Subota, 13.10.2012.

16:53

Lamert: EU ne bi trebalo da se širi

Predsednik nemačkog parlamenta Norbert Lamert izjavio je da Evropska unija nema uslove za širenje u bliskoj budućnosti.

Izvor: Tanjug

Lamert: EU ne bi trebalo da se širi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

47 Komentari

Sortiraj po:

manojlo

pre 11 godina

Mnogo grešaka smo pravili predhodnih godina pa nam se danas sve obija od glavu.Nismo mi trebali da se menjamo i prilagođavamo radi EU trebali smo ostati ono što jesmo jer ko smo sada niti smo mi mi a niti ćemo ikad biti u EU.

niki

pre 11 godina

Krajnje neozbiljan izjava! Države kandidati i ostali se pripremaju već godinama na prijem u EU, troše milione na promene i usklađivanja a sve to u dogovoru sa EU da bi neko neodgovoran posle rekao nema mesta širenju.

bgd

pre 11 godina

Bravo! Podrska za Nemce za iskrenosti u svakom smislu! Kakva bre evropska unija! Hocemo da udjemo u brod koji tone! Kad ga poprave, mozda udjemo. Za sad ostajemo na nasem ostrvu i zivimo kako moramo da zivimo.

lesa

pre 11 godina

Neverujem ovom liku, ako je papa rekao da ulaze onda ce uci u evropsku uniju. A sto se nas tice sad i kad bi dali Kosovo narednih 20 god nas nebi primili i tako ce i ostati sve dok ne pohapsimo lopove i dok se finansiski sredimo. Ne kaze se dzaba bedo i bogu si teska.

nidža

pre 11 godina

Jadna je to domaćinska kuća kad nije ustanju gosta da primi. Mnogo su se zapetljali u sopstvene kučine. Nešto zamišljeno kao savez ravnoprvnih država očito nije u stanju tako da funkcioniše: jedinstvena moneta a raznorodne (ekstremno) ekonomije; jedinstven pravni sistem a različita lokalna rešenja; verbalno zalaganje za zajedništvo na ravnoj nozi a u stvarnosti težnja nametanja svog sistema vrednosti...
A globalno dominacija jedne moćne (ekonomski i vojno) države i formiranje jedinstvenog (uglavnom njenog) tržišta.
Druga, ne manje bitna činjenica je stvaranje glomaznog parazitskog birokratskog aparata u Briselu na teret ekonomija zemalja članica.

Vladimir Pula

pre 11 godina

Hrvatska je Amerika za Bugarsku i pogotovo Rumuniju kakve su ušle u EU. Ovo sto ovaj lik blebece , ma to je sve samo politika, Hrvatska ima samo 4 i nešto milijuna stanovnika, vlasnici banaka i svega ostalog sto valja su ljudi iz eu, Hrvatska je mali i neproblematican zalogaj za EU i nikad joj neće pravit probleme, to znam ja a to zna i ova ciko još bolje. Rumunija nije maltene imala asfaltirane ceste van Bukuresta, divlji zapad lagano s kocijama i konjima, ali je rumunija komad zemlje sa 20 milijuna ljudi, to je lijepo novo tržište za eu.. To je smiješno da su oni i Bugari prije hrvatske ma i prije Srbije ušli u eu.
Sve je to politika. Da je Tito rekao 1973. da bi u EU odmah bi uletili u mjesec dana. Nikakvi uvjeti nikakvi problemi. Ili da Švicarac kaže da oce u EU, sutra ulaze.
Nas su mrcvarili sa tim uvjetima za ulazak , evo i sad dave kao sto vidimo, vas će zlostavljat sa glupostima beskrajno.

mfg

pre 11 godina

Gde su sad oni majstori sa uzvicima evropska unija nema alternativu? Izgleda da ce MORATI da ima alternativu, kako god se ta alternativa zvala.
(dule56, 13. oktobar 2012 20:12)

Turska.

Unity3D

pre 11 godina

Ookee-J, skapirali smo vašu demagogiju (gori ste postali od 'pojedinih naših' zajedno) palite vi u taj vaš VIP klub, mi ćemo cirkati gajbi i stvar rešena. Samo nemojte da nas zavrnete za te vize, mame vam Angele, to bi vam bio pogrešan potez skroz. Ako je već dotle došlo, možete da pucate u te lažne azilante, vama se isto hvata, ionako nas tretirate kao kanalizacioni otpad. Licemeri. P.s. Ovo pišem kao čovek koji je posle 5. oktobra 2000 godine bio zagrejan za EU kao neki bubuljičavi tinejdžer 5. oktobra 2012 za iPhone 5, čisto da se zna.

dragan

pre 11 godina

Ove sto mrze EU jedan podatak sa kim cemo trgovati kad smo okruzeni sa EU.Jedino prevozno sredstvo je avion.Drugo gubimo evropsko trziste a nikakve rusije,kine,kube,severne koreje to nece nadoknaditi.Nijedna zemlja bivseg istocnog bloka nezeli da se vrati u isti-sta mislite zasto ?A to da ce nestati EU to se pricalo i nekad za EZ.Znate onu narodnu-amerika i engleska bice zemlja .....

Diba

pre 11 godina

Primiti Rumuniju i Bugarsku u EU je bila velika greska. Oni ne zasluzuju clanstvo ni dan danas, ni za 10 godina. Nazalost clanstvo ne zasluzuje ni Srbija.

Fifi

pre 11 godina

Izjava g. Lammerta je pre svega "za po kuci" i deo je predizborne kampanje. Konzervativna CDU klijentela je plodno tlo za populisticke izjave protiv svega i svacega sto je juzno od Austrije. Ako doticni misli da Hrvatska nije zrela za Uniju neka to onda i konkretizuje zasto. Upravo je Hrvatska ta koja je prosla sito i reseto i stavljena pod mikroskop bas zbog Rumuna, Bugara i njima slicnih.Po svim parametrima Hrvatska moze da se meri sa Istocnoevropskim clanicama a od nekih je i daleko bolja. Ovde na forumu se stice utisak da je g. Lammert krupni igrac u EU i da njegove izjave imaju EU relevantnu tezinu. To nije tacno, on je CDU politicar i nista vise.

mario

pre 11 godina

Ovi nece ni Hrvatsku da prime.Predomislili su se izgleda u zadnjem trenutku.
(Duboka kriza cini svoje, 13. oktobar 2012 21:48)
A što kaže njemačka vlada
http://www.jutarnji.hr/njemacka-vlada---pred-hrvatsku-su-stavljene-konkretne-zadace--uvjereni-smo-da-hrvatska-to-moze-postic-u-predvidenom-roku--/1059831/

bane

pre 11 godina

Prosto receno, ekipa iz EU ne veruje nasim politicarima. Razumem ih, ni ja im ne verujem ama bas nista. Ako ste vi dovoljno blesavi da poverujete u Tadicevu borbu protiv korupcije, Dinkicevih 1000 evra, Dacicevo postenje, Tominih 100 milijardi, ne ocekujte da su ovi sa zapada sisali vesla. A to sredjivanje drzave slusam vec 20 godina ali vlast uvek ima neka vaznija posla. Iskreno se nadam da ca nam Zapad zavesti neku prinudnu upravu, pre nego sto nas ovi "nasi" oteraju u totalnu propast.

