Ponedeljak, 03.12.2012.

19:53

Kacin: Datum Srbiji na dohvat ruke

Izvestilac Evropskog parlamenta Jelko Kacin kaže da je Srbija značajno napredovala u evrointegracijama i da je datum otpočinjanja pregovora "na dohvat ruke".

Izvor: B92

Kacin: Datum Srbiji na dohvat ruke IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

145 Komentari

Sortiraj po:

Kapetan

pre 11 godina

Zaista sam covek koji je putovao, i rekao bih da sam zaista zeleo da nasa Srbija bude primer drugima, ali ne na ovaj nacin. Po meni ovo je krajnje ismevanje nase zemlje, na sve moguce nacine, nazalost. Po ovu cenu neprekidne torture i izivljavanja nad nama nikakva nam Evropa ne treba. Ovo sto se dogadja sa nama je porazavajuce ne samo po nas vec i po samu EU koja se pokazala kao nedosledna, ne karakterna i od strane prljavoga novca ucenjena tvorevina. No postoji nesto sto je iznad svega a to je ono u sta treba verovati.

Stevka

pre 11 godina

tako je. i magarac kaze da mu je sargarepa ispred nosa, kad mu je vezu da bi ga smilovali da krene napred. ali nikako da je dohvati. tako ce i sa nama biti. kad budemo poklonili sve sto imamo i ostanemo gologuzi onda ce da nam okrenu ledja i zalupe vrata pred nosom

datum

pre 11 godina

Nemojte se zavaravati oko datuma. Datuma nema dok Hrvatska ne postane punopravni član, dakle prije 01.07.2013. nakon toga stižu bolni uvijeti u vidu reguliranja granice na Dunavu, pitanja nestalih, povrat umjetnina itd.
jedino ako se promijeni vladajuća struktura i dođu na vlast istinske demokratske snage mogući su raniji datumi.

Branko Von Beca

pre 11 godina

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2012&mm=12&dd=03&nav_category=167&nav_id=665723

Priznali ste Kosovo i Metohiju, članica ste eu, imate takve političke gromade kao što si ti.. i ... u čemu je problem ? Da li i nas ovakvo eu "blagostanje" čeka ako potpišemo kapitulaciju pred cenjenim evropskim demokratama, ovde još samo prostim seljačkim jezikom zvanim i znanim švercerima droge i ljudskih organa?
Šta se ovo dešava u uređenoj evropskoj deželi ?
Je li vam i za ovo kriv milošević, da li vas i dalje Srbija iskorišćava i kupuje po bagateli vaše voće, a prodaje vam sok od ekstrata ?
Ili palo interesovanje u beču, zbog krize, z

bane

pre 11 godina

I Austrija je Sloveniji nadohvat ruke.
Sve je svima na dohvat ruke, samo je pitanje kolika je ruka. Na kraju će se Slovenija otkotrljati do Grčke a mi nećemo ni stići u lažnu zemlju dembeliju zvanu EU jer će se do tada raspasti. Na ruševinama EU će ostati gomila prezaduženih zemalja koja će godinama grcati u otplati dugova zbog svog sna da žive lagodno bez rada.
Jedini opipljivi rezultat rada Kacina će biti gubljenje srpskog tržišta za slovenačku robu.

Iguman Nemanja

pre 11 godina

Uvideše u EU da malo fali da se izdaja u Srbiji ozvaniči i granica povuče sa Kosovom. Pa požuriše da bace udicu i zakače naše političare uvek gladne mrvica sa njihova stola pa ako treba i rođenu majku da za do daju!

Odbij ove licemere i ucenjivače Srbijo ako imalo pameti imaš"

Skeptik

pre 11 godina

Rekao sam to više puta, ali nije zgoreg da se ponovi - na kraju ćemo doći u situaciju da će nas MOLITI da uđemo, čak će nas pitati šta od njih za to tražimo. Ali, čemu ulaženje u jednu nefunkcionalnu tvorevinu koja se ubrzano rastače, i koja uskoro više neće postojati? Bolje da se okrenemo sebi i razmišljanju kako da pokrenemo potpuno zamrlu privredu i omogućimo ljudima da zarade novac i bolje žive. EU nam u tome neće pomoći - oni koji "veruju" u EU čine to zato što, zapravo, nemaju ideju šta i kako raditi, i lakše im je da veruju u bajke.

Zoran

pre 11 godina

Kacinu je pametnije da se bavi Slovenijom, koja GORI!
A nama... Nama je pametnije da BAR JEDNOM u novijoj istoriji budemo vizionari, i da vidimo da EU USKORO NECE POSTOJATI, bar ne u ovom obliku! Svi mediji, koji rade u sluzbi promovisanja "demokratske diktature", i ostala njihova "masinerija" NECE IM BITI DOVOLJNI DA SPRECE ONO STO JE NEMINOVNO!!! PRAVDU! A pravda je da se stvori GLOBALNO DRUSTVO koje ce biti HUMANIJE! Koje ce uvesti mehanizme PRAVEDNIJE raspodele bogatstava! OVAKO NE IDE!!!
1% beskrupuloznih megalomana DRZI U SVOJIM RUKAMA SAV NOVAC, a samim tim I NASE ZIVOTE, i rade sa NASIM ZIVOTIMA sta oni hoce! STOP!!
Tako ce biti i u Sloveniji, i u Srbiji, i svim zemljama EU, a i sire...!!!
Medijatoru savetujem da ovakve poruke "ne baca u kantu"(kao po obicaju), jer su POTPUNO U KONTEKSTU OVE VESTI! Vec da objavljivanjem ovakvih poruka, REALNO prikazuje RASPOLOZENJE NARODA i nase misljenje! Ja nisam ni Komunista, ni Socijalista, ni Radikal... Ja sam deo naroda koji je GLADAN! A NARODU polako "pada klapna"...!

pera kojot genije

pre 11 godina

evo, samo sto nije, isto kao ikea, pay pall... ljutili se ili ne, ovaj covek je u pravu kada ke rekao da mi imamo zemlju, ali nemamo drzavu...

socijalista, antikomunista

pre 11 godina

...veliki i osvedoceni prijatelj Srbije nas hrabri.
Jad i tuga. Jedna drzava se odrice dela svoje teritorije i dela svog stanovnistva. Kad se setim Severne Irske kojoj London zbog sacice (novonaseljenih) protestanata nije dao Nezavisnost ili 10000 km udaljenih Foklandskih ostrva zbog kojih je ratovao...sramota me neka obuzme

Glasinac

pre 11 godina

Srbija je bila najaktivnija na putu evrointegracija i borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala , što joj daje ozbiljnu preporuku za što skorije dobijanju datuma o pregovorima. Nadamo se da će to EP znati da ceni i preporučiti da se Srbiji odmah dodeli datum o pregovorima.

Dusan Martinovic

pre 11 godina

Ja Kacine milsim da vredjas inteligenciju onih Srba koji znaju da su tvoji motivi necasni. Ti dobro znas da taj datum bukvalno ne znaci nista i da do ulaska Srbije u Evropu proci ce mnogo godina. Srbija ima vece sanse da postane deo Islamske Zjednice pod kontrolom Turske nego da udje u Evropu. Ovo sto ti radis je mangupsko zavrtanje ruke da bi iscedio sto vise koncesija od Srbije besplatno racunajuci na srpsku lakovernost. Srbija na zalost ima zbunjeni menadzment koji nije dorastao onima koje ti predstavljas.
Dusan Martinovic B.Sc M.Sc MBA P.Eng

Obican covek

pre 11 godina

Srbija je napredovala?
A u cemu to?
Sto se datuma i pregovora tice, ja sam vise za to da se raspise referendum i jednom u istoriji ove zemlje narod pita, da li zelite ili ne!
Racunajte da ste mene pitali i da sam vam vec rekao NE!
Bezite sa broda koji tone od sopstvenih lazi i manipulacija.Spasavajte se!

bice bolje

pre 11 godina

Pa kad vec toliko volite datume ja vam ne bi dao jedan nego tri. Ali dobro, dobicete jedan 10.12.2027.g. A gde ce biti proslav,docek, pred Skupstinom?
Nije to mala stvar,Toma osvojio Datum,red je da se proslavi. Datum ce inace biti nacionalni praznik Srbije. Ma volim vas ko Datum.

MoždaDaAMoždaINeda

pre 11 godina

Ma baš me briga hoće li nas primiti u EU ili ne, mi treba da sredimo državu, pravni sistem i sve ostalo zbog nas samih, a ne zato što to tamo neko spolja traži. Ako gledamo realno, EU je prema nama bolja nego što smo mi sami prema sebi.

Apaturija

pre 11 godina

Kacin ustvari ne radi za interes svoje zemlje, i svoga naroda. Kacin radi iskključivo za svoj interes. Vlast neće da srlja u EU. Mislim da gospodin Kacin zaista preteruje. Vlast isključivo radi za interes naroda i države.

Zeljko

pre 11 godina

Kratko - od****. Malo nam je muka i od tebe, tvojih pajtosa, datuma, komisija, uslovnih kandidata, portparola, glasnogovornika, parlamentaraca, vlada, organizacija nevladinih i vladinih, pozicije, opozicije, izjava... Od**** bre.

