Petak, 26.10.2012.

16:08

Berluskoniju kazna odmah smanjena

Sud u Milanu osudio Silvija Berluskonija na četiri godine zatvora zbog utaje poreza, a zatim na osnovu zakona o amnestiji iz 2006. kaznu smanjio na godinu dana.

Izvor: B92

Berluskoniju kazna odmah smanjena IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

100 Komentari

Sortiraj po:

Kokan

pre 11 godina

U zatvorima ne sede sposobni, a za pare se danas moze kupiti sve, bukvalno. Cestitam Berluskoniju zato sto je on jedan mnooooogo sposoban covek.

zika

pre 11 godina

ovde se nesto ne slaze. slavni sud stalno goni berluskonija a narod stalno glasa berlusonija. ili je lud sud ili je lud narod, a neko je komunista jos iz doba palmira toljatija

A Dulicu nedelju dana corke

pre 11 godina

I, sta sada kazu nasi ljubitelji Evropske Unije ? Sada je jasno zasto nase demokrate crnim dzipovima zure u EU. Zbog amnestije !

DSS

pre 11 godina

Nema tih para zbog kojih bih 3 dana lezao u buvari! Najvrednije od svega je sloboda! A doticni je previse glup covek da je za bednih 450 mil. rizikovao tako nesto. Suvise je mator da bude toliko glup da stigne do toga da se vucara po sudovima...

marko

pre 11 godina

Eto zašto je ispravno imati smrtnu kaznu kao Kinezi, ovaj ne bi doživeo sledeću godinu u Kini, jer ni ne zaslužuje, ceo život se ponaša bahato arogantno, a sve na račun građana, ovakve treba streljati za primer svima drugima, verujem da bi to bilo veoma efikasno u sprečavanja novih sličnih slučajeva. Baš pre gledam kako pričaju da za obično obijanje kioska ti možeš da dobiješ u Srbiji veću kaznu nego da kao političar ili činovnik ukradeš milione preko državnih ustanova, što se dešava na svakom koraku, a i kad ih uvate nikada ne dobiju zasluženu kaznu.

Zoki

pre 11 godina

Ova presuda će da padne posle žalbe, zato što nema zakonsku podlogu. Italijanska kompanija je kupovala od offshore kompanije nešto što je offshore kompanija kupila od američkih distributera. Šta ima sud sa tim? Ako je Berluskoni dobijao od te offshore kompanije novac koji nije prijavljivao za porez, to je nešto za šta može da odgovara. Ako je novac ostajao u offshore kompaniji ili je kompanija isplaćivala fizička lica koja nisu poreski obveznici u Italiji - onda Berluskoniju ne mogu apsolutno ništa.
Ovo je birokratska ujdurma po sistemu "držite lopova". Postoji verovatno puno drugih stvari za koje bi Berluskoni mogao da odgovara, a oko kojih se moraju pomučiti da ih dokažu. Oslobođen je za gomilu stvari koje nisu uspeli da dokažu, pa sada hajde da ga osude za nešto. Ideja da sud daje strožiju kaznu nego što traži tužilac, a da onda istog dana pomilovao osuđenog za 3/4 kazne, pre nego što je kazna i postala pravosnažna.

nikola f.

pre 11 godina

najgospodskiji mafijas. uziva u zivotu, ima svoj vrlo vrlo uspesan fudbalski klub, vrti milione i uziva sa maloletnicama. sta jos treba ikome?

btw, ovo je u rangu hapsenja Miskovica kod nas, sto se nece desiti nikad, iako je javna tajna da je "postenjacina"

Nemoje bre da ser...

pre 11 godina

Ajde,ko od vas nebi zeleo da bude Beruskoni!Vruc vetar,lepe zene!Ja se mucim da prezeivim jedva krpim kraj sa krajem a drugu zenu ne smem da pogledam,skup je to sport!Beruskoni je moj idol.FORCA SILVIO!!!

Evropska posla

pre 11 godina

Godinu dana za utaju 250 miliona evra? Pa ovi su bolji nego mi. Kod nas za 50 miliona evra dobijete dve godine (doduse jednu uslovno). Eeeee, to vam je ta uredjena i pravna EU. Isti djavo kao i kod nas, samo sto nama ovde mediji spinuju i lazu. Kad bi realno prikazali stanje u EU, jos novih 10% bi ladno odustalo od idenja tamo, a u odredjenom roku, kad bi se shvatilo da nemamo apsolutno nikakve koristi, verovatno bi jedno 80-90% bilo protiv. To ce na kraju i biti, samo dok malo ove koje je uhvatilo EU slepilo, otvore oci, opipaju novcanik, i shvate da se nije za mrvu podebljao tokom svih ovih godina kojih smo na putu ka EU.

california boy

pre 11 godina

ovde u usa bi dobio 20 godina. poraz za italijansko pravosudje, posebno sto svi znamo da bi obican smrtnik dobio jedno 5 godina za 1000eura

cickavi01

pre 11 godina

Treći čovek u Italiji po bogatstvu, koje je prema Forbsovoj listi, 2010. godine iznosilo devet milijardi dolara, vlasnik raskošnih vila u Sardiniji i širom sveta, Berluskoni je dovođen u vezu sa nizom seksualnih i korupcionaških skandala.

E zato treba zabraniti svakom politicaru da sme da otvara firme i preduzeca dokle god se bavi politikom a i njegovim bliznjima a zauzvrat davati im plate od 5000 eura mesecno
Ova postali kraljevi i niko im nista nemoze....u BIVSOJ JUGOSLAVIJI toga nije bilo a posle isto kao u Italiji.
Skoro svi politicari multi milioneri i niko neodgovara za nedela i korupciju.
Uzas u kom svetu zivimo.

dejan

pre 11 godina

novo vreme, demokratija. globalizacija, sve to stvara ludo vreme u kome zakon vise nije jednak za sve. Da neki obicni gradjanin uradi i dvadeseti deo sta jw radio Berluskoni lezao bi 20 godina sigurno.

Jelena

pre 11 godina

Brescia, procitaj sta je napisao "Veliki drzavnik". Dodala bih samo, zahvaljujuci trima kanalima Medijaseta i istom broju kanala drzavne televizije. Jednom reci, videocracy. Nametnuo je, zahvaljujuci tome, jedan drasticno nizak kulturni nivo italijanskom drustvu, uz dominaciju polugolih zena ogromnih grudi i usana - bas prema njegovom licnom ukusu. To sto si ti deo te mase opcinjene likom Berluskonija, nije nikakav dokaz. Celokupna italijanska intelektualna i kulturna elita je uvek bila protiv Berluskonija.

Velibor, USA

pre 11 godina

@Саша, Italija, ovakva kakvom je berli napravio, je vishe predstavnik nekog drugachijeg sveta od savremenog zapadnog. vishe lichi na zemlje ex-Yu, putinovu Rusiju (znam, tebi se to sve dopada) nego na EU. stoga, malo manje s tim zamenjivanjem teza, Саша jer berli je crna ovca savremenog zapadnog sveta u EU-u.

cickavi01

pre 11 godina

Mislim da ovo prelazilazi i cirkus monty paytona
Osude te na 4 godine i odmah amnestija i ni manje ni vise nego 3 godine ti skinu to jest skoro 3/4-ne
Pa to nema nigde,to je izrugavanje narodu i slobodi.
Kako je moguce da mu neko to toliko smanji????

nenad

pre 11 godina

A da li je osuđen da plati taj neplaćeni porez, plus globu za utaju? Zatvor i nije toliko važan, ko ne bi odležao 4 godine za tolike milione.

