Utorak, 29.01.2013.

17:23

Zašto je gubljenje nevinosti toliko važno?

Izvor: Theatlantic.com

Zašto je gubljenje nevinosti toliko važno? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

32 Komentari

Sortiraj po:

Zorzo

pre 11 godina

@Nena
To su bila lepa vremena u svakom smislu.Ne kazem da treba idealizovati sve to i tada ste imali dobre i lose ljude,lepe zene,devojcurke i skotove.Licno znam,jer sam 2 godine bio u "jezickom odelenju",e niste mogli naci par dobrih riba a da su i zaista dobre.Sve su bile umisljene,a ljancesteri sve od reda.Inace doticni film bas verno odrazava to doba o kome vam govorim,sto mi je najzalije mi smo tada bili mnogo blizi Francuskoj nego danas.Film "Flash dance" je bio u to doba hit nad hitovima,ogluveo sam i oslepeo u "Strava centru" gledajuci ga,nisam mogao da se "oporavim" dva sata.Pa "Break dance",gotovo neverovatno zvuci da su tada ljudi stajali u redovima za bioskopsku kartu,da bi samo desetak godina kasnije,kod nas stajali u redovima za hleb.I to je sustina svega,sav taj uzas i slomovrat nas je unazadio i decenijama udaljio od normalnog sveta koji sad upravo prezivljava najvecu ekonomsku krizu.Inace na faksu je bilo lepih devojaka,sto kazu za pravni i filoloski fakultet "puko ribnjak",ali kasnije se taj trend nekako zaustavio,imate i sad lepih cura,ali nekako je to "drukcije".Inace za "skidanje mraka" ste imali ili neku svoju cur'cu ili "uciteljicu zivota",niko nije pomisljao da angazuje te "socijalne radnice" iz kvarta crvenih fenjera.Danas je sve to drugacije,seks je postao roba,a ne uzitak,tako da me ni malo ne raduje kad vidim sve to.

nena

pre 11 godina

@ Zorzo

Ah,pa to je kultni film i mog detinjstva..Iskrena da Vam budem,Žoržo,čini mi se da malo preidealizujete davno prošlo vreme tj. devojčurke Vaše mladosti.Kad pogledam ass-ce i pofesorce po fakultetima,ja ne znam kakva se mladost zatrla u njima,alʹ tamo gde je nisu satrle,tu su je prepolovile.Sve go skot.Kako od takvih devojčica nastaše ʹvake ženetine,ostaće mi nepoznanica.Jer da su stvarno bile ʹbezazlene golubiceʹ kakvim ih opisujete,pa to bi danas bile prave učiteljice životnih vrednosti, mama-mace and then some...Čas izuzecima izvan serije.Alʹ da je danas grđe nego u ʹzlatno dobaʹ,jeste,čega sve na „tržištu“ ima,kakvih nepristojnih ponuda pa to je „ludilo od hiljade i hiljade ludla“.Mislim da današnjim damicama nije lako i da je ovo kakve su mila majka sa čim se nose.Inače,uvek su mi tužne bile one vanvremenske priče o momcima koji svoju nevinost izgubiše sa „prijateljicom noći“,da bi se tako inicirali u čopor mužjaka sa iskustvom,pa još postigli i da se ludo zaljube u svoju „gospodaricu“ i u polupotaji kuju plan kako da je „izvuku“.Ove hard kor akcije sa neta ne bih nikome preporučila. Uh, samo to ne.. moožda kasnije, ma kolko ni za vrh noža. Da, teško je naći srodnu dušu u ovo hladno informatičko doba. E, a muzika Vaše mladosti je divna, ovo što danas dominira to je skandalozno. Kad ste Vi bili momčić ja sam bila baš mala, ali mi je dok sam odrastala ta muzika ušla pod kožu, pa mi je nekad i draža od muzike mog vremena,uvek se setim „Imagination“ Flash Dance.

Michael Gray

pre 11 godina

Ustajem u 4h ujutru danas (nedelja) da bih radio redovnu smenu od 12h. Bez putnih troškova dobijem tačni 15.100,oo Din za 204 radna sata mesečno. Imam solidno dokumentovano obrazovanje i zavidno znanje, ali sam po svemu sudeći GLUP!
Tako da sada komentarišem samo sliku vezanu za ovu vest.
Slika je skroz veštačka. Ovo su neprofesionalni pozeri, ali imaju veću platu od mene!

Zorzo

pre 11 godina

@Nena
To su u svakom slucaju lepe teme i lepa secanja,na period "bratstva i detinjstva".Nekako je sve to bilo naivno,sad kas se setim,ta prva "iskustva",pa i devojcice u to doba su bile drugacije,nisu bile kao ove danas "smizle".To me podseca bas na one tinejdzerske filmove francuske i americke iz tog doba,cak mislim da je jedan snimila i Sofi Marso kad je bila jako mlada tj klinka.Ziveli smo rastereceno i osim skole,sporta i tih "prvih iskustava" nismo imali nikakve brige.To je bilo vreme kao u onoj pesmi od Sarla Akrobate "Ona se budi".Svi smo imali u razredu poneku "veneru" koju smo eto tako pipkali i privatavali(a i ona se nije nesto bog zna kako opirala)tako da je sve to bilo bas krajnje bezazleno i naivno.A o "literaturi" da ne pricam.To su bile citave "seme" da se dodje do takve literature,a pogotovo ako ste maloletan i rade vam hormoni.Sve ste morali da "otkrivate" na misice,nije bilo interneta,a naravno uvek je bilo onih "matorih" koji su vam davali "savete".Jednom prilikom sam,pre nekoliko godina,dak sam se vozio u gradskom busu,imao priliku da zbog guzve slusam nabacivanje jednog studenta njegovoj koleginici.I sve je "islo ko po loju" dok ne spomenu da ima stan,a jos nisu ni prvi sudar zakazali.E pa doslo mi je da ga munem onako na kvarnjaka,da zacuti kad ne zna sta treba da "blebne" i taman krenu koleginica da zamuckuje,pa sta,pa kako,tek nekako se iskobelja.Za sve je potrebno vreme i iskustvo,neko to lakse,neko teze savladava.

nena

pre 11 godina

@ Zorzo

Sve ste lepo rekli, jasno je bilo i na prvu, razume se da se slažem sasvim sa oslanjanjem na sopstvenu intuiciju i osećaj. Nego imam taj ʹpikʹ na narodne mudrosti, zato što kad se uvedu u dijalog, kao neki „džoker“ na mala vrata uvode opće istine, a to mi je situacija za „četvore oči“. Znam šta ste Vi ʹteli.. a i Vi šta sam ja ʹtela. Doduše ako nekog učimo da postane ribolovac jedna od kapitalnijih lekcija je ta koja se tiče prenosa znanja o preseku kad i gde, tako da lov bude efektivan (efikasan?), da citiram poslovičnu drugog nacionalnog bića koje je opreznije kad formuliše opšte mudrosti: „kad u polju nema „divljači“ lov je uzaludan.“ Znate ono, „ne može se naći onog čega nema“. Neprenosiv je osećaj za tajming, kad glas u glavi kaže – e sad je tvoj trenutak. Kairos. Occasio. A simpa ste mi u svojoj in silico briželjubljenosti. Da li in vivo dozvoljavate sebi oduška prgavoj prirodi ? U duhu teme, lepa je defloracija :) Naravno kad joj kucne čas sudbine. Ja sam u svoje šiparičke dane (jedva preživeh) baš volela sa sopstvene distance da slušam šta mi pričaju moje *ebežljive i seksualno naprednije drugarice. A omladini nedodirnutoj temom bih preporučila recimo čitanje erotčnih ispovesti, tako mogu da kontrolišu sugestivni kvalitet, a opet steknu zanimljive uvide u pitanja koja su nepoznanica. Ni slikice nisu za baciti. Jel da ? Ipak, treba sa nečim izaći pred „stranku“ i tabulu ne ostaviti da bude baš tabula rasa.

