Četvrtak, 27.09.2012.

00:19

Sastali se Nikolić i Eštonova

Srbija ne može vući poteze koji vode ka priznavanju nezavisnosti Kosova,rekao Tomislav Nikolić posle susreta s visokom predstavnicom EU Ketrin Ešton u Njujorku.

Izvor: B92

Sastali se Nikoliæ i Eštonova IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

99 Komentari

Sortiraj po:

Manastirka

pre 11 godina

E, ovo je ljudina iz srca Srbije! Pokazi Evropi Tomo kako se zivi I radi za otadzbinu, kako se voli svoja domovina. Pokazi kako se pametno i demokratski brani svaki gradjanin nase lepe Srbije.

novica 952

pre 11 godina

Političko dipolmatska inicijativa našeg predsednika i njegovih saradnika pokazuje posvećenosti da se Srbija vrati u pozicije koje svakako zaslužuje.I Eštonova i Berns će pokušati da nametnu svoje ideje oko Kosova ali sam siguran da će predsednik umeti to da svede u okvire koji će odgovarati srpskim interesima. A naši interesi su rešenja na bazi kompromisa sa prštiniom svako nametanje vodi u konfrotaciju.

sale

pre 11 godina

Ali stvarno neko visi i udara minuse tj ne podržava predsednika.Velika većina komentara pozitivni a minusi se lupaju kao blesavi.Dečija posla.Tomo,samo guraj tako.

srpski domacin

pre 11 godina

Da li je vaznije da predsednik Srbije rukovodi srpskom strnom u pregovorima sa Pristinom ili da "rukovodi"prenosenjem posmrtnih ostataka kneza Pavl Karadjordjevica i dela njegove porodice. Sam je u trazio da se pregovori podignu na najvisi politicki nivo i sam direktno vodi iste. A zadnja izjava je da to radi premijer i da on to ne moze da radi! Ili je stvar u pogresnoj proceni vaznosti poslova ili je u pitanju bezanje od "vruceg" krompira za koji je u predizbornoj kampanji rekao da ima resenje u dzepu. Mora da je dzep bio busan, pa se "resenje" negde izgubilo. Sada je na premijeru i ministru policije da sam "nadje" resenje, mozda se ukljuci i vojska i glavni "istrazitelj" korupcija!

Мајстор пропаганде

pre 11 godina

ЕУ јесте нешто што је до сада било синоним неког нормалног и сређеног живота и свакако је да би улазак у ту организацију представљао бенефит за Србију, али дотле је ипак дуг пут. А ако бих дошао у позицију да бирам између ЕУ и Космета увек ћу се определити за срце Србије.

SRĐAN

pre 11 godina

Bravo predsedniče. Sve ste lepo rekli za govornicom UN-a , ali i Eštonovoj. Svaki vaš govor je pun čvrstine, sa stavom. Pravi čovek na pravom mestu.
- Ali Demi - A, gde si ti čuo, pročitao, da je Nikolić izjavio da može " sarađivati " sa Kosovom i Metohijom ? To On nije izjavio. Čak je i naglasio, više puta, da ne mogu da mu traže, da " sarađuje " sa tzv. državom Kosovo.

Последња нада

pre 11 godina

Ово је прилика да Србија свету изложи свој план и виђење компромиса око Космета, поткрепљено аргументима и историјским чињеницама,те да ту идеју, уз помоћ наших пријатеља, на адекватан начин представимо.

Саватије Пантић

pre 11 godina

Оно што је Србији недостајало у протеклом периоду у односу са западом јесте прагматичност. Нису они уложили толике паре у Србију зато што нас воле, већ зато што су од тога имали само велику корист. Стога и ми требамо односе са њима свести на чист економски интерес, а у свему осталом се окренути сарадњи са државама које су наши осведочени пријатељи. А од њих сигурно не можемо очекивати разумевање за нешто што је њима непознато, за националну свест и биће.

Крај одмора

pre 11 godina

Жаргонски речено, сад сви кусамо оно што је претходна влада закувала. Немамо избора, нажалост. Због тога, Борко и остала компанија морају и кривично одговарати јер понављам питање, где унутар територије једне државе, на прелази из једног региона у други, постоји царина? Свако ко иоле познаје право зна да је царина основни елемент државности.

žika obretković

pre 11 godina

Čitava strategija ovih šalabajzera i kvazipatriota u vezi budućnosti Kosova svodi se na vizije dostojne gospođe vidovite Zorke!A to je: Budimo tvrdoglavo uporni, ne priznajmo Kosovo, a onda će jednog lepog dana, u vatri i pepelu izgoreti mrska nam Američka imperija, dok će se istovremeno majčica Rusija uzdignuti kao Feniks ptica i zauzeti lidersko mesto u svetu! E tada će ponosna srpska vojska, sve sa belim atovima, ponosno umarširati u Prištinu, gde svakako neće biti Albanaca, jer će u paničnom strahu pred moćnom srpskom armadom već biti sa druge strane Prokletija!Ko doživi, neka priča!

Nenad Jovanovic

pre 11 godina

Moze li neko od vas obozavaoca u transu, da mi kaze, ali TACNO I PRECIZNO, sta je Tomislav Nikolic pametno i dobro rekao ili predlozio?
Ja licno bih nekada u zivotu voleo od njega da cujem... bar jednom... sta on misli da treba uraditi i kako?

November rain

pre 11 godina

Stvarno mislim da sam vise od deset godina ziveo u zabludi, da je ovaj nikolic neandertalac I sirovina. Svaka mu cast I mislim da je Srbija dobila konacno pravog predsednika i ako nisam imao nimalo lepo misljenje o njemu I kada je pobedio mislio sam da cu da palim iz srbije. Sada Nikolic ima moju punu podrsku i ima bezrezervno poverenje. Nadam se da ce nam konacno svanuti I da ce Nikolic resiti veciti I najgori srpski problem.

Martac

pre 11 godina

Samo pamet u glavu predsednice, osvetlaj obraz I pokazi narodu da je bio u pravu kada te je izabrao na to mesto. Ziveli!Srbi su uz tebe.

bezimena

pre 11 godina

Ja se nikada, ali NIKADA, neću udati za B. Pita, ni eksplicitno ni implicitno...jes' da mi on nikada neće ponuditi brak, ne zna čak ni da postojim i da mi se ne svidja, ali svejedno, i da ga ponudi, kao što neće, ja se nikada, ali NIKADA neću udati za njega. Mislim da ovo svima treba da bude jasno a najviše B. Pitu! E tako...:)))

Sloba NYC

pre 11 godina

(vladimir, 27. septembar 2012 20:18)

Ne bojte se, Vladimire, ovo je predsednik koji ce bolje saradjivati sa zapadom od prethodnog. On je dobio cestitku jos pre nego sto su zatvorena biralista, Hilari je njegovu pobedu prokomentarisala sa, parafraziram, "Konacno cemo resiti pitanje Kosova", a Boris Tadic je jadikovao da su ga pustili niz vodu jer je bio previse "tvrd" po pitanju Kosova. Tako da cemo ici u pravcu kojim vi zelite, a da li ce nas tamo sacekati ono cemu se nadate, videcemo.

No, osvrnuo bih se na vasu primedbu o "Zapadnoj Belorusiji". Vuk Draskovic je na jednom skupu zeleci da uvredi JUL, ako se dobro secam, govorio pezorativno o Kini. Tada mi je to zaparalo usi s obzirom na ogroman doprinos Kine civilizaciji, ali nisam previse razmisljao o tome. Nakon sto sam otputovao u svet, video sam koje su razmere Draskovicevog neznanja i nekulture. On je, u medjuvremenu, postao ministar inostranih poslova Srbije.

Prema podacima dostupnim na internetu nezaposlenost u Belorusiji je 1%, dok je kod nas, ili u Spaniji("stara Evropa") 25%. BNP po glavi stanovnika je za 50% visi kod njih nego kod nas (CIA World Factbook).

Nemojte biti kao Vuk Draskovic, Vladimire.

Duca7

pre 11 godina

Niko ne bi trebalo ni da traži ni da očekuje od Srbije da prizna Kosovo. Predsednik Nikolić je pokazao da ima čvrst stav o pitanju Kosova i Metohije i da od njega neće odstupiti. Srbija je opredeljena za razvijanje dobrih odnosa sa svima, ali isto tako dostojanstvena i odlučna u odbrani svojih prava.

Milan

pre 11 godina

I jos jednom...... Albanci sutra kazu ok, kosovo je srbija, ok. I sta onda, migracija krece slobodno. Pocinju da dolaze u sve gradove srbije i da po njihovoj tradiciji imaju po sesmoro, osmoro dece. Pa za 15 godina ce srbi biti zesca manjina u srbiji i oni ce voditi politiku. Man'te se corava posla, posto hleb, mleko, sta je sa kriminalom, korupcijom, nepotizmom......

Nenad Jovanovic

pre 11 godina

Znaci Tomo, svaka ti je na mestu.... posle MI ide NIKADA, pa onda NECEMO PRIZNATI KOSOVO... nakon toga stoji NI EKSPLICITNO NI IMPLICITNO... hahahahaha, ISTI REDOSLED KAO BORIS TADIC.... a ovi tvoji miljenici klicu od radosti i hvale... o tvojim uspesima. CCC kakav smo mi narod, Toma Nikolic je u UN iskoristio vreme da saopsti sta necemo (a to svi, ali bas svi ponavljaju vec 5 godina) NECEMO PRIZNATI KOSOVO. To je covek saopstio i nista, ama bas nista vise. Ja cak mislim da ce mu ovi njegovi obozavaoci prirediti svecani docek ispred gradske skupstine zbog ovog istorijskog uspeha. hahahaha izvinjavam se ali jos jednom hahahahahah predsednik nam tacno zna sta nece. A STA HOCE I MOZE NIKADA, ALI UPAMTITE NIKADA NECE SAOPSTITI.

Pele

pre 11 godina

Je li naš predsednik dete? Šta je sa njim? Toliku naivnost dugo nisam video. Pa ovakve priče su se čule više puta u prošlosti i uvek su nam kasnije došli još teži zahtevi, a ono što smo mogli ranije da postignemo više nije bilo ni u ponudi. Čime mi to kao država možemo da uslovimo bilo koga? I sad ako neki visoki zvaničnik EU ili SAD kaže "mi možemo da razgovaramo sa vladom Srbije", Nikolić to odmah shvata kao podršku njegovoj politici. Da li je svesan šta će građani Srbije da kažu ako im se još pogorša život a ostanemo usput i bez KiM?

sunshine

pre 11 godina

smatram da se fino snalazi u ovakvim situacijama, i bas mi je drago da vidim drugaciji pristup takvim stvarima, mislim da nam je to bas falilo.

marija

pre 11 godina

1. U pregovorima se nikad ne kaze - stigli smo do kraja.
2. Dobro Vam je ono da treba da pregovara vlada,..., a Vi ako bas bude trebalo. Mislim da predsednik drzave to ne sme i ne treba. Tadic je tu bio u pravu.

vladimir

pre 11 godina

"Problem Kosova može i biće rešen", poručio je Nikolić.

Vec deset godina slusam ovo i nikako da cujem nista pametno. "Autonomija ali ne i nezavisnost" je bila mantra nasih politicara za koju svako dete znalo da je nerealna. Sta bismo mi radili sve strane trupe odu sa Kosova i kazu nam "evo, vi se sad zezajte sa Albancima"?

Tvrda igra na rusku kartu ce nam se jos jednom obiti o glavu. Evo sta ce se desiti u sledecih 20 godina:

- Kosovo ce biti priznato od strane EU i clanica NATO pakta.
- Kosovo ce uci u NATO i time resiti svoje bezbednosno pitanje.
- Srbija ce biti totalno vojno, politicki i ekonomski izolovana od svojih suseda, koji ce svi biti clanovi NATO pakta i EU.
- Kosovo ce preteci Srbiju u procesima integracije sa EU i uci u EU prva. Nama ce biti postavljeni dodatni uslovi od strane Kosova.
- Mi cemo u medjuvremenu ziveti ponosno, ali veoma siromasno u nekoj vrsti Zapadne Belorusije sa ruskim bazama na nasoj teritoriji. Masovni egzodus obrazovanih ljudi ce ostaviti zemlju na milost i nemilost korupciji za koju ce danasnje stanje izgledati kao dobra, stara vremena.

Prijatno!

modesty blaise

pre 11 godina

Ko lupa ove sve minuse? Ogromna vecina komentatora govori pozitivne stvari o Nikolicevom nastupu, kao da ovaj napaceni narod nije dovoljno digo cekao da se oseti ponosnim i da se ponada, a neko (ili neki) besomucno lupaju minuse ceo dan.
Dajte ljudi molim vas izadjite iz obdanista vec jednom, ko god da ste.

crni domino

pre 11 godina

(Neutralni posmatrac, 27. septembar 2012 19:14)
A sta cemo, ako ne resi nista od onoga sto je Srbiju snaslo?!
Ja se kladim da nista nece da resi i da ce nam biti teze!
Ziv mi bio Neutralni, pa se pisemo za 5 godina!

