Nedelja, 06.01.2013.

18:14

Dačić: Nemamo aspiracije prema CG

Premijer Ivica Dačić smatra da je vreme da se stavi tačka na sporna pitanja između Srbije i Crne Gore, jer se radi o dve najbliže države i dva naroda.

Izvor: Tanjug

Daèiæ: Nemamo aspiracije prema CG IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

107 Komentari

Sortiraj po:

Prodavac paprika

pre 11 godina

Teško da ako Crna Gora ima takve stavove kakve ima može da dovede do rešenja spornih pitanja....izbacivanje sveštenika....priznavanje KiM i uspostavljanje diplomatskih odnosa ....to je protiv interesa Srbije.....

PANCHO

pre 11 godina

da li je premijer vodio sa sobom prevodioca za crnogorski jezik, ili je razgovarao na engleskom? bojim se da zbog eventualnog nerazumevanja ne izbije neki medjunarodni incident.

prolaznik

pre 11 godina

Poenta je da nikog živog ne interesuje idu li srpski internet komentatori u Crnu Goru. Nemojte ići, nikad, preživjećemo - ima dovoljno onih koji oće da dođu.
(Milos, 7. januar 2013 05:33)

Ali zato nas u Srbiji živo interesuje gde ti putuješ...hvala ti što si to podelio s nama ;)))

Dusan

pre 11 godina

Morala bi Crna Gora da se okrene svojim korenima i jedinim pravim prijateljima na Balkanu..inace,pojesce ih Albanci mnogo brze nego nas!!

Todor

pre 11 godina

Srbija je uvek bila otvorena prema građanima Crne Gore, mnogo više nego oni prema građanima Srbije. U svakom slučaju lepi signali se šalju iz Beograda.

Zoso

pre 11 godina

Srbija je vrlo bitan faktor na balkanu,cenjena ,hrabra ,vredna i sluzi primer svima zato braco nasa crnogorci mi vas volimo jer vi volite nas.Zao nam je sto sto ste se vratili u crnu gorujer se to ite kako primeti.Nikakako necemo zaboraviti kako ste pre 200god nosili svoje kape a mi fesove i onda nam neki austrijanac napravi kapuvojnicku Sajkacu,pa nam sasi vojno odelo a mi ga zavolesmo pa ga nosimo i dan danas.Uvek ce mo vas voleti braco nasa.

milos

pre 11 godina

dva najveca udarca za Srbiju su ta jer su Crna Gora i Makedonija priznale Kosovo.
Jedini kopneni put kosova su ove dve zemlje. da "braca" to ne uradise mnogo bi drugacije bilo.
Hvala "braco", ali zivece ovaj narod i bez vas.

mirko

pre 11 godina

Pa ništa se u stvarnosti neće promeniti ako Dačić odustane od teritorijalnih ambicija prema Crnoj Gori, ali je pomalo smešno da to izjavljuje, kada predsednik Srbije ne može posetiti Gračanicu.
Takođe je nebitno da li je Crna Gora priznala Kosovo, jer nema nikakvih bitnih efekata. Mržnja između dva naroda ne postoji, a pojednci, ma ko oni bili, mogu da misle šta hoće, to je samo slika njihovoga čojstva, ili čovečnosti.

Milja

pre 11 godina

Da je se narod u Crnoj Gori pitao , Crna gora nebi nikada priznala nezavisnost Kosova. Ne treba poistvećivati narod sa njegovim rukovodstvom. Rukovodstvo je promenljivo a narod ostaje.

Pedja

pre 11 godina

@Zemunac

Ne nego je trebalo da nam komanduje Koštunica i Toma Nikolić? U CG se nikad nije bolje živelo nego što se trenutno živi. Nama EU ne zavrće uši zbog azilanata.

Milos

pre 11 godina

"Ne idemo kod vas na more, idemo u Grčku...ne volimo vas...kme, kme"... Dosadni ste. Od kad je JAT sjahao sa CG aerodroma, a vize ukinute, ne idem ni ja više u Srbiju. Preletim je ponekad, upravo sam se vratio iz Beča sa Nove...prije toga Rim, Berlin, Pariz - tim redom. I nikome ništa...

To ne znači da u Beogradu nema Crnogoraca i da u Budvi nema Srba. Biće ih dok bude Budve i Beograda - uprkos tome što vas ima ljutih zbog Kosova, kanalizacije koja se izliva u more, čega god, pa idete po Grčkoj...uprkos tome što je meni davno dosadila gužva, splavovi i roštiljčine Beograda.

Poenta je da nikog živog ne interesuje idu li srpski internet komentatori u Crnu Goru. Nemojte ići, nikad, preživjećemo - ima dovoljno onih koji oće da dođu.

Savo

pre 11 godina

Proslog leta posetio sam Crnu Goru prvi put posle dvadeset godina. Nisam doziveo nijednu neprijatnost, Herceg Novi, Kotor, Budva, bilo nam je lepo. Meni licno isto kao i mojoj supruzi lepse su mi plaze i more u Grckoj (nista protiv Crne Gore)
Neko Iz Los Angeles-a

elektricni

pre 11 godina

Meni su svi ex Yu narodi jednako bliski/daleki. Svaka ‘tica svome jatu i prema svima reciprocitet. Ne zelim da moja drzava od mog novca finansira skolovanje i lecenje drzavljana Crne Gore.

gica

pre 11 godina

evo, kad smo već kod toga, da i ja naglasim da srbija nema aspiracije ni prema švedskoj, luksemburgu, vijetnamu i laosu, kao ni prema litvaniji, peruu i španiji. za ostalo ne garantujem, javiću kad prikupim podatke.

RS

pre 11 godina

citav komentare nemogu da dodjem do sebe neki Crnogorac komentarise nemojte dolaziti Srbi imamo iz evrope jesi li momak lud o kojim Svedjanima pricas i kakvi Crnogorci moji su iz Petnjice znas dobro gde je to ali ja nisam Crnogorac po naciji ja sam Srbin uzmi procitaj naseg NJegosa bice ti sve jasno od cojstva dodjosmo do velike sramote

Profesor Niksic

pre 11 godina

Srbi su najvise bijesni na Crnu Goru zbog tri stvari. Priznavanje Kosova, zatim, nepriznavanja Srba u Crnoj Gori kao konstutitivnog naroda, sto on jeste, i kao trece, nepriznavanje srpskog jezika kao sluzbenog, iako je se vecina stanovnika Crne Gore izjasnila da koristi srpski jezik. Niko vama Crnogorcima ne brani da budete Crnogorci, Milogorci ili sto god vam je volja, ni da imate svoju crkvu ni svoj crnogorski jezik. To je Vase pravo. Ali ne dopustati da mi Srbi u Crnoj Gori budemo to sto jesmo, to je neprihvatljivo. Da bi se Srbi u CG priznali, potrebno je smeniti vlast Mila Djukanovica. Sudeci po proslim izborima, to se moze ocekivati na slijedecim. Tad ce Crna Gora priznati i Srbe, i Srpski jezik kao sluzbeni, i sigurno cemo povuci sramotno priznanje Kosova. Svi Srbi u Crnoj Gori, boricemo se za ovo od prvog do posljednjeg, svidjelo se to Vama Motenegrinima ili ne!

pravoslavna braca

pre 11 godina

postoje blizi narod, grcki
(grci su prava braca, 6. januar 2013 18:28)

Po cemu? Koliko Srba zna grcki jezik ili grcki alfabet uopce? Koji ti je najdrazi grcki film, muzicar, bend, pjevac, glumac? Koliko Grka zna beknit ista na Srpskom a da nije dobar dan, laku noc i hvala na posjeti dodjite nam opet? Da ne idem dalje...

tajkun

pre 11 godina

zakasnili smo. Aspiracije imaju Albanci. Oni uveliko rada u zapadnoj makedoniji i istocnoj cg. Zato ovaj region nece jos i EU. Dok se granice ne izmene i odradi posao koji su albanci finansirali i jos finansiraju. Nema ulaska u EU zemalja ovog regiona jos 10ak godina. minimum.

Jel si ti Zemunac ili Srbin iz Zemuna?

pre 11 godina

Najgora stvar u zivotu je kad te prevare,a ti mislis da si ih za.....Sad ste slobodniji jel tako,bogatiji,pametniji nego pre? Vise od pola primorja vam pokupovali Rusi,Hrvatima skoro sve Nemci,BIH ne sme ni jaja da izvozi u Hrvatku zbog EU,albanci ne smeju da prdnu,a da ne pitaju Amere,sve zemlje PRODATE a vi pricate o "SLOBODI",ocigledno ne znate ni sta znaci ta rec,kao da ste bili pod nama,kao da ste bili Srpski robovi,placali ste nam kamatu na kamatu,harac i ko zna sta pa ste se izborili za slobodu.Za vas je sloboda NOVAC i nista drugo...pricaju svi da smo ovakvi i onakvi,ja znam ko je Goranac,Crno gorac,Musliman u mom kraju ali ih nikad nisam gledao i sudio o njima na osnovu toga ko su,vec kakvi su ljudi,da mi smo zlocinci,svi smo isti... A najveca glupost u istoriji Sveta,EU funkcionise po istom principu kao i Jugolavija,i sada najveci kasapini te iste Juge se takmice ko ce pre u EU i ko ce pre sve svoje da proda pa ce da zivi lepo...Jel ste stigli sargarepu braco?

Montenegro

pre 11 godina

Pricate da necete vise u Cg na more. Te price citam i slusam godinama, pa pitam jel vas neko salje poziv da nam dolazite? Pa dajte molim vas idite gde vam je lepse a nas ostavite na miru. I nemojte da mislite da ne mozemo bez vas, neka nam zivi i zdravi Njemci, Svedjani i ostali Evropljani, ne treba nas niko drugi

CB

pre 11 godina

Danas ima dva naroda u CG - Srbi, Crnogorci (pored ostalih Bosnjaci, Albanci itd) i zive tu vekovima. Jos pre 12 vekova je zapisano o doseljavanju Srba i Hrvata (kao slovenskih plemena kojima je Romanski imperator Heraklije dodelio prethodno od Avara opustosenu zemlju) na ovim prostorima, Crnogorci se tada nisu pominjali tako da su Srbi svoj na svome oduvek bili pa i Njegos i svi ostali !

zanzibar

pre 11 godina

@Milutin - "Vi,mi" nikad nije dobro zbog generalizovanja. Niste VI priznali Kosovo vec ekipa na vlasti, a preko 80% gradjana CG je bilo protiv toga. Drugo, nismo MI uzeli vama drzavu 1918 (ne 1919), vec je ujedinjenje Juznih Slovena bilo neminovno i nalozeno spolja. Jeste velika greska kako je tretirana najveca srpska dinastija (Petrovica) i to je na neki nacin sramota, ali je tajming bio takav da se morala praviti Unija po svaku cenu da nas ne bi iskidali susedi. I sukobi Bijelih i Zelenih su pravi. Ali je i Podgoricka skupstina legitimna, na njoj nisu glasali Lale, Beogradjani i Gedze vec Crnogorci. I tada je velika vecina u CG to htela. Kasnije se Kralj Aleksandar iskupljivao abolicijom Zelenih (i deklarisanog Srbina Krsta Popovica), stvaranjem Velje Crne Gore (Zetske Banovine). To je bio uvod da Srbi izllobiraju da CG 1945. dobije Budvu, Grbalj i Boku, a ne da budu deo Hrvatske...Citaj, brate, od toga glava ne boli. Ali citaj dalje od Rotkovica.

zar je bitno

pre 11 godina

Vlast nema (ili ima ali suptilno), ali zato gradjani DA i to svim srcem. I to da stvar bude gora na B92 komentare ostavljaju mahom emancipovani gradjani, pa je samim tim porazavajuce sto je tako. Manite se epskih prica o ''Srpskoj Sparti'' i osvrtanja na ''slavnu srpsku istoriju'', jer se na taj nacin samo dodatno produbljuju ionako losi odnosi ova dva naroda.

Ako su Srbogorci toliko ''tlaceni'' i tretirani kao ''gradjani drugog reda'', neka idu u ''maticnu drzavu'' koja ce ih objerucke prihvatiti (kao kroz istoriju). A Beogorci neka nista ne komentarisu, uljudnije je :). Ovakvi i raspiruju

A ovima za studente.. Pa dragi moji, za to ste sami krivi. Za besplatno skolovanje kod vas je dovoljno da se ovi izglase kao Srbi, cime sticu pravo na tretman kao vi sa drzavljanstvom RS. Ako hocete da asimilujete, spremite se i na negativne stvari koje asimilacija donosi

dragan

pre 11 godina

Ostavi se Dacicu Crne Gore.Na zalost ti si premijer Srbije i treba da se malo bavis ekonomijom.
O svemu ce on i svakomece da deli lekcije samo nece raditi ono sto mu je posao.Ali to je i razumljivo.Kako da radi ono za sta nije sposoban.
Sta nas snadje?Ovakav predsednik i ovakav premijer...

