Četvrtak, 13.12.2012.

17:43

SRS bi ulicu Slobodana Miloševića

Odbornička grupa SRS podnela je Komisiji za nazive delova naseljenih mesta inicijativu da se jedna ulica u Novom Sadu nazove imenom Slobodana Miloševića.

Izvor: Tanjug

SRS bi ulicu Slobodana Miloševiæa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

64 Komentari

Sortiraj po:

ovo prevazilazi rec kretenizam

pre 11 godina

Da, da, da se zaokruzi povratak 90-tih, da se vrati Mirjanica -cvet i njen sincic i Tomina i Vuciceva uzdanica Karic. Dragi moji gradjani Srbije da li ste sad srecniji! Zivele vam uspesno reinkarnirane 90-te!!!
S R A M O T A!
Ti sto ovo predlazu ili podrzavaju neka promene svoja licna ili imena i prezimena svoje dece, unuka, praunuka u Slobodan Milosevic. Nemam nista protiv.

Mladen Mladenovic

pre 11 godina

@KOJI SU OVO ŠOKOVI:Poenta je u tome što nismo ništa zaboravili a imam utisak da Vi namerno zaboravljate i apstrahujete sve ono što je opšte poznato i posežete za klišeom zapadnih sila,o sukobima na prostorima bivše Jugoslavije.Sećamo se sa strahim "kriza,redoiva,bede,poniženja, restrikcija, bonova,ratova,kriminala i bombardovanja" ali,takodje se sećamo da to nismo napravili mi, sami sebi,iz nekog sado-mazohizma nego se lepo sećamo kako je sve počelo a ja ću,vas i one kojima je lakše da osude Miloševiča ili Milanovića nego da se suprotstavljaju glavnim razbojnicima,podsetiti kako je sve počelo.Kao prvi stepen pripreme za uništenje jedne države i naroda poćelo je sa satanizacijom srpskog naroda i ta satanizacija sa smanjenim intenzitetom traje i danas.Potom su uvedene nevidjene sankcije i embargo na svu robu široke potrošnje pod izgovorom da se onemogući vojna industrija.Naša preduzeća su izvozila preko Makedonije,Bugarske i Rumunije a za tu uslugu su nam "braća" uzimala "kajmak" a nama koliko ostane.Kada to nije uspelo prešlo se na bombardovanje koje je trajalo tri meseca pri čemu su besomučno bombardovani svi civilni i vojni ciljevi i to zabranjenom municijom. Danas,pošto su nas "naši zapadni prijatelji" oslobodili "Slobe tiranina" uživamo posledice te "slobode".Ne volim baš nešto Slobodana Miloševića ali,porediti ga sa Adolfom Hitlerom predstavlja,ako ne osnovno neznanje, onda nedostatak mere i ukusa.Uostalom, neka narod odluči.Barem kada je ime ulice u pitanju.

samo realno ...

pre 11 godina

Boga mi g.Jakšiću ako ga toliko voliš napravi mu spomenik u svojoj spavaćoj sobi pa mu se klanjaj do mile volje, možeš i da spavaš pored njega !!!!!!!!!!

kiki

pre 11 godina

Podrzavam ulicu Slobinu.
Ko god bio umesto Slobe na vlasti tada prosli bismo isto shvatite ljudi.Igru su smislili mnooogoo veci igraci od Slobe, Franje,Alije Janeza a oni su bili samo figure na sahovskoj tabli.E sad,zbog istorijskih, verskih, politickih i drugih razloga Slobi je pripala uloga negativca a igra se morala zavrsiti do kraja onako kako je i zapoceta i jedan od poslednjih cinova te igre se zavrsio nedavno u Hagu oslobadjanjem Gotovine i Markaca.Ko to nije uvideo da sada on je slepac.Istoriju pisu pobednici, tako je istu pisao i Tito i svi su ga voleli postovali obozavali i plakali na sahrani a taj isti Tito je sa svojim hohstaplerima i kriminalcima zrtvovao 7300 ljudi zena i dece u Kragujevcu ubivsi nekoliko Nemaca iako je znao da ce narod stradati u odmazdi.Zrtvovao je i golobradu decu na Sremskom frontu i na njih jos bezbroj, a grob mu je na pocasnom mestu usred Beograda.Razlika izmedju njega i Slobe je samo u tome sto je on pobedio.Licemerno.Okreni obrni Sloba je ispao upravu u vezi mnogih stvari koje je rekao u svom poslednjem govoru na kongresu SPS-a svidjelo se to mnogima ili ne.

jelena desic

pre 11 godina

haski tribunal je oslobodio najvece zlocince ,a slobodana milosevica su ubili ,on je bio veliki patriota i zasluzuje vise od naziva jedne ulice

Koji su ovo šokovi!

pre 11 godina

Sumanuta ideja tog Jakšića verovatno predstavlja posledicu trauma i šokova pretrpljenih u Srbiji tokom devedesetih! Jel smo sada sve zaboravili!?! (krize, redove, strahove, bedu i ponižavanje, restrikcije, bonove, ratove, policijski teror, tenkove na trgu republike, medijsku cenzuru, kriminal, bombardovanje Beograda!). Da ne nabrajam dalje muka mi je!! Mislim, ja danas prema tom Miloševiću imam potpuno ambivalentan stav iako je činjenica da nam je, gotovo svima njegova potpuno pogrešna politika čije posledice i repove osećamo i dan danas, potpuno i bespovratno uništila živote!!. Po meni on je on samo jedna obična tragična politička figura i ništa više!. Što se tiče idolatrijske Jakšićeve tvrdnje da je on kao "državnik" obeležio 20 vek ja bi ga samo podsetio da bi se to isto moglo reći i za Adolfa Hitlera koji je taj isti vek "obeležio" milion puta "upečatljivije" od Miloševića!!. Cirkus!!

