Subota, 27.10.2012.

00:20

Vlada:Štedionica preuzima Agrobanku

Vlada Srbije usvojila je zaključak kojim su stvoreni uslovi da se sklopi ugovor između Nove agrobanke i Poštanske štedionice o prenosu imovine i obaveza.

Izvor: B92

Vlada:Štedionica preuzima Agrobanku IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

41 Komentari

Sortiraj po:

Свезналица

pre 11 godina

Видим да овде има вајних стручњака, као што су исти они који су Агробанку и Развојну банку Војводине претворили у партијске банке ДС-а, из њих извлачили паре и трплаи их у своје џепове. Па им сад наједном смета што држава настоји да уведе ред. Такође, не могу а да не приметим лицемерност запада, тј. ЕУ која је оштро критиковала потез српске владе, а истовремено пружала пуну подршку својим чланицама, попут Шпаније, када су они чинили то исто.

bivši agrobankar

pre 11 godina

šta se čudite za obaveštavanje klijenata kada radnicima niko nije saopštio da su dobili otkaz, već su porukom obavešteni da je (nekima) uplaćena otpremnina.danas su tražili od istih tih radnika da ceo dan dežuraju u ekspoziturama. niko od odgovornih ne želi da razgovara sa njima. kako čujem biće organizovane kolektivne tužbe protiv nove agrobanke u stečaju, poštanske štedionice, republike i NBS

Aleksandar

pre 11 godina

Prekjuce sam poslao poruku Agrobanci, jer se niko nije javio na telefon od osoba koje su zaduzene za rad sa FX klijentom koje koriste firme, na pitanje, da li cemo kao firma i dalje koristiti ovaj softver za transakcije i ako ne sta se dogadja sa time. To sam poslao, jer u petak smo dobili poruku, negde oko 15 casova, da Agrobanka nece vise vrsiti transakcije od istog dana, od 17 casova.
U subotu dobijam ovakav odgovor:
"Poštovani,

BANKU SU UGASILI – A NAS OTPUSTILI, ZA SVE SE DINKIĆU TREBA OBRATITI – NIŠTA NISU REKLI KAKO BI MI MOGLI KLIJENTIMA OBJASNITI – NI NAMA NISU OBJASNILI NIŠTA"

Kao firma ne znamo sta se dogadja sa nasim dinarskim i deviznim racunom. Sto je najgore, moracemo da pokrenemo tuzbu, jer obavestavanje klijenata na dan, dva sata pre gasenja svega, je u najmanju ruku bezobrazno, kao i ne sredjivanje svega pre toga i obezbedjivanja firmama da nesmetano rade svoj posao. Verovatno cemo tuziti Dinkica i Postansku stedionicu. Srecom mi smo velika internacionalna firma, koja posluje u vise od 40 zemalja, tako da to nece biti ikakav problem.

Srbija

pre 11 godina

Nesto mi tu mirise neprijatno. Zasto stalno se, kada banka propadne, klijenti premestaju u stedionicu? Ubedljivo je najlosija u svakom pogledu.

dusan

pre 11 godina

I mi manjinski domaci akcionari se udruzujemo uskoro. pripreme traju vec dva meseca i za tri nedelje bice formirano udruzenje ostecenih akcionara agrobanke. ako su osteceni strani akcionari,osteceni smo i mi. Upuceni znaju za ovo,a javnost ce biti obavestena do kraja novembra, pa da vidimo ko je doveo antonica,ko frizirao izvestaje revizora, ko nije vrsio kontrolu iz nbs,kome su davani krediti bez pokrica

mina

pre 11 godina

Važno je da zvanični sajt Nove Agrobanke nije ugašen... ponuda do mile volje. Što bi rekao Đura iz 'Nadrealista' kada je čuo da je banka bankrotirala - Š'a urad'la banka?

nece izaci na dobro

pre 11 godina

KOJA JE RZLIKA IZMEDJU NOVE I STARE VLASTI?
I U OVOJ VLASTI:
- Politicari se ozderavaju japanskom hranom na slavi politicke stranke
- Pedsednik drzave obilazi 'Rakijade' po inostranstvu
A LI STO JE NAJGORE, U ISTO VREME:
- zaposleni u "Agrobanci' dobivaju otkaze SMS-om
- drzava zakonom ukida banku i njenim akcionarimna otima uloge, a sto je idealna osnova da akcionari tuze drzavu medjunarodim sudovima jer drzava specijalnim otima privatni kakpital

Setimo se samo koliko je Nikolic kritikovao Tadica a sada radi isto

bezimena

pre 11 godina

Vuk sit i ovce na broju, za sada.
Dinkiću, oprao si ruke NEKIMA, uz svesrdnu pomoć SNS, računajući da će sve to narod pozlatiti. Ali NEĆE, omastićete vi rešetke samo tako!

SRBIJA JE PUKLA, niko to neće naglas da kaže jer se još grabi, pa šta ko uhvati! Gradjani, dosta ste spavali, BUDJENJEEEE!

Atina

pre 11 godina

Nadam se da NBS imati sve račune na uvid i pratiti dešavanja u Agrobanci. Mislim da će se okončati korupcija i kriminal u tom preduzeću, a krivce kzaniti za koga se utvrdi da je radio malverzacije. Verujem da samo SNS može da iskoreni korupciju i kriminal u našoj državi. Verujem da Srbija ima budućnost samo ako SNS ostane na vlasti.

bivši agrobankar, pošten a ne lopov

pre 11 godina

spisak sa otkazima i ostancima još nije stigao...
znate li ljudi da agrobanka unosi 2 puta veću vrednost u pš , nego koliko sama poštanska vredi...
dinkić je uništio sdk , nacionalnu štedionicu, beobanku, jugobanku, rasprodao ostale, lagao za akcije,. vučiću jel dovoljno?
ili treba insajder?

Rozenkrojcer

pre 11 godina

a sta cemo sa 390 radnika koji su dobili otkaze?
a sta cemo sa akcionarima?
osuditi bandu i one za koje su krali i da vrate pare, nisu mogle da nestanu!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (stardjan, 27. oktobar 2012 11:21)
Kada je Dinkić zatvorio 4 najveće banke u Srbiji (Januara 2002..g.) bez posla je ostalo oko 9500 ljudi! Tada nikoga nije bilo briga... Dinkić će skupo koštati naprednjake!

Ćira

pre 11 godina

Pored ovoga očekuje nas i kolaps - bankrot Grčkih banaka.Pogledajte strane sajtove, kao i trenutnu visinu gubitaka u Srbiji.Na primer NBG (Vojvodjanska) trenutno u gubitku oko 150mil. eur samo u Srbiji

Cinik

pre 11 godina

AU, kakvo spajanje banaka. Poštanska štedionica koju je formirao Dinkić i za koju je više puta najavljivana krivična istraga preuzima Agrobanku kod koje je sve više pritvorenih lica. Iz ovakvog braka gledajući genetiku može strašno čudo da se izrodi.

