Ponedeljak, 03.12.2012.

23:44

"Jeremić promoviše sebe preko Haga"

Srbiji samo šteti odluka Vuka Jeremića da, kao predsedavajući Generalne skupštine UN, zakaže raspravu o Haškom tribunalu, kaže Rasim Ljajić za "Blic".

Izvor: Beta

"Jeremiæ promoviše sebe preko Haga" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

175 Komentari

Sortiraj po:

7abrinuta

pre 11 godina

Morala sam da pročitam dva puta da bih se uverila da je ovo izjava g.Ljajića.Pa zar se ne bi baš svi odreda bacali drvljem i kamenjem na Jeremića da ovako nešto nije uradio .Bilo bi obavezna ,ona naša ,,a zašto je tamo kad ništa za nas ne radi,nego samo ćuti,,.I trebalo je da zakaže sednicu sa ovom temom da se čuje i vidi ,pa ko došao ko nije ,nije bitno ,videće se ko je spreman da se podvrgne unapred sudu kao što je ovaj ,,nesud,, ,i za koje nacije važi a za koje baš i ne,jer su na ,,platnom spisku Velikog brata,,.A od ,,veta,,se ne nadajte pomoći.On se koristi da se ,,bude ni riba ni meso,,,a ,,u džepu im guja,,što narod kaže ,treba i to platiti,a mi smo ,,poznati po,,zahvalnosti,,.Zato se ,,polomiše ,,da kod nas nešto urade .Jer su nam ,,planovi od danas do sutra.I stalno neke slalom staze oko pravih stvari.

Milan

pre 11 godina

"to bi značilo da će svi srpski osuđenici moći da kaznu izdržavaju u Srbiji." Pa malo ste im zla naneli pa sad hocete i u ove nase cumeze da ih stavljate, pustite ljude tamo bar imaju normalne uslove, ne otezavajte im jos vise.

Tijana

pre 11 godina

Jeremić je pametan,uspešan mlad čovek, ali ne shvata da Srbi, ne oni u HAgu, već ovi u Zemlji ne zaslužuju poštovanje. Mnogi ne razmišljaju svojom glavom, već samo osuđuju. E,pa dragi sunarodnici on radi pravde u HAgu stavlja ili bolje rečeno rizikuje svoju medjunarodnu političku karijeru,što je iteško da će mnogi od vas to shvatiti...tea

sportmanbg

pre 11 godina

Mozda nece puno zemalja doci, ali u svakom slucaju je bolje pricati na sav glas, nego cutati pa se posle pitati da li smo mogli nesto da uradimo.

zex

pre 11 godina

taj sastanak koji Jeremic zeli nece nista da promeni sud radi po nalogu velikih sila i mozemo mi da se prevrcemo i da se raspravljamo medjusobno sve je uzalud. Srbija ima vece probleme od haga te krvnike ce stici prvda kad tad ali mi moramo da gledamo kako da prezivimo u nasoj zemlji jer dosla su teska vremena

supervisor

pre 11 godina

Aj na stranu sto Rasim kaze za Kubu i Venecuelu da nisu ozbiljne drzave (sto je stvarno tragedija) ali da on svoju drzavu, kao potpredsednik vlade te iste drzave, smatra neozbiljnom, to je potpuni skandal i sramota!

popeye

pre 11 godina

Docice Rusi i Kinezi, verovatno Indija i mnogi drugi, dakle vecina covecanstva. Ili su nekima bitni samo oni, koji trenutno, imaju vise para? Da se malo raspitao saznao bi da ce Rusija verovatno raspustiti Tribubal tako sto ce uloziti veto na njegov dalji rad. Nevidjeno los potez vecitog ministra, koji za divno cudo nije bio ni narocito los.

dvds

pre 11 godina

A sad bi lepo trebao da ponudi ostavku!
Šta mu je ovo trebalo...zar nije rečeno da je JeremiĆ reagovao nakon i sa konsultacijama sa Vladom u Beogradu? Zar nije rečeno da Vlada radi na 3 fronta da diskredituje odluke tog političkog suda?
Samo jedno Ljajiću...daj neopozivu ostavku.

biba

pre 11 godina

Posle ovakvih presuda,rasprava u GS UN ne moze da skodi. Cak i ako ishod bude nezadovoljavajuci (mali broj ucesnika, mnogo onih koji podrzavaju Tribunal) opet nece biti nista gore. Ipak, ako preovlada kriticki stav prema radu Tribunala, to moze biti makar kakva-takva satisfakcija Srbiji i Srbima. Prema tome, posto ne moze da skodi - podrzavam. Kakvi god da su Jeremicevi motivi, ne verujem da su Vasi, g. Ljajicu, drugaciji. Ko god udje u politiku, prvenstveno je tu radi sopstvene promocije, a vi koji ste 12 godina u svakoj vlasti ne mozete nam se predstavljati kao skromni, povuceni altruista nezainteresovan za licnu promociju. Ako je tako - sto ste okrenuli ledja DS-u i usli u ovu vlast? Zbog interesa Srbije ili svog interesa i promocije?

Putuj Evropo

pre 11 godina

@Došlo je do otrežnjenja i objektivnog sagledavanja što će sjednica donijeti. To smo ovdje komentirali kada se incijativa pojavila. Ona će biti snažni autogol za srpski interes jer će se tumačiti kao prkošenje i protivljenje vladavini prava. Mora biti neformalna debata s velikim brojem nevladinih udruga, reći negativnosti ali s afirmativnim sadržajem u cilju poboljšanja rada nekog budućeg suda. Ukoliko bude žešćeg verbalnog Nikolićevog napada s pozornice i neprihvatljivih zaključaka u Deklaraciji s ruskim tutorstvom u sjeni negativno će se odrazi na početak pregovora s EU. Možda to Rusi i žele, to je njihov interes?
(Poreč, 4. decembar 2012 01:15)

Otkud znas, mozda bas to i mi Srbi zelimo?

LUDI MILOJKO Trstenik SRB

pre 11 godina

Eto Rasime vidis, u Srbiji ako Covek kaze istinu kao ti odma Nisi dobar i vidim neki se pitaju koje Rasim A niko ne pita koje Jeremic, e Srbijo jadana li si.

Petar S.

pre 11 godina

Jeli Rasime, jesu li te to posavetovali iz Haskog tribunala. Haski sud evidentno i sada potpuno otvoreno donosi politicko projektovane presude, bez trunke obzira za pravdu (a i pravo kad smo kod toga).
Kome je u interesu da se to gura pod tepih.

PA ako "projektanti" Haskog suda nisu imali obzira za srpske zrtve, zasto bi imali obzira da salju osudjene Srbe na sluzenje kazne u Srbiju. Koje su to nebuloze. I sta ces da kazes kad i taj predlog (projektatni) budu odbili?
Sleti Rasime, ili podnesi ostavku jer je ova Jeremiceva odluka doneta u saradnji sa Drzavnim organima Srbije ciji si ti clan.

Stefan

pre 11 godina

Gospodin Rasim Ljajic tvrdi da ce saradnju sa Hagom svesti na tehnicki nivo,dok zvanicnici Haskog tribunala tvrde da je saradnja sa Srbijom iskljucivo tehnicka i da je takva od trenutka izrucenja Gorana Hadzica.Goran Hadzic je izrucen Hagu u julu prosle godine,znaci pre vise od godinu dana.Pitam se ko laze???

Bucko razmisljam

pre 11 godina

"Jeremić promoviše sebe preko Haga"

Samo neko ko nema ni jedne "cuke" u glavi nije to primetio i to vec prvog dana kada se ta vest "kao kuga" sirila Srbijom o tom "velikom poduhvatu" Vuka Jeremica i njegovom zakazivanju "debate" o "ucinku" haskog tribunala u GS UN a pohvale stizale od "najvisih srpskih zvanicnika" i "elitnih analiticara i eksperata" iz Srbije !
U "cudu" sam i "na svoje oci" gledao "slepilo" koje vlada u Srbiji !
NIKO u Srbiji ni na jedan trenutak nije se zapitao ko ce ucestvovati u toj "debati" koja se gradjanima Srbije zahvaljujuci "dosetljivom" Vuku Jeremicu ponudila kao ona zadnja "slamcica za koju se 'vataju davljenici", svi su "po inerciji" poverovali da ce u toj "debati" u GS UN ucestvovati samo "pristalice" srpske NAKARADNE politike a ne i oni koji su jos 90-tih godina: SAD, EU i drzave clanice NATO-a "imali griznju savesti" sto su cekali tako dugo i Srbiju bombardovali TEK 1999. a ne mnogo ranije i tako sprecili stradanje nevinih civila i razaranje gradova po INOSTRANSTVU kao sto je to bio slucaj sa Vukovarom, Sarajevom, Dubrovnikom ili GENOCIDOM u Srebrenici!
Samo neko izuzetno "naivan" moze poverovati u "ozbiljnost" i "pozitivan ishod" te "Vukove debate" za Srbiju ali je zato "promocija" Vuku Jeremicu zagarantovana !

Miki BG

pre 11 godina

Do sada sam podržavao Rasima, ali ovo što je rekao ne liči mi na njega. Da se slučajno ne dodvorava novom šefu demokrata Djilasu!? Pa, Rasime, tvoje i svih drugih zvaničnika koji su u vezi rada haga osnovni zadatak bi trebalo da bude da se valjano pripremite za raspravu, da lobirate tamo gde imate uticaja u inostranstvu da dodju i uzmu učešća u javnoj debati na GS UN koju uje Jeremić zakazao. Nije vaše da tumačite šta će biti, već da se zalažete za Srbiju. Posebno ako ste u Vladi. Ovako, čini mi se da je i Rasim podlegao "srebreničkom uticaju". Ne mogu da verujem! Sramota!!!

Nesloga

pre 11 godina

Evo razloga zasto ce Srbija nestati do 2020 godine. Nesloga. Da je kojim slucajem scenario drugaciji, da je Hrvatska ostecena a Srbija beneficirana, svi Hrvatski politicari bi kao jedan zaboravili na sve svoje nesuglasice i zajednicki napali odluke, lobirali po svetu da se odluke poniste.. A mi ? Sada sam siguran za koga radi doticni koji je napisao ovu izjavu, i koji su mu motivi i ciljevi. Na nama nije da se predajemo nego da se borimo do kraja, za a ti koji misle da su glasove gradjana dobili da bi pravdali zlocine nad Srbima, ti bi trebalo da napuste politicku scenu.

miso

pre 11 godina

Sustina price gospodina Jeremica je da kad se vrati iz UN (nakon sto je placan iz budzeta gradjana Republike Srbije), gde siguran sam, nece ostvariti ni jedan promil efekta po nasu zemlju, ovim i ovakvim pricama sebe preporuci za neku funkciju u DS ili mozda ..... E o tome se radi i to je ministar i hteo rece, to je ta licna promocija. Dobro zna da sada je tesko bilo sta uraditi kada je posao zavrsen, to je trebao raditi raniji da do ovoga ne dodje a ne sada da glumi velikog patriotu iz Amerike!!! Jadan li je ovaj Jeremi.

Лимени 036

pre 11 godina

Јеремић није дволичан као већина политичара......саспе у лице, па свидело се неком ил не.....,

Tijana

pre 11 godina

Ljajicu,kako Vas nije stid. Sve naše GENERALE ste lovili kao životinje i ispratili u Hag. Verovatno je i Vaše zadovoljstvo ogromno. Znate, Srbi su samo branili svoju zemlju Jugoslaviju, i samim tim nisu nikoga okupirali. Vi i Vaši koalic. partneri iz predhodne vlasti niste učinili baš ništa da to objasnite svetu. Kako kaže Josipovic"to su učinili neki ljudi",pa zar misli da smo zaboravili da je postojao Tudjman i njegovi generali,da li ste zaboravili kako si se naoruzavali. ...a vi niste ništa učinili. Zašto je tamo ceo bivši vrh,svi su krivi,komandana odgovornost,plan za proterivanje,zločinačke namere,a oni...sirocici ništa nisu znali.....tea123

lipi

pre 11 godina

Čovek pokušava da uradi nešto i to treba pozdraviti a ne kritikovati.Ljajić treba da priča o tome šta će vlada da preduzme povodom sramnih presuda u Hagu i kolika je njegova odgovornost u svemu tome jer je on zadnjih 12 godina zadužen za saradnju sa tim Hagom.Glupo je da jedan ministar,koji je to što jeste zahvaljujući političkim perverzijama, jedne vlade iz jedene male države uopšte komentariše odluke predsednika GS UN.Uvek smo spremni da pravdamo tuđe i kritikujemo svoje.Ne očekujem ni ja mnogo od te sednice ali podržavam da se bar čuje glas ponižene Srbije.

ssaassaa

pre 11 godina

Ljajić?... Rasim?... Jel to beše onaj što je bio na izborima na listi DS-a, pa kada ga je SNS zvala u vladu on je rekao čekajte nije korektno ipak sam bio na listi DS-a, moram prvo njih da pitam da li se slažu sa tim. Pitao ih, oni rekli ne slažemo se, a on ipak ušao u vladu? Jel to taj Rasim Ljajić ili neki drugi?

gordijanus

pre 11 godina

ne boj se rasime, doci ce mnogi jer su isti kao i svi vi..doci ce radi dnevnica i da im d... vidi put...svi ste vi isti soj... za rezultate ko te pita...

Ljiljana

pre 11 godina

"Efekat ce biti nula, minus", kazes ti Rasime. I kazes samo nekoliko zemalja, Kuba, ce ucestvovati. Ti mora da si neka nova prorocica Pitija kad gromoglasno najavljujes rezultat ovog zasedanja. Zalosno je ovo sto si izjavio, i nije nam jasno sta stoji iza ovakvog tvog stava. Jedan validan pokusaj g. Jeremica da se siri svet upozna sa nepravednim postupcima prema Srbiji ti ovako omalovazavas. Naravno uz to napadajuci da se radi o licnoj koristi. Gadi nam se Rasime ova tvoja izjava, i ne zasluzujes obracanje na Vi!!

kimi

pre 11 godina

Pricajte vi sta hocete ali jedini koji sme otvoreno da brani Srbiju.Vama je vise stalo sta ce misliti Eston,Kacin,Bramerc... nego do Srbije.Nadam se da ce stvarno da osnuje stranku da okupi pametne ljude koji vole ovu zemlju i da napokon maknemo ove pijune koji nas unistavaju zadnjih godina.

klenga

pre 11 godina

za budućeg dobitnika nobelove nagrade iz fizike-praktično dokazao da jedno telo u istom trenutku može biti na dva mesta,u dve skupštine-sasvim bespotrebno troši svoj furiozni talenat atomskog fizičara po tamo nekim njujorškim restoranima...bolje bi bilo da se postara da napravimo desetak atomskih bombi,pa da relevantno pregovaramo sa svima koje ne volimo...

Bledi

pre 11 godina

E moj Rasime, ne znas ti da se mali jeremic zakleo da ce Kosovo priznavati samo preko njega mrtvog. Nece ti se taj vracati iz UN (uvek ce se tamo naci neki poslic) sve dok ne izvrsi amanet.

Bogdan

pre 11 godina

Kao što se očekivalo čim se malo stvar ohladila američki puleni kreću u sabotiranje održavanja rasprave u UN. Prvi je Rasim , naravno,kao što je prvi i po broju izveštaja Vikiliksa iz američke ambasade.Vrlo brzo će mu se pridružiti i Čeda,Boris i žuta ekipa a završni udarac će dati Vučić i Nikolić.Zaboravih Đilasa,on će sa naročitim zadovoljstvom učiniti sve protiv Jeremića.Rasprave neće biti.

pravdoljub

pre 11 godina

Sve ratne zlocince bi trebalo prebaciti u drzve gdje su pocinili zlocine.
I neka tamo izdrzavaju kazne.
Srbija koja nije ucestvovala u ratu ne bi trebalo da insistira na tome da zlocinci izdrzavaju kaznu u Srbiji. Nema logike.

Misko

pre 11 godina

Gospodin Ljajic nije u pravu, zato sto se Gospodin Jeremic pokazao ovim cinom da se bori za Srbiju i za njen ugled u svetu. Ne treba cutati pred nepravdom, nego je neohodno iskoristiti sve diplomatske mere da se ta nepravda ispravi.

Cutanje svakako nije resenje. Barem nije pravo resenje za Srbiju. Svaki politicar, koji je istovremeno partiota i koji ne povladjuje zapadu podrzava gosp. Jeremica.

Jeremija style

pre 11 godina

@(milos, 4. decembar 2012 00:34)

A je li Jeremić pitao vladu Srbije da li da zakaže taj skup? Šta misliš i po čemu veruješ da će biti Srbiji koristan? Karavan je prošao, a psi sad mogu lajati do mile volje, nema koristi.

Preispitaj sebe

pre 11 godina

Da imas casti posle poslednje presude u Hagu bi dao ostavku.Verovatno su vam opet inostrani mentori porucili da je za nase dobro da se pomirimo sa faktickim stanjem, a da oni brinu za nas nego mi nismo svesni. Na zalost nisi ti jedini vi ste ljudi za sva vremena.

Djoka

pre 11 godina

Odjednom ovaj diplomata od karijere postade veca patrijota i od Vucica, i od Dacica! Ne moze biti da jeremic nije u stanju da shvati da je Srbija jedno malo ostrvce u sred srede zapadne zone interesa, a da velike vrane ne vade oci jedna drugoj, te da uprkos glasnoj retorici postuju svoje dzentlmenske dogovore - kako na Balkanu, tako i na Kavkazu. Galama koju preko tvitera dize ovaj buntovni, mladi covek je sigurno velika uteha za razocarane, ali nikako ne ide na ruku interesima zemlje koju predstavlja.

Nepristrasni patriota

pre 11 godina

Ja mislim da ima dve vrste ratnih zločinaca:naši zločinci koji su dobri zločinci i patriote i treba ih pustiti, i njihovi zločinci koji su zli zločinci i koje nipošto ne treba puštati na slobodu! Kada se naši zločinci vrate u domovinu treba da im kličemo kao što oni kliču svojima!

Mladen Mladenovic

pre 11 godina

Do sada sam uvek imao respekta prema istupima i stavovima gospodina Ljajića, koji se uvek pokazivao kao umereni i odmereni političar.Iz tog razloga nisu mi jasni ovi njegovi stavovi?!Zašto je za Sebe i Srbiju štetna rasprava o radu jednog suda čije su odluke toliko pogadjaje ovu državu i bile, u najmanju ruku, neverovatne jer, trenutno ne mogu da pronadjem neku težu i užasniju reč kojom bi opisao njegov rad.Zar rasprava u UN, može da donese bilo kakvu i bilo kome štetu?!Da li gospodin Ljajić, sebi, može da odgovori na jedno prosto pitanje: Kome smeta rasprava na temu Haški tribunal i zašto?!Velikoj većini gradjana Srbije, odgovor je potpuno jasan.

Djordjejugos

pre 11 godina

Gospodin Ljajic je u pravu. Jeremic je oduvek sve radio u licnom interesu. Tipicna "zapadna skola-licnog menadzerstva".
Kriticari Rasima su uglavnom "dosljaci", ili imaju ne-srpsko poreklo, te uporno hoce, da budu veci Srbi, od Patrijarha!
Medjunarodna politika je moguceg, a ne postavljanje uslova, koji su nemoguci. U ostalom, Jeremic je i u vreme "ministrovanja", bio covek DSS-a.

Pavle Stojanović

pre 11 godina

Ova Ljajićeva izjava je očigledno u funkciji DS-ove unutarstranačke kampanje. Mnogima u DS-u ne odgovara da politički uticaj i rejting Jeremića ne raste. Zbog toga, neko je morao da da izjavu koja će dovesti u sumnju vrednost Jeremićevog poteza, pa su misli da će biti manje očigledno ako to uradi neko ko sam nije iz DS-a. Međutim, cela igra je i dalje ostala prilično providna, samo je Ljajić dozvolio sebi da bude oruđe u tuđim rukama, što je žalosno za odmerenog i kulturnog političara poput njega.

Još jedna stvar je interesantna u vezi sa reakcijama na Jeremićev potez. Naime, mnogi čitaoci komentarišu da je Jeremić arogantan i da je ovaj njegov potez u korist lične promocije. Čak i da je tako, zašto je problem da neko podiže svoj rejting i godi ličnoj sujeti zastupajući interes svoje države? Nije li sasvim zasluženo da neko bude poštovan i hvaljen zato što radi u korist svoje države, pogotovu ako je ona u teškoj krizi kao Srbija danas? Jeremićev postupak bi bio za moralnu osudu samo ako bi se zakazivanjem rasprave o ad hok sudovima on trudio da podigne svoj lični rejting na uštrb interesa Srbije. Međutim, ni Ljajić ni ostali kritičari ove Jeremićeve odluke nisu objasnili zašto bi rasprava o Haškom tribunalu u UN bila štetna za Srbiju. Naprotiv, čini se da je svaki oblik ukazivanja na katastrofalan rezultat rada tog suda upravo u najboljem interesu budućnosti naše zemlje.

shauma

pre 11 godina

Mozda i stete, vise ne znam, ali znam da ni ovakve izjave u javnosti od strane aktuelnog ministra ne koriste! Ako imate nesto da raspravite, raspravite sluzbeno, zvanicno, a ne ovako! Bas nam nedostaje imidz nesloznog naroda, narocito prema drugima! Mozemo da se svadjamo izmedju sebe, ali prema svetu moramo biti jedinstveni, kao sto su drugi. Zbog te nesloge smo slabi, niko nas ne postuje, zato i prolazimo ovako kako prolazimo.

Slobaki Karasutra

pre 11 godina

Rekao bih da je i efekat postojanja UN već neko vreme nula, ionako veliki rade šta hoće bez obzira na odluke koje donosi savet bezbednosti ili ostala tela UN. Prema tome, ne samo da je Jeremić na toj funkciji nebitan lik, već je i samo postojanje UN u poslednjih 10-20 godina potpuno izgubilo smisao.

igix

pre 11 godina

Hahahahahah....Da ne bi trebao tebe da promovise??? Nije mi jasno kako kritike uvek stizu od najnekompetentnijih ljudi. Covek je zubar po profesiji, a ujedno strucnjak za politiku, ljudska prava, manjine, ekonomiju, pa iu visoku politiku na medjunarodnom nivou. Jermic koji je po profesiji politicar i koji je uz to i diplomac Harvarda je los i sve cini samo za svoju promociju....Neverovatno...Veliki strucnjace Ljajicu, koji unapred vec prognoziras propast zakazane konferencije, istu ne bi mogao da iniciras nikada...da ti nije mozda zbog toga krivo.

nada

pre 11 godina

LJaljicu cijenila sam te kao politicara,ali mi nije jasno zasto kazes to za jeremica,i zasto bi se mi vise plasili haga.pitam ja vas sta ste ucinili za pavkovica i nase generale koji su branili nasu teritoriju nismo isli na tudju jel kosovo je nase.tako isto ne vidim zasto da jeremic ne zakaze sjednicu da cijeli svijet vidi sta radi hag od nas.tako isto pitam vas zasto ne pitate vi hag sta je sa seseljem zasto ga ne puste tako isto mladica karadjica.jel oni su branili svoj narod.zar to imaju samo pravo htvati,bosanci,kosovari da brane svoj narod a mi nemamo to pravo.pitam vas kao politicara dali je to u redu.nemojte nas iznenadjivati sa vasim izjavama

ivan

pre 11 godina

Da li je napravljena bilo kakva ozbiljna analiza Jeremićeve prethodne akcije sa Međunarodnim sudom pravde? Neke zemlje su se pozivajući se baš na tu odluku priznale Kosovo kao državu. Nijedna koja je priznala nije povukla svoje priznanje. Da ne bude opet tako, pa da se donese zaključak da je sud u Hagu radio kako treba. Onda dalje rasprave nema. I sa kim se on u ostalom konsultovao pre zakazivanja ove sednice? Nego šta je nego samo lična promocija?

Munze.Ljux.

pre 11 godina

Sto se tice ove sednice,bice tu poseta bolja nego sto predvidja Ljajic,a da ce se zaboraviti,pa zaborave se i mnogo vaznije stvari.Ono zbog cega sam ja pobesneo na nasu spoljnu politiku je ova nepromisljena i nadasve stetna odluka da podrzimo Palestinu u sporu sa izraelom.I mnogo jace i uticajnije drzave su u takvim situacijama mudro uzdrzane,a mi ponovo guramo prst u oko Americi i Izraelu bez potrebe i ikakve koristi.

LAVINIJA LEVIC

pre 11 godina

Ovo nisu Rasimove reci.On je uvek blagoglagoljiv ali je ovoga puta ispunjavao domaci zadatak koji mu je Neko dao.Jeremic je jedini covek u nasoj novijoj istoriji ciji cestiti postupci bar malo ublazavaju ovu bruku koju sprovode oni koji moraju (zbog putera)

Pera

pre 11 godina

Ali zato su Nikoliceve izjave od velike koristi za Srbiju i uopste ne sluze licnoj promociji.. Nego sta bi sa tim socijalnim kartama? Pretpostavljam da je potrebno minimum 20 godina da bi se napravile..

gile

pre 11 godina

a nas veciti ministar koga je on promovisao svih ovih godina navlasti? haski tribunal i haske tuzioce? sad dize graju tipa dr'zte lopova a zapravo rasim video da je us::: motku...

