Četvrtak, 10.01.2013.

22:14

Dačić: Izbori mogu biti kad hoćete

Premijer Ivica Dačić tvrdi da Vlada neće pasti ni zbog platforme o KiM, ni zbog borbe protiv korupcije, ni zbog Šarića. "Izbori mogu biti kad hoćete", kaže on.

Izvor: Veèernje novosti

Daèiæ: Izbori mogu biti kad hoæete IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

104 Komentari

Sortiraj po:

Mikeli

pre 11 godina

Ukoliko se nesuglasice prerastu u zesce nesporazume i dodje do nemogucnosti realizovanja zacrtanih planova onda je bolje ici na vanredne izbore. Sve dok vlada funkcionise kako treba i ne postoje nesporazumi o izborima ne treba aktivno razmisljati.

optimista

pre 11 godina

Ja sam optimista, ali on je optimista bez razloga. Svako svoj optimizam treba da zasniva na realnim mogućnostima, a u njegovom slučaju realnost ne postoji.

Vesna 80

pre 11 godina

Da li je to Dačić samouveren? Na njegovom mestu ne bih bila, jer njegova uloga lidera ne postoji, a rezultati nisu vidljivi. Ostao je u senci iako je premijer.

ana

pre 11 godina

Kaže Dačić izbori mogu biti a je verujem da se on nada da ih neće biti.Njegova stolica se iskreno ljulja i mislim da rejting sa prethodnih izbora ne može ponoviti!

KONSILjERE

pre 11 godina

Ministrima iz SPS-a bi bilo neuporedivo pametnije da zasuku rukave i da pocnu necim da se bave u svojim resorima, jer je upravo iz njihovih redova jedan od tri najgora ministra po statistickim podatcima.. I bolje bi im bilo da postuju zadate rokove i da ne misli puno o izborima, ima ko o tome misli i ko treba da misli.

Vesna

pre 11 godina

Zlocin ne moze zastariti ,posebno ne likvidacije gradjana iz najnizih politickih pobuda i svi koji su ucestvovali,znali ili zataskavali ubistva dolaze im crni dani.Zoran Djindjic,Ivan Stambolic,Slavko Curuvija,Dada Vujasinovic,ministar odbrane Pavle Bulatovic,Zika Petrovic,sudija Simeunovic,general policije Bosko Buha...Strah je zavladao u vrhu drzave,kosturi izlaze iz ormara:od Arkana,preko Chumeta i Siptara do Sarica.

tajanstvena

pre 11 godina

Takodje smatram da ce SNS pobediti na novim izborima i jedva cekam da Dacic, Mrkonjic i Dinkic ne budu vise na funkcijama na kojima su sada.

Dare građanin

pre 11 godina

Nikada mi neće biti jasna logika u Srbiji, izbore prizivaju oni kojima najmanje odgovaraju. Prvo opozicija a sada i Dačić. Ako se dese izbor SNS će pobediti sa drastičnom razlikom.

Niksha

pre 11 godina

Sta je SPS radio u prethodnoj vladi?
Koliko je narodu Srbije bolje od kako je SPS na vlasti?Moze li nam biti dobro dok je g-din Dacic premijer?
Ne, ne moze sigurno.
Resenje - novi izbori- Novi premijer...

wwwert

pre 11 godina

Kad su izbori ,VANREDNI ,zar Vlada nije pala !
Ili je neki novi termin, kod socijalista !
Recimo: Skok u nepoznato,bez padobrana !

e moj dacicu

pre 11 godina

Prosla vlada je radila katastrofalno, ova danasnja radi mnogo bolje. Dacic je bio i u prosloj i u danasnjoj, sve ovo dovodi do zakljucka da sadasnja vlada radi dobro ali ne zbog SPS-a, nego zbog SNS-a.

Zigfrid

pre 11 godina

Kad je Nikolić prvi put izašao sa nacrtom platforme Dačić je pričao kako je ona loše, fali joj ovo , fali ono. Ali kad je Vučić rekao da će izbori biti ove godine platforma je odjedno postala super i mogla je da se usvoji u vladi.

ja istrazio

pre 11 godina

Kad god da budu izbori SPS je uz DS najveci krivac za trenutno stanje u Srbiji, tako da tesko mozete ocekivati neke povoljne rezultate na njima.

Jovana

pre 11 godina

Prepotentnijeg i uobrazenijeg politicara nisam videla na nasoj politickoj sceni.Kada bi u realnosti mogla postojati tzv. velika koalicija,da te vidimo onda da li bi davao takve izjave tipa ne moze mi niko nista.Mali Sloba da mi bude predsednik Vlade,Srbijo!

aleksandar

pre 11 godina

Zvuci kao lazni optimizam.
Ja vidim dva scenarija: u prvom, nesuglasice oko sustinskog pravca u politici izmedju Dacica i Nikolica se nastavljaju i slede novi izbori; u drugom vlada opstaje i otaljava posao do Juna 2013, kada Srbija na duzi period gubi sanse da pocne pregovore o pristupanju EU i polako se vraca u period politicke i ekonomske izolacije iz devedesetih. Hapsenja tajkuna su takticki potez, koji moze da ima kratkorocni efekat na poboljsanje ekonomije. Nazalost, Srbija vise nije u situaciji da takticki obrti mogu da pomognu, potrebni su dugorocni sistemski zahvati i velika finansijska podrska.

Darko

pre 11 godina

Izgleda da nakon hapsenja Miskovica nakon sto se poceo da se steze obruc oko ostalih tajkuna i Sarica da se istovremeno uvlaci i nervoza medju neke politicare i ministre.
Ne bi me iznenadio da se isforsira pad vlade i da se malo slegne prasina jer se dobro uzkovitlala.Za prethodne vlade gore spomenuti kriminalci su lagodno zivjeli dok su krali ovaj narod koji je placao njihov lopovluk,jer nista nema za djabe.Neko je sve porao da plati.
Da ova Vlada ne ucini nista vise nego da pohapsi sve ove lopove mnogo je napravila.

bezimena

pre 11 godina

Sada najvažnije da se posveti državni vrh borbi protiv korupcije, kriminala i da pokuša da trajno i uspešno reši kosovski problem.
(Goga5, 11. januar 2013 00:24)

Pogrešno! AKUTNI, gorući problem koji je hitno trebalo rešavati je EKONOMIJA, jer, izmedju ostalog, bez para se nije moguće uspešno boriti ni protiv korupcije, ni protiv bilo kakvog drugog kriminala (koju borbu mora svaka vlast da vodi, nebitno kakva)! Kosovo je rešen problem, to je i vrapcima na grani jasno, ali je zgodno njime opravdavati nesposobnost i bezidejnost u vezi ekonomskog oporavka zemlje. Isto je radio i SM, dokle nas je dovela takva "politika" znamo!

Ničije hapšenje nam neće kupiti hranu, odeću, obuću, platiti račune i sl. a svedoci smo enormnih poskupljenja od kada se ova vlast sklepala, i još gore, u najavi su još veća! Jedna smo od najskupljih, i u svemu drugom najgorih, država u Evropi, iako nam je radna snaga, koja u velikom delu učestvuje u formiranju cena proizvoda, najjeftinija! Šta je vlast uradila po tom pitanju? NIŠTA! Čak više uopšte ne govori i tim problemima svakodnevnog života, već samo halabuče o hapšenjima i Kosovu, s tim što nas je za 3 meseca zadužila koliko prošla za trećinu mandata! Ova Vlada hitno mora da padne!
NE MOŽE TAKO DA SE VODI DRŽAVA!

LOLIPOP

pre 11 godina

novi izbori nebi doneli nikakvu promenu u srbiji.dacic bi izgubio jedan broj glasaca jer su sve stariji i bolesniji,dinkicevi glasaci su tu negde,tako malo ih ima kao nevidljivi su al u svakoj vladi su zastupljeni.sto se tice nikolic-vucic organizacije oni stoje odlicno kod svojih obozavalaca,cak su jos jaci jer ce im se pridruziti i oni sto su zavrsili prvo polugodiste 5.og razreda osnovne skole.tako bi se ovim izborima utvrdila nepismenost srbije,jer da je pismena nebi je ovakvi ljudi vodili.znaci doslo bi samo do zamene fotelja i kraj.

milivoje

pre 11 godina

Dacic se boji novih izbora jel zna da bi on i njegova stranka bili jedini gubitnici na tim izborima a evo i zasto prvo je prevario svoje tradicinalne partenre srs pa je oformio bio vladu sa ds iako je srs tad imala veci broj glasova nego ds pa je na zadnjim izborima prevario ds i oformio vladu sa sns iako je obecavao ds nesto sasvim drugo dok nije video da je tadic izgubio na izborima a kad je mislio da ce pobediti govorio je kako ih nikad nece ostaviti na cedilu znaci dacic i njegova stranka su izgubili ugled jel im niko nemoze verovati dokazali su da su spremni za vlast i fotelje sve da prevare a da nepricam o tome kako je sps za vreme milosevica pomagao u pljackanju zemlje i pomogao da se izvezu na kipar tri milijarde tadasnjih maraka a zato jos niko nije odgovarao takodje su pomogli marku i miri dapobjegnu iz zemlje iako su bili na poternicama uz to jos vidi se da se dacic dobro sprijateljio sa estonovom i tacijem pa sve potpisuje u briselu sto mu gurnu pod nos pomazuci tako da se zaokruzi apsolutna nezavisnist kosova a nije dao ni da tomina platforma prodje kroz skupstinu dok toma nije izbacio iz nje sve sto valja i sve sto je dobro za srbe tako da na kraju iz te platfome koju niko nepriznaje i nije nista dobro ostalo za srpski narod na kosovu a uz to je dacic u medjuvremenu podigao granice sa kosovom i razmenjuje ambasadore tako da izvinite ali dacic je pokazao da je za vlast i fotelju spreman da izda apsolutno sve drzavne interese.

Dok se nekom ne smrkne....

pre 11 godina

SPS,G 17+ i V.Ilic su najveci kocnicari u toj vladi i treba je rusiti sto pre.Da nije njih zatvori bi bili puni a ovako akcija Vucica je Skadar na Bojani jer sta on uradi danju gore pomenuti ruse iza ledja.Ako da bog izbore SNS sa DS i kraj jer je ds procstio redove.

aleksandra ilic

pre 11 godina

Vreme za izbore nije, ali ako i budu sprovedeni nadam se da će se poltička scena osloboditi satelita i da će pozitivna energija SNS napokon doći do punog izražaja.
Sandra2013

Novakova pećina

pre 11 godina

Sada kada imamo toliko nagomilanih problema , razmišljati o novim izborima u najmanju ruku je nekorektno. Nije više bitno da li se neko plaši ili ne novih izbora , nego je veoma važno da se privede kraju borba protiv korupcije i organizovanog kriminala, da se reši započeti posao o ko pitanja Kosova , kao i da se radi na ekonomskom oporavku države. Za izbore nikada nje kasno.

lidija

pre 11 godina

Izgleda da su Dacicu opet servirali nesto. Mislim da je ovo blefiranje i da je i on svestan da mu je ovo najveci i neponovljivi uspeh u karijeri i da sada moze samo na dole. Jednom premijer.

krle

pre 11 godina

Kosovskim Albancima nasa pregovaracka platforma ne znaci nista. Iz njihovih izjava se vidi da ih to ne zanima. Isto vazi i za posrednike u Evropskoj uniji. Mozemo da ponudimo bilo sta, sve je vec odredjeno Ahtisarijevim planom. Mislim da vise ne mozemo puno toga postici i to treba posteno reci nasem narodu narodu, kako nama u Srbiji, tako i Srbima na Kosovu i Metohiji. Jos iz vremena 60-tih godina do danas mi smo vukli pogresne poteze i uvek kasnili sa reakcijama. Pitanje je vremena kada cemo se povuci sa severa Kosova.
Najvaznije je pitanje za nas, da nas narod opstane na Kosovu i u tom pravcu treba usmeriti sve napore nase drzave.

dule56

pre 11 godina

Ja bih licno, sacekao da Miskovic progovori i da Saric bude uhvacen, pa da onda budu izbori. Pretpostavljam da ova dvojica mogu mnogo interesantnih stvari da kazu.