Brussels is dead

pre 11 godina

@(Fifi, 13. oktobar 2012 18:32)

Bundestag je važniji od Evropskog parlamenta kada je reč o EU. Znam o čemu pričam posle 3 godine života u Berlinu i 5 godina u Briselu.

mex

pre 11 godina

Mi da smo pametni doavno bi bili u nekom normalnom savezu, dali bi nato-u vec 80-ih baze i da nas vidis, ovako srljamo malo vamo malo onamo pa na kraju nam svi krivi, ma svi se raspadaju i crkavaju od gladi osim nas :)
Smesno smo postali totalno ono albanija nas obisla o HR da i ne pricam ostajemo mi i bosanci koji ce se verovatno ubrza opametiti i zaboraviti na neku tamo ludu misao zvanu velika srbija..... a mi??

E pa mi cemo i dalje da pljujemo sve i da likujemo dok ne pocrkavamo od gladi :)

lidija

pre 11 godina

Lele, ajde onda da na brzinu priznamo Kosovo i da nam kazu sta sve moramo da progutamo, pa da progutamo to i da udjemo u EU. Dok ne zatvore vrata. Hehehe.

dule56

pre 11 godina

Gde su sad oni majstori sa uzvicima evropska unija nema alternativu? Izgleda da ce MORATI da ima alternativu, kako god se ta alternativa zvala.

Daj boze

pre 11 godina

Nadam se da nece biti daljeg sirenja, tako da Srbija ne udje. Kad vec ovi nasi bambusi na vlasti nisu u stanju da skapiraju da zapad propada i da se istok razvija, makar da nas vi ne pustite. Mi uvek kasnimo i uvek biramo pogresnu stranu. EU je imala smisla i bila prava strana u poslednjem kvartalu 20. veka, i eventualno jos 3-4 godine kasnije. Sad je prava strana istok, tamo postoji svez kapital koji nije kredit i zaduzivanje, postoje neiskorisceni resursi koji su na zapadu uveliko iskorisceni i potroseni, itd. Sad treba punom parom ka istoku, al' dok se mi setimo, bice kasno.

G.Nemanja

pre 11 godina

Zna to naš predsednik, zato i ne namerava lomiti noge u trci u kojoj i ne možeš pobediti... Samo da se mi sredimo iznutra, pa kad EU bude mogla da nas primi kao ljude, ok, mi ćemo da budemo spremni.

e

pre 11 godina

K'o da su oni u situaciji da se pravdaju bilo kome... A mi se, naravno, lozimo, da ova izjava ima BILO KAKVE VEZE sa Srbijom... Mi, trenutno, sanjamo o POCETKU PREGOVORA o pristupanju... Sto nema nikakve veze ni sa Hrvatskom, ni sa Rumunijom, ni sa Bugarskom, ni sa Kosovom, ni sa svetskom ekonomskom krizom ( s obzirom na cinjenicu da smo mi u ekonomskoj krizi zadnjih, bar, 300 godina...). Ima veze samo sa nama, sa nasim zdravim razumom i sa nasim politickim izborima... A uvek je najlakse kriviti druge... Mi smo, naravno, begresni, kao i uvek u istoriji... I sve te price: " Ovi su nam uradili ovo, oni ono...", malo je zamorno. Sto nisu to uradili drugima? I druge zemlje pretenduju na geostrateski polozaj u Evropi. Pogledajte samo Grke. Zemlja sto se granici sa Bugarskom, Turskom i Albanijom; clan EU od, ako se ne varam, 1975. I danasnja kriza u Grckoj, koja u poredjenju sa nasom izgleda smesno, a da ne pricam o cinjenici da ce se oni izvuci, pre ili kasnije... A sta ce biti sa nama? Mi cemo dostojanstveno da se guramo u redovima za vize, dostojanstveno da lamentiramo o srpskom srcu, Kosovu, i dostojanstveno da umiremo od gladi... Kao i uvek, ne naucivsi nista...

Hvala

pre 11 godina

Upravo sam pročitao ovu vest na nemačkom Špiglu. Mislio sam da će je naše agencije promašiti, kao desetine sličnih vesti iz EU. Voleo bih da vidim da naši novinari izveštavaju o EU kao što to čine novinari iz država EU. Tada bi nam stvari bile mnogo jasnije.

g4

pre 11 godina

I ja mislim da EU ne treba da se siri. Ali zato Evroazijski savez ima dobru perspektivu i tamo mozemo stosta da prodajemo, ali bih zato uveo carine na uvoz robe iz EU, da se domaca proizvodnja obnovi, a ko hoce stranu robu neka plati vise i kraj price.

Tibor

pre 11 godina

Gospodin Lammert moze mnogo da prica ako je dan dovoljno dug. Njegova pozicija u Nemackoj politici nije takva da moze davati bilo kakve relevantne izjave o politici EU. On je predsedavajuci u Bundastagu ali nije u Evropskom parlamentu i stoga nije na mestu komentarisati izjave nekompetentnih politicara.
(Fifi, 13. oktobar 2012 18:32)

Fifi daj Boze da si u pravu, ali on je ipak prvi covek parlamenta, a po Ustavu Nemacke to je treca pozicija iza Kancelara i Predsednika Republike. Pita se i te kako.

Gile

pre 11 godina

Citat: "Lamert je u intervjuu, objavljenom na sajtu nemačkog lista, izneo mišljenje da se EU najpre mora posvetiti sopstvenoj konsolidaciji..." kraj citata.
Neka svako misli prvo na sebe kao sto i EU misli na sebe ili receno bez uvijanja (sto je zaista fer), ne trgujmo dajuci sve sto traze ocekujuci
da dobijemo nesto, za verovatno 10 ili 15 godina a mozda nikad.
Kakva bi nam alternativa bila da EU ne postoji kao zajednica?

rade

pre 11 godina

Najjači su mi ovi zaljubljenici u EU koji sada kažu kako je ovaj političar nekompetentan. Kada je njegov kolega, jednako kompetentan, pre nepunih mesec dana objavio ultimatum Srbiji onda je itekako bio kompetentan, kada se drugi kolega pojavio sa pričom o ukidanju vizne liberalizacije i on je kompetentan, sada kada se pojavi treći čovek iz iste ekipe i na nivou prethodna dva glasnogovrnika ovaj odjednom nije kompetentan. hahahahaha
Poštovani slepoverujući EU utopisti reklo bi se da ste vi ipak najmanje kompetentni da dajete mišljenje i ubeđujete druge kako je vaša izlizana EU najbolje rešenje. Koliko je ona sama izlizana i upotrebljena toliko je i vaš stav i argumenti sigurni kao vrbov klin što je jednako klimavosti babinog zuba. :))
Shvatite već jednom da vas vaši prijatelji iz EU ne mogu smisliti kraj sebe a sopstveni mazohizam upražnjavajte lično bez pokušaja da nam objasnite kako je to što vama prija ponižavanje i ucenjivanje dobro i za nas koji vaše prijatelje ne smatramo svojim prijateljima. Pokušajte da ubedite sopstvenu decu u tu vašu teoriju i videćete da ćete i od njih samih biti ismevani.

Zoso

pre 11 godina

Mi smo za njih niza klasa koja iz godine u godine svojim postupcima stvara sve vecu odbojnost kod zapada.Tipicni balkanski mentalitet zatucanog i primitivnog naroda u njihovim ocima.