boris67

pre 11 godina

sto mi ne pustiste komentar. ovde citam vrlo neumesne komentare, a ja nisam nikog vredjao. imate moj mail, pa mi odgovorite. necu vas vise zamarati. e, da- sram vas bilo

Germanac

pre 11 godina

Moze ... pa kad me sin jednog dana pita: ko je bio taj? a ja mu kazem, e vidis sine taj nas je ... do koske. Istorija ne sme da se zaboravi

vla

pre 11 godina

"dominantna politička figura i državnik koji je na srpskoj političkoj sceni u velikoj meri obeležio kraj 20. i početak 21. veka".

Istina!

silja

pre 11 godina

tad sam bio manji i nisam imao pojma ni o cemu, ali sad i ja i mnogi oko mene uveliko shvatamo ko je i koliki je covek bio sloba
(Luka, 13. decembar 2012 18:27)

koje li je tvoje okruzenje rodjace....sto nas opet ne bombarduju... al selektivno...da udare po ovakvim ******...

observer

pre 11 godina

Slobodan Milošević je velika sramota koja će duže vreme pratiti Srbiju. Bilo bi nam mnogo bolje da se nikad nije ni pojavio. Provincijski komesar koji je umislio da je veliki državnik.

guska koja je spasla Rim

pre 11 godina

Stidim se što sam šetao i duvao u pištaljku protiv njega. Mnogo toga sam naučio u godinama koje su usledile. Da mi je tad bila ova pamet...
(EU_Bastilja, 13. decembar 2012 18:06)

...ostao bi nepismen i bolje bi bilo.

ala

pre 11 godina

(Iskren, 13. decembar 2012 19:18)

Je bas ste pod sankcijama i vizama bili slobodni....
Ne nisu vam stranci vrsljali po zemlji osim sto su vas bombardirali...

Kad ovako nesto procitam pomislim da sam umjesto cigarete popusio joint pa me fura.

Nitsche

pre 11 godina

Nadam se da ce dobiti tu ulicu, a ja mislim da je zasluzio i mnogo vise od jedne. Jedan od najvecih srpskih sinova bez dileme.
(Ziveo Sloba!!!, 13. decembar 2012 19:20)

-- Kakvo nam to ovde bedno i bezbozno praznoglavlje klice?!

Highway to Hell S.M.

pre 11 godina

Jakšić je kazao da je nekadašnji predsednik SR Jugoslavije i Republike Srbije "mučki ubijen u Haškom tribunalu 11. marta 2006. godine" i da je bio "dominantna politička figura i državnik koji je na srpskoj političkoj sceni u velikoj meri obeležio kraj 20. i početak 21. veka".

A i ovaj je mucki ubio celu SFRJ a i dan danas sa ovakvim kao sto je ovaj Jaksic, nastavlja i dalje mucki da ubija Srbiju a pomalo i komsiluk.
Cega se pametan stidi, budala se ponosi.

Iskren

pre 11 godina

Otkad nema Slobe, nema ni slobode. Za vreme njegove vladavine, uz sve manjkavosti, bili smo slobodni kao narod, pojedinci. Stranci nam nisu ovoliko vrsljali po zemlji i pravili rusvaj. Ja bih mu zbog toga dao najmanje jednu ulicu... u svakom vecem gradu.

mi

pre 11 godina

Da bi neko bio poslanik ne treba da prilozi ni nalaz neuropsihijatra, niti potvrdu da se protiv te osobe ne vodi nikakav sudski postupak.Bolje da se o tome raspravlja, nego o bolesnim i maloumnim predlozima svakog bandita koji ima status poslanika.

Oj Srbijoooo

pre 11 godina

Ja sam nedavno pisao da se na mala vrata vraca rezim iz devedesetih. Pritajeni SPS-ovci,preruseni radikali u ministarstva postavljaju novinare ideoloskog mraka devedesetih.Prvi potpredsednik bio ministar najozloglasenijeg ministarstva a to je informisanje.Predsednik republike je onakopricao Djindjicu. Ratko Mladic i Karadzic su bili za njih heroji.Jedan Ministar drzi u svom kabinetu sliku Slobinu. Ali srbi su za ove glasali. Prikrivali se u misjoj rupi i glumili da su za demokratiju da ne bi ostajali bez posla i plaseci se revansizma.Sada uzdignutih glava otimaju sve . Svaki polozaj od lokalne samouprave do republike. Ocekujem da i u Beogradu se napravi mauzolej Slobodanu Milosevicu na Trgu Republike

dado

pre 11 godina

Blok "Balkanskih krvnika/mucenika" bi mnogo bolje pristajao, pa onda poceti sa Slobinom alejom, Ratkovim setalistem, Radovanovom a blok zavrsiti sa Seseljevim trgom..

Zavode narod rusofilstvom

pre 11 godina

Još jedan dokaz o crvenim četnicima.
O čemu je zapravo reč?
SRS je stvorila komunistička udba Srbije, da bi nekako napravili protivtežu monarhističkim partijama opozicije.
Sve nam ovo govori da je crvenilo strahovito jako u Srbiji, i da je to taj teg, koji nam neda napred, pod plaštom patriotizma.
U stvari to su nazadne crvene rusofilske snage,koje ne žele dobro Srbiji.

