Sreda, 12.12.2012.

21:45

"Na Jarinju traže da carine robu"

Privrednici iz Kosovske Mitrovice traže objašnjenje zbog čega kosovski carinici na prelazu kod Jarinja traže da se roba namenjena severu Kosova carini.

Izvor: Tanjug

"Na Jarinju traže da carine robu" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

77 Komentari

Sortiraj po:

BEQA PRISHTINE

pre 11 godina

Ma bilo se kako zvalo carina je carina tu se mora placat carinovat pogledati kontrolisati pa to je sasvim normalno ali najjvise boli one koji su kamione tjerali pa nisu ni jedan dinar negdje placali nego 100 posto zarada za svoj dzep e sada stani malo pa placaj bilo gdje isle te pare u beograd ili u pristinu samo tako moze mnaje kriminala biti jer kad tad ovakvi sto ovako zaradzuju prave partije i ulaze u vlast sto mi glup narod moramo za njih da glasamo ovakvi ljudi na kraju kvare zemlje drzave i na kraj narod posteni albanac iz pristine

Zoran

pre 11 godina

Kosovo nije srbija vise. Zavrsena prica
(gangnam, 13. decembar 2012 00:02)

Hvala ti brate, hvala! Da ne procitah ovaj tvoj komentar, ja bi jos uvek mislio da je Kosovo u sastavu Srbije! Ha, ha, ha...
Nazalost, brate moj, ovaj tvoj komentar je samo pokazatelj, i "slika i prilika" nase DEZORJENTISANE DRZAVE i naseg naroda! Kada nas neko "posmatra" spolja, verujem da misli da smo "blago zaostali u razvoju"... ne mislim na "ekonomski razvoj"... :-)
Ili... Ili je u pitanju "masovna hipnoza" iz koje nikako da se VRATIMO U STVARNOST!
Kosovo je DEFINITIVNO izgubljeno 1999.godine! To znaju i deca u predskolskim ustanovama!
Deca i vrapci znaju, ali "hipnotisane patriote" to tek sada shvataju, a neki NI SADA!?!
Mislim da nam je bolje, ako se predstavljamo za narod "od casti", da casno i dostojanstveno PRIZNAMO da je "ova runda Kosovske price" ZAVRSENA! Dokle god je ova konstalacija snaga u svetskoj politici, to se nece promeniti! Deset, dvadeset, pedeset ili dvesta godina... to mi neznamo, a to NAJMANJE ZAVISI OD NAS!
Zato, BOLJE NAM JE da te godine(dok se ne promeni konstalacija snaga u svetu), iskoristimo za rad... zivot, ljubav, a ponajvise da svoju decu VISE NE LAZEMO, i da im ne nabijamo "kosovsku omcu" oko vrata! Ako smo mi bili budale, pa verovali SVIM NASIM VLASTIMA od 1989.godine do danas, barem nasa deca bi trebala da zive u STVARNOSTI, i na ZEMLJI, a ne kao mi... NA NEBU!
NEBESKI zivot dolazi tek posle ZEMALJSKOG, a do tada, bolje nam je da prvo "odradimo" ovaj ZEMALJSKI!

DJOVANI

pre 11 godina

Не знаш ни о којим људима се ради, ни како им се зову фирме, ни чиме се баве, ни колико људи запошљавају, али си спреман да осујеш паљбу по њима. Забринут? Хтео си да кажеш злонамеран?
(Старо куче, 13. decembar 2012 07:33)

Mora da imas neku firmicu na severu, pa ce da zaboli !!!
Bez muke nema ni dobiti prijatelju.

Miki

pre 11 godina

Zvao me malopre prijatelj iz Leposavica koji ima privatnu firmu .Dakle na granicnom prelazu Jarinje definitivno je postavljena carina Kosova.Dakle trazi se od njega da preregistruje firmu u Pristini i da od njih dobije biznis broj (nesto kao kod nas PIB) dakle eto toliko o tome da je to samo administrativni prelaz.

Vlada Srbije je pogazila nas ustav i izdala nas srpski narod na Kosovu i Metohiji.

Skywalker

pre 11 godina

"Na Jarinju traže da carine robu"
Ovaj naslov se sada odnosi na carinike Kosova. Za mesec i po dana ovaj naslov ce glasiti "Traze da carine robu na Jarinju" i odnosice se na "privrednike" sa severa Kosova.

PARAGLAJDER

pre 11 godina

au boga ti sta je antisrba ovde.
Zasto nema pdv a koji je kasnije vracen na odredjene proizvode. Ranije je bila carina koja se placala na punktu, da bi olaksali Srbima taj deo, ukinut je pdv, a sad jos plati i carinu, pa kako da zivimo mi, da pasemo travu jel?

Severni Šumar

pre 11 godina

"Privrednici iz Kosovske Mitrovice traže objašnjenje zbog čega kosovski carinici na prelazu kod Jarinja traže da se roba namenjena severu Kosova carini."

Zato što je to GRA-NI-CA. ... Koji deo rečenice "granica" niste razumeli?

sa druge starne mosta

pre 11 godina

kad bi CEFTA bila postovana ili se jos malo prosirila na sve proizvode...ili jos bolje maknuti sve granicne kontrole, ne bi ni bilo problema sa bilo kojim carinama ovih malih drzavica bivse SFRJ. Tako da ne bi ni politicari nemali ni sta da 'kriju'....ali sta bi onda radili i o cemu bi anda morali setkarati po evropi na nekim sastancime? Onda bi morali raditi ono za sta se zapravo placaju...ali to valjda ne godi ni 'nama' a ni evropi kako sto se prekjuce i videlo.
Ziveli.

Gospođa Ešton

pre 11 godina

Ako se na prelazima, prilikom sprovođenja dogovora između Beograda i Prištine dešava nešto što je u suprotnosti tih dogovora , iste treba odmah suspendovati.
(Branko, 13. decembar 2012 08:42)

Upravo se dešava ono što je potpisano i dogovoreno.

razmisljam

pre 11 godina

Ko kaze da nije znao da ce ovako biti taj ili laze ili mu je mozak jos u razvoju treceg nema. Jedino dobro koje sever moze da dobije u svemu ovome je da novac koji se dobije od carine ostane opstinama na severu Kosova tj. Srbima. Samo problem je u tome sto to sever nece da prihvati jer to ne odgovara nekim svercerima.Sta god da se dogovori sever to nece prihvatiti, balvani su vec unapred pripremjeni bili su samo privremeno sklonjeni jer se mislilo da ce Srbija dobiti datum za pregovore sa EU.
Scenarijo je isti ko i do sada sledi inacenje i nanosenje stete samom sebi

razmisljam

pre 11 godina

Ako se na prelazima, prilikom sprovođenja dogovora između Beograda i Prištine dešava nešto što je u suprotnosti tih dogovora , iste treba odmah suspendovati. Srbija mora da dokaže da je dosledna država i da želi ono što je dogovoreno isto de se sprovede . Priština će sve pokušati da dokaže da su prelazi ustvari državna granica. Srbija se mora tome oštro suprostaviti.
(Branko, 13. decembar 2012 08:42)
Problem je u tome sto je bas ovo dogovoreno i sto jednostavno drugog izlaza nema. SILA BOGA NE MOLI

no name

pre 11 godina

@LOLIPOP Upravo tako, ali narod nece to da gleda, lakse im je da poslad svale krivicu na sve druge, samo da Brankica nije u pravu. Tako ti je to u Srbiji, namagarce te, kontriraju celom svetu i jos misle da su pametni.