4 konja debela

pre 11 godina

@VladoPG - Brate, ja idem u CG na more i super mi je. Sve bolja usluga, bolji putevi. I CG mi je najbliza, kako god, a i vodim poreklo... Ali cinjenica je da je broj turista iz Srbije smanjen u ogromnom procentu. Vecina ide na druga mora i to najvise srednja klasa. Budzet-turisti idu u Canj i juzno od Bara, a deo srednje i vise klase na ostala mesta, ukljucujuci i ekskluzivna (Porto, Milocer i sl). Zao mi je tvog peskira, mislim da je glavni problem skucenost prostora i uopste organizacija na toj plazi na koju ides - ja frke s peskirima nemam. Eto, ja toliko o Dacicevoj izjavi.

Nikola

pre 11 godina

U CG idem na more jer tamo zivi i nas narod (u primoriju) i naravno prodaju se svi srpski proizvodi. Na Grckom moru nema ni jednog ni drugog iako je meni i Grcka naravno draga, ali vazniji mi je moj narod a ne Grcki.

miša bg

pre 11 godina

(vladopg, 6. januar 2013 20:24)
Nije tačno da su vam plaže pune Srba pa ne možeš cg da raširiš peškir, neko toliko vam je velika država i dugačke plaže kad u cg dođe pola beogradske opštine Mladenovac, već je sve puno ko oko!
I prestanite da lažete da su Srbi ( Petrovići, Jovanovići, Nikolići..) većinom poreklom iz cg, jer vas je onda,da je to tačno, pre više vekova trebalo biti oko 2 miliona, ko Kineza!
A ono da su npr Karađorđevići ( došli u cg iz Hercegovine) i Obrenovići ( došli u cg sa Kosova) crnogorskog porekla već postaje smešno. Čak su i Đokovići ( Novakovi-po očevoj liniji) došli sa Kosova, a Raonići su poreklom iz Hercegovine!
Tako Dačiću, jesam za dobrosusedske odnose, ali samo sa onim delom stanovnika cg koji su uz Srbiju i za Srbiju, koja nije priznala Kosovo i zna pravu istoriju. Pravo na državu imaju, imali su je i ranije, dalekom im kuća bila, ne zanimaju me milogorci!

zagor

pre 11 godina

..pa dobro jesmo isti narod stoposto ali nismo ista nacija a narod i nacija nije isto,jel da!!proces stvaranja nacija nije zavrsen on stalno traje kroz vreme,jedne nacije pa i narodi nestaju a drugi se radjaju...znachi matematicki i bioloski i svakako su Crnogorci Srbi ili ko vise voli, srbi su crnogorci(poreklom)..meni slicno ko nemci i austrijanci,isti narod a dve nacije,ili ja mozda gresim,mada dokaz za ovo sto pisem i mislim je to da u srednjem veku nije ni postojao termin crna gora i crnogorci...ko zna recimo za dvesta godina stvori se nova nacija shumadinci..i onda oni tada kazu mi nismo srbi ,mi nikakve veze nemamo sa vama i staces brate,kako dokazati da je dva i dva chetiri,matematickom indukcijom...tako da vidim da postoje misljenja da crnogorci su i poseban narod i posebna nacija...sad ako se neko oseca kao irokez ja mu ne zameram,mogu oni da se osecaju i kao chejeni ali objektina istina nije to a i odlika inteligentnih ljudi je tolerancija,pa tako mi iz srbije treba mo biti tolerantni prema gradjanima crne gore koji se osecaju kao crnogorci!mada dobiti ime po teritoriji na kojoj zivis je redji sluchaj u odnosu na varijantu da teritorija dobije ime po narodu koji tu zivi...samo tolerancija i medjusobno uvazavanje,a nauka neka se bavi detaljima,mislim istorijska nauka..i na kraju hristos se rodi,mir boziji,srecan bozic svima!!!

Jel si ti Zemunac ili Srbin iz Zemuna?

pre 11 godina

Kucajte na Wikipedii "Montenegrins" a posle toga "Serbs of Montenegro"..... Citajuci nenapisane knjige zaboravio si one napisane...pametnom dosta,a ostalima mozes 100 godina da objasnjavas i dzaba...

Fredy House

pre 11 godina

Dragi Srbi,

vi sve pričate kako ne dolazite u CG na more, a mi ne možemo peškir da raširimo od vas !!! A svaki put se ponadam, dobro je, nece vas doc' puno na more !!!
(vladopg, 6. januar 2013 20:24)

Dragi Vlado,

I ja se ponadam kad odem do studenjaka na Novom Beogradu da necu mnogo da vas sretnem jer se ponasate kao da je sve vase. Skolujete se besplatno, stanujete u domu, imate placeno zdravstveno osiguranje, a kada zavrsite fakultet ( uz kumovsko-plemenske veze s obzirom koliko profesora je poreklom iz CG ) pravac na direktorske pozicije..... U Srbiji....
Tako da se iskreno nadam da cu vas sledecih godina sretati manje po Beogradu kada se vratite u evropsku prosperitetnu Crnu Goru. Naravno, nemam nista protiv postenih i vrednih Crnogoraca.

Mikan

pre 11 godina

Kad procitam sve ove komentare sramota me je sto sam srbin, crnogorac, sramota me od zla opsteprihvacenog u mom narodu, koje je sve vece ... Davno je jedan pametan profesor rekao, inat, sevap i merak su tri turske reci koje su unistile srpski narod, pa samo se inatite moji sunarodnici i uzivajte u tom meraku, sevap je ... Uzasnut sam komentarima ljudi ovde ... Dobro je Njegos rekao, a nismo mrdnuli od toga : ,,Crni dane o crna sudbino ...''

jedan narod dve drzave

pre 11 godina

Pitanje crnogorske nacionalnosti je kontroverza, prvenstveno medju Srbima. Po pitanju istorije, jezika, religije i etničkog poreka. Crnogorci su najbliži Srbima, mada takodje imaju veze i sa drugim južnim Slovenima. Mnogi istorijski dokumenti potvrdjuju da su se Crnogorci u prošlosi “držali” srpskog etničkog identiteta. Tokom postojanja teokratske Crne Gore, Kneževine Crne Gore i Kraljevine Crne Gore, apsolutno svi Crnogorci su izražavali svoju srpsku nacionalnost, nazivajući se Crnogorcima u regionalnom smislu. "Srbi i Crnogorci su iste krvi, jezika i težnje, vere i nasledja kao narod iz Srbije i drugih srpskih zemalja. Mi /Srbi I Crnogorci/ imamo zajedničku prošlost koja nas ispunjava radošću, zajedničke ideje, heroje, tugu i sve drugo što čini jednu naciju koja zaista ima smisla”. Razlike izmedju Crnogoraca i Srba su i dalje predmet kontroverzi.

Marija Maksimovic

pre 11 godina

Premijer države Za koga je nemogća misija zavođenje reda i uspostavljanje kontrole i pravni poretka u okviru jedne od lokalnih samouprava ( mislim na Preševo ), uverava susednu državu da prema njoj nema nikakve aspiracije i pretenzije? Ima li lepše vesti na Božić, sada se u Crnoj Gori mnogo lakše diše.

Ivan senjak00

pre 11 godina

Jesu duze,upravu si,veciti paraziti..a ovde ih gledam po Beogradu svaki dan,puna im usta kako je u Crnoj Gori bolje nego ovde?!? Pu pu samo dalje od nas

Kile

pre 11 godina

Uz Belorusiju, poslednja kriptokomunisticka drzava u Evropi. Kad sjase Milova kamarila i kad se CG probudi iz nocne more - svanuce Srpstvu u Srpskoj Sparti. Njegos i Vasilije Ostroski su ta dva svetionika koja komunisti ne mogu da ugase. Pozdrav narodu Crne Gore iz Novog Sada.

Srbin iz CG

pre 11 godina

A da li se ovi kojima su Grčka, Rumunija i dr. bliži i idu na ljetovanje u Tursku i Egipat zapitaju ima li tamo srpskih proizvoda kao U Crnoj Gori gdje su lideri Imlek, Knjaz, Bambi i svi drugi proizvođači od kojih živi narod u Srbiji

DjAVO

pre 11 godina

To je takodje jedna od vaznijih tacaka kojom ova Vlada treba da se pozabavi, jer su secesionisti odlicno odradili svoj posao i sproveli svoju zamisao u delo i mal te ne napravili zavadu izmedju prakticno bratskih naroda. Pozdravljam ovu odluku srpskog Premijera.

vladopg

pre 11 godina

Dragi Srbi,

vi sve pričate kako ne dolazite u CG na more, a mi ne možemo peškir da raširimo od vas !!! A svaki put se ponadam, dobro je, nece vas doc' puno na more !!!

vojo

pre 11 godina

Kao premijer bas mi ne uljevas poverenje kad danas pricas o bratskim narodima i svetim saveznistvima. Pa nismo u srednjem veku, valjda svako od nas moze da bira ko ce mu biti prijatelj ili brat ako hoces.

a ostali?????????????

pre 11 godina

jer 70% vas koji pljujete
Crnu goru ste poreklom Crnogorci a da zbog slabog poznavanja sopstvene loze to i ne znate.
Uzgred vecinsko stanovnistvo u Cg su srbi 46%. Kvislinzi Crne gore posvadjase bracu.
(isti narod dve drzave, 6. januar 2013 19:07)

A da nisu i Eskimi, Mongolci i Liliputanci poreklom Crnogorci?????????

zika

pre 11 godina

dragi nas ivice, ako su tvoji komunisti i kominterna razbijali srbe, molim te pokazi da ti sa tom staljinistickom bratijom nemas nista. ionako ti zbog stava prema kostunicinom 'brisi d***' ustavu raste ugled. ja sam iz spo-a ali nisam gadljiv na korisne akcije bilo od koga. drug moderator.

Mikan

pre 11 godina

Pogledajte malo dalje u istoriju pa cete videti da su crnogorci itekako ginuli za Srbiju, a i danas jedan dobar deo dozivljava Srbiju svojom maticom ... Sta je Srbija ucinila da pomogne srbima u Crnoj Gori za vreme referenduma ? Kako je vodila racuna o svom narodu, takav je i rezultat dobila, nisu to crnogorci birali, nego kriminalci ... Tako da mi nisu jasne ove poruke mrznje prema delu svog naroda koji itekako ispasta zbog svog opredeljenja ka srpstvu ... Ali dosta srba ne vidi dalje od svoje zadnjice pa zato tako komentarisu i pitanje Kosova i pitanje Crne Gore ... Milije im je Hrvatsko primorje jer je navodno lepse, a sta nam Hrvati rade ... Mislim da su ipak nasa najbliza braca u CG ... Al nove generacije koje sad stasavaju su cudni neki srbi, pricaju srpski a mise turski ...

Kada Milo i bratija odu narod u CG ce se vratiti izvoru!

pre 11 godina

Milo i drustvo stvorise sebi drzavu, narod i veru za licnu korist i dzakove evra. To mogu da razumem, ali ovi nesrecnici sto su se zaista primili na Milogorstvo, Milogorsku pravoslavnu crkvu (na celu sa raspopom i samozvanim mitropolitom), novokomponovani jezik (kojim ne govori vecina CG) i novokomponovanu istoriju sto pociva na antisrpstvu su najjadniji u svemu tome i ceka ih bolno otreznjenje cim "otac nacije" ode sa vlasti. Lasno je bilo komunistima i njihovoj deci poprimiti nove nacije i vere jer ni nisu imali nacionalni identitet i osecaj pripadnosti. Tako je isto i sa Vojvodjanima (po nacionalnosti) koji nastase iz istog bezboznickog i komunistickog kazana, ali na svu srecu broj im je na nivou statisticke greske uz svu zapadnu finansijsku pomoc.

mikivrb

pre 11 godina

Milo je novi nazovi Tito (u smislu DOŽIVOTNOG vladara, a sve ostalo loše o njemu). Odvojili se od SCG, priznali Kosovo, zavladali Srbijom...Dokle?

Alpacino

pre 11 godina

Dacicu, samo nemoj opet da nas "bratimis" sa njima.... Neka ih, neka uzivaju u svojoj nezavisnost, dok su jos(kratko} vecina u svojoj drzavi...

revan

pre 11 godina

U politici se ne priznaju nikakve srodničke veze. U diplomaciji i ekonomiji nema braće, sestara, kumova itd. U državničkim odnosima postoje samo zajednički interesi. Vrijeme je da srpska diplomacija konačno prestane da tretira svoje susjedstvo kao jedno veliko pleme, gdje smo svi nekakva rodbina. Dobri odnosi između svih naših država treba da se održavaju, jer nam to svima koristi, ali pragmatizam treba da vodi srpske političare, baš kao i predstavnike svih drugih zemalja.

Srbija se često ponaša kao uvrijeđena mlada kada neka susjedna zemlja donosi odluke koje vašoj zemlji nisu po volji. Vrijeme je da se konačno shvati da niti jedna zemlja iz okruženja nema obavezu ili dužnost raditi samo ono što je u interesu Srbije, baš kao što Srbija treba da sama bira svoj put, za koji njeni građani misle da je najbolji. Naravno da je odlično kada nam se interesi poklapaju, ali i kada nije tako, ne treba praviti paniku, zazivati nekakve imaginarne krvne veze i slične gluposti za koje nema mjesta u međudržavnim odnosima.

Dino-NYC

pre 11 godina

Postujte nase crnogorstvo pa cemo i mi vase srpstvo. A to ljepljenje etikete milogorci nama vala nista ne znaci, osim sto pokazuju vasu ogorcenost propale velje-srpske politike.

