Petak, 14.09.2012.

00:53

"Istraga u EPS-u i Srbijagasu"

Ministarka energetike Zorana Mihajlović izjavila je da je zatražila da se ispita kako je EPS uvozio struju i obavljao remonte, kao i poslovanje "Srbijagasa".

Izvor: Tanjug

"Istraga u EPS-u i Srbijagasu" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

97 Komentari

Sortiraj po:

aleksandar grozni

pre 11 godina

Kakva demagogija pa EPS finansijski godinama odrzava SPS i uzimaju od EPSa koliko im i kad im treba,i sta bi sa Kolubarom koju i dalje drzi SPS,naravno nista a glavni izsisivac novca iz kolubare je vas bliski koalicioni partner pa sta cekate sto ga ne uhapsite,malo morgen neda teta Mira.

primanja

pre 11 godina

Bas da vidimo i kako je Bajatovic poslovao.I on je jedan od tajkuna sa ogromnom platom.Kazu da za godinu dana rada moze lep stan da kupi.Videcemo da li je rad u Srbijagasu i poslovni uspeh te firme adekvatan onolikim primanjima.

Gavrilo

pre 11 godina

Kojih 20 zaposlenih u Akciji Ocistimo Srbiju? To je nas 7 radilo mozda poslove za 20 ljudi, na to si mislila? Plus smo otpusteni retroaktivno, 22. avgusta smo saznali da su nam ugovori raskinuti jos 15. avgusta! Bas da vidim ko ce ti zavrsiti zapocete projekte. Steta pa ne moze da se psuje!

salajko72

pre 11 godina

naravno da treba ispitati sva poslovanja,jer odakle pare rukovodiocima da vozaju dzipove i zive luksuzan zivot,mnogo je bilo propusta i korupcije u predhodim vlastima

posteni gradjanin2k

pre 11 godina

Slazem se sa vama gospodjo Mihajlovic da treba da se pkrene istraga u te dve institucije i da se proveri gde je odlazio novac za uvoz struje i kako to da EPS nije mogao da uvozi bez posrednika.

nidža

pre 11 godina

Marketing je čudo: prvo su privatizovali medije pa su preko njih plasirali reklame o akcijama na "čišćenju Srbije", o uklanjanju tona smeća i divljih deponija; godinama su nas plašili nestašicama struje i energenata da bi po visokim cenama uvozili struju na jednoj a izvozili po drugoj strani; na sva strane su angažovali sopstvene ili prijateljske firme na poslovima koje su sami trebali da rade (kao i u Kolubari sa privatnim mašinama)...
A kad će na red doći famozni zatamnjeni ugovor sa Fijatom ili drugarski ugovor BUS PLUS-a i GSP-a?

Eto ja onako

pre 11 godina

Eto koliki je strucnjak. Ona jadna ni svoj posao ne zna.Kaze da ce se ispitati kako je to putem posrednika nabavljana struja ili gas. Kada bi znala nesto ne bi pricala tako. Rusi su jos posle prestanka SSSR-a prestali da zakljucuju drzavne ugovore.Gas koji se isporucuje u Nemcaku preko novog gasovoda preko Baltika se prodaje privatnoj firmi koju vodi bivsi kancelar Gerhard Sreder koji isti prodaje firmi Erd Gas. Provizije za gas su uglavnom iste u celoj Evropi.Uglavnom se tim poslom u Evropi bave privatnici. Kod nas NIS gazprom takodje kupuje i sirovu naftu preko posrednika (Glencorn). Srbija gasu gas isporucuje posrednik mesovita firma Srbija Rosgaz (Kapital 50:50 .Glavni Direktor Rus a njegov zamenik direktor Srbija gasa pre Bajatovica). Ne misli valjda da ce ugovor da pravi drzava Srbija sa jedne strane i Rusija sa druge.To su davno prosla vremena kada je postojao SSSR.Ali kada nema prvog potpredsednika onda ona izigrava portparola prvog

Vladimir Srpski

pre 11 godina

Ovo još nije ništa,gospodja ume svaki dan da izmisli novu aferu.Ako nešto zna o energetici pitanje je zašto nije išla sa Vučićem u Berlin oko RWE,ili zašto je Nikolić vodio u Soči svog prijatelja Baćevića oko Južnog toka e ne ministarku energetike.Smenjujte je pod hitno,upropastiće i energetiku a i vas na vlasti.m

Evropejac

pre 11 godina

Ko sta moze EPS-u,to je drzava u drzavi.Odlicno mesto za pranje novca.Velike pare su u igri pa mislim da od toga nema nista.

Marko

pre 11 godina

Ministarka energetike iz redova SNS (za koju nisam ni čao dok nije počela da se non stop pojavljuve na TV-u), a na čelu Srbijagasa se nalazi potpredsednik SPS-a Dušan Bajatović. Koalicioni partneri.

I dobro se sećam emisije, pre ovih izbora, u kojoj je gost kod Olivere Jovićević na RTS 1 bio i Dušan Bajatović. U toj emisiji je rekao "Moja plata je 13.000 evra, ja to ne krijem", "Pa šta je tu čudno?" "Ja sam uspešan menadžer"...itd Bolje da se preispitaju i te astronomske plate!

Zna se po zakonu koja minimalna i koja je maksimalna plata. Nije Srbijagas ničije privatno preduzeće, ničije nasledstvo ili dedovina. Već javno i državno!

ana

pre 11 godina

meni je vise stvarno muka od svega, od silnih praznih jednokratnih prica.. pretnji.. obecanja.. "afera", "postenja", svi su povezani i uvezani nikog i niceg se ne boje.. za neverovati dokle je sve to stiglo. kada bi se jednom klupko odmotalo,a nece nikad, ne bismo verovali ko bi se i sta tu pronaslo...

snežana

pre 11 godina

Nisam ekonomista i ne bih da se mesam u strucne stvari u energetici, ali je simptomaticno koliko aktuelnoj ministarki smeta direktor Srbijagasa.Pitam se sta joj vise smeta / da li to sto je Dusan Bajatovic jedan od najomiljenijih socijalista u Srbiji, ili donacije i poslovni potezi koji su nesporno pokazali da ne mora svaki politicar da izgubi dusu i prestane da mari za malog, obicnog coveka kome treba posao i plata i u Staklari i u Agrozivu i u drugim preduzecima.

Hogar

pre 11 godina

Istrage i informativni razgovori!Šta znači informativni razgovor...na taj način dajete osumnjičenom signal da je u opasnosti.Istraga znači tek kada vidite nekoga iza rešetaka,a njegova imovina i strani računi se vraćaju državi...to je posao!Ovako mnogo pisanja po štampi ali okrivljenih nema!

steps

pre 11 godina

Samo napred gospodjo Mihajlovic,nasa najlepsa ministarko,neka se sve malverzacije u eps-u ispitaju i neka se odgovorni nadju pred licem pravde

Eto ja onako

pre 11 godina

@runner

Ona je samo portparol PRVOG.Kada PRVI ne moze onda se ona oglasava. Sta ce jadna od svog posla ne zna nista pa da ne sedi zabadava

Rukel

pre 11 godina

Kad dodju do TNT doci ce i da su Nemci dali pare, pa onda posao dali svojim firmama za remont a ovi unajmili Srbe za sitninu i sad, kao Nemci pomogli, a u stvari samo provrteli lovu, oprali je za 5posto i hvale se pomocu. Kao i oko Kosmeta, a ne Kosova.

Zdravko

pre 11 godina

46. izjava i nastavljamo da brojimo. Umesto da juri svoje zaposlene da napokon usvoje podzakonska akta koja kasne po zakonu o energetici, ona da je izjave o poslu koji treba policija da radi. Ovde svako radi sve samo ne ono sta bi trebalo!

corrado_soprano

pre 11 godina

U Srbiji ne sme da bude više ne dodirljivih kao do sada! Svako kome su ruke uprljane, mora da odgovara bez obzira iz koje je stranke ili čiji je prijatelj!

Inzinjer Novi Sad

pre 11 godina

Puna podrska gospodinu Bajatovicu! Jos jedan pokusaj ubiranja jeftinih politickih poena! Takvo smo mi Srbi, boli nas tudji uspeh!! Cima nekom doro ide i ima veliku platu odmah paljba, drvlje i kamenje! Oni su lopovi zato sto rade, stvaraju i imaju a mi smo posteni jer blejimo kuci i upiremo pratom u druge! Pa Bajatovic je licnim zalaganjem spasio nekolicinu propalih firmi, digao ih iz pepela, daj da pitamo te ljude koji sad opet rade i prehranjuju porodice od svog rada sta misle o Srbijagas-u? Da Bog da bio direktor jos dva mandata!

SysLog

pre 11 godina

zasto je sklopljen ugovor bez tendera? zato sto nama fale strucnjaci koji razumu najnoviju tehnologiju, koji bi mogli da ocene sta je uopste potrebno da bi modernizovali i sta je moguce. Iz tog razloga je sklopljen ugovor partnerstva sa RWE koji cu da sve to odrade, jos jednom, zato sto nama fale strucnjaci. polse tog moze da se krene na tender. Mada RWE je tehnologijom drugima, daleko unapred. Poseduju na primer najmoderniju termo elektranu na svetu.
Hocu da kazem nemozes uzeti projektante za mercedesa, da bi na kraju gradio ficu.

Jegulja

pre 11 godina

a ja trazim i istragu o ovom poslednjem ugovoru koji ste potpisali sa nemcima. kako je to proslo bez tendera i da li je predvidjeno da mi dobijemo dim, a oni struju.

kacin pre neki dan pricao da ne moze ovako, a vidi izgleda da moze. mozda ja nisam nesto dobro shvatio.

pajche

pre 11 godina

Ceo život nam se pretvorio u preispitivanje prošlosti jer nam je budućnost sivo-crna. Nego daj da preispitamo ko je ubio Murata i ko je izdao kneza Lazara

bbking

pre 11 godina

Ispitivace kako se uvozila struja, a pri tom sklapaju ugovor sa nemackim RWE vredan desetine, a mozda i stotine miliona evra bez tendera, direktnom pogodbom. Pa ko je tu lud? Sta mislite, kolike su stete za drzavu ako se ne dobije na javnom nadmetanju najpovoljniji ponudjac? Da ne pominjem krsenje Zakona o javnim nabavkama o cijim izmenama su toliko pricali u predizbornoj kampanji i kritikovali prethodnu vlast.

zluradi

pre 11 godina

Najbolje da i ti, kao Jorgovanka, prvo nadjes nekoga ko zna da radi tvoj posao, pa onda ti izjavljuj, juri, hapsi i primaj ministarsku platu.;)

Ludi Milojko

pre 11 godina

Gospođa Ministarka ima veliku karijeru u energetici! Od Labusove savetnice, preko Aerodruma Beograd... do legende Srpskih radikala g. Tomislava Nikolića "Vojvode od Bajčetine"..!! Toliko o konzistentnosti i moralnom liku!! Što se pak tiče stručnosti izgleda da je stručnije za Dačićevo mesto tj Minista Policije, a i voli da hapsi izgleda,a pendrek bi joj dobro stajao..!! Strašno je opasno ovakvim osobama, samoizvikanim expertima dati da se bave tako ozbiljnim stvarima kao što je energetika, a pogotovo u poslu sa Rusima i Nemcima!! No to samo govori o Vučiću i Nikoliću koliko su oni sposobni da vode državu!! Nažalost narod nije imao izbora jer "žuto preduzeće" je postalo nezajažljivo i nepodnošljivo!!

