Utorak, 21.08.2012.

17:50

Tači:Kosovo najstabilnije u regionu

Kosovo ima najstabilnije institucije u regionu i posvećeno je integraciji 100.000 Srba koji žive na kosovskoj teritoriji, kaže Hašim Tači.

Izvor: Tanjug

Taèi:Kosovo najstabilnije u regionu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

101 Komentari

Sortiraj po:

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Za mene licno najveci "problem" svih "Srba" je sto Hasima Tacija posmatraju iskljucivo iz "srpske perspektive" a ne realno i iz "kosovske perspektive" i sasvim logicno da im se tako posmatrano Hasim Taci logicno ne moze "dopasti" !
Ali braco draga, prelistajte malo istoriju Srbije i sami cete videti da Srbija u svojoj istoriji od "Marka Kraljevica pa naovamo" NIKADA nije imala "junaka" koji je vise ucinio za srpski narod nego sto je Hasim Taci ucinio za narod Kosova !
Danas je Kosovo zahvaljujuci Hasimu Taciju oslobodjena bivsa "kolonija" Srbije i NEZAVISNA, moderna, demokratska i ZAPADNA drzava sa najstabilnijim institucijama u Regionu !
Znate li vi uopste sta to znaci za gradjane Kosova ?
Pa braco draga, "Car Lazar" u uporedjenju sa Hasimom Tacijem nije niko i nista i osim sto je "nagovorio" i to malo Srba da "uzalud igube Glavu" na Kosovu NISTA nije uradio za Srbiju, Srbija je posle toga samo jos "ROBOVALA" vekovima !

Dragan

pre 11 godina

Mozda i jeste delimicno tacno to sto govori Taci, jer se videlo da se u severnom delu Kosmeta radi koordinirano i organizovano. Kos nas je to drugacije. Prvo se partije medjusobno kolju, onda se partije unutar samih sebe kolju, onda kad zaskripi, politicari se vracaju na boj na Kosovu, pa onda krive Vatikan za sve sto se desava,pa tako redom.Kod nas svi pucaju na vlast a kad se ustolice onda se sve svodi na to da se ostane tu dozivotno. Svi se kriju iza Ustava a niko nece da preuzme odgovornost i odredi kako i sta da se radi. E pa Ustave, resi vec jednom neka goruca pitanja.

nelbanac iz Kosove

pre 11 godina

Zasto ne pitajte Srba iz Gracanice,iz Brezovice,iz strpca,iz druge delova Kosove kako oni zive,dali neko dira.Gledajte samo na sever Mitrovice gde stvarno srbi zive lose zato sto tamo se razvija kriminalne strukture a obicni narod nema nista. Vise sigurnost za srba ima na KOsovu nega na Beograd >citam svaki dan je ubijen neko u Beogradu-a ovu ubistvo nisu uradili albanci.

lala

pre 11 godina

I ja sam mlad, lep i rumen. Sve zene ovoga sveta zele samo mene. A upravo zavrsavam raketu sa kojom cemo obici mlecni put za samo 5 dana.
Aman Djole, kada nece onda nece. Nemoze bas toliko da se laze. Nova definicija " Lazes ko Taci o kosovu " ( namerno malo K) Zalosti moja. I jos nesto gospodinu ... koji kaze da nismo bili na kosovu pa ne znamo. Bio jos 1989 i onda video pripreme za sve sto se posle desavalo.

e

pre 11 godina

Jeste najstabilniji i veoma homogen prostor gde su upravljači i mafija u tolikoj sprezi da im niko ništa nemože.O da t.zv. r.kosovo sada vraća dugove okupatorima koji su im omogućili ovaj unosni "biznis" pa eto došli su Vesli Klark i Madlen Olbrajt da otkinu svoj deo kolača. Šta rade ujedinjene nacije i savet bezbednosti? Velike sile napisale su propise vladanja na svetskim dešavanjima. Sada vidimo da su ti propisi napisani da bi ih veliki kršili.Baš njih briga za međunarodno pravo najvažnije im je da zaštite svoje interese. Ne jednom su to javno priznale, pa i u slučaju okupacije Kosova i Metohije. Kako dalje? Ukoliko nas sve zajedno ne unište globalne klimatske promene srpski narod će dočekati svoje vreme za naplatu duga.

@RileSrbin

pre 11 godina

@RKS: da neces mozda da vas volimo i da zahvalimo " Djuri sto nas je tukao", mozda ustupimo jos koji deo Srbije vama u dosezanju istorijski neopravdanih, a s tacke razuma uzasavajucih ciljeva?

Mikser

pre 11 godina

@Rks: Vi verovatno mislite da treba da gajimo ljubav posle svega sto smo doziveli od strane vaseg teroristickog " rukovotstva" i vas koji u nameri da osnujete nebuloznu Veliku Alabaniju idete preko srpskih zivota, iza sebe ostavljate pustos, popaljene crkve stare vekovima, oskrnavljene grobove i getoizirate onu sacicu Srba juzno koja glavu ne sme da promoli kroz prozor jer ko zna da li ce im na ramenima ostati? Cemu doza cinizma? Pitam se gde vi to idete dalje? Dalje u nove okrsaje sa ostatkom Srba pod komandom Amerike? Kazete zivimo u srednjem veku? Pa Srbija srednjeg veka je po drzavnoj misli, nacionalnoj strategiji i demokratiji bila veoma odlucna, demokraticna u skladu s okolnostima, a da ne pricam koliko je teritorijalno opsezna za vreme naseg Cara Dusana. Zivimo mi pod okupacijom jos od 1945 al 1804. Ocekujem u dogledno vreme.

milan

pre 11 godina

Ko je proterao milion albanaca 1999 pitam vas!?

Hvala
(Albanka, 22. avgust 2012 09:27)
Milion albanaca!?!? Ni manje ni vise. Bilo bi dobro da nam kazes odakle taj podatak i gde su sada ti albanci. Jel su mozda proterani u Albaniju, i tamo i danas zive kao izbeglice? Kad vec pricamo o ciframa, koliko je albanaca bilo na Kosovu pre bombardovanja 99' i kojiko ih je danas, i koliko je Srba bilo na Kosovu 99' i koliko ih je danas??

Istina

pre 11 godina

"Ko je proterao milion albanaca 1999 pitam vas!?

Hvala
(Albanka, 22. avgust 2012 09:27) "


Proteralo je NATO Bombardovanje.
Kao i Srbe koji se jos nisu vratili!

Nijazi Kuqi

pre 11 godina

Sam nastup premijera Republike Kosova Hasima Tacija pred SB UN-a i njegova javno izrecena spremnost da sa susednom Republikom Srbijom uspostavi medjudrzavneodnose i razvije dobrosusedsku saradnju u interesu stanovnika obeju drzava, dovoljna je poruka Dacicu da se uloge portparola SPS-a i prihvati odgovornosti koje mu namece uloga premijera vlade Republike Srbije koja je na Kosovu davno kapitulirala i sa koje se povukla nakon kapitulacije kojom je Daciceva Srbija krunisala svoj totalni poraz na Kosovu i definitivno izgubila pravo da spomene Kosovo.

