. Oni su proizveli problem, pa neka ga i reše.

Sremac

pre 11 godina

Ovako govori ozbiljan predsednik i pošten čovek. Veika je razlika između smirenog i trezvenog Tome i samohvalisavog i sujetnog Vučića. Zna Vučić vrlo dobro da li je Dačić uradio nešto nezakonito, ali sve vreme zaobilazi da javno kaže o čemu je reč, a o hajci je reč, sve nešto okruglo pa na ćoše, kao kiša oko Kragujevca. Ako imaš nešto što dokazuje premijerovu krivicu kaži to javno a ako znaš da krivice nema što ćutiš? Zato što nisi zreo političar i ato što ne znaš da moć uništava one koji je nemaju. Niko nije ovde svemoćan, nema više totalitarizma, ne izigravaj vođu. I uvek imaj na umu da ćeš jednog dana pasti sa vlasti. Ova masa što danas viče "hapsi, hapsi, hapsi" jednog dana će to tražiti za tebe. Ti računaš na njihove glasove? To su danajski darovi.

moi

pre 11 godina

Ni mi nismo ni zaprepasceni, niti skandalizovani ovakvim ponasanjem, sve to lici na vas. Bilo bi cudno da se uradi nesto pametno i korisno, ali nece to vama da se desi.

Princeza

pre 11 godina

Demokrate ce najvise da se nerviraju ako Toma bude uspeo da uspesno zavrsi pregovore,a uspece. Toliko su se hvalili i toliko dugo vladali,a nista nisu postigli za nasu zemlju.

pera

pre 11 godina

dobro jutro predsednice,da nemas kostunicin sindrom(neinformisan),tvoj mandatar dacic saradjuje sa narko mafijom,dal je potrcko ili je na nekom visem hijerarhijskom mestu u mafiji to je ono sto trba utvrditi.ono sto je jasno i sigurno je njegovo priznanje da je dobar sa bananom.posle ove tvoje vucicevske izjave cini mi se da i ti imas nesto sa bananom,da onaj audio 6 nije slucajno predhodnica svega ovoga.u dacicevom slucaju to je bio dacicev intervju sa gologuzom sponzorusom(sve su one i novinarke,spikerke,voditeljke)i onog bisera guvernerke ,fascinacijom jednog drugog mafijasa a koji verovatno pripada istom klanu,to je vas drug beko!ocigledno je da duvate u istu tikvu...

Двоглави арапин

pre 11 godina

Ја имам поверење само у владу и председника. Док истрaга не покаже јесте ли Дачић или није у везама са Шарићем, за њега то не би могао да кажем.

Anjica

pre 11 godina

Predsednikovo je da sudi o ljudima koji su sada sa njima na vlasti a ako je neko činio krivična dela bilo koje vrste u prošlosti postoje službe koje se time bave pa neka dokažu i neka gone!

redinmind

pre 11 godina

Nikolic je realan covek i sve sto radi radi na osnovu cinjenica kojima raspolaze. Ali verujem da bi,kada bi dobio dokaze o Dacicevoj umesanosti u bilo sta protivzakonito, reagovao drugacije.

welly

pre 11 godina

Ako EU nema ništa protiv da kriminalac i ratni zločinac bude premijer Kosova, zašto bi imala nešto protiv da se premijer Srbije pre 5 godina sastajao sa čovekom koji je danas kriminalac, a tada se nije znalo da li je kriminaalac ili ne.
(GORDAN, 6. februar 2013 20:05)

Ma koga, bre, briga da li EU ima nesto protiv, JA imam protiv da premijer bude potrcko mafijasa. EU nece da nas primi ovakve kakvi smo ali mi moramo da zivimo pod vlascu tih vecito neobavestenih i jadnih neukih. I sada je bitno da li je znao ovaj ili onaj, sada je ovo pokusaj drzavnog udara, sve je sada u pitanju samo niko vise da ne pita sta je mali ivica radio i pricao sa tim ... ne znam kako da ih nazovem.

@Pinokio
Prijatelju, dosadni ste vise sa vasim komentarima po zadatku. Pa ne moze normalan covek od vas da procita komentare drugih, normalnih ljudi. Znam za SNS-ovce da moraju da salju hvalospeve ali ima mnogo nas koji nismo nicije -ovce i mislimo svojom glavom. Zato, oladite malo, kada vam nadodje da pisete, cucnite negde i cekajte da vas prodje.

gordijanus

pre 11 godina

dakle, svi su isti, utalili se i jedni drugima cuvaju ledja! definitvno sledeci put samo beli listici, dok ovaj kukolj ne nestane sa politicke scene srbije! kakav pozitivni izvestaj, kakav bre datum, treba vas sve corkirati! zamenili ste teze a narod nije glup koliko mislite da jeste;;;

Gabi

pre 11 godina

Nisam razočaran u Dačića, sve dok me neko ne uveri da je počinio delo zbog koga nije dostojan tog mandata"

Nisam ni ja, pošto sam očekivala ovako nešto! Dok se ne dokaže da je kriv, važi isključivo za članove sadašnje vlade i sve njima bliske ljude, što bismo se vrlo brzo uverili da je na Dačićevom mestu bio Čeda, ili neko iz DS-a! Ovako nas uveravaju da je u stvari kriv Tadić, Rakić, možda i Đelićeva tetka. Inače da je mali Ivica znao ko je taj zli čika, ne bi uzeo bombonu!

