Subota, 29.12.2012.

21:39

Nikolić: Prvo na političare

Političari su najodgovorniji za katastrofalno stanje zemlje i propast privrede i zato ne smeju da se provuku u borbi protiv korupcije, kaže predsednik Nikolić.

Izvor: Tanjug

Nikoliæ: Prvo na politièare IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

149 Komentari

Sortiraj po:

AH, STOLE

pre 11 godina

I Vi, kao i vecina SNSovaca hvalite svoje na vlasti, ali bez argumenta.
Svi su ovi bili na vlasti, i tad je ova zemlja ocerupana.
Ako se kreditima, do sad za 6 meseci zaduzili su nas 3 milijarde, i hapse.
Sve bi to bilo ok, da se vide rezultati u realnom zivotu.
Na zalost, nezaposlenost je 33%, inflacija 14%, obezvredjene plate, penzije,a o kadrovskoj politici no coment.
I sta je tu bolje, ili koje su promene vidljive.
Samo demagogija , i prazna prica.

Gordana

pre 11 godina

Gospodine Nikolicu! Da li znate da je katedra za srpski jezik u Becu sada katedra za bhs jezik? Nije nam EU uzela samo Kosovo, uzimaju nam i jezik. Pitaste li nekoga tamo, kako je to moguce? Vi nas vodite u EU i pod tim uslovom? Borba protiv korupcije bi prevashodno morala da se odnosi na korupciju koja se danas dogadja, kao i sprecavanje iste u buducnosti. Kada su u pitanju vec izvrsena dela, najbolje bi bilo traziti vracanje novca i drugih dobara stecenih korupcijom, monopolom i drugim mahinacijama. Primenom zakona o poreklu imovine stavili biste ih u polozaj da sami objasne i dokazu kako je ista stecena, umesto da se igrate rusenja vetrenjaca sa njima. Don Kihota i Sanca Pansu ostavimo u Spaniji, nemojte da mi pisemo nastavke. To bi bilo pravo zadovoljenje koje ovaj pokradeni narod ocekuje, vracen novac i bez uzimanja novih kredita vratiti u zivot ekonomiju, privredu, sve. Ne trebaju nama lopovi u zatvoru, nego nas novac u nasem novcaniku. Ne budete li to uradili, uradice neko drugi. Materijalna odgovornost mora da bude primenjena, ne politicka, kao do sada. Politicka odgovornost na koju se svi pozivate, nije dovoljna. Kada se korupcija ne bude nikome isplatila, kao i rad protiv drzave i naroda, tada ce i prestati

STENA.

pre 11 godina

Cekao narod godinama da se odvoje dobri od losih,a losih se gomilalo sve vise,nasoj deci su postali uzor neposteni,previlegovani i bahati tipovi iz dzipova,skupih jahti sa sumljivim debelim kajlama i novcanicima.Srozao se moral i tolerancija na nulu,ulice pune nasilja i kriminala,svi treba da se trude da niad vise tako ne bude.

Draško

pre 11 godina

Sve pohvale Predsedniku Nikoliću, svaka izjava je izuzetna i jasna. A političari koji su nas doveli dovde moraju odgovarati.

Macan

pre 11 godina

Mnogi još nisu svesni da je njihovo vreme prošlo. Mnogi još nastavljaju da se bahate i ponašaju kao da se ništa nije promenilo. Ako smo čekali 12. godina, sačekaćemo još malo. Svi će oni doći na red.

nikola

pre 11 godina

Političari su definitivno najodgovorniji za katastrofalno stanje u državi i sve gori životni standard stanovništva to je tako oduvek bilo. Nadam se da će se uskoro promeniti!?

Милојица

pre 11 godina

Златне речи и изјаве. Само да није нека поголема представа за јавност...

Milance

pre 11 godina

Politicari su najodgovorniji za katastrofalno stanje zemlje i propast privrede i zato ne smeju da se provuku u borbi protiv korupcije...

Морава и брда

pre 11 godina

>>>"Političari su od Srbije napravili ovako besmislenu zemlju. Nikad u njoj ne bi bilo ovoliko korupcije i kriminala, mita, nezadovoljstva građana svojim životom da to nisu želeli političari. Dakle, prvo na političare!", poručio je Nikolić.<

Стање у држави је благо речено очајно, и највећа противречност је да Државни апарат( порески, судски, полицијски органи, струја) гони приоритетно ситне дужнике за кашњење( претплата, порез, кирија, струја),......а ОПРАШТАЈУ се десетине милиона евра кримијналцима,тајкунима, политичарима, ејјјјјјј јадно и бердно ли је!

И на крају грађани се задужују, отима им се имовина, а тајкуни , политичари-лопуже остају некажњено и НИКО НЕ ВРАЋА ОГРОМНЕ покрадене паре!

ХОЋЕМО државне новце које су пкрали криминалци- бизнисмени и надри-политичари.
И хоћемо поретање производње и то да покрене ДРЖАВНИ систем, а не појединци који се после хвалишу!

Значи дела, сити смо обећања!
Народ је уз вас ако будете ревносни и упорни и ако вратите добар део покрадене лове!

Милојица

pre 11 godina

Златне речи и изјаве. Само да није нека поголема представа за јавност...

Ludi Milojko

pre 11 godina

Nije korektno,da se vodjenje istraga protiv politicara tumaci kao hajka ili obracun, kao sto isto tako nije u redu ni da se istrage protiv pojednih imucnih ljudi razumeju kao obracun sa svim bogatima.

Vladika

pre 11 godina

Ne zasluzujemo mi ovako dobrog predsednika. (Istvan, 29. decembar 2012 23:07)

iako sam uspeo da zbrisem i otrgnem se svim pupcanim vrpcama sa Srbijom, place mi se kad vidim ovakve komentare!

Siniša

pre 11 godina

Izbore si dobio jer si lagao. ,,Nećemo saznati ko je ukrao 600.000 glasova, ako ja ne budem izabran za predsedika''. I šta je sada bilo? Ko je pokrao izbore?
Obećao si 100 milijardi evra stranih investicija. Budale su poverovale.
Cene osnovnih životnih namirnica su za proteklih 6 meseci poskupele u proseku za 25%. Obećali ste jeftinuju struju i gas, a dobijamo poskupljenja. Vaši ljudi(SNS) u vladi su glasali da ponovo Bajatović bude direktor(upropastitelj) Srbijagasa. Zatražite od EPS-a, Srbijagasa, Telekoma...da vam dostave ko im duguje i koliko novca i videćete zbog čega te kompanije ne posluju pozitivno i ko ih potkrada, a mi moramo da plaćamo umesto njih. Pošto je vaš čovek direktor Telekoma, pitajte ga da li u Telekomu postoje ,,zaštićeni telef. brojevi'' od automatskog isključenja po osnovu ne izmirenja računa. Da, postoje, sa milionskim dugovanjima, ali to je strogo čuvana tajna. Eto prilike da taj lopovluk prekinete, ali, nema ništa od toga, nastavljate sistemsku pljačku.
Sistemska pljačka svega što je državno je nasleđe komunističkog sistema, samo što ste ga vi sada usavršili, podigli na viši nivo, a za to nisu krivi nikakvi tajkuni, lopovi...već isključivo političari. Pogledajte samo koliko se SPS opire promeni tog sistema, a ,,trgovina'' oko javnih preduzeća je najbitniji deo koalicionog sporazuma. Mišković i ekipa su posledica, a ne uzrok pljačke. Pa prema tome, vlada neće pasti zbog Miškovića, već zbog političara koji ne žele da se sistem menja.

Zmaj od Kosmaja

pre 11 godina

Pa onda ti prvi moras da letis!
1. lagao si da strajkujes gladju!
2. Diplomirao si u 50 i nekoj i svi znamo da lazes!
3. Priznao si da si uzimao pare od Miskovica za Radikale! xaxaxaax
4. Slagao si da si se video sa hrvatskim premijerom u Riju!
5. Slagao si da se nisi vidjao sa Canetom Suboticem i Milom u Parizu!
6. Napravio si kucu u Bajcetini koja ne vredi nista ali kosta da se napravi pola miliona evra!
7. Kupio u istoj zgradi stan gde i Dinkic! Za jos pola miliona evra!
8. Slagao si da ces uhapsiti Dinkica i Dacica, a prepustio im citavu drzavu!
9. Koristis ovu dvojicu da bi se sirom Srbije obracunavao sa Demokratama!
10. Hapsis Miskovica, a promovises Misu Beka, Kostica i ostale svoje tajkune!
11. Sa mesta predsednika drzave rusis drzavnu politiku o Kosovu.
jel dosta?

Stole

pre 11 godina

Od pobede Tomislava Nikolića za predsednika Srbije došlo je do korenitih promena u političkom sistemu Srbije. Formirala se Vlada koja prvi put posle mnogo godina radi ono što je obećala, bori se svim snagama protiv korupcije i kriminala, uvodi ekonomske reforme, približava nas EU a dok se sa druge strane zalaže za očuvanje Kosova.

TOCAK

pre 11 godina

Radili su sta su hteli,dota toga sto narod ne zeli,niko od njih nije hteo sa narodom sudbinu da deli, vladali su i sve nam uzeli.Treba pravda da zavlada,ko je mutio da mu se sudi,da tako bude nova vlast nora da se potrudi.Odvojiti zito od kukolja a politiku od kriminala.

Akcionar

pre 11 godina

Gospodine Nloklicu, da vidimo ko ce od politicara da padne zbog nezapamcene pljacke akcionara Agrobanke i kada mislite da im nadoknadite stetu?

Bez pravedne nadoknade ni jedan strani investitor nece krociti u Srbiju

vujadinn

pre 11 godina

Političari koji su bili korumpirani treba da idu u zatvor. Kako bi inače napisali memoare. Za to nemaju vremena od korupcije. U zatvoru će imati puno vremena za pisanje.

Preletačić

pre 11 godina

"Neki Srbi su bili zločinci, ali su mnogi Srbi bili žrtve zločina drugih naroda."

Ja nisam jedan od tih "nekih"! Svaki put sam se baš krstio u udaljenom manastiru kad se pokolj dešavao(1000DM).

srecna nova 93.

pre 11 godina

Pre 20 godina smo imali predsedika koji je bio obrazovan, nije doneo Srbiji nista dobro. Ovaj niti je obrazovan niti lici na drzavnika. Mi smo umesto da se makar malo pomerimo. nazadovali. Sto se tice Tadica, za Srbiju je bio manje zlo od ovog. Sve sto je on prihvatio prihvatice i Toma. Cak ce biti i kooperativniji.

Mrki

pre 11 godina

Lijepo je cuti neke izjave predsednika Srbije koje spustaju tenzije u regionu,medutim i sam g.Nikolic je doprinjeo ovom zahladenju svojim neprimjerenim izjavama.Sto se tice Srebrenice,pa to je samo vrh ledenog brijega,tih manjih Srebrenica u BiH ima jako puno ,da ih ne nabrajam jer bi bila poduza lista,a to Nikolic vrlo dobro zna.Niko ne spori srpske zrtve , ali ne pravda se vlastiti zlocin zlocinom drugih.Srbija mora preuzeti odgovornost kao drzava,za sve sto je planirala i izvrsila na teritorijama Hrvatske ,BiH i Kosova,i to jasno i glasno reci svome narodu ,a ne glumiti nevino jagnje i negirati i ono sto je najocitija te dovoditi prvenstveno vlastiti narod u zabludu.Na drugim stranama ta volja postoji,ali Srbija je taj motor koji mora zavrsiti zapoceto ma kako to bilo gorko i tesko,te poceti da se bavi sobom isvojom ekonomijom.

JohnyBgood

pre 11 godina

@miro, taj ustav iz 1974 je priznavao i nesto sto su se zvali konstitutivni narodi. I te republike koje pominjes nisu mogle da menjaju svoj ustav i status bez saglasnosti svih konstitutivnih naroda. Gazenjem volje jednog od tih naroda se izaziva gradjanski rat, sto smo i imali u dve republike koje su se tako odvojile. Ironija je da su se stvari zavrsile tako da je Hrvatska na kraju naterana od svojih patrona sa zapada da prevodjenje Srba iz konstitutivnog naroda u manjinu i brojcano znacajan egzodus iz Hrvatske "plati" slicnom sudbinom Hrvata u BiH. Jedina razlika je u tempu, jedno je obavljeno u par dana a drugo traje vec godinama. Balkanska posla.

Licno ne krivim druge sto su hteli da se odvoje, jer ni ja ne bi hteo da vidim da mi Mira Markovic i JUL rade sa hotelima po moru ono sto su radili sa Srbija-Sumama. Niti Crnogorce sto nisu dali da im Dinkic radi slicno sto je radio sa zelezarom u Smederevu. Ali kad se to radi sa ustaso-genocidnom politikom i obespravljenjem a cesto i fizickim proterivanjem jednog konstitutivnog naroda, onda nazalost ne iznenadjuje da ce na kraju da bude "belaja" sto bi rekli Bosanci. I sto ce razni ljudi da svasta pricaju. Od Tudjmana i Seksa do Seselja, od Mesica do Nikolica. I zasto bi onda jedan mogao da bude predsednik a drugi ne?

Karačić TV

pre 11 godina

Srbima baš treba taj datum početka pregovora s EU, a preduvjet za to su dobri odnosi sa susjedima. Ali za ljubav treba dvoje, bez fige u džepu. E pa Nikoliću, ispričaj se i objasni što si 1991. radio u Antinu kod Vinkovaca kao pripadnik četničkih dobrovoljačkih formacija? Priznaj da je Srbija izvršila agresiju, dajte podatke o nestalim Hrvatima (mjesta na kojima su pokopani), podmirite ratnu štetu (Hrvatskoj i BiH), pa onda možemo razgovarati. Kulturno blago koje ste uzeli? neka vam ga, možda se malo privedete kulturi. Mi kulturnog blaga imamo dosta

Jon

pre 11 godina

Tako je. Narocito su krivi oni politicari koji su u poslednjih 12 godina potpuno podelili narod, enormno se obogatili dok je gradjanima sve teze.

TOCAK

pre 11 godina

Zar nije kriv svako ko je ucectvoao u korupcijskim poslovima,a i svi oni koji ga u tome nisu sprecili vec su donosili zakone koji su ih stitili.Predhodna vlast je i sama ucesvovala u ovim aferama pa su se tako odredjeni ministri i gradonacelnici obogatili uzmajuci ogromne provizije i siromaseci narod, treba li pravda da ih zaobidje.

dejan

pre 11 godina

bravo nikolicu,
potpuno se slazem sa tobom. nisam glasao za tebe.
nadao sam se da ce DS da povede i sprovede ovu borbu.
Sad je postalo i jasno zasto nisu. Kako rece bivsi predesdnik ...zbog pucanja u ledja.

Жиле

pre 11 godina

@ Izbeglica
Ti si izbeglica koliko i ja Turčin,nemaš ti pojma ni saznanja šta znači biti izbeglica.Oni pojedinci koji su ogrizli u kriminalu i korupciji ili netko njihov bližnji,samo takvi mogu davati podršku prethodnoj vlasti tj.žutima.Kako normalan čovak,domaćin može da mirno gleda da mu zamlja propada,tj da je potkradaju.Zašto tvoji žuti nisu hapsili i zatvarali?Da li se bojiš da bi i ti bio na meti?

vlada-so

pre 11 godina

svi ćemo se složiti bez obzira na političku pripadnost da su akteri naše propasti svi oni koji su na sceni prethodnih 20 godina sa tom razlikom da oni sa najvećim stažem snose i najveću odgovornost.dragin i dulić ne mogu biti veći krivci od dačića,nikolića,mićunovića,koštunice,čanka,dinkića...

GLOBUS

pre 11 godina

Odakle im velike fime,vile, jahte djipovi,a posteni oni,to ne moze biti da se moze lopov od pravde sakriti,ovi sto ih brane mogli bi isti kao i oni biti.DS je najvecu ulogu imala u siromasenju naroda i bogacenju pojedinaca iz ili bliskih toj stanci.Zbog svega toga,borba protiv kriminala i korupcije nikako ne bi trebala da zaobidje ni jednog aktera pa ni politicare.

Bane

pre 11 godina

Naravno da su za sve krivi političari, toliko su neki zaglibili u korupciji da država ako nešto ne učini hitno i pokaže da je spremna za obračun, bojim se da više neće moći da se vrati na normalni kolosek. Verujem da će ovo državno rukovodstvo uspeti da se izbori sa korupcijom.

meda

pre 11 godina

Vrana vrani oči nevadi, toliko o hapšenjima političara i izjavi prvog čoveka nacije. Gospodin Nikolić bi morao da zna jer je u politici koliko i drugi političari da se prvo donese ustav, pa zakoni pa amandmani , koji omogućavaju političarima da budu i korumpirani a i da rade po zakonu. Koliko je to lepo biti političar vidi se po borbi za vlast u lokalnim sredinama gde niko doborvoljno ne želi da prepusti vlast ni u mesnoj zajednici a kamoli na gradskom nivou. Vlast očigledno mnogo voli svaki kvazi političar, a politika omogućava i dobijenje diplome, zar ne?
A što se izbora tiče , ovaj izmoreni narod će još jednom izaći na izbore i boriti se da izabere neko manje zlo u moru političara. Svi ste Vi tu već 20 godina i igrate se sa strpljenjem naroda . Politika je postala interes i posao u kome sve kurve tvrde u isti glas da su nevine.

EU Citizen

pre 11 godina

Slažem se, gospodine Nikoliću, ali vi niste izvan toga, naprotiv, vi i vaša bivša i sadašnja stranka aktivno ste stvarali takav, feudalno-mafijaški sistem, a ključni događaj koji ga je zapečatio bilo je mučko ubistvo premijera Đinđića o kome ste, sudeći po nekim vašim izjavama nešto (ili sve?) znali unapred, pa hajde da se prvo pozabavimo tim. Ovo što vi i Vučić radite, uostalom, sasvsm sigurno nije "obračun sa korupcijom", jer vašim finansijerima i koalicionim partnerima nije falila dlaka s glave, niti će. Za tako nešto je potrebna promena udbaško-tajkunsko-partokratskog sistema, a vi, Vučić, Dinkić i Dačić ste njegovi tvorci i oličenje, ništa manje od Tadića ili Čanka: to što vi radite je samo unutrašnji obračun mafije i predstava za neuk narod (a vaša ciljna grupa teško i može biti neko obrazovan i upućen), što smo na kraju krajeva već par puta i videli, recimo kada je Koštunica ispujdao iz zemlje vašeg sadašnjeg koalicionog partnera Karića, i pokrao njegovu imovinu (koja je, naravno, i sama bila oteta uz pomoć Miloševića, Mire Marković i vas i vašeg tadašnjeg šefa Šešelja). Dakle, te gluposti ostavite za nekpg ko ima IQ podrepne muve i pamćenje girice, mi koji vas pažljivo posmatramo već par decenija znamo ko ste i šta ste, i gde bi vam u normalnim zemljama bilo mesto...