Ali sve je na narodu, ako nema spobnost da shvati vidljivo, onda i trpi posledice svojih odluka i neznanja

ludi pera

pre 11 godina

red bi bio da u beogradu dobije,u srcu srbije, nama to u novom sadu netreba, ili jos bolje po titovom modelu za titograd da beograd postan slobograd...

TheObradovic

pre 11 godina

Mislim posle svega da to ovaj covek zasluzuje,vreme pokazuje da njegova uloga u srpskom drustvu nije toliko negativna....
(Branko, 13. decembar 2012 18:11)

U pravu ste.
Bila je jos negativnija!
Koliku cenu placamo zbog njegove "politike",dobro da je i spusten u srpsku zemlju.
Kolektivna zaboravnost-ozbiljna boljka naseg naroda.

Novosadjanin - gradjanin celovite Srbije!

pre 11 godina

Potpuno podržavam predlog da se jedna od ulica nazove imenom Slobodana Miloševića. Bilo bi odlično u strogom centru grada!

Bob Rock

pre 11 godina

Pre za ulicu Zrtava slobodana milosevica... Zapravo, dve ulice, Zrtava slobodana milosevica u srbiji i Zrtava slobodana milosevica van srbije...

Nego, radikali, sta bi s "crvenom vesticom"? Hocete i njoj ulicu da dajete?

licemeri najgori

pre 11 godina

Sto ne ide da prkosi tribunalu sam. Evo ja cu da mu platim put, da ode u Hag i razapne sator ispred tribunala i da vristi svaki dan i da im ometa posao.

motika zajko

pre 11 godina

SM je neosudjeni ratni zlocinac, i uzrocnik celog bola i tragedije ex-YU. Pre nego sto je dobio dozivotnu kaznu je umro. Suociti se sa istinom do kraja on nije imao snage. Smrt je bila beg od istine. Realizatori njegovih ciljeva do sada su nakupili preko 1000 godina kazne za ratne zlocine. EU Srbija ne moze da cini taj luksuz i da se kiti ulicama i perjem SM. SM je za istoriju Srbije takodje mrtav. Nema vise SM-a, a kuca oborena.

Sloba???

pre 11 godina

"u jednom delu njegove vladavine, Milošević je herojskom odbranom države i srpskog naroda u toku procesa u Hagu"

Kake vladavine nesreco? Nije Srbija kraljevina pa da vlada. Boze me sakloni.
I ja bih hteo da se ulica po meni nazove al' nemere batice.
Ako je dokon nek kopa sneg. Voli covek Slobu. Sloba pa Sloba.

Pedja

pre 11 godina

Verovatno u znak zahvalnosti što je (sa Šešeljom, Dačićem, Nikolićem, Vučićem...) Srbiju učinio jednom od najgorih zemalja za život (da ne idem u detalje).

NenadNS

pre 11 godina

bio je "dominantna politička figura i državnik koji je na srpskoj političkoj sceni u velikoj meri obeležio kraj 20. i početak 21. veka".

I Hitler je to bio u Nemackoj, pa sta sad? Milosevic nije bio tolika gromada, ali je ipak dogurao do "balkanskog kasapina", i to bi neki da nagrade imenima ulica. Ustvari da se pocne sa njegovom rehabilitacijom, je li? Kad se mogu rehabilitovati cetnici mogu i ratni zlocinci, cime bismo se vratili na pocetak. To ovoj predlagackoj partiji sigurno odgovara i tu lezi njena nada?

Mihajlo

pre 11 godina

Slazem se sa njima, Milosevic je politicka licnost, koja je obelezila deceniju ove zemlje, a svi znamo kako i zbog toga treba u svakom gradu po njemu nazvati iskljucivo neku slepu ulicu.

EU_Bastilja

pre 11 godina

Stidim se što sam šetao i duvao u pištaljku protiv njega. Mnogo toga sam naučio u godinama koje su usledile. Da mi je tad bila ova pamet...

EU_Bastilja

pre 11 godina

Stidim se što sam šetao i duvao u pištaljku protiv njega. Mnogo toga sam naučio u godinama koje su usledile. Da mi je tad bila ova pamet...

TheObradovic

pre 11 godina

Mislim posle svega da to ovaj covek zasluzuje,vreme pokazuje da njegova uloga u srpskom drustvu nije toliko negativna....
(Branko, 13. decembar 2012 18:11)

U pravu ste.
Bila je jos negativnija!
Koliku cenu placamo zbog njegove "politike",dobro da je i spusten u srpsku zemlju.
Kolektivna zaboravnost-ozbiljna boljka naseg naroda.

Pedja

pre 11 godina

Verovatno u znak zahvalnosti što je (sa Šešeljom, Dačićem, Nikolićem, Vučićem...) Srbiju učinio jednom od najgorih zemalja za život (da ne idem u detalje).

Bob Rock

pre 11 godina

Pre za ulicu Zrtava slobodana milosevica... Zapravo, dve ulice, Zrtava slobodana milosevica u srbiji i Zrtava slobodana milosevica van srbije...

Nego, radikali, sta bi s "crvenom vesticom"? Hocete i njoj ulicu da dajete?

motika zajko

pre 11 godina

SM je neosudjeni ratni zlocinac, i uzrocnik celog bola i tragedije ex-YU. Pre nego sto je dobio dozivotnu kaznu je umro. Suociti se sa istinom do kraja on nije imao snage. Smrt je bila beg od istine. Realizatori njegovih ciljeva do sada su nakupili preko 1000 godina kazne za ratne zlocine. EU Srbija ne moze da cini taj luksuz i da se kiti ulicama i perjem SM. SM je za istoriju Srbije takodje mrtav. Nema vise SM-a, a kuca oborena.