GORDAN

pre 11 godina

Ako EU nema ništa protiv da kriminalac i ratni zločinac bude premijer Kosova, zašto bi imala nešto protiv da se premijer Srbije pre 5 godina sastajao sa čovekom koji je danas kriminalac, a tada se nije znalo da li je kriminaalac ili ne.

nidža

pre 11 godina

Uloge su podeljene! Posao medija je očito da stvaraju senzacije, posao političara trebalo bi da je poštovanje zakona i Ustava, posao pravosuđa da po prikupljenim dokazima donosi sankcije za krivce... Samo i dalje nastavite da radite svako svoj deo posla! Ide vam od ruke!
Publika se trenutno bavi semenkama!

Siniša

pre 11 godina

Predsednik je sve pobrkao, ali ne slučajno. Nekada bi bilo bolje da neki ćute, ako nemaju ništa pametno da kažu. Pa nije premijer uhvaćen u švaleraciji...

Darko

pre 11 godina

Kako bi zavrsila vlada neke normalne drzave da je dokazano da se bivsi ministar,a danas premijer, sastajao sa mafijasem i gangsterom pa sve i da nije znako ko je on tada u stvarnosti bio,pitan ja Vas?

pinokio

pre 11 godina

Najvaznije za Srbiju da se nastave reforme i borba protiv kriminala,koja je trn u oku svima pa na sve moguce nacine pokusavaju da ometaju rad Vlade.Poverenje u Vladu od strane predsednika Nikolica je jos jedan pokazatelj jedinstva u Vladi koji je i preduslov za ostvarivanje svih zacrtanih ciljeva.

Председник Србије, а не подржавалац банди

pre 11 godina

Председник хоће да каже да има поверење у Вучија и Дачија! Срамота!
Хоћу да председник буде председник Србије, а не дворска луда капиталистичких битанги!!! Желе они да Николић оно што је добро за нас не спроводи, јер то не одговара ни ЕУ ни САД! Њима је циљ да МОРАМО ''посвећено'' и преплашено спроводити све што је у њиховом интересу, и наравно, онда да то нама ''наше'' власти прикажу и намажу као ''наш интерес''. Зашто да развијамо властито образовање и домаћу производњу када то не одговара марионетским фанатицима ''Болоње'' и тајкунско-банкарско-неолиберално-бирократско-вучићевско-дачићевско-бајатовићевско-паразитским битангама? Зашто да живимо достојно човека уз поштен рад и пристојне плате за свакога и да се запошљавамо у домаћим предузећима (која ће производити за нас и извозити, а не пропадати!) када то не одговара мултинационалним концернима? Зашто да покрећемо нашу привреду, када можемо скоро све и све више да увозимо? Зашто да заобиђемо ЕУ, унију монополистичког капитализма и мултинационалних концерна, када су њима потребна наша предузећа, јефтина радна снага и богатства која могу бесомучно експлоатисати до миле воље (у стилу Јуес стила и НАТО-Олбрајт бандита на Космету или ускоро експлоатацијом никла на Мокрој Гори!)? Зашто да сачувамо Космет, када можемо предати и Војводину и Рашку? Само напред и напредно, Николићу, док не уништите Србију нећете се смирити! Да ли је то циљ Срба и Србије?

Darko

pre 11 godina

Kako bi zavrsila vlada neke normalne drzave da je dokazano da se bivsi ministar,a danas premijer, sastajao sa mafijasem i gangsterom pa sve i da nije znako ko je on tada u stvarnosti bio,pitan ja Vas?

Siniša

pre 11 godina

Predsednik je sve pobrkao, ali ne slučajno. Nekada bi bilo bolje da neki ćute, ako nemaju ništa pametno da kažu. Pa nije premijer uhvaćen u švaleraciji...

Gabi

pre 11 godina

Nisam razočaran u Dačića, sve dok me neko ne uveri da je počinio delo zbog koga nije dostojan tog mandata"

Nisam ni ja, pošto sam očekivala ovako nešto! Dok se ne dokaže da je kriv, važi isključivo za članove sadašnje vlade i sve njima bliske ljude, što bismo se vrlo brzo uverili da je na Dačićevom mestu bio Čeda, ili neko iz DS-a! Ovako nas uveravaju da je u stvari kriv Tadić, Rakić, možda i Đelićeva tetka. Inače da je mali Ivica znao ko je taj zli čika, ne bi uzeo bombonu!

