Četvrtak, 06.12.2012.

07:00

Vučić: EU ostaje glavni cilj Srbije

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić poručio je u Vašingtonu da pristupanje Evropskoj uniji ostaje glavni cilj srpskih vlasti.

Izvor: Tanjug

Vuèiæ: EU ostaje glavni cilj Srbije IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

47 Komentari

Sortiraj po:

anonimno

pre 11 godina

Da li Vucic pita srpski narod sta misli o ulasku Srbije u EU ili je to Vuciceva ideja koju on hoce da ostvari.Vucic bi trebao malo da odahne i razmislja a ne na brzinu da donosi odluke. Znate onu nasu uzrecicu- ISPECI PA RECI.Kako vam se ovaj predlog svidja?

dadozlo

pre 11 godina

A sto ne napisaste da su ga kongresmeni pitali o njegovoj proslosti, sta i kako je govorio o USA u skupstini do pre 4 godine pa su ga pitali jeli lagao onda ili laze sada.
(boban iz NYC, 6. decembar 2012 18:38)

citajuci komentare i interesanrno je kako se ovog ni'ko nije dotaknuo

Dača

pre 11 godina

Ljudi ne lozite se, ma kakva EU, Vucic je samo politicar, a svi znamo da politicari govore jedno ,a rade drugo...ovo je samo jeftin marketinski potez za Zapad i EU, ali svi vrlo dobro znamo gde cemo na kraju zavrsiti. Pa ajde realno, jel treba da kaze da nam je Evropa i SAD smrtni neprijatelj, pa odmah ce ga proglasiti da zagovara ratnu politiku, ovako ce na kraju ispasti kao mi smo se trudili, dali smo sve od sebe, ali eto ipak nam izmakla EU i svi srecni i zadovoljni!

Pipi

pre 11 godina

Vreme je za novi referendum. Situacija se promenila. Velika vecina gradjana Srbije vise ne zeli ulazak u EU. I to zahvaljujuci upravo pnasanju iste te EU prema Srbiji.

Stevan

pre 11 godina

Sve sto cu sada napisati bice bez trunke sarkazma i ironije. Naime, meni se, iskreno, sve ovo svidja... Ako su se bivsi radikali, sada SNS-ovci, zaista promenili na bolje ja onda pozdravljam sve ovo sto rade. Oni bi trebalo da budu svesni da su u fenomenalnoj situaciji, sve "prljavo" i, kako su i oni sami govorili, "izdajnicko" su im zavrsili prethodnici. Imaju cistu situaciju, nemaju problem Haga, ostalo im je samo Kosovo. treba samo da budu iskreni i da narodu kazu istinu: KOSOVO JE NEZAVISNO. Znam da bi ih patriJote optuzivale na sva usta al sam siguran da bi se sve ubrzo stisalo kad bi se videlo da zajednicki ulazak Srbije i Kosova u EU moze da omoguci nasu beskrajnu pomoc Srbima sa Kosova. Znam da ce sada da pljuste minusi ali sta cu kad, koliko ja to zeleo da je drugacije, moram da priznam da je Kosovo nezavisno.

Didulica

pre 11 godina

Srbija neće u EU dok pleše sa Rusijom to bi valjda svima u Srbiji trebalo biti jasno.

U jednom trenutku će se postaviti jasni uvjeti a Srbija to neće htjeti ispuniti jer želi sjediti na dvije stolice a to neće biti moguće.

Rusija uglavnom zagovara nekakve saveze sa diktatorskim država čiji se režimi protive temeljnim vrijednostima na kojim je satkana EU.

zoro

pre 11 godina

Čak i da nam otmu i Vojvodinu i Rašku oblast ma i negotinsku krajinu neka nam uzmu, mi ćemo i dalje nepokoljebljivo koračati ka europskoj uniji! Bravo, to se zove doslednost!

mikin

pre 11 godina

"Vučić: EU ostaje glavni cilj Srbije"
-------------------------------------
E moj Vucicu, kamo srece da su se ove "demokrate" setile da te ranije posalju malo u Ameriku ili Evropu, ne bi ti nikada bio ni opzicija ni radikal.
Covek razlicito vidi sa razlicitih mesta.

Promena kursa

pre 11 godina

Pa mi da smo bili za EU, ne bi smo birali vas.

Koliko znam, izabrani ste zbog nacionalne priče i obećanja da će se stati sa prodajom Kosova koju je vodila prethodna vlast.

A ispade, da ste vi još poslušniji u izdaji države.

Milos

pre 11 godina

Vucicu ne znam da li si primetio ali EU se raspada i bankrot je.. tako ni pre dvadesetak godina niko nije primetio pad Berlinskog zida..bar sad postoji internet pa proguglaj malo.

Goran

pre 11 godina

Da si pre izbora rekao da ce izdaja svete srpske zemlje biti cena za prokletu eu ne bi sada bio tu gde jesi!! Neka se Tadic zamisli koliko je bio los kada si ti pobedio, moj glas si dobio samo zato jer sam smatrao da si manje zlo ali sam se prevario!!

bivši

pre 11 godina

pa nećemo valjda da glasamo sl.put za DS pa da opet gurnemo Srbiju u izolaciju (!?) šta se dešava, opet sve naopačke se okrenulo

klenga

pre 11 godina

izuzetno pohvalno je kako su ovi crni naprednjaci postali proamerikanci..ako vučić još i donese komad starog ‘leba iz te omržene im zemlje,da ga svi grickamo,gde će im biti kraj od sreće...kako se samo tkanje života prepliće..ali,valjda nisu ni svesni svega,kao i uvek,idu samo slepo za svojim pastirem..

Zeljana BG

pre 11 godina

Saradnja sa SAD bi bila odlicna .Ministar Vucic odlicno zastupa nase interese ,odlucno i bez ustezanja iznosi nepravdu koja je nacinjena srpskom narodu. U Republici Srpskoj su se suprostavili odlucno amerikancima i izborili se za svoj zahtev.

Mica Gajic

pre 11 godina

Sve je to lepo, ali izadjite pred narod i recite im da morate da priznate KOSOVO da bi usli u EU i kraj, nemoj nikog da zavlacite.Predhodna vlast je bila izdajnicka vlast po vasim recima, a sada kada ste tu i vidite u kakvoj su oni poziciji bili,da vas sa svih strana zatezu, ne mozete da kazete da su ikakvi izdajnici jer ste vi oni koji ce morati da priznaju celom svetu da SRCE SRBIJE nije vise nase.Vreme ce pokazati ko je izdajnik . . .