MatijaBG LDP/DS

pre 11 godina

Svaka teritorija koja je etnicki ociscena je najstabilnija....tako da su Kosovo i Hrvatska,ciscenjem Srba,koji nisu bili pametni da to sprece,postaju najstabilnije tj.najociscenije zemlje.Pravilo je na zalost medju balkanskim divljacima da se granice prave po etnickoj osnovi,a ne shvataju da svaka zemlja pravljena na etnickom principu propada kad tad!

Albanka

pre 11 godina

Naravno da je mirnije, kada su ocistili Srbe i nemaju koga vise da maltretiraju.

(Citac izmedju redova, 22. avgust 2012 04:21)

Ko je proterao milion albanaca 1999 pitam vas!?

Hvala

Branko

pre 11 godina

...ali teritorijalni integritet Kosova nikada neće biti doveden u pitanje", rekao je Tači.
Ako ste služili vojsku u JNA sigurno se sećate teksta "zakletve", Ja... svečano se zaklinjem... i tada teritorijalni integritet SFRJ nije dovođen u pitanje. "Neko" je tada rekao, idemo da rasturimo SSSR, daj da srušimo "Berlinski zid" i da rasturimo SFRJ. To znači "karte" se stalno mešaju i Svet se neprestano "tumba". Ljudi često ne razmišljaju o onome što će biti posle a to "posle" je ono što očekuje naše potomstvo i buduće generacije. Ima ona mudra izreka: "Roditelji jedu kiselo grožđe a deci trnu zubi".

milica

pre 11 godina

Nazalost oni su shvatili pre nas da Evropi cija se istorija meri 2000 godina sudbinu kroje oni cija istorija traje 600 godina, kao i da su pare i zarada jedino sto interesuje masonsko-finansijske mocnike,ajudska prava su paravan i dimna zavesa za birace i javnost u njihovim zemljama

puno zdravlja

pre 11 godina

@pimlico:
gde ti zivis, pa pricas o boljem standardu. Za 5 evra albanci rade na gradjevini 12 sati, alooo!
Te kredite koje su vam banke davale, mislili ste da ih nikad vracati necete, a sad radi hipoteka sve u 16.
Sloboda kretanja je tolika da ni na groblje (usput poruseno) ne smem da odem bez pratnje.
Za takve demagoge, kao sto si ti, uvek je najbolje cutati.
Stidi se, bre!!!

NLO - sve vas gledamo -

pre 11 godina

Apsolutno tacno,najstabilniji u regionu,PA HEROIN JEDINI NEDEVALVIRA,Hasi Maci neodoljivo podseca na Norijegu,vreme mu je iscurelo i zato se tako javno djilita.

Cera

pre 11 godina

Ovo šegačenje je postalo krajnje odvratno. Kako neko može da se hvali "stabilnošću" i "najbezbednijom prestonicom Prištinom" ako se zna da svaki čas mora da se održi sednica SB oko situacije na KiM, koliko je vojnika KFOR prisutno, u kakvim uslovima žive Srbi na Kosovu i koliko je imovine uzurpirano kao i koliki je broj ibeglih i interno raseljenih lica? Pa i posete ruiniranim grobljima se organizuju grupno i pod nadzorom teško naoružanih međunarodnih snaga... stabilnost?! Sramota a ne stabilnost gosn Tači, o tome se radi.

navijac

pre 11 godina

nema od toga nista.nece ni americka do zore i kosovo ce biti deo srbije i to nenasilno i demokratski.bitno je da srbija ne popusti jer ce albanski mentori sigurno traziti priznanje od nas zbog eu

nealbanac sa Kosova

pre 11 godina

joj kolika mržnja komentatora,ali ih ipak razumem nije čudo Tači je Jean od glavnih "krivaca"kosovske nezavisnosti.Mada i Dačić ima dobru zaslugu.

SuviMirkoGrobarSaDugackomBradom

pre 11 godina

Srbi u Pristini su naravno bezbjedni i to stoji da je sa tog aspekta Pristina najbezbjedniji grad u regionu,jeste u pravu si ali samo zato sto tamo Srba vise nema.

pimlico

pre 11 godina

Kosovo je mnogo mirnije i sigurnije danas nego za vreme 1995-1999god.kada je bilo u vlasnistvo Srbije.Infrastruktura ,sloboda kretanja,standard zivota uopste.

Lupa a ostade ziv

pre 11 godina

On je svestan svog laganja, ali to je state department narucio i zajedno lazu. Cuj ga, Srbi nisu kljucno pitanje?!? A sta je kljucno pitanje? Prodaja Srpske imovine???

Vojvodjanka

pre 11 godina

Ponekad se pitam, čemu služe UN, SB...itd. Čovek je izgovorio bezočne laži, naš premijer isto je lupetao malo. I posle ovih izgovorenih laži svi otišli kući i sve se nastavlja po starom. Divota

Citac izmedju redova

pre 11 godina

Naravno da je mirnije, kada su ocistili Srbe i nemaju koga vise da maltretiraju.

Zalosno je sto to vecina u UN nemoze da skuzi ce da slusa sta kaze "televizija". A ako su rekli na televiziji, mora da je tako.

Naravno da su mu srocili sta da kaze, e da bi "potvrdio" NJIHOVE pozitivno angazovanje.

Reporter

pre 11 godina

Sem rudom,Kosmet je ocigledno bogat i nekom travom,koja je nekoliko stotina puta jaca od Kanabisa.

Sa time su upoznati visoki predstavnici nelegalne vlasti i paralelnih institucija,i pod uticajem toga daju razne izjave.

Iz pouzdanih izvora saznajemo,da postoji mogucnost da se ova droga koristi i u medicinske svrhe,kao anestezija pacijentima kojima vade bubrege i ostale organe.

Bojan

pre 11 godina

Zasto se onda u ton pristini savjetuje strancima da izbjegavaju odredjene djelove grada? Da mozda demokratija nema neke veze s Tim jer koliko mi je poznato Tako je u svim demokratskim zemljama...

novi e pa sad

pre 11 godina

da se razumemo...ni njemu ni Dačiću SB ne veruje...pojedinačno svaka članica ima svoje izvore inf. Tako da se radi o prostoj stvari-interesu tj. profitu. Ko da više njemu do tad više veruju. Već sutra može biti uhapšen ili ubijen...(Tači naravno...on im je više dužan) ili smenjen i zaboravljen.

usamljeni_vuk_sa_šarplanine

pre 11 godina

gospon predsedniće thaqi, siđi sa konja i idi do reke. ti si nam utopija ispijena do dna. pusti to mesto mladima koji imaju znanje i volju da unaprede državu i narod kosova. evo ga, ramush vreba sa okrajka, želi da postane kalif umesto kalifa, ali on ne može zato što je sirovina neotesana. albin kurti će vas sve oduvati.
pozdrav iz prizrena.

