Sreda, 19.09.2012.

08:11

Svađa Dinkića i Dulića u Skupštini

Rasprava o rebalansu budžeta počeće sutra u 11 sati, dogovorili se šefovi poslaničkih grupa. Sednicu obeležila polemika između Olivera Dulića i Mlađana Dinkića.

Izvor: B92

Svaða Dinkiæa i Duliæa u Skupštini IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

99 Komentari

Sortiraj po:

Tijanica Ns

pre 11 godina

Treba preispitati sve iz korena....do najsitnijih detalja..narod je isterivan na ulicu go i bos...a deca ostajala gladna...zatvarane su firme i sakom i kapom..radi necijeg profita...ponasali su se bezdusno krajnje.

Lepotica021

pre 11 godina

Narod i nikad ne bi rekao da lavovi imaju veze sa energetikom...ali kod prosle vlasti i to je moguce bilo...najbitnije je bilo profitirati ...ali Dulicu hvala bogu trenutak istine je stigao...preispitati ga detaljno i drzati na oku nadalje...

Miljana Miljanica

pre 11 godina

Dok je gladan narod Vas kritikovao svih ovih godina za losu situaciju i besparicu...Svi ste se sito i samouvereno smeskali....profitirali ilegalno...epa doslo je vreme kada morate poloziti racun i objasniti sve rupe u budzetu gospodo bivsi ministri.

melanija

pre 11 godina

"..."Ako je bilo zloupotreba (u Fondu) neka se dokaže, ali nemojte da etiketirate nekoga u medijima", rekao je Dulić koji je poslanik Demokratske stranke i naveo da je oko 97 odsto sredstava Fonda potrošeno namenski..." I tri odsto preostalih je PREVISE! S'kojim pravom trosite pare koje nisu vase?! (jasno, 19. septembar 2012 22:08)
po zakonu 3% je namenjeno za dunkcionisanje fonda i zato on govoei o 97% namenjenih u startu za projekte. posle im se doda ono sto ostane nepotroseno od 3%. prosle godine je potroseno za funkconisanje 0.25%. vidi se iz izvestaja na sajtu.

jasno

pre 11 godina

"..."Ako je bilo zloupotreba (u Fondu) neka se dokaže, ali nemojte da etiketirate nekoga u medijima", rekao je Dulić koji je poslanik Demokratske stranke i naveo da je oko 97 odsto sredstava Fonda potrošeno namenski..."
I tri odsto preostalih je PREVISE! S'kojim pravom trosite pare koje nisu vase?!

ZoranNS

pre 11 godina

Dinkić će prigrabiti sva sredstva i ulagati samo u svoje projekte, da bi bio najuspešniji, to je radio u prošlosti to radi i sada. Dinkić experimentiše, uradi projekat do pola i napusti teren, parafiskalni nametu su njegovo čedo, on sada samo ukida one gluposti koje je on izmislio i ugradio u sistem. Dinkićeva REGIONALIZACIJA U OVIM USLOVIMA JE NAJVEĆI PROMAŠAJ, Srbiju će potpuno uništiti.

Srbin s druge strane Skajpa

pre 11 godina

Na samu najavu eventualne nostalgije, ja se latim racunara, pa brzom brzinom na b92, sekcija "info" i odmah me prodju lude misli o povratku.

Flavie sa Slavije

pre 11 godina

Nista novo. Ceda je ispao lepo na slici jos da ima i adekvatne savetnike za ekonomiju gde bi mu bio kraj.
(au, 19. septembar 2012 13:09)

Ceda govori istinu i ona boli, prvo one koji znaju o cemu se radi a zatim i veliku masu tupih koji se u nista ne razumeju a pogotovo neznaju, elem, LDP-u nisu ni potrebni strucnjaci, postoji konkurs, prime se najbolji, sto se odnosi i za ministre a ne kao sad, premijer pevaljka a do njega udbas provereni.

Bivši član G17

pre 11 godina

Nisam obožavalac lika i dela Olivera Dulića ni najmanje! Ali ne postoji na političkoj sceni veći licemer i demagog od ovog Dinkića!

Deki

pre 11 godina

Da li će neka vlas ikada u ovoj našoj Srbiji da predloži otvaranmje firmi koje bi zaposlile radnike i čiji bi proizvod bio prodavan osim u našoj zemlji tako i u inostranstvu.Ovde se samo preliva sa jedne na drugu stranu.Nešto se ukida a na drugu se stranu štampaju pare i tako u krug!

Pata

pre 11 godina

Bravo za čoveka koji nam već dvadesetak godina rešava na ovaj ili ona način finansijsku situaciju u Srbiji. I što jes, jes... bio je i guverner, bio je i ministar i ovo i ono.
I, kao prava patriotkinja, izokolinebeograda i ostalih ruralnih, visokoobrazovanih predela Srbije, ja verujem u njega. Pa, ako nije u prethodnom desetljeću uspeo da nam donese blagostanje i ako nije zatvorio neku besmislenu srpsku banku, pa evo - opet ima priliku. Nema vlasti - bilo leve bilo desne, gde on neće da nam pokaže svoj talenat i da nam kaže da prethodna vlast (u kojoj je njegov alterego činio čuda) danas ništa ne valja.
Pa dobro bre, dobri ljudi, možemo li mi da oteramo sve likove koji su već dvadesetak godina na vlasti i sve nam je gore i gore. Basta!!!

Ivance

pre 11 godina

Sada je bar svima jasno da iza ove prljave kampanje po tabloidima protiv Dulica stoji licno Mladja Dinkic. Jadno da jadnije ne moze biti.

Bojana

pre 11 godina

Nisam ljubietelj Dinkica, ali jedna uplatnica umesto deset znaci. Predjasnji su to mogli da urade da su hteli.
(peric, 19. septembar 2012 13:05)

Da te podsetim da je upravo Dinkic predjasnji...

novica952

pre 11 godina

Verujem da je gospodin Dulić zloputrebaljavo sredstva Fonda za zaštitu životne sredine i da je nenamenski trošio sredstva jer njegov dojučerašnji partner u vladi to najbolje zna i nema potrebe da predhodno proverava svoje tvrdnje. To njihovo prepucavanje ovaj ojađeni narod će znati da prepozna i lako utvrdi i u nekim narednim izboprima oboje pošalje u istoriju.

Iskreno

pre 11 godina

Sve mogu da razumem ali da ljudi koji su odrani kako bi se punio budžet sada brane one rasipnike i lopove toga istog budžeta, e to ne mogu da razumem. "Priznajem samo sud svoje partije." A tako. Sad mi je sve jasno. I ja više volim partiju od svoje majke.

Tanja su

pre 11 godina

Dinkicu pa sto lagis narod? U Subotici postoji samo reciklaza plastike i to radi jedna firma vec deset godina i zove se Interkor. Ne postoji reciklaza guma . Ne lagi please jer nismo ovce bas svi,poz sa severa

Tijana

pre 11 godina

Dinkić je čovek koji je mnogo toga pogrešio,ali ovi iz Ds su najveće bitange koje je ova zemlja imala. Sloba je car...Ima li dva čoveka koja u ovoj ukletoj zemlji koja isto misle...? Zašto ne pustite ovu Vladu da radi...Dvanaest god. se unistava ova zemlja i svi vi ste kao zadovoljni... Tijana

maca

pre 11 godina

molim vas, sklonite Dinkica! covek je najvece zlo koje je snaslo Srbiju u poslednjih pola veka! kakvi ratovi, kakva inflacija, susa i slicno, sklonite ovog coveka negde, da ga ne gledam vise! 12 godina se bavi privredom i finansijama u Srbiji i mi tonemo sve dublje i dublje! a tek, njegovi kadrovi! verica kalanovic, na primer! uzas!!!!

Simon

pre 11 godina

Rubrika „verovali ili ne“: 140 tona polovnih akumulatora i 13 tona starih guma za reciklažu uveze u Srbiju ministar za životnu sredinu i prostorno planiranje te iste Srbije!
Svaka ti čast gosn Duliću – čuvaru životne sredine svoje zemlje! O prostornom planiranju, nećemo.

Svedok

pre 11 godina

Od vreme Zorana sam uvek bio veran DS-u, i nikada nije mi palo na pamet da glasam drugu partiju, pogotovo ne SRS/SNS ali ako energija Vucica (nikada voleo) se nastavi imaju moj glas!

vladazh

pre 11 godina

@igor78bg

U svici se porez placa opstini u kojoj zivis(kantonu) a placa se i drzavi ali mongo mnogo manji deo(bundessteuer)!
znaci nisi u pravu ......

Dexterijus

pre 11 godina

Ovakve prepirke i optuzbe zabraniti, i to pod hitno!!!
Prvo neka idu na sud,neka dokazu svoje sumnje...pa onda lepo posle prospite u javnost sta imate i pljujte koga ocete....

Milan Zlatic

pre 11 godina

Ovi strucnjaci i politicari diletanti potsecaju me na onog muzikanta,kad su ga pitali:" da li znas da sviras klasicnu muziku" odgovori: " znam,znam
majke mi, Rigoleto,Rigoleto kara li te majka" .

