Ponedeljak, 17.09.2012.

22:17

Asanž nedužan u seks-aferi

Ključni dokaz predat švedskoj policiji koji je bio osnova za optužbe protiv osnivača sajta "Vikiliks" Džulijana Asanža za seksualni napad, ne sadrži njegov DNK.

Izvor: Tanjug

Asanž nedužan u seks-aferi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

70 Komentari

Sortiraj po:

Бранко

pre 10 godina

Nisam ni sumnjao da nije nista kriv. Da nije izneo podatke koje blamiraju ameriku i stete joj niko ga ne bi ni pomenuo ni optuzio.

Mića

pre 11 godina

Koji su ovi perveznjaci da čuvaju kondome korišćene pre deset godina. Kako se zvaše seksualna izopačenost prema stvarima? Usput se pitam yar švedsko pravosuđe ne bi trebalo da bude najpravičnije obzirom na njihovu opštu kulturu ili ja šivim u zabludi. Čini se svuda je politika umešala prste pa izgleda da Srbija i nije neki izuzetak.

EU Citizen

pre 11 godina

Čak i da je nedužan, što sud tek treba da utvrdi, to jest, ovoj vesti fali jedan znak pitanba da bi bila objektivno novinarstvo, sasvim sigurno je kriv za bežanje od pravde, i treba da za to odgovara kao i svaki drugi smrtnik. Međutim, ja bih prvi želeo da se ove pravne trivijalnosti završe što pre, da bi se otvorio prostor da ovaj kriminalac odgovara za saučesništvo u krađi i objavljivanju poverljivih informacija koje su vlasništvo vlade i poreskih obveznika SAD i ugrožavanje bezbednosti i života vojnog i obaveštajnog osoblja. Nadam se da ni Mening ni on nikada neće izaći iz zatvora, za primer i opomenu svim sličnim mutivodama koji rade protiv vitalnih interesa zapadne civilizacije.

Milos

pre 11 godina

Ja bih voleo da vidim da se ovolika podrska Nebeskog Naroda, Asanzu, manifestuje zeljom i svesnim naporom da se otvore dosijei Sluzbe Drzavne Bezbednosti. Pa da mi malo vidimo ko je ko ovde kod nas u Srbiji. Ovako mi se cini da vise Srbi njega vole jer je zeznuo Klintonovu, nego zato sto je doprineo bilo kakvoj transparentnosti i slobodi. Ono u stvari sto meni smeta je to stalno nalsadjivanje tudjom mukom i podrska bilo kome ko je protiv SAD-a. Nije bitno sta neces, bitno je sta hoces.

rade

pre 11 godina

EU Citizen zaboravljaš glavno načelo ljudskih prava: SVAKO JE NEVIN DOK SE NE DOKAŽE SUPROTNO. Ti si samo jedan u nizu dokaza da je u EU odavno neonacizam pod plaštom demokratije. U tvom iznošenju jasno se vidi da si ti već osudio čoveka bez ikakvih dokaza. Ustvari ti si samo čist primer indoktriniranosti medijima i neko ko nije u stanju da razmišlja sopstvenom glavom već se opredeljuješ da razmišljaš iz tuđe glave što je voma poželjno u današnjem zapadnom svetu.

Veljko

pre 11 godina

Kahvedzija, malo si skrenuo sa teme. To sto tebe vredja.cinjenica da neko ima drugacije poglede na religiju od tebe, to ne znaci da nije sloboda govora afirmisati takva razmisljanja. Sta bi bilo kada bi mi ateisti rekli da nas vredjaju vasa razmisljanja i zabranili vam da slobodno iznosite svoje stavove? To ne bi bilo u redu, slozices se. Tako isto nije u redu ni ovo sto sad rade u arapskim zemljama. Mi hocemo da iznesemo nasa razmisljanja uato sto smatramo da je to civilizacijski pomak u glavama i niko nas ne sme sprecavati u tome.

trambulino_akrobata

pre 11 godina

@ Daca - podrzavam misljenje.
Jos da dodam - Svedska je u II svetskom ratu [ladno] propustila Hitlerove trupe da napadnu i osvoje Norvesku.

Pera

pre 11 godina

Sad ce da ga tuze, jer odnos nije trajao dovoljno dugo, koliko je doticna iscekivala. kao dokaz ce da bude prosledjena stoperica koja je zaustavljena na 13 minuta i 46 sekundi. Naravno forenzicari ce da utvrde, da je od tog trenutka niko nije pipnuo i da je vreme tada zaustavljeno, oficijalno. Trazice se duga zatvorska kazna zbog pretrpljenog dusevnog bola nezadovoljene zene...
Nastavice se...

www

pre 11 godina

Je li moguće da je istina isplivala na viđelo, od starta se znalo da mu je podmetnuto! Čovjek je tu đe je zbog istine, ipak se dobro dobrim vraća!!!