Goran

pre 11 godina

Nikolicu, Vucicu,
tako vam i treba kada se ste upustili u pravljenje koalicije sa malim, iskompromitovanim politikantom s Juzne Pruge, Dacicem.
a hteli ste posto - poto na vlast i evo vam ga sada.
raspisite izbore sto pre i ako dobijete potrebnu vecinu, oformite Vladu a malu nistariju Dacica i njegove kamarade, pravac - Zabela.
e tako se to radi, moji Nikolicu, Vucicu..... aami sebe kompromitujete jer ste u dilu sa ovim smesnim i pokvarenim coveculjkom.

Pera

pre 11 godina

Dacic je konacno shvatio da se on u ovom trenutku nista ne pita. Sto i nije velika steta, ali steta je sto se neki drugi ljudi pitaju. Ljudi koji su do 2008 bili ne znam ni ja kako da ih nazovem. Kao sto kaze narodna “ vuk dlaku menja cud nikada “. Ako budu izbori ocekuje se velika pobeda SNS, sto je lose, jel pored njih ce u tu vladu uci dss, sto opet ne valja.

Flavie sa Slavije

pre 11 godina

Gospodine Dacicu, da li ste svesni da u Srbiji ne radi oko 40% radno sposobnih, kakvo Kosovo, to ste resili 1999 godine, ovde je prelomna tacka ali vi i dalje izbegavate da se makar i bavite time, to pitanje ce vas sve jadne politicare oduvati, doci ce vreme pravih profesionalaca i mini parlamenta. Tu ne vidim nikoga iz aktuelne sizofrene vlasi i opozicije.

hm...

pre 11 godina

Mogu kada hocete, ali bi bolje bilo za SPS da budu sto kasnije. Ako budu ove godine, Vucic ce Vladu praviti sa onima koji budu najmanje trazili, a to sigurno ovog puta nece biti SPS.

dada

pre 11 godina

..... Ovaj covek mora da ode ...on to zna . Zato mu je tesko i jednostavno mu se ne ide i sada tu narod zamajava nekim * krupnim * izjavama. Vladu ce da pravi Vucic a ne on ...Vucic buduci premijer

Neznanje je majka nesreće

pre 11 godina

Sve ste zaboravili, ako ste to ikada i znali. Šešelj je govorio: radikali imaju samo jedan cilj - da sami osvoje vlast. Niko kao Vučić nije bio sličan Šešelju, ostao je to sve do danas. On želi da vedri i oblači ovom zemljom sam. Da li ste ikada čuli za parolu - jedna država, jedan narod, jedan vođa. Počinjem da se plašim ovog radikala, on je na sve spreman (juče ona komedija sa šeikom u jednom sportskom klubu, koji je Vučićev klub, meni nije bila smešna). Ona njegova ruka, koju Mićko sjajno imitira, ispružena u daljinu i dubinu, kojom podvlači značaj svojih govora, nije mi simpatična, bode mi oči. A vi prizivate jednopartijsku vlast.

nenad

pre 11 godina

@Vojvodjanin-ZR
Da znaš za koga glasaš, i da razumeš šta pričaju, drugačije bi razmišljao. SVM je Mađarski hibrid SNS (kada treba širiti nacionalizam) i DS (kada treba širiti debelo meso po foteljama).

Grof

pre 11 godina

Vanrednih izbora ce biti samo u slucaju ako su pojedine tvrdnje tacne oko toliko upletenih ministra u kriminalne radnje a Vucic pocne da ih hapsi. Onda nece imati ko da vodi ovu zemlju pa ce biti prinudjeni da raspisu izbore.

markadzoni

pre 11 godina

Novi izbori bi samo povecali inflaciju i zaduzili nas jos vise tako da je to veoma losa zamisao. Drugo Ivice i Tomo vi se ne nalazite tu zato sto ste dobili poverenje gradjana nego sto su gradjani izgubili poverenje u proslu vlast,a na izborima pa recimo nije bio neki izbor, tako da nebi trebalo niko od vlade da bude toliko uveren u svoju sadasnju poziciju. Dok vladavina jedne stranke nikako ne moze da poguduje drzavi, da bi vlast funkcionisala potrebne su joj kocnice,tu na scenu stupa dvostranacki ili visetranacke kolicionalne vlade, suprotno od toga niko ne bi mogao da kontrolise samu vladu, sem ako nebi uveli dvoparlamentarni sistem mada cak i tada nije sasvim siguran rad drzavnih organa i parlamenta zajedno sa valdom. Zato zasto lepo ne nastavite sa procesima oko Miskovica i ostale vesele druzine, preispitajte malo vase strojeve i naravno uradite nesto korisno za gradjane da i oni osete promene, jer ja za ovih sest meseci sam samo osetio razna poskupljenja i nista vise sto i ne cini ni korak napred ni nazad.

Natalija

pre 11 godina

Nisam sigurna koliko Dačić stvarno želi izbore, s obzirom na sva skorašnja istraživanja prema kojima SNS uživa sve veću podršku građana Srbije. Pre bih rekla da njima odgovaraju novi izbori. Bilo kako bilo, treba sačekati kako će se odvijati pregovori sa kosovskim Albancima, kao i da li će vlada uspeti da obezbedi datum za početak pregovora sa EU. Mislim da će rezultati rada za ova dva cilja odrediti da li će biti prevremenih izbora ili ne, mada može još puno toga da se dogodi i u unutrašnjoj politici što bi prouzrokovalo te izbore. Vreme će pokazati.

Popara

pre 11 godina

Dacic, dobri Samaricanin. A da ga vidim da izadje sad na izbore...sve da je i bez meda na glavi (a nije...), kad se raskanta njegovo Predsednistvo i Glavni odbor SPSa, pasce knjiga na pet slova...

Veselin

pre 11 godina

Sta ce nam izbori kad svaki odbornik moze da predje iz stranke u stranku, i svaka stranka sa svakom moze u koaliciju. Imamo premijera cija je stranka osvojila 15% glasova!

Kralj Ibi

pre 11 godina

Ispalo je da "najbolji ministar" prethodne Vlade baš i nije bio naj, ako iz Policije i tužilaštava otvoreno govore da tek sad mogu slobodno da rade svoj posao. Tačno je da se ponekad oglasi i u vezi rada Policije, tek da ne zaboravimo da je on i dalje šef tog resora u sadašnjoj Vladi, no svima je jasno da to nema ama baš nikakve veze sa njegovim radom, već da se jednostavno hvališe pred novinarima. Osim večerica kod Keti, nije baš jasno da li još nešto radi, ali ako i radi to se ne.vidi. Ostali ministri spavaju zimski san i čekaju letovanje, ponekad se doduše pojavi neko (najčešće Velja) da nešto promlati, ali nikako o svom poslu. Jedina svetla tačka, u tome je Đilas u pravu, je Voučić, samo što jedna lasta...Svi aspekti društva: zapošljavanje, inflacija, spoljni i unutrašnji dugovi,standard stanovništva, su na nizbrdici i ne radi se ništa. Božić je 31.000 naših gradjana dočekalo na 'narodnim kuhinjama" po prvi put nam beskućnici bukvalno spavaju u grobnicama.
Dakle, Dačić je poslednji koji može ovako da se busa u grudi, ili bolje rečeno hrabri sebe i svoje iz SPS-a a da krivicu prebacuje na one prethodne i ako je posle 2000. bio u vlasti i sa Koštunicom i sa Tadićem. Ovako može trenutno da se ponaša samo delimično SNS ,čiji nisam ni glasač i to samo zbog Vučića, jer se ni njihovi ministri nisu odmakli od SPS-ovih. O Dinkiću ne treba ni trošiti reči.

dana

pre 11 godina

Nije mi baš jasno kome je Dačić uputio poruku da izbori mogu biti.Ili samo pokušava da ohrabri samog sebe.Izbori u ovom trenutku koliko su loši za opoziciju toliko i za Dačića i Dinkića.Oni nemaju čime da se pohvale.Nedostaju rezultati a mislim da je glasačima trenutno to najbitnije!

b52

pre 11 godina

Lako za tebe G.Dacic sa ovo koaliciu СПС-ПУПС-ЈС si osvoio 14,53% a si dobio kao na lutriji ovaj vlast. Bolje je da ima tvoja partija ime KVD (kako duva vetar)

Goga5

pre 11 godina

Sada najvažnije da se posveti državni vrh borbi protiv korupcije, kriminala i da pokuša da trajno i uspešno reši kosovski problem.

ivanpancevac

pre 11 godina

Moj lični stav je da izbori nisu neophodni u ovom trenutku, ali ako ih bude bilo mislim da bi Sns bio apsolutni pobednik. Gospodin Vučić se pokazao kao zaista sposoban i hrabar državnik i popularnost Sns sigurno je znatno porasla. Verujem da bi Sps sasvim solidno prošao, broj njihovih glasova je manje-više konstantan. Zna to i Dačić ali mislim da istinski on ne bi želeo te izbore, nego sada pokušava da "tvrdi pazar".

Petar

pre 11 godina

Ne znam zasto, i ko forsira pricu o prevremenim izborima,pa nemamo ni hleba svi a baca nam se toliki novac.Sta je to sto bi druga Vlada uradila brze i bolje. Neke stvari ipak ne zavise samo od volje politicara a cini mi se da ovi daju sve od sebe da urade najbolje.

Aleksandar

pre 11 godina

Kada cemo vec jednom nauciti i izbaciti SPS iz politike. Postojalo je vreme kada sam smatrao da SPS treba da postoji, ali recimo u opoziciji. Ali to se pokazalo kao pogresno, jer su i iz te pozicije opasni po zdravlje ove drzave. Dokaz: jos uvek se ne odricu porodice Milosevic i jos uvek ih stite. A tek ono sto su stvorili 90-ih mi tek sad zanjemo: Miskovic, Beko, itd.
Dakle, sledeci izbori, pamet u glavu, pa koji god da ste DS ili SNS, ali nikada SPS, JS i slicni.

Aristotel

pre 11 godina

Stranke koje su danas na vlasti ne treba da se plase izbora! Konacno je Srbija pocela da se menja na bolje i tako treba i da se nastavi!

Siniša BG

pre 11 godina

Ma da, ovi iz EU su veverice pa ćete ti i Toma da ih prevarite, taktički...i dobićemo kandidaturu. A i Srbi i albanci sa KiM su naivčine, pa ćete i njih da prevarite. U normalnim zemljama i za sitnicu se smenjuju ministri, padaju vlade, u Srbiji političari mogu da rade šta god im padne na pamet, bez ikakve odgovornosti, jer su građani lakoverni, možete da ih plajčkate, da ih hiljadu puta prevarite i opet će naivčine glasati za prevarante.