Mikeli

pre 11 godina

Sasvim ispravan stav gospodina Vucica. Dela su ona koja ostaju i pamte se. Ova vlada je vec dobila pohvale od strane zvanicnika EU za svoje napore u borbi protiv korupcije, reformi pravosudja i nastavku pregovora sa kosovskim Albancima.

Volim ove tri tačke ...

pre 11 godina

Joooj, radikali ... Kad vas vidim sa ovim vašim komentarima ...
Treba li da vas podsećam kako ste pljuvali razne bivše funkcionere kad su išli po inostranstvu? Izdajnici, strani plaćenici, idu po naređenja, idu da ljube noge, troše naše pare na putovanja ...
Sad je Vučić ispao najveći Srbin jer je otišao u SAD ... Najmudriji političar, tako se vodi država, spasava Srbiju ... Eeeeee .... Ko vas ne zna ...

Luzer

pre 11 godina

Шта рећи за човека кога Ђилас победи два пута, Дачић му је премијер, Тома председник, а он је председник странке коју води Томин син? Паника

KRPELJKA

pre 11 godina

Opasnu igru igraju ovi vaši političari. Pokušavaju igrati igru druga Tita, a to je toplo-hladno sa zapadom. Nažalost to je daleko od realnosti za sve zemlje Balkana jer su se geostrateški prioriteti promijenili prije 20 godina, a od strateški i vojno - politički jake SFRJ nije ostalo ništa. Ustvari ostala su za sve njih posvađana balkanska plemena. Nažalost većina, i sa naše i vaše strane to potvrđuje svojim ponašanjem i egzistencijalnim prioritetima.
Valjda će neki budući naraštaji biti razumniji i mudriji.
(istrijan, 6. decembar 2012 20:53)
SNS je po svom opredeljenju i proevropska i proruska i prosrpska, i propagator "Srbije, zemlje sa dvoje vrata"... I nema tu niceg ni ruznog ni protivurecnog. Srbija je mala zemlja, mora da saradjuje sa svima i mora tu saradnju da iskoristi da maksimalno zastiti svoje interese. Politicka konstelacija savremenog sveta i naseg regiona ni izbliza nije tako jednostavna kako je gorenavedeni komentator promislja. A nasa elita se rukovodi onom narodnom :" Umiljato jagnje dve majke sisa".

mikecc

pre 11 godina

uvazavam misljenje Aleksandra Vucica jer smo dovedeni u tu situaciju da pokusamo da izvucemo najvise sto mozemo za nasu zemlju i izgubimo najmanje sto mozemo,ovo je veliki uspeh za naseg ministra jer niko dosada od nasih politicara nije uspeo da razgovara sa ministrom odbrane SAD

nikola

pre 11 godina

Vucicu kako glavni cilj kada se non stop konfrotirate Briselu ciji clan zelite da budete.Stalno izricito izjavljujete nikada u NATO, glasali ste za Palestinu neskladno sa EU, zatim Vuk Jeremic nas uzasno predstavlja u svetu nemamo ni malo dostojanstva nego reagujemo ko neki mali prgav narod na prvu loptu, i usput ta Rusija vise saradjuje sa zapadom nego mi koji zelimo da budemo deo Europe kojoj svakako geografski pripadamo.

moi

pre 11 godina

Bas lepa ekskurzija. I jos je stigao, onako en passant, da reklamira svoju stranku, a da ispljuje DS. On ne propusta priliku da uradi nesto ruzno, bas je temeljan.

drasko

pre 11 godina

Jaoooo koliko mi je samo drago sto ce ovaj covek postati mozda i najomrzenija licnost svih vremena kod srba.
Koliko je samo menjao svoja politicka uverenja. Danas takodje to cini.
Setite se kako je pricao o toj EU pre samo par meseci, setite se tabli ulica sa imenom Ratko Mladic, onda cuveni granica koje je crtao sa Seseljom po Hrvatskoj, pa uvrede na racun malog Zlobe, koji mu je danas premijer...A sad prica kako EU nema alternativu...HAHAHAHAHA
Covek ni sam ne zna sta prica.
Prodaces Vucicu to Kosovo zajedno sa Dacicem u to sam siguran, a onda si potpisao sebi presudu kao najveci izdajnik, ali i neka ti vala. Zasluzujes da budes omrzen, kao i Dacic. Vase partije su sve ovo zakuvale dok ste bili mali sitni poltroncici koji su se eksponirali kao podparoli doticnih stranaka...Sam Bog vas je poslao, posto smo mi zaboravan narod da vam mi sudimo posle Kosova jer ste i najodgovorniji. Kad bolje razmislim sto taj vruc krompir da nosi DS ili bilo koja druga stranka iz onih vremena koje su cinile opoziciju, kada ste vi najodgovorniji. Zlo nam se sprema i to veliko, a sve zasluge pripadaju ovima koji danas upravljaju drzavom...

Bogic Bogicevic

pre 11 godina

"A,sta je sa linijom Karlovac-Karlobag-Ogulin-Virovitica?"
(zoran, 06. decembar 2012 21:00)
Ma Vuk (Vucic) je promenio dlaku i retoriku .

dalekovidost

pre 11 godina

Mene plasi upravo to sto je EU glavni CILJ nasih vlasti. Oni ne razmisljaju sta ce biti dan posle prijema (ako ga ikada bude). Koju robu i uslugu mislis da im prodas Vucicu? Sta to izvoze, osim Dacie, cenjeni clanovi Rumunija i Bugarska? Da se ne lazemo, sve dok ne budemo nesto izvozili, ili makar smanjili uvoz, a koristili domace (kvalitetne i cenom prihvatljive) proizvode, bicemo beda kao i danas.

cemu lazi ??

pre 11 godina

"uvazavam misljenje Aleksandra Vucica jer smo dovedeni u tu situaciju da pokusamo da izvucemo najvise sto mozemo za nasu zemlju i izgubimo najmanje sto mozemo,ovo je veliki uspeh za naseg ministra jer niko dosada od nasih politicara nije uspeo da razgovara sa ministrom odbrane SAD
(mikecc, 6. decembar 2012 21:19) ""
-------------------------------
Kako 'niko nije uspeo' ???
Zar predhodni predsednik Srbije, Boris Tadic nije razgovarao sa podpredsednikom USA Bajdenom, a to je mnogo, mnogo veci nivo nego ovaj Vucicev.
I plus, Bajden je Tadicu 'dosao na noge' u Beograd dok je Vucic 'otrcao cak u USA da Paneti ljubi skute'

Neko

pre 11 godina

Vučić: EU ostaje glavni cilj Srbije...