branko misic

pre 11 godina

ovo dovođenje poznate nemačke firme za izgradnju termoelektraane od strane ministarke me potseća na zakup satelita od ministara odbrane radi nadgledanja Kosova. Znate kako se to završilo platili smo to 30 m$.Međunarodni ugovori moraju imati propisani sadržaj i obvezno način stupanja ugovora na snagu( odobrenje nadležnih organa,dostavljanje bankarskih garancija od dobavjača za dobro i izvršenje posla,bankarske garancije za povraćaj avansa, uplate avansa).Inače pisma o namerama, memorandumi o razumevanju su predizborni marketing kad mu vreme nije.

seda glava

Jasmin

pre 11 godina

Pa normalno je da ne mozes videti ni otvorene reciklažne centre niti preradu otpada kada je taj novac otisao u privatne svrhe. Nadam se samo da ce vlada uspeti da otkrije sve sporne transakcije novca koje su se obavljale prethodnih godina.

devit

pre 11 godina

.......I u Agenciji za energetici!!!!!!!!!!!!!!!!.............
Sve izmisljotine za otimacinu;je pod okriljem-kisobranom Agencije za energetiku tipa;
merno mesto,mesto isporuke,koeficient,taraifni stavovi!!!!!!!!!,,,,,,,,,,
Zakon o energetici kaze;da poslovanje distributera=trgovca treba da je transparentno, a mesto isporuke je merni sat!!!!!!!!!!!!,,,,,,,,
Zakon o zastiti potrosaca kaze;
jedinicna kolicina i jedinicna cena moraju biti jasno iskazane i podlozne proveri;znaci;
potroseni kw-ili kubici puta jedinicna cena daje iznos za placanje!!!!!
provera;iznos za placanje podeljeno sa kolicinom daje jedinicnu cenu!!!!!!!!.
Ako imate mogucnosti;novaca;mozete kupiti kolicinu koju god hocete svega; sem kw struje i kubika gasa i da imate na vasem stanju???????????!!!!!!!!!!!,,,,,,,,
Jednaostavno je samo treba hteti;
da se tacno zna koliko kosta kw struje i kubika gasa!!!!
Vrhunac;gas se na menom setu meri u kubicima,a obracunava po toplotnoj vrednosti,pa se vrse neki prercuni po nekim volsebnim formlama koje je izmislila Agencija za enegetiku!!!!!!!!,,
Provera po obrascu Agencije i to u zemlji u kojoj je milion ipo nepismenih i polupismenih...toliko o transparentnosti!!!!!!!!!!!!!,,,,,,,,,,
Pa taj koeficient u mescu oktobru bude veci nego u januari i februaru,jer su bili na pragu izbori!!!!!!!!!!!!!,,,,,,,,,,,,,
A tako je jednostavno;
U skladu sa Zakonom o zastiti potrosaca;
jasno iskazana jedinicna cena kw i kubika gasa!!!!!!!!!!!!!!!!!!..........

Bojan

pre 11 godina

Kad u EPSu i Srbijagasu (izbacite RosGas iz posredništva) smanjite plate proporcionalno njihovoj visini, od 20% do 60% (opet će najveća biti 150 hiljada), ukinite im 13 platu i bonuse, pa možda i poverujem u želju da se nešto promeni u Srbiji !?

Radan

pre 11 godina

Svuda gde postoji sumnja da je bilo nekih nepravilnosti treba ispitati. Ne vidim razlog zašto to ne bi bilo učinjeno u EPS-u ili Srbijagasu. Nova vlast jasno stavlja do znanja da je država spremna da se obračuna sa kriminalom i korupciom ma gde se to zbivalo i ma ko to činio. Verujem da će istrajati u tome.

Oj Srbijoooo

pre 11 godina

@krstivoje prvovencani - 1168g - mileseva

Isti tekst na dva foruma. Dobijas li neku kintu. Ma nema sta "lepotica" prava, "pametna" "strucnjak" . Cim je kadar SNS-a. A nas narod kaze "Nasla se vila u cem nije bila".Danas ocekujem saostenje broj 1254 od PRVOG a sutra opet ovu

Vlajkov

pre 11 godina

Interesantno kako danas svi pricaju o hapsenjima i istragama samo se ministar policije ne javlja. Na njega ce ovi SNSovci da svale krivicu kad od rezultata ne bude nista! Pa sta mislite koje ministarstvo koci borbu protiv kriminala i zasto je pri svakom formiranju vlade ono bilo centar pregovaranja. Svi optuzuju DS da je kriva za korupciju i kriminal a niko se ne seca da DS nikada nije kontrolisala policiju osim u vreme Djindjica i to posredno preko Dusana Mihailovica. A setite se da je pod Mihailovicem sprovedena Sablja koje da nije bilo Srbija bi izgledala kao Kolumbija. Interesantan detalj, Jocic je po stupanju na duznost degradirao sve nosioce akcije Sablja, u nize rangove!!!

vera

pre 11 godina

Novac se trosio i trosio...punili su se neciji dzepovi a sve na stetu gradjana Srbije.Podrska ministarki da istraje u ovome kako bi se krivci sto pre nasli na sudu.

runner

pre 11 godina

Recite mi, molim vas, na čelu kog ministarstva je ova žena? MUP-a ili Pravosuđa, ili oba zajedno.? Daj bre, prestani da se baviš istragama, zato su nadležna druga ministarstva, nego počni da radiš svoj posao u Ministarstvu energetike i zaštite prirodne okoline. Obezbedi dovoljnu količinu električne energije da nas zimus ne pogode restrikcije i reši probleme oko dobijanja dozvola za iskorištavanje alternativnih izvora energije (sunca i vetra)i izgradnji mini hidroelektrana i njihovog uključivanja u sistem EPS. Aktiviraj se na remontu hidro i termoelektrana. Učini nešto na uklanjanju divljih deponija. Donesi zakon o zabrani upotrebe PVC kesa. Unapredi ekološke svest u zemlji itd., itsl. Jednom rečju, radi svoj posao.!

Muja

pre 11 godina

Da je najlepša stoji, ali i da je jedna od najsposobnijih i to stoji! Vrlo brzo će svi videti. Ministarka je vrlo ozbiljno rešila da stane na put mnogim nepravilnostima koje su se provlačile poslednjih 12 godina!

Monsieur Scaramanga

pre 11 godina

Kakav bre Koneri, kakav Krejg, VUCHKO je Prvi Bond, James Bond, tajni agent 001, a lijepa ZOZANA je njegova Bond-djevojka! U planu je da zajedno snime još 107 nasatavaka serijala. U 108. ćemo sve saznati!

rade

pre 11 godina

@nema pravde, 14. septembar 2012 10:27
Prika da si upotrebio iole mozga znao bi da je afera "kolubara" kako si je nazvao sastavni deo EPS-a pa ne bi postavljao tako glupo pitanje i davao jos gluplju konstataciju. Inace pozdravljam svako proveravanje javnih preduzeca i kaznjavanje svih lopova, oduzimanje njihove imovine i teranje u zatvor svih koji su bili iole povezani sa pljackama Srbije.

Mile

pre 11 godina

Nezasitoj hidri sa 9 glava tzv. izvršna vlast u Srbiji je organizator organizovanog kriminala. To je DOS i SPS deca komunista kaparisani plaćenici koji imaju zadatak da nas totalno unište. Mi smo u dvostrukom obruču spolja je papa izsukao sablje na nas sa „kalendarom“. a iznutra nam je instalirao preko BIA ove plaćenike. Jedini spas nam je da uvedemo vanredno stanje i da postavimo nekog srpskog domaćina za namesnika da upravlja sa Srbijom...,

vera

pre 11 godina

Novac se trosio i trosio...punili su se neciji dzepovi a sve na stetu gradjana Srbije.Podrska ministarki da istraje u ovome kako bi se krivci sto pre nasli na sudu.

Moca

pre 11 godina

Kako reče naš junak "da se svi mi u so pretvorimo..." - ne bi svim lopovima koji su se toliko namnožili "ručak osolili". Daj Bože da je situacija drugačija ali bojim se, kako to neko reče, da je sve ovo bacanje prešine u oči narodu.

Suboticka Elektrovojvodina

pre 11 godina

Pa ako se pocne preispitivati Suboticka El.distribucija doce se do jako interesantnih podataka koji ce pokazati toliku kradju i oprastanje pojedincima da ce se nekima zavrteti u glavi. U gradu je dobro poznati recimo da je jedna diskoteka u centru imala duga preko dva miliona dinara,a da niko nije dosao u dituaciju da im iskljuci struju,a direktor prodaje je veoma dobar prijatelj sa vlasnikom, Taj covek je prastao jos nekima ,a sume nisu puno manje,ko ce odgovarati za to,a nije istina da se nije znalo .

krstivoje prvovencani - 1168g - mileseva -

pre 11 godina

Ova Tuzlanka lepota iz koje zraci dobrota je veoma pametna glava i ona ce biti upamcena kao
spasilac posrnule energetike koja je inace a u buducnosti bice jos vise nosilac privrednog zivota u srbiji.Jedno je sigurno,kriminalcima je u toj oblasti odzvonilo,doci ce im svima glave,mnogo dobro poznaje tu oblast,a prvu obnovu je zapocela gigantskim ugovorom sa RWE- kojim je osiguran rad u toj oblasti u sledecih 20-godina.Da bi to funkcionisalo ministar Selakovic mora u Bruselu da obezbedi evropsku pomoc za postavljanje pravosudja na zdrave noge sto je za gradjane isto toliko vazno koliko i RWE- investicija koja nece biti poceta pre nego uredimo zakonodavstvo u evropskom duhu i nacelima.Nova vlada u svakom pogledu i de dobrim pravcem,konacno da je narod izabrao nekoga u koga moze da veruje...

Dokle bre vise

pre 11 godina

Pa dokle bre vise zamajavanja ovog naroda. Od 1 avgusta slusamo samo ovu i PRVOG ko ce koga da hapsi i koja ce istraga da se vodi. Gospodjo tebi nije zadatak da istrazujes vec da se staras o energetskom sistemu, da li ce da bude struje na zimu, ko ce da ulaze u Srbiju, privatizacija EPS-a.smanjene zaposlenih u EPS-u itd. Populizam na delu. A sada ce da se jave ovi iz partijske vojske SNS-a koji ce po obicaju da pisu kako je ova strucna, kulturna, obrazovana

dubioza

pre 11 godina

umesto da se bavi problemima energetike, da ispita zašto nam nis isporučuje lož ulje po ceni evrodizela, da obezbedi dovoljnu količinu gasa za zimu, gospođa ministarka se, od dolaska na funkciju najviše bavi lovom na veštice (to su joj očigledno prioriteti).

SFBI

pre 11 godina

Svakako to treba ispitati...I ti reciklazni centri su jako bitni,ali da li se radilo sve kako je trebalo...Da jeste,mislim da bi budzet Srbije bio u solidnom stanju...Kako god,podrzavam gospodju ministarku u nameri da otkrije gde je odlazio sav taj novac.

LFC

pre 11 godina

Zena je tek pocela da se bavi ovim poslom pa ne zna neke stvari,a pametuje u prazno. Postoje mnoge firme koje se bave reciklazom, a koje imaju svoje reciklazne centre za papir,plastiku,limenke,jestivo ulje,itd. Te firme posluju uglavnom sa velikim kompanijama koje uvek imaju neko djubre da bace, a ekoloski su svesne pa ne bacaju po deponijama. Pritom ako reciklaznim firmama skupite otpad(po zgradama,u naselju npr),one plate vama a ne vi nekome da vam odnese to djubre(ako je pokvareni frizider u pitanju-pa je tesko).Ministarka,moze to bolje!

bbking

pre 11 godina

Ispitivace kako se uvozila struja, a pri tom sklapaju ugovor sa nemackim RWE vredan desetine, a mozda i stotine miliona evra bez tendera, direktnom pogodbom. Pa ko je tu lud? Sta mislite, kolike su stete za drzavu ako se ne dobije na javnom nadmetanju najpovoljniji ponudjac? Da ne pominjem krsenje Zakona o javnim nabavkama o cijim izmenama su toliko pricali u predizbornoj kampanji i kritikovali prethodnu vlast.