Blagoje

pre 11 godina

Svaka cast na hrabrosti i odgovornosti koju predsednik Nikolic pokazuje. Do sada je pitanje KiM prebacivano na drugo razredne politicare i nebitne licnosti od kojih bi se vrlo lako ogradili za bilo kakav neuspeh u pregovorima. Prebacivanje dijaloga na najvisi nivo je za predsednika Srbije veoma rizican potez, jer se znaju stavovi clanica EU o nezavisnosti Kosova. Puno srece predsedniku u buducem radu.

Radivojko

pre 11 godina

Tomislav Nikolic definitivno pokazuje da je spreman i odgovoran za funkciju koju je preuzeo u drzavi.Tadic je vec bio istrosen i bez novih ideja.

Ali Demi

pre 11 godina

Pa naravno da ako saradjujes sa drugom drzavom, to znaci da priznajes tu drzavu. Nikolic kaze da on nece priznati nezavisnost, ali ce saradjivati sa Kosovom(kazi molim vas da li on razume sta radi)! Bas to i Zapad trazi. Drugo je pitanje zasto Nikolic uporno podvrdi da nece priznati nezavisnos Kosova. Niko to ne trazi. Cak i Nemacka to ne trazi. Samo vi nastavite da saradjujte, dok opet neko ovako "slucajno" ponovi da "zvanicno", ponovim zvanicno priznavanje nezavisnosti je neminovnost. Niko vas natera na to. To ce biti vasa zelja u buducnosti. Sto se mene tice, sto brzo to bolje za nas i za vas.

vuk 66

pre 11 godina

Ma oni tvrde da ništa ne traže osim naše definitivne kapitulacije.Zasto se više dogma DS-a da Evropa nema alternativu definitivno ne porogalsi za jedno vrlo perfidno zamajavajne naroda Srpskog.Izlaz postoji i on se zna.pitanje je dali postoji hrbrost i volja da se on sprovede?

crni domino

pre 11 godina

Predsednice da li si svesan posledica svoje politike? Ko ce da placa paralelne institucije na Kosovu? Mi? Zasto? Dokle?
Da dajemo pare: Za policajce sa znackom Pristine a sa boravkom u Vranju, Profesore sa Pristinskog univerziteta sa boravkom u Nisu, sa sudijama koji su registrovani na Kosovu a zive u srbiji i nista ne rade, i da ne nabrajam dalje.
Na sve to dodajte i sverc robe bez PDV za srpske svercere na Kosovu prema Uredbi Vlade Srbije, sto je kriminalno delo!
Dokle cete da maltretirate ovaj preostali srpski narod?

Neutralni posmatrac

pre 11 godina

Ocekujem da ce gospodin Nikolic time sto je postao predsednik Srbije stabilizovati prilike u zemlji i uciniti sve sto je u njegovoj moci da izadjemo iz svega sto nas je snaslo!

marko, nis

pre 11 godina

Koga briga za Kosovo? Ovo je Srbija koja treba da resava svoje probleme. Kosovo ima svoju vlast koju su izabrali gradjani te zemlje, i mi nemamo nista vise sa tim, osim da trazimo postovanje ljudskih prava za Srbe koji tamo zive.

Ruzica

pre 11 godina

Za razliku od Tadica koji se skrivao iza mucenog Borka Stefanovica Nikolic je koliko vidim spreman da kao predsednik drzave preuzme i najvecu odgovornost kada je Kosovo u pitanju.

021

pre 11 godina

Oд Николића нисам ништа очекивао јер није био мој избор, али ме није срамота да признам да ме је човек пријатно изненадио.

Nada

pre 11 godina

Gospodine Nikolicu, dobili ste ogromno poverenje i podrsku naroda. Znamo da Vam nije nimalo lako, ali verujemo u Vasu mudrost, veliko politicko iskustvo i obecanje koje ste dali nama gradjanima. Kosovoje deo Srbije i ni korak nazad.

smesno

pre 11 godina

hahaah, ko nama garantuje da je on njoj bas to reko i da je ona savijenog repa pristala na sve sto je nikolic zahtevao uz stalno klimanje glavom,hehehe. ja u ovo NE verujem jer ne treba Nikolic Evropi vec ona njemu

Gjeto 11

pre 11 godina

Euforia, jos veca nego sada, je bila ´90 godina, tada kada Millosevic je bio na vlast a Nikolic i njegova stranka tu, negde medju onih koji su vlladali i krojili tadasnju, unutrasnju i spolnu, politiku Srbije!
Nikolic, sada, je na vlast, on poceo da dobije aplauze od gradjana Srbije, cak nekakva euforia pocela da vlada medju njih i pune nade da ce radikalci promeniti politiku Srbije prema EU, NATO a narocito prema susjedima, nada da radikalci su onih koji ce vlladatio sa cvrstom ruku a vanjsku politiku(i prema susjedima) dostojanstveno, a to znaci, ako je potrebno, "njet" svima"!
Ova nova politika Beograda ima da radja plodove, te plodove ce uberiti sami gradjani Srbije, a kakve plodove, slatke ili gorke, ostaje da se vidi kada dolazi vrijeme njihove berbe?!

Bojan Matke

pre 11 godina

Svakako da je narod u Tomislavu Nikolicu prepoznao coveka koji moze da povede drzavu u buducem periodu.Mislim da je to nesto sto je neminovno i ocekivano posle duzeg propadanja.

Целовита Србија!

pre 11 godina

Само Ви, председниче, са ''искреним смешком'' наставите да састанчите са Ештоновом и сличнима, који подржавају албанске терористе на Космету. Немојте да Вам ни случајно на памет падне да сарађујете са људима који поштују нашу целовитост и културни идентитет, као што су Уго Чавез, Кристина Киршнер Фернандез, Дилма Русеф, Александар Лукашенко, Виктор Јанукович, Ево Моралес, Раул Кастро или Рафаел Кореа! Замислите, председниче, како би САД и ЕУ реаговале, када би Чавез или Лукашенко дошли у пријатељску посету Србији! Али, не смемо их љутити! МОРАМО се улизиштвом додворавати зликовцима, да не би сматрали да смо зли. Оно што је добро за нас не смемо спроводити, јер то не одговара ни ЕУ ни САД! МОРАМО ''посвећено'' спроводити све што је у њиховом интересу, и наравно, онда то намазати као ''наш интерес''. Зашто да развијамо наше образовање и домаћу производњу када то не одговара фанатицима ''Болоње'' и неолибералним битангама? Зашто да радимо достојно човека и да се запошљавамо у домаћим предузећима када то не одговара мултинационалним концернима? Зашто да покрећемо нашу привреду, када можемо скоро све да увозимо? Зашто да заобиђемо ЕУ, унију монополистичког капитализма, када су њима потребна наша природна богатства која могу бесомучно експлоатисати до миле воље (у стилу Јуес стила и НАТО бандита на Космету или ускоро на Мокрој Гори!)? Зашто да сачувамо Космет, када можемо предати и Војводину и Санџак? Само напред и напредно, Николићу, док не уништите Србију, нећете се смирити!

Mikael Hansen

pre 11 godina

Pod hitno održati referendum u Srbiji sa samo jednim pitanjem: Da li ste za to da Srbija prizna nezavisnost Kosova i Metohije a da joj se zauzvrat otvore vrata evropskog raja sa bezbroj koristi i povlastica?

Mali Muja

pre 11 godina

Nikolić nikad neće uraditi ništa što nije u interesu Srbije pa tako i za rešavanje situacije sa Kosovom. Ovoliki broj razgovora koje je obavio... Za ovako kratko vreme... Svaka čast!

Rezolucija 1244

pre 11 godina

Nas Predsednik ima nas Ustav u ledja, a tamo pise lepo: "Kosovo i Metohija su neotudjivi deo Srbije!"
Cim on to njima pokaze, odmah se tresnu.
Danasnja Srbija nije ko ona iz '99; sad smo bre jaki, vodeca drzava u UN-u.
Nije cudo da svaka drzava hoce da nam da koji kredit (Rusija nam dala oko 600 miliona dollara, a Kina pita koliko hocete), pa da mi ojacamo jos vise.

Kiki

pre 11 godina

Naš Predsednik je dokazao kakv je čovek. I od reči i od dela! Nemoguće je ne pohvalti njegove kontakte koje je ostvario za ovako kratko vreme i status koji već kao Predsednik Srbije ima.

video,ne video

pre 11 godina

Mislim da treba insistirati da se ukljuce Un,ali ne sad da UN opet delegira Nemacku, Englesku,Ameriku...Neka (mada ne verujem da ce bilo ko pristati) u to bude ukljeceno 4-5 zemalja iz Afrike, J,Amerike,Azije.... Americi i EU nista ne odgovara sem da u neku sobicu uvuku nase predstavnike i prete i ucenjuju. A da budem iskren,sta ima tu da se pregovara kad druga strana hoce samo celo i samo nezavisno KiM. A ovo sto se vrte u krug i zamlacuju nas gradjane...to je pak drugo pitanje. Nisam optimista.

Cvrle

pre 11 godina

Sigurna sam da će se Predsednik pored kontakata koje ima, uvek i na svakom mestu se zalagati za dobrobit Srbije i očuvanje njenog dostojanstva. Podrška svim srcem!

JelenaS

pre 11 godina

Moraće i Eštonova kao i celi svet da shvati da ma šta se pričalo i o prodaji Kosova još u vreme Miloševića i o kompletnoj predaji države u vreme DS-a....Kosovo će ostati deo Srbije jer je to normalno, realno i tako mora da bude! Ja ne mogu da odsečem svoj mali prst zato što je kriv...udarila sam ga i moram da naučim da živim sa tim da je takav...

Cicika

pre 11 godina

Najiskrenije nisam puno ocekivala od Gospodina Predsednika Tomislava Nikolica ali ovo je jako pametan potez sto je primio ketrin eston i sto ce napokon sve da joj neko objasni prijatno me iznenadio sad ce nam svima bi ti mnogo bolje bravo.

Uglješa

pre 11 godina

Treba konačno zauzeti jasan stav i preuzeti inicijativu. Reći jasno da nećemo priznati ali ni da će mo izazvati novi konflikt. Zahtev da se poboljšaju uslovi života Srba i normalizuju odnosi su dobri i na taj način Albanci ostaju bez argumenata za svoj jedini cilj.

nesa

pre 11 godina

Vise su mi se smucili sa tim ,,marginama,, Ispada da jelsu posle Obame sve margine. I zasto ne kazu na kraju. I kad kažete margine ispada kao da su krenuli kuci pa se sreli u liftu i išli zajedno do recepcije,a onda je Nikolic ispratio do kola i otvorio joj vrata,kao svaki dzentlnen i srbin. Aman mediji promenite malo terminologiju. Kao kad nase izmisljene estradne zvezde kazu da su u bekstejdzu, a ono obična sminkerica.

