Nedelja, 07.10.2012.

22:11

"Predložiću Dačića za pregovarača"

Dilema oko toga ko bi mogao biti glavni pregovarač sa Prištinom mogla bi biti danas rešena, kaže predsednik Nikolić i dodaje da će predložiti Ivicu Dačića.

Izvor: B92

"Predložiæu Daèiæa za pregovaraèa" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

109 Komentari

Sortiraj po:

pera-spo

pre 11 godina

srbin ne govoris istinu srbine. vec 12 godina dva politicara i njihove stranke pricaju da treba pomoci narodu na kosovu a da je teritorija manje vazna. nazalost ti i tebi slicni i dalje te ljude nazivate izdajnicima. zato i zivite kako zivite a i mi sa vama........... znate dobro o kojim politicatima ja pisem.

zdr

pre 11 godina

Ja mislim da je sada strateska politika Nikolica da nema nikakvu stratesku politiku. U Briselu mu je nesto receno i on je shvatio da bi ako to ispuni izgubio puno popularnosti. Pored toga preduslovi za bilo kakav napredak ka EU (nezavisno od Kosova) su losi i insistiranjem na Evropi Nikolic bi dobijao samo samare i to bi dodatno rusilo njegovu popularnost. Resenje za njega je drzati status kvo, praviti se da pregovara ali ne napredovati. Ovim dobija dve stvari, ostaje mu popularnost kod naroda koga i dalje zamajava, nada se da ce Evropi da dosade i Kosovo i Srbija i time u vrlo dalekoj buducnosti ostvari nesto kao podelu.

novica 952

pre 11 godina

Smatram da je korektno od Nikolića da to prepustio Dačiću jer će sa prištinske strane verovatno na najvišem nivou biti Tači a ne Atifeta predsednica. Čak i Nikolić da učestvuje nije problem, nije problem bilo ko , najveći problem je šta će ti pregovori doneti i šta je naša takozvana crvena linija ili minimum ispod kojeg se nesme nikako ići. Svako potpisivanje nekog sporazuma ili ugovora što predlaže Nemačka o regulisanju odnosa između BG i prištine vodi indirektnom priznanju prištine i faktičkog stanja na terenu što nije interes Srbije.

nesa

pre 11 godina

Podrska Nikolicu na stavovima za odbranu KiM. Da li je Dacic ili neko drugi je nebitno kao sto je nebitan Tijanic. Ali mediji uvek naglasavaju ono sto nije bitno.

tanja

pre 11 godina

Nikolic ocigledno ne zeli da radi ono sto nije popularno, odgovara mu proceduralna uloga predsednika i to je sve. Da bude vodja ga izgleda ne zanima pa sve prepusta drugima. Malo da proputuje ovih 5 godina pred penziju i to je to.

Gjeto 11

pre 11 godina

Dilema oko toga ko bi mogao biti glavni pregovarač sa Prištinom mogla bi biti danas rešena, kaže predsednik Nikolić i dodaje da će predložiti Ivicu Dačića.

Vruc krompir na tudje ruke to je stara i pametna ideja a,bogami, i odlican vic!

banatian

pre 11 godina

Toma Grobar nema kapaciteta da razgovara sa ljudima, kada kupiš diplomu, ne možeš da kupiš i znanje... Ivica Daćić- Milošević je Ajnštajn za njega.

pointus

pre 11 godina

Svaka cast predsednice....Apsolutno ste u pravu za svaku recenicu koju ste izgovorili po pitanju Kosova...Dacic je premijer,a ovo i jeste posao za premijera...

srbin

pre 11 godina

Hajde bre vise, saljite koga hocete, samo da se saga o Kosovu ikada zavrsi. 12god samo slusamo o Kosovu, a to znaci da 12 god niko ne razmislja o ljudima koji zive na Kosovu. Dajte im slobodu i zivot!!!

Kiki

pre 11 godina

Slažem se sa predsednikom. Dačić bi kao predsednik Vlade zaista trebao voditi pregovore. A i verujem da nas ne bi prodao kao oni predhodni!

Cvrle

pre 11 godina

Slažem se da Dačić treba voditi pregovore. Pravi je patriota što se Srbije tiče, mada mislim da je za problem Kosova referendum najbolje rešenje.

DARKO

pre 11 godina

Posteno, Veliki Sloba je zapoceo, a mali Sloba treba da zavrsi posao!!! A SNS pametno igra, Kosovo Dacicu, finansije Dinkicu, trgovina Ljajicu i svi ce puci a onda ce on i Djilas na belim konjima dojahati kao spasioci!!! Pametno, pametno...

Belka

pre 11 godina

Kosovo nikad nećemo dati svojom voljom! Zato je predsednik Vlade Dačić, idealna osoba koja bi pregovore vodila! Predsedniče nisam ni sumnjala u Vas! Takav doček kod Obame... Nije dzabe!

Nele

pre 11 godina

Da li ovaj covek slusa sta prica... ej, cuo je da je tu i Taci i on je izasao... hahaha... kao na nekoj zurci kad neki klinac ne zeli da se sretne s nekim ko ga nervira... pa jel si ti za to placen da bezis? A sta bi uradio da mu je Tacija onako s casama u rukama "priveo" (njegov veliki poznanik) Obama, da li ni tada ne bi pruzio ruku? Boze mili, nama se i dalje ne pise dobro sa ovakvima... Zamislite, svojevremeno Tita da smugne do toaleta da se ne bi rukovao s nekim... hahaha

ivan

pre 11 godina

Ako dobro obratite paznju Nikolic je rekao:“Ako idemo na pregovore na kojima je aksiom da je Kosovo drzava u granicama u kojim je bilo nase Kosovo i Metohija onda to nisu pregovori.“ Ocigledno je da ce ici na podelu. To nije dobro resenje iz vise razloga. Dobicemo nestabilan jug Srbije,Albanci vise nikakve obaveze nece imati prema Srbima juzno od Ibra a to je dve trecine kao i vecina manastira i rudnog blaga. Dobicemo par opstina a izgubicemo mnogo. Ako vec priznajemo Kosovo a da se ne lazemo to cemo morati, bolje je da ne insistiramo na necemu sto ce lako da odbiju kao sto je podela sa primedbom da moze izazvati nestabilnost a nije ni u nasem interesu vec treba traziti ono sto je ostvarivo i sto nam niko na svetu ne moze osporiti a to je da se Srbima na Kosovu garantuje status konstitutivnog naroda a ne manjine. Da se autonomija Srba zaokruzi teritorijalno u vidu entiteta slicno RS a da on obuhvati i imovinu SPC. I na kraju da postavimo pitanje prava drzave Srbije na ono u sta smo godinama ulagali na Kosovu a to su rudnici i fabrike odnosno sta tu mi treba da dobijemo. To je pravi interes Srbije na Kosovu.

Mis

pre 11 godina

"...ako bi EU zvanično iznela stav da su dobrosusedski odnosi sa Kosovom uslov nastavka evropskih integracija, odnosi na Kosovu postali veoma zategnuti i da bi Srbija u tom slučaju počela da se priprema za mogućnost da neko "na silu počne to da uzima", jer za takvo rešenje nema sagovornike u predsedniku Srbije i u Vladi."

"Ljubinka, sine, ide tata u rat."
"E, cale, cale, opet se igrate."
"Tako smo placeni, sine."

Goran

pre 11 godina

stalno se nesto ogradjujes i unapred peres ruke od svega... i stalno poturas nekog drugog da odradi ono sto bi ti trebao ali ne smes ili neces ili se bojis da uradis..
nisi ti Predsednik koji je potreban ovoj zemlji i ovom narodu.
Ti si obican slabic, iskljucivo usresredjen na svoj dzep i interes
setkas se okolo, delis neke izjave koje nemaju veze sa realnoscu i tako pokusavas da zamazes oci ovom narodu... ocekivao sam da se uhvatis ukostac sa svim problemima u ovoj zemlji, hrabro... onako kako si obecavao pre izbora da ces uraditi, a ja sam ti poverovao i da svoj glas.
umesto toga, ti se svrckas naokolo, blesavo kezis i svojim jalovim saaopstenjima i izjavama proizvodis vise stete nego koristi za narod i drzavu.
jednom recju... nikakve koristi od tebe. Bolje da si ostao u svojoj Bajcetini da peces rakiju. Jer, ti nemas petlju za sve ovo....

sevarlica

pre 11 godina

Predsednik Srbije, gospodin Nikolić opet deli lekcije iz demokratije, ali ova šašava zemlja i njen šuntavi narod, NE ŽELE demokratiju. Oni žele novog kabadahiju na mestu predsednika, nekog ko uzima sebi veća prava od onih propisanih zakonom. Posebno su mi jadni oni koji su navodno veliki evropejci ali bi da poštuju zakone i propise selektivno, to u Evropi, dragi moji sugrađani NEMA!!!
Dok mi ne krenemo da se menjamo i poštujemo pravila, neće nam biti bolje...

Goran

pre 11 godina

Ja mislim da Nikolic nije dovoljno elokventan da bi ucestvovao u bilo kojim razgovorima i pregovorima..
pecenje rakije mu ide bolje nego govorancije, a osim toga, sada se sljive tresu, nema se vremena.
a o njegovom zbunjenom osmehu da i ne govorim... sa tim osmehom stalno izgleda kao zatecen..
to mene zbunjuje a i njegove sagovornike... na trenutak me podseti na Kostunicu ali, gospon Kostunica je otisao i korak dalje... sumnjam da on ikada zna koliko je sati, koje je doba dana ( ili noci) , gde se nalazi, sa kime razgovara.
to je frustrirajuce ,, kako za nas tako i za sagovornike.

eBora

pre 11 godina

Ponovo se Tomo izvlacis,predlog iz tvog kabineta a pregovore cé da vodi Dacic. Tako si govorio dok je i Tadic bio predsednik,zovi te nas da ucestvujemo u razgovorima,a sada bezis jer to nije popularno,a ti smao populisticki volis da govoris.

DR

pre 11 godina

Izgleda da većini građana prolazi pored nosa podatak da su sve to sporazumi koje je parafirala prethodna vlast, dakle usaglašen je tekst samo još da prođe Vladu i da se iznese pred Skupštinu. Ne mislim ni da bi ovi sadašnji nešto pametnije potpisali...zato izbor pregovarača uopšte nije bitan, samo da ne bude opet "Kale...kale..Kalemegdan".
(cvrčak, 8. oktobar 2012 00:56)
A izgleda da tebi pročazi pored nosa ko je bio na vlasti 1999. kada je potpisana kumanovska kapitulacija, Milosevic, Seselj, Nikolioc, Vucic, Tabakoviceva, Nira Narkovic...

bezimena

pre 11 godina

...A ta vlada, VASA VLADA, dezurni pljuvaci, je pristala na sve!
(Ja, 8. oktobar 2012 06:37)

Ajmo malo istine.