Haubica

pre 11 godina

Ne sumnjam da će Zorana da ispita sve i da će krivci biti kažnjeni..Deluje mi kao neko u koga mogu imati potpuno poverenje!Puna podrška za nju.

Ja sam

pre 11 godina

...,,trazimo da se ispita poslovanje sa prevelikim brojem dobavljaca...''
Verovatno ih treba svesti na manji broj sa kojima ce te se lakse dogovarati.

pera

pre 11 godina

Poslovanje Srbijagasa je stravično korumpirano i štetno po celu Srbiju ali Bajatović o tome ne zna ništa. On sigurno nije ništa kriv. Krivci su komercijalisti, inženjeri i magacioneri. Tačka.
[Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net] (Pustio sam gasić!, 14. septembar 2012 06:11)

A portir i čistačica!!??
Ma sve je to OK, ali ministarka neka uredi tu jeftinu tarifu, fiksnu cenu struje, zelene, žute, crvene tarife, a ne neki sistem za obračunavanje ubi bože. Ovim šarenim tarifama ste ubili domaćinstva s velikim brojem članova. U komšiluku imam penzionera funkiconera, koji ima veliku penziju i imao je neki popust za struju, a domaćinstvo s dva deteta ode u crvenu zonu, jer je tu kupanje, pranje.. svakog dana. A što se tiče afera, neka to prijavić policiji, a ona neka radi svoj posao u ministarstvu. Ili ovo je spektakularnije za široke narodne mase. Pa neće biti uspešna ako ništa ne uradi pa makar i nemala afere za sobom.

fr

pre 11 godina

@(pera, 14. septembar 2012 07:20)

U Francuskoj na primer postoji taksa na brojilo, pa cak sta vise i taksa na PDV sto mu u neku ruku dodje kao porez na vec placeni porez; He he, nismo mi Srbi bas SVE izmislili:-)

crni domino

pre 11 godina

Gospodjo, pitam se da li vi nas zamajavate ili cete stvarno da date nalog da se istrazi sav taj kriminal koji je pod okriljem pojedinaca iz vlasti unistavao Srbiju zadnjih godina.
Ako je istinita vasa namera a rezultati uskoro vidljivi, toplo cemo pozdraviti ovu nameru.
Ali, pitam se nesto, zasto do sada nisu pod istragom, Bajatovic, Skundric i njihovi najblizi saradnici (Kolubara, NIS, EPS, HIP, Agroziv i drugi)!?

dzoni

pre 11 godina

Svi znamo da se kralo svaki dan i to nije nista novo ..problem je sto niko nece da odgovara ni zatvorom ni imovinom..jer svi znaju mozda sutra nam zatrebaju kao koalicioni partneri nikad se ne zna..mogu da pricaju sta hoce ali svi oni stite jedni drugi i ako se u javnosti kao ne vole a kad udju u skupatinski restoran grle se i ljube se.

Coco Bill

pre 11 godina

Opa evo nove "žvake" za "pučanstvo". Pošto su pronađeni "lopovi" koji su pokrali listiće prešlo se na Agrobanku....o da šta bi sa tom Agrobankom ?! Jel izašla iz "mode" ili je sve tu rešeno ?! Pisano je da su neki već i pušteni ?! Tipično "naški" svako čudo za tri dana.....šta li je sledeće ?! E da nevezano za ovu temu, nereče Toma dal Putin i ovog puta pozdravi Tadića il' zaboravi ?!

tanja

pre 11 godina

Jos jedna od najava i pretnji u prazno. Ministarka ne zna da radi svoj posao,pa zato mlati praznu slamu da bi izgledalo da kao nesto radi. Nema od toga nista,a narocito nema koristi za gradjane. Btw sta bi sa jeftinom dnevnom tarifom?

ljubiiii

pre 11 godina

ne bih rekla da je ovo kopanje u prazno...., prvo treba da se ispitaju koje kakve afere, da vrate novac oni koji su se sa istim tim novcem bahatili i ispunjavali svoje hirove a gradjani trpeli...e tek tada ce se stvoriti uslovi i za zaposljavanje i pristojan zivot...

vuk 66

pre 11 godina

Izgleda da su pred nama dani kada će se napraviti prvi koraci ka normalizaciji države.A kako stvari stoje raznorazni magionici koji su presipavali državne pare u svoje i džepove stranačkih istomišljenika to više neće moći da rade.Jer to je dragi moji magionici kažnjivo zatvorom,a to što do sad niste tamo je posledica što parija kokja vas je stvorila više nije i daće Bog da još dugo ne bude na vlasti.

Sava Drugi

pre 11 godina

EXG je firma koja ima najveću NETO dobiti u Srbiji
EYS je firma koja ima najveći bruto gubitak u Srbiji.

Rešnje ove dve jednačine po XY je pitanje za milijardu dolara. Da li ministarska energetike ume da reši ovaj prost sistem dve linerne jednačine sa dve nepoznate?

posmatrač

pre 11 godina

S obzirom kako funkcioniše politika i politička trgivina u Srbiji pre će biti da nešto zahtevate od koalicionog partnera a on zateže pa malo da dignete tenziju :-) Ne brinite daće Ivica to, a na ove dve muzare (EPS i Srbijagas) ćete zaboraviti kao što je i DS uradio u predhodnom mandatu.

Dragan

pre 11 godina

Vec se nekoliko nedelje priča da je Bajatoviću nudjeno da se skloni sa mesta prvog čoveka Srbijagasa i smesti u ambasadorsku fotelju.Nije hteo milom a sada ce,ako ministarka ostane dosledna,silom.

pera

pre 11 godina

Licno smatram da ministarka treba konacno da da nalog da se zna fiksna cena kilovata struje,a takodje i kubik gasa,a ne ovako miksovano sa svi i svacim.
Gde jos u svetu postoji porez na srujomemer od oko 3 evra,pa da su bar taj novac ulagali u nove tehnologije ili sl.Takodje i kada je cena gasa u pitanju oni uzimaju fiksni deo tj.porez na merni instrument.
Pa valjda sa ovim treba konacno da se prestane i da se zna cena kilovata prve i druge tarife,a takodje i kubik gasa bez primesa.

Pustio sam gasić!

pre 11 godina

Poslovanje Srbijagasa je stravično korumpirano i štetno po celu Srbiju ali Bajatović o tome ne zna ništa. On sigurno nije ništa kriv. Krivci su komercijalisti, inženjeri i magacioneri. Tačka.

normalan

pre 11 godina

Bas me zamina kada ta policija dodje do Bajatovicevih muvanja koga ce izvestiti Dacica da ga pitaju sta da rade,ovu ministarku ili Vucica za koga nema nedodirljivih!?Naravno da ima muvanja u EPS-u kao i u Srbijagasu koji kupuje propale firme kao agroziv a cena gasa nam je kao na Marsu..

zzz

pre 11 godina

interesantno. svuda se malo radilo, angazovali se silni posrednici, trosile pare.

ali zato ce sad oni jos manje da rade, jer ce samo da larmaju i traze ispitivanje, a nece da rade ono sto im je posao.

ovo ima samo u srbiji...

The Untouchables

pre 11 godina

Pa Dragan Jočić je momentalno smenio tri inspektora kad su počeli da češljaju po EPS-u, ko ugrozi Lazerevićeve i Hamovićeve interese proći će kao i onaj agent - prikriveni islednik iz saobraćajne mafije, pa da i sama Angela Markel vodi istragu.

Novi Sad

pre 11 godina

Sta li sad traze da mi je znati? Bolje bi vam bilo da otvarate nova radna mesta nego da kopate u prazno!! Ljudima treba posao gospodjo ministarka a ne suplje price o nekakvim istragama i sl. Sta cete po tom pitanju uraditi, sta cemo sa tolikim brojem nezaposlene i obrazovane omladine koje bi mogla da radi u sektoru energetike? To Vas ne interesuje??

Pustio sam gasić!

pre 11 godina

Poslovanje Srbijagasa je stravično korumpirano i štetno po celu Srbiju ali Bajatović o tome ne zna ništa. On sigurno nije ništa kriv. Krivci su komercijalisti, inženjeri i magacioneri. Tačka.

The Untouchables

pre 11 godina

Pa Dragan Jočić je momentalno smenio tri inspektora kad su počeli da češljaju po EPS-u, ko ugrozi Lazerevićeve i Hamovićeve interese proći će kao i onaj agent - prikriveni islednik iz saobraćajne mafije, pa da i sama Angela Markel vodi istragu.

normalan

pre 11 godina

Bas me zamina kada ta policija dodje do Bajatovicevih muvanja koga ce izvestiti Dacica da ga pitaju sta da rade,ovu ministarku ili Vucica za koga nema nedodirljivih!?Naravno da ima muvanja u EPS-u kao i u Srbijagasu koji kupuje propale firme kao agroziv a cena gasa nam je kao na Marsu..

Dragan

pre 11 godina

Vec se nekoliko nedelje priča da je Bajatoviću nudjeno da se skloni sa mesta prvog čoveka Srbijagasa i smesti u ambasadorsku fotelju.Nije hteo milom a sada ce,ako ministarka ostane dosledna,silom.

posmatrač

pre 11 godina

S obzirom kako funkcioniše politika i politička trgivina u Srbiji pre će biti da nešto zahtevate od koalicionog partnera a on zateže pa malo da dignete tenziju :-) Ne brinite daće Ivica to, a na ove dve muzare (EPS i Srbijagas) ćete zaboraviti kao što je i DS uradio u predhodnom mandatu.

pera

pre 11 godina

Licno smatram da ministarka treba konacno da da nalog da se zna fiksna cena kilovata struje,a takodje i kubik gasa,a ne ovako miksovano sa svi i svacim.
Gde jos u svetu postoji porez na srujomemer od oko 3 evra,pa da su bar taj novac ulagali u nove tehnologije ili sl.Takodje i kada je cena gasa u pitanju oni uzimaju fiksni deo tj.porez na merni instrument.
Pa valjda sa ovim treba konacno da se prestane i da se zna cena kilovata prve i druge tarife,a takodje i kubik gasa bez primesa.

tanja

pre 11 godina

Jos jedna od najava i pretnji u prazno. Ministarka ne zna da radi svoj posao,pa zato mlati praznu slamu da bi izgledalo da kao nesto radi. Nema od toga nista,a narocito nema koristi za gradjane. Btw sta bi sa jeftinom dnevnom tarifom?

Coco Bill

pre 11 godina

Opa evo nove "žvake" za "pučanstvo". Pošto su pronađeni "lopovi" koji su pokrali listiće prešlo se na Agrobanku....o da šta bi sa tom Agrobankom ?! Jel izašla iz "mode" ili je sve tu rešeno ?! Pisano je da su neki već i pušteni ?! Tipično "naški" svako čudo za tri dana.....šta li je sledeće ?! E da nevezano za ovu temu, nereče Toma dal Putin i ovog puta pozdravi Tadića il' zaboravi ?!

zzz

pre 11 godina

interesantno. svuda se malo radilo, angazovali se silni posrednici, trosile pare.

ali zato ce sad oni jos manje da rade, jer ce samo da larmaju i traze ispitivanje, a nece da rade ono sto im je posao.

ovo ima samo u srbiji...

crni domino

pre 11 godina

Gospodjo, pitam se da li vi nas zamajavate ili cete stvarno da date nalog da se istrazi sav taj kriminal koji je pod okriljem pojedinaca iz vlasti unistavao Srbiju zadnjih godina.
Ako je istinita vasa namera a rezultati uskoro vidljivi, toplo cemo pozdraviti ovu nameru.
Ali, pitam se nesto, zasto do sada nisu pod istragom, Bajatovic, Skundric i njihovi najblizi saradnici (Kolubara, NIS, EPS, HIP, Agroziv i drugi)!?