Ok Vučko, to nije sporno. Svi znamo da drugačije ne može biti, no...ono što je sporno jeste tvoja politika i tvoj rečnik koji se "DEBELO" razlikuju kada si negde van Srbije od one politike i onog rečnika kada si u Srbiji.
Ja znam da si ti vešt u brzom "presvlačenju" i znam da smo mi kao narod malo drugačiji od naroda sa zapada i da se zbog naše inteligencije i načina shvatanja stvari ovom narodu treba obraćati specijalnim rečnikom, ali...zar nije malo trulo i providno da tako očigledno vodiš dvostruku politiku?

Софија

pre 11 godina

Шта рећи свака част Вучићу на презенту своје земље.Ови до сада што су били земљу су нам унизили,на вама је тежак задатак,да повратите углед и част наше земље.Из мог угла за сада вам добро иде само наставите тако.

srpski patriota

pre 11 godina

Ustvari je obećao da će nastaviti Tadićevu politiku EU nema alternativu. Svojim biračima je u predizbornoj kampanji obećavao nešto drugo, ali njemu je bitnije ono što obeća Briselu i Vašingtonu.

ZoranNS

pre 11 godina

Ovo oko EU me veoma brine, ali što me brine da je 1 kg čvaraka 900 dinara a 1 kg domaće (od mesa) sirove kobasice 800 dinara kg. Do sada sam mrzeo samo politiku, a sada mrzim i čvarke, ne zbog ukusa nego zbog cene. Ispada da su čvarci najkvalitetniji deo svinje.

istrijan

pre 11 godina

Opasnu igru igraju ovi vaši političari. Pokušavaju igrati igru druga Tita, a to je toplo-hladno sa zapadom. Nažalost to je daleko od realnosti za sve zemlje Balkana jer su se geostrateški prioriteti promijenili prije 20 godina, a od strateški i vojno - politički jake SFRJ nije ostalo ništa. Ustvari ostala su za sve njih posvađana balkanska plemena. Nažalost većina, i sa naše i vaše strane to potvrđuje svojim ponašanjem i egzistencijalnim prioritetima.
Valjda će neki budući naraštaji biti razumniji i mudriji.

MilosM

pre 11 godina

Zao mi je sto ima dezurnih pljuvaca koji uopste i ne procitaju vest.Ja mislim da je ovo jako pozitivno.Verujem da je bilo upecatljivo i da ce bar malo popraviti imidz Srbije.

boban iz NYC

pre 11 godina

A sto ne napisaste da su ga kongresmeni pitali o njegovoj proslosti, sta i kako je govorio o USA u skupstini do pre 4 godine pa su ga pitali jeli lagao onda ili laze sada.

kako smo slatki kad zelimo iscimati neku lovu....

pre 11 godina

"...Vučić održao danas predavanje u američkom Kongresu o evropskim integracijama Srbije".

Kojim integracijama? Jel to opet po starom Srpskom obicaju pravljenje raznja a zec jos uvek negde u sumi...ha, ha, ha....

kaiser

pre 11 godina

"Srbija je u problemima,krivicom bivseg rezima,ali,ja verujem,da ovaj covek,moze nesto da uradi za ovu zemlju.
(Volujak, 6. decembar 2012 11:03) "

Ne, Srbija je u problemu upravo zbog ovog tipa, njegovog ortaka Tome, i šefa Šešelja.

Oni su za ovu zemlju već uradili sve što su hteli, i nećemo im to nikada zaboraviti, prenosićemo to na svoje potomke sa kolena na koleno.

Tako da džaba krečite.

Zorica

pre 11 godina

Svaka cast Vucicu na zalaganju za svoju zemlju. Mislim da ce ovim uspeti da poboljsa trenutnu situaciju u zemlji i pokazati da je prema Srbiji izvrsena nepravda.

Neimenovana

pre 11 godina

Pa,dobrim su putem krenuli i to sa najboljim namerama,nadajmo se da ce iz svega ovoga ispasti nesto dobro.Prvi put da imam poverenje u vlast i verujem da se trude da urade nesto za ovu propalu drzavu.

boban iz NYC

pre 11 godina

A sto ne napisaste da su ga kongresmeni pitali o njegovoj proslosti, sta i kako je govorio o USA u skupstini do pre 4 godine pa su ga pitali jeli lagao onda ili laze sada.

kaiser

pre 11 godina

"Srbija je u problemima,krivicom bivseg rezima,ali,ja verujem,da ovaj covek,moze nesto da uradi za ovu zemlju.
(Volujak, 6. decembar 2012 11:03) "

Ne, Srbija je u problemu upravo zbog ovog tipa, njegovog ortaka Tome, i šefa Šešelja.

Oni su za ovu zemlju već uradili sve što su hteli, i nećemo im to nikada zaboraviti, prenosićemo to na svoje potomke sa kolena na koleno.

Tako da džaba krečite.

drasko

pre 11 godina

Jaoooo koliko mi je samo drago sto ce ovaj covek postati mozda i najomrzenija licnost svih vremena kod srba.
Koliko je samo menjao svoja politicka uverenja. Danas takodje to cini.
Setite se kako je pricao o toj EU pre samo par meseci, setite se tabli ulica sa imenom Ratko Mladic, onda cuveni granica koje je crtao sa Seseljom po Hrvatskoj, pa uvrede na racun malog Zlobe, koji mu je danas premijer...A sad prica kako EU nema alternativu...HAHAHAHAHA
Covek ni sam ne zna sta prica.
Prodaces Vucicu to Kosovo zajedno sa Dacicem u to sam siguran, a onda si potpisao sebi presudu kao najveci izdajnik, ali i neka ti vala. Zasluzujes da budes omrzen, kao i Dacic. Vase partije su sve ovo zakuvale dok ste bili mali sitni poltroncici koji su se eksponirali kao podparoli doticnih stranaka...Sam Bog vas je poslao, posto smo mi zaboravan narod da vam mi sudimo posle Kosova jer ste i najodgovorniji. Kad bolje razmislim sto taj vruc krompir da nosi DS ili bilo koja druga stranka iz onih vremena koje su cinile opoziciju, kada ste vi najodgovorniji. Zlo nam se sprema i to veliko, a sve zasluge pripadaju ovima koji danas upravljaju drzavom...

kako smo slatki kad zelimo iscimati neku lovu....

pre 11 godina

"...Vučić održao danas predavanje u američkom Kongresu o evropskim integracijama Srbije".