Tekelija

pre 11 godina

Апсолутно је неважно шта било ко од 'малих' тамо каже.
Дачић је могао да прича буквално блаблабла, а Тачи да каже да је Косово најбогатија земља на свијету и да развија свој свемирски програм, и нико се не би ни зачудио да ли су нормални.
Њих двојица питају колико ја и неки други коментатор са б92 :)

Може он да изјављује шта хоће, све док има подршку.
Кад је изгуби, и даље ће моћи причати шта хоће, само тад га нико неће кофол уважавати :)

swedenonline

pre 11 godina

Ban Ki Mun rece suprotno, da ste jos "maloletni" i ne mozete vez staratelja! Bas gadno zvuci kad vas tako proglase neuracunljivim! :(

pavle

pre 11 godina

Mislim da je svima muka od slicnih izjava,ali je ova definitivno pobedila.Zna on da je kilo dopa iz prve ruke 10-15 puta jeftinije nego 6 ruka na 700-800km odavde.Zna i da klinci u REGIONU puse marihuanu koja je direktno sa kosova i da polovina njih i ne zna sta je "afganistanac".Verovatno poznaje i socijalno-ekonomsko prilike(posto je tamo sve i svja odavno jelte),a opet moze ovako nesto da izjavi.Platices ti prika moj na cupriji..jednom. Samo mi nisu jasni ovi sto lupaju negativne komentare kada se neko sprda na osnovu ove smesne i tragicne izjave.Ma znam ja ko ste,nego..zasto???? Siguran sam da cete bolje ziveti kada polako shvatite da samo dugogodisnjim radom protiv legla kriminala mozete stvarati svoje bolje sutra..Mozda zvuci malo utopiski ali..neka je bog sa vama..koj god

Lazar

pre 11 godina

Dakle bahatost i samo bahatost.Moc sile iza njegovih ledja(USA) trenutno mu daju luksuz da se ovako ponasa.Srbi ne smeju da izadju iz svojih stanova juzno od Ibra vec skoro 13 godina,sto svako zna,ali da bi dokazao da je USA i dalje njihov mentor on nam namerno ide na ganglije.
Neka neka,mnogo smo mi veci narod od albanaca (pritom nemam jastucnicu srbi su nebeski narod nego iznosim cinjenicu),istrpicemo mi sve ovo,ali sve se vraca,sve se placa i to ne mora uopste biti na neki nasilan nacin.Nas je covek izumeo struju,iscupacemo mi Kosovo,kao i bezbroj puta do sada,kad tad.

Zeljko

pre 11 godina

Taci definitivno ima dobre zube, sada sam potpuno siguran u to.

Nije ni cudo jer ih je sredjivao besplatno na VMA kao OFICIR KOJI JE ZAVRSIO VOJNU AKADEMIJU U BEOGRADU!!!

Au Tito kako si nas upropastio, ko se sve skolovao na nas racun, sami smo gajili zveri da na ujedu...

Dezurni Albanac

pre 11 godina

Samo da dodam da je na plocici ispred Ivice Dacica pisalo Serbia, a ispred ove pojave je pisalo Hashim Thaçi. Toliko o nezavisnosti.
(bora, 21. avgust 2012 20:21)

Joj covece otrkrio si novi kontinent! Pa normalno jer Kosovo jos niej clan UN...ali doci ce i do toga, ne brini..vazno je biti prisutan :-)

Косовски витез

pre 11 godina

Фискална стабилност са 65% незапослености. Срби су безбеднији, а у последњих три месеца двоје је убијено. БОЖЕ ИМА ЛИ ТЕ!!!

Milojko

pre 11 godina

Ja se slazem sa gospodinom Tacijem, velikim dobrotvorom i zastitnikom dece. Kosovo je mnogo stabilnije i sigurnije nego pre nekoliko godina.

JVC

pre 11 godina

Можемо ми да пишемо шта хоћемо у овим коментарима али пробем је у томе што ће свет да прихвати, све што је он рекао, јер му је СБ то и рекао да каже.

dragoljub

pre 11 godina

kako se reklamira npr COCA COLA .Velika prevara i neistina se pokriva parama.Kao da se radi o eleiksiru mladosti.TOME JE NALIK I EPP O KOSOVU ČOVEKA SA SLIKE

dijabole

pre 11 godina

Za bilo koju od ovih Tacijevih tvdnji, mozes da navedes jedno deset primera iz REALNOSTI koji ga demantuju. Da li Albanci zaista misle da ako neku laz dovoljno puta ponove da je to postalo realnost i istina? Pocev od lazi o "ilirskog porekla" pa do toga da su "institucije Kosova najstabilnije u regionu" ili sta je vec Taci ovde nalupetao?

Marinković

pre 11 godina

Kosovski premijer Hašim Tači izjavio je na sednici Saveta bezbednosti UN da je Priština danas bezbednija od većine prestonica u regionu i da je status Kosova rešen.

Da, naročito su bezbedna deca u Prištini kada ih kamenuju, starci koji se vrate na svoja ognjišta da bi im pucali u glavu, a neverovatno su bezbedni svi koji se šetaju po Peći, Prizrenu i ostalim gradovima. Bezbedni su dok ih ne napadnu. Do tad su jako jako bezbedni!

dno dna

pre 11 godina

Bilo koji deo ovog Tacijevog govora da uzmes, naci ces neverovatnu kolicinu lazi, zamena teza... Neverovatno je da je neko spreman ovako bezocno da laze u UN-u. Da li je Taci svestan da sve ovo sto je napricao moze vrlo lako da se proveri, da postoje izvestaju medjunarodnih organizacija ali i da ljudi imaju i oci? Pustanje ovakvog lika i dopustanje da izrecituje tu svoju suplju bajku o stanju na Kosovu je zaista blamaza za sve sponozre albanskog nacionalizma.

Marinković

pre 11 godina

Kosovski premijer Hašim Tači izjavio je na sednici Saveta bezbednosti UN da je Priština danas bezbednija od većine prestonica u regionu i da je status Kosova rešen.

Da, naročito su bezbedna deca u Prištini kada ih kamenuju, starci koji se vrate na svoja ognjišta da bi im pucali u glavu, a neverovatno su bezbedni svi koji se šetaju po Peći, Prizrenu i ostalim gradovima. Bezbedni su dok ih ne napadnu. Do tad su jako jako bezbedni!

dno dna

pre 11 godina

Bilo koji deo ovog Tacijevog govora da uzmes, naci ces neverovatnu kolicinu lazi, zamena teza... Neverovatno je da je neko spreman ovako bezocno da laze u UN-u. Da li je Taci svestan da sve ovo sto je napricao moze vrlo lako da se proveri, da postoje izvestaju medjunarodnih organizacija ali i da ljudi imaju i oci? Pustanje ovakvog lika i dopustanje da izrecituje tu svoju suplju bajku o stanju na Kosovu je zaista blamaza za sve sponozre albanskog nacionalizma.

dijabole

pre 11 godina

Za bilo koju od ovih Tacijevih tvdnji, mozes da navedes jedno deset primera iz REALNOSTI koji ga demantuju. Da li Albanci zaista misle da ako neku laz dovoljno puta ponove da je to postalo realnost i istina? Pocev od lazi o "ilirskog porekla" pa do toga da su "institucije Kosova najstabilnije u regionu" ili sta je vec Taci ovde nalupetao?

Косовски витез

pre 11 godina

Фискална стабилност са 65% незапослености. Срби су безбеднији, а у последњих три месеца двоје је убијено. БОЖЕ ИМА ЛИ ТЕ!!!

dragoljub

pre 11 godina

kako se reklamira npr COCA COLA .Velika prevara i neistina se pokriva parama.Kao da se radi o eleiksiru mladosti.TOME JE NALIK I EPP O KOSOVU ČOVEKA SA SLIKE

JVC

pre 11 godina

Можемо ми да пишемо шта хоћемо у овим коментарима али пробем је у томе што ће свет да прихвати, све што је он рекао, јер му је СБ то и рекао да каже.

