Sreda, 22.08.2012.

07:07

Vučić u Moskvi dogovorio saradnju

Aleksandar Vučić kaže da je na sastanku u Moskvi dogovoreno da se već od ponedeljka prave planovi o saradnji Srbije i Rusije u oblasti namenske industrije.

Izvor: B92

Vuèiæ u Moskvi dogovorio saradnju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

135 Komentari

Sortiraj po:

bajo

pre 11 godina

STA, jos ima srba koji nece da pevaju danke deutschland. Pa cak i hrvati koji su se hrabro protiv nas u drugom svetskom ratu borili i dali ogromne zrtve u narodnooslobodilackom pokretu vec odavno pevaju a ti srbi nece. Ma hans kakav staljingrad ti si sve pomesao valjda ja znam sta je istina. E sad ce ti srbi videti. ODOBRAVAM upotrebu druge faze operacije laufer. Sifra: nauciti srbe kako da uzivaju u mazohisticnoj samomrznji. Sva NVO orudja da se upotrebe. Ukljuciti u operaciju ceo region, da da kao nekad. Kako da li, pa naravno i NDH i velika albanija ALI NAJVISE SRBI SAMI, licni primer moj hans.

Veliki Blek

pre 11 godina

Prvo, rec je osaradnji a ne o postajanju ruske gubernije kako to neki pisu. Srbija i da kolektivno zeli da bude ruska gubernija, Rusi je ne bi primili, jer guberniju treba finasirati, izdrzavati, a sto bi to radili sa Srbijom. Pre bi Kubu zeleli da potpuno kontrolisu i instaliraju tamo i baze i vojsku.Znaci kada je FIAT dosao u Kragujevac tada smo mi postali italijanska provincija, ili US Steel u Smederevo, tada smo bili amricka drzava. Kada prodamo rusima jabuke,tresnje,a kupimo naftu i gas i oni privatizuju NIS, tada smo Gubernija. A kada prodamo maline i jagode, Austrijancima i Nemcima, a kupimo automobile kamione, oni investiraju u neke firme i kupe gotove ceo bankarski sektor tada smo ok zemlja za investicije i veciti kandidat za kandidata. Saradnja je saradnja, ekonomija ekonomija,a ne neke gubernije provincije,drzave savezi.
Drugo, Rusi nam nisu pomogli 1999. jer su bili u raspadu. Pa njima je u Ceceniji besneo rat,imali su ko dsebe problem. Ekonomija u haosu, vlast pijana i nesposobna, navuceni na kredite sa zapada.
Rusija dans nije isto sto i SSSR. Ta Cesi, Poljaci, Madjari, Rumuni, Bugari, pobegli od Rusije nije tacan.SSSR je ta zemlje drzao pod vojnom i politickom kontrolom a dansnja Rusija zeli privrednu i privredno vojnu saradnju,ane okupaciju.
Trece nasa vojska(kao i cela JNA)je najvise zasnovana na ruskom oruziju. Avioni MIG 21,29,PVO sistemi,Neva,KUB, pesadijsko naoruzanja,tenk M84 i BPM uradjeni na osnovu ruskih licenci,radari.Potrebna nam je ta saradnja!

Viktor

pre 11 godina

@Nikad Rusofil, 23. avgust 2012 00:37

Izvini, ali to bi bilo kao da kazes da je Jugoslavija bila srpska, a njome vladao Josip Broz a Srbija podeljena na 3 dela i jos uvek placamo to vreme.

Zemlja koje se grozis se zvala Sovjetski Savez, a glavni baja je bio jedan Gruzin, a ne Rus, poznatiji kao Staljin, a nasledio ga Ukrajinac, Hruscov.

Da si pitao svog dedu za predratne "bele" Ruse u Srbiji, dobio bi malo bolje informacije o tome koliko su nam "stete" naneli.

Pogledaj pola reprezentativnih zgrada u Beogradu, koje cine Beograd koliko toliko evropskim gradom, pa se zahvali Rusima: Nikoli Krasnovu, Valeriju Stasevskom ili Vasiliju Fjodorovicu Baumgartenu.

Tiemie

pre 11 godina

Saradnja u svim oblastima sa Rusijom je jako korisna za nas. Vidimo već uspehe na prvim koracima. Uspostavljanje uslova za rad naše namenske industrije i zajednički izlazak na inostrano tržište mogu pospešiti oblast naše odbrambene industrije i doneti mnoga radna mesta. Odličan početak!

bajo

pre 11 godina

Hocu i ja u prvu srbiju slobodoumnih, obrazovanih i nadasve vrednih ljudi, necu da budem okovan u granicama svoga uma hocu novu politiku, evo trudim se! Pevam danke deutschland. Koristim umne reci - devastacija, lobotomija, sumska. Necu da se obrazujem nego cu da se informisem i to uvek na pravom mestu. Hocu da izvrcem cinjenice koristeci efektne parole. Hocu da budem kulturan bar kao i nasi susjedi. Moralna pravila nisu ona koja vaze za sve jednako. Pusicu i rajot ako treba. Uf za sada toliko, znam drugovi da nije dovoljno ali trudicu se i dalje. Znam znam nije lako evaluirati.

Seele

pre 11 godina

Raduje me što je zapostavljena saradnja sa Rusijom konačno počela i to već na prvom koraku veoma uspešno. Rusija je pokazala spremnost da pomogne novoj vladi. Vrlo brzo otpočinje čvrsta saradnja u oblasti odbrambene industrije. Pospešiće se proizvodnja u namenskoj industriji i samim tim će se zaposliti veliki broj ljudi. Po svemu sudeći ovo je veoma koristan susret kojim će započeti razvoj Srbije.

lorimer

pre 11 godina

" Nova vlast je pocela odgovorno da radi i za pocetak je dosta, niko ne postavlja pitanje zasto je Sutanovac unistavao oruzje, zasto ono nije prodano ako je vec bio visak. Bivsi ministar vojni sada gradi stanove a za cije to pare, da ne spominjem kumovske veze sa Tadicem.
Vucicu samo radi, vreme je da se okrenemo sebi dosta je bilio ucjena.
(Crni, 22. avgust 2012 23:27) "

xD

Nemoj više molim te, ubih se od smeha. I ostavi se toga, droga je zlo :)

Lalo NS

pre 11 godina

NATO nas je bombardovao 99. a mi sada trebamoda uzimamo oruzje od njih i amerikanaca! Rusi su zakon!!! ZIVELA SRBIJA
(SERBON, 22. avgust 2012 22:07)
Apsolutno tačno. Nemačka nas je tri puta u dvadesetom veku napadala, i mi sad treba da vozimo nemačka kola. Koji je to auto bolji od Moskviča? Živela Srbija, idem da se švrtjkam s fitju.

doboj

pre 11 godina

Ajde pogledajte zivot i standard gradana u drzavama kojima je rusija prijatelj ili kojima je nekad bila prijatel i usporedite ga sa zivotom u zapadnim zemljama gdje bi vecina vas dala sve da moze zivit.

brojke ne lazu

pre 11 godina

Izgleda da ovi Rusofili ovde ne znaju da se na Internetu da sve proveriti, crno na belo. Pogledajte sastav ruskog parlamenta u vreme bombardovanja Srbije (posto ovde neki tvrde da su Rusijom tada vladali nekakvi zapadni liberali ?!? Tri najjace partije su bile sve protivnici zapada: 1. komunisticka partija Zjuganova za 157 mesta, 2. Putinova "nas dom Rusija" sa 55 mesta i 3. LDPR Zirinovskog sa 51 mestom
http://ru.wikipedia.org/wiki/Выборы_в_Государственную_думу_(1995)
(sledeci izbori su bili u decembru 1999. godine, nakon bombardovanja)
Ako nam ovakva ekipa nije tada u najgore moguce vreme pomogla, kako vi mislite da ce oni nama ikada u slicnoj situaciji bilo sta pomoci ???
Zapadnjaci nam sigurno nisu braca, ali Rusi jos manje. Gledajmo svoja posla, sa svima mozemo jednako da saradjujemo, na osnovu realnih cinjenica, a ne legendi i bajki.

Nikad Rusofil

pre 11 godina

@ " Gorane, zamislite kad nas ima i koji znamo.
Ruska obavestajna sluzba drzala u saci sefa Austrougarske obavestajne sluzbe pukovnika Redla. Koji je planove napada na Srbiju predao njima, a Rusi prosledili Srbiji. I hopla, srpska vojska nadmocno pobedi zahvaljujuci ruskim obavestajcima.

Meni poginuo pradeda na Mackovom kamenu. I zbog njega mi ne pada na pamet da dozvolim da mi neko ispira mozak i da me ubedjuje da mi je Amerika prijatelj.
(Milutin, 22. avgust 2012 23:33) "

Moj pradeda je srecom preziveo Prvi Svetski Rat. Ali...
Oktobar 1944. i Beograd je oslobodjen. Rusi ulaze, sa njima Titovi partizani. Mom dedi oduzimaju sve, fabriku, alat, radnje, vozila, kucu. Maltretiraju ga iako je bio u NOB-u. Ostavljaju im samo jednu sobu u staroj kuci. Muske clanove babine familije odvode jer se prezivaju kao neki cetnicki zapovednik. Muski clanovi babine familije zverski ubijeni. Srbija postaje komunisticka. Clanovi SIV-a se voze u dedinom Fordu V8 , godinama dok ga nisu slupali. Babi dolaze godinama posle '44. skojevke iz UDBE i stavljaju noz pod grlo zbog prezimena. I zbog takvog "oslobodjenja" mi NIKO NIKADA nece isprati mozak da volim Ruse.

Sync

pre 11 godina

Kada procitam komentar koji picinje sa "glasao sam za ds, ali ovaj vucic pocinje da mi se svidja" momentalno iskljucujem komentare i restart komp

zoran

pre 11 godina

već jeučestvovao u ekipi koja nam je 99. navukla NATO iznad glava. Izgleda da će opet...Hmmm... Ne sviđa mi se ovo što rade.

Miki

pre 11 godina

Ruska obavestajna sluzba drzala u saci sefa Austrougarske obavestajne sluzbe pukovnika Redla. Koji je planove napada na Srbiju predao njima, a Rusi prosledili Srbiji. I hopla, srpska vojska nadmocno pobedi zahvaljujuci ruskim obavestajcima.

Meni poginuo pradeda na Mackovom kamenu. I zbog njega mi ne pada na pamet da dozvolim da mi neko ispira mozak i da me ubedjuje da mi je Amerika prijatelj.
(Milutin, 22. avgust 2012 23:33)

I hopla, pogibe u ratu Milutinov pradeda i većina ljudi njegovih godina, posle rata više nije postojala država pod imenom Srbija, a Milutin to naziva pobedom...

Cudna kombinacija

pre 11 godina

Bio sam i u Americi neko vreme a bio sam i u Rusiji neko vreme.
Najkrace sto mogu da kazem je da mi se svidjaju Ruske zene a Americki muskarci !

Antic

pre 11 godina

da nas nisu bombardovali, još bi Sloba devastirao Srbiju.
(razmislite malo, 22. avgust 2012 22:56)

----------------------------------------------------------------------

Covece, koliko ova izjava zvuci bolesno. Otpilike kao: "da mi taj manijak nije ubio majku, nikada od mene ne bi napravio coveka".

Strasno.

bajo

pre 11 godina

Otisao tamo po misljenje pa kad dodje ovde sad ce on nama kao da objasnjava kako performans pusenje rajota u crkvi nije sloboda izrazavanja. A agresini i molitvi predani retrogradni elementi se bune a to naravno ne bi smeli, odnosno cim to smeju to je jasan znak da je neki rezim diktatorski, ma sta diktatorski i drzavotvoran (uh izlete mi psovka ali nema veze neka se zna). Jedino sto je jos enigma kako bombardovati da bi postali napredni i milosrdniji jer izgleda da su nedemokraticni i mnooogo prgavi pa mogu da vrate pa ce onda prosveceni da budu bas prosveceni sto opet samo po sebi nije dobro, ali kanda ta enigma ostaje za dalje. E vucicu vucicu i sta sad, ti mislis da mozes nas da prevaris majku ti boziju, pa mi sve znamo i to unapred, izgleda si zaboravio da je nase najjace oruzje uvezbana a pritom i prosvecena elita tumaca stvarnosti koja je uvek budna.

dragan

pre 11 godina

Zar ovi da rade dobro za Srbiju.Svi koji iole poznaju funkcionisanje nase namenske industrije znaju da smo 95% proizvda u zadnjih 50 godina izvozili na Bliski Istok ,Indiju,Cile Zapad uz AMIN ZAPADA.Isada ce on da promeni situaciju.Covece izbori su zavseni prestani vise sa populizmom,unistavas ljudima radna mesta.Tamo gde su stali pre 12 godina sada nastavljaju samo na drugi nacin.

ceca

pre 11 godina

Pomoć Rusije i njene odbrambene industrije Srbiji u današnjem vremenu je neophodna,znajući kapacitet i trenutno naoružanje naše vojske.jedina naša šansa je istok

Milan

pre 11 godina

Ma reci ti namaVucko kada ćete da uhapsite našeg eksperta Dinkica!?
Sve tvoje izjave su senzacionalne sa ciljem da uspalis one polupismene i nepismene koji se ne sećaju šta si juče izjavio....
Dakle ne želim da te slušam dok se lepo ne izjasnis po pitanju hapšenja Dinkića koji je po tvojim rečima jedan od glavnih kriminalaca.
Ah da, Tomislav je najaviio stotinu milijardi evra, želim da mi se objasni gde su te pare! Ajde bre koga ti lažes čoveče?!

Shoder lista

pre 11 godina

@ Al su pristalice zutog preduzeca naostreni.Pustite ljude da rade svoj posao.Vi ste imali vlast 12 godina vidim dokle smo dogurali.Molim redakciju da objave moj komentar unapred hvala.
(dusan, 22. avgust 2012 22:10)

Koji ljudi bre da rade, koji posao??? Koji ljudi?? Nikolic i Vucic koji su vladali 90-ih i unistili Srbiju uz SPS do zla boga! Ti ljudi sada da rade svoj posao? I sta je to unisteno u poslednjih 12 godina a da vec nije bilo pokradeno i unisteno i pare odnete na Kipar i jos neka egzoticna ostrva. Uzmi slike beograda iz 2000. i prosetaj se sada ulicama, parkovima i trgovima , mostovima i kroz granicu. Apsolutno je mnogo bolje i lepse nego sto je bilo. To sto svi hoce da im drzava udeli nesto bez rada, to je drugi problem, problem sindroma zvanog komunizam.

Crni

pre 11 godina

Sta ovi zuti simpatizeri nista ne rade osim sto menjaju imena i pisu komentare ovde. Pa bilo to nekima pravo ili ne nova vlada je pocela da radi, ceslja banke hapsi kriminalce sve sto je ostalo od prosle vlasti, neki ne izlaze iz blatnjavih rovova jer se plase da ce istraga doci i do njih. A gospodi Vucic radi svoj posao, ako i ugovori neki poslic sa Rusima sto to treba nama da smeta, mi nemamo pare da kupujemo avione i tenkove, ali namenska industrija moze da prodaje, celi arapski svet koristi Rusko oruzje. I Sutanovac je prodavao preko Americkih firmi i oni su uzimali maslo a nama neka crkavica, tako da svi zaborave na velike cifre i zaradu. Najveci Najbolji kupci srpskog naoruzanja i vojne opreme u 2009. godini bili su Amerikanci ( citaj prepodavaci), a Srbija je najvise, oruzja, municije i delova za ratna oruđa uvozila iz Rusije i BiH. Tako se to radi, ako ne mozes sam moras da ugovaras sa jacima od sebe.Neznam zasto ovi stranacki govornici histerisu ovde, njima nista ne odgovara. Nova vlast je pocela odgovorno da radi i za pocetak je dosta, niko ne postavlja pitanje zasto je Sutanovac unistavao oruzje, zasto ono nije prodano ako je vec bio visak. Bivsi ministar vojni sada gradi stanove a za cije to pare, da ne spominjem kumovske veze sa Tadicem.
Vucicu samo radi, vreme je da se okrenemo sebi dosta je bilio ucjena.

Milutin

pre 11 godina

Zaista je čudna ta demagogija: nije bitno što nas je NATO bombardovao, bitno da nam Rusi nisu (nikada) pomogli.
Bez ambicije da širokim narodnim masama objašnjavam kako smo mi to pobedili na Ceru i Kolubari u I sv. ratu i zašto je neprijatelja bilo 2 puta manje od predviđenog broja želim da dočaram stanje u kome je bila Rusija pod liberalima te žalosne 1999. Tokom vladavine Jeljcinovih liberala (koje je na vlasti održavala poznata PR agencija iz SAD, o čemu čak postoji i igrani film) na prostoru bivšeg SSSR je poginulo 300.000 etničkih Rusa. DAKLE, o čemu vi pričate?!? Rusija je bila u potpunom rasulu dok su američki ljudi vladali i tadašnju elitu u Moskvi je bolelo uvo za sopstveni narod a kamoli za neke tamo problematične Srbe koji se kače sa 1/3 planete (po populaciji) a 2/3 po GDP-u.
Uključite mozak i proučavajte malo.
(Goran, 22. avgust 2012 22:51)

----------------------------------------------------

Gorane, zamislite kad nas ima i koji znamo.
Ruska obavestajna sluzba drzala u saci sefa Austrougarske obavestajne sluzbe pukovnika Redla. Koji je planove napada na Srbiju predao njima, a Rusi prosledili Srbiji. I hopla, srpska vojska nadmocno pobedi zahvaljujuci ruskim obavestajcima.

Meni poginuo pradeda na Mackovom kamenu. I zbog njega mi ne pada na pamet da dozvolim da mi neko ispira mozak i da me ubedjuje da mi je Amerika prijatelj.

.,.

pre 11 godina

1% gospodin, imas na internetu snimak Sutanovca, pogledaj koga velica i hvali. NJegovih 760 miliona me ne zanima ni najmanje, mogu da zamislim gde ih trosi. Sutanovac je jednoj zeni u emisiji rekao, svi su videli sta, to ministar odbrane? Kad izadje ruski ministar odbrane, ili neki zapadni sa ordenjem a ne u odelu

Beograd

pre 11 godina

Stvarno vam je RAM nikakav! Znate samo tko vas je bombardoval, zašto ste bili u stvari malo potreseni, nitko ni reći! Samo se držite majčice Rusije, slušajte onog Konfuzina, kupujte ruski krš za ono malo para koje još imate, školstvo i zdravstvo - pa i ne treba vama više, sve će Rusija da da!:)) Boga mi, iako sam agnostik, samo još malo ovakve politike, pa nestalo Srbske države! Star sam, ali za 150 godina vas više neće biti, ako tako produžite!
(slovenac, 22. avgust 2012 21:13)

---------------------------------------------------------------

Jel' ti krivo? :) Kazes "bili MALO potreseni od bombardovanja"? Dabogda i ti bio tako "malo potresen". :)

E sad stvarno, zasto bismo bili uz Rusiju se zna, al' ajde da cujem zasto bismo bili uz Ameriku? Sta su nam to ikada dobro ucinili, pomogli i slicno? Osim sto su nas bombardovali, dal' su nam ikada dali pare naprimer?

Inace, ako ovo pomogne da se otvori poneki pogon, i da se zaposli poneki radnik, pozdravljam!

Ljubomorna mladja braca Hrvati mogu da lupaju minuse do daske (al' dzaba :)

U krug...

pre 11 godina

Proizvodnja beskorisne gvozdjurije i zveckanje oruzjem. To je vec jednom upropastilo ovu zemlju. Sada hoce opet. Imaju pravo na to, jer ih je izabrao ovaj narod koji ima slabo pamcenje i jos slabije izvlacenje pouka.

Gligor

pre 11 godina

Tako brate, ne treba nama da kupujemo avione i kamione nego da vidimo mozemo li mi tu da se ukljucimo, radimo i zaradimo nesto. Imali smo tako jaku namensku industriju, nije valjda da tu nema nista sto bi Rusima moglo biti interesantno.
A za Vucica sve pohvale sto ne rasipa novce iz budzeta za svoj komfor.