Председник Србије, а не подржавалац банди

pre 11 godina

Председник хоће да каже да има поверење у Вучија и Дачија! Срамота!
Хоћу да председник буде председник Србије, а не дворска луда капиталистичких битанги!!! Желе они да Николић оно што је добро за нас не спроводи, јер то не одговара ни ЕУ ни САД! Њима је циљ да МОРАМО ''посвећено'' и преплашено спроводити све што је у њиховом интересу, и наравно, онда да то нама ''наше'' власти прикажу и намажу као ''наш интерес''. Зашто да развијамо властито образовање и домаћу производњу када то не одговара марионетским фанатицима ''Болоње'' и тајкунско-банкарско-неолиберално-бирократско-вучићевско-дачићевско-бајатовићевско-паразитским битангама? Зашто да живимо достојно човека уз поштен рад и пристојне плате за свакога и да се запошљавамо у домаћим предузећима (која ће производити за нас и извозити, а не пропадати!) када то не одговара мултинационалним концернима? Зашто да покрећемо нашу привреду, када можемо скоро све и све више да увозимо? Зашто да заобиђемо ЕУ, унију монополистичког капитализма и мултинационалних концерна, када су њима потребна наша предузећа, јефтина радна снага и богатства која могу бесомучно експлоатисати до миле воље (у стилу Јуес стила и НАТО-Олбрајт бандита на Космету или ускоро експлоатацијом никла на Мокрој Гори!)? Зашто да сачувамо Космет, када можемо предати и Војводину и Рашку? Само напред и напредно, Николићу, док не уништите Србију нећете се смирити! Да ли је то циљ Срба и Србије?

gordijanus

pre 11 godina

dakle, svi su isti, utalili se i jedni drugima cuvaju ledja! definitvno sledeci put samo beli listici, dok ovaj kukolj ne nestane sa politicke scene srbije! kakav pozitivni izvestaj, kakav bre datum, treba vas sve corkirati! zamenili ste teze a narod nije glup koliko mislite da jeste;;;

GORDAN

pre 11 godina

Ako EU nema ništa protiv da kriminalac i ratni zločinac bude premijer Kosova, zašto bi imala nešto protiv da se premijer Srbije pre 5 godina sastajao sa čovekom koji je danas kriminalac, a tada se nije znalo da li je kriminaalac ili ne.

Princeza

pre 11 godina

Demokrate ce najvise da se nerviraju ako Toma bude uspeo da uspesno zavrsi pregovore,a uspece. Toliko su se hvalili i toliko dugo vladali,a nista nisu postigli za nasu zemlju.

pera

pre 11 godina

dobro jutro predsednice,da nemas kostunicin sindrom(neinformisan),tvoj mandatar dacic saradjuje sa narko mafijom,dal je potrcko ili je na nekom visem hijerarhijskom mestu u mafiji to je ono sto trba utvrditi.ono sto je jasno i sigurno je njegovo priznanje da je dobar sa bananom.posle ove tvoje vucicevske izjave cini mi se da i ti imas nesto sa bananom,da onaj audio 6 nije slucajno predhodnica svega ovoga.u dacicevom slucaju to je bio dacicev intervju sa gologuzom sponzorusom(sve su one i novinarke,spikerke,voditeljke)i onog bisera guvernerke ,fascinacijom jednog drugog mafijasa a koji verovatno pripada istom klanu,to je vas drug beko!ocigledno je da duvate u istu tikvu...

redinmind

pre 11 godina

Nikolic je realan covek i sve sto radi radi na osnovu cinjenica kojima raspolaze. Ali verujem da bi,kada bi dobio dokaze o Dacicevoj umesanosti u bilo sta protivzakonito, reagovao drugacije.

moi

pre 11 godina

Ni mi nismo ni zaprepasceni, niti skandalizovani ovakvim ponasanjem, sve to lici na vas. Bilo bi cudno da se uradi nesto pametno i korisno, ali nece to vama da se desi.