Kojim integracijama? Jel to opet po starom Srpskom obicaju pravljenje raznja a zec jos uvek negde u sumi...ha, ha, ha....

ZoranNS

pre 11 godina

Ovo oko EU me veoma brine, ali što me brine da je 1 kg čvaraka 900 dinara a 1 kg domaće (od mesa) sirove kobasice 800 dinara kg. Do sada sam mrzeo samo politiku, a sada mrzim i čvarke, ne zbog ukusa nego zbog cene. Ispada da su čvarci najkvalitetniji deo svinje.

srpski patriota

pre 11 godina

Ustvari je obećao da će nastaviti Tadićevu politiku EU nema alternativu. Svojim biračima je u predizbornoj kampanji obećavao nešto drugo, ali njemu je bitnije ono što obeća Briselu i Vašingtonu.

Bogic Bogicevic

pre 11 godina

"A,sta je sa linijom Karlovac-Karlobag-Ogulin-Virovitica?"
(zoran, 06. decembar 2012 21:00)
Ma Vuk (Vucic) je promenio dlaku i retoriku .

Luzer

pre 11 godina

Шта рећи за човека кога Ђилас победи два пута, Дачић му је премијер, Тома председник, а он је председник странке коју води Томин син? Паника

cemu lazi ??

pre 11 godina

"uvazavam misljenje Aleksandra Vucica jer smo dovedeni u tu situaciju da pokusamo da izvucemo najvise sto mozemo za nasu zemlju i izgubimo najmanje sto mozemo,ovo je veliki uspeh za naseg ministra jer niko dosada od nasih politicara nije uspeo da razgovara sa ministrom odbrane SAD
(mikecc, 6. decembar 2012 21:19) ""
-------------------------------
Kako 'niko nije uspeo' ???
Zar predhodni predsednik Srbije, Boris Tadic nije razgovarao sa podpredsednikom USA Bajdenom, a to je mnogo, mnogo veci nivo nego ovaj Vucicev.
I plus, Bajden je Tadicu 'dosao na noge' u Beograd dok je Vucic 'otrcao cak u USA da Paneti ljubi skute'

Neko

pre 11 godina

Vučić: EU ostaje glavni cilj Srbije...

Ok Vučko, to nije sporno. Svi znamo da drugačije ne može biti, no...ono što je sporno jeste tvoja politika i tvoj rečnik koji se "DEBELO" razlikuju kada si negde van Srbije od one politike i onog rečnika kada si u Srbiji.
Ja znam da si ti vešt u brzom "presvlačenju" i znam da smo mi kao narod malo drugačiji od naroda sa zapada i da se zbog naše inteligencije i načina shvatanja stvari ovom narodu treba obraćati specijalnim rečnikom, ali...zar nije malo trulo i providno da tako očigledno vodiš dvostruku politiku?

istrijan

pre 11 godina

Opasnu igru igraju ovi vaši političari. Pokušavaju igrati igru druga Tita, a to je toplo-hladno sa zapadom. Nažalost to je daleko od realnosti za sve zemlje Balkana jer su se geostrateški prioriteti promijenili prije 20 godina, a od strateški i vojno - politički jake SFRJ nije ostalo ništa. Ustvari ostala su za sve njih posvađana balkanska plemena. Nažalost većina, i sa naše i vaše strane to potvrđuje svojim ponašanjem i egzistencijalnim prioritetima.
Valjda će neki budući naraštaji biti razumniji i mudriji.

moi

pre 11 godina

Bas lepa ekskurzija. I jos je stigao, onako en passant, da reklamira svoju stranku, a da ispljuje DS. On ne propusta priliku da uradi nesto ruzno, bas je temeljan.

Volim ove tri tačke ...

pre 11 godina

Joooj, radikali ... Kad vas vidim sa ovim vašim komentarima ...
Treba li da vas podsećam kako ste pljuvali razne bivše funkcionere kad su išli po inostranstvu? Izdajnici, strani plaćenici, idu po naređenja, idu da ljube noge, troše naše pare na putovanja ...
Sad je Vučić ispao najveći Srbin jer je otišao u SAD ... Najmudriji političar, tako se vodi država, spasava Srbiju ... Eeeeee .... Ko vas ne zna ...

dalekovidost

pre 11 godina

Mene plasi upravo to sto je EU glavni CILJ nasih vlasti. Oni ne razmisljaju sta ce biti dan posle prijema (ako ga ikada bude). Koju robu i uslugu mislis da im prodas Vucicu? Sta to izvoze, osim Dacie, cenjeni clanovi Rumunija i Bugarska? Da se ne lazemo, sve dok ne budemo nesto izvozili, ili makar smanjili uvoz, a koristili domace (kvalitetne i cenom prihvatljive) proizvode, bicemo beda kao i danas.

nikola

pre 11 godina

Vucicu kako glavni cilj kada se non stop konfrotirate Briselu ciji clan zelite da budete.Stalno izricito izjavljujete nikada u NATO, glasali ste za Palestinu neskladno sa EU, zatim Vuk Jeremic nas uzasno predstavlja u svetu nemamo ni malo dostojanstva nego reagujemo ko neki mali prgav narod na prvu loptu, i usput ta Rusija vise saradjuje sa zapadom nego mi koji zelimo da budemo deo Europe kojoj svakako geografski pripadamo.

MilosM

pre 11 godina

Zao mi je sto ima dezurnih pljuvaca koji uopste i ne procitaju vest.Ja mislim da je ovo jako pozitivno.Verujem da je bilo upecatljivo i da ce bar malo popraviti imidz Srbije.

Mikeli

pre 11 godina

Sasvim ispravan stav gospodina Vucica. Dela su ona koja ostaju i pamte se. Ova vlada je vec dobila pohvale od strane zvanicnika EU za svoje napore u borbi protiv korupcije, reformi pravosudja i nastavku pregovora sa kosovskim Albancima.

