Petak, 28.12.2012.

22:47

Putin Nikoliću: Ljubim vaš narod

Predsednici Rusije i Srbije razgovarali su u petak telefonom o unapređenju saradnje i mogućnosti da Putin uskoro poseti Beograd,piše na sajt predsednika Rusije.

Izvor: Tanjug

Putin Nikoliæu: Ljubim vaš narod IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

165 Komentari

Sortiraj po:

Aristotel

pre 11 godina

Svim rusofilcicima samo jedna poruka: Berlinski kongres i zalaganje Rusije da nam oduzmu Pirot, Dimitrovgrad i ceo pogranicni deo sa Bugarskom do Makedonije i poklone Bugarima. Spasao nas je Bizmark. Imate Wikipediju, ako vec niste ucili istoriju, pa proverite.

zoran

pre 11 godina

"Saberi-oduzmi,cini mi se da smo u veeeelikom minusu,zar ne?"
(Vlada, 29. decembar 2012 10:38)

Ako u minus ubrajaš i 15% teritorije - Kosmet, samo da te pitam šta bismo mi sada radili da MORAMO umesto NATO i Amera da održavamo red dole gde ima skoro dva miliona gnevnih ljudi koji u 90% slučajeva mrze Srbe, Srbiju i SVE što je srpsko. A kakva im je ekonomska situacija, pa kada bi se još "okačili" o naše socijalno i zdravstveno, pa pomoć za nezaposlene pa treće dete pa ljudska prava pa Amnesty International pa tako redom.

E sada, kada si ovo pročitao, saberi-oduzmi...

Zdravo

pre 11 godina

U svim nasim srcima sakriveno i duboko kao u podsvesti mozga naseg kuca deo koji se zove pravoslavna Rusija !!!! Poz.
(Sava Adamovic, 28. decembar 2012 23:42)

Savo brate, puko si ko kokica. Ne generalizuj više.

Građanin

pre 11 godina

Ovo je potvrda vođenja mudre diplomatije predsednika Tomislava Nikolića, koji je uspostavio još prisniji odnos sa Rusijom nego što je bio pre,a dokaz za to su i invsticije Rusije u našoj zemlji,koje bi trebalo uskoro da se realizuju.

Dejan

pre 11 godina

Srbija konacno ima cemu da se nada jer na celu zemlje imamo predsednika koji se trudi da sa Rusima uspostavi sto bolje odnose sto vec sada donosi dobre i pozitivne rezultate. Otvaranje nove fabrike u Velikoj Plani samo je pocetak jedne uspesne saradnje koja predstavlja krunu politicke umesnosti naseg predsednika Nikolica. Raduje me da konacno Srbija polako ali sigurno krece napred. Sa otpocinjanjem radova na "Juznom toku" Nikolicu ce svi morati da priznaju da je uradio veliki posao za Srbiju...

Pravda

pre 11 godina

Predsednik Nikolić je uspeo da uspostavi mlogo bolju saradnju između Rusije i Srbije,koja se ogleda i u većoj međusobnoj trgovinskoj razmeni i najavi investicija Rusije u Srbiji,koje bi uskoro trebalo da se realizuju.

Maaarko

pre 11 godina

Srbija je oduvek u Rusima imala istinske saveznike samo sto to prethodni predsednici nisu uvidjali, oni su mislili da je Evropa bezalternativna. Zahvaljujuci Nikolicu Srbija je uvidela da Evropa ima i drugu stranu sveta gde je Rusija, zemlja sa kojom Srbija moze postice mnogo jer obe zemlje imaju zajednicke interese koji polako pocinju da se ostvaruju. Nikolic je najzasluzniji za trenutno jako dobre odnose sa Rusijom, jer je Moskva u njemu ocigledno videla jakog i pouzdanog partnera sa kojim mogu da rade. Sada kada je tesko i kada kriza drma ceo svet svaki dolar ili euro u Srbiju je dobrodosao a sa Rusima ce ih biti, pocev od "Juznog toka" i nove fabrike u Velikoj Plani do nekih drugih projekata koji trebaju da ugledaju svetlost dana.

Crni Gruja

pre 11 godina

I Srbi i Rusi pretrpeli su mnoge promene ali su uvek ostajali bliski i to predstavlja cvrst temelj na kome moze da se gradi sjajna saradnja.

srdjan

pre 11 godina

Jos jedan dokaz ko su nam prijatelji u svetu,a mi stalno trcimo na drugu stranu,pozdravljam potez predsednika za jacanje saradnje sa Rusijom u svakom smislu

pajser

pre 11 godina

Često putujem u Moskvu, jednom mesečno u proseku, 12 godina u nazad. Imam kontakte kako sa intelektualcima, tako i sa radnicima i narodom na ulici - Rusima. Mnogo Rusa poznajem i. sa mnogima sam u gotovo svakodnevnim kontaktima.

U većini slučajeva ni ne znaju gde je Srbija. Čude se kaojim to jezikom pričam i da toliko liči na njihov jezik. O bratstvu sa nama nikada i ni od koga ni reč nisam čuo. Na vestima, retko kada pomenu Srbiju...

O kakvim to vezama pričamo?
Blago nama ala smo izmanipulisani!

Drzavljanin

pre 11 godina

Bas je lepo ako imamo toliku podrsku od osobe koja je bukvalno preporodila Rusiju.Putin je izuzetno sposoban covek, na svakom planu i velika je cast sto su nam odnosi sa njim sve bolji i bolji.Ukoliko takav covek svesrdno podrzava Nikolica, onda je sve jasno.

Gandolf

pre 11 godina

Bravo za predsednika Nikolica, bravo za njegovu pragmaticnu politiku koju uspesno vodi. Srbija je na takvom geostrateskom polozaju koji zahteva od nas da sa svima saradjujemo. Nazalost prethodne vlade su zapostavile Rusiju sto se pokazalo kao jako pogresno, jer uspeh Nikoliceve politike ogleda se u otpocinjanju radova na "Juznom toku" kao i u otvaranju nove fabrike namenske industrije u Velikoj Plani. Sve ovo imace uticaja na nasu industriju, nova radna mesta i smanjivanja ogromnog deficita. Nikolic je mudar i nadasve pametan politicar koji zna i "oseca" jako dobro koji su to partneri koji najbrze mogu pomoci Srbiji, sa kojima Srbija moze saradjivati ravnopravno bez pritisaka i ucena.

Aleksandar

pre 11 godina

Zamislite državu od Aljaske do Nemačke... meni se dopada, a vama?
(Vladimir, 29. decembar 2012 10:09)

I jedan cika sa brcicima je imao slicne ideje, sreca pa nije uspeo da ih sprovede u delo izmedju ostalog zahvaljujuci i Rusima. Doduse tadasnji ruski Putin je vise Rusa pobio nego taj cika s brcicima, al' to je sad druga prica...

E sad, tebi ako se svidjaju ideje za koje se cika s brcicima zalagao...

Danilo

pre 11 godina

Ovaj razgovor je dokaz da nas Rusija smatra za ozbiljne partnere sto je posledica politike predsednika Nikolica koji je znao da u Rusima prepozna istinske partnere sa kojima mozemo postici mnogo u zajednickim projektima. Srbija i Rusija treba da saradjuju a ta saradnja sigurno ce u buducnosti biti i veca jer je ocigledno da i Nikolic i Putin imaju veliko razumevanje i postovanje jedan prema drugom.

gotten

pre 11 godina

Putin je predseniku Nikolicu ukazao poverenje mnogo pre nego sto je dosao na tu poziciju,pregovori sa Rusijom ce sigurno biti unapredjeniji nego sto su bili sa starim predsednikom.

Ziveo Kralj Dragutin i Metohija!

pre 11 godina

Zamislite državu od Aljaske do Nemačke... meni se dopada, a vama?
(Vladimir, 29. decembar 2012 10:09)

Ne.

patriota

pre 11 godina

Ovako se vodi drzava. Srbija je ponosna sto ima ovakvog predsednika koga podrzava Rusija. Pametnom politikom i povecanim izvozom nase robe na rusko trziste otvorice se mogucnost za nova radna mesta a samim tim i sigurnost medju gradjanima i bolja buducnost

Gordan

pre 11 godina

Pa naš komšija (diskutant Goran) iz susedne nam Hrvatske,ima potpuno pravo. Rusija ne oseća nikakve ljubavi prema Srbiji nego samo interes, a mi smo lahko povodljiv narod, pa može svaka malo veća sila manipulirati s nama. Za bolju bodućnost morat ćemo se okrenuti prema zapadu, naročito prema Nemačkoj, i ostalim zapadnim zemljama, sa Rusijom nema vajde, a ustalom pitajte jim susede države kakvu bratsku ljubav je pružala Rusija kroz istoriju pa i na dalje. Nije ni čudno što je najomraženija država na bliskom istoku, pa i na Zapadu nema baš dobrog rejtinga. A usotalom, zna se gde najviše živi naša dijaspora, u Rusiji definitivno, ne!

Potemkinov seljak

pre 11 godina

Da nije bilo rusa pre 100 godina, ne bi bilo ni nas sada, budite uvereni u to. Englezi i Francuzi ne bi nikada usli u rat zbog nas. Niti bi Francuzi poslali svoje trupe na solunski front da Nikolaj nije pretio da da ce napustiti rat. Austrijanci ne bi imali mnogo milosti prema nama. Koliko god da su Rusi gledali svoje interese na Balkanu, nikada nam nisu zeleli zlo. Amerikanci su, na drugoj strani, bombardovali Beograd gore nego Nemci '41. Mislim da bi, makar zbog toga, trebalo da pokazemo postovanje prema Rusiji. Rusija postaje jedna ozbiljna zemlja, svesna svoj snage i vaznosti. A mi cemo ostati mali, siromasni i jadni, zaboravljeni na ovom prokletom Balkanu.
(wud, 29. decembar 2012 10:25)

Da nije bilo Rusa, ne bi bilo Crne Ruke, ne bi bilo onog idiotskog atentata (iza ledja i protiv volje srpske vlade), ne bi bilo rata (ili barem ne bi Srbija podnela najtezi udar), ne bi pola Srba izginulo i Srbija bila unistena. Rusi su Srbiju GURNULI u taj rat!

Papuanac s Antarktika

pre 11 godina

rusi vole nam vise nego grke..oni su nasa prava braca..oni ce nam izvuce iz ove krize,posto smo propali kao grcka.. (milos, 29. decembar 2012 10:06)

A vam budu... kuj ste to "vas"?

Đorđe

pre 11 godina

Jako je važno da imamo dobre odnose sa Rusijom, svet će drugačije gledati na Srbiju ako zna da ona ima Rusiju kao strateškog partnera.

voli me, ne voli me

pre 11 godina

patetično i politički obojeno, a kao izraz ljubavi. nije sigurno da putin jednako voli sve ruse, verovatno selektivno voli samo neke srbe.

dO

pre 11 godina

I Putinu prethodni ruski diktatori su isto tako voleli Poljake, Čehe, Slovake, Bugare, Mađare, Rumune, Gruzine, Ukrajince, a bogami i nekoliko miliona Rusa koji su ostavili kosti u Sibiru. Razmislite dva puta o takvoj ljubavi.

from Serbistan

pre 11 godina

Prevod vam je fantastican..ali to na stranu.

Procitam komentar nekog iz CRO kako bni se mi morali okrenuti civilizovanom svetu....

Pa onda pitajte poljake Gruzine, kako su se proveli pod Sovjetima (za nekog Sovjet znaci biti Rus- za mene je Sovjet komunista)

I jedan onako sladunjav kao trazi nam kamatu.....

Za momka iz Hrvatske: Hvala na savetu i brizi, ali da te podsetim tvoj narod uz vase civilizovane saveznike je u poslednjih 100 godina skoro istrebio moj narod uz fantasticno objasnjenje i poravnanja na kraju 20 veka). Hvala ali ja zaista mislim da sa vama ne treba biti u istoj grupi!

Ovaj da pitamo one bivse okupirane strane od SSSR-a kako im je bilo pod SSSR ili pod Rusijom...razumem ja da imamo manja znanja o svemu...ali ne treba biti bas glup. Proveriti koliko je "Rusa" ubijeno dolaskom Lenjina i stvaranjem Komunizma....a onda za one sa vecom zeljom da nauce neka provere drzavno uredjenje Rusije i njene teritorije pre Lenjina.

Kamata od 3.7% na obracunata na fixnu sumu, plus grace period od 5 godina.....ja to bratu rodjenom ne bi dao!

450M Evra od MMF nam se kamata 7.4% na fixni deo, plus nam lupaju kamatu na kamate iz periode vladavine Milosevica.... (paraf Labusa na taj dokument)

I na kraju krajeva, ajmo realno tukli su nas kad je bio Milosevic i govorili to je zbog Slobe, koliko smo ih promenili posle njega i dan, danas se utrkuju da nas ponize i izudaraju....ja ljubim ruku koja miluje!

blondie

pre 11 godina

Kostunica je dao NIS da bi Ruse vezao za Srbiju i materijalno,a ne samo emotivno.Tako da svako ko pomisli da jos jednom pokusa da mase bombama,kao onomad,tesko da ce i pomisliti,a kamoli pokusati to da uradi.Tako da ,ako ovo ne shvatate,onda malo sta i kapirate!

Vlada

pre 11 godina

Batalite s ovim glupostima.Od Rusije ne dobismo ni banke donacija,od EU par stotina mil evra.Nema bratstva,samo interesi.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (glasac Ds-a, 28. decembar 2012 23:59)

Da,apsolutno se slazem,samo,ne pomenuste razaranje Srbije od iste te EU i SAD,koje se meri u par stotina,ali ne miliona,vec milijardi evra,kao i otimanje 15% teritorije,koja usput vredi bar jos toliko!

Saberi-oduzmi,cini mi se da smo u veeeelikom minusu,zar ne?

wud

pre 11 godina

Da nije bilo rusa pre 100 godina, ne bi bilo ni nas sada, budite uvereni u to. Englezi i Francuzi ne bi nikada usli u rat zbog nas. Niti bi Francuzi poslali svoje trupe na solunski front da Nikolaj nije pretio da da ce napustiti rat. Austrijanci ne bi imali mnogo milosti prema nama. Koliko god da su Rusi gledali svoje interese na Balkanu, nikada nam nisu zeleli zlo. Amerikanci su, na drugoj strani, bombardovali Beograd gore nego Nemci '41. Mislim da bi, makar zbog toga, trebalo da pokazemo postovanje prema Rusiji. Rusija postaje jedna ozbiljna zemlja, svesna svoj snage i vaznosti. A mi cemo ostati mali, siromasni i jadni, zaboravljeni na ovom prokletom Balkanu.

srebrni letac

pre 11 godina

Iz gorenavedene vesti mogu samo da zakljucim da me odnos putin nikolic potseca na ljubavni odnos lokalnog dizel mafijasa i seljancice ono pusica,obecanjca samo mi veruj i daj a posle...jos jedna nezbrinuta beba na grbaci gradjana srbije.

bane

pre 11 godina

bas si nas ljubio kad su nam uveli sankcije i kad su nas bombardovali, nisi prstom mrdnuo

Za tvoju informaciju,cisto onako da znas Putin tada i nije bio na vlasti!A osim toga,i da jeste zasto osudjivati njega,a ne one koji su nas bombardovali i koji su nam uveli sankcije?nikada nam evropa ne moze biti veci prijatelj od rusije,srecom da velika vecina srba to zna!