Miona

pre 11 godina

Dinkicu a sto obmanjujes sve nas u Srbiji kada je sve lako proverljivo? Reciklaza guma postoji u NS i Pirotu a akomulatora u Somboru. To si i ti mogao da nadjes da si hteo,ali posto je sve prljava politika razumem te,to si jednostavno TI .

со

pre 11 godina

Наравно да треба централизовати буџте и онда држава да одређује коме иду које паре. Овако паре иду општинама и локалним заједницама које троше на глупости и запошљавање родбине.

bezimena

pre 11 godina

Muka mi je od ovog Dinkica. Sram vas bilo koji ste dali njemu glas.
(NBGD, 19. septembar 2012 13:46)

Ne slažem se, gradjani koji su glasali za njegovu grupu gradjana, možda su bili neupućeni, obmanuti, manjeg kapaciteta razumevanja stvari i sl., ali SRAM BILO A. VUČIĆA, jer ga je on lično doveo u Vladu, iako mu je prethodno pretio robijaškim odelom (što znači da je odlično znao ko je u pitanju), zbog čega je, dobrim delom, SNS i pobedila na izborima, kao i T. master Nikolić!
Time je i SNS pokazala da je stranka LAŽI I OBMANE i zato ova Vlada mora da padne u sledećih 6 meseci!

tasel

pre 11 godina

Mozda ja ne razumem sta znaci Ministarsvo zivotne sredine, ali pretpostavljam da ono treba da zastiti zemlju Srbiju od otpada i da ga organizovano unistava. Po bivsem ministru "stucnajku za ekologiju" mada je zvanicno neki tamo doktor, ispade da je on stitio zivotnu sredinu u Srbiji tako sto je subvencioniso uvoz otpadnih auto guma, starih olovnih akumulatora, i istrosenog auto i trafo ulja, da bi se to recikliralo i ostatke tog OTROVA skladistilo u Srbiji.
PA TAKAV COVEK NE ZASLUZUJE DA IMA NI OSNOVNA GRADJANSKA PRAVA, A NE DA ZA SKUPSTINSKOM GOVORNICOM DRZI PREDAVANJA, I ONIMA KOJI NESTO POKUSAVAJU DA POPRAVE SOLI PAMET DA JE ON JADNICAK CISTOG OBRAZA I PRAZNIH DZEPOVA...

Diksilend

pre 11 godina

Neverovatno sta radi Dinkic. Sad je bar jasno ko stoji iza feljtona protiv Dulica u zutoj stampi. Dinkic je najveca stetocina u istoriji visestranacja u Srbiji. Slavicu dan kada ga ga vise ne bude u parlamentu.

Obraz ko djon

pre 11 godina

Grobar srpske ekonomije i bankarstva naso nekoga da optuzuje.Pa ovaj covek ima tvrdji obraz od djona.
Ali nastavlja se orkestrirana paljba i haranga po DS-u rukovodjena od jednog coveka i iz jednog centra. Za ostale puj pike ne vazi. Ali dace bog da im se surovo vrati

ovaj gori od Vucica.

pre 11 godina

Vucic nas je ubijao Zakonom o javnim nabavkama i kancelarijama za brze odgovore.Sad Dinkic navalio sa taksama i parafiskalnim Zakonima.
Ko izdrzi i prezivi, pricace !

Zoran Lazic

pre 11 godina

Strpljenje ističe kao i prvih 100 dana ove Vlade,
pazite da ne bude da ništa konkretno niste uradili, da niste sposobni da uhvatite silne pronevere i zloupotrebe, da ste mnogo hteli i mnogo započeli!

zdravlje

pre 11 godina

ovom secom taksi perfidno je dopusten i podstaknut ulazak kompanija koje se bave razvojem Genetski Modifikovanih Organizama. Sta cemo sa time?

Ja sam

pre 11 godina

Dulicu, sta si ucinio za zastitu Vince?
Najveca deponija na otvorenom u Evropi, nuklearni otpad koji malo, malo pa procuri, Bolecica- najzagadjenija reka u Beogradu... Da li si ikada bio u tom naselju, najstarijem na kontinentu.

razocaran

pre 11 godina

U Skupstini narodnoj nista novo ili drugacije? Poluprazne narodno-poslanicke klupe, predsednik skupstine ima neki vazniji posao od svoje funkcije, nema predstavnika vlade cak i za ovakav dnevni red; u raspravi opozicija, upozorava poziciju da ce sutra oni biti na vlasti pa da pozicija vodi racuna kako se izrazava i okrivljuje (kao da ce se vecno smenjivati kurta i murta); upozorava se i prekida diskusija poslanika koji razmislja svojom glavom ako nedvosmisleno iznosi "prljavi ves" ex ministru prethodne vlade...
Nista obecavajuce i od ovog saziva skupstine. Neka nam Bog pomogne.

Aman

pre 11 godina

Druze, meni ne treba Dinkic da mi kaze sta si ti radio prethodne 4 godine. Rezultati su tu (jedno veliko nista), kao i mnogi izvestaji gde su otisli novci. Ne kriminalizuje te Dinkic, sam si to uradio u prethodne 4 godine!

Gde su narodne pare, lopovi?

pre 11 godina

Dulic: " 97% sredstava potroseno namenski "! Ne verujem ,ali ajde!
Nego gde su 3%?
Javi se hitno u policiju da obrazlozis za tih 3% za koje priznajes!
Ima li tuzioca, policije, sudova u ovoj drzavi ....??

onako usput

pre 11 godina

jadno i bedno izgleda Dinkic, sam sedi na mestu ministara, nema ni jednog minstra iz vlade da mu asistira da odbrani budzet, Dinkicu ko sa djavolom tikve sadi o glavu mu se obijaju

EEEE

pre 11 godina

Te takse je najvecim delom uvodio on i njegovi kadrovi. Sad je prica "5% je bio veci dug nego sto nam je receno". Pregovori sa MMF propali i od Rusa u skorije vreme ce biti samo 300 miliona. Pa nekako novo zaduzivanje(citaj stampanje para i obveznica) nekako mora da se nakalemi Tadicu/Cvetkovicu. Svaka njegova izjava je "zatekli smo uzasno stanje", pa nije 5.10.2000. nego 19.09.2012. covece! 12 godina sedi na vlasti i samo se bavi ekonomijom, kako je "zatekao"? Pa nisam ja i moji kadrovi vodio ekonomiju zemlje nego on. Prosto se zapitas da li je moguce da toliko svesno laze ili jos gore sam veruje u to. Ali to je nivo Srbije, Velja, Mrka, Modelsica, Dinkic, Poslasticar, Dacic...

Bo-kee

pre 11 godina

To je tako kad ekonomiju u ovoj zemlji vode diletanti a najveci od njih Dinkic...."Ministar ne odgovara na pitanje:": NAVEDITE JEDNU EU DRŽAVU U KOJOJ JE POREZ NA DOHODAK PRIHOD LOKALNE SAMOUPRAVE. Naravno da ne odgovara, jer je odgovor prazan skup.
(ivan78bg, 19. septembar 2012 11:29)

Ivane,

to nije 100% tacno. Bez da ocenjujem politicki rad i komentare bilo koje nase stranke, ali ovo se na primer radi u Nemackoj. Tamo svaka lokalna samouprava ima svoju poresku upravu koja je zaduzena da naplacuje porez na dohodak za pravna i fizicka lica kao i PDV. Od toga lokalnoj samoupravu ostaju 42,5% gradu, 15% idu srezu u kojem se nalazi grad i 42,5% drzavi.

just my 2 cents,
Bo-kee

bk

pre 11 godina

Ministru sa slike su puna usta rasterecenja a evo kako to izgleda u praksi.
300.000 RASTERECENIH zanatlija ,malih i srednjih preduzeca ustedece na godisnjem nivou 10 milijardi dinara. Kad to podelimo sa danasnjim srednjim kursom NBS dobijemo priblizni iznos od 87 miliona evra. Kad 87 miliona evra podelimo na 300.000 gore pomenutih RASTERECENIH subjekata usteda je na godisnjem nivou 290 evra po subjektu . kad to podelimo na 12 meseci, usteda je 24.16 evra mesecno . To jeste neka usteda ali od toga zaposleni tesko da ce bilo sta osetiti. A ministar malte ne kaze da je to supstitucija za smanjenje doprinosa i poreza.

laze covek pa ubija

pre 11 godina

Cime se ovaj Dinkic hvali to je vec ravno ispiranju mozga.Te takse koje je on nabrojao su same bozije gluposti za koje 95% nas koji imamo preduzeca nije znalo ni da postoji.A od svega ce nas najvise spasti taksa za drzanje restorana splavova ( oni su stvarno najugrozeniji) i taksa za drzanje kucnjih ljubimaca,jer bez njih ne mozemo da radimo.
A ukinuti pausalcima, zanatlijama, fiskalne kase je cirkus, pa i do sada su uplacivali unapred odredjeni iznos,radili, ne radili.
Vazno je da u Delezu(ex Maxi) svi fiskalni racuni jos uvek glase na C Market, koji ne postoji vise od decenije.Verovatno nije Miskovic imao pare da ih prefiskalizuje.