Altea

pre 11 godina

Silno se gresi u mnogim komentarima. Naravno da svaki akcionar zna da ce izgubiti imovinu ako preduzece lose posluje ali ovde je uzrok toga iskljucivo drzava Srbija. Da podsetim od cega treba poci: Drzava nelegalno dolazi do vlasnistva u banci, podrzava menadzment i preko njega upravlja bankom, bira revizora koji potpisuje falsifikovane izvestaje, i neutralise kontrolu NBS, pre svega ovoga je akcionarima uzet novac kroz berzu i dokapitalizacije. Tako da je ovde jasan uzrok propasti drzava a ne rizik ulaganja. Ovi Dinkicevi potezi ce samo jos ojacati odtetne zahteve koji ce naravno stici i morati da se plate iz nasih dzepova.

vekoslav77

pre 11 godina

Ovo je zaista najbolje moguce resenje koje je vlada mogla da usvoji,ovako nece obicni gradjani ispastati zbog tamo nekog koji je doveo agrobanku do propasti,smatram da je na ovaj nacin nadjeno pozitivno resenje za sve

Svetlana

pre 11 godina

Poštanska štedionica preuzeće i oko 60 ekspozitura i oko 300 zaposlenih iz Nove agrobanke- verovatno sve sefove koji ce obuciti Postansku Stedionicu kako se daju krediti bez povratka.SRAMNO.Selite se deco iz ove ludaje dok Vas godine ne pregaze kao mene.

bivši agrobankar

pre 11 godina

znate li da su spiskovi radnika za otpustanje menjani više puta?
znate li da su svi direktori, i većina šefova zadržali posao?
znate li da su trudnice dobile otkaz?
znate li da nisu svi dobili otpremninu?
znate li da je predsednik sindikata dobio oko 1,5miliona dinara otpremnine.
ni on neće odgovarati za ne zaštitu radnika?
...

sporovi

pre 11 godina

Pa sta cemo sa masom sveta koja je zbog ovakvih banaka na rubu bankrota, zbog dokapitalizacije iz budzeta.Ne zalim nikoga ,niko ni druge radnike nije zalio.Nisu skocili iz banaka da ih brane.Kako su im direktori radili, tako su i prosli.Trebali su da ih smenjuju a ne da cute.A uostalom akcionari su pukli kao i sto pucaju i u Americi i sirom sveta.Ko im je kriv sto su lose ulagali.Ali ko zna nisu oni bas bili neobavesteni sta se radi,imali su svoj upravni odbor.A ako podnesu tuzbe protiv drzave,drzava treba da procesuira sve ucesnike ove pljacke i posle dobijenih sporova,rasproda nepokretnu i pokretnu imovinu vece vrednosti i iz tih para isplati te akcionare ali samo ako im to sud i dosudi.

bivši agrobankar

pre 11 godina

opraće pare za dan dva i niko ništa neće više pitati.
inače radnici su dobili otpremnine sinoć, neki nisu uopšte, trudnice dobile otkaz, a direktori se prebacili u pš. niko ne pita kako će ta jadna poštanska da funkcioniše sledećih dana, kada svi deponenti dođu po svoje.
inače je stanje u novoj agrobanci dosta haotično, radnici sede i čekaju , a nadležni nemaju pojma, ili se kriju ili se ne javljaju na telefone. inače ni ovi iz poštanske nisu baš obavešteni...

Sale

pre 11 godina

Kada se čita vest, odnosno obrazloženeje vlasti, sve izgleda sjajno i bajno i, da ne znamo o čemu se radi, pomislili bismo da je vlast baš odgovorna i stručna da vodi državu! A ono, stvarnost je potpuno drugojačija! Gospodo, na čiji račun vi sve ovo radite? Gde se to videlo da se država direktno meša u poslovanje banaka i stavlja u službu poslodavca? Sve je ovo jako sumnjivo! Verovatno neko (ili neki) od "glavešina" ima veliki depozit u toj banci, pa ga (ili njih) "spašavaju" da mu (ili njima) ne "propadne" lova!!! Evo teme za buduću vlast!

Tz

pre 11 godina

Akcionari naravno snose rizik, ali ako preduzece (u ovom slucaju banka) propadne, prodaje se sva imovina banke pa se namiruju stedise, pa ako ostane to se deli akcionarima.
Drzava je samo preuzela sve od akcionara (citaj nacionalizovala) sa Novom Agrobankom i ukoliko je akcionari tuze medjunarodnom sudu (sto ce se desiti), drzava ce morati da plati. Mnogo...
Dalje, ovim potezom pripajanja Nove Agrobanke PS, PS (tj. drzava) garantuje za sve osigurane (do 50000 evra) i NEOSIGURANE uloge, a te neosigurane inace ne bi morala da placa. Sad, sta mislite ko ima na stednji preko 50000 evra u Srbiji i cije intrese vlada protivustavno stiti, kao i ko ce sve to da plati.

Zoran

pre 11 godina

Koliko ja znam Kupovina akcija je jedna vrsta kocke i ima izvestan rizik sto bi neko zalio strane akcionare,jednostavno nisu imali srece... sto nezalite drzavu i gradjane srbije i oni su osteceni isto pa ih niko nepita nista ... Sad ispada da ce manji akcionari da tuze vece i da na taj nacin pokusaju da povrate pare, a u stvari su i jedni i drugi u problemu... To me podseca na scenu kad se dvojica daveu reci pa se jedan podrzava za drugoga nebi li preziveo.... Hvatajte lopove koji su sve to pokrali i osmislili prodajte njihovu imovinu i naplatite dug...

jedan od nas

pre 11 godina

Ljudi moji o čemu pričamo, zaposleni su sinoć dobili sms-om otkaz, bruka i sramota. Pri tome su DUŽNI da danas, sutra i u ponedeljak dođu na posao najnormalnije ZAŠTO!? A ono par filijalica što su ostale da rade, ne znaju šta ih čeka, niti na kojoj poziciji će da rade, da li će doći neko da se iživljava nad njima da ih ponižava ili šta! Zemljo Srbijo, ko nas vodi i gde će mo da završimo!???

mira

pre 11 godina

Koji cirkus ovi prave. Sada cemo svi zajednicki platiti one kredite koji nisu pokriveni. Gde su dugovi Agrobanke? Oni ne mogu nestati, pa zato cela prica ne pije vodu. Osim toga Postanska stedionica je STEDIONICA, i do sada nije baratala devizama. Zasto su bas oni izabrani, bog sveti zna. Akcionari Agrobanke ce nas tuziti, pa ce to posebno da kosta. I opet u Dinkicevom maniru niko da pita sta je sa radnicima, koliko njih ce ostati bez posla? I jos mnogo bolje, sta je sa imovinom Agrobanke? Koliko vredi, naprimer ona zgrada u Sremskoj ulici? Mozda je samo ona moglada isplati dugove. Na slican nacin je upropaste SDK, a njegova imovina nestala bez traga.

zasticeni

pre 11 godina

A sta su drugo mogli da urade ,kad je budzet ostavljen u katastrofalnom stanju ,sa mnogim neplacenim racunima .Da dozvole jos i da nas tuze akcionari,jer to je bila i drzavna banka, pa da opet mi gradjani preko sudskih sporova , placamo dubiozu ove banke.A to bi nam sledovalo.Pa bi bilo ,da su se oni koji su sve napravili izvukli a mi platili preko raznih tuzbi ,ono sto nismo skrivili.Njima ostale pare a nama placanje kazne.Ovo je na dve godine upravo, da bi Srbija ojacala i stala na noge a ne da u ovoj krizi jos i placa njihove greske, iz budzeta.Treba malo i pozitivno razmisljati.A sto se tice procesuiranja ove i slicnih banaka treba krenuti od nalogodavaca, direktora i onih koji su se okoristili direktno o novac a koji nisu vratili...i ici dotle da ako treba uhapsiti i rodjenog brata.U ovoj Srbiji ne sme da postoje zasticeni.