Milojko

pre 11 godina

Ja se slazem sa gospodinom Tacijem, velikim dobrotvorom i zastitnikom dece. Kosovo je mnogo stabilnije i sigurnije nego pre nekoliko godina.

Dezurni Albanac

pre 11 godina

Samo da dodam da je na plocici ispred Ivice Dacica pisalo Serbia, a ispred ove pojave je pisalo Hashim Thaçi. Toliko o nezavisnosti.
(bora, 21. avgust 2012 20:21)

Joj covece otrkrio si novi kontinent! Pa normalno jer Kosovo jos niej clan UN...ali doci ce i do toga, ne brini..vazno je biti prisutan :-)

SuviMirkoGrobarSaDugackomBradom

pre 11 godina

Srbi u Pristini su naravno bezbjedni i to stoji da je sa tog aspekta Pristina najbezbjedniji grad u regionu,jeste u pravu si ali samo zato sto tamo Srba vise nema.

puno zdravlja

pre 11 godina

@pimlico:
gde ti zivis, pa pricas o boljem standardu. Za 5 evra albanci rade na gradjevini 12 sati, alooo!
Te kredite koje su vam banke davale, mislili ste da ih nikad vracati necete, a sad radi hipoteka sve u 16.
Sloboda kretanja je tolika da ni na groblje (usput poruseno) ne smem da odem bez pratnje.
Za takve demagoge, kao sto si ti, uvek je najbolje cutati.
Stidi se, bre!!!

swedenonline

pre 11 godina

Ban Ki Mun rece suprotno, da ste jos "maloletni" i ne mozete vez staratelja! Bas gadno zvuci kad vas tako proglase neuracunljivim! :(

navijac

pre 11 godina

nema od toga nista.nece ni americka do zore i kosovo ce biti deo srbije i to nenasilno i demokratski.bitno je da srbija ne popusti jer ce albanski mentori sigurno traziti priznanje od nas zbog eu

Lupa a ostade ziv

pre 11 godina

On je svestan svog laganja, ali to je state department narucio i zajedno lazu. Cuj ga, Srbi nisu kljucno pitanje?!? A sta je kljucno pitanje? Prodaja Srpske imovine???

NLO - sve vas gledamo -

pre 11 godina

Apsolutno tacno,najstabilniji u regionu,PA HEROIN JEDINI NEDEVALVIRA,Hasi Maci neodoljivo podseca na Norijegu,vreme mu je iscurelo i zato se tako javno djilita.

Zeljko

pre 11 godina

Taci definitivno ima dobre zube, sada sam potpuno siguran u to.

Nije ni cudo jer ih je sredjivao besplatno na VMA kao OFICIR KOJI JE ZAVRSIO VOJNU AKADEMIJU U BEOGRADU!!!

Au Tito kako si nas upropastio, ko se sve skolovao na nas racun, sami smo gajili zveri da na ujedu...

Vojvodjanka

pre 11 godina

Ponekad se pitam, čemu služe UN, SB...itd. Čovek je izgovorio bezočne laži, naš premijer isto je lupetao malo. I posle ovih izgovorenih laži svi otišli kući i sve se nastavlja po starom. Divota

Branko

pre 11 godina

...ali teritorijalni integritet Kosova nikada neće biti doveden u pitanje", rekao je Tači.
Ako ste služili vojsku u JNA sigurno se sećate teksta "zakletve", Ja... svečano se zaklinjem... i tada teritorijalni integritet SFRJ nije dovođen u pitanje. "Neko" je tada rekao, idemo da rasturimo SSSR, daj da srušimo "Berlinski zid" i da rasturimo SFRJ. To znači "karte" se stalno mešaju i Svet se neprestano "tumba". Ljudi često ne razmišljaju o onome što će biti posle a to "posle" je ono što očekuje naše potomstvo i buduće generacije. Ima ona mudra izreka: "Roditelji jedu kiselo grožđe a deci trnu zubi".

Lazar

pre 11 godina

Dakle bahatost i samo bahatost.Moc sile iza njegovih ledja(USA) trenutno mu daju luksuz da se ovako ponasa.Srbi ne smeju da izadju iz svojih stanova juzno od Ibra vec skoro 13 godina,sto svako zna,ali da bi dokazao da je USA i dalje njihov mentor on nam namerno ide na ganglije.
Neka neka,mnogo smo mi veci narod od albanaca (pritom nemam jastucnicu srbi su nebeski narod nego iznosim cinjenicu),istrpicemo mi sve ovo,ali sve se vraca,sve se placa i to ne mora uopste biti na neki nasilan nacin.Nas je covek izumeo struju,iscupacemo mi Kosovo,kao i bezbroj puta do sada,kad tad.

Cera

pre 11 godina

Ovo šegačenje je postalo krajnje odvratno. Kako neko može da se hvali "stabilnošću" i "najbezbednijom prestonicom Prištinom" ako se zna da svaki čas mora da se održi sednica SB oko situacije na KiM, koliko je vojnika KFOR prisutno, u kakvim uslovima žive Srbi na Kosovu i koliko je imovine uzurpirano kao i koliki je broj ibeglih i interno raseljenih lica? Pa i posete ruiniranim grobljima se organizuju grupno i pod nadzorom teško naoružanih međunarodnih snaga... stabilnost?! Sramota a ne stabilnost gosn Tači, o tome se radi.

pavle

pre 11 godina

Mislim da je svima muka od slicnih izjava,ali je ova definitivno pobedila.Zna on da je kilo dopa iz prve ruke 10-15 puta jeftinije nego 6 ruka na 700-800km odavde.Zna i da klinci u REGIONU puse marihuanu koja je direktno sa kosova i da polovina njih i ne zna sta je "afganistanac".Verovatno poznaje i socijalno-ekonomsko prilike(posto je tamo sve i svja odavno jelte),a opet moze ovako nesto da izjavi.Platices ti prika moj na cupriji..jednom. Samo mi nisu jasni ovi sto lupaju negativne komentare kada se neko sprda na osnovu ove smesne i tragicne izjave.Ma znam ja ko ste,nego..zasto???? Siguran sam da cete bolje ziveti kada polako shvatite da samo dugogodisnjim radom protiv legla kriminala mozete stvarati svoje bolje sutra..Mozda zvuci malo utopiski ali..neka je bog sa vama..koj god

Bojan

pre 11 godina

Zasto se onda u ton pristini savjetuje strancima da izbjegavaju odredjene djelove grada? Da mozda demokratija nema neke veze s Tim jer koliko mi je poznato Tako je u svim demokratskim zemljama...

Reporter

pre 11 godina

Sem rudom,Kosmet je ocigledno bogat i nekom travom,koja je nekoliko stotina puta jaca od Kanabisa.

Sa time su upoznati visoki predstavnici nelegalne vlasti i paralelnih institucija,i pod uticajem toga daju razne izjave.

Iz pouzdanih izvora saznajemo,da postoji mogucnost da se ova droga koristi i u medicinske svrhe,kao anestezija pacijentima kojima vade bubrege i ostale organe.

pimlico

pre 11 godina

Kosovo je mnogo mirnije i sigurnije danas nego za vreme 1995-1999god.kada je bilo u vlasnistvo Srbije.Infrastruktura ,sloboda kretanja,standard zivota uopste.