birac

pre 11 godina

Sada stupa na snagu scenario iz Slobinog vremena...
Roba iz Srbije ce "tranzitno" preko Kosova da ide u Makedoniju...Ili ce,direktno preko Tabanovaca,ulaziti u Makedoniju...
A onda,eto prilike da se olos i bagra,stacionirana u Makedoniji obogati...
Roba ce tada iz Makedonije,po mraku i magli,preko divljih prelaza,planina i sl ici na Kosovo..Bez carine,PDV..
Naravno,malo se "podmaze" da ne skripi,i posao ide kao po ulju...
I svima dobro..Mislim,kriminalcima iz Srbije,Kosova i Makedonije..Plus sto ce se ovajditi ovi iz KFOR-a i EULEX-a,jer,moraju i oni malo da "zazmure" na ovaj "biznis",a i to kosta..I njihova deca moraju da jedu banane..
A bez carine i PDV ostaju svi - i Srbija i Makedonija i ona nazovi drzava Kosovo...
Eto objasnjenja za INTEGRISANO UPRAVLJANJE GRANICOM!

katunari i Kosoves

pre 11 godina

Pitam se zasto carina na Jarinju!? Da bi sever Kosova izbego carine morali su carinu graditi na mostu Ibra u Mitrovici, sta ces... Istina boli, i sasvim na kraju rata je bilo na Kosovu ne u Srbiji. Nego hajmo mi gledat paju patka, ovo sto se zbiva to je vec ranije spreno.

purgerman

pre 11 godina

Jesam li to tocno shvatio ili gresim ? Produkti i roba ulaze na Kosovo i carine se ,jer Srbija za izvoz ne uracunava svoj PDV.Do sada je ta roba bila ponudjena na kosovskom trzistu ,ali ne jeftinija nego sto je u samoj Srbiji,dapace koji puta i skuplja.Uvodjenjem carina od tog novca financiraju se 4 srpske opcine na sjeveru Kosova i njihova administracija. Dali je Srbija tu administraciju da sada sama placala na sjeveru Kosova ?
Insajder je rekao da je mnoge te robe islo i za Pristinu i na jug Kosova i to bez carine i PDV-a .Nije li to bio raj za "privrednike" na sjeveru Kosova. Sta je sada tacno ?

Branko

pre 11 godina

Ako se na prelazima, prilikom sprovođenja dogovora između Beograda i Prištine dešava nešto što je u suprotnosti tih dogovora , iste treba odmah suspendovati. Srbija mora da dokaže da je dosledna država i da želi ono što je dogovoreno isto de se sprovede . Priština će sve pokušati da dokaže da su prelazi ustvari državna granica. Srbija se mora tome oštro suprostaviti.

novica 952

pre 11 godina

Odmah na početku primena sporazuma o integrisanim prelazima nastali su problemi u vezi carinjenja robe i to što očigledno Euleks svoju ulogu izvršnog regulatora sporazuma ne primenju ili se prikljanja odlukama alčbanskih carinika. Zana to i Pavižćević i svestan je da je to samo jedan od problema koji će se stvoriti u primenu ovog sporazuma. Albanska strana će svako sporazum tumačiti na svoj način, mi na svoj ali je Euleks tu treba da ima regulatornu ulogu i ne dozvoli proizvoljna tumačenja. I na kraju će sve to naš narod na sevru da plati, nedostatkom robe i osnovinih potrebština za život i povećanjem cena.

Relja

pre 11 godina

Moze vlada da prica i daje garancije kakve hoce, no IBM je Integrated Boarders Managment, dakle integrisano upravljanje granicama. To je dogovoreno, granice. A "privrednici" treba negde nesto da plate, PDV, carinu, porez... bar nesto.

bane

pre 11 godina

ko vam je kriv, sto slepo verujete u sarene lazi Vucic,Nikolica Dacica,Vulina,Drecuna i ovog njihovog izfeminiziranog sefa pregovarackog tima, hteli ste njih na vlas, e pa eto vam sad

Ilija Cvorovic

pre 11 godina

Pa dobro, nismo dugo cekali odgovor zasto je Miskovic priveden :) Znaci, jos jedna neverovatna pobeda za Srbiju, dala je Kosovo a nije cak ni datum dobila...BRAVO, sta drugo reci genijalnoj srpskoj vladi.

Старо куче

pre 11 godina

Privrednici?? Hteli ste da kazete sverceri?
(Zabrinut sa strane, 12. decembar 2012 23:41)

Не знаш ни о којим људима се ради, ни како им се зову фирме, ни чиме се баве, ни колико људи запошљавају, али си спреман да осујеш паљбу по њима. Забринут? Хтео си да кажеш злонамеран?

Carinik

pre 11 godina

Pa to vam je izgovor za barikade.... oni traze da carinite, a vi terate po svome... oni probaju da vas upute, vi istovarite gde hocete... znam da niko nije platio tu carinu!!!

mislio da je demokratska omladina najgora

pre 11 godina

Citajuci dosadasnje komentare mogu samo da zakljucim da SPS i SNS omladina radi svoj posao savesno. Neka vam je na cast sto sve dole nazivate svercerima.

Ajmo sad dezurni, gomile minusa, ili ste dobili instrukciju da ovakvim komentarima nista ne dajete, kako ne bi izbili na vrh. Jadno...

samo realno ...

pre 11 godina

da se ne lažemo, sva roba poreklom iz Srbije oslobodjena je carine na svim carinskim terminalima na teritoriji Kosova,plaća se jedino pdv 15%.

fakti

pre 11 godina

Pustite carinu bitno da kosovske zastave više nema na 100 m od granice. ha ha Slušam danas "oslobođenog" na HRT-u, djeluje u stavovima proeuropski a i priča s hrvatskim novinarom na engleskom. Njihovo je viđenje da je stvar rješena i da će se on isključivo baviti unutrašnjom politikom a ne vanjskom što znači da Tači ostaje kao pregovarač. Ahtisaariev plan koji se provodi u većem dijelu Kosova da će se provoditi i u sjevernom dijelu Mitrovice i da on pruža konzumiranje lokalne samouprave.

Duci0167

pre 11 godina

Kosovo je zavrsena prica. Idemo dalje ...
"Privrednici" od silnog kmečanja su samo navukli antipatiju vecine naroda. Treba obratiti paznju na siroti narod dole. Od "privrednika" nemaju nista niti su ikada.

Beni

pre 11 godina

Roba srbskih proizvozaca is srbije namenjena za kosovo nema uracunato carinu i PDV sto znaci dodace ce se carina i PDV drzave u kojoj je roba namenjena.sto znaci po nekoj tamo filozofiji ta roba namenjema za sever.kakva je ta prednost ljudi u tom severu da kupuju istu tu srpsku robu bez placenih dažbina u nijednoj drzavi a isti ti srbi negde u centralnoj srb ist u robu moraju placati sa dažbinama srbije.cime je taj sever zasluzio to....da nije možda to drugi Linhenstajn

Beogradjanin

pre 11 godina

Najače su mi priče o prodatom Kosovu i neodredjenom datumu za EU. Kao zabavljaju narod hapšenjem lopova. Šta, jel bi se nešto od toga rešilo da ih ne hapse. Vrhunska demagogija i zamena teza. Često vidjam takve komentare, deluju poručeno.

no name

pre 11 godina

Ali ljudi, pa znali smo da ce to Kosovo da uradi, pa sta ste ocekivali? Moze im se, zapamtite, imaju USA iza sebe i nama celi svet ne moze nista garantovati. Sta god da se dogovorimo, nece postovati, m o z e i m s e!!! Treba samo da prihvatimo realnost, koliko god to bilo tesko. Moramo dalje bez Kosova i kome to nije jasno do sada, taj je ili glup ili ima neke licne interese!

optimista, al važi

pre 11 godina

Gospodo političari, ne znam kako vam to polazi za rukom, ali vi nam svakog dana, ono bar jedanput, čisto reda radi, stavite do znanja da je Srbija jedna banana država.
Hvala vam što nam ne dozvoljavate da bespotrebno gajimo iluzije.