Jovan

pre 11 godina

Privredna banka Beograd nastala je na finansijskim rusevinama Privredne banke Sarajevo.
Sada se i tu brisu tragovi finansijskih i drugih kriminalaca iz Republike Srpske. Od devedesetih do danas.
Ako ne smete da objavite, bar prosledite Brankici.
Hvala.

ukinite berzu , ne banke

pre 11 godina

A pokradeni akcionari ... Strani tuze drzavu I dobice svoj deo , drzava ovin zakonom legalno pljacka svoje gradjane ... Gospodine Dinkicu ne abolirajte lopove koji su pokrali novce akcionara ... Prodajte njihovu imovinu I novac kroz zakonski predlog o obestecenju akcionara , vratite onima Kojima pripada ... A ne tako sto cete ih osuditi ili neosuditi , Mozda prodati njihovu imovinu I novac uplatiti u budzet , a novac nije drzavni ... Drzava je zastitila svoj deo .... Ili ukinite beogradsku berzu , cemu njeno postojanje ako postoji samo da bi varala i pljackala svoje gradjane .... Molim vas objavite

stardjan

pre 11 godina

a sta cemo sa 390 radnika koji su dobili otkaze?
a sta cemo sa akcionarima?
osuditi bandu i one za koje su krali i da vrate pare, nisu mogle da nestanu!

Maki

pre 11 godina

Bruka i sramota! Šta je sa odgovornošću države (odnosno državnih službenika)!? Ovim potezom država štiti sebe i svoju nesposobnost da gazduje svojim udelom u banci! Ko će da plati one koji su imali svoje uloge u Agrobanci? Odgovor je jasan: svi mi iz budžetskih sredstava (poreza)!Da li nas je neko pitao da li mi na to pristajemo? Odgovor je: nije!

misty

pre 11 godina

Al ce porasti promet novca u posti! Hoce li i kvalitet usluga? Meni se ovo uopste ne svidja, ali kako se ovde nikada nece raditi ispravno i uvek ce se donositi podzakonski akti kojima ce oni na vlasti moci pod plastom zakona da rade ocigledno lose stvari mozemo samo da konstatujemo nasu nemoc.

Altea

pre 11 godina

Totalna katastrofa, ni reci o tome gde je 300 mil evra ukradenih iz ove banke od akcionara tj vlasnika. Price o neneplativim kreditima su za malu decu, tacno se zna gde je novac odlazio i za njega je kupovana neka imovina ili je davan trecim licima. Oni koji su uzimali kredit na osnovu laznih procena hipoteka svojih objekata su takodje krivci. Tako da tu problem ne postoji sem sto drzava stiti neke svoje ljude. E zato je jedini put za obestecenje tuziti drzavu pred nekim evropskim sudom, ali onda dok poreski obveznici ne odrese kesu nema nam EU.

obogaceni

pre 11 godina

To bi trebalo uraditi i sa drugima.I konacno stati na put raznim pljackama tih banaka.I pored kaznjavanja pojedinaca i novac koji je nezakonito stecen naplatiti preko imovine tih koji su zloupotrebili funkcije i sluzbene polozaje.Zato sto imamo mnogo obogacenih na neposten nacin,pa to predstavlja generalno los primer drugima a i stvara nestabilnu i nesigurnu sliku naseg bankarskog sistema,sto direktno steti drzavi Srbiji.

Nightmare

pre 11 godina

Silovanje trzisne ekonomije je najblazi izraz kojim se moze opisati ovo sto je ucinjeno. Mahinacije, protivustavno delovanje i mesetarenje umesto da budu sankcionisani sada su postali zvanicna drzavna politika Srbije.
Steta ce biti nepopravljiva!

Radnik

pre 11 godina

Bas me zanima na koji nacin ce da isplate devizne orocene uloge za koji dan kad nagrnu svi odjednom. Postanska ce biti najveci gubitnik ove price

Akcionar

pre 11 godina

Kriminalna organizacija je došla do svog konačnog cilja, prikrivanja velike pljačke akcionara i gradjana Srbije.
Dinkiću jel sledeća Privredna banka?

Akcionar

pre 11 godina

Kriminalna organizacija je došla do svog konačnog cilja, prikrivanja velike pljačke akcionara i gradjana Srbije.
Dinkiću jel sledeća Privredna banka?

Nightmare

pre 11 godina

Silovanje trzisne ekonomije je najblazi izraz kojim se moze opisati ovo sto je ucinjeno. Mahinacije, protivustavno delovanje i mesetarenje umesto da budu sankcionisani sada su postali zvanicna drzavna politika Srbije.
Steta ce biti nepopravljiva!

Radnik

pre 11 godina

Bas me zanima na koji nacin ce da isplate devizne orocene uloge za koji dan kad nagrnu svi odjednom. Postanska ce biti najveci gubitnik ove price

Altea

pre 11 godina

Totalna katastrofa, ni reci o tome gde je 300 mil evra ukradenih iz ove banke od akcionara tj vlasnika. Price o neneplativim kreditima su za malu decu, tacno se zna gde je novac odlazio i za njega je kupovana neka imovina ili je davan trecim licima. Oni koji su uzimali kredit na osnovu laznih procena hipoteka svojih objekata su takodje krivci. Tako da tu problem ne postoji sem sto drzava stiti neke svoje ljude. E zato je jedini put za obestecenje tuziti drzavu pred nekim evropskim sudom, ali onda dok poreski obveznici ne odrese kesu nema nam EU.

stardjan

pre 11 godina

a sta cemo sa 390 radnika koji su dobili otkaze?
a sta cemo sa akcionarima?
osuditi bandu i one za koje su krali i da vrate pare, nisu mogle da nestanu!

jedan od nas

pre 11 godina

Ljudi moji o čemu pričamo, zaposleni su sinoć dobili sms-om otkaz, bruka i sramota. Pri tome su DUŽNI da danas, sutra i u ponedeljak dođu na posao najnormalnije ZAŠTO!? A ono par filijalica što su ostale da rade, ne znaju šta ih čeka, niti na kojoj poziciji će da rade, da li će doći neko da se iživljava nad njima da ih ponižava ili šta! Zemljo Srbijo, ko nas vodi i gde će mo da završimo!???

mira

pre 11 godina

Koji cirkus ovi prave. Sada cemo svi zajednicki platiti one kredite koji nisu pokriveni. Gde su dugovi Agrobanke? Oni ne mogu nestati, pa zato cela prica ne pije vodu. Osim toga Postanska stedionica je STEDIONICA, i do sada nije baratala devizama. Zasto su bas oni izabrani, bog sveti zna. Akcionari Agrobanke ce nas tuziti, pa ce to posebno da kosta. I opet u Dinkicevom maniru niko da pita sta je sa radnicima, koliko njih ce ostati bez posla? I jos mnogo bolje, sta je sa imovinom Agrobanke? Koliko vredi, naprimer ona zgrada u Sremskoj ulici? Mozda je samo ona moglada isplati dugove. Na slican nacin je upropaste SDK, a njegova imovina nestala bez traga.