Ulica Serdar Jole

pre 11 godina

Asanz je CIA-in agent!
(Vlado Banja Luka, 17. septembar 2012 23:52)

U pravu si. Pre nekoliko godina sam video Asanža kako na poljima ispod Kosmaja izvodi čistu vojnu vežbu, pod firmom ''Lova na fazane'' :)

genije

pre 11 godina

Naravno.
Nego, on nije ni optužen za ono što mi podrazumevamo pod silovanjem - iskoristili su neki prastari zakon u kom se seks bez kondoma smatra seksualnim napadom. Lik je spavao kod tih žena danima nakon "silovanja" što su i one priznale kao i činjenicu da su pristale na seks.
Oni njega gone za seks bez kondoma... Da ne poveruješ.

Zlopamtilo

pre 11 godina

Da li iko normalan misli da je eventualna "seks afera" ključna u celoj priči ,da se ceo svet usredsredio na Džulijana Asanža zbog problematičnog seksa u Švedskoj ?

Hemo

pre 11 godina

Asanzu se tuzi jer je u toku noci posle prvog seksa koji je imao sa doticnom i sto ona potvrdjuje da je bilo dobrovoljno, pre ranu zoru jos jednom to uradio, ali doticna tvrdi da mu za taj drugi put niej dala dozvolu. Znaci, u Svedskoj moras da pitas za svaki put, ne samo za prvi put u toku iste noci.

Hollywood

pre 11 godina

Kakav je ovo scenario, ma dosije X je malo dete za ovo, vise ne mogu da pohvatam ko je ovde trostruki a ko cetvorostruki spijun, ko za koga radi i gde su sve ovo zakuvali.

Stefan

pre 11 godina

Prvo priznao da je imao seks sa te dve zene a onda hoce da negira silovanje manjkom DNK na kondomu ... S.Holms bi rekao - jedini moguci zakljucak je da je i on zena. Budalastina kao i sve povezano s njim. Samonazvani predstavnik ljudskih prava bez i toliko morala da prizna da je zakon primenljiv i na njega. Ne'moz ni da ga kritikujes jer je on po (svojoj) definiciji neviniji od Hrista. Krije se u rupi zasticen od strane diktatora koji ne postuje ni ljudsko pravo na zivot a pretvara se da je tu "za covecanstvo". Nije. Tu je za ideologiju koja je gusila nas narod (i druge) vise od pola veka, za kolektivnu ideologiju. Ne, hvala. Sloboda i interest pojedinca je vaznija od bilo kakvog kolektivnog interesa. Svaki pojedinac je jednak ispred zakona. Na sud i suoci se sa optuziteljima - to je moral i jednakost. Traziti specijalna prava i kriti se sa sljamom covecanstva - kukavicluk.
(dusanmal, 17. septembar 2012 23:15)

Draga moja "napredna" nevladina i LDP omladino, pa vi nemate inteligencije da odbranite cinjenicu da je 2+2=4, bolje je da se nejavljate bar na ovakvim vestima. Meni ne smeta, naprotiv. Vasi su komentari uvek dragocen dokaz za suprotno od onoga sto tvrdite.

KAKO KO

pre 11 godina

Čitajte njegovu NEAUTORIYOVANU BIOGRAFIJU, izašla je nedavno i na nasem jeziku - objasnjava odnos sa te dve devojke i ni jedna od njih nije na početku htela da ga tuži, pa se nekako promenilo, a i dobro je da se setite nekih početnih kompjuterskih koraka svih nas.

Preddy Baer

pre 11 godina

Naravno da nemaju i da je sve nameshtaljka kako bi se isporucio u USA. A kada bi bio isporucen tamo, ne bi vishe ni bilo vazhno!

Mladen Mladenovic

pre 11 godina

Mozda su ove "silovane" dame, iz svoje "kartoteke" koriscenih prezervativa, izvukle pogresan primerak. Ocekujem da posle kraceg sredjivanja svoje kolekcije prezentiraju onaj pravi, sa kojim je izvrsen ovaj strasni i bescasni.

NOLE

pre 11 godina

Idi bre dusaneludi potukli se Babalj i Asamoa.
Zivi u svom individualnom svijetu i idi kolektivno u Avganistan pa nauci o tom bivse partnere talibane.Ja zalim za prosli 50 "pacenicki" godina.Asnaz izdrzi.

sin

pre 11 godina

Realno jako da jeste americki covek... Sta je to sto je Asanz pokazao od tajnih dokumenata, izuzev nekih bezveznih traceva... Pa ni jedna jedina ozbiljna depesa... igraju se sa nama...

Realko

pre 11 godina

Sve isplanirano od Amerike. Da se ubaci cijin agent Asanz u Ekvador i pokrade nafta :))).
Ocekujem pluseve od parano... hocu reci teoreticara zavere.

(Ne)pažljivi čitač

pre 11 godina

Niko ne kale da je Asanž nedužan u seks aferi. Ne razumem, kako neko može to da stavi kao naslov kada se lepo u daljem tekstu kaže da je istraga u toku.

Ivan Generalic, slikar naivac

pre 11 godina

Kako da ne. Kad neko pomene Svedsku prva asocijacija je korumpirano sudstvo. Podmetacine su tamo normalna pojava i pravni sistem je u potpunom haosu.
Zasto Britanci, najveci americki saveznici ne isporuce Asanza Americi?