Miki

pre 11 godina

Tako je Nikolicu.Prvo hapsenjima eliminisi konkurenciju.Onda kao Gebels preuzmes propagandu.Onda sacekas da firer izadje iz Haga i predas mu cistu vlast.

novica952

pre 11 godina

Predsedniče nikad ne reciti nikada postoje mnogo problema počev od političkog neslaganja oko vođenja borbe protiv korupcije i kriminala, neslaganja oko koncepta ekonomskog razvoja, problemi oko definisanja platforme i naših nastupa u pregovorima i mnogi drugi razlozi koji u jednom trenutku mogu napraviti unutarkoalicioni razdor koji se može rešiti samo izborima. I ništa strašno i nieće biti prvi put da se to desi. Mislim da će Kosovo i rešavanja ovog pitanja biti vajveći problem za političare a isto tako i borbra protiv korupcije. Tačno je da nema političkog povlaćenja iz akcije borbe protiv korupcije jer političari su i najviše krivi za ovo zlo koje uništava našu državu, političari su svojim neofgovornim odlukama i bahatim ponašanjem stvorili milje da se ovo do takve mere razvije da bude problem broj jedan u Srbiji.

jovan

pre 11 godina

U Novom Pazaru jos stoji spomen ploca fasisti a u Bujanovcu spomenik UCK ekstremistima. Hocete li da strajkujete gladju u znak protesta predsednice dok se ne uklone ta provokativna obelezja na tlu Srbije?

Dragoljub

pre 11 godina

Srbija ni jednim svojim potezom za vreme posle izbora nije destabilizovala situaciju u regionu. Nažalost, puštanje Haradinaja na slobodu malo je skrenulo neko događaje do kojih je moglo da dođe i možda do nekih pomaka u pregovorima sa Prištinom. Nikolić vrši svoju funkciju mudro, u okviru ovlašćenja i sa velikom dozom tolerancije.

novica952

pre 11 godina

Predsedniče nikad ne reciti nikada postoje mnogo problema počev od političkog neslaganja oko vođenja borbe protiv korupcije i kriminala, neslaganja oko koncepta ekonomskog razvoja, problemi oko definisanja platforme i naših nastupa u pregovorima i mnogi drugi razlozi koji u jednom trenutku mogu napraviti unutarkoalicioni razdor koji se može rešiti samo izborima. I ništa strašno i nieće biti prvi put da se to desi. Mislim da će Kosovo i rešavanja ovog pitanja biti vajveći problem za političare a isto tako i borbra protiv korupcije. Tačno je da nema političkog povlaćenja iz akcije borbe protiv korupcije jer političari su i najviše krivi za ovo zlo koje uništava našu državu, političari su svojim neofgovornim odlukama i bahatim ponašanjem stvorili milje da se ovo do takve mere razvije da bude problem broj jedan u Srbiji.

miro

pre 11 godina

Gospodin Nikolić je u pravu kada kaže da su političari najodgovorniji za korupciju i organizirani kriminal u nekoj državi, a naročito na Balkanu.Podržav to što on želi stupiti u bolje kontakte s predsjednicima susjednih zemalja poput Hrvatske i BiH. ne sviđa mi se njegova izjava "zar nije dosta što sam rekao da priznam granice koje je priznala UN Hrvatskoj i BiH". Zar vam se ne čini da se iza ove rečenice nešto krije. Zar se u ovoj rečenici ne osjeća još uvijek osjećaj nekadašnje dominacije u podsvijesti gospodina Nikolića. Upravo je to ono što otežava dobre odnose između susjednih država. Tko je gospodin Nikolić da on odlučuje o granicama suverenih država koje se inače nazivaju AVNOJ-ske granice, a gdje ustav iz 1974.g. dozvoljava svakoj tadašnjoj "socijalističkoj republici" pravo na samoodcijepljenje i vlastitu samostalnost. U dobrosusjedskim razgovorima treba se početi upravo od ovih početnih točaka koje će i rasvijetliti agresiju na Hrvatsku. To što je Milošević išao pokvarenim putom je i dovelo do ovolikih ljudskih i materijalnih žrtava Srbiji, Hrvatskoj i BiH.
Svim komentatorima SVAKO DOBRO U NOVOJ 2013. DODINI.

1%

pre 11 godina

Kad procitam o tim silnim uspesima vlade i predsednika u sest meseci...Silne investicije, hapsenje odgovornih za privredne malverzacije i korupciju, luconosa mira i razumevanja u regionu a i sire....a ne mogu da rese obicnu "kradju glasova", uz pomoc koje su i dosli na vlast...
...dalje...
Ja bih postavio i pitanje odgovrnosti i za one politicare koji su ( da se ne vracam toliko daleko u '90-e)od 2000-e na ovamo vecito kocili i bacali klipove u tockove napretku Srbije. Sve one koji su koristili svaki trenutak da posalju losu sliku o Srbiji, raznoraznim "legitimnim" potezima skretali fokus razvoja na neke gluposti...Da li se neko prepoznaje ovde?
...dalje...
Sta bi Tomo srbine, sad ti smetaju petomesecne posete stalama i obilazak njiva, a u kampanji si znao dobrano da ugazis do kolena...Sad nije normalno traziti vanredne izbore, pa vi ste svaki put posle poraza, i kad se Vucic dobro isplace, odmah pokretali harangu za nove izbore..
Racunaj da ti se sledece godine 99% vraca kum Voja u Srbiju..Jest on malo pregazen politicar, ali znaj, tvoje clanstvo je velikom vecinom bilo u redovima radikala, a jednom radikal, uvek radikal..svi ono jos drze njegove slike u fijokama...

Dragan

pre 11 godina

Prvo zaustavi rehabilitaciju Draze Mihajlovica,cetnika,izadajnika,ratnog zlocinca i fasistickog slugu i tako pokazi da nismo fasisticki narod.I sam si Nikolicu bio cetnicki vojvoda,pa kako bre da ti komsije veruju kad se zna sta su cetnici radili.A onda javno izgrdi Vucica koji sa skupstinske govornice kao pravi fasista preti Evropi i NATO-u da ce za jednog poginulog srbina pobiti 100 muslimana i nateraj ga da se izvini komsijama. Onda ti prestani da lazes sa kim,kada i gde si se sreo i razgovarao da te hrvati ne demantuju i ismejavaju,razumes Tomo??I za kraj,kad sledeci put nasa drzavna delegacija krene u BiH,objasni im koji je glavni grad te zemlje i gde treba da idu. Vodis mnogo losu politiku Nikolicu,mnogo losu.

Realno

pre 11 godina

Hrvatska bi morala tugovati zbog 300 srpskih žrtava u jednoj ratnoj operaciji u kojoj su učestovali 300.000 vojnika, poginuli 1500 hrvatskih vojnika i koja je prekinula rat nakon 4 godina dok on tuguje zato jer je zbog nesretne Srebrenice Srbiji mnogo teško.

"Mudar i bistar" onako od oka, ali ajd da budem pošten bar je brutalno i naivno iskren kad misli da mu neće škodit.

Bolje ovako nego Tadic koji je mnogo liberalniji nego što se smio izjasnit pa je uvijek morao sjedit na 2 stolice, jedna za domaću nazadnu publiku i jedna kako bi rada bio, europski i otvoren u vezi svega što ga muči.

Sirotinja

pre 11 godina

Nije to politicki obracun niti bilo kakva politicka hajka,to je realnost.samo treba posle da se obracun a I sa politickim saradnicima pa I sa samim sobom.toliko su svi ojadili ovu zemlju da period pod turcima je mali da bi oporavili ovu zemlju.mogu da razumem ljude koji su u politici iz interesa pa ovde brane ove ili one Ali ne shvatam da neko moze da bude ubedjen da su ovi ili oni bilo sta korisno uradili za ovaj narod.

milan

pre 11 godina

Moje zakasnelo pitanje gosp. predsednice, zasto se vi niste ranije probudili ili ranije presminkali pa bi ovi dosadasnji vladaoci imali stvarnu, barem donekle, konkurenciju. Vi licno bi normalno trebali za vase izjave davate pocetkom demokratizacije Srbije da budete izvedeni pred sud, sto se ne preispitate sami, onako iskreno koliko ste vi vasim radikalnim stavom koji vas o danas prati unazadili ovu zemlju. Sve mi se cini da je to bio sve smisljeni komplot da bi mogli danas imati vecu moc.

Kasper1

pre 11 godina

Predsednice potpuno si upravu za sve do sada sto si govorio . Kao pravi domacin znas da se prvo cisti u i oko svoje kuce a da je komsija vazan kao i porodica. Samo napred.

test

pre 11 godina

Evo malog testa! Meho Omerović - političar ovdašnji je bio predsednik UO fabrike iz grupe od 24 najspornije privatizacije u zemlji. Umesto da spašava firmu, on je omogućio novim pljačkašima - nepismenom bravaru i njegovoj ekipi da Jugoremediju dovedu do stečaja, koji je proglašen pre par dana. Dakle, da li će Mehu da se oduzme imovina i obeštete žrtve u dogledno vreme (više od godinu dana nisu dobili plate, a akcije ne vrede više ništa)? Da li će na odgovornost biti pozvan i Danilo Šuković iz istog UO, ali i iz UO Agrobanke? Da li oni mogu i ubuduće da rade šta hoće nekažnjeno???

klenga

pre 11 godina

naš dični precednik ozvaničava početak lova na vešice ili ako to neko više voli ,na hugenote...e sad ,ja se pitam,li pitam,hoće li odstrel biti slobodan,da li će spaljivati veštice,postoji li vremensko ograničenje lova,i najvažnije,kakve su nagrade...srbijo dobro jutro,spremi se za hladnu,mraćnu i beskonaćnu noć...vartolomejsku noć...

Branko

pre 11 godina

dr grucho-o kakvom čišćenju pričaš i ko to treba da čisti.
Da li ovi što se privode jedan po jedan,što su korupciju legalizovali.Nemoj zarad svojih bezveznih želja da pišeš ovde svašta o ljudima koji vade iz g..... ovu zemlju.Da si u stanju nekog da počistiš ne bi ovde visio kao blesav i lupao gluposti.

Dragan

pre 11 godina

Borba protiv korupcije je bitna ali to je posao samo za par ministarstava.Sta cemo za ostala zivotna pitanja?
Politicsri?A sta je Diploma,Koferce,Mr. Ilic,Mladja "Zatvorsko odelo"...?Ko ce njih da ispita?
Vladajuci ce samo da po njihovim listovima ganjaju politicare opozicionih stranaka a za to vreme ce korupcija da cveta a ekonomski pad ce biti sve veci i veci.

izbeglica 2 puta

pre 11 godina

Nikolicu, kada ces Ti odgovarati sto si 20-godina blejo u skupstini?! Samo se ovaj senilni narod ne seca, sad si im ti spas... Eee, Tadicu sta uradi, jedino sto je ucinak tvoje vlasti je da nas Toma i Dacic mogu spasiti...

fokus

pre 11 godina

Izgleda da je Zivkovic za sve njih bio moralna gromada kada nakon Sablje nije hteo da raspise izbore i tako kapitalizuje tadasnju popularnost u narodu zbog iste akcije. A,ovi napravili samo marketinski cirkus od borbe protiv korupcije da bi raspisali izbore i na tom talasu populizma sami pokusali da osvoje vlast.

Slobodan

pre 11 godina

Nikolicu, kreni od svoje stranke, ako ces da das primer. Evo ti ga Mirko Krlic, potpredsednik zrenjaninskog odbora, Vulinov pomocnik za Kosovo. Covek ceo zivot vara, krade i menja stranke, kako koja nova dodje na vlast. Resi se tog sljama, pa mozda i mi zrenjaninci poverujemo u tvoje reci!

Dobro jutro Kolumbo

pre 11 godina

Ja imam problem da razumem današnje izjave ljudi na vlasti.Jedni se ponašaju kao feniks koji je izašao iz pepela, drugi kao nojevi kojima je glava u pesku, a guza na promaji, a treći kao upravnici zatvora školovani kod Putina u Sibiru.
Pa ti isti ljudi su učestvovali u razgradnji svega što je bilo dobro u ovoj zemlji i sad se nude kao spasioci da sankcionišu-ne sebe i svoje finansijere nego opoziciju koja im stoji na putu formiranju jednopartijske diktature iz vremena Pinočea i Staljina.Nazdravlje vam budućnost.

Bata

pre 11 godina

Prvo treba da uhapsis miskovicevu desnu ruku, drugog tajkuna u Srbiji i tvog prijatelja MILANA BEKA. Podrska radnicima IMLEKA u strajku koji izmedju ostalih zahteva hoce da saznaju ko im je vlasnik. Beko, Berezovski ili neko treci ?!

Bata

pre 11 godina

Prvo treba da uhapsis miskovicevu desnu ruku, drugog tajkuna u Srbiji i tvog prijatelja MILANA BEKA. Podrska radnicima IMLEKA u strajku koji izmedju ostalih zahteva hoce da saznaju ko im je vlasnik. Beko, Berezovski ili neko treci ?!

Alal vera tebi magistru, a i njima

pre 11 godina

"Političar koji pravi greške je najveći kad svoje greške uvidi, a ako ne može da se popravi on treba da...." PROMENI KAPUT kao sto si upravo ti ucinio. A svi oni koji su progutali tu jeftinu foru se stvarno mogu podiciti svojim karakterom i postenjem.

blabla

pre 11 godina

Politicari jesu napravili besmislenu zemlju!!! Ali neko rece oni iz 90`, oni su bili zlatni kakvi su ovi posle 2000. Celu su zemlju prodali za tepsiju ribe!!! A nas sadasnji predsednik mogao bi malo da oladi od medija, slika se svaki dan kao da ce na izbor za miss!!!

Kralj Ibi

pre 11 godina

Prvo počistiti svoje dvorište, pa onda drugo. Ako zanemarimo političke efekte vaše politike (što je prilično teško) u prošlosti, ostaje pitanje vaših vrlih koalicionih partnera. Da li sa izrečenim, o čemu imate sveopštu podršku svih nas, koji se zovemo narod (član sam DS), mogu i hoće da se slože Dačić, Dinkić, Palma, Velja i drugi? Bojim se da ne, jer neki od njih čak veću brigu imaju o sebi lično, no o "zaštiti" partijskih kadrova. O mnogima od njih imalo bi puno toga kriminogenog da se kaže i stručno proveri. Pogledajte samo pojedine od njih koliko su ostareli i osedeli za ovih desetak godina. Nije lako zaspati noću kad nemaš publiku i ostaneš sam sa svojim strahovima. Ako ste iskreni, u šta još pomalo sumnjam, biće mi drag vaš 6. Oktobar, koji smo većina nas-naroda, shvatali kao borbu protiv svakojakih lopovluka i vraćanje pokradenog vlasnicima i državi, a Srbiju kao majku, a ne kravu muzaru. Konačnu proveru daće blisko buduće vreme i vaš odnos sa Kostićem, Bekom, Dragićem, Mitrovićem, Drakulićem i drugina. U aferi "Mobtel" na optuženičku klupu treba ili Bogoljub Karić, ili Dinkić. I jedan i drugi su trenutno "vaši" i ako i kada dozvolite istini da izadje na videlo, steći ćete pidršku i nas sumnjičavih. Daj Bože, u Srbiji do sada toga nije nikad bilo.

po zaslugama

pre 11 godina

Normalno je da ne treba osloboditi krivice onoga ko pljacka,a kamoli politicare.Pa kako ih osloboditi kad su nam naneli stetu iz koje se necemo izvuci skoro...Ne samo sto su osiromasili drzavu ,vec su svojim gradjanima zagorcali buducnost.Dok se isprave sve njihove greske, nama prodje jos deset godina zivota.Pa tako ispada da su oni u stvari kreatori naseg zivota, po sopstvenom nahodjenju.E ne moze to tako da prodje...Toliko bar ovaj narod zasluzuje.

Vanja Petrovic

pre 11 godina

Ne znam da li su, i koji političari su izdali Srbiju ali znam da si ti izdao svoga kuma. Kažu da je kumstvo sveto! Ja tebi ne verujem ni reč!!

neroBOB

pre 11 godina

Ovo je još jedna od praznih, populističkih i neodgovornih izjava našeg vrlog nam predsednika, iz prostog razloga što ne stoji iza takvih izjava ukoliko pod političarima ne misli isključivo na njegove političke protivnike. Još nekoliko stvari mi nije jasno u ostatku njegove izjave: Znači treba da stavimo debeo sloj betona na pitanje da li je bilo genocida u ratu i da idemo dalje sa komšijskim odnosima? Pa s kim ćeš ti da sarađuješ sa takvim stavom? Sa Putinom i majčicom Rusijom možda na nekom patetičnom i manipulantskom nivou tipa ljubimo vas i slično. To se zove prebacivanje odgovornosti, inače vrlo popularan recept na ovim prostorima. Mi smo tu gde jesmo i nikako se ne mozemo i ne trebamo ponasati kao prilepak velike Rusije, koja će govoriti da nas voli i stiti samo kako bi isisala i ovo malo resursa koje posedujemo. To je ta spoljna politika nerealnih očekivanja koja nas vodi u dalji proces samoistrebljenja pod parolom zastite nacionalnih interesa!

Milan9891

pre 11 godina

Voleo bih ko nije da pogleda dokumentarni film "Tezina lanaca",i bice mu jasno ko je odgovaran za stanje u drzavi.. Ne samo kod nas,vec na celom Balkanu..

kifla

pre 11 godina

"Političari su najodgovorniji za katastrofalno stanje zemlje i propast privrede i zato ne smeju da se provuku u borbi protiv korupcije, kaže predsednik Nikolić." koliko se razumem u elementarnu logiku onaj ko je deo problema ne moze biti deo resenja. Glasace treba shishati posto uporno biraju iste chobane da ih vode.

bas tako

pre 11 godina

"Političari su od Srbije napravili ovako besmislenu zemlju. Nikad u njoj ne bi bilo ovoliko korupcije i kriminala, mita, nezadovoljstva građana svojim životom da to nisu želeli političari. Dakle, prvo na političare!", poručio je Nikolić.