Jovan

pre 11 godina

Privredna banka Beograd nastala je na finansijskim rusevinama Privredne banke Sarajevo.
Sada se i tu brisu tragovi finansijskih i drugih kriminalaca iz Republike Srpske. Od devedesetih do danas.
Ako ne smete da objavite, bar prosledite Brankici.
Hvala.

ukinite berzu , ne banke

pre 11 godina

A pokradeni akcionari ... Strani tuze drzavu I dobice svoj deo , drzava ovin zakonom legalno pljacka svoje gradjane ... Gospodine Dinkicu ne abolirajte lopove koji su pokrali novce akcionara ... Prodajte njihovu imovinu I novac kroz zakonski predlog o obestecenju akcionara , vratite onima Kojima pripada ... A ne tako sto cete ih osuditi ili neosuditi , Mozda prodati njihovu imovinu I novac uplatiti u budzet , a novac nije drzavni ... Drzava je zastitila svoj deo .... Ili ukinite beogradsku berzu , cemu njeno postojanje ako postoji samo da bi varala i pljackala svoje gradjane .... Molim vas objavite

Tz

pre 11 godina

Akcionari naravno snose rizik, ali ako preduzece (u ovom slucaju banka) propadne, prodaje se sva imovina banke pa se namiruju stedise, pa ako ostane to se deli akcionarima.
Drzava je samo preuzela sve od akcionara (citaj nacionalizovala) sa Novom Agrobankom i ukoliko je akcionari tuze medjunarodnom sudu (sto ce se desiti), drzava ce morati da plati. Mnogo...
Dalje, ovim potezom pripajanja Nove Agrobanke PS, PS (tj. drzava) garantuje za sve osigurane (do 50000 evra) i NEOSIGURANE uloge, a te neosigurane inace ne bi morala da placa. Sad, sta mislite ko ima na stednji preko 50000 evra u Srbiji i cije intrese vlada protivustavno stiti, kao i ko ce sve to da plati.

bivši agrobankar

pre 11 godina

znate li da su spiskovi radnika za otpustanje menjani više puta?
znate li da su svi direktori, i većina šefova zadržali posao?
znate li da su trudnice dobile otkaz?
znate li da nisu svi dobili otpremninu?
znate li da je predsednik sindikata dobio oko 1,5miliona dinara otpremnine.
ni on neće odgovarati za ne zaštitu radnika?
...

Maki

pre 11 godina

Bruka i sramota! Šta je sa odgovornošću države (odnosno državnih službenika)!? Ovim potezom država štiti sebe i svoju nesposobnost da gazduje svojim udelom u banci! Ko će da plati one koji su imali svoje uloge u Agrobanci? Odgovor je jasan: svi mi iz budžetskih sredstava (poreza)!Da li nas je neko pitao da li mi na to pristajemo? Odgovor je: nije!

bivši agrobankar

pre 11 godina

opraće pare za dan dva i niko ništa neće više pitati.
inače radnici su dobili otpremnine sinoć, neki nisu uopšte, trudnice dobile otkaz, a direktori se prebacili u pš. niko ne pita kako će ta jadna poštanska da funkcioniše sledećih dana, kada svi deponenti dođu po svoje.
inače je stanje u novoj agrobanci dosta haotično, radnici sede i čekaju , a nadležni nemaju pojma, ili se kriju ili se ne javljaju na telefone. inače ni ovi iz poštanske nisu baš obavešteni...

Sale

pre 11 godina

Kada se čita vest, odnosno obrazloženeje vlasti, sve izgleda sjajno i bajno i, da ne znamo o čemu se radi, pomislili bismo da je vlast baš odgovorna i stručna da vodi državu! A ono, stvarnost je potpuno drugojačija! Gospodo, na čiji račun vi sve ovo radite? Gde se to videlo da se država direktno meša u poslovanje banaka i stavlja u službu poslodavca? Sve je ovo jako sumnjivo! Verovatno neko (ili neki) od "glavešina" ima veliki depozit u toj banci, pa ga (ili njih) "spašavaju" da mu (ili njima) ne "propadne" lova!!! Evo teme za buduću vlast!

misty

pre 11 godina

Al ce porasti promet novca u posti! Hoce li i kvalitet usluga? Meni se ovo uopste ne svidja, ali kako se ovde nikada nece raditi ispravno i uvek ce se donositi podzakonski akti kojima ce oni na vlasti moci pod plastom zakona da rade ocigledno lose stvari mozemo samo da konstatujemo nasu nemoc.

Altea

pre 11 godina

Silno se gresi u mnogim komentarima. Naravno da svaki akcionar zna da ce izgubiti imovinu ako preduzece lose posluje ali ovde je uzrok toga iskljucivo drzava Srbija. Da podsetim od cega treba poci: Drzava nelegalno dolazi do vlasnistva u banci, podrzava menadzment i preko njega upravlja bankom, bira revizora koji potpisuje falsifikovane izvestaje, i neutralise kontrolu NBS, pre svega ovoga je akcionarima uzet novac kroz berzu i dokapitalizacije. Tako da je ovde jasan uzrok propasti drzava a ne rizik ulaganja. Ovi Dinkicevi potezi ce samo jos ojacati odtetne zahteve koji ce naravno stici i morati da se plate iz nasih dzepova.

Zoran

pre 11 godina

Koliko ja znam Kupovina akcija je jedna vrsta kocke i ima izvestan rizik sto bi neko zalio strane akcionare,jednostavno nisu imali srece... sto nezalite drzavu i gradjane srbije i oni su osteceni isto pa ih niko nepita nista ... Sad ispada da ce manji akcionari da tuze vece i da na taj nacin pokusaju da povrate pare, a u stvari su i jedni i drugi u problemu... To me podseca na scenu kad se dvojica daveu reci pa se jedan podrzava za drugoga nebi li preziveo.... Hvatajte lopove koji su sve to pokrali i osmislili prodajte njihovu imovinu i naplatite dug...

