Utorak, 18.12.2012.

16:23

Ambasadori obavešteni o platformi

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić obavestio je ambasadore zemalja EU o novoj platformi o Kosovu, kaže Vensan Dežer. Platforma još nije "finaliziran dokument".

Izvor: B92

Ambasadori obavešteni o platformi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

70 Komentari

Sortiraj po:

KATARINA

pre 11 godina

Posle stepena zalaganja koji je pokazala ova Vlada na celu sa Vucicem i Dacicem, kao i Predsednik Tomislav Nikolic, mislim da je krajnje vreme da Evropa konacno shvati ko je zapravo "bad guy" ove balkanske price..

Ana

pre 11 godina

Sto pre ih uverimo u resenost da resimo kosovsko pitanja na najbezbolniji nacin tim pre cemo obsmisliti njihove pritiske i ucene. Podrska predsedniku u tim naporima.

platforma, podsetnik, zdravica...cao, nema vise!

pre 11 godina

Boze o0vaj covek stalno glumata da nesto radi. Sto pisu platformu, kad imaju onu kojom su mahali pre izbora, u predizbornoj kampanji. Mozda mu je zena oprala sako, pa je voda odnela slova sa platforme skrivene u dzepcetu. Jadnicak, on i njegovi drugari moraju opet da pisu.

Igor I.

pre 11 godina

Predsednik Nikolić i nova Vlada pokušavaju da, nakon sporazuma koji su potpisali DS pregovarači, zaštite maksimum interesa Srba na KiM i izvuku maksimum što se tiče autonomije srpskog naroda. Takav je trenutni raspored međunarodnih snaga i u ovom momentu tu smo gde smo, besmisleni su napadi na predsednika jer znamo šta su prethodnici potpisivali. Nikloić sve radi transparentno i bez uvijanja. Podrška.

meinedeineunseremark

pre 11 godina

kakav plan, ko je narod obavestio, kakvi entiteti, pita li iko nas robove vas I vasih tajkuna I banaka ista vise? mooooreeee...

Melisa

pre 11 godina

Hajde hrabra konkretnosti nasa, samo napred i utuvi im u glavu ono sto dosad niko od nasih predhodnih glavesina nije uspeo, a sto bi morali reci da im je jasno, samo ih ne zuljaju novci koje za cutanja i laganja primaju.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Za mene licno najgori su oni koji sami ne znaju NISTA a ne pitaju pametnije za savet !
Tomislav Nikolic je bar svestan da sam ne zna NISTA ali on pita pametnije !

Zoran

pre 11 godina

To je onaj plan koji je Toma rekao da ima jos u aprilu.Nikolicu prvo se plan predstavi poslanicima u Skupstini i narodu Srbije a ne ambasadorima.Vi ste sramota ove drzave.I ti Tomislave i ti Vucicu i ti Dacicu.Jedva cekam izbore.Prosli put sam bil beli listic.Pogresio sam.Dole vlada,hocemo izbore.

Miodrag

pre 11 godina

Kakva god da je (zakasnela, nerealna, naivna...) platforma, s njenom sadržinom je trebalo prvo upoznati Skupštinu, pa tek onda predstavnike drugih zemalja.
Koliko se sećam, sastavljanje platforme o bilo čemu prevazilazi ustavne nadležnosti predsednika, pa platforma može biti razlog za pokretanje postupka opoziva.
Prethodni predsednik je nakon propasti naše inicijative pred Medjunarodnim sudom pravde u Hagu u Skupštini branio ministra spoljnih poslova rečima da je ta politika bila osmišljena u njegovom kabinetu. Već je i to bio razlog za opoziv.
Mada, čitajući ostale komentare, izgleda da sam jedan ot retkih koji (još uvek) ozbiljno shvata celu stvar...

Branko

pre 11 godina

Ako se želi da Srbija što pre izađe iz krize , mora se sarađivati sa celim svetom. Dobra je stvar što je predsednik države upoznao ambasadore o sadržaju platforme , da svet zna koje mere Srbija želi preduzeti za rešenje problema Kosova. Srbija u ovom trenutku ima prioritete , a to su Kosovo, Mito i korupcija kao i poboljšanje životnog standarda građana. Nadamo se da će se ti prioriteti povoljno rešiti.

zoran

pre 11 godina

NEVROVATNO! Umesto prvo pred Srbe pa onda pred srance, opet u Srbiji sve dubi na glavi. Narod se pita o Kosovu. Tako je obećao i zato je postao Predsednik.

peki 24

pre 11 godina

Gospodine predsednice zelim vam puno uspeha u izradi platforme o kosovu,nadam se da ce ta platforma biti izlaz iz ovog zacaranog kruga u kome se sada nalaze nasi gradjani na KiM,samo napred verujemo u vas

hysi

pre 11 godina

Secam se kada je izabran za presednika izjavio da jedva cekam da me NATOVARE .Sada je NATOVAREN izgleda da je TOVAR toliko velik za njegov kapacitet zaglavijo u blato niti napred niti nazad.

mr.real

pre 11 godina

Gdine predsedniče meni je više muka od platforme a verujem i ostatku građana. Takođe mi nije jasno kakvo spremno rešenje za KiM ste to spominjali u predizbornoj kampanji koju ste vodili pre više od pola godine...? Je li to neko malo (opet) "lagio" ili se situacija na jugu toliko promenila da to rešenje više nije primenljivo? Ili, jednostavno - koga briga. Mene svakako niste prevarili na tim izborima ali dajte makar zbog ovih koji su vas zaokružili na listićima.

Razmisljam

pre 11 godina

(Nik, 18. decembar 2012 22:39)
Nisi me uopste iznenadijo tvojim neznanjem 80-90% u Srbiji razmisljaju ko ti zato nam ovako i ide da bi naucio svoju istoriju u orginalu moras da odes u neke od zemalja EU koje su u to doba bile svetske sile i imperije i koje imaju arhivu. Ane da istoriju pisu popovi onako kako njima odgovara.
Isto se odnosi i na Kosovo,Bosnu,C,Goru i Makedoniju, svako je pise kako hoce.
Kad smo mogli da izmislimo narod Makedonce stvorimo im drzavu priznamo je i to svet uvazi, zasto to nemozemo i Kosovu i zaustavimo konflikt koji traje sigurno vec najmanje 200 god

Komentator

pre 11 godina

Kao pripadnika naroda, drago nije nikako mi da sam nepravovremeno neobavesten o platformi koja se uzimati u obzir hoce, a nece i mozda.

Otprilike ovako izgleda "razvoj" situacije. Nigde (raspo)reda. I sto je jos gore, sve nekako okolo, unaokolo. Eto, pregrmeli smo i Daciceve susrete (kad mozemo mi sneg da ocistimo, pa moze i Dacic da sastanci sa Tacijem), a sada cekamo ocenu platforme.

A ova prva reagovanja ambasadora mi izgledaju otprilike kao "imate lepe planine, a i reke nisu lose", sto kao hoce da se kaze, slusamo sta govorite, ali ne zelimo da vas cujemo.

Ono sto je najgore u svemu je to da Srbija i dalje zivi u nekoj iluziji da "ce i dalje biti nase", da "jos nije gotovo", a istovremeno se uzasno velika energija usmerava u odrzavanje te iluzije.

Velika vecina onih koji mogu, zahvaljujuci svom znanju, strucnosti i sposobnosti da odu (ili kako je to receno u nekom drugome tekstu ovde - da pobegnu, a smatram da je bolji izraz da su oterani), da napuste ovu iluziju, da provedu pristojno svoj zivot koji nema neogranicen rok trajanja nisu imali veliku dilemu.

Mrki

pre 11 godina

Zna li neko sta bi od plarforme kojom je mahao pre izbora. Sta bi sa diplomom izbornom kradjom. Cuti nista ne prica vise. To su trikovi. Drugo koliko je glasova na izborima dobio Toma. Kako moze neko u tudje ime da govori da je nas ponos. Da li je neko iz SRS smeo da kaze da mu je Djindjic ponos ili je morao da se divi pocasti budu Seselju.

Pixies

pre 11 godina

Ovaj će nas žive sa'raniti sa ovom njegovom platformom! Sto mu grobova Tomislave, "tri put meri, jednom seci"! Jedino me ohrabruje činjenica da za sada niko od tih ambasadora nije rekao ništa loše, bar ne javno.

