Sreda, 05.09.2012.

16:42

Nikolić:Priznanje Kosova nije uslov

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da priznanje nezavisnosti Kosova i Metohije kao uslov za članstvo Srbije u EU nije stav Evropske unije.

Izvor: Tanjug

Nikoliæ:Priznanje Kosova nije uslov IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

110 Komentari

Sortiraj po:

caesar

pre 11 godina

A da na sledecim izborima izaberemo nekog lepseg,iskrenijeg,principijelnog,veceg diplomatu,mahera,coveka koji ima vise znanja ali i sarma i dostojanstva. Imamo 5 godina da pronadjemo takvog.

klopfer

pre 11 godina

(Mungos, 5. septembar 2012 19:57)

- Ti ne razumes sta su istinska poezija i teatar, a sta su hormoni. Da bi "COBANIMA" istina upala u oci, potrebna je i ovakva afektacija. (vidi broj glasova i efektnost tvoje i Buckove mudrosti!!!)
Bucko je za mnoge spavalice nadrealista i zato je u stalnom sudaru sa nacionalistima. Koliko su Bucko i jos neki bili za nas anticipacija, vidi sta je Bucko pisao npr. pre 4, 5, 6 godina. Tu je: Sve ovo sto gledas danas! Zato nije bila potrebna suvisna inteligencija. Covek treba da zivi izvan Srbije i tzv. RS i da vidi i cuje ono sto se tamo, U Srbiju i RS, dovalja sa ljutim zakasnjenjem. Razumes?

Aleksandar

pre 11 godina

Izvinjavam se gospodine još jedanput, šta je poenta vaše retorike... da li vi mislite da su Srbi još uvek retardirani, glupi i neškolovani...
(Plavuša, 5. septembar 2012 17:33)

Sta ima da misli, pa Srbi su ga izabrali na tu poziciju. Ne da misli, no je uveren da su ama bas takvi.

Sudija

pre 11 godina

Manite se vise Evrope ! Ako ne znate napravit red u drzavi i omoguciti pristojan zivot stanovnistvu kao sto ste obecali maknite se i pustite sposobnije da rukovode.

pre 11 godina

..."neprihvatljivo je da srpska strana napušta sastanke"... tako ćeš Nikoliću uskoro govoriti kad nas UEFA ubaci u istu grupu u fudbalu da je neprihvatljivo da naši fudbaleri napuštaju teren i da moraju dostojanstveno poslušati kosovsku himnu jer je to također regionalna saradnja koja nam treba za eu.
To je kršenje ustava a ne saradnja!

CoDa

pre 11 godina

koliko god se pisalo vise (ne)priznavanju...u preambuli ustava RS tj. predgovoru lepo pise da je pokrajna Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije...a prema ustavu jedini nacin da se to promeni je menjanjem ustava tj. referendumom na kome ce gradjani imati pravo glasa a ciju ce promenu potvrditi Narodna skupstina,a cisto sumnjam da ce narod izglasati nezavisnost.

Goran

pre 11 godina

Како да не, господине председниче? Није услов да Србија признаје Косово, само да се понаша као да га признаје. Која е разлика...?

sta ce na ovo reci legalisti?

pre 11 godina

Ova izjava Nikolica, se nikako nece svideti ljudima iz DSS-a. Dozvoljene su samo izjave "Priznanje Kosova uslov za EU". Sve ostalo je izdaja i prodaja.

miško

pre 11 godina

Како да не, господине председниче? Није услов да Србија признаје Косово, само да се понаша као да га признаје. Која е разлика...?
(Goran, 5. septembar 2012 23:19)

U slobodnom prevodu "Srbija se saginjati neće, sem ako ne mora" !

Мишко Србин- Лесковац

pre 11 godina

Косово је Србија све док га Срби не признају и све док тако стоји у Уставу Србије. Не разумем чему толика бука око тога, КиМ је привремено окупирано и трајно решење је могуће само уз компромис а не отимачином и злочинима.

Sandra-NS

pre 11 godina

Pa kako to da Predsednik ne kaze "Kosovo i Metohija" kako stoji u nasem Ustavu, nego "Kosovo"?!
Bojim se da su ovi novi svi u velikoj zabludi!
Nije cudo ako uskoro cujemo da "Srbija je Kosovo!"

Bosnjak

pre 11 godina

Nastaviš li sa tom politikom i Kosovo i EU Nikoliću uskoro će Kosovo biti preduslov a Vojvodina i Negotinska Krajina uslov. Živ bio pa vidio

Tri karte za Svajcarsku

pre 11 godina

Slovenci su odushevljeni sa EU pogotovo ovih zadnjih dana....


EU je tvorevina koja lagano propada a i Nemci se spremaju za neke novo zezanje u najavi

Ko ce gde biti kada bude uber ovaj super

EU nam je zadnja briga,orkovi se dizu opet uskoro

Marko Valens

pre 11 godina

Prosto ne mogu čitati pojedine komentare. Užasno je to koliko je ljudi otrovano najcrnjim nacionalizmom. Srbija se treba stideti, nekada je žestoko stajala protiv svakog vida fašizma a danas mnogi kreću tom stazom zla. Fašizam je najekstremniji oblik nacionalizma.
Teško je poverovati da danas živimo u državi u kojoj pomoćnik ministra kulture sastavlja spisak nepodobnih javnih ličnosti i poziva na revoluciju šovinizma i fašizma.
Kosovo ne bih da komentarišem, Jugoslavija je predala suverenitet nad njim 1999. i rat izgubila, zapad se drži onoga što je davno rekao Julije Cezar, da pobednik ima prava da nametne sve što poželi poraženom.
Teritorije su se tokom istorije gubile i dobijale, treba se gledati dugoročno. Srbija je danas slaba na svakom polju i nema kapaciteta za dalje inaćenje SAD-u i EU. Mogli bi izgubiti mnogo više od Kosova jer SAD neće oprostiti da jedna mala država nastavlja da joj remeti interese. A odavno znamo da Rusija nema nameru da se zamera SAD zbog Srbije.
Kada jedna osoba beži od realnosti i živi u stalnim zabludama na kraju joj se to ljuto osveti, kada čitava jedna nacija živi u stalnom neznanju i samozavaravanju istorija je nemilosrdna. Mnogo je naroda koji nisu bili sposobni za promene te su zbog toga kažnjeni nestajanjem. Bojim se da Srbiji preti ta sudbina.

veroljub

pre 11 godina

(Jelena, 5. septembar 2012 21:29) Jelena, ne zaboravite da necija deca zive i na Kosovu, a srpska su deca i da je Kosovo njihova postojbina. Ako ste Srpkinja i imate iole osecaja za solidarnost onda necete misliti samo na svoju nego i na tu decu koja ako Kosovo bude nezavisno zivece u getu. Da li biste bili spremni da primite jednu Kosovsku porodicu kod sebe u slucaju da Srbi s Kosova u egzodusu (ne daj boze) napuste svoja ognjista?

perica

pre 11 godina

Ovaj isti sadasnji predsednik je dok je bio u opoziciji napadao bivseg predsednika da je izdajnik u vezi KiM.Sad je promenio plocu?!

veroljub

pre 11 godina

(Bela, 5. septembar 2012 22:03) Tako je Bela! Nadam se da ce vasu jezgrovitu poruku shvatiti svi oni koji kritikuju Nikolicevu politiku ovde. Da vas parafraziram. Ozbiljne drzave se ne odricu ni delica svoje teritorije, a kamoli svog srca (kao sto je Kosovo za Srbiju). Ozbiljne drzave uce svoju decu da je otadzbina vaznija od nas pojedinaca i da ona brani i zivotom ako treba. ZIveli!

Bela

pre 11 godina

I da jeste, pa sta?! Ozbiljne drzave i narodi ne odricu se svoje teritorije. Nikada. Nadam se da je Srbija bar po ovom pitanju krajnje ozbiljna.

Rezolucija 1244

pre 11 godina

Postalo je jako vruce! Izgleda da su ovi iz EU skuzili da nam je drzavna kasa flasa bez dna, pa poceli postaviti teske zahteve. Cini mi se da ovi iz Brisela u nas vide opasnog "kockara", pa se boje da cemo mi njih prokockati, ako nas prime:-)
Ko sto Predsednik rece, nase nade sada leze samo na Putina i Rusiju. Ako i oni nas puste uzvodu, onda doci ce vremena kada i da oni nam nude KiM, nasi ce reci: "Ne, hvala, ne treba nam!"

veroljub

pre 11 godina

(miško, 5. septembar 2012 22:03) Misko napisati KOSOVO NIJE SRBIJA kao sto si ti napisao ravno je izdaji. Da sam ekstremnijih shvatanja nazvao bih te izdajnikom. Sreca po tebe sto je sloboda govora zagarantovana ustavom ove drzave. Inace ako bi tako nesto Francuz rekao za Bretanju ili Korziku (tj. da Bretanja nije Francuska) odmah bi bio uhapsen. AKo si Srbin treba da pises i da govoris KOSOVO JE SRBIJA cak i ako ne verujes u to. Nadam se Misko da nema puno Srba kao sto si ti.

miško

pre 11 godina

(miško, 5. septembar 2012 21:12) Misko to je cist egoizam sto si napisao. Nadam se da ne mislis tako. Kako mozemo mi da zivimo ovde zivot, a nasa braca na Kosovu da budu gradjani 10-tog reda? Inace jedna od tekovina tog vrlog zapada je egoizam, tj. briga samo za sebe i svoje najblize. Bratu neka gori kuca, bitno je da meni ne gori. Misko, nadam se da ne mislis ozbiljno ovo sto si napisao.
(Veroljub, 5. septembar 2012 21:37)

Ja braćom smatram samo i jedino ljude slobodnog duha, bez nacionalističkih okova u glavi !
Shodno tome, mogu da budu Srbi koliko god hoće, ako smo iz "dva različita sveta", isto važi i za Albance ili bilo koga drugog...

miško

pre 11 godina

Ne budite naivni. Nikolic ni za sta na svetu nece priznati Kosovo, cak po cenu da nikad ne udjemo u EU. Inace u opisu njegovog posla je i da povremeno laze da bi umirio svoj narod i dao mu neku nadu. Zamislite kakav bi to bio šok za sve nas kad bi predsednik uvek govorio istinu. A veliki nacionalisti neka ne brinu. KOsovo za njegove vladavine nece biti priznato. Za to su valjda glasali oni koji su glasali za Nikolica. Ima li sta lose u tome? Kome je EU donela nesto dobro? Mozda Grkoj koja grca u KRizi ili Spaniji koja je na putu da postane kao Grcka.
(radojica, 5. septembar 2012 21:17)

KOSOVO NIJE SRBIJA !!!

I da, čisto reda radi nisam Albanac, nego Srbin...

no war but class war

pre 11 godina

Uslov je kada procene da se Srbija odriče Kosova zbog EU.
Nije uslov kada procene da se Srbija neće odreći Kosova zbog EU.
A te procene valjda variraju jer ni Srbija sama ne zna koji stav je zauzela.

Iskreni

pre 11 godina

A sta bi sa onim obecanjem g-dine predsednice da cete uvek biti iskreni prema narodu i uvek govoriti kako stoje stvari, da nas necete lagati. Pali ste na prvom ispitu. da sad sedite u opoziciji na sva usta bi vikali kako borist tadic treba da izadje i kaze nardou istinu o kosovu.
Gde ste gdine predsednice sad.

miško

pre 11 godina

(miško, 5. septembar 2012 21:12) Misko to je cist egoizam sto si napisao. Nadam se da ne mislis tako. Kako mozemo mi da zivimo ovde zivot, a nasa braca na Kosovu da budu gradjani 10-tog reda? Inace jedna od tekovina tog vrlog zapada je egoizam, tj. briga samo za sebe i svoje najblize. Bratu neka gori kuca, bitno je da meni ne gori. Misko, nadam se da ne mislis ozbiljno ovo sto si napisao.
(Veroljub, 5. septembar 2012 21:37)

Naravno da mislim, zašto bi to bilo čudno ?
Uzgred, imam prijatelje sa Kosova i to baš zamisli te "zle & prljave" Albance, koji su dolazili kod mene u goste, ja kod njih...
Nije li to lepota i sloboda življenja...

Ne pada mi na pamet da ratujem sa njima, niti njima sa mnom, zamisli ti to !

Balcanicus

pre 11 godina

Pored cinjenicu da su pojedinci Srbi na Kosovu zrtve albanskih ekatremista,u osnovi teskog polozaja srpskog naroda je ipak u njihovom nepriznavanju tamosnjih inatitucija. Kas prihvate dezavu kojoj zive,otpasce glavni uzrok njihovog loseg polozaja. Ovako,niti im Srbija moze u takvoj situaciji pomoci,niti ce se integrisati u kosovsko drustvo,narocito dok ga vide samo kao" kriminalnu tvorevinu mafijasa Tacija". Pogresna podrska Srbije nesrecnim ljudima.

radojica

pre 11 godina

(»Kosovo je srce Srbije«.., 5. septembar 2012 21:17) Ne mojte biti tako sigurni kad kazete da i Nikolic spada u onaj nemoralni deo politicke elite, koji narod zamajava Kosovom. Nikolic je olicenje casnog i moralnog politicara, uz to i veoma hrabrog jer je uspeo da sa sobom povede najjace jezgro radikalne stranke i osnuje SNS koja je oduvala sve na izborima. Tako nesto moze samo iskren, moralan i posten covek kakav je Nikolic. Videcete da ce Srbija procvetati sa Kosovom unutar njenih granica. A oni koji odlaze iz Srbije da bi prali sudove i bili sluge na Zapadu, oni bi i ovde bili beskorisni ... Najbolji ostaju u SRbiji, najgori odlaze.