SLK

pre 11 godina

Nikada u zivotu ne bih mogao da pomislim da bih mogao da kazem tako lako i sigurno da neko ko je optuzen za silovanje - nije kriv! Toliko je providno da mu je namesteno, da je sramota raspravljati o tome!

zika

pre 11 godina

nikad on nije ni bio optuzen za silovanje nego za seksualno ugrozavanje, posto se u svedskoj u seksualno ugrozavanje racuna ako si imao sex sa dve osobe u odredjenom vremenskom intervalu a drugoj nisi rekao za skorasnji sex. time je ugrozavas jer si mozda potencijalni prenosilac neke polne bolesti a da toga sam nisi svestan.
ovo za silovanje prvi put sada cujem a bas pratim ovu aferu. mislim da je u pitanju samo los prevod

kako sada ovo?

pre 11 godina

Pa, cekaj zar on nije osuden zato sto NIJE koristio kondom? Koji sada izvestaj kondoma? Ta zenska, sto je kao silovana, sacuvala kondom..pa ga tako cuvala pola godine..pa ga dala na uvidaj..? Da li Imperija stvarno misli da smo SVI mi idioti, mislim istinski IDIOTI?

Слобода Џулијану!

pre 11 godina

Народ Еквадора јасно поручује ишчекујући Асанжа са порукама широм ове лепе егзотичне земље: VIVA LA SOBERANIA ECUATORIANA! Живео независни Еквадор! MUERTE AL IMPERIO! Смрт империји! JULIAN ASSANGE BIENVENIDO A LATINOAMERICA! Добродошао Џулијане у Латинску Америку! Нека му је славна, часна и храбра слобода изражавања и разоткривања!

sale

pre 11 godina

Da li je stvarno neko poverovao da je ovaj covek kriv!?Cak ni Svedsko pravosudje nije podiglo bilo kakvu optuznicu za seksualni napad.Ali tu su britanci da pametuju kao i po obicaju.Nadam se da ce ovaj covek jednog dana mirno setati ulicom, a njegovi protivnici kao i sad mogu samo da mu pljunu pod prozor.
On je knjiski primer slobode govora i medija kao sto je Internet.

dusanmal

pre 11 godina

Prvo priznao da je imao seks sa te dve zene a onda hoce da negira silovanje manjkom DNK na kondomu ... S.Holms bi rekao - jedini moguci zakljucak je da je i on zena. Budalastina kao i sve povezano s njim. Samonazvani predstavnik ljudskih prava bez i toliko morala da prizna da je zakon primenljiv i na njega. Ne'moz ni da ga kritikujes jer je on po (svojoj) definiciji neviniji od Hrista. Krije se u rupi zasticen od strane diktatora koji ne postuje ni ljudsko pravo na zivot a pretvara se da je tu "za covecanstvo". Nije. Tu je za ideologiju koja je gusila nas narod (i druge) vise od pola veka, za kolektivnu ideologiju. Ne, hvala. Sloboda i interest pojedinca je vaznija od bilo kakvog kolektivnog interesa. Svaki pojedinac je jednak ispred zakona. Na sud i suoci se sa optuziteljima - to je moral i jednakost. Traziti specijalna prava i kriti se sa sljamom covecanstva - kukavicluk.

Daca

pre 11 godina

U Svedskoj je redosled prioriteta sledeci: br.1 su zene, br.2 su kerovi, br.3 su macke, br.4 su deca, br.5 su automobili...itd i dosli smo do br.99 e tu se nalaze muskarci. mislim da vam je sad jasno zasto je ova prica trebala da prodje i to bas u Svedskoj.

Petar

pre 11 godina

Nažalost, ispašće da je čovek iz CIA. Da nije, našli bi način da ga optuže i zatvore i da nestane... Ovako je jasno - digla se frka, ispao mučenik, onda mu eto podmetnuto, odbace optužbe... A mi mu posle sve verujemo.

sale

pre 11 godina

Da li je stvarno neko poverovao da je ovaj covek kriv!?Cak ni Svedsko pravosudje nije podiglo bilo kakvu optuznicu za seksualni napad.Ali tu su britanci da pametuju kao i po obicaju.Nadam se da ce ovaj covek jednog dana mirno setati ulicom, a njegovi protivnici kao i sad mogu samo da mu pljunu pod prozor.
On je knjiski primer slobode govora i medija kao sto je Internet.

Daca

pre 11 godina

U Svedskoj je redosled prioriteta sledeci: br.1 su zene, br.2 su kerovi, br.3 su macke, br.4 su deca, br.5 su automobili...itd i dosli smo do br.99 e tu se nalaze muskarci. mislim da vam je sad jasno zasto je ova prica trebala da prodje i to bas u Svedskoj.

Слобода Џулијану!

pre 11 godina

Народ Еквадора јасно поручује ишчекујући Асанжа са порукама широм ове лепе егзотичне земље: VIVA LA SOBERANIA ECUATORIANA! Живео независни Еквадор! MUERTE AL IMPERIO! Смрт империји! JULIAN ASSANGE BIENVENIDO A LATINOAMERICA! Добродошао Џулијане у Латинску Америку! Нека му је славна, часна и храбра слобода изражавања и разоткривања!

kako sada ovo?

pre 11 godina

Pa, cekaj zar on nije osuden zato sto NIJE koristio kondom? Koji sada izvestaj kondoma? Ta zenska, sto je kao silovana, sacuvala kondom..pa ga tako cuvala pola godine..pa ga dala na uvidaj..? Da li Imperija stvarno misli da smo SVI mi idioti, mislim istinski IDIOTI?

