Sreda, 12.12.2012.

10:49

Šta piše u prijavi protiv Miškovića

Miljko Radisavljević pročitao novinarima navode iz krivične prijave protiv Miškovića, po kojima se tereti da je nezakonito stekao višemilionsku dobit.

Izvor: B92

Šta piše u prijavi protiv Miškoviæa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

75 Komentari

Sortiraj po:

dred

pre 11 godina

Od ovog nema nista, ovo su price za malu decu! Posle tolike hajke po novinama morao je da uhapsi miskovica. A sta ce da bude posle to ih nije briga. Drzava ce ionako da plati. Politicki poeni su dobijeni, miskovic je u zatvoru, narod je dobio igre, bacice i neku koricu hleba, a carina na "administrativnim prelazima" radi!

sasa

pre 11 godina

I zasto se na kraju tereti Miroslav Miskovic. Za pare koje je pozajmio sinu , a ovaj mu vratio 1,2 miliona vise. Tanka je to optuznica

Gotof je !

pre 11 godina

Ovo je samo stoti deo onoga sto je on radio a protivzakonito je.

I za samo ovo navedeno i kolicinu novca koji je ukrao treba da bude osudjen na dozivotnu.

A za sve treba da bude osudjen na visestruke dozivotne i da bude primer za ostale i one koji u buducnosti nameravaju da potkradaju drzavu u gradjane Srbije.

Zainteresovani Posmatrac

pre 11 godina

Mozda u drugim zemljama nema krivicnog dela koji se zove "Zloupotreba sluzbenog polozaja" ali ima nesto sto se zove "Conflict of Interest" tako da ovo sto je bratija radila (ako se dokaze) nebi moglo da ostane nekaznjeno pred bilo kojim sudom u bilo kojoj drugoj (EU) zemlji.

Goran

pre 11 godina

Nikada nisam glasao za Vucica, ali ako ovo izgura do kraja sigurno cu na sledecim izborima da glasam za njega. Ne za stranku nego za njega gde god da se kandiduje. Pitanje je samo da li cemo videti osudjujucu presudu.

Shonke

pre 11 godina

Jel se ovaj Miljko šali sa nama ili šta?
Pa vi Miškovića seniora ganjate za 1.2 miliona eur protivpravne dobiti a čovek ima imperiju od 1.2 milijarde!? Nije je preko pzp niš i bgd stekao nego mnogo pre toga.
Bolje bi vam bilo da pazite kako i šta radite da ne bi sutradan plaćali odštetu i njemu i junioru i Đuraškoviću.

Nego, jedno pitanje za Miljka: kada ćete uhapsiti ove iz vlasti što u senci ovih medijskih spinovanja oko snega, delte, prisluškivanja i drugih zabavnih dešavanja GRADE GRANICU PREMA KOSOVU? I kada ćete da ih priupitate koja strana država im je dala nalog da odseku narod iza te granice od užeg dela Srbije!?

A, da, sad je prviiposlednjipotpredsednik zauzet pripremom za pojavljivanje na RTS-u.

Da se kladimo da će večeras među prve tri rečenice i da mu bude "niko nije jači od države". Posle toga će reći da "se ne plaši za svoj život i da je spreman da ide do kraja i po najveću cenu". Takođe, niko neće smeti da postavi pitanje GRANICE sa KiM kao ni aferu prisluškivanja, krađe glasova, Beograd, datum pregovora, pad industrijske proizvodnje u 3. kvartalu od 5%, zaduživanje države za 1.3 mlrd u prvih sto dana od početka rada nove vlade...

marko

pre 11 godina

Ovima sto im nije jasno sta je to sa tim sluzbenim polozajem, preporucio bih da to isto delo urade u npr Nemackoj i Francukoj, i videce sta je robija, a da pri tome niko nije imao neku posebnu zelju da krsti taj kriminalni prekrsaj. Pa jel dopire do vaseg mozga da je banda ostetila drzavu, akcionare, izvodila manipulacije i dovodila u zabludu. Najsmesniji su mi ovi sto kazu, pa kako sam mogao da ukradem od samog sebe. Pa i nisi rodjace, ukrao si od akcionara, drustva i drzave. Kod nas najcesci slucaj, izmestanje poslovanja iz jedne firme u firmu gde je doticni 100% vlasnik. Neko ga prijavi a on se brani gornjim komentarom. U medjuvremenu prekrsena prva akcionara na 100 nacina, a obicno je i firma sa nekog ostrva krajnja destinacija, od koje se ili kupuje precenjena roba ili se placaju konsultantske usluge. I verovatno opet nekima nije jasna ta odrednica o sluzbenom polozaju i gde se tu krsi zakon. Nekima je logicno da se roba uvozi 100% skuplje od nabavke. logicno je da se konsultacije plate recimo 3 miliona eura za posao od 3 miliona eura. Logicno je da se placaju konsultacije po 5 puta za isti posao. Logicno je da konsultacije placas samom sebi, ko Pantelija, jer je firma sa ostrva upravo bas tvoja. Klasicno odvracanje paznje i obmana, koje je pocelo kad je nekad neko pomenuo da EU trazi da se to skloni.

DF

pre 11 godina

A sta je sa C marketom, pa tek su tu uzete desetine miliona eura...Sto se ne uhapsi u Spaniji onaj prevarant Radulovic koji je omogucio Miskovicu da uzme C market za male pare...?????

Miki

pre 11 godina

Zloupotreba sluzbenog polozaja moze biti krivicno delo eventualno samo za njihova drzavna preduzeca a ne i za privatna.Ta definicija je ostatak nekih komunistickih vremena odakle ovi radikali i socijalisti nikako da izadju.

milos

pre 11 godina

Jedini nacin da ova vlada izdryi ceo mandat je da nastavi ovu borbu protiv korupcije i hapsi sve za koje postoje dokazi bez obzira na politicku pripadnost.Rezultata na polju ekonomije i odbrane teritorije tesko da ce imati.Ostaje im samo ova borba i u tome ih u potpunosti podrzavam.

POP

pre 11 godina

Dal slucajno ili ne ali sve ovo se desava u istom momentu kada se uspostavljaju granice na Kosovu,kada se razmenjuju oficiri za vezu sa Kosovom a u stvari to su ambasadori.Treba skrenuti paznju javnosti sa sustinskih problema, aovo sa Miskovicem//to ce se resiti vrlo brzo kad sve ovo prode oko Kosova.

Davor

pre 11 godina

Ja čekam da se oglasi Tomo Zorić i kaže "svesni svog dela u stanju uračunljivosti, sposobni da upravljaju svojim postupcima i shvate značaj svog dela čije su izvršenje hteli..." i zamuti još malo!

Sladjana

pre 11 godina

A ko je bio direktor Agencije za privatizaciju? Ja bih pustila Miškovića a uhapsila ceo državni vrh koji mu je omogućio to da radi, odnosno koji mu je šaptao uslove tendera, pa Tendersku komisiju koja ga je izabrala kao kupca itd. Ovo je magla i privid borbe protiv korupcije. On to nije mogao bez znanja moćnika, odnosno donosioca prethodnih odluka!

Dragan Popovic

pre 11 godina

U predmetu se radi o ugovornom odnosu u kome obe ugovorne strane ,uvek, od nastanka "emtio - venditio" (kako je kupoprodaja nazvana u Rimskom pravu)stranke zele da iz tog odnosa prodju sto bolje, sto manje plate, sto bolje prodaju. Ako je prodavac u ovom slucaju drzava prodala a one koje optuzujete kupili. Pravno ispravno je , ako ima stete goniti onog ko ju je prouzrokovao. Kupac to nije mogao. Hapsite i sudite one koji su u ime drzave prodavali.

Milovan - Smederevo

pre 11 godina

Imam pitanje za g-dina Miljka Radosavljevića. Kao specijalni tužilac objavili ste da se sve ovo oko Miškovića (ne pada mi na pamet da ih branim) dešavalo od 2005.g. do 2010.g. Ko je vama zabranio da vi radite svoj posao, za koji ste inače plaćeni, za vreme prošle vlade i odmah po izvršenju kriminalnih radnji, već vam je g-din Vučić postakao naknadnu pamet, pa od njega napraviste Robina Huda? I drugo: Ko će Miškovićima da plati visoke odštete, kada sutra tuže i dobiju na sudu u Strazburu državu Srbiju? Vi lično i vaš nalogodavac, ili gradjani Srbije? Molim vas da odgovorite javno. Hvala.

U nesto se ipak razumem

pre 11 godina

Putari su od strane Nibens grupe privatizovani za vreme valsti Vojislava Dr Kostunice a ministar za privatizaciju je bio Parivodic.Kakve veze ima poslovanje dve privatne firme kakve su Delta i Nibens sa zloupotrebom sluzbenog polozaja.Nibens grupa je asfaltirara po Srbiji po ceni koje je prihvatilo nadlezno ministarstvo.Ko je tada i ko je sada ministar infrastrukture

Takodje na osnovu koji dokaza (Papirnih) je tuzilastvo doslo do ovakvih saznanja. Koliko je meni poznato niko nije usao u Deltu i cesaljao papire. Usmeno ispitivanje i informativni razgovor nista ne znaci. Ko je ispitivao Miskovice i Djurisica.Kakvo je njihovo znanje kada je u pitanju ekonomija i trgovina.Da li su to "policajci" sa zavrsenim pravnim fakultetom. Tvrdim da oni o ekonomiji nista ne znaju, Imali smo pre desetak godina anketni odbor u skupstini Srbije gde je tada junosa i danas PRVI a pravnik i kako voli za sebe da kaze da je bio student generacije ispadao smesan

zaza

pre 11 godina

Vučiću, dokaži ovim prethodnim probisvetima da jesi čovek od reči, narod je na tvojoj strani, ZA SAD. ČUVAJ SE, Taj je uništio Srbiju i zakucao narod u bedu, ima ih još ali taj je najgori. SAMO NAPRED!

dasa

pre 11 godina

Ne verujem da ce mu pronaci bilo sta protivzakonito, jos manje da je nesto potpisao. Preiskusan je on da bi napravio neku gresku. Covek je radio ono sto su mu zakoni i institucije omogucavali. Uostalom firme sa zato i osnivaju: da rade i zarade. Kupi jevtino, prodaj sto skuplje. A ako je jos placao i poreze, ne moze mu niko nista.