Svetlana

pre 11 godina

Poštanska štedionica preuzeće i oko 60 ekspozitura i oko 300 zaposlenih iz Nove agrobanke- verovatno sve sefove koji ce obuciti Postansku Stedionicu kako se daju krediti bez povratka.SRAMNO.Selite se deco iz ove ludaje dok Vas godine ne pregaze kao mene.

bezimena

pre 11 godina

Vuk sit i ovce na broju, za sada.
Dinkiću, oprao si ruke NEKIMA, uz svesrdnu pomoć SNS, računajući da će sve to narod pozlatiti. Ali NEĆE, omastićete vi rešetke samo tako!

SRBIJA JE PUKLA, niko to neće naglas da kaže jer se još grabi, pa šta ko uhvati! Gradjani, dosta ste spavali, BUDJENJEEEE!

bivši agrobankar, pošten a ne lopov

pre 11 godina

spisak sa otkazima i ostancima još nije stigao...
znate li ljudi da agrobanka unosi 2 puta veću vrednost u pš , nego koliko sama poštanska vredi...
dinkić je uništio sdk , nacionalnu štedionicu, beobanku, jugobanku, rasprodao ostale, lagao za akcije,. vučiću jel dovoljno?
ili treba insajder?

nece izaci na dobro

pre 11 godina

KOJA JE RZLIKA IZMEDJU NOVE I STARE VLASTI?
I U OVOJ VLASTI:
- Politicari se ozderavaju japanskom hranom na slavi politicke stranke
- Pedsednik drzave obilazi 'Rakijade' po inostranstvu
A LI STO JE NAJGORE, U ISTO VREME:
- zaposleni u "Agrobanci' dobivaju otkaze SMS-om
- drzava zakonom ukida banku i njenim akcionarimna otima uloge, a sto je idealna osnova da akcionari tuze drzavu medjunarodim sudovima jer drzava specijalnim otima privatni kakpital

Setimo se samo koliko je Nikolic kritikovao Tadica a sada radi isto

dusan

pre 11 godina

I mi manjinski domaci akcionari se udruzujemo uskoro. pripreme traju vec dva meseca i za tri nedelje bice formirano udruzenje ostecenih akcionara agrobanke. ako su osteceni strani akcionari,osteceni smo i mi. Upuceni znaju za ovo,a javnost ce biti obavestena do kraja novembra, pa da vidimo ko je doveo antonica,ko frizirao izvestaje revizora, ko nije vrsio kontrolu iz nbs,kome su davani krediti bez pokrica

Cinik

pre 11 godina

AU, kakvo spajanje banaka. Poštanska štedionica koju je formirao Dinkić i za koju je više puta najavljivana krivična istraga preuzima Agrobanku kod koje je sve više pritvorenih lica. Iz ovakvog braka gledajući genetiku može strašno čudo da se izrodi.

Rozenkrojcer

pre 11 godina

a sta cemo sa 390 radnika koji su dobili otkaze?
a sta cemo sa akcionarima?
osuditi bandu i one za koje su krali i da vrate pare, nisu mogle da nestanu!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (stardjan, 27. oktobar 2012 11:21)
Kada je Dinkić zatvorio 4 najveće banke u Srbiji (Januara 2002..g.) bez posla je ostalo oko 9500 ljudi! Tada nikoga nije bilo briga... Dinkić će skupo koštati naprednjake!

sporovi

pre 11 godina

Pa sta cemo sa masom sveta koja je zbog ovakvih banaka na rubu bankrota, zbog dokapitalizacije iz budzeta.Ne zalim nikoga ,niko ni druge radnike nije zalio.Nisu skocili iz banaka da ih brane.Kako su im direktori radili, tako su i prosli.Trebali su da ih smenjuju a ne da cute.A uostalom akcionari su pukli kao i sto pucaju i u Americi i sirom sveta.Ko im je kriv sto su lose ulagali.Ali ko zna nisu oni bas bili neobavesteni sta se radi,imali su svoj upravni odbor.A ako podnesu tuzbe protiv drzave,drzava treba da procesuira sve ucesnike ove pljacke i posle dobijenih sporova,rasproda nepokretnu i pokretnu imovinu vece vrednosti i iz tih para isplati te akcionare ali samo ako im to sud i dosudi.

mina

pre 11 godina

Važno je da zvanični sajt Nove Agrobanke nije ugašen... ponuda do mile volje. Što bi rekao Đura iz 'Nadrealista' kada je čuo da je banka bankrotirala - Š'a urad'la banka?

obogaceni

pre 11 godina

To bi trebalo uraditi i sa drugima.I konacno stati na put raznim pljackama tih banaka.I pored kaznjavanja pojedinaca i novac koji je nezakonito stecen naplatiti preko imovine tih koji su zloupotrebili funkcije i sluzbene polozaje.Zato sto imamo mnogo obogacenih na neposten nacin,pa to predstavlja generalno los primer drugima a i stvara nestabilnu i nesigurnu sliku naseg bankarskog sistema,sto direktno steti drzavi Srbiji.

zasticeni

pre 11 godina

A sta su drugo mogli da urade ,kad je budzet ostavljen u katastrofalnom stanju ,sa mnogim neplacenim racunima .Da dozvole jos i da nas tuze akcionari,jer to je bila i drzavna banka, pa da opet mi gradjani preko sudskih sporova , placamo dubiozu ove banke.A to bi nam sledovalo.Pa bi bilo ,da su se oni koji su sve napravili izvukli a mi platili preko raznih tuzbi ,ono sto nismo skrivili.Njima ostale pare a nama placanje kazne.Ovo je na dve godine upravo, da bi Srbija ojacala i stala na noge a ne da u ovoj krizi jos i placa njihove greske, iz budzeta.Treba malo i pozitivno razmisljati.A sto se tice procesuiranja ove i slicnih banaka treba krenuti od nalogodavaca, direktora i onih koji su se okoristili direktno o novac a koji nisu vratili...i ici dotle da ako treba uhapsiti i rodjenog brata.U ovoj Srbiji ne sme da postoje zasticeni.

Ćira

pre 11 godina

Pored ovoga očekuje nas i kolaps - bankrot Grčkih banaka.Pogledajte strane sajtove, kao i trenutnu visinu gubitaka u Srbiji.Na primer NBG (Vojvodjanska) trenutno u gubitku oko 150mil. eur samo u Srbiji

Srbija

pre 11 godina

Nesto mi tu mirise neprijatno. Zasto stalno se, kada banka propadne, klijenti premestaju u stedionicu? Ubedljivo je najlosija u svakom pogledu.

vekoslav77

pre 11 godina

Ovo je zaista najbolje moguce resenje koje je vlada mogla da usvoji,ovako nece obicni gradjani ispastati zbog tamo nekog koji je doveo agrobanku do propasti,smatram da je na ovaj nacin nadjeno pozitivno resenje za sve

Aleksandar

pre 11 godina

Prekjuce sam poslao poruku Agrobanci, jer se niko nije javio na telefon od osoba koje su zaduzene za rad sa FX klijentom koje koriste firme, na pitanje, da li cemo kao firma i dalje koristiti ovaj softver za transakcije i ako ne sta se dogadja sa time. To sam poslao, jer u petak smo dobili poruku, negde oko 15 casova, da Agrobanka nece vise vrsiti transakcije od istog dana, od 17 casova.
U subotu dobijam ovakav odgovor:
"Poštovani,