Ludi Milojko

pre 11 godina

Gospođa Ministarka ima veliku karijeru u energetici! Od Labusove savetnice, preko Aerodruma Beograd... do legende Srpskih radikala g. Tomislava Nikolića "Vojvode od Bajčetine"..!! Toliko o konzistentnosti i moralnom liku!! Što se pak tiče stručnosti izgleda da je stručnije za Dačićevo mesto tj Minista Policije, a i voli da hapsi izgleda,a pendrek bi joj dobro stajao..!! Strašno je opasno ovakvim osobama, samoizvikanim expertima dati da se bave tako ozbiljnim stvarima kao što je energetika, a pogotovo u poslu sa Rusima i Nemcima!! No to samo govori o Vučiću i Nikoliću koliko su oni sposobni da vode državu!! Nažalost narod nije imao izbora jer "žuto preduzeće" je postalo nezajažljivo i nepodnošljivo!!

Dokle bre vise

pre 11 godina

Pa dokle bre vise zamajavanja ovog naroda. Od 1 avgusta slusamo samo ovu i PRVOG ko ce koga da hapsi i koja ce istraga da se vodi. Gospodjo tebi nije zadatak da istrazujes vec da se staras o energetskom sistemu, da li ce da bude struje na zimu, ko ce da ulaze u Srbiju, privatizacija EPS-a.smanjene zaposlenih u EPS-u itd. Populizam na delu. A sada ce da se jave ovi iz partijske vojske SNS-a koji ce po obicaju da pisu kako je ova strucna, kulturna, obrazovana

Ja sam

pre 11 godina

...,,trazimo da se ispita poslovanje sa prevelikim brojem dobavljaca...''
Verovatno ih treba svesti na manji broj sa kojima ce te se lakse dogovarati.

pera

pre 11 godina

Poslovanje Srbijagasa je stravično korumpirano i štetno po celu Srbiju ali Bajatović o tome ne zna ništa. On sigurno nije ništa kriv. Krivci su komercijalisti, inženjeri i magacioneri. Tačka.
[Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net] (Pustio sam gasić!, 14. septembar 2012 06:11)

A portir i čistačica!!??
Ma sve je to OK, ali ministarka neka uredi tu jeftinu tarifu, fiksnu cenu struje, zelene, žute, crvene tarife, a ne neki sistem za obračunavanje ubi bože. Ovim šarenim tarifama ste ubili domaćinstva s velikim brojem članova. U komšiluku imam penzionera funkiconera, koji ima veliku penziju i imao je neki popust za struju, a domaćinstvo s dva deteta ode u crvenu zonu, jer je tu kupanje, pranje.. svakog dana. A što se tiče afera, neka to prijavić policiji, a ona neka radi svoj posao u ministarstvu. Ili ovo je spektakularnije za široke narodne mase. Pa neće biti uspešna ako ništa ne uradi pa makar i nemala afere za sobom.

Moca

pre 11 godina

Kako reče naš junak "da se svi mi u so pretvorimo..." - ne bi svim lopovima koji su se toliko namnožili "ručak osolili". Daj Bože da je situacija drugačija ali bojim se, kako to neko reče, da je sve ovo bacanje prešine u oči narodu.

dubioza

pre 11 godina

umesto da se bavi problemima energetike, da ispita zašto nam nis isporučuje lož ulje po ceni evrodizela, da obezbedi dovoljnu količinu gasa za zimu, gospođa ministarka se, od dolaska na funkciju najviše bavi lovom na veštice (to su joj očigledno prioriteti).

bbking

pre 11 godina

Ispitivace kako se uvozila struja, a pri tom sklapaju ugovor sa nemackim RWE vredan desetine, a mozda i stotine miliona evra bez tendera, direktnom pogodbom. Pa ko je tu lud? Sta mislite, kolike su stete za drzavu ako se ne dobije na javnom nadmetanju najpovoljniji ponudjac? Da ne pominjem krsenje Zakona o javnim nabavkama o cijim izmenama su toliko pricali u predizbornoj kampanji i kritikovali prethodnu vlast.

Novi Sad

pre 11 godina

Sta li sad traze da mi je znati? Bolje bi vam bilo da otvarate nova radna mesta nego da kopate u prazno!! Ljudima treba posao gospodjo ministarka a ne suplje price o nekakvim istragama i sl. Sta cete po tom pitanju uraditi, sta cemo sa tolikim brojem nezaposlene i obrazovane omladine koje bi mogla da radi u sektoru energetike? To Vas ne interesuje??

ljubiiii

pre 11 godina

ne bih rekla da je ovo kopanje u prazno...., prvo treba da se ispitaju koje kakve afere, da vrate novac oni koji su se sa istim tim novcem bahatili i ispunjavali svoje hirove a gradjani trpeli...e tek tada ce se stvoriti uslovi i za zaposljavanje i pristojan zivot...

runner

pre 11 godina

Recite mi, molim vas, na čelu kog ministarstva je ova žena? MUP-a ili Pravosuđa, ili oba zajedno.? Daj bre, prestani da se baviš istragama, zato su nadležna druga ministarstva, nego počni da radiš svoj posao u Ministarstvu energetike i zaštite prirodne okoline. Obezbedi dovoljnu količinu električne energije da nas zimus ne pogode restrikcije i reši probleme oko dobijanja dozvola za iskorištavanje alternativnih izvora energije (sunca i vetra)i izgradnji mini hidroelektrana i njihovog uključivanja u sistem EPS. Aktiviraj se na remontu hidro i termoelektrana. Učini nešto na uklanjanju divljih deponija. Donesi zakon o zabrani upotrebe PVC kesa. Unapredi ekološke svest u zemlji itd., itsl. Jednom rečju, radi svoj posao.!

zluradi

pre 11 godina

Najbolje da i ti, kao Jorgovanka, prvo nadjes nekoga ko zna da radi tvoj posao, pa onda ti izjavljuj, juri, hapsi i primaj ministarsku platu.;)

fr

pre 11 godina

@(pera, 14. septembar 2012 07:20)

U Francuskoj na primer postoji taksa na brojilo, pa cak sta vise i taksa na PDV sto mu u neku ruku dodje kao porez na vec placeni porez; He he, nismo mi Srbi bas SVE izmislili:-)

pajche

pre 11 godina

Ceo život nam se pretvorio u preispitivanje prošlosti jer nam je budućnost sivo-crna. Nego daj da preispitamo ko je ubio Murata i ko je izdao kneza Lazara

branko misic

pre 11 godina

ovo dovođenje poznate nemačke firme za izgradnju termoelektraane od strane ministarke me potseća na zakup satelita od ministara odbrane radi nadgledanja Kosova. Znate kako se to završilo platili smo to 30 m$.Međunarodni ugovori moraju imati propisani sadržaj i obvezno način stupanja ugovora na snagu( odobrenje nadležnih organa,dostavljanje bankarskih garancija od dobavjača za dobro i izvršenje posla,bankarske garancije za povraćaj avansa, uplate avansa).Inače pisma o namerama, memorandumi o razumevanju su predizborni marketing kad mu vreme nije.

seda glava

dzoni

pre 11 godina

Svi znamo da se kralo svaki dan i to nije nista novo ..problem je sto niko nece da odgovara ni zatvorom ni imovinom..jer svi znaju mozda sutra nam zatrebaju kao koalicioni partneri nikad se ne zna..mogu da pricaju sta hoce ali svi oni stite jedni drugi i ako se u javnosti kao ne vole a kad udju u skupatinski restoran grle se i ljube se.

Sava Drugi

pre 11 godina

EXG je firma koja ima najveću NETO dobiti u Srbiji
EYS je firma koja ima najveći bruto gubitak u Srbiji.

Rešnje ove dve jednačine po XY je pitanje za milijardu dolara. Da li ministarska energetike ume da reši ovaj prost sistem dve linerne jednačine sa dve nepoznate?

bbking

pre 11 godina

Ispitivace kako se uvozila struja, a pri tom sklapaju ugovor sa nemackim RWE vredan desetine, a mozda i stotine miliona evra bez tendera, direktnom pogodbom. Pa ko je tu lud? Sta mislite, kolike su stete za drzavu ako se ne dobije na javnom nadmetanju najpovoljniji ponudjac? Da ne pominjem krsenje Zakona o javnim nabavkama o cijim izmenama su toliko pricali u predizbornoj kampanji i kritikovali prethodnu vlast.

SFBI

pre 11 godina

Svakako to treba ispitati...I ti reciklazni centri su jako bitni,ali da li se radilo sve kako je trebalo...Da jeste,mislim da bi budzet Srbije bio u solidnom stanju...Kako god,podrzavam gospodju ministarku u nameri da otkrije gde je odlazio sav taj novac.

Suboticka Elektrovojvodina

pre 11 godina

Pa ako se pocne preispitivati Suboticka El.distribucija doce se do jako interesantnih podataka koji ce pokazati toliku kradju i oprastanje pojedincima da ce se nekima zavrteti u glavi. U gradu je dobro poznati recimo da je jedna diskoteka u centru imala duga preko dva miliona dinara,a da niko nije dosao u dituaciju da im iskljuci struju,a direktor prodaje je veoma dobar prijatelj sa vlasnikom, Taj covek je prastao jos nekima ,a sume nisu puno manje,ko ce odgovarati za to,a nije istina da se nije znalo .

LFC

pre 11 godina

Zena je tek pocela da se bavi ovim poslom pa ne zna neke stvari,a pametuje u prazno. Postoje mnoge firme koje se bave reciklazom, a koje imaju svoje reciklazne centre za papir,plastiku,limenke,jestivo ulje,itd. Te firme posluju uglavnom sa velikim kompanijama koje uvek imaju neko djubre da bace, a ekoloski su svesne pa ne bacaju po deponijama. Pritom ako reciklaznim firmama skupite otpad(po zgradama,u naselju npr),one plate vama a ne vi nekome da vam odnese to djubre(ako je pokvareni frizider u pitanju-pa je tesko).Ministarka,moze to bolje!

Oj Srbijoooo

pre 11 godina

@krstivoje prvovencani - 1168g - mileseva

Isti tekst na dva foruma. Dobijas li neku kintu. Ma nema sta "lepotica" prava, "pametna" "strucnjak" . Cim je kadar SNS-a. A nas narod kaze "Nasla se vila u cem nije bila".Danas ocekujem saostenje broj 1254 od PRVOG a sutra opet ovu

Bojan

pre 11 godina

Kad u EPSu i Srbijagasu (izbacite RosGas iz posredništva) smanjite plate proporcionalno njihovoj visini, od 20% do 60% (opet će najveća biti 150 hiljada), ukinite im 13 platu i bonuse, pa možda i poverujem u želju da se nešto promeni u Srbiji !?

Monsieur Scaramanga

pre 11 godina

Kakav bre Koneri, kakav Krejg, VUCHKO je Prvi Bond, James Bond, tajni agent 001, a lijepa ZOZANA je njegova Bond-djevojka! U planu je da zajedno snime još 107 nasatavaka serijala. U 108. ćemo sve saznati!

corrado_soprano

pre 11 godina

U Srbiji ne sme da bude više ne dodirljivih kao do sada! Svako kome su ruke uprljane, mora da odgovara bez obzira iz koje je stranke ili čiji je prijatelj!