Kapetan Ahab

pre 11 godina

Ovo je isto kao sa Agrobankom. Uhapsili direktora i uhapsili one koji su UZIMALI kredite i nisu ih vraćali. U redu. Ali nisu uhapsili i barem zasad još ne hapse one koji su im DAVALI kredite. Zašto? Nisu valjda ovi uzimali kredite tako što su došli s pištoljima u Agrobanku i naterali jadnicu na šalteru da im krne kredit od jedno "pe'-šes' milijona evrića", tek onako, da imaju za novog džipa i gorivo?

Miško se tereti da je budzašto pokupovao gomilu firmi. Ali ko je odredio cenu po kojoj ih je on kupio? Zašto ponovo imamo samo jednu polovinu priče?

Neću poverovati da Vučić misli ozbiljno dok ne vidim da barem 10 korumpiranih političara i drugih koji su pomagali lopurdama da opustoše Srbiju bude, ne samo uhapšeno, nego i OSUĐENO na dugogodišnju robiju (uz naravno zaplenu celokupne imovine).

Čudno kako (barem zasad) niko ne dira ni Šećerka, ni Beka? Luka Beograd je zaboravljena? Da nisu oni slučajno sticali imovinu na neki drugačiji i naravno, "pošteniji" način od Miška? Neće biti, jer ovde za sticanje velike love može samo "Miško's way, or no way..." Ili Miška je uzaptilo jer nije "naš", a ovi drugi pošto su "naši", onda se podrazumeva da su nedužni?

Što niko ne dira Dinkića, niti ikog od Dinkićevih ljudi? Na primer, Tomicu? Zar je već zaboravljena priča sa vakcinom i miljačina vredna preko 5 miliona evra? Nacionalna štedionoca i bivši SDK?

Šta bi s Palminom ulogom u Kolubari? Da Velju Kraducka i ne pominjem, njega ste se sigurno prvog setili.

toza

pre 11 godina

I pored dobre volje ja ovde ne vidim u čemu se sastoji zloupotreba službenog položaja. Po ovom osnovu bi mogli da pohapse skoro sve vlasnike firmi u Srbiji.
Nastranu što je u celoj priči, čak i da tužilac može da dokaže krivicu, učešće Miroslava Miškovića u "zloupotrebi službenog položaja" 1,2 miliona evra.
Razumem da su ljudi ozlojađeni i željni pravde ali molim vas bez euforije da nam se nebi ponovila nacionalizacija i preki sudovi posle 1945.
Znajte da ovo prate budući investitori i sumljam da su spremni da ulože pare ukoliko ostane u krivičnom zakoniku "zloupotreba službenog položaja" u ovakvom obliku (nisi mi po volji ja te optužim za zloupotrebu službnog položaja).
Dakle glasam za sistem a ne pojedince zvali se oni Vučići, Dinkići, Đilasi...

niko

pre 11 godina

vi njega tuzite za poreklo imovine?! odakle mu 23'' evra?!
izgubili ste slucaj u startu, plus mi gradjani placamo odstetu koju ce mu dodeliti sud u strazburu ili na kipru (firma sa kipra, kipar kao clan EU stiti svoje firme).

nemoj molim te vucicu da krenes na kostice ili beka jer njihove firme su u svajcarskoj i holandiji, a te zemlje nisu poreski rajevi a jako stite interese svojih firmi u inostranstvu. posebno holandjani.

uostalom setite se srbe ilica i reakcije amercike agencije za osiguranej investicija. gradjani srbije platili milionsku odstetu plus firma vracena srbi ilicu. tada je dinkic a ne vucic davao pompezne izjave po televiziji.

Stevan

pre 11 godina

Vucic je nas Eliot Nes, bravo, bravo. Ovo sa tricavih trideset miliona je samo vrh ledenog brega, ako bude volje i hrabrosti Miskovic ce proci kao Hadarkovski u Rusiji.

Autsajder

pre 11 godina

Ne znam da li sam ja glup, ali meni u celoj prici nesto fali. Miskovici su kupili ta silna preduzeca. Ok, kupili su budzasto, ali ako se ja dobro razumem u pijacu, svaka transakcija ima kupca i prodavca. Miskovici su bili kupci. Ko je bio prodavac? Ko im je omogucio da kupe ta silna drzavna PZP? Zasto prodavce ne saslusate?

Dragan

pre 11 godina

Narod sve gladniji a ovi bestidnici nikako da prestanu da mu otimaju radna mesta, hleb....
Koliko je potrebno novca jednoj porodici poput Miskovica da bi se osecali zadovoljno?
Da li su ti trolovi (izvinjavam se trolovima) ikada dali i jedan dinar sirotrinji ili su samo zavlacili ruke u dzepove prosjaka.
Bestidni olosi.
Vucicu, mislio sam da ovo nikada necu reci: Izvini, mislio sam da si kao i ostali.Svaka ti cast i cuvaj se od kriminalaca ali i ovih sto ti se smeskaju i tapsu te po ramenima.

bezimena

pre 11 godina

Ovo je neozbiljno i vrlo šuplje, čak je i protiv G. Kneževića optužba bila verodostojnija. Sve mi izgleda da će i naši potomci plaćati debele odštete koje će sud u Strazburu i dalje donositi...

Nisam ostrascen

pre 11 godina

Eno na partijskom glasilu SNS-a i BIA Kuriru svi se raduju. Hvalospevi Vucicu.U stiiu Narod je uz tebe nista ne moze da ti fali.Ne objavljuju ni jedan komentar koji je u suprotnosti sa partijskom uredjivackom politilkom

;)

pre 11 godina

Mislim da će ovo biti lagan posao, jer iza ovih kupoprodajnih transakcija mora da postoji trag. Reč je firmama koje rade na izgradji i odrzavanju puteva, te su i ti prihodi evidentirani i ovde je samo bitno da se evidentira imovina inspektora, veštaka, tuzioca, sudije i da se prati njeno uvećanje.

Miki

pre 11 godina

I sta je u ovome sporno.Cista trgovina.Kupis jeftino prodas skuplje i ostvaris profit.Pa to rade svi trgovci i na tom principu se zasniva svetska ekonomija.A porez ? Miskovic nije toliko bogat sto je vredan ili glup.Naravno da je i to zakonski pokrio.Ljudi se u svetu bogate upravo na "legalnim" rupama u zakonu.Da se razumemo, nimalo ne simpatisem Miskovica ali mislim da je ovo cist populizam i politicki marketing.Vucica i ekipu ni malo ne zanimaju posledice ovoga po ekonomiju i licnu egzistenciju hiljada ljufdi koji zive od Miskovicevih poslova i preduzeca.Morace i to posle da pokrivaju marketingom.Mislim da je cela ova prica namestanje pozicija za nekog drugog, umesto Miskovica.

mali_djukica_&_nemali_djokica

pre 11 godina

Smesno.

Poslovali saglasno pravu, nijedna preduzeta radnja nije krsila neki poznati propis, a sve radili da bi ostvarili dobit.

Pa zar to nije bio cilj "reformi" i "tranzicije"? Mnogo su zaradili?

Prethodna garnitura oterala Karica, a ova bi da unisti Miskovica. Kada svi budemo bili siromasni i bedni, onda cemo biti dobri za evRopsku Uniju?

bane

pre 11 godina

bacanje prasine u oci narodu, i skretanje misli naroda od problema zvanog KOSOVO i ovim prelazima jer je vec SRPSKI narod dole poceo da se buni i ukazuje da to nisu obicni administrativni prelazi vec granica,a ova nasa nesposobna vlada i vlast nece do da priznaju, vec samo lazu onaj jadan narod dole koji im slepo veruje

Samo malo realnosti

pre 11 godina

Miskovic je priveden sa zadrzavanjem od 48 sati. Nije mu jos nista stavljeno na teret. Nas narod sirotinja odmah bi nekog na dozivotnu, da bese nasred stadiona Marakana i da TV prenosi u digitalnoj tehnici i preko satelita.Cekajte bre ljudi.Da vidimo kakav ce sudski proces da bude ako ga uopste bude. Da li ste vi danas svi sretni.Pogledajte u kucni budzet.Da li je popunjeniji.I nikada i nece bez obzira ako dodje do bilo kakve presude Miskovicu ili bilo kome drugome biti.Zamajavanje naroda a vozovi prolaze

Boban

pre 11 godina

Hemslejd je osnovan 1991 u Nikoziji i osnivač je Delta Banke. Šta sad sa Intesom?
C market, TP Srbija, PKB, Yuhor, Sunce, Autokomanda, Seme, Bazar, Napredak, Jedinstvo, Kozara,Obuća eksport-import, Jaffa, Avala ada, Umka...
Ja ne mogu da verujem šta su radili radnicima u TP Srbija i na koji način su oteli preduzeće i okupirali objekte.
Siguran sam da ni u drugim slučajevima nije bilo bolje.
A ako ja znam o tome, kao običan građanin...

Petar Filipovic

pre 11 godina

Zagorka Dolovac je u vreme formiranja nove vlade isla u posetu Vasingtonu gde je pohvaljena od kongresmena.Malo je cudno da u vremenu iza nas nije
imala sluha za organizovani privredni kriminal i sistemsku korupciju
u zemlji Srbiji tako sto bi inicirala promene koje su pocele tek sada da
se desavaju ? Vazno da je u Srbiji u prethodnim godinama ukinuto 3oo sudova

Martin

pre 11 godina

Da li kladionice primaju opklade kada će Miško biti pušten na slobodu? A za oslobadjajuću presudu i milionsku odštetu za hapšenje neće ni primati opklade.

ivan78bg

pre 11 godina

Koliko vidim ovde nema za shta da terete tatu za sina ima osnova.A od nacionalizaje nema nishta ljudi djabe se lozite...Treba da se vrati nacionalizovana imovina posle ww2.A ako nekog osude zbog zloupotrebe sluzbenog polozaja u sopstvenoj privatnoj firmi EU ima da nam udeli packe.Da ne pominjem sto ce na sudu u Strazburu dobiti drzavu Srbiju.Taj zakon je odavno EU trazila da se ukine jer je totlano suluda ideja da mozesh da zloupotrebish svoj polozaj u sopstvenoj firmi,ali je ostavljen kao vid pritiska na tajkune ako nisu dobri i ne daju reket...

Ovich

pre 11 godina

Sta je tu ilegalno? Ako imaju kupca koji ce da plati akciju skuplje od trzisne cene onda nek mu prodaju.

Menamensko presipanje novca izmedju jednog i drugog Miskovica je samo njihov problem.

Somi

pre 11 godina

Apsolutno podrzavam sve akcije koje ce da otkriju kriminalne radnje i nacine bogacenja nasih tajkuna, ali mi se cini da je ova optuznica prilicno tanka i da ce Miskovicevi advokati jedva cekati da se njome pozabave.

