Ponedeljak, 24.12.2012.

11:26

Skoplje: Demonstranti se razilaze

Demonstranti ispred parlamenta Makedonije počeli su da se razilaze, nakon što je skupština izglasala budžet za 2013. Tokom dana haos ispred i u zgradi Sobranja.

Izvor: B92

Skoplje: Demonstranti se razilaze IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

68 Komentari

Sortiraj po:

Lav

pre 11 godina

Pocetok na krajot na tranzicionen politicar sto ni gi zatvori fabrikite, ni go smeni znameto i ni go smeni imeto na drzavata. Tolku e od nego.

Марко од Скопје

pre 11 godina

...Ako ovi stranski placenici pokusaju da urade nesto, onda narod ce da bude uz svoju vladu i uskoro ce ceo svet da vidi da je narod uz Gruevskog.
(Dragan, Skopje, 24. decembar 2012 12:11)

Dragancho, veliki deo naroda nije uz Gruevskog. Ja jesam za to da Crvenkovski ode na bunishte istorije, al nisam ni za Gruevskog. Nisam za besomuchno zaduzavanje zemlje da bi se krao novac preku kich spomenika i projekta antikvizacije zbog kojeg smo izgubili sve prijatelje po Evropi i sluzimo za potsmeh svima na Balkanu i shire. Nisam za novu istoriju i novi genetski antichki kod Makedonaca, dovoljan je meni moj (juzno)SLOVENSKI kod kojim se ponosim. Ne trebaju mi Filip i Aleksandar, dosta su meni Kiril i Metodij, Kliment, Naum... Izvinite braco Srbi sto moramo da se prepucavamo preku vashih sajtova, poshto je kod nas mediumski mrak otkad je ova vlada korumpirala skoro sve televizije i zatvorila opozicione mediume. SITEL, Kanal 5 i Makedonska Televizija nisu pro-vladine, one su 102% vladine televizije chije novinarske "perjanice" mogli bi da obuchavaju novinare u Severnoj Koreji o tome kako se "demokratski i u ime naroda izveshtava". Bruka i sramota za RTS chiji je dopisnik iz Skoplja Ivona Talevska, najveca od svih perjanica o kojima napisah malopre.

O. džokej

pre 11 godina

U svim tim vladinim projektima, o kojima pišu komentatori iz makedonskog opozicionog miljea, i jeste stvar. Vlast Branka Crvenkovskog je umapćena najviše po bezočnoj pljački društvene svojine, pa bi da spreči drugu stranu da uradi bilo šta što bi ostalo državi i narodu. Čitaoci iz Srbije verovatno ne znaju da je opozicija do pre par godina, pre donošenja aktuelnog skupštinskog poslovnika, na sličan način umela da blokira i zakonske predloge.

nino

pre 11 godina

Da razjasnimo,nije problem samo o budzetu,vlast hoce da donese budzet i plus da podigne kredite i da nas zaduzi dodatno za 200 miliona eura,a opozicija kaze da imamo dovoljno pare u budzetu samo ako se vlada odrekne izdradnju spomenika od bronze,administrativne zgrade,automobila,skupi namestaj i ostale gluposti.Sad ovi iz vlade su spinovali da ako se budzet ne usvoji,to znaci da nece biti plate,penzije,,soc. pomoc i slicno,sto svakako nije istina.Drugo,opzicija nisu samo levicari,nego i desnicari i centristi.Nije ovo neki ideoloski sukob,nego rat protiv kriminalaca i fasista!!!

изгласавање буџета

pre 11 godina

Покушавам да разумем и власт и опозицију. Опозиција је дала 1400 амандмана, а владајућа коалиција усвојила 44 од предложених 1400
и ставља на гласање у Скупштини (јер има обавезе пред грађанима
да донесе буџет). Опозиција је желела расправу по свим амандманима,
међутим, владајућа коалиција због цајтнота није прихватила расправу,
а како имају већину у Парламенту, опет би и након јавне расправе усвојили свој предлог. Опозиција је могла да гласа или не гласа за предлог, а пошто је исход гласања јасан, покушала је насилно да блокира рад Парламента (што мислим да није у реду!)Избори су близу, па ће народ демократски да одлучи за кога ће гласати. Све друго је непотребно!

Marija

pre 11 godina

Браћа Македонци се међусобно препуцавају преко србијанског сајта... Занимљиво!
(Шарлатан, 24. decembar 2012 16:06


Pa site mediumi vo Makedonija se prisileni da informiraat na pogresen nacin. Fasisticka manipulacija!

Kumanovo

pre 11 godina

Tacno da smo trebali da sacuvamo Jugoslaviju, ali molim vas, nemojte krivicu da prebacite na sve druge, a kao samo Srbija ostala dosledna u ocuvanju bivse Juge. Da se potsetimo koja republika je prva ukinula bivsi savezni ustav, a to je Srbija. A ni sve ostale republike nisu mnogo pametnije odigrali. I tako smo izgubili svi, i to nazalost nepovratno...

Anaksimaneta

pre 11 godina

A zbog istih problema su razbili i poslali u zaborav Jugoslaviju. Najgore što sada nema koga da okrive do svojih političara. Svi narodi na Balkanu nisu spremni da priznaju da su nedorasli modernom dobu.Za sve nas je srednji vek.

david

pre 11 godina

jas kako ucesnik na protestot od strana na opziciskite partii mozam da kazam deka ova bese sramota za makedonskata demokratija i deka ova se nema sluceno ni vo vremeto na Milosevic vo srbija .

Makedonec

pre 11 godina

@Angela Former Yugoslav Recublic of Macedonia je na kranje granice.Nema demokratije u tu drzavu...Zalosno.Vaku su zatvorale i najgledanije televizije A1.Na ovaki brutalni nacin bila je zatvorena. Slobodni mediumi u F.Y.R.M ne postoe! Zalosno. Ovo je gradzanska vonja. :S

Angela,pisi slobodno Makedonija,jer FYROM,kao ni Jugoslavija ne postoji.

Vaska

pre 11 godina

U Sobranje je prekršen zakon, vladajuća većina nije dozvolila raspravu o ni jedan amandman zato što je bilo preko 1400. Amandman je legalni i jedini način da druge stranke promene zakon ili odluku Sobranja, i to pravo ne sme da se gazi. Tako je jednom i u Srbiju pod Miloševićem opozicija isto uložila puno amandmani, pa je bahata vlast sve ignorisala. I vi Srbi ste se protiv to bunili, pa evo i mi Makedonci. Opozicija je u Sobranje štitila pravo i ustav, a vlast je na silu eliminisala opoziciju i izglasala budžet. To je ubijanje demokratije! I zato se narod i buni.

Humanista

pre 11 godina

Govorio je TITO ali nije imao ko da slusa: CUVAJTE JUGOSLAVIJU, BRATSTVO I JEDINSTVO KAO ZENICU OKA SVOGA...niste hteli da je cuvate, eve vi ga na.

Angela

pre 11 godina

Former Yugoslav Recublic of Macedonia je na kranje granice.Nema demokratije u tu drzavu...Zalosno.Vaku su zatvorale i najgledanije televizije A1.Na ovaki brutalni nacin bila je zatvorena. Slobodni mediumi u F.Y.R.M ne postoe! Zalosno. Ovo je gradzanska vonja. :S

zoran

pre 11 godina

bojim da će i Makedonija i Srbija kao države nestati. Oni zahvaljujući Albancima a mi zahvaljujući Beogradu i Albancima...Teši me to što deo Srbije odakle sam ja verovatno se mora pripojiti CG ili R.Srpskoj...
(so-mi-li, 24. decembar 2012 14:50)

Srbi se pobuniše u Hrvatskoj pa bež' za Beograd, Srbi se pobuniše u Bosni, pa bež' za Beograd, Srbi se pobuniše na Kosmetu pa bež' za Beograd.

E sad, reci ti meni so-mi-li, mi Srbi koji smo rođeni i živimo generacijama u Srbiji gde da bežimo? Isto tako i Makedonci. Jedino ne znam šta će biti sa ovima što su već jednom bežali? Gde će oni opet, siroti? Isto i Makedonci? I oni nemaju kud...

Makedonac

pre 11 godina

@jas

Ako se tako brisalo za spiska nezaposlenih, zasto nije brisao Branko?To su ljudi socijalni slucajevi koji ako ne bi uzeli socijalnu pomos ne bi imali od cega da zive, to bi bilo na TV odmah, te njigove prica al nema ih.To je cista laz na Branka.Za SUBVENCIJA svi zemjodelci uzimaju ne partiski kao sto tvrdis ti i Branko, POTVRGJUJEM zato sto znam sa 100% sigurnoschu, moji prijatelji uzimaju a ne idu na izbore..

Dal se sad ili za vreme Branka delila zemlja po partiskoj liniji kad je jedan covek mogao da uzme po 500 hektara.Ako si naveo sve to i ako je to tacno kako VMRO DPMNE pobegjuje na sve izbore, sad svi ankete kazu da bedu opet na logalnih, dok Branka napusta clenstvo i se pojavuju nezavisni kandidati.