Dejan

pre 11 godina

Ok, sacekacemo taj dan ali ako se gospodine Ljajicu ispostavi da niste u pravu i pojavi se mnogo veci broj zemalja nego sto mislite ocekujem vasu ostavku u suprotnom ocekujem da se Jeremic povuce iz politike.
Licno mislim da niste u pravu.

kkghjkgjk

pre 11 godina

Sto bolje urlices, i u ilizorno irealnom svetu istrajavas protiv celog sveta sve si veci i pravi Srbin. Sto vise mislis, analiziras, konstruises, i realnim se stvarima sveta bavis sve si opasniji za Srbiju, ili?

samo da kazem

pre 11 godina

Konacno da se neko, pored Djilasa, ohrabri i kaze nesto o Jeremicu i njegovom stetocinskom delovanju. Valjda ce neko analizirati i Jeremicevo ministrovanje, sta je kada i kome govorio, koliko je novca potrosio na najskuplje hotele i avio karte. Iako rasprava o Haskom tribunalu u UN moze da bude korisna. sve je to samo za koriscenje za jedan dan, ne donosi nikakve stvarne efekte, pogotovo ne Srbiji. "samo da kazem"

Nikola

pre 11 godina

Katastrofalna izjava Rasima Ljajića, koja će ga potpuno diskreditovati. Zbogom za dalju političku karijeru Rasima Ljajića. Razotkrio se. A narod ti je verovao.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Vreme je bilo da neko kompetentan zacepi blagoglagoljivom Jeremicu usta. Ovo je bilo potrebno mnogo pre dok je Jeremic bio u vladi. Njigov urlik odbrane Srbije steti, mnogo steti zemlji. Nije Srbija fudbalski tim koji se bodri sa tribine nekontrolisanim pevanjem, bukom, zvizdanjem... Ovde treba burazeru zasukati rukave u znoju i neprespavanim nocima misliti na jedno realno sutra Srbije. A tviter majstor jeremic ostaje samo jedan diplomatsko politicki ficfiric. DS ako se i vrati na scenu nikad vise nece pruziti priliku da ovaj turbo-diplomata ovde opet promesa karte i podeli. Rano Jeri u penziju ide...

neb

pre 11 godina

Postovani gospodine ministre.Pre nego sto kritikujete ovaj potez Jeremica ,voleo bih da vidim vas izvestaj o radu Saveta za saradnju sa sudom Hagu,svih ovih godinaciji ste Vi predsednik;Izvestaj bi verovatno stao u jednu recenicu: "Svi uslovi ispunjeni i svi optuzeni predati"

Zanimljivo je takodje da slican stav vasem ima i Americka Administracija

Darko

pre 11 godina

Pa čak i da jeste tako, da li je normalno da vi kao zvaničnik države iz koje je gen.sek. dajete takve izjave? Koji je kredibilitet države u kojoj se njeni visoki zvaničnici prepucavaju i sapliću na ovaj način? Nisam to očekivao od vas g. Ljajiću. Bananizacija!

Branko Stefanović

pre 11 godina

Ova izjava Rasima Ljajica se moze svrtati u drzavno- kompromitujuce. Ipak smo pogodjeni presudama i ne idu nam u prilog i svako je trebao postupiti kao bivsi ministar.Jeremic je inace narcisoidno-aroganti tip ali ipak pokusava da dradi za Srbiju. Slazem se da je bilo njegovih gresaka narocito veano za procenu presude MSP u sluaju deklaracije o Kosovu ali smo sada morali dici glas. Prema tome ministre Rasime Ljajicu ako ne znate nista pamentije onda je bolje makar cutati i ne podrivati napore nase drzave. Svoje licne sudove u tom momentu zadrzite za sebe.

Dušan

pre 11 godina

Sram te bilo Rasime! Toliko pljujete Vuka koji je rizikovao svoju internacionalnu karijeru i dobar odnos sa velikim silama da bi pomogao Srbiji. A Srbija mu tako vraća. Nije ni čudo što smo tu gde smo, teramo najbolje od sebe, negativna selekcija je jedan od najvećih problema ovog društva.

Boranija

pre 11 godina

Ovo je cista politika u najgorem obliku. Covek se uplasio da ce Jeremic postati popularniji od njega. Porucio bih mu da vise brine o svojoj zemlji nego o sebi. Od dodvoravanja nemcima, amerikancima, zemljama koje su odgovorne za ubijanje srpsku decu i to ne jednom koje necemo imati nista. Svet, svaki gradjanin sveta treba da zna pravu istinu o svemu ovome, i zato je Jeremic kreirao ovaj dogadjaj.

Sale

pre 11 godina

Ne slazem se sa Ljajicem koji za svoje vreme predsedavanja nacionalnim savetom za saradnju sa Hagom nije uradio ama NISTA pa stoga ima najmanje prava da bilo sta kaze Jeremicu. Hag je osnovan u UN-u i ako se ova rasprava ne zakaze onda ne treba da budemo u UN-u uopste. To je sud UN-a pa samim tim sud UN-u polaze racune... Ne mora niko da dodje ali ce u istoriju uci kako se svet poneo prema nepravdi koja se Srbima nanosi vec denecijama... No, to ne bi Ljajic ni znao obzorom da se najmanje oseca Srbinom a berujem najvise islamistom...

Dok se nekom ne smrkne....

pre 11 godina

1.-Rasim je po pitanju Jeremica 100% i pravu. 2.-Do 10.aprila vise se nece niko secati Haga i haskih odluka.3.-Sta je VJ uradio po pitanju spoljne politike,nista sem sto je pokusao da mazne 7.5 mil.eura.

Tijana

pre 11 godina

Ljajić je lično lovio naše GENERALE i oterao ih u Hag. Ko je on da sada podiže glas protiv Jeremića! Jeremićeva
kultura, umerena diplomatija i vrhunsko poznavanje svetske politike su ga dovele na mesto gde je sada, nije mu potrebno da se promoviše preko Haga. Umesto da budemo srećni što ga imamo,gospodin Ljajić bi i sada da se cuti. Našu državu i njega treba da je stid. Srbija je branila JUGOSLAVIJU,mi nismo bili agresori na sopstvenoj zemlji....

Горан

pre 11 godina

Господин Јеремић је урадио онолико колико је могао. ТО што неки неће да се појаве на расправи, то више говоро и њима него о Јеремићу. Него, господине Љајићу, шта си ти урадио поводом гротескног понашања хашког циркуса (трибунала)?

bit' ce po onoj "pozeleli ste - gledajte"

pre 11 godina

Zna Ljajic da ima dosta i previse onih sto ce na raspravi braniti Hag podsecanjem svetske javnosti na pocinjena zverstva Srba jednostavnom rekapitulacijom tih zverstava u recima i slikama razorenonog Vukovara, Sarajeva, sokantnog genocida u Srebrenici i drugih, pa sve do necuvenih i monstrumskih dela brace Lukica koje upravo ocekuju ponovnu presudu suda. Samo to ce biti dovoljno da osvesti i ono malo drzava koje su pocele sumnjati u opravdanost Haskog suda. Sve u svemu, Srbija ce tom raspravom sigurno izaci kao gubitnik, i to je Ljajicu posve jasno, za razliku od Jeremica koji politiku vodi svojim napadajima testastorona umesto mozgom.

kvatro

pre 11 godina

Ne Gospodine Ljajicu on je iskoristio svoju poziciju i progurao to jel bi inace morali za tako nesto dobro da platite i molite. Na vama i drzavi je sada red da lobira i privuce sto vise drzava za tu raspravu a ne da ceka kao sto ste to dosada radili odluke koje su ponizavajuce za nas. Zapitajte se sta ste do sada uradili za nase zatvorenike sem izrucujuci ih Hagu. Moglo je tu uz dobro lobiranje kao sto su uradili Hrvati i da se neki oslobode odgovornosti a ne da came u zatvori zbog odluka na visem nivou. Pogledajte samo slucaj Gospodina Seselja treba da vas je sramota nisam za njega niti cu biti ali njegov slucaj je ruganje pravdi i nasoj drzavi. Sta ste uradili po tom pitanju? Nista kao i obicno ali ste se odmah javili kao i vasi stari sledbenici da ljubomorno prokomentarisete. I zato Gospodine Ljajicu Gospodin Jeremic ne radi to zbog svoje popularizacije vec je na takvoj poziciji da to moze a mi i dalje imamo ljubomorne i nesposobne politicareda to iskoriste.

pavao

pre 11 godina

Uglavnom se slazem sa Ljajicevim izjavama, ali ovog puta moram da kazem "videcemo", jer jednostavno nemam dovoljno informacija za bilo kakvu drugu izjavu... tok i rezultat rasprave u UN ce nam jasno pokazati ko bolje razume politiku, Ljajic ili Jeremic...

Zivota Zivotic

pre 11 godina

Ljajic bi trebao da podnese ostavku na funkciju vezanu za saradnju Srbije sa haskim tribunalom i da se niko drugi ponovo ne bira.

Zumbul

pre 11 godina

Konacno javna licnost da kaze ono sto je svima jasno i ocigledno k'o dan. Jeremic postaje sve veca bruka i sramota zbog flagratnog samo-promovisanja. Da vidimo, video snimak od 360 stepeni sa govornice generalne skupstine i odusevljeno dahtanje k'o dete u Diznilendu, fotografisanje sa svakom poznatom osobom koja zakoraci u UN (Sting, Stivi Vonder...) i kacenje na tviter, tviterisanje o prevrtanju stolova nakon Noletove pobede u jednom od najskupljih steakhouse-a u NY (jeste oce to), iskazivanje gneva preko tvitera posle oslobadjanja hrvatskih generala, zakazivanje sednice o Hagu koja potpuno nema svrhe, sepurenje k'o curan tokom sednice o Palestini...
Jadno, decko stvarno ima komplekse. Mora da su ga maltretirali u skoli jer je bio geek.

Rasha

pre 11 godina

Puna podrska Jeremicu! A bice tu i Kina, Rusija i dosta drugih. A treba i Vuk isto da se promovise kroz svoj rad i poziciju, kao svaki drugi profeaionalac. Kao sto se i ti Rasime promovises, a izgleda ne bas dobro.

MoždaDaAMoždaINeda

pre 11 godina

E ovaj Rasim više ne zna šta hoće, možda bi mu najbolje bilo da ode u Tursku, gde će ga ÇHP dočekati raširenih ruku.

kalimero

pre 11 godina

Rasime najbolje bi bilo da Srbijanska vlada trazi da se na toj raspravi ne govori o rezultatima rada suda u Hagu koji se bavio zlocinima na prostorima bivse Jugoslavije jer bi to najvise doprinjelo kontinuitetu politike koju Vlada Srbije vodi vezano za te zlocine. Moze se govoriti o sudu za Ruandu i tu Srbija treba da uzme ucesce jer je to mnogo znacajno za nju. U raspravi obavezno finansirati ucesce sto veceg broja NVO sa prostora Srbije.

Mare

pre 11 godina

Neka nova moda, prepucavanje samo preko medija. I naravno, ne voditi racuna o ukupnim interesima Srbije. Veliki previd Rasima Ljajica.

Dejan KŠ

pre 11 godina

Izgleda da Velja nije jedini. Od ovo malo komentara svi se lepe za Ljajićevu nacionalnu pripadnost u negativnom kontekstu. Meni je mnogo ogavniji Jeremić u svojoj narcisoidnosti (puvalo rekli bi neki). Skandale nepoznate u diplomatiji ozbiljnih zemalja pravi, od kako se vratio sa inostranom diplomicom. Poštovana Gospodo zašto vaša i moja deca ne studiraju vani, to neka vas muči, a za Rasima Ljajića ne brinite, veći je patriota od mnogih od nas i nije "večiti ministar" sram vas bilo! Najbolja ocena nečijeg rada je ono što su on i Milica Delević doživeli: da ih nova vlast zamoli da ostanu i rade za nju. Uzgred novu vlast ne mogu očima da vidim, da me ne shvatite pogrešno.

Rasime spasime

pre 11 godina

Od toliko Srba on se naso da bude ministar za sardnju sa Hagom i da vadi zlocince iz Haga koji vecinom odgovaraju za zlocine nad Bosnjacima a Rasim kvazi Bosnjak sto ti nedadose rasime da budes ministar policije odbrane trezora neg tu ulogu u nekom filmu za koju je rezija napisana u SANU i SPC osamdesetih i devedesetih

MPavle

pre 11 godina

Ljajic je odmeren covek, pa me ovaj komentar iznenadjuje - deluje mi zlobno. Ne slazem se, naravno. Prvo u svim dosadasnjim glasanjima u UN incijative Vuka Jeremica su iznenadjuce dobro prolazile. Uprkos silnom pritisku najmocnijih zemalja, dugogodisnjem lobiranju, potrosenim parama Kosovo jos uvek ne priznaje vecina. ne vidim zasto bi nas podrzale samo Venecuela, Kuba a ne na primer Rusija, Kina, Brazil, Indija, nesvrstani i mnogi drugi koji nas inace podrzavaju. Izgleda da uspeh Vuka Jeremica smeta mnogima. Na kraju krajeva podsetio bih da je izabran iako je EU imala svog favorita. Proslo mu je glasanje o Palestini.Verujem da cak i da ne uspe ova incijativa Srbija ima moralnu obaveyu da je sprovede. Na kraju krajeva i sam gospodin Ljajic je vrlo ostro komenterasio Hasku presudu. Pitam se da li je to samo radi licnog promovisanja na unutrasnjem planu.

perica

pre 11 godina

Ako je vec sednica zakazana dobro bi bilo boriti se da vise drzava ucestvuje u tom razgovoru i zapravo i ti i octali bi ste trebali maksimalno nagovarati druge a ne ovako unapred obesmisljati i izvrcati naglavacke ,nas dozivotni ministre !

gt

pre 11 godina

Jeremić je trn u oku svim zapadnim diplomatama jer se zalaže za Srbiju i ne može se kupiti tapšanjem po ramenu i bilo čime drugim kao ovi što daju ovakve izjave i pišu komentare.

On JEDINI radi u interesu Srbije i niko drugi.

neki

pre 11 godina

E ako jos Jeremic ispadne kriv zato sto je zakazao raspravu onda smo stvarno sve ovo i zasluzili.. Nemam nikakve simpatije prema Jeremicu ali ovo ipak ne razumem...

peki

pre 11 godina

Nama neprijatelji ni ne trebaju kad mi sami kritikujemo naseg coveka sto je zakazao raspravu o nepravdi nad nama samima. STA TI ZNAS STA CE SE DESITI U UN NA PROLECE????

Dragan

pre 11 godina

Nije mi bas jasna ova Rasimova odluka. Zar je resenje cutati i praviti se lud, kao ovih desetak godina? Nas napolju koji smo se na sve nacine borili 90-tih za Srbiju da prezivi, olako ste nas kasnije nazivali Milosevicem ljudima.

obicangradjanin

pre 11 godina

Rasim je bio na listi DS na prethodnim izborima. Izgubili su ali Rasim se brzo snasao i usao u vladu. Jednostavno on mora biti mirodjija u svakoj corbi kao i Dinkic. Vlast iznad svega ! Posto se Jeremic konsultovao i sa Dacicem i sa Vucicem i sa Nikolicem pre zakazivanja sednice UN pre bi rekao da hoce da promovise interese Srbije i da se cuje i nasa istina. Po meni je to veoma hrabra i casna odluka. Ici protiv Haga, USA ,EU i citavog sveta bas i nije neka promocija licnosti i dela nekog politicara ali svi mogu imati svoje misljenje tako i gospodin Ljaljic...

A vala dosta nam je i tebe

pre 11 godina

A da li je dosadasnja saradnja sa Hagom plus? Sta smo dobili za uzvrat osim nepravde ministre? Ili je saradnja sa Hagom samo eufemizam za pravdu pobednika koju ste bas vi ministre sprovodili.

Jadno

pre 11 godina

Kamo srece da svi tako promovisu sebe, onda bi ova zemlja neke vajde i imala od vas. No, jedino cemu vi sluzite, to je da gurate klipove u noge onima koji nesto rade. Sto neko ovde rece, valjda je u interesu da ta rasprava uspe, valjda je treba promovisati, a ne satanizovati. Upravo zbog ovakvog naseg ponasanja, tako i prolazimo u Hagu. Isporucili smo svoje ljude i nikad o njima vise ni izvestili, a Hrvatska ulozila desetine miliona evra. Mislite li da Hrvati ne znaju da su Gotovina i Markac cinili zlocine? To znaju i mala deca, ali oni se bore za sebe, bas ih briga sta ko misli. A mi, pljujemo na svaku inicijativu da nesto ucinimo za sebe. Jadni smo. Patriota sam i volim svoju zemlju i narod, ali moram da kazem da smo (vecina) teski idioti, kreteni, bilmezi, koji ne vidimo dalje od nosa. Konstantno radimo u korist sopstvene stete, i satanizujemo svakog ko pokusava nesto da ucini da nam pomogne. Dosta filozofije dal' ce to da nam pomogne il' nece, podrzite i tacka. Sigurno da nece da nam pomogne ako ispadnemo kreteni i Hrvati "pobede", pored Haga, i u toj raspravi. Onda ce biti ko je kriv. Evo, ovakvi koji se ponasaju i daju izjave kao Ljajic.

Nemanjaxx

pre 11 godina

Bez obzira na broj učesnika rezultat će biti jalovan, jer je najviši domet predsedničko saopštenje koje nikog ni na šta ne obavezuje. Ali, dobro, neka se, i po cenu da budu podsmevani ili ignorisani, jadnici i nemoćni izduvaju.

Lajavi Krelac

pre 11 godina

Bolje bi ti bilo da juris po svetu kao on kad je sprecavao priznanja kosova i uradis nesto korisno nego sto kukas da je sve gotovo i da je bolje da im se izvinemo jos jedno 60 puta. Sram te bre bilo kad tako pricas a ministar si.

Savest vam nije cista...

pre 11 godina

Oh ne sta cemo sad?? Ljajicu a ovo sto ti sad pricas nije promovisanje?? Savest vam nije cista pa se plasite rasprave u UN-u? Ucinicete sve da je zaustavite?

Ivan

pre 11 godina

Razocarala me izjava Ljajica jer to uopste ne lici na njega. Cak i da je stetan postupak Jeremica, nije po nas mudro ni svrsishodno da ga Ljajic javno proziva.

Poreč

pre 11 godina

Došlo je do otrežnjenja i objektivnog sagledavanja što će sjednica donijeti. To smo ovdje komentirali kada se incijativa pojavila. Ona će biti snažni autogol za srpski interes jer će se tumačiti kao prkošenje i protivljenje vladavini prava. Mora biti neformalna debata s velikim brojem nevladinih udruga, reći negativnosti ali s afirmativnim sadržajem u cilju poboljšanja rada nekog budućeg suda. Ukoliko bude žešćeg verbalnog Nikolićevog napada s pozornice i neprihvatljivih zaključaka u Deklaraciji s ruskim tutorstvom u sjeni negativno će se odrazi na početak pregovora s EU. Možda to Rusi i žele, to je njihov interes?

Lionac

pre 11 godina

Čekaj bre... Pa zakazao je raspravu nakon konsultacija sa državnim vrhom Srbije... Inicijativa je države Srbije... A ti ga Ljajiću pretera sa glupostima! Miči ni se sa monitora i televizoram ne mogu više da te gledam.

Stefan

pre 11 godina

A jel imaš ti Rasime neku bolju ideju možda osim te prazne inicijative da deo naših državljana osušđenih u Hagu sliže kazne u Srbiji? To ni njima neće mnogo značiti, a interesima i ugledu Srbije neće apsolutno ništa značiti...

O zasto u ovoj vukojebini sam ja odrast'o...

pre 11 godina

Videcete da je ovaj gospodin apsolutno u pravu. Uvericete se 10. aprila, samo sacekajte malo do tada. Covek je potpuno dao realnu i razumnu izjavu. Jeremic se samo promovise i nista vise od toga. Samo gledajte, pa cete uskoro to imati prilike sami i da vidite, to je za par meseci. Zivi bili!

Porzellaneum

pre 11 godina

Šta je rezultat politike DS-a od 2008. do sada? "I EU i Kosovo!"? Gde je Jeremiću EU? Gde je Kosovo?
Jesmo li sprečili dalja priznanja? Je li ijedna zemlja povukla priznanje?
Jeremić je slično pričao i kada je Medjunarodnom sudu postavio pitanje da li je nezavisnost Kosova protivna medjunarodnom pravu. Svi su aplaudirali i imali velike nade. I šta je bilo?
Da nam je Jeremić 2008., pred izbore, rekao da će se desiti sve ovo što se zaista i desilo za vreme vladavine DS-a, da li bi iko za njih glasao?
Da li se sada priča ponavlja? Kako Jeremić ili bilo ko drugi zamišlja da će izgledati ta rasprava? Efekti?
Namera može da nam bude simpatična, ali jedino što se broji su rezultati!
A rezultata nema!

Avnoj

pre 11 godina

A tvoj povod da se promovises kao neko ko je radio za radnicka prava,ajd sto si radnike obespravio,pa nas neke americko-britanko-africke kolonije stavile zajedno sa Hrvatima na crnu listu nepozeljnih radnih zona zemalja,vec si osmislio zakon da radnici prilikom protesta ne smeju da izadju na ulice,da skrenu paznju na lopovluk.
Ti si bio glavni zagovornik Haga i koji je efekat pravde?
U pocetku mi te je bilo zao iskreno,a sad vidim da si funjara i to nepopevana.Stalno su ti gurali vruc krompir,ajde Ljajicu ovo,ajde ljajicu ono,a tebi krompir prevruc pa u stadijumu pucanja ti bacas gradjanima u lice.
Neka se odrzi rasprava,jer ce ovo biti cinjenica da vise ni jedna zemlja ne dopusti politickom tribunalu da sudi.
Bio sam za isporucivanje svih kasapina balkana,ali pravda je ocigledno selektivna.Posto je tako,neka mlate slamu u UN.
I jos nesto,o Juznoj Americi nemoj nista da govoris,jer nemas pojma da je zahvaljujuci njima nafta Amerima jos uvek jeftina i dostupna.
Jer da nije tako Engleska bi vec odavno uletala u Ekvadorsku ambasadu.
Ja smatram da ti vise nisi dostojan bilo koje drzavne funkcije,a jeremiju ostavi na miru i neka radi svoj posao,a ti radi svoj dok te radnici ne proteraju,pa te jedino USA i Australija moze udomiti.
Kao u stara dobra vremena iz vremena Tita.Pitaj Micuna,on se seca cele procedure toga doba

J O K E R

pre 11 godina

!??!...rizicna izjava...posebno jer je clan sadasnje vlade(a i par drugih od ranije...)!ako je iskren - svaka mu cast sto govori svoje misljenje javno!ako nije - oprati se nece,posebno ne kod srba koji su ozbiljno pogodjeni poslednjom haskom 'pravnom sharadom' oslobadjanja hrvatskih generala,a posebno haradinaja,jednog od "ovk"komandanata u kosovskoj budalastini slobodana milosevica,koji je vec davno pre toga prevrsio i izgubio meru u greskama...nazalost jer bolje i pametnije nikada nije ni umeo!!!ljut,besan,prepotentan,surov i pokvaren...i sve to sa svojim sugradjanima drzave srbije-albanskog porekla,ali,g r a dj a n i a drzave srbije!!!...!!!...!#$%^&*_+ ...m o r o n ...sada kusamo ono sto je tadasnji "geda genije" sejao...teko li ga nama sa takvim quazi politicarima...f u j !!!

Miloš

pre 11 godina

Licna promocija ili ne ova vest je odjeknula negde. Gospodine ministre osim komentara voleo bih da je jos neke mere preduzela vasa kancelarija.

nemanja

pre 11 godina

Rasime, mnogo si se odomacio na vlasti, bavi se svojim ministarstvom koje je ionako izmisljeno da bi mogao necim da se bavis. Kad si imao posao vezan za saradnju sa Hagom tad nisi nista uradio da prekines odnose sa tim antisrpskim sudom, zato nemoj da blatis ljude koji nesto pokusavaju da urade, opste je poznato da je Jeremic najzesce zastupao Srbiju i nije se plasio da odrzi lekciju Hrvatima... JEDINI!!! Vreme je da se penzionises

Predrag

pre 11 godina

Najbolje da mirno prihvatimo da smo mi jedini krivi za sve a da se zlocinci slave. Taj sud se vise nesme zvati sud. To je marketinska agencija sa fasadom suda. Neka se ne zataska overa zlocina. Napred Vuce!