VLADA u kojoj je "master" bio potpredsednik, a ministri A. Vučić i J. Tabaković dala je saglasnost za potpisivanje Kumanovskog sporazuma tj. KAPITULACIJU na Kosovu 1999.g.!

miki

pre 11 godina

@kalimali... zasto ne posetis rusiju i ostanes tamo jedno 100 godina ako mislis da cvece cveta? a kad odes, otidi dalje od Moskve i velikih gradova pa ces videti kako se stvarno zivi!

za savez sAfrikom

pre 11 godina

Znaci Srbija ce igrati glavnog igraca oko koga ce svi da se vrte od EU pa sve do SAD, ma ima mi njima da postavljamo uslove a ne oni nama jer gle pa mi smo toliko ekonomski i vojno ojacali da nam nicija pomoc nije potrebna. Ovo je toliko jadna politika da se plasim da ce nas dovesti do prosjackog stapa. Sve je isto ali njega nema!
ps:Njega nema ali ima Dacica i Nikolica

milan

pre 11 godina

@JA, presednik sad, predsednik francuske pregovaraju sa nemackim predednikom vlade, jer je u nemackoj predsednik drzave pocasna funkcija, da li je to i u srbiji tako?

milos

pre 11 godina

Cuvao se bivsi radikal dobro i na kraju se okliznuo o nikl. Ima tri busotine na svom imanju. Kako misli da udje na imanja seljaka u Topoli, Mokroj Gori, Trsteniku? Hocemo li ponovo da dozivimo 1945. godinu! To sto se njega ne dotice misljenje SANU je jasno. Odavno je nas cuveni naucnik, Pavle Savic, rekao da je to OSVETA BIVSIH PONAVLJACA>

novosađanka

pre 11 godina

Pa po što su u Briselu, prethodni potpisali, a ovi ("siroti, nisu imali kud"), prihvatili, na pregovore mogu posltai i Paju Patka, tako je nebitno.....

Olja

pre 11 godina

Važno je da gospoda na vlasti (kako bivša, tako i sadašnja) ističu "crvene linije", preko kojih se kobajagi ne prelazi. A ono, kako dođu u Brisel: linije, sve tanje i sve bleđe...

srele cacak

pre 11 godina

Bice sve dobro samo da smo se "zutice" otarasili !!! I mali i veliki Sloba i pravi i skriveni radikali nam daju bilo kakvu sansu ! I bice dobro!Puno poverenje Nikolicu , Vucicu i Dacicu ! Tesko je ali kada nam je bilo lAko?
Svet nije vise kao 1999. i to je sansa . samo napred ! Dezurnih pljuvaca po svim portalima ( uglavnom iz DS-a i LDP-a ) je sve manje!

bezimena

pre 11 godina

1. Šta je sa dokazima o IZBORNOJ KRADJI?
2. Šta je sa "tajnim" planom za Kosovo?
3. Šta je sa obećanih 100 miijardi investicija?
3. Šta je sa kanalom do Egejskog mora i zapošljavanjem STOTINA HILJADA ljudi?
O tome kako je dotični došao do diploma da ne pričam...i to je tajna.

Ja

pre 11 godina

Au, kakav narod... Ubedljivo najljigaviji na svetu! Pola vas kaze da Toma prebacuje odgovornost, a niste procitali tekst! Lepo pise da Kosovo salje pr. vlade, i da ce isto i Srbija uciniti! Ono, sto je potpisala prethodna vlada, Toma mora da postuje! A ta vlada, VASA VLADA, dezurni pljuvaci, je pristala na sve!

smart watch

pre 11 godina

Ipak je Nikolic sazreo kao politicar (ne i kao drzavnik,na zalost), SNS sve gde se ne postizu rezultati podmece koalicionim partnerima, a oni sebi kucaju pozitivne poene. Tako i treba, SPS je isto cinio u prethodnoj Vladi.

pera kojot genije

pre 11 godina

ovo se zove uvaljivanje vruceg krompira, nismo ni mislili da ste sposobni i voljni da vodite drzavu, a to se najbolje vidi po tome sto se i dalje ponasate kao opozicija...

Zoran

pre 11 godina

A on, Dačić, će posle pregovora da se isčudjuje kako je morao da pregovara, a ineče nije bio za pregovore, isto kao što sad pljuje i kritikuje prošlu vladu koja je pravila sve same greške, ali on opet nije o tome bio pitan niti je učestvovao, iako je u njoj bio prvi potpresednik i ministar unutrašnjih poslova.
Muka mi je od tog čoveka.

srebrni letac

pre 11 godina

Kakvo kaosovo kakvi bakraci o cemu ovaj truca,pa od kada je on dosao na vlast i gljivica ja ne mogu vise u smoposluzi posteno da kupim ni litar ulja?

SPAVAC

pre 11 godina

Predsednik ga je predlozio za mandatara, i dao mu je odgovornost. Na Dacicu je da se dokaze u ovim pregovorima, posto vec voli da daje konstruktivne predloge.

Obeliks

pre 11 godina

Pa i ne treba Nikolic da razgovara. Na njemu je da da neku inicijativu, predlog, ali je Vlada ta, odnosno premijer, koji trebaju da vode pregovore i da spasavaju ono sto je preostalo. Uostalom, Vlada ima ovlascenja za to.

Erik

pre 11 godina

On je bio duzan da nekome poveri mandat za sastavljanje Vlade. Sada ta Vlada mora da dokaze poverenje, izmedju ostalog, i kroz ove pregovore. To je jedino normalno resenje. Potpuno racuonalan stav.

Feniks

pre 11 godina

Nije problem da li ce on da pregovara ili Dacic. Vazno je da su oni usaglaseni, i da u Vladi postoji konsenzus o crvenim linijama preko kojih Srbija nece proci. Tomini stavovi su mi se dopali, jer konacno jasno cujemo da je Kosmet, odnosno teritorijalni integritet najvazniji. Tako se vodi jedna drzava.

drzavu ce nam svejedno unistiti

pre 11 godina

Barak Obama je izjavio da nema potrebe da ga upoznaju sa Nikolicem, jer su oni vec veliki prijatelji. To samo pokazuje Seseljeve tvrdnje da je Nikolic americki placenik. Najpre je finansiran da kumu rasturi partiju, a potom drzavu. I taj se proces unistavanja Srpstva ne moze zaustaviti. Pa se pitam, zasto onda ne uvezemo i nekog stranca da nam bude predsednik. Oni bar imaju strucnjake, koji bi nam kad nam uniste nacionalni identitet, barem obezbedili radna mesta. Bolji je njihov surovi, globalisticki kapitalizam, od ove nase kvazi drzave, koja je stalno u pljackaskoj tranziciji. Ne budimo vise radna snaga, budimo ljudski resurs. :-D

vanja

pre 11 godina

Nikolić će predložiti onog u koga ima poverenje ali na kraju konačnu odluku će doneti vlada a ne tamo neki tamo šefovi nekih timova.

Moca

pre 11 godina

Ako nista drugo, posle ko zna koliko vremena imammo predsednika srbina. Dakle, ne srbina crnogorskog porekla koji se bavi planovima da napravi autoput Beograd-Podgoroca (pu pu, daleko bilo) nego srbina srpskog porekla. I to je neki pocetak.

Nije ni Toma bas tako glup.

pre 11 godina

Prvo komentarisu da bi im vise odgovarao Tadic na celu DS, pa onda hoce Dacicu da uvale resavanje Kosova, bogami ovi naprednjaci znaju sta rade izgleda.

duci0167

pre 11 godina

@ Milisav predsednik treba da prica jezikon politicara a vas ako interesuje politilika,naucite ga. Glasajte,postavljajte koga hocete a od mene beli listic. Ja cu se vec snaci nekako.

Mura

pre 11 godina

Ma čiča-Tomi se sada ne izlazi iz njegove kolibice!!! Ona je mnogo bolja, nego ona koju je dobio os Slobe!!! Inače, stvarno mislim da čiča.Toma nije potkovan za ovako ozbiljne pregovore, pogotovo sa sa njegovom diplomom!!!

Stevan

pre 11 godina

E Tomo diplomo, sta bi bilo da ti prethodnici nisu resili slicne vruce krompire, Mladic, Karadzic i sl. haha...kao uvredjeno derle, nece da se rukuje sa Tacijem pa salje Dacica... Ama posao predsednika je i zato je placen, da se rukuje i sa crnim djavolom ako trebe samo da narodu bude dobro. Strasno nam se pise ljudi moji sa ovakvima. Pazite, cela emisija je bila o Kosovu... da li u Srbiji postoje jos neki ljudi osim Kosovara?

Venera

pre 11 godina

Verujem da je Tomislavu Nikoliću zaista ispod časti da se rukuje sa ratnim zločincem Hašimom Tačijem, i da će pitanje Kosova i Metohije rešavati premijer ili potpredsednik Vlade. Verujem da će se stanje u našoj državi promeniti na bolje. Tomislav Nikolić zaista voli svoj narod i svoju zemlju, Srbija sa ovakvim predsednikom se saginjati neće.

