Subota, 07.07.2012.

11:26

Gordon: Prihvatite nezavisno Kosovo

Pomoćnik američkog državnog sekretara Filip Gordon je poručio da se od Srbije ne očekuje da prizna Kosovo, ali mora da prihvati postojanje njene nezavisnosti.

Izvor: Beta

Gordon: Prihvatite nezavisno Kosovo IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

153 Komentari

Sortiraj po:

Neko spolja

pre 11 godina

Pomoćnik državnog sektetara, najobičniji činovnik i levo smetalo, verovatno nastrojen kao jastreb jer gradi svoju ličnu karieru, zavrće uši dva dana po Beogradu. Stvarno smo lider regiona. A tek naše komšije? Ne znaš gde je veći jad i beda. Uništiše nas potpuno. I Rusi i Ameri uz našu svesrdnu pomoć naravno. Ali glavno je da mi i dalje mrzimo jedni druge, da na vest o Tadićevom rukovanju ima 1000+ komentara protivljenja, da Hrvati gnjave Srbe na moru, Crnogorci takođe, mi im vraćamo istom merom, Albance ni da spomenem, a svi u krugu od petsto kilometara živimo kao najveća stoka.

milan87

pre 11 godina

ko je ovaj da nam kaze sta treba da uradimo? dodji, zivi 20-30 godina u Srbiji ili na Kosovu, zavoli sve, oseti se da si deo necega, prezivi par ratova i kriza, nauci malo istorije, sem te Vase ,, bitno velike" americke, pa onda se izjasni! jos kad pocnu da se igraju recima, nemoras da pojedes, ali progutaj! Pa ako je tako sto vi ne dozvolite da se indijanci odvoje od vas i stvore drzavu, decenijama to zele?! eto, jos su vam blizu i nisu opasni! jesam nacionalista, jer volim svoju drzavu i zato ovo pisem, ali nisam onaj ,,nacionalista" koji da bi voleo Srbiju mrzi sve drugo! bojim se da nemamo sposobnog politicara da napravi bar nesto sto bi kosovo cinilo nasim pa i za 50 god!

Dana

pre 11 godina

"Multietnichko Kosovo"? Pa, je l' Gordon misli da svojim siledzijskim verbalnim nastupima moze da umiri ponizenje koje su nam nanosili josh od 1990? Drzi se, Srbijo, imala si 500 Turaka, preguracesh i ovo!

Vecko

pre 11 godina

Gordone juce je na KiM ubijen bracni par povratnika na KIM. To je na onom delu KIM gde vladaju institucije "nezavisne" drzave. To nije prvi slucaj. Prave ubice nisu one koje izvrsile ovaj zlocin vec vasa drzava Gordone koja imje to omogucila. Sta mislis Gordone, kada Srbija nedaj boze prizna tu vasu "nezavisnu drzavu" da ce ih manje ubijati?

A sada,idi lepo kuci

pre 11 godina

G.Gordon.Od Amerike ne ocekujem da prizna,ali ocekujem da prihvati,da je pocinila genocid nad starosedeocima Americkog kontinenta(Indijancima),placalo se za svaki skalp,da je pocinila ratne zlocine gde god je ratovala(sirom Sveta),da je prva upotrebila oruzje za masovno unistenje(atomsku bombu) i da za to treba da odgovara,da su direktno ili pod patronatom Amerike,pocinjeni stravicni zlocini u Latinskoj Americi, Africi,Evropi,Bliskom Istoku itd.,da pod raznim(ne mnogo inteligentnim)izgovorima,uzurpira prirodne resurse drugih drzava itd,itd.Kada sve to prihvatite(u prevodu,NIKAD) Srbija ce razmotriti prihvatanje(nikako priznanje) nezavisnosti Kosova.

kaiser

pre 11 godina

@ "(R,Zivkovic,Roterdam, 7. jul 2012 18:28)"

Opustite se, Tadić više nije na vlasti, a Kosovo će da priznaju Toma i Dačić.
Nego, šta kažu naši tradicionalni prijatelji Holandjani?

Srbistan

pre 11 godina

@ hout

kompjuter nisu izmisli amerikanci..prvi kompjuter je napravljen u nemackoj jos pre drugog svetskog rata a prvi koji je napravljen i upotrebljen za nesto znacajno je britanski koji je sluzio za razbijanje nemackih sifri u toku drugog svetskog rata.

dragoljub

pre 11 godina

Никада нећемо признати ову склепоcини независно Косово створену од стране поткупљене међународне заједнице. Дајте пример па признајте своју поробљивачку колонијалну политику и дволичност. Свет вас не подноси а ако сте сами себи довољни то је ваш проблем.

Vojo

pre 11 godina

Srbija nikada ne bi trebala da prizna nezavisnost Kosova. A trebalo bi proglasiti da je deo nase teritorije privremeno okupiran od strane NATO-adnosno SAD i da ce Srbija cekati i procenjivati kada je momenat da taj deo teritorije vrati u ovir granica Srbije! A taj dan ce doci sigurno. Nekada su Srbju pokorile najvece svetske sile Turska a u prvom svetskom ratu Austrougarska i Nemacka,pa kada je njihovoj moci dosao kraj Srbija je oslobodjena! Tako ce i SAD propasti( nista nije vecno) i Srbija ce po osnovu dokumenta o okupaciji povratiti suverenitet na Kosovu i Metohiji!

R,Zivkovic,Roterdam

pre 11 godina

Sta trazi Tadic u dubrovniku?Plus rukuje se sa Tachijem!izgleda dasu oni saradavili ispod zita odavno naravno preko Stefanovica, pregovaraca toboznjeg sa Albancima!!~!Dase rukuje danas sa tachijem, a dvoje Srba ubijeno na Kosovu,pa gde to ima?!Izgleda dase Tadic sveti Srpskom Narodu stoje izgubio izbore, pa nezna sta ce od muke?Vec trci u narucje Srpskim neprijateljima!!

