Ponedeljak, 17.09.2012.

12:21

Dodik:Ne živim u BiH,ona mi se gadi

Živim u Republici Srpskoj, a Bosna i Hercegovina mi izaziva osećanje gađenja, kaže predsednik RS Milorad Dodik za Večernji list.

Izvor: Vecernji list

Dodik:Ne živim u BiH,ona mi se gadi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

180 Komentari

Sortiraj po:

Vojvodjan

pre 11 godina

Razbijanjem celistve Jugoslavije, razbijena je i celovita BiH. Razbijanjem duha Jugoslovenstva, razbijen je i anacionalni duh Bosanstva a u Sarajevu onaj predivan, metropolitni duh Sarajlija.

Ako nestane Juge, nestaće "stara dobra Bosna" to politički predstavnici SDA nikako nisu umeli ili hteli da shvate pa krenuše u suludu igru protiv još ludjih. Sve ostalo su posledice toga.

Narodi bivše SFRJ pred prve nazovimo demokratske izbore 1990-1991 nisu imali demokratsko iskustvo, viši nivo političke kulture, smisao za promene u Evropi i svetu (pad istočnoevropskog socijalističkog bloka, sjedinjenje Nemačke, EU integracije, pad SSSR i nametanje sile od jedne preostale super sile - USA).
Od svih naroda Srbi, Crnogorci i bosanski muslimani (danas Bošnjaci) su imali najmanje sposobne političare, tih 90'tih da shvate kuda to vodi, šta je dugoročno dobro i da iskoriste ponudu koja se ne odbija (ulazak cele Jugoslavije u EEZ - današnja EU) koja je ponudjena svim republičkim liderima u julu 1991 od strane evropske komisije (to je potvrdio i Kiro Gligorov tada predsednik SR Makedonije - danas BJRM).
Bog (ili priroda) nam je dao divnu, plodnu i bogatu zemlju, blagu klimu, planine i ravnice, jezera, reke i more. Sve nam je dao samo pameti nije...

Zoran

pre 11 godina

..Isti se slučaj potom ponovio u Kozarcu i isto se desilo. Dakle , koriste se legitimna sredstva odbrane ,a to što on mene toliko mrzi pa bi na mene išao i vilama , to je njegov problem , ne moj , moj problem je da se branim , sebe i svoje . Da mi se ne bi ponovila Kozara i Jasenovac i Donja Gradina po ko zna koji put. Nikakva priprema, ideološka potka nije postojala , jer da je postojala , muslimana u BiH ne bi ni bilo danas i ako malo bolje pogledate u sastav RS su ušle uglavnom opštine ili sa većinom ili apsolutnom većinom srpskog stanovništva a opet nisu ušle opštine sa 100% srpskog stanovništva koja su danas mahom u livanjskom kantonu .Tu ima i jedan problem , a to je problem privatnog vlasništva nad zemljom ,a ne pukog broja stanovnika Treba znati da su muslimani uglavnom naseljavali kotline , doline rijeka činom prihvatanja islamske vjere radi komotnojeg života i življenja . Sve ostalo su manje -više srpska sela . Tako da u BiH imate na jako maloj površini brojno stanovništvo ili broj st./km2 dok tamo gdje su srpski krajevi , radi se o velikim posjedima sa jednom porodicom ili manji broj stanovnika/km2 ..... I da dodam , u sastav RS su ušle i one opštine koje su iz prosto strateških razloga morale da budu u sastavu RS , da bi se oslobodile jedinice za druge linije fronta ( jer linija fronta u BiH je bila bliska nekih 1000 km ), da bi se naselilo prognano stanovništvo i da bi se dobila kakva takva forma odbranjive teritorije .

rt.

pre 11 godina

"Stanove su prodavali po cijeni 2,5-3000 KM po kvadratu, a onda kupovali nove u Lukavici po 1000 KM."

A zasto ovi koji su placali 2,5-3000 Km po kvadratu nisu otisli do Lukavice i tamo kupili stan po 1000 KM, ustedeli ojha para? Nesto se cine mnogo inteligentni...

Zoran

pre 11 godina

..... Dodik je legitimno izabrani predsjednik Republike Srpske i ne ulazeći u unutrašnju politiku RS jer je to naš problem i ničiji više , Dodik , govori upravo ono što većina građana RS misli baš kao pravi legalno i legitimno izabrani predsjednik . I to je fakat . fakat je takođe da je RS uređenija demokratskija država i konačno država kojoj da spoljni faktori na to ne utiču , vrlo brzo ispunila sve uslove koje EU postavlja i postala punopravna članica EU .

od So pa do NS

pre 11 godina

Miloradove reci imaju tezinu i dubinu,90 % srpske populacije misli i razmislja kao on i kod nas u Vojvodini i na Kosovu i Metohiji i u Srbiji i u RS i u CG...Respect i hvala sto Srbi posle "promaje" od 20 godina imaju ovakvog jednog politicara.

Zoran

pre 11 godina

Deda mraz ne postoji...
(pazarac, 18. septembar 2012 09:54)
u pravu si , to je ustvari sveti Nikola kojega je potrošačko društvo ili kraće SAD transformisalo u lik Deda Mraza .

nesa

pre 11 godina

Svaka Dodiku cast. Sacuvao je RS. Naravno da mu se gadi sarajevo kada je isto sve ucinilo da tako bude. Njegov plan je jedino realan i isti podrzavaju svi hrvati u BiH.

danguba

pre 11 godina

(Emir, 18. septembar 2012 03:03)

Ne znam šta si ti u školi učio, ali istorija nas uči upravo surpotno. Tačnije, trenutno se ne mogu sjetiti ni jedne države koja stvorena mirnim putem. Kreni od regiona (ne moraš ići daleko u povijest), pa kroz istoriju, npr. do SAD-a...

kljuse

pre 11 godina

Nisam nacionalista, imam prijatelje svih nacionalnosti i vjeroispovjesti, često putujem u Sarajevo poslovno i glasam protiv Dodika, ali smatram da je sve za narode u BiH najbolje rješenje da se raziđemo, barem privremeno. Činjenica je da ogromna većina Srba u RS ne želi da živi u BiH, a ovi sa druge strane nisu učinili ništa da nas uvjere u suprotno, čak šta više, svesrdno se trude, da nas otjeraju od sebe, upornim instistiranjem na priznavanju krivice, podsjećanjem na rat i žrtve...
Poenta je da počistimo i uredimo svoje dvorište, otjeramo ove lešinare koji nas pljačkaju proteklih 15 god., a onda kad stvorimo normalne okvire za život, možda se opet spojimo...
Ne sviđa vam se BiH kakva je sada, sa entitima, ne želite da se RS odcjepi, a ne vidim drugog načina osim sile, da ostvarite svoje ciljeve, stvorite unitarnu državu, to bi značilo novi rat, žrtve, protjerivanje Srba...

Zoran

pre 11 godina

...kakva je BiH kao država sa ono zajedničkih institucija koje su na nivou BiH je riješavanje problema razgraničenja u ovom slučaju na teritoriji opštine Kostajnica gdje rijeka Una mnogo meandrira,a neki kreten nije vukao granicu sredinom korita rijeke već povukao pravu liniju("osrednjio" tu "sinusoidu").Tako da ima se problem seljaka koji posjeduju zemlju na jednoj ili drugoj strani.Naravno da bi tako nešto odavno bilo riješeno da se taj graični problem ne nalazi u , gdje ? Republici Srpskoj,naravno.A ministarstvo spoljnih poslova je na nivou BiH odnosno u Sarajevu.Ako je ministar Srbin,zamjenik je....i tako po nacionalnom ključu.Ne treba napominjati da svi niži službenici su sarajlije odnosno muslimani.I tako , jedna strana opstruira druge,u inostranstvo idu sve tri člana predsjedništva koji se bore za interese građana koji su ih izabrali.Tako da danas,Izetbegović je više u Carigradu nego u Sarajevu jer zna da je odmah i u Vašingtonu,Dodik u Tel Avivu ili Moskvi,Čović u Njemačkoj i zemljama EU,vatikanu......i svako optužuje onu drugu stranu....i tako.Suština je da BiH postoji još samo u dokumentima,da su odrasle nove generacije koje su rođene u Republici Srpskoj ili Federaciji BiH.Oni su jedni drugima stranci,baš kao Srbija i Hrvatska.Postoje tu neke nvo koje dobijaju pare da bi stvorile lažnu sliku multietničnosti,ali one nisu dio populacije koja vodi rat .

vesko

pre 11 godina

Živiš ti kume najviše vremena na Dedinju i isto mi se kao Srbinu gadiš.
Mislim da neće biti cenzure jer je nije bilo ni za naslov.

emir

pre 11 godina

Šta kaže Nikola,granate Armije BiH su padale i po srpskom sarajevu i to u "većem" broju nego granate VRS po Sarajevu?Šta reče i ostade živ? U Sarajevu poginulo skoro 12 000 ljudi a u srpskom Sarajevu ni par stotina.Vojnike VRS koji su bili na položajima i napadali grad nećemo računati.Zatim,u Sarajevu je 1991 živjelo 157 000 Srba u 10 sarajevskih opština među koje spadaju i Pale.Ako je Krajišnik naredbom iselio 100 000 Srba iz Ilijaša,Vogošće,Ilidže na područjima Sarajeva koja je kontrolisala VRS je ostalo da živi 20 000 Srba,dakle,srpska vlast je kontrolisala 120 000 sarajevskih Srba.U Sarajevu još živi i radi 25- 30 000 Srba.desetak hiljada sarajevskih Srba se ispalilo van Sarajeva.I šta je tu problem? U Banja Luci nije ostalo ni 200 Bošnjaka,sve im džamije srušili i prave se naivci.

Emir

pre 11 godina

Srbi u BiH ne osecaju se svom na svom i oni nisu svom na svom oni znaju da su u i na tudjoj zemlji tako da ce tz. rs nestati kao sto su sve tvorevine koje su stvorene na nasilju i zlocinu ne odrzive i kako je nastala tako ce i da nestane samo nadam se ne na nacin na koji je stvorena... sve druge opcije su iskljucene i mi to svi veoma dobro znamo ....a sto se tice Dodika on ce u zatvor nece dugo proci !

Banjaluka

pre 11 godina

Kad smo ovog mafijasa pustili u Banjaluku da nam skine Karadzica s ledja, napravili smo gresku vecu nego kad smo pustili da nas Karadzic uplasi, i raseli i popljacka 95% Banjaluke...

drugtito

pre 11 godina

Ja sam iz Sarajeva, pa cu te uputiti u par stvari. Nazalost ja sam proveo 1100 dana pod opsadom, a sta sam prezivio, to ja znam.

I pored tog pakla, u Sarajevu nije unistena NIJEDNA crkva, i zbog toga nije bilo razloga da se grade nove, sto je velika razlika u odnosu na Banjaluku gdje su dzamije srusene, pa su morale biti ponovo izgradjene.

Pogledaj popis stanovnista u Banjaluci iz 91, pa se upitaj kako to da sada tamo zivi 85% Srba, a nije bilo ratnih dejstava.

Siguran sam da znas odgovore na ovo sto sam naveo.

A sto se tice Srba u Sarajevu. Najvecim dijelom im je vracena imovina, i ista je prodata. Stanove su prodavali po cijeni 2,5-3000 KM po kvadratu, a onda kupovali nove u Lukavici po 1000 KM. Ti sracunaj zaradu. A Lukavica je povezana trolejbuskom vezom sa Sarajevom. Isto je i sa kucama koje su prodavali. To su nepobitne cinjenice.

Ne kazem da prilikom povratka, nije bilo problema, neugodnosti i sl. ali ni blizu onoliko koliko se pokusava prikazati.

Znas li da u Sarajevom svkodnevno dolazi raditi 6000 Srba, iz okolnih mjesta (Pale, Sokolac, Lukavica,itd...), pa ti vidi koliko se porodica hrani od toga. I ja nisam nikad cuo da je neko rekao, ja necu u Sarajevo na posao.

A kako si napisao da su te otkacili zato sto si imao krst, evo ja te pozivam da budes moj gost, i provedes 3 dana u Sarajevu, sa ili bez krsta, tvoj je izbor.

I za kraj, ovdje se LJUDI slobodno slobodne kreću, druže, provode, itd..a budale nisu nigdje dobrodosle, ma kako im bilo ime.

Vojvodina

pre 11 godina

Nisam učestvovao u ratu, ako je to uopšte bitno. Srbin sam iz Vojvodine od mnooooogo generacija tj. vojvođanin. Bio sam u muslimanskom delu Sarajeva. I poslom i da vidim šta je i kako je posle svega. Nisam imao direktnih neprijatnosti. Ipak, hvala lepo. Ne više, ako ne moram (posao za stranog poslodavca). Čovek govori ono što jeste, a to što se nekima ne sviđa... Molim lepo.

mico

pre 11 godina

Čuj ovog stručnjaka "možda zato što je SFRJ bila drugačije uređena od sasašnje BiH". Pa sve republike bivše SFRJ su mogle samo da sanjaju da imaju položaj kakav ima Republika Srpska u BiH! Po ustavu BiH Republika Srpska nema samo Ministarstvo inostranih poslova i stolicu u UN-u! Kada pričate o BiH prvo uzmite pa pročitajte Ustav BiH i Ustave entiteta. Pogledajte nadležnosti entiteta. Manje ćete lupati gluposti!!!

danguba

pre 11 godina

Jeste bio rat, jesu Srbi počinili velike zločine, jeste stradalo više Bošnjaka, a onda smo dobili mir i državu kakvu imamo danas.
Činjenica je da 99% Srba iz RS danas ne želi da živi u unitarnoj Bosni, isto važi i za Hrvate. Onda imamo Bošnjake koji kao žele jedinstvenu Bosnu, ali ako je ikako moguće bez ova druga 2 naroda, jer im tobože samo smetaju i stvaraju probleme. Sve vrijeme nakon rata potenciraju svoju ulogu žrtve, ne traže pomirenje, već priznanja krivice, svođenja računa i sl. Za to vrijeme su proćerdali silne milione donacija i pomoći, od Federacije napravili spoemnik birokraciji i neučinkovitosti, ogrezli u korupciji, nepotizmu, kriminalu, vjerskom fanatizmu (bez pretjerivanja)...
Pitam vas, zašto bi bilo ko poželio da živi u takvoj državi?

Prelepi

pre 11 godina

Ako prihvatamo medjunarodno pravo i rezolucije(1244) u pitanju kosova,moramo isto tako prihvatati medjunarodno pravo i dejton kad se radi o BIH.
To nije vise stvar ni prava,vec politicke zrelosti i zdravog razuma.
Sa druge strane svi mi znamo da mi imamo daleko veci interes u pripajanju RS nego od samog Kosova.
Ali ako vec ocemo da postignemo najveci mogu cilj(ekonomski,politicki itd) po nasu drzavu,trebali bi da guramo politiku podele Kosova dok ne dobijemo sever,a onda da krenemo u politiku otcepljenja,pa onda pripajanja RS-a.
To nalaze neka elementarna politicka mudrost,do deljenja kosova,obaveza svakog racinalnog coveka je da javno ne podrzava otcepljenje RS-a jer ona mozemo da se pozdravimo sa severom Kosova,nakon podele okrecemo drugi politicki list vezan za RS i pricamo potpuno drugu pricu.
Ako se neko buni sto to deluje malo licemerno evidentno nema pojma sta je politika(unutrasnja/spoljna svejedno),i da je u njoj manjak morala ne samo uobicajen,nego i neophodan.

Kal Drogo

pre 11 godina

@Sarajevo
Аргументи су ти нетачни. У Сарајеву је живело пре рата око 160.000 Срба, данас у федералном Сарајеву 4-7.000, у Бања Луци је 91. живело 29.000 Муслимана, данас живи 7-10.000 Бошњака, број Бошњака у Б.Луци је умањен за око 3 пута, број Срба у Сарајеву око 30 пута, приметна је разлика. Уосталом попис је требао бити 2001.године и то би потврдио, опструисала га је бошњачка страна, опструише га и данас, баш јер би се потврдили моји изнасени подаци.
Ако бројима цркве и џамије, данас у Бања Луци постоји 15 џамија (без Ферхадије која је у изградњи), у фед.Сарајевју које је ипак веће 2 православне цркве.
Истина јесте да су током рата на уже Сарајево падали пројектили испаљени са положаја ВРС, као што је истина да су падали пројектили на српско Сарајево (у истом и већем броју) испаљени са положаја АБиХ из самог ужег Сарајева.
Добро, тако је било, данас имамо нашу вољену Републику Српску, каква је таква је, наша је, а барем ти не бери бригу шта ће бити са овом нашом Српском, имате своје двориште, своју ФБиХ, гледајте своју бригу.

NIkola

pre 11 godina

Mogla bi ovde malo da prestanu debilna poredjenja Banja Luke i Sarajeva. Poredite etnicki ociscen grad Sarajevo sa Banja Lukom u kojoj zivi 15% muslimana. Vidim neko ovde govori kako je u BL sruseno 16 dzamija za vreme rata, prvo moj gospodine koji ocigledno nista ne znas meni su vazniji ljudi od dzamija, a drugo ako cemo vec o dzamijama i crkvama, da jesu srusene i vecina ih je obnovljena. Drugo, da u Sarajevu nije srusena niti jedna crkva, ali su svi Srbi proterani i niti jednom nije vracena imovina. Boze gde ja zivim, uzeo covek i prebrojava crkve. Svi lepo treba da se pokrijete usima i cutite o onome o cemu nemate blage veze. Ajmo sad slobodno 185 minusta dezurnih dzabalebarosa koji nogom nisu krocili dalje od svog parkica.

PS Ako ima neko sa Vrbanje, meni tamo tetka zivi, zna kako je kad u pet ujutru zapeva hodza. Nije da mi smeta, al toliko o nekorektnosti Banja Luke prema muslimanima.

pravoslavni sloven

pre 11 godina

Rodjen sam kao srbin u Crnoj Gori ali vremenom citajuci komentare "evropejskih" srba iz kruga dvojke zakljucih da ja ne pripadam tom narodu. Ako oni predstavljaju srpski narod ne pise vam se dobro bivsa braco srbi. Pozdrav za Republiku Srpsku koja je jedina prava srpska drzava.

slepciqkjwb6h

pre 11 godina

Na stranu srpski sovinisti i autosovinsti ili bosnjacki sovinisti koje ovde komentarisu ali meni su najsmesniji ovi dezurni albanski aktivisti koji se ovde javljaju?! Na Kosovu su etnickim ciscenjem, zlocinima, otimacinom i pljackom napravili jednu etnicki cistu paradrzavu, porusili ko zna koliko srpskih crkava i manastira, oskrnavili sva srpska groblja, za premijera imaju notornog kriminalca sa milionskom imovinom i ratnog zlocinca Tacija ali uprkos svemu tome, oni kao nesto kritikuju Dodika!? Teska komedija...

mila1

pre 11 godina

Meni se gadi Dodik i svi oni koji rasturaju moju zemlju. Bosna je postojala i prije dolaska Turaka na Balkan, nije nikakva izmisljena zemlja, nametnuta silom, vec sasvim normalna zemlja u kojoj je moglo sasvim normalno da se zivi do raspada YU. Raspadom YU, Srbija je htela sto vecu Srbiju i krenuli su u rat. Nisu samo Srbi krivi ali ko je najvise koristi izvukao iz rata u Bosni? Ko je imao najvise zrtava? Zasto bi najvise zrtava bilo na najbrojnijoj strani? Zato sto ta najbrojnija strana nije ni bila spremna za rat kao sto su drugi bili.

cento

pre 11 godina

Jedino zasto je ta kvazi tvorenja RS ostala je zbog Milosevic jel je vas spasio kada je potpiso daytonski sporazum za mir jel ako nije pristao zaversili bi kao krajisnici u hrvatskoj. HV bila 23 km ne blize od banje luke zato budite sretni sto imate.
(Anton, 17. septembar 2012 20:06)

Nakon NATO bombardovanja RS-a,svi glumite junačine i vi i muslimani.Kad će te shvatiti da se RS morala svesti na 49% i da nikakvo vaše ''junaštvo''nije dovelo do toga.U to vrijeme BL je bila puna vojske ali je naređenje bilo da se ostane u kasarnama što znači da je sve bilo unaprijed dogovoreno.Zato budite zahvalni NATO paktu što imate to šta imate.
Kad već spominjete Dodikov nacionalizam,onda spomenite i izjave Cerića i Zukorlića (ali oni po vašem mišljenju promovišu ljubav i multikulturu).I još da kažem po pitanju granice,pogledajte sve i jednu mapu u zadnjih 10g. i vidjećete da je na sve i jednoj ucrtana granica RS a to je tražila i MZ da se precizno nacrta linija razgraničenja između RS i FBiH (jedan od uslova mape puta za EU).A izjave tipa da je BiH vječna , pa i Rimljani su govorili da je Rimsko carstvo vječno ali ga nešto nema.

mila

pre 11 godina

"To je Bošnjake uverilo da su oni žrtve i da imaju pravo na više od druga dva naroda. To nije istina, bilo je žrtava na svim stranama, a kod Bošnjaka je taj broj veći, s obzirom na brojnost tog naroda", smatra Dodik.

Ako Bosnjaka ima najvise, zar nije bilo logicno da oni budu i najaci u ratu i da najmanje stradaju a ne da imaju najvise zrtava. To se nije desilo samo zbog toga sto su Srbi imali vise oruzja i sto su se spremali za rat u Bosni. To da su imali vise oruzja je i sam Dodik rekao u jednom intervju-u. Na osnovu cega onda krivite taj narod? A sto se tice prava Bosnjaka u RS, muka mi je od tih prava. Cjeli Prijedor je prepun spomenika zrtvama sprske nacionalnsoti i to vojnim zrtvama a nema ni jedne ploce ili spomenika civilnim zrtvama nesrpske nacionalnosti. Jednostavno nije im dozovoljeno da tamo nekog podsjecaju na ono sto su im radili '92. Skoro nista se ne ulaze u mjesta gdje su povratnici u PD... Naravno Dodik to ne vidi, dodje i isprica svoju pricu i vi svi to vjerujete i podrzavate - ali daleko je to od istine.

Zoran

pre 11 godina

(Anton, 17. septembar 2012 20:06)

...dobro.zašto niste postupili po vojničkoj logici , ili uopšte logički . Zar može jedan paraf da zaustavi tolike gradijske brigade iz Hrvatske ? Evo,ušli ste npr.u Mrkonjić Grad poslije potpisivanja primirja 9.10.1995. u dejtonu,tako i 5. korpusa tzv. armije bih u sanski most. Ne treba ni govoriti da je bar 80 % ostalih ubijeno.Zašto prosto niste nastavili ili je možda problem u nečemu drugom, da nije problem možda u tome što ste bili pješadija pentagona.Ja sam recimo imao iskustvo da nas predatori nadlijeću oko 15 , a da artiljerijski napad počne u 20 sati . Zar nije činjenica da ste u autobusima ušli u Knin i da ste nakon toga ubijali preostale starce , palili sela . To kaže film jednog Hrvata koji je , smrtno stradao u saobraćajnoj nesreći , a film se zove oluja nad Krajinom . Pa Glez fon Horstenau(nikako da dođem do tih memoara),došao je u Zagreb kao veliki prijatelj ndh i Hrvata , na kraju rata je izvršio samoubistvo , bio je svjedok neviđene do tada , monstruoznosti.U tom smislu mi Srbi smo se za svoj biološki opstanak na našoj zemlji u Hrvatskoj i BiH zapravo borili čitavo vrijeme sa SAD.Svako zna , ptice pjevaju na grani da je vaš rat vodio MPRI , organizacija penzionisanih generala SAD iz zalivskog rata . Pokrij se po glavi i... Dužni ste nam ..mnogo ...a naplata će doći,bez sumnje .

Dragan Pavlovic

pre 11 godina

Svako stado ima predvodnika.Izdresiran je tako da kad stado ide na klanje navede ga kroz prolaz,on se skloni kroz napravljenu kapiju a svi zavrse pod nozem.Predvodnik jede minjone i ceka drugu turu.Tako i ovaj cinkaros iz studentskih dana ima odstupnicu na Dedinju u komsiluku ostarelih i penzionisanih predvodnika.A ovce ko ovce.

Leksa

pre 11 godina

Dragi moji Bosnjaci i Hrvati iz BiH koji ovde ostavljate komentare,ajde da se nesto dogovorimo. Tvrdite da je misljenje predsednika R. Srpske Dodika usamljeno i ekstremisticko, a ja opet mislim da niste u pravu. Koji je onda najpravedniji nacin kako da proverimo na cijoj strani je istina? Najobjektivniji i najdemokratskiji nacin da saznamo misljenje vecine, svuda u demokratskom svetu zove se referendum.
Crna Gora je bila u federaciji sa Srbijom, bas kao sto je R. Srpska u federaciji sa Muslimansko-hrvatskom federacijom, i na kraju joj je dozvoljeno da organizuje referendum o svom buducem statusu (2. za poslednjih 15 god.), i po kojoj logici pitam ja vas, onda to nije omoguceno i R. Srpskoj? Moze evo da bude jos stroziji od crnogorskog, da se odluci tzv. "ustavnom vecinom", tj.da 75% gradjana mora da se izjasni za napustanje BiH, da bi odluka bila vazeca! Jel to nije pravedno?
I jos nesto da porucim nasoj dragoj braci Bosnjacima. Tako kao sto Srbi nisu nikako mogli na silu da nateraju Albance sa Kosova da zive sa njima u jednoj drzavi Srbiji, tako ni vi nikako necete moci na silu da naterate bosanske Srbe, da zive sa Vama u BiH.
I uopste, kako mozete i vi sami, da budete ponosni na takvu drzavu, u kojoj na primer skoro polovina drzave navija za reprezentaciju susedne drzave, a zvizdi svojoj himni!?

realan

pre 11 godina

zaplakala bosna zaplakala svakom covjeku dusu dala i sve sto je imala,zalosno je kad neko pljuje po ruci koja ga hrani zalosno da zalosnije ne moze biti.
P.S.pozdrav za sve dobre ljude.

borislav

pre 11 godina

S jedne strane, Dodikova izjava je, u najmanju ruku, nezrela, neprimerena... to ne bi smeo govoriti visoki politcar u toj istoj BiH
S druge strane, ne mogu verovati kako okrecu teze ovi Antoni i slicni komentatori koji kazu otprilike da se Srpska treba zahvaliti Americi i Slobi sto uopste postoji, jer bi oni uzeli BL, i slicno...
Ti isti Amerikanci su namestali rat prethodnih 4 godine da se odvija kako oni zele, taj isti Milosevic je zaustavljao ratobornije Srbe da ne naprave dar-mar po Bosni i Hrvatskoj. NATO je bombardovao Srve i naoruzao Hrvate i sad kao "oni su sredili stvari, da HV ne uzme Banju Luku"

Bogdan

pre 11 godina

Njegovo je pravo da kaže šta misli a misli da mu se gadi ovakva BiH i ovakvo Sarajevo koje srbi iz RS zbog atmosfere i načina života kojim se u njemu živi zovu Teheran.Da budem iskren meni se više od BiH gade moji sunarodnici(živim u Srbiji) koji na ovom forumu zastupaju muslimanske interese(i američke naravno) Na njihovoj strani ceo svet sa sve Andželinom DŽ. , pa da se i vi pridružite. HRABRO, ČASNO

Dzabe i Turska

pre 11 godina

Zapad najvise boli sto je Dejtonskim sporazumom stvorena Republika Srpska.To je ,,nazalost,, najvece dostignuce Slobodana Milosevica. Na sve moguce i nemoguce nacine pokusavali su, a i dalje pokusavaju da je uniste. Dok se narodi unutar Bosne medjusobno ne dogovore na ovaj ili onaj nacin sve je uzaludno.

Pijani gost

pre 11 godina

@(Dejan, 17. septembar 2012 12:47)

Ti stvarno nemas pojma!! Apsolutno da u Banjaluci ima vise srba (recimo da oko 85% stanovnika cine srbi) ali svaki bosnjak ima veca prava nego srbi u Sarajevu. Pa oni su zasticeni ko polarni medvjedi...pravi im se Dzamija u centru grada...a da ne pominjem to da na teritoriji grada postoje izmedju 10-15 Dzamija. U dva gradska naselja gdje vecinsko stanovnistvo cine bosnjaci su ulozeni milioni u infrastrukturu, obnovu i razvoj itd. A najbitnija razlika je ta sto se svaki bosnjak Banjalukom moze slobodno kretati dok za srbe u Sarajevu i nisam bas siguran da mogu!!!

kurrizi

pre 11 godina

zar nije ovih dana Taib Erdogan predsednik Turske rekao da granice BH su nedotaklive jer zato imamo tapije, to ste vi objavili jer ja samo b92 gledam i citam. Gospodin DODIK svojom retorikom samo zavadjuje narode ex Jugosllavije, nishta nedoprinosi njihovom pomirenju, tu politiku ja nazivam trulom politikom. Gospodin Dodik treba dobro da zna da vishe nepostoji JNA nego postoji NATO koja je zaduzhena za mir na Ballkanu hteli ili nehteli mi.

Nadica

pre 11 godina

Ovaj gospodin sto kaze da je plata u Republici Srpskoj i Banjaluci veca nego u Srbiji i Beogradu ocigledno nebi umeo da objasni otkud onda toliko njegovih jarana i zemljaka u toj istoj Srbiji i Beogradu i svi nesto mute,sredjuju,zavrsavaju,imaju dvojna drzavljanstva velicaju svoj zavicaj itd....