To sto je neko kupio jeftino a prodao skupo nije krivicno delo. Cak i podizanje vrednosti na berzi nije nedozvoljeno, iako su akteri iskoristili plitko trziste da se poigraju sa cenom (ko se bavio berzom, to je mogao da vidi svaki dan sa gomilom firmi). Uostalom, i Zukenberg je optuzivan da je precenio vrednost Facebook-a i da se na taj nacin obogatio prodajom dela svojih akcija, cija vrednost prakticno kontinuirano pada...

klenga

pre 11 godina

kakve su ovo nebuloze..ako išta razumem,uhapšeni su jer su poslovali i zarađivali...ko je ovde lud,ko glup...za sada sam samo zbunjen...

nesa

pre 11 godina

A sta na sve ovo kaze kralö secera.Nije li on sledeci.Ovoga ako puste pridruzice se Karicu.Pravi "biznismen",opustosise zemlju
Pozdrav iz Beca

Kluz

pre 11 godina

Sad lepo Mladja da organizuje "prodaju" Delte i eto para u budzetu... Sve je ovo cirkus, ne treba borba protiv korupcije da zavisi od jednog ili dva coveka, nego treba napraviti sistem koji se planski bori protiv iste... Ovako je sve kratkoh daha, nazalost...

Иван

pre 11 godina

30милиона?

Ало бре рођаци, он је тежак 30 милијарди. Одакле бре ово?

Ово је за њега ко за мене 3 евра.
Све бре узимајте!

Колико пута је у међувремену обрнуо ових 30 милиона??

sve za narod

pre 11 godina

Sadržaj ove prijave potvrđuje moje ranije sumnje,a one su te da Miroslava MIškovića tu slabo ima šta da tereti, dok ima itekako za Juniora koji je očigledno bio pohlepniji i znaaatno nevičniji ozbiljnim poslovima.
Hemslejd je dao pozajmicu za kupovinu PZP Niš i nakon vraćene pozajmice sa kamatom od 1,2M evra Hemslejd se povlači. Tu onda ulazi Junior koji sa Đuraškovićem pravi ove očigledne 'šibicarske' varijante sa kupovinom acija po nerealnoj ceni , dobijanja poslovne zgrade u centru Bgd.a i sl.
I da se vratimo na Miroslava MIškovića - čak i da je oko vraćanja kamate Hemslejdu bilo nekih neregularnosti,što ne isključujem, da li neko zaista misli da će se na spornom dokumentu naći njegov potpis a ne nekog od njegovih par stotina direktora?
Šta jedino može biti zaključak - Junior pada, ali zbog populizma i prenaduvavanja ove priče već 20tak dana, morao je da bude priveden i 'tata'. A on sigurno nema amatere advokate.

Kraj

pre 11 godina

Za one koji eventualno osecaju sazaljenje prema Miskovicima:
Ti milioni koje je on sa svojim pijateljem biznismenom iz (gle cuda!) Crne Gore su one pare od kojih radnici u tim silnim preduzecima nisu kupili kvalitetniju hranu, voce, nisu platli komunalije, nisu obezbedili grejanje, nisu isli na odmor, nisu mogli da se bolje lece, da idu kod zubara, da se voze automobilom, da posalju decu na ekskurziju, da kupe nov trosed, sporet... ukratko nisu mogli da zive dostajanstvenije nego sto jesu. Za takav zivot trebalo je malo vise novca. A taj novac je Marko Miskovic trosio na skupu garderobu, kola, jahte, pevaljke i "pevaljke", putovanja, zezanje i sve to sto vecina Srbije ne moze sebi da priusti.

laci

pre 11 godina

Svaka cast Vucicu i Dacicu, bio sam pobornik DS, ali posle ovih poteza glasam samo za SNS i SPS. Imate podrsku velikog broja ljudi koje pre nije ni interesovala politika.

?

pre 11 godina

Narod je toliko zeljan pravde da ce ziveti na hlebu i vodi samo da se lopovima stane na put!
A kod nas je lopovluk usao u sve pore drustva i bice velika stvar ako se u ovoj borbi istraje!

Janko

pre 11 godina

Zašto neko ne napiše i ne kaže konačno sledeće!!! U vreme većine sumnjivih privatizacija među kojima su i one sa spiska EU Vadu su činili Koštuničin DSS, Dinkićev URS, Dačićev SPS!!! Ministar za privatizaciju bio je Bubalo iz DSS-a!!! Sve pa i ovo je izsa Miškovićima i Đuraškovićem je iz njihovog vremena. Neka neko javno i GLASNO progovori o tome ako se sme od ljubitelja mačaka!!!

Небојша

pre 11 godina

Мене занима да ли ће Делта бити подржављена, тј. враћена опљачканом народу, или ће бити продата а новац разедељен опљачканом народу, или ће се од добијеног новца направити "народна штедионица" од које ће народ моћи да узме рефинансирајуће кредите по нормалној каматној стопи да се ослободи банкарског ропства страно-домаћих банака.

bukefal

pre 11 godina

Stranke koje su sada na vlasti sa predznakom nacionalisticke,koje su se busale dvadeset godina ratobornom retorikom,gube Kosovo i sada na sve nacine skrecu narodu fokus ka takozvanoj borbi protiv korupcije i kriminala od koje milion posto nece biti nista.Potrajace to neki dan ili mesec dok Kosovo i zvanicno postane drzava priznata precutno i od Srbije i toliko.To je nasa realnost i sistem vrednosti u kome zivimo.

Priuceni advokat

pre 11 godina

"Zloupotreba sluzbenog polozaja " nigde ni u jednom krivicmom zakonu bilo koje drzave ne postoji jer su u pitanju privatne firme. Moglo je da se primeni u nekom javnom preduzecu da je neko od direktora sebi pribavio imovinsku korist.I Delta i Nibens grupa su privatne firme. Finansijska policija u takvim firmama kontrolise samo naplatu poreza.I za to je spremna krivicna prijava.Evropska Komisija je stavila prigovor na ovaj clan KZ ali se on ne menaja dok se ne pohapse za unutrasnju javnost svi oni za koje drzava smatra da treba jer druge krivice nema

istrazite sve transakcije na berzi pomenutih biznismena

pre 11 godina

Harali su na berzi pa je sve gorelo. Posledice delovanja biznismena iz Berana i lopovske porodice Miskovic su to da danas niko sa dve sive celije u mozgu vise ne ulaze na berzi. Sahranili su berzu, sahranili su Srbiju a onda su i sami dospeli Tomi pod lopatu.

hektoric

pre 11 godina

"Tresla se gora rodio se mis".Tacno je narod glup,zato ga i treba ponizavati ovako.Pa zar je moguce da ce neko da poveruje u ove bajke Vucica/Ne mogu da verujem da ovaj cirkus traje danima.Pa sro nam ne objasni sta bi sa izbornom kradjom i smenom Tijanica i koliko se ja secam rece da kada dodje na vlast prvo ce Dinkica da uhapsi.Ali ide na amneziju glupog naroda,tako nam i treba kad nam on vlada.Pustis nepismenog predsednika da nas predstavlja po svetu,sta i da se nadamo bolje.Sad kad bi izbori bili dobili bi naprednjaci preko 90 posto jer narod se maze i laze bas ovako.Samo sto niko pare ne vraca.

Kraj

pre 11 godina

Za one koji eventualno osecaju sazaljenje prema Miskovicima:
Ti milioni koje je on sa svojim pijateljem biznismenom iz (gle cuda!) Crne Gore su one pare od kojih radnici u tim silnim preduzecima nisu kupili kvalitetniju hranu, voce, nisu platli komunalije, nisu obezbedili grejanje, nisu isli na odmor, nisu mogli da se bolje lece, da idu kod zubara, da se voze automobilom, da posalju decu na ekskurziju, da kupe nov trosed, sporet... ukratko nisu mogli da zive dostajanstvenije nego sto jesu. Za takav zivot trebalo je malo vise novca. A taj novac je Marko Miskovic trosio na skupu garderobu, kola, jahte, pevaljke i "pevaljke", putovanja, zezanje i sve to sto vecina Srbije ne moze sebi da priusti.

Janko

pre 11 godina

Zašto neko ne napiše i ne kaže konačno sledeće!!! U vreme većine sumnjivih privatizacija među kojima su i one sa spiska EU Vadu su činili Koštuničin DSS, Dinkićev URS, Dačićev SPS!!! Ministar za privatizaciju bio je Bubalo iz DSS-a!!! Sve pa i ovo je izsa Miškovićima i Đuraškovićem je iz njihovog vremena. Neka neko javno i GLASNO progovori o tome ako se sme od ljubitelja mačaka!!!

Autsajder

pre 11 godina

Ne znam da li sam ja glup, ali meni u celoj prici nesto fali. Miskovici su kupili ta silna preduzeca. Ok, kupili su budzasto, ali ako se ja dobro razumem u pijacu, svaka transakcija ima kupca i prodavca. Miskovici su bili kupci. Ko je bio prodavac? Ko im je omogucio da kupe ta silna drzavna PZP? Zasto prodavce ne saslusate?

nesa

pre 11 godina

A sta na sve ovo kaze kralö secera.Nije li on sledeci.Ovoga ako puste pridruzice se Karicu.Pravi "biznismen",opustosise zemlju
Pozdrav iz Beca

Небојша

pre 11 godina

Мене занима да ли ће Делта бити подржављена, тј. враћена опљачканом народу, или ће бити продата а новац разедељен опљачканом народу, или ће се од добијеног новца направити "народна штедионица" од које ће народ моћи да узме рефинансирајуће кредите по нормалној каматној стопи да се ослободи банкарског ропства страно-домаћих банака.

Иван

pre 11 godina

30милиона?

Ало бре рођаци, он је тежак 30 милијарди. Одакле бре ово?

Ово је за њега ко за мене 3 евра.
Све бре узимајте!

Колико пута је у међувремену обрнуо ових 30 милиона??

hektoric

pre 11 godina

"Tresla se gora rodio se mis".Tacno je narod glup,zato ga i treba ponizavati ovako.Pa zar je moguce da ce neko da poveruje u ove bajke Vucica/Ne mogu da verujem da ovaj cirkus traje danima.Pa sro nam ne objasni sta bi sa izbornom kradjom i smenom Tijanica i koliko se ja secam rece da kada dodje na vlast prvo ce Dinkica da uhapsi.Ali ide na amneziju glupog naroda,tako nam i treba kad nam on vlada.Pustis nepismenog predsednika da nas predstavlja po svetu,sta i da se nadamo bolje.Sad kad bi izbori bili dobili bi naprednjaci preko 90 posto jer narod se maze i laze bas ovako.Samo sto niko pare ne vraca.