PoeticGenius

pre 11 godina

Ma dabooome, kad hocete, ja sam za to da izbori budu bar dva puta godišnje. Kad se vec placaju vaša lokanja, ždranja i ko zna sta jos, a od toga se nema nista, ajd jos jedna stavka da se placa od koje se nema nista. Da ne malerisemo demokratiju, kad vec ne bije milicija, da ne bije ni maler.

Sasho

pre 11 godina

Zar nevidi ovaj narod da Vucic misli da NS moze sama da vlada u ovoj zemlji?Sta se desilo da narod bolje zivi za ovih 6 meseci,nista!Daj mu izbore,boli te uvo za mesto premijera i vrati se DS!Konacno misljenje je da se pitas mnogo,mnogo manje nego u vladi Tadica,a i sam kazes da svaki dan prvo razgovaras sa Vucicem pa onda ti pocinje dan,ja tako nebi mogo da radim!

Molba

pre 11 godina

Vucicu, bio sam glasac DS-a 15 godina. Molim Te se otarasi ovoga i kunem ti se da cemo i ja i svi moji ukucani glasati za Tebe dokle god se budes kandidovao. Hvala Ti unapred.

zex

pre 11 godina

izbori su skupi i nema svrhe odrzavati iste jer ,sns bi poedi 35% sps10%dss 10%ds20% a ostala boranija ispod cenzusa i sta sad opet isto,ili mozda ds na vlasti nedaj boze,i ova vlada nije dobra za sad ali bolja je od predhodne dve a to ce se videti za godinu dana,molite boga da bude bolje jer ds je vladao 12 god,bilo je sve gore i gore a valjda svi ocekujemo bolje,ovde ima mnogo pristalica ds-a koji se nadaju da ce pasti vlada ali ja im porucujem da sacekaju 8 god pa da se nadaju jer mi koji nevolimo ds cekali smo 12 god i docekali promenu a sada neka cekaju i oni i neka mole boga za uspeh srbije jer nije vazno ko vlada vec je vazno kako preziveti do sutra i nadalje,zivot u srbiji je tesak a vi zelite da ga jos otezate.to je pogresno

Kosarkas

pre 11 godina

Stvarno deluje pomalo neverovatno ova prica g-dina Dacica o SPS-u kao stranci koja nema cega da se plasi, da je spremna za izbore...
Kao da ta stranka nije participirala u vlasti proteklih godina, kao da za nju nisu vezivane brojne afere, kao da niko iz te stranke nije odgovoran za nevidjenu pljacku naroda Srbije.
Zbog svega ovog napisanog, a i jos mnogo toga sto nije, varujem da ce doci do vanrednih izbora i da ce stvari polako doci na svoje mesto.

acinic

pre 11 godina

SPS nema sa čime da izađe pred birače! Ništa nisu uradili za ovo vreme u ovom sastavu vlade! Gotovi su na sledećim izborima! Mada i drugi se nisu mnogo pretrgli od posla. Samo je Vučić uhapsio Miškovića i tu se cela priča završava!!!

Vlada

pre 11 godina

"Izbori mogu da budu kad god hoćete. Ali da li iko može i da pomisli da bih kao premijer radio sve ovo što radim, nastavljao razgovore sa Tačijem, a da onda sve to za nekoliko nedelja ili meseci padne u vodu zato što ćemo raspisati izbore?" Znaci, mogu biti kad god hocete, ali ne dam. Hocemo izbore odmah! I treba sve sto radis da padne u vodu, jer nista ne valja!

Niksha

pre 11 godina

Sve je to lepo, ali, verujem da ce vanrednih izbora ipak biti.
Jer ako g-din Dacic bude dosledan u svemu sto je rekao, dolazi do jednog problema.
Srbiju do stanja u kome se nalazi je dovela prethodna vlast u kojoj je i SPS participirao.
Nemoguce da niko od njih koji su sedeli u vladi nije bar malo doprineo plackanju i pustosenju ove zemlje.

lana

pre 11 godina

SPS na čelu sa dačićem rezultate sa predhodnih izbora ne može da ponovi.I ja se nadam da je Dačić svestan toga i da će učiniti sve da sačuva ovu vladu.Naprednjaci su pokazali svoju jačinu i njima je pobeda zagarANTOVANA!

Pjer Bezuhov

pre 11 godina

Samo uskladjivanjem i stalnom komunikacijom medju koalicionim partnerima moze se doci do zadovoljavajuceg resenja!Da se razumemo,nijedno resenje nece biti odlicno jer je to u ovom trenutku i u ovim prilikama nemoguce...Nemoguce je popraviti tako brzo ono sto se godinama kvarilo!Ali,potrebno je doci do prihvatljivog resenja za Beograd,Srbe na Kosovu i za Pristinu!A sto se tice izbora...Najbolje je pustiti ovu Vladu da radi svoj posao kada je vec tako dobro startovala...I ne razmisljati o izborima...

Selimir

pre 11 godina

Izgleda da je jedina moguca platforma je ona sto je postavila EU.

Ova bi se reklo da lici na zvaku za domacu upotrebu u stilu totalnih daltonista: "ruzo moja bela, ala simi plava ko' zelena trava".

Miloš

pre 11 godina

Jeste sada najvažnije da se posveti državni vrh borbi protiv korupcije, kriminala i da pokuša da trajno i uspešno reši kosovski problem. Čini mi se da su to svim strankama u koaliciji najbitnija pitanja i ukoliko budemo napravilu tu pomake, bićemo bliži i EU. Vučićevu energiju polako treba da preuzmu i drugi i biće rezultata.

Analitičar

pre 11 godina

Opet počinje priča o izborima....dali SPS leči svoj strah ovakvom pričom....praznom puškom pucate....svi pričaju o izborima....a najjači SNS ... ne priča

igors

pre 11 godina

Mogu biti gospodine Dacicu,i kamo srece da ih bude,da sns-ka osvoji apsolutnu vlast a gospodin Vucic kao novi premijer na miru dovrsi poslove koje je zapoceo,bez onih koji ce ga ometati i ugnjetavati a vama srecna bila opozicija pod ruku s vasim dojucerasnjim partnerima

KRPELJKA

pre 11 godina

Srbija vise nema vremena da ceka jos pola godine , koliko bi minimalno moglo da traje raspisivanje izbora, izborna kampanja i formiranje nove vlade, da stvari pocnu da se pokrecu. Niti ce rezultati izbora biti bitno drugaciji. Bice samo jos vise apoliticnih i ravnodusnih prema svemu ili izgubljenih u borbi za golu egzistenciju. Gospoda na vlasti su vruce krompirice hteli, pa sad nek ih hlade ili vruce progutaju. Treceg nema. A gospoda iz opozicije su dok su bila na vlasti razvijala svoje privatne biznise. Sada kada imaju priliku da se neometano bave biznisom mesaju se u ono sto nisu radili i uradili kad je trebalo. Gradjani nece izbore, hoce posao i leba! Bez igara bez granica.

Vojvodjanin-ZR

pre 11 godina

Ajde sto opozicija bruji o izborima,ali kada Vucic,pa sada Dacic... ako ne na prolece,onda na jesen izbori...
Pa se opet postavlja pitanje za koga glasati...ja znam...za Madjare.

Kritičar

pre 11 godina

Prestali smo da glasamo za DS jer je "razvio sistemsku korupciju" i nije hteo da se obračuna sa tim iako je to i EU tražila.
Ali..... borba protiv korupcije se vodi i na taj način što se pokreće ekonomija jer je neimaština plodno tlo za korupciju. Pošto vi po tom pitanju ne radite ništa ili nedovoljno, privreda je u sve težoj situaciji pa ni rezultati borbe protiv korupcije ne mogu biti značajni-
Mi smo za izbore ali ..... zbog lošeg iskustva sa DS primenjuje princip da nikada ne glasamo dva puta uzastopno za iste, naročito ako su bili u koaliciji sa SPS!
Pa se vi zapitajte kakvi bi bili rezultati glasanja....... Dačić sigurno ne bi bio premijer!!!

Vojvodjanin-ZR

pre 11 godina

Ajde sto opozicija bruji o izborima,ali kada Vucic,pa sada Dacic... ako ne na prolece,onda na jesen izbori...
Pa se opet postavlja pitanje za koga glasati...ja znam...za Madjare.

Siniša BG

pre 11 godina

Ma da, ovi iz EU su veverice pa ćete ti i Toma da ih prevarite, taktički...i dobićemo kandidaturu. A i Srbi i albanci sa KiM su naivčine, pa ćete i njih da prevarite. U normalnim zemljama i za sitnicu se smenjuju ministri, padaju vlade, u Srbiji političari mogu da rade šta god im padne na pamet, bez ikakve odgovornosti, jer su građani lakoverni, možete da ih plajčkate, da ih hiljadu puta prevarite i opet će naivčine glasati za prevarante.

Sasho

pre 11 godina

Zar nevidi ovaj narod da Vucic misli da NS moze sama da vlada u ovoj zemlji?Sta se desilo da narod bolje zivi za ovih 6 meseci,nista!Daj mu izbore,boli te uvo za mesto premijera i vrati se DS!Konacno misljenje je da se pitas mnogo,mnogo manje nego u vladi Tadica,a i sam kazes da svaki dan prvo razgovaras sa Vucicem pa onda ti pocinje dan,ja tako nebi mogo da radim!

Vlada

pre 11 godina

"Izbori mogu da budu kad god hoćete. Ali da li iko može i da pomisli da bih kao premijer radio sve ovo što radim, nastavljao razgovore sa Tačijem, a da onda sve to za nekoliko nedelja ili meseci padne u vodu zato što ćemo raspisati izbore?" Znaci, mogu biti kad god hocete, ali ne dam. Hocemo izbore odmah! I treba sve sto radis da padne u vodu, jer nista ne valja!

Kritičar

pre 11 godina

Prestali smo da glasamo za DS jer je "razvio sistemsku korupciju" i nije hteo da se obračuna sa tim iako je to i EU tražila.
Ali..... borba protiv korupcije se vodi i na taj način što se pokreće ekonomija jer je neimaština plodno tlo za korupciju. Pošto vi po tom pitanju ne radite ništa ili nedovoljno, privreda je u sve težoj situaciji pa ni rezultati borbe protiv korupcije ne mogu biti značajni-
Mi smo za izbore ali ..... zbog lošeg iskustva sa DS primenjuje princip da nikada ne glasamo dva puta uzastopno za iste, naročito ako su bili u koaliciji sa SPS!
Pa se vi zapitajte kakvi bi bili rezultati glasanja....... Dačić sigurno ne bi bio premijer!!!

Kosarkas

pre 11 godina

Stvarno deluje pomalo neverovatno ova prica g-dina Dacica o SPS-u kao stranci koja nema cega da se plasi, da je spremna za izbore...
Kao da ta stranka nije participirala u vlasti proteklih godina, kao da za nju nisu vezivane brojne afere, kao da niko iz te stranke nije odgovoran za nevidjenu pljacku naroda Srbije.
Zbog svega ovog napisanog, a i jos mnogo toga sto nije, varujem da ce doci do vanrednih izbora i da ce stvari polako doci na svoje mesto.

acinic

pre 11 godina

SPS nema sa čime da izađe pred birače! Ništa nisu uradili za ovo vreme u ovom sastavu vlade! Gotovi su na sledećim izborima! Mada i drugi se nisu mnogo pretrgli od posla. Samo je Vučić uhapsio Miškovića i tu se cela priča završava!!!