Sinbad

pre 11 godina

Izgleda su srpski krimosi potplatili stotine ovih lopova iz Dveri da pisu komentare. Zasto to kaze? Zato sto kockanje drzave po EU standardima ne odgovara jedino kriminalcima, lopovima, bagri i fukari koja je pokrala ovaj narod i drzavu Srbiju. Sto je Srbija bliza EU, to su oni blizi resetkama. Ne zaboravite da su Dveri ukrale pare iz Kolubare, a prodaju mi ovde neko postenje.

cacanin

pre 11 godina

Popisite svu tadasnju decu koja su silom slata na razna ratista a koja su prezivela i posaljite u Hag ... Datum ce biti na milimetar...

Miroslav D.

pre 11 godina

Srbija je uradila i vise nego sto je dovoljno da bi se priblizila EU, a sta cete vi iz EU uraditi i da li cete odrediti taj famozni datum to cemo videti.

Zoran

pre 11 godina

hvala ti , druže , ko bratu rođenom , al ja ne bih . Isto to bi savjetovo i drugima pa ako su željni eu uvijek se mogu naći riješenja ukoliko nešto znaju da rade , a ukoliko ne onda ne trebaju ni Srbiji ... neki pišu da je Srbija za Rumuniju Rumunija , a ja eto opet vidim rumuna pod obroncima Avale , Kosmaja i u istočnoj Srbiji da su na privremenom radu u Srbiji .
Znaš , druže , ja ustvari i ne znam šta si i koji si ...... , ti ? Znam da se ti tu nekako postavljaš kao onaj ko donosi konačnu odluku ? Da li ti to prodaješ priču kao nekad ?

srna

pre 11 godina

Sve samo ne u Eu i Nato. To ispade da će Srbija na kraju u celosti biti van sebe, a neki i van nje na važnim EU mestima, ili nekadašnji gastarbajteri - takozvani slobodni građani, koji se ne moraju vraćati u zemlju. Ostali, bez proizvodnje i poljoprivrede mogu samo da se nadaju da će dobiti još neki kredit pa na buntove i stradanja od evropeizirane policije. Neka nam je ... na pomoći. Čist demo - kratki budućeg života. Nećemo više živeti u diktaturi već u diktiranoj demokratiji. Mnogo bolje, jer zaista doktator više nije vidljiv.

MIrko

pre 11 godina

Svaka cast svima onima koji misle da je Srbija napredovala do Evropskih standarda, EU misle da su pogresili sa Rumunijom, a mi smo jos uvek i za Rumuniju Rumunija.

ZORAN

pre 11 godina

Super, pa da nam bude lepo kao vama sada u Sloveniji. Baš smo se uželeli ulce, barikada, i parola GOTOV JE. Imaćemo ovog puta više kandidata.

Mirko

pre 11 godina

"Okani nas se više čoveče. Nismo zainteresovani!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Marko NS, 3. decembar 2012 23:11) "

zasto o sebi govoris u pluralu?

sumorni

pre 11 godina

Drago mi je da će nas Toma i Aca velikom brzinom uvesti u EU i NATO, te time obesmisliti smisao života ovdašnjim patriJotama, koji će najzad morati da se okanu priglupe filozofije, i zavrnu rukave, jer neće ostati ništa da im ispunjava živote,, osim teškog i poštenog rada.

To je ujedno i najveći benefit kojeg ova država može dobiti.

tanja

pre 11 godina

A vidim slovencima je kao super u EU? Otkud onda demonstracije?Sad nas zovu u uniju kad je pocela da se raspada. Malo je ono kao trulo i providno. Bice na kraju it's too little too late.

stjepan

pre 11 godina

Datum na dohvat ruke, vec ga ga mirisem ! Jos samo malo !
ipak je to datum. Ne, nije to Datum kad ce se objavit datum,ne ne to je onaj pravi datum da da. Samo jos malo pa HR pretjece SLO,da da gosp. Kacin
jos samo malo, na dohvat ruke. Malo konfuzno kao celi clanak, ispricavam se
:) Pozdrav

Ivan

pre 11 godina

Cekaj, a saradnja sa haskim tribunalom? Zar nije to uslov ulsova zbog kojeg 10 godina nismo bili dovoljno dobri ni za SPP? Sad kad smo prekinuli saradnju, sad smo napredovali?

marija

pre 11 godina

On je istakao da je dobro što je prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić najavio da će se sresti sa predstavnicima Srba južno od Ibra, za koje je rekao da ih je "prethodna vlada potpuno ignorisala".

Mutivoda od cinovnika.
Sram Vas bilo.
Nije Vam se dopao Tadic zato sto njega niste mogli tako lako da ucenjujete.

Norveska i Svajcarska nisu u EU

pre 11 godina

Sta je Mariboru na dohvat ruke, osim popaljivanje svih nepokretnosti?? Kao i celoj EU. Opsti raspad, a mi se veselimo uslovnim statusima, datumima, i drugim nedostiznim pojmovima. Treba reci ne EU, nastaviti ekonomsku saradnju sa svim evropskim zemljama (bile ili ne u EU), a svoje strateske interese graditi sa Rusijom.

Mosa

pre 11 godina

Zasto mislim da ce biti, ihhhhhhh za maaloooo... I onda.... Srbija je na dobrom putu i ako pokaze napredak, u ovome, ovome i ovome, moze sigurno da ocekuje podrsku vecine u EU 2014. godine, za dobijanje datuma.

Aleksandar

pre 11 godina

Jedna rec: REFERENDUM. Ako Dacic i Nikolic ne naprave referendum po pitanju ulaska Srbije u EU nece imati vladu na sledecim izborima.
Pohapsiti tajkune, vratiti ono sto je oteto od poreskih obveznika, i uraditi sto vise mozemo na zastiti manjinskih grupa. Imati zdravu drzavu za sve gradjane Srbije, bez obzira na nacionalnost.
EU neka propadne.

Pixies

pre 11 godina

Aman necu u EU,pogotovo posle ovog Haga,nemogu sebi oprostiti sto sam glasao za ovu vladu.
(GORANNNNNNNNNN, 3. decembar 2012 21:10)

Gorane...ni ja ti ne mogu oprostiti što si glasao za ovu vladu!

student_iz_parka

pre 11 godina

@ bezimena

Ne pljackaju Srbi sa severa Kosova, nego Srbi iz Beograda. Ta patriotska pljacka je maslo ljudi iz Beograda, a ovi dole na severu su tu samo sitna riba koja moze da pokupi baksis, ili da organizuje neki svoj biznis sa Albancima.

A ako bi smo kojim slucajem uspostavili pravosudnu saradnju sa Pristinom, onda bi ta Pristina trebala da nam isporuci odgovorne za ratne zlocine nad Srbima, a ne smesne kriminalce sa severa. A na tom Kosovu i u toj Pristini trenutno ima takvih kriminalaca, da su i Arkan i Legija sitne ribe za njih. Ali to tebi ne smeta, po tebi na Kosovu cveta demokratija, vladavina prava i zakona. Samo mi reci, kako te nije sramota?? Toliko dvolicnosti i duplog morala ja retko gde vidjam.

Mikeli

pre 11 godina

Ova izjava mi deluje kao ona prica sa sargarepom. Datum vam je odmah tu samo jos nesto da ispunite, pa kad se to ispuni evo ga datum samo sto nije ali mora jos ovo i tako u krug. Pa dokle gospodo da za Srbiju vaze neki novi uslovi koje nijedna clanica a i ove koje su u pregovorima ne moraju da ispune.

Lala

pre 11 godina

Upravo sada je trenutak da nastupimo suprotno od ocekivanog... Evropa postavlja samo bove uslove, nova pravila, nove predloge... Vreme je da se osvestimo i mi postavimo jedan jedini uslov Evropi, "ili si sa nama i uz nas ili si protiv nas". Srbija je u svojoj istoriji uvek imala teska i rizicna iskusenja, gladovalo se, smrzavalo, ginulo... Al se i uzdizalo, radjalo, sirilo i ponosno zivelo... Da udjemo u Evropu kao poslednje govno, treba li nam to? Nije Vucic upravu da zavisimo od Evrope, uvek postoji i drugo resenje. Samo, znaju nasi vrli politicari sta im Evropa nudi, razne fondove za razne "razvoje" iz kojih ima sta da se ćapi, a da se nista ne primeri...

novica952

pre 11 godina

Opet ovaj Kacin sa svojom pričom o tome kako nam je sve tobož na dohvat ruke, samo treba da pristanemo na sve što od nas traži Tači i Ešton i eto nam datum pregovora. A posle tog datuma jovo nanovo do nekog drugog datuma i tako za još dvadesetgodina, ko preživi pričaće.Usput taj isti Kacin koji nas stalno proziva pamti i paradu ponosa i naš odnos prema LGBT populaciji i još koje stvari na koje nam tobož dobronamerno ukazuje. Gospodine kacin idite u vaše dvorište i rešavajte vaše probleme a nas ostaviti dosta nam je tutor pout vas, dovoljno je što za vratom imamo Tačija i Ešton.

Bumerang

pre 11 godina

Datum je izgleda stigao u Sloveniju, došla maca na vratanca pa i u Maribor i druge gradove! Eto, kako radite drugima tako vam se bumerang, vraća! Vreme ja da se posle 20 godina malo i kod vas greje na ulici !