Spectator

pre 11 godina

Kada se samo setim kakvu su dreku pravili ovi iz sadašnje vlasti kada se Tadić, kada više nije bio predsednik države, u prolazu rukovao sa Tačijem. Ovi se sada skoro svaki drugi dan sastaju i rukuju (možda se i ljube, ali mi ne vidimo) sa Tačijem, a evo i sa Jahjagom. Zaklinjali su se da to nikad ne bi učinili, a gle sada!!! Meni to ne smeta. Kamo sreće da se odavno počelo sa pregovorima. Možda smo mogli do danas i naći neko rešenje za problem Kosova, koje bi sigurno bilo bolje za Srbe na Kosovu od onog koje će uslediti. Međutim, smeta mi licemerje iz politikantskih razloga, a to je izašlo na videlo u punoj meri i biće osnovni razlog da se ne postigne ono što se moglo postići za Srbe na Kosovu. Jedino dobro je što će sva odgovornost pasti upravo na pleća proizvođača licemerja. I to je neka pravda. Oni su proizveli problem, pa neka ga i reše.

welly

pre 11 godina

Ako EU nema ništa protiv da kriminalac i ratni zločinac bude premijer Kosova, zašto bi imala nešto protiv da se premijer Srbije pre 5 godina sastajao sa čovekom koji je danas kriminalac, a tada se nije znalo da li je kriminaalac ili ne.
(GORDAN, 6. februar 2013 20:05)

Ma koga, bre, briga da li EU ima nesto protiv, JA imam protiv da premijer bude potrcko mafijasa. EU nece da nas primi ovakve kakvi smo ali mi moramo da zivimo pod vlascu tih vecito neobavestenih i jadnih neukih. I sada je bitno da li je znao ovaj ili onaj, sada je ovo pokusaj drzavnog udara, sve je sada u pitanju samo niko vise da ne pita sta je mali ivica radio i pricao sa tim ... ne znam kako da ih nazovem.

@Pinokio
Prijatelju, dosadni ste vise sa vasim komentarima po zadatku. Pa ne moze normalan covek od vas da procita komentare drugih, normalnih ljudi. Znam za SNS-ovce da moraju da salju hvalospeve ali ima mnogo nas koji nismo nicije -ovce i mislimo svojom glavom. Zato, oladite malo, kada vam nadodje da pisete, cucnite negde i cekajte da vas prodje.

Anjica

pre 11 godina

Predsednikovo je da sudi o ljudima koji su sada sa njima na vlasti a ako je neko činio krivična dela bilo koje vrste u prošlosti postoje službe koje se time bave pa neka dokažu i neka gone!

Sremac

pre 11 godina

Ovako govori ozbiljan predsednik i pošten čovek. Veika je razlika između smirenog i trezvenog Tome i samohvalisavog i sujetnog Vučića. Zna Vučić vrlo dobro da li je Dačić uradio nešto nezakonito, ali sve vreme zaobilazi da javno kaže o čemu je reč, a o hajci je reč, sve nešto okruglo pa na ćoše, kao kiša oko Kragujevca. Ako imaš nešto što dokazuje premijerovu krivicu kaži to javno a ako znaš da krivice nema što ćutiš? Zato što nisi zreo političar i ato što ne znaš da moć uništava one koji je nemaju. Niko nije ovde svemoćan, nema više totalitarizma, ne izigravaj vođu. I uvek imaj na umu da ćeš jednog dana pasti sa vlasti. Ova masa što danas viče "hapsi, hapsi, hapsi" jednog dana će to tražiti za tebe. Ti računaš na njihove glasove? To su danajski darovi.

pinokio

pre 11 godina

Najvaznije za Srbiju da se nastave reforme i borba protiv kriminala,koja je trn u oku svima pa na sve moguce nacine pokusavaju da ometaju rad Vlade.Poverenje u Vladu od strane predsednika Nikolica je jos jedan pokazatelj jedinstva u Vladi koji je i preduslov za ostvarivanje svih zacrtanih ciljeva.

pravnica

pre 11 godina

Zaista je zalosno sta se pise na predsednikov racun samo zbog stranacke pripadnosti, a ocigledno je da su ovi komentari ispirisani time. Budimo realni i pogledajmo unazad, da li je neka od Vlada davala rezultate kao sto to ova cini? I da li zbog afere treba srusiti Vladu u trenutku kada se u najvece vodi borba protiv kriminala, u trenutku kada se vodi dijalog sa Pristanom, kada smo na korak od dobijanja datuma za pocetak pregovora za ulazak u EU? Da li je u interesu nas, obicnih gradjana, da dodje do pada Vlade? Ja iskreno ne zagovaram tu varijantu.

nidža

pre 11 godina

Uloge su podeljene! Posao medija je očito da stvaraju senzacije, posao političara trebalo bi da je poštovanje zakona i Ustava, posao pravosuđa da po prikupljenim dokazima donosi sankcije za krivce... Samo i dalje nastavite da radite svako svoj deo posla! Ide vam od ruke!
Publika se trenutno bavi semenkama!

Двоглави арапин

pre 11 godina

Ја имам поверење само у владу и председника. Док истрaга не покаже јесте ли Дачић или није у везама са Шарићем, за њега то не би могао да кажем.

nahtigal34

pre 11 godina

Sta bi sa onim sto se mirio i bratimio sa Dacicem a znao je sa kim se ovaj sastaje!? Taj nam i danas drzi moralne pridike srecem ne vise sa mesta predsednika.