Brescia

pre 11 godina

(Jelena, 26. oktobar 2012 20:38)

Ti si malo pobrkala loncice. Po tvom komentaru zakljucujem da zivis u Italiji, kao i ja. Nije dzabe Berluskoni bio na vlasti sve do sada. Romano Prodi je vise nagrdio Italiju u dva mandata nego bilo ko drugi. Nije Berluskoni vladao u kontinuitetu. Bili su tu i Prodi I Lamberto Dini itd. I Silvio se uvek vracao na vlast posle njih. To nesto govori, zar ne?

David Pantovic

pre 11 godina

Kriminalci GDe god da se okrenes. Jer ovi sto ukradu milione nikad ne idu u zatvor. Samo mucenici idu u zatvor sto ne mogu da plate.

Veliki državnik

pre 11 godina

Berluskoni je elementarna nepogoda koja je zadesila Italiju i koja se napajala manje obrazovanim, ruralnim, i primitivnim delom biračkog tela, koga ima taman dovoljno da je usprkos nizanju neuspeha iz mandata u mandat dobijao izbore. A dilovi koje je pravio sa Gadafijem pa ga je na kraju ispalio dovoljno govore o tome kakav je čovek.

Саша

pre 11 godina

Како су се неискусно примили коментатори који повероваше у некакву "европску правду" и будуће затворске дане Силвија Берлусконија :)
Схватите већ једном, да за богате и моћне не важе исти закони као за обичан пук. Тако је и у тој вашој имагинарној "Европи", тако је и у САД, тако је мање више свуда.
Престаните више да маштате и мислите да негде постоји идеална држава.

Александар Џунић

pre 11 godina

Тиме што се то 'дете' окитило титулом проститутке, анулирала је своје малолетништво, уносећи забуну у редове хормона искусног политичара. Не бих имао више питања...

Dejan

pre 11 godina

A gledaj ove naivcine u komentarima sto su se ponadali kao da ce da zavrsi u zatvoru... :) Pa na kraju ima da mu plate odstetu zbog pretrpljenog straha...

QQQ

pre 11 godina

Tako to rade na 'trulom zapadu'
(Gringo, 26. oktobar 2012 17:00)

Sacekaj presudu posle zalbe, bojim se da ce ti " truli Zapad " stajati bez navodnika. Ako ode u zatvor na neko krace vreme, uskoro ce mo citati "Berulskoni pravio orgije u zatvorskoj celiji" ili da je dobio narukvicu i izdrzava kaznu iz svoje vile na Siciliji....i sl.

Mosa

pre 11 godina

Dzabe hvalite Italiju.Upravo su objavili da mu je sud na osnovu Zakona o amnestiji smanjio kaznu na godinu dana zatvora.Jos da drugostepeni sud umesa prstice i Silvio ce opet da juri maloletnice! Svi su jednaki,ali su neki jednakiji.Bilo je tako i bice uvek u svim drustvima!

Tekelija

pre 11 godina

Eto i Italija je dobila svog Sanadera, !
(A kada ce Srbija ?, 26. oktobar 2012 18:01)

Ми смо прву гарнитуру својих Санадера послали странцима у Хаг да се с њима бакћу.

Друга гарнитура треба тек да дође на тапет.

То ће да одради трећа...

Jelena

pre 11 godina

Dusane Martinovicu, malo ste pobrkali loncice ili ste samo lose obavesteni. Berluskoni je dobrim delom odgovoran za ekonomsku krizu u Italiji, posle 20 godina njegove vlasti zemlja se nalazi na najnizem stepenu od posle rata, a drzavom je upravljao iskljucivo u svoju korist i donosio zakone prilagodjene sebi. Bivsu zenu i sve svoje advokate je smestio u Parlament, pa ih mi izdrzavamo, umesto njega, jedna od bivsih ljubavnica je bila minastarka u njegovoj vladi, a druga savetnik u regiji Lombardija. Konacno smo ga se definitivno oslobodili, pa nije ni vazno sto nece zaista otici u zatvor.

Dusan Martinovic

pre 11 godina

G-dine Berluskoni iskreno i jako mi je zao. Tipican "Staljinisticki montirani proces".Video sam da zele da Vam se osvete zbog politike koju ste vodili onda posle improvizovanog atentata.Za mene ste jedan od najvecih drzavnika 20 veka. Zelim vam da dugo zivite i da Vas sto pre oslobode.Vi ste zeleli da porvratite Italiji privredni rast i ukinute Evro sto je bio potez pravog domacina ali do juce Vasi prijatlji su se okrenuli protiv Vas bas zbog toga
Dusan Martinovc B.Sc M.Sc MBA P.Eng

Cinik

pre 11 godina

Princip je isti sve su ostalo nijanse. Sada vidite gde mi hrlimo da udjemo po svaku cenu. Koliko godina su trajali procesi protiv Berluskonija, koliko ih je zastarelo, koliko puta se je pozvao na imunitet i na sve to ta čuvena EU nikada nije reagovala. Ta ista EU nama drži predavanja o Ustavu, zakonu, pravosudju a u svom dvorištu nije počistila smeće. Šta ćemo, videla žaba gde se konj potkiva pa i ona digla nogu.

miroslav

pre 11 godina

E deco to se zove demokratija. Korupcija, mito, izbegavanje placanja poreza izivljavanje nad sirotinjom meni to deluje sve poznato, kao da zivimo u istom krugu Danteovog pakla. A zatvor ce da vidi samo kad ga sam napravi.

Jedna sudska varka

pre 11 godina

Simone, ne zanosi se, pre će kamila proći kroz iglene uši nego što će Silvio ići u zatvor. Ovo je tek prvostepena presuda i nije mu prva, sve ih je kasnije poništio viši sud. Ovde obično koriste odugovlačenje i čeka se da nastupi institut zastarelosti. To će se i ovde desiti. U zatvor tamo ne idu stariji ljudi, kod nas ne idu ni mlade cece, a slavni Silvio ima 76 godina.

Zoran

pre 11 godina

Berluskoni ce da plati, pa ce da izbegne zatvor. Kod nas biznismeni slicnog tipa, a i mnogo gori, ne moraju nista da plate. Njih niko ne dira. Istini za volju Italija nema reformisano i nezavisno sudstvo kao mi.

Goran

pre 11 godina

Sta mi cekamo? Zar je moguce da mi nemamo nijednog Berluskonija ili Sanadera. Dulic kao Berluskoni, to mi zvuci smesno. Treba da krenemo najzad u lov na one koji su opljackali stotine miliona evra.

hahahaha

pre 11 godina

ljudi proces zalbi ce trajati min 2 godine...postoje jos dve institucije koje ce on obici...izmedju ostalog i kasacioni sud....a slucaj zastareva u junu ili julu 2014....pa izracunajte sami....nece on za zivota provesti ni sekundu u zatvoru!!!! opustite se

Mil

pre 11 godina

To je politicki proces. Berlusconi se celi zivot borio protiv levice i komunista u Italiji. U Italiji je doskora postojala Komunisticka partija u parlamentu i bila je vrlo uticajna.