Cudo je da uopste i imamo drzavu!

pre 11 godina

@ Oni bar nisu ucestvovali ``99 - e.
(.,., 22. avgust 2012 19:56)

Ucestvovali su prijatelju nego sta nego da jesu. Gledali su kako nam se sprema bombardovanje par godina i nista nisu preduzeli.
Jel' su nas zastitili , jel' su nas branili? Ja se ne secam... to mi je skoro jednako odvratno kao ovi sto su nas bombardovali. A znas ko je najvise bacao bombe? Turski Nato avioni. Ali niko ne spominje turke koji su nas pre toga 6 vekova tlacili. Samo ste se rusofili okacili na Amere.
Da smo se lepo dogovorili sa Amerima 1990. Kosovo bi bilo u Srbiji. Ali mali CeGevara Milosevic je vazda prkosio svetskim silama... i eto batina kad zavitlavas jaceg.

dusan

pre 11 godina

Al su pristalice zutog preduzeca naostreni.Pustite ljude da rade svoj posao.Vi ste imali vlast 12 godina vidim dokle smo dogurali.Molim redakciju da objave moj komentar unapred hvala.

Goran

pre 11 godina

(Cudo je da uopste i imamo drzavu!, 22. avgust 2012 22:14)
Zaista je čudna ta demagogija: nije bitno što nas je NATO bombardovao, bitno da nam Rusi nisu (nikada) pomogli.
Bez ambicije da širokim narodnim masama objašnjavam kako smo mi to pobedili na Ceru i Kolubari u I sv. ratu i zašto je neprijatelja bilo 2 puta manje od predviđenog broja želim da dočaram stanje u kome je bila Rusija pod liberalima te žalosne 1999. Tokom vladavine Jeljcinovih liberala (koje je na vlasti održavala poznata PR agencija iz SAD, o čemu čak postoji i igrani film) na prostoru bivšeg SSSR je poginulo 300.000 etničkih Rusa. DAKLE, o čemu vi pričate?!? Rusija je bila u potpunom rasulu dok su američki ljudi vladali i tadašnju elitu u Moskvi je bolelo uvo za sopstveni narod a kamoli za neke tamo problematične Srbe koji se kače sa 1/3 planete (po populaciji) a 2/3 po GDP-u.
Uključite mozak i proučavajte malo.

LJUDI OTVORITE OCI KONACNO!

pre 11 godina

Znam da vam Vucic i Nikolic dobro mažu preko istih.Sta mislite ste ce oni da urade od te price sa Rusima?Ajde se zapitajte:sta je to sto Srbija moze da ponudi Rusiji a sto Rusija vec nema?Opanke,Prasice,Mleko,Paradajz,Zastava automobile,ORUžJE???? Ljudi,Rusiji treba Nemacka = koja im kupuje prirodni gas,a koja im prodaje skupe tehnoloski najnaprednije automobile Audi,BMW,Mercedes, koja im prodaje tehnologiju u industriji.Rusiji treba Kina,jeftina roba i usluge.A sta Srbija mozda da ponudi od ovoga,nista.Cak nemamo ni more kao Crnogorci ili Hrvati.Samo par nekakvih (a la NIS )dilova iz kojih ce DEBELE masne dolarske procente izvuci NIKOLIC I VUCIC.I samo ce se to i desiti.I samo se o tome radi!Kosovo je izgubljeno i RUSI nam ga nece povratiti.Jer da su hteli ne bismo ga na onaj nacin ni izgubili.U Rusiji vlada duboka korupcija tako da ni mi od njih ne mozemo nista pametno da naucimo.Sta da naucis od nekoga ko se ponasa identicno kao i ti??Oni jesu ogromna i mocna zemlja zahvaljujuci velicini,prirodnim bogatstvima i vojnoj sili. A mi nismo ni jedno ni drugo ni trece.. JEDINO tesna SARADNJA SA ZAPADNOM EVROPOM nas cini jakima.Zasto?Zato sto Srbija pripada Evropi,ko ne zna-nek pogleda mapu sveta.Onako kako je bilo izmedju dva svetska rata, kada je SRBIJA bila jaka i cenjena po svojoj HRABROSTI i pravednosti, postenju i radu. Ovo rusofilsko POLTRONSTVO i zamajavanje ovog iscrpljenog naroda su gluposti koje sam i ocekivao od Radikala jer su po tome poznati jos od 1991.

1%

pre 11 godina

(.,., 22. avgust 2012 20:45)

Molim te procitaj ponovo ovo sto si napisao, pa objasni...kakva kasarna, kakvi tenkovi...U kom veku zivis? Sta ce ti tenkovi i kasarna??? Ja sam sluzio JNA, verovatno pre nego sto si se ti i rodio, i dobro se secam te sile vojske, sa hiljdama tenkova, regrutovanom stajacom vojskom..i...i...sta sad? Cemu su ti tenkovi sluzili sve te godine? Da kazemo da smo bili Evropska vojna sila?
Ako ti je lepse u Svedskoj idi u Svedsku..ali za tebe je vise Rusija..pretpostavljam..
Tebi bode oci 760mil$. Sto ti ne bode oci ministar vojni koji nije sluzio vojsku. Jesi ti sluzio?Ako jesi, sto te to ne zulja..zasto niste isti. Ako nisi sluzio, onda mogu da te shvatim. Ali verovatno vas povezuje ista stvar..partijska knjizica. Ja nemam ni jednu, niti sam je imao ( cak ni Saveza Komunista).Mozda za tu ministarsku fotelju i nije presudno sluzenje vojnog roka, ali Vucic bi mogao da objasni zasto nije sluzio vojni rok do 1997, kada je napunio 27god.

dogovor?

pre 11 godina

sta mi mozemo ravnopravno da dogovoramo kad nas ima manje od gradova kao sto su Moskva, London, Pariz, NY, Tokio, Peking..., da ne govorimo koliko puta su samo ovi gradovi bogatiji od cele nase drzave. cela nasa drzava bi mogla da radi samo za snabdevanje jednog od ovih gradova...

Toma NE nikolic

pre 11 godina

Kad su Rusi dosli da nas oslobode 45 mom dedi sajdžiji doneli u radnju veliki zidni sat i tražili da od njega napravi 25 ručnih.Pošto nije prihvatio odneli mu sve iz radnje.Bojim se da su isti kao i onda ustvati znam.

riddler

pre 11 godina

"(Aleksandar Todorović, 22. avgust 2012 20:47) "

A jel bi nam objasnio zašto su te bombardovali? Zašto su pokrenuli toliku silu na tebe?
Zašto ne na Rumuniju, bednija je od nas, a ima naftu?
I kako da od tog kancera od koga boluje "petina" ne obole oni koji su taj "uranijum" nosili do nas?
I odakle ti podatak da 20% Srbije boluje od kancera? Od alkohola boluje, to znam, u Rusiji i više, ali jel vam taj podatak od Vjerice Radete?
Smarate sa tim "rusofilstvom" koje čak nije ni rusofilstvo, već propratni efekat manijakalne paranoje.

anticenzura

pre 11 godina

Koja komedija,pa sta mi mozemo da ponudimo jednoj od najacih sila u namenskoj industriji? Nista,mozemo samo od njih da kupujemo,ali za to para nemamo. Mada mozda nam daju kredu,pa se nakupujemo kod njih,pa kasnije polako vracamo...

Evroslav

pre 11 godina

Ma kakvi rusi, poludili smo skroz. Imacemo vozove na turbo dizel dok hrvati i bosanci budu imali na struju.

Amerika je sila bila i ostace. A mi si kunemo u neke ruse, koji salju svoju dijecu u ameriku na skolovanje. Naravno samo najmocniji i najbogatiji rusi ovo rade.

prisecanje

pre 11 godina

@Branko

Hajde da se malo jos BOLJE prisetimo kako je stvarno bilo.
1991. godine je KGB organizovao puc protiv Gorbacova. Putin je u to vreme bio potpukovnik u KGB-u i pred taj puc je napustio KGB, upravo zbog toga sto je bio protiv puca. Ostala je zabelezena njegova izjava: "cim je puc krenuo, bilo mi je jasno na cijoj sam strani". Citava njegova uzlazna politicka karijera je zasnovana na lojalnosti prema Jeljcinu i upravo zahvaljuci njemu je i napredovao. Ako je Jeljcin bio spijun CIA-e onda je Putin bio to isto jer je bio njegon pulen. 1999. u vreme bombardovanja Srbije Putin je bio sef mocnog FSB-a (naslednice KGB-a) i vodio savet bezbednosti ruske federacije, a zatim i premijer Rusije. Pametnom dosta.

LJUBICA

pre 11 godina

Vreme je da neko ugovori posao za nase otpustene radnike ,a ne samo da daje subvencije u hiljadama evra za jedno radno mesto strancima.

Branko

pre 11 godina

"Pobegose sa pristinskog aerodroma dok si reko piksla.I iz crnog mora tada krenuo ruski izvidjac ka jadranu."
Hajde da se prisetimo kako je stvarno bilo. Predsednik RF je bio Jeljcin, notorni alkoholičar koga su Amerikanci doveli na vlast posle Gorbačova (dobitnika Nobelove nagradae) koji je rasturio SSSR i dozvolio da se sruši "Berlinski zid" bez ikakve kompenzacije. Amerikanci su naredili Jeljcinu da povuče svoju vojsku uz kompenzaciju od 3 milijarde dolara. Znači ovde se ne radi o Rusima i Rusiji već se radi o "ljudima" koje je "Zapad" instalirao u Rusiji poput Lenjina.

slovenac

pre 11 godina

Stvarno vam je RAM nikakav! Znate samo tko vas je bombardoval, zašto ste bili u stvari malo potreseni, nitko ni reći! Samo se držite majčice Rusije, slušajte onog Konfuzina, kupujte ruski krš za ono malo para koje još imate, školstvo i zdravstvo - pa i ne treba vama više, sve će Rusija da da!:)) Boga mi, iako sam agnostik, samo još malo ovakve politike, pa nestalo Srbske države! Star sam, ali za 150 godina vas više neće biti, ako tako produžite!

Erida

pre 11 godina

Definitivno dobra stvar...polako je sve pocelo da se otpetljava...Konacno ce svet da vidi da i Srbija moze biti drzava kada ima dobre ljude da je vode!

Bane M

pre 11 godina

Ovo je zaista velika prilika. Nasa namenska samo da pravi srafove za njihovo oruzje pa ce raditi punim kapacitetom, a ne sto se zna da rade kvalitetno sve. Vidim da se pominje i privredna saradnj sto moze zaista brzo da popravi stvari kod nas. Rusi imaju novac, otvoreno nam je trziste a imaju i volju da nam pomognu. Trebalo je samo da na celo drzave dodju ljudi koji to nece nipodastavati.

vladica

pre 11 godina

Za Aleksandra Todorovica:to ti je tipicno instant rusofilsko rezonovanje. Pre bih se okrenuo Indiji,jer i ona ima nuk bombe,a i nisu nas bombardovali...

Vlada

pre 11 godina

@(cool, 22. avgust 2012 09:04)
odbraniće nas ruje kao što su nas do sada branili: rafalna paljba podrškama i izjavama, otvaranjem novih centara za vanredne situacije (čitaj: baze), prodajom zastarelog naoružanja i najnekvalitetnijih i najskupljih naftinih derivata u evropi i šire.

Mislis zapadne zemlje i Amerika???

1%

pre 11 godina

Aleksandar Vučić kaže da je na sastanku u Moskvi dogovreno da se već od ponedeljka prave planovi o saradnji Srbije i Rusije u oblasti namenske industrije.

Ovako izgleda izvestaj sa sluzbenog puta kad se nista posebno ne uradi na istom.
Da se ne zavaravamo, i da stisamo malo stranacku napetost...kad odes negde i pocnu razgovori o nekom poslu, uvek su vrata otvorena..sve dok ne dodje do konkretnih pitnja i problema...cena, pare, sirovine, plasman..itd..itd...Lepo je Vucic rekao " da se pocinju da prave planovi.."..to moze da potraje, a moze da se zaleti i za cetiri godine kad ce biti novi redovni izbori ( a verovatno ce biti pre toga ).
Bez obzira na sve sto se prica o Sutanovcu, u njegovom mandatu je napravljeno preko 760mil $ izvoza i poslova za namensku industriju, a mozda i vise, mada je kriza u Libiji poremetila i vecu cifru.
Zato gospodo, ukljucite razum, i stisajte strasti...Zar je moguce da mislite da je Vucic izmislio nesto novo sto niko drugi nije radio ili pokusao??? Mozda jeste, ali vi to niste hteli da slusate, ili u to vreme niste bili partijski sluzbenici...

Nightmare

pre 11 godina

Sve ove zemlje istocne Europe, poput Poljske, Ceske, Slovacke, Istocne Nemacke, Madjarske, Rumunije, Bugarske, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore su glupe pa su se po cenu zivota oslobodile ruskog uticaja, samo je nasa vlast pametna pa pravi dilove sa onima od kojih su svi pobegli.
Cenu svega toga platice generacije koje sada nose pelene. Srecom ja i moji ce mo to posmatrati sa bezbedne udaljenosti.
Oni koji ostajete, setite se ovoga kada budete nosili (ruske) gas-maske

Cuvaj se.......

pre 11 godina

Ako zagusti i neko napadne Rusiju eto nas da je bratski branimo. Ima svi da izginemo za "majcicu" Rusiju.A oni nas ostavise na cedilu.Pobegose sa pristinskog aerodroma dok si reko piksla.I iz crnog mora tada krenuo ruski izvidjac ka jadranu. Putuje i jos nije stigao
A ovi poklonici licnosti sto pisu slavopojke o Vucicu i Rusiji nisu ziveli u bivsoj Jugoslaviji. Da li je neko tada nesto ruznoo Titu mogao da kaze

Branko

pre 11 godina

(Vlada N. Sad, 22. avgust 2012 20:28)
Amerika nam je omogućila da neposredno degustiramo proizvode njihove vojne industrije. Hajde što napraviše štetu od oko 100 milijardi dolara ali zašto nam baciše osiromašeni uranijum koji će nam ostati dok bude Sveta i veka?

kaiser

pre 11 godina

"Kupi neki TENK Vucicu, predhodna Vlada ih svela sa 2000 na 200.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Sector, 22. avgust 2012 20:15) "

Ma lažu te, svi su na broju, nego druga deca sakrila od tebe da bi ti plakao...

Daće ti vaspitačica sutra svih 2000, ja sam joj rekao da ih da samo tebi i nikome više.

Brm brm brrrrrm

Zare

pre 11 godina

Tzv. "neulaženje Srbije ni u jedan vojni pakt" osim što je glupo direktno se kosi sa našim nastojanjem (na papiru) da udjemo u Eu. Nato PAKT će nas dočekati kao uslov za ulaženje u to budite sigurni. Voleo bih da Vučić donese što više dogovora o ekonomskoj saradnji makar i u vojnoj industriji ali nikako o bliskoj vojnoj saradnji jer nam to nikako ne treba. Bilo kakvo Rusko vojno instaliranje ovde proizvelo bi takve sankcije prema nama da bi smo za par meseci bili dva koplja iza Kube. Rusi bi sve to mirno gledali i vikali "izdržite samo" i na kraju bi smo bili samo moneta za potkosurivanje. Oni bi sa povukli u zamenu za neki sličan ustupak na nekom drugom delu sveta (jer tako to rade SILE) a posledice bi ostale trajne po nas. Izgleda da to ovde mnogi priželjkuju jer žele da narod uvuku u što veću bedu kako bi ga što lakše izrabljivali.. I na kraju, nepodnošljiv je idiotizam vezan za čuvene PVO sisteme S300-400.. Zapamtite, apsolutno, posedovanje tih sistema ne bi ništa promenilo u istoriji na ovim prostorima. Jedan PVO sistem ne čini celu vojsku. Jedino pravo SREDSTVO ODVRAĆANJA od eventualnog napada je nuklearna bojeva glava + posedovanje odgovarajuće rakete kao njenog nosača. Jasno vam je šta rade Iran i S. Koreja. Ni sama Rusija a ni Kina npr. ne bi mogle da se suprotstave nadmoći američke mornarice i avijacije i to je manje više poznato još od Arapsko-Izraelskog rata. Svakako da bi se ONI ozbiljnije suprotstavili ali mi sa ili bez "S" sistema šanse nikad imali nismo!!!

klosar84

pre 11 godina

Ministar Šutanovac - 760 miliona USD izvoza namenske industrije

Vojvoda Vučić - 0 dinara izvoza namenske industrije, cela nacija čeka da "dogovori" nešto. Do tad se mlati prazna slama i plaćaju komentari na b92.

pera kojot genije

pre 11 godina

@Radujko: jel uspeo tatu majstor da ti napravi neki tribal od šešeljevog portreta na ramenu? pa daj, i tebi se tresla ruka dok si pisao da si ds-ovac, priznaj sebi, nama ne moraš, nama je jasno :-P

vladica

pre 11 godina

Za Dragana:pa koliko si ti mlad pa se secas americke okupacije Bosne,Iraka i Afganistana...A braca rusi su pre amera pokusali da okupiraju Afganistan,i toga se sigurno secas jer si mlad...Rambo III o tome govori...

Vojislav Šešelj

pre 11 godina

"(Radujko, 22. avgust 2012 09:50)"

Šta, i ti si me napustio i prešao u SNS???
Za druge sam to i očekivao, ali za tebe ne...

MidnighT

pre 11 godina

@Zagrebcanin:Takve iste analize je pravio i Hitler a pre njega Napolen pa su se malo zeznuli.Boj nebije svjetlo oruzije vec srce u junaka.

Vlada N. Sad

pre 11 godina

Dok su nas ono idioti NATO bombardovali, Rusi su nam slali veterane da nam dižu moral i pevali nam Podmoskovske večeri", umesto da su nam poslali dva tri za tadašnje vreme odlična SS sistema. Oni gore pomenuti sigurno nebi toliko šenlučili i terorisali nedužan narod. Ah, da... primećujem da je novi ministar za kratko vreme postao stručnjak za vojnu industriju i tehnologiju. Očekujem da će nam brača Rusi uvaliti neki krš a mi ćemo misliti da možemo vladati svemirom. Nama jedino dragi Bog može da pomogne. Pozdrav iz Vojvodine

PecaP

pre 11 godina

Slažem se da je ovo pozitivan korak ka saradnji sa namenskom idustrijom Rusije, što podrazumeva i ekonomski razvoj ali i podizanje na viši nivo privredne, kulturne i naučne saradnje.

Željko

pre 11 godina

Rusi su najveći neprijazelji srpskog naroda, oni nas ugnjetavaju vijekovima. Nas najveći prijatelj je EU, USA, NATO i nase komsije u okruženju. Dakle, idemo složno, protiv najmrskije kolonijalne sile na svijetu Rusije. Vidjeli ste sta Rusi preko svojih saveznika Francuza, Italijana, Engleza... uradise Libiji, sta rade Siriji a tek se spremaju da zauvijek zbrisu Iran sa lica zemlje. Oni samo zbunjuju Srbe svojim nepriznavanjem Kosova i dovode Srbe u zabludu zvanu "jaka Srbija", zato moramo da se suprostavimo najvećoj posasti 20-21 vijeka zvanoj Rusija i ubice miliona ljudi sirom svijeta Vladimira Vladimiriviča Putina. Aj živeli!!

Aleksandar Todorović

pre 11 godina

Na mene i moju porodicu nije Rusija bacala bombe, i osiromašeni Uranijum, od kojeg nam petina Srbije ima cancer, nego NATO pakt. Šta sad treba da volim NATO pakt, koji je sejao smrt po Iraku zbog nafte? Ko je pobedio vermaht u II svetskom ratu? Da nije možda Amerika? Ili je to možda učinila Rusija, odnosno Sovjetski Savez? Možda bi ovde neki voleli da je vermaht pobedio, ili se možda varam? Uvek sam bio prozapadno orjentisan, ceo život sam želeo kapitalizam, ali posle NATO bombardovanja, su mi se otvorile oči, a isto tako posle krize Evra, jer je sve u EU podređeno Nemačkoj.

.,.

pre 11 godina

1% gospodin koji hvali Sutanovca neka pogleda koliko je tenkova imala kasarna 4 april, pa onda komentarisite, napravio SUTANOVAC OD KASARNI STANOVE KAO DA SRBIJA NEMA PASNJAKE?!EJ OD KASARNI STANOVE! Zasto Svedska i jos dosta zemalja nisu u potpunosti profesionalizovale vojsku a?!