Molba

pre 11 godina

Vucicu, bio sam glasac DS-a 15 godina. Molim Te se otarasi ovoga i kunem ti se da cemo i ja i svi moji ukucani glasati za Tebe dokle god se budes kandidovao. Hvala Ti unapred.

Analitičar

pre 11 godina

Opet počinje priča o izborima....dali SPS leči svoj strah ovakvom pričom....praznom puškom pucate....svi pričaju o izborima....a najjači SNS ... ne priča

Aleksandar

pre 11 godina

Kada cemo vec jednom nauciti i izbaciti SPS iz politike. Postojalo je vreme kada sam smatrao da SPS treba da postoji, ali recimo u opoziciji. Ali to se pokazalo kao pogresno, jer su i iz te pozicije opasni po zdravlje ove drzave. Dokaz: jos uvek se ne odricu porodice Milosevic i jos uvek ih stite. A tek ono sto su stvorili 90-ih mi tek sad zanjemo: Miskovic, Beko, itd.
Dakle, sledeci izbori, pamet u glavu, pa koji god da ste DS ili SNS, ali nikada SPS, JS i slicni.

Selimir

pre 11 godina

Izgleda da je jedina moguca platforma je ona sto je postavila EU.

Ova bi se reklo da lici na zvaku za domacu upotrebu u stilu totalnih daltonista: "ruzo moja bela, ala simi plava ko' zelena trava".

PoeticGenius

pre 11 godina

Ma dabooome, kad hocete, ja sam za to da izbori budu bar dva puta godišnje. Kad se vec placaju vaša lokanja, ždranja i ko zna sta jos, a od toga se nema nista, ajd jos jedna stavka da se placa od koje se nema nista. Da ne malerisemo demokratiju, kad vec ne bije milicija, da ne bije ni maler.

KRPELJKA

pre 11 godina

Srbija vise nema vremena da ceka jos pola godine , koliko bi minimalno moglo da traje raspisivanje izbora, izborna kampanja i formiranje nove vlade, da stvari pocnu da se pokrecu. Niti ce rezultati izbora biti bitno drugaciji. Bice samo jos vise apoliticnih i ravnodusnih prema svemu ili izgubljenih u borbi za golu egzistenciju. Gospoda na vlasti su vruce krompirice hteli, pa sad nek ih hlade ili vruce progutaju. Treceg nema. A gospoda iz opozicije su dok su bila na vlasti razvijala svoje privatne biznise. Sada kada imaju priliku da se neometano bave biznisom mesaju se u ono sto nisu radili i uradili kad je trebalo. Gradjani nece izbore, hoce posao i leba! Bez igara bez granica.

Niksha

pre 11 godina

Sve je to lepo, ali, verujem da ce vanrednih izbora ipak biti.
Jer ako g-din Dacic bude dosledan u svemu sto je rekao, dolazi do jednog problema.
Srbiju do stanja u kome se nalazi je dovela prethodna vlast u kojoj je i SPS participirao.
Nemoguce da niko od njih koji su sedeli u vladi nije bar malo doprineo plackanju i pustosenju ove zemlje.

Aristotel

pre 11 godina

Stranke koje su danas na vlasti ne treba da se plase izbora! Konacno je Srbija pocela da se menja na bolje i tako treba i da se nastavi!

Neznanje je majka nesreće

pre 11 godina

Sve ste zaboravili, ako ste to ikada i znali. Šešelj je govorio: radikali imaju samo jedan cilj - da sami osvoje vlast. Niko kao Vučić nije bio sličan Šešelju, ostao je to sve do danas. On želi da vedri i oblači ovom zemljom sam. Da li ste ikada čuli za parolu - jedna država, jedan narod, jedan vođa. Počinjem da se plašim ovog radikala, on je na sve spreman (juče ona komedija sa šeikom u jednom sportskom klubu, koji je Vučićev klub, meni nije bila smešna). Ona njegova ruka, koju Mićko sjajno imitira, ispružena u daljinu i dubinu, kojom podvlači značaj svojih govora, nije mi simpatična, bode mi oči. A vi prizivate jednopartijsku vlast.

lana

pre 11 godina

SPS na čelu sa dačićem rezultate sa predhodnih izbora ne može da ponovi.I ja se nadam da je Dačić svestan toga i da će učiniti sve da sačuva ovu vladu.Naprednjaci su pokazali svoju jačinu i njima je pobeda zagarANTOVANA!

Veselin

pre 11 godina

Sta ce nam izbori kad svaki odbornik moze da predje iz stranke u stranku, i svaka stranka sa svakom moze u koaliciju. Imamo premijera cija je stranka osvojila 15% glasova!

bezimena

pre 11 godina

Sada najvažnije da se posveti državni vrh borbi protiv korupcije, kriminala i da pokuša da trajno i uspešno reši kosovski problem.
(Goga5, 11. januar 2013 00:24)

Pogrešno! AKUTNI, gorući problem koji je hitno trebalo rešavati je EKONOMIJA, jer, izmedju ostalog, bez para se nije moguće uspešno boriti ni protiv korupcije, ni protiv bilo kakvog drugog kriminala (koju borbu mora svaka vlast da vodi, nebitno kakva)! Kosovo je rešen problem, to je i vrapcima na grani jasno, ali je zgodno njime opravdavati nesposobnost i bezidejnost u vezi ekonomskog oporavka zemlje. Isto je radio i SM, dokle nas je dovela takva "politika" znamo!

Ničije hapšenje nam neće kupiti hranu, odeću, obuću, platiti račune i sl. a svedoci smo enormnih poskupljenja od kada se ova vlast sklepala, i još gore, u najavi su još veća! Jedna smo od najskupljih, i u svemu drugom najgorih, država u Evropi, iako nam je radna snaga, koja u velikom delu učestvuje u formiranju cena proizvoda, najjeftinija! Šta je vlast uradila po tom pitanju? NIŠTA! Čak više uopšte ne govori i tim problemima svakodnevnog života, već samo halabuče o hapšenjima i Kosovu, s tim što nas je za 3 meseca zadužila koliko prošla za trećinu mandata! Ova Vlada hitno mora da padne!
NE MOŽE TAKO DA SE VODI DRŽAVA!

igors

pre 11 godina

Mogu biti gospodine Dacicu,i kamo srece da ih bude,da sns-ka osvoji apsolutnu vlast a gospodin Vucic kao novi premijer na miru dovrsi poslove koje je zapoceo,bez onih koji ce ga ometati i ugnjetavati a vama srecna bila opozicija pod ruku s vasim dojucerasnjim partnerima

Kralj Ibi

pre 11 godina

Ispalo je da "najbolji ministar" prethodne Vlade baš i nije bio naj, ako iz Policije i tužilaštava otvoreno govore da tek sad mogu slobodno da rade svoj posao. Tačno je da se ponekad oglasi i u vezi rada Policije, tek da ne zaboravimo da je on i dalje šef tog resora u sadašnjoj Vladi, no svima je jasno da to nema ama baš nikakve veze sa njegovim radom, već da se jednostavno hvališe pred novinarima. Osim večerica kod Keti, nije baš jasno da li još nešto radi, ali ako i radi to se ne.vidi. Ostali ministri spavaju zimski san i čekaju letovanje, ponekad se doduše pojavi neko (najčešće Velja) da nešto promlati, ali nikako o svom poslu. Jedina svetla tačka, u tome je Đilas u pravu, je Voučić, samo što jedna lasta...Svi aspekti društva: zapošljavanje, inflacija, spoljni i unutrašnji dugovi,standard stanovništva, su na nizbrdici i ne radi se ništa. Božić je 31.000 naših gradjana dočekalo na 'narodnim kuhinjama" po prvi put nam beskućnici bukvalno spavaju u grobnicama.
Dakle, Dačić je poslednji koji može ovako da se busa u grudi, ili bolje rečeno hrabri sebe i svoje iz SPS-a a da krivicu prebacuje na one prethodne i ako je posle 2000. bio u vlasti i sa Koštunicom i sa Tadićem. Ovako može trenutno da se ponaša samo delimično SNS ,čiji nisam ni glasač i to samo zbog Vučića, jer se ni njihovi ministri nisu odmakli od SPS-ovih. O Dinkiću ne treba ni trošiti reči.

Flavie sa Slavije

pre 11 godina

Gospodine Dacicu, da li ste svesni da u Srbiji ne radi oko 40% radno sposobnih, kakvo Kosovo, to ste resili 1999 godine, ovde je prelomna tacka ali vi i dalje izbegavate da se makar i bavite time, to pitanje ce vas sve jadne politicare oduvati, doci ce vreme pravih profesionalaca i mini parlamenta. Tu ne vidim nikoga iz aktuelne sizofrene vlasi i opozicije.

zex

pre 11 godina

izbori su skupi i nema svrhe odrzavati iste jer ,sns bi poedi 35% sps10%dss 10%ds20% a ostala boranija ispod cenzusa i sta sad opet isto,ili mozda ds na vlasti nedaj boze,i ova vlada nije dobra za sad ali bolja je od predhodne dve a to ce se videti za godinu dana,molite boga da bude bolje jer ds je vladao 12 god,bilo je sve gore i gore a valjda svi ocekujemo bolje,ovde ima mnogo pristalica ds-a koji se nadaju da ce pasti vlada ali ja im porucujem da sacekaju 8 god pa da se nadaju jer mi koji nevolimo ds cekali smo 12 god i docekali promenu a sada neka cekaju i oni i neka mole boga za uspeh srbije jer nije vazno ko vlada vec je vazno kako preziveti do sutra i nadalje,zivot u srbiji je tesak a vi zelite da ga jos otezate.to je pogresno

Miloš

pre 11 godina

Jeste sada najvažnije da se posveti državni vrh borbi protiv korupcije, kriminala i da pokuša da trajno i uspešno reši kosovski problem. Čini mi se da su to svim strankama u koaliciji najbitnija pitanja i ukoliko budemo napravilu tu pomake, bićemo bliži i EU. Vučićevu energiju polako treba da preuzmu i drugi i biće rezultata.

dana

pre 11 godina

Nije mi baš jasno kome je Dačić uputio poruku da izbori mogu biti.Ili samo pokušava da ohrabri samog sebe.Izbori u ovom trenutku koliko su loši za opoziciju toliko i za Dačića i Dinkića.Oni nemaju čime da se pohvale.Nedostaju rezultati a mislim da je glasačima trenutno to najbitnije!

markadzoni

pre 11 godina

Novi izbori bi samo povecali inflaciju i zaduzili nas jos vise tako da je to veoma losa zamisao. Drugo Ivice i Tomo vi se ne nalazite tu zato sto ste dobili poverenje gradjana nego sto su gradjani izgubili poverenje u proslu vlast,a na izborima pa recimo nije bio neki izbor, tako da nebi trebalo niko od vlade da bude toliko uveren u svoju sadasnju poziciju. Dok vladavina jedne stranke nikako ne moze da poguduje drzavi, da bi vlast funkcionisala potrebne su joj kocnice,tu na scenu stupa dvostranacki ili visetranacke kolicionalne vlade, suprotno od toga niko ne bi mogao da kontrolise samu vladu, sem ako nebi uveli dvoparlamentarni sistem mada cak i tada nije sasvim siguran rad drzavnih organa i parlamenta zajedno sa valdom. Zato zasto lepo ne nastavite sa procesima oko Miskovica i ostale vesele druzine, preispitajte malo vase strojeve i naravno uradite nesto korisno za gradjane da i oni osete promene, jer ja za ovih sest meseci sam samo osetio razna poskupljenja i nista vise sto i ne cini ni korak napred ni nazad.

dada

pre 11 godina

..... Ovaj covek mora da ode ...on to zna . Zato mu je tesko i jednostavno mu se ne ide i sada tu narod zamajava nekim * krupnim * izjavama. Vladu ce da pravi Vucic a ne on ...Vucic buduci premijer

lidija

pre 11 godina

Izgleda da su Dacicu opet servirali nesto. Mislim da je ovo blefiranje i da je i on svestan da mu je ovo najveci i neponovljivi uspeh u karijeri i da sada moze samo na dole. Jednom premijer.

krle

pre 11 godina

Kosovskim Albancima nasa pregovaracka platforma ne znaci nista. Iz njihovih izjava se vidi da ih to ne zanima. Isto vazi i za posrednike u Evropskoj uniji. Mozemo da ponudimo bilo sta, sve je vec odredjeno Ahtisarijevim planom. Mislim da vise ne mozemo puno toga postici i to treba posteno reci nasem narodu narodu, kako nama u Srbiji, tako i Srbima na Kosovu i Metohiji. Jos iz vremena 60-tih godina do danas mi smo vukli pogresne poteze i uvek kasnili sa reakcijama. Pitanje je vremena kada cemo se povuci sa severa Kosova.
Najvaznije je pitanje za nas, da nas narod opstane na Kosovu i u tom pravcu treba usmeriti sve napore nase drzave.