Neimenovana

pre 11 godina

Pa,dobrim su putem krenuli i to sa najboljim namerama,nadajmo se da ce iz svega ovoga ispasti nesto dobro.Prvi put da imam poverenje u vlast i verujem da se trude da urade nesto za ovu propalu drzavu.

Софија

pre 11 godina

Шта рећи свака част Вучићу на презенту своје земље.Ови до сада што су били земљу су нам унизили,на вама је тежак задатак,да повратите углед и част наше земље.Из мог угла за сада вам добро иде само наставите тако.

Zorica

pre 11 godina

Svaka cast Vucicu na zalaganju za svoju zemlju. Mislim da ce ovim uspeti da poboljsa trenutnu situaciju u zemlji i pokazati da je prema Srbiji izvrsena nepravda.

Stevan

pre 11 godina

Sve sto cu sada napisati bice bez trunke sarkazma i ironije. Naime, meni se, iskreno, sve ovo svidja... Ako su se bivsi radikali, sada SNS-ovci, zaista promenili na bolje ja onda pozdravljam sve ovo sto rade. Oni bi trebalo da budu svesni da su u fenomenalnoj situaciji, sve "prljavo" i, kako su i oni sami govorili, "izdajnicko" su im zavrsili prethodnici. Imaju cistu situaciju, nemaju problem Haga, ostalo im je samo Kosovo. treba samo da budu iskreni i da narodu kazu istinu: KOSOVO JE NEZAVISNO. Znam da bi ih patriJote optuzivale na sva usta al sam siguran da bi se sve ubrzo stisalo kad bi se videlo da zajednicki ulazak Srbije i Kosova u EU moze da omoguci nasu beskrajnu pomoc Srbima sa Kosova. Znam da ce sada da pljuste minusi ali sta cu kad, koliko ja to zeleo da je drugacije, moram da priznam da je Kosovo nezavisno.

KRPELJKA

pre 11 godina

Opasnu igru igraju ovi vaši političari. Pokušavaju igrati igru druga Tita, a to je toplo-hladno sa zapadom. Nažalost to je daleko od realnosti za sve zemlje Balkana jer su se geostrateški prioriteti promijenili prije 20 godina, a od strateški i vojno - politički jake SFRJ nije ostalo ništa. Ustvari ostala su za sve njih posvađana balkanska plemena. Nažalost većina, i sa naše i vaše strane to potvrđuje svojim ponašanjem i egzistencijalnim prioritetima.
Valjda će neki budući naraštaji biti razumniji i mudriji.
(istrijan, 6. decembar 2012 20:53)
SNS je po svom opredeljenju i proevropska i proruska i prosrpska, i propagator "Srbije, zemlje sa dvoje vrata"... I nema tu niceg ni ruznog ni protivurecnog. Srbija je mala zemlja, mora da saradjuje sa svima i mora tu saradnju da iskoristi da maksimalno zastiti svoje interese. Politicka konstelacija savremenog sveta i naseg regiona ni izbliza nije tako jednostavna kako je gorenavedeni komentator promislja. A nasa elita se rukovodi onom narodnom :" Umiljato jagnje dve majke sisa".

klenga

pre 11 godina

izuzetno pohvalno je kako su ovi crni naprednjaci postali proamerikanci..ako vučić još i donese komad starog ‘leba iz te omržene im zemlje,da ga svi grickamo,gde će im biti kraj od sreće...kako se samo tkanje života prepliće..ali,valjda nisu ni svesni svega,kao i uvek,idu samo slepo za svojim pastirem..

Mica Gajic

pre 11 godina

Sve je to lepo, ali izadjite pred narod i recite im da morate da priznate KOSOVO da bi usli u EU i kraj, nemoj nikog da zavlacite.Predhodna vlast je bila izdajnicka vlast po vasim recima, a sada kada ste tu i vidite u kakvoj su oni poziciji bili,da vas sa svih strana zatezu, ne mozete da kazete da su ikakvi izdajnici jer ste vi oni koji ce morati da priznaju celom svetu da SRCE SRBIJE nije vise nase.Vreme ce pokazati ko je izdajnik . . .

Promena kursa

pre 11 godina

Pa mi da smo bili za EU, ne bi smo birali vas.

Koliko znam, izabrani ste zbog nacionalne priče i obećanja da će se stati sa prodajom Kosova koju je vodila prethodna vlast.

A ispade, da ste vi još poslušniji u izdaji države.

zoro

pre 11 godina

Čak i da nam otmu i Vojvodinu i Rašku oblast ma i negotinsku krajinu neka nam uzmu, mi ćemo i dalje nepokoljebljivo koračati ka europskoj uniji! Bravo, to se zove doslednost!

mikecc

pre 11 godina

uvazavam misljenje Aleksandra Vucica jer smo dovedeni u tu situaciju da pokusamo da izvucemo najvise sto mozemo za nasu zemlju i izgubimo najmanje sto mozemo,ovo je veliki uspeh za naseg ministra jer niko dosada od nasih politicara nije uspeo da razgovara sa ministrom odbrane SAD

mikin

pre 11 godina

"Vučić: EU ostaje glavni cilj Srbije"
-------------------------------------
E moj Vucicu, kamo srece da su se ove "demokrate" setile da te ranije posalju malo u Ameriku ili Evropu, ne bi ti nikada bio ni opzicija ni radikal.
Covek razlicito vidi sa razlicitih mesta.

Goran

pre 11 godina

Da si pre izbora rekao da ce izdaja svete srpske zemlje biti cena za prokletu eu ne bi sada bio tu gde jesi!! Neka se Tadic zamisli koliko je bio los kada si ti pobedio, moj glas si dobio samo zato jer sam smatrao da si manje zlo ali sam se prevario!!

Milos

pre 11 godina

Vucicu ne znam da li si primetio ali EU se raspada i bankrot je.. tako ni pre dvadesetak godina niko nije primetio pad Berlinskog zida..bar sad postoji internet pa proguglaj malo.

Zeljana BG

pre 11 godina

Saradnja sa SAD bi bila odlicna .Ministar Vucic odlicno zastupa nase interese ,odlucno i bez ustezanja iznosi nepravdu koja je nacinjena srpskom narodu. U Republici Srpskoj su se suprostavili odlucno amerikancima i izborili se za svoj zahtev.

bivši

pre 11 godina

pa nećemo valjda da glasamo sl.put za DS pa da opet gurnemo Srbiju u izolaciju (!?) šta se dešava, opet sve naopačke se okrenulo

Didulica

pre 11 godina

Srbija neće u EU dok pleše sa Rusijom to bi valjda svima u Srbiji trebalo biti jasno.