Milorad

pre 11 godina

G-dine predsedniče Nikoliću gospod Bog Vas je dao nama u zadnjem času. Svaka Vama čast Vaše ime će ostati doveka zapisano u srpskom narodu da ste visoko podigli koplje i izsukali sablje na dušmane, koji hoće da nam seme zatru. Samo je nebesko carstvo doveka i večno. A ono priapada samo velikim i besmrtnim ljudima poput Vas. Ostaće zapisano Toma pravedni.,

crni domino

pre 11 godina

Toma onako narodski, srpski, svima u brk!
A ja sve vidim: Trla baba lan da joj prodje dan.
Bravo Precednice patrijoto! Takvog te volemo, uinat opoziciji!

momo

pre 11 godina

Drago mi je da vidim da je Nikolic ostao pri svome da ne zeli da se odrekne dela Srbije, odnosno Kosova i Metohije. I ponosna sam sto imamo predsednika koji ne suruje sa onima za koje se sumnja da su cinili zlocine nad Srbima
(Jasmin, 27. septembar 2012 08:47)

Jasmine-a, prijatelju, prijateljice, kad Toma kao i svi politicari kazu da nece nikad da se odreknu Kosova, to znaci DA NECE DA SE ODREKNU OD SEVERNOG DELA KOSOVA. > JER TU SE NAJBOLJE "RADI"

realista

pre 11 godina

O cemu bre ovaj plagijator moze da prica, ako ljudi zele kosovo, ima da ga dobiju a diploma moze samo da gleda kako ga uzimaju, tj vec su ga uzeli, nikakav strajk gladju ili sedenje na stiroporu ne moze to da promeni. I budimo jednom realni!!! Hvala

Mita

pre 11 godina

@kale
nee...Kale,ne bi imali o čemu da razgovaraju,jer po tom pitanju,kod nas je stanje mnogo gore.Počev od nezaposlenosti,gde smo Evropski rekorderi,a bićemo uskoro i svetski,do ljudskih prava,koja su na samom dnu.U zemlji gde neko može da te ubije,zgazi ili prebije i nikom ništa.Toga u Španiji,a tek Engleskoj,nema!

milan31

pre 11 godina

tadica su ameri pustili niz vodu da bi dali sansu prestavnicima naj-srba,
da bez vecih potresa u zemji, zavrse posao koji su 1999 zapoceli.

posteni gradjanin

pre 11 godina

Predsednik Nikolic je sa ovim sastankom sa Estonovom pokazo da je njemu stalo do toga da Srbija mirnim putem resi probleme sa Kosovom ali bez priznavanja istoga.

kale

pre 11 godina

Nek pogleda prvo sta rade u Spaniji ljudima bez posla.Pa nek razgovara sa gospodjom u cijoj je zemlji nezaposlenost 3 miliona
http://rt.com/news/spain-protests-parliament-crisis-942/
Imali bi o cemu da razgovaraju

Tiemie

pre 11 godina

Zaista impozantan broj bilateralnih susreta sa predstavnicima država i međunarodnih organizacija daju predsedniku Nikoliću odličnu šansu za predstavljanje Srbije. Susret sa Ketrin Ešton biće prilika da se pojasne mnogi stavovi Srbije i zvaničnika EU. Predsednik je već izneo stav da je Srbija opredeljena za razvijanje dobrih odnosa sa svima, ali da je potrebno podvući crtu na beskonačne jednostrane ustupke. Pregovori sa Prištinom će biti nastavljeni radi poboljšanja uslova života građana koji žive na Kosovu, ali Srbija nikada neće priznati nezavisno Kosovo!

Kome treba priznanje kada ima sporazum

pre 11 godina

I sad smo mi sisali vesla da potpisemo soprazum o dobrosusetskim odnosima sa tkz. Kosovom* u kome cemo se obavezati da ih necemo blokirati u medjunarodnim institucijama i organizacijama u kojima je Srbija clan, da uvazavamo celovitost i nedeljivost tkz. Kosova*, a mozda cak i izvinjenje za genocid i ratnu odstetu koju cemo platiti zemljom sve do Nisa posto nemamo para. Naravno ukljucujuci i Nis. Vredjanje inteligencije uvek ima kontra efekat.

Seele

pre 11 godina

Mislim da je dobro što je predsednik Nikolić pokazao da Srbija ima čvrst stav o pitanju Kosova i Metohije i da od njega neće odstupiti. Srbija je opredeljena za razvijanje dobrih odnosa sa svima, ali jednom treba podvući crtu na beskonačne jednostrane ustupke. Dogovori prethodne vlade će biti sprovedeni, ali pregovore ubuduće treba voditi uz kompromis obe strane.

salajko72

pre 11 godina

sve pohvale za naseg predsednika,sastaje se sa svim svetskim zvanicnicima,ti diplomatski razgovori ce pomoci za razresenja vaznih pitanja nase zemlje

Bosanac

pre 11 godina

Evo malo naletio da uporedim vijesti po regionalnim portalima i sta vidim, kod vas sve po starom.
Ne znam cemu toliko oduševljenje govorom Tome i njegovim susretima sa visokim delegacijama iz svijeta. Vrlo dobro se zna "ko kosi a ko vodu nosi" i mislim da vama slijedi jedan period stagnacije, prepiranja sa EU i SAD i jednog dana kada se okrenete vidjecete da je proslo 4 godine, da ste stariji, da su problemi isti ako ne i veci nego su bili tada. Nisam dosao pametovati, ali znam kada kod vas zaskripi isto je i kod nas. Meni zao nas al jbg moramo i mi da trpimo.

onako usput

pre 11 godina

super, tomo samo napred, najvisi nivo pregovora ti licno i ko vec sa druge strane, samo se bojim da je da je stvar vec odavno resena!

Dusan

pre 11 godina

tako ce vecito da presipamo iz supljeg u prazno, gradjani Srbije ce i dalje placati pljacke koje se desavaju na administrativnoj liniji i tako ce se pojedinci bogatiti, ali vazno je da mi drzimo i dalje parolu PDV JE..... ustvari bre.... KOSOVO JE SRCE SRBIJE....
(Nis, 27. septembar 2012 03:06)

ti decko ocigledno nisi shvatio sustinu INSAJDERA, cilj INSAJDERA nije bila kampanja protiv Kosmeta jer Kosmet nikom nije naudio vec ljudi koji su zloupotrebili svoje polozaje i na taj nacin pokrali drzavu i njene stanovnike.

novica 952

pre 11 godina

Političko dipolmatska inicijativa našeg predsednika i njegovih saradnika pokazuje posvećenosti da se Srbija vrati u pozicije koje svakako zaslužuje.I Eštonova i Berns će pokušati da nametnu svoje ideje oko Kosova ali sam siguran da će predsednik umeti to da svede u okvire koji će odgovarati srpskim interesima. A naši interesi su rešenja na bazi kompromisa sa prštiniom svako nametanje vodi u konfrotaciju.

Jasmin

pre 11 godina

Drago mi je da vidim da je Nikolic ostao pri svome da ne zeli da se odrekne dela Srbije, odnosno Kosova i Metohije. I ponosna sam sto imamo predsednika koji ne suruje sa onima za koje se sumnja da su cinili zlocine nad Srbima

D.

pre 11 godina

Razlika izmedju nas i Albanaca je u tome sto mi uvek znamo sta necemo, a oni sta hoce. Kada znas sta hoces onda vidis neki cilj i ides prema njemu. Kada znas sta neces onda jedino mozes da stojis u mestu i goviris necu. Onda i ove price o nekome o kome se sumnja pa nije za sagovornika. U koliko situacija bi Srbi ostali bez icega u situacijama kada se pregovaralo sa ljudima koji su posle otisli u Hag, da se gledalo na taj nacin? To je prica samo za domace glasacko telo i nista drugo.

Dvojac

pre 11 godina

Nikolić neće odustati od Kosova i ja ga podržavam u tome.Takav nam predsednik treba,da štiti ono što je naše,ako se još uvek može zaštititi.

Radisav Oluja

pre 11 godina

"Gospođa Ešton zna da u meni nema sagovornika za dobre odnose sa Kosovom kao državom"-rece Toma.

Kosovo je Srbija.Kosovo je srce Srbije.Srbija nikad nece priznati Kosovo -Ovo smo apsolvirali.

Jel moze sad neko sa vlasti da kaze narodu kako cemo konkretno da se borimo za Kosovo?
Jos jedan sveti rat?Kupicemo Kosovo za 100 milijardi(Toma obecao pare ),zamolicemo na fin nacin Albance da odu?Doci ce Velja i reci:Buuu,a Albanci ce da se razbeze.Kako?

Nemanja

pre 11 godina

"rekao da ne vidi smisla u dilemi Kosovo ili Evropska unija i da ne može da takvo pitanje postavi pred građane" cekas, sta je bilo sa I Kosovo I EU, sta je sa referenumom da narod odluci? sta je bilo sa kradjom glasova?

Nis

pre 11 godina

I tako ce vecito da presipamo iz supljeg u prazno, gradjani Srbije ce i dalje placati pljacke koje se desavaju na administrativnoj liniji i tako ce se pojedinci bogatiti, ali vazno je da mi drzimo i dalje parolu PDV JE..... ustvari bre.... KOSOVO JE SRCE SRBIJE....

mmk-usa

pre 11 godina

prijatno me je iznenadio Nikolic..nisam vbila za njega ali on je do sada jedini koji ne mudruje mnogo nego na osnovu postavki trazi i odgovore.. ne prihvata stanje onako kako drugi zacrtaju nego trazi objasnjenje a ima osvovu i istinu na osnovu kojoj zaista ne moze da se nadje mana..
bit ce interesatno kako ce dalje dase odvija 'veto koji je stavljenpred Srbe pre 20+ godina..do sada je politika vodjena u stilu Ok stavite nam lisice na ruke, bez borbe ali i bez mudrosti...NIKOLIC NA JEDNOSTAVAN NACIN RESAVA ONO STO JE VECINI IZGLEDALO DA IZLAZA NEMA..

Atina

pre 11 godina

Drago mi je da Tomislav Nikolić zaista neodustaje od svoje izjave, da Srbija nikada neće prznati nezavisnost Kosova i Metohije,i Eštonova mora da zna da će Srbija zaista ojačati bilateralnu saradnju. Narod u Srbije se ponosi što ima Tomislava Nikolića za predsednika jer brani interes svoje države i svog naroda. Vreme je da se stanje u našoj državi promeni na bolje.

Radisav Oluja

pre 11 godina

"Gospođa Ešton zna da u meni nema sagovornika za dobre odnose sa Kosovom kao državom"-rece Toma.

Kosovo je Srbija.Kosovo je srce Srbije.Srbija nikad nece priznati Kosovo -Ovo smo apsolvirali.

Jel moze sad neko sa vlasti da kaze narodu kako cemo konkretno da se borimo za Kosovo?
Jos jedan sveti rat?Kupicemo Kosovo za 100 milijardi(Toma obecao pare ),zamolicemo na fin nacin Albance da odu?Doci ce Velja i reci:Buuu,a Albanci ce da se razbeze.Kako?

D.

pre 11 godina

Razlika izmedju nas i Albanaca je u tome sto mi uvek znamo sta necemo, a oni sta hoce. Kada znas sta hoces onda vidis neki cilj i ides prema njemu. Kada znas sta neces onda jedino mozes da stojis u mestu i goviris necu. Onda i ove price o nekome o kome se sumnja pa nije za sagovornika. U koliko situacija bi Srbi ostali bez icega u situacijama kada se pregovaralo sa ljudima koji su posle otisli u Hag, da se gledalo na taj nacin? To je prica samo za domace glasacko telo i nista drugo.

Nemanja

pre 11 godina

"rekao da ne vidi smisla u dilemi Kosovo ili Evropska unija i da ne može da takvo pitanje postavi pred građane" cekas, sta je bilo sa I Kosovo I EU, sta je sa referenumom da narod odluci? sta je bilo sa kradjom glasova?

Bosanac

pre 11 godina

Evo malo naletio da uporedim vijesti po regionalnim portalima i sta vidim, kod vas sve po starom.
Ne znam cemu toliko oduševljenje govorom Tome i njegovim susretima sa visokim delegacijama iz svijeta. Vrlo dobro se zna "ko kosi a ko vodu nosi" i mislim da vama slijedi jedan period stagnacije, prepiranja sa EU i SAD i jednog dana kada se okrenete vidjecete da je proslo 4 godine, da ste stariji, da su problemi isti ako ne i veci nego su bili tada. Nisam dosao pametovati, ali znam kada kod vas zaskripi isto je i kod nas. Meni zao nas al jbg moramo i mi da trpimo.

Nis

pre 11 godina

I tako ce vecito da presipamo iz supljeg u prazno, gradjani Srbije ce i dalje placati pljacke koje se desavaju na administrativnoj liniji i tako ce se pojedinci bogatiti, ali vazno je da mi drzimo i dalje parolu PDV JE..... ustvari bre.... KOSOVO JE SRCE SRBIJE....

vladimir

pre 11 godina

"Problem Kosova može i biće rešen", poručio je Nikolić.

Vec deset godina slusam ovo i nikako da cujem nista pametno. "Autonomija ali ne i nezavisnost" je bila mantra nasih politicara za koju svako dete znalo da je nerealna. Sta bismo mi radili sve strane trupe odu sa Kosova i kazu nam "evo, vi se sad zezajte sa Albancima"?

Tvrda igra na rusku kartu ce nam se jos jednom obiti o glavu. Evo sta ce se desiti u sledecih 20 godina:

- Kosovo ce biti priznato od strane EU i clanica NATO pakta.
- Kosovo ce uci u NATO i time resiti svoje bezbednosno pitanje.
- Srbija ce biti totalno vojno, politicki i ekonomski izolovana od svojih suseda, koji ce svi biti clanovi NATO pakta i EU.
- Kosovo ce preteci Srbiju u procesima integracije sa EU i uci u EU prva. Nama ce biti postavljeni dodatni uslovi od strane Kosova.
- Mi cemo u medjuvremenu ziveti ponosno, ali veoma siromasno u nekoj vrsti Zapadne Belorusije sa ruskim bazama na nasoj teritoriji. Masovni egzodus obrazovanih ljudi ce ostaviti zemlju na milost i nemilost korupciji za koju ce danasnje stanje izgledati kao dobra, stara vremena.