NenadNS

pre 11 godina

bio je "dominantna politička figura i državnik koji je na srpskoj političkoj sceni u velikoj meri obeležio kraj 20. i početak 21. veka".

I Hitler je to bio u Nemackoj, pa sta sad? Milosevic nije bio tolika gromada, ali je ipak dogurao do "balkanskog kasapina", i to bi neki da nagrade imenima ulica. Ustvari da se pocne sa njegovom rehabilitacijom, je li? Kad se mogu rehabilitovati cetnici mogu i ratni zlocinci, cime bismo se vratili na pocetak. To ovoj predlagackoj partiji sigurno odgovara i tu lezi njena nada?

Zavode narod rusofilstvom

pre 11 godina

Još jedan dokaz o crvenim četnicima.
O čemu je zapravo reč?
SRS je stvorila komunistička udba Srbije, da bi nekako napravili protivtežu monarhističkim partijama opozicije.
Sve nam ovo govori da je crvenilo strahovito jako u Srbiji, i da je to taj teg, koji nam neda napred, pod plaštom patriotizma.
U stvari to su nazadne crvene rusofilske snage,koje ne žele dobro Srbiji.

Ali sve je na narodu, ako nema spobnost da shvati vidljivo, onda i trpi posledice svojih odluka i neznanja

Sloba???

pre 11 godina

"u jednom delu njegove vladavine, Milošević je herojskom odbranom države i srpskog naroda u toku procesa u Hagu"

Kake vladavine nesreco? Nije Srbija kraljevina pa da vlada. Boze me sakloni.
I ja bih hteo da se ulica po meni nazove al' nemere batice.
Ako je dokon nek kopa sneg. Voli covek Slobu. Sloba pa Sloba.

Highway to Hell S.M.

pre 11 godina

Jakšić je kazao da je nekadašnji predsednik SR Jugoslavije i Republike Srbije "mučki ubijen u Haškom tribunalu 11. marta 2006. godine" i da je bio "dominantna politička figura i državnik koji je na srpskoj političkoj sceni u velikoj meri obeležio kraj 20. i početak 21. veka".

A i ovaj je mucki ubio celu SFRJ a i dan danas sa ovakvim kao sto je ovaj Jaksic, nastavlja i dalje mucki da ubija Srbiju a pomalo i komsiluk.
Cega se pametan stidi, budala se ponosi.

dado

pre 11 godina

Blok "Balkanskih krvnika/mucenika" bi mnogo bolje pristajao, pa onda poceti sa Slobinom alejom, Ratkovim setalistem, Radovanovom a blok zavrsiti sa Seseljevim trgom..

ludi pera

pre 11 godina

red bi bio da u beogradu dobije,u srcu srbije, nama to u novom sadu netreba, ili jos bolje po titovom modelu za titograd da beograd postan slobograd...

Mihajlo

pre 11 godina

Slazem se sa njima, Milosevic je politicka licnost, koja je obelezila deceniju ove zemlje, a svi znamo kako i zbog toga treba u svakom gradu po njemu nazvati iskljucivo neku slepu ulicu.

guska koja je spasla Rim

pre 11 godina

Stidim se što sam šetao i duvao u pištaljku protiv njega. Mnogo toga sam naučio u godinama koje su usledile. Da mi je tad bila ova pamet...
(EU_Bastilja, 13. decembar 2012 18:06)

...ostao bi nepismen i bolje bi bilo.

observer

pre 11 godina

Slobodan Milošević je velika sramota koja će duže vreme pratiti Srbiju. Bilo bi nam mnogo bolje da se nikad nije ni pojavio. Provincijski komesar koji je umislio da je veliki državnik.

licemeri najgori

pre 11 godina

Sto ne ide da prkosi tribunalu sam. Evo ja cu da mu platim put, da ode u Hag i razapne sator ispred tribunala i da vristi svaki dan i da im ometa posao.

Oj Srbijoooo

pre 11 godina

Ja sam nedavno pisao da se na mala vrata vraca rezim iz devedesetih. Pritajeni SPS-ovci,preruseni radikali u ministarstva postavljaju novinare ideoloskog mraka devedesetih.Prvi potpredsednik bio ministar najozloglasenijeg ministarstva a to je informisanje.Predsednik republike je onakopricao Djindjicu. Ratko Mladic i Karadzic su bili za njih heroji.Jedan Ministar drzi u svom kabinetu sliku Slobinu. Ali srbi su za ove glasali. Prikrivali se u misjoj rupi i glumili da su za demokratiju da ne bi ostajali bez posla i plaseci se revansizma.Sada uzdignutih glava otimaju sve . Svaki polozaj od lokalne samouprave do republike. Ocekujem da i u Beogradu se napravi mauzolej Slobodanu Milosevicu na Trgu Republike

mi

pre 11 godina

Da bi neko bio poslanik ne treba da prilozi ni nalaz neuropsihijatra, niti potvrdu da se protiv te osobe ne vodi nikakav sudski postupak.Bolje da se o tome raspravlja, nego o bolesnim i maloumnim predlozima svakog bandita koji ima status poslanika.