U jednom trenutku će se postaviti jasni uvjeti a Srbija to neće htjeti ispuniti jer želi sjediti na dvije stolice a to neće biti moguće.

Rusija uglavnom zagovara nekakve saveze sa diktatorskim država čiji se režimi protive temeljnim vrijednostima na kojim je satkana EU.

Pipi

pre 11 godina

Vreme je za novi referendum. Situacija se promenila. Velika vecina gradjana Srbije vise ne zeli ulazak u EU. I to zahvaljujuci upravo pnasanju iste te EU prema Srbiji.

Dača

pre 11 godina

Ljudi ne lozite se, ma kakva EU, Vucic je samo politicar, a svi znamo da politicari govore jedno ,a rade drugo...ovo je samo jeftin marketinski potez za Zapad i EU, ali svi vrlo dobro znamo gde cemo na kraju zavrsiti. Pa ajde realno, jel treba da kaze da nam je Evropa i SAD smrtni neprijatelj, pa odmah ce ga proglasiti da zagovara ratnu politiku, ovako ce na kraju ispasti kao mi smo se trudili, dali smo sve od sebe, ali eto ipak nam izmakla EU i svi srecni i zadovoljni!

dadozlo

pre 11 godina

A sto ne napisaste da su ga kongresmeni pitali o njegovoj proslosti, sta i kako je govorio o USA u skupstini do pre 4 godine pa su ga pitali jeli lagao onda ili laze sada.
(boban iz NYC, 6. decembar 2012 18:38)

citajuci komentare i interesanrno je kako se ovog ni'ko nije dotaknuo

anonimno

pre 11 godina

Da li Vucic pita srpski narod sta misli o ulasku Srbije u EU ili je to Vuciceva ideja koju on hoce da ostvari.Vucic bi trebao malo da odahne i razmislja a ne na brzinu da donosi odluke. Znate onu nasu uzrecicu- ISPECI PA RECI.Kako vam se ovaj predlog svidja?

Zorica

pre 11 godina

Svaka cast Vucicu na zalaganju za svoju zemlju. Mislim da ce ovim uspeti da poboljsa trenutnu situaciju u zemlji i pokazati da je prema Srbiji izvrsena nepravda.

Neimenovana

pre 11 godina

Pa,dobrim su putem krenuli i to sa najboljim namerama,nadajmo se da ce iz svega ovoga ispasti nesto dobro.Prvi put da imam poverenje u vlast i verujem da se trude da urade nesto za ovu propalu drzavu.

MilosM

pre 11 godina

Zao mi je sto ima dezurnih pljuvaca koji uopste i ne procitaju vest.Ja mislim da je ovo jako pozitivno.Verujem da je bilo upecatljivo i da ce bar malo popraviti imidz Srbije.

Софија

pre 11 godina

Шта рећи свака част Вучићу на презенту своје земље.Ови до сада што су били земљу су нам унизили,на вама је тежак задатак,да повратите углед и част наше земље.Из мог угла за сада вам добро иде само наставите тако.

mikecc

pre 11 godina

uvazavam misljenje Aleksandra Vucica jer smo dovedeni u tu situaciju da pokusamo da izvucemo najvise sto mozemo za nasu zemlju i izgubimo najmanje sto mozemo,ovo je veliki uspeh za naseg ministra jer niko dosada od nasih politicara nije uspeo da razgovara sa ministrom odbrane SAD

Mikeli

pre 11 godina

Sasvim ispravan stav gospodina Vucica. Dela su ona koja ostaju i pamte se. Ova vlada je vec dobila pohvale od strane zvanicnika EU za svoje napore u borbi protiv korupcije, reformi pravosudja i nastavku pregovora sa kosovskim Albancima.

kaiser

pre 11 godina

"Srbija je u problemima,krivicom bivseg rezima,ali,ja verujem,da ovaj covek,moze nesto da uradi za ovu zemlju.
(Volujak, 6. decembar 2012 11:03) "

Ne, Srbija je u problemu upravo zbog ovog tipa, njegovog ortaka Tome, i šefa Šešelja.

Oni su za ovu zemlju već uradili sve što su hteli, i nećemo im to nikada zaboraviti, prenosićemo to na svoje potomke sa kolena na koleno.

Tako da džaba krečite.

KRPELJKA

pre 11 godina

Opasnu igru igraju ovi vaši političari. Pokušavaju igrati igru druga Tita, a to je toplo-hladno sa zapadom. Nažalost to je daleko od realnosti za sve zemlje Balkana jer su se geostrateški prioriteti promijenili prije 20 godina, a od strateški i vojno - politički jake SFRJ nije ostalo ništa. Ustvari ostala su za sve njih posvađana balkanska plemena. Nažalost većina, i sa naše i vaše strane to potvrđuje svojim ponašanjem i egzistencijalnim prioritetima.
Valjda će neki budući naraštaji biti razumniji i mudriji.
(istrijan, 6. decembar 2012 20:53)
SNS je po svom opredeljenju i proevropska i proruska i prosrpska, i propagator "Srbije, zemlje sa dvoje vrata"... I nema tu niceg ni ruznog ni protivurecnog. Srbija je mala zemlja, mora da saradjuje sa svima i mora tu saradnju da iskoristi da maksimalno zastiti svoje interese. Politicka konstelacija savremenog sveta i naseg regiona ni izbliza nije tako jednostavna kako je gorenavedeni komentator promislja. A nasa elita se rukovodi onom narodnom :" Umiljato jagnje dve majke sisa".