Istina

pre 11 godina

"Ko je proterao milion albanaca 1999 pitam vas!?

Hvala
(Albanka, 22. avgust 2012 09:27) "


Proteralo je NATO Bombardovanje.
Kao i Srbe koji se jos nisu vratili!

Citac izmedju redova

pre 11 godina

Naravno da je mirnije, kada su ocistili Srbe i nemaju koga vise da maltretiraju.

Zalosno je sto to vecina u UN nemoze da skuzi ce da slusa sta kaze "televizija". A ako su rekli na televiziji, mora da je tako.

Naravno da su mu srocili sta da kaze, e da bi "potvrdio" NJIHOVE pozitivno angazovanje.

nealbanac sa Kosova

pre 11 godina

joj kolika mržnja komentatora,ali ih ipak razumem nije čudo Tači je Jean od glavnih "krivaca"kosovske nezavisnosti.Mada i Dačić ima dobru zaslugu.

Tekelija

pre 11 godina

Апсолутно је неважно шта било ко од 'малих' тамо каже.
Дачић је могао да прича буквално блаблабла, а Тачи да каже да је Косово најбогатија земља на свијету и да развија свој свемирски програм, и нико се не би ни зачудио да ли су нормални.
Њих двојица питају колико ја и неки други коментатор са б92 :)

Може он да изјављује шта хоће, све док има подршку.
Кад је изгуби, и даље ће моћи причати шта хоће, само тад га нико неће кофол уважавати :)

novi e pa sad

pre 11 godina

da se razumemo...ni njemu ni Dačiću SB ne veruje...pojedinačno svaka članica ima svoje izvore inf. Tako da se radi o prostoj stvari-interesu tj. profitu. Ko da više njemu do tad više veruju. Već sutra može biti uhapšen ili ubijen...(Tači naravno...on im je više dužan) ili smenjen i zaboravljen.

Albanka

pre 11 godina

Naravno da je mirnije, kada su ocistili Srbe i nemaju koga vise da maltretiraju.

(Citac izmedju redova, 22. avgust 2012 04:21)

Ko je proterao milion albanaca 1999 pitam vas!?

Hvala

Nijazi Kuqi

pre 11 godina

Sam nastup premijera Republike Kosova Hasima Tacija pred SB UN-a i njegova javno izrecena spremnost da sa susednom Republikom Srbijom uspostavi medjudrzavneodnose i razvije dobrosusedsku saradnju u interesu stanovnika obeju drzava, dovoljna je poruka Dacicu da se uloge portparola SPS-a i prihvati odgovornosti koje mu namece uloga premijera vlade Republike Srbije koja je na Kosovu davno kapitulirala i sa koje se povukla nakon kapitulacije kojom je Daciceva Srbija krunisala svoj totalni poraz na Kosovu i definitivno izgubila pravo da spomene Kosovo.

milica

pre 11 godina

Nazalost oni su shvatili pre nas da Evropi cija se istorija meri 2000 godina sudbinu kroje oni cija istorija traje 600 godina, kao i da su pare i zarada jedino sto interesuje masonsko-finansijske mocnike,ajudska prava su paravan i dimna zavesa za birace i javnost u njihovim zemljama

MatijaBG LDP/DS

pre 11 godina

Svaka teritorija koja je etnicki ociscena je najstabilnija....tako da su Kosovo i Hrvatska,ciscenjem Srba,koji nisu bili pametni da to sprece,postaju najstabilnije tj.najociscenije zemlje.Pravilo je na zalost medju balkanskim divljacima da se granice prave po etnickoj osnovi,a ne shvataju da svaka zemlja pravljena na etnickom principu propada kad tad!

milan

pre 11 godina

Ko je proterao milion albanaca 1999 pitam vas!?

Hvala
(Albanka, 22. avgust 2012 09:27)
Milion albanaca!?!? Ni manje ni vise. Bilo bi dobro da nam kazes odakle taj podatak i gde su sada ti albanci. Jel su mozda proterani u Albaniju, i tamo i danas zive kao izbeglice? Kad vec pricamo o ciframa, koliko je albanaca bilo na Kosovu pre bombardovanja 99' i kojiko ih je danas, i koliko je Srba bilo na Kosovu 99' i koliko ih je danas??

nelbanac iz Kosove

pre 11 godina

Zasto ne pitajte Srba iz Gracanice,iz Brezovice,iz strpca,iz druge delova Kosove kako oni zive,dali neko dira.Gledajte samo na sever Mitrovice gde stvarno srbi zive lose zato sto tamo se razvija kriminalne strukture a obicni narod nema nista. Vise sigurnost za srba ima na KOsovu nega na Beograd >citam svaki dan je ubijen neko u Beogradu-a ovu ubistvo nisu uradili albanci.

usamljeni_vuk_sa_šarplanine

pre 11 godina

gospon predsedniće thaqi, siđi sa konja i idi do reke. ti si nam utopija ispijena do dna. pusti to mesto mladima koji imaju znanje i volju da unaprede državu i narod kosova. evo ga, ramush vreba sa okrajka, želi da postane kalif umesto kalifa, ali on ne može zato što je sirovina neotesana. albin kurti će vas sve oduvati.
pozdrav iz prizrena.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Za mene licno najveci "problem" svih "Srba" je sto Hasima Tacija posmatraju iskljucivo iz "srpske perspektive" a ne realno i iz "kosovske perspektive" i sasvim logicno da im se tako posmatrano Hasim Taci logicno ne moze "dopasti" !
Ali braco draga, prelistajte malo istoriju Srbije i sami cete videti da Srbija u svojoj istoriji od "Marka Kraljevica pa naovamo" NIKADA nije imala "junaka" koji je vise ucinio za srpski narod nego sto je Hasim Taci ucinio za narod Kosova !
Danas je Kosovo zahvaljujuci Hasimu Taciju oslobodjena bivsa "kolonija" Srbije i NEZAVISNA, moderna, demokratska i ZAPADNA drzava sa najstabilnijim institucijama u Regionu !
Znate li vi uopste sta to znaci za gradjane Kosova ?
Pa braco draga, "Car Lazar" u uporedjenju sa Hasimom Tacijem nije niko i nista i osim sto je "nagovorio" i to malo Srba da "uzalud igube Glavu" na Kosovu NISTA nije uradio za Srbiju, Srbija je posle toga samo jos "ROBOVALA" vekovima !

lala

pre 11 godina

I ja sam mlad, lep i rumen. Sve zene ovoga sveta zele samo mene. A upravo zavrsavam raketu sa kojom cemo obici mlecni put za samo 5 dana.
Aman Djole, kada nece onda nece. Nemoze bas toliko da se laze. Nova definicija " Lazes ko Taci o kosovu " ( namerno malo K) Zalosti moja. I jos nesto gospodinu ... koji kaze da nismo bili na kosovu pa ne znamo. Bio jos 1989 i onda video pripreme za sve sto se posle desavalo.

@RileSrbin

pre 11 godina

@RKS: da neces mozda da vas volimo i da zahvalimo " Djuri sto nas je tukao", mozda ustupimo jos koji deo Srbije vama u dosezanju istorijski neopravdanih, a s tacke razuma uzasavajucih ciljeva?