Vlajkov

pre 11 godina

Interesantno kako danas svi pricaju o hapsenjima i istragama samo se ministar policije ne javlja. Na njega ce ovi SNSovci da svale krivicu kad od rezultata ne bude nista! Pa sta mislite koje ministarstvo koci borbu protiv kriminala i zasto je pri svakom formiranju vlade ono bilo centar pregovaranja. Svi optuzuju DS da je kriva za korupciju i kriminal a niko se ne seca da DS nikada nije kontrolisala policiju osim u vreme Djindjica i to posredno preko Dusana Mihailovica. A setite se da je pod Mihailovicem sprovedena Sablja koje da nije bilo Srbija bi izgledala kao Kolumbija. Interesantan detalj, Jocic je po stupanju na duznost degradirao sve nosioce akcije Sablja, u nize rangove!!!

Jegulja

pre 11 godina

a ja trazim i istragu o ovom poslednjem ugovoru koji ste potpisali sa nemcima. kako je to proslo bez tendera i da li je predvidjeno da mi dobijemo dim, a oni struju.

kacin pre neki dan pricao da ne moze ovako, a vidi izgleda da moze. mozda ja nisam nesto dobro shvatio.

Zdravko

pre 11 godina

46. izjava i nastavljamo da brojimo. Umesto da juri svoje zaposlene da napokon usvoje podzakonska akta koja kasne po zakonu o energetici, ona da je izjave o poslu koji treba policija da radi. Ovde svako radi sve samo ne ono sta bi trebalo!

krstivoje prvovencani - 1168g - mileseva -

pre 11 godina

Ova Tuzlanka lepota iz koje zraci dobrota je veoma pametna glava i ona ce biti upamcena kao
spasilac posrnule energetike koja je inace a u buducnosti bice jos vise nosilac privrednog zivota u srbiji.Jedno je sigurno,kriminalcima je u toj oblasti odzvonilo,doci ce im svima glave,mnogo dobro poznaje tu oblast,a prvu obnovu je zapocela gigantskim ugovorom sa RWE- kojim je osiguran rad u toj oblasti u sledecih 20-godina.Da bi to funkcionisalo ministar Selakovic mora u Bruselu da obezbedi evropsku pomoc za postavljanje pravosudja na zdrave noge sto je za gradjane isto toliko vazno koliko i RWE- investicija koja nece biti poceta pre nego uredimo zakonodavstvo u evropskom duhu i nacelima.Nova vlada u svakom pogledu i de dobrim pravcem,konacno da je narod izabrao nekoga u koga moze da veruje...

devit

pre 11 godina

.......I u Agenciji za energetici!!!!!!!!!!!!!!!!.............
Sve izmisljotine za otimacinu;je pod okriljem-kisobranom Agencije za energetiku tipa;
merno mesto,mesto isporuke,koeficient,taraifni stavovi!!!!!!!!!,,,,,,,,,,
Zakon o energetici kaze;da poslovanje distributera=trgovca treba da je transparentno, a mesto isporuke je merni sat!!!!!!!!!!!!,,,,,,,,
Zakon o zastiti potrosaca kaze;
jedinicna kolicina i jedinicna cena moraju biti jasno iskazane i podlozne proveri;znaci;
potroseni kw-ili kubici puta jedinicna cena daje iznos za placanje!!!!!
provera;iznos za placanje podeljeno sa kolicinom daje jedinicnu cenu!!!!!!!!.
Ako imate mogucnosti;novaca;mozete kupiti kolicinu koju god hocete svega; sem kw struje i kubika gasa i da imate na vasem stanju???????????!!!!!!!!!!!,,,,,,,,
Jednaostavno je samo treba hteti;
da se tacno zna koliko kosta kw struje i kubika gasa!!!!
Vrhunac;gas se na menom setu meri u kubicima,a obracunava po toplotnoj vrednosti,pa se vrse neki prercuni po nekim volsebnim formlama koje je izmislila Agencija za enegetiku!!!!!!!!,,
Provera po obrascu Agencije i to u zemlji u kojoj je milion ipo nepismenih i polupismenih...toliko o transparentnosti!!!!!!!!!!!!!,,,,,,,,,,
Pa taj koeficient u mescu oktobru bude veci nego u januari i februaru,jer su bili na pragu izbori!!!!!!!!!!!!!,,,,,,,,,,,,,
A tako je jednostavno;
U skladu sa Zakonom o zastiti potrosaca;
jasno iskazana jedinicna cena kw i kubika gasa!!!!!!!!!!!!!!!!!!..........

Haubica

pre 11 godina

Ne sumnjam da će Zorana da ispita sve i da će krivci biti kažnjeni..Deluje mi kao neko u koga mogu imati potpuno poverenje!Puna podrška za nju.

vera

pre 11 godina

Novac se trosio i trosio...punili su se neciji dzepovi a sve na stetu gradjana Srbije.Podrska ministarki da istraje u ovome kako bi se krivci sto pre nasli na sudu.

rade

pre 11 godina

@nema pravde, 14. septembar 2012 10:27
Prika da si upotrebio iole mozga znao bi da je afera "kolubara" kako si je nazvao sastavni deo EPS-a pa ne bi postavljao tako glupo pitanje i davao jos gluplju konstataciju. Inace pozdravljam svako proveravanje javnih preduzeca i kaznjavanje svih lopova, oduzimanje njihove imovine i teranje u zatvor svih koji su bili iole povezani sa pljackama Srbije.

Radan

pre 11 godina

Svuda gde postoji sumnja da je bilo nekih nepravilnosti treba ispitati. Ne vidim razlog zašto to ne bi bilo učinjeno u EPS-u ili Srbijagasu. Nova vlast jasno stavlja do znanja da je država spremna da se obračuna sa kriminalom i korupciom ma gde se to zbivalo i ma ko to činio. Verujem da će istrajati u tome.

Hogar

pre 11 godina

Istrage i informativni razgovori!Šta znači informativni razgovor...na taj način dajete osumnjičenom signal da je u opasnosti.Istraga znači tek kada vidite nekoga iza rešetaka,a njegova imovina i strani računi se vraćaju državi...to je posao!Ovako mnogo pisanja po štampi ali okrivljenih nema!

Jasmin

pre 11 godina

Pa normalno je da ne mozes videti ni otvorene reciklažne centre niti preradu otpada kada je taj novac otisao u privatne svrhe. Nadam se samo da ce vlada uspeti da otkrije sve sporne transakcije novca koje su se obavljale prethodnih godina.

Muja

pre 11 godina

Da je najlepša stoji, ali i da je jedna od najsposobnijih i to stoji! Vrlo brzo će svi videti. Ministarka je vrlo ozbiljno rešila da stane na put mnogim nepravilnostima koje su se provlačile poslednjih 12 godina!

vuk 66

pre 11 godina

Izgleda da su pred nama dani kada će se napraviti prvi koraci ka normalizaciji države.A kako stvari stoje raznorazni magionici koji su presipavali državne pare u svoje i džepove stranačkih istomišljenika to više neće moći da rade.Jer to je dragi moji magionici kažnjivo zatvorom,a to što do sad niste tamo je posledica što parija kokja vas je stvorila više nije i daće Bog da još dugo ne bude na vlasti.

Inzinjer Novi Sad

pre 11 godina

Puna podrska gospodinu Bajatovicu! Jos jedan pokusaj ubiranja jeftinih politickih poena! Takvo smo mi Srbi, boli nas tudji uspeh!! Cima nekom doro ide i ima veliku platu odmah paljba, drvlje i kamenje! Oni su lopovi zato sto rade, stvaraju i imaju a mi smo posteni jer blejimo kuci i upiremo pratom u druge! Pa Bajatovic je licnim zalaganjem spasio nekolicinu propalih firmi, digao ih iz pepela, daj da pitamo te ljude koji sad opet rade i prehranjuju porodice od svog rada sta misle o Srbijagas-u? Da Bog da bio direktor jos dva mandata!

Mile

pre 11 godina

Nezasitoj hidri sa 9 glava tzv. izvršna vlast u Srbiji je organizator organizovanog kriminala. To je DOS i SPS deca komunista kaparisani plaćenici koji imaju zadatak da nas totalno unište. Mi smo u dvostrukom obruču spolja je papa izsukao sablje na nas sa „kalendarom“. a iznutra nam je instalirao preko BIA ove plaćenike. Jedini spas nam je da uvedemo vanredno stanje i da postavimo nekog srpskog domaćina za namesnika da upravlja sa Srbijom...,

Rukel

pre 11 godina

Kad dodju do TNT doci ce i da su Nemci dali pare, pa onda posao dali svojim firmama za remont a ovi unajmili Srbe za sitninu i sad, kao Nemci pomogli, a u stvari samo provrteli lovu, oprali je za 5posto i hvale se pomocu. Kao i oko Kosmeta, a ne Kosova.

Eto ja onako

pre 11 godina

Eto koliki je strucnjak. Ona jadna ni svoj posao ne zna.Kaze da ce se ispitati kako je to putem posrednika nabavljana struja ili gas. Kada bi znala nesto ne bi pricala tako. Rusi su jos posle prestanka SSSR-a prestali da zakljucuju drzavne ugovore.Gas koji se isporucuje u Nemcaku preko novog gasovoda preko Baltika se prodaje privatnoj firmi koju vodi bivsi kancelar Gerhard Sreder koji isti prodaje firmi Erd Gas. Provizije za gas su uglavnom iste u celoj Evropi.Uglavnom se tim poslom u Evropi bave privatnici. Kod nas NIS gazprom takodje kupuje i sirovu naftu preko posrednika (Glencorn). Srbija gasu gas isporucuje posrednik mesovita firma Srbija Rosgaz (Kapital 50:50 .Glavni Direktor Rus a njegov zamenik direktor Srbija gasa pre Bajatovica). Ne misli valjda da ce ugovor da pravi drzava Srbija sa jedne strane i Rusija sa druge.To su davno prosla vremena kada je postojao SSSR.Ali kada nema prvog potpredsednika onda ona izigrava portparola prvog

vera

pre 11 godina

Novac se trosio i trosio...punili su se neciji dzepovi a sve na stetu gradjana Srbije.Podrska ministarki da istraje u ovome kako bi se krivci sto pre nasli na sudu.

snežana

pre 11 godina

Nisam ekonomista i ne bih da se mesam u strucne stvari u energetici, ali je simptomaticno koliko aktuelnoj ministarki smeta direktor Srbijagasa.Pitam se sta joj vise smeta / da li to sto je Dusan Bajatovic jedan od najomiljenijih socijalista u Srbiji, ili donacije i poslovni potezi koji su nesporno pokazali da ne mora svaki politicar da izgubi dusu i prestane da mari za malog, obicnog coveka kome treba posao i plata i u Staklari i u Agrozivu i u drugim preduzecima.

Vladimir Srpski

pre 11 godina

Ovo još nije ništa,gospodja ume svaki dan da izmisli novu aferu.Ako nešto zna o energetici pitanje je zašto nije išla sa Vučićem u Berlin oko RWE,ili zašto je Nikolić vodio u Soči svog prijatelja Baćevića oko Južnog toka e ne ministarku energetike.Smenjujte je pod hitno,upropastiće i energetiku a i vas na vlasti.m

SysLog

pre 11 godina

zasto je sklopljen ugovor bez tendera? zato sto nama fale strucnjaci koji razumu najnoviju tehnologiju, koji bi mogli da ocene sta je uopste potrebno da bi modernizovali i sta je moguce. Iz tog razloga je sklopljen ugovor partnerstva sa RWE koji cu da sve to odrade, jos jednom, zato sto nama fale strucnjaci. polse tog moze da se krene na tender. Mada RWE je tehnologijom drugima, daleko unapred. Poseduju na primer najmoderniju termo elektranu na svetu.
Hocu da kazem nemozes uzeti projektante za mercedesa, da bi na kraju gradio ficu.

