Subota, 01.09.2012.

23:23

Nikolić očekuje Josipovićev poziv

Posle žestokih i neprijatnih izjava na račun novog predsednika Tomislava Nikolića, predsednik Ivo Josipović promenio je pristup, uglavnom zbog pritiska Brisela.

Izvor: Politika

Nikoliæ oèekuje Josipoviæev poziv IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

46 Komentari

Sortiraj po:

Anonimuz

pre 11 godina

@HRvoji

Ljudi, pomirite se sa realnošću da Tadića više nema i da nema nade da će vas neko tako više gledati kao on. Od prvog dana Tominog predsednikovanja uporno provocirate, a njegove reakcije nema i to vas plaši.

Vraća vam se epitet genocidne nacije. Pokreće se pitanje odštete raseljenih i prognanih. Pokreće se pitanje umešanost HR bezbednosne službe u smaknuću premijera Djindjića... što ne znači da nećete moći da nam ponovo svratite sledeći petak, da se njišemo po splavovima.

HRvoje

pre 11 godina

Predsednik Srbije čeka pozivnicu Josipovića.

Ništa čudno ipak je Josipović pismen čovijek sa DIPLOMOM i nije mu problem napisati pozivnicu.

Manite se našeg predsjednika sa vašim inatom, svi koji ste imalo normalni znadete tko je u pravu i tko se mora najprije jako nategnuti da izgladi stvari.

Ako ne znate ne trebamo ni neke posebne odnose i čekajmo bolja vremena, odnosno vi čekajte bolja mi tak i tak putujemo polako ali sigurno i to konstatno prema EU, vi ste se odlučili čak na korak nazad, vaš problem, ne krivite nas za vašu nesposobnost i čudne odluke većine građana.

Da smo za dobre odnosne između naših zemalja, svakako da jesmo, velika većina u HR bez ikakvog pitanja ali ....
... ali ne za svaku cijenu pogotovo ne za tu da nam bivši Četnik šeta bez ikakvog objašnjena po državi.
Nećemo ni mi vama poslati nekog Pavelića, Thompsona i sličnih.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Nazalost, po ko zna koji put smo svedoci "brizljive zatupljenosti" gradjana Srbije koji veruju da se ovde radi o "navijanju" za Srbina Tomislava Nikolica ili za Hrvata Ivu Josipovica pa se kao "Srbende" utrkuju ko ce da iskaze sto vecu podrsku svom Srbinu Tomislavu Nikolicu ?
Ej bre gde vi zivite ?
Nije samo Ivo Josipovic "ukorio" Tomislava Nikolica zbog njegovih izjava o Vukovaru i Srebrenici nego je to uradio celokupan CIVILIZOVANI, razvijeni i demokratski Svet na celu sa SAD-vama i EU !
Predsednik Hrvatske Gosp. Ivo Josipovic koji ce vec od sredine iduce godine biti i Predsednik 28. clanice EU cak i da nije Predsednik Hrvatske nego neke druge clanice EU osudio bi "nebuloze" bivseg Seseljevog "zamenika i saborca" i njegove izjave o Vukovaru i Srebrenici koje su u sustoj suprotnosti sa presudama EP da je u Srebrenici pocinjen GENOCID koji Nikolic porice a sta je bilo u Vukovaru i ciji je Vukovar i to svi u EU dobro znaju ?
Sve dok se Predsednik Nikolic ne "sabere i ne opasulji" ne postoji nikakav razlog da se Predsednik Hrvatske sa njime sastaje i naknadno "ubedjuje" o stvarima za koje je Srbija od svih relevantnih faktora u medjunarodnoj politici proglasena odgovornom i krivom !
Ako se Nikolic nekada "sabere i unormali" doci ce i do susreta sa Josipovicem ako ne onda ce se Nikolic sastajati kao i do sada samo sa Putinom i Miloradom Dodikom koji kao jedini "ugledni zvanicnici" imaju razumevanja za njegove "glupe i primitivne izjave" ?
"Prosto k'o PASULJ" !

Vrabac

pre 11 godina

Totalna neistina. Nigde nisam pročitala niti čula da naš Predsednik očekuje Josipovića?! Pre bih rekla da je obrnuto! Veći razlog za uspostavljanje dobrih odnosa ima Hrvatska nego Srbija i zašto bi mi od bilo koga očekivali bilo šta? Kome trebamo neka se javi!

dvds

pre 11 godina

Šta oće možda Hrvati da nam biraju predsednika koji je njima po volji?
Ovo što taj gospodičić trabunja da on neće, ili možda oće da se sretne sa Nilolićem, bi trebali da im naplatimo stostruko...Nikolić je demokratski izabran pa je Josipovićevo igranje uvreda našeg izbornog procesa a i mešanje u unutrašnje stvari treće zemlje od strane za nas relativno irelevantne Hrvatske.
To što je Josipović imao dobar lični kontakt sa Tadićem "sa kravatama ili bez njih" to me nikad nije impresioniralo niti sam tome verovao...pusta samoreklama sa obe starne a da stvaran napredak u dobrosusedstvu nije postojao niti je postignut...tip koji je lično sročio i napisao "optužbu" Medjunarodnom Sudu Pravde protiv Srbije i to ništa manje nego za "genocid", svakom pametnom zasigurno, ne može da bude prijatelj Srbije.
Dobrih odnosa sa Hrvatskom ne može realno da bude dok javno ne priznaju da je Oluja bila zločinački poduhvat njihovog najvišeg rukovodstva i prestanu da je slave, dok ne povuku tu maloumnu optužbu na MSPravde, ne plate odštete svim izgnanim Srbima i porodicama poginulih....to bi bilo za početak, a listu legitimnih zahteva ćemo rado i zasigurno da proširimo.
Krucijalna osnova je da u procesu normalizacije odnosa mi treba da insistiramo na našim uslovima, a njihove naravno da marginalizujemo...to radi svaka samosvesna država...a pogotovo prema Hrvatskoj od čije ruke je u istoriji stotine hiljada Srba izgubilo živote...to je dug prema našim ljudskim žrtvama.