Mikser

pre 11 godina

@Rks: Vi verovatno mislite da treba da gajimo ljubav posle svega sto smo doziveli od strane vaseg teroristickog " rukovotstva" i vas koji u nameri da osnujete nebuloznu Veliku Alabaniju idete preko srpskih zivota, iza sebe ostavljate pustos, popaljene crkve stare vekovima, oskrnavljene grobove i getoizirate onu sacicu Srba juzno koja glavu ne sme da promoli kroz prozor jer ko zna da li ce im na ramenima ostati? Cemu doza cinizma? Pitam se gde vi to idete dalje? Dalje u nove okrsaje sa ostatkom Srba pod komandom Amerike? Kazete zivimo u srednjem veku? Pa Srbija srednjeg veka je po drzavnoj misli, nacionalnoj strategiji i demokratiji bila veoma odlucna, demokraticna u skladu s okolnostima, a da ne pricam koliko je teritorijalno opsezna za vreme naseg Cara Dusana. Zivimo mi pod okupacijom jos od 1945 al 1804. Ocekujem u dogledno vreme.

e

pre 11 godina

Jeste najstabilniji i veoma homogen prostor gde su upravljači i mafija u tolikoj sprezi da im niko ništa nemože.O da t.zv. r.kosovo sada vraća dugove okupatorima koji su im omogućili ovaj unosni "biznis" pa eto došli su Vesli Klark i Madlen Olbrajt da otkinu svoj deo kolača. Šta rade ujedinjene nacije i savet bezbednosti? Velike sile napisale su propise vladanja na svetskim dešavanjima. Sada vidimo da su ti propisi napisani da bi ih veliki kršili.Baš njih briga za međunarodno pravo najvažnije im je da zaštite svoje interese. Ne jednom su to javno priznale, pa i u slučaju okupacije Kosova i Metohije. Kako dalje? Ukoliko nas sve zajedno ne unište globalne klimatske promene srpski narod će dočekati svoje vreme za naplatu duga.

Dragan

pre 11 godina

Mozda i jeste delimicno tacno to sto govori Taci, jer se videlo da se u severnom delu Kosmeta radi koordinirano i organizovano. Kos nas je to drugacije. Prvo se partije medjusobno kolju, onda se partije unutar samih sebe kolju, onda kad zaskripi, politicari se vracaju na boj na Kosovu, pa onda krive Vatikan za sve sto se desava,pa tako redom.Kod nas svi pucaju na vlast a kad se ustolice onda se sve svodi na to da se ostane tu dozivotno. Svi se kriju iza Ustava a niko nece da preuzme odgovornost i odredi kako i sta da se radi. E pa Ustave, resi vec jednom neka goruca pitanja.

Dezurni Albanac

pre 11 godina

Samo da dodam da je na plocici ispred Ivice Dacica pisalo Serbia, a ispred ove pojave je pisalo Hashim Thaçi. Toliko o nezavisnosti.
(bora, 21. avgust 2012 20:21)

Joj covece otrkrio si novi kontinent! Pa normalno jer Kosovo jos niej clan UN...ali doci ce i do toga, ne brini..vazno je biti prisutan :-)

Marinković

pre 11 godina

Kosovski premijer Hašim Tači izjavio je na sednici Saveta bezbednosti UN da je Priština danas bezbednija od većine prestonica u regionu i da je status Kosova rešen.

Da, naročito su bezbedna deca u Prištini kada ih kamenuju, starci koji se vrate na svoja ognjišta da bi im pucali u glavu, a neverovatno su bezbedni svi koji se šetaju po Peći, Prizrenu i ostalim gradovima. Bezbedni su dok ih ne napadnu. Do tad su jako jako bezbedni!

pimlico

pre 11 godina

Kosovo je mnogo mirnije i sigurnije danas nego za vreme 1995-1999god.kada je bilo u vlasnistvo Srbije.Infrastruktura ,sloboda kretanja,standard zivota uopste.

dno dna

pre 11 godina

Bilo koji deo ovog Tacijevog govora da uzmes, naci ces neverovatnu kolicinu lazi, zamena teza... Neverovatno je da je neko spreman ovako bezocno da laze u UN-u. Da li je Taci svestan da sve ovo sto je napricao moze vrlo lako da se proveri, da postoje izvestaju medjunarodnih organizacija ali i da ljudi imaju i oci? Pustanje ovakvog lika i dopustanje da izrecituje tu svoju suplju bajku o stanju na Kosovu je zaista blamaza za sve sponozre albanskog nacionalizma.

dijabole

pre 11 godina

Za bilo koju od ovih Tacijevih tvdnji, mozes da navedes jedno deset primera iz REALNOSTI koji ga demantuju. Da li Albanci zaista misle da ako neku laz dovoljno puta ponove da je to postalo realnost i istina? Pocev od lazi o "ilirskog porekla" pa do toga da su "institucije Kosova najstabilnije u regionu" ili sta je vec Taci ovde nalupetao?

Косовски витез

pre 11 godina

Фискална стабилност са 65% незапослености. Срби су безбеднији, а у последњих три месеца двоје је убијено. БОЖЕ ИМА ЛИ ТЕ!!!

Milojko

pre 11 godina

Ja se slazem sa gospodinom Tacijem, velikim dobrotvorom i zastitnikom dece. Kosovo je mnogo stabilnije i sigurnije nego pre nekoliko godina.

nealbanac sa Kosova

pre 11 godina

joj kolika mržnja komentatora,ali ih ipak razumem nije čudo Tači je Jean od glavnih "krivaca"kosovske nezavisnosti.Mada i Dačić ima dobru zaslugu.

Albanka

pre 11 godina

Naravno da je mirnije, kada su ocistili Srbe i nemaju koga vise da maltretiraju.

(Citac izmedju redova, 22. avgust 2012 04:21)

Ko je proterao milion albanaca 1999 pitam vas!?

Hvala

JVC

pre 11 godina

Можемо ми да пишемо шта хоћемо у овим коментарима али пробем је у томе што ће свет да прихвати, све што је он рекао, јер му је СБ то и рекао да каже.

usamljeni_vuk_sa_šarplanine

pre 11 godina

gospon predsedniće thaqi, siđi sa konja i idi do reke. ti si nam utopija ispijena do dna. pusti to mesto mladima koji imaju znanje i volju da unaprede državu i narod kosova. evo ga, ramush vreba sa okrajka, želi da postane kalif umesto kalifa, ali on ne može zato što je sirovina neotesana. albin kurti će vas sve oduvati.
pozdrav iz prizrena.

dragoljub

pre 11 godina

kako se reklamira npr COCA COLA .Velika prevara i neistina se pokriva parama.Kao da se radi o eleiksiru mladosti.TOME JE NALIK I EPP O KOSOVU ČOVEKA SA SLIKE

Istina

pre 11 godina

"Ko je proterao milion albanaca 1999 pitam vas!?

Hvala
(Albanka, 22. avgust 2012 09:27) "


Proteralo je NATO Bombardovanje.
Kao i Srbe koji se jos nisu vratili!

Nijazi Kuqi

pre 11 godina

Sam nastup premijera Republike Kosova Hasima Tacija pred SB UN-a i njegova javno izrecena spremnost da sa susednom Republikom Srbijom uspostavi medjudrzavneodnose i razvije dobrosusedsku saradnju u interesu stanovnika obeju drzava, dovoljna je poruka Dacicu da se uloge portparola SPS-a i prihvati odgovornosti koje mu namece uloga premijera vlade Republike Srbije koja je na Kosovu davno kapitulirala i sa koje se povukla nakon kapitulacije kojom je Daciceva Srbija krunisala svoj totalni poraz na Kosovu i definitivno izgubila pravo da spomene Kosovo.