Zorzo

pre 11 godina

@nena
Na ta "pozitivna" iskustva o kojima vi govorite nisam mislio.Svi mi koristimo necija iskustva u zivotu,pa tako i ovde.Cela istorija je istorija iskustava.Neke stvari kad je seks u pitanju davno su izmisljene i pronadjene,pocev od "kama sutre" pa nadalje,da ne redjam,jer se bespotrebno udaljavam od teme.A ta izreka koju sam cititrao mogla bi se i tebalo bi da se posmatra u kontekstu cele price vezane za skidanje "mraka".Dakle jedna je stvar kad vi naucite nekoga da lovi ribu,ali mu ne mozete reci gde da lovi ribu,kada treba da lovi,on to sam mora da pronadje.Tako je i ovde.Svi smo mi koristili necja iskustva,gledali filmove,citali raznu literaturu(u moje doba nije bilo interneta).Ali preterano oslanjanje na tudje sugestije,a ne na neke svoje osecaje,mozak i neki svoj tajming moze da dovede do onoga o cemu nam govori ta ireka.Hocu da kazem da ovde kao uostalom i u zivotu ne treba biti povodljiv za drugima.Recimo u moje vreme,na pocetku tinejdzerskog doba,imali smo jednog druga koji je "skinuo mrak" na jednoj od skolskih ekskurzja. I to je u nasem razredu bio "prvorazredni dogadjaj".O tome su svi pricali.Ali svako od nas je to u svom zivotu radio kad je mogao i stigao i kad je imao potrebu.Dakle mislio sam na to,da se ne treba previse obazirati na druge nego kao u onoj reklami slediti svoj instikt.Nisam pristalica toga da covek zivi kao kaludjer,ali s druge strane ni tog preteranog i neumerenog konzumiranja seksa.Sve u svoje vreme.

nena

pre 11 godina

@ Zorzo

"Ko slusa tudja usta,njegova su prazna".

Poslovična narodna mudrost nije operisana od logike, ali .. Dragi Žoržo, da li Vam je ikad palo na pamet da nema istinske originalnosti pod kapom nebeskom, da su sve samo osvežene rekombinacije, i sve što je rečeno neko je nekad već rekao. Sve su već ispričane priče, a i ono što govorimo vrlo je verovatno da smo nekad i negde najpre slušali. Baš mali postotak izgovorenog je istinska i samonikla tvorba, plod sopstveničke originilanosti. Mislim da nema sramote pozvati se na kovanice ili citate umova koji su „na visini zadatka“. Pa i simpatičan je paradoks da citirajući ovu mudrost vi ponavljate ono što se upravo čuli, od nekih Drugih usta. „ I ljude poslušaj, i svoje pameti imaj “, kaže još jedna poslovična. Život piše simpatične skečeve. Znam, znam da je ovo bilo u duhu poentiranja, itsl. Simpatičan ste sopstvenik.

Zorzo

pre 11 godina

Problem sa "skidanjem mraka" je uvek postojao,na neki nacin i zbog pritiska okoline koji rezultira onom: "pa nisam ja valjda tolki kreten".Ali u neka drugacija vremena,kad je sve bilo uhodano,kad osim skole i skidanja "mraka" nisi imao u tim godinama drugih problema,danas nije bas lako momcima(a i devojkama) skinuti "mrak".Sve se promenilo,drugacije su prilike,da ne sirim temu.Bez obizra na sve pridike ostalih i onih "iskusnijih", ne treba nesto pridavati preveliki znacaj tome i padati u ocaj.Seks je prirodna stvar i treba da nam bude jedno zadovoljstvo.Ne treba od tog prvog dogadjaja ocekivati cuda,covek se sve vreme uci.Pa cak i oni najveci ljubavnici i ljubavnice,nisu se rodili nauceni,vec su to "znanje" sticali godinama.Bitno je da tada nemate prevelika ocekivanja,da ne forsirate seks sam po sebi,nego prosto kad mu "dodje vreme".I onda ce to biti jedno lepo iskustvo a ne trauma.U privatnom zivotu treba covek bez obzira na godine,da se povodi za sobom,ne za onim sto mu drugi kazu.Narod lepo kaze: "Ko slusa tudja usta,njegova su prazna".

Razmisli malo

pre 11 godina

(djadjadj, 30. januar 2013 10:24)
Izvinjavam se zbog skretanja sa teme. Ja sam to operisao prošle godine. Bio je teži oblik fimoze, srasla je koža za alat, ali sada je sve u redu. Bićeš max tri-četiri dana u bolnici sveukupno. Previjanja su mi trajala nekoliko nedelja, ali vredi žrtve, veruj mi.

Starije generacije

pre 11 godina

Da li mislite da vam stvarno verujemo da sa 25 godina nemate ljubavno iskustvo, ili da ste sa devojkom 18 meseci i ništa se ne dešava a sve sa razlogom što čekate onu pravu ili pravog. Jel nas vi to zafrkavate?

Specijalac

pre 11 godina

Gubljenje nevinosti, kao i sam seks, su totalno precenjeni! Sećam se, kao klinac, kada smo mi nevini, pitali jednog "iskusnog" drugara, kako je to, odgovorio je "Maaa, isto kao i masturbiranje, samo što je masturbiranje ponekad bolje"! Dugo mi je trebalo da shvatim šta je hteo da kaže!

mile

pre 11 godina

djadjadj


ja kada sam imao 6,7 godina imao sam isti problem. nije mogla kozica skroz da se provuce. otisao sam sa majkom kod lekara i lekar je malo jace povukao i time je sve zavrseno.

secam se da sam posle toga mazao sa nekom mascu i time je zavrsena ta saga.

Kimi

pre 11 godina

Imam skoro 24 i jedan neuspeli pokusaj seksa sa nekon koja me ne privlaci preterano, i traume posle njega.
Sad shvatam da je najbolje cekati pravu vezu i nekoga koga volis!