»Kosovo je srce Srbije«..

pre 11 godina

G-din Svetozar Marjanović i G-din Obrad Stevanović, su potpisali kapitulaciju u Kumanovu 1999. i Kosovo je tim potpisom izgubljeno. Od tada pa do danas svi oni koji su »rodoljubivo« arlaukali i lili lažne suze zbog Kosova su zapravo »mukte« živeli na račun srpskog naroda i bezdušno »derali« siromašnu Srbiju.
G-din Nikolić, sadašnji Predsednik, kao i celokupna grupacija nemoralne srpske političke elite (od leve do desne, od evropske do antievropske..), već dugo politički proizvode lažnu zabrinutost za Kosovo, daju maglovite, lažne nade našem vapijućem, upropaštenom srpskom narodu, osobito onima koji pate na Kosovu. Svi oni to rade isključivo iz ličnog koristoljublja (sigurna, visoka plata, razne beneficije,...). Zbog toga će Srbija da nastavi putem propadanja a iz nje će pobeći svi osim onih koji joj nanose zlo.

miško

pre 11 godina

Zar ocekujete od Nikolica da prizna Kosovo ako to bude uslov za ulazak u EU? Ima li Srbina koji je spreman da zrtvuje Kosovo radi bolje buducnosti svoje dece? Ako ima, to su onda egoisti. JEr sta ima prece za SRbina od KOsova?
(veroljub, 5. septembar 2012 20:29)

Ima preče... treba da se živi ŽIVOT, ne da se "pati" za Kosovom !

Jelena

pre 11 godina

@ (veroljub, 5. septembar 2012 20:29)
Za mene je preci (vazniji) moj posao i moja mesecna plata.
Djeca se ne hrane bajkama poput "Kosovo je Srbija"
Predsednik kaze da se nada da ce nam Putin pomoci da se opet dignemo u noge, sto znaci da sad smo na dnu!! Dakle, nije vreme za bajke, ni za mitove.

radojica

pre 11 godina

Ne budite naivni. Nikolic ni za sta na svetu nece priznati Kosovo, cak po cenu da nikad ne udjemo u EU. Inace u opisu njegovog posla je i da povremeno laze da bi umirio svoj narod i dao mu neku nadu. Zamislite kakav bi to bio šok za sve nas kad bi predsednik uvek govorio istinu. A veliki nacionalisti neka ne brinu. KOsovo za njegove vladavine nece biti priznato. Za to su valjda glasali oni koji su glasali za Nikolica. Ima li sta lose u tome? Kome je EU donela nesto dobro? Mozda Grkoj koja grca u KRizi ili Spaniji koja je na putu da postane kao Grcka.

N

pre 11 godina

Hteli mi to da priznamo ili ne Kosovo je država.Jedino što možemo da izvučemo je sever,ali mi se čini da je i za to kasno.Kako su nam svima žrtvovali najbolje godine zarad (kao) viših ciljeva,evo ja nisam spreman niti bih želeo da se to desi mojoj deci.Mene je neko strpao u rov sa devetnaest godina i ja ne želim da se to bilo čijoj deci ponovi!Setite se početka bilo kojih vesti pre 99te!Danas je na Kosovu ubijen policajac,zapaljena kuća,napadnut policijski punkt....Kako bi mi Albance vratili u ustavni poredak?Ovako na neki način je i dobro što imamo granicu na Ibru,jer je istorija pokazala da ne možemo da živimo u zajedničkoj državi.Krajnje vreme je da se ovi prodavci magle prihvate nekog poštenog posla i počnu da rešavaju ekonomske probleme,a ne da sviraju gusle već dvadeset i kusur godina.Visoku politiku ostavite za neke velike centre gde se odluke donose i uvek su se donosile.

Veroljub

pre 11 godina

(miško, 5. septembar 2012 21:12) Misko to je cist egoizam sto si napisao. Nadam se da ne mislis tako. Kako mozemo mi da zivimo ovde zivot, a nasa braca na Kosovu da budu gradjani 10-tog reda? Inace jedna od tekovina tog vrlog zapada je egoizam, tj. briga samo za sebe i svoje najblize. Bratu neka gori kuca, bitno je da meni ne gori. Misko, nadam se da ne mislis ozbiljno ovo sto si napisao.

Kuki

pre 11 godina

Jel mi uopste imamo spisak zahteva EU i da li mi znamo sta oni ustvari traze od nas, da bi smo postali njena clanica. Ako imamo taj spisak zahteva, daj nek se on objavi javno da svi zajedno znamo sta sve moramo da uradimo i promenimo kod sebe, da bi smo usli u EU. Ako za taj spisak zahteva jos nismo sigurni, kako onda mozemo da tvrdimo, da Kosovo nije uslov.

Amater

pre 11 godina

Pa da li je to neka pauza oko ispitnih rokova, pa nam se obratio master-diplomac, izmedju spremanja doktorata. Vidim ne pojavljuje se poslednje vreme, pa sam pomislio da je pritisao knjigu.

nadudlakis

pre 11 godina

Pa, dobro! Ako je i "bucko razmišljam", dao sebi malo oduška, ajde vi ostali, nemojte oma da se uvredite, premda je bucko podosta u pravu! Ali, nemojte da se kladite sa mnom, da SRBIJA NIKADA NEĆE UĆI U EU, jer neće! Neće zbog polovine stanovnika koji su takvi kakvi su, ali neće ni zbog one druge polovina, koja je takva kakva je: ne može da se izbori sa ovom prvom polovinom! Kao što prva polovina ne može da se izbori sa onom drugom! Mali gradjanski rat... možda, možda i ne bi bilo loše rešenje; medjutim, da na kraju ostanu dvojica, jedan će biti od ovih prvih, a drugi od onih drugih! Pa, to ti je narode! Što ti je sudjeno, a ti prihvati!

veroljub

pre 11 godina

Zar ocekujete od Nikolica da prizna Kosovo ako to bude uslov za ulazak u EU? Ima li Srbina koji je spreman da zrtvuje Kosovo radi bolje buducnosti svoje dece? Ako ima, to su onda egoisti. JEr sta ima prece za SRbina od KOsova?

Дејан

pre 11 godina

Други Тадић.... не знам зашто нам је требао нови председник кад су у потпуности исти

master

pre 11 godina

Toma već misli na drugi mandat,jer zna da je to uslov za prijem ali isto zna da čak i za 10 godina (ako bude predsednik)nećemo doći na red za prijem.Vodiće takvu napredo-radikalnu politiku da ćemo za 10 godina biti 100 godina dalje od EU

DraganM

pre 11 godina

Postovani gospodine Predsednice,
Glasao sma za Vas, te Vas molim da ne obmanjujete narod.
Priznanje Kosova jeste uslov i nemojmo da se barem mi Sumadinci lazemo.

edib honic

pre 11 godina

Sve se zna pa i predsednik Toma da je Kosovo nezavisno. Nemoj vise da bacamo prasinu siromasnom srbijanskom narodu. Sto pre u Evropu to bolje za sve.

ili-ili

pre 11 godina

to je uslov i uvek je bio samo sto nije i poslednji. ako ikad docekamo tu evropu tamo mozemo samo kao peraci sudja i gradjani drugog(treceg)reda. dosta lova u mutnom,raspisite referendum i da zavrsimo sa tim. ako odlucimo da smo za evropu onda nema smisla da imamo predsednika i parlament kada nam ionako diktiraju sve iz brisela ili vasingtona. evo ja odmah glasam za evropu al da se ukinu parlament i funkcija predsednika srbije i ceo drzavni aparat. ako placamo nemcima , nemoramo da gradimo vile i kupujemo jahte ovoj kvazi-eliti. ionako su sve pokupovali(za dzabe) pa da ozvanicimo. ako se ne izglasa evropski put onda moramo pod patronat rusije. nezavisnost smo odavno izgubili...

pecanac

pre 11 godina

(Bucko razmisljam, 05. septembar 2012 19:15) Auuuuu Brale al ga ti izbroja leba ti. Ko li te je to taknuo na slabu zicu pa se tako raskomada na ovom sajtu. Uzmi bronhi covece lakse ces disati.

Kokoda

pre 11 godina

Ja sam srbenda i najbolji nacin da odrzimo ovaj narod je da priznamo da smo gubitnici, da prevazidjemo sujetu i sto pre udjemo u NATO i EU bez obzira na uslove. Inat nas je dovde doveo. A vec smo videli cemu vodi priblizavanje Rusiji i Kini!

Mungos

pre 11 godina

(Bucko razmisljam, 5. septembar 2012 19:15)
Oladi malo uzavrele hormone,previse si se zanjihao!Cuvaj se da ti od silnih "pametnih" reci ne pozli.Brinem se za tebe,ali stvarno...

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da priznanje nezavisnosti Kosova i Metohije kao uslov za članstvo Srbije u EU nije stav Evropske unije.

Svaki "cobanin" izvan Srbije zna ono sto ocigledno ni "najpametniji medju Srbima" ukljucujuci i sve srpske "visoke zvanicnike" na celu sa Tomom diplomom" ne znaju !
EU niti "kolektivno" priznaje nezavisnost neke drzave niti ima "kolektivni stav" na osnovu kojega bi Srbiji postavila "uslov" da Srbija mora da prizna nezavisnost Kosova pre nego sto postane clanica EU ?
Svako "polupismen" osim srpskih politickih "DEBILA, SELJACINA, PRIMITIVACA, GLUPAKA, COBANA itd. zna da svaka clanica EU, PONAOSOB i sama odlucuje o priznavanju nekoga u ovom slucaju Kosova i da zahvaljujuci tome imamo 5 drzava clanica EU koje nisu priznale Kosovo !
Svako normalan osim GLUPIH i PRIMITIVNIH "SRBENDI" zna da svaka drzava clanica EU PONAOSOB "RATIFIKUJE" svaki sporazum koji Srbija i EU sklope, tako je bilo i sa "Sporazumom o Pridruzivanju i Saradnji", tako vam je COBANI PRIMITIVNI bilo i sa dobijanjem "statusom kandidata" i tako ce vam SELJACINE PRIMITIVNE biti i pre pristupanja Srbije u clanstvo EU, tako je COBANI PRIMITIVNI RUSKI bilo i u slucaju pristupanja Hrvatske EU, sve drzave clanice EU su morale posebno RATIFIKOVATI i saglasiti se sa Hrvatskom kao novom clanicom da nije tako nebi Slovenija mogla blokirati Hrvatsku zbog spora oko granice na moru ili Grcka Makedoniju zbog imena ?
Najmanje 25 clanica EU nece NIKADA ratifikovati pristupanje "BEZ"

pecanac

pre 11 godina

A jeli molim vas, da li to jos ima gradjana po srbiji koji i dalje veruju da ce Rusija pomoci srbiji da stane na noge. Pa mi smo na stakljama od 90ih i tako cemo ostati ako racunamo na Rusiju. Pazi molim te da ispuni Putin ono sto je obecao. Pa i ja sam hteo biti kapetan ladje, ali....

ZoranNS

pre 11 godina

Draga uspavana lepotice, jeste uslov nad uslovima, mislim gospodine Nikoliću da ste vi svesni toga, a ovo je optimizam za javnost, u ostalom 2020. kada to bude aktuelno mnogi od nas neče više živeti, a dotle malo iluzije nije na odmet, a Šiptara će biti 2.5 miliona, pa će hteti da se vrate u Srbiju, da bi postali većinski narod.

Joca Pravnik

pre 11 godina

Gospodinje Pretsednice, nemojte da se trosite jer EU nije ozbiljan partner. Svakog dana imaju neki drugi zahtev. Izgleda da ni sami ne znaju sta hoce. Bolje je da za nekoliko godina prekinete svaki razgovor sa njima i sa Kosovom jer su iz "iste vrece". Neko njima diktira da tako rade pa ih zato ostavite na miru za neko vreme da se "olade".

eu ili gubernija

pre 11 godina

Nemojte da se zavaravate da ce EU primiti u clanstvo zemlju sa neresenim granicnim pitanjem - Hrvatska je morala da se nagodi sa Slovenijom pre nego sto je usla u uniju. Sa druge strane, Rusima veoma odgovara da mi ne udjemo u EU i ostanemo takvi kakvi sada jesmo kao izvor nestabilnosti u Evropi. Mnogi komentatori govore o ponizenju, a verovatno su ti isti cutali ili se ne secaju dok je inflacija u 90tim bila 100% dnevno, kada su im JNA policajci odvodili decu i bracu u besmislene ratove. Izbor pred Srbijom i Srbima je veoma jasan: zajednica i mir sa susedima ili jos rata na ustrb zemlje koja je udaljena 2,500km od Srbije. U svakom slucaju, svako ko misli da Srbija ima resurse (ljudske, ekonomske, vojne) da preuzme Kosovo sa 2 miliona Albanaca zivi u iluzijama.

Igor

pre 11 godina

Uh sad mi je laknulo. Ne moramo da priznamo da jabuka raste na drvetu ili da stvari padaju na zemlju. Dokle ce vise da se reciklira to samo obmanjivanje kao bog zna kakav uslov. Priznavanje ili ne priznavanje cinjenice svakako ne utice na istu. Kamo srece da nas od Evrope odvaja samo priznanje da je Kosovo nezavizno.

VladimirR

pre 11 godina

Ovo je takva farsa da nemam reci... Citam i ne verujem. Da li neko od komentatora uopste procitao Sulcovu izjavu? Ne naslove po nasim sve tabloidnijim medijima - vec konkretnu *izjavu*? Covek je pricao o "uzajamnom prizanju Beograda i Pristine" (citirano), a ne o priznaVAnju *nezavisnosti* Kosova.

Dakle, potpuno je jos juce bilo jasno da se trazi medjusobno razumevanje i dijalog. Ili svi ovde mislite da se i od Pristine trazi da prizna nezavisnost Beograda???

Lupajte minuse koliko hocete, ali licno mislim da zahtev tzv. priznavanja Kosova nikada nece biti upucen. Naravno, ne moze se zabraniti pojedincima da tu i tamo proture svoj licni stav i provokaciju. Svako moze da prica sta hoce, ali tu nema reci o zvanicnom zahtevu.

Aleksandar Popovic

pre 11 godina

U najmanju ruku, trezvena izjava i pristup predsednika Nikolica. Iako je i njemu(a i nama, gradjanima) sasvim jasno da EU, SAD ne misle da odustaju od svog osnovnog cilja: svodjenja Srbije u najmanje mogucne granice. Taj cilj se ostvaruje terorom nad srpskim narodom, najogoljenijom silom, kakva vlada i dan-danas na KiM, od tamosnjih Albanaca u sadejstvu sa njihovim zapadnim protezeima. U takvoj situaciji, treba biti sposoban i "na strasnom mestu postojati"(opstati) ne odricati se od svojih vitalnih nacionalnih interesa.