Миладин Суботић

pre 11 godina

Карте се полако отварају. Посебно из немачког шпила. За Србију шанса да, у последњем трену, схвати где је то убрзано кренула губећи идентитет и све посебности које су красиле њену историју, културу и традицију.

djuro

pre 11 godina

trik je u tome da je Hrvatska nemacki igrac, tj. saveznik u EU u buducnosti (da ne budemo do kraja iskreni pa kazemo potcinjena), i zato joj je pristup dozvoljen. Svaka druga postojeca i potencijalna clanica na Balkanu je nova Poljska - neko ko ce se verovatnije svrstati u antinemacki blok u nekim buducim podelama i preglasavanjima. U tom svetlu treba posmatrati i zaljenje Nemacke zbog prijema Bugarske i Rumunije, a i ove bestidne ucene u slucaju Srbije. Sto se mene tice, mislim da je ulazak u EU velika greska za male i siromasne drzave, pogotovo za Srbiju, i svaka vest koja smanjuje evroentuzijazam i procenat populacije u Srbiji koja zeli u EU je dobra.

Miloš

pre 11 godina

E, to je pravi raylog što ne otpočinju razgovore sa nama, a ne kojekavi izmišljeni uslovi.Načekaćemo se mi, dok se EU ne stabilizuje. Ne cvetaju tamo ruže, ekonomska kriza je velika.

banat

pre 11 godina

Svo vreme ignorišemo coveka koji jedini ima snagu da kaže istinu bez obzira što mu to snižava broj glasova na izborima! Vojislav Koštunica jedini govori istinu. Treba prekombinovati vlast i izabrati Koštunicu za premijera !!!

Fifi

pre 11 godina

Gospodin Lammert moze mnogo da prica ako je dan dovoljno dug. Njegova pozicija u Nemackoj politici nije takva da moze davati bilo kakve relevantne izjave o politici EU. On je predsedavajuci u Bundastagu ali nije u Evropskom parlamentu i stoga nije na mestu komentarisati izjave nekompetentnih politicara.

Вељо

pre 11 godina

А ми се понашамо и причамо као да ће Србија да уђе у унију око Божића и као да ће тиме бити решене све наше бриге. Људи нам отворено кажу да у најидеалнијем смислу ми у ЕУ можемо око 2022. (што ће рећи још три владе има да "допратимо и испратимо") а ми се бавимо тиме хоћемо ли добити датум догодине или кад већ. Сами преговори кад добијемо датум могу да трају 5-8 година (у неким случајевима и дуже)те је боље да ми видимо шта ћемо са собом јер бисмо до тада могли да будемо и гладни ако не покренемо производњу хране на прави начин, и привреду наравно... ЕУ је за нас далека будућност и у њој би можда могла да уживају наша деца али се бојим да то не буду унуци...

Dan

pre 11 godina

Ne samo što neće da se širi, nego pogledajte kartu na njihovom zvaničnom sajtu, gde je Srbija opet označena bez Kosova. Kosovo je u drugačijoj boji, kao druge nezavnisne zemlje koja još nisu kandidati za EU - http://europa.eu/about-eu/countries/index_en.htm
Na stranici o Kosovu se uopšte ne spominje Srbija, i ono se tretira kao nezavisna zemlja, potencijalni kandidat - http://ec.europa.eu/enlargement/countries/detailed-country-information/kosovo/index_en.htm
Znači bitno je Srbiju prisiliti da na trik prizna Kosovo, a njima ne pada na pamet da nas prime u EU?

Srx

pre 11 godina

Mislim da je Hrvatska 3 koraka ispred Bugarske, po mnogo cemu pa i EU integracijama. Za Rumuniju ne mogu nista da kazem, nisam bio tamo.

Kakav ja stav imam prema EU, mislim da bi im ucinili uslugu da im odloze prijem za koju godinu.

Mickey Mouse

pre 11 godina

Ponavljate vi to više puta - ali Srbi ne žele da čuju vaš glas.
Oni se još uvijek nadaju da će biti drugačije...
A svak ko je pametan zna da Švaba ne laže - tako je vaspitan...

Danke Deutschland!

pre 11 godina

Еврофанатици морају да прихвате реалност и да схвате да од чланства Србије у ЕУ нема ништа.

barjaktarevic

pre 11 godina

EU ne samo da nema uslove da se siri,vec joj preti opasnost raspada,pa svedoci smo izuzetno jake ekonomske krize koja vlada unutar eu,primer za to je Grcka gde je iz dana u dan situacija sve zategnutija

POP

pre 11 godina

Pa što lepo ne kažete da neće u budućnosti ni jedna zemlja ući u EU ane da nam postavljate neke abnormalne uslove pa kao ako ih ispunimo možda će nas primiti u EU a možda izmisle koš neke i tako u nedogled.

Branko

pre 11 godina

Hvala Bogu da je neko saopštio istinu. Dosta je više laži i obmana u vezi EU. Srbija mora da se okrene sebi i Svijim problemima. Pre nam je bio cilj komunizam i komunistička Internacionala, sada nam je cilj EU i "Novi svetski poredak" a još nikada nam nije bio cilj Srbija i blagostanje Srpskog naroda. Hvala još jednom, ovom Nemcu na iskrenosti.

marko

pre 11 godina

izbori u nemackoj!ista prica je bila i u francuskoj pred izbore linc stranaca u javnosti i nacionalisticke parole.od toga nema nista sve je odavno pod kontrolom velikog brata ,,usa,,

Branko

pre 11 godina

Hvala Bogu da je neko saopštio istinu. Dosta je više laži i obmana u vezi EU. Srbija mora da se okrene sebi i Svijim problemima. Pre nam je bio cilj komunizam i komunistička Internacionala, sada nam je cilj EU i "Novi svetski poredak" a još nikada nam nije bio cilj Srbija i blagostanje Srpskog naroda. Hvala još jednom, ovom Nemcu na iskrenosti.

Danke Deutschland!

pre 11 godina

Еврофанатици морају да прихвате реалност и да схвате да од чланства Србије у ЕУ нема ништа.

banat

pre 11 godina

Svo vreme ignorišemo coveka koji jedini ima snagu da kaže istinu bez obzira što mu to snižava broj glasova na izborima! Vojislav Koštunica jedini govori istinu. Treba prekombinovati vlast i izabrati Koštunicu za premijera !!!

djuro

pre 11 godina

trik je u tome da je Hrvatska nemacki igrac, tj. saveznik u EU u buducnosti (da ne budemo do kraja iskreni pa kazemo potcinjena), i zato joj je pristup dozvoljen. Svaka druga postojeca i potencijalna clanica na Balkanu je nova Poljska - neko ko ce se verovatnije svrstati u antinemacki blok u nekim buducim podelama i preglasavanjima. U tom svetlu treba posmatrati i zaljenje Nemacke zbog prijema Bugarske i Rumunije, a i ove bestidne ucene u slucaju Srbije. Sto se mene tice, mislim da je ulazak u EU velika greska za male i siromasne drzave, pogotovo za Srbiju, i svaka vest koja smanjuje evroentuzijazam i procenat populacije u Srbiji koja zeli u EU je dobra.

Dan

pre 11 godina

Ne samo što neće da se širi, nego pogledajte kartu na njihovom zvaničnom sajtu, gde je Srbija opet označena bez Kosova. Kosovo je u drugačijoj boji, kao druge nezavnisne zemlje koja još nisu kandidati za EU - http://europa.eu/about-eu/countries/index_en.htm
Na stranici o Kosovu se uopšte ne spominje Srbija, i ono se tretira kao nezavisna zemlja, potencijalni kandidat - http://ec.europa.eu/enlargement/countries/detailed-country-information/kosovo/index_en.htm
Znači bitno je Srbiju prisiliti da na trik prizna Kosovo, a njima ne pada na pamet da nas prime u EU?