Samo malo realnosti

pre 11 godina

Miskovic je priveden sa zadrzavanjem od 48 sati. Nije mu jos nista stavljeno na teret. Nas narod sirotinja odmah bi nekog na dozivotnu, da bese nasred stadiona Marakana i da TV prenosi u digitalnoj tehnici i preko satelita.Cekajte bre ljudi.Da vidimo kakav ce sudski proces da bude ako ga uopste bude. Da li ste vi danas svi sretni.Pogledajte u kucni budzet.Da li je popunjeniji.I nikada i nece bez obzira ako dodje do bilo kakve presude Miskovicu ili bilo kome drugome biti.Zamajavanje naroda a vozovi prolaze

klenga

pre 11 godina

kakve su ovo nebuloze..ako išta razumem,uhapšeni su jer su poslovali i zarađivali...ko je ovde lud,ko glup...za sada sam samo zbunjen...

Kluz

pre 11 godina

Sad lepo Mladja da organizuje "prodaju" Delte i eto para u budzetu... Sve je ovo cirkus, ne treba borba protiv korupcije da zavisi od jednog ili dva coveka, nego treba napraviti sistem koji se planski bori protiv iste... Ovako je sve kratkoh daha, nazalost...

bukefal

pre 11 godina

Stranke koje su sada na vlasti sa predznakom nacionalisticke,koje su se busale dvadeset godina ratobornom retorikom,gube Kosovo i sada na sve nacine skrecu narodu fokus ka takozvanoj borbi protiv korupcije i kriminala od koje milion posto nece biti nista.Potrajace to neki dan ili mesec dok Kosovo i zvanicno postane drzava priznata precutno i od Srbije i toliko.To je nasa realnost i sistem vrednosti u kome zivimo.

Milovan - Smederevo

pre 11 godina

Imam pitanje za g-dina Miljka Radosavljevića. Kao specijalni tužilac objavili ste da se sve ovo oko Miškovića (ne pada mi na pamet da ih branim) dešavalo od 2005.g. do 2010.g. Ko je vama zabranio da vi radite svoj posao, za koji ste inače plaćeni, za vreme prošle vlade i odmah po izvršenju kriminalnih radnji, već vam je g-din Vučić postakao naknadnu pamet, pa od njega napraviste Robina Huda? I drugo: Ko će Miškovićima da plati visoke odštete, kada sutra tuže i dobiju na sudu u Strazburu državu Srbiju? Vi lično i vaš nalogodavac, ili gradjani Srbije? Molim vas da odgovorite javno. Hvala.

laci

pre 11 godina

Svaka cast Vucicu i Dacicu, bio sam pobornik DS, ali posle ovih poteza glasam samo za SNS i SPS. Imate podrsku velikog broja ljudi koje pre nije ni interesovala politika.

bezimena

pre 11 godina

Ovo je neozbiljno i vrlo šuplje, čak je i protiv G. Kneževića optužba bila verodostojnija. Sve mi izgleda da će i naši potomci plaćati debele odštete koje će sud u Strazburu i dalje donositi...

Boban

pre 11 godina

Hemslejd je osnovan 1991 u Nikoziji i osnivač je Delta Banke. Šta sad sa Intesom?
C market, TP Srbija, PKB, Yuhor, Sunce, Autokomanda, Seme, Bazar, Napredak, Jedinstvo, Kozara,Obuća eksport-import, Jaffa, Avala ada, Umka...
Ja ne mogu da verujem šta su radili radnicima u TP Srbija i na koji način su oteli preduzeće i okupirali objekte.
Siguran sam da ni u drugim slučajevima nije bilo bolje.
A ako ja znam o tome, kao običan građanin...

Ovich

pre 11 godina

Sta je tu ilegalno? Ako imaju kupca koji ce da plati akciju skuplje od trzisne cene onda nek mu prodaju.

Menamensko presipanje novca izmedju jednog i drugog Miskovica je samo njihov problem.

sve za narod

pre 11 godina

Sadržaj ove prijave potvrđuje moje ranije sumnje,a one su te da Miroslava MIškovića tu slabo ima šta da tereti, dok ima itekako za Juniora koji je očigledno bio pohlepniji i znaaatno nevičniji ozbiljnim poslovima.
Hemslejd je dao pozajmicu za kupovinu PZP Niš i nakon vraćene pozajmice sa kamatom od 1,2M evra Hemslejd se povlači. Tu onda ulazi Junior koji sa Đuraškovićem pravi ove očigledne 'šibicarske' varijante sa kupovinom acija po nerealnoj ceni , dobijanja poslovne zgrade u centru Bgd.a i sl.
I da se vratimo na Miroslava MIškovića - čak i da je oko vraćanja kamate Hemslejdu bilo nekih neregularnosti,što ne isključujem, da li neko zaista misli da će se na spornom dokumentu naći njegov potpis a ne nekog od njegovih par stotina direktora?
Šta jedino može biti zaključak - Junior pada, ali zbog populizma i prenaduvavanja ove priče već 20tak dana, morao je da bude priveden i 'tata'. A on sigurno nema amatere advokate.

Martin

pre 11 godina

Da li kladionice primaju opklade kada će Miško biti pušten na slobodu? A za oslobadjajuću presudu i milionsku odštetu za hapšenje neće ni primati opklade.

Sladjana

pre 11 godina

A ko je bio direktor Agencije za privatizaciju? Ja bih pustila Miškovića a uhapsila ceo državni vrh koji mu je omogućio to da radi, odnosno koji mu je šaptao uslove tendera, pa Tendersku komisiju koja ga je izabrala kao kupca itd. Ovo je magla i privid borbe protiv korupcije. On to nije mogao bez znanja moćnika, odnosno donosioca prethodnih odluka!

?

pre 11 godina

Narod je toliko zeljan pravde da ce ziveti na hlebu i vodi samo da se lopovima stane na put!
A kod nas je lopovluk usao u sve pore drustva i bice velika stvar ako se u ovoj borbi istraje!

mali_djukica_&_nemali_djokica

pre 11 godina

Smesno.

Poslovali saglasno pravu, nijedna preduzeta radnja nije krsila neki poznati propis, a sve radili da bi ostvarili dobit.

Pa zar to nije bio cilj "reformi" i "tranzicije"? Mnogo su zaradili?

Prethodna garnitura oterala Karica, a ova bi da unisti Miskovica. Kada svi budemo bili siromasni i bedni, onda cemo biti dobri za evRopsku Uniju?

niko

pre 11 godina

vi njega tuzite za poreklo imovine?! odakle mu 23'' evra?!
izgubili ste slucaj u startu, plus mi gradjani placamo odstetu koju ce mu dodeliti sud u strazburu ili na kipru (firma sa kipra, kipar kao clan EU stiti svoje firme).

nemoj molim te vucicu da krenes na kostice ili beka jer njihove firme su u svajcarskoj i holandiji, a te zemlje nisu poreski rajevi a jako stite interese svojih firmi u inostranstvu. posebno holandjani.

uostalom setite se srbe ilica i reakcije amercike agencije za osiguranej investicija. gradjani srbije platili milionsku odstetu plus firma vracena srbi ilicu. tada je dinkic a ne vucic davao pompezne izjave po televiziji.

Kapetan Ahab

pre 11 godina

Ovo je isto kao sa Agrobankom. Uhapsili direktora i uhapsili one koji su UZIMALI kredite i nisu ih vraćali. U redu. Ali nisu uhapsili i barem zasad još ne hapse one koji su im DAVALI kredite. Zašto? Nisu valjda ovi uzimali kredite tako što su došli s pištoljima u Agrobanku i naterali jadnicu na šalteru da im krne kredit od jedno "pe'-šes' milijona evrića", tek onako, da imaju za novog džipa i gorivo?

Miško se tereti da je budzašto pokupovao gomilu firmi. Ali ko je odredio cenu po kojoj ih je on kupio? Zašto ponovo imamo samo jednu polovinu priče?

Neću poverovati da Vučić misli ozbiljno dok ne vidim da barem 10 korumpiranih političara i drugih koji su pomagali lopurdama da opustoše Srbiju bude, ne samo uhapšeno, nego i OSUĐENO na dugogodišnju robiju (uz naravno zaplenu celokupne imovine).

Čudno kako (barem zasad) niko ne dira ni Šećerka, ni Beka? Luka Beograd je zaboravljena? Da nisu oni slučajno sticali imovinu na neki drugačiji i naravno, "pošteniji" način od Miška? Neće biti, jer ovde za sticanje velike love može samo "Miško's way, or no way..." Ili Miška je uzaptilo jer nije "naš", a ovi drugi pošto su "naši", onda se podrazumeva da su nedužni?

Što niko ne dira Dinkića, niti ikog od Dinkićevih ljudi? Na primer, Tomicu? Zar je već zaboravljena priča sa vakcinom i miljačina vredna preko 5 miliona evra? Nacionalna štedionoca i bivši SDK?

Šta bi s Palminom ulogom u Kolubari? Da Velju Kraducka i ne pominjem, njega ste se sigurno prvog setili.

Priuceni advokat

pre 11 godina

"Zloupotreba sluzbenog polozaja " nigde ni u jednom krivicmom zakonu bilo koje drzave ne postoji jer su u pitanju privatne firme. Moglo je da se primeni u nekom javnom preduzecu da je neko od direktora sebi pribavio imovinsku korist.I Delta i Nibens grupa su privatne firme. Finansijska policija u takvim firmama kontrolise samo naplatu poreza.I za to je spremna krivicna prijava.Evropska Komisija je stavila prigovor na ovaj clan KZ ali se on ne menaja dok se ne pohapse za unutrasnju javnost svi oni za koje drzava smatra da treba jer druge krivice nema

Somi

pre 11 godina

Apsolutno podrzavam sve akcije koje ce da otkriju kriminalne radnje i nacine bogacenja nasih tajkuna, ali mi se cini da je ova optuznica prilicno tanka i da ce Miskovicevi advokati jedva cekati da se njome pozabave.