Zagrepčanin

pre 11 godina

@MidnighT,

NATO-va analiza ruskih oružanih snaga je stručna i objektivna. Da je rusko oružje dotrajalo i da je ruska vojska daleko ispod zapadnih standarda jasno je i u nezavisnim ruskim medijima. Izvještaj ruskog vojnog tužitelja govori o mučenjima mladih vojnika u vojsci, konzumiranju votke, povećanju broja ubojstava u vojsci u prvoj polovici ove godine za 50% u odnosu na lani i dvostrukom povećanju korupcije.

Taj je glavni vojni tužitelj rekao da svake godine korumpirani dužnosnici, nepošteni generali i pokvareni dobavljači ukradu petinu ukupnih sredstava namijenjenih vojnom sektoru. To u brojkama znači da se ukrade preko 10 milijardi dolara samo u vojsci.

Svatko tko je bio u Rusiji zna da je korupcija način života ondje. Transparency International Rusiju je postavio na 154. mjesto od 178 zemalja po indeksu percepcije korupcije.

samo polako

pre 11 godina

Kupi neki TENK Vucicu, predhodna Vlada ih svela sa 2000 na 200.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Sector, 22. avgust 2012 20:15)

Jel' , pametnjakovicu, a sta ce tebi ( nama ) 2000tenkova??? Trose 100L/100km...pa ko ima para da se razbacuje. Jel ti trebaju toliki tenkovi da napadas ili da se branis? A koga bi ti napao,ili od koga bi se branio?
Ajde prosvetli nas sa tog androida...

tti

pre 11 godina

@Zagrepčanin: Pa, ne znam šta očekujete drugo da kažu NATO analize? Da hvale jedinog protivnika koji može da ih uništi za pola sata, kako je to pre par meseci izjavio jedan američki general?
Nevezano za to: Svaka zemlja bira odakle će nabavljati oružje, ali jedine dve realne opcije za kupovinu efikasnih i ozbiljnih sistema su ili SAD ili Rusija. Da li bi zapad prodavao oružje zemljama koje (još) nema pod svojom kontrolom? Koja druga opcija onda ostaje zemlji koja bi da bude nezavisna i samostalna? Uganda, Tajland, N. Zeland ili Rusija?

jadni vi

pre 11 godina

Vas aktiviste SNS treba zaliti.Postali ste gori od sekte, koliko ste istrenirani a potpisujem da 2/3 vas nema pojma o naoruzanju kao ni sam vas lider Vucic.Pa kad je toliko bitna poseta sto ga nije primio ministar u njegovom rangu, nego njegov pomocnik.

Dragan

pre 11 godina

Ko je stariji zna kako je izgledala istocna Evropa za vreme ruske okupacije!
(Srbija nikad Rusija, 22. avgust 2012 14:08)
---

Mi mladji znamo kako izgleda americka okupacije, Kosova, Bosne, Iraka, Avganistana...

Munja

pre 11 godina

Eto nama ruja na široka vrata i necemo(a htecemo) da ih se otarasimo decenijama. Videcete. Još će nas koristiti kao svoj mali satelit za prljavu rabotu kukala nam majka. Živi bili pa videli.

Coa

pre 11 godina

Dajte ljudi, ubacite malo ljudskog u komentarima, ovako delujete kao roboti. Bravo za našeg predsednika, on je najbolje što nam se desilo u poslednje vreme ili gosn Vučić ima sjajne poteze... Deluje kao, ja napisati kako Vučić fantastično raditi, ja misliti...
Izgleda smešno, svaki put se slatko nasmejem :)
Nemoj se ljutiti, ja se malo šaliti, ali stvarno smešno izgledati, ja se mnogo smejati. :)

Geom

pre 11 godina

Ovaj naprednjak što po ceo dan piše komentare pod drugim ženskim imenom izgleda prvi put čuo da je neko od naših zvaničnika bio u Rusiji.

TURBO TORNADO

pre 11 godina

@ ewan

"Uvek me slatko nasmeju komentari ovih SNS aktivista. Viva lemings!!!! "

I mene uvek nasmeju ovakvi plitkoumni komentari DS aktivista. Viva lupetandis !!!

hehe

pre 11 godina

hehe... i mene.
samo, dosta su stereotipni. placaju ih izgleda samo po komadu, a ne i za umjetnicki dojam. a najbolji su ovi koji salju seriju komentara minut za minutom... dajte, bre, aktivisti SNS, ajd pravite malo vece razmake izmedju komentara, msm stvarno je providno.

Uvek me slatko nasmeju komentari ovih SNS aktivista. Viva lemings!!!!
(ewan, 22. avgust 2012 18:19)

Copy paste

pre 11 godina

neverovatni su ovi ex SRS sad SNS komentatori. Sve bre ko da je proslo skolu u Severnoj Koreji a magistriralo u Kini.
Aman ljudi prestanite da velicate ovog ili onog. To sto je isao nista ne znaci da je nesto uradio. I predhodni su svasta obilazili i pricali a na kraju mucak. Tako ce i sa ovima da bude. On je jos u zalosti sto nije uzeo 30 posto javnih preduzeca u Beogradu. A tugu leci u Moskvi.
Zapamtite svi vi koji vicete Rusija a niste bili tamo , ziveli , radili ili radili za njih . Zapamtite jednom za svagda njih zabole za nas . Vecina Rusa i nema pojma gde smo mi na karti . Da bi im objasnio moras da spomenes zadnje ratovanje ex Yu pa skontaju. Briga ih jednom recju za njih smo kao i svaki drugi klijent ako ima intere radice ako nemaju cao.

salajko72

pre 11 godina

krajnje je vreme da se sa rusijiom uspostave najbolji moguci odnosi,to je veliko trziste a ministar Vucic to dobro zna i nadam se da ce nam to doneti veliku korist

lepotica

pre 11 godina

Tako to radi pravi ministar odbrane...sve planski i disciplinovano i usput predstavljeno narodu...pogledaj sutaovac gde si gresio...dok si bio ministar odbrane vise si se bavio gradjevinskim radovima...strasno.

Miki

pre 11 godina

Treba raditi na obnovi nase vojske koju je prethodni ministar unistio i snazenju veza sa Rusijom, tako da je jako bitan ovaj Vucicev odlazak u Moskvu.

Djordje

pre 11 godina

Ovaj susret ima veci znacaj nego sto se mozda na prvi pogled cini, buduci da je Rusija neprikosnovena u oblasti odbrane. Njena vojna oprema je nenadmasna, a posevno se istice sistem protivvazdusne odbrane, koji onemocava da Rusiju bilo ko napadne iz vazduha. U pogledu odbrane, ne postoji bolji partner od Rusiji i jako je dobro sto je Vucic vec sada, na samom pocetku svog mandata, uspeo da ostvari susret na ovako viskom nivou.

Zagrepčanin

pre 11 godina

Njena vojna oprema je nenadmasna, a posevno se istice sistem protivvazdusne odbrane, koji onemocava da Rusiju bilo ko napadne iz vazduha.
(Djordje, 22. avgust 2012 15:08)
---
He, he ova rusofilija u Srbiji nikako da presuši. Na Wikileaksu su se pojavile NATO analize o stanju u ruskoj vojsci, njihov je zaključak da je ruska vojska slaba i nikakva: problem su dotrajalost naoružanja i nikakva ulaganja. Još od početka 80-tih i slabljenja gospodarstva pa sve do dolaska Putina na vlast u ruskoj je vojsci vladala opća katastrofa.

Trenutačno novci i nisu toliki problem jer su ruski planovi ambiciozni već odljev mozgova u privatni sektor i nemogućnost kvalitetne proizvodnje i modernih proizvodnih pogona koji bi zadovoljili potražnju. A drugo je golemi zapovjedni aparat i loše obučena ročna vojska. Već godinama najavljuju smanjenje zapovjednog kadra, ali su otpori preveliki.

Malo je modernog naoružanja, premalo.. ako se modernizacija nastavi po planu tek tamo 2016., 2017. moglo bi se govorit o ozbiljnijm pomacima.
Po nekim ruskim izvorima polovica MIg 29 i Su 27 koji čine kičmu avijacije - nisu u ispravnom stanju... itd, mornarica je još gora, jedini nosač aviona na remontu, ostalo u bože sačuvaj stanju, čast iznimkama. Zbog neispravnosti nuklearne podmornice Kursk 118 mornara je poginulo jer su ruske vlasti odbijale zapadnu pomoć.

Čak je i Medvedev prije dvije godine kad je bio predsjednik Rusije, zamijenio svoj predsjednički avion Tupoljev s avionom francuske proizvodnje.

goca

pre 11 godina

Nadamo se pozitivnom ishodu ovih razgovora.Rusija je nudila kredite pod povoljnijim uslovima bivšoj vlasti i stvarno mi nije jasno zbog čega se bivša vlast zaduživala na zapadu.jedino ako ne postoji neki lični interes...

Seele

pre 11 godina

Ozbiljno shvatanje obaveza podrazumeva i unapređenje dobrih odnosa sa međunarodnom zajednicom, posebno sa Rusijom. Proširenje saradnje dveju zemalja u oblasti odbrane, kao i u mnogim drugim oblastima je od zajedničkog interesa.

milanili

pre 11 godina

Siguran sam da Vucic zna sta nama treba,siguran sam da zna da treba da modernizuje nas odmbrambeni sistem i siguran sam da ce uspeti da se dogovori sa Rogozinom.

Vaske

pre 11 godina

Ovaj covek pozitivno iznenadjuje svakim danom, nadam se da ce izdejstvovati neki fin aranzman ili izvoz naseg oruzja. Bilo bi fino kad bi osvezio i avio flotu!

jole

pre 11 godina

Duki,mogli su iz stranke da smisle nesto pametnije pa da saljes taj komentar
gde god stignes.
Ti komentari su toliko providni da je smesno skoro kao kanal do Egejskog mora i investicije od 100 milijardi

Pikec

pre 11 godina

Sve pohvale za Vucica! Vec u prvih mesec dana njegovog mandata je pokazao da zaista ima energiju i predan je poslu koji obavlja. Nadam njegovom uspehu u unapredjenju interesa Srbije i rusije.

Летећи човек

pre 11 godina

Једина права шанса за развој Србије, па и у области војске, лежи у блиској и тесној сарадњи са Русијом чија наменска индустрија нема премца у свету.

Pikac

pre 11 godina

Tek kada vidimo rezulate ove posete tj. koji su ugovori potpisani i šta mi zaista imamo od toga moći ću da pohvalim ili iskiritikujem do tada ništa. Ali opet čini mi se da je Vučić dobro radi svoj posao, ima u svakom slučaju energije i pameti. I Vučiću, nama ne trebaju Migovi nego PVO sistemi od Rusije, S-300 i S-400 e ako nas Rusi vole neka se sad pokažu.

Pera Detlić

pre 11 godina

Molim svoje sunarodnike Srbe da se ne pale nego da prionu na svoje poslove ako su zaposleni, a ako nisu onda da počiste svoju kuću i oko kuće. Treba zaraditi za s-300 i s-400. Hvala na pažnji! ;-)

wolly

pre 11 godina

Rusi su nas milion puta izdali ali su nam makar pola miliona puta pomogli. Imaju viška kapitala, energentne, vojnu tehniku koja nam treba. Videćemo koliko je Vučić zaista sposoban da napravi povoljne aranžmane za Srbiju, ozbiljno se zahuhtao sa radom

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Kako je ranije najavljeno, biće reči o unapređenju saradnje "dve zemlje" ..

Ova izjava neodoljivo podseca na "onomadasnju" izjavu Predsednika Skupstine Srbije koju je dao prilikom posete "visokog zvanicnika" iz GENOCIDNOG ENTITETA BiH tj. takozvane i privremene "RS" Srbiji nazvavsi "ENTITET" drzavom !
E bas tako vam izgleda i to "unapređenje saradnje dve zemlje": Rusije i "Ruske Gubernije" !
"Nas i Rusa 300 miliona" !

Crni

pre 11 godina

Nikome u Evropi ne smeta ekonomska saradnja sa Rusima, Nijemci, Austrija, Francuska. Njemacka je cak zajedno sa Rusima izgradila sjeverni tok gasovoda ispod mora. Jedino kod nas zuti simpatizeri koji ne mogu da prebole gubitak na izborma, nista ne mogu da napisu normalno osim da pljuju,niko da kaze sta bi to bilo bolje, nego samo Srbi i Rusi nisu dobri. A gospodin Canak iz prosle vlasti jos uvek kopa po blatnjavim rovovima, mora da nadje to obecano svjetlo na kraju tunela.

cool

pre 11 godina

odbraniće nas ruje kao što su nas do sada branili: rafalna paljba podrškama i izjavama, otvaranjem novih centara za vanredne situacije (čitaj: baze), prodajom zastarelog naoružanja i najnekvalitetnijih i najskupljih naftinih derivata u evropi i šire.

Radujko

pre 11 godina

Simpatizer sam DS, ali zelim da obavestim citaoce da je g. Vucic u Moskvu odleteo ekonomskom klasom, a ne avionom Vlade Srbije. To nikad nisam video od mojih DSovaca. G. Vucic mi ni najmanje nije simpatican, ali njegovo ponasanje moram (iako teska srca) da pohvalim. Ako stvarno uspe da se obracuna protiv korupcije u Srbiji, a ne samo da umesto starih dovede nove, mozda se i preobratim i to teska srca.

lady jane

pre 11 godina

Kakav mi to zajednički interes imamo sa rusima.Oni imaju interes da nas porobe i ponize, to je njihov interes, nikada, ali nikada, nam neće oprostiti 1948.
Long live Broz.

Duki

pre 11 godina

Ova poseta je veoma značajna za unapređenje saradnje sa Rusijom. Poseta Aleksandra Vučića i sastanak sa Dimitrijem Rogozinom, zamenikom ruskog premijera zaduženim za odbrambenu industriju, značiće mnogo u razvijanju saradnje u odbrani, a isto tako i svim drugim oblastima.

Radujko

pre 11 godina

Simpatizer sam DS, ali zelim da obavestim citaoce da je g. Vucic u Moskvu odleteo ekonomskom klasom, a ne avionom Vlade Srbije. To nikad nisam video od mojih DSovaca. G. Vucic mi ni najmanje nije simpatican, ali njegovo ponasanje moram (iako teska srca) da pohvalim. Ako stvarno uspe da se obracuna protiv korupcije u Srbiji, a ne samo da umesto starih dovede nove, mozda se i preobratim i to teska srca.

cool

pre 11 godina

odbraniće nas ruje kao što su nas do sada branili: rafalna paljba podrškama i izjavama, otvaranjem novih centara za vanredne situacije (čitaj: baze), prodajom zastarelog naoružanja i najnekvalitetnijih i najskupljih naftinih derivata u evropi i šire.

Zagrepčanin

pre 11 godina

Njena vojna oprema je nenadmasna, a posevno se istice sistem protivvazdusne odbrane, koji onemocava da Rusiju bilo ko napadne iz vazduha.
(Djordje, 22. avgust 2012 15:08)
---
He, he ova rusofilija u Srbiji nikako da presuši. Na Wikileaksu su se pojavile NATO analize o stanju u ruskoj vojsci, njihov je zaključak da je ruska vojska slaba i nikakva: problem su dotrajalost naoružanja i nikakva ulaganja. Još od početka 80-tih i slabljenja gospodarstva pa sve do dolaska Putina na vlast u ruskoj je vojsci vladala opća katastrofa.

Trenutačno novci i nisu toliki problem jer su ruski planovi ambiciozni već odljev mozgova u privatni sektor i nemogućnost kvalitetne proizvodnje i modernih proizvodnih pogona koji bi zadovoljili potražnju. A drugo je golemi zapovjedni aparat i loše obučena ročna vojska. Već godinama najavljuju smanjenje zapovjednog kadra, ali su otpori preveliki.

Malo je modernog naoružanja, premalo.. ako se modernizacija nastavi po planu tek tamo 2016., 2017. moglo bi se govorit o ozbiljnijm pomacima.
Po nekim ruskim izvorima polovica MIg 29 i Su 27 koji čine kičmu avijacije - nisu u ispravnom stanju... itd, mornarica je još gora, jedini nosač aviona na remontu, ostalo u bože sačuvaj stanju, čast iznimkama. Zbog neispravnosti nuklearne podmornice Kursk 118 mornara je poginulo jer su ruske vlasti odbijale zapadnu pomoć.

Čak je i Medvedev prije dvije godine kad je bio predsjednik Rusije, zamijenio svoj predsjednički avion Tupoljev s avionom francuske proizvodnje.

Pera Detlić

pre 11 godina

Molim svoje sunarodnike Srbe da se ne pale nego da prionu na svoje poslove ako su zaposleni, a ako nisu onda da počiste svoju kuću i oko kuće. Treba zaraditi za s-300 i s-400. Hvala na pažnji! ;-)

lady jane

pre 11 godina

Kakav mi to zajednički interes imamo sa rusima.Oni imaju interes da nas porobe i ponize, to je njihov interes, nikada, ali nikada, nam neće oprostiti 1948.
Long live Broz.

jole

pre 11 godina

Duki,mogli su iz stranke da smisle nesto pametnije pa da saljes taj komentar
gde god stignes.
Ti komentari su toliko providni da je smesno skoro kao kanal do Egejskog mora i investicije od 100 milijardi

Copy paste

pre 11 godina

neverovatni su ovi ex SRS sad SNS komentatori. Sve bre ko da je proslo skolu u Severnoj Koreji a magistriralo u Kini.
Aman ljudi prestanite da velicate ovog ili onog. To sto je isao nista ne znaci da je nesto uradio. I predhodni su svasta obilazili i pricali a na kraju mucak. Tako ce i sa ovima da bude. On je jos u zalosti sto nije uzeo 30 posto javnih preduzeca u Beogradu. A tugu leci u Moskvi.
Zapamtite svi vi koji vicete Rusija a niste bili tamo , ziveli , radili ili radili za njih . Zapamtite jednom za svagda njih zabole za nas . Vecina Rusa i nema pojma gde smo mi na karti . Da bi im objasnio moras da spomenes zadnje ratovanje ex Yu pa skontaju. Briga ih jednom recju za njih smo kao i svaki drugi klijent ako ima intere radice ako nemaju cao.

Dragan

pre 11 godina

Ko je stariji zna kako je izgledala istocna Evropa za vreme ruske okupacije!
(Srbija nikad Rusija, 22. avgust 2012 14:08)
---

Mi mladji znamo kako izgleda americka okupacije, Kosova, Bosne, Iraka, Avganistana...

jadni vi

pre 11 godina

Vas aktiviste SNS treba zaliti.Postali ste gori od sekte, koliko ste istrenirani a potpisujem da 2/3 vas nema pojma o naoruzanju kao ni sam vas lider Vucic.Pa kad je toliko bitna poseta sto ga nije primio ministar u njegovom rangu, nego njegov pomocnik.

Crni

pre 11 godina

Nikome u Evropi ne smeta ekonomska saradnja sa Rusima, Nijemci, Austrija, Francuska. Njemacka je cak zajedno sa Rusima izgradila sjeverni tok gasovoda ispod mora. Jedino kod nas zuti simpatizeri koji ne mogu da prebole gubitak na izborma, nista ne mogu da napisu normalno osim da pljuju,niko da kaze sta bi to bilo bolje, nego samo Srbi i Rusi nisu dobri. A gospodin Canak iz prosle vlasti jos uvek kopa po blatnjavim rovovima, mora da nadje to obecano svjetlo na kraju tunela.

Duki

pre 11 godina

Ova poseta je veoma značajna za unapređenje saradnje sa Rusijom. Poseta Aleksandra Vučića i sastanak sa Dimitrijem Rogozinom, zamenikom ruskog premijera zaduženim za odbrambenu industriju, značiće mnogo u razvijanju saradnje u odbrani, a isto tako i svim drugim oblastima.

Miki

pre 11 godina

Treba raditi na obnovi nase vojske koju je prethodni ministar unistio i snazenju veza sa Rusijom, tako da je jako bitan ovaj Vucicev odlazak u Moskvu.