Pera

pre 11 godina

Dacic je konacno shvatio da se on u ovom trenutku nista ne pita. Sto i nije velika steta, ali steta je sto se neki drugi ljudi pitaju. Ljudi koji su do 2008 bili ne znam ni ja kako da ih nazovem. Kao sto kaze narodna “ vuk dlaku menja cud nikada “. Ako budu izbori ocekuje se velika pobeda SNS, sto je lose, jel pored njih ce u tu vladu uci dss, sto opet ne valja.

Pjer Bezuhov

pre 11 godina

Samo uskladjivanjem i stalnom komunikacijom medju koalicionim partnerima moze se doci do zadovoljavajuceg resenja!Da se razumemo,nijedno resenje nece biti odlicno jer je to u ovom trenutku i u ovim prilikama nemoguce...Nemoguce je popraviti tako brzo ono sto se godinama kvarilo!Ali,potrebno je doci do prihvatljivog resenja za Beograd,Srbe na Kosovu i za Pristinu!A sto se tice izbora...Najbolje je pustiti ovu Vladu da radi svoj posao kada je vec tako dobro startovala...I ne razmisljati o izborima...

hm...

pre 11 godina

Mogu kada hocete, ali bi bolje bilo za SPS da budu sto kasnije. Ako budu ove godine, Vucic ce Vladu praviti sa onima koji budu najmanje trazili, a to sigurno ovog puta nece biti SPS.

dule56

pre 11 godina

Ja bih licno, sacekao da Miskovic progovori i da Saric bude uhvacen, pa da onda budu izbori. Pretpostavljam da ova dvojica mogu mnogo interesantnih stvari da kazu.

Novakova pećina

pre 11 godina

Sada kada imamo toliko nagomilanih problema , razmišljati o novim izborima u najmanju ruku je nekorektno. Nije više bitno da li se neko plaši ili ne novih izbora , nego je veoma važno da se privede kraju borba protiv korupcije i organizovanog kriminala, da se reši započeti posao o ko pitanja Kosova , kao i da se radi na ekonomskom oporavku države. Za izbore nikada nje kasno.

Grof

pre 11 godina

Vanrednih izbora ce biti samo u slucaju ako su pojedine tvrdnje tacne oko toliko upletenih ministra u kriminalne radnje a Vucic pocne da ih hapsi. Onda nece imati ko da vodi ovu zemlju pa ce biti prinudjeni da raspisu izbore.

ivanpancevac

pre 11 godina

Moj lični stav je da izbori nisu neophodni u ovom trenutku, ali ako ih bude bilo mislim da bi Sns bio apsolutni pobednik. Gospodin Vučić se pokazao kao zaista sposoban i hrabar državnik i popularnost Sns sigurno je znatno porasla. Verujem da bi Sps sasvim solidno prošao, broj njihovih glasova je manje-više konstantan. Zna to i Dačić ali mislim da istinski on ne bi želeo te izbore, nego sada pokušava da "tvrdi pazar".

b52

pre 11 godina

Lako za tebe G.Dacic sa ovo koaliciu СПС-ПУПС-ЈС si osvoio 14,53% a si dobio kao na lutriji ovaj vlast. Bolje je da ima tvoja partija ime KVD (kako duva vetar)

Dok se nekom ne smrkne....

pre 11 godina

SPS,G 17+ i V.Ilic su najveci kocnicari u toj vladi i treba je rusiti sto pre.Da nije njih zatvori bi bili puni a ovako akcija Vucica je Skadar na Bojani jer sta on uradi danju gore pomenuti ruse iza ledja.Ako da bog izbore SNS sa DS i kraj jer je ds procstio redove.

Goga5

pre 11 godina

Sada najvažnije da se posveti državni vrh borbi protiv korupcije, kriminala i da pokuša da trajno i uspešno reši kosovski problem.

Petar

pre 11 godina

Ne znam zasto, i ko forsira pricu o prevremenim izborima,pa nemamo ni hleba svi a baca nam se toliki novac.Sta je to sto bi druga Vlada uradila brze i bolje. Neke stvari ipak ne zavise samo od volje politicara a cini mi se da ovi daju sve od sebe da urade najbolje.

Popara

pre 11 godina

Dacic, dobri Samaricanin. A da ga vidim da izadje sad na izbore...sve da je i bez meda na glavi (a nije...), kad se raskanta njegovo Predsednistvo i Glavni odbor SPSa, pasce knjiga na pet slova...

nenad

pre 11 godina

@Vojvodjanin-ZR
Da znaš za koga glasaš, i da razumeš šta pričaju, drugačije bi razmišljao. SVM je Mađarski hibrid SNS (kada treba širiti nacionalizam) i DS (kada treba širiti debelo meso po foteljama).

Goran

pre 11 godina

Nikolicu, Vucicu,
tako vam i treba kada se ste upustili u pravljenje koalicije sa malim, iskompromitovanim politikantom s Juzne Pruge, Dacicem.
a hteli ste posto - poto na vlast i evo vam ga sada.
raspisite izbore sto pre i ako dobijete potrebnu vecinu, oformite Vladu a malu nistariju Dacica i njegove kamarade, pravac - Zabela.
e tako se to radi, moji Nikolicu, Vucicu..... aami sebe kompromitujete jer ste u dilu sa ovim smesnim i pokvarenim coveculjkom.

Natalija

pre 11 godina

Nisam sigurna koliko Dačić stvarno želi izbore, s obzirom na sva skorašnja istraživanja prema kojima SNS uživa sve veću podršku građana Srbije. Pre bih rekla da njima odgovaraju novi izbori. Bilo kako bilo, treba sačekati kako će se odvijati pregovori sa kosovskim Albancima, kao i da li će vlada uspeti da obezbedi datum za početak pregovora sa EU. Mislim da će rezultati rada za ova dva cilja odrediti da li će biti prevremenih izbora ili ne, mada može još puno toga da se dogodi i u unutrašnjoj politici što bi prouzrokovalo te izbore. Vreme će pokazati.

aleksandra ilic

pre 11 godina

Vreme za izbore nije, ali ako i budu sprovedeni nadam se da će se poltička scena osloboditi satelita i da će pozitivna energija SNS napokon doći do punog izražaja.
Sandra2013

e moj dacicu

pre 11 godina

Prosla vlada je radila katastrofalno, ova danasnja radi mnogo bolje. Dacic je bio i u prosloj i u danasnjoj, sve ovo dovodi do zakljucka da sadasnja vlada radi dobro ali ne zbog SPS-a, nego zbog SNS-a.

Darko

pre 11 godina

Izgleda da nakon hapsenja Miskovica nakon sto se poceo da se steze obruc oko ostalih tajkuna i Sarica da se istovremeno uvlaci i nervoza medju neke politicare i ministre.
Ne bi me iznenadio da se isforsira pad vlade i da se malo slegne prasina jer se dobro uzkovitlala.Za prethodne vlade gore spomenuti kriminalci su lagodno zivjeli dok su krali ovaj narod koji je placao njihov lopovluk,jer nista nema za djabe.Neko je sve porao da plati.
Da ova Vlada ne ucini nista vise nego da pohapsi sve ove lopove mnogo je napravila.

LOLIPOP

pre 11 godina

novi izbori nebi doneli nikakvu promenu u srbiji.dacic bi izgubio jedan broj glasaca jer su sve stariji i bolesniji,dinkicevi glasaci su tu negde,tako malo ih ima kao nevidljivi su al u svakoj vladi su zastupljeni.sto se tice nikolic-vucic organizacije oni stoje odlicno kod svojih obozavalaca,cak su jos jaci jer ce im se pridruziti i oni sto su zavrsili prvo polugodiste 5.og razreda osnovne skole.tako bi se ovim izborima utvrdila nepismenost srbije,jer da je pismena nebi je ovakvi ljudi vodili.znaci doslo bi samo do zamene fotelja i kraj.

wwwert

pre 11 godina

Kad su izbori ,VANREDNI ,zar Vlada nije pala !
Ili je neki novi termin, kod socijalista !
Recimo: Skok u nepoznato,bez padobrana !

Zigfrid

pre 11 godina

Kad je Nikolić prvi put izašao sa nacrtom platforme Dačić je pričao kako je ona loše, fali joj ovo , fali ono. Ali kad je Vučić rekao da će izbori biti ove godine platforma je odjedno postala super i mogla je da se usvoji u vladi.

Niksha

pre 11 godina

Sta je SPS radio u prethodnoj vladi?
Koliko je narodu Srbije bolje od kako je SPS na vlasti?Moze li nam biti dobro dok je g-din Dacic premijer?
Ne, ne moze sigurno.
Resenje - novi izbori- Novi premijer...

Dare građanin

pre 11 godina

Nikada mi neće biti jasna logika u Srbiji, izbore prizivaju oni kojima najmanje odgovaraju. Prvo opozicija a sada i Dačić. Ako se dese izbor SNS će pobediti sa drastičnom razlikom.

ana

pre 11 godina

Kaže Dačić izbori mogu biti a je verujem da se on nada da ih neće biti.Njegova stolica se iskreno ljulja i mislim da rejting sa prethodnih izbora ne može ponoviti!

ja istrazio

pre 11 godina

Kad god da budu izbori SPS je uz DS najveci krivac za trenutno stanje u Srbiji, tako da tesko mozete ocekivati neke povoljne rezultate na njima.

tajanstvena

pre 11 godina

Takodje smatram da ce SNS pobediti na novim izborima i jedva cekam da Dacic, Mrkonjic i Dinkic ne budu vise na funkcijama na kojima su sada.

Vesna

pre 11 godina

Zlocin ne moze zastariti ,posebno ne likvidacije gradjana iz najnizih politickih pobuda i svi koji su ucestvovali,znali ili zataskavali ubistva dolaze im crni dani.Zoran Djindjic,Ivan Stambolic,Slavko Curuvija,Dada Vujasinovic,ministar odbrane Pavle Bulatovic,Zika Petrovic,sudija Simeunovic,general policije Bosko Buha...Strah je zavladao u vrhu drzave,kosturi izlaze iz ormara:od Arkana,preko Chumeta i Siptara do Sarica.