Stefan

pre 11 godina

Prvo priznao da je imao seks sa te dve zene a onda hoce da negira silovanje manjkom DNK na kondomu ... S.Holms bi rekao - jedini moguci zakljucak je da je i on zena. Budalastina kao i sve povezano s njim. Samonazvani predstavnik ljudskih prava bez i toliko morala da prizna da je zakon primenljiv i na njega. Ne'moz ni da ga kritikujes jer je on po (svojoj) definiciji neviniji od Hrista. Krije se u rupi zasticen od strane diktatora koji ne postuje ni ljudsko pravo na zivot a pretvara se da je tu "za covecanstvo". Nije. Tu je za ideologiju koja je gusila nas narod (i druge) vise od pola veka, za kolektivnu ideologiju. Ne, hvala. Sloboda i interest pojedinca je vaznija od bilo kakvog kolektivnog interesa. Svaki pojedinac je jednak ispred zakona. Na sud i suoci se sa optuziteljima - to je moral i jednakost. Traziti specijalna prava i kriti se sa sljamom covecanstva - kukavicluk.
(dusanmal, 17. septembar 2012 23:15)

Draga moja "napredna" nevladina i LDP omladino, pa vi nemate inteligencije da odbranite cinjenicu da je 2+2=4, bolje je da se nejavljate bar na ovakvim vestima. Meni ne smeta, naprotiv. Vasi su komentari uvek dragocen dokaz za suprotno od onoga sto tvrdite.

Ulica Serdar Jole

pre 11 godina

Asanz je CIA-in agent!
(Vlado Banja Luka, 17. septembar 2012 23:52)

U pravu si. Pre nekoliko godina sam video Asanža kako na poljima ispod Kosmaja izvodi čistu vojnu vežbu, pod firmom ''Lova na fazane'' :)

SLK

pre 11 godina

Nikada u zivotu ne bih mogao da pomislim da bih mogao da kazem tako lako i sigurno da neko ko je optuzen za silovanje - nije kriv! Toliko je providno da mu je namesteno, da je sramota raspravljati o tome!

zika

pre 11 godina

nikad on nije ni bio optuzen za silovanje nego za seksualno ugrozavanje, posto se u svedskoj u seksualno ugrozavanje racuna ako si imao sex sa dve osobe u odredjenom vremenskom intervalu a drugoj nisi rekao za skorasnji sex. time je ugrozavas jer si mozda potencijalni prenosilac neke polne bolesti a da toga sam nisi svestan.
ovo za silovanje prvi put sada cujem a bas pratim ovu aferu. mislim da je u pitanju samo los prevod

Mladen Mladenovic

pre 11 godina

Mozda su ove "silovane" dame, iz svoje "kartoteke" koriscenih prezervativa, izvukle pogresan primerak. Ocekujem da posle kraceg sredjivanja svoje kolekcije prezentiraju onaj pravi, sa kojim je izvrsen ovaj strasni i bescasni.

Zlopamtilo

pre 11 godina

Da li iko normalan misli da je eventualna "seks afera" ključna u celoj priči ,da se ceo svet usredsredio na Džulijana Asanža zbog problematičnog seksa u Švedskoj ?

Pera

pre 11 godina

Sad ce da ga tuze, jer odnos nije trajao dovoljno dugo, koliko je doticna iscekivala. kao dokaz ce da bude prosledjena stoperica koja je zaustavljena na 13 minuta i 46 sekundi. Naravno forenzicari ce da utvrde, da je od tog trenutka niko nije pipnuo i da je vreme tada zaustavljeno, oficijalno. Trazice se duga zatvorska kazna zbog pretrpljenog dusevnog bola nezadovoljene zene...
Nastavice se...

Hemo

pre 11 godina

Asanzu se tuzi jer je u toku noci posle prvog seksa koji je imao sa doticnom i sto ona potvrdjuje da je bilo dobrovoljno, pre ranu zoru jos jednom to uradio, ali doticna tvrdi da mu za taj drugi put niej dala dozvolu. Znaci, u Svedskoj moras da pitas za svaki put, ne samo za prvi put u toku iste noci.

genije

pre 11 godina

Naravno.
Nego, on nije ni optužen za ono što mi podrazumevamo pod silovanjem - iskoristili su neki prastari zakon u kom se seks bez kondoma smatra seksualnim napadom. Lik je spavao kod tih žena danima nakon "silovanja" što su i one priznale kao i činjenicu da su pristale na seks.
Oni njega gone za seks bez kondoma... Da ne poveruješ.

KAKO KO

pre 11 godina

Čitajte njegovu NEAUTORIYOVANU BIOGRAFIJU, izašla je nedavno i na nasem jeziku - objasnjava odnos sa te dve devojke i ni jedna od njih nije na početku htela da ga tuži, pa se nekako promenilo, a i dobro je da se setite nekih početnih kompjuterskih koraka svih nas.

www

pre 11 godina

Je li moguće da je istina isplivala na viđelo, od starta se znalo da mu je podmetnuto! Čovjek je tu đe je zbog istine, ipak se dobro dobrim vraća!!!