To sto je neko kupio jeftino a prodao skupo nije krivicno delo. Cak i podizanje vrednosti na berzi nije nedozvoljeno, iako su akteri iskoristili plitko trziste da se poigraju sa cenom (ko se bavio berzom, to je mogao da vidi svaki dan sa gomilom firmi). Uostalom, i Zukenberg je optuzivan da je precenio vrednost Facebook-a i da se na taj nacin obogatio prodajom dela svojih akcija, cija vrednost prakticno kontinuirano pada...

toza

pre 11 godina

I pored dobre volje ja ovde ne vidim u čemu se sastoji zloupotreba službenog položaja. Po ovom osnovu bi mogli da pohapse skoro sve vlasnike firmi u Srbiji.
Nastranu što je u celoj priči, čak i da tužilac može da dokaže krivicu, učešće Miroslava Miškovića u "zloupotrebi službenog položaja" 1,2 miliona evra.
Razumem da su ljudi ozlojađeni i željni pravde ali molim vas bez euforije da nam se nebi ponovila nacionalizacija i preki sudovi posle 1945.
Znajte da ovo prate budući investitori i sumljam da su spremni da ulože pare ukoliko ostane u krivičnom zakoniku "zloupotreba službenog položaja" u ovakvom obliku (nisi mi po volji ja te optužim za zloupotrebu službnog položaja).
Dakle glasam za sistem a ne pojedince zvali se oni Vučići, Dinkići, Đilasi...

dasa

pre 11 godina

Ne verujem da ce mu pronaci bilo sta protivzakonito, jos manje da je nesto potpisao. Preiskusan je on da bi napravio neku gresku. Covek je radio ono sto su mu zakoni i institucije omogucavali. Uostalom firme sa zato i osnivaju: da rade i zarade. Kupi jevtino, prodaj sto skuplje. A ako je jos placao i poreze, ne moze mu niko nista.

istrazite sve transakcije na berzi pomenutih biznismena

pre 11 godina

Harali su na berzi pa je sve gorelo. Posledice delovanja biznismena iz Berana i lopovske porodice Miskovic su to da danas niko sa dve sive celije u mozgu vise ne ulaze na berzi. Sahranili su berzu, sahranili su Srbiju a onda su i sami dospeli Tomi pod lopatu.

Nisam ostrascen

pre 11 godina

Eno na partijskom glasilu SNS-a i BIA Kuriru svi se raduju. Hvalospevi Vucicu.U stiiu Narod je uz tebe nista ne moze da ti fali.Ne objavljuju ni jedan komentar koji je u suprotnosti sa partijskom uredjivackom politilkom

U nesto se ipak razumem

pre 11 godina

Putari su od strane Nibens grupe privatizovani za vreme valsti Vojislava Dr Kostunice a ministar za privatizaciju je bio Parivodic.Kakve veze ima poslovanje dve privatne firme kakve su Delta i Nibens sa zloupotrebom sluzbenog polozaja.Nibens grupa je asfaltirara po Srbiji po ceni koje je prihvatilo nadlezno ministarstvo.Ko je tada i ko je sada ministar infrastrukture

Takodje na osnovu koji dokaza (Papirnih) je tuzilastvo doslo do ovakvih saznanja. Koliko je meni poznato niko nije usao u Deltu i cesaljao papire. Usmeno ispitivanje i informativni razgovor nista ne znaci. Ko je ispitivao Miskovice i Djurisica.Kakvo je njihovo znanje kada je u pitanju ekonomija i trgovina.Da li su to "policajci" sa zavrsenim pravnim fakultetom. Tvrdim da oni o ekonomiji nista ne znaju, Imali smo pre desetak godina anketni odbor u skupstini Srbije gde je tada junosa i danas PRVI a pravnik i kako voli za sebe da kaze da je bio student generacije ispadao smesan

Miki

pre 11 godina

I sta je u ovome sporno.Cista trgovina.Kupis jeftino prodas skuplje i ostvaris profit.Pa to rade svi trgovci i na tom principu se zasniva svetska ekonomija.A porez ? Miskovic nije toliko bogat sto je vredan ili glup.Naravno da je i to zakonski pokrio.Ljudi se u svetu bogate upravo na "legalnim" rupama u zakonu.Da se razumemo, nimalo ne simpatisem Miskovica ali mislim da je ovo cist populizam i politicki marketing.Vucica i ekipu ni malo ne zanimaju posledice ovoga po ekonomiju i licnu egzistenciju hiljada ljufdi koji zive od Miskovicevih poslova i preduzeca.Morace i to posle da pokrivaju marketingom.Mislim da je cela ova prica namestanje pozicija za nekog drugog, umesto Miskovica.

Miki

pre 11 godina

Zloupotreba sluzbenog polozaja moze biti krivicno delo eventualno samo za njihova drzavna preduzeca a ne i za privatna.Ta definicija je ostatak nekih komunistickih vremena odakle ovi radikali i socijalisti nikako da izadju.

Shonke

pre 11 godina

Jel se ovaj Miljko šali sa nama ili šta?
Pa vi Miškovića seniora ganjate za 1.2 miliona eur protivpravne dobiti a čovek ima imperiju od 1.2 milijarde!? Nije je preko pzp niš i bgd stekao nego mnogo pre toga.
Bolje bi vam bilo da pazite kako i šta radite da ne bi sutradan plaćali odštetu i njemu i junioru i Đuraškoviću.

Nego, jedno pitanje za Miljka: kada ćete uhapsiti ove iz vlasti što u senci ovih medijskih spinovanja oko snega, delte, prisluškivanja i drugih zabavnih dešavanja GRADE GRANICU PREMA KOSOVU? I kada ćete da ih priupitate koja strana država im je dala nalog da odseku narod iza te granice od užeg dela Srbije!?

A, da, sad je prviiposlednjipotpredsednik zauzet pripremom za pojavljivanje na RTS-u.

Da se kladimo da će večeras među prve tri rečenice i da mu bude "niko nije jači od države". Posle toga će reći da "se ne plaši za svoj život i da je spreman da ide do kraja i po najveću cenu". Takođe, niko neće smeti da postavi pitanje GRANICE sa KiM kao ni aferu prisluškivanja, krađe glasova, Beograd, datum pregovora, pad industrijske proizvodnje u 3. kvartalu od 5%, zaduživanje države za 1.3 mlrd u prvih sto dana od početka rada nove vlade...

ivan78bg

pre 11 godina

Koliko vidim ovde nema za shta da terete tatu za sina ima osnova.A od nacionalizaje nema nishta ljudi djabe se lozite...Treba da se vrati nacionalizovana imovina posle ww2.A ako nekog osude zbog zloupotrebe sluzbenog polozaja u sopstvenoj privatnoj firmi EU ima da nam udeli packe.Da ne pominjem sto ce na sudu u Strazburu dobiti drzavu Srbiju.Taj zakon je odavno EU trazila da se ukine jer je totlano suluda ideja da mozesh da zloupotrebish svoj polozaj u sopstvenoj firmi,ali je ostavljen kao vid pritiska na tajkune ako nisu dobri i ne daju reket...

bane

pre 11 godina

bacanje prasine u oci narodu, i skretanje misli naroda od problema zvanog KOSOVO i ovim prelazima jer je vec SRPSKI narod dole poceo da se buni i ukazuje da to nisu obicni administrativni prelazi vec granica,a ova nasa nesposobna vlada i vlast nece do da priznaju, vec samo lazu onaj jadan narod dole koji im slepo veruje

POP

pre 11 godina

Dal slucajno ili ne ali sve ovo se desava u istom momentu kada se uspostavljaju granice na Kosovu,kada se razmenjuju oficiri za vezu sa Kosovom a u stvari to su ambasadori.Treba skrenuti paznju javnosti sa sustinskih problema, aovo sa Miskovicem//to ce se resiti vrlo brzo kad sve ovo prode oko Kosova.

Dragan Popovic

pre 11 godina

U predmetu se radi o ugovornom odnosu u kome obe ugovorne strane ,uvek, od nastanka "emtio - venditio" (kako je kupoprodaja nazvana u Rimskom pravu)stranke zele da iz tog odnosa prodju sto bolje, sto manje plate, sto bolje prodaju. Ako je prodavac u ovom slucaju drzava prodala a one koje optuzujete kupili. Pravno ispravno je , ako ima stete goniti onog ko ju je prouzrokovao. Kupac to nije mogao. Hapsite i sudite one koji su u ime drzave prodavali.

Goran

pre 11 godina

Nikada nisam glasao za Vucica, ali ako ovo izgura do kraja sigurno cu na sledecim izborima da glasam za njega. Ne za stranku nego za njega gde god da se kandiduje. Pitanje je samo da li cemo videti osudjujucu presudu.

Stevan

pre 11 godina

Vucic je nas Eliot Nes, bravo, bravo. Ovo sa tricavih trideset miliona je samo vrh ledenog brega, ako bude volje i hrabrosti Miskovic ce proci kao Hadarkovski u Rusiji.

marko

pre 11 godina

Ovima sto im nije jasno sta je to sa tim sluzbenim polozajem, preporucio bih da to isto delo urade u npr Nemackoj i Francukoj, i videce sta je robija, a da pri tome niko nije imao neku posebnu zelju da krsti taj kriminalni prekrsaj. Pa jel dopire do vaseg mozga da je banda ostetila drzavu, akcionare, izvodila manipulacije i dovodila u zabludu. Najsmesniji su mi ovi sto kazu, pa kako sam mogao da ukradem od samog sebe. Pa i nisi rodjace, ukrao si od akcionara, drustva i drzave. Kod nas najcesci slucaj, izmestanje poslovanja iz jedne firme u firmu gde je doticni 100% vlasnik. Neko ga prijavi a on se brani gornjim komentarom. U medjuvremenu prekrsena prva akcionara na 100 nacina, a obicno je i firma sa nekog ostrva krajnja destinacija, od koje se ili kupuje precenjena roba ili se placaju konsultantske usluge. I verovatno opet nekima nije jasna ta odrednica o sluzbenom polozaju i gde se tu krsi zakon. Nekima je logicno da se roba uvozi 100% skuplje od nabavke. logicno je da se konsultacije plate recimo 3 miliona eura za posao od 3 miliona eura. Logicno je da se placaju konsultacije po 5 puta za isti posao. Logicno je da konsultacije placas samom sebi, ko Pantelija, jer je firma sa ostrva upravo bas tvoja. Klasicno odvracanje paznje i obmana, koje je pocelo kad je nekad neko pomenuo da EU trazi da se to skloni.

;)

pre 11 godina

Mislim da će ovo biti lagan posao, jer iza ovih kupoprodajnih transakcija mora da postoji trag. Reč je firmama koje rade na izgradji i odrzavanju puteva, te su i ti prihodi evidentirani i ovde je samo bitno da se evidentira imovina inspektora, veštaka, tuzioca, sudije i da se prati njeno uvećanje.