Eto ja onako

pre 11 godina

@runner

Ona je samo portparol PRVOG.Kada PRVI ne moze onda se ona oglasava. Sta ce jadna od svog posla ne zna nista pa da ne sedi zabadava

ana

pre 11 godina

meni je vise stvarno muka od svega, od silnih praznih jednokratnih prica.. pretnji.. obecanja.. "afera", "postenja", svi su povezani i uvezani nikog i niceg se ne boje.. za neverovati dokle je sve to stiglo. kada bi se jednom klupko odmotalo,a nece nikad, ne bismo verovali ko bi se i sta tu pronaslo...

Evropejac

pre 11 godina

Ko sta moze EPS-u,to je drzava u drzavi.Odlicno mesto za pranje novca.Velike pare su u igri pa mislim da od toga nema nista.

Marko

pre 11 godina

Ministarka energetike iz redova SNS (za koju nisam ni čao dok nije počela da se non stop pojavljuve na TV-u), a na čelu Srbijagasa se nalazi potpredsednik SPS-a Dušan Bajatović. Koalicioni partneri.

I dobro se sećam emisije, pre ovih izbora, u kojoj je gost kod Olivere Jovićević na RTS 1 bio i Dušan Bajatović. U toj emisiji je rekao "Moja plata je 13.000 evra, ja to ne krijem", "Pa šta je tu čudno?" "Ja sam uspešan menadžer"...itd Bolje da se preispitaju i te astronomske plate!

Zna se po zakonu koja minimalna i koja je maksimalna plata. Nije Srbijagas ničije privatno preduzeće, ničije nasledstvo ili dedovina. Već javno i državno!

Gavrilo

pre 11 godina

Kojih 20 zaposlenih u Akciji Ocistimo Srbiju? To je nas 7 radilo mozda poslove za 20 ljudi, na to si mislila? Plus smo otpusteni retroaktivno, 22. avgusta smo saznali da su nam ugovori raskinuti jos 15. avgusta! Bas da vidim ko ce ti zavrsiti zapocete projekte. Steta pa ne moze da se psuje!

salajko72

pre 11 godina

naravno da treba ispitati sva poslovanja,jer odakle pare rukovodiocima da vozaju dzipove i zive luksuzan zivot,mnogo je bilo propusta i korupcije u predhodim vlastima

nidža

pre 11 godina

Marketing je čudo: prvo su privatizovali medije pa su preko njih plasirali reklame o akcijama na "čišćenju Srbije", o uklanjanju tona smeća i divljih deponija; godinama su nas plašili nestašicama struje i energenata da bi po visokim cenama uvozili struju na jednoj a izvozili po drugoj strani; na sva strane su angažovali sopstvene ili prijateljske firme na poslovima koje su sami trebali da rade (kao i u Kolubari sa privatnim mašinama)...
A kad će na red doći famozni zatamnjeni ugovor sa Fijatom ili drugarski ugovor BUS PLUS-a i GSP-a?

steps

pre 11 godina

Samo napred gospodjo Mihajlovic,nasa najlepsa ministarko,neka se sve malverzacije u eps-u ispitaju i neka se odgovorni nadju pred licem pravde

posteni gradjanin2k

pre 11 godina

Slazem se sa vama gospodjo Mihajlovic da treba da se pkrene istraga u te dve institucije i da se proveri gde je odlazio novac za uvoz struje i kako to da EPS nije mogao da uvozi bez posrednika.

aleksandar grozni

pre 11 godina

Kakva demagogija pa EPS finansijski godinama odrzava SPS i uzimaju od EPSa koliko im i kad im treba,i sta bi sa Kolubarom koju i dalje drzi SPS,naravno nista a glavni izsisivac novca iz kolubare je vas bliski koalicioni partner pa sta cekate sto ga ne uhapsite,malo morgen neda teta Mira.

primanja

pre 11 godina

Bas da vidimo i kako je Bajatovic poslovao.I on je jedan od tajkuna sa ogromnom platom.Kazu da za godinu dana rada moze lep stan da kupi.Videcemo da li je rad u Srbijagasu i poslovni uspeh te firme adekvatan onolikim primanjima.

Novi Sad

pre 11 godina

Sta li sad traze da mi je znati? Bolje bi vam bilo da otvarate nova radna mesta nego da kopate u prazno!! Ljudima treba posao gospodjo ministarka a ne suplje price o nekakvim istragama i sl. Sta cete po tom pitanju uraditi, sta cemo sa tolikim brojem nezaposlene i obrazovane omladine koje bi mogla da radi u sektoru energetike? To Vas ne interesuje??

krstivoje prvovencani - 1168g - mileseva -

pre 11 godina

Ova Tuzlanka lepota iz koje zraci dobrota je veoma pametna glava i ona ce biti upamcena kao
spasilac posrnule energetike koja je inace a u buducnosti bice jos vise nosilac privrednog zivota u srbiji.Jedno je sigurno,kriminalcima je u toj oblasti odzvonilo,doci ce im svima glave,mnogo dobro poznaje tu oblast,a prvu obnovu je zapocela gigantskim ugovorom sa RWE- kojim je osiguran rad u toj oblasti u sledecih 20-godina.Da bi to funkcionisalo ministar Selakovic mora u Bruselu da obezbedi evropsku pomoc za postavljanje pravosudja na zdrave noge sto je za gradjane isto toliko vazno koliko i RWE- investicija koja nece biti poceta pre nego uredimo zakonodavstvo u evropskom duhu i nacelima.Nova vlada u svakom pogledu i de dobrim pravcem,konacno da je narod izabrao nekoga u koga moze da veruje...

Haubica

pre 11 godina

Ne sumnjam da će Zorana da ispita sve i da će krivci biti kažnjeni..Deluje mi kao neko u koga mogu imati potpuno poverenje!Puna podrška za nju.

zzz

pre 11 godina

interesantno. svuda se malo radilo, angazovali se silni posrednici, trosile pare.

ali zato ce sad oni jos manje da rade, jer ce samo da larmaju i traze ispitivanje, a nece da rade ono sto im je posao.

ovo ima samo u srbiji...

Muja

pre 11 godina

Da je najlepša stoji, ali i da je jedna od najsposobnijih i to stoji! Vrlo brzo će svi videti. Ministarka je vrlo ozbiljno rešila da stane na put mnogim nepravilnostima koje su se provlačile poslednjih 12 godina!

vuk 66

pre 11 godina

Izgleda da su pred nama dani kada će se napraviti prvi koraci ka normalizaciji države.A kako stvari stoje raznorazni magionici koji su presipavali državne pare u svoje i džepove stranačkih istomišljenika to više neće moći da rade.Jer to je dragi moji magionici kažnjivo zatvorom,a to što do sad niste tamo je posledica što parija kokja vas je stvorila više nije i daće Bog da još dugo ne bude na vlasti.

Dokle bre vise

pre 11 godina

Pa dokle bre vise zamajavanja ovog naroda. Od 1 avgusta slusamo samo ovu i PRVOG ko ce koga da hapsi i koja ce istraga da se vodi. Gospodjo tebi nije zadatak da istrazujes vec da se staras o energetskom sistemu, da li ce da bude struje na zimu, ko ce da ulaze u Srbiju, privatizacija EPS-a.smanjene zaposlenih u EPS-u itd. Populizam na delu. A sada ce da se jave ovi iz partijske vojske SNS-a koji ce po obicaju da pisu kako je ova strucna, kulturna, obrazovana

vera

pre 11 godina

Novac se trosio i trosio...punili su se neciji dzepovi a sve na stetu gradjana Srbije.Podrska ministarki da istraje u ovome kako bi se krivci sto pre nasli na sudu.

Inzinjer Novi Sad

pre 11 godina

Puna podrska gospodinu Bajatovicu! Jos jedan pokusaj ubiranja jeftinih politickih poena! Takvo smo mi Srbi, boli nas tudji uspeh!! Cima nekom doro ide i ima veliku platu odmah paljba, drvlje i kamenje! Oni su lopovi zato sto rade, stvaraju i imaju a mi smo posteni jer blejimo kuci i upiremo pratom u druge! Pa Bajatovic je licnim zalaganjem spasio nekolicinu propalih firmi, digao ih iz pepela, daj da pitamo te ljude koji sad opet rade i prehranjuju porodice od svog rada sta misle o Srbijagas-u? Da Bog da bio direktor jos dva mandata!

ljubiiii

pre 11 godina

ne bih rekla da je ovo kopanje u prazno...., prvo treba da se ispitaju koje kakve afere, da vrate novac oni koji su se sa istim tim novcem bahatili i ispunjavali svoje hirove a gradjani trpeli...e tek tada ce se stvoriti uslovi i za zaposljavanje i pristojan zivot...

snežana

pre 11 godina

Nisam ekonomista i ne bih da se mesam u strucne stvari u energetici, ali je simptomaticno koliko aktuelnoj ministarki smeta direktor Srbijagasa.Pitam se sta joj vise smeta / da li to sto je Dusan Bajatovic jedan od najomiljenijih socijalista u Srbiji, ili donacije i poslovni potezi koji su nesporno pokazali da ne mora svaki politicar da izgubi dusu i prestane da mari za malog, obicnog coveka kome treba posao i plata i u Staklari i u Agrozivu i u drugim preduzecima.

Dragan

pre 11 godina

Vec se nekoliko nedelje priča da je Bajatoviću nudjeno da se skloni sa mesta prvog čoveka Srbijagasa i smesti u ambasadorsku fotelju.Nije hteo milom a sada ce,ako ministarka ostane dosledna,silom.

dubioza

pre 11 godina

umesto da se bavi problemima energetike, da ispita zašto nam nis isporučuje lož ulje po ceni evrodizela, da obezbedi dovoljnu količinu gasa za zimu, gospođa ministarka se, od dolaska na funkciju najviše bavi lovom na veštice (to su joj očigledno prioriteti).

Radan

pre 11 godina

Svuda gde postoji sumnja da je bilo nekih nepravilnosti treba ispitati. Ne vidim razlog zašto to ne bi bilo učinjeno u EPS-u ili Srbijagasu. Nova vlast jasno stavlja do znanja da je država spremna da se obračuna sa kriminalom i korupciom ma gde se to zbivalo i ma ko to činio. Verujem da će istrajati u tome.

Pustio sam gasić!

pre 11 godina

Poslovanje Srbijagasa je stravično korumpirano i štetno po celu Srbiju ali Bajatović o tome ne zna ništa. On sigurno nije ništa kriv. Krivci su komercijalisti, inženjeri i magacioneri. Tačka.

tanja

pre 11 godina

Jos jedna od najava i pretnji u prazno. Ministarka ne zna da radi svoj posao,pa zato mlati praznu slamu da bi izgledalo da kao nesto radi. Nema od toga nista,a narocito nema koristi za gradjane. Btw sta bi sa jeftinom dnevnom tarifom?

vera

pre 11 godina

Novac se trosio i trosio...punili su se neciji dzepovi a sve na stetu gradjana Srbije.Podrska ministarki da istraje u ovome kako bi se krivci sto pre nasli na sudu.

Jegulja

pre 11 godina

a ja trazim i istragu o ovom poslednjem ugovoru koji ste potpisali sa nemcima. kako je to proslo bez tendera i da li je predvidjeno da mi dobijemo dim, a oni struju.

kacin pre neki dan pricao da ne moze ovako, a vidi izgleda da moze. mozda ja nisam nesto dobro shvatio.