Branimir

pre 11 godina

Pritisaka iz Brisela nema apsolutno nikakvih po pitanju koje je izneseno od strane analiticara "politike".
Prije bih rekao da su to njihove vlastite zelje.
Sto se tice rijeci Josipovica u inozemstvu,izvadjene su iz konteksta.
On je rekao kako su odnossi dobri,nije zelio iznostiti kritike na racun Nikolica i njegovog stava o Vukovaru i Srebrenici jer bi na taj nacin podigao problem na visi nivo i to je razlog zbog cega je Predsjednik Josipovic dao tu izjavu,osobno sam gledao i slusao govor. Mediji su ti koji razvlace tu pricu svakodnevno da imaju o cemu pisati u noviama jer im bas istrazivacko novinarstvo i nije jaca strana pa se onda pribjegavaju ovakvim pisanjem i izvrtanjem cinjenica. Svako malo novinari pitaju na svakom prijemu predsjednika Josipovica o Nikolicu te kad dobiju odgovor oni ga plasiraju kao da Predsjednik Josipovic samo govori o Nikolicu sto je potpuno suludo i ta teza apsolutno nikako ne stoji.
Nema se potrebe prepucavati i podizati tenzije kojih nacelno uopce nema,ta situacija je jednostavno stavljena na cekanje.
Predjednik Josipovic ce se zasigurno vidjeti sa Nikolicem kada za to dodje trenutak,osim ako se u medjuvremenu nesto ne dogodi novo. Ovaj komentator sto spominje hrvaatsku izolaciju nema veze sa stvarnocu i ocito je da ne shvaca niti priblizno realnu situaciju kao takvu. Ovaj drugi zatim koji naziva prof.Pohovskog nacionalistem samo s tim pokazuje da apsolutno ne zna nista o liku i djelu prof. Puhovskog.

Димитрије

pre 11 godina

Какав Брисел, на кога то још оболела Европа може да утиче? Променио се наш Иве, зато што председник Николић ће се три пута видети до краја године са Путином, што ће имати сусрет у септембру са Обамом. Тамо где је Јосиповићев домет помоћник заменика председничке администрације. Ако некоме смета што неко једноставно поштујући себе и саговорника каже "Добар дан ја сам Председник Србије" а неко би желео да то изгледа "Ето, извините ја сам из Србије, па ако Вам се не гади... ја бих да вам пољубим руку...!" Е ко ово препознаје да је повраћај екстремизма, онда са њим нећемо и тачка....

marko

pre 11 godina

Ma ne samo Nikolic, evo cela Srbija izgore od zelje da komsijski predsednik pozove naseg. To bi nam bas puno znacilo, i konacno bi bilo potvrdjeno da smo se konacno uljudili, kad nas je takva licnost kao sto je Josipovic udostojila poziva. Boze, boze, pa jel ovi imbecilni tekstovi posveceni deci. Manite nas vise te croatske svakodnevne i celodnevne kampanje i njihove opterecenosti Srbijom. Jasno je da smo mi njima vise nego znacajni, ali stvarno vise preteraste. Oni nama ne znace ama bas nista.

ako

pre 11 godina

to mora da radi zbog brisela bolje da ga ne zove. ovaj nas moderni milos obrenovic nece mu to oprostiti . srpsku spoljnju politiku su naj bolje vodili nepismeni ljudi. cast izuzetku vuku jeremicu. a kolika je demokratija u rvatskoj najbolje govori slucaj mamic modric . nikada nemoj pljuvati ono sto ces sutra lizati.

Vanzemljak

pre 11 godina

Ne znam da li je svima jasno da Josipović više radi po ličnom ubeđenju i nacionalizmu, nego što bi politika i narod Hrvatske to uopšte želli. S takvim njegovim ponašanjem i egoizmom, na mnogo većem gubitku je samo Hrvatska jer je opštepoznato koliko njihovih firmi ima u Srbiji.

Uskok

pre 11 godina

Poglavnik lijepe njiove , koja je miloscu EU friski kandidat za clanstvo u EU osnovni demokratski princip izbora predsednika stavlja u drugi plan.U prvom planu je #njegova procena# Kakav blam coveka i drzave koji su izvrsene genocide nad Srbima> Jasenovac, oluju, Jadovna... preinacili u svoje praznike.

ilic1971

pre 11 godina

Srbija ne treba imati bilo kakav kontakt sa Hrvatskom,dok se ne rese tri stvari,povratak proteranih,vracanje ukradene imovine Srbima,povlacenje priznanja lazne drzave kosovo.

ness

pre 11 godina

Po ovim ,,vajnim,,analiticarima srbija je za sve kriva. Prava srba ne postoje u hrvatskoj i makedoniji,a oni lupetaju o dobrim odnosima sa makedonijom i krivicom Nikolica sto je Josipovic uvredjen kao ,,mlada snajka,,. Molice on Nikolica da se vide.

NLO - sve vas gledamo -

pre 11 godina

Ovoj tudjmanovoj pobocnici Toma treba preko Brusela da uputi racun za namirenje zrtava ustaskog genocida i racun za isplatu imovine prognanih milion srba,a za poklon da mu odnese vrucu cetnicku gibanicu.

Adam

pre 11 godina

Ma, kakav pritisak Bruxellesa, sto to lupetate?!?
Ne moze hrvatskoga predsjednika nitko natjerati na to da uspostavlja i odrzava srdacne odnose s cetnickim vojvodom koji zali sto 2/3 Hrvatske nije Srbija! Uostalom, moze li Bruxelles natjerati Grcku da promijeni stav o Makedoniji?! A Grcka nije nista utjecajnija u EU od Hrvatske, pri tome Makedonci ne iskazuju teritorijalne pretenzije prema Grckoj i nisu vikali da Grke treba ubijati.
Inace, da se razumijemo: cetnicki vojvoda i dugogodisnji Seseljev zamjenik Nikolic NIJE DOBRODOSAO u Hrvatsku, naprotiv, mislim da bi mu u njoj bilo iznimno neugodno i da bi ga hrvatska policija morala danonocno cuvati, znam o cemu govorim. Nema ovdje sto traziti, zato mu je bolje da o tome ni ne razmislja i neka to izvoli shvatiti. Josipovic i on mogu se sresti samo negdje na neutralnome terenu, bude li hrvatski sef drzave na to spreman.

Vladimir Pula

pre 11 godina

Koju su melodramu ovdje opisali, ko dvoje mladih plemica zaljubljenih i sada su tu neke igre i igrice ko će prvi korak napraviti.. Lol.. Ja brijem ni da jedan ni drugi ne razbijaju glavu kad će se sresti.. Nauku oko toga du izmislili novinari i ti kao politički stručnjaci ...

Savest, gospodine Puhovski?

pre 11 godina

Ja sam zaprepašćena da Žarko Puhovski nekom može da kaže da ima nečistu savest! To on projektuje po narodnoj izreci "što je babi milo to joj se i snilo".

Ali, Puhovski bikad ne tumači kako može da ima "čistu" savest kada ne pominje da je Ustavom iz 1990. godine Sabor Republike Hrvatske srpskom narodu ukinuo je status konstitutivnog naroda.
Prema popisu stanovništva iz 2001, Srbi su činili 4,5 odsto stanovništva ili 201.631. Podsetimo, prema popisu iz 1991. godine Srbi su činili ukupno 12,2 odsto ukupne populacije, odnosno 581.663 ljudi.