Mikeli

pre 11 godina

Ukoliko se nesuglasice prerastu u zesce nesporazume i dodje do nemogucnosti realizovanja zacrtanih planova onda je bolje ici na vanredne izbore. Sve dok vlada funkcionise kako treba i ne postoje nesporazumi o izborima ne treba aktivno razmisljati.

aleksandar

pre 11 godina

Zvuci kao lazni optimizam.
Ja vidim dva scenarija: u prvom, nesuglasice oko sustinskog pravca u politici izmedju Dacica i Nikolica se nastavljaju i slede novi izbori; u drugom vlada opstaje i otaljava posao do Juna 2013, kada Srbija na duzi period gubi sanse da pocne pregovore o pristupanju EU i polako se vraca u period politicke i ekonomske izolacije iz devedesetih. Hapsenja tajkuna su takticki potez, koji moze da ima kratkorocni efekat na poboljsanje ekonomije. Nazalost, Srbija vise nije u situaciji da takticki obrti mogu da pomognu, potrebni su dugorocni sistemski zahvati i velika finansijska podrska.

Jovana

pre 11 godina

Prepotentnijeg i uobrazenijeg politicara nisam videla na nasoj politickoj sceni.Kada bi u realnosti mogla postojati tzv. velika koalicija,da te vidimo onda da li bi davao takve izjave tipa ne moze mi niko nista.Mali Sloba da mi bude predsednik Vlade,Srbijo!

milivoje

pre 11 godina

Dacic se boji novih izbora jel zna da bi on i njegova stranka bili jedini gubitnici na tim izborima a evo i zasto prvo je prevario svoje tradicinalne partenre srs pa je oformio bio vladu sa ds iako je srs tad imala veci broj glasova nego ds pa je na zadnjim izborima prevario ds i oformio vladu sa sns iako je obecavao ds nesto sasvim drugo dok nije video da je tadic izgubio na izborima a kad je mislio da ce pobediti govorio je kako ih nikad nece ostaviti na cedilu znaci dacic i njegova stranka su izgubili ugled jel im niko nemoze verovati dokazali su da su spremni za vlast i fotelje sve da prevare a da nepricam o tome kako je sps za vreme milosevica pomagao u pljackanju zemlje i pomogao da se izvezu na kipar tri milijarde tadasnjih maraka a zato jos niko nije odgovarao takodje su pomogli marku i miri dapobjegnu iz zemlje iako su bili na poternicama uz to jos vidi se da se dacic dobro sprijateljio sa estonovom i tacijem pa sve potpisuje u briselu sto mu gurnu pod nos pomazuci tako da se zaokruzi apsolutna nezavisnist kosova a nije dao ni da tomina platforma prodje kroz skupstinu dok toma nije izbacio iz nje sve sto valja i sve sto je dobro za srbe tako da na kraju iz te platfome koju niko nepriznaje i nije nista dobro ostalo za srpski narod na kosovu a uz to je dacic u medjuvremenu podigao granice sa kosovom i razmenjuje ambasadore tako da izvinite ali dacic je pokazao da je za vlast i fotelju spreman da izda apsolutno sve drzavne interese.

KONSILjERE

pre 11 godina

Ministrima iz SPS-a bi bilo neuporedivo pametnije da zasuku rukave i da pocnu necim da se bave u svojim resorima, jer je upravo iz njihovih redova jedan od tri najgora ministra po statistickim podatcima.. I bolje bi im bilo da postuju zadate rokove i da ne misli puno o izborima, ima ko o tome misli i ko treba da misli.

Vesna 80

pre 11 godina

Da li je to Dačić samouveren? Na njegovom mestu ne bih bila, jer njegova uloga lidera ne postoji, a rezultati nisu vidljivi. Ostao je u senci iako je premijer.

optimista

pre 11 godina

Ja sam optimista, ali on je optimista bez razloga. Svako svoj optimizam treba da zasniva na realnim mogućnostima, a u njegovom slučaju realnost ne postoji.

Molba

pre 11 godina

Vucicu, bio sam glasac DS-a 15 godina. Molim Te se otarasi ovoga i kunem ti se da cemo i ja i svi moji ukucani glasati za Tebe dokle god se budes kandidovao. Hvala Ti unapred.

Aristotel

pre 11 godina

Stranke koje su danas na vlasti ne treba da se plase izbora! Konacno je Srbija pocela da se menja na bolje i tako treba i da se nastavi!

igors

pre 11 godina

Mogu biti gospodine Dacicu,i kamo srece da ih bude,da sns-ka osvoji apsolutnu vlast a gospodin Vucic kao novi premijer na miru dovrsi poslove koje je zapoceo,bez onih koji ce ga ometati i ugnjetavati a vama srecna bila opozicija pod ruku s vasim dojucerasnjim partnerima

lana

pre 11 godina

SPS na čelu sa dačićem rezultate sa predhodnih izbora ne može da ponovi.I ja se nadam da je Dačić svestan toga i da će učiniti sve da sačuva ovu vladu.Naprednjaci su pokazali svoju jačinu i njima je pobeda zagarANTOVANA!

Vojvodjanin-ZR

pre 11 godina

Ajde sto opozicija bruji o izborima,ali kada Vucic,pa sada Dacic... ako ne na prolece,onda na jesen izbori...
Pa se opet postavlja pitanje za koga glasati...ja znam...za Madjare.

zex

pre 11 godina

izbori su skupi i nema svrhe odrzavati iste jer ,sns bi poedi 35% sps10%dss 10%ds20% a ostala boranija ispod cenzusa i sta sad opet isto,ili mozda ds na vlasti nedaj boze,i ova vlada nije dobra za sad ali bolja je od predhodne dve a to ce se videti za godinu dana,molite boga da bude bolje jer ds je vladao 12 god,bilo je sve gore i gore a valjda svi ocekujemo bolje,ovde ima mnogo pristalica ds-a koji se nadaju da ce pasti vlada ali ja im porucujem da sacekaju 8 god pa da se nadaju jer mi koji nevolimo ds cekali smo 12 god i docekali promenu a sada neka cekaju i oni i neka mole boga za uspeh srbije jer nije vazno ko vlada vec je vazno kako preziveti do sutra i nadalje,zivot u srbiji je tesak a vi zelite da ga jos otezate.to je pogresno

Miloš

pre 11 godina

Jeste sada najvažnije da se posveti državni vrh borbi protiv korupcije, kriminala i da pokuša da trajno i uspešno reši kosovski problem. Čini mi se da su to svim strankama u koaliciji najbitnija pitanja i ukoliko budemo napravilu tu pomake, bićemo bliži i EU. Vučićevu energiju polako treba da preuzmu i drugi i biće rezultata.

Pjer Bezuhov

pre 11 godina

Samo uskladjivanjem i stalnom komunikacijom medju koalicionim partnerima moze se doci do zadovoljavajuceg resenja!Da se razumemo,nijedno resenje nece biti odlicno jer je to u ovom trenutku i u ovim prilikama nemoguce...Nemoguce je popraviti tako brzo ono sto se godinama kvarilo!Ali,potrebno je doci do prihvatljivog resenja za Beograd,Srbe na Kosovu i za Pristinu!A sto se tice izbora...Najbolje je pustiti ovu Vladu da radi svoj posao kada je vec tako dobro startovala...I ne razmisljati o izborima...

Analitičar

pre 11 godina

Opet počinje priča o izborima....dali SPS leči svoj strah ovakvom pričom....praznom puškom pucate....svi pričaju o izborima....a najjači SNS ... ne priča

Sasho

pre 11 godina

Zar nevidi ovaj narod da Vucic misli da NS moze sama da vlada u ovoj zemlji?Sta se desilo da narod bolje zivi za ovih 6 meseci,nista!Daj mu izbore,boli te uvo za mesto premijera i vrati se DS!Konacno misljenje je da se pitas mnogo,mnogo manje nego u vladi Tadica,a i sam kazes da svaki dan prvo razgovaras sa Vucicem pa onda ti pocinje dan,ja tako nebi mogo da radim!

Vlada

pre 11 godina

"Izbori mogu da budu kad god hoćete. Ali da li iko može i da pomisli da bih kao premijer radio sve ovo što radim, nastavljao razgovore sa Tačijem, a da onda sve to za nekoliko nedelja ili meseci padne u vodu zato što ćemo raspisati izbore?" Znaci, mogu biti kad god hocete, ali ne dam. Hocemo izbore odmah! I treba sve sto radis da padne u vodu, jer nista ne valja!

aleksandra ilic

pre 11 godina

Vreme za izbore nije, ali ako i budu sprovedeni nadam se da će se poltička scena osloboditi satelita i da će pozitivna energija SNS napokon doći do punog izražaja.
Sandra2013

acinic

pre 11 godina

SPS nema sa čime da izađe pred birače! Ništa nisu uradili za ovo vreme u ovom sastavu vlade! Gotovi su na sledećim izborima! Mada i drugi se nisu mnogo pretrgli od posla. Samo je Vučić uhapsio Miškovića i tu se cela priča završava!!!

Aleksandar

pre 11 godina

Kada cemo vec jednom nauciti i izbaciti SPS iz politike. Postojalo je vreme kada sam smatrao da SPS treba da postoji, ali recimo u opoziciji. Ali to se pokazalo kao pogresno, jer su i iz te pozicije opasni po zdravlje ove drzave. Dokaz: jos uvek se ne odricu porodice Milosevic i jos uvek ih stite. A tek ono sto su stvorili 90-ih mi tek sad zanjemo: Miskovic, Beko, itd.
Dakle, sledeci izbori, pamet u glavu, pa koji god da ste DS ili SNS, ali nikada SPS, JS i slicni.

Kosarkas

pre 11 godina

Stvarno deluje pomalo neverovatno ova prica g-dina Dacica o SPS-u kao stranci koja nema cega da se plasi, da je spremna za izbore...
Kao da ta stranka nije participirala u vlasti proteklih godina, kao da za nju nisu vezivane brojne afere, kao da niko iz te stranke nije odgovoran za nevidjenu pljacku naroda Srbije.
Zbog svega ovog napisanog, a i jos mnogo toga sto nije, varujem da ce doci do vanrednih izbora i da ce stvari polako doci na svoje mesto.

Niksha

pre 11 godina

Sve je to lepo, ali, verujem da ce vanrednih izbora ipak biti.
Jer ako g-din Dacic bude dosledan u svemu sto je rekao, dolazi do jednog problema.
Srbiju do stanja u kome se nalazi je dovela prethodna vlast u kojoj je i SPS participirao.
Nemoguce da niko od njih koji su sedeli u vladi nije bar malo doprineo plackanju i pustosenju ove zemlje.

dada

pre 11 godina

..... Ovaj covek mora da ode ...on to zna . Zato mu je tesko i jednostavno mu se ne ide i sada tu narod zamajava nekim * krupnim * izjavama. Vladu ce da pravi Vucic a ne on ...Vucic buduci premijer

Goran

pre 11 godina

Nikolicu, Vucicu,
tako vam i treba kada se ste upustili u pravljenje koalicije sa malim, iskompromitovanim politikantom s Juzne Pruge, Dacicem.
a hteli ste posto - poto na vlast i evo vam ga sada.
raspisite izbore sto pre i ako dobijete potrebnu vecinu, oformite Vladu a malu nistariju Dacica i njegove kamarade, pravac - Zabela.
e tako se to radi, moji Nikolicu, Vucicu..... aami sebe kompromitujete jer ste u dilu sa ovim smesnim i pokvarenim coveculjkom.