Mile

pre 11 godina

Nezasitoj hidri sa 9 glava tzv. izvršna vlast u Srbiji je organizator organizovanog kriminala. To je DOS i SPS deca komunista kaparisani plaćenici koji imaju zadatak da nas totalno unište. Mi smo u dvostrukom obruču spolja je papa izsukao sablje na nas sa „kalendarom“. a iznutra nam je instalirao preko BIA ove plaćenike. Jedini spas nam je da uvedemo vanredno stanje i da postavimo nekog srpskog domaćina za namesnika da upravlja sa Srbijom...,

LFC

pre 11 godina

Zena je tek pocela da se bavi ovim poslom pa ne zna neke stvari,a pametuje u prazno. Postoje mnoge firme koje se bave reciklazom, a koje imaju svoje reciklazne centre za papir,plastiku,limenke,jestivo ulje,itd. Te firme posluju uglavnom sa velikim kompanijama koje uvek imaju neko djubre da bace, a ekoloski su svesne pa ne bacaju po deponijama. Pritom ako reciklaznim firmama skupite otpad(po zgradama,u naselju npr),one plate vama a ne vi nekome da vam odnese to djubre(ako je pokvareni frizider u pitanju-pa je tesko).Ministarka,moze to bolje!

SFBI

pre 11 godina

Svakako to treba ispitati...I ti reciklazni centri su jako bitni,ali da li se radilo sve kako je trebalo...Da jeste,mislim da bi budzet Srbije bio u solidnom stanju...Kako god,podrzavam gospodju ministarku u nameri da otkrije gde je odlazio sav taj novac.

Ludi Milojko

pre 11 godina

Gospođa Ministarka ima veliku karijeru u energetici! Od Labusove savetnice, preko Aerodruma Beograd... do legende Srpskih radikala g. Tomislava Nikolića "Vojvode od Bajčetine"..!! Toliko o konzistentnosti i moralnom liku!! Što se pak tiče stručnosti izgleda da je stručnije za Dačićevo mesto tj Minista Policije, a i voli da hapsi izgleda,a pendrek bi joj dobro stajao..!! Strašno je opasno ovakvim osobama, samoizvikanim expertima dati da se bave tako ozbiljnim stvarima kao što je energetika, a pogotovo u poslu sa Rusima i Nemcima!! No to samo govori o Vučiću i Nikoliću koliko su oni sposobni da vode državu!! Nažalost narod nije imao izbora jer "žuto preduzeće" je postalo nezajažljivo i nepodnošljivo!!

zluradi

pre 11 godina

Najbolje da i ti, kao Jorgovanka, prvo nadjes nekoga ko zna da radi tvoj posao, pa onda ti izjavljuj, juri, hapsi i primaj ministarsku platu.;)

corrado_soprano

pre 11 godina

U Srbiji ne sme da bude više ne dodirljivih kao do sada! Svako kome su ruke uprljane, mora da odgovara bez obzira iz koje je stranke ili čiji je prijatelj!

pera

pre 11 godina

Licno smatram da ministarka treba konacno da da nalog da se zna fiksna cena kilovata struje,a takodje i kubik gasa,a ne ovako miksovano sa svi i svacim.
Gde jos u svetu postoji porez na srujomemer od oko 3 evra,pa da su bar taj novac ulagali u nove tehnologije ili sl.Takodje i kada je cena gasa u pitanju oni uzimaju fiksni deo tj.porez na merni instrument.
Pa valjda sa ovim treba konacno da se prestane i da se zna cena kilovata prve i druge tarife,a takodje i kubik gasa bez primesa.

Ja sam

pre 11 godina

...,,trazimo da se ispita poslovanje sa prevelikim brojem dobavljaca...''
Verovatno ih treba svesti na manji broj sa kojima ce te se lakse dogovarati.

bbking

pre 11 godina

Ispitivace kako se uvozila struja, a pri tom sklapaju ugovor sa nemackim RWE vredan desetine, a mozda i stotine miliona evra bez tendera, direktnom pogodbom. Pa ko je tu lud? Sta mislite, kolike su stete za drzavu ako se ne dobije na javnom nadmetanju najpovoljniji ponudjac? Da ne pominjem krsenje Zakona o javnim nabavkama o cijim izmenama su toliko pricali u predizbornoj kampanji i kritikovali prethodnu vlast.

Vlajkov

pre 11 godina

Interesantno kako danas svi pricaju o hapsenjima i istragama samo se ministar policije ne javlja. Na njega ce ovi SNSovci da svale krivicu kad od rezultata ne bude nista! Pa sta mislite koje ministarstvo koci borbu protiv kriminala i zasto je pri svakom formiranju vlade ono bilo centar pregovaranja. Svi optuzuju DS da je kriva za korupciju i kriminal a niko se ne seca da DS nikada nije kontrolisala policiju osim u vreme Djindjica i to posredno preko Dusana Mihailovica. A setite se da je pod Mihailovicem sprovedena Sablja koje da nije bilo Srbija bi izgledala kao Kolumbija. Interesantan detalj, Jocic je po stupanju na duznost degradirao sve nosioce akcije Sablja, u nize rangove!!!

posmatrač

pre 11 godina

S obzirom kako funkcioniše politika i politička trgivina u Srbiji pre će biti da nešto zahtevate od koalicionog partnera a on zateže pa malo da dignete tenziju :-) Ne brinite daće Ivica to, a na ove dve muzare (EPS i Srbijagas) ćete zaboraviti kao što je i DS uradio u predhodnom mandatu.

Coco Bill

pre 11 godina

Opa evo nove "žvake" za "pučanstvo". Pošto su pronađeni "lopovi" koji su pokrali listiće prešlo se na Agrobanku....o da šta bi sa tom Agrobankom ?! Jel izašla iz "mode" ili je sve tu rešeno ?! Pisano je da su neki već i pušteni ?! Tipično "naški" svako čudo za tri dana.....šta li je sledeće ?! E da nevezano za ovu temu, nereče Toma dal Putin i ovog puta pozdravi Tadića il' zaboravi ?!

Jasmin

pre 11 godina

Pa normalno je da ne mozes videti ni otvorene reciklažne centre niti preradu otpada kada je taj novac otisao u privatne svrhe. Nadam se samo da ce vlada uspeti da otkrije sve sporne transakcije novca koje su se obavljale prethodnih godina.

runner

pre 11 godina

Recite mi, molim vas, na čelu kog ministarstva je ova žena? MUP-a ili Pravosuđa, ili oba zajedno.? Daj bre, prestani da se baviš istragama, zato su nadležna druga ministarstva, nego počni da radiš svoj posao u Ministarstvu energetike i zaštite prirodne okoline. Obezbedi dovoljnu količinu električne energije da nas zimus ne pogode restrikcije i reši probleme oko dobijanja dozvola za iskorištavanje alternativnih izvora energije (sunca i vetra)i izgradnji mini hidroelektrana i njihovog uključivanja u sistem EPS. Aktiviraj se na remontu hidro i termoelektrana. Učini nešto na uklanjanju divljih deponija. Donesi zakon o zabrani upotrebe PVC kesa. Unapredi ekološke svest u zemlji itd., itsl. Jednom rečju, radi svoj posao.!

Oj Srbijoooo

pre 11 godina

@krstivoje prvovencani - 1168g - mileseva

Isti tekst na dva foruma. Dobijas li neku kintu. Ma nema sta "lepotica" prava, "pametna" "strucnjak" . Cim je kadar SNS-a. A nas narod kaze "Nasla se vila u cem nije bila".Danas ocekujem saostenje broj 1254 od PRVOG a sutra opet ovu

branko misic

pre 11 godina

ovo dovođenje poznate nemačke firme za izgradnju termoelektraane od strane ministarke me potseća na zakup satelita od ministara odbrane radi nadgledanja Kosova. Znate kako se to završilo platili smo to 30 m$.Međunarodni ugovori moraju imati propisani sadržaj i obvezno način stupanja ugovora na snagu( odobrenje nadležnih organa,dostavljanje bankarskih garancija od dobavjača za dobro i izvršenje posla,bankarske garancije za povraćaj avansa, uplate avansa).Inače pisma o namerama, memorandumi o razumevanju su predizborni marketing kad mu vreme nije.

seda glava

steps

pre 11 godina

Samo napred gospodjo Mihajlovic,nasa najlepsa ministarko,neka se sve malverzacije u eps-u ispitaju i neka se odgovorni nadju pred licem pravde

The Untouchables

pre 11 godina

Pa Dragan Jočić je momentalno smenio tri inspektora kad su počeli da češljaju po EPS-u, ko ugrozi Lazerevićeve i Hamovićeve interese proći će kao i onaj agent - prikriveni islednik iz saobraćajne mafije, pa da i sama Angela Markel vodi istragu.

pera

pre 11 godina

Poslovanje Srbijagasa je stravično korumpirano i štetno po celu Srbiju ali Bajatović o tome ne zna ništa. On sigurno nije ništa kriv. Krivci su komercijalisti, inženjeri i magacioneri. Tačka.
[Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net] (Pustio sam gasić!, 14. septembar 2012 06:11)

A portir i čistačica!!??
Ma sve je to OK, ali ministarka neka uredi tu jeftinu tarifu, fiksnu cenu struje, zelene, žute, crvene tarife, a ne neki sistem za obračunavanje ubi bože. Ovim šarenim tarifama ste ubili domaćinstva s velikim brojem članova. U komšiluku imam penzionera funkiconera, koji ima veliku penziju i imao je neki popust za struju, a domaćinstvo s dva deteta ode u crvenu zonu, jer je tu kupanje, pranje.. svakog dana. A što se tiče afera, neka to prijavić policiji, a ona neka radi svoj posao u ministarstvu. Ili ovo je spektakularnije za široke narodne mase. Pa neće biti uspešna ako ništa ne uradi pa makar i nemala afere za sobom.

Moca

pre 11 godina

Kako reče naš junak "da se svi mi u so pretvorimo..." - ne bi svim lopovima koji su se toliko namnožili "ručak osolili". Daj Bože da je situacija drugačija ali bojim se, kako to neko reče, da je sve ovo bacanje prešine u oči narodu.

Monsieur Scaramanga

pre 11 godina

Kakav bre Koneri, kakav Krejg, VUCHKO je Prvi Bond, James Bond, tajni agent 001, a lijepa ZOZANA je njegova Bond-djevojka! U planu je da zajedno snime još 107 nasatavaka serijala. U 108. ćemo sve saznati!

pajche

pre 11 godina

Ceo život nam se pretvorio u preispitivanje prošlosti jer nam je budućnost sivo-crna. Nego daj da preispitamo ko je ubio Murata i ko je izdao kneza Lazara

fr

pre 11 godina

@(pera, 14. septembar 2012 07:20)

U Francuskoj na primer postoji taksa na brojilo, pa cak sta vise i taksa na PDV sto mu u neku ruku dodje kao porez na vec placeni porez; He he, nismo mi Srbi bas SVE izmislili:-)

bbking

pre 11 godina

Ispitivace kako se uvozila struja, a pri tom sklapaju ugovor sa nemackim RWE vredan desetine, a mozda i stotine miliona evra bez tendera, direktnom pogodbom. Pa ko je tu lud? Sta mislite, kolike su stete za drzavu ako se ne dobije na javnom nadmetanju najpovoljniji ponudjac? Da ne pominjem krsenje Zakona o javnim nabavkama o cijim izmenama su toliko pricali u predizbornoj kampanji i kritikovali prethodnu vlast.