Pljacka srpske imovine 90-ih - prema popisu imovine izbeglih i prognanih iz 1996, u vlasništvu Srba u Hrvatskoj je 1991. bilo oko 18 miliona kvadratnih metara građevinskog prostora, od kojih 14 miliona stambenog i četiri miliona poslovnog.
Izbegli i prognani Srbi su u vlasništvu imali i pola miliona hektara poljoprivrednog zemljišta i oko 100.000 hektara šumskog zemljista.
Razne posredničke agencije su putem falsifikovanih punomoći prodale većinu kuća izbeglih Srba bez njihovog znanja i odobrenja, znaju precizno u Koaliciji udruženja izbeglica.
Punomoći su overavane lažnim pečatom i falsifikovanim potpisom vlasnika kuće.

ptica zloslutnica

pre 11 godina

A od kad je to Brisel toliko zainteresovan za mirnu situaciju u regionu? Ma da... Osetili smo tu veliku zabrinutost svih ovih godina, al na svojoj koži.

kiki

pre 11 godina

(Super Mario, 01. septembar 2012 23:42) A kako bi se to Hrvatska samoizolovala možda izlaskom iz NATO -a ili prekidom ulaska u EU ...ili možda zato što ne priča sa liderom regiona ??
Ma da baš Brisel pritiska Josipovića bit će prije da pritiska vojvodu ...

darko

pre 11 godina

1. Srbija treba tuzbu za Genocid da prosiruje i da tuzi HR.
2. Sa HR treba Srpski predsednik da se vidja jedanput u 5godina zvanicno a na ostalim reg. skupovima rukovanje i dogovori skupa.
3. Komisije HR. i SRB. treba da rade svakodnevo za nestale i itd...
4. Treba reci da HR. kao NDH ili Titova HR svejedno, je prisvojila Istru od fasisticke Italije kao Genocidna drzava HR.
5. Srbija treba da se pazi u odnosima sa HR, jer iza nje stoji NACISTICKA Nemacka i nacisticke ideje.
6. Granice na Dunavu treba ostaviti kakve jesu! a da nam i HR. daju po sredini Dunava(sto bi normalno trebalo biti) to bi oni uvelicavali do... i rekli kako su oni velikodusni. TO NAM NETREBA!!! To treba da rade medjunarodni eksperti bez Srpske strane.
po 7. ILI 1. Srecno Srbijo!!!!!!!!!!!!

HRvoje

pre 11 godina

Neka čeka dok se ne izjasni što je i ko je danas.

Sa izjavama poput "srpskog Vukovara" može po meni još 20 godina čekati, nadam se da će i Josipović održati svoju riječ.

Izjave poput "on je demokratski izabran" mogu si isti ti objesit o rep, i Hitler, Tuđman, Izetbegović koje stalno pljujete su demokratski izabrani bili pa šta onda.

vlada

pre 11 godina

Prvu neprijatnost u RH sam doživeo pre par nedelja na graničnom prelazu Batrovci!
Od prošle godine sam bio u ZG 7 puta. ne poslovno, nego ovako zato što mi se ZG svidja a i imam nekoliko dobrih prijatelja tamo. Aposlutno niti jedno negativno iskustvo nisam imao do pre 2 nedelje kada me je graničar osim standardnih pitanja gde idem i kod koga pitao i sledeće "Jeste li glasali za Nikolića na izborima?" JA SAM BIO ZABEZEKNUT...

Nenad-EU

pre 11 godina

Dragi Hrvati, nemate vise potrebe da se plasite Tome. To vise nije isti covek jer je u medjuvremnu odlozio subaru i kokardu, odreko se velike Srbije, zavrsio fakultet, magistrirao u rekordnom roku, promenio ponasanje i retoriku :)

Kum

pre 11 godina

Predsednik Srbije nosi jedno od najlepsih i najstarijih hrvatskih imena, Tomislav. Iskreno, ne razumem Josipovica da ima tako lose misljenje o njemu.

Josip Vasilj

pre 11 godina

Nikolić je stvarno najvjernija slika trenutnog stanja u Srbiji, a da bi dobili odgovor na pitanje gdje se danas Hrvatska nalazi, dovoljno je usporediti naša dva predsjednika…

poruka za Super Maria

pre 11 godina

O kakvoj covece pricas samoizolaciji Hrvatske koja je primljena u EU.
A sto se tice podrske firmama tu se radi o profitu, da li ga ima ili nema, a
podrska Tome Nikolica iako je menadzer i nije im neophodna.Na tim poslovima moze da ima samo status pripravnika u 60 godina.

mora da je rešio sve probleme u Hrvatskoj

pre 11 godina

Manite nas te zamlate Josipovića!
Je l' taj čovek radi nešto drugo u životu osim što svakoga dana izjavljuje nešto o Nikoliću?

markoni

pre 11 godina

sad će fudbal sa hrvatima, pa će imati fin izgovor za novo 'zahlađenje'... sreća pa je sve više ljudi koji ne slušaju ni legalnodemokratski izabrane političare, ni one što arlauču po stadionima.

mora da je rešio sve probleme u Hrvatskoj

pre 11 godina

Manite nas te zamlate Josipovića!
Je l' taj čovek radi nešto drugo u životu osim što svakoga dana izjavljuje nešto o Nikoliću?

markoni

pre 11 godina

sad će fudbal sa hrvatima, pa će imati fin izgovor za novo 'zahlađenje'... sreća pa je sve više ljudi koji ne slušaju ni legalnodemokratski izabrane političare, ni one što arlauču po stadionima.

Adam

pre 11 godina

Ma, kakav pritisak Bruxellesa, sto to lupetate?!?
Ne moze hrvatskoga predsjednika nitko natjerati na to da uspostavlja i odrzava srdacne odnose s cetnickim vojvodom koji zali sto 2/3 Hrvatske nije Srbija! Uostalom, moze li Bruxelles natjerati Grcku da promijeni stav o Makedoniji?! A Grcka nije nista utjecajnija u EU od Hrvatske, pri tome Makedonci ne iskazuju teritorijalne pretenzije prema Grckoj i nisu vikali da Grke treba ubijati.
Inace, da se razumijemo: cetnicki vojvoda i dugogodisnji Seseljev zamjenik Nikolic NIJE DOBRODOSAO u Hrvatsku, naprotiv, mislim da bi mu u njoj bilo iznimno neugodno i da bi ga hrvatska policija morala danonocno cuvati, znam o cemu govorim. Nema ovdje sto traziti, zato mu je bolje da o tome ni ne razmislja i neka to izvoli shvatiti. Josipovic i on mogu se sresti samo negdje na neutralnome terenu, bude li hrvatski sef drzave na to spreman.