Razlicito iskustvo

pre 11 godina

Sto kazu,"moze da bidne,ali ne mora da znaci".Moje prvo iskustvo je bilo super,gotovo neverovatno.Ali u zivotu se stvari ne desavaju kao na proizvodnoj traci.Jedno ne proizilazi iz drugoga.To sam na zalost potvrdio i kroz sopstveno iskustvo.Posle uspesnog "skidanja mraka" nije sve teklo kao med i mleko,pre bih rekao da je dosta bilo "casi zuci"ispijeno.Kada nemate taj sklad sa vasom partnerkom,neka dublja i iskrena osecanja,onda ni seks ne moze da bude obecavajuci.Isto tako za seks je potrebna i hemija,strast,to nije nesto sto moze samo od sebe da se odrzava,vec mu je potrebno "gorivo" da bi bilo sve ok.Sve u svemu,pocetni uspeh ili neuspeh ne mora da znaci nista.

djadjadj

pre 11 godina

Ja ove godine punim 25, a još sam nevin. Zbog fimoze. Ispao sam mnogo glup što nisam ranije operisao, ali jbg nisam imao vremena ni petlju da to uradim. Ali obećao sam sebi da ću ove godine sigurno da obavim to...

Dejan

pre 11 godina

mogu samo da kažem da vredi čekati na pravi osećaj.. nekako se sex pretvorio u obavezu i trgovinu, a ljubav je nešto najvrednije što imamo. Imam vezu od 18 meseci, još nismo spavali, jer želim da ona odabere trenutak, jer znam koliko je meni bilo važno kao muškarcu da iskreno zavolim osobu sa kojom sam prvi put spavao. Ti trenuci su posebni, što se čovek više driče, to su dragoceniji..
(vredi čekati, 29. januar 2013 22:36)

Sine, privodi to, pod hitno!

ela

pre 11 godina

Komentari su odlicni i ohrabrujuci. Ljubav je bedem.
Ako u ljubavi imate odlican sex i uspete da ostvarite prijateljstvo, onda imate partnerski odnos koji moze da gradi zivot. Imam to iskustvo. Neprocnnjivo je, narocito kada ga uporedim sa suprotnim koje me, na zalost, nije mimoislo.
Zelim kolegama-komentatorima sve najbolje. :-)

milan

pre 11 godina

@vredi čekati

ne znam sta da ti kazem. da sam ja upitanju imao bi bar jos jednu curu pored te sto ti cekas 18 meseci jer nije normalano da se ceka toliko dugo.

kolika god je ona svetica 18 meseci da se vi ne seksate nije normalno i prelazi svaku meru.



nevinost je veoma precenjena i po meni bila cura nevina ili ne je ista stvar samo sto ako je nevina predstavlja dodatni problem.

Kol

pre 11 godina

@vredi čekati ne znam koliko godina imas ali 18 meseci se drzite za ruke?!? Iskreno odmah da ti kazem ili ti varas ili ona vara treceg nema!

mirjana

pre 11 godina

Nije toliko bitno ako mu se ne pridaje bog zna kakav znacaj. Ali moda je moda, sta cete. ja sam samo iz price sa drugaricama razumela (a vidim i iz komentara) kome je dobro- dobro mu je, kome nije- nije bilo uglavnom ni kasnije. Nema tu ne znam kakve mudrosti.

Jovan

pre 11 godina

Zar nije logičnije objašnjenje da ljudi koji su zreliji i skloniji vezivanju u seksualne odnose stupaju sa osobama s kojima je prirodno da im bude prijatno. To bi objasnilo zašto prvi seksualni odnos, ali i oni kasniji predstavljaju radost i zadovoljstvo.

vredi čekati

pre 11 godina

mogu samo da kažem da vredi čekati na pravi osećaj.. nekako se sex pretvorio u obavezu i trgovinu, a ljubav je nešto najvrednije što imamo. Imam vezu od 18 meseci, još nismo spavali, jer želim da ona odabere trenutak, jer znam koliko je meni bilo važno kao muškarcu da iskreno zavolim osobu sa kojom sam prvi put spavao. Ti trenuci su posebni, što se čovek više driče, to su dragoceniji..

panjkovic

pre 11 godina

Zašto je gubljenje nevinosti toliko važno?

- izmedju ostalog, zato sto se ocigledno jako lepo moze unovciti (Catarina Migliorini, 780 000 $) :((

nemoguca

pre 11 godina

Imala sam uzasne odnose sa tipovima i nemam zelju da se u to upustam dok nekog dobro ne upoznam. Ali to je nemoguce uraditi u ovakvom drustvu.

Fun vs Love

pre 11 godina

Postoje 2 prva seksualna iskustva. Prvo zabavno i prvo ljubavno seksualno iskustvo. Ja sam bar tako imao. Prvo (istinsko) je bilo sa devojkom koja mi nista nije znacila i bilo je iz zabave, drugo je bilo sa devojkom u koju sam bio zaljubljen i bilo je iz ljubavi.
Posto se ne mogu meriti jedno sa drugim ja sam to svrstao u dva prva iskustva. Kad me neko pita koje je tvoje prvo seksualno iskustvo ja ispricam ovo ljubavno, ono istinsko prvo zanemarim jer je to bilo zabavno, za mene nesto kao masturbacija samo "uzivo".
Bilo je i kasnije u medjuvremenu jos zabavnih iskustva, ali ljubavna sam u zivotu imao samo sa dve devojke. Posto ovu drugu i sada volim, zeleo bi da se taj rezultat vise ne menja :-)

Fun vs Love

pre 11 godina

Postoje 2 prva seksualna iskustva. Prvo zabavno i prvo ljubavno seksualno iskustvo. Ja sam bar tako imao. Prvo (istinsko) je bilo sa devojkom koja mi nista nije znacila i bilo je iz zabave, drugo je bilo sa devojkom u koju sam bio zaljubljen i bilo je iz ljubavi.
Posto se ne mogu meriti jedno sa drugim ja sam to svrstao u dva prva iskustva. Kad me neko pita koje je tvoje prvo seksualno iskustvo ja ispricam ovo ljubavno, ono istinsko prvo zanemarim jer je to bilo zabavno, za mene nesto kao masturbacija samo "uzivo".
Bilo je i kasnije u medjuvremenu jos zabavnih iskustva, ali ljubavna sam u zivotu imao samo sa dve devojke. Posto ovu drugu i sada volim, zeleo bi da se taj rezultat vise ne menja :-)

nemoguca

pre 11 godina

Imala sam uzasne odnose sa tipovima i nemam zelju da se u to upustam dok nekog dobro ne upoznam. Ali to je nemoguce uraditi u ovakvom drustvu.

panjkovic

pre 11 godina

Zašto je gubljenje nevinosti toliko važno?

- izmedju ostalog, zato sto se ocigledno jako lepo moze unovciti (Catarina Migliorini, 780 000 $) :((

vredi čekati

pre 11 godina

mogu samo da kažem da vredi čekati na pravi osećaj.. nekako se sex pretvorio u obavezu i trgovinu, a ljubav je nešto najvrednije što imamo. Imam vezu od 18 meseci, još nismo spavali, jer želim da ona odabere trenutak, jer znam koliko je meni bilo važno kao muškarcu da iskreno zavolim osobu sa kojom sam prvi put spavao. Ti trenuci su posebni, što se čovek više driče, to su dragoceniji..

Dejan

pre 11 godina

mogu samo da kažem da vredi čekati na pravi osećaj.. nekako se sex pretvorio u obavezu i trgovinu, a ljubav je nešto najvrednije što imamo. Imam vezu od 18 meseci, još nismo spavali, jer želim da ona odabere trenutak, jer znam koliko je meni bilo važno kao muškarcu da iskreno zavolim osobu sa kojom sam prvi put spavao. Ti trenuci su posebni, što se čovek više driče, to su dragoceniji..
(vredi čekati, 29. januar 2013 22:36)

Sine, privodi to, pod hitno!