Elvir

pre 11 godina

Jesu to iste takse koje su on i njegovi uveli? haha, iz supljeg u prazno a svakog dana se u Srbiji zivi sve gore i za platu se moze kupiti sve manje namirnica. A poskupljenja goriva (cita akciza), namirnica... Ma nama ce da svane kada takvi kao dinkic odu iz ove zemlje.

braca

pre 11 godina

Pa ko će onda puniti budžet?
Što se tiče registracija vozila imamo smešnu situaciju. Vozila preko 3000ccm3 plaćaju registraciju preko 180.000,00 dinara koja je često veća od vrednosti vozila i naravno ostaje nam da se snalazimo recimoregistracijom na invalida. Pa ta vozila više troše gorva, delovi su skuplji i država kroz PDV i akcizu dobija više. Ako već gledate u Evropu onda gledajte sve, a ne parcijano, samo ono što vam odgovara.2

vec vidjeno

pre 11 godina

jao Dinkicu ojadio si nas da nam gore nemoze biti,zaustavi se vec jednim..Ti si nam nametnuo silne takse pa sad ih seces,kazes niko nije sekao u predhodnoj vladi pa sta si ti bio i gde si bio,jao odvratan si..SRBIJO MOJA TAKO ti i treba dodje mi da vristim od muke..

jack

pre 11 godina

Kakva seča taksi o čemu ovaj priča? Zadužuje se za milijardu evra i podiže PDV na 20%. To je podizanje poreza i deficita a ne seča. Tek ćemo osetiti strašne posledice podizanja poreza a to će biti pad privrednih aktivnosti i zaposlenosti jer će PDV dodatno zagušiti ionako siromašno tržište a većih budžetskih prihoda neće biti jer će pad prometa anulirati efekat veće stope.
Teško nama dok nam finansije vode diletanti. Srbija treba da dovede nekoliko pravih stručnjaka iz inostranstva da nam postave temelje i monetarne i finansijske politike jer smo postali sirotište Evrope.

ivan78bg

pre 11 godina

"Povećanje PDV-a bez pratećeg smanjenja nameta na rad ( BAŠ ONAKO KAKO JE PREDLAGAO FISKALNI SAVET, sa kojim se ministar finansija slaže, samo ne sada već u nekoj nedefinisanoj budućnosti) će dovesti do povećanja cena, pada potrošnje, posledično pada porizvodnje, što će dovesti do smanjenja poreskih prihoda. Začarani krug."

Aleksandar

pre 11 godina

Ehej ljudi, pa gde su milijarde evra koje je EU dala za sprovođenje reformi!? ... Te pare su sasvim dovoljne da se izbegne bankrot dovrše reforme javnog sektora koji ionako ne radi ništa i da se oživi privreda i industrija, da se radi i pravi samo ono što je potrebno.

Dusan Rakic

pre 11 godina

Mene to više nezanima imam 34 godine privatnik sam 7 godina ošišali su me ko ovcu,dužan sam za doprinose 11 meseci,nemam zdravstveno pošto dugujem državi, imam dvoje dece u depresiji sam ,svaki dan gledam kako jedni druge optužuju i prebacuju krivicu jedni na druge ,otkrivaju se afere u zatvor od velikih lopova niko neide,konkuriso sam za posao u jednom javnom preduzeću gde mi se žena koja je primala prijave smejala i rekla da sam bacio novac na izvod i matične knjige rođenih i državljanstvo pošto se zna ko će dobiti posao,nemam da deci platim spor isključuju mi struju informatiku neplaćam.......itd.
KO IMA ŠTA DA MI KAŽE?Svima njima treba sve po spisku!

neka nam je Bog u pomoći ...!

pre 11 godina

Gospodine Dinkiću, očigledno ste se celog veka bavili teorijskim radom a niste zaradili ni dinar kao privrednik. Morate razumeti da privrednicima nije problem platiti sve te takse - kad rade, ali je problem kupiti i poštansku markicu - kad ne rade, što se upravo dešava. Niste ni dotakli ključne probleme. Primera radi, u Vojvodini ljudi bukvalno gladuju a pokrajinska vlada u saradnji sa opštinama (čitaj: nastavak izborne kampanje) finansira tkz. privredne turističke manifestacije u trajanju od četiri dana od kojih profitiraju samo estradne zvezde, a dobro prođu i ovi likovi koji žele da se najedu i napiju o državnom trošku... Sramota, neprikladna ovom vremenu ...Neka nam je Bog u pomoći!

xxx

pre 11 godina

12 uplatnica za registraciju vozila ??? Koliko se secam proletos ih je bilo samo 3-4......mora da misli na registraciju interkontinentalnih balistickih raketa....

ana

pre 11 godina

Nisam ljubietelj Dinkica, ali jedna uplatnica umesto deset znaci. Predjasnji su to mogli da urade da su hteli.
(peric, 19. septembar 2012 13:05)

pa ON je bio predjasnji

prasina u oci

pre 11 godina

Da, i pohrlice investitori sa svih strana da ulazu jer ne moraju da placaju firmarinu i taksu na pesticide...
Obecavali ste smanjenje poreza i doprinosa na zarade, sto je i jedina mera koja moze da privuce ozbiljnog investitora, a sad nema nista od toga. Nezaposlenost je glavni problem, ljudi ne rade a vi im kao ustupak za potencijalno poslovanje nudite ukidanje firmarine.
Kada jos 100000 ljudi u privatnom sektoru izgubi posao u narednih godinu dana, bicete saterani u cosak i moracete to da uradite. Velike su sanse da ce tada biti prekasno.
Bitno je da cuvate drzavne jasle.

ivan78bg

pre 11 godina

To je tako kad ekonomiju u ovoj zemlji vode diletanti a najveci od njih Dinkic...."Ministar ne odgovara na pitanje:": NAVEDITE JEDNU EU DRŽAVU U KOJOJ JE POREZ NA DOHODAK PRIHOD LOKALNE SAMOUPRAVE. Naravno da ne odgovara, jer je odgovor prazan skup.

Darko

pre 11 godina

7,8 od povecanja PDV-a i 4 od akciza na duvanske proizvode. Cigarete su nam i dalje najjeftinije u Evropi ali je zato ulje i mleko medju najskupljim...

daio

pre 11 godina

Treba smanjiti plate u javnim agencijama što i predviđa zakon o budžedskom sistemu i privesti na informativni razgovor direktora Apr-a zbog sumljivog upisa u registar promene vlasničke strukture politike,novosti i dnevnika

ivan78bg

pre 11 godina

To je tako kad ekonomiju u ovoj zemlji vode diletanti a najveci od njih Dinkic...."Ministar ne odgovara na pitanje:": NAVEDITE JEDNU EU DRŽAVU U KOJOJ JE POREZ NA DOHODAK PRIHOD LOKALNE SAMOUPRAVE. Naravno da ne odgovara, jer je odgovor prazan skup.

Darko

pre 11 godina

7,8 od povecanja PDV-a i 4 od akciza na duvanske proizvode. Cigarete su nam i dalje najjeftinije u Evropi ali je zato ulje i mleko medju najskupljim...

ana

pre 11 godina

Nisam ljubietelj Dinkica, ali jedna uplatnica umesto deset znaci. Predjasnji su to mogli da urade da su hteli.
(peric, 19. septembar 2012 13:05)

pa ON je bio predjasnji

Dusan Rakic

pre 11 godina

Mene to više nezanima imam 34 godine privatnik sam 7 godina ošišali su me ko ovcu,dužan sam za doprinose 11 meseci,nemam zdravstveno pošto dugujem državi, imam dvoje dece u depresiji sam ,svaki dan gledam kako jedni druge optužuju i prebacuju krivicu jedni na druge ,otkrivaju se afere u zatvor od velikih lopova niko neide,konkuriso sam za posao u jednom javnom preduzeću gde mi se žena koja je primala prijave smejala i rekla da sam bacio novac na izvod i matične knjige rođenih i državljanstvo pošto se zna ko će dobiti posao,nemam da deci platim spor isključuju mi struju informatiku neplaćam.......itd.
KO IMA ŠTA DA MI KAŽE?Svima njima treba sve po spisku!