Josip Vasilj

pre 11 godina

Nikolić je stvarno najvjernija slika trenutnog stanja u Srbiji, a da bi dobili odgovor na pitanje gdje se danas Hrvatska nalazi, dovoljno je usporediti naša dva predsjednika…

Nenad-EU

pre 11 godina

Dragi Hrvati, nemate vise potrebe da se plasite Tome. To vise nije isti covek jer je u medjuvremnu odlozio subaru i kokardu, odreko se velike Srbije, zavrsio fakultet, magistrirao u rekordnom roku, promenio ponasanje i retoriku :)

Kum

pre 11 godina

Predsednik Srbije nosi jedno od najlepsih i najstarijih hrvatskih imena, Tomislav. Iskreno, ne razumem Josipovica da ima tako lose misljenje o njemu.

vlada

pre 11 godina

Prvu neprijatnost u RH sam doživeo pre par nedelja na graničnom prelazu Batrovci!
Od prošle godine sam bio u ZG 7 puta. ne poslovno, nego ovako zato što mi se ZG svidja a i imam nekoliko dobrih prijatelja tamo. Aposlutno niti jedno negativno iskustvo nisam imao do pre 2 nedelje kada me je graničar osim standardnih pitanja gde idem i kod koga pitao i sledeće "Jeste li glasali za Nikolića na izborima?" JA SAM BIO ZABEZEKNUT...

kiki

pre 11 godina

(Super Mario, 01. septembar 2012 23:42) A kako bi se to Hrvatska samoizolovala možda izlaskom iz NATO -a ili prekidom ulaska u EU ...ili možda zato što ne priča sa liderom regiona ??
Ma da baš Brisel pritiska Josipovića bit će prije da pritiska vojvodu ...

ilic1971

pre 11 godina

Srbija ne treba imati bilo kakav kontakt sa Hrvatskom,dok se ne rese tri stvari,povratak proteranih,vracanje ukradene imovine Srbima,povlacenje priznanja lazne drzave kosovo.

HRvoje

pre 11 godina

Neka čeka dok se ne izjasni što je i ko je danas.

Sa izjavama poput "srpskog Vukovara" može po meni još 20 godina čekati, nadam se da će i Josipović održati svoju riječ.

Izjave poput "on je demokratski izabran" mogu si isti ti objesit o rep, i Hitler, Tuđman, Izetbegović koje stalno pljujete su demokratski izabrani bili pa šta onda.

Димитрије

pre 11 godina

Какав Брисел, на кога то још оболела Европа може да утиче? Променио се наш Иве, зато што председник Николић ће се три пута видети до краја године са Путином, што ће имати сусрет у септембру са Обамом. Тамо где је Јосиповићев домет помоћник заменика председничке администрације. Ако некоме смета што неко једноставно поштујући себе и саговорника каже "Добар дан ја сам Председник Србије" а неко би желео да то изгледа "Ето, извините ја сам из Србије, па ако Вам се не гади... ја бих да вам пољубим руку...!" Е ко ово препознаје да је повраћај екстремизма, онда са њим нећемо и тачка....

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Nazalost, po ko zna koji put smo svedoci "brizljive zatupljenosti" gradjana Srbije koji veruju da se ovde radi o "navijanju" za Srbina Tomislava Nikolica ili za Hrvata Ivu Josipovica pa se kao "Srbende" utrkuju ko ce da iskaze sto vecu podrsku svom Srbinu Tomislavu Nikolicu ?
Ej bre gde vi zivite ?
Nije samo Ivo Josipovic "ukorio" Tomislava Nikolica zbog njegovih izjava o Vukovaru i Srebrenici nego je to uradio celokupan CIVILIZOVANI, razvijeni i demokratski Svet na celu sa SAD-vama i EU !
Predsednik Hrvatske Gosp. Ivo Josipovic koji ce vec od sredine iduce godine biti i Predsednik 28. clanice EU cak i da nije Predsednik Hrvatske nego neke druge clanice EU osudio bi "nebuloze" bivseg Seseljevog "zamenika i saborca" i njegove izjave o Vukovaru i Srebrenici koje su u sustoj suprotnosti sa presudama EP da je u Srebrenici pocinjen GENOCID koji Nikolic porice a sta je bilo u Vukovaru i ciji je Vukovar i to svi u EU dobro znaju ?
Sve dok se Predsednik Nikolic ne "sabere i ne opasulji" ne postoji nikakav razlog da se Predsednik Hrvatske sa njime sastaje i naknadno "ubedjuje" o stvarima za koje je Srbija od svih relevantnih faktora u medjunarodnoj politici proglasena odgovornom i krivom !
Ako se Nikolic nekada "sabere i unormali" doci ce i do susreta sa Josipovicem ako ne onda ce se Nikolic sastajati kao i do sada samo sa Putinom i Miloradom Dodikom koji kao jedini "ugledni zvanicnici" imaju razumevanja za njegove "glupe i primitivne izjave" ?
"Prosto k'o PASULJ" !

Savest, gospodine Puhovski?

pre 11 godina

Ja sam zaprepašćena da Žarko Puhovski nekom može da kaže da ima nečistu savest! To on projektuje po narodnoj izreci "što je babi milo to joj se i snilo".

Ali, Puhovski bikad ne tumači kako može da ima "čistu" savest kada ne pominje da je Ustavom iz 1990. godine Sabor Republike Hrvatske srpskom narodu ukinuo je status konstitutivnog naroda.
Prema popisu stanovništva iz 2001, Srbi su činili 4,5 odsto stanovništva ili 201.631. Podsetimo, prema popisu iz 1991. godine Srbi su činili ukupno 12,2 odsto ukupne populacije, odnosno 581.663 ljudi.

Pljacka srpske imovine 90-ih - prema popisu imovine izbeglih i prognanih iz 1996, u vlasništvu Srba u Hrvatskoj je 1991. bilo oko 18 miliona kvadratnih metara građevinskog prostora, od kojih 14 miliona stambenog i četiri miliona poslovnog.
Izbegli i prognani Srbi su u vlasništvu imali i pola miliona hektara poljoprivrednog zemljišta i oko 100.000 hektara šumskog zemljista.
Razne posredničke agencije su putem falsifikovanih punomoći prodale većinu kuća izbeglih Srba bez njihovog znanja i odobrenja, znaju precizno u Koaliciji udruženja izbeglica.
Punomoći su overavane lažnim pečatom i falsifikovanim potpisom vlasnika kuće.

Vanzemljak

pre 11 godina

Ne znam da li je svima jasno da Josipović više radi po ličnom ubeđenju i nacionalizmu, nego što bi politika i narod Hrvatske to uopšte želli. S takvim njegovim ponašanjem i egoizmom, na mnogo većem gubitku je samo Hrvatska jer je opštepoznato koliko njihovih firmi ima u Srbiji.

marko

pre 11 godina

Ma ne samo Nikolic, evo cela Srbija izgore od zelje da komsijski predsednik pozove naseg. To bi nam bas puno znacilo, i konacno bi bilo potvrdjeno da smo se konacno uljudili, kad nas je takva licnost kao sto je Josipovic udostojila poziva. Boze, boze, pa jel ovi imbecilni tekstovi posveceni deci. Manite nas vise te croatske svakodnevne i celodnevne kampanje i njihove opterecenosti Srbijom. Jasno je da smo mi njima vise nego znacajni, ali stvarno vise preteraste. Oni nama ne znace ama bas nista.