Hollywood

pre 11 godina

Kakav je ovo scenario, ma dosije X je malo dete za ovo, vise ne mogu da pohvatam ko je ovde trostruki a ko cetvorostruki spijun, ko za koga radi i gde su sve ovo zakuvali.

Preddy Baer

pre 11 godina

Naravno da nemaju i da je sve nameshtaljka kako bi se isporucio u USA. A kada bi bio isporucen tamo, ne bi vishe ni bilo vazhno!

Petar

pre 11 godina

Nažalost, ispašće da je čovek iz CIA. Da nije, našli bi način da ga optuže i zatvore i da nestane... Ovako je jasno - digla se frka, ispao mučenik, onda mu eto podmetnuto, odbace optužbe... A mi mu posle sve verujemo.

Realko

pre 11 godina

Sve isplanirano od Amerike. Da se ubaci cijin agent Asanz u Ekvador i pokrade nafta :))).
Ocekujem pluseve od parano... hocu reci teoreticara zavere.

NOLE

pre 11 godina

Idi bre dusaneludi potukli se Babalj i Asamoa.
Zivi u svom individualnom svijetu i idi kolektivno u Avganistan pa nauci o tom bivse partnere talibane.Ja zalim za prosli 50 "pacenicki" godina.Asnaz izdrzi.

sin

pre 11 godina

Realno jako da jeste americki covek... Sta je to sto je Asanz pokazao od tajnih dokumenata, izuzev nekih bezveznih traceva... Pa ni jedna jedina ozbiljna depesa... igraju se sa nama...

rade

pre 11 godina

EU Citizen zaboravljaš glavno načelo ljudskih prava: SVAKO JE NEVIN DOK SE NE DOKAŽE SUPROTNO. Ti si samo jedan u nizu dokaza da je u EU odavno neonacizam pod plaštom demokratije. U tvom iznošenju jasno se vidi da si ti već osudio čoveka bez ikakvih dokaza. Ustvari ti si samo čist primer indoktriniranosti medijima i neko ko nije u stanju da razmišlja sopstvenom glavom već se opredeljuješ da razmišljaš iz tuđe glave što je voma poželjno u današnjem zapadnom svetu.

Milos

pre 11 godina

Ja bih voleo da vidim da se ovolika podrska Nebeskog Naroda, Asanzu, manifestuje zeljom i svesnim naporom da se otvore dosijei Sluzbe Drzavne Bezbednosti. Pa da mi malo vidimo ko je ko ovde kod nas u Srbiji. Ovako mi se cini da vise Srbi njega vole jer je zeznuo Klintonovu, nego zato sto je doprineo bilo kakvoj transparentnosti i slobodi. Ono u stvari sto meni smeta je to stalno nalsadjivanje tudjom mukom i podrska bilo kome ko je protiv SAD-a. Nije bitno sta neces, bitno je sta hoces.

Ivan Generalic, slikar naivac

pre 11 godina

Kako da ne. Kad neko pomene Svedsku prva asocijacija je korumpirano sudstvo. Podmetacine su tamo normalna pojava i pravni sistem je u potpunom haosu.
Zasto Britanci, najveci americki saveznici ne isporuce Asanza Americi?

dusanmal

pre 11 godina

Prvo priznao da je imao seks sa te dve zene a onda hoce da negira silovanje manjkom DNK na kondomu ... S.Holms bi rekao - jedini moguci zakljucak je da je i on zena. Budalastina kao i sve povezano s njim. Samonazvani predstavnik ljudskih prava bez i toliko morala da prizna da je zakon primenljiv i na njega. Ne'moz ni da ga kritikujes jer je on po (svojoj) definiciji neviniji od Hrista. Krije se u rupi zasticen od strane diktatora koji ne postuje ni ljudsko pravo na zivot a pretvara se da je tu "za covecanstvo". Nije. Tu je za ideologiju koja je gusila nas narod (i druge) vise od pola veka, za kolektivnu ideologiju. Ne, hvala. Sloboda i interest pojedinca je vaznija od bilo kakvog kolektivnog interesa. Svaki pojedinac je jednak ispred zakona. Na sud i suoci se sa optuziteljima - to je moral i jednakost. Traziti specijalna prava i kriti se sa sljamom covecanstva - kukavicluk.

trambulino_akrobata

pre 11 godina

@ Daca - podrzavam misljenje.
Jos da dodam - Svedska je u II svetskom ratu [ladno] propustila Hitlerove trupe da napadnu i osvoje Norvesku.

Veljko

pre 11 godina

Kahvedzija, malo si skrenuo sa teme. To sto tebe vredja.cinjenica da neko ima drugacije poglede na religiju od tebe, to ne znaci da nije sloboda govora afirmisati takva razmisljanja. Sta bi bilo kada bi mi ateisti rekli da nas vredjaju vasa razmisljanja i zabranili vam da slobodno iznosite svoje stavove? To ne bi bilo u redu, slozices se. Tako isto nije u redu ni ovo sto sad rade u arapskim zemljama. Mi hocemo da iznesemo nasa razmisljanja uato sto smatramo da je to civilizacijski pomak u glavama i niko nas ne sme sprecavati u tome.