Rukel

pre 11 godina

Kad dodju do TNT doci ce i da su Nemci dali pare, pa onda posao dali svojim firmama za remont a ovi unajmili Srbe za sitninu i sad, kao Nemci pomogli, a u stvari samo provrteli lovu, oprali je za 5posto i hvale se pomocu. Kao i oko Kosmeta, a ne Kosova.

salajko72

pre 11 godina

naravno da treba ispitati sva poslovanja,jer odakle pare rukovodiocima da vozaju dzipove i zive luksuzan zivot,mnogo je bilo propusta i korupcije u predhodim vlastima

normalan

pre 11 godina

Bas me zamina kada ta policija dodje do Bajatovicevih muvanja koga ce izvestiti Dacica da ga pitaju sta da rade,ovu ministarku ili Vucica za koga nema nedodirljivih!?Naravno da ima muvanja u EPS-u kao i u Srbijagasu koji kupuje propale firme kao agroziv a cena gasa nam je kao na Marsu..

crni domino

pre 11 godina

Gospodjo, pitam se da li vi nas zamajavate ili cete stvarno da date nalog da se istrazi sav taj kriminal koji je pod okriljem pojedinaca iz vlasti unistavao Srbiju zadnjih godina.
Ako je istinita vasa namera a rezultati uskoro vidljivi, toplo cemo pozdraviti ovu nameru.
Ali, pitam se nesto, zasto do sada nisu pod istragom, Bajatovic, Skundric i njihovi najblizi saradnici (Kolubara, NIS, EPS, HIP, Agroziv i drugi)!?

posteni gradjanin2k

pre 11 godina

Slazem se sa vama gospodjo Mihajlovic da treba da se pkrene istraga u te dve institucije i da se proveri gde je odlazio novac za uvoz struje i kako to da EPS nije mogao da uvozi bez posrednika.

dzoni

pre 11 godina

Svi znamo da se kralo svaki dan i to nije nista novo ..problem je sto niko nece da odgovara ni zatvorom ni imovinom..jer svi znaju mozda sutra nam zatrebaju kao koalicioni partneri nikad se ne zna..mogu da pricaju sta hoce ali svi oni stite jedni drugi i ako se u javnosti kao ne vole a kad udju u skupatinski restoran grle se i ljube se.

Sava Drugi

pre 11 godina

EXG je firma koja ima najveću NETO dobiti u Srbiji
EYS je firma koja ima najveći bruto gubitak u Srbiji.

Rešnje ove dve jednačine po XY je pitanje za milijardu dolara. Da li ministarska energetike ume da reši ovaj prost sistem dve linerne jednačine sa dve nepoznate?

SysLog

pre 11 godina

zasto je sklopljen ugovor bez tendera? zato sto nama fale strucnjaci koji razumu najnoviju tehnologiju, koji bi mogli da ocene sta je uopste potrebno da bi modernizovali i sta je moguce. Iz tog razloga je sklopljen ugovor partnerstva sa RWE koji cu da sve to odrade, jos jednom, zato sto nama fale strucnjaci. polse tog moze da se krene na tender. Mada RWE je tehnologijom drugima, daleko unapred. Poseduju na primer najmoderniju termo elektranu na svetu.
Hocu da kazem nemozes uzeti projektante za mercedesa, da bi na kraju gradio ficu.

Eto ja onako

pre 11 godina

Eto koliki je strucnjak. Ona jadna ni svoj posao ne zna.Kaze da ce se ispitati kako je to putem posrednika nabavljana struja ili gas. Kada bi znala nesto ne bi pricala tako. Rusi su jos posle prestanka SSSR-a prestali da zakljucuju drzavne ugovore.Gas koji se isporucuje u Nemcaku preko novog gasovoda preko Baltika se prodaje privatnoj firmi koju vodi bivsi kancelar Gerhard Sreder koji isti prodaje firmi Erd Gas. Provizije za gas su uglavnom iste u celoj Evropi.Uglavnom se tim poslom u Evropi bave privatnici. Kod nas NIS gazprom takodje kupuje i sirovu naftu preko posrednika (Glencorn). Srbija gasu gas isporucuje posrednik mesovita firma Srbija Rosgaz (Kapital 50:50 .Glavni Direktor Rus a njegov zamenik direktor Srbija gasa pre Bajatovica). Ne misli valjda da ce ugovor da pravi drzava Srbija sa jedne strane i Rusija sa druge.To su davno prosla vremena kada je postojao SSSR.Ali kada nema prvog potpredsednika onda ona izigrava portparola prvog

Suboticka Elektrovojvodina

pre 11 godina

Pa ako se pocne preispitivati Suboticka El.distribucija doce se do jako interesantnih podataka koji ce pokazati toliku kradju i oprastanje pojedincima da ce se nekima zavrteti u glavi. U gradu je dobro poznati recimo da je jedna diskoteka u centru imala duga preko dva miliona dinara,a da niko nije dosao u dituaciju da im iskljuci struju,a direktor prodaje je veoma dobar prijatelj sa vlasnikom, Taj covek je prastao jos nekima ,a sume nisu puno manje,ko ce odgovarati za to,a nije istina da se nije znalo .

Bojan

pre 11 godina

Kad u EPSu i Srbijagasu (izbacite RosGas iz posredništva) smanjite plate proporcionalno njihovoj visini, od 20% do 60% (opet će najveća biti 150 hiljada), ukinite im 13 platu i bonuse, pa možda i poverujem u želju da se nešto promeni u Srbiji !?

Hogar

pre 11 godina

Istrage i informativni razgovori!Šta znači informativni razgovor...na taj način dajete osumnjičenom signal da je u opasnosti.Istraga znači tek kada vidite nekoga iza rešetaka,a njegova imovina i strani računi se vraćaju državi...to je posao!Ovako mnogo pisanja po štampi ali okrivljenih nema!

devit

pre 11 godina

.......I u Agenciji za energetici!!!!!!!!!!!!!!!!.............
Sve izmisljotine za otimacinu;je pod okriljem-kisobranom Agencije za energetiku tipa;
merno mesto,mesto isporuke,koeficient,taraifni stavovi!!!!!!!!!,,,,,,,,,,
Zakon o energetici kaze;da poslovanje distributera=trgovca treba da je transparentno, a mesto isporuke je merni sat!!!!!!!!!!!!,,,,,,,,
Zakon o zastiti potrosaca kaze;
jedinicna kolicina i jedinicna cena moraju biti jasno iskazane i podlozne proveri;znaci;
potroseni kw-ili kubici puta jedinicna cena daje iznos za placanje!!!!!
provera;iznos za placanje podeljeno sa kolicinom daje jedinicnu cenu!!!!!!!!.
Ako imate mogucnosti;novaca;mozete kupiti kolicinu koju god hocete svega; sem kw struje i kubika gasa i da imate na vasem stanju???????????!!!!!!!!!!!,,,,,,,,
Jednaostavno je samo treba hteti;
da se tacno zna koliko kosta kw struje i kubika gasa!!!!
Vrhunac;gas se na menom setu meri u kubicima,a obracunava po toplotnoj vrednosti,pa se vrse neki prercuni po nekim volsebnim formlama koje je izmislila Agencija za enegetiku!!!!!!!!,,
Provera po obrascu Agencije i to u zemlji u kojoj je milion ipo nepismenih i polupismenih...toliko o transparentnosti!!!!!!!!!!!!!,,,,,,,,,,
Pa taj koeficient u mescu oktobru bude veci nego u januari i februaru,jer su bili na pragu izbori!!!!!!!!!!!!!,,,,,,,,,,,,,
A tako je jednostavno;
U skladu sa Zakonom o zastiti potrosaca;
jasno iskazana jedinicna cena kw i kubika gasa!!!!!!!!!!!!!!!!!!..........

rade

pre 11 godina

@nema pravde, 14. septembar 2012 10:27
Prika da si upotrebio iole mozga znao bi da je afera "kolubara" kako si je nazvao sastavni deo EPS-a pa ne bi postavljao tako glupo pitanje i davao jos gluplju konstataciju. Inace pozdravljam svako proveravanje javnih preduzeca i kaznjavanje svih lopova, oduzimanje njihove imovine i teranje u zatvor svih koji su bili iole povezani sa pljackama Srbije.

nidža

pre 11 godina

Marketing je čudo: prvo su privatizovali medije pa su preko njih plasirali reklame o akcijama na "čišćenju Srbije", o uklanjanju tona smeća i divljih deponija; godinama su nas plašili nestašicama struje i energenata da bi po visokim cenama uvozili struju na jednoj a izvozili po drugoj strani; na sva strane su angažovali sopstvene ili prijateljske firme na poslovima koje su sami trebali da rade (kao i u Kolubari sa privatnim mašinama)...
A kad će na red doći famozni zatamnjeni ugovor sa Fijatom ili drugarski ugovor BUS PLUS-a i GSP-a?

Vladimir Srpski

pre 11 godina

Ovo još nije ništa,gospodja ume svaki dan da izmisli novu aferu.Ako nešto zna o energetici pitanje je zašto nije išla sa Vučićem u Berlin oko RWE,ili zašto je Nikolić vodio u Soči svog prijatelja Baćevića oko Južnog toka e ne ministarku energetike.Smenjujte je pod hitno,upropastiće i energetiku a i vas na vlasti.m

Evropejac

pre 11 godina

Ko sta moze EPS-u,to je drzava u drzavi.Odlicno mesto za pranje novca.Velike pare su u igri pa mislim da od toga nema nista.

Marko

pre 11 godina

Ministarka energetike iz redova SNS (za koju nisam ni čao dok nije počela da se non stop pojavljuve na TV-u), a na čelu Srbijagasa se nalazi potpredsednik SPS-a Dušan Bajatović. Koalicioni partneri.

I dobro se sećam emisije, pre ovih izbora, u kojoj je gost kod Olivere Jovićević na RTS 1 bio i Dušan Bajatović. U toj emisiji je rekao "Moja plata je 13.000 evra, ja to ne krijem", "Pa šta je tu čudno?" "Ja sam uspešan menadžer"...itd Bolje da se preispitaju i te astronomske plate!

Zna se po zakonu koja minimalna i koja je maksimalna plata. Nije Srbijagas ničije privatno preduzeće, ničije nasledstvo ili dedovina. Već javno i državno!

ana

pre 11 godina

meni je vise stvarno muka od svega, od silnih praznih jednokratnih prica.. pretnji.. obecanja.. "afera", "postenja", svi su povezani i uvezani nikog i niceg se ne boje.. za neverovati dokle je sve to stiglo. kada bi se jednom klupko odmotalo,a nece nikad, ne bismo verovali ko bi se i sta tu pronaslo...

Gavrilo

pre 11 godina

Kojih 20 zaposlenih u Akciji Ocistimo Srbiju? To je nas 7 radilo mozda poslove za 20 ljudi, na to si mislila? Plus smo otpusteni retroaktivno, 22. avgusta smo saznali da su nam ugovori raskinuti jos 15. avgusta! Bas da vidim ko ce ti zavrsiti zapocete projekte. Steta pa ne moze da se psuje!

primanja

pre 11 godina

Bas da vidimo i kako je Bajatovic poslovao.I on je jedan od tajkuna sa ogromnom platom.Kazu da za godinu dana rada moze lep stan da kupi.Videcemo da li je rad u Srbijagasu i poslovni uspeh te firme adekvatan onolikim primanjima.

aleksandar grozni

pre 11 godina

Kakva demagogija pa EPS finansijski godinama odrzava SPS i uzimaju od EPSa koliko im i kad im treba,i sta bi sa Kolubarom koju i dalje drzi SPS,naravno nista a glavni izsisivac novca iz kolubare je vas bliski koalicioni partner pa sta cekate sto ga ne uhapsite,malo morgen neda teta Mira.

Zdravko

pre 11 godina

46. izjava i nastavljamo da brojimo. Umesto da juri svoje zaposlene da napokon usvoje podzakonska akta koja kasne po zakonu o energetici, ona da je izjave o poslu koji treba policija da radi. Ovde svako radi sve samo ne ono sta bi trebalo!

Eto ja onako

pre 11 godina

@runner

Ona je samo portparol PRVOG.Kada PRVI ne moze onda se ona oglasava. Sta ce jadna od svog posla ne zna nista pa da ne sedi zabadava