Petak, 26.10.2012.

18:29

"Je l pitaju Tačija za platformu?"

Premijer Dačić je izjavio da platforma Srbije o Kosovu nije tajna i da nije čuo da je neko pitao kosovskog premijera Hašima Tačija koja je njihova platforma.

Izvor: Tanjug

"Je l pitaju Taèija za platformu?" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

35 Komentari

Sortiraj po:

xheni

pre 11 godina

Kosovari ne trebaju platformu jer ostaje sve u okviru Ustava(Ahtisarijev Plan),Srbiji se menja Ustav pa treba platforma za dijalog...

miro split

pre 11 godina

Druže Ivice ja sam pita Tacija koja mu je platforma,a on mi je ovako reka:"Hitno i bezuvjetno priključenje Kosova i Metohije matici zemlji Srbiji,da se omogući svim Albancima brza asimilacija u Srbe pravoslavce,da se u središtu Prištine postavi ogroman spomenik Vuku Jeremiću koji bi finacirala albanska emigracija.I to je crvena linija koju Taci neće prijeći.Pa ti sad vidi šta ćeš.

Bojan

pre 11 godina

Ok, da se ne lozite vise, ja cu vam reci sta pise u platformi, menjamo ime u Belosrbija, Nikolic se menja u Nikolsenko, okrecemo se vekovnim prijateljima koji ce se utrkivati oko toga ko ce nam dati veci kredit, koji ce verovatno odpisivati nasoj deci, sada malim belosrbistancima a tada ...

blebetalo

pre 11 godina

Kakvo politicarsko besmisleno mlacenje slame!Svi znaju Tacijevu platformu - neovisno Kosovo u punim granicama,medjunarodno priznato!Gledajuci sa Srpske strane,po ustavu,platforma mora biti upravo suprotna.Cemu onda te glupe mistifikacije i tajnovitosti?Jedino ako ne racunate da ce te prekrsiti vlastiti ustav, a to ne zelite prikazat vlastitom narodu bas tako!Jasno je i da vam EU daje zadnju sansu kroz te pregovore;priznajte Kosovo,mi cemo vam "ubrzati" integracije.Je pokvareno i ucjenjivacki,ali tako sve funkcionira,a vi vidite kako ce te!Za Dacica mi je lako,on mjenja stav samo tako,kameleon,rekao bih.Pitam se kako ce tvrdi Toma i Vucic odreagirat,toliko su se nablebletali protiv ikakvog priznanja Kosova,da ne vidim uopce razlog za pregovore!Bit ce oni meksi,cini mi se!

pratilac

pre 11 godina

dacicu, nemoj zezati, taci dao tebi platformu u brisel, pa vi (drzavni vrh) sada kao da razmatrate, a u stvari kada klintonka dolazi samo ce overavati pecatom !!!

David Pantovic

pre 11 godina

Pa zasluzuli smo svi da znamo koji je plan? Pametni ljudi da rade na njemu. Ako je opet rat onda nas nece biti ni 2 miliona do 2014,

Filip

pre 11 godina

sta se bre svi foliraju i prave naivni? SNS je projekat Washingtona i dovedeni su na vlast da se zatvori priča oko Kosova pošto to sa Đinđićem, Koštunicom. i Tadićem nikako nije išlo kako su zamislili. Za koji dan će da dodju Klintonova i Eštonka da i Tačiju i Dačiju izdiktiraju šta i kako dalje. I to je sve. Jel neko misli da će Rusi i Kinezi prstom da mrdnu?

Vanča

pre 11 godina

DAČIĆU. zvuči glupo što kažeš: Jel pita neko Tačija za platformu? I deca znaju da je Tačijeva-Albanska platforma KOSOVO ALBANSKA DRŽAVA? Nije čudno što u zadnje vreme izbacuješ brojne političke nedorečene i dvosmialene zaključke, kao na primer u Briselu sa Eštonovom i Tačijem kome kažeš: "Kosovo je tvoje koliko i moje", ja sam rodjen na Kosovu? Kada je i tvoje koliko i Tačijevo, Dačiću, zašto se cela teritorija predaje Albancima, zašto pola nije pripalo Srbima (dva entiteta)? Zašto je u proteklih pet decenija proterano 600.000 hiljada Srba? Zašto se ne dozvoljava povratak prognanima? Zna se zašto, da bi Albanci napravili etničku albansku državu? A to na terenu znači da je pobedio Albanski separatistički fašizam? Sve ove podatke (objektivno stanje na terenu) si mogao da plasiraš u svetskim medijima koji su pratili trilateralni susret u Briselu? Ali ti nisi hteo da se ne zameraš Zapadu, i da sačuvaš funkciju? Defanzivnom politikom i propagandom doprinosiš da i druge preostale države priznaju državu Kosovo?