Ovakav stav u potpunosti podrzavam.Samo preCednice onda bi pod udarom zakona morao i ti licno da se nadjes.I ti i bar 80% bivsih i sadasnjih premijera,ministara,poslanika.

precanin

pre 11 godina

Pa sigurno da ce SNS-ka imati najvece sans na sledecim izborima, oni su za kratko vreme uspeli da povecaju broj zaposleni, standard je osetno veci, vece penzije, hrana,struja i naftni derivati pojevtinili, pohapseni taikuni i kriminalci, sve su uradili sto su pre izbora narodu obecali !

Mix

pre 11 godina

Pođite od sebe gospodine predsedniče! Vaš celokupni politički angažman od 1992 do 2008 godine ravan je - katastrofi! Posebno do 2000-te godine! Da li ste platili bilo kakvu,makar i političku cenu za zlo koje ste podr
žavali i u kojem ste učestvovali? Niste! I ukravši tuđi program dođoste na vlast! Trebali ste da završite tamo gde i Vaša braća po"veri" - radikali....

nekoime

pre 11 godina

ja ne mogu da verujem da mnogi nisu jos uvideli kako.je.prosla vlada unisgila zemlju pa gore i od devedesetih a sve u lepom pakovanju i sa sve masnicom...ljudi su slepi oko ociju zbog te eu smo izgubili kompas pa sad jadan nikolicora da vrava na pravi put ali se zaboravlja da je proslih skoro 12 godina ili koliko vec srbija isla.u ponor i sad neko ocekuje sve da se sredi za par meseci,e pa nece moci...a sto se tice hajke,nije hajka.nego prosta istina sta su radili prosli likovi.iz politike pa zar zbog toga sro su oni politicari ili iz druge Stranke novine ne treba da pisu o afera ? nice toga jps.koliko oces,samo polako...podrska za nikolica i ovu vladu...

pravna drzava

pre 11 godina

Problem ove drzave su institucije koje ne rade svoj posao.Treba izgraditi takve istitucije da ,jednostavno, ni jedan politicar ili tajkun ne budu iznad njih,sve ostalo je demagogija.

STENA.

pre 11 godina

Sve sto je receno istina je cela,cinila su se strasna nedela.Predsednik je u pravu kada kaze da najvecu odgovornost za propast naroda snose oni koji su vodili zemlju.Previlegije, korupcija i kradja pod okriljem DS uz parolu EU nema alternativu,narod ih je kaznio,sada je red da se kazne akteri.Vucicu,tuzilastvo,pravosudje napred ostali stoj.

Apache

pre 11 godina

Vaše političko angažovanje od početka je išlo u pravcu obesmišljavanja svake razumne opcije i načina razmišljanja u ovoj zemlji.Vi ste zaista podlednji sa Vučićem zajedno koji o tome mogu moralisati!?

Hr1

pre 11 godina

Dok god Nikolic izbjegava istinske probleme, proziva susjedne drzave putem tiska, ne postuje odluke ICTY-a (koristi ih kao izgovor) i sl. ne moze ocekivati da ce igdje biti dobrodosao sugovornik.

Mikan

pre 11 godina

Tek ova vlada (tacnije gospodin Vucic) je resila da stane na put najvecoj posasti u Srbiji koja je postojala u skorije vreme a to je korupcija. Ona je "izjedala" srpsko drustvo u temelju. Jedni su se enormno bogatili dok je skoro celokupan narod siromasio. Hvala im na toj borbi i neka istraju do kraja. Sto se tice spekulacija o vanrednim izborima da li ce biti ili ne, mogu reci da je bolje da ova vlada ostane sve dok je slozna i radi u interesu naroda a ukoliko se jave nesuglasice koje je nemoguce resiti tek tada treba ici na vanredne izbore.

Mikeli

pre 11 godina

U pravu je predsednik kada kaze da su politicari odgovorni za stanje kakvo je trenutno u Srbiji. Tu pre svega odgovornost moraju da snose politicari koji su bili na vlasti u proteklom periodu. Ova vlada krenula je u zestoku borbu protiv korupcije kako bi je svela na najmanju mogucu meru ili skroz pobedila i na tome joj skidam kapu posebno Vucicu koji se moze uzeti za personifikaciju u ovoj borbi.

DUSAN

pre 11 godina

Predsednice,sto pre uzeti u obzir sledeci podatak,inace nam je dzabe sve:
Prema izvoru www.webrzs.stat.gov.rs,u 2011.g. u Srbiji je rodjeno 65.598 a umrlo 1o2.935 .MINUS PRIRODNI PRIRASTAJ te godine je 37.337 ljudi!
Hrvatska ima minus oko 7000 ljudi godisnje.Mnogo manje proporcionalno.
Predsednice samo sandzak i presevska dolina imaju pozitivan prirodni prirastaj...Ucinite nesto za opstine gde je negativan prirastaj,jer za 193 godine necemo imati ni jednog gradjanina,ako budemo ovoliko ljudi gubili godisnje.

Petar Filipovic

pre 11 godina

Kako se mogu osecati gradjani u drzavi koja je osamucena u prethodnim godimana gde su politicari zloupotreom svojih funkcija i korupcijom omogucili bogatima da se bogate jos vise sa njima zajedno ? Kako se mogu osecati oni gradjani
koji su finansirali nekretnine koje su im politicari i tajkuni u dilu ukrali i uknjizili kao vlasnici korupcijom u katasru?Maratonski procesi
pred beogradskim sudovima zavrsavali su se tako sto su korumpirane sudije
donosile presude u korist manipulatora.Kako da se gradjani osecaju u drzavi gde na njihovu nasledjenu imovinu od njihovih predaka bivaju uknjizena fiktivna pravna i fizicka lica a vrhunac svega je da su hipoteke upisale neke banke pa te nekretnine putem oglasa prodaju?!
Imovinu tudjih predaka?!Kako su te banke davale kredite onima koji nisu vlasnici? Sve je to moglo u drzavi koja nije pravna.POLITICARI treba da shvate da gradjani nisu ludi i da znaju da drzava nije vlada, nije predsednik, nije paerlament.Drzava nije policija ni armija.Drzava to je u
prvom redu zbornik zakona i ideologija.Ako toga nema, onda jednostavno
vlada sprega politike i krupnog kapitala.Kod nas moze da postoji jednakost svih pred zakonom, ali ako je zakon smesan i pograsan,sta onda da gradjani rade? U Srbiji je DS dovela do definitivnog kraha sve zakone.Ekonomske i moralne.Mutni poslovi bivsih ministara ove stranke
i ostalih clanova i simpazitera ove stranjke nisu samo Tadicu "pucali" u ledja.Pucali su nama.Velika podrska predsedseniku Nikolicu,Dacicu i Vucicu!

Pametnjaković

pre 11 godina

Srbija neće ući u EU dok postoje iste političke partije koje su i dovele do totalnog kolapsa. Potrebno je ukinuti sve političke partije u Srbiji i skloniti sve njihove kadrove kojih je oko 500.000, sa svih radnih mesta, jer su to paraziti koji su potpuno nesposobni.

SVETAC

pre 11 godina

Bravo za predsednika, predhodne vlasti su dovele zemlju dotle da je najpopuarnije zanimanje biti političar, ništa ne radiš dobro zarađuješ a ni za šta ne odgovaraš, milina božija, e neće moći više.

dr.grucho

pre 11 godina

Marketinške agencije su prvo Miloševića 2000-ubedile da može da pobedi.Potom je mučeni Tadić naseo na isti recept pa skrati predsednički mandat.Sada po istom šablonu ubediše SNS da mogu samostalno da formiraju vladu sa 40% podrške.Karakteristika srpskih vođa-LUDILO VELIČINE.SAVET-predsedniče skrati i ti mandat da vas konačno počistimo u paketu

dzox

pre 11 godina

Prosla vlast nije cak ni pricala o tome niti spominjala ista, a kamoli uradila, vec samo produbljivala sve to u najsitnije pore nase "drzave"... Makes you wonder- ko bi pobedio na sl. izborima...

tatamata

pre 11 godina

"Nije korektno, smatra, da se vođenje istraga protiv političara tumači kao hajka ili obračun, kao što nije u redu ni da se istrage protiv pojednih imućnih ljudi razumeju kao obračun sa svim bogatima."

Ja nisam video vecu hajku preko novina na politicare drugih stranaka!!

"Predsednik smatra i da ni jedan slučaj, pa ni slučaj Miškovića ne mogu i ne smeju da uzdrmaju vladu, a da će ona pasti onog trenutka kada neko iz koalicije zaustavi neku istragu "
Znaci ovi drugi su krivi i odmah raspisujemo izbore!

"Vlada ne može da padne zbog toga što se bori protiv kriminala. Onda tu nešto nije u redu i takva vlada nije ni trebalo da bude ni formirana. Onda je trebalo da mi neko kaže: `Mi nećemo da formiramo takvu vladu zato što će ta vlada da se bori protiv kriminala pa će možda da dokači i nekog od nas`",
Ovo je prica za ljude sa 4 osnovne!!!

nije isključio mogućnost da se sledeće godine održe vanredni izbori, ali je istakao da očekuje da do njih ne dođe bar do juna 2013. godine, kada će se definitivno znati da li je EU odlučila da pregovara sa Srbijom ili ne.
Znaci referendum za ili ne EU!!! Kako je krenulo iselice nas negde u AZIJU!!

Oluju zbog koje Hrvastka slavi umesto da tuguje kao što Srbija tuguje zbog Srebrenice, jer bi nam mnogo toga u žviotu bilo lakše da nije bilo te Srebrenice", poručio je Nikolić.
Pazi razmisljanja!! Nama bi bilo lakse da nije pobijeno par hiljada ljudi!?
Vrati nas covek u najcrnje dane nase istorije i ni okom da trepne! Vojvoda sa Romanije!!!

Srbenda

pre 11 godina

Gresis Tomo, prve na udaru treba da budu bezbednosne strukture, jer ce njih prve politicari da pokrenu da bi ih sacuvali ... Te strukture smo mi placali da sprece korupciju, javasluk, ubistva a vidis dokle smo dosli !!!

Dragan BL

pre 11 godina

Meni tek sad nije jasno kojim pravcem ide Srbija!
Dokazaćete da su bivši vladari bili lopovi (nije težak posao), sadašnji nemaju plan kako voditi državu, pokrenuti proizvodnju. Pustićete Miškovića (izgleda da morate), Beko, Kole i ostali nastavljaju po starom. Ako nastavite da grebuckate po korupciji doći ćete do šefova koalicionog partnera. Niko nema presudu niti se nazire oduzimanje nelegalno stečene imovine.
I šta će biti sa Srbijom? Srbija cela iz tri dela....

Milan

pre 11 godina

Ovo je fora kao u mafijaškim filmovima, kad ti kriminalci ubiju dete, pa mu dođu na sahranu i izjavljuju ti saučešće. Tako i naš predsednik, kao da nije imao ni malo udela u politici devedesetih koja je dovela do najdubljeg propadanja Srbije.

Petar Nikolajevic

pre 11 godina

"Političari su najodgovorniji za katastrofalno stanje zemlje i propast privrede i zato ne smeju da se provuku u borbi protiv korupcije, kaže predsednik Nikolić."

A Ti predsednice nisi politicar?

kraja

pre 11 godina

"Političari su najodgovorniji za katastrofalno stanje zemlje i propast privrede i zato ne smeju da se provuku u borbi protiv korupcije, kaže predsednik Nikolić."

...ovo je izjava veka...
...trebalo bi da udje u sve udzbenike pravnih i srodnih "politickih" fakulteta...
...umesto uvoda...

Бели листић заувек

pre 11 godina

Све у свему - ОК...мало подилажења, мало демагогије, мало пљуцкања.....рекао је углавном нормалне ствари са којима се мање-више свако може сложити.........једино оно око ЕУ баш не стоји с обзиром да већина народа не подржава улазак Србије у ЕУ

petar

pre 11 godina

'Za katastrofalno stanje u državi i propast privrede najodgovorniji su upravo političari'

Oko ovoga se vec i vrapci na granama slazu. Pitanje je sta ovde planirate da ucinite da napravite politicare odgovornima ? U Singapuru su to prosto resili, trajna zabrana bavljenja politikom, konfiskovati imovinu i uvesti min. 30 god. robije ukoliko se na sudu dokaze da je kriv i ucestvovao u aferi.

Jelena

pre 11 godina

"To je bio skup vrlo zanimljiv. Albanija, Kosovo, Crna Gora, Srbija... "

Nas predsednik priznaje Kosovo ili ja ovo nabrajanje susednih drzava ne razumem?

MILKICA

pre 11 godina

Naravno da su političari krivi za stanje u zemlji, verujem da će se promenom vlasti situacija znatno poboljšati jer je narodu bilo dosta lopovluka što je pokazao na izborima.

Milan

pre 11 godina

Ovo je fora kao u mafijaškim filmovima, kad ti kriminalci ubiju dete, pa mu dođu na sahranu i izjavljuju ti saučešće. Tako i naš predsednik, kao da nije imao ni malo udela u politici devedesetih koja je dovela do najdubljeg propadanja Srbije.

Petar Nikolajevic

pre 11 godina

"Političari su najodgovorniji za katastrofalno stanje zemlje i propast privrede i zato ne smeju da se provuku u borbi protiv korupcije, kaže predsednik Nikolić."

A Ti predsednice nisi politicar?

Jelena

pre 11 godina

"To je bio skup vrlo zanimljiv. Albanija, Kosovo, Crna Gora, Srbija... "

Nas predsednik priznaje Kosovo ili ja ovo nabrajanje susednih drzava ne razumem?

Pametnjaković

pre 11 godina

Srbija neće ući u EU dok postoje iste političke partije koje su i dovele do totalnog kolapsa. Potrebno je ukinuti sve političke partije u Srbiji i skloniti sve njihove kadrove kojih je oko 500.000, sa svih radnih mesta, jer su to paraziti koji su potpuno nesposobni.

dr.grucho

pre 11 godina

Marketinške agencije su prvo Miloševića 2000-ubedile da može da pobedi.Potom je mučeni Tadić naseo na isti recept pa skrati predsednički mandat.Sada po istom šablonu ubediše SNS da mogu samostalno da formiraju vladu sa 40% podrške.Karakteristika srpskih vođa-LUDILO VELIČINE.SAVET-predsedniče skrati i ti mandat da vas konačno počistimo u paketu

Srbenda

pre 11 godina

Gresis Tomo, prve na udaru treba da budu bezbednosne strukture, jer ce njih prve politicari da pokrenu da bi ih sacuvali ... Te strukture smo mi placali da sprece korupciju, javasluk, ubistva a vidis dokle smo dosli !!!

petar

pre 11 godina

'Za katastrofalno stanje u državi i propast privrede najodgovorniji su upravo političari'

Oko ovoga se vec i vrapci na granama slazu. Pitanje je sta ovde planirate da ucinite da napravite politicare odgovornima ? U Singapuru su to prosto resili, trajna zabrana bavljenja politikom, konfiskovati imovinu i uvesti min. 30 god. robije ukoliko se na sudu dokaze da je kriv i ucestvovao u aferi.

tatamata

pre 11 godina

"Nije korektno, smatra, da se vođenje istraga protiv političara tumači kao hajka ili obračun, kao što nije u redu ni da se istrage protiv pojednih imućnih ljudi razumeju kao obračun sa svim bogatima."

Ja nisam video vecu hajku preko novina na politicare drugih stranaka!!

"Predsednik smatra i da ni jedan slučaj, pa ni slučaj Miškovića ne mogu i ne smeju da uzdrmaju vladu, a da će ona pasti onog trenutka kada neko iz koalicije zaustavi neku istragu "
Znaci ovi drugi su krivi i odmah raspisujemo izbore!

"Vlada ne može da padne zbog toga što se bori protiv kriminala. Onda tu nešto nije u redu i takva vlada nije ni trebalo da bude ni formirana. Onda je trebalo da mi neko kaže: `Mi nećemo da formiramo takvu vladu zato što će ta vlada da se bori protiv kriminala pa će možda da dokači i nekog od nas`",
Ovo je prica za ljude sa 4 osnovne!!!

nije isključio mogućnost da se sledeće godine održe vanredni izbori, ali je istakao da očekuje da do njih ne dođe bar do juna 2013. godine, kada će se definitivno znati da li je EU odlučila da pregovara sa Srbijom ili ne.
Znaci referendum za ili ne EU!!! Kako je krenulo iselice nas negde u AZIJU!!

Oluju zbog koje Hrvastka slavi umesto da tuguje kao što Srbija tuguje zbog Srebrenice, jer bi nam mnogo toga u žviotu bilo lakše da nije bilo te Srebrenice", poručio je Nikolić.
Pazi razmisljanja!! Nama bi bilo lakse da nije pobijeno par hiljada ljudi!?
Vrati nas covek u najcrnje dane nase istorije i ni okom da trepne! Vojvoda sa Romanije!!!

Dragan BL

pre 11 godina

Meni tek sad nije jasno kojim pravcem ide Srbija!
Dokazaćete da su bivši vladari bili lopovi (nije težak posao), sadašnji nemaju plan kako voditi državu, pokrenuti proizvodnju. Pustićete Miškovića (izgleda da morate), Beko, Kole i ostali nastavljaju po starom. Ako nastavite da grebuckate po korupciji doći ćete do šefova koalicionog partnera. Niko nema presudu niti se nazire oduzimanje nelegalno stečene imovine.
I šta će biti sa Srbijom? Srbija cela iz tri dela....

kraja

pre 11 godina

"Političari su najodgovorniji za katastrofalno stanje zemlje i propast privrede i zato ne smeju da se provuku u borbi protiv korupcije, kaže predsednik Nikolić."

...ovo je izjava veka...
...trebalo bi da udje u sve udzbenike pravnih i srodnih "politickih" fakulteta...
...umesto uvoda...

SVETAC

pre 11 godina

Bravo za predsednika, predhodne vlasti su dovele zemlju dotle da je najpopuarnije zanimanje biti političar, ništa ne radiš dobro zarađuješ a ni za šta ne odgovaraš, milina božija, e neće moći više.

Slobodan

pre 11 godina

Nikolicu, kreni od svoje stranke, ako ces da das primer. Evo ti ga Mirko Krlic, potpredsednik zrenjaninskog odbora, Vulinov pomocnik za Kosovo. Covek ceo zivot vara, krade i menja stranke, kako koja nova dodje na vlast. Resi se tog sljama, pa mozda i mi zrenjaninci poverujemo u tvoje reci!