Simon

pre 11 godina

Bravo za italiansko pravosudje, pricajte vi sta hocete, mi mozemo samo da im se naklonimo i da im zavidimo. Ovi nasi sudovi ne mogu Kostunicu da izvedu pred sud ni kao svedoka, a nesto vise od toga je u domenu tvrde naucne fantastike.

sale nacionale

pre 11 godina

A da pita Cecu za onu narukvicu? Mislim,dosta smo mi od Italijana ucili o borbi protiv korupcije,nezavisnom pravosudju i tako to... Red je da i mi prodamo tehnologiju zapadu.

rimljanin

pre 11 godina

E to je drzava..
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (sisa, 26. oktobar 2012 16:25)

Mora da se salis..Italija je isto toliko banana drzava kao i Srbija, jeste da su bolji u ekonomskom smislu ali opet po drzavnom izgledu moraju da slusaju sta im Amerika kaze, a Monti je tu namesten da bi prilagodio americkim interesima.
Inace Berluskoni je jos juce najavio da nece ucestvovati na sledecim izborima 2013..dal je to slucajnost?

Deki i ne glasam za nikog

pre 11 godina

E to je drzava..
(sisa, 26. oktobar 2012 16:25)
Znas li ti koliko puta je osudjivan pa onda zalba, pare, pretnje i opaaaa slobodan i nevin k'o dete kad se rodi :-)

ljuba

pre 11 godina

Ma daj... Ima 76 godina, sta je sve uradio u zivotu, zalice se,i na kraju kada, (mozda),ga i osude pravosnazno, umrece... Svi ti procesi protiv politicara, biznismena koji su radili sta hoce je smujurija, svuda, sem mozda u kini...

Alex

pre 11 godina

Sve na stranu, Silvio je izuzetno sposoban čovek sa neverovatnom harizmom, neprevaziđen. A italijanski pravosudni sistem je daleko od pravičnog i jako selektivan

Dzoni

pre 11 godina

Kad ce mi ovo da dozivimo..kod nas koji smo 1000 puta siromasniji nestaju milijarde eura i nikom nista a politicari svi postali bogatasi.

cheers

pre 11 godina

Italija je divlja drzava. Kao i nasa. Nikada Berluskoni nece vidjeti zatvor. Pa svi znamo da je kolijevka mafije. Mozete misliti kakve su se tu sve prevare desavale.

Vladimir

pre 11 godina

E to se zove borba protiv korupcije .Kada u nasoj drzavi premijeri budu isli u zatvor mozda nesto i bude od nas. Svaka cast Italiji BRAVO!

giovanni

pre 11 godina

Mora se priznati da ni italijanima nije lako sa političarima. Prvo upropaste zemlju, obogate se za šesnaest generacija unapred, a onda im se sudi i tobože niko nije nedodirljiv. Farsa od politike, pravosudja i države.Velike opasne dobro osmišljene igre kako bi se osiromašeni narod sludio i programirano postao nemoćan u igri sa djavolom.Da li vas to podseća na nešto?

Dan

pre 11 godina

Šestogodišnji proces, pa sad još šest godina nakon žalbe, pa onda čekanje do izvršenja presude. Do tada će čiča doživeti prirodnu smrtnu kaznu.

JA=niko&nishta

pre 11 godina

Hehe... Za vise milionsku utaju poreza samo 4 godine... Smesno malo, zar ne!? Pa toliko se dobije i za manje prekrsaje... Smatram da je to veoma mala kazna za takve lopovluke, ne samo u Italiji, vec svuda, tj. kod nas...

Владо Бања Лука

pre 11 godina

Силвио се супроставио диктатури Мариа Монтија (који није изабран на изборима, већ је наметнут декретом). Нажалост, данас ко год се супростави глобалној диктатури и стварању једне светске сатанистичке владе, бива анатемисан, осуђен или у Гадафијевом случају, жив растргнут у пустињском пијеску!

miki

pre 11 godina

kapiram da ce sad svi da komentarisu kako je kao i Putin Berluskoni cool i super lik. Hvala bogu da je ova protuva konacno osudjena. Upropasti Italijane, covek kome je bilo prece da spava sa maloletnicama nego da vodi drzavu.

Aron

pre 11 godina

Baš mi je krivo za Berluskonija, veoma harizmatičan i uspešan lik. Hadam se da svi kompleksaši u Italiji sada likuju zbog svoje zavisti prema njemu. Čovek je prosto imao sve, milijarder, medijski magnat,vlasnik jednog od najboljih evropskih klubova, državnik,zavodnik, šmeker... To što je on u svom životu postigao to drugi nebi uradili ni za 1 000 000 godina.

Majstor broj jedan

pre 11 godina

Kada bih ja uspeo da utajim toliko novca, ja ne bih dobio 4 godine nego 4 dozivotne...Nikad mi nije bila jasna ta "pravda"...

Vladimir

pre 11 godina

E to se zove borba protiv korupcije .Kada u nasoj drzavi premijeri budu isli u zatvor mozda nesto i bude od nas. Svaka cast Italiji BRAVO!

Deki i ne glasam za nikog

pre 11 godina

E to je drzava..
(sisa, 26. oktobar 2012 16:25)
Znas li ti koliko puta je osudjivan pa onda zalba, pare, pretnje i opaaaa slobodan i nevin k'o dete kad se rodi :-)

ljuba

pre 11 godina

Ma daj... Ima 76 godina, sta je sve uradio u zivotu, zalice se,i na kraju kada, (mozda),ga i osude pravosnazno, umrece... Svi ti procesi protiv politicara, biznismena koji su radili sta hoce je smujurija, svuda, sem mozda u kini...

Majstor broj jedan

pre 11 godina

Kada bih ja uspeo da utajim toliko novca, ja ne bih dobio 4 godine nego 4 dozivotne...Nikad mi nije bila jasna ta "pravda"...

cheers

pre 11 godina

Italija je divlja drzava. Kao i nasa. Nikada Berluskoni nece vidjeti zatvor. Pa svi znamo da je kolijevka mafije. Mozete misliti kakve su se tu sve prevare desavale.

Aron

pre 11 godina

Baš mi je krivo za Berluskonija, veoma harizmatičan i uspešan lik. Hadam se da svi kompleksaši u Italiji sada likuju zbog svoje zavisti prema njemu. Čovek je prosto imao sve, milijarder, medijski magnat,vlasnik jednog od najboljih evropskih klubova, državnik,zavodnik, šmeker... To što je on u svom životu postigao to drugi nebi uradili ni za 1 000 000 godina.

sale nacionale

pre 11 godina

A da pita Cecu za onu narukvicu? Mislim,dosta smo mi od Italijana ucili o borbi protiv korupcije,nezavisnom pravosudju i tako to... Red je da i mi prodamo tehnologiju zapadu.