Dexterijus

pre 11 godina

G.Gordon juce je ubijen Srpski bracni par, povratnici na svoju dedovinu na Kosovu i Metohiji. Mislim da tu nema nista demokratskog, niti multietnickog. I da Srbi ustvari i nemaju sta da prizanju dole. Niti nezavisnost, niti neko demokratsko drustvo, niti bilo sta!!!!
Sve sto treba je da vi shvatite da ste se malo zaneli i poigrali jednom svetom zemljom za jedan narod. A za to poigravanje ce vas kad tad stici Bozja kazna!!!!

Urban Search and Rescue

pre 11 godina

Pazi kad kaže "ne očekujemo (od Srbije) da U OVOJ FAZI prizna Kosovo".

Bolje im da se brinu koja faza im sledi u sopstvenom dvorištu...

Sale

pre 11 godina

cekaj....ne moras da priznas ali prihvati?????kako je to moguce?
ne priznajem da sam ubio Peru,ali prihvatam da sam ga ubio....ponekad se pitam kako neki zvanicnici uspeju da ustanu iz kreveta bez medicinske pomoci

Ironija

pre 11 godina

Ja sam gradjanin Republike Srbije, i ja priznajem nezavisno Kosovo. Sta sad?
@ (Beogradjanin, 7. jul 2012 12:46)

Pa nista. Osim sto ces biti jednog dana uhapsen zbog veleizdaje

goga

pre 11 godina

sto toliko zapinjete da priznamo Kosmet..ako je isto vec nezavisno,nista ne razumem.Na Kosmetu mogu da zive kinezi,madjari,marsovsci,ali to je srpska teritorija jednostavnije nemoze da bude.

Zoso

pre 11 godina

Po svemu kume,posvemu.Da vam austrijanac nije napravio sajkacu jos bi nosili fesove.Kako razmisljate sigurno ce te biti beogradski pasaluk a najposle zapitajte se sta je uopste vase.

dr tule

pre 11 godina

Vreme leti,mi jednako guslamo. 2015.zalicemo sto ne poslusasmo ovog bar 2014. E sad meni nije jasno:koja su generacija autori vecine komentara ovde. Oni stariji sto zale za crnim 90-tim,ili mladi,koji su se tad tek rodili ? Kosovo je izgubljeno; svetom vladaju velike sile; mi smo mnoogo mali u tom svetu; u tom istom svetu imamo keca iz vladanja zbog krvavih devedesetih. Naravoucenije:krajnje je vreme da otk.rčimo i da zivimo kao sav normalan svet.

hout

pre 11 godina

I KOMPJUTER SU IZMISLILI AMERIKANCI,eto ja sedim pred zadrugom,u ruci mi piva,slušam cvrkut mojih zlatiborskih ptica,miris pokošenog sena me osvaja a i nosim gumene opanke,a tebe pozdravljam i drago mi je što ti je maternji srpski pa možeš da nam prenosiš šta si gledao na Discovery Channel-u.

Beogradjanin i ja isto

pre 11 godina

Ja sam gradjanin Republike Srbije, i ja priznajem nezavisno Kosovo. Sta sad?
@ (Beogradjanin, 7. jul 2012 12:46)

Ništa! Na svu sreću si u velikoj manjini, a Srbija je demokratsko društvo (još uvek). Svaka država ima svoje kvislinge i ništa novo.

zorg

pre 11 godina

http://texasnationalist.com/
Pomognite Teksasu da se izbori za nezavisnost.TNM zeli da mirnim putem odvoji Teksas od SAD. Teksas je jedini usao u sastav SAD kao nezavisna drzava.Kao potvrdu imate deklaraciju o nezavisnosti na sajtu TNM. PRIKLJUCI SE ! PODRZI ! Vreme je da se i u SAD postuje volja naroda!
http://en.wikipedia.org/wiki/Texas_Secession_Movement

demokratija

pre 11 godina

Amerika bogata i ponosna,amerika zemlja klovnova.Americka demokratija postoji samo u americi(a i tu nije za sve ista)dobro mozda jos u Iraku,Avganistanu i Kosovu.Ne treba nam vasa demokratija.Dalje ruke od srpske zemlje.

Rade

pre 11 godina

Hvala Gordonu na lepim zeljama, ali neka hvala. Moraces diplomatske poene i uspehe za svoj CV da potrazis na nekom drugom podneblju, mi smo vec stekli toliko iskustva sa tvojim prethodnicima da mozemo i doktorat da polozimo. Nemoj kao Holbruk stalno samo o nama da meljes pa da ti na kraju aorta pukne od muke. Kad veceras stignes kuci, upali TV, prati bejbol ili kosarku i mani se Srbije i Srba, drzave i naroda u koji se vise nego ocigledno nimalo ne razumes...