Nitsche

pre 11 godina

Nadam se da ce dobiti tu ulicu, a ja mislim da je zasluzio i mnogo vise od jedne. Jedan od najvecih srpskih sinova bez dileme.
(Ziveo Sloba!!!, 13. decembar 2012 19:20)

-- Kakvo nam to ovde bedno i bezbozno praznoglavlje klice?!

silja

pre 11 godina

tad sam bio manji i nisam imao pojma ni o cemu, ali sad i ja i mnogi oko mene uveliko shvatamo ko je i koliki je covek bio sloba
(Luka, 13. decembar 2012 18:27)

koje li je tvoje okruzenje rodjace....sto nas opet ne bombarduju... al selektivno...da udare po ovakvim ******...

Novosadjanin - gradjanin celovite Srbije!

pre 11 godina

Potpuno podržavam predlog da se jedna od ulica nazove imenom Slobodana Miloševića. Bilo bi odlično u strogom centru grada!

Germanac

pre 11 godina

Moze ... pa kad me sin jednog dana pita: ko je bio taj? a ja mu kazem, e vidis sine taj nas je ... do koske. Istorija ne sme da se zaboravi

Iskren

pre 11 godina

Otkad nema Slobe, nema ni slobode. Za vreme njegove vladavine, uz sve manjkavosti, bili smo slobodni kao narod, pojedinci. Stranci nam nisu ovoliko vrsljali po zemlji i pravili rusvaj. Ja bih mu zbog toga dao najmanje jednu ulicu... u svakom vecem gradu.

ala

pre 11 godina

(Iskren, 13. decembar 2012 19:18)

Je bas ste pod sankcijama i vizama bili slobodni....
Ne nisu vam stranci vrsljali po zemlji osim sto su vas bombardirali...

Kad ovako nesto procitam pomislim da sam umjesto cigarete popusio joint pa me fura.

boris67

pre 11 godina

sto mi ne pustiste komentar. ovde citam vrlo neumesne komentare, a ja nisam nikog vredjao. imate moj mail, pa mi odgovorite. necu vas vise zamarati. e, da- sram vas bilo

Koji su ovo šokovi!

pre 11 godina

Sumanuta ideja tog Jakšića verovatno predstavlja posledicu trauma i šokova pretrpljenih u Srbiji tokom devedesetih! Jel smo sada sve zaboravili!?! (krize, redove, strahove, bedu i ponižavanje, restrikcije, bonove, ratove, policijski teror, tenkove na trgu republike, medijsku cenzuru, kriminal, bombardovanje Beograda!). Da ne nabrajam dalje muka mi je!! Mislim, ja danas prema tom Miloševiću imam potpuno ambivalentan stav iako je činjenica da nam je, gotovo svima njegova potpuno pogrešna politika čije posledice i repove osećamo i dan danas, potpuno i bespovratno uništila živote!!. Po meni on je on samo jedna obična tragična politička figura i ništa više!. Što se tiče idolatrijske Jakšićeve tvrdnje da je on kao "državnik" obeležio 20 vek ja bi ga samo podsetio da bi se to isto moglo reći i za Adolfa Hitlera koji je taj isti vek "obeležio" milion puta "upečatljivije" od Miloševića!!. Cirkus!!

samo realno ...

pre 11 godina

Boga mi g.Jakšiću ako ga toliko voliš napravi mu spomenik u svojoj spavaćoj sobi pa mu se klanjaj do mile volje, možeš i da spavaš pored njega !!!!!!!!!!

vla

pre 11 godina

"dominantna politička figura i državnik koji je na srpskoj političkoj sceni u velikoj meri obeležio kraj 20. i početak 21. veka".

Istina!

ovo prevazilazi rec kretenizam

pre 11 godina

Da, da, da se zaokruzi povratak 90-tih, da se vrati Mirjanica -cvet i njen sincic i Tomina i Vuciceva uzdanica Karic. Dragi moji gradjani Srbije da li ste sad srecniji! Zivele vam uspesno reinkarnirane 90-te!!!
S R A M O T A!
Ti sto ovo predlazu ili podrzavaju neka promene svoja licna ili imena i prezimena svoje dece, unuka, praunuka u Slobodan Milosevic. Nemam nista protiv.

kiki

pre 11 godina

Podrzavam ulicu Slobinu.
Ko god bio umesto Slobe na vlasti tada prosli bismo isto shvatite ljudi.Igru su smislili mnooogoo veci igraci od Slobe, Franje,Alije Janeza a oni su bili samo figure na sahovskoj tabli.E sad,zbog istorijskih, verskih, politickih i drugih razloga Slobi je pripala uloga negativca a igra se morala zavrsiti do kraja onako kako je i zapoceta i jedan od poslednjih cinova te igre se zavrsio nedavno u Hagu oslobadjanjem Gotovine i Markaca.Ko to nije uvideo da sada on je slepac.Istoriju pisu pobednici, tako je istu pisao i Tito i svi su ga voleli postovali obozavali i plakali na sahrani a taj isti Tito je sa svojim hohstaplerima i kriminalcima zrtvovao 7300 ljudi zena i dece u Kragujevcu ubivsi nekoliko Nemaca iako je znao da ce narod stradati u odmazdi.Zrtvovao je i golobradu decu na Sremskom frontu i na njih jos bezbroj, a grob mu je na pocasnom mestu usred Beograda.Razlika izmedju njega i Slobe je samo u tome sto je on pobedio.Licemerno.Okreni obrni Sloba je ispao upravu u vezi mnogih stvari koje je rekao u svom poslednjem govoru na kongresu SPS-a svidjelo se to mnogima ili ne.