Razmisljam

pre 11 godina

Zar nije Srbija samostalna zemlja da sama donese odluke nego mora se javiti kod ambasadora i uzeti zeleno svelto prije nego nesto predlozi ? NnNcccccc.
(AGIM, 18. decembar 2012 23:08)

Nije samostalna , uvek joj treba pastir, u ovom slucaju EU da ne odluta u tudje.
Isti je slucaj i sa MK,CG,BiH, pogotovo kod tebe na Kosovu, veoma me raduje sto je tako jer drzave bivse juge ako nema nema neko iznad njih da ih kontrolise uvek zabrljaju

AGIM

pre 11 godina

Zar nije Srbija samostalna zemlja da sama donese odluke nego mora se javiti kod ambasadora i uzeti zeleno svelto prije nego nesto predlozi ? NnNcccccc.

Hvala

pre 11 godina

Nakon što su obavešteni Džoni, Peri, Meri, Žan, Žak, Pjer, Hans, Oto, Hoze, Joze... možemo li i mi Žike, Pere, Mike, Mare, Jane, Ane... biti obavešteni?

sanja

pre 11 godina

Možda nisam imala baš dovoljno poverenja u ovu vlast ali me je ona kao i predsednik iznenadili svojim pozitivnim odnosom prema Srbiji i borbom za njen položaj u Evropi.

bezimena

pre 11 godina

"Knez Lazar je u stvari bio Albanac?!) LOL
(Nik, 18. decembar 2012 19:33)"

Jel neko "držao sveću" njegovoj majci?
Obzirom da je izgubio najznačajniju srpsku bitku, nemam ništa protiv da ga proglase i Maorom. Gubitnici nikome nisu za ponos!

pravi srbin sa severa

pre 11 godina

Ovako to ide...OBAVESTI TI
1.Ruse,Kineze,Britance
2.Ambasadore
3.Hasima i Haradinaja
4.Shefove poslanika
5.Poslanike
6.opet AMBASADORE
7.
8.Novinare stranih medija
9.I Konacno NAROD.....
E to ti je narodna vlast...deveta( 9) rupa na svirali!!!!!

glax

pre 11 godina

tomo uzeo si stvar u svoje ruke,niko ne moze da pregovara niti da predlozi bolju strategiju od tebe!samo mudro i napred do konacne pobede

Nik

pre 11 godina

Jel neko "držao sveću" njegovoj majci?
Obzirom da je izgubio najznačajniju srpsku bitku, nemam ništa protiv da ga proglase i Maorom. Gubitnici nikome nisu za ponos!
(bezimena, 18. decembar 2012 22:18)

Kao i obicno, pravis se vrlo naivna i nevesta kada treba da branis Albansku 'stranu'... Ali dobro, to je tvoja sramota :(
Inace, moja poenta nema nikakve veze sa ishodom Kosovske bitke, vec sa FABRIKOVANJEM ISTORIJE i nakaradnom potrebom prisvajanja tudje(a kao deo specijalnog rata)!

P.s. I jos nesto... Niko ne slavi PORAZ, vec HRABROST/pozrtvovanost i DOSLEDNOST svome narodu/zemlji i SLOBODI! To je nesto sto ti ocigledno, i NAZALOST, ne razumes. Ali ja te, pored svega, ne osudjujem! Neo-ROBOTokratsko drustvo i ROBOTI(tj. izlizane i EKONOMSKI/moralno/drustveno/duhovno/itd 'osakacene' individue), a kao proizvodi istog, su nazalost takv(i)e... :(

*TOKii LAKi FALJA*

pre 11 godina

Ovo mi liči na ono kad klinac uradi domaci i EUčiteljica mu pregleda i podvuče crvenom sta nije dobro. Maksicu prepravi ovo da nevidi tvoj razredni Tači, inace ces da ga naljutis

Sasa

pre 11 godina

Toma Nikolić je ponos ovog naroda, bogu hvala što ga imamo, ceo narod Srbije se ponosi njime i spreman je da ide samo njegovim putem do pobede.Povezivanjem istoka i zapada našoj zemlji može da bude mnogo bolje a posebno sa nama bliskim prijateljima.
(MOMO, 18. decembar 2012 21:00)

Najlepse bih zamolio pripadnike SNS-a, da me ne trpaju u isti kos sa njima, jer niti volim , niti cenim Tomislava Nikolica.
Veciti prodavac magle je konacno dosao u situaciju da resava probleme, svaka izgovorena rec ima u ovom trenutku posebnu tezinu, kao sto ce mu vecito stajati nad glavom da je " maznuo" diplomu, da je "maznuo" stan i da je zabio noz u ledja svome kumu.
A vi "presvuceni " ubrzo cete shvatiti da ste "slucajno" pobedili na predsednickim izborima i da ste "na silu" osvojili vlast sirom Srbije.
Oteto-prokleto.

AK

pre 11 godina

Ako ovaj projekat ne prihvaca EU , Toma ce ici na silu da to postigne, a to da ce poslati u rat tudju djecu a svoju na politiku. Ima on samo dvoje a tudja su skoro miljon. Pametan je on cim zna da pece rakiju, tako da ce on cjelu Srbiju na napije.

marija

pre 11 godina

@MOMO, KAZE,
Toma Nikolić je ponos ovog naroda, bogu hvala što ga imamo, ceo narod Srbije se ponosi njime i spreman je da ide samo njegovim putem do pobede...

Boga ti MOMO, pa ti si prevaziso partijski kadar posle 45e.

Nik

pre 11 godina

Knez Lazar sigurno nije srecan sto ga spominjes u takvom kontekstu. A ponajmanje tvoj profesor istorije, jer si njegov predmet shvatio kao brojeve i bajke.
(southlander, 18. decembar 2012 21:23)

Da li to mene oci varaju ili jedan 'Ilir' govori o istoriji i bajkama?!

LOL LOL LOL

P.s. "bolje je cutati i odavati utisak glupog, nego progovoriti i odagnati svaku sumnju!" Tako makar kazu...

JovanJovanovic

pre 11 godina

Postovani Predsednice,
U Tebi kuca ljudsko srce. Toplo je.
Tu toplinu osetih u stisku tvje ruke..nekada, ne bas tako davno dok si hodio po zemlji Srbiji..
Ne boj se, uspeces. Imas nas..
Jova

MOMO

pre 11 godina

Toma Nikolić je ponos ovog naroda, bogu hvala što ga imamo, ceo narod Srbije se ponosi njime i spreman je da ide samo njegovim putem do pobede.Povezivanjem istoka i zapada našoj zemlji može da bude mnogo bolje a posebno sa nama bliskim prijateljima.

Vizionar

pre 11 godina

"Dok mi o Kosovu, Crna Gora napreduje i danas otvori i zatvori poglavlje u pregovorima s EU - [link]"
(Milan, 18. decembar 2012 17:28)

Oni to rade onako kako to jedino može da se radi. Ko hoće da bude deo ujedinjenog Zapada, on prvo mora da se jasno politički i vojno opredeli za to.

jasna

pre 11 godina

Problem Kosova kao i korupcija zahtevaju odlučne postupke. Napori vlade pod pritiskom sa svih strana su evidentni, tako da se može očekivati da će iz svega toga proizaći rešenje koje će dovesti do bolje situacije nego danas što svi sa nestrpljenjem očekujemo. Pozdrav vladi!

*TOKii LAKi FALJA*

pre 11 godina

Nikolic tek sad vidi da mu je bolje bilo u opoziciji, mogao je svasta da prica,a nije morao,ni mogao to sto slaže da ispunjava. Mada se i on nasao zatecenim kada su mu rekli da je "pobedio"

marija

pre 11 godina

cesto citam razne komentare privi put pisem jer treba da priznam i postujem srbki narod neverovanto jake nerve
(arben, 18. decembar 2012 21:04)

Ako do sada nismo poludeli, mi stvarno nismo normalni, govorilo se u Beogradu 90ih.

novica952

pre 11 godina

Dežer je dosta diplomatski i uvijeno govorio o platformi o kojoj su opoznati članovi misija zemlja EU i koja postaje praksa komunikacije našeg predsednika Nikolića i način da se pridobije naklonost bar nekih zemalja EU za činjenice napisane u platformi. Sigurno da to neće biti prihvatljivo za neke zemlje EU poput Nemačke a za prištinu svakako neprihvatljivo. Hajde da veruuemo da je ovaj izabrani put predsednika Nikolića pravi i da će dati rezultate koji se očekuju mada će opozicija ovo kasnije upoznavanje sa platformom od nekih ambasadora dočekati na nož i osudu. Ako će dati rezultat svakako treba podržati.

izvinjenje

pre 11 godina

E kako bese lako pricati u opoziciji. Ili je vazno samo vlast, samo vlast i...
A mi biraci?
Verujemo, verujemo i ne primecujemo da smo plastelin.

southlander

pre 11 godina

"Knez Lazar je u stvari bio Albanac?!) LOL
(Nik, 18. decembar 2012 19:33)"

Knez Lazar sigurno nije srecan sto ga spominjes u takvom kontekstu. A ponajmanje tvoj profesor istorije, jer si njegov predmet shvatio kao brojeve i bajke.