Kum

pre 11 godina

Hrvatska lider u regionu? Mozda po nacionalizmu, ksenofobiji, etnickom ciscenju, genocidu u dva svetska rata. Ali su nemacko-americki puleni pa su "lider". Tuga kad su takva politika i pristup komsijama "liderski". Hrvatska nema serdacne dobrosusedske odnose ni sa jednom drzavom sa kojom se granici (jos su im najbolji odnosi sa CG)- to nesto govori o politici koju vode.

dacha

pre 11 godina

USA je tigar od papira, sa mocnom vojskom bez hrabrosti i morala koja ne sme da ima iole ljudskih zrtava, inace kongres prekida vojne operacije.
USA je melting pot raznih lobista i njihovih interesa, od kojih je Albanski jedan od najacih. Imamo mi i prijatelja i saveznika mnogo jacih od USA, ali zbog propagande domacih kvislinga nikako da im se okrenemo..

hysi

pre 11 godina

Koja demagogija od izjave.Sta oni misle,da smo mi ovce.Pa velikog udela Srbi imaju u prosperitet Amerike
(ljubajug, 7. jul 2012 14:52)
Da covek je cuo da u grad Beograd imate na prodaju PASJAK I KLASE jer ima on ovce.

eee

pre 11 godina

"Gordon: Prihvatite nezavisno Kosovo"
- Prihvatite vi, da Mi ne zelimo da priznamo tamo neko vase KiM, kao nezavisno!
- Ajde i vi znate da ste tamo, zbog rudnog bogatstva, koje ste dobili na poklon, nesto kao sto ste uradili i sa Libijom...
A ljudi i dalje neka veruju, da ste zbog ljudskih prava...

Boske

pre 11 godina

E moj Gordone dosta njih ne može još ni da shvati da je BiH nezavisna nego ponavljaju, juče za ovim danas za onim, uskoro Srpska nezavisna. A bio bi svaki pedalj Bosne (okej možda ne i Zapadne Hercegovine) i srpski i pravoslavni samo kad bi rekli Bosno mila mati.

srbijanac nisam

pre 11 godina

Čovek je lepo rekao da prihvatite nezavisno Kosovo, a ne da ga priznate. Ogromna razlika. U čemu je problem? Toliko ste osetljivi da ne čujete šta čovek govori.

m

pre 11 godina

Sila Boga ne moli, a Bog silu ne voli - narodna poslovica. Napadate Tadica a on se nije dao, zato je i odleteo, videcete kako ce Toma i Dacic da budu "koopertivniji", prvi su na redu pozivni broj za telefone i katastar.

I KOMJUTER SU IZMISLILI AMERIKANCI

pre 11 godina

"amerika je drzava lopova,fasista,cionista". pa zasto srbi,albanci,italijani spanci,svedjani,marsovci..vole vise ameriku nego svoje drzave?
zasto je san svakog skolovanog nemca da ode zauvek u ameriku.imam jos mnogo pitanja ali necu da vam smetam dok pijete pivo u opancima u nekoj prcvarnici u srbiji i razmisljate kako da kupite kg hleba i sipate litar benzina...

ivan

pre 11 godina

e, muka mi je vise od ovih gluposti. Dajte da zavrsimo sa tim pa da pocnemo ziveti kao normalni ljudi! A hrvatski komentatori neka gledaju svoje dvoriste koje je u rasulu!

V

pre 11 godina

Evo jednog minus-izazovnog komentara za patriJote:
Jagnjece brigade cirilicara pevaju narodnjake uz pevaljke i za...le ih za Kosovo, a pogotovo za vas. Odnosno, to vam bas odgovara, zar ne?

VISNJICKA BANJA

pre 11 godina

srbija ne moze da obezbedi mir svojim gradjanima u beogradu a ne nekakav teritorijalni integritet.alo breee, probudite se!!licno meni,ovaj tadic izgleda kaj najnormalniji politicar u srbiji.

Vladichin Unuk

pre 11 godina

"....Zagreb, Durbovnik -- Pomoćnik američkog državnog sekretara Filip Gordon je poručio da se od Srbije ne očekuje da prizna Kosovo, ali mora da prihvati postojanje njene nezavisnosti...."

Ah yes, nema para mudrosti i dovitljivosti diplomatskih mislilaca, hocu reci hushkacha. Ovo me podsjeca na savjet zeni koja je silovana:
"Ako te vec hoce silovati, i ne mozes nista uciniti da se odbranis, onda se jednostavno (o)pusti i uzivaj u dozivljaju!"

Nazalost Gordonova mudrost nece pasti na neplodno tlo. Bez sumnje su Beograd i Srbija puni politicara i utjecajnih ljudi koji su ovaj savjet jedva docekali.

seljadin

pre 11 godina

Gordon nista novo nije rekao, Hrvatska je bila "lider" u regionu 1941 pod zastitom Nemacke, zatim 1995 pod zastitom NATO, jedino sto je lose sto taj lider vrsi genocide svakih par decenija, pod zastitom NATO avijacije, Srbija ne sme da odbrani civile, a oni mogu, da ubijaju koga hoce.

mertur

pre 11 godina

@Srbija garantuje bezbednost i slobodu svim zavedenim građanima, a ovima iz privremene prištinske vlasti treba da se pošteno sudi za rušenje ustavnog poretka države Srbije.
(Iguman Nemanja, 7. jul 2012 13:46)

Uh, ubedio si me ...srbija garantuje bezbednost i slobodu, jel se ti to zaj.....s sa na nama ili se meni cini. Never ever.

Zoran Jovanovic

pre 11 godina

Dragi moji . Filip Gordon je jedan od najboljih politicara USA. Visoko obrazovan . Albanac poreklom. Upoznao sam ga prosle godine u Cikagu.
Koprcamo se kao riba na suvom.
Plasim se da tu i ne ostanemo ili mozda i u tiganju zavrsimo. Svet ide dalje sa Srbijom ili bez nje ali ide.

Mirko

pre 11 godina

Vidi se da čovek nema blage veze ni gde je Srbija ni gde je Kosovo. Nego napisali mu tekst, šta i kako da kaže i on izdeklamovao. Strašno.

lagarija

pre 11 godina

"filip gordon" - albanac!? eee preteraste u zadrtosti.
mi, velesila na svim područjima ćemo sve to da marginalizujemo i isteramo na svoje....