M.

pre 11 godina

"Ponosan sam sto konacno imamo predsednika koji prica jezikom naroda, koga razumeju svi i koji priblizava narodu probleme sa kojima se susrece vlast. Dosta nam je bila slatkorecivih tonova, hegelovskih izraza mitoloskih poredjenja i kombinovanja psiholoskih metoda i visokoumnih sintagmi, nerazumljive prosecnom coveku. Konacno imamo za predsednika, nekoga ko je glasnik naroda i ko otvoreno, svima, uzdignute glave kaze za sta je vecina u ovoj zemlji. Ponosan sam i srecan, lep pozdrav svima.
(Milisav, 7. oktobar 2012 23:55) "

Slazem se da nema psiholoskih metoda, ulja, mleka...

mina

pre 11 godina

Bled i na trenutke dosadan Utisak nedelje. Olja Bećković je ovoga puta delovala totalno bez ideje šta bi zanimljivo za gledaoce pitala predsednika TN (vrtela je tri pitanja ukrug, insistirajući na njima kao kakav islednik), a predsednik Nikolić je očito došao s namerom da ni na šta ne odgovori konkretno, tako da je bilo krajnje uspavljujuće.

cvrčak

pre 11 godina

Izgleda da većini građana prolazi pored nosa podatak da su sve to sporazumi koje je parafirala prethodna vlast, dakle usaglašen je tekst samo još da prođe Vladu i da se iznese pred Skupštinu. Ne mislim ni da bi ovi sadašnji nešto pametnije potpisali...zato izbor pregovarača uopšte nije bitan, samo da ne bude opet "Kale...kale..Kalemegdan".

nikolic

pre 11 godina

Kada neko u svojoj prvoj recenici komentara za Nikolica napise da je 'najbolji premjer u istoriji Srbije', a tek proslo tri meseca od izbora, ja odmah prestanem dalje citati taj komentar

realan

pre 11 godina

Koga razumeju svi gradjani...ha ha...kad sam cuo da je taci unutra ja sam izasao!!!Pa gde bre izasao jel da seta po travnjaku,pa od koga se on krije!!!???Valjda bi trebalo da je obrnuto bilo?

Ana Tomina Malo Manjana

pre 11 godina

Opet neko mrljanje i mantranje, bez logike i smisla: pregovarace da sadasnja drzava Kosovo bude u granicama Kosova i Metohije? A sve to na celu Prajda? Ako je sve tako lepo i lako kao reklamna poruka, neka samo on i Ceda zamene mesta i sve je sjajno.

Kristal

pre 11 godina

Kad sam čuo mišljenje Tome diplome o eksploataciji nikla i o dušebrižnicima , shvatio sam kakva je sirovina postala predsednik Srbije, i sada sam ubeđen da ovaj eksperiment sa naprednjacima uopšte ne sluti na ništa dobro po običan narod , korist će samo imati tajkuni, prevaranti, lopovi, ljigavci, reketaši, profiteri ,patriJote koje bi da maksimalno poseljače i osiromaše Srbiju a da svoju dečicu školuju na prestižnim engleskim univerzitetima , gangsteri, korumpirane sudije, tužioci, korumpirani pandurski primitivci. Moderator ima pravo da cenzuriše , ali tako je većina bila zaslepljena i početkom 90-tih , cenzurisalo se , zastrašivalo, manipulisalo se , i znamo kako se sve završilo i šta je sve veliki "obožavani " vođa za vreme svoje vladavine uradio.

Opozicija-lagodna i duboka 'ladovina.

pre 11 godina

U mnogim gostovanjima u Utisku proteklih godina, kao opozicija, Toma uvek ubedljiv i rečit sa 100 ideja šta bi i kako bi, kad bi imao vlast. Večeras, na vlasti, a smušen, nedorečen, zagonetan i neubedljiv kao nikada.

Kalimali

pre 11 godina

Najbolji predsednik u istoriji Srbije, po meri naroda. Takve dosad nismo imali, uvek su bili nekakvi elitisti i ljudi koji su otudjeni od naroda i koju funkcionisu unutar nekih svojih, uskih krugova (prijatelja, saradnika, itd). Takvi ljudi ne mogu dobro da vode narod jer ga ne cuju, ne osecaju, nemaju kontakt sa njim, to mora da bude neko ko je sa tim OBICNIM narodom proveo ceo svoj zivot. Sta mislite zasto Rusija toliko napreduje i postaje toliko mocna? Zasto je prosecna plata 850 evra a cene najnize na svetu (a kakvi su ranije bili)? Najmanji spoljni dug, suficit u budzetu od skoro 300 milijardi, itd. Upravo jer ih vodi covek koji razume narod, jer i sam dolazi iz njega. Putin je shvatio da tajkuni treba da vrate opljackani novac, da se skrese korupcija i uspostavi reda. On je razumeo da je korupcija ono sto je unistavalo Rusiju, cim je to sasekao, Rusija pocela da cveta. I Srbija ce, ako u tome uspemo. Nadam se da ce ovo sto nova vlada radi dati efekta. Nema prosperiteta u zemlji gde manje od jedan odsto stanovnistva drzi preko 50% ukupnog bogatstva (kojeg su u najvecoj meri opljackali i stekli preko raznih politickih povlastica i pogodnosti), takva zemlja je osudjena na propast i tavorenje. Mora drustveni imetak podjednako da se raspodeljuje na sve gradjane, i nikome da se ne dozvoli basnoslovno bogacenje dok svi drugi jedva prezivljavaju. To nije kapitalizam, to je debilizam. To mora u korenu da se sasece. Svaki gradjanin mora da deli ekonomsku sudbinu drzave, a ne Misko da se kupa u djakuzi dok 99% naroda nema ni za toplu vodu. To nije nikakav sistem, to je zloupotreba sistema od strane pojedinaca na stetu vecine. A vecina treba takve zbog toga da kazni. Prost'o k'o pasulj.

Dragan

pre 11 godina

Sudeći po tome kako sa najmanje glasova na izborima iznudi najbolje pozicije, onda nema dileme da je Dačić najbolji čovak za ulogu pregovarača. Ostaje samo da se vidi da li je jednako vešt kada to radi za Srbiju. Srećno!

Vladimir Arsic

pre 11 godina

Ne verujem sta pisem, al' 'ajde...

Svidja mi se koncept. Takodje, ne cini mi se lose da Dacic pregovara. Sta god mislili o njemu, Dacic je lukav, prepreden... mozda uspe nesto i da "izboksuje" u tim pregovorima. Od trenutnih politicara on je najnamazaniji, a nije glup. Ipak je uspeo od nesrecnog SPS-a na nacini na kraju stranku koja daje premijera.

sinisa

pre 11 godina

A gos'n predsedniče, jel planirate Vi nešto da radite, nešto konkretno, gde mogu da se gube politički poeni, a ne samo na ćaskanje po belom svetu?

opetslobapregovara

pre 11 godina

Svi se secamo kako su se zavrsili pregovari "velikog Slobe", sad nam samo fali da se i "mali Sloba ukljuci" da nas posteno dokrajce!

Gologlavi

pre 11 godina

Goru osobu za pregovore nisi mogao da predlozis, ali bitno je da si ti opet skinuo odgovornost sa sebe, jer sutra cete svi opet prati ruke od pogresnih odluka.

jovan 2

pre 11 godina

Pa do juce su vas gurali kao jednog jedinog pregovaraca sa kosovskim vlastima na "visokom nivou", sta se sada sklanjate sa scene? Imate tremu, imate strah od odgovornosti? Sta se dogadja cenjeni Predsednice Srbije?

Milisav

pre 11 godina

Ponosan sam sto konacno imamo predsednika koji prica jezikom naroda, koga razumeju svi i koji priblizava narodu probleme sa kojima se susrece vlast. Dosta nam je bila slatkorecivih tonova, hegelovskih izraza mitoloskih poredjenja i kombinovanja psiholoskih metoda i visokoumnih sintagmi, nerazumljive prosecnom coveku. Konacno imamo za predsednika, nekoga ko je glasnik naroda i ko otvoreno, svima, uzdignute glave kaze za sta je vecina u ovoj zemlji. Ponosan sam i srecan, lep pozdrav svima.

opetslobapregovara

pre 11 godina

Svi se secamo kako su se zavrsili pregovari "velikog Slobe", sad nam samo fali da se i "mali Sloba ukljuci" da nas posteno dokrajce!

sinisa

pre 11 godina

A gos'n predsedniče, jel planirate Vi nešto da radite, nešto konkretno, gde mogu da se gube politički poeni, a ne samo na ćaskanje po belom svetu?

jovan 2

pre 11 godina

Pa do juce su vas gurali kao jednog jedinog pregovaraca sa kosovskim vlastima na "visokom nivou", sta se sada sklanjate sa scene? Imate tremu, imate strah od odgovornosti? Sta se dogadja cenjeni Predsednice Srbije?

Gologlavi

pre 11 godina

Goru osobu za pregovore nisi mogao da predlozis, ali bitno je da si ti opet skinuo odgovornost sa sebe, jer sutra cete svi opet prati ruke od pogresnih odluka.

Dragan

pre 11 godina

Sudeći po tome kako sa najmanje glasova na izborima iznudi najbolje pozicije, onda nema dileme da je Dačić najbolji čovak za ulogu pregovarača. Ostaje samo da se vidi da li je jednako vešt kada to radi za Srbiju. Srećno!

bezimena

pre 11 godina

1. Šta je sa dokazima o IZBORNOJ KRADJI?
2. Šta je sa "tajnim" planom za Kosovo?
3. Šta je sa obećanih 100 miijardi investicija?
3. Šta je sa kanalom do Egejskog mora i zapošljavanjem STOTINA HILJADA ljudi?
O tome kako je dotični došao do diploma da ne pričam...i to je tajna.

Opozicija-lagodna i duboka 'ladovina.

pre 11 godina

U mnogim gostovanjima u Utisku proteklih godina, kao opozicija, Toma uvek ubedljiv i rečit sa 100 ideja šta bi i kako bi, kad bi imao vlast. Večeras, na vlasti, a smušen, nedorečen, zagonetan i neubedljiv kao nikada.

Kristal

pre 11 godina

Kad sam čuo mišljenje Tome diplome o eksploataciji nikla i o dušebrižnicima , shvatio sam kakva je sirovina postala predsednik Srbije, i sada sam ubeđen da ovaj eksperiment sa naprednjacima uopšte ne sluti na ništa dobro po običan narod , korist će samo imati tajkuni, prevaranti, lopovi, ljigavci, reketaši, profiteri ,patriJote koje bi da maksimalno poseljače i osiromaše Srbiju a da svoju dečicu školuju na prestižnim engleskim univerzitetima , gangsteri, korumpirane sudije, tužioci, korumpirani pandurski primitivci. Moderator ima pravo da cenzuriše , ali tako je većina bila zaslepljena i početkom 90-tih , cenzurisalo se , zastrašivalo, manipulisalo se , i znamo kako se sve završilo i šta je sve veliki "obožavani " vođa za vreme svoje vladavine uradio.

Vladimir Arsic

pre 11 godina

Ne verujem sta pisem, al' 'ajde...