Kurrizi prej Gjakoves

pre 11 godina

Gospodin Nikolicu niko vam nedaje za pravo da predlazhete neku platformu za tudju drzhavu koja nema nishta zajednickog sa vashom drzhavom. Pishite platforme za Vojvodinu, Sandjak i Preshvsku dolinu jer tamo neshto tinja a vi se pravite lu..! Kosovo ide svojim putem, a vi ako hocete spremitese za rat jer ni albanci ne sede skrshteni ruku kao ranije kada je sva ex Jugoslavenska vojna mashinerija jurishala po albanskim civilima, ovoga puta imacete za protivnika oko osam miljona albanaca. Zato je pametnije da ne spominjate moguci rat jer svaki kolonizatorski rat je unapred osudjen na propast kao i dosada.

Nijazi Kuqi

pre 11 godina

Nikolic nema platformu za Srbiju, a za Kosovo da i ne pricamo, jer je za nju zaduzen i odgovoran Hashim Thaqi. A neki ovde drobe li drobe.

Nik

pre 11 godina

"samouprava za sever pokrajine". Genijalno. Dosada je sever bio drzava u drzavi na nicijoj zemlji. A sada ce biti faktor sa reciprocitetom za jug Srbije. Posle sledi politicka regionalizacija zemlje i koncentracija velikosrbskih nacionalista u Beogradskom Pasaluku. Istorija je bezbroj puta pokazala da od okupatora nema secesije, samo oslobodjenje.
(southlander, 18. decembar 2012 16:29)

Hahhaaha, obozavam da citam SPIN-komentare i 'istorijske' cinjenice koje se u njima iznose(a sve to iz 'istorijske' citanke/bukvara ala' Knez Lazar je u stvari bio Albanac?!) LOL

Vanja Petrović

pre 11 godina

Podsetimo, Nikolić je juče izvestio ambasadore Rusije, Kine i Velike Britanije o postignutom napretku u izradi državne platforme za rešavanje pitanja Kosova i Metohije...

Ups, ako me demencija nije još svladala, mislila sam da su oni imali spremnu platformu i rešenje za Kosovo još pre izbora??!! Alo, Požegaaaaaaa!!!

tanja

pre 11 godina

Ima li neko koga nije pitao za savet,mozda Hamas ili udruzenje ljubitelja ptica ili sakupljace markica ili igrackica iz kinder jaja,ne znam mozda bi trebalo sve konsultovati.

Milan

pre 11 godina

Dok mi o Kosovu, Crna Gora napreduje i danas otvori i zatvori poglavlje u pregovorima s EU - http://ec.europa.eu/enlargement/pdf/enlargement_process/accession_process/how_does_a_country_join_the_eu/20121218_overview_negotiations_mne_en.pdf
Svaka cast! I mogli biste i ovu vest da objavite da nasima malo pokazete da treba da se radi, a ne samo prica!

Sulejman Velicanstveni

pre 11 godina

Molim predsednika da se obrati i nama - gradjanima Srbije... Ali tek posto obavesti sve ambasadore o toj platformi... i ne mora da zuri - tamo negde pred Novu Godinu - da se malo veselimo pred nastupajuce praznike... Jingle bells, jingle bells... џингл ол д веј... ;)))

Не брукај Србију!!!

pre 11 godina

Само Ви, председниче, са ''искреним смешком'', наставите да састанчите са онима који су нам бомбардовали Србију и убијали људе. Немојте да Вам ни случајно на памет падне да сарађујете са људима који поштују нашу целовитост и културни идентитет, као што су Уго Чавез, Кристина Киршнер, Дилма Русеф, Александар Лукашенко, Виктор Јанукович, Хосе Мухика, Ево Моралес, Раул Кастро или Рафаел Кореа! Замислите, председниче, како би САД и ЕУ реаговале, када би Чавез или Лукашенко дошли у пријатељску посету Србији! Али, не смемо их љутити! МОРАМО се улизиштвом додворавати зликовцима, да не би сматрали да смо зли. Оно што је добро за нас не смемо спроводити, јер то не одговара ни ЕУ ни САД-у! МОРАМО ''посвећено'' спроводити све што је у њиховом интересу, и наравно, онда то намазати као ''наш интерес''. Зашто да развијамо наше образовање и домаћу производњу када то не одговара фанатицима ''Болоње'' и неолибералним битангама? Зашто да радимо достојно човека и да се запошљавамо у домаћим предузећима када то не одговара мултинационалним концернима? Зашто да покрећемо нашу привреду, када можемо скоро све да увозимо? Зашто да заобиђемо ЕУ, унију монополистичког капитализма, када су њима потребна наша природна богатства која могу бесомучно експлоатисати до миле воље (у стилу Јуес стила и НАТО бандита на Космету или ускоро на Мокрој Гори!)? Зашто да сачувамо Космет, када можемо предати и Војводину и Санџак? Само напред и напредно, Николићу, док не уништите Србију, нећете се смирити! Стиди се!

Metuzalem

pre 11 godina

"redovni godišnji ručak predsednika Nikolića i evropskih diplomata"!?
Ima li kraja bezobrazluku koji računa na beskrajnu glupost sopstvenog naroda?
Treba pošteno objasniti da ova vlast mora "pojesti sva go**a koja su" njihovi ideološki oci "izasvali".

southlander

pre 11 godina

"samouprava za sever pokrajine". Genijalno. Dosada je sever bio drzava u drzavi na nicijoj zemlji. A sada ce biti faktor sa reciprocitetom za jug Srbije. Posle sledi politicka regionalizacija zemlje i koncentracija velikosrbskih nacionalista u Beogradskom Pasaluku. Istorija je bezbroj puta pokazala da od okupatora nema secesije, samo oslobodjenje.

Vanja Petrović

pre 11 godina

Podsetimo, Nikolić je juče izvestio ambasadore Rusije, Kine i Velike Britanije o postignutom napretku u izradi državne platforme za rešavanje pitanja Kosova i Metohije...

Ups, ako me demencija nije još svladala, mislila sam da su oni imali spremnu platformu i rešenje za Kosovo još pre izbora??!! Alo, Požegaaaaaaa!!!

Sulejman Velicanstveni

pre 11 godina

Molim predsednika da se obrati i nama - gradjanima Srbije... Ali tek posto obavesti sve ambasadore o toj platformi... i ne mora da zuri - tamo negde pred Novu Godinu - da se malo veselimo pred nastupajuce praznike... Jingle bells, jingle bells... џингл ол д веј... ;)))

Metuzalem

pre 11 godina

"redovni godišnji ručak predsednika Nikolića i evropskih diplomata"!?
Ima li kraja bezobrazluku koji računa na beskrajnu glupost sopstvenog naroda?
Treba pošteno objasniti da ova vlast mora "pojesti sva go**a koja su" njihovi ideološki oci "izasvali".

Nijazi Kuqi

pre 11 godina

Nikolic nema platformu za Srbiju, a za Kosovo da i ne pricamo, jer je za nju zaduzen i odgovoran Hashim Thaqi. A neki ovde drobe li drobe.

tanja

pre 11 godina

Ima li neko koga nije pitao za savet,mozda Hamas ili udruzenje ljubitelja ptica ili sakupljace markica ili igrackica iz kinder jaja,ne znam mozda bi trebalo sve konsultovati.

pravi srbin sa severa

pre 11 godina

Ovako to ide...OBAVESTI TI
1.Ruse,Kineze,Britance
2.Ambasadore
3.Hasima i Haradinaja
4.Shefove poslanika
5.Poslanike
6.opet AMBASADORE
7.
8.Novinare stranih medija
9.I Konacno NAROD.....
E to ti je narodna vlast...deveta( 9) rupa na svirali!!!!!

Milan

pre 11 godina

Dok mi o Kosovu, Crna Gora napreduje i danas otvori i zatvori poglavlje u pregovorima s EU - http://ec.europa.eu/enlargement/pdf/enlargement_process/accession_process/how_does_a_country_join_the_eu/20121218_overview_negotiations_mne_en.pdf
Svaka cast! I mogli biste i ovu vest da objavite da nasima malo pokazete da treba da se radi, a ne samo prica!