Vojvodjanin

pre 11 godina

Srbija je zbog lojalnosti sa saveznicima dobila Vojvodinu. Prvo teritorijalno 1920. a zatim i etnicki, posle drugog rata, i zato je jako opasno suprotstavljati se njima, jer ce u protivnom oni taj 'poklon' uzeti nazad. A Srbija nema nacin da to spreci, ali ima puno sanse da to ubrza...

Aca

pre 11 godina

(Miki, 7. jul 2012 13:26)

Miki, u pravu si za Predsednikovu izjavu! Može da se proveri na http://www.b92.net/video/video.php?nav_category=907&nav_id=623194 (vreme izjave:1:21:39)

Roki 2

pre 11 godina

Nema priznavanja "nezavisnog kosova", ni u ovoj fazi, ni u bilo kojoj drugoj, naravno da ce ovakvih pritisaka biti jos puno, ali oni ne shvataju da niko od politicara, ma ko da je na vlasti, nece i ne sme da prizna "nezavisno kosovo", to je tako i bice dok postoji Srbija i srbi u njoj.

Miroslav Ivić

pre 11 godina

Stvar i jeste u tome da oni mogu sa nama da rade šta hoće. Ovaj baja je glasnik najveće vojske, najveće političko-vojno-ekonomske sile u istoriji sveta. U mogućnosti su da diktiraju celom svetu i nameću svoju volju. Najgadnije je to što se klasična pljačka sakriva iza nekih ideala i plemenitih reči i imena, kao što su demokratija, milostdni anđeo, pa razni eufemizmi. U tome je njihova podlost još groznija. Može im se, nije drugo.

lezdra

pre 11 godina

A da npr Vi ...vratite Texas Mexicu i date mu nezavisnost.Imate moju podrsku,punu.
(AMEROFOB, 7. jul 2012 13:17)

Ne samo Teksas nego i Kaliforniju.

Stojan

pre 11 godina

Opet mazohizam srpskih glasnogovornika na svim nivoimai njihovog svatanja pariotizma. Opet imamo " Trst je naš" ali nemamo Tita da uoči šta su pravi interesi države i da nas korisnoom demagogijom ućutka

Iguman Nemanja

pre 11 godina

Gordone, neće dugo da prođe i srpski vojnik će da kroči ulicama Prištime.
Smejte se ali videćete. Nema rešenja dok albanski separatisti ne prihvate legalne institucije države Srbije. Srbija garantuje bezbednost i slobodu svim zavedenim građanima, a ovima iz privremene prištinske vlasti treba da se pošteno sudi za rušenje ustavnog poretka države Srbije.

Milutin

pre 11 godina

„Ако Косово није наше зашто од нас траже да им га дамо? Ако је њихово, зашто га отимају? А ако већ могу да га отму не знам што се толико устручавају?“ – Матија Бећковић

marko, nis

pre 11 godina

Dokle vise nesuvisla poredjenja sa Teksasom? Ogormna vecina stanovnika Teksasa ne zeli otcepljenje od SAD, tamo separatizma gotovo da nema, to je izmisljotina, koja postoji samo u glavama srpskih nacionalista. Imate internet, pokusajte dapronadjete nestoo separatizmu u Teksasu, i videcete da je to minorna pojava. Zasto bi onda SAD pristale na nezavisnost Teksasa, kada takav zahtev ne postoji, i kadatamo ima separatista onoliko koliko ih u Srbiji ima u Krusevcu?

Citalac

pre 11 godina

Gordon je diplomatskim recnikom nas UNIZIO. Kosovo je drzava, to je cinjenica, a vi ne morate da priznate du drzavu, no bolje je da to ucinite. To je "slobodan prevod ".

I sta dalje. ?

Jasno je da smo mi " uvezani" kao pile u kucini ! Priznaj- ne mogu, ne priznaj- kajaces se.!

Od momenta od kada je Giuliani dosao u Beograd, jos mi je gorcina u ustima. Bojim se da nema nekih dogovorcica, ispod stola, a mi " obicnjaci", pisemo na forumima....

Ovi sto formiraju vlast su ozbiljni igraci. Smazali su DS kao Panta pitu. Citam i Krka je u out-u, nista cudno, on je moneta za potkusurivanje.

Nego, Kosovo i dilema- priznaj- ne mogu, ne priznaj- kajaces se- je LAZNA DILEMA !

POSTOJI SAMO JEDAN PUT- PRIZNAJ- NE MOGU I N E C U !!!! TO JE MOJA ZEMLJA, I NE DAM- OTIMAJTE, JACI STE, ALI NE DAM I NECU SE SAGLASITI.

Cekam tako nesto da cujem od vlasti, daj Boze i da cujem.....

djordje

pre 11 godina

Slatkis jedan. Ja sam prvi koji ce reci da je kosovo bila gotova stvar jos pre 30 godina. Ali nek preporuci Englezima da priznaju Severnu Irsku, Vels i Skotsku. Ili Spaniji Baskiju.

Miki

pre 11 godina

„ Pomoćnik američkog državnog sekretara Filip Gordon je poručio da se od Srbije ne očekuje da prizna Kosovo, ali mora da prihvati postojanje njene nezavisnosti”. Komentatori,šta se čudite, pa i naš Predsednik je, gostujući u emisiji Utisak nedelje 1.jula 2012.godine, rekaeo : “Sve što se dešava na KiM moramo da gledamo kroz prizmu nezavisnosti”!!!