Nightmare

pre 11 godina

Sve ove zemlje istocne Europe, poput Poljske, Ceske, Slovacke, Istocne Nemacke, Madjarske, Rumunije, Bugarske, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore su glupe pa su se po cenu zivota oslobodile ruskog uticaja, samo je nasa vlast pametna pa pravi dilove sa onima od kojih su svi pobegli.
Cenu svega toga platice generacije koje sada nose pelene. Srecom ja i moji ce mo to posmatrati sa bezbedne udaljenosti.
Oni koji ostajete, setite se ovoga kada budete nosili (ruske) gas-maske

Munja

pre 11 godina

Eto nama ruja na široka vrata i necemo(a htecemo) da ih se otarasimo decenijama. Videcete. Još će nas koristiti kao svoj mali satelit za prljavu rabotu kukala nam majka. Živi bili pa videli.

hehe

pre 11 godina

hehe... i mene.
samo, dosta su stereotipni. placaju ih izgleda samo po komadu, a ne i za umjetnicki dojam. a najbolji su ovi koji salju seriju komentara minut za minutom... dajte, bre, aktivisti SNS, ajd pravite malo vece razmake izmedju komentara, msm stvarno je providno.

Uvek me slatko nasmeju komentari ovih SNS aktivista. Viva lemings!!!!
(ewan, 22. avgust 2012 18:19)

Vlada N. Sad

pre 11 godina

Dok su nas ono idioti NATO bombardovali, Rusi su nam slali veterane da nam dižu moral i pevali nam Podmoskovske večeri", umesto da su nam poslali dva tri za tadašnje vreme odlična SS sistema. Oni gore pomenuti sigurno nebi toliko šenlučili i terorisali nedužan narod. Ah, da... primećujem da je novi ministar za kratko vreme postao stručnjak za vojnu industriju i tehnologiju. Očekujem da će nam brača Rusi uvaliti neki krš a mi ćemo misliti da možemo vladati svemirom. Nama jedino dragi Bog može da pomogne. Pozdrav iz Vojvodine

wolly

pre 11 godina

Rusi su nas milion puta izdali ali su nam makar pola miliona puta pomogli. Imaju viška kapitala, energentne, vojnu tehniku koja nam treba. Videćemo koliko je Vučić zaista sposoban da napravi povoljne aranžmane za Srbiju, ozbiljno se zahuhtao sa radom

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Kako je ranije najavljeno, biće reči o unapređenju saradnje "dve zemlje" ..

Ova izjava neodoljivo podseca na "onomadasnju" izjavu Predsednika Skupstine Srbije koju je dao prilikom posete "visokog zvanicnika" iz GENOCIDNOG ENTITETA BiH tj. takozvane i privremene "RS" Srbiji nazvavsi "ENTITET" drzavom !
E bas tako vam izgleda i to "unapređenje saradnje dve zemlje": Rusije i "Ruske Gubernije" !
"Nas i Rusa 300 miliona" !

Pikac

pre 11 godina

Tek kada vidimo rezulate ove posete tj. koji su ugovori potpisani i šta mi zaista imamo od toga moći ću da pohvalim ili iskiritikujem do tada ništa. Ali opet čini mi se da je Vučić dobro radi svoj posao, ima u svakom slučaju energije i pameti. I Vučiću, nama ne trebaju Migovi nego PVO sistemi od Rusije, S-300 i S-400 e ako nas Rusi vole neka se sad pokažu.

Cuvaj se.......

pre 11 godina

Ako zagusti i neko napadne Rusiju eto nas da je bratski branimo. Ima svi da izginemo za "majcicu" Rusiju.A oni nas ostavise na cedilu.Pobegose sa pristinskog aerodroma dok si reko piksla.I iz crnog mora tada krenuo ruski izvidjac ka jadranu. Putuje i jos nije stigao
A ovi poklonici licnosti sto pisu slavopojke o Vucicu i Rusiji nisu ziveli u bivsoj Jugoslaviji. Da li je neko tada nesto ruznoo Titu mogao da kaze

Coa

pre 11 godina

Dajte ljudi, ubacite malo ljudskog u komentarima, ovako delujete kao roboti. Bravo za našeg predsednika, on je najbolje što nam se desilo u poslednje vreme ili gosn Vučić ima sjajne poteze... Deluje kao, ja napisati kako Vučić fantastično raditi, ja misliti...
Izgleda smešno, svaki put se slatko nasmejem :)
Nemoj se ljutiti, ja se malo šaliti, ali stvarno smešno izgledati, ja se mnogo smejati. :)

Летећи човек

pre 11 godina

Једина права шанса за развој Србије, па и у области војске, лежи у блиској и тесној сарадњи са Русијом чија наменска индустрија нема премца у свету.

Evroslav

pre 11 godina

Ma kakvi rusi, poludili smo skroz. Imacemo vozove na turbo dizel dok hrvati i bosanci budu imali na struju.

Amerika je sila bila i ostace. A mi si kunemo u neke ruse, koji salju svoju dijecu u ameriku na skolovanje. Naravno samo najmocniji i najbogatiji rusi ovo rade.

1%

pre 11 godina

Aleksandar Vučić kaže da je na sastanku u Moskvi dogovreno da se već od ponedeljka prave planovi o saradnji Srbije i Rusije u oblasti namenske industrije.

Ovako izgleda izvestaj sa sluzbenog puta kad se nista posebno ne uradi na istom.
Da se ne zavaravamo, i da stisamo malo stranacku napetost...kad odes negde i pocnu razgovori o nekom poslu, uvek su vrata otvorena..sve dok ne dodje do konkretnih pitnja i problema...cena, pare, sirovine, plasman..itd..itd...Lepo je Vucic rekao " da se pocinju da prave planovi.."..to moze da potraje, a moze da se zaleti i za cetiri godine kad ce biti novi redovni izbori ( a verovatno ce biti pre toga ).
Bez obzira na sve sto se prica o Sutanovcu, u njegovom mandatu je napravljeno preko 760mil $ izvoza i poslova za namensku industriju, a mozda i vise, mada je kriza u Libiji poremetila i vecu cifru.
Zato gospodo, ukljucite razum, i stisajte strasti...Zar je moguce da mislite da je Vucic izmislio nesto novo sto niko drugi nije radio ili pokusao??? Mozda jeste, ali vi to niste hteli da slusate, ili u to vreme niste bili partijski sluzbenici...

Željko

pre 11 godina

Rusi su najveći neprijazelji srpskog naroda, oni nas ugnjetavaju vijekovima. Nas najveći prijatelj je EU, USA, NATO i nase komsije u okruženju. Dakle, idemo složno, protiv najmrskije kolonijalne sile na svijetu Rusije. Vidjeli ste sta Rusi preko svojih saveznika Francuza, Italijana, Engleza... uradise Libiji, sta rade Siriji a tek se spremaju da zauvijek zbrisu Iran sa lica zemlje. Oni samo zbunjuju Srbe svojim nepriznavanjem Kosova i dovode Srbe u zabludu zvanu "jaka Srbija", zato moramo da se suprostavimo najvećoj posasti 20-21 vijeka zvanoj Rusija i ubice miliona ljudi sirom svijeta Vladimira Vladimiriviča Putina. Aj živeli!!

klosar84

pre 11 godina

Ministar Šutanovac - 760 miliona USD izvoza namenske industrije

Vojvoda Vučić - 0 dinara izvoza namenske industrije, cela nacija čeka da "dogovori" nešto. Do tad se mlati prazna slama i plaćaju komentari na b92.

Aleksandar Todorović

pre 11 godina

Na mene i moju porodicu nije Rusija bacala bombe, i osiromašeni Uranijum, od kojeg nam petina Srbije ima cancer, nego NATO pakt. Šta sad treba da volim NATO pakt, koji je sejao smrt po Iraku zbog nafte? Ko je pobedio vermaht u II svetskom ratu? Da nije možda Amerika? Ili je to možda učinila Rusija, odnosno Sovjetski Savez? Možda bi ovde neki voleli da je vermaht pobedio, ili se možda varam? Uvek sam bio prozapadno orjentisan, ceo život sam želeo kapitalizam, ali posle NATO bombardovanja, su mi se otvorile oči, a isto tako posle krize Evra, jer je sve u EU podređeno Nemačkoj.

Branko

pre 11 godina

(Vlada N. Sad, 22. avgust 2012 20:28)
Amerika nam je omogućila da neposredno degustiramo proizvode njihove vojne industrije. Hajde što napraviše štetu od oko 100 milijardi dolara ali zašto nam baciše osiromašeni uranijum koji će nam ostati dok bude Sveta i veka?

slovenac

pre 11 godina

Stvarno vam je RAM nikakav! Znate samo tko vas je bombardoval, zašto ste bili u stvari malo potreseni, nitko ni reći! Samo se držite majčice Rusije, slušajte onog Konfuzina, kupujte ruski krš za ono malo para koje još imate, školstvo i zdravstvo - pa i ne treba vama više, sve će Rusija da da!:)) Boga mi, iako sam agnostik, samo još malo ovakve politike, pa nestalo Srbske države! Star sam, ali za 150 godina vas više neće biti, ako tako produžite!

Cudo je da uopste i imamo drzavu!

pre 11 godina

@ Oni bar nisu ucestvovali ``99 - e.
(.,., 22. avgust 2012 19:56)

Ucestvovali su prijatelju nego sta nego da jesu. Gledali su kako nam se sprema bombardovanje par godina i nista nisu preduzeli.
Jel' su nas zastitili , jel' su nas branili? Ja se ne secam... to mi je skoro jednako odvratno kao ovi sto su nas bombardovali. A znas ko je najvise bacao bombe? Turski Nato avioni. Ali niko ne spominje turke koji su nas pre toga 6 vekova tlacili. Samo ste se rusofili okacili na Amere.
Da smo se lepo dogovorili sa Amerima 1990. Kosovo bi bilo u Srbiji. Ali mali CeGevara Milosevic je vazda prkosio svetskim silama... i eto batina kad zavitlavas jaceg.

Erida

pre 11 godina

Definitivno dobra stvar...polako je sve pocelo da se otpetljava...Konacno ce svet da vidi da i Srbija moze biti drzava kada ima dobre ljude da je vode!

LJUDI OTVORITE OCI KONACNO!

pre 11 godina

Znam da vam Vucic i Nikolic dobro mažu preko istih.Sta mislite ste ce oni da urade od te price sa Rusima?Ajde se zapitajte:sta je to sto Srbija moze da ponudi Rusiji a sto Rusija vec nema?Opanke,Prasice,Mleko,Paradajz,Zastava automobile,ORUžJE???? Ljudi,Rusiji treba Nemacka = koja im kupuje prirodni gas,a koja im prodaje skupe tehnoloski najnaprednije automobile Audi,BMW,Mercedes, koja im prodaje tehnologiju u industriji.Rusiji treba Kina,jeftina roba i usluge.A sta Srbija mozda da ponudi od ovoga,nista.Cak nemamo ni more kao Crnogorci ili Hrvati.Samo par nekakvih (a la NIS )dilova iz kojih ce DEBELE masne dolarske procente izvuci NIKOLIC I VUCIC.I samo ce se to i desiti.I samo se o tome radi!Kosovo je izgubljeno i RUSI nam ga nece povratiti.Jer da su hteli ne bismo ga na onaj nacin ni izgubili.U Rusiji vlada duboka korupcija tako da ni mi od njih ne mozemo nista pametno da naucimo.Sta da naucis od nekoga ko se ponasa identicno kao i ti??Oni jesu ogromna i mocna zemlja zahvaljujuci velicini,prirodnim bogatstvima i vojnoj sili. A mi nismo ni jedno ni drugo ni trece.. JEDINO tesna SARADNJA SA ZAPADNOM EVROPOM nas cini jakima.Zasto?Zato sto Srbija pripada Evropi,ko ne zna-nek pogleda mapu sveta.Onako kako je bilo izmedju dva svetska rata, kada je SRBIJA bila jaka i cenjena po svojoj HRABROSTI i pravednosti, postenju i radu. Ovo rusofilsko POLTRONSTVO i zamajavanje ovog iscrpljenog naroda su gluposti koje sam i ocekivao od Radikala jer su po tome poznati jos od 1991.

goca

pre 11 godina

Nadamo se pozitivnom ishodu ovih razgovora.Rusija je nudila kredite pod povoljnijim uslovima bivšoj vlasti i stvarno mi nije jasno zbog čega se bivša vlast zaduživala na zapadu.jedino ako ne postoji neki lični interes...

samo polako

pre 11 godina

Kupi neki TENK Vucicu, predhodna Vlada ih svela sa 2000 na 200.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Sector, 22. avgust 2012 20:15)

Jel' , pametnjakovicu, a sta ce tebi ( nama ) 2000tenkova??? Trose 100L/100km...pa ko ima para da se razbacuje. Jel ti trebaju toliki tenkovi da napadas ili da se branis? A koga bi ti napao,ili od koga bi se branio?
Ajde prosvetli nas sa tog androida...

Zagrepčanin

pre 11 godina

@MidnighT,

NATO-va analiza ruskih oružanih snaga je stručna i objektivna. Da je rusko oružje dotrajalo i da je ruska vojska daleko ispod zapadnih standarda jasno je i u nezavisnim ruskim medijima. Izvještaj ruskog vojnog tužitelja govori o mučenjima mladih vojnika u vojsci, konzumiranju votke, povećanju broja ubojstava u vojsci u prvoj polovici ove godine za 50% u odnosu na lani i dvostrukom povećanju korupcije.

Taj je glavni vojni tužitelj rekao da svake godine korumpirani dužnosnici, nepošteni generali i pokvareni dobavljači ukradu petinu ukupnih sredstava namijenjenih vojnom sektoru. To u brojkama znači da se ukrade preko 10 milijardi dolara samo u vojsci.

Svatko tko je bio u Rusiji zna da je korupcija način života ondje. Transparency International Rusiju je postavio na 154. mjesto od 178 zemalja po indeksu percepcije korupcije.

Branko

pre 11 godina

"Pobegose sa pristinskog aerodroma dok si reko piksla.I iz crnog mora tada krenuo ruski izvidjac ka jadranu."
Hajde da se prisetimo kako je stvarno bilo. Predsednik RF je bio Jeljcin, notorni alkoholičar koga su Amerikanci doveli na vlast posle Gorbačova (dobitnika Nobelove nagradae) koji je rasturio SSSR i dozvolio da se sruši "Berlinski zid" bez ikakve kompenzacije. Amerikanci su naredili Jeljcinu da povuče svoju vojsku uz kompenzaciju od 3 milijarde dolara. Znači ovde se ne radi o Rusima i Rusiji već se radi o "ljudima" koje je "Zapad" instalirao u Rusiji poput Lenjina.

Pikec

pre 11 godina

Sve pohvale za Vucica! Vec u prvih mesec dana njegovog mandata je pokazao da zaista ima energiju i predan je poslu koji obavlja. Nadam njegovom uspehu u unapredjenju interesa Srbije i rusije.

Geom

pre 11 godina

Ovaj naprednjak što po ceo dan piše komentare pod drugim ženskim imenom izgleda prvi put čuo da je neko od naših zvaničnika bio u Rusiji.

prisecanje

pre 11 godina

@Branko

Hajde da se malo jos BOLJE prisetimo kako je stvarno bilo.
1991. godine je KGB organizovao puc protiv Gorbacova. Putin je u to vreme bio potpukovnik u KGB-u i pred taj puc je napustio KGB, upravo zbog toga sto je bio protiv puca. Ostala je zabelezena njegova izjava: "cim je puc krenuo, bilo mi je jasno na cijoj sam strani". Citava njegova uzlazna politicka karijera je zasnovana na lojalnosti prema Jeljcinu i upravo zahvaljuci njemu je i napredovao. Ako je Jeljcin bio spijun CIA-e onda je Putin bio to isto jer je bio njegon pulen. 1999. u vreme bombardovanja Srbije Putin je bio sef mocnog FSB-a (naslednice KGB-a) i vodio savet bezbednosti ruske federacije, a zatim i premijer Rusije. Pametnom dosta.

1%

pre 11 godina

(.,., 22. avgust 2012 20:45)

Molim te procitaj ponovo ovo sto si napisao, pa objasni...kakva kasarna, kakvi tenkovi...U kom veku zivis? Sta ce ti tenkovi i kasarna??? Ja sam sluzio JNA, verovatno pre nego sto si se ti i rodio, i dobro se secam te sile vojske, sa hiljdama tenkova, regrutovanom stajacom vojskom..i...i...sta sad? Cemu su ti tenkovi sluzili sve te godine? Da kazemo da smo bili Evropska vojna sila?
Ako ti je lepse u Svedskoj idi u Svedsku..ali za tebe je vise Rusija..pretpostavljam..
Tebi bode oci 760mil$. Sto ti ne bode oci ministar vojni koji nije sluzio vojsku. Jesi ti sluzio?Ako jesi, sto te to ne zulja..zasto niste isti. Ako nisi sluzio, onda mogu da te shvatim. Ali verovatno vas povezuje ista stvar..partijska knjizica. Ja nemam ni jednu, niti sam je imao ( cak ni Saveza Komunista).Mozda za tu ministarsku fotelju i nije presudno sluzenje vojnog roka, ali Vucic bi mogao da objasni zasto nije sluzio vojni rok do 1997, kada je napunio 27god.

riddler

pre 11 godina

"(Aleksandar Todorović, 22. avgust 2012 20:47) "

A jel bi nam objasnio zašto su te bombardovali? Zašto su pokrenuli toliku silu na tebe?
Zašto ne na Rumuniju, bednija je od nas, a ima naftu?
I kako da od tog kancera od koga boluje "petina" ne obole oni koji su taj "uranijum" nosili do nas?
I odakle ti podatak da 20% Srbije boluje od kancera? Od alkohola boluje, to znam, u Rusiji i više, ali jel vam taj podatak od Vjerice Radete?
Smarate sa tim "rusofilstvom" koje čak nije ni rusofilstvo, već propratni efekat manijakalne paranoje.

Vaske

pre 11 godina

Ovaj covek pozitivno iznenadjuje svakim danom, nadam se da ce izdejstvovati neki fin aranzman ili izvoz naseg oruzja. Bilo bi fino kad bi osvezio i avio flotu!

Djordje

pre 11 godina

Ovaj susret ima veci znacaj nego sto se mozda na prvi pogled cini, buduci da je Rusija neprikosnovena u oblasti odbrane. Njena vojna oprema je nenadmasna, a posevno se istice sistem protivvazdusne odbrane, koji onemocava da Rusiju bilo ko napadne iz vazduha. U pogledu odbrane, ne postoji bolji partner od Rusiji i jako je dobro sto je Vucic vec sada, na samom pocetku svog mandata, uspeo da ostvari susret na ovako viskom nivou.

lepotica

pre 11 godina

Tako to radi pravi ministar odbrane...sve planski i disciplinovano i usput predstavljeno narodu...pogledaj sutaovac gde si gresio...dok si bio ministar odbrane vise si se bavio gradjevinskim radovima...strasno.

dusan

pre 11 godina

Al su pristalice zutog preduzeca naostreni.Pustite ljude da rade svoj posao.Vi ste imali vlast 12 godina vidim dokle smo dogurali.Molim redakciju da objave moj komentar unapred hvala.

Toma NE nikolic

pre 11 godina

Kad su Rusi dosli da nas oslobode 45 mom dedi sajdžiji doneli u radnju veliki zidni sat i tražili da od njega napravi 25 ručnih.Pošto nije prihvatio odneli mu sve iz radnje.Bojim se da su isti kao i onda ustvati znam.

TURBO TORNADO

pre 11 godina

@ ewan

"Uvek me slatko nasmeju komentari ovih SNS aktivista. Viva lemings!!!! "

I mene uvek nasmeju ovakvi plitkoumni komentari DS aktivista. Viva lupetandis !!!

kaiser

pre 11 godina

"Kupi neki TENK Vucicu, predhodna Vlada ih svela sa 2000 na 200.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Sector, 22. avgust 2012 20:15) "

Ma lažu te, svi su na broju, nego druga deca sakrila od tebe da bi ti plakao...

Daće ti vaspitačica sutra svih 2000, ja sam joj rekao da ih da samo tebi i nikome više.

Brm brm brrrrrm

Bane M

pre 11 godina

Ovo je zaista velika prilika. Nasa namenska samo da pravi srafove za njihovo oruzje pa ce raditi punim kapacitetom, a ne sto se zna da rade kvalitetno sve. Vidim da se pominje i privredna saradnj sto moze zaista brzo da popravi stvari kod nas. Rusi imaju novac, otvoreno nam je trziste a imaju i volju da nam pomognu. Trebalo je samo da na celo drzave dodju ljudi koji to nece nipodastavati.