Svidja mi se koncept. Takodje, ne cini mi se lose da Dacic pregovara. Sta god mislili o njemu, Dacic je lukav, prepreden... mozda uspe nesto i da "izboksuje" u tim pregovorima. Od trenutnih politicara on je najnamazaniji, a nije glup. Ipak je uspeo od nesrecnog SPS-a na nacini na kraju stranku koja daje premijera.

pera kojot genije

pre 11 godina

ovo se zove uvaljivanje vruceg krompira, nismo ni mislili da ste sposobni i voljni da vodite drzavu, a to se najbolje vidi po tome sto se i dalje ponasate kao opozicija...

nikolic

pre 11 godina

Kada neko u svojoj prvoj recenici komentara za Nikolica napise da je 'najbolji premjer u istoriji Srbije', a tek proslo tri meseca od izbora, ja odmah prestanem dalje citati taj komentar

mina

pre 11 godina

Bled i na trenutke dosadan Utisak nedelje. Olja Bećković je ovoga puta delovala totalno bez ideje šta bi zanimljivo za gledaoce pitala predsednika TN (vrtela je tri pitanja ukrug, insistirajući na njima kao kakav islednik), a predsednik Nikolić je očito došao s namerom da ni na šta ne odgovori konkretno, tako da je bilo krajnje uspavljujuće.

Stevan

pre 11 godina

E Tomo diplomo, sta bi bilo da ti prethodnici nisu resili slicne vruce krompire, Mladic, Karadzic i sl. haha...kao uvredjeno derle, nece da se rukuje sa Tacijem pa salje Dacica... Ama posao predsednika je i zato je placen, da se rukuje i sa crnim djavolom ako trebe samo da narodu bude dobro. Strasno nam se pise ljudi moji sa ovakvima. Pazite, cela emisija je bila o Kosovu... da li u Srbiji postoje jos neki ljudi osim Kosovara?

Zoran

pre 11 godina

A on, Dačić, će posle pregovora da se isčudjuje kako je morao da pregovara, a ineče nije bio za pregovore, isto kao što sad pljuje i kritikuje prošlu vladu koja je pravila sve same greške, ali on opet nije o tome bio pitan niti je učestvovao, iako je u njoj bio prvi potpresednik i ministar unutrašnjih poslova.
Muka mi je od tog čoveka.

srebrni letac

pre 11 godina

Kakvo kaosovo kakvi bakraci o cemu ovaj truca,pa od kada je on dosao na vlast i gljivica ja ne mogu vise u smoposluzi posteno da kupim ni litar ulja?

Kalimali

pre 11 godina

Najbolji predsednik u istoriji Srbije, po meri naroda. Takve dosad nismo imali, uvek su bili nekakvi elitisti i ljudi koji su otudjeni od naroda i koju funkcionisu unutar nekih svojih, uskih krugova (prijatelja, saradnika, itd). Takvi ljudi ne mogu dobro da vode narod jer ga ne cuju, ne osecaju, nemaju kontakt sa njim, to mora da bude neko ko je sa tim OBICNIM narodom proveo ceo svoj zivot. Sta mislite zasto Rusija toliko napreduje i postaje toliko mocna? Zasto je prosecna plata 850 evra a cene najnize na svetu (a kakvi su ranije bili)? Najmanji spoljni dug, suficit u budzetu od skoro 300 milijardi, itd. Upravo jer ih vodi covek koji razume narod, jer i sam dolazi iz njega. Putin je shvatio da tajkuni treba da vrate opljackani novac, da se skrese korupcija i uspostavi reda. On je razumeo da je korupcija ono sto je unistavalo Rusiju, cim je to sasekao, Rusija pocela da cveta. I Srbija ce, ako u tome uspemo. Nadam se da ce ovo sto nova vlada radi dati efekta. Nema prosperiteta u zemlji gde manje od jedan odsto stanovnistva drzi preko 50% ukupnog bogatstva (kojeg su u najvecoj meri opljackali i stekli preko raznih politickih povlastica i pogodnosti), takva zemlja je osudjena na propast i tavorenje. Mora drustveni imetak podjednako da se raspodeljuje na sve gradjane, i nikome da se ne dozvoli basnoslovno bogacenje dok svi drugi jedva prezivljavaju. To nije kapitalizam, to je debilizam. To mora u korenu da se sasece. Svaki gradjanin mora da deli ekonomsku sudbinu drzave, a ne Misko da se kupa u djakuzi dok 99% naroda nema ni za toplu vodu. To nije nikakav sistem, to je zloupotreba sistema od strane pojedinaca na stetu vecine. A vecina treba takve zbog toga da kazni. Prost'o k'o pasulj.

miki

pre 11 godina

@kalimali... zasto ne posetis rusiju i ostanes tamo jedno 100 godina ako mislis da cvece cveta? a kad odes, otidi dalje od Moskve i velikih gradova pa ces videti kako se stvarno zivi!

milos

pre 11 godina

Cuvao se bivsi radikal dobro i na kraju se okliznuo o nikl. Ima tri busotine na svom imanju. Kako misli da udje na imanja seljaka u Topoli, Mokroj Gori, Trsteniku? Hocemo li ponovo da dozivimo 1945. godinu! To sto se njega ne dotice misljenje SANU je jasno. Odavno je nas cuveni naucnik, Pavle Savic, rekao da je to OSVETA BIVSIH PONAVLJACA>

za savez sAfrikom

pre 11 godina

Znaci Srbija ce igrati glavnog igraca oko koga ce svi da se vrte od EU pa sve do SAD, ma ima mi njima da postavljamo uslove a ne oni nama jer gle pa mi smo toliko ekonomski i vojno ojacali da nam nicija pomoc nije potrebna. Ovo je toliko jadna politika da se plasim da ce nas dovesti do prosjackog stapa. Sve je isto ali njega nema!
ps:Njega nema ali ima Dacica i Nikolica

Milisav

pre 11 godina

Ponosan sam sto konacno imamo predsednika koji prica jezikom naroda, koga razumeju svi i koji priblizava narodu probleme sa kojima se susrece vlast. Dosta nam je bila slatkorecivih tonova, hegelovskih izraza mitoloskih poredjenja i kombinovanja psiholoskih metoda i visokoumnih sintagmi, nerazumljive prosecnom coveku. Konacno imamo za predsednika, nekoga ko je glasnik naroda i ko otvoreno, svima, uzdignute glave kaze za sta je vecina u ovoj zemlji. Ponosan sam i srecan, lep pozdrav svima.

Mura

pre 11 godina

Ma čiča-Tomi se sada ne izlazi iz njegove kolibice!!! Ona je mnogo bolja, nego ona koju je dobio os Slobe!!! Inače, stvarno mislim da čiča.Toma nije potkovan za ovako ozbiljne pregovore, pogotovo sa sa njegovom diplomom!!!

realan

pre 11 godina

Koga razumeju svi gradjani...ha ha...kad sam cuo da je taci unutra ja sam izasao!!!Pa gde bre izasao jel da seta po travnjaku,pa od koga se on krije!!!???Valjda bi trebalo da je obrnuto bilo?

Nele

pre 11 godina

Da li ovaj covek slusa sta prica... ej, cuo je da je tu i Taci i on je izasao... hahaha... kao na nekoj zurci kad neki klinac ne zeli da se sretne s nekim ko ga nervira... pa jel si ti za to placen da bezis? A sta bi uradio da mu je Tacija onako s casama u rukama "priveo" (njegov veliki poznanik) Obama, da li ni tada ne bi pruzio ruku? Boze mili, nama se i dalje ne pise dobro sa ovakvima... Zamislite, svojevremeno Tita da smugne do toaleta da se ne bi rukovao s nekim... hahaha

bezimena

pre 11 godina

...A ta vlada, VASA VLADA, dezurni pljuvaci, je pristala na sve!
(Ja, 8. oktobar 2012 06:37)

Ajmo malo istine.

VLADA u kojoj je "master" bio potpredsednik, a ministri A. Vučić i J. Tabaković dala je saglasnost za potpisivanje Kumanovskog sporazuma tj. KAPITULACIJU na Kosovu 1999.g.!

Gjeto 11

pre 11 godina

Dilema oko toga ko bi mogao biti glavni pregovarač sa Prištinom mogla bi biti danas rešena, kaže predsednik Nikolić i dodaje da će predložiti Ivicu Dačića.

Vruc krompir na tudje ruke to je stara i pametna ideja a,bogami, i odlican vic!

eBora

pre 11 godina

Ponovo se Tomo izvlacis,predlog iz tvog kabineta a pregovore cé da vodi Dacic. Tako si govorio dok je i Tadic bio predsednik,zovi te nas da ucestvujemo u razgovorima,a sada bezis jer to nije popularno,a ti smao populisticki volis da govoris.

Goran

pre 11 godina

stalno se nesto ogradjujes i unapred peres ruke od svega... i stalno poturas nekog drugog da odradi ono sto bi ti trebao ali ne smes ili neces ili se bojis da uradis..
nisi ti Predsednik koji je potreban ovoj zemlji i ovom narodu.
Ti si obican slabic, iskljucivo usresredjen na svoj dzep i interes
setkas se okolo, delis neke izjave koje nemaju veze sa realnoscu i tako pokusavas da zamazes oci ovom narodu... ocekivao sam da se uhvatis ukostac sa svim problemima u ovoj zemlji, hrabro... onako kako si obecavao pre izbora da ces uraditi, a ja sam ti poverovao i da svoj glas.
umesto toga, ti se svrckas naokolo, blesavo kezis i svojim jalovim saaopstenjima i izjavama proizvodis vise stete nego koristi za narod i drzavu.
jednom recju... nikakve koristi od tebe. Bolje da si ostao u svojoj Bajcetini da peces rakiju. Jer, ti nemas petlju za sve ovo....

drzavu ce nam svejedno unistiti

pre 11 godina

Barak Obama je izjavio da nema potrebe da ga upoznaju sa Nikolicem, jer su oni vec veliki prijatelji. To samo pokazuje Seseljeve tvrdnje da je Nikolic americki placenik. Najpre je finansiran da kumu rasturi partiju, a potom drzavu. I taj se proces unistavanja Srpstva ne moze zaustaviti. Pa se pitam, zasto onda ne uvezemo i nekog stranca da nam bude predsednik. Oni bar imaju strucnjake, koji bi nam kad nam uniste nacionalni identitet, barem obezbedili radna mesta. Bolji je njihov surovi, globalisticki kapitalizam, od ove nase kvazi drzave, koja je stalno u pljackaskoj tranziciji. Ne budimo vise radna snaga, budimo ljudski resurs. :-D

smart watch

pre 11 godina

Ipak je Nikolic sazreo kao politicar (ne i kao drzavnik,na zalost), SNS sve gde se ne postizu rezultati podmece koalicionim partnerima, a oni sebi kucaju pozitivne poene. Tako i treba, SPS je isto cinio u prethodnoj Vladi.

tanja

pre 11 godina

Nikolic ocigledno ne zeli da radi ono sto nije popularno, odgovara mu proceduralna uloga predsednika i to je sve. Da bude vodja ga izgleda ne zanima pa sve prepusta drugima. Malo da proputuje ovih 5 godina pred penziju i to je to.