Uskok

pre 11 godina

Poglavnik lijepe njiove , koja je miloscu EU friski kandidat za clanstvo u EU osnovni demokratski princip izbora predsednika stavlja u drugi plan.U prvom planu je #njegova procena# Kakav blam coveka i drzave koji su izvrsene genocide nad Srbima> Jasenovac, oluju, Jadovna... preinacili u svoje praznike.

ako

pre 11 godina

to mora da radi zbog brisela bolje da ga ne zove. ovaj nas moderni milos obrenovic nece mu to oprostiti . srpsku spoljnju politiku su naj bolje vodili nepismeni ljudi. cast izuzetku vuku jeremicu. a kolika je demokratija u rvatskoj najbolje govori slucaj mamic modric . nikada nemoj pljuvati ono sto ces sutra lizati.

Branimir

pre 11 godina

Pritisaka iz Brisela nema apsolutno nikakvih po pitanju koje je izneseno od strane analiticara "politike".
Prije bih rekao da su to njihove vlastite zelje.
Sto se tice rijeci Josipovica u inozemstvu,izvadjene su iz konteksta.
On je rekao kako su odnossi dobri,nije zelio iznostiti kritike na racun Nikolica i njegovog stava o Vukovaru i Srebrenici jer bi na taj nacin podigao problem na visi nivo i to je razlog zbog cega je Predsjednik Josipovic dao tu izjavu,osobno sam gledao i slusao govor. Mediji su ti koji razvlace tu pricu svakodnevno da imaju o cemu pisati u noviama jer im bas istrazivacko novinarstvo i nije jaca strana pa se onda pribjegavaju ovakvim pisanjem i izvrtanjem cinjenica. Svako malo novinari pitaju na svakom prijemu predsjednika Josipovica o Nikolicu te kad dobiju odgovor oni ga plasiraju kao da Predsjednik Josipovic samo govori o Nikolicu sto je potpuno suludo i ta teza apsolutno nikako ne stoji.
Nema se potrebe prepucavati i podizati tenzije kojih nacelno uopce nema,ta situacija je jednostavno stavljena na cekanje.
Predjednik Josipovic ce se zasigurno vidjeti sa Nikolicem kada za to dodje trenutak,osim ako se u medjuvremenu nesto ne dogodi novo. Ovaj komentator sto spominje hrvaatsku izolaciju nema veze sa stvarnocu i ocito je da ne shvaca niti priblizno realnu situaciju kao takvu. Ovaj drugi zatim koji naziva prof.Pohovskog nacionalistem samo s tim pokazuje da apsolutno ne zna nista o liku i djelu prof. Puhovskog.

darko

pre 11 godina

1. Srbija treba tuzbu za Genocid da prosiruje i da tuzi HR.
2. Sa HR treba Srpski predsednik da se vidja jedanput u 5godina zvanicno a na ostalim reg. skupovima rukovanje i dogovori skupa.
3. Komisije HR. i SRB. treba da rade svakodnevo za nestale i itd...
4. Treba reci da HR. kao NDH ili Titova HR svejedno, je prisvojila Istru od fasisticke Italije kao Genocidna drzava HR.
5. Srbija treba da se pazi u odnosima sa HR, jer iza nje stoji NACISTICKA Nemacka i nacisticke ideje.
6. Granice na Dunavu treba ostaviti kakve jesu! a da nam i HR. daju po sredini Dunava(sto bi normalno trebalo biti) to bi oni uvelicavali do... i rekli kako su oni velikodusni. TO NAM NETREBA!!! To treba da rade medjunarodni eksperti bez Srpske strane.
po 7. ILI 1. Srecno Srbijo!!!!!!!!!!!!

NLO - sve vas gledamo -

pre 11 godina

Ovoj tudjmanovoj pobocnici Toma treba preko Brusela da uputi racun za namirenje zrtava ustaskog genocida i racun za isplatu imovine prognanih milion srba,a za poklon da mu odnese vrucu cetnicku gibanicu.

poruka za Super Maria

pre 11 godina

O kakvoj covece pricas samoizolaciji Hrvatske koja je primljena u EU.
A sto se tice podrske firmama tu se radi o profitu, da li ga ima ili nema, a
podrska Tome Nikolica iako je menadzer i nije im neophodna.Na tim poslovima moze da ima samo status pripravnika u 60 godina.

HRvoje

pre 11 godina

Predsednik Srbije čeka pozivnicu Josipovića.

Ništa čudno ipak je Josipović pismen čovijek sa DIPLOMOM i nije mu problem napisati pozivnicu.

Manite se našeg predsjednika sa vašim inatom, svi koji ste imalo normalni znadete tko je u pravu i tko se mora najprije jako nategnuti da izgladi stvari.

Ako ne znate ne trebamo ni neke posebne odnose i čekajmo bolja vremena, odnosno vi čekajte bolja mi tak i tak putujemo polako ali sigurno i to konstatno prema EU, vi ste se odlučili čak na korak nazad, vaš problem, ne krivite nas za vašu nesposobnost i čudne odluke većine građana.

Da smo za dobre odnosne između naših zemalja, svakako da jesmo, velika većina u HR bez ikakvog pitanja ali ....
... ali ne za svaku cijenu pogotovo ne za tu da nam bivši Četnik šeta bez ikakvog objašnjena po državi.
Nećemo ni mi vama poslati nekog Pavelića, Thompsona i sličnih.

ness

pre 11 godina

Po ovim ,,vajnim,,analiticarima srbija je za sve kriva. Prava srba ne postoje u hrvatskoj i makedoniji,a oni lupetaju o dobrim odnosima sa makedonijom i krivicom Nikolica sto je Josipovic uvredjen kao ,,mlada snajka,,. Molice on Nikolica da se vide.