Бели листић заувек

pre 11 godina

Све у свему - ОК...мало подилажења, мало демагогије, мало пљуцкања.....рекао је углавном нормалне ствари са којима се мање-више свако може сложити.........једино оно око ЕУ баш не стоји с обзиром да већина народа не подржава улазак Србије у ЕУ

EU Citizen

pre 11 godina

Slažem se, gospodine Nikoliću, ali vi niste izvan toga, naprotiv, vi i vaša bivša i sadašnja stranka aktivno ste stvarali takav, feudalno-mafijaški sistem, a ključni događaj koji ga je zapečatio bilo je mučko ubistvo premijera Đinđića o kome ste, sudeći po nekim vašim izjavama nešto (ili sve?) znali unapred, pa hajde da se prvo pozabavimo tim. Ovo što vi i Vučić radite, uostalom, sasvsm sigurno nije "obračun sa korupcijom", jer vašim finansijerima i koalicionim partnerima nije falila dlaka s glave, niti će. Za tako nešto je potrebna promena udbaško-tajkunsko-partokratskog sistema, a vi, Vučić, Dinkić i Dačić ste njegovi tvorci i oličenje, ništa manje od Tadića ili Čanka: to što vi radite je samo unutrašnji obračun mafije i predstava za neuk narod (a vaša ciljna grupa teško i može biti neko obrazovan i upućen), što smo na kraju krajeva već par puta i videli, recimo kada je Koštunica ispujdao iz zemlje vašeg sadašnjeg koalicionog partnera Karića, i pokrao njegovu imovinu (koja je, naravno, i sama bila oteta uz pomoć Miloševića, Mire Marković i vas i vašeg tadašnjeg šefa Šešelja). Dakle, te gluposti ostavite za nekpg ko ima IQ podrepne muve i pamćenje girice, mi koji vas pažljivo posmatramo već par decenija znamo ko ste i šta ste, i gde bi vam u normalnim zemljama bilo mesto...

dzox

pre 11 godina

Prosla vlast nije cak ni pricala o tome niti spominjala ista, a kamoli uradila, vec samo produbljivala sve to u najsitnije pore nase "drzave"... Makes you wonder- ko bi pobedio na sl. izborima...

Bata

pre 11 godina

Prvo treba da uhapsis miskovicevu desnu ruku, drugog tajkuna u Srbiji i tvog prijatelja MILANA BEKA. Podrska radnicima IMLEKA u strajku koji izmedju ostalih zahteva hoce da saznaju ko im je vlasnik. Beko, Berezovski ili neko treci ?!

MILKICA

pre 11 godina

Naravno da su političari krivi za stanje u zemlji, verujem da će se promenom vlasti situacija znatno poboljšati jer je narodu bilo dosta lopovluka što je pokazao na izborima.

izbeglica 2 puta

pre 11 godina

Nikolicu, kada ces Ti odgovarati sto si 20-godina blejo u skupstini?! Samo se ovaj senilni narod ne seca, sad si im ti spas... Eee, Tadicu sta uradi, jedino sto je ucinak tvoje vlasti je da nas Toma i Dacic mogu spasiti...

Apache

pre 11 godina

Vaše političko angažovanje od početka je išlo u pravcu obesmišljavanja svake razumne opcije i načina razmišljanja u ovoj zemlji.Vi ste zaista podlednji sa Vučićem zajedno koji o tome mogu moralisati!?

Mix

pre 11 godina

Pođite od sebe gospodine predsedniče! Vaš celokupni politički angažman od 1992 do 2008 godine ravan je - katastrofi! Posebno do 2000-te godine! Da li ste platili bilo kakvu,makar i političku cenu za zlo koje ste podr
žavali i u kojem ste učestvovali? Niste! I ukravši tuđi program dođoste na vlast! Trebali ste da završite tamo gde i Vaša braća po"veri" - radikali....

Alal vera tebi magistru, a i njima

pre 11 godina

"Političar koji pravi greške je najveći kad svoje greške uvidi, a ako ne može da se popravi on treba da...." PROMENI KAPUT kao sto si upravo ti ucinio. A svi oni koji su progutali tu jeftinu foru se stvarno mogu podiciti svojim karakterom i postenjem.

Dragan

pre 11 godina

Prvo zaustavi rehabilitaciju Draze Mihajlovica,cetnika,izadajnika,ratnog zlocinca i fasistickog slugu i tako pokazi da nismo fasisticki narod.I sam si Nikolicu bio cetnicki vojvoda,pa kako bre da ti komsije veruju kad se zna sta su cetnici radili.A onda javno izgrdi Vucica koji sa skupstinske govornice kao pravi fasista preti Evropi i NATO-u da ce za jednog poginulog srbina pobiti 100 muslimana i nateraj ga da se izvini komsijama. Onda ti prestani da lazes sa kim,kada i gde si se sreo i razgovarao da te hrvati ne demantuju i ismejavaju,razumes Tomo??I za kraj,kad sledeci put nasa drzavna delegacija krene u BiH,objasni im koji je glavni grad te zemlje i gde treba da idu. Vodis mnogo losu politiku Nikolicu,mnogo losu.

1%

pre 11 godina

Kad procitam o tim silnim uspesima vlade i predsednika u sest meseci...Silne investicije, hapsenje odgovornih za privredne malverzacije i korupciju, luconosa mira i razumevanja u regionu a i sire....a ne mogu da rese obicnu "kradju glasova", uz pomoc koje su i dosli na vlast...
...dalje...
Ja bih postavio i pitanje odgovrnosti i za one politicare koji su ( da se ne vracam toliko daleko u '90-e)od 2000-e na ovamo vecito kocili i bacali klipove u tockove napretku Srbije. Sve one koji su koristili svaki trenutak da posalju losu sliku o Srbiji, raznoraznim "legitimnim" potezima skretali fokus razvoja na neke gluposti...Da li se neko prepoznaje ovde?
...dalje...
Sta bi Tomo srbine, sad ti smetaju petomesecne posete stalama i obilazak njiva, a u kampanji si znao dobrano da ugazis do kolena...Sad nije normalno traziti vanredne izbore, pa vi ste svaki put posle poraza, i kad se Vucic dobro isplace, odmah pokretali harangu za nove izbore..
Racunaj da ti se sledece godine 99% vraca kum Voja u Srbiju..Jest on malo pregazen politicar, ali znaj, tvoje clanstvo je velikom vecinom bilo u redovima radikala, a jednom radikal, uvek radikal..svi ono jos drze njegove slike u fijokama...

neroBOB

pre 11 godina

Ovo je još jedna od praznih, populističkih i neodgovornih izjava našeg vrlog nam predsednika, iz prostog razloga što ne stoji iza takvih izjava ukoliko pod političarima ne misli isključivo na njegove političke protivnike. Još nekoliko stvari mi nije jasno u ostatku njegove izjave: Znači treba da stavimo debeo sloj betona na pitanje da li je bilo genocida u ratu i da idemo dalje sa komšijskim odnosima? Pa s kim ćeš ti da sarađuješ sa takvim stavom? Sa Putinom i majčicom Rusijom možda na nekom patetičnom i manipulantskom nivou tipa ljubimo vas i slično. To se zove prebacivanje odgovornosti, inače vrlo popularan recept na ovim prostorima. Mi smo tu gde jesmo i nikako se ne mozemo i ne trebamo ponasati kao prilepak velike Rusije, koja će govoriti da nas voli i stiti samo kako bi isisala i ovo malo resursa koje posedujemo. To je ta spoljna politika nerealnih očekivanja koja nas vodi u dalji proces samoistrebljenja pod parolom zastite nacionalnih interesa!

Hr1

pre 11 godina

Dok god Nikolic izbjegava istinske probleme, proziva susjedne drzave putem tiska, ne postuje odluke ICTY-a (koristi ih kao izgovor) i sl. ne moze ocekivati da ce igdje biti dobrodosao sugovornik.

Dobro jutro Kolumbo

pre 11 godina

Ja imam problem da razumem današnje izjave ljudi na vlasti.Jedni se ponašaju kao feniks koji je izašao iz pepela, drugi kao nojevi kojima je glava u pesku, a guza na promaji, a treći kao upravnici zatvora školovani kod Putina u Sibiru.
Pa ti isti ljudi su učestvovali u razgradnji svega što je bilo dobro u ovoj zemlji i sad se nude kao spasioci da sankcionišu-ne sebe i svoje finansijere nego opoziciju koja im stoji na putu formiranju jednopartijske diktature iz vremena Pinočea i Staljina.Nazdravlje vam budućnost.

Kralj Ibi

pre 11 godina

Prvo počistiti svoje dvorište, pa onda drugo. Ako zanemarimo političke efekte vaše politike (što je prilično teško) u prošlosti, ostaje pitanje vaših vrlih koalicionih partnera. Da li sa izrečenim, o čemu imate sveopštu podršku svih nas, koji se zovemo narod (član sam DS), mogu i hoće da se slože Dačić, Dinkić, Palma, Velja i drugi? Bojim se da ne, jer neki od njih čak veću brigu imaju o sebi lično, no o "zaštiti" partijskih kadrova. O mnogima od njih imalo bi puno toga kriminogenog da se kaže i stručno proveri. Pogledajte samo pojedine od njih koliko su ostareli i osedeli za ovih desetak godina. Nije lako zaspati noću kad nemaš publiku i ostaneš sam sa svojim strahovima. Ako ste iskreni, u šta još pomalo sumnjam, biće mi drag vaš 6. Oktobar, koji smo većina nas-naroda, shvatali kao borbu protiv svakojakih lopovluka i vraćanje pokradenog vlasnicima i državi, a Srbiju kao majku, a ne kravu muzaru. Konačnu proveru daće blisko buduće vreme i vaš odnos sa Kostićem, Bekom, Dragićem, Mitrovićem, Drakulićem i drugina. U aferi "Mobtel" na optuženičku klupu treba ili Bogoljub Karić, ili Dinkić. I jedan i drugi su trenutno "vaši" i ako i kada dozvolite istini da izadje na videlo, steći ćete pidršku i nas sumnjičavih. Daj Bože, u Srbiji do sada toga nije nikad bilo.

vlada-so

pre 11 godina

svi ćemo se složiti bez obzira na političku pripadnost da su akteri naše propasti svi oni koji su na sceni prethodnih 20 godina sa tom razlikom da oni sa najvećim stažem snose i najveću odgovornost.dragin i dulić ne mogu biti veći krivci od dačića,nikolića,mićunovića,koštunice,čanka,dinkića...

Vanja Petrovic

pre 11 godina

Ne znam da li su, i koji političari su izdali Srbiju ali znam da si ti izdao svoga kuma. Kažu da je kumstvo sveto! Ja tebi ne verujem ni reč!!

dejan

pre 11 godina

bravo nikolicu,
potpuno se slazem sa tobom. nisam glasao za tebe.
nadao sam se da ce DS da povede i sprovede ovu borbu.
Sad je postalo i jasno zasto nisu. Kako rece bivsi predesdnik ...zbog pucanja u ledja.

bas tako

pre 11 godina

"Političari su od Srbije napravili ovako besmislenu zemlju. Nikad u njoj ne bi bilo ovoliko korupcije i kriminala, mita, nezadovoljstva građana svojim životom da to nisu želeli političari. Dakle, prvo na političare!", poručio je Nikolić.

Ovakav stav u potpunosti podrzavam.Samo preCednice onda bi pod udarom zakona morao i ti licno da se nadjes.I ti i bar 80% bivsih i sadasnjih premijera,ministara,poslanika.

precanin

pre 11 godina

Pa sigurno da ce SNS-ka imati najvece sans na sledecim izborima, oni su za kratko vreme uspeli da povecaju broj zaposleni, standard je osetno veci, vece penzije, hrana,struja i naftni derivati pojevtinili, pohapseni taikuni i kriminalci, sve su uradili sto su pre izbora narodu obecali !

test

pre 11 godina

Evo malog testa! Meho Omerović - političar ovdašnji je bio predsednik UO fabrike iz grupe od 24 najspornije privatizacije u zemlji. Umesto da spašava firmu, on je omogućio novim pljačkašima - nepismenom bravaru i njegovoj ekipi da Jugoremediju dovedu do stečaja, koji je proglašen pre par dana. Dakle, da li će Mehu da se oduzme imovina i obeštete žrtve u dogledno vreme (više od godinu dana nisu dobili plate, a akcije ne vrede više ništa)? Da li će na odgovornost biti pozvan i Danilo Šuković iz istog UO, ali i iz UO Agrobanke? Da li oni mogu i ubuduće da rade šta hoće nekažnjeno???

Realno

pre 11 godina

Hrvatska bi morala tugovati zbog 300 srpskih žrtava u jednoj ratnoj operaciji u kojoj su učestovali 300.000 vojnika, poginuli 1500 hrvatskih vojnika i koja je prekinula rat nakon 4 godina dok on tuguje zato jer je zbog nesretne Srebrenice Srbiji mnogo teško.

"Mudar i bistar" onako od oka, ali ajd da budem pošten bar je brutalno i naivno iskren kad misli da mu neće škodit.

Bolje ovako nego Tadic koji je mnogo liberalniji nego što se smio izjasnit pa je uvijek morao sjedit na 2 stolice, jedna za domaću nazadnu publiku i jedna kako bi rada bio, europski i otvoren u vezi svega što ga muči.

pravna drzava

pre 11 godina

Problem ove drzave su institucije koje ne rade svoj posao.Treba izgraditi takve istitucije da ,jednostavno, ni jedan politicar ili tajkun ne budu iznad njih,sve ostalo je demagogija.

fokus

pre 11 godina

Izgleda da je Zivkovic za sve njih bio moralna gromada kada nakon Sablje nije hteo da raspise izbore i tako kapitalizuje tadasnju popularnost u narodu zbog iste akcije. A,ovi napravili samo marketinski cirkus od borbe protiv korupcije da bi raspisali izbore i na tom talasu populizma sami pokusali da osvoje vlast.

miro

pre 11 godina

Gospodin Nikolić je u pravu kada kaže da su političari najodgovorniji za korupciju i organizirani kriminal u nekoj državi, a naročito na Balkanu.Podržav to što on želi stupiti u bolje kontakte s predsjednicima susjednih zemalja poput Hrvatske i BiH. ne sviđa mi se njegova izjava "zar nije dosta što sam rekao da priznam granice koje je priznala UN Hrvatskoj i BiH". Zar vam se ne čini da se iza ove rečenice nešto krije. Zar se u ovoj rečenici ne osjeća još uvijek osjećaj nekadašnje dominacije u podsvijesti gospodina Nikolića. Upravo je to ono što otežava dobre odnose između susjednih država. Tko je gospodin Nikolić da on odlučuje o granicama suverenih država koje se inače nazivaju AVNOJ-ske granice, a gdje ustav iz 1974.g. dozvoljava svakoj tadašnjoj "socijalističkoj republici" pravo na samoodcijepljenje i vlastitu samostalnost. U dobrosusjedskim razgovorima treba se početi upravo od ovih početnih točaka koje će i rasvijetliti agresiju na Hrvatsku. To što je Milošević išao pokvarenim putom je i dovelo do ovolikih ljudskih i materijalnih žrtava Srbiji, Hrvatskoj i BiH.
Svim komentatorima SVAKO DOBRO U NOVOJ 2013. DODINI.

Жиле

pre 11 godina

@ Izbeglica
Ti si izbeglica koliko i ja Turčin,nemaš ti pojma ni saznanja šta znači biti izbeglica.Oni pojedinci koji su ogrizli u kriminalu i korupciji ili netko njihov bližnji,samo takvi mogu davati podršku prethodnoj vlasti tj.žutima.Kako normalan čovak,domaćin može da mirno gleda da mu zamlja propada,tj da je potkradaju.Zašto tvoji žuti nisu hapsili i zatvarali?Da li se bojiš da bi i ti bio na meti?

Bata

pre 11 godina

Prvo treba da uhapsis miskovicevu desnu ruku, drugog tajkuna u Srbiji i tvog prijatelja MILANA BEKA. Podrska radnicima IMLEKA u strajku koji izmedju ostalih zahteva hoce da saznaju ko im je vlasnik. Beko, Berezovski ili neko treci ?!

Dragan

pre 11 godina

Borba protiv korupcije je bitna ali to je posao samo za par ministarstava.Sta cemo za ostala zivotna pitanja?
Politicsri?A sta je Diploma,Koferce,Mr. Ilic,Mladja "Zatvorsko odelo"...?Ko ce njih da ispita?
Vladajuci ce samo da po njihovim listovima ganjaju politicare opozicionih stranaka a za to vreme ce korupcija da cveta a ekonomski pad ce biti sve veci i veci.

kifla

pre 11 godina

"Političari su najodgovorniji za katastrofalno stanje zemlje i propast privrede i zato ne smeju da se provuku u borbi protiv korupcije, kaže predsednik Nikolić." koliko se razumem u elementarnu logiku onaj ko je deo problema ne moze biti deo resenja. Glasace treba shishati posto uporno biraju iste chobane da ih vode.

Miki

pre 11 godina

Tako je Nikolicu.Prvo hapsenjima eliminisi konkurenciju.Onda kao Gebels preuzmes propagandu.Onda sacekas da firer izadje iz Haga i predas mu cistu vlast.

DUSAN

pre 11 godina

Predsednice,sto pre uzeti u obzir sledeci podatak,inace nam je dzabe sve:
Prema izvoru www.webrzs.stat.gov.rs,u 2011.g. u Srbiji je rodjeno 65.598 a umrlo 1o2.935 .MINUS PRIRODNI PRIRASTAJ te godine je 37.337 ljudi!
Hrvatska ima minus oko 7000 ljudi godisnje.Mnogo manje proporcionalno.
Predsednice samo sandzak i presevska dolina imaju pozitivan prirodni prirastaj...Ucinite nesto za opstine gde je negativan prirastaj,jer za 193 godine necemo imati ni jednog gradjanina,ako budemo ovoliko ljudi gubili godisnje.

klenga

pre 11 godina

naš dični precednik ozvaničava početak lova na vešice ili ako to neko više voli ,na hugenote...e sad ,ja se pitam,li pitam,hoće li odstrel biti slobodan,da li će spaljivati veštice,postoji li vremensko ograničenje lova,i najvažnije,kakve su nagrade...srbijo dobro jutro,spremi se za hladnu,mraćnu i beskonaćnu noć...vartolomejsku noć...

blabla

pre 11 godina

Politicari jesu napravili besmislenu zemlju!!! Ali neko rece oni iz 90`, oni su bili zlatni kakvi su ovi posle 2000. Celu su zemlju prodali za tepsiju ribe!!! A nas sadasnji predsednik mogao bi malo da oladi od medija, slika se svaki dan kao da ce na izbor za miss!!!

jovan

pre 11 godina

U Novom Pazaru jos stoji spomen ploca fasisti a u Bujanovcu spomenik UCK ekstremistima. Hocete li da strajkujete gladju u znak protesta predsednice dok se ne uklone ta provokativna obelezja na tlu Srbije?

meda

pre 11 godina

Vrana vrani oči nevadi, toliko o hapšenjima političara i izjavi prvog čoveka nacije. Gospodin Nikolić bi morao da zna jer je u politici koliko i drugi političari da se prvo donese ustav, pa zakoni pa amandmani , koji omogućavaju političarima da budu i korumpirani a i da rade po zakonu. Koliko je to lepo biti političar vidi se po borbi za vlast u lokalnim sredinama gde niko doborvoljno ne želi da prepusti vlast ni u mesnoj zajednici a kamoli na gradskom nivou. Vlast očigledno mnogo voli svaki kvazi političar, a politika omogućava i dobijenje diplome, zar ne?
A što se izbora tiče , ovaj izmoreni narod će još jednom izaći na izbore i boriti se da izabere neko manje zlo u moru političara. Svi ste Vi tu već 20 godina i igrate se sa strpljenjem naroda . Politika je postala interes i posao u kome sve kurve tvrde u isti glas da su nevine.