Toliko

pre 11 godina

Ako Srbi juzno od Ibra, tj oni koji to cine, priznaju drzavu Kosovo, Srbije treba lepo da ih se odrekne i uskrati im svaku pomoc.
(student_iz_parka, 3. decembar 2012 20:05)

U ala ih pomaže, sva se pretrgla. Osim ako ne mislite na one malobrojne privilegovane u nepostojećoj administraciji, na nepostojećim radnim mestima, u preduzećima koja postoje samo još na papiru i koji primaju lepe platice, a zapravo odavno i ne žive tamo već u vaskolikom ostatku Serbije. Samo što od takve "pomoći" uspeva samo kriminal, a običan narod nema ništa, za razliku od npr. toga da se dalje ne zamera sa komšijama i albancima koji tu većinski žive.
Srbija se tih jadnih ljudi dole već odavno odrekla - prepustila ih same sebi i ostavila da žive u bedi, a oni zauzvrat treba i dalje da pristaju da budu moneta za potkusurivanje i da rizikuju svoj opstanak tamo. Dokle i za čije babino zdravlje?
Imajte malo obzira prema tim ljudima...oni imaju puno više razloga da budu frustrirani od Vas.

E.U nema alternativu, svakako!

pre 11 godina

Naravno da je datum na dohvat ruke, samo jos da odradimo pravu stvar, a to ce se desiti uskoro! Jedva cekam/o, a sad lupajte minuse do mile volje!

Duci0167

pre 11 godina

Koliko god zeleo da iskreno hocemo u EU vidim da narod nije spreman. Sirok je to pojam. EU je kultura,u svim segmentima drustva. Opalite patriJote po minusima al ode vam Kosovo.

S300

pre 11 godina

Moze biti da da je zbog ovih MIG-ova i PVO sistema sto nam je Rogozin obecao. Bolje da ih primamo nego da ih imamo tu do zuba naoruzane ruskom tehnikom he,he.

gotof si!

pre 11 godina

Hvala sto ohrabrujete srpsku vladu i sto ste nam pomogli da nam DATUM bude na dohvat ruke!
Nego ohrabrite malo vasu vladu da odgovori na pitanja koja postavlja slovenacki narod.

bezimena

pre 11 godina

Ako Srbi juzno od Ibra, tj oni koji to cine, priznaju drzavu Kosovo, Srbije treba lepo da ih se odrekne i uskrati im svaku pomoc.
(student_iz_parka, 3. decembar 2012 20:05)

Srbija treba hitno da se okrene svojim ojadjenim gradjanima i prestane da pomaže Srbe u drugim državama!
Srbe sa severa Kosova koji godinama bezočno sprovode patriJotsku pljačku svoje "majčice" Srbije (svih njenih gradjana) treba POHAPSITI (odmah nakon uspostavljanja pravosudne saradnje sa Prištinom) i baciti u tamnicu!

Vladimir

pre 11 godina

Kad ovaj kaze da smo na dobrom putu, ja znam da je suprotno.
Ko bi reko da ce SNS za 100 dana napraviti štete (po nacionalne interese) koliko demokrate nisu za 10 god.
Izgleda da ćemo ipak u EU. Amputirani.

Dalmos

pre 11 godina

A baš sam se pitao gde je nestao ovaj gospodin! I šta kažete, "šargarepa nam je tu ,pred nosom, i treba još samo malo da se potrudimo da bi bila naša" ? Ali to je samo jedna etapa u dresuri i potčinjavanju, a već u sledećoj ćemo morati mnogo više da se potrudimo ...

Bane

pre 11 godina

Sta ce naprednjaci da kazu kada Toma potpise priznanje?Da je ovo uradio Tadic,da njega hvali Kacin,bio bi na stubu strama.

Bravo za vlast,ovo niko nije ocekivao ni u najludjim snovima.

Pastir Kostja

pre 11 godina

U čemu je značajno napredovalo?! Kome vređate inteligenciju? Mislite da narod u Srbiji ne kapira od čega zavisi Vaša ocena o "napredovanju".

rajka

pre 11 godina

Znaci zeli da se unistimo kao i oni.Oni sa ulaskom su propali sada ce ih Italija Nemacka i Austrija otkupiti za klikere.Oni su jedna od zemalja najgore pogodjenih krizom.A to je zato sto su zadnjih 18 godina bili kobajagi super za bivsu YU velike plate sve super a u stvari oni se zaduzivali ko Grci Spanci Portugalci Irci Britanci Island Ekonomije nije bili i pukla je.E sada je plati nazad vreme

student_iz_parka

pre 11 godina

Ako Srbi juzno od Ibra, tj oni koji to cine, priznaju drzavu Kosovo, Srbije treba lepo da ih se odrekne i uskrati im svaku pomoc.

Zolisd

pre 11 godina

Datum pa datum. Zar je sustina u datumu ? Da li je bitniji datum porodjaja ili rodjenje deteta ? Toliko su nas sludeli da bi im se godinama zahvaljivali i za casu vode.

bezimena

pre 11 godina

zna evropa da su u srbiji na vlast dosli posteni ljudi.
(jeremoja, 3. decembar 2012 20:25)

Neće biti, nego je dovela vlast koju ima čime da ucenjuje.:)))

Obican deterdzent

pre 11 godina

"nadohvat ruke"... Covece, kakav je ovo "stap I sargarepa"! Nema sta, majstori su. Neka se drzava obracuna sa mafijom, neka se pohapse lopovi koji su decenijama krali ovu napacenu zemlju, neka se konacno uvedu zakoni I uvede red u Srbiju... ali iskreno... zgadila mi se ovakva Evropa, uzasno licemerje I dvostruki arsini. Na referendumu, ako ga bude, gladam protiv ulaska. A onima koji ce mi lupati minuse porucujem da mi pokazu makar jednu zemlju kojoj je u toj evropskoj uniji dobro, a da ne spadaju u one najrazvijenije
Hvala

srbin

pre 11 godina

Napokon! Bravo Srbijo! Predstoji nam dug put, ali samo zajedno i odlucno mozemo ka EU. Ne radi se samo o ulasku u EU vec o usvajanju tih zakona i sprovodjenje istih..ako nas Kacin pohvalio, to znaci da idemo napred.

prioriteti

pre 11 godina

Kacin,ja bih ipak voleo da sam korak blizi povratku Kosova u drzavne granice Srbije, naspram jednog koraka blize ka Evropi. Nadam se da ces razumeti, nase prioritete. Hvala...

Svarog

pre 11 godina

e ako si nam rekao da narodna banka treba da bude nezavisna od nas. treba da bude zavisna samo od mmf-a, produzene ruke americkih fed. rezervi, tj. j.p.morgan, rokfelera i ostale bratije. kad god cujem za novi aranzman sa mmf-om prupadne mi muka. svaki put zaduzimo jos jednu generaciju potomaka. i deca i unuci ce pljuvati po nama, jer smo "slepci" koji uz sve prirodne resurse nisu umeli da stvore nista osim duga. mene je vec sramota. a vas?

prioriteti

pre 11 godina

Kacin,ja bih ipak voleo da sam korak blizi povratku Kosova u drzavne granice Srbije, naspram jednog koraka blize ka Evropi. Nadam se da ces razumeti, nase prioritete. Hvala...

Pastir Kostja

pre 11 godina

U čemu je značajno napredovalo?! Kome vređate inteligenciju? Mislite da narod u Srbiji ne kapira od čega zavisi Vaša ocena o "napredovanju".

Obican deterdzent

pre 11 godina

"nadohvat ruke"... Covece, kakav je ovo "stap I sargarepa"! Nema sta, majstori su. Neka se drzava obracuna sa mafijom, neka se pohapse lopovi koji su decenijama krali ovu napacenu zemlju, neka se konacno uvedu zakoni I uvede red u Srbiju... ali iskreno... zgadila mi se ovakva Evropa, uzasno licemerje I dvostruki arsini. Na referendumu, ako ga bude, gladam protiv ulaska. A onima koji ce mi lupati minuse porucujem da mi pokazu makar jednu zemlju kojoj je u toj evropskoj uniji dobro, a da ne spadaju u one najrazvijenije
Hvala

Dalmos

pre 11 godina

A baš sam se pitao gde je nestao ovaj gospodin! I šta kažete, "šargarepa nam je tu ,pred nosom, i treba još samo malo da se potrudimo da bi bila naša" ? Ali to je samo jedna etapa u dresuri i potčinjavanju, a već u sledećoj ćemo morati mnogo više da se potrudimo ...

Zolisd

pre 11 godina

Datum pa datum. Zar je sustina u datumu ? Da li je bitniji datum porodjaja ili rodjenje deteta ? Toliko su nas sludeli da bi im se godinama zahvaljivali i za casu vode.

gotof si!

pre 11 godina

Hvala sto ohrabrujete srpsku vladu i sto ste nam pomogli da nam DATUM bude na dohvat ruke!
Nego ohrabrite malo vasu vladu da odgovori na pitanja koja postavlja slovenacki narod.

Aleksandar

pre 11 godina

Jedna rec: REFERENDUM. Ako Dacic i Nikolic ne naprave referendum po pitanju ulaska Srbije u EU nece imati vladu na sledecim izborima.
Pohapsiti tajkune, vratiti ono sto je oteto od poreskih obveznika, i uraditi sto vise mozemo na zastiti manjinskih grupa. Imati zdravu drzavu za sve gradjane Srbije, bez obzira na nacionalnost.
EU neka propadne.

Vladimir

pre 11 godina

Kad ovaj kaze da smo na dobrom putu, ja znam da je suprotno.
Ko bi reko da ce SNS za 100 dana napraviti štete (po nacionalne interese) koliko demokrate nisu za 10 god.
Izgleda da ćemo ipak u EU. Amputirani.