*TOKii LAKi FALJA*

pre 11 godina

Nikolic tek sad vidi da mu je bolje bilo u opoziciji, mogao je svasta da prica,a nije morao,ni mogao to sto slaže da ispunjava. Mada se i on nasao zatecenim kada su mu rekli da je "pobedio"

Kurrizi prej Gjakoves

pre 11 godina

Gospodin Nikolicu niko vam nedaje za pravo da predlazhete neku platformu za tudju drzhavu koja nema nishta zajednickog sa vashom drzhavom. Pishite platforme za Vojvodinu, Sandjak i Preshvsku dolinu jer tamo neshto tinja a vi se pravite lu..! Kosovo ide svojim putem, a vi ako hocete spremitese za rat jer ni albanci ne sede skrshteni ruku kao ranije kada je sva ex Jugoslavenska vojna mashinerija jurishala po albanskim civilima, ovoga puta imacete za protivnika oko osam miljona albanaca. Zato je pametnije da ne spominjate moguci rat jer svaki kolonizatorski rat je unapred osudjen na propast kao i dosada.

southlander

pre 11 godina

"samouprava za sever pokrajine". Genijalno. Dosada je sever bio drzava u drzavi na nicijoj zemlji. A sada ce biti faktor sa reciprocitetom za jug Srbije. Posle sledi politicka regionalizacija zemlje i koncentracija velikosrbskih nacionalista u Beogradskom Pasaluku. Istorija je bezbroj puta pokazala da od okupatora nema secesije, samo oslobodjenje.

Sasa

pre 11 godina

Toma Nikolić je ponos ovog naroda, bogu hvala što ga imamo, ceo narod Srbije se ponosi njime i spreman je da ide samo njegovim putem do pobede.Povezivanjem istoka i zapada našoj zemlji može da bude mnogo bolje a posebno sa nama bliskim prijateljima.
(MOMO, 18. decembar 2012 21:00)

Najlepse bih zamolio pripadnike SNS-a, da me ne trpaju u isti kos sa njima, jer niti volim , niti cenim Tomislava Nikolica.
Veciti prodavac magle je konacno dosao u situaciju da resava probleme, svaka izgovorena rec ima u ovom trenutku posebnu tezinu, kao sto ce mu vecito stajati nad glavom da je " maznuo" diplomu, da je "maznuo" stan i da je zabio noz u ledja svome kumu.
A vi "presvuceni " ubrzo cete shvatiti da ste "slucajno" pobedili na predsednickim izborima i da ste "na silu" osvojili vlast sirom Srbije.
Oteto-prokleto.

Hvala

pre 11 godina

Nakon što su obavešteni Džoni, Peri, Meri, Žan, Žak, Pjer, Hans, Oto, Hoze, Joze... možemo li i mi Žike, Pere, Mike, Mare, Jane, Ane... biti obavešteni?

izvinjenje

pre 11 godina

E kako bese lako pricati u opoziciji. Ili je vazno samo vlast, samo vlast i...
A mi biraci?
Verujemo, verujemo i ne primecujemo da smo plastelin.

marija

pre 11 godina

cesto citam razne komentare privi put pisem jer treba da priznam i postujem srbki narod neverovanto jake nerve
(arben, 18. decembar 2012 21:04)

Ako do sada nismo poludeli, mi stvarno nismo normalni, govorilo se u Beogradu 90ih.

marija

pre 11 godina

@MOMO, KAZE,
Toma Nikolić je ponos ovog naroda, bogu hvala što ga imamo, ceo narod Srbije se ponosi njime i spreman je da ide samo njegovim putem do pobede...

Boga ti MOMO, pa ti si prevaziso partijski kadar posle 45e.

Не брукај Србију!!!

pre 11 godina

Само Ви, председниче, са ''искреним смешком'', наставите да састанчите са онима који су нам бомбардовали Србију и убијали људе. Немојте да Вам ни случајно на памет падне да сарађујете са људима који поштују нашу целовитост и културни идентитет, као што су Уго Чавез, Кристина Киршнер, Дилма Русеф, Александар Лукашенко, Виктор Јанукович, Хосе Мухика, Ево Моралес, Раул Кастро или Рафаел Кореа! Замислите, председниче, како би САД и ЕУ реаговале, када би Чавез или Лукашенко дошли у пријатељску посету Србији! Али, не смемо их љутити! МОРАМО се улизиштвом додворавати зликовцима, да не би сматрали да смо зли. Оно што је добро за нас не смемо спроводити, јер то не одговара ни ЕУ ни САД-у! МОРАМО ''посвећено'' спроводити све што је у њиховом интересу, и наравно, онда то намазати као ''наш интерес''. Зашто да развијамо наше образовање и домаћу производњу када то не одговара фанатицима ''Болоње'' и неолибералним битангама? Зашто да радимо достојно човека и да се запошљавамо у домаћим предузећима када то не одговара мултинационалним концернима? Зашто да покрећемо нашу привреду, када можемо скоро све да увозимо? Зашто да заобиђемо ЕУ, унију монополистичког капитализма, када су њима потребна наша природна богатства која могу бесомучно експлоатисати до миле воље (у стилу Јуес стила и НАТО бандита на Космету или ускоро на Мокрој Гори!)? Зашто да сачувамо Космет, када можемо предати и Војводину и Санџак? Само напред и напредно, Николићу, док не уништите Србију, нећете се смирити! Стиди се!

*TOKii LAKi FALJA*

pre 11 godina

Ovo mi liči na ono kad klinac uradi domaci i EUčiteljica mu pregleda i podvuče crvenom sta nije dobro. Maksicu prepravi ovo da nevidi tvoj razredni Tači, inace ces da ga naljutis

Vizionar

pre 11 godina

"Dok mi o Kosovu, Crna Gora napreduje i danas otvori i zatvori poglavlje u pregovorima s EU - [link]"
(Milan, 18. decembar 2012 17:28)

Oni to rade onako kako to jedino može da se radi. Ko hoće da bude deo ujedinjenog Zapada, on prvo mora da se jasno politički i vojno opredeli za to.

AGIM

pre 11 godina

Zar nije Srbija samostalna zemlja da sama donese odluke nego mora se javiti kod ambasadora i uzeti zeleno svelto prije nego nesto predlozi ? NnNcccccc.

Mrki

pre 11 godina

Zna li neko sta bi od plarforme kojom je mahao pre izbora. Sta bi sa diplomom izbornom kradjom. Cuti nista ne prica vise. To su trikovi. Drugo koliko je glasova na izborima dobio Toma. Kako moze neko u tudje ime da govori da je nas ponos. Da li je neko iz SRS smeo da kaze da mu je Djindjic ponos ili je morao da se divi pocasti budu Seselju.

Razmisljam

pre 11 godina

Zar nije Srbija samostalna zemlja da sama donese odluke nego mora se javiti kod ambasadora i uzeti zeleno svelto prije nego nesto predlozi ? NnNcccccc.
(AGIM, 18. decembar 2012 23:08)

Nije samostalna , uvek joj treba pastir, u ovom slucaju EU da ne odluta u tudje.
Isti je slucaj i sa MK,CG,BiH, pogotovo kod tebe na Kosovu, veoma me raduje sto je tako jer drzave bivse juge ako nema nema neko iznad njih da ih kontrolise uvek zabrljaju

AK

pre 11 godina

Ako ovaj projekat ne prihvaca EU , Toma ce ici na silu da to postigne, a to da ce poslati u rat tudju djecu a svoju na politiku. Ima on samo dvoje a tudja su skoro miljon. Pametan je on cim zna da pece rakiju, tako da ce on cjelu Srbiju na napije.

bezimena

pre 11 godina

"Knez Lazar je u stvari bio Albanac?!) LOL
(Nik, 18. decembar 2012 19:33)"

Jel neko "držao sveću" njegovoj majci?
Obzirom da je izgubio najznačajniju srpsku bitku, nemam ništa protiv da ga proglase i Maorom. Gubitnici nikome nisu za ponos!

Pixies

pre 11 godina

Ovaj će nas žive sa'raniti sa ovom njegovom platformom! Sto mu grobova Tomislave, "tri put meri, jednom seci"! Jedino me ohrabruje činjenica da za sada niko od tih ambasadora nije rekao ništa loše, bar ne javno.

hysi

pre 11 godina

Secam se kada je izabran za presednika izjavio da jedva cekam da me NATOVARE .Sada je NATOVAREN izgleda da je TOVAR toliko velik za njegov kapacitet zaglavijo u blato niti napred niti nazad.