Zmaj od Kosmaja

pre 11 godina

Pa onda ti prvi moras da letis!
1. lagao si da strajkujes gladju!
2. Diplomirao si u 50 i nekoj i svi znamo da lazes!
3. Priznao si da si uzimao pare od Miskovica za Radikale! xaxaxaax
4. Slagao si da si se video sa hrvatskim premijerom u Riju!
5. Slagao si da se nisi vidjao sa Canetom Suboticem i Milom u Parizu!
6. Napravio si kucu u Bajcetini koja ne vredi nista ali kosta da se napravi pola miliona evra!
7. Kupio u istoj zgradi stan gde i Dinkic! Za jos pola miliona evra!
8. Slagao si da ces uhapsiti Dinkica i Dacica, a prepustio im citavu drzavu!
9. Koristis ovu dvojicu da bi se sirom Srbije obracunavao sa Demokratama!
10. Hapsis Miskovica, a promovises Misu Beka, Kostica i ostale svoje tajkune!
11. Sa mesta predsednika drzave rusis drzavnu politiku o Kosovu.
jel dosta?

GLOBUS

pre 11 godina

Odakle im velike fime,vile, jahte djipovi,a posteni oni,to ne moze biti da se moze lopov od pravde sakriti,ovi sto ih brane mogli bi isti kao i oni biti.DS je najvecu ulogu imala u siromasenju naroda i bogacenju pojedinaca iz ili bliskih toj stanci.Zbog svega toga,borba protiv kriminala i korupcije nikako ne bi trebala da zaobidje ni jednog aktera pa ni politicare.

TOCAK

pre 11 godina

Zar nije kriv svako ko je ucectvoao u korupcijskim poslovima,a i svi oni koji ga u tome nisu sprecili vec su donosili zakone koji su ih stitili.Predhodna vlast je i sama ucesvovala u ovim aferama pa su se tako odredjeni ministri i gradonacelnici obogatili uzmajuci ogromne provizije i siromaseci narod, treba li pravda da ih zaobidje.

milan

pre 11 godina

Moje zakasnelo pitanje gosp. predsednice, zasto se vi niste ranije probudili ili ranije presminkali pa bi ovi dosadasnji vladaoci imali stvarnu, barem donekle, konkurenciju. Vi licno bi normalno trebali za vase izjave davate pocetkom demokratizacije Srbije da budete izvedeni pred sud, sto se ne preispitate sami, onako iskreno koliko ste vi vasim radikalnim stavom koji vas o danas prati unazadili ovu zemlju. Sve mi se cini da je to bio sve smisljeni komplot da bi mogli danas imati vecu moc.

srecna nova 93.

pre 11 godina

Pre 20 godina smo imali predsedika koji je bio obrazovan, nije doneo Srbiji nista dobro. Ovaj niti je obrazovan niti lici na drzavnika. Mi smo umesto da se makar malo pomerimo. nazadovali. Sto se tice Tadica, za Srbiju je bio manje zlo od ovog. Sve sto je on prihvatio prihvatice i Toma. Cak ce biti i kooperativniji.

Siniša

pre 11 godina

Izbore si dobio jer si lagao. ,,Nećemo saznati ko je ukrao 600.000 glasova, ako ja ne budem izabran za predsedika''. I šta je sada bilo? Ko je pokrao izbore?
Obećao si 100 milijardi evra stranih investicija. Budale su poverovale.
Cene osnovnih životnih namirnica su za proteklih 6 meseci poskupele u proseku za 25%. Obećali ste jeftinuju struju i gas, a dobijamo poskupljenja. Vaši ljudi(SNS) u vladi su glasali da ponovo Bajatović bude direktor(upropastitelj) Srbijagasa. Zatražite od EPS-a, Srbijagasa, Telekoma...da vam dostave ko im duguje i koliko novca i videćete zbog čega te kompanije ne posluju pozitivno i ko ih potkrada, a mi moramo da plaćamo umesto njih. Pošto je vaš čovek direktor Telekoma, pitajte ga da li u Telekomu postoje ,,zaštićeni telef. brojevi'' od automatskog isključenja po osnovu ne izmirenja računa. Da, postoje, sa milionskim dugovanjima, ali to je strogo čuvana tajna. Eto prilike da taj lopovluk prekinete, ali, nema ništa od toga, nastavljate sistemsku pljačku.
Sistemska pljačka svega što je državno je nasleđe komunističkog sistema, samo što ste ga vi sada usavršili, podigli na viši nivo, a za to nisu krivi nikakvi tajkuni, lopovi...već isključivo političari. Pogledajte samo koliko se SPS opire promeni tog sistema, a ,,trgovina'' oko javnih preduzeća je najbitniji deo koalicionog sporazuma. Mišković i ekipa su posledica, a ne uzrok pljačke. Pa prema tome, vlada neće pasti zbog Miškovića, već zbog političara koji ne žele da se sistem menja.

Karačić TV

pre 11 godina

Srbima baš treba taj datum početka pregovora s EU, a preduvjet za to su dobri odnosi sa susjedima. Ali za ljubav treba dvoje, bez fige u džepu. E pa Nikoliću, ispričaj se i objasni što si 1991. radio u Antinu kod Vinkovaca kao pripadnik četničkih dobrovoljačkih formacija? Priznaj da je Srbija izvršila agresiju, dajte podatke o nestalim Hrvatima (mjesta na kojima su pokopani), podmirite ratnu štetu (Hrvatskoj i BiH), pa onda možemo razgovarati. Kulturno blago koje ste uzeli? neka vam ga, možda se malo privedete kulturi. Mi kulturnog blaga imamo dosta

Vladika

pre 11 godina

Ne zasluzujemo mi ovako dobrog predsednika. (Istvan, 29. decembar 2012 23:07)

iako sam uspeo da zbrisem i otrgnem se svim pupcanim vrpcama sa Srbijom, place mi se kad vidim ovakve komentare!

Kasper1

pre 11 godina

Predsednice potpuno si upravu za sve do sada sto si govorio . Kao pravi domacin znas da se prvo cisti u i oko svoje kuce a da je komsija vazan kao i porodica. Samo napred.

Bane

pre 11 godina

Naravno da su za sve krivi političari, toliko su neki zaglibili u korupciji da država ako nešto ne učini hitno i pokaže da je spremna za obračun, bojim se da više neće moći da se vrati na normalni kolosek. Verujem da će ovo državno rukovodstvo uspeti da se izbori sa korupcijom.

Mikeli

pre 11 godina

U pravu je predsednik kada kaze da su politicari odgovorni za stanje kakvo je trenutno u Srbiji. Tu pre svega odgovornost moraju da snose politicari koji su bili na vlasti u proteklom periodu. Ova vlada krenula je u zestoku borbu protiv korupcije kako bi je svela na najmanju mogucu meru ili skroz pobedila i na tome joj skidam kapu posebno Vucicu koji se moze uzeti za personifikaciju u ovoj borbi.

STENA.

pre 11 godina

Sve sto je receno istina je cela,cinila su se strasna nedela.Predsednik je u pravu kada kaze da najvecu odgovornost za propast naroda snose oni koji su vodili zemlju.Previlegije, korupcija i kradja pod okriljem DS uz parolu EU nema alternativu,narod ih je kaznio,sada je red da se kazne akteri.Vucicu,tuzilastvo,pravosudje napred ostali stoj.

po zaslugama

pre 11 godina

Normalno je da ne treba osloboditi krivice onoga ko pljacka,a kamoli politicare.Pa kako ih osloboditi kad su nam naneli stetu iz koje se necemo izvuci skoro...Ne samo sto su osiromasili drzavu ,vec su svojim gradjanima zagorcali buducnost.Dok se isprave sve njihove greske, nama prodje jos deset godina zivota.Pa tako ispada da su oni u stvari kreatori naseg zivota, po sopstvenom nahodjenju.E ne moze to tako da prodje...Toliko bar ovaj narod zasluzuje.

Dragoljub

pre 11 godina

Srbija ni jednim svojim potezom za vreme posle izbora nije destabilizovala situaciju u regionu. Nažalost, puštanje Haradinaja na slobodu malo je skrenulo neko događaje do kojih je moglo da dođe i možda do nekih pomaka u pregovorima sa Prištinom. Nikolić vrši svoju funkciju mudro, u okviru ovlašćenja i sa velikom dozom tolerancije.

Mikan

pre 11 godina

Tek ova vlada (tacnije gospodin Vucic) je resila da stane na put najvecoj posasti u Srbiji koja je postojala u skorije vreme a to je korupcija. Ona je "izjedala" srpsko drustvo u temelju. Jedni su se enormno bogatili dok je skoro celokupan narod siromasio. Hvala im na toj borbi i neka istraju do kraja. Sto se tice spekulacija o vanrednim izborima da li ce biti ili ne, mogu reci da je bolje da ova vlada ostane sve dok je slozna i radi u interesu naroda a ukoliko se jave nesuglasice koje je nemoguce resiti tek tada treba ici na vanredne izbore.

Petar Filipovic

pre 11 godina

Kako se mogu osecati gradjani u drzavi koja je osamucena u prethodnim godimana gde su politicari zloupotreom svojih funkcija i korupcijom omogucili bogatima da se bogate jos vise sa njima zajedno ? Kako se mogu osecati oni gradjani
koji su finansirali nekretnine koje su im politicari i tajkuni u dilu ukrali i uknjizili kao vlasnici korupcijom u katasru?Maratonski procesi
pred beogradskim sudovima zavrsavali su se tako sto su korumpirane sudije
donosile presude u korist manipulatora.Kako da se gradjani osecaju u drzavi gde na njihovu nasledjenu imovinu od njihovih predaka bivaju uknjizena fiktivna pravna i fizicka lica a vrhunac svega je da su hipoteke upisale neke banke pa te nekretnine putem oglasa prodaju?!
Imovinu tudjih predaka?!Kako su te banke davale kredite onima koji nisu vlasnici? Sve je to moglo u drzavi koja nije pravna.POLITICARI treba da shvate da gradjani nisu ludi i da znaju da drzava nije vlada, nije predsednik, nije paerlament.Drzava nije policija ni armija.Drzava to je u
prvom redu zbornik zakona i ideologija.Ako toga nema, onda jednostavno
vlada sprega politike i krupnog kapitala.Kod nas moze da postoji jednakost svih pred zakonom, ali ako je zakon smesan i pograsan,sta onda da gradjani rade? U Srbiji je DS dovela do definitivnog kraha sve zakone.Ekonomske i moralne.Mutni poslovi bivsih ministara ove stranke
i ostalih clanova i simpazitera ove stranjke nisu samo Tadicu "pucali" u ledja.Pucali su nama.Velika podrska predsedseniku Nikolicu,Dacicu i Vucicu!

Milan9891

pre 11 godina

Voleo bih ko nije da pogleda dokumentarni film "Tezina lanaca",i bice mu jasno ko je odgovaran za stanje u drzavi.. Ne samo kod nas,vec na celom Balkanu..

Akcionar

pre 11 godina

Gospodine Nloklicu, da vidimo ko ce od politicara da padne zbog nezapamcene pljacke akcionara Agrobanke i kada mislite da im nadoknadite stetu?

Bez pravedne nadoknade ni jedan strani investitor nece krociti u Srbiju

Sirotinja

pre 11 godina

Nije to politicki obracun niti bilo kakva politicka hajka,to je realnost.samo treba posle da se obracun a I sa politickim saradnicima pa I sa samim sobom.toliko su svi ojadili ovu zemlju da period pod turcima je mali da bi oporavili ovu zemlju.mogu da razumem ljude koji su u politici iz interesa pa ovde brane ove ili one Ali ne shvatam da neko moze da bude ubedjen da su ovi ili oni bilo sta korisno uradili za ovaj narod.

nekoime

pre 11 godina

ja ne mogu da verujem da mnogi nisu jos uvideli kako.je.prosla vlada unisgila zemlju pa gore i od devedesetih a sve u lepom pakovanju i sa sve masnicom...ljudi su slepi oko ociju zbog te eu smo izgubili kompas pa sad jadan nikolicora da vrava na pravi put ali se zaboravlja da je proslih skoro 12 godina ili koliko vec srbija isla.u ponor i sad neko ocekuje sve da se sredi za par meseci,e pa nece moci...a sto se tice hajke,nije hajka.nego prosta istina sta su radili prosli likovi.iz politike pa zar zbog toga sro su oni politicari ili iz druge Stranke novine ne treba da pisu o afera ? nice toga jps.koliko oces,samo polako...podrska za nikolica i ovu vladu...

Branko

pre 11 godina

dr grucho-o kakvom čišćenju pričaš i ko to treba da čisti.
Da li ovi što se privode jedan po jedan,što su korupciju legalizovali.Nemoj zarad svojih bezveznih želja da pišeš ovde svašta o ljudima koji vade iz g..... ovu zemlju.Da si u stanju nekog da počistiš ne bi ovde visio kao blesav i lupao gluposti.

Mrki

pre 11 godina

Lijepo je cuti neke izjave predsednika Srbije koje spustaju tenzije u regionu,medutim i sam g.Nikolic je doprinjeo ovom zahladenju svojim neprimjerenim izjavama.Sto se tice Srebrenice,pa to je samo vrh ledenog brijega,tih manjih Srebrenica u BiH ima jako puno ,da ih ne nabrajam jer bi bila poduza lista,a to Nikolic vrlo dobro zna.Niko ne spori srpske zrtve , ali ne pravda se vlastiti zlocin zlocinom drugih.Srbija mora preuzeti odgovornost kao drzava,za sve sto je planirala i izvrsila na teritorijama Hrvatske ,BiH i Kosova,i to jasno i glasno reci svome narodu ,a ne glumiti nevino jagnje i negirati i ono sto je najocitija te dovoditi prvenstveno vlastiti narod u zabludu.Na drugim stranama ta volja postoji,ali Srbija je taj motor koji mora zavrsiti zapoceto ma kako to bilo gorko i tesko,te poceti da se bavi sobom isvojom ekonomijom.

Морава и брда

pre 11 godina

>>>"Političari su od Srbije napravili ovako besmislenu zemlju. Nikad u njoj ne bi bilo ovoliko korupcije i kriminala, mita, nezadovoljstva građana svojim životom da to nisu želeli političari. Dakle, prvo na političare!", poručio je Nikolić.<

Стање у држави је благо речено очајно, и највећа противречност је да Државни апарат( порески, судски, полицијски органи, струја) гони приоритетно ситне дужнике за кашњење( претплата, порез, кирија, струја),......а ОПРАШТАЈУ се десетине милиона евра кримијналцима,тајкунима, политичарима, ејјјјјјј јадно и бердно ли је!

И на крају грађани се задужују, отима им се имовина, а тајкуни , политичари-лопуже остају некажњено и НИКО НЕ ВРАЋА ОГРОМНЕ покрадене паре!

ХОЋЕМО државне новце које су пкрали криминалци- бизнисмени и надри-политичари.
И хоћемо поретање производње и то да покрене ДРЖАВНИ систем, а не појединци који се после хвалишу!

Значи дела, сити смо обећања!
Народ је уз вас ако будете ревносни и упорни и ако вратите добар део покрадене лове!

Милојица

pre 11 godina

Златне речи и изјаве. Само да није нека поголема представа за јавност...

novica952

pre 11 godina

Predsedniče nikad ne reciti nikada postoje mnogo problema počev od političkog neslaganja oko vođenja borbe protiv korupcije i kriminala, neslaganja oko koncepta ekonomskog razvoja, problemi oko definisanja platforme i naših nastupa u pregovorima i mnogi drugi razlozi koji u jednom trenutku mogu napraviti unutarkoalicioni razdor koji se može rešiti samo izborima. I ništa strašno i nieće biti prvi put da se to desi. Mislim da će Kosovo i rešavanja ovog pitanja biti vajveći problem za političare a isto tako i borbra protiv korupcije. Tačno je da nema političkog povlaćenja iz akcije borbe protiv korupcije jer političari su i najviše krivi za ovo zlo koje uništava našu državu, političari su svojim neofgovornim odlukama i bahatim ponašanjem stvorili milje da se ovo do takve mere razvije da bude problem broj jedan u Srbiji.

vujadinn

pre 11 godina

Političari koji su bili korumpirani treba da idu u zatvor. Kako bi inače napisali memoare. Za to nemaju vremena od korupcije. U zatvoru će imati puno vremena za pisanje.

Jon

pre 11 godina

Tako je. Narocito su krivi oni politicari koji su u poslednjih 12 godina potpuno podelili narod, enormno se obogatili dok je gradjanima sve teze.

JohnyBgood

pre 11 godina

@miro, taj ustav iz 1974 je priznavao i nesto sto su se zvali konstitutivni narodi. I te republike koje pominjes nisu mogle da menjaju svoj ustav i status bez saglasnosti svih konstitutivnih naroda. Gazenjem volje jednog od tih naroda se izaziva gradjanski rat, sto smo i imali u dve republike koje su se tako odvojile. Ironija je da su se stvari zavrsile tako da je Hrvatska na kraju naterana od svojih patrona sa zapada da prevodjenje Srba iz konstitutivnog naroda u manjinu i brojcano znacajan egzodus iz Hrvatske "plati" slicnom sudbinom Hrvata u BiH. Jedina razlika je u tempu, jedno je obavljeno u par dana a drugo traje vec godinama. Balkanska posla.

