Utorak, 21.08.2012.

20:48

Vulin: Ne mogu kupovati ukradeno

Kancelarija Vlade Srbije za KiM podnela je Ustavnom sudu Srbije zahtev za ocenu ustavnosti svih privatizacija na celoj teritoriji Kosova, od 1999. do danas.

Izvor: Beta

Vulin: Ne mogu kupovati ukradeno IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

49 Komentari

Sortiraj po:

Bez_Cenzure

pre 11 godina

Tek ce se Srbija da plati PİO,deviznu stednju,ostale blokirane novce gradjana Kosova od 1991 do danas. Tuzba je predata,neka Srbija spremi dobre advokate za to.
(normalan, 22. avgust 2012 09:55)

Nema ništa od toga! Ako već vi prodajete imovinu Srbije zaboravite ikakvu odštetu od Srbije. Uostalom niti BiH niti Hrvatska nisu dobile nikakvu odštetu kao ni svi ostali od Ljubljanske banke. Prema tome nema nikakvog novca od Srbije. Da je sreće pa da je Kosovo još prije par godina preuzelo da plaća svoje dugove. Zasučite rukave i eto novca. Nema više Titinih fondova za nerazvijene. To što u Prištini nema novca nije problem Beograda.
Vezano za penzije Albanci ne mogu dobiti ni dinara jer nisu ni uplaćivali novac u penzioni fond. Ne ide to tako. Takođe Kosovo ne može podići nikakvu tužbu jer nije država! Srbija nije ni mogla uništiti privredu na Kosovu i Metohiji jer i prije sukoba tamo i nije bilo neke privrede. KiM je bilo ekonomski najzaostalije područje bivše SFRJ. Kada smo već kod tužbi zanimljivo je da Albanci nisu uopšte plaćali dažbine zadnjih par decenija. Kada bi EPS i Telekom pokrenuli tužbe protiv kosovskih Albanaca zbog neplaćanja tih dažbina mislim da oni ne bi ni pomislili o pokretanju ikakve tužbe protiv Srbije. Albanci Srbima isključuju struju a decenijama unazad nisu je plaćali! Ne plaćaju je ni danas ali radnici tzv. KEK-a ne smiju ni pomisliti da svojim sunarodnicima isključe struju. Strogoću sprovode isključivo nad Srbima.

Masha

pre 11 godina

Zar nije Kosovo deo Srbije (po vazecem ustavu). Ako je tako, onda znaci da u Srbiji zivi 17% albanskog stanovnistva. Po toj logici Albancima pripada 17% imovine Republike Srbije?
Znaci, svi koji prizivaju Kosovo kao deo Srbije daju legitimitet 1/5 stanovnista Republike Srbije (Albancima) na isto toliko ucesca u vlasti ali i raspodele drzavnih resursa, opet CELE Srbije (jer Ustav Republike Srbije ne poznaje Kosovo kao drzavu ili AP, vec kao "geografsku" oblast, Jug Srbije. A neki su vec spomenuli stanje u kojem smo ostavili ta preduzeca s povlacenjem nase vojske i policije.

Zbog ovako zamrsenih pravnih situacija jedini koji mogu profitirati su masni advokati.

nenad

pre 11 godina

po ovim komentarima ispade da su kim sagradili albanski neimari a da su se srbi bavili trgovinom belog robjla,svercom oruzja ,heroina ,kokaina trgovinom ljudskim organima ,otmicama i drugim privrednim aktivnostima

puzeci patrijota

pre 11 godina

ama bas pametno nema sta,niti sumnjam kakva ce presuda biti na krjau samo me zanima sta posle?koje li mogucnosti imate da to zaustavite osim mrtvog slova na papiru?pa sami izjavljujete da ne mozete ni popis stanovnistva da sprovodite a sad cete nekako zaustaviti privatizaciju,e blago nama

boris

pre 11 godina

Ako se predstavljas kao poznavalac ustavnog prava,trebalo bi da znas da "Kumanovska deklaracija" nema NIKAKVE veze sa ovom temom.To je vojno-tehnicki sporazum. ""
!!

Zaboravljas i kasniju UN rezoluciju 1244 kojom je Srbija izgubila sve prenadleznosti na Kosovu do nove rezolucije.
Ili mislis da Ustavni sud Srbije treba da se proglasi nadleznim i razmatra ustavnost rezolucije 1244 tj Saveta Bezbednosti UN ???

Samo da te podsetim i na sledece:
Deo rezolucije 1244 je cak i sporazum iz Rambujea, a koji smo mi onako 'junacki' odbili i radi toga bili bombardovani.

Znaci "Kumanovsku deklaraciju, 1244 i Rambuje UVEK treba posmatrati 'u paketu'.
Plasim se da nas 'lokalni' [drzavni] ustavni sud tu nista ne moze jer cak i po vazecem ustavu Srbije, medjunarodni ugovori i odluke SB UN imaju 'pravo supremacije' [jaci su] nad lokalnim zakonima.

Bas zato mi kao clanica UN, moramo isporuciti optuzene za ratne zlocine optuzene od 'stranog' suda iako je to u suprotnosti sa nasim zakonima

veterinarBG

pre 11 godina

boris, 21. avgust 2012 21:14)
Ako se predstavljas kao poznavalac ustavnog prava,trebalo bi da znas da "Kumanovska deklaracija" nema NIKAKVE veze sa ovom temom.To je vojno-tehnicki sporazum.
Inace ,podrzavam tuzbu medjunarodnim sudovima,jer su tapije i dokazi vlasnistva na nasoj strani...Osim ako ovi nasi nisu potpisali nesto sto ne znamo...

normalan

pre 11 godina

Tek ce se Srbija da plati PİO,deviznu stednju,ostale blokirane novce gradjana Kosova od 1991 do danas. Tuzba je predata,neka Srbija spremi dobre advokate za to.

sova

pre 11 godina

šta uopšte može da uradi ova julovska kreatura osim da do iznemoglosti mantra i gađa nas populističkim oružjem. kič detalji i fraze, zahtevi za sve i svašta, učinak nikakav.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Vulin: Ne mogu kupovati ukradeno

A sta je Srbija mislila da "otpusti" Kosovo a da mu ne da "ODPREMNINU" ?
Za Srbiju ce biti sreca ako Kosovo ne bude jos trazilo da mu se "doplati" i steta koju je pretrpelo za vreme srpske AGRESIJE 90-tih godina !
Vuline cuti "da se Vlasi ne dosete" !