Svarog

pre 11 godina

e ako si nam rekao da narodna banka treba da bude nezavisna od nas. treba da bude zavisna samo od mmf-a, produzene ruke americkih fed. rezervi, tj. j.p.morgan, rokfelera i ostale bratije. kad god cujem za novi aranzman sa mmf-om prupadne mi muka. svaki put zaduzimo jos jednu generaciju potomaka. i deca i unuci ce pljuvati po nama, jer smo "slepci" koji uz sve prirodne resurse nisu umeli da stvore nista osim duga. mene je vec sramota. a vas?

ZORAN

pre 11 godina

Super, pa da nam bude lepo kao vama sada u Sloveniji. Baš smo se uželeli ulce, barikada, i parola GOTOV JE. Imaćemo ovog puta više kandidata.

Norveska i Svajcarska nisu u EU

pre 11 godina

Sta je Mariboru na dohvat ruke, osim popaljivanje svih nepokretnosti?? Kao i celoj EU. Opsti raspad, a mi se veselimo uslovnim statusima, datumima, i drugim nedostiznim pojmovima. Treba reci ne EU, nastaviti ekonomsku saradnju sa svim evropskim zemljama (bile ili ne u EU), a svoje strateske interese graditi sa Rusijom.

student_iz_parka

pre 11 godina

@ bezimena

Ne pljackaju Srbi sa severa Kosova, nego Srbi iz Beograda. Ta patriotska pljacka je maslo ljudi iz Beograda, a ovi dole na severu su tu samo sitna riba koja moze da pokupi baksis, ili da organizuje neki svoj biznis sa Albancima.

A ako bi smo kojim slucajem uspostavili pravosudnu saradnju sa Pristinom, onda bi ta Pristina trebala da nam isporuci odgovorne za ratne zlocine nad Srbima, a ne smesne kriminalce sa severa. A na tom Kosovu i u toj Pristini trenutno ima takvih kriminalaca, da su i Arkan i Legija sitne ribe za njih. Ali to tebi ne smeta, po tebi na Kosovu cveta demokratija, vladavina prava i zakona. Samo mi reci, kako te nije sramota?? Toliko dvolicnosti i duplog morala ja retko gde vidjam.

tanja

pre 11 godina

A vidim slovencima je kao super u EU? Otkud onda demonstracije?Sad nas zovu u uniju kad je pocela da se raspada. Malo je ono kao trulo i providno. Bice na kraju it's too little too late.

Lala

pre 11 godina

Upravo sada je trenutak da nastupimo suprotno od ocekivanog... Evropa postavlja samo bove uslove, nova pravila, nove predloge... Vreme je da se osvestimo i mi postavimo jedan jedini uslov Evropi, "ili si sa nama i uz nas ili si protiv nas". Srbija je u svojoj istoriji uvek imala teska i rizicna iskusenja, gladovalo se, smrzavalo, ginulo... Al se i uzdizalo, radjalo, sirilo i ponosno zivelo... Da udjemo u Evropu kao poslednje govno, treba li nam to? Nije Vucic upravu da zavisimo od Evrope, uvek postoji i drugo resenje. Samo, znaju nasi vrli politicari sta im Evropa nudi, razne fondove za razne "razvoje" iz kojih ima sta da se ćapi, a da se nista ne primeri...

Ivan

pre 11 godina

Cekaj, a saradnja sa haskim tribunalom? Zar nije to uslov ulsova zbog kojeg 10 godina nismo bili dovoljno dobri ni za SPP? Sad kad smo prekinuli saradnju, sad smo napredovali?

Duci0167

pre 11 godina

Koliko god zeleo da iskreno hocemo u EU vidim da narod nije spreman. Sirok je to pojam. EU je kultura,u svim segmentima drustva. Opalite patriJote po minusima al ode vam Kosovo.

Bumerang

pre 11 godina

Datum je izgleda stigao u Sloveniju, došla maca na vratanca pa i u Maribor i druge gradove! Eto, kako radite drugima tako vam se bumerang, vraća! Vreme ja da se posle 20 godina malo i kod vas greje na ulici !

novica952

pre 11 godina

Opet ovaj Kacin sa svojom pričom o tome kako nam je sve tobož na dohvat ruke, samo treba da pristanemo na sve što od nas traži Tači i Ešton i eto nam datum pregovora. A posle tog datuma jovo nanovo do nekog drugog datuma i tako za još dvadesetgodina, ko preživi pričaće.Usput taj isti Kacin koji nas stalno proziva pamti i paradu ponosa i naš odnos prema LGBT populaciji i još koje stvari na koje nam tobož dobronamerno ukazuje. Gospodine kacin idite u vaše dvorište i rešavajte vaše probleme a nas ostaviti dosta nam je tutor pout vas, dovoljno je što za vratom imamo Tačija i Ešton.

Pixies

pre 11 godina

Aman necu u EU,pogotovo posle ovog Haga,nemogu sebi oprostiti sto sam glasao za ovu vladu.
(GORANNNNNNNNNN, 3. decembar 2012 21:10)

Gorane...ni ja ti ne mogu oprostiti što si glasao za ovu vladu!

student_iz_parka

pre 11 godina

Ako Srbi juzno od Ibra, tj oni koji to cine, priznaju drzavu Kosovo, Srbije treba lepo da ih se odrekne i uskrati im svaku pomoc.

MIrko

pre 11 godina

Svaka cast svima onima koji misle da je Srbija napredovala do Evropskih standarda, EU misle da su pogresili sa Rumunijom, a mi smo jos uvek i za Rumuniju Rumunija.

stjepan

pre 11 godina

Datum na dohvat ruke, vec ga ga mirisem ! Jos samo malo !
ipak je to datum. Ne, nije to Datum kad ce se objavit datum,ne ne to je onaj pravi datum da da. Samo jos malo pa HR pretjece SLO,da da gosp. Kacin
jos samo malo, na dohvat ruke. Malo konfuzno kao celi clanak, ispricavam se
:) Pozdrav

Bane

pre 11 godina

Sta ce naprednjaci da kazu kada Toma potpise priznanje?Da je ovo uradio Tadic,da njega hvali Kacin,bio bi na stubu strama.

Bravo za vlast,ovo niko nije ocekivao ni u najludjim snovima.

bezimena

pre 11 godina

zna evropa da su u srbiji na vlast dosli posteni ljudi.
(jeremoja, 3. decembar 2012 20:25)

Neće biti, nego je dovela vlast koju ima čime da ucenjuje.:)))

S300

pre 11 godina

Moze biti da da je zbog ovih MIG-ova i PVO sistema sto nam je Rogozin obecao. Bolje da ih primamo nego da ih imamo tu do zuba naoruzane ruskom tehnikom he,he.

Mikeli

pre 11 godina

Ova izjava mi deluje kao ona prica sa sargarepom. Datum vam je odmah tu samo jos nesto da ispunite, pa kad se to ispuni evo ga datum samo sto nije ali mora jos ovo i tako u krug. Pa dokle gospodo da za Srbiju vaze neki novi uslovi koje nijedna clanica a i ove koje su u pregovorima ne moraju da ispune.

Toliko

pre 11 godina

Ako Srbi juzno od Ibra, tj oni koji to cine, priznaju drzavu Kosovo, Srbije treba lepo da ih se odrekne i uskrati im svaku pomoc.
(student_iz_parka, 3. decembar 2012 20:05)

U ala ih pomaže, sva se pretrgla. Osim ako ne mislite na one malobrojne privilegovane u nepostojećoj administraciji, na nepostojećim radnim mestima, u preduzećima koja postoje samo još na papiru i koji primaju lepe platice, a zapravo odavno i ne žive tamo već u vaskolikom ostatku Serbije. Samo što od takve "pomoći" uspeva samo kriminal, a običan narod nema ništa, za razliku od npr. toga da se dalje ne zamera sa komšijama i albancima koji tu većinski žive.
Srbija se tih jadnih ljudi dole već odavno odrekla - prepustila ih same sebi i ostavila da žive u bedi, a oni zauzvrat treba i dalje da pristaju da budu moneta za potkusurivanje i da rizikuju svoj opstanak tamo. Dokle i za čije babino zdravlje?
Imajte malo obzira prema tim ljudima...oni imaju puno više razloga da budu frustrirani od Vas.

srna

pre 11 godina

Sve samo ne u Eu i Nato. To ispade da će Srbija na kraju u celosti biti van sebe, a neki i van nje na važnim EU mestima, ili nekadašnji gastarbajteri - takozvani slobodni građani, koji se ne moraju vraćati u zemlju. Ostali, bez proizvodnje i poljoprivrede mogu samo da se nadaju da će dobiti još neki kredit pa na buntove i stradanja od evropeizirane policije. Neka nam je ... na pomoći. Čist demo - kratki budućeg života. Nećemo više živeti u diktaturi već u diktiranoj demokratiji. Mnogo bolje, jer zaista doktator više nije vidljiv.

srbin

pre 11 godina

Napokon! Bravo Srbijo! Predstoji nam dug put, ali samo zajedno i odlucno mozemo ka EU. Ne radi se samo o ulasku u EU vec o usvajanju tih zakona i sprovodjenje istih..ako nas Kacin pohvalio, to znaci da idemo napred.

rajka

pre 11 godina

Znaci zeli da se unistimo kao i oni.Oni sa ulaskom su propali sada ce ih Italija Nemacka i Austrija otkupiti za klikere.Oni su jedna od zemalja najgore pogodjenih krizom.A to je zato sto su zadnjih 18 godina bili kobajagi super za bivsu YU velike plate sve super a u stvari oni se zaduzivali ko Grci Spanci Portugalci Irci Britanci Island Ekonomije nije bili i pukla je.E sada je plati nazad vreme

Mirko

pre 11 godina

"Okani nas se više čoveče. Nismo zainteresovani!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Marko NS, 3. decembar 2012 23:11) "

zasto o sebi govoris u pluralu?