Branko Markovic

pre 11 godina

Bravo Rasime, konacno je neko dao jasnu definiciju pravih namera Vuka Jeremica. Posto je u Srbiji ostao bez bezuslovne podrske svog ""politickog tate, a njegova stranka ga se prakticno odrekla i trazi da vrati poslanicki mandat, preambiciozni malisan nastoji da sebi pronadje novo visoko mesto u politickom miljeu Srbije. U tom cilju spreman je i da instrumentalizuje i kosovske Srbe koji se nalaze u izuzetno teskoj i slozenij situaciji. Podsecam neke napaljene rodoljube da je taj isti Jeremic vodio akciju trazenja misljenja Medjunarodnog suda u Hagu u vezi sa jednostrano proglasenom nezavisnoscun Kosova. Rezultat te akcije verovatno vam je poznat, nije to tako davno bilo. Sada ponovo imamo novi dramski,kako on kaze sekspirovski, nastup sa neizvesnim krajem. U vezi sa raspravom na GS UN postoje dva scenarija raspleta: ili ce veliki i uticajni jednostavno ignorisati da ucestvuju u ovoj Jeremicevoj monodrami, ili ce, ako procene da je to oportunije, poslati npr. 150 svojih govornika koji ce u debati vatreno braniti odluke haskog suda. U takvoj situaciji, predsedavajuci ce samo moci da konstatuje da postoje dijametralno razlicita misljenja i da ne moze da se izvede bilo kakav jedinstveni zakljucak sa skupa. Poslednji je cas da najumniji i najiskusniji ljudi u Srbiji odlucuju o tome na koji ce se nacin adekvatno odgovoriti i osuditi politicki motivisane odluke haskog suda.

.,.

pre 11 godina

Da Vas pitam nesto, oni oslobodise njihove, a Vi hocete da se Srpski vrate, i robijaju?! ! ! Koja je to logika, a?! ! ! A zasto su Kuba i Venecuela NEOZBILJNE DRZAVE, a ove koje rade to sto rade zemlji Srbiji, su ``OZBILJNE ZEMLJE`` a?! ! ! Ugledajte se malo na Kubu i Venecuelu.

ne verujem

pre 11 godina

Uopste ne verujem niti se nadam da ce sud u Hagu udovoljiti zelji Srbije da Srbi-osudjenici sluze kaznu u Srbiji.
Ralozi:
- Srbija je na svojoj teritoriji punih 16 godina krila tada optuzene, Ratka Mladica, a Karadzica 12 godina
- Srbija ni do danas nije procesuirala njihove jatake

zhvakass

pre 11 godina

A Rasim uz svaki par Ljajic je sad glas razuma. Odavno si sa pozicije na kojoj si trebao da se boris za prava nasih optuzenika u Hagu. Sad je malo kasno da pametujes.

zeljko

pre 11 godina

Covek je potpuno u pravu. Neko treba da prekine Jeremicevo samoreklamiranje. Svugde ga ima gde ne treba. Umislit ce covek da je No 1 (James Bond). Ma ne kazu djaba vuk dlaku menja , cud nikada.

milos

pre 11 godina

Bilo bi dobro, i ako tako mislite, da se sinhronizujete sa misljenjem vlade, za koju radite. Ovakve izjave, sigurno, stete Srbiji. Gledano sa strane izgleda da u vladi radi sta ko hoce. To nije bas normalno. Pitao bih vas da ste poslodavac u svojo firmi, da li bi ste dozvolili da radi sta ko hoce, i pri tome ga drzali na platnom spisku. Ako ste deo vlade po svojoj volji, ako vas placaju, onda svoje privatno misljenje zadrzite za sebe dok za tu vldu radite. Ovakvo ponasanje je potpuno nenormalno. Ja bih vas otpustio momentalno. Ne moze da se bude na platnom spisku i da se bude u isto vreme disident.

Svarog

pre 11 godina

tako je rasime! reci mu. hag je samo tvoja krava muzara. odakle ti "muzes" politicke poene. i nemoj puno da se brines sta ce biti posle. dal' ce to neko pamtiti. svi mi znamo kakav je odnos politickih snaga u svetu. to mora biti zapisano za neke naredne generacije. i jos jednom. nedaj svoju kravu nikome!

StiX

pre 11 godina

Ja se u potpunosti slazem sa ovom izjavom ali sta to vredi kad uvek pravimo pogresne korake, uvek pogresno procenimo ljude. Koliko samo postovalaca lika i dela Zorana Djindjica danas ima a ogromna vecina istih tih je na dan njegovog ubistva slavila. Gomila lozaca se pali na takve stvari i to je to u Srbiji.
Sta vredi kad Srbina lako naloziti na odbranu casti, obraza, postenja, volimo ku#cenje i ostalo...
E da, sad ce najvise komentara biti u stilu, uspeh se ne prasta Rasime i ostalo ali je covek realno u pravu.
Nikakve vajde od toga nema a VJ se predstavlja kao poslednji branik otadzbine.

Nebojsa

pre 11 godina

Oho..ovo je prva izjava Ljajica koja se moze protumaciti kao...podrska albancima...mozda ce ih biti jos.Pa praticemo sta ce jos izjaviti...pod lupom je sada...

izborko

pre 11 godina

Rasime, to tebi krivo sto Srbija trazi raspravu o Hagu? Nije ti bilo krivo kada si hapsio zenu Mladica, kada ste joj sudili za oruzje, podmetali dokaze...? Sve to nije nista zar ne... savest ti cista sto ste Mladiceve clanove porodice izbacivali sa posla, sikanirali....ili se to mozda stidis kada vidis odnos Hrvatske prema porodicama svojih optuzenih...i sad iz cista mira udri po Jeremicu.

Milan

pre 11 godina

Ministre.

1. Izadji sam na izbore i proveri svoj rejting i rejting stranke.
2."Niko ozbiljan neće doći na raspravu sem nas, Venecuele i Kube, na primer.Ova izjava je klasican diplomatski gaf, moj ministre. Sve zemlje su ozbiljne iu diplomatskom smislu reci. Koje su to neozbiljne??? Bruka i sramota od ministra. Kurs je vrlo potreban za Vas ministre. Za ove stvari se podnosi ostavka ovde u Kanadi gde ja zivim. Pozdrav veciti....

Mislim stvarno

pre 11 godina

E kad to kaže Rasim onda mora da je tako. Pa jel ima većeg prodavca magle od Rasima Ljajića? Jel ima nekog u ovoj Srbiji ko bolje ume da proda ciglu svima od Rasima? Nema. E zato je Rasim kompetentan za stručnu analizu onoga što radi Vuk Jeremić.

drekavac

pre 11 godina

Evo jednog od dva ministra sa najdužim stažom u vladi! Jedan(Ljajić) godinama kritikuje rad sopstvene vlade, a drugi (Dinkić) rad prethodnih (opet sopstvenih) vlada. Šta ćeš, zaborave se ljudi.
AJeremija... Svakako nije zlatan, ali je zato najagilniji političar Srbije. Ostali mogu i moraju od njega mnooogo da uče kako se nametnuti svetu.
Ali za "večite ministre" je bitno samo da nekoga kritikuju. Ok, treba kritikovati kad god nešto ne valja (odnosno mislite da ne valja), ali da vidimo vaš rad, koji su vaši predlozi, vaše strategije, vaši rezultati?

danilo

pre 11 godina

Ako se štetočina ne nazove pravim imenom,puk može da pomisli da je čak i koristan!?
Bravo za Rasima,konačno je neko rekao pravu stvar o čoveku čiji je ego mnogo veći od Srbije...

Mare

pre 11 godina

Ljajic? To bese onaj sto se je zaduzen za saradnju sa Hagom? Onaj sto je sve izrucio Hagu? Onaj sto je svaki moguci dokaz predao Hagu? Je l' to taj Ljajic?

Aleksandar

pre 11 godina

To sto postoji Medjunarodni Sud Pravde koji nicemu ne koristi i treba da bude tema rasprave. Ameri nikoga od svojih gradjana nece staviti pred taj sud, ma koliko odgovoran bio. Uostalom, ne moraju da dodju na tu raspravu, ona je zakazana da svi mogu da iznesu svoje misljenje. A ko nece i ne mora.

Posmatrac

pre 11 godina

Rasime, otkrio si toplu vodu.
U Srbiji "normalan" politicar prvo promovise samog sebe jer to kod ovog polupismenog naroda pali.
Pogledaj, Dacica, Vucica... Ne skidaju se sa ekrana makar bila i samo sitnica ili glupost da imaju da izjave. A narod peni na svaki zvrc.

Nenad, Skopje

pre 11 godina

Pa ako je debakl te rasprave tako izvesan, kao sto tvrdi Ljaic, onda ne bi protiv nje bili SAD i Nemacka, kako su reagovali odma nakon njenog zakazivanja. Ako najblaze receno ove drzave su politicki protivnik Srbije po odnos Haga, onda bi im bilo u interesu da se Srbija obruka na javnoj sceni i najmanje sto bi uradili u ovom periodu ne bi komentarisali ili bi mozda i podrzali raspravu. To ko ce sve da ucestvuje, videcemo, kao i mnoge druge stvari i ova zavisi kako ce se izlobirati i pripremiti rasprava. Mislim da su veze Jeremica po tom pitanju uticajne i da moze obezbediti bar 20-tak kvalitetnik rasprava uticajnih drzava koje podrzavaju Srbiju. Sa druge strane, verujem da ce i zapadne drzave pre da ucestvuju u raspravu i da podrze Haski tribunal nego da ignorisu sednicu. Tako da ne sumnjam da ce imati brojnih referata, mnogi pravnici ce to iskoristiti i kao svoju licnu profesionalnu prezentaciju, a ciji ce stav prevagnutni to je mozda jos otvoreno, iako smatram da ce presude Tribunala biti vise kritikovane nego li opravdane. Zivi bili pa videli. Ali an blok odbacivati raspravu je po meni neprihvatljivo za interese Srbije dugorocno i u istoriskom kontekst, jer pozitivni zakljuci na toj raspravi po Srbiji ce zauvek ostati kao fusnota ili aneks kad se budu spominjale presude Tribunala.

Rale

pre 11 godina

I to rece Rasim koji je sve srpske generale u Hag ispratio!? Kamo srece da je u Srbiji vise Jeremica da znaju kako da se obracunaju sa belosvetskom globalistickom mafijom! Videcemo sta ce biti u UN na dan Nezavisne drzave Hrvatske cije generale ubice starica i dece oslobadjaju. Siguran sam da nece biti ovo sto Rasim ocekuje.

Logos

pre 11 godina

Najbolje da ćutimo i trpimo, i da slušamo naloge Brisela i Vašingtona, je l' to ideja ove izjave? Da se ne zamerimo, da neko nešto ne kaže, da nas ne pohvale, da nas ne potapšu? To je davno prošlo vreme, a Ljajić će to ili shvatiti ili propasti. Prošlih 12 godina smo se nadali dobru, sada nam je svima jasno da od toga nema ništa. Ili se izboriš za svoje mesto u civilizaciji ili nestaneš.

Sector

pre 11 godina

Vuk je tu sednicu zakazao u dogovoru s Predsednikom Nikolićem. Da škodi ne može, a od koga si ti dobio upustva da ovo pričaš treba BIA da se pozabavi.

fly

pre 11 godina

I to kaze covek koji je po zanimanju zubar, a u slobodno vreme je strucnjak za trgovinu, telekomunikacije, ljudska i manjinska prava, rad i socijalnu zastitu, politiku, ... Koji je prosle godine na sva usta najavljivao da nece vise biti ministar, ali... Izdao je zute, kojima sam svo vreme ljubio skute, jer je naravno dobio ponudu koju nije mogao da odbije!!!

Josip Vasilj

pre 11 godina

Rasim Ljajić je u pravu. Sjetite se samo potpuno promašene javne rasprave o legalnosti proglašene nezavisnosti Kosova pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu, kojom je Jeremić mjesecima svjesno obmanjivao građane Srbije, samo da bi sebi podigao rejting, a ishod iste mu je bio unaprijed poznat. Sve ovo Jeremićevo je samo za po kući – na trošak te kuće…

Albanac

pre 11 godina

Ko boga vas molimo, nemojte sklanjati Jeremica sa funkcije jos samo 3-4 godine, molimo vas. Jako bi voleo da po mogucnosti on dobije neku vaznu funkciju u Srbiji. Pa sta je on ucinio dobro za albansku stvar nije uspeo nijedan albanski politicar. Ako neko zasluzuje spomenik u Pristini onda su to Sloba i Jeremic.

Cane

pre 11 godina

Ćuti Rasime, ćuti ne progovaraj!!!! Nemoj više ništa i nikome da prigovaraš! Ti koji možeš sa svima u vlast- Koštunica, Tadić, Dačić, Vučić nema veze. A ovamo si sve fin, kao ti si veliki radnik, ti se pokida kad vidiš kako nije dobro, pa kad se snuždiš svi sa tobom da zaplaču. Pa miran glas, pa staložen, a ono sve zarad fotelje. Nema veze ideologija, važna je funkcija. Smučio si mi se! Imaš li ogledalo da se pogledaš?

odlican

pre 11 godina

Apsolutno nije istina.Svet mora da sazna sta je istina o nama kao narodu i o ovim presudama Haskog tribunala. Svet mora da sazna kako je ovaj sud osudio samo Srbe ali nije i ostale kojima su ruke krvave do lakata. Svet mora da sazna ko i kako radi i sta se desava u radu tog Medjunarodnog suda, koji su oni formirali. Ako necemo da ratujemo ,onda nam jedino preostaje da se mirnim putem obratimo Medjunarodnoj zajednici i kazemo ono sto nas muci.Zasto bi to bilo lose i zbog koga.Opet nas nagovaraju da vodino nojevsku politiku, pa cak i posle ovih nepravdi koje nam se desavaju. Dok drugi slave, krvnici nasih zrtava ostaju nekaznjeni..., a vi mislite da se svetu ne obracamo. Pa sta da radimo, skrstimo ruke i cutimo. To smo radili ovih 12 godina, cutali i slusali sta treba da radimo. I dobili smo ovo sto sad imamo.... siromastvo, pljacke, korupciju... i kao slag na tortu haske presude. A vi nas savetujete da opet cutimo..dokle covece...Vreme je da izadjemo iz tame na lice dana i da pocnemo da razmisljamo svojom glavom a ne tudjom. Sto se tice Vuka Jeremica, vec smo rekli i ponavljamo, svaka mu cast i podrska na zakazanoj sednici. Vuk Jeremic ne treba sebe da reklamira, ima nase poverenje. Jedan je od retkih politicara, koga cene gradjani iz svih stranaka. Kada je poceo da radi svoj posao, njegove izjave, stavovi i principijelnost, sa puno elokventnosti i diplomatske umesnosti je izazvalo nase postovanje.

sluzbenik MSP

pre 11 godina

Mogu samo da dodam da je sve tokom ministarskog mandata Vuka Jeremica bilo iskljucivo u funkciji licne promocije. Svaki osmeh, svaka grimasa, sve je gluma i fol. U stanju je da slaze a da ne trepne, izdaje saopstenja za stampu koja nikakve veze nemaju sa stvarnim tokom razgovora. Nevidjen egoman

MP

pre 11 godina

gospodine Ljajicu, otkud Vi strucnjak za medjunarodne odnose? Nemojte molim Vas; koliko to imamo strucnjaka i sveznalica za sve? Kakve su to izjave u javnosti? Raspravite sa Jeremicem bez javnosti; Licno verujem da je svaka rasprava nuzno potrebna makar dosle samo cetiri zemlje; Ono sto takodje mislim je da ste kao vlada Srbije potpuno promasili sto se tice Haga i da bi zbog ovih propusta trebale u Srbiji da padnu najmanje tri ostavke i to sto pre.

ex demokrata 1

pre 11 godina

Ljajic je apsolutno u pravu,cak i da dodje 200 drzava,efekat je isti,tj.bez rezultata za Srbiju ali taj skup nije ni zamisljen kao neka pomoc nama,sve je to Jeremic uradio zbog sebe,pa jedino ko bas nece to da vidi on nece ni da prizna,ali njemu se vidi iz aviona koliko je bolesno ambiciozan,cak mislim da je ambiciozniji od Slobe nekad,sve bi uradio zarad licnog profita pa i to da Srbiju odere za 7 miliona evra samo da bi on ziveo na Menhetnu !
Ali,opet nije on jedini krivac,Tadic je sve to napravio i odlicno sto je napokon skinut sa vlasti,bilo je tesko skloniti Tadica cak i iz stranke,ali to samo pokazuje sa kakvim ljudima Srbija ima posla danas,Tadicev alter ego je Jeremic/katastrofalan i destruktivan,los po imidz Srbije,sta tu ima da se doda,sem da mu treba ukinuti bilo kakva davanja za ubuduce !

e-krem

pre 11 godina

Ne promovise on sebe od juce.On me vec odavno podseca na one anonimuse iz 90-tih koji su se da bi stekli ime kacili sa najjacima.
Nista originalno samo copy-paste.

Omašio Rasim

pre 11 godina

Neće biti Rasime da će tako mali broj zemalja doći. U ostalom videćemo. Ne znam šta ti je trebala ova izjava. Valjda je i tebi u interesu da ta rasprava uspe? Ili možda nije?

Omašio Rasim

pre 11 godina

Neće biti Rasime da će tako mali broj zemalja doći. U ostalom videćemo. Ne znam šta ti je trebala ova izjava. Valjda je i tebi u interesu da ta rasprava uspe? Ili možda nije?

e-krem

pre 11 godina

Ne promovise on sebe od juce.On me vec odavno podseca na one anonimuse iz 90-tih koji su se da bi stekli ime kacili sa najjacima.
Nista originalno samo copy-paste.

Cane

pre 11 godina

Ćuti Rasime, ćuti ne progovaraj!!!! Nemoj više ništa i nikome da prigovaraš! Ti koji možeš sa svima u vlast- Koštunica, Tadić, Dačić, Vučić nema veze. A ovamo si sve fin, kao ti si veliki radnik, ti se pokida kad vidiš kako nije dobro, pa kad se snuždiš svi sa tobom da zaplaču. Pa miran glas, pa staložen, a ono sve zarad fotelje. Nema veze ideologija, važna je funkcija. Smučio si mi se! Imaš li ogledalo da se pogledaš?

sluzbenik MSP

pre 11 godina

Mogu samo da dodam da je sve tokom ministarskog mandata Vuka Jeremica bilo iskljucivo u funkciji licne promocije. Svaki osmeh, svaka grimasa, sve je gluma i fol. U stanju je da slaze a da ne trepne, izdaje saopstenja za stampu koja nikakve veze nemaju sa stvarnim tokom razgovora. Nevidjen egoman

Albanac

pre 11 godina

Ko boga vas molimo, nemojte sklanjati Jeremica sa funkcije jos samo 3-4 godine, molimo vas. Jako bi voleo da po mogucnosti on dobije neku vaznu funkciju u Srbiji. Pa sta je on ucinio dobro za albansku stvar nije uspeo nijedan albanski politicar. Ako neko zasluzuje spomenik u Pristini onda su to Sloba i Jeremic.

MP

pre 11 godina

gospodine Ljajicu, otkud Vi strucnjak za medjunarodne odnose? Nemojte molim Vas; koliko to imamo strucnjaka i sveznalica za sve? Kakve su to izjave u javnosti? Raspravite sa Jeremicem bez javnosti; Licno verujem da je svaka rasprava nuzno potrebna makar dosle samo cetiri zemlje; Ono sto takodje mislim je da ste kao vlada Srbije potpuno promasili sto se tice Haga i da bi zbog ovih propusta trebale u Srbiji da padnu najmanje tri ostavke i to sto pre.

drekavac

pre 11 godina

Evo jednog od dva ministra sa najdužim stažom u vladi! Jedan(Ljajić) godinama kritikuje rad sopstvene vlade, a drugi (Dinkić) rad prethodnih (opet sopstvenih) vlada. Šta ćeš, zaborave se ljudi.
AJeremija... Svakako nije zlatan, ali je zato najagilniji političar Srbije. Ostali mogu i moraju od njega mnooogo da uče kako se nametnuti svetu.
Ali za "večite ministre" je bitno samo da nekoga kritikuju. Ok, treba kritikovati kad god nešto ne valja (odnosno mislite da ne valja), ali da vidimo vaš rad, koji su vaši predlozi, vaše strategije, vaši rezultati?

fly

pre 11 godina

I to kaze covek koji je po zanimanju zubar, a u slobodno vreme je strucnjak za trgovinu, telekomunikacije, ljudska i manjinska prava, rad i socijalnu zastitu, politiku, ... Koji je prosle godine na sva usta najavljivao da nece vise biti ministar, ali... Izdao je zute, kojima sam svo vreme ljubio skute, jer je naravno dobio ponudu koju nije mogao da odbije!!!

Milan

pre 11 godina

Ministre.

1. Izadji sam na izbore i proveri svoj rejting i rejting stranke.
2."Niko ozbiljan neće doći na raspravu sem nas, Venecuele i Kube, na primer.Ova izjava je klasican diplomatski gaf, moj ministre. Sve zemlje su ozbiljne iu diplomatskom smislu reci. Koje su to neozbiljne??? Bruka i sramota od ministra. Kurs je vrlo potreban za Vas ministre. Za ove stvari se podnosi ostavka ovde u Kanadi gde ja zivim. Pozdrav veciti....

ex demokrata 1

pre 11 godina

Ljajic je apsolutno u pravu,cak i da dodje 200 drzava,efekat je isti,tj.bez rezultata za Srbiju ali taj skup nije ni zamisljen kao neka pomoc nama,sve je to Jeremic uradio zbog sebe,pa jedino ko bas nece to da vidi on nece ni da prizna,ali njemu se vidi iz aviona koliko je bolesno ambiciozan,cak mislim da je ambiciozniji od Slobe nekad,sve bi uradio zarad licnog profita pa i to da Srbiju odere za 7 miliona evra samo da bi on ziveo na Menhetnu !
Ali,opet nije on jedini krivac,Tadic je sve to napravio i odlicno sto je napokon skinut sa vlasti,bilo je tesko skloniti Tadica cak i iz stranke,ali to samo pokazuje sa kakvim ljudima Srbija ima posla danas,Tadicev alter ego je Jeremic/katastrofalan i destruktivan,los po imidz Srbije,sta tu ima da se doda,sem da mu treba ukinuti bilo kakva davanja za ubuduce !

Posmatrac

pre 11 godina

Rasime, otkrio si toplu vodu.
U Srbiji "normalan" politicar prvo promovise samog sebe jer to kod ovog polupismenog naroda pali.
Pogledaj, Dacica, Vucica... Ne skidaju se sa ekrana makar bila i samo sitnica ili glupost da imaju da izjave. A narod peni na svaki zvrc.

Sector

pre 11 godina

Vuk je tu sednicu zakazao u dogovoru s Predsednikom Nikolićem. Da škodi ne može, a od koga si ti dobio upustva da ovo pričaš treba BIA da se pozabavi.

StiX

pre 11 godina

Ja se u potpunosti slazem sa ovom izjavom ali sta to vredi kad uvek pravimo pogresne korake, uvek pogresno procenimo ljude. Koliko samo postovalaca lika i dela Zorana Djindjica danas ima a ogromna vecina istih tih je na dan njegovog ubistva slavila. Gomila lozaca se pali na takve stvari i to je to u Srbiji.
Sta vredi kad Srbina lako naloziti na odbranu casti, obraza, postenja, volimo ku#cenje i ostalo...
E da, sad ce najvise komentara biti u stilu, uspeh se ne prasta Rasime i ostalo ali je covek realno u pravu.
Nikakve vajde od toga nema a VJ se predstavlja kao poslednji branik otadzbine.

zeljko

pre 11 godina

Covek je potpuno u pravu. Neko treba da prekine Jeremicevo samoreklamiranje. Svugde ga ima gde ne treba. Umislit ce covek da je No 1 (James Bond). Ma ne kazu djaba vuk dlaku menja , cud nikada.

.,.

pre 11 godina

Da Vas pitam nesto, oni oslobodise njihove, a Vi hocete da se Srpski vrate, i robijaju?! ! ! Koja je to logika, a?! ! ! A zasto su Kuba i Venecuela NEOZBILJNE DRZAVE, a ove koje rade to sto rade zemlji Srbiji, su ``OZBILJNE ZEMLJE`` a?! ! ! Ugledajte se malo na Kubu i Venecuelu.

Nenad, Skopje

pre 11 godina

Pa ako je debakl te rasprave tako izvesan, kao sto tvrdi Ljaic, onda ne bi protiv nje bili SAD i Nemacka, kako su reagovali odma nakon njenog zakazivanja. Ako najblaze receno ove drzave su politicki protivnik Srbije po odnos Haga, onda bi im bilo u interesu da se Srbija obruka na javnoj sceni i najmanje sto bi uradili u ovom periodu ne bi komentarisali ili bi mozda i podrzali raspravu. To ko ce sve da ucestvuje, videcemo, kao i mnoge druge stvari i ova zavisi kako ce se izlobirati i pripremiti rasprava. Mislim da su veze Jeremica po tom pitanju uticajne i da moze obezbediti bar 20-tak kvalitetnik rasprava uticajnih drzava koje podrzavaju Srbiju. Sa druge strane, verujem da ce i zapadne drzave pre da ucestvuju u raspravu i da podrze Haski tribunal nego da ignorisu sednicu. Tako da ne sumnjam da ce imati brojnih referata, mnogi pravnici ce to iskoristiti i kao svoju licnu profesionalnu prezentaciju, a ciji ce stav prevagnutni to je mozda jos otvoreno, iako smatram da ce presude Tribunala biti vise kritikovane nego li opravdane. Zivi bili pa videli. Ali an blok odbacivati raspravu je po meni neprihvatljivo za interese Srbije dugorocno i u istoriskom kontekst, jer pozitivni zakljuci na toj raspravi po Srbiji ce zauvek ostati kao fusnota ili aneks kad se budu spominjale presude Tribunala.

