Subota, 28.07.2012.

13:35

"Jeremić je visoko nosio barjak"

Novi ministar spoljnih poslova Ivan Mrkić preuzeo je dužnost od Vuka Jeremića rekavši da je njegov prethodnik "visoko nosio barjak" naše zemlje.

Izvor: B92

"Jeremiæ je visoko nosio barjak" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

43 Komentari

Sortiraj po:

EU Citizen

pre 11 godina

Za divno čudo, i ja se slažem sa Slobinim kiparskim blagajnikom, ako samo malo reformulišemo stvari, i kažemo, bez uvijanja i oblandi, da je Jeremić, isto kao i njegov patron Tadić, udbaško-komunističko-nacionalistički trojanski konj u stranci Zorana Đinđića, koju su u velikoj meri kompromitovali, i da je sve što je radio bilo narušavanje ionako nevelikog ugleda ove zemlje u inostranstvu, a očigledno je da će Mrkić nastaviti potpuno istim putem...

Mladen Mladenović

pre 11 godina

@TONI: Ceda i Vuk ?! Jovanovic i Draskovic? Dva najveca politicara, koji imaju najmanju podrsku?! Mozda su oni jaki i veliki ali ocito ne u Srbiji. Jedino resenje je da menjaju drzavu ili, da "lustriraju" narod, sto je i bila njihova "revolucionarna ideja"?! Posto narod nije hteo da se promeni, gospoda, Vuk Draskovic /najbolji ministar u 21 Veku/ i Cedomir Jovanovic, trenutno "najopaljeniji" ruk-o-vodilac jedne minorne stranke, moraju da sacekaju da se i to cudo dogodi u Srbiji. Da se biraju oni koji su najbolji a imaju najslabiji rezultat, sto ce biti samo dokaz njihove velike snage i genijalnosti?!

Dejan, FFM

pre 11 godina

Naravno, kako da ne. Vuk Jeremić je veoma uspešno sabotirao put Srbije ka EU. Od gospodina Mrkića se u smislu kontinuiteta "tradicionalne" srpske diplomatije jedino može očekivati povratak na čelo nesvrstanih, rusofilija, komunizam, socijalizam, bratimljenja sa diktatorima, itd. Za posao oko EU članstva su isto tako mogli i Vojislava Koštunicu kao glavnog šefa diplomatije da postave. Oboje bi imali slične praktične rezultate na terenu.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

"Jeremić je visoko nosio barjak"

Sto jes' jes', danas u Africi deci nadevaju imena "Vuk" po Vuku Jeremicu kao sto je to u Srbiji bio slucaj da se deca nazivaju imenima "bajraktara" i "velikih junaka" kao sto su "Rambo, Roki, Vinetu, Dzango..... !
Ozbiljno vam kazem, necu da se kunem ali tako je !

Amater

pre 11 godina

Lepo je kada na ovakav način vrše primopredaju. Ko je u kojoj stranci, ko je bio i ko će biti, mislili ovo ili ono... Ovako treba da izgleda primopredaja bilo u bilo kojoj sferi društvenog života.
Ali me malo i brine, obzirom da ovaj način nije karakteristika naše nacije...

alex

pre 11 godina

G-din Vuk Jeremic je najvise moguce nosio barjak Srbije. Ponosan sam sto sam imao takvog ministra spoljnih poslova. Siguran sam da ce i novu funkciju u UN-u obavljati na najbolji moguci nacin. A novom ministru zelim puno uspeha u radu i nadam se da ce biti dostojan svog prethodnika.

EVROPA

pre 11 godina

jeremic je previse delovao uzdignuto i precenjivao svoje kvalitete astronomskim platama a zaboravio da narod srbije gladuje...cestitke i uspesan pocetak novom ministru.

Vladimir PS

pre 11 godina

Ne svidja mi se nijedan od ove dvojice, ne znam zasto. Kao sto ne mislim da bi Ceda ili Vuk bili ista bolji. To je sve isto. Jeremic je nadobudan, ovaj Mrkic mi deluje kao onaj Zoran Stankovic, deluje previse usporeno. Taj posao bi trebalo da obavlja Dragan Markovic Palma, taj covek jedini ume od stranaca da izvuce neku korist (ovi drugi samo navlace stetu, potreban je neko prepreden, a Palma to ume), dovoljno je pogledati Jagodinu, vise stranih investicija nego u celoj Srbiji zajedno. Molim lepo!