S

pre 11 godina

...Kosovo je gangrena koja ako se ne amputira ima da nas rasturi do kraja! (swedenonline, 22. avgust 2012 01:14)

Kod ovog komentara ja ne bih nista dirao a sto se slike Vulina i njegovih ideja tice, svako ima svog mister Bina pa i mi.

Pravda

pre 11 godina

Kada Srbija vrati opljackanu imovinu i plati za divljacka i besmislena razaranja po Kosovu onda moze uopste i da se o necemu razgovara.

muamua

pre 11 godina

pravda...da li ste vi kosovari ili albanci....kako da vam uplacuju kada vase gazde ne uplacuju u nasu kasu trenutne doprinose koji su ogromni u odnosu na te penzije...realno moras da sagledas i situaciju da kada nama plate odstetu i mi cemo vama...zivite u zabludi ...vi ste za eu tumor u srbiji kojeg zele da se rese...posto u eu ne zele zemlje kao sto su bosna albanija

Alex1

pre 11 godina

@(Boki, 21. avgust 2012 23:10) "bravo Vulin
samo strogo protiv fasista"

A protiv kojih fašista se bori Vulin, mislim, kao "pravi levičar"? Protiv radikala ili protiv Naših, Obraza, 1389.? Nisam u toku.

Alex1

pre 11 godina

Zanimljivo, Vulin se bori "za Srbiju", a u stvari zastupa interese Mitilineosa i SCMM (pokojnog Rozana), Slobinih poslovnih partnera!!!

Gradjanin Q

pre 11 godina

@bravo Vulin
samo strogo protiv fasista
(Boki, 21. avgust 2012 23:10)

Ti si znaci nade polozio u pajaca?! Bravo, smesno i tuzno (jer sam Srbin).

Pa koji mi mozmeo da povucemo potez i da sud kaze da je neustavna bila prodaja???

Jesi slusao ti Dacica danas? A Tacija?

E pa da si slusao njih dvojicu cija se nesto vazi, ne bi dao tako prost komentar.

Sto rece neko medju komentarima, pa to ce biti sprdnja kao Klintona i Olbrajtovu kad su osudili, a ti isti posle jurili po Americkim ambasadama da mole da se skinu sa crne liste, jer greh je da oni tako bogati ne mogu da putuju u najbogatiju, luksuzniju i najmocniju zemlju na svetu.

Samo mozak malo ukljucite.

I opet cu ponoviti, ako nista drugo, drago mi je sto je SNS dosao na vlast samo njihovih vernih 1,2 miliona glasaca da vidi ko su i sta su u smislu "patriotizma" laznog koji su njima servirali deruci se u kampanji.

swedenonline

pre 11 godina

e moj Vulin, sad si bas zatrazio pomor srpske dece i omladine! Nemoze niko da izmasta cenu koju ce Albanci galantno platiti narko novcem srpskih zavisnika! Jos ce se smejati i siriti smrt zescim tempom. Iko imalo normalan bi se otkacio svog zla koje nas ceka produzujuci agoniju. Kosovo je gangrena koja ako se neamputira ima da nas rasturi do kraja!

vesla

pre 11 godina

Tacno tako .Treba sve proveriti.Kako mogu prodavati ono sto nije njihovo.Dajte ih na evropski sud da vidimo ko je u pravu. Mi da im vracamo dugove od preko milijardu dolara po nalogu Medjunarodne zajednice,a oni da prodaju nasu imovinu i da pare guraju u budzet Kosova.Pa nismo ni mi toliko bogati pa da im to poklanjamo.Sramota sta se radi pred licem celog sveta i sta se tolerise.

Maxim

pre 11 godina

Ovaj dečko je običan pajac.
Kakav crni Ustavni sud Srbije? Čija je nadležnost sprovođenje zakona na Kosovu od leta 1999.? Kakve veze Kosovo ima sa Srbijom od tada?
To što u našem ustavu piše sve i svašta, to je isključivo za internu, propagandnu, upotrebu. Da se održava atmosfera večite borbe za "svetu srpsku zemlju". Iz istog razloga i Vulin ovo priča.
A čak i kada bi bio u pravu, nije Ustavni sud Srbije mesto gde se rešava taj problem. Ne može "kadija te tuži, kadija ti sudi" u 21. veku, a i u EU bismo hteli.
Znači, veze sa životom ovo Vulinovo trućanje nema.

Sitničar

pre 11 godina

U istom periodu je naša država prodavala imovinu namenjenu restituciji, otetu '45. od sopstvenih građana. Tako da naslov "ne mogu kupovati ukradeno" nikako ne stoji.

Naim-Zagreb

pre 11 godina

Ovakve fore su prošle nekada kada ste se predstavili kao Jugoslaveni, pa bilo je onih koji su vam vjerovali. Sada kada ste postali skroz prozirni, neče vam nitko vjerovati.
Ovo što sada tražite se zove : najbolja obrana, je napad. Vi znate jako dobro da ste opustošili sve tvornice koje su postojale na Kosovo do 1999, pokrali ste sve što se moglo micati. I poklopce za kanalizaciju ste pokrali po tvornicama, a da ne govorimo o strojevima.
E sada, prije nego što če Kosovo tražiti odštetu koju ste počinili, napadate "kako je to Srpska imovina " i ne smije se privatizirati. Mislite da vas nitko ne razumije??!!
A to što ovaj novi, Vulin hoče zaraditi plaču, pa izmišlja toplu vodu, to je razumljivo...

Lazar

pre 11 godina

Sve sto je receno je na mestu.Sve i da su nezavisni sada,zna se kome pripada sta.Ne moze da neka firma iz npr.Cacka koja je tamo imala ogranak neki da bez toga ostane.Sve i da su nezavisni,pa barem bismo trebali da delimo...Ali bivsa vlada je isuvise brinula da nam se stranci ne naljute,neko im je rekao da ako ih tuzis da to odmah izaziva neprijateljstvo drzava.
Evo idem ja kod Pere,Mike,Zike da ukradem TV a da se ne bismo zamerili,verovatno me nece tuziti policiji.