Dino-NYC

pre 11 godina

Dodik dakle zastupa istu onu politiku veliko-srpskog projekta koju je pod Milosevicevim okriljem poceo Radovan Karadzic. Dodik trazi osnivanje Herceg-Bosne (valjda iz ljubavi prema Hrvatima), nako sto je uspostavljena Republika Srpska ciji su osnivaci u Hagu zarad nacina na koji je osnovana.

Dodik prica o etnickom ciscenju Sarajeva? Molim? Pa etnicko ciscenje su izmislili Karadzic i Mladic a Sarajevske Srbe su non stop pozivali da idu iz Sarajeva i pridruze se "svojima".

I nisu Bosnjaci stradali jer su "najbrojniji" (kakva drskost) vec zato jer su ih zdusno ubijali Karadzicevi Srbi, pa Hrvati i zato jer su ovi (Bosnjaci) naivno nepripremljeno vjerovali da im komsije tako nesto nece uraditi.

Srebrenica, ubijanje preko 1500 djece u Sarajevu - to je kamen temeljac Republike Srpske.

Molim vas, zamislite danas da postoji Republika Jasenovac - kako bi se osjecali Srbi? Bili bi uzasnuti naravno, sa velikim pravom.

Republika Srpska nije "odraz zelje srpskog naroda" vec entitet nasta na zlocinu i masovnim ubistvima ne-srba. A to sto bi sad Dodik da "opere" istoriju, da uvuce Hrvate u svoj zlocinacki "podhvat" guranjem legalizacije herceg-bosne (koja je i srbie i bosnjake ubijala) to je sad druga prica.

Vise puta sam rekao, i opet cu da ponovim. Bosanski Srbi manipulisu srpstvom da bi opravdali svoju bruku i sramotu. Zoran Djindjic tesko da bi podrzao ubistva u Srebrenici ili ubijanje djece snajperima.

Ako je Dodik=srpstvo onda je Djindjic umro za nista.

gadiš mi se

pre 11 godina

Kao neko ko je istjeran iz grada u kojem je prije rata živjelo 65% Bošnjaka, a danas ih tamo ima oko 5% (koji su usput rečeno, isključeni iz svih sfera života),mogu jedino reći da mi se gadiš i ti i ta tvoja genocidna tvorevina. Višegrad, Foča, Vlasenica, Bratunac, Srebrenica, Zvornik, samo su neka od mnogih mjesta koja danas pripadaju RS-u,a u kojima je prije rata Srba bilo između 35-40%. Danas su tamo apsolutna većina. Hoćeš reći da su Bošnjaci dobrovoljno otišli kako bi tebi ispunili dječački san da budeš paša laktaškog pašaluka?
I ti Milorade pričaš da u Sarajevu nema Srba!Pa kako će ih biti,kada ih je, sjećamo se dobro, tvoj ideološki guru, Momčilo Krajišnik, poveo u izbjeglištvo iz opština koje su Dejtonskim sporazumom pripale Federaciji, uz poruku "da ne ostave ni saobraćajni znak", as što nisu mogli ponijeti, uništili su, stanove su palili na Grbavici. U sarajevu, u opštinskim i kantonalnim administracijama ima više zaposlenih Srba nego Bošnjaka u čitavoj RS. Ti vrtiš istu ploču, ne zanimaju te fakti.
Narod je gladan, a ti mu jedino možeš ponuditi poneku otrcanu nacionalističku parolu, lažnu nadu u referendum.

Kvazimodo Sorabius

pre 11 godina

Divos@, svaka čast za egzaktne podatke.
Ovim koji se stide da se potpišu pravim imenom pa podvaljuju sa Srpskim, neka - verovatno su vam đedovi se tako i zvali.
Ovde tobožnji srbin piše uporno "KaraDJić", a jado nikako da skonta da ga tako zovu muslimani - Srbi kažu KaraDŽić.
Na uvećan broj žrtava muslimana presudno je uticao obračun između samih muslimana u Cazinskoj Krajini, ali i u Zapadnoj Bosni; pa najkraviji okršaji su bili između Hrvata i muslimana u Srednjoj Bosni!
U okršajima sa Srpskim odbrambenim snagama čak je neuporedivo manji broj od mogućeg, jer Srbi NIGDE nisu kretali u ofanzivu na teritoriju koja nije bila njihova! Po posedovnim listovima.
Konačno, i iz ovih komentara, pa i potpisanih kao "lala", "Grigorije" - još da se doda Camblak, hehe - jasno je ZAŠTO muslimani neće SVOJE - hoće Bosnu bez Hrišćana!
Problemi su van Bosne: američki visoki službenik decidirano je rekao da U EVROPI NEĆE BITI ISLAMSKE DRŽAVE. Rat jeste bio građanski - pucali su jedni na druge u Dobrinjama, po Ilidži, Vogošći, Neđarićima, a muslimani počinjali prvi.
I da - da se ne zavaravaju velikomuslimanski elementi - u nekom novom ratu se Srbi ne bi držali svojih granica već bi pokorili celu Bosnu.
Vremena su se u svetu promenila, nema na vlasti Eljcina i njegovog "kazačoka" pred Bušom. Mislim kada bi Hrvati i Srbi se ujedinili pa podelili Bosnu na Pravoslavni i Rimokatolički deo - svi bi odahnuli.
O ovoj ideji se češće priča u nekim parlamentima Evropskih država, u Nemačkom na primer.

Faust

pre 11 godina

Ma stvari su jasne, gdje god odu vani muslimani nas blate i uvlace se strancima ne bi li zadrzali status zrtve. Medjutim i vani sve vise uvidjaju ko je vredniji i ko im je i tamo bolji radnik a ko samo kukumavci i ogovara. U to sam se licno uvjerio vise puta prilikom boravka u Austriji ili Njemackoj npr. Mi koji zivimo u tzv. BiH najbolje znamo kako nam je. Mi smo dezurni krivci, cetnici, divljaci, lopovi itd a oni su nevinascad, postenjacine, patriote itd. BiH je duboko podijeljena zemlja i onaj ko to ne vidi ili je slijep ili je glup ili se nada necem nemogucem. Dodika licno nesto ne preferiram, ali kad su u pitanju medjunacionalne relacije on je jedini covjek cija rijec ima odjeka i kod njih i kod nas. Oni ga mrze i cijene istovremeno a mi ga cijenimo i dajemo mu podrsku do samog kraja.

Goxy Bg

pre 11 godina

Pojedinci sa one strane Drine koji ovde ostavljaju komentare o tome kako je standard u Republici Srpskoj veci nego u Srbiji su mi pomalo smesni,nije mi samo jasno po kojoj to statistici kad je Bosna a i RS po svim pokazateljima na dnu lestvice a da ne govorim koliko je samo ljudi iz Republike Srpske u Srbiji i Beogradu pa ne mozes proci ulicom a da ne cujes Bosanski akcenat a ja ne znam bukvalno nikoga koje iz odavde otisao da zivi ili radi kod vas.Pozdrav

Anton

pre 11 godina

milodar budimirkovic

Jedino zasto je ta kvazi tvorenja RS ostala je zbog Milosevic jel je vas spasio kada je potpiso daytonski sporazum za mir jel ako nije pristao zaversili bi kao krajisnici u hrvatskoj. HV bila 23 km ne blize od banje luke zato budite sretni sto imate.

Sarajevo

pre 11 godina

Gospodin Dodik nema šta drugo da ponudi osim nacionalnih tenzija. Sve je rasprodao, a pare potrošio. Pozdrav svim ljudima dobre volje...

Room

pre 11 godina

Ne znam kako mora biti referendum na nivou BiH, pa kad su se ocjepljivale Slovenija, Hrvatska i BiH od SFRJ i onda referendum nije bio na nivou SFRJ već samo na teritorijama tih Republika
(sina, 17. septembar 2012 18:11)

Mozda zato sto je SFRJ bila drugacije uredjena od danasnje BiH.

на одмору

pre 11 godina

Драги мрзитељи Срба, када су албанци исто то говорили па још подизали и терористе да уништавају благостање једне ондашње европске државе давали сте им подршку. Данас када исто то раде Срби јер не воле остатак своје државе осуђујете их? Па не ваља тако. Поздрав из сунчаног Израела.

bosanacbrcko

pre 11 godina

svako ima pravo na svoje misljenje , u ovoj drzavi imamo dva problema (dva eniteta) koji se sukobljavaju u nadleznostima zar nam treba treci .... ma bosna kad je prezivjela 92 ZAUVIJEK CE ZIVJETI ... 92 kada su se tudjman i milosevic dogovarali i dijelili je kao da se radi o ostavinskoj raspravi

Sarajevo

pre 11 godina

@madhunter

Treba reći pošteno pa makar to bilo i na vlastitu štetu.U BL je tokom rata srušeno i poravnato sa zemljom svih 16 banjalučkih džamija.U SARAJEVU NIJE SRUŠENA NITI JEDNA JEDINA CRKVA!
U Banja Luci,prilikom polaganja kamen temeljca za obnovu džamije Ferhadije,u izrežiranim neredima ubijen je jedan Bošnjak,na desetine povrijeđeno,popaljeno desetine bošnjačkih autobusa i automobila.Kad je tako nešto bilo u Sarajevu? Na Sarajevo je tokom rata 1992-1995 palo nekoliko stotina hiljada srpskih projektila raznih kalibara,od PAM-a do avio bombi a na Banja Luku nijedna bošnjačka bomba.I pored toga, u Sarajevu je ostalo da živi preko 30 000 Srba dok u Banja Luci nije ostalo ni 300 Bošnjaka.To su činjenice a ne propaganda.Hoćemo li citirati ratnog zločinca Brđanina i njegove naredbe?

Manite se gluposti i nacionalističkih s*****.Dodik ovom pričom loži ekstremiste koji i dalje vjeruju da se entitet RS može ocjepiti samo ako se Miloradu ćefne.Pa gospodo,pročitajte mirovni sporazum,nije to jelovnik da biraš šta ti odgovara.BiH je međunarodno priznata zemlja UN-a sastavljena od dva entiteta.Svaka promjena zareza znači direktno kršenje tog sporazuma a teškom mukom stečeni mir bio bi odmah ugrožen.Ako neko misli da će nekad Srbija biti na Trebeviću-grdno se vara.Pa nije 1992 pa da se neljudi sa oružjem uzveru po brdima pa raspale po nenaoružanoj sirotinji.Dodik se igra s vatrom a nema ni zaleđinu ni oružje JNA da ostvari Radovanove zamisli.

Ivan

pre 11 godina

Ne znam zasto bih volio federativni dio BiH kada su tamo ljudi koji me mrze niti zasto bih volio Srbiju kada su tamo Srbi koji me mrze...
(Srbin iz Bosne, 17. septembar 2012 17:34)

Da rascistimo, ogromna vecina SRBA (da ne racunamo manjine) iz Srbije ne mrzi Srbe iz RS, Krajine, Kosova ali problem je oni koji mrze su glasniji od ostalih. Oni koji mrze su normalan % koji mora da trazi opravdanja za sve svoje probleme i da krivi druge i takvi su uvek najglasniji. Tako nije samo kod nas nego u bilo kojoj zemlji

Ovde isto ima dezurnih bivsih komsija koji rade u smene udarajuci minuse. To baziram na gomili tema gde bi bilo apsurdno da Srbi udaraju minuse ma koliko bili "evropejci"

Pozdrav, i unapred se zahvaljujem na objavi komentara

Divos

pre 11 godina

@nenad
Хоће ли бити шта од трећег ентитета, не знам, неразумно је и што господин Додик отвара ту причу, требали су Хрвати, ако сматрају да је то решење.
Е сад, изнио си много нетачних чињеница. Идемо редом, Хрвати су на простору Српске по попису бројали око 9,5% популације (152.000 ст), данас се број не зна, по професору Ивану Томљеновићу (бивши потпредседник Српске) 1/10 од тог броја. Од 62 општине у РС, Хрвати 91. ни у једној нису чинили већину. Од поменута 4 градића, у Модричи су чинили мањину (27%), било их је у неком проју у Шамцу (44%), Броду (41%) и Дервенти (39%), ово су тачни подаци, значи нема шанси да се ова прича даље отвара. Такође, имовинска питања су у Српској решена још 2000-е, свим Хрватима (и Бошњацима) је враћена имовина и станови. Данас је око пола Хрвата своју имовину и имања продало, није ми драго, али ствари на жалост тако стоје.
Узгред, ако би следили ту логику, у ФБиХ, Срби су у 4 општине чинили огромну већину, Дрвар 99,9%, Б.Грахово 95%, Гламоч 80%, Б.Петровац 76%, и још 5 општина где су чинили преко 40% становништва (рецимо као Хрвати у Шамцу). Али знаш што, историја је доказала, око много чега се може постићи договор, али кад дођу на ред мапе, где је чија тараба, настају проблеми.
Стога, границе РС и ФБиХ су одређене, и неразумно је и губљење времена ову причу поновно отварати.

sina

pre 11 godina

Ako mislis na referendum u RS onda grijesis. 100% bi glasali za odcjepljenje. Ali referendum ne moze biti samo u RS. Mora biti na nivou BiH.

Ne znam kako mora biti referendum na nivou BiH, pa kad su se ocjepljivale Slovenija, Hrvatska i BiH od SFRJ i onda referendum nije bio na nivou SFRJ već samo na teritorijama tih Republika

Evroslav

pre 11 godina

Pa nek ti se gadi ali ako se ponovo zapuca hoce li tvoja familija da ratuje? Sad ce jos malo godisnjica 20 godina mira u Bosni. Izgleda da je vreme za novi sukob. A narod slepo veruje ovim mafijasima na vlasti.

banjalucanin

pre 11 godina

Zasto Dodik nije primio Dacica juce u Banja Luci, analiza kriminalnih odnosa:
http://www.slobodanvaskovic.blogspot.com/2012/09/dodik-na-iivici.html

Miloradu Dodiku je samo ostalo da nacionalizmom truje narod(e), buduci da je izgubio na svim ostalim poljima. Situacija u dijelu BiH u kome on caruje je katastrofalna po svim pokazateljima (potpuno isto je i u drugom dijelu). Sve je korumpirano. Vladika hercegovacki koga se pominje u clanku, Grigorije, je najobicniji profiter i kriminalac (proguglati-lako je doci do argumenata). Pravna drzava ne postoji.
I nama u Republici Srpskoj i vama u Srbiji treba prvo: hapsenje najodgovornijih za ovakvo stanje u privredi i drzavi (bivsi i sadasnji ministri, premijeri, predsjednici i nizerangirani politicari kao i direktori javnih preduzeca i agencija) a onda proglasavanje bankrota i otpocinjanje od nule, od dna.

madhunter

pre 11 godina

@Dejan
Ja zivim u BL , i molim te nemoj da mi poredis Sarajevo sa BL ! Dva puta sam stao u tom "multietnickom" gradu , gdje ima vise Kineza nego Srba ! Na ulici upitah neke momke kako da dodjem do Vogosce , a oni kad vidjese krst u autu kako se klati samo okrenuse glavu ! Drugi put sam zamalo dobio batine .... E da Dejane , prebroj i dzamije u BL ,pa poredi sa Crkvama u Sarajevu ! Vidjeces da ti znak jednakosti ne stoji !

udrite minuse opusteno

pre 11 godina

Samo je izvadio iz konteksta Cedinu tvrdnju o genocidnim tvorevinama.Pomenuo je samo Sarajevo,a isto se moze reci i za Banja Luku i za Federaciju i za Republiku Srpsku.

xhema

pre 11 godina

G.Dodik vi ste ratom do ovde dosli a politikom necete dalje ici posto nemate poema sa politikom.ti znas i sam da nemas poema sa politikom

milodar budimirkovic

pre 11 godina

Muka mi je vise od toliko tolerantnih proevropskih i ne znam kakvih srba koji zive u Bg i Ns pa onda onima koji zive okruzeni mrznjom drugih naroda popuju kako su oni sami krivi jer su srbi.. sva sreca sto srbi u BIH nisu slusali srbe iz srbije jer bi sigurno zavrslili ko srbi iz HR.. a kad bi covek pitao sve te super tolerantne odakle su im roditelji i babe i dede verovatno bi odgovor bio LIKA KORDUN BOSNA HERCEGOVINA KOSOVO CRNA GORA.. molim vas vasu toleranciju upotrebite kad budete ziveli okruzeni drugim divnim narodima pa da vas onda vidim.. ljudi se bore za goli opstanak na svojim ognjistima a vi im i to za zlo uzimate.. nikad nisam video i cuo da ovako reaguju muslimani na muslimane il hr na hr samo srbi savrseno tolerantni srbijanci tako vole da sole pamet ljudskim pravima itd. jeste mi uopste nemamo pravo ni na kakav izbor zato sto smo srbi a svi ostali mogu da biraju otcepljuju se preuredjuju krpe sastavljaju..i samo da znate muslimani i hr vas ne podnose i nikad vas nece podnositi.. bravo za vas jeeee bas ste tolerantni..

Srbin iz Bosne

pre 11 godina

Ne znam zasto bih volio federativni dio BiH kada su tamo ljudi koji me mrze niti zasto bih volio Srbiju kada su tamo Srbi koji me mrze...

nenad

pre 11 godina

Kazes Hrvati moraju dobiti svoj entitet u BiH. U tom slucaju u taj entitet definitivno treba uci i Posavina (B.Brod,B.Samac,Derventa i Modrica) s obzirom na populaciju koju su Hrvati cinili u tom delu BiH pre rata. Jesi li spreman da im ustupis taj deo RS? Sve se bojim da jesi. Najlakse je trgovati tudjim.

Mostarac

pre 11 godina

Milorade, vjeruj mi da su osjećaji obostrani. U stvari, ubijeđen sam da su moji osjećaji još jači. Naime, gađenje koje ja osjećam prema ljudima koji truju ljude takvim pričama je nemjerljivo. Pogotovo mi se gade ljudi koji primaju platu od države koju pljuju.

Drage komšije iz Republike Srbije: U BiH (tačnije u FBiH) smo odavno prestali da obraćamo pažnju na izjave ovakvih likova. Pogledajte internet portale medija iz FBiH i vidjećete da se Dodick nigdje ne spominje. Nema više ni Silajdžića da uzvraća na Dodick-ovu vatru. Jednostavno - ignorišemo ga. Nije mi jasno zašto B92 pridaje ikakav značaj ovakvim spodobama.

Lala

pre 11 godina

Dodikova tvrdnja da je veci broj zrtava na bosnjackoj strani rezultat toga sto su oni najbrojniji narod je najobicnija laz! U BiH je ubijeno oko 97,000 ljudi, od toga 64,000 Bosnjaka, ili 66%, sto je MNOGO vise nego sto je bio njihov procenat u populaciji BiH pre rata. O karakteru rata najvise govore brojevi o broju CIVILNIH zrtava: ukupno 43,000 od cega 33,000 Bosnjaka, ili 77%. Izvolite sami interpretirati ovaj podatak. Rat u BiH nije bio klasicni gradjanski rat (Spanija, Rusija itd.)vec rat za teritorije. Uporedite etnicku mapu BiH pre rata i danas pa ce vam razlozi za rat biti vise nego jasni. Bosnjaci su bili u vecini u istocnoj BiH (Zvornik, Visegrad, Foca) te su odande morali biti ocisceni da bi bosanski Srbi dobili povezanu teritoriju sa Srbijom.

zlatna sredina

pre 11 godina

Ovakav izliv mržnje jednog političara,a uz to i Predsjadnika,se rijetko viđa.Osim što ovakvim izjavama širi svoje ovcoliko biračko tijelo,ujedno i izražava nemoć da razbije Bosnu i Hercegovinu i on to dobro zna,jer postoji jedan narod čija je volja i želja za postojanjem svoje domovine malo veća od nastojanja njenih neprijatelja da je unište.

Sale-Srbin

pre 11 godina

Sram te bilo Milorade,što umanjuješ bilo čije žrtve!Svi smo mi nečija deca!A daleko ti lepa kuća od Srbije,nećeš nas da brukaš pred svetom!

Dubrovnik

pre 11 godina

Lako mu je baljezgat kada mu nema na sceni Stipe Mesića. Od kada mu je Mesić zaprijetio presjecanjem koridora u Posavini, Dodik nije više nikad spomenuo referendum. Ali pojavit će se Mesić i stavit u mali džepić i Dodika i Jeremića nekom novom svojom hiperbolom koja će opet jako odzvonit na Zapadu.
Republika Hrvatska neće nikad dozvolit ništa osim BIH na 1km od mora kod Dubrovačkog primorja.
Nemaju puno manevarskog prostora ni Dodik ni Hrvati u Hercegovini jer RH najčvršće moguće podržava cjelovitost BIH zbog razumljivih geostrateških i geopolitičkih pitanja.
A tek Bošnjaci? Njih podržava Zapad više nego Albance na Kosovu. U čitavoj svjetskoj javnosti oni jedini imaju aureolu žrtve u ovom strašnom ratu. Poznato je da Muslimani uopće zadnji uzimaju pušku , ali je i zadnji skidaju sa ramena. Pogotovo nakon onakvih žrtava i etničkom čišćenju u ratu u BIH.

Sarajlija

pre 11 godina

Niko nije pitao ni Bošnjake ni Hrvate kad se "osnivala" RS i kad su se ,pola godine prije rata,pravile kojekakve SAO Romanije i kad je Šešelj najavljivao obračune sa onima koji ne misle kao on.A tih koji ne misle kao on je bilo na teritoriji sadašnje RS preko 45%.Ti ljudi su protjerani puškom,čizmom i tenkovima JNA.Niko nije Bošnjake i Hrvate zvao na plebiscit srpskog naroda u novembru 1991,sama riječ plebiscit srpskog naroda je govorila sama za sebe.

Također,nije Alija isterao 150 000 sarajevskih Srba-to je notorna laž.Skupština RS i njeno vođstvo je odlučilo da iseli svo srpsko stanovništvo sa područja Sarajeva koje je trebalo ući u sastav Federacije.Nosili su fabrike,mrtve,prozore,vrata...i sad se žale kako nema Srba u Sarajevu?

Na područjima BiH pod kontrolom Karadžića 1996 nije ostalo čitavo nijedno bošnjačko selo ili grad,nijedna jedina džamija,više je Srba ostalo u mom naselju,u sred Sarajeva,nego u čitavoj RS Bošnjaka i o čemu ovaj mafijaš priča?

Sve su ovo predizborni Miloradovi baloni i šuplja priča.Nastoji sa ovakvim podizanjem tenzija i rasipanjem šovinizma skupiti svu vlast u svoje ruke.Od ekonomije nema ništa jer mu je sve propalo kao kauč.Silne obećane milijarde,kinezi i rusi,plinovodi,termo i hidroelektrane su samo ubleha za običan narod dok mu MMF popravlja budžet,borci ne dobijaju naknade,penzije se dijele iz dva puta...

DOK JE ČOBANA BIĆE I OVACA.

pero

pre 11 godina

Alo, BOSANAC, sedi 'di si, ni za 'di si nisi. Dosta ste nam se prisljamcili svih ovih godina, ajte nas se sad lepo manite, ne treba nam jos takvih u drzavi.
(besna glista, 17. septembar 2012 14:47)

Prijatelju dobri, da nije bilo tih koji dolaze iz tvoje zemlje, vjeruj mi da ti se ljudi iz Bosne ne bi morali "prisljamcivati" a kada su vec tu onda su vas samo mogli oplemeniti jer ne mislim da ste vi nesto posebno bolji. Cak stavise.

deb

pre 11 godina

Oni koji ne vole BiH kao državu su ljudi koji nemogu ništa sami smisliti, danas misle kako Mile kaže, kada se riješimo Mile i bude neko drugi, misliće kako taj kaže, već viđeno na ovim prostorima. Dajte malo sami nešto smislite. Ja i mnogi Srbi ne mislimo tako, oduvijek smo bili to što jesmo. Ovdje nije riječ o volim nevolim nego o pataloškoj mržnji, najčešće nasilijeđenoj, odgajanoj s ciljem da određena grupa ljudi živi dobro i predobro zahvaljujući njoj, to se dešava i u Srbiji i u Hrvatskoj.

Nada

pre 11 godina

Gospodin Dodek nevoli BIH ali kad bi RS bila samostalna nebi tako pričao . Gospoda iz Laktaša hara po RS ali polako i po Srbiji samo što mu Tadić ode sa vlasti pa sad nezna šta će. Hvata se patriotizma da bi na taj način prošao u Srbiji aki neprođe na izbore po RS.Velike patriote nijednom narodu nisu donele dobro. pre ratova svi smo znali da u BIH žive Bosanci čak su tako pokušavali da se izjašnjavaju. odjednom 3 naroda koji se nevole međusobno.Bolje vam je da opet postanete svi Bosanci.tada ćete brže i u EU.

sta mislis

pre 11 godina

hleba i igara.
Jedno je sigurno ovaj covek izuzetno dobro poznaje mentalitet naroda koji ga je izabrao za predsednika. Da im po jednu za njihovo uho dopadljivu izjavu, ili otpeva nesto na nekom vasaru i odvuce i stvori simpatije a i prostor za pozitivni komentar. U isto vreme poznaje dobro mentalitet i one druge strane kojima ista izjava izaziva gnev. Ovaj gnev za posledicu ima ruzne komentare koji po lavina efektu uzrokuju one podrazavajuce i tako do u nedogled samo produbljujuci mrznju.
Sta je tu sa realnoscu. Ovaj covek je postigao cilj. Ljudi se glodju a on zavrsava svoj posao sa druge strane. Sta ce biti sa pristalicama kada shvate koliko ih je iskoristio i pokrao?!?? Videcemo. To ce se jednog dana dogoditi. ON ce verovatno traziti spas van Bosne a za njim ce ostati potop. Jeste li spremni na to?

Jest tako

pre 11 godina

Kao Hrvat koji zivu u RS-u, stojim 100% iza ove Dodikove izjave! Meni je neugodno u Sarajevo, 100 puta se bolje osjecam na srpskim slavama i nekako me koliko toliko u RS-u postuju.

Goran

pre 11 godina

Ni jedan narod u BH ne zasluzuje ovakvu Bosnu. Cinjenica je da ni Srbi ni Hrvati ne zele zajednicku BH, razlozi su apsolutno nebitni, treca strana bi da ostane u braku. Koji je motiv u pitanju, da nije ljubav?

Divos

pre 11 godina

@HasanVK
Наравно да не постоји логика да неко страда више само зато што је бројнији. Али пренесене речи председника Српске су само делимично пренесена изјава. У прошлом рату припадници ВРС су бранили границе своје вољене Републике Српске, и наравно пре свега своје породице, ратовали су против АБиХ, у једном периоду против војске Хрватске, и на неким ратиштима против ХВО. Између самих Срба нје забележен ниједан сукоб. АБиХ (коју су чинили углавном Бошњаци) ратовала је јасно против ВРС, али и против ХВО, такође је био рат између самих Бошњака и то прилично бруталан у западној Босни, а било је сукоба између самих припадника АБиХ у Сарајеву (и то не мало), и још на неким местима (углавном због присуства Алахових ратника). Ово јесу чињенице, и логично је да је у таквим околностима страдало највише Бошњака, пре свега војника (то чак потврђују и подаци господина Токаче и ИДЦ, који су иначе доста пристрасни и лажирани за потребе бошњачке стране).
Ипак ово су све произвољни подаци, пласирани за потребе задржавања стереотипне и лажне слике, број погинулих припадника ВРС није споран, бројка је иста већ 13 година, на жалост велика, али број жртава, Срба цивила, страдалих у погромима у градовима ФБиХ је огроман и неколико пута већи него се данас покушава (лажно) приказати. Ипак, истина ће се сазнати, и то врло брзо.

Sveznalica

pre 11 godina

"Danas kad bi bio odrzan referendum o otcijepljenju RS od BiH, 90% bi glasalo Za."

Ako mislis na referendum u RS onda grijesis. 100% bi glasali za odcjepljenje. Ali referendum ne moze biti samo u RS. Mora biti na nivou BiH. U teoriji i ne mora ali ti je opet rat i eto ti Amera da uvode Demokratiju. Svi znamo kako ce se to zavrsiti. Treba biti posten i reci da se i gradjanima Federacije gadi RS iz dna duse. Ali realnost je nesto drugo. Obratite na Dodikovo spinovanje u ovome nazovi "intervju" (jer to nije; nikakve kulture, tolerancije, ohol, bahat, zadrigo, egoista, ... sa takvom osobom nema razgovora - His way or highway,...) Dodik vise ne govori o izdvajanju RS iz BiH jer mu je vec natrljan nos, zato je sad ko fol ljut i "nagovara" Hrvate na treci entitet (zavadi pa vladaj). Ja nemam nista protiv treceg entiteta ali ZNAM da otcjepljenja nema. SFRJ nije jedina drzava koja se raspala. I ko zna koliko ce se jos drzava raspasti. Sve te zemlje imaju nesto zajednocko - raspadale su se po ranije utvrdjenim granicama. RS nikada, nkada nije postojala ali BIH jeste. Prekrajanje granica bi dovelo do novih ratova u BiH, Kosovu, Sandzaku, Vojvodini,... USA ima velikih problema u Arapskom svijetu tako dabi njihova reakcija na nove pokusaje "aktiviranja" Balkana bila brza i zestoka. Neko pomenu da je BiH unitarna. Gospodine vi nemate osnovnog znanja o drzavnim uredjenjima. RS funkcionise sasvim samostalno u okviru BiH sto su srbi i trazili citavo vrijeme. Sta im sad fali? Velika Srbija?