LAŽ

pre 11 godina

Cim cujem da se oglasavaju "privrednici" sa severa Kosova meni odmah na um padnu neke cisterne sa naftom. Ponovicu predlog: ako je tamo potrebna nafta benzin ili kerozin, sto to ne preuzme NIS ?! Ajmo odgovor.
(jovan, 12. decembar 2012 22:50)

Nevjerovatno kako sami sebe samo pljujemo. Pa narod bira vlast svaki put i ni jedna ne valja, pa znaju li ljudi uopšte šta hoće.
Ovi "privrednici" koje spominješ, a koje je neko prozvao, su mala maca za "privrednike" sa one druge strane koji su uz pomoć dobro znane "više sile", nas doveli do ove situacije gdje smo sad. I nije bitno: ko je bio, ko je sada i ko će biti na vlasti, jer oni svi očigledno od želje za stolicom i vlašću nemaju ni strategiju ni cilj niti znaju u kom pravcu da vode svoju zemlju.
Jovane koliko si ti učinio za one "privrednike" tamo koji ti smetaju. Šta im TI poručuješ da rade? ( ubiše ih ovi dole, a vidim ti se nebi počešao ni iza uha). Da postanu KOSOVARI, neki novi izraz opet nametnut od strane "više sile" (kao i ovi odjednom "bošnjaci"). Koliko vidim tebi ne bi smetalo ni da granica dođe pod prozor samo da te niko ne dira.
Naj smo gori, na žalost!

Alister

pre 11 godina

Sve ovo prelazi granice debilizma! Ovo rade namerno kako bi pridobili pažnju ljudi u Srbiji. Čist bezobrazluk na koji ne treba obraćati pažnju.

tacijevi stipendisti

pre 11 godina

Necete vi trgovci nikad da propadnete! Ne sumnjam da ima da napravite dil sa Albancima i ako treba i Eulex korumpirate.... pa teraj i bez carine i bez pdv i tamo i ovamo!
Vazno je da vama ostaje profit, obican narod ko sisa kao i uvek.

Miša

pre 11 godina

Prepamento ova vlada pregovora. Uspostavi granicu, carinu, a ne dobije ni uslovni datum. Da, da, posle se čudimo što nam je kako jeste. Pavićević i Dačić ovo da objasne, obirom da su nam dva dana tvrdili da nema carine.

Miroslav

pre 11 godina

Uvek kada se desavalo nesto interesantno za narod (hapsenje Miskovica),nesto se desavalo narodu iza ledja....sta to vlasti sada rade narodu u senci hapsenja gospodina Miskovica?Da li je to naplata carine?

Drzavu za datum

pre 11 godina

Pa zato sto to i pise u tom sporazumu. Druga je prica sto je Ivica u pocetku dobio grejs peroid do 10. januara, pa sad kad je taknuto, maknuto, kao I u UVEK do sada druga strana ce da radi kako hoce, cak su toliko sigurni da ih bas briga i za Ivicin "smokvin list" do 10 januara. Ivica je go...

MGM

pre 11 godina

Pa Dačićev dogovor važi dok se konkretno ne dogovore oko podjele love od carine, inače što bi to dogovarali ako je za sjever bez carine?
Možda je igra riječi, neće se u početku neće plaćati carina ali roba mora proći carinsku proceduru u južnom dijelu K. Mitrovice... Još tu mnogo šta smrdi...

bezimena

pre 11 godina

Opet nemate račun o plaćenoj carini, kao dokaz, jer vi nikada ni za šta i nemate dokaze, samo bla, bla, truć, truć!

Uostalom, kako god bilo "Tako treba"! Nadam se da se sećate te SPS parole.

Bogi

pre 11 godina

A toooo je vama muka znači! Ne patriotizam, svetlišta, ognjišta, i kojekakve gluposti, nego zašto mora carina da se plaća? Zamisli molim te! Zamisli sad vam još uvedu i PDV! Strahote!

Da je sreća da vam uvedu PDV i plus 10% naknadu za izdržavanja Kosova

carine

pre 11 godina

dačić se pitao pred kamerama ''šta je danas drugačije nego što je bilo juče?''
eto šta je drugačije - CARINE.

sa okončanjem srednjeg veka, definicija države je u njenom okviru nema carina. dačić svojim postupcima deli Srbiju.

Prodali Kosovo

pre 11 godina

I zvanicno prodato Kosovo! Jos cekamo ambasadora Kosova u Beogradu. Dragi nasi Srbi na Kosovu, prodali su vas kao i Srbe iz Krajine. Al ce vam objasniti da je to najbolje za vas, to je jos jedna pobeda.

loka

pre 11 godina

Stefane a kome da veruju.Neznam stvarno kome vise nije jasno da je Kosovo druga drzava hteli mi da priznamo to ili ne svejedno.Njih su priznale skoro sve sile ovog sveta I stoje iza njih.A to sto mi nesto priznajemo ili ne njih bas briga.

jovan

pre 11 godina

Cim cujem da se oglasavaju "privrednici" sa severa Kosova meni odmah na um padnu neke cisterne sa naftom. Ponovicu predlog: ako je tamo potrebna nafta benzin ili kerozin, sto to ne preuzme NIS ?! Ajmo odgovor.

mozda objasnjenje

pre 11 godina

da... dacic je rekao i u sporazumu verovatno pise da se carina nece placati ako je roba namenjena severnom delu, ali nije receno da se nece cariniti uopste.
tj. roba ce ici na carinski pregled, pa ako ide na sever, carina je nula.
nije isto nece se cariniti i nece se placati carina

matori

pre 11 godina

"...traže objašnjenje zbog čega kosovski carinici na prelazu kod Jarinja traže da se roba namenjena severu Kosova carini..."

Pa dragi naši buzdovančići, zar ne znate da svaka država carini robu koja ulazi na NJENU teritoriju???
Nije bitno da li je za sever ili za jug...
Treba vas sve vratiti u nekakvu školu, očigledno da imate problema sa razumevanjem onoga što je napisano, a čini se da ne razumete ni kad vam se nacrta!

Bogi

pre 11 godina

A toooo je vama muka znači! Ne patriotizam, svetlišta, ognjišta, i kojekakve gluposti, nego zašto mora carina da se plaća? Zamisli molim te! Zamisli sad vam još uvedu i PDV! Strahote!

Da je sreća da vam uvedu PDV i plus 10% naknadu za izdržavanja Kosova

Prodali Kosovo

pre 11 godina

I zvanicno prodato Kosovo! Jos cekamo ambasadora Kosova u Beogradu. Dragi nasi Srbi na Kosovu, prodali su vas kao i Srbe iz Krajine. Al ce vam objasniti da je to najbolje za vas, to je jos jedna pobeda.

matori

pre 11 godina

"...traže objašnjenje zbog čega kosovski carinici na prelazu kod Jarinja traže da se roba namenjena severu Kosova carini..."

Pa dragi naši buzdovančići, zar ne znate da svaka država carini robu koja ulazi na NJENU teritoriju???
Nije bitno da li je za sever ili za jug...
Treba vas sve vratiti u nekakvu školu, očigledno da imate problema sa razumevanjem onoga što je napisano, a čini se da ne razumete ni kad vam se nacrta!

jovan

pre 11 godina

Cim cujem da se oglasavaju "privrednici" sa severa Kosova meni odmah na um padnu neke cisterne sa naftom. Ponovicu predlog: ako je tamo potrebna nafta benzin ili kerozin, sto to ne preuzme NIS ?! Ajmo odgovor.

tacijevi stipendisti

pre 11 godina

Necete vi trgovci nikad da propadnete! Ne sumnjam da ima da napravite dil sa Albancima i ako treba i Eulex korumpirate.... pa teraj i bez carine i bez pdv i tamo i ovamo!
Vazno je da vama ostaje profit, obican narod ko sisa kao i uvek.

loka

pre 11 godina

Stefane a kome da veruju.Neznam stvarno kome vise nije jasno da je Kosovo druga drzava hteli mi da priznamo to ili ne svejedno.Njih su priznale skoro sve sile ovog sveta I stoje iza njih.A to sto mi nesto priznajemo ili ne njih bas briga.

mozda objasnjenje

pre 11 godina

da... dacic je rekao i u sporazumu verovatno pise da se carina nece placati ako je roba namenjena severnom delu, ali nije receno da se nece cariniti uopste.
tj. roba ce ici na carinski pregled, pa ako ide na sever, carina je nula.
nije isto nece se cariniti i nece se placati carina

bezimena

pre 11 godina

Opet nemate račun o plaćenoj carini, kao dokaz, jer vi nikada ni za šta i nemate dokaze, samo bla, bla, truć, truć!