BANKU SU UGASILI – A NAS OTPUSTILI, ZA SVE SE DINKIĆU TREBA OBRATITI – NIŠTA NISU REKLI KAKO BI MI MOGLI KLIJENTIMA OBJASNITI – NI NAMA NISU OBJASNILI NIŠTA"

Kao firma ne znamo sta se dogadja sa nasim dinarskim i deviznim racunom. Sto je najgore, moracemo da pokrenemo tuzbu, jer obavestavanje klijenata na dan, dva sata pre gasenja svega, je u najmanju ruku bezobrazno, kao i ne sredjivanje svega pre toga i obezbedjivanja firmama da nesmetano rade svoj posao. Verovatno cemo tuziti Dinkica i Postansku stedionicu. Srecom mi smo velika internacionalna firma, koja posluje u vise od 40 zemalja, tako da to nece biti ikakav problem.

Свезналица

pre 11 godina

Видим да овде има вајних стручњака, као што су исти они који су Агробанку и Развојну банку Војводине претворили у партијске банке ДС-а, из њих извлачили паре и трплаи их у своје џепове. Па им сад наједном смета што држава настоји да уведе ред. Такође, не могу а да не приметим лицемерност запада, тј. ЕУ која је оштро критиковала потез српске владе, а истовремено пружала пуну подршку својим чланицама, попут Шпаније, када су они чинили то исто.

Atina

pre 11 godina

Nadam se da NBS imati sve račune na uvid i pratiti dešavanja u Agrobanci. Mislim da će se okončati korupcija i kriminal u tom preduzeću, a krivce kzaniti za koga se utvrdi da je radio malverzacije. Verujem da samo SNS može da iskoreni korupciju i kriminal u našoj državi. Verujem da Srbija ima budućnost samo ako SNS ostane na vlasti.

bivši agrobankar

pre 11 godina

šta se čudite za obaveštavanje klijenata kada radnicima niko nije saopštio da su dobili otkaz, već su porukom obavešteni da je (nekima) uplaćena otpremnina.danas su tražili od istih tih radnika da ceo dan dežuraju u ekspoziturama. niko od odgovornih ne želi da razgovara sa njima. kako čujem biće organizovane kolektivne tužbe protiv nove agrobanke u stečaju, poštanske štedionice, republike i NBS

obogaceni

pre 11 godina

To bi trebalo uraditi i sa drugima.I konacno stati na put raznim pljackama tih banaka.I pored kaznjavanja pojedinaca i novac koji je nezakonito stecen naplatiti preko imovine tih koji su zloupotrebili funkcije i sluzbene polozaje.Zato sto imamo mnogo obogacenih na neposten nacin,pa to predstavlja generalno los primer drugima a i stvara nestabilnu i nesigurnu sliku naseg bankarskog sistema,sto direktno steti drzavi Srbiji.

vekoslav77

pre 11 godina

Ovo je zaista najbolje moguce resenje koje je vlada mogla da usvoji,ovako nece obicni gradjani ispastati zbog tamo nekog koji je doveo agrobanku do propasti,smatram da je na ovaj nacin nadjeno pozitivno resenje za sve

zasticeni

pre 11 godina

A sta su drugo mogli da urade ,kad je budzet ostavljen u katastrofalnom stanju ,sa mnogim neplacenim racunima .Da dozvole jos i da nas tuze akcionari,jer to je bila i drzavna banka, pa da opet mi gradjani preko sudskih sporova , placamo dubiozu ove banke.A to bi nam sledovalo.Pa bi bilo ,da su se oni koji su sve napravili izvukli a mi platili preko raznih tuzbi ,ono sto nismo skrivili.Njima ostale pare a nama placanje kazne.Ovo je na dve godine upravo, da bi Srbija ojacala i stala na noge a ne da u ovoj krizi jos i placa njihove greske, iz budzeta.Treba malo i pozitivno razmisljati.A sto se tice procesuiranja ove i slicnih banaka treba krenuti od nalogodavaca, direktora i onih koji su se okoristili direktno o novac a koji nisu vratili...i ici dotle da ako treba uhapsiti i rodjenog brata.U ovoj Srbiji ne sme da postoje zasticeni.

Atina

pre 11 godina

Nadam se da NBS imati sve račune na uvid i pratiti dešavanja u Agrobanci. Mislim da će se okončati korupcija i kriminal u tom preduzeću, a krivce kzaniti za koga se utvrdi da je radio malverzacije. Verujem da samo SNS može da iskoreni korupciju i kriminal u našoj državi. Verujem da Srbija ima budućnost samo ako SNS ostane na vlasti.

Zoran

pre 11 godina

Koliko ja znam Kupovina akcija je jedna vrsta kocke i ima izvestan rizik sto bi neko zalio strane akcionare,jednostavno nisu imali srece... sto nezalite drzavu i gradjane srbije i oni su osteceni isto pa ih niko nepita nista ... Sad ispada da ce manji akcionari da tuze vece i da na taj nacin pokusaju da povrate pare, a u stvari su i jedni i drugi u problemu... To me podseca na scenu kad se dvojica daveu reci pa se jedan podrzava za drugoga nebi li preziveo.... Hvatajte lopove koji su sve to pokrali i osmislili prodajte njihovu imovinu i naplatite dug...

Akcionar

pre 11 godina

Kriminalna organizacija je došla do svog konačnog cilja, prikrivanja velike pljačke akcionara i gradjana Srbije.
Dinkiću jel sledeća Privredna banka?

Radnik

pre 11 godina

Bas me zanima na koji nacin ce da isplate devizne orocene uloge za koji dan kad nagrnu svi odjednom. Postanska ce biti najveci gubitnik ove price

sporovi

pre 11 godina

Pa sta cemo sa masom sveta koja je zbog ovakvih banaka na rubu bankrota, zbog dokapitalizacije iz budzeta.Ne zalim nikoga ,niko ni druge radnike nije zalio.Nisu skocili iz banaka da ih brane.Kako su im direktori radili, tako su i prosli.Trebali su da ih smenjuju a ne da cute.A uostalom akcionari su pukli kao i sto pucaju i u Americi i sirom sveta.Ko im je kriv sto su lose ulagali.Ali ko zna nisu oni bas bili neobavesteni sta se radi,imali su svoj upravni odbor.A ako podnesu tuzbe protiv drzave,drzava treba da procesuira sve ucesnike ove pljacke i posle dobijenih sporova,rasproda nepokretnu i pokretnu imovinu vece vrednosti i iz tih para isplati te akcionare ali samo ako im to sud i dosudi.