Nebojsa

pre 11 godina

Oho..ovo je prva izjava Ljajica koja se moze protumaciti kao...podrska albancima...mozda ce ih biti jos.Pa praticemo sta ce jos izjaviti...pod lupom je sada...

danilo

pre 11 godina

Ako se štetočina ne nazove pravim imenom,puk može da pomisli da je čak i koristan!?
Bravo za Rasima,konačno je neko rekao pravu stvar o čoveku čiji je ego mnogo veći od Srbije...

odlican

pre 11 godina

Apsolutno nije istina.Svet mora da sazna sta je istina o nama kao narodu i o ovim presudama Haskog tribunala. Svet mora da sazna kako je ovaj sud osudio samo Srbe ali nije i ostale kojima su ruke krvave do lakata. Svet mora da sazna ko i kako radi i sta se desava u radu tog Medjunarodnog suda, koji su oni formirali. Ako necemo da ratujemo ,onda nam jedino preostaje da se mirnim putem obratimo Medjunarodnoj zajednici i kazemo ono sto nas muci.Zasto bi to bilo lose i zbog koga.Opet nas nagovaraju da vodino nojevsku politiku, pa cak i posle ovih nepravdi koje nam se desavaju. Dok drugi slave, krvnici nasih zrtava ostaju nekaznjeni..., a vi mislite da se svetu ne obracamo. Pa sta da radimo, skrstimo ruke i cutimo. To smo radili ovih 12 godina, cutali i slusali sta treba da radimo. I dobili smo ovo sto sad imamo.... siromastvo, pljacke, korupciju... i kao slag na tortu haske presude. A vi nas savetujete da opet cutimo..dokle covece...Vreme je da izadjemo iz tame na lice dana i da pocnemo da razmisljamo svojom glavom a ne tudjom. Sto se tice Vuka Jeremica, vec smo rekli i ponavljamo, svaka mu cast i podrska na zakazanoj sednici. Vuk Jeremic ne treba sebe da reklamira, ima nase poverenje. Jedan je od retkih politicara, koga cene gradjani iz svih stranaka. Kada je poceo da radi svoj posao, njegove izjave, stavovi i principijelnost, sa puno elokventnosti i diplomatske umesnosti je izazvalo nase postovanje.

izborko

pre 11 godina

Rasime, to tebi krivo sto Srbija trazi raspravu o Hagu? Nije ti bilo krivo kada si hapsio zenu Mladica, kada ste joj sudili za oruzje, podmetali dokaze...? Sve to nije nista zar ne... savest ti cista sto ste Mladiceve clanove porodice izbacivali sa posla, sikanirali....ili se to mozda stidis kada vidis odnos Hrvatske prema porodicama svojih optuzenih...i sad iz cista mira udri po Jeremicu.

milos

pre 11 godina

Bilo bi dobro, i ako tako mislite, da se sinhronizujete sa misljenjem vlade, za koju radite. Ovakve izjave, sigurno, stete Srbiji. Gledano sa strane izgleda da u vladi radi sta ko hoce. To nije bas normalno. Pitao bih vas da ste poslodavac u svojo firmi, da li bi ste dozvolili da radi sta ko hoce, i pri tome ga drzali na platnom spisku. Ako ste deo vlade po svojoj volji, ako vas placaju, onda svoje privatno misljenje zadrzite za sebe dok za tu vldu radite. Ovakvo ponasanje je potpuno nenormalno. Ja bih vas otpustio momentalno. Ne moze da se bude na platnom spisku i da se bude u isto vreme disident.

Dejan KŠ

pre 11 godina

Izgleda da Velja nije jedini. Od ovo malo komentara svi se lepe za Ljajićevu nacionalnu pripadnost u negativnom kontekstu. Meni je mnogo ogavniji Jeremić u svojoj narcisoidnosti (puvalo rekli bi neki). Skandale nepoznate u diplomatiji ozbiljnih zemalja pravi, od kako se vratio sa inostranom diplomicom. Poštovana Gospodo zašto vaša i moja deca ne studiraju vani, to neka vas muči, a za Rasima Ljajića ne brinite, veći je patriota od mnogih od nas i nije "večiti ministar" sram vas bilo! Najbolja ocena nečijeg rada je ono što su on i Milica Delević doživeli: da ih nova vlast zamoli da ostanu i rade za nju. Uzgred novu vlast ne mogu očima da vidim, da me ne shvatite pogrešno.

Mare

pre 11 godina

Ljajic? To bese onaj sto se je zaduzen za saradnju sa Hagom? Onaj sto je sve izrucio Hagu? Onaj sto je svaki moguci dokaz predao Hagu? Je l' to taj Ljajic?

zhvakass

pre 11 godina

A Rasim uz svaki par Ljajic je sad glas razuma. Odavno si sa pozicije na kojoj si trebao da se boris za prava nasih optuzenika u Hagu. Sad je malo kasno da pametujes.

ne verujem

pre 11 godina

Uopste ne verujem niti se nadam da ce sud u Hagu udovoljiti zelji Srbije da Srbi-osudjenici sluze kaznu u Srbiji.
Ralozi:
- Srbija je na svojoj teritoriji punih 16 godina krila tada optuzene, Ratka Mladica, a Karadzica 12 godina
- Srbija ni do danas nije procesuirala njihove jatake

Rale

pre 11 godina

I to rece Rasim koji je sve srpske generale u Hag ispratio!? Kamo srece da je u Srbiji vise Jeremica da znaju kako da se obracunaju sa belosvetskom globalistickom mafijom! Videcemo sta ce biti u UN na dan Nezavisne drzave Hrvatske cije generale ubice starica i dece oslobadjaju. Siguran sam da nece biti ovo sto Rasim ocekuje.

Lionac

pre 11 godina

Čekaj bre... Pa zakazao je raspravu nakon konsultacija sa državnim vrhom Srbije... Inicijativa je države Srbije... A ti ga Ljajiću pretera sa glupostima! Miči ni se sa monitora i televizoram ne mogu više da te gledam.

O zasto u ovoj vukojebini sam ja odrast'o...

pre 11 godina

Videcete da je ovaj gospodin apsolutno u pravu. Uvericete se 10. aprila, samo sacekajte malo do tada. Covek je potpuno dao realnu i razumnu izjavu. Jeremic se samo promovise i nista vise od toga. Samo gledajte, pa cete uskoro to imati prilike sami i da vidite, to je za par meseci. Zivi bili!

peki

pre 11 godina

Nama neprijatelji ni ne trebaju kad mi sami kritikujemo naseg coveka sto je zakazao raspravu o nepravdi nad nama samima. STA TI ZNAS STA CE SE DESITI U UN NA PROLECE????

Svarog

pre 11 godina

tako je rasime! reci mu. hag je samo tvoja krava muzara. odakle ti "muzes" politicke poene. i nemoj puno da se brines sta ce biti posle. dal' ce to neko pamtiti. svi mi znamo kakav je odnos politickih snaga u svetu. to mora biti zapisano za neke naredne generacije. i jos jednom. nedaj svoju kravu nikome!

Aleksandar

pre 11 godina

To sto postoji Medjunarodni Sud Pravde koji nicemu ne koristi i treba da bude tema rasprave. Ameri nikoga od svojih gradjana nece staviti pred taj sud, ma koliko odgovoran bio. Uostalom, ne moraju da dodju na tu raspravu, ona je zakazana da svi mogu da iznesu svoje misljenje. A ko nece i ne mora.

gt

pre 11 godina

Jeremić je trn u oku svim zapadnim diplomatama jer se zalaže za Srbiju i ne može se kupiti tapšanjem po ramenu i bilo čime drugim kao ovi što daju ovakve izjave i pišu komentare.

On JEDINI radi u interesu Srbije i niko drugi.

nemanja

pre 11 godina

Rasime, mnogo si se odomacio na vlasti, bavi se svojim ministarstvom koje je ionako izmisljeno da bi mogao necim da se bavis. Kad si imao posao vezan za saradnju sa Hagom tad nisi nista uradio da prekines odnose sa tim antisrpskim sudom, zato nemoj da blatis ljude koji nesto pokusavaju da urade, opste je poznato da je Jeremic najzesce zastupao Srbiju i nije se plasio da odrzi lekciju Hrvatima... JEDINI!!! Vreme je da se penzionises

Savest vam nije cista...

pre 11 godina

Oh ne sta cemo sad?? Ljajicu a ovo sto ti sad pricas nije promovisanje?? Savest vam nije cista pa se plasite rasprave u UN-u? Ucinicete sve da je zaustavite?

Predrag

pre 11 godina

Najbolje da mirno prihvatimo da smo mi jedini krivi za sve a da se zlocinci slave. Taj sud se vise nesme zvati sud. To je marketinska agencija sa fasadom suda. Neka se ne zataska overa zlocina. Napred Vuce!

Avnoj

pre 11 godina

A tvoj povod da se promovises kao neko ko je radio za radnicka prava,ajd sto si radnike obespravio,pa nas neke americko-britanko-africke kolonije stavile zajedno sa Hrvatima na crnu listu nepozeljnih radnih zona zemalja,vec si osmislio zakon da radnici prilikom protesta ne smeju da izadju na ulice,da skrenu paznju na lopovluk.
Ti si bio glavni zagovornik Haga i koji je efekat pravde?
U pocetku mi te je bilo zao iskreno,a sad vidim da si funjara i to nepopevana.Stalno su ti gurali vruc krompir,ajde Ljajicu ovo,ajde ljajicu ono,a tebi krompir prevruc pa u stadijumu pucanja ti bacas gradjanima u lice.
Neka se odrzi rasprava,jer ce ovo biti cinjenica da vise ni jedna zemlja ne dopusti politickom tribunalu da sudi.
Bio sam za isporucivanje svih kasapina balkana,ali pravda je ocigledno selektivna.Posto je tako,neka mlate slamu u UN.
I jos nesto,o Juznoj Americi nemoj nista da govoris,jer nemas pojma da je zahvaljujuci njima nafta Amerima jos uvek jeftina i dostupna.
Jer da nije tako Engleska bi vec odavno uletala u Ekvadorsku ambasadu.
Ja smatram da ti vise nisi dostojan bilo koje drzavne funkcije,a jeremiju ostavi na miru i neka radi svoj posao,a ti radi svoj dok te radnici ne proteraju,pa te jedino USA i Australija moze udomiti.
Kao u stara dobra vremena iz vremena Tita.Pitaj Micuna,on se seca cele procedure toga doba

MoždaDaAMoždaINeda

pre 11 godina

E ovaj Rasim više ne zna šta hoće, možda bi mu najbolje bilo da ode u Tursku, gde će ga ÇHP dočekati raširenih ruku.

Josip Vasilj

pre 11 godina

Rasim Ljajić je u pravu. Sjetite se samo potpuno promašene javne rasprave o legalnosti proglašene nezavisnosti Kosova pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu, kojom je Jeremić mjesecima svjesno obmanjivao građane Srbije, samo da bi sebi podigao rejting, a ishod iste mu je bio unaprijed poznat. Sve ovo Jeremićevo je samo za po kući – na trošak te kuće…

Ivan

pre 11 godina

Razocarala me izjava Ljajica jer to uopste ne lici na njega. Cak i da je stetan postupak Jeremica, nije po nas mudro ni svrsishodno da ga Ljajic javno proziva.

kalimero

pre 11 godina

Rasime najbolje bi bilo da Srbijanska vlada trazi da se na toj raspravi ne govori o rezultatima rada suda u Hagu koji se bavio zlocinima na prostorima bivse Jugoslavije jer bi to najvise doprinjelo kontinuitetu politike koju Vlada Srbije vodi vezano za te zlocine. Moze se govoriti o sudu za Ruandu i tu Srbija treba da uzme ucesce jer je to mnogo znacajno za nju. U raspravi obavezno finansirati ucesce sto veceg broja NVO sa prostora Srbije.

Dragan

pre 11 godina

Nije mi bas jasna ova Rasimova odluka. Zar je resenje cutati i praviti se lud, kao ovih desetak godina? Nas napolju koji smo se na sve nacine borili 90-tih za Srbiju da prezivi, olako ste nas kasnije nazivali Milosevicem ljudima.

neki

pre 11 godina

E ako jos Jeremic ispadne kriv zato sto je zakazao raspravu onda smo stvarno sve ovo i zasluzili.. Nemam nikakve simpatije prema Jeremicu ali ovo ipak ne razumem...

Logos

pre 11 godina

Najbolje da ćutimo i trpimo, i da slušamo naloge Brisela i Vašingtona, je l' to ideja ove izjave? Da se ne zamerimo, da neko nešto ne kaže, da nas ne pohvale, da nas ne potapšu? To je davno prošlo vreme, a Ljajić će to ili shvatiti ili propasti. Prošlih 12 godina smo se nadali dobru, sada nam je svima jasno da od toga nema ništa. Ili se izboriš za svoje mesto u civilizaciji ili nestaneš.

Mislim stvarno

pre 11 godina

E kad to kaže Rasim onda mora da je tako. Pa jel ima većeg prodavca magle od Rasima Ljajića? Jel ima nekog u ovoj Srbiji ko bolje ume da proda ciglu svima od Rasima? Nema. E zato je Rasim kompetentan za stručnu analizu onoga što radi Vuk Jeremić.

Branko Markovic

pre 11 godina

Bravo Rasime, konacno je neko dao jasnu definiciju pravih namera Vuka Jeremica. Posto je u Srbiji ostao bez bezuslovne podrske svog ""politickog tate, a njegova stranka ga se prakticno odrekla i trazi da vrati poslanicki mandat, preambiciozni malisan nastoji da sebi pronadje novo visoko mesto u politickom miljeu Srbije. U tom cilju spreman je i da instrumentalizuje i kosovske Srbe koji se nalaze u izuzetno teskoj i slozenij situaciji. Podsecam neke napaljene rodoljube da je taj isti Jeremic vodio akciju trazenja misljenja Medjunarodnog suda u Hagu u vezi sa jednostrano proglasenom nezavisnoscun Kosova. Rezultat te akcije verovatno vam je poznat, nije to tako davno bilo. Sada ponovo imamo novi dramski,kako on kaze sekspirovski, nastup sa neizvesnim krajem. U vezi sa raspravom na GS UN postoje dva scenarija raspleta: ili ce veliki i uticajni jednostavno ignorisati da ucestvuju u ovoj Jeremicevoj monodrami, ili ce, ako procene da je to oportunije, poslati npr. 150 svojih govornika koji ce u debati vatreno braniti odluke haskog suda. U takvoj situaciji, predsedavajuci ce samo moci da konstatuje da postoje dijametralno razlicita misljenja i da ne moze da se izvede bilo kakav jedinstveni zakljucak sa skupa. Poslednji je cas da najumniji i najiskusniji ljudi u Srbiji odlucuju o tome na koji ce se nacin adekvatno odgovoriti i osuditi politicki motivisane odluke haskog suda.

Jadno

pre 11 godina

Kamo srece da svi tako promovisu sebe, onda bi ova zemlja neke vajde i imala od vas. No, jedino cemu vi sluzite, to je da gurate klipove u noge onima koji nesto rade. Sto neko ovde rece, valjda je u interesu da ta rasprava uspe, valjda je treba promovisati, a ne satanizovati. Upravo zbog ovakvog naseg ponasanja, tako i prolazimo u Hagu. Isporucili smo svoje ljude i nikad o njima vise ni izvestili, a Hrvatska ulozila desetine miliona evra. Mislite li da Hrvati ne znaju da su Gotovina i Markac cinili zlocine? To znaju i mala deca, ali oni se bore za sebe, bas ih briga sta ko misli. A mi, pljujemo na svaku inicijativu da nesto ucinimo za sebe. Jadni smo. Patriota sam i volim svoju zemlju i narod, ali moram da kazem da smo (vecina) teski idioti, kreteni, bilmezi, koji ne vidimo dalje od nosa. Konstantno radimo u korist sopstvene stete, i satanizujemo svakog ko pokusava nesto da ucini da nam pomogne. Dosta filozofije dal' ce to da nam pomogne il' nece, podrzite i tacka. Sigurno da nece da nam pomogne ako ispadnemo kreteni i Hrvati "pobede", pored Haga, i u toj raspravi. Onda ce biti ko je kriv. Evo, ovakvi koji se ponasaju i daju izjave kao Ljajic.

perica

pre 11 godina

Ako je vec sednica zakazana dobro bi bilo boriti se da vise drzava ucestvuje u tom razgovoru i zapravo i ti i octali bi ste trebali maksimalno nagovarati druge a ne ovako unapred obesmisljati i izvrcati naglavacke ,nas dozivotni ministre !

Lajavi Krelac

pre 11 godina

Bolje bi ti bilo da juris po svetu kao on kad je sprecavao priznanja kosova i uradis nesto korisno nego sto kukas da je sve gotovo i da je bolje da im se izvinemo jos jedno 60 puta. Sram te bre bilo kad tako pricas a ministar si.

A vala dosta nam je i tebe

pre 11 godina

A da li je dosadasnja saradnja sa Hagom plus? Sta smo dobili za uzvrat osim nepravde ministre? Ili je saradnja sa Hagom samo eufemizam za pravdu pobednika koju ste bas vi ministre sprovodili.

obicangradjanin

pre 11 godina

Rasim je bio na listi DS na prethodnim izborima. Izgubili su ali Rasim se brzo snasao i usao u vladu. Jednostavno on mora biti mirodjija u svakoj corbi kao i Dinkic. Vlast iznad svega ! Posto se Jeremic konsultovao i sa Dacicem i sa Vucicem i sa Nikolicem pre zakazivanja sednice UN pre bi rekao da hoce da promovise interese Srbije i da se cuje i nasa istina. Po meni je to veoma hrabra i casna odluka. Ici protiv Haga, USA ,EU i citavog sveta bas i nije neka promocija licnosti i dela nekog politicara ali svi mogu imati svoje misljenje tako i gospodin Ljaljic...

Miloš

pre 11 godina

Licna promocija ili ne ova vest je odjeknula negde. Gospodine ministre osim komentara voleo bih da je jos neke mere preduzela vasa kancelarija.

Nemanjaxx

pre 11 godina

Bez obzira na broj učesnika rezultat će biti jalovan, jer je najviši domet predsedničko saopštenje koje nikog ni na šta ne obavezuje. Ali, dobro, neka se, i po cenu da budu podsmevani ili ignorisani, jadnici i nemoćni izduvaju.

Stefan

pre 11 godina

A jel imaš ti Rasime neku bolju ideju možda osim te prazne inicijative da deo naših državljana osušđenih u Hagu sliže kazne u Srbiji? To ni njima neće mnogo značiti, a interesima i ugledu Srbije neće apsolutno ništa značiti...

supervisor

pre 11 godina

Aj na stranu sto Rasim kaze za Kubu i Venecuelu da nisu ozbiljne drzave (sto je stvarno tragedija) ali da on svoju drzavu, kao potpredsednik vlade te iste drzave, smatra neozbiljnom, to je potpuni skandal i sramota!

Porzellaneum

pre 11 godina

Šta je rezultat politike DS-a od 2008. do sada? "I EU i Kosovo!"? Gde je Jeremiću EU? Gde je Kosovo?
Jesmo li sprečili dalja priznanja? Je li ijedna zemlja povukla priznanje?
Jeremić je slično pričao i kada je Medjunarodnom sudu postavio pitanje da li je nezavisnost Kosova protivna medjunarodnom pravu. Svi su aplaudirali i imali velike nade. I šta je bilo?
Da nam je Jeremić 2008., pred izbore, rekao da će se desiti sve ovo što se zaista i desilo za vreme vladavine DS-a, da li bi iko za njih glasao?
Da li se sada priča ponavlja? Kako Jeremić ili bilo ko drugi zamišlja da će izgledati ta rasprava? Efekti?
Namera može da nam bude simpatična, ali jedino što se broji su rezultati!
A rezultata nema!

Bucko razmisljam

pre 11 godina

"Jeremić promoviše sebe preko Haga"

Samo neko ko nema ni jedne "cuke" u glavi nije to primetio i to vec prvog dana kada se ta vest "kao kuga" sirila Srbijom o tom "velikom poduhvatu" Vuka Jeremica i njegovom zakazivanju "debate" o "ucinku" haskog tribunala u GS UN a pohvale stizale od "najvisih srpskih zvanicnika" i "elitnih analiticara i eksperata" iz Srbije !
U "cudu" sam i "na svoje oci" gledao "slepilo" koje vlada u Srbiji !
NIKO u Srbiji ni na jedan trenutak nije se zapitao ko ce ucestvovati u toj "debati" koja se gradjanima Srbije zahvaljujuci "dosetljivom" Vuku Jeremicu ponudila kao ona zadnja "slamcica za koju se 'vataju davljenici", svi su "po inerciji" poverovali da ce u toj "debati" u GS UN ucestvovati samo "pristalice" srpske NAKARADNE politike a ne i oni koji su jos 90-tih godina: SAD, EU i drzave clanice NATO-a "imali griznju savesti" sto su cekali tako dugo i Srbiju bombardovali TEK 1999. a ne mnogo ranije i tako sprecili stradanje nevinih civila i razaranje gradova po INOSTRANSTVU kao sto je to bio slucaj sa Vukovarom, Sarajevom, Dubrovnikom ili GENOCIDOM u Srebrenici!
Samo neko izuzetno "naivan" moze poverovati u "ozbiljnost" i "pozitivan ishod" te "Vukove debate" za Srbiju ali je zato "promocija" Vuku Jeremicu zagarantovana !

sportmanbg

pre 11 godina

Mozda nece puno zemalja doci, ali u svakom slucaju je bolje pricati na sav glas, nego cutati pa se posle pitati da li smo mogli nesto da uradimo.

Dok se nekom ne smrkne....

pre 11 godina

1.-Rasim je po pitanju Jeremica 100% i pravu. 2.-Do 10.aprila vise se nece niko secati Haga i haskih odluka.3.-Sta je VJ uradio po pitanju spoljne politike,nista sem sto je pokusao da mazne 7.5 mil.eura.

LUDI MILOJKO Trstenik SRB

pre 11 godina

Eto Rasime vidis, u Srbiji ako Covek kaze istinu kao ti odma Nisi dobar i vidim neki se pitaju koje Rasim A niko ne pita koje Jeremic, e Srbijo jadana li si.

J O K E R

pre 11 godina

!??!...rizicna izjava...posebno jer je clan sadasnje vlade(a i par drugih od ranije...)!ako je iskren - svaka mu cast sto govori svoje misljenje javno!ako nije - oprati se nece,posebno ne kod srba koji su ozbiljno pogodjeni poslednjom haskom 'pravnom sharadom' oslobadjanja hrvatskih generala,a posebno haradinaja,jednog od "ovk"komandanata u kosovskoj budalastini slobodana milosevica,koji je vec davno pre toga prevrsio i izgubio meru u greskama...nazalost jer bolje i pametnije nikada nije ni umeo!!!ljut,besan,prepotentan,surov i pokvaren...i sve to sa svojim sugradjanima drzave srbije-albanskog porekla,ali,g r a dj a n i a drzave srbije!!!...!!!...!#$%^&*_+ ...m o r o n ...sada kusamo ono sto je tadasnji "geda genije" sejao...teko li ga nama sa takvim quazi politicarima...f u j !!!

popeye

pre 11 godina

Docice Rusi i Kinezi, verovatno Indija i mnogi drugi, dakle vecina covecanstva. Ili su nekima bitni samo oni, koji trenutno, imaju vise para? Da se malo raspitao saznao bi da ce Rusija verovatno raspustiti Tribubal tako sto ce uloziti veto na njegov dalji rad. Nevidjeno los potez vecitog ministra, koji za divno cudo nije bio ni narocito los.

Poreč

pre 11 godina

Došlo je do otrežnjenja i objektivnog sagledavanja što će sjednica donijeti. To smo ovdje komentirali kada se incijativa pojavila. Ona će biti snažni autogol za srpski interes jer će se tumačiti kao prkošenje i protivljenje vladavini prava. Mora biti neformalna debata s velikim brojem nevladinih udruga, reći negativnosti ali s afirmativnim sadržajem u cilju poboljšanja rada nekog budućeg suda. Ukoliko bude žešćeg verbalnog Nikolićevog napada s pozornice i neprihvatljivih zaključaka u Deklaraciji s ruskim tutorstvom u sjeni negativno će se odrazi na početak pregovora s EU. Možda to Rusi i žele, to je njihov interes?

dvds

pre 11 godina

A sad bi lepo trebao da ponudi ostavku!
Šta mu je ovo trebalo...zar nije rečeno da je JeremiĆ reagovao nakon i sa konsultacijama sa Vladom u Beogradu? Zar nije rečeno da Vlada radi na 3 fronta da diskredituje odluke tog političkog suda?
Samo jedno Ljajiću...daj neopozivu ostavku.