Neki su prespavali

pre 11 godina

Priznaj silom oteto...
(Mika)

A koje je prethodno bilo silom oteto od vecinskog naroda koji je tamo ziveo i sa koga je taj narod trebao da nestane...

krstivoje

pre 11 godina

BoTa je godinama odlucivao sam sve sa svojim savetnicima i rezirao ponizavajucu poziciju srbskog naroda na svojoj svetoj zemlji gde ubijaju nas narod i kolju neprekidno kao na pokretnoj traci gore od Hitlera.TO JE VISE APSOLUTNO NEODRZIVO i kad se ustolici nova vlada ona mora imperatoru americi staviti ULTIMATUM NA STOL,ili ce vlada proglasiti momentalnu okupaciju svoje svete zemlje i onda se ponasati u skladu sa Zenevskom konvencijom o okupiranim teritorijama gde jasno stoji kako su tada gradjani zasticeni ILI ce imperator dozvoliti momentalno razgranicenje sa albancima i dopustiti srbskim snagama da udju u srbska podrucja,SVE DRUGO je izivljavanje nad sopstvenim narodom i saucesce sa SRAMNOM SLIKOM EVROPE u svakodnevnom klanju srba.Nas buduci ministar spoljni i predsednik vlade moraju da u UN- procitaju naglas izvestaj koji usvojio UN- izvestioca Mr.Ekaide koji je doslovce napisao da srbi zive u koncentracionom GETU,i taj izvestaj da citaju pre svakog pocetka sastanka sa belosvetskim silama,AKO MI NIPODASTAVAMO ZVANICNA DOKUMENTA KOJA JE USVOJIO UN- onda tu nesto debelo smrdi i nova vlada mora u korenu da promeni pristup u zastiti svojih gradjana.Ovaj lik od imperatora naravno da trabunja razne gluposti inace nebi bio njihov izaslanik.Nasi treba da nauce lekciju i obrate se drugoj slici amerike i to javno i pozovu u Beograd Herr Henrija Kisingera o nasem trosku pa ce ON poslati poruku svojima u tv- emisiji da srbi imaju pravo na razgranicenje sa albancima,dosta vise terora.

Marko Bg

pre 11 godina

Srbija nikada neće priznati tu veštačku tvorevinu. Ne postoji način da se to dogodi. Ne može srpski narod da negira samog sebe i svoju istoriju. Ne počinje srpska istorija od 1999. godine.Mnogo vekova ranije Srbi započinju svoje postojanje na ovim prostorima.
Hrvatska je primer etničkog čiščenja i genocida. Ako uzmemo u obzir II Svetski Rat i ovaj poslednji, onda je to jedinstven primer u svetu. Da li je američki diplomata mislio da to treba da nam bude uzor ?!
Ne razumem koga predstvalja Tadić na tom skupu. Ne može nas da predstavlja sigurno. Ne može nijedan srpski predstvanik da se sastaje sa kriminalcem Tačijem.

e-krem

pre 11 godina

Odgovor Filipu Gordonu: Prihvatam nezavisnu REPUBLIKU TEKSAS!!!
(Vlad, 7. jul 2012 12:52)
Filip Gordon:Ne samo Texas nego cela Amerika je prihvatila Nezavisno Kosovo a ti prihvataj sta hoces.SAD i znaci nezavisne drzave Amerike.

Bazileus

pre 11 godina

I DANAS Srbe ubijaju na KOSMETU uz blagoslov Amera jer su oni glavni inicijatori haosa na prostorima SRBIJE ! Oni neposredno uticu na ostali svet da se SRBIJI oduzme KOSMET ! Koja to zemlja i narod moze prihvatiti.A Samo beskicmenjaci idu na samit U Hrvarskoj da prisustvom priznaju oduzimanje KOSMETA !

Pera

pre 11 godina

"Beograd ne bi smeo da blokira napore Kosova usmerene prema decentralizaciji i podela nije opcija, ni za Srbiju niti za Kosovo", rekao je Gordon.

Podela Srbije nije opcija nego činjenica.

crni domino

pre 11 godina

Ma sta mi imamo da se sastajemo sa njima, sta ce nama samiti, nama su dovoljni Krstici, Veselinovici te balvandzije i ostale patrijote. Vazno je da mi njima dnevno izdvajamo 500 hiljada evra a oni ce za uzvrat da nam povrate ugled Srbije u svetu.
I sta mi ima da prihvatimo nezavisno Kosovo, kada je Milosevic to regulisao u Kumanovu jos daleke 1999 godine. Mi smo pobedili NATO! Secas li se Ivice Dacicu kako si nam ovo govorio!?
Oni ce da nas uce sta da radimo!

Serbissimo

pre 11 godina

Svidjalo se to nama ili ne, Gordon je u pravu a sve sto je izneo je nasa realnost, surova kakva jeste. Bez odricanja od severa Kosova (a zatim i priznanja kosovske nezavisnosti za 5-10 godina), Srbija ce, tapkajuci u zivom blatu, veoma brzo postati crna rupa na Balkanu, u Evropi, na mapi sveta. I generacijama koje dolaze, ove sadasnje ce svojim kvazi-patriotskim inatom ostaviti pustos i beznadje, kao sto su nasi roditelji ostavili nama. Voleo bih da mi neko suvislo prezentuje bolju alternativu od prihvatanja realnosti, jer zivot u paralelnom univerzumu koji se okrece oko Srbije nas je doveo do ove situacije.

Dejan

pre 11 godina

Morate shvatiti da posle svega sto ste nam uradili za poslednjih 20 godina ne mozemo da vas ocima vidimo a sto se Kosova tice nikada ga se necemo odreci makar umrli od gladi.

maxim IV divizija

pre 11 godina

Gospodine Gordon ovo sto ste sad izjavili nema nikakvog smisla,pa ako ne trazite da priznamo kosovo a trazite od nas da prihvatimo postojanje njene nezavisnosti,mi ako to uradimo ona smo direktno priznali kosovo.

shot

pre 11 godina

Kakav bezobrazluk ovog coveka pa nocas su ubijeni ljudi na svom pragu a vi trazite od nas da damo blagoslov za takav zlocin.Ali vi ste sila imate nuklearke imate novac i moc mozevam se ali docice dan kad ce sve to biti malo za ono sto ce se dogoditi.