mira

pre 11 godina

Koji cirkus ovi prave. Sada cemo svi zajednicki platiti one kredite koji nisu pokriveni. Gde su dugovi Agrobanke? Oni ne mogu nestati, pa zato cela prica ne pije vodu. Osim toga Postanska stedionica je STEDIONICA, i do sada nije baratala devizama. Zasto su bas oni izabrani, bog sveti zna. Akcionari Agrobanke ce nas tuziti, pa ce to posebno da kosta. I opet u Dinkicevom maniru niko da pita sta je sa radnicima, koliko njih ce ostati bez posla? I jos mnogo bolje, sta je sa imovinom Agrobanke? Koliko vredi, naprimer ona zgrada u Sremskoj ulici? Mozda je samo ona moglada isplati dugove. Na slican nacin je upropaste SDK, a njegova imovina nestala bez traga.

misty

pre 11 godina

Al ce porasti promet novca u posti! Hoce li i kvalitet usluga? Meni se ovo uopste ne svidja, ali kako se ovde nikada nece raditi ispravno i uvek ce se donositi podzakonski akti kojima ce oni na vlasti moci pod plastom zakona da rade ocigledno lose stvari mozemo samo da konstatujemo nasu nemoc.

bivši agrobankar

pre 11 godina

opraće pare za dan dva i niko ništa neće više pitati.
inače radnici su dobili otpremnine sinoć, neki nisu uopšte, trudnice dobile otkaz, a direktori se prebacili u pš. niko ne pita kako će ta jadna poštanska da funkcioniše sledećih dana, kada svi deponenti dođu po svoje.
inače je stanje u novoj agrobanci dosta haotično, radnici sede i čekaju , a nadležni nemaju pojma, ili se kriju ili se ne javljaju na telefone. inače ni ovi iz poštanske nisu baš obavešteni...

Cinik

pre 11 godina

AU, kakvo spajanje banaka. Poštanska štedionica koju je formirao Dinkić i za koju je više puta najavljivana krivična istraga preuzima Agrobanku kod koje je sve više pritvorenih lica. Iz ovakvog braka gledajući genetiku može strašno čudo da se izrodi.

bivši agrobankar, pošten a ne lopov

pre 11 godina

spisak sa otkazima i ostancima još nije stigao...
znate li ljudi da agrobanka unosi 2 puta veću vrednost u pš , nego koliko sama poštanska vredi...
dinkić je uništio sdk , nacionalnu štedionicu, beobanku, jugobanku, rasprodao ostale, lagao za akcije,. vučiću jel dovoljno?
ili treba insajder?

stardjan

pre 11 godina

a sta cemo sa 390 radnika koji su dobili otkaze?
a sta cemo sa akcionarima?
osuditi bandu i one za koje su krali i da vrate pare, nisu mogle da nestanu!

Jovan

pre 11 godina

Privredna banka Beograd nastala je na finansijskim rusevinama Privredne banke Sarajevo.
Sada se i tu brisu tragovi finansijskih i drugih kriminalaca iz Republike Srpske. Od devedesetih do danas.
Ako ne smete da objavite, bar prosledite Brankici.
Hvala.

jedan od nas

pre 11 godina

Ljudi moji o čemu pričamo, zaposleni su sinoć dobili sms-om otkaz, bruka i sramota. Pri tome su DUŽNI da danas, sutra i u ponedeljak dođu na posao najnormalnije ZAŠTO!? A ono par filijalica što su ostale da rade, ne znaju šta ih čeka, niti na kojoj poziciji će da rade, da li će doći neko da se iživljava nad njima da ih ponižava ili šta! Zemljo Srbijo, ko nas vodi i gde će mo da završimo!???

Sale

pre 11 godina

Kada se čita vest, odnosno obrazloženeje vlasti, sve izgleda sjajno i bajno i, da ne znamo o čemu se radi, pomislili bismo da je vlast baš odgovorna i stručna da vodi državu! A ono, stvarnost je potpuno drugojačija! Gospodo, na čiji račun vi sve ovo radite? Gde se to videlo da se država direktno meša u poslovanje banaka i stavlja u službu poslodavca? Sve je ovo jako sumnjivo! Verovatno neko (ili neki) od "glavešina" ima veliki depozit u toj banci, pa ga (ili njih) "spašavaju" da mu (ili njima) ne "propadne" lova!!! Evo teme za buduću vlast!

bivši agrobankar

pre 11 godina

znate li da su spiskovi radnika za otpustanje menjani više puta?
znate li da su svi direktori, i većina šefova zadržali posao?
znate li da su trudnice dobile otkaz?
znate li da nisu svi dobili otpremninu?
znate li da je predsednik sindikata dobio oko 1,5miliona dinara otpremnine.
ni on neće odgovarati za ne zaštitu radnika?
...

nece izaci na dobro

pre 11 godina

KOJA JE RZLIKA IZMEDJU NOVE I STARE VLASTI?
I U OVOJ VLASTI:
- Politicari se ozderavaju japanskom hranom na slavi politicke stranke
- Pedsednik drzave obilazi 'Rakijade' po inostranstvu
A LI STO JE NAJGORE, U ISTO VREME:
- zaposleni u "Agrobanci' dobivaju otkaze SMS-om
- drzava zakonom ukida banku i njenim akcionarimna otima uloge, a sto je idealna osnova da akcionari tuze drzavu medjunarodim sudovima jer drzava specijalnim otima privatni kakpital

Setimo se samo koliko je Nikolic kritikovao Tadica a sada radi isto

Rozenkrojcer

pre 11 godina

a sta cemo sa 390 radnika koji su dobili otkaze?
a sta cemo sa akcionarima?
osuditi bandu i one za koje su krali i da vrate pare, nisu mogle da nestanu!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (stardjan, 27. oktobar 2012 11:21)
Kada je Dinkić zatvorio 4 najveće banke u Srbiji (Januara 2002..g.) bez posla je ostalo oko 9500 ljudi! Tada nikoga nije bilo briga... Dinkić će skupo koštati naprednjake!

dusan

pre 11 godina

I mi manjinski domaci akcionari se udruzujemo uskoro. pripreme traju vec dva meseca i za tri nedelje bice formirano udruzenje ostecenih akcionara agrobanke. ako su osteceni strani akcionari,osteceni smo i mi. Upuceni znaju za ovo,a javnost ce biti obavestena do kraja novembra, pa da vidimo ko je doveo antonica,ko frizirao izvestaje revizora, ko nije vrsio kontrolu iz nbs,kome su davani krediti bez pokrica

Srbija

pre 11 godina

Nesto mi tu mirise neprijatno. Zasto stalno se, kada banka propadne, klijenti premestaju u stedionicu? Ubedljivo je najlosija u svakom pogledu.

ukinite berzu , ne banke

pre 11 godina

A pokradeni akcionari ... Strani tuze drzavu I dobice svoj deo , drzava ovin zakonom legalno pljacka svoje gradjane ... Gospodine Dinkicu ne abolirajte lopove koji su pokrali novce akcionara ... Prodajte njihovu imovinu I novac kroz zakonski predlog o obestecenju akcionara , vratite onima Kojima pripada ... A ne tako sto cete ih osuditi ili neosuditi , Mozda prodati njihovu imovinu I novac uplatiti u budzet , a novac nije drzavni ... Drzava je zastitila svoj deo .... Ili ukinite beogradsku berzu , cemu njeno postojanje ako postoji samo da bi varala i pljackala svoje gradjane .... Molim vas objavite

Svetlana

pre 11 godina

Poštanska štedionica preuzeće i oko 60 ekspozitura i oko 300 zaposlenih iz Nove agrobanke- verovatno sve sefove koji ce obuciti Postansku Stedionicu kako se daju krediti bez povratka.SRAMNO.Selite se deco iz ove ludaje dok Vas godine ne pregaze kao mene.

bezimena

pre 11 godina

Vuk sit i ovce na broju, za sada.
Dinkiću, oprao si ruke NEKIMA, uz svesrdnu pomoć SNS, računajući da će sve to narod pozlatiti. Ali NEĆE, omastićete vi rešetke samo tako!