Gde su narodne pare, lopovi?

pre 11 godina

Dulic: " 97% sredstava potroseno namenski "! Ne verujem ,ali ajde!
Nego gde su 3%?
Javi se hitno u policiju da obrazlozis za tih 3% za koje priznajes!
Ima li tuzioca, policije, sudova u ovoj drzavi ....??

laze covek pa ubija

pre 11 godina

Cime se ovaj Dinkic hvali to je vec ravno ispiranju mozga.Te takse koje je on nabrojao su same bozije gluposti za koje 95% nas koji imamo preduzeca nije znalo ni da postoji.A od svega ce nas najvise spasti taksa za drzanje restorana splavova ( oni su stvarno najugrozeniji) i taksa za drzanje kucnjih ljubimaca,jer bez njih ne mozemo da radimo.
A ukinuti pausalcima, zanatlijama, fiskalne kase je cirkus, pa i do sada su uplacivali unapred odredjeni iznos,radili, ne radili.
Vazno je da u Delezu(ex Maxi) svi fiskalni racuni jos uvek glase na C Market, koji ne postoji vise od decenije.Verovatno nije Miskovic imao pare da ih prefiskalizuje.

neka nam je Bog u pomoći ...!

pre 11 godina

Gospodine Dinkiću, očigledno ste se celog veka bavili teorijskim radom a niste zaradili ni dinar kao privrednik. Morate razumeti da privrednicima nije problem platiti sve te takse - kad rade, ali je problem kupiti i poštansku markicu - kad ne rade, što se upravo dešava. Niste ni dotakli ključne probleme. Primera radi, u Vojvodini ljudi bukvalno gladuju a pokrajinska vlada u saradnji sa opštinama (čitaj: nastavak izborne kampanje) finansira tkz. privredne turističke manifestacije u trajanju od četiri dana od kojih profitiraju samo estradne zvezde, a dobro prođu i ovi likovi koji žele da se najedu i napiju o državnom trošku... Sramota, neprikladna ovom vremenu ...Neka nam je Bog u pomoći!

xxx

pre 11 godina

12 uplatnica za registraciju vozila ??? Koliko se secam proletos ih je bilo samo 3-4......mora da misli na registraciju interkontinentalnih balistickih raketa....

daio

pre 11 godina

Treba smanjiti plate u javnim agencijama što i predviđa zakon o budžedskom sistemu i privesti na informativni razgovor direktora Apr-a zbog sumljivog upisa u registar promene vlasničke strukture politike,novosti i dnevnika

EEEE

pre 11 godina

Te takse je najvecim delom uvodio on i njegovi kadrovi. Sad je prica "5% je bio veci dug nego sto nam je receno". Pregovori sa MMF propali i od Rusa u skorije vreme ce biti samo 300 miliona. Pa nekako novo zaduzivanje(citaj stampanje para i obveznica) nekako mora da se nakalemi Tadicu/Cvetkovicu. Svaka njegova izjava je "zatekli smo uzasno stanje", pa nije 5.10.2000. nego 19.09.2012. covece! 12 godina sedi na vlasti i samo se bavi ekonomijom, kako je "zatekao"? Pa nisam ja i moji kadrovi vodio ekonomiju zemlje nego on. Prosto se zapitas da li je moguce da toliko svesno laze ili jos gore sam veruje u to. Ali to je nivo Srbije, Velja, Mrka, Modelsica, Dinkic, Poslasticar, Dacic...

bezimena

pre 11 godina

Muka mi je od ovog Dinkica. Sram vas bilo koji ste dali njemu glas.
(NBGD, 19. septembar 2012 13:46)

Ne slažem se, gradjani koji su glasali za njegovu grupu gradjana, možda su bili neupućeni, obmanuti, manjeg kapaciteta razumevanja stvari i sl., ali SRAM BILO A. VUČIĆA, jer ga je on lično doveo u Vladu, iako mu je prethodno pretio robijaškim odelom (što znači da je odlično znao ko je u pitanju), zbog čega je, dobrim delom, SNS i pobedila na izborima, kao i T. master Nikolić!
Time je i SNS pokazala da je stranka LAŽI I OBMANE i zato ova Vlada mora da padne u sledećih 6 meseci!

vec vidjeno

pre 11 godina

jao Dinkicu ojadio si nas da nam gore nemoze biti,zaustavi se vec jednim..Ti si nam nametnuo silne takse pa sad ih seces,kazes niko nije sekao u predhodnoj vladi pa sta si ti bio i gde si bio,jao odvratan si..SRBIJO MOJA TAKO ti i treba dodje mi da vristim od muke..

Bojana

pre 11 godina

Nisam ljubietelj Dinkica, ali jedna uplatnica umesto deset znaci. Predjasnji su to mogli da urade da su hteli.
(peric, 19. septembar 2012 13:05)

Da te podsetim da je upravo Dinkic predjasnji...

Bivši član G17

pre 11 godina

Nisam obožavalac lika i dela Olivera Dulića ni najmanje! Ali ne postoji na političkoj sceni veći licemer i demagog od ovog Dinkića!

Tanja su

pre 11 godina

Dinkicu pa sto lagis narod? U Subotici postoji samo reciklaza plastike i to radi jedna firma vec deset godina i zove se Interkor. Ne postoji reciklaza guma . Ne lagi please jer nismo ovce bas svi,poz sa severa

jack

pre 11 godina

Kakva seča taksi o čemu ovaj priča? Zadužuje se za milijardu evra i podiže PDV na 20%. To je podizanje poreza i deficita a ne seča. Tek ćemo osetiti strašne posledice podizanja poreza a to će biti pad privrednih aktivnosti i zaposlenosti jer će PDV dodatno zagušiti ionako siromašno tržište a većih budžetskih prihoda neće biti jer će pad prometa anulirati efekat veće stope.
Teško nama dok nam finansije vode diletanti. Srbija treba da dovede nekoliko pravih stručnjaka iz inostranstva da nam postave temelje i monetarne i finansijske politike jer smo postali sirotište Evrope.

prasina u oci

pre 11 godina

Da, i pohrlice investitori sa svih strana da ulazu jer ne moraju da placaju firmarinu i taksu na pesticide...
Obecavali ste smanjenje poreza i doprinosa na zarade, sto je i jedina mera koja moze da privuce ozbiljnog investitora, a sad nema nista od toga. Nezaposlenost je glavni problem, ljudi ne rade a vi im kao ustupak za potencijalno poslovanje nudite ukidanje firmarine.
Kada jos 100000 ljudi u privatnom sektoru izgubi posao u narednih godinu dana, bicete saterani u cosak i moracete to da uradite. Velike su sanse da ce tada biti prekasno.
Bitno je da cuvate drzavne jasle.

Simon

pre 11 godina

Rubrika „verovali ili ne“: 140 tona polovnih akumulatora i 13 tona starih guma za reciklažu uveze u Srbiju ministar za životnu sredinu i prostorno planiranje te iste Srbije!
Svaka ti čast gosn Duliću – čuvaru životne sredine svoje zemlje! O prostornom planiranju, nećemo.

Ivance

pre 11 godina

Sada je bar svima jasno da iza ove prljave kampanje po tabloidima protiv Dulica stoji licno Mladja Dinkic. Jadno da jadnije ne moze biti.

Obraz ko djon

pre 11 godina

Grobar srpske ekonomije i bankarstva naso nekoga da optuzuje.Pa ovaj covek ima tvrdji obraz od djona.
Ali nastavlja se orkestrirana paljba i haranga po DS-u rukovodjena od jednog coveka i iz jednog centra. Za ostale puj pike ne vazi. Ali dace bog da im se surovo vrati

maca

pre 11 godina

molim vas, sklonite Dinkica! covek je najvece zlo koje je snaslo Srbiju u poslednjih pola veka! kakvi ratovi, kakva inflacija, susa i slicno, sklonite ovog coveka negde, da ga ne gledam vise! 12 godina se bavi privredom i finansijama u Srbiji i mi tonemo sve dublje i dublje! a tek, njegovi kadrovi! verica kalanovic, na primer! uzas!!!!

Miona

pre 11 godina

Dinkicu a sto obmanjujes sve nas u Srbiji kada je sve lako proverljivo? Reciklaza guma postoji u NS i Pirotu a akomulatora u Somboru. To si i ti mogao da nadjes da si hteo,ali posto je sve prljava politika razumem te,to si jednostavno TI .

Pata

pre 11 godina

Bravo za čoveka koji nam već dvadesetak godina rešava na ovaj ili ona način finansijsku situaciju u Srbiji. I što jes, jes... bio je i guverner, bio je i ministar i ovo i ono.
I, kao prava patriotkinja, izokolinebeograda i ostalih ruralnih, visokoobrazovanih predela Srbije, ja verujem u njega. Pa, ako nije u prethodnom desetljeću uspeo da nam donese blagostanje i ako nije zatvorio neku besmislenu srpsku banku, pa evo - opet ima priliku. Nema vlasti - bilo leve bilo desne, gde on neće da nam pokaže svoj talenat i da nam kaže da prethodna vlast (u kojoj je njegov alterego činio čuda) danas ništa ne valja.
Pa dobro bre, dobri ljudi, možemo li mi da oteramo sve likove koji su već dvadesetak godina na vlasti i sve nam je gore i gore. Basta!!!