Tijana

pre 11 godina

Jeremić je pametan,uspešan mlad čovek, ali ne shvata da Srbi, ne oni u HAgu, već ovi u Zemlji ne zaslužuju poštovanje. Mnogi ne razmišljaju svojom glavom, već samo osuđuju. E,pa dragi sunarodnici on radi pravde u HAgu stavlja ili bolje rečeno rizikuje svoju medjunarodnu političku karijeru,što je iteško da će mnogi od vas to shvatiti...tea

Tijana

pre 11 godina

Ljajić je lično lovio naše GENERALE i oterao ih u Hag. Ko je on da sada podiže glas protiv Jeremića! Jeremićeva
kultura, umerena diplomatija i vrhunsko poznavanje svetske politike su ga dovele na mesto gde je sada, nije mu potrebno da se promoviše preko Haga. Umesto da budemo srećni što ga imamo,gospodin Ljajić bi i sada da se cuti. Našu državu i njega treba da je stid. Srbija je branila JUGOSLAVIJU,mi nismo bili agresori na sopstvenoj zemlji....

LAVINIJA LEVIC

pre 11 godina

Ovo nisu Rasimove reci.On je uvek blagoglagoljiv ali je ovoga puta ispunjavao domaci zadatak koji mu je Neko dao.Jeremic je jedini covek u nasoj novijoj istoriji ciji cestiti postupci bar malo ublazavaju ovu bruku koju sprovode oni koji moraju (zbog putera)

Petar S.

pre 11 godina

Jeli Rasime, jesu li te to posavetovali iz Haskog tribunala. Haski sud evidentno i sada potpuno otvoreno donosi politicko projektovane presude, bez trunke obzira za pravdu (a i pravo kad smo kod toga).
Kome je u interesu da se to gura pod tepih.

PA ako "projektanti" Haskog suda nisu imali obzira za srpske zrtve, zasto bi imali obzira da salju osudjene Srbe na sluzenje kazne u Srbiju. Koje su to nebuloze. I sta ces da kazes kad i taj predlog (projektatni) budu odbili?
Sleti Rasime, ili podnesi ostavku jer je ova Jeremiceva odluka doneta u saradnji sa Drzavnim organima Srbije ciji si ti clan.

neb

pre 11 godina

Postovani gospodine ministre.Pre nego sto kritikujete ovaj potez Jeremica ,voleo bih da vidim vas izvestaj o radu Saveta za saradnju sa sudom Hagu,svih ovih godinaciji ste Vi predsednik;Izvestaj bi verovatno stao u jednu recenicu: "Svi uslovi ispunjeni i svi optuzeni predati"

Zanimljivo je takodje da slican stav vasem ima i Americka Administracija

Rasha

pre 11 godina

Puna podrska Jeremicu! A bice tu i Kina, Rusija i dosta drugih. A treba i Vuk isto da se promovise kroz svoj rad i poziciju, kao svaki drugi profeaionalac. Kao sto se i ti Rasime promovises, a izgleda ne bas dobro.

Zumbul

pre 11 godina

Konacno javna licnost da kaze ono sto je svima jasno i ocigledno k'o dan. Jeremic postaje sve veca bruka i sramota zbog flagratnog samo-promovisanja. Da vidimo, video snimak od 360 stepeni sa govornice generalne skupstine i odusevljeno dahtanje k'o dete u Diznilendu, fotografisanje sa svakom poznatom osobom koja zakoraci u UN (Sting, Stivi Vonder...) i kacenje na tviter, tviterisanje o prevrtanju stolova nakon Noletove pobede u jednom od najskupljih steakhouse-a u NY (jeste oce to), iskazivanje gneva preko tvitera posle oslobadjanja hrvatskih generala, zakazivanje sednice o Hagu koja potpuno nema svrhe, sepurenje k'o curan tokom sednice o Palestini...
Jadno, decko stvarno ima komplekse. Mora da su ga maltretirali u skoli jer je bio geek.

Djordjejugos

pre 11 godina

Gospodin Ljajic je u pravu. Jeremic je oduvek sve radio u licnom interesu. Tipicna "zapadna skola-licnog menadzerstva".
Kriticari Rasima su uglavnom "dosljaci", ili imaju ne-srpsko poreklo, te uporno hoce, da budu veci Srbi, od Patrijarha!
Medjunarodna politika je moguceg, a ne postavljanje uslova, koji su nemoguci. U ostalom, Jeremic je i u vreme "ministrovanja", bio covek DSS-a.

Лимени 036

pre 11 godina

Јеремић није дволичан као већина политичара......саспе у лице, па свидело се неком ил не.....,

Miki BG

pre 11 godina

Do sada sam podržavao Rasima, ali ovo što je rekao ne liči mi na njega. Da se slučajno ne dodvorava novom šefu demokrata Djilasu!? Pa, Rasime, tvoje i svih drugih zvaničnika koji su u vezi rada haga osnovni zadatak bi trebalo da bude da se valjano pripremite za raspravu, da lobirate tamo gde imate uticaja u inostranstvu da dodju i uzmu učešća u javnoj debati na GS UN koju uje Jeremić zakazao. Nije vaše da tumačite šta će biti, već da se zalažete za Srbiju. Posebno ako ste u Vladi. Ovako, čini mi se da je i Rasim podlegao "srebreničkom uticaju". Ne mogu da verujem! Sramota!!!

Zivota Zivotic

pre 11 godina

Ljajic bi trebao da podnese ostavku na funkciju vezanu za saradnju Srbije sa haskim tribunalom i da se niko drugi ponovo ne bira.

bit' ce po onoj "pozeleli ste - gledajte"

pre 11 godina

Zna Ljajic da ima dosta i previse onih sto ce na raspravi braniti Hag podsecanjem svetske javnosti na pocinjena zverstva Srba jednostavnom rekapitulacijom tih zverstava u recima i slikama razorenonog Vukovara, Sarajeva, sokantnog genocida u Srebrenici i drugih, pa sve do necuvenih i monstrumskih dela brace Lukica koje upravo ocekuju ponovnu presudu suda. Samo to ce biti dovoljno da osvesti i ono malo drzava koje su pocele sumnjati u opravdanost Haskog suda. Sve u svemu, Srbija ce tom raspravom sigurno izaci kao gubitnik, i to je Ljajicu posve jasno, za razliku od Jeremica koji politiku vodi svojim napadajima testastorona umesto mozgom.

Nikola

pre 11 godina

Katastrofalna izjava Rasima Ljajića, koja će ga potpuno diskreditovati. Zbogom za dalju političku karijeru Rasima Ljajića. Razotkrio se. A narod ti je verovao.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Vreme je bilo da neko kompetentan zacepi blagoglagoljivom Jeremicu usta. Ovo je bilo potrebno mnogo pre dok je Jeremic bio u vladi. Njigov urlik odbrane Srbije steti, mnogo steti zemlji. Nije Srbija fudbalski tim koji se bodri sa tribine nekontrolisanim pevanjem, bukom, zvizdanjem... Ovde treba burazeru zasukati rukave u znoju i neprespavanim nocima misliti na jedno realno sutra Srbije. A tviter majstor jeremic ostaje samo jedan diplomatsko politicki ficfiric. DS ako se i vrati na scenu nikad vise nece pruziti priliku da ovaj turbo-diplomata ovde opet promesa karte i podeli. Rano Jeri u penziju ide...

Dejan

pre 11 godina

Ok, sacekacemo taj dan ali ako se gospodine Ljajicu ispostavi da niste u pravu i pojavi se mnogo veci broj zemalja nego sto mislite ocekujem vasu ostavku u suprotnom ocekujem da se Jeremic povuce iz politike.
Licno mislim da niste u pravu.

nada

pre 11 godina

LJaljicu cijenila sam te kao politicara,ali mi nije jasno zasto kazes to za jeremica,i zasto bi se mi vise plasili haga.pitam ja vas sta ste ucinili za pavkovica i nase generale koji su branili nasu teritoriju nismo isli na tudju jel kosovo je nase.tako isto ne vidim zasto da jeremic ne zakaze sjednicu da cijeli svijet vidi sta radi hag od nas.tako isto pitam vas zasto ne pitate vi hag sta je sa seseljem zasto ga ne puste tako isto mladica karadjica.jel oni su branili svoj narod.zar to imaju samo pravo htvati,bosanci,kosovari da brane svoj narod a mi nemamo to pravo.pitam vas kao politicara dali je to u redu.nemojte nas iznenadjivati sa vasim izjavama

MPavle

pre 11 godina

Ljajic je odmeren covek, pa me ovaj komentar iznenadjuje - deluje mi zlobno. Ne slazem se, naravno. Prvo u svim dosadasnjim glasanjima u UN incijative Vuka Jeremica su iznenadjuce dobro prolazile. Uprkos silnom pritisku najmocnijih zemalja, dugogodisnjem lobiranju, potrosenim parama Kosovo jos uvek ne priznaje vecina. ne vidim zasto bi nas podrzale samo Venecuela, Kuba a ne na primer Rusija, Kina, Brazil, Indija, nesvrstani i mnogi drugi koji nas inace podrzavaju. Izgleda da uspeh Vuka Jeremica smeta mnogima. Na kraju krajeva podsetio bih da je izabran iako je EU imala svog favorita. Proslo mu je glasanje o Palestini.Verujem da cak i da ne uspe ova incijativa Srbija ima moralnu obaveyu da je sprovede. Na kraju krajeva i sam gospodin Ljajic je vrlo ostro komenterasio Hasku presudu. Pitam se da li je to samo radi licnog promovisanja na unutrasnjem planu.

Горан

pre 11 godina

Господин Јеремић је урадио онолико колико је могао. ТО што неки неће да се појаве на расправи, то више говоро и њима него о Јеремићу. Него, господине Љајићу, шта си ти урадио поводом гротескног понашања хашког циркуса (трибунала)?

kvatro

pre 11 godina

Ne Gospodine Ljajicu on je iskoristio svoju poziciju i progurao to jel bi inace morali za tako nesto dobro da platite i molite. Na vama i drzavi je sada red da lobira i privuce sto vise drzava za tu raspravu a ne da ceka kao sto ste to dosada radili odluke koje su ponizavajuce za nas. Zapitajte se sta ste do sada uradili za nase zatvorenike sem izrucujuci ih Hagu. Moglo je tu uz dobro lobiranje kao sto su uradili Hrvati i da se neki oslobode odgovornosti a ne da came u zatvori zbog odluka na visem nivou. Pogledajte samo slucaj Gospodina Seselja treba da vas je sramota nisam za njega niti cu biti ali njegov slucaj je ruganje pravdi i nasoj drzavi. Sta ste uradili po tom pitanju? Nista kao i obicno ali ste se odmah javili kao i vasi stari sledbenici da ljubomorno prokomentarisete. I zato Gospodine Ljajicu Gospodin Jeremic ne radi to zbog svoje popularizacije vec je na takvoj poziciji da to moze a mi i dalje imamo ljubomorne i nesposobne politicareda to iskoriste.

Dušan

pre 11 godina

Sram te bilo Rasime! Toliko pljujete Vuka koji je rizikovao svoju internacionalnu karijeru i dobar odnos sa velikim silama da bi pomogao Srbiji. A Srbija mu tako vraća. Nije ni čudo što smo tu gde smo, teramo najbolje od sebe, negativna selekcija je jedan od najvećih problema ovog društva.

Boranija

pre 11 godina

Ovo je cista politika u najgorem obliku. Covek se uplasio da ce Jeremic postati popularniji od njega. Porucio bih mu da vise brine o svojoj zemlji nego o sebi. Od dodvoravanja nemcima, amerikancima, zemljama koje su odgovorne za ubijanje srpsku decu i to ne jednom koje necemo imati nista. Svet, svaki gradjanin sveta treba da zna pravu istinu o svemu ovome, i zato je Jeremic kreirao ovaj dogadjaj.

samo da kazem

pre 11 godina

Konacno da se neko, pored Djilasa, ohrabri i kaze nesto o Jeremicu i njegovom stetocinskom delovanju. Valjda ce neko analizirati i Jeremicevo ministrovanje, sta je kada i kome govorio, koliko je novca potrosio na najskuplje hotele i avio karte. Iako rasprava o Haskom tribunalu u UN moze da bude korisna. sve je to samo za koriscenje za jedan dan, ne donosi nikakve stvarne efekte, pogotovo ne Srbiji. "samo da kazem"

gile

pre 11 godina

a nas veciti ministar koga je on promovisao svih ovih godina navlasti? haski tribunal i haske tuzioce? sad dize graju tipa dr'zte lopova a zapravo rasim video da je us::: motku...

Pavle Stojanović

pre 11 godina

Ova Ljajićeva izjava je očigledno u funkciji DS-ove unutarstranačke kampanje. Mnogima u DS-u ne odgovara da politički uticaj i rejting Jeremića ne raste. Zbog toga, neko je morao da da izjavu koja će dovesti u sumnju vrednost Jeremićevog poteza, pa su misli da će biti manje očigledno ako to uradi neko ko sam nije iz DS-a. Međutim, cela igra je i dalje ostala prilično providna, samo je Ljajić dozvolio sebi da bude oruđe u tuđim rukama, što je žalosno za odmerenog i kulturnog političara poput njega.

Još jedna stvar je interesantna u vezi sa reakcijama na Jeremićev potez. Naime, mnogi čitaoci komentarišu da je Jeremić arogantan i da je ovaj njegov potez u korist lične promocije. Čak i da je tako, zašto je problem da neko podiže svoj rejting i godi ličnoj sujeti zastupajući interes svoje države? Nije li sasvim zasluženo da neko bude poštovan i hvaljen zato što radi u korist svoje države, pogotovu ako je ona u teškoj krizi kao Srbija danas? Jeremićev postupak bi bio za moralnu osudu samo ako bi se zakazivanjem rasprave o ad hok sudovima on trudio da podigne svoj lični rejting na uštrb interesa Srbije. Međutim, ni Ljajić ni ostali kritičari ove Jeremićeve odluke nisu objasnili zašto bi rasprava o Haškom tribunalu u UN bila štetna za Srbiju. Naprotiv, čini se da je svaki oblik ukazivanja na katastrofalan rezultat rada tog suda upravo u najboljem interesu budućnosti naše zemlje.

Bledi

pre 11 godina

E moj Rasime, ne znas ti da se mali jeremic zakleo da ce Kosovo priznavati samo preko njega mrtvog. Nece ti se taj vracati iz UN (uvek ce se tamo naci neki poslic) sve dok ne izvrsi amanet.

Mare

pre 11 godina

Neka nova moda, prepucavanje samo preko medija. I naravno, ne voditi racuna o ukupnim interesima Srbije. Veliki previd Rasima Ljajica.

Sale

pre 11 godina

Ne slazem se sa Ljajicem koji za svoje vreme predsedavanja nacionalnim savetom za saradnju sa Hagom nije uradio ama NISTA pa stoga ima najmanje prava da bilo sta kaze Jeremicu. Hag je osnovan u UN-u i ako se ova rasprava ne zakaze onda ne treba da budemo u UN-u uopste. To je sud UN-a pa samim tim sud UN-u polaze racune... Ne mora niko da dodje ali ce u istoriju uci kako se svet poneo prema nepravdi koja se Srbima nanosi vec denecijama... No, to ne bi Ljajic ni znao obzorom da se najmanje oseca Srbinom a berujem najvise islamistom...

Branko Stefanović

pre 11 godina

Ova izjava Rasima Ljajica se moze svrtati u drzavno- kompromitujuce. Ipak smo pogodjeni presudama i ne idu nam u prilog i svako je trebao postupiti kao bivsi ministar.Jeremic je inace narcisoidno-aroganti tip ali ipak pokusava da dradi za Srbiju. Slazem se da je bilo njegovih gresaka narocito veano za procenu presude MSP u sluaju deklaracije o Kosovu ali smo sada morali dici glas. Prema tome ministre Rasime Ljajicu ako ne znate nista pamentije onda je bolje makar cutati i ne podrivati napore nase drzave. Svoje licne sudove u tom momentu zadrzite za sebe.

Darko

pre 11 godina

Pa čak i da jeste tako, da li je normalno da vi kao zvaničnik države iz koje je gen.sek. dajete takve izjave? Koji je kredibilitet države u kojoj se njeni visoki zvaničnici prepucavaju i sapliću na ovaj način? Nisam to očekivao od vas g. Ljajiću. Bananizacija!

ivan

pre 11 godina

Da li je napravljena bilo kakva ozbiljna analiza Jeremićeve prethodne akcije sa Međunarodnim sudom pravde? Neke zemlje su se pozivajući se baš na tu odluku priznale Kosovo kao državu. Nijedna koja je priznala nije povukla svoje priznanje. Da ne bude opet tako, pa da se donese zaključak da je sud u Hagu radio kako treba. Onda dalje rasprave nema. I sa kim se on u ostalom konsultovao pre zakazivanja ove sednice? Nego šta je nego samo lična promocija?

Pera

pre 11 godina

Ali zato su Nikoliceve izjave od velike koristi za Srbiju i uopste ne sluze licnoj promociji.. Nego sta bi sa tim socijalnim kartama? Pretpostavljam da je potrebno minimum 20 godina da bi se napravile..

Preispitaj sebe

pre 11 godina

Da imas casti posle poslednje presude u Hagu bi dao ostavku.Verovatno su vam opet inostrani mentori porucili da je za nase dobro da se pomirimo sa faktickim stanjem, a da oni brinu za nas nego mi nismo svesni. Na zalost nisi ti jedini vi ste ljudi za sva vremena.

miso

pre 11 godina

Sustina price gospodina Jeremica je da kad se vrati iz UN (nakon sto je placan iz budzeta gradjana Republike Srbije), gde siguran sam, nece ostvariti ni jedan promil efekta po nasu zemlju, ovim i ovakvim pricama sebe preporuci za neku funkciju u DS ili mozda ..... E o tome se radi i to je ministar i hteo rece, to je ta licna promocija. Dobro zna da sada je tesko bilo sta uraditi kada je posao zavrsen, to je trebao raditi raniji da do ovoga ne dodje a ne sada da glumi velikog patriotu iz Amerike!!! Jadan li je ovaj Jeremi.

Bogdan

pre 11 godina

Kao što se očekivalo čim se malo stvar ohladila američki puleni kreću u sabotiranje održavanja rasprave u UN. Prvi je Rasim , naravno,kao što je prvi i po broju izveštaja Vikiliksa iz američke ambasade.Vrlo brzo će mu se pridružiti i Čeda,Boris i žuta ekipa a završni udarac će dati Vučić i Nikolić.Zaboravih Đilasa,on će sa naročitim zadovoljstvom učiniti sve protiv Jeremića.Rasprave neće biti.

Munze.Ljux.

pre 11 godina

Sto se tice ove sednice,bice tu poseta bolja nego sto predvidja Ljajic,a da ce se zaboraviti,pa zaborave se i mnogo vaznije stvari.Ono zbog cega sam ja pobesneo na nasu spoljnu politiku je ova nepromisljena i nadasve stetna odluka da podrzimo Palestinu u sporu sa izraelom.I mnogo jace i uticajnije drzave su u takvim situacijama mudro uzdrzane,a mi ponovo guramo prst u oko Americi i Izraelu bez potrebe i ikakve koristi.

igix

pre 11 godina

Hahahahahah....Da ne bi trebao tebe da promovise??? Nije mi jasno kako kritike uvek stizu od najnekompetentnijih ljudi. Covek je zubar po profesiji, a ujedno strucnjak za politiku, ljudska prava, manjine, ekonomiju, pa iu visoku politiku na medjunarodnom nivou. Jermic koji je po profesiji politicar i koji je uz to i diplomac Harvarda je los i sve cini samo za svoju promociju....Neverovatno...Veliki strucnjace Ljajicu, koji unapred vec prognoziras propast zakazane konferencije, istu ne bi mogao da iniciras nikada...da ti nije mozda zbog toga krivo.

Mladen Mladenovic

pre 11 godina

Do sada sam uvek imao respekta prema istupima i stavovima gospodina Ljajića, koji se uvek pokazivao kao umereni i odmereni političar.Iz tog razloga nisu mi jasni ovi njegovi stavovi?!Zašto je za Sebe i Srbiju štetna rasprava o radu jednog suda čije su odluke toliko pogadjaje ovu državu i bile, u najmanju ruku, neverovatne jer, trenutno ne mogu da pronadjem neku težu i užasniju reč kojom bi opisao njegov rad.Zar rasprava u UN, može da donese bilo kakvu i bilo kome štetu?!Da li gospodin Ljajić, sebi, može da odgovori na jedno prosto pitanje: Kome smeta rasprava na temu Haški tribunal i zašto?!Velikoj većini gradjana Srbije, odgovor je potpuno jasan.

pravdoljub

pre 11 godina

Sve ratne zlocince bi trebalo prebaciti u drzve gdje su pocinili zlocine.
I neka tamo izdrzavaju kazne.
Srbija koja nije ucestvovala u ratu ne bi trebalo da insistira na tome da zlocinci izdrzavaju kaznu u Srbiji. Nema logike.

gordijanus

pre 11 godina

ne boj se rasime, doci ce mnogi jer su isti kao i svi vi..doci ce radi dnevnica i da im d... vidi put...svi ste vi isti soj... za rezultate ko te pita...

Nesloga

pre 11 godina

Evo razloga zasto ce Srbija nestati do 2020 godine. Nesloga. Da je kojim slucajem scenario drugaciji, da je Hrvatska ostecena a Srbija beneficirana, svi Hrvatski politicari bi kao jedan zaboravili na sve svoje nesuglasice i zajednicki napali odluke, lobirali po svetu da se odluke poniste.. A mi ? Sada sam siguran za koga radi doticni koji je napisao ovu izjavu, i koji su mu motivi i ciljevi. Na nama nije da se predajemo nego da se borimo do kraja, za a ti koji misle da su glasove gradjana dobili da bi pravdali zlocine nad Srbima, ti bi trebalo da napuste politicku scenu.

Stefan

pre 11 godina

Gospodin Rasim Ljajic tvrdi da ce saradnju sa Hagom svesti na tehnicki nivo,dok zvanicnici Haskog tribunala tvrde da je saradnja sa Srbijom iskljucivo tehnicka i da je takva od trenutka izrucenja Gorana Hadzica.Goran Hadzic je izrucen Hagu u julu prosle godine,znaci pre vise od godinu dana.Pitam se ko laze???

pavao

pre 11 godina

Uglavnom se slazem sa Ljajicevim izjavama, ali ovog puta moram da kazem "videcemo", jer jednostavno nemam dovoljno informacija za bilo kakvu drugu izjavu... tok i rezultat rasprave u UN ce nam jasno pokazati ko bolje razume politiku, Ljajic ili Jeremic...

Misko

pre 11 godina

Gospodin Ljajic nije u pravu, zato sto se Gospodin Jeremic pokazao ovim cinom da se bori za Srbiju i za njen ugled u svetu. Ne treba cutati pred nepravdom, nego je neohodno iskoristiti sve diplomatske mere da se ta nepravda ispravi.

Cutanje svakako nije resenje. Barem nije pravo resenje za Srbiju. Svaki politicar, koji je istovremeno partiota i koji ne povladjuje zapadu podrzava gosp. Jeremica.

ssaassaa

pre 11 godina

Ljajić?... Rasim?... Jel to beše onaj što je bio na izborima na listi DS-a, pa kada ga je SNS zvala u vladu on je rekao čekajte nije korektno ipak sam bio na listi DS-a, moram prvo njih da pitam da li se slažu sa tim. Pitao ih, oni rekli ne slažemo se, a on ipak ušao u vladu? Jel to taj Rasim Ljajić ili neki drugi?

lipi

pre 11 godina

Čovek pokušava da uradi nešto i to treba pozdraviti a ne kritikovati.Ljajić treba da priča o tome šta će vlada da preduzme povodom sramnih presuda u Hagu i kolika je njegova odgovornost u svemu tome jer je on zadnjih 12 godina zadužen za saradnju sa tim Hagom.Glupo je da jedan ministar,koji je to što jeste zahvaljujući političkim perverzijama, jedne vlade iz jedene male države uopšte komentariše odluke predsednika GS UN.Uvek smo spremni da pravdamo tuđe i kritikujemo svoje.Ne očekujem ni ja mnogo od te sednice ali podržavam da se bar čuje glas ponižene Srbije.