Ljiljana

pre 11 godina

Ja sam rodjena u Banja Luci, moj otac je rodjen u Banja Luci, moj deda je rodjen u Banja Luci, moj pradeda je rodjen u Banja Luci. Ja volim Banja Luku. Ona je moj grad bila i ostat će. Ja volim BIH to je moja država i voljet cu je dok ne umrem. Na žalost zbog Dodika i njemu sličnim ja vise tamo ne živim. Živim u RH i ne volim ju. Neću je nikada voljeti jer to nije moja država. To je samo moje prebivalište. To može razumjeti samo čovjek čiji su korjeni od tamo jer Bosna se tako voli.

zbunjola laktasenko

pre 11 godina

Meni tek sada nije nista jasno. Dodik kaze da mu se Bosna i Hercegovina gadi. A posto je RS u Bosni i Hercegovini, logicno je da mu se onda gadi i RS.
Ili sam ja nesto preskocio?
Objasnite mi molim vas ovu moju nedoumicu.

P.S.
Ako laze koza, ne laze rog.

Ima nas i te kako

pre 11 godina

Ja upravo nahranih malu 11-mjesecnu sarajku, srpkinju, rodjenu u braku sarajlije i beograđanke.

Ah da, za novu godinu će da primi paketić od deda-mraza. U "muslimanskom" Sarajevu.

Pozdrav Miletu...

Kal Drogo

pre 11 godina

@Hamza
Какву изјаву. Некад је препоручљиво да се прочита и текст чланка (који нема никакве везе са насловом), не само наслов. Ако те већ мрзи да читаш текст чланка, не мораш ни слати коментар.MD

Komentator

pre 11 godina

Bolje je da cutis, da se pokrijes i rec da ne prozboris. Dobio si u nasledstvo entitet sav u krvi. Jos se tamo iskopavaju masovne grobnice koje su napravili vlastodrsci tog entiteta, tvoji prethodnici, koji su vec osudjeni ili im se sudi.

Nagradu si nasledio, krvavu nagradu, krvavi entitet je nagrada za najteze zamislive zlocine. Broj srusenih i unistenih bogomolja "pogresnog" naroda u tvom entitetu tokom rata se izrazava u stotinama, a Sarajevo, o kojem tako pogano govoris, nijednu pravoslavnu bogomolju nije srusilo tokom najvece opsade, cak su neke crkve obnavljane (za to postoje dokazi, a onaj ko ne veruje neka ode u Sarajevo, nije na kraj sveta).

Sramoto jedna licemerna.

reprezentacija BiH

pre 11 godina

Kakva je razlika između Keruma i Dodika,osim po frizuri,ali objektivno?Bošnjaci će uvijek biti protiv odvajanja R.S. od BiH,zato što ona nije nikad bila pridružena BiH ,nego su njene granice iscrtane etničkim čišćenjem stanovništva i u krvi tog istog ne nebeskog narada ,i samo se može izdvojiti u krvi,nikakav referendum i ostale trice i kučine!!!!!

Balcanicus

pre 11 godina

I ćuranu se gadi svadba pa ode medju prvima.Ovakve treba samo pustiti da pricaju i ubrzo ce ga otkaciti i poslednji koji ga je iole ozbiljno shvatao. Njegovo objasnjenje zasto je jedan narod vise stradao zahteva IQ ili alko test. Posebno je pitanje kako je prigrabljeno pola Bosne za RS kod tako brojnijeg naroda i Hrvata. Kad neko nema nista da ponudi svojim gradjanima,a da im ne bi palo na pamet da ga pitaju odakle mu to sto ima,proba sa retorikom 90-tih ,s podsticanjem na mrznju.

Beograđanin

pre 11 godina

'Alo Dodiče, potpaljivaču vatre, mrzitelju, šovinisto, jedva čekam da ti vidim leđa! Živeli Bošnjaci, živeli Srbi, živeli Hrvati, živeo Balkan! Ovde ne može biti bolje dokle god ne počnemo da funkcionišemo ZAJEDNO, i pritom ne mislim da budemo u istoj državi. Progres podrazumeva integraciju, a ne dalju fragmentaciju (fragmentacija će samo olakšati zapadnim moćnicima da lakše manipulišu nama). Već 20 godina stojimo u mestu, slušamo iste nazadne priče, pogledajte Nemačku gde je bila 20 god. posle II Sv. rata... Stvarno ne razumem ove ljude iz Bosne koji bi dalje da cepaju svoju sopstvenu (prelepu) zemlju. Bio sam letos u Sarajevu, Sarajevo je multi kulti, a Rep. Srpska mnogo više liči na ono što Dodik opisuje. Ua Dodik, ua fundamentalisti i mrzitelji sa svih strana. Mnogo smo bliži jedni drugima, nego što su Srbi Rusiji, Bošnjaci Turskoj, Hrvati Austriji... Kad to shvatimo, e onda će biti nade.

ja bih

pre 11 godina

On je klasičan primer neodgovornog političara. Primitivizam pomešan sa ličnim interesom = Dodik. Pre 10-ak godina je video da kao "reformista" može samo jačim srbovanjem da pretekne SDS i dođe na vlast, a sada mu se ne isplati da "menja ploču". Provereno. Ono što radi , je da napravi problem i tako dokaže da BIH ne može da funkcioniše, sve dok državu ne dovede u kolaps. A za "pučanstvo" povremeno servira parole u tri reči kao npr: "gadi mi se BIH" i slično. Bosna i Hercegovina je divna i ja kao građanin Srbije koji često odlazim tamo (u oba entiteta) uvek ću , zbog svog lepog iskustva da pokušam da propagiram jedinstvenu Bosnu, jer samo takva ima jeditvenu magiju u ovom delu Evrope.

Srbija i Srpska

pre 11 godina

Republika Srpska treba da izadje na referendum i odluči hoće li ostati u BiH ili ne!!! Neka narod odluči, a ne politikanti!

Milence

pre 11 godina

Prema katoličkoj enciklopediji od 22.4.1895 . godine u Bosni živi preko 98 % Srba pravoslavne, muhamedanske i katoličke veroispovesti. Kad ovo uzmem u obzir svako vređanje , ratovanje i političko trvenje nema smisla. Bratoubilački rat nikome nije doneo ništa dobro. Dodoik je neobrazovan da ovo pročita i shvati.

granicar

pre 11 godina

ne rece hoces li braci Hrvatima dati njihovu Posavinu u taj njihov entitet,a ako i dobiju entitet mislis da ce srpska ostati u istim granicama

Lud zbunjen normalan

pre 11 godina

"To je Bošnjake uverilo da su oni žrtve i da imaju pravo na više od druga dva naroda. To nije istina, bilo je žrtava na svim stranama, a kod Bošnjaka je taj broj veći s obzirom na brojnost tog naroda", smatra Dodik.

zar nije logika da onih kojih je više, manje nastradaju od drugih ali vidim DoDick ima neke nove teoreme. Izgleda da su srbi stvarno nebeski narod i da vrijede za cetvoricu drugih, tako da su goloruki se borili protiv visestuko jaceg neprijatelja i jos uspjeli da pobjede, stvarno svaka cast

besna glista

pre 11 godina

Alo, BOSANAC, sedi 'di si, ni za 'di si nisi. Dosta ste nam se prisljamcili svih ovih godina, ajte nas se sad lepo manite, ne treba nam jos takvih u drzavi.

Spasoje

pre 11 godina

"bilo je žrtava na svim stranama, a kod Bošnjaka je taj broj veći s obzirom na brojnost tog narod". Pa su tvoji "heroji" malo doveli u red taj disbalans u brojnosti naroda! Idi jedi pečenje i ne pričaj punim ustima, da ti ne zaleti!

Sinisa

pre 11 godina

Mozemo Dodika voleti ili ne ali misilm da je covek 100% u pravu.
Ko neveruje neka pita Srbe iz Republike Srpske, oni najbolje znaju koliko im je u srcu BiH ovakva kakva je.

sh

pre 11 godina

Srbi i Hrvati ne dozivljavaju BiH kao svoju drzavu, to je cinjenica, i ja je potpisujem. Pa, pogledajte ako nista drugo da li bi neko od nas ikad navijao za reprezentaciju BiH. Prosto je tako, dzaba pjenite, ne mozete me natjerati da volim nesto sto ne volim.

veksi

pre 11 godina

Odlican je Dodik. Po stilu me podseca na Vuka Jeremica, obojica su izrazito intiligentni, sa visokim EQ. Dobra fora ovo za Deda Mraza....sta napravise Bosnjaci od tog protektorata EU- neku fiktivnu kulturu uvezenu sa Bliskog Istoka? Mislim neka rade sta hoce ali ne mogu ocekivati od ovih drugih koji se do sad nisu poturcili da to sad urade.

tibetanac

pre 11 godina

Dodika treba proglasiti opasnoscu za nacionalne interese Srbije. Zasto mislite da ovakav lik ne bi mogao "procvetati" i u Srbiji. Ili onome sto je ostalo od Srbije zbog ovakvih avanturista.

Bojan

pre 11 godina

Ne razumem zašto mu se daje publicitet u medijima u Srbiji?
Nasuprot, razumem da mora da priča o nacionalizmu, populističko demagoškim parolama, jer ne može da priča o svojoj vili na Dedinju, ne može da priča o korupciji, lopovluku, ekonomiji i finansijama, standardu građana RS...

YugoslavRS

pre 11 godina

Iskreno ja cujem samo Dodika i nmjegove trabante kako tri puta dnevno sire mrznju i nepoverenje (kao i popove) i nista drugo a politicare iz Federacije sa vremena na vreme i to kao odgovor na provakacije kada se vise ne da precutati. Pregledajte malo istoriju politickih nastupa za zadnjih nekoliko godina sami cete se uveriti. U takvim uslovima ni jedna drzava ne bi bila normalna ukljucujuci Srbiju. Ja mislim da Dodik provocira radikalne odgovore od Bosnjaka kako bi im to onda nabio na nos ali to ne dobija kao od Silajdzica pa "podize" retoriku u pogledu ucestalosti i radikalnosti.

Boza

pre 11 godina

Au matori, pricas o etnicki cistom Sarajevu, pa gde su onda Bosnjaci uz Drinu? ...ili bilo gde u R. Sprpskoj, gde su pre rata i ziveli!?
Kao da je rekao, mi smo njih ubijali i raseljavali, ali zasto su i oni nas?
Veliki licemer, ali kao sto retki pametni na ovim prostorima znaju, iza nacionalnih prica se oduvek krije neki drugi motiv, neretko novac.

Texas

pre 11 godina

Danas kad bi bio odrzan referendum o otcijepljenju RS od BiH, 90% bi glasalo Za.
To je cinjenica koja je poznata i Dodiku, i Izetbegovicu, i Covicu, i medjunarodnoj zajednici. Jedino izgleda nije poznata 'proevropskim snagama, u Srbiji.
Pasos BiH koristimo jer moramo.
U sustini, BiH postoji, ne zato sto mi to zelimo, vec zato sto su nas na to primorali.
Kad te neko na nesto primorava, onda ti se to GADI. :)

Tako to ide.

Stojan

pre 11 godina

"Sarajevo je danas etnički očišćen grad ..." - pretpostavljam da je Banja Luka primer multikulturalne sredine?
Nije mi cilj da osporavam srpske žrtve, ali me krajnje rastužuju ljudi koji ne uviđaju da je Dodik samo druga strana jednog te istog novčića. Nema tu ni trunke morala, samo lični interes. I bajka za masu.

Darko

pre 11 godina

Nije mi jasno insistiranje Bošnjaka na očuvanju države koju 35 posto stanovništva prezire i blizu 20 u najboljem slučaju ignoriše.
Ne razumem ko želi da živi u državi koju preko polovine njenog stanovništva faktički ne želi, već su u njoj manje više isključivo zbog pritiska međunarodne zajednice.
Na osnovu iskustava iz 1914-1918, 1941-1945 i 1992-1995 svakom iole trezvenom čoveku treba da bude jasno da je BiH neodrživa kao unitarna država.

istorija se ponavlja

pre 11 godina

Bosnu vidim kao malu Jugu. Medjunarodna zajednica je Tito i nedozvoljava nikome da se odvoji a u sustini niko od naroda nece da zivi zajedno. Jednoga dana Bosna ce proci kao i Juga.
Dodik je isti Tudjman. Tako je i on pricao, malo zestoko- malo meko ali uvek sa istim ciljem.

Komika

pre 11 godina

Ne zivi u zemlji u kojoj zivi? Dakle, ovaj covek je definitivno ******! I zasto bi on i njegovi ******ski stavovi uopste trebali da nas se ticu? Nego. da nije neko prepametan iz ove "garniture" namislio da se s*****a Srbija udruzi sa raz*****om RS, pa da zajedno udarimo na ceo svet, pa ovakvim nebulozama priprema terena?

bezimena

pre 11 godina

Kako je RS entitet BIH, ovaj je zapravo rekao da mu se gadi da živi u RS. Verovatno zato je obezbedio vilu (ko mu je u tome pomogao i sa koliko para!?) u Beogradu i razgranao posao po Srbiji. Ali, ne samo zato, više da ima gde da pobegne kada zglajzne (da ga ne bi jurili ***** motkama), što je sve bliže, jer svime što radi i izjavama koje daje nesebično radi na ukidanju entiteta, što i nije neka šteta, jer je očigledno da ta veštačka tvorevina ne funkcioniše i koči BIH u bilo kakvom napretku.

nema Srba

pre 11 godina

Nema ih u Sarajevu, ali ih zato ih ima u H Novom i okolini u kupljnim kucama i stanovima za odmor od prodatih stanova u Sarajevu koliko hoces.
Dodik savrseno zna da su u Sarajevu svima vraceni stanovi i kuce, koje Srbi ili izdaju ili su prodali.Sve sto je bilo poruseno medjunarodna zajednica je obnovila.
Nije istina da ih nema, doduse onih najskolovanijih koji se i dalje druze sa sugradjanima bez obzira na versku i nacionalnu pripadnost.

Kompanija

pre 11 godina

Dodik ako ti vec smeta idi u Srbiju ionako svi cekaju da odes, RS nikad nece bit drzava a BiH je to sad nastala pre 20god. i uvjek ce tako ostat.

vec vidjeno

pre 11 godina

rece covek koji zivi u bih i koji je neki precednik.Pa dokle vise?Prestanite siriti mrznju medju ljudima,sta vam je svim,jeste pili tinte pa poludeli?

Nesa

pre 11 godina

Gadis se i ti nama,stvorio si privatnu tvorevinu za sebe i svoje prijatelje, radite sta vas je volja, bahati ste i korumpirani, a sve to zamagljujete ovakvom nacionalnom pricom.Idi i pjevaj bolje ce biti i tebi i nama.
(sasa, 17. septembar 2012 12:44)

E moj zemljak, da samo znas kako se zivi u Republici Srpskoj a posebno Banja Luci i koliko je to veci standard u odnosu na Srbiju i Beograd, ne bi tako govorio. Samo cu ti reci da su plate za nekih sto do dvesta eura vece u proseku, a cene nize za nekih dvadeset-trideset odsto, u proseku.
Banalan primer, koka kola u kaficu (pretovreno u dinare) je 80 dinara u centru Banja Luke.

Milutin

pre 11 godina

I tako, Dodika već 10-ak godina uporno demantira stvarnost("Srpska je ekonomsko čudo", "Srpska je najstabilniji dio BiH", "Srpska čini sve da se vrate izbjeglice", "Srpska nije etnički najočišćeniji dio RS", "Srebrenica nije genocid", evo danas već "Nit ne živim u BiH)") da ga čak više nije ni smiješno gledati i slušati: štoviše, ispada poput otužnog pajaca koji ne pripada ovozemaljskom životu.

wlado

pre 11 godina

ovaj covek ima izjave slicne hitleru ili skorije vreme seselju...uzas

ako ce nas neko uvesti u rat to je ovaj lik koji ne bi smeo nista da se pita vezano za nasu zemlju.

4-eu

pre 11 godina

Price za ljude koji nisu napravili nista, niti imaju kakav cilj u zivotu, sem fudbalskih utakmica i prazne besjede o politici: "Sta kazu Amerikanci?", "Sta misle Rusi?", "Ko je nemacki covek?".....
Za to vrijeme ovaj lik i slicni njemu se bogate. Njihova djeca studiraju i inostrastvu. Voze najbolje automobile. Dok djeca ostale sirotinje se "obrazuje" uz Cecu, impresionira se velicinom Beograda i architektonskim remek djelima na Novom Beogradu. Otud ono "Srbija do Tokia". Kao da znaju gdje je Tokio.

rade RS-BiH

pre 11 godina

Hamza,mislis kako se osjecaju gradjani federacije,a ne BiH.Polovina Bih se slaze sa njim(zna se koja polovina).Tako da ne generalizuj,sugradjaninu dragi :)

NekoRS

pre 11 godina

Pa Dedinje koje voles i jeste lepse od Laktasa. I meni je zao sto je Karadjicev plan o razdvajanju naroda na terenu uspeo ali meni da je toliko zao kao Dodiku ja bi radio na reduciranju njegovih rezultata jer ima puno ljudi sa kojima moze raditi na tome umesto produbljivati te rezultate svaki dan pre svega mnogim neistinama o federaciji a onda surovanjem sa HDZ-om za koji znamo sta oseca na temu srpsko-hrvatske "ljubavi". Isto sto i Karadjic-Boban, Milosevic-Tudjman. naravno Dodiku je to glavna izborna tema posto RS (kao i cela Bosna a i Srbija) propadaju ekonomski.

mala zmija

pre 11 godina

Pa valjda je logicno da oni koji su brojniji imaju manje zrtava, jer su brojcano jaci.
I nije niko u Bosni pravio republiku bosnjacku ili hrvatsku, nego je tu rs. Opet jedno ocigledno skrivanje cinjenica i izvrtanje istine od strane Dodika. A istina je da je citav srpski vojno-politicki vrh zavrsio na optuzenickoj klupi u haskom sudu. Oni su kaznjeni, ali je ostalo njihovo dijelo,RS. Za nadati se da ce zapad ispraviti svoju gresku i jednim mirnim i odlucnim putem ugasiti tu nakaradnu tvorevinu.
Svako dobro Bosno i Hercegovino!

Uros

pre 11 godina

Pa ne znam gde je "otezao" za par miliona evra prikazanih na imovinskoj karti. Nije valjda u srbiji. najveca mora za dodika je da izgubi vlast gde on drzi sve konce i klupko pocne da se odmotava...a zna se kako se vlast "drzi" u RS cak i kada ljudi zive od nicega a bogami i kod nas.

HasanVK

pre 11 godina

Gde je logika da neko strada samo sto je brojcano veci,ne pricamo o zemljotresu nego o medjuetnickom sukobu bolan.Alko ti se BH ogadila idi na Kosovo mozda ce ti odobriti azil.

Slav

pre 11 godina

Znaju Srbi iz Republike Srpske vrlo dobro sa kim imaju posla, ne budite naivni. Pa pitajte Hrvate iz srednje Bosne ili Hercegovine ili pak Muslimane iz Velike Kladuse sta misle o Aliji i njegovoj dzamahiriji.

Era

pre 11 godina

I meni se gadi Republika Laktasi koji si napravio. Pusti nas vise sa nacionalistickom i predizbornom retorikom i daj nam da radimo!
I od kad si to dobar sa Crkvom pa Grigorija spominjes? Isti ste....

Dan

pre 11 godina

Potpuno ga razumem i odobravam njegov stav. Da neće neko možda nasilu da ga natera da voli nešto neprirodno? Ako bosanskim Hrvatima i muslimanima nije valjala Jugoslavija nego su hteli svoju državu, zašto bi bosanskim Srbima odgovarala jedna nakaradna zemlja kakva je Bosna sada?

sasa

pre 11 godina

Gadis se i ti nama,stvorio si privatnu tvorevinu za sebe i svoje prijatelje, radite sta vas je volja, bahati ste i korumpirani, a sve to zamagljujete ovakvom nacionalnom pricom.Idi i pjevaj bolje ce biti i tebi i nama.

Mile, Putin iz Laktasa

pre 11 godina

Barem mu se reci da ima petlju, i sto je najcrnje ovo je istina, pa kome smeta neka smeta.
Sada ce ovo besposlicari iz Srbije, pitati sta ovo nas intersuje, ova vjest.
Za par godina cete tako pricati o Kosovu, u ovu situaciju nas je to dovelo.
Srpski narod nema jedinstvo!

Dan

pre 11 godina

Potpuno ga razumem i odobravam njegov stav. Da neće neko možda nasilu da ga natera da voli nešto neprirodno? Ako bosanskim Hrvatima i muslimanima nije valjala Jugoslavija nego su hteli svoju državu, zašto bi bosanskim Srbima odgovarala jedna nakaradna zemlja kakva je Bosna sada?

sasa

pre 11 godina

Gadis se i ti nama,stvorio si privatnu tvorevinu za sebe i svoje prijatelje, radite sta vas je volja, bahati ste i korumpirani, a sve to zamagljujete ovakvom nacionalnom pricom.Idi i pjevaj bolje ce biti i tebi i nama.

Mile, Putin iz Laktasa

pre 11 godina

Barem mu se reci da ima petlju, i sto je najcrnje ovo je istina, pa kome smeta neka smeta.
Sada ce ovo besposlicari iz Srbije, pitati sta ovo nas intersuje, ova vjest.
Za par godina cete tako pricati o Kosovu, u ovu situaciju nas je to dovelo.
Srpski narod nema jedinstvo!

Era

pre 11 godina

I meni se gadi Republika Laktasi koji si napravio. Pusti nas vise sa nacionalistickom i predizbornom retorikom i daj nam da radimo!
I od kad si to dobar sa Crkvom pa Grigorija spominjes? Isti ste....

Texas

pre 11 godina

Danas kad bi bio odrzan referendum o otcijepljenju RS od BiH, 90% bi glasalo Za.
To je cinjenica koja je poznata i Dodiku, i Izetbegovicu, i Covicu, i medjunarodnoj zajednici. Jedino izgleda nije poznata 'proevropskim snagama, u Srbiji.
Pasos BiH koristimo jer moramo.
U sustini, BiH postoji, ne zato sto mi to zelimo, vec zato sto su nas na to primorali.
Kad te neko na nesto primorava, onda ti se to GADI. :)

Tako to ide.

nema Srba

pre 11 godina

Nema ih u Sarajevu, ali ih zato ih ima u H Novom i okolini u kupljnim kucama i stanovima za odmor od prodatih stanova u Sarajevu koliko hoces.
Dodik savrseno zna da su u Sarajevu svima vraceni stanovi i kuce, koje Srbi ili izdaju ili su prodali.Sve sto je bilo poruseno medjunarodna zajednica je obnovila.
Nije istina da ih nema, doduse onih najskolovanijih koji se i dalje druze sa sugradjanima bez obzira na versku i nacionalnu pripadnost.

sh

pre 11 godina

Srbi i Hrvati ne dozivljavaju BiH kao svoju drzavu, to je cinjenica, i ja je potpisujem. Pa, pogledajte ako nista drugo da li bi neko od nas ikad navijao za reprezentaciju BiH. Prosto je tako, dzaba pjenite, ne mozete me natjerati da volim nesto sto ne volim.

vec vidjeno

pre 11 godina

rece covek koji zivi u bih i koji je neki precednik.Pa dokle vise?Prestanite siriti mrznju medju ljudima,sta vam je svim,jeste pili tinte pa poludeli?

Stojan

pre 11 godina

"Sarajevo je danas etnički očišćen grad ..." - pretpostavljam da je Banja Luka primer multikulturalne sredine?
Nije mi cilj da osporavam srpske žrtve, ali me krajnje rastužuju ljudi koji ne uviđaju da je Dodik samo druga strana jednog te istog novčića. Nema tu ni trunke morala, samo lični interes. I bajka za masu.

Boza

pre 11 godina

Au matori, pricas o etnicki cistom Sarajevu, pa gde su onda Bosnjaci uz Drinu? ...ili bilo gde u R. Sprpskoj, gde su pre rata i ziveli!?
Kao da je rekao, mi smo njih ubijali i raseljavali, ali zasto su i oni nas?
Veliki licemer, ali kao sto retki pametni na ovim prostorima znaju, iza nacionalnih prica se oduvek krije neki drugi motiv, neretko novac.

Darko

pre 11 godina

Nije mi jasno insistiranje Bošnjaka na očuvanju države koju 35 posto stanovništva prezire i blizu 20 u najboljem slučaju ignoriše.
Ne razumem ko želi da živi u državi koju preko polovine njenog stanovništva faktički ne želi, već su u njoj manje više isključivo zbog pritiska međunarodne zajednice.
Na osnovu iskustava iz 1914-1918, 1941-1945 i 1992-1995 svakom iole trezvenom čoveku treba da bude jasno da je BiH neodrživa kao unitarna država.

veksi

pre 11 godina

Odlican je Dodik. Po stilu me podseca na Vuka Jeremica, obojica su izrazito intiligentni, sa visokim EQ. Dobra fora ovo za Deda Mraza....sta napravise Bosnjaci od tog protektorata EU- neku fiktivnu kulturu uvezenu sa Bliskog Istoka? Mislim neka rade sta hoce ali ne mogu ocekivati od ovih drugih koji se do sad nisu poturcili da to sad urade.

bezimena

pre 11 godina

Kako je RS entitet BIH, ovaj je zapravo rekao da mu se gadi da živi u RS. Verovatno zato je obezbedio vilu (ko mu je u tome pomogao i sa koliko para!?) u Beogradu i razgranao posao po Srbiji. Ali, ne samo zato, više da ima gde da pobegne kada zglajzne (da ga ne bi jurili ***** motkama), što je sve bliže, jer svime što radi i izjavama koje daje nesebično radi na ukidanju entiteta, što i nije neka šteta, jer je očigledno da ta veštačka tvorevina ne funkcioniše i koči BIH u bilo kakvom napretku.

istorija se ponavlja

pre 11 godina

Bosnu vidim kao malu Jugu. Medjunarodna zajednica je Tito i nedozvoljava nikome da se odvoji a u sustini niko od naroda nece da zivi zajedno. Jednoga dana Bosna ce proci kao i Juga.
Dodik je isti Tudjman. Tako je i on pricao, malo zestoko- malo meko ali uvek sa istim ciljem.

Sinisa

pre 11 godina

Mozemo Dodika voleti ili ne ali misilm da je covek 100% u pravu.
Ko neveruje neka pita Srbe iz Republike Srpske, oni najbolje znaju koliko im je u srcu BiH ovakva kakva je.

Bojan

pre 11 godina

Ne razumem zašto mu se daje publicitet u medijima u Srbiji?
Nasuprot, razumem da mora da priča o nacionalizmu, populističko demagoškim parolama, jer ne može da priča o svojoj vili na Dedinju, ne može da priča o korupciji, lopovluku, ekonomiji i finansijama, standardu građana RS...

mala zmija

pre 11 godina

Pa valjda je logicno da oni koji su brojniji imaju manje zrtava, jer su brojcano jaci.
I nije niko u Bosni pravio republiku bosnjacku ili hrvatsku, nego je tu rs. Opet jedno ocigledno skrivanje cinjenica i izvrtanje istine od strane Dodika. A istina je da je citav srpski vojno-politicki vrh zavrsio na optuzenickoj klupi u haskom sudu. Oni su kaznjeni, ali je ostalo njihovo dijelo,RS. Za nadati se da ce zapad ispraviti svoju gresku i jednim mirnim i odlucnim putem ugasiti tu nakaradnu tvorevinu.
Svako dobro Bosno i Hercegovino!

Mostarac

pre 11 godina

Milorade, vjeruj mi da su osjećaji obostrani. U stvari, ubijeđen sam da su moji osjećaji još jači. Naime, gađenje koje ja osjećam prema ljudima koji truju ljude takvim pričama je nemjerljivo. Pogotovo mi se gade ljudi koji primaju platu od države koju pljuju.

Drage komšije iz Republike Srbije: U BiH (tačnije u FBiH) smo odavno prestali da obraćamo pažnju na izjave ovakvih likova. Pogledajte internet portale medija iz FBiH i vidjećete da se Dodick nigdje ne spominje. Nema više ni Silajdžića da uzvraća na Dodick-ovu vatru. Jednostavno - ignorišemo ga. Nije mi jasno zašto B92 pridaje ikakav značaj ovakvim spodobama.

Komika

pre 11 godina

Ne zivi u zemlji u kojoj zivi? Dakle, ovaj covek je definitivno ******! I zasto bi on i njegovi ******ski stavovi uopste trebali da nas se ticu? Nego. da nije neko prepametan iz ove "garniture" namislio da se s*****a Srbija udruzi sa raz*****om RS, pa da zajedno udarimo na ceo svet, pa ovakvim nebulozama priprema terena?

Ima nas i te kako

pre 11 godina

Ja upravo nahranih malu 11-mjesecnu sarajku, srpkinju, rodjenu u braku sarajlije i beograđanke.

Ah da, za novu godinu će da primi paketić od deda-mraza. U "muslimanskom" Sarajevu.

Pozdrav Miletu...

Slav

pre 11 godina

Znaju Srbi iz Republike Srpske vrlo dobro sa kim imaju posla, ne budite naivni. Pa pitajte Hrvate iz srednje Bosne ili Hercegovine ili pak Muslimane iz Velike Kladuse sta misle o Aliji i njegovoj dzamahiriji.

Ljiljana

pre 11 godina

Ja sam rodjena u Banja Luci, moj otac je rodjen u Banja Luci, moj deda je rodjen u Banja Luci, moj pradeda je rodjen u Banja Luci. Ja volim Banja Luku. Ona je moj grad bila i ostat će. Ja volim BIH to je moja država i voljet cu je dok ne umrem. Na žalost zbog Dodika i njemu sličnim ja vise tamo ne živim. Živim u RH i ne volim ju. Neću je nikada voljeti jer to nije moja država. To je samo moje prebivalište. To može razumjeti samo čovjek čiji su korjeni od tamo jer Bosna se tako voli.