Diksilend

pre 11 godina

Neverovatno sta radi Dinkic. Sad je bar jasno ko stoji iza feljtona protiv Dulica u zutoj stampi. Dinkic je najveca stetocina u istoriji visestranacja u Srbiji. Slavicu dan kada ga ga vise ne bude u parlamentu.

bk

pre 11 godina

Ministru sa slike su puna usta rasterecenja a evo kako to izgleda u praksi.
300.000 RASTERECENIH zanatlija ,malih i srednjih preduzeca ustedece na godisnjem nivou 10 milijardi dinara. Kad to podelimo sa danasnjim srednjim kursom NBS dobijemo priblizni iznos od 87 miliona evra. Kad 87 miliona evra podelimo na 300.000 gore pomenutih RASTERECENIH subjekata usteda je na godisnjem nivou 290 evra po subjektu . kad to podelimo na 12 meseci, usteda je 24.16 evra mesecno . To jeste neka usteda ali od toga zaposleni tesko da ce bilo sta osetiti. A ministar malte ne kaze da je to supstitucija za smanjenje doprinosa i poreza.

braca

pre 11 godina

Pa ko će onda puniti budžet?
Što se tiče registracija vozila imamo smešnu situaciju. Vozila preko 3000ccm3 plaćaju registraciju preko 180.000,00 dinara koja je često veća od vrednosti vozila i naravno ostaje nam da se snalazimo recimoregistracijom na invalida. Pa ta vozila više troše gorva, delovi su skuplji i država kroz PDV i akcizu dobija više. Ako već gledate u Evropu onda gledajte sve, a ne parcijano, samo ono što vam odgovara.2

Elvir

pre 11 godina

Jesu to iste takse koje su on i njegovi uveli? haha, iz supljeg u prazno a svakog dana se u Srbiji zivi sve gore i za platu se moze kupiti sve manje namirnica. A poskupljenja goriva (cita akciza), namirnica... Ma nama ce da svane kada takvi kao dinkic odu iz ove zemlje.

onako usput

pre 11 godina

jadno i bedno izgleda Dinkic, sam sedi na mestu ministara, nema ni jednog minstra iz vlade da mu asistira da odbrani budzet, Dinkicu ko sa djavolom tikve sadi o glavu mu se obijaju

Aleksandar

pre 11 godina

Ehej ljudi, pa gde su milijarde evra koje je EU dala za sprovođenje reformi!? ... Te pare su sasvim dovoljne da se izbegne bankrot dovrše reforme javnog sektora koji ionako ne radi ništa i da se oživi privreda i industrija, da se radi i pravi samo ono što je potrebno.

novica952

pre 11 godina

Verujem da je gospodin Dulić zloputrebaljavo sredstva Fonda za zaštitu životne sredine i da je nenamenski trošio sredstva jer njegov dojučerašnji partner u vladi to najbolje zna i nema potrebe da predhodno proverava svoje tvrdnje. To njihovo prepucavanje ovaj ojađeni narod će znati da prepozna i lako utvrdi i u nekim narednim izboprima oboje pošalje u istoriju.

ovaj gori od Vucica.

pre 11 godina

Vucic nas je ubijao Zakonom o javnim nabavkama i kancelarijama za brze odgovore.Sad Dinkic navalio sa taksama i parafiskalnim Zakonima.
Ko izdrzi i prezivi, pricace !

Aman

pre 11 godina

Druze, meni ne treba Dinkic da mi kaze sta si ti radio prethodne 4 godine. Rezultati su tu (jedno veliko nista), kao i mnogi izvestaji gde su otisli novci. Ne kriminalizuje te Dinkic, sam si to uradio u prethodne 4 godine!

Srbin s druge strane Skajpa

pre 11 godina

Na samu najavu eventualne nostalgije, ja se latim racunara, pa brzom brzinom na b92, sekcija "info" i odmah me prodju lude misli o povratku.

Bo-kee

pre 11 godina

To je tako kad ekonomiju u ovoj zemlji vode diletanti a najveci od njih Dinkic...."Ministar ne odgovara na pitanje:": NAVEDITE JEDNU EU DRŽAVU U KOJOJ JE POREZ NA DOHODAK PRIHOD LOKALNE SAMOUPRAVE. Naravno da ne odgovara, jer je odgovor prazan skup.
(ivan78bg, 19. septembar 2012 11:29)

Ivane,

to nije 100% tacno. Bez da ocenjujem politicki rad i komentare bilo koje nase stranke, ali ovo se na primer radi u Nemackoj. Tamo svaka lokalna samouprava ima svoju poresku upravu koja je zaduzena da naplacuje porez na dohodak za pravna i fizicka lica kao i PDV. Od toga lokalnoj samoupravu ostaju 42,5% gradu, 15% idu srezu u kojem se nalazi grad i 42,5% drzavi.

just my 2 cents,
Bo-kee

ivan78bg

pre 11 godina

"Povećanje PDV-a bez pratećeg smanjenja nameta na rad ( BAŠ ONAKO KAKO JE PREDLAGAO FISKALNI SAVET, sa kojim se ministar finansija slaže, samo ne sada već u nekoj nedefinisanoj budućnosti) će dovesti do povećanja cena, pada potrošnje, posledično pada porizvodnje, što će dovesti do smanjenja poreskih prihoda. Začarani krug."

Zoran Lazic

pre 11 godina

Strpljenje ističe kao i prvih 100 dana ove Vlade,
pazite da ne bude da ništa konkretno niste uradili, da niste sposobni da uhvatite silne pronevere i zloupotrebe, da ste mnogo hteli i mnogo započeli!

tasel

pre 11 godina

Mozda ja ne razumem sta znaci Ministarsvo zivotne sredine, ali pretpostavljam da ono treba da zastiti zemlju Srbiju od otpada i da ga organizovano unistava. Po bivsem ministru "stucnajku za ekologiju" mada je zvanicno neki tamo doktor, ispade da je on stitio zivotnu sredinu u Srbiji tako sto je subvencioniso uvoz otpadnih auto guma, starih olovnih akumulatora, i istrosenog auto i trafo ulja, da bi se to recikliralo i ostatke tog OTROVA skladistilo u Srbiji.
PA TAKAV COVEK NE ZASLUZUJE DA IMA NI OSNOVNA GRADJANSKA PRAVA, A NE DA ZA SKUPSTINSKOM GOVORNICOM DRZI PREDAVANJA, I ONIMA KOJI NESTO POKUSAVAJU DA POPRAVE SOLI PAMET DA JE ON JADNICAK CISTOG OBRAZA I PRAZNIH DZEPOVA...

Tijana

pre 11 godina

Dinkić je čovek koji je mnogo toga pogrešio,ali ovi iz Ds su najveće bitange koje je ova zemlja imala. Sloba je car...Ima li dva čoveka koja u ovoj ukletoj zemlji koja isto misle...? Zašto ne pustite ovu Vladu da radi...Dvanaest god. se unistava ova zemlja i svi vi ste kao zadovoljni... Tijana

zdravlje

pre 11 godina

ovom secom taksi perfidno je dopusten i podstaknut ulazak kompanija koje se bave razvojem Genetski Modifikovanih Organizama. Sta cemo sa time?

Ja sam

pre 11 godina

Dulicu, sta si ucinio za zastitu Vince?
Najveca deponija na otvorenom u Evropi, nuklearni otpad koji malo, malo pa procuri, Bolecica- najzagadjenija reka u Beogradu... Da li si ikada bio u tom naselju, najstarijem na kontinentu.

Svedok

pre 11 godina

Od vreme Zorana sam uvek bio veran DS-u, i nikada nije mi palo na pamet da glasam drugu partiju, pogotovo ne SRS/SNS ali ako energija Vucica (nikada voleo) se nastavi imaju moj glas!

Flavie sa Slavije

pre 11 godina

Nista novo. Ceda je ispao lepo na slici jos da ima i adekvatne savetnike za ekonomiju gde bi mu bio kraj.
(au, 19. septembar 2012 13:09)

Ceda govori istinu i ona boli, prvo one koji znaju o cemu se radi a zatim i veliku masu tupih koji se u nista ne razumeju a pogotovo neznaju, elem, LDP-u nisu ni potrebni strucnjaci, postoji konkurs, prime se najbolji, sto se odnosi i za ministre a ne kao sad, premijer pevaljka a do njega udbas provereni.

Iskreno

pre 11 godina

Sve mogu da razumem ali da ljudi koji su odrani kako bi se punio budžet sada brane one rasipnike i lopove toga istog budžeta, e to ne mogu da razumem. "Priznajem samo sud svoje partije." A tako. Sad mi je sve jasno. I ja više volim partiju od svoje majke.

Deki

pre 11 godina

Da li će neka vlas ikada u ovoj našoj Srbiji da predloži otvaranmje firmi koje bi zaposlile radnike i čiji bi proizvod bio prodavan osim u našoj zemlji tako i u inostranstvu.Ovde se samo preliva sa jedne na drugu stranu.Nešto se ukida a na drugu se stranu štampaju pare i tako u krug!

razocaran

pre 11 godina

U Skupstini narodnoj nista novo ili drugacije? Poluprazne narodno-poslanicke klupe, predsednik skupstine ima neki vazniji posao od svoje funkcije, nema predstavnika vlade cak i za ovakav dnevni red; u raspravi opozicija, upozorava poziciju da ce sutra oni biti na vlasti pa da pozicija vodi racuna kako se izrazava i okrivljuje (kao da ce se vecno smenjivati kurta i murta); upozorava se i prekida diskusija poslanika koji razmislja svojom glavom ako nedvosmisleno iznosi "prljavi ves" ex ministru prethodne vlade...
Nista obecavajuce i od ovog saziva skupstine. Neka nam Bog pomogne.

Milan Zlatic

pre 11 godina

Ovi strucnjaci i politicari diletanti potsecaju me na onog muzikanta,kad su ga pitali:" da li znas da sviras klasicnu muziku" odgovori: " znam,znam
majke mi, Rigoleto,Rigoleto kara li te majka" .

vladazh

pre 11 godina

@igor78bg

U svici se porez placa opstini u kojoj zivis(kantonu) a placa se i drzavi ali mongo mnogo manji deo(bundessteuer)!
znaci nisi u pravu ......