Ljiljana

pre 11 godina

"Efekat ce biti nula, minus", kazes ti Rasime. I kazes samo nekoliko zemalja, Kuba, ce ucestvovati. Ti mora da si neka nova prorocica Pitija kad gromoglasno najavljujes rezultat ovog zasedanja. Zalosno je ovo sto si izjavio, i nije nam jasno sta stoji iza ovakvog tvog stava. Jedan validan pokusaj g. Jeremica da se siri svet upozna sa nepravednim postupcima prema Srbiji ti ovako omalovazavas. Naravno uz to napadajuci da se radi o licnoj koristi. Gadi nam se Rasime ova tvoja izjava, i ne zasluzujes obracanje na Vi!!

Tijana

pre 11 godina

Ljajicu,kako Vas nije stid. Sve naše GENERALE ste lovili kao životinje i ispratili u Hag. Verovatno je i Vaše zadovoljstvo ogromno. Znate, Srbi su samo branili svoju zemlju Jugoslaviju, i samim tim nisu nikoga okupirali. Vi i Vaši koalic. partneri iz predhodne vlasti niste učinili baš ništa da to objasnite svetu. Kako kaže Josipovic"to su učinili neki ljudi",pa zar misli da smo zaboravili da je postojao Tudjman i njegovi generali,da li ste zaboravili kako si se naoruzavali. ...a vi niste ništa učinili. Zašto je tamo ceo bivši vrh,svi su krivi,komandana odgovornost,plan za proterivanje,zločinačke namere,a oni...sirocici ništa nisu znali.....tea123

biba

pre 11 godina

Posle ovakvih presuda,rasprava u GS UN ne moze da skodi. Cak i ako ishod bude nezadovoljavajuci (mali broj ucesnika, mnogo onih koji podrzavaju Tribunal) opet nece biti nista gore. Ipak, ako preovlada kriticki stav prema radu Tribunala, to moze biti makar kakva-takva satisfakcija Srbiji i Srbima. Prema tome, posto ne moze da skodi - podrzavam. Kakvi god da su Jeremicevi motivi, ne verujem da su Vasi, g. Ljajicu, drugaciji. Ko god udje u politiku, prvenstveno je tu radi sopstvene promocije, a vi koji ste 12 godina u svakoj vlasti ne mozete nam se predstavljati kao skromni, povuceni altruista nezainteresovan za licnu promociju. Ako je tako - sto ste okrenuli ledja DS-u i usli u ovu vlast? Zbog interesa Srbije ili svog interesa i promocije?

Putuj Evropo

pre 11 godina

@Došlo je do otrežnjenja i objektivnog sagledavanja što će sjednica donijeti. To smo ovdje komentirali kada se incijativa pojavila. Ona će biti snažni autogol za srpski interes jer će se tumačiti kao prkošenje i protivljenje vladavini prava. Mora biti neformalna debata s velikim brojem nevladinih udruga, reći negativnosti ali s afirmativnim sadržajem u cilju poboljšanja rada nekog budućeg suda. Ukoliko bude žešćeg verbalnog Nikolićevog napada s pozornice i neprihvatljivih zaključaka u Deklaraciji s ruskim tutorstvom u sjeni negativno će se odrazi na početak pregovora s EU. Možda to Rusi i žele, to je njihov interes?
(Poreč, 4. decembar 2012 01:15)

Otkud znas, mozda bas to i mi Srbi zelimo?

kkghjkgjk

pre 11 godina

Sto bolje urlices, i u ilizorno irealnom svetu istrajavas protiv celog sveta sve si veci i pravi Srbin. Sto vise mislis, analiziras, konstruises, i realnim se stvarima sveta bavis sve si opasniji za Srbiju, ili?

Slobaki Karasutra

pre 11 godina

Rekao bih da je i efekat postojanja UN već neko vreme nula, ionako veliki rade šta hoće bez obzira na odluke koje donosi savet bezbednosti ili ostala tela UN. Prema tome, ne samo da je Jeremić na toj funkciji nebitan lik, već je i samo postojanje UN u poslednjih 10-20 godina potpuno izgubilo smisao.

klenga

pre 11 godina

za budućeg dobitnika nobelove nagrade iz fizike-praktično dokazao da jedno telo u istom trenutku može biti na dva mesta,u dve skupštine-sasvim bespotrebno troši svoj furiozni talenat atomskog fizičara po tamo nekim njujorškim restoranima...bolje bi bilo da se postara da napravimo desetak atomskih bombi,pa da relevantno pregovaramo sa svima koje ne volimo...

Rasime spasime

pre 11 godina

Od toliko Srba on se naso da bude ministar za sardnju sa Hagom i da vadi zlocince iz Haga koji vecinom odgovaraju za zlocine nad Bosnjacima a Rasim kvazi Bosnjak sto ti nedadose rasime da budes ministar policije odbrane trezora neg tu ulogu u nekom filmu za koju je rezija napisana u SANU i SPC osamdesetih i devedesetih

kimi

pre 11 godina

Pricajte vi sta hocete ali jedini koji sme otvoreno da brani Srbiju.Vama je vise stalo sta ce misliti Eston,Kacin,Bramerc... nego do Srbije.Nadam se da ce stvarno da osnuje stranku da okupi pametne ljude koji vole ovu zemlju i da napokon maknemo ove pijune koji nas unistavaju zadnjih godina.

shauma

pre 11 godina

Mozda i stete, vise ne znam, ali znam da ni ovakve izjave u javnosti od strane aktuelnog ministra ne koriste! Ako imate nesto da raspravite, raspravite sluzbeno, zvanicno, a ne ovako! Bas nam nedostaje imidz nesloznog naroda, narocito prema drugima! Mozemo da se svadjamo izmedju sebe, ali prema svetu moramo biti jedinstveni, kao sto su drugi. Zbog te nesloge smo slabi, niko nas ne postuje, zato i prolazimo ovako kako prolazimo.

Nepristrasni patriota

pre 11 godina

Ja mislim da ima dve vrste ratnih zločinaca:naši zločinci koji su dobri zločinci i patriote i treba ih pustiti, i njihovi zločinci koji su zli zločinci i koje nipošto ne treba puštati na slobodu! Kada se naši zločinci vrate u domovinu treba da im kličemo kao što oni kliču svojima!

Jeremija style

pre 11 godina

@(milos, 4. decembar 2012 00:34)

A je li Jeremić pitao vladu Srbije da li da zakaže taj skup? Šta misliš i po čemu veruješ da će biti Srbiji koristan? Karavan je prošao, a psi sad mogu lajati do mile volje, nema koristi.

Djoka

pre 11 godina

Odjednom ovaj diplomata od karijere postade veca patrijota i od Vucica, i od Dacica! Ne moze biti da jeremic nije u stanju da shvati da je Srbija jedno malo ostrvce u sred srede zapadne zone interesa, a da velike vrane ne vade oci jedna drugoj, te da uprkos glasnoj retorici postuju svoje dzentlmenske dogovore - kako na Balkanu, tako i na Kavkazu. Galama koju preko tvitera dize ovaj buntovni, mladi covek je sigurno velika uteha za razocarane, ali nikako ne ide na ruku interesima zemlje koju predstavlja.

zex

pre 11 godina

taj sastanak koji Jeremic zeli nece nista da promeni sud radi po nalogu velikih sila i mozemo mi da se prevrcemo i da se raspravljamo medjusobno sve je uzalud. Srbija ima vece probleme od haga te krvnike ce stici prvda kad tad ali mi moramo da gledamo kako da prezivimo u nasoj zemlji jer dosla su teska vremena

Milan

pre 11 godina

"to bi značilo da će svi srpski osuđenici moći da kaznu izdržavaju u Srbiji." Pa malo ste im zla naneli pa sad hocete i u ove nase cumeze da ih stavljate, pustite ljude tamo bar imaju normalne uslove, ne otezavajte im jos vise.

7abrinuta

pre 11 godina

Morala sam da pročitam dva puta da bih se uverila da je ovo izjava g.Ljajića.Pa zar se ne bi baš svi odreda bacali drvljem i kamenjem na Jeremića da ovako nešto nije uradio .Bilo bi obavezna ,ona naša ,,a zašto je tamo kad ništa za nas ne radi,nego samo ćuti,,.I trebalo je da zakaže sednicu sa ovom temom da se čuje i vidi ,pa ko došao ko nije ,nije bitno ,videće se ko je spreman da se podvrgne unapred sudu kao što je ovaj ,,nesud,, ,i za koje nacije važi a za koje baš i ne,jer su na ,,platnom spisku Velikog brata,,.A od ,,veta,,se ne nadajte pomoći.On se koristi da se ,,bude ni riba ni meso,,,a ,,u džepu im guja,,što narod kaže ,treba i to platiti,a mi smo ,,poznati po,,zahvalnosti,,.Zato se ,,polomiše ,,da kod nas nešto urade .Jer su nam ,,planovi od danas do sutra.I stalno neke slalom staze oko pravih stvari.

Omašio Rasim

pre 11 godina

Neće biti Rasime da će tako mali broj zemalja doći. U ostalom videćemo. Ne znam šta ti je trebala ova izjava. Valjda je i tebi u interesu da ta rasprava uspe? Ili možda nije?

e-krem

pre 11 godina

Ne promovise on sebe od juce.On me vec odavno podseca na one anonimuse iz 90-tih koji su se da bi stekli ime kacili sa najjacima.
Nista originalno samo copy-paste.

Albanac

pre 11 godina

Ko boga vas molimo, nemojte sklanjati Jeremica sa funkcije jos samo 3-4 godine, molimo vas. Jako bi voleo da po mogucnosti on dobije neku vaznu funkciju u Srbiji. Pa sta je on ucinio dobro za albansku stvar nije uspeo nijedan albanski politicar. Ako neko zasluzuje spomenik u Pristini onda su to Sloba i Jeremic.

sluzbenik MSP

pre 11 godina

Mogu samo da dodam da je sve tokom ministarskog mandata Vuka Jeremica bilo iskljucivo u funkciji licne promocije. Svaki osmeh, svaka grimasa, sve je gluma i fol. U stanju je da slaze a da ne trepne, izdaje saopstenja za stampu koja nikakve veze nemaju sa stvarnim tokom razgovora. Nevidjen egoman

Cane

pre 11 godina

Ćuti Rasime, ćuti ne progovaraj!!!! Nemoj više ništa i nikome da prigovaraš! Ti koji možeš sa svima u vlast- Koštunica, Tadić, Dačić, Vučić nema veze. A ovamo si sve fin, kao ti si veliki radnik, ti se pokida kad vidiš kako nije dobro, pa kad se snuždiš svi sa tobom da zaplaču. Pa miran glas, pa staložen, a ono sve zarad fotelje. Nema veze ideologija, važna je funkcija. Smučio si mi se! Imaš li ogledalo da se pogledaš?

StiX

pre 11 godina

Ja se u potpunosti slazem sa ovom izjavom ali sta to vredi kad uvek pravimo pogresne korake, uvek pogresno procenimo ljude. Koliko samo postovalaca lika i dela Zorana Djindjica danas ima a ogromna vecina istih tih je na dan njegovog ubistva slavila. Gomila lozaca se pali na takve stvari i to je to u Srbiji.
Sta vredi kad Srbina lako naloziti na odbranu casti, obraza, postenja, volimo ku#cenje i ostalo...
E da, sad ce najvise komentara biti u stilu, uspeh se ne prasta Rasime i ostalo ali je covek realno u pravu.
Nikakve vajde od toga nema a VJ se predstavlja kao poslednji branik otadzbine.

ex demokrata 1

pre 11 godina

Ljajic je apsolutno u pravu,cak i da dodje 200 drzava,efekat je isti,tj.bez rezultata za Srbiju ali taj skup nije ni zamisljen kao neka pomoc nama,sve je to Jeremic uradio zbog sebe,pa jedino ko bas nece to da vidi on nece ni da prizna,ali njemu se vidi iz aviona koliko je bolesno ambiciozan,cak mislim da je ambiciozniji od Slobe nekad,sve bi uradio zarad licnog profita pa i to da Srbiju odere za 7 miliona evra samo da bi on ziveo na Menhetnu !
Ali,opet nije on jedini krivac,Tadic je sve to napravio i odlicno sto je napokon skinut sa vlasti,bilo je tesko skloniti Tadica cak i iz stranke,ali to samo pokazuje sa kakvim ljudima Srbija ima posla danas,Tadicev alter ego je Jeremic/katastrofalan i destruktivan,los po imidz Srbije,sta tu ima da se doda,sem da mu treba ukinuti bilo kakva davanja za ubuduce !

Nebojsa

pre 11 godina

Oho..ovo je prva izjava Ljajica koja se moze protumaciti kao...podrska albancima...mozda ce ih biti jos.Pa praticemo sta ce jos izjaviti...pod lupom je sada...

MP

pre 11 godina

gospodine Ljajicu, otkud Vi strucnjak za medjunarodne odnose? Nemojte molim Vas; koliko to imamo strucnjaka i sveznalica za sve? Kakve su to izjave u javnosti? Raspravite sa Jeremicem bez javnosti; Licno verujem da je svaka rasprava nuzno potrebna makar dosle samo cetiri zemlje; Ono sto takodje mislim je da ste kao vlada Srbije potpuno promasili sto se tice Haga i da bi zbog ovih propusta trebale u Srbiji da padnu najmanje tri ostavke i to sto pre.

zeljko

pre 11 godina

Covek je potpuno u pravu. Neko treba da prekine Jeremicevo samoreklamiranje. Svugde ga ima gde ne treba. Umislit ce covek da je No 1 (James Bond). Ma ne kazu djaba vuk dlaku menja , cud nikada.

drekavac

pre 11 godina

Evo jednog od dva ministra sa najdužim stažom u vladi! Jedan(Ljajić) godinama kritikuje rad sopstvene vlade, a drugi (Dinkić) rad prethodnih (opet sopstvenih) vlada. Šta ćeš, zaborave se ljudi.
AJeremija... Svakako nije zlatan, ali je zato najagilniji političar Srbije. Ostali mogu i moraju od njega mnooogo da uče kako se nametnuti svetu.
Ali za "večite ministre" je bitno samo da nekoga kritikuju. Ok, treba kritikovati kad god nešto ne valja (odnosno mislite da ne valja), ali da vidimo vaš rad, koji su vaši predlozi, vaše strategije, vaši rezultati?

odlican

pre 11 godina

Apsolutno nije istina.Svet mora da sazna sta je istina o nama kao narodu i o ovim presudama Haskog tribunala. Svet mora da sazna kako je ovaj sud osudio samo Srbe ali nije i ostale kojima su ruke krvave do lakata. Svet mora da sazna ko i kako radi i sta se desava u radu tog Medjunarodnog suda, koji su oni formirali. Ako necemo da ratujemo ,onda nam jedino preostaje da se mirnim putem obratimo Medjunarodnoj zajednici i kazemo ono sto nas muci.Zasto bi to bilo lose i zbog koga.Opet nas nagovaraju da vodino nojevsku politiku, pa cak i posle ovih nepravdi koje nam se desavaju. Dok drugi slave, krvnici nasih zrtava ostaju nekaznjeni..., a vi mislite da se svetu ne obracamo. Pa sta da radimo, skrstimo ruke i cutimo. To smo radili ovih 12 godina, cutali i slusali sta treba da radimo. I dobili smo ovo sto sad imamo.... siromastvo, pljacke, korupciju... i kao slag na tortu haske presude. A vi nas savetujete da opet cutimo..dokle covece...Vreme je da izadjemo iz tame na lice dana i da pocnemo da razmisljamo svojom glavom a ne tudjom. Sto se tice Vuka Jeremica, vec smo rekli i ponavljamo, svaka mu cast i podrska na zakazanoj sednici. Vuk Jeremic ne treba sebe da reklamira, ima nase poverenje. Jedan je od retkih politicara, koga cene gradjani iz svih stranaka. Kada je poceo da radi svoj posao, njegove izjave, stavovi i principijelnost, sa puno elokventnosti i diplomatske umesnosti je izazvalo nase postovanje.

danilo

pre 11 godina

Ako se štetočina ne nazove pravim imenom,puk može da pomisli da je čak i koristan!?
Bravo za Rasima,konačno je neko rekao pravu stvar o čoveku čiji je ego mnogo veći od Srbije...

MoždaDaAMoždaINeda

pre 11 godina

E ovaj Rasim više ne zna šta hoće, možda bi mu najbolje bilo da ode u Tursku, gde će ga ÇHP dočekati raširenih ruku.

Rale

pre 11 godina

I to rece Rasim koji je sve srpske generale u Hag ispratio!? Kamo srece da je u Srbiji vise Jeremica da znaju kako da se obracunaju sa belosvetskom globalistickom mafijom! Videcemo sta ce biti u UN na dan Nezavisne drzave Hrvatske cije generale ubice starica i dece oslobadjaju. Siguran sam da nece biti ovo sto Rasim ocekuje.

izborko

pre 11 godina

Rasime, to tebi krivo sto Srbija trazi raspravu o Hagu? Nije ti bilo krivo kada si hapsio zenu Mladica, kada ste joj sudili za oruzje, podmetali dokaze...? Sve to nije nista zar ne... savest ti cista sto ste Mladiceve clanove porodice izbacivali sa posla, sikanirali....ili se to mozda stidis kada vidis odnos Hrvatske prema porodicama svojih optuzenih...i sad iz cista mira udri po Jeremicu.

Dejan KŠ

pre 11 godina

Izgleda da Velja nije jedini. Od ovo malo komentara svi se lepe za Ljajićevu nacionalnu pripadnost u negativnom kontekstu. Meni je mnogo ogavniji Jeremić u svojoj narcisoidnosti (puvalo rekli bi neki). Skandale nepoznate u diplomatiji ozbiljnih zemalja pravi, od kako se vratio sa inostranom diplomicom. Poštovana Gospodo zašto vaša i moja deca ne studiraju vani, to neka vas muči, a za Rasima Ljajića ne brinite, veći je patriota od mnogih od nas i nije "večiti ministar" sram vas bilo! Najbolja ocena nečijeg rada je ono što su on i Milica Delević doživeli: da ih nova vlast zamoli da ostanu i rade za nju. Uzgred novu vlast ne mogu očima da vidim, da me ne shvatite pogrešno.

Sector

pre 11 godina

Vuk je tu sednicu zakazao u dogovoru s Predsednikom Nikolićem. Da škodi ne može, a od koga si ti dobio upustva da ovo pričaš treba BIA da se pozabavi.

Milan

pre 11 godina

Ministre.

1. Izadji sam na izbore i proveri svoj rejting i rejting stranke.
2."Niko ozbiljan neće doći na raspravu sem nas, Venecuele i Kube, na primer.Ova izjava je klasican diplomatski gaf, moj ministre. Sve zemlje su ozbiljne iu diplomatskom smislu reci. Koje su to neozbiljne??? Bruka i sramota od ministra. Kurs je vrlo potreban za Vas ministre. Za ove stvari se podnosi ostavka ovde u Kanadi gde ja zivim. Pozdrav veciti....

Mare

pre 11 godina

Ljajic? To bese onaj sto se je zaduzen za saradnju sa Hagom? Onaj sto je sve izrucio Hagu? Onaj sto je svaki moguci dokaz predao Hagu? Je l' to taj Ljajic?

gt

pre 11 godina

Jeremić je trn u oku svim zapadnim diplomatama jer se zalaže za Srbiju i ne može se kupiti tapšanjem po ramenu i bilo čime drugim kao ovi što daju ovakve izjave i pišu komentare.

On JEDINI radi u interesu Srbije i niko drugi.

.,.

pre 11 godina

Da Vas pitam nesto, oni oslobodise njihove, a Vi hocete da se Srpski vrate, i robijaju?! ! ! Koja je to logika, a?! ! ! A zasto su Kuba i Venecuela NEOZBILJNE DRZAVE, a ove koje rade to sto rade zemlji Srbiji, su ``OZBILJNE ZEMLJE`` a?! ! ! Ugledajte se malo na Kubu i Venecuelu.

ne verujem

pre 11 godina

Uopste ne verujem niti se nadam da ce sud u Hagu udovoljiti zelji Srbije da Srbi-osudjenici sluze kaznu u Srbiji.
Ralozi:
- Srbija je na svojoj teritoriji punih 16 godina krila tada optuzene, Ratka Mladica, a Karadzica 12 godina
- Srbija ni do danas nije procesuirala njihove jatake

O zasto u ovoj vukojebini sam ja odrast'o...

pre 11 godina

Videcete da je ovaj gospodin apsolutno u pravu. Uvericete se 10. aprila, samo sacekajte malo do tada. Covek je potpuno dao realnu i razumnu izjavu. Jeremic se samo promovise i nista vise od toga. Samo gledajte, pa cete uskoro to imati prilike sami i da vidite, to je za par meseci. Zivi bili!

Lionac

pre 11 godina

Čekaj bre... Pa zakazao je raspravu nakon konsultacija sa državnim vrhom Srbije... Inicijativa je države Srbije... A ti ga Ljajiću pretera sa glupostima! Miči ni se sa monitora i televizoram ne mogu više da te gledam.

Nenad, Skopje

pre 11 godina

Pa ako je debakl te rasprave tako izvesan, kao sto tvrdi Ljaic, onda ne bi protiv nje bili SAD i Nemacka, kako su reagovali odma nakon njenog zakazivanja. Ako najblaze receno ove drzave su politicki protivnik Srbije po odnos Haga, onda bi im bilo u interesu da se Srbija obruka na javnoj sceni i najmanje sto bi uradili u ovom periodu ne bi komentarisali ili bi mozda i podrzali raspravu. To ko ce sve da ucestvuje, videcemo, kao i mnoge druge stvari i ova zavisi kako ce se izlobirati i pripremiti rasprava. Mislim da su veze Jeremica po tom pitanju uticajne i da moze obezbediti bar 20-tak kvalitetnik rasprava uticajnih drzava koje podrzavaju Srbiju. Sa druge strane, verujem da ce i zapadne drzave pre da ucestvuju u raspravu i da podrze Haski tribunal nego da ignorisu sednicu. Tako da ne sumnjam da ce imati brojnih referata, mnogi pravnici ce to iskoristiti i kao svoju licnu profesionalnu prezentaciju, a ciji ce stav prevagnutni to je mozda jos otvoreno, iako smatram da ce presude Tribunala biti vise kritikovane nego li opravdane. Zivi bili pa videli. Ali an blok odbacivati raspravu je po meni neprihvatljivo za interese Srbije dugorocno i u istoriskom kontekst, jer pozitivni zakljuci na toj raspravi po Srbiji ce zauvek ostati kao fusnota ili aneks kad se budu spominjale presude Tribunala.

Predrag

pre 11 godina

Najbolje da mirno prihvatimo da smo mi jedini krivi za sve a da se zlocinci slave. Taj sud se vise nesme zvati sud. To je marketinska agencija sa fasadom suda. Neka se ne zataska overa zlocina. Napred Vuce!

Poreč

pre 11 godina

Došlo je do otrežnjenja i objektivnog sagledavanja što će sjednica donijeti. To smo ovdje komentirali kada se incijativa pojavila. Ona će biti snažni autogol za srpski interes jer će se tumačiti kao prkošenje i protivljenje vladavini prava. Mora biti neformalna debata s velikim brojem nevladinih udruga, reći negativnosti ali s afirmativnim sadržajem u cilju poboljšanja rada nekog budućeg suda. Ukoliko bude žešćeg verbalnog Nikolićevog napada s pozornice i neprihvatljivih zaključaka u Deklaraciji s ruskim tutorstvom u sjeni negativno će se odrazi na početak pregovora s EU. Možda to Rusi i žele, to je njihov interes?

fly

pre 11 godina

I to kaze covek koji je po zanimanju zubar, a u slobodno vreme je strucnjak za trgovinu, telekomunikacije, ljudska i manjinska prava, rad i socijalnu zastitu, politiku, ... Koji je prosle godine na sva usta najavljivao da nece vise biti ministar, ali... Izdao je zute, kojima sam svo vreme ljubio skute, jer je naravno dobio ponudu koju nije mogao da odbije!!!

zhvakass

pre 11 godina

A Rasim uz svaki par Ljajic je sad glas razuma. Odavno si sa pozicije na kojoj si trebao da se boris za prava nasih optuzenika u Hagu. Sad je malo kasno da pametujes.

Josip Vasilj

pre 11 godina

Rasim Ljajić je u pravu. Sjetite se samo potpuno promašene javne rasprave o legalnosti proglašene nezavisnosti Kosova pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu, kojom je Jeremić mjesecima svjesno obmanjivao građane Srbije, samo da bi sebi podigao rejting, a ishod iste mu je bio unaprijed poznat. Sve ovo Jeremićevo je samo za po kući – na trošak te kuće…

nemanja

pre 11 godina

Rasime, mnogo si se odomacio na vlasti, bavi se svojim ministarstvom koje je ionako izmisljeno da bi mogao necim da se bavis. Kad si imao posao vezan za saradnju sa Hagom tad nisi nista uradio da prekines odnose sa tim antisrpskim sudom, zato nemoj da blatis ljude koji nesto pokusavaju da urade, opste je poznato da je Jeremic najzesce zastupao Srbiju i nije se plasio da odrzi lekciju Hrvatima... JEDINI!!! Vreme je da se penzionises

peki

pre 11 godina

Nama neprijatelji ni ne trebaju kad mi sami kritikujemo naseg coveka sto je zakazao raspravu o nepravdi nad nama samima. STA TI ZNAS STA CE SE DESITI U UN NA PROLECE????