Mickey Mouse

pre 11 godina

Ponavljate vi to više puta - ali Srbi ne žele da čuju vaš glas.
Oni se još uvijek nadaju da će biti drugačije...
A svak ko je pametan zna da Švaba ne laže - tako je vaspitan...

Srx

pre 11 godina

Mislim da je Hrvatska 3 koraka ispred Bugarske, po mnogo cemu pa i EU integracijama. Za Rumuniju ne mogu nista da kazem, nisam bio tamo.

Kakav ja stav imam prema EU, mislim da bi im ucinili uslugu da im odloze prijem za koju godinu.

barjaktarevic

pre 11 godina

EU ne samo da nema uslove da se siri,vec joj preti opasnost raspada,pa svedoci smo izuzetno jake ekonomske krize koja vlada unutar eu,primer za to je Grcka gde je iz dana u dan situacija sve zategnutija

Вељо

pre 11 godina

А ми се понашамо и причамо као да ће Србија да уђе у унију око Божића и као да ће тиме бити решене све наше бриге. Људи нам отворено кажу да у најидеалнијем смислу ми у ЕУ можемо око 2022. (што ће рећи још три владе има да "допратимо и испратимо") а ми се бавимо тиме хоћемо ли добити датум догодине или кад већ. Сами преговори кад добијемо датум могу да трају 5-8 година (у неким случајевима и дуже)те је боље да ми видимо шта ћемо са собом јер бисмо до тада могли да будемо и гладни ако не покренемо производњу хране на прави начин, и привреду наравно... ЕУ је за нас далека будућност и у њој би можда могла да уживају наша деца али се бојим да то не буду унуци...

Миладин Суботић

pre 11 godina

Карте се полако отварају. Посебно из немачког шпила. За Србију шанса да, у последњем трену, схвати где је то убрзано кренула губећи идентитет и све посебности које су красиле њену историју, културу и традицију.

POP

pre 11 godina

Pa što lepo ne kažete da neće u budućnosti ni jedna zemlja ući u EU ane da nam postavljate neke abnormalne uslove pa kao ako ih ispunimo možda će nas primiti u EU a možda izmisle koš neke i tako u nedogled.

g4

pre 11 godina

I ja mislim da EU ne treba da se siri. Ali zato Evroazijski savez ima dobru perspektivu i tamo mozemo stosta da prodajemo, ali bih zato uveo carine na uvoz robe iz EU, da se domaca proizvodnja obnovi, a ko hoce stranu robu neka plati vise i kraj price.

Miloš

pre 11 godina

E, to je pravi raylog što ne otpočinju razgovore sa nama, a ne kojekavi izmišljeni uslovi.Načekaćemo se mi, dok se EU ne stabilizuje. Ne cvetaju tamo ruže, ekonomska kriza je velika.

dule56

pre 11 godina

Gde su sad oni majstori sa uzvicima evropska unija nema alternativu? Izgleda da ce MORATI da ima alternativu, kako god se ta alternativa zvala.

Diba

pre 11 godina

Primiti Rumuniju i Bugarsku u EU je bila velika greska. Oni ne zasluzuju clanstvo ni dan danas, ni za 10 godina. Nazalost clanstvo ne zasluzuje ni Srbija.

rade

pre 11 godina

Najjači su mi ovi zaljubljenici u EU koji sada kažu kako je ovaj političar nekompetentan. Kada je njegov kolega, jednako kompetentan, pre nepunih mesec dana objavio ultimatum Srbiji onda je itekako bio kompetentan, kada se drugi kolega pojavio sa pričom o ukidanju vizne liberalizacije i on je kompetentan, sada kada se pojavi treći čovek iz iste ekipe i na nivou prethodna dva glasnogovrnika ovaj odjednom nije kompetentan. hahahahaha
Poštovani slepoverujući EU utopisti reklo bi se da ste vi ipak najmanje kompetentni da dajete mišljenje i ubeđujete druge kako je vaša izlizana EU najbolje rešenje. Koliko je ona sama izlizana i upotrebljena toliko je i vaš stav i argumenti sigurni kao vrbov klin što je jednako klimavosti babinog zuba. :))
Shvatite već jednom da vas vaši prijatelji iz EU ne mogu smisliti kraj sebe a sopstveni mazohizam upražnjavajte lično bez pokušaja da nam objasnite kako je to što vama prija ponižavanje i ucenjivanje dobro i za nas koji vaše prijatelje ne smatramo svojim prijateljima. Pokušajte da ubedite sopstvenu decu u tu vašu teoriju i videćete da ćete i od njih samih biti ismevani.

Vladimir Pula

pre 11 godina

Hrvatska je Amerika za Bugarsku i pogotovo Rumuniju kakve su ušle u EU. Ovo sto ovaj lik blebece , ma to je sve samo politika, Hrvatska ima samo 4 i nešto milijuna stanovnika, vlasnici banaka i svega ostalog sto valja su ljudi iz eu, Hrvatska je mali i neproblematican zalogaj za EU i nikad joj neće pravit probleme, to znam ja a to zna i ova ciko još bolje. Rumunija nije maltene imala asfaltirane ceste van Bukuresta, divlji zapad lagano s kocijama i konjima, ali je rumunija komad zemlje sa 20 milijuna ljudi, to je lijepo novo tržište za eu.. To je smiješno da su oni i Bugari prije hrvatske ma i prije Srbije ušli u eu.
Sve je to politika. Da je Tito rekao 1973. da bi u EU odmah bi uletili u mjesec dana. Nikakvi uvjeti nikakvi problemi. Ili da Švicarac kaže da oce u EU, sutra ulaze.
Nas su mrcvarili sa tim uvjetima za ulazak , evo i sad dave kao sto vidimo, vas će zlostavljat sa glupostima beskrajno.

G.Nemanja

pre 11 godina

Zna to naš predsednik, zato i ne namerava lomiti noge u trci u kojoj i ne možeš pobediti... Samo da se mi sredimo iznutra, pa kad EU bude mogla da nas primi kao ljude, ok, mi ćemo da budemo spremni.

marko

pre 11 godina

izbori u nemackoj!ista prica je bila i u francuskoj pred izbore linc stranaca u javnosti i nacionalisticke parole.od toga nema nista sve je odavno pod kontrolom velikog brata ,,usa,,

Daj boze

pre 11 godina

Nadam se da nece biti daljeg sirenja, tako da Srbija ne udje. Kad vec ovi nasi bambusi na vlasti nisu u stanju da skapiraju da zapad propada i da se istok razvija, makar da nas vi ne pustite. Mi uvek kasnimo i uvek biramo pogresnu stranu. EU je imala smisla i bila prava strana u poslednjem kvartalu 20. veka, i eventualno jos 3-4 godine kasnije. Sad je prava strana istok, tamo postoji svez kapital koji nije kredit i zaduzivanje, postoje neiskorisceni resursi koji su na zapadu uveliko iskorisceni i potroseni, itd. Sad treba punom parom ka istoku, al' dok se mi setimo, bice kasno.

Hvala

pre 11 godina

Upravo sam pročitao ovu vest na nemačkom Špiglu. Mislio sam da će je naše agencije promašiti, kao desetine sličnih vesti iz EU. Voleo bih da vidim da naši novinari izveštavaju o EU kao što to čine novinari iz država EU. Tada bi nam stvari bile mnogo jasnije.