со

pre 11 godina

Наравно да треба централизовати буџте и онда држава да одређује коме иду које паре. Овако паре иду општинама и локалним заједницама које троше на глупости и запошљавање родбине.

Dexterijus

pre 11 godina

Ovakve prepirke i optuzbe zabraniti, i to pod hitno!!!
Prvo neka idu na sud,neka dokazu svoje sumnje...pa onda lepo posle prospite u javnost sta imate i pljujte koga ocete....

ZoranNS

pre 11 godina

Dinkić će prigrabiti sva sredstva i ulagati samo u svoje projekte, da bi bio najuspešniji, to je radio u prošlosti to radi i sada. Dinkić experimentiše, uradi projekat do pola i napusti teren, parafiskalni nametu su njegovo čedo, on sada samo ukida one gluposti koje je on izmislio i ugradio u sistem. Dinkićeva REGIONALIZACIJA U OVIM USLOVIMA JE NAJVEĆI PROMAŠAJ, Srbiju će potpuno uništiti.

jasno

pre 11 godina

"..."Ako je bilo zloupotreba (u Fondu) neka se dokaže, ali nemojte da etiketirate nekoga u medijima", rekao je Dulić koji je poslanik Demokratske stranke i naveo da je oko 97 odsto sredstava Fonda potrošeno namenski..."
I tri odsto preostalih je PREVISE! S'kojim pravom trosite pare koje nisu vase?!

Miljana Miljanica

pre 11 godina

Dok je gladan narod Vas kritikovao svih ovih godina za losu situaciju i besparicu...Svi ste se sito i samouvereno smeskali....profitirali ilegalno...epa doslo je vreme kada morate poloziti racun i objasniti sve rupe u budzetu gospodo bivsi ministri.

Tijanica Ns

pre 11 godina

Treba preispitati sve iz korena....do najsitnijih detalja..narod je isterivan na ulicu go i bos...a deca ostajala gladna...zatvarane su firme i sakom i kapom..radi necijeg profita...ponasali su se bezdusno krajnje.

Lepotica021

pre 11 godina

Narod i nikad ne bi rekao da lavovi imaju veze sa energetikom...ali kod prosle vlasti i to je moguce bilo...najbitnije je bilo profitirati ...ali Dulicu hvala bogu trenutak istine je stigao...preispitati ga detaljno i drzati na oku nadalje...

melanija

pre 11 godina

"..."Ako je bilo zloupotreba (u Fondu) neka se dokaže, ali nemojte da etiketirate nekoga u medijima", rekao je Dulić koji je poslanik Demokratske stranke i naveo da je oko 97 odsto sredstava Fonda potrošeno namenski..." I tri odsto preostalih je PREVISE! S'kojim pravom trosite pare koje nisu vase?! (jasno, 19. septembar 2012 22:08)
po zakonu 3% je namenjeno za dunkcionisanje fonda i zato on govoei o 97% namenjenih u startu za projekte. posle im se doda ono sto ostane nepotroseno od 3%. prosle godine je potroseno za funkconisanje 0.25%. vidi se iz izvestaja na sajtu.

Tijana

pre 11 godina

Dinkić je čovek koji je mnogo toga pogrešio,ali ovi iz Ds su najveće bitange koje je ova zemlja imala. Sloba je car...Ima li dva čoveka koja u ovoj ukletoj zemlji koja isto misle...? Zašto ne pustite ovu Vladu da radi...Dvanaest god. se unistava ova zemlja i svi vi ste kao zadovoljni... Tijana

Svedok

pre 11 godina

Od vreme Zorana sam uvek bio veran DS-u, i nikada nije mi palo na pamet da glasam drugu partiju, pogotovo ne SRS/SNS ali ako energija Vucica (nikada voleo) se nastavi imaju moj glas!

Ivance

pre 11 godina

Sada je bar svima jasno da iza ove prljave kampanje po tabloidima protiv Dulica stoji licno Mladja Dinkic. Jadno da jadnije ne moze biti.

bezimena

pre 11 godina

Muka mi je od ovog Dinkica. Sram vas bilo koji ste dali njemu glas.
(NBGD, 19. septembar 2012 13:46)

Ne slažem se, gradjani koji su glasali za njegovu grupu gradjana, možda su bili neupućeni, obmanuti, manjeg kapaciteta razumevanja stvari i sl., ali SRAM BILO A. VUČIĆA, jer ga je on lično doveo u Vladu, iako mu je prethodno pretio robijaškim odelom (što znači da je odlično znao ko je u pitanju), zbog čega je, dobrim delom, SNS i pobedila na izborima, kao i T. master Nikolić!
Time je i SNS pokazala da je stranka LAŽI I OBMANE i zato ova Vlada mora da padne u sledećih 6 meseci!

Gde su narodne pare, lopovi?

pre 11 godina

Dulic: " 97% sredstava potroseno namenski "! Ne verujem ,ali ajde!
Nego gde su 3%?
Javi se hitno u policiju da obrazlozis za tih 3% za koje priznajes!
Ima li tuzioca, policije, sudova u ovoj drzavi ....??

ana

pre 11 godina

Nisam ljubietelj Dinkica, ali jedna uplatnica umesto deset znaci. Predjasnji su to mogli da urade da su hteli.
(peric, 19. septembar 2012 13:05)

pa ON je bio predjasnji

xxx

pre 11 godina

12 uplatnica za registraciju vozila ??? Koliko se secam proletos ih je bilo samo 3-4......mora da misli na registraciju interkontinentalnih balistickih raketa....

Flavie sa Slavije

pre 11 godina

Nista novo. Ceda je ispao lepo na slici jos da ima i adekvatne savetnike za ekonomiju gde bi mu bio kraj.
(au, 19. septembar 2012 13:09)

Ceda govori istinu i ona boli, prvo one koji znaju o cemu se radi a zatim i veliku masu tupih koji se u nista ne razumeju a pogotovo neznaju, elem, LDP-u nisu ni potrebni strucnjaci, postoji konkurs, prime se najbolji, sto se odnosi i za ministre a ne kao sad, premijer pevaljka a do njega udbas provereni.

ivan78bg

pre 11 godina

To je tako kad ekonomiju u ovoj zemlji vode diletanti a najveci od njih Dinkic...."Ministar ne odgovara na pitanje:": NAVEDITE JEDNU EU DRŽAVU U KOJOJ JE POREZ NA DOHODAK PRIHOD LOKALNE SAMOUPRAVE. Naravno da ne odgovara, jer je odgovor prazan skup.

Aman

pre 11 godina

Druze, meni ne treba Dinkic da mi kaze sta si ti radio prethodne 4 godine. Rezultati su tu (jedno veliko nista), kao i mnogi izvestaji gde su otisli novci. Ne kriminalizuje te Dinkic, sam si to uradio u prethodne 4 godine!

tasel

pre 11 godina

Mozda ja ne razumem sta znaci Ministarsvo zivotne sredine, ali pretpostavljam da ono treba da zastiti zemlju Srbiju od otpada i da ga organizovano unistava. Po bivsem ministru "stucnajku za ekologiju" mada je zvanicno neki tamo doktor, ispade da je on stitio zivotnu sredinu u Srbiji tako sto je subvencioniso uvoz otpadnih auto guma, starih olovnih akumulatora, i istrosenog auto i trafo ulja, da bi se to recikliralo i ostatke tog OTROVA skladistilo u Srbiji.
PA TAKAV COVEK NE ZASLUZUJE DA IMA NI OSNOVNA GRADJANSKA PRAVA, A NE DA ZA SKUPSTINSKOM GOVORNICOM DRZI PREDAVANJA, I ONIMA KOJI NESTO POKUSAVAJU DA POPRAVE SOLI PAMET DA JE ON JADNICAK CISTOG OBRAZA I PRAZNIH DZEPOVA...

Diksilend

pre 11 godina

Neverovatno sta radi Dinkic. Sad je bar jasno ko stoji iza feljtona protiv Dulica u zutoj stampi. Dinkic je najveca stetocina u istoriji visestranacja u Srbiji. Slavicu dan kada ga ga vise ne bude u parlamentu.

Tanja su

pre 11 godina

Dinkicu pa sto lagis narod? U Subotici postoji samo reciklaza plastike i to radi jedna firma vec deset godina i zove se Interkor. Ne postoji reciklaza guma . Ne lagi please jer nismo ovce bas svi,poz sa severa

Simon

pre 11 godina

Rubrika „verovali ili ne“: 140 tona polovnih akumulatora i 13 tona starih guma za reciklažu uveze u Srbiju ministar za životnu sredinu i prostorno planiranje te iste Srbije!
Svaka ti čast gosn Duliću – čuvaru životne sredine svoje zemlje! O prostornom planiranju, nećemo.

daio

pre 11 godina

Treba smanjiti plate u javnim agencijama što i predviđa zakon o budžedskom sistemu i privesti na informativni razgovor direktora Apr-a zbog sumljivog upisa u registar promene vlasničke strukture politike,novosti i dnevnika

со

pre 11 godina

Наравно да треба централизовати буџте и онда држава да одређује коме иду које паре. Овако паре иду општинама и локалним заједницама које троше на глупости и запошљавање родбине.