Kol

pre 11 godina

@vredi čekati ne znam koliko godina imas ali 18 meseci se drzite za ruke?!? Iskreno odmah da ti kazem ili ti varas ili ona vara treceg nema!

Kimi

pre 11 godina

Imam skoro 24 i jedan neuspeli pokusaj seksa sa nekon koja me ne privlaci preterano, i traume posle njega.
Sad shvatam da je najbolje cekati pravu vezu i nekoga koga volis!

Specijalac

pre 11 godina

Gubljenje nevinosti, kao i sam seks, su totalno precenjeni! Sećam se, kao klinac, kada smo mi nevini, pitali jednog "iskusnog" drugara, kako je to, odgovorio je "Maaa, isto kao i masturbiranje, samo što je masturbiranje ponekad bolje"! Dugo mi je trebalo da shvatim šta je hteo da kaže!

ela

pre 11 godina

Komentari su odlicni i ohrabrujuci. Ljubav je bedem.
Ako u ljubavi imate odlican sex i uspete da ostvarite prijateljstvo, onda imate partnerski odnos koji moze da gradi zivot. Imam to iskustvo. Neprocnnjivo je, narocito kada ga uporedim sa suprotnim koje me, na zalost, nije mimoislo.
Zelim kolegama-komentatorima sve najbolje. :-)

djadjadj

pre 11 godina

Ja ove godine punim 25, a još sam nevin. Zbog fimoze. Ispao sam mnogo glup što nisam ranije operisao, ali jbg nisam imao vremena ni petlju da to uradim. Ali obećao sam sebi da ću ove godine sigurno da obavim to...

Jovan

pre 11 godina

Zar nije logičnije objašnjenje da ljudi koji su zreliji i skloniji vezivanju u seksualne odnose stupaju sa osobama s kojima je prirodno da im bude prijatno. To bi objasnilo zašto prvi seksualni odnos, ali i oni kasniji predstavljaju radost i zadovoljstvo.

Razlicito iskustvo

pre 11 godina

Sto kazu,"moze da bidne,ali ne mora da znaci".Moje prvo iskustvo je bilo super,gotovo neverovatno.Ali u zivotu se stvari ne desavaju kao na proizvodnoj traci.Jedno ne proizilazi iz drugoga.To sam na zalost potvrdio i kroz sopstveno iskustvo.Posle uspesnog "skidanja mraka" nije sve teklo kao med i mleko,pre bih rekao da je dosta bilo "casi zuci"ispijeno.Kada nemate taj sklad sa vasom partnerkom,neka dublja i iskrena osecanja,onda ni seks ne moze da bude obecavajuci.Isto tako za seks je potrebna i hemija,strast,to nije nesto sto moze samo od sebe da se odrzava,vec mu je potrebno "gorivo" da bi bilo sve ok.Sve u svemu,pocetni uspeh ili neuspeh ne mora da znaci nista.

milan

pre 11 godina

@vredi čekati

ne znam sta da ti kazem. da sam ja upitanju imao bi bar jos jednu curu pored te sto ti cekas 18 meseci jer nije normalano da se ceka toliko dugo.

kolika god je ona svetica 18 meseci da se vi ne seksate nije normalno i prelazi svaku meru.



nevinost je veoma precenjena i po meni bila cura nevina ili ne je ista stvar samo sto ako je nevina predstavlja dodatni problem.

mirjana

pre 11 godina

Nije toliko bitno ako mu se ne pridaje bog zna kakav znacaj. Ali moda je moda, sta cete. ja sam samo iz price sa drugaricama razumela (a vidim i iz komentara) kome je dobro- dobro mu je, kome nije- nije bilo uglavnom ni kasnije. Nema tu ne znam kakve mudrosti.

Razmisli malo

pre 11 godina

(djadjadj, 30. januar 2013 10:24)
Izvinjavam se zbog skretanja sa teme. Ja sam to operisao prošle godine. Bio je teži oblik fimoze, srasla je koža za alat, ali sada je sve u redu. Bićeš max tri-četiri dana u bolnici sveukupno. Previjanja su mi trajala nekoliko nedelja, ali vredi žrtve, veruj mi.

mile

pre 11 godina

djadjadj


ja kada sam imao 6,7 godina imao sam isti problem. nije mogla kozica skroz da se provuce. otisao sam sa majkom kod lekara i lekar je malo jace povukao i time je sve zavrseno.

secam se da sam posle toga mazao sa nekom mascu i time je zavrsena ta saga.

Zorzo

pre 11 godina

Problem sa "skidanjem mraka" je uvek postojao,na neki nacin i zbog pritiska okoline koji rezultira onom: "pa nisam ja valjda tolki kreten".Ali u neka drugacija vremena,kad je sve bilo uhodano,kad osim skole i skidanja "mraka" nisi imao u tim godinama drugih problema,danas nije bas lako momcima(a i devojkama) skinuti "mrak".Sve se promenilo,drugacije su prilike,da ne sirim temu.Bez obizra na sve pridike ostalih i onih "iskusnijih", ne treba nesto pridavati preveliki znacaj tome i padati u ocaj.Seks je prirodna stvar i treba da nam bude jedno zadovoljstvo.Ne treba od tog prvog dogadjaja ocekivati cuda,covek se sve vreme uci.Pa cak i oni najveci ljubavnici i ljubavnice,nisu se rodili nauceni,vec su to "znanje" sticali godinama.Bitno je da tada nemate prevelika ocekivanja,da ne forsirate seks sam po sebi,nego prosto kad mu "dodje vreme".I onda ce to biti jedno lepo iskustvo a ne trauma.U privatnom zivotu treba covek bez obzira na godine,da se povodi za sobom,ne za onim sto mu drugi kazu.Narod lepo kaze: "Ko slusa tudja usta,njegova su prazna".

Starije generacije

pre 11 godina

Da li mislite da vam stvarno verujemo da sa 25 godina nemate ljubavno iskustvo, ili da ste sa devojkom 18 meseci i ništa se ne dešava a sve sa razlogom što čekate onu pravu ili pravog. Jel nas vi to zafrkavate?