Prijatno!

realista

pre 11 godina

O cemu bre ovaj plagijator moze da prica, ako ljudi zele kosovo, ima da ga dobiju a diploma moze samo da gleda kako ga uzimaju, tj vec su ga uzeli, nikakav strajk gladju ili sedenje na stiroporu ne moze to da promeni. I budimo jednom realni!!! Hvala

Dusan

pre 11 godina

tako ce vecito da presipamo iz supljeg u prazno, gradjani Srbije ce i dalje placati pljacke koje se desavaju na administrativnoj liniji i tako ce se pojedinci bogatiti, ali vazno je da mi drzimo i dalje parolu PDV JE..... ustvari bre.... KOSOVO JE SRCE SRBIJE....
(Nis, 27. septembar 2012 03:06)

ti decko ocigledno nisi shvatio sustinu INSAJDERA, cilj INSAJDERA nije bila kampanja protiv Kosmeta jer Kosmet nikom nije naudio vec ljudi koji su zloupotrebili svoje polozaje i na taj nacin pokrali drzavu i njene stanovnike.

marko, nis

pre 11 godina

Koga briga za Kosovo? Ovo je Srbija koja treba da resava svoje probleme. Kosovo ima svoju vlast koju su izabrali gradjani te zemlje, i mi nemamo nista vise sa tim, osim da trazimo postovanje ljudskih prava za Srbe koji tamo zive.

momo

pre 11 godina

Drago mi je da vidim da je Nikolic ostao pri svome da ne zeli da se odrekne dela Srbije, odnosno Kosova i Metohije. I ponosna sam sto imamo predsednika koji ne suruje sa onima za koje se sumnja da su cinili zlocine nad Srbima
(Jasmin, 27. septembar 2012 08:47)

Jasmine-a, prijatelju, prijateljice, kad Toma kao i svi politicari kazu da nece nikad da se odreknu Kosova, to znaci DA NECE DA SE ODREKNU OD SEVERNOG DELA KOSOVA. > JER TU SE NAJBOLJE "RADI"

milan31

pre 11 godina

tadica su ameri pustili niz vodu da bi dali sansu prestavnicima naj-srba,
da bez vecih potresa u zemji, zavrse posao koji su 1999 zapoceli.

crni domino

pre 11 godina

Predsednice da li si svesan posledica svoje politike? Ko ce da placa paralelne institucije na Kosovu? Mi? Zasto? Dokle?
Da dajemo pare: Za policajce sa znackom Pristine a sa boravkom u Vranju, Profesore sa Pristinskog univerziteta sa boravkom u Nisu, sa sudijama koji su registrovani na Kosovu a zive u srbiji i nista ne rade, i da ne nabrajam dalje.
Na sve to dodajte i sverc robe bez PDV za srpske svercere na Kosovu prema Uredbi Vlade Srbije, sto je kriminalno delo!
Dokle cete da maltretirate ovaj preostali srpski narod?

Atina

pre 11 godina

Drago mi je da Tomislav Nikolić zaista neodustaje od svoje izjave, da Srbija nikada neće prznati nezavisnost Kosova i Metohije,i Eštonova mora da zna da će Srbija zaista ojačati bilateralnu saradnju. Narod u Srbije se ponosi što ima Tomislava Nikolića za predsednika jer brani interes svoje države i svog naroda. Vreme je da se stanje u našoj državi promeni na bolje.

Mita

pre 11 godina

@kale
nee...Kale,ne bi imali o čemu da razgovaraju,jer po tom pitanju,kod nas je stanje mnogo gore.Počev od nezaposlenosti,gde smo Evropski rekorderi,a bićemo uskoro i svetski,do ljudskih prava,koja su na samom dnu.U zemlji gde neko može da te ubije,zgazi ili prebije i nikom ništa.Toga u Španiji,a tek Engleskoj,nema!

onako usput

pre 11 godina

super, tomo samo napred, najvisi nivo pregovora ti licno i ko vec sa druge strane, samo se bojim da je da je stvar vec odavno resena!

mmk-usa

pre 11 godina

prijatno me je iznenadio Nikolic..nisam vbila za njega ali on je do sada jedini koji ne mudruje mnogo nego na osnovu postavki trazi i odgovore.. ne prihvata stanje onako kako drugi zacrtaju nego trazi objasnjenje a ima osvovu i istinu na osnovu kojoj zaista ne moze da se nadje mana..
bit ce interesatno kako ce dalje dase odvija 'veto koji je stavljenpred Srbe pre 20+ godina..do sada je politika vodjena u stilu Ok stavite nam lisice na ruke, bez borbe ali i bez mudrosti...NIKOLIC NA JEDNOSTAVAN NACIN RESAVA ONO STO JE VECINI IZGLEDALO DA IZLAZA NEMA..

nesa

pre 11 godina

Vise su mi se smucili sa tim ,,marginama,, Ispada da jelsu posle Obame sve margine. I zasto ne kazu na kraju. I kad kažete margine ispada kao da su krenuli kuci pa se sreli u liftu i išli zajedno do recepcije,a onda je Nikolic ispratio do kola i otvorio joj vrata,kao svaki dzentlnen i srbin. Aman mediji promenite malo terminologiju. Kao kad nase izmisljene estradne zvezde kazu da su u bekstejdzu, a ono obična sminkerica.

crni domino

pre 11 godina

Toma onako narodski, srpski, svima u brk!
A ja sve vidim: Trla baba lan da joj prodje dan.
Bravo Precednice patrijoto! Takvog te volemo, uinat opoziciji!

Dvojac

pre 11 godina

Nikolić neće odustati od Kosova i ja ga podržavam u tome.Takav nam predsednik treba,da štiti ono što je naše,ako se još uvek može zaštititi.

Gjeto 11

pre 11 godina

Euforia, jos veca nego sada, je bila ´90 godina, tada kada Millosevic je bio na vlast a Nikolic i njegova stranka tu, negde medju onih koji su vlladali i krojili tadasnju, unutrasnju i spolnu, politiku Srbije!
Nikolic, sada, je na vlast, on poceo da dobije aplauze od gradjana Srbije, cak nekakva euforia pocela da vlada medju njih i pune nade da ce radikalci promeniti politiku Srbije prema EU, NATO a narocito prema susjedima, nada da radikalci su onih koji ce vlladatio sa cvrstom ruku a vanjsku politiku(i prema susjedima) dostojanstveno, a to znaci, ako je potrebno, "njet" svima"!
Ova nova politika Beograda ima da radja plodove, te plodove ce uberiti sami gradjani Srbije, a kakve plodove, slatke ili gorke, ostaje da se vidi kada dolazi vrijeme njihove berbe?!

smesno

pre 11 godina

hahaah, ko nama garantuje da je on njoj bas to reko i da je ona savijenog repa pristala na sve sto je nikolic zahtevao uz stalno klimanje glavom,hehehe. ja u ovo NE verujem jer ne treba Nikolic Evropi vec ona njemu

Nenad Jovanovic

pre 11 godina

Znaci Tomo, svaka ti je na mestu.... posle MI ide NIKADA, pa onda NECEMO PRIZNATI KOSOVO... nakon toga stoji NI EKSPLICITNO NI IMPLICITNO... hahahahaha, ISTI REDOSLED KAO BORIS TADIC.... a ovi tvoji miljenici klicu od radosti i hvale... o tvojim uspesima. CCC kakav smo mi narod, Toma Nikolic je u UN iskoristio vreme da saopsti sta necemo (a to svi, ali bas svi ponavljaju vec 5 godina) NECEMO PRIZNATI KOSOVO. To je covek saopstio i nista, ama bas nista vise. Ja cak mislim da ce mu ovi njegovi obozavaoci prirediti svecani docek ispred gradske skupstine zbog ovog istorijskog uspeha. hahahaha izvinjavam se ali jos jednom hahahahahah predsednik nam tacno zna sta nece. A STA HOCE I MOZE NIKADA, ALI UPAMTITE NIKADA NECE SAOPSTITI.

Kome treba priznanje kada ima sporazum

pre 11 godina

I sad smo mi sisali vesla da potpisemo soprazum o dobrosusetskim odnosima sa tkz. Kosovom* u kome cemo se obavezati da ih necemo blokirati u medjunarodnim institucijama i organizacijama u kojima je Srbija clan, da uvazavamo celovitost i nedeljivost tkz. Kosova*, a mozda cak i izvinjenje za genocid i ratnu odstetu koju cemo platiti zemljom sve do Nisa posto nemamo para. Naravno ukljucujuci i Nis. Vredjanje inteligencije uvek ima kontra efekat.

Ali Demi

pre 11 godina

Pa naravno da ako saradjujes sa drugom drzavom, to znaci da priznajes tu drzavu. Nikolic kaze da on nece priznati nezavisnost, ali ce saradjivati sa Kosovom(kazi molim vas da li on razume sta radi)! Bas to i Zapad trazi. Drugo je pitanje zasto Nikolic uporno podvrdi da nece priznati nezavisnos Kosova. Niko to ne trazi. Cak i Nemacka to ne trazi. Samo vi nastavite da saradjujte, dok opet neko ovako "slucajno" ponovi da "zvanicno", ponovim zvanicno priznavanje nezavisnosti je neminovnost. Niko vas natera na to. To ce biti vasa zelja u buducnosti. Sto se mene tice, sto brzo to bolje za nas i za vas.

Pele

pre 11 godina

Je li naš predsednik dete? Šta je sa njim? Toliku naivnost dugo nisam video. Pa ovakve priče su se čule više puta u prošlosti i uvek su nam kasnije došli još teži zahtevi, a ono što smo mogli ranije da postignemo više nije bilo ni u ponudi. Čime mi to kao država možemo da uslovimo bilo koga? I sad ako neki visoki zvaničnik EU ili SAD kaže "mi možemo da razgovaramo sa vladom Srbije", Nikolić to odmah shvata kao podršku njegovoj politici. Da li je svesan šta će građani Srbije da kažu ako im se još pogorša život a ostanemo usput i bez KiM?

Milan

pre 11 godina

I jos jednom...... Albanci sutra kazu ok, kosovo je srbija, ok. I sta onda, migracija krece slobodno. Pocinju da dolaze u sve gradove srbije i da po njihovoj tradiciji imaju po sesmoro, osmoro dece. Pa za 15 godina ce srbi biti zesca manjina u srbiji i oni ce voditi politiku. Man'te se corava posla, posto hleb, mleko, sta je sa kriminalom, korupcijom, nepotizmom......

bezimena

pre 11 godina

Ja se nikada, ali NIKADA, neću udati za B. Pita, ni eksplicitno ni implicitno...jes' da mi on nikada neće ponuditi brak, ne zna čak ni da postojim i da mi se ne svidja, ali svejedno, i da ga ponudi, kao što neće, ja se nikada, ali NIKADA neću udati za njega. Mislim da ovo svima treba da bude jasno a najviše B. Pitu! E tako...:)))

crni domino

pre 11 godina

(Neutralni posmatrac, 27. septembar 2012 19:14)
A sta cemo, ako ne resi nista od onoga sto je Srbiju snaslo?!
Ja se kladim da nista nece da resi i da ce nam biti teze!
Ziv mi bio Neutralni, pa se pisemo za 5 godina!

Mikael Hansen

pre 11 godina

Pod hitno održati referendum u Srbiji sa samo jednim pitanjem: Da li ste za to da Srbija prizna nezavisnost Kosova i Metohije a da joj se zauzvrat otvore vrata evropskog raja sa bezbroj koristi i povlastica?

Jasmin

pre 11 godina

Drago mi je da vidim da je Nikolic ostao pri svome da ne zeli da se odrekne dela Srbije, odnosno Kosova i Metohije. I ponosna sam sto imamo predsednika koji ne suruje sa onima za koje se sumnja da su cinili zlocine nad Srbima

Radivojko

pre 11 godina

Tomislav Nikolic definitivno pokazuje da je spreman i odgovoran za funkciju koju je preuzeo u drzavi.Tadic je vec bio istrosen i bez novih ideja.

021

pre 11 godina

Oд Николића нисам ништа очекивао јер није био мој избор, али ме није срамота да признам да ме је човек пријатно изненадио.

Ruzica

pre 11 godina

Za razliku od Tadica koji se skrivao iza mucenog Borka Stefanovica Nikolic je koliko vidim spreman da kao predsednik drzave preuzme i najvecu odgovornost kada je Kosovo u pitanju.

marija

pre 11 godina

1. U pregovorima se nikad ne kaze - stigli smo do kraja.
2. Dobro Vam je ono da treba da pregovara vlada,..., a Vi ako bas bude trebalo. Mislim da predsednik drzave to ne sme i ne treba. Tadic je tu bio u pravu.