SRBIJA JE PUKLA, niko to neće naglas da kaže jer se još grabi, pa šta ko uhvati! Gradjani, dosta ste spavali, BUDJENJEEEE!

Aleksandar

pre 11 godina

Prekjuce sam poslao poruku Agrobanci, jer se niko nije javio na telefon od osoba koje su zaduzene za rad sa FX klijentom koje koriste firme, na pitanje, da li cemo kao firma i dalje koristiti ovaj softver za transakcije i ako ne sta se dogadja sa time. To sam poslao, jer u petak smo dobili poruku, negde oko 15 casova, da Agrobanka nece vise vrsiti transakcije od istog dana, od 17 casova.
U subotu dobijam ovakav odgovor:
"Poštovani,

BANKU SU UGASILI – A NAS OTPUSTILI, ZA SVE SE DINKIĆU TREBA OBRATITI – NIŠTA NISU REKLI KAKO BI MI MOGLI KLIJENTIMA OBJASNITI – NI NAMA NISU OBJASNILI NIŠTA"

Kao firma ne znamo sta se dogadja sa nasim dinarskim i deviznim racunom. Sto je najgore, moracemo da pokrenemo tuzbu, jer obavestavanje klijenata na dan, dva sata pre gasenja svega, je u najmanju ruku bezobrazno, kao i ne sredjivanje svega pre toga i obezbedjivanja firmama da nesmetano rade svoj posao. Verovatno cemo tuziti Dinkica i Postansku stedionicu. Srecom mi smo velika internacionalna firma, koja posluje u vise od 40 zemalja, tako da to nece biti ikakav problem.

Nightmare

pre 11 godina

Silovanje trzisne ekonomije je najblazi izraz kojim se moze opisati ovo sto je ucinjeno. Mahinacije, protivustavno delovanje i mesetarenje umesto da budu sankcionisani sada su postali zvanicna drzavna politika Srbije.
Steta ce biti nepopravljiva!

Altea

pre 11 godina

Totalna katastrofa, ni reci o tome gde je 300 mil evra ukradenih iz ove banke od akcionara tj vlasnika. Price o neneplativim kreditima su za malu decu, tacno se zna gde je novac odlazio i za njega je kupovana neka imovina ili je davan trecim licima. Oni koji su uzimali kredit na osnovu laznih procena hipoteka svojih objekata su takodje krivci. Tako da tu problem ne postoji sem sto drzava stiti neke svoje ljude. E zato je jedini put za obestecenje tuziti drzavu pred nekim evropskim sudom, ali onda dok poreski obveznici ne odrese kesu nema nam EU.

Maki

pre 11 godina

Bruka i sramota! Šta je sa odgovornošću države (odnosno državnih službenika)!? Ovim potezom država štiti sebe i svoju nesposobnost da gazduje svojim udelom u banci! Ko će da plati one koji su imali svoje uloge u Agrobanci? Odgovor je jasan: svi mi iz budžetskih sredstava (poreza)!Da li nas je neko pitao da li mi na to pristajemo? Odgovor je: nije!

Tz

pre 11 godina

Akcionari naravno snose rizik, ali ako preduzece (u ovom slucaju banka) propadne, prodaje se sva imovina banke pa se namiruju stedise, pa ako ostane to se deli akcionarima.
Drzava je samo preuzela sve od akcionara (citaj nacionalizovala) sa Novom Agrobankom i ukoliko je akcionari tuze medjunarodnom sudu (sto ce se desiti), drzava ce morati da plati. Mnogo...
Dalje, ovim potezom pripajanja Nove Agrobanke PS, PS (tj. drzava) garantuje za sve osigurane (do 50000 evra) i NEOSIGURANE uloge, a te neosigurane inace ne bi morala da placa. Sad, sta mislite ko ima na stednji preko 50000 evra u Srbiji i cije intrese vlada protivustavno stiti, kao i ko ce sve to da plati.

Altea

pre 11 godina

Silno se gresi u mnogim komentarima. Naravno da svaki akcionar zna da ce izgubiti imovinu ako preduzece lose posluje ali ovde je uzrok toga iskljucivo drzava Srbija. Da podsetim od cega treba poci: Drzava nelegalno dolazi do vlasnistva u banci, podrzava menadzment i preko njega upravlja bankom, bira revizora koji potpisuje falsifikovane izvestaje, i neutralise kontrolu NBS, pre svega ovoga je akcionarima uzet novac kroz berzu i dokapitalizacije. Tako da je ovde jasan uzrok propasti drzava a ne rizik ulaganja. Ovi Dinkicevi potezi ce samo jos ojacati odtetne zahteve koji ce naravno stici i morati da se plate iz nasih dzepova.

Ćira

pre 11 godina

Pored ovoga očekuje nas i kolaps - bankrot Grčkih banaka.Pogledajte strane sajtove, kao i trenutnu visinu gubitaka u Srbiji.Na primer NBG (Vojvodjanska) trenutno u gubitku oko 150mil. eur samo u Srbiji

mina

pre 11 godina

Važno je da zvanični sajt Nove Agrobanke nije ugašen... ponuda do mile volje. Što bi rekao Đura iz 'Nadrealista' kada je čuo da je banka bankrotirala - Š'a urad'la banka?

bivši agrobankar

pre 11 godina

šta se čudite za obaveštavanje klijenata kada radnicima niko nije saopštio da su dobili otkaz, već su porukom obavešteni da je (nekima) uplaćena otpremnina.danas su tražili od istih tih radnika da ceo dan dežuraju u ekspoziturama. niko od odgovornih ne želi da razgovara sa njima. kako čujem biće organizovane kolektivne tužbe protiv nove agrobanke u stečaju, poštanske štedionice, republike i NBS

Свезналица

pre 11 godina

Видим да овде има вајних стручњака, као што су исти они који су Агробанку и Развојну банку Војводине претворили у партијске банке ДС-а, из њих извлачили паре и трплаи их у своје џепове. Па им сад наједном смета што држава настоји да уведе ред. Такође, не могу а да не приметим лицемерност запада, тј. ЕУ која је оштро критиковала потез српске владе, а истовремено пружала пуну подршку својим чланицама, попут Шпаније, када су они чинили то исто.