Vladimir Pula

pre 11 godina

Koju su melodramu ovdje opisali, ko dvoje mladih plemica zaljubljenih i sada su tu neke igre i igrice ko će prvi korak napraviti.. Lol.. Ja brijem ni da jedan ni drugi ne razbijaju glavu kad će se sresti.. Nauku oko toga du izmislili novinari i ti kao politički stručnjaci ...

ptica zloslutnica

pre 11 godina

A od kad je to Brisel toliko zainteresovan za mirnu situaciju u regionu? Ma da... Osetili smo tu veliku zabrinutost svih ovih godina, al na svojoj koži.

dvds

pre 11 godina

Šta oće možda Hrvati da nam biraju predsednika koji je njima po volji?
Ovo što taj gospodičić trabunja da on neće, ili možda oće da se sretne sa Nilolićem, bi trebali da im naplatimo stostruko...Nikolić je demokratski izabran pa je Josipovićevo igranje uvreda našeg izbornog procesa a i mešanje u unutrašnje stvari treće zemlje od strane za nas relativno irelevantne Hrvatske.
To što je Josipović imao dobar lični kontakt sa Tadićem "sa kravatama ili bez njih" to me nikad nije impresioniralo niti sam tome verovao...pusta samoreklama sa obe starne a da stvaran napredak u dobrosusedstvu nije postojao niti je postignut...tip koji je lično sročio i napisao "optužbu" Medjunarodnom Sudu Pravde protiv Srbije i to ništa manje nego za "genocid", svakom pametnom zasigurno, ne može da bude prijatelj Srbije.
Dobrih odnosa sa Hrvatskom ne može realno da bude dok javno ne priznaju da je Oluja bila zločinački poduhvat njihovog najvišeg rukovodstva i prestanu da je slave, dok ne povuku tu maloumnu optužbu na MSPravde, ne plate odštete svim izgnanim Srbima i porodicama poginulih....to bi bilo za početak, a listu legitimnih zahteva ćemo rado i zasigurno da proširimo.
Krucijalna osnova je da u procesu normalizacije odnosa mi treba da insistiramo na našim uslovima, a njihove naravno da marginalizujemo...to radi svaka samosvesna država...a pogotovo prema Hrvatskoj od čije ruke je u istoriji stotine hiljada Srba izgubilo živote...to je dug prema našim ljudskim žrtvama.

Vrabac

pre 11 godina

Totalna neistina. Nigde nisam pročitala niti čula da naš Predsednik očekuje Josipovića?! Pre bih rekla da je obrnuto! Veći razlog za uspostavljanje dobrih odnosa ima Hrvatska nego Srbija i zašto bi mi od bilo koga očekivali bilo šta? Kome trebamo neka se javi!

Anonimuz

pre 11 godina

@HRvoji

Ljudi, pomirite se sa realnošću da Tadića više nema i da nema nade da će vas neko tako više gledati kao on. Od prvog dana Tominog predsednikovanja uporno provocirate, a njegove reakcije nema i to vas plaši.

Vraća vam se epitet genocidne nacije. Pokreće se pitanje odštete raseljenih i prognanih. Pokreće se pitanje umešanost HR bezbednosne službe u smaknuću premijera Djindjića... što ne znači da nećete moći da nam ponovo svratite sledeći petak, da se njišemo po splavovima.

mora da je rešio sve probleme u Hrvatskoj

pre 11 godina

Manite nas te zamlate Josipovića!
Je l' taj čovek radi nešto drugo u životu osim što svakoga dana izjavljuje nešto o Nikoliću?

ilic1971

pre 11 godina

Srbija ne treba imati bilo kakav kontakt sa Hrvatskom,dok se ne rese tri stvari,povratak proteranih,vracanje ukradene imovine Srbima,povlacenje priznanja lazne drzave kosovo.

darko

pre 11 godina

1. Srbija treba tuzbu za Genocid da prosiruje i da tuzi HR.
2. Sa HR treba Srpski predsednik da se vidja jedanput u 5godina zvanicno a na ostalim reg. skupovima rukovanje i dogovori skupa.
3. Komisije HR. i SRB. treba da rade svakodnevo za nestale i itd...
4. Treba reci da HR. kao NDH ili Titova HR svejedno, je prisvojila Istru od fasisticke Italije kao Genocidna drzava HR.
5. Srbija treba da se pazi u odnosima sa HR, jer iza nje stoji NACISTICKA Nemacka i nacisticke ideje.
6. Granice na Dunavu treba ostaviti kakve jesu! a da nam i HR. daju po sredini Dunava(sto bi normalno trebalo biti) to bi oni uvelicavali do... i rekli kako su oni velikodusni. TO NAM NETREBA!!! To treba da rade medjunarodni eksperti bez Srpske strane.
po 7. ILI 1. Srecno Srbijo!!!!!!!!!!!!

Savest, gospodine Puhovski?

pre 11 godina

Ja sam zaprepašćena da Žarko Puhovski nekom može da kaže da ima nečistu savest! To on projektuje po narodnoj izreci "što je babi milo to joj se i snilo".

Ali, Puhovski bikad ne tumači kako može da ima "čistu" savest kada ne pominje da je Ustavom iz 1990. godine Sabor Republike Hrvatske srpskom narodu ukinuo je status konstitutivnog naroda.
Prema popisu stanovništva iz 2001, Srbi su činili 4,5 odsto stanovništva ili 201.631. Podsetimo, prema popisu iz 1991. godine Srbi su činili ukupno 12,2 odsto ukupne populacije, odnosno 581.663 ljudi.

Pljacka srpske imovine 90-ih - prema popisu imovine izbeglih i prognanih iz 1996, u vlasništvu Srba u Hrvatskoj je 1991. bilo oko 18 miliona kvadratnih metara građevinskog prostora, od kojih 14 miliona stambenog i četiri miliona poslovnog.
Izbegli i prognani Srbi su u vlasništvu imali i pola miliona hektara poljoprivrednog zemljišta i oko 100.000 hektara šumskog zemljista.
Razne posredničke agencije su putem falsifikovanih punomoći prodale većinu kuća izbeglih Srba bez njihovog znanja i odobrenja, znaju precizno u Koaliciji udruženja izbeglica.
Punomoći su overavane lažnim pečatom i falsifikovanim potpisom vlasnika kuće.

Adam

pre 11 godina

Ma, kakav pritisak Bruxellesa, sto to lupetate?!?
Ne moze hrvatskoga predsjednika nitko natjerati na to da uspostavlja i odrzava srdacne odnose s cetnickim vojvodom koji zali sto 2/3 Hrvatske nije Srbija! Uostalom, moze li Bruxelles natjerati Grcku da promijeni stav o Makedoniji?! A Grcka nije nista utjecajnija u EU od Hrvatske, pri tome Makedonci ne iskazuju teritorijalne pretenzije prema Grckoj i nisu vikali da Grke treba ubijati.
Inace, da se razumijemo: cetnicki vojvoda i dugogodisnji Seseljev zamjenik Nikolic NIJE DOBRODOSAO u Hrvatsku, naprotiv, mislim da bi mu u njoj bilo iznimno neugodno i da bi ga hrvatska policija morala danonocno cuvati, znam o cemu govorim. Nema ovdje sto traziti, zato mu je bolje da o tome ni ne razmislja i neka to izvoli shvatiti. Josipovic i on mogu se sresti samo negdje na neutralnome terenu, bude li hrvatski sef drzave na to spreman.

NLO - sve vas gledamo -

pre 11 godina

Ovoj tudjmanovoj pobocnici Toma treba preko Brusela da uputi racun za namirenje zrtava ustaskog genocida i racun za isplatu imovine prognanih milion srba,a za poklon da mu odnese vrucu cetnicku gibanicu.