Otpor bando crvena od Anona

pre 11 godina

E ljudi Vulin...pa ja nemam kratko pamćenje...

Nacionalna retorika...da bi se kralo od nas.

Ne zaboravi - ne oprosti.

Beli listići.

Mi smo 99 %

Let iznad osinjeg gnezda

pre 11 godina

Pa za reviziju 'privatizacije' na Kosovu trebali bi najviše da se zalažu sami Albanci, tj narod Kosova u celini. Možete zamisliti kako je to izgledalo tamo. U stvari, ne treba puno ni zamišljati, ima konkretnih opisa od strane BND-a procurelih na vikiliksu.
Inače, isti su za Trepču naveli da EU sme dopustiti takvu korumpiranu privatizaciju jer je kompleks Trepče maltene celokupna privreda Kosova, pa preporučuju stranu kontrolu iste.

Srboljub

pre 11 godina

Sve mi ovo liči na neko dobro zezanje. Očekujem svakog časa da ovaj lik objavi kraj svoje uloge i da se napokon pojavi pravi...
Mister Bin, dosta zezanja.

ledenjak

pre 11 godina

Koja sprdnja sa KiM. Ovom coveku treba zabraniti da u usta stavi KiM a ne da resava probleme. Sta sad aj da lupim svaka 3 dana po nesto cisto da se prica po medijima. Jedini covek koji je stvarno nesto radio od 1999god je Nebojsa Covic, svi ostali su samo svojom nepamecu odgurali KiM u vekovni ambis.

sergej

pre 11 godina

Dva hita dana - jedan podnaslov i jedan naslov:
1.
Beograd -- Kancelarija Vlade Srbije za KiM podnela je Ustavnom sudu Srbije zahtev za ocenu ustavnosti svih privatizacija na celoj teritoriji Kosova, od 1999. do danas.
2.Kosovo najstabilnije u regionu"(Taci)
Ima toga jos, ali ovo je "vrh"!

Milan

pre 11 godina

To sto niko do sada nije podneo ovakvu inicijativu je tema za tuzioca a narocito po cijem naogu je ova inicijativa vec jednom bila podneta pa povucena! Ako se se nas sud proglasi nenadleznim cak je i to dobro jer onda predmet ima kvalifikaciju da ide na medjunarodni nivo kao sto je strazbur ali i Hag. Svaka cast vuline i ovako se brani Kosmet!

pravda

pre 11 godina

kao prvo vi morate platiti za 100hilada oplackanih i zapalenih kuca,20hilada ubijenih,penzije za zadnjih 13 godina za 50 hilada penzionera,pa za isteranje 1 milion albanaca za albaniu i makedoniu,a sto se tice produzeca to su bile i nase a ne samo vase a najvise onima koji su tu radili.

Dejan Radojevic

pre 11 godina

Zasto ne pomognete Srbima na Kosovu i kazete ljudima istinu,jel mislite da smo toliko glupi iako smo gradjani drugog reda,pa kompletna imovina Republike Srbije koja se nalazi na Kosovu i Metohiji koja je prodata iji je i dalje u nadleznosti Agencije za privatizaciju VI tj Republika Srbija dala je Vladi Kosova kao kompenzaciju u zamenu za neisplacene penzije albancima od 99 god na ovamo,zar je toliki problem da kazete narodu,samo 20 procenata od prodaje isplaceno je radnicima a ostatak novca zamrznut je na posebnom racunu u vrlo cuvanoj i sigurnoj banci,ceka se tuzba iz Strazbura za penzije a onda ide ono o cemu niste razmisljali,zamolite gospodina Nebojsu Covica da se vrati i spase sto se jos moze....

boris

pre 11 godina

Iskreno,
Iako sam Srbin, kao poznavalac ustavnog prava, moram reci da mislim da ce se nas ustavni sud proglasiti nenadleznim za sve sto se desavalo na Kosovu nakon sto je nasa skupstina potpisala "Kumanovsku Deklaraciju' kojom je prenela sve prenadleznosti na medjunarodnu zajednicu [sto se Kosova tice].
D budem jos iskreniji:
Zaista me cudi da je ZVulin izasao sa ovim u javnost, a da pre toga nije konsultovao poznavaoce ustavnog prava.

Jova

pre 11 godina

JULovski Cirkus ponovo u našem gradu!!! Posle uspešnog suđenja Bilu Klintonu, Toniju Bleru, Žaku Širaku i saučesnicima, svetski šampioni u posipanju soli na rep započinju oduzimanje privatizovanih preduzeća na Kosovu.

boris

pre 11 godina

Iskreno,
Iako sam Srbin, kao poznavalac ustavnog prava, moram reci da mislim da ce se nas ustavni sud proglasiti nenadleznim za sve sto se desavalo na Kosovu nakon sto je nasa skupstina potpisala "Kumanovsku Deklaraciju' kojom je prenela sve prenadleznosti na medjunarodnu zajednicu [sto se Kosova tice].
D budem jos iskreniji:
Zaista me cudi da je ZVulin izasao sa ovim u javnost, a da pre toga nije konsultovao poznavaoce ustavnog prava.

Jova

pre 11 godina

JULovski Cirkus ponovo u našem gradu!!! Posle uspešnog suđenja Bilu Klintonu, Toniju Bleru, Žaku Širaku i saučesnicima, svetski šampioni u posipanju soli na rep započinju oduzimanje privatizovanih preduzeća na Kosovu.

pravda

pre 11 godina

kao prvo vi morate platiti za 100hilada oplackanih i zapalenih kuca,20hilada ubijenih,penzije za zadnjih 13 godina za 50 hilada penzionera,pa za isteranje 1 milion albanaca za albaniu i makedoniu,a sto se tice produzeca to su bile i nase a ne samo vase a najvise onima koji su tu radili.

Srboljub

pre 11 godina

Sve mi ovo liči na neko dobro zezanje. Očekujem svakog časa da ovaj lik objavi kraj svoje uloge i da se napokon pojavi pravi...
Mister Bin, dosta zezanja.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Vulin: Ne mogu kupovati ukradeno

A sta je Srbija mislila da "otpusti" Kosovo a da mu ne da "ODPREMNINU" ?
Za Srbiju ce biti sreca ako Kosovo ne bude jos trazilo da mu se "doplati" i steta koju je pretrpelo za vreme srpske AGRESIJE 90-tih godina !
Vuline cuti "da se Vlasi ne dosete" !