Uglješa

pre 11 godina

Treba konačno zauzeti jasan stav i preuzeti inicijativu. Reći jasno da nećemo priznati ali ni da će mo izazvati novi konflikt. Zahtev da se poboljšaju uslovi života Srba i normalizuju odnosi su dobri i na taj način Albanci ostaju bez argumenata za svoj jedini cilj.

Cicika

pre 11 godina

Najiskrenije nisam puno ocekivala od Gospodina Predsednika Tomislava Nikolica ali ovo je jako pametan potez sto je primio ketrin eston i sto ce napokon sve da joj neko objasni prijatno me iznenadio sad ce nam svima bi ti mnogo bolje bravo.

Rezolucija 1244

pre 11 godina

Nas Predsednik ima nas Ustav u ledja, a tamo pise lepo: "Kosovo i Metohija su neotudjivi deo Srbije!"
Cim on to njima pokaze, odmah se tresnu.
Danasnja Srbija nije ko ona iz '99; sad smo bre jaki, vodeca drzava u UN-u.
Nije cudo da svaka drzava hoce da nam da koji kredit (Rusija nam dala oko 600 miliona dollara, a Kina pita koliko hocete), pa da mi ojacamo jos vise.

Milorad

pre 11 godina

G-dine predsedniče Nikoliću gospod Bog Vas je dao nama u zadnjem času. Svaka Vama čast Vaše ime će ostati doveka zapisano u srpskom narodu da ste visoko podigli koplje i izsukali sablje na dušmane, koji hoće da nam seme zatru. Samo je nebesko carstvo doveka i večno. A ono priapada samo velikim i besmrtnim ljudima poput Vas. Ostaće zapisano Toma pravedni.,

modesty blaise

pre 11 godina

Ko lupa ove sve minuse? Ogromna vecina komentatora govori pozitivne stvari o Nikolicevom nastupu, kao da ovaj napaceni narod nije dovoljno digo cekao da se oseti ponosnim i da se ponada, a neko (ili neki) besomucno lupaju minuse ceo dan.
Dajte ljudi molim vas izadjite iz obdanista vec jednom, ko god da ste.

salajko72

pre 11 godina

sve pohvale za naseg predsednika,sastaje se sa svim svetskim zvanicnicima,ti diplomatski razgovori ce pomoci za razresenja vaznih pitanja nase zemlje

Seele

pre 11 godina

Mislim da je dobro što je predsednik Nikolić pokazao da Srbija ima čvrst stav o pitanju Kosova i Metohije i da od njega neće odstupiti. Srbija je opredeljena za razvijanje dobrih odnosa sa svima, ali jednom treba podvući crtu na beskonačne jednostrane ustupke. Dogovori prethodne vlade će biti sprovedeni, ali pregovore ubuduće treba voditi uz kompromis obe strane.

Nada

pre 11 godina

Gospodine Nikolicu, dobili ste ogromno poverenje i podrsku naroda. Znamo da Vam nije nimalo lako, ali verujemo u Vasu mudrost, veliko politicko iskustvo i obecanje koje ste dali nama gradjanima. Kosovoje deo Srbije i ni korak nazad.

JelenaS

pre 11 godina

Moraće i Eštonova kao i celi svet da shvati da ma šta se pričalo i o prodaji Kosova još u vreme Miloševića i o kompletnoj predaji države u vreme DS-a....Kosovo će ostati deo Srbije jer je to normalno, realno i tako mora da bude! Ja ne mogu da odsečem svoj mali prst zato što je kriv...udarila sam ga i moram da naučim da živim sa tim da je takav...

vuk 66

pre 11 godina

Ma oni tvrde da ništa ne traže osim naše definitivne kapitulacije.Zasto se više dogma DS-a da Evropa nema alternativu definitivno ne porogalsi za jedno vrlo perfidno zamajavajne naroda Srpskog.Izlaz postoji i on se zna.pitanje je dali postoji hrbrost i volja da se on sprovede?

sunshine

pre 11 godina

smatram da se fino snalazi u ovakvim situacijama, i bas mi je drago da vidim drugaciji pristup takvim stvarima, mislim da nam je to bas falilo.

Kiki

pre 11 godina

Naš Predsednik je dokazao kakv je čovek. I od reči i od dela! Nemoguće je ne pohvalti njegove kontakte koje je ostvario za ovako kratko vreme i status koji već kao Predsednik Srbije ima.

kale

pre 11 godina

Nek pogleda prvo sta rade u Spaniji ljudima bez posla.Pa nek razgovara sa gospodjom u cijoj je zemlji nezaposlenost 3 miliona
http://rt.com/news/spain-protests-parliament-crisis-942/
Imali bi o cemu da razgovaraju

Tiemie

pre 11 godina

Zaista impozantan broj bilateralnih susreta sa predstavnicima država i međunarodnih organizacija daju predsedniku Nikoliću odličnu šansu za predstavljanje Srbije. Susret sa Ketrin Ešton biće prilika da se pojasne mnogi stavovi Srbije i zvaničnika EU. Predsednik je već izneo stav da je Srbija opredeljena za razvijanje dobrih odnosa sa svima, ali da je potrebno podvući crtu na beskonačne jednostrane ustupke. Pregovori sa Prištinom će biti nastavljeni radi poboljšanja uslova života građana koji žive na Kosovu, ali Srbija nikada neće priznati nezavisno Kosovo!

Bojan Matke

pre 11 godina

Svakako da je narod u Tomislavu Nikolicu prepoznao coveka koji moze da povede drzavu u buducem periodu.Mislim da je to nesto sto je neminovno i ocekivano posle duzeg propadanja.

novica 952

pre 11 godina

Političko dipolmatska inicijativa našeg predsednika i njegovih saradnika pokazuje posvećenosti da se Srbija vrati u pozicije koje svakako zaslužuje.I Eštonova i Berns će pokušati da nametnu svoje ideje oko Kosova ali sam siguran da će predsednik umeti to da svede u okvire koji će odgovarati srpskim interesima. A naši interesi su rešenja na bazi kompromisa sa prštiniom svako nametanje vodi u konfrotaciju.

posteni gradjanin

pre 11 godina

Predsednik Nikolic je sa ovim sastankom sa Estonovom pokazo da je njemu stalo do toga da Srbija mirnim putem resi probleme sa Kosovom ali bez priznavanja istoga.

Blagoje

pre 11 godina

Svaka cast na hrabrosti i odgovornosti koju predsednik Nikolic pokazuje. Do sada je pitanje KiM prebacivano na drugo razredne politicare i nebitne licnosti od kojih bi se vrlo lako ogradili za bilo kakav neuspeh u pregovorima. Prebacivanje dijaloga na najvisi nivo je za predsednika Srbije veoma rizican potez, jer se znaju stavovi clanica EU o nezavisnosti Kosova. Puno srece predsedniku u buducem radu.

Cvrle

pre 11 godina

Sigurna sam da će se Predsednik pored kontakata koje ima, uvek i na svakom mestu se zalagati za dobrobit Srbije i očuvanje njenog dostojanstva. Podrška svim srcem!

Neutralni posmatrac

pre 11 godina

Ocekujem da ce gospodin Nikolic time sto je postao predsednik Srbije stabilizovati prilike u zemlji i uciniti sve sto je u njegovoj moci da izadjemo iz svega sto nas je snaslo!

November rain

pre 11 godina

Stvarno mislim da sam vise od deset godina ziveo u zabludi, da je ovaj nikolic neandertalac I sirovina. Svaka mu cast I mislim da je Srbija dobila konacno pravog predsednika i ako nisam imao nimalo lepo misljenje o njemu I kada je pobedio mislio sam da cu da palim iz srbije. Sada Nikolic ima moju punu podrsku i ima bezrezervno poverenje. Nadam se da ce nam konacno svanuti I da ce Nikolic resiti veciti I najgori srpski problem.

Nenad Jovanovic

pre 11 godina

Moze li neko od vas obozavaoca u transu, da mi kaze, ali TACNO I PRECIZNO, sta je Tomislav Nikolic pametno i dobro rekao ili predlozio?
Ja licno bih nekada u zivotu voleo od njega da cujem... bar jednom... sta on misli da treba uraditi i kako?

video,ne video

pre 11 godina

Mislim da treba insistirati da se ukljuce Un,ali ne sad da UN opet delegira Nemacku, Englesku,Ameriku...Neka (mada ne verujem da ce bilo ko pristati) u to bude ukljeceno 4-5 zemalja iz Afrike, J,Amerike,Azije.... Americi i EU nista ne odgovara sem da u neku sobicu uvuku nase predstavnike i prete i ucenjuju. A da budem iskren,sta ima tu da se pregovara kad druga strana hoce samo celo i samo nezavisno KiM. A ovo sto se vrte u krug i zamlacuju nas gradjane...to je pak drugo pitanje. Nisam optimista.

Mali Muja

pre 11 godina

Nikolić nikad neće uraditi ništa što nije u interesu Srbije pa tako i za rešavanje situacije sa Kosovom. Ovoliki broj razgovora koje je obavio... Za ovako kratko vreme... Svaka čast!

srpski domacin

pre 11 godina

Da li je vaznije da predsednik Srbije rukovodi srpskom strnom u pregovorima sa Pristinom ili da "rukovodi"prenosenjem posmrtnih ostataka kneza Pavl Karadjordjevica i dela njegove porodice. Sam je u trazio da se pregovori podignu na najvisi politicki nivo i sam direktno vodi iste. A zadnja izjava je da to radi premijer i da on to ne moze da radi! Ili je stvar u pogresnoj proceni vaznosti poslova ili je u pitanju bezanje od "vruceg" krompira za koji je u predizbornoj kampanji rekao da ima resenje u dzepu. Mora da je dzep bio busan, pa se "resenje" negde izgubilo. Sada je na premijeru i ministru policije da sam "nadje" resenje, mozda se ukljuci i vojska i glavni "istrazitelj" korupcija!

Martac

pre 11 godina

Samo pamet u glavu predsednice, osvetlaj obraz I pokazi narodu da je bio u pravu kada te je izabrao na to mesto. Ziveli!Srbi su uz tebe.

Целовита Србија!

pre 11 godina

Само Ви, председниче, са ''искреним смешком'' наставите да састанчите са Ештоновом и сличнима, који подржавају албанске терористе на Космету. Немојте да Вам ни случајно на памет падне да сарађујете са људима који поштују нашу целовитост и културни идентитет, као што су Уго Чавез, Кристина Киршнер Фернандез, Дилма Русеф, Александар Лукашенко, Виктор Јанукович, Ево Моралес, Раул Кастро или Рафаел Кореа! Замислите, председниче, како би САД и ЕУ реаговале, када би Чавез или Лукашенко дошли у пријатељску посету Србији! Али, не смемо их љутити! МОРАМО се улизиштвом додворавати зликовцима, да не би сматрали да смо зли. Оно што је добро за нас не смемо спроводити, јер то не одговара ни ЕУ ни САД! МОРАМО ''посвећено'' спроводити све што је у њиховом интересу, и наравно, онда то намазати као ''наш интерес''. Зашто да развијамо наше образовање и домаћу производњу када то не одговара фанатицима ''Болоње'' и неолибералним битангама? Зашто да радимо достојно човека и да се запошљавамо у домаћим предузећима када то не одговара мултинационалним концернима? Зашто да покрећемо нашу привреду, када можемо скоро све да увозимо? Зашто да заобиђемо ЕУ, унију монополистичког капитализма, када су њима потребна наша природна богатства која могу бесомучно експлоатисати до миле воље (у стилу Јуес стила и НАТО бандита на Космету или ускоро на Мокрој Гори!)? Зашто да сачувамо Космет, када можемо предати и Војводину и Санџак? Само напред и напредно, Николићу, док не уништите Србију, нећете се смирити!

Duca7

pre 11 godina

Niko ne bi trebalo ni da traži ni da očekuje od Srbije da prizna Kosovo. Predsednik Nikolić je pokazao da ima čvrst stav o pitanju Kosova i Metohije i da od njega neće odstupiti. Srbija je opredeljena za razvijanje dobrih odnosa sa svima, ali isto tako dostojanstvena i odlučna u odbrani svojih prava.

Sloba NYC

pre 11 godina

(vladimir, 27. septembar 2012 20:18)

Ne bojte se, Vladimire, ovo je predsednik koji ce bolje saradjivati sa zapadom od prethodnog. On je dobio cestitku jos pre nego sto su zatvorena biralista, Hilari je njegovu pobedu prokomentarisala sa, parafraziram, "Konacno cemo resiti pitanje Kosova", a Boris Tadic je jadikovao da su ga pustili niz vodu jer je bio previse "tvrd" po pitanju Kosova. Tako da cemo ici u pravcu kojim vi zelite, a da li ce nas tamo sacekati ono cemu se nadate, videcemo.