jelena desic

pre 11 godina

haski tribunal je oslobodio najvece zlocince ,a slobodana milosevica su ubili ,on je bio veliki patriota i zasluzuje vise od naziva jedne ulice

Mladen Mladenovic

pre 11 godina

@KOJI SU OVO ŠOKOVI:Poenta je u tome što nismo ništa zaboravili a imam utisak da Vi namerno zaboravljate i apstrahujete sve ono što je opšte poznato i posežete za klišeom zapadnih sila,o sukobima na prostorima bivše Jugoslavije.Sećamo se sa strahim "kriza,redoiva,bede,poniženja, restrikcija, bonova,ratova,kriminala i bombardovanja" ali,takodje se sećamo da to nismo napravili mi, sami sebi,iz nekog sado-mazohizma nego se lepo sećamo kako je sve počelo a ja ću,vas i one kojima je lakše da osude Miloševiča ili Milanovića nego da se suprotstavljaju glavnim razbojnicima,podsetiti kako je sve počelo.Kao prvi stepen pripreme za uništenje jedne države i naroda poćelo je sa satanizacijom srpskog naroda i ta satanizacija sa smanjenim intenzitetom traje i danas.Potom su uvedene nevidjene sankcije i embargo na svu robu široke potrošnje pod izgovorom da se onemogući vojna industrija.Naša preduzeća su izvozila preko Makedonije,Bugarske i Rumunije a za tu uslugu su nam "braća" uzimala "kajmak" a nama koliko ostane.Kada to nije uspelo prešlo se na bombardovanje koje je trajalo tri meseca pri čemu su besomučno bombardovani svi civilni i vojni ciljevi i to zabranjenom municijom. Danas,pošto su nas "naši zapadni prijatelji" oslobodili "Slobe tiranina" uživamo posledice te "slobode".Ne volim baš nešto Slobodana Miloševića ali,porediti ga sa Adolfom Hitlerom predstavlja,ako ne osnovno neznanje, onda nedostatak mere i ukusa.Uostalom, neka narod odluči.Barem kada je ime ulice u pitanju.

EU_Bastilja

pre 11 godina

Stidim se što sam šetao i duvao u pištaljku protiv njega. Mnogo toga sam naučio u godinama koje su usledile. Da mi je tad bila ova pamet...

Novosadjanin - gradjanin celovite Srbije!

pre 11 godina

Potpuno podržavam predlog da se jedna od ulica nazove imenom Slobodana Miloševića. Bilo bi odlično u strogom centru grada!

Iskren

pre 11 godina

Otkad nema Slobe, nema ni slobode. Za vreme njegove vladavine, uz sve manjkavosti, bili smo slobodni kao narod, pojedinci. Stranci nam nisu ovoliko vrsljali po zemlji i pravili rusvaj. Ja bih mu zbog toga dao najmanje jednu ulicu... u svakom vecem gradu.

motika zajko

pre 11 godina

SM je neosudjeni ratni zlocinac, i uzrocnik celog bola i tragedije ex-YU. Pre nego sto je dobio dozivotnu kaznu je umro. Suociti se sa istinom do kraja on nije imao snage. Smrt je bila beg od istine. Realizatori njegovih ciljeva do sada su nakupili preko 1000 godina kazne za ratne zlocine. EU Srbija ne moze da cini taj luksuz i da se kiti ulicama i perjem SM. SM je za istoriju Srbije takodje mrtav. Nema vise SM-a, a kuca oborena.

Mihajlo

pre 11 godina

Slazem se sa njima, Milosevic je politicka licnost, koja je obelezila deceniju ove zemlje, a svi znamo kako i zbog toga treba u svakom gradu po njemu nazvati iskljucivo neku slepu ulicu.

Pedja

pre 11 godina

Verovatno u znak zahvalnosti što je (sa Šešeljom, Dačićem, Nikolićem, Vučićem...) Srbiju učinio jednom od najgorih zemalja za život (da ne idem u detalje).

Bob Rock

pre 11 godina

Pre za ulicu Zrtava slobodana milosevica... Zapravo, dve ulice, Zrtava slobodana milosevica u srbiji i Zrtava slobodana milosevica van srbije...

Nego, radikali, sta bi s "crvenom vesticom"? Hocete i njoj ulicu da dajete?

TheObradovic

pre 11 godina

Mislim posle svega da to ovaj covek zasluzuje,vreme pokazuje da njegova uloga u srpskom drustvu nije toliko negativna....
(Branko, 13. decembar 2012 18:11)

U pravu ste.
Bila je jos negativnija!
Koliku cenu placamo zbog njegove "politike",dobro da je i spusten u srpsku zemlju.
Kolektivna zaboravnost-ozbiljna boljka naseg naroda.

Sloba???

pre 11 godina

"u jednom delu njegove vladavine, Milošević je herojskom odbranom države i srpskog naroda u toku procesa u Hagu"

Kake vladavine nesreco? Nije Srbija kraljevina pa da vlada. Boze me sakloni.
I ja bih hteo da se ulica po meni nazove al' nemere batice.
Ako je dokon nek kopa sneg. Voli covek Slobu. Sloba pa Sloba.

dado

pre 11 godina

Blok "Balkanskih krvnika/mucenika" bi mnogo bolje pristajao, pa onda poceti sa Slobinom alejom, Ratkovim setalistem, Radovanovom a blok zavrsiti sa Seseljevim trgom..

NenadNS

pre 11 godina

bio je "dominantna politička figura i državnik koji je na srpskoj političkoj sceni u velikoj meri obeležio kraj 20. i početak 21. veka".