Dejan Radojevic

pre 11 godina

Zasto ne pomognete Srbima na Kosovu i kazete ljudima istinu,jel mislite da smo toliko glupi iako smo gradjani drugog reda,pa kompletna imovina Republike Srbije koja se nalazi na Kosovu i Metohiji koja je prodata iji je i dalje u nadleznosti Agencije za privatizaciju VI tj Republika Srbija dala je Vladi Kosova kao kompenzaciju u zamenu za neisplacene penzije albancima od 99 god na ovamo,zar je toliki problem da kazete narodu,samo 20 procenata od prodaje isplaceno je radnicima a ostatak novca zamrznut je na posebnom racunu u vrlo cuvanoj i sigurnoj banci,ceka se tuzba iz Strazbura za penzije a onda ide ono o cemu niste razmisljali,zamolite gospodina Nebojsu Covica da se vrati i spase sto se jos moze....

Pravda

pre 11 godina

Kada Srbija vrati opljackanu imovinu i plati za divljacka i besmislena razaranja po Kosovu onda moze uopste i da se o necemu razgovara.

ledenjak

pre 11 godina

Koja sprdnja sa KiM. Ovom coveku treba zabraniti da u usta stavi KiM a ne da resava probleme. Sta sad aj da lupim svaka 3 dana po nesto cisto da se prica po medijima. Jedini covek koji je stvarno nesto radio od 1999god je Nebojsa Covic, svi ostali su samo svojom nepamecu odgurali KiM u vekovni ambis.

sergej

pre 11 godina

Dva hita dana - jedan podnaslov i jedan naslov:
1.
Beograd -- Kancelarija Vlade Srbije za KiM podnela je Ustavnom sudu Srbije zahtev za ocenu ustavnosti svih privatizacija na celoj teritoriji Kosova, od 1999. do danas.
2.Kosovo najstabilnije u regionu"(Taci)
Ima toga jos, ali ovo je "vrh"!

normalan

pre 11 godina

Tek ce se Srbija da plati PİO,deviznu stednju,ostale blokirane novce gradjana Kosova od 1991 do danas. Tuzba je predata,neka Srbija spremi dobre advokate za to.

Naim-Zagreb

pre 11 godina

Ovakve fore su prošle nekada kada ste se predstavili kao Jugoslaveni, pa bilo je onih koji su vam vjerovali. Sada kada ste postali skroz prozirni, neče vam nitko vjerovati.
Ovo što sada tražite se zove : najbolja obrana, je napad. Vi znate jako dobro da ste opustošili sve tvornice koje su postojale na Kosovo do 1999, pokrali ste sve što se moglo micati. I poklopce za kanalizaciju ste pokrali po tvornicama, a da ne govorimo o strojevima.
E sada, prije nego što če Kosovo tražiti odštetu koju ste počinili, napadate "kako je to Srpska imovina " i ne smije se privatizirati. Mislite da vas nitko ne razumije??!!
A to što ovaj novi, Vulin hoče zaraditi plaču, pa izmišlja toplu vodu, to je razumljivo...

Milan

pre 11 godina

To sto niko do sada nije podneo ovakvu inicijativu je tema za tuzioca a narocito po cijem naogu je ova inicijativa vec jednom bila podneta pa povucena! Ako se se nas sud proglasi nenadleznim cak je i to dobro jer onda predmet ima kvalifikaciju da ide na medjunarodni nivo kao sto je strazbur ali i Hag. Svaka cast vuline i ovako se brani Kosmet!

Maxim

pre 11 godina

Ovaj dečko je običan pajac.
Kakav crni Ustavni sud Srbije? Čija je nadležnost sprovođenje zakona na Kosovu od leta 1999.? Kakve veze Kosovo ima sa Srbijom od tada?
To što u našem ustavu piše sve i svašta, to je isključivo za internu, propagandnu, upotrebu. Da se održava atmosfera večite borbe za "svetu srpsku zemlju". Iz istog razloga i Vulin ovo priča.
A čak i kada bi bio u pravu, nije Ustavni sud Srbije mesto gde se rešava taj problem. Ne može "kadija te tuži, kadija ti sudi" u 21. veku, a i u EU bismo hteli.
Znači, veze sa životom ovo Vulinovo trućanje nema.

S

pre 11 godina

...Kosovo je gangrena koja ako se ne amputira ima da nas rasturi do kraja! (swedenonline, 22. avgust 2012 01:14)

Kod ovog komentara ja ne bih nista dirao a sto se slike Vulina i njegovih ideja tice, svako ima svog mister Bina pa i mi.

Alex1

pre 11 godina

@(Boki, 21. avgust 2012 23:10) "bravo Vulin
samo strogo protiv fasista"

A protiv kojih fašista se bori Vulin, mislim, kao "pravi levičar"? Protiv radikala ili protiv Naših, Obraza, 1389.? Nisam u toku.

Sitničar

pre 11 godina

U istom periodu je naša država prodavala imovinu namenjenu restituciji, otetu '45. od sopstvenih građana. Tako da naslov "ne mogu kupovati ukradeno" nikako ne stoji.

Gradjanin Q

pre 11 godina

@bravo Vulin
samo strogo protiv fasista
(Boki, 21. avgust 2012 23:10)

Ti si znaci nade polozio u pajaca?! Bravo, smesno i tuzno (jer sam Srbin).

Pa koji mi mozmeo da povucemo potez i da sud kaze da je neustavna bila prodaja???

Jesi slusao ti Dacica danas? A Tacija?

E pa da si slusao njih dvojicu cija se nesto vazi, ne bi dao tako prost komentar.

Sto rece neko medju komentarima, pa to ce biti sprdnja kao Klintona i Olbrajtovu kad su osudili, a ti isti posle jurili po Americkim ambasadama da mole da se skinu sa crne liste, jer greh je da oni tako bogati ne mogu da putuju u najbogatiju, luksuzniju i najmocniju zemlju na svetu.

Samo mozak malo ukljucite.