Beograd

pre 11 godina

Stvarno vam je RAM nikakav! Znate samo tko vas je bombardoval, zašto ste bili u stvari malo potreseni, nitko ni reći! Samo se držite majčice Rusije, slušajte onog Konfuzina, kupujte ruski krš za ono malo para koje još imate, školstvo i zdravstvo - pa i ne treba vama više, sve će Rusija da da!:)) Boga mi, iako sam agnostik, samo još malo ovakve politike, pa nestalo Srbske države! Star sam, ali za 150 godina vas više neće biti, ako tako produžite!
(slovenac, 22. avgust 2012 21:13)

---------------------------------------------------------------

Jel' ti krivo? :) Kazes "bili MALO potreseni od bombardovanja"? Dabogda i ti bio tako "malo potresen". :)

E sad stvarno, zasto bismo bili uz Rusiju se zna, al' ajde da cujem zasto bismo bili uz Ameriku? Sta su nam to ikada dobro ucinili, pomogli i slicno? Osim sto su nas bombardovali, dal' su nam ikada dali pare naprimer?

Inace, ako ovo pomogne da se otvori poneki pogon, i da se zaposli poneki radnik, pozdravljam!

Ljubomorna mladja braca Hrvati mogu da lupaju minuse do daske (al' dzaba :)

MidnighT

pre 11 godina

@Zagrebcanin:Takve iste analize je pravio i Hitler a pre njega Napolen pa su se malo zeznuli.Boj nebije svjetlo oruzije vec srce u junaka.

Zare

pre 11 godina

Tzv. "neulaženje Srbije ni u jedan vojni pakt" osim što je glupo direktno se kosi sa našim nastojanjem (na papiru) da udjemo u Eu. Nato PAKT će nas dočekati kao uslov za ulaženje u to budite sigurni. Voleo bih da Vučić donese što više dogovora o ekonomskoj saradnji makar i u vojnoj industriji ali nikako o bliskoj vojnoj saradnji jer nam to nikako ne treba. Bilo kakvo Rusko vojno instaliranje ovde proizvelo bi takve sankcije prema nama da bi smo za par meseci bili dva koplja iza Kube. Rusi bi sve to mirno gledali i vikali "izdržite samo" i na kraju bi smo bili samo moneta za potkosurivanje. Oni bi sa povukli u zamenu za neki sličan ustupak na nekom drugom delu sveta (jer tako to rade SILE) a posledice bi ostale trajne po nas. Izgleda da to ovde mnogi priželjkuju jer žele da narod uvuku u što veću bedu kako bi ga što lakše izrabljivali.. I na kraju, nepodnošljiv je idiotizam vezan za čuvene PVO sisteme S300-400.. Zapamtite, apsolutno, posedovanje tih sistema ne bi ništa promenilo u istoriji na ovim prostorima. Jedan PVO sistem ne čini celu vojsku. Jedino pravo SREDSTVO ODVRAĆANJA od eventualnog napada je nuklearna bojeva glava + posedovanje odgovarajuće rakete kao njenog nosača. Jasno vam je šta rade Iran i S. Koreja. Ni sama Rusija a ni Kina npr. ne bi mogle da se suprotstave nadmoći američke mornarice i avijacije i to je manje više poznato još od Arapsko-Izraelskog rata. Svakako da bi se ONI ozbiljnije suprotstavili ali mi sa ili bez "S" sistema šanse nikad imali nismo!!!

Milutin

pre 11 godina

Zaista je čudna ta demagogija: nije bitno što nas je NATO bombardovao, bitno da nam Rusi nisu (nikada) pomogli.
Bez ambicije da širokim narodnim masama objašnjavam kako smo mi to pobedili na Ceru i Kolubari u I sv. ratu i zašto je neprijatelja bilo 2 puta manje od predviđenog broja želim da dočaram stanje u kome je bila Rusija pod liberalima te žalosne 1999. Tokom vladavine Jeljcinovih liberala (koje je na vlasti održavala poznata PR agencija iz SAD, o čemu čak postoji i igrani film) na prostoru bivšeg SSSR je poginulo 300.000 etničkih Rusa. DAKLE, o čemu vi pričate?!? Rusija je bila u potpunom rasulu dok su američki ljudi vladali i tadašnju elitu u Moskvi je bolelo uvo za sopstveni narod a kamoli za neke tamo problematične Srbe koji se kače sa 1/3 planete (po populaciji) a 2/3 po GDP-u.
Uključite mozak i proučavajte malo.
(Goran, 22. avgust 2012 22:51)

----------------------------------------------------

Gorane, zamislite kad nas ima i koji znamo.
Ruska obavestajna sluzba drzala u saci sefa Austrougarske obavestajne sluzbe pukovnika Redla. Koji je planove napada na Srbiju predao njima, a Rusi prosledili Srbiji. I hopla, srpska vojska nadmocno pobedi zahvaljujuci ruskim obavestajcima.

Meni poginuo pradeda na Mackovom kamenu. I zbog njega mi ne pada na pamet da dozvolim da mi neko ispira mozak i da me ubedjuje da mi je Amerika prijatelj.

salajko72

pre 11 godina

krajnje je vreme da se sa rusijiom uspostave najbolji moguci odnosi,to je veliko trziste a ministar Vucic to dobro zna i nadam se da ce nam to doneti veliku korist

LJUBICA

pre 11 godina

Vreme je da neko ugovori posao za nase otpustene radnike ,a ne samo da daje subvencije u hiljadama evra za jedno radno mesto strancima.

tti

pre 11 godina

@Zagrepčanin: Pa, ne znam šta očekujete drugo da kažu NATO analize? Da hvale jedinog protivnika koji može da ih uništi za pola sata, kako je to pre par meseci izjavio jedan američki general?
Nevezano za to: Svaka zemlja bira odakle će nabavljati oružje, ali jedine dve realne opcije za kupovinu efikasnih i ozbiljnih sistema su ili SAD ili Rusija. Da li bi zapad prodavao oružje zemljama koje (još) nema pod svojom kontrolom? Koja druga opcija onda ostaje zemlji koja bi da bude nezavisna i samostalna? Uganda, Tajland, N. Zeland ili Rusija?

U krug...

pre 11 godina

Proizvodnja beskorisne gvozdjurije i zveckanje oruzjem. To je vec jednom upropastilo ovu zemlju. Sada hoce opet. Imaju pravo na to, jer ih je izabrao ovaj narod koji ima slabo pamcenje i jos slabije izvlacenje pouka.

Crni

pre 11 godina

Sta ovi zuti simpatizeri nista ne rade osim sto menjaju imena i pisu komentare ovde. Pa bilo to nekima pravo ili ne nova vlada je pocela da radi, ceslja banke hapsi kriminalce sve sto je ostalo od prosle vlasti, neki ne izlaze iz blatnjavih rovova jer se plase da ce istraga doci i do njih. A gospodi Vucic radi svoj posao, ako i ugovori neki poslic sa Rusima sto to treba nama da smeta, mi nemamo pare da kupujemo avione i tenkove, ali namenska industrija moze da prodaje, celi arapski svet koristi Rusko oruzje. I Sutanovac je prodavao preko Americkih firmi i oni su uzimali maslo a nama neka crkavica, tako da svi zaborave na velike cifre i zaradu. Najveci Najbolji kupci srpskog naoruzanja i vojne opreme u 2009. godini bili su Amerikanci ( citaj prepodavaci), a Srbija je najvise, oruzja, municije i delova za ratna oruđa uvozila iz Rusije i BiH. Tako se to radi, ako ne mozes sam moras da ugovaras sa jacima od sebe.Neznam zasto ovi stranacki govornici histerisu ovde, njima nista ne odgovara. Nova vlast je pocela odgovorno da radi i za pocetak je dosta, niko ne postavlja pitanje zasto je Sutanovac unistavao oruzje, zasto ono nije prodano ako je vec bio visak. Bivsi ministar vojni sada gradi stanove a za cije to pare, da ne spominjem kumovske veze sa Tadicem.
Vucicu samo radi, vreme je da se okrenemo sebi dosta je bilio ucjena.

milanili

pre 11 godina

Siguran sam da Vucic zna sta nama treba,siguran sam da zna da treba da modernizuje nas odmbrambeni sistem i siguran sam da ce uspeti da se dogovori sa Rogozinom.

.,.

pre 11 godina

1% gospodin koji hvali Sutanovca neka pogleda koliko je tenkova imala kasarna 4 april, pa onda komentarisite, napravio SUTANOVAC OD KASARNI STANOVE KAO DA SRBIJA NEMA PASNJAKE?!EJ OD KASARNI STANOVE! Zasto Svedska i jos dosta zemalja nisu u potpunosti profesionalizovale vojsku a?!

vladica

pre 11 godina

Za Aleksandra Todorovica:to ti je tipicno instant rusofilsko rezonovanje. Pre bih se okrenuo Indiji,jer i ona ima nuk bombe,a i nisu nas bombardovali...

Gligor

pre 11 godina

Tako brate, ne treba nama da kupujemo avione i kamione nego da vidimo mozemo li mi tu da se ukljucimo, radimo i zaradimo nesto. Imali smo tako jaku namensku industriju, nije valjda da tu nema nista sto bi Rusima moglo biti interesantno.
A za Vucica sve pohvale sto ne rasipa novce iz budzeta za svoj komfor.

ceca

pre 11 godina

Pomoć Rusije i njene odbrambene industrije Srbiji u današnjem vremenu je neophodna,znajući kapacitet i trenutno naoružanje naše vojske.jedina naša šansa je istok

Seele

pre 11 godina

Ozbiljno shvatanje obaveza podrazumeva i unapređenje dobrih odnosa sa međunarodnom zajednicom, posebno sa Rusijom. Proširenje saradnje dveju zemalja u oblasti odbrane, kao i u mnogim drugim oblastima je od zajedničkog interesa.

Goran

pre 11 godina

(Cudo je da uopste i imamo drzavu!, 22. avgust 2012 22:14)
Zaista je čudna ta demagogija: nije bitno što nas je NATO bombardovao, bitno da nam Rusi nisu (nikada) pomogli.
Bez ambicije da širokim narodnim masama objašnjavam kako smo mi to pobedili na Ceru i Kolubari u I sv. ratu i zašto je neprijatelja bilo 2 puta manje od predviđenog broja želim da dočaram stanje u kome je bila Rusija pod liberalima te žalosne 1999. Tokom vladavine Jeljcinovih liberala (koje je na vlasti održavala poznata PR agencija iz SAD, o čemu čak postoji i igrani film) na prostoru bivšeg SSSR je poginulo 300.000 etničkih Rusa. DAKLE, o čemu vi pričate?!? Rusija je bila u potpunom rasulu dok su američki ljudi vladali i tadašnju elitu u Moskvi je bolelo uvo za sopstveni narod a kamoli za neke tamo problematične Srbe koji se kače sa 1/3 planete (po populaciji) a 2/3 po GDP-u.
Uključite mozak i proučavajte malo.

pera kojot genije

pre 11 godina

@Radujko: jel uspeo tatu majstor da ti napravi neki tribal od šešeljevog portreta na ramenu? pa daj, i tebi se tresla ruka dok si pisao da si ds-ovac, priznaj sebi, nama ne moraš, nama je jasno :-P

PecaP

pre 11 godina

Slažem se da je ovo pozitivan korak ka saradnji sa namenskom idustrijom Rusije, što podrazumeva i ekonomski razvoj ali i podizanje na viši nivo privredne, kulturne i naučne saradnje.

Vlada

pre 11 godina

@(cool, 22. avgust 2012 09:04)
odbraniće nas ruje kao što su nas do sada branili: rafalna paljba podrškama i izjavama, otvaranjem novih centara za vanredne situacije (čitaj: baze), prodajom zastarelog naoružanja i najnekvalitetnijih i najskupljih naftinih derivata u evropi i šire.

Mislis zapadne zemlje i Amerika???

vladica

pre 11 godina

Za Dragana:pa koliko si ti mlad pa se secas americke okupacije Bosne,Iraka i Afganistana...A braca rusi su pre amera pokusali da okupiraju Afganistan,i toga se sigurno secas jer si mlad...Rambo III o tome govori...

Antic

pre 11 godina

da nas nisu bombardovali, još bi Sloba devastirao Srbiju.
(razmislite malo, 22. avgust 2012 22:56)

----------------------------------------------------------------------

Covece, koliko ova izjava zvuci bolesno. Otpilike kao: "da mi taj manijak nije ubio majku, nikada od mene ne bi napravio coveka".

Strasno.

Milan

pre 11 godina

Ma reci ti namaVucko kada ćete da uhapsite našeg eksperta Dinkica!?
Sve tvoje izjave su senzacionalne sa ciljem da uspalis one polupismene i nepismene koji se ne sećaju šta si juče izjavio....
Dakle ne želim da te slušam dok se lepo ne izjasnis po pitanju hapšenja Dinkića koji je po tvojim rečima jedan od glavnih kriminalaca.
Ah da, Tomislav je najaviio stotinu milijardi evra, želim da mi se objasni gde su te pare! Ajde bre koga ti lažes čoveče?!

Vojislav Šešelj

pre 11 godina

"(Radujko, 22. avgust 2012 09:50)"

Šta, i ti si me napustio i prešao u SNS???
Za druge sam to i očekivao, ali za tebe ne...

anticenzura

pre 11 godina

Koja komedija,pa sta mi mozemo da ponudimo jednoj od najacih sila u namenskoj industriji? Nista,mozemo samo od njih da kupujemo,ali za to para nemamo. Mada mozda nam daju kredu,pa se nakupujemo kod njih,pa kasnije polako vracamo...

Shoder lista

pre 11 godina

@ Al su pristalice zutog preduzeca naostreni.Pustite ljude da rade svoj posao.Vi ste imali vlast 12 godina vidim dokle smo dogurali.Molim redakciju da objave moj komentar unapred hvala.
(dusan, 22. avgust 2012 22:10)

Koji ljudi bre da rade, koji posao??? Koji ljudi?? Nikolic i Vucic koji su vladali 90-ih i unistili Srbiju uz SPS do zla boga! Ti ljudi sada da rade svoj posao? I sta je to unisteno u poslednjih 12 godina a da vec nije bilo pokradeno i unisteno i pare odnete na Kipar i jos neka egzoticna ostrva. Uzmi slike beograda iz 2000. i prosetaj se sada ulicama, parkovima i trgovima , mostovima i kroz granicu. Apsolutno je mnogo bolje i lepse nego sto je bilo. To sto svi hoce da im drzava udeli nesto bez rada, to je drugi problem, problem sindroma zvanog komunizam.

.,.

pre 11 godina

1% gospodin, imas na internetu snimak Sutanovca, pogledaj koga velica i hvali. NJegovih 760 miliona me ne zanima ni najmanje, mogu da zamislim gde ih trosi. Sutanovac je jednoj zeni u emisiji rekao, svi su videli sta, to ministar odbrane? Kad izadje ruski ministar odbrane, ili neki zapadni sa ordenjem a ne u odelu

dogovor?

pre 11 godina

sta mi mozemo ravnopravno da dogovoramo kad nas ima manje od gradova kao sto su Moskva, London, Pariz, NY, Tokio, Peking..., da ne govorimo koliko puta su samo ovi gradovi bogatiji od cele nase drzave. cela nasa drzava bi mogla da radi samo za snabdevanje jednog od ovih gradova...

dragan

pre 11 godina

Zar ovi da rade dobro za Srbiju.Svi koji iole poznaju funkcionisanje nase namenske industrije znaju da smo 95% proizvda u zadnjih 50 godina izvozili na Bliski Istok ,Indiju,Cile Zapad uz AMIN ZAPADA.Isada ce on da promeni situaciju.Covece izbori su zavseni prestani vise sa populizmom,unistavas ljudima radna mesta.Tamo gde su stali pre 12 godina sada nastavljaju samo na drugi nacin.

Cudna kombinacija

pre 11 godina

Bio sam i u Americi neko vreme a bio sam i u Rusiji neko vreme.
Najkrace sto mogu da kazem je da mi se svidjaju Ruske zene a Americki muskarci !

Veliki Blek

pre 11 godina

Prvo, rec je osaradnji a ne o postajanju ruske gubernije kako to neki pisu. Srbija i da kolektivno zeli da bude ruska gubernija, Rusi je ne bi primili, jer guberniju treba finasirati, izdrzavati, a sto bi to radili sa Srbijom. Pre bi Kubu zeleli da potpuno kontrolisu i instaliraju tamo i baze i vojsku.Znaci kada je FIAT dosao u Kragujevac tada smo mi postali italijanska provincija, ili US Steel u Smederevo, tada smo bili amricka drzava. Kada prodamo rusima jabuke,tresnje,a kupimo naftu i gas i oni privatizuju NIS, tada smo Gubernija. A kada prodamo maline i jagode, Austrijancima i Nemcima, a kupimo automobile kamione, oni investiraju u neke firme i kupe gotove ceo bankarski sektor tada smo ok zemlja za investicije i veciti kandidat za kandidata. Saradnja je saradnja, ekonomija ekonomija,a ne neke gubernije provincije,drzave savezi.
Drugo, Rusi nam nisu pomogli 1999. jer su bili u raspadu. Pa njima je u Ceceniji besneo rat,imali su ko dsebe problem. Ekonomija u haosu, vlast pijana i nesposobna, navuceni na kredite sa zapada.
Rusija dans nije isto sto i SSSR. Ta Cesi, Poljaci, Madjari, Rumuni, Bugari, pobegli od Rusije nije tacan.SSSR je ta zemlje drzao pod vojnom i politickom kontrolom a dansnja Rusija zeli privrednu i privredno vojnu saradnju,ane okupaciju.
Trece nasa vojska(kao i cela JNA)je najvise zasnovana na ruskom oruziju. Avioni MIG 21,29,PVO sistemi,Neva,KUB, pesadijsko naoruzanja,tenk M84 i BPM uradjeni na osnovu ruskih licenci,radari.Potrebna nam je ta saradnja!

Sync

pre 11 godina

Kada procitam komentar koji picinje sa "glasao sam za ds, ali ovaj vucic pocinje da mi se svidja" momentalno iskljucujem komentare i restart komp

Nikad Rusofil

pre 11 godina

@ " Gorane, zamislite kad nas ima i koji znamo.
Ruska obavestajna sluzba drzala u saci sefa Austrougarske obavestajne sluzbe pukovnika Redla. Koji je planove napada na Srbiju predao njima, a Rusi prosledili Srbiji. I hopla, srpska vojska nadmocno pobedi zahvaljujuci ruskim obavestajcima.

Meni poginuo pradeda na Mackovom kamenu. I zbog njega mi ne pada na pamet da dozvolim da mi neko ispira mozak i da me ubedjuje da mi je Amerika prijatelj.
(Milutin, 22. avgust 2012 23:33) "

Moj pradeda je srecom preziveo Prvi Svetski Rat. Ali...
Oktobar 1944. i Beograd je oslobodjen. Rusi ulaze, sa njima Titovi partizani. Mom dedi oduzimaju sve, fabriku, alat, radnje, vozila, kucu. Maltretiraju ga iako je bio u NOB-u. Ostavljaju im samo jednu sobu u staroj kuci. Muske clanove babine familije odvode jer se prezivaju kao neki cetnicki zapovednik. Muski clanovi babine familije zverski ubijeni. Srbija postaje komunisticka. Clanovi SIV-a se voze u dedinom Fordu V8 , godinama dok ga nisu slupali. Babi dolaze godinama posle '44. skojevke iz UDBE i stavljaju noz pod grlo zbog prezimena. I zbog takvog "oslobodjenja" mi NIKO NIKADA nece isprati mozak da volim Ruse.

Lalo NS

pre 11 godina

NATO nas je bombardovao 99. a mi sada trebamoda uzimamo oruzje od njih i amerikanaca! Rusi su zakon!!! ZIVELA SRBIJA
(SERBON, 22. avgust 2012 22:07)
Apsolutno tačno. Nemačka nas je tri puta u dvadesetom veku napadala, i mi sad treba da vozimo nemačka kola. Koji je to auto bolji od Moskviča? Živela Srbija, idem da se švrtjkam s fitju.

doboj

pre 11 godina

Ajde pogledajte zivot i standard gradana u drzavama kojima je rusija prijatelj ili kojima je nekad bila prijatel i usporedite ga sa zivotom u zapadnim zemljama gdje bi vecina vas dala sve da moze zivit.