Srdjan

pre 11 godina

(ko koga vuce za nos, 28. jul 2012 15:00)

Pa i od 2000 do danas nije moguce biti na iole pristojnijem radnom mestu bez clanske karte DS, ili poznanstva sa nekim imaocem iste

Toni LDP

pre 11 godina

da je pameti, na ovom mestu je trebao da bude Ceda Jovanovic ili eventualno Vuk Draskovic, dvojica najjacih ljudi u Srbiji osvojise samo 5% glasova ali ne svojom krivicom, vec krivicom glasaca, a da su osvojili vise poveli bi narod put liberalnog kapitalizma kakav je u americi, i bili bi amerika

Piši kući propalo

pre 11 godina

@HSV@jolpaz@predrag
Premijer Dačić je u ekspozeu istakao da Srbija preživljava jedno od najtežih razdoblja u svojoj istoriji i to smatra istorijskom krizom srpskog naroda, posebno zbog nezavidnog spoljno-političkog položaja Srbije u savremenom svetu, dok novi šef diplomatije Mrkić nekritički hvali svog prethodnika Jeremića što je"ostavio dubok pečat u radu diplomatije...tako da je naša zemlja postala lako uočljiva na političkoj karti sveta", iako bi se pre reklo, kao problem, a ne kao rešenje svetskih problema?!

GuC

pre 11 godina

naravno da nećemo plakati za ovim abicioznim, egotripnom svetskim putnikom, ali mislim da mrkić, obzirom na JAVNI deo bigrafije uliva jezu u kosti...ko ima dovoljno godina, seća se značenja reči KIPAR, i ČOSIĆ, u devedestim godinama srpske katastrofe...znači, sada imamo aktivnog učesnika Miloševićeve epohe da nas vodi u svetlo sutra?
Savršeno se uklapa u ovu vladu, ali baš savršeno...

bezimena

pre 11 godina

u ovoj zemlji se samo uspeh ne prašta...kamo lepe sreće da su nam svi ministri inostranih poslova neuspešni kao Vuk i nestrančke ličnosti i profesionalci kao novi ministar
(Nikola, 28. jul 2012 14:55)

Molim Vas da taksativno nabrojite USPEHE V. Jeremića jer ja ne znam ni jedan, poznati su mi samo njegovi neuspesi i afere!

moze li netko da objasni otkad se riječ barjak koristi u srbiji
(dado, 28. jul 2012 15:31)

ODUVEK. Junačke pesme je već neko spomenuo a evo i ova:
...marširala, marširala kralja Petra garda,
korak ide za korakom, a ja junak za barjakom,
boj se bije, bije zastava se vije, za slobodu Srbije...

Krstas ala-barjak

pre 11 godina

Rec "barjak" se u Srbiji koristi tu negde oko pola milenijuma.Generacije su dolazile i odlazile a da za neki drugi izraz nikad nisu ni cule.

Rezolucija 1244

pre 11 godina

Taj Jeremicev Barjak kostao nas siromasne raje godisnje vise od 10 miliona dolara!
On se bavio vise tenisom, nego politikom.
Tu i tamo obecao nesto siromasnim zemljama, pre svega dikatatorima, da Srbija ostaje cvrsto uz njih! Bas zato smo jos na dnu "Treceg Sveta"!

gde vi zivite

pre 11 godina

"""u ovoj zemlji se samo uspeh ne prašta...kamo lepe sreće da su nam svi ministri inostranih poslova neuspešni kao Vuk i nestrančke ličnosti i profesionalci kao novi ministar
(Nikola, 28. jul 2012 14:55) """
????
Biti od 1993-1999 ambasador na Kipru u doba sankcija a biti 'nestranacki' je ravno utopiji.
Pa u to doba su diplomatskom postom, bas na Kipar, iznosene pare.

Sa druge strane, nije li i "Jugopetrol" [ciji direktor je tada bio Jeremicev otac] bas u to doba sankcija vrsio placanja uvezene nafte preko Kipra naravno iz 'crnih fondova' ??
Saberite 2 i 2 i sve je jasno

dusanBg

pre 11 godina

Jasno je da je DS ucinila ogromni napredak Srbije na spoljnopolitickom planu. Rezultati kakve nece imati ni jedna vlada. Unutrasnja politika DS katastrofalno losa cak i kriminalizovana. Svi koji cu ucestovali u pljacki moraju da odgovaraju.

iva

pre 11 godina

Za onga / onu sa potpisom dado, rec barjak se koristi veoma dugo . Pogledaj srpske narodne pesme , ne znam tacno koji je ciklus, ali pominje se zenidba Milica BARJAKTARA/ covek koji nosi barjak/. Pozdrav.