Licno ne krivim druge sto su hteli da se odvoje, jer ni ja ne bi hteo da vidim da mi Mira Markovic i JUL rade sa hotelima po moru ono sto su radili sa Srbija-Sumama. Niti Crnogorce sto nisu dali da im Dinkic radi slicno sto je radio sa zelezarom u Smederevu. Ali kad se to radi sa ustaso-genocidnom politikom i obespravljenjem a cesto i fizickim proterivanjem jednog konstitutivnog naroda, onda nazalost ne iznenadjuje da ce na kraju da bude "belaja" sto bi rekli Bosanci. I sto ce razni ljudi da svasta pricaju. Od Tudjmana i Seksa do Seselja, od Mesica do Nikolica. I zasto bi onda jedan mogao da bude predsednik a drugi ne?

Preletačić

pre 11 godina

"Neki Srbi su bili zločinci, ali su mnogi Srbi bili žrtve zločina drugih naroda."

Ja nisam jedan od tih "nekih"! Svaki put sam se baš krstio u udaljenom manastiru kad se pokolj dešavao(1000DM).

Милојица

pre 11 godina

Златне речи и изјаве. Само да није нека поголема представа за јавност...

Milance

pre 11 godina

Politicari su najodgovorniji za katastrofalno stanje zemlje i propast privrede i zato ne smeju da se provuku u borbi protiv korupcije...

Macan

pre 11 godina

Mnogi još nisu svesni da je njihovo vreme prošlo. Mnogi još nastavljaju da se bahate i ponašaju kao da se ništa nije promenilo. Ako smo čekali 12. godina, sačekaćemo još malo. Svi će oni doći na red.

Draško

pre 11 godina

Sve pohvale Predsedniku Nikoliću, svaka izjava je izuzetna i jasna. A političari koji su nas doveli dovde moraju odgovarati.

Stole

pre 11 godina

Od pobede Tomislava Nikolića za predsednika Srbije došlo je do korenitih promena u političkom sistemu Srbije. Formirala se Vlada koja prvi put posle mnogo godina radi ono što je obećala, bori se svim snagama protiv korupcije i kriminala, uvodi ekonomske reforme, približava nas EU a dok se sa druge strane zalaže za očuvanje Kosova.

TOCAK

pre 11 godina

Radili su sta su hteli,dota toga sto narod ne zeli,niko od njih nije hteo sa narodom sudbinu da deli, vladali su i sve nam uzeli.Treba pravda da zavlada,ko je mutio da mu se sudi,da tako bude nova vlast nora da se potrudi.Odvojiti zito od kukolja a politiku od kriminala.

STENA.

pre 11 godina

Cekao narod godinama da se odvoje dobri od losih,a losih se gomilalo sve vise,nasoj deci su postali uzor neposteni,previlegovani i bahati tipovi iz dzipova,skupih jahti sa sumljivim debelim kajlama i novcanicima.Srozao se moral i tolerancija na nulu,ulice pune nasilja i kriminala,svi treba da se trude da niad vise tako ne bude.

novica952

pre 11 godina

Predsedniče nikad ne reciti nikada postoje mnogo problema počev od političkog neslaganja oko vođenja borbe protiv korupcije i kriminala, neslaganja oko koncepta ekonomskog razvoja, problemi oko definisanja platforme i naših nastupa u pregovorima i mnogi drugi razlozi koji u jednom trenutku mogu napraviti unutarkoalicioni razdor koji se može rešiti samo izborima. I ništa strašno i nieće biti prvi put da se to desi. Mislim da će Kosovo i rešavanja ovog pitanja biti vajveći problem za političare a isto tako i borbra protiv korupcije. Tačno je da nema političkog povlaćenja iz akcije borbe protiv korupcije jer političari su i najviše krivi za ovo zlo koje uništava našu državu, političari su svojim neofgovornim odlukama i bahatim ponašanjem stvorili milje da se ovo do takve mere razvije da bude problem broj jedan u Srbiji.

Ludi Milojko

pre 11 godina

Nije korektno,da se vodjenje istraga protiv politicara tumaci kao hajka ili obracun, kao sto isto tako nije u redu ni da se istrage protiv pojednih imucnih ljudi razumeju kao obracun sa svim bogatima.

nikola

pre 11 godina

Političari su definitivno najodgovorniji za katastrofalno stanje u državi i sve gori životni standard stanovništva to je tako oduvek bilo. Nadam se da će se uskoro promeniti!?

Gordana

pre 11 godina

Gospodine Nikolicu! Da li znate da je katedra za srpski jezik u Becu sada katedra za bhs jezik? Nije nam EU uzela samo Kosovo, uzimaju nam i jezik. Pitaste li nekoga tamo, kako je to moguce? Vi nas vodite u EU i pod tim uslovom? Borba protiv korupcije bi prevashodno morala da se odnosi na korupciju koja se danas dogadja, kao i sprecavanje iste u buducnosti. Kada su u pitanju vec izvrsena dela, najbolje bi bilo traziti vracanje novca i drugih dobara stecenih korupcijom, monopolom i drugim mahinacijama. Primenom zakona o poreklu imovine stavili biste ih u polozaj da sami objasne i dokazu kako je ista stecena, umesto da se igrate rusenja vetrenjaca sa njima. Don Kihota i Sanca Pansu ostavimo u Spaniji, nemojte da mi pisemo nastavke. To bi bilo pravo zadovoljenje koje ovaj pokradeni narod ocekuje, vracen novac i bez uzimanja novih kredita vratiti u zivot ekonomiju, privredu, sve. Ne trebaju nama lopovi u zatvoru, nego nas novac u nasem novcaniku. Ne budete li to uradili, uradice neko drugi. Materijalna odgovornost mora da bude primenjena, ne politicka, kao do sada. Politicka odgovornost na koju se svi pozivate, nije dovoljna. Kada se korupcija ne bude nikome isplatila, kao i rad protiv drzave i naroda, tada ce i prestati

AH, STOLE

pre 11 godina

I Vi, kao i vecina SNSovaca hvalite svoje na vlasti, ali bez argumenta.
Svi su ovi bili na vlasti, i tad je ova zemlja ocerupana.
Ako se kreditima, do sad za 6 meseci zaduzili su nas 3 milijarde, i hapse.
Sve bi to bilo ok, da se vide rezultati u realnom zivotu.
Na zalost, nezaposlenost je 33%, inflacija 14%, obezvredjene plate, penzije,a o kadrovskoj politici no coment.
I sta je tu bolje, ili koje su promene vidljive.
Samo demagogija , i prazna prica.

SVETAC

pre 11 godina

Bravo za predsednika, predhodne vlasti su dovele zemlju dotle da je najpopuarnije zanimanje biti političar, ništa ne radiš dobro zarađuješ a ni za šta ne odgovaraš, milina božija, e neće moći više.

Бели листић заувек

pre 11 godina

Све у свему - ОК...мало подилажења, мало демагогије, мало пљуцкања.....рекао је углавном нормалне ствари са којима се мање-више свако може сложити.........једино оно око ЕУ баш не стоји с обзиром да већина народа не подржава улазак Србије у ЕУ

MILKICA

pre 11 godina

Naravno da su političari krivi za stanje u zemlji, verujem da će se promenom vlasti situacija znatno poboljšati jer je narodu bilo dosta lopovluka što je pokazao na izborima.

dr.grucho

pre 11 godina

Marketinške agencije su prvo Miloševića 2000-ubedile da može da pobedi.Potom je mučeni Tadić naseo na isti recept pa skrati predsednički mandat.Sada po istom šablonu ubediše SNS da mogu samostalno da formiraju vladu sa 40% podrške.Karakteristika srpskih vođa-LUDILO VELIČINE.SAVET-predsedniče skrati i ti mandat da vas konačno počistimo u paketu

tatamata

pre 11 godina

"Nije korektno, smatra, da se vođenje istraga protiv političara tumači kao hajka ili obračun, kao što nije u redu ni da se istrage protiv pojednih imućnih ljudi razumeju kao obračun sa svim bogatima."

Ja nisam video vecu hajku preko novina na politicare drugih stranaka!!

"Predsednik smatra i da ni jedan slučaj, pa ni slučaj Miškovića ne mogu i ne smeju da uzdrmaju vladu, a da će ona pasti onog trenutka kada neko iz koalicije zaustavi neku istragu "
Znaci ovi drugi su krivi i odmah raspisujemo izbore!

"Vlada ne može da padne zbog toga što se bori protiv kriminala. Onda tu nešto nije u redu i takva vlada nije ni trebalo da bude ni formirana. Onda je trebalo da mi neko kaže: `Mi nećemo da formiramo takvu vladu zato što će ta vlada da se bori protiv kriminala pa će možda da dokači i nekog od nas`",
Ovo je prica za ljude sa 4 osnovne!!!

nije isključio mogućnost da se sledeće godine održe vanredni izbori, ali je istakao da očekuje da do njih ne dođe bar do juna 2013. godine, kada će se definitivno znati da li je EU odlučila da pregovara sa Srbijom ili ne.
Znaci referendum za ili ne EU!!! Kako je krenulo iselice nas negde u AZIJU!!

Oluju zbog koje Hrvastka slavi umesto da tuguje kao što Srbija tuguje zbog Srebrenice, jer bi nam mnogo toga u žviotu bilo lakše da nije bilo te Srebrenice", poručio je Nikolić.
Pazi razmisljanja!! Nama bi bilo lakse da nije pobijeno par hiljada ljudi!?
Vrati nas covek u najcrnje dane nase istorije i ni okom da trepne! Vojvoda sa Romanije!!!

Milan

pre 11 godina

Ovo je fora kao u mafijaškim filmovima, kad ti kriminalci ubiju dete, pa mu dođu na sahranu i izjavljuju ti saučešće. Tako i naš predsednik, kao da nije imao ni malo udela u politici devedesetih koja je dovela do najdubljeg propadanja Srbije.

STENA.

pre 11 godina

Sve sto je receno istina je cela,cinila su se strasna nedela.Predsednik je u pravu kada kaze da najvecu odgovornost za propast naroda snose oni koji su vodili zemlju.Previlegije, korupcija i kradja pod okriljem DS uz parolu EU nema alternativu,narod ih je kaznio,sada je red da se kazne akteri.Vucicu,tuzilastvo,pravosudje napred ostali stoj.

Jelena

pre 11 godina

"To je bio skup vrlo zanimljiv. Albanija, Kosovo, Crna Gora, Srbija... "

Nas predsednik priznaje Kosovo ili ja ovo nabrajanje susednih drzava ne razumem?

Petar Nikolajevic

pre 11 godina

"Političari su najodgovorniji za katastrofalno stanje zemlje i propast privrede i zato ne smeju da se provuku u borbi protiv korupcije, kaže predsednik Nikolić."

A Ti predsednice nisi politicar?

dzox

pre 11 godina

Prosla vlast nije cak ni pricala o tome niti spominjala ista, a kamoli uradila, vec samo produbljivala sve to u najsitnije pore nase "drzave"... Makes you wonder- ko bi pobedio na sl. izborima...

Mikan

pre 11 godina

Tek ova vlada (tacnije gospodin Vucic) je resila da stane na put najvecoj posasti u Srbiji koja je postojala u skorije vreme a to je korupcija. Ona je "izjedala" srpsko drustvo u temelju. Jedni su se enormno bogatili dok je skoro celokupan narod siromasio. Hvala im na toj borbi i neka istraju do kraja. Sto se tice spekulacija o vanrednim izborima da li ce biti ili ne, mogu reci da je bolje da ova vlada ostane sve dok je slozna i radi u interesu naroda a ukoliko se jave nesuglasice koje je nemoguce resiti tek tada treba ici na vanredne izbore.

Mikeli

pre 11 godina

U pravu je predsednik kada kaze da su politicari odgovorni za stanje kakvo je trenutno u Srbiji. Tu pre svega odgovornost moraju da snose politicari koji su bili na vlasti u proteklom periodu. Ova vlada krenula je u zestoku borbu protiv korupcije kako bi je svela na najmanju mogucu meru ili skroz pobedila i na tome joj skidam kapu posebno Vucicu koji se moze uzeti za personifikaciju u ovoj borbi.

nekoime

pre 11 godina

ja ne mogu da verujem da mnogi nisu jos uvideli kako.je.prosla vlada unisgila zemlju pa gore i od devedesetih a sve u lepom pakovanju i sa sve masnicom...ljudi su slepi oko ociju zbog te eu smo izgubili kompas pa sad jadan nikolicora da vrava na pravi put ali se zaboravlja da je proslih skoro 12 godina ili koliko vec srbija isla.u ponor i sad neko ocekuje sve da se sredi za par meseci,e pa nece moci...a sto se tice hajke,nije hajka.nego prosta istina sta su radili prosli likovi.iz politike pa zar zbog toga sro su oni politicari ili iz druge Stranke novine ne treba da pisu o afera ? nice toga jps.koliko oces,samo polako...podrska za nikolica i ovu vladu...

Petar Filipovic

pre 11 godina

Kako se mogu osecati gradjani u drzavi koja je osamucena u prethodnim godimana gde su politicari zloupotreom svojih funkcija i korupcijom omogucili bogatima da se bogate jos vise sa njima zajedno ? Kako se mogu osecati oni gradjani
koji su finansirali nekretnine koje su im politicari i tajkuni u dilu ukrali i uknjizili kao vlasnici korupcijom u katasru?Maratonski procesi
pred beogradskim sudovima zavrsavali su se tako sto su korumpirane sudije
donosile presude u korist manipulatora.Kako da se gradjani osecaju u drzavi gde na njihovu nasledjenu imovinu od njihovih predaka bivaju uknjizena fiktivna pravna i fizicka lica a vrhunac svega je da su hipoteke upisale neke banke pa te nekretnine putem oglasa prodaju?!
Imovinu tudjih predaka?!Kako su te banke davale kredite onima koji nisu vlasnici? Sve je to moglo u drzavi koja nije pravna.POLITICARI treba da shvate da gradjani nisu ludi i da znaju da drzava nije vlada, nije predsednik, nije paerlament.Drzava nije policija ni armija.Drzava to je u
prvom redu zbornik zakona i ideologija.Ako toga nema, onda jednostavno
vlada sprega politike i krupnog kapitala.Kod nas moze da postoji jednakost svih pred zakonom, ali ako je zakon smesan i pograsan,sta onda da gradjani rade? U Srbiji je DS dovela do definitivnog kraha sve zakone.Ekonomske i moralne.Mutni poslovi bivsih ministara ove stranke
i ostalih clanova i simpazitera ove stranjke nisu samo Tadicu "pucali" u ledja.Pucali su nama.Velika podrska predsedseniku Nikolicu,Dacicu i Vucicu!

Жиле

pre 11 godina

@ Izbeglica
Ti si izbeglica koliko i ja Turčin,nemaš ti pojma ni saznanja šta znači biti izbeglica.Oni pojedinci koji su ogrizli u kriminalu i korupciji ili netko njihov bližnji,samo takvi mogu davati podršku prethodnoj vlasti tj.žutima.Kako normalan čovak,domaćin može da mirno gleda da mu zamlja propada,tj da je potkradaju.Zašto tvoji žuti nisu hapsili i zatvarali?Da li se bojiš da bi i ti bio na meti?

Dragoljub

pre 11 godina

Srbija ni jednim svojim potezom za vreme posle izbora nije destabilizovala situaciju u regionu. Nažalost, puštanje Haradinaja na slobodu malo je skrenulo neko događaje do kojih je moglo da dođe i možda do nekih pomaka u pregovorima sa Prištinom. Nikolić vrši svoju funkciju mudro, u okviru ovlašćenja i sa velikom dozom tolerancije.

Dragan

pre 11 godina

Prvo zaustavi rehabilitaciju Draze Mihajlovica,cetnika,izadajnika,ratnog zlocinca i fasistickog slugu i tako pokazi da nismo fasisticki narod.I sam si Nikolicu bio cetnicki vojvoda,pa kako bre da ti komsije veruju kad se zna sta su cetnici radili.A onda javno izgrdi Vucica koji sa skupstinske govornice kao pravi fasista preti Evropi i NATO-u da ce za jednog poginulog srbina pobiti 100 muslimana i nateraj ga da se izvini komsijama. Onda ti prestani da lazes sa kim,kada i gde si se sreo i razgovarao da te hrvati ne demantuju i ismejavaju,razumes Tomo??I za kraj,kad sledeci put nasa drzavna delegacija krene u BiH,objasni im koji je glavni grad te zemlje i gde treba da idu. Vodis mnogo losu politiku Nikolicu,mnogo losu.

dejan

pre 11 godina

bravo nikolicu,
potpuno se slazem sa tobom. nisam glasao za tebe.
nadao sam se da ce DS da povede i sprovede ovu borbu.
Sad je postalo i jasno zasto nisu. Kako rece bivsi predesdnik ...zbog pucanja u ledja.

Dragan BL

pre 11 godina

Meni tek sad nije jasno kojim pravcem ide Srbija!
Dokazaćete da su bivši vladari bili lopovi (nije težak posao), sadašnji nemaju plan kako voditi državu, pokrenuti proizvodnju. Pustićete Miškovića (izgleda da morate), Beko, Kole i ostali nastavljaju po starom. Ako nastavite da grebuckate po korupciji doći ćete do šefova koalicionog partnera. Niko nema presudu niti se nazire oduzimanje nelegalno stečene imovine.
I šta će biti sa Srbijom? Srbija cela iz tri dela....

Pametnjaković

pre 11 godina

Srbija neće ući u EU dok postoje iste političke partije koje su i dovele do totalnog kolapsa. Potrebno je ukinuti sve političke partije u Srbiji i skloniti sve njihove kadrove kojih je oko 500.000, sa svih radnih mesta, jer su to paraziti koji su potpuno nesposobni.

Srbenda

pre 11 godina

Gresis Tomo, prve na udaru treba da budu bezbednosne strukture, jer ce njih prve politicari da pokrenu da bi ih sacuvali ... Te strukture smo mi placali da sprece korupciju, javasluk, ubistva a vidis dokle smo dosli !!!

Stole

pre 11 godina

Od pobede Tomislava Nikolića za predsednika Srbije došlo je do korenitih promena u političkom sistemu Srbije. Formirala se Vlada koja prvi put posle mnogo godina radi ono što je obećala, bori se svim snagama protiv korupcije i kriminala, uvodi ekonomske reforme, približava nas EU a dok se sa druge strane zalaže za očuvanje Kosova.

Realno

pre 11 godina

Hrvatska bi morala tugovati zbog 300 srpskih žrtava u jednoj ratnoj operaciji u kojoj su učestovali 300.000 vojnika, poginuli 1500 hrvatskih vojnika i koja je prekinula rat nakon 4 godina dok on tuguje zato jer je zbog nesretne Srebrenice Srbiji mnogo teško.