Branko

pre 11 godina

Da li mi to Vama, Gospodine Nikolicu, mi kao narod izgledamo imbecilno kada mozete ovako nesto da izgovorite. Cak i da je ovaj Vas demati tacan objasnite gradjanima ciji ste predsednik koliko zemalja (od ovih koje su priznali Kosovo) ce dozvoliti da udjemu u Evropsku uniju pre nego priznamo Kosovo. Dovoljno je samo jedna a bice ih puno.
Nepripadam nijednoj stranci i vec ste me na pocetku Vaseg mandata razocarali jer sprovodite politiku predhodne vlada sa kojom ste uostalom u koaliciji.
Mozda je vreme da oslusnete da li se narod buni ili cuti i pusta bradu.

Породица

pre 11 godina

Јел' ово човек који је председник,а у ствари није председник,јер је изабран на покраденим изборима,човек који је рекао да ће одмах да испита изборну крађу и распише нове изборе,а у ствари неће да истражи изборну крађу,човек који је рекао да ће да буде председник свих грађана Србије,али да неће више бити председник у Приштини,човек који је штрајковао глађу (самоубиство),па је после рекао да је он то постио итд.,итд.,итд? Нема шта,баш улива поверење колико је доследан :) Сад каже да признање 'независног Косова' није услов за чланство у ЕУ,значи да сигурно јесте :) Вероватно је то мишљење да је народ забораван и глуп наследио од свог друга Бориса.

Cisto otvoreno

pre 11 godina

EU, preko svog najviseg vrha, Predsednika svog Parlamenta, Martina Sulca, bio toliko otvoren da otvoreniji ne moze ni biti, a Vi se samo zatvarajte u svojim snovima.

Срчаност и ум!

pre 11 godina

Председник Србије Николић - без референдума - недемократски гура Србију у наручје ЕУ, уније монополистичког капитализма, где се већина њених чланица залаже за отцепљење Космета од Србије. О животу у ЕУ не треба много трошити речи. Довољно је видети како живе наше комшије Румуни и Бугари, али и са каквим дубиозама се суочавају Грци, Ирци, Италијани, Шпанци, Французи, Португалци, Мађари, Словенци... Морамо се запитати чије интересе Николић заиста штити - интересе мултинационалних концерна или добробит и интерес српске нације, чији је председник! Србијо, ко ти отима територију? Србијо, ко ти пљачка сва рудна и остала природна богатства на Космету? Србијо, ко ти гаси домаћа предузећа и раднике шаље на улицу? Ко ти здравство и образовање уништава? Србијо, не допусти да ти капиталистичка багра достојанствени породични и радни живот замењује за илузије и догму ''о рају поштене ЕУ''! Саберимо се и подигнимо Србију! Зато, изађимо на РЕФЕРЕНДУМ!!! Нека грађани Србије одлуче!!! Сетимо се и речи народног председника Венецуеле Уга Чавеза: ''САД су иницирале независност Косова да не би допустиле јачање Русије у свету и да би отвориле ново жариште напетости. САД су за постизање својих циљева чак прибегле томе да на чело Косова поставе терористу, јер је политика Вашингтона усмерена у правцу поделе народа и распиривања конфликата. Амерички империјализам покушава да, по примеру Косова, постигне одвајање нафтом најбогатије државе Сулија од Венецуеле, али му то никада неће поћи за руком!''

mk

pre 11 godina

Uslov za pocetak pregovora, je normalizacija sa Kosovom, znaci de facto priznanje.(2013/2014)
Na kraju pregovora, odn kada se oni zavrse, negde posle 2020, uslov ce biti da Srbija prizna Kosovo i de jure, neposredno pred sam prijem ,2022.
Dakle File i Sulc nisu protivrecili jedan drugom, vec su govorili o dva potpuno razlicita dogadjaja.
A sad sto se nas premijer i predsednik prave neobavesteni, to je vec drugo pitanje...

a-haa

pre 11 godina

Pa zar nisu rekli ovi radikali... ooops naprednjaci neki dan da je Stefanovic znao da mora da se prizna Kosovo...i sta sad ko ovde laze.

Lažnjak do lažnjaka

pre 11 godina

Velika blamaža za Nikolića i Dačića, ali i za Tadićevo jalovo, manekensko politikanstvo i licemerje.

Šulcova izjava, kristalno jasna i brutalno direktna, je do koske ogolela apsurd devize "i Kosovo i EU" iza koje se krila prethodna garnitura, a Nikolić, Vučić i Dačić je zdušno preuzeli, kao barjak ispod koga se mogu sisati EU fondovi i vladati nekažnjeno godinama. Mislili su krstariće pod tim barjakom bar jedan čitav mandat, ako ne i dva, dok će Zapad nečujno i gotovo neprimetno utvrđivati nezavisnost dela srpske teritorije, kao i prethodnih 12 godina. Kad su mogli ovi pre njih tako da vladaju, što ne bi i oni sad?

Sad je ta magla najzad razvejana, nikakve dileme više nema. Nikolič i Dačić sad treba da preseku i, ili da kažu (kao što su govorili pre izbora i kao što većina u Srbiji misli): onda ništa, nećemo u EU pod tim uslovom, ili da naprasno obnaroduju da je priključenje EU važnije od očuvanja teritorijalnog integriteta.

Ne mogu ni jedno ni drugo iz objektivnih razloga, a i nisu predvideli mogučnost da tako brzo po preuzimanju vlasti budu stavljeni pred konačan čin. I šta rade? Ubedjuju nas da nismo čuli ono što smo čuli, i da Šulc nije rekao ono što je rekao, i potvrdio da je rekao. Lažu i prave se slepi i gluvi. Koji paceri!

Koštunica i Samardžić stvarno ispadoše jedini ozbiljni, odgovorni političari u Srbiji. Nikad nisam bio njihov glasač, ali sad se stvari menjaju, rapidno.

Roksanda

pre 11 godina

Samo hocu da podsetim na izjavu 18. Jula: "Predsednik pokreta "Otadžbina" iz Kosovske Mitrovice Igor Vojinović podsetio je danas predsednika Srbije Tomislava Nikolića da se u Mitrovici zakleo da će poništiti sporazume Beograda i Prištine... ...Očekujemo da ispuni to obećanje, iako čujemo od Aleksandra Vučića i mandatara Ivice Dačića da će poštovati te sporazume i nastaviti dogovaranja sa predstavnicima kvazi institucija..."

Da se ne zaboravi.
(mirko, 4. septembar 2012 17:41)

=> Vec zaboravljeno!!!

Plavuša

pre 11 godina

Hvala predsedniče Srbije. Ako sam dobro shvatila - mi Srbi, tumačenjem gde treba shvatićemo šta oni hoće.
Ali izvinite, nisam shvatila baš dobro - kome to nije važno priznavanje Kosova - Americi, Nemačkoj, Hrvatskoj, Sloveniji, Mađarima i Albancima u Srbiji, svim arapskim zemljama ili vašim seljanima iz rodnog kraja...
Izvinjavam se gospodine još jedanput, šta je poenta vaše retorike... da li vi mislite da su Srbi još uvek retardirani, glupi i neškolovani... Ma, nek vam je Bog i učitelj bivši u pomoći.
Molim vas, nemojte da ponižavate ovaj odavno ponižen narod.

Nenad

pre 11 godina

A cemu ovo? Zasto prenosite vesti o tome kako Kosovo nije uslov za EU?
Svi dobro znamo da je Kosovo uslov za EU,kao i Vojvodina! To se zna od raspada SFRJ, samo ne znam cemu ovo iscudjavanje..i jos jedan dokaz, da je nebitno ko je ovde na vlasti (gledano sa spoljnopoliticke strane) uslovi ce uvek biti isti! Oslabiti i razoriti Srbiju na svaki moguci nacin!
Setite se pokojnog gdina Premijera, cim je spomenuo resavanje problema Kosova, znamo kako se zavrsilo! Prema tome, okanite se vise tih prica, razvijajte ekonomiju, poljoprivredu, kako znate i umete! Izbacite iz recnika, zapad, istok , sever, jug..jer za nas su svi "Amerika" u ovom momentu!

dokazano

pre 11 godina

Pa sta sad, mi smo inace imali prllike da vidimo da Toma nikad ne laze. Samo kad je gladovao na infuziji, ali to je bilo opravdano. Sve u svemu ovaj narod takvog predsednika i zasluzuje,

postoje razni 'usloivi'

pre 11 godina

Nikolić: Priznanje Kosova nije uslov
-----
[nije] "USLOV" Za Sta ???

Po meni sigurno nije uslov sa davanje datuima poceta pregovora, ali za sam ulazak u EU, sigurno jeste

opet ja

pre 11 godina

Prava šteta što ne traže priznanje Kosova, ovako još možda i uđemo u tu urušenu tvorevinu u kojoj svi grcaju u dugovima.
A što se tiče kontradiktornih izjava, pa heh znajte da je u politici sve moguće i dozvoljeno...na žalost...

Ddd

pre 11 godina

Koliko smo samo puta culi ovu laz, sto od nasih sto od Eu politicara. Ne samo da je uslov, nego cemo ga mi i priznati, i to cemo pitati ima li sta jos da se prizna ako treba, kad vise ne budemo imali sta jesti i raditi pristacemo mi na sve. Zato prestanite mazati oci vise narodu nego lepo sve saspite od jednom, ionako smo na dnu tako da mozemo samo na gore.

Roksanda

pre 11 godina

Samo hocu da podsetim na izjavu 18. Jula: "Predsednik pokreta "Otadžbina" iz Kosovske Mitrovice Igor Vojinović podsetio je danas predsednika Srbije Tomislava Nikolića da se u Mitrovici zakleo da će poništiti sporazume Beograda i Prištine... ...Očekujemo da ispuni to obećanje, iako čujemo od Aleksandra Vučića i mandatara Ivice Dačića da će poštovati te sporazume i nastaviti dogovaranja sa predstavnicima kvazi institucija..."

Da se ne zaboravi.
(mirko, 4. septembar 2012 17:41)

=> Vec zaboravljeno!!!

Plavuša

pre 11 godina

Hvala predsedniče Srbije. Ako sam dobro shvatila - mi Srbi, tumačenjem gde treba shvatićemo šta oni hoće.
Ali izvinite, nisam shvatila baš dobro - kome to nije važno priznavanje Kosova - Americi, Nemačkoj, Hrvatskoj, Sloveniji, Mađarima i Albancima u Srbiji, svim arapskim zemljama ili vašim seljanima iz rodnog kraja...
Izvinjavam se gospodine još jedanput, šta je poenta vaše retorike... da li vi mislite da su Srbi još uvek retardirani, glupi i neškolovani... Ma, nek vam je Bog i učitelj bivši u pomoći.
Molim vas, nemojte da ponižavate ovaj odavno ponižen narod.

eu ili gubernija

pre 11 godina

Nemojte da se zavaravate da ce EU primiti u clanstvo zemlju sa neresenim granicnim pitanjem - Hrvatska je morala da se nagodi sa Slovenijom pre nego sto je usla u uniju. Sa druge strane, Rusima veoma odgovara da mi ne udjemo u EU i ostanemo takvi kakvi sada jesmo kao izvor nestabilnosti u Evropi. Mnogi komentatori govore o ponizenju, a verovatno su ti isti cutali ili se ne secaju dok je inflacija u 90tim bila 100% dnevno, kada su im JNA policajci odvodili decu i bracu u besmislene ratove. Izbor pred Srbijom i Srbima je veoma jasan: zajednica i mir sa susedima ili jos rata na ustrb zemlje koja je udaljena 2,500km od Srbije. U svakom slucaju, svako ko misli da Srbija ima resurse (ljudske, ekonomske, vojne) da preuzme Kosovo sa 2 miliona Albanaca zivi u iluzijama.

dokazano

pre 11 godina

Pa sta sad, mi smo inace imali prllike da vidimo da Toma nikad ne laze. Samo kad je gladovao na infuziji, ali to je bilo opravdano. Sve u svemu ovaj narod takvog predsednika i zasluzuje,

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da priznanje nezavisnosti Kosova i Metohije kao uslov za članstvo Srbije u EU nije stav Evropske unije.

Svaki "cobanin" izvan Srbije zna ono sto ocigledno ni "najpametniji medju Srbima" ukljucujuci i sve srpske "visoke zvanicnike" na celu sa Tomom diplomom" ne znaju !
EU niti "kolektivno" priznaje nezavisnost neke drzave niti ima "kolektivni stav" na osnovu kojega bi Srbiji postavila "uslov" da Srbija mora da prizna nezavisnost Kosova pre nego sto postane clanica EU ?
Svako "polupismen" osim srpskih politickih "DEBILA, SELJACINA, PRIMITIVACA, GLUPAKA, COBANA itd. zna da svaka clanica EU, PONAOSOB i sama odlucuje o priznavanju nekoga u ovom slucaju Kosova i da zahvaljujuci tome imamo 5 drzava clanica EU koje nisu priznale Kosovo !
Svako normalan osim GLUPIH i PRIMITIVNIH "SRBENDI" zna da svaka drzava clanica EU PONAOSOB "RATIFIKUJE" svaki sporazum koji Srbija i EU sklope, tako je bilo i sa "Sporazumom o Pridruzivanju i Saradnji", tako vam je COBANI PRIMITIVNI bilo i sa dobijanjem "statusom kandidata" i tako ce vam SELJACINE PRIMITIVNE biti i pre pristupanja Srbije u clanstvo EU, tako je COBANI PRIMITIVNI RUSKI bilo i u slucaju pristupanja Hrvatske EU, sve drzave clanice EU su morale posebno RATIFIKOVATI i saglasiti se sa Hrvatskom kao novom clanicom da nije tako nebi Slovenija mogla blokirati Hrvatsku zbog spora oko granice na moru ili Grcka Makedoniju zbog imena ?
Najmanje 25 clanica EU nece NIKADA ratifikovati pristupanje "BEZ"

postoje razni 'usloivi'

pre 11 godina

Nikolić: Priznanje Kosova nije uslov
-----
[nije] "USLOV" Za Sta ???