M.

pre 11 godina

"Ponosan sam sto konacno imamo predsednika koji prica jezikom naroda, koga razumeju svi i koji priblizava narodu probleme sa kojima se susrece vlast. Dosta nam je bila slatkorecivih tonova, hegelovskih izraza mitoloskih poredjenja i kombinovanja psiholoskih metoda i visokoumnih sintagmi, nerazumljive prosecnom coveku. Konacno imamo za predsednika, nekoga ko je glasnik naroda i ko otvoreno, svima, uzdignute glave kaze za sta je vecina u ovoj zemlji. Ponosan sam i srecan, lep pozdrav svima.
(Milisav, 7. oktobar 2012 23:55) "

Slazem se da nema psiholoskih metoda, ulja, mleka...

DARKO

pre 11 godina

Posteno, Veliki Sloba je zapoceo, a mali Sloba treba da zavrsi posao!!! A SNS pametno igra, Kosovo Dacicu, finansije Dinkicu, trgovina Ljajicu i svi ce puci a onda ce on i Djilas na belim konjima dojahati kao spasioci!!! Pametno, pametno...

srbin

pre 11 godina

Hajde bre vise, saljite koga hocete, samo da se saga o Kosovu ikada zavrsi. 12god samo slusamo o Kosovu, a to znaci da 12 god niko ne razmislja o ljudima koji zive na Kosovu. Dajte im slobodu i zivot!!!

Goran

pre 11 godina

Ja mislim da Nikolic nije dovoljno elokventan da bi ucestvovao u bilo kojim razgovorima i pregovorima..
pecenje rakije mu ide bolje nego govorancije, a osim toga, sada se sljive tresu, nema se vremena.
a o njegovom zbunjenom osmehu da i ne govorim... sa tim osmehom stalno izgleda kao zatecen..
to mene zbunjuje a i njegove sagovornike... na trenutak me podseti na Kostunicu ali, gospon Kostunica je otisao i korak dalje... sumnjam da on ikada zna koliko je sati, koje je doba dana ( ili noci) , gde se nalazi, sa kime razgovara.
to je frustrirajuce ,, kako za nas tako i za sagovornike.

novosađanka

pre 11 godina

Pa po što su u Briselu, prethodni potpisali, a ovi ("siroti, nisu imali kud"), prihvatili, na pregovore mogu posltai i Paju Patka, tako je nebitno.....

Mis

pre 11 godina

"...ako bi EU zvanično iznela stav da su dobrosusedski odnosi sa Kosovom uslov nastavka evropskih integracija, odnosi na Kosovu postali veoma zategnuti i da bi Srbija u tom slučaju počela da se priprema za mogućnost da neko "na silu počne to da uzima", jer za takvo rešenje nema sagovornike u predsedniku Srbije i u Vladi."

"Ljubinka, sine, ide tata u rat."
"E, cale, cale, opet se igrate."
"Tako smo placeni, sine."

Ana Tomina Malo Manjana

pre 11 godina

Opet neko mrljanje i mantranje, bez logike i smisla: pregovarace da sadasnja drzava Kosovo bude u granicama Kosova i Metohije? A sve to na celu Prajda? Ako je sve tako lepo i lako kao reklamna poruka, neka samo on i Ceda zamene mesta i sve je sjajno.

duci0167

pre 11 godina

@ Milisav predsednik treba da prica jezikon politicara a vas ako interesuje politilika,naucite ga. Glasajte,postavljajte koga hocete a od mene beli listic. Ja cu se vec snaci nekako.

DR

pre 11 godina

Izgleda da većini građana prolazi pored nosa podatak da su sve to sporazumi koje je parafirala prethodna vlast, dakle usaglašen je tekst samo još da prođe Vladu i da se iznese pred Skupštinu. Ne mislim ni da bi ovi sadašnji nešto pametnije potpisali...zato izbor pregovarača uopšte nije bitan, samo da ne bude opet "Kale...kale..Kalemegdan".
(cvrčak, 8. oktobar 2012 00:56)
A izgleda da tebi pročazi pored nosa ko je bio na vlasti 1999. kada je potpisana kumanovska kapitulacija, Milosevic, Seselj, Nikolioc, Vucic, Tabakoviceva, Nira Narkovic...

Olja

pre 11 godina

Važno je da gospoda na vlasti (kako bivša, tako i sadašnja) ističu "crvene linije", preko kojih se kobajagi ne prelazi. A ono, kako dođu u Brisel: linije, sve tanje i sve bleđe...

banatian

pre 11 godina

Toma Grobar nema kapaciteta da razgovara sa ljudima, kada kupiš diplomu, ne možeš da kupiš i znanje... Ivica Daćić- Milošević je Ajnštajn za njega.

cvrčak

pre 11 godina

Izgleda da većini građana prolazi pored nosa podatak da su sve to sporazumi koje je parafirala prethodna vlast, dakle usaglašen je tekst samo još da prođe Vladu i da se iznese pred Skupštinu. Ne mislim ni da bi ovi sadašnji nešto pametnije potpisali...zato izbor pregovarača uopšte nije bitan, samo da ne bude opet "Kale...kale..Kalemegdan".

Nije ni Toma bas tako glup.

pre 11 godina

Prvo komentarisu da bi im vise odgovarao Tadic na celu DS, pa onda hoce Dacicu da uvale resavanje Kosova, bogami ovi naprednjaci znaju sta rade izgleda.

srele cacak

pre 11 godina

Bice sve dobro samo da smo se "zutice" otarasili !!! I mali i veliki Sloba i pravi i skriveni radikali nam daju bilo kakvu sansu ! I bice dobro!Puno poverenje Nikolicu , Vucicu i Dacicu ! Tesko je ali kada nam je bilo lAko?
Svet nije vise kao 1999. i to je sansa . samo napred ! Dezurnih pljuvaca po svim portalima ( uglavnom iz DS-a i LDP-a ) je sve manje!

milan

pre 11 godina

@JA, presednik sad, predsednik francuske pregovaraju sa nemackim predednikom vlade, jer je u nemackoj predsednik drzave pocasna funkcija, da li je to i u srbiji tako?

Ja

pre 11 godina

Au, kakav narod... Ubedljivo najljigaviji na svetu! Pola vas kaze da Toma prebacuje odgovornost, a niste procitali tekst! Lepo pise da Kosovo salje pr. vlade, i da ce isto i Srbija uciniti! Ono, sto je potpisala prethodna vlada, Toma mora da postuje! A ta vlada, VASA VLADA, dezurni pljuvaci, je pristala na sve!

sevarlica

pre 11 godina

Predsednik Srbije, gospodin Nikolić opet deli lekcije iz demokratije, ali ova šašava zemlja i njen šuntavi narod, NE ŽELE demokratiju. Oni žele novog kabadahiju na mestu predsednika, nekog ko uzima sebi veća prava od onih propisanih zakonom. Posebno su mi jadni oni koji su navodno veliki evropejci ali bi da poštuju zakone i propise selektivno, to u Evropi, dragi moji sugrađani NEMA!!!
Dok mi ne krenemo da se menjamo i poštujemo pravila, neće nam biti bolje...

SPAVAC

pre 11 godina

Predsednik ga je predlozio za mandatara, i dao mu je odgovornost. Na Dacicu je da se dokaze u ovim pregovorima, posto vec voli da daje konstruktivne predloge.

ivan

pre 11 godina

Ako dobro obratite paznju Nikolic je rekao:“Ako idemo na pregovore na kojima je aksiom da je Kosovo drzava u granicama u kojim je bilo nase Kosovo i Metohija onda to nisu pregovori.“ Ocigledno je da ce ici na podelu. To nije dobro resenje iz vise razloga. Dobicemo nestabilan jug Srbije,Albanci vise nikakve obaveze nece imati prema Srbima juzno od Ibra a to je dve trecine kao i vecina manastira i rudnog blaga. Dobicemo par opstina a izgubicemo mnogo. Ako vec priznajemo Kosovo a da se ne lazemo to cemo morati, bolje je da ne insistiramo na necemu sto ce lako da odbiju kao sto je podela sa primedbom da moze izazvati nestabilnost a nije ni u nasem interesu vec treba traziti ono sto je ostvarivo i sto nam niko na svetu ne moze osporiti a to je da se Srbima na Kosovu garantuje status konstitutivnog naroda a ne manjine. Da se autonomija Srba zaokruzi teritorijalno u vidu entiteta slicno RS a da on obuhvati i imovinu SPC. I na kraju da postavimo pitanje prava drzave Srbije na ono u sta smo godinama ulagali na Kosovu a to su rudnici i fabrike odnosno sta tu mi treba da dobijemo. To je pravi interes Srbije na Kosovu.

Erik

pre 11 godina

On je bio duzan da nekome poveri mandat za sastavljanje Vlade. Sada ta Vlada mora da dokaze poverenje, izmedju ostalog, i kroz ove pregovore. To je jedino normalno resenje. Potpuno racuonalan stav.

Moca

pre 11 godina

Ako nista drugo, posle ko zna koliko vremena imammo predsednika srbina. Dakle, ne srbina crnogorskog porekla koji se bavi planovima da napravi autoput Beograd-Podgoroca (pu pu, daleko bilo) nego srbina srpskog porekla. I to je neki pocetak.

Obeliks

pre 11 godina

Pa i ne treba Nikolic da razgovara. Na njemu je da da neku inicijativu, predlog, ali je Vlada ta, odnosno premijer, koji trebaju da vode pregovore i da spasavaju ono sto je preostalo. Uostalom, Vlada ima ovlascenja za to.

Feniks

pre 11 godina

Nije problem da li ce on da pregovara ili Dacic. Vazno je da su oni usaglaseni, i da u Vladi postoji konsenzus o crvenim linijama preko kojih Srbija nece proci. Tomini stavovi su mi se dopali, jer konacno jasno cujemo da je Kosmet, odnosno teritorijalni integritet najvazniji. Tako se vodi jedna drzava.