To sto su naveo su ciste nebuloze koje tvrdi Branko.

kalifumestokalifa

pre 11 godina

Veoma informativna vest, nakon što sam je pročito i dalje ne znam oko čega je tačno sukob.
Tj, šta u budžetu koji se izglasava toliko pogađa opoziciju da želi da demonstrira na ulicama?

тајни агент

pre 11 godina

Branko Crvenkovski zajedno sa bugarofilom Ljupca Georgievskog (bivseg premiera koji je otvoreno priznao da je bugarofil i da radi za bugarske interese) zele da sprovedu drzavni udar u Makedoniji protiv legitimno izbrane vlade Nikola Gruevskog. Makedonski narod zna da iza planiranog drzavnog udara stoje Grcka (Crvenkovski) i Bugarska (Georgievski). Ako ovi stranski placenici pokusaju da urade nesto, onda narod ce da bude uz svoju vladu i uskoro ce ceo svet da vidi da je narod uz Gruevskog.
(Dragan, Skopje, 24. decembar 2012 12:11)
Код вас све неки страни плаћеници, те овај за Бугаре, те онај за Грке,... има ли који да је наш (чисто да знамо за кога да навијамо)? :)

Извињавам се ако сам претерао са шалом, ионако немам намеру да се нешто петљам у туђе двориште, али ми је био занимљив коментар па нисам могао да пропустим прилику за мало шале (то ваљда не шкоди).

Шарлатан

pre 11 godina

Браћа Македонци се међусобно препуцавају преко србијанског сајта... Занимљиво!

Vladimir

pre 11 godina

Kad god čitam o haosima od Vardara pa do Triglava, pa mi kao komentarišemo njih, pa oni kao komentarišu nas, pa se mi zgražavamo i likujemo, pa se oni zgražavaju i likuju, uvek mi ponovo padaju na pamet stihovi:
"Sve se čovek bruka sa čovekom
Gleda majmun sebe u zrcalo."
Njegoš
i
"Zdravo, na domu mrki pogledi,
mržnja i svađa,
Zdravo, u sramu, pokoru, bedi,
braća smo, braća."
A ovo drugo Crnjanski, 1918 napisao, nazvao pesmu "Jugoslaviji" iako se država tada još nije tako zvala.
U dobru se osilimo, ne znamo jedni za druge i "sasvim smo drugačiji", ali, što reče pesnik...

bezimena

pre 11 godina

...bojim da će i Makedonija i Srbija kao države nestati. Oni zahvaljujući Albancima a mi zahvaljujući Beogradu i Albancima...Teši me to što deo Srbije odakle sam ja verovatno se mora pripojiti CG ili R.Srpskoj...
(so-mi-li, 24. decembar 2012 14:50)

Cenite da će Srbija nestati a entitet R.Srspka opstati, bez Srbije...:)))

Kakve veze Albanci imaju sa "nestankom" koji pretpostavljate!? NISU nam oni krivi za negativan priraštaj, koji vodi izumiranju naroda i gašenju države, i nesposobnost gradjana koji dovode na vlast nikakve političare, tj. onakve kakve su i sami.

Miloš J.Kosovac

pre 11 godina

Branko Crvenkovski je onaj najgori kadar iz redova SKJ (M) zbog čega se raspala SFRJ i kompromitovan socijalizam (poznati ’Mangupi iz Naših Redova’). On je inače lider stranke sastavljene od bivših članova SKM, koji je oterao sve što je vredelo a bili su u njegovoj blizini pa su ga ugrožavali da ga smene. Zabog toga već nekoliko puta trpi poraze na izborima, redovnim i vanrednim od Nikole Gruevskog lidera VMRO-DPMNE, koji za razliku od Crvenkovskog je vrlo vredan, inteligentan, častan, koliko može da bude političlar u periodu divljeg, razgarbljujućeg kapitalizma, čak se njegova stranka smatra levicom zbog sociljalnih davanja, pa je tako pridobio glasače, što će se desiti i na predstojećim lokalnim izborima u proleće 2013. Jedina mana mu je što je tvrdoglav, bezkompromisan, što u politici nije uvek dobro, no ne i ovoga puta kada mu je protivnik neodgovoran i lenj, a to uvek znači i amoralan političar kakav je Branko Crvenkovski. No, sada pred novim, četvrtim, porazom na izbroima setio se da premijer vlade Gruevski ima slabosti na koje treba da puca. A to je buđet za 2013 u kojoj su predviđena velika sredstva, kao i perdhodne dve godine, za izgradnju neprofitabilnih objekaata u centru Skoplja, sa kojima Gruevski nada se, što je kod većine Makedonaca postigao, da gradi staru istoriju koju do sada je nema Makedonija, sa namerom da se suprostavi Grčkoj blokadi učlanjenju Makedonije u NATO i EU.

goran

pre 11 godina

Kakav bre Milosevic , sto ga stalno spominju. Zaboravili ste njegov poslednji govor pre pada, sve se obistinilo. Svima vama koji ga spominjete i komsijama u okruzenju on i dalje kriv za stanje u drzavi.

smireno, stalozeno

pre 11 godina

ja nisam nesto mnogo zainteresovan za politiku, u zadnjih 10 god sam samo 2 puta isao da glasam, i oba puta sam glasao za SDSM, ali...! ne moze opzozicija koja gubi 7 izborna ciklusa za redom(parlamentarni, lokalni i pretsednicki)i koja ima rejting od 13% (lider crvenkovski 2%)da diktira kako ce se trositi narodne pare! ako je narod hteo njemu da doveri taj novac, glasao bi za njega na izbore! zalio se svetskoj banci kako vlada netransparentno trosi nova i dobio tesku samarcinu od tamo! stoji to da, sagradili su celo skoplje, ne samo centar i spomenici kako neki kazu i samo na tome radi 80 000 ljudi iz gradeznistva, tako smo i izbegli krizu, jer je bilo posla za njih, skolstvo besplatno i kom za svaki decak, participacije na pola i poklon kompjutere za svakog studenta u zadnjoj godini, veliki broj lekova je besplatan a ostatak vishestruko jeftinije nego pre, nekoliko stonina miliona eura u bolnicei nova vozila, plus mamografe i magnetne rezonance u skoro svakom gradu! (pre toga samo u skoplju)plus i onaj novi klinicki centar u skoplju koji kosta skoro stotinjak miliona, poljoprivrednici uzimaju pomoc skoro za sve i trljaju ruke, nema ih uopshte na ulici sa traktorima kako je bilo pre toga, nepovratne kredite za one koje hoce da otvore svoj biznis, ako nista drugo bar su sagradili novi stadion u skoplju da se ne brukamo u blatu vishe, kako cujem startuje izgradnja novog i u bitolji, a sta ce tek znaciti ona izgradja ohrida koja ja vec startovala za turizam necu ni da pricam

lesa

pre 11 godina

so-mi-li- Ne mogu da verujem da jos uvek ima ovakvih primitivaca koji misle da ih Beograd pokrada. Vas kradu predsednici opstina koje ste glasali, izglasajte nekog poput Velje ili Palma i bicete mirni.

Moler Milk

pre 11 godina

Dragi Srbi, vreme je za zrtvovanje. Mozda vas ovaj put ipak zavole, mozda opet postanu Srbi, mozda vam se drzavne granice prosire do Grcke, mozda posnate bogatiji za 1-2 mil. stanovnika. Budite sebi barem jedamput u zivotu iskreni, zar nije to ono o cemu sve vreme sanjate?

Goran

pre 11 godina

Ne panicite prijatelji Srbi, to samo tranziciski oportunist bivsi komunista i naftni partner Slobodana Milosevica - Branko Crvenkovski pokusava da dodje opet na vlast.

LEX

pre 11 godina

Braco Makedonci, izuzetno ste mi dragi, cenim Vas i postujem kao naciju ali sto niste ustali protiv vlasti kada su milioni i milioni eura otisli a i dalje idu za grandiozne gradjevine u centru Skoplja....

DUPLO!

pre 11 godina

Tu i tamo se vidi i po koji "veliki Srbin" (drugi video, 2:25), i cuje se jasno kako se "brine" za "Siptare".
Mogu reci da, cim se "nasi" mesaju u poslove nasih komsija, nama se ne pise dobro!