Uostalom, kako god bilo "Tako treba"! Nadam se da se sećate te SPS parole.

Miroslav

pre 11 godina

Uvek kada se desavalo nesto interesantno za narod (hapsenje Miskovica),nesto se desavalo narodu iza ledja....sta to vlasti sada rade narodu u senci hapsenja gospodina Miskovica?Da li je to naplata carine?

Miša

pre 11 godina

Prepamento ova vlada pregovora. Uspostavi granicu, carinu, a ne dobije ni uslovni datum. Da, da, posle se čudimo što nam je kako jeste. Pavićević i Dačić ovo da objasne, obirom da su nam dva dana tvrdili da nema carine.

Alister

pre 11 godina

Sve ovo prelazi granice debilizma! Ovo rade namerno kako bi pridobili pažnju ljudi u Srbiji. Čist bezobrazluk na koji ne treba obraćati pažnju.

carine

pre 11 godina

dačić se pitao pred kamerama ''šta je danas drugačije nego što je bilo juče?''
eto šta je drugačije - CARINE.

sa okončanjem srednjeg veka, definicija države je u njenom okviru nema carina. dačić svojim postupcima deli Srbiju.

MGM

pre 11 godina

Pa Dačićev dogovor važi dok se konkretno ne dogovore oko podjele love od carine, inače što bi to dogovarali ako je za sjever bez carine?
Možda je igra riječi, neće se u početku neće plaćati carina ali roba mora proći carinsku proceduru u južnom dijelu K. Mitrovice... Još tu mnogo šta smrdi...

Drzavu za datum

pre 11 godina

Pa zato sto to i pise u tom sporazumu. Druga je prica sto je Ivica u pocetku dobio grejs peroid do 10. januara, pa sad kad je taknuto, maknuto, kao I u UVEK do sada druga strana ce da radi kako hoce, cak su toliko sigurni da ih bas briga i za Ivicin "smokvin list" do 10 januara. Ivica je go...

purgerman

pre 11 godina

Jesam li to tocno shvatio ili gresim ? Produkti i roba ulaze na Kosovo i carine se ,jer Srbija za izvoz ne uracunava svoj PDV.Do sada je ta roba bila ponudjena na kosovskom trzistu ,ali ne jeftinija nego sto je u samoj Srbiji,dapace koji puta i skuplja.Uvodjenjem carina od tog novca financiraju se 4 srpske opcine na sjeveru Kosova i njihova administracija. Dali je Srbija tu administraciju da sada sama placala na sjeveru Kosova ?
Insajder je rekao da je mnoge te robe islo i za Pristinu i na jug Kosova i to bez carine i PDV-a .Nije li to bio raj za "privrednike" na sjeveru Kosova. Sta je sada tacno ?

Severni Šumar

pre 11 godina

"Privrednici iz Kosovske Mitrovice traže objašnjenje zbog čega kosovski carinici na prelazu kod Jarinja traže da se roba namenjena severu Kosova carini."

Zato što je to GRA-NI-CA. ... Koji deo rečenice "granica" niste razumeli?

Relja

pre 11 godina

Moze vlada da prica i daje garancije kakve hoce, no IBM je Integrated Boarders Managment, dakle integrisano upravljanje granicama. To je dogovoreno, granice. A "privrednici" treba negde nesto da plate, PDV, carinu, porez... bar nesto.

Gospođa Ešton

pre 11 godina

Ako se na prelazima, prilikom sprovođenja dogovora između Beograda i Prištine dešava nešto što je u suprotnosti tih dogovora , iste treba odmah suspendovati.
(Branko, 13. decembar 2012 08:42)

Upravo se dešava ono što je potpisano i dogovoreno.

no name

pre 11 godina

Ali ljudi, pa znali smo da ce to Kosovo da uradi, pa sta ste ocekivali? Moze im se, zapamtite, imaju USA iza sebe i nama celi svet ne moze nista garantovati. Sta god da se dogovorimo, nece postovati, m o z e i m s e!!! Treba samo da prihvatimo realnost, koliko god to bilo tesko. Moramo dalje bez Kosova i kome to nije jasno do sada, taj je ili glup ili ima neke licne interese!

katunari i Kosoves

pre 11 godina

Pitam se zasto carina na Jarinju!? Da bi sever Kosova izbego carine morali su carinu graditi na mostu Ibra u Mitrovici, sta ces... Istina boli, i sasvim na kraju rata je bilo na Kosovu ne u Srbiji. Nego hajmo mi gledat paju patka, ovo sto se zbiva to je vec ranije spreno.

Carinik

pre 11 godina

Pa to vam je izgovor za barikade.... oni traze da carinite, a vi terate po svome... oni probaju da vas upute, vi istovarite gde hocete... znam da niko nije platio tu carinu!!!

Beni

pre 11 godina

Roba srbskih proizvozaca is srbije namenjena za kosovo nema uracunato carinu i PDV sto znaci dodace ce se carina i PDV drzave u kojoj je roba namenjena.sto znaci po nekoj tamo filozofiji ta roba namenjema za sever.kakva je ta prednost ljudi u tom severu da kupuju istu tu srpsku robu bez placenih dažbina u nijednoj drzavi a isti ti srbi negde u centralnoj srb ist u robu moraju placati sa dažbinama srbije.cime je taj sever zasluzio to....da nije možda to drugi Linhenstajn

Duci0167

pre 11 godina

Kosovo je zavrsena prica. Idemo dalje ...
"Privrednici" od silnog kmečanja su samo navukli antipatiju vecine naroda. Treba obratiti paznju na siroti narod dole. Od "privrednika" nemaju nista niti su ikada.

Zoran

pre 11 godina

Kosovo nije srbija vise. Zavrsena prica
(gangnam, 13. decembar 2012 00:02)

Hvala ti brate, hvala! Da ne procitah ovaj tvoj komentar, ja bi jos uvek mislio da je Kosovo u sastavu Srbije! Ha, ha, ha...
Nazalost, brate moj, ovaj tvoj komentar je samo pokazatelj, i "slika i prilika" nase DEZORJENTISANE DRZAVE i naseg naroda! Kada nas neko "posmatra" spolja, verujem da misli da smo "blago zaostali u razvoju"... ne mislim na "ekonomski razvoj"... :-)
Ili... Ili je u pitanju "masovna hipnoza" iz koje nikako da se VRATIMO U STVARNOST!
Kosovo je DEFINITIVNO izgubljeno 1999.godine! To znaju i deca u predskolskim ustanovama!
Deca i vrapci znaju, ali "hipnotisane patriote" to tek sada shvataju, a neki NI SADA!?!
Mislim da nam je bolje, ako se predstavljamo za narod "od casti", da casno i dostojanstveno PRIZNAMO da je "ova runda Kosovske price" ZAVRSENA! Dokle god je ova konstalacija snaga u svetskoj politici, to se nece promeniti! Deset, dvadeset, pedeset ili dvesta godina... to mi neznamo, a to NAJMANJE ZAVISI OD NAS!
Zato, BOLJE NAM JE da te godine(dok se ne promeni konstalacija snaga u svetu), iskoristimo za rad... zivot, ljubav, a ponajvise da svoju decu VISE NE LAZEMO, i da im ne nabijamo "kosovsku omcu" oko vrata! Ako smo mi bili budale, pa verovali SVIM NASIM VLASTIMA od 1989.godine do danas, barem nasa deca bi trebala da zive u STVARNOSTI, i na ZEMLJI, a ne kao mi... NA NEBU!
NEBESKI zivot dolazi tek posle ZEMALJSKOG, a do tada, bolje nam je da prvo "odradimo" ovaj ZEMALJSKI!