Steta, jer mi jesmo prijateljski nastrojeni prema vama, zelimo dobre odnose - no nikad i niposto po cjenu da vi prisvajate nasu istoriju ili naciju za vase unutrasnjopoliticke potrebe.

Do vas je.

zumbe

pre 11 godina

Naravno da nam je Crna Gora najbliža. To ne može da pomuti ni pogrešna srpska politika poslednjih 20 godina, kao ni tinjajući pokreti antocrnogorstva i antisrpstva u dve zemlje. Ne mogu baš da prihvatim da su u Srbiji "besni" i da ostavljaju ovakve komentare samo zbog priznanja Kosova - malo je taj prezir stariji. A braćo Srbi, učite malo iz istorije... Crnogorci (bilo da se izjašnjavaju Ovako ili Onako) su izginuli za Srbiju na Mojkovcu, i ne samo tamo. 30.000 naseljenih Crnogoraca i Hercegovaca u Toplicu i Jablanicu (krajm 19. i početkom 20. veka) je odmah krenulo u rat da se bori na "nemirnoj granici" i iznelo veliko breme u balkanskim ratovima i Prvom svetskom ratu. Ovih 1500 karaktera nije ni blizu dovoljno da se opišu etničke i istorijske veze dve države i njihovih naroda, kako god se izjašnjavali.

djomla

pre 11 godina

Meni su realno blizi Grci, Rusi, Slovaci, Rumuni, Spanci nego novokomponovani crnogorci, daleko im lepa kuca, posle priznanja Kosova letujem samo u Grckoj i Egiptu, CG ni pod razno.

isti narod dve drzave

pre 11 godina

Nisu nama blizi tamnoputi grci,ili mesavina turaka,latina i slovena romuni od srpske sparte
Crne gore,jer 70% vas koji pljujete
Crnu goru ste poreklom Crnogorci a da zbog slabog poznavanja sopstvene loze to i ne znate.
Uzgred vecinsko stanovnistvo u Cg su srbi 46%. Kvislinzi Crne gore posvadjase bracu.

Bojan

pre 11 godina

Neka Crne Gore, treba je postovati kao drzavu. Ali i Crnogorce u Srbiji treba tretirati kao strance jer oni to jesu. A to znaci pasos, po mom misljenju i vizu, boravisnu taksu, osiguranje i sve sto ide uz to.

Ja cak mislim da postovanje crnogorskog integriteta treba podici i na visi nivo, u prvom redu mislim na granicu sa njihovom zemljom. Pojacati kontrolu saobracaja preko granicnih prelaza do maksimuma. Uvesti placanje dodatnih garancija, taksi i svakojakih nameta kako bi se sverc obesmislio.

Kada je turizam u pitanju, napraviti sa Makedoncima sporazume o ubrzavanju carinskih formalnosti i protok ka Grckoj. I sada se moze sa licnom kartom, ali zeleni kartoni i medjunarodne vozacke su suvisni.

Sa Grcima napraviti aranzmane da i ono malo nasih ljudi koji idu na prljavo crnogorsko primorje, krene put Grcke za iste ili slicne pare, a to nije nemoguce i nije nerealno.

zYale

pre 11 godina

Ne postoje dve bliskije drzave, ali se neko potrudio da ne budu bliske. Neko je anestezirao sudiju Selzija, povodom sverca cigareta, pa je ucenjeni Djukanovic morao da ispuni sve sto se od njega trazi. Da razbije drzavnu zajednicu SCG, da prizna Kosovo, da zlostavlja svestenztvo SPC...

Opora

pre 11 godina

Bilateralna saradnja Srbije i Crne gore mora da postoji. Nesuglasice moraju biti rešene. Ivica Dačić više priča nego što radi i treba malo više da se ugleda na Aleksandra Vučića. Da svi ministri rade onoliko koliko Aleksandar Vučić Srbija bi izašla iz krize.

Crveni Djavoli 1923

pre 11 godina

Ne mogu da verujem kakvi komentari nazovi Srba ovde ,pa ljudi sy upravu od ovakvih Srba sto se odcepise.Za mene ce Crna Gora uvek biti moja druga domovina jedan narod, jedna istorija, jedna slavaaa i castttt.

Miloš

pre 11 godina

Država Srbija je dužna zaštiti Srbe u Crnoj Gori. Tamo Srbi imaju problema što se tako izjašnjavaju. Mora se o tome razgovarati sa crnogorskim premijerom. Srbi u Crnoj Gori očekuju pomoć Srbije.

Veca

pre 11 godina

Razilazenje sa Crnom Gorom je po meni veci gubitak od oduzetog nam Kosova i Metohije!Sa druge strane interesantno je koliko srpski narod pati za tim istim Kosovom i koliko lako je presao preko Crnogorske nezavisnosti?Ustvari to samo dokazuje koliko je narod izmanipulisan!U Crnoj Gori se takodje nalazi ogromno srpsko nasledje ,nasi najraniji poceci datiraju odande isto koliko i sa Kosova pa cak i malo pre ,plus na to i pozamasan broj srba koji tamo zivi i tako se i izjasnjava i opet je narodu i politicarima prioritet izgubljeno Kosovo?I narod ce za razliku od politicara i dalje da trune ali bez obzira na to verno ce im davati podrsku!
Gde je tu logika ljudi?

Nemanja

pre 11 godina

Evo malo znanja za ove što tvrde da su to dva naroda:
Pogledajte popis stanovnika Crne gore iz 1906 i nađite kolko ljudi se izjašnjavalo kao Crnogorci.

Nama, i jednima i drugima, svanuće kad shvatimo ko nam je tu podelu na Crnogorce i Srbe uveo i zašto.
Tuga bre, kolko nas je komunizam uništio.

Djura NS

pre 11 godina

Ne postoji takva stvar kao sto je bratski narod. Meni je brat dobar covek odakle god da je. Crnogorci nama naplacuju letovanje (sto je potpuno normalno) pa oni tako treba da placaju skolovanje kod nas kao stranci, a ne da upadaju na budzet (sto potpuno nije normalno). Cist racun duga ljubav.

Zox

pre 11 godina

Veoma je lepo sto je Dacic posetio Podgoricu, sto je pricao sa "okorelim" Crnogorcima tj. "profitabilnim Crnogorcima" jer su svi oni ili studirali u Bgd ili imaju stanove u istom gde im djeca studiraju, a svi se lece ovde, a dole na sav glas sire mrznju protiv Srba (recimo Krivokapic - ne smeta mu da mu cerka studira medju mrskim Srbima, kao i on nekad) i sto je ponovio ono sto mu ne veruju, ali nije morao da se spusti na to da se sastaje po kaficima (ma koliko oni bili snobovski za Pg okvire) jer sagovornici, ma koliko se folirali za narod, ipak ne smeju da ga prime "zvanicnije" jer, kako je nekad u Srbiji bila moda pljuvanja po Crnogorcima, sada je to isto u Crnoj gori...

Elem, nije lepo s domacinske strane primati uvazene goste po kafanama... Ali, mozda to neki vole ili im je tu i mesto?

Gabi

pre 11 godina

"Ne postoje dve bliže države nego što su Srbija i Crna Gora, odnosno ne postoje dva bliža naroda nego što su srpski i crnogorski", istakao je Dačić.


A do juče ste nam ispirali mozak da nam je Rusija najbliža duši i srcu! Kredit je dobijen, pa hajde sad da tražimo bliskije nam narode! Meni su predstavnici svih naroda podjednako bliski, ako imamo zajednička interesovanja i dobro komuniciramo.

?

pre 11 godina

НЕ! Две државе, ЈЕДАН народ! Заправо, и они Милогорци. То су као нов народ.
Коначно, баш ме брига, тако сте хтели, више никад заједно, никад Југославија и слично, увек навијам у спорту и политици против Црне Горе, једном смо се преварили, други пут били преварени, признали сте Космет, далеко вам лепа кућа. А и море.

Srbenda iz Serbia

pre 11 godina

Koje bre aspiracije ima Srbija.Pa 2 Cene Gore zive u Srbiji.Crnogorci neka stave tacku.Pa oni su se otcrpili,priznase Kosovo.I kakva 2 bratska naroda?Samo kad njima odgovara.Vreme je i mi da podvucemo crtu i svedemo racune.Ajde Srbi,sta kazete?

Meda

pre 11 godina

To je pristup koji svako ceni i unapred pozitivno ocenjuje.Naravno da izmedju Srbije i Crne Gore ne treba da postoje nikakve sporne tacke oko kojih bi se sporili u narednom periodu,sve treba rascistiti i krenuti napred jer i mi i oni imamo iste ciljeve i iste prepreke.

Iguman Nemanja

pre 11 godina

Naravno da Srbija nema ništa protiv Crne Gore koja jeste bila i biće srpska južna krajina! Milo i njegoav bratija izdaše svoje srpstvo otcepljenjem i zabiše nam drugi nož u leđa priznanjem Kosova, ali to ne može da uništi istorijsko srpstvo Crne Gore.

Crna Gora će da otvori oči čim padne Milova bratija i da se vrati majci Srbiji odakle je odvedoše izdajom kao deteta na majku!

Srbenda iz Serbia

pre 11 godina

Koje bre aspiracije ima Srbija.Pa 2 Cene Gore zive u Srbiji.Crnogorci neka stave tacku.Pa oni su se otcrpili,priznase Kosovo.I kakva 2 bratska naroda?Samo kad njima odgovara.Vreme je i mi da podvucemo crtu i svedemo racune.Ajde Srbi,sta kazete?

Iguman Nemanja

pre 11 godina

Naravno da Srbija nema ništa protiv Crne Gore koja jeste bila i biće srpska južna krajina! Milo i njegoav bratija izdaše svoje srpstvo otcepljenjem i zabiše nam drugi nož u leđa priznanjem Kosova, ali to ne može da uništi istorijsko srpstvo Crne Gore.

Crna Gora će da otvori oči čim padne Milova bratija i da se vrati majci Srbiji odakle je odvedoše izdajom kao deteta na majku!

?

pre 11 godina

НЕ! Две државе, ЈЕДАН народ! Заправо, и они Милогорци. То су као нов народ.
Коначно, баш ме брига, тако сте хтели, више никад заједно, никад Југославија и слично, увек навијам у спорту и политици против Црне Горе, једном смо се преварили, други пут били преварени, признали сте Космет, далеко вам лепа кућа. А и море.

Fredy House

pre 11 godina

Dragi Srbi,

vi sve pričate kako ne dolazite u CG na more, a mi ne možemo peškir da raširimo od vas !!! A svaki put se ponadam, dobro je, nece vas doc' puno na more !!!
(vladopg, 6. januar 2013 20:24)

Dragi Vlado,

I ja se ponadam kad odem do studenjaka na Novom Beogradu da necu mnogo da vas sretnem jer se ponasate kao da je sve vase. Skolujete se besplatno, stanujete u domu, imate placeno zdravstveno osiguranje, a kada zavrsite fakultet ( uz kumovsko-plemenske veze s obzirom koliko profesora je poreklom iz CG ) pravac na direktorske pozicije..... U Srbiji....
Tako da se iskreno nadam da cu vas sledecih godina sretati manje po Beogradu kada se vratite u evropsku prosperitetnu Crnu Goru. Naravno, nemam nista protiv postenih i vrednih Crnogoraca.

Djura NS

pre 11 godina

Ne postoji takva stvar kao sto je bratski narod. Meni je brat dobar covek odakle god da je. Crnogorci nama naplacuju letovanje (sto je potpuno normalno) pa oni tako treba da placaju skolovanje kod nas kao stranci, a ne da upadaju na budzet (sto potpuno nije normalno). Cist racun duga ljubav.

djomla

pre 11 godina

Meni su realno blizi Grci, Rusi, Slovaci, Rumuni, Spanci nego novokomponovani crnogorci, daleko im lepa kuca, posle priznanja Kosova letujem samo u Grckoj i Egiptu, CG ni pod razno.

zumbe

pre 11 godina

Naravno da nam je Crna Gora najbliža. To ne može da pomuti ni pogrešna srpska politika poslednjih 20 godina, kao ni tinjajući pokreti antocrnogorstva i antisrpstva u dve zemlje. Ne mogu baš da prihvatim da su u Srbiji "besni" i da ostavljaju ovakve komentare samo zbog priznanja Kosova - malo je taj prezir stariji. A braćo Srbi, učite malo iz istorije... Crnogorci (bilo da se izjašnjavaju Ovako ili Onako) su izginuli za Srbiju na Mojkovcu, i ne samo tamo. 30.000 naseljenih Crnogoraca i Hercegovaca u Toplicu i Jablanicu (krajm 19. i početkom 20. veka) je odmah krenulo u rat da se bori na "nemirnoj granici" i iznelo veliko breme u balkanskim ratovima i Prvom svetskom ratu. Ovih 1500 karaktera nije ni blizu dovoljno da se opišu etničke i istorijske veze dve države i njihovih naroda, kako god se izjašnjavali.

Gabi

pre 11 godina

"Ne postoje dve bliže države nego što su Srbija i Crna Gora, odnosno ne postoje dva bliža naroda nego što su srpski i crnogorski", istakao je Dačić.