No, osvrnuo bih se na vasu primedbu o "Zapadnoj Belorusiji". Vuk Draskovic je na jednom skupu zeleci da uvredi JUL, ako se dobro secam, govorio pezorativno o Kini. Tada mi je to zaparalo usi s obzirom na ogroman doprinos Kine civilizaciji, ali nisam previse razmisljao o tome. Nakon sto sam otputovao u svet, video sam koje su razmere Draskovicevog neznanja i nekulture. On je, u medjuvremenu, postao ministar inostranih poslova Srbije.

Prema podacima dostupnim na internetu nezaposlenost u Belorusiji je 1%, dok je kod nas, ili u Spaniji("stara Evropa") 25%. BNP po glavi stanovnika je za 50% visi kod njih nego kod nas (CIA World Factbook).

Nemojte biti kao Vuk Draskovic, Vladimire.

žika obretković

pre 11 godina

Čitava strategija ovih šalabajzera i kvazipatriota u vezi budućnosti Kosova svodi se na vizije dostojne gospođe vidovite Zorke!A to je: Budimo tvrdoglavo uporni, ne priznajmo Kosovo, a onda će jednog lepog dana, u vatri i pepelu izgoreti mrska nam Američka imperija, dok će se istovremeno majčica Rusija uzdignuti kao Feniks ptica i zauzeti lidersko mesto u svetu! E tada će ponosna srpska vojska, sve sa belim atovima, ponosno umarširati u Prištinu, gde svakako neće biti Albanaca, jer će u paničnom strahu pred moćnom srpskom armadom već biti sa druge strane Prokletija!Ko doživi, neka priča!

Мајстор пропаганде

pre 11 godina

ЕУ јесте нешто што је до сада било синоним неког нормалног и сређеног живота и свакако је да би улазак у ту организацију представљао бенефит за Србију, али дотле је ипак дуг пут. А ако бих дошао у позицију да бирам између ЕУ и Космета увек ћу се определити за срце Србије.

sale

pre 11 godina

Ali stvarno neko visi i udara minuse tj ne podržava predsednika.Velika većina komentara pozitivni a minusi se lupaju kao blesavi.Dečija posla.Tomo,samo guraj tako.

Крај одмора

pre 11 godina

Жаргонски речено, сад сви кусамо оно што је претходна влада закувала. Немамо избора, нажалост. Због тога, Борко и остала компанија морају и кривично одговарати јер понављам питање, где унутар територије једне државе, на прелази из једног региона у други, постоји царина? Свако ко иоле познаје право зна да је царина основни елемент државности.

Саватије Пантић

pre 11 godina

Оно што је Србији недостајало у протеклом периоду у односу са западом јесте прагматичност. Нису они уложили толике паре у Србију зато што нас воле, већ зато што су од тога имали само велику корист. Стога и ми требамо односе са њима свести на чист економски интерес, а у свему осталом се окренути сарадњи са државама које су наши осведочени пријатељи. А од њих сигурно не можемо очекивати разумевање за нешто што је њима непознато, за националну свест и биће.

Последња нада

pre 11 godina

Ово је прилика да Србија свету изложи свој план и виђење компромиса око Космета, поткрепљено аргументима и историјским чињеницама,те да ту идеју, уз помоћ наших пријатеља, на адекватан начин представимо.

SRĐAN

pre 11 godina

Bravo predsedniče. Sve ste lepo rekli za govornicom UN-a , ali i Eštonovoj. Svaki vaš govor je pun čvrstine, sa stavom. Pravi čovek na pravom mestu.
- Ali Demi - A, gde si ti čuo, pročitao, da je Nikolić izjavio da može " sarađivati " sa Kosovom i Metohijom ? To On nije izjavio. Čak je i naglasio, više puta, da ne mogu da mu traže, da " sarađuje " sa tzv. državom Kosovo.

novica 952

pre 11 godina

Političko dipolmatska inicijativa našeg predsednika i njegovih saradnika pokazuje posvećenosti da se Srbija vrati u pozicije koje svakako zaslužuje.I Eštonova i Berns će pokušati da nametnu svoje ideje oko Kosova ali sam siguran da će predsednik umeti to da svede u okvire koji će odgovarati srpskim interesima. A naši interesi su rešenja na bazi kompromisa sa prštiniom svako nametanje vodi u konfrotaciju.

Manastirka

pre 11 godina

E, ovo je ljudina iz srca Srbije! Pokazi Evropi Tomo kako se zivi I radi za otadzbinu, kako se voli svoja domovina. Pokazi kako se pametno i demokratski brani svaki gradjanin nase lepe Srbije.

Atina

pre 11 godina

Drago mi je da Tomislav Nikolić zaista neodustaje od svoje izjave, da Srbija nikada neće prznati nezavisnost Kosova i Metohije,i Eštonova mora da zna da će Srbija zaista ojačati bilateralnu saradnju. Narod u Srbije se ponosi što ima Tomislava Nikolića za predsednika jer brani interes svoje države i svog naroda. Vreme je da se stanje u našoj državi promeni na bolje.

Dvojac

pre 11 godina

Nikolić neće odustati od Kosova i ja ga podržavam u tome.Takav nam predsednik treba,da štiti ono što je naše,ako se još uvek može zaštititi.

mmk-usa

pre 11 godina

prijatno me je iznenadio Nikolic..nisam vbila za njega ali on je do sada jedini koji ne mudruje mnogo nego na osnovu postavki trazi i odgovore.. ne prihvata stanje onako kako drugi zacrtaju nego trazi objasnjenje a ima osvovu i istinu na osnovu kojoj zaista ne moze da se nadje mana..
bit ce interesatno kako ce dalje dase odvija 'veto koji je stavljenpred Srbe pre 20+ godina..do sada je politika vodjena u stilu Ok stavite nam lisice na ruke, bez borbe ali i bez mudrosti...NIKOLIC NA JEDNOSTAVAN NACIN RESAVA ONO STO JE VECINI IZGLEDALO DA IZLAZA NEMA..

Milorad

pre 11 godina

G-dine predsedniče Nikoliću gospod Bog Vas je dao nama u zadnjem času. Svaka Vama čast Vaše ime će ostati doveka zapisano u srpskom narodu da ste visoko podigli koplje i izsukali sablje na dušmane, koji hoće da nam seme zatru. Samo je nebesko carstvo doveka i večno. A ono priapada samo velikim i besmrtnim ljudima poput Vas. Ostaće zapisano Toma pravedni.,

Jasmin

pre 11 godina

Drago mi je da vidim da je Nikolic ostao pri svome da ne zeli da se odrekne dela Srbije, odnosno Kosova i Metohije. I ponosna sam sto imamo predsednika koji ne suruje sa onima za koje se sumnja da su cinili zlocine nad Srbima

salajko72

pre 11 godina

sve pohvale za naseg predsednika,sastaje se sa svim svetskim zvanicnicima,ti diplomatski razgovori ce pomoci za razresenja vaznih pitanja nase zemlje

Radisav Oluja

pre 11 godina

"Gospođa Ešton zna da u meni nema sagovornika za dobre odnose sa Kosovom kao državom"-rece Toma.

Kosovo je Srbija.Kosovo je srce Srbije.Srbija nikad nece priznati Kosovo -Ovo smo apsolvirali.

Jel moze sad neko sa vlasti da kaze narodu kako cemo konkretno da se borimo za Kosovo?
Jos jedan sveti rat?Kupicemo Kosovo za 100 milijardi(Toma obecao pare ),zamolicemo na fin nacin Albance da odu?Doci ce Velja i reci:Buuu,a Albanci ce da se razbeze.Kako?

Cicika

pre 11 godina

Najiskrenije nisam puno ocekivala od Gospodina Predsednika Tomislava Nikolica ali ovo je jako pametan potez sto je primio ketrin eston i sto ce napokon sve da joj neko objasni prijatno me iznenadio sad ce nam svima bi ti mnogo bolje bravo.

Radivojko

pre 11 godina

Tomislav Nikolic definitivno pokazuje da je spreman i odgovoran za funkciju koju je preuzeo u drzavi.Tadic je vec bio istrosen i bez novih ideja.

Seele

pre 11 godina

Mislim da je dobro što je predsednik Nikolić pokazao da Srbija ima čvrst stav o pitanju Kosova i Metohije i da od njega neće odstupiti. Srbija je opredeljena za razvijanje dobrih odnosa sa svima, ali jednom treba podvući crtu na beskonačne jednostrane ustupke. Dogovori prethodne vlade će biti sprovedeni, ali pregovore ubuduće treba voditi uz kompromis obe strane.

novica 952

pre 11 godina

Političko dipolmatska inicijativa našeg predsednika i njegovih saradnika pokazuje posvećenosti da se Srbija vrati u pozicije koje svakako zaslužuje.I Eštonova i Berns će pokušati da nametnu svoje ideje oko Kosova ali sam siguran da će predsednik umeti to da svede u okvire koji će odgovarati srpskim interesima. A naši interesi su rešenja na bazi kompromisa sa prštiniom svako nametanje vodi u konfrotaciju.

JelenaS

pre 11 godina

Moraće i Eštonova kao i celi svet da shvati da ma šta se pričalo i o prodaji Kosova još u vreme Miloševića i o kompletnoj predaji države u vreme DS-a....Kosovo će ostati deo Srbije jer je to normalno, realno i tako mora da bude! Ja ne mogu da odsečem svoj mali prst zato što je kriv...udarila sam ga i moram da naučim da živim sa tim da je takav...

posteni gradjanin

pre 11 godina

Predsednik Nikolic je sa ovim sastankom sa Estonovom pokazo da je njemu stalo do toga da Srbija mirnim putem resi probleme sa Kosovom ali bez priznavanja istoga.

Nada

pre 11 godina

Gospodine Nikolicu, dobili ste ogromno poverenje i podrsku naroda. Znamo da Vam nije nimalo lako, ali verujemo u Vasu mudrost, veliko politicko iskustvo i obecanje koje ste dali nama gradjanima. Kosovoje deo Srbije i ni korak nazad.

Tiemie

pre 11 godina

Zaista impozantan broj bilateralnih susreta sa predstavnicima država i međunarodnih organizacija daju predsedniku Nikoliću odličnu šansu za predstavljanje Srbije. Susret sa Ketrin Ešton biće prilika da se pojasne mnogi stavovi Srbije i zvaničnika EU. Predsednik je već izneo stav da je Srbija opredeljena za razvijanje dobrih odnosa sa svima, ali da je potrebno podvući crtu na beskonačne jednostrane ustupke. Pregovori sa Prištinom će biti nastavljeni radi poboljšanja uslova života građana koji žive na Kosovu, ali Srbija nikada neće priznati nezavisno Kosovo!

Ruzica

pre 11 godina

Za razliku od Tadica koji se skrivao iza mucenog Borka Stefanovica Nikolic je koliko vidim spreman da kao predsednik drzave preuzme i najvecu odgovornost kada je Kosovo u pitanju.

Uglješa

pre 11 godina

Treba konačno zauzeti jasan stav i preuzeti inicijativu. Reći jasno da nećemo priznati ali ni da će mo izazvati novi konflikt. Zahtev da se poboljšaju uslovi života Srba i normalizuju odnosi su dobri i na taj način Albanci ostaju bez argumenata za svoj jedini cilj.

Bojan Matke

pre 11 godina

Svakako da je narod u Tomislavu Nikolicu prepoznao coveka koji moze da povede drzavu u buducem periodu.Mislim da je to nesto sto je neminovno i ocekivano posle duzeg propadanja.

modesty blaise

pre 11 godina

Ko lupa ove sve minuse? Ogromna vecina komentatora govori pozitivne stvari o Nikolicevom nastupu, kao da ovaj napaceni narod nije dovoljno digo cekao da se oseti ponosnim i da se ponada, a neko (ili neki) besomucno lupaju minuse ceo dan.
Dajte ljudi molim vas izadjite iz obdanista vec jednom, ko god da ste.

Nis

pre 11 godina

I tako ce vecito da presipamo iz supljeg u prazno, gradjani Srbije ce i dalje placati pljacke koje se desavaju na administrativnoj liniji i tako ce se pojedinci bogatiti, ali vazno je da mi drzimo i dalje parolu PDV JE..... ustvari bre.... KOSOVO JE SRCE SRBIJE....

021

pre 11 godina

Oд Николића нисам ништа очекивао јер није био мој избор, али ме није срамота да признам да ме је човек пријатно изненадио.

Kiki

pre 11 godina

Naš Predsednik je dokazao kakv je čovek. I od reči i od dela! Nemoguće je ne pohvalti njegove kontakte koje je ostvario za ovako kratko vreme i status koji već kao Predsednik Srbije ima.