bane

pre 11 godina

ko vam je kriv, sto slepo verujete u sarene lazi Vucic,Nikolica Dacica,Vulina,Drecuna i ovog njihovog izfeminiziranog sefa pregovarackog tima, hteli ste njih na vlas, e pa eto vam sad

razmisljam

pre 11 godina

Ko kaze da nije znao da ce ovako biti taj ili laze ili mu je mozak jos u razvoju treceg nema. Jedino dobro koje sever moze da dobije u svemu ovome je da novac koji se dobije od carine ostane opstinama na severu Kosova tj. Srbima. Samo problem je u tome sto to sever nece da prihvati jer to ne odgovara nekim svercerima.Sta god da se dogovori sever to nece prihvatiti, balvani su vec unapred pripremjeni bili su samo privremeno sklonjeni jer se mislilo da ce Srbija dobiti datum za pregovore sa EU.
Scenarijo je isti ko i do sada sledi inacenje i nanosenje stete samom sebi

razmisljam

pre 11 godina

Ako se na prelazima, prilikom sprovođenja dogovora između Beograda i Prištine dešava nešto što je u suprotnosti tih dogovora , iste treba odmah suspendovati. Srbija mora da dokaže da je dosledna država i da želi ono što je dogovoreno isto de se sprovede . Priština će sve pokušati da dokaže da su prelazi ustvari državna granica. Srbija se mora tome oštro suprostaviti.
(Branko, 13. decembar 2012 08:42)
Problem je u tome sto je bas ovo dogovoreno i sto jednostavno drugog izlaza nema. SILA BOGA NE MOLI

samo realno ...

pre 11 godina

da se ne lažemo, sva roba poreklom iz Srbije oslobodjena je carine na svim carinskim terminalima na teritoriji Kosova,plaća se jedino pdv 15%.

BEQA PRISHTINE

pre 11 godina

Ma bilo se kako zvalo carina je carina tu se mora placat carinovat pogledati kontrolisati pa to je sasvim normalno ali najjvise boli one koji su kamione tjerali pa nisu ni jedan dinar negdje placali nego 100 posto zarada za svoj dzep e sada stani malo pa placaj bilo gdje isle te pare u beograd ili u pristinu samo tako moze mnaje kriminala biti jer kad tad ovakvi sto ovako zaradzuju prave partije i ulaze u vlast sto mi glup narod moramo za njih da glasamo ovakvi ljudi na kraju kvare zemlje drzave i na kraj narod posteni albanac iz pristine

DJOVANI

pre 11 godina

Не знаш ни о којим људима се ради, ни како им се зову фирме, ни чиме се баве, ни колико људи запошљавају, али си спреман да осујеш паљбу по њима. Забринут? Хтео си да кажеш злонамеран?
(Старо куче, 13. decembar 2012 07:33)

Mora da imas neku firmicu na severu, pa ce da zaboli !!!
Bez muke nema ni dobiti prijatelju.

Ilija Cvorovic

pre 11 godina

Pa dobro, nismo dugo cekali odgovor zasto je Miskovic priveden :) Znaci, jos jedna neverovatna pobeda za Srbiju, dala je Kosovo a nije cak ni datum dobila...BRAVO, sta drugo reci genijalnoj srpskoj vladi.

optimista, al važi

pre 11 godina

Gospodo političari, ne znam kako vam to polazi za rukom, ali vi nam svakog dana, ono bar jedanput, čisto reda radi, stavite do znanja da je Srbija jedna banana država.
Hvala vam što nam ne dozvoljavate da bespotrebno gajimo iluzije.

Skywalker

pre 11 godina

"Na Jarinju traže da carine robu"
Ovaj naslov se sada odnosi na carinike Kosova. Za mesec i po dana ovaj naslov ce glasiti "Traze da carine robu na Jarinju" i odnosice se na "privrednike" sa severa Kosova.

fakti

pre 11 godina

Pustite carinu bitno da kosovske zastave više nema na 100 m od granice. ha ha Slušam danas "oslobođenog" na HRT-u, djeluje u stavovima proeuropski a i priča s hrvatskim novinarom na engleskom. Njihovo je viđenje da je stvar rješena i da će se on isključivo baviti unutrašnjom politikom a ne vanjskom što znači da Tači ostaje kao pregovarač. Ahtisaariev plan koji se provodi u većem dijelu Kosova da će se provoditi i u sjevernom dijelu Mitrovice i da on pruža konzumiranje lokalne samouprave.

Branko

pre 11 godina

Ako se na prelazima, prilikom sprovođenja dogovora između Beograda i Prištine dešava nešto što je u suprotnosti tih dogovora , iste treba odmah suspendovati. Srbija mora da dokaže da je dosledna država i da želi ono što je dogovoreno isto de se sprovede . Priština će sve pokušati da dokaže da su prelazi ustvari državna granica. Srbija se mora tome oštro suprostaviti.

LAŽ

pre 11 godina

Cim cujem da se oglasavaju "privrednici" sa severa Kosova meni odmah na um padnu neke cisterne sa naftom. Ponovicu predlog: ako je tamo potrebna nafta benzin ili kerozin, sto to ne preuzme NIS ?! Ajmo odgovor.
(jovan, 12. decembar 2012 22:50)

Nevjerovatno kako sami sebe samo pljujemo. Pa narod bira vlast svaki put i ni jedna ne valja, pa znaju li ljudi uopšte šta hoće.
Ovi "privrednici" koje spominješ, a koje je neko prozvao, su mala maca za "privrednike" sa one druge strane koji su uz pomoć dobro znane "više sile", nas doveli do ove situacije gdje smo sad. I nije bitno: ko je bio, ko je sada i ko će biti na vlasti, jer oni svi očigledno od želje za stolicom i vlašću nemaju ni strategiju ni cilj niti znaju u kom pravcu da vode svoju zemlju.
Jovane koliko si ti učinio za one "privrednike" tamo koji ti smetaju. Šta im TI poručuješ da rade? ( ubiše ih ovi dole, a vidim ti se nebi počešao ni iza uha). Da postanu KOSOVARI, neki novi izraz opet nametnut od strane "više sile" (kao i ovi odjednom "bošnjaci"). Koliko vidim tebi ne bi smetalo ni da granica dođe pod prozor samo da te niko ne dira.
Naj smo gori, na žalost!

Miki

pre 11 godina

Zvao me malopre prijatelj iz Leposavica koji ima privatnu firmu .Dakle na granicnom prelazu Jarinje definitivno je postavljena carina Kosova.Dakle trazi se od njega da preregistruje firmu u Pristini i da od njih dobije biznis broj (nesto kao kod nas PIB) dakle eto toliko o tome da je to samo administrativni prelaz.

Vlada Srbije je pogazila nas ustav i izdala nas srpski narod na Kosovu i Metohiji.

Старо куче

pre 11 godina

Privrednici?? Hteli ste da kazete sverceri?
(Zabrinut sa strane, 12. decembar 2012 23:41)

Не знаш ни о којим људима се ради, ни како им се зову фирме, ни чиме се баве, ни колико људи запошљавају, али си спреман да осујеш паљбу по њима. Забринут? Хтео си да кажеш злонамеран?

novica 952

pre 11 godina

Odmah na početku primena sporazuma o integrisanim prelazima nastali su problemi u vezi carinjenja robe i to što očigledno Euleks svoju ulogu izvršnog regulatora sporazuma ne primenju ili se prikljanja odlukama alčbanskih carinika. Zana to i Pavižćević i svestan je da je to samo jedan od problema koji će se stvoriti u primenu ovog sporazuma. Albanska strana će svako sporazum tumačiti na svoj način, mi na svoj ali je Euleks tu treba da ima regulatornu ulogu i ne dozvoli proizvoljna tumačenja. I na kraju će sve to naš narod na sevru da plati, nedostatkom robe i osnovinih potrebština za život i povećanjem cena.

no name

pre 11 godina

@LOLIPOP Upravo tako, ali narod nece to da gleda, lakse im je da poslad svale krivicu na sve druge, samo da Brankica nije u pravu. Tako ti je to u Srbiji, namagarce te, kontriraju celom svetu i jos misle da su pametni.