(Ne)pažljivi čitač

pre 11 godina

Niko ne kale da je Asanž nedužan u seks aferi. Ne razumem, kako neko može to da stavi kao naslov kada se lepo u daljem tekstu kaže da je istraga u toku.

EU Citizen

pre 11 godina

Čak i da je nedužan, što sud tek treba da utvrdi, to jest, ovoj vesti fali jedan znak pitanba da bi bila objektivno novinarstvo, sasvim sigurno je kriv za bežanje od pravde, i treba da za to odgovara kao i svaki drugi smrtnik. Međutim, ja bih prvi želeo da se ove pravne trivijalnosti završe što pre, da bi se otvorio prostor da ovaj kriminalac odgovara za saučesništvo u krađi i objavljivanju poverljivih informacija koje su vlasništvo vlade i poreskih obveznika SAD i ugrožavanje bezbednosti i života vojnog i obaveštajnog osoblja. Nadam se da ni Mening ni on nikada neće izaći iz zatvora, za primer i opomenu svim sličnim mutivodama koji rade protiv vitalnih interesa zapadne civilizacije.

Mića

pre 11 godina

Koji su ovi perveznjaci da čuvaju kondome korišćene pre deset godina. Kako se zvaše seksualna izopačenost prema stvarima? Usput se pitam yar švedsko pravosuđe ne bi trebalo da bude najpravičnije obzirom na njihovu opštu kulturu ili ja šivim u zabludi. Čini se svuda je politika umešala prste pa izgleda da Srbija i nije neki izuzetak.

Бранко

pre 10 godina

Nisam ni sumnjao da nije nista kriv. Da nije izneo podatke koje blamiraju ameriku i stete joj niko ga ne bi ni pomenuo ni optuzio.

dusanmal

pre 11 godina

Prvo priznao da je imao seks sa te dve zene a onda hoce da negira silovanje manjkom DNK na kondomu ... S.Holms bi rekao - jedini moguci zakljucak je da je i on zena. Budalastina kao i sve povezano s njim. Samonazvani predstavnik ljudskih prava bez i toliko morala da prizna da je zakon primenljiv i na njega. Ne'moz ni da ga kritikujes jer je on po (svojoj) definiciji neviniji od Hrista. Krije se u rupi zasticen od strane diktatora koji ne postuje ni ljudsko pravo na zivot a pretvara se da je tu "za covecanstvo". Nije. Tu je za ideologiju koja je gusila nas narod (i druge) vise od pola veka, za kolektivnu ideologiju. Ne, hvala. Sloboda i interest pojedinca je vaznija od bilo kakvog kolektivnog interesa. Svaki pojedinac je jednak ispred zakona. Na sud i suoci se sa optuziteljima - to je moral i jednakost. Traziti specijalna prava i kriti se sa sljamom covecanstva - kukavicluk.

Petar

pre 11 godina

Nažalost, ispašće da je čovek iz CIA. Da nije, našli bi način da ga optuže i zatvore i da nestane... Ovako je jasno - digla se frka, ispao mučenik, onda mu eto podmetnuto, odbace optužbe... A mi mu posle sve verujemo.

(Ne)pažljivi čitač

pre 11 godina

Niko ne kale da je Asanž nedužan u seks aferi. Ne razumem, kako neko može to da stavi kao naslov kada se lepo u daljem tekstu kaže da je istraga u toku.

Ivan Generalic, slikar naivac

pre 11 godina

Kako da ne. Kad neko pomene Svedsku prva asocijacija je korumpirano sudstvo. Podmetacine su tamo normalna pojava i pravni sistem je u potpunom haosu.
Zasto Britanci, najveci americki saveznici ne isporuce Asanza Americi?

Daca

pre 11 godina

U Svedskoj je redosled prioriteta sledeci: br.1 su zene, br.2 su kerovi, br.3 su macke, br.4 su deca, br.5 su automobili...itd i dosli smo do br.99 e tu se nalaze muskarci. mislim da vam je sad jasno zasto je ova prica trebala da prodje i to bas u Svedskoj.

EU Citizen

pre 11 godina

Čak i da je nedužan, što sud tek treba da utvrdi, to jest, ovoj vesti fali jedan znak pitanba da bi bila objektivno novinarstvo, sasvim sigurno je kriv za bežanje od pravde, i treba da za to odgovara kao i svaki drugi smrtnik. Međutim, ja bih prvi želeo da se ove pravne trivijalnosti završe što pre, da bi se otvorio prostor da ovaj kriminalac odgovara za saučesništvo u krađi i objavljivanju poverljivih informacija koje su vlasništvo vlade i poreskih obveznika SAD i ugrožavanje bezbednosti i života vojnog i obaveštajnog osoblja. Nadam se da ni Mening ni on nikada neće izaći iz zatvora, za primer i opomenu svim sličnim mutivodama koji rade protiv vitalnih interesa zapadne civilizacije.