Razmisljam

pre 11 godina

(Nik, 18. decembar 2012 22:39)
Nisi me uopste iznenadijo tvojim neznanjem 80-90% u Srbiji razmisljaju ko ti zato nam ovako i ide da bi naucio svoju istoriju u orginalu moras da odes u neke od zemalja EU koje su u to doba bile svetske sile i imperije i koje imaju arhivu. Ane da istoriju pisu popovi onako kako njima odgovara.
Isto se odnosi i na Kosovo,Bosnu,C,Goru i Makedoniju, svako je pise kako hoce.
Kad smo mogli da izmislimo narod Makedonce stvorimo im drzavu priznamo je i to svet uvazi, zasto to nemozemo i Kosovu i zaustavimo konflikt koji traje sigurno vec najmanje 200 god

Nik

pre 11 godina

"samouprava za sever pokrajine". Genijalno. Dosada je sever bio drzava u drzavi na nicijoj zemlji. A sada ce biti faktor sa reciprocitetom za jug Srbije. Posle sledi politicka regionalizacija zemlje i koncentracija velikosrbskih nacionalista u Beogradskom Pasaluku. Istorija je bezbroj puta pokazala da od okupatora nema secesije, samo oslobodjenje.
(southlander, 18. decembar 2012 16:29)

Hahhaaha, obozavam da citam SPIN-komentare i 'istorijske' cinjenice koje se u njima iznose(a sve to iz 'istorijske' citanke/bukvara ala' Knez Lazar je u stvari bio Albanac?!) LOL

zoran

pre 11 godina

NEVROVATNO! Umesto prvo pred Srbe pa onda pred srance, opet u Srbiji sve dubi na glavi. Narod se pita o Kosovu. Tako je obećao i zato je postao Predsednik.

southlander

pre 11 godina

"Knez Lazar je u stvari bio Albanac?!) LOL
(Nik, 18. decembar 2012 19:33)"

Knez Lazar sigurno nije srecan sto ga spominjes u takvom kontekstu. A ponajmanje tvoj profesor istorije, jer si njegov predmet shvatio kao brojeve i bajke.

Nik

pre 11 godina

Knez Lazar sigurno nije srecan sto ga spominjes u takvom kontekstu. A ponajmanje tvoj profesor istorije, jer si njegov predmet shvatio kao brojeve i bajke.
(southlander, 18. decembar 2012 21:23)

Da li to mene oci varaju ili jedan 'Ilir' govori o istoriji i bajkama?!

LOL LOL LOL

P.s. "bolje je cutati i odavati utisak glupog, nego progovoriti i odagnati svaku sumnju!" Tako makar kazu...

Komentator

pre 11 godina

Kao pripadnika naroda, drago nije nikako mi da sam nepravovremeno neobavesten o platformi koja se uzimati u obzir hoce, a nece i mozda.

Otprilike ovako izgleda "razvoj" situacije. Nigde (raspo)reda. I sto je jos gore, sve nekako okolo, unaokolo. Eto, pregrmeli smo i Daciceve susrete (kad mozemo mi sneg da ocistimo, pa moze i Dacic da sastanci sa Tacijem), a sada cekamo ocenu platforme.

A ova prva reagovanja ambasadora mi izgledaju otprilike kao "imate lepe planine, a i reke nisu lose", sto kao hoce da se kaze, slusamo sta govorite, ali ne zelimo da vas cujemo.

Ono sto je najgore u svemu je to da Srbija i dalje zivi u nekoj iluziji da "ce i dalje biti nase", da "jos nije gotovo", a istovremeno se uzasno velika energija usmerava u odrzavanje te iluzije.

Velika vecina onih koji mogu, zahvaljujuci svom znanju, strucnosti i sposobnosti da odu (ili kako je to receno u nekom drugome tekstu ovde - da pobegnu, a smatram da je bolji izraz da su oterani), da napuste ovu iluziju, da provedu pristojno svoj zivot koji nema neogranicen rok trajanja nisu imali veliku dilemu.

Nik

pre 11 godina

Jel neko "držao sveću" njegovoj majci?
Obzirom da je izgubio najznačajniju srpsku bitku, nemam ništa protiv da ga proglase i Maorom. Gubitnici nikome nisu za ponos!
(bezimena, 18. decembar 2012 22:18)

Kao i obicno, pravis se vrlo naivna i nevesta kada treba da branis Albansku 'stranu'... Ali dobro, to je tvoja sramota :(
Inace, moja poenta nema nikakve veze sa ishodom Kosovske bitke, vec sa FABRIKOVANJEM ISTORIJE i nakaradnom potrebom prisvajanja tudje(a kao deo specijalnog rata)!

P.s. I jos nesto... Niko ne slavi PORAZ, vec HRABROST/pozrtvovanost i DOSLEDNOST svome narodu/zemlji i SLOBODI! To je nesto sto ti ocigledno, i NAZALOST, ne razumes. Ali ja te, pored svega, ne osudjujem! Neo-ROBOTokratsko drustvo i ROBOTI(tj. izlizane i EKONOMSKI/moralno/drustveno/duhovno/itd 'osakacene' individue), a kao proizvodi istog, su nazalost takv(i)e... :(

mr.real

pre 11 godina

Gdine predsedniče meni je više muka od platforme a verujem i ostatku građana. Takođe mi nije jasno kakvo spremno rešenje za KiM ste to spominjali u predizbornoj kampanji koju ste vodili pre više od pola godine...? Je li to neko malo (opet) "lagio" ili se situacija na jugu toliko promenila da to rešenje više nije primenljivo? Ili, jednostavno - koga briga. Mene svakako niste prevarili na tim izborima ali dajte makar zbog ovih koji su vas zaokružili na listićima.

Miodrag

pre 11 godina

Kakva god da je (zakasnela, nerealna, naivna...) platforma, s njenom sadržinom je trebalo prvo upoznati Skupštinu, pa tek onda predstavnike drugih zemalja.
Koliko se sećam, sastavljanje platforme o bilo čemu prevazilazi ustavne nadležnosti predsednika, pa platforma može biti razlog za pokretanje postupka opoziva.
Prethodni predsednik je nakon propasti naše inicijative pred Medjunarodnim sudom pravde u Hagu u Skupštini branio ministra spoljnih poslova rečima da je ta politika bila osmišljena u njegovom kabinetu. Već je i to bio razlog za opoziv.
Mada, čitajući ostale komentare, izgleda da sam jedan ot retkih koji (još uvek) ozbiljno shvata celu stvar...

sanja

pre 11 godina

Možda nisam imala baš dovoljno poverenja u ovu vlast ali me je ona kao i predsednik iznenadili svojim pozitivnim odnosom prema Srbiji i borbom za njen položaj u Evropi.

Zoran

pre 11 godina

To je onaj plan koji je Toma rekao da ima jos u aprilu.Nikolicu prvo se plan predstavi poslanicima u Skupstini i narodu Srbije a ne ambasadorima.Vi ste sramota ove drzave.I ti Tomislave i ti Vucicu i ti Dacicu.Jedva cekam izbore.Prosli put sam bil beli listic.Pogresio sam.Dole vlada,hocemo izbore.

meinedeineunseremark

pre 11 godina

kakav plan, ko je narod obavestio, kakvi entiteti, pita li iko nas robove vas I vasih tajkuna I banaka ista vise? mooooreeee...

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Za mene licno najgori su oni koji sami ne znaju NISTA a ne pitaju pametnije za savet !
Tomislav Nikolic je bar svestan da sam ne zna NISTA ali on pita pametnije !

jasna

pre 11 godina

Problem Kosova kao i korupcija zahtevaju odlučne postupke. Napori vlade pod pritiskom sa svih strana su evidentni, tako da se može očekivati da će iz svega toga proizaći rešenje koje će dovesti do bolje situacije nego danas što svi sa nestrpljenjem očekujemo. Pozdrav vladi!

MOMO

pre 11 godina

Toma Nikolić je ponos ovog naroda, bogu hvala što ga imamo, ceo narod Srbije se ponosi njime i spreman je da ide samo njegovim putem do pobede.Povezivanjem istoka i zapada našoj zemlji može da bude mnogo bolje a posebno sa nama bliskim prijateljima.

glax

pre 11 godina

tomo uzeo si stvar u svoje ruke,niko ne moze da pregovara niti da predlozi bolju strategiju od tebe!samo mudro i napred do konacne pobede

novica952

pre 11 godina

Dežer je dosta diplomatski i uvijeno govorio o platformi o kojoj su opoznati članovi misija zemlja EU i koja postaje praksa komunikacije našeg predsednika Nikolića i način da se pridobije naklonost bar nekih zemalja EU za činjenice napisane u platformi. Sigurno da to neće biti prihvatljivo za neke zemlje EU poput Nemačke a za prištinu svakako neprihvatljivo. Hajde da veruuemo da je ovaj izabrani put predsednika Nikolića pravi i da će dati rezultate koji se očekuju mada će opozicija ovo kasnije upoznavanje sa platformom od nekih ambasadora dočekati na nož i osudu. Ako će dati rezultat svakako treba podržati.