Mosa

pre 11 godina

Zasto mislim da ce biti, ihhhhhhh za maaloooo... I onda.... Srbija je na dobrom putu i ako pokaze napredak, u ovome, ovome i ovome, moze sigurno da ocekuje podrsku vecine u EU 2014. godine, za dobijanje datuma.

bezimena

pre 11 godina

Ako Srbi juzno od Ibra, tj oni koji to cine, priznaju drzavu Kosovo, Srbije treba lepo da ih se odrekne i uskrati im svaku pomoc.
(student_iz_parka, 3. decembar 2012 20:05)

Srbija treba hitno da se okrene svojim ojadjenim gradjanima i prestane da pomaže Srbe u drugim državama!
Srbe sa severa Kosova koji godinama bezočno sprovode patriJotsku pljačku svoje "majčice" Srbije (svih njenih gradjana) treba POHAPSITI (odmah nakon uspostavljanja pravosudne saradnje sa Prištinom) i baciti u tamnicu!

sumorni

pre 11 godina

Drago mi je da će nas Toma i Aca velikom brzinom uvesti u EU i NATO, te time obesmisliti smisao života ovdašnjim patriJotama, koji će najzad morati da se okanu priglupe filozofije, i zavrnu rukave, jer neće ostati ništa da im ispunjava živote,, osim teškog i poštenog rada.

To je ujedno i najveći benefit kojeg ova država može dobiti.

marija

pre 11 godina

On je istakao da je dobro što je prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić najavio da će se sresti sa predstavnicima Srba južno od Ibra, za koje je rekao da ih je "prethodna vlada potpuno ignorisala".

Mutivoda od cinovnika.
Sram Vas bilo.
Nije Vam se dopao Tadic zato sto njega niste mogli tako lako da ucenjujete.

E.U nema alternativu, svakako!

pre 11 godina

Naravno da je datum na dohvat ruke, samo jos da odradimo pravu stvar, a to ce se desiti uskoro! Jedva cekam/o, a sad lupajte minuse do mile volje!

Dusan Martinovic

pre 11 godina

Ja Kacine milsim da vredjas inteligenciju onih Srba koji znaju da su tvoji motivi necasni. Ti dobro znas da taj datum bukvalno ne znaci nista i da do ulaska Srbije u Evropu proci ce mnogo godina. Srbija ima vece sanse da postane deo Islamske Zjednice pod kontrolom Turske nego da udje u Evropu. Ovo sto ti radis je mangupsko zavrtanje ruke da bi iscedio sto vise koncesija od Srbije besplatno racunajuci na srpsku lakovernost. Srbija na zalost ima zbunjeni menadzment koji nije dorastao onima koje ti predstavljas.
Dusan Martinovic B.Sc M.Sc MBA P.Eng

Zeljko

pre 11 godina

Kratko - od****. Malo nam je muka i od tebe, tvojih pajtosa, datuma, komisija, uslovnih kandidata, portparola, glasnogovornika, parlamentaraca, vlada, organizacija nevladinih i vladinih, pozicije, opozicije, izjava... Od**** bre.

Zoran

pre 11 godina

Kacinu je pametnije da se bavi Slovenijom, koja GORI!
A nama... Nama je pametnije da BAR JEDNOM u novijoj istoriji budemo vizionari, i da vidimo da EU USKORO NECE POSTOJATI, bar ne u ovom obliku! Svi mediji, koji rade u sluzbi promovisanja "demokratske diktature", i ostala njihova "masinerija" NECE IM BITI DOVOLJNI DA SPRECE ONO STO JE NEMINOVNO!!! PRAVDU! A pravda je da se stvori GLOBALNO DRUSTVO koje ce biti HUMANIJE! Koje ce uvesti mehanizme PRAVEDNIJE raspodele bogatstava! OVAKO NE IDE!!!
1% beskrupuloznih megalomana DRZI U SVOJIM RUKAMA SAV NOVAC, a samim tim I NASE ZIVOTE, i rade sa NASIM ZIVOTIMA sta oni hoce! STOP!!
Tako ce biti i u Sloveniji, i u Srbiji, i svim zemljama EU, a i sire...!!!
Medijatoru savetujem da ovakve poruke "ne baca u kantu"(kao po obicaju), jer su POTPUNO U KONTEKSTU OVE VESTI! Vec da objavljivanjem ovakvih poruka, REALNO prikazuje RASPOLOZENJE NARODA i nase misljenje! Ja nisam ni Komunista, ni Socijalista, ni Radikal... Ja sam deo naroda koji je GLADAN! A NARODU polako "pada klapna"...!

MoždaDaAMoždaINeda

pre 11 godina

Ma baš me briga hoće li nas primiti u EU ili ne, mi treba da sredimo državu, pravni sistem i sve ostalo zbog nas samih, a ne zato što to tamo neko spolja traži. Ako gledamo realno, EU je prema nama bolja nego što smo mi sami prema sebi.

Obican covek

pre 11 godina

Srbija je napredovala?
A u cemu to?
Sto se datuma i pregovora tice, ja sam vise za to da se raspise referendum i jednom u istoriji ove zemlje narod pita, da li zelite ili ne!
Racunajte da ste mene pitali i da sam vam vec rekao NE!
Bezite sa broda koji tone od sopstvenih lazi i manipulacija.Spasavajte se!

pera kojot genije

pre 11 godina

evo, samo sto nije, isto kao ikea, pay pall... ljutili se ili ne, ovaj covek je u pravu kada ke rekao da mi imamo zemlju, ali nemamo drzavu...

Sinbad

pre 11 godina

Izgleda su srpski krimosi potplatili stotine ovih lopova iz Dveri da pisu komentare. Zasto to kaze? Zato sto kockanje drzave po EU standardima ne odgovara jedino kriminalcima, lopovima, bagri i fukari koja je pokrala ovaj narod i drzavu Srbiju. Sto je Srbija bliza EU, to su oni blizi resetkama. Ne zaboravite da su Dveri ukrale pare iz Kolubare, a prodaju mi ovde neko postenje.

bice bolje

pre 11 godina

Pa kad vec toliko volite datume ja vam ne bi dao jedan nego tri. Ali dobro, dobicete jedan 10.12.2027.g. A gde ce biti proslav,docek, pred Skupstinom?
Nije to mala stvar,Toma osvojio Datum,red je da se proslavi. Datum ce inace biti nacionalni praznik Srbije. Ma volim vas ko Datum.

Iguman Nemanja

pre 11 godina

Uvideše u EU da malo fali da se izdaja u Srbiji ozvaniči i granica povuče sa Kosovom. Pa požuriše da bace udicu i zakače naše političare uvek gladne mrvica sa njihova stola pa ako treba i rođenu majku da za do daju!

Odbij ove licemere i ucenjivače Srbijo ako imalo pameti imaš"

Zoran

pre 11 godina

hvala ti , druže , ko bratu rođenom , al ja ne bih . Isto to bi savjetovo i drugima pa ako su željni eu uvijek se mogu naći riješenja ukoliko nešto znaju da rade , a ukoliko ne onda ne trebaju ni Srbiji ... neki pišu da je Srbija za Rumuniju Rumunija , a ja eto opet vidim rumuna pod obroncima Avale , Kosmaja i u istočnoj Srbiji da su na privremenom radu u Srbiji .
Znaš , druže , ja ustvari i ne znam šta si i koji si ...... , ti ? Znam da se ti tu nekako postavljaš kao onaj ko donosi konačnu odluku ? Da li ti to prodaješ priču kao nekad ?

Branko Von Beca

pre 11 godina

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2012&mm=12&dd=03&nav_category=167&nav_id=665723

Priznali ste Kosovo i Metohiju, članica ste eu, imate takve političke gromade kao što si ti.. i ... u čemu je problem ? Da li i nas ovakvo eu "blagostanje" čeka ako potpišemo kapitulaciju pred cenjenim evropskim demokratama, ovde još samo prostim seljačkim jezikom zvanim i znanim švercerima droge i ljudskih organa?
Šta se ovo dešava u uređenoj evropskoj deželi ?
Je li vam i za ovo kriv milošević, da li vas i dalje Srbija iskorišćava i kupuje po bagateli vaše voće, a prodaje vam sok od ekstrata ?
Ili palo interesovanje u beču, zbog krize, z

socijalista, antikomunista

pre 11 godina

...veliki i osvedoceni prijatelj Srbije nas hrabri.
Jad i tuga. Jedna drzava se odrice dela svoje teritorije i dela svog stanovnistva. Kad se setim Severne Irske kojoj London zbog sacice (novonaseljenih) protestanata nije dao Nezavisnost ili 10000 km udaljenih Foklandskih ostrva zbog kojih je ratovao...sramota me neka obuzme

Skeptik

pre 11 godina

Rekao sam to više puta, ali nije zgoreg da se ponovi - na kraju ćemo doći u situaciju da će nas MOLITI da uđemo, čak će nas pitati šta od njih za to tražimo. Ali, čemu ulaženje u jednu nefunkcionalnu tvorevinu koja se ubrzano rastače, i koja uskoro više neće postojati? Bolje da se okrenemo sebi i razmišljanju kako da pokrenemo potpuno zamrlu privredu i omogućimo ljudima da zarade novac i bolje žive. EU nam u tome neće pomoći - oni koji "veruju" u EU čine to zato što, zapravo, nemaju ideju šta i kako raditi, i lakše im je da veruju u bajke.

cacanin

pre 11 godina

Popisite svu tadasnju decu koja su silom slata na razna ratista a koja su prezivela i posaljite u Hag ... Datum ce biti na milimetar...