Uskok

pre 11 godina

Poglavnik lijepe njiove , koja je miloscu EU friski kandidat za clanstvo u EU osnovni demokratski princip izbora predsednika stavlja u drugi plan.U prvom planu je #njegova procena# Kakav blam coveka i drzave koji su izvrsene genocide nad Srbima> Jasenovac, oluju, Jadovna... preinacili u svoje praznike.

dvds

pre 11 godina

Šta oće možda Hrvati da nam biraju predsednika koji je njima po volji?
Ovo što taj gospodičić trabunja da on neće, ili možda oće da se sretne sa Nilolićem, bi trebali da im naplatimo stostruko...Nikolić je demokratski izabran pa je Josipovićevo igranje uvreda našeg izbornog procesa a i mešanje u unutrašnje stvari treće zemlje od strane za nas relativno irelevantne Hrvatske.
To što je Josipović imao dobar lični kontakt sa Tadićem "sa kravatama ili bez njih" to me nikad nije impresioniralo niti sam tome verovao...pusta samoreklama sa obe starne a da stvaran napredak u dobrosusedstvu nije postojao niti je postignut...tip koji je lično sročio i napisao "optužbu" Medjunarodnom Sudu Pravde protiv Srbije i to ništa manje nego za "genocid", svakom pametnom zasigurno, ne može da bude prijatelj Srbije.
Dobrih odnosa sa Hrvatskom ne može realno da bude dok javno ne priznaju da je Oluja bila zločinački poduhvat njihovog najvišeg rukovodstva i prestanu da je slave, dok ne povuku tu maloumnu optužbu na MSPravde, ne plate odštete svim izgnanim Srbima i porodicama poginulih....to bi bilo za početak, a listu legitimnih zahteva ćemo rado i zasigurno da proširimo.
Krucijalna osnova je da u procesu normalizacije odnosa mi treba da insistiramo na našim uslovima, a njihove naravno da marginalizujemo...to radi svaka samosvesna država...a pogotovo prema Hrvatskoj od čije ruke je u istoriji stotine hiljada Srba izgubilo živote...to je dug prema našim ljudskim žrtvama.

ness

pre 11 godina

Po ovim ,,vajnim,,analiticarima srbija je za sve kriva. Prava srba ne postoje u hrvatskoj i makedoniji,a oni lupetaju o dobrim odnosima sa makedonijom i krivicom Nikolica sto je Josipovic uvredjen kao ,,mlada snajka,,. Molice on Nikolica da se vide.

Димитрије

pre 11 godina

Какав Брисел, на кога то још оболела Европа може да утиче? Променио се наш Иве, зато што председник Николић ће се три пута видети до краја године са Путином, што ће имати сусрет у септембру са Обамом. Тамо где је Јосиповићев домет помоћник заменика председничке администрације. Ако некоме смета што неко једноставно поштујући себе и саговорника каже "Добар дан ја сам Председник Србије" а неко би желео да то изгледа "Ето, извините ја сам из Србије, па ако Вам се не гади... ја бих да вам пољубим руку...!" Е ко ово препознаје да је повраћај екстремизма, онда са њим нећемо и тачка....

marko

pre 11 godina

Ma ne samo Nikolic, evo cela Srbija izgore od zelje da komsijski predsednik pozove naseg. To bi nam bas puno znacilo, i konacno bi bilo potvrdjeno da smo se konacno uljudili, kad nas je takva licnost kao sto je Josipovic udostojila poziva. Boze, boze, pa jel ovi imbecilni tekstovi posveceni deci. Manite nas vise te croatske svakodnevne i celodnevne kampanje i njihove opterecenosti Srbijom. Jasno je da smo mi njima vise nego znacajni, ali stvarno vise preteraste. Oni nama ne znace ama bas nista.

markoni

pre 11 godina

sad će fudbal sa hrvatima, pa će imati fin izgovor za novo 'zahlađenje'... sreća pa je sve više ljudi koji ne slušaju ni legalnodemokratski izabrane političare, ni one što arlauču po stadionima.

Vanzemljak

pre 11 godina

Ne znam da li je svima jasno da Josipović više radi po ličnom ubeđenju i nacionalizmu, nego što bi politika i narod Hrvatske to uopšte želli. S takvim njegovim ponašanjem i egoizmom, na mnogo većem gubitku je samo Hrvatska jer je opštepoznato koliko njihovih firmi ima u Srbiji.

Nenad-EU

pre 11 godina

Dragi Hrvati, nemate vise potrebe da se plasite Tome. To vise nije isti covek jer je u medjuvremnu odlozio subaru i kokardu, odreko se velike Srbije, zavrsio fakultet, magistrirao u rekordnom roku, promenio ponasanje i retoriku :)

Josip Vasilj

pre 11 godina

Nikolić je stvarno najvjernija slika trenutnog stanja u Srbiji, a da bi dobili odgovor na pitanje gdje se danas Hrvatska nalazi, dovoljno je usporediti naša dva predsjednika…

HRvoje

pre 11 godina

Neka čeka dok se ne izjasni što je i ko je danas.

Sa izjavama poput "srpskog Vukovara" može po meni još 20 godina čekati, nadam se da će i Josipović održati svoju riječ.

Izjave poput "on je demokratski izabran" mogu si isti ti objesit o rep, i Hitler, Tuđman, Izetbegović koje stalno pljujete su demokratski izabrani bili pa šta onda.

ako

pre 11 godina

to mora da radi zbog brisela bolje da ga ne zove. ovaj nas moderni milos obrenovic nece mu to oprostiti . srpsku spoljnju politiku su naj bolje vodili nepismeni ljudi. cast izuzetku vuku jeremicu. a kolika je demokratija u rvatskoj najbolje govori slucaj mamic modric . nikada nemoj pljuvati ono sto ces sutra lizati.

vlada

pre 11 godina

Prvu neprijatnost u RH sam doživeo pre par nedelja na graničnom prelazu Batrovci!
Od prošle godine sam bio u ZG 7 puta. ne poslovno, nego ovako zato što mi se ZG svidja a i imam nekoliko dobrih prijatelja tamo. Aposlutno niti jedno negativno iskustvo nisam imao do pre 2 nedelje kada me je graničar osim standardnih pitanja gde idem i kod koga pitao i sledeće "Jeste li glasali za Nikolića na izborima?" JA SAM BIO ZABEZEKNUT...