Dan

pre 11 godina

Šestogodišnji proces, pa sad još šest godina nakon žalbe, pa onda čekanje do izvršenja presude. Do tada će čiča doživeti prirodnu smrtnu kaznu.

miki

pre 11 godina

kapiram da ce sad svi da komentarisu kako je kao i Putin Berluskoni cool i super lik. Hvala bogu da je ova protuva konacno osudjena. Upropasti Italijane, covek kome je bilo prece da spava sa maloletnicama nego da vodi drzavu.

Nemoje bre da ser...

pre 11 godina

Ajde,ko od vas nebi zeleo da bude Beruskoni!Vruc vetar,lepe zene!Ja se mucim da prezeivim jedva krpim kraj sa krajem a drugu zenu ne smem da pogledam,skup je to sport!Beruskoni je moj idol.FORCA SILVIO!!!

Simon

pre 11 godina

Bravo za italiansko pravosudje, pricajte vi sta hocete, mi mozemo samo da im se naklonimo i da im zavidimo. Ovi nasi sudovi ne mogu Kostunicu da izvedu pred sud ni kao svedoka, a nesto vise od toga je u domenu tvrde naucne fantastike.

Dejan

pre 11 godina

A gledaj ove naivcine u komentarima sto su se ponadali kao da ce da zavrsi u zatvoru... :) Pa na kraju ima da mu plate odstetu zbog pretrpljenog straha...

giovanni

pre 11 godina

Mora se priznati da ni italijanima nije lako sa političarima. Prvo upropaste zemlju, obogate se za šesnaest generacija unapred, a onda im se sudi i tobože niko nije nedodirljiv. Farsa od politike, pravosudja i države.Velike opasne dobro osmišljene igre kako bi se osiromašeni narod sludio i programirano postao nemoćan u igri sa djavolom.Da li vas to podseća na nešto?

Evropska posla

pre 11 godina

Godinu dana za utaju 250 miliona evra? Pa ovi su bolji nego mi. Kod nas za 50 miliona evra dobijete dve godine (doduse jednu uslovno). Eeeee, to vam je ta uredjena i pravna EU. Isti djavo kao i kod nas, samo sto nama ovde mediji spinuju i lazu. Kad bi realno prikazali stanje u EU, jos novih 10% bi ladno odustalo od idenja tamo, a u odredjenom roku, kad bi se shvatilo da nemamo apsolutno nikakve koristi, verovatno bi jedno 80-90% bilo protiv. To ce na kraju i biti, samo dok malo ove koje je uhvatilo EU slepilo, otvore oci, opipaju novcanik, i shvate da se nije za mrvu podebljao tokom svih ovih godina kojih smo na putu ka EU.

JA=niko&nishta

pre 11 godina

Hehe... Za vise milionsku utaju poreza samo 4 godine... Smesno malo, zar ne!? Pa toliko se dobije i za manje prekrsaje... Smatram da je to veoma mala kazna za takve lopovluke, ne samo u Italiji, vec svuda, tj. kod nas...

california boy

pre 11 godina

ovde u usa bi dobio 20 godina. poraz za italijansko pravosudje, posebno sto svi znamo da bi obican smrtnik dobio jedno 5 godina za 1000eura

Jedna sudska varka

pre 11 godina

Simone, ne zanosi se, pre će kamila proći kroz iglene uši nego što će Silvio ići u zatvor. Ovo je tek prvostepena presuda i nije mu prva, sve ih je kasnije poništio viši sud. Ovde obično koriste odugovlačenje i čeka se da nastupi institut zastarelosti. To će se i ovde desiti. U zatvor tamo ne idu stariji ljudi, kod nas ne idu ni mlade cece, a slavni Silvio ima 76 godina.

Dzoni

pre 11 godina

Kad ce mi ovo da dozivimo..kod nas koji smo 1000 puta siromasniji nestaju milijarde eura i nikom nista a politicari svi postali bogatasi.

cickavi01

pre 11 godina

Treći čovek u Italiji po bogatstvu, koje je prema Forbsovoj listi, 2010. godine iznosilo devet milijardi dolara, vlasnik raskošnih vila u Sardiniji i širom sveta, Berluskoni je dovođen u vezu sa nizom seksualnih i korupcionaških skandala.

E zato treba zabraniti svakom politicaru da sme da otvara firme i preduzeca dokle god se bavi politikom a i njegovim bliznjima a zauzvrat davati im plate od 5000 eura mesecno
Ova postali kraljevi i niko im nista nemoze....u BIVSOJ JUGOSLAVIJI toga nije bilo a posle isto kao u Italiji.
Skoro svi politicari multi milioneri i niko neodgovara za nedela i korupciju.
Uzas u kom svetu zivimo.

Jelena

pre 11 godina

Brescia, procitaj sta je napisao "Veliki drzavnik". Dodala bih samo, zahvaljujuci trima kanalima Medijaseta i istom broju kanala drzavne televizije. Jednom reci, videocracy. Nametnuo je, zahvaljujuci tome, jedan drasticno nizak kulturni nivo italijanskom drustvu, uz dominaciju polugolih zena ogromnih grudi i usana - bas prema njegovom licnom ukusu. To sto si ti deo te mase opcinjene likom Berluskonija, nije nikakav dokaz. Celokupna italijanska intelektualna i kulturna elita je uvek bila protiv Berluskonija.

hahahaha

pre 11 godina

ljudi proces zalbi ce trajati min 2 godine...postoje jos dve institucije koje ce on obici...izmedju ostalog i kasacioni sud....a slucaj zastareva u junu ili julu 2014....pa izracunajte sami....nece on za zivota provesti ni sekundu u zatvoru!!!! opustite se

Zoran

pre 11 godina

Berluskoni ce da plati, pa ce da izbegne zatvor. Kod nas biznismeni slicnog tipa, a i mnogo gori, ne moraju nista da plate. Njih niko ne dira. Istini za volju Italija nema reformisano i nezavisno sudstvo kao mi.

Mosa

pre 11 godina

Dzabe hvalite Italiju.Upravo su objavili da mu je sud na osnovu Zakona o amnestiji smanjio kaznu na godinu dana zatvora.Jos da drugostepeni sud umesa prstice i Silvio ce opet da juri maloletnice! Svi su jednaki,ali su neki jednakiji.Bilo je tako i bice uvek u svim drustvima!

cickavi01

pre 11 godina

Mislim da ovo prelazilazi i cirkus monty paytona
Osude te na 4 godine i odmah amnestija i ni manje ni vise nego 3 godine ti skinu to jest skoro 3/4-ne
Pa to nema nigde,to je izrugavanje narodu i slobodi.
Kako je moguce da mu neko to toliko smanji????

Владо Бања Лука

pre 11 godina

Силвио се супроставио диктатури Мариа Монтија (који није изабран на изборима, већ је наметнут декретом). Нажалост, данас ко год се супростави глобалној диктатури и стварању једне светске сатанистичке владе, бива анатемисан, осуђен или у Гадафијевом случају, жив растргнут у пустињском пијеску!

rimljanin

pre 11 godina

E to je drzava..
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (sisa, 26. oktobar 2012 16:25)

Mora da se salis..Italija je isto toliko banana drzava kao i Srbija, jeste da su bolji u ekonomskom smislu ali opet po drzavnom izgledu moraju da slusaju sta im Amerika kaze, a Monti je tu namesten da bi prilagodio americkim interesima.
Inace Berluskoni je jos juce najavio da nece ucestvovati na sledecim izborima 2013..dal je to slucajnost?