Gile

pre 11 godina

Citat: "Lamert je u intervjuu, objavljenom na sajtu nemačkog lista, izneo mišljenje da se EU najpre mora posvetiti sopstvenoj konsolidaciji..." kraj citata.
Neka svako misli prvo na sebe kao sto i EU misli na sebe ili receno bez uvijanja (sto je zaista fer), ne trgujmo dajuci sve sto traze ocekujuci
da dobijemo nesto, za verovatno 10 ili 15 godina a mozda nikad.
Kakva bi nam alternativa bila da EU ne postoji kao zajednica?

Brussels is dead

pre 11 godina

@(Fifi, 13. oktobar 2012 18:32)

Bundestag je važniji od Evropskog parlamenta kada je reč o EU. Znam o čemu pričam posle 3 godine života u Berlinu i 5 godina u Briselu.

Zoso

pre 11 godina

Mi smo za njih niza klasa koja iz godine u godine svojim postupcima stvara sve vecu odbojnost kod zapada.Tipicni balkanski mentalitet zatucanog i primitivnog naroda u njihovim ocima.

mex

pre 11 godina

Mi da smo pametni doavno bi bili u nekom normalnom savezu, dali bi nato-u vec 80-ih baze i da nas vidis, ovako srljamo malo vamo malo onamo pa na kraju nam svi krivi, ma svi se raspadaju i crkavaju od gladi osim nas :)
Smesno smo postali totalno ono albanija nas obisla o HR da i ne pricam ostajemo mi i bosanci koji ce se verovatno ubrza opametiti i zaboraviti na neku tamo ludu misao zvanu velika srbija..... a mi??

E pa mi cemo i dalje da pljujemo sve i da likujemo dok ne pocrkavamo od gladi :)

bane

pre 11 godina

Prosto receno, ekipa iz EU ne veruje nasim politicarima. Razumem ih, ni ja im ne verujem ama bas nista. Ako ste vi dovoljno blesavi da poverujete u Tadicevu borbu protiv korupcije, Dinkicevih 1000 evra, Dacicevo postenje, Tominih 100 milijardi, ne ocekujte da su ovi sa zapada sisali vesla. A to sredjivanje drzave slusam vec 20 godina ali vlast uvek ima neka vaznija posla. Iskreno se nadam da ca nam Zapad zavesti neku prinudnu upravu, pre nego sto nas ovi "nasi" oteraju u totalnu propast.

lidija

pre 11 godina

Lele, ajde onda da na brzinu priznamo Kosovo i da nam kazu sta sve moramo da progutamo, pa da progutamo to i da udjemo u EU. Dok ne zatvore vrata. Hehehe.

Tibor

pre 11 godina

Gospodin Lammert moze mnogo da prica ako je dan dovoljno dug. Njegova pozicija u Nemackoj politici nije takva da moze davati bilo kakve relevantne izjave o politici EU. On je predsedavajuci u Bundastagu ali nije u Evropskom parlamentu i stoga nije na mestu komentarisati izjave nekompetentnih politicara.
(Fifi, 13. oktobar 2012 18:32)

Fifi daj Boze da si u pravu, ali on je ipak prvi covek parlamenta, a po Ustavu Nemacke to je treca pozicija iza Kancelara i Predsednika Republike. Pita se i te kako.

Fifi

pre 11 godina

Izjava g. Lammerta je pre svega "za po kuci" i deo je predizborne kampanje. Konzervativna CDU klijentela je plodno tlo za populisticke izjave protiv svega i svacega sto je juzno od Austrije. Ako doticni misli da Hrvatska nije zrela za Uniju neka to onda i konkretizuje zasto. Upravo je Hrvatska ta koja je prosla sito i reseto i stavljena pod mikroskop bas zbog Rumuna, Bugara i njima slicnih.Po svim parametrima Hrvatska moze da se meri sa Istocnoevropskim clanicama a od nekih je i daleko bolja. Ovde na forumu se stice utisak da je g. Lammert krupni igrac u EU i da njegove izjave imaju EU relevantnu tezinu. To nije tacno, on je CDU politicar i nista vise.

e

pre 11 godina

K'o da su oni u situaciji da se pravdaju bilo kome... A mi se, naravno, lozimo, da ova izjava ima BILO KAKVE VEZE sa Srbijom... Mi, trenutno, sanjamo o POCETKU PREGOVORA o pristupanju... Sto nema nikakve veze ni sa Hrvatskom, ni sa Rumunijom, ni sa Bugarskom, ni sa Kosovom, ni sa svetskom ekonomskom krizom ( s obzirom na cinjenicu da smo mi u ekonomskoj krizi zadnjih, bar, 300 godina...). Ima veze samo sa nama, sa nasim zdravim razumom i sa nasim politickim izborima... A uvek je najlakse kriviti druge... Mi smo, naravno, begresni, kao i uvek u istoriji... I sve te price: " Ovi su nam uradili ovo, oni ono...", malo je zamorno. Sto nisu to uradili drugima? I druge zemlje pretenduju na geostrateski polozaj u Evropi. Pogledajte samo Grke. Zemlja sto se granici sa Bugarskom, Turskom i Albanijom; clan EU od, ako se ne varam, 1975. I danasnja kriza u Grckoj, koja u poredjenju sa nasom izgleda smesno, a da ne pricam o cinjenici da ce se oni izvuci, pre ili kasnije... A sta ce biti sa nama? Mi cemo dostojanstveno da se guramo u redovima za vize, dostojanstveno da lamentiramo o srpskom srcu, Kosovu, i dostojanstveno da umiremo od gladi... Kao i uvek, ne naucivsi nista...

mfg

pre 11 godina

Gde su sad oni majstori sa uzvicima evropska unija nema alternativu? Izgleda da ce MORATI da ima alternativu, kako god se ta alternativa zvala.
(dule56, 13. oktobar 2012 20:12)

Turska.

lesa

pre 11 godina

Neverujem ovom liku, ako je papa rekao da ulaze onda ce uci u evropsku uniju. A sto se nas tice sad i kad bi dali Kosovo narednih 20 god nas nebi primili i tako ce i ostati sve dok ne pohapsimo lopove i dok se finansiski sredimo. Ne kaze se dzaba bedo i bogu si teska.

dragan

pre 11 godina

Ove sto mrze EU jedan podatak sa kim cemo trgovati kad smo okruzeni sa EU.Jedino prevozno sredstvo je avion.Drugo gubimo evropsko trziste a nikakve rusije,kine,kube,severne koreje to nece nadoknaditi.Nijedna zemlja bivseg istocnog bloka nezeli da se vrati u isti-sta mislite zasto ?A to da ce nestati EU to se pricalo i nekad za EZ.Znate onu narodnu-amerika i engleska bice zemlja .....