Alek Skopje

pre 11 godina

Makedonija je jedina zemlja u kojoj narod brani vladu.
(veerghoen, 24. decembar 2012 13:22)

Vladu ne brani "narod" vec partiski vojnici diktatora koji je na vlasti.Ali kao i svaki diktator i ovaj ce na kraju zavrsiti tamo gde mu je mesto, na robiji.E tad cu da vidim vas partiske vojnike koji stojite ispred Skupstine samo zato stu sam vam naredili.A u stvari Pojma vi nemate zasto ste tamo,hipnotisana gomila partiskih jadnika.

so-mi-li

pre 11 godina

Makedonski problemi su njihov problem a ne naš ali realno to samo Albancima ide u prilog. Polako vreme će pokazati svoje,jedino čega se bojim da će i Makedonija i Srbija kao države nestati. Oni zahvaljujući Albancima a mi zahvaljujući Beogradu i Albancima...Teši me to što deo Srbije odakle sam ja verovatno se mora pripojiti CG ili R.Srpskoj a za ostale me brine...E onda mogu komotno sve investicije da idu u Bg kao i do sada....

jas

pre 11 godina

@ Makedonac
Zasto onda Makedonski narod nikad siromasniji i nikad jadniji nije bio.
Mozda zato sto brisete nezaposlene ljude sa spiskove ako zakasne sa prijavljivanjem,mozda zato sto subvencije dajete partiskim celjadima a najvise ih dobije Zingo i takva bagra,mozda zato sto lazete za besplatne ugbenike pa dajete deci po dva tri ugbenika a ostale 8 kupujemo i plus Radne sveske skuplje nego ugbenike,mozda zato sto se sve u Skolje gradi a ostale gradove ko da ne postoje,mozda zato sto ako nisi partiski vojnik nema sanse da nages posao,mozda zato sto lazete ljude da cete im povisite penzije i socijalnu pomoc za 5% a cene u marketima porasle za 50%.Pokrij se usima i cuti,nisam fan Crvenkovskog,naprotiv mnogo je zla doneo i on mom narodu al ovaj Gruevski,on je gori i od Branka i Ljubceta Georgivskog zajedno,kao sto rekoh mali Milosevic.

Duci0167

pre 11 godina

Nije mi jasno zasto iko Albance uzima u los kontekst? Ratovali smo sa svim susedima,izgubili ratove. U drzavi "smak sveta"! Cetnici,partizani,muslimani ... sovinizam i patriJotizam cvetaju. Makedonija jos nekako kao pluta al dokle ... Sa druge strane Albanci imaju pomoc najmocnijih i dobijaju sve. Ne znam samo ko je glup u celoj prici. Politika je qrva. Bijemo se i ubijamo zarad politicara. Uzas!

jas

pre 11 godina

Ne panicite braco Srbi,to samo ovaj nas mali Milosevic pokusava da se odrzi na vlasti kreditima koji cemo vracati 100 godina ako pre toga ne bankrotiramo ko Grcka.Samo Grcku ima ko da spasava a nas niko.

Makedonac

pre 11 godina

@veerghoen

Narod stiti vladu i stitice je zato sto Makedonija za vreme Gruevskog je postigla :

1.Sa 39% nevrabotenost koju je ostavio Crvenkovski na 30%
2.Od 2 miliona eura subvencije zemjodelcima na 135 miliona eura koje daje Gruevski
3.Besplatno obrazovanje od osnovno do sregjno
4.Participacije na faks smanjio duplo
5.Makedonski turizam, najvise turista u istoriju Makedonije
5.Skoplje 2014, autputeve, puteve, sve rekonstruirane mostove do Grcku granicu,
6.Obikolnica Skopje
7.Sve NATO i EU kriterijume
8.Ukinao vize

2300 projekta samo 2012 godina pa sad ti vidi gde su bile te pare za vreme vlast SDSM.

Koju podrsku ima Makedonska opozicija govori i FAKT da od 600.000-700.000 zitela Skoplja nije mogla da prikupi 3000-5000 za protest pred Skupstinu R.M nego je morao da donosi partiski kadar od Kumanova!

VMRO

pre 11 godina

@SRB-IN-AJ NE LUPETAJ.
Jasno je da SDSM i Branko Crvenkovski rade protiv interesa Makedonije,a u interesu nekih neprijateljski nastrojenih suseda.

Aleksandar The Smallest

pre 11 godina

Nekako mi se čini da od ovog stranačkog sukoba makedonaca, albanci imaju najveću korist - kao i uvek... Wake up people!!!

ljiljana

pre 11 godina

Slovenci i Makedonci, naša bivša braća! Žao mi je, dug je i težak put borbe. Mi u Srbiji smo dosta toga hleba pojeli, od kad ste nam leđa okrenuli. Ne radujem se muci ni jednog naroda na Planeti ali me boli ono što smo od najbližih dobili u vezi Kosova!Ne menjam svoj stav! Jednostavno, njihova je briga kako će dalje, kao što njih nije bilo briga kako je nama. Svako svoje dvorište neka uređuje kako zna, kako ume i kako mora!

О. џокеј

pre 11 godina

"To je narod krenuo protiv diktatorskog rezima."
Хахаха.
Мајо, као што бисте Ви рекли, "информишите се боље и до краја".

Mkd

pre 11 godina

Evo komsije, da se ne zalite posle da je kod vas najgore. Nevidjeni cirkus, opozicija zeli da ona donosi budjet, sto nema nigde u svetu. Ispred skupstine protest protiv opozicije koja vec 7 godina nije na vlasti, sto isto nema nigde u svetu. A sustina sukoba je ko da koristi kredit od 300 miliona e.

dimitar mak

pre 11 godina

dobro su se skupili na jedno mesto.predlazem im da se skupe pristalice opozicije i pozicije i da zajedno praktikuju slovenski scenario/borba protiv korumpirane elite /isto to predlazem svim graganima ex yu.

Dragan, Skopje

pre 11 godina

Branko Crvenkovski zajedno sa bugarofilom Ljupca Georgievskog (bivseg premiera koji je otvoreno priznao da je bugarofil i da radi za bugarske interese) zele da sprovedu drzavni udar u Makedoniji protiv legitimno izbrane vlade Nikola Gruevskog. Makedonski narod zna da iza planiranog drzavnog udara stoje Grcka (Crvenkovski) i Bugarska (Georgievski). Ako ovi stranski placenici pokusaju da urade nesto, onda narod ce da bude uz svoju vladu i uskoro ce ceo svet da vidi da je narod uz Gruevskog.

Maja

pre 11 godina

Jeste evakuisan predsednik skupstine, ali su dva poslanika povredzena iz redova opozicije t.j. SDSM Bendevska i jos jedna. Informisite se bolje i do kraja. To je narod krenuo protiv diktatorskog rezima. Naravno ja vas razumem vi ne smete da se stavljate na nicijoj strani, ali vas molim informisite celovito.

Maja

pre 11 godina

Jeste evakuisan predsednik skupstine, ali su dva poslanika povredzena iz redova opozicije t.j. SDSM Bendevska i jos jedna. Informisite se bolje i do kraja. To je narod krenuo protiv diktatorskog rezima. Naravno ja vas razumem vi ne smete da se stavljate na nicijoj strani, ali vas molim informisite celovito.

ljiljana

pre 11 godina

Slovenci i Makedonci, naša bivša braća! Žao mi je, dug je i težak put borbe. Mi u Srbiji smo dosta toga hleba pojeli, od kad ste nam leđa okrenuli. Ne radujem se muci ni jednog naroda na Planeti ali me boli ono što smo od najbližih dobili u vezi Kosova!Ne menjam svoj stav! Jednostavno, njihova je briga kako će dalje, kao što njih nije bilo briga kako je nama. Svako svoje dvorište neka uređuje kako zna, kako ume i kako mora!

LEX

pre 11 godina

Braco Makedonci, izuzetno ste mi dragi, cenim Vas i postujem kao naciju ali sto niste ustali protiv vlasti kada su milioni i milioni eura otisli a i dalje idu za grandiozne gradjevine u centru Skoplja....

Dragan, Skopje

pre 11 godina

Branko Crvenkovski zajedno sa bugarofilom Ljupca Georgievskog (bivseg premiera koji je otvoreno priznao da je bugarofil i da radi za bugarske interese) zele da sprovedu drzavni udar u Makedoniji protiv legitimno izbrane vlade Nikola Gruevskog. Makedonski narod zna da iza planiranog drzavnog udara stoje Grcka (Crvenkovski) i Bugarska (Georgievski). Ako ovi stranski placenici pokusaju da urade nesto, onda narod ce da bude uz svoju vladu i uskoro ce ceo svet da vidi da je narod uz Gruevskog.

Mkd

pre 11 godina

Evo komsije, da se ne zalite posle da je kod vas najgore. Nevidjeni cirkus, opozicija zeli da ona donosi budjet, sto nema nigde u svetu. Ispred skupstine protest protiv opozicije koja vec 7 godina nije na vlasti, sto isto nema nigde u svetu. A sustina sukoba je ko da koristi kredit od 300 miliona e.

Aleksandar The Smallest

pre 11 godina

Nekako mi se čini da od ovog stranačkog sukoba makedonaca, albanci imaju najveću korist - kao i uvek... Wake up people!!!

dimitar mak

pre 11 godina

dobro su se skupili na jedno mesto.predlazem im da se skupe pristalice opozicije i pozicije i da zajedno praktikuju slovenski scenario/borba protiv korumpirane elite /isto to predlazem svim graganima ex yu.

jas

pre 11 godina

Ne panicite braco Srbi,to samo ovaj nas mali Milosevic pokusava da se odrzi na vlasti kreditima koji cemo vracati 100 godina ako pre toga ne bankrotiramo ko Grcka.Samo Grcku ima ko da spasava a nas niko.