JovanJovanovic

pre 11 godina

Postovani Predsednice,
U Tebi kuca ljudsko srce. Toplo je.
Tu toplinu osetih u stisku tvje ruke..nekada, ne bas tako davno dok si hodio po zemlji Srbiji..
Ne boj se, uspeces. Imas nas..
Jova

Branko

pre 11 godina

Ako se želi da Srbija što pre izađe iz krize , mora se sarađivati sa celim svetom. Dobra je stvar što je predsednik države upoznao ambasadore o sadržaju platforme , da svet zna koje mere Srbija želi preduzeti za rešenje problema Kosova. Srbija u ovom trenutku ima prioritete , a to su Kosovo, Mito i korupcija kao i poboljšanje životnog standarda građana. Nadamo se da će se ti prioriteti povoljno rešiti.

Igor I.

pre 11 godina

Predsednik Nikolić i nova Vlada pokušavaju da, nakon sporazuma koji su potpisali DS pregovarači, zaštite maksimum interesa Srba na KiM i izvuku maksimum što se tiče autonomije srpskog naroda. Takav je trenutni raspored međunarodnih snaga i u ovom momentu tu smo gde smo, besmisleni su napadi na predsednika jer znamo šta su prethodnici potpisivali. Nikloić sve radi transparentno i bez uvijanja. Podrška.

platforma, podsetnik, zdravica...cao, nema vise!

pre 11 godina

Boze o0vaj covek stalno glumata da nesto radi. Sto pisu platformu, kad imaju onu kojom su mahali pre izbora, u predizbornoj kampanji. Mozda mu je zena oprala sako, pa je voda odnela slova sa platforme skrivene u dzepcetu. Jadnicak, on i njegovi drugari moraju opet da pisu.

peki 24

pre 11 godina

Gospodine predsednice zelim vam puno uspeha u izradi platforme o kosovu,nadam se da ce ta platforma biti izlaz iz ovog zacaranog kruga u kome se sada nalaze nasi gradjani na KiM,samo napred verujemo u vas

Melisa

pre 11 godina

Hajde hrabra konkretnosti nasa, samo napred i utuvi im u glavu ono sto dosad niko od nasih predhodnih glavesina nije uspeo, a sto bi morali reci da im je jasno, samo ih ne zuljaju novci koje za cutanja i laganja primaju.

Ana

pre 11 godina

Sto pre ih uverimo u resenost da resimo kosovsko pitanja na najbezbolniji nacin tim pre cemo obsmisliti njihove pritiske i ucene. Podrska predsedniku u tim naporima.

KATARINA

pre 11 godina

Posle stepena zalaganja koji je pokazala ova Vlada na celu sa Vucicem i Dacicem, kao i Predsednik Tomislav Nikolic, mislim da je krajnje vreme da Evropa konacno shvati ko je zapravo "bad guy" ove balkanske price..

MOMO

pre 11 godina

Toma Nikolić je ponos ovog naroda, bogu hvala što ga imamo, ceo narod Srbije se ponosi njime i spreman je da ide samo njegovim putem do pobede.Povezivanjem istoka i zapada našoj zemlji može da bude mnogo bolje a posebno sa nama bliskim prijateljima.

Не брукај Србију!!!

pre 11 godina

Само Ви, председниче, са ''искреним смешком'', наставите да састанчите са онима који су нам бомбардовали Србију и убијали људе. Немојте да Вам ни случајно на памет падне да сарађујете са људима који поштују нашу целовитост и културни идентитет, као што су Уго Чавез, Кристина Киршнер, Дилма Русеф, Александар Лукашенко, Виктор Јанукович, Хосе Мухика, Ево Моралес, Раул Кастро или Рафаел Кореа! Замислите, председниче, како би САД и ЕУ реаговале, када би Чавез или Лукашенко дошли у пријатељску посету Србији! Али, не смемо их љутити! МОРАМО се улизиштвом додворавати зликовцима, да не би сматрали да смо зли. Оно што је добро за нас не смемо спроводити, јер то не одговара ни ЕУ ни САД-у! МОРАМО ''посвећено'' спроводити све што је у њиховом интересу, и наравно, онда то намазати као ''наш интерес''. Зашто да развијамо наше образовање и домаћу производњу када то не одговара фанатицима ''Болоње'' и неолибералним битангама? Зашто да радимо достојно човека и да се запошљавамо у домаћим предузећима када то не одговара мултинационалним концернима? Зашто да покрећемо нашу привреду, када можемо скоро све да увозимо? Зашто да заобиђемо ЕУ, унију монополистичког капитализма, када су њима потребна наша природна богатства која могу бесомучно експлоатисати до миле воље (у стилу Јуес стила и НАТО бандита на Космету или ускоро на Мокрој Гори!)? Зашто да сачувамо Космет, када можемо предати и Војводину и Санџак? Само напред и напредно, Николићу, док не уништите Србију, нећете се смирити! Стиди се!

JovanJovanovic

pre 11 godina

Postovani Predsednice,
U Tebi kuca ljudsko srce. Toplo je.
Tu toplinu osetih u stisku tvje ruke..nekada, ne bas tako davno dok si hodio po zemlji Srbiji..
Ne boj se, uspeces. Imas nas..
Jova

sanja

pre 11 godina

Možda nisam imala baš dovoljno poverenja u ovu vlast ali me je ona kao i predsednik iznenadili svojim pozitivnim odnosom prema Srbiji i borbom za njen položaj u Evropi.

glax

pre 11 godina

tomo uzeo si stvar u svoje ruke,niko ne moze da pregovara niti da predlozi bolju strategiju od tebe!samo mudro i napred do konacne pobede

Kurrizi prej Gjakoves

pre 11 godina

Gospodin Nikolicu niko vam nedaje za pravo da predlazhete neku platformu za tudju drzhavu koja nema nishta zajednickog sa vashom drzhavom. Pishite platforme za Vojvodinu, Sandjak i Preshvsku dolinu jer tamo neshto tinja a vi se pravite lu..! Kosovo ide svojim putem, a vi ako hocete spremitese za rat jer ni albanci ne sede skrshteni ruku kao ranije kada je sva ex Jugoslavenska vojna mashinerija jurishala po albanskim civilima, ovoga puta imacete za protivnika oko osam miljona albanaca. Zato je pametnije da ne spominjate moguci rat jer svaki kolonizatorski rat je unapred osudjen na propast kao i dosada.

jasna

pre 11 godina

Problem Kosova kao i korupcija zahtevaju odlučne postupke. Napori vlade pod pritiskom sa svih strana su evidentni, tako da se može očekivati da će iz svega toga proizaći rešenje koje će dovesti do bolje situacije nego danas što svi sa nestrpljenjem očekujemo. Pozdrav vladi!

Nik

pre 11 godina

Jel neko "držao sveću" njegovoj majci?
Obzirom da je izgubio najznačajniju srpsku bitku, nemam ništa protiv da ga proglase i Maorom. Gubitnici nikome nisu za ponos!
(bezimena, 18. decembar 2012 22:18)

Kao i obicno, pravis se vrlo naivna i nevesta kada treba da branis Albansku 'stranu'... Ali dobro, to je tvoja sramota :(
Inace, moja poenta nema nikakve veze sa ishodom Kosovske bitke, vec sa FABRIKOVANJEM ISTORIJE i nakaradnom potrebom prisvajanja tudje(a kao deo specijalnog rata)!