DF

pre 11 godina

A sta je sa C marketom, pa tek su tu uzete desetine miliona eura...Sto se ne uhapsi u Spaniji onaj prevarant Radulovic koji je omogucio Miskovicu da uzme C market za male pare...?????

Petar Filipovic

pre 11 godina

Zagorka Dolovac je u vreme formiranja nove vlade isla u posetu Vasingtonu gde je pohvaljena od kongresmena.Malo je cudno da u vremenu iza nas nije
imala sluha za organizovani privredni kriminal i sistemsku korupciju
u zemlji Srbiji tako sto bi inicirala promene koje su pocele tek sada da
se desavaju ? Vazno da je u Srbiji u prethodnim godinama ukinuto 3oo sudova

Dragan

pre 11 godina

Narod sve gladniji a ovi bestidnici nikako da prestanu da mu otimaju radna mesta, hleb....
Koliko je potrebno novca jednoj porodici poput Miskovica da bi se osecali zadovoljno?
Da li su ti trolovi (izvinjavam se trolovima) ikada dali i jedan dinar sirotrinji ili su samo zavlacili ruke u dzepove prosjaka.
Bestidni olosi.
Vucicu, mislio sam da ovo nikada necu reci: Izvini, mislio sam da si kao i ostali.Svaka ti cast i cuvaj se od kriminalaca ali i ovih sto ti se smeskaju i tapsu te po ramenima.

zaza

pre 11 godina

Vučiću, dokaži ovim prethodnim probisvetima da jesi čovek od reči, narod je na tvojoj strani, ZA SAD. ČUVAJ SE, Taj je uništio Srbiju i zakucao narod u bedu, ima ih još ali taj je najgori. SAMO NAPRED!

Gotof je !

pre 11 godina

Ovo je samo stoti deo onoga sto je on radio a protivzakonito je.

I za samo ovo navedeno i kolicinu novca koji je ukrao treba da bude osudjen na dozivotnu.

A za sve treba da bude osudjen na visestruke dozivotne i da bude primer za ostale i one koji u buducnosti nameravaju da potkradaju drzavu u gradjane Srbije.

Davor

pre 11 godina

Ja čekam da se oglasi Tomo Zorić i kaže "svesni svog dela u stanju uračunljivosti, sposobni da upravljaju svojim postupcima i shvate značaj svog dela čije su izvršenje hteli..." i zamuti još malo!

Zainteresovani Posmatrac

pre 11 godina

Mozda u drugim zemljama nema krivicnog dela koji se zove "Zloupotreba sluzbenog polozaja" ali ima nesto sto se zove "Conflict of Interest" tako da ovo sto je bratija radila (ako se dokaze) nebi moglo da ostane nekaznjeno pred bilo kojim sudom u bilo kojoj drugoj (EU) zemlji.

sasa

pre 11 godina

I zasto se na kraju tereti Miroslav Miskovic. Za pare koje je pozajmio sinu , a ovaj mu vratio 1,2 miliona vise. Tanka je to optuznica

milos

pre 11 godina

Jedini nacin da ova vlada izdryi ceo mandat je da nastavi ovu borbu protiv korupcije i hapsi sve za koje postoje dokazi bez obzira na politicku pripadnost.Rezultata na polju ekonomije i odbrane teritorije tesko da ce imati.Ostaje im samo ova borba i u tome ih u potpunosti podrzavam.

dred

pre 11 godina

Od ovog nema nista, ovo su price za malu decu! Posle tolike hajke po novinama morao je da uhapsi miskovica. A sta ce da bude posle to ih nije briga. Drzava ce ionako da plati. Politicki poeni su dobijeni, miskovic je u zatvoru, narod je dobio igre, bacice i neku koricu hleba, a carina na "administrativnim prelazima" radi!

laci

pre 11 godina

Svaka cast Vucicu i Dacicu, bio sam pobornik DS, ali posle ovih poteza glasam samo za SNS i SPS. Imate podrsku velikog broja ljudi koje pre nije ni interesovala politika.

hektoric

pre 11 godina

"Tresla se gora rodio se mis".Tacno je narod glup,zato ga i treba ponizavati ovako.Pa zar je moguce da ce neko da poveruje u ove bajke Vucica/Ne mogu da verujem da ovaj cirkus traje danima.Pa sro nam ne objasni sta bi sa izbornom kradjom i smenom Tijanica i koliko se ja secam rece da kada dodje na vlast prvo ce Dinkica da uhapsi.Ali ide na amneziju glupog naroda,tako nam i treba kad nam on vlada.Pustis nepismenog predsednika da nas predstavlja po svetu,sta i da se nadamo bolje.Sad kad bi izbori bili dobili bi naprednjaci preko 90 posto jer narod se maze i laze bas ovako.Samo sto niko pare ne vraca.

Ovich

pre 11 godina

Sta je tu ilegalno? Ako imaju kupca koji ce da plati akciju skuplje od trzisne cene onda nek mu prodaju.

Menamensko presipanje novca izmedju jednog i drugog Miskovica je samo njihov problem.

mali_djukica_&_nemali_djokica

pre 11 godina

Smesno.

Poslovali saglasno pravu, nijedna preduzeta radnja nije krsila neki poznati propis, a sve radili da bi ostvarili dobit.

Pa zar to nije bio cilj "reformi" i "tranzicije"? Mnogo su zaradili?

Prethodna garnitura oterala Karica, a ova bi da unisti Miskovica. Kada svi budemo bili siromasni i bedni, onda cemo biti dobri za evRopsku Uniju?

bukefal

pre 11 godina

Stranke koje su sada na vlasti sa predznakom nacionalisticke,koje su se busale dvadeset godina ratobornom retorikom,gube Kosovo i sada na sve nacine skrecu narodu fokus ka takozvanoj borbi protiv korupcije i kriminala od koje milion posto nece biti nista.Potrajace to neki dan ili mesec dok Kosovo i zvanicno postane drzava priznata precutno i od Srbije i toliko.To je nasa realnost i sistem vrednosti u kome zivimo.

Stevan

pre 11 godina

Vucic je nas Eliot Nes, bravo, bravo. Ovo sa tricavih trideset miliona je samo vrh ledenog brega, ako bude volje i hrabrosti Miskovic ce proci kao Hadarkovski u Rusiji.

klenga

pre 11 godina

kakve su ovo nebuloze..ako išta razumem,uhapšeni su jer su poslovali i zarađivali...ko je ovde lud,ko glup...za sada sam samo zbunjen...

Janko

pre 11 godina

Zašto neko ne napiše i ne kaže konačno sledeće!!! U vreme većine sumnjivih privatizacija među kojima su i one sa spiska EU Vadu su činili Koštuničin DSS, Dinkićev URS, Dačićev SPS!!! Ministar za privatizaciju bio je Bubalo iz DSS-a!!! Sve pa i ovo je izsa Miškovićima i Đuraškovićem je iz njihovog vremena. Neka neko javno i GLASNO progovori o tome ako se sme od ljubitelja mačaka!!!

Небојша

pre 11 godina

Мене занима да ли ће Делта бити подржављена, тј. враћена опљачканом народу, или ће бити продата а новац разедељен опљачканом народу, или ће се од добијеног новца направити "народна штедионица" од које ће народ моћи да узме рефинансирајуће кредите по нормалној каматној стопи да се ослободи банкарског ропства страно-домаћих банака.

Иван

pre 11 godina

30милиона?

Ало бре рођаци, он је тежак 30 милијарди. Одакле бре ово?

Ово је за њега ко за мене 3 евра.
Све бре узимајте!

Колико пута је у међувремену обрнуо ових 30 милиона??

Kraj

pre 11 godina

Za one koji eventualno osecaju sazaljenje prema Miskovicima:
Ti milioni koje je on sa svojim pijateljem biznismenom iz (gle cuda!) Crne Gore su one pare od kojih radnici u tim silnim preduzecima nisu kupili kvalitetniju hranu, voce, nisu platli komunalije, nisu obezbedili grejanje, nisu isli na odmor, nisu mogli da se bolje lece, da idu kod zubara, da se voze automobilom, da posalju decu na ekskurziju, da kupe nov trosed, sporet... ukratko nisu mogli da zive dostajanstvenije nego sto jesu. Za takav zivot trebalo je malo vise novca. A taj novac je Marko Miskovic trosio na skupu garderobu, kola, jahte, pevaljke i "pevaljke", putovanja, zezanje i sve to sto vecina Srbije ne moze sebi da priusti.

Dragan

pre 11 godina

Narod sve gladniji a ovi bestidnici nikako da prestanu da mu otimaju radna mesta, hleb....
Koliko je potrebno novca jednoj porodici poput Miskovica da bi se osecali zadovoljno?
Da li su ti trolovi (izvinjavam se trolovima) ikada dali i jedan dinar sirotrinji ili su samo zavlacili ruke u dzepove prosjaka.
Bestidni olosi.
Vucicu, mislio sam da ovo nikada necu reci: Izvini, mislio sam da si kao i ostali.Svaka ti cast i cuvaj se od kriminalaca ali i ovih sto ti se smeskaju i tapsu te po ramenima.

Samo malo realnosti

pre 11 godina

Miskovic je priveden sa zadrzavanjem od 48 sati. Nije mu jos nista stavljeno na teret. Nas narod sirotinja odmah bi nekog na dozivotnu, da bese nasred stadiona Marakana i da TV prenosi u digitalnoj tehnici i preko satelita.Cekajte bre ljudi.Da vidimo kakav ce sudski proces da bude ako ga uopste bude. Da li ste vi danas svi sretni.Pogledajte u kucni budzet.Da li je popunjeniji.I nikada i nece bez obzira ako dodje do bilo kakve presude Miskovicu ili bilo kome drugome biti.Zamajavanje naroda a vozovi prolaze

Goran

pre 11 godina

Nikada nisam glasao za Vucica, ali ako ovo izgura do kraja sigurno cu na sledecim izborima da glasam za njega. Ne za stranku nego za njega gde god da se kandiduje. Pitanje je samo da li cemo videti osudjujucu presudu.

?

pre 11 godina

Narod je toliko zeljan pravde da ce ziveti na hlebu i vodi samo da se lopovima stane na put!
A kod nas je lopovluk usao u sve pore drustva i bice velika stvar ako se u ovoj borbi istraje!