"Mudar i bistar" onako od oka, ali ajd da budem pošten bar je brutalno i naivno iskren kad misli da mu neće škodit.

Bolje ovako nego Tadic koji je mnogo liberalniji nego što se smio izjasnit pa je uvijek morao sjedit na 2 stolice, jedna za domaću nazadnu publiku i jedna kako bi rada bio, europski i otvoren u vezi svega što ga muči.

Branko

pre 11 godina

dr grucho-o kakvom čišćenju pričaš i ko to treba da čisti.
Da li ovi što se privode jedan po jedan,što su korupciju legalizovali.Nemoj zarad svojih bezveznih želja da pišeš ovde svašta o ljudima koji vade iz g..... ovu zemlju.Da si u stanju nekog da počistiš ne bi ovde visio kao blesav i lupao gluposti.

Kasper1

pre 11 godina

Predsednice potpuno si upravu za sve do sada sto si govorio . Kao pravi domacin znas da se prvo cisti u i oko svoje kuce a da je komsija vazan kao i porodica. Samo napred.

Bane

pre 11 godina

Naravno da su za sve krivi političari, toliko su neki zaglibili u korupciji da država ako nešto ne učini hitno i pokaže da je spremna za obračun, bojim se da više neće moći da se vrati na normalni kolosek. Verujem da će ovo državno rukovodstvo uspeti da se izbori sa korupcijom.

Hr1

pre 11 godina

Dok god Nikolic izbjegava istinske probleme, proziva susjedne drzave putem tiska, ne postuje odluke ICTY-a (koristi ih kao izgovor) i sl. ne moze ocekivati da ce igdje biti dobrodosao sugovornik.

Apache

pre 11 godina

Vaše političko angažovanje od početka je išlo u pravcu obesmišljavanja svake razumne opcije i načina razmišljanja u ovoj zemlji.Vi ste zaista podlednji sa Vučićem zajedno koji o tome mogu moralisati!?

Milan9891

pre 11 godina

Voleo bih ko nije da pogleda dokumentarni film "Tezina lanaca",i bice mu jasno ko je odgovaran za stanje u drzavi.. Ne samo kod nas,vec na celom Balkanu..

klenga

pre 11 godina

naš dični precednik ozvaničava početak lova na vešice ili ako to neko više voli ,na hugenote...e sad ,ja se pitam,li pitam,hoće li odstrel biti slobodan,da li će spaljivati veštice,postoji li vremensko ograničenje lova,i najvažnije,kakve su nagrade...srbijo dobro jutro,spremi se za hladnu,mraćnu i beskonaćnu noć...vartolomejsku noć...

kraja

pre 11 godina

"Političari su najodgovorniji za katastrofalno stanje zemlje i propast privrede i zato ne smeju da se provuku u borbi protiv korupcije, kaže predsednik Nikolić."

...ovo je izjava veka...
...trebalo bi da udje u sve udzbenike pravnih i srodnih "politickih" fakulteta...
...umesto uvoda...

izbeglica 2 puta

pre 11 godina

Nikolicu, kada ces Ti odgovarati sto si 20-godina blejo u skupstini?! Samo se ovaj senilni narod ne seca, sad si im ti spas... Eee, Tadicu sta uradi, jedino sto je ucinak tvoje vlasti je da nas Toma i Dacic mogu spasiti...

Miki

pre 11 godina

Tako je Nikolicu.Prvo hapsenjima eliminisi konkurenciju.Onda kao Gebels preuzmes propagandu.Onda sacekas da firer izadje iz Haga i predas mu cistu vlast.

GLOBUS

pre 11 godina

Odakle im velike fime,vile, jahte djipovi,a posteni oni,to ne moze biti da se moze lopov od pravde sakriti,ovi sto ih brane mogli bi isti kao i oni biti.DS je najvecu ulogu imala u siromasenju naroda i bogacenju pojedinaca iz ili bliskih toj stanci.Zbog svega toga,borba protiv kriminala i korupcije nikako ne bi trebala da zaobidje ni jednog aktera pa ni politicare.

JohnyBgood

pre 11 godina

@miro, taj ustav iz 1974 je priznavao i nesto sto su se zvali konstitutivni narodi. I te republike koje pominjes nisu mogle da menjaju svoj ustav i status bez saglasnosti svih konstitutivnih naroda. Gazenjem volje jednog od tih naroda se izaziva gradjanski rat, sto smo i imali u dve republike koje su se tako odvojile. Ironija je da su se stvari zavrsile tako da je Hrvatska na kraju naterana od svojih patrona sa zapada da prevodjenje Srba iz konstitutivnog naroda u manjinu i brojcano znacajan egzodus iz Hrvatske "plati" slicnom sudbinom Hrvata u BiH. Jedina razlika je u tempu, jedno je obavljeno u par dana a drugo traje vec godinama. Balkanska posla.

Licno ne krivim druge sto su hteli da se odvoje, jer ni ja ne bi hteo da vidim da mi Mira Markovic i JUL rade sa hotelima po moru ono sto su radili sa Srbija-Sumama. Niti Crnogorce sto nisu dali da im Dinkic radi slicno sto je radio sa zelezarom u Smederevu. Ali kad se to radi sa ustaso-genocidnom politikom i obespravljenjem a cesto i fizickim proterivanjem jednog konstitutivnog naroda, onda nazalost ne iznenadjuje da ce na kraju da bude "belaja" sto bi rekli Bosanci. I sto ce razni ljudi da svasta pricaju. Od Tudjmana i Seksa do Seselja, od Mesica do Nikolica. I zasto bi onda jedan mogao da bude predsednik a drugi ne?

petar

pre 11 godina

'Za katastrofalno stanje u državi i propast privrede najodgovorniji su upravo političari'

Oko ovoga se vec i vrapci na granama slazu. Pitanje je sta ovde planirate da ucinite da napravite politicare odgovornima ? U Singapuru su to prosto resili, trajna zabrana bavljenja politikom, konfiskovati imovinu i uvesti min. 30 god. robije ukoliko se na sudu dokaze da je kriv i ucestvovao u aferi.

precanin

pre 11 godina

Pa sigurno da ce SNS-ka imati najvece sans na sledecim izborima, oni su za kratko vreme uspeli da povecaju broj zaposleni, standard je osetno veci, vece penzije, hrana,struja i naftni derivati pojevtinili, pohapseni taikuni i kriminalci, sve su uradili sto su pre izbora narodu obecali !

jovan

pre 11 godina

U Novom Pazaru jos stoji spomen ploca fasisti a u Bujanovcu spomenik UCK ekstremistima. Hocete li da strajkujete gladju u znak protesta predsednice dok se ne uklone ta provokativna obelezja na tlu Srbije?

blabla

pre 11 godina

Politicari jesu napravili besmislenu zemlju!!! Ali neko rece oni iz 90`, oni su bili zlatni kakvi su ovi posle 2000. Celu su zemlju prodali za tepsiju ribe!!! A nas sadasnji predsednik mogao bi malo da oladi od medija, slika se svaki dan kao da ce na izbor za miss!!!

EU Citizen

pre 11 godina

Slažem se, gospodine Nikoliću, ali vi niste izvan toga, naprotiv, vi i vaša bivša i sadašnja stranka aktivno ste stvarali takav, feudalno-mafijaški sistem, a ključni događaj koji ga je zapečatio bilo je mučko ubistvo premijera Đinđića o kome ste, sudeći po nekim vašim izjavama nešto (ili sve?) znali unapred, pa hajde da se prvo pozabavimo tim. Ovo što vi i Vučić radite, uostalom, sasvsm sigurno nije "obračun sa korupcijom", jer vašim finansijerima i koalicionim partnerima nije falila dlaka s glave, niti će. Za tako nešto je potrebna promena udbaško-tajkunsko-partokratskog sistema, a vi, Vučić, Dinkić i Dačić ste njegovi tvorci i oličenje, ništa manje od Tadića ili Čanka: to što vi radite je samo unutrašnji obračun mafije i predstava za neuk narod (a vaša ciljna grupa teško i može biti neko obrazovan i upućen), što smo na kraju krajeva već par puta i videli, recimo kada je Koštunica ispujdao iz zemlje vašeg sadašnjeg koalicionog partnera Karića, i pokrao njegovu imovinu (koja je, naravno, i sama bila oteta uz pomoć Miloševića, Mire Marković i vas i vašeg tadašnjeg šefa Šešelja). Dakle, te gluposti ostavite za nekpg ko ima IQ podrepne muve i pamćenje girice, mi koji vas pažljivo posmatramo već par decenija znamo ko ste i šta ste, i gde bi vam u normalnim zemljama bilo mesto...

1%

pre 11 godina

Kad procitam o tim silnim uspesima vlade i predsednika u sest meseci...Silne investicije, hapsenje odgovornih za privredne malverzacije i korupciju, luconosa mira i razumevanja u regionu a i sire....a ne mogu da rese obicnu "kradju glasova", uz pomoc koje su i dosli na vlast...
...dalje...
Ja bih postavio i pitanje odgovrnosti i za one politicare koji su ( da se ne vracam toliko daleko u '90-e)od 2000-e na ovamo vecito kocili i bacali klipove u tockove napretku Srbije. Sve one koji su koristili svaki trenutak da posalju losu sliku o Srbiji, raznoraznim "legitimnim" potezima skretali fokus razvoja na neke gluposti...Da li se neko prepoznaje ovde?
...dalje...
Sta bi Tomo srbine, sad ti smetaju petomesecne posete stalama i obilazak njiva, a u kampanji si znao dobrano da ugazis do kolena...Sad nije normalno traziti vanredne izbore, pa vi ste svaki put posle poraza, i kad se Vucic dobro isplace, odmah pokretali harangu za nove izbore..
Racunaj da ti se sledece godine 99% vraca kum Voja u Srbiju..Jest on malo pregazen politicar, ali znaj, tvoje clanstvo je velikom vecinom bilo u redovima radikala, a jednom radikal, uvek radikal..svi ono jos drze njegove slike u fijokama...

neroBOB

pre 11 godina

Ovo je još jedna od praznih, populističkih i neodgovornih izjava našeg vrlog nam predsednika, iz prostog razloga što ne stoji iza takvih izjava ukoliko pod političarima ne misli isključivo na njegove političke protivnike. Još nekoliko stvari mi nije jasno u ostatku njegove izjave: Znači treba da stavimo debeo sloj betona na pitanje da li je bilo genocida u ratu i da idemo dalje sa komšijskim odnosima? Pa s kim ćeš ti da sarađuješ sa takvim stavom? Sa Putinom i majčicom Rusijom možda na nekom patetičnom i manipulantskom nivou tipa ljubimo vas i slično. To se zove prebacivanje odgovornosti, inače vrlo popularan recept na ovim prostorima. Mi smo tu gde jesmo i nikako se ne mozemo i ne trebamo ponasati kao prilepak velike Rusije, koja će govoriti da nas voli i stiti samo kako bi isisala i ovo malo resursa koje posedujemo. To je ta spoljna politika nerealnih očekivanja koja nas vodi u dalji proces samoistrebljenja pod parolom zastite nacionalnih interesa!

miro

pre 11 godina

Gospodin Nikolić je u pravu kada kaže da su političari najodgovorniji za korupciju i organizirani kriminal u nekoj državi, a naročito na Balkanu.Podržav to što on želi stupiti u bolje kontakte s predsjednicima susjednih zemalja poput Hrvatske i BiH. ne sviđa mi se njegova izjava "zar nije dosta što sam rekao da priznam granice koje je priznala UN Hrvatskoj i BiH". Zar vam se ne čini da se iza ove rečenice nešto krije. Zar se u ovoj rečenici ne osjeća još uvijek osjećaj nekadašnje dominacije u podsvijesti gospodina Nikolića. Upravo je to ono što otežava dobre odnose između susjednih država. Tko je gospodin Nikolić da on odlučuje o granicama suverenih država koje se inače nazivaju AVNOJ-ske granice, a gdje ustav iz 1974.g. dozvoljava svakoj tadašnjoj "socijalističkoj republici" pravo na samoodcijepljenje i vlastitu samostalnost. U dobrosusjedskim razgovorima treba se početi upravo od ovih početnih točaka koje će i rasvijetliti agresiju na Hrvatsku. To što je Milošević išao pokvarenim putom je i dovelo do ovolikih ljudskih i materijalnih žrtava Srbiji, Hrvatskoj i BiH.
Svim komentatorima SVAKO DOBRO U NOVOJ 2013. DODINI.

vlada-so

pre 11 godina

svi ćemo se složiti bez obzira na političku pripadnost da su akteri naše propasti svi oni koji su na sceni prethodnih 20 godina sa tom razlikom da oni sa najvećim stažem snose i najveću odgovornost.dragin i dulić ne mogu biti veći krivci od dačića,nikolića,mićunovića,koštunice,čanka,dinkića...

TOCAK

pre 11 godina

Zar nije kriv svako ko je ucectvoao u korupcijskim poslovima,a i svi oni koji ga u tome nisu sprecili vec su donosili zakone koji su ih stitili.Predhodna vlast je i sama ucesvovala u ovim aferama pa su se tako odredjeni ministri i gradonacelnici obogatili uzmajuci ogromne provizije i siromaseci narod, treba li pravda da ih zaobidje.

Draško

pre 11 godina

Sve pohvale Predsedniku Nikoliću, svaka izjava je izuzetna i jasna. A političari koji su nas doveli dovde moraju odgovarati.

DUSAN

pre 11 godina

Predsednice,sto pre uzeti u obzir sledeci podatak,inace nam je dzabe sve:
Prema izvoru www.webrzs.stat.gov.rs,u 2011.g. u Srbiji je rodjeno 65.598 a umrlo 1o2.935 .MINUS PRIRODNI PRIRASTAJ te godine je 37.337 ljudi!
Hrvatska ima minus oko 7000 ljudi godisnje.Mnogo manje proporcionalno.
Predsednice samo sandzak i presevska dolina imaju pozitivan prirodni prirastaj...Ucinite nesto za opstine gde je negativan prirastaj,jer za 193 godine necemo imati ni jednog gradjanina,ako budemo ovoliko ljudi gubili godisnje.

milan

pre 11 godina

Moje zakasnelo pitanje gosp. predsednice, zasto se vi niste ranije probudili ili ranije presminkali pa bi ovi dosadasnji vladaoci imali stvarnu, barem donekle, konkurenciju. Vi licno bi normalno trebali za vase izjave davate pocetkom demokratizacije Srbije da budete izvedeni pred sud, sto se ne preispitate sami, onako iskreno koliko ste vi vasim radikalnim stavom koji vas o danas prati unazadili ovu zemlju. Sve mi se cini da je to bio sve smisljeni komplot da bi mogli danas imati vecu moc.

meda

pre 11 godina

Vrana vrani oči nevadi, toliko o hapšenjima političara i izjavi prvog čoveka nacije. Gospodin Nikolić bi morao da zna jer je u politici koliko i drugi političari da se prvo donese ustav, pa zakoni pa amandmani , koji omogućavaju političarima da budu i korumpirani a i da rade po zakonu. Koliko je to lepo biti političar vidi se po borbi za vlast u lokalnim sredinama gde niko doborvoljno ne želi da prepusti vlast ni u mesnoj zajednici a kamoli na gradskom nivou. Vlast očigledno mnogo voli svaki kvazi političar, a politika omogućava i dobijenje diplome, zar ne?
A što se izbora tiče , ovaj izmoreni narod će još jednom izaći na izbore i boriti se da izabere neko manje zlo u moru političara. Svi ste Vi tu već 20 godina i igrate se sa strpljenjem naroda . Politika je postala interes i posao u kome sve kurve tvrde u isti glas da su nevine.

Vanja Petrovic

pre 11 godina

Ne znam da li su, i koji političari su izdali Srbiju ali znam da si ti izdao svoga kuma. Kažu da je kumstvo sveto! Ja tebi ne verujem ni reč!!

Dragan

pre 11 godina

Borba protiv korupcije je bitna ali to je posao samo za par ministarstava.Sta cemo za ostala zivotna pitanja?
Politicsri?A sta je Diploma,Koferce,Mr. Ilic,Mladja "Zatvorsko odelo"...?Ko ce njih da ispita?
Vladajuci ce samo da po njihovim listovima ganjaju politicare opozicionih stranaka a za to vreme ce korupcija da cveta a ekonomski pad ce biti sve veci i veci.

novica952

pre 11 godina

Predsedniče nikad ne reciti nikada postoje mnogo problema počev od političkog neslaganja oko vođenja borbe protiv korupcije i kriminala, neslaganja oko koncepta ekonomskog razvoja, problemi oko definisanja platforme i naših nastupa u pregovorima i mnogi drugi razlozi koji u jednom trenutku mogu napraviti unutarkoalicioni razdor koji se može rešiti samo izborima. I ništa strašno i nieće biti prvi put da se to desi. Mislim da će Kosovo i rešavanja ovog pitanja biti vajveći problem za političare a isto tako i borbra protiv korupcije. Tačno je da nema političkog povlaćenja iz akcije borbe protiv korupcije jer političari su i najviše krivi za ovo zlo koje uništava našu državu, političari su svojim neofgovornim odlukama i bahatim ponašanjem stvorili milje da se ovo do takve mere razvije da bude problem broj jedan u Srbiji.

Milance

pre 11 godina

Politicari su najodgovorniji za katastrofalno stanje zemlje i propast privrede i zato ne smeju da se provuku u borbi protiv korupcije...

Alal vera tebi magistru, a i njima

pre 11 godina

"Političar koji pravi greške je najveći kad svoje greške uvidi, a ako ne može da se popravi on treba da...." PROMENI KAPUT kao sto si upravo ti ucinio. A svi oni koji su progutali tu jeftinu foru se stvarno mogu podiciti svojim karakterom i postenjem.