Lala

pre 11 godina

Dodikova tvrdnja da je veci broj zrtava na bosnjackoj strani rezultat toga sto su oni najbrojniji narod je najobicnija laz! U BiH je ubijeno oko 97,000 ljudi, od toga 64,000 Bosnjaka, ili 66%, sto je MNOGO vise nego sto je bio njihov procenat u populaciji BiH pre rata. O karakteru rata najvise govore brojevi o broju CIVILNIH zrtava: ukupno 43,000 od cega 33,000 Bosnjaka, ili 77%. Izvolite sami interpretirati ovaj podatak. Rat u BiH nije bio klasicni gradjanski rat (Spanija, Rusija itd.)vec rat za teritorije. Uporedite etnicku mapu BiH pre rata i danas pa ce vam razlozi za rat biti vise nego jasni. Bosnjaci su bili u vecini u istocnoj BiH (Zvornik, Visegrad, Foca) te su odande morali biti ocisceni da bi bosanski Srbi dobili povezanu teritoriju sa Srbijom.

granicar

pre 11 godina

ne rece hoces li braci Hrvatima dati njihovu Posavinu u taj njihov entitet,a ako i dobiju entitet mislis da ce srpska ostati u istim granicama

tibetanac

pre 11 godina

Dodika treba proglasiti opasnoscu za nacionalne interese Srbije. Zasto mislite da ovakav lik ne bi mogao "procvetati" i u Srbiji. Ili onome sto je ostalo od Srbije zbog ovakvih avanturista.

Sarajevo

pre 11 godina

@madhunter

Treba reći pošteno pa makar to bilo i na vlastitu štetu.U BL je tokom rata srušeno i poravnato sa zemljom svih 16 banjalučkih džamija.U SARAJEVU NIJE SRUŠENA NITI JEDNA JEDINA CRKVA!
U Banja Luci,prilikom polaganja kamen temeljca za obnovu džamije Ferhadije,u izrežiranim neredima ubijen je jedan Bošnjak,na desetine povrijeđeno,popaljeno desetine bošnjačkih autobusa i automobila.Kad je tako nešto bilo u Sarajevu? Na Sarajevo je tokom rata 1992-1995 palo nekoliko stotina hiljada srpskih projektila raznih kalibara,od PAM-a do avio bombi a na Banja Luku nijedna bošnjačka bomba.I pored toga, u Sarajevu je ostalo da živi preko 30 000 Srba dok u Banja Luci nije ostalo ni 300 Bošnjaka.To su činjenice a ne propaganda.Hoćemo li citirati ratnog zločinca Brđanina i njegove naredbe?

Manite se gluposti i nacionalističkih s*****.Dodik ovom pričom loži ekstremiste koji i dalje vjeruju da se entitet RS može ocjepiti samo ako se Miloradu ćefne.Pa gospodo,pročitajte mirovni sporazum,nije to jelovnik da biraš šta ti odgovara.BiH je međunarodno priznata zemlja UN-a sastavljena od dva entiteta.Svaka promjena zareza znači direktno kršenje tog sporazuma a teškom mukom stečeni mir bio bi odmah ugrožen.Ako neko misli da će nekad Srbija biti na Trebeviću-grdno se vara.Pa nije 1992 pa da se neljudi sa oružjem uzveru po brdima pa raspale po nenaoružanoj sirotinji.Dodik se igra s vatrom a nema ni zaleđinu ni oružje JNA da ostvari Radovanove zamisli.

Sarajlija

pre 11 godina

Niko nije pitao ni Bošnjake ni Hrvate kad se "osnivala" RS i kad su se ,pola godine prije rata,pravile kojekakve SAO Romanije i kad je Šešelj najavljivao obračune sa onima koji ne misle kao on.A tih koji ne misle kao on je bilo na teritoriji sadašnje RS preko 45%.Ti ljudi su protjerani puškom,čizmom i tenkovima JNA.Niko nije Bošnjake i Hrvate zvao na plebiscit srpskog naroda u novembru 1991,sama riječ plebiscit srpskog naroda je govorila sama za sebe.

Također,nije Alija isterao 150 000 sarajevskih Srba-to je notorna laž.Skupština RS i njeno vođstvo je odlučilo da iseli svo srpsko stanovništvo sa područja Sarajeva koje je trebalo ući u sastav Federacije.Nosili su fabrike,mrtve,prozore,vrata...i sad se žale kako nema Srba u Sarajevu?

Na područjima BiH pod kontrolom Karadžića 1996 nije ostalo čitavo nijedno bošnjačko selo ili grad,nijedna jedina džamija,više je Srba ostalo u mom naselju,u sred Sarajeva,nego u čitavoj RS Bošnjaka i o čemu ovaj mafijaš priča?

Sve su ovo predizborni Miloradovi baloni i šuplja priča.Nastoji sa ovakvim podizanjem tenzija i rasipanjem šovinizma skupiti svu vlast u svoje ruke.Od ekonomije nema ništa jer mu je sve propalo kao kauč.Silne obećane milijarde,kinezi i rusi,plinovodi,termo i hidroelektrane su samo ubleha za običan narod dok mu MMF popravlja budžet,borci ne dobijaju naknade,penzije se dijele iz dva puta...

DOK JE ČOBANA BIĆE I OVACA.

Spasoje

pre 11 godina

"bilo je žrtava na svim stranama, a kod Bošnjaka je taj broj veći s obzirom na brojnost tog narod". Pa su tvoji "heroji" malo doveli u red taj disbalans u brojnosti naroda! Idi jedi pečenje i ne pričaj punim ustima, da ti ne zaleti!

HasanVK

pre 11 godina

Gde je logika da neko strada samo sto je brojcano veci,ne pricamo o zemljotresu nego o medjuetnickom sukobu bolan.Alko ti se BH ogadila idi na Kosovo mozda ce ti odobriti azil.

NekoRS

pre 11 godina

Pa Dedinje koje voles i jeste lepse od Laktasa. I meni je zao sto je Karadjicev plan o razdvajanju naroda na terenu uspeo ali meni da je toliko zao kao Dodiku ja bi radio na reduciranju njegovih rezultata jer ima puno ljudi sa kojima moze raditi na tome umesto produbljivati te rezultate svaki dan pre svega mnogim neistinama o federaciji a onda surovanjem sa HDZ-om za koji znamo sta oseca na temu srpsko-hrvatske "ljubavi". Isto sto i Karadjic-Boban, Milosevic-Tudjman. naravno Dodiku je to glavna izborna tema posto RS (kao i cela Bosna a i Srbija) propadaju ekonomski.

Sale-Srbin

pre 11 godina

Sram te bilo Milorade,što umanjuješ bilo čije žrtve!Svi smo mi nečija deca!A daleko ti lepa kuća od Srbije,nećeš nas da brukaš pred svetom!

4-eu

pre 11 godina

Price za ljude koji nisu napravili nista, niti imaju kakav cilj u zivotu, sem fudbalskih utakmica i prazne besjede o politici: "Sta kazu Amerikanci?", "Sta misle Rusi?", "Ko je nemacki covek?".....
Za to vrijeme ovaj lik i slicni njemu se bogate. Njihova djeca studiraju i inostrastvu. Voze najbolje automobile. Dok djeca ostale sirotinje se "obrazuje" uz Cecu, impresionira se velicinom Beograda i architektonskim remek djelima na Novom Beogradu. Otud ono "Srbija do Tokia". Kao da znaju gdje je Tokio.

Milutin

pre 11 godina

I tako, Dodika već 10-ak godina uporno demantira stvarnost("Srpska je ekonomsko čudo", "Srpska je najstabilniji dio BiH", "Srpska čini sve da se vrate izbjeglice", "Srpska nije etnički najočišćeniji dio RS", "Srebrenica nije genocid", evo danas već "Nit ne živim u BiH)") da ga čak više nije ni smiješno gledati i slušati: štoviše, ispada poput otužnog pajaca koji ne pripada ovozemaljskom životu.

Kompanija

pre 11 godina

Dodik ako ti vec smeta idi u Srbiju ionako svi cekaju da odes, RS nikad nece bit drzava a BiH je to sad nastala pre 20god. i uvjek ce tako ostat.

Evroslav

pre 11 godina

Pa nek ti se gadi ali ako se ponovo zapuca hoce li tvoja familija da ratuje? Sad ce jos malo godisnjica 20 godina mira u Bosni. Izgleda da je vreme za novi sukob. A narod slepo veruje ovim mafijasima na vlasti.

wlado

pre 11 godina

ovaj covek ima izjave slicne hitleru ili skorije vreme seselju...uzas

ako ce nas neko uvesti u rat to je ovaj lik koji ne bi smeo nista da se pita vezano za nasu zemlju.

YugoslavRS

pre 11 godina

Iskreno ja cujem samo Dodika i nmjegove trabante kako tri puta dnevno sire mrznju i nepoverenje (kao i popove) i nista drugo a politicare iz Federacije sa vremena na vreme i to kao odgovor na provakacije kada se vise ne da precutati. Pregledajte malo istoriju politickih nastupa za zadnjih nekoliko godina sami cete se uveriti. U takvim uslovima ni jedna drzava ne bi bila normalna ukljucujuci Srbiju. Ja mislim da Dodik provocira radikalne odgovore od Bosnjaka kako bi im to onda nabio na nos ali to ne dobija kao od Silajdzica pa "podize" retoriku u pogledu ucestalosti i radikalnosti.

besna glista

pre 11 godina

Alo, BOSANAC, sedi 'di si, ni za 'di si nisi. Dosta ste nam se prisljamcili svih ovih godina, ajte nas se sad lepo manite, ne treba nam jos takvih u drzavi.

Lud zbunjen normalan

pre 11 godina

"To je Bošnjake uverilo da su oni žrtve i da imaju pravo na više od druga dva naroda. To nije istina, bilo je žrtava na svim stranama, a kod Bošnjaka je taj broj veći s obzirom na brojnost tog naroda", smatra Dodik.

zar nije logika da onih kojih je više, manje nastradaju od drugih ali vidim DoDick ima neke nove teoreme. Izgleda da su srbi stvarno nebeski narod i da vrijede za cetvoricu drugih, tako da su goloruki se borili protiv visestuko jaceg neprijatelja i jos uspjeli da pobjede, stvarno svaka cast

Dubrovnik

pre 11 godina

Lako mu je baljezgat kada mu nema na sceni Stipe Mesića. Od kada mu je Mesić zaprijetio presjecanjem koridora u Posavini, Dodik nije više nikad spomenuo referendum. Ali pojavit će se Mesić i stavit u mali džepić i Dodika i Jeremića nekom novom svojom hiperbolom koja će opet jako odzvonit na Zapadu.
Republika Hrvatska neće nikad dozvolit ništa osim BIH na 1km od mora kod Dubrovačkog primorja.
Nemaju puno manevarskog prostora ni Dodik ni Hrvati u Hercegovini jer RH najčvršće moguće podržava cjelovitost BIH zbog razumljivih geostrateških i geopolitičkih pitanja.
A tek Bošnjaci? Njih podržava Zapad više nego Albance na Kosovu. U čitavoj svjetskoj javnosti oni jedini imaju aureolu žrtve u ovom strašnom ratu. Poznato je da Muslimani uopće zadnji uzimaju pušku , ali je i zadnji skidaju sa ramena. Pogotovo nakon onakvih žrtava i etničkom čišćenju u ratu u BIH.

banjalucanin

pre 11 godina

Zasto Dodik nije primio Dacica juce u Banja Luci, analiza kriminalnih odnosa:
http://www.slobodanvaskovic.blogspot.com/2012/09/dodik-na-iivici.html

Miloradu Dodiku je samo ostalo da nacionalizmom truje narod(e), buduci da je izgubio na svim ostalim poljima. Situacija u dijelu BiH u kome on caruje je katastrofalna po svim pokazateljima (potpuno isto je i u drugom dijelu). Sve je korumpirano. Vladika hercegovacki koga se pominje u clanku, Grigorije, je najobicniji profiter i kriminalac (proguglati-lako je doci do argumenata). Pravna drzava ne postoji.
I nama u Republici Srpskoj i vama u Srbiji treba prvo: hapsenje najodgovornijih za ovakvo stanje u privredi i drzavi (bivsi i sadasnji ministri, premijeri, predsjednici i nizerangirani politicari kao i direktori javnih preduzeca i agencija) a onda proglasavanje bankrota i otpocinjanje od nule, od dna.

madhunter

pre 11 godina

@Dejan
Ja zivim u BL , i molim te nemoj da mi poredis Sarajevo sa BL ! Dva puta sam stao u tom "multietnickom" gradu , gdje ima vise Kineza nego Srba ! Na ulici upitah neke momke kako da dodjem do Vogosce , a oni kad vidjese krst u autu kako se klati samo okrenuse glavu ! Drugi put sam zamalo dobio batine .... E da Dejane , prebroj i dzamije u BL ,pa poredi sa Crkvama u Sarajevu ! Vidjeces da ti znak jednakosti ne stoji !

Komentator

pre 11 godina

Bolje je da cutis, da se pokrijes i rec da ne prozboris. Dobio si u nasledstvo entitet sav u krvi. Jos se tamo iskopavaju masovne grobnice koje su napravili vlastodrsci tog entiteta, tvoji prethodnici, koji su vec osudjeni ili im se sudi.

Nagradu si nasledio, krvavu nagradu, krvavi entitet je nagrada za najteze zamislive zlocine. Broj srusenih i unistenih bogomolja "pogresnog" naroda u tvom entitetu tokom rata se izrazava u stotinama, a Sarajevo, o kojem tako pogano govoris, nijednu pravoslavnu bogomolju nije srusilo tokom najvece opsade, cak su neke crkve obnavljane (za to postoje dokazi, a onaj ko ne veruje neka ode u Sarajevo, nije na kraj sveta).

Sramoto jedna licemerna.

Beograđanin

pre 11 godina

'Alo Dodiče, potpaljivaču vatre, mrzitelju, šovinisto, jedva čekam da ti vidim leđa! Živeli Bošnjaci, živeli Srbi, živeli Hrvati, živeo Balkan! Ovde ne može biti bolje dokle god ne počnemo da funkcionišemo ZAJEDNO, i pritom ne mislim da budemo u istoj državi. Progres podrazumeva integraciju, a ne dalju fragmentaciju (fragmentacija će samo olakšati zapadnim moćnicima da lakše manipulišu nama). Već 20 godina stojimo u mestu, slušamo iste nazadne priče, pogledajte Nemačku gde je bila 20 god. posle II Sv. rata... Stvarno ne razumem ove ljude iz Bosne koji bi dalje da cepaju svoju sopstvenu (prelepu) zemlju. Bio sam letos u Sarajevu, Sarajevo je multi kulti, a Rep. Srpska mnogo više liči na ono što Dodik opisuje. Ua Dodik, ua fundamentalisti i mrzitelji sa svih strana. Mnogo smo bliži jedni drugima, nego što su Srbi Rusiji, Bošnjaci Turskoj, Hrvati Austriji... Kad to shvatimo, e onda će biti nade.

nenad

pre 11 godina

Kazes Hrvati moraju dobiti svoj entitet u BiH. U tom slucaju u taj entitet definitivno treba uci i Posavina (B.Brod,B.Samac,Derventa i Modrica) s obzirom na populaciju koju su Hrvati cinili u tom delu BiH pre rata. Jesi li spreman da im ustupis taj deo RS? Sve se bojim da jesi. Najlakse je trgovati tudjim.

Anton

pre 11 godina

milodar budimirkovic

Jedino zasto je ta kvazi tvorenja RS ostala je zbog Milosevic jel je vas spasio kada je potpiso daytonski sporazum za mir jel ako nije pristao zaversili bi kao krajisnici u hrvatskoj. HV bila 23 km ne blize od banje luke zato budite sretni sto imate.

zbunjola laktasenko

pre 11 godina

Meni tek sada nije nista jasno. Dodik kaze da mu se Bosna i Hercegovina gadi. A posto je RS u Bosni i Hercegovini, logicno je da mu se onda gadi i RS.
Ili sam ja nesto preskocio?
Objasnite mi molim vas ovu moju nedoumicu.

P.S.
Ako laze koza, ne laze rog.

Milence

pre 11 godina

Prema katoličkoj enciklopediji od 22.4.1895 . godine u Bosni živi preko 98 % Srba pravoslavne, muhamedanske i katoličke veroispovesti. Kad ovo uzmem u obzir svako vređanje , ratovanje i političko trvenje nema smisla. Bratoubilački rat nikome nije doneo ništa dobro. Dodoik je neobrazovan da ovo pročita i shvati.

Nesa

pre 11 godina

Gadis se i ti nama,stvorio si privatnu tvorevinu za sebe i svoje prijatelje, radite sta vas je volja, bahati ste i korumpirani, a sve to zamagljujete ovakvom nacionalnom pricom.Idi i pjevaj bolje ce biti i tebi i nama.
(sasa, 17. septembar 2012 12:44)

E moj zemljak, da samo znas kako se zivi u Republici Srpskoj a posebno Banja Luci i koliko je to veci standard u odnosu na Srbiju i Beograd, ne bi tako govorio. Samo cu ti reci da su plate za nekih sto do dvesta eura vece u proseku, a cene nize za nekih dvadeset-trideset odsto, u proseku.
Banalan primer, koka kola u kaficu (pretovreno u dinare) je 80 dinara u centru Banja Luke.

rade RS-BiH

pre 11 godina

Hamza,mislis kako se osjecaju gradjani federacije,a ne BiH.Polovina Bih se slaze sa njim(zna se koja polovina).Tako da ne generalizuj,sugradjaninu dragi :)

reprezentacija BiH

pre 11 godina

Kakva je razlika između Keruma i Dodika,osim po frizuri,ali objektivno?Bošnjaci će uvijek biti protiv odvajanja R.S. od BiH,zato što ona nije nikad bila pridružena BiH ,nego su njene granice iscrtane etničkim čišćenjem stanovništva i u krvi tog istog ne nebeskog narada ,i samo se može izdvojiti u krvi,nikakav referendum i ostale trice i kučine!!!!!

Sveznalica

pre 11 godina

"Danas kad bi bio odrzan referendum o otcijepljenju RS od BiH, 90% bi glasalo Za."

Ako mislis na referendum u RS onda grijesis. 100% bi glasali za odcjepljenje. Ali referendum ne moze biti samo u RS. Mora biti na nivou BiH. U teoriji i ne mora ali ti je opet rat i eto ti Amera da uvode Demokratiju. Svi znamo kako ce se to zavrsiti. Treba biti posten i reci da se i gradjanima Federacije gadi RS iz dna duse. Ali realnost je nesto drugo. Obratite na Dodikovo spinovanje u ovome nazovi "intervju" (jer to nije; nikakve kulture, tolerancije, ohol, bahat, zadrigo, egoista, ... sa takvom osobom nema razgovora - His way or highway,...) Dodik vise ne govori o izdvajanju RS iz BiH jer mu je vec natrljan nos, zato je sad ko fol ljut i "nagovara" Hrvate na treci entitet (zavadi pa vladaj). Ja nemam nista protiv treceg entiteta ali ZNAM da otcjepljenja nema. SFRJ nije jedina drzava koja se raspala. I ko zna koliko ce se jos drzava raspasti. Sve te zemlje imaju nesto zajednocko - raspadale su se po ranije utvrdjenim granicama. RS nikada, nkada nije postojala ali BIH jeste. Prekrajanje granica bi dovelo do novih ratova u BiH, Kosovu, Sandzaku, Vojvodini,... USA ima velikih problema u Arapskom svijetu tako dabi njihova reakcija na nove pokusaje "aktiviranja" Balkana bila brza i zestoka. Neko pomenu da je BiH unitarna. Gospodine vi nemate osnovnog znanja o drzavnim uredjenjima. RS funkcionise sasvim samostalno u okviru BiH sto su srbi i trazili citavo vrijeme. Sta im sad fali? Velika Srbija?

Pijani gost

pre 11 godina

@(Dejan, 17. septembar 2012 12:47)

Ti stvarno nemas pojma!! Apsolutno da u Banjaluci ima vise srba (recimo da oko 85% stanovnika cine srbi) ali svaki bosnjak ima veca prava nego srbi u Sarajevu. Pa oni su zasticeni ko polarni medvjedi...pravi im se Dzamija u centru grada...a da ne pominjem to da na teritoriji grada postoje izmedju 10-15 Dzamija. U dva gradska naselja gdje vecinsko stanovnistvo cine bosnjaci su ulozeni milioni u infrastrukturu, obnovu i razvoj itd. A najbitnija razlika je ta sto se svaki bosnjak Banjalukom moze slobodno kretati dok za srbe u Sarajevu i nisam bas siguran da mogu!!!

milodar budimirkovic

pre 11 godina

Muka mi je vise od toliko tolerantnih proevropskih i ne znam kakvih srba koji zive u Bg i Ns pa onda onima koji zive okruzeni mrznjom drugih naroda popuju kako su oni sami krivi jer su srbi.. sva sreca sto srbi u BIH nisu slusali srbe iz srbije jer bi sigurno zavrslili ko srbi iz HR.. a kad bi covek pitao sve te super tolerantne odakle su im roditelji i babe i dede verovatno bi odgovor bio LIKA KORDUN BOSNA HERCEGOVINA KOSOVO CRNA GORA.. molim vas vasu toleranciju upotrebite kad budete ziveli okruzeni drugim divnim narodima pa da vas onda vidim.. ljudi se bore za goli opstanak na svojim ognjistima a vi im i to za zlo uzimate.. nikad nisam video i cuo da ovako reaguju muslimani na muslimane il hr na hr samo srbi savrseno tolerantni srbijanci tako vole da sole pamet ljudskim pravima itd. jeste mi uopste nemamo pravo ni na kakav izbor zato sto smo srbi a svi ostali mogu da biraju otcepljuju se preuredjuju krpe sastavljaju..i samo da znate muslimani i hr vas ne podnose i nikad vas nece podnositi.. bravo za vas jeeee bas ste tolerantni..

kurrizi

pre 11 godina

zar nije ovih dana Taib Erdogan predsednik Turske rekao da granice BH su nedotaklive jer zato imamo tapije, to ste vi objavili jer ja samo b92 gledam i citam. Gospodin DODIK svojom retorikom samo zavadjuje narode ex Jugosllavije, nishta nedoprinosi njihovom pomirenju, tu politiku ja nazivam trulom politikom. Gospodin Dodik treba dobro da zna da vishe nepostoji JNA nego postoji NATO koja je zaduzhena za mir na Ballkanu hteli ili nehteli mi.

zlatna sredina

pre 11 godina

Ovakav izliv mržnje jednog političara,a uz to i Predsjadnika,se rijetko viđa.Osim što ovakvim izjavama širi svoje ovcoliko biračko tijelo,ujedno i izražava nemoć da razbije Bosnu i Hercegovinu i on to dobro zna,jer postoji jedan narod čija je volja i želja za postojanjem svoje domovine malo veća od nastojanja njenih neprijatelja da je unište.

Ivan

pre 11 godina

Ne znam zasto bih volio federativni dio BiH kada su tamo ljudi koji me mrze niti zasto bih volio Srbiju kada su tamo Srbi koji me mrze...
(Srbin iz Bosne, 17. septembar 2012 17:34)

Da rascistimo, ogromna vecina SRBA (da ne racunamo manjine) iz Srbije ne mrzi Srbe iz RS, Krajine, Kosova ali problem je oni koji mrze su glasniji od ostalih. Oni koji mrze su normalan % koji mora da trazi opravdanja za sve svoje probleme i da krivi druge i takvi su uvek najglasniji. Tako nije samo kod nas nego u bilo kojoj zemlji

Ovde isto ima dezurnih bivsih komsija koji rade u smene udarajuci minuse. To baziram na gomili tema gde bi bilo apsurdno da Srbi udaraju minuse ma koliko bili "evropejci"

Pozdrav, i unapred se zahvaljujem na objavi komentara

Nada

pre 11 godina

Gospodin Dodek nevoli BIH ali kad bi RS bila samostalna nebi tako pričao . Gospoda iz Laktaša hara po RS ali polako i po Srbiji samo što mu Tadić ode sa vlasti pa sad nezna šta će. Hvata se patriotizma da bi na taj način prošao u Srbiji aki neprođe na izbore po RS.Velike patriote nijednom narodu nisu donele dobro. pre ratova svi smo znali da u BIH žive Bosanci čak su tako pokušavali da se izjašnjavaju. odjednom 3 naroda koji se nevole međusobno.Bolje vam je da opet postanete svi Bosanci.tada ćete brže i u EU.

Jest tako

pre 11 godina

Kao Hrvat koji zivu u RS-u, stojim 100% iza ove Dodikove izjave! Meni je neugodno u Sarajevo, 100 puta se bolje osjecam na srpskim slavama i nekako me koliko toliko u RS-u postuju.

drugtito

pre 11 godina

Ja sam iz Sarajeva, pa cu te uputiti u par stvari. Nazalost ja sam proveo 1100 dana pod opsadom, a sta sam prezivio, to ja znam.

I pored tog pakla, u Sarajevu nije unistena NIJEDNA crkva, i zbog toga nije bilo razloga da se grade nove, sto je velika razlika u odnosu na Banjaluku gdje su dzamije srusene, pa su morale biti ponovo izgradjene.

Pogledaj popis stanovnista u Banjaluci iz 91, pa se upitaj kako to da sada tamo zivi 85% Srba, a nije bilo ratnih dejstava.

Siguran sam da znas odgovore na ovo sto sam naveo.

A sto se tice Srba u Sarajevu. Najvecim dijelom im je vracena imovina, i ista je prodata. Stanove su prodavali po cijeni 2,5-3000 KM po kvadratu, a onda kupovali nove u Lukavici po 1000 KM. Ti sracunaj zaradu. A Lukavica je povezana trolejbuskom vezom sa Sarajevom. Isto je i sa kucama koje su prodavali. To su nepobitne cinjenice.

Ne kazem da prilikom povratka, nije bilo problema, neugodnosti i sl. ali ni blizu onoliko koliko se pokusava prikazati.

Znas li da u Sarajevom svkodnevno dolazi raditi 6000 Srba, iz okolnih mjesta (Pale, Sokolac, Lukavica,itd...), pa ti vidi koliko se porodica hrani od toga. I ja nisam nikad cuo da je neko rekao, ja necu u Sarajevo na posao.

A kako si napisao da su te otkacili zato sto si imao krst, evo ja te pozivam da budes moj gost, i provedes 3 dana u Sarajevu, sa ili bez krsta, tvoj je izbor.

I za kraj, ovdje se LJUDI slobodno slobodne kreću, druže, provode, itd..a budale nisu nigdje dobrodosle, ma kako im bilo ime.

на одмору

pre 11 godina

Драги мрзитељи Срба, када су албанци исто то говорили па још подизали и терористе да уништавају благостање једне ондашње европске државе давали сте им подршку. Данас када исто то раде Срби јер не воле остатак своје државе осуђујете их? Па не ваља тако. Поздрав из сунчаног Израела.

sina

pre 11 godina

Ako mislis na referendum u RS onda grijesis. 100% bi glasali za odcjepljenje. Ali referendum ne moze biti samo u RS. Mora biti na nivou BiH.

Ne znam kako mora biti referendum na nivou BiH, pa kad su se ocjepljivale Slovenija, Hrvatska i BiH od SFRJ i onda referendum nije bio na nivou SFRJ već samo na teritorijama tih Republika

sta mislis

pre 11 godina

hleba i igara.
Jedno je sigurno ovaj covek izuzetno dobro poznaje mentalitet naroda koji ga je izabrao za predsednika. Da im po jednu za njihovo uho dopadljivu izjavu, ili otpeva nesto na nekom vasaru i odvuce i stvori simpatije a i prostor za pozitivni komentar. U isto vreme poznaje dobro mentalitet i one druge strane kojima ista izjava izaziva gnev. Ovaj gnev za posledicu ima ruzne komentare koji po lavina efektu uzrokuju one podrazavajuce i tako do u nedogled samo produbljujuci mrznju.
Sta je tu sa realnoscu. Ovaj covek je postigao cilj. Ljudi se glodju a on zavrsava svoj posao sa druge strane. Sta ce biti sa pristalicama kada shvate koliko ih je iskoristio i pokrao?!?? Videcemo. To ce se jednog dana dogoditi. ON ce verovatno traziti spas van Bosne a za njim ce ostati potop. Jeste li spremni na to?

Room

pre 11 godina

Ne znam kako mora biti referendum na nivou BiH, pa kad su se ocjepljivale Slovenija, Hrvatska i BiH od SFRJ i onda referendum nije bio na nivou SFRJ već samo na teritorijama tih Republika
(sina, 17. septembar 2012 18:11)

Mozda zato sto je SFRJ bila drugacije uredjena od danasnje BiH.

ja bih

pre 11 godina

On je klasičan primer neodgovornog političara. Primitivizam pomešan sa ličnim interesom = Dodik. Pre 10-ak godina je video da kao "reformista" može samo jačim srbovanjem da pretekne SDS i dođe na vlast, a sada mu se ne isplati da "menja ploču". Provereno. Ono što radi , je da napravi problem i tako dokaže da BIH ne može da funkcioniše, sve dok državu ne dovede u kolaps. A za "pučanstvo" povremeno servira parole u tri reči kao npr: "gadi mi se BIH" i slično. Bosna i Hercegovina je divna i ja kao građanin Srbije koji često odlazim tamo (u oba entiteta) uvek ću , zbog svog lepog iskustva da pokušam da propagiram jedinstvenu Bosnu, jer samo takva ima jeditvenu magiju u ovom delu Evrope.