Zeljko

pre 11 godina

Taci definitivno ima dobre zube, sada sam potpuno siguran u to.

Nije ni cudo jer ih je sredjivao besplatno na VMA kao OFICIR KOJI JE ZAVRSIO VOJNU AKADEMIJU U BEOGRADU!!!

Au Tito kako si nas upropastio, ko se sve skolovao na nas racun, sami smo gajili zveri da na ujedu...

puno zdravlja

pre 11 godina

@pimlico:
gde ti zivis, pa pricas o boljem standardu. Za 5 evra albanci rade na gradjevini 12 sati, alooo!
Te kredite koje su vam banke davale, mislili ste da ih nikad vracati necete, a sad radi hipoteka sve u 16.
Sloboda kretanja je tolika da ni na groblje (usput poruseno) ne smem da odem bez pratnje.
Za takve demagoge, kao sto si ti, uvek je najbolje cutati.
Stidi se, bre!!!

navijac

pre 11 godina

nema od toga nista.nece ni americka do zore i kosovo ce biti deo srbije i to nenasilno i demokratski.bitno je da srbija ne popusti jer ce albanski mentori sigurno traziti priznanje od nas zbog eu

NLO - sve vas gledamo -

pre 11 godina

Apsolutno tacno,najstabilniji u regionu,PA HEROIN JEDINI NEDEVALVIRA,Hasi Maci neodoljivo podseca na Norijegu,vreme mu je iscurelo i zato se tako javno djilita.

milan

pre 11 godina

Ko je proterao milion albanaca 1999 pitam vas!?

Hvala
(Albanka, 22. avgust 2012 09:27)
Milion albanaca!?!? Ni manje ni vise. Bilo bi dobro da nam kazes odakle taj podatak i gde su sada ti albanci. Jel su mozda proterani u Albaniju, i tamo i danas zive kao izbeglice? Kad vec pricamo o ciframa, koliko je albanaca bilo na Kosovu pre bombardovanja 99' i kojiko ih je danas, i koliko je Srba bilo na Kosovu 99' i koliko ih je danas??

SuviMirkoGrobarSaDugackomBradom

pre 11 godina

Srbi u Pristini su naravno bezbjedni i to stoji da je sa tog aspekta Pristina najbezbjedniji grad u regionu,jeste u pravu si ali samo zato sto tamo Srba vise nema.

pavle

pre 11 godina

Mislim da je svima muka od slicnih izjava,ali je ova definitivno pobedila.Zna on da je kilo dopa iz prve ruke 10-15 puta jeftinije nego 6 ruka na 700-800km odavde.Zna i da klinci u REGIONU puse marihuanu koja je direktno sa kosova i da polovina njih i ne zna sta je "afganistanac".Verovatno poznaje i socijalno-ekonomsko prilike(posto je tamo sve i svja odavno jelte),a opet moze ovako nesto da izjavi.Platices ti prika moj na cupriji..jednom. Samo mi nisu jasni ovi sto lupaju negativne komentare kada se neko sprda na osnovu ove smesne i tragicne izjave.Ma znam ja ko ste,nego..zasto???? Siguran sam da cete bolje ziveti kada polako shvatite da samo dugogodisnjim radom protiv legla kriminala mozete stvarati svoje bolje sutra..Mozda zvuci malo utopiski ali..neka je bog sa vama..koj god

MatijaBG LDP/DS

pre 11 godina

Svaka teritorija koja je etnicki ociscena je najstabilnija....tako da su Kosovo i Hrvatska,ciscenjem Srba,koji nisu bili pametni da to sprece,postaju najstabilnije tj.najociscenije zemlje.Pravilo je na zalost medju balkanskim divljacima da se granice prave po etnickoj osnovi,a ne shvataju da svaka zemlja pravljena na etnickom principu propada kad tad!

Citac izmedju redova

pre 11 godina

Naravno da je mirnije, kada su ocistili Srbe i nemaju koga vise da maltretiraju.

Zalosno je sto to vecina u UN nemoze da skuzi ce da slusa sta kaze "televizija". A ako su rekli na televiziji, mora da je tako.

Naravno da su mu srocili sta da kaze, e da bi "potvrdio" NJIHOVE pozitivno angazovanje.

nelbanac iz Kosove

pre 11 godina

Zasto ne pitajte Srba iz Gracanice,iz Brezovice,iz strpca,iz druge delova Kosove kako oni zive,dali neko dira.Gledajte samo na sever Mitrovice gde stvarno srbi zive lose zato sto tamo se razvija kriminalne strukture a obicni narod nema nista. Vise sigurnost za srba ima na KOsovu nega na Beograd >citam svaki dan je ubijen neko u Beogradu-a ovu ubistvo nisu uradili albanci.

Reporter

pre 11 godina

Sem rudom,Kosmet je ocigledno bogat i nekom travom,koja je nekoliko stotina puta jaca od Kanabisa.

Sa time su upoznati visoki predstavnici nelegalne vlasti i paralelnih institucija,i pod uticajem toga daju razne izjave.

Iz pouzdanih izvora saznajemo,da postoji mogucnost da se ova droga koristi i u medicinske svrhe,kao anestezija pacijentima kojima vade bubrege i ostale organe.

Lupa a ostade ziv

pre 11 godina

On je svestan svog laganja, ali to je state department narucio i zajedno lazu. Cuj ga, Srbi nisu kljucno pitanje?!? A sta je kljucno pitanje? Prodaja Srpske imovine???

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Za mene licno najveci "problem" svih "Srba" je sto Hasima Tacija posmatraju iskljucivo iz "srpske perspektive" a ne realno i iz "kosovske perspektive" i sasvim logicno da im se tako posmatrano Hasim Taci logicno ne moze "dopasti" !
Ali braco draga, prelistajte malo istoriju Srbije i sami cete videti da Srbija u svojoj istoriji od "Marka Kraljevica pa naovamo" NIKADA nije imala "junaka" koji je vise ucinio za srpski narod nego sto je Hasim Taci ucinio za narod Kosova !
Danas je Kosovo zahvaljujuci Hasimu Taciju oslobodjena bivsa "kolonija" Srbije i NEZAVISNA, moderna, demokratska i ZAPADNA drzava sa najstabilnijim institucijama u Regionu !
Znate li vi uopste sta to znaci za gradjane Kosova ?
Pa braco draga, "Car Lazar" u uporedjenju sa Hasimom Tacijem nije niko i nista i osim sto je "nagovorio" i to malo Srba da "uzalud igube Glavu" na Kosovu NISTA nije uradio za Srbiju, Srbija je posle toga samo jos "ROBOVALA" vekovima !