Odgovor

pre 11 godina

Nećemo. Otimajte, primenjujte silu, maltretiraje, mažite nam oči evrofrazama - nećemo. Samo posle nema čuđenja zbog američkog imidža u svetu. Takav je samo zbog političara, ne zbog američkog naroda.

Луди Милојица

pre 11 godina

Госдподине Гордон, нећемо признати. Никад. А вратити хоћемо. Кад тад.

jugkosovacsrbin

pre 11 godina

Posalji tvoju decu da zive sa mojom pa da te vidim.
da ih biju,skidaju i maltretiraju na javnom mestu a jos ovo sinoc.
Eto sta ste vi stvorili,sto rece onaj strani novinar MAJMUNSKU REPUBLIKU.
Ovo bre sto ima u Pristini ,nema da vidis ni u divljini.
Vuk pojede srnu pa je miran nedelju dana a vidi ove tvoje demokrate.
Sramota.
Vodi i Tadica sa sobom,nek ti cuva bufala ,za drugo i nije.

AMEROFOB

pre 11 godina

A da npr Vi kao lider u svetskoj demokratiji i za njen dalji progres diljem sveta vratite Texas Mexicu i date mu nezavisnost.Imate moju podrsku,punu.

Vanja

pre 11 godina

Mi Srbi smo uvek prihvatali neka rešenja kada je za to bilo kasno. Setite se početka raspada Jugoslavije-nuđena nam je tkzv. asimetrična federacija, ali nismo hteli ni da čujemo za to. Znamo svi šta se posle dešavalo. Danas bi, siguran sam u to, većina naroda i političara prihvatila podelu Kosova, ali sada je kasno i za to.

modesty blaise

pre 11 godina

Muka mi je vise od ove farse. Sad se ulizuju Hrvatima, jer ih je mnogo pogodilo zadnji put kad im je receno da je Srbija lider u regionu. A ovo maltretiranje u vezi Kosova, samo nek se oni nadaju. Kako na kvarno i sa nasiljem, pokusavaju da nam otmu Kosovo, i sve sto je potrebno je da lazu u stampi (pazi multietnicko Kosovo, 99% albanci, Srbe ubijaju svaki dan, niko to ne istrazuje niti kaznjava).

Ovo je najcistiji primer orvelianizama koji sam cula. Fuj. Sram ih bilo, sve kriminalac do kriminalca sa Tacijem na celu.

Косовски витез

pre 11 godina

Да прихватимо, и шта онда да на прагу чекамо да нас све истребе као јадне Јевтиће синоћ. Па знаш ли када ћете имати север НИКАД, народ је овде осетио Тачијеву мултиетничност и топлоту колективних центара у централној Србији, зато боље је борити се него прихватати реалност која вам гарантује да ће вас убити у сопственој кући

FUJ!

pre 11 godina

Moraces i ti Gordone kao i tvoji sefovi u Vaingtonu da prihvatis realnost da na Kosovu ne postoji nikakva nezavisna, suverena, demokratska a ponajmanje multietnicka drzava sa resenim granicama nego da tamo postoji jedna albanska, monoetnicka, nedemokratska, zavisna i izdrzavana, nacionalisticka i kriminalna paradrzava u kojoj se pripadnici drugih naroda diskriminisu i ubijaju. Dosta je vise bilo americkog guranja nosina u stvari koje ih se ne ticu i njihovog livemernog "resavnja problema". Svugde gde su intervenisali napravili su haos i unazadili sve. Irak, Avganistan i sada Kosovo... sve debakl do debakla. Idite vise kuci i gledajte svoja posla. Zalosno je sto Srbija nema politicara koji bi rekao ovo Amerikancima nego imamo poltrone koji ce se rukovati, smeskati i ulagivati ovakvim likovima.

MilanS

pre 11 godina

Kakav car! U ovoj fazi (!!!) se ne očekuje da priznamo nezavisno Kosovo ali treba da ga prihvatimo. Deluje skroz arogantno i nebulozno!?

E sad, iz ovoga se da lako zaključiti koja je poruka novim vlastima i preko medija, mada su i stare vlasti dobijale poruke na isti način. Svako, sa malo više mudrosti, bi shvatio da će to biti odrednica nove, četvorogodišnje vlasti. U ovoj fazi (za vreme vašeg mandata) se ne očekuje da priznate Kosovo (to će uraditi neka buduća vlast) ali ćete morati da ga prihvatite (pritom se i dalje možete služiti demagogijom: "Mi nikada nećemo priznati Kosovo"). To je ukratko to! To je putokaz koji su oni dobili, a ovako diskretno je provučen kroz medije. U ovom slučaju je je nebitno da li će vlast biti SNS-SPS-URS ili DS-LDP-URS-SPS ili neka treća kombinacija. Plan je nametnut!

Вељо

pre 11 godina

Када ви "према нашим очекивањима" будете дозволили Тексасу право на сепарацију и признате их као независну државу и ми ћемо, гледајући у "будућност а не у прошлост" размислити да ли ћемо признати независност тзв. државе Косово!