Obraz ko djon

pre 11 godina

Grobar srpske ekonomije i bankarstva naso nekoga da optuzuje.Pa ovaj covek ima tvrdji obraz od djona.
Ali nastavlja se orkestrirana paljba i haranga po DS-u rukovodjena od jednog coveka i iz jednog centra. Za ostale puj pike ne vazi. Ali dace bog da im se surovo vrati

onako usput

pre 11 godina

jadno i bedno izgleda Dinkic, sam sedi na mestu ministara, nema ni jednog minstra iz vlade da mu asistira da odbrani budzet, Dinkicu ko sa djavolom tikve sadi o glavu mu se obijaju

ovaj gori od Vucica.

pre 11 godina

Vucic nas je ubijao Zakonom o javnim nabavkama i kancelarijama za brze odgovore.Sad Dinkic navalio sa taksama i parafiskalnim Zakonima.
Ko izdrzi i prezivi, pricace !

Bivši član G17

pre 11 godina

Nisam obožavalac lika i dela Olivera Dulića ni najmanje! Ali ne postoji na političkoj sceni veći licemer i demagog od ovog Dinkića!

vec vidjeno

pre 11 godina

jao Dinkicu ojadio si nas da nam gore nemoze biti,zaustavi se vec jednim..Ti si nam nametnuo silne takse pa sad ih seces,kazes niko nije sekao u predhodnoj vladi pa sta si ti bio i gde si bio,jao odvratan si..SRBIJO MOJA TAKO ti i treba dodje mi da vristim od muke..

Ja sam

pre 11 godina

Dulicu, sta si ucinio za zastitu Vince?
Najveca deponija na otvorenom u Evropi, nuklearni otpad koji malo, malo pa procuri, Bolecica- najzagadjenija reka u Beogradu... Da li si ikada bio u tom naselju, najstarijem na kontinentu.

novica952

pre 11 godina

Verujem da je gospodin Dulić zloputrebaljavo sredstva Fonda za zaštitu životne sredine i da je nenamenski trošio sredstva jer njegov dojučerašnji partner u vladi to najbolje zna i nema potrebe da predhodno proverava svoje tvrdnje. To njihovo prepucavanje ovaj ojađeni narod će znati da prepozna i lako utvrdi i u nekim narednim izboprima oboje pošalje u istoriju.

EEEE

pre 11 godina

Te takse je najvecim delom uvodio on i njegovi kadrovi. Sad je prica "5% je bio veci dug nego sto nam je receno". Pregovori sa MMF propali i od Rusa u skorije vreme ce biti samo 300 miliona. Pa nekako novo zaduzivanje(citaj stampanje para i obveznica) nekako mora da se nakalemi Tadicu/Cvetkovicu. Svaka njegova izjava je "zatekli smo uzasno stanje", pa nije 5.10.2000. nego 19.09.2012. covece! 12 godina sedi na vlasti i samo se bavi ekonomijom, kako je "zatekao"? Pa nisam ja i moji kadrovi vodio ekonomiju zemlje nego on. Prosto se zapitas da li je moguce da toliko svesno laze ili jos gore sam veruje u to. Ali to je nivo Srbije, Velja, Mrka, Modelsica, Dinkic, Poslasticar, Dacic...

maca

pre 11 godina

molim vas, sklonite Dinkica! covek je najvece zlo koje je snaslo Srbiju u poslednjih pola veka! kakvi ratovi, kakva inflacija, susa i slicno, sklonite ovog coveka negde, da ga ne gledam vise! 12 godina se bavi privredom i finansijama u Srbiji i mi tonemo sve dublje i dublje! a tek, njegovi kadrovi! verica kalanovic, na primer! uzas!!!!

Darko

pre 11 godina

7,8 od povecanja PDV-a i 4 od akciza na duvanske proizvode. Cigarete su nam i dalje najjeftinije u Evropi ali je zato ulje i mleko medju najskupljim...

neka nam je Bog u pomoći ...!

pre 11 godina

Gospodine Dinkiću, očigledno ste se celog veka bavili teorijskim radom a niste zaradili ni dinar kao privrednik. Morate razumeti da privrednicima nije problem platiti sve te takse - kad rade, ali je problem kupiti i poštansku markicu - kad ne rade, što se upravo dešava. Niste ni dotakli ključne probleme. Primera radi, u Vojvodini ljudi bukvalno gladuju a pokrajinska vlada u saradnji sa opštinama (čitaj: nastavak izborne kampanje) finansira tkz. privredne turističke manifestacije u trajanju od četiri dana od kojih profitiraju samo estradne zvezde, a dobro prođu i ovi likovi koji žele da se najedu i napiju o državnom trošku... Sramota, neprikladna ovom vremenu ...Neka nam je Bog u pomoći!

braca

pre 11 godina

Pa ko će onda puniti budžet?
Što se tiče registracija vozila imamo smešnu situaciju. Vozila preko 3000ccm3 plaćaju registraciju preko 180.000,00 dinara koja je često veća od vrednosti vozila i naravno ostaje nam da se snalazimo recimoregistracijom na invalida. Pa ta vozila više troše gorva, delovi su skuplji i država kroz PDV i akcizu dobija više. Ako već gledate u Evropu onda gledajte sve, a ne parcijano, samo ono što vam odgovara.2

laze covek pa ubija

pre 11 godina

Cime se ovaj Dinkic hvali to je vec ravno ispiranju mozga.Te takse koje je on nabrojao su same bozije gluposti za koje 95% nas koji imamo preduzeca nije znalo ni da postoji.A od svega ce nas najvise spasti taksa za drzanje restorana splavova ( oni su stvarno najugrozeniji) i taksa za drzanje kucnjih ljubimaca,jer bez njih ne mozemo da radimo.
A ukinuti pausalcima, zanatlijama, fiskalne kase je cirkus, pa i do sada su uplacivali unapred odredjeni iznos,radili, ne radili.
Vazno je da u Delezu(ex Maxi) svi fiskalni racuni jos uvek glase na C Market, koji ne postoji vise od decenije.Verovatno nije Miskovic imao pare da ih prefiskalizuje.

jack

pre 11 godina

Kakva seča taksi o čemu ovaj priča? Zadužuje se za milijardu evra i podiže PDV na 20%. To je podizanje poreza i deficita a ne seča. Tek ćemo osetiti strašne posledice podizanja poreza a to će biti pad privrednih aktivnosti i zaposlenosti jer će PDV dodatno zagušiti ionako siromašno tržište a većih budžetskih prihoda neće biti jer će pad prometa anulirati efekat veće stope.
Teško nama dok nam finansije vode diletanti. Srbija treba da dovede nekoliko pravih stručnjaka iz inostranstva da nam postave temelje i monetarne i finansijske politike jer smo postali sirotište Evrope.

Zoran Lazic

pre 11 godina

Strpljenje ističe kao i prvih 100 dana ove Vlade,
pazite da ne bude da ništa konkretno niste uradili, da niste sposobni da uhvatite silne pronevere i zloupotrebe, da ste mnogo hteli i mnogo započeli!

zdravlje

pre 11 godina

ovom secom taksi perfidno je dopusten i podstaknut ulazak kompanija koje se bave razvojem Genetski Modifikovanih Organizama. Sta cemo sa time?

Bojana

pre 11 godina

Nisam ljubietelj Dinkica, ali jedna uplatnica umesto deset znaci. Predjasnji su to mogli da urade da su hteli.
(peric, 19. septembar 2012 13:05)

Da te podsetim da je upravo Dinkic predjasnji...

Pata

pre 11 godina

Bravo za čoveka koji nam već dvadesetak godina rešava na ovaj ili ona način finansijsku situaciju u Srbiji. I što jes, jes... bio je i guverner, bio je i ministar i ovo i ono.
I, kao prava patriotkinja, izokolinebeograda i ostalih ruralnih, visokoobrazovanih predela Srbije, ja verujem u njega. Pa, ako nije u prethodnom desetljeću uspeo da nam donese blagostanje i ako nije zatvorio neku besmislenu srpsku banku, pa evo - opet ima priliku. Nema vlasti - bilo leve bilo desne, gde on neće da nam pokaže svoj talenat i da nam kaže da prethodna vlast (u kojoj je njegov alterego činio čuda) danas ništa ne valja.
Pa dobro bre, dobri ljudi, možemo li mi da oteramo sve likove koji su već dvadesetak godina na vlasti i sve nam je gore i gore. Basta!!!

Srbin s druge strane Skajpa

pre 11 godina

Na samu najavu eventualne nostalgije, ja se latim racunara, pa brzom brzinom na b92, sekcija "info" i odmah me prodju lude misli o povratku.