Viktor

pre 11 godina

@Nikad Rusofil, 23. avgust 2012 00:37

Izvini, ali to bi bilo kao da kazes da je Jugoslavija bila srpska, a njome vladao Josip Broz a Srbija podeljena na 3 dela i jos uvek placamo to vreme.

Zemlja koje se grozis se zvala Sovjetski Savez, a glavni baja je bio jedan Gruzin, a ne Rus, poznatiji kao Staljin, a nasledio ga Ukrajinac, Hruscov.

Da si pitao svog dedu za predratne "bele" Ruse u Srbiji, dobio bi malo bolje informacije o tome koliko su nam "stete" naneli.

Pogledaj pola reprezentativnih zgrada u Beogradu, koje cine Beograd koliko toliko evropskim gradom, pa se zahvali Rusima: Nikoli Krasnovu, Valeriju Stasevskom ili Vasiliju Fjodorovicu Baumgartenu.

bajo

pre 11 godina

Otisao tamo po misljenje pa kad dodje ovde sad ce on nama kao da objasnjava kako performans pusenje rajota u crkvi nije sloboda izrazavanja. A agresini i molitvi predani retrogradni elementi se bune a to naravno ne bi smeli, odnosno cim to smeju to je jasan znak da je neki rezim diktatorski, ma sta diktatorski i drzavotvoran (uh izlete mi psovka ali nema veze neka se zna). Jedino sto je jos enigma kako bombardovati da bi postali napredni i milosrdniji jer izgleda da su nedemokraticni i mnooogo prgavi pa mogu da vrate pa ce onda prosveceni da budu bas prosveceni sto opet samo po sebi nije dobro, ali kanda ta enigma ostaje za dalje. E vucicu vucicu i sta sad, ti mislis da mozes nas da prevaris majku ti boziju, pa mi sve znamo i to unapred, izgleda si zaboravio da je nase najjace oruzje uvezbana a pritom i prosvecena elita tumaca stvarnosti koja je uvek budna.

Miki

pre 11 godina

Ruska obavestajna sluzba drzala u saci sefa Austrougarske obavestajne sluzbe pukovnika Redla. Koji je planove napada na Srbiju predao njima, a Rusi prosledili Srbiji. I hopla, srpska vojska nadmocno pobedi zahvaljujuci ruskim obavestajcima.

Meni poginuo pradeda na Mackovom kamenu. I zbog njega mi ne pada na pamet da dozvolim da mi neko ispira mozak i da me ubedjuje da mi je Amerika prijatelj.
(Milutin, 22. avgust 2012 23:33)

I hopla, pogibe u ratu Milutinov pradeda i većina ljudi njegovih godina, posle rata više nije postojala država pod imenom Srbija, a Milutin to naziva pobedom...

lorimer

pre 11 godina

" Nova vlast je pocela odgovorno da radi i za pocetak je dosta, niko ne postavlja pitanje zasto je Sutanovac unistavao oruzje, zasto ono nije prodano ako je vec bio visak. Bivsi ministar vojni sada gradi stanove a za cije to pare, da ne spominjem kumovske veze sa Tadicem.
Vucicu samo radi, vreme je da se okrenemo sebi dosta je bilio ucjena.
(Crni, 22. avgust 2012 23:27) "

xD

Nemoj više molim te, ubih se od smeha. I ostavi se toga, droga je zlo :)

bajo

pre 11 godina

Hocu i ja u prvu srbiju slobodoumnih, obrazovanih i nadasve vrednih ljudi, necu da budem okovan u granicama svoga uma hocu novu politiku, evo trudim se! Pevam danke deutschland. Koristim umne reci - devastacija, lobotomija, sumska. Necu da se obrazujem nego cu da se informisem i to uvek na pravom mestu. Hocu da izvrcem cinjenice koristeci efektne parole. Hocu da budem kulturan bar kao i nasi susjedi. Moralna pravila nisu ona koja vaze za sve jednako. Pusicu i rajot ako treba. Uf za sada toliko, znam drugovi da nije dovoljno ali trudicu se i dalje. Znam znam nije lako evaluirati.

brojke ne lazu

pre 11 godina

Izgleda da ovi Rusofili ovde ne znaju da se na Internetu da sve proveriti, crno na belo. Pogledajte sastav ruskog parlamenta u vreme bombardovanja Srbije (posto ovde neki tvrde da su Rusijom tada vladali nekakvi zapadni liberali ?!? Tri najjace partije su bile sve protivnici zapada: 1. komunisticka partija Zjuganova za 157 mesta, 2. Putinova "nas dom Rusija" sa 55 mesta i 3. LDPR Zirinovskog sa 51 mestom
http://ru.wikipedia.org/wiki/Выборы_в_Государственную_думу_(1995)
(sledeci izbori su bili u decembru 1999. godine, nakon bombardovanja)
Ako nam ovakva ekipa nije tada u najgore moguce vreme pomogla, kako vi mislite da ce oni nama ikada u slicnoj situaciji bilo sta pomoci ???
Zapadnjaci nam sigurno nisu braca, ali Rusi jos manje. Gledajmo svoja posla, sa svima mozemo jednako da saradjujemo, na osnovu realnih cinjenica, a ne legendi i bajki.

Seele

pre 11 godina

Raduje me što je zapostavljena saradnja sa Rusijom konačno počela i to već na prvom koraku veoma uspešno. Rusija je pokazala spremnost da pomogne novoj vladi. Vrlo brzo otpočinje čvrsta saradnja u oblasti odbrambene industrije. Pospešiće se proizvodnja u namenskoj industriji i samim tim će se zaposliti veliki broj ljudi. Po svemu sudeći ovo je veoma koristan susret kojim će započeti razvoj Srbije.

Tiemie

pre 11 godina

Saradnja u svim oblastima sa Rusijom je jako korisna za nas. Vidimo već uspehe na prvim koracima. Uspostavljanje uslova za rad naše namenske industrije i zajednički izlazak na inostrano tržište mogu pospešiti oblast naše odbrambene industrije i doneti mnoga radna mesta. Odličan početak!

bajo

pre 11 godina

STA, jos ima srba koji nece da pevaju danke deutschland. Pa cak i hrvati koji su se hrabro protiv nas u drugom svetskom ratu borili i dali ogromne zrtve u narodnooslobodilackom pokretu vec odavno pevaju a ti srbi nece. Ma hans kakav staljingrad ti si sve pomesao valjda ja znam sta je istina. E sad ce ti srbi videti. ODOBRAVAM upotrebu druge faze operacije laufer. Sifra: nauciti srbe kako da uzivaju u mazohisticnoj samomrznji. Sva NVO orudja da se upotrebe. Ukljuciti u operaciju ceo region, da da kao nekad. Kako da li, pa naravno i NDH i velika albanija ALI NAJVISE SRBI SAMI, licni primer moj hans.

zoran

pre 11 godina

već jeučestvovao u ekipi koja nam je 99. navukla NATO iznad glava. Izgleda da će opet...Hmmm... Ne sviđa mi se ovo što rade.

lady jane

pre 11 godina

Kakav mi to zajednički interes imamo sa rusima.Oni imaju interes da nas porobe i ponize, to je njihov interes, nikada, ali nikada, nam neće oprostiti 1948.
Long live Broz.

Duki

pre 11 godina

Ova poseta je veoma značajna za unapređenje saradnje sa Rusijom. Poseta Aleksandra Vučića i sastanak sa Dimitrijem Rogozinom, zamenikom ruskog premijera zaduženim za odbrambenu industriju, značiće mnogo u razvijanju saradnje u odbrani, a isto tako i svim drugim oblastima.

Radujko

pre 11 godina

Simpatizer sam DS, ali zelim da obavestim citaoce da je g. Vucic u Moskvu odleteo ekonomskom klasom, a ne avionom Vlade Srbije. To nikad nisam video od mojih DSovaca. G. Vucic mi ni najmanje nije simpatican, ali njegovo ponasanje moram (iako teska srca) da pohvalim. Ako stvarno uspe da se obracuna protiv korupcije u Srbiji, a ne samo da umesto starih dovede nove, mozda se i preobratim i to teska srca.

cool

pre 11 godina

odbraniće nas ruje kao što su nas do sada branili: rafalna paljba podrškama i izjavama, otvaranjem novih centara za vanredne situacije (čitaj: baze), prodajom zastarelog naoružanja i najnekvalitetnijih i najskupljih naftinih derivata u evropi i šire.

Miki

pre 11 godina

Treba raditi na obnovi nase vojske koju je prethodni ministar unistio i snazenju veza sa Rusijom, tako da je jako bitan ovaj Vucicev odlazak u Moskvu.

Zagrepčanin

pre 11 godina

Njena vojna oprema je nenadmasna, a posevno se istice sistem protivvazdusne odbrane, koji onemocava da Rusiju bilo ko napadne iz vazduha.
(Djordje, 22. avgust 2012 15:08)
---
He, he ova rusofilija u Srbiji nikako da presuši. Na Wikileaksu su se pojavile NATO analize o stanju u ruskoj vojsci, njihov je zaključak da je ruska vojska slaba i nikakva: problem su dotrajalost naoružanja i nikakva ulaganja. Još od početka 80-tih i slabljenja gospodarstva pa sve do dolaska Putina na vlast u ruskoj je vojsci vladala opća katastrofa.

Trenutačno novci i nisu toliki problem jer su ruski planovi ambiciozni već odljev mozgova u privatni sektor i nemogućnost kvalitetne proizvodnje i modernih proizvodnih pogona koji bi zadovoljili potražnju. A drugo je golemi zapovjedni aparat i loše obučena ročna vojska. Već godinama najavljuju smanjenje zapovjednog kadra, ali su otpori preveliki.

Malo je modernog naoružanja, premalo.. ako se modernizacija nastavi po planu tek tamo 2016., 2017. moglo bi se govorit o ozbiljnijm pomacima.
Po nekim ruskim izvorima polovica MIg 29 i Su 27 koji čine kičmu avijacije - nisu u ispravnom stanju... itd, mornarica je još gora, jedini nosač aviona na remontu, ostalo u bože sačuvaj stanju, čast iznimkama. Zbog neispravnosti nuklearne podmornice Kursk 118 mornara je poginulo jer su ruske vlasti odbijale zapadnu pomoć.

Čak je i Medvedev prije dvije godine kad je bio predsjednik Rusije, zamijenio svoj predsjednički avion Tupoljev s avionom francuske proizvodnje.

Летећи човек

pre 11 godina

Једина права шанса за развој Србије, па и у области војске, лежи у блиској и тесној сарадњи са Русијом чија наменска индустрија нема премца у свету.

wolly

pre 11 godina

Rusi su nas milion puta izdali ali su nam makar pola miliona puta pomogli. Imaju viška kapitala, energentne, vojnu tehniku koja nam treba. Videćemo koliko je Vučić zaista sposoban da napravi povoljne aranžmane za Srbiju, ozbiljno se zahuhtao sa radom

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Kako je ranije najavljeno, biće reči o unapređenju saradnje "dve zemlje" ..

Ova izjava neodoljivo podseca na "onomadasnju" izjavu Predsednika Skupstine Srbije koju je dao prilikom posete "visokog zvanicnika" iz GENOCIDNOG ENTITETA BiH tj. takozvane i privremene "RS" Srbiji nazvavsi "ENTITET" drzavom !
E bas tako vam izgleda i to "unapređenje saradnje dve zemlje": Rusije i "Ruske Gubernije" !
"Nas i Rusa 300 miliona" !

Vaske

pre 11 godina

Ovaj covek pozitivno iznenadjuje svakim danom, nadam se da ce izdejstvovati neki fin aranzman ili izvoz naseg oruzja. Bilo bi fino kad bi osvezio i avio flotu!

Pikec

pre 11 godina

Sve pohvale za Vucica! Vec u prvih mesec dana njegovog mandata je pokazao da zaista ima energiju i predan je poslu koji obavlja. Nadam njegovom uspehu u unapredjenju interesa Srbije i rusije.

Djordje

pre 11 godina

Ovaj susret ima veci znacaj nego sto se mozda na prvi pogled cini, buduci da je Rusija neprikosnovena u oblasti odbrane. Njena vojna oprema je nenadmasna, a posevno se istice sistem protivvazdusne odbrane, koji onemocava da Rusiju bilo ko napadne iz vazduha. U pogledu odbrane, ne postoji bolji partner od Rusiji i jako je dobro sto je Vucic vec sada, na samom pocetku svog mandata, uspeo da ostvari susret na ovako viskom nivou.

lepotica

pre 11 godina

Tako to radi pravi ministar odbrane...sve planski i disciplinovano i usput predstavljeno narodu...pogledaj sutaovac gde si gresio...dok si bio ministar odbrane vise si se bavio gradjevinskim radovima...strasno.

goca

pre 11 godina

Nadamo se pozitivnom ishodu ovih razgovora.Rusija je nudila kredite pod povoljnijim uslovima bivšoj vlasti i stvarno mi nije jasno zbog čega se bivša vlast zaduživala na zapadu.jedino ako ne postoji neki lični interes...

milanili

pre 11 godina

Siguran sam da Vucic zna sta nama treba,siguran sam da zna da treba da modernizuje nas odmbrambeni sistem i siguran sam da ce uspeti da se dogovori sa Rogozinom.

Dragan

pre 11 godina

Ko je stariji zna kako je izgledala istocna Evropa za vreme ruske okupacije!
(Srbija nikad Rusija, 22. avgust 2012 14:08)
---

Mi mladji znamo kako izgleda americka okupacije, Kosova, Bosne, Iraka, Avganistana...

Željko

pre 11 godina

Rusi su najveći neprijazelji srpskog naroda, oni nas ugnjetavaju vijekovima. Nas najveći prijatelj je EU, USA, NATO i nase komsije u okruženju. Dakle, idemo složno, protiv najmrskije kolonijalne sile na svijetu Rusije. Vidjeli ste sta Rusi preko svojih saveznika Francuza, Italijana, Engleza... uradise Libiji, sta rade Siriji a tek se spremaju da zauvijek zbrisu Iran sa lica zemlje. Oni samo zbunjuju Srbe svojim nepriznavanjem Kosova i dovode Srbe u zabludu zvanu "jaka Srbija", zato moramo da se suprostavimo najvećoj posasti 20-21 vijeka zvanoj Rusija i ubice miliona ljudi sirom svijeta Vladimira Vladimiriviča Putina. Aj živeli!!

salajko72

pre 11 godina

krajnje je vreme da se sa rusijiom uspostave najbolji moguci odnosi,to je veliko trziste a ministar Vucic to dobro zna i nadam se da ce nam to doneti veliku korist

TURBO TORNADO

pre 11 godina

@ ewan

"Uvek me slatko nasmeju komentari ovih SNS aktivista. Viva lemings!!!! "

I mene uvek nasmeju ovakvi plitkoumni komentari DS aktivista. Viva lupetandis !!!

Erida

pre 11 godina

Definitivno dobra stvar...polako je sve pocelo da se otpetljava...Konacno ce svet da vidi da i Srbija moze biti drzava kada ima dobre ljude da je vode!

Pikac

pre 11 godina

Tek kada vidimo rezulate ove posete tj. koji su ugovori potpisani i šta mi zaista imamo od toga moći ću da pohvalim ili iskiritikujem do tada ništa. Ali opet čini mi se da je Vučić dobro radi svoj posao, ima u svakom slučaju energije i pameti. I Vučiću, nama ne trebaju Migovi nego PVO sistemi od Rusije, S-300 i S-400 e ako nas Rusi vole neka se sad pokažu.

Seele

pre 11 godina

Ozbiljno shvatanje obaveza podrazumeva i unapređenje dobrih odnosa sa međunarodnom zajednicom, posebno sa Rusijom. Proširenje saradnje dveju zemalja u oblasti odbrane, kao i u mnogim drugim oblastima je od zajedničkog interesa.

Crni

pre 11 godina

Nikome u Evropi ne smeta ekonomska saradnja sa Rusima, Nijemci, Austrija, Francuska. Njemacka je cak zajedno sa Rusima izgradila sjeverni tok gasovoda ispod mora. Jedino kod nas zuti simpatizeri koji ne mogu da prebole gubitak na izborma, nista ne mogu da napisu normalno osim da pljuju,niko da kaze sta bi to bilo bolje, nego samo Srbi i Rusi nisu dobri. A gospodin Canak iz prosle vlasti jos uvek kopa po blatnjavim rovovima, mora da nadje to obecano svjetlo na kraju tunela.

klosar84

pre 11 godina

Ministar Šutanovac - 760 miliona USD izvoza namenske industrije

Vojvoda Vučić - 0 dinara izvoza namenske industrije, cela nacija čeka da "dogovori" nešto. Do tad se mlati prazna slama i plaćaju komentari na b92.

slovenac

pre 11 godina

Stvarno vam je RAM nikakav! Znate samo tko vas je bombardoval, zašto ste bili u stvari malo potreseni, nitko ni reći! Samo se držite majčice Rusije, slušajte onog Konfuzina, kupujte ruski krš za ono malo para koje još imate, školstvo i zdravstvo - pa i ne treba vama više, sve će Rusija da da!:)) Boga mi, iako sam agnostik, samo još malo ovakve politike, pa nestalo Srbske države! Star sam, ali za 150 godina vas više neće biti, ako tako produžite!

Nightmare

pre 11 godina

Sve ove zemlje istocne Europe, poput Poljske, Ceske, Slovacke, Istocne Nemacke, Madjarske, Rumunije, Bugarske, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore su glupe pa su se po cenu zivota oslobodile ruskog uticaja, samo je nasa vlast pametna pa pravi dilove sa onima od kojih su svi pobegli.
Cenu svega toga platice generacije koje sada nose pelene. Srecom ja i moji ce mo to posmatrati sa bezbedne udaljenosti.
Oni koji ostajete, setite se ovoga kada budete nosili (ruske) gas-maske

Copy paste

pre 11 godina

neverovatni su ovi ex SRS sad SNS komentatori. Sve bre ko da je proslo skolu u Severnoj Koreji a magistriralo u Kini.
Aman ljudi prestanite da velicate ovog ili onog. To sto je isao nista ne znaci da je nesto uradio. I predhodni su svasta obilazili i pricali a na kraju mucak. Tako ce i sa ovima da bude. On je jos u zalosti sto nije uzeo 30 posto javnih preduzeca u Beogradu. A tugu leci u Moskvi.
Zapamtite svi vi koji vicete Rusija a niste bili tamo , ziveli , radili ili radili za njih . Zapamtite jednom za svagda njih zabole za nas . Vecina Rusa i nema pojma gde smo mi na karti . Da bi im objasnio moras da spomenes zadnje ratovanje ex Yu pa skontaju. Briga ih jednom recju za njih smo kao i svaki drugi klijent ako ima intere radice ako nemaju cao.

Aleksandar Todorović

pre 11 godina

Na mene i moju porodicu nije Rusija bacala bombe, i osiromašeni Uranijum, od kojeg nam petina Srbije ima cancer, nego NATO pakt. Šta sad treba da volim NATO pakt, koji je sejao smrt po Iraku zbog nafte? Ko je pobedio vermaht u II svetskom ratu? Da nije možda Amerika? Ili je to možda učinila Rusija, odnosno Sovjetski Savez? Možda bi ovde neki voleli da je vermaht pobedio, ili se možda varam? Uvek sam bio prozapadno orjentisan, ceo život sam želeo kapitalizam, ali posle NATO bombardovanja, su mi se otvorile oči, a isto tako posle krize Evra, jer je sve u EU podređeno Nemačkoj.

Bane M

pre 11 godina

Ovo je zaista velika prilika. Nasa namenska samo da pravi srafove za njihovo oruzje pa ce raditi punim kapacitetom, a ne sto se zna da rade kvalitetno sve. Vidim da se pominje i privredna saradnj sto moze zaista brzo da popravi stvari kod nas. Rusi imaju novac, otvoreno nam je trziste a imaju i volju da nam pomognu. Trebalo je samo da na celo drzave dodju ljudi koji to nece nipodastavati.