Balcanicus

pre 11 godina

I ćuranu se gadi svadba pa ode medju prvima.Ovakve treba samo pustiti da pricaju i ubrzo ce ga otkaciti i poslednji koji ga je iole ozbiljno shvatao. Njegovo objasnjenje zasto je jedan narod vise stradao zahteva IQ ili alko test. Posebno je pitanje kako je prigrabljeno pola Bosne za RS kod tako brojnijeg naroda i Hrvata. Kad neko nema nista da ponudi svojim gradjanima,a da im ne bi palo na pamet da ga pitaju odakle mu to sto ima,proba sa retorikom 90-tih ,s podsticanjem na mrznju.

Srbin iz Bosne

pre 11 godina

Ne znam zasto bih volio federativni dio BiH kada su tamo ljudi koji me mrze niti zasto bih volio Srbiju kada su tamo Srbi koji me mrze...

bosanacbrcko

pre 11 godina

svako ima pravo na svoje misljenje , u ovoj drzavi imamo dva problema (dva eniteta) koji se sukobljavaju u nadleznostima zar nam treba treci .... ma bosna kad je prezivjela 92 ZAUVIJEK CE ZIVJETI ... 92 kada su se tudjman i milosevic dogovarali i dijelili je kao da se radi o ostavinskoj raspravi

Uros

pre 11 godina

Pa ne znam gde je "otezao" za par miliona evra prikazanih na imovinskoj karti. Nije valjda u srbiji. najveca mora za dodika je da izgubi vlast gde on drzi sve konce i klupko pocne da se odmotava...a zna se kako se vlast "drzi" u RS cak i kada ljudi zive od nicega a bogami i kod nas.

Divos

pre 11 godina

@nenad
Хоће ли бити шта од трећег ентитета, не знам, неразумно је и што господин Додик отвара ту причу, требали су Хрвати, ако сматрају да је то решење.
Е сад, изнио си много нетачних чињеница. Идемо редом, Хрвати су на простору Српске по попису бројали око 9,5% популације (152.000 ст), данас се број не зна, по професору Ивану Томљеновићу (бивши потпредседник Српске) 1/10 од тог броја. Од 62 општине у РС, Хрвати 91. ни у једној нису чинили већину. Од поменута 4 градића, у Модричи су чинили мањину (27%), било их је у неком проју у Шамцу (44%), Броду (41%) и Дервенти (39%), ово су тачни подаци, значи нема шанси да се ова прича даље отвара. Такође, имовинска питања су у Српској решена још 2000-е, свим Хрватима (и Бошњацима) је враћена имовина и станови. Данас је око пола Хрвата своју имовину и имања продало, није ми драго, али ствари на жалост тако стоје.
Узгред, ако би следили ту логику, у ФБиХ, Срби су у 4 општине чинили огромну већину, Дрвар 99,9%, Б.Грахово 95%, Гламоч 80%, Б.Петровац 76%, и још 5 општина где су чинили преко 40% становништва (рецимо као Хрвати у Шамцу). Али знаш што, историја је доказала, око много чега се може постићи договор, али кад дођу на ред мапе, где је чија тараба, настају проблеми.
Стога, границе РС и ФБиХ су одређене, и неразумно је и губљење времена ову причу поновно отварати.

xhema

pre 11 godina

G.Dodik vi ste ratom do ovde dosli a politikom necete dalje ici posto nemate poema sa politikom.ti znas i sam da nemas poema sa politikom

udrite minuse opusteno

pre 11 godina

Samo je izvadio iz konteksta Cedinu tvrdnju o genocidnim tvorevinama.Pomenuo je samo Sarajevo,a isto se moze reci i za Banja Luku i za Federaciju i za Republiku Srpsku.

mila1

pre 11 godina

Meni se gadi Dodik i svi oni koji rasturaju moju zemlju. Bosna je postojala i prije dolaska Turaka na Balkan, nije nikakva izmisljena zemlja, nametnuta silom, vec sasvim normalna zemlja u kojoj je moglo sasvim normalno da se zivi do raspada YU. Raspadom YU, Srbija je htela sto vecu Srbiju i krenuli su u rat. Nisu samo Srbi krivi ali ko je najvise koristi izvukao iz rata u Bosni? Ko je imao najvise zrtava? Zasto bi najvise zrtava bilo na najbrojnijoj strani? Zato sto ta najbrojnija strana nije ni bila spremna za rat kao sto su drugi bili.

deb

pre 11 godina

Oni koji ne vole BiH kao državu su ljudi koji nemogu ništa sami smisliti, danas misle kako Mile kaže, kada se riješimo Mile i bude neko drugi, misliće kako taj kaže, već viđeno na ovim prostorima. Dajte malo sami nešto smislite. Ja i mnogi Srbi ne mislimo tako, oduvijek smo bili to što jesmo. Ovdje nije riječ o volim nevolim nego o pataloškoj mržnji, najčešće nasilijeđenoj, odgajanoj s ciljem da određena grupa ljudi živi dobro i predobro zahvaljujući njoj, to se dešava i u Srbiji i u Hrvatskoj.

Goran

pre 11 godina

Ni jedan narod u BH ne zasluzuje ovakvu Bosnu. Cinjenica je da ni Srbi ni Hrvati ne zele zajednicku BH, razlozi su apsolutno nebitni, treca strana bi da ostane u braku. Koji je motiv u pitanju, da nije ljubav?

danguba

pre 11 godina

Jeste bio rat, jesu Srbi počinili velike zločine, jeste stradalo više Bošnjaka, a onda smo dobili mir i državu kakvu imamo danas.
Činjenica je da 99% Srba iz RS danas ne želi da živi u unitarnoj Bosni, isto važi i za Hrvate. Onda imamo Bošnjake koji kao žele jedinstvenu Bosnu, ali ako je ikako moguće bez ova druga 2 naroda, jer im tobože samo smetaju i stvaraju probleme. Sve vrijeme nakon rata potenciraju svoju ulogu žrtve, ne traže pomirenje, već priznanja krivice, svođenja računa i sl. Za to vrijeme su proćerdali silne milione donacija i pomoći, od Federacije napravili spoemnik birokraciji i neučinkovitosti, ogrezli u korupciji, nepotizmu, kriminalu, vjerskom fanatizmu (bez pretjerivanja)...
Pitam vas, zašto bi bilo ko poželio da živi u takvoj državi?

Srbija i Srpska

pre 11 godina

Republika Srpska treba da izadje na referendum i odluči hoće li ostati u BiH ili ne!!! Neka narod odluči, a ne politikanti!

Divos

pre 11 godina

@HasanVK
Наравно да не постоји логика да неко страда више само зато што је бројнији. Али пренесене речи председника Српске су само делимично пренесена изјава. У прошлом рату припадници ВРС су бранили границе своје вољене Републике Српске, и наравно пре свега своје породице, ратовали су против АБиХ, у једном периоду против војске Хрватске, и на неким ратиштима против ХВО. Између самих Срба нје забележен ниједан сукоб. АБиХ (коју су чинили углавном Бошњаци) ратовала је јасно против ВРС, али и против ХВО, такође је био рат између самих Бошњака и то прилично бруталан у западној Босни, а било је сукоба између самих припадника АБиХ у Сарајеву (и то не мало), и још на неким местима (углавном због присуства Алахових ратника). Ово јесу чињенице, и логично је да је у таквим околностима страдало највише Бошњака, пре свега војника (то чак потврђују и подаци господина Токаче и ИДЦ, који су иначе доста пристрасни и лажирани за потребе бошњачке стране).
Ипак ово су све произвољни подаци, пласирани за потребе задржавања стереотипне и лажне слике, број погинулих припадника ВРС није споран, бројка је иста већ 13 година, на жалост велика, али број жртава, Срба цивила, страдалих у погромима у градовима ФБиХ је огроман и неколико пута већи него се данас покушава (лажно) приказати. Ипак, истина ће се сазнати, и то врло брзо.

emir

pre 11 godina

Šta kaže Nikola,granate Armije BiH su padale i po srpskom sarajevu i to u "većem" broju nego granate VRS po Sarajevu?Šta reče i ostade živ? U Sarajevu poginulo skoro 12 000 ljudi a u srpskom Sarajevu ni par stotina.Vojnike VRS koji su bili na položajima i napadali grad nećemo računati.Zatim,u Sarajevu je 1991 živjelo 157 000 Srba u 10 sarajevskih opština među koje spadaju i Pale.Ako je Krajišnik naredbom iselio 100 000 Srba iz Ilijaša,Vogošće,Ilidže na područjima Sarajeva koja je kontrolisala VRS je ostalo da živi 20 000 Srba,dakle,srpska vlast je kontrolisala 120 000 sarajevskih Srba.U Sarajevu još živi i radi 25- 30 000 Srba.desetak hiljada sarajevskih Srba se ispalilo van Sarajeva.I šta je tu problem? U Banja Luci nije ostalo ni 200 Bošnjaka,sve im džamije srušili i prave se naivci.

pero

pre 11 godina

Alo, BOSANAC, sedi 'di si, ni za 'di si nisi. Dosta ste nam se prisljamcili svih ovih godina, ajte nas se sad lepo manite, ne treba nam jos takvih u drzavi.
(besna glista, 17. septembar 2012 14:47)

Prijatelju dobri, da nije bilo tih koji dolaze iz tvoje zemlje, vjeruj mi da ti se ljudi iz Bosne ne bi morali "prisljamcivati" a kada su vec tu onda su vas samo mogli oplemeniti jer ne mislim da ste vi nesto posebno bolji. Cak stavise.

Dino-NYC

pre 11 godina

Dodik dakle zastupa istu onu politiku veliko-srpskog projekta koju je pod Milosevicevim okriljem poceo Radovan Karadzic. Dodik trazi osnivanje Herceg-Bosne (valjda iz ljubavi prema Hrvatima), nako sto je uspostavljena Republika Srpska ciji su osnivaci u Hagu zarad nacina na koji je osnovana.

Dodik prica o etnickom ciscenju Sarajeva? Molim? Pa etnicko ciscenje su izmislili Karadzic i Mladic a Sarajevske Srbe su non stop pozivali da idu iz Sarajeva i pridruze se "svojima".

I nisu Bosnjaci stradali jer su "najbrojniji" (kakva drskost) vec zato jer su ih zdusno ubijali Karadzicevi Srbi, pa Hrvati i zato jer su ovi (Bosnjaci) naivno nepripremljeno vjerovali da im komsije tako nesto nece uraditi.

Srebrenica, ubijanje preko 1500 djece u Sarajevu - to je kamen temeljac Republike Srpske.

Molim vas, zamislite danas da postoji Republika Jasenovac - kako bi se osjecali Srbi? Bili bi uzasnuti naravno, sa velikim pravom.

Republika Srpska nije "odraz zelje srpskog naroda" vec entitet nasta na zlocinu i masovnim ubistvima ne-srba. A to sto bi sad Dodik da "opere" istoriju, da uvuce Hrvate u svoj zlocinacki "podhvat" guranjem legalizacije herceg-bosne (koja je i srbie i bosnjake ubijala) to je sad druga prica.

Vise puta sam rekao, i opet cu da ponovim. Bosanski Srbi manipulisu srpstvom da bi opravdali svoju bruku i sramotu. Zoran Djindjic tesko da bi podrzao ubistva u Srebrenici ili ubijanje djece snajperima.

Ako je Dodik=srpstvo onda je Djindjic umro za nista.

mila

pre 11 godina

"To je Bošnjake uverilo da su oni žrtve i da imaju pravo na više od druga dva naroda. To nije istina, bilo je žrtava na svim stranama, a kod Bošnjaka je taj broj veći, s obzirom na brojnost tog naroda", smatra Dodik.

Ako Bosnjaka ima najvise, zar nije bilo logicno da oni budu i najaci u ratu i da najmanje stradaju a ne da imaju najvise zrtava. To se nije desilo samo zbog toga sto su Srbi imali vise oruzja i sto su se spremali za rat u Bosni. To da su imali vise oruzja je i sam Dodik rekao u jednom intervju-u. Na osnovu cega onda krivite taj narod? A sto se tice prava Bosnjaka u RS, muka mi je od tih prava. Cjeli Prijedor je prepun spomenika zrtvama sprske nacionalnsoti i to vojnim zrtvama a nema ni jedne ploce ili spomenika civilnim zrtvama nesrpske nacionalnosti. Jednostavno nije im dozovoljeno da tamo nekog podsjecaju na ono sto su im radili '92. Skoro nista se ne ulaze u mjesta gdje su povratnici u PD... Naravno Dodik to ne vidi, dodje i isprica svoju pricu i vi svi to vjerujete i podrzavate - ali daleko je to od istine.

Kal Drogo

pre 11 godina

@Sarajevo
Аргументи су ти нетачни. У Сарајеву је живело пре рата око 160.000 Срба, данас у федералном Сарајеву 4-7.000, у Бања Луци је 91. живело 29.000 Муслимана, данас живи 7-10.000 Бошњака, број Бошњака у Б.Луци је умањен за око 3 пута, број Срба у Сарајеву око 30 пута, приметна је разлика. Уосталом попис је требао бити 2001.године и то би потврдио, опструисала га је бошњачка страна, опструише га и данас, баш јер би се потврдили моји изнасени подаци.
Ако бројима цркве и џамије, данас у Бања Луци постоји 15 џамија (без Ферхадије која је у изградњи), у фед.Сарајевју које је ипак веће 2 православне цркве.
Истина јесте да су током рата на уже Сарајево падали пројектили испаљени са положаја ВРС, као што је истина да су падали пројектили на српско Сарајево (у истом и већем броју) испаљени са положаја АБиХ из самог ужег Сарајева.
Добро, тако је било, данас имамо нашу вољену Републику Српску, каква је таква је, наша је, а барем ти не бери бригу шта ће бити са овом нашом Српском, имате своје двориште, своју ФБиХ, гледајте своју бригу.

mico

pre 11 godina

Čuj ovog stručnjaka "možda zato što je SFRJ bila drugačije uređena od sasašnje BiH". Pa sve republike bivše SFRJ su mogle samo da sanjaju da imaju položaj kakav ima Republika Srpska u BiH! Po ustavu BiH Republika Srpska nema samo Ministarstvo inostranih poslova i stolicu u UN-u! Kada pričate o BiH prvo uzmite pa pročitajte Ustav BiH i Ustave entiteta. Pogledajte nadležnosti entiteta. Manje ćete lupati gluposti!!!

gadiš mi se

pre 11 godina

Kao neko ko je istjeran iz grada u kojem je prije rata živjelo 65% Bošnjaka, a danas ih tamo ima oko 5% (koji su usput rečeno, isključeni iz svih sfera života),mogu jedino reći da mi se gadiš i ti i ta tvoja genocidna tvorevina. Višegrad, Foča, Vlasenica, Bratunac, Srebrenica, Zvornik, samo su neka od mnogih mjesta koja danas pripadaju RS-u,a u kojima je prije rata Srba bilo između 35-40%. Danas su tamo apsolutna većina. Hoćeš reći da su Bošnjaci dobrovoljno otišli kako bi tebi ispunili dječački san da budeš paša laktaškog pašaluka?
I ti Milorade pričaš da u Sarajevu nema Srba!Pa kako će ih biti,kada ih je, sjećamo se dobro, tvoj ideološki guru, Momčilo Krajišnik, poveo u izbjeglištvo iz opština koje su Dejtonskim sporazumom pripale Federaciji, uz poruku "da ne ostave ni saobraćajni znak", as što nisu mogli ponijeti, uništili su, stanove su palili na Grbavici. U sarajevu, u opštinskim i kantonalnim administracijama ima više zaposlenih Srba nego Bošnjaka u čitavoj RS. Ti vrtiš istu ploču, ne zanimaju te fakti.
Narod je gladan, a ti mu jedino možeš ponuditi poneku otrcanu nacionalističku parolu, lažnu nadu u referendum.

pravoslavni sloven

pre 11 godina

Rodjen sam kao srbin u Crnoj Gori ali vremenom citajuci komentare "evropejskih" srba iz kruga dvojke zakljucih da ja ne pripadam tom narodu. Ako oni predstavljaju srpski narod ne pise vam se dobro bivsa braco srbi. Pozdrav za Republiku Srpsku koja je jedina prava srpska drzava.

slepciqkjwb6h

pre 11 godina

Na stranu srpski sovinisti i autosovinsti ili bosnjacki sovinisti koje ovde komentarisu ali meni su najsmesniji ovi dezurni albanski aktivisti koji se ovde javljaju?! Na Kosovu su etnickim ciscenjem, zlocinima, otimacinom i pljackom napravili jednu etnicki cistu paradrzavu, porusili ko zna koliko srpskih crkava i manastira, oskrnavili sva srpska groblja, za premijera imaju notornog kriminalca sa milionskom imovinom i ratnog zlocinca Tacija ali uprkos svemu tome, oni kao nesto kritikuju Dodika!? Teska komedija...

Vojvodina

pre 11 godina

Nisam učestvovao u ratu, ako je to uopšte bitno. Srbin sam iz Vojvodine od mnooooogo generacija tj. vojvođanin. Bio sam u muslimanskom delu Sarajeva. I poslom i da vidim šta je i kako je posle svega. Nisam imao direktnih neprijatnosti. Ipak, hvala lepo. Ne više, ako ne moram (posao za stranog poslodavca). Čovek govori ono što jeste, a to što se nekima ne sviđa... Molim lepo.

Banjaluka

pre 11 godina

Kad smo ovog mafijasa pustili u Banjaluku da nam skine Karadzica s ledja, napravili smo gresku vecu nego kad smo pustili da nas Karadzic uplasi, i raseli i popljacka 95% Banjaluke...

vesko

pre 11 godina

Živiš ti kume najviše vremena na Dedinju i isto mi se kao Srbinu gadiš.
Mislim da neće biti cenzure jer je nije bilo ni za naslov.

Sarajevo

pre 11 godina

Gospodin Dodik nema šta drugo da ponudi osim nacionalnih tenzija. Sve je rasprodao, a pare potrošio. Pozdrav svim ljudima dobre volje...

realan

pre 11 godina

zaplakala bosna zaplakala svakom covjeku dusu dala i sve sto je imala,zalosno je kad neko pljuje po ruci koja ga hrani zalosno da zalosnije ne moze biti.
P.S.pozdrav za sve dobre ljude.

cento

pre 11 godina

Jedino zasto je ta kvazi tvorenja RS ostala je zbog Milosevic jel je vas spasio kada je potpiso daytonski sporazum za mir jel ako nije pristao zaversili bi kao krajisnici u hrvatskoj. HV bila 23 km ne blize od banje luke zato budite sretni sto imate.
(Anton, 17. septembar 2012 20:06)

Nakon NATO bombardovanja RS-a,svi glumite junačine i vi i muslimani.Kad će te shvatiti da se RS morala svesti na 49% i da nikakvo vaše ''junaštvo''nije dovelo do toga.U to vrijeme BL je bila puna vojske ali je naređenje bilo da se ostane u kasarnama što znači da je sve bilo unaprijed dogovoreno.Zato budite zahvalni NATO paktu što imate to šta imate.
Kad već spominjete Dodikov nacionalizam,onda spomenite i izjave Cerića i Zukorlića (ali oni po vašem mišljenju promovišu ljubav i multikulturu).I još da kažem po pitanju granice,pogledajte sve i jednu mapu u zadnjih 10g. i vidjećete da je na sve i jednoj ucrtana granica RS a to je tražila i MZ da se precizno nacrta linija razgraničenja između RS i FBiH (jedan od uslova mape puta za EU).A izjave tipa da je BiH vječna , pa i Rimljani su govorili da je Rimsko carstvo vječno ali ga nešto nema.

NIkola

pre 11 godina

Mogla bi ovde malo da prestanu debilna poredjenja Banja Luke i Sarajeva. Poredite etnicki ociscen grad Sarajevo sa Banja Lukom u kojoj zivi 15% muslimana. Vidim neko ovde govori kako je u BL sruseno 16 dzamija za vreme rata, prvo moj gospodine koji ocigledno nista ne znas meni su vazniji ljudi od dzamija, a drugo ako cemo vec o dzamijama i crkvama, da jesu srusene i vecina ih je obnovljena. Drugo, da u Sarajevu nije srusena niti jedna crkva, ali su svi Srbi proterani i niti jednom nije vracena imovina. Boze gde ja zivim, uzeo covek i prebrojava crkve. Svi lepo treba da se pokrijete usima i cutite o onome o cemu nemate blage veze. Ajmo sad slobodno 185 minusta dezurnih dzabalebarosa koji nogom nisu krocili dalje od svog parkica.

PS Ako ima neko sa Vrbanje, meni tamo tetka zivi, zna kako je kad u pet ujutru zapeva hodza. Nije da mi smeta, al toliko o nekorektnosti Banja Luke prema muslimanima.

Emir

pre 11 godina

Srbi u BiH ne osecaju se svom na svom i oni nisu svom na svom oni znaju da su u i na tudjoj zemlji tako da ce tz. rs nestati kao sto su sve tvorevine koje su stvorene na nasilju i zlocinu ne odrzive i kako je nastala tako ce i da nestane samo nadam se ne na nacin na koji je stvorena... sve druge opcije su iskljucene i mi to svi veoma dobro znamo ....a sto se tice Dodika on ce u zatvor nece dugo proci !

Nadica

pre 11 godina

Ovaj gospodin sto kaze da je plata u Republici Srpskoj i Banjaluci veca nego u Srbiji i Beogradu ocigledno nebi umeo da objasni otkud onda toliko njegovih jarana i zemljaka u toj istoj Srbiji i Beogradu i svi nesto mute,sredjuju,zavrsavaju,imaju dvojna drzavljanstva velicaju svoj zavicaj itd....

Leksa

pre 11 godina

Dragi moji Bosnjaci i Hrvati iz BiH koji ovde ostavljate komentare,ajde da se nesto dogovorimo. Tvrdite da je misljenje predsednika R. Srpske Dodika usamljeno i ekstremisticko, a ja opet mislim da niste u pravu. Koji je onda najpravedniji nacin kako da proverimo na cijoj strani je istina? Najobjektivniji i najdemokratskiji nacin da saznamo misljenje vecine, svuda u demokratskom svetu zove se referendum.
Crna Gora je bila u federaciji sa Srbijom, bas kao sto je R. Srpska u federaciji sa Muslimansko-hrvatskom federacijom, i na kraju joj je dozvoljeno da organizuje referendum o svom buducem statusu (2. za poslednjih 15 god.), i po kojoj logici pitam ja vas, onda to nije omoguceno i R. Srpskoj? Moze evo da bude jos stroziji od crnogorskog, da se odluci tzv. "ustavnom vecinom", tj.da 75% gradjana mora da se izjasni za napustanje BiH, da bi odluka bila vazeca! Jel to nije pravedno?
I jos nesto da porucim nasoj dragoj braci Bosnjacima. Tako kao sto Srbi nisu nikako mogli na silu da nateraju Albance sa Kosova da zive sa njima u jednoj drzavi Srbiji, tako ni vi nikako necete moci na silu da naterate bosanske Srbe, da zive sa Vama u BiH.
I uopste, kako mozete i vi sami, da budete ponosni na takvu drzavu, u kojoj na primer skoro polovina drzave navija za reprezentaciju susedne drzave, a zvizdi svojoj himni!?

Zoran

pre 11 godina

(Anton, 17. septembar 2012 20:06)

...dobro.zašto niste postupili po vojničkoj logici , ili uopšte logički . Zar može jedan paraf da zaustavi tolike gradijske brigade iz Hrvatske ? Evo,ušli ste npr.u Mrkonjić Grad poslije potpisivanja primirja 9.10.1995. u dejtonu,tako i 5. korpusa tzv. armije bih u sanski most. Ne treba ni govoriti da je bar 80 % ostalih ubijeno.Zašto prosto niste nastavili ili je možda problem u nečemu drugom, da nije problem možda u tome što ste bili pješadija pentagona.Ja sam recimo imao iskustvo da nas predatori nadlijeću oko 15 , a da artiljerijski napad počne u 20 sati . Zar nije činjenica da ste u autobusima ušli u Knin i da ste nakon toga ubijali preostale starce , palili sela . To kaže film jednog Hrvata koji je , smrtno stradao u saobraćajnoj nesreći , a film se zove oluja nad Krajinom . Pa Glez fon Horstenau(nikako da dođem do tih memoara),došao je u Zagreb kao veliki prijatelj ndh i Hrvata , na kraju rata je izvršio samoubistvo , bio je svjedok neviđene do tada , monstruoznosti.U tom smislu mi Srbi smo se za svoj biološki opstanak na našoj zemlji u Hrvatskoj i BiH zapravo borili čitavo vrijeme sa SAD.Svako zna , ptice pjevaju na grani da je vaš rat vodio MPRI , organizacija penzionisanih generala SAD iz zalivskog rata . Pokrij se po glavi i... Dužni ste nam ..mnogo ...a naplata će doći,bez sumnje .

Kal Drogo

pre 11 godina

@Hamza
Какву изјаву. Некад је препоручљиво да се прочита и текст чланка (који нема никакве везе са насловом), не само наслов. Ако те већ мрзи да читаш текст чланка, не мораш ни слати коментар.MD

Prelepi

pre 11 godina

Ako prihvatamo medjunarodno pravo i rezolucije(1244) u pitanju kosova,moramo isto tako prihvatati medjunarodno pravo i dejton kad se radi o BIH.
To nije vise stvar ni prava,vec politicke zrelosti i zdravog razuma.
Sa druge strane svi mi znamo da mi imamo daleko veci interes u pripajanju RS nego od samog Kosova.
Ali ako vec ocemo da postignemo najveci mogu cilj(ekonomski,politicki itd) po nasu drzavu,trebali bi da guramo politiku podele Kosova dok ne dobijemo sever,a onda da krenemo u politiku otcepljenja,pa onda pripajanja RS-a.
To nalaze neka elementarna politicka mudrost,do deljenja kosova,obaveza svakog racinalnog coveka je da javno ne podrzava otcepljenje RS-a jer ona mozemo da se pozdravimo sa severom Kosova,nakon podele okrecemo drugi politicki list vezan za RS i pricamo potpuno drugu pricu.
Ako se neko buni sto to deluje malo licemerno evidentno nema pojma sta je politika(unutrasnja/spoljna svejedno),i da je u njoj manjak morala ne samo uobicajen,nego i neophodan.

Goxy Bg

pre 11 godina

Pojedinci sa one strane Drine koji ovde ostavljaju komentare o tome kako je standard u Republici Srpskoj veci nego u Srbiji su mi pomalo smesni,nije mi samo jasno po kojoj to statistici kad je Bosna a i RS po svim pokazateljima na dnu lestvice a da ne govorim koliko je samo ljudi iz Republike Srpske u Srbiji i Beogradu pa ne mozes proci ulicom a da ne cujes Bosanski akcenat a ja ne znam bukvalno nikoga koje iz odavde otisao da zivi ili radi kod vas.Pozdrav

borislav

pre 11 godina

S jedne strane, Dodikova izjava je, u najmanju ruku, nezrela, neprimerena... to ne bi smeo govoriti visoki politcar u toj istoj BiH
S druge strane, ne mogu verovati kako okrecu teze ovi Antoni i slicni komentatori koji kazu otprilike da se Srpska treba zahvaliti Americi i Slobi sto uopste postoji, jer bi oni uzeli BL, i slicno...
Ti isti Amerikanci su namestali rat prethodnih 4 godine da se odvija kako oni zele, taj isti Milosevic je zaustavljao ratobornije Srbe da ne naprave dar-mar po Bosni i Hrvatskoj. NATO je bombardovao Srve i naoruzao Hrvate i sad kao "oni su sredili stvari, da HV ne uzme Banju Luku"

Dragan Pavlovic

pre 11 godina

Svako stado ima predvodnika.Izdresiran je tako da kad stado ide na klanje navede ga kroz prolaz,on se skloni kroz napravljenu kapiju a svi zavrse pod nozem.Predvodnik jede minjone i ceka drugu turu.Tako i ovaj cinkaros iz studentskih dana ima odstupnicu na Dedinju u komsiluku ostarelih i penzionisanih predvodnika.A ovce ko ovce.

Dzabe i Turska

pre 11 godina

Zapad najvise boli sto je Dejtonskim sporazumom stvorena Republika Srpska.To je ,,nazalost,, najvece dostignuce Slobodana Milosevica. Na sve moguce i nemoguce nacine pokusavali su, a i dalje pokusavaju da je uniste. Dok se narodi unutar Bosne medjusobno ne dogovore na ovaj ili onaj nacin sve je uzaludno.

Bogdan

pre 11 godina

Njegovo je pravo da kaže šta misli a misli da mu se gadi ovakva BiH i ovakvo Sarajevo koje srbi iz RS zbog atmosfere i načina života kojim se u njemu živi zovu Teheran.Da budem iskren meni se više od BiH gade moji sunarodnici(živim u Srbiji) koji na ovom forumu zastupaju muslimanske interese(i američke naravno) Na njihovoj strani ceo svet sa sve Andželinom DŽ. , pa da se i vi pridružite. HRABRO, ČASNO

od So pa do NS

pre 11 godina

Miloradove reci imaju tezinu i dubinu,90 % srpske populacije misli i razmislja kao on i kod nas u Vojvodini i na Kosovu i Metohiji i u Srbiji i u RS i u CG...Respect i hvala sto Srbi posle "promaje" od 20 godina imaju ovakvog jednog politicara.

kljuse

pre 11 godina

Nisam nacionalista, imam prijatelje svih nacionalnosti i vjeroispovjesti, često putujem u Sarajevo poslovno i glasam protiv Dodika, ali smatram da je sve za narode u BiH najbolje rješenje da se raziđemo, barem privremeno. Činjenica je da ogromna većina Srba u RS ne želi da živi u BiH, a ovi sa druge strane nisu učinili ništa da nas uvjere u suprotno, čak šta više, svesrdno se trude, da nas otjeraju od sebe, upornim instistiranjem na priznavanju krivice, podsjećanjem na rat i žrtve...
Poenta je da počistimo i uredimo svoje dvorište, otjeramo ove lešinare koji nas pljačkaju proteklih 15 god., a onda kad stvorimo normalne okvire za život, možda se opet spojimo...
Ne sviđa vam se BiH kakva je sada, sa entitima, ne želite da se RS odcjepi, a ne vidim drugog načina osim sile, da ostvarite svoje ciljeve, stvorite unitarnu državu, to bi značilo novi rat, žrtve, protjerivanje Srba...