A do juče ste nam ispirali mozak da nam je Rusija najbliža duši i srcu! Kredit je dobijen, pa hajde sad da tražimo bliskije nam narode! Meni su predstavnici svih naroda podjednako bliski, ako imamo zajednička interesovanja i dobro komuniciramo.

Meda

pre 11 godina

To je pristup koji svako ceni i unapred pozitivno ocenjuje.Naravno da izmedju Srbije i Crne Gore ne treba da postoje nikakve sporne tacke oko kojih bi se sporili u narednom periodu,sve treba rascistiti i krenuti napred jer i mi i oni imamo iste ciljeve i iste prepreke.

Ivan senjak00

pre 11 godina

Jesu duze,upravu si,veciti paraziti..a ovde ih gledam po Beogradu svaki dan,puna im usta kako je u Crnoj Gori bolje nego ovde?!? Pu pu samo dalje od nas

Jel si ti Zemunac ili Srbin iz Zemuna?

pre 11 godina

Najgora stvar u zivotu je kad te prevare,a ti mislis da si ih za.....Sad ste slobodniji jel tako,bogatiji,pametniji nego pre? Vise od pola primorja vam pokupovali Rusi,Hrvatima skoro sve Nemci,BIH ne sme ni jaja da izvozi u Hrvatku zbog EU,albanci ne smeju da prdnu,a da ne pitaju Amere,sve zemlje PRODATE a vi pricate o "SLOBODI",ocigledno ne znate ni sta znaci ta rec,kao da ste bili pod nama,kao da ste bili Srpski robovi,placali ste nam kamatu na kamatu,harac i ko zna sta pa ste se izborili za slobodu.Za vas je sloboda NOVAC i nista drugo...pricaju svi da smo ovakvi i onakvi,ja znam ko je Goranac,Crno gorac,Musliman u mom kraju ali ih nikad nisam gledao i sudio o njima na osnovu toga ko su,vec kakvi su ljudi,da mi smo zlocinci,svi smo isti... A najveca glupost u istoriji Sveta,EU funkcionise po istom principu kao i Jugolavija,i sada najveci kasapini te iste Juge se takmice ko ce pre u EU i ko ce pre sve svoje da proda pa ce da zivi lepo...Jel ste stigli sargarepu braco?

Bojan

pre 11 godina

Neka Crne Gore, treba je postovati kao drzavu. Ali i Crnogorce u Srbiji treba tretirati kao strance jer oni to jesu. A to znaci pasos, po mom misljenju i vizu, boravisnu taksu, osiguranje i sve sto ide uz to.

Ja cak mislim da postovanje crnogorskog integriteta treba podici i na visi nivo, u prvom redu mislim na granicu sa njihovom zemljom. Pojacati kontrolu saobracaja preko granicnih prelaza do maksimuma. Uvesti placanje dodatnih garancija, taksi i svakojakih nameta kako bi se sverc obesmislio.

Kada je turizam u pitanju, napraviti sa Makedoncima sporazume o ubrzavanju carinskih formalnosti i protok ka Grckoj. I sada se moze sa licnom kartom, ali zeleni kartoni i medjunarodne vozacke su suvisni.

Sa Grcima napraviti aranzmane da i ono malo nasih ljudi koji idu na prljavo crnogorsko primorje, krene put Grcke za iste ili slicne pare, a to nije nemoguce i nije nerealno.

zYale

pre 11 godina

Ne postoje dve bliskije drzave, ali se neko potrudio da ne budu bliske. Neko je anestezirao sudiju Selzija, povodom sverca cigareta, pa je ucenjeni Djukanovic morao da ispuni sve sto se od njega trazi. Da razbije drzavnu zajednicu SCG, da prizna Kosovo, da zlostavlja svestenztvo SPC...

Nemanja

pre 11 godina

Evo malo znanja za ove što tvrde da su to dva naroda:
Pogledajte popis stanovnika Crne gore iz 1906 i nađite kolko ljudi se izjašnjavalo kao Crnogorci.

Nama, i jednima i drugima, svanuće kad shvatimo ko nam je tu podelu na Crnogorce i Srbe uveo i zašto.
Tuga bre, kolko nas je komunizam uništio.

isti narod dve drzave

pre 11 godina

Nisu nama blizi tamnoputi grci,ili mesavina turaka,latina i slovena romuni od srpske sparte
Crne gore,jer 70% vas koji pljujete
Crnu goru ste poreklom Crnogorci a da zbog slabog poznavanja sopstvene loze to i ne znate.
Uzgred vecinsko stanovnistvo u Cg su srbi 46%. Kvislinzi Crne gore posvadjase bracu.

Alpacino

pre 11 godina

Dacicu, samo nemoj opet da nas "bratimis" sa njima.... Neka ih, neka uzivaju u svojoj nezavisnost, dok su jos(kratko} vecina u svojoj drzavi...

Kile

pre 11 godina

Uz Belorusiju, poslednja kriptokomunisticka drzava u Evropi. Kad sjase Milova kamarila i kad se CG probudi iz nocne more - svanuce Srpstvu u Srpskoj Sparti. Njegos i Vasilije Ostroski su ta dva svetionika koja komunisti ne mogu da ugase. Pozdrav narodu Crne Gore iz Novog Sada.

Dino-NYC

pre 11 godina

Postujte nase crnogorstvo pa cemo i mi vase srpstvo. A to ljepljenje etikete milogorci nama vala nista ne znaci, osim sto pokazuju vasu ogorcenost propale velje-srpske politike.

Steta, jer mi jesmo prijateljski nastrojeni prema vama, zelimo dobre odnose - no nikad i niposto po cjenu da vi prisvajate nasu istoriju ili naciju za vase unutrasnjopoliticke potrebe.

Do vas je.

Miloš

pre 11 godina

Država Srbija je dužna zaštiti Srbe u Crnoj Gori. Tamo Srbi imaju problema što se tako izjašnjavaju. Mora se o tome razgovarati sa crnogorskim premijerom. Srbi u Crnoj Gori očekuju pomoć Srbije.

miša bg

pre 11 godina

(vladopg, 6. januar 2013 20:24)
Nije tačno da su vam plaže pune Srba pa ne možeš cg da raširiš peškir, neko toliko vam je velika država i dugačke plaže kad u cg dođe pola beogradske opštine Mladenovac, već je sve puno ko oko!
I prestanite da lažete da su Srbi ( Petrovići, Jovanovići, Nikolići..) većinom poreklom iz cg, jer vas je onda,da je to tačno, pre više vekova trebalo biti oko 2 miliona, ko Kineza!
A ono da su npr Karađorđevići ( došli u cg iz Hercegovine) i Obrenovići ( došli u cg sa Kosova) crnogorskog porekla već postaje smešno. Čak su i Đokovići ( Novakovi-po očevoj liniji) došli sa Kosova, a Raonići su poreklom iz Hercegovine!
Tako Dačiću, jesam za dobrosusedske odnose, ali samo sa onim delom stanovnika cg koji su uz Srbiju i za Srbiju, koja nije priznala Kosovo i zna pravu istoriju. Pravo na državu imaju, imali su je i ranije, dalekom im kuća bila, ne zanimaju me milogorci!

Crveni Djavoli 1923

pre 11 godina

Ne mogu da verujem kakvi komentari nazovi Srba ovde ,pa ljudi sy upravu od ovakvih Srba sto se odcepise.Za mene ce Crna Gora uvek biti moja druga domovina jedan narod, jedna istorija, jedna slavaaa i castttt.

vladopg

pre 11 godina

Dragi Srbi,

vi sve pričate kako ne dolazite u CG na more, a mi ne možemo peškir da raširimo od vas !!! A svaki put se ponadam, dobro je, nece vas doc' puno na more !!!

Mikan

pre 11 godina

Kad procitam sve ove komentare sramota me je sto sam srbin, crnogorac, sramota me od zla opsteprihvacenog u mom narodu, koje je sve vece ... Davno je jedan pametan profesor rekao, inat, sevap i merak su tri turske reci koje su unistile srpski narod, pa samo se inatite moji sunarodnici i uzivajte u tom meraku, sevap je ... Uzasnut sam komentarima ljudi ovde ... Dobro je Njegos rekao, a nismo mrdnuli od toga : ,,Crni dane o crna sudbino ...''

CB

pre 11 godina

Danas ima dva naroda u CG - Srbi, Crnogorci (pored ostalih Bosnjaci, Albanci itd) i zive tu vekovima. Jos pre 12 vekova je zapisano o doseljavanju Srba i Hrvata (kao slovenskih plemena kojima je Romanski imperator Heraklije dodelio prethodno od Avara opustosenu zemlju) na ovim prostorima, Crnogorci se tada nisu pominjali tako da su Srbi svoj na svome oduvek bili pa i Njegos i svi ostali !

Kada Milo i bratija odu narod u CG ce se vratiti izvoru!

pre 11 godina

Milo i drustvo stvorise sebi drzavu, narod i veru za licnu korist i dzakove evra. To mogu da razumem, ali ovi nesrecnici sto su se zaista primili na Milogorstvo, Milogorsku pravoslavnu crkvu (na celu sa raspopom i samozvanim mitropolitom), novokomponovani jezik (kojim ne govori vecina CG) i novokomponovanu istoriju sto pociva na antisrpstvu su najjadniji u svemu tome i ceka ih bolno otreznjenje cim "otac nacije" ode sa vlasti. Lasno je bilo komunistima i njihovoj deci poprimiti nove nacije i vere jer ni nisu imali nacionalni identitet i osecaj pripadnosti. Tako je isto i sa Vojvodjanima (po nacionalnosti) koji nastase iz istog bezboznickog i komunistickog kazana, ali na svu srecu broj im je na nivou statisticke greske uz svu zapadnu finansijsku pomoc.

Mikan

pre 11 godina

Pogledajte malo dalje u istoriju pa cete videti da su crnogorci itekako ginuli za Srbiju, a i danas jedan dobar deo dozivljava Srbiju svojom maticom ... Sta je Srbija ucinila da pomogne srbima u Crnoj Gori za vreme referenduma ? Kako je vodila racuna o svom narodu, takav je i rezultat dobila, nisu to crnogorci birali, nego kriminalci ... Tako da mi nisu jasne ove poruke mrznje prema delu svog naroda koji itekako ispasta zbog svog opredeljenja ka srpstvu ... Ali dosta srba ne vidi dalje od svoje zadnjice pa zato tako komentarisu i pitanje Kosova i pitanje Crne Gore ... Milije im je Hrvatsko primorje jer je navodno lepse, a sta nam Hrvati rade ... Mislim da su ipak nasa najbliza braca u CG ... Al nove generacije koje sad stasavaju su cudni neki srbi, pricaju srpski a mise turski ...

a ostali?????????????

pre 11 godina

jer 70% vas koji pljujete
Crnu goru ste poreklom Crnogorci a da zbog slabog poznavanja sopstvene loze to i ne znate.
Uzgred vecinsko stanovnistvo u Cg su srbi 46%. Kvislinzi Crne gore posvadjase bracu.
(isti narod dve drzave, 6. januar 2013 19:07)

A da nisu i Eskimi, Mongolci i Liliputanci poreklom Crnogorci?????????

Nikola

pre 11 godina

U CG idem na more jer tamo zivi i nas narod (u primoriju) i naravno prodaju se svi srpski proizvodi. Na Grckom moru nema ni jednog ni drugog iako je meni i Grcka naravno draga, ali vazniji mi je moj narod a ne Grcki.

zanzibar

pre 11 godina

@Milutin - "Vi,mi" nikad nije dobro zbog generalizovanja. Niste VI priznali Kosovo vec ekipa na vlasti, a preko 80% gradjana CG je bilo protiv toga. Drugo, nismo MI uzeli vama drzavu 1918 (ne 1919), vec je ujedinjenje Juznih Slovena bilo neminovno i nalozeno spolja. Jeste velika greska kako je tretirana najveca srpska dinastija (Petrovica) i to je na neki nacin sramota, ali je tajming bio takav da se morala praviti Unija po svaku cenu da nas ne bi iskidali susedi. I sukobi Bijelih i Zelenih su pravi. Ali je i Podgoricka skupstina legitimna, na njoj nisu glasali Lale, Beogradjani i Gedze vec Crnogorci. I tada je velika vecina u CG to htela. Kasnije se Kralj Aleksandar iskupljivao abolicijom Zelenih (i deklarisanog Srbina Krsta Popovica), stvaranjem Velje Crne Gore (Zetske Banovine). To je bio uvod da Srbi izllobiraju da CG 1945. dobije Budvu, Grbalj i Boku, a ne da budu deo Hrvatske...Citaj, brate, od toga glava ne boli. Ali citaj dalje od Rotkovica.

tajkun

pre 11 godina

zakasnili smo. Aspiracije imaju Albanci. Oni uveliko rada u zapadnoj makedoniji i istocnoj cg. Zato ovaj region nece jos i EU. Dok se granice ne izmene i odradi posao koji su albanci finansirali i jos finansiraju. Nema ulaska u EU zemalja ovog regiona jos 10ak godina. minimum.