Vladimir

pre 11 godina

Neko je ovde od komentatora pomenuo naše slovenske narode koji su u istoriji ratovali između sebe, sa željom da podele prestanu, i potpuno je u pravu - krv nije voda. Zamislite državu od Aljaske do Nemačke... meni se dopada, a vama?

The Clash

pre 11 godina

Zanima me kada ce mali narodi na Balkanu shvatiti da ne postoji nikakva ljubav velikih(EU,Rusija,USA)prema malima,vec postoje samo goli interesi.Srbi kao da su u erotskom zanosu kad se prisete Rusa,boze me sacuvaj,ili Hrvati kad su Nemci u pitanju,sa cuvenim estradnim hitom"Danke Deutschland",bukvalno dozive kolektivni nacionalni orgazam.I na kraju erotska relacija Bosnjaci-Turci u Bosni,a pogotovu vazi za Novi Pazar i okolinu.Kompleksi su cudo.

V

pre 11 godina

Kada Srbiju budete voleli više i od Rusije i bili najžešći kritičari srpskih grešaka do najmanje sitnice, bez obzira na to kakvi su drugi prema sebi, postaćete patrioti.
Sve ostalo je bolesni egoizam i najgora iskompleksiranost, kukavičluk i nezrelost, upravo proporcionalna žestini parola i hvalospeva o svojoj naciji, prečesto zalivena alkoholom i bilo čijom krvlju, ponajviše srpskom ,koja se ne uklapa u kalupe novokomponovanih divljaka koji sebe sramotno nazivaju Velikim Srbima.

Тимур

pre 11 godina

Всетаки нигде не чувствуешь братское отношение к себе так как в Сербии. Руси и Срби братья заувьек!

bananijanac

pre 11 godina

@Aleksandar mali
Zasto? Ja bih voleo da predsednik Srbije tako srdacno razgovara i sa Obamom (posebno bi mi bilo drago da on kaze "ljubim vas narod", da se malo iskuliramo od rasizma), Gordnom Braunom, cak i sa Erdoganom. Angela Merkel ne mora nista da kaze :).

Nikolic je pametan covjek i zna sta radi !

pre 11 godina

Halo glasacu DS-a ta tvoja fasisticka EU (u koju se tako kunes i koja ti je navodnao davala kredite) nam je sa Amerima rusila mostove, aerodrome, puteve i pruge, zgrade i ubijala sugradjane! Znas li koliko to kosta + tuga, stres i jad i zemlja trula od osiromasenog uranijuma i kiselo tlo. Sta mislis otkud toliko kancera i drugih bolesti medju nama. Stalno pljuju po nama i uslovljavaju nas i vrijedjaju nas narod i tjeraju nas da se osjecamo lose. Isto bi kukavice radile i Rusima ali ne smiju, jer su Rusi sila. I da tada nas Rusija nije branila jer je bila jos uvijek nejaka, istrosena i okupirana svojim problemima. Danas da znas da je to druga zemlja i pazi kako pricas o njoj! Rusija nije rusila nasu zemlju, niti ce, a tvoja EU ce da traje koliko i Evro, jer to ih drzi na okupu! Evro je poceo da se ljulja opasno, znaci jos malo pa nestalo! Sve te koji su navikli da zive od tudjeg jada dabogda vatra progutala, i njih i komsije preko bare! Poshast COVJECANSTVA!

aca

pre 11 godina

Koliko sam ja razumeo, Putin je na ruskom rekao da voli naš narod, a novinaru koji pojma nema o čemu piše i postavlja takav naslov neka je načast (koju očigledno nema) takav način pisanja.

Ko je bio Predsednik

pre 11 godina

"31. decembra 1999 Boris Jelcin, skrhan poslednjom operacijom srca, odanosti alkoholu i losim stanjem podnosi ostavku i imenuje Vladimira Putina za svog naslednika"
Za one koji od ostrascenosti nemaju kurazi da prosto otvore Wikipediju kako bi znali ko je u martu 1999 godine bio predsednik Rusije i u kakvom je stanju vodio unurasnju i spoljnu politiku.

Carpe diem

pre 11 godina

Moram pohvaliti predsednika u njegovim nastojanjima da odrzava dobre odnose sa velesilom kakva je Rusija.Nije mi samo jasno sto se u svim tekstovima istice da je razgovor bio na inicijativu srpskog predsednika.Je l' onda taj razgovor manje vredi nego eventualno neki koji bi inicirala ruska strana?Pohvalno je to sto su u tom razgovoru dogoverene i potvrdjene neke stvari.Kamo lepe srece da je prosla vlast cesce inicirala takve razgovore,gde bi nam kraj bio?!

Stevan

pre 11 godina

U svom komentaru gospodin Silvio Mardokic je lepo objasnio, na ruskom jeziku rec LJUBIM znaci VOLIMO. Svaka dalj diskusija je izlisna i taj novinar koji je potencirao rec LJUBIM u pravom smislu te reci treba da razmisli da li je on uopste za taj posao.

blondie

pre 11 godina

lako o Rusima imam veoma rezervisan stav,najezih se od Putinovih reci.To znaci da nesvesno u nama tj.srce je okrenuto na suprotnu stranu od one kojoj hitamo.Ono sto govore emocije,to je prava istina,tj mi smo Sloveni i pravoslavci i nemamo nista zajednicko sa Evropom.To je tako,mozda nam se i ne svidja,ali od sebe se ne moze pobeci.Zato u se i u bracu Ruse.

Duci0167

pre 11 godina

Eksplozija rusofilije,sad! Kakvi primaci! Majcica rusija ... kuku naopako. Nas i Rusa 2 milijarde itd.
Preziveo sam bombardovanje kao i svi vi ali politika je ovo. Treba glavom a ne srcem. Na stranu vase emocije buducnost je u pitanju.

Beogradjanka

pre 11 godina

@milutin nikolic "Da smo na vreme ovo cinili ne bi bili na ivici sveta i Evrope sada. Ljudi ovde pisu sve i svasta. Putin je lekcija koja treba se uci". Covece, na cemu si? Ja malo duze pamtim i vrlo dobro se secam kako su Cesi, Poljaci, Bugari i ostatak Istocne Evrope "uzivali" u blagodetima paznje majcice Rusije. Slucajni znam i kako danas zivi tamo narod. Onaj obican svet se muci isto kao i mi. Srednji sloj je urnisan materijalno, a penzioneri gladuju. Prema tome, idi malo tamo pa vidi. Razgovaraj sa ljudima i bice ti sve jasno. A to sto nas Putin voli (pretpostavljam da je to rekao, a ne da nas ljubi), pa dobro. Volim i ja Ruse. Uostalom, deda mi je odande i nije mu napamet padali da se tamo vrati. Znao je za jadac.

naky

pre 11 godina

Ja prosto ne mogu da verujem, evo citam vest, a posebno komentare po drugi put. Srbi su narod koji pod hitno treba da kolektivno ode kod psihijatra. Tolika neopravdana i nicim izazvana ljubav prema Rusima je bolesna. Svaki prosecan psiholog ili psihijatar bi vam to odmah rekao.

Ne mogu ra zazumem toliko orgazmickog ushicenja time sto je tamo neki diktator izjavio da "LJubi nas narod". Da se razumemo. Licno mislim da ruska kultura i umetnost spadaju u sami svetski vrh. Rusi su interesantan narod, doduse nivo primitivnosti u svakodnevnom zivotu je kao kod nas. ALI, kada ce nepismenom Srblju postati jasno da ruska politika nikada nije bila na nasoj strani. Uvek, ali uvek su nas prevarili i izdali.

Jos nesto - Na ruskom " Ja ljublju tebja" (izvinjavam se jer pisem kako se izgovara, nemam rusku cirilicu) znaci "Ja te volim". Shodno tome covek je izjavio da voli nas narod, a ne da nas ljubi.

Svi vi koji padate u nesvest zbog ovakve izjave niste nikada culi ni za Ermitaz, Baljsoj, a od ruskih klasika ste procitali samo Tolstojevskog, sto rece jedna estradna umetnica svojevremeno.

vita_brevis

pre 11 godina

Zasto niko, od pro-ruski orijentisanih politicara, ne organizuje (poput Palme), turisticke bratsko-ljubavne ture po Rusiji, sa mogucnoscu trajnog boravka u "idilicnoj" unutrasnjosti? Rusofili (probe radi) zatrazite prijem u rusko drzavljanstvo, boravisnu ili radnu dozvolu... Pre donosenja ovako sudbonosne odluke, pogledajte statisiku: koliko je gradjana (iz bivseg Varsavskog pakta) napustilo "ruski zagrljaj" i pobeglo na zapad, a koliko njih, u obrnutom smeru? Meni je poznat samo slucaj onih koji su radili za KGB, pa kada su otkriveni, prebegli su u Rusiju. Da li su i ostali zivi, nije mi poznato.

Marko

pre 11 godina

vaistinu je na delu jedinstven poduhvat pacifikacije i duhovnog umrtvljivanja srpskog naroda kroz sve učestalije i sve jače ubrizgavanje, spolja i iznutra, seruma autodestrukcije i autošovinizma (poraženčestva, rekla bi naša ruska braća) u njegovu kolektivnu svest, pa i u njegovo kolektivno nesvesno.

Vladika Irinej Backi

wlado

pre 11 godina

kako se samo palite na putina,nista dobro nam nisu doneli, kostunica im dao NIS, rusija nine donirala ni dinar,naspram nemacke,japana,italije,amerike...kako samo zivite u slepilu,putin car,ovo ono...sta,osecate se sigurnije kada znate da misli na nas?jel mirnije spavate sa saznanjem da nas pored takvog prijatelja niko nece dirati,makar poceli opet da istrebljujemo neki novi narod?

A?

pre 11 godina

Kao prvo, lepo pise da VOLI nas narod. Drugo, Rusija je nas prijatelj, ne zato sto nas nikada nisu bombardovali, vec zato sto su uvek u istoriji bili na nasoj strani! Volim ja i zapad, ziveo bih tamo, ali, taj zapad nas unistava! Zasto? Pogledajte kartu sveta. Pogledajte najvaznija strateska mesta. Sve ce vam biti jasnije... Mislim na one koji se bar malo razumeju u strategiju...

Simo Ustipraca

pre 11 godina

Kad bivši KGB-ovac sretne bivšeg četničkog vojvodu, kaže mu: "Ja ljublju tebja!" A pošto je bivši četnik, sada narod, ovde se to provede kako onaj tamo voli sve nas.Odnosnu ljubi.

ML

pre 11 godina

Rusi se JESU povukli sa Kosova 2003 kada je predsednik bio bas Putin. Pa ja razumem da ovde neko voli Putina ali necemo se lagati i pretvarati da neznamo?

Safet Cara

pre 11 godina

Ako hoces da vredjas nekog, treba ubuduce da kazes: "Ma idi bre u ... Rusiju!" Ljubio Putin i Basar al Asada, Gadafija, Mubaraka itd. Sve sta Rus ljubi, NESTAJE!! Pa sad znate kako vam se pise

Safet Cara

pre 11 godina

Ako hoces da vredjas nekog, treba ubuduce da kazes: "Ma idi bre u ... Rusiju!" Ljubio Putin i Basar al Asada, Gadafija, Mubaraka itd. Sve sta Rus ljubi, NESTAJE!! Pa sad znate kako vam se pise

Glasac X

pre 11 godina

U svim nasim srcima sakriveno i duboko kao u podsvesti mozga naseg kuca deo koji se zove pravoslavna Rusija !!!! Poz.
(Sava Adamovic, 28. decembar 2012 23:42)

U mom srcu nema mesta za Rusiju. A i u srcima mnogih, zato, ćut', ne govori u ime svih.
Što se tiče podsvesti i mozga... Vama nešto tu očigledno fali.

Momo

pre 11 godina

Treba se vise okrenuti Rusiji nego zapadu. Oni su uvek bili tu kada je trebalo pomoci i braniti Srbiju. Sa Nikolicem u tome imamo velike sanse.

Ja sam te oslobodil

pre 11 godina

Putine srpski narod vas čeka sa velikom radošću.Braća Rusi nisu nas bombardovali niti nam dali sankcije...
(miki, 28. decembar 2012 23:35)

Istina je da vas rusi nisu bombardovali

statisti

pre 11 godina

Ko god pokusava da prijateljstvo srpskog i ruskog naroda minimizira i predstavi kao stetno, je neozbiljan i verovatno po sistemu ...jedna floskula izrecena mnogo puta, se prihvata kao istina.Ona sluzi za postapanje onima kojima argumenti i nisu bas veliki,pa onda neprekidno pricaju ono sto im se bas dopada...Rusi nas nisu bombardovali,ne poklanjaju deo nase zemlje...Prema tome nema sta da im se prebaci.A to sto nas zesce ne brane ili sto bi mozda neki voleli da oni ginu umesto nas,da bi nam dokazali svoje prijateljstvo, pa i nije fer sa nase strane...Pa zar nam preti opasnost od nasih,dokazanih, prijatelja Amerike,Nemacke...pa da treba iko da se mesa,pa to je neozbiljno...Covek se od coveka razlikuje po razlicitom karakteru,osecanjima i nacinu ophodjenja prema drugima.Tako i drzava koja poprima karakterne osobine svoje politicke elite ,vremenom pocinje i da lici na nju.I zato mnogi politicari sanjaju ,da su drzava oni sami, jer su je napravili prema sopstvenim interesima i nahodjenjima a narod kao da i nije bitan u tom filmu ,on mu vise dodje kao statista...I dok statisti lutaju i traze svoj put i prijatelje,politicke elite se batrgaju izmedju opstih interesa statista i svojih licnih.Gde po pravilu prevladaju nekako oni licni,jer glavna uloga je glavna a statista je bilo i bice... Treba reci da casni izuzeci postoje ali se u mnostvu ovih drugih... jedva naziru.

i tako...

pre 11 godina

@Euro-Neuro, 28. decembar 2012 23:34; Ima istine u tome sto ste naveli, medjutim...Prvo, svi koje ste naveli, sem Ceha i mislim Slovaka, su napadali i ratovali protiv Rusije (neki tek u 2. sv. ratu, neki mnogo pre toga i mnogo puta). Drugo, Rusiju kao i svaku drugu veliku silu, u raznim vremenima vodili su razliciti ljudi, neki su cinili stvari zbog kojih bi sadasnja ruska vlast morala da se stidi a i izvini, no nadam se da su izvukli pouke i da nece ponavljati takve greske i zbog onih o koje bi se potencijalno ogresili i zbog njih samih. Kako god, ja verujem da smo mi koji sada sebe zovemo Rusi, Poljaci, Ukrainci, Belorusi, Cesi, Slovci, Slovenci, Hrvati, Bosnjaci, Crnogorci, Makedonci, Bugari i mi Srbi (pa i najveci deo Rumuna i Madjara) samo plemena jednog naroda, i nadam se da ce jednog dana, uprkos nepravdama pa i zlu koje smo jedni drugima cinili tokom proslosti u ime ko zna cega a ustvari zbog interesa i manipulacija nasih tadasnjih "vodja", smoci snage da spoznamo da krv nije voda, da ima bitnijih stvari od licnih i trenutnih interesa nasih "vodja", dogovorimo se i kazemo: Jedan narod-jedna drzava!

ima li ovde Rusa?

pre 11 godina

Putin trazi kamatu ali ne i deo teritorije kao nasi "prijatelji" na drugom kraju sveta. [...] Volim i ja Vas Rusi braco!
(Milutin Nikolic, 28. decembar 2012 23:45)

A sta ce mu deo, kad biste mu vi dali sve. Pa. eto... voli i on vas.