Mih Mil

pre 11 godina

Ne sumnjam da je Mrkić vrhunski diplomata od karijere. Ali ono što je važno za današnju Srbiju je da li je i dalje komunista. Školovao se karijeru je pravio u komunističkoj Jugoslavij i komunističkom MIPu. Zna se kakav je stav te ideologije bio prema Srbimai kako su srbi prošli u toj državi i njenom raspadu ."Srbija je okupirana teritorija, tako ćemo se i ponašati, " rekao je Tito kada je došao u Beograd. Da li je novi ministar odbacio svoje komunističko nasleđe i doživeo katarzu. To bi svi mi morali da znamo u demokratskoj Srbiji.
Samo tako on može biti pravi ministar inostranih poslova. Nadam se da nam neće biti uskraćen odgovor.

ko koga vuce za nos

pre 11 godina

Moze li mi nekjo objasniti kako osoba koja je u doba sankcija [znaci u "Milosevicevo vreme] bio ambasador na Kipru moze biti 'nestranacka' licnost
Pa u to doba nisi mogao ni raditi u javnom WC bez da si u SPS. A tek biti ambasador na Kipru - 'raju' za pranje iznoszenje para
A tome treba dodati da su Jeremicev otac i novi ministar inostranih poslova veoma dobri prijatelji i bili u rukovodstvu SPS jedan kao ambasador na Kipru, a drugi kao direktor 'Jugopetrola'.
Logicno je da ce novi i stari ministar 'gurati' jedan drugoga

TOMA,S.Selo

pre 11 godina

Vuk nas zamajavao 4 godine obracanjem Medjunarodnom sudu pravde,te da Kosovo nije uslov da Srbija udje u EU,da li ce ovaj sa tim da nastavi,da nas vodi u EU.G. novi ministre puno srece u radu ali radite u interesu naroda jer vas on placa.

ND

pre 11 godina

Svaka čast, Jeremiću! Jedini si od demokrata koji može i da pohvali političke protivnike, mada gospodin Mrkić nije stranačka ličnost, ali bez obzira predložila ga je SNS.

Nikola

pre 11 godina

u ovoj zemlji se samo uspeh ne prašta...kamo lepe sreće da su nam svi ministri inostranih poslova neuspešni kao Vuk i nestrančke ličnosti i profesionalci kao novi ministar

Mirjana

pre 11 godina

Novo lice, moram priznati i simpaticno. Svidja mi se sto je iz struke, a deluje i da ima dovoljno profesionalnog i zivotnog iskustva za ovaj polozaj. Za razliku od ponovo premladog i time nuzno neiskusnog ministra pravde i drzavne uprave......

logika

pre 11 godina

- Bio Cosicev sekretar 1992-93
- Bio ambasador na Kipru 1993-1999 = znaci u doba kada su pare iznosene na Kipar

A sada kao 'nestranacka licnost' ????
Zakljucak je lako izvuci

logika

pre 11 godina

- Bio Cosicev sekretar 1992-93
- Bio ambasador na Kipru 1993-1999 = znaci u doba kada su pare iznosene na Kipar

A sada kao 'nestranacka licnost' ????
Zakljucak je lako izvuci

ko koga vuce za nos

pre 11 godina

Moze li mi nekjo objasniti kako osoba koja je u doba sankcija [znaci u "Milosevicevo vreme] bio ambasador na Kipru moze biti 'nestranacka' licnost
Pa u to doba nisi mogao ni raditi u javnom WC bez da si u SPS. A tek biti ambasador na Kipru - 'raju' za pranje iznoszenje para
A tome treba dodati da su Jeremicev otac i novi ministar inostranih poslova veoma dobri prijatelji i bili u rukovodstvu SPS jedan kao ambasador na Kipru, a drugi kao direktor 'Jugopetrola'.
Logicno je da ce novi i stari ministar 'gurati' jedan drugoga

gde vi zivite

pre 11 godina

"""u ovoj zemlji se samo uspeh ne prašta...kamo lepe sreće da su nam svi ministri inostranih poslova neuspešni kao Vuk i nestrančke ličnosti i profesionalci kao novi ministar
(Nikola, 28. jul 2012 14:55) """
????
Biti od 1993-1999 ambasador na Kipru u doba sankcija a biti 'nestranacki' je ravno utopiji.
Pa u to doba su diplomatskom postom, bas na Kipar, iznosene pare.