I opet cu ponoviti, ako nista drugo, drago mi je sto je SNS dosao na vlast samo njihovih vernih 1,2 miliona glasaca da vidi ko su i sta su u smislu "patriotizma" laznog koji su njima servirali deruci se u kampanji.

sova

pre 11 godina

šta uopšte može da uradi ova julovska kreatura osim da do iznemoglosti mantra i gađa nas populističkim oružjem. kič detalji i fraze, zahtevi za sve i svašta, učinak nikakav.

Alex1

pre 11 godina

Zanimljivo, Vulin se bori "za Srbiju", a u stvari zastupa interese Mitilineosa i SCMM (pokojnog Rozana), Slobinih poslovnih partnera!!!

Otpor bando crvena od Anona

pre 11 godina

E ljudi Vulin...pa ja nemam kratko pamćenje...

Nacionalna retorika...da bi se kralo od nas.

Ne zaboravi - ne oprosti.

Beli listići.

Mi smo 99 %

swedenonline

pre 11 godina

e moj Vulin, sad si bas zatrazio pomor srpske dece i omladine! Nemoze niko da izmasta cenu koju ce Albanci galantno platiti narko novcem srpskih zavisnika! Jos ce se smejati i siriti smrt zescim tempom. Iko imalo normalan bi se otkacio svog zla koje nas ceka produzujuci agoniju. Kosovo je gangrena koja ako se neamputira ima da nas rasturi do kraja!

boris

pre 11 godina

Ako se predstavljas kao poznavalac ustavnog prava,trebalo bi da znas da "Kumanovska deklaracija" nema NIKAKVE veze sa ovom temom.To je vojno-tehnicki sporazum. ""
!!

Zaboravljas i kasniju UN rezoluciju 1244 kojom je Srbija izgubila sve prenadleznosti na Kosovu do nove rezolucije.
Ili mislis da Ustavni sud Srbije treba da se proglasi nadleznim i razmatra ustavnost rezolucije 1244 tj Saveta Bezbednosti UN ???

Samo da te podsetim i na sledece:
Deo rezolucije 1244 je cak i sporazum iz Rambujea, a koji smo mi onako 'junacki' odbili i radi toga bili bombardovani.

Znaci "Kumanovsku deklaraciju, 1244 i Rambuje UVEK treba posmatrati 'u paketu'.
Plasim se da nas 'lokalni' [drzavni] ustavni sud tu nista ne moze jer cak i po vazecem ustavu Srbije, medjunarodni ugovori i odluke SB UN imaju 'pravo supremacije' [jaci su] nad lokalnim zakonima.

Bas zato mi kao clanica UN, moramo isporuciti optuzene za ratne zlocine optuzene od 'stranog' suda iako je to u suprotnosti sa nasim zakonima

muamua

pre 11 godina

pravda...da li ste vi kosovari ili albanci....kako da vam uplacuju kada vase gazde ne uplacuju u nasu kasu trenutne doprinose koji su ogromni u odnosu na te penzije...realno moras da sagledas i situaciju da kada nama plate odstetu i mi cemo vama...zivite u zabludi ...vi ste za eu tumor u srbiji kojeg zele da se rese...posto u eu ne zele zemlje kao sto su bosna albanija

puzeci patrijota

pre 11 godina

ama bas pametno nema sta,niti sumnjam kakva ce presuda biti na krjau samo me zanima sta posle?koje li mogucnosti imate da to zaustavite osim mrtvog slova na papiru?pa sami izjavljujete da ne mozete ni popis stanovnistva da sprovodite a sad cete nekako zaustaviti privatizaciju,e blago nama

Lazar

pre 11 godina

Sve sto je receno je na mestu.Sve i da su nezavisni sada,zna se kome pripada sta.Ne moze da neka firma iz npr.Cacka koja je tamo imala ogranak neki da bez toga ostane.Sve i da su nezavisni,pa barem bismo trebali da delimo...Ali bivsa vlada je isuvise brinula da nam se stranci ne naljute,neko im je rekao da ako ih tuzis da to odmah izaziva neprijateljstvo drzava.
Evo idem ja kod Pere,Mike,Zike da ukradem TV a da se ne bismo zamerili,verovatno me nece tuziti policiji.

vesla

pre 11 godina

Tacno tako .Treba sve proveriti.Kako mogu prodavati ono sto nije njihovo.Dajte ih na evropski sud da vidimo ko je u pravu. Mi da im vracamo dugove od preko milijardu dolara po nalogu Medjunarodne zajednice,a oni da prodaju nasu imovinu i da pare guraju u budzet Kosova.Pa nismo ni mi toliko bogati pa da im to poklanjamo.Sramota sta se radi pred licem celog sveta i sta se tolerise.

Let iznad osinjeg gnezda

pre 11 godina

Pa za reviziju 'privatizacije' na Kosovu trebali bi najviše da se zalažu sami Albanci, tj narod Kosova u celini. Možete zamisliti kako je to izgledalo tamo. U stvari, ne treba puno ni zamišljati, ima konkretnih opisa od strane BND-a procurelih na vikiliksu.
Inače, isti su za Trepču naveli da EU sme dopustiti takvu korumpiranu privatizaciju jer je kompleks Trepče maltene celokupna privreda Kosova, pa preporučuju stranu kontrolu iste.

veterinarBG

pre 11 godina

boris, 21. avgust 2012 21:14)
Ako se predstavljas kao poznavalac ustavnog prava,trebalo bi da znas da "Kumanovska deklaracija" nema NIKAKVE veze sa ovom temom.To je vojno-tehnicki sporazum.
Inace ,podrzavam tuzbu medjunarodnim sudovima,jer su tapije i dokazi vlasnistva na nasoj strani...Osim ako ovi nasi nisu potpisali nesto sto ne znamo...

nenad

pre 11 godina

po ovim komentarima ispade da su kim sagradili albanski neimari a da su se srbi bavili trgovinom belog robjla,svercom oruzja ,heroina ,kokaina trgovinom ljudskim organima ,otmicama i drugim privrednim aktivnostima

Masha

pre 11 godina

Zar nije Kosovo deo Srbije (po vazecem ustavu). Ako je tako, onda znaci da u Srbiji zivi 17% albanskog stanovnistva. Po toj logici Albancima pripada 17% imovine Republike Srbije?
Znaci, svi koji prizivaju Kosovo kao deo Srbije daju legitimitet 1/5 stanovnista Republike Srbije (Albancima) na isto toliko ucesca u vlasti ali i raspodele drzavnih resursa, opet CELE Srbije (jer Ustav Republike Srbije ne poznaje Kosovo kao drzavu ili AP, vec kao "geografsku" oblast, Jug Srbije. A neki su vec spomenuli stanje u kojem smo ostavili ta preduzeca s povlacenjem nase vojske i policije.