P.s. I jos nesto... Niko ne slavi PORAZ, vec HRABROST/pozrtvovanost i DOSLEDNOST svome narodu/zemlji i SLOBODI! To je nesto sto ti ocigledno, i NAZALOST, ne razumes. Ali ja te, pored svega, ne osudjujem! Neo-ROBOTokratsko drustvo i ROBOTI(tj. izlizane i EKONOMSKI/moralno/drustveno/duhovno/itd 'osakacene' individue), a kao proizvodi istog, su nazalost takv(i)e... :(

novica952

pre 11 godina

Dežer je dosta diplomatski i uvijeno govorio o platformi o kojoj su opoznati članovi misija zemlja EU i koja postaje praksa komunikacije našeg predsednika Nikolića i način da se pridobije naklonost bar nekih zemalja EU za činjenice napisane u platformi. Sigurno da to neće biti prihvatljivo za neke zemlje EU poput Nemačke a za prištinu svakako neprihvatljivo. Hajde da veruuemo da je ovaj izabrani put predsednika Nikolića pravi i da će dati rezultate koji se očekuju mada će opozicija ovo kasnije upoznavanje sa platformom od nekih ambasadora dočekati na nož i osudu. Ako će dati rezultat svakako treba podržati.

bezimena

pre 11 godina

"Knez Lazar je u stvari bio Albanac?!) LOL
(Nik, 18. decembar 2012 19:33)"

Jel neko "držao sveću" njegovoj majci?
Obzirom da je izgubio najznačajniju srpsku bitku, nemam ništa protiv da ga proglase i Maorom. Gubitnici nikome nisu za ponos!

peki 24

pre 11 godina

Gospodine predsednice zelim vam puno uspeha u izradi platforme o kosovu,nadam se da ce ta platforma biti izlaz iz ovog zacaranog kruga u kome se sada nalaze nasi gradjani na KiM,samo napred verujemo u vas

Nik

pre 11 godina

"samouprava za sever pokrajine". Genijalno. Dosada je sever bio drzava u drzavi na nicijoj zemlji. A sada ce biti faktor sa reciprocitetom za jug Srbije. Posle sledi politicka regionalizacija zemlje i koncentracija velikosrbskih nacionalista u Beogradskom Pasaluku. Istorija je bezbroj puta pokazala da od okupatora nema secesije, samo oslobodjenje.
(southlander, 18. decembar 2012 16:29)

Hahhaaha, obozavam da citam SPIN-komentare i 'istorijske' cinjenice koje se u njima iznose(a sve to iz 'istorijske' citanke/bukvara ala' Knez Lazar je u stvari bio Albanac?!) LOL

Nijazi Kuqi

pre 11 godina

Nikolic nema platformu za Srbiju, a za Kosovo da i ne pricamo, jer je za nju zaduzen i odgovoran Hashim Thaqi. A neki ovde drobe li drobe.

southlander

pre 11 godina

"samouprava za sever pokrajine". Genijalno. Dosada je sever bio drzava u drzavi na nicijoj zemlji. A sada ce biti faktor sa reciprocitetom za jug Srbije. Posle sledi politicka regionalizacija zemlje i koncentracija velikosrbskih nacionalista u Beogradskom Pasaluku. Istorija je bezbroj puta pokazala da od okupatora nema secesije, samo oslobodjenje.

AK

pre 11 godina

Ako ovaj projekat ne prihvaca EU , Toma ce ici na silu da to postigne, a to da ce poslati u rat tudju djecu a svoju na politiku. Ima on samo dvoje a tudja su skoro miljon. Pametan je on cim zna da pece rakiju, tako da ce on cjelu Srbiju na napije.

southlander

pre 11 godina

"Knez Lazar je u stvari bio Albanac?!) LOL
(Nik, 18. decembar 2012 19:33)"

Knez Lazar sigurno nije srecan sto ga spominjes u takvom kontekstu. A ponajmanje tvoj profesor istorije, jer si njegov predmet shvatio kao brojeve i bajke.

Nik

pre 11 godina

Knez Lazar sigurno nije srecan sto ga spominjes u takvom kontekstu. A ponajmanje tvoj profesor istorije, jer si njegov predmet shvatio kao brojeve i bajke.
(southlander, 18. decembar 2012 21:23)

Da li to mene oci varaju ili jedan 'Ilir' govori o istoriji i bajkama?!

LOL LOL LOL

P.s. "bolje je cutati i odavati utisak glupog, nego progovoriti i odagnati svaku sumnju!" Tako makar kazu...

Branko

pre 11 godina

Ako se želi da Srbija što pre izađe iz krize , mora se sarađivati sa celim svetom. Dobra je stvar što je predsednik države upoznao ambasadore o sadržaju platforme , da svet zna koje mere Srbija želi preduzeti za rešenje problema Kosova. Srbija u ovom trenutku ima prioritete , a to su Kosovo, Mito i korupcija kao i poboljšanje životnog standarda građana. Nadamo se da će se ti prioriteti povoljno rešiti.

Razmisljam

pre 11 godina

(Nik, 18. decembar 2012 22:39)
Nisi me uopste iznenadijo tvojim neznanjem 80-90% u Srbiji razmisljaju ko ti zato nam ovako i ide da bi naucio svoju istoriju u orginalu moras da odes u neke od zemalja EU koje su u to doba bile svetske sile i imperije i koje imaju arhivu. Ane da istoriju pisu popovi onako kako njima odgovara.
Isto se odnosi i na Kosovo,Bosnu,C,Goru i Makedoniju, svako je pise kako hoce.
Kad smo mogli da izmislimo narod Makedonce stvorimo im drzavu priznamo je i to svet uvazi, zasto to nemozemo i Kosovu i zaustavimo konflikt koji traje sigurno vec najmanje 200 god

AGIM

pre 11 godina

Zar nije Srbija samostalna zemlja da sama donese odluke nego mora se javiti kod ambasadora i uzeti zeleno svelto prije nego nesto predlozi ? NnNcccccc.

Milan

pre 11 godina

Dok mi o Kosovu, Crna Gora napreduje i danas otvori i zatvori poglavlje u pregovorima s EU - http://ec.europa.eu/enlargement/pdf/enlargement_process/accession_process/how_does_a_country_join_the_eu/20121218_overview_negotiations_mne_en.pdf
Svaka cast! I mogli biste i ovu vest da objavite da nasima malo pokazete da treba da se radi, a ne samo prica!

Sasa

pre 11 godina

Toma Nikolić je ponos ovog naroda, bogu hvala što ga imamo, ceo narod Srbije se ponosi njime i spreman je da ide samo njegovim putem do pobede.Povezivanjem istoka i zapada našoj zemlji može da bude mnogo bolje a posebno sa nama bliskim prijateljima.
(MOMO, 18. decembar 2012 21:00)

Najlepse bih zamolio pripadnike SNS-a, da me ne trpaju u isti kos sa njima, jer niti volim , niti cenim Tomislava Nikolica.
Veciti prodavac magle je konacno dosao u situaciju da resava probleme, svaka izgovorena rec ima u ovom trenutku posebnu tezinu, kao sto ce mu vecito stajati nad glavom da je " maznuo" diplomu, da je "maznuo" stan i da je zabio noz u ledja svome kumu.
A vi "presvuceni " ubrzo cete shvatiti da ste "slucajno" pobedili na predsednickim izborima i da ste "na silu" osvojili vlast sirom Srbije.
Oteto-prokleto.

Razmisljam

pre 11 godina

Zar nije Srbija samostalna zemlja da sama donese odluke nego mora se javiti kod ambasadora i uzeti zeleno svelto prije nego nesto predlozi ? NnNcccccc.
(AGIM, 18. decembar 2012 23:08)

Nije samostalna , uvek joj treba pastir, u ovom slucaju EU da ne odluta u tudje.
Isti je slucaj i sa MK,CG,BiH, pogotovo kod tebe na Kosovu, veoma me raduje sto je tako jer drzave bivse juge ako nema nema neko iznad njih da ih kontrolise uvek zabrljaju

Vanja Petrović

pre 11 godina

Podsetimo, Nikolić je juče izvestio ambasadore Rusije, Kine i Velike Britanije o postignutom napretku u izradi državne platforme za rešavanje pitanja Kosova i Metohije...

Ups, ako me demencija nije još svladala, mislila sam da su oni imali spremnu platformu i rešenje za Kosovo još pre izbora??!! Alo, Požegaaaaaaa!!!

marija

pre 11 godina

@MOMO, KAZE,
Toma Nikolić je ponos ovog naroda, bogu hvala što ga imamo, ceo narod Srbije se ponosi njime i spreman je da ide samo njegovim putem do pobede...

Boga ti MOMO, pa ti si prevaziso partijski kadar posle 45e.

pravi srbin sa severa

pre 11 godina

Ovako to ide...OBAVESTI TI
1.Ruse,Kineze,Britance
2.Ambasadore
3.Hasima i Haradinaja
4.Shefove poslanika
5.Poslanike
6.opet AMBASADORE
7.
8.Novinare stranih medija
9.I Konacno NAROD.....
E to ti je narodna vlast...deveta( 9) rupa na svirali!!!!!

Metuzalem

pre 11 godina

"redovni godišnji ručak predsednika Nikolića i evropskih diplomata"!?
Ima li kraja bezobrazluku koji računa na beskrajnu glupost sopstvenog naroda?
Treba pošteno objasniti da ova vlast mora "pojesti sva go**a koja su" njihovi ideološki oci "izasvali".