Kvazimodo Sorabius

pre 11 godina

Divos@, svaka čast za egzaktne podatke.
Ovim koji se stide da se potpišu pravim imenom pa podvaljuju sa Srpskim, neka - verovatno su vam đedovi se tako i zvali.
Ovde tobožnji srbin piše uporno "KaraDJić", a jado nikako da skonta da ga tako zovu muslimani - Srbi kažu KaraDŽić.
Na uvećan broj žrtava muslimana presudno je uticao obračun između samih muslimana u Cazinskoj Krajini, ali i u Zapadnoj Bosni; pa najkraviji okršaji su bili između Hrvata i muslimana u Srednjoj Bosni!
U okršajima sa Srpskim odbrambenim snagama čak je neuporedivo manji broj od mogućeg, jer Srbi NIGDE nisu kretali u ofanzivu na teritoriju koja nije bila njihova! Po posedovnim listovima.
Konačno, i iz ovih komentara, pa i potpisanih kao "lala", "Grigorije" - još da se doda Camblak, hehe - jasno je ZAŠTO muslimani neće SVOJE - hoće Bosnu bez Hrišćana!
Problemi su van Bosne: američki visoki službenik decidirano je rekao da U EVROPI NEĆE BITI ISLAMSKE DRŽAVE. Rat jeste bio građanski - pucali su jedni na druge u Dobrinjama, po Ilidži, Vogošći, Neđarićima, a muslimani počinjali prvi.
I da - da se ne zavaravaju velikomuslimanski elementi - u nekom novom ratu se Srbi ne bi držali svojih granica već bi pokorili celu Bosnu.
Vremena su se u svetu promenila, nema na vlasti Eljcina i njegovog "kazačoka" pred Bušom. Mislim kada bi Hrvati i Srbi se ujedinili pa podelili Bosnu na Pravoslavni i Rimokatolički deo - svi bi odahnuli.
O ovoj ideji se češće priča u nekim parlamentima Evropskih država, u Nemačkom na primer.

nesa

pre 11 godina

Svaka Dodiku cast. Sacuvao je RS. Naravno da mu se gadi sarajevo kada je isto sve ucinilo da tako bude. Njegov plan je jedino realan i isti podrzavaju svi hrvati u BiH.

Zoran

pre 11 godina

Deda mraz ne postoji...
(pazarac, 18. septembar 2012 09:54)
u pravu si , to je ustvari sveti Nikola kojega je potrošačko društvo ili kraće SAD transformisalo u lik Deda Mraza .

Faust

pre 11 godina

Ma stvari su jasne, gdje god odu vani muslimani nas blate i uvlace se strancima ne bi li zadrzali status zrtve. Medjutim i vani sve vise uvidjaju ko je vredniji i ko im je i tamo bolji radnik a ko samo kukumavci i ogovara. U to sam se licno uvjerio vise puta prilikom boravka u Austriji ili Njemackoj npr. Mi koji zivimo u tzv. BiH najbolje znamo kako nam je. Mi smo dezurni krivci, cetnici, divljaci, lopovi itd a oni su nevinascad, postenjacine, patriote itd. BiH je duboko podijeljena zemlja i onaj ko to ne vidi ili je slijep ili je glup ili se nada necem nemogucem. Dodika licno nesto ne preferiram, ali kad su u pitanju medjunacionalne relacije on je jedini covjek cija rijec ima odjeka i kod njih i kod nas. Oni ga mrze i cijene istovremeno a mi ga cijenimo i dajemo mu podrsku do samog kraja.

Zoran

pre 11 godina

..... Dodik je legitimno izabrani predsjednik Republike Srpske i ne ulazeći u unutrašnju politiku RS jer je to naš problem i ničiji više , Dodik , govori upravo ono što većina građana RS misli baš kao pravi legalno i legitimno izabrani predsjednik . I to je fakat . fakat je takođe da je RS uređenija demokratskija država i konačno država kojoj da spoljni faktori na to ne utiču , vrlo brzo ispunila sve uslove koje EU postavlja i postala punopravna članica EU .

Zoran

pre 11 godina

...kakva je BiH kao država sa ono zajedničkih institucija koje su na nivou BiH je riješavanje problema razgraničenja u ovom slučaju na teritoriji opštine Kostajnica gdje rijeka Una mnogo meandrira,a neki kreten nije vukao granicu sredinom korita rijeke već povukao pravu liniju("osrednjio" tu "sinusoidu").Tako da ima se problem seljaka koji posjeduju zemlju na jednoj ili drugoj strani.Naravno da bi tako nešto odavno bilo riješeno da se taj graični problem ne nalazi u , gdje ? Republici Srpskoj,naravno.A ministarstvo spoljnih poslova je na nivou BiH odnosno u Sarajevu.Ako je ministar Srbin,zamjenik je....i tako po nacionalnom ključu.Ne treba napominjati da svi niži službenici su sarajlije odnosno muslimani.I tako , jedna strana opstruira druge,u inostranstvo idu sve tri člana predsjedništva koji se bore za interese građana koji su ih izabrali.Tako da danas,Izetbegović je više u Carigradu nego u Sarajevu jer zna da je odmah i u Vašingtonu,Dodik u Tel Avivu ili Moskvi,Čović u Njemačkoj i zemljama EU,vatikanu......i svako optužuje onu drugu stranu....i tako.Suština je da BiH postoji još samo u dokumentima,da su odrasle nove generacije koje su rođene u Republici Srpskoj ili Federaciji BiH.Oni su jedni drugima stranci,baš kao Srbija i Hrvatska.Postoje tu neke nvo koje dobijaju pare da bi stvorile lažnu sliku multietničnosti,ali one nisu dio populacije koja vodi rat .

danguba

pre 11 godina

(Emir, 18. septembar 2012 03:03)

Ne znam šta si ti u školi učio, ali istorija nas uči upravo surpotno. Tačnije, trenutno se ne mogu sjetiti ni jedne države koja stvorena mirnim putem. Kreni od regiona (ne moraš ići daleko u povijest), pa kroz istoriju, npr. do SAD-a...

Vojvodjan

pre 11 godina

Razbijanjem celistve Jugoslavije, razbijena je i celovita BiH. Razbijanjem duha Jugoslovenstva, razbijen je i anacionalni duh Bosanstva a u Sarajevu onaj predivan, metropolitni duh Sarajlija.

Ako nestane Juge, nestaće "stara dobra Bosna" to politički predstavnici SDA nikako nisu umeli ili hteli da shvate pa krenuše u suludu igru protiv još ludjih. Sve ostalo su posledice toga.

Narodi bivše SFRJ pred prve nazovimo demokratske izbore 1990-1991 nisu imali demokratsko iskustvo, viši nivo političke kulture, smisao za promene u Evropi i svetu (pad istočnoevropskog socijalističkog bloka, sjedinjenje Nemačke, EU integracije, pad SSSR i nametanje sile od jedne preostale super sile - USA).
Od svih naroda Srbi, Crnogorci i bosanski muslimani (danas Bošnjaci) su imali najmanje sposobne političare, tih 90'tih da shvate kuda to vodi, šta je dugoročno dobro i da iskoriste ponudu koja se ne odbija (ulazak cele Jugoslavije u EEZ - današnja EU) koja je ponudjena svim republičkim liderima u julu 1991 od strane evropske komisije (to je potvrdio i Kiro Gligorov tada predsednik SR Makedonije - danas BJRM).
Bog (ili priroda) nam je dao divnu, plodnu i bogatu zemlju, blagu klimu, planine i ravnice, jezera, reke i more. Sve nam je dao samo pameti nije...

rt.

pre 11 godina

"Stanove su prodavali po cijeni 2,5-3000 KM po kvadratu, a onda kupovali nove u Lukavici po 1000 KM."

A zasto ovi koji su placali 2,5-3000 Km po kvadratu nisu otisli do Lukavice i tamo kupili stan po 1000 KM, ustedeli ojha para? Nesto se cine mnogo inteligentni...

Zoran

pre 11 godina

..Isti se slučaj potom ponovio u Kozarcu i isto se desilo. Dakle , koriste se legitimna sredstva odbrane ,a to što on mene toliko mrzi pa bi na mene išao i vilama , to je njegov problem , ne moj , moj problem je da se branim , sebe i svoje . Da mi se ne bi ponovila Kozara i Jasenovac i Donja Gradina po ko zna koji put. Nikakva priprema, ideološka potka nije postojala , jer da je postojala , muslimana u BiH ne bi ni bilo danas i ako malo bolje pogledate u sastav RS su ušle uglavnom opštine ili sa većinom ili apsolutnom većinom srpskog stanovništva a opet nisu ušle opštine sa 100% srpskog stanovništva koja su danas mahom u livanjskom kantonu .Tu ima i jedan problem , a to je problem privatnog vlasništva nad zemljom ,a ne pukog broja stanovnika Treba znati da su muslimani uglavnom naseljavali kotline , doline rijeka činom prihvatanja islamske vjere radi komotnojeg života i življenja . Sve ostalo su manje -više srpska sela . Tako da u BiH imate na jako maloj površini brojno stanovništvo ili broj st./km2 dok tamo gdje su srpski krajevi , radi se o velikim posjedima sa jednom porodicom ili manji broj stanovnika/km2 ..... I da dodam , u sastav RS su ušle i one opštine koje su iz prosto strateških razloga morale da budu u sastavu RS , da bi se oslobodile jedinice za druge linije fronta ( jer linija fronta u BiH je bila bliska nekih 1000 km ), da bi se naselilo prognano stanovništvo i da bi se dobila kakva takva forma odbranjive teritorije .

sasa

pre 11 godina

Gadis se i ti nama,stvorio si privatnu tvorevinu za sebe i svoje prijatelje, radite sta vas je volja, bahati ste i korumpirani, a sve to zamagljujete ovakvom nacionalnom pricom.Idi i pjevaj bolje ce biti i tebi i nama.

Era

pre 11 godina

I meni se gadi Republika Laktasi koji si napravio. Pusti nas vise sa nacionalistickom i predizbornom retorikom i daj nam da radimo!
I od kad si to dobar sa Crkvom pa Grigorija spominjes? Isti ste....

Dan

pre 11 godina

Potpuno ga razumem i odobravam njegov stav. Da neće neko možda nasilu da ga natera da voli nešto neprirodno? Ako bosanskim Hrvatima i muslimanima nije valjala Jugoslavija nego su hteli svoju državu, zašto bi bosanskim Srbima odgovarala jedna nakaradna zemlja kakva je Bosna sada?

nema Srba

pre 11 godina

Nema ih u Sarajevu, ali ih zato ih ima u H Novom i okolini u kupljnim kucama i stanovima za odmor od prodatih stanova u Sarajevu koliko hoces.
Dodik savrseno zna da su u Sarajevu svima vraceni stanovi i kuce, koje Srbi ili izdaju ili su prodali.Sve sto je bilo poruseno medjunarodna zajednica je obnovila.
Nije istina da ih nema, doduse onih najskolovanijih koji se i dalje druze sa sugradjanima bez obzira na versku i nacionalnu pripadnost.

Mile, Putin iz Laktasa

pre 11 godina

Barem mu se reci da ima petlju, i sto je najcrnje ovo je istina, pa kome smeta neka smeta.
Sada ce ovo besposlicari iz Srbije, pitati sta ovo nas intersuje, ova vjest.
Za par godina cete tako pricati o Kosovu, u ovu situaciju nas je to dovelo.
Srpski narod nema jedinstvo!

vec vidjeno

pre 11 godina

rece covek koji zivi u bih i koji je neki precednik.Pa dokle vise?Prestanite siriti mrznju medju ljudima,sta vam je svim,jeste pili tinte pa poludeli?

bezimena

pre 11 godina

Kako je RS entitet BIH, ovaj je zapravo rekao da mu se gadi da živi u RS. Verovatno zato je obezbedio vilu (ko mu je u tome pomogao i sa koliko para!?) u Beogradu i razgranao posao po Srbiji. Ali, ne samo zato, više da ima gde da pobegne kada zglajzne (da ga ne bi jurili ***** motkama), što je sve bliže, jer svime što radi i izjavama koje daje nesebično radi na ukidanju entiteta, što i nije neka šteta, jer je očigledno da ta veštačka tvorevina ne funkcioniše i koči BIH u bilo kakvom napretku.

sh

pre 11 godina

Srbi i Hrvati ne dozivljavaju BiH kao svoju drzavu, to je cinjenica, i ja je potpisujem. Pa, pogledajte ako nista drugo da li bi neko od nas ikad navijao za reprezentaciju BiH. Prosto je tako, dzaba pjenite, ne mozete me natjerati da volim nesto sto ne volim.

Texas

pre 11 godina

Danas kad bi bio odrzan referendum o otcijepljenju RS od BiH, 90% bi glasalo Za.
To je cinjenica koja je poznata i Dodiku, i Izetbegovicu, i Covicu, i medjunarodnoj zajednici. Jedino izgleda nije poznata 'proevropskim snagama, u Srbiji.
Pasos BiH koristimo jer moramo.
U sustini, BiH postoji, ne zato sto mi to zelimo, vec zato sto su nas na to primorali.
Kad te neko na nesto primorava, onda ti se to GADI. :)

Tako to ide.

Sinisa

pre 11 godina

Mozemo Dodika voleti ili ne ali misilm da je covek 100% u pravu.
Ko neveruje neka pita Srbe iz Republike Srpske, oni najbolje znaju koliko im je u srcu BiH ovakva kakva je.

Kompanija

pre 11 godina

Dodik ako ti vec smeta idi u Srbiju ionako svi cekaju da odes, RS nikad nece bit drzava a BiH je to sad nastala pre 20god. i uvjek ce tako ostat.

madhunter

pre 11 godina

@Dejan
Ja zivim u BL , i molim te nemoj da mi poredis Sarajevo sa BL ! Dva puta sam stao u tom "multietnickom" gradu , gdje ima vise Kineza nego Srba ! Na ulici upitah neke momke kako da dodjem do Vogosce , a oni kad vidjese krst u autu kako se klati samo okrenuse glavu ! Drugi put sam zamalo dobio batine .... E da Dejane , prebroj i dzamije u BL ,pa poredi sa Crkvama u Sarajevu ! Vidjeces da ti znak jednakosti ne stoji !

mala zmija

pre 11 godina

Pa valjda je logicno da oni koji su brojniji imaju manje zrtava, jer su brojcano jaci.
I nije niko u Bosni pravio republiku bosnjacku ili hrvatsku, nego je tu rs. Opet jedno ocigledno skrivanje cinjenica i izvrtanje istine od strane Dodika. A istina je da je citav srpski vojno-politicki vrh zavrsio na optuzenickoj klupi u haskom sudu. Oni su kaznjeni, ali je ostalo njihovo dijelo,RS. Za nadati se da ce zapad ispraviti svoju gresku i jednim mirnim i odlucnim putem ugasiti tu nakaradnu tvorevinu.
Svako dobro Bosno i Hercegovino!

besna glista

pre 11 godina

Alo, BOSANAC, sedi 'di si, ni za 'di si nisi. Dosta ste nam se prisljamcili svih ovih godina, ajte nas se sad lepo manite, ne treba nam jos takvih u drzavi.

Komika

pre 11 godina

Ne zivi u zemlji u kojoj zivi? Dakle, ovaj covek je definitivno ******! I zasto bi on i njegovi ******ski stavovi uopste trebali da nas se ticu? Nego. da nije neko prepametan iz ove "garniture" namislio da se s*****a Srbija udruzi sa raz*****om RS, pa da zajedno udarimo na ceo svet, pa ovakvim nebulozama priprema terena?

Boza

pre 11 godina

Au matori, pricas o etnicki cistom Sarajevu, pa gde su onda Bosnjaci uz Drinu? ...ili bilo gde u R. Sprpskoj, gde su pre rata i ziveli!?
Kao da je rekao, mi smo njih ubijali i raseljavali, ali zasto su i oni nas?
Veliki licemer, ali kao sto retki pametni na ovim prostorima znaju, iza nacionalnih prica se oduvek krije neki drugi motiv, neretko novac.

veksi

pre 11 godina

Odlican je Dodik. Po stilu me podseca na Vuka Jeremica, obojica su izrazito intiligentni, sa visokim EQ. Dobra fora ovo za Deda Mraza....sta napravise Bosnjaci od tog protektorata EU- neku fiktivnu kulturu uvezenu sa Bliskog Istoka? Mislim neka rade sta hoce ali ne mogu ocekivati od ovih drugih koji se do sad nisu poturcili da to sad urade.

Darko

pre 11 godina

Nije mi jasno insistiranje Bošnjaka na očuvanju države koju 35 posto stanovništva prezire i blizu 20 u najboljem slučaju ignoriše.
Ne razumem ko želi da živi u državi koju preko polovine njenog stanovništva faktički ne želi, već su u njoj manje više isključivo zbog pritiska međunarodne zajednice.
Na osnovu iskustava iz 1914-1918, 1941-1945 i 1992-1995 svakom iole trezvenom čoveku treba da bude jasno da je BiH neodrživa kao unitarna država.

Pijani gost

pre 11 godina

@(Dejan, 17. septembar 2012 12:47)

Ti stvarno nemas pojma!! Apsolutno da u Banjaluci ima vise srba (recimo da oko 85% stanovnika cine srbi) ali svaki bosnjak ima veca prava nego srbi u Sarajevu. Pa oni su zasticeni ko polarni medvjedi...pravi im se Dzamija u centru grada...a da ne pominjem to da na teritoriji grada postoje izmedju 10-15 Dzamija. U dva gradska naselja gdje vecinsko stanovnistvo cine bosnjaci su ulozeni milioni u infrastrukturu, obnovu i razvoj itd. A najbitnija razlika je ta sto se svaki bosnjak Banjalukom moze slobodno kretati dok za srbe u Sarajevu i nisam bas siguran da mogu!!!

Bojan

pre 11 godina

Ne razumem zašto mu se daje publicitet u medijima u Srbiji?
Nasuprot, razumem da mora da priča o nacionalizmu, populističko demagoškim parolama, jer ne može da priča o svojoj vili na Dedinju, ne može da priča o korupciji, lopovluku, ekonomiji i finansijama, standardu građana RS...

tibetanac

pre 11 godina

Dodika treba proglasiti opasnoscu za nacionalne interese Srbije. Zasto mislite da ovakav lik ne bi mogao "procvetati" i u Srbiji. Ili onome sto je ostalo od Srbije zbog ovakvih avanturista.

Jest tako

pre 11 godina

Kao Hrvat koji zivu u RS-u, stojim 100% iza ove Dodikove izjave! Meni je neugodno u Sarajevo, 100 puta se bolje osjecam na srpskim slavama i nekako me koliko toliko u RS-u postuju.

Spasoje

pre 11 godina

"bilo je žrtava na svim stranama, a kod Bošnjaka je taj broj veći s obzirom na brojnost tog narod". Pa su tvoji "heroji" malo doveli u red taj disbalans u brojnosti naroda! Idi jedi pečenje i ne pričaj punim ustima, da ti ne zaleti!

Stojan

pre 11 godina

"Sarajevo je danas etnički očišćen grad ..." - pretpostavljam da je Banja Luka primer multikulturalne sredine?
Nije mi cilj da osporavam srpske žrtve, ali me krajnje rastužuju ljudi koji ne uviđaju da je Dodik samo druga strana jednog te istog novčića. Nema tu ni trunke morala, samo lični interes. I bajka za masu.

Lud zbunjen normalan

pre 11 godina

"To je Bošnjake uverilo da su oni žrtve i da imaju pravo na više od druga dva naroda. To nije istina, bilo je žrtava na svim stranama, a kod Bošnjaka je taj broj veći s obzirom na brojnost tog naroda", smatra Dodik.

zar nije logika da onih kojih je više, manje nastradaju od drugih ali vidim DoDick ima neke nove teoreme. Izgleda da su srbi stvarno nebeski narod i da vrijede za cetvoricu drugih, tako da su goloruki se borili protiv visestuko jaceg neprijatelja i jos uspjeli da pobjede, stvarno svaka cast

HasanVK

pre 11 godina

Gde je logika da neko strada samo sto je brojcano veci,ne pricamo o zemljotresu nego o medjuetnickom sukobu bolan.Alko ti se BH ogadila idi na Kosovo mozda ce ti odobriti azil.

Nesa

pre 11 godina

Gadis se i ti nama,stvorio si privatnu tvorevinu za sebe i svoje prijatelje, radite sta vas je volja, bahati ste i korumpirani, a sve to zamagljujete ovakvom nacionalnom pricom.Idi i pjevaj bolje ce biti i tebi i nama.
(sasa, 17. septembar 2012 12:44)

E moj zemljak, da samo znas kako se zivi u Republici Srpskoj a posebno Banja Luci i koliko je to veci standard u odnosu na Srbiju i Beograd, ne bi tako govorio. Samo cu ti reci da su plate za nekih sto do dvesta eura vece u proseku, a cene nize za nekih dvadeset-trideset odsto, u proseku.
Banalan primer, koka kola u kaficu (pretovreno u dinare) je 80 dinara u centru Banja Luke.

istorija se ponavlja

pre 11 godina

Bosnu vidim kao malu Jugu. Medjunarodna zajednica je Tito i nedozvoljava nikome da se odvoji a u sustini niko od naroda nece da zivi zajedno. Jednoga dana Bosna ce proci kao i Juga.
Dodik je isti Tudjman. Tako je i on pricao, malo zestoko- malo meko ali uvek sa istim ciljem.

Slav

pre 11 godina

Znaju Srbi iz Republike Srpske vrlo dobro sa kim imaju posla, ne budite naivni. Pa pitajte Hrvate iz srednje Bosne ili Hercegovine ili pak Muslimane iz Velike Kladuse sta misle o Aliji i njegovoj dzamahiriji.

Milence

pre 11 godina

Prema katoličkoj enciklopediji od 22.4.1895 . godine u Bosni živi preko 98 % Srba pravoslavne, muhamedanske i katoličke veroispovesti. Kad ovo uzmem u obzir svako vređanje , ratovanje i političko trvenje nema smisla. Bratoubilački rat nikome nije doneo ništa dobro. Dodoik je neobrazovan da ovo pročita i shvati.

milodar budimirkovic

pre 11 godina

Muka mi je vise od toliko tolerantnih proevropskih i ne znam kakvih srba koji zive u Bg i Ns pa onda onima koji zive okruzeni mrznjom drugih naroda popuju kako su oni sami krivi jer su srbi.. sva sreca sto srbi u BIH nisu slusali srbe iz srbije jer bi sigurno zavrslili ko srbi iz HR.. a kad bi covek pitao sve te super tolerantne odakle su im roditelji i babe i dede verovatno bi odgovor bio LIKA KORDUN BOSNA HERCEGOVINA KOSOVO CRNA GORA.. molim vas vasu toleranciju upotrebite kad budete ziveli okruzeni drugim divnim narodima pa da vas onda vidim.. ljudi se bore za goli opstanak na svojim ognjistima a vi im i to za zlo uzimate.. nikad nisam video i cuo da ovako reaguju muslimani na muslimane il hr na hr samo srbi savrseno tolerantni srbijanci tako vole da sole pamet ljudskim pravima itd. jeste mi uopste nemamo pravo ni na kakav izbor zato sto smo srbi a svi ostali mogu da biraju otcepljuju se preuredjuju krpe sastavljaju..i samo da znate muslimani i hr vas ne podnose i nikad vas nece podnositi.. bravo za vas jeeee bas ste tolerantni..

Anton

pre 11 godina

milodar budimirkovic

Jedino zasto je ta kvazi tvorenja RS ostala je zbog Milosevic jel je vas spasio kada je potpiso daytonski sporazum za mir jel ako nije pristao zaversili bi kao krajisnici u hrvatskoj. HV bila 23 km ne blize od banje luke zato budite sretni sto imate.

YugoslavRS

pre 11 godina

Iskreno ja cujem samo Dodika i nmjegove trabante kako tri puta dnevno sire mrznju i nepoverenje (kao i popove) i nista drugo a politicare iz Federacije sa vremena na vreme i to kao odgovor na provakacije kada se vise ne da precutati. Pregledajte malo istoriju politickih nastupa za zadnjih nekoliko godina sami cete se uveriti. U takvim uslovima ni jedna drzava ne bi bila normalna ukljucujuci Srbiju. Ja mislim da Dodik provocira radikalne odgovore od Bosnjaka kako bi im to onda nabio na nos ali to ne dobija kao od Silajdzica pa "podize" retoriku u pogledu ucestalosti i radikalnosti.

wlado

pre 11 godina

ovaj covek ima izjave slicne hitleru ili skorije vreme seselju...uzas

ako ce nas neko uvesti u rat to je ovaj lik koji ne bi smeo nista da se pita vezano za nasu zemlju.

rade RS-BiH

pre 11 godina

Hamza,mislis kako se osjecaju gradjani federacije,a ne BiH.Polovina Bih se slaze sa njim(zna se koja polovina).Tako da ne generalizuj,sugradjaninu dragi :)

Dubrovnik

pre 11 godina

Lako mu je baljezgat kada mu nema na sceni Stipe Mesića. Od kada mu je Mesić zaprijetio presjecanjem koridora u Posavini, Dodik nije više nikad spomenuo referendum. Ali pojavit će se Mesić i stavit u mali džepić i Dodika i Jeremića nekom novom svojom hiperbolom koja će opet jako odzvonit na Zapadu.
Republika Hrvatska neće nikad dozvolit ništa osim BIH na 1km od mora kod Dubrovačkog primorja.
Nemaju puno manevarskog prostora ni Dodik ni Hrvati u Hercegovini jer RH najčvršće moguće podržava cjelovitost BIH zbog razumljivih geostrateških i geopolitičkih pitanja.
A tek Bošnjaci? Njih podržava Zapad više nego Albance na Kosovu. U čitavoj svjetskoj javnosti oni jedini imaju aureolu žrtve u ovom strašnom ratu. Poznato je da Muslimani uopće zadnji uzimaju pušku , ali je i zadnji skidaju sa ramena. Pogotovo nakon onakvih žrtava i etničkom čišćenju u ratu u BIH.

Srbin iz Bosne

pre 11 godina

Ne znam zasto bih volio federativni dio BiH kada su tamo ljudi koji me mrze niti zasto bih volio Srbiju kada su tamo Srbi koji me mrze...

Srbija i Srpska

pre 11 godina

Republika Srpska treba da izadje na referendum i odluči hoće li ostati u BiH ili ne!!! Neka narod odluči, a ne politikanti!

NekoRS

pre 11 godina

Pa Dedinje koje voles i jeste lepse od Laktasa. I meni je zao sto je Karadjicev plan o razdvajanju naroda na terenu uspeo ali meni da je toliko zao kao Dodiku ja bi radio na reduciranju njegovih rezultata jer ima puno ljudi sa kojima moze raditi na tome umesto produbljivati te rezultate svaki dan pre svega mnogim neistinama o federaciji a onda surovanjem sa HDZ-om za koji znamo sta oseca na temu srpsko-hrvatske "ljubavi". Isto sto i Karadjic-Boban, Milosevic-Tudjman. naravno Dodiku je to glavna izborna tema posto RS (kao i cela Bosna a i Srbija) propadaju ekonomski.

на одмору

pre 11 godina

Драги мрзитељи Срба, када су албанци исто то говорили па још подизали и терористе да уништавају благостање једне ондашње европске државе давали сте им подршку. Данас када исто то раде Срби јер не воле остатак своје државе осуђујете их? Па не ваља тако. Поздрав из сунчаног Израела.

Mostarac

pre 11 godina

Milorade, vjeruj mi da su osjećaji obostrani. U stvari, ubijeđen sam da su moji osjećaji još jači. Naime, gađenje koje ja osjećam prema ljudima koji truju ljude takvim pričama je nemjerljivo. Pogotovo mi se gade ljudi koji primaju platu od države koju pljuju.

Drage komšije iz Republike Srbije: U BiH (tačnije u FBiH) smo odavno prestali da obraćamo pažnju na izjave ovakvih likova. Pogledajte internet portale medija iz FBiH i vidjećete da se Dodick nigdje ne spominje. Nema više ni Silajdžića da uzvraća na Dodick-ovu vatru. Jednostavno - ignorišemo ga. Nije mi jasno zašto B92 pridaje ikakav značaj ovakvim spodobama.

pravoslavni sloven

pre 11 godina

Rodjen sam kao srbin u Crnoj Gori ali vremenom citajuci komentare "evropejskih" srba iz kruga dvojke zakljucih da ja ne pripadam tom narodu. Ako oni predstavljaju srpski narod ne pise vam se dobro bivsa braco srbi. Pozdrav za Republiku Srpsku koja je jedina prava srpska drzava.