Силвио Мардокић

pre 11 godina

Можда су Г. Николић и Г. Путин гејеви у вези, али се на државничком нивоу званично, па ни у телефонском разговору, још увек не размењују тако интимне поруке као што су то приказале Новости. На руском језику реч "любить" значи "волети", а не "љубити"!!! Посебно што реч "любим" означава прво лице множине и значи "волимо" (!!!), па наведеној реченици у Новостима даје још официјелнији карактер од приказаног, непримерено интимног. Ако неко гаји анимозитет према другом народу или нацији, или поседује завидан ниво неписмености и површности, није му место у новинарству !

Civilizovan

pre 11 godina

Nisam rusofil ali bih susjedu poručio da malo ažurira svoje znanje. Zapad puca po šavovima a oni koji imaju novca, ili ga imaju sve više (a Zapad sve manje) nalaze se u Moskvi, Pekingu, Braziliji itd. Uzgred, zanimljivo je da se hrvatski koncept "civiliziranog" i na samom Zapadu (demokratskom) karakteriše kao nazad ako već ne klerofašistički.

Proka

pre 11 godina

"Kada su povuceni Ruski vojnici sa Kosova, Putin NIJE bio predsednik Ruske Federacije" - da jeste, naravno da je bio. Putin je predsednik Rusije od kraja 1999. a ruska vojska je povucena 2003.

Radojka

pre 11 godina

Srbija i Rusija mogu imati samo saradnju na obostranu korist, bez uslovljavanja . Rusija je zemlja koja stoji uvek uz Srbiju kad je i KiM u pitanju.

русский язык

pre 11 godina

@ Goran Cro
Okrenite se suradnji sa SAD-om i zemljama civiliziranog zapada, okrenite se ispunjavanju uvjeta za punopravno članstvo ne samo u EU, nego i u NATO-u.
@
Ne brinite Vi za nasu buducnost.
Brinite za svoju.
O kakvom "Civiliziranom zapadu " govorite o onome koji je nas bombardovao 77 dana, bacao bombe na vozove, bolnice,skole porodilista,mostove ubio malu Milicu na nosi u Batajnici....
A svi koji prebacujete Putinu sto je povukao vojsku s Kosova treba da znate da on tada nije bio na vlasti.
Kamo lepe srece da je on bio predsednik 99.g NE BI SMELI AMERI I OSTALI " CIVILIZIRANI" DA NAS BOMBARDUJU.
za neuke "Я ЛЮБЛЮ" VAS znaci ja volim Vas i Vas narod.E moji Srbi mnogo ste maliciozni,zato nam Bog ovako i daje.I Dinkicu su bili sa zapada miliji pa sad ide i moli Ruse za pomoc.....

l'âme slave

pre 11 godina

U Srbiji postoji opcinjenost velikom slovenskom zemljom i nada da imamo "starijeg brata"koji moze da nas brani.Srbi su zbog toga na zapadu prozvani "mali Rusi"i zbog toga se prema njima zapad ponasa kao prema pravim Rusima.A velika Ruska drzava, da bi opstala ,mora da gleda samo interese.

AleksandarL

pre 11 godina

Ovaj nas susjed CRO prica pricu u koju ne veruje ni sama EU, veci je katolik od pape, pa nam siri ovde "civilizirane" vrednosti. Znamo mi te licemerne vrednosti "civiliziranog zapada" koji se kao gadi Rusa, ali ne vido da je iko od njih odbio ruske novce. Da vidis kako "civilizirani" Englezi brane ruske tajkune i lopove koji su pokrali narod i prebegli na "civilizirani zapad" cim im oni munu nekoliko PRLJAVIH miliona u dzepove, tad zaborave na sve. Inace kako god ko gledao na Rusiju, niko ne moze da porekne da je ona danas jedna od vodecih svetskih sila i da predsednik jedne takve sile ima lepo misljenje ( i to istice) o jednom narodu u jugoistocnoj Evropi, o Srbima. Za razliku od ovoga, svaki najmanji cinovnik iz "civilizirane EU" konstantno daje sebi za pravo da dolazi u Srbiju i ponasa se kao kauboj, bez imalo doze postovanja za jedan Evropski narod sa dubokim korenima i istorijom.

Nenad

pre 11 godina

Kada su povuceni Ruski vojnici sa Kosova, Putin NIJE bio predsednik Ruske Federacije... Prozapadni iliti proamericki predsednik Jeljcin je to ucinio zarad zapadnih kredita (u to vreme Rusija je bila na kolenima), i obozavao je votku...
(Nika)

I najzasluzniji je sto se Rusija nije raspala u krvavom gradjanskom ratu sa verovatno sa stotinama hiljada zrtva.

dorccol

pre 11 godina

Ne volim da komentarisem komentare, ali ovaj sto kaze da nas "nikad englezi i Nemci nece prihvatiti jer smo trojanski konj Rusije", ma covek je sampion...
Hoce majstore, prihvatice te jos kako ako imas diplomu elektrotehnike, masinstva, informatike... Ali im sigurno ne trebas kao profi komentator, toga imaju koliko hoces i bez tebe!

Nika

pre 11 godina

Proka,

Kada su povuceni Ruski vojnici sa Kosova, Putin NIJE bio predsednik Ruske Federacije... Prozapadni iliti proamericki predsednik Jeljcin je to ucinio zarad zapadnih kredita (u to vreme Rusija je bila na kolenima), i obozavao je votku...

peki24

pre 11 godina

Jako lepo sto nas predsednik odrzava prijateljske odnose s gospodinom Putinom,trebamo jacati saradnju s nasom bratskom Rusijom i da gospodine Putin ljubimo i mi vas i vas narod

Euro-Neuro

pre 11 godina

Pitajte Cehe, Poljake, Rumune, Bugare, Madjare, Slovake, Litvance, Estonce, Gruzijce,....i jos milione Rusa rasutih po Sibiru kako ta bratska ljubav izgleda u stvarnosti? I onda ih pitajte da li bi ikada ponovo u taj zagrljaj?! A da - nas Rusi stvarno vole a njima su samo onako izjavljivali "ljubav"....

kaljente

pre 11 godina

Veliki Vladimir - po ko zna koji put pokazuje koliko čini i na koji način čini da bi nama istinski bilo bolje,od mene a i od većine Srba velika zahvalnost i slobodno uzvraćena ljubav i Njemu i Ruskom narodu.
(Miloš, 28. decembar 2012 23:06)

Procitah vest, ali nigde ne videh koliko i na koji nacin cini da nam bude bolje, voleo bih da me prosvetlis? Osim ako ti je bolje od poljubaca

Lun kralj noći

pre 11 godina

Saradnja Beograda i Moskve je učvršćena još od vremena Kadijevića, Mire, Karića...Da li će se još koji od ovdašnjih instalirati u Moskvi pokazaće vreme. :)

Stojan

pre 11 godina

Najvise volim te koji samouvereno kazu kako znaju ruski jezik ( i ne samo ruski,vec je to slucaj i kod drugih stranih jezika).
Ili kad procitam za naseg novonaimenovanog ambasadora u Rusiji kako zna ruski jezik.Bas bih voleo sa njim da popricam i da cujem kako to zvuci.
Normalno,da nije Putin rekao da nekoga ljubi,vec da voli.
Ko zna kako su Nikolicu i ostalo preveli,mada on jednom rece kako govori ruski?!

Miloš

pre 11 godina

Veliki Vladimir - po ko zna koji put pokazuje koliko čini i na koji način čini da bi nama istinski bilo bolje,od mene a i od većine Srba velika zahvalnost i slobodno uzvraćena ljubav i Njemu i Ruskom narodu.

Sava Adamovic

pre 11 godina

Rusija hoće i poštuje - Vladimira Putina.!! A glavna kritika upućena na njegov račun dolazi od onih kojima velika i snažna Rusija ne odgovara...
Rusija će biti najdominantnija zemlja sveta. Rusija je svoja, autentična i ima - srce!!!
U svim nasim srcima sakriveno i duboko kao u podsvesti mozga naseg kuca deo koji se zove pravoslavna Rusija !!!! Poz.

miki

pre 11 godina

Putine srpski narod vas čeka sa velikom radošću.Braća Rusi nisu nas bombardovali niti nam dali sankcije.Glavni grad Rusije je Beograd a glavni grad Srbije je Moskva.Živela bratska Rusija .

Goran CRO

pre 11 godina

I ja bih ljubio onog tko me bezpogovorno sluša, i koga mogu kad se sjetim koristiti za ostvarenje svojih sebičnih ciljeva.

Susjedi, probudite se. Rusija vam nije prijatelj. To je zemlja koja će se ružno poigrati s vama i s vašom budućnošću, i koja će vas trajno izolirati od EU i udaljiti od zapadnih vrijednosti i prosperiteta, čemu danas teže sve normalne zemlje.

Vaša djeca zaslužuju živjeti u mirnoj i ujedinjenoj Europi, podalje od Ruskog utjecaja. Vaša djeca zaslužuju drukčiju sudbinu od onoga što ste im vi pružili.
Recite NE Rusiji (kao i Kini, Indiji, Kubi, Venecueli, Nikaargvi, Sjevernoj Koreji, Siriji i ostalim režimima koje podržavate).

Okrenite se suradnji sa SAD-om i zemljama civiliziranog zapada, okrenite se ispunjavanju uvjeta za punopravno članstvo ne samo u EU, nego i u NATO-u.

Budućnost će biti bolja. Surađujte sa svojim susjedima, ne podcjenjujte ih i ne pokušavajte se miješati u njihove politike (uključujući i Republiku Kosovo).

Napredak će doći. Vidjet ćete. Vjerujte.

Milutin Nikolic

pre 11 godina

Da smo na vreme ovo cinili ne bi bili na ivici sveta i Evrope sada. Ljudi ovde pisu sve i svasta. Putin je lekcija koja treba se uci. Nikada je necemo nauciti ali vredi pokusati. Putin trazi kamatu ali ne i deo teritorije kao nasi "prijatelji" na drugom kraju sveta. A zasto bi Putin branio nekoga ko mu je okrenuo ledja?????????? Zasto? Neko mora biti toliko glup da ne bi znao odgovor na to pitanje,ali ima i takvih ocito. Volim i ja Vas Rusi braco!

Lost in translation

pre 11 godina

"Ljubim" na ruskom ne znači "ljubim" i na srpskom, već "volim". Toliko bi trebalo da zna svaki, makar i poluobrazovani Srbin.

Georg

pre 11 godina

Verovatno je rekao 'я люблю Ваш народ...' ili prevodu 'ja volim Vaš narod...'. U Srbiji nema novinara koji govore na ruskom?!

Georg

pre 11 godina

Verovatno je rekao 'я люблю Ваш народ...' ili prevodu 'ja volim Vaš narod...'. U Srbiji nema novinara koji govore na ruskom?!

Lost in translation

pre 11 godina

"Ljubim" na ruskom ne znači "ljubim" i na srpskom, već "volim". Toliko bi trebalo da zna svaki, makar i poluobrazovani Srbin.

dorccol

pre 11 godina

Ne volim da komentarisem komentare, ali ovaj sto kaze da nas "nikad englezi i Nemci nece prihvatiti jer smo trojanski konj Rusije", ma covek je sampion...
Hoce majstore, prihvatice te jos kako ako imas diplomu elektrotehnike, masinstva, informatike... Ali im sigurno ne trebas kao profi komentator, toga imaju koliko hoces i bez tebe!

русский язык

pre 11 godina

@ Goran Cro
Okrenite se suradnji sa SAD-om i zemljama civiliziranog zapada, okrenite se ispunjavanju uvjeta za punopravno članstvo ne samo u EU, nego i u NATO-u.
@
Ne brinite Vi za nasu buducnost.
Brinite za svoju.
O kakvom "Civiliziranom zapadu " govorite o onome koji je nas bombardovao 77 dana, bacao bombe na vozove, bolnice,skole porodilista,mostove ubio malu Milicu na nosi u Batajnici....
A svi koji prebacujete Putinu sto je povukao vojsku s Kosova treba da znate da on tada nije bio na vlasti.
Kamo lepe srece da je on bio predsednik 99.g NE BI SMELI AMERI I OSTALI " CIVILIZIRANI" DA NAS BOMBARDUJU.
za neuke "Я ЛЮБЛЮ" VAS znaci ja volim Vas i Vas narod.E moji Srbi mnogo ste maliciozni,zato nam Bog ovako i daje.I Dinkicu su bili sa zapada miliji pa sad ide i moli Ruse za pomoc.....

Miloš

pre 11 godina

Veliki Vladimir - po ko zna koji put pokazuje koliko čini i na koji način čini da bi nama istinski bilo bolje,od mene a i od većine Srba velika zahvalnost i slobodno uzvraćena ljubav i Njemu i Ruskom narodu.

miki

pre 11 godina

Putine srpski narod vas čeka sa velikom radošću.Braća Rusi nisu nas bombardovali niti nam dali sankcije.Glavni grad Rusije je Beograd a glavni grad Srbije je Moskva.Živela bratska Rusija .

Nika

pre 11 godina

Proka,

Kada su povuceni Ruski vojnici sa Kosova, Putin NIJE bio predsednik Ruske Federacije... Prozapadni iliti proamericki predsednik Jeljcin je to ucinio zarad zapadnih kredita (u to vreme Rusija je bila na kolenima), i obozavao je votku...

Sava Adamovic

pre 11 godina

Rusija hoće i poštuje - Vladimira Putina.!! A glavna kritika upućena na njegov račun dolazi od onih kojima velika i snažna Rusija ne odgovara...
Rusija će biti najdominantnija zemlja sveta. Rusija je svoja, autentična i ima - srce!!!
U svim nasim srcima sakriveno i duboko kao u podsvesti mozga naseg kuca deo koji se zove pravoslavna Rusija !!!! Poz.

Stojan

pre 11 godina

Najvise volim te koji samouvereno kazu kako znaju ruski jezik ( i ne samo ruski,vec je to slucaj i kod drugih stranih jezika).
Ili kad procitam za naseg novonaimenovanog ambasadora u Rusiji kako zna ruski jezik.Bas bih voleo sa njim da popricam i da cujem kako to zvuci.
Normalno,da nije Putin rekao da nekoga ljubi,vec da voli.
Ko zna kako su Nikolicu i ostalo preveli,mada on jednom rece kako govori ruski?!

peki24

pre 11 godina

Jako lepo sto nas predsednik odrzava prijateljske odnose s gospodinom Putinom,trebamo jacati saradnju s nasom bratskom Rusijom i da gospodine Putin ljubimo i mi vas i vas narod

Euro-Neuro

pre 11 godina

Pitajte Cehe, Poljake, Rumune, Bugare, Madjare, Slovake, Litvance, Estonce, Gruzijce,....i jos milione Rusa rasutih po Sibiru kako ta bratska ljubav izgleda u stvarnosti? I onda ih pitajte da li bi ikada ponovo u taj zagrljaj?! A da - nas Rusi stvarno vole a njima su samo onako izjavljivali "ljubav"....

Milutin Nikolic

pre 11 godina

Da smo na vreme ovo cinili ne bi bili na ivici sveta i Evrope sada. Ljudi ovde pisu sve i svasta. Putin je lekcija koja treba se uci. Nikada je necemo nauciti ali vredi pokusati. Putin trazi kamatu ali ne i deo teritorije kao nasi "prijatelji" na drugom kraju sveta. A zasto bi Putin branio nekoga ko mu je okrenuo ledja?????????? Zasto? Neko mora biti toliko glup da ne bi znao odgovor na to pitanje,ali ima i takvih ocito. Volim i ja Vas Rusi braco!