Alex

pre 11 godina

Sve na stranu, Silvio je izuzetno sposoban čovek sa neverovatnom harizmom, neprevaziđen. A italijanski pravosudni sistem je daleko od pravičnog i jako selektivan

miroslav

pre 11 godina

E deco to se zove demokratija. Korupcija, mito, izbegavanje placanja poreza izivljavanje nad sirotinjom meni to deluje sve poznato, kao da zivimo u istom krugu Danteovog pakla. A zatvor ce da vidi samo kad ga sam napravi.

Velibor, USA

pre 11 godina

@Саша, Italija, ovakva kakvom je berli napravio, je vishe predstavnik nekog drugachijeg sveta od savremenog zapadnog. vishe lichi na zemlje ex-Yu, putinovu Rusiju (znam, tebi se to sve dopada) nego na EU. stoga, malo manje s tim zamenjivanjem teza, Саша jer berli je crna ovca savremenog zapadnog sveta u EU-u.

David Pantovic

pre 11 godina

Kriminalci GDe god da se okrenes. Jer ovi sto ukradu milione nikad ne idu u zatvor. Samo mucenici idu u zatvor sto ne mogu da plate.

Jelena

pre 11 godina

Dusane Martinovicu, malo ste pobrkali loncice ili ste samo lose obavesteni. Berluskoni je dobrim delom odgovoran za ekonomsku krizu u Italiji, posle 20 godina njegove vlasti zemlja se nalazi na najnizem stepenu od posle rata, a drzavom je upravljao iskljucivo u svoju korist i donosio zakone prilagodjene sebi. Bivsu zenu i sve svoje advokate je smestio u Parlament, pa ih mi izdrzavamo, umesto njega, jedna od bivsih ljubavnica je bila minastarka u njegovoj vladi, a druga savetnik u regiji Lombardija. Konacno smo ga se definitivno oslobodili, pa nije ni vazno sto nece zaista otici u zatvor.

Tekelija

pre 11 godina

Eto i Italija je dobila svog Sanadera, !
(A kada ce Srbija ?, 26. oktobar 2012 18:01)

Ми смо прву гарнитуру својих Санадера послали странцима у Хаг да се с њима бакћу.

Друга гарнитура треба тек да дође на тапет.

То ће да одради трећа...

Goran

pre 11 godina

Sta mi cekamo? Zar je moguce da mi nemamo nijednog Berluskonija ili Sanadera. Dulic kao Berluskoni, to mi zvuci smesno. Treba da krenemo najzad u lov na one koji su opljackali stotine miliona evra.

nenad

pre 11 godina

A da li je osuđen da plati taj neplaćeni porez, plus globu za utaju? Zatvor i nije toliko važan, ko ne bi odležao 4 godine za tolike milione.

Саша

pre 11 godina

Како су се неискусно примили коментатори који повероваше у некакву "европску правду" и будуће затворске дане Силвија Берлусконија :)
Схватите већ једном, да за богате и моћне не важе исти закони као за обичан пук. Тако је и у тој вашој имагинарној "Европи", тако је и у САД, тако је мање више свуда.
Престаните више да маштате и мислите да негде постоји идеална држава.

Brescia

pre 11 godina

(Jelena, 26. oktobar 2012 20:38)

Ti si malo pobrkala loncice. Po tvom komentaru zakljucujem da zivis u Italiji, kao i ja. Nije dzabe Berluskoni bio na vlasti sve do sada. Romano Prodi je vise nagrdio Italiju u dva mandata nego bilo ko drugi. Nije Berluskoni vladao u kontinuitetu. Bili su tu i Prodi I Lamberto Dini itd. I Silvio se uvek vracao na vlast posle njih. To nesto govori, zar ne?

dejan

pre 11 godina

novo vreme, demokratija. globalizacija, sve to stvara ludo vreme u kome zakon vise nije jednak za sve. Da neki obicni gradjanin uradi i dvadeseti deo sta jw radio Berluskoni lezao bi 20 godina sigurno.

Veliki državnik

pre 11 godina

Berluskoni je elementarna nepogoda koja je zadesila Italiju i koja se napajala manje obrazovanim, ruralnim, i primitivnim delom biračkog tela, koga ima taman dovoljno da je usprkos nizanju neuspeha iz mandata u mandat dobijao izbore. A dilovi koje je pravio sa Gadafijem pa ga je na kraju ispalio dovoljno govore o tome kakav je čovek.

nikola f.

pre 11 godina

najgospodskiji mafijas. uziva u zivotu, ima svoj vrlo vrlo uspesan fudbalski klub, vrti milione i uziva sa maloletnicama. sta jos treba ikome?

btw, ovo je u rangu hapsenja Miskovica kod nas, sto se nece desiti nikad, iako je javna tajna da je "postenjacina"

Cinik

pre 11 godina

Princip je isti sve su ostalo nijanse. Sada vidite gde mi hrlimo da udjemo po svaku cenu. Koliko godina su trajali procesi protiv Berluskonija, koliko ih je zastarelo, koliko puta se je pozvao na imunitet i na sve to ta čuvena EU nikada nije reagovala. Ta ista EU nama drži predavanja o Ustavu, zakonu, pravosudju a u svom dvorištu nije počistila smeće. Šta ćemo, videla žaba gde se konj potkiva pa i ona digla nogu.

QQQ

pre 11 godina

Tako to rade na 'trulom zapadu'
(Gringo, 26. oktobar 2012 17:00)

Sacekaj presudu posle zalbe, bojim se da ce ti " truli Zapad " stajati bez navodnika. Ako ode u zatvor na neko krace vreme, uskoro ce mo citati "Berulskoni pravio orgije u zatvorskoj celiji" ili da je dobio narukvicu i izdrzava kaznu iz svoje vile na Siciliji....i sl.

Александар Џунић

pre 11 godina

Тиме што се то 'дете' окитило титулом проститутке, анулирала је своје малолетништво, уносећи забуну у редове хормона искусног политичара. Не бих имао више питања...

marko

pre 11 godina

Eto zašto je ispravno imati smrtnu kaznu kao Kinezi, ovaj ne bi doživeo sledeću godinu u Kini, jer ni ne zaslužuje, ceo život se ponaša bahato arogantno, a sve na račun građana, ovakve treba streljati za primer svima drugima, verujem da bi to bilo veoma efikasno u sprečavanja novih sličnih slučajeva. Baš pre gledam kako pričaju da za obično obijanje kioska ti možeš da dobiješ u Srbiji veću kaznu nego da kao političar ili činovnik ukradeš milione preko državnih ustanova, što se dešava na svakom koraku, a i kad ih uvate nikada ne dobiju zasluženu kaznu.

Mil

pre 11 godina

To je politicki proces. Berlusconi se celi zivot borio protiv levice i komunista u Italiji. U Italiji je doskora postojala Komunisticka partija u parlamentu i bila je vrlo uticajna.