Zbog ovako zamrsenih pravnih situacija jedini koji mogu profitirati su masni advokati.

Bez_Cenzure

pre 11 godina

Tek ce se Srbija da plati PİO,deviznu stednju,ostale blokirane novce gradjana Kosova od 1991 do danas. Tuzba je predata,neka Srbija spremi dobre advokate za to.
(normalan, 22. avgust 2012 09:55)

Nema ništa od toga! Ako već vi prodajete imovinu Srbije zaboravite ikakvu odštetu od Srbije. Uostalom niti BiH niti Hrvatska nisu dobile nikakvu odštetu kao ni svi ostali od Ljubljanske banke. Prema tome nema nikakvog novca od Srbije. Da je sreće pa da je Kosovo još prije par godina preuzelo da plaća svoje dugove. Zasučite rukave i eto novca. Nema više Titinih fondova za nerazvijene. To što u Prištini nema novca nije problem Beograda.
Vezano za penzije Albanci ne mogu dobiti ni dinara jer nisu ni uplaćivali novac u penzioni fond. Ne ide to tako. Takođe Kosovo ne može podići nikakvu tužbu jer nije država! Srbija nije ni mogla uništiti privredu na Kosovu i Metohiji jer i prije sukoba tamo i nije bilo neke privrede. KiM je bilo ekonomski najzaostalije područje bivše SFRJ. Kada smo već kod tužbi zanimljivo je da Albanci nisu uopšte plaćali dažbine zadnjih par decenija. Kada bi EPS i Telekom pokrenuli tužbe protiv kosovskih Albanaca zbog neplaćanja tih dažbina mislim da oni ne bi ni pomislili o pokretanju ikakve tužbe protiv Srbije. Albanci Srbima isključuju struju a decenijama unazad nisu je plaćali! Ne plaćaju je ni danas ali radnici tzv. KEK-a ne smiju ni pomisliti da svojim sunarodnicima isključe struju. Strogoću sprovode isključivo nad Srbima.

Milan

pre 11 godina

To sto niko do sada nije podneo ovakvu inicijativu je tema za tuzioca a narocito po cijem naogu je ova inicijativa vec jednom bila podneta pa povucena! Ako se se nas sud proglasi nenadleznim cak je i to dobro jer onda predmet ima kvalifikaciju da ide na medjunarodni nivo kao sto je strazbur ali i Hag. Svaka cast vuline i ovako se brani Kosmet!

pravda

pre 11 godina

kao prvo vi morate platiti za 100hilada oplackanih i zapalenih kuca,20hilada ubijenih,penzije za zadnjih 13 godina za 50 hilada penzionera,pa za isteranje 1 milion albanaca za albaniu i makedoniu,a sto se tice produzeca to su bile i nase a ne samo vase a najvise onima koji su tu radili.

Jova

pre 11 godina

JULovski Cirkus ponovo u našem gradu!!! Posle uspešnog suđenja Bilu Klintonu, Toniju Bleru, Žaku Širaku i saučesnicima, svetski šampioni u posipanju soli na rep započinju oduzimanje privatizovanih preduzeća na Kosovu.

muamua

pre 11 godina

pravda...da li ste vi kosovari ili albanci....kako da vam uplacuju kada vase gazde ne uplacuju u nasu kasu trenutne doprinose koji su ogromni u odnosu na te penzije...realno moras da sagledas i situaciju da kada nama plate odstetu i mi cemo vama...zivite u zabludi ...vi ste za eu tumor u srbiji kojeg zele da se rese...posto u eu ne zele zemlje kao sto su bosna albanija

ledenjak

pre 11 godina

Koja sprdnja sa KiM. Ovom coveku treba zabraniti da u usta stavi KiM a ne da resava probleme. Sta sad aj da lupim svaka 3 dana po nesto cisto da se prica po medijima. Jedini covek koji je stvarno nesto radio od 1999god je Nebojsa Covic, svi ostali su samo svojom nepamecu odgurali KiM u vekovni ambis.

vesla

pre 11 godina

Tacno tako .Treba sve proveriti.Kako mogu prodavati ono sto nije njihovo.Dajte ih na evropski sud da vidimo ko je u pravu. Mi da im vracamo dugove od preko milijardu dolara po nalogu Medjunarodne zajednice,a oni da prodaju nasu imovinu i da pare guraju u budzet Kosova.Pa nismo ni mi toliko bogati pa da im to poklanjamo.Sramota sta se radi pred licem celog sveta i sta se tolerise.

boris

pre 11 godina

Iskreno,
Iako sam Srbin, kao poznavalac ustavnog prava, moram reci da mislim da ce se nas ustavni sud proglasiti nenadleznim za sve sto se desavalo na Kosovu nakon sto je nasa skupstina potpisala "Kumanovsku Deklaraciju' kojom je prenela sve prenadleznosti na medjunarodnu zajednicu [sto se Kosova tice].
D budem jos iskreniji:
Zaista me cudi da je ZVulin izasao sa ovim u javnost, a da pre toga nije konsultovao poznavaoce ustavnog prava.

Lazar

pre 11 godina

Sve sto je receno je na mestu.Sve i da su nezavisni sada,zna se kome pripada sta.Ne moze da neka firma iz npr.Cacka koja je tamo imala ogranak neki da bez toga ostane.Sve i da su nezavisni,pa barem bismo trebali da delimo...Ali bivsa vlada je isuvise brinula da nam se stranci ne naljute,neko im je rekao da ako ih tuzis da to odmah izaziva neprijateljstvo drzava.
Evo idem ja kod Pere,Mike,Zike da ukradem TV a da se ne bismo zamerili,verovatno me nece tuziti policiji.