Nomen Nescio

pre 11 godina

Mislim da je predsednik u pravu...Ova Vlada ima dobre rezultate i ne treba raspisivati izbore zbog toga sto se premijer Dacic vidjao sa Radulovicem!Ukoliko se pokaze ,a i dokaze da je ucestvovao u nekim kriminalnim radnjama,treba raspisati vanredne izbore,a sa kriminalcima zna se kako se postupa!

Gandi

pre 11 godina

Očigledno je da jedinstvo u Vladi nije narušeno, što dokazuje i predsednik Nikolić ovom izjavom. Dokle god se ne iznesu dokazi da je izvršio krivično delo, Dačić je legitimni premijer Srbije.

Panonski mornar

pre 11 godina

@(statebriga, 6. februar 2013 21:17)
hm, ovo mirise na revoluciju! dacic umesto u zatvor dobija predsednikov blagoslov. sve posten do postenijeg...


O kakvoj revoluciji je reč? Predsednik nije nadležan da nekoga šalje u zatvor, pogotovo ako ne postoje nikakvi dokazi. Dačić je nevin dokle god istraga ne dokaže drugačije, Nikolić to zna i zato daje podršku Vladi.

Bulldozer

pre 11 godina

Nikolić daje podršku Dačiću, i to je sasvim uredu. Mislim da su odnosi u vladajućoj koaliciji, kao i odnosi Nikolića i Dačića, korektni dokle god istražni organi ne dokažu umešanost premijera u narko-poslove. Dakle odnosi bez protokolarnog mirenja i pisanja kojekakvih deklaracija, kakvih smo bili svedoci u skorijoj istoriji.

SladjaRA

pre 11 godina

Verujem da su napravili neki dobar dogovor prilikom formiranja Vlade, dogovor kojeg se sve strane jos uvek drze. Pitanje je koliko su sve informacije po pitanju Dacica jasne i proverene. Dacic jos nije razocarao Nikolica pa stoga poverenje jos postoji.

maki

pre 11 godina

verujem da je toma na doledan nacin predstaavljao srbiju i da ce se pitanje kosova resiti pre nego sto odemo na privremene izbore ako ih uopste i bude .

Poslanik

pre 11 godina

Jole, nisi "obavešten", predsednik ne raspušta parlament po svojoj volji nego tek kad vlada podnese ostavku i pismeno obrazloži predlog o raspuštanju parlamenta. Posle toga predsednik rspisuje izbore.

trsa

pre 11 godina

Ova vlada je napravila velike korake i uradila je za Srbiju vise nego njeni prethodnici za deset godina...ali,da budem iskrena,volela bih da dodje do izbora i da SNS sama formira vladu i oslobodi se pojedinaca.

Gde ima dima ima i vatre

pre 11 godina

Predsedniče Srbije, trebalo bi da ste "razočaran u Dačića", koji tvrdi da nije počinio nikakvo krivično delo, a što će tek da utvrde istražni organi i tužilaštvo, pošto "pritisnut dolazima", ne može da ospori da je bilo susreta sa licima iz kriminogenih sredina!
Pripadnicima kriminogenih bandi, itekako je u "vitalnom interesu" da se "druže" sa ministrom policije, a i nadimak mu je bio "drug" što upućuje na zaključak da je "saradnička veza" trajala duži vremenski period!

A smem SM

pre 11 godina

Одавно нисмо имали оваквог човека у врху власти,свака част за потезе,то је политика.

A smem SM

pre 11 godina

Одавно нисмо имали оваквог човека у врху власти,свака част за потезе,то је политика.

A smem SM

pre 11 godina

Одавно нисмо имали оваквог човека у врху власти,свака част за потезе,то је политика.

BARCELONA

pre 11 godina

Danasnja vlada radi odlican posao na celu sa najenergicnijem Aleksadrom Vucicem. Ako se dokaze da se Dacic stvarno sastajao sa kriminalcima, onda ga treba razresiti duznosti, jer je to nedopustivo!

Zaniah

pre 11 godina

Sta cemo mi sa ovim reformama koje su zapocete? Vlada mora da ostane jaka, sigurna, i pribrana. A ne da se saplice o svaki kamen koji opozicija podmece. Nikolic to zna, zna sta se desava u zemlji, bez obzira sto stalno putuje. Veruje Dacicu jer jos manje moze da veruje onima od kojih je sve i poteklo.

pinokio

pre 11 godina

Najvaznije za Srbiju da se nastave reforme i borba protiv kriminala,koja je trn u oku svima pa na sve moguce nacine pokusavaju da ometaju rad Vlade.Poverenje u Vladu od strane predsednika Nikolica je jos jedan pokazatelj jedinstva u Vladi koji je i preduslov za ostvarivanje svih zacrtanih ciljeva.