Savest vam nije cista...

pre 11 godina

Oh ne sta cemo sad?? Ljajicu a ovo sto ti sad pricas nije promovisanje?? Savest vam nije cista pa se plasite rasprave u UN-u? Ucinicete sve da je zaustavite?

Branko Markovic

pre 11 godina

Bravo Rasime, konacno je neko dao jasnu definiciju pravih namera Vuka Jeremica. Posto je u Srbiji ostao bez bezuslovne podrske svog ""politickog tate, a njegova stranka ga se prakticno odrekla i trazi da vrati poslanicki mandat, preambiciozni malisan nastoji da sebi pronadje novo visoko mesto u politickom miljeu Srbije. U tom cilju spreman je i da instrumentalizuje i kosovske Srbe koji se nalaze u izuzetno teskoj i slozenij situaciji. Podsecam neke napaljene rodoljube da je taj isti Jeremic vodio akciju trazenja misljenja Medjunarodnog suda u Hagu u vezi sa jednostrano proglasenom nezavisnoscun Kosova. Rezultat te akcije verovatno vam je poznat, nije to tako davno bilo. Sada ponovo imamo novi dramski,kako on kaze sekspirovski, nastup sa neizvesnim krajem. U vezi sa raspravom na GS UN postoje dva scenarija raspleta: ili ce veliki i uticajni jednostavno ignorisati da ucestvuju u ovoj Jeremicevoj monodrami, ili ce, ako procene da je to oportunije, poslati npr. 150 svojih govornika koji ce u debati vatreno braniti odluke haskog suda. U takvoj situaciji, predsedavajuci ce samo moci da konstatuje da postoje dijametralno razlicita misljenja i da ne moze da se izvede bilo kakav jedinstveni zakljucak sa skupa. Poslednji je cas da najumniji i najiskusniji ljudi u Srbiji odlucuju o tome na koji ce se nacin adekvatno odgovoriti i osuditi politicki motivisane odluke haskog suda.

Tijana

pre 11 godina

Ljajić je lično lovio naše GENERALE i oterao ih u Hag. Ko je on da sada podiže glas protiv Jeremića! Jeremićeva
kultura, umerena diplomatija i vrhunsko poznavanje svetske politike su ga dovele na mesto gde je sada, nije mu potrebno da se promoviše preko Haga. Umesto da budemo srećni što ga imamo,gospodin Ljajić bi i sada da se cuti. Našu državu i njega treba da je stid. Srbija je branila JUGOSLAVIJU,mi nismo bili agresori na sopstvenoj zemlji....

kalimero

pre 11 godina

Rasime najbolje bi bilo da Srbijanska vlada trazi da se na toj raspravi ne govori o rezultatima rada suda u Hagu koji se bavio zlocinima na prostorima bivse Jugoslavije jer bi to najvise doprinjelo kontinuitetu politike koju Vlada Srbije vodi vezano za te zlocine. Moze se govoriti o sudu za Ruandu i tu Srbija treba da uzme ucesce jer je to mnogo znacajno za nju. U raspravi obavezno finansirati ucesce sto veceg broja NVO sa prostora Srbije.

Porzellaneum

pre 11 godina

Šta je rezultat politike DS-a od 2008. do sada? "I EU i Kosovo!"? Gde je Jeremiću EU? Gde je Kosovo?
Jesmo li sprečili dalja priznanja? Je li ijedna zemlja povukla priznanje?
Jeremić je slično pričao i kada je Medjunarodnom sudu postavio pitanje da li je nezavisnost Kosova protivna medjunarodnom pravu. Svi su aplaudirali i imali velike nade. I šta je bilo?
Da nam je Jeremić 2008., pred izbore, rekao da će se desiti sve ovo što se zaista i desilo za vreme vladavine DS-a, da li bi iko za njih glasao?
Da li se sada priča ponavlja? Kako Jeremić ili bilo ko drugi zamišlja da će izgledati ta rasprava? Efekti?
Namera može da nam bude simpatična, ali jedino što se broji su rezultati!
A rezultata nema!

milos

pre 11 godina

Bilo bi dobro, i ako tako mislite, da se sinhronizujete sa misljenjem vlade, za koju radite. Ovakve izjave, sigurno, stete Srbiji. Gledano sa strane izgleda da u vladi radi sta ko hoce. To nije bas normalno. Pitao bih vas da ste poslodavac u svojo firmi, da li bi ste dozvolili da radi sta ko hoce, i pri tome ga drzali na platnom spisku. Ako ste deo vlade po svojoj volji, ako vas placaju, onda svoje privatno misljenje zadrzite za sebe dok za tu vldu radite. Ovakvo ponasanje je potpuno nenormalno. Ja bih vas otpustio momentalno. Ne moze da se bude na platnom spisku i da se bude u isto vreme disident.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

"Jeremić promoviše sebe preko Haga"

Samo neko ko nema ni jedne "cuke" u glavi nije to primetio i to vec prvog dana kada se ta vest "kao kuga" sirila Srbijom o tom "velikom poduhvatu" Vuka Jeremica i njegovom zakazivanju "debate" o "ucinku" haskog tribunala u GS UN a pohvale stizale od "najvisih srpskih zvanicnika" i "elitnih analiticara i eksperata" iz Srbije !
U "cudu" sam i "na svoje oci" gledao "slepilo" koje vlada u Srbiji !
NIKO u Srbiji ni na jedan trenutak nije se zapitao ko ce ucestvovati u toj "debati" koja se gradjanima Srbije zahvaljujuci "dosetljivom" Vuku Jeremicu ponudila kao ona zadnja "slamcica za koju se 'vataju davljenici", svi su "po inerciji" poverovali da ce u toj "debati" u GS UN ucestvovati samo "pristalice" srpske NAKARADNE politike a ne i oni koji su jos 90-tih godina: SAD, EU i drzave clanice NATO-a "imali griznju savesti" sto su cekali tako dugo i Srbiju bombardovali TEK 1999. a ne mnogo ranije i tako sprecili stradanje nevinih civila i razaranje gradova po INOSTRANSTVU kao sto je to bio slucaj sa Vukovarom, Sarajevom, Dubrovnikom ili GENOCIDOM u Srebrenici!
Samo neko izuzetno "naivan" moze poverovati u "ozbiljnost" i "pozitivan ishod" te "Vukove debate" za Srbiju ali je zato "promocija" Vuku Jeremicu zagarantovana !

LUDI MILOJKO Trstenik SRB

pre 11 godina

Eto Rasime vidis, u Srbiji ako Covek kaze istinu kao ti odma Nisi dobar i vidim neki se pitaju koje Rasim A niko ne pita koje Jeremic, e Srbijo jadana li si.

Svarog

pre 11 godina

tako je rasime! reci mu. hag je samo tvoja krava muzara. odakle ti "muzes" politicke poene. i nemoj puno da se brines sta ce biti posle. dal' ce to neko pamtiti. svi mi znamo kakav je odnos politickih snaga u svetu. to mora biti zapisano za neke naredne generacije. i jos jednom. nedaj svoju kravu nikome!

Posmatrac

pre 11 godina

Rasime, otkrio si toplu vodu.
U Srbiji "normalan" politicar prvo promovise samog sebe jer to kod ovog polupismenog naroda pali.
Pogledaj, Dacica, Vucica... Ne skidaju se sa ekrana makar bila i samo sitnica ili glupost da imaju da izjave. A narod peni na svaki zvrc.

supervisor

pre 11 godina

Aj na stranu sto Rasim kaze za Kubu i Venecuelu da nisu ozbiljne drzave (sto je stvarno tragedija) ali da on svoju drzavu, kao potpredsednik vlade te iste drzave, smatra neozbiljnom, to je potpuni skandal i sramota!

Aleksandar

pre 11 godina

To sto postoji Medjunarodni Sud Pravde koji nicemu ne koristi i treba da bude tema rasprave. Ameri nikoga od svojih gradjana nece staviti pred taj sud, ma koliko odgovoran bio. Uostalom, ne moraju da dodju na tu raspravu, ona je zakazana da svi mogu da iznesu svoje misljenje. A ko nece i ne mora.

Jadno

pre 11 godina

Kamo srece da svi tako promovisu sebe, onda bi ova zemlja neke vajde i imala od vas. No, jedino cemu vi sluzite, to je da gurate klipove u noge onima koji nesto rade. Sto neko ovde rece, valjda je u interesu da ta rasprava uspe, valjda je treba promovisati, a ne satanizovati. Upravo zbog ovakvog naseg ponasanja, tako i prolazimo u Hagu. Isporucili smo svoje ljude i nikad o njima vise ni izvestili, a Hrvatska ulozila desetine miliona evra. Mislite li da Hrvati ne znaju da su Gotovina i Markac cinili zlocine? To znaju i mala deca, ali oni se bore za sebe, bas ih briga sta ko misli. A mi, pljujemo na svaku inicijativu da nesto ucinimo za sebe. Jadni smo. Patriota sam i volim svoju zemlju i narod, ali moram da kazem da smo (vecina) teski idioti, kreteni, bilmezi, koji ne vidimo dalje od nosa. Konstantno radimo u korist sopstvene stete, i satanizujemo svakog ko pokusava nesto da ucini da nam pomogne. Dosta filozofije dal' ce to da nam pomogne il' nece, podrzite i tacka. Sigurno da nece da nam pomogne ako ispadnemo kreteni i Hrvati "pobede", pored Haga, i u toj raspravi. Onda ce biti ko je kriv. Evo, ovakvi koji se ponasaju i daju izjave kao Ljajic.

Dok se nekom ne smrkne....

pre 11 godina

1.-Rasim je po pitanju Jeremica 100% i pravu. 2.-Do 10.aprila vise se nece niko secati Haga i haskih odluka.3.-Sta je VJ uradio po pitanju spoljne politike,nista sem sto je pokusao da mazne 7.5 mil.eura.

Avnoj

pre 11 godina

A tvoj povod da se promovises kao neko ko je radio za radnicka prava,ajd sto si radnike obespravio,pa nas neke americko-britanko-africke kolonije stavile zajedno sa Hrvatima na crnu listu nepozeljnih radnih zona zemalja,vec si osmislio zakon da radnici prilikom protesta ne smeju da izadju na ulice,da skrenu paznju na lopovluk.
Ti si bio glavni zagovornik Haga i koji je efekat pravde?
U pocetku mi te je bilo zao iskreno,a sad vidim da si funjara i to nepopevana.Stalno su ti gurali vruc krompir,ajde Ljajicu ovo,ajde ljajicu ono,a tebi krompir prevruc pa u stadijumu pucanja ti bacas gradjanima u lice.
Neka se odrzi rasprava,jer ce ovo biti cinjenica da vise ni jedna zemlja ne dopusti politickom tribunalu da sudi.
Bio sam za isporucivanje svih kasapina balkana,ali pravda je ocigledno selektivna.Posto je tako,neka mlate slamu u UN.
I jos nesto,o Juznoj Americi nemoj nista da govoris,jer nemas pojma da je zahvaljujuci njima nafta Amerima jos uvek jeftina i dostupna.
Jer da nije tako Engleska bi vec odavno uletala u Ekvadorsku ambasadu.
Ja smatram da ti vise nisi dostojan bilo koje drzavne funkcije,a jeremiju ostavi na miru i neka radi svoj posao,a ti radi svoj dok te radnici ne proteraju,pa te jedino USA i Australija moze udomiti.
Kao u stara dobra vremena iz vremena Tita.Pitaj Micuna,on se seca cele procedure toga doba

Lajavi Krelac

pre 11 godina

Bolje bi ti bilo da juris po svetu kao on kad je sprecavao priznanja kosova i uradis nesto korisno nego sto kukas da je sve gotovo i da je bolje da im se izvinemo jos jedno 60 puta. Sram te bre bilo kad tako pricas a ministar si.

neki

pre 11 godina

E ako jos Jeremic ispadne kriv zato sto je zakazao raspravu onda smo stvarno sve ovo i zasluzili.. Nemam nikakve simpatije prema Jeremicu ali ovo ipak ne razumem...

Лимени 036

pre 11 godina

Јеремић није дволичан као већина политичара......саспе у лице, па свидело се неком ил не.....,

Nemanjaxx

pre 11 godina

Bez obzira na broj učesnika rezultat će biti jalovan, jer je najviši domet predsedničko saopštenje koje nikog ni na šta ne obavezuje. Ali, dobro, neka se, i po cenu da budu podsmevani ili ignorisani, jadnici i nemoćni izduvaju.

Zumbul

pre 11 godina

Konacno javna licnost da kaze ono sto je svima jasno i ocigledno k'o dan. Jeremic postaje sve veca bruka i sramota zbog flagratnog samo-promovisanja. Da vidimo, video snimak od 360 stepeni sa govornice generalne skupstine i odusevljeno dahtanje k'o dete u Diznilendu, fotografisanje sa svakom poznatom osobom koja zakoraci u UN (Sting, Stivi Vonder...) i kacenje na tviter, tviterisanje o prevrtanju stolova nakon Noletove pobede u jednom od najskupljih steakhouse-a u NY (jeste oce to), iskazivanje gneva preko tvitera posle oslobadjanja hrvatskih generala, zakazivanje sednice o Hagu koja potpuno nema svrhe, sepurenje k'o curan tokom sednice o Palestini...
Jadno, decko stvarno ima komplekse. Mora da su ga maltretirali u skoli jer je bio geek.

Tijana

pre 11 godina

Ljajicu,kako Vas nije stid. Sve naše GENERALE ste lovili kao životinje i ispratili u Hag. Verovatno je i Vaše zadovoljstvo ogromno. Znate, Srbi su samo branili svoju zemlju Jugoslaviju, i samim tim nisu nikoga okupirali. Vi i Vaši koalic. partneri iz predhodne vlasti niste učinili baš ništa da to objasnite svetu. Kako kaže Josipovic"to su učinili neki ljudi",pa zar misli da smo zaboravili da je postojao Tudjman i njegovi generali,da li ste zaboravili kako si se naoruzavali. ...a vi niste ništa učinili. Zašto je tamo ceo bivši vrh,svi su krivi,komandana odgovornost,plan za proterivanje,zločinačke namere,a oni...sirocici ništa nisu znali.....tea123

popeye

pre 11 godina

Docice Rusi i Kinezi, verovatno Indija i mnogi drugi, dakle vecina covecanstva. Ili su nekima bitni samo oni, koji trenutno, imaju vise para? Da se malo raspitao saznao bi da ce Rusija verovatno raspustiti Tribubal tako sto ce uloziti veto na njegov dalji rad. Nevidjeno los potez vecitog ministra, koji za divno cudo nije bio ni narocito los.

Mislim stvarno

pre 11 godina

E kad to kaže Rasim onda mora da je tako. Pa jel ima većeg prodavca magle od Rasima Ljajića? Jel ima nekog u ovoj Srbiji ko bolje ume da proda ciglu svima od Rasima? Nema. E zato je Rasim kompetentan za stručnu analizu onoga što radi Vuk Jeremić.

Miloš

pre 11 godina

Licna promocija ili ne ova vest je odjeknula negde. Gospodine ministre osim komentara voleo bih da je jos neke mere preduzela vasa kancelarija.

LAVINIJA LEVIC

pre 11 godina

Ovo nisu Rasimove reci.On je uvek blagoglagoljiv ali je ovoga puta ispunjavao domaci zadatak koji mu je Neko dao.Jeremic je jedini covek u nasoj novijoj istoriji ciji cestiti postupci bar malo ublazavaju ovu bruku koju sprovode oni koji moraju (zbog putera)

Logos

pre 11 godina

Najbolje da ćutimo i trpimo, i da slušamo naloge Brisela i Vašingtona, je l' to ideja ove izjave? Da se ne zamerimo, da neko nešto ne kaže, da nas ne pohvale, da nas ne potapšu? To je davno prošlo vreme, a Ljajić će to ili shvatiti ili propasti. Prošlih 12 godina smo se nadali dobru, sada nam je svima jasno da od toga nema ništa. Ili se izboriš za svoje mesto u civilizaciji ili nestaneš.

Ivan

pre 11 godina

Razocarala me izjava Ljajica jer to uopste ne lici na njega. Cak i da je stetan postupak Jeremica, nije po nas mudro ni svrsishodno da ga Ljajic javno proziva.

obicangradjanin

pre 11 godina

Rasim je bio na listi DS na prethodnim izborima. Izgubili su ali Rasim se brzo snasao i usao u vladu. Jednostavno on mora biti mirodjija u svakoj corbi kao i Dinkic. Vlast iznad svega ! Posto se Jeremic konsultovao i sa Dacicem i sa Vucicem i sa Nikolicem pre zakazivanja sednice UN pre bi rekao da hoce da promovise interese Srbije i da se cuje i nasa istina. Po meni je to veoma hrabra i casna odluka. Ici protiv Haga, USA ,EU i citavog sveta bas i nije neka promocija licnosti i dela nekog politicara ali svi mogu imati svoje misljenje tako i gospodin Ljaljic...

perica

pre 11 godina

Ako je vec sednica zakazana dobro bi bilo boriti se da vise drzava ucestvuje u tom razgovoru i zapravo i ti i octali bi ste trebali maksimalno nagovarati druge a ne ovako unapred obesmisljati i izvrcati naglavacke ,nas dozivotni ministre !

Rasha

pre 11 godina

Puna podrska Jeremicu! A bice tu i Kina, Rusija i dosta drugih. A treba i Vuk isto da se promovise kroz svoj rad i poziciju, kao svaki drugi profeaionalac. Kao sto se i ti Rasime promovises, a izgleda ne bas dobro.

nada

pre 11 godina

LJaljicu cijenila sam te kao politicara,ali mi nije jasno zasto kazes to za jeremica,i zasto bi se mi vise plasili haga.pitam ja vas sta ste ucinili za pavkovica i nase generale koji su branili nasu teritoriju nismo isli na tudju jel kosovo je nase.tako isto ne vidim zasto da jeremic ne zakaze sjednicu da cijeli svijet vidi sta radi hag od nas.tako isto pitam vas zasto ne pitate vi hag sta je sa seseljem zasto ga ne puste tako isto mladica karadjica.jel oni su branili svoj narod.zar to imaju samo pravo htvati,bosanci,kosovari da brane svoj narod a mi nemamo to pravo.pitam vas kao politicara dali je to u redu.nemojte nas iznenadjivati sa vasim izjavama

Djordjejugos

pre 11 godina

Gospodin Ljajic je u pravu. Jeremic je oduvek sve radio u licnom interesu. Tipicna "zapadna skola-licnog menadzerstva".
Kriticari Rasima su uglavnom "dosljaci", ili imaju ne-srpsko poreklo, te uporno hoce, da budu veci Srbi, od Patrijarha!
Medjunarodna politika je moguceg, a ne postavljanje uslova, koji su nemoguci. U ostalom, Jeremic je i u vreme "ministrovanja", bio covek DSS-a.

igix

pre 11 godina

Hahahahahah....Da ne bi trebao tebe da promovise??? Nije mi jasno kako kritike uvek stizu od najnekompetentnijih ljudi. Covek je zubar po profesiji, a ujedno strucnjak za politiku, ljudska prava, manjine, ekonomiju, pa iu visoku politiku na medjunarodnom nivou. Jermic koji je po profesiji politicar i koji je uz to i diplomac Harvarda je los i sve cini samo za svoju promociju....Neverovatno...Veliki strucnjace Ljajicu, koji unapred vec prognoziras propast zakazane konferencije, istu ne bi mogao da iniciras nikada...da ti nije mozda zbog toga krivo.

Petar S.

pre 11 godina

Jeli Rasime, jesu li te to posavetovali iz Haskog tribunala. Haski sud evidentno i sada potpuno otvoreno donosi politicko projektovane presude, bez trunke obzira za pravdu (a i pravo kad smo kod toga).
Kome je u interesu da se to gura pod tepih.

PA ako "projektanti" Haskog suda nisu imali obzira za srpske zrtve, zasto bi imali obzira da salju osudjene Srbe na sluzenje kazne u Srbiju. Koje su to nebuloze. I sta ces da kazes kad i taj predlog (projektatni) budu odbili?
Sleti Rasime, ili podnesi ostavku jer je ova Jeremiceva odluka doneta u saradnji sa Drzavnim organima Srbije ciji si ti clan.

Stefan

pre 11 godina

A jel imaš ti Rasime neku bolju ideju možda osim te prazne inicijative da deo naših državljana osušđenih u Hagu sliže kazne u Srbiji? To ni njima neće mnogo značiti, a interesima i ugledu Srbije neće apsolutno ništa značiti...

Nikola

pre 11 godina

Katastrofalna izjava Rasima Ljajića, koja će ga potpuno diskreditovati. Zbogom za dalju političku karijeru Rasima Ljajića. Razotkrio se. A narod ti je verovao.

Putuj Evropo

pre 11 godina

@Došlo je do otrežnjenja i objektivnog sagledavanja što će sjednica donijeti. To smo ovdje komentirali kada se incijativa pojavila. Ona će biti snažni autogol za srpski interes jer će se tumačiti kao prkošenje i protivljenje vladavini prava. Mora biti neformalna debata s velikim brojem nevladinih udruga, reći negativnosti ali s afirmativnim sadržajem u cilju poboljšanja rada nekog budućeg suda. Ukoliko bude žešćeg verbalnog Nikolićevog napada s pozornice i neprihvatljivih zaključaka u Deklaraciji s ruskim tutorstvom u sjeni negativno će se odrazi na početak pregovora s EU. Možda to Rusi i žele, to je njihov interes?
(Poreč, 4. decembar 2012 01:15)

Otkud znas, mozda bas to i mi Srbi zelimo?

Dragan

pre 11 godina

Nije mi bas jasna ova Rasimova odluka. Zar je resenje cutati i praviti se lud, kao ovih desetak godina? Nas napolju koji smo se na sve nacine borili 90-tih za Srbiju da prezivi, olako ste nas kasnije nazivali Milosevicem ljudima.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Vreme je bilo da neko kompetentan zacepi blagoglagoljivom Jeremicu usta. Ovo je bilo potrebno mnogo pre dok je Jeremic bio u vladi. Njigov urlik odbrane Srbije steti, mnogo steti zemlji. Nije Srbija fudbalski tim koji se bodri sa tribine nekontrolisanim pevanjem, bukom, zvizdanjem... Ovde treba burazeru zasukati rukave u znoju i neprespavanim nocima misliti na jedno realno sutra Srbije. A tviter majstor jeremic ostaje samo jedan diplomatsko politicki ficfiric. DS ako se i vrati na scenu nikad vise nece pruziti priliku da ovaj turbo-diplomata ovde opet promesa karte i podeli. Rano Jeri u penziju ide...

Preispitaj sebe

pre 11 godina

Da imas casti posle poslednje presude u Hagu bi dao ostavku.Verovatno su vam opet inostrani mentori porucili da je za nase dobro da se pomirimo sa faktickim stanjem, a da oni brinu za nas nego mi nismo svesni. Na zalost nisi ti jedini vi ste ljudi za sva vremena.

zex

pre 11 godina

taj sastanak koji Jeremic zeli nece nista da promeni sud radi po nalogu velikih sila i mozemo mi da se prevrcemo i da se raspravljamo medjusobno sve je uzalud. Srbija ima vece probleme od haga te krvnike ce stici prvda kad tad ali mi moramo da gledamo kako da prezivimo u nasoj zemlji jer dosla su teska vremena

A vala dosta nam je i tebe

pre 11 godina

A da li je dosadasnja saradnja sa Hagom plus? Sta smo dobili za uzvrat osim nepravde ministre? Ili je saradnja sa Hagom samo eufemizam za pravdu pobednika koju ste bas vi ministre sprovodili.

Dušan

pre 11 godina

Sram te bilo Rasime! Toliko pljujete Vuka koji je rizikovao svoju internacionalnu karijeru i dobar odnos sa velikim silama da bi pomogao Srbiji. A Srbija mu tako vraća. Nije ni čudo što smo tu gde smo, teramo najbolje od sebe, negativna selekcija je jedan od najvećih problema ovog društva.

Pavle Stojanović

pre 11 godina

Ova Ljajićeva izjava je očigledno u funkciji DS-ove unutarstranačke kampanje. Mnogima u DS-u ne odgovara da politički uticaj i rejting Jeremića ne raste. Zbog toga, neko je morao da da izjavu koja će dovesti u sumnju vrednost Jeremićevog poteza, pa su misli da će biti manje očigledno ako to uradi neko ko sam nije iz DS-a. Međutim, cela igra je i dalje ostala prilično providna, samo je Ljajić dozvolio sebi da bude oruđe u tuđim rukama, što je žalosno za odmerenog i kulturnog političara poput njega.