Montenegro

pre 11 godina

Pricate da necete vise u Cg na more. Te price citam i slusam godinama, pa pitam jel vas neko salje poziv da nam dolazite? Pa dajte molim vas idite gde vam je lepse a nas ostavite na miru. I nemojte da mislite da ne mozemo bez vas, neka nam zivi i zdravi Njemci, Svedjani i ostali Evropljani, ne treba nas niko drugi

Veca

pre 11 godina

Razilazenje sa Crnom Gorom je po meni veci gubitak od oduzetog nam Kosova i Metohije!Sa druge strane interesantno je koliko srpski narod pati za tim istim Kosovom i koliko lako je presao preko Crnogorske nezavisnosti?Ustvari to samo dokazuje koliko je narod izmanipulisan!U Crnoj Gori se takodje nalazi ogromno srpsko nasledje ,nasi najraniji poceci datiraju odande isto koliko i sa Kosova pa cak i malo pre ,plus na to i pozamasan broj srba koji tamo zivi i tako se i izjasnjava i opet je narodu i politicarima prioritet izgubljeno Kosovo?I narod ce za razliku od politicara i dalje da trune ali bez obzira na to verno ce im davati podrsku!
Gde je tu logika ljudi?

revan

pre 11 godina

U politici se ne priznaju nikakve srodničke veze. U diplomaciji i ekonomiji nema braće, sestara, kumova itd. U državničkim odnosima postoje samo zajednički interesi. Vrijeme je da srpska diplomacija konačno prestane da tretira svoje susjedstvo kao jedno veliko pleme, gdje smo svi nekakva rodbina. Dobri odnosi između svih naših država treba da se održavaju, jer nam to svima koristi, ali pragmatizam treba da vodi srpske političare, baš kao i predstavnike svih drugih zemalja.

Srbija se često ponaša kao uvrijeđena mlada kada neka susjedna zemlja donosi odluke koje vašoj zemlji nisu po volji. Vrijeme je da se konačno shvati da niti jedna zemlja iz okruženja nema obavezu ili dužnost raditi samo ono što je u interesu Srbije, baš kao što Srbija treba da sama bira svoj put, za koji njeni građani misle da je najbolji. Naravno da je odlično kada nam se interesi poklapaju, ali i kada nije tako, ne treba praviti paniku, zazivati nekakve imaginarne krvne veze i slične gluposti za koje nema mjesta u međudržavnim odnosima.

Srbin iz CG

pre 11 godina

A da li se ovi kojima su Grčka, Rumunija i dr. bliži i idu na ljetovanje u Tursku i Egipat zapitaju ima li tamo srpskih proizvoda kao U Crnoj Gori gdje su lideri Imlek, Knjaz, Bambi i svi drugi proizvođači od kojih živi narod u Srbiji

mikivrb

pre 11 godina

Milo je novi nazovi Tito (u smislu DOŽIVOTNOG vladara, a sve ostalo loše o njemu). Odvojili se od SCG, priznali Kosovo, zavladali Srbijom...Dokle?

jedan narod dve drzave

pre 11 godina

Pitanje crnogorske nacionalnosti je kontroverza, prvenstveno medju Srbima. Po pitanju istorije, jezika, religije i etničkog poreka. Crnogorci su najbliži Srbima, mada takodje imaju veze i sa drugim južnim Slovenima. Mnogi istorijski dokumenti potvrdjuju da su se Crnogorci u prošlosi “držali” srpskog etničkog identiteta. Tokom postojanja teokratske Crne Gore, Kneževine Crne Gore i Kraljevine Crne Gore, apsolutno svi Crnogorci su izražavali svoju srpsku nacionalnost, nazivajući se Crnogorcima u regionalnom smislu. "Srbi i Crnogorci su iste krvi, jezika i težnje, vere i nasledja kao narod iz Srbije i drugih srpskih zemalja. Mi /Srbi I Crnogorci/ imamo zajedničku prošlost koja nas ispunjava radošću, zajedničke ideje, heroje, tugu i sve drugo što čini jednu naciju koja zaista ima smisla”. Razlike izmedju Crnogoraca i Srba su i dalje predmet kontroverzi.

zar je bitno

pre 11 godina

Vlast nema (ili ima ali suptilno), ali zato gradjani DA i to svim srcem. I to da stvar bude gora na B92 komentare ostavljaju mahom emancipovani gradjani, pa je samim tim porazavajuce sto je tako. Manite se epskih prica o ''Srpskoj Sparti'' i osvrtanja na ''slavnu srpsku istoriju'', jer se na taj nacin samo dodatno produbljuju ionako losi odnosi ova dva naroda.

Ako su Srbogorci toliko ''tlaceni'' i tretirani kao ''gradjani drugog reda'', neka idu u ''maticnu drzavu'' koja ce ih objerucke prihvatiti (kao kroz istoriju). A Beogorci neka nista ne komentarisu, uljudnije je :). Ovakvi i raspiruju

A ovima za studente.. Pa dragi moji, za to ste sami krivi. Za besplatno skolovanje kod vas je dovoljno da se ovi izglase kao Srbi, cime sticu pravo na tretman kao vi sa drzavljanstvom RS. Ako hocete da asimilujete, spremite se i na negativne stvari koje asimilacija donosi

vojo

pre 11 godina

Kao premijer bas mi ne uljevas poverenje kad danas pricas o bratskim narodima i svetim saveznistvima. Pa nismo u srednjem veku, valjda svako od nas moze da bira ko ce mu biti prijatelj ili brat ako hoces.

zagor

pre 11 godina

..pa dobro jesmo isti narod stoposto ali nismo ista nacija a narod i nacija nije isto,jel da!!proces stvaranja nacija nije zavrsen on stalno traje kroz vreme,jedne nacije pa i narodi nestaju a drugi se radjaju...znachi matematicki i bioloski i svakako su Crnogorci Srbi ili ko vise voli, srbi su crnogorci(poreklom)..meni slicno ko nemci i austrijanci,isti narod a dve nacije,ili ja mozda gresim,mada dokaz za ovo sto pisem i mislim je to da u srednjem veku nije ni postojao termin crna gora i crnogorci...ko zna recimo za dvesta godina stvori se nova nacija shumadinci..i onda oni tada kazu mi nismo srbi ,mi nikakve veze nemamo sa vama i staces brate,kako dokazati da je dva i dva chetiri,matematickom indukcijom...tako da vidim da postoje misljenja da crnogorci su i poseban narod i posebna nacija...sad ako se neko oseca kao irokez ja mu ne zameram,mogu oni da se osecaju i kao chejeni ali objektina istina nije to a i odlika inteligentnih ljudi je tolerancija,pa tako mi iz srbije treba mo biti tolerantni prema gradjanima crne gore koji se osecaju kao crnogorci!mada dobiti ime po teritoriji na kojoj zivis je redji sluchaj u odnosu na varijantu da teritorija dobije ime po narodu koji tu zivi...samo tolerancija i medjusobno uvazavanje,a nauka neka se bavi detaljima,mislim istorijska nauka..i na kraju hristos se rodi,mir boziji,srecan bozic svima!!!

Zox

pre 11 godina

Veoma je lepo sto je Dacic posetio Podgoricu, sto je pricao sa "okorelim" Crnogorcima tj. "profitabilnim Crnogorcima" jer su svi oni ili studirali u Bgd ili imaju stanove u istom gde im djeca studiraju, a svi se lece ovde, a dole na sav glas sire mrznju protiv Srba (recimo Krivokapic - ne smeta mu da mu cerka studira medju mrskim Srbima, kao i on nekad) i sto je ponovio ono sto mu ne veruju, ali nije morao da se spusti na to da se sastaje po kaficima (ma koliko oni bili snobovski za Pg okvire) jer sagovornici, ma koliko se folirali za narod, ipak ne smeju da ga prime "zvanicnije" jer, kako je nekad u Srbiji bila moda pljuvanja po Crnogorcima, sada je to isto u Crnoj gori...

Elem, nije lepo s domacinske strane primati uvazene goste po kafanama... Ali, mozda to neki vole ili im je tu i mesto?

Profesor Niksic

pre 11 godina

Srbi su najvise bijesni na Crnu Goru zbog tri stvari. Priznavanje Kosova, zatim, nepriznavanja Srba u Crnoj Gori kao konstutitivnog naroda, sto on jeste, i kao trece, nepriznavanje srpskog jezika kao sluzbenog, iako je se vecina stanovnika Crne Gore izjasnila da koristi srpski jezik. Niko vama Crnogorcima ne brani da budete Crnogorci, Milogorci ili sto god vam je volja, ni da imate svoju crkvu ni svoj crnogorski jezik. To je Vase pravo. Ali ne dopustati da mi Srbi u Crnoj Gori budemo to sto jesmo, to je neprihvatljivo. Da bi se Srbi u CG priznali, potrebno je smeniti vlast Mila Djukanovica. Sudeci po proslim izborima, to se moze ocekivati na slijedecim. Tad ce Crna Gora priznati i Srbe, i Srpski jezik kao sluzbeni, i sigurno cemo povuci sramotno priznanje Kosova. Svi Srbi u Crnoj Gori, boricemo se za ovo od prvog do posljednjeg, svidjelo se to Vama Motenegrinima ili ne!

Marija Maksimovic

pre 11 godina

Premijer države Za koga je nemogća misija zavođenje reda i uspostavljanje kontrole i pravni poretka u okviru jedne od lokalnih samouprava ( mislim na Preševo ), uverava susednu državu da prema njoj nema nikakve aspiracije i pretenzije? Ima li lepše vesti na Božić, sada se u Crnoj Gori mnogo lakše diše.

dragan

pre 11 godina

Ostavi se Dacicu Crne Gore.Na zalost ti si premijer Srbije i treba da se malo bavis ekonomijom.
O svemu ce on i svakomece da deli lekcije samo nece raditi ono sto mu je posao.Ali to je i razumljivo.Kako da radi ono za sta nije sposoban.
Sta nas snadje?Ovakav predsednik i ovakav premijer...

4 konja debela

pre 11 godina

@VladoPG - Brate, ja idem u CG na more i super mi je. Sve bolja usluga, bolji putevi. I CG mi je najbliza, kako god, a i vodim poreklo... Ali cinjenica je da je broj turista iz Srbije smanjen u ogromnom procentu. Vecina ide na druga mora i to najvise srednja klasa. Budzet-turisti idu u Canj i juzno od Bara, a deo srednje i vise klase na ostala mesta, ukljucujuci i ekskluzivna (Porto, Milocer i sl). Zao mi je tvog peskira, mislim da je glavni problem skucenost prostora i uopste organizacija na toj plazi na koju ides - ja frke s peskirima nemam. Eto, ja toliko o Dacicevoj izjavi.

Milos

pre 11 godina

"Ne idemo kod vas na more, idemo u Grčku...ne volimo vas...kme, kme"... Dosadni ste. Od kad je JAT sjahao sa CG aerodroma, a vize ukinute, ne idem ni ja više u Srbiju. Preletim je ponekad, upravo sam se vratio iz Beča sa Nove...prije toga Rim, Berlin, Pariz - tim redom. I nikome ništa...

To ne znači da u Beogradu nema Crnogoraca i da u Budvi nema Srba. Biće ih dok bude Budve i Beograda - uprkos tome što vas ima ljutih zbog Kosova, kanalizacije koja se izliva u more, čega god, pa idete po Grčkoj...uprkos tome što je meni davno dosadila gužva, splavovi i roštiljčine Beograda.

Poenta je da nikog živog ne interesuje idu li srpski internet komentatori u Crnu Goru. Nemojte ići, nikad, preživjećemo - ima dovoljno onih koji oće da dođu.

Jel si ti Zemunac ili Srbin iz Zemuna?

pre 11 godina

Kucajte na Wikipedii "Montenegrins" a posle toga "Serbs of Montenegro"..... Citajuci nenapisane knjige zaboravio si one napisane...pametnom dosta,a ostalima mozes 100 godina da objasnjavas i dzaba...

pravoslavna braca

pre 11 godina

postoje blizi narod, grcki
(grci su prava braca, 6. januar 2013 18:28)

Po cemu? Koliko Srba zna grcki jezik ili grcki alfabet uopce? Koji ti je najdrazi grcki film, muzicar, bend, pjevac, glumac? Koliko Grka zna beknit ista na Srpskom a da nije dobar dan, laku noc i hvala na posjeti dodjite nam opet? Da ne idem dalje...

Milja

pre 11 godina

Da je se narod u Crnoj Gori pitao , Crna gora nebi nikada priznala nezavisnost Kosova. Ne treba poistvećivati narod sa njegovim rukovodstvom. Rukovodstvo je promenljivo a narod ostaje.

elektricni

pre 11 godina

Meni su svi ex Yu narodi jednako bliski/daleki. Svaka ‘tica svome jatu i prema svima reciprocitet. Ne zelim da moja drzava od mog novca finansira skolovanje i lecenje drzavljana Crne Gore.

RS

pre 11 godina

citav komentare nemogu da dodjem do sebe neki Crnogorac komentarise nemojte dolaziti Srbi imamo iz evrope jesi li momak lud o kojim Svedjanima pricas i kakvi Crnogorci moji su iz Petnjice znas dobro gde je to ali ja nisam Crnogorac po naciji ja sam Srbin uzmi procitaj naseg NJegosa bice ti sve jasno od cojstva dodjosmo do velike sramote

Pedja

pre 11 godina

@Zemunac

Ne nego je trebalo da nam komanduje Koštunica i Toma Nikolić? U CG se nikad nije bolje živelo nego što se trenutno živi. Nama EU ne zavrće uši zbog azilanata.