Po meni sigurno nije uslov sa davanje datuima poceta pregovora, ali za sam ulazak u EU, sigurno jeste

a-haa

pre 11 godina

Pa zar nisu rekli ovi radikali... ooops naprednjaci neki dan da je Stefanovic znao da mora da se prizna Kosovo...i sta sad ko ovde laze.

Породица

pre 11 godina

Јел' ово човек који је председник,а у ствари није председник,јер је изабран на покраденим изборима,човек који је рекао да ће одмах да испита изборну крађу и распише нове изборе,а у ствари неће да истражи изборну крађу,човек који је рекао да ће да буде председник свих грађана Србије,али да неће више бити председник у Приштини,човек који је штрајковао глађу (самоубиство),па је после рекао да је он то постио итд.,итд.,итд? Нема шта,баш улива поверење колико је доследан :) Сад каже да признање 'независног Косова' није услов за чланство у ЕУ,значи да сигурно јесте :) Вероватно је то мишљење да је народ забораван и глуп наследио од свог друга Бориса.

mk

pre 11 godina

Uslov za pocetak pregovora, je normalizacija sa Kosovom, znaci de facto priznanje.(2013/2014)
Na kraju pregovora, odn kada se oni zavrse, negde posle 2020, uslov ce biti da Srbija prizna Kosovo i de jure, neposredno pred sam prijem ,2022.
Dakle File i Sulc nisu protivrecili jedan drugom, vec su govorili o dva potpuno razlicita dogadjaja.
A sad sto se nas premijer i predsednik prave neobavesteni, to je vec drugo pitanje...

Nenad

pre 11 godina

A cemu ovo? Zasto prenosite vesti o tome kako Kosovo nije uslov za EU?
Svi dobro znamo da je Kosovo uslov za EU,kao i Vojvodina! To se zna od raspada SFRJ, samo ne znam cemu ovo iscudjavanje..i jos jedan dokaz, da je nebitno ko je ovde na vlasti (gledano sa spoljnopoliticke strane) uslovi ce uvek biti isti! Oslabiti i razoriti Srbiju na svaki moguci nacin!
Setite se pokojnog gdina Premijera, cim je spomenuo resavanje problema Kosova, znamo kako se zavrsilo! Prema tome, okanite se vise tih prica, razvijajte ekonomiju, poljoprivredu, kako znate i umete! Izbacite iz recnika, zapad, istok , sever, jug..jer za nas su svi "Amerika" u ovom momentu!

Cisto otvoreno

pre 11 godina

EU, preko svog najviseg vrha, Predsednika svog Parlamenta, Martina Sulca, bio toliko otvoren da otvoreniji ne moze ni biti, a Vi se samo zatvarajte u svojim snovima.

Lažnjak do lažnjaka

pre 11 godina

Velika blamaža za Nikolića i Dačića, ali i za Tadićevo jalovo, manekensko politikanstvo i licemerje.

Šulcova izjava, kristalno jasna i brutalno direktna, je do koske ogolela apsurd devize "i Kosovo i EU" iza koje se krila prethodna garnitura, a Nikolić, Vučić i Dačić je zdušno preuzeli, kao barjak ispod koga se mogu sisati EU fondovi i vladati nekažnjeno godinama. Mislili su krstariće pod tim barjakom bar jedan čitav mandat, ako ne i dva, dok će Zapad nečujno i gotovo neprimetno utvrđivati nezavisnost dela srpske teritorije, kao i prethodnih 12 godina. Kad su mogli ovi pre njih tako da vladaju, što ne bi i oni sad?

Sad je ta magla najzad razvejana, nikakve dileme više nema. Nikolič i Dačić sad treba da preseku i, ili da kažu (kao što su govorili pre izbora i kao što većina u Srbiji misli): onda ništa, nećemo u EU pod tim uslovom, ili da naprasno obnaroduju da je priključenje EU važnije od očuvanja teritorijalnog integriteta.

Ne mogu ni jedno ni drugo iz objektivnih razloga, a i nisu predvideli mogučnost da tako brzo po preuzimanju vlasti budu stavljeni pred konačan čin. I šta rade? Ubedjuju nas da nismo čuli ono što smo čuli, i da Šulc nije rekao ono što je rekao, i potvrdio da je rekao. Lažu i prave se slepi i gluvi. Koji paceri!

Koštunica i Samardžić stvarno ispadoše jedini ozbiljni, odgovorni političari u Srbiji. Nikad nisam bio njihov glasač, ali sad se stvari menjaju, rapidno.

DraganM

pre 11 godina

Postovani gospodine Predsednice,
Glasao sma za Vas, te Vas molim da ne obmanjujete narod.
Priznanje Kosova jeste uslov i nemojmo da se barem mi Sumadinci lazemo.

pecanac

pre 11 godina

A jeli molim vas, da li to jos ima gradjana po srbiji koji i dalje veruju da ce Rusija pomoci srbiji da stane na noge. Pa mi smo na stakljama od 90ih i tako cemo ostati ako racunamo na Rusiju. Pazi molim te da ispuni Putin ono sto je obecao. Pa i ja sam hteo biti kapetan ladje, ali....

Kokoda

pre 11 godina

Ja sam srbenda i najbolji nacin da odrzimo ovaj narod je da priznamo da smo gubitnici, da prevazidjemo sujetu i sto pre udjemo u NATO i EU bez obzira na uslove. Inat nas je dovde doveo. A vec smo videli cemu vodi priblizavanje Rusiji i Kini!

edib honic

pre 11 godina

Sve se zna pa i predsednik Toma da je Kosovo nezavisno. Nemoj vise da bacamo prasinu siromasnom srbijanskom narodu. Sto pre u Evropu to bolje za sve.

Igor

pre 11 godina

Uh sad mi je laknulo. Ne moramo da priznamo da jabuka raste na drvetu ili da stvari padaju na zemlju. Dokle ce vise da se reciklira to samo obmanjivanje kao bog zna kakav uslov. Priznavanje ili ne priznavanje cinjenice svakako ne utice na istu. Kamo srece da nas od Evrope odvaja samo priznanje da je Kosovo nezavizno.

miško

pre 11 godina

Ne budite naivni. Nikolic ni za sta na svetu nece priznati Kosovo, cak po cenu da nikad ne udjemo u EU. Inace u opisu njegovog posla je i da povremeno laze da bi umirio svoj narod i dao mu neku nadu. Zamislite kakav bi to bio šok za sve nas kad bi predsednik uvek govorio istinu. A veliki nacionalisti neka ne brinu. KOsovo za njegove vladavine nece biti priznato. Za to su valjda glasali oni koji su glasali za Nikolica. Ima li sta lose u tome? Kome je EU donela nesto dobro? Mozda Grkoj koja grca u KRizi ili Spaniji koja je na putu da postane kao Grcka.
(radojica, 5. septembar 2012 21:17)

KOSOVO NIJE SRBIJA !!!

I da, čisto reda radi nisam Albanac, nego Srbin...

Marko Valens

pre 11 godina

Prosto ne mogu čitati pojedine komentare. Užasno je to koliko je ljudi otrovano najcrnjim nacionalizmom. Srbija se treba stideti, nekada je žestoko stajala protiv svakog vida fašizma a danas mnogi kreću tom stazom zla. Fašizam je najekstremniji oblik nacionalizma.
Teško je poverovati da danas živimo u državi u kojoj pomoćnik ministra kulture sastavlja spisak nepodobnih javnih ličnosti i poziva na revoluciju šovinizma i fašizma.
Kosovo ne bih da komentarišem, Jugoslavija je predala suverenitet nad njim 1999. i rat izgubila, zapad se drži onoga što je davno rekao Julije Cezar, da pobednik ima prava da nametne sve što poželi poraženom.
Teritorije su se tokom istorije gubile i dobijale, treba se gledati dugoročno. Srbija je danas slaba na svakom polju i nema kapaciteta za dalje inaćenje SAD-u i EU. Mogli bi izgubiti mnogo više od Kosova jer SAD neće oprostiti da jedna mala država nastavlja da joj remeti interese. A odavno znamo da Rusija nema nameru da se zamera SAD zbog Srbije.
Kada jedna osoba beži od realnosti i živi u stalnim zabludama na kraju joj se to ljuto osveti, kada čitava jedna nacija živi u stalnom neznanju i samozavaravanju istorija je nemilosrdna. Mnogo je naroda koji nisu bili sposobni za promene te su zbog toga kažnjeni nestajanjem. Bojim se da Srbiji preti ta sudbina.

Branko

pre 11 godina

Da li mi to Vama, Gospodine Nikolicu, mi kao narod izgledamo imbecilno kada mozete ovako nesto da izgovorite. Cak i da je ovaj Vas demati tacan objasnite gradjanima ciji ste predsednik koliko zemalja (od ovih koje su priznali Kosovo) ce dozvoliti da udjemu u Evropsku uniju pre nego priznamo Kosovo. Dovoljno je samo jedna a bice ih puno.
Nepripadam nijednoj stranci i vec ste me na pocetku Vaseg mandata razocarali jer sprovodite politiku predhodne vlada sa kojom ste uostalom u koaliciji.
Mozda je vreme da oslusnete da li se narod buni ili cuti i pusta bradu.

miško

pre 11 godina

Zar ocekujete od Nikolica da prizna Kosovo ako to bude uslov za ulazak u EU? Ima li Srbina koji je spreman da zrtvuje Kosovo radi bolje buducnosti svoje dece? Ako ima, to su onda egoisti. JEr sta ima prece za SRbina od KOsova?
(veroljub, 5. septembar 2012 20:29)

Ima preče... treba da se živi ŽIVOT, ne da se "pati" za Kosovom !

Ddd

pre 11 godina

Koliko smo samo puta culi ovu laz, sto od nasih sto od Eu politicara. Ne samo da je uslov, nego cemo ga mi i priznati, i to cemo pitati ima li sta jos da se prizna ako treba, kad vise ne budemo imali sta jesti i raditi pristacemo mi na sve. Zato prestanite mazati oci vise narodu nego lepo sve saspite od jednom, ionako smo na dnu tako da mozemo samo na gore.

perica

pre 11 godina

Ovaj isti sadasnji predsednik je dok je bio u opoziciji napadao bivseg predsednika da je izdajnik u vezi KiM.Sad je promenio plocu?!

Дејан

pre 11 godina

Други Тадић.... не знам зашто нам је требао нови председник кад су у потпуности исти

»Kosovo je srce Srbije«..

pre 11 godina

G-din Svetozar Marjanović i G-din Obrad Stevanović, su potpisali kapitulaciju u Kumanovu 1999. i Kosovo je tim potpisom izgubljeno. Od tada pa do danas svi oni koji su »rodoljubivo« arlaukali i lili lažne suze zbog Kosova su zapravo »mukte« živeli na račun srpskog naroda i bezdušno »derali« siromašnu Srbiju.
G-din Nikolić, sadašnji Predsednik, kao i celokupna grupacija nemoralne srpske političke elite (od leve do desne, od evropske do antievropske..), već dugo politički proizvode lažnu zabrinutost za Kosovo, daju maglovite, lažne nade našem vapijućem, upropaštenom srpskom narodu, osobito onima koji pate na Kosovu. Svi oni to rade isključivo iz ličnog koristoljublja (sigurna, visoka plata, razne beneficije,...). Zbog toga će Srbija da nastavi putem propadanja a iz nje će pobeći svi osim onih koji joj nanose zlo.

Iskreni

pre 11 godina

A sta bi sa onim obecanjem g-dine predsednice da cete uvek biti iskreni prema narodu i uvek govoriti kako stoje stvari, da nas necete lagati. Pali ste na prvom ispitu. da sad sedite u opoziciji na sva usta bi vikali kako borist tadic treba da izadje i kaze nardou istinu o kosovu.
Gde ste gdine predsednice sad.

miško

pre 11 godina

(miško, 5. septembar 2012 21:12) Misko to je cist egoizam sto si napisao. Nadam se da ne mislis tako. Kako mozemo mi da zivimo ovde zivot, a nasa braca na Kosovu da budu gradjani 10-tog reda? Inace jedna od tekovina tog vrlog zapada je egoizam, tj. briga samo za sebe i svoje najblize. Bratu neka gori kuca, bitno je da meni ne gori. Misko, nadam se da ne mislis ozbiljno ovo sto si napisao.
(Veroljub, 5. septembar 2012 21:37)

Naravno da mislim, zašto bi to bilo čudno ?
Uzgred, imam prijatelje sa Kosova i to baš zamisli te "zle & prljave" Albance, koji su dolazili kod mene u goste, ja kod njih...
Nije li to lepota i sloboda življenja...

Ne pada mi na pamet da ratujem sa njima, niti njima sa mnom, zamisli ti to !

Bosnjak

pre 11 godina

Nastaviš li sa tom politikom i Kosovo i EU Nikoliću uskoro će Kosovo biti preduslov a Vojvodina i Negotinska Krajina uslov. Živ bio pa vidio

Срчаност и ум!

pre 11 godina

Председник Србије Николић - без референдума - недемократски гура Србију у наручје ЕУ, уније монополистичког капитализма, где се већина њених чланица залаже за отцепљење Космета од Србије. О животу у ЕУ не треба много трошити речи. Довољно је видети како живе наше комшије Румуни и Бугари, али и са каквим дубиозама се суочавају Грци, Ирци, Италијани, Шпанци, Французи, Португалци, Мађари, Словенци... Морамо се запитати чије интересе Николић заиста штити - интересе мултинационалних концерна или добробит и интерес српске нације, чији је председник! Србијо, ко ти отима територију? Србијо, ко ти пљачка сва рудна и остала природна богатства на Космету? Србијо, ко ти гаси домаћа предузећа и раднике шаље на улицу? Ко ти здравство и образовање уништава? Србијо, не допусти да ти капиталистичка багра достојанствени породични и радни живот замењује за илузије и догму ''о рају поштене ЕУ''! Саберимо се и подигнимо Србију! Зато, изађимо на РЕФЕРЕНДУМ!!! Нека грађани Србије одлуче!!! Сетимо се и речи народног председника Венецуеле Уга Чавеза: ''САД су иницирале независност Косова да не би допустиле јачање Русије у свету и да би отвориле ново жариште напетости. САД су за постизање својих циљева чак прибегле томе да на чело Косова поставе терористу, јер је политика Вашингтона усмерена у правцу поделе народа и распиривања конфликата. Амерички империјализам покушава да, по примеру Косова, постигне одвајање нафтом најбогатије државе Сулија од Венецуеле, али му то никада неће поћи за руком!''