Cvrle

pre 11 godina

Sigurna sam da će se Predsednik pored kontakata koje ima, uvek i na svakom mestu se zalagati za dobrobit Srbije i očuvanje njenog dostojanstva. Podrška svim srcem!

kale

pre 11 godina

Nek pogleda prvo sta rade u Spaniji ljudima bez posla.Pa nek razgovara sa gospodjom u cijoj je zemlji nezaposlenost 3 miliona
http://rt.com/news/spain-protests-parliament-crisis-942/
Imali bi o cemu da razgovaraju

Neutralni posmatrac

pre 11 godina

Ocekujem da ce gospodin Nikolic time sto je postao predsednik Srbije stabilizovati prilike u zemlji i uciniti sve sto je u njegovoj moci da izadjemo iz svega sto nas je snaslo!

sunshine

pre 11 godina

smatram da se fino snalazi u ovakvim situacijama, i bas mi je drago da vidim drugaciji pristup takvim stvarima, mislim da nam je to bas falilo.

vuk 66

pre 11 godina

Ma oni tvrde da ništa ne traže osim naše definitivne kapitulacije.Zasto se više dogma DS-a da Evropa nema alternativu definitivno ne porogalsi za jedno vrlo perfidno zamajavajne naroda Srpskog.Izlaz postoji i on se zna.pitanje je dali postoji hrbrost i volja da se on sprovede?

Mali Muja

pre 11 godina

Nikolić nikad neće uraditi ništa što nije u interesu Srbije pa tako i za rešavanje situacije sa Kosovom. Ovoliki broj razgovora koje je obavio... Za ovako kratko vreme... Svaka čast!

Rezolucija 1244

pre 11 godina

Nas Predsednik ima nas Ustav u ledja, a tamo pise lepo: "Kosovo i Metohija su neotudjivi deo Srbije!"
Cim on to njima pokaze, odmah se tresnu.
Danasnja Srbija nije ko ona iz '99; sad smo bre jaki, vodeca drzava u UN-u.
Nije cudo da svaka drzava hoce da nam da koji kredit (Rusija nam dala oko 600 miliona dollara, a Kina pita koliko hocete), pa da mi ojacamo jos vise.

Blagoje

pre 11 godina

Svaka cast na hrabrosti i odgovornosti koju predsednik Nikolic pokazuje. Do sada je pitanje KiM prebacivano na drugo razredne politicare i nebitne licnosti od kojih bi se vrlo lako ogradili za bilo kakav neuspeh u pregovorima. Prebacivanje dijaloga na najvisi nivo je za predsednika Srbije veoma rizican potez, jer se znaju stavovi clanica EU o nezavisnosti Kosova. Puno srece predsedniku u buducem radu.

Целовита Србија!

pre 11 godina

Само Ви, председниче, са ''искреним смешком'' наставите да састанчите са Ештоновом и сличнима, који подржавају албанске терористе на Космету. Немојте да Вам ни случајно на памет падне да сарађујете са људима који поштују нашу целовитост и културни идентитет, као што су Уго Чавез, Кристина Киршнер Фернандез, Дилма Русеф, Александар Лукашенко, Виктор Јанукович, Ево Моралес, Раул Кастро или Рафаел Кореа! Замислите, председниче, како би САД и ЕУ реаговале, када би Чавез или Лукашенко дошли у пријатељску посету Србији! Али, не смемо их љутити! МОРАМО се улизиштвом додворавати зликовцима, да не би сматрали да смо зли. Оно што је добро за нас не смемо спроводити, јер то не одговара ни ЕУ ни САД! МОРАМО ''посвећено'' спроводити све што је у њиховом интересу, и наравно, онда то намазати као ''наш интерес''. Зашто да развијамо наше образовање и домаћу производњу када то не одговара фанатицима ''Болоње'' и неолибералним битангама? Зашто да радимо достојно човека и да се запошљавамо у домаћим предузећима када то не одговара мултинационалним концернима? Зашто да покрећемо нашу привреду, када можемо скоро све да увозимо? Зашто да заобиђемо ЕУ, унију монополистичког капитализма, када су њима потребна наша природна богатства која могу бесомучно експлоатисати до миле воље (у стилу Јуес стила и НАТО бандита на Космету или ускоро на Мокрој Гори!)? Зашто да сачувамо Космет, када можемо предати и Војводину и Санџак? Само напред и напредно, Николићу, док не уништите Србију, нећете се смирити!

video,ne video

pre 11 godina

Mislim da treba insistirati da se ukljuce Un,ali ne sad da UN opet delegira Nemacku, Englesku,Ameriku...Neka (mada ne verujem da ce bilo ko pristati) u to bude ukljeceno 4-5 zemalja iz Afrike, J,Amerike,Azije.... Americi i EU nista ne odgovara sem da u neku sobicu uvuku nase predstavnike i prete i ucenjuju. A da budem iskren,sta ima tu da se pregovara kad druga strana hoce samo celo i samo nezavisno KiM. A ovo sto se vrte u krug i zamlacuju nas gradjane...to je pak drugo pitanje. Nisam optimista.

crni domino

pre 11 godina

Toma onako narodski, srpski, svima u brk!
A ja sve vidim: Trla baba lan da joj prodje dan.
Bravo Precednice patrijoto! Takvog te volemo, uinat opoziciji!

Kome treba priznanje kada ima sporazum

pre 11 godina

I sad smo mi sisali vesla da potpisemo soprazum o dobrosusetskim odnosima sa tkz. Kosovom* u kome cemo se obavezati da ih necemo blokirati u medjunarodnim institucijama i organizacijama u kojima je Srbija clan, da uvazavamo celovitost i nedeljivost tkz. Kosova*, a mozda cak i izvinjenje za genocid i ratnu odstetu koju cemo platiti zemljom sve do Nisa posto nemamo para. Naravno ukljucujuci i Nis. Vredjanje inteligencije uvek ima kontra efekat.

vladimir

pre 11 godina

"Problem Kosova može i biće rešen", poručio je Nikolić.

Vec deset godina slusam ovo i nikako da cujem nista pametno. "Autonomija ali ne i nezavisnost" je bila mantra nasih politicara za koju svako dete znalo da je nerealna. Sta bismo mi radili sve strane trupe odu sa Kosova i kazu nam "evo, vi se sad zezajte sa Albancima"?

Tvrda igra na rusku kartu ce nam se jos jednom obiti o glavu. Evo sta ce se desiti u sledecih 20 godina:

- Kosovo ce biti priznato od strane EU i clanica NATO pakta.
- Kosovo ce uci u NATO i time resiti svoje bezbednosno pitanje.
- Srbija ce biti totalno vojno, politicki i ekonomski izolovana od svojih suseda, koji ce svi biti clanovi NATO pakta i EU.
- Kosovo ce preteci Srbiju u procesima integracije sa EU i uci u EU prva. Nama ce biti postavljeni dodatni uslovi od strane Kosova.
- Mi cemo u medjuvremenu ziveti ponosno, ali veoma siromasno u nekoj vrsti Zapadne Belorusije sa ruskim bazama na nasoj teritoriji. Masovni egzodus obrazovanih ljudi ce ostaviti zemlju na milost i nemilost korupciji za koju ce danasnje stanje izgledati kao dobra, stara vremena.

Prijatno!

November rain

pre 11 godina

Stvarno mislim da sam vise od deset godina ziveo u zabludi, da je ovaj nikolic neandertalac I sirovina. Svaka mu cast I mislim da je Srbija dobila konacno pravog predsednika i ako nisam imao nimalo lepo misljenje o njemu I kada je pobedio mislio sam da cu da palim iz srbije. Sada Nikolic ima moju punu podrsku i ima bezrezervno poverenje. Nadam se da ce nam konacno svanuti I da ce Nikolic resiti veciti I najgori srpski problem.

Martac

pre 11 godina

Samo pamet u glavu predsednice, osvetlaj obraz I pokazi narodu da je bio u pravu kada te je izabrao na to mesto. Ziveli!Srbi su uz tebe.

Nemanja

pre 11 godina

"rekao da ne vidi smisla u dilemi Kosovo ili Evropska unija i da ne može da takvo pitanje postavi pred građane" cekas, sta je bilo sa I Kosovo I EU, sta je sa referenumom da narod odluci? sta je bilo sa kradjom glasova?

onako usput

pre 11 godina

super, tomo samo napred, najvisi nivo pregovora ti licno i ko vec sa druge strane, samo se bojim da je da je stvar vec odavno resena!

realista

pre 11 godina

O cemu bre ovaj plagijator moze da prica, ako ljudi zele kosovo, ima da ga dobiju a diploma moze samo da gleda kako ga uzimaju, tj vec su ga uzeli, nikakav strajk gladju ili sedenje na stiroporu ne moze to da promeni. I budimo jednom realni!!! Hvala

marko, nis

pre 11 godina

Koga briga za Kosovo? Ovo je Srbija koja treba da resava svoje probleme. Kosovo ima svoju vlast koju su izabrali gradjani te zemlje, i mi nemamo nista vise sa tim, osim da trazimo postovanje ljudskih prava za Srbe koji tamo zive.

Duca7

pre 11 godina

Niko ne bi trebalo ni da traži ni da očekuje od Srbije da prizna Kosovo. Predsednik Nikolić je pokazao da ima čvrst stav o pitanju Kosova i Metohije i da od njega neće odstupiti. Srbija je opredeljena za razvijanje dobrih odnosa sa svima, ali isto tako dostojanstvena i odlučna u odbrani svojih prava.

momo

pre 11 godina

Drago mi je da vidim da je Nikolic ostao pri svome da ne zeli da se odrekne dela Srbije, odnosno Kosova i Metohije. I ponosna sam sto imamo predsednika koji ne suruje sa onima za koje se sumnja da su cinili zlocine nad Srbima
(Jasmin, 27. septembar 2012 08:47)

Jasmine-a, prijatelju, prijateljice, kad Toma kao i svi politicari kazu da nece nikad da se odreknu Kosova, to znaci DA NECE DA SE ODREKNU OD SEVERNOG DELA KOSOVA. > JER TU SE NAJBOLJE "RADI"

Mikael Hansen

pre 11 godina

Pod hitno održati referendum u Srbiji sa samo jednim pitanjem: Da li ste za to da Srbija prizna nezavisnost Kosova i Metohije a da joj se zauzvrat otvore vrata evropskog raja sa bezbroj koristi i povlastica?

Dusan

pre 11 godina

tako ce vecito da presipamo iz supljeg u prazno, gradjani Srbije ce i dalje placati pljacke koje se desavaju na administrativnoj liniji i tako ce se pojedinci bogatiti, ali vazno je da mi drzimo i dalje parolu PDV JE..... ustvari bre.... KOSOVO JE SRCE SRBIJE....
(Nis, 27. septembar 2012 03:06)

ti decko ocigledno nisi shvatio sustinu INSAJDERA, cilj INSAJDERA nije bila kampanja protiv Kosmeta jer Kosmet nikom nije naudio vec ljudi koji su zloupotrebili svoje polozaje i na taj nacin pokrali drzavu i njene stanovnike.

milan31

pre 11 godina

tadica su ameri pustili niz vodu da bi dali sansu prestavnicima naj-srba,
da bez vecih potresa u zemji, zavrse posao koji su 1999 zapoceli.

Bosanac

pre 11 godina

Evo malo naletio da uporedim vijesti po regionalnim portalima i sta vidim, kod vas sve po starom.
Ne znam cemu toliko oduševljenje govorom Tome i njegovim susretima sa visokim delegacijama iz svijeta. Vrlo dobro se zna "ko kosi a ko vodu nosi" i mislim da vama slijedi jedan period stagnacije, prepiranja sa EU i SAD i jednog dana kada se okrenete vidjecete da je proslo 4 godine, da ste stariji, da su problemi isti ako ne i veci nego su bili tada. Nisam dosao pametovati, ali znam kada kod vas zaskripi isto je i kod nas. Meni zao nas al jbg moramo i mi da trpimo.

Ali Demi

pre 11 godina

Pa naravno da ako saradjujes sa drugom drzavom, to znaci da priznajes tu drzavu. Nikolic kaze da on nece priznati nezavisnost, ali ce saradjivati sa Kosovom(kazi molim vas da li on razume sta radi)! Bas to i Zapad trazi. Drugo je pitanje zasto Nikolic uporno podvrdi da nece priznati nezavisnos Kosova. Niko to ne trazi. Cak i Nemacka to ne trazi. Samo vi nastavite da saradjujte, dok opet neko ovako "slucajno" ponovi da "zvanicno", ponovim zvanicno priznavanje nezavisnosti je neminovnost. Niko vas natera na to. To ce biti vasa zelja u buducnosti. Sto se mene tice, sto brzo to bolje za nas i za vas.