Dejan

pre 11 godina

Nikada necemo prihvatiti nezavisno kosovo. To je deo nase zemlje koji ste bombardovanjem Srbije nasilnim putem odvojili iz njenog sastava mimo zelje srpskog naroda.
Ono sto cemo prihvatiti to je da je Kosovo okupirani deo Srbije kao sto su bile okupirane druge zemlje od strane nacisticke Nemacke za vreme II svetskog rata. Razlike za nas nikakve nema.

jaran

pre 11 godina

Budimo realni, sad su priznale nezavisnost Kosova, ali Rusija nije. To sto je receno je stav vlasti sledi iz drzavne politike, s druge strane stav Rusije je da je Kosovo sastavni deo Republike Srbije, drzavni sekretar Rusije ce reci kako Srbija ne treba da se odnosi prema Kosovu kao nezavisnoj drzavi, i da ne prihvata takvu "realnost". Inace ko je vojno jaci smo videli pre nekoliko dana kada su Sirijske oruzane snage podrzane Ruskim S400 satelitskim sistemima oborile turski avion NATO sastava kao od sale.

Mihajlo Jovanovic

pre 11 godina

Predsednik DS-a gospodin Tadic mogao je i trebalo je na ovim skupovima da ucestvuje u prethodne dve godine.

Sad samo moze da prikuplja memoare za dnevnike, siroku paletu salveta za kucnu i partijsku kolekciju, kao i da organizuje psiholoske radionice za decu i mlade.

Hvala.

zna se al da ponovimo

pre 11 godina

Amerikanci nece nikad odustati od nezavisnog kosova, tacnije njihovog kosova jer je to idealno mesto za distribuciju heroina iz Avganistana(koji oni kontrolisu i od cega zaradjuju ogromne pare) kao i za rasporedjivnje vojnih kapaciteta i dalje sirenje ka istoku, tj Rusiji, gasu i nafti.Ukoliko oduzmemo floskule tipa demokratsko, multieticno, i ostalo bla bla, dobijamo uglavnom ovo.

jadranin

pre 11 godina

Pazite molim vas izjavu ovog "vrlog" diplomate:Od Srbije niko ne očekuje da prizna Kosovo, već da prhvati postojanje njene nezavisnosti.Ovaj pametnjaković misli da smo mi Srbi moroni.Pa kada prihnatiš postojanje nečije nezavisnosti ti si ga defakto priznao.E pun mi je kantar ovih nadobudnih amerikanaca kojima pravda leži u topuzu.A Njegoš je lepo rekao citiram: "kome pravda leži u topuzu, tragovi mu smrde nečovještvom", kraj citata.Što to malo za promenu ne urade nešto sa Bašarom El Asadom kada su toliko moćni, a ne da one klintonova peni kao ukisli pasulj i kao preti Rusima jer neće da igraju po njihovim notama. Izgleda da Amerikance niko nije obavestio da je Jeljcin umro i da više nije predsednik Rusije, već neki drugi koji se zove Vladimir Putin i ne tretira ih dva posto.On nemože da se kupi a ni da se zaplaši na sreću slobodoumnog sveta.

jovan

pre 11 godina

ma kosovo nikad drzava nece biti dok ga srbija neprizna a srbija to nece uradaditi nikad i zato su ameri poceli da pritiskaju medjutim rusija je sada veoma ojacala jos kad zvanicno otvore bazu kraj nisa mislim da ce nas ameri konacno ostaviti na miru

zeljko

pre 11 godina

Dobro mi jesmo za saradnju i dogovor ali ajde popustite malo dajte nam autonomiju kod Severne Mitrovice srbi nece nikad prihvatiti drzavu gde nestaju preko noci. Da bude jos gore vasi mediji ni reci o ubistvu 2 srbina na kosovu predstavili ste nas u svetu da nas svi mrze a najvise muslimani. Ja sam euro fanatik i za prikljucenje nato-u al nakon ovog se okrecem prema neutralnosti.

ams

pre 11 godina

"Srbija će se morati pomiriti sa realnošću demokratskog, suverenog, nezavisnog i multietničkog Kosova u sadašnjim granicama", kazao je Gordon drugog dana Kroacija samita."

"Nezavisno i suvereno" je stvar bezbolne i jeftine interpretacije koja iziskuje iskljucivo pogled na tehnicku postavku stvari, dok je "demokratsko i multietnicko" pitanje koje ima svoju cenu i koja kosovski Albanci nisu sposobni da sprovedu u delo. Niti to zele.

Nema nezavisnog Kosova bez priznanja Srbije. Nema priznanja Srbije. Nema nezavisnog Kosova.

Veselko

pre 11 godina

Katolički misionar Gordon dolazi iz Dubrovnika. Srpski grad Dubrovnik je Vatikan proglasio preko svojih globalnih medija za kulturnu baštinu čovečanstva od neprocenjive vrednosti 1990 g.,sve dok Srbi katolici tzv. Hrvati ne proteraše i zadnjeg Srbina iz Dubrovnika! Konsalting poslove u kontroli ljudskog uma pružaju specijalno obučeni agenti koje vekovima obrađuju vatikanski iluzionisti. Katolici su naučeni da se to vrši za veću slavu Bogu. Zakletva katolička koja se daje u prisustvu katoličkog sveštenika i na oštrici kame glasi:"Jer niko ovde ne može komandovati ko nije osveštao svoj rad krvlju jeretika:, jer"Bez prolivanja krvi niti jedan čovek ne može biti spašen". Eto gde je suština katoličke filozofije! A najveća podvala Pape katolicima leži u obećanju da će oni biti:"Zlatna milijarda". Bože sačuvaj nas kuge i katolika!

Zagor

pre 11 godina

Ocekujemo i mi stosta. Ali negde je zapelo, niko nas ne sljivi. Vazno je da svaki dan dolazi neki drugi predstavnik USA u Beograd da Srbiji pokazuje kojim putem treba da ide. Naravno, putem koji su predvideli oni.