GORDAN

pre 11 godina

Ako EU nema ništa protiv da kriminalac i ratni zločinac bude premijer Kosova, zašto bi imala nešto protiv da se premijer Srbije pre 5 godina sastajao sa čovekom koji je danas kriminalac, a tada se nije znalo da li je kriminaalac ili ne.

Председник Србије, а не подржавалац банди

pre 11 godina

Председник хоће да каже да има поверење у Вучија и Дачија! Срамота!
Хоћу да председник буде председник Србије, а не дворска луда капиталистичких битанги!!! Желе они да Николић оно што је добро за нас не спроводи, јер то не одговара ни ЕУ ни САД! Њима је циљ да МОРАМО ''посвећено'' и преплашено спроводити све што је у њиховом интересу, и наравно, онда да то нама ''наше'' власти прикажу и намажу као ''наш интерес''. Зашто да развијамо властито образовање и домаћу производњу када то не одговара марионетским фанатицима ''Болоње'' и тајкунско-банкарско-неолиберално-бирократско-вучићевско-дачићевско-бајатовићевско-паразитским битангама? Зашто да живимо достојно човека уз поштен рад и пристојне плате за свакога и да се запошљавамо у домаћим предузећима (која ће производити за нас и извозити, а не пропадати!) када то не одговара мултинационалним концернима? Зашто да покрећемо нашу привреду, када можемо скоро све и све више да увозимо? Зашто да заобиђемо ЕУ, унију монополистичког капитализма и мултинационалних концерна, када су њима потребна наша предузећа, јефтина радна снага и богатства која могу бесомучно експлоатисати до миле воље (у стилу Јуес стила и НАТО-Олбрајт бандита на Космету или ускоро експлоатацијом никла на Мокрој Гори!)? Зашто да сачувамо Космет, када можемо предати и Војводину и Рашку? Само напред и напредно, Николићу, док не уништите Србију нећете се смирити! Да ли је то циљ Срба и Србије?

Двоглави арапин

pre 11 godina

Ја имам поверење само у владу и председника. Док истрaга не покаже јесте ли Дачић или није у везама са Шарићем, за њега то не би могао да кажем.

Siniša

pre 11 godina

Predsednik je sve pobrkao, ali ne slučajno. Nekada bi bilo bolje da neki ćute, ako nemaju ništa pametno da kažu. Pa nije premijer uhvaćen u švaleraciji...

Princeza

pre 11 godina

Demokrate ce najvise da se nerviraju ako Toma bude uspeo da uspesno zavrsi pregovore,a uspece. Toliko su se hvalili i toliko dugo vladali,a nista nisu postigli za nasu zemlju.

Sremac

pre 11 godina

Ovako govori ozbiljan predsednik i pošten čovek. Veika je razlika između smirenog i trezvenog Tome i samohvalisavog i sujetnog Vučića. Zna Vučić vrlo dobro da li je Dačić uradio nešto nezakonito, ali sve vreme zaobilazi da javno kaže o čemu je reč, a o hajci je reč, sve nešto okruglo pa na ćoše, kao kiša oko Kragujevca. Ako imaš nešto što dokazuje premijerovu krivicu kaži to javno a ako znaš da krivice nema što ćutiš? Zato što nisi zreo političar i ato što ne znaš da moć uništava one koji je nemaju. Niko nije ovde svemoćan, nema više totalitarizma, ne izigravaj vođu. I uvek imaj na umu da ćeš jednog dana pasti sa vlasti. Ova masa što danas viče "hapsi, hapsi, hapsi" jednog dana će to tražiti za tebe. Ti računaš na njihove glasove? To su danajski darovi.

redinmind

pre 11 godina

Nikolic je realan covek i sve sto radi radi na osnovu cinjenica kojima raspolaze. Ali verujem da bi,kada bi dobio dokaze o Dacicevoj umesanosti u bilo sta protivzakonito, reagovao drugacije.

Darko

pre 11 godina

Kako bi zavrsila vlada neke normalne drzave da je dokazano da se bivsi ministar,a danas premijer, sastajao sa mafijasem i gangsterom pa sve i da nije znako ko je on tada u stvarnosti bio,pitan ja Vas?

nahtigal34

pre 11 godina

Sta bi sa onim sto se mirio i bratimio sa Dacicem a znao je sa kim se ovaj sastaje!? Taj nam i danas drzi moralne pridike srecem ne vise sa mesta predsednika.

maki

pre 11 godina

verujem da je toma na doledan nacin predstaavljao srbiju i da ce se pitanje kosova resiti pre nego sto odemo na privremene izbore ako ih uopste i bude .