Alek Skopje

pre 11 godina

Makedonija je jedina zemlja u kojoj narod brani vladu.
(veerghoen, 24. decembar 2012 13:22)

Vladu ne brani "narod" vec partiski vojnici diktatora koji je na vlasti.Ali kao i svaki diktator i ovaj ce na kraju zavrsiti tamo gde mu je mesto, na robiji.E tad cu da vidim vas partiske vojnike koji stojite ispred Skupstine samo zato stu sam vam naredili.A u stvari Pojma vi nemate zasto ste tamo,hipnotisana gomila partiskih jadnika.

Шарлатан

pre 11 godina

Браћа Македонци се међусобно препуцавају преко србијанског сајта... Занимљиво!

О. џокеј

pre 11 godina

"To je narod krenuo protiv diktatorskog rezima."
Хахаха.
Мајо, као што бисте Ви рекли, "информишите се боље и до краја".

Goran

pre 11 godina

Ne panicite prijatelji Srbi, to samo tranziciski oportunist bivsi komunista i naftni partner Slobodana Milosevica - Branko Crvenkovski pokusava da dodje opet na vlast.

goran

pre 11 godina

Kakav bre Milosevic , sto ga stalno spominju. Zaboravili ste njegov poslednji govor pre pada, sve se obistinilo. Svima vama koji ga spominjete i komsijama u okruzenju on i dalje kriv za stanje u drzavi.

Duci0167

pre 11 godina

Nije mi jasno zasto iko Albance uzima u los kontekst? Ratovali smo sa svim susedima,izgubili ratove. U drzavi "smak sveta"! Cetnici,partizani,muslimani ... sovinizam i patriJotizam cvetaju. Makedonija jos nekako kao pluta al dokle ... Sa druge strane Albanci imaju pomoc najmocnijih i dobijaju sve. Ne znam samo ko je glup u celoj prici. Politika je qrva. Bijemo se i ubijamo zarad politicara. Uzas!

jas

pre 11 godina

@ Makedonac
Zasto onda Makedonski narod nikad siromasniji i nikad jadniji nije bio.
Mozda zato sto brisete nezaposlene ljude sa spiskove ako zakasne sa prijavljivanjem,mozda zato sto subvencije dajete partiskim celjadima a najvise ih dobije Zingo i takva bagra,mozda zato sto lazete za besplatne ugbenike pa dajete deci po dva tri ugbenika a ostale 8 kupujemo i plus Radne sveske skuplje nego ugbenike,mozda zato sto se sve u Skolje gradi a ostale gradove ko da ne postoje,mozda zato sto ako nisi partiski vojnik nema sanse da nages posao,mozda zato sto lazete ljude da cete im povisite penzije i socijalnu pomoc za 5% a cene u marketima porasle za 50%.Pokrij se usima i cuti,nisam fan Crvenkovskog,naprotiv mnogo je zla doneo i on mom narodu al ovaj Gruevski,on je gori i od Branka i Ljubceta Georgivskog zajedno,kao sto rekoh mali Milosevic.

тајни агент

pre 11 godina

Branko Crvenkovski zajedno sa bugarofilom Ljupca Georgievskog (bivseg premiera koji je otvoreno priznao da je bugarofil i da radi za bugarske interese) zele da sprovedu drzavni udar u Makedoniji protiv legitimno izbrane vlade Nikola Gruevskog. Makedonski narod zna da iza planiranog drzavnog udara stoje Grcka (Crvenkovski) i Bugarska (Georgievski). Ako ovi stranski placenici pokusaju da urade nesto, onda narod ce da bude uz svoju vladu i uskoro ce ceo svet da vidi da je narod uz Gruevskog.
(Dragan, Skopje, 24. decembar 2012 12:11)
Код вас све неки страни плаћеници, те овај за Бугаре, те онај за Грке,... има ли који да је наш (чисто да знамо за кога да навијамо)? :)

Извињавам се ако сам претерао са шалом, ионако немам намеру да се нешто петљам у туђе двориште, али ми је био занимљив коментар па нисам могао да пропустим прилику за мало шале (то ваљда не шкоди).

Makedonac

pre 11 godina

@veerghoen

Narod stiti vladu i stitice je zato sto Makedonija za vreme Gruevskog je postigla :

1.Sa 39% nevrabotenost koju je ostavio Crvenkovski na 30%
2.Od 2 miliona eura subvencije zemjodelcima na 135 miliona eura koje daje Gruevski
3.Besplatno obrazovanje od osnovno do sregjno
4.Participacije na faks smanjio duplo
5.Makedonski turizam, najvise turista u istoriju Makedonije
5.Skoplje 2014, autputeve, puteve, sve rekonstruirane mostove do Grcku granicu,
6.Obikolnica Skopje
7.Sve NATO i EU kriterijume
8.Ukinao vize

2300 projekta samo 2012 godina pa sad ti vidi gde su bile te pare za vreme vlast SDSM.

Koju podrsku ima Makedonska opozicija govori i FAKT da od 600.000-700.000 zitela Skoplja nije mogla da prikupi 3000-5000 za protest pred Skupstinu R.M nego je morao da donosi partiski kadar od Kumanova!

bezimena

pre 11 godina

...bojim da će i Makedonija i Srbija kao države nestati. Oni zahvaljujući Albancima a mi zahvaljujući Beogradu i Albancima...Teši me to što deo Srbije odakle sam ja verovatno se mora pripojiti CG ili R.Srpskoj...
(so-mi-li, 24. decembar 2012 14:50)

Cenite da će Srbija nestati a entitet R.Srspka opstati, bez Srbije...:)))

Kakve veze Albanci imaju sa "nestankom" koji pretpostavljate!? NISU nam oni krivi za negativan priraštaj, koji vodi izumiranju naroda i gašenju države, i nesposobnost gradjana koji dovode na vlast nikakve političare, tj. onakve kakve su i sami.

DUPLO!

pre 11 godina

Tu i tamo se vidi i po koji "veliki Srbin" (drugi video, 2:25), i cuje se jasno kako se "brine" za "Siptare".
Mogu reci da, cim se "nasi" mesaju u poslove nasih komsija, nama se ne pise dobro!

smireno, stalozeno

pre 11 godina

ja nisam nesto mnogo zainteresovan za politiku, u zadnjih 10 god sam samo 2 puta isao da glasam, i oba puta sam glasao za SDSM, ali...! ne moze opzozicija koja gubi 7 izborna ciklusa za redom(parlamentarni, lokalni i pretsednicki)i koja ima rejting od 13% (lider crvenkovski 2%)da diktira kako ce se trositi narodne pare! ako je narod hteo njemu da doveri taj novac, glasao bi za njega na izbore! zalio se svetskoj banci kako vlada netransparentno trosi nova i dobio tesku samarcinu od tamo! stoji to da, sagradili su celo skoplje, ne samo centar i spomenici kako neki kazu i samo na tome radi 80 000 ljudi iz gradeznistva, tako smo i izbegli krizu, jer je bilo posla za njih, skolstvo besplatno i kom za svaki decak, participacije na pola i poklon kompjutere za svakog studenta u zadnjoj godini, veliki broj lekova je besplatan a ostatak vishestruko jeftinije nego pre, nekoliko stonina miliona eura u bolnicei nova vozila, plus mamografe i magnetne rezonance u skoro svakom gradu! (pre toga samo u skoplju)plus i onaj novi klinicki centar u skoplju koji kosta skoro stotinjak miliona, poljoprivrednici uzimaju pomoc skoro za sve i trljaju ruke, nema ih uopshte na ulici sa traktorima kako je bilo pre toga, nepovratne kredite za one koje hoce da otvore svoj biznis, ako nista drugo bar su sagradili novi stadion u skoplju da se ne brukamo u blatu vishe, kako cujem startuje izgradnja novog i u bitolji, a sta ce tek znaciti ona izgradja ohrida koja ja vec startovala za turizam necu ni da pricam

Miloš J.Kosovac

pre 11 godina

Branko Crvenkovski je onaj najgori kadar iz redova SKJ (M) zbog čega se raspala SFRJ i kompromitovan socijalizam (poznati ’Mangupi iz Naših Redova’). On je inače lider stranke sastavljene od bivših članova SKM, koji je oterao sve što je vredelo a bili su u njegovoj blizini pa su ga ugrožavali da ga smene. Zabog toga već nekoliko puta trpi poraze na izborima, redovnim i vanrednim od Nikole Gruevskog lidera VMRO-DPMNE, koji za razliku od Crvenkovskog je vrlo vredan, inteligentan, častan, koliko može da bude političlar u periodu divljeg, razgarbljujućeg kapitalizma, čak se njegova stranka smatra levicom zbog sociljalnih davanja, pa je tako pridobio glasače, što će se desiti i na predstojećim lokalnim izborima u proleće 2013. Jedina mana mu je što je tvrdoglav, bezkompromisan, što u politici nije uvek dobro, no ne i ovoga puta kada mu je protivnik neodgovoran i lenj, a to uvek znači i amoralan političar kakav je Branko Crvenkovski. No, sada pred novim, četvrtim, porazom na izbroima setio se da premijer vlade Gruevski ima slabosti na koje treba da puca. A to je buđet za 2013 u kojoj su predviđena velika sredstva, kao i perdhodne dve godine, za izgradnju neprofitabilnih objekaata u centru Skoplja, sa kojima Gruevski nada se, što je kod većine Makedonaca postigao, da gradi staru istoriju koju do sada je nema Makedonija, sa namerom da se suprostavi Grčkoj blokadi učlanjenju Makedonije u NATO i EU.