Dejan Radojevic

pre 11 godina

Zasto ne pomognete Srbima na Kosovu i kazete ljudima istinu,jel mislite da smo toliko glupi iako smo gradjani drugog reda,pa kompletna imovina Republike Srbije koja se nalazi na Kosovu i Metohiji koja je prodata iji je i dalje u nadleznosti Agencije za privatizaciju VI tj Republika Srbija dala je Vladi Kosova kao kompenzaciju u zamenu za neisplacene penzije albancima od 99 god na ovamo,zar je toliki problem da kazete narodu,samo 20 procenata od prodaje isplaceno je radnicima a ostatak novca zamrznut je na posebnom racunu u vrlo cuvanoj i sigurnoj banci,ceka se tuzba iz Strazbura za penzije a onda ide ono o cemu niste razmisljali,zamolite gospodina Nebojsu Covica da se vrati i spase sto se jos moze....

sergej

pre 11 godina

Dva hita dana - jedan podnaslov i jedan naslov:
1.
Beograd -- Kancelarija Vlade Srbije za KiM podnela je Ustavnom sudu Srbije zahtev za ocenu ustavnosti svih privatizacija na celoj teritoriji Kosova, od 1999. do danas.
2.Kosovo najstabilnije u regionu"(Taci)
Ima toga jos, ali ovo je "vrh"!

Srboljub

pre 11 godina

Sve mi ovo liči na neko dobro zezanje. Očekujem svakog časa da ovaj lik objavi kraj svoje uloge i da se napokon pojavi pravi...
Mister Bin, dosta zezanja.

veterinarBG

pre 11 godina

boris, 21. avgust 2012 21:14)
Ako se predstavljas kao poznavalac ustavnog prava,trebalo bi da znas da "Kumanovska deklaracija" nema NIKAKVE veze sa ovom temom.To je vojno-tehnicki sporazum.
Inace ,podrzavam tuzbu medjunarodnim sudovima,jer su tapije i dokazi vlasnistva na nasoj strani...Osim ako ovi nasi nisu potpisali nesto sto ne znamo...

swedenonline

pre 11 godina

e moj Vulin, sad si bas zatrazio pomor srpske dece i omladine! Nemoze niko da izmasta cenu koju ce Albanci galantno platiti narko novcem srpskih zavisnika! Jos ce se smejati i siriti smrt zescim tempom. Iko imalo normalan bi se otkacio svog zla koje nas ceka produzujuci agoniju. Kosovo je gangrena koja ako se neamputira ima da nas rasturi do kraja!

nenad

pre 11 godina

po ovim komentarima ispade da su kim sagradili albanski neimari a da su se srbi bavili trgovinom belog robjla,svercom oruzja ,heroina ,kokaina trgovinom ljudskim organima ,otmicama i drugim privrednim aktivnostima

Pravda

pre 11 godina

Kada Srbija vrati opljackanu imovinu i plati za divljacka i besmislena razaranja po Kosovu onda moze uopste i da se o necemu razgovara.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Vulin: Ne mogu kupovati ukradeno

A sta je Srbija mislila da "otpusti" Kosovo a da mu ne da "ODPREMNINU" ?
Za Srbiju ce biti sreca ako Kosovo ne bude jos trazilo da mu se "doplati" i steta koju je pretrpelo za vreme srpske AGRESIJE 90-tih godina !
Vuline cuti "da se Vlasi ne dosete" !

Naim-Zagreb

pre 11 godina

Ovakve fore su prošle nekada kada ste se predstavili kao Jugoslaveni, pa bilo je onih koji su vam vjerovali. Sada kada ste postali skroz prozirni, neče vam nitko vjerovati.
Ovo što sada tražite se zove : najbolja obrana, je napad. Vi znate jako dobro da ste opustošili sve tvornice koje su postojale na Kosovo do 1999, pokrali ste sve što se moglo micati. I poklopce za kanalizaciju ste pokrali po tvornicama, a da ne govorimo o strojevima.
E sada, prije nego što če Kosovo tražiti odštetu koju ste počinili, napadate "kako je to Srpska imovina " i ne smije se privatizirati. Mislite da vas nitko ne razumije??!!
A to što ovaj novi, Vulin hoče zaraditi plaču, pa izmišlja toplu vodu, to je razumljivo...

Maxim

pre 11 godina

Ovaj dečko je običan pajac.
Kakav crni Ustavni sud Srbije? Čija je nadležnost sprovođenje zakona na Kosovu od leta 1999.? Kakve veze Kosovo ima sa Srbijom od tada?
To što u našem ustavu piše sve i svašta, to je isključivo za internu, propagandnu, upotrebu. Da se održava atmosfera večite borbe za "svetu srpsku zemlju". Iz istog razloga i Vulin ovo priča.
A čak i kada bi bio u pravu, nije Ustavni sud Srbije mesto gde se rešava taj problem. Ne može "kadija te tuži, kadija ti sudi" u 21. veku, a i u EU bismo hteli.
Znači, veze sa životom ovo Vulinovo trućanje nema.

Alex1

pre 11 godina

@(Boki, 21. avgust 2012 23:10) "bravo Vulin
samo strogo protiv fasista"

A protiv kojih fašista se bori Vulin, mislim, kao "pravi levičar"? Protiv radikala ili protiv Naših, Obraza, 1389.? Nisam u toku.

Let iznad osinjeg gnezda

pre 11 godina

Pa za reviziju 'privatizacije' na Kosovu trebali bi najviše da se zalažu sami Albanci, tj narod Kosova u celini. Možete zamisliti kako je to izgledalo tamo. U stvari, ne treba puno ni zamišljati, ima konkretnih opisa od strane BND-a procurelih na vikiliksu.
Inače, isti su za Trepču naveli da EU sme dopustiti takvu korumpiranu privatizaciju jer je kompleks Trepče maltene celokupna privreda Kosova, pa preporučuju stranu kontrolu iste.

Otpor bando crvena od Anona

pre 11 godina

E ljudi Vulin...pa ja nemam kratko pamćenje...

Nacionalna retorika...da bi se kralo od nas.

Ne zaboravi - ne oprosti.

Beli listići.

Mi smo 99 %

normalan

pre 11 godina

Tek ce se Srbija da plati PİO,deviznu stednju,ostale blokirane novce gradjana Kosova od 1991 do danas. Tuzba je predata,neka Srbija spremi dobre advokate za to.

Alex1

pre 11 godina

Zanimljivo, Vulin se bori "za Srbiju", a u stvari zastupa interese Mitilineosa i SCMM (pokojnog Rozana), Slobinih poslovnih partnera!!!