Zeljana BG

pre 11 godina

Saradnja sa SAD bi bila odlicna .Ministar Vucic odlicno zastupa nase interese ,odlucno i bez ustezanja iznosi nepravdu koja je nacinjena srpskom narodu. U Republici Srpskoj su se suprostavili odlucno amerikancima i izborili se za svoj zahtev.

drasko

pre 11 godina

Jaoooo koliko mi je samo drago sto ce ovaj covek postati mozda i najomrzenija licnost svih vremena kod srba.
Koliko je samo menjao svoja politicka uverenja. Danas takodje to cini.
Setite se kako je pricao o toj EU pre samo par meseci, setite se tabli ulica sa imenom Ratko Mladic, onda cuveni granica koje je crtao sa Seseljom po Hrvatskoj, pa uvrede na racun malog Zlobe, koji mu je danas premijer...A sad prica kako EU nema alternativu...HAHAHAHAHA
Covek ni sam ne zna sta prica.
Prodaces Vucicu to Kosovo zajedno sa Dacicem u to sam siguran, a onda si potpisao sebi presudu kao najveci izdajnik, ali i neka ti vala. Zasluzujes da budes omrzen, kao i Dacic. Vase partije su sve ovo zakuvale dok ste bili mali sitni poltroncici koji su se eksponirali kao podparoli doticnih stranaka...Sam Bog vas je poslao, posto smo mi zaboravan narod da vam mi sudimo posle Kosova jer ste i najodgovorniji. Kad bolje razmislim sto taj vruc krompir da nosi DS ili bilo koja druga stranka iz onih vremena koje su cinile opoziciju, kada ste vi najodgovorniji. Zlo nam se sprema i to veliko, a sve zasluge pripadaju ovima koji danas upravljaju drzavom...

cemu lazi ??

pre 11 godina

"uvazavam misljenje Aleksandra Vucica jer smo dovedeni u tu situaciju da pokusamo da izvucemo najvise sto mozemo za nasu zemlju i izgubimo najmanje sto mozemo,ovo je veliki uspeh za naseg ministra jer niko dosada od nasih politicara nije uspeo da razgovara sa ministrom odbrane SAD
(mikecc, 6. decembar 2012 21:19) ""
-------------------------------
Kako 'niko nije uspeo' ???
Zar predhodni predsednik Srbije, Boris Tadic nije razgovarao sa podpredsednikom USA Bajdenom, a to je mnogo, mnogo veci nivo nego ovaj Vucicev.
I plus, Bajden je Tadicu 'dosao na noge' u Beograd dok je Vucic 'otrcao cak u USA da Paneti ljubi skute'

boban iz NYC

pre 11 godina

A sto ne napisaste da su ga kongresmeni pitali o njegovoj proslosti, sta i kako je govorio o USA u skupstini do pre 4 godine pa su ga pitali jeli lagao onda ili laze sada.

srpski patriota

pre 11 godina

Ustvari je obećao da će nastaviti Tadićevu politiku EU nema alternativu. Svojim biračima je u predizbornoj kampanji obećavao nešto drugo, ali njemu je bitnije ono što obeća Briselu i Vašingtonu.

dalekovidost

pre 11 godina

Mene plasi upravo to sto je EU glavni CILJ nasih vlasti. Oni ne razmisljaju sta ce biti dan posle prijema (ako ga ikada bude). Koju robu i uslugu mislis da im prodas Vucicu? Sta to izvoze, osim Dacie, cenjeni clanovi Rumunija i Bugarska? Da se ne lazemo, sve dok ne budemo nesto izvozili, ili makar smanjili uvoz, a koristili domace (kvalitetne i cenom prihvatljive) proizvode, bicemo beda kao i danas.

nikola

pre 11 godina

Vucicu kako glavni cilj kada se non stop konfrotirate Briselu ciji clan zelite da budete.Stalno izricito izjavljujete nikada u NATO, glasali ste za Palestinu neskladno sa EU, zatim Vuk Jeremic nas uzasno predstavlja u svetu nemamo ni malo dostojanstva nego reagujemo ko neki mali prgav narod na prvu loptu, i usput ta Rusija vise saradjuje sa zapadom nego mi koji zelimo da budemo deo Europe kojoj svakako geografski pripadamo.

Volim ove tri tačke ...

pre 11 godina

Joooj, radikali ... Kad vas vidim sa ovim vašim komentarima ...
Treba li da vas podsećam kako ste pljuvali razne bivše funkcionere kad su išli po inostranstvu? Izdajnici, strani plaćenici, idu po naređenja, idu da ljube noge, troše naše pare na putovanja ...
Sad je Vučić ispao najveći Srbin jer je otišao u SAD ... Najmudriji političar, tako se vodi država, spasava Srbiju ... Eeeeee .... Ko vas ne zna ...

kako smo slatki kad zelimo iscimati neku lovu....

pre 11 godina

"...Vučić održao danas predavanje u američkom Kongresu o evropskim integracijama Srbije".

Kojim integracijama? Jel to opet po starom Srpskom obicaju pravljenje raznja a zec jos uvek negde u sumi...ha, ha, ha....

Milos

pre 11 godina

Vucicu ne znam da li si primetio ali EU se raspada i bankrot je.. tako ni pre dvadesetak godina niko nije primetio pad Berlinskog zida..bar sad postoji internet pa proguglaj malo.

Luzer

pre 11 godina

Шта рећи за човека кога Ђилас победи два пута, Дачић му је премијер, Тома председник, а он је председник странке коју води Томин син? Паника

moi

pre 11 godina

Bas lepa ekskurzija. I jos je stigao, onako en passant, da reklamira svoju stranku, a da ispljuje DS. On ne propusta priliku da uradi nesto ruzno, bas je temeljan.

Goran

pre 11 godina

Da si pre izbora rekao da ce izdaja svete srpske zemlje biti cena za prokletu eu ne bi sada bio tu gde jesi!! Neka se Tadic zamisli koliko je bio los kada si ti pobedio, moj glas si dobio samo zato jer sam smatrao da si manje zlo ali sam se prevario!!

Stevan

pre 11 godina

Sve sto cu sada napisati bice bez trunke sarkazma i ironije. Naime, meni se, iskreno, sve ovo svidja... Ako su se bivsi radikali, sada SNS-ovci, zaista promenili na bolje ja onda pozdravljam sve ovo sto rade. Oni bi trebalo da budu svesni da su u fenomenalnoj situaciji, sve "prljavo" i, kako su i oni sami govorili, "izdajnicko" su im zavrsili prethodnici. Imaju cistu situaciju, nemaju problem Haga, ostalo im je samo Kosovo. treba samo da budu iskreni i da narodu kazu istinu: KOSOVO JE NEZAVISNO. Znam da bi ih patriJote optuzivale na sva usta al sam siguran da bi se sve ubrzo stisalo kad bi se videlo da zajednicki ulazak Srbije i Kosova u EU moze da omoguci nasu beskrajnu pomoc Srbima sa Kosova. Znam da ce sada da pljuste minusi ali sta cu kad, koliko ja to zeleo da je drugacije, moram da priznam da je Kosovo nezavisno.