Miroslav D.

pre 11 godina

Srbija je uradila i vise nego sto je dovoljno da bi se priblizila EU, a sta cete vi iz EU uraditi i da li cete odrediti taj famozni datum to cemo videti.

bane

pre 11 godina

I Austrija je Sloveniji nadohvat ruke.
Sve je svima na dohvat ruke, samo je pitanje kolika je ruka. Na kraju će se Slovenija otkotrljati do Grčke a mi nećemo ni stići u lažnu zemlju dembeliju zvanu EU jer će se do tada raspasti. Na ruševinama EU će ostati gomila prezaduženih zemalja koja će godinama grcati u otplati dugova zbog svog sna da žive lagodno bez rada.
Jedini opipljivi rezultat rada Kacina će biti gubljenje srpskog tržišta za slovenačku robu.

Stevka

pre 11 godina

tako je. i magarac kaze da mu je sargarepa ispred nosa, kad mu je vezu da bi ga smilovali da krene napred. ali nikako da je dohvati. tako ce i sa nama biti. kad budemo poklonili sve sto imamo i ostanemo gologuzi onda ce da nam okrenu ledja i zalupe vrata pred nosom

Glasinac

pre 11 godina

Srbija je bila najaktivnija na putu evrointegracija i borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala , što joj daje ozbiljnu preporuku za što skorije dobijanju datuma o pregovorima. Nadamo se da će to EP znati da ceni i preporučiti da se Srbiji odmah dodeli datum o pregovorima.

datum

pre 11 godina

Nemojte se zavaravati oko datuma. Datuma nema dok Hrvatska ne postane punopravni član, dakle prije 01.07.2013. nakon toga stižu bolni uvijeti u vidu reguliranja granice na Dunavu, pitanja nestalih, povrat umjetnina itd.
jedino ako se promijeni vladajuća struktura i dođu na vlast istinske demokratske snage mogući su raniji datumi.

Apaturija

pre 11 godina

Kacin ustvari ne radi za interes svoje zemlje, i svoga naroda. Kacin radi iskključivo za svoj interes. Vlast neće da srlja u EU. Mislim da gospodin Kacin zaista preteruje. Vlast isključivo radi za interes naroda i države.

Kapetan

pre 11 godina

Zaista sam covek koji je putovao, i rekao bih da sam zaista zeleo da nasa Srbija bude primer drugima, ali ne na ovaj nacin. Po meni ovo je krajnje ismevanje nase zemlje, na sve moguce nacine, nazalost. Po ovu cenu neprekidne torture i izivljavanja nad nama nikakva nam Evropa ne treba. Ovo sto se dogadja sa nama je porazavajuce ne samo po nas vec i po samu EU koja se pokazala kao nedosledna, ne karakterna i od strane prljavoga novca ucenjena tvorevina. No postoji nesto sto je iznad svega a to je ono u sta treba verovati.

srbin

pre 11 godina

Napokon! Bravo Srbijo! Predstoji nam dug put, ali samo zajedno i odlucno mozemo ka EU. Ne radi se samo o ulasku u EU vec o usvajanju tih zakona i sprovodjenje istih..ako nas Kacin pohvalio, to znaci da idemo napred.

Duci0167

pre 11 godina

Koliko god zeleo da iskreno hocemo u EU vidim da narod nije spreman. Sirok je to pojam. EU je kultura,u svim segmentima drustva. Opalite patriJote po minusima al ode vam Kosovo.

bezimena

pre 11 godina

Ako Srbi juzno od Ibra, tj oni koji to cine, priznaju drzavu Kosovo, Srbije treba lepo da ih se odrekne i uskrati im svaku pomoc.
(student_iz_parka, 3. decembar 2012 20:05)

Srbija treba hitno da se okrene svojim ojadjenim gradjanima i prestane da pomaže Srbe u drugim državama!
Srbe sa severa Kosova koji godinama bezočno sprovode patriJotsku pljačku svoje "majčice" Srbije (svih njenih gradjana) treba POHAPSITI (odmah nakon uspostavljanja pravosudne saradnje sa Prištinom) i baciti u tamnicu!

Mirko

pre 11 godina

"Okani nas se više čoveče. Nismo zainteresovani!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Marko NS, 3. decembar 2012 23:11) "

zasto o sebi govoris u pluralu?

student_iz_parka

pre 11 godina

Ako Srbi juzno od Ibra, tj oni koji to cine, priznaju drzavu Kosovo, Srbije treba lepo da ih se odrekne i uskrati im svaku pomoc.

E.U nema alternativu, svakako!

pre 11 godina

Naravno da je datum na dohvat ruke, samo jos da odradimo pravu stvar, a to ce se desiti uskoro! Jedva cekam/o, a sad lupajte minuse do mile volje!

prioriteti

pre 11 godina

Kacin,ja bih ipak voleo da sam korak blizi povratku Kosova u drzavne granice Srbije, naspram jednog koraka blize ka Evropi. Nadam se da ces razumeti, nase prioritete. Hvala...

sumorni

pre 11 godina

Drago mi je da će nas Toma i Aca velikom brzinom uvesti u EU i NATO, te time obesmisliti smisao života ovdašnjim patriJotama, koji će najzad morati da se okanu priglupe filozofije, i zavrnu rukave, jer neće ostati ništa da im ispunjava živote,, osim teškog i poštenog rada.

To je ujedno i najveći benefit kojeg ova država može dobiti.

Bane

pre 11 godina

Sta ce naprednjaci da kazu kada Toma potpise priznanje?Da je ovo uradio Tadic,da njega hvali Kacin,bio bi na stubu strama.

Bravo za vlast,ovo niko nije ocekivao ni u najludjim snovima.

Vladimir

pre 11 godina

Kad ovaj kaze da smo na dobrom putu, ja znam da je suprotno.
Ko bi reko da ce SNS za 100 dana napraviti štete (po nacionalne interese) koliko demokrate nisu za 10 god.
Izgleda da ćemo ipak u EU. Amputirani.

bezimena

pre 11 godina

zna evropa da su u srbiji na vlast dosli posteni ljudi.
(jeremoja, 3. decembar 2012 20:25)

Neće biti, nego je dovela vlast koju ima čime da ucenjuje.:)))

Pastir Kostja

pre 11 godina

U čemu je značajno napredovalo?! Kome vređate inteligenciju? Mislite da narod u Srbiji ne kapira od čega zavisi Vaša ocena o "napredovanju".

MIrko

pre 11 godina

Svaka cast svima onima koji misle da je Srbija napredovala do Evropskih standarda, EU misle da su pogresili sa Rumunijom, a mi smo jos uvek i za Rumuniju Rumunija.

Norveska i Svajcarska nisu u EU

pre 11 godina

Sta je Mariboru na dohvat ruke, osim popaljivanje svih nepokretnosti?? Kao i celoj EU. Opsti raspad, a mi se veselimo uslovnim statusima, datumima, i drugim nedostiznim pojmovima. Treba reci ne EU, nastaviti ekonomsku saradnju sa svim evropskim zemljama (bile ili ne u EU), a svoje strateske interese graditi sa Rusijom.

novica952

pre 11 godina

Opet ovaj Kacin sa svojom pričom o tome kako nam je sve tobož na dohvat ruke, samo treba da pristanemo na sve što od nas traži Tači i Ešton i eto nam datum pregovora. A posle tog datuma jovo nanovo do nekog drugog datuma i tako za još dvadesetgodina, ko preživi pričaće.Usput taj isti Kacin koji nas stalno proziva pamti i paradu ponosa i naš odnos prema LGBT populaciji i još koje stvari na koje nam tobož dobronamerno ukazuje. Gospodine kacin idite u vaše dvorište i rešavajte vaše probleme a nas ostaviti dosta nam je tutor pout vas, dovoljno je što za vratom imamo Tačija i Ešton.

Sinbad

pre 11 godina

Izgleda su srpski krimosi potplatili stotine ovih lopova iz Dveri da pisu komentare. Zasto to kaze? Zato sto kockanje drzave po EU standardima ne odgovara jedino kriminalcima, lopovima, bagri i fukari koja je pokrala ovaj narod i drzavu Srbiju. Sto je Srbija bliza EU, to su oni blizi resetkama. Ne zaboravite da su Dveri ukrale pare iz Kolubare, a prodaju mi ovde neko postenje.

gotof si!

pre 11 godina

Hvala sto ohrabrujete srpsku vladu i sto ste nam pomogli da nam DATUM bude na dohvat ruke!
Nego ohrabrite malo vasu vladu da odgovori na pitanja koja postavlja slovenacki narod.