Kritičar

pre 11 godina

Prestali smo da glasamo za DS jer je "razvio sistemsku korupciju" i nije hteo da se obračuna sa tim iako je to i EU tražila.
Ali..... borba protiv korupcije se vodi i na taj način što se pokreće ekonomija jer je neimaština plodno tlo za korupciju. Pošto vi po tom pitanju ne radite ništa ili nedovoljno, privreda je u sve težoj situaciji pa ni rezultati borbe protiv korupcije ne mogu biti značajni-
Mi smo za izbore ali ..... zbog lošeg iskustva sa DS primenjuje princip da nikada ne glasamo dva puta uzastopno za iste, naročito ako su bili u koaliciji sa SPS!
Pa se vi zapitajte kakvi bi bili rezultati glasanja....... Dačić sigurno ne bi bio premijer!!!

nenad

pre 11 godina

@Vojvodjanin-ZR
Da znaš za koga glasaš, i da razumeš šta pričaju, drugačije bi razmišljao. SVM je Mađarski hibrid SNS (kada treba širiti nacionalizam) i DS (kada treba širiti debelo meso po foteljama).

Neznanje je majka nesreće

pre 11 godina

Sve ste zaboravili, ako ste to ikada i znali. Šešelj je govorio: radikali imaju samo jedan cilj - da sami osvoje vlast. Niko kao Vučić nije bio sličan Šešelju, ostao je to sve do danas. On želi da vedri i oblači ovom zemljom sam. Da li ste ikada čuli za parolu - jedna država, jedan narod, jedan vođa. Počinjem da se plašim ovog radikala, on je na sve spreman (juče ona komedija sa šeikom u jednom sportskom klubu, koji je Vučićev klub, meni nije bila smešna). Ona njegova ruka, koju Mićko sjajno imitira, ispružena u daljinu i dubinu, kojom podvlači značaj svojih govora, nije mi simpatična, bode mi oči. A vi prizivate jednopartijsku vlast.

KRPELJKA

pre 11 godina

Srbija vise nema vremena da ceka jos pola godine , koliko bi minimalno moglo da traje raspisivanje izbora, izborna kampanja i formiranje nove vlade, da stvari pocnu da se pokrecu. Niti ce rezultati izbora biti bitno drugaciji. Bice samo jos vise apoliticnih i ravnodusnih prema svemu ili izgubljenih u borbi za golu egzistenciju. Gospoda na vlasti su vruce krompirice hteli, pa sad nek ih hlade ili vruce progutaju. Treceg nema. A gospoda iz opozicije su dok su bila na vlasti razvijala svoje privatne biznise. Sada kada imaju priliku da se neometano bave biznisom mesaju se u ono sto nisu radili i uradili kad je trebalo. Gradjani nece izbore, hoce posao i leba! Bez igara bez granica.

ivanpancevac

pre 11 godina

Moj lični stav je da izbori nisu neophodni u ovom trenutku, ali ako ih bude bilo mislim da bi Sns bio apsolutni pobednik. Gospodin Vučić se pokazao kao zaista sposoban i hrabar državnik i popularnost Sns sigurno je znatno porasla. Verujem da bi Sps sasvim solidno prošao, broj njihovih glasova je manje-više konstantan. Zna to i Dačić ali mislim da istinski on ne bi želeo te izbore, nego sada pokušava da "tvrdi pazar".

Selimir

pre 11 godina

Izgleda da je jedina moguca platforma je ona sto je postavila EU.

Ova bi se reklo da lici na zvaku za domacu upotrebu u stilu totalnih daltonista: "ruzo moja bela, ala simi plava ko' zelena trava".

Goga5

pre 11 godina

Sada najvažnije da se posveti državni vrh borbi protiv korupcije, kriminala i da pokuša da trajno i uspešno reši kosovski problem.

Dok se nekom ne smrkne....

pre 11 godina

SPS,G 17+ i V.Ilic su najveci kocnicari u toj vladi i treba je rusiti sto pre.Da nije njih zatvori bi bili puni a ovako akcija Vucica je Skadar na Bojani jer sta on uradi danju gore pomenuti ruse iza ledja.Ako da bog izbore SNS sa DS i kraj jer je ds procstio redove.

Darko

pre 11 godina

Izgleda da nakon hapsenja Miskovica nakon sto se poceo da se steze obruc oko ostalih tajkuna i Sarica da se istovremeno uvlaci i nervoza medju neke politicare i ministre.
Ne bi me iznenadio da se isforsira pad vlade i da se malo slegne prasina jer se dobro uzkovitlala.Za prethodne vlade gore spomenuti kriminalci su lagodno zivjeli dok su krali ovaj narod koji je placao njihov lopovluk,jer nista nema za djabe.Neko je sve porao da plati.
Da ova Vlada ne ucini nista vise nego da pohapsi sve ove lopove mnogo je napravila.

Pera

pre 11 godina

Dacic je konacno shvatio da se on u ovom trenutku nista ne pita. Sto i nije velika steta, ali steta je sto se neki drugi ljudi pitaju. Ljudi koji su do 2008 bili ne znam ni ja kako da ih nazovem. Kao sto kaze narodna “ vuk dlaku menja cud nikada “. Ako budu izbori ocekuje se velika pobeda SNS, sto je lose, jel pored njih ce u tu vladu uci dss, sto opet ne valja.

Siniša BG

pre 11 godina

Ma da, ovi iz EU su veverice pa ćete ti i Toma da ih prevarite, taktički...i dobićemo kandidaturu. A i Srbi i albanci sa KiM su naivčine, pa ćete i njih da prevarite. U normalnim zemljama i za sitnicu se smenjuju ministri, padaju vlade, u Srbiji političari mogu da rade šta god im padne na pamet, bez ikakve odgovornosti, jer su građani lakoverni, možete da ih plajčkate, da ih hiljadu puta prevarite i opet će naivčine glasati za prevarante.

e moj dacicu

pre 11 godina

Prosla vlada je radila katastrofalno, ova danasnja radi mnogo bolje. Dacic je bio i u prosloj i u danasnjoj, sve ovo dovodi do zakljucka da sadasnja vlada radi dobro ali ne zbog SPS-a, nego zbog SNS-a.

Petar

pre 11 godina

Ne znam zasto, i ko forsira pricu o prevremenim izborima,pa nemamo ni hleba svi a baca nam se toliki novac.Sta je to sto bi druga Vlada uradila brze i bolje. Neke stvari ipak ne zavise samo od volje politicara a cini mi se da ovi daju sve od sebe da urade najbolje.

krle

pre 11 godina

Kosovskim Albancima nasa pregovaracka platforma ne znaci nista. Iz njihovih izjava se vidi da ih to ne zanima. Isto vazi i za posrednike u Evropskoj uniji. Mozemo da ponudimo bilo sta, sve je vec odredjeno Ahtisarijevim planom. Mislim da vise ne mozemo puno toga postici i to treba posteno reci nasem narodu narodu, kako nama u Srbiji, tako i Srbima na Kosovu i Metohiji. Jos iz vremena 60-tih godina do danas mi smo vukli pogresne poteze i uvek kasnili sa reakcijama. Pitanje je vremena kada cemo se povuci sa severa Kosova.
Najvaznije je pitanje za nas, da nas narod opstane na Kosovu i u tom pravcu treba usmeriti sve napore nase drzave.

Zigfrid

pre 11 godina

Kad je Nikolić prvi put izašao sa nacrtom platforme Dačić je pričao kako je ona loše, fali joj ovo , fali ono. Ali kad je Vučić rekao da će izbori biti ove godine platforma je odjedno postala super i mogla je da se usvoji u vladi.

ja istrazio

pre 11 godina

Kad god da budu izbori SPS je uz DS najveci krivac za trenutno stanje u Srbiji, tako da tesko mozete ocekivati neke povoljne rezultate na njima.

dana

pre 11 godina

Nije mi baš jasno kome je Dačić uputio poruku da izbori mogu biti.Ili samo pokušava da ohrabri samog sebe.Izbori u ovom trenutku koliko su loši za opoziciju toliko i za Dačića i Dinkića.Oni nemaju čime da se pohvale.Nedostaju rezultati a mislim da je glasačima trenutno to najbitnije!

Grof

pre 11 godina

Vanrednih izbora ce biti samo u slucaju ako su pojedine tvrdnje tacne oko toliko upletenih ministra u kriminalne radnje a Vucic pocne da ih hapsi. Onda nece imati ko da vodi ovu zemlju pa ce biti prinudjeni da raspisu izbore.

dule56

pre 11 godina

Ja bih licno, sacekao da Miskovic progovori i da Saric bude uhvacen, pa da onda budu izbori. Pretpostavljam da ova dvojica mogu mnogo interesantnih stvari da kazu.

lidija

pre 11 godina

Izgleda da su Dacicu opet servirali nesto. Mislim da je ovo blefiranje i da je i on svestan da mu je ovo najveci i neponovljivi uspeh u karijeri i da sada moze samo na dole. Jednom premijer.

Flavie sa Slavije

pre 11 godina

Gospodine Dacicu, da li ste svesni da u Srbiji ne radi oko 40% radno sposobnih, kakvo Kosovo, to ste resili 1999 godine, ovde je prelomna tacka ali vi i dalje izbegavate da se makar i bavite time, to pitanje ce vas sve jadne politicare oduvati, doci ce vreme pravih profesionalaca i mini parlamenta. Tu ne vidim nikoga iz aktuelne sizofrene vlasi i opozicije.

bezimena

pre 11 godina

Sada najvažnije da se posveti državni vrh borbi protiv korupcije, kriminala i da pokuša da trajno i uspešno reši kosovski problem.
(Goga5, 11. januar 2013 00:24)

Pogrešno! AKUTNI, gorući problem koji je hitno trebalo rešavati je EKONOMIJA, jer, izmedju ostalog, bez para se nije moguće uspešno boriti ni protiv korupcije, ni protiv bilo kakvog drugog kriminala (koju borbu mora svaka vlast da vodi, nebitno kakva)! Kosovo je rešen problem, to je i vrapcima na grani jasno, ali je zgodno njime opravdavati nesposobnost i bezidejnost u vezi ekonomskog oporavka zemlje. Isto je radio i SM, dokle nas je dovela takva "politika" znamo!

Ničije hapšenje nam neće kupiti hranu, odeću, obuću, platiti račune i sl. a svedoci smo enormnih poskupljenja od kada se ova vlast sklepala, i još gore, u najavi su još veća! Jedna smo od najskupljih, i u svemu drugom najgorih, država u Evropi, iako nam je radna snaga, koja u velikom delu učestvuje u formiranju cena proizvoda, najjeftinija! Šta je vlast uradila po tom pitanju? NIŠTA! Čak više uopšte ne govori i tim problemima svakodnevnog života, već samo halabuče o hapšenjima i Kosovu, s tim što nas je za 3 meseca zadužila koliko prošla za trećinu mandata! Ova Vlada hitno mora da padne!
NE MOŽE TAKO DA SE VODI DRŽAVA!

Niksha

pre 11 godina

Sta je SPS radio u prethodnoj vladi?
Koliko je narodu Srbije bolje od kako je SPS na vlasti?Moze li nam biti dobro dok je g-din Dacic premijer?
Ne, ne moze sigurno.
Resenje - novi izbori- Novi premijer...