Pixies

pre 11 godina

Ovaj će nas žive sa'raniti sa ovom njegovom platformom! Sto mu grobova Tomislave, "tri put meri, jednom seci"! Jedino me ohrabruje činjenica da za sada niko od tih ambasadora nije rekao ništa loše, bar ne javno.

tanja

pre 11 godina

Ima li neko koga nije pitao za savet,mozda Hamas ili udruzenje ljubitelja ptica ili sakupljace markica ili igrackica iz kinder jaja,ne znam mozda bi trebalo sve konsultovati.

*TOKii LAKi FALJA*

pre 11 godina

Nikolic tek sad vidi da mu je bolje bilo u opoziciji, mogao je svasta da prica,a nije morao,ni mogao to sto slaže da ispunjava. Mada se i on nasao zatecenim kada su mu rekli da je "pobedio"

*TOKii LAKi FALJA*

pre 11 godina

Ovo mi liči na ono kad klinac uradi domaci i EUčiteljica mu pregleda i podvuče crvenom sta nije dobro. Maksicu prepravi ovo da nevidi tvoj razredni Tači, inace ces da ga naljutis

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Za mene licno najgori su oni koji sami ne znaju NISTA a ne pitaju pametnije za savet !
Tomislav Nikolic je bar svestan da sam ne zna NISTA ali on pita pametnije !

Igor I.

pre 11 godina

Predsednik Nikolić i nova Vlada pokušavaju da, nakon sporazuma koji su potpisali DS pregovarači, zaštite maksimum interesa Srba na KiM i izvuku maksimum što se tiče autonomije srpskog naroda. Takav je trenutni raspored međunarodnih snaga i u ovom momentu tu smo gde smo, besmisleni su napadi na predsednika jer znamo šta su prethodnici potpisivali. Nikloić sve radi transparentno i bez uvijanja. Podrška.

Sulejman Velicanstveni

pre 11 godina

Molim predsednika da se obrati i nama - gradjanima Srbije... Ali tek posto obavesti sve ambasadore o toj platformi... i ne mora da zuri - tamo negde pred Novu Godinu - da se malo veselimo pred nastupajuce praznike... Jingle bells, jingle bells... џингл ол д веј... ;)))

Vizionar

pre 11 godina

"Dok mi o Kosovu, Crna Gora napreduje i danas otvori i zatvori poglavlje u pregovorima s EU - [link]"
(Milan, 18. decembar 2012 17:28)

Oni to rade onako kako to jedino može da se radi. Ko hoće da bude deo ujedinjenog Zapada, on prvo mora da se jasno politički i vojno opredeli za to.

Mrki

pre 11 godina

Zna li neko sta bi od plarforme kojom je mahao pre izbora. Sta bi sa diplomom izbornom kradjom. Cuti nista ne prica vise. To su trikovi. Drugo koliko je glasova na izborima dobio Toma. Kako moze neko u tudje ime da govori da je nas ponos. Da li je neko iz SRS smeo da kaze da mu je Djindjic ponos ili je morao da se divi pocasti budu Seselju.

Melisa

pre 11 godina

Hajde hrabra konkretnosti nasa, samo napred i utuvi im u glavu ono sto dosad niko od nasih predhodnih glavesina nije uspeo, a sto bi morali reci da im je jasno, samo ih ne zuljaju novci koje za cutanja i laganja primaju.

Hvala

pre 11 godina

Nakon što su obavešteni Džoni, Peri, Meri, Žan, Žak, Pjer, Hans, Oto, Hoze, Joze... možemo li i mi Žike, Pere, Mike, Mare, Jane, Ane... biti obavešteni?

hysi

pre 11 godina

Secam se kada je izabran za presednika izjavio da jedva cekam da me NATOVARE .Sada je NATOVAREN izgleda da je TOVAR toliko velik za njegov kapacitet zaglavijo u blato niti napred niti nazad.

zoran

pre 11 godina

NEVROVATNO! Umesto prvo pred Srbe pa onda pred srance, opet u Srbiji sve dubi na glavi. Narod se pita o Kosovu. Tako je obećao i zato je postao Predsednik.

Ana

pre 11 godina

Sto pre ih uverimo u resenost da resimo kosovsko pitanja na najbezbolniji nacin tim pre cemo obsmisliti njihove pritiske i ucene. Podrska predsedniku u tim naporima.

marija

pre 11 godina

cesto citam razne komentare privi put pisem jer treba da priznam i postujem srbki narod neverovanto jake nerve
(arben, 18. decembar 2012 21:04)

Ako do sada nismo poludeli, mi stvarno nismo normalni, govorilo se u Beogradu 90ih.

mr.real

pre 11 godina

Gdine predsedniče meni je više muka od platforme a verujem i ostatku građana. Takođe mi nije jasno kakvo spremno rešenje za KiM ste to spominjali u predizbornoj kampanji koju ste vodili pre više od pola godine...? Je li to neko malo (opet) "lagio" ili se situacija na jugu toliko promenila da to rešenje više nije primenljivo? Ili, jednostavno - koga briga. Mene svakako niste prevarili na tim izborima ali dajte makar zbog ovih koji su vas zaokružili na listićima.

Komentator

pre 11 godina

Kao pripadnika naroda, drago nije nikako mi da sam nepravovremeno neobavesten o platformi koja se uzimati u obzir hoce, a nece i mozda.

Otprilike ovako izgleda "razvoj" situacije. Nigde (raspo)reda. I sto je jos gore, sve nekako okolo, unaokolo. Eto, pregrmeli smo i Daciceve susrete (kad mozemo mi sneg da ocistimo, pa moze i Dacic da sastanci sa Tacijem), a sada cekamo ocenu platforme.

A ova prva reagovanja ambasadora mi izgledaju otprilike kao "imate lepe planine, a i reke nisu lose", sto kao hoce da se kaze, slusamo sta govorite, ali ne zelimo da vas cujemo.

Ono sto je najgore u svemu je to da Srbija i dalje zivi u nekoj iluziji da "ce i dalje biti nase", da "jos nije gotovo", a istovremeno se uzasno velika energija usmerava u odrzavanje te iluzije.

Velika vecina onih koji mogu, zahvaljujuci svom znanju, strucnosti i sposobnosti da odu (ili kako je to receno u nekom drugome tekstu ovde - da pobegnu, a smatram da je bolji izraz da su oterani), da napuste ovu iluziju, da provedu pristojno svoj zivot koji nema neogranicen rok trajanja nisu imali veliku dilemu.

Miodrag

pre 11 godina

Kakva god da je (zakasnela, nerealna, naivna...) platforma, s njenom sadržinom je trebalo prvo upoznati Skupštinu, pa tek onda predstavnike drugih zemalja.
Koliko se sećam, sastavljanje platforme o bilo čemu prevazilazi ustavne nadležnosti predsednika, pa platforma može biti razlog za pokretanje postupka opoziva.
Prethodni predsednik je nakon propasti naše inicijative pred Medjunarodnim sudom pravde u Hagu u Skupštini branio ministra spoljnih poslova rečima da je ta politika bila osmišljena u njegovom kabinetu. Već je i to bio razlog za opoziv.
Mada, čitajući ostale komentare, izgleda da sam jedan ot retkih koji (još uvek) ozbiljno shvata celu stvar...

Zoran

pre 11 godina

To je onaj plan koji je Toma rekao da ima jos u aprilu.Nikolicu prvo se plan predstavi poslanicima u Skupstini i narodu Srbije a ne ambasadorima.Vi ste sramota ove drzave.I ti Tomislave i ti Vucicu i ti Dacicu.Jedva cekam izbore.Prosli put sam bil beli listic.Pogresio sam.Dole vlada,hocemo izbore.

meinedeineunseremark

pre 11 godina

kakav plan, ko je narod obavestio, kakvi entiteti, pita li iko nas robove vas I vasih tajkuna I banaka ista vise? mooooreeee...

KATARINA

pre 11 godina

Posle stepena zalaganja koji je pokazala ova Vlada na celu sa Vucicem i Dacicem, kao i Predsednik Tomislav Nikolic, mislim da je krajnje vreme da Evropa konacno shvati ko je zapravo "bad guy" ove balkanske price..

izvinjenje

pre 11 godina

E kako bese lako pricati u opoziciji. Ili je vazno samo vlast, samo vlast i...
A mi biraci?
Verujemo, verujemo i ne primecujemo da smo plastelin.

platforma, podsetnik, zdravica...cao, nema vise!

pre 11 godina

Boze o0vaj covek stalno glumata da nesto radi. Sto pisu platformu, kad imaju onu kojom su mahali pre izbora, u predizbornoj kampanji. Mozda mu je zena oprala sako, pa je voda odnela slova sa platforme skrivene u dzepcetu. Jadnicak, on i njegovi drugari moraju opet da pisu.