Stefan

pre 11 godina

Prvo priznao da je imao seks sa te dve zene a onda hoce da negira silovanje manjkom DNK na kondomu ... S.Holms bi rekao - jedini moguci zakljucak je da je i on zena. Budalastina kao i sve povezano s njim. Samonazvani predstavnik ljudskih prava bez i toliko morala da prizna da je zakon primenljiv i na njega. Ne'moz ni da ga kritikujes jer je on po (svojoj) definiciji neviniji od Hrista. Krije se u rupi zasticen od strane diktatora koji ne postuje ni ljudsko pravo na zivot a pretvara se da je tu "za covecanstvo". Nije. Tu je za ideologiju koja je gusila nas narod (i druge) vise od pola veka, za kolektivnu ideologiju. Ne, hvala. Sloboda i interest pojedinca je vaznija od bilo kakvog kolektivnog interesa. Svaki pojedinac je jednak ispred zakona. Na sud i suoci se sa optuziteljima - to je moral i jednakost. Traziti specijalna prava i kriti se sa sljamom covecanstva - kukavicluk.
(dusanmal, 17. septembar 2012 23:15)

Draga moja "napredna" nevladina i LDP omladino, pa vi nemate inteligencije da odbranite cinjenicu da je 2+2=4, bolje je da se nejavljate bar na ovakvim vestima. Meni ne smeta, naprotiv. Vasi su komentari uvek dragocen dokaz za suprotno od onoga sto tvrdite.

sin

pre 11 godina

Realno jako da jeste americki covek... Sta je to sto je Asanz pokazao od tajnih dokumenata, izuzev nekih bezveznih traceva... Pa ni jedna jedina ozbiljna depesa... igraju se sa nama...

Слобода Џулијану!

pre 11 godina

Народ Еквадора јасно поручује ишчекујући Асанжа са порукама широм ове лепе егзотичне земље: VIVA LA SOBERANIA ECUATORIANA! Живео независни Еквадор! MUERTE AL IMPERIO! Смрт империји! JULIAN ASSANGE BIENVENIDO A LATINOAMERICA! Добродошао Џулијане у Латинску Америку! Нека му је славна, часна и храбра слобода изражавања и разоткривања!

sale

pre 11 godina

Da li je stvarno neko poverovao da je ovaj covek kriv!?Cak ni Svedsko pravosudje nije podiglo bilo kakvu optuznicu za seksualni napad.Ali tu su britanci da pametuju kao i po obicaju.Nadam se da ce ovaj covek jednog dana mirno setati ulicom, a njegovi protivnici kao i sad mogu samo da mu pljunu pod prozor.
On je knjiski primer slobode govora i medija kao sto je Internet.

Realko

pre 11 godina

Sve isplanirano od Amerike. Da se ubaci cijin agent Asanz u Ekvador i pokrade nafta :))).
Ocekujem pluseve od parano... hocu reci teoreticara zavere.

Milos

pre 11 godina

Ja bih voleo da vidim da se ovolika podrska Nebeskog Naroda, Asanzu, manifestuje zeljom i svesnim naporom da se otvore dosijei Sluzbe Drzavne Bezbednosti. Pa da mi malo vidimo ko je ko ovde kod nas u Srbiji. Ovako mi se cini da vise Srbi njega vole jer je zeznuo Klintonovu, nego zato sto je doprineo bilo kakvoj transparentnosti i slobodi. Ono u stvari sto meni smeta je to stalno nalsadjivanje tudjom mukom i podrska bilo kome ko je protiv SAD-a. Nije bitno sta neces, bitno je sta hoces.

kako sada ovo?

pre 11 godina

Pa, cekaj zar on nije osuden zato sto NIJE koristio kondom? Koji sada izvestaj kondoma? Ta zenska, sto je kao silovana, sacuvala kondom..pa ga tako cuvala pola godine..pa ga dala na uvidaj..? Da li Imperija stvarno misli da smo SVI mi idioti, mislim istinski IDIOTI?

genije

pre 11 godina

Naravno.
Nego, on nije ni optužen za ono što mi podrazumevamo pod silovanjem - iskoristili su neki prastari zakon u kom se seks bez kondoma smatra seksualnim napadom. Lik je spavao kod tih žena danima nakon "silovanja" što su i one priznale kao i činjenicu da su pristale na seks.
Oni njega gone za seks bez kondoma... Da ne poveruješ.

zika

pre 11 godina

nikad on nije ni bio optuzen za silovanje nego za seksualno ugrozavanje, posto se u svedskoj u seksualno ugrozavanje racuna ako si imao sex sa dve osobe u odredjenom vremenskom intervalu a drugoj nisi rekao za skorasnji sex. time je ugrozavas jer si mozda potencijalni prenosilac neke polne bolesti a da toga sam nisi svestan.
ovo za silovanje prvi put sada cujem a bas pratim ovu aferu. mislim da je u pitanju samo los prevod

Veljko

pre 11 godina

Kahvedzija, malo si skrenuo sa teme. To sto tebe vredja.cinjenica da neko ima drugacije poglede na religiju od tebe, to ne znaci da nije sloboda govora afirmisati takva razmisljanja. Sta bi bilo kada bi mi ateisti rekli da nas vredjaju vasa razmisljanja i zabranili vam da slobodno iznosite svoje stavove? To ne bi bilo u redu, slozices se. Tako isto nije u redu ni ovo sto sad rade u arapskim zemljama. Mi hocemo da iznesemo nasa razmisljanja uato sto smatramo da je to civilizacijski pomak u glavama i niko nas ne sme sprecavati u tome.