Venera

pre 11 godina

Verujem da je Tomislavu Nikoliću zaista ispod časti da se rukuje sa ratnim zločincem Hašimom Tačijem, i da će pitanje Kosova i Metohije rešavati premijer ili potpredsednik Vlade. Verujem da će se stanje u našoj državi promeniti na bolje. Tomislav Nikolić zaista voli svoj narod i svoju zemlju, Srbija sa ovakvim predsednikom se saginjati neće.

Kiki

pre 11 godina

Slažem se sa predsednikom. Dačić bi kao predsednik Vlade zaista trebao voditi pregovore. A i verujem da nas ne bi prodao kao oni predhodni!

zdr

pre 11 godina

Ja mislim da je sada strateska politika Nikolica da nema nikakvu stratesku politiku. U Briselu mu je nesto receno i on je shvatio da bi ako to ispuni izgubio puno popularnosti. Pored toga preduslovi za bilo kakav napredak ka EU (nezavisno od Kosova) su losi i insistiranjem na Evropi Nikolic bi dobijao samo samare i to bi dodatno rusilo njegovu popularnost. Resenje za njega je drzati status kvo, praviti se da pregovara ali ne napredovati. Ovim dobija dve stvari, ostaje mu popularnost kod naroda koga i dalje zamajava, nada se da ce Evropi da dosade i Kosovo i Srbija i time u vrlo dalekoj buducnosti ostvari nesto kao podelu.

vanja

pre 11 godina

Nikolić će predložiti onog u koga ima poverenje ali na kraju konačnu odluku će doneti vlada a ne tamo neki tamo šefovi nekih timova.

pointus

pre 11 godina

Svaka cast predsednice....Apsolutno ste u pravu za svaku recenicu koju ste izgovorili po pitanju Kosova...Dacic je premijer,a ovo i jeste posao za premijera...

Cvrle

pre 11 godina

Slažem se da Dačić treba voditi pregovore. Pravi je patriota što se Srbije tiče, mada mislim da je za problem Kosova referendum najbolje rešenje.

Belka

pre 11 godina

Kosovo nikad nećemo dati svojom voljom! Zato je predsednik Vlade Dačić, idealna osoba koja bi pregovore vodila! Predsedniče nisam ni sumnjala u Vas! Takav doček kod Obame... Nije dzabe!

nesa

pre 11 godina

Podrska Nikolicu na stavovima za odbranu KiM. Da li je Dacic ili neko drugi je nebitno kao sto je nebitan Tijanic. Ali mediji uvek naglasavaju ono sto nije bitno.

pera-spo

pre 11 godina

srbin ne govoris istinu srbine. vec 12 godina dva politicara i njihove stranke pricaju da treba pomoci narodu na kosovu a da je teritorija manje vazna. nazalost ti i tebi slicni i dalje te ljude nazivate izdajnicima. zato i zivite kako zivite a i mi sa vama........... znate dobro o kojim politicatima ja pisem.

novica 952

pre 11 godina

Smatram da je korektno od Nikolića da to prepustio Dačiću jer će sa prištinske strane verovatno na najvišem nivou biti Tači a ne Atifeta predsednica. Čak i Nikolić da učestvuje nije problem, nije problem bilo ko , najveći problem je šta će ti pregovori doneti i šta je naša takozvana crvena linija ili minimum ispod kojeg se nesme nikako ići. Svako potpisivanje nekog sporazuma ili ugovora što predlaže Nemačka o regulisanju odnosa između BG i prištine vodi indirektnom priznanju prištine i faktičkog stanja na terenu što nije interes Srbije.

Kalimali

pre 11 godina

Najbolji predsednik u istoriji Srbije, po meri naroda. Takve dosad nismo imali, uvek su bili nekakvi elitisti i ljudi koji su otudjeni od naroda i koju funkcionisu unutar nekih svojih, uskih krugova (prijatelja, saradnika, itd). Takvi ljudi ne mogu dobro da vode narod jer ga ne cuju, ne osecaju, nemaju kontakt sa njim, to mora da bude neko ko je sa tim OBICNIM narodom proveo ceo svoj zivot. Sta mislite zasto Rusija toliko napreduje i postaje toliko mocna? Zasto je prosecna plata 850 evra a cene najnize na svetu (a kakvi su ranije bili)? Najmanji spoljni dug, suficit u budzetu od skoro 300 milijardi, itd. Upravo jer ih vodi covek koji razume narod, jer i sam dolazi iz njega. Putin je shvatio da tajkuni treba da vrate opljackani novac, da se skrese korupcija i uspostavi reda. On je razumeo da je korupcija ono sto je unistavalo Rusiju, cim je to sasekao, Rusija pocela da cveta. I Srbija ce, ako u tome uspemo. Nadam se da ce ovo sto nova vlada radi dati efekta. Nema prosperiteta u zemlji gde manje od jedan odsto stanovnistva drzi preko 50% ukupnog bogatstva (kojeg su u najvecoj meri opljackali i stekli preko raznih politickih povlastica i pogodnosti), takva zemlja je osudjena na propast i tavorenje. Mora drustveni imetak podjednako da se raspodeljuje na sve gradjane, i nikome da se ne dozvoli basnoslovno bogacenje dok svi drugi jedva prezivljavaju. To nije kapitalizam, to je debilizam. To mora u korenu da se sasece. Svaki gradjanin mora da deli ekonomsku sudbinu drzave, a ne Misko da se kupa u djakuzi dok 99% naroda nema ni za toplu vodu. To nije nikakav sistem, to je zloupotreba sistema od strane pojedinaca na stetu vecine. A vecina treba takve zbog toga da kazni. Prost'o k'o pasulj.

Milisav

pre 11 godina

Ponosan sam sto konacno imamo predsednika koji prica jezikom naroda, koga razumeju svi i koji priblizava narodu probleme sa kojima se susrece vlast. Dosta nam je bila slatkorecivih tonova, hegelovskih izraza mitoloskih poredjenja i kombinovanja psiholoskih metoda i visokoumnih sintagmi, nerazumljive prosecnom coveku. Konacno imamo za predsednika, nekoga ko je glasnik naroda i ko otvoreno, svima, uzdignute glave kaze za sta je vecina u ovoj zemlji. Ponosan sam i srecan, lep pozdrav svima.

Vladimir Arsic

pre 11 godina

Ne verujem sta pisem, al' 'ajde...

Svidja mi se koncept. Takodje, ne cini mi se lose da Dacic pregovara. Sta god mislili o njemu, Dacic je lukav, prepreden... mozda uspe nesto i da "izboksuje" u tim pregovorima. Od trenutnih politicara on je najnamazaniji, a nije glup. Ipak je uspeo od nesrecnog SPS-a na nacini na kraju stranku koja daje premijera.

srele cacak

pre 11 godina

Bice sve dobro samo da smo se "zutice" otarasili !!! I mali i veliki Sloba i pravi i skriveni radikali nam daju bilo kakvu sansu ! I bice dobro!Puno poverenje Nikolicu , Vucicu i Dacicu ! Tesko je ali kada nam je bilo lAko?
Svet nije vise kao 1999. i to je sansa . samo napred ! Dezurnih pljuvaca po svim portalima ( uglavnom iz DS-a i LDP-a ) je sve manje!

Ja

pre 11 godina

Au, kakav narod... Ubedljivo najljigaviji na svetu! Pola vas kaze da Toma prebacuje odgovornost, a niste procitali tekst! Lepo pise da Kosovo salje pr. vlade, i da ce isto i Srbija uciniti! Ono, sto je potpisala prethodna vlada, Toma mora da postuje! A ta vlada, VASA VLADA, dezurni pljuvaci, je pristala na sve!

Venera

pre 11 godina

Verujem da je Tomislavu Nikoliću zaista ispod časti da se rukuje sa ratnim zločincem Hašimom Tačijem, i da će pitanje Kosova i Metohije rešavati premijer ili potpredsednik Vlade. Verujem da će se stanje u našoj državi promeniti na bolje. Tomislav Nikolić zaista voli svoj narod i svoju zemlju, Srbija sa ovakvim predsednikom se saginjati neće.

Moca

pre 11 godina

Ako nista drugo, posle ko zna koliko vremena imammo predsednika srbina. Dakle, ne srbina crnogorskog porekla koji se bavi planovima da napravi autoput Beograd-Podgoroca (pu pu, daleko bilo) nego srbina srpskog porekla. I to je neki pocetak.

Feniks

pre 11 godina

Nije problem da li ce on da pregovara ili Dacic. Vazno je da su oni usaglaseni, i da u Vladi postoji konsenzus o crvenim linijama preko kojih Srbija nece proci. Tomini stavovi su mi se dopali, jer konacno jasno cujemo da je Kosmet, odnosno teritorijalni integritet najvazniji. Tako se vodi jedna drzava.

pointus

pre 11 godina

Svaka cast predsednice....Apsolutno ste u pravu za svaku recenicu koju ste izgovorili po pitanju Kosova...Dacic je premijer,a ovo i jeste posao za premijera...

Belka

pre 11 godina

Kosovo nikad nećemo dati svojom voljom! Zato je predsednik Vlade Dačić, idealna osoba koja bi pregovore vodila! Predsedniče nisam ni sumnjala u Vas! Takav doček kod Obame... Nije dzabe!

Erik

pre 11 godina

On je bio duzan da nekome poveri mandat za sastavljanje Vlade. Sada ta Vlada mora da dokaze poverenje, izmedju ostalog, i kroz ove pregovore. To je jedino normalno resenje. Potpuno racuonalan stav.

opetslobapregovara

pre 11 godina

Svi se secamo kako su se zavrsili pregovari "velikog Slobe", sad nam samo fali da se i "mali Sloba ukljuci" da nas posteno dokrajce!

jovan 2

pre 11 godina

Pa do juce su vas gurali kao jednog jedinog pregovaraca sa kosovskim vlastima na "visokom nivou", sta se sada sklanjate sa scene? Imate tremu, imate strah od odgovornosti? Sta se dogadja cenjeni Predsednice Srbije?

Dragan

pre 11 godina

Sudeći po tome kako sa najmanje glasova na izborima iznudi najbolje pozicije, onda nema dileme da je Dačić najbolji čovak za ulogu pregovarača. Ostaje samo da se vidi da li je jednako vešt kada to radi za Srbiju. Srećno!

vanja

pre 11 godina

Nikolić će predložiti onog u koga ima poverenje ali na kraju konačnu odluku će doneti vlada a ne tamo neki tamo šefovi nekih timova.