Nisam ostrascen

pre 11 godina

Eno na partijskom glasilu SNS-a i BIA Kuriru svi se raduju. Hvalospevi Vucicu.U stiiu Narod je uz tebe nista ne moze da ti fali.Ne objavljuju ni jedan komentar koji je u suprotnosti sa partijskom uredjivackom politilkom

bezimena

pre 11 godina

Ovo je neozbiljno i vrlo šuplje, čak je i protiv G. Kneževića optužba bila verodostojnija. Sve mi izgleda da će i naši potomci plaćati debele odštete koje će sud u Strazburu i dalje donositi...

zaza

pre 11 godina

Vučiću, dokaži ovim prethodnim probisvetima da jesi čovek od reči, narod je na tvojoj strani, ZA SAD. ČUVAJ SE, Taj je uništio Srbiju i zakucao narod u bedu, ima ih još ali taj je najgori. SAMO NAPRED!

marko

pre 11 godina

Ovima sto im nije jasno sta je to sa tim sluzbenim polozajem, preporucio bih da to isto delo urade u npr Nemackoj i Francukoj, i videce sta je robija, a da pri tome niko nije imao neku posebnu zelju da krsti taj kriminalni prekrsaj. Pa jel dopire do vaseg mozga da je banda ostetila drzavu, akcionare, izvodila manipulacije i dovodila u zabludu. Najsmesniji su mi ovi sto kazu, pa kako sam mogao da ukradem od samog sebe. Pa i nisi rodjace, ukrao si od akcionara, drustva i drzave. Kod nas najcesci slucaj, izmestanje poslovanja iz jedne firme u firmu gde je doticni 100% vlasnik. Neko ga prijavi a on se brani gornjim komentarom. U medjuvremenu prekrsena prva akcionara na 100 nacina, a obicno je i firma sa nekog ostrva krajnja destinacija, od koje se ili kupuje precenjena roba ili se placaju konsultantske usluge. I verovatno opet nekima nije jasna ta odrednica o sluzbenom polozaju i gde se tu krsi zakon. Nekima je logicno da se roba uvozi 100% skuplje od nabavke. logicno je da se konsultacije plate recimo 3 miliona eura za posao od 3 miliona eura. Logicno je da se placaju konsultacije po 5 puta za isti posao. Logicno je da konsultacije placas samom sebi, ko Pantelija, jer je firma sa ostrva upravo bas tvoja. Klasicno odvracanje paznje i obmana, koje je pocelo kad je nekad neko pomenuo da EU trazi da se to skloni.

Gotof je !

pre 11 godina

Ovo je samo stoti deo onoga sto je on radio a protivzakonito je.

I za samo ovo navedeno i kolicinu novca koji je ukrao treba da bude osudjen na dozivotnu.

A za sve treba da bude osudjen na visestruke dozivotne i da bude primer za ostale i one koji u buducnosti nameravaju da potkradaju drzavu u gradjane Srbije.

Zainteresovani Posmatrac

pre 11 godina

Mozda u drugim zemljama nema krivicnog dela koji se zove "Zloupotreba sluzbenog polozaja" ali ima nesto sto se zove "Conflict of Interest" tako da ovo sto je bratija radila (ako se dokaze) nebi moglo da ostane nekaznjeno pred bilo kojim sudom u bilo kojoj drugoj (EU) zemlji.

nesa

pre 11 godina

A sta na sve ovo kaze kralö secera.Nije li on sledeci.Ovoga ako puste pridruzice se Karicu.Pravi "biznismen",opustosise zemlju
Pozdrav iz Beca

Somi

pre 11 godina

Apsolutno podrzavam sve akcije koje ce da otkriju kriminalne radnje i nacine bogacenja nasih tajkuna, ali mi se cini da je ova optuznica prilicno tanka i da ce Miskovicevi advokati jedva cekati da se njome pozabave.

To sto je neko kupio jeftino a prodao skupo nije krivicno delo. Cak i podizanje vrednosti na berzi nije nedozvoljeno, iako su akteri iskoristili plitko trziste da se poigraju sa cenom (ko se bavio berzom, to je mogao da vidi svaki dan sa gomilom firmi). Uostalom, i Zukenberg je optuzivan da je precenio vrednost Facebook-a i da se na taj nacin obogatio prodajom dela svojih akcija, cija vrednost prakticno kontinuirano pada...

Priuceni advokat

pre 11 godina

"Zloupotreba sluzbenog polozaja " nigde ni u jednom krivicmom zakonu bilo koje drzave ne postoji jer su u pitanju privatne firme. Moglo je da se primeni u nekom javnom preduzecu da je neko od direktora sebi pribavio imovinsku korist.I Delta i Nibens grupa su privatne firme. Finansijska policija u takvim firmama kontrolise samo naplatu poreza.I za to je spremna krivicna prijava.Evropska Komisija je stavila prigovor na ovaj clan KZ ali se on ne menaja dok se ne pohapse za unutrasnju javnost svi oni za koje drzava smatra da treba jer druge krivice nema

istrazite sve transakcije na berzi pomenutih biznismena

pre 11 godina

Harali su na berzi pa je sve gorelo. Posledice delovanja biznismena iz Berana i lopovske porodice Miskovic su to da danas niko sa dve sive celije u mozgu vise ne ulaze na berzi. Sahranili su berzu, sahranili su Srbiju a onda su i sami dospeli Tomi pod lopatu.

;)

pre 11 godina

Mislim da će ovo biti lagan posao, jer iza ovih kupoprodajnih transakcija mora da postoji trag. Reč je firmama koje rade na izgradji i odrzavanju puteva, te su i ti prihodi evidentirani i ovde je samo bitno da se evidentira imovina inspektora, veštaka, tuzioca, sudije i da se prati njeno uvećanje.

milos

pre 11 godina

Jedini nacin da ova vlada izdryi ceo mandat je da nastavi ovu borbu protiv korupcije i hapsi sve za koje postoje dokazi bez obzira na politicku pripadnost.Rezultata na polju ekonomije i odbrane teritorije tesko da ce imati.Ostaje im samo ova borba i u tome ih u potpunosti podrzavam.

U nesto se ipak razumem

pre 11 godina

Putari su od strane Nibens grupe privatizovani za vreme valsti Vojislava Dr Kostunice a ministar za privatizaciju je bio Parivodic.Kakve veze ima poslovanje dve privatne firme kakve su Delta i Nibens sa zloupotrebom sluzbenog polozaja.Nibens grupa je asfaltirara po Srbiji po ceni koje je prihvatilo nadlezno ministarstvo.Ko je tada i ko je sada ministar infrastrukture

Takodje na osnovu koji dokaza (Papirnih) je tuzilastvo doslo do ovakvih saznanja. Koliko je meni poznato niko nije usao u Deltu i cesaljao papire. Usmeno ispitivanje i informativni razgovor nista ne znaci. Ko je ispitivao Miskovice i Djurisica.Kakvo je njihovo znanje kada je u pitanju ekonomija i trgovina.Da li su to "policajci" sa zavrsenim pravnim fakultetom. Tvrdim da oni o ekonomiji nista ne znaju, Imali smo pre desetak godina anketni odbor u skupstini Srbije gde je tada junosa i danas PRVI a pravnik i kako voli za sebe da kaze da je bio student generacije ispadao smesan

Milovan - Smederevo

pre 11 godina

Imam pitanje za g-dina Miljka Radosavljevića. Kao specijalni tužilac objavili ste da se sve ovo oko Miškovića (ne pada mi na pamet da ih branim) dešavalo od 2005.g. do 2010.g. Ko je vama zabranio da vi radite svoj posao, za koji ste inače plaćeni, za vreme prošle vlade i odmah po izvršenju kriminalnih radnji, već vam je g-din Vučić postakao naknadnu pamet, pa od njega napraviste Robina Huda? I drugo: Ko će Miškovićima da plati visoke odštete, kada sutra tuže i dobiju na sudu u Strazburu državu Srbiju? Vi lično i vaš nalogodavac, ili gradjani Srbije? Molim vas da odgovorite javno. Hvala.

Kluz

pre 11 godina

Sad lepo Mladja da organizuje "prodaju" Delte i eto para u budzetu... Sve je ovo cirkus, ne treba borba protiv korupcije da zavisi od jednog ili dva coveka, nego treba napraviti sistem koji se planski bori protiv iste... Ovako je sve kratkoh daha, nazalost...

sve za narod

pre 11 godina

Sadržaj ove prijave potvrđuje moje ranije sumnje,a one su te da Miroslava MIškovića tu slabo ima šta da tereti, dok ima itekako za Juniora koji je očigledno bio pohlepniji i znaaatno nevičniji ozbiljnim poslovima.
Hemslejd je dao pozajmicu za kupovinu PZP Niš i nakon vraćene pozajmice sa kamatom od 1,2M evra Hemslejd se povlači. Tu onda ulazi Junior koji sa Đuraškovićem pravi ove očigledne 'šibicarske' varijante sa kupovinom acija po nerealnoj ceni , dobijanja poslovne zgrade u centru Bgd.a i sl.
I da se vratimo na Miroslava MIškovića - čak i da je oko vraćanja kamate Hemslejdu bilo nekih neregularnosti,što ne isključujem, da li neko zaista misli da će se na spornom dokumentu naći njegov potpis a ne nekog od njegovih par stotina direktora?
Šta jedino može biti zaključak - Junior pada, ali zbog populizma i prenaduvavanja ove priče već 20tak dana, morao je da bude priveden i 'tata'. A on sigurno nema amatere advokate.

Martin

pre 11 godina

Da li kladionice primaju opklade kada će Miško biti pušten na slobodu? A za oslobadjajuću presudu i milionsku odštetu za hapšenje neće ni primati opklade.

Boban

pre 11 godina

Hemslejd je osnovan 1991 u Nikoziji i osnivač je Delta Banke. Šta sad sa Intesom?
C market, TP Srbija, PKB, Yuhor, Sunce, Autokomanda, Seme, Bazar, Napredak, Jedinstvo, Kozara,Obuća eksport-import, Jaffa, Avala ada, Umka...
Ja ne mogu da verujem šta su radili radnicima u TP Srbija i na koji način su oteli preduzeće i okupirali objekte.
Siguran sam da ni u drugim slučajevima nije bilo bolje.
A ako ja znam o tome, kao običan građanin...

Shonke

pre 11 godina

Jel se ovaj Miljko šali sa nama ili šta?
Pa vi Miškovića seniora ganjate za 1.2 miliona eur protivpravne dobiti a čovek ima imperiju od 1.2 milijarde!? Nije je preko pzp niš i bgd stekao nego mnogo pre toga.
Bolje bi vam bilo da pazite kako i šta radite da ne bi sutradan plaćali odštetu i njemu i junioru i Đuraškoviću.