Amater

pre 11 godina

Pa da li je to neka pauza oko ispitnih rokova, pa nam se obratio master-diplomac, izmedju spremanja doktorata. Vidim ne pojavljuje se poslednje vreme, pa sam pomislio da je pritisao knjigu.

Jelena

pre 11 godina

@ (veroljub, 5. septembar 2012 20:29)
Za mene je preci (vazniji) moj posao i moja mesecna plata.
Djeca se ne hrane bajkama poput "Kosovo je Srbija"
Predsednik kaze da se nada da ce nam Putin pomoci da se opet dignemo u noge, sto znaci da sad smo na dnu!! Dakle, nije vreme za bajke, ni za mitove.

miško

pre 11 godina

(miško, 5. septembar 2012 21:12) Misko to je cist egoizam sto si napisao. Nadam se da ne mislis tako. Kako mozemo mi da zivimo ovde zivot, a nasa braca na Kosovu da budu gradjani 10-tog reda? Inace jedna od tekovina tog vrlog zapada je egoizam, tj. briga samo za sebe i svoje najblize. Bratu neka gori kuca, bitno je da meni ne gori. Misko, nadam se da ne mislis ozbiljno ovo sto si napisao.
(Veroljub, 5. septembar 2012 21:37)

Ja braćom smatram samo i jedino ljude slobodnog duha, bez nacionalističkih okova u glavi !
Shodno tome, mogu da budu Srbi koliko god hoće, ako smo iz "dva različita sveta", isto važi i za Albance ili bilo koga drugog...

ZoranNS

pre 11 godina

Draga uspavana lepotice, jeste uslov nad uslovima, mislim gospodine Nikoliću da ste vi svesni toga, a ovo je optimizam za javnost, u ostalom 2020. kada to bude aktuelno mnogi od nas neče više živeti, a dotle malo iluzije nije na odmet, a Šiptara će biti 2.5 miliona, pa će hteti da se vrate u Srbiju, da bi postali većinski narod.

master

pre 11 godina

Toma već misli na drugi mandat,jer zna da je to uslov za prijem ali isto zna da čak i za 10 godina (ako bude predsednik)nećemo doći na red za prijem.Vodiće takvu napredo-radikalnu politiku da ćemo za 10 godina biti 100 godina dalje od EU

miško

pre 11 godina

Како да не, господине председниче? Није услов да Србија признаје Косово, само да се понаша као да га признаје. Која е разлика...?
(Goran, 5. septembar 2012 23:19)

U slobodnom prevodu "Srbija se saginjati neće, sem ako ne mora" !

pre 11 godina

..."neprihvatljivo je da srpska strana napušta sastanke"... tako ćeš Nikoliću uskoro govoriti kad nas UEFA ubaci u istu grupu u fudbalu da je neprihvatljivo da naši fudbaleri napuštaju teren i da moraju dostojanstveno poslušati kosovsku himnu jer je to također regionalna saradnja koja nam treba za eu.
To je kršenje ustava a ne saradnja!

ili-ili

pre 11 godina

to je uslov i uvek je bio samo sto nije i poslednji. ako ikad docekamo tu evropu tamo mozemo samo kao peraci sudja i gradjani drugog(treceg)reda. dosta lova u mutnom,raspisite referendum i da zavrsimo sa tim. ako odlucimo da smo za evropu onda nema smisla da imamo predsednika i parlament kada nam ionako diktiraju sve iz brisela ili vasingtona. evo ja odmah glasam za evropu al da se ukinu parlament i funkcija predsednika srbije i ceo drzavni aparat. ako placamo nemcima , nemoramo da gradimo vile i kupujemo jahte ovoj kvazi-eliti. ionako su sve pokupovali(za dzabe) pa da ozvanicimo. ako se ne izglasa evropski put onda moramo pod patronat rusije. nezavisnost smo odavno izgubili...

N

pre 11 godina

Hteli mi to da priznamo ili ne Kosovo je država.Jedino što možemo da izvučemo je sever,ali mi se čini da je i za to kasno.Kako su nam svima žrtvovali najbolje godine zarad (kao) viših ciljeva,evo ja nisam spreman niti bih želeo da se to desi mojoj deci.Mene je neko strpao u rov sa devetnaest godina i ja ne želim da se to bilo čijoj deci ponovi!Setite se početka bilo kojih vesti pre 99te!Danas je na Kosovu ubijen policajac,zapaljena kuća,napadnut policijski punkt....Kako bi mi Albance vratili u ustavni poredak?Ovako na neki način je i dobro što imamo granicu na Ibru,jer je istorija pokazala da ne možemo da živimo u zajedničkoj državi.Krajnje vreme je da se ovi prodavci magle prihvate nekog poštenog posla i počnu da rešavaju ekonomske probleme,a ne da sviraju gusle već dvadeset i kusur godina.Visoku politiku ostavite za neke velike centre gde se odluke donose i uvek su se donosile.

Goran

pre 11 godina

Како да не, господине председниче? Није услов да Србија признаје Косово, само да се понаша као да га признаје. Која е разлика...?

Sandra-NS

pre 11 godina

Pa kako to da Predsednik ne kaze "Kosovo i Metohija" kako stoji u nasem Ustavu, nego "Kosovo"?!
Bojim se da su ovi novi svi u velikoj zabludi!
Nije cudo ako uskoro cujemo da "Srbija je Kosovo!"

nadudlakis

pre 11 godina

Pa, dobro! Ako je i "bucko razmišljam", dao sebi malo oduška, ajde vi ostali, nemojte oma da se uvredite, premda je bucko podosta u pravu! Ali, nemojte da se kladite sa mnom, da SRBIJA NIKADA NEĆE UĆI U EU, jer neće! Neće zbog polovine stanovnika koji su takvi kakvi su, ali neće ni zbog one druge polovina, koja je takva kakva je: ne može da se izbori sa ovom prvom polovinom! Kao što prva polovina ne može da se izbori sa onom drugom! Mali gradjanski rat... možda, možda i ne bi bilo loše rešenje; medjutim, da na kraju ostanu dvojica, jedan će biti od ovih prvih, a drugi od onih drugih! Pa, to ti je narode! Što ti je sudjeno, a ti prihvati!

Мишко Србин- Лесковац

pre 11 godina

Косово је Србија све док га Срби не признају и све док тако стоји у Уставу Србије. Не разумем чему толика бука око тога, КиМ је привремено окупирано и трајно решење је могуће само уз компромис а не отимачином и злочинима.

sta ce na ovo reci legalisti?

pre 11 godina

Ova izjava Nikolica, se nikako nece svideti ljudima iz DSS-a. Dozvoljene su samo izjave "Priznanje Kosova uslov za EU". Sve ostalo je izdaja i prodaja.

Kuki

pre 11 godina

Jel mi uopste imamo spisak zahteva EU i da li mi znamo sta oni ustvari traze od nas, da bi smo postali njena clanica. Ako imamo taj spisak zahteva, daj nek se on objavi javno da svi zajedno znamo sta sve moramo da uradimo i promenimo kod sebe, da bi smo usli u EU. Ako za taj spisak zahteva jos nismo sigurni, kako onda mozemo da tvrdimo, da Kosovo nije uslov.

veroljub

pre 11 godina

(miško, 5. septembar 2012 22:03) Misko napisati KOSOVO NIJE SRBIJA kao sto si ti napisao ravno je izdaji. Da sam ekstremnijih shvatanja nazvao bih te izdajnikom. Sreca po tebe sto je sloboda govora zagarantovana ustavom ove drzave. Inace ako bi tako nesto Francuz rekao za Bretanju ili Korziku (tj. da Bretanja nije Francuska) odmah bi bio uhapsen. AKo si Srbin treba da pises i da govoris KOSOVO JE SRBIJA cak i ako ne verujes u to. Nadam se Misko da nema puno Srba kao sto si ti.

CoDa

pre 11 godina

koliko god se pisalo vise (ne)priznavanju...u preambuli ustava RS tj. predgovoru lepo pise da je pokrajna Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije...a prema ustavu jedini nacin da se to promeni je menjanjem ustava tj. referendumom na kome ce gradjani imati pravo glasa a ciju ce promenu potvrditi Narodna skupstina,a cisto sumnjam da ce narod izglasati nezavisnost.

VladimirR

pre 11 godina

Ovo je takva farsa da nemam reci... Citam i ne verujem. Da li neko od komentatora uopste procitao Sulcovu izjavu? Ne naslove po nasim sve tabloidnijim medijima - vec konkretnu *izjavu*? Covek je pricao o "uzajamnom prizanju Beograda i Pristine" (citirano), a ne o priznaVAnju *nezavisnosti* Kosova.

Dakle, potpuno je jos juce bilo jasno da se trazi medjusobno razumevanje i dijalog. Ili svi ovde mislite da se i od Pristine trazi da prizna nezavisnost Beograda???

Lupajte minuse koliko hocete, ali licno mislim da zahtev tzv. priznavanja Kosova nikada nece biti upucen. Naravno, ne moze se zabraniti pojedincima da tu i tamo proture svoj licni stav i provokaciju. Svako moze da prica sta hoce, ali tu nema reci o zvanicnom zahtevu.

Mungos

pre 11 godina

(Bucko razmisljam, 5. septembar 2012 19:15)
Oladi malo uzavrele hormone,previse si se zanjihao!Cuvaj se da ti od silnih "pametnih" reci ne pozli.Brinem se za tebe,ali stvarno...

Bela

pre 11 godina

I da jeste, pa sta?! Ozbiljne drzave i narodi ne odricu se svoje teritorije. Nikada. Nadam se da je Srbija bar po ovom pitanju krajnje ozbiljna.

Balcanicus

pre 11 godina

Pored cinjenicu da su pojedinci Srbi na Kosovu zrtve albanskih ekatremista,u osnovi teskog polozaja srpskog naroda je ipak u njihovom nepriznavanju tamosnjih inatitucija. Kas prihvate dezavu kojoj zive,otpasce glavni uzrok njihovog loseg polozaja. Ovako,niti im Srbija moze u takvoj situaciji pomoci,niti ce se integrisati u kosovsko drustvo,narocito dok ga vide samo kao" kriminalnu tvorevinu mafijasa Tacija". Pogresna podrska Srbije nesrecnim ljudima.

Rezolucija 1244

pre 11 godina

Postalo je jako vruce! Izgleda da su ovi iz EU skuzili da nam je drzavna kasa flasa bez dna, pa poceli postaviti teske zahteve. Cini mi se da ovi iz Brisela u nas vide opasnog "kockara", pa se boje da cemo mi njih prokockati, ako nas prime:-)
Ko sto Predsednik rece, nase nade sada leze samo na Putina i Rusiju. Ako i oni nas puste uzvodu, onda doci ce vremena kada i da oni nam nude KiM, nasi ce reci: "Ne, hvala, ne treba nam!"

Aleksandar

pre 11 godina

Izvinjavam se gospodine još jedanput, šta je poenta vaše retorike... da li vi mislite da su Srbi još uvek retardirani, glupi i neškolovani...
(Plavuša, 5. septembar 2012 17:33)

Sta ima da misli, pa Srbi su ga izabrali na tu poziciju. Ne da misli, no je uveren da su ama bas takvi.

veroljub

pre 11 godina

(Bela, 5. septembar 2012 22:03) Tako je Bela! Nadam se da ce vasu jezgrovitu poruku shvatiti svi oni koji kritikuju Nikolicevu politiku ovde. Da vas parafraziram. Ozbiljne drzave se ne odricu ni delica svoje teritorije, a kamoli svog srca (kao sto je Kosovo za Srbiju). Ozbiljne drzave uce svoju decu da je otadzbina vaznija od nas pojedinaca i da ona brani i zivotom ako treba. ZIveli!

opet ja

pre 11 godina

Prava šteta što ne traže priznanje Kosova, ovako još možda i uđemo u tu urušenu tvorevinu u kojoj svi grcaju u dugovima.
A što se tiče kontradiktornih izjava, pa heh znajte da je u politici sve moguće i dozvoljeno...na žalost...

Joca Pravnik

pre 11 godina

Gospodinje Pretsednice, nemojte da se trosite jer EU nije ozbiljan partner. Svakog dana imaju neki drugi zahtev. Izgleda da ni sami ne znaju sta hoce. Bolje je da za nekoliko godina prekinete svaki razgovor sa njima i sa Kosovom jer su iz "iste vrece". Neko njima diktira da tako rade pa ih zato ostavite na miru za neko vreme da se "olade".

radojica

pre 11 godina

Ne budite naivni. Nikolic ni za sta na svetu nece priznati Kosovo, cak po cenu da nikad ne udjemo u EU. Inace u opisu njegovog posla je i da povremeno laze da bi umirio svoj narod i dao mu neku nadu. Zamislite kakav bi to bio šok za sve nas kad bi predsednik uvek govorio istinu. A veliki nacionalisti neka ne brinu. KOsovo za njegove vladavine nece biti priznato. Za to su valjda glasali oni koji su glasali za Nikolica. Ima li sta lose u tome? Kome je EU donela nesto dobro? Mozda Grkoj koja grca u KRizi ili Spaniji koja je na putu da postane kao Grcka.

Tri karte za Svajcarsku

pre 11 godina

Slovenci su odushevljeni sa EU pogotovo ovih zadnjih dana....