Goran CRO

pre 11 godina

I ja bih ljubio onog tko me bezpogovorno sluša, i koga mogu kad se sjetim koristiti za ostvarenje svojih sebičnih ciljeva.

Susjedi, probudite se. Rusija vam nije prijatelj. To je zemlja koja će se ružno poigrati s vama i s vašom budućnošću, i koja će vas trajno izolirati od EU i udaljiti od zapadnih vrijednosti i prosperiteta, čemu danas teže sve normalne zemlje.

Vaša djeca zaslužuju živjeti u mirnoj i ujedinjenoj Europi, podalje od Ruskog utjecaja. Vaša djeca zaslužuju drukčiju sudbinu od onoga što ste im vi pružili.
Recite NE Rusiji (kao i Kini, Indiji, Kubi, Venecueli, Nikaargvi, Sjevernoj Koreji, Siriji i ostalim režimima koje podržavate).

Okrenite se suradnji sa SAD-om i zemljama civiliziranog zapada, okrenite se ispunjavanju uvjeta za punopravno članstvo ne samo u EU, nego i u NATO-u.

Budućnost će biti bolja. Surađujte sa svojim susjedima, ne podcjenjujte ih i ne pokušavajte se miješati u njihove politike (uključujući i Republiku Kosovo).

Napredak će doći. Vidjet ćete. Vjerujte.

kaljente

pre 11 godina

Veliki Vladimir - po ko zna koji put pokazuje koliko čini i na koji način čini da bi nama istinski bilo bolje,od mene a i od većine Srba velika zahvalnost i slobodno uzvraćena ljubav i Njemu i Ruskom narodu.
(Miloš, 28. decembar 2012 23:06)

Procitah vest, ali nigde ne videh koliko i na koji nacin cini da nam bude bolje, voleo bih da me prosvetlis? Osim ako ti je bolje od poljubaca

Lun kralj noći

pre 11 godina

Saradnja Beograda i Moskve je učvršćena još od vremena Kadijevića, Mire, Karića...Da li će se još koji od ovdašnjih instalirati u Moskvi pokazaće vreme. :)

AleksandarL

pre 11 godina

Ovaj nas susjed CRO prica pricu u koju ne veruje ni sama EU, veci je katolik od pape, pa nam siri ovde "civilizirane" vrednosti. Znamo mi te licemerne vrednosti "civiliziranog zapada" koji se kao gadi Rusa, ali ne vido da je iko od njih odbio ruske novce. Da vidis kako "civilizirani" Englezi brane ruske tajkune i lopove koji su pokrali narod i prebegli na "civilizirani zapad" cim im oni munu nekoliko PRLJAVIH miliona u dzepove, tad zaborave na sve. Inace kako god ko gledao na Rusiju, niko ne moze da porekne da je ona danas jedna od vodecih svetskih sila i da predsednik jedne takve sile ima lepo misljenje ( i to istice) o jednom narodu u jugoistocnoj Evropi, o Srbima. Za razliku od ovoga, svaki najmanji cinovnik iz "civilizirane EU" konstantno daje sebi za pravo da dolazi u Srbiju i ponasa se kao kauboj, bez imalo doze postovanja za jedan Evropski narod sa dubokim korenima i istorijom.

Силвио Мардокић

pre 11 godina

Можда су Г. Николић и Г. Путин гејеви у вези, али се на државничком нивоу званично, па ни у телефонском разговору, још увек не размењују тако интимне поруке као што су то приказале Новости. На руском језику реч "любить" значи "волети", а не "љубити"!!! Посебно што реч "любим" означава прво лице множине и значи "волимо" (!!!), па наведеној реченици у Новостима даје још официјелнији карактер од приказаног, непримерено интимног. Ако неко гаји анимозитет према другом народу или нацији, или поседује завидан ниво неписмености и површности, није му место у новинарству !

Civilizovan

pre 11 godina

Nisam rusofil ali bih susjedu poručio da malo ažurira svoje znanje. Zapad puca po šavovima a oni koji imaju novca, ili ga imaju sve više (a Zapad sve manje) nalaze se u Moskvi, Pekingu, Braziliji itd. Uzgred, zanimljivo je da se hrvatski koncept "civiliziranog" i na samom Zapadu (demokratskom) karakteriše kao nazad ako već ne klerofašistički.

Radojka

pre 11 godina

Srbija i Rusija mogu imati samo saradnju na obostranu korist, bez uslovljavanja . Rusija je zemlja koja stoji uvek uz Srbiju kad je i KiM u pitanju.

ima li ovde Rusa?

pre 11 godina

Putin trazi kamatu ali ne i deo teritorije kao nasi "prijatelji" na drugom kraju sveta. [...] Volim i ja Vas Rusi braco!
(Milutin Nikolic, 28. decembar 2012 23:45)

A sta ce mu deo, kad biste mu vi dali sve. Pa. eto... voli i on vas.

Nenad

pre 11 godina

Kada su povuceni Ruski vojnici sa Kosova, Putin NIJE bio predsednik Ruske Federacije... Prozapadni iliti proamericki predsednik Jeljcin je to ucinio zarad zapadnih kredita (u to vreme Rusija je bila na kolenima), i obozavao je votku...
(Nika)

I najzasluzniji je sto se Rusija nije raspala u krvavom gradjanskom ratu sa verovatno sa stotinama hiljada zrtva.

l'âme slave

pre 11 godina

U Srbiji postoji opcinjenost velikom slovenskom zemljom i nada da imamo "starijeg brata"koji moze da nas brani.Srbi su zbog toga na zapadu prozvani "mali Rusi"i zbog toga se prema njima zapad ponasa kao prema pravim Rusima.A velika Ruska drzava, da bi opstala ,mora da gleda samo interese.

Proka

pre 11 godina

"Kada su povuceni Ruski vojnici sa Kosova, Putin NIJE bio predsednik Ruske Federacije" - da jeste, naravno da je bio. Putin je predsednik Rusije od kraja 1999. a ruska vojska je povucena 2003.

Glasac X

pre 11 godina

U svim nasim srcima sakriveno i duboko kao u podsvesti mozga naseg kuca deo koji se zove pravoslavna Rusija !!!! Poz.
(Sava Adamovic, 28. decembar 2012 23:42)

U mom srcu nema mesta za Rusiju. A i u srcima mnogih, zato, ćut', ne govori u ime svih.
Što se tiče podsvesti i mozga... Vama nešto tu očigledno fali.

i tako...

pre 11 godina

@Euro-Neuro, 28. decembar 2012 23:34; Ima istine u tome sto ste naveli, medjutim...Prvo, svi koje ste naveli, sem Ceha i mislim Slovaka, su napadali i ratovali protiv Rusije (neki tek u 2. sv. ratu, neki mnogo pre toga i mnogo puta). Drugo, Rusiju kao i svaku drugu veliku silu, u raznim vremenima vodili su razliciti ljudi, neki su cinili stvari zbog kojih bi sadasnja ruska vlast morala da se stidi a i izvini, no nadam se da su izvukli pouke i da nece ponavljati takve greske i zbog onih o koje bi se potencijalno ogresili i zbog njih samih. Kako god, ja verujem da smo mi koji sada sebe zovemo Rusi, Poljaci, Ukrainci, Belorusi, Cesi, Slovci, Slovenci, Hrvati, Bosnjaci, Crnogorci, Makedonci, Bugari i mi Srbi (pa i najveci deo Rumuna i Madjara) samo plemena jednog naroda, i nadam se da ce jednog dana, uprkos nepravdama pa i zlu koje smo jedni drugima cinili tokom proslosti u ime ko zna cega a ustvari zbog interesa i manipulacija nasih tadasnjih "vodja", smoci snage da spoznamo da krv nije voda, da ima bitnijih stvari od licnih i trenutnih interesa nasih "vodja", dogovorimo se i kazemo: Jedan narod-jedna drzava!

naky

pre 11 godina

Ja prosto ne mogu da verujem, evo citam vest, a posebno komentare po drugi put. Srbi su narod koji pod hitno treba da kolektivno ode kod psihijatra. Tolika neopravdana i nicim izazvana ljubav prema Rusima je bolesna. Svaki prosecan psiholog ili psihijatar bi vam to odmah rekao.

Ne mogu ra zazumem toliko orgazmickog ushicenja time sto je tamo neki diktator izjavio da "LJubi nas narod". Da se razumemo. Licno mislim da ruska kultura i umetnost spadaju u sami svetski vrh. Rusi su interesantan narod, doduse nivo primitivnosti u svakodnevnom zivotu je kao kod nas. ALI, kada ce nepismenom Srblju postati jasno da ruska politika nikada nije bila na nasoj strani. Uvek, ali uvek su nas prevarili i izdali.

Jos nesto - Na ruskom " Ja ljublju tebja" (izvinjavam se jer pisem kako se izgovara, nemam rusku cirilicu) znaci "Ja te volim". Shodno tome covek je izjavio da voli nas narod, a ne da nas ljubi.

Svi vi koji padate u nesvest zbog ovakve izjave niste nikada culi ni za Ermitaz, Baljsoj, a od ruskih klasika ste procitali samo Tolstojevskog, sto rece jedna estradna umetnica svojevremeno.

Safet Cara

pre 11 godina

Ako hoces da vredjas nekog, treba ubuduce da kazes: "Ma idi bre u ... Rusiju!" Ljubio Putin i Basar al Asada, Gadafija, Mubaraka itd. Sve sta Rus ljubi, NESTAJE!! Pa sad znate kako vam se pise

The Clash

pre 11 godina

Zanima me kada ce mali narodi na Balkanu shvatiti da ne postoji nikakva ljubav velikih(EU,Rusija,USA)prema malima,vec postoje samo goli interesi.Srbi kao da su u erotskom zanosu kad se prisete Rusa,boze me sacuvaj,ili Hrvati kad su Nemci u pitanju,sa cuvenim estradnim hitom"Danke Deutschland",bukvalno dozive kolektivni nacionalni orgazam.I na kraju erotska relacija Bosnjaci-Turci u Bosni,a pogotovu vazi za Novi Pazar i okolinu.Kompleksi su cudo.

Stevan

pre 11 godina

U svom komentaru gospodin Silvio Mardokic je lepo objasnio, na ruskom jeziku rec LJUBIM znaci VOLIMO. Svaka dalj diskusija je izlisna i taj novinar koji je potencirao rec LJUBIM u pravom smislu te reci treba da razmisli da li je on uopste za taj posao.

Momo

pre 11 godina

Treba se vise okrenuti Rusiji nego zapadu. Oni su uvek bili tu kada je trebalo pomoci i braniti Srbiju. Sa Nikolicem u tome imamo velike sanse.

ML

pre 11 godina

Rusi se JESU povukli sa Kosova 2003 kada je predsednik bio bas Putin. Pa ja razumem da ovde neko voli Putina ali necemo se lagati i pretvarati da neznamo?

vita_brevis

pre 11 godina

Zasto niko, od pro-ruski orijentisanih politicara, ne organizuje (poput Palme), turisticke bratsko-ljubavne ture po Rusiji, sa mogucnoscu trajnog boravka u "idilicnoj" unutrasnjosti? Rusofili (probe radi) zatrazite prijem u rusko drzavljanstvo, boravisnu ili radnu dozvolu... Pre donosenja ovako sudbonosne odluke, pogledajte statisiku: koliko je gradjana (iz bivseg Varsavskog pakta) napustilo "ruski zagrljaj" i pobeglo na zapad, a koliko njih, u obrnutom smeru? Meni je poznat samo slucaj onih koji su radili za KGB, pa kada su otkriveni, prebegli su u Rusiju. Da li su i ostali zivi, nije mi poznato.

aca

pre 11 godina

Koliko sam ja razumeo, Putin je na ruskom rekao da voli naš narod, a novinaru koji pojma nema o čemu piše i postavlja takav naslov neka je načast (koju očigledno nema) takav način pisanja.

pajser

pre 11 godina

Često putujem u Moskvu, jednom mesečno u proseku, 12 godina u nazad. Imam kontakte kako sa intelektualcima, tako i sa radnicima i narodom na ulici - Rusima. Mnogo Rusa poznajem i. sa mnogima sam u gotovo svakodnevnim kontaktima.

U većini slučajeva ni ne znaju gde je Srbija. Čude se kaojim to jezikom pričam i da toliko liči na njihov jezik. O bratstvu sa nama nikada i ni od koga ni reč nisam čuo. Na vestima, retko kada pomenu Srbiju...

O kakvim to vezama pričamo?
Blago nama ala smo izmanipulisani!

Тимур

pre 11 godina

Всетаки нигде не чувствуешь братское отношение к себе так как в Сербии. Руси и Срби братья заувьек!

Nikolic je pametan covjek i zna sta radi !

pre 11 godina

Halo glasacu DS-a ta tvoja fasisticka EU (u koju se tako kunes i koja ti je navodnao davala kredite) nam je sa Amerima rusila mostove, aerodrome, puteve i pruge, zgrade i ubijala sugradjane! Znas li koliko to kosta + tuga, stres i jad i zemlja trula od osiromasenog uranijuma i kiselo tlo. Sta mislis otkud toliko kancera i drugih bolesti medju nama. Stalno pljuju po nama i uslovljavaju nas i vrijedjaju nas narod i tjeraju nas da se osjecamo lose. Isto bi kukavice radile i Rusima ali ne smiju, jer su Rusi sila. I da tada nas Rusija nije branila jer je bila jos uvijek nejaka, istrosena i okupirana svojim problemima. Danas da znas da je to druga zemlja i pazi kako pricas o njoj! Rusija nije rusila nasu zemlju, niti ce, a tvoja EU ce da traje koliko i Evro, jer to ih drzi na okupu! Evro je poceo da se ljulja opasno, znaci jos malo pa nestalo! Sve te koji su navikli da zive od tudjeg jada dabogda vatra progutala, i njih i komsije preko bare! Poshast COVJECANSTVA!

dO

pre 11 godina

I Putinu prethodni ruski diktatori su isto tako voleli Poljake, Čehe, Slovake, Bugare, Mađare, Rumune, Gruzine, Ukrajince, a bogami i nekoliko miliona Rusa koji su ostavili kosti u Sibiru. Razmislite dva puta o takvoj ljubavi.

V

pre 11 godina

Kada Srbiju budete voleli više i od Rusije i bili najžešći kritičari srpskih grešaka do najmanje sitnice, bez obzira na to kakvi su drugi prema sebi, postaćete patrioti.
Sve ostalo je bolesni egoizam i najgora iskompleksiranost, kukavičluk i nezrelost, upravo proporcionalna žestini parola i hvalospeva o svojoj naciji, prečesto zalivena alkoholom i bilo čijom krvlju, ponajviše srpskom ,koja se ne uklapa u kalupe novokomponovanih divljaka koji sebe sramotno nazivaju Velikim Srbima.

Duci0167

pre 11 godina

Eksplozija rusofilije,sad! Kakvi primaci! Majcica rusija ... kuku naopako. Nas i Rusa 2 milijarde itd.
Preziveo sam bombardovanje kao i svi vi ali politika je ovo. Treba glavom a ne srcem. Na stranu vase emocije buducnost je u pitanju.

Vladimir

pre 11 godina

Neko je ovde od komentatora pomenuo naše slovenske narode koji su u istoriji ratovali između sebe, sa željom da podele prestanu, i potpuno je u pravu - krv nije voda. Zamislite državu od Aljaske do Nemačke... meni se dopada, a vama?

from Serbistan

pre 11 godina

Prevod vam je fantastican..ali to na stranu.