Lala

pre 11 godina

Upravo sada je trenutak da nastupimo suprotno od ocekivanog... Evropa postavlja samo bove uslove, nova pravila, nove predloge... Vreme je da se osvestimo i mi postavimo jedan jedini uslov Evropi, "ili si sa nama i uz nas ili si protiv nas". Srbija je u svojoj istoriji uvek imala teska i rizicna iskusenja, gladovalo se, smrzavalo, ginulo... Al se i uzdizalo, radjalo, sirilo i ponosno zivelo... Da udjemo u Evropu kao poslednje govno, treba li nam to? Nije Vucic upravu da zavisimo od Evrope, uvek postoji i drugo resenje. Samo, znaju nasi vrli politicari sta im Evropa nudi, razne fondove za razne "razvoje" iz kojih ima sta da se ćapi, a da se nista ne primeri...

tanja

pre 11 godina

A vidim slovencima je kao super u EU? Otkud onda demonstracije?Sad nas zovu u uniju kad je pocela da se raspada. Malo je ono kao trulo i providno. Bice na kraju it's too little too late.

Pixies

pre 11 godina

Aman necu u EU,pogotovo posle ovog Haga,nemogu sebi oprostiti sto sam glasao za ovu vladu.
(GORANNNNNNNNNN, 3. decembar 2012 21:10)

Gorane...ni ja ti ne mogu oprostiti što si glasao za ovu vladu!

Obican deterdzent

pre 11 godina

"nadohvat ruke"... Covece, kakav je ovo "stap I sargarepa"! Nema sta, majstori su. Neka se drzava obracuna sa mafijom, neka se pohapse lopovi koji su decenijama krali ovu napacenu zemlju, neka se konacno uvedu zakoni I uvede red u Srbiju... ali iskreno... zgadila mi se ovakva Evropa, uzasno licemerje I dvostruki arsini. Na referendumu, ako ga bude, gladam protiv ulaska. A onima koji ce mi lupati minuse porucujem da mi pokazu makar jednu zemlju kojoj je u toj evropskoj uniji dobro, a da ne spadaju u one najrazvijenije
Hvala

Svarog

pre 11 godina

e ako si nam rekao da narodna banka treba da bude nezavisna od nas. treba da bude zavisna samo od mmf-a, produzene ruke americkih fed. rezervi, tj. j.p.morgan, rokfelera i ostale bratije. kad god cujem za novi aranzman sa mmf-om prupadne mi muka. svaki put zaduzimo jos jednu generaciju potomaka. i deca i unuci ce pljuvati po nama, jer smo "slepci" koji uz sve prirodne resurse nisu umeli da stvore nista osim duga. mene je vec sramota. a vas?

Bumerang

pre 11 godina

Datum je izgleda stigao u Sloveniju, došla maca na vratanca pa i u Maribor i druge gradove! Eto, kako radite drugima tako vam se bumerang, vraća! Vreme ja da se posle 20 godina malo i kod vas greje na ulici !

rajka

pre 11 godina

Znaci zeli da se unistimo kao i oni.Oni sa ulaskom su propali sada ce ih Italija Nemacka i Austrija otkupiti za klikere.Oni su jedna od zemalja najgore pogodjenih krizom.A to je zato sto su zadnjih 18 godina bili kobajagi super za bivsu YU velike plate sve super a u stvari oni se zaduzivali ko Grci Spanci Portugalci Irci Britanci Island Ekonomije nije bili i pukla je.E sada je plati nazad vreme

srna

pre 11 godina

Sve samo ne u Eu i Nato. To ispade da će Srbija na kraju u celosti biti van sebe, a neki i van nje na važnim EU mestima, ili nekadašnji gastarbajteri - takozvani slobodni građani, koji se ne moraju vraćati u zemlju. Ostali, bez proizvodnje i poljoprivrede mogu samo da se nadaju da će dobiti još neki kredit pa na buntove i stradanja od evropeizirane policije. Neka nam je ... na pomoći. Čist demo - kratki budućeg života. Nećemo više živeti u diktaturi već u diktiranoj demokratiji. Mnogo bolje, jer zaista doktator više nije vidljiv.

Zolisd

pre 11 godina

Datum pa datum. Zar je sustina u datumu ? Da li je bitniji datum porodjaja ili rodjenje deteta ? Toliko su nas sludeli da bi im se godinama zahvaljivali i za casu vode.

Aleksandar

pre 11 godina

Jedna rec: REFERENDUM. Ako Dacic i Nikolic ne naprave referendum po pitanju ulaska Srbije u EU nece imati vladu na sledecim izborima.
Pohapsiti tajkune, vratiti ono sto je oteto od poreskih obveznika, i uraditi sto vise mozemo na zastiti manjinskih grupa. Imati zdravu drzavu za sve gradjane Srbije, bez obzira na nacionalnost.
EU neka propadne.

student_iz_parka

pre 11 godina

@ bezimena

Ne pljackaju Srbi sa severa Kosova, nego Srbi iz Beograda. Ta patriotska pljacka je maslo ljudi iz Beograda, a ovi dole na severu su tu samo sitna riba koja moze da pokupi baksis, ili da organizuje neki svoj biznis sa Albancima.

A ako bi smo kojim slucajem uspostavili pravosudnu saradnju sa Pristinom, onda bi ta Pristina trebala da nam isporuci odgovorne za ratne zlocine nad Srbima, a ne smesne kriminalce sa severa. A na tom Kosovu i u toj Pristini trenutno ima takvih kriminalaca, da su i Arkan i Legija sitne ribe za njih. Ali to tebi ne smeta, po tebi na Kosovu cveta demokratija, vladavina prava i zakona. Samo mi reci, kako te nije sramota?? Toliko dvolicnosti i duplog morala ja retko gde vidjam.

Dalmos

pre 11 godina

A baš sam se pitao gde je nestao ovaj gospodin! I šta kažete, "šargarepa nam je tu ,pred nosom, i treba još samo malo da se potrudimo da bi bila naša" ? Ali to je samo jedna etapa u dresuri i potčinjavanju, a već u sledećoj ćemo morati mnogo više da se potrudimo ...

marija

pre 11 godina

On je istakao da je dobro što je prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić najavio da će se sresti sa predstavnicima Srba južno od Ibra, za koje je rekao da ih je "prethodna vlada potpuno ignorisala".

Mutivoda od cinovnika.
Sram Vas bilo.
Nije Vam se dopao Tadic zato sto njega niste mogli tako lako da ucenjujete.

Toliko

pre 11 godina

Ako Srbi juzno od Ibra, tj oni koji to cine, priznaju drzavu Kosovo, Srbije treba lepo da ih se odrekne i uskrati im svaku pomoc.
(student_iz_parka, 3. decembar 2012 20:05)

U ala ih pomaže, sva se pretrgla. Osim ako ne mislite na one malobrojne privilegovane u nepostojećoj administraciji, na nepostojećim radnim mestima, u preduzećima koja postoje samo još na papiru i koji primaju lepe platice, a zapravo odavno i ne žive tamo već u vaskolikom ostatku Serbije. Samo što od takve "pomoći" uspeva samo kriminal, a običan narod nema ništa, za razliku od npr. toga da se dalje ne zamera sa komšijama i albancima koji tu većinski žive.
Srbija se tih jadnih ljudi dole već odavno odrekla - prepustila ih same sebi i ostavila da žive u bedi, a oni zauzvrat treba i dalje da pristaju da budu moneta za potkusurivanje i da rizikuju svoj opstanak tamo. Dokle i za čije babino zdravlje?
Imajte malo obzira prema tim ljudima...oni imaju puno više razloga da budu frustrirani od Vas.

S300

pre 11 godina

Moze biti da da je zbog ovih MIG-ova i PVO sistema sto nam je Rogozin obecao. Bolje da ih primamo nego da ih imamo tu do zuba naoruzane ruskom tehnikom he,he.

stjepan

pre 11 godina

Datum na dohvat ruke, vec ga ga mirisem ! Jos samo malo !
ipak je to datum. Ne, nije to Datum kad ce se objavit datum,ne ne to je onaj pravi datum da da. Samo jos malo pa HR pretjece SLO,da da gosp. Kacin
jos samo malo, na dohvat ruke. Malo konfuzno kao celi clanak, ispricavam se
:) Pozdrav

ZORAN

pre 11 godina

Super, pa da nam bude lepo kao vama sada u Sloveniji. Baš smo se uželeli ulce, barikada, i parola GOTOV JE. Imaćemo ovog puta više kandidata.

Glasinac

pre 11 godina

Srbija je bila najaktivnija na putu evrointegracija i borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala , što joj daje ozbiljnu preporuku za što skorije dobijanju datuma o pregovorima. Nadamo se da će to EP znati da ceni i preporučiti da se Srbiji odmah dodeli datum o pregovorima.

datum

pre 11 godina

Nemojte se zavaravati oko datuma. Datuma nema dok Hrvatska ne postane punopravni član, dakle prije 01.07.2013. nakon toga stižu bolni uvijeti u vidu reguliranja granice na Dunavu, pitanja nestalih, povrat umjetnina itd.
jedino ako se promijeni vladajuća struktura i dođu na vlast istinske demokratske snage mogući su raniji datumi.

Mikeli

pre 11 godina

Ova izjava mi deluje kao ona prica sa sargarepom. Datum vam je odmah tu samo jos nesto da ispunite, pa kad se to ispuni evo ga datum samo sto nije ali mora jos ovo i tako u krug. Pa dokle gospodo da za Srbiju vaze neki novi uslovi koje nijedna clanica a i ove koje su u pregovorima ne moraju da ispune.