Bo-kee

pre 11 godina

To je tako kad ekonomiju u ovoj zemlji vode diletanti a najveci od njih Dinkic...."Ministar ne odgovara na pitanje:": NAVEDITE JEDNU EU DRŽAVU U KOJOJ JE POREZ NA DOHODAK PRIHOD LOKALNE SAMOUPRAVE. Naravno da ne odgovara, jer je odgovor prazan skup.
(ivan78bg, 19. septembar 2012 11:29)

Ivane,

to nije 100% tacno. Bez da ocenjujem politicki rad i komentare bilo koje nase stranke, ali ovo se na primer radi u Nemackoj. Tamo svaka lokalna samouprava ima svoju poresku upravu koja je zaduzena da naplacuje porez na dohodak za pravna i fizicka lica kao i PDV. Od toga lokalnoj samoupravu ostaju 42,5% gradu, 15% idu srezu u kojem se nalazi grad i 42,5% drzavi.

just my 2 cents,
Bo-kee

Miona

pre 11 godina

Dinkicu a sto obmanjujes sve nas u Srbiji kada je sve lako proverljivo? Reciklaza guma postoji u NS i Pirotu a akomulatora u Somboru. To si i ti mogao da nadjes da si hteo,ali posto je sve prljava politika razumem te,to si jednostavno TI .

Iskreno

pre 11 godina

Sve mogu da razumem ali da ljudi koji su odrani kako bi se punio budžet sada brane one rasipnike i lopove toga istog budžeta, e to ne mogu da razumem. "Priznajem samo sud svoje partije." A tako. Sad mi je sve jasno. I ja više volim partiju od svoje majke.

ZoranNS

pre 11 godina

Dinkić će prigrabiti sva sredstva i ulagati samo u svoje projekte, da bi bio najuspešniji, to je radio u prošlosti to radi i sada. Dinkić experimentiše, uradi projekat do pola i napusti teren, parafiskalni nametu su njegovo čedo, on sada samo ukida one gluposti koje je on izmislio i ugradio u sistem. Dinkićeva REGIONALIZACIJA U OVIM USLOVIMA JE NAJVEĆI PROMAŠAJ, Srbiju će potpuno uništiti.

Aleksandar

pre 11 godina

Ehej ljudi, pa gde su milijarde evra koje je EU dala za sprovođenje reformi!? ... Te pare su sasvim dovoljne da se izbegne bankrot dovrše reforme javnog sektora koji ionako ne radi ništa i da se oživi privreda i industrija, da se radi i pravi samo ono što je potrebno.

Dexterijus

pre 11 godina

Ovakve prepirke i optuzbe zabraniti, i to pod hitno!!!
Prvo neka idu na sud,neka dokazu svoje sumnje...pa onda lepo posle prospite u javnost sta imate i pljujte koga ocete....

prasina u oci

pre 11 godina

Da, i pohrlice investitori sa svih strana da ulazu jer ne moraju da placaju firmarinu i taksu na pesticide...
Obecavali ste smanjenje poreza i doprinosa na zarade, sto je i jedina mera koja moze da privuce ozbiljnog investitora, a sad nema nista od toga. Nezaposlenost je glavni problem, ljudi ne rade a vi im kao ustupak za potencijalno poslovanje nudite ukidanje firmarine.
Kada jos 100000 ljudi u privatnom sektoru izgubi posao u narednih godinu dana, bicete saterani u cosak i moracete to da uradite. Velike su sanse da ce tada biti prekasno.
Bitno je da cuvate drzavne jasle.

bk

pre 11 godina

Ministru sa slike su puna usta rasterecenja a evo kako to izgleda u praksi.
300.000 RASTERECENIH zanatlija ,malih i srednjih preduzeca ustedece na godisnjem nivou 10 milijardi dinara. Kad to podelimo sa danasnjim srednjim kursom NBS dobijemo priblizni iznos od 87 miliona evra. Kad 87 miliona evra podelimo na 300.000 gore pomenutih RASTERECENIH subjekata usteda je na godisnjem nivou 290 evra po subjektu . kad to podelimo na 12 meseci, usteda je 24.16 evra mesecno . To jeste neka usteda ali od toga zaposleni tesko da ce bilo sta osetiti. A ministar malte ne kaze da je to supstitucija za smanjenje doprinosa i poreza.

Elvir

pre 11 godina

Jesu to iste takse koje su on i njegovi uveli? haha, iz supljeg u prazno a svakog dana se u Srbiji zivi sve gore i za platu se moze kupiti sve manje namirnica. A poskupljenja goriva (cita akciza), namirnica... Ma nama ce da svane kada takvi kao dinkic odu iz ove zemlje.

razocaran

pre 11 godina

U Skupstini narodnoj nista novo ili drugacije? Poluprazne narodno-poslanicke klupe, predsednik skupstine ima neki vazniji posao od svoje funkcije, nema predstavnika vlade cak i za ovakav dnevni red; u raspravi opozicija, upozorava poziciju da ce sutra oni biti na vlasti pa da pozicija vodi racuna kako se izrazava i okrivljuje (kao da ce se vecno smenjivati kurta i murta); upozorava se i prekida diskusija poslanika koji razmislja svojom glavom ako nedvosmisleno iznosi "prljavi ves" ex ministru prethodne vlade...
Nista obecavajuce i od ovog saziva skupstine. Neka nam Bog pomogne.

jasno

pre 11 godina

"..."Ako je bilo zloupotreba (u Fondu) neka se dokaže, ali nemojte da etiketirate nekoga u medijima", rekao je Dulić koji je poslanik Demokratske stranke i naveo da je oko 97 odsto sredstava Fonda potrošeno namenski..."
I tri odsto preostalih je PREVISE! S'kojim pravom trosite pare koje nisu vase?!

Dusan Rakic

pre 11 godina

Mene to više nezanima imam 34 godine privatnik sam 7 godina ošišali su me ko ovcu,dužan sam za doprinose 11 meseci,nemam zdravstveno pošto dugujem državi, imam dvoje dece u depresiji sam ,svaki dan gledam kako jedni druge optužuju i prebacuju krivicu jedni na druge ,otkrivaju se afere u zatvor od velikih lopova niko neide,konkuriso sam za posao u jednom javnom preduzeću gde mi se žena koja je primala prijave smejala i rekla da sam bacio novac na izvod i matične knjige rođenih i državljanstvo pošto se zna ko će dobiti posao,nemam da deci platim spor isključuju mi struju informatiku neplaćam.......itd.
KO IMA ŠTA DA MI KAŽE?Svima njima treba sve po spisku!

ivan78bg

pre 11 godina

"Povećanje PDV-a bez pratećeg smanjenja nameta na rad ( BAŠ ONAKO KAKO JE PREDLAGAO FISKALNI SAVET, sa kojim se ministar finansija slaže, samo ne sada već u nekoj nedefinisanoj budućnosti) će dovesti do povećanja cena, pada potrošnje, posledično pada porizvodnje, što će dovesti do smanjenja poreskih prihoda. Začarani krug."

vladazh

pre 11 godina

@igor78bg

U svici se porez placa opstini u kojoj zivis(kantonu) a placa se i drzavi ali mongo mnogo manji deo(bundessteuer)!
znaci nisi u pravu ......

Milan Zlatic

pre 11 godina

Ovi strucnjaci i politicari diletanti potsecaju me na onog muzikanta,kad su ga pitali:" da li znas da sviras klasicnu muziku" odgovori: " znam,znam
majke mi, Rigoleto,Rigoleto kara li te majka" .

Deki

pre 11 godina

Da li će neka vlas ikada u ovoj našoj Srbiji da predloži otvaranmje firmi koje bi zaposlile radnike i čiji bi proizvod bio prodavan osim u našoj zemlji tako i u inostranstvu.Ovde se samo preliva sa jedne na drugu stranu.Nešto se ukida a na drugu se stranu štampaju pare i tako u krug!

Lepotica021

pre 11 godina

Narod i nikad ne bi rekao da lavovi imaju veze sa energetikom...ali kod prosle vlasti i to je moguce bilo...najbitnije je bilo profitirati ...ali Dulicu hvala bogu trenutak istine je stigao...preispitati ga detaljno i drzati na oku nadalje...

Miljana Miljanica

pre 11 godina

Dok je gladan narod Vas kritikovao svih ovih godina za losu situaciju i besparicu...Svi ste se sito i samouvereno smeskali....profitirali ilegalno...epa doslo je vreme kada morate poloziti racun i objasniti sve rupe u budzetu gospodo bivsi ministri.

Tijanica Ns

pre 11 godina

Treba preispitati sve iz korena....do najsitnijih detalja..narod je isterivan na ulicu go i bos...a deca ostajala gladna...zatvarane su firme i sakom i kapom..radi necijeg profita...ponasali su se bezdusno krajnje.

melanija

pre 11 godina

"..."Ako je bilo zloupotreba (u Fondu) neka se dokaže, ali nemojte da etiketirate nekoga u medijima", rekao je Dulić koji je poslanik Demokratske stranke i naveo da je oko 97 odsto sredstava Fonda potrošeno namenski..." I tri odsto preostalih je PREVISE! S'kojim pravom trosite pare koje nisu vase?! (jasno, 19. septembar 2012 22:08)
po zakonu 3% je namenjeno za dunkcionisanje fonda i zato on govoei o 97% namenjenih u startu za projekte. posle im se doda ono sto ostane nepotroseno od 3%. prosle godine je potroseno za funkconisanje 0.25%. vidi se iz izvestaja na sajtu.