Michael Gray

pre 11 godina

Ustajem u 4h ujutru danas (nedelja) da bih radio redovnu smenu od 12h. Bez putnih troškova dobijem tačni 15.100,oo Din za 204 radna sata mesečno. Imam solidno dokumentovano obrazovanje i zavidno znanje, ali sam po svemu sudeći GLUP!
Tako da sada komentarišem samo sliku vezanu za ovu vest.
Slika je skroz veštačka. Ovo su neprofesionalni pozeri, ali imaju veću platu od mene!

nena

pre 11 godina

@ Zorzo

Ah,pa to je kultni film i mog detinjstva..Iskrena da Vam budem,Žoržo,čini mi se da malo preidealizujete davno prošlo vreme tj. devojčurke Vaše mladosti.Kad pogledam ass-ce i pofesorce po fakultetima,ja ne znam kakva se mladost zatrla u njima,alʹ tamo gde je nisu satrle,tu su je prepolovile.Sve go skot.Kako od takvih devojčica nastaše ʹvake ženetine,ostaće mi nepoznanica.Jer da su stvarno bile ʹbezazlene golubiceʹ kakvim ih opisujete,pa to bi danas bile prave učiteljice životnih vrednosti, mama-mace and then some...Čas izuzecima izvan serije.Alʹ da je danas grđe nego u ʹzlatno dobaʹ,jeste,čega sve na „tržištu“ ima,kakvih nepristojnih ponuda pa to je „ludilo od hiljade i hiljade ludla“.Mislim da današnjim damicama nije lako i da je ovo kakve su mila majka sa čim se nose.Inače,uvek su mi tužne bile one vanvremenske priče o momcima koji svoju nevinost izgubiše sa „prijateljicom noći“,da bi se tako inicirali u čopor mužjaka sa iskustvom,pa još postigli i da se ludo zaljube u svoju „gospodaricu“ i u polupotaji kuju plan kako da je „izvuku“.Ove hard kor akcije sa neta ne bih nikome preporučila. Uh, samo to ne.. moožda kasnije, ma kolko ni za vrh noža. Da, teško je naći srodnu dušu u ovo hladno informatičko doba. E, a muzika Vaše mladosti je divna, ovo što danas dominira to je skandalozno. Kad ste Vi bili momčić ja sam bila baš mala, ali mi je dok sam odrastala ta muzika ušla pod kožu, pa mi je nekad i draža od muzike mog vremena,uvek se setim „Imagination“ Flash Dance.

Zorzo

pre 11 godina

@nena
Na ta "pozitivna" iskustva o kojima vi govorite nisam mislio.Svi mi koristimo necija iskustva u zivotu,pa tako i ovde.Cela istorija je istorija iskustava.Neke stvari kad je seks u pitanju davno su izmisljene i pronadjene,pocev od "kama sutre" pa nadalje,da ne redjam,jer se bespotrebno udaljavam od teme.A ta izreka koju sam cititrao mogla bi se i tebalo bi da se posmatra u kontekstu cele price vezane za skidanje "mraka".Dakle jedna je stvar kad vi naucite nekoga da lovi ribu,ali mu ne mozete reci gde da lovi ribu,kada treba da lovi,on to sam mora da pronadje.Tako je i ovde.Svi smo mi koristili necja iskustva,gledali filmove,citali raznu literaturu(u moje doba nije bilo interneta).Ali preterano oslanjanje na tudje sugestije,a ne na neke svoje osecaje,mozak i neki svoj tajming moze da dovede do onoga o cemu nam govori ta ireka.Hocu da kazem da ovde kao uostalom i u zivotu ne treba biti povodljiv za drugima.Recimo u moje vreme,na pocetku tinejdzerskog doba,imali smo jednog druga koji je "skinuo mrak" na jednoj od skolskih ekskurzja. I to je u nasem razredu bio "prvorazredni dogadjaj".O tome su svi pricali.Ali svako od nas je to u svom zivotu radio kad je mogao i stigao i kad je imao potrebu.Dakle mislio sam na to,da se ne treba previse obazirati na druge nego kao u onoj reklami slediti svoj instikt.Nisam pristalica toga da covek zivi kao kaludjer,ali s druge strane ni tog preteranog i neumerenog konzumiranja seksa.Sve u svoje vreme.

Zorzo

pre 11 godina

@Nena
To su bila lepa vremena u svakom smislu.Ne kazem da treba idealizovati sve to i tada ste imali dobre i lose ljude,lepe zene,devojcurke i skotove.Licno znam,jer sam 2 godine bio u "jezickom odelenju",e niste mogli naci par dobrih riba a da su i zaista dobre.Sve su bile umisljene,a ljancesteri sve od reda.Inace doticni film bas verno odrazava to doba o kome vam govorim,sto mi je najzalije mi smo tada bili mnogo blizi Francuskoj nego danas.Film "Flash dance" je bio u to doba hit nad hitovima,ogluveo sam i oslepeo u "Strava centru" gledajuci ga,nisam mogao da se "oporavim" dva sata.Pa "Break dance",gotovo neverovatno zvuci da su tada ljudi stajali u redovima za bioskopsku kartu,da bi samo desetak godina kasnije,kod nas stajali u redovima za hleb.I to je sustina svega,sav taj uzas i slomovrat nas je unazadio i decenijama udaljio od normalnog sveta koji sad upravo prezivljava najvecu ekonomsku krizu.Inace na faksu je bilo lepih devojaka,sto kazu za pravni i filoloski fakultet "puko ribnjak",ali kasnije se taj trend nekako zaustavio,imate i sad lepih cura,ali nekako je to "drukcije".Inace za "skidanje mraka" ste imali ili neku svoju cur'cu ili "uciteljicu zivota",niko nije pomisljao da angazuje te "socijalne radnice" iz kvarta crvenih fenjera.Danas je sve to drugacije,seks je postao roba,a ne uzitak,tako da me ni malo ne raduje kad vidim sve to.

Zorzo

pre 11 godina

@Nena
To su u svakom slucaju lepe teme i lepa secanja,na period "bratstva i detinjstva".Nekako je sve to bilo naivno,sad kas se setim,ta prva "iskustva",pa i devojcice u to doba su bile drugacije,nisu bile kao ove danas "smizle".To me podseca bas na one tinejdzerske filmove francuske i americke iz tog doba,cak mislim da je jedan snimila i Sofi Marso kad je bila jako mlada tj klinka.Ziveli smo rastereceno i osim skole,sporta i tih "prvih iskustava" nismo imali nikakve brige.To je bilo vreme kao u onoj pesmi od Sarla Akrobate "Ona se budi".Svi smo imali u razredu poneku "veneru" koju smo eto tako pipkali i privatavali(a i ona se nije nesto bog zna kako opirala)tako da je sve to bilo bas krajnje bezazleno i naivno.A o "literaturi" da ne pricam.To su bile citave "seme" da se dodje do takve literature,a pogotovo ako ste maloletan i rade vam hormoni.Sve ste morali da "otkrivate" na misice,nije bilo interneta,a naravno uvek je bilo onih "matorih" koji su vam davali "savete".Jednom prilikom sam,pre nekoliko godina,dak sam se vozio u gradskom busu,imao priliku da zbog guzve slusam nabacivanje jednog studenta njegovoj koleginici.I sve je "islo ko po loju" dok ne spomenu da ima stan,a jos nisu ni prvi sudar zakazali.E pa doslo mi je da ga munem onako na kvarnjaka,da zacuti kad ne zna sta treba da "blebne" i taman krenu koleginica da zamuckuje,pa sta,pa kako,tek nekako se iskobelja.Za sve je potrebno vreme i iskustvo,neko to lakse,neko teze savladava.

nena

pre 11 godina

@ Zorzo

"Ko slusa tudja usta,njegova su prazna".