Dare građanin

pre 11 godina

Nikada mi neće biti jasna logika u Srbiji, izbore prizivaju oni kojima najmanje odgovaraju. Prvo opozicija a sada i Dačić. Ako se dese izbor SNS će pobediti sa drastičnom razlikom.

tajanstvena

pre 11 godina

Takodje smatram da ce SNS pobediti na novim izborima i jedva cekam da Dacic, Mrkonjic i Dinkic ne budu vise na funkcijama na kojima su sada.

Vesna

pre 11 godina

Zlocin ne moze zastariti ,posebno ne likvidacije gradjana iz najnizih politickih pobuda i svi koji su ucestvovali,znali ili zataskavali ubistva dolaze im crni dani.Zoran Djindjic,Ivan Stambolic,Slavko Curuvija,Dada Vujasinovic,ministar odbrane Pavle Bulatovic,Zika Petrovic,sudija Simeunovic,general policije Bosko Buha...Strah je zavladao u vrhu drzave,kosturi izlaze iz ormara:od Arkana,preko Chumeta i Siptara do Sarica.

Kralj Ibi

pre 11 godina

Ispalo je da "najbolji ministar" prethodne Vlade baš i nije bio naj, ako iz Policije i tužilaštava otvoreno govore da tek sad mogu slobodno da rade svoj posao. Tačno je da se ponekad oglasi i u vezi rada Policije, tek da ne zaboravimo da je on i dalje šef tog resora u sadašnjoj Vladi, no svima je jasno da to nema ama baš nikakve veze sa njegovim radom, već da se jednostavno hvališe pred novinarima. Osim večerica kod Keti, nije baš jasno da li još nešto radi, ali ako i radi to se ne.vidi. Ostali ministri spavaju zimski san i čekaju letovanje, ponekad se doduše pojavi neko (najčešće Velja) da nešto promlati, ali nikako o svom poslu. Jedina svetla tačka, u tome je Đilas u pravu, je Voučić, samo što jedna lasta...Svi aspekti društva: zapošljavanje, inflacija, spoljni i unutrašnji dugovi,standard stanovništva, su na nizbrdici i ne radi se ništa. Božić je 31.000 naših gradjana dočekalo na 'narodnim kuhinjama" po prvi put nam beskućnici bukvalno spavaju u grobnicama.
Dakle, Dačić je poslednji koji može ovako da se busa u grudi, ili bolje rečeno hrabri sebe i svoje iz SPS-a a da krivicu prebacuje na one prethodne i ako je posle 2000. bio u vlasti i sa Koštunicom i sa Tadićem. Ovako može trenutno da se ponaša samo delimično SNS ,čiji nisam ni glasač i to samo zbog Vučića, jer se ni njihovi ministri nisu odmakli od SPS-ovih. O Dinkiću ne treba ni trošiti reči.

Veselin

pre 11 godina

Sta ce nam izbori kad svaki odbornik moze da predje iz stranke u stranku, i svaka stranka sa svakom moze u koaliciju. Imamo premijera cija je stranka osvojila 15% glasova!

b52

pre 11 godina

Lako za tebe G.Dacic sa ovo koaliciu СПС-ПУПС-ЈС si osvoio 14,53% a si dobio kao na lutriji ovaj vlast. Bolje je da ima tvoja partija ime KVD (kako duva vetar)

Popara

pre 11 godina

Dacic, dobri Samaricanin. A da ga vidim da izadje sad na izbore...sve da je i bez meda na glavi (a nije...), kad se raskanta njegovo Predsednistvo i Glavni odbor SPSa, pasce knjiga na pet slova...

Natalija

pre 11 godina

Nisam sigurna koliko Dačić stvarno želi izbore, s obzirom na sva skorašnja istraživanja prema kojima SNS uživa sve veću podršku građana Srbije. Pre bih rekla da njima odgovaraju novi izbori. Bilo kako bilo, treba sačekati kako će se odvijati pregovori sa kosovskim Albancima, kao i da li će vlada uspeti da obezbedi datum za početak pregovora sa EU. Mislim da će rezultati rada za ova dva cilja odrediti da li će biti prevremenih izbora ili ne, mada može još puno toga da se dogodi i u unutrašnjoj politici što bi prouzrokovalo te izbore. Vreme će pokazati.

hm...

pre 11 godina

Mogu kada hocete, ali bi bolje bilo za SPS da budu sto kasnije. Ako budu ove godine, Vucic ce Vladu praviti sa onima koji budu najmanje trazili, a to sigurno ovog puta nece biti SPS.

aleksandar

pre 11 godina

Zvuci kao lazni optimizam.
Ja vidim dva scenarija: u prvom, nesuglasice oko sustinskog pravca u politici izmedju Dacica i Nikolica se nastavljaju i slede novi izbori; u drugom vlada opstaje i otaljava posao do Juna 2013, kada Srbija na duzi period gubi sanse da pocne pregovore o pristupanju EU i polako se vraca u period politicke i ekonomske izolacije iz devedesetih. Hapsenja tajkuna su takticki potez, koji moze da ima kratkorocni efekat na poboljsanje ekonomije. Nazalost, Srbija vise nije u situaciji da takticki obrti mogu da pomognu, potrebni su dugorocni sistemski zahvati i velika finansijska podrska.

Jovana

pre 11 godina

Prepotentnijeg i uobrazenijeg politicara nisam videla na nasoj politickoj sceni.Kada bi u realnosti mogla postojati tzv. velika koalicija,da te vidimo onda da li bi davao takve izjave tipa ne moze mi niko nista.Mali Sloba da mi bude predsednik Vlade,Srbijo!

milivoje

pre 11 godina

Dacic se boji novih izbora jel zna da bi on i njegova stranka bili jedini gubitnici na tim izborima a evo i zasto prvo je prevario svoje tradicinalne partenre srs pa je oformio bio vladu sa ds iako je srs tad imala veci broj glasova nego ds pa je na zadnjim izborima prevario ds i oformio vladu sa sns iako je obecavao ds nesto sasvim drugo dok nije video da je tadic izgubio na izborima a kad je mislio da ce pobediti govorio je kako ih nikad nece ostaviti na cedilu znaci dacic i njegova stranka su izgubili ugled jel im niko nemoze verovati dokazali su da su spremni za vlast i fotelje sve da prevare a da nepricam o tome kako je sps za vreme milosevica pomagao u pljackanju zemlje i pomogao da se izvezu na kipar tri milijarde tadasnjih maraka a zato jos niko nije odgovarao takodje su pomogli marku i miri dapobjegnu iz zemlje iako su bili na poternicama uz to jos vidi se da se dacic dobro sprijateljio sa estonovom i tacijem pa sve potpisuje u briselu sto mu gurnu pod nos pomazuci tako da se zaokruzi apsolutna nezavisnist kosova a nije dao ni da tomina platforma prodje kroz skupstinu dok toma nije izbacio iz nje sve sto valja i sve sto je dobro za srbe tako da na kraju iz te platfome koju niko nepriznaje i nije nista dobro ostalo za srpski narod na kosovu a uz to je dacic u medjuvremenu podigao granice sa kosovom i razmenjuje ambasadore tako da izvinite ali dacic je pokazao da je za vlast i fotelju spreman da izda apsolutno sve drzavne interese.

wwwert

pre 11 godina

Kad su izbori ,VANREDNI ,zar Vlada nije pala !
Ili je neki novi termin, kod socijalista !
Recimo: Skok u nepoznato,bez padobrana !

PoeticGenius

pre 11 godina

Ma dabooome, kad hocete, ja sam za to da izbori budu bar dva puta godišnje. Kad se vec placaju vaša lokanja, ždranja i ko zna sta jos, a od toga se nema nista, ajd jos jedna stavka da se placa od koje se nema nista. Da ne malerisemo demokratiju, kad vec ne bije milicija, da ne bije ni maler.

markadzoni

pre 11 godina

Novi izbori bi samo povecali inflaciju i zaduzili nas jos vise tako da je to veoma losa zamisao. Drugo Ivice i Tomo vi se ne nalazite tu zato sto ste dobili poverenje gradjana nego sto su gradjani izgubili poverenje u proslu vlast,a na izborima pa recimo nije bio neki izbor, tako da nebi trebalo niko od vlade da bude toliko uveren u svoju sadasnju poziciju. Dok vladavina jedne stranke nikako ne moze da poguduje drzavi, da bi vlast funkcionisala potrebne su joj kocnice,tu na scenu stupa dvostranacki ili visetranacke kolicionalne vlade, suprotno od toga niko ne bi mogao da kontrolise samu vladu, sem ako nebi uveli dvoparlamentarni sistem mada cak i tada nije sasvim siguran rad drzavnih organa i parlamenta zajedno sa valdom. Zato zasto lepo ne nastavite sa procesima oko Miskovica i ostale vesele druzine, preispitajte malo vase strojeve i naravno uradite nesto korisno za gradjane da i oni osete promene, jer ja za ovih sest meseci sam samo osetio razna poskupljenja i nista vise sto i ne cini ni korak napred ni nazad.

Novakova pećina

pre 11 godina

Sada kada imamo toliko nagomilanih problema , razmišljati o novim izborima u najmanju ruku je nekorektno. Nije više bitno da li se neko plaši ili ne novih izbora , nego je veoma važno da se privede kraju borba protiv korupcije i organizovanog kriminala, da se reši započeti posao o ko pitanja Kosova , kao i da se radi na ekonomskom oporavku države. Za izbore nikada nje kasno.

LOLIPOP

pre 11 godina

novi izbori nebi doneli nikakvu promenu u srbiji.dacic bi izgubio jedan broj glasaca jer su sve stariji i bolesniji,dinkicevi glasaci su tu negde,tako malo ih ima kao nevidljivi su al u svakoj vladi su zastupljeni.sto se tice nikolic-vucic organizacije oni stoje odlicno kod svojih obozavalaca,cak su jos jaci jer ce im se pridruziti i oni sto su zavrsili prvo polugodiste 5.og razreda osnovne skole.tako bi se ovim izborima utvrdila nepismenost srbije,jer da je pismena nebi je ovakvi ljudi vodili.znaci doslo bi samo do zamene fotelja i kraj.

ana

pre 11 godina

Kaže Dačić izbori mogu biti a je verujem da se on nada da ih neće biti.Njegova stolica se iskreno ljulja i mislim da rejting sa prethodnih izbora ne može ponoviti!

KONSILjERE

pre 11 godina

Ministrima iz SPS-a bi bilo neuporedivo pametnije da zasuku rukave i da pocnu necim da se bave u svojim resorima, jer je upravo iz njihovih redova jedan od tri najgora ministra po statistickim podatcima.. I bolje bi im bilo da postuju zadate rokove i da ne misli puno o izborima, ima ko o tome misli i ko treba da misli.

Vesna 80

pre 11 godina

Da li je to Dačić samouveren? Na njegovom mestu ne bih bila, jer njegova uloga lidera ne postoji, a rezultati nisu vidljivi. Ostao je u senci iako je premijer.

optimista

pre 11 godina

Ja sam optimista, ali on je optimista bez razloga. Svako svoj optimizam treba da zasniva na realnim mogućnostima, a u njegovom slučaju realnost ne postoji.

Mikeli

pre 11 godina

Ukoliko se nesuglasice prerastu u zesce nesporazume i dodje do nemogucnosti realizovanja zacrtanih planova onda je bolje ici na vanredne izbore. Sve dok vlada funkcionise kako treba i ne postoje nesporazumi o izborima ne treba aktivno razmisljati.