S

pre 11 godina

...Kosovo je gangrena koja ako se ne amputira ima da nas rasturi do kraja! (swedenonline, 22. avgust 2012 01:14)

Kod ovog komentara ja ne bih nista dirao a sto se slike Vulina i njegovih ideja tice, svako ima svog mister Bina pa i mi.

Gradjanin Q

pre 11 godina

@bravo Vulin
samo strogo protiv fasista
(Boki, 21. avgust 2012 23:10)

Ti si znaci nade polozio u pajaca?! Bravo, smesno i tuzno (jer sam Srbin).

Pa koji mi mozmeo da povucemo potez i da sud kaze da je neustavna bila prodaja???

Jesi slusao ti Dacica danas? A Tacija?

E pa da si slusao njih dvojicu cija se nesto vazi, ne bi dao tako prost komentar.

Sto rece neko medju komentarima, pa to ce biti sprdnja kao Klintona i Olbrajtovu kad su osudili, a ti isti posle jurili po Americkim ambasadama da mole da se skinu sa crne liste, jer greh je da oni tako bogati ne mogu da putuju u najbogatiju, luksuzniju i najmocniju zemlju na svetu.

Samo mozak malo ukljucite.

I opet cu ponoviti, ako nista drugo, drago mi je sto je SNS dosao na vlast samo njihovih vernih 1,2 miliona glasaca da vidi ko su i sta su u smislu "patriotizma" laznog koji su njima servirali deruci se u kampanji.

sova

pre 11 godina

šta uopšte može da uradi ova julovska kreatura osim da do iznemoglosti mantra i gađa nas populističkim oružjem. kič detalji i fraze, zahtevi za sve i svašta, učinak nikakav.

puzeci patrijota

pre 11 godina

ama bas pametno nema sta,niti sumnjam kakva ce presuda biti na krjau samo me zanima sta posle?koje li mogucnosti imate da to zaustavite osim mrtvog slova na papiru?pa sami izjavljujete da ne mozete ni popis stanovnistva da sprovodite a sad cete nekako zaustaviti privatizaciju,e blago nama

Sitničar

pre 11 godina

U istom periodu je naša država prodavala imovinu namenjenu restituciji, otetu '45. od sopstvenih građana. Tako da naslov "ne mogu kupovati ukradeno" nikako ne stoji.

boris

pre 11 godina

Ako se predstavljas kao poznavalac ustavnog prava,trebalo bi da znas da "Kumanovska deklaracija" nema NIKAKVE veze sa ovom temom.To je vojno-tehnicki sporazum. ""
!!

Zaboravljas i kasniju UN rezoluciju 1244 kojom je Srbija izgubila sve prenadleznosti na Kosovu do nove rezolucije.
Ili mislis da Ustavni sud Srbije treba da se proglasi nadleznim i razmatra ustavnost rezolucije 1244 tj Saveta Bezbednosti UN ???

Samo da te podsetim i na sledece:
Deo rezolucije 1244 je cak i sporazum iz Rambujea, a koji smo mi onako 'junacki' odbili i radi toga bili bombardovani.

Znaci "Kumanovsku deklaraciju, 1244 i Rambuje UVEK treba posmatrati 'u paketu'.
Plasim se da nas 'lokalni' [drzavni] ustavni sud tu nista ne moze jer cak i po vazecem ustavu Srbije, medjunarodni ugovori i odluke SB UN imaju 'pravo supremacije' [jaci su] nad lokalnim zakonima.

Bas zato mi kao clanica UN, moramo isporuciti optuzene za ratne zlocine optuzene od 'stranog' suda iako je to u suprotnosti sa nasim zakonima

Bez_Cenzure

pre 11 godina

Tek ce se Srbija da plati PİO,deviznu stednju,ostale blokirane novce gradjana Kosova od 1991 do danas. Tuzba je predata,neka Srbija spremi dobre advokate za to.
(normalan, 22. avgust 2012 09:55)

Nema ništa od toga! Ako već vi prodajete imovinu Srbije zaboravite ikakvu odštetu od Srbije. Uostalom niti BiH niti Hrvatska nisu dobile nikakvu odštetu kao ni svi ostali od Ljubljanske banke. Prema tome nema nikakvog novca od Srbije. Da je sreće pa da je Kosovo još prije par godina preuzelo da plaća svoje dugove. Zasučite rukave i eto novca. Nema više Titinih fondova za nerazvijene. To što u Prištini nema novca nije problem Beograda.
Vezano za penzije Albanci ne mogu dobiti ni dinara jer nisu ni uplaćivali novac u penzioni fond. Ne ide to tako. Takođe Kosovo ne može podići nikakvu tužbu jer nije država! Srbija nije ni mogla uništiti privredu na Kosovu i Metohiji jer i prije sukoba tamo i nije bilo neke privrede. KiM je bilo ekonomski najzaostalije područje bivše SFRJ. Kada smo već kod tužbi zanimljivo je da Albanci nisu uopšte plaćali dažbine zadnjih par decenija. Kada bi EPS i Telekom pokrenuli tužbe protiv kosovskih Albanaca zbog neplaćanja tih dažbina mislim da oni ne bi ni pomislili o pokretanju ikakve tužbe protiv Srbije. Albanci Srbima isključuju struju a decenijama unazad nisu je plaćali! Ne plaćaju je ni danas ali radnici tzv. KEK-a ne smiju ni pomisliti da svojim sunarodnicima isključe struju. Strogoću sprovode isključivo nad Srbima.

Masha

pre 11 godina

Zar nije Kosovo deo Srbije (po vazecem ustavu). Ako je tako, onda znaci da u Srbiji zivi 17% albanskog stanovnistva. Po toj logici Albancima pripada 17% imovine Republike Srbije?
Znaci, svi koji prizivaju Kosovo kao deo Srbije daju legitimitet 1/5 stanovnista Republike Srbije (Albancima) na isto toliko ucesca u vlasti ali i raspodele drzavnih resursa, opet CELE Srbije (jer Ustav Republike Srbije ne poznaje Kosovo kao drzavu ili AP, vec kao "geografsku" oblast, Jug Srbije. A neki su vec spomenuli stanje u kojem smo ostavili ta preduzeca s povlacenjem nase vojske i policije.

Zbog ovako zamrsenih pravnih situacija jedini koji mogu profitirati su masni advokati.