lesa

pre 11 godina

so-mi-li- Ne mogu da verujem da jos uvek ima ovakvih primitivaca koji misle da ih Beograd pokrada. Vas kradu predsednici opstina koje ste glasali, izglasajte nekog poput Velje ili Palma i bicete mirni.

kalifumestokalifa

pre 11 godina

Veoma informativna vest, nakon što sam je pročito i dalje ne znam oko čega je tačno sukob.
Tj, šta u budžetu koji se izglasava toliko pogađa opoziciju da želi da demonstrira na ulicama?

Moler Milk

pre 11 godina

Dragi Srbi, vreme je za zrtvovanje. Mozda vas ovaj put ipak zavole, mozda opet postanu Srbi, mozda vam se drzavne granice prosire do Grcke, mozda posnate bogatiji za 1-2 mil. stanovnika. Budite sebi barem jedamput u zivotu iskreni, zar nije to ono o cemu sve vreme sanjate?

VMRO

pre 11 godina

@SRB-IN-AJ NE LUPETAJ.
Jasno je da SDSM i Branko Crvenkovski rade protiv interesa Makedonije,a u interesu nekih neprijateljski nastrojenih suseda.

so-mi-li

pre 11 godina

Makedonski problemi su njihov problem a ne naš ali realno to samo Albancima ide u prilog. Polako vreme će pokazati svoje,jedino čega se bojim da će i Makedonija i Srbija kao države nestati. Oni zahvaljujući Albancima a mi zahvaljujući Beogradu i Albancima...Teši me to što deo Srbije odakle sam ja verovatno se mora pripojiti CG ili R.Srpskoj a za ostale me brine...E onda mogu komotno sve investicije da idu u Bg kao i do sada....

Humanista

pre 11 godina

Govorio je TITO ali nije imao ko da slusa: CUVAJTE JUGOSLAVIJU, BRATSTVO I JEDINSTVO KAO ZENICU OKA SVOGA...niste hteli da je cuvate, eve vi ga na.

Vladimir

pre 11 godina

Kad god čitam o haosima od Vardara pa do Triglava, pa mi kao komentarišemo njih, pa oni kao komentarišu nas, pa se mi zgražavamo i likujemo, pa se oni zgražavaju i likuju, uvek mi ponovo padaju na pamet stihovi:
"Sve se čovek bruka sa čovekom
Gleda majmun sebe u zrcalo."
Njegoš
i
"Zdravo, na domu mrki pogledi,
mržnja i svađa,
Zdravo, u sramu, pokoru, bedi,
braća smo, braća."
A ovo drugo Crnjanski, 1918 napisao, nazvao pesmu "Jugoslaviji" iako se država tada još nije tako zvala.
U dobru se osilimo, ne znamo jedni za druge i "sasvim smo drugačiji", ali, što reče pesnik...

Makedonec

pre 11 godina

@Angela Former Yugoslav Recublic of Macedonia je na kranje granice.Nema demokratije u tu drzavu...Zalosno.Vaku su zatvorale i najgledanije televizije A1.Na ovaki brutalni nacin bila je zatvorena. Slobodni mediumi u F.Y.R.M ne postoe! Zalosno. Ovo je gradzanska vonja. :S

Angela,pisi slobodno Makedonija,jer FYROM,kao ni Jugoslavija ne postoji.

Vaska

pre 11 godina

U Sobranje je prekršen zakon, vladajuća većina nije dozvolila raspravu o ni jedan amandman zato što je bilo preko 1400. Amandman je legalni i jedini način da druge stranke promene zakon ili odluku Sobranja, i to pravo ne sme da se gazi. Tako je jednom i u Srbiju pod Miloševićem opozicija isto uložila puno amandmani, pa je bahata vlast sve ignorisala. I vi Srbi ste se protiv to bunili, pa evo i mi Makedonci. Opozicija je u Sobranje štitila pravo i ustav, a vlast je na silu eliminisala opoziciju i izglasala budžet. To je ubijanje demokratije! I zato se narod i buni.

Kumanovo

pre 11 godina

Tacno da smo trebali da sacuvamo Jugoslaviju, ali molim vas, nemojte krivicu da prebacite na sve druge, a kao samo Srbija ostala dosledna u ocuvanju bivse Juge. Da se potsetimo koja republika je prva ukinula bivsi savezni ustav, a to je Srbija. A ni sve ostale republike nisu mnogo pametnije odigrali. I tako smo izgubili svi, i to nazalost nepovratno...

Angela

pre 11 godina

Former Yugoslav Recublic of Macedonia je na kranje granice.Nema demokratije u tu drzavu...Zalosno.Vaku su zatvorale i najgledanije televizije A1.Na ovaki brutalni nacin bila je zatvorena. Slobodni mediumi u F.Y.R.M ne postoe! Zalosno. Ovo je gradzanska vonja. :S

david

pre 11 godina

jas kako ucesnik na protestot od strana na opziciskite partii mozam da kazam deka ova bese sramota za makedonskata demokratija i deka ova se nema sluceno ni vo vremeto na Milosevic vo srbija .

zoran

pre 11 godina

bojim da će i Makedonija i Srbija kao države nestati. Oni zahvaljujući Albancima a mi zahvaljujući Beogradu i Albancima...Teši me to što deo Srbije odakle sam ja verovatno se mora pripojiti CG ili R.Srpskoj...
(so-mi-li, 24. decembar 2012 14:50)

Srbi se pobuniše u Hrvatskoj pa bež' za Beograd, Srbi se pobuniše u Bosni, pa bež' za Beograd, Srbi se pobuniše na Kosmetu pa bež' za Beograd.

E sad, reci ti meni so-mi-li, mi Srbi koji smo rođeni i živimo generacijama u Srbiji gde da bežimo? Isto tako i Makedonci. Jedino ne znam šta će biti sa ovima što su već jednom bežali? Gde će oni opet, siroti? Isto i Makedonci? I oni nemaju kud...

Anaksimaneta

pre 11 godina

A zbog istih problema su razbili i poslali u zaborav Jugoslaviju. Najgore što sada nema koga da okrive do svojih političara. Svi narodi na Balkanu nisu spremni da priznaju da su nedorasli modernom dobu.Za sve nas je srednji vek.

Marija

pre 11 godina

Браћа Македонци се међусобно препуцавају преко србијанског сајта... Занимљиво!
(Шарлатан, 24. decembar 2012 16:06


Pa site mediumi vo Makedonija se prisileni da informiraat na pogresen nacin. Fasisticka manipulacija!

изгласавање буџета

pre 11 godina

Покушавам да разумем и власт и опозицију. Опозиција је дала 1400 амандмана, а владајућа коалиција усвојила 44 од предложених 1400
и ставља на гласање у Скупштини (јер има обавезе пред грађанима
да донесе буџет). Опозиција је желела расправу по свим амандманима,
међутим, владајућа коалиција због цајтнота није прихватила расправу,
а како имају већину у Парламенту, опет би и након јавне расправе усвојили свој предлог. Опозиција је могла да гласа или не гласа за предлог, а пошто је исход гласања јасан, покушала је насилно да блокира рад Парламента (што мислим да није у реду!)Избори су близу, па ће народ демократски да одлучи за кога ће гласати. Све друго је непотребно!

Makedonac

pre 11 godina

@jas

Ako se tako brisalo za spiska nezaposlenih, zasto nije brisao Branko?To su ljudi socijalni slucajevi koji ako ne bi uzeli socijalnu pomos ne bi imali od cega da zive, to bi bilo na TV odmah, te njigove prica al nema ih.To je cista laz na Branka.Za SUBVENCIJA svi zemjodelci uzimaju ne partiski kao sto tvrdis ti i Branko, POTVRGJUJEM zato sto znam sa 100% sigurnoschu, moji prijatelji uzimaju a ne idu na izbore..

Dal se sad ili za vreme Branka delila zemlja po partiskoj liniji kad je jedan covek mogao da uzme po 500 hektara.Ako si naveo sve to i ako je to tacno kako VMRO DPMNE pobegjuje na sve izbore, sad svi ankete kazu da bedu opet na logalnih, dok Branka napusta clenstvo i se pojavuju nezavisni kandidati.