Era

pre 11 godina

" Medjutim, Srbija će se morati pomiriti sa realnošću demokratskog, suverenog, nezavisnog i multietničkog Kosova u sadašnjim granicama"
Ko još veruje u ove laži i gluposti.Ponavljaju isto kao papagaji. Šta je ovo neka mantra? Niti je multietiničko niti demokratsko, več mafijaško i etnički očićeno!

dare 011

pre 11 godina

Školski primer zamene teza i diplomatije sile!
Čuj napori Kosova... Napravili državu na teritoriji već postojeće, međunarodno priznate države i sad mi trebamo da imamo razumevanja za to.
Pa ako imate razumevanja za njih vodite ih kući. Naša zemlja je mala da bi poklanjali delove teritorije. Vi imate 50ak država, dodajte još jednu!

dz

pre 11 godina

Ja ocekujem da nova Vlada resi probleme korupcije, kriminala, privrede, zaposlenosti, da ja zivim bolje... A Kosovo kad dodje na red, dodje, sigurno to nije prvi problem Srbije...

djuro

pre 11 godina

"Srbija ce se morati pomiriti sa realnocu demokratskog, suverenog, nezavisnog i multietnickog Kosova u sadasnjim granicama". A vest stoji ispod one o jos dva ubistva Srba povratnika na Kosovo. Srbija bi sebi ucinila najvecu uslugu kad ove spodobe ne bi pustala na svoju teritoriju; umesto toga, one joj sastavljaju vlade dok njihovi puleni - nasi ministri "odbrane" kupuju pasnjake po centru Beograda. Nestvarno.

Brutalno Ostrašćen

pre 11 godina

Gospodine Gordon ovo sad je patritski predsednik i o kakvim odnosima sa Kosovom vi pričate? Naš predsednik ima rešenje za našu južnu pokrajnu samo on čeka da prvo to kaže svom narodu a tek nakon goga vama. Zato bolje da bežite sa Kosova dok još veći patriota Dačić nije došao za premijera. ONI SU TO POČELI, ONI ĆE I ZAVRŠITI

Očekivanja

pre 11 godina

A mi očekujemo da neka od budućih vlasti, proglasi Kosovo teritorijom pod okupacijom, prekine bilo kakve razgovore, i sačekamo par godina( desetina ako treba) dok se na geo-političkom planu malo ne promeni odnos snaga.(evidentno je da se EU raspada, Amerika slabi. Rusija i Kina jačaju)
Pa da onda nastavimo gde sa "pregovorima".

Mischa Wolf

pre 11 godina

Osobito sada posle ubistva Srba povratnika koji su verovatno bili ljudi kako valja i živeli svoj život na svome. Šta hoćete više?!?

FUJ!

pre 11 godina

Moraces i ti Gordone kao i tvoji sefovi u Vaingtonu da prihvatis realnost da na Kosovu ne postoji nikakva nezavisna, suverena, demokratska a ponajmanje multietnicka drzava sa resenim granicama nego da tamo postoji jedna albanska, monoetnicka, nedemokratska, zavisna i izdrzavana, nacionalisticka i kriminalna paradrzava u kojoj se pripadnici drugih naroda diskriminisu i ubijaju. Dosta je vise bilo americkog guranja nosina u stvari koje ih se ne ticu i njihovog livemernog "resavnja problema". Svugde gde su intervenisali napravili su haos i unazadili sve. Irak, Avganistan i sada Kosovo... sve debakl do debakla. Idite vise kuci i gledajte svoja posla. Zalosno je sto Srbija nema politicara koji bi rekao ovo Amerikancima nego imamo poltrone koji ce se rukovati, smeskati i ulagivati ovakvim likovima.

Zagor

pre 11 godina

Ocekujemo i mi stosta. Ali negde je zapelo, niko nas ne sljivi. Vazno je da svaki dan dolazi neki drugi predstavnik USA u Beograd da Srbiji pokazuje kojim putem treba da ide. Naravno, putem koji su predvideli oni.

Mischa Wolf

pre 11 godina

Osobito sada posle ubistva Srba povratnika koji su verovatno bili ljudi kako valja i živeli svoj život na svome. Šta hoćete više?!?

Era

pre 11 godina

" Medjutim, Srbija će se morati pomiriti sa realnošću demokratskog, suverenog, nezavisnog i multietničkog Kosova u sadašnjim granicama"
Ko još veruje u ove laži i gluposti.Ponavljaju isto kao papagaji. Šta je ovo neka mantra? Niti je multietiničko niti demokratsko, več mafijaško i etnički očićeno!

Вељо

pre 11 godina

Када ви "према нашим очекивањима" будете дозволили Тексасу право на сепарацију и признате их као независну државу и ми ћемо, гледајући у "будућност а не у прошлост" размислити да ли ћемо признати независност тзв. државе Косово!

dare 011

pre 11 godina

Školski primer zamene teza i diplomatije sile!
Čuj napori Kosova... Napravili državu na teritoriji već postojeće, međunarodno priznate države i sad mi trebamo da imamo razumevanja za to.
Pa ako imate razumevanja za njih vodite ih kući. Naša zemlja je mala da bi poklanjali delove teritorije. Vi imate 50ak država, dodajte još jednu!

Očekivanja

pre 11 godina

A mi očekujemo da neka od budućih vlasti, proglasi Kosovo teritorijom pod okupacijom, prekine bilo kakve razgovore, i sačekamo par godina( desetina ako treba) dok se na geo-političkom planu malo ne promeni odnos snaga.(evidentno je da se EU raspada, Amerika slabi. Rusija i Kina jačaju)
Pa