Kiki

pre 11 godina

Slažem se sa predsednikom. Dačić bi kao predsednik Vlade zaista trebao voditi pregovore. A i verujem da nas ne bi prodao kao oni predhodni!

Cvrle

pre 11 godina

Slažem se da Dačić treba voditi pregovore. Pravi je patriota što se Srbije tiče, mada mislim da je za problem Kosova referendum najbolje rešenje.

Obeliks

pre 11 godina

Pa i ne treba Nikolic da razgovara. Na njemu je da da neku inicijativu, predlog, ali je Vlada ta, odnosno premijer, koji trebaju da vode pregovore i da spasavaju ono sto je preostalo. Uostalom, Vlada ima ovlascenja za to.

sinisa

pre 11 godina

A gos'n predsedniče, jel planirate Vi nešto da radite, nešto konkretno, gde mogu da se gube politički poeni, a ne samo na ćaskanje po belom svetu?

Gologlavi

pre 11 godina

Goru osobu za pregovore nisi mogao da predlozis, ali bitno je da si ti opet skinuo odgovornost sa sebe, jer sutra cete svi opet prati ruke od pogresnih odluka.

bezimena

pre 11 godina

1. Šta je sa dokazima o IZBORNOJ KRADJI?
2. Šta je sa "tajnim" planom za Kosovo?
3. Šta je sa obećanih 100 miijardi investicija?
3. Šta je sa kanalom do Egejskog mora i zapošljavanjem STOTINA HILJADA ljudi?
O tome kako je dotični došao do diploma da ne pričam...i to je tajna.

M.

pre 11 godina

"Ponosan sam sto konacno imamo predsednika koji prica jezikom naroda, koga razumeju svi i koji priblizava narodu probleme sa kojima se susrece vlast. Dosta nam je bila slatkorecivih tonova, hegelovskih izraza mitoloskih poredjenja i kombinovanja psiholoskih metoda i visokoumnih sintagmi, nerazumljive prosecnom coveku. Konacno imamo za predsednika, nekoga ko je glasnik naroda i ko otvoreno, svima, uzdignute glave kaze za sta je vecina u ovoj zemlji. Ponosan sam i srecan, lep pozdrav svima.
(Milisav, 7. oktobar 2012 23:55) "

Slazem se da nema psiholoskih metoda, ulja, mleka...

smart watch

pre 11 godina

Ipak je Nikolic sazreo kao politicar (ne i kao drzavnik,na zalost), SNS sve gde se ne postizu rezultati podmece koalicionim partnerima, a oni sebi kucaju pozitivne poene. Tako i treba, SPS je isto cinio u prethodnoj Vladi.

SPAVAC

pre 11 godina

Predsednik ga je predlozio za mandatara, i dao mu je odgovornost. Na Dacicu je da se dokaze u ovim pregovorima, posto vec voli da daje konstruktivne predloge.

novica 952

pre 11 godina

Smatram da je korektno od Nikolića da to prepustio Dačiću jer će sa prištinske strane verovatno na najvišem nivou biti Tači a ne Atifeta predsednica. Čak i Nikolić da učestvuje nije problem, nije problem bilo ko , najveći problem je šta će ti pregovori doneti i šta je naša takozvana crvena linija ili minimum ispod kojeg se nesme nikako ići. Svako potpisivanje nekog sporazuma ili ugovora što predlaže Nemačka o regulisanju odnosa između BG i prištine vodi indirektnom priznanju prištine i faktičkog stanja na terenu što nije interes Srbije.

nesa

pre 11 godina

Podrska Nikolicu na stavovima za odbranu KiM. Da li je Dacic ili neko drugi je nebitno kao sto je nebitan Tijanic. Ali mediji uvek naglasavaju ono sto nije bitno.

za savez sAfrikom

pre 11 godina

Znaci Srbija ce igrati glavnog igraca oko koga ce svi da se vrte od EU pa sve do SAD, ma ima mi njima da postavljamo uslove a ne oni nama jer gle pa mi smo toliko ekonomski i vojno ojacali da nam nicija pomoc nije potrebna. Ovo je toliko jadna politika da se plasim da ce nas dovesti do prosjackog stapa. Sve je isto ali njega nema!
ps:Njega nema ali ima Dacica i Nikolica

drzavu ce nam svejedno unistiti

pre 11 godina

Barak Obama je izjavio da nema potrebe da ga upoznaju sa Nikolicem, jer su oni vec veliki prijatelji. To samo pokazuje Seseljeve tvrdnje da je Nikolic americki placenik. Najpre je finansiran da kumu rasturi partiju, a potom drzavu. I taj se proces unistavanja Srpstva ne moze zaustaviti. Pa se pitam, zasto onda ne uvezemo i nekog stranca da nam bude predsednik. Oni bar imaju strucnjake, koji bi nam kad nam uniste nacionalni identitet, barem obezbedili radna mesta. Bolji je njihov surovi, globalisticki kapitalizam, od ove nase kvazi drzave, koja je stalno u pljackaskoj tranziciji. Ne budimo vise radna snaga, budimo ljudski resurs. :-D

pera kojot genije

pre 11 godina

ovo se zove uvaljivanje vruceg krompira, nismo ni mislili da ste sposobni i voljni da vodite drzavu, a to se najbolje vidi po tome sto se i dalje ponasate kao opozicija...

miki

pre 11 godina

@kalimali... zasto ne posetis rusiju i ostanes tamo jedno 100 godina ako mislis da cvece cveta? a kad odes, otidi dalje od Moskve i velikih gradova pa ces videti kako se stvarno zivi!

ivan

pre 11 godina

Ako dobro obratite paznju Nikolic je rekao:“Ako idemo na pregovore na kojima je aksiom da je Kosovo drzava u granicama u kojim je bilo nase Kosovo i Metohija onda to nisu pregovori.“ Ocigledno je da ce ici na podelu. To nije dobro resenje iz vise razloga. Dobicemo nestabilan jug Srbije,Albanci vise nikakve obaveze nece imati prema Srbima juzno od Ibra a to je dve trecine kao i vecina manastira i rudnog blaga. Dobicemo par opstina a izgubicemo mnogo. Ako vec priznajemo Kosovo a da se ne lazemo to cemo morati, bolje je da ne insistiramo na necemu sto ce lako da odbiju kao sto je podela sa primedbom da moze izazvati nestabilnost a nije ni u nasem interesu vec treba traziti ono sto je ostvarivo i sto nam niko na svetu ne moze osporiti a to je da se Srbima na Kosovu garantuje status konstitutivnog naroda a ne manjine. Da se autonomija Srba zaokruzi teritorijalno u vidu entiteta slicno RS a da on obuhvati i imovinu SPC. I na kraju da postavimo pitanje prava drzave Srbije na ono u sta smo godinama ulagali na Kosovu a to su rudnici i fabrike odnosno sta tu mi treba da dobijemo. To je pravi interes Srbije na Kosovu.

sevarlica

pre 11 godina

Predsednik Srbije, gospodin Nikolić opet deli lekcije iz demokratije, ali ova šašava zemlja i njen šuntavi narod, NE ŽELE demokratiju. Oni žele novog kabadahiju na mestu predsednika, nekog ko uzima sebi veća prava od onih propisanih zakonom. Posebno su mi jadni oni koji su navodno veliki evropejci ali bi da poštuju zakone i propise selektivno, to u Evropi, dragi moji sugrađani NEMA!!!
Dok mi ne krenemo da se menjamo i poštujemo pravila, neće nam biti bolje...

srebrni letac

pre 11 godina

Kakvo kaosovo kakvi bakraci o cemu ovaj truca,pa od kada je on dosao na vlast i gljivica ja ne mogu vise u smoposluzi posteno da kupim ni litar ulja?

Nele

pre 11 godina

Da li ovaj covek slusa sta prica... ej, cuo je da je tu i Taci i on je izasao... hahaha... kao na nekoj zurci kad neki klinac ne zeli da se sretne s nekim ko ga nervira... pa jel si ti za to placen da bezis? A sta bi uradio da mu je Tacija onako s casama u rukama "priveo" (njegov veliki poznanik) Obama, da li ni tada ne bi pruzio ruku? Boze mili, nama se i dalje ne pise dobro sa ovakvima... Zamislite, svojevremeno Tita da smugne do toaleta da se ne bi rukovao s nekim... hahaha

Stevan

pre 11 godina

E Tomo diplomo, sta bi bilo da ti prethodnici nisu resili slicne vruce krompire, Mladic, Karadzic i sl. haha...kao uvredjeno derle, nece da se rukuje sa Tacijem pa salje Dacica... Ama posao predsednika je i zato je placen, da se rukuje i sa crnim djavolom ako trebe samo da narodu bude dobro. Strasno nam se pise ljudi moji sa ovakvima. Pazite, cela emisija je bila o Kosovu... da li u Srbiji postoje jos neki ljudi osim Kosovara?

cvrčak

pre 11 godina

Izgleda da većini građana prolazi pored nosa podatak da su sve to sporazumi koje je parafirala prethodna vlast, dakle usaglašen je tekst samo još da prođe Vladu i da se iznese pred Skupštinu. Ne mislim ni da bi ovi sadašnji nešto pametnije potpisali...zato izbor pregovarača uopšte nije bitan, samo da ne bude opet "Kale...kale..Kalemegdan".

Nije ni Toma bas tako glup.

pre 11 godina

Prvo komentarisu da bi im vise odgovarao Tadic na celu DS, pa onda hoce Dacicu da uvale resavanje Kosova, bogami ovi naprednjaci znaju sta rade izgleda.

Mura

pre 11 godina

Ma čiča-Tomi se sada ne izlazi iz njegove kolibice!!! Ona je mnogo bolja, nego ona koju je dobio os Slobe!!! Inače, stvarno mislim da čiča.Toma nije potkovan za ovako ozbiljne pregovore, pogotovo sa sa njegovom diplomom!!!