Mica Gajic

pre 11 godina

Sve je to lepo, ali izadjite pred narod i recite im da morate da priznate KOSOVO da bi usli u EU i kraj, nemoj nikog da zavlacite.Predhodna vlast je bila izdajnicka vlast po vasim recima, a sada kada ste tu i vidite u kakvoj su oni poziciji bili,da vas sa svih strana zatezu, ne mozete da kazete da su ikakvi izdajnici jer ste vi oni koji ce morati da priznaju celom svetu da SRCE SRBIJE nije vise nase.Vreme ce pokazati ko je izdajnik . . .

zoro

pre 11 godina

Čak i da nam otmu i Vojvodinu i Rašku oblast ma i negotinsku krajinu neka nam uzmu, mi ćemo i dalje nepokoljebljivo koračati ka europskoj uniji! Bravo, to se zove doslednost!

anonimno

pre 11 godina

Da li Vucic pita srpski narod sta misli o ulasku Srbije u EU ili je to Vuciceva ideja koju on hoce da ostvari.Vucic bi trebao malo da odahne i razmislja a ne na brzinu da donosi odluke. Znate onu nasu uzrecicu- ISPECI PA RECI.Kako vam se ovaj predlog svidja?

Neko

pre 11 godina

Vučić: EU ostaje glavni cilj Srbije...

Ok Vučko, to nije sporno. Svi znamo da drugačije ne može biti, no...ono što je sporno jeste tvoja politika i tvoj rečnik koji se "DEBELO" razlikuju kada si negde van Srbije od one politike i onog rečnika kada si u Srbiji.
Ja znam da si ti vešt u brzom "presvlačenju" i znam da smo mi kao narod malo drugačiji od naroda sa zapada i da se zbog naše inteligencije i načina shvatanja stvari ovom narodu treba obraćati specijalnim rečnikom, ali...zar nije malo trulo i providno da tako očigledno vodiš dvostruku politiku?

Bogic Bogicevic

pre 11 godina

"A,sta je sa linijom Karlovac-Karlobag-Ogulin-Virovitica?"
(zoran, 06. decembar 2012 21:00)
Ma Vuk (Vucic) je promenio dlaku i retoriku .

Promena kursa

pre 11 godina

Pa mi da smo bili za EU, ne bi smo birali vas.

Koliko znam, izabrani ste zbog nacionalne priče i obećanja da će se stati sa prodajom Kosova koju je vodila prethodna vlast.

A ispade, da ste vi još poslušniji u izdaji države.

klenga

pre 11 godina

izuzetno pohvalno je kako su ovi crni naprednjaci postali proamerikanci..ako vučić još i donese komad starog ‘leba iz te omržene im zemlje,da ga svi grickamo,gde će im biti kraj od sreće...kako se samo tkanje života prepliće..ali,valjda nisu ni svesni svega,kao i uvek,idu samo slepo za svojim pastirem..

ZoranNS

pre 11 godina

Ovo oko EU me veoma brine, ali što me brine da je 1 kg čvaraka 900 dinara a 1 kg domaće (od mesa) sirove kobasice 800 dinara kg. Do sada sam mrzeo samo politiku, a sada mrzim i čvarke, ne zbog ukusa nego zbog cene. Ispada da su čvarci najkvalitetniji deo svinje.

istrijan

pre 11 godina

Opasnu igru igraju ovi vaši političari. Pokušavaju igrati igru druga Tita, a to je toplo-hladno sa zapadom. Nažalost to je daleko od realnosti za sve zemlje Balkana jer su se geostrateški prioriteti promijenili prije 20 godina, a od strateški i vojno - politički jake SFRJ nije ostalo ništa. Ustvari ostala su za sve njih posvađana balkanska plemena. Nažalost većina, i sa naše i vaše strane to potvrđuje svojim ponašanjem i egzistencijalnim prioritetima.
Valjda će neki budući naraštaji biti razumniji i mudriji.

Pipi

pre 11 godina

Vreme je za novi referendum. Situacija se promenila. Velika vecina gradjana Srbije vise ne zeli ulazak u EU. I to zahvaljujuci upravo pnasanju iste te EU prema Srbiji.

bivši

pre 11 godina

pa nećemo valjda da glasamo sl.put za DS pa da opet gurnemo Srbiju u izolaciju (!?) šta se dešava, opet sve naopačke se okrenulo

Didulica

pre 11 godina

Srbija neće u EU dok pleše sa Rusijom to bi valjda svima u Srbiji trebalo biti jasno.

U jednom trenutku će se postaviti jasni uvjeti a Srbija to neće htjeti ispuniti jer želi sjediti na dvije stolice a to neće biti moguće.

Rusija uglavnom zagovara nekakve saveze sa diktatorskim država čiji se režimi protive temeljnim vrijednostima na kojim je satkana EU.

Dača

pre 11 godina

Ljudi ne lozite se, ma kakva EU, Vucic je samo politicar, a svi znamo da politicari govore jedno ,a rade drugo...ovo je samo jeftin marketinski potez za Zapad i EU, ali svi vrlo dobro znamo gde cemo na kraju zavrsiti. Pa ajde realno, jel treba da kaze da nam je Evropa i SAD smrtni neprijatelj, pa odmah ce ga proglasiti da zagovara ratnu politiku, ovako ce na kraju ispasti kao mi smo se trudili, dali smo sve od sebe, ali eto ipak nam izmakla EU i svi srecni i zadovoljni!

mikin

pre 11 godina

"Vučić: EU ostaje glavni cilj Srbije"
-------------------------------------
E moj Vucicu, kamo srece da su se ove "demokrate" setile da te ranije posalju malo u Ameriku ili Evropu, ne bi ti nikada bio ni opzicija ni radikal.
Covek razlicito vidi sa razlicitih mesta.

dadozlo

pre 11 godina

A sto ne napisaste da su ga kongresmeni pitali o njegovoj proslosti, sta i kako je govorio o USA u skupstini do pre 4 godine pa su ga pitali jeli lagao onda ili laze sada.
(boban iz NYC, 6. decembar 2012 18:38)

citajuci komentare i interesanrno je kako se ovog ni'ko nije dotaknuo