EU je tvorevina koja lagano propada a i Nemci se spremaju za neke novo zezanje u najavi

Ko ce gde biti kada bude uber ovaj super

EU nam je zadnja briga,orkovi se dizu opet uskoro

no war but class war

pre 11 godina

Uslov je kada procene da se Srbija odriče Kosova zbog EU.
Nije uslov kada procene da se Srbija neće odreći Kosova zbog EU.
A te procene valjda variraju jer ni Srbija sama ne zna koji stav je zauzela.

veroljub

pre 11 godina

Zar ocekujete od Nikolica da prizna Kosovo ako to bude uslov za ulazak u EU? Ima li Srbina koji je spreman da zrtvuje Kosovo radi bolje buducnosti svoje dece? Ako ima, to su onda egoisti. JEr sta ima prece za SRbina od KOsova?

pecanac

pre 11 godina

(Bucko razmisljam, 05. septembar 2012 19:15) Auuuuu Brale al ga ti izbroja leba ti. Ko li te je to taknuo na slabu zicu pa se tako raskomada na ovom sajtu. Uzmi bronhi covece lakse ces disati.

klopfer

pre 11 godina

(Mungos, 5. septembar 2012 19:57)

- Ti ne razumes sta su istinska poezija i teatar, a sta su hormoni. Da bi "COBANIMA" istina upala u oci, potrebna je i ovakva afektacija. (vidi broj glasova i efektnost tvoje i Buckove mudrosti!!!)
Bucko je za mnoge spavalice nadrealista i zato je u stalnom sudaru sa nacionalistima. Koliko su Bucko i jos neki bili za nas anticipacija, vidi sta je Bucko pisao npr. pre 4, 5, 6 godina. Tu je: Sve ovo sto gledas danas! Zato nije bila potrebna suvisna inteligencija. Covek treba da zivi izvan Srbije i tzv. RS i da vidi i cuje ono sto se tamo, U Srbiju i RS, dovalja sa ljutim zakasnjenjem. Razumes?

veroljub

pre 11 godina

(Jelena, 5. septembar 2012 21:29) Jelena, ne zaboravite da necija deca zive i na Kosovu, a srpska su deca i da je Kosovo njihova postojbina. Ako ste Srpkinja i imate iole osecaja za solidarnost onda necete misliti samo na svoju nego i na tu decu koja ako Kosovo bude nezavisno zivece u getu. Da li biste bili spremni da primite jednu Kosovsku porodicu kod sebe u slucaju da Srbi s Kosova u egzodusu (ne daj boze) napuste svoja ognjista?

Aleksandar Popovic

pre 11 godina

U najmanju ruku, trezvena izjava i pristup predsednika Nikolica. Iako je i njemu(a i nama, gradjanima) sasvim jasno da EU, SAD ne misle da odustaju od svog osnovnog cilja: svodjenja Srbije u najmanje mogucne granice. Taj cilj se ostvaruje terorom nad srpskim narodom, najogoljenijom silom, kakva vlada i dan-danas na KiM, od tamosnjih Albanaca u sadejstvu sa njihovim zapadnim protezeima. U takvoj situaciji, treba biti sposoban i "na strasnom mestu postojati"(opstati) ne odricati se od svojih vitalnih nacionalnih interesa.

Veroljub

pre 11 godina

(miško, 5. septembar 2012 21:12) Misko to je cist egoizam sto si napisao. Nadam se da ne mislis tako. Kako mozemo mi da zivimo ovde zivot, a nasa braca na Kosovu da budu gradjani 10-tog reda? Inace jedna od tekovina tog vrlog zapada je egoizam, tj. briga samo za sebe i svoje najblize. Bratu neka gori kuca, bitno je da meni ne gori. Misko, nadam se da ne mislis ozbiljno ovo sto si napisao.

caesar

pre 11 godina

A da na sledecim izborima izaberemo nekog lepseg,iskrenijeg,principijelnog,veceg diplomatu,mahera,coveka koji ima vise znanja ali i sarma i dostojanstva. Imamo 5 godina da pronadjemo takvog.

radojica

pre 11 godina

(»Kosovo je srce Srbije«.., 5. septembar 2012 21:17) Ne mojte biti tako sigurni kad kazete da i Nikolic spada u onaj nemoralni deo politicke elite, koji narod zamajava Kosovom. Nikolic je olicenje casnog i moralnog politicara, uz to i veoma hrabrog jer je uspeo da sa sobom povede najjace jezgro radikalne stranke i osnuje SNS koja je oduvala sve na izborima. Tako nesto moze samo iskren, moralan i posten covek kakav je Nikolic. Videcete da ce Srbija procvetati sa Kosovom unutar njenih granica. A oni koji odlaze iz Srbije da bi prali sudove i bili sluge na Zapadu, oni bi i ovde bili beskorisni ... Najbolji ostaju u SRbiji, najgori odlaze.

Sudija

pre 11 godina

Manite se vise Evrope ! Ako ne znate napravit red u drzavi i omoguciti pristojan zivot stanovnistvu kao sto ste obecali maknite se i pustite sposobnije da rukovode.

Срчаност и ум!

pre 11 godina

Председник Србије Николић - без референдума - недемократски гура Србију у наручје ЕУ, уније монополистичког капитализма, где се већина њених чланица залаже за отцепљење Космета од Србије. О животу у ЕУ не треба много трошити речи. Довољно је видети како живе наше комшије Румуни и Бугари, али и са каквим дубиозама се суочавају Грци, Ирци, Италијани, Шпанци, Французи, Португалци, Мађари, Словенци... Морамо се запитати чије интересе Николић заиста штити - интересе мултинационалних концерна или добробит и интерес српске нације, чији је председник! Србијо, ко ти отима територију? Србијо, ко ти пљачка сва рудна и остала природна богатства на Космету? Србијо, ко ти гаси домаћа предузећа и раднике шаље на улицу? Ко ти здравство и образовање уништава? Србијо, не допусти да ти капиталистичка багра достојанствени породични и радни живот замењује за илузије и догму ''о рају поштене ЕУ''! Саберимо се и подигнимо Србију! Зато, изађимо на РЕФЕРЕНДУМ!!! Нека грађани Србије одлуче!!! Сетимо се и речи народног председника Венецуеле Уга Чавеза: ''САД су иницирале независност Косова да не би допустиле јачање Русије у свету и да би отвориле ново жариште напетости. САД су за постизање својих циљева чак прибегле томе да на чело Косова поставе терористу, јер је политика Вашингтона усмерена у правцу поделе народа и распиривања конфликата. Амерички империјализам покушава да, по примеру Косова, постигне одвајање нафтом најбогатије државе Сулија од Венецуеле, али му то никада неће поћи за руком!''

veroljub

pre 11 godina

(miško, 5. septembar 2012 22:03) Misko napisati KOSOVO NIJE SRBIJA kao sto si ti napisao ravno je izdaji. Da sam ekstremnijih shvatanja nazvao bih te izdajnikom. Sreca po tebe sto je sloboda govora zagarantovana ustavom ove drzave. Inace ako bi tako nesto Francuz rekao za Bretanju ili Korziku (tj. da Bretanja nije Francuska) odmah bi bio uhapsen. AKo si Srbin treba da pises i da govoris KOSOVO JE SRBIJA cak i ako ne verujes u to. Nadam se Misko da nema puno Srba kao sto si ti.

veroljub

pre 11 godina

(Bela, 5. septembar 2012 22:03) Tako je Bela! Nadam se da ce vasu jezgrovitu poruku shvatiti svi oni koji kritikuju Nikolicevu politiku ovde. Da vas parafraziram. Ozbiljne drzave se ne odricu ni delica svoje teritorije, a kamoli svog srca (kao sto je Kosovo za Srbiju). Ozbiljne drzave uce svoju decu da je otadzbina vaznija od nas pojedinaca i da ona brani i zivotom ako treba. ZIveli!

Joca Pravnik

pre 11 godina

Gospodinje Pretsednice, nemojte da se trosite jer EU nije ozbiljan partner. Svakog dana imaju neki drugi zahtev. Izgleda da ni sami ne znaju sta hoce. Bolje je da za nekoliko godina prekinete svaki razgovor sa njima i sa Kosovom jer su iz "iste vrece". Neko njima diktira da tako rade pa ih zato ostavite na miru za neko vreme da se "olade".

veroljub

pre 11 godina

Zar ocekujete od Nikolica da prizna Kosovo ako to bude uslov za ulazak u EU? Ima li Srbina koji je spreman da zrtvuje Kosovo radi bolje buducnosti svoje dece? Ako ima, to su onda egoisti. JEr sta ima prece za SRbina od KOsova?

Aleksandar Popovic

pre 11 godina

U najmanju ruku, trezvena izjava i pristup predsednika Nikolica. Iako je i njemu(a i nama, gradjanima) sasvim jasno da EU, SAD ne misle da odustaju od svog osnovnog cilja: svodjenja Srbije u najmanje mogucne granice. Taj cilj se ostvaruje terorom nad srpskim narodom, najogoljenijom silom, kakva vlada i dan-danas na KiM, od tamosnjih Albanaca u sadejstvu sa njihovim zapadnim protezeima. U takvoj situaciji, treba biti sposoban i "na strasnom mestu postojati"(opstati) ne odricati se od svojih vitalnih nacionalnih interesa.

VladimirR

pre 11 godina

Ovo je takva farsa da nemam reci... Citam i ne verujem. Da li neko od komentatora uopste procitao Sulcovu izjavu? Ne naslove po nasim sve tabloidnijim medijima - vec konkretnu *izjavu*? Covek je pricao o "uzajamnom prizanju Beograda i Pristine" (citirano), a ne o priznaVAnju *nezavisnosti* Kosova.

Dakle, potpuno je jos juce bilo jasno da se trazi medjusobno razumevanje i dijalog. Ili svi ovde mislite da se i od Pristine trazi da prizna nezavisnost Beograda???

Lupajte minuse koliko hocete, ali licno mislim da zahtev tzv. priznavanja Kosova nikada nece biti upucen. Naravno, ne moze se zabraniti pojedincima da tu i tamo proture svoj licni stav i provokaciju. Svako moze da prica sta hoce, ali tu nema reci o zvanicnom zahtevu.

radojica

pre 11 godina

(»Kosovo je srce Srbije«.., 5. septembar 2012 21:17) Ne mojte biti tako sigurni kad kazete da i Nikolic spada u onaj nemoralni deo politicke elite, koji narod zamajava Kosovom. Nikolic je olicenje casnog i moralnog politicara, uz to i veoma hrabrog jer je uspeo da sa sobom povede najjace jezgro radikalne stranke i osnuje SNS koja je oduvala sve na izborima. Tako nesto moze samo iskren, moralan i posten covek kakav je Nikolic. Videcete da ce Srbija procvetati sa Kosovom unutar njenih granica. A oni koji odlaze iz Srbije da bi prali sudove i bili sluge na Zapadu, oni bi i ovde bili beskorisni ... Najbolji ostaju u SRbiji, najgori odlaze.

Мишко Србин- Лесковац

pre 11 godina

Косово је Србија све док га Срби не признају и све док тако стоји у Уставу Србије. Не разумем чему толика бука око тога, КиМ је привремено окупирано и трајно решење је могуће само уз компромис а не отимачином и злочинима.

Bela

pre 11 godina

I da jeste, pa sta?! Ozbiljne drzave i narodi ne odricu se svoje teritorije. Nikada. Nadam se da je Srbija bar po ovom pitanju krajnje ozbiljna.

Mungos

pre 11 godina

(Bucko razmisljam, 5. septembar 2012 19:15)
Oladi malo uzavrele hormone,previse si se zanjihao!Cuvaj se da ti od silnih "pametnih" reci ne pozli.Brinem se za tebe,ali stvarno...

veroljub

pre 11 godina

(Jelena, 5. septembar 2012 21:29) Jelena, ne zaboravite da necija deca zive i na Kosovu, a srpska su deca i da je Kosovo njihova postojbina. Ako ste Srpkinja i imate iole osecaja za solidarnost onda necete misliti samo na svoju nego i na tu decu koja ako Kosovo bude nezavisno zivece u getu. Da li biste bili spremni da primite jednu Kosovsku porodicu kod sebe u slucaju da Srbi s Kosova u egzodusu (ne daj boze) napuste svoja ognjista?

pecanac

pre 11 godina

(Bucko razmisljam, 05. septembar 2012 19:15) Auuuuu Brale al ga ti izbroja leba ti. Ko li te je to taknuo na slabu zicu pa se tako raskomada na ovom sajtu. Uzmi bronhi covece lakse ces disati.

Lažnjak do lažnjaka

pre 11 godina

Velika blamaža za Nikolića i Dačića, ali i za Tadićevo jalovo, manekensko politikanstvo i licemerje.

Šulcova izjava, kristalno jasna i brutalno direktna, je do koske ogolela apsurd devize "i Kosovo i EU" iza koje se krila prethodna garnitura, a Nikolić, Vučić i Dačić je zdušno preuzeli, kao barjak ispod koga se mogu sisati EU fondovi i vladati nekažnjeno godinama. Mislili su krstariće pod tim barjakom bar jedan čitav mandat, ako ne i dva, dok će Zapad nečujno i gotovo neprimetno utvrđivati nezavisnost dela srpske teritorije, kao i prethodnih 12 godina. Kad su mogli ovi pre njih tako da vladaju, što ne bi i oni sad?

Sad je ta magla najzad razvejana, nikakve dileme više nema. Nikolič i Dačić sad treba da preseku i, ili da kažu (kao što su govorili pre izbora i kao što većina u Srbiji misli): onda ništa, nećemo u EU pod tim uslovom, ili da naprasno obnaroduju da je priključenje EU važnije od očuvanja teritorijalnog integriteta.

Ne mogu ni jedno ni drugo iz objektivnih razloga, a i nisu predvideli mogučnost da tako brzo po preuzimanju vlasti budu stavljeni pred konačan čin. I šta rade? Ubedjuju nas da nismo čuli ono što smo čuli, i da Šulc nije rekao ono što je rekao, i potvrdio da je rekao. Lažu i prave se slepi i gluvi. Koji paceri!