Poslovična narodna mudrost nije operisana od logike, ali .. Dragi Žoržo, da li Vam je ikad palo na pamet da nema istinske originalnosti pod kapom nebeskom, da su sve samo osvežene rekombinacije, i sve što je rečeno neko je nekad već rekao. Sve su već ispričane priče, a i ono što govorimo vrlo je verovatno da smo nekad i negde najpre slušali. Baš mali postotak izgovorenog je istinska i samonikla tvorba, plod sopstveničke originilanosti. Mislim da nema sramote pozvati se na kovanice ili citate umova koji su „na visini zadatka“. Pa i simpatičan je paradoks da citirajući ovu mudrost vi ponavljate ono što se upravo čuli, od nekih Drugih usta. „ I ljude poslušaj, i svoje pameti imaj “, kaže još jedna poslovična. Život piše simpatične skečeve. Znam, znam da je ovo bilo u duhu poentiranja, itsl. Simpatičan ste sopstvenik.

nena

pre 11 godina

@ Zorzo

Sve ste lepo rekli, jasno je bilo i na prvu, razume se da se slažem sasvim sa oslanjanjem na sopstvenu intuiciju i osećaj. Nego imam taj ʹpikʹ na narodne mudrosti, zato što kad se uvedu u dijalog, kao neki „džoker“ na mala vrata uvode opće istine, a to mi je situacija za „četvore oči“. Znam šta ste Vi ʹteli.. a i Vi šta sam ja ʹtela. Doduše ako nekog učimo da postane ribolovac jedna od kapitalnijih lekcija je ta koja se tiče prenosa znanja o preseku kad i gde, tako da lov bude efektivan (efikasan?), da citiram poslovičnu drugog nacionalnog bića koje je opreznije kad formuliše opšte mudrosti: „kad u polju nema „divljači“ lov je uzaludan.“ Znate ono, „ne može se naći onog čega nema“. Neprenosiv je osećaj za tajming, kad glas u glavi kaže – e sad je tvoj trenutak. Kairos. Occasio. A simpa ste mi u svojoj in silico briželjubljenosti. Da li in vivo dozvoljavate sebi oduška prgavoj prirodi ? U duhu teme, lepa je defloracija :) Naravno kad joj kucne čas sudbine. Ja sam u svoje šiparičke dane (jedva preživeh) baš volela sa sopstvene distance da slušam šta mi pričaju moje *ebežljive i seksualno naprednije drugarice. A omladini nedodirnutoj temom bih preporučila recimo čitanje erotčnih ispovesti, tako mogu da kontrolišu sugestivni kvalitet, a opet steknu zanimljive uvide u pitanja koja su nepoznanica. Ni slikice nisu za baciti. Jel da ? Ipak, treba sa nečim izaći pred „stranku“ i tabulu ne ostaviti da bude baš tabula rasa.

vredi čekati

pre 11 godina

mogu samo da kažem da vredi čekati na pravi osećaj.. nekako se sex pretvorio u obavezu i trgovinu, a ljubav je nešto najvrednije što imamo. Imam vezu od 18 meseci, još nismo spavali, jer želim da ona odabere trenutak, jer znam koliko je meni bilo važno kao muškarcu da iskreno zavolim osobu sa kojom sam prvi put spavao. Ti trenuci su posebni, što se čovek više driče, to su dragoceniji..

Starije generacije

pre 11 godina

Da li mislite da vam stvarno verujemo da sa 25 godina nemate ljubavno iskustvo, ili da ste sa devojkom 18 meseci i ništa se ne dešava a sve sa razlogom što čekate onu pravu ili pravog. Jel nas vi to zafrkavate?

milan

pre 11 godina

@vredi čekati

ne znam sta da ti kazem. da sam ja upitanju imao bi bar jos jednu curu pored te sto ti cekas 18 meseci jer nije normalano da se ceka toliko dugo.

kolika god je ona svetica 18 meseci da se vi ne seksate nije normalno i prelazi svaku meru.



nevinost je veoma precenjena i po meni bila cura nevina ili ne je ista stvar samo sto ako je nevina predstavlja dodatni problem.

nemoguca

pre 11 godina

Imala sam uzasne odnose sa tipovima i nemam zelju da se u to upustam dok nekog dobro ne upoznam. Ali to je nemoguce uraditi u ovakvom drustvu.

panjkovic

pre 11 godina

Zašto je gubljenje nevinosti toliko važno?

- izmedju ostalog, zato sto se ocigledno jako lepo moze unovciti (Catarina Migliorini, 780 000 $) :((

Kol

pre 11 godina

@vredi čekati ne znam koliko godina imas ali 18 meseci se drzite za ruke?!? Iskreno odmah da ti kazem ili ti varas ili ona vara treceg nema!

Fun vs Love

pre 11 godina

Postoje 2 prva seksualna iskustva. Prvo zabavno i prvo ljubavno seksualno iskustvo. Ja sam bar tako imao. Prvo (istinsko) je bilo sa devojkom koja mi nista nije znacila i bilo je iz zabave, drugo je bilo sa devojkom u koju sam bio zaljubljen i bilo je iz ljubavi.
Posto se ne mogu meriti jedno sa drugim ja sam to svrstao u dva prva iskustva. Kad me neko pita koje je tvoje prvo seksualno iskustvo ja ispricam ovo ljubavno, ono istinsko prvo zanemarim jer je to bilo zabavno, za mene nesto kao masturbacija samo "uzivo".
Bilo je i kasnije u medjuvremenu jos zabavnih iskustva, ali ljubavna sam u zivotu imao samo sa dve devojke. Posto ovu drugu i sada volim, zeleo bi da se taj rezultat vise ne menja :-)

Dejan

pre 11 godina

mogu samo da kažem da vredi čekati na pravi osećaj.. nekako se sex pretvorio u obavezu i trgovinu, a ljubav je nešto najvrednije što imamo. Imam vezu od 18 meseci, još nismo spavali, jer želim da ona odabere trenutak, jer znam koliko je meni bilo važno kao muškarcu da iskreno zavolim osobu sa kojom sam prvi put spavao. Ti trenuci su posebni, što se čovek više driče, to su dragoceniji..
(vredi čekati, 29. januar 2013 22:36)

Sine, privodi to, pod hitno!

nena

pre 11 godina

@ Zorzo

"Ko slusa tudja usta,njegova su prazna".

Poslovična narodna mudrost nije operisana od logike, ali .. Dragi Žoržo, da li Vam je ikad palo na pamet da nema istinske originalnosti pod kapom nebeskom, da su sve samo osvežene rekombinacije, i sve što je rečeno neko je nekad već rekao. Sve su već ispričane priče, a i ono što govorimo vrlo je verovatno da smo nekad i negde najpre slušali. Baš mali postotak izgovorenog je istinska i samonikla tvorba, plod sopstveničke originilanosti. Mislim da nema sramote pozvati se na kovanice ili citate umova koji su „na visini zadatka“. Pa i simpatičan je paradoks da citirajući ovu mudrost vi ponavljate ono što se upravo čuli, od nekih Drugih usta. „ I ljude poslušaj, i svoje pameti imaj “, kaže još jedna poslovična. Život piše simpatične skečeve. Znam, znam da je ovo bilo u duhu poentiranja, itsl. Simpatičan ste sopstvenik.

Specijalac

pre 11 godina

Gubljenje nevinosti, kao i sam seks, su totalno precenjeni! Sećam se, kao klinac, kada smo mi nevini, pitali jednog "iskusnog" drugara, kako je to, odgovorio je "Maaa, isto kao i masturbiranje, samo što je masturbiranje ponekad bolje"! Dugo mi je trebalo da shvatim šta je hteo da kaže!