Sa druge strane, nije li i "Jugopetrol" [ciji direktor je tada bio Jeremicev otac] bas u to doba sankcija vrsio placanja uvezene nafte preko Kipra naravno iz 'crnih fondova' ??
Saberite 2 i 2 i sve je jasno

Mirjana

pre 11 godina

Novo lice, moram priznati i simpaticno. Svidja mi se sto je iz struke, a deluje i da ima dovoljno profesionalnog i zivotnog iskustva za ovaj polozaj. Za razliku od ponovo premladog i time nuzno neiskusnog ministra pravde i drzavne uprave......

Rezolucija 1244

pre 11 godina

Taj Jeremicev Barjak kostao nas siromasne raje godisnje vise od 10 miliona dolara!
On se bavio vise tenisom, nego politikom.
Tu i tamo obecao nesto siromasnim zemljama, pre svega dikatatorima, da Srbija ostaje cvrsto uz njih! Bas zato smo jos na dnu "Treceg Sveta"!

ND

pre 11 godina

Svaka čast, Jeremiću! Jedini si od demokrata koji može i da pohvali političke protivnike, mada gospodin Mrkić nije stranačka ličnost, ali bez obzira predložila ga je SNS.

GuC

pre 11 godina

naravno da nećemo plakati za ovim abicioznim, egotripnom svetskim putnikom, ali mislim da mrkić, obzirom na JAVNI deo bigrafije uliva jezu u kosti...ko ima dovoljno godina, seća se značenja reči KIPAR, i ČOSIĆ, u devedestim godinama srpske katastrofe...znači, sada imamo aktivnog učesnika Miloševićeve epohe da nas vodi u svetlo sutra?
Savršeno se uklapa u ovu vladu, ali baš savršeno...

Nikola

pre 11 godina

u ovoj zemlji se samo uspeh ne prašta...kamo lepe sreće da su nam svi ministri inostranih poslova neuspešni kao Vuk i nestrančke ličnosti i profesionalci kao novi ministar

Krstas ala-barjak

pre 11 godina

Rec "barjak" se u Srbiji koristi tu negde oko pola milenijuma.Generacije su dolazile i odlazile a da za neki drugi izraz nikad nisu ni cule.

Toni LDP

pre 11 godina

da je pameti, na ovom mestu je trebao da bude Ceda Jovanovic ili eventualno Vuk Draskovic, dvojica najjacih ljudi u Srbiji osvojise samo 5% glasova ali ne svojom krivicom, vec krivicom glasaca, a da su osvojili vise poveli bi narod put liberalnog kapitalizma kakav je u americi, i bili bi amerika

TOMA,S.Selo

pre 11 godina

Vuk nas zamajavao 4 godine obracanjem Medjunarodnom sudu pravde,te da Kosovo nije uslov da Srbija udje u EU,da li ce ovaj sa tim da nastavi,da nas vodi u EU.G. novi ministre puno srece u radu ali radite u interesu naroda jer vas on placa.

bezimena

pre 11 godina

u ovoj zemlji se samo uspeh ne prašta...kamo lepe sreće da su nam svi ministri inostranih poslova neuspešni kao Vuk i nestrančke ličnosti i profesionalci kao novi ministar
(Nikola, 28. jul 2012 14:55)

Molim Vas da taksativno nabrojite USPEHE V. Jeremića jer ja ne znam ni jedan, poznati su mi samo njegovi neuspesi i afere!

moze li netko da objasni otkad se riječ barjak koristi u srbiji
(dado, 28. jul 2012 15:31)

ODUVEK. Junačke pesme je već neko spomenuo a evo i ova:
...marširala, marširala kralja Petra garda,
korak ide za korakom, a ja junak za barjakom,
boj se bije, bije zastava se vije, za slobodu Srbije...

dusanBg

pre 11 godina

Jasno je da je DS ucinila ogromni napredak Srbije na spoljnopolitickom planu. Rezultati kakve nece imati ni jedna vlada. Unutrasnja politika DS katastrofalno losa cak i kriminalizovana. Svi koji cu ucestovali u pljacki moraju da odgovaraju.