To sto su naveo su ciste nebuloze koje tvrdi Branko.

nino

pre 11 godina

Da razjasnimo,nije problem samo o budzetu,vlast hoce da donese budzet i plus da podigne kredite i da nas zaduzi dodatno za 200 miliona eura,a opozicija kaze da imamo dovoljno pare u budzetu samo ako se vlada odrekne izdradnju spomenika od bronze,administrativne zgrade,automobila,skupi namestaj i ostale gluposti.Sad ovi iz vlade su spinovali da ako se budzet ne usvoji,to znaci da nece biti plate,penzije,,soc. pomoc i slicno,sto svakako nije istina.Drugo,opzicija nisu samo levicari,nego i desnicari i centristi.Nije ovo neki ideoloski sukob,nego rat protiv kriminalaca i fasista!!!

O. džokej

pre 11 godina

U svim tim vladinim projektima, o kojima pišu komentatori iz makedonskog opozicionog miljea, i jeste stvar. Vlast Branka Crvenkovskog je umapćena najviše po bezočnoj pljački društvene svojine, pa bi da spreči drugu stranu da uradi bilo šta što bi ostalo državi i narodu. Čitaoci iz Srbije verovatno ne znaju da je opozicija do pre par godina, pre donošenja aktuelnog skupštinskog poslovnika, na sličan način umela da blokira i zakonske predloge.

Марко од Скопје

pre 11 godina

...Ako ovi stranski placenici pokusaju da urade nesto, onda narod ce da bude uz svoju vladu i uskoro ce ceo svet da vidi da je narod uz Gruevskog.
(Dragan, Skopje, 24. decembar 2012 12:11)

Dragancho, veliki deo naroda nije uz Gruevskog. Ja jesam za to da Crvenkovski ode na bunishte istorije, al nisam ni za Gruevskog. Nisam za besomuchno zaduzavanje zemlje da bi se krao novac preku kich spomenika i projekta antikvizacije zbog kojeg smo izgubili sve prijatelje po Evropi i sluzimo za potsmeh svima na Balkanu i shire. Nisam za novu istoriju i novi genetski antichki kod Makedonaca, dovoljan je meni moj (juzno)SLOVENSKI kod kojim se ponosim. Ne trebaju mi Filip i Aleksandar, dosta su meni Kiril i Metodij, Kliment, Naum... Izvinite braco Srbi sto moramo da se prepucavamo preku vashih sajtova, poshto je kod nas mediumski mrak otkad je ova vlada korumpirala skoro sve televizije i zatvorila opozicione mediume. SITEL, Kanal 5 i Makedonska Televizija nisu pro-vladine, one su 102% vladine televizije chije novinarske "perjanice" mogli bi da obuchavaju novinare u Severnoj Koreji o tome kako se "demokratski i u ime naroda izveshtava". Bruka i sramota za RTS chiji je dopisnik iz Skoplja Ivona Talevska, najveca od svih perjanica o kojima napisah malopre.

Lav

pre 11 godina

Pocetok na krajot na tranzicionen politicar sto ni gi zatvori fabrikite, ni go smeni znameto i ni go smeni imeto na drzavata. Tolku e od nego.

Dragan, Skopje

pre 11 godina

Branko Crvenkovski zajedno sa bugarofilom Ljupca Georgievskog (bivseg premiera koji je otvoreno priznao da je bugarofil i da radi za bugarske interese) zele da sprovedu drzavni udar u Makedoniji protiv legitimno izbrane vlade Nikola Gruevskog. Makedonski narod zna da iza planiranog drzavnog udara stoje Grcka (Crvenkovski) i Bugarska (Georgievski). Ako ovi stranski placenici pokusaju da urade nesto, onda narod ce da bude uz svoju vladu i uskoro ce ceo svet da vidi da je narod uz Gruevskog.

Moler Milk

pre 11 godina

Dragi Srbi, vreme je za zrtvovanje. Mozda vas ovaj put ipak zavole, mozda opet postanu Srbi, mozda vam se drzavne granice prosire do Grcke, mozda posnate bogatiji za 1-2 mil. stanovnika. Budite sebi barem jedamput u zivotu iskreni, zar nije to ono o cemu sve vreme sanjate?

Duci0167

pre 11 godina

Nije mi jasno zasto iko Albance uzima u los kontekst? Ratovali smo sa svim susedima,izgubili ratove. U drzavi "smak sveta"! Cetnici,partizani,muslimani ... sovinizam i patriJotizam cvetaju. Makedonija jos nekako kao pluta al dokle ... Sa druge strane Albanci imaju pomoc najmocnijih i dobijaju sve. Ne znam samo ko je glup u celoj prici. Politika je qrva. Bijemo se i ubijamo zarad politicara. Uzas!

VMRO

pre 11 godina

@SRB-IN-AJ NE LUPETAJ.
Jasno je da SDSM i Branko Crvenkovski rade protiv interesa Makedonije,a u interesu nekih neprijateljski nastrojenih suseda.

so-mi-li

pre 11 godina

Makedonski problemi su njihov problem a ne naš ali realno to samo Albancima ide u prilog. Polako vreme će pokazati svoje,jedino čega se bojim da će i Makedonija i Srbija kao države nestati. Oni zahvaljujući Albancima a mi zahvaljujući Beogradu i Albancima...Teši me to što deo Srbije odakle sam ja verovatno se mora pripojiti CG ili R.Srpskoj a za ostale me brine...E onda mogu komotno sve investicije da idu u Bg kao i do sada....

Goran

pre 11 godina

Ne panicite prijatelji Srbi, to samo tranziciski oportunist bivsi komunista i naftni partner Slobodana Milosevica - Branko Crvenkovski pokusava da dodje opet na vlast.

Makedonac

pre 11 godina

@veerghoen

Narod stiti vladu i stitice je zato sto Makedonija za vreme Gruevskog je postigla :

1.Sa 39% nevrabotenost koju je ostavio Crvenkovski na 30%
2.Od 2 miliona eura subvencije zemjodelcima na 135 miliona eura koje daje Gruevski
3.Besplatno obrazovanje od osnovno do sregjno
4.Participacije na faks smanjio duplo
5.Makedonski turizam, najvise turista u istoriju Makedonije
5.Skoplje 2014, autputeve, puteve, sve rekonstruirane mostove do Grcku granicu,
6.Obikolnica Skopje
7.Sve NATO i EU kriterijume
8.Ukinao vize

2300 projekta samo 2012 godina pa sad ti vidi gde su bile te pare za vreme vlast SDSM.

Koju podrsku ima Makedonska opozicija govori i FAKT da od 600.000-700.000 zitela Skoplja nije mogla da prikupi 3000-5000 za protest pred Skupstinu R.M nego je morao da donosi partiski kadar od Kumanova!

Miloš J.Kosovac

pre 11 godina

Branko Crvenkovski je onaj najgori kadar iz redova SKJ (M) zbog čega se raspala SFRJ i kompromitovan socijalizam (poznati ’Mangupi iz Naših Redova’). On je inače lider stranke sastavljene od bivših članova SKM, koji je oterao sve što je vredelo a bili su u njegovoj blizini pa su ga ugrožavali da ga smene. Zabog toga već nekoliko puta trpi poraze na izborima, redovnim i vanrednim od Nikole Gruevskog lidera VMRO-DPMNE, koji za razliku od Crvenkovskog je vrlo vredan, inteligentan, častan, koliko može da bude političlar u periodu divljeg, razgarbljujućeg kapitalizma, čak se njegova stranka smatra levicom zbog sociljalnih davanja, pa je tako pridobio glasače, što će se desiti i na predstojećim lokalnim izborima u proleće 2013. Jedina mana mu je što je tvrdoglav, bezkompromisan, što u politici nije uvek dobro, no ne i ovoga puta kada mu je protivnik neodgovoran i lenj, a to uvek znači i amoralan političar kakav je Branko Crvenkovski. No, sada pred novim, četvrtim, porazom na izbroima setio se da premijer vlade Gruevski ima slabosti na koje treba da puca. A to je buđet za 2013 u kojoj su predviđena velika sredstva, kao i perdhodne dve godine, za izgradnju neprofitabilnih objekaata u centru Skoplja, sa kojima Gruevski nada se, što je kod većine Makedonaca postigao, da gradi staru istoriju koju do sada je nema Makedonija, sa namerom da se suprostavi Grčkoj blokadi učlanjenju Makedonije u NATO i EU.

Maja

pre 11 godina

Jeste evakuisan predsednik skupstine, ali su dva poslanika povredzena iz redova opozicije t.j. SDSM Bendevska i jos jedna. Informisite se bolje i do kraja. To je narod krenuo protiv diktatorskog rezima. Naravno ja vas razumem vi ne smete da se stavljate na nicijoj strani, ali vas molim informisite celovito.