SLK

pre 11 godina

Nikada u zivotu ne bih mogao da pomislim da bih mogao da kazem tako lako i sigurno da neko ko je optuzen za silovanje - nije kriv! Toliko je providno da mu je namesteno, da je sramota raspravljati o tome!

Mladen Mladenovic

pre 11 godina

Mozda su ove "silovane" dame, iz svoje "kartoteke" koriscenih prezervativa, izvukle pogresan primerak. Ocekujem da posle kraceg sredjivanja svoje kolekcije prezentiraju onaj pravi, sa kojim je izvrsen ovaj strasni i bescasni.

Ulica Serdar Jole

pre 11 godina

Asanz je CIA-in agent!
(Vlado Banja Luka, 17. septembar 2012 23:52)

U pravu si. Pre nekoliko godina sam video Asanža kako na poljima ispod Kosmaja izvodi čistu vojnu vežbu, pod firmom ''Lova na fazane'' :)

rade

pre 11 godina

EU Citizen zaboravljaš glavno načelo ljudskih prava: SVAKO JE NEVIN DOK SE NE DOKAŽE SUPROTNO. Ti si samo jedan u nizu dokaza da je u EU odavno neonacizam pod plaštom demokratije. U tvom iznošenju jasno se vidi da si ti već osudio čoveka bez ikakvih dokaza. Ustvari ti si samo čist primer indoktriniranosti medijima i neko ko nije u stanju da razmišlja sopstvenom glavom već se opredeljuješ da razmišljaš iz tuđe glave što je voma poželjno u današnjem zapadnom svetu.

KAKO KO

pre 11 godina

Čitajte njegovu NEAUTORIYOVANU BIOGRAFIJU, izašla je nedavno i na nasem jeziku - objasnjava odnos sa te dve devojke i ni jedna od njih nije na početku htela da ga tuži, pa se nekako promenilo, a i dobro je da se setite nekih početnih kompjuterskih koraka svih nas.

Hemo

pre 11 godina

Asanzu se tuzi jer je u toku noci posle prvog seksa koji je imao sa doticnom i sto ona potvrdjuje da je bilo dobrovoljno, pre ranu zoru jos jednom to uradio, ali doticna tvrdi da mu za taj drugi put niej dala dozvolu. Znaci, u Svedskoj moras da pitas za svaki put, ne samo za prvi put u toku iste noci.

www

pre 11 godina

Je li moguće da je istina isplivala na viđelo, od starta se znalo da mu je podmetnuto! Čovjek je tu đe je zbog istine, ipak se dobro dobrim vraća!!!

Pera

pre 11 godina

Sad ce da ga tuze, jer odnos nije trajao dovoljno dugo, koliko je doticna iscekivala. kao dokaz ce da bude prosledjena stoperica koja je zaustavljena na 13 minuta i 46 sekundi. Naravno forenzicari ce da utvrde, da je od tog trenutka niko nije pipnuo i da je vreme tada zaustavljeno, oficijalno. Trazice se duga zatvorska kazna zbog pretrpljenog dusevnog bola nezadovoljene zene...
Nastavice se...

NOLE

pre 11 godina

Idi bre dusaneludi potukli se Babalj i Asamoa.
Zivi u svom individualnom svijetu i idi kolektivno u Avganistan pa nauci o tom bivse partnere talibane.Ja zalim za prosli 50 "pacenicki" godina.Asnaz izdrzi.

Preddy Baer

pre 11 godina

Naravno da nemaju i da je sve nameshtaljka kako bi se isporucio u USA. A kada bi bio isporucen tamo, ne bi vishe ni bilo vazhno!

Zlopamtilo

pre 11 godina

Da li iko normalan misli da je eventualna "seks afera" ključna u celoj priči ,da se ceo svet usredsredio na Džulijana Asanža zbog problematičnog seksa u Švedskoj ?

Hollywood

pre 11 godina

Kakav je ovo scenario, ma dosije X je malo dete za ovo, vise ne mogu da pohvatam ko je ovde trostruki a ko cetvorostruki spijun, ko za koga radi i gde su sve ovo zakuvali.

trambulino_akrobata

pre 11 godina

@ Daca - podrzavam misljenje.
Jos da dodam - Svedska je u II svetskom ratu [ladno] propustila Hitlerove trupe da napadnu i osvoje Norvesku.

Mića

pre 11 godina

Koji su ovi perveznjaci da čuvaju kondome korišćene pre deset godina. Kako se zvaše seksualna izopačenost prema stvarima? Usput se pitam yar švedsko pravosuđe ne bi trebalo da bude najpravičnije obzirom na njihovu opštu kulturu ili ja šivim u zabludi. Čini se svuda je politika umešala prste pa izgleda da Srbija i nije neki izuzetak.

Бранко

pre 10 godina

Nisam ni sumnjao da nije nista kriv. Da nije izneo podatke koje blamiraju ameriku i stete joj niko ga ne bi ni pomenuo ni optuzio.