Piši kući propalo

pre 11 godina

@HSV@jolpaz@predrag
Premijer Dačić je u ekspozeu istakao da Srbija preživljava jedno od najtežih razdoblja u svojoj istoriji i to smatra istorijskom krizom srpskog naroda, posebno zbog nezavidnog spoljno-političkog položaja Srbije u savremenom svetu, dok novi šef diplomatije Mrkić nekritički hvali svog prethodnika Jeremića što je"ostavio dubok pečat u radu diplomatije...tako da je naša zemlja postala lako uočljiva na političkoj karti sveta", iako bi se pre reklo, kao problem, a ne kao rešenje svetskih problema?!

Bucko razmisljam

pre 11 godina

"Jeremić je visoko nosio barjak"

Sto jes' jes', danas u Africi deci nadevaju imena "Vuk" po Vuku Jeremicu kao sto je to u Srbiji bio slucaj da se deca nazivaju imenima "bajraktara" i "velikih junaka" kao sto su "Rambo, Roki, Vinetu, Dzango..... !
Ozbiljno vam kazem, necu da se kunem ali tako je !

Srdjan

pre 11 godina

(ko koga vuce za nos, 28. jul 2012 15:00)

Pa i od 2000 do danas nije moguce biti na iole pristojnijem radnom mestu bez clanske karte DS, ili poznanstva sa nekim imaocem iste

EVROPA

pre 11 godina

jeremic je previse delovao uzdignuto i precenjivao svoje kvalitete astronomskim platama a zaboravio da narod srbije gladuje...cestitke i uspesan pocetak novom ministru.

Amater

pre 11 godina

Lepo je kada na ovakav način vrše primopredaju. Ko je u kojoj stranci, ko je bio i ko će biti, mislili ovo ili ono... Ovako treba da izgleda primopredaja bilo u bilo kojoj sferi društvenog života.
Ali me malo i brine, obzirom da ovaj način nije karakteristika naše nacije...

iva

pre 11 godina

Za onga / onu sa potpisom dado, rec barjak se koristi veoma dugo . Pogledaj srpske narodne pesme , ne znam tacno koji je ciklus, ali pominje se zenidba Milica BARJAKTARA/ covek koji nosi barjak/. Pozdrav.

Vladimir PS

pre 11 godina

Ne svidja mi se nijedan od ove dvojice, ne znam zasto. Kao sto ne mislim da bi Ceda ili Vuk bili ista bolji. To je sve isto. Jeremic je nadobudan, ovaj Mrkic mi deluje kao onaj Zoran Stankovic, deluje previse usporeno. Taj posao bi trebalo da obavlja Dragan Markovic Palma, taj covek jedini ume od stranaca da izvuce neku korist (ovi drugi samo navlace stetu, potreban je neko prepreden, a Palma to ume), dovoljno je pogledati Jagodinu, vise stranih investicija nego u celoj Srbiji zajedno. Molim lepo!

alex

pre 11 godina

G-din Vuk Jeremic je najvise moguce nosio barjak Srbije. Ponosan sam sto sam imao takvog ministra spoljnih poslova. Siguran sam da ce i novu funkciju u UN-u obavljati na najbolji moguci nacin. A novom ministru zelim puno uspeha u radu i nadam se da ce biti dostojan svog prethodnika.

Dejan, FFM

pre 11 godina

Naravno, kako da ne. Vuk Jeremić je veoma uspešno sabotirao put Srbije ka EU. Od gospodina Mrkića se u smislu kontinuiteta "tradicionalne" srpske diplomatije jedino može očekivati povratak na čelo nesvrstanih, rusofilija, komunizam, socijalizam, bratimljenja sa diktatorima, itd. Za posao oko EU članstva su isto tako mogli i Vojislava Koštunicu kao glavnog šefa diplomatije da postave. Oboje bi imali slične praktične rezultate na terenu.

Mih Mil

pre 11 godina

Ne sumnjam da je Mrkić vrhunski diplomata od karijere. Ali ono što je važno za današnju Srbiju je da li je i dalje komunista. Školovao se karijeru je pravio u komunističkoj Jugoslavij i komunističkom MIPu. Zna se kakav je stav te ideologije bio prema Srbimai kako su srbi prošli u toj državi i njenom raspadu ."Srbija je okupirana teritorija, tako ćemo se i ponašati, " rekao je Tito kada je došao u Beograd. Da li je novi ministar odbacio svoje komunističko nasleđe i doživeo katarzu. To bi svi mi morali da znamo u demokratskoj Srbiji.
Samo tako on može biti pravi ministar inostranih poslova. Nadam se da nam neće biti uskraćen odgovor.