Procitam komentar nekog iz CRO kako bni se mi morali okrenuti civilizovanom svetu....

Pa onda pitajte poljake Gruzine, kako su se proveli pod Sovjetima (za nekog Sovjet znaci biti Rus- za mene je Sovjet komunista)

I jedan onako sladunjav kao trazi nam kamatu.....

Za momka iz Hrvatske: Hvala na savetu i brizi, ali da te podsetim tvoj narod uz vase civilizovane saveznike je u poslednjih 100 godina skoro istrebio moj narod uz fantasticno objasnjenje i poravnanja na kraju 20 veka). Hvala ali ja zaista mislim da sa vama ne treba biti u istoj grupi!

Ovaj da pitamo one bivse okupirane strane od SSSR-a kako im je bilo pod SSSR ili pod Rusijom...razumem ja da imamo manja znanja o svemu...ali ne treba biti bas glup. Proveriti koliko je "Rusa" ubijeno dolaskom Lenjina i stvaranjem Komunizma....a onda za one sa vecom zeljom da nauce neka provere drzavno uredjenje Rusije i njene teritorije pre Lenjina.

Kamata od 3.7% na obracunata na fixnu sumu, plus grace period od 5 godina.....ja to bratu rodjenom ne bi dao!

450M Evra od MMF nam se kamata 7.4% na fixni deo, plus nam lupaju kamatu na kamate iz periode vladavine Milosevica.... (paraf Labusa na taj dokument)

I na kraju krajeva, ajmo realno tukli su nas kad je bio Milosevic i govorili to je zbog Slobe, koliko smo ih promenili posle njega i dan, danas se utrkuju da nas ponize i izudaraju....ja ljubim ruku koja miluje!

Safet Cara

pre 11 godina

Ako hoces da vredjas nekog, treba ubuduce da kazes: "Ma idi bre u ... Rusiju!" Ljubio Putin i Basar al Asada, Gadafija, Mubaraka itd. Sve sta Rus ljubi, NESTAJE!! Pa sad znate kako vam se pise

blondie

pre 11 godina

lako o Rusima imam veoma rezervisan stav,najezih se od Putinovih reci.To znaci da nesvesno u nama tj.srce je okrenuto na suprotnu stranu od one kojoj hitamo.Ono sto govore emocije,to je prava istina,tj mi smo Sloveni i pravoslavci i nemamo nista zajednicko sa Evropom.To je tako,mozda nam se i ne svidja,ali od sebe se ne moze pobeci.Zato u se i u bracu Ruse.

srebrni letac

pre 11 godina

Iz gorenavedene vesti mogu samo da zakljucim da me odnos putin nikolic potseca na ljubavni odnos lokalnog dizel mafijasa i seljancice ono pusica,obecanjca samo mi veruj i daj a posle...jos jedna nezbrinuta beba na grbaci gradjana srbije.

Ja sam te oslobodil

pre 11 godina

Putine srpski narod vas čeka sa velikom radošću.Braća Rusi nisu nas bombardovali niti nam dali sankcije...
(miki, 28. decembar 2012 23:35)

Istina je da vas rusi nisu bombardovali

Simo Ustipraca

pre 11 godina

Kad bivši KGB-ovac sretne bivšeg četničkog vojvodu, kaže mu: "Ja ljublju tebja!" A pošto je bivši četnik, sada narod, ovde se to provede kako onaj tamo voli sve nas.Odnosnu ljubi.

A?

pre 11 godina

Kao prvo, lepo pise da VOLI nas narod. Drugo, Rusija je nas prijatelj, ne zato sto nas nikada nisu bombardovali, vec zato sto su uvek u istoriji bili na nasoj strani! Volim ja i zapad, ziveo bih tamo, ali, taj zapad nas unistava! Zasto? Pogledajte kartu sveta. Pogledajte najvaznija strateska mesta. Sve ce vam biti jasnije... Mislim na one koji se bar malo razumeju u strategiju...

wlado

pre 11 godina

kako se samo palite na putina,nista dobro nam nisu doneli, kostunica im dao NIS, rusija nine donirala ni dinar,naspram nemacke,japana,italije,amerike...kako samo zivite u slepilu,putin car,ovo ono...sta,osecate se sigurnije kada znate da misli na nas?jel mirnije spavate sa saznanjem da nas pored takvog prijatelja niko nece dirati,makar poceli opet da istrebljujemo neki novi narod?

Vlada

pre 11 godina

Batalite s ovim glupostima.Od Rusije ne dobismo ni banke donacija,od EU par stotina mil evra.Nema bratstva,samo interesi.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (glasac Ds-a, 28. decembar 2012 23:59)

Da,apsolutno se slazem,samo,ne pomenuste razaranje Srbije od iste te EU i SAD,koje se meri u par stotina,ali ne miliona,vec milijardi evra,kao i otimanje 15% teritorije,koja usput vredi bar jos toliko!

Saberi-oduzmi,cini mi se da smo u veeeelikom minusu,zar ne?

Potemkinov seljak

pre 11 godina

Da nije bilo rusa pre 100 godina, ne bi bilo ni nas sada, budite uvereni u to. Englezi i Francuzi ne bi nikada usli u rat zbog nas. Niti bi Francuzi poslali svoje trupe na solunski front da Nikolaj nije pretio da da ce napustiti rat. Austrijanci ne bi imali mnogo milosti prema nama. Koliko god da su Rusi gledali svoje interese na Balkanu, nikada nam nisu zeleli zlo. Amerikanci su, na drugoj strani, bombardovali Beograd gore nego Nemci '41. Mislim da bi, makar zbog toga, trebalo da pokazemo postovanje prema Rusiji. Rusija postaje jedna ozbiljna zemlja, svesna svoj snage i vaznosti. A mi cemo ostati mali, siromasni i jadni, zaboravljeni na ovom prokletom Balkanu.
(wud, 29. decembar 2012 10:25)

Da nije bilo Rusa, ne bi bilo Crne Ruke, ne bi bilo onog idiotskog atentata (iza ledja i protiv volje srpske vlade), ne bi bilo rata (ili barem ne bi Srbija podnela najtezi udar), ne bi pola Srba izginulo i Srbija bila unistena. Rusi su Srbiju GURNULI u taj rat!

statisti

pre 11 godina

Ko god pokusava da prijateljstvo srpskog i ruskog naroda minimizira i predstavi kao stetno, je neozbiljan i verovatno po sistemu ...jedna floskula izrecena mnogo puta, se prihvata kao istina.Ona sluzi za postapanje onima kojima argumenti i nisu bas veliki,pa onda neprekidno pricaju ono sto im se bas dopada...Rusi nas nisu bombardovali,ne poklanjaju deo nase zemlje...Prema tome nema sta da im se prebaci.A to sto nas zesce ne brane ili sto bi mozda neki voleli da oni ginu umesto nas,da bi nam dokazali svoje prijateljstvo, pa i nije fer sa nase strane...Pa zar nam preti opasnost od nasih,dokazanih, prijatelja Amerike,Nemacke...pa da treba iko da se mesa,pa to je neozbiljno...Covek se od coveka razlikuje po razlicitom karakteru,osecanjima i nacinu ophodjenja prema drugima.Tako i drzava koja poprima karakterne osobine svoje politicke elite ,vremenom pocinje i da lici na nju.I zato mnogi politicari sanjaju ,da su drzava oni sami, jer su je napravili prema sopstvenim interesima i nahodjenjima a narod kao da i nije bitan u tom filmu ,on mu vise dodje kao statista...I dok statisti lutaju i traze svoj put i prijatelje,politicke elite se batrgaju izmedju opstih interesa statista i svojih licnih.Gde po pravilu prevladaju nekako oni licni,jer glavna uloga je glavna a statista je bilo i bice... Treba reci da casni izuzeci postoje ali se u mnostvu ovih drugih... jedva naziru.

Beogradjanka

pre 11 godina

@milutin nikolic "Da smo na vreme ovo cinili ne bi bili na ivici sveta i Evrope sada. Ljudi ovde pisu sve i svasta. Putin je lekcija koja treba se uci". Covece, na cemu si? Ja malo duze pamtim i vrlo dobro se secam kako su Cesi, Poljaci, Bugari i ostatak Istocne Evrope "uzivali" u blagodetima paznje majcice Rusije. Slucajni znam i kako danas zivi tamo narod. Onaj obican svet se muci isto kao i mi. Srednji sloj je urnisan materijalno, a penzioneri gladuju. Prema tome, idi malo tamo pa vidi. Razgovaraj sa ljudima i bice ti sve jasno. A to sto nas Putin voli (pretpostavljam da je to rekao, a ne da nas ljubi), pa dobro. Volim i ja Ruse. Uostalom, deda mi je odande i nije mu napamet padali da se tamo vrati. Znao je za jadac.

Ko je bio Predsednik

pre 11 godina

"31. decembra 1999 Boris Jelcin, skrhan poslednjom operacijom srca, odanosti alkoholu i losim stanjem podnosi ostavku i imenuje Vladimira Putina za svog naslednika"
Za one koji od ostrascenosti nemaju kurazi da prosto otvore Wikipediju kako bi znali ko je u martu 1999 godine bio predsednik Rusije i u kakvom je stanju vodio unurasnju i spoljnu politiku.

Carpe diem

pre 11 godina

Moram pohvaliti predsednika u njegovim nastojanjima da odrzava dobre odnose sa velesilom kakva je Rusija.Nije mi samo jasno sto se u svim tekstovima istice da je razgovor bio na inicijativu srpskog predsednika.Je l' onda taj razgovor manje vredi nego eventualno neki koji bi inicirala ruska strana?Pohvalno je to sto su u tom razgovoru dogoverene i potvrdjene neke stvari.Kamo lepe srece da je prosla vlast cesce inicirala takve razgovore,gde bi nam kraj bio?!

Zdravo

pre 11 godina

U svim nasim srcima sakriveno i duboko kao u podsvesti mozga naseg kuca deo koji se zove pravoslavna Rusija !!!! Poz.
(Sava Adamovic, 28. decembar 2012 23:42)

Savo brate, puko si ko kokica. Ne generalizuj više.

zoran

pre 11 godina

"Saberi-oduzmi,cini mi se da smo u veeeelikom minusu,zar ne?"
(Vlada, 29. decembar 2012 10:38)

Ako u minus ubrajaš i 15% teritorije - Kosmet, samo da te pitam šta bismo mi sada radili da MORAMO umesto NATO i Amera da održavamo red dole gde ima skoro dva miliona gnevnih ljudi koji u 90% slučajeva mrze Srbe, Srbiju i SVE što je srpsko. A kakva im je ekonomska situacija, pa kada bi se još "okačili" o naše socijalno i zdravstveno, pa pomoć za nezaposlene pa treće dete pa ljudska prava pa Amnesty International pa tako redom.

E sada, kada si ovo pročitao, saberi-oduzmi...

Marko

pre 11 godina

vaistinu je na delu jedinstven poduhvat pacifikacije i duhovnog umrtvljivanja srpskog naroda kroz sve učestalije i sve jače ubrizgavanje, spolja i iznutra, seruma autodestrukcije i autošovinizma (poraženčestva, rekla bi naša ruska braća) u njegovu kolektivnu svest, pa i u njegovo kolektivno nesvesno.

Vladika Irinej Backi

wud

pre 11 godina

Da nije bilo rusa pre 100 godina, ne bi bilo ni nas sada, budite uvereni u to. Englezi i Francuzi ne bi nikada usli u rat zbog nas. Niti bi Francuzi poslali svoje trupe na solunski front da Nikolaj nije pretio da da ce napustiti rat. Austrijanci ne bi imali mnogo milosti prema nama. Koliko god da su Rusi gledali svoje interese na Balkanu, nikada nam nisu zeleli zlo. Amerikanci su, na drugoj strani, bombardovali Beograd gore nego Nemci '41. Mislim da bi, makar zbog toga, trebalo da pokazemo postovanje prema Rusiji. Rusija postaje jedna ozbiljna zemlja, svesna svoj snage i vaznosti. A mi cemo ostati mali, siromasni i jadni, zaboravljeni na ovom prokletom Balkanu.

Aleksandar

pre 11 godina

Zamislite državu od Aljaske do Nemačke... meni se dopada, a vama?
(Vladimir, 29. decembar 2012 10:09)

I jedan cika sa brcicima je imao slicne ideje, sreca pa nije uspeo da ih sprovede u delo izmedju ostalog zahvaljujuci i Rusima. Doduse tadasnji ruski Putin je vise Rusa pobio nego taj cika s brcicima, al' to je sad druga prica...

E sad, tebi ako se svidjaju ideje za koje se cika s brcicima zalagao...

bananijanac

pre 11 godina

@Aleksandar mali
Zasto? Ja bih voleo da predsednik Srbije tako srdacno razgovara i sa Obamom (posebno bi mi bilo drago da on kaze "ljubim vas narod", da se malo iskuliramo od rasizma), Gordnom Braunom, cak i sa Erdoganom. Angela Merkel ne mora nista da kaze :).

Papuanac s Antarktika

pre 11 godina

rusi vole nam vise nego grke..oni su nasa prava braca..oni ce nam izvuce iz ove krize,posto smo propali kao grcka.. (milos, 29. decembar 2012 10:06)

A vam budu... kuj ste to "vas"?

blondie

pre 11 godina

Kostunica je dao NIS da bi Ruse vezao za Srbiju i materijalno,a ne samo emotivno.Tako da svako ko pomisli da jos jednom pokusa da mase bombama,kao onomad,tesko da ce i pomisliti,a kamoli pokusati to da uradi.Tako da ,ako ovo ne shvatate,onda malo sta i kapirate!

Gordan

pre 11 godina

Pa naš komšija (diskutant Goran) iz susedne nam Hrvatske,ima potpuno pravo. Rusija ne oseća nikakve ljubavi prema Srbiji nego samo interes, a mi smo lahko povodljiv narod, pa može svaka malo veća sila manipulirati s nama. Za bolju bodućnost morat ćemo se okrenuti prema zapadu, naročito prema Nemačkoj, i ostalim zapadnim zemljama, sa Rusijom nema vajde, a ustalom pitajte jim susede države kakvu bratsku ljubav je pružala Rusija kroz istoriju pa i na dalje. Nije ni čudno što je najomraženija država na bliskom istoku, pa i na Zapadu nema baš dobrog rejtinga. A usotalom, zna se gde najviše živi naša dijaspora, u Rusiji definitivno, ne!

bane

pre 11 godina

bas si nas ljubio kad su nam uveli sankcije i kad su nas bombardovali, nisi prstom mrdnuo

Za tvoju informaciju,cisto onako da znas Putin tada i nije bio na vlasti!A osim toga,i da jeste zasto osudjivati njega,a ne one koji su nas bombardovali i koji su nam uveli sankcije?nikada nam evropa ne moze biti veci prijatelj od rusije,srecom da velika vecina srba to zna!

voli me, ne voli me

pre 11 godina

patetično i politički obojeno, a kao izraz ljubavi. nije sigurno da putin jednako voli sve ruse, verovatno selektivno voli samo neke srbe.

Crni Gruja

pre 11 godina

I Srbi i Rusi pretrpeli su mnoge promene ali su uvek ostajali bliski i to predstavlja cvrst temelj na kome moze da se gradi sjajna saradnja.