DUPLO!

pre 11 godina

Tu i tamo se vidi i po koji "veliki Srbin" (drugi video, 2:25), i cuje se jasno kako se "brine" za "Siptare".
Mogu reci da, cim se "nasi" mesaju u poslove nasih komsija, nama se ne pise dobro!

ljiljana

pre 11 godina

Slovenci i Makedonci, naša bivša braća! Žao mi je, dug je i težak put borbe. Mi u Srbiji smo dosta toga hleba pojeli, od kad ste nam leđa okrenuli. Ne radujem se muci ni jednog naroda na Planeti ali me boli ono što smo od najbližih dobili u vezi Kosova!Ne menjam svoj stav! Jednostavno, njihova je briga kako će dalje, kao što njih nije bilo briga kako je nama. Svako svoje dvorište neka uređuje kako zna, kako ume i kako mora!

Angela

pre 11 godina

Former Yugoslav Recublic of Macedonia je na kranje granice.Nema demokratije u tu drzavu...Zalosno.Vaku su zatvorale i najgledanije televizije A1.Na ovaki brutalni nacin bila je zatvorena. Slobodni mediumi u F.Y.R.M ne postoe! Zalosno. Ovo je gradzanska vonja. :S

jas

pre 11 godina

Ne panicite braco Srbi,to samo ovaj nas mali Milosevic pokusava da se odrzi na vlasti kreditima koji cemo vracati 100 godina ako pre toga ne bankrotiramo ko Grcka.Samo Grcku ima ko da spasava a nas niko.

jas

pre 11 godina

@ Makedonac
Zasto onda Makedonski narod nikad siromasniji i nikad jadniji nije bio.
Mozda zato sto brisete nezaposlene ljude sa spiskove ako zakasne sa prijavljivanjem,mozda zato sto subvencije dajete partiskim celjadima a najvise ih dobije Zingo i takva bagra,mozda zato sto lazete za besplatne ugbenike pa dajete deci po dva tri ugbenika a ostale 8 kupujemo i plus Radne sveske skuplje nego ugbenike,mozda zato sto se sve u Skolje gradi a ostale gradove ko da ne postoje,mozda zato sto ako nisi partiski vojnik nema sanse da nages posao,mozda zato sto lazete ljude da cete im povisite penzije i socijalnu pomoc za 5% a cene u marketima porasle za 50%.Pokrij se usima i cuti,nisam fan Crvenkovskog,naprotiv mnogo je zla doneo i on mom narodu al ovaj Gruevski,on je gori i od Branka i Ljubceta Georgivskog zajedno,kao sto rekoh mali Milosevic.

bezimena

pre 11 godina

...bojim da će i Makedonija i Srbija kao države nestati. Oni zahvaljujući Albancima a mi zahvaljujući Beogradu i Albancima...Teši me to što deo Srbije odakle sam ja verovatno se mora pripojiti CG ili R.Srpskoj...
(so-mi-li, 24. decembar 2012 14:50)

Cenite da će Srbija nestati a entitet R.Srspka opstati, bez Srbije...:)))

Kakve veze Albanci imaju sa "nestankom" koji pretpostavljate!? NISU nam oni krivi za negativan priraštaj, koji vodi izumiranju naroda i gašenju države, i nesposobnost gradjana koji dovode na vlast nikakve političare, tj. onakve kakve su i sami.

Aleksandar The Smallest

pre 11 godina

Nekako mi se čini da od ovog stranačkog sukoba makedonaca, albanci imaju najveću korist - kao i uvek... Wake up people!!!

Makedonac

pre 11 godina

@jas

Ako se tako brisalo za spiska nezaposlenih, zasto nije brisao Branko?To su ljudi socijalni slucajevi koji ako ne bi uzeli socijalnu pomos ne bi imali od cega da zive, to bi bilo na TV odmah, te njigove prica al nema ih.To je cista laz na Branka.Za SUBVENCIJA svi zemjodelci uzimaju ne partiski kao sto tvrdis ti i Branko, POTVRGJUJEM zato sto znam sa 100% sigurnoschu, moji prijatelji uzimaju a ne idu na izbore..

Dal se sad ili za vreme Branka delila zemlja po partiskoj liniji kad je jedan covek mogao da uzme po 500 hektara.Ako si naveo sve to i ako je to tacno kako VMRO DPMNE pobegjuje na sve izbore, sad svi ankete kazu da bedu opet na logalnih, dok Branka napusta clenstvo i se pojavuju nezavisni kandidati.


To sto su naveo su ciste nebuloze koje tvrdi Branko.

Mkd

pre 11 godina

Evo komsije, da se ne zalite posle da je kod vas najgore. Nevidjeni cirkus, opozicija zeli da ona donosi budjet, sto nema nigde u svetu. Ispred skupstine protest protiv opozicije koja vec 7 godina nije na vlasti, sto isto nema nigde u svetu. A sustina sukoba je ko da koristi kredit od 300 miliona e.

Alek Skopje

pre 11 godina

Makedonija je jedina zemlja u kojoj narod brani vladu.
(veerghoen, 24. decembar 2012 13:22)

Vladu ne brani "narod" vec partiski vojnici diktatora koji je na vlasti.Ali kao i svaki diktator i ovaj ce na kraju zavrsiti tamo gde mu je mesto, na robiji.E tad cu da vidim vas partiske vojnike koji stojite ispred Skupstine samo zato stu sam vam naredili.A u stvari Pojma vi nemate zasto ste tamo,hipnotisana gomila partiskih jadnika.

LEX

pre 11 godina

Braco Makedonci, izuzetno ste mi dragi, cenim Vas i postujem kao naciju ali sto niste ustali protiv vlasti kada su milioni i milioni eura otisli a i dalje idu za grandiozne gradjevine u centru Skoplja....

Vaska

pre 11 godina

U Sobranje je prekršen zakon, vladajuća većina nije dozvolila raspravu o ni jedan amandman zato što je bilo preko 1400. Amandman je legalni i jedini način da druge stranke promene zakon ili odluku Sobranja, i to pravo ne sme da se gazi. Tako je jednom i u Srbiju pod Miloševićem opozicija isto uložila puno amandmani, pa je bahata vlast sve ignorisala. I vi Srbi ste se protiv to bunili, pa evo i mi Makedonci. Opozicija je u Sobranje štitila pravo i ustav, a vlast je na silu eliminisala opoziciju i izglasala budžet. To je ubijanje demokratije! I zato se narod i buni.

smireno, stalozeno

pre 11 godina

ja nisam nesto mnogo zainteresovan za politiku, u zadnjih 10 god sam samo 2 puta isao da glasam, i oba puta sam glasao za SDSM, ali...! ne moze opzozicija koja gubi 7 izborna ciklusa za redom(parlamentarni, lokalni i pretsednicki)i koja ima rejting od 13% (lider crvenkovski 2%)da diktira kako ce se trositi narodne pare! ako je narod hteo njemu da doveri taj novac, glasao bi za njega na izbore! zalio se svetskoj banci kako vlada netransparentno trosi nova i dobio tesku samarcinu od tamo! stoji to da, sagradili su celo skoplje, ne samo centar i spomenici kako neki kazu i samo na tome radi 80 000 ljudi iz gradeznistva, tako smo i izbegli krizu, jer je bilo posla za njih, skolstvo besplatno i kom za svaki decak, participacije na pola i poklon kompjutere za svakog studenta u zadnjoj godini, veliki broj lekova je besplatan a ostatak vishestruko jeftinije nego pre, nekoliko stonina miliona eura u bolnicei nova vozila, plus mamografe i magnetne rezonance u skoro svakom gradu! (pre toga samo u skoplju)plus i onaj novi klinicki centar u skoplju koji kosta skoro stotinjak miliona, poljoprivrednici uzimaju pomoc skoro za sve i trljaju ruke, nema ih uopshte na ulici sa traktorima kako je bilo pre toga, nepovratne kredite za one koje hoce da otvore svoj biznis, ako nista drugo bar su sagradili novi stadion u skoplju da se ne brukamo u blatu vishe, kako cujem startuje izgradnja novog i u bitolji, a sta ce tek znaciti ona izgradja ohrida koja ja vec startovala za turizam necu ni da pricam

david

pre 11 godina

jas kako ucesnik na protestot od strana na opziciskite partii mozam da kazam deka ova bese sramota za makedonskata demokratija i deka ova se nema sluceno ni vo vremeto na Milosevic vo srbija .

О. џокеј

pre 11 godina

"To je narod krenuo protiv diktatorskog rezima."
Хахаха.
Мајо, као што бисте Ви рекли, "информишите се боље и до краја".

lesa

pre 11 godina

so-mi-li- Ne mogu da verujem da jos uvek ima ovakvih primitivaca koji misle da ih Beograd pokrada. Vas kradu predsednici opstina koje ste glasali, izglasajte nekog poput Velje ili Palma i bicete mirni.

goran

pre 11 godina

Kakav bre Milosevic , sto ga stalno spominju. Zaboravili ste njegov poslednji govor pre pada, sve se obistinilo. Svima vama koji ga spominjete i komsijama u okruzenju on i dalje kriv za stanje u drzavi.