LJUDI OTVORITE OCI KONACNO!

pre 11 godina

Znam da vam Vucic i Nikolic dobro mažu preko istih.Sta mislite ste ce oni da urade od te price sa Rusima?Ajde se zapitajte:sta je to sto Srbija moze da ponudi Rusiji a sto Rusija vec nema?Opanke,Prasice,Mleko,Paradajz,Zastava automobile,ORUžJE???? Ljudi,Rusiji treba Nemacka = koja im kupuje prirodni gas,a koja im prodaje skupe tehnoloski najnaprednije automobile Audi,BMW,Mercedes, koja im prodaje tehnologiju u industriji.Rusiji treba Kina,jeftina roba i usluge.A sta Srbija mozda da ponudi od ovoga,nista.Cak nemamo ni more kao Crnogorci ili Hrvati.Samo par nekakvih (a la NIS )dilova iz kojih ce DEBELE masne dolarske procente izvuci NIKOLIC I VUCIC.I samo ce se to i desiti.I samo se o tome radi!Kosovo je izgubljeno i RUSI nam ga nece povratiti.Jer da su hteli ne bismo ga na onaj nacin ni izgubili.U Rusiji vlada duboka korupcija tako da ni mi od njih ne mozemo nista pametno da naucimo.Sta da naucis od nekoga ko se ponasa identicno kao i ti??Oni jesu ogromna i mocna zemlja zahvaljujuci velicini,prirodnim bogatstvima i vojnoj sili. A mi nismo ni jedno ni drugo ni trece.. JEDINO tesna SARADNJA SA ZAPADNOM EVROPOM nas cini jakima.Zasto?Zato sto Srbija pripada Evropi,ko ne zna-nek pogleda mapu sveta.Onako kako je bilo izmedju dva svetska rata, kada je SRBIJA bila jaka i cenjena po svojoj HRABROSTI i pravednosti, postenju i radu. Ovo rusofilsko POLTRONSTVO i zamajavanje ovog iscrpljenog naroda su gluposti koje sam i ocekivao od Radikala jer su po tome poznati jos od 1991.

Vlada N. Sad

pre 11 godina

Dok su nas ono idioti NATO bombardovali, Rusi su nam slali veterane da nam dižu moral i pevali nam Podmoskovske večeri", umesto da su nam poslali dva tri za tadašnje vreme odlična SS sistema. Oni gore pomenuti sigurno nebi toliko šenlučili i terorisali nedužan narod. Ah, da... primećujem da je novi ministar za kratko vreme postao stručnjak za vojnu industriju i tehnologiju. Očekujem da će nam brača Rusi uvaliti neki krš a mi ćemo misliti da možemo vladati svemirom. Nama jedino dragi Bog može da pomogne. Pozdrav iz Vojvodine

Zagrepčanin

pre 11 godina

@MidnighT,

NATO-va analiza ruskih oružanih snaga je stručna i objektivna. Da je rusko oružje dotrajalo i da je ruska vojska daleko ispod zapadnih standarda jasno je i u nezavisnim ruskim medijima. Izvještaj ruskog vojnog tužitelja govori o mučenjima mladih vojnika u vojsci, konzumiranju votke, povećanju broja ubojstava u vojsci u prvoj polovici ove godine za 50% u odnosu na lani i dvostrukom povećanju korupcije.

Taj je glavni vojni tužitelj rekao da svake godine korumpirani dužnosnici, nepošteni generali i pokvareni dobavljači ukradu petinu ukupnih sredstava namijenjenih vojnom sektoru. To u brojkama znači da se ukrade preko 10 milijardi dolara samo u vojsci.

Svatko tko je bio u Rusiji zna da je korupcija način života ondje. Transparency International Rusiju je postavio na 154. mjesto od 178 zemalja po indeksu percepcije korupcije.

jadni vi

pre 11 godina

Vas aktiviste SNS treba zaliti.Postali ste gori od sekte, koliko ste istrenirani a potpisujem da 2/3 vas nema pojma o naoruzanju kao ni sam vas lider Vucic.Pa kad je toliko bitna poseta sto ga nije primio ministar u njegovom rangu, nego njegov pomocnik.

Evroslav

pre 11 godina

Ma kakvi rusi, poludili smo skroz. Imacemo vozove na turbo dizel dok hrvati i bosanci budu imali na struju.

Amerika je sila bila i ostace. A mi si kunemo u neke ruse, koji salju svoju dijecu u ameriku na skolovanje. Naravno samo najmocniji i najbogatiji rusi ovo rade.

MidnighT

pre 11 godina

@Zagrebcanin:Takve iste analize je pravio i Hitler a pre njega Napolen pa su se malo zeznuli.Boj nebije svjetlo oruzije vec srce u junaka.

Branko

pre 11 godina

"Pobegose sa pristinskog aerodroma dok si reko piksla.I iz crnog mora tada krenuo ruski izvidjac ka jadranu."
Hajde da se prisetimo kako je stvarno bilo. Predsednik RF je bio Jeljcin, notorni alkoholičar koga su Amerikanci doveli na vlast posle Gorbačova (dobitnika Nobelove nagradae) koji je rasturio SSSR i dozvolio da se sruši "Berlinski zid" bez ikakve kompenzacije. Amerikanci su naredili Jeljcinu da povuče svoju vojsku uz kompenzaciju od 3 milijarde dolara. Znači ovde se ne radi o Rusima i Rusiji već se radi o "ljudima" koje je "Zapad" instalirao u Rusiji poput Lenjina.

riddler

pre 11 godina

"(Aleksandar Todorović, 22. avgust 2012 20:47) "

A jel bi nam objasnio zašto su te bombardovali? Zašto su pokrenuli toliku silu na tebe?
Zašto ne na Rumuniju, bednija je od nas, a ima naftu?
I kako da od tog kancera od koga boluje "petina" ne obole oni koji su taj "uranijum" nosili do nas?
I odakle ti podatak da 20% Srbije boluje od kancera? Od alkohola boluje, to znam, u Rusiji i više, ali jel vam taj podatak od Vjerice Radete?
Smarate sa tim "rusofilstvom" koje čak nije ni rusofilstvo, već propratni efekat manijakalne paranoje.

Shoder lista

pre 11 godina

@ Al su pristalice zutog preduzeca naostreni.Pustite ljude da rade svoj posao.Vi ste imali vlast 12 godina vidim dokle smo dogurali.Molim redakciju da objave moj komentar unapred hvala.
(dusan, 22. avgust 2012 22:10)

Koji ljudi bre da rade, koji posao??? Koji ljudi?? Nikolic i Vucic koji su vladali 90-ih i unistili Srbiju uz SPS do zla boga! Ti ljudi sada da rade svoj posao? I sta je to unisteno u poslednjih 12 godina a da vec nije bilo pokradeno i unisteno i pare odnete na Kipar i jos neka egzoticna ostrva. Uzmi slike beograda iz 2000. i prosetaj se sada ulicama, parkovima i trgovima , mostovima i kroz granicu. Apsolutno je mnogo bolje i lepse nego sto je bilo. To sto svi hoce da im drzava udeli nesto bez rada, to je drugi problem, problem sindroma zvanog komunizam.

samo polako

pre 11 godina

Kupi neki TENK Vucicu, predhodna Vlada ih svela sa 2000 na 200.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Sector, 22. avgust 2012 20:15)

Jel' , pametnjakovicu, a sta ce tebi ( nama ) 2000tenkova??? Trose 100L/100km...pa ko ima para da se razbacuje. Jel ti trebaju toliki tenkovi da napadas ili da se branis? A koga bi ti napao,ili od koga bi se branio?
Ajde prosvetli nas sa tog androida...

dusan

pre 11 godina

Al su pristalice zutog preduzeca naostreni.Pustite ljude da rade svoj posao.Vi ste imali vlast 12 godina vidim dokle smo dogurali.Molim redakciju da objave moj komentar unapred hvala.

hehe

pre 11 godina

hehe... i mene.
samo, dosta su stereotipni. placaju ih izgleda samo po komadu, a ne i za umjetnicki dojam. a najbolji su ovi koji salju seriju komentara minut za minutom... dajte, bre, aktivisti SNS, ajd pravite malo vece razmake izmedju komentara, msm stvarno je providno.

Uvek me slatko nasmeju komentari ovih SNS aktivista. Viva lemings!!!!
(ewan, 22. avgust 2012 18:19)

Munja

pre 11 godina

Eto nama ruja na široka vrata i necemo(a htecemo) da ih se otarasimo decenijama. Videcete. Još će nas koristiti kao svoj mali satelit za prljavu rabotu kukala nam majka. Živi bili pa videli.

.,.

pre 11 godina

1% gospodin koji hvali Sutanovca neka pogleda koliko je tenkova imala kasarna 4 april, pa onda komentarisite, napravio SUTANOVAC OD KASARNI STANOVE KAO DA SRBIJA NEMA PASNJAKE?!EJ OD KASARNI STANOVE! Zasto Svedska i jos dosta zemalja nisu u potpunosti profesionalizovale vojsku a?!

Cuvaj se.......

pre 11 godina

Ako zagusti i neko napadne Rusiju eto nas da je bratski branimo. Ima svi da izginemo za "majcicu" Rusiju.A oni nas ostavise na cedilu.Pobegose sa pristinskog aerodroma dok si reko piksla.I iz crnog mora tada krenuo ruski izvidjac ka jadranu. Putuje i jos nije stigao
A ovi poklonici licnosti sto pisu slavopojke o Vucicu i Rusiji nisu ziveli u bivsoj Jugoslaviji. Da li je neko tada nesto ruznoo Titu mogao da kaze

Cudo je da uopste i imamo drzavu!

pre 11 godina

@ Oni bar nisu ucestvovali ``99 - e.
(.,., 22. avgust 2012 19:56)

Ucestvovali su prijatelju nego sta nego da jesu. Gledali su kako nam se sprema bombardovanje par godina i nista nisu preduzeli.
Jel' su nas zastitili , jel' su nas branili? Ja se ne secam... to mi je skoro jednako odvratno kao ovi sto su nas bombardovali. A znas ko je najvise bacao bombe? Turski Nato avioni. Ali niko ne spominje turke koji su nas pre toga 6 vekova tlacili. Samo ste se rusofili okacili na Amere.
Da smo se lepo dogovorili sa Amerima 1990. Kosovo bi bilo u Srbiji. Ali mali CeGevara Milosevic je vazda prkosio svetskim silama... i eto batina kad zavitlavas jaceg.

1%

pre 11 godina

Aleksandar Vučić kaže da je na sastanku u Moskvi dogovreno da se već od ponedeljka prave planovi o saradnji Srbije i Rusije u oblasti namenske industrije.

Ovako izgleda izvestaj sa sluzbenog puta kad se nista posebno ne uradi na istom.
Da se ne zavaravamo, i da stisamo malo stranacku napetost...kad odes negde i pocnu razgovori o nekom poslu, uvek su vrata otvorena..sve dok ne dodje do konkretnih pitnja i problema...cena, pare, sirovine, plasman..itd..itd...Lepo je Vucic rekao " da se pocinju da prave planovi.."..to moze da potraje, a moze da se zaleti i za cetiri godine kad ce biti novi redovni izbori ( a verovatno ce biti pre toga ).
Bez obzira na sve sto se prica o Sutanovcu, u njegovom mandatu je napravljeno preko 760mil $ izvoza i poslova za namensku industriju, a mozda i vise, mada je kriza u Libiji poremetila i vecu cifru.
Zato gospodo, ukljucite razum, i stisajte strasti...Zar je moguce da mislite da je Vucic izmislio nesto novo sto niko drugi nije radio ili pokusao??? Mozda jeste, ali vi to niste hteli da slusate, ili u to vreme niste bili partijski sluzbenici...

Zare

pre 11 godina

Tzv. "neulaženje Srbije ni u jedan vojni pakt" osim što je glupo direktno se kosi sa našim nastojanjem (na papiru) da udjemo u Eu. Nato PAKT će nas dočekati kao uslov za ulaženje u to budite sigurni. Voleo bih da Vučić donese što više dogovora o ekonomskoj saradnji makar i u vojnoj industriji ali nikako o bliskoj vojnoj saradnji jer nam to nikako ne treba. Bilo kakvo Rusko vojno instaliranje ovde proizvelo bi takve sankcije prema nama da bi smo za par meseci bili dva koplja iza Kube. Rusi bi sve to mirno gledali i vikali "izdržite samo" i na kraju bi smo bili samo moneta za potkosurivanje. Oni bi sa povukli u zamenu za neki sličan ustupak na nekom drugom delu sveta (jer tako to rade SILE) a posledice bi ostale trajne po nas. Izgleda da to ovde mnogi priželjkuju jer žele da narod uvuku u što veću bedu kako bi ga što lakše izrabljivali.. I na kraju, nepodnošljiv je idiotizam vezan za čuvene PVO sisteme S300-400.. Zapamtite, apsolutno, posedovanje tih sistema ne bi ništa promenilo u istoriji na ovim prostorima. Jedan PVO sistem ne čini celu vojsku. Jedino pravo SREDSTVO ODVRAĆANJA od eventualnog napada je nuklearna bojeva glava + posedovanje odgovarajuće rakete kao njenog nosača. Jasno vam je šta rade Iran i S. Koreja. Ni sama Rusija a ni Kina npr. ne bi mogle da se suprotstave nadmoći američke mornarice i avijacije i to je manje više poznato još od Arapsko-Izraelskog rata. Svakako da bi se ONI ozbiljnije suprotstavili ali mi sa ili bez "S" sistema šanse nikad imali nismo!!!

Gligor

pre 11 godina

Tako brate, ne treba nama da kupujemo avione i kamione nego da vidimo mozemo li mi tu da se ukljucimo, radimo i zaradimo nesto. Imali smo tako jaku namensku industriju, nije valjda da tu nema nista sto bi Rusima moglo biti interesantno.
A za Vucica sve pohvale sto ne rasipa novce iz budzeta za svoj komfor.

U krug...

pre 11 godina

Proizvodnja beskorisne gvozdjurije i zveckanje oruzjem. To je vec jednom upropastilo ovu zemlju. Sada hoce opet. Imaju pravo na to, jer ih je izabrao ovaj narod koji ima slabo pamcenje i jos slabije izvlacenje pouka.

Beograd

pre 11 godina

Stvarno vam je RAM nikakav! Znate samo tko vas je bombardoval, zašto ste bili u stvari malo potreseni, nitko ni reći! Samo se držite majčice Rusije, slušajte onog Konfuzina, kupujte ruski krš za ono malo para koje još imate, školstvo i zdravstvo - pa i ne treba vama više, sve će Rusija da da!:)) Boga mi, iako sam agnostik, samo još malo ovakve politike, pa nestalo Srbske države! Star sam, ali za 150 godina vas više neće biti, ako tako produžite!
(slovenac, 22. avgust 2012 21:13)

---------------------------------------------------------------

Jel' ti krivo? :) Kazes "bili MALO potreseni od bombardovanja"? Dabogda i ti bio tako "malo potresen". :)

E sad stvarno, zasto bismo bili uz Rusiju se zna, al' ajde da cujem zasto bismo bili uz Ameriku? Sta su nam to ikada dobro ucinili, pomogli i slicno? Osim sto su nas bombardovali, dal' su nam ikada dali pare naprimer?

Inace, ako ovo pomogne da se otvori poneki pogon, i da se zaposli poneki radnik, pozdravljam!

Ljubomorna mladja braca Hrvati mogu da lupaju minuse do daske (al' dzaba :)

PecaP

pre 11 godina

Slažem se da je ovo pozitivan korak ka saradnji sa namenskom idustrijom Rusije, što podrazumeva i ekonomski razvoj ali i podizanje na viši nivo privredne, kulturne i naučne saradnje.

Coa

pre 11 godina

Dajte ljudi, ubacite malo ljudskog u komentarima, ovako delujete kao roboti. Bravo za našeg predsednika, on je najbolje što nam se desilo u poslednje vreme ili gosn Vučić ima sjajne poteze... Deluje kao, ja napisati kako Vučić fantastično raditi, ja misliti...
Izgleda smešno, svaki put se slatko nasmejem :)
Nemoj se ljutiti, ja se malo šaliti, ali stvarno smešno izgledati, ja se mnogo smejati. :)

prisecanje

pre 11 godina

@Branko

Hajde da se malo jos BOLJE prisetimo kako je stvarno bilo.
1991. godine je KGB organizovao puc protiv Gorbacova. Putin je u to vreme bio potpukovnik u KGB-u i pred taj puc je napustio KGB, upravo zbog toga sto je bio protiv puca. Ostala je zabelezena njegova izjava: "cim je puc krenuo, bilo mi je jasno na cijoj sam strani". Citava njegova uzlazna politicka karijera je zasnovana na lojalnosti prema Jeljcinu i upravo zahvaljuci njemu je i napredovao. Ako je Jeljcin bio spijun CIA-e onda je Putin bio to isto jer je bio njegon pulen. 1999. u vreme bombardovanja Srbije Putin je bio sef mocnog FSB-a (naslednice KGB-a) i vodio savet bezbednosti ruske federacije, a zatim i premijer Rusije. Pametnom dosta.

Toma NE nikolic

pre 11 godina

Kad su Rusi dosli da nas oslobode 45 mom dedi sajdžiji doneli u radnju veliki zidni sat i tražili da od njega napravi 25 ručnih.Pošto nije prihvatio odneli mu sve iz radnje.Bojim se da su isti kao i onda ustvati znam.

kaiser

pre 11 godina

"Kupi neki TENK Vucicu, predhodna Vlada ih svela sa 2000 na 200.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Sector, 22. avgust 2012 20:15) "

Ma lažu te, svi su na broju, nego druga deca sakrila od tebe da bi ti plakao...

Daće ti vaspitačica sutra svih 2000, ja sam joj rekao da ih da samo tebi i nikome više.

Brm brm brrrrrm

dragan

pre 11 godina

Zar ovi da rade dobro za Srbiju.Svi koji iole poznaju funkcionisanje nase namenske industrije znaju da smo 95% proizvda u zadnjih 50 godina izvozili na Bliski Istok ,Indiju,Cile Zapad uz AMIN ZAPADA.Isada ce on da promeni situaciju.Covece izbori su zavseni prestani vise sa populizmom,unistavas ljudima radna mesta.Tamo gde su stali pre 12 godina sada nastavljaju samo na drugi nacin.

ceca

pre 11 godina

Pomoć Rusije i njene odbrambene industrije Srbiji u današnjem vremenu je neophodna,znajući kapacitet i trenutno naoružanje naše vojske.jedina naša šansa je istok

bajo

pre 11 godina

Otisao tamo po misljenje pa kad dodje ovde sad ce on nama kao da objasnjava kako performans pusenje rajota u crkvi nije sloboda izrazavanja. A agresini i molitvi predani retrogradni elementi se bune a to naravno ne bi smeli, odnosno cim to smeju to je jasan znak da je neki rezim diktatorski, ma sta diktatorski i drzavotvoran (uh izlete mi psovka ali nema veze neka se zna). Jedino sto je jos enigma kako bombardovati da bi postali napredni i milosrdniji jer izgleda da su nedemokraticni i mnooogo prgavi pa mogu da vrate pa ce onda prosveceni da budu bas prosveceni sto opet samo po sebi nije dobro, ali kanda ta enigma ostaje za dalje. E vucicu vucicu i sta sad, ti mislis da mozes nas da prevaris majku ti boziju, pa mi sve znamo i to unapred, izgleda si zaboravio da je nase najjace oruzje uvezbana a pritom i prosvecena elita tumaca stvarnosti koja je uvek budna.

jole

pre 11 godina

Duki,mogli su iz stranke da smisle nesto pametnije pa da saljes taj komentar
gde god stignes.
Ti komentari su toliko providni da je smesno skoro kao kanal do Egejskog mora i investicije od 100 milijardi

LJUBICA

pre 11 godina

Vreme je da neko ugovori posao za nase otpustene radnike ,a ne samo da daje subvencije u hiljadama evra za jedno radno mesto strancima.

Vlada

pre 11 godina

@(cool, 22. avgust 2012 09:04)
odbraniće nas ruje kao što su nas do sada branili: rafalna paljba podrškama i izjavama, otvaranjem novih centara za vanredne situacije (čitaj: baze), prodajom zastarelog naoružanja i najnekvalitetnijih i najskupljih naftinih derivata u evropi i šire.

Mislis zapadne zemlje i Amerika???