Dejan

pre 11 godina

Srbija konacno ima cemu da se nada jer na celu zemlje imamo predsednika koji se trudi da sa Rusima uspostavi sto bolje odnose sto vec sada donosi dobre i pozitivne rezultate. Otvaranje nove fabrike u Velikoj Plani samo je pocetak jedne uspesne saradnje koja predstavlja krunu politicke umesnosti naseg predsednika Nikolica. Raduje me da konacno Srbija polako ali sigurno krece napred. Sa otpocinjanjem radova na "Juznom toku" Nikolicu ce svi morati da priznaju da je uradio veliki posao za Srbiju...

Ziveo Kralj Dragutin i Metohija!

pre 11 godina

Zamislite državu od Aljaske do Nemačke... meni se dopada, a vama?
(Vladimir, 29. decembar 2012 10:09)

Ne.

Gandolf

pre 11 godina

Bravo za predsednika Nikolica, bravo za njegovu pragmaticnu politiku koju uspesno vodi. Srbija je na takvom geostrateskom polozaju koji zahteva od nas da sa svima saradjujemo. Nazalost prethodne vlade su zapostavile Rusiju sto se pokazalo kao jako pogresno, jer uspeh Nikoliceve politike ogleda se u otpocinjanju radova na "Juznom toku" kao i u otvaranju nove fabrike namenske industrije u Velikoj Plani. Sve ovo imace uticaja na nasu industriju, nova radna mesta i smanjivanja ogromnog deficita. Nikolic je mudar i nadasve pametan politicar koji zna i "oseca" jako dobro koji su to partneri koji najbrze mogu pomoci Srbiji, sa kojima Srbija moze saradjivati ravnopravno bez pritisaka i ucena.

srdjan

pre 11 godina

Jos jedan dokaz ko su nam prijatelji u svetu,a mi stalno trcimo na drugu stranu,pozdravljam potez predsednika za jacanje saradnje sa Rusijom u svakom smislu

Maaarko

pre 11 godina

Srbija je oduvek u Rusima imala istinske saveznike samo sto to prethodni predsednici nisu uvidjali, oni su mislili da je Evropa bezalternativna. Zahvaljujuci Nikolicu Srbija je uvidela da Evropa ima i drugu stranu sveta gde je Rusija, zemlja sa kojom Srbija moze postice mnogo jer obe zemlje imaju zajednicke interese koji polako pocinju da se ostvaruju. Nikolic je najzasluzniji za trenutno jako dobre odnose sa Rusijom, jer je Moskva u njemu ocigledno videla jakog i pouzdanog partnera sa kojim mogu da rade. Sada kada je tesko i kada kriza drma ceo svet svaki dolar ili euro u Srbiju je dobrodosao a sa Rusima ce ih biti, pocev od "Juznog toka" i nove fabrike u Velikoj Plani do nekih drugih projekata koji trebaju da ugledaju svetlost dana.

Đorđe

pre 11 godina

Jako je važno da imamo dobre odnose sa Rusijom, svet će drugačije gledati na Srbiju ako zna da ona ima Rusiju kao strateškog partnera.

gotten

pre 11 godina

Putin je predseniku Nikolicu ukazao poverenje mnogo pre nego sto je dosao na tu poziciju,pregovori sa Rusijom ce sigurno biti unapredjeniji nego sto su bili sa starim predsednikom.

Pravda

pre 11 godina

Predsednik Nikolić je uspeo da uspostavi mlogo bolju saradnju između Rusije i Srbije,koja se ogleda i u većoj međusobnoj trgovinskoj razmeni i najavi investicija Rusije u Srbiji,koje bi uskoro trebalo da se realizuju.

Građanin

pre 11 godina

Ovo je potvrda vođenja mudre diplomatije predsednika Tomislava Nikolića, koji je uspostavio još prisniji odnos sa Rusijom nego što je bio pre,a dokaz za to su i invsticije Rusije u našoj zemlji,koje bi trebalo uskoro da se realizuju.

patriota

pre 11 godina

Ovako se vodi drzava. Srbija je ponosna sto ima ovakvog predsednika koga podrzava Rusija. Pametnom politikom i povecanim izvozom nase robe na rusko trziste otvorice se mogucnost za nova radna mesta a samim tim i sigurnost medju gradjanima i bolja buducnost

Danilo

pre 11 godina

Ovaj razgovor je dokaz da nas Rusija smatra za ozbiljne partnere sto je posledica politike predsednika Nikolica koji je znao da u Rusima prepozna istinske partnere sa kojima mozemo postici mnogo u zajednickim projektima. Srbija i Rusija treba da saradjuju a ta saradnja sigurno ce u buducnosti biti i veca jer je ocigledno da i Nikolic i Putin imaju veliko razumevanje i postovanje jedan prema drugom.

Drzavljanin

pre 11 godina

Bas je lepo ako imamo toliku podrsku od osobe koja je bukvalno preporodila Rusiju.Putin je izuzetno sposoban covek, na svakom planu i velika je cast sto su nam odnosi sa njim sve bolji i bolji.Ukoliko takav covek svesrdno podrzava Nikolica, onda je sve jasno.

Aristotel

pre 11 godina

Svim rusofilcicima samo jedna poruka: Berlinski kongres i zalaganje Rusije da nam oduzmu Pirot, Dimitrovgrad i ceo pogranicni deo sa Bugarskom do Makedonije i poklone Bugarima. Spasao nas je Bizmark. Imate Wikipediju, ako vec niste ucili istoriju, pa proverite.

Goran CRO

pre 11 godina

I ja bih ljubio onog tko me bezpogovorno sluša, i koga mogu kad se sjetim koristiti za ostvarenje svojih sebičnih ciljeva.

Susjedi, probudite se. Rusija vam nije prijatelj. To je zemlja koja će se ružno poigrati s vama i s vašom budućnošću, i koja će vas trajno izolirati od EU i udaljiti od zapadnih vrijednosti i prosperiteta, čemu danas teže sve normalne zemlje.

Vaša djeca zaslužuju živjeti u mirnoj i ujedinjenoj Europi, podalje od Ruskog utjecaja. Vaša djeca zaslužuju drukčiju sudbinu od onoga što ste im vi pružili.
Recite NE Rusiji (kao i Kini, Indiji, Kubi, Venecueli, Nikaargvi, Sjevernoj Koreji, Siriji i ostalim režimima koje podržavate).

Okrenite se suradnji sa SAD-om i zemljama civiliziranog zapada, okrenite se ispunjavanju uvjeta za punopravno članstvo ne samo u EU, nego i u NATO-u.

Budućnost će biti bolja. Surađujte sa svojim susjedima, ne podcjenjujte ih i ne pokušavajte se miješati u njihove politike (uključujući i Republiku Kosovo).

Napredak će doći. Vidjet ćete. Vjerujte.

Euro-Neuro

pre 11 godina

Pitajte Cehe, Poljake, Rumune, Bugare, Madjare, Slovake, Litvance, Estonce, Gruzijce,....i jos milione Rusa rasutih po Sibiru kako ta bratska ljubav izgleda u stvarnosti? I onda ih pitajte da li bi ikada ponovo u taj zagrljaj?! A da - nas Rusi stvarno vole a njima su samo onako izjavljivali "ljubav"....

Miloš

pre 11 godina

Veliki Vladimir - po ko zna koji put pokazuje koliko čini i na koji način čini da bi nama istinski bilo bolje,od mene a i od većine Srba velika zahvalnost i slobodno uzvraćena ljubav i Njemu i Ruskom narodu.

русский язык

pre 11 godina

@ Goran Cro
Okrenite se suradnji sa SAD-om i zemljama civiliziranog zapada, okrenite se ispunjavanju uvjeta za punopravno članstvo ne samo u EU, nego i u NATO-u.
@
Ne brinite Vi za nasu buducnost.
Brinite za svoju.
O kakvom "Civiliziranom zapadu " govorite o onome koji je nas bombardovao 77 dana, bacao bombe na vozove, bolnice,skole porodilista,mostove ubio malu Milicu na nosi u Batajnici....
A svi koji prebacujete Putinu sto je povukao vojsku s Kosova treba da znate da on tada nije bio na vlasti.
Kamo lepe srece da je on bio predsednik 99.g NE BI SMELI AMERI I OSTALI " CIVILIZIRANI" DA NAS BOMBARDUJU.
za neuke "Я ЛЮБЛЮ" VAS znaci ja volim Vas i Vas narod.E moji Srbi mnogo ste maliciozni,zato nam Bog ovako i daje.I Dinkicu su bili sa zapada miliji pa sad ide i moli Ruse za pomoc.....

miki

pre 11 godina

Putine srpski narod vas čeka sa velikom radošću.Braća Rusi nisu nas bombardovali niti nam dali sankcije.Glavni grad Rusije je Beograd a glavni grad Srbije je Moskva.Živela bratska Rusija .

kaljente

pre 11 godina

Veliki Vladimir - po ko zna koji put pokazuje koliko čini i na koji način čini da bi nama istinski bilo bolje,od mene a i od većine Srba velika zahvalnost i slobodno uzvraćena ljubav i Njemu i Ruskom narodu.
(Miloš, 28. decembar 2012 23:06)

Procitah vest, ali nigde ne videh koliko i na koji nacin cini da nam bude bolje, voleo bih da me prosvetlis? Osim ako ti je bolje od poljubaca

peki24

pre 11 godina

Jako lepo sto nas predsednik odrzava prijateljske odnose s gospodinom Putinom,trebamo jacati saradnju s nasom bratskom Rusijom i da gospodine Putin ljubimo i mi vas i vas narod

Sava Adamovic

pre 11 godina

Rusija hoće i poštuje - Vladimira Putina.!! A glavna kritika upućena na njegov račun dolazi od onih kojima velika i snažna Rusija ne odgovara...
Rusija će biti najdominantnija zemlja sveta. Rusija je svoja, autentična i ima - srce!!!
U svim nasim srcima sakriveno i duboko kao u podsvesti mozga naseg kuca deo koji se zove pravoslavna Rusija !!!! Poz.

Milutin Nikolic

pre 11 godina

Da smo na vreme ovo cinili ne bi bili na ivici sveta i Evrope sada. Ljudi ovde pisu sve i svasta. Putin je lekcija koja treba se uci. Nikada je necemo nauciti ali vredi pokusati. Putin trazi kamatu ali ne i deo teritorije kao nasi "prijatelji" na drugom kraju sveta. A zasto bi Putin branio nekoga ko mu je okrenuo ledja?????????? Zasto? Neko mora biti toliko glup da ne bi znao odgovor na to pitanje,ali ima i takvih ocito. Volim i ja Vas Rusi braco!

Lun kralj noći

pre 11 godina

Saradnja Beograda i Moskve je učvršćena još od vremena Kadijevića, Mire, Karića...Da li će se još koji od ovdašnjih instalirati u Moskvi pokazaće vreme. :)

Nika

pre 11 godina

Proka,

Kada su povuceni Ruski vojnici sa Kosova, Putin NIJE bio predsednik Ruske Federacije... Prozapadni iliti proamericki predsednik Jeljcin je to ucinio zarad zapadnih kredita (u to vreme Rusija je bila na kolenima), i obozavao je votku...

dorccol

pre 11 godina

Ne volim da komentarisem komentare, ali ovaj sto kaze da nas "nikad englezi i Nemci nece prihvatiti jer smo trojanski konj Rusije", ma covek je sampion...
Hoce majstore, prihvatice te jos kako ako imas diplomu elektrotehnike, masinstva, informatike... Ali im sigurno ne trebas kao profi komentator, toga imaju koliko hoces i bez tebe!

Lost in translation

pre 11 godina

"Ljubim" na ruskom ne znači "ljubim" i na srpskom, već "volim". Toliko bi trebalo da zna svaki, makar i poluobrazovani Srbin.

Safet Cara

pre 11 godina

Ako hoces da vredjas nekog, treba ubuduce da kazes: "Ma idi bre u ... Rusiju!" Ljubio Putin i Basar al Asada, Gadafija, Mubaraka itd. Sve sta Rus ljubi, NESTAJE!! Pa sad znate kako vam se pise

Georg

pre 11 godina

Verovatno je rekao 'я люблю Ваш народ...' ili prevodu 'ja volim Vaš narod...'. U Srbiji nema novinara koji govore na ruskom?!

AleksandarL

pre 11 godina

Ovaj nas susjed CRO prica pricu u koju ne veruje ni sama EU, veci je katolik od pape, pa nam siri ovde "civilizirane" vrednosti. Znamo mi te licemerne vrednosti "civiliziranog zapada" koji se kao gadi Rusa, ali ne vido da je iko od njih odbio ruske novce. Da vidis kako "civilizirani" Englezi brane ruske tajkune i lopove koji su pokrali narod i prebegli na "civilizirani zapad" cim im oni munu nekoliko PRLJAVIH miliona u dzepove, tad zaborave na sve. Inace kako god ko gledao na Rusiju, niko ne moze da porekne da je ona danas jedna od vodecih svetskih sila i da predsednik jedne takve sile ima lepo misljenje ( i to istice) o jednom narodu u jugoistocnoj Evropi, o Srbima. Za razliku od ovoga, svaki najmanji cinovnik iz "civilizirane EU" konstantno daje sebi za pravo da dolazi u Srbiju i ponasa se kao kauboj, bez imalo doze postovanja za jedan Evropski narod sa dubokim korenima i istorijom.

Civilizovan

pre 11 godina

Nisam rusofil ali bih susjedu poručio da malo ažurira svoje znanje. Zapad puca po šavovima a oni koji imaju novca, ili ga imaju sve više (a Zapad sve manje) nalaze se u Moskvi, Pekingu, Braziliji itd. Uzgred, zanimljivo je da se hrvatski koncept "civiliziranog" i na samom Zapadu (demokratskom) karakteriše kao nazad ako već ne klerofašistički.

Momo

pre 11 godina

Treba se vise okrenuti Rusiji nego zapadu. Oni su uvek bili tu kada je trebalo pomoci i braniti Srbiju. Sa Nikolicem u tome imamo velike sanse.

naky

pre 11 godina

Ja prosto ne mogu da verujem, evo citam vest, a posebno komentare po drugi put. Srbi su narod koji pod hitno treba da kolektivno ode kod psihijatra. Tolika neopravdana i nicim izazvana ljubav prema Rusima je bolesna. Svaki prosecan psiholog ili psihijatar bi vam to odmah rekao.

Ne mogu ra zazumem toliko orgazmickog ushicenja time sto je tamo neki diktator izjavio da "LJubi nas narod". Da se razumemo. Licno mislim da ruska kultura i umetnost spadaju u sami svetski vrh. Rusi su interesantan narod, doduse nivo primitivnosti u svakodnevnom zivotu je kao kod nas. ALI, kada ce nepismenom Srblju postati jasno da ruska politika nikada nije bila na nasoj strani. Uvek, ali uvek su nas prevarili i izdali.

Jos nesto - Na ruskom " Ja ljublju tebja" (izvinjavam se jer pisem kako se izgovara, nemam rusku cirilicu) znaci "Ja te volim". Shodno tome covek je izjavio da voli nas narod, a ne da nas ljubi.

Svi vi koji padate u nesvest zbog ovakve izjave niste nikada culi ni za Ermitaz, Baljsoj, a od ruskih klasika ste procitali samo Tolstojevskog, sto rece jedna estradna umetnica svojevremeno.