Kimi

pre 11 godina

Imam skoro 24 i jedan neuspeli pokusaj seksa sa nekon koja me ne privlaci preterano, i traume posle njega.
Sad shvatam da je najbolje cekati pravu vezu i nekoga koga volis!

djadjadj

pre 11 godina

Ja ove godine punim 25, a još sam nevin. Zbog fimoze. Ispao sam mnogo glup što nisam ranije operisao, ali jbg nisam imao vremena ni petlju da to uradim. Ali obećao sam sebi da ću ove godine sigurno da obavim to...

Zorzo

pre 11 godina

@nena
Na ta "pozitivna" iskustva o kojima vi govorite nisam mislio.Svi mi koristimo necija iskustva u zivotu,pa tako i ovde.Cela istorija je istorija iskustava.Neke stvari kad je seks u pitanju davno su izmisljene i pronadjene,pocev od "kama sutre" pa nadalje,da ne redjam,jer se bespotrebno udaljavam od teme.A ta izreka koju sam cititrao mogla bi se i tebalo bi da se posmatra u kontekstu cele price vezane za skidanje "mraka".Dakle jedna je stvar kad vi naucite nekoga da lovi ribu,ali mu ne mozete reci gde da lovi ribu,kada treba da lovi,on to sam mora da pronadje.Tako je i ovde.Svi smo mi koristili necja iskustva,gledali filmove,citali raznu literaturu(u moje doba nije bilo interneta).Ali preterano oslanjanje na tudje sugestije,a ne na neke svoje osecaje,mozak i neki svoj tajming moze da dovede do onoga o cemu nam govori ta ireka.Hocu da kazem da ovde kao uostalom i u zivotu ne treba biti povodljiv za drugima.Recimo u moje vreme,na pocetku tinejdzerskog doba,imali smo jednog druga koji je "skinuo mrak" na jednoj od skolskih ekskurzja. I to je u nasem razredu bio "prvorazredni dogadjaj".O tome su svi pricali.Ali svako od nas je to u svom zivotu radio kad je mogao i stigao i kad je imao potrebu.Dakle mislio sam na to,da se ne treba previse obazirati na druge nego kao u onoj reklami slediti svoj instikt.Nisam pristalica toga da covek zivi kao kaludjer,ali s druge strane ni tog preteranog i neumerenog konzumiranja seksa.Sve u svoje vreme.

Zorzo

pre 11 godina

@Nena
To su u svakom slucaju lepe teme i lepa secanja,na period "bratstva i detinjstva".Nekako je sve to bilo naivno,sad kas se setim,ta prva "iskustva",pa i devojcice u to doba su bile drugacije,nisu bile kao ove danas "smizle".To me podseca bas na one tinejdzerske filmove francuske i americke iz tog doba,cak mislim da je jedan snimila i Sofi Marso kad je bila jako mlada tj klinka.Ziveli smo rastereceno i osim skole,sporta i tih "prvih iskustava" nismo imali nikakve brige.To je bilo vreme kao u onoj pesmi od Sarla Akrobate "Ona se budi".Svi smo imali u razredu poneku "veneru" koju smo eto tako pipkali i privatavali(a i ona se nije nesto bog zna kako opirala)tako da je sve to bilo bas krajnje bezazleno i naivno.A o "literaturi" da ne pricam.To su bile citave "seme" da se dodje do takve literature,a pogotovo ako ste maloletan i rade vam hormoni.Sve ste morali da "otkrivate" na misice,nije bilo interneta,a naravno uvek je bilo onih "matorih" koji su vam davali "savete".Jednom prilikom sam,pre nekoliko godina,dak sam se vozio u gradskom busu,imao priliku da zbog guzve slusam nabacivanje jednog studenta njegovoj koleginici.I sve je "islo ko po loju" dok ne spomenu da ima stan,a jos nisu ni prvi sudar zakazali.E pa doslo mi je da ga munem onako na kvarnjaka,da zacuti kad ne zna sta treba da "blebne" i taman krenu koleginica da zamuckuje,pa sta,pa kako,tek nekako se iskobelja.Za sve je potrebno vreme i iskustvo,neko to lakse,neko teze savladava.

mirjana

pre 11 godina

Nije toliko bitno ako mu se ne pridaje bog zna kakav znacaj. Ali moda je moda, sta cete. ja sam samo iz price sa drugaricama razumela (a vidim i iz komentara) kome je dobro- dobro mu je, kome nije- nije bilo uglavnom ni kasnije. Nema tu ne znam kakve mudrosti.

nena

pre 11 godina

@ Zorzo

Sve ste lepo rekli, jasno je bilo i na prvu, razume se da se slažem sasvim sa oslanjanjem na sopstvenu intuiciju i osećaj. Nego imam taj ʹpikʹ na narodne mudrosti, zato što kad se uvedu u dijalog, kao neki „džoker“ na mala vrata uvode opće istine, a to mi je situacija za „četvore oči“. Znam šta ste Vi ʹteli.. a i Vi šta sam ja ʹtela. Doduše ako nekog učimo da postane ribolovac jedna od kapitalnijih lekcija je ta koja se tiče prenosa znanja o preseku kad i gde, tako da lov bude efektivan (efikasan?), da citiram poslovičnu drugog nacionalnog bića koje je opreznije kad formuliše opšte mudrosti: „kad u polju nema „divljači“ lov je uzaludan.“ Znate ono, „ne može se naći onog čega nema“. Neprenosiv je osećaj za tajming, kad glas u glavi kaže – e sad je tvoj trenutak. Kairos. Occasio. A simpa ste mi u svojoj in silico briželjubljenosti. Da li in vivo dozvoljavate sebi oduška prgavoj prirodi ? U duhu teme, lepa je defloracija :) Naravno kad joj kucne čas sudbine. Ja sam u svoje šiparičke dane (jedva preživeh) baš volela sa sopstvene distance da slušam šta mi pričaju moje *ebežljive i seksualno naprednije drugarice. A omladini nedodirnutoj temom bih preporučila recimo čitanje erotčnih ispovesti, tako mogu da kontrolišu sugestivni kvalitet, a opet steknu zanimljive uvide u pitanja koja su nepoznanica. Ni slikice nisu za baciti. Jel da ? Ipak, treba sa nečim izaći pred „stranku“ i tabulu ne ostaviti da bude baš tabula rasa.

Michael Gray

pre 11 godina

Ustajem u 4h ujutru danas (nedelja) da bih radio redovnu smenu od 12h. Bez putnih troškova dobijem tačni 15.100,oo Din za 204 radna sata mesečno. Imam solidno dokumentovano obrazovanje i zavidno znanje, ali sam po svemu sudeći GLUP!
Tako da sada komentarišem samo sliku vezanu za ovu vest.
Slika je skroz veštačka. Ovo su neprofesionalni pozeri, ali imaju veću platu od mene!