EU Citizen

pre 11 godina

Za divno čudo, i ja se slažem sa Slobinim kiparskim blagajnikom, ako samo malo reformulišemo stvari, i kažemo, bez uvijanja i oblandi, da je Jeremić, isto kao i njegov patron Tadić, udbaško-komunističko-nacionalistički trojanski konj u stranci Zorana Đinđića, koju su u velikoj meri kompromitovali, i da je sve što je radio bilo narušavanje ionako nevelikog ugleda ove zemlje u inostranstvu, a očigledno je da će Mrkić nastaviti potpuno istim putem...

Mladen Mladenović

pre 11 godina

@TONI: Ceda i Vuk ?! Jovanovic i Draskovic? Dva najveca politicara, koji imaju najmanju podrsku?! Mozda su oni jaki i veliki ali ocito ne u Srbiji. Jedino resenje je da menjaju drzavu ili, da "lustriraju" narod, sto je i bila njihova "revolucionarna ideja"?! Posto narod nije hteo da se promeni, gospoda, Vuk Draskovic /najbolji ministar u 21 Veku/ i Cedomir Jovanovic, trenutno "najopaljeniji" ruk-o-vodilac jedne minorne stranke, moraju da sacekaju da se i to cudo dogodi u Srbiji. Da se biraju oni koji su najbolji a imaju najslabiji rezultat, sto ce biti samo dokaz njihove velike snage i genijalnosti?!

Toni LDP

pre 11 godina

da je pameti, na ovom mestu je trebao da bude Ceda Jovanovic ili eventualno Vuk Draskovic, dvojica najjacih ljudi u Srbiji osvojise samo 5% glasova ali ne svojom krivicom, vec krivicom glasaca, a da su osvojili vise poveli bi narod put liberalnog kapitalizma kakav je u americi, i bili bi amerika

ND

pre 11 godina

Svaka čast, Jeremiću! Jedini si od demokrata koji može i da pohvali političke protivnike, mada gospodin Mrkić nije stranačka ličnost, ali bez obzira predložila ga je SNS.

Mirjana

pre 11 godina

Novo lice, moram priznati i simpaticno. Svidja mi se sto je iz struke, a deluje i da ima dovoljno profesionalnog i zivotnog iskustva za ovaj polozaj. Za razliku od ponovo premladog i time nuzno neiskusnog ministra pravde i drzavne uprave......

logika

pre 11 godina

- Bio Cosicev sekretar 1992-93
- Bio ambasador na Kipru 1993-1999 = znaci u doba kada su pare iznosene na Kipar

A sada kao 'nestranacka licnost' ????
Zakljucak je lako izvuci

Nikola

pre 11 godina

u ovoj zemlji se samo uspeh ne prašta...kamo lepe sreće da su nam svi ministri inostranih poslova neuspešni kao Vuk i nestrančke ličnosti i profesionalci kao novi ministar

Vladimir PS

pre 11 godina

Ne svidja mi se nijedan od ove dvojice, ne znam zasto. Kao sto ne mislim da bi Ceda ili Vuk bili ista bolji. To je sve isto. Jeremic je nadobudan, ovaj Mrkic mi deluje kao onaj Zoran Stankovic, deluje previse usporeno. Taj posao bi trebalo da obavlja Dragan Markovic Palma, taj covek jedini ume od stranaca da izvuce neku korist (ovi drugi samo navlace stetu, potreban je neko prepreden, a Palma to ume), dovoljno je pogledati Jagodinu, vise stranih investicija nego u celoj Srbiji zajedno. Molim lepo!

Rezolucija 1244

pre 11 godina

Taj Jeremicev Barjak kostao nas siromasne raje godisnje vise od 10 miliona dolara!
On se bavio vise tenisom, nego politikom.
Tu i tamo obecao nesto siromasnim zemljama, pre svega dikatatorima, da Srbija ostaje cvrsto uz njih! Bas zato smo jos na dnu "Treceg Sveta"!

alex

pre 11 godina

G-din Vuk Jeremic je najvise moguce nosio barjak Srbije. Ponosan sam sto sam imao takvog ministra spoljnih poslova. Siguran sam da ce i novu funkciju u UN-u obavljati na najbolji moguci nacin. A novom ministru zelim puno uspeha u radu i nadam se da ce biti dostojan svog prethodnika.