Opora

pre 11 godina

Bilateralna saradnja Srbije i Crne gore mora da postoji. Nesuglasice moraju biti rešene. Ivica Dačić više priča nego što radi i treba malo više da se ugleda na Aleksandra Vučića. Da svi ministri rade onoliko koliko Aleksandar Vučić Srbija bi izašla iz krize.

gica

pre 11 godina

evo, kad smo već kod toga, da i ja naglasim da srbija nema aspiracije ni prema švedskoj, luksemburgu, vijetnamu i laosu, kao ni prema litvaniji, peruu i španiji. za ostalo ne garantujem, javiću kad prikupim podatke.

DjAVO

pre 11 godina

To je takodje jedna od vaznijih tacaka kojom ova Vlada treba da se pozabavi, jer su secesionisti odlicno odradili svoj posao i sproveli svoju zamisao u delo i mal te ne napravili zavadu izmedju prakticno bratskih naroda. Pozdravljam ovu odluku srpskog Premijera.

Savo

pre 11 godina

Proslog leta posetio sam Crnu Goru prvi put posle dvadeset godina. Nisam doziveo nijednu neprijatnost, Herceg Novi, Kotor, Budva, bilo nam je lepo. Meni licno isto kao i mojoj supruzi lepse su mi plaze i more u Grckoj (nista protiv Crne Gore)
Neko Iz Los Angeles-a

mirko

pre 11 godina

Pa ništa se u stvarnosti neće promeniti ako Dačić odustane od teritorijalnih ambicija prema Crnoj Gori, ali je pomalo smešno da to izjavljuje, kada predsednik Srbije ne može posetiti Gračanicu.
Takođe je nebitno da li je Crna Gora priznala Kosovo, jer nema nikakvih bitnih efekata. Mržnja između dva naroda ne postoji, a pojednci, ma ko oni bili, mogu da misle šta hoće, to je samo slika njihovoga čojstva, ili čovečnosti.

zika

pre 11 godina

dragi nas ivice, ako su tvoji komunisti i kominterna razbijali srbe, molim te pokazi da ti sa tom staljinistickom bratijom nemas nista. ionako ti zbog stava prema kostunicinom 'brisi d***' ustavu raste ugled. ja sam iz spo-a ali nisam gadljiv na korisne akcije bilo od koga. drug moderator.

milos

pre 11 godina

dva najveca udarca za Srbiju su ta jer su Crna Gora i Makedonija priznale Kosovo.
Jedini kopneni put kosova su ove dve zemlje. da "braca" to ne uradise mnogo bi drugacije bilo.
Hvala "braco", ali zivece ovaj narod i bez vas.

Zoso

pre 11 godina

Srbija je vrlo bitan faktor na balkanu,cenjena ,hrabra ,vredna i sluzi primer svima zato braco nasa crnogorci mi vas volimo jer vi volite nas.Zao nam je sto sto ste se vratili u crnu gorujer se to ite kako primeti.Nikakako necemo zaboraviti kako ste pre 200god nosili svoje kape a mi fesove i onda nam neki austrijanac napravi kapuvojnicku Sajkacu,pa nam sasi vojno odelo a mi ga zavolesmo pa ga nosimo i dan danas.Uvek ce mo vas voleti braco nasa.

Dusan

pre 11 godina

Morala bi Crna Gora da se okrene svojim korenima i jedinim pravim prijateljima na Balkanu..inace,pojesce ih Albanci mnogo brze nego nas!!

prolaznik

pre 11 godina

Poenta je da nikog živog ne interesuje idu li srpski internet komentatori u Crnu Goru. Nemojte ići, nikad, preživjećemo - ima dovoljno onih koji oće da dođu.
(Milos, 7. januar 2013 05:33)

Ali zato nas u Srbiji živo interesuje gde ti putuješ...hvala ti što si to podelio s nama ;)))

PANCHO

pre 11 godina

da li je premijer vodio sa sobom prevodioca za crnogorski jezik, ili je razgovarao na engleskom? bojim se da zbog eventualnog nerazumevanja ne izbije neki medjunarodni incident.

Todor

pre 11 godina

Srbija je uvek bila otvorena prema građanima Crne Gore, mnogo više nego oni prema građanima Srbije. U svakom slučaju lepi signali se šalju iz Beograda.

Prodavac paprika

pre 11 godina

Teško da ako Crna Gora ima takve stavove kakve ima može da dovede do rešenja spornih pitanja....izbacivanje sveštenika....priznavanje KiM i uspostavljanje diplomatskih odnosa ....to je protiv interesa Srbije.....

Iguman Nemanja

pre 11 godina

Naravno da Srbija nema ništa protiv Crne Gore koja jeste bila i biće srpska južna krajina! Milo i njegoav bratija izdaše svoje srpstvo otcepljenjem i zabiše nam drugi nož u leđa priznanjem Kosova, ali to ne može da uništi istorijsko srpstvo Crne Gore.

Crna Gora će da otvori oči čim padne Milova bratija i da se vrati majci Srbiji odakle je odvedoše izdajom kao deteta na majku!

vladopg

pre 11 godina

Dragi Srbi,

vi sve pričate kako ne dolazite u CG na more, a mi ne možemo peškir da raširimo od vas !!! A svaki put se ponadam, dobro je, nece vas doc' puno na more !!!

?

pre 11 godina

НЕ! Две државе, ЈЕДАН народ! Заправо, и они Милогорци. То су као нов народ.
Коначно, баш ме брига, тако сте хтели, више никад заједно, никад Југославија и слично, увек навијам у спорту и политици против Црне Горе, једном смо се преварили, други пут били преварени, признали сте Космет, далеко вам лепа кућа. А и море.

Dino-NYC

pre 11 godina

Postujte nase crnogorstvo pa cemo i mi vase srpstvo. A to ljepljenje etikete milogorci nama vala nista ne znaci, osim sto pokazuju vasu ogorcenost propale velje-srpske politike.

Steta, jer mi jesmo prijateljski nastrojeni prema vama, zelimo dobre odnose - no nikad i niposto po cjenu da vi prisvajate nasu istoriju ili naciju za vase unutrasnjopoliticke potrebe.

Do vas je.

Srbenda iz Serbia

pre 11 godina

Koje bre aspiracije ima Srbija.Pa 2 Cene Gore zive u Srbiji.Crnogorci neka stave tacku.Pa oni su se otcrpili,priznase Kosovo.I kakva 2 bratska naroda?Samo kad njima odgovara.Vreme je i mi da podvucemo crtu i svedemo racune.Ajde Srbi,sta kazete?

djomla

pre 11 godina

Meni su realno blizi Grci, Rusi, Slovaci, Rumuni, Spanci nego novokomponovani crnogorci, daleko im lepa kuca, posle priznanja Kosova letujem samo u Grckoj i Egiptu, CG ni pod razno.

Montenegro

pre 11 godina

Pricate da necete vise u Cg na more. Te price citam i slusam godinama, pa pitam jel vas neko salje poziv da nam dolazite? Pa dajte molim vas idite gde vam je lepse a nas ostavite na miru. I nemojte da mislite da ne mozemo bez vas, neka nam zivi i zdravi Njemci, Svedjani i ostali Evropljani, ne treba nas niko drugi

isti narod dve drzave

pre 11 godina

Nisu nama blizi tamnoputi grci,ili mesavina turaka,latina i slovena romuni od srpske sparte
Crne gore,jer 70% vas koji pljujete
Crnu goru ste poreklom Crnogorci a da zbog slabog poznavanja sopstvene loze to i ne znate.
Uzgred vecinsko stanovnistvo u Cg su srbi 46%. Kvislinzi Crne gore posvadjase bracu.

Kile

pre 11 godina

Uz Belorusiju, poslednja kriptokomunisticka drzava u Evropi. Kad sjase Milova kamarila i kad se CG probudi iz nocne more - svanuce Srpstvu u Srpskoj Sparti. Njegos i Vasilije Ostroski su ta dva svetionika koja komunisti ne mogu da ugase. Pozdrav narodu Crne Gore iz Novog Sada.

Srbin iz CG

pre 11 godina

A da li se ovi kojima su Grčka, Rumunija i dr. bliži i idu na ljetovanje u Tursku i Egipat zapitaju ima li tamo srpskih proizvoda kao U Crnoj Gori gdje su lideri Imlek, Knjaz, Bambi i svi drugi proizvođači od kojih živi narod u Srbiji

Crveni Djavoli 1923

pre 11 godina

Ne mogu da verujem kakvi komentari nazovi Srba ovde ,pa ljudi sy upravu od ovakvih Srba sto se odcepise.Za mene ce Crna Gora uvek biti moja druga domovina jedan narod, jedna istorija, jedna slavaaa i castttt.

Mikan

pre 11 godina

Pogledajte malo dalje u istoriju pa cete videti da su crnogorci itekako ginuli za Srbiju, a i danas jedan dobar deo dozivljava Srbiju svojom maticom ... Sta je Srbija ucinila da pomogne srbima u Crnoj Gori za vreme referenduma ? Kako je vodila racuna o svom narodu, takav je i rezultat dobila, nisu to crnogorci birali, nego kriminalci ... Tako da mi nisu jasne ove poruke mrznje prema delu svog naroda koji itekako ispasta zbog svog opredeljenja ka srpstvu ... Ali dosta srba ne vidi dalje od svoje zadnjice pa zato tako komentarisu i pitanje Kosova i pitanje Crne Gore ... Milije im je Hrvatsko primorje jer je navodno lepse, a sta nam Hrvati rade ... Mislim da su ipak nasa najbliza braca u CG ... Al nove generacije koje sad stasavaju su cudni neki srbi, pricaju srpski a mise turski ...

miša bg

pre 11 godina

(vladopg, 6. januar 2013 20:24)
Nije tačno da su vam plaže pune Srba pa ne možeš cg da raširiš peškir, neko toliko vam je velika država i dugačke plaže kad u cg dođe pola beogradske opštine Mladenovac, već je sve puno ko oko!
I prestanite da lažete da su Srbi ( Petrovići, Jovanovići, Nikolići..) većinom poreklom iz cg, jer vas je onda,da je to tačno, pre više vekova trebalo biti oko 2 miliona, ko Kineza!
A ono da su npr Karađorđevići ( došli u cg iz Hercegovine) i Obrenovići ( došli u cg sa Kosova) crnogorskog porekla već postaje smešno. Čak su i Đokovići ( Novakovi-po očevoj liniji) došli sa Kosova, a Raonići su poreklom iz Hercegovine!
Tako Dačiću, jesam za dobrosusedske odnose, ali samo sa onim delom stanovnika cg koji su uz Srbiju i za Srbiju, koja nije priznala Kosovo i zna pravu istoriju. Pravo na državu imaju, imali su je i ranije, dalekom im kuća bila, ne zanimaju me milogorci!

Kada Milo i bratija odu narod u CG ce se vratiti izvoru!

pre 11 godina

Milo i drustvo stvorise sebi drzavu, narod i veru za licnu korist i dzakove evra. To mogu da razumem, ali ovi nesrecnici sto su se zaista primili na Milogorstvo, Milogorsku pravoslavnu crkvu (na celu sa raspopom i samozvanim mitropolitom), novokomponovani jezik (kojim ne govori vecina CG) i novokomponovanu istoriju sto pociva na antisrpstvu su najjadniji u svemu tome i ceka ih bolno otreznjenje cim "otac nacije" ode sa vlasti. Lasno je bilo komunistima i njihovoj deci poprimiti nove nacije i vere jer ni nisu imali nacionalni identitet i osecaj pripadnosti. Tako je isto i sa Vojvodjanima (po nacionalnosti) koji nastase iz istog bezboznickog i komunistickog kazana, ali na svu srecu broj im je na nivou statisticke greske uz svu zapadnu finansijsku pomoc.

Bojan

pre 11 godina

Neka Crne Gore, treba je postovati kao drzavu. Ali i Crnogorce u Srbiji treba tretirati kao strance jer oni to jesu. A to znaci pasos, po mom misljenju i vizu, boravisnu taksu, osiguranje i sve sto ide uz to.

Ja cak mislim da postovanje crnogorskog integriteta treba podici i na visi nivo, u prvom redu mislim na granicu sa njihovom zemljom. Pojacati kontrolu saobracaja preko granicnih prelaza do maksimuma. Uvesti placanje dodatnih garancija, taksi i svakojakih nameta kako bi se sverc obesmislio.

Kada je turizam u pitanju, napraviti sa Makedoncima sporazume o ubrzavanju carinskih formalnosti i protok ka Grckoj. I sada se moze sa licnom kartom, ali zeleni kartoni i medjunarodne vozacke su suvisni.

Sa Grcima napraviti aranzmane da i ono malo nasih ljudi koji idu na prljavo crnogorsko primorje, krene put Grcke za iste ili slicne pare, a to nije nemoguce i nije nerealno.