Marija

pre 11 godina

Браћа Македонци се међусобно препуцавају преко србијанског сајта... Занимљиво!
(Шарлатан, 24. decembar 2012 16:06


Pa site mediumi vo Makedonija se prisileni da informiraat na pogresen nacin. Fasisticka manipulacija!

zoran

pre 11 godina

bojim da će i Makedonija i Srbija kao države nestati. Oni zahvaljujući Albancima a mi zahvaljujući Beogradu i Albancima...Teši me to što deo Srbije odakle sam ja verovatno se mora pripojiti CG ili R.Srpskoj...
(so-mi-li, 24. decembar 2012 14:50)

Srbi se pobuniše u Hrvatskoj pa bež' za Beograd, Srbi se pobuniše u Bosni, pa bež' za Beograd, Srbi se pobuniše na Kosmetu pa bež' za Beograd.

E sad, reci ti meni so-mi-li, mi Srbi koji smo rođeni i živimo generacijama u Srbiji gde da bežimo? Isto tako i Makedonci. Jedino ne znam šta će biti sa ovima što su već jednom bežali? Gde će oni opet, siroti? Isto i Makedonci? I oni nemaju kud...

Humanista

pre 11 godina

Govorio je TITO ali nije imao ko da slusa: CUVAJTE JUGOSLAVIJU, BRATSTVO I JEDINSTVO KAO ZENICU OKA SVOGA...niste hteli da je cuvate, eve vi ga na.

Makedonec

pre 11 godina

@Angela Former Yugoslav Recublic of Macedonia je na kranje granice.Nema demokratije u tu drzavu...Zalosno.Vaku su zatvorale i najgledanije televizije A1.Na ovaki brutalni nacin bila je zatvorena. Slobodni mediumi u F.Y.R.M ne postoe! Zalosno. Ovo je gradzanska vonja. :S

Angela,pisi slobodno Makedonija,jer FYROM,kao ni Jugoslavija ne postoji.

Шарлатан

pre 11 godina

Браћа Македонци се међусобно препуцавају преко србијанског сајта... Занимљиво!

nino

pre 11 godina

Da razjasnimo,nije problem samo o budzetu,vlast hoce da donese budzet i plus da podigne kredite i da nas zaduzi dodatno za 200 miliona eura,a opozicija kaze da imamo dovoljno pare u budzetu samo ako se vlada odrekne izdradnju spomenika od bronze,administrativne zgrade,automobila,skupi namestaj i ostale gluposti.Sad ovi iz vlade su spinovali da ako se budzet ne usvoji,to znaci da nece biti plate,penzije,,soc. pomoc i slicno,sto svakako nije istina.Drugo,opzicija nisu samo levicari,nego i desnicari i centristi.Nije ovo neki ideoloski sukob,nego rat protiv kriminalaca i fasista!!!

тајни агент

pre 11 godina

Branko Crvenkovski zajedno sa bugarofilom Ljupca Georgievskog (bivseg premiera koji je otvoreno priznao da je bugarofil i da radi za bugarske interese) zele da sprovedu drzavni udar u Makedoniji protiv legitimno izbrane vlade Nikola Gruevskog. Makedonski narod zna da iza planiranog drzavnog udara stoje Grcka (Crvenkovski) i Bugarska (Georgievski). Ako ovi stranski placenici pokusaju da urade nesto, onda narod ce da bude uz svoju vladu i uskoro ce ceo svet da vidi da je narod uz Gruevskog.
(Dragan, Skopje, 24. decembar 2012 12:11)
Код вас све неки страни плаћеници, те овај за Бугаре, те онај за Грке,... има ли који да је наш (чисто да знамо за кога да навијамо)? :)

Извињавам се ако сам претерао са шалом, ионако немам намеру да се нешто петљам у туђе двориште, али ми је био занимљив коментар па нисам могао да пропустим прилику за мало шале (то ваљда не шкоди).

O. džokej

pre 11 godina

U svim tim vladinim projektima, o kojima pišu komentatori iz makedonskog opozicionog miljea, i jeste stvar. Vlast Branka Crvenkovskog je umapćena najviše po bezočnoj pljački društvene svojine, pa bi da spreči drugu stranu da uradi bilo šta što bi ostalo državi i narodu. Čitaoci iz Srbije verovatno ne znaju da je opozicija do pre par godina, pre donošenja aktuelnog skupštinskog poslovnika, na sličan način umela da blokira i zakonske predloge.

dimitar mak

pre 11 godina

dobro su se skupili na jedno mesto.predlazem im da se skupe pristalice opozicije i pozicije i da zajedno praktikuju slovenski scenario/borba protiv korumpirane elite /isto to predlazem svim graganima ex yu.

Kumanovo

pre 11 godina

Tacno da smo trebali da sacuvamo Jugoslaviju, ali molim vas, nemojte krivicu da prebacite na sve druge, a kao samo Srbija ostala dosledna u ocuvanju bivse Juge. Da se potsetimo koja republika je prva ukinula bivsi savezni ustav, a to je Srbija. A ni sve ostale republike nisu mnogo pametnije odigrali. I tako smo izgubili svi, i to nazalost nepovratno...

kalifumestokalifa

pre 11 godina

Veoma informativna vest, nakon što sam je pročito i dalje ne znam oko čega je tačno sukob.
Tj, šta u budžetu koji se izglasava toliko pogađa opoziciju da želi da demonstrira na ulicama?

Vladimir

pre 11 godina

Kad god čitam o haosima od Vardara pa do Triglava, pa mi kao komentarišemo njih, pa oni kao komentarišu nas, pa se mi zgražavamo i likujemo, pa se oni zgražavaju i likuju, uvek mi ponovo padaju na pamet stihovi:
"Sve se čovek bruka sa čovekom
Gleda majmun sebe u zrcalo."
Njegoš
i
"Zdravo, na domu mrki pogledi,
mržnja i svađa,
Zdravo, u sramu, pokoru, bedi,
braća smo, braća."
A ovo drugo Crnjanski, 1918 napisao, nazvao pesmu "Jugoslaviji" iako se država tada još nije tako zvala.
U dobru se osilimo, ne znamo jedni za druge i "sasvim smo drugačiji", ali, što reče pesnik...

Anaksimaneta

pre 11 godina

A zbog istih problema su razbili i poslali u zaborav Jugoslaviju. Najgore što sada nema koga da okrive do svojih političara. Svi narodi na Balkanu nisu spremni da priznaju da su nedorasli modernom dobu.Za sve nas je srednji vek.

изгласавање буџета

pre 11 godina

Покушавам да разумем и власт и опозицију. Опозиција је дала 1400 амандмана, а владајућа коалиција усвојила 44 од предложених 1400
и ставља на гласање у Скупштини (јер има обавезе пред грађанима
да донесе буџет). Опозиција је желела расправу по свим амандманима,
међутим, владајућа коалиција због цајтнота није прихватила расправу,
а како имају већину у Парламенту, опет би и након јавне расправе усвојили свој предлог. Опозиција је могла да гласа или не гласа за предлог, а пошто је исход гласања јасан, покушала је насилно да блокира рад Парламента (што мислим да није у реду!)Избори су близу, па ће народ демократски да одлучи за кога ће гласати. Све друго је непотребно!

Марко од Скопје

pre 11 godina

...Ako ovi stranski placenici pokusaju da urade nesto, onda narod ce da bude uz svoju vladu i uskoro ce ceo svet da vidi da je narod uz Gruevskog.
(Dragan, Skopje, 24. decembar 2012 12:11)

Dragancho, veliki deo naroda nije uz Gruevskog. Ja jesam za to da Crvenkovski ode na bunishte istorije, al nisam ni za Gruevskog. Nisam za besomuchno zaduzavanje zemlje da bi se krao novac preku kich spomenika i projekta antikvizacije zbog kojeg smo izgubili sve prijatelje po Evropi i sluzimo za potsmeh svima na Balkanu i shire. Nisam za novu istoriju i novi genetski antichki kod Makedonaca, dovoljan je meni moj (juzno)SLOVENSKI kod kojim se ponosim. Ne trebaju mi Filip i Aleksandar, dosta su meni Kiril i Metodij, Kliment, Naum... Izvinite braco Srbi sto moramo da se prepucavamo preku vashih sajtova, poshto je kod nas mediumski mrak otkad je ova vlada korumpirala skoro sve televizije i zatvorila opozicione mediume. SITEL, Kanal 5 i Makedonska Televizija nisu pro-vladine, one su 102% vladine televizije chije novinarske "perjanice" mogli bi da obuchavaju novinare u Severnoj Koreji o tome kako se "demokratski i u ime naroda izveshtava". Bruka i sramota za RTS chiji je dopisnik iz Skoplja Ivona Talevska, najveca od svih perjanica o kojima napisah malopre.

Lav

pre 11 godina

Pocetok na krajot na tranzicionen politicar sto ni gi zatvori fabrikite, ni go smeni znameto i ni go smeni imeto na drzavata. Tolku e od nego.