sa druge starne mosta

pre 11 godina

kad bi CEFTA bila postovana ili se jos malo prosirila na sve proizvode...ili jos bolje maknuti sve granicne kontrole, ne bi ni bilo problema sa bilo kojim carinama ovih malih drzavica bivse SFRJ. Tako da ne bi ni politicari nemali ni sta da 'kriju'....ali sta bi onda radili i o cemu bi anda morali setkarati po evropi na nekim sastancime? Onda bi morali raditi ono za sta se zapravo placaju...ali to valjda ne godi ni 'nama' a ni evropi kako sto se prekjuce i videlo.
Ziveli.

birac

pre 11 godina

Sada stupa na snagu scenario iz Slobinog vremena...
Roba iz Srbije ce "tranzitno" preko Kosova da ide u Makedoniju...Ili ce,direktno preko Tabanovaca,ulaziti u Makedoniju...
A onda,eto prilike da se olos i bagra,stacionirana u Makedoniji obogati...
Roba ce tada iz Makedonije,po mraku i magli,preko divljih prelaza,planina i sl ici na Kosovo..Bez carine,PDV..
Naravno,malo se "podmaze" da ne skripi,i posao ide kao po ulju...
I svima dobro..Mislim,kriminalcima iz Srbije,Kosova i Makedonije..Plus sto ce se ovajditi ovi iz KFOR-a i EULEX-a,jer,moraju i oni malo da "zazmure" na ovaj "biznis",a i to kosta..I njihova deca moraju da jedu banane..
A bez carine i PDV ostaju svi - i Srbija i Makedonija i ona nazovi drzava Kosovo...
Eto objasnjenja za INTEGRISANO UPRAVLJANJE GRANICOM!

Beogradjanin

pre 11 godina

Najače su mi priče o prodatom Kosovu i neodredjenom datumu za EU. Kao zabavljaju narod hapšenjem lopova. Šta, jel bi se nešto od toga rešilo da ih ne hapse. Vrhunska demagogija i zamena teza. Često vidjam takve komentare, deluju poručeno.

mislio da je demokratska omladina najgora

pre 11 godina

Citajuci dosadasnje komentare mogu samo da zakljucim da SPS i SNS omladina radi svoj posao savesno. Neka vam je na cast sto sve dole nazivate svercerima.

Ajmo sad dezurni, gomile minusa, ili ste dobili instrukciju da ovakvim komentarima nista ne dajete, kako ne bi izbili na vrh. Jadno...

PARAGLAJDER

pre 11 godina

au boga ti sta je antisrba ovde.
Zasto nema pdv a koji je kasnije vracen na odredjene proizvode. Ranije je bila carina koja se placala na punktu, da bi olaksali Srbima taj deo, ukinut je pdv, a sad jos plati i carinu, pa kako da zivimo mi, da pasemo travu jel?

Bogi

pre 11 godina

A toooo je vama muka znači! Ne patriotizam, svetlišta, ognjišta, i kojekakve gluposti, nego zašto mora carina da se plaća? Zamisli molim te! Zamisli sad vam još uvedu i PDV! Strahote!

Da je sreća da vam uvedu PDV i plus 10% naknadu za izdržavanja Kosova

Miša

pre 11 godina

Prepamento ova vlada pregovora. Uspostavi granicu, carinu, a ne dobije ni uslovni datum. Da, da, posle se čudimo što nam je kako jeste. Pavićević i Dačić ovo da objasne, obirom da su nam dva dana tvrdili da nema carine.

matori

pre 11 godina

"...traže objašnjenje zbog čega kosovski carinici na prelazu kod Jarinja traže da se roba namenjena severu Kosova carini..."

Pa dragi naši buzdovančići, zar ne znate da svaka država carini robu koja ulazi na NJENU teritoriju???
Nije bitno da li je za sever ili za jug...
Treba vas sve vratiti u nekakvu školu, očigledno da imate problema sa razumevanjem onoga što je napisano, a čini se da ne razumete ni kad vam se nacrta!

Alister

pre 11 godina

Sve ovo prelazi granice debilizma! Ovo rade namerno kako bi pridobili pažnju ljudi u Srbiji. Čist bezobrazluk na koji ne treba obraćati pažnju.

Prodali Kosovo

pre 11 godina

I zvanicno prodato Kosovo! Jos cekamo ambasadora Kosova u Beogradu. Dragi nasi Srbi na Kosovu, prodali su vas kao i Srbe iz Krajine. Al ce vam objasniti da je to najbolje za vas, to je jos jedna pobeda.

tacijevi stipendisti

pre 11 godina

Necete vi trgovci nikad da propadnete! Ne sumnjam da ima da napravite dil sa Albancima i ako treba i Eulex korumpirate.... pa teraj i bez carine i bez pdv i tamo i ovamo!
Vazno je da vama ostaje profit, obican narod ko sisa kao i uvek.

jovan

pre 11 godina

Cim cujem da se oglasavaju "privrednici" sa severa Kosova meni odmah na um padnu neke cisterne sa naftom. Ponovicu predlog: ako je tamo potrebna nafta benzin ili kerozin, sto to ne preuzme NIS ?! Ajmo odgovor.

Старо куче

pre 11 godina

Privrednici?? Hteli ste da kazete sverceri?
(Zabrinut sa strane, 12. decembar 2012 23:41)

Не знаш ни о којим људима се ради, ни како им се зову фирме, ни чиме се баве, ни колико људи запошљавају, али си спреман да осујеш паљбу по њима. Забринут? Хтео си да кажеш злонамеран?

loka

pre 11 godina

Stefane a kome da veruju.Neznam stvarno kome vise nije jasno da je Kosovo druga drzava hteli mi da priznamo to ili ne svejedno.Njih su priznale skoro sve sile ovog sveta I stoje iza njih.A to sto mi nesto priznajemo ili ne njih bas briga.

carine

pre 11 godina

dačić se pitao pred kamerama ''šta je danas drugačije nego što je bilo juče?''
eto šta je drugačije - CARINE.

sa okončanjem srednjeg veka, definicija države je u njenom okviru nema carina. dačić svojim postupcima deli Srbiju.

Branko

pre 11 godina

Ako se na prelazima, prilikom sprovođenja dogovora između Beograda i Prištine dešava nešto što je u suprotnosti tih dogovora , iste treba odmah suspendovati. Srbija mora da dokaže da je dosledna država i da želi ono što je dogovoreno isto de se sprovede . Priština će sve pokušati da dokaže da su prelazi ustvari državna granica. Srbija se mora tome oštro suprostaviti.

bezimena

pre 11 godina

Opet nemate račun o plaćenoj carini, kao dokaz, jer vi nikada ni za šta i nemate dokaze, samo bla, bla, truć, truć!

Uostalom, kako god bilo "Tako treba"! Nadam se da se sećate te SPS parole.

Miroslav

pre 11 godina

Uvek kada se desavalo nesto interesantno za narod (hapsenje Miskovica),nesto se desavalo narodu iza ledja....sta to vlasti sada rade narodu u senci hapsenja gospodina Miskovica?Da li je to naplata carine?

LAŽ

pre 11 godina

Cim cujem da se oglasavaju "privrednici" sa severa Kosova meni odmah na um padnu neke cisterne sa naftom. Ponovicu predlog: ako je tamo potrebna nafta benzin ili kerozin, sto to ne preuzme NIS ?! Ajmo odgovor.
(jovan, 12. decembar 2012 22:50)

Nevjerovatno kako sami sebe samo pljujemo. Pa narod bira vlast svaki put i ni jedna ne valja, pa znaju li ljudi uopšte šta hoće.
Ovi "privrednici" koje spominješ, a koje je neko prozvao, su mala maca za "privrednike" sa one druge strane koji su uz pomoć dobro znane "više sile", nas doveli do ove situacije gdje smo sad. I nije bitno: ko je bio, ko je sada i ko će biti na vlasti, jer oni svi očigledno od želje za stolicom i vlašću nemaju ni strategiju ni cilj niti znaju u kom pravcu da vode svoju zemlju.
Jovane koliko si ti učinio za one "privrednike" tamo koji ti smetaju. Šta im TI poručuješ da rade? ( ubiše ih ovi dole, a vidim ti se nebi počešao ni iza uha). Da postanu KOSOVARI, neki novi izraz opet nametnut od strane "više sile" (kao i ovi odjednom "bošnjaci"). Koliko vidim tebi ne bi smetalo ni da granica dođe pod prozor samo da te niko ne dira.
Naj smo gori, na žalost!

mislio da je demokratska omladina najgora

pre 11 godina

Citajuci dosadasnje komentare mogu samo da zakljucim da SPS i SNS omladina radi svoj posao savesno. Neka vam je na cast sto sve dole nazivate svercerima.