1%

pre 11 godina

(.,., 22. avgust 2012 20:45)

Molim te procitaj ponovo ovo sto si napisao, pa objasni...kakva kasarna, kakvi tenkovi...U kom veku zivis? Sta ce ti tenkovi i kasarna??? Ja sam sluzio JNA, verovatno pre nego sto si se ti i rodio, i dobro se secam te sile vojske, sa hiljdama tenkova, regrutovanom stajacom vojskom..i...i...sta sad? Cemu su ti tenkovi sluzili sve te godine? Da kazemo da smo bili Evropska vojna sila?
Ako ti je lepse u Svedskoj idi u Svedsku..ali za tebe je vise Rusija..pretpostavljam..
Tebi bode oci 760mil$. Sto ti ne bode oci ministar vojni koji nije sluzio vojsku. Jesi ti sluzio?Ako jesi, sto te to ne zulja..zasto niste isti. Ako nisi sluzio, onda mogu da te shvatim. Ali verovatno vas povezuje ista stvar..partijska knjizica. Ja nemam ni jednu, niti sam je imao ( cak ni Saveza Komunista).Mozda za tu ministarsku fotelju i nije presudno sluzenje vojnog roka, ali Vucic bi mogao da objasni zasto nije sluzio vojni rok do 1997, kada je napunio 27god.

Cudna kombinacija

pre 11 godina

Bio sam i u Americi neko vreme a bio sam i u Rusiji neko vreme.
Najkrace sto mogu da kazem je da mi se svidjaju Ruske zene a Americki muskarci !

Pera Detlić

pre 11 godina

Molim svoje sunarodnike Srbe da se ne pale nego da prionu na svoje poslove ako su zaposleni, a ako nisu onda da počiste svoju kuću i oko kuće. Treba zaraditi za s-300 i s-400. Hvala na pažnji! ;-)

Branko

pre 11 godina

(Vlada N. Sad, 22. avgust 2012 20:28)
Amerika nam je omogućila da neposredno degustiramo proizvode njihove vojne industrije. Hajde što napraviše štetu od oko 100 milijardi dolara ali zašto nam baciše osiromašeni uranijum koji će nam ostati dok bude Sveta i veka?

vladica

pre 11 godina

Za Aleksandra Todorovica:to ti je tipicno instant rusofilsko rezonovanje. Pre bih se okrenuo Indiji,jer i ona ima nuk bombe,a i nisu nas bombardovali...

Geom

pre 11 godina

Ovaj naprednjak što po ceo dan piše komentare pod drugim ženskim imenom izgleda prvi put čuo da je neko od naših zvaničnika bio u Rusiji.

anticenzura

pre 11 godina

Koja komedija,pa sta mi mozemo da ponudimo jednoj od najacih sila u namenskoj industriji? Nista,mozemo samo od njih da kupujemo,ali za to para nemamo. Mada mozda nam daju kredu,pa se nakupujemo kod njih,pa kasnije polako vracamo...

Crni

pre 11 godina

Sta ovi zuti simpatizeri nista ne rade osim sto menjaju imena i pisu komentare ovde. Pa bilo to nekima pravo ili ne nova vlada je pocela da radi, ceslja banke hapsi kriminalce sve sto je ostalo od prosle vlasti, neki ne izlaze iz blatnjavih rovova jer se plase da ce istraga doci i do njih. A gospodi Vucic radi svoj posao, ako i ugovori neki poslic sa Rusima sto to treba nama da smeta, mi nemamo pare da kupujemo avione i tenkove, ali namenska industrija moze da prodaje, celi arapski svet koristi Rusko oruzje. I Sutanovac je prodavao preko Americkih firmi i oni su uzimali maslo a nama neka crkavica, tako da svi zaborave na velike cifre i zaradu. Najveci Najbolji kupci srpskog naoruzanja i vojne opreme u 2009. godini bili su Amerikanci ( citaj prepodavaci), a Srbija je najvise, oruzja, municije i delova za ratna oruđa uvozila iz Rusije i BiH. Tako se to radi, ako ne mozes sam moras da ugovaras sa jacima od sebe.Neznam zasto ovi stranacki govornici histerisu ovde, njima nista ne odgovara. Nova vlast je pocela odgovorno da radi i za pocetak je dosta, niko ne postavlja pitanje zasto je Sutanovac unistavao oruzje, zasto ono nije prodano ako je vec bio visak. Bivsi ministar vojni sada gradi stanove a za cije to pare, da ne spominjem kumovske veze sa Tadicem.
Vucicu samo radi, vreme je da se okrenemo sebi dosta je bilio ucjena.

tti

pre 11 godina

@Zagrepčanin: Pa, ne znam šta očekujete drugo da kažu NATO analize? Da hvale jedinog protivnika koji može da ih uništi za pola sata, kako je to pre par meseci izjavio jedan američki general?
Nevezano za to: Svaka zemlja bira odakle će nabavljati oružje, ali jedine dve realne opcije za kupovinu efikasnih i ozbiljnih sistema su ili SAD ili Rusija. Da li bi zapad prodavao oružje zemljama koje (još) nema pod svojom kontrolom? Koja druga opcija onda ostaje zemlji koja bi da bude nezavisna i samostalna? Uganda, Tajland, N. Zeland ili Rusija?

pera kojot genije

pre 11 godina

@Radujko: jel uspeo tatu majstor da ti napravi neki tribal od šešeljevog portreta na ramenu? pa daj, i tebi se tresla ruka dok si pisao da si ds-ovac, priznaj sebi, nama ne moraš, nama je jasno :-P

.,.

pre 11 godina

1% gospodin, imas na internetu snimak Sutanovca, pogledaj koga velica i hvali. NJegovih 760 miliona me ne zanima ni najmanje, mogu da zamislim gde ih trosi. Sutanovac je jednoj zeni u emisiji rekao, svi su videli sta, to ministar odbrane? Kad izadje ruski ministar odbrane, ili neki zapadni sa ordenjem a ne u odelu

vladica

pre 11 godina

Za Dragana:pa koliko si ti mlad pa se secas americke okupacije Bosne,Iraka i Afganistana...A braca rusi su pre amera pokusali da okupiraju Afganistan,i toga se sigurno secas jer si mlad...Rambo III o tome govori...

Milan

pre 11 godina

Ma reci ti namaVucko kada ćete da uhapsite našeg eksperta Dinkica!?
Sve tvoje izjave su senzacionalne sa ciljem da uspalis one polupismene i nepismene koji se ne sećaju šta si juče izjavio....
Dakle ne želim da te slušam dok se lepo ne izjasnis po pitanju hapšenja Dinkića koji je po tvojim rečima jedan od glavnih kriminalaca.
Ah da, Tomislav je najaviio stotinu milijardi evra, želim da mi se objasni gde su te pare! Ajde bre koga ti lažes čoveče?!

Milutin

pre 11 godina

Zaista je čudna ta demagogija: nije bitno što nas je NATO bombardovao, bitno da nam Rusi nisu (nikada) pomogli.
Bez ambicije da širokim narodnim masama objašnjavam kako smo mi to pobedili na Ceru i Kolubari u I sv. ratu i zašto je neprijatelja bilo 2 puta manje od predviđenog broja želim da dočaram stanje u kome je bila Rusija pod liberalima te žalosne 1999. Tokom vladavine Jeljcinovih liberala (koje je na vlasti održavala poznata PR agencija iz SAD, o čemu čak postoji i igrani film) na prostoru bivšeg SSSR je poginulo 300.000 etničkih Rusa. DAKLE, o čemu vi pričate?!? Rusija je bila u potpunom rasulu dok su američki ljudi vladali i tadašnju elitu u Moskvi je bolelo uvo za sopstveni narod a kamoli za neke tamo problematične Srbe koji se kače sa 1/3 planete (po populaciji) a 2/3 po GDP-u.
Uključite mozak i proučavajte malo.
(Goran, 22. avgust 2012 22:51)

----------------------------------------------------

Gorane, zamislite kad nas ima i koji znamo.
Ruska obavestajna sluzba drzala u saci sefa Austrougarske obavestajne sluzbe pukovnika Redla. Koji je planove napada na Srbiju predao njima, a Rusi prosledili Srbiji. I hopla, srpska vojska nadmocno pobedi zahvaljujuci ruskim obavestajcima.

Meni poginuo pradeda na Mackovom kamenu. I zbog njega mi ne pada na pamet da dozvolim da mi neko ispira mozak i da me ubedjuje da mi je Amerika prijatelj.

Antic

pre 11 godina

da nas nisu bombardovali, još bi Sloba devastirao Srbiju.
(razmislite malo, 22. avgust 2012 22:56)

----------------------------------------------------------------------

Covece, koliko ova izjava zvuci bolesno. Otpilike kao: "da mi taj manijak nije ubio majku, nikada od mene ne bi napravio coveka".

Strasno.

Goran

pre 11 godina

(Cudo je da uopste i imamo drzavu!, 22. avgust 2012 22:14)
Zaista je čudna ta demagogija: nije bitno što nas je NATO bombardovao, bitno da nam Rusi nisu (nikada) pomogli.
Bez ambicije da širokim narodnim masama objašnjavam kako smo mi to pobedili na Ceru i Kolubari u I sv. ratu i zašto je neprijatelja bilo 2 puta manje od predviđenog broja želim da dočaram stanje u kome je bila Rusija pod liberalima te žalosne 1999. Tokom vladavine Jeljcinovih liberala (koje je na vlasti održavala poznata PR agencija iz SAD, o čemu čak postoji i igrani film) na prostoru bivšeg SSSR je poginulo 300.000 etničkih Rusa. DAKLE, o čemu vi pričate?!? Rusija je bila u potpunom rasulu dok su američki ljudi vladali i tadašnju elitu u Moskvi je bolelo uvo za sopstveni narod a kamoli za neke tamo problematične Srbe koji se kače sa 1/3 planete (po populaciji) a 2/3 po GDP-u.
Uključite mozak i proučavajte malo.

Vojislav Šešelj

pre 11 godina

"(Radujko, 22. avgust 2012 09:50)"

Šta, i ti si me napustio i prešao u SNS???
Za druge sam to i očekivao, ali za tebe ne...

dogovor?

pre 11 godina

sta mi mozemo ravnopravno da dogovoramo kad nas ima manje od gradova kao sto su Moskva, London, Pariz, NY, Tokio, Peking..., da ne govorimo koliko puta su samo ovi gradovi bogatiji od cele nase drzave. cela nasa drzava bi mogla da radi samo za snabdevanje jednog od ovih gradova...

doboj

pre 11 godina

Ajde pogledajte zivot i standard gradana u drzavama kojima je rusija prijatelj ili kojima je nekad bila prijatel i usporedite ga sa zivotom u zapadnim zemljama gdje bi vecina vas dala sve da moze zivit.

brojke ne lazu

pre 11 godina

Izgleda da ovi Rusofili ovde ne znaju da se na Internetu da sve proveriti, crno na belo. Pogledajte sastav ruskog parlamenta u vreme bombardovanja Srbije (posto ovde neki tvrde da su Rusijom tada vladali nekakvi zapadni liberali ?!? Tri najjace partije su bile sve protivnici zapada: 1. komunisticka partija Zjuganova za 157 mesta, 2. Putinova "nas dom Rusija" sa 55 mesta i 3. LDPR Zirinovskog sa 51 mestom
http://ru.wikipedia.org/wiki/Выборы_в_Государственную_думу_(1995)
(sledeci izbori su bili u decembru 1999. godine, nakon bombardovanja)
Ako nam ovakva ekipa nije tada u najgore moguce vreme pomogla, kako vi mislite da ce oni nama ikada u slicnoj situaciji bilo sta pomoci ???
Zapadnjaci nam sigurno nisu braca, ali Rusi jos manje. Gledajmo svoja posla, sa svima mozemo jednako da saradjujemo, na osnovu realnih cinjenica, a ne legendi i bajki.

Lalo NS

pre 11 godina

NATO nas je bombardovao 99. a mi sada trebamoda uzimamo oruzje od njih i amerikanaca! Rusi su zakon!!! ZIVELA SRBIJA
(SERBON, 22. avgust 2012 22:07)
Apsolutno tačno. Nemačka nas je tri puta u dvadesetom veku napadala, i mi sad treba da vozimo nemačka kola. Koji je to auto bolji od Moskviča? Živela Srbija, idem da se švrtjkam s fitju.

Sync

pre 11 godina

Kada procitam komentar koji picinje sa "glasao sam za ds, ali ovaj vucic pocinje da mi se svidja" momentalno iskljucujem komentare i restart komp

Miki

pre 11 godina

Ruska obavestajna sluzba drzala u saci sefa Austrougarske obavestajne sluzbe pukovnika Redla. Koji je planove napada na Srbiju predao njima, a Rusi prosledili Srbiji. I hopla, srpska vojska nadmocno pobedi zahvaljujuci ruskim obavestajcima.

Meni poginuo pradeda na Mackovom kamenu. I zbog njega mi ne pada na pamet da dozvolim da mi neko ispira mozak i da me ubedjuje da mi je Amerika prijatelj.
(Milutin, 22. avgust 2012 23:33)

I hopla, pogibe u ratu Milutinov pradeda i većina ljudi njegovih godina, posle rata više nije postojala država pod imenom Srbija, a Milutin to naziva pobedom...

Nikad Rusofil

pre 11 godina

@ " Gorane, zamislite kad nas ima i koji znamo.
Ruska obavestajna sluzba drzala u saci sefa Austrougarske obavestajne sluzbe pukovnika Redla. Koji je planove napada na Srbiju predao njima, a Rusi prosledili Srbiji. I hopla, srpska vojska nadmocno pobedi zahvaljujuci ruskim obavestajcima.

Meni poginuo pradeda na Mackovom kamenu. I zbog njega mi ne pada na pamet da dozvolim da mi neko ispira mozak i da me ubedjuje da mi je Amerika prijatelj.
(Milutin, 22. avgust 2012 23:33) "

Moj pradeda je srecom preziveo Prvi Svetski Rat. Ali...
Oktobar 1944. i Beograd je oslobodjen. Rusi ulaze, sa njima Titovi partizani. Mom dedi oduzimaju sve, fabriku, alat, radnje, vozila, kucu. Maltretiraju ga iako je bio u NOB-u. Ostavljaju im samo jednu sobu u staroj kuci. Muske clanove babine familije odvode jer se prezivaju kao neki cetnicki zapovednik. Muski clanovi babine familije zverski ubijeni. Srbija postaje komunisticka. Clanovi SIV-a se voze u dedinom Fordu V8 , godinama dok ga nisu slupali. Babi dolaze godinama posle '44. skojevke iz UDBE i stavljaju noz pod grlo zbog prezimena. I zbog takvog "oslobodjenja" mi NIKO NIKADA nece isprati mozak da volim Ruse.

lorimer

pre 11 godina

" Nova vlast je pocela odgovorno da radi i za pocetak je dosta, niko ne postavlja pitanje zasto je Sutanovac unistavao oruzje, zasto ono nije prodano ako je vec bio visak. Bivsi ministar vojni sada gradi stanove a za cije to pare, da ne spominjem kumovske veze sa Tadicem.
Vucicu samo radi, vreme je da se okrenemo sebi dosta je bilio ucjena.
(Crni, 22. avgust 2012 23:27) "

xD

Nemoj više molim te, ubih se od smeha. I ostavi se toga, droga je zlo :)

zoran

pre 11 godina

već jeučestvovao u ekipi koja nam je 99. navukla NATO iznad glava. Izgleda da će opet...Hmmm... Ne sviđa mi se ovo što rade.

Tiemie

pre 11 godina

Saradnja u svim oblastima sa Rusijom je jako korisna za nas. Vidimo već uspehe na prvim koracima. Uspostavljanje uslova za rad naše namenske industrije i zajednički izlazak na inostrano tržište mogu pospešiti oblast naše odbrambene industrije i doneti mnoga radna mesta. Odličan početak!

Veliki Blek

pre 11 godina

Prvo, rec je osaradnji a ne o postajanju ruske gubernije kako to neki pisu. Srbija i da kolektivno zeli da bude ruska gubernija, Rusi je ne bi primili, jer guberniju treba finasirati, izdrzavati, a sto bi to radili sa Srbijom. Pre bi Kubu zeleli da potpuno kontrolisu i instaliraju tamo i baze i vojsku.Znaci kada je FIAT dosao u Kragujevac tada smo mi postali italijanska provincija, ili US Steel u Smederevo, tada smo bili amricka drzava. Kada prodamo rusima jabuke,tresnje,a kupimo naftu i gas i oni privatizuju NIS, tada smo Gubernija. A kada prodamo maline i jagode, Austrijancima i Nemcima, a kupimo automobile kamione, oni investiraju u neke firme i kupe gotove ceo bankarski sektor tada smo ok zemlja za investicije i veciti kandidat za kandidata. Saradnja je saradnja, ekonomija ekonomija,a ne neke gubernije provincije,drzave savezi.
Drugo, Rusi nam nisu pomogli 1999. jer su bili u raspadu. Pa njima je u Ceceniji besneo rat,imali su ko dsebe problem. Ekonomija u haosu, vlast pijana i nesposobna, navuceni na kredite sa zapada.
Rusija dans nije isto sto i SSSR. Ta Cesi, Poljaci, Madjari, Rumuni, Bugari, pobegli od Rusije nije tacan.SSSR je ta zemlje drzao pod vojnom i politickom kontrolom a dansnja Rusija zeli privrednu i privredno vojnu saradnju,ane okupaciju.
Trece nasa vojska(kao i cela JNA)je najvise zasnovana na ruskom oruziju. Avioni MIG 21,29,PVO sistemi,Neva,KUB, pesadijsko naoruzanja,tenk M84 i BPM uradjeni na osnovu ruskih licenci,radari.Potrebna nam je ta saradnja!

Seele

pre 11 godina

Raduje me što je zapostavljena saradnja sa Rusijom konačno počela i to već na prvom koraku veoma uspešno. Rusija je pokazala spremnost da pomogne novoj vladi. Vrlo brzo otpočinje čvrsta saradnja u oblasti odbrambene industrije. Pospešiće se proizvodnja u namenskoj industriji i samim tim će se zaposliti veliki broj ljudi. Po svemu sudeći ovo je veoma koristan susret kojim će započeti razvoj Srbije.

Viktor

pre 11 godina

@Nikad Rusofil, 23. avgust 2012 00:37

Izvini, ali to bi bilo kao da kazes da je Jugoslavija bila srpska, a njome vladao Josip Broz a Srbija podeljena na 3 dela i jos uvek placamo to vreme.

Zemlja koje se grozis se zvala Sovjetski Savez, a glavni baja je bio jedan Gruzin, a ne Rus, poznatiji kao Staljin, a nasledio ga Ukrajinac, Hruscov.

Da si pitao svog dedu za predratne "bele" Ruse u Srbiji, dobio bi malo bolje informacije o tome koliko su nam "stete" naneli.

Pogledaj pola reprezentativnih zgrada u Beogradu, koje cine Beograd koliko toliko evropskim gradom, pa se zahvali Rusima: Nikoli Krasnovu, Valeriju Stasevskom ili Vasiliju Fjodorovicu Baumgartenu.

bajo

pre 11 godina

STA, jos ima srba koji nece da pevaju danke deutschland. Pa cak i hrvati koji su se hrabro protiv nas u drugom svetskom ratu borili i dali ogromne zrtve u narodnooslobodilackom pokretu vec odavno pevaju a ti srbi nece. Ma hans kakav staljingrad ti si sve pomesao valjda ja znam sta je istina. E sad ce ti srbi videti. ODOBRAVAM upotrebu druge faze operacije laufer. Sifra: nauciti srbe kako da uzivaju u mazohisticnoj samomrznji. Sva NVO orudja da se upotrebe. Ukljuciti u operaciju ceo region, da da kao nekad. Kako da li, pa naravno i NDH i velika albanija ALI NAJVISE SRBI SAMI, licni primer moj hans.

bajo

pre 11 godina

Hocu i ja u prvu srbiju slobodoumnih, obrazovanih i nadasve vrednih ljudi, necu da budem okovan u granicama svoga uma hocu novu politiku, evo trudim se! Pevam danke deutschland. Koristim umne reci - devastacija, lobotomija, sumska. Necu da se obrazujem nego cu da se informisem i to uvek na pravom mestu. Hocu da izvrcem cinjenice koristeci efektne parole. Hocu da budem kulturan bar kao i nasi susjedi. Moralna pravila nisu ona koja vaze za sve jednako. Pusicu i rajot ako treba. Uf za sada toliko, znam drugovi da nije dovoljno ali trudicu se i dalje. Znam znam nije lako evaluirati.