Lala

pre 11 godina

Dodikova tvrdnja da je veci broj zrtava na bosnjackoj strani rezultat toga sto su oni najbrojniji narod je najobicnija laz! U BiH je ubijeno oko 97,000 ljudi, od toga 64,000 Bosnjaka, ili 66%, sto je MNOGO vise nego sto je bio njihov procenat u populaciji BiH pre rata. O karakteru rata najvise govore brojevi o broju CIVILNIH zrtava: ukupno 43,000 od cega 33,000 Bosnjaka, ili 77%. Izvolite sami interpretirati ovaj podatak. Rat u BiH nije bio klasicni gradjanski rat (Spanija, Rusija itd.)vec rat za teritorije. Uporedite etnicku mapu BiH pre rata i danas pa ce vam razlozi za rat biti vise nego jasni. Bosnjaci su bili u vecini u istocnoj BiH (Zvornik, Visegrad, Foca) te su odande morali biti ocisceni da bi bosanski Srbi dobili povezanu teritoriju sa Srbijom.

granicar

pre 11 godina

ne rece hoces li braci Hrvatima dati njihovu Posavinu u taj njihov entitet,a ako i dobiju entitet mislis da ce srpska ostati u istim granicama

Sale-Srbin

pre 11 godina

Sram te bilo Milorade,što umanjuješ bilo čije žrtve!Svi smo mi nečija deca!A daleko ti lepa kuća od Srbije,nećeš nas da brukaš pred svetom!

kurrizi

pre 11 godina

zar nije ovih dana Taib Erdogan predsednik Turske rekao da granice BH su nedotaklive jer zato imamo tapije, to ste vi objavili jer ja samo b92 gledam i citam. Gospodin DODIK svojom retorikom samo zavadjuje narode ex Jugosllavije, nishta nedoprinosi njihovom pomirenju, tu politiku ja nazivam trulom politikom. Gospodin Dodik treba dobro da zna da vishe nepostoji JNA nego postoji NATO koja je zaduzhena za mir na Ballkanu hteli ili nehteli mi.

Milutin

pre 11 godina

I tako, Dodika već 10-ak godina uporno demantira stvarnost("Srpska je ekonomsko čudo", "Srpska je najstabilniji dio BiH", "Srpska čini sve da se vrate izbjeglice", "Srpska nije etnički najočišćeniji dio RS", "Srebrenica nije genocid", evo danas već "Nit ne živim u BiH)") da ga čak više nije ni smiješno gledati i slušati: štoviše, ispada poput otužnog pajaca koji ne pripada ovozemaljskom životu.

4-eu

pre 11 godina

Price za ljude koji nisu napravili nista, niti imaju kakav cilj u zivotu, sem fudbalskih utakmica i prazne besjede o politici: "Sta kazu Amerikanci?", "Sta misle Rusi?", "Ko je nemacki covek?".....
Za to vrijeme ovaj lik i slicni njemu se bogate. Njihova djeca studiraju i inostrastvu. Voze najbolje automobile. Dok djeca ostale sirotinje se "obrazuje" uz Cecu, impresionira se velicinom Beograda i architektonskim remek djelima na Novom Beogradu. Otud ono "Srbija do Tokia". Kao da znaju gdje je Tokio.

sina

pre 11 godina

Ako mislis na referendum u RS onda grijesis. 100% bi glasali za odcjepljenje. Ali referendum ne moze biti samo u RS. Mora biti na nivou BiH.

Ne znam kako mora biti referendum na nivou BiH, pa kad su se ocjepljivale Slovenija, Hrvatska i BiH od SFRJ i onda referendum nije bio na nivou SFRJ već samo na teritorijama tih Republika

Goran

pre 11 godina

Ni jedan narod u BH ne zasluzuje ovakvu Bosnu. Cinjenica je da ni Srbi ni Hrvati ne zele zajednicku BH, razlozi su apsolutno nebitni, treca strana bi da ostane u braku. Koji je motiv u pitanju, da nije ljubav?

Sarajevo

pre 11 godina

@madhunter

Treba reći pošteno pa makar to bilo i na vlastitu štetu.U BL je tokom rata srušeno i poravnato sa zemljom svih 16 banjalučkih džamija.U SARAJEVU NIJE SRUŠENA NITI JEDNA JEDINA CRKVA!
U Banja Luci,prilikom polaganja kamen temeljca za obnovu džamije Ferhadije,u izrežiranim neredima ubijen je jedan Bošnjak,na desetine povrijeđeno,popaljeno desetine bošnjačkih autobusa i automobila.Kad je tako nešto bilo u Sarajevu? Na Sarajevo je tokom rata 1992-1995 palo nekoliko stotina hiljada srpskih projektila raznih kalibara,od PAM-a do avio bombi a na Banja Luku nijedna bošnjačka bomba.I pored toga, u Sarajevu je ostalo da živi preko 30 000 Srba dok u Banja Luci nije ostalo ni 300 Bošnjaka.To su činjenice a ne propaganda.Hoćemo li citirati ratnog zločinca Brđanina i njegove naredbe?

Manite se gluposti i nacionalističkih s*****.Dodik ovom pričom loži ekstremiste koji i dalje vjeruju da se entitet RS može ocjepiti samo ako se Miloradu ćefne.Pa gospodo,pročitajte mirovni sporazum,nije to jelovnik da biraš šta ti odgovara.BiH je međunarodno priznata zemlja UN-a sastavljena od dva entiteta.Svaka promjena zareza znači direktno kršenje tog sporazuma a teškom mukom stečeni mir bio bi odmah ugrožen.Ako neko misli da će nekad Srbija biti na Trebeviću-grdno se vara.Pa nije 1992 pa da se neljudi sa oružjem uzveru po brdima pa raspale po nenaoružanoj sirotinji.Dodik se igra s vatrom a nema ni zaleđinu ni oružje JNA da ostvari Radovanove zamisli.

udrite minuse opusteno

pre 11 godina

Samo je izvadio iz konteksta Cedinu tvrdnju o genocidnim tvorevinama.Pomenuo je samo Sarajevo,a isto se moze reci i za Banja Luku i za Federaciju i za Republiku Srpsku.

bosanacbrcko

pre 11 godina

svako ima pravo na svoje misljenje , u ovoj drzavi imamo dva problema (dva eniteta) koji se sukobljavaju u nadleznostima zar nam treba treci .... ma bosna kad je prezivjela 92 ZAUVIJEK CE ZIVJETI ... 92 kada su se tudjman i milosevic dogovarali i dijelili je kao da se radi o ostavinskoj raspravi

Sarajlija

pre 11 godina

Niko nije pitao ni Bošnjake ni Hrvate kad se "osnivala" RS i kad su se ,pola godine prije rata,pravile kojekakve SAO Romanije i kad je Šešelj najavljivao obračune sa onima koji ne misle kao on.A tih koji ne misle kao on je bilo na teritoriji sadašnje RS preko 45%.Ti ljudi su protjerani puškom,čizmom i tenkovima JNA.Niko nije Bošnjake i Hrvate zvao na plebiscit srpskog naroda u novembru 1991,sama riječ plebiscit srpskog naroda je govorila sama za sebe.

Također,nije Alija isterao 150 000 sarajevskih Srba-to je notorna laž.Skupština RS i njeno vođstvo je odlučilo da iseli svo srpsko stanovništvo sa područja Sarajeva koje je trebalo ući u sastav Federacije.Nosili su fabrike,mrtve,prozore,vrata...i sad se žale kako nema Srba u Sarajevu?

Na područjima BiH pod kontrolom Karadžića 1996 nije ostalo čitavo nijedno bošnjačko selo ili grad,nijedna jedina džamija,više je Srba ostalo u mom naselju,u sred Sarajeva,nego u čitavoj RS Bošnjaka i o čemu ovaj mafijaš priča?

Sve su ovo predizborni Miloradovi baloni i šuplja priča.Nastoji sa ovakvim podizanjem tenzija i rasipanjem šovinizma skupiti svu vlast u svoje ruke.Od ekonomije nema ništa jer mu je sve propalo kao kauč.Silne obećane milijarde,kinezi i rusi,plinovodi,termo i hidroelektrane su samo ubleha za običan narod dok mu MMF popravlja budžet,borci ne dobijaju naknade,penzije se dijele iz dva puta...

DOK JE ČOBANA BIĆE I OVACA.

Evroslav

pre 11 godina

Pa nek ti se gadi ali ako se ponovo zapuca hoce li tvoja familija da ratuje? Sad ce jos malo godisnjica 20 godina mira u Bosni. Izgleda da je vreme za novi sukob. A narod slepo veruje ovim mafijasima na vlasti.

Ivan

pre 11 godina

Ne znam zasto bih volio federativni dio BiH kada su tamo ljudi koji me mrze niti zasto bih volio Srbiju kada su tamo Srbi koji me mrze...
(Srbin iz Bosne, 17. septembar 2012 17:34)

Da rascistimo, ogromna vecina SRBA (da ne racunamo manjine) iz Srbije ne mrzi Srbe iz RS, Krajine, Kosova ali problem je oni koji mrze su glasniji od ostalih. Oni koji mrze su normalan % koji mora da trazi opravdanja za sve svoje probleme i da krivi druge i takvi su uvek najglasniji. Tako nije samo kod nas nego u bilo kojoj zemlji

Ovde isto ima dezurnih bivsih komsija koji rade u smene udarajuci minuse. To baziram na gomili tema gde bi bilo apsurdno da Srbi udaraju minuse ma koliko bili "evropejci"

Pozdrav, i unapred se zahvaljujem na objavi komentara

nenad

pre 11 godina

Kazes Hrvati moraju dobiti svoj entitet u BiH. U tom slucaju u taj entitet definitivno treba uci i Posavina (B.Brod,B.Samac,Derventa i Modrica) s obzirom na populaciju koju su Hrvati cinili u tom delu BiH pre rata. Jesi li spreman da im ustupis taj deo RS? Sve se bojim da jesi. Najlakse je trgovati tudjim.

Beograđanin

pre 11 godina

'Alo Dodiče, potpaljivaču vatre, mrzitelju, šovinisto, jedva čekam da ti vidim leđa! Živeli Bošnjaci, živeli Srbi, živeli Hrvati, živeo Balkan! Ovde ne može biti bolje dokle god ne počnemo da funkcionišemo ZAJEDNO, i pritom ne mislim da budemo u istoj državi. Progres podrazumeva integraciju, a ne dalju fragmentaciju (fragmentacija će samo olakšati zapadnim moćnicima da lakše manipulišu nama). Već 20 godina stojimo u mestu, slušamo iste nazadne priče, pogledajte Nemačku gde je bila 20 god. posle II Sv. rata... Stvarno ne razumem ove ljude iz Bosne koji bi dalje da cepaju svoju sopstvenu (prelepu) zemlju. Bio sam letos u Sarajevu, Sarajevo je multi kulti, a Rep. Srpska mnogo više liči na ono što Dodik opisuje. Ua Dodik, ua fundamentalisti i mrzitelji sa svih strana. Mnogo smo bliži jedni drugima, nego što su Srbi Rusiji, Bošnjaci Turskoj, Hrvati Austriji... Kad to shvatimo, e onda će biti nade.

banjalucanin

pre 11 godina

Zasto Dodik nije primio Dacica juce u Banja Luci, analiza kriminalnih odnosa:
http://www.slobodanvaskovic.blogspot.com/2012/09/dodik-na-iivici.html

Miloradu Dodiku je samo ostalo da nacionalizmom truje narod(e), buduci da je izgubio na svim ostalim poljima. Situacija u dijelu BiH u kome on caruje je katastrofalna po svim pokazateljima (potpuno isto je i u drugom dijelu). Sve je korumpirano. Vladika hercegovacki koga se pominje u clanku, Grigorije, je najobicniji profiter i kriminalac (proguglati-lako je doci do argumenata). Pravna drzava ne postoji.
I nama u Republici Srpskoj i vama u Srbiji treba prvo: hapsenje najodgovornijih za ovakvo stanje u privredi i drzavi (bivsi i sadasnji ministri, premijeri, predsjednici i nizerangirani politicari kao i direktori javnih preduzeca i agencija) a onda proglasavanje bankrota i otpocinjanje od nule, od dna.

Komentator

pre 11 godina

Bolje je da cutis, da se pokrijes i rec da ne prozboris. Dobio si u nasledstvo entitet sav u krvi. Jos se tamo iskopavaju masovne grobnice koje su napravili vlastodrsci tog entiteta, tvoji prethodnici, koji su vec osudjeni ili im se sudi.

Nagradu si nasledio, krvavu nagradu, krvavi entitet je nagrada za najteze zamislive zlocine. Broj srusenih i unistenih bogomolja "pogresnog" naroda u tvom entitetu tokom rata se izrazava u stotinama, a Sarajevo, o kojem tako pogano govoris, nijednu pravoslavnu bogomolju nije srusilo tokom najvece opsade, cak su neke crkve obnavljane (za to postoje dokazi, a onaj ko ne veruje neka ode u Sarajevo, nije na kraj sveta).

Sramoto jedna licemerna.

Divos

pre 11 godina

@HasanVK
Наравно да не постоји логика да неко страда више само зато што је бројнији. Али пренесене речи председника Српске су само делимично пренесена изјава. У прошлом рату припадници ВРС су бранили границе своје вољене Републике Српске, и наравно пре свега своје породице, ратовали су против АБиХ, у једном периоду против војске Хрватске, и на неким ратиштима против ХВО. Између самих Срба нје забележен ниједан сукоб. АБиХ (коју су чинили углавном Бошњаци) ратовала је јасно против ВРС, али и против ХВО, такође је био рат између самих Бошњака и то прилично бруталан у западној Босни, а било је сукоба између самих припадника АБиХ у Сарајеву (и то не мало), и још на неким местима (углавном због присуства Алахових ратника). Ово јесу чињенице, и логично је да је у таквим околностима страдало највише Бошњака, пре свега војника (то чак потврђују и подаци господина Токаче и ИДЦ, који су иначе доста пристрасни и лажирани за потребе бошњачке стране).
Ипак ово су све произвољни подаци, пласирани за потребе задржавања стереотипне и лажне слике, број погинулих припадника ВРС није споран, бројка је иста већ 13 година, на жалост велика, али број жртава, Срба цивила, страдалих у погромима у градовима ФБиХ је огроман и неколико пута већи него се данас покушава (лажно) приказати. Ипак, истина ће се сазнати, и то врло брзо.

reprezentacija BiH

pre 11 godina

Kakva je razlika između Keruma i Dodika,osim po frizuri,ali objektivno?Bošnjaci će uvijek biti protiv odvajanja R.S. od BiH,zato što ona nije nikad bila pridružena BiH ,nego su njene granice iscrtane etničkim čišćenjem stanovništva i u krvi tog istog ne nebeskog narada ,i samo se može izdvojiti u krvi,nikakav referendum i ostale trice i kučine!!!!!

Ljiljana

pre 11 godina

Ja sam rodjena u Banja Luci, moj otac je rodjen u Banja Luci, moj deda je rodjen u Banja Luci, moj pradeda je rodjen u Banja Luci. Ja volim Banja Luku. Ona je moj grad bila i ostat će. Ja volim BIH to je moja država i voljet cu je dok ne umrem. Na žalost zbog Dodika i njemu sličnim ja vise tamo ne živim. Živim u RH i ne volim ju. Neću je nikada voljeti jer to nije moja država. To je samo moje prebivalište. To može razumjeti samo čovjek čiji su korjeni od tamo jer Bosna se tako voli.

danguba

pre 11 godina

Jeste bio rat, jesu Srbi počinili velike zločine, jeste stradalo više Bošnjaka, a onda smo dobili mir i državu kakvu imamo danas.
Činjenica je da 99% Srba iz RS danas ne želi da živi u unitarnoj Bosni, isto važi i za Hrvate. Onda imamo Bošnjake koji kao žele jedinstvenu Bosnu, ali ako je ikako moguće bez ova druga 2 naroda, jer im tobože samo smetaju i stvaraju probleme. Sve vrijeme nakon rata potenciraju svoju ulogu žrtve, ne traže pomirenje, već priznanja krivice, svođenja računa i sl. Za to vrijeme su proćerdali silne milione donacija i pomoći, od Federacije napravili spoemnik birokraciji i neučinkovitosti, ogrezli u korupciji, nepotizmu, kriminalu, vjerskom fanatizmu (bez pretjerivanja)...
Pitam vas, zašto bi bilo ko poželio da živi u takvoj državi?

Divos

pre 11 godina

@nenad
Хоће ли бити шта од трећег ентитета, не знам, неразумно је и што господин Додик отвара ту причу, требали су Хрвати, ако сматрају да је то решење.
Е сад, изнио си много нетачних чињеница. Идемо редом, Хрвати су на простору Српске по попису бројали око 9,5% популације (152.000 ст), данас се број не зна, по професору Ивану Томљеновићу (бивши потпредседник Српске) 1/10 од тог броја. Од 62 општине у РС, Хрвати 91. ни у једној нису чинили већину. Од поменута 4 градића, у Модричи су чинили мањину (27%), било их је у неком проју у Шамцу (44%), Броду (41%) и Дервенти (39%), ово су тачни подаци, значи нема шанси да се ова прича даље отвара. Такође, имовинска питања су у Српској решена још 2000-е, свим Хрватима (и Бошњацима) је враћена имовина и станови. Данас је око пола Хрвата своју имовину и имања продало, није ми драго, али ствари на жалост тако стоје.
Узгред, ако би следили ту логику, у ФБиХ, Срби су у 4 општине чинили огромну већину, Дрвар 99,9%, Б.Грахово 95%, Гламоч 80%, Б.Петровац 76%, и још 5 општина где су чинили преко 40% становништва (рецимо као Хрвати у Шамцу). Али знаш што, историја је доказала, око много чега се може постићи договор, али кад дођу на ред мапе, где је чија тараба, настају проблеми.
Стога, границе РС и ФБиХ су одређене, и неразумно је и губљење времена ову причу поновно отварати.

mila1

pre 11 godina

Meni se gadi Dodik i svi oni koji rasturaju moju zemlju. Bosna je postojala i prije dolaska Turaka na Balkan, nije nikakva izmisljena zemlja, nametnuta silom, vec sasvim normalna zemlja u kojoj je moglo sasvim normalno da se zivi do raspada YU. Raspadom YU, Srbija je htela sto vecu Srbiju i krenuli su u rat. Nisu samo Srbi krivi ali ko je najvise koristi izvukao iz rata u Bosni? Ko je imao najvise zrtava? Zasto bi najvise zrtava bilo na najbrojnijoj strani? Zato sto ta najbrojnija strana nije ni bila spremna za rat kao sto su drugi bili.

Vojvodina

pre 11 godina

Nisam učestvovao u ratu, ako je to uopšte bitno. Srbin sam iz Vojvodine od mnooooogo generacija tj. vojvođanin. Bio sam u muslimanskom delu Sarajeva. I poslom i da vidim šta je i kako je posle svega. Nisam imao direktnih neprijatnosti. Ipak, hvala lepo. Ne više, ako ne moram (posao za stranog poslodavca). Čovek govori ono što jeste, a to što se nekima ne sviđa... Molim lepo.

Sveznalica

pre 11 godina

"Danas kad bi bio odrzan referendum o otcijepljenju RS od BiH, 90% bi glasalo Za."

Ako mislis na referendum u RS onda grijesis. 100% bi glasali za odcjepljenje. Ali referendum ne moze biti samo u RS. Mora biti na nivou BiH. U teoriji i ne mora ali ti je opet rat i eto ti Amera da uvode Demokratiju. Svi znamo kako ce se to zavrsiti. Treba biti posten i reci da se i gradjanima Federacije gadi RS iz dna duse. Ali realnost je nesto drugo. Obratite na Dodikovo spinovanje u ovome nazovi "intervju" (jer to nije; nikakve kulture, tolerancije, ohol, bahat, zadrigo, egoista, ... sa takvom osobom nema razgovora - His way or highway,...) Dodik vise ne govori o izdvajanju RS iz BiH jer mu je vec natrljan nos, zato je sad ko fol ljut i "nagovara" Hrvate na treci entitet (zavadi pa vladaj). Ja nemam nista protiv treceg entiteta ali ZNAM da otcjepljenja nema. SFRJ nije jedina drzava koja se raspala. I ko zna koliko ce se jos drzava raspasti. Sve te zemlje imaju nesto zajednocko - raspadale su se po ranije utvrdjenim granicama. RS nikada, nkada nije postojala ali BIH jeste. Prekrajanje granica bi dovelo do novih ratova u BiH, Kosovu, Sandzaku, Vojvodini,... USA ima velikih problema u Arapskom svijetu tako dabi njihova reakcija na nove pokusaje "aktiviranja" Balkana bila brza i zestoka. Neko pomenu da je BiH unitarna. Gospodine vi nemate osnovnog znanja o drzavnim uredjenjima. RS funkcionise sasvim samostalno u okviru BiH sto su srbi i trazili citavo vrijeme. Sta im sad fali? Velika Srbija?

NIkola

pre 11 godina

Mogla bi ovde malo da prestanu debilna poredjenja Banja Luke i Sarajeva. Poredite etnicki ociscen grad Sarajevo sa Banja Lukom u kojoj zivi 15% muslimana. Vidim neko ovde govori kako je u BL sruseno 16 dzamija za vreme rata, prvo moj gospodine koji ocigledno nista ne znas meni su vazniji ljudi od dzamija, a drugo ako cemo vec o dzamijama i crkvama, da jesu srusene i vecina ih je obnovljena. Drugo, da u Sarajevu nije srusena niti jedna crkva, ali su svi Srbi proterani i niti jednom nije vracena imovina. Boze gde ja zivim, uzeo covek i prebrojava crkve. Svi lepo treba da se pokrijete usima i cutite o onome o cemu nemate blage veze. Ajmo sad slobodno 185 minusta dezurnih dzabalebarosa koji nogom nisu krocili dalje od svog parkica.

PS Ako ima neko sa Vrbanje, meni tamo tetka zivi, zna kako je kad u pet ujutru zapeva hodza. Nije da mi smeta, al toliko o nekorektnosti Banja Luke prema muslimanima.

nesa

pre 11 godina

Svaka Dodiku cast. Sacuvao je RS. Naravno da mu se gadi sarajevo kada je isto sve ucinilo da tako bude. Njegov plan je jedino realan i isti podrzavaju svi hrvati u BiH.

Ima nas i te kako

pre 11 godina

Ja upravo nahranih malu 11-mjesecnu sarajku, srpkinju, rodjenu u braku sarajlije i beograđanke.

Ah da, za novu godinu će da primi paketić od deda-mraza. U "muslimanskom" Sarajevu.

Pozdrav Miletu...

Zoran

pre 11 godina

(Anton, 17. septembar 2012 20:06)

...dobro.zašto niste postupili po vojničkoj logici , ili uopšte logički . Zar može jedan paraf da zaustavi tolike gradijske brigade iz Hrvatske ? Evo,ušli ste npr.u Mrkonjić Grad poslije potpisivanja primirja 9.10.1995. u dejtonu,tako i 5. korpusa tzv. armije bih u sanski most. Ne treba ni govoriti da je bar 80 % ostalih ubijeno.Zašto prosto niste nastavili ili je možda problem u nečemu drugom, da nije problem možda u tome što ste bili pješadija pentagona.Ja sam recimo imao iskustvo da nas predatori nadlijeću oko 15 , a da artiljerijski napad počne u 20 sati . Zar nije činjenica da ste u autobusima ušli u Knin i da ste nakon toga ubijali preostale starce , palili sela . To kaže film jednog Hrvata koji je , smrtno stradao u saobraćajnoj nesreći , a film se zove oluja nad Krajinom . Pa Glez fon Horstenau(nikako da dođem do tih memoara),došao je u Zagreb kao veliki prijatelj ndh i Hrvata , na kraju rata je izvršio samoubistvo , bio je svjedok neviđene do tada , monstruoznosti.U tom smislu mi Srbi smo se za svoj biološki opstanak na našoj zemlji u Hrvatskoj i BiH zapravo borili čitavo vrijeme sa SAD.Svako zna , ptice pjevaju na grani da je vaš rat vodio MPRI , organizacija penzionisanih generala SAD iz zalivskog rata . Pokrij se po glavi i... Dužni ste nam ..mnogo ...a naplata će doći,bez sumnje .

slepciqkjwb6h

pre 11 godina

Na stranu srpski sovinisti i autosovinsti ili bosnjacki sovinisti koje ovde komentarisu ali meni su najsmesniji ovi dezurni albanski aktivisti koji se ovde javljaju?! Na Kosovu su etnickim ciscenjem, zlocinima, otimacinom i pljackom napravili jednu etnicki cistu paradrzavu, porusili ko zna koliko srpskih crkava i manastira, oskrnavili sva srpska groblja, za premijera imaju notornog kriminalca sa milionskom imovinom i ratnog zlocinca Tacija ali uprkos svemu tome, oni kao nesto kritikuju Dodika!? Teska komedija...

Room

pre 11 godina

Ne znam kako mora biti referendum na nivou BiH, pa kad su se ocjepljivale Slovenija, Hrvatska i BiH od SFRJ i onda referendum nije bio na nivou SFRJ već samo na teritorijama tih Republika
(sina, 17. septembar 2012 18:11)

Mozda zato sto je SFRJ bila drugacije uredjena od danasnje BiH.

Nada

pre 11 godina

Gospodin Dodek nevoli BIH ali kad bi RS bila samostalna nebi tako pričao . Gospoda iz Laktaša hara po RS ali polako i po Srbiji samo što mu Tadić ode sa vlasti pa sad nezna šta će. Hvata se patriotizma da bi na taj način prošao u Srbiji aki neprođe na izbore po RS.Velike patriote nijednom narodu nisu donele dobro. pre ratova svi smo znali da u BIH žive Bosanci čak su tako pokušavali da se izjašnjavaju. odjednom 3 naroda koji se nevole međusobno.Bolje vam je da opet postanete svi Bosanci.tada ćete brže i u EU.

pero

pre 11 godina

Alo, BOSANAC, sedi 'di si, ni za 'di si nisi. Dosta ste nam se prisljamcili svih ovih godina, ajte nas se sad lepo manite, ne treba nam jos takvih u drzavi.
(besna glista, 17. septembar 2012 14:47)

Prijatelju dobri, da nije bilo tih koji dolaze iz tvoje zemlje, vjeruj mi da ti se ljudi iz Bosne ne bi morali "prisljamcivati" a kada su vec tu onda su vas samo mogli oplemeniti jer ne mislim da ste vi nesto posebno bolji. Cak stavise.

zbunjola laktasenko

pre 11 godina

Meni tek sada nije nista jasno. Dodik kaze da mu se Bosna i Hercegovina gadi. A posto je RS u Bosni i Hercegovini, logicno je da mu se onda gadi i RS.
Ili sam ja nesto preskocio?
Objasnite mi molim vas ovu moju nedoumicu.

P.S.
Ako laze koza, ne laze rog.

zlatna sredina

pre 11 godina

Ovakav izliv mržnje jednog političara,a uz to i Predsjadnika,se rijetko viđa.Osim što ovakvim izjavama širi svoje ovcoliko biračko tijelo,ujedno i izražava nemoć da razbije Bosnu i Hercegovinu i on to dobro zna,jer postoji jedan narod čija je volja i želja za postojanjem svoje domovine malo veća od nastojanja njenih neprijatelja da je unište.

Faust

pre 11 godina

Ma stvari su jasne, gdje god odu vani muslimani nas blate i uvlace se strancima ne bi li zadrzali status zrtve. Medjutim i vani sve vise uvidjaju ko je vredniji i ko im je i tamo bolji radnik a ko samo kukumavci i ogovara. U to sam se licno uvjerio vise puta prilikom boravka u Austriji ili Njemackoj npr. Mi koji zivimo u tzv. BiH najbolje znamo kako nam je. Mi smo dezurni krivci, cetnici, divljaci, lopovi itd a oni su nevinascad, postenjacine, patriote itd. BiH je duboko podijeljena zemlja i onaj ko to ne vidi ili je slijep ili je glup ili se nada necem nemogucem. Dodika licno nesto ne preferiram, ali kad su u pitanju medjunacionalne relacije on je jedini covjek cija rijec ima odjeka i kod njih i kod nas. Oni ga mrze i cijene istovremeno a mi ga cijenimo i dajemo mu podrsku do samog kraja.

Uros

pre 11 godina

Pa ne znam gde je "otezao" za par miliona evra prikazanih na imovinskoj karti. Nije valjda u srbiji. najveca mora za dodika je da izgubi vlast gde on drzi sve konce i klupko pocne da se odmotava...a zna se kako se vlast "drzi" u RS cak i kada ljudi zive od nicega a bogami i kod nas.

ja bih

pre 11 godina

On je klasičan primer neodgovornog političara. Primitivizam pomešan sa ličnim interesom = Dodik. Pre 10-ak godina je video da kao "reformista" može samo jačim srbovanjem da pretekne SDS i dođe na vlast, a sada mu se ne isplati da "menja ploču". Provereno. Ono što radi , je da napravi problem i tako dokaže da BIH ne može da funkcioniše, sve dok državu ne dovede u kolaps. A za "pučanstvo" povremeno servira parole u tri reči kao npr: "gadi mi se BIH" i slično. Bosna i Hercegovina je divna i ja kao građanin Srbije koji često odlazim tamo (u oba entiteta) uvek ću , zbog svog lepog iskustva da pokušam da propagiram jedinstvenu Bosnu, jer samo takva ima jeditvenu magiju u ovom delu Evrope.

Kal Drogo

pre 11 godina

@Sarajevo
Аргументи су ти нетачни. У Сарајеву је живело пре рата око 160.000 Срба, данас у федералном Сарајеву 4-7.000, у Бања Луци је 91. живело 29.000 Муслимана, данас живи 7-10.000 Бошњака, број Бошњака у Б.Луци је умањен за око 3 пута, број Срба у Сарајеву око 30 пута, приметна је разлика. Уосталом попис је требао бити 2001.године и то би потврдио, опструисала га је бошњачка страна, опструише га и данас, баш јер би се потврдили моји изнасени подаци.
Ако бројима цркве и џамије, данас у Бања Луци постоји 15 џамија (без Ферхадије која је у изградњи), у фед.Сарајевју које је ипак веће 2 православне цркве.
Истина јесте да су током рата на уже Сарајево падали пројектили испаљени са положаја ВРС, као што је истина да су падали пројектили на српско Сарајево (у истом и већем броју) испаљени са положаја АБиХ из самог ужег Сарајева.
Добро, тако је било, данас имамо нашу вољену Републику Српску, каква је таква је, наша је, а барем ти не бери бригу шта ће бити са овом нашом Српском, имате своје двориште, своју ФБиХ, гледајте своју бригу.