Milan

pre 11 godina

I jos jednom...... Albanci sutra kazu ok, kosovo je srbija, ok. I sta onda, migracija krece slobodno. Pocinju da dolaze u sve gradove srbije i da po njihovoj tradiciji imaju po sesmoro, osmoro dece. Pa za 15 godina ce srbi biti zesca manjina u srbiji i oni ce voditi politiku. Man'te se corava posla, posto hleb, mleko, sta je sa kriminalom, korupcijom, nepotizmom......

crni domino

pre 11 godina

Predsednice da li si svesan posledica svoje politike? Ko ce da placa paralelne institucije na Kosovu? Mi? Zasto? Dokle?
Da dajemo pare: Za policajce sa znackom Pristine a sa boravkom u Vranju, Profesore sa Pristinskog univerziteta sa boravkom u Nisu, sa sudijama koji su registrovani na Kosovu a zive u srbiji i nista ne rade, i da ne nabrajam dalje.
Na sve to dodajte i sverc robe bez PDV za srpske svercere na Kosovu prema Uredbi Vlade Srbije, sto je kriminalno delo!
Dokle cete da maltretirate ovaj preostali srpski narod?

crni domino

pre 11 godina

(Neutralni posmatrac, 27. septembar 2012 19:14)
A sta cemo, ako ne resi nista od onoga sto je Srbiju snaslo?!
Ja se kladim da nista nece da resi i da ce nam biti teze!
Ziv mi bio Neutralni, pa se pisemo za 5 godina!

Nenad Jovanovic

pre 11 godina

Znaci Tomo, svaka ti je na mestu.... posle MI ide NIKADA, pa onda NECEMO PRIZNATI KOSOVO... nakon toga stoji NI EKSPLICITNO NI IMPLICITNO... hahahahaha, ISTI REDOSLED KAO BORIS TADIC.... a ovi tvoji miljenici klicu od radosti i hvale... o tvojim uspesima. CCC kakav smo mi narod, Toma Nikolic je u UN iskoristio vreme da saopsti sta necemo (a to svi, ali bas svi ponavljaju vec 5 godina) NECEMO PRIZNATI KOSOVO. To je covek saopstio i nista, ama bas nista vise. Ja cak mislim da ce mu ovi njegovi obozavaoci prirediti svecani docek ispred gradske skupstine zbog ovog istorijskog uspeha. hahahaha izvinjavam se ali jos jednom hahahahahah predsednik nam tacno zna sta nece. A STA HOCE I MOZE NIKADA, ALI UPAMTITE NIKADA NECE SAOPSTITI.

D.

pre 11 godina

Razlika izmedju nas i Albanaca je u tome sto mi uvek znamo sta necemo, a oni sta hoce. Kada znas sta hoces onda vidis neki cilj i ides prema njemu. Kada znas sta neces onda jedino mozes da stojis u mestu i goviris necu. Onda i ove price o nekome o kome se sumnja pa nije za sagovornika. U koliko situacija bi Srbi ostali bez icega u situacijama kada se pregovaralo sa ljudima koji su posle otisli u Hag, da se gledalo na taj nacin? To je prica samo za domace glasacko telo i nista drugo.

smesno

pre 11 godina

hahaah, ko nama garantuje da je on njoj bas to reko i da je ona savijenog repa pristala na sve sto je nikolic zahtevao uz stalno klimanje glavom,hehehe. ja u ovo NE verujem jer ne treba Nikolic Evropi vec ona njemu

sale

pre 11 godina

Ali stvarno neko visi i udara minuse tj ne podržava predsednika.Velika većina komentara pozitivni a minusi se lupaju kao blesavi.Dečija posla.Tomo,samo guraj tako.

Manastirka

pre 11 godina

E, ovo je ljudina iz srca Srbije! Pokazi Evropi Tomo kako se zivi I radi za otadzbinu, kako se voli svoja domovina. Pokazi kako se pametno i demokratski brani svaki gradjanin nase lepe Srbije.

bezimena

pre 11 godina

Ja se nikada, ali NIKADA, neću udati za B. Pita, ni eksplicitno ni implicitno...jes' da mi on nikada neće ponuditi brak, ne zna čak ni da postojim i da mi se ne svidja, ali svejedno, i da ga ponudi, kao što neće, ja se nikada, ali NIKADA neću udati za njega. Mislim da ovo svima treba da bude jasno a najviše B. Pitu! E tako...:)))

žika obretković

pre 11 godina

Čitava strategija ovih šalabajzera i kvazipatriota u vezi budućnosti Kosova svodi se na vizije dostojne gospođe vidovite Zorke!A to je: Budimo tvrdoglavo uporni, ne priznajmo Kosovo, a onda će jednog lepog dana, u vatri i pepelu izgoreti mrska nam Američka imperija, dok će se istovremeno majčica Rusija uzdignuti kao Feniks ptica i zauzeti lidersko mesto u svetu! E tada će ponosna srpska vojska, sve sa belim atovima, ponosno umarširati u Prištinu, gde svakako neće biti Albanaca, jer će u paničnom strahu pred moćnom srpskom armadom već biti sa druge strane Prokletija!Ko doživi, neka priča!

novica 952

pre 11 godina

Političko dipolmatska inicijativa našeg predsednika i njegovih saradnika pokazuje posvećenosti da se Srbija vrati u pozicije koje svakako zaslužuje.I Eštonova i Berns će pokušati da nametnu svoje ideje oko Kosova ali sam siguran da će predsednik umeti to da svede u okvire koji će odgovarati srpskim interesima. A naši interesi su rešenja na bazi kompromisa sa prštiniom svako nametanje vodi u konfrotaciju.

Pele

pre 11 godina

Je li naš predsednik dete? Šta je sa njim? Toliku naivnost dugo nisam video. Pa ovakve priče su se čule više puta u prošlosti i uvek su nam kasnije došli još teži zahtevi, a ono što smo mogli ranije da postignemo više nije bilo ni u ponudi. Čime mi to kao država možemo da uslovimo bilo koga? I sad ako neki visoki zvaničnik EU ili SAD kaže "mi možemo da razgovaramo sa vladom Srbije", Nikolić to odmah shvata kao podršku njegovoj politici. Da li je svesan šta će građani Srbije da kažu ako im se još pogorša život a ostanemo usput i bez KiM?

Последња нада

pre 11 godina

Ово је прилика да Србија свету изложи свој план и виђење компромиса око Космета, поткрепљено аргументима и историјским чињеницама,те да ту идеју, уз помоћ наших пријатеља, на адекватан начин представимо.

nesa

pre 11 godina

Vise su mi se smucili sa tim ,,marginama,, Ispada da jelsu posle Obame sve margine. I zasto ne kazu na kraju. I kad kažete margine ispada kao da su krenuli kuci pa se sreli u liftu i išli zajedno do recepcije,a onda je Nikolic ispratio do kola i otvorio joj vrata,kao svaki dzentlnen i srbin. Aman mediji promenite malo terminologiju. Kao kad nase izmisljene estradne zvezde kazu da su u bekstejdzu, a ono obična sminkerica.

Gjeto 11

pre 11 godina

Euforia, jos veca nego sada, je bila ´90 godina, tada kada Millosevic je bio na vlast a Nikolic i njegova stranka tu, negde medju onih koji su vlladali i krojili tadasnju, unutrasnju i spolnu, politiku Srbije!
Nikolic, sada, je na vlast, on poceo da dobije aplauze od gradjana Srbije, cak nekakva euforia pocela da vlada medju njih i pune nade da ce radikalci promeniti politiku Srbije prema EU, NATO a narocito prema susjedima, nada da radikalci su onih koji ce vlladatio sa cvrstom ruku a vanjsku politiku(i prema susjedima) dostojanstveno, a to znaci, ako je potrebno, "njet" svima"!
Ova nova politika Beograda ima da radja plodove, te plodove ce uberiti sami gradjani Srbije, a kakve plodove, slatke ili gorke, ostaje da se vidi kada dolazi vrijeme njihove berbe?!

marija

pre 11 godina

1. U pregovorima se nikad ne kaze - stigli smo do kraja.
2. Dobro Vam je ono da treba da pregovara vlada,..., a Vi ako bas bude trebalo. Mislim da predsednik drzave to ne sme i ne treba. Tadic je tu bio u pravu.

Sloba NYC

pre 11 godina

(vladimir, 27. septembar 2012 20:18)

Ne bojte se, Vladimire, ovo je predsednik koji ce bolje saradjivati sa zapadom od prethodnog. On je dobio cestitku jos pre nego sto su zatvorena biralista, Hilari je njegovu pobedu prokomentarisala sa, parafraziram, "Konacno cemo resiti pitanje Kosova", a Boris Tadic je jadikovao da su ga pustili niz vodu jer je bio previse "tvrd" po pitanju Kosova. Tako da cemo ici u pravcu kojim vi zelite, a da li ce nas tamo sacekati ono cemu se nadate, videcemo.

No, osvrnuo bih se na vasu primedbu o "Zapadnoj Belorusiji". Vuk Draskovic je na jednom skupu zeleci da uvredi JUL, ako se dobro secam, govorio pezorativno o Kini. Tada mi je to zaparalo usi s obzirom na ogroman doprinos Kine civilizaciji, ali nisam previse razmisljao o tome. Nakon sto sam otputovao u svet, video sam koje su razmere Draskovicevog neznanja i nekulture. On je, u medjuvremenu, postao ministar inostranih poslova Srbije.

Prema podacima dostupnim na internetu nezaposlenost u Belorusiji je 1%, dok je kod nas, ili u Spaniji("stara Evropa") 25%. BNP po glavi stanovnika je za 50% visi kod njih nego kod nas (CIA World Factbook).

Nemojte biti kao Vuk Draskovic, Vladimire.

SRĐAN

pre 11 godina

Bravo predsedniče. Sve ste lepo rekli za govornicom UN-a , ali i Eštonovoj. Svaki vaš govor je pun čvrstine, sa stavom. Pravi čovek na pravom mestu.
- Ali Demi - A, gde si ti čuo, pročitao, da je Nikolić izjavio da može " sarađivati " sa Kosovom i Metohijom ? To On nije izjavio. Čak je i naglasio, više puta, da ne mogu da mu traže, da " sarađuje " sa tzv. državom Kosovo.

Мајстор пропаганде

pre 11 godina

ЕУ јесте нешто што је до сада било синоним неког нормалног и сређеног живота и свакако је да би улазак у ту организацију представљао бенефит за Србију, али дотле је ипак дуг пут. А ако бих дошао у позицију да бирам између ЕУ и Космета увек ћу се определити за срце Србије.

Mita

pre 11 godina

@kale
nee...Kale,ne bi imali o čemu da razgovaraju,jer po tom pitanju,kod nas je stanje mnogo gore.Počev od nezaposlenosti,gde smo Evropski rekorderi,a bićemo uskoro i svetski,do ljudskih prava,koja su na samom dnu.U zemlji gde neko može da te ubije,zgazi ili prebije i nikom ništa.Toga u Španiji,a tek Engleskoj,nema!

Крај одмора

pre 11 godina

Жаргонски речено, сад сви кусамо оно што је претходна влада закувала. Немамо избора, нажалост. Због тога, Борко и остала компанија морају и кривично одговарати јер понављам питање, где унутар територије једне државе, на прелази из једног региона у други, постоји царина? Свако ко иоле познаје право зна да је царина основни елемент државности.

srpski domacin

pre 11 godina

Da li je vaznije da predsednik Srbije rukovodi srpskom strnom u pregovorima sa Pristinom ili da "rukovodi"prenosenjem posmrtnih ostataka kneza Pavl Karadjordjevica i dela njegove porodice. Sam je u trazio da se pregovori podignu na najvisi politicki nivo i sam direktno vodi iste. A zadnja izjava je da to radi premijer i da on to ne moze da radi! Ili je stvar u pogresnoj proceni vaznosti poslova ili je u pitanju bezanje od "vruceg" krompira za koji je u predizbornoj kampanji rekao da ima resenje u dzepu. Mora da je dzep bio busan, pa se "resenje" negde izgubilo. Sada je na premijeru i ministru policije da sam "nadje" resenje, mozda se ukljuci i vojska i glavni "istrazitelj" korupcija!

Nenad Jovanovic

pre 11 godina

Moze li neko od vas obozavaoca u transu, da mi kaze, ali TACNO I PRECIZNO, sta je Tomislav Nikolic pametno i dobro rekao ili predlozio?
Ja licno bih nekada u zivotu voleo od njega da cujem... bar jednom... sta on misli da treba uraditi i kako?

Саватије Пантић

pre 11 godina

Оно што је Србији недостајало у протеклом периоду у односу са западом јесте прагматичност. Нису они уложили толике паре у Србију зато што нас воле, већ зато што су од тога имали само велику корист. Стога и ми требамо односе са њима свести на чист економски интерес, а у свему осталом се окренути сарадњи са државама које су наши осведочени пријатељи. А од њих сигурно не можемо очекивати разумевање за нешто што је њима непознато, за националну свест и биће.