Dusan Martinovic

pre 11 godina

G-dine Berluskoni iskreno i jako mi je zao. Tipican "Staljinisticki montirani proces".Video sam da zele da Vam se osvete zbog politike koju ste vodili onda posle improvizovanog atentata.Za mene ste jedan od najvecih drzavnika 20 veka. Zelim vam da dugo zivite i da Vas sto pre oslobode.Vi ste zeleli da porvratite Italiji privredni rast i ukinute Evro sto je bio potez pravog domacina ali do juce Vasi prijatlji su se okrenuli protiv Vas bas zbog toga
Dusan Martinovc B.Sc M.Sc MBA P.Eng

Zoki

pre 11 godina

Ova presuda će da padne posle žalbe, zato što nema zakonsku podlogu. Italijanska kompanija je kupovala od offshore kompanije nešto što je offshore kompanija kupila od američkih distributera. Šta ima sud sa tim? Ako je Berluskoni dobijao od te offshore kompanije novac koji nije prijavljivao za porez, to je nešto za šta može da odgovara. Ako je novac ostajao u offshore kompaniji ili je kompanija isplaćivala fizička lica koja nisu poreski obveznici u Italiji - onda Berluskoniju ne mogu apsolutno ništa.
Ovo je birokratska ujdurma po sistemu "držite lopova". Postoji verovatno puno drugih stvari za koje bi Berluskoni mogao da odgovara, a oko kojih se moraju pomučiti da ih dokažu. Oslobođen je za gomilu stvari koje nisu uspeli da dokažu, pa sada hajde da ga osude za nešto. Ideja da sud daje strožiju kaznu nego što traži tužilac, a da onda istog dana pomilovao osuđenog za 3/4 kazne, pre nego što je kazna i postala pravosnažna.

A Dulicu nedelju dana corke

pre 11 godina

I, sta sada kazu nasi ljubitelji Evropske Unije ? Sada je jasno zasto nase demokrate crnim dzipovima zure u EU. Zbog amnestije !

Kokan

pre 11 godina

U zatvorima ne sede sposobni, a za pare se danas moze kupiti sve, bukvalno. Cestitam Berluskoniju zato sto je on jedan mnooooogo sposoban covek.

DSS

pre 11 godina

Nema tih para zbog kojih bih 3 dana lezao u buvari! Najvrednije od svega je sloboda! A doticni je previse glup covek da je za bednih 450 mil. rizikovao tako nesto. Suvise je mator da bude toliko glup da stigne do toga da se vucara po sudovima...

zika

pre 11 godina

ovde se nesto ne slaze. slavni sud stalno goni berluskonija a narod stalno glasa berlusonija. ili je lud sud ili je lud narod, a neko je komunista jos iz doba palmira toljatija

Aron

pre 11 godina

Baš mi je krivo za Berluskonija, veoma harizmatičan i uspešan lik. Hadam se da svi kompleksaši u Italiji sada likuju zbog svoje zavisti prema njemu. Čovek je prosto imao sve, milijarder, medijski magnat,vlasnik jednog od najboljih evropskih klubova, državnik,zavodnik, šmeker... To što je on u svom životu postigao to drugi nebi uradili ni za 1 000 000 godina.

Владо Бања Лука

pre 11 godina

Силвио се супроставио диктатури Мариа Монтија (који није изабран на изборима, већ је наметнут декретом). Нажалост, данас ко год се супростави глобалној диктатури и стварању једне светске сатанистичке владе, бива анатемисан, осуђен или у Гадафијевом случају, жив растргнут у пустињском пијеску!

Vladimir

pre 11 godina

E to se zove borba protiv korupcije .Kada u nasoj drzavi premijeri budu isli u zatvor mozda nesto i bude od nas. Svaka cast Italiji BRAVO!

Alex

pre 11 godina

Sve na stranu, Silvio je izuzetno sposoban čovek sa neverovatnom harizmom, neprevaziđen. A italijanski pravosudni sistem je daleko od pravičnog i jako selektivan

rimljanin

pre 11 godina

E to je drzava..
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (sisa, 26. oktobar 2012 16:25)

Mora da se salis..Italija je isto toliko banana drzava kao i Srbija, jeste da su bolji u ekonomskom smislu ali opet po drzavnom izgledu moraju da slusaju sta im Amerika kaze, a Monti je tu namesten da bi prilagodio americkim interesima.
Inace Berluskoni je jos juce najavio da nece ucestvovati na sledecim izborima 2013..dal je to slucajnost?

Nemoje bre da ser...

pre 11 godina

Ajde,ko od vas nebi zeleo da bude Beruskoni!Vruc vetar,lepe zene!Ja se mucim da prezeivim jedva krpim kraj sa krajem a drugu zenu ne smem da pogledam,skup je to sport!Beruskoni je moj idol.FORCA SILVIO!!!

Dusan Martinovic

pre 11 godina

G-dine Berluskoni iskreno i jako mi je zao. Tipican "Staljinisticki montirani proces".Video sam da zele da Vam se osvete zbog politike koju ste vodili onda posle improvizovanog atentata.Za mene ste jedan od najvecih drzavnika 20 veka. Zelim vam da dugo zivite i da Vas sto pre oslobode.Vi ste zeleli da porvratite Italiji privredni rast i ukinute Evro sto je bio potez pravog domacina ali do juce Vasi prijatlji su se okrenuli protiv Vas bas zbog toga
Dusan Martinovc B.Sc M.Sc MBA P.Eng

miki

pre 11 godina

kapiram da ce sad svi da komentarisu kako je kao i Putin Berluskoni cool i super lik. Hvala bogu da je ova protuva konacno osudjena. Upropasti Italijane, covek kome je bilo prece da spava sa maloletnicama nego da vodi drzavu.

Simon

pre 11 godina

Bravo za italiansko pravosudje, pricajte vi sta hocete, mi mozemo samo da im se naklonimo i da im zavidimo. Ovi nasi sudovi ne mogu Kostunicu da izvedu pred sud ni kao svedoka, a nesto vise od toga je u domenu tvrde naucne fantastike.

Mil

pre 11 godina

To je politicki proces. Berlusconi se celi zivot borio protiv levice i komunista u Italiji. U Italiji je doskora postojala Komunisticka partija u parlamentu i bila je vrlo uticajna.

Evropska posla

pre 11 godina

Godinu dana za utaju 250 miliona evra? Pa ovi su bolji nego mi. Kod nas za 50 miliona evra dobijete dve godine (doduse jednu uslovno). Eeeee, to vam je ta uredjena i pravna EU. Isti djavo kao i kod nas, samo sto nama ovde mediji spinuju i lazu. Kad bi realno prikazali stanje u EU, jos novih 10% bi ladno odustalo od idenja tamo, a u odredjenom roku, kad bi se shvatilo da nemamo apsolutno nikakve koristi, verovatno bi jedno 80-90% bilo protiv. To ce na kraju i biti, samo dok malo ove koje je uhvatilo EU slepilo, otvore oci, opipaju novcanik, i shvate da se nije za mrvu podebljao tokom svih ovih godina kojih smo na putu ka EU.

Deki i ne glasam za nikog

pre 11 godina

E to je drzava..
(sisa, 26. oktobar 2012 16:25)
Znas li ti koliko puta je osudjivan pa onda zalba, pare, pretnje i opaaaa slobodan i nevin k'o dete kad se rodi :-)

cheers

pre 11 godina

Italija je divlja drzava. Kao i nasa. Nikada Berluskoni nece vidjeti zatvor. Pa svi znamo da je kolijevka mafije. Mozete misliti kakve su se tu sve prevare desavale.