Unity3D

pre 11 godina

Ookee-J, skapirali smo vašu demagogiju (gori ste postali od 'pojedinih naših' zajedno) palite vi u taj vaš VIP klub, mi ćemo cirkati gajbi i stvar rešena. Samo nemojte da nas zavrnete za te vize, mame vam Angele, to bi vam bio pogrešan potez skroz. Ako je već dotle došlo, možete da pucate u te lažne azilante, vama se isto hvata, ionako nas tretirate kao kanalizacioni otpad. Licemeri. P.s. Ovo pišem kao čovek koji je posle 5. oktobra 2000 godine bio zagrejan za EU kao neki bubuljičavi tinejdžer 5. oktobra 2012 za iPhone 5, čisto da se zna.

mario

pre 11 godina

Ovi nece ni Hrvatsku da prime.Predomislili su se izgleda u zadnjem trenutku.
(Duboka kriza cini svoje, 13. oktobar 2012 21:48)
A što kaže njemačka vlada
http://www.jutarnji.hr/njemacka-vlada---pred-hrvatsku-su-stavljene-konkretne-zadace--uvjereni-smo-da-hrvatska-to-moze-postic-u-predvidenom-roku--/1059831/

bgd

pre 11 godina

Bravo! Podrska za Nemce za iskrenosti u svakom smislu! Kakva bre evropska unija! Hocemo da udjemo u brod koji tone! Kad ga poprave, mozda udjemo. Za sad ostajemo na nasem ostrvu i zivimo kako moramo da zivimo.

nidža

pre 11 godina

Jadna je to domaćinska kuća kad nije ustanju gosta da primi. Mnogo su se zapetljali u sopstvene kučine. Nešto zamišljeno kao savez ravnoprvnih država očito nije u stanju tako da funkcioniše: jedinstvena moneta a raznorodne (ekstremno) ekonomije; jedinstven pravni sistem a različita lokalna rešenja; verbalno zalaganje za zajedništvo na ravnoj nozi a u stvarnosti težnja nametanja svog sistema vrednosti...
A globalno dominacija jedne moćne (ekonomski i vojno) države i formiranje jedinstvenog (uglavnom njenog) tržišta.
Druga, ne manje bitna činjenica je stvaranje glomaznog parazitskog birokratskog aparata u Briselu na teret ekonomija zemalja članica.

Fifi

pre 11 godina

Gospodin Lammert moze mnogo da prica ako je dan dovoljno dug. Njegova pozicija u Nemackoj politici nije takva da moze davati bilo kakve relevantne izjave o politici EU. On je predsedavajuci u Bundastagu ali nije u Evropskom parlamentu i stoga nije na mestu komentarisati izjave nekompetentnih politicara.

niki

pre 11 godina

Krajnje neozbiljan izjava! Države kandidati i ostali se pripremaju već godinama na prijem u EU, troše milione na promene i usklađivanja a sve to u dogovoru sa EU da bi neko neodgovoran posle rekao nema mesta širenju.

manojlo

pre 11 godina

Mnogo grešaka smo pravili predhodnih godina pa nam se danas sve obija od glavu.Nismo mi trebali da se menjamo i prilagođavamo radi EU trebali smo ostati ono što jesmo jer ko smo sada niti smo mi mi a niti ćemo ikad biti u EU.

Fifi

pre 11 godina

Gospodin Lammert moze mnogo da prica ako je dan dovoljno dug. Njegova pozicija u Nemackoj politici nije takva da moze davati bilo kakve relevantne izjave o politici EU. On je predsedavajuci u Bundastagu ali nije u Evropskom parlamentu i stoga nije na mestu komentarisati izjave nekompetentnih politicara.

banat

pre 11 godina

Svo vreme ignorišemo coveka koji jedini ima snagu da kaže istinu bez obzira što mu to snižava broj glasova na izborima! Vojislav Koštunica jedini govori istinu. Treba prekombinovati vlast i izabrati Koštunicu za premijera !!!

Zoso

pre 11 godina

Mi smo za njih niza klasa koja iz godine u godine svojim postupcima stvara sve vecu odbojnost kod zapada.Tipicni balkanski mentalitet zatucanog i primitivnog naroda u njihovim ocima.

mex

pre 11 godina

Mi da smo pametni doavno bi bili u nekom normalnom savezu, dali bi nato-u vec 80-ih baze i da nas vidis, ovako srljamo malo vamo malo onamo pa na kraju nam svi krivi, ma svi se raspadaju i crkavaju od gladi osim nas :)
Smesno smo postali totalno ono albanija nas obisla o HR da i ne pricam ostajemo mi i bosanci koji ce se verovatno ubrza opametiti i zaboraviti na neku tamo ludu misao zvanu velika srbija..... a mi??

E pa mi cemo i dalje da pljujemo sve i da likujemo dok ne pocrkavamo od gladi :)

e

pre 11 godina

K'o da su oni u situaciji da se pravdaju bilo kome... A mi se, naravno, lozimo, da ova izjava ima BILO KAKVE VEZE sa Srbijom... Mi, trenutno, sanjamo o POCETKU PREGOVORA o pristupanju... Sto nema nikakve veze ni sa Hrvatskom, ni sa Rumunijom, ni sa Bugarskom, ni sa Kosovom, ni sa svetskom ekonomskom krizom ( s obzirom na cinjenicu da smo mi u ekonomskoj krizi zadnjih, bar, 300 godina...). Ima veze samo sa nama, sa nasim zdravim razumom i sa nasim politickim izborima... A uvek je najlakse kriviti druge... Mi smo, naravno, begresni, kao i uvek u istoriji... I sve te price: " Ovi su nam uradili ovo, oni ono...", malo je zamorno. Sto nisu to uradili drugima? I druge zemlje pretenduju na geostrateski polozaj u Evropi. Pogledajte samo Grke. Zemlja sto se granici sa Bugarskom, Turskom i Albanijom; clan EU od, ako se ne varam, 1975. I danasnja kriza u Grckoj, koja u poredjenju sa nasom izgleda smesno, a da ne pricam o cinjenici da ce se oni izvuci, pre ili kasnije... A sta ce biti sa nama? Mi cemo dostojanstveno da se guramo u redovima za vize, dostojanstveno da lamentiramo o srpskom srcu, Kosovu, i dostojanstveno da umiremo od gladi... Kao i uvek, ne naucivsi nista...

dragan

pre 11 godina

Ove sto mrze EU jedan podatak sa kim cemo trgovati kad smo okruzeni sa EU.Jedino prevozno sredstvo je avion.Drugo gubimo evropsko trziste a nikakve rusije,kine,kube,severne koreje to nece nadoknaditi.Nijedna zemlja bivseg istocnog bloka nezeli da se vrati u isti-sta mislite zasto ?A to da ce nestati EU to se pricalo i nekad za EZ.Znate onu narodnu-amerika i engleska bice zemlja .....

djuro

pre 11 godina

trik je u tome da je Hrvatska nemacki igrac, tj. saveznik u EU u buducnosti (da ne budemo do kraja iskreni pa kazemo potcinjena), i zato joj je pristup dozvoljen. Svaka druga postojeca i potencijalna clanica na Balkanu je nova Poljska - neko ko ce se verovatnije svrstati u antinemacki blok u nekim buducim podelama i preglasavanjima. U tom svetlu treba posmatrati i zaljenje Nemacke zbog prijema Bugarske i Rumunije, a i ove bestidne ucene u slucaju Srbije. Sto se mene tice, mislim da je ulazak u EU velika greska za male i siromasne drzave, pogotovo za Srbiju, i svaka vest koja smanjuje evroentuzijazam i procenat populacije u Srbiji koja zeli u EU je dobra.

Daj boze

pre 11 godina

Nadam se da nece biti daljeg sirenja, tako da Srbija ne udje. Kad vec ovi nasi bambusi na vlasti nisu u stanju da skapiraju da zapad propada i da se istok razvija, makar da nas vi ne pustite. Mi uvek kasnimo i uvek biramo pogresnu stranu. EU je imala smisla i bila prava strana u poslednjem kvartalu 20. veka, i eventualno jos 3-4 godine kasnije. Sad je prava strana istok, tamo postoji svez kapital koji nije kredit i zaduzivanje, postoje neiskorisceni resursi koji su na zapadu uveliko iskorisceni i potroseni, itd. Sad treba punom parom ka istoku, al' dok se mi setimo, bice kasno.