Mih Mil

pre 11 godina

Ne sumnjam da je Mrkić vrhunski diplomata od karijere. Ali ono što je važno za današnju Srbiju je da li je i dalje komunista. Školovao se karijeru je pravio u komunističkoj Jugoslavij i komunističkom MIPu. Zna se kakav je stav te ideologije bio prema Srbimai kako su srbi prošli u toj državi i njenom raspadu ."Srbija je okupirana teritorija, tako ćemo se i ponašati, " rekao je Tito kada je došao u Beograd. Da li je novi ministar odbacio svoje komunističko nasleđe i doživeo katarzu. To bi svi mi morali da znamo u demokratskoj Srbiji.
Samo tako on može biti pravi ministar inostranih poslova. Nadam se da nam neće biti uskraćen odgovor.

GuC

pre 11 godina

naravno da nećemo plakati za ovim abicioznim, egotripnom svetskim putnikom, ali mislim da mrkić, obzirom na JAVNI deo bigrafije uliva jezu u kosti...ko ima dovoljno godina, seća se značenja reči KIPAR, i ČOSIĆ, u devedestim godinama srpske katastrofe...znači, sada imamo aktivnog učesnika Miloševićeve epohe da nas vodi u svetlo sutra?
Savršeno se uklapa u ovu vladu, ali baš savršeno...

EVROPA

pre 11 godina

jeremic je previse delovao uzdignuto i precenjivao svoje kvalitete astronomskim platama a zaboravio da narod srbije gladuje...cestitke i uspesan pocetak novom ministru.

ko koga vuce za nos

pre 11 godina

Moze li mi nekjo objasniti kako osoba koja je u doba sankcija [znaci u "Milosevicevo vreme] bio ambasador na Kipru moze biti 'nestranacka' licnost
Pa u to doba nisi mogao ni raditi u javnom WC bez da si u SPS. A tek biti ambasador na Kipru - 'raju' za pranje iznoszenje para
A tome treba dodati da su Jeremicev otac i novi ministar inostranih poslova veoma dobri prijatelji i bili u rukovodstvu SPS jedan kao ambasador na Kipru, a drugi kao direktor 'Jugopetrola'.
Logicno je da ce novi i stari ministar 'gurati' jedan drugoga

bezimena

pre 11 godina

u ovoj zemlji se samo uspeh ne prašta...kamo lepe sreće da su nam svi ministri inostranih poslova neuspešni kao Vuk i nestrančke ličnosti i profesionalci kao novi ministar
(Nikola, 28. jul 2012 14:55)

Molim Vas da taksativno nabrojite USPEHE V. Jeremića jer ja ne znam ni jedan, poznati su mi samo njegovi neuspesi i afere!

moze li netko da objasni otkad se riječ barjak koristi u srbiji
(dado, 28. jul 2012 15:31)

ODUVEK. Junačke pesme je već neko spomenuo a evo i ova:
...marširala, marširala kralja Petra garda,
korak ide za korakom, a ja junak za barjakom,
boj se bije, bije zastava se vije, za slobodu Srbije...

gde vi zivite

pre 11 godina

"""u ovoj zemlji se samo uspeh ne prašta...kamo lepe sreće da su nam svi ministri inostranih poslova neuspešni kao Vuk i nestrančke ličnosti i profesionalci kao novi ministar
(Nikola, 28. jul 2012 14:55) """
????
Biti od 1993-1999 ambasador na Kipru u doba sankcija a biti 'nestranacki' je ravno utopiji.
Pa u to doba su diplomatskom postom, bas na Kipar, iznosene pare.

Sa druge strane, nije li i "Jugopetrol" [ciji direktor je tada bio Jeremicev otac] bas u to doba sankcija vrsio placanja uvezene nafte preko Kipra naravno iz 'crnih fondova' ??
Saberite 2 i 2 i sve je jasno

Dejan, FFM

pre 11 godina

Naravno, kako da ne. Vuk Jeremić je veoma uspešno sabotirao put Srbije ka EU. Od gospodina Mrkića se u smislu kontinuiteta "tradicionalne" srpske diplomatije jedino može očekivati povratak na čelo nesvrstanih, rusofilija, komunizam, socijalizam, bratimljenja sa diktatorima, itd. Za posao oko EU članstva su isto tako mogli i Vojislava Koštunicu kao glavnog šefa diplomatije da postave. Oboje bi imali slične praktične rezultate na terenu.

dusanBg

pre 11 godina

Jasno je da je DS ucinila ogromni napredak Srbije na spoljnopolitickom planu. Rezultati kakve nece imati ni jedna vlada. Unutrasnja politika DS katastrofalno losa cak i kriminalizovana. Svi koji cu ucestovali u pljacki moraju da odgovaraju.