Nikolic je pametan covjek i zna sta radi !

pre 11 godina

Halo glasacu DS-a ta tvoja fasisticka EU (u koju se tako kunes i koja ti je navodnao davala kredite) nam je sa Amerima rusila mostove, aerodrome, puteve i pruge, zgrade i ubijala sugradjane! Znas li koliko to kosta + tuga, stres i jad i zemlja trula od osiromasenog uranijuma i kiselo tlo. Sta mislis otkud toliko kancera i drugih bolesti medju nama. Stalno pljuju po nama i uslovljavaju nas i vrijedjaju nas narod i tjeraju nas da se osjecamo lose. Isto bi kukavice radile i Rusima ali ne smiju, jer su Rusi sila. I da tada nas Rusija nije branila jer je bila jos uvijek nejaka, istrosena i okupirana svojim problemima. Danas da znas da je to druga zemlja i pazi kako pricas o njoj! Rusija nije rusila nasu zemlju, niti ce, a tvoja EU ce da traje koliko i Evro, jer to ih drzi na okupu! Evro je poceo da se ljulja opasno, znaci jos malo pa nestalo! Sve te koji su navikli da zive od tudjeg jada dabogda vatra progutala, i njih i komsije preko bare! Poshast COVJECANSTVA!

Radojka

pre 11 godina

Srbija i Rusija mogu imati samo saradnju na obostranu korist, bez uslovljavanja . Rusija je zemlja koja stoji uvek uz Srbiju kad je i KiM u pitanju.

i tako...

pre 11 godina

@Euro-Neuro, 28. decembar 2012 23:34; Ima istine u tome sto ste naveli, medjutim...Prvo, svi koje ste naveli, sem Ceha i mislim Slovaka, su napadali i ratovali protiv Rusije (neki tek u 2. sv. ratu, neki mnogo pre toga i mnogo puta). Drugo, Rusiju kao i svaku drugu veliku silu, u raznim vremenima vodili su razliciti ljudi, neki su cinili stvari zbog kojih bi sadasnja ruska vlast morala da se stidi a i izvini, no nadam se da su izvukli pouke i da nece ponavljati takve greske i zbog onih o koje bi se potencijalno ogresili i zbog njih samih. Kako god, ja verujem da smo mi koji sada sebe zovemo Rusi, Poljaci, Ukrainci, Belorusi, Cesi, Slovci, Slovenci, Hrvati, Bosnjaci, Crnogorci, Makedonci, Bugari i mi Srbi (pa i najveci deo Rumuna i Madjara) samo plemena jednog naroda, i nadam se da ce jednog dana, uprkos nepravdama pa i zlu koje smo jedni drugima cinili tokom proslosti u ime ko zna cega a ustvari zbog interesa i manipulacija nasih tadasnjih "vodja", smoci snage da spoznamo da krv nije voda, da ima bitnijih stvari od licnih i trenutnih interesa nasih "vodja", dogovorimo se i kazemo: Jedan narod-jedna drzava!

Safet Cara

pre 11 godina

Ako hoces da vredjas nekog, treba ubuduce da kazes: "Ma idi bre u ... Rusiju!" Ljubio Putin i Basar al Asada, Gadafija, Mubaraka itd. Sve sta Rus ljubi, NESTAJE!! Pa sad znate kako vam se pise

Glasac X

pre 11 godina

U svim nasim srcima sakriveno i duboko kao u podsvesti mozga naseg kuca deo koji se zove pravoslavna Rusija !!!! Poz.
(Sava Adamovic, 28. decembar 2012 23:42)

U mom srcu nema mesta za Rusiju. A i u srcima mnogih, zato, ćut', ne govori u ime svih.
Što se tiče podsvesti i mozga... Vama nešto tu očigledno fali.

Vladimir

pre 11 godina

Neko je ovde od komentatora pomenuo naše slovenske narode koji su u istoriji ratovali između sebe, sa željom da podele prestanu, i potpuno je u pravu - krv nije voda. Zamislite državu od Aljaske do Nemačke... meni se dopada, a vama?

srebrni letac

pre 11 godina

Iz gorenavedene vesti mogu samo da zakljucim da me odnos putin nikolic potseca na ljubavni odnos lokalnog dizel mafijasa i seljancice ono pusica,obecanjca samo mi veruj i daj a posle...jos jedna nezbrinuta beba na grbaci gradjana srbije.

A?

pre 11 godina

Kao prvo, lepo pise da VOLI nas narod. Drugo, Rusija je nas prijatelj, ne zato sto nas nikada nisu bombardovali, vec zato sto su uvek u istoriji bili na nasoj strani! Volim ja i zapad, ziveo bih tamo, ali, taj zapad nas unistava! Zasto? Pogledajte kartu sveta. Pogledajte najvaznija strateska mesta. Sve ce vam biti jasnije... Mislim na one koji se bar malo razumeju u strategiju...

vita_brevis

pre 11 godina

Zasto niko, od pro-ruski orijentisanih politicara, ne organizuje (poput Palme), turisticke bratsko-ljubavne ture po Rusiji, sa mogucnoscu trajnog boravka u "idilicnoj" unutrasnjosti? Rusofili (probe radi) zatrazite prijem u rusko drzavljanstvo, boravisnu ili radnu dozvolu... Pre donosenja ovako sudbonosne odluke, pogledajte statisiku: koliko je gradjana (iz bivseg Varsavskog pakta) napustilo "ruski zagrljaj" i pobeglo na zapad, a koliko njih, u obrnutom smeru? Meni je poznat samo slucaj onih koji su radili za KGB, pa kada su otkriveni, prebegli su u Rusiju. Da li su i ostali zivi, nije mi poznato.

ima li ovde Rusa?

pre 11 godina

Putin trazi kamatu ali ne i deo teritorije kao nasi "prijatelji" na drugom kraju sveta. [...] Volim i ja Vas Rusi braco!
(Milutin Nikolic, 28. decembar 2012 23:45)

A sta ce mu deo, kad biste mu vi dali sve. Pa. eto... voli i on vas.

wlado

pre 11 godina

kako se samo palite na putina,nista dobro nam nisu doneli, kostunica im dao NIS, rusija nine donirala ni dinar,naspram nemacke,japana,italije,amerike...kako samo zivite u slepilu,putin car,ovo ono...sta,osecate se sigurnije kada znate da misli na nas?jel mirnije spavate sa saznanjem da nas pored takvog prijatelja niko nece dirati,makar poceli opet da istrebljujemo neki novi narod?

dO

pre 11 godina

I Putinu prethodni ruski diktatori su isto tako voleli Poljake, Čehe, Slovake, Bugare, Mađare, Rumune, Gruzine, Ukrajince, a bogami i nekoliko miliona Rusa koji su ostavili kosti u Sibiru. Razmislite dva puta o takvoj ljubavi.

Proka

pre 11 godina

"Kada su povuceni Ruski vojnici sa Kosova, Putin NIJE bio predsednik Ruske Federacije" - da jeste, naravno da je bio. Putin je predsednik Rusije od kraja 1999. a ruska vojska je povucena 2003.

Силвио Мардокић

pre 11 godina

Можда су Г. Николић и Г. Путин гејеви у вези, али се на државничком нивоу званично, па ни у телефонском разговору, још увек не размењују тако интимне поруке као што су то приказале Новости. На руском језику реч "любить" значи "волети", а не "љубити"!!! Посебно што реч "любим" означава прво лице множине и значи "волимо" (!!!), па наведеној реченици у Новостима даје још официјелнији карактер од приказаног, непримерено интимног. Ако неко гаји анимозитет према другом народу или нацији, или поседује завидан ниво неписмености и површности, није му место у новинарству !

Ja sam te oslobodil

pre 11 godina

Putine srpski narod vas čeka sa velikom radošću.Braća Rusi nisu nas bombardovali niti nam dali sankcije...
(miki, 28. decembar 2012 23:35)

Istina je da vas rusi nisu bombardovali

Dejan

pre 11 godina

Srbija konacno ima cemu da se nada jer na celu zemlje imamo predsednika koji se trudi da sa Rusima uspostavi sto bolje odnose sto vec sada donosi dobre i pozitivne rezultate. Otvaranje nove fabrike u Velikoj Plani samo je pocetak jedne uspesne saradnje koja predstavlja krunu politicke umesnosti naseg predsednika Nikolica. Raduje me da konacno Srbija polako ali sigurno krece napred. Sa otpocinjanjem radova na "Juznom toku" Nikolicu ce svi morati da priznaju da je uradio veliki posao za Srbiju...

Beogradjanka

pre 11 godina

@milutin nikolic "Da smo na vreme ovo cinili ne bi bili na ivici sveta i Evrope sada. Ljudi ovde pisu sve i svasta. Putin je lekcija koja treba se uci". Covece, na cemu si? Ja malo duze pamtim i vrlo dobro se secam kako su Cesi, Poljaci, Bugari i ostatak Istocne Evrope "uzivali" u blagodetima paznje majcice Rusije. Slucajni znam i kako danas zivi tamo narod. Onaj obican svet se muci isto kao i mi. Srednji sloj je urnisan materijalno, a penzioneri gladuju. Prema tome, idi malo tamo pa vidi. Razgovaraj sa ljudima i bice ti sve jasno. A to sto nas Putin voli (pretpostavljam da je to rekao, a ne da nas ljubi), pa dobro. Volim i ja Ruse. Uostalom, deda mi je odande i nije mu napamet padali da se tamo vrati. Znao je za jadac.

Vlada

pre 11 godina

Batalite s ovim glupostima.Od Rusije ne dobismo ni banke donacija,od EU par stotina mil evra.Nema bratstva,samo interesi.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (glasac Ds-a, 28. decembar 2012 23:59)

Da,apsolutno se slazem,samo,ne pomenuste razaranje Srbije od iste te EU i SAD,koje se meri u par stotina,ali ne miliona,vec milijardi evra,kao i otimanje 15% teritorije,koja usput vredi bar jos toliko!

Saberi-oduzmi,cini mi se da smo u veeeelikom minusu,zar ne?

Pravda

pre 11 godina

Predsednik Nikolić je uspeo da uspostavi mlogo bolju saradnju između Rusije i Srbije,koja se ogleda i u većoj međusobnoj trgovinskoj razmeni i najavi investicija Rusije u Srbiji,koje bi uskoro trebalo da se realizuju.

l'âme slave

pre 11 godina

U Srbiji postoji opcinjenost velikom slovenskom zemljom i nada da imamo "starijeg brata"koji moze da nas brani.Srbi su zbog toga na zapadu prozvani "mali Rusi"i zbog toga se prema njima zapad ponasa kao prema pravim Rusima.A velika Ruska drzava, da bi opstala ,mora da gleda samo interese.

Duci0167

pre 11 godina

Eksplozija rusofilije,sad! Kakvi primaci! Majcica rusija ... kuku naopako. Nas i Rusa 2 milijarde itd.
Preziveo sam bombardovanje kao i svi vi ali politika je ovo. Treba glavom a ne srcem. Na stranu vase emocije buducnost je u pitanju.

Carpe diem

pre 11 godina

Moram pohvaliti predsednika u njegovim nastojanjima da odrzava dobre odnose sa velesilom kakva je Rusija.Nije mi samo jasno sto se u svim tekstovima istice da je razgovor bio na inicijativu srpskog predsednika.Je l' onda taj razgovor manje vredi nego eventualno neki koji bi inicirala ruska strana?Pohvalno je to sto su u tom razgovoru dogoverene i potvrdjene neke stvari.Kamo lepe srece da je prosla vlast cesce inicirala takve razgovore,gde bi nam kraj bio?!

patriota

pre 11 godina

Ovako se vodi drzava. Srbija je ponosna sto ima ovakvog predsednika koga podrzava Rusija. Pametnom politikom i povecanim izvozom nase robe na rusko trziste otvorice se mogucnost za nova radna mesta a samim tim i sigurnost medju gradjanima i bolja buducnost

Danilo

pre 11 godina

Ovaj razgovor je dokaz da nas Rusija smatra za ozbiljne partnere sto je posledica politike predsednika Nikolica koji je znao da u Rusima prepozna istinske partnere sa kojima mozemo postici mnogo u zajednickim projektima. Srbija i Rusija treba da saradjuju a ta saradnja sigurno ce u buducnosti biti i veca jer je ocigledno da i Nikolic i Putin imaju veliko razumevanje i postovanje jedan prema drugom.

srdjan

pre 11 godina

Jos jedan dokaz ko su nam prijatelji u svetu,a mi stalno trcimo na drugu stranu,pozdravljam potez predsednika za jacanje saradnje sa Rusijom u svakom smislu

Građanin

pre 11 godina

Ovo je potvrda vođenja mudre diplomatije predsednika Tomislava Nikolića, koji je uspostavio još prisniji odnos sa Rusijom nego što je bio pre,a dokaz za to su i invsticije Rusije u našoj zemlji,koje bi trebalo uskoro da se realizuju.

statisti

pre 11 godina

Ko god pokusava da prijateljstvo srpskog i ruskog naroda minimizira i predstavi kao stetno, je neozbiljan i verovatno po sistemu ...jedna floskula izrecena mnogo puta, se prihvata kao istina.Ona sluzi za postapanje onima kojima argumenti i nisu bas veliki,pa onda neprekidno pricaju ono sto im se bas dopada...Rusi nas nisu bombardovali,ne poklanjaju deo nase zemlje...Prema tome nema sta da im se prebaci.A to sto nas zesce ne brane ili sto bi mozda neki voleli da oni ginu umesto nas,da bi nam dokazali svoje prijateljstvo, pa i nije fer sa nase strane...Pa zar nam preti opasnost od nasih,dokazanih, prijatelja Amerike,Nemacke...pa da treba iko da se mesa,pa to je neozbiljno...Covek se od coveka razlikuje po razlicitom karakteru,osecanjima i nacinu ophodjenja prema drugima.Tako i drzava koja poprima karakterne osobine svoje politicke elite ,vremenom pocinje i da lici na nju.I zato mnogi politicari sanjaju ,da su drzava oni sami, jer su je napravili prema sopstvenim interesima i nahodjenjima a narod kao da i nije bitan u tom filmu ,on mu vise dodje kao statista...I dok statisti lutaju i traze svoj put i prijatelje,politicke elite se batrgaju izmedju opstih interesa statista i svojih licnih.Gde po pravilu prevladaju nekako oni licni,jer glavna uloga je glavna a statista je bilo i bice... Treba reci da casni izuzeci postoje ali se u mnostvu ovih drugih... jedva naziru.

bananijanac

pre 11 godina

@Aleksandar mali
Zasto? Ja bih voleo da predsednik Srbije tako srdacno razgovara i sa Obamom (posebno bi mi bilo drago da on kaze "ljubim vas narod", da se malo iskuliramo od rasizma), Gordnom Braunom, cak i sa Erdoganom. Angela Merkel ne mora nista da kaze :).

blondie

pre 11 godina

Kostunica je dao NIS da bi Ruse vezao za Srbiju i materijalno,a ne samo emotivno.Tako da svako ko pomisli da jos jednom pokusa da mase bombama,kao onomad,tesko da ce i pomisliti,a kamoli pokusati to da uradi.Tako da ,ako ovo ne shvatate,onda malo sta i kapirate!

Gandolf

pre 11 godina

Bravo za predsednika Nikolica, bravo za njegovu pragmaticnu politiku koju uspesno vodi. Srbija je na takvom geostrateskom polozaju koji zahteva od nas da sa svima saradjujemo. Nazalost prethodne vlade su zapostavile Rusiju sto se pokazalo kao jako pogresno, jer uspeh Nikoliceve politike ogleda se u otpocinjanju radova na "Juznom toku" kao i u otvaranju nove fabrike namenske industrije u Velikoj Plani. Sve ovo imace uticaja na nasu industriju, nova radna mesta i smanjivanja ogromnog deficita. Nikolic je mudar i nadasve pametan politicar koji zna i "oseca" jako dobro koji su to partneri koji najbrze mogu pomoci Srbiji, sa kojima Srbija moze saradjivati ravnopravno bez pritisaka i ucena.