gordijanus

pre 11 godina

dakle, svi su isti, utalili se i jedni drugima cuvaju ledja! definitvno sledeci put samo beli listici, dok ovaj kukolj ne nestane sa politicke scene srbije! kakav pozitivni izvestaj, kakav bre datum, treba vas sve corkirati! zamenili ste teze a narod nije glup koliko mislite da jeste;;;

nidža

pre 11 godina

Uloge su podeljene! Posao medija je očito da stvaraju senzacije, posao političara trebalo bi da je poštovanje zakona i Ustava, posao pravosuđa da po prikupljenim dokazima donosi sankcije za krivce... Samo i dalje nastavite da radite svako svoj deo posla! Ide vam od ruke!
Publika se trenutno bavi semenkama!

pravnica

pre 11 godina

Zaista je zalosno sta se pise na predsednikov racun samo zbog stranacke pripadnosti, a ocigledno je da su ovi komentari ispirisani time. Budimo realni i pogledajmo unazad, da li je neka od Vlada davala rezultate kao sto to ova cini? I da li zbog afere treba srusiti Vladu u trenutku kada se u najvece vodi borba protiv kriminala, u trenutku kada se vodi dijalog sa Pristanom, kada smo na korak od dobijanja datuma za pocetak pregovora za ulazak u EU? Da li je u interesu nas, obicnih gradjana, da dodje do pada Vlade? Ja iskreno ne zagovaram tu varijantu.

SladjaRA

pre 11 godina

Verujem da su napravili neki dobar dogovor prilikom formiranja Vlade, dogovor kojeg se sve strane jos uvek drze. Pitanje je koliko su sve informacije po pitanju Dacica jasne i proverene. Dacic jos nije razocarao Nikolica pa stoga poverenje jos postoji.

Gabi

pre 11 godina

Nisam razočaran u Dačića, sve dok me neko ne uveri da je počinio delo zbog koga nije dostojan tog mandata"

Nisam ni ja, pošto sam očekivala ovako nešto! Dok se ne dokaže da je kriv, važi isključivo za članove sadašnje vlade i sve njima bliske ljude, što bismo se vrlo brzo uverili da je na Dačićevom mestu bio Čeda, ili neko iz DS-a! Ovako nas uveravaju da je u stvari kriv Tadić, Rakić, možda i Đelićeva tetka. Inače da je mali Ivica znao ko je taj zli čika, ne bi uzeo bombonu!

welly

pre 11 godina

Ako EU nema ništa protiv da kriminalac i ratni zločinac bude premijer Kosova, zašto bi imala nešto protiv da se premijer Srbije pre 5 godina sastajao sa čovekom koji je danas kriminalac, a tada se nije znalo da li je kriminaalac ili ne.
(GORDAN, 6. februar 2013 20:05)

Ma koga, bre, briga da li EU ima nesto protiv, JA imam protiv da premijer bude potrcko mafijasa. EU nece da nas primi ovakve kakvi smo ali mi moramo da zivimo pod vlascu tih vecito neobavestenih i jadnih neukih. I sada je bitno da li je znao ovaj ili onaj, sada je ovo pokusaj drzavnog udara, sve je sada u pitanju samo niko vise da ne pita sta je mali ivica radio i pricao sa tim ... ne znam kako da ih nazovem.

@Pinokio
Prijatelju, dosadni ste vise sa vasim komentarima po zadatku. Pa ne moze normalan covek od vas da procita komentare drugih, normalnih ljudi. Znam za SNS-ovce da moraju da salju hvalospeve ali ima mnogo nas koji nismo nicije -ovce i mislimo svojom glavom. Zato, oladite malo, kada vam nadodje da pisete, cucnite negde i cekajte da vas prodje.

Spectator

pre 11 godina

Kada se samo setim kakvu su dreku pravili ovi iz sadašnje vlasti kada se Tadić, kada više nije bio predsednik države, u prolazu rukovao sa Tačijem. Ovi se sada skoro svaki drugi dan sastaju i rukuju (možda se i ljube, ali mi ne vidimo) sa Tačijem, a evo i sa Jahjagom. Zaklinjali su se da to nikad ne bi učinili, a gle sada!!! Meni to ne smeta. Kamo sreće da se odavno počelo sa pregovorima. Možda smo mogli do danas i naći neko rešenje za problem Kosova, koje bi sigurno bilo bolje za Srbe na Kosovu od onog koje će uslediti. Međutim, smeta mi licemerje iz politikantskih razloga, a to je izašlo na videlo u punoj meri i biće osnovni razlog da se ne postigne ono što se moglo postići za Srbe na Kosovu. Jedino dobro je što će sva odgovornost pasti upravo na pleća proizvođača licemerja. I to je neka pravda. Oni su proizveli problem, pa neka ga i reše.

moi

pre 11 godina

Ni mi nismo ni zaprepasceni, niti skandalizovani ovakvim ponasanjem, sve to lici na vas. Bilo bi cudno da se uradi nesto pametno i korisno, ali nece to vama da se desi.