Cinik

pre 11 godina

Princip je isti sve su ostalo nijanse. Sada vidite gde mi hrlimo da udjemo po svaku cenu. Koliko godina su trajali procesi protiv Berluskonija, koliko ih je zastarelo, koliko puta se je pozvao na imunitet i na sve to ta čuvena EU nikada nije reagovala. Ta ista EU nama drži predavanja o Ustavu, zakonu, pravosudju a u svom dvorištu nije počistila smeće. Šta ćemo, videla žaba gde se konj potkiva pa i ona digla nogu.

Brescia

pre 11 godina

(Jelena, 26. oktobar 2012 20:38)

Ti si malo pobrkala loncice. Po tvom komentaru zakljucujem da zivis u Italiji, kao i ja. Nije dzabe Berluskoni bio na vlasti sve do sada. Romano Prodi je vise nagrdio Italiju u dva mandata nego bilo ko drugi. Nije Berluskoni vladao u kontinuitetu. Bili su tu i Prodi I Lamberto Dini itd. I Silvio se uvek vracao na vlast posle njih. To nesto govori, zar ne?

zika

pre 11 godina

ovde se nesto ne slaze. slavni sud stalno goni berluskonija a narod stalno glasa berlusonija. ili je lud sud ili je lud narod, a neko je komunista jos iz doba palmira toljatija

Саша

pre 11 godina

Како су се неискусно примили коментатори који повероваше у некакву "европску правду" и будуће затворске дане Силвија Берлусконија :)
Схватите већ једном, да за богате и моћне не важе исти закони као за обичан пук. Тако је и у тој вашој имагинарној "Европи", тако је и у САД, тако је мање више свуда.
Престаните више да маштате и мислите да негде постоји идеална држава.

california boy

pre 11 godina

ovde u usa bi dobio 20 godina. poraz za italijansko pravosudje, posebno sto svi znamo da bi obican smrtnik dobio jedno 5 godina za 1000eura

Velibor, USA

pre 11 godina

@Саша, Italija, ovakva kakvom je berli napravio, je vishe predstavnik nekog drugachijeg sveta od savremenog zapadnog. vishe lichi na zemlje ex-Yu, putinovu Rusiju (znam, tebi se to sve dopada) nego na EU. stoga, malo manje s tim zamenjivanjem teza, Саша jer berli je crna ovca savremenog zapadnog sveta u EU-u.

Jelena

pre 11 godina

Brescia, procitaj sta je napisao "Veliki drzavnik". Dodala bih samo, zahvaljujuci trima kanalima Medijaseta i istom broju kanala drzavne televizije. Jednom reci, videocracy. Nametnuo je, zahvaljujuci tome, jedan drasticno nizak kulturni nivo italijanskom drustvu, uz dominaciju polugolih zena ogromnih grudi i usana - bas prema njegovom licnom ukusu. To sto si ti deo te mase opcinjene likom Berluskonija, nije nikakav dokaz. Celokupna italijanska intelektualna i kulturna elita je uvek bila protiv Berluskonija.

Jelena

pre 11 godina

Dusane Martinovicu, malo ste pobrkali loncice ili ste samo lose obavesteni. Berluskoni je dobrim delom odgovoran za ekonomsku krizu u Italiji, posle 20 godina njegove vlasti zemlja se nalazi na najnizem stepenu od posle rata, a drzavom je upravljao iskljucivo u svoju korist i donosio zakone prilagodjene sebi. Bivsu zenu i sve svoje advokate je smestio u Parlament, pa ih mi izdrzavamo, umesto njega, jedna od bivsih ljubavnica je bila minastarka u njegovoj vladi, a druga savetnik u regiji Lombardija. Konacno smo ga se definitivno oslobodili, pa nije ni vazno sto nece zaista otici u zatvor.

Dejan

pre 11 godina

A gledaj ove naivcine u komentarima sto su se ponadali kao da ce da zavrsi u zatvoru... :) Pa na kraju ima da mu plate odstetu zbog pretrpljenog straha...

DSS

pre 11 godina

Nema tih para zbog kojih bih 3 dana lezao u buvari! Najvrednije od svega je sloboda! A doticni je previse glup covek da je za bednih 450 mil. rizikovao tako nesto. Suvise je mator da bude toliko glup da stigne do toga da se vucara po sudovima...

JA=niko&nishta

pre 11 godina

Hehe... Za vise milionsku utaju poreza samo 4 godine... Smesno malo, zar ne!? Pa toliko se dobije i za manje prekrsaje... Smatram da je to veoma mala kazna za takve lopovluke, ne samo u Italiji, vec svuda, tj. kod nas...

Majstor broj jedan

pre 11 godina

Kada bih ja uspeo da utajim toliko novca, ja ne bih dobio 4 godine nego 4 dozivotne...Nikad mi nije bila jasna ta "pravda"...

QQQ

pre 11 godina

Tako to rade na 'trulom zapadu'
(Gringo, 26. oktobar 2012 17:00)

Sacekaj presudu posle zalbe, bojim se da ce ti " truli Zapad " stajati bez navodnika. Ako ode u zatvor na neko krace vreme, uskoro ce mo citati "Berulskoni pravio orgije u zatvorskoj celiji" ili da je dobio narukvicu i izdrzava kaznu iz svoje vile na Siciliji....i sl.

Александар Џунић

pre 11 godina

Тиме што се то 'дете' окитило титулом проститутке, анулирала је своје малолетништво, уносећи забуну у редове хормона искусног политичара. Не бих имао више питања...

giovanni

pre 11 godina

Mora se priznati da ni italijanima nije lako sa političarima. Prvo upropaste zemlju, obogate se za šesnaest generacija unapred, a onda im se sudi i tobože niko nije nedodirljiv. Farsa od politike, pravosudja i države.Velike opasne dobro osmišljene igre kako bi se osiromašeni narod sludio i programirano postao nemoćan u igri sa djavolom.Da li vas to podseća na nešto?

Dan

pre 11 godina

Šestogodišnji proces, pa sad još šest godina nakon žalbe, pa onda čekanje do izvršenja presude. Do tada će čiča doživeti prirodnu smrtnu kaznu.

sale nacionale

pre 11 godina

A da pita Cecu za onu narukvicu? Mislim,dosta smo mi od Italijana ucili o borbi protiv korupcije,nezavisnom pravosudju i tako to... Red je da i mi prodamo tehnologiju zapadu.

Tekelija

pre 11 godina

Eto i Italija je dobila svog Sanadera, !
(A kada ce Srbija ?, 26. oktobar 2012 18:01)

Ми смо прву гарнитуру својих Санадера послали странцима у Хаг да се с њима бакћу.

Друга гарнитура треба тек да дође на тапет.

То ће да одради трећа...

cickavi01

pre 11 godina

Treći čovek u Italiji po bogatstvu, koje je prema Forbsovoj listi, 2010. godine iznosilo devet milijardi dolara, vlasnik raskošnih vila u Sardiniji i širom sveta, Berluskoni je dovođen u vezu sa nizom seksualnih i korupcionaških skandala.