Crni Gruja

pre 11 godina

I Srbi i Rusi pretrpeli su mnoge promene ali su uvek ostajali bliski i to predstavlja cvrst temelj na kome moze da se gradi sjajna saradnja.

Maaarko

pre 11 godina

Srbija je oduvek u Rusima imala istinske saveznike samo sto to prethodni predsednici nisu uvidjali, oni su mislili da je Evropa bezalternativna. Zahvaljujuci Nikolicu Srbija je uvidela da Evropa ima i drugu stranu sveta gde je Rusija, zemlja sa kojom Srbija moze postice mnogo jer obe zemlje imaju zajednicke interese koji polako pocinju da se ostvaruju. Nikolic je najzasluzniji za trenutno jako dobre odnose sa Rusijom, jer je Moskva u njemu ocigledno videla jakog i pouzdanog partnera sa kojim mogu da rade. Sada kada je tesko i kada kriza drma ceo svet svaki dolar ili euro u Srbiju je dobrodosao a sa Rusima ce ih biti, pocev od "Juznog toka" i nove fabrike u Velikoj Plani do nekih drugih projekata koji trebaju da ugledaju svetlost dana.

Stojan

pre 11 godina

Najvise volim te koji samouvereno kazu kako znaju ruski jezik ( i ne samo ruski,vec je to slucaj i kod drugih stranih jezika).
Ili kad procitam za naseg novonaimenovanog ambasadora u Rusiji kako zna ruski jezik.Bas bih voleo sa njim da popricam i da cujem kako to zvuci.
Normalno,da nije Putin rekao da nekoga ljubi,vec da voli.
Ko zna kako su Nikolicu i ostalo preveli,mada on jednom rece kako govori ruski?!

Nenad

pre 11 godina

Kada su povuceni Ruski vojnici sa Kosova, Putin NIJE bio predsednik Ruske Federacije... Prozapadni iliti proamericki predsednik Jeljcin je to ucinio zarad zapadnih kredita (u to vreme Rusija je bila na kolenima), i obozavao je votku...
(Nika)

I najzasluzniji je sto se Rusija nije raspala u krvavom gradjanskom ratu sa verovatno sa stotinama hiljada zrtva.

wud

pre 11 godina

Da nije bilo rusa pre 100 godina, ne bi bilo ni nas sada, budite uvereni u to. Englezi i Francuzi ne bi nikada usli u rat zbog nas. Niti bi Francuzi poslali svoje trupe na solunski front da Nikolaj nije pretio da da ce napustiti rat. Austrijanci ne bi imali mnogo milosti prema nama. Koliko god da su Rusi gledali svoje interese na Balkanu, nikada nam nisu zeleli zlo. Amerikanci su, na drugoj strani, bombardovali Beograd gore nego Nemci '41. Mislim da bi, makar zbog toga, trebalo da pokazemo postovanje prema Rusiji. Rusija postaje jedna ozbiljna zemlja, svesna svoj snage i vaznosti. A mi cemo ostati mali, siromasni i jadni, zaboravljeni na ovom prokletom Balkanu.

Drzavljanin

pre 11 godina

Bas je lepo ako imamo toliku podrsku od osobe koja je bukvalno preporodila Rusiju.Putin je izuzetno sposoban covek, na svakom planu i velika je cast sto su nam odnosi sa njim sve bolji i bolji.Ukoliko takav covek svesrdno podrzava Nikolica, onda je sve jasno.

Simo Ustipraca

pre 11 godina

Kad bivši KGB-ovac sretne bivšeg četničkog vojvodu, kaže mu: "Ja ljublju tebja!" A pošto je bivši četnik, sada narod, ovde se to provede kako onaj tamo voli sve nas.Odnosnu ljubi.

blondie

pre 11 godina

lako o Rusima imam veoma rezervisan stav,najezih se od Putinovih reci.To znaci da nesvesno u nama tj.srce je okrenuto na suprotnu stranu od one kojoj hitamo.Ono sto govore emocije,to je prava istina,tj mi smo Sloveni i pravoslavci i nemamo nista zajednicko sa Evropom.To je tako,mozda nam se i ne svidja,ali od sebe se ne moze pobeci.Zato u se i u bracu Ruse.

Тимур

pre 11 godina

Всетаки нигде не чувствуешь братское отношение к себе так как в Сербии. Руси и Срби братья заувьек!

The Clash

pre 11 godina

Zanima me kada ce mali narodi na Balkanu shvatiti da ne postoji nikakva ljubav velikih(EU,Rusija,USA)prema malima,vec postoje samo goli interesi.Srbi kao da su u erotskom zanosu kad se prisete Rusa,boze me sacuvaj,ili Hrvati kad su Nemci u pitanju,sa cuvenim estradnim hitom"Danke Deutschland",bukvalno dozive kolektivni nacionalni orgazam.I na kraju erotska relacija Bosnjaci-Turci u Bosni,a pogotovu vazi za Novi Pazar i okolinu.Kompleksi su cudo.

Đorđe

pre 11 godina

Jako je važno da imamo dobre odnose sa Rusijom, svet će drugačije gledati na Srbiju ako zna da ona ima Rusiju kao strateškog partnera.

from Serbistan

pre 11 godina

Prevod vam je fantastican..ali to na stranu.

Procitam komentar nekog iz CRO kako bni se mi morali okrenuti civilizovanom svetu....

Pa onda pitajte poljake Gruzine, kako su se proveli pod Sovjetima (za nekog Sovjet znaci biti Rus- za mene je Sovjet komunista)

I jedan onako sladunjav kao trazi nam kamatu.....

Za momka iz Hrvatske: Hvala na savetu i brizi, ali da te podsetim tvoj narod uz vase civilizovane saveznike je u poslednjih 100 godina skoro istrebio moj narod uz fantasticno objasnjenje i poravnanja na kraju 20 veka). Hvala ali ja zaista mislim da sa vama ne treba biti u istoj grupi!

Ovaj da pitamo one bivse okupirane strane od SSSR-a kako im je bilo pod SSSR ili pod Rusijom...razumem ja da imamo manja znanja o svemu...ali ne treba biti bas glup. Proveriti koliko je "Rusa" ubijeno dolaskom Lenjina i stvaranjem Komunizma....a onda za one sa vecom zeljom da nauce neka provere drzavno uredjenje Rusije i njene teritorije pre Lenjina.

Kamata od 3.7% na obracunata na fixnu sumu, plus grace period od 5 godina.....ja to bratu rodjenom ne bi dao!

450M Evra od MMF nam se kamata 7.4% na fixni deo, plus nam lupaju kamatu na kamate iz periode vladavine Milosevica.... (paraf Labusa na taj dokument)

I na kraju krajeva, ajmo realno tukli su nas kad je bio Milosevic i govorili to je zbog Slobe, koliko smo ih promenili posle njega i dan, danas se utrkuju da nas ponize i izudaraju....ja ljubim ruku koja miluje!

Ziveo Kralj Dragutin i Metohija!

pre 11 godina

Zamislite državu od Aljaske do Nemačke... meni se dopada, a vama?
(Vladimir, 29. decembar 2012 10:09)

Ne.

gotten

pre 11 godina

Putin je predseniku Nikolicu ukazao poverenje mnogo pre nego sto je dosao na tu poziciju,pregovori sa Rusijom ce sigurno biti unapredjeniji nego sto su bili sa starim predsednikom.

Marko

pre 11 godina

vaistinu je na delu jedinstven poduhvat pacifikacije i duhovnog umrtvljivanja srpskog naroda kroz sve učestalije i sve jače ubrizgavanje, spolja i iznutra, seruma autodestrukcije i autošovinizma (poraženčestva, rekla bi naša ruska braća) u njegovu kolektivnu svest, pa i u njegovo kolektivno nesvesno.

Vladika Irinej Backi

ML

pre 11 godina

Rusi se JESU povukli sa Kosova 2003 kada je predsednik bio bas Putin. Pa ja razumem da ovde neko voli Putina ali necemo se lagati i pretvarati da neznamo?

Ko je bio Predsednik

pre 11 godina

"31. decembra 1999 Boris Jelcin, skrhan poslednjom operacijom srca, odanosti alkoholu i losim stanjem podnosi ostavku i imenuje Vladimira Putina za svog naslednika"
Za one koji od ostrascenosti nemaju kurazi da prosto otvore Wikipediju kako bi znali ko je u martu 1999 godine bio predsednik Rusije i u kakvom je stanju vodio unurasnju i spoljnu politiku.

V

pre 11 godina

Kada Srbiju budete voleli više i od Rusije i bili najžešći kritičari srpskih grešaka do najmanje sitnice, bez obzira na to kakvi su drugi prema sebi, postaćete patrioti.
Sve ostalo je bolesni egoizam i najgora iskompleksiranost, kukavičluk i nezrelost, upravo proporcionalna žestini parola i hvalospeva o svojoj naciji, prečesto zalivena alkoholom i bilo čijom krvlju, ponajviše srpskom ,koja se ne uklapa u kalupe novokomponovanih divljaka koji sebe sramotno nazivaju Velikim Srbima.

aca

pre 11 godina

Koliko sam ja razumeo, Putin je na ruskom rekao da voli naš narod, a novinaru koji pojma nema o čemu piše i postavlja takav naslov neka je načast (koju očigledno nema) takav način pisanja.

Gordan

pre 11 godina

Pa naš komšija (diskutant Goran) iz susedne nam Hrvatske,ima potpuno pravo. Rusija ne oseća nikakve ljubavi prema Srbiji nego samo interes, a mi smo lahko povodljiv narod, pa može svaka malo veća sila manipulirati s nama. Za bolju bodućnost morat ćemo se okrenuti prema zapadu, naročito prema Nemačkoj, i ostalim zapadnim zemljama, sa Rusijom nema vajde, a ustalom pitajte jim susede države kakvu bratsku ljubav je pružala Rusija kroz istoriju pa i na dalje. Nije ni čudno što je najomraženija država na bliskom istoku, pa i na Zapadu nema baš dobrog rejtinga. A usotalom, zna se gde najviše živi naša dijaspora, u Rusiji definitivno, ne!

Potemkinov seljak

pre 11 godina

Da nije bilo rusa pre 100 godina, ne bi bilo ni nas sada, budite uvereni u to. Englezi i Francuzi ne bi nikada usli u rat zbog nas. Niti bi Francuzi poslali svoje trupe na solunski front da Nikolaj nije pretio da da ce napustiti rat. Austrijanci ne bi imali mnogo milosti prema nama. Koliko god da su Rusi gledali svoje interese na Balkanu, nikada nam nisu zeleli zlo. Amerikanci su, na drugoj strani, bombardovali Beograd gore nego Nemci '41. Mislim da bi, makar zbog toga, trebalo da pokazemo postovanje prema Rusiji. Rusija postaje jedna ozbiljna zemlja, svesna svoj snage i vaznosti. A mi cemo ostati mali, siromasni i jadni, zaboravljeni na ovom prokletom Balkanu.
(wud, 29. decembar 2012 10:25)

Da nije bilo Rusa, ne bi bilo Crne Ruke, ne bi bilo onog idiotskog atentata (iza ledja i protiv volje srpske vlade), ne bi bilo rata (ili barem ne bi Srbija podnela najtezi udar), ne bi pola Srba izginulo i Srbija bila unistena. Rusi su Srbiju GURNULI u taj rat!

pajser

pre 11 godina

Često putujem u Moskvu, jednom mesečno u proseku, 12 godina u nazad. Imam kontakte kako sa intelektualcima, tako i sa radnicima i narodom na ulici - Rusima. Mnogo Rusa poznajem i. sa mnogima sam u gotovo svakodnevnim kontaktima.

U većini slučajeva ni ne znaju gde je Srbija. Čude se kaojim to jezikom pričam i da toliko liči na njihov jezik. O bratstvu sa nama nikada i ni od koga ni reč nisam čuo. Na vestima, retko kada pomenu Srbiju...

O kakvim to vezama pričamo?
Blago nama ala smo izmanipulisani!

zoran

pre 11 godina

"Saberi-oduzmi,cini mi se da smo u veeeelikom minusu,zar ne?"
(Vlada, 29. decembar 2012 10:38)

Ako u minus ubrajaš i 15% teritorije - Kosmet, samo da te pitam šta bismo mi sada radili da MORAMO umesto NATO i Amera da održavamo red dole gde ima skoro dva miliona gnevnih ljudi koji u 90% slučajeva mrze Srbe, Srbiju i SVE što je srpsko. A kakva im je ekonomska situacija, pa kada bi se još "okačili" o naše socijalno i zdravstveno, pa pomoć za nezaposlene pa treće dete pa ljudska prava pa Amnesty International pa tako redom.

E sada, kada si ovo pročitao, saberi-oduzmi...

Stevan

pre 11 godina

U svom komentaru gospodin Silvio Mardokic je lepo objasnio, na ruskom jeziku rec LJUBIM znaci VOLIMO. Svaka dalj diskusija je izlisna i taj novinar koji je potencirao rec LJUBIM u pravom smislu te reci treba da razmisli da li je on uopste za taj posao.

bane

pre 11 godina

bas si nas ljubio kad su nam uveli sankcije i kad su nas bombardovali, nisi prstom mrdnuo

Za tvoju informaciju,cisto onako da znas Putin tada i nije bio na vlasti!A osim toga,i da jeste zasto osudjivati njega,a ne one koji su nas bombardovali i koji su nam uveli sankcije?nikada nam evropa ne moze biti veci prijatelj od rusije,srecom da velika vecina srba to zna!

voli me, ne voli me

pre 11 godina

patetično i politički obojeno, a kao izraz ljubavi. nije sigurno da putin jednako voli sve ruse, verovatno selektivno voli samo neke srbe.

Zdravo

pre 11 godina

U svim nasim srcima sakriveno i duboko kao u podsvesti mozga naseg kuca deo koji se zove pravoslavna Rusija !!!! Poz.
(Sava Adamovic, 28. decembar 2012 23:42)

Savo brate, puko si ko kokica. Ne generalizuj više.

Aleksandar

pre 11 godina

Zamislite državu od Aljaske do Nemačke... meni se dopada, a vama?
(Vladimir, 29. decembar 2012 10:09)

I jedan cika sa brcicima je imao slicne ideje, sreca pa nije uspeo da ih sprovede u delo izmedju ostalog zahvaljujuci i Rusima. Doduse tadasnji ruski Putin je vise Rusa pobio nego taj cika s brcicima, al' to je sad druga prica...

E sad, tebi ako se svidjaju ideje za koje se cika s brcicima zalagao...

Papuanac s Antarktika

pre 11 godina

rusi vole nam vise nego grke..oni su nasa prava braca..oni ce nam izvuce iz ove krize,posto smo propali kao grcka.. (milos, 29. decembar 2012 10:06)

A vam budu... kuj ste to "vas"?

Aristotel

pre 11 godina

Svim rusofilcicima samo jedna poruka: Berlinski kongres i zalaganje Rusije da nam oduzmu Pirot, Dimitrovgrad i ceo pogranicni deo sa Bugarskom do Makedonije i poklone Bugarima. Spasao nas je Bizmark. Imate Wikipediju, ako vec niste ucili istoriju, pa proverite.