Branimir

pre 11 godina

Pritisaka iz Brisela nema apsolutno nikakvih po pitanju koje je izneseno od strane analiticara "politike".
Prije bih rekao da su to njihove vlastite zelje.
Sto se tice rijeci Josipovica u inozemstvu,izvadjene su iz konteksta.
On je rekao kako su odnossi dobri,nije zelio iznostiti kritike na racun Nikolica i njegovog stava o Vukovaru i Srebrenici jer bi na taj nacin podigao problem na visi nivo i to je razlog zbog cega je Predsjednik Josipovic dao tu izjavu,osobno sam gledao i slusao govor. Mediji su ti koji razvlace tu pricu svakodnevno da imaju o cemu pisati u noviama jer im bas istrazivacko novinarstvo i nije jaca strana pa se onda pribjegavaju ovakvim pisanjem i izvrtanjem cinjenica. Svako malo novinari pitaju na svakom prijemu predsjednika Josipovica o Nikolicu te kad dobiju odgovor oni ga plasiraju kao da Predsjednik Josipovic samo govori o Nikolicu sto je potpuno suludo i ta teza apsolutno nikako ne stoji.
Nema se potrebe prepucavati i podizati tenzije kojih nacelno uopce nema,ta situacija je jednostavno stavljena na cekanje.
Predjednik Josipovic ce se zasigurno vidjeti sa Nikolicem kada za to dodje trenutak,osim ako se u medjuvremenu nesto ne dogodi novo. Ovaj komentator sto spominje hrvaatsku izolaciju nema veze sa stvarnocu i ocito je da ne shvaca niti priblizno realnu situaciju kao takvu. Ovaj drugi zatim koji naziva prof.Pohovskog nacionalistem samo s tim pokazuje da apsolutno ne zna nista o liku i djelu prof. Puhovskog.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Nazalost, po ko zna koji put smo svedoci "brizljive zatupljenosti" gradjana Srbije koji veruju da se ovde radi o "navijanju" za Srbina Tomislava Nikolica ili za Hrvata Ivu Josipovica pa se kao "Srbende" utrkuju ko ce da iskaze sto vecu podrsku svom Srbinu Tomislavu Nikolicu ?
Ej bre gde vi zivite ?
Nije samo Ivo Josipovic "ukorio" Tomislava Nikolica zbog njegovih izjava o Vukovaru i Srebrenici nego je to uradio celokupan CIVILIZOVANI, razvijeni i demokratski Svet na celu sa SAD-vama i EU !
Predsednik Hrvatske Gosp. Ivo Josipovic koji ce vec od sredine iduce godine biti i Predsednik 28. clanice EU cak i da nije Predsednik Hrvatske nego neke druge clanice EU osudio bi "nebuloze" bivseg Seseljevog "zamenika i saborca" i njegove izjave o Vukovaru i Srebrenici koje su u sustoj suprotnosti sa presudama EP da je u Srebrenici pocinjen GENOCID koji Nikolic porice a sta je bilo u Vukovaru i ciji je Vukovar i to svi u EU dobro znaju ?
Sve dok se Predsednik Nikolic ne "sabere i ne opasulji" ne postoji nikakav razlog da se Predsednik Hrvatske sa njime sastaje i naknadno "ubedjuje" o stvarima za koje je Srbija od svih relevantnih faktora u medjunarodnoj politici proglasena odgovornom i krivom !
Ako se Nikolic nekada "sabere i unormali" doci ce i do susreta sa Josipovicem ako ne onda ce se Nikolic sastajati kao i do sada samo sa Putinom i Miloradom Dodikom koji kao jedini "ugledni zvanicnici" imaju razumevanja za njegove "glupe i primitivne izjave" ?
"Prosto k'o PASULJ" !

HRvoje

pre 11 godina

Predsednik Srbije čeka pozivnicu Josipovića.

Ništa čudno ipak je Josipović pismen čovijek sa DIPLOMOM i nije mu problem napisati pozivnicu.

Manite se našeg predsjednika sa vašim inatom, svi koji ste imalo normalni znadete tko je u pravu i tko se mora najprije jako nategnuti da izgladi stvari.

Ako ne znate ne trebamo ni neke posebne odnose i čekajmo bolja vremena, odnosno vi čekajte bolja mi tak i tak putujemo polako ali sigurno i to konstatno prema EU, vi ste se odlučili čak na korak nazad, vaš problem, ne krivite nas za vašu nesposobnost i čudne odluke većine građana.

Da smo za dobre odnosne između naših zemalja, svakako da jesmo, velika većina u HR bez ikakvog pitanja ali ....
... ali ne za svaku cijenu pogotovo ne za tu da nam bivši Četnik šeta bez ikakvog objašnjena po državi.
Nećemo ni mi vama poslati nekog Pavelića, Thompsona i sličnih.

kiki

pre 11 godina

(Super Mario, 01. septembar 2012 23:42) A kako bi se to Hrvatska samoizolovala možda izlaskom iz NATO -a ili prekidom ulaska u EU ...ili možda zato što ne priča sa liderom regiona ??
Ma da baš Brisel pritiska Josipovića bit će prije da pritiska vojvodu ...

Vrabac

pre 11 godina

Totalna neistina. Nigde nisam pročitala niti čula da naš Predsednik očekuje Josipovića?! Pre bih rekla da je obrnuto! Veći razlog za uspostavljanje dobrih odnosa ima Hrvatska nego Srbija i zašto bi mi od bilo koga očekivali bilo šta? Kome trebamo neka se javi!

poruka za Super Maria

pre 11 godina

O kakvoj covece pricas samoizolaciji Hrvatske koja je primljena u EU.
A sto se tice podrske firmama tu se radi o profitu, da li ga ima ili nema, a
podrska Tome Nikolica iako je menadzer i nije im neophodna.Na tim poslovima moze da ima samo status pripravnika u 60 godina.

Kum

pre 11 godina

Predsednik Srbije nosi jedno od najlepsih i najstarijih hrvatskih imena, Tomislav. Iskreno, ne razumem Josipovica da ima tako lose misljenje o njemu.

Anonimuz

pre 11 godina

@HRvoji

Ljudi, pomirite se sa realnošću da Tadića više nema i da nema nade da će vas neko tako više gledati kao on. Od prvog dana Tominog predsednikovanja uporno provocirate, a njegove reakcije nema i to vas plaši.

Vraća vam se epitet genocidne nacije. Pokreće se pitanje odštete raseljenih i prognanih. Pokreće se pitanje umešanost HR bezbednosne službe u smaknuću premijera Djindjića... što ne znači da nećete moći da nam ponovo svratite sledeći petak, da se njišemo po splavovima.

ptica zloslutnica

pre 11 godina

A od kad je to Brisel toliko zainteresovan za mirnu situaciju u regionu? Ma da... Osetili smo tu veliku zabrinutost svih ovih godina, al na svojoj koži.

Vladimir Pula

pre 11 godina

Koju su melodramu ovdje opisali, ko dvoje mladih plemica zaljubljenih i sada su tu neke igre i igrice ko će prvi korak napraviti.. Lol.. Ja brijem ni da jedan ni drugi ne razbijaju glavu kad će se sresti.. Nauku oko toga du izmislili novinari i ti kao politički stručnjaci ...