Ajmo sad dezurni, gomile minusa, ili ste dobili instrukciju da ovakvim komentarima nista ne dajete, kako ne bi izbili na vrh. Jadno...

PARAGLAJDER

pre 11 godina

au boga ti sta je antisrba ovde.
Zasto nema pdv a koji je kasnije vracen na odredjene proizvode. Ranije je bila carina koja se placala na punktu, da bi olaksali Srbima taj deo, ukinut je pdv, a sad jos plati i carinu, pa kako da zivimo mi, da pasemo travu jel?

novica 952

pre 11 godina

Odmah na početku primena sporazuma o integrisanim prelazima nastali su problemi u vezi carinjenja robe i to što očigledno Euleks svoju ulogu izvršnog regulatora sporazuma ne primenju ili se prikljanja odlukama alčbanskih carinika. Zana to i Pavižćević i svestan je da je to samo jedan od problema koji će se stvoriti u primenu ovog sporazuma. Albanska strana će svako sporazum tumačiti na svoj način, mi na svoj ali je Euleks tu treba da ima regulatornu ulogu i ne dozvoli proizvoljna tumačenja. I na kraju će sve to naš narod na sevru da plati, nedostatkom robe i osnovinih potrebština za život i povećanjem cena.

mozda objasnjenje

pre 11 godina

da... dacic je rekao i u sporazumu verovatno pise da se carina nece placati ako je roba namenjena severnom delu, ali nije receno da se nece cariniti uopste.
tj. roba ce ici na carinski pregled, pa ako ide na sever, carina je nula.
nije isto nece se cariniti i nece se placati carina

Miki

pre 11 godina

Zvao me malopre prijatelj iz Leposavica koji ima privatnu firmu .Dakle na granicnom prelazu Jarinje definitivno je postavljena carina Kosova.Dakle trazi se od njega da preregistruje firmu u Pristini i da od njih dobije biznis broj (nesto kao kod nas PIB) dakle eto toliko o tome da je to samo administrativni prelaz.

Vlada Srbije je pogazila nas ustav i izdala nas srpski narod na Kosovu i Metohiji.

birac

pre 11 godina

Sada stupa na snagu scenario iz Slobinog vremena...
Roba iz Srbije ce "tranzitno" preko Kosova da ide u Makedoniju...Ili ce,direktno preko Tabanovaca,ulaziti u Makedoniju...
A onda,eto prilike da se olos i bagra,stacionirana u Makedoniji obogati...
Roba ce tada iz Makedonije,po mraku i magli,preko divljih prelaza,planina i sl ici na Kosovo..Bez carine,PDV..
Naravno,malo se "podmaze" da ne skripi,i posao ide kao po ulju...
I svima dobro..Mislim,kriminalcima iz Srbije,Kosova i Makedonije..Plus sto ce se ovajditi ovi iz KFOR-a i EULEX-a,jer,moraju i oni malo da "zazmure" na ovaj "biznis",a i to kosta..I njihova deca moraju da jedu banane..
A bez carine i PDV ostaju svi - i Srbija i Makedonija i ona nazovi drzava Kosovo...
Eto objasnjenja za INTEGRISANO UPRAVLJANJE GRANICOM!

Drzavu za datum

pre 11 godina

Pa zato sto to i pise u tom sporazumu. Druga je prica sto je Ivica u pocetku dobio grejs peroid do 10. januara, pa sad kad je taknuto, maknuto, kao I u UVEK do sada druga strana ce da radi kako hoce, cak su toliko sigurni da ih bas briga i za Ivicin "smokvin list" do 10 januara. Ivica je go...

MGM

pre 11 godina

Pa Dačićev dogovor važi dok se konkretno ne dogovore oko podjele love od carine, inače što bi to dogovarali ako je za sjever bez carine?
Možda je igra riječi, neće se u početku neće plaćati carina ali roba mora proći carinsku proceduru u južnom dijelu K. Mitrovice... Još tu mnogo šta smrdi...

Ilija Cvorovic

pre 11 godina

Pa dobro, nismo dugo cekali odgovor zasto je Miskovic priveden :) Znaci, jos jedna neverovatna pobeda za Srbiju, dala je Kosovo a nije cak ni datum dobila...BRAVO, sta drugo reci genijalnoj srpskoj vladi.

Beogradjanin

pre 11 godina

Najače su mi priče o prodatom Kosovu i neodredjenom datumu za EU. Kao zabavljaju narod hapšenjem lopova. Šta, jel bi se nešto od toga rešilo da ih ne hapse. Vrhunska demagogija i zamena teza. Često vidjam takve komentare, deluju poručeno.

katunari i Kosoves

pre 11 godina

Pitam se zasto carina na Jarinju!? Da bi sever Kosova izbego carine morali su carinu graditi na mostu Ibra u Mitrovici, sta ces... Istina boli, i sasvim na kraju rata je bilo na Kosovu ne u Srbiji. Nego hajmo mi gledat paju patka, ovo sto se zbiva to je vec ranije spreno.

no name

pre 11 godina

Ali ljudi, pa znali smo da ce to Kosovo da uradi, pa sta ste ocekivali? Moze im se, zapamtite, imaju USA iza sebe i nama celi svet ne moze nista garantovati. Sta god da se dogovorimo, nece postovati, m o z e i m s e!!! Treba samo da prihvatimo realnost, koliko god to bilo tesko. Moramo dalje bez Kosova i kome to nije jasno do sada, taj je ili glup ili ima neke licne interese!

bane

pre 11 godina

ko vam je kriv, sto slepo verujete u sarene lazi Vucic,Nikolica Dacica,Vulina,Drecuna i ovog njihovog izfeminiziranog sefa pregovarackog tima, hteli ste njih na vlas, e pa eto vam sad

Severni Šumar

pre 11 godina

"Privrednici iz Kosovske Mitrovice traže objašnjenje zbog čega kosovski carinici na prelazu kod Jarinja traže da se roba namenjena severu Kosova carini."

Zato što je to GRA-NI-CA. ... Koji deo rečenice "granica" niste razumeli?

razmisljam

pre 11 godina

Ako se na prelazima, prilikom sprovođenja dogovora između Beograda i Prištine dešava nešto što je u suprotnosti tih dogovora , iste treba odmah suspendovati. Srbija mora da dokaže da je dosledna država i da želi ono što je dogovoreno isto de se sprovede . Priština će sve pokušati da dokaže da su prelazi ustvari državna granica. Srbija se mora tome oštro suprostaviti.
(Branko, 13. decembar 2012 08:42)
Problem je u tome sto je bas ovo dogovoreno i sto jednostavno drugog izlaza nema. SILA BOGA NE MOLI

Gospođa Ešton

pre 11 godina

Ako se na prelazima, prilikom sprovođenja dogovora između Beograda i Prištine dešava nešto što je u suprotnosti tih dogovora , iste treba odmah suspendovati.
(Branko, 13. decembar 2012 08:42)

Upravo se dešava ono što je potpisano i dogovoreno.