Još jedna stvar je interesantna u vezi sa reakcijama na Jeremićev potez. Naime, mnogi čitaoci komentarišu da je Jeremić arogantan i da je ovaj njegov potez u korist lične promocije. Čak i da je tako, zašto je problem da neko podiže svoj rejting i godi ličnoj sujeti zastupajući interes svoje države? Nije li sasvim zasluženo da neko bude poštovan i hvaljen zato što radi u korist svoje države, pogotovu ako je ona u teškoj krizi kao Srbija danas? Jeremićev postupak bi bio za moralnu osudu samo ako bi se zakazivanjem rasprave o ad hok sudovima on trudio da podigne svoj lični rejting na uštrb interesa Srbije. Međutim, ni Ljajić ni ostali kritičari ove Jeremićeve odluke nisu objasnili zašto bi rasprava o Haškom tribunalu u UN bila štetna za Srbiju. Naprotiv, čini se da je svaki oblik ukazivanja na katastrofalan rezultat rada tog suda upravo u najboljem interesu budućnosti naše zemlje.

Mladen Mladenovic

pre 11 godina

Do sada sam uvek imao respekta prema istupima i stavovima gospodina Ljajića, koji se uvek pokazivao kao umereni i odmereni političar.Iz tog razloga nisu mi jasni ovi njegovi stavovi?!Zašto je za Sebe i Srbiju štetna rasprava o radu jednog suda čije su odluke toliko pogadjaje ovu državu i bile, u najmanju ruku, neverovatne jer, trenutno ne mogu da pronadjem neku težu i užasniju reč kojom bi opisao njegov rad.Zar rasprava u UN, može da donese bilo kakvu i bilo kome štetu?!Da li gospodin Ljajić, sebi, može da odgovori na jedno prosto pitanje: Kome smeta rasprava na temu Haški tribunal i zašto?!Velikoj većini gradjana Srbije, odgovor je potpuno jasan.

lipi

pre 11 godina

Čovek pokušava da uradi nešto i to treba pozdraviti a ne kritikovati.Ljajić treba da priča o tome šta će vlada da preduzme povodom sramnih presuda u Hagu i kolika je njegova odgovornost u svemu tome jer je on zadnjih 12 godina zadužen za saradnju sa tim Hagom.Glupo je da jedan ministar,koji je to što jeste zahvaljujući političkim perverzijama, jedne vlade iz jedene male države uopšte komentariše odluke predsednika GS UN.Uvek smo spremni da pravdamo tuđe i kritikujemo svoje.Ne očekujem ni ja mnogo od te sednice ali podržavam da se bar čuje glas ponižene Srbije.

Miki BG

pre 11 godina

Do sada sam podržavao Rasima, ali ovo što je rekao ne liči mi na njega. Da se slučajno ne dodvorava novom šefu demokrata Djilasu!? Pa, Rasime, tvoje i svih drugih zvaničnika koji su u vezi rada haga osnovni zadatak bi trebalo da bude da se valjano pripremite za raspravu, da lobirate tamo gde imate uticaja u inostranstvu da dodju i uzmu učešća u javnoj debati na GS UN koju uje Jeremić zakazao. Nije vaše da tumačite šta će biti, već da se zalažete za Srbiju. Posebno ako ste u Vladi. Ovako, čini mi se da je i Rasim podlegao "srebreničkom uticaju". Ne mogu da verujem! Sramota!!!

Rasime spasime

pre 11 godina

Od toliko Srba on se naso da bude ministar za sardnju sa Hagom i da vadi zlocince iz Haga koji vecinom odgovaraju za zlocine nad Bosnjacima a Rasim kvazi Bosnjak sto ti nedadose rasime da budes ministar policije odbrane trezora neg tu ulogu u nekom filmu za koju je rezija napisana u SANU i SPC osamdesetih i devedesetih

Горан

pre 11 godina

Господин Јеремић је урадио онолико колико је могао. ТО што неки неће да се појаве на расправи, то више говоро и њима него о Јеремићу. Него, господине Љајићу, шта си ти урадио поводом гротескног понашања хашког циркуса (трибунала)?

kvatro

pre 11 godina

Ne Gospodine Ljajicu on je iskoristio svoju poziciju i progurao to jel bi inace morali za tako nesto dobro da platite i molite. Na vama i drzavi je sada red da lobira i privuce sto vise drzava za tu raspravu a ne da ceka kao sto ste to dosada radili odluke koje su ponizavajuce za nas. Zapitajte se sta ste do sada uradili za nase zatvorenike sem izrucujuci ih Hagu. Moglo je tu uz dobro lobiranje kao sto su uradili Hrvati i da se neki oslobode odgovornosti a ne da came u zatvori zbog odluka na visem nivou. Pogledajte samo slucaj Gospodina Seselja treba da vas je sramota nisam za njega niti cu biti ali njegov slucaj je ruganje pravdi i nasoj drzavi. Sta ste uradili po tom pitanju? Nista kao i obicno ali ste se odmah javili kao i vasi stari sledbenici da ljubomorno prokomentarisete. I zato Gospodine Ljajicu Gospodin Jeremic ne radi to zbog svoje popularizacije vec je na takvoj poziciji da to moze a mi i dalje imamo ljubomorne i nesposobne politicareda to iskoriste.

Boranija

pre 11 godina

Ovo je cista politika u najgorem obliku. Covek se uplasio da ce Jeremic postati popularniji od njega. Porucio bih mu da vise brine o svojoj zemlji nego o sebi. Od dodvoravanja nemcima, amerikancima, zemljama koje su odgovorne za ubijanje srpsku decu i to ne jednom koje necemo imati nista. Svet, svaki gradjanin sveta treba da zna pravu istinu o svemu ovome, i zato je Jeremic kreirao ovaj dogadjaj.

samo da kazem

pre 11 godina

Konacno da se neko, pored Djilasa, ohrabri i kaze nesto o Jeremicu i njegovom stetocinskom delovanju. Valjda ce neko analizirati i Jeremicevo ministrovanje, sta je kada i kome govorio, koliko je novca potrosio na najskuplje hotele i avio karte. Iako rasprava o Haskom tribunalu u UN moze da bude korisna. sve je to samo za koriscenje za jedan dan, ne donosi nikakve stvarne efekte, pogotovo ne Srbiji. "samo da kazem"

Darko

pre 11 godina

Pa čak i da jeste tako, da li je normalno da vi kao zvaničnik države iz koje je gen.sek. dajete takve izjave? Koji je kredibilitet države u kojoj se njeni visoki zvaničnici prepucavaju i sapliću na ovaj način? Nisam to očekivao od vas g. Ljajiću. Bananizacija!

Ljiljana

pre 11 godina

"Efekat ce biti nula, minus", kazes ti Rasime. I kazes samo nekoliko zemalja, Kuba, ce ucestvovati. Ti mora da si neka nova prorocica Pitija kad gromoglasno najavljujes rezultat ovog zasedanja. Zalosno je ovo sto si izjavio, i nije nam jasno sta stoji iza ovakvog tvog stava. Jedan validan pokusaj g. Jeremica da se siri svet upozna sa nepravednim postupcima prema Srbiji ti ovako omalovazavas. Naravno uz to napadajuci da se radi o licnoj koristi. Gadi nam se Rasime ova tvoja izjava, i ne zasluzujes obracanje na Vi!!

kimi

pre 11 godina

Pricajte vi sta hocete ali jedini koji sme otvoreno da brani Srbiju.Vama je vise stalo sta ce misliti Eston,Kacin,Bramerc... nego do Srbije.Nadam se da ce stvarno da osnuje stranku da okupi pametne ljude koji vole ovu zemlju i da napokon maknemo ove pijune koji nas unistavaju zadnjih godina.

J O K E R

pre 11 godina

!??!...rizicna izjava...posebno jer je clan sadasnje vlade(a i par drugih od ranije...)!ako je iskren - svaka mu cast sto govori svoje misljenje javno!ako nije - oprati se nece,posebno ne kod srba koji su ozbiljno pogodjeni poslednjom haskom 'pravnom sharadom' oslobadjanja hrvatskih generala,a posebno haradinaja,jednog od "ovk"komandanata u kosovskoj budalastini slobodana milosevica,koji je vec davno pre toga prevrsio i izgubio meru u greskama...nazalost jer bolje i pametnije nikada nije ni umeo!!!ljut,besan,prepotentan,surov i pokvaren...i sve to sa svojim sugradjanima drzave srbije-albanskog porekla,ali,g r a dj a n i a drzave srbije!!!...!!!...!#$%^&*_+ ...m o r o n ...sada kusamo ono sto je tadasnji "geda genije" sejao...teko li ga nama sa takvim quazi politicarima...f u j !!!

MPavle

pre 11 godina

Ljajic je odmeren covek, pa me ovaj komentar iznenadjuje - deluje mi zlobno. Ne slazem se, naravno. Prvo u svim dosadasnjim glasanjima u UN incijative Vuka Jeremica su iznenadjuce dobro prolazile. Uprkos silnom pritisku najmocnijih zemalja, dugogodisnjem lobiranju, potrosenim parama Kosovo jos uvek ne priznaje vecina. ne vidim zasto bi nas podrzale samo Venecuela, Kuba a ne na primer Rusija, Kina, Brazil, Indija, nesvrstani i mnogi drugi koji nas inace podrzavaju. Izgleda da uspeh Vuka Jeremica smeta mnogima. Na kraju krajeva podsetio bih da je izabran iako je EU imala svog favorita. Proslo mu je glasanje o Palestini.Verujem da cak i da ne uspe ova incijativa Srbija ima moralnu obaveyu da je sprovede. Na kraju krajeva i sam gospodin Ljajic je vrlo ostro komenterasio Hasku presudu. Pitam se da li je to samo radi licnog promovisanja na unutrasnjem planu.

Zivota Zivotic

pre 11 godina

Ljajic bi trebao da podnese ostavku na funkciju vezanu za saradnju Srbije sa haskim tribunalom i da se niko drugi ponovo ne bira.

neb

pre 11 godina

Postovani gospodine ministre.Pre nego sto kritikujete ovaj potez Jeremica ,voleo bih da vidim vas izvestaj o radu Saveta za saradnju sa sudom Hagu,svih ovih godinaciji ste Vi predsednik;Izvestaj bi verovatno stao u jednu recenicu: "Svi uslovi ispunjeni i svi optuzeni predati"

Zanimljivo je takodje da slican stav vasem ima i Americka Administracija

klenga

pre 11 godina

za budućeg dobitnika nobelove nagrade iz fizike-praktično dokazao da jedno telo u istom trenutku može biti na dva mesta,u dve skupštine-sasvim bespotrebno troši svoj furiozni talenat atomskog fizičara po tamo nekim njujorškim restoranima...bolje bi bilo da se postara da napravimo desetak atomskih bombi,pa da relevantno pregovaramo sa svima koje ne volimo...

Mare

pre 11 godina

Neka nova moda, prepucavanje samo preko medija. I naravno, ne voditi racuna o ukupnim interesima Srbije. Veliki previd Rasima Ljajica.

bit' ce po onoj "pozeleli ste - gledajte"

pre 11 godina

Zna Ljajic da ima dosta i previse onih sto ce na raspravi braniti Hag podsecanjem svetske javnosti na pocinjena zverstva Srba jednostavnom rekapitulacijom tih zverstava u recima i slikama razorenonog Vukovara, Sarajeva, sokantnog genocida u Srebrenici i drugih, pa sve do necuvenih i monstrumskih dela brace Lukica koje upravo ocekuju ponovnu presudu suda. Samo to ce biti dovoljno da osvesti i ono malo drzava koje su pocele sumnjati u opravdanost Haskog suda. Sve u svemu, Srbija ce tom raspravom sigurno izaci kao gubitnik, i to je Ljajicu posve jasno, za razliku od Jeremica koji politiku vodi svojim napadajima testastorona umesto mozgom.

Sale

pre 11 godina

Ne slazem se sa Ljajicem koji za svoje vreme predsedavanja nacionalnim savetom za saradnju sa Hagom nije uradio ama NISTA pa stoga ima najmanje prava da bilo sta kaze Jeremicu. Hag je osnovan u UN-u i ako se ova rasprava ne zakaze onda ne treba da budemo u UN-u uopste. To je sud UN-a pa samim tim sud UN-u polaze racune... Ne mora niko da dodje ali ce u istoriju uci kako se svet poneo prema nepravdi koja se Srbima nanosi vec denecijama... No, to ne bi Ljajic ni znao obzorom da se najmanje oseca Srbinom a berujem najvise islamistom...

Branko Stefanović

pre 11 godina

Ova izjava Rasima Ljajica se moze svrtati u drzavno- kompromitujuce. Ipak smo pogodjeni presudama i ne idu nam u prilog i svako je trebao postupiti kao bivsi ministar.Jeremic je inace narcisoidno-aroganti tip ali ipak pokusava da dradi za Srbiju. Slazem se da je bilo njegovih gresaka narocito veano za procenu presude MSP u sluaju deklaracije o Kosovu ali smo sada morali dici glas. Prema tome ministre Rasime Ljajicu ako ne znate nista pamentije onda je bolje makar cutati i ne podrivati napore nase drzave. Svoje licne sudove u tom momentu zadrzite za sebe.

Dejan

pre 11 godina

Ok, sacekacemo taj dan ali ako se gospodine Ljajicu ispostavi da niste u pravu i pojavi se mnogo veci broj zemalja nego sto mislite ocekujem vasu ostavku u suprotnom ocekujem da se Jeremic povuce iz politike.
Licno mislim da niste u pravu.

ivan

pre 11 godina

Da li je napravljena bilo kakva ozbiljna analiza Jeremićeve prethodne akcije sa Međunarodnim sudom pravde? Neke zemlje su se pozivajući se baš na tu odluku priznale Kosovo kao državu. Nijedna koja je priznala nije povukla svoje priznanje. Da ne bude opet tako, pa da se donese zaključak da je sud u Hagu radio kako treba. Onda dalje rasprave nema. I sa kim se on u ostalom konsultovao pre zakazivanja ove sednice? Nego šta je nego samo lična promocija?

Munze.Ljux.

pre 11 godina

Sto se tice ove sednice,bice tu poseta bolja nego sto predvidja Ljajic,a da ce se zaboraviti,pa zaborave se i mnogo vaznije stvari.Ono zbog cega sam ja pobesneo na nasu spoljnu politiku je ova nepromisljena i nadasve stetna odluka da podrzimo Palestinu u sporu sa izraelom.I mnogo jace i uticajnije drzave su u takvim situacijama mudro uzdrzane,a mi ponovo guramo prst u oko Americi i Izraelu bez potrebe i ikakve koristi.

shauma

pre 11 godina

Mozda i stete, vise ne znam, ali znam da ni ovakve izjave u javnosti od strane aktuelnog ministra ne koriste! Ako imate nesto da raspravite, raspravite sluzbeno, zvanicno, a ne ovako! Bas nam nedostaje imidz nesloznog naroda, narocito prema drugima! Mozemo da se svadjamo izmedju sebe, ali prema svetu moramo biti jedinstveni, kao sto su drugi. Zbog te nesloge smo slabi, niko nas ne postuje, zato i prolazimo ovako kako prolazimo.

ssaassaa

pre 11 godina

Ljajić?... Rasim?... Jel to beše onaj što je bio na izborima na listi DS-a, pa kada ga je SNS zvala u vladu on je rekao čekajte nije korektno ipak sam bio na listi DS-a, moram prvo njih da pitam da li se slažu sa tim. Pitao ih, oni rekli ne slažemo se, a on ipak ušao u vladu? Jel to taj Rasim Ljajić ili neki drugi?

sportmanbg

pre 11 godina

Mozda nece puno zemalja doci, ali u svakom slucaju je bolje pricati na sav glas, nego cutati pa se posle pitati da li smo mogli nesto da uradimo.

pavao

pre 11 godina

Uglavnom se slazem sa Ljajicevim izjavama, ali ovog puta moram da kazem "videcemo", jer jednostavno nemam dovoljno informacija za bilo kakvu drugu izjavu... tok i rezultat rasprave u UN ce nam jasno pokazati ko bolje razume politiku, Ljajic ili Jeremic...

kkghjkgjk

pre 11 godina

Sto bolje urlices, i u ilizorno irealnom svetu istrajavas protiv celog sveta sve si veci i pravi Srbin. Sto vise mislis, analiziras, konstruises, i realnim se stvarima sveta bavis sve si opasniji za Srbiju, ili?

Misko

pre 11 godina

Gospodin Ljajic nije u pravu, zato sto se Gospodin Jeremic pokazao ovim cinom da se bori za Srbiju i za njen ugled u svetu. Ne treba cutati pred nepravdom, nego je neohodno iskoristiti sve diplomatske mere da se ta nepravda ispravi.

Cutanje svakako nije resenje. Barem nije pravo resenje za Srbiju. Svaki politicar, koji je istovremeno partiota i koji ne povladjuje zapadu podrzava gosp. Jeremica.

miso

pre 11 godina

Sustina price gospodina Jeremica je da kad se vrati iz UN (nakon sto je placan iz budzeta gradjana Republike Srbije), gde siguran sam, nece ostvariti ni jedan promil efekta po nasu zemlju, ovim i ovakvim pricama sebe preporuci za neku funkciju u DS ili mozda ..... E o tome se radi i to je ministar i hteo rece, to je ta licna promocija. Dobro zna da sada je tesko bilo sta uraditi kada je posao zavrsen, to je trebao raditi raniji da do ovoga ne dodje a ne sada da glumi velikog patriotu iz Amerike!!! Jadan li je ovaj Jeremi.

Bogdan

pre 11 godina

Kao što se očekivalo čim se malo stvar ohladila američki puleni kreću u sabotiranje održavanja rasprave u UN. Prvi je Rasim , naravno,kao što je prvi i po broju izveštaja Vikiliksa iz američke ambasade.Vrlo brzo će mu se pridružiti i Čeda,Boris i žuta ekipa a završni udarac će dati Vučić i Nikolić.Zaboravih Đilasa,on će sa naročitim zadovoljstvom učiniti sve protiv Jeremića.Rasprave neće biti.

dvds

pre 11 godina

A sad bi lepo trebao da ponudi ostavku!
Šta mu je ovo trebalo...zar nije rečeno da je JeremiĆ reagovao nakon i sa konsultacijama sa Vladom u Beogradu? Zar nije rečeno da Vlada radi na 3 fronta da diskredituje odluke tog političkog suda?
Samo jedno Ljajiću...daj neopozivu ostavku.

Tijana

pre 11 godina

Jeremić je pametan,uspešan mlad čovek, ali ne shvata da Srbi, ne oni u HAgu, već ovi u Zemlji ne zaslužuju poštovanje. Mnogi ne razmišljaju svojom glavom, već samo osuđuju. E,pa dragi sunarodnici on radi pravde u HAgu stavlja ili bolje rečeno rizikuje svoju medjunarodnu političku karijeru,što je iteško da će mnogi od vas to shvatiti...tea

gile

pre 11 godina

a nas veciti ministar koga je on promovisao svih ovih godina navlasti? haski tribunal i haske tuzioce? sad dize graju tipa dr'zte lopova a zapravo rasim video da je us::: motku...

Djoka

pre 11 godina

Odjednom ovaj diplomata od karijere postade veca patrijota i od Vucica, i od Dacica! Ne moze biti da jeremic nije u stanju da shvati da je Srbija jedno malo ostrvce u sred srede zapadne zone interesa, a da velike vrane ne vade oci jedna drugoj, te da uprkos glasnoj retorici postuju svoje dzentlmenske dogovore - kako na Balkanu, tako i na Kavkazu. Galama koju preko tvitera dize ovaj buntovni, mladi covek je sigurno velika uteha za razocarane, ali nikako ne ide na ruku interesima zemlje koju predstavlja.

Nesloga

pre 11 godina

Evo razloga zasto ce Srbija nestati do 2020 godine. Nesloga. Da je kojim slucajem scenario drugaciji, da je Hrvatska ostecena a Srbija beneficirana, svi Hrvatski politicari bi kao jedan zaboravili na sve svoje nesuglasice i zajednicki napali odluke, lobirali po svetu da se odluke poniste.. A mi ? Sada sam siguran za koga radi doticni koji je napisao ovu izjavu, i koji su mu motivi i ciljevi. Na nama nije da se predajemo nego da se borimo do kraja, za a ti koji misle da su glasove gradjana dobili da bi pravdali zlocine nad Srbima, ti bi trebalo da napuste politicku scenu.

Pera

pre 11 godina

Ali zato su Nikoliceve izjave od velike koristi za Srbiju i uopste ne sluze licnoj promociji.. Nego sta bi sa tim socijalnim kartama? Pretpostavljam da je potrebno minimum 20 godina da bi se napravile..

Nepristrasni patriota

pre 11 godina

Ja mislim da ima dve vrste ratnih zločinaca:naši zločinci koji su dobri zločinci i patriote i treba ih pustiti, i njihovi zločinci koji su zli zločinci i koje nipošto ne treba puštati na slobodu! Kada se naši zločinci vrate u domovinu treba da im kličemo kao što oni kliču svojima!

Slobaki Karasutra

pre 11 godina

Rekao bih da je i efekat postojanja UN već neko vreme nula, ionako veliki rade šta hoće bez obzira na odluke koje donosi savet bezbednosti ili ostala tela UN. Prema tome, ne samo da je Jeremić na toj funkciji nebitan lik, već je i samo postojanje UN u poslednjih 10-20 godina potpuno izgubilo smisao.

Jeremija style

pre 11 godina

@(milos, 4. decembar 2012 00:34)

A je li Jeremić pitao vladu Srbije da li da zakaže taj skup? Šta misliš i po čemu veruješ da će biti Srbiji koristan? Karavan je prošao, a psi sad mogu lajati do mile volje, nema koristi.

gordijanus

pre 11 godina

ne boj se rasime, doci ce mnogi jer su isti kao i svi vi..doci ce radi dnevnica i da im d... vidi put...svi ste vi isti soj... za rezultate ko te pita...

Bledi

pre 11 godina

E moj Rasime, ne znas ti da se mali jeremic zakleo da ce Kosovo priznavati samo preko njega mrtvog. Nece ti se taj vracati iz UN (uvek ce se tamo naci neki poslic) sve dok ne izvrsi amanet.

biba

pre 11 godina

Posle ovakvih presuda,rasprava u GS UN ne moze da skodi. Cak i ako ishod bude nezadovoljavajuci (mali broj ucesnika, mnogo onih koji podrzavaju Tribunal) opet nece biti nista gore. Ipak, ako preovlada kriticki stav prema radu Tribunala, to moze biti makar kakva-takva satisfakcija Srbiji i Srbima. Prema tome, posto ne moze da skodi - podrzavam. Kakvi god da su Jeremicevi motivi, ne verujem da su Vasi, g. Ljajicu, drugaciji. Ko god udje u politiku, prvenstveno je tu radi sopstvene promocije, a vi koji ste 12 godina u svakoj vlasti ne mozete nam se predstavljati kao skromni, povuceni altruista nezainteresovan za licnu promociju. Ako je tako - sto ste okrenuli ledja DS-u i usli u ovu vlast? Zbog interesa Srbije ili svog interesa i promocije?

pravdoljub

pre 11 godina

Sve ratne zlocince bi trebalo prebaciti u drzve gdje su pocinili zlocine.
I neka tamo izdrzavaju kazne.
Srbija koja nije ucestvovala u ratu ne bi trebalo da insistira na tome da zlocinci izdrzavaju kaznu u Srbiji. Nema logike.

Stefan

pre 11 godina

Gospodin Rasim Ljajic tvrdi da ce saradnju sa Hagom svesti na tehnicki nivo,dok zvanicnici Haskog tribunala tvrde da je saradnja sa Srbijom iskljucivo tehnicka i da je takva od trenutka izrucenja Gorana Hadzica.Goran Hadzic je izrucen Hagu u julu prosle godine,znaci pre vise od godinu dana.Pitam se ko laze???

Milan

pre 11 godina

"to bi značilo da će svi srpski osuđenici moći da kaznu izdržavaju u Srbiji." Pa malo ste im zla naneli pa sad hocete i u ove nase cumeze da ih stavljate, pustite ljude tamo bar imaju normalne uslove, ne otezavajte im jos vise.

7abrinuta

pre 11 godina

Morala sam da pročitam dva puta da bih se uverila da je ovo izjava g.Ljajića.Pa zar se ne bi baš svi odreda bacali drvljem i kamenjem na Jeremića da ovako nešto nije uradio .Bilo bi obavezna ,ona naša ,,a zašto je tamo kad ništa za nas ne radi,nego samo ćuti,,.I trebalo je da zakaže sednicu sa ovom temom da se čuje i vidi ,pa ko došao ko nije ,nije bitno ,videće se ko je spreman da se podvrgne unapred sudu kao što je ovaj ,,nesud,, ,i za koje nacije važi a za koje baš i ne,jer su na ,,platnom spisku Velikog brata,,.A od ,,veta,,se ne nadajte pomoći.On se koristi da se ,,bude ni riba ni meso,,,a ,,u džepu im guja,,što narod kaže ,treba i to platiti,a mi smo ,,poznati po,,zahvalnosti,,.Zato se ,,polomiše ,,da kod nas nešto urade .Jer su nam ,,planovi od danas do sutra.I stalno neke slalom staze oko pravih stvari.