Mickey Mouse

pre 11 godina

Ponavljate vi to više puta - ali Srbi ne žele da čuju vaš glas.
Oni se još uvijek nadaju da će biti drugačije...
A svak ko je pametan zna da Švaba ne laže - tako je vaspitan...

Branko

pre 11 godina

Hvala Bogu da je neko saopštio istinu. Dosta je više laži i obmana u vezi EU. Srbija mora da se okrene sebi i Svijim problemima. Pre nam je bio cilj komunizam i komunistička Internacionala, sada nam je cilj EU i "Novi svetski poredak" a još nikada nam nije bio cilj Srbija i blagostanje Srpskog naroda. Hvala još jednom, ovom Nemcu na iskrenosti.

Danke Deutschland!

pre 11 godina

Еврофанатици морају да прихвате реалност и да схвате да од чланства Србије у ЕУ нема ништа.

g4

pre 11 godina

I ja mislim da EU ne treba da se siri. Ali zato Evroazijski savez ima dobru perspektivu i tamo mozemo stosta da prodajemo, ali bih zato uveo carine na uvoz robe iz EU, da se domaca proizvodnja obnovi, a ko hoce stranu robu neka plati vise i kraj price.

Dan

pre 11 godina

Ne samo što neće da se širi, nego pogledajte kartu na njihovom zvaničnom sajtu, gde je Srbija opet označena bez Kosova. Kosovo je u drugačijoj boji, kao druge nezavnisne zemlje koja još nisu kandidati za EU - http://europa.eu/about-eu/countries/index_en.htm
Na stranici o Kosovu se uopšte ne spominje Srbija, i ono se tretira kao nezavisna zemlja, potencijalni kandidat - http://ec.europa.eu/enlargement/countries/detailed-country-information/kosovo/index_en.htm
Znači bitno je Srbiju prisiliti da na trik prizna Kosovo, a njima ne pada na pamet da nas prime u EU?

rade

pre 11 godina

Najjači su mi ovi zaljubljenici u EU koji sada kažu kako je ovaj političar nekompetentan. Kada je njegov kolega, jednako kompetentan, pre nepunih mesec dana objavio ultimatum Srbiji onda je itekako bio kompetentan, kada se drugi kolega pojavio sa pričom o ukidanju vizne liberalizacije i on je kompetentan, sada kada se pojavi treći čovek iz iste ekipe i na nivou prethodna dva glasnogovrnika ovaj odjednom nije kompetentan. hahahahaha
Poštovani slepoverujući EU utopisti reklo bi se da ste vi ipak najmanje kompetentni da dajete mišljenje i ubeđujete druge kako je vaša izlizana EU najbolje rešenje. Koliko je ona sama izlizana i upotrebljena toliko je i vaš stav i argumenti sigurni kao vrbov klin što je jednako klimavosti babinog zuba. :))
Shvatite već jednom da vas vaši prijatelji iz EU ne mogu smisliti kraj sebe a sopstveni mazohizam upražnjavajte lično bez pokušaja da nam objasnite kako je to što vama prija ponižavanje i ucenjivanje dobro i za nas koji vaše prijatelje ne smatramo svojim prijateljima. Pokušajte da ubedite sopstvenu decu u tu vašu teoriju i videćete da ćete i od njih samih biti ismevani.

lidija

pre 11 godina

Lele, ajde onda da na brzinu priznamo Kosovo i da nam kazu sta sve moramo da progutamo, pa da progutamo to i da udjemo u EU. Dok ne zatvore vrata. Hehehe.

Миладин Суботић

pre 11 godina

Карте се полако отварају. Посебно из немачког шпила. За Србију шанса да, у последњем трену, схвати где је то убрзано кренула губећи идентитет и све посебности које су красиле њену историју, културу и традицију.

Srx

pre 11 godina

Mislim da je Hrvatska 3 koraka ispred Bugarske, po mnogo cemu pa i EU integracijama. Za Rumuniju ne mogu nista da kazem, nisam bio tamo.

Kakav ja stav imam prema EU, mislim da bi im ucinili uslugu da im odloze prijem za koju godinu.

barjaktarevic

pre 11 godina

EU ne samo da nema uslove da se siri,vec joj preti opasnost raspada,pa svedoci smo izuzetno jake ekonomske krize koja vlada unutar eu,primer za to je Grcka gde je iz dana u dan situacija sve zategnutija

G.Nemanja

pre 11 godina

Zna to naš predsednik, zato i ne namerava lomiti noge u trci u kojoj i ne možeš pobediti... Samo da se mi sredimo iznutra, pa kad EU bude mogla da nas primi kao ljude, ok, mi ćemo da budemo spremni.

dule56

pre 11 godina

Gde su sad oni majstori sa uzvicima evropska unija nema alternativu? Izgleda da ce MORATI da ima alternativu, kako god se ta alternativa zvala.

bane

pre 11 godina

Prosto receno, ekipa iz EU ne veruje nasim politicarima. Razumem ih, ni ja im ne verujem ama bas nista. Ako ste vi dovoljno blesavi da poverujete u Tadicevu borbu protiv korupcije, Dinkicevih 1000 evra, Dacicevo postenje, Tominih 100 milijardi, ne ocekujte da su ovi sa zapada sisali vesla. A to sredjivanje drzave slusam vec 20 godina ali vlast uvek ima neka vaznija posla. Iskreno se nadam da ca nam Zapad zavesti neku prinudnu upravu, pre nego sto nas ovi "nasi" oteraju u totalnu propast.

Brussels is dead

pre 11 godina

@(Fifi, 13. oktobar 2012 18:32)

Bundestag je važniji od Evropskog parlamenta kada je reč o EU. Znam o čemu pričam posle 3 godine života u Berlinu i 5 godina u Briselu.

marko

pre 11 godina

izbori u nemackoj!ista prica je bila i u francuskoj pred izbore linc stranaca u javnosti i nacionalisticke parole.od toga nema nista sve je odavno pod kontrolom velikog brata ,,usa,,

Вељо

pre 11 godina

А ми се понашамо и причамо као да ће Србија да уђе у унију око Божића и као да ће тиме бити решене све наше бриге. Људи нам отворено кажу да у најидеалнијем смислу ми у ЕУ можемо око 2022. (што ће рећи још три владе има да "допратимо и испратимо") а ми се бавимо тиме хоћемо ли добити датум догодине или кад већ. Сами преговори кад добијемо датум могу да трају 5-8 година (у неким случајевима и дуже)те је боље да ми видимо шта ћемо са собом јер бисмо до тада могли да будемо и гладни ако не покренемо производњу хране на прави начин, и привреду наравно... ЕУ је за нас далека будућност и у њој би можда могла да уживају наша деца али се бојим да то не буду унуци...