E zato treba zabraniti svakom politicaru da sme da otvara firme i preduzeca dokle god se bavi politikom a i njegovim bliznjima a zauzvrat davati im plate od 5000 eura mesecno
Ova postali kraljevi i niko im nista nemoze....u BIVSOJ JUGOSLAVIJI toga nije bilo a posle isto kao u Italiji.
Skoro svi politicari multi milioneri i niko neodgovara za nedela i korupciju.
Uzas u kom svetu zivimo.

nikola f.

pre 11 godina

najgospodskiji mafijas. uziva u zivotu, ima svoj vrlo vrlo uspesan fudbalski klub, vrti milione i uziva sa maloletnicama. sta jos treba ikome?

btw, ovo je u rangu hapsenja Miskovica kod nas, sto se nece desiti nikad, iako je javna tajna da je "postenjacina"

Zoki

pre 11 godina

Ova presuda će da padne posle žalbe, zato što nema zakonsku podlogu. Italijanska kompanija je kupovala od offshore kompanije nešto što je offshore kompanija kupila od američkih distributera. Šta ima sud sa tim? Ako je Berluskoni dobijao od te offshore kompanije novac koji nije prijavljivao za porez, to je nešto za šta može da odgovara. Ako je novac ostajao u offshore kompaniji ili je kompanija isplaćivala fizička lica koja nisu poreski obveznici u Italiji - onda Berluskoniju ne mogu apsolutno ništa.
Ovo je birokratska ujdurma po sistemu "držite lopova". Postoji verovatno puno drugih stvari za koje bi Berluskoni mogao da odgovara, a oko kojih se moraju pomučiti da ih dokažu. Oslobođen je za gomilu stvari koje nisu uspeli da dokažu, pa sada hajde da ga osude za nešto. Ideja da sud daje strožiju kaznu nego što traži tužilac, a da onda istog dana pomilovao osuđenog za 3/4 kazne, pre nego što je kazna i postala pravosnažna.

A Dulicu nedelju dana corke

pre 11 godina

I, sta sada kazu nasi ljubitelji Evropske Unije ? Sada je jasno zasto nase demokrate crnim dzipovima zure u EU. Zbog amnestije !

Kokan

pre 11 godina

U zatvorima ne sede sposobni, a za pare se danas moze kupiti sve, bukvalno. Cestitam Berluskoniju zato sto je on jedan mnooooogo sposoban covek.

Dzoni

pre 11 godina

Kad ce mi ovo da dozivimo..kod nas koji smo 1000 puta siromasniji nestaju milijarde eura i nikom nista a politicari svi postali bogatasi.

Jedna sudska varka

pre 11 godina

Simone, ne zanosi se, pre će kamila proći kroz iglene uši nego što će Silvio ići u zatvor. Ovo je tek prvostepena presuda i nije mu prva, sve ih je kasnije poništio viši sud. Ovde obično koriste odugovlačenje i čeka se da nastupi institut zastarelosti. To će se i ovde desiti. U zatvor tamo ne idu stariji ljudi, kod nas ne idu ni mlade cece, a slavni Silvio ima 76 godina.

miroslav

pre 11 godina

E deco to se zove demokratija. Korupcija, mito, izbegavanje placanja poreza izivljavanje nad sirotinjom meni to deluje sve poznato, kao da zivimo u istom krugu Danteovog pakla. A zatvor ce da vidi samo kad ga sam napravi.

Veliki državnik

pre 11 godina

Berluskoni je elementarna nepogoda koja je zadesila Italiju i koja se napajala manje obrazovanim, ruralnim, i primitivnim delom biračkog tela, koga ima taman dovoljno da je usprkos nizanju neuspeha iz mandata u mandat dobijao izbore. A dilovi koje je pravio sa Gadafijem pa ga je na kraju ispalio dovoljno govore o tome kakav je čovek.

cickavi01

pre 11 godina

Mislim da ovo prelazilazi i cirkus monty paytona
Osude te na 4 godine i odmah amnestija i ni manje ni vise nego 3 godine ti skinu to jest skoro 3/4-ne
Pa to nema nigde,to je izrugavanje narodu i slobodi.
Kako je moguce da mu neko to toliko smanji????

nenad

pre 11 godina

A da li je osuđen da plati taj neplaćeni porez, plus globu za utaju? Zatvor i nije toliko važan, ko ne bi odležao 4 godine za tolike milione.

marko

pre 11 godina

Eto zašto je ispravno imati smrtnu kaznu kao Kinezi, ovaj ne bi doživeo sledeću godinu u Kini, jer ni ne zaslužuje, ceo život se ponaša bahato arogantno, a sve na račun građana, ovakve treba streljati za primer svima drugima, verujem da bi to bilo veoma efikasno u sprečavanja novih sličnih slučajeva. Baš pre gledam kako pričaju da za obično obijanje kioska ti možeš da dobiješ u Srbiji veću kaznu nego da kao političar ili činovnik ukradeš milione preko državnih ustanova, što se dešava na svakom koraku, a i kad ih uvate nikada ne dobiju zasluženu kaznu.

ljuba

pre 11 godina

Ma daj... Ima 76 godina, sta je sve uradio u zivotu, zalice se,i na kraju kada, (mozda),ga i osude pravosnazno, umrece... Svi ti procesi protiv politicara, biznismena koji su radili sta hoce je smujurija, svuda, sem mozda u kini...

Goran

pre 11 godina

Sta mi cekamo? Zar je moguce da mi nemamo nijednog Berluskonija ili Sanadera. Dulic kao Berluskoni, to mi zvuci smesno. Treba da krenemo najzad u lov na one koji su opljackali stotine miliona evra.

dejan

pre 11 godina

novo vreme, demokratija. globalizacija, sve to stvara ludo vreme u kome zakon vise nije jednak za sve. Da neki obicni gradjanin uradi i dvadeseti deo sta jw radio Berluskoni lezao bi 20 godina sigurno.

hahahaha

pre 11 godina

ljudi proces zalbi ce trajati min 2 godine...postoje jos dve institucije koje ce on obici...izmedju ostalog i kasacioni sud....a slucaj zastareva u junu ili julu 2014....pa izracunajte sami....nece on za zivota provesti ni sekundu u zatvoru!!!! opustite se

Zoran

pre 11 godina

Berluskoni ce da plati, pa ce da izbegne zatvor. Kod nas biznismeni slicnog tipa, a i mnogo gori, ne moraju nista da plate. Njih niko ne dira. Istini za volju Italija nema reformisano i nezavisno sudstvo kao mi.

Mosa

pre 11 godina

Dzabe hvalite Italiju.Upravo su objavili da mu je sud na osnovu Zakona o amnestiji smanjio kaznu na godinu dana zatvora.Jos da drugostepeni sud umesa prstice i Silvio ce opet da juri maloletnice! Svi su jednaki,ali su neki jednakiji.Bilo je tako i bice uvek u svim drustvima!

David Pantovic

pre 11 godina

Kriminalci GDe god da se okrenes. Jer ovi sto ukradu milione nikad ne idu u zatvor. Samo mucenici idu u zatvor sto ne mogu da plate.