Lazar

pre 11 godina

Dakle bahatost i samo bahatost.Moc sile iza njegovih ledja(USA) trenutno mu daju luksuz da se ovako ponasa.Srbi ne smeju da izadju iz svojih stanova juzno od Ibra vec skoro 13 godina,sto svako zna,ali da bi dokazao da je USA i dalje njihov mentor on nam namerno ide na ganglije.
Neka neka,mnogo smo mi veci narod od albanaca (pritom nemam jastucnicu srbi su nebeski narod nego iznosim cinjenicu),istrpicemo mi sve ovo,ali sve se vraca,sve se placa i to ne mora uopste biti na neki nasilan nacin.Nas je covek izumeo struju,iscupacemo mi Kosovo,kao i bezbroj puta do sada,kad tad.

Vojvodjanka

pre 11 godina

Ponekad se pitam, čemu služe UN, SB...itd. Čovek je izgovorio bezočne laži, naš premijer isto je lupetao malo. I posle ovih izgovorenih laži svi otišli kući i sve se nastavlja po starom. Divota

swedenonline

pre 11 godina

Ban Ki Mun rece suprotno, da ste jos "maloletni" i ne mozete vez staratelja! Bas gadno zvuci kad vas tako proglase neuracunljivim! :(

Branko

pre 11 godina

...ali teritorijalni integritet Kosova nikada neće biti doveden u pitanje", rekao je Tači.
Ako ste služili vojsku u JNA sigurno se sećate teksta "zakletve", Ja... svečano se zaklinjem... i tada teritorijalni integritet SFRJ nije dovođen u pitanje. "Neko" je tada rekao, idemo da rasturimo SSSR, daj da srušimo "Berlinski zid" i da rasturimo SFRJ. To znači "karte" se stalno mešaju i Svet se neprestano "tumba". Ljudi često ne razmišljaju o onome što će biti posle a to "posle" je ono što očekuje naše potomstvo i buduće generacije. Ima ona mudra izreka: "Roditelji jedu kiselo grožđe a deci trnu zubi".

Mikser

pre 11 godina

@Rks: Vi verovatno mislite da treba da gajimo ljubav posle svega sto smo doziveli od strane vaseg teroristickog " rukovotstva" i vas koji u nameri da osnujete nebuloznu Veliku Alabaniju idete preko srpskih zivota, iza sebe ostavljate pustos, popaljene crkve stare vekovima, oskrnavljene grobove i getoizirate onu sacicu Srba juzno koja glavu ne sme da promoli kroz prozor jer ko zna da li ce im na ramenima ostati? Cemu doza cinizma? Pitam se gde vi to idete dalje? Dalje u nove okrsaje sa ostatkom Srba pod komandom Amerike? Kazete zivimo u srednjem veku? Pa Srbija srednjeg veka je po drzavnoj misli, nacionalnoj strategiji i demokratiji bila veoma odlucna, demokraticna u skladu s okolnostima, a da ne pricam koliko je teritorijalno opsezna za vreme naseg Cara Dusana. Zivimo mi pod okupacijom jos od 1945 al 1804. Ocekujem u dogledno vreme.

e

pre 11 godina

Jeste najstabilniji i veoma homogen prostor gde su upravljači i mafija u tolikoj sprezi da im niko ništa nemože.O da t.zv. r.kosovo sada vraća dugove okupatorima koji su im omogućili ovaj unosni "biznis" pa eto došli su Vesli Klark i Madlen Olbrajt da otkinu svoj deo kolača. Šta rade ujedinjene nacije i savet bezbednosti? Velike sile napisale su propise vladanja na svetskim dešavanjima. Sada vidimo da su ti propisi napisani da bi ih veliki kršili.Baš njih briga za međunarodno pravo najvažnije im je da zaštite svoje interese. Ne jednom su to javno priznale, pa i u slučaju okupacije Kosova i Metohije. Kako dalje? Ukoliko nas sve zajedno ne unište globalne klimatske promene srpski narod će dočekati svoje vreme za naplatu duga.

Bojan

pre 11 godina

Zasto se onda u ton pristini savjetuje strancima da izbjegavaju odredjene djelove grada? Da mozda demokratija nema neke veze s Tim jer koliko mi je poznato Tako je u svim demokratskim zemljama...

Cera

pre 11 godina

Ovo šegačenje je postalo krajnje odvratno. Kako neko može da se hvali "stabilnošću" i "najbezbednijom prestonicom Prištinom" ako se zna da svaki čas mora da se održi sednica SB oko situacije na KiM, koliko je vojnika KFOR prisutno, u kakvim uslovima žive Srbi na Kosovu i koliko je imovine uzurpirano kao i koliki je broj ibeglih i interno raseljenih lica? Pa i posete ruiniranim grobljima se organizuju grupno i pod nadzorom teško naoružanih međunarodnih snaga... stabilnost?! Sramota a ne stabilnost gosn Tači, o tome se radi.

@RileSrbin

pre 11 godina

@RKS: da neces mozda da vas volimo i da zahvalimo " Djuri sto nas je tukao", mozda ustupimo jos koji deo Srbije vama u dosezanju istorijski neopravdanih, a s tacke razuma uzasavajucih ciljeva?

Tekelija

pre 11 godina

Апсолутно је неважно шта било ко од 'малих' тамо каже.
Дачић је могао да прича буквално блаблабла, а Тачи да каже да је Косово најбогатија земља на свијету и да развија свој свемирски програм, и нико се не би ни зачудио да ли су нормални.
Њих двојица питају колико ја и неки други коментатор са б92 :)

Може он да изјављује шта хоће, све док има подршку.
Кад је изгуби, и даље ће моћи причати шта хоће, само тад га нико неће кофол уважавати :)

milica

pre 11 godina

Nazalost oni su shvatili pre nas da Evropi cija se istorija meri 2000 godina sudbinu kroje oni cija istorija traje 600 godina, kao i da su pare i zarada jedino sto interesuje masonsko-finansijske mocnike,ajudska prava su paravan i dimna zavesa za birace i javnost u njihovim zemljama

lala

pre 11 godina

I ja sam mlad, lep i rumen. Sve zene ovoga sveta zele samo mene. A upravo zavrsavam raketu sa kojom cemo obici mlecni put za samo 5 dana.
Aman Djole, kada nece onda nece. Nemoze bas toliko da se laze. Nova definicija " Lazes ko Taci o kosovu " ( namerno malo K) Zalosti moja. I jos nesto gospodinu ... koji kaze da nismo bili na kosovu pa ne znamo. Bio jos 1989 i onda video pripreme za sve sto se posle desavalo.

novi e pa sad

pre 11 godina

da se razumemo...ni njemu ni Dačiću SB ne veruje...pojedinačno svaka članica ima svoje izvore inf. Tako da se radi o prostoj stvari-interesu tj. profitu. Ko da više njemu do tad više veruju. Već sutra može biti uhapšen ili ubijen...(Tači naravno...on im je više dužan) ili smenjen i zaboravljen.

Dragan

pre 11 godina

Mozda i jeste delimicno tacno to sto govori Taci, jer se videlo da se u severnom delu Kosmeta radi koordinirano i organizovano. Kos nas je to drugacije. Prvo se partije medjusobno kolju, onda se partije unutar samih sebe kolju, onda kad zaskripi, politicari se vracaju na boj na Kosovu, pa onda krive Vatikan za sve sto se desava,pa tako redom.Kod nas svi pucaju na vlast a kad se ustolice onda se sve svodi na to da se ostane tu dozivotno. Svi se kriju iza Ustava a niko nece da preuzme odgovornost i odredi kako i sta da se radi. E pa Ustave, resi vec jednom neka goruca pitanja.