Srdjan

pre 11 godina

(ko koga vuce za nos, 28. jul 2012 15:00)

Pa i od 2000 do danas nije moguce biti na iole pristojnijem radnom mestu bez clanske karte DS, ili poznanstva sa nekim imaocem iste

Bucko razmisljam

pre 11 godina

"Jeremić je visoko nosio barjak"

Sto jes' jes', danas u Africi deci nadevaju imena "Vuk" po Vuku Jeremicu kao sto je to u Srbiji bio slucaj da se deca nazivaju imenima "bajraktara" i "velikih junaka" kao sto su "Rambo, Roki, Vinetu, Dzango..... !
Ozbiljno vam kazem, necu da se kunem ali tako je !

TOMA,S.Selo

pre 11 godina

Vuk nas zamajavao 4 godine obracanjem Medjunarodnom sudu pravde,te da Kosovo nije uslov da Srbija udje u EU,da li ce ovaj sa tim da nastavi,da nas vodi u EU.G. novi ministre puno srece u radu ali radite u interesu naroda jer vas on placa.

Piši kući propalo

pre 11 godina

@HSV@jolpaz@predrag
Premijer Dačić je u ekspozeu istakao da Srbija preživljava jedno od najtežih razdoblja u svojoj istoriji i to smatra istorijskom krizom srpskog naroda, posebno zbog nezavidnog spoljno-političkog položaja Srbije u savremenom svetu, dok novi šef diplomatije Mrkić nekritički hvali svog prethodnika Jeremića što je"ostavio dubok pečat u radu diplomatije...tako da je naša zemlja postala lako uočljiva na političkoj karti sveta", iako bi se pre reklo, kao problem, a ne kao rešenje svetskih problema?!

iva

pre 11 godina

Za onga / onu sa potpisom dado, rec barjak se koristi veoma dugo . Pogledaj srpske narodne pesme , ne znam tacno koji je ciklus, ali pominje se zenidba Milica BARJAKTARA/ covek koji nosi barjak/. Pozdrav.

EU Citizen

pre 11 godina

Za divno čudo, i ja se slažem sa Slobinim kiparskim blagajnikom, ako samo malo reformulišemo stvari, i kažemo, bez uvijanja i oblandi, da je Jeremić, isto kao i njegov patron Tadić, udbaško-komunističko-nacionalistički trojanski konj u stranci Zorana Đinđića, koju su u velikoj meri kompromitovali, i da je sve što je radio bilo narušavanje ionako nevelikog ugleda ove zemlje u inostranstvu, a očigledno je da će Mrkić nastaviti potpuno istim putem...

Krstas ala-barjak

pre 11 godina

Rec "barjak" se u Srbiji koristi tu negde oko pola milenijuma.Generacije su dolazile i odlazile a da za neki drugi izraz nikad nisu ni cule.

Amater

pre 11 godina

Lepo je kada na ovakav način vrše primopredaju. Ko je u kojoj stranci, ko je bio i ko će biti, mislili ovo ili ono... Ovako treba da izgleda primopredaja bilo u bilo kojoj sferi društvenog života.
Ali me malo i brine, obzirom da ovaj način nije karakteristika naše nacije...

Mladen Mladenović

pre 11 godina

@TONI: Ceda i Vuk ?! Jovanovic i Draskovic? Dva najveca politicara, koji imaju najmanju podrsku?! Mozda su oni jaki i veliki ali ocito ne u Srbiji. Jedino resenje je da menjaju drzavu ili, da "lustriraju" narod, sto je i bila njihova "revolucionarna ideja"?! Posto narod nije hteo da se promeni, gospoda, Vuk Draskovic /najbolji ministar u 21 Veku/ i Cedomir Jovanovic, trenutno "najopaljeniji" ruk-o-vodilac jedne minorne stranke, moraju da sacekaju da se i to cudo dogodi u Srbiji. Da se biraju oni koji su najbolji a imaju najslabiji rezultat, sto ce biti samo dokaz njihove velike snage i genijalnosti?!