Nego, jedno pitanje za Miljka: kada ćete uhapsiti ove iz vlasti što u senci ovih medijskih spinovanja oko snega, delte, prisluškivanja i drugih zabavnih dešavanja GRADE GRANICU PREMA KOSOVU? I kada ćete da ih priupitate koja strana država im je dala nalog da odseku narod iza te granice od užeg dela Srbije!?

A, da, sad je prviiposlednjipotpredsednik zauzet pripremom za pojavljivanje na RTS-u.

Da se kladimo da će večeras među prve tri rečenice i da mu bude "niko nije jači od države". Posle toga će reći da "se ne plaši za svoj život i da je spreman da ide do kraja i po najveću cenu". Takođe, niko neće smeti da postavi pitanje GRANICE sa KiM kao ni aferu prisluškivanja, krađe glasova, Beograd, datum pregovora, pad industrijske proizvodnje u 3. kvartalu od 5%, zaduživanje države za 1.3 mlrd u prvih sto dana od početka rada nove vlade...

Petar Filipovic

pre 11 godina

Zagorka Dolovac je u vreme formiranja nove vlade isla u posetu Vasingtonu gde je pohvaljena od kongresmena.Malo je cudno da u vremenu iza nas nije
imala sluha za organizovani privredni kriminal i sistemsku korupciju
u zemlji Srbiji tako sto bi inicirala promene koje su pocele tek sada da
se desavaju ? Vazno da je u Srbiji u prethodnim godinama ukinuto 3oo sudova

ivan78bg

pre 11 godina

Koliko vidim ovde nema za shta da terete tatu za sina ima osnova.A od nacionalizaje nema nishta ljudi djabe se lozite...Treba da se vrati nacionalizovana imovina posle ww2.A ako nekog osude zbog zloupotrebe sluzbenog polozaja u sopstvenoj privatnoj firmi EU ima da nam udeli packe.Da ne pominjem sto ce na sudu u Strazburu dobiti drzavu Srbiju.Taj zakon je odavno EU trazila da se ukine jer je totlano suluda ideja da mozesh da zloupotrebish svoj polozaj u sopstvenoj firmi,ali je ostavljen kao vid pritiska na tajkune ako nisu dobri i ne daju reket...

toza

pre 11 godina

I pored dobre volje ja ovde ne vidim u čemu se sastoji zloupotreba službenog položaja. Po ovom osnovu bi mogli da pohapse skoro sve vlasnike firmi u Srbiji.
Nastranu što je u celoj priči, čak i da tužilac može da dokaže krivicu, učešće Miroslava Miškovića u "zloupotrebi službenog položaja" 1,2 miliona evra.
Razumem da su ljudi ozlojađeni i željni pravde ali molim vas bez euforije da nam se nebi ponovila nacionalizacija i preki sudovi posle 1945.
Znajte da ovo prate budući investitori i sumljam da su spremni da ulože pare ukoliko ostane u krivičnom zakoniku "zloupotreba službenog položaja" u ovakvom obliku (nisi mi po volji ja te optužim za zloupotrebu službnog položaja).
Dakle glasam za sistem a ne pojedince zvali se oni Vučići, Dinkići, Đilasi...

Miki

pre 11 godina

Zloupotreba sluzbenog polozaja moze biti krivicno delo eventualno samo za njihova drzavna preduzeca a ne i za privatna.Ta definicija je ostatak nekih komunistickih vremena odakle ovi radikali i socijalisti nikako da izadju.

Miki

pre 11 godina

I sta je u ovome sporno.Cista trgovina.Kupis jeftino prodas skuplje i ostvaris profit.Pa to rade svi trgovci i na tom principu se zasniva svetska ekonomija.A porez ? Miskovic nije toliko bogat sto je vredan ili glup.Naravno da je i to zakonski pokrio.Ljudi se u svetu bogate upravo na "legalnim" rupama u zakonu.Da se razumemo, nimalo ne simpatisem Miskovica ali mislim da je ovo cist populizam i politicki marketing.Vucica i ekipu ni malo ne zanimaju posledice ovoga po ekonomiju i licnu egzistenciju hiljada ljufdi koji zive od Miskovicevih poslova i preduzeca.Morace i to posle da pokrivaju marketingom.Mislim da je cela ova prica namestanje pozicija za nekog drugog, umesto Miskovica.

niko

pre 11 godina

vi njega tuzite za poreklo imovine?! odakle mu 23'' evra?!
izgubili ste slucaj u startu, plus mi gradjani placamo odstetu koju ce mu dodeliti sud u strazburu ili na kipru (firma sa kipra, kipar kao clan EU stiti svoje firme).

nemoj molim te vucicu da krenes na kostice ili beka jer njihove firme su u svajcarskoj i holandiji, a te zemlje nisu poreski rajevi a jako stite interese svojih firmi u inostranstvu. posebno holandjani.

uostalom setite se srbe ilica i reakcije amercike agencije za osiguranej investicija. gradjani srbije platili milionsku odstetu plus firma vracena srbi ilicu. tada je dinkic a ne vucic davao pompezne izjave po televiziji.

dasa

pre 11 godina

Ne verujem da ce mu pronaci bilo sta protivzakonito, jos manje da je nesto potpisao. Preiskusan je on da bi napravio neku gresku. Covek je radio ono sto su mu zakoni i institucije omogucavali. Uostalom firme sa zato i osnivaju: da rade i zarade. Kupi jevtino, prodaj sto skuplje. A ako je jos placao i poreze, ne moze mu niko nista.

bane

pre 11 godina

bacanje prasine u oci narodu, i skretanje misli naroda od problema zvanog KOSOVO i ovim prelazima jer je vec SRPSKI narod dole poceo da se buni i ukazuje da to nisu obicni administrativni prelazi vec granica,a ova nasa nesposobna vlada i vlast nece do da priznaju, vec samo lazu onaj jadan narod dole koji im slepo veruje

POP

pre 11 godina

Dal slucajno ili ne ali sve ovo se desava u istom momentu kada se uspostavljaju granice na Kosovu,kada se razmenjuju oficiri za vezu sa Kosovom a u stvari to su ambasadori.Treba skrenuti paznju javnosti sa sustinskih problema, aovo sa Miskovicem//to ce se resiti vrlo brzo kad sve ovo prode oko Kosova.

DF

pre 11 godina

A sta je sa C marketom, pa tek su tu uzete desetine miliona eura...Sto se ne uhapsi u Spaniji onaj prevarant Radulovic koji je omogucio Miskovicu da uzme C market za male pare...?????

Sladjana

pre 11 godina

A ko je bio direktor Agencije za privatizaciju? Ja bih pustila Miškovića a uhapsila ceo državni vrh koji mu je omogućio to da radi, odnosno koji mu je šaptao uslove tendera, pa Tendersku komisiju koja ga je izabrala kao kupca itd. Ovo je magla i privid borbe protiv korupcije. On to nije mogao bez znanja moćnika, odnosno donosioca prethodnih odluka!

Dragan Popovic

pre 11 godina

U predmetu se radi o ugovornom odnosu u kome obe ugovorne strane ,uvek, od nastanka "emtio - venditio" (kako je kupoprodaja nazvana u Rimskom pravu)stranke zele da iz tog odnosa prodju sto bolje, sto manje plate, sto bolje prodaju. Ako je prodavac u ovom slucaju drzava prodala a one koje optuzujete kupili. Pravno ispravno je , ako ima stete goniti onog ko ju je prouzrokovao. Kupac to nije mogao. Hapsite i sudite one koji su u ime drzave prodavali.

Davor

pre 11 godina

Ja čekam da se oglasi Tomo Zorić i kaže "svesni svog dela u stanju uračunljivosti, sposobni da upravljaju svojim postupcima i shvate značaj svog dela čije su izvršenje hteli..." i zamuti još malo!

Autsajder

pre 11 godina

Ne znam da li sam ja glup, ali meni u celoj prici nesto fali. Miskovici su kupili ta silna preduzeca. Ok, kupili su budzasto, ali ako se ja dobro razumem u pijacu, svaka transakcija ima kupca i prodavca. Miskovici su bili kupci. Ko je bio prodavac? Ko im je omogucio da kupe ta silna drzavna PZP? Zasto prodavce ne saslusate?

Kapetan Ahab

pre 11 godina

Ovo je isto kao sa Agrobankom. Uhapsili direktora i uhapsili one koji su UZIMALI kredite i nisu ih vraćali. U redu. Ali nisu uhapsili i barem zasad još ne hapse one koji su im DAVALI kredite. Zašto? Nisu valjda ovi uzimali kredite tako što su došli s pištoljima u Agrobanku i naterali jadnicu na šalteru da im krne kredit od jedno "pe'-šes' milijona evrića", tek onako, da imaju za novog džipa i gorivo?

Miško se tereti da je budzašto pokupovao gomilu firmi. Ali ko je odredio cenu po kojoj ih je on kupio? Zašto ponovo imamo samo jednu polovinu priče?

Neću poverovati da Vučić misli ozbiljno dok ne vidim da barem 10 korumpiranih političara i drugih koji su pomagali lopurdama da opustoše Srbiju bude, ne samo uhapšeno, nego i OSUĐENO na dugogodišnju robiju (uz naravno zaplenu celokupne imovine).

Čudno kako (barem zasad) niko ne dira ni Šećerka, ni Beka? Luka Beograd je zaboravljena? Da nisu oni slučajno sticali imovinu na neki drugačiji i naravno, "pošteniji" način od Miška? Neće biti, jer ovde za sticanje velike love može samo "Miško's way, or no way..." Ili Miška je uzaptilo jer nije "naš", a ovi drugi pošto su "naši", onda se podrazumeva da su nedužni?

Što niko ne dira Dinkića, niti ikog od Dinkićevih ljudi? Na primer, Tomicu? Zar je već zaboravljena priča sa vakcinom i miljačina vredna preko 5 miliona evra? Nacionalna štedionoca i bivši SDK?

Šta bi s Palminom ulogom u Kolubari? Da Velju Kraducka i ne pominjem, njega ste se sigurno prvog setili.

sasa

pre 11 godina

I zasto se na kraju tereti Miroslav Miskovic. Za pare koje je pozajmio sinu , a ovaj mu vratio 1,2 miliona vise. Tanka je to optuznica

dred

pre 11 godina

Od ovog nema nista, ovo su price za malu decu! Posle tolike hajke po novinama morao je da uhapsi miskovica. A sta ce da bude posle to ih nije briga. Drzava ce ionako da plati. Politicki poeni su dobijeni, miskovic je u zatvoru, narod je dobio igre, bacice i neku koricu hleba, a carina na "administrativnim prelazima" radi!