Jel si ti Zemunac ili Srbin iz Zemuna?

pre 11 godina

Najgora stvar u zivotu je kad te prevare,a ti mislis da si ih za.....Sad ste slobodniji jel tako,bogatiji,pametniji nego pre? Vise od pola primorja vam pokupovali Rusi,Hrvatima skoro sve Nemci,BIH ne sme ni jaja da izvozi u Hrvatku zbog EU,albanci ne smeju da prdnu,a da ne pitaju Amere,sve zemlje PRODATE a vi pricate o "SLOBODI",ocigledno ne znate ni sta znaci ta rec,kao da ste bili pod nama,kao da ste bili Srpski robovi,placali ste nam kamatu na kamatu,harac i ko zna sta pa ste se izborili za slobodu.Za vas je sloboda NOVAC i nista drugo...pricaju svi da smo ovakvi i onakvi,ja znam ko je Goranac,Crno gorac,Musliman u mom kraju ali ih nikad nisam gledao i sudio o njima na osnovu toga ko su,vec kakvi su ljudi,da mi smo zlocinci,svi smo isti... A najveca glupost u istoriji Sveta,EU funkcionise po istom principu kao i Jugolavija,i sada najveci kasapini te iste Juge se takmice ko ce pre u EU i ko ce pre sve svoje da proda pa ce da zivi lepo...Jel ste stigli sargarepu braco?

Nikola

pre 11 godina

U CG idem na more jer tamo zivi i nas narod (u primoriju) i naravno prodaju se svi srpski proizvodi. Na Grckom moru nema ni jednog ni drugog iako je meni i Grcka naravno draga, ali vazniji mi je moj narod a ne Grcki.

Miloš

pre 11 godina

Država Srbija je dužna zaštiti Srbe u Crnoj Gori. Tamo Srbi imaju problema što se tako izjašnjavaju. Mora se o tome razgovarati sa crnogorskim premijerom. Srbi u Crnoj Gori očekuju pomoć Srbije.

Nemanja

pre 11 godina

Evo malo znanja za ove što tvrde da su to dva naroda:
Pogledajte popis stanovnika Crne gore iz 1906 i nađite kolko ljudi se izjašnjavalo kao Crnogorci.

Nama, i jednima i drugima, svanuće kad shvatimo ko nam je tu podelu na Crnogorce i Srbe uveo i zašto.
Tuga bre, kolko nas je komunizam uništio.

a ostali?????????????

pre 11 godina

jer 70% vas koji pljujete
Crnu goru ste poreklom Crnogorci a da zbog slabog poznavanja sopstvene loze to i ne znate.
Uzgred vecinsko stanovnistvo u Cg su srbi 46%. Kvislinzi Crne gore posvadjase bracu.
(isti narod dve drzave, 6. januar 2013 19:07)

A da nisu i Eskimi, Mongolci i Liliputanci poreklom Crnogorci?????????

Ivan senjak00

pre 11 godina

Jesu duze,upravu si,veciti paraziti..a ovde ih gledam po Beogradu svaki dan,puna im usta kako je u Crnoj Gori bolje nego ovde?!? Pu pu samo dalje od nas

zYale

pre 11 godina

Ne postoje dve bliskije drzave, ali se neko potrudio da ne budu bliske. Neko je anestezirao sudiju Selzija, povodom sverca cigareta, pa je ucenjeni Djukanovic morao da ispuni sve sto se od njega trazi. Da razbije drzavnu zajednicu SCG, da prizna Kosovo, da zlostavlja svestenztvo SPC...

Gabi

pre 11 godina

"Ne postoje dve bliže države nego što su Srbija i Crna Gora, odnosno ne postoje dva bliža naroda nego što su srpski i crnogorski", istakao je Dačić.


A do juče ste nam ispirali mozak da nam je Rusija najbliža duši i srcu! Kredit je dobijen, pa hajde sad da tražimo bliskije nam narode! Meni su predstavnici svih naroda podjednako bliski, ako imamo zajednička interesovanja i dobro komuniciramo.

Alpacino

pre 11 godina

Dacicu, samo nemoj opet da nas "bratimis" sa njima.... Neka ih, neka uzivaju u svojoj nezavisnost, dok su jos(kratko} vecina u svojoj drzavi...

CB

pre 11 godina

Danas ima dva naroda u CG - Srbi, Crnogorci (pored ostalih Bosnjaci, Albanci itd) i zive tu vekovima. Jos pre 12 vekova je zapisano o doseljavanju Srba i Hrvata (kao slovenskih plemena kojima je Romanski imperator Heraklije dodelio prethodno od Avara opustosenu zemlju) na ovim prostorima, Crnogorci se tada nisu pominjali tako da su Srbi svoj na svome oduvek bili pa i Njegos i svi ostali !

Veca

pre 11 godina

Razilazenje sa Crnom Gorom je po meni veci gubitak od oduzetog nam Kosova i Metohije!Sa druge strane interesantno je koliko srpski narod pati za tim istim Kosovom i koliko lako je presao preko Crnogorske nezavisnosti?Ustvari to samo dokazuje koliko je narod izmanipulisan!U Crnoj Gori se takodje nalazi ogromno srpsko nasledje ,nasi najraniji poceci datiraju odande isto koliko i sa Kosova pa cak i malo pre ,plus na to i pozamasan broj srba koji tamo zivi i tako se i izjasnjava i opet je narodu i politicarima prioritet izgubljeno Kosovo?I narod ce za razliku od politicara i dalje da trune ali bez obzira na to verno ce im davati podrsku!
Gde je tu logika ljudi?

zumbe

pre 11 godina

Naravno da nam je Crna Gora najbliža. To ne može da pomuti ni pogrešna srpska politika poslednjih 20 godina, kao ni tinjajući pokreti antocrnogorstva i antisrpstva u dve zemlje. Ne mogu baš da prihvatim da su u Srbiji "besni" i da ostavljaju ovakve komentare samo zbog priznanja Kosova - malo je taj prezir stariji. A braćo Srbi, učite malo iz istorije... Crnogorci (bilo da se izjašnjavaju Ovako ili Onako) su izginuli za Srbiju na Mojkovcu, i ne samo tamo. 30.000 naseljenih Crnogoraca i Hercegovaca u Toplicu i Jablanicu (krajm 19. i početkom 20. veka) je odmah krenulo u rat da se bori na "nemirnoj granici" i iznelo veliko breme u balkanskim ratovima i Prvom svetskom ratu. Ovih 1500 karaktera nije ni blizu dovoljno da se opišu etničke i istorijske veze dve države i njihovih naroda, kako god se izjašnjavali.

revan

pre 11 godina

U politici se ne priznaju nikakve srodničke veze. U diplomaciji i ekonomiji nema braće, sestara, kumova itd. U državničkim odnosima postoje samo zajednički interesi. Vrijeme je da srpska diplomacija konačno prestane da tretira svoje susjedstvo kao jedno veliko pleme, gdje smo svi nekakva rodbina. Dobri odnosi između svih naših država treba da se održavaju, jer nam to svima koristi, ali pragmatizam treba da vodi srpske političare, baš kao i predstavnike svih drugih zemalja.

Srbija se često ponaša kao uvrijeđena mlada kada neka susjedna zemlja donosi odluke koje vašoj zemlji nisu po volji. Vrijeme je da se konačno shvati da niti jedna zemlja iz okruženja nema obavezu ili dužnost raditi samo ono što je u interesu Srbije, baš kao što Srbija treba da sama bira svoj put, za koji njeni građani misle da je najbolji. Naravno da je odlično kada nam se interesi poklapaju, ali i kada nije tako, ne treba praviti paniku, zazivati nekakve imaginarne krvne veze i slične gluposti za koje nema mjesta u međudržavnim odnosima.

Milos

pre 11 godina

"Ne idemo kod vas na more, idemo u Grčku...ne volimo vas...kme, kme"... Dosadni ste. Od kad je JAT sjahao sa CG aerodroma, a vize ukinute, ne idem ni ja više u Srbiju. Preletim je ponekad, upravo sam se vratio iz Beča sa Nove...prije toga Rim, Berlin, Pariz - tim redom. I nikome ništa...

To ne znači da u Beogradu nema Crnogoraca i da u Budvi nema Srba. Biće ih dok bude Budve i Beograda - uprkos tome što vas ima ljutih zbog Kosova, kanalizacije koja se izliva u more, čega god, pa idete po Grčkoj...uprkos tome što je meni davno dosadila gužva, splavovi i roštiljčine Beograda.

Poenta je da nikog živog ne interesuje idu li srpski internet komentatori u Crnu Goru. Nemojte ići, nikad, preživjećemo - ima dovoljno onih koji oće da dođu.

mikivrb

pre 11 godina

Milo je novi nazovi Tito (u smislu DOŽIVOTNOG vladara, a sve ostalo loše o njemu). Odvojili se od SCG, priznali Kosovo, zavladali Srbijom...Dokle?

jedan narod dve drzave

pre 11 godina

Pitanje crnogorske nacionalnosti je kontroverza, prvenstveno medju Srbima. Po pitanju istorije, jezika, religije i etničkog poreka. Crnogorci su najbliži Srbima, mada takodje imaju veze i sa drugim južnim Slovenima. Mnogi istorijski dokumenti potvrdjuju da su se Crnogorci u prošlosi “držali” srpskog etničkog identiteta. Tokom postojanja teokratske Crne Gore, Kneževine Crne Gore i Kraljevine Crne Gore, apsolutno svi Crnogorci su izražavali svoju srpsku nacionalnost, nazivajući se Crnogorcima u regionalnom smislu. "Srbi i Crnogorci su iste krvi, jezika i težnje, vere i nasledja kao narod iz Srbije i drugih srpskih zemalja. Mi /Srbi I Crnogorci/ imamo zajedničku prošlost koja nas ispunjava radošću, zajedničke ideje, heroje, tugu i sve drugo što čini jednu naciju koja zaista ima smisla”. Razlike izmedju Crnogoraca i Srba su i dalje predmet kontroverzi.

Opora

pre 11 godina

Bilateralna saradnja Srbije i Crne gore mora da postoji. Nesuglasice moraju biti rešene. Ivica Dačić više priča nego što radi i treba malo više da se ugleda na Aleksandra Vučića. Da svi ministri rade onoliko koliko Aleksandar Vučić Srbija bi izašla iz krize.

zanzibar

pre 11 godina

@Milutin - "Vi,mi" nikad nije dobro zbog generalizovanja. Niste VI priznali Kosovo vec ekipa na vlasti, a preko 80% gradjana CG je bilo protiv toga. Drugo, nismo MI uzeli vama drzavu 1918 (ne 1919), vec je ujedinjenje Juznih Slovena bilo neminovno i nalozeno spolja. Jeste velika greska kako je tretirana najveca srpska dinastija (Petrovica) i to je na neki nacin sramota, ali je tajming bio takav da se morala praviti Unija po svaku cenu da nas ne bi iskidali susedi. I sukobi Bijelih i Zelenih su pravi. Ali je i Podgoricka skupstina legitimna, na njoj nisu glasali Lale, Beogradjani i Gedze vec Crnogorci. I tada je velika vecina u CG to htela. Kasnije se Kralj Aleksandar iskupljivao abolicijom Zelenih (i deklarisanog Srbina Krsta Popovica), stvaranjem Velje Crne Gore (Zetske Banovine). To je bio uvod da Srbi izllobiraju da CG 1945. dobije Budvu, Grbalj i Boku, a ne da budu deo Hrvatske...Citaj, brate, od toga glava ne boli. Ali citaj dalje od Rotkovica.

Zox

pre 11 godina

Veoma je lepo sto je Dacic posetio Podgoricu, sto je pricao sa "okorelim" Crnogorcima tj. "profitabilnim Crnogorcima" jer su svi oni ili studirali u Bgd ili imaju stanove u istom gde im djeca studiraju, a svi se lece ovde, a dole na sav glas sire mrznju protiv Srba (recimo Krivokapic - ne smeta mu da mu cerka studira medju mrskim Srbima, kao i on nekad) i sto je ponovio ono sto mu ne veruju, ali nije morao da se spusti na to da se sastaje po kaficima (ma koliko oni bili snobovski za Pg okvire) jer sagovornici, ma koliko se folirali za narod, ipak ne smeju da ga prime "zvanicnije" jer, kako je nekad u Srbiji bila moda pljuvanja po Crnogorcima, sada je to isto u Crnoj gori...

Elem, nije lepo s domacinske strane primati uvazene goste po kafanama... Ali, mozda to neki vole ili im je tu i mesto?

Milja

pre 11 godina

Da je se narod u Crnoj Gori pitao , Crna gora nebi nikada priznala nezavisnost Kosova. Ne treba poistvećivati narod sa njegovim rukovodstvom. Rukovodstvo je promenljivo a narod ostaje.