I Hitler je to bio u Nemackoj, pa sta sad? Milosevic nije bio tolika gromada, ali je ipak dogurao do "balkanskog kasapina", i to bi neki da nagrade imenima ulica. Ustvari da se pocne sa njegovom rehabilitacijom, je li? Kad se mogu rehabilitovati cetnici mogu i ratni zlocinci, cime bismo se vratili na pocetak. To ovoj predlagackoj partiji sigurno odgovara i tu lezi njena nada?

Zavode narod rusofilstvom

pre 11 godina

Još jedan dokaz o crvenim četnicima.
O čemu je zapravo reč?
SRS je stvorila komunistička udba Srbije, da bi nekako napravili protivtežu monarhističkim partijama opozicije.
Sve nam ovo govori da je crvenilo strahovito jako u Srbiji, i da je to taj teg, koji nam neda napred, pod plaštom patriotizma.
U stvari to su nazadne crvene rusofilske snage,koje ne žele dobro Srbiji.

Ali sve je na narodu, ako nema spobnost da shvati vidljivo, onda i trpi posledice svojih odluka i neznanja

ludi pera

pre 11 godina

red bi bio da u beogradu dobije,u srcu srbije, nama to u novom sadu netreba, ili jos bolje po titovom modelu za titograd da beograd postan slobograd...

Highway to Hell S.M.

pre 11 godina

Jakšić je kazao da je nekadašnji predsednik SR Jugoslavije i Republike Srbije "mučki ubijen u Haškom tribunalu 11. marta 2006. godine" i da je bio "dominantna politička figura i državnik koji je na srpskoj političkoj sceni u velikoj meri obeležio kraj 20. i početak 21. veka".

A i ovaj je mucki ubio celu SFRJ a i dan danas sa ovakvim kao sto je ovaj Jaksic, nastavlja i dalje mucki da ubija Srbiju a pomalo i komsiluk.
Cega se pametan stidi, budala se ponosi.

Oj Srbijoooo

pre 11 godina

Ja sam nedavno pisao da se na mala vrata vraca rezim iz devedesetih. Pritajeni SPS-ovci,preruseni radikali u ministarstva postavljaju novinare ideoloskog mraka devedesetih.Prvi potpredsednik bio ministar najozloglasenijeg ministarstva a to je informisanje.Predsednik republike je onakopricao Djindjicu. Ratko Mladic i Karadzic su bili za njih heroji.Jedan Ministar drzi u svom kabinetu sliku Slobinu. Ali srbi su za ove glasali. Prikrivali se u misjoj rupi i glumili da su za demokratiju da ne bi ostajali bez posla i plaseci se revansizma.Sada uzdignutih glava otimaju sve . Svaki polozaj od lokalne samouprave do republike. Ocekujem da i u Beogradu se napravi mauzolej Slobodanu Milosevicu na Trgu Republike

observer

pre 11 godina

Slobodan Milošević je velika sramota koja će duže vreme pratiti Srbiju. Bilo bi nam mnogo bolje da se nikad nije ni pojavio. Provincijski komesar koji je umislio da je veliki državnik.

vla

pre 11 godina

"dominantna politička figura i državnik koji je na srpskoj političkoj sceni u velikoj meri obeležio kraj 20. i početak 21. veka".

Istina!

licemeri najgori

pre 11 godina

Sto ne ide da prkosi tribunalu sam. Evo ja cu da mu platim put, da ode u Hag i razapne sator ispred tribunala i da vristi svaki dan i da im ometa posao.

mi

pre 11 godina

Da bi neko bio poslanik ne treba da prilozi ni nalaz neuropsihijatra, niti potvrdu da se protiv te osobe ne vodi nikakav sudski postupak.Bolje da se o tome raspravlja, nego o bolesnim i maloumnim predlozima svakog bandita koji ima status poslanika.

Nitsche

pre 11 godina

Nadam se da ce dobiti tu ulicu, a ja mislim da je zasluzio i mnogo vise od jedne. Jedan od najvecih srpskih sinova bez dileme.
(Ziveo Sloba!!!, 13. decembar 2012 19:20)

-- Kakvo nam to ovde bedno i bezbozno praznoglavlje klice?!

guska koja je spasla Rim

pre 11 godina

Stidim se što sam šetao i duvao u pištaljku protiv njega. Mnogo toga sam naučio u godinama koje su usledile. Da mi je tad bila ova pamet...
(EU_Bastilja, 13. decembar 2012 18:06)

...ostao bi nepismen i bolje bi bilo.

Germanac

pre 11 godina

Moze ... pa kad me sin jednog dana pita: ko je bio taj? a ja mu kazem, e vidis sine taj nas je ... do koske. Istorija ne sme da se zaboravi

ala

pre 11 godina

(Iskren, 13. decembar 2012 19:18)

Je bas ste pod sankcijama i vizama bili slobodni....
Ne nisu vam stranci vrsljali po zemlji osim sto su vas bombardirali...