Koštunica i Samardžić stvarno ispadoše jedini ozbiljni, odgovorni političari u Srbiji. Nikad nisam bio njihov glasač, ali sad se stvari menjaju, rapidno.

radojica

pre 11 godina

Ne budite naivni. Nikolic ni za sta na svetu nece priznati Kosovo, cak po cenu da nikad ne udjemo u EU. Inace u opisu njegovog posla je i da povremeno laze da bi umirio svoj narod i dao mu neku nadu. Zamislite kakav bi to bio šok za sve nas kad bi predsednik uvek govorio istinu. A veliki nacionalisti neka ne brinu. KOsovo za njegove vladavine nece biti priznato. Za to su valjda glasali oni koji su glasali za Nikolica. Ima li sta lose u tome? Kome je EU donela nesto dobro? Mozda Grkoj koja grca u KRizi ili Spaniji koja je na putu da postane kao Grcka.

Veroljub

pre 11 godina

(miško, 5. septembar 2012 21:12) Misko to je cist egoizam sto si napisao. Nadam se da ne mislis tako. Kako mozemo mi da zivimo ovde zivot, a nasa braca na Kosovu da budu gradjani 10-tog reda? Inace jedna od tekovina tog vrlog zapada je egoizam, tj. briga samo za sebe i svoje najblize. Bratu neka gori kuca, bitno je da meni ne gori. Misko, nadam se da ne mislis ozbiljno ovo sto si napisao.

opet ja

pre 11 godina

Prava šteta što ne traže priznanje Kosova, ovako još možda i uđemo u tu urušenu tvorevinu u kojoj svi grcaju u dugovima.
A što se tiče kontradiktornih izjava, pa heh znajte da je u politici sve moguće i dozvoljeno...na žalost...

eu ili gubernija

pre 11 godina

Nemojte da se zavaravate da ce EU primiti u clanstvo zemlju sa neresenim granicnim pitanjem - Hrvatska je morala da se nagodi sa Slovenijom pre nego sto je usla u uniju. Sa druge strane, Rusima veoma odgovara da mi ne udjemo u EU i ostanemo takvi kakvi sada jesmo kao izvor nestabilnosti u Evropi. Mnogi komentatori govore o ponizenju, a verovatno su ti isti cutali ili se ne secaju dok je inflacija u 90tim bila 100% dnevno, kada su im JNA policajci odvodili decu i bracu u besmislene ratove. Izbor pred Srbijom i Srbima je veoma jasan: zajednica i mir sa susedima ili jos rata na ustrb zemlje koja je udaljena 2,500km od Srbije. U svakom slucaju, svako ko misli da Srbija ima resurse (ljudske, ekonomske, vojne) da preuzme Kosovo sa 2 miliona Albanaca zivi u iluzijama.

CoDa

pre 11 godina

koliko god se pisalo vise (ne)priznavanju...u preambuli ustava RS tj. predgovoru lepo pise da je pokrajna Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije...a prema ustavu jedini nacin da se to promeni je menjanjem ustava tj. referendumom na kome ce gradjani imati pravo glasa a ciju ce promenu potvrditi Narodna skupstina,a cisto sumnjam da ce narod izglasati nezavisnost.

Tri karte za Svajcarsku

pre 11 godina

Slovenci su odushevljeni sa EU pogotovo ovih zadnjih dana....


EU je tvorevina koja lagano propada a i Nemci se spremaju za neke novo zezanje u najavi

Ko ce gde biti kada bude uber ovaj super

EU nam je zadnja briga,orkovi se dizu opet uskoro

miško

pre 11 godina

Ne budite naivni. Nikolic ni za sta na svetu nece priznati Kosovo, cak po cenu da nikad ne udjemo u EU. Inace u opisu njegovog posla je i da povremeno laze da bi umirio svoj narod i dao mu neku nadu. Zamislite kakav bi to bio šok za sve nas kad bi predsednik uvek govorio istinu. A veliki nacionalisti neka ne brinu. KOsovo za njegove vladavine nece biti priznato. Za to su valjda glasali oni koji su glasali za Nikolica. Ima li sta lose u tome? Kome je EU donela nesto dobro? Mozda Grkoj koja grca u KRizi ili Spaniji koja je na putu da postane kao Grcka.
(radojica, 5. septembar 2012 21:17)

KOSOVO NIJE SRBIJA !!!

I da, čisto reda radi nisam Albanac, nego Srbin...

Marko Valens

pre 11 godina

Prosto ne mogu čitati pojedine komentare. Užasno je to koliko je ljudi otrovano najcrnjim nacionalizmom. Srbija se treba stideti, nekada je žestoko stajala protiv svakog vida fašizma a danas mnogi kreću tom stazom zla. Fašizam je najekstremniji oblik nacionalizma.
Teško je poverovati da danas živimo u državi u kojoj pomoćnik ministra kulture sastavlja spisak nepodobnih javnih ličnosti i poziva na revoluciju šovinizma i fašizma.
Kosovo ne bih da komentarišem, Jugoslavija je predala suverenitet nad njim 1999. i rat izgubila, zapad se drži onoga što je davno rekao Julije Cezar, da pobednik ima prava da nametne sve što poželi poraženom.
Teritorije su se tokom istorije gubile i dobijale, treba se gledati dugoročno. Srbija je danas slaba na svakom polju i nema kapaciteta za dalje inaćenje SAD-u i EU. Mogli bi izgubiti mnogo više od Kosova jer SAD neće oprostiti da jedna mala država nastavlja da joj remeti interese. A odavno znamo da Rusija nema nameru da se zamera SAD zbog Srbije.
Kada jedna osoba beži od realnosti i živi u stalnim zabludama na kraju joj se to ljuto osveti, kada čitava jedna nacija živi u stalnom neznanju i samozavaravanju istorija je nemilosrdna. Mnogo je naroda koji nisu bili sposobni za promene te su zbog toga kažnjeni nestajanjem. Bojim se da Srbiji preti ta sudbina.

Balcanicus

pre 11 godina

Pored cinjenicu da su pojedinci Srbi na Kosovu zrtve albanskih ekatremista,u osnovi teskog polozaja srpskog naroda je ipak u njihovom nepriznavanju tamosnjih inatitucija. Kas prihvate dezavu kojoj zive,otpasce glavni uzrok njihovog loseg polozaja. Ovako,niti im Srbija moze u takvoj situaciji pomoci,niti ce se integrisati u kosovsko drustvo,narocito dok ga vide samo kao" kriminalnu tvorevinu mafijasa Tacija". Pogresna podrska Srbije nesrecnim ljudima.

miško

pre 11 godina

Zar ocekujete od Nikolica da prizna Kosovo ako to bude uslov za ulazak u EU? Ima li Srbina koji je spreman da zrtvuje Kosovo radi bolje buducnosti svoje dece? Ako ima, to su onda egoisti. JEr sta ima prece za SRbina od KOsova?
(veroljub, 5. septembar 2012 20:29)

Ima preče... treba da se živi ŽIVOT, ne da se "pati" za Kosovom !

edib honic

pre 11 godina

Sve se zna pa i predsednik Toma da je Kosovo nezavisno. Nemoj vise da bacamo prasinu siromasnom srbijanskom narodu. Sto pre u Evropu to bolje za sve.

Nenad

pre 11 godina

A cemu ovo? Zasto prenosite vesti o tome kako Kosovo nije uslov za EU?
Svi dobro znamo da je Kosovo uslov za EU,kao i Vojvodina! To se zna od raspada SFRJ, samo ne znam cemu ovo iscudjavanje..i jos jedan dokaz, da je nebitno ko je ovde na vlasti (gledano sa spoljnopoliticke strane) uslovi ce uvek biti isti! Oslabiti i razoriti Srbiju na svaki moguci nacin!
Setite se pokojnog gdina Premijera, cim je spomenuo resavanje problema Kosova, znamo kako se zavrsilo! Prema tome, okanite se vise tih prica, razvijajte ekonomiju, poljoprivredu, kako znate i umete! Izbacite iz recnika, zapad, istok , sever, jug..jer za nas su svi "Amerika" u ovom momentu!

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da priznanje nezavisnosti Kosova i Metohije kao uslov za članstvo Srbije u EU nije stav Evropske unije.

Svaki "cobanin" izvan Srbije zna ono sto ocigledno ni "najpametniji medju Srbima" ukljucujuci i sve srpske "visoke zvanicnike" na celu sa Tomom diplomom" ne znaju !
EU niti "kolektivno" priznaje nezavisnost neke drzave niti ima "kolektivni stav" na osnovu kojega bi Srbiji postavila "uslov" da Srbija mora da prizna nezavisnost Kosova pre nego sto postane clanica EU ?
Svako "polupismen" osim srpskih politickih "DEBILA, SELJACINA, PRIMITIVACA, GLUPAKA, COBANA itd. zna da svaka clanica EU, PONAOSOB i sama odlucuje o priznavanju nekoga u ovom slucaju Kosova i da zahvaljujuci tome imamo 5 drzava clanica EU koje nisu priznale Kosovo !
Svako normalan osim GLUPIH i PRIMITIVNIH "SRBENDI" zna da svaka drzava clanica EU PONAOSOB "RATIFIKUJE" svaki sporazum koji Srbija i EU sklope, tako je bilo i sa "Sporazumom o Pridruzivanju i Saradnji", tako vam je COBANI PRIMITIVNI bilo i sa dobijanjem "statusom kandidata" i tako ce vam SELJACINE PRIMITIVNE biti i pre pristupanja Srbije u clanstvo EU, tako je COBANI PRIMITIVNI RUSKI bilo i u slucaju pristupanja Hrvatske EU, sve drzave clanice EU su morale posebno RATIFIKOVATI i saglasiti se sa Hrvatskom kao novom clanicom da nije tako nebi Slovenija mogla blokirati Hrvatsku zbog spora oko granice na moru ili Grcka Makedoniju zbog imena ?
Najmanje 25 clanica EU nece NIKADA ratifikovati pristupanje "BEZ"

Jelena

pre 11 godina

@ (veroljub, 5. septembar 2012 20:29)
Za mene je preci (vazniji) moj posao i moja mesecna plata.
Djeca se ne hrane bajkama poput "Kosovo je Srbija"
Predsednik kaze da se nada da ce nam Putin pomoci da se opet dignemo u noge, sto znaci da sad smo na dnu!! Dakle, nije vreme za bajke, ni za mitove.

miško

pre 11 godina

(miško, 5. septembar 2012 21:12) Misko to je cist egoizam sto si napisao. Nadam se da ne mislis tako. Kako mozemo mi da zivimo ovde zivot, a nasa braca na Kosovu da budu gradjani 10-tog reda? Inace jedna od tekovina tog vrlog zapada je egoizam, tj. briga samo za sebe i svoje najblize. Bratu neka gori kuca, bitno je da meni ne gori. Misko, nadam se da ne mislis ozbiljno ovo sto si napisao.
(Veroljub, 5. septembar 2012 21:37)

Ja braćom smatram samo i jedino ljude slobodnog duha, bez nacionalističkih okova u glavi !
Shodno tome, mogu da budu Srbi koliko god hoće, ako smo iz "dva različita sveta", isto važi i za Albance ili bilo koga drugog...

miško

pre 11 godina

(miško, 5. septembar 2012 21:12) Misko to je cist egoizam sto si napisao. Nadam se da ne mislis tako. Kako mozemo mi da zivimo ovde zivot, a nasa braca na Kosovu da budu gradjani 10-tog reda? Inace jedna od tekovina tog vrlog zapada je egoizam, tj. briga samo za sebe i svoje najblize. Bratu neka gori kuca, bitno je da meni ne gori. Misko, nadam se da ne mislis ozbiljno ovo sto si napisao.
(Veroljub, 5. septembar 2012 21:37)

Naravno da mislim, zašto bi to bilo čudno ?
Uzgred, imam prijatelje sa Kosova i to baš zamisli te "zle & prljave" Albance, koji su dolazili kod mene u goste, ja kod njih...
Nije li to lepota i sloboda življenja...

Ne pada mi na pamet da ratujem sa njima, niti njima sa mnom, zamisli ti to !

pecanac

pre 11 godina

A jeli molim vas, da li to jos ima gradjana po srbiji koji i dalje veruju da ce Rusija pomoci srbiji da stane na noge. Pa mi smo na stakljama od 90ih i tako cemo ostati ako racunamo na Rusiju. Pazi molim te da ispuni Putin ono sto je obecao. Pa i ja sam hteo biti kapetan ladje, ali....

ili-ili

pre 11 godina

to je uslov i uvek je bio samo sto nije i poslednji. ako ikad docekamo tu evropu tamo mozemo samo kao peraci sudja i gradjani drugog(treceg)reda. dosta lova u mutnom,raspisite referendum i da zavrsimo sa tim. ako odlucimo da smo za evropu onda nema smisla da imamo predsednika i parlament kada nam ionako diktiraju sve iz brisela ili vasingtona. evo ja odmah glasam za evropu al da se ukinu parlament i funkcija predsednika srbije i ceo drzavni aparat. ako placamo nemcima , nemoramo da gradimo vile i kupujemo jahte ovoj kvazi-eliti. ionako su sve pokupovali(za dzabe) pa da ozvanicimo. ako se ne izglasa evropski put onda moramo pod patronat rusije. nezavisnost smo odavno izgubili...

Kokoda

pre 11 godina

Ja sam srbenda i najbolji nacin da odrzimo ovaj narod je da priznamo da smo gubitnici, da prevazidjemo sujetu i sto pre udjemo u NATO i EU bez obzira na uslove. Inat nas je dovde doveo. A vec smo videli cemu vodi priblizavanje Rusiji i Kini!

Rezolucija 1244

pre 11 godina

Postalo je jako vruce! Izgleda da su ovi iz EU skuzili da nam je drzavna kasa flasa bez dna, pa poceli postaviti teske zahteve. Cini mi se da ovi iz Brisela u nas vide opasnog "kockara", pa se boje da cemo mi njih prokockati, ako nas prime:-)
Ko sto Predsednik rece, nase nade sada leze samo na Putina i Rusiju. Ako i oni nas puste uzvodu, onda doci ce vremena kada i da oni nam nude KiM, nasi ce reci: "Ne, hvala, ne treba nam!"