Bata

pre 11 godina

Prvo treba da uhapsis miskovicevu desnu ruku, drugog tajkuna u Srbiji i tvog prijatelja MILANA BEKA. Podrska radnicima IMLEKA u strajku koji izmedju ostalih zahteva hoce da saznaju ko im je vlasnik. Beko, Berezovski ili neko treci ?!

fokus

pre 11 godina

Izgleda da je Zivkovic za sve njih bio moralna gromada kada nakon Sablje nije hteo da raspise izbore i tako kapitalizuje tadasnju popularnost u narodu zbog iste akcije. A,ovi napravili samo marketinski cirkus od borbe protiv korupcije da bi raspisali izbore i na tom talasu populizma sami pokusali da osvoje vlast.

novica952

pre 11 godina

Predsedniče nikad ne reciti nikada postoje mnogo problema počev od političkog neslaganja oko vođenja borbe protiv korupcije i kriminala, neslaganja oko koncepta ekonomskog razvoja, problemi oko definisanja platforme i naših nastupa u pregovorima i mnogi drugi razlozi koji u jednom trenutku mogu napraviti unutarkoalicioni razdor koji se može rešiti samo izborima. I ništa strašno i nieće biti prvi put da se to desi. Mislim da će Kosovo i rešavanja ovog pitanja biti vajveći problem za političare a isto tako i borbra protiv korupcije. Tačno je da nema političkog povlaćenja iz akcije borbe protiv korupcije jer političari su i najviše krivi za ovo zlo koje uništava našu državu, političari su svojim neofgovornim odlukama i bahatim ponašanjem stvorili milje da se ovo do takve mere razvije da bude problem broj jedan u Srbiji.

Preletačić

pre 11 godina

"Neki Srbi su bili zločinci, ali su mnogi Srbi bili žrtve zločina drugih naroda."

Ja nisam jedan od tih "nekih"! Svaki put sam se baš krstio u udaljenom manastiru kad se pokolj dešavao(1000DM).

Karačić TV

pre 11 godina

Srbima baš treba taj datum početka pregovora s EU, a preduvjet za to su dobri odnosi sa susjedima. Ali za ljubav treba dvoje, bez fige u džepu. E pa Nikoliću, ispričaj se i objasni što si 1991. radio u Antinu kod Vinkovaca kao pripadnik četničkih dobrovoljačkih formacija? Priznaj da je Srbija izvršila agresiju, dajte podatke o nestalim Hrvatima (mjesta na kojima su pokopani), podmirite ratnu štetu (Hrvatskoj i BiH), pa onda možemo razgovarati. Kulturno blago koje ste uzeli? neka vam ga, možda se malo privedete kulturi. Mi kulturnog blaga imamo dosta

Jon

pre 11 godina

Tako je. Narocito su krivi oni politicari koji su u poslednjih 12 godina potpuno podelili narod, enormno se obogatili dok je gradjanima sve teze.

TOCAK

pre 11 godina

Radili su sta su hteli,dota toga sto narod ne zeli,niko od njih nije hteo sa narodom sudbinu da deli, vladali su i sve nam uzeli.Treba pravda da zavlada,ko je mutio da mu se sudi,da tako bude nova vlast nora da se potrudi.Odvojiti zito od kukolja a politiku od kriminala.

nikola

pre 11 godina

Političari su definitivno najodgovorniji za katastrofalno stanje u državi i sve gori životni standard stanovništva to je tako oduvek bilo. Nadam se da će se uskoro promeniti!?

Macan

pre 11 godina

Mnogi još nisu svesni da je njihovo vreme prošlo. Mnogi još nastavljaju da se bahate i ponašaju kao da se ništa nije promenilo. Ako smo čekali 12. godina, sačekaćemo još malo. Svi će oni doći na red.

pravna drzava

pre 11 godina

Problem ove drzave su institucije koje ne rade svoj posao.Treba izgraditi takve istitucije da ,jednostavno, ni jedan politicar ili tajkun ne budu iznad njih,sve ostalo je demagogija.

Zmaj od Kosmaja

pre 11 godina

Pa onda ti prvi moras da letis!
1. lagao si da strajkujes gladju!
2. Diplomirao si u 50 i nekoj i svi znamo da lazes!
3. Priznao si da si uzimao pare od Miskovica za Radikale! xaxaxaax
4. Slagao si da si se video sa hrvatskim premijerom u Riju!
5. Slagao si da se nisi vidjao sa Canetom Suboticem i Milom u Parizu!
6. Napravio si kucu u Bajcetini koja ne vredi nista ali kosta da se napravi pola miliona evra!
7. Kupio u istoj zgradi stan gde i Dinkic! Za jos pola miliona evra!
8. Slagao si da ces uhapsiti Dinkica i Dacica, a prepustio im citavu drzavu!
9. Koristis ovu dvojicu da bi se sirom Srbije obracunavao sa Demokratama!
10. Hapsis Miskovica, a promovises Misu Beka, Kostica i ostale svoje tajkune!
11. Sa mesta predsednika drzave rusis drzavnu politiku o Kosovu.
jel dosta?

Морава и брда

pre 11 godina

>>>"Političari su od Srbije napravili ovako besmislenu zemlju. Nikad u njoj ne bi bilo ovoliko korupcije i kriminala, mita, nezadovoljstva građana svojim životom da to nisu želeli političari. Dakle, prvo na političare!", poručio je Nikolić.<

Стање у држави је благо речено очајно, и највећа противречност је да Државни апарат( порески, судски, полицијски органи, струја) гони приоритетно ситне дужнике за кашњење( претплата, порез, кирија, струја),......а ОПРАШТАЈУ се десетине милиона евра кримијналцима,тајкунима, политичарима, ејјјјјјј јадно и бердно ли је!

И на крају грађани се задужују, отима им се имовина, а тајкуни , политичари-лопуже остају некажњено и НИКО НЕ ВРАЋА ОГРОМНЕ покрадене паре!

ХОЋЕМО државне новце које су пкрали криминалци- бизнисмени и надри-политичари.
И хоћемо поретање производње и то да покрене ДРЖАВНИ систем, а не појединци који се после хвалишу!

Значи дела, сити смо обећања!
Народ је уз вас ако будете ревносни и упорни и ако вратите добар део покрадене лове!

kifla

pre 11 godina

"Političari su najodgovorniji za katastrofalno stanje zemlje i propast privrede i zato ne smeju da se provuku u borbi protiv korupcije, kaže predsednik Nikolić." koliko se razumem u elementarnu logiku onaj ko je deo problema ne moze biti deo resenja. Glasace treba shishati posto uporno biraju iste chobane da ih vode.

po zaslugama

pre 11 godina

Normalno je da ne treba osloboditi krivice onoga ko pljacka,a kamoli politicare.Pa kako ih osloboditi kad su nam naneli stetu iz koje se necemo izvuci skoro...Ne samo sto su osiromasili drzavu ,vec su svojim gradjanima zagorcali buducnost.Dok se isprave sve njihove greske, nama prodje jos deset godina zivota.Pa tako ispada da su oni u stvari kreatori naseg zivota, po sopstvenom nahodjenju.E ne moze to tako da prodje...Toliko bar ovaj narod zasluzuje.

Mix

pre 11 godina

Pođite od sebe gospodine predsedniče! Vaš celokupni politički angažman od 1992 do 2008 godine ravan je - katastrofi! Posebno do 2000-te godine! Da li ste platili bilo kakvu,makar i političku cenu za zlo koje ste podr
žavali i u kojem ste učestvovali? Niste! I ukravši tuđi program dođoste na vlast! Trebali ste da završite tamo gde i Vaša braća po"veri" - radikali....

Dobro jutro Kolumbo

pre 11 godina

Ja imam problem da razumem današnje izjave ljudi na vlasti.Jedni se ponašaju kao feniks koji je izašao iz pepela, drugi kao nojevi kojima je glava u pesku, a guza na promaji, a treći kao upravnici zatvora školovani kod Putina u Sibiru.
Pa ti isti ljudi su učestvovali u razgradnji svega što je bilo dobro u ovoj zemlji i sad se nude kao spasioci da sankcionišu-ne sebe i svoje finansijere nego opoziciju koja im stoji na putu formiranju jednopartijske diktature iz vremena Pinočea i Staljina.Nazdravlje vam budućnost.

Bata

pre 11 godina

Prvo treba da uhapsis miskovicevu desnu ruku, drugog tajkuna u Srbiji i tvog prijatelja MILANA BEKA. Podrska radnicima IMLEKA u strajku koji izmedju ostalih zahteva hoce da saznaju ko im je vlasnik. Beko, Berezovski ili neko treci ?!

Slobodan

pre 11 godina

Nikolicu, kreni od svoje stranke, ako ces da das primer. Evo ti ga Mirko Krlic, potpredsednik zrenjaninskog odbora, Vulinov pomocnik za Kosovo. Covek ceo zivot vara, krade i menja stranke, kako koja nova dodje na vlast. Resi se tog sljama, pa mozda i mi zrenjaninci poverujemo u tvoje reci!

Akcionar

pre 11 godina

Gospodine Nloklicu, da vidimo ko ce od politicara da padne zbog nezapamcene pljacke akcionara Agrobanke i kada mislite da im nadoknadite stetu?

Bez pravedne nadoknade ni jedan strani investitor nece krociti u Srbiju

Mrki

pre 11 godina

Lijepo je cuti neke izjave predsednika Srbije koje spustaju tenzije u regionu,medutim i sam g.Nikolic je doprinjeo ovom zahladenju svojim neprimjerenim izjavama.Sto se tice Srebrenice,pa to je samo vrh ledenog brijega,tih manjih Srebrenica u BiH ima jako puno ,da ih ne nabrajam jer bi bila poduza lista,a to Nikolic vrlo dobro zna.Niko ne spori srpske zrtve , ali ne pravda se vlastiti zlocin zlocinom drugih.Srbija mora preuzeti odgovornost kao drzava,za sve sto je planirala i izvrsila na teritorijama Hrvatske ,BiH i Kosova,i to jasno i glasno reci svome narodu ,a ne glumiti nevino jagnje i negirati i ono sto je najocitija te dovoditi prvenstveno vlastiti narod u zabludu.Na drugim stranama ta volja postoji,ali Srbija je taj motor koji mora zavrsiti zapoceto ma kako to bilo gorko i tesko,te poceti da se bavi sobom isvojom ekonomijom.

Милојица

pre 11 godina

Златне речи и изјаве. Само да није нека поголема представа за јавност...

Милојица

pre 11 godina

Златне речи и изјаве. Само да није нека поголема представа за јавност...

Ludi Milojko

pre 11 godina

Nije korektno,da se vodjenje istraga protiv politicara tumaci kao hajka ili obracun, kao sto isto tako nije u redu ni da se istrage protiv pojednih imucnih ljudi razumeju kao obracun sa svim bogatima.

Gordana

pre 11 godina

Gospodine Nikolicu! Da li znate da je katedra za srpski jezik u Becu sada katedra za bhs jezik? Nije nam EU uzela samo Kosovo, uzimaju nam i jezik. Pitaste li nekoga tamo, kako je to moguce? Vi nas vodite u EU i pod tim uslovom? Borba protiv korupcije bi prevashodno morala da se odnosi na korupciju koja se danas dogadja, kao i sprecavanje iste u buducnosti. Kada su u pitanju vec izvrsena dela, najbolje bi bilo traziti vracanje novca i drugih dobara stecenih korupcijom, monopolom i drugim mahinacijama. Primenom zakona o poreklu imovine stavili biste ih u polozaj da sami objasne i dokazu kako je ista stecena, umesto da se igrate rusenja vetrenjaca sa njima. Don Kihota i Sanca Pansu ostavimo u Spaniji, nemojte da mi pisemo nastavke. To bi bilo pravo zadovoljenje koje ovaj pokradeni narod ocekuje, vracen novac i bez uzimanja novih kredita vratiti u zivot ekonomiju, privredu, sve. Ne trebaju nama lopovi u zatvoru, nego nas novac u nasem novcaniku. Ne budete li to uradili, uradice neko drugi. Materijalna odgovornost mora da bude primenjena, ne politicka, kao do sada. Politicka odgovornost na koju se svi pozivate, nije dovoljna. Kada se korupcija ne bude nikome isplatila, kao i rad protiv drzave i naroda, tada ce i prestati

bas tako

pre 11 godina

"Političari su od Srbije napravili ovako besmislenu zemlju. Nikad u njoj ne bi bilo ovoliko korupcije i kriminala, mita, nezadovoljstva građana svojim životom da to nisu želeli političari. Dakle, prvo na političare!", poručio je Nikolić.

Ovakav stav u potpunosti podrzavam.Samo preCednice onda bi pod udarom zakona morao i ti licno da se nadjes.I ti i bar 80% bivsih i sadasnjih premijera,ministara,poslanika.

Kralj Ibi

pre 11 godina

Prvo počistiti svoje dvorište, pa onda drugo. Ako zanemarimo političke efekte vaše politike (što je prilično teško) u prošlosti, ostaje pitanje vaših vrlih koalicionih partnera. Da li sa izrečenim, o čemu imate sveopštu podršku svih nas, koji se zovemo narod (član sam DS), mogu i hoće da se slože Dačić, Dinkić, Palma, Velja i drugi? Bojim se da ne, jer neki od njih čak veću brigu imaju o sebi lično, no o "zaštiti" partijskih kadrova. O mnogima od njih imalo bi puno toga kriminogenog da se kaže i stručno proveri. Pogledajte samo pojedine od njih koliko su ostareli i osedeli za ovih desetak godina. Nije lako zaspati noću kad nemaš publiku i ostaneš sam sa svojim strahovima. Ako ste iskreni, u šta još pomalo sumnjam, biće mi drag vaš 6. Oktobar, koji smo većina nas-naroda, shvatali kao borbu protiv svakojakih lopovluka i vraćanje pokradenog vlasnicima i državi, a Srbiju kao majku, a ne kravu muzaru. Konačnu proveru daće blisko buduće vreme i vaš odnos sa Kostićem, Bekom, Dragićem, Mitrovićem, Drakulićem i drugina. U aferi "Mobtel" na optuženičku klupu treba ili Bogoljub Karić, ili Dinkić. I jedan i drugi su trenutno "vaši" i ako i kada dozvolite istini da izadje na videlo, steći ćete pidršku i nas sumnjičavih. Daj Bože, u Srbiji do sada toga nije nikad bilo.

Sirotinja

pre 11 godina

Nije to politicki obracun niti bilo kakva politicka hajka,to je realnost.samo treba posle da se obracun a I sa politickim saradnicima pa I sa samim sobom.toliko su svi ojadili ovu zemlju da period pod turcima je mali da bi oporavili ovu zemlju.mogu da razumem ljude koji su u politici iz interesa pa ovde brane ove ili one Ali ne shvatam da neko moze da bude ubedjen da su ovi ili oni bilo sta korisno uradili za ovaj narod.

test

pre 11 godina

Evo malog testa! Meho Omerović - političar ovdašnji je bio predsednik UO fabrike iz grupe od 24 najspornije privatizacije u zemlji. Umesto da spašava firmu, on je omogućio novim pljačkašima - nepismenom bravaru i njegovoj ekipi da Jugoremediju dovedu do stečaja, koji je proglašen pre par dana. Dakle, da li će Mehu da se oduzme imovina i obeštete žrtve u dogledno vreme (više od godinu dana nisu dobili plate, a akcije ne vrede više ništa)? Da li će na odgovornost biti pozvan i Danilo Šuković iz istog UO, ali i iz UO Agrobanke? Da li oni mogu i ubuduće da rade šta hoće nekažnjeno???

srecna nova 93.

pre 11 godina

Pre 20 godina smo imali predsedika koji je bio obrazovan, nije doneo Srbiji nista dobro. Ovaj niti je obrazovan niti lici na drzavnika. Mi smo umesto da se makar malo pomerimo. nazadovali. Sto se tice Tadica, za Srbiju je bio manje zlo od ovog. Sve sto je on prihvatio prihvatice i Toma. Cak ce biti i kooperativniji.

vujadinn

pre 11 godina

Političari koji su bili korumpirani treba da idu u zatvor. Kako bi inače napisali memoare. Za to nemaju vremena od korupcije. U zatvoru će imati puno vremena za pisanje.

Siniša

pre 11 godina

Izbore si dobio jer si lagao. ,,Nećemo saznati ko je ukrao 600.000 glasova, ako ja ne budem izabran za predsedika''. I šta je sada bilo? Ko je pokrao izbore?
Obećao si 100 milijardi evra stranih investicija. Budale su poverovale.
Cene osnovnih životnih namirnica su za proteklih 6 meseci poskupele u proseku za 25%. Obećali ste jeftinuju struju i gas, a dobijamo poskupljenja. Vaši ljudi(SNS) u vladi su glasali da ponovo Bajatović bude direktor(upropastitelj) Srbijagasa. Zatražite od EPS-a, Srbijagasa, Telekoma...da vam dostave ko im duguje i koliko novca i videćete zbog čega te kompanije ne posluju pozitivno i ko ih potkrada, a mi moramo da plaćamo umesto njih. Pošto je vaš čovek direktor Telekoma, pitajte ga da li u Telekomu postoje ,,zaštićeni telef. brojevi'' od automatskog isključenja po osnovu ne izmirenja računa. Da, postoje, sa milionskim dugovanjima, ali to je strogo čuvana tajna. Eto prilike da taj lopovluk prekinete, ali, nema ništa od toga, nastavljate sistemsku pljačku.
Sistemska pljačka svega što je državno je nasleđe komunističkog sistema, samo što ste ga vi sada usavršili, podigli na viši nivo, a za to nisu krivi nikakvi tajkuni, lopovi...već isključivo političari. Pogledajte samo koliko se SPS opire promeni tog sistema, a ,,trgovina'' oko javnih preduzeća je najbitniji deo koalicionog sporazuma. Mišković i ekipa su posledica, a ne uzrok pljačke. Pa prema tome, vlada neće pasti zbog Miškovića, već zbog političara koji ne žele da se sistem menja.

Vladika

pre 11 godina

Ne zasluzujemo mi ovako dobrog predsednika. (Istvan, 29. decembar 2012 23:07)

iako sam uspeo da zbrisem i otrgnem se svim pupcanim vrpcama sa Srbijom, place mi se kad vidim ovakve komentare!

STENA.

pre 11 godina

Cekao narod godinama da se odvoje dobri od losih,a losih se gomilalo sve vise,nasoj deci su postali uzor neposteni,previlegovani i bahati tipovi iz dzipova,skupih jahti sa sumljivim debelim kajlama i novcanicima.Srozao se moral i tolerancija na nulu,ulice pune nasilja i kriminala,svi treba da se trude da niad vise tako ne bude.

AH, STOLE

pre 11 godina

I Vi, kao i vecina SNSovaca hvalite svoje na vlasti, ali bez argumenta.
Svi su ovi bili na vlasti, i tad je ova zemlja ocerupana.
Ako se kreditima, do sad za 6 meseci zaduzili su nas 3 milijarde, i hapse.
Sve bi to bilo ok, da se vide rezultati u realnom zivotu.
Na zalost, nezaposlenost je 33%, inflacija 14%, obezvredjene plate, penzije,a o kadrovskoj politici no coment.
I sta je tu bolje, ili koje su promene vidljive.
Samo demagogija , i prazna prica.