Kad ovako nesto procitam pomislim da sam umjesto cigarete popusio joint pa me fura.

silja

pre 11 godina

tad sam bio manji i nisam imao pojma ni o cemu, ali sad i ja i mnogi oko mene uveliko shvatamo ko je i koliki je covek bio sloba
(Luka, 13. decembar 2012 18:27)

koje li je tvoje okruzenje rodjace....sto nas opet ne bombarduju... al selektivno...da udare po ovakvim ******...

jelena desic

pre 11 godina

haski tribunal je oslobodio najvece zlocince ,a slobodana milosevica su ubili ,on je bio veliki patriota i zasluzuje vise od naziva jedne ulice

kiki

pre 11 godina

Podrzavam ulicu Slobinu.
Ko god bio umesto Slobe na vlasti tada prosli bismo isto shvatite ljudi.Igru su smislili mnooogoo veci igraci od Slobe, Franje,Alije Janeza a oni su bili samo figure na sahovskoj tabli.E sad,zbog istorijskih, verskih, politickih i drugih razloga Slobi je pripala uloga negativca a igra se morala zavrsiti do kraja onako kako je i zapoceta i jedan od poslednjih cinova te igre se zavrsio nedavno u Hagu oslobadjanjem Gotovine i Markaca.Ko to nije uvideo da sada on je slepac.Istoriju pisu pobednici, tako je istu pisao i Tito i svi su ga voleli postovali obozavali i plakali na sahrani a taj isti Tito je sa svojim hohstaplerima i kriminalcima zrtvovao 7300 ljudi zena i dece u Kragujevcu ubivsi nekoliko Nemaca iako je znao da ce narod stradati u odmazdi.Zrtvovao je i golobradu decu na Sremskom frontu i na njih jos bezbroj, a grob mu je na pocasnom mestu usred Beograda.Razlika izmedju njega i Slobe je samo u tome sto je on pobedio.Licemerno.Okreni obrni Sloba je ispao upravu u vezi mnogih stvari koje je rekao u svom poslednjem govoru na kongresu SPS-a svidjelo se to mnogima ili ne.

Koji su ovo šokovi!

pre 11 godina

Sumanuta ideja tog Jakšića verovatno predstavlja posledicu trauma i šokova pretrpljenih u Srbiji tokom devedesetih! Jel smo sada sve zaboravili!?! (krize, redove, strahove, bedu i ponižavanje, restrikcije, bonove, ratove, policijski teror, tenkove na trgu republike, medijsku cenzuru, kriminal, bombardovanje Beograda!). Da ne nabrajam dalje muka mi je!! Mislim, ja danas prema tom Miloševiću imam potpuno ambivalentan stav iako je činjenica da nam je, gotovo svima njegova potpuno pogrešna politika čije posledice i repove osećamo i dan danas, potpuno i bespovratno uništila živote!!. Po meni on je on samo jedna obična tragična politička figura i ništa više!. Što se tiče idolatrijske Jakšićeve tvrdnje da je on kao "državnik" obeležio 20 vek ja bi ga samo podsetio da bi se to isto moglo reći i za Adolfa Hitlera koji je taj isti vek "obeležio" milion puta "upečatljivije" od Miloševića!!. Cirkus!!

Mladen Mladenovic

pre 11 godina

@KOJI SU OVO ŠOKOVI:Poenta je u tome što nismo ništa zaboravili a imam utisak da Vi namerno zaboravljate i apstrahujete sve ono što je opšte poznato i posežete za klišeom zapadnih sila,o sukobima na prostorima bivše Jugoslavije.Sećamo se sa strahim "kriza,redoiva,bede,poniženja, restrikcija, bonova,ratova,kriminala i bombardovanja" ali,takodje se sećamo da to nismo napravili mi, sami sebi,iz nekog sado-mazohizma nego se lepo sećamo kako je sve počelo a ja ću,vas i one kojima je lakše da osude Miloševiča ili Milanovića nego da se suprotstavljaju glavnim razbojnicima,podsetiti kako je sve počelo.Kao prvi stepen pripreme za uništenje jedne države i naroda poćelo je sa satanizacijom srpskog naroda i ta satanizacija sa smanjenim intenzitetom traje i danas.Potom su uvedene nevidjene sankcije i embargo na svu robu široke potrošnje pod izgovorom da se onemogući vojna industrija.Naša preduzeća su izvozila preko Makedonije,Bugarske i Rumunije a za tu uslugu su nam "braća" uzimala "kajmak" a nama koliko ostane.Kada to nije uspelo prešlo se na bombardovanje koje je trajalo tri meseca pri čemu su besomučno bombardovani svi civilni i vojni ciljevi i to zabranjenom municijom. Danas,pošto su nas "naši zapadni prijatelji" oslobodili "Slobe tiranina" uživamo posledice te "slobode".Ne volim baš nešto Slobodana Miloševića ali,porediti ga sa Adolfom Hitlerom predstavlja,ako ne osnovno neznanje, onda nedostatak mere i ukusa.Uostalom, neka narod odluči.Barem kada je ime ulice u pitanju.

boris67

pre 11 godina

sto mi ne pustiste komentar. ovde citam vrlo neumesne komentare, a ja nisam nikog vredjao. imate moj mail, pa mi odgovorite. necu vas vise zamarati. e, da- sram vas bilo

ovo prevazilazi rec kretenizam

pre 11 godina

Da, da, da se zaokruzi povratak 90-tih, da se vrati Mirjanica -cvet i njen sincic i Tomina i Vuciceva uzdanica Karic. Dragi moji gradjani Srbije da li ste sad srecniji! Zivele vam uspesno reinkarnirane 90-te!!!
S R A M O T A!
Ti sto ovo predlazu ili podrzavaju neka promene svoja licna ili imena i prezimena svoje dece, unuka, praunuka u Slobodan Milosevic. Nemam nista protiv.

samo realno ...

pre 11 godina

Boga mi g.Jakšiću ako ga toliko voliš napravi mu spomenik u svojoj spavaćoj sobi pa mu se klanjaj do mile volje, možeš i da spavaš pored njega !!!!!!!!!!