Zoran

pre 11 godina

Kacinu je pametnije da se bavi Slovenijom, koja GORI!
A nama... Nama je pametnije da BAR JEDNOM u novijoj istoriji budemo vizionari, i da vidimo da EU USKORO NECE POSTOJATI, bar ne u ovom obliku! Svi mediji, koji rade u sluzbi promovisanja "demokratske diktature", i ostala njihova "masinerija" NECE IM BITI DOVOLJNI DA SPRECE ONO STO JE NEMINOVNO!!! PRAVDU! A pravda je da se stvori GLOBALNO DRUSTVO koje ce biti HUMANIJE! Koje ce uvesti mehanizme PRAVEDNIJE raspodele bogatstava! OVAKO NE IDE!!!
1% beskrupuloznih megalomana DRZI U SVOJIM RUKAMA SAV NOVAC, a samim tim I NASE ZIVOTE, i rade sa NASIM ZIVOTIMA sta oni hoce! STOP!!
Tako ce biti i u Sloveniji, i u Srbiji, i svim zemljama EU, a i sire...!!!
Medijatoru savetujem da ovakve poruke "ne baca u kantu"(kao po obicaju), jer su POTPUNO U KONTEKSTU OVE VESTI! Vec da objavljivanjem ovakvih poruka, REALNO prikazuje RASPOLOZENJE NARODA i nase misljenje! Ja nisam ni Komunista, ni Socijalista, ni Radikal... Ja sam deo naroda koji je GLADAN! A NARODU polako "pada klapna"...!

Iguman Nemanja

pre 11 godina

Uvideše u EU da malo fali da se izdaja u Srbiji ozvaniči i granica povuče sa Kosovom. Pa požuriše da bace udicu i zakače naše političare uvek gladne mrvica sa njihova stola pa ako treba i rođenu majku da za do daju!

Odbij ove licemere i ucenjivače Srbijo ako imalo pameti imaš"

Ivan

pre 11 godina

Cekaj, a saradnja sa haskim tribunalom? Zar nije to uslov ulsova zbog kojeg 10 godina nismo bili dovoljno dobri ni za SPP? Sad kad smo prekinuli saradnju, sad smo napredovali?

Apaturija

pre 11 godina

Kacin ustvari ne radi za interes svoje zemlje, i svoga naroda. Kacin radi iskključivo za svoj interes. Vlast neće da srlja u EU. Mislim da gospodin Kacin zaista preteruje. Vlast isključivo radi za interes naroda i države.

bane

pre 11 godina

I Austrija je Sloveniji nadohvat ruke.
Sve je svima na dohvat ruke, samo je pitanje kolika je ruka. Na kraju će se Slovenija otkotrljati do Grčke a mi nećemo ni stići u lažnu zemlju dembeliju zvanu EU jer će se do tada raspasti. Na ruševinama EU će ostati gomila prezaduženih zemalja koja će godinama grcati u otplati dugova zbog svog sna da žive lagodno bez rada.
Jedini opipljivi rezultat rada Kacina će biti gubljenje srpskog tržišta za slovenačku robu.

Skeptik

pre 11 godina

Rekao sam to više puta, ali nije zgoreg da se ponovi - na kraju ćemo doći u situaciju da će nas MOLITI da uđemo, čak će nas pitati šta od njih za to tražimo. Ali, čemu ulaženje u jednu nefunkcionalnu tvorevinu koja se ubrzano rastače, i koja uskoro više neće postojati? Bolje da se okrenemo sebi i razmišljanju kako da pokrenemo potpuno zamrlu privredu i omogućimo ljudima da zarade novac i bolje žive. EU nam u tome neće pomoći - oni koji "veruju" u EU čine to zato što, zapravo, nemaju ideju šta i kako raditi, i lakše im je da veruju u bajke.

Obican covek

pre 11 godina

Srbija je napredovala?
A u cemu to?
Sto se datuma i pregovora tice, ja sam vise za to da se raspise referendum i jednom u istoriji ove zemlje narod pita, da li zelite ili ne!
Racunajte da ste mene pitali i da sam vam vec rekao NE!
Bezite sa broda koji tone od sopstvenih lazi i manipulacija.Spasavajte se!

Dusan Martinovic

pre 11 godina

Ja Kacine milsim da vredjas inteligenciju onih Srba koji znaju da su tvoji motivi necasni. Ti dobro znas da taj datum bukvalno ne znaci nista i da do ulaska Srbije u Evropu proci ce mnogo godina. Srbija ima vece sanse da postane deo Islamske Zjednice pod kontrolom Turske nego da udje u Evropu. Ovo sto ti radis je mangupsko zavrtanje ruke da bi iscedio sto vise koncesija od Srbije besplatno racunajuci na srpsku lakovernost. Srbija na zalost ima zbunjeni menadzment koji nije dorastao onima koje ti predstavljas.
Dusan Martinovic B.Sc M.Sc MBA P.Eng

pera kojot genije

pre 11 godina

evo, samo sto nije, isto kao ikea, pay pall... ljutili se ili ne, ovaj covek je u pravu kada ke rekao da mi imamo zemlju, ali nemamo drzavu...

Mosa

pre 11 godina

Zasto mislim da ce biti, ihhhhhhh za maaloooo... I onda.... Srbija je na dobrom putu i ako pokaze napredak, u ovome, ovome i ovome, moze sigurno da ocekuje podrsku vecine u EU 2014. godine, za dobijanje datuma.

Miroslav D.

pre 11 godina

Srbija je uradila i vise nego sto je dovoljno da bi se priblizila EU, a sta cete vi iz EU uraditi i da li cete odrediti taj famozni datum to cemo videti.

cacanin

pre 11 godina

Popisite svu tadasnju decu koja su silom slata na razna ratista a koja su prezivela i posaljite u Hag ... Datum ce biti na milimetar...

Zoran

pre 11 godina

hvala ti , druže , ko bratu rođenom , al ja ne bih . Isto to bi savjetovo i drugima pa ako su željni eu uvijek se mogu naći riješenja ukoliko nešto znaju da rade , a ukoliko ne onda ne trebaju ni Srbiji ... neki pišu da je Srbija za Rumuniju Rumunija , a ja eto opet vidim rumuna pod obroncima Avale , Kosmaja i u istočnoj Srbiji da su na privremenom radu u Srbiji .
Znaš , druže , ja ustvari i ne znam šta si i koji si ...... , ti ? Znam da se ti tu nekako postavljaš kao onaj ko donosi konačnu odluku ? Da li ti to prodaješ priču kao nekad ?

Stevka

pre 11 godina

tako je. i magarac kaze da mu je sargarepa ispred nosa, kad mu je vezu da bi ga smilovali da krene napred. ali nikako da je dohvati. tako ce i sa nama biti. kad budemo poklonili sve sto imamo i ostanemo gologuzi onda ce da nam okrenu ledja i zalupe vrata pred nosom

Zeljko

pre 11 godina

Kratko - od****. Malo nam je muka i od tebe, tvojih pajtosa, datuma, komisija, uslovnih kandidata, portparola, glasnogovornika, parlamentaraca, vlada, organizacija nevladinih i vladinih, pozicije, opozicije, izjava... Od**** bre.

bice bolje

pre 11 godina

Pa kad vec toliko volite datume ja vam ne bi dao jedan nego tri. Ali dobro, dobicete jedan 10.12.2027.g. A gde ce biti proslav,docek, pred Skupstinom?
Nije to mala stvar,Toma osvojio Datum,red je da se proslavi. Datum ce inace biti nacionalni praznik Srbije. Ma volim vas ko Datum.

socijalista, antikomunista

pre 11 godina

...veliki i osvedoceni prijatelj Srbije nas hrabri.
Jad i tuga. Jedna drzava se odrice dela svoje teritorije i dela svog stanovnistva. Kad se setim Severne Irske kojoj London zbog sacice (novonaseljenih) protestanata nije dao Nezavisnost ili 10000 km udaljenih Foklandskih ostrva zbog kojih je ratovao...sramota me neka obuzme

MoždaDaAMoždaINeda

pre 11 godina

Ma baš me briga hoće li nas primiti u EU ili ne, mi treba da sredimo državu, pravni sistem i sve ostalo zbog nas samih, a ne zato što to tamo neko spolja traži. Ako gledamo realno, EU je prema nama bolja nego što smo mi sami prema sebi.

Branko Von Beca

pre 11 godina

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2012&mm=12&dd=03&nav_category=167&nav_id=665723

Priznali ste Kosovo i Metohiju, članica ste eu, imate takve političke gromade kao što si ti.. i ... u čemu je problem ? Da li i nas ovakvo eu "blagostanje" čeka ako potpišemo kapitulaciju pred cenjenim evropskim demokratama, ovde još samo prostim seljačkim jezikom zvanim i znanim švercerima droge i ljudskih organa?
Šta se ovo dešava u uređenoj evropskoj deželi ?
Je li vam i za ovo kriv milošević, da li vas i dalje Srbija iskorišćava i kupuje po bagateli vaše voće, a prodaje vam sok od ekstrata ?
Ili palo interesovanje u beču, zbog krize, z

Kapetan

pre 11 godina

Zaista sam covek koji je putovao, i rekao bih da sam zaista zeleo da nasa Srbija bude primer drugima, ali ne na ovaj nacin. Po meni ovo je krajnje ismevanje nase zemlje, na sve moguce nacine, nazalost. Po ovu cenu neprekidne torture i izivljavanja nad nama nikakva nam Evropa ne treba. Ovo sto se dogadja sa nama je porazavajuce ne samo po nas vec i po samu EU koja se pokazala kao nedosledna, ne karakterna i od strane prljavoga novca ucenjena tvorevina. No postoji nesto sto je iznad svega a to je ono u sta treba verovati.