Balcanicus

pre 11 godina

I ćuranu se gadi svadba pa ode medju prvima.Ovakve treba samo pustiti da pricaju i ubrzo ce ga otkaciti i poslednji koji ga je iole ozbiljno shvatao. Njegovo objasnjenje zasto je jedan narod vise stradao zahteva IQ ili alko test. Posebno je pitanje kako je prigrabljeno pola Bosne za RS kod tako brojnijeg naroda i Hrvata. Kad neko nema nista da ponudi svojim gradjanima,a da im ne bi palo na pamet da ga pitaju odakle mu to sto ima,proba sa retorikom 90-tih ,s podsticanjem na mrznju.

xhema

pre 11 godina

G.Dodik vi ste ratom do ovde dosli a politikom necete dalje ici posto nemate poema sa politikom.ti znas i sam da nemas poema sa politikom

Dino-NYC

pre 11 godina

Dodik dakle zastupa istu onu politiku veliko-srpskog projekta koju je pod Milosevicevim okriljem poceo Radovan Karadzic. Dodik trazi osnivanje Herceg-Bosne (valjda iz ljubavi prema Hrvatima), nako sto je uspostavljena Republika Srpska ciji su osnivaci u Hagu zarad nacina na koji je osnovana.

Dodik prica o etnickom ciscenju Sarajeva? Molim? Pa etnicko ciscenje su izmislili Karadzic i Mladic a Sarajevske Srbe su non stop pozivali da idu iz Sarajeva i pridruze se "svojima".

I nisu Bosnjaci stradali jer su "najbrojniji" (kakva drskost) vec zato jer su ih zdusno ubijali Karadzicevi Srbi, pa Hrvati i zato jer su ovi (Bosnjaci) naivno nepripremljeno vjerovali da im komsije tako nesto nece uraditi.

Srebrenica, ubijanje preko 1500 djece u Sarajevu - to je kamen temeljac Republike Srpske.

Molim vas, zamislite danas da postoji Republika Jasenovac - kako bi se osjecali Srbi? Bili bi uzasnuti naravno, sa velikim pravom.

Republika Srpska nije "odraz zelje srpskog naroda" vec entitet nasta na zlocinu i masovnim ubistvima ne-srba. A to sto bi sad Dodik da "opere" istoriju, da uvuce Hrvate u svoj zlocinacki "podhvat" guranjem legalizacije herceg-bosne (koja je i srbie i bosnjake ubijala) to je sad druga prica.

Vise puta sam rekao, i opet cu da ponovim. Bosanski Srbi manipulisu srpstvom da bi opravdali svoju bruku i sramotu. Zoran Djindjic tesko da bi podrzao ubistva u Srebrenici ili ubijanje djece snajperima.

Ako je Dodik=srpstvo onda je Djindjic umro za nista.

Leksa

pre 11 godina

Dragi moji Bosnjaci i Hrvati iz BiH koji ovde ostavljate komentare,ajde da se nesto dogovorimo. Tvrdite da je misljenje predsednika R. Srpske Dodika usamljeno i ekstremisticko, a ja opet mislim da niste u pravu. Koji je onda najpravedniji nacin kako da proverimo na cijoj strani je istina? Najobjektivniji i najdemokratskiji nacin da saznamo misljenje vecine, svuda u demokratskom svetu zove se referendum.
Crna Gora je bila u federaciji sa Srbijom, bas kao sto je R. Srpska u federaciji sa Muslimansko-hrvatskom federacijom, i na kraju joj je dozvoljeno da organizuje referendum o svom buducem statusu (2. za poslednjih 15 god.), i po kojoj logici pitam ja vas, onda to nije omoguceno i R. Srpskoj? Moze evo da bude jos stroziji od crnogorskog, da se odluci tzv. "ustavnom vecinom", tj.da 75% gradjana mora da se izjasni za napustanje BiH, da bi odluka bila vazeca! Jel to nije pravedno?
I jos nesto da porucim nasoj dragoj braci Bosnjacima. Tako kao sto Srbi nisu nikako mogli na silu da nateraju Albance sa Kosova da zive sa njima u jednoj drzavi Srbiji, tako ni vi nikako necete moci na silu da naterate bosanske Srbe, da zive sa Vama u BiH.
I uopste, kako mozete i vi sami, da budete ponosni na takvu drzavu, u kojoj na primer skoro polovina drzave navija za reprezentaciju susedne drzave, a zvizdi svojoj himni!?

cento

pre 11 godina

Jedino zasto je ta kvazi tvorenja RS ostala je zbog Milosevic jel je vas spasio kada je potpiso daytonski sporazum za mir jel ako nije pristao zaversili bi kao krajisnici u hrvatskoj. HV bila 23 km ne blize od banje luke zato budite sretni sto imate.
(Anton, 17. septembar 2012 20:06)

Nakon NATO bombardovanja RS-a,svi glumite junačine i vi i muslimani.Kad će te shvatiti da se RS morala svesti na 49% i da nikakvo vaše ''junaštvo''nije dovelo do toga.U to vrijeme BL je bila puna vojske ali je naređenje bilo da se ostane u kasarnama što znači da je sve bilo unaprijed dogovoreno.Zato budite zahvalni NATO paktu što imate to šta imate.
Kad već spominjete Dodikov nacionalizam,onda spomenite i izjave Cerića i Zukorlića (ali oni po vašem mišljenju promovišu ljubav i multikulturu).I još da kažem po pitanju granice,pogledajte sve i jednu mapu u zadnjih 10g. i vidjećete da je na sve i jednoj ucrtana granica RS a to je tražila i MZ da se precizno nacrta linija razgraničenja između RS i FBiH (jedan od uslova mape puta za EU).A izjave tipa da je BiH vječna , pa i Rimljani su govorili da je Rimsko carstvo vječno ali ga nešto nema.

Prelepi

pre 11 godina

Ako prihvatamo medjunarodno pravo i rezolucije(1244) u pitanju kosova,moramo isto tako prihvatati medjunarodno pravo i dejton kad se radi o BIH.
To nije vise stvar ni prava,vec politicke zrelosti i zdravog razuma.
Sa druge strane svi mi znamo da mi imamo daleko veci interes u pripajanju RS nego od samog Kosova.
Ali ako vec ocemo da postignemo najveci mogu cilj(ekonomski,politicki itd) po nasu drzavu,trebali bi da guramo politiku podele Kosova dok ne dobijemo sever,a onda da krenemo u politiku otcepljenja,pa onda pripajanja RS-a.
To nalaze neka elementarna politicka mudrost,do deljenja kosova,obaveza svakog racinalnog coveka je da javno ne podrzava otcepljenje RS-a jer ona mozemo da se pozdravimo sa severom Kosova,nakon podele okrecemo drugi politicki list vezan za RS i pricamo potpuno drugu pricu.
Ako se neko buni sto to deluje malo licemerno evidentno nema pojma sta je politika(unutrasnja/spoljna svejedno),i da je u njoj manjak morala ne samo uobicajen,nego i neophodan.

gadiš mi se

pre 11 godina

Kao neko ko je istjeran iz grada u kojem je prije rata živjelo 65% Bošnjaka, a danas ih tamo ima oko 5% (koji su usput rečeno, isključeni iz svih sfera života),mogu jedino reći da mi se gadiš i ti i ta tvoja genocidna tvorevina. Višegrad, Foča, Vlasenica, Bratunac, Srebrenica, Zvornik, samo su neka od mnogih mjesta koja danas pripadaju RS-u,a u kojima je prije rata Srba bilo između 35-40%. Danas su tamo apsolutna većina. Hoćeš reći da su Bošnjaci dobrovoljno otišli kako bi tebi ispunili dječački san da budeš paša laktaškog pašaluka?
I ti Milorade pričaš da u Sarajevu nema Srba!Pa kako će ih biti,kada ih je, sjećamo se dobro, tvoj ideološki guru, Momčilo Krajišnik, poveo u izbjeglištvo iz opština koje su Dejtonskim sporazumom pripale Federaciji, uz poruku "da ne ostave ni saobraćajni znak", as što nisu mogli ponijeti, uništili su, stanove su palili na Grbavici. U sarajevu, u opštinskim i kantonalnim administracijama ima više zaposlenih Srba nego Bošnjaka u čitavoj RS. Ti vrtiš istu ploču, ne zanimaju te fakti.
Narod je gladan, a ti mu jedino možeš ponuditi poneku otrcanu nacionalističku parolu, lažnu nadu u referendum.

Bogdan

pre 11 godina

Njegovo je pravo da kaže šta misli a misli da mu se gadi ovakva BiH i ovakvo Sarajevo koje srbi iz RS zbog atmosfere i načina života kojim se u njemu živi zovu Teheran.Da budem iskren meni se više od BiH gade moji sunarodnici(živim u Srbiji) koji na ovom forumu zastupaju muslimanske interese(i američke naravno) Na njihovoj strani ceo svet sa sve Andželinom DŽ. , pa da se i vi pridružite. HRABRO, ČASNO

Emir

pre 11 godina

Srbi u BiH ne osecaju se svom na svom i oni nisu svom na svom oni znaju da su u i na tudjoj zemlji tako da ce tz. rs nestati kao sto su sve tvorevine koje su stvorene na nasilju i zlocinu ne odrzive i kako je nastala tako ce i da nestane samo nadam se ne na nacin na koji je stvorena... sve druge opcije su iskljucene i mi to svi veoma dobro znamo ....a sto se tice Dodika on ce u zatvor nece dugo proci !

Zoran

pre 11 godina

..... Dodik je legitimno izabrani predsjednik Republike Srpske i ne ulazeći u unutrašnju politiku RS jer je to naš problem i ničiji više , Dodik , govori upravo ono što većina građana RS misli baš kao pravi legalno i legitimno izabrani predsjednik . I to je fakat . fakat je takođe da je RS uređenija demokratskija država i konačno država kojoj da spoljni faktori na to ne utiču , vrlo brzo ispunila sve uslove koje EU postavlja i postala punopravna članica EU .

Kvazimodo Sorabius

pre 11 godina

Divos@, svaka čast za egzaktne podatke.
Ovim koji se stide da se potpišu pravim imenom pa podvaljuju sa Srpskim, neka - verovatno su vam đedovi se tako i zvali.
Ovde tobožnji srbin piše uporno "KaraDJić", a jado nikako da skonta da ga tako zovu muslimani - Srbi kažu KaraDŽić.
Na uvećan broj žrtava muslimana presudno je uticao obračun između samih muslimana u Cazinskoj Krajini, ali i u Zapadnoj Bosni; pa najkraviji okršaji su bili između Hrvata i muslimana u Srednjoj Bosni!
U okršajima sa Srpskim odbrambenim snagama čak je neuporedivo manji broj od mogućeg, jer Srbi NIGDE nisu kretali u ofanzivu na teritoriju koja nije bila njihova! Po posedovnim listovima.
Konačno, i iz ovih komentara, pa i potpisanih kao "lala", "Grigorije" - još da se doda Camblak, hehe - jasno je ZAŠTO muslimani neće SVOJE - hoće Bosnu bez Hrišćana!
Problemi su van Bosne: američki visoki službenik decidirano je rekao da U EVROPI NEĆE BITI ISLAMSKE DRŽAVE. Rat jeste bio građanski - pucali su jedni na druge u Dobrinjama, po Ilidži, Vogošći, Neđarićima, a muslimani počinjali prvi.
I da - da se ne zavaravaju velikomuslimanski elementi - u nekom novom ratu se Srbi ne bi držali svojih granica već bi pokorili celu Bosnu.
Vremena su se u svetu promenila, nema na vlasti Eljcina i njegovog "kazačoka" pred Bušom. Mislim kada bi Hrvati i Srbi se ujedinili pa podelili Bosnu na Pravoslavni i Rimokatolički deo - svi bi odahnuli.
O ovoj ideji se češće priča u nekim parlamentima Evropskih država, u Nemačkom na primer.

mico

pre 11 godina

Čuj ovog stručnjaka "možda zato što je SFRJ bila drugačije uređena od sasašnje BiH". Pa sve republike bivše SFRJ su mogle samo da sanjaju da imaju položaj kakav ima Republika Srpska u BiH! Po ustavu BiH Republika Srpska nema samo Ministarstvo inostranih poslova i stolicu u UN-u! Kada pričate o BiH prvo uzmite pa pročitajte Ustav BiH i Ustave entiteta. Pogledajte nadležnosti entiteta. Manje ćete lupati gluposti!!!

drugtito

pre 11 godina

Ja sam iz Sarajeva, pa cu te uputiti u par stvari. Nazalost ja sam proveo 1100 dana pod opsadom, a sta sam prezivio, to ja znam.

I pored tog pakla, u Sarajevu nije unistena NIJEDNA crkva, i zbog toga nije bilo razloga da se grade nove, sto je velika razlika u odnosu na Banjaluku gdje su dzamije srusene, pa su morale biti ponovo izgradjene.

Pogledaj popis stanovnista u Banjaluci iz 91, pa se upitaj kako to da sada tamo zivi 85% Srba, a nije bilo ratnih dejstava.

Siguran sam da znas odgovore na ovo sto sam naveo.

A sto se tice Srba u Sarajevu. Najvecim dijelom im je vracena imovina, i ista je prodata. Stanove su prodavali po cijeni 2,5-3000 KM po kvadratu, a onda kupovali nove u Lukavici po 1000 KM. Ti sracunaj zaradu. A Lukavica je povezana trolejbuskom vezom sa Sarajevom. Isto je i sa kucama koje su prodavali. To su nepobitne cinjenice.

Ne kazem da prilikom povratka, nije bilo problema, neugodnosti i sl. ali ni blizu onoliko koliko se pokusava prikazati.

Znas li da u Sarajevom svkodnevno dolazi raditi 6000 Srba, iz okolnih mjesta (Pale, Sokolac, Lukavica,itd...), pa ti vidi koliko se porodica hrani od toga. I ja nisam nikad cuo da je neko rekao, ja necu u Sarajevo na posao.

A kako si napisao da su te otkacili zato sto si imao krst, evo ja te pozivam da budes moj gost, i provedes 3 dana u Sarajevu, sa ili bez krsta, tvoj je izbor.

I za kraj, ovdje se LJUDI slobodno slobodne kreću, druže, provode, itd..a budale nisu nigdje dobrodosle, ma kako im bilo ime.

emir

pre 11 godina

Šta kaže Nikola,granate Armije BiH su padale i po srpskom sarajevu i to u "većem" broju nego granate VRS po Sarajevu?Šta reče i ostade živ? U Sarajevu poginulo skoro 12 000 ljudi a u srpskom Sarajevu ni par stotina.Vojnike VRS koji su bili na položajima i napadali grad nećemo računati.Zatim,u Sarajevu je 1991 živjelo 157 000 Srba u 10 sarajevskih opština među koje spadaju i Pale.Ako je Krajišnik naredbom iselio 100 000 Srba iz Ilijaša,Vogošće,Ilidže na područjima Sarajeva koja je kontrolisala VRS je ostalo da živi 20 000 Srba,dakle,srpska vlast je kontrolisala 120 000 sarajevskih Srba.U Sarajevu još živi i radi 25- 30 000 Srba.desetak hiljada sarajevskih Srba se ispalilo van Sarajeva.I šta je tu problem? U Banja Luci nije ostalo ni 200 Bošnjaka,sve im džamije srušili i prave se naivci.

Kal Drogo

pre 11 godina

@Hamza
Какву изјаву. Некад је препоручљиво да се прочита и текст чланка (који нема никакве везе са насловом), не само наслов. Ако те већ мрзи да читаш текст чланка, не мораш ни слати коментар.MD

mila

pre 11 godina

"To je Bošnjake uverilo da su oni žrtve i da imaju pravo na više od druga dva naroda. To nije istina, bilo je žrtava na svim stranama, a kod Bošnjaka je taj broj veći, s obzirom na brojnost tog naroda", smatra Dodik.

Ako Bosnjaka ima najvise, zar nije bilo logicno da oni budu i najaci u ratu i da najmanje stradaju a ne da imaju najvise zrtava. To se nije desilo samo zbog toga sto su Srbi imali vise oruzja i sto su se spremali za rat u Bosni. To da su imali vise oruzja je i sam Dodik rekao u jednom intervju-u. Na osnovu cega onda krivite taj narod? A sto se tice prava Bosnjaka u RS, muka mi je od tih prava. Cjeli Prijedor je prepun spomenika zrtvama sprske nacionalnsoti i to vojnim zrtvama a nema ni jedne ploce ili spomenika civilnim zrtvama nesrpske nacionalnosti. Jednostavno nije im dozovoljeno da tamo nekog podsjecaju na ono sto su im radili '92. Skoro nista se ne ulaze u mjesta gdje su povratnici u PD... Naravno Dodik to ne vidi, dodje i isprica svoju pricu i vi svi to vjerujete i podrzavate - ali daleko je to od istine.

deb

pre 11 godina

Oni koji ne vole BiH kao državu su ljudi koji nemogu ništa sami smisliti, danas misle kako Mile kaže, kada se riješimo Mile i bude neko drugi, misliće kako taj kaže, već viđeno na ovim prostorima. Dajte malo sami nešto smislite. Ja i mnogi Srbi ne mislimo tako, oduvijek smo bili to što jesmo. Ovdje nije riječ o volim nevolim nego o pataloškoj mržnji, najčešće nasilijeđenoj, odgajanoj s ciljem da određena grupa ljudi živi dobro i predobro zahvaljujući njoj, to se dešava i u Srbiji i u Hrvatskoj.

sta mislis

pre 11 godina

hleba i igara.
Jedno je sigurno ovaj covek izuzetno dobro poznaje mentalitet naroda koji ga je izabrao za predsednika. Da im po jednu za njihovo uho dopadljivu izjavu, ili otpeva nesto na nekom vasaru i odvuce i stvori simpatije a i prostor za pozitivni komentar. U isto vreme poznaje dobro mentalitet i one druge strane kojima ista izjava izaziva gnev. Ovaj gnev za posledicu ima ruzne komentare koji po lavina efektu uzrokuju one podrazavajuce i tako do u nedogled samo produbljujuci mrznju.
Sta je tu sa realnoscu. Ovaj covek je postigao cilj. Ljudi se glodju a on zavrsava svoj posao sa druge strane. Sta ce biti sa pristalicama kada shvate koliko ih je iskoristio i pokrao?!?? Videcemo. To ce se jednog dana dogoditi. ON ce verovatno traziti spas van Bosne a za njim ce ostati potop. Jeste li spremni na to?

Banjaluka

pre 11 godina

Kad smo ovog mafijasa pustili u Banjaluku da nam skine Karadzica s ledja, napravili smo gresku vecu nego kad smo pustili da nas Karadzic uplasi, i raseli i popljacka 95% Banjaluke...

Zoran

pre 11 godina

...kakva je BiH kao država sa ono zajedničkih institucija koje su na nivou BiH je riješavanje problema razgraničenja u ovom slučaju na teritoriji opštine Kostajnica gdje rijeka Una mnogo meandrira,a neki kreten nije vukao granicu sredinom korita rijeke već povukao pravu liniju("osrednjio" tu "sinusoidu").Tako da ima se problem seljaka koji posjeduju zemlju na jednoj ili drugoj strani.Naravno da bi tako nešto odavno bilo riješeno da se taj graični problem ne nalazi u , gdje ? Republici Srpskoj,naravno.A ministarstvo spoljnih poslova je na nivou BiH odnosno u Sarajevu.Ako je ministar Srbin,zamjenik je....i tako po nacionalnom ključu.Ne treba napominjati da svi niži službenici su sarajlije odnosno muslimani.I tako , jedna strana opstruira druge,u inostranstvo idu sve tri člana predsjedništva koji se bore za interese građana koji su ih izabrali.Tako da danas,Izetbegović je više u Carigradu nego u Sarajevu jer zna da je odmah i u Vašingtonu,Dodik u Tel Avivu ili Moskvi,Čović u Njemačkoj i zemljama EU,vatikanu......i svako optužuje onu drugu stranu....i tako.Suština je da BiH postoji još samo u dokumentima,da su odrasle nove generacije koje su rođene u Republici Srpskoj ili Federaciji BiH.Oni su jedni drugima stranci,baš kao Srbija i Hrvatska.Postoje tu neke nvo koje dobijaju pare da bi stvorile lažnu sliku multietničnosti,ali one nisu dio populacije koja vodi rat .

od So pa do NS

pre 11 godina

Miloradove reci imaju tezinu i dubinu,90 % srpske populacije misli i razmislja kao on i kod nas u Vojvodini i na Kosovu i Metohiji i u Srbiji i u RS i u CG...Respect i hvala sto Srbi posle "promaje" od 20 godina imaju ovakvog jednog politicara.

borislav

pre 11 godina

S jedne strane, Dodikova izjava je, u najmanju ruku, nezrela, neprimerena... to ne bi smeo govoriti visoki politcar u toj istoj BiH
S druge strane, ne mogu verovati kako okrecu teze ovi Antoni i slicni komentatori koji kazu otprilike da se Srpska treba zahvaliti Americi i Slobi sto uopste postoji, jer bi oni uzeli BL, i slicno...
Ti isti Amerikanci su namestali rat prethodnih 4 godine da se odvija kako oni zele, taj isti Milosevic je zaustavljao ratobornije Srbe da ne naprave dar-mar po Bosni i Hrvatskoj. NATO je bombardovao Srve i naoruzao Hrvate i sad kao "oni su sredili stvari, da HV ne uzme Banju Luku"

kljuse

pre 11 godina

Nisam nacionalista, imam prijatelje svih nacionalnosti i vjeroispovjesti, često putujem u Sarajevo poslovno i glasam protiv Dodika, ali smatram da je sve za narode u BiH najbolje rješenje da se raziđemo, barem privremeno. Činjenica je da ogromna većina Srba u RS ne želi da živi u BiH, a ovi sa druge strane nisu učinili ništa da nas uvjere u suprotno, čak šta više, svesrdno se trude, da nas otjeraju od sebe, upornim instistiranjem na priznavanju krivice, podsjećanjem na rat i žrtve...
Poenta je da počistimo i uredimo svoje dvorište, otjeramo ove lešinare koji nas pljačkaju proteklih 15 god., a onda kad stvorimo normalne okvire za život, možda se opet spojimo...
Ne sviđa vam se BiH kakva je sada, sa entitima, ne želite da se RS odcjepi, a ne vidim drugog načina osim sile, da ostvarite svoje ciljeve, stvorite unitarnu državu, to bi značilo novi rat, žrtve, protjerivanje Srba...

Nadica

pre 11 godina

Ovaj gospodin sto kaze da je plata u Republici Srpskoj i Banjaluci veca nego u Srbiji i Beogradu ocigledno nebi umeo da objasni otkud onda toliko njegovih jarana i zemljaka u toj istoj Srbiji i Beogradu i svi nesto mute,sredjuju,zavrsavaju,imaju dvojna drzavljanstva velicaju svoj zavicaj itd....

vesko

pre 11 godina

Živiš ti kume najviše vremena na Dedinju i isto mi se kao Srbinu gadiš.
Mislim da neće biti cenzure jer je nije bilo ni za naslov.

Sarajevo

pre 11 godina

Gospodin Dodik nema šta drugo da ponudi osim nacionalnih tenzija. Sve je rasprodao, a pare potrošio. Pozdrav svim ljudima dobre volje...

danguba

pre 11 godina

(Emir, 18. septembar 2012 03:03)

Ne znam šta si ti u školi učio, ali istorija nas uči upravo surpotno. Tačnije, trenutno se ne mogu sjetiti ni jedne države koja stvorena mirnim putem. Kreni od regiona (ne moraš ići daleko u povijest), pa kroz istoriju, npr. do SAD-a...

realan

pre 11 godina

zaplakala bosna zaplakala svakom covjeku dusu dala i sve sto je imala,zalosno je kad neko pljuje po ruci koja ga hrani zalosno da zalosnije ne moze biti.
P.S.pozdrav za sve dobre ljude.

Dragan Pavlovic

pre 11 godina

Svako stado ima predvodnika.Izdresiran je tako da kad stado ide na klanje navede ga kroz prolaz,on se skloni kroz napravljenu kapiju a svi zavrse pod nozem.Predvodnik jede minjone i ceka drugu turu.Tako i ovaj cinkaros iz studentskih dana ima odstupnicu na Dedinju u komsiluku ostarelih i penzionisanih predvodnika.A ovce ko ovce.

Zoran

pre 11 godina

..Isti se slučaj potom ponovio u Kozarcu i isto se desilo. Dakle , koriste se legitimna sredstva odbrane ,a to što on mene toliko mrzi pa bi na mene išao i vilama , to je njegov problem , ne moj , moj problem je da se branim , sebe i svoje . Da mi se ne bi ponovila Kozara i Jasenovac i Donja Gradina po ko zna koji put. Nikakva priprema, ideološka potka nije postojala , jer da je postojala , muslimana u BiH ne bi ni bilo danas i ako malo bolje pogledate u sastav RS su ušle uglavnom opštine ili sa većinom ili apsolutnom većinom srpskog stanovništva a opet nisu ušle opštine sa 100% srpskog stanovništva koja su danas mahom u livanjskom kantonu .Tu ima i jedan problem , a to je problem privatnog vlasništva nad zemljom ,a ne pukog broja stanovnika Treba znati da su muslimani uglavnom naseljavali kotline , doline rijeka činom prihvatanja islamske vjere radi komotnojeg života i življenja . Sve ostalo su manje -više srpska sela . Tako da u BiH imate na jako maloj površini brojno stanovništvo ili broj st./km2 dok tamo gdje su srpski krajevi , radi se o velikim posjedima sa jednom porodicom ili manji broj stanovnika/km2 ..... I da dodam , u sastav RS su ušle i one opštine koje su iz prosto strateških razloga morale da budu u sastavu RS , da bi se oslobodile jedinice za druge linije fronta ( jer linija fronta u BiH je bila bliska nekih 1000 km ), da bi se naselilo prognano stanovništvo i da bi se dobila kakva takva forma odbranjive teritorije .

Goxy Bg

pre 11 godina

Pojedinci sa one strane Drine koji ovde ostavljaju komentare o tome kako je standard u Republici Srpskoj veci nego u Srbiji su mi pomalo smesni,nije mi samo jasno po kojoj to statistici kad je Bosna a i RS po svim pokazateljima na dnu lestvice a da ne govorim koliko je samo ljudi iz Republike Srpske u Srbiji i Beogradu pa ne mozes proci ulicom a da ne cujes Bosanski akcenat a ja ne znam bukvalno nikoga koje iz odavde otisao da zivi ili radi kod vas.Pozdrav

Dzabe i Turska

pre 11 godina

Zapad najvise boli sto je Dejtonskim sporazumom stvorena Republika Srpska.To je ,,nazalost,, najvece dostignuce Slobodana Milosevica. Na sve moguce i nemoguce nacine pokusavali su, a i dalje pokusavaju da je uniste. Dok se narodi unutar Bosne medjusobno ne dogovore na ovaj ili onaj nacin sve je uzaludno.

Zoran

pre 11 godina

Deda mraz ne postoji...
(pazarac, 18. septembar 2012 09:54)
u pravu si , to je ustvari sveti Nikola kojega je potrošačko društvo ili kraće SAD transformisalo u lik Deda Mraza .

rt.

pre 11 godina

"Stanove su prodavali po cijeni 2,5-3000 KM po kvadratu, a onda kupovali nove u Lukavici po 1000 KM."

A zasto ovi koji su placali 2,5-3000 Km po kvadratu nisu otisli do Lukavice i tamo kupili stan po 1000 KM, ustedeli ojha para? Nesto se cine mnogo inteligentni...

Vojvodjan

pre 11 godina

Razbijanjem celistve Jugoslavije, razbijena je i celovita BiH. Razbijanjem duha Jugoslovenstva, razbijen je i anacionalni duh Bosanstva a u Sarajevu onaj predivan, metropolitni duh Sarajlija.

Ako nestane Juge, nestaće "stara dobra Bosna" to politički predstavnici SDA nikako nisu umeli ili hteli da shvate pa krenuše u suludu igru protiv još ludjih. Sve ostalo su posledice toga.

Narodi bivše SFRJ pred prve nazovimo demokratske izbore 1990-1991 nisu imali demokratsko iskustvo, viši nivo političke kulture, smisao za promene u Evropi i svetu (pad istočnoevropskog socijalističkog bloka, sjedinjenje Nemačke, EU integracije, pad SSSR i nametanje sile od jedne preostale super sile - USA).
Od svih naroda Srbi, Crnogorci i bosanski muslimani (danas Bošnjaci) su imali najmanje sposobne političare, tih 90'tih da shvate kuda to vodi, šta je dugoročno dobro i da iskoriste ponudu koja se ne odbija (ulazak cele Jugoslavije u EEZ - današnja EU) koja je ponudjena svim republičkim liderima u julu 1991 od strane evropske komisije (to je potvrdio i Kiro Gligorov tada predsednik SR Makedonije - danas BJRM).
Bog (ili priroda) nam je dao divnu, plodnu i bogatu zemlju, blagu klimu, planine i ravnice, jezera, reke i more. Sve nam je dao samo pameti nije...