pera

pre 11 godina

dobro jutro predsednice,da nemas kostunicin sindrom(neinformisan),tvoj mandatar dacic saradjuje sa narko mafijom,dal je potrcko ili je na nekom visem hijerarhijskom mestu u mafiji to je ono sto trba utvrditi.ono sto je jasno i sigurno je njegovo priznanje da je dobar sa bananom.posle ove tvoje vucicevske izjave cini mi se da i ti imas nesto sa bananom,da onaj audio 6 nije slucajno predhodnica svega ovoga.u dacicevom slucaju to je bio dacicev intervju sa gologuzom sponzorusom(sve su one i novinarke,spikerke,voditeljke)i onog bisera guvernerke ,fascinacijom jednog drugog mafijasa a koji verovatno pripada istom klanu,to je vas drug beko!ocigledno je da duvate u istu tikvu...

Anjica

pre 11 godina

Predsednikovo je da sudi o ljudima koji su sada sa njima na vlasti a ako je neko činio krivična dela bilo koje vrste u prošlosti postoje službe koje se time bave pa neka dokažu i neka gone!

Gandi

pre 11 godina

Očigledno je da jedinstvo u Vladi nije narušeno, što dokazuje i predsednik Nikolić ovom izjavom. Dokle god se ne iznesu dokazi da je izvršio krivično delo, Dačić je legitimni premijer Srbije.

Bulldozer

pre 11 godina

Nikolić daje podršku Dačiću, i to je sasvim uredu. Mislim da su odnosi u vladajućoj koaliciji, kao i odnosi Nikolića i Dačića, korektni dokle god istražni organi ne dokažu umešanost premijera u narko-poslove. Dakle odnosi bez protokolarnog mirenja i pisanja kojekakvih deklaracija, kakvih smo bili svedoci u skorijoj istoriji.

trsa

pre 11 godina

Ova vlada je napravila velike korake i uradila je za Srbiju vise nego njeni prethodnici za deset godina...ali,da budem iskrena,volela bih da dodje do izbora i da SNS sama formira vladu i oslobodi se pojedinaca.

A smem SM

pre 11 godina

Одавно нисмо имали оваквог човека у врху власти,свака част за потезе,то је политика.

Nomen Nescio

pre 11 godina

Mislim da je predsednik u pravu...Ova Vlada ima dobre rezultate i ne treba raspisivati izbore zbog toga sto se premijer Dacic vidjao sa Radulovicem!Ukoliko se pokaze ,a i dokaze da je ucestvovao u nekim kriminalnim radnjama,treba raspisati vanredne izbore,a sa kriminalcima zna se kako se postupa!

Poslanik

pre 11 godina

Jole, nisi "obavešten", predsednik ne raspušta parlament po svojoj volji nego tek kad vlada podnese ostavku i pismeno obrazloži predlog o raspuštanju parlamenta. Posle toga predsednik rspisuje izbore.

Panonski mornar

pre 11 godina

@(statebriga, 6. februar 2013 21:17)
hm, ovo mirise na revoluciju! dacic umesto u zatvor dobija predsednikov blagoslov. sve posten do postenijeg...


O kakvoj revoluciji je reč? Predsednik nije nadležan da nekoga šalje u zatvor, pogotovo ako ne postoje nikakvi dokazi. Dačić je nevin dokle god istraga ne dokaže drugačije, Nikolić to zna i zato daje podršku Vladi.

Gde ima dima ima i vatre

pre 11 godina

Predsedniče Srbije, trebalo bi da ste "razočaran u Dačića", koji tvrdi da nije počinio nikakvo krivično delo, a što će tek da utvrde istražni organi i tužilaštvo, pošto "pritisnut dolazima", ne može da ospori da je bilo susreta sa licima iz kriminogenih sredina!
Pripadnicima kriminogenih bandi, itekako je u "vitalnom interesu" da se "druže" sa ministrom policije, a i nadimak mu je bio "drug" što upućuje na zaključak da je "saradnička veza" trajala duži vremenski period!

A smem SM

pre 11 godina

Одавно нисмо имали оваквог човека у врху власти,свака част за потезе,то је политика.

A smem SM

pre 11 godina

Одавно нисмо имали оваквог човека у врху власти,свака част за потезе,то је политика.

BARCELONA

pre 11 godina

Danasnja vlada radi odlican posao na celu sa najenergicnijem Aleksadrom Vucicem. Ako se dokaze da se Dacic stvarno sastajao sa kriminalcima, onda ga treba razresiti duznosti, jer je to nedopustivo!

Zaniah

pre 11 godina

Sta cemo mi sa ovim reformama koje su zapocete? Vlada mora da ostane jaka, sigurna, i pribrana. A ne da se saplice o svaki kamen koji opozicija podmece. Nikolic to zna, zna sta se desava u zemlji, bez obzira sto stalno putuje. Veruje Dacicu jer jos manje moze da veruje onima od kojih je sve i poteklo.