DJOVANI

pre 11 godina

Не знаш ни о којим људима се ради, ни како им се зову фирме, ни чиме се баве, ни колико људи запошљавају, али си спреман да осујеш паљбу по њима. Забринут? Хтео си да кажеш злонамеран?
(Старо куче, 13. decembar 2012 07:33)

Mora da imas neku firmicu na severu, pa ce da zaboli !!!
Bez muke nema ni dobiti prijatelju.

fakti

pre 11 godina

Pustite carinu bitno da kosovske zastave više nema na 100 m od granice. ha ha Slušam danas "oslobođenog" na HRT-u, djeluje u stavovima proeuropski a i priča s hrvatskim novinarom na engleskom. Njihovo je viđenje da je stvar rješena i da će se on isključivo baviti unutrašnjom politikom a ne vanjskom što znači da Tači ostaje kao pregovarač. Ahtisaariev plan koji se provodi u većem dijelu Kosova da će se provoditi i u sjevernom dijelu Mitrovice i da on pruža konzumiranje lokalne samouprave.

samo realno ...

pre 11 godina

da se ne lažemo, sva roba poreklom iz Srbije oslobodjena je carine na svim carinskim terminalima na teritoriji Kosova,plaća se jedino pdv 15%.

purgerman

pre 11 godina

Jesam li to tocno shvatio ili gresim ? Produkti i roba ulaze na Kosovo i carine se ,jer Srbija za izvoz ne uracunava svoj PDV.Do sada je ta roba bila ponudjena na kosovskom trzistu ,ali ne jeftinija nego sto je u samoj Srbiji,dapace koji puta i skuplja.Uvodjenjem carina od tog novca financiraju se 4 srpske opcine na sjeveru Kosova i njihova administracija. Dali je Srbija tu administraciju da sada sama placala na sjeveru Kosova ?
Insajder je rekao da je mnoge te robe islo i za Pristinu i na jug Kosova i to bez carine i PDV-a .Nije li to bio raj za "privrednike" na sjeveru Kosova. Sta je sada tacno ?

Skywalker

pre 11 godina

"Na Jarinju traže da carine robu"
Ovaj naslov se sada odnosi na carinike Kosova. Za mesec i po dana ovaj naslov ce glasiti "Traze da carine robu na Jarinju" i odnosice se na "privrednike" sa severa Kosova.

Zoran

pre 11 godina

Kosovo nije srbija vise. Zavrsena prica
(gangnam, 13. decembar 2012 00:02)

Hvala ti brate, hvala! Da ne procitah ovaj tvoj komentar, ja bi jos uvek mislio da je Kosovo u sastavu Srbije! Ha, ha, ha...
Nazalost, brate moj, ovaj tvoj komentar je samo pokazatelj, i "slika i prilika" nase DEZORJENTISANE DRZAVE i naseg naroda! Kada nas neko "posmatra" spolja, verujem da misli da smo "blago zaostali u razvoju"... ne mislim na "ekonomski razvoj"... :-)
Ili... Ili je u pitanju "masovna hipnoza" iz koje nikako da se VRATIMO U STVARNOST!
Kosovo je DEFINITIVNO izgubljeno 1999.godine! To znaju i deca u predskolskim ustanovama!
Deca i vrapci znaju, ali "hipnotisane patriote" to tek sada shvataju, a neki NI SADA!?!
Mislim da nam je bolje, ako se predstavljamo za narod "od casti", da casno i dostojanstveno PRIZNAMO da je "ova runda Kosovske price" ZAVRSENA! Dokle god je ova konstalacija snaga u svetskoj politici, to se nece promeniti! Deset, dvadeset, pedeset ili dvesta godina... to mi neznamo, a to NAJMANJE ZAVISI OD NAS!
Zato, BOLJE NAM JE da te godine(dok se ne promeni konstalacija snaga u svetu), iskoristimo za rad... zivot, ljubav, a ponajvise da svoju decu VISE NE LAZEMO, i da im ne nabijamo "kosovsku omcu" oko vrata! Ako smo mi bili budale, pa verovali SVIM NASIM VLASTIMA od 1989.godine do danas, barem nasa deca bi trebala da zive u STVARNOSTI, i na ZEMLJI, a ne kao mi... NA NEBU!
NEBESKI zivot dolazi tek posle ZEMALJSKOG, a do tada, bolje nam je da prvo "odradimo" ovaj ZEMALJSKI!

optimista, al važi

pre 11 godina

Gospodo političari, ne znam kako vam to polazi za rukom, ali vi nam svakog dana, ono bar jedanput, čisto reda radi, stavite do znanja da je Srbija jedna banana država.
Hvala vam što nam ne dozvoljavate da bespotrebno gajimo iluzije.

Duci0167

pre 11 godina

Kosovo je zavrsena prica. Idemo dalje ...
"Privrednici" od silnog kmečanja su samo navukli antipatiju vecine naroda. Treba obratiti paznju na siroti narod dole. Od "privrednika" nemaju nista niti su ikada.

Carinik

pre 11 godina

Pa to vam je izgovor za barikade.... oni traze da carinite, a vi terate po svome... oni probaju da vas upute, vi istovarite gde hocete... znam da niko nije platio tu carinu!!!

no name

pre 11 godina

@LOLIPOP Upravo tako, ali narod nece to da gleda, lakse im je da poslad svale krivicu na sve druge, samo da Brankica nije u pravu. Tako ti je to u Srbiji, namagarce te, kontriraju celom svetu i jos misle da su pametni.

Beni

pre 11 godina

Roba srbskih proizvozaca is srbije namenjena za kosovo nema uracunato carinu i PDV sto znaci dodace ce se carina i PDV drzave u kojoj je roba namenjena.sto znaci po nekoj tamo filozofiji ta roba namenjema za sever.kakva je ta prednost ljudi u tom severu da kupuju istu tu srpsku robu bez placenih dažbina u nijednoj drzavi a isti ti srbi negde u centralnoj srb ist u robu moraju placati sa dažbinama srbije.cime je taj sever zasluzio to....da nije možda to drugi Linhenstajn

razmisljam

pre 11 godina

Ko kaze da nije znao da ce ovako biti taj ili laze ili mu je mozak jos u razvoju treceg nema. Jedino dobro koje sever moze da dobije u svemu ovome je da novac koji se dobije od carine ostane opstinama na severu Kosova tj. Srbima. Samo problem je u tome sto to sever nece da prihvati jer to ne odgovara nekim svercerima.Sta god da se dogovori sever to nece prihvatiti, balvani su vec unapred pripremjeni bili su samo privremeno sklonjeni jer se mislilo da ce Srbija dobiti datum za pregovore sa EU.
Scenarijo je isti ko i do sada sledi inacenje i nanosenje stete samom sebi

sa druge starne mosta

pre 11 godina

kad bi CEFTA bila postovana ili se jos malo prosirila na sve proizvode...ili jos bolje maknuti sve granicne kontrole, ne bi ni bilo problema sa bilo kojim carinama ovih malih drzavica bivse SFRJ. Tako da ne bi ni politicari nemali ni sta da 'kriju'....ali sta bi onda radili i o cemu bi anda morali setkarati po evropi na nekim sastancime? Onda bi morali raditi ono za sta se zapravo placaju...ali to valjda ne godi ni 'nama' a ni evropi kako sto se prekjuce i videlo.
Ziveli.

BEQA PRISHTINE

pre 11 godina

Ma bilo se kako zvalo carina je carina tu se mora placat carinovat pogledati kontrolisati pa to je sasvim normalno ali najjvise boli one koji su kamione tjerali pa nisu ni jedan dinar negdje placali nego 100 posto zarada za svoj dzep e sada stani malo pa placaj bilo gdje isle te pare u beograd ili u pristinu samo tako moze mnaje kriminala biti jer kad tad ovakvi sto ovako zaradzuju prave partije i ulaze u vlast sto mi glup narod moramo za njih da glasamo ovakvi ljudi na kraju kvare zemlje drzave i na kraj narod posteni albanac iz pristine

Relja

pre 11 godina

Moze vlada da prica i daje garancije kakve hoce, no IBM je Integrated Boarders Managment, dakle integrisano upravljanje granicama. To je dogovoreno, granice. A "privrednici" treba negde nesto da plate, PDV, carinu, porez... bar nesto.