Bosnjak

pre 11 godina

Nastaviš li sa tom politikom i Kosovo i EU Nikoliću uskoro će Kosovo biti preduslov a Vojvodina i Negotinska Krajina uslov. Živ bio pa vidio

Roksanda

pre 11 godina

Samo hocu da podsetim na izjavu 18. Jula: "Predsednik pokreta "Otadžbina" iz Kosovske Mitrovice Igor Vojinović podsetio je danas predsednika Srbije Tomislava Nikolića da se u Mitrovici zakleo da će poništiti sporazume Beograda i Prištine... ...Očekujemo da ispuni to obećanje, iako čujemo od Aleksandra Vučića i mandatara Ivice Dačića da će poštovati te sporazume i nastaviti dogovaranja sa predstavnicima kvazi institucija..."

Da se ne zaboravi.
(mirko, 4. septembar 2012 17:41)

=> Vec zaboravljeno!!!

dokazano

pre 11 godina

Pa sta sad, mi smo inace imali prllike da vidimo da Toma nikad ne laze. Samo kad je gladovao na infuziji, ali to je bilo opravdano. Sve u svemu ovaj narod takvog predsednika i zasluzuje,

Sandra-NS

pre 11 godina

Pa kako to da Predsednik ne kaze "Kosovo i Metohija" kako stoji u nasem Ustavu, nego "Kosovo"?!
Bojim se da su ovi novi svi u velikoj zabludi!
Nije cudo ako uskoro cujemo da "Srbija je Kosovo!"

N

pre 11 godina

Hteli mi to da priznamo ili ne Kosovo je država.Jedino što možemo da izvučemo je sever,ali mi se čini da je i za to kasno.Kako su nam svima žrtvovali najbolje godine zarad (kao) viših ciljeva,evo ja nisam spreman niti bih želeo da se to desi mojoj deci.Mene je neko strpao u rov sa devetnaest godina i ja ne želim da se to bilo čijoj deci ponovi!Setite se početka bilo kojih vesti pre 99te!Danas je na Kosovu ubijen policajac,zapaljena kuća,napadnut policijski punkt....Kako bi mi Albance vratili u ustavni poredak?Ovako na neki način je i dobro što imamo granicu na Ibru,jer je istorija pokazala da ne možemo da živimo u zajedničkoj državi.Krajnje vreme je da se ovi prodavci magle prihvate nekog poštenog posla i počnu da rešavaju ekonomske probleme,a ne da sviraju gusle već dvadeset i kusur godina.Visoku politiku ostavite za neke velike centre gde se odluke donose i uvek su se donosile.

Igor

pre 11 godina

Uh sad mi je laknulo. Ne moramo da priznamo da jabuka raste na drvetu ili da stvari padaju na zemlju. Dokle ce vise da se reciklira to samo obmanjivanje kao bog zna kakav uslov. Priznavanje ili ne priznavanje cinjenice svakako ne utice na istu. Kamo srece da nas od Evrope odvaja samo priznanje da je Kosovo nezavizno.

nadudlakis

pre 11 godina

Pa, dobro! Ako je i "bucko razmišljam", dao sebi malo oduška, ajde vi ostali, nemojte oma da se uvredite, premda je bucko podosta u pravu! Ali, nemojte da se kladite sa mnom, da SRBIJA NIKADA NEĆE UĆI U EU, jer neće! Neće zbog polovine stanovnika koji su takvi kakvi su, ali neće ni zbog one druge polovina, koja je takva kakva je: ne može da se izbori sa ovom prvom polovinom! Kao što prva polovina ne može da se izbori sa onom drugom! Mali gradjanski rat... možda, možda i ne bi bilo loše rešenje; medjutim, da na kraju ostanu dvojica, jedan će biti od ovih prvih, a drugi od onih drugih! Pa, to ti je narode! Što ti je sudjeno, a ti prihvati!

Plavuša

pre 11 godina

Hvala predsedniče Srbije. Ako sam dobro shvatila - mi Srbi, tumačenjem gde treba shvatićemo šta oni hoće.
Ali izvinite, nisam shvatila baš dobro - kome to nije važno priznavanje Kosova - Americi, Nemačkoj, Hrvatskoj, Sloveniji, Mađarima i Albancima u Srbiji, svim arapskim zemljama ili vašim seljanima iz rodnog kraja...
Izvinjavam se gospodine još jedanput, šta je poenta vaše retorike... da li vi mislite da su Srbi još uvek retardirani, glupi i neškolovani... Ma, nek vam je Bog i učitelj bivši u pomoći.
Molim vas, nemojte da ponižavate ovaj odavno ponižen narod.

pre 11 godina

..."neprihvatljivo je da srpska strana napušta sastanke"... tako ćeš Nikoliću uskoro govoriti kad nas UEFA ubaci u istu grupu u fudbalu da je neprihvatljivo da naši fudbaleri napuštaju teren i da moraju dostojanstveno poslušati kosovsku himnu jer je to također regionalna saradnja koja nam treba za eu.
To je kršenje ustava a ne saradnja!

klopfer

pre 11 godina

(Mungos, 5. septembar 2012 19:57)

- Ti ne razumes sta su istinska poezija i teatar, a sta su hormoni. Da bi "COBANIMA" istina upala u oci, potrebna je i ovakva afektacija. (vidi broj glasova i efektnost tvoje i Buckove mudrosti!!!)
Bucko je za mnoge spavalice nadrealista i zato je u stalnom sudaru sa nacionalistima. Koliko su Bucko i jos neki bili za nas anticipacija, vidi sta je Bucko pisao npr. pre 4, 5, 6 godina. Tu je: Sve ovo sto gledas danas! Zato nije bila potrebna suvisna inteligencija. Covek treba da zivi izvan Srbije i tzv. RS i da vidi i cuje ono sto se tamo, U Srbiju i RS, dovalja sa ljutim zakasnjenjem. Razumes?

Ddd

pre 11 godina

Koliko smo samo puta culi ovu laz, sto od nasih sto od Eu politicara. Ne samo da je uslov, nego cemo ga mi i priznati, i to cemo pitati ima li sta jos da se prizna ako treba, kad vise ne budemo imali sta jesti i raditi pristacemo mi na sve. Zato prestanite mazati oci vise narodu nego lepo sve saspite od jednom, ionako smo na dnu tako da mozemo samo na gore.

Branko

pre 11 godina

Da li mi to Vama, Gospodine Nikolicu, mi kao narod izgledamo imbecilno kada mozete ovako nesto da izgovorite. Cak i da je ovaj Vas demati tacan objasnite gradjanima ciji ste predsednik koliko zemalja (od ovih koje su priznali Kosovo) ce dozvoliti da udjemu u Evropsku uniju pre nego priznamo Kosovo. Dovoljno je samo jedna a bice ih puno.
Nepripadam nijednoj stranci i vec ste me na pocetku Vaseg mandata razocarali jer sprovodite politiku predhodne vlada sa kojom ste uostalom u koaliciji.
Mozda je vreme da oslusnete da li se narod buni ili cuti i pusta bradu.

DraganM

pre 11 godina

Postovani gospodine Predsednice,
Glasao sma za Vas, te Vas molim da ne obmanjujete narod.
Priznanje Kosova jeste uslov i nemojmo da se barem mi Sumadinci lazemo.

Iskreni

pre 11 godina

A sta bi sa onim obecanjem g-dine predsednice da cete uvek biti iskreni prema narodu i uvek govoriti kako stoje stvari, da nas necete lagati. Pali ste na prvom ispitu. da sad sedite u opoziciji na sva usta bi vikali kako borist tadic treba da izadje i kaze nardou istinu o kosovu.
Gde ste gdine predsednice sad.

sta ce na ovo reci legalisti?

pre 11 godina

Ova izjava Nikolica, se nikako nece svideti ljudima iz DSS-a. Dozvoljene su samo izjave "Priznanje Kosova uslov za EU". Sve ostalo je izdaja i prodaja.

miško

pre 11 godina

Како да не, господине председниче? Није услов да Србија признаје Косово, само да се понаша као да га признаје. Која е разлика...?
(Goran, 5. septembar 2012 23:19)

U slobodnom prevodu "Srbija se saginjati neće, sem ako ne mora" !

Amater

pre 11 godina

Pa da li je to neka pauza oko ispitnih rokova, pa nam se obratio master-diplomac, izmedju spremanja doktorata. Vidim ne pojavljuje se poslednje vreme, pa sam pomislio da je pritisao knjigu.

Kuki

pre 11 godina

Jel mi uopste imamo spisak zahteva EU i da li mi znamo sta oni ustvari traze od nas, da bi smo postali njena clanica. Ako imamo taj spisak zahteva, daj nek se on objavi javno da svi zajedno znamo sta sve moramo da uradimo i promenimo kod sebe, da bi smo usli u EU. Ako za taj spisak zahteva jos nismo sigurni, kako onda mozemo da tvrdimo, da Kosovo nije uslov.

Дејан

pre 11 godina

Други Тадић.... не знам зашто нам је требао нови председник кад су у потпуности исти

»Kosovo je srce Srbije«..

pre 11 godina

G-din Svetozar Marjanović i G-din Obrad Stevanović, su potpisali kapitulaciju u Kumanovu 1999. i Kosovo je tim potpisom izgubljeno. Od tada pa do danas svi oni koji su »rodoljubivo« arlaukali i lili lažne suze zbog Kosova su zapravo »mukte« živeli na račun srpskog naroda i bezdušno »derali« siromašnu Srbiju.
G-din Nikolić, sadašnji Predsednik, kao i celokupna grupacija nemoralne srpske političke elite (od leve do desne, od evropske do antievropske..), već dugo politički proizvode lažnu zabrinutost za Kosovo, daju maglovite, lažne nade našem vapijućem, upropaštenom srpskom narodu, osobito onima koji pate na Kosovu. Svi oni to rade isključivo iz ličnog koristoljublja (sigurna, visoka plata, razne beneficije,...). Zbog toga će Srbija da nastavi putem propadanja a iz nje će pobeći svi osim onih koji joj nanose zlo.

Goran

pre 11 godina

Како да не, господине председниче? Није услов да Србија признаје Косово, само да се понаша као да га признаје. Која е разлика...?

Sudija

pre 11 godina

Manite se vise Evrope ! Ako ne znate napravit red u drzavi i omoguciti pristojan zivot stanovnistvu kao sto ste obecali maknite se i pustite sposobnije da rukovode.

Cisto otvoreno

pre 11 godina

EU, preko svog najviseg vrha, Predsednika svog Parlamenta, Martina Sulca, bio toliko otvoren da otvoreniji ne moze ni biti, a Vi se samo zatvarajte u svojim snovima.

ZoranNS

pre 11 godina

Draga uspavana lepotice, jeste uslov nad uslovima, mislim gospodine Nikoliću da ste vi svesni toga, a ovo je optimizam za javnost, u ostalom 2020. kada to bude aktuelno mnogi od nas neče više živeti, a dotle malo iluzije nije na odmet, a Šiptara će biti 2.5 miliona, pa će hteti da se vrate u Srbiju, da bi postali većinski narod.

perica

pre 11 godina

Ovaj isti sadasnji predsednik je dok je bio u opoziciji napadao bivseg predsednika da je izdajnik u vezi KiM.Sad je promenio plocu?!

no war but class war

pre 11 godina

Uslov je kada procene da se Srbija odriče Kosova zbog EU.
Nije uslov kada procene da se Srbija neće odreći Kosova zbog EU.
A te procene valjda variraju jer ni Srbija sama ne zna koji stav je zauzela.

a-haa

pre 11 godina

Pa zar nisu rekli ovi radikali... ooops naprednjaci neki dan da je Stefanovic znao da mora da se prizna Kosovo...i sta sad ko ovde laze.

postoje razni 'usloivi'

pre 11 godina

Nikolić: Priznanje Kosova nije uslov
-----
[nije] "USLOV" Za Sta ???

Po meni sigurno nije uslov sa davanje datuima poceta pregovora, ali za sam ulazak u EU, sigurno jeste

mk

pre 11 godina

Uslov za pocetak pregovora, je normalizacija sa Kosovom, znaci de facto priznanje.(2013/2014)
Na kraju pregovora, odn kada se oni zavrse, negde posle 2020, uslov ce biti da Srbija prizna Kosovo i de jure, neposredno pred sam prijem ,2022.
Dakle File i Sulc nisu protivrecili jedan drugom, vec su govorili o dva potpuno razlicita dogadjaja.
A sad sto se nas premijer i predsednik prave neobavesteni, to je vec drugo pitanje...

Породица

pre 11 godina

Јел' ово човек који је председник,а у ствари није председник,јер је изабран на покраденим изборима,човек који је рекао да ће одмах да испита изборну крађу и распише нове изборе,а у ствари неће да истражи изборну крађу,човек који је рекао да ће да буде председник свих грађана Србије,али да неће више бити председник у Приштини,човек који је штрајковао глађу (самоубиство),па је после рекао да је он то постио итд.,итд.,итд? Нема шта,баш улива поверење колико је доследан :) Сад каже да признање 'независног Косова' није услов за чланство у ЕУ,значи да сигурно јесте :) Вероватно је то мишљење да је народ забораван и глуп наследио од свог друга Бориса.

master

pre 11 godina

Toma već misli na drugi mandat,jer zna da je to uslov za prijem ali isto zna da čak i za 10 godina (ako bude predsednik)nećemo doći na red za prijem.Vodiće takvu napredo-radikalnu politiku da ćemo za 10 godina biti 100 godina dalje od EU

Aleksandar

pre 11 godina

Izvinjavam se gospodine još jedanput, šta je poenta vaše retorike... da li vi mislite da su Srbi još uvek retardirani, glupi i neškolovani...
(Plavuša, 5. septembar 2012 17:33)

Sta ima da misli, pa Srbi su ga izabrali na tu poziciju. Ne da misli, no je uveren da su ama bas takvi.

caesar

pre 11 godina

A da na sledecim izborima izaberemo nekog lepseg,iskrenijeg,principijelnog,veceg diplomatu,mahera,coveka koji ima vise znanja ali i sarma i dostojanstva. Imamo 5 godina da pronadjemo takvog.