Miloš

pre 11 godina

E, to je pravi raylog što ne otpočinju razgovore sa nama, a ne kojekavi izmišljeni uslovi.Načekaćemo se mi, dok se EU ne stabilizuje. Ne cvetaju tamo ruže, ekonomska kriza je velika.

nidža

pre 11 godina

Jadna je to domaćinska kuća kad nije ustanju gosta da primi. Mnogo su se zapetljali u sopstvene kučine. Nešto zamišljeno kao savez ravnoprvnih država očito nije u stanju tako da funkcioniše: jedinstvena moneta a raznorodne (ekstremno) ekonomije; jedinstven pravni sistem a različita lokalna rešenja; verbalno zalaganje za zajedništvo na ravnoj nozi a u stvarnosti težnja nametanja svog sistema vrednosti...
A globalno dominacija jedne moćne (ekonomski i vojno) države i formiranje jedinstvenog (uglavnom njenog) tržišta.
Druga, ne manje bitna činjenica je stvaranje glomaznog parazitskog birokratskog aparata u Briselu na teret ekonomija zemalja članica.

POP

pre 11 godina

Pa što lepo ne kažete da neće u budućnosti ni jedna zemlja ući u EU ane da nam postavljate neke abnormalne uslove pa kao ako ih ispunimo možda će nas primiti u EU a možda izmisle koš neke i tako u nedogled.

mario

pre 11 godina

Ovi nece ni Hrvatsku da prime.Predomislili su se izgleda u zadnjem trenutku.
(Duboka kriza cini svoje, 13. oktobar 2012 21:48)
A što kaže njemačka vlada
http://www.jutarnji.hr/njemacka-vlada---pred-hrvatsku-su-stavljene-konkretne-zadace--uvjereni-smo-da-hrvatska-to-moze-postic-u-predvidenom-roku--/1059831/

mfg

pre 11 godina

Gde su sad oni majstori sa uzvicima evropska unija nema alternativu? Izgleda da ce MORATI da ima alternativu, kako god se ta alternativa zvala.
(dule56, 13. oktobar 2012 20:12)

Turska.

Tibor

pre 11 godina

Gospodin Lammert moze mnogo da prica ako je dan dovoljno dug. Njegova pozicija u Nemackoj politici nije takva da moze davati bilo kakve relevantne izjave o politici EU. On je predsedavajuci u Bundastagu ali nije u Evropskom parlamentu i stoga nije na mestu komentarisati izjave nekompetentnih politicara.
(Fifi, 13. oktobar 2012 18:32)

Fifi daj Boze da si u pravu, ali on je ipak prvi covek parlamenta, a po Ustavu Nemacke to je treca pozicija iza Kancelara i Predsednika Republike. Pita se i te kako.

Fifi

pre 11 godina

Izjava g. Lammerta je pre svega "za po kuci" i deo je predizborne kampanje. Konzervativna CDU klijentela je plodno tlo za populisticke izjave protiv svega i svacega sto je juzno od Austrije. Ako doticni misli da Hrvatska nije zrela za Uniju neka to onda i konkretizuje zasto. Upravo je Hrvatska ta koja je prosla sito i reseto i stavljena pod mikroskop bas zbog Rumuna, Bugara i njima slicnih.Po svim parametrima Hrvatska moze da se meri sa Istocnoevropskim clanicama a od nekih je i daleko bolja. Ovde na forumu se stice utisak da je g. Lammert krupni igrac u EU i da njegove izjave imaju EU relevantnu tezinu. To nije tacno, on je CDU politicar i nista vise.

Gile

pre 11 godina

Citat: "Lamert je u intervjuu, objavljenom na sajtu nemačkog lista, izneo mišljenje da se EU najpre mora posvetiti sopstvenoj konsolidaciji..." kraj citata.
Neka svako misli prvo na sebe kao sto i EU misli na sebe ili receno bez uvijanja (sto je zaista fer), ne trgujmo dajuci sve sto traze ocekujuci
da dobijemo nesto, za verovatno 10 ili 15 godina a mozda nikad.
Kakva bi nam alternativa bila da EU ne postoji kao zajednica?

Hvala

pre 11 godina

Upravo sam pročitao ovu vest na nemačkom Špiglu. Mislio sam da će je naše agencije promašiti, kao desetine sličnih vesti iz EU. Voleo bih da vidim da naši novinari izveštavaju o EU kao što to čine novinari iz država EU. Tada bi nam stvari bile mnogo jasnije.

bgd

pre 11 godina

Bravo! Podrska za Nemce za iskrenosti u svakom smislu! Kakva bre evropska unija! Hocemo da udjemo u brod koji tone! Kad ga poprave, mozda udjemo. Za sad ostajemo na nasem ostrvu i zivimo kako moramo da zivimo.

Unity3D

pre 11 godina

Ookee-J, skapirali smo vašu demagogiju (gori ste postali od 'pojedinih naših' zajedno) palite vi u taj vaš VIP klub, mi ćemo cirkati gajbi i stvar rešena. Samo nemojte da nas zavrnete za te vize, mame vam Angele, to bi vam bio pogrešan potez skroz. Ako je već dotle došlo, možete da pucate u te lažne azilante, vama se isto hvata, ionako nas tretirate kao kanalizacioni otpad. Licemeri. P.s. Ovo pišem kao čovek koji je posle 5. oktobra 2000 godine bio zagrejan za EU kao neki bubuljičavi tinejdžer 5. oktobra 2012 za iPhone 5, čisto da se zna.

Vladimir Pula

pre 11 godina

Hrvatska je Amerika za Bugarsku i pogotovo Rumuniju kakve su ušle u EU. Ovo sto ovaj lik blebece , ma to je sve samo politika, Hrvatska ima samo 4 i nešto milijuna stanovnika, vlasnici banaka i svega ostalog sto valja su ljudi iz eu, Hrvatska je mali i neproblematican zalogaj za EU i nikad joj neće pravit probleme, to znam ja a to zna i ova ciko još bolje. Rumunija nije maltene imala asfaltirane ceste van Bukuresta, divlji zapad lagano s kocijama i konjima, ali je rumunija komad zemlje sa 20 milijuna ljudi, to je lijepo novo tržište za eu.. To je smiješno da su oni i Bugari prije hrvatske ma i prije Srbije ušli u eu.
Sve je to politika. Da je Tito rekao 1973. da bi u EU odmah bi uletili u mjesec dana. Nikakvi uvjeti nikakvi problemi. Ili da Švicarac kaže da oce u EU, sutra ulaze.
Nas su mrcvarili sa tim uvjetima za ulazak , evo i sad dave kao sto vidimo, vas će zlostavljat sa glupostima beskrajno.

lesa

pre 11 godina

Neverujem ovom liku, ako je papa rekao da ulaze onda ce uci u evropsku uniju. A sto se nas tice sad i kad bi dali Kosovo narednih 20 god nas nebi primili i tako ce i ostati sve dok ne pohapsimo lopove i dok se finansiski sredimo. Ne kaze se dzaba bedo i bogu si teska.

niki

pre 11 godina

Krajnje neozbiljan izjava! Države kandidati i ostali se pripremaju već godinama na prijem u EU, troše milione na promene i usklađivanja a sve to u dogovoru sa EU da bi neko neodgovoran posle rekao nema mesta širenju.

Diba

pre 11 godina

Primiti Rumuniju i Bugarsku u EU je bila velika greska. Oni ne zasluzuju clanstvo ni dan danas, ni za 10 godina. Nazalost clanstvo ne zasluzuje ni Srbija.

manojlo

pre 11 godina

Mnogo grešaka smo pravili predhodnih godina pa nam se danas sve obija od glavu.Nismo mi trebali da se menjamo i prilagođavamo radi EU trebali smo ostati ono što jesmo jer ko smo sada niti smo mi mi a niti ćemo ikad biti u EU.