Zorzo

pre 11 godina

Problem sa "skidanjem mraka" je uvek postojao,na neki nacin i zbog pritiska okoline koji rezultira onom: "pa nisam ja valjda tolki kreten".Ali u neka drugacija vremena,kad je sve bilo uhodano,kad osim skole i skidanja "mraka" nisi imao u tim godinama drugih problema,danas nije bas lako momcima(a i devojkama) skinuti "mrak".Sve se promenilo,drugacije su prilike,da ne sirim temu.Bez obizra na sve pridike ostalih i onih "iskusnijih", ne treba nesto pridavati preveliki znacaj tome i padati u ocaj.Seks je prirodna stvar i treba da nam bude jedno zadovoljstvo.Ne treba od tog prvog dogadjaja ocekivati cuda,covek se sve vreme uci.Pa cak i oni najveci ljubavnici i ljubavnice,nisu se rodili nauceni,vec su to "znanje" sticali godinama.Bitno je da tada nemate prevelika ocekivanja,da ne forsirate seks sam po sebi,nego prosto kad mu "dodje vreme".I onda ce to biti jedno lepo iskustvo a ne trauma.U privatnom zivotu treba covek bez obzira na godine,da se povodi za sobom,ne za onim sto mu drugi kazu.Narod lepo kaze: "Ko slusa tudja usta,njegova su prazna".

nena

pre 11 godina

@ Zorzo

Ah,pa to je kultni film i mog detinjstva..Iskrena da Vam budem,Žoržo,čini mi se da malo preidealizujete davno prošlo vreme tj. devojčurke Vaše mladosti.Kad pogledam ass-ce i pofesorce po fakultetima,ja ne znam kakva se mladost zatrla u njima,alʹ tamo gde je nisu satrle,tu su je prepolovile.Sve go skot.Kako od takvih devojčica nastaše ʹvake ženetine,ostaće mi nepoznanica.Jer da su stvarno bile ʹbezazlene golubiceʹ kakvim ih opisujete,pa to bi danas bile prave učiteljice životnih vrednosti, mama-mace and then some...Čas izuzecima izvan serije.Alʹ da je danas grđe nego u ʹzlatno dobaʹ,jeste,čega sve na „tržištu“ ima,kakvih nepristojnih ponuda pa to je „ludilo od hiljade i hiljade ludla“.Mislim da današnjim damicama nije lako i da je ovo kakve su mila majka sa čim se nose.Inače,uvek su mi tužne bile one vanvremenske priče o momcima koji svoju nevinost izgubiše sa „prijateljicom noći“,da bi se tako inicirali u čopor mužjaka sa iskustvom,pa još postigli i da se ludo zaljube u svoju „gospodaricu“ i u polupotaji kuju plan kako da je „izvuku“.Ove hard kor akcije sa neta ne bih nikome preporučila. Uh, samo to ne.. moožda kasnije, ma kolko ni za vrh noža. Da, teško je naći srodnu dušu u ovo hladno informatičko doba. E, a muzika Vaše mladosti je divna, ovo što danas dominira to je skandalozno. Kad ste Vi bili momčić ja sam bila baš mala, ali mi je dok sam odrastala ta muzika ušla pod kožu, pa mi je nekad i draža od muzike mog vremena,uvek se setim „Imagination“ Flash Dance.

Razlicito iskustvo

pre 11 godina

Sto kazu,"moze da bidne,ali ne mora da znaci".Moje prvo iskustvo je bilo super,gotovo neverovatno.Ali u zivotu se stvari ne desavaju kao na proizvodnoj traci.Jedno ne proizilazi iz drugoga.To sam na zalost potvrdio i kroz sopstveno iskustvo.Posle uspesnog "skidanja mraka" nije sve teklo kao med i mleko,pre bih rekao da je dosta bilo "casi zuci"ispijeno.Kada nemate taj sklad sa vasom partnerkom,neka dublja i iskrena osecanja,onda ni seks ne moze da bude obecavajuci.Isto tako za seks je potrebna i hemija,strast,to nije nesto sto moze samo od sebe da se odrzava,vec mu je potrebno "gorivo" da bi bilo sve ok.Sve u svemu,pocetni uspeh ili neuspeh ne mora da znaci nista.

mile

pre 11 godina

djadjadj


ja kada sam imao 6,7 godina imao sam isti problem. nije mogla kozica skroz da se provuce. otisao sam sa majkom kod lekara i lekar je malo jace povukao i time je sve zavrseno.

secam se da sam posle toga mazao sa nekom mascu i time je zavrsena ta saga.

Zorzo

pre 11 godina

@Nena
To su bila lepa vremena u svakom smislu.Ne kazem da treba idealizovati sve to i tada ste imali dobre i lose ljude,lepe zene,devojcurke i skotove.Licno znam,jer sam 2 godine bio u "jezickom odelenju",e niste mogli naci par dobrih riba a da su i zaista dobre.Sve su bile umisljene,a ljancesteri sve od reda.Inace doticni film bas verno odrazava to doba o kome vam govorim,sto mi je najzalije mi smo tada bili mnogo blizi Francuskoj nego danas.Film "Flash dance" je bio u to doba hit nad hitovima,ogluveo sam i oslepeo u "Strava centru" gledajuci ga,nisam mogao da se "oporavim" dva sata.Pa "Break dance",gotovo neverovatno zvuci da su tada ljudi stajali u redovima za bioskopsku kartu,da bi samo desetak godina kasnije,kod nas stajali u redovima za hleb.I to je sustina svega,sav taj uzas i slomovrat nas je unazadio i decenijama udaljio od normalnog sveta koji sad upravo prezivljava najvecu ekonomsku krizu.Inace na faksu je bilo lepih devojaka,sto kazu za pravni i filoloski fakultet "puko ribnjak",ali kasnije se taj trend nekako zaustavio,imate i sad lepih cura,ali nekako je to "drukcije".Inace za "skidanje mraka" ste imali ili neku svoju cur'cu ili "uciteljicu zivota",niko nije pomisljao da angazuje te "socijalne radnice" iz kvarta crvenih fenjera.Danas je sve to drugacije,seks je postao roba,a ne uzitak,tako da me ni malo ne raduje kad vidim sve to.

Jovan

pre 11 godina

Zar nije logičnije objašnjenje da ljudi koji su zreliji i skloniji vezivanju u seksualne odnose stupaju sa osobama s kojima je prirodno da im bude prijatno. To bi objasnilo zašto prvi seksualni odnos, ali i oni kasniji predstavljaju radost i zadovoljstvo.

ela

pre 11 godina

Komentari su odlicni i ohrabrujuci. Ljubav je bedem.
Ako u ljubavi imate odlican sex i uspete da ostvarite prijateljstvo, onda imate partnerski odnos koji moze da gradi zivot. Imam to iskustvo. Neprocnnjivo je, narocito kada ga uporedim sa suprotnim koje me, na zalost, nije mimoislo.
Zelim kolegama-komentatorima sve najbolje. :-)

Razmisli malo

pre 11 godina

(djadjadj, 30. januar 2013 10:24)
Izvinjavam se zbog skretanja sa teme. Ja sam to operisao prošle godine. Bio je teži oblik fimoze, srasla je koža za alat, ali sada je sve u redu. Bićeš max tri-četiri dana u bolnici sveukupno. Previjanja su mi trajala nekoliko nedelja, ali vredi žrtve, veruj mi.