Justin

pre 11 godina

Nasa je nesreca sto Tacjjevu platformu svi u Srbiji znamo,a nasu ne znamo.Prvo nam Nikolic godinama prica kako ima gotov plan za Kosovo,ali ga cuva da mu ga protivnici ne prepisu pa sad vidimo da ga je toliko dobro sakrio da prosto ne moze ni sam da ga nadje.I zato moraju da rade "istorijsku platformu". A mi nemamo mere pa trazimo od Dacica da nam otkrije sta je napisano i tako omogucimo Tacjju da sve sazna! Puna podrska premijeru: Tvoje drzanje je apsolutno primereno inteligenciji onih koji su glasali za ovu vlast.Trazili smo zavitlavanje - molim lepo.

sale

pre 11 godina

ovako nas pacijent je srbija koja boluje od teske bolesti tumor kosovo i metohija, za sada se drzi u zivotu na aparatima, a jos malo pa ni oni nece moci da ga odrze, na operaciju odmah!
i bice bolje svima!

Svarog

pre 11 godina

jel neko pitao dacica (obzirim na njegove diplomatske sposobnosti) da li su u budzetu za sledecu godinu predvidjena sredstva za nove izbeglicke kampove?

Milos

pre 11 godina

Zamislite kad bi 2 trenera pred finale lige sampiona otkrila svoju taktiku svima redom na izvolte. Ispali bi veoma glupi. Mislite o tome pre nego sto pocnete da napadate i da se vredjate kako neko krije nesto od vas.

Kaiser

pre 11 godina

U pravu si Ivice, što više vreme prolazi, naša pozicija je sve lošija.

Pregovore si u stvari trebao da počneš pre 15-20 godina, ali tada ste se radije igrali Karadjordja, cara Dušana, i slično.

Zato sada gutaš žabe, sve veću od veće.

Ni to ne bi bio problem da si makar nešto od toga naučio, ali nisi. Sprdaš se sa Pajtićem i Vojvodinom, jer znaš da će TE žabe da guta neko drugi.

Razgovori i pregovori služe da bi se izbeglo da do problema dodje, a kada do njih dodje, to i nisu pregovori, već ispunjavanje domaćeg zadatka.

zoran

pre 11 godina

Kosmet i prava Srba preko Drine da žive normalno izgubio je Milošević još krajem osamdesetih kada su mu Ameri nudili ulazak u NATO što je on, računajući na Ruse glatko odbio.

Sve što se posle događalo, od Komiteja, preko Franje, Alije, Rugove i Mila bila je posledica fatalno pogrešne odluke da se okrene Rusima, koji su tada bili u rasulu a i koji su nas, uzgred rečeno, uvek kroz istoriju ložili pa na kraju izneverili.

Prema tome, svi pregovori, platforme, trice i kučine, NIŠTA promeniti neće. Samo se traći vreme koje za Srbe curi i to ogromnom brzinom.

bezimena

pre 11 godina

Još nešto I. Dačiću, koga ti šta pitaš?

Kao premijer ove tzv. države, dužan si da odgovaraš NAMA, njenim gradjanima, na svako postavljeno pitanje, dokle god te MI PLAĆAMO! Jasno!

socijaldemokrata

pre 11 godina

Sa kojim pravom ti gradjane,koji ti daju legitimitet time sto koriste svoja gradjanska prava,uskracujes za informacije za poslove koje obavljas u njihovo ime i onih koji snose posledice tvojih poteza!!!!!?????!!!!!

zapad

pre 11 godina

Tzv platforma nije nista drugo do pokusaja postizanja politickog konsensusa oko Kosova - ona sustinski nista ne mijenja, Kosovo je drzava priznata od velikih sila, i one stoje iza nje, odnosno iza svoje odluke o priznanju. Ta tzv platforma je samo pokusaj formiranja jedinstvene politcke fronte, kako se to nekad govorilo, s ciljem demonstriranja sloge svih politickih stranaka po pitanju Kosova. No cini se da je tzv platforma samo nagovjestaj novih izbora u Srbiji, koji se ocekuju pocetkom ljeta.