DjAVO

pre 11 godina

To je takodje jedna od vaznijih tacaka kojom ova Vlada treba da se pozabavi, jer su secesionisti odlicno odradili svoj posao i sproveli svoju zamisao u delo i mal te ne napravili zavadu izmedju prakticno bratskih naroda. Pozdravljam ovu odluku srpskog Premijera.

zagor

pre 11 godina

..pa dobro jesmo isti narod stoposto ali nismo ista nacija a narod i nacija nije isto,jel da!!proces stvaranja nacija nije zavrsen on stalno traje kroz vreme,jedne nacije pa i narodi nestaju a drugi se radjaju...znachi matematicki i bioloski i svakako su Crnogorci Srbi ili ko vise voli, srbi su crnogorci(poreklom)..meni slicno ko nemci i austrijanci,isti narod a dve nacije,ili ja mozda gresim,mada dokaz za ovo sto pisem i mislim je to da u srednjem veku nije ni postojao termin crna gora i crnogorci...ko zna recimo za dvesta godina stvori se nova nacija shumadinci..i onda oni tada kazu mi nismo srbi ,mi nikakve veze nemamo sa vama i staces brate,kako dokazati da je dva i dva chetiri,matematickom indukcijom...tako da vidim da postoje misljenja da crnogorci su i poseban narod i posebna nacija...sad ako se neko oseca kao irokez ja mu ne zameram,mogu oni da se osecaju i kao chejeni ali objektina istina nije to a i odlika inteligentnih ljudi je tolerancija,pa tako mi iz srbije treba mo biti tolerantni prema gradjanima crne gore koji se osecaju kao crnogorci!mada dobiti ime po teritoriji na kojoj zivis je redji sluchaj u odnosu na varijantu da teritorija dobije ime po narodu koji tu zivi...samo tolerancija i medjusobno uvazavanje,a nauka neka se bavi detaljima,mislim istorijska nauka..i na kraju hristos se rodi,mir boziji,srecan bozic svima!!!

Mikan

pre 11 godina

Kad procitam sve ove komentare sramota me je sto sam srbin, crnogorac, sramota me od zla opsteprihvacenog u mom narodu, koje je sve vece ... Davno je jedan pametan profesor rekao, inat, sevap i merak su tri turske reci koje su unistile srpski narod, pa samo se inatite moji sunarodnici i uzivajte u tom meraku, sevap je ... Uzasnut sam komentarima ljudi ovde ... Dobro je Njegos rekao, a nismo mrdnuli od toga : ,,Crni dane o crna sudbino ...''

Marija Maksimovic

pre 11 godina

Premijer države Za koga je nemogća misija zavođenje reda i uspostavljanje kontrole i pravni poretka u okviru jedne od lokalnih samouprava ( mislim na Preševo ), uverava susednu državu da prema njoj nema nikakve aspiracije i pretenzije? Ima li lepše vesti na Božić, sada se u Crnoj Gori mnogo lakše diše.

Pedja

pre 11 godina

@Zemunac

Ne nego je trebalo da nam komanduje Koštunica i Toma Nikolić? U CG se nikad nije bolje živelo nego što se trenutno živi. Nama EU ne zavrće uši zbog azilanata.

tajkun

pre 11 godina

zakasnili smo. Aspiracije imaju Albanci. Oni uveliko rada u zapadnoj makedoniji i istocnoj cg. Zato ovaj region nece jos i EU. Dok se granice ne izmene i odradi posao koji su albanci finansirali i jos finansiraju. Nema ulaska u EU zemalja ovog regiona jos 10ak godina. minimum.

Fredy House

pre 11 godina

Dragi Srbi,

vi sve pričate kako ne dolazite u CG na more, a mi ne možemo peškir da raširimo od vas !!! A svaki put se ponadam, dobro je, nece vas doc' puno na more !!!
(vladopg, 6. januar 2013 20:24)

Dragi Vlado,

I ja se ponadam kad odem do studenjaka na Novom Beogradu da necu mnogo da vas sretnem jer se ponasate kao da je sve vase. Skolujete se besplatno, stanujete u domu, imate placeno zdravstveno osiguranje, a kada zavrsite fakultet ( uz kumovsko-plemenske veze s obzirom koliko profesora je poreklom iz CG ) pravac na direktorske pozicije..... U Srbiji....
Tako da se iskreno nadam da cu vas sledecih godina sretati manje po Beogradu kada se vratite u evropsku prosperitetnu Crnu Goru. Naravno, nemam nista protiv postenih i vrednih Crnogoraca.

zika

pre 11 godina

dragi nas ivice, ako su tvoji komunisti i kominterna razbijali srbe, molim te pokazi da ti sa tom staljinistickom bratijom nemas nista. ionako ti zbog stava prema kostunicinom 'brisi d***' ustavu raste ugled. ja sam iz spo-a ali nisam gadljiv na korisne akcije bilo od koga. drug moderator.

vojo

pre 11 godina

Kao premijer bas mi ne uljevas poverenje kad danas pricas o bratskim narodima i svetim saveznistvima. Pa nismo u srednjem veku, valjda svako od nas moze da bira ko ce mu biti prijatelj ili brat ako hoces.

4 konja debela

pre 11 godina

@VladoPG - Brate, ja idem u CG na more i super mi je. Sve bolja usluga, bolji putevi. I CG mi je najbliza, kako god, a i vodim poreklo... Ali cinjenica je da je broj turista iz Srbije smanjen u ogromnom procentu. Vecina ide na druga mora i to najvise srednja klasa. Budzet-turisti idu u Canj i juzno od Bara, a deo srednje i vise klase na ostala mesta, ukljucujuci i ekskluzivna (Porto, Milocer i sl). Zao mi je tvog peskira, mislim da je glavni problem skucenost prostora i uopste organizacija na toj plazi na koju ides - ja frke s peskirima nemam. Eto, ja toliko o Dacicevoj izjavi.

Djura NS

pre 11 godina

Ne postoji takva stvar kao sto je bratski narod. Meni je brat dobar covek odakle god da je. Crnogorci nama naplacuju letovanje (sto je potpuno normalno) pa oni tako treba da placaju skolovanje kod nas kao stranci, a ne da upadaju na budzet (sto potpuno nije normalno). Cist racun duga ljubav.

zar je bitno

pre 11 godina

Vlast nema (ili ima ali suptilno), ali zato gradjani DA i to svim srcem. I to da stvar bude gora na B92 komentare ostavljaju mahom emancipovani gradjani, pa je samim tim porazavajuce sto je tako. Manite se epskih prica o ''Srpskoj Sparti'' i osvrtanja na ''slavnu srpsku istoriju'', jer se na taj nacin samo dodatno produbljuju ionako losi odnosi ova dva naroda.

Ako su Srbogorci toliko ''tlaceni'' i tretirani kao ''gradjani drugog reda'', neka idu u ''maticnu drzavu'' koja ce ih objerucke prihvatiti (kao kroz istoriju). A Beogorci neka nista ne komentarisu, uljudnije je :). Ovakvi i raspiruju

A ovima za studente.. Pa dragi moji, za to ste sami krivi. Za besplatno skolovanje kod vas je dovoljno da se ovi izglase kao Srbi, cime sticu pravo na tretman kao vi sa drzavljanstvom RS. Ako hocete da asimilujete, spremite se i na negativne stvari koje asimilacija donosi

Jel si ti Zemunac ili Srbin iz Zemuna?

pre 11 godina

Kucajte na Wikipedii "Montenegrins" a posle toga "Serbs of Montenegro"..... Citajuci nenapisane knjige zaboravio si one napisane...pametnom dosta,a ostalima mozes 100 godina da objasnjavas i dzaba...

Profesor Niksic

pre 11 godina

Srbi su najvise bijesni na Crnu Goru zbog tri stvari. Priznavanje Kosova, zatim, nepriznavanja Srba u Crnoj Gori kao konstutitivnog naroda, sto on jeste, i kao trece, nepriznavanje srpskog jezika kao sluzbenog, iako je se vecina stanovnika Crne Gore izjasnila da koristi srpski jezik. Niko vama Crnogorcima ne brani da budete Crnogorci, Milogorci ili sto god vam je volja, ni da imate svoju crkvu ni svoj crnogorski jezik. To je Vase pravo. Ali ne dopustati da mi Srbi u Crnoj Gori budemo to sto jesmo, to je neprihvatljivo. Da bi se Srbi u CG priznali, potrebno je smeniti vlast Mila Djukanovica. Sudeci po proslim izborima, to se moze ocekivati na slijedecim. Tad ce Crna Gora priznati i Srbe, i Srpski jezik kao sluzbeni, i sigurno cemo povuci sramotno priznanje Kosova. Svi Srbi u Crnoj Gori, boricemo se za ovo od prvog do posljednjeg, svidjelo se to Vama Motenegrinima ili ne!

Meda

pre 11 godina

To je pristup koji svako ceni i unapred pozitivno ocenjuje.Naravno da izmedju Srbije i Crne Gore ne treba da postoje nikakve sporne tacke oko kojih bi se sporili u narednom periodu,sve treba rascistiti i krenuti napred jer i mi i oni imamo iste ciljeve i iste prepreke.

RS

pre 11 godina

citav komentare nemogu da dodjem do sebe neki Crnogorac komentarise nemojte dolaziti Srbi imamo iz evrope jesi li momak lud o kojim Svedjanima pricas i kakvi Crnogorci moji su iz Petnjice znas dobro gde je to ali ja nisam Crnogorac po naciji ja sam Srbin uzmi procitaj naseg NJegosa bice ti sve jasno od cojstva dodjosmo do velike sramote

dragan

pre 11 godina

Ostavi se Dacicu Crne Gore.Na zalost ti si premijer Srbije i treba da se malo bavis ekonomijom.
O svemu ce on i svakomece da deli lekcije samo nece raditi ono sto mu je posao.Ali to je i razumljivo.Kako da radi ono za sta nije sposoban.
Sta nas snadje?Ovakav predsednik i ovakav premijer...

pravoslavna braca

pre 11 godina

postoje blizi narod, grcki
(grci su prava braca, 6. januar 2013 18:28)

Po cemu? Koliko Srba zna grcki jezik ili grcki alfabet uopce? Koji ti je najdrazi grcki film, muzicar, bend, pjevac, glumac? Koliko Grka zna beknit ista na Srpskom a da nije dobar dan, laku noc i hvala na posjeti dodjite nam opet? Da ne idem dalje...

milos

pre 11 godina

dva najveca udarca za Srbiju su ta jer su Crna Gora i Makedonija priznale Kosovo.
Jedini kopneni put kosova su ove dve zemlje. da "braca" to ne uradise mnogo bi drugacije bilo.
Hvala "braco", ali zivece ovaj narod i bez vas.

Savo

pre 11 godina

Proslog leta posetio sam Crnu Goru prvi put posle dvadeset godina. Nisam doziveo nijednu neprijatnost, Herceg Novi, Kotor, Budva, bilo nam je lepo. Meni licno isto kao i mojoj supruzi lepse su mi plaze i more u Grckoj (nista protiv Crne Gore)
Neko Iz Los Angeles-a

elektricni

pre 11 godina

Meni su svi ex Yu narodi jednako bliski/daleki. Svaka ‘tica svome jatu i prema svima reciprocitet. Ne zelim da moja drzava od mog novca finansira skolovanje i lecenje drzavljana Crne Gore.

Zoso

pre 11 godina

Srbija je vrlo bitan faktor na balkanu,cenjena ,hrabra ,vredna i sluzi primer svima zato braco nasa crnogorci mi vas volimo jer vi volite nas.Zao nam je sto sto ste se vratili u crnu gorujer se to ite kako primeti.Nikakako necemo zaboraviti kako ste pre 200god nosili svoje kape a mi fesove i onda nam neki austrijanac napravi kapuvojnicku Sajkacu,pa nam sasi vojno odelo a mi ga zavolesmo pa ga nosimo i dan danas.Uvek ce mo vas voleti braco nasa.

gica

pre 11 godina

evo, kad smo već kod toga, da i ja naglasim da srbija nema aspiracije ni prema švedskoj, luksemburgu, vijetnamu i laosu, kao ni prema litvaniji, peruu i španiji. za ostalo ne garantujem, javiću kad prikupim podatke.

Todor

pre 11 godina

Srbija je uvek bila otvorena prema građanima Crne Gore, mnogo više nego oni prema građanima Srbije. U svakom slučaju lepi signali se šalju iz Beograda.

mirko

pre 11 godina

Pa ništa se u stvarnosti neće promeniti ako Dačić odustane od teritorijalnih ambicija prema Crnoj Gori, ali je pomalo smešno da to izjavljuje, kada predsednik Srbije ne može posetiti Gračanicu.
Takođe je nebitno da li je Crna Gora priznala Kosovo, jer nema nikakvih bitnih efekata. Mržnja između dva naroda ne postoji, a pojednci, ma ko oni bili, mogu da misle šta hoće, to je samo slika njihovoga čojstva, ili čovečnosti.

Dusan

pre 11 godina

Morala bi Crna Gora da se okrene svojim korenima i jedinim pravim prijateljima na Balkanu..inace,pojesce ih Albanci mnogo brze nego nas!!

prolaznik

pre 11 godina

Poenta je da nikog živog ne interesuje idu li srpski internet komentatori u Crnu Goru. Nemojte ići, nikad, preživjećemo - ima dovoljno onih koji oće da dođu.
(Milos, 7. januar 2013 05:33)

Ali zato nas u Srbiji živo interesuje gde ti putuješ...hvala ti što si to podelio s nama ;)))

PANCHO

pre 11 godina

da li je premijer vodio sa sobom prevodioca za crnogorski jezik, ili je razgovarao na engleskom? bojim se da zbog eventualnog nerazumevanja ne izbije neki medjunarodni incident.

Prodavac paprika

pre 11 godina

Teško da ako Crna Gora ima takve stavove kakve ima može da dovede do rešenja spornih pitanja....izbacivanje sveštenika....priznavanje KiM i uspostavljanje diplomatskih odnosa ....to je protiv interesa Srbije.....