Zoran

pre 11 godina

A on, Dačić, će posle pregovora da se isčudjuje kako je morao da pregovara, a ineče nije bio za pregovore, isto kao što sad pljuje i kritikuje prošlu vladu koja je pravila sve same greške, ali on opet nije o tome bio pitan niti je učestvovao, iako je u njoj bio prvi potpresednik i ministar unutrašnjih poslova.
Muka mi je od tog čoveka.

milos

pre 11 godina

Cuvao se bivsi radikal dobro i na kraju se okliznuo o nikl. Ima tri busotine na svom imanju. Kako misli da udje na imanja seljaka u Topoli, Mokroj Gori, Trsteniku? Hocemo li ponovo da dozivimo 1945. godinu! To sto se njega ne dotice misljenje SANU je jasno. Odavno je nas cuveni naucnik, Pavle Savic, rekao da je to OSVETA BIVSIH PONAVLJACA>

Kristal

pre 11 godina

Kad sam čuo mišljenje Tome diplome o eksploataciji nikla i o dušebrižnicima , shvatio sam kakva je sirovina postala predsednik Srbije, i sada sam ubeđen da ovaj eksperiment sa naprednjacima uopšte ne sluti na ništa dobro po običan narod , korist će samo imati tajkuni, prevaranti, lopovi, ljigavci, reketaši, profiteri ,patriJote koje bi da maksimalno poseljače i osiromaše Srbiju a da svoju dečicu školuju na prestižnim engleskim univerzitetima , gangsteri, korumpirane sudije, tužioci, korumpirani pandurski primitivci. Moderator ima pravo da cenzuriše , ali tako je većina bila zaslepljena i početkom 90-tih , cenzurisalo se , zastrašivalo, manipulisalo se , i znamo kako se sve završilo i šta je sve veliki "obožavani " vođa za vreme svoje vladavine uradio.

Ana Tomina Malo Manjana

pre 11 godina

Opet neko mrljanje i mantranje, bez logike i smisla: pregovarace da sadasnja drzava Kosovo bude u granicama Kosova i Metohije? A sve to na celu Prajda? Ako je sve tako lepo i lako kao reklamna poruka, neka samo on i Ceda zamene mesta i sve je sjajno.

bezimena

pre 11 godina

...A ta vlada, VASA VLADA, dezurni pljuvaci, je pristala na sve!
(Ja, 8. oktobar 2012 06:37)

Ajmo malo istine.

VLADA u kojoj je "master" bio potpredsednik, a ministri A. Vučić i J. Tabaković dala je saglasnost za potpisivanje Kumanovskog sporazuma tj. KAPITULACIJU na Kosovu 1999.g.!

Goran

pre 11 godina

stalno se nesto ogradjujes i unapred peres ruke od svega... i stalno poturas nekog drugog da odradi ono sto bi ti trebao ali ne smes ili neces ili se bojis da uradis..
nisi ti Predsednik koji je potreban ovoj zemlji i ovom narodu.
Ti si obican slabic, iskljucivo usresredjen na svoj dzep i interes
setkas se okolo, delis neke izjave koje nemaju veze sa realnoscu i tako pokusavas da zamazes oci ovom narodu... ocekivao sam da se uhvatis ukostac sa svim problemima u ovoj zemlji, hrabro... onako kako si obecavao pre izbora da ces uraditi, a ja sam ti poverovao i da svoj glas.
umesto toga, ti se svrckas naokolo, blesavo kezis i svojim jalovim saaopstenjima i izjavama proizvodis vise stete nego koristi za narod i drzavu.
jednom recju... nikakve koristi od tebe. Bolje da si ostao u svojoj Bajcetini da peces rakiju. Jer, ti nemas petlju za sve ovo....

DR

pre 11 godina

Izgleda da većini građana prolazi pored nosa podatak da su sve to sporazumi koje je parafirala prethodna vlast, dakle usaglašen je tekst samo još da prođe Vladu i da se iznese pred Skupštinu. Ne mislim ni da bi ovi sadašnji nešto pametnije potpisali...zato izbor pregovarača uopšte nije bitan, samo da ne bude opet "Kale...kale..Kalemegdan".
(cvrčak, 8. oktobar 2012 00:56)
A izgleda da tebi pročazi pored nosa ko je bio na vlasti 1999. kada je potpisana kumanovska kapitulacija, Milosevic, Seselj, Nikolioc, Vucic, Tabakoviceva, Nira Narkovic...

DARKO

pre 11 godina

Posteno, Veliki Sloba je zapoceo, a mali Sloba treba da zavrsi posao!!! A SNS pametno igra, Kosovo Dacicu, finansije Dinkicu, trgovina Ljajicu i svi ce puci a onda ce on i Djilas na belim konjima dojahati kao spasioci!!! Pametno, pametno...

Goran

pre 11 godina

Ja mislim da Nikolic nije dovoljno elokventan da bi ucestvovao u bilo kojim razgovorima i pregovorima..
pecenje rakije mu ide bolje nego govorancije, a osim toga, sada se sljive tresu, nema se vremena.
a o njegovom zbunjenom osmehu da i ne govorim... sa tim osmehom stalno izgleda kao zatecen..
to mene zbunjuje a i njegove sagovornike... na trenutak me podseti na Kostunicu ali, gospon Kostunica je otisao i korak dalje... sumnjam da on ikada zna koliko je sati, koje je doba dana ( ili noci) , gde se nalazi, sa kime razgovara.
to je frustrirajuce ,, kako za nas tako i za sagovornike.

Opozicija-lagodna i duboka 'ladovina.

pre 11 godina

U mnogim gostovanjima u Utisku proteklih godina, kao opozicija, Toma uvek ubedljiv i rečit sa 100 ideja šta bi i kako bi, kad bi imao vlast. Večeras, na vlasti, a smušen, nedorečen, zagonetan i neubedljiv kao nikada.

realan

pre 11 godina

Koga razumeju svi gradjani...ha ha...kad sam cuo da je taci unutra ja sam izasao!!!Pa gde bre izasao jel da seta po travnjaku,pa od koga se on krije!!!???Valjda bi trebalo da je obrnuto bilo?

duci0167

pre 11 godina

@ Milisav predsednik treba da prica jezikon politicara a vas ako interesuje politilika,naucite ga. Glasajte,postavljajte koga hocete a od mene beli listic. Ja cu se vec snaci nekako.

nikolic

pre 11 godina

Kada neko u svojoj prvoj recenici komentara za Nikolica napise da je 'najbolji premjer u istoriji Srbije', a tek proslo tri meseca od izbora, ja odmah prestanem dalje citati taj komentar

mina

pre 11 godina

Bled i na trenutke dosadan Utisak nedelje. Olja Bećković je ovoga puta delovala totalno bez ideje šta bi zanimljivo za gledaoce pitala predsednika TN (vrtela je tri pitanja ukrug, insistirajući na njima kao kakav islednik), a predsednik Nikolić je očito došao s namerom da ni na šta ne odgovori konkretno, tako da je bilo krajnje uspavljujuće.

milan

pre 11 godina

@JA, presednik sad, predsednik francuske pregovaraju sa nemackim predednikom vlade, jer je u nemackoj predsednik drzave pocasna funkcija, da li je to i u srbiji tako?

Olja

pre 11 godina

Važno je da gospoda na vlasti (kako bivša, tako i sadašnja) ističu "crvene linije", preko kojih se kobajagi ne prelazi. A ono, kako dođu u Brisel: linije, sve tanje i sve bleđe...

novosađanka

pre 11 godina

Pa po što su u Briselu, prethodni potpisali, a ovi ("siroti, nisu imali kud"), prihvatili, na pregovore mogu posltai i Paju Patka, tako je nebitno.....

eBora

pre 11 godina

Ponovo se Tomo izvlacis,predlog iz tvog kabineta a pregovore cé da vodi Dacic. Tako si govorio dok je i Tadic bio predsednik,zovi te nas da ucestvujemo u razgovorima,a sada bezis jer to nije popularno,a ti smao populisticki volis da govoris.

Mis

pre 11 godina

"...ako bi EU zvanično iznela stav da su dobrosusedski odnosi sa Kosovom uslov nastavka evropskih integracija, odnosi na Kosovu postali veoma zategnuti i da bi Srbija u tom slučaju počela da se priprema za mogućnost da neko "na silu počne to da uzima", jer za takvo rešenje nema sagovornike u predsedniku Srbije i u Vladi."

"Ljubinka, sine, ide tata u rat."
"E, cale, cale, opet se igrate."
"Tako smo placeni, sine."

Gjeto 11

pre 11 godina

Dilema oko toga ko bi mogao biti glavni pregovarač sa Prištinom mogla bi biti danas rešena, kaže predsednik Nikolić i dodaje da će predložiti Ivicu Dačića.

Vruc krompir na tudje ruke to je stara i pametna ideja a,bogami, i odlican vic!

srbin

pre 11 godina

Hajde bre vise, saljite koga hocete, samo da se saga o Kosovu ikada zavrsi. 12god samo slusamo o Kosovu, a to znaci da 12 god niko ne razmislja o ljudima koji zive na Kosovu. Dajte im slobodu i zivot!!!

banatian

pre 11 godina

Toma Grobar nema kapaciteta da razgovara sa ljudima, kada kupiš diplomu, ne možeš da kupiš i znanje... Ivica Daćić- Milošević je Ajnštajn za njega.

tanja

pre 11 godina

Nikolic ocigledno ne zeli da radi ono sto nije popularno, odgovara mu proceduralna uloga predsednika i to je sve. Da bude vodja ga izgleda ne zanima pa sve prepusta drugima. Malo da proputuje ovih 5 godina pred penziju i to je to.

zdr

pre 11 godina

Ja mislim da je sada strateska politika Nikolica da nema nikakvu stratesku politiku. U Briselu mu je nesto receno i on je shvatio da bi ako to ispuni izgubio puno popularnosti. Pored toga preduslovi za bilo kakav napredak ka EU (nezavisno od Kosova) su losi i insistiranjem na Evropi Nikolic bi dobijao samo samare i to bi dodatno rusilo njegovu popularnost. Resenje za njega je drzati status kvo, praviti se da pregovara ali ne napredovati. Ovim dobija dve stvari, ostaje mu popularnost kod naroda koga i dalje zamajava, nada se da ce Evropi da dosade i Kosovo i Srbija i time u vrlo dalekoj buducnosti ostvari nesto kao podelu.

pera-spo

pre 11 godina

srbin ne govoris istinu srbine. vec 12 godina dva politicara i njihove stranke pricaju da treba pomoci narodu na kosovu a da je teritorija manje vazna. nazalost ti i tebi slicni i dalje te ljude nazivate izdajnicima. zato i zivite kako zivite a i mi sa vama........... znate dobro o kojim politicatima ja pisem.