Vlada

pre 11 godina

Nasi politicari-diletanti nikako da skontaju ko ovde kome treba da odgovara i ko koga placa. Dacicu, dokle god placamo porez ovoj drzavi i dokle god dobijas platu od nasih izdataka, treba da odgovaras kad te pitamo!

Sara Anderberg

pre 11 godina

Pa i ja kao strankinja znam onu narodnu: Dala baba dinar da u kolo udje, sad daje deset da iz njega izadje. To se danas zove "Platforma".

bezimena

pre 11 godina

Po USTAVU politiku, spoljašnju i unutrašnju utvrdjuje i vodi VLADA, NE predsednik države koji je, takodje po USTAVU, samo dužan da je sprovodi!

U ovom slučaju g-do SVI KRŠITE USTAV! Pa kada ga već kršite, onda lepo priznajte Kosovo. Kada je bal, nek' je maskenbal!

Marko BG

pre 11 godina

Ako je Ustavom definisano da je Kosovo i Metohija sastavni deo Republike Srbije, ako je u svakoj prilici istaknuto da Srbija nikada neće priznati nezavisnost nekakve tvorevine na delu njene teritorije, kako onda platforma može biti - tajna ?!!! Da li to znači da naša vlast na kraju pregovora ipak pristaje na nezavisnot ? Odakle im pravo na tako nešto, da li za to imaju podršku naroda ?! Šta drugo može biti tajna ?

Tacijeva platforma

pre 11 godina

Sta ce Taciju platforma? On ne mora da glumi da je dobio rat kad ga je stvarno dobio, i da trazi da mu se da teritorija koju vec ima. On samo moze da sedi ceka a da ostavi Srbima da se koprcaju ne samo u tudjim mrezama nego i u svojim.

sasa jokic

pre 11 godina

Igraju se diplomatije, a rezultat znamo jos od 1999. Sto ga pre prihvatimo, pre ce nam biti bolje.
Obzirom da kriju platformu, nadam se da su konacno shvatili, i da cemo krenuti napred nakon sto prihvatimo realnost.
Kostunica i njegov tim mogu da postanu pocasni clanovi Ruske Akademije Nauka, i da se trajno presele tamo. Mislim da su visedecenijskim radom u interesu Rusije zasluzili expresno dobijanje drzavljanstva.

Razocarani

pre 11 godina

A zar niste pre izbora govorili da vise nece biti dogovora iza ledja naroda i da se gradjani znati sve sta je dogovoreno?! Takodje ste pricali da ce oko platforme za Kosovo da se postigne najsiri drustveni konsenzus!

Toliko ste pricali o toj famoznoj platformi, a ispada da je sve vreme niste ni imali nego je sada pisete i krijete od gradjana.

...

Tacijeva platforma

pre 11 godina

Sta ce Taciju platforma? On ne mora da glumi da je dobio rat kad ga je stvarno dobio, i da trazi da mu se da teritorija koju vec ima. On samo moze da sedi ceka a da ostavi Srbima da se koprcaju ne samo u tudjim mrezama nego i u svojim.

Razocarani

pre 11 godina

A zar niste pre izbora govorili da vise nece biti dogovora iza ledja naroda i da se gradjani znati sve sta je dogovoreno?! Takodje ste pricali da ce oko platforme za Kosovo da se postigne najsiri drustveni konsenzus!

Toliko ste pricali o toj famoznoj platformi, a ispada da je sve vreme niste ni imali nego je sada pisete i krijete od gradjana.

...

Sara Anderberg

pre 11 godina

Pa i ja kao strankinja znam onu narodnu: Dala baba dinar da u kolo udje, sad daje deset da iz njega izadje. To se danas zove "Platforma".

bezimena

pre 11 godina

Po USTAVU politiku, spoljašnju i unutrašnju utvrdjuje i vodi VLADA, NE predsednik države koji je, takodje po USTAVU, samo dužan da je sprovodi!

U ovom slučaju g-do SVI KRŠITE USTAV! Pa kada ga već kršite, onda lepo priznajte Kosovo. Kada je bal, nek' je maskenbal!

sasa jokic

pre 11 godina

Igraju se diplomatije, a rezultat znamo jos od 1999. Sto ga pre prihvatimo, pre ce nam biti bolje.
Obzirom da kriju platformu, nadam se da su konacno shvatili, i da cemo krenuti napred nakon sto prihvatimo realnost.
Kostunica i njegov tim mogu da postanu pocasni clanovi Ruske Akademije Nauka, i da se trajno presele tamo. Mislim da su visedecenijskim radom u interesu Rusije zasluzili expresno dobijanje drzavljanstva.

bezimena

pre 11 godina

Još nešto I. Dačiću, koga ti šta pitaš?

Kao premijer ove tzv. države, dužan si da odgovaraš NAMA, njenim gradjanima, na svako postavljeno pitanje, dokle god te MI PLAĆAMO! Jasno!

socijaldemokrata

pre 11 godina

Sa kojim pravom ti gradjane,koji ti daju legitimitet time sto koriste svoja gradjanska prava,uskracujes za informacije za poslove koje obavljas u njihovo ime i onih koji snose posledice tvojih poteza!!!!!?????!!!!!

Kaiser

pre 11 godina

U pravu si Ivice, što više vreme prolazi, naša pozicija je sve lošija.

Pregovore si u stvari trebao da počneš pre 15-20 godina, ali tada ste se radije igrali Karadjordja, cara Dušana, i slično.

Zato sada gutaš žabe, sve veću od veće.

Ni to ne bi bio problem da si makar nešto od toga naučio, ali nisi. Sprdaš se sa Pajtićem i Vojvodinom, jer znaš da će TE žabe da guta neko drugi.

Razgovori i pregovori služe da bi se izbeglo da do problema dodje, a kada do njih dodje, to i nisu pregovori, već ispunjavanje domaćeg zadatka.

Vlada

pre 11 godina

Nasi politicari-diletanti nikako da skontaju ko ovde kome treba da odgovara i ko koga placa. Dacicu, dokle god placamo porez ovoj drzavi i dokle god dobijas platu od nasih izdataka, treba da odgovaras kad te pitamo!

zoran

pre 11 godina

Kosmet i prava Srba preko Drine da žive normalno izgubio je Milošević još krajem osamdesetih kada su mu Ameri nudili ulazak u NATO što je on, računajući na Ruse glatko odbio.

Sve što se posle događalo, od Komiteja, preko Franje, Alije, Rugove i Mila bila je posledica fatalno pogrešne odluke da se okrene Rusima, koji su tada bili u rasulu a i koji su nas, uzgred rečeno, uvek kroz istoriju ložili pa na kraju izneverili.

Prema tome, svi pregovori, platforme, trice i kučine, NIŠTA promeniti neće. Samo se traći vreme koje za Srbe curi i to ogromnom brzinom.

sale

pre 11 godina

ovako nas pacijent je srbija koja boluje od teske bolesti tumor kosovo i metohija, za sada se drzi u zivotu na aparatima, a jos malo pa ni oni nece moci da ga odrze, na operaciju odmah!
i bice bolje svima!

zapad

pre 11 godina

Tzv platforma nije nista drugo do pokusaja postizanja politickog konsensusa oko Kosova - ona sustinski nista ne mijenja, Kosovo je drzava priznata od velikih sila, i one stoje iza nje, odnosno iza svoje odluke o priznanju. Ta tzv platforma je samo pokusaj formiranja jedinstvene politcke fronte, kako se to nekad govorilo, s ciljem demonstriranja sloge svih politickih stranaka po pitanju Kosova. No cini se da je tzv platforma samo nagovjestaj novih izbora u Srbiji, koji se ocekuju pocetkom ljeta.

Marko BG

pre 11 godina

Ako je Ustavom definisano da je Kosovo i Metohija sastavni deo Republike Srbije, ako je u svakoj prilici istaknuto da Srbija nikada neće priznati nezavisnost nekakve tvorevine na delu njene teritorije, kako onda platforma može biti - tajna ?!!! Da li to znači da naša vlast na kraju pregovora ipak pristaje na nezavisnot ? Odakle im pravo na tako nešto, da li za to imaju podršku naroda ?! Šta drugo može biti tajna ?

Svarog

pre 11 godina

jel neko pitao dacica (obzirim na njegove diplomatske sposobnosti) da li su u budzetu za sledecu godinu predvidjena sredstva za nove izbeglicke kampove?

Filip

pre 11 godina

sta se bre svi foliraju i prave naivni? SNS je projekat Washingtona i dovedeni su na vlast da se zatvori priča oko Kosova pošto to sa Đinđićem, Koštunicom. i Tadićem nikako nije išlo kako su zamislili. Za koji dan će da dodju Klintonova i Eštonka da i Tačiju i Dačiju izdiktiraju šta i kako dalje. I to je sve. Jel neko misli da će Rusi i Kinezi prstom da mrdnu?

pratilac

pre 11 godina

dacicu, nemoj zezati, taci dao tebi platformu u brisel, pa vi (drzavni vrh) sada kao da razmatrate, a u stvari kada klintonka dolazi samo ce overavati pecatom !!!

Justin

pre 11 godina

Nasa je nesreca sto Tacjjevu platformu svi u Srbiji znamo,a nasu ne znamo.Prvo nam Nikolic godinama prica kako ima gotov plan za Kosovo,ali ga cuva da mu ga protivnici ne prepisu pa sad vidimo da ga je toliko dobro sakrio da prosto ne moze ni sam da ga nadje.I zato moraju da rade "istorijsku platformu". A mi nemamo mere pa trazimo od Dacica da nam otkrije sta je napisano i tako omogucimo Tacjju da sve sazna! Puna podrska premijeru: Tvoje drzanje je apsolutno primereno inteligenciji onih koji su glasali za ovu vlast.Trazili smo zavitlavanje - molim lepo.

blebetalo

pre 11 godina

Kakvo politicarsko besmisleno mlacenje slame!Svi znaju Tacijevu platformu - neovisno Kosovo u punim granicama,medjunarodno priznato!Gledajuci sa Srpske strane,po ustavu,platforma mora biti upravo suprotna.Cemu onda te glupe mistifikacije i tajnovitosti?Jedino ako ne racunate da ce te prekrsiti vlastiti ustav, a to ne zelite prikazat vlastitom narodu bas tako!Jasno je i da vam EU daje zadnju sansu kroz te pregovore;priznajte Kosovo,mi cemo vam "ubrzati" integracije.Je pokvareno i ucjenjivacki,ali tako sve funkcionira,a vi vidite kako ce te!Za Dacica mi je lako,on mjenja stav samo tako,kameleon,rekao bih.Pitam se kako ce tvrdi Toma i Vucic odreagirat,toliko su se nablebletali protiv ikakvog priznanja Kosova,da ne vidim uopce razlog za pregovore!Bit ce oni meksi,cini mi se!

David Pantovic

pre 11 godina

Pa zasluzuli smo svi da znamo koji je plan? Pametni ljudi da rade na njemu. Ako je opet rat onda nas nece biti ni 2 miliona do 2014,

Bojan

pre 11 godina

Ok, da se ne lozite vise, ja cu vam reci sta pise u platformi, menjamo ime u Belosrbija, Nikolic se menja u Nikolsenko, okrecemo se vekovnim prijateljima koji ce se utrkivati oko toga ko ce nam dati veci kredit, koji ce verovatno odpisivati nasoj deci, sada malim belosrbistancima a tada ...

Vanča

pre 11 godina

DAČIĆU. zvuči glupo što kažeš: Jel pita neko Tačija za platformu? I deca znaju da je Tačijeva-Albanska platforma KOSOVO ALBANSKA DRŽAVA? Nije čudno što u zadnje vreme izbacuješ brojne političke nedorečene i dvosmialene zaključke, kao na primer u Briselu sa Eštonovom i Tačijem kome kažeš: "Kosovo je tvoje koliko i moje", ja sam rodjen na Kosovu? Kada je i tvoje koliko i Tačijevo, Dačiću, zašto se cela teritorija predaje Albancima, zašto pola nije pripalo Srbima (dva entiteta)? Zašto je u proteklih pet decenija proterano 600.000 hiljada Srba? Zašto se ne dozvoljava povratak prognanima? Zna se zašto, da bi Albanci napravili etničku albansku državu? A to na terenu znači da je pobedio Albanski separatistički fašizam? Sve ove podatke (objektivno stanje na terenu) si mogao da plasiraš u svetskim medijima koji su pratili trilateralni susret u Briselu? Ali ti nisi hteo da se ne zameraš Zapadu, i da sačuvaš funkciju? Defanzivnom politikom i propagandom doprinosiš da i druge preostale države priznaju državu Kosovo?

Milos

pre 11 godina

Zamislite kad bi 2 trenera pred finale lige sampiona otkrila svoju taktiku svima redom na izvolte. Ispali bi veoma glupi. Mislite o tome pre nego sto pocnete da napadate i da se vredjate kako neko krije nesto od vas.

miro split

pre 11 godina

Druže Ivice ja sam pita Tacija koja mu je platforma,a on mi je ovako reka:"Hitno i bezuvjetno priključenje Kosova i Metohije matici zemlji Srbiji,da se omogući svim Albancima brza asimilacija u Srbe pravoslavce,da se u središtu Prištine postavi ogroman spomenik Vuku Jeremiću koji bi finacirala albanska emigracija.I to je crvena linija koju Taci neće prijeći.Pa ti sad vidi šta ćeš.

xheni

pre 11 godina

Kosovari ne trebaju platformu jer ostaje sve u okviru Ustava(Ahtisarijev Plan),Srbiji se menja Ustav pa treba platforma za dijalog...

Milos

pre 11 godina

Zamislite kad bi 2 trenera pred finale lige sampiona otkrila svoju taktiku svima redom na izvolte. Ispali bi veoma glupi. Mislite o tome pre nego sto pocnete da napadate i da se vredjate kako neko krije nesto od vas.

Vanča

pre 11 godina

DAČIĆU. zvuči glupo što kažeš: Jel pita neko Tačija za platformu? I deca znaju da je Tačijeva-Albanska platforma KOSOVO ALBANSKA DRŽAVA? Nije čudno što u zadnje vreme izbacuješ brojne političke nedorečene i dvosmialene zaključke, kao na primer u Briselu sa Eštonovom i Tačijem kome kažeš: "Kosovo je tvoje koliko i moje", ja sam rodjen na Kosovu? Kada je i tvoje koliko i Tačijevo, Dačiću, zašto se cela teritorija predaje Albancima, zašto pola nije pripalo Srbima (dva entiteta)? Zašto je u proteklih pet decenija proterano 600.000 hiljada Srba? Zašto se ne dozvoljava povratak prognanima? Zna se zašto, da bi Albanci napravili etničku albansku državu? A to na terenu znači da je pobedio Albanski separatistički fašizam? Sve ove podatke (objektivno stanje na terenu) si mogao da plasiraš u svetskim medijima koji su pratili trilateralni susret u Briselu? Ali ti nisi hteo da se ne zameraš Zapadu, i da sačuvaš funkciju? Defanzivnom politikom i propagandom doprinosiš da i druge preostale države priznaju državu Kosovo?

Marko BG

pre 11 godina

Ako je Ustavom definisano da je Kosovo i Metohija sastavni deo Republike Srbije, ako je u svakoj prilici istaknuto da Srbija nikada neće priznati nezavisnost nekakve tvorevine na delu njene teritorije, kako onda platforma može biti - tajna ?!!! Da li to znači da naša vlast na kraju pregovora ipak pristaje na nezavisnot ? Odakle im pravo na tako nešto, da li za to imaju podršku naroda ?! Šta drugo može biti tajna ?

Tacijeva platforma

pre 11 godina

Sta ce Taciju platforma? On ne mora da glumi da je dobio rat kad ga je stvarno dobio, i da trazi da mu se da teritorija koju vec ima. On samo moze da sedi ceka a da ostavi Srbima da se koprcaju ne samo u tudjim mrezama nego i u svojim.

bezimena

pre 11 godina

Po USTAVU politiku, spoljašnju i unutrašnju utvrdjuje i vodi VLADA, NE predsednik države koji je, takodje po USTAVU, samo dužan da je sprovodi!

U ovom slučaju g-do SVI KRŠITE USTAV! Pa kada ga već kršite, onda lepo priznajte Kosovo. Kada je bal, nek' je maskenbal!

sasa jokic

pre 11 godina

Igraju se diplomatije, a rezultat znamo jos od 1999. Sto ga pre prihvatimo, pre ce nam biti bolje.
Obzirom da kriju platformu, nadam se da su konacno shvatili, i da cemo krenuti napred nakon sto prihvatimo realnost.
Kostunica i njegov tim mogu da postanu pocasni clanovi Ruske Akademije Nauka, i da se trajno presele tamo. Mislim da su visedecenijskim radom u interesu Rusije zasluzili expresno dobijanje drzavljanstva.

Svarog

pre 11 godina

jel neko pitao dacica (obzirim na njegove diplomatske sposobnosti) da li su u budzetu za sledecu godinu predvidjena sredstva za nove izbeglicke kampove?

zoran

pre 11 godina

Kosmet i prava Srba preko Drine da žive normalno izgubio je Milošević još krajem osamdesetih kada su mu Ameri nudili ulazak u NATO što je on, računajući na Ruse glatko odbio.

Sve što se posle događalo, od Komiteja, preko Franje, Alije, Rugove i Mila bila je posledica fatalno pogrešne odluke da se okrene Rusima, koji su tada bili u rasulu a i koji su nas, uzgred rečeno, uvek kroz istoriju ložili pa na kraju izneverili.

Prema tome, svi pregovori, platforme, trice i kučine, NIŠTA promeniti neće. Samo se traći vreme koje za Srbe curi i to ogromnom brzinom.

socijaldemokrata

pre 11 godina

Sa kojim pravom ti gradjane,koji ti daju legitimitet time sto koriste svoja gradjanska prava,uskracujes za informacije za poslove koje obavljas u njihovo ime i onih koji snose posledice tvojih poteza!!!!!?????!!!!!

sale

pre 11 godina

ovako nas pacijent je srbija koja boluje od teske bolesti tumor kosovo i metohija, za sada se drzi u zivotu na aparatima, a jos malo pa ni oni nece moci da ga odrze, na operaciju odmah!
i bice bolje svima!

Sara Anderberg

pre 11 godina

Pa i ja kao strankinja znam onu narodnu: Dala baba dinar da u kolo udje, sad daje deset da iz njega izadje. To se danas zove "Platforma".

Kaiser

pre 11 godina

U pravu si Ivice, što više vreme prolazi, naša pozicija je sve lošija.

Pregovore si u stvari trebao da počneš pre 15-20 godina, ali tada ste se radije igrali Karadjordja, cara Dušana, i slično.

Zato sada gutaš žabe, sve veću od veće.

Ni to ne bi bio problem da si makar nešto od toga naučio, ali nisi. Sprdaš se sa Pajtićem i Vojvodinom, jer znaš da će TE žabe da guta neko drugi.

Razgovori i pregovori služe da bi se izbeglo da do problema dodje, a kada do njih dodje, to i nisu pregovori, već ispunjavanje domaćeg zadatka.

Razocarani

pre 11 godina

A zar niste pre izbora govorili da vise nece biti dogovora iza ledja naroda i da se gradjani znati sve sta je dogovoreno?! Takodje ste pricali da ce oko platforme za Kosovo da se postigne najsiri drustveni konsenzus!

Toliko ste pricali o toj famoznoj platformi, a ispada da je sve vreme niste ni imali nego je sada pisete i krijete od gradjana.

...

zapad

pre 11 godina

Tzv platforma nije nista drugo do pokusaja postizanja politickog konsensusa oko Kosova - ona sustinski nista ne mijenja, Kosovo je drzava priznata od velikih sila, i one stoje iza nje, odnosno iza svoje odluke o priznanju. Ta tzv platforma je samo pokusaj formiranja jedinstvene politcke fronte, kako se to nekad govorilo, s ciljem demonstriranja sloge svih politickih stranaka po pitanju Kosova. No cini se da je tzv platforma samo nagovjestaj novih izbora u Srbiji, koji se ocekuju pocetkom ljeta.

bezimena

pre 11 godina

Još nešto I. Dačiću, koga ti šta pitaš?

Kao premijer ove tzv. države, dužan si da odgovaraš NAMA, njenim gradjanima, na svako postavljeno pitanje, dokle god te MI PLAĆAMO! Jasno!

Bojan

pre 11 godina

Ok, da se ne lozite vise, ja cu vam reci sta pise u platformi, menjamo ime u Belosrbija, Nikolic se menja u Nikolsenko, okrecemo se vekovnim prijateljima koji ce se utrkivati oko toga ko ce nam dati veci kredit, koji ce verovatno odpisivati nasoj deci, sada malim belosrbistancima a tada ...

blebetalo

pre 11 godina

Kakvo politicarsko besmisleno mlacenje slame!Svi znaju Tacijevu platformu - neovisno Kosovo u punim granicama,medjunarodno priznato!Gledajuci sa Srpske strane,po ustavu,platforma mora biti upravo suprotna.Cemu onda te glupe mistifikacije i tajnovitosti?Jedino ako ne racunate da ce te prekrsiti vlastiti ustav, a to ne zelite prikazat vlastitom narodu bas tako!Jasno je i da vam EU daje zadnju sansu kroz te pregovore;priznajte Kosovo,mi cemo vam "ubrzati" integracije.Je pokvareno i ucjenjivacki,ali tako sve funkcionira,a vi vidite kako ce te!Za Dacica mi je lako,on mjenja stav samo tako,kameleon,rekao bih.Pitam se kako ce tvrdi Toma i Vucic odreagirat,toliko su se nablebletali protiv ikakvog priznanja Kosova,da ne vidim uopce razlog za pregovore!Bit ce oni meksi,cini mi se!

Vlada

pre 11 godina

Nasi politicari-diletanti nikako da skontaju ko ovde kome treba da odgovara i ko koga placa. Dacicu, dokle god placamo porez ovoj drzavi i dokle god dobijas platu od nasih izdataka, treba da odgovaras kad te pitamo!

David Pantovic

pre 11 godina

Pa zasluzuli smo svi da znamo koji je plan? Pametni ljudi da rade na njemu. Ako je opet rat onda nas nece biti ni 2 miliona do 2014,

pratilac

pre 11 godina

dacicu, nemoj zezati, taci dao tebi platformu u brisel, pa vi (drzavni vrh) sada kao da razmatrate, a u stvari kada klintonka dolazi samo ce overavati pecatom !!!

xheni

pre 11 godina

Kosovari ne trebaju platformu jer ostaje sve u okviru Ustava(Ahtisarijev Plan),Srbiji se menja Ustav pa treba platforma za dijalog...

Justin

pre 11 godina

Nasa je nesreca sto Tacjjevu platformu svi u Srbiji znamo,a nasu ne znamo.Prvo nam Nikolic godinama prica kako ima gotov plan za Kosovo,ali ga cuva da mu ga protivnici ne prepisu pa sad vidimo da ga je toliko dobro sakrio da prosto ne moze ni sam da ga nadje.I zato moraju da rade "istorijsku platformu". A mi nemamo mere pa trazimo od Dacica da nam otkrije sta je napisano i tako omogucimo Tacjju da sve sazna! Puna podrska premijeru: Tvoje drzanje je apsolutno primereno inteligenciji onih koji su glasali za ovu vlast.Trazili smo zavitlavanje - molim lepo.

Filip

pre 11 godina

sta se bre svi foliraju i prave naivni? SNS je projekat Washingtona i dovedeni su na vlast da se zatvori priča oko Kosova pošto to sa Đinđićem, Koštunicom. i Tadićem nikako nije išlo kako su zamislili. Za koji dan će da dodju Klintonova i Eštonka da i Tačiju i Dačiju izdiktiraju šta i kako dalje. I to je sve. Jel neko misli da će Rusi i Kinezi prstom da mrdnu?

miro split

pre 11 godina

Druže Ivice ja sam pita Tacija koja mu je platforma,a on mi je ovako reka:"Hitno i bezuvjetno priključenje Kosova i Metohije matici zemlji Srbiji,da se omogući svim Albancima brza asimilacija u Srbe pravoslavce,da se u središtu Prištine postavi ogroman spomenik Vuku Jeremiću koji bi finacirala albanska emigracija.I to je crvena linija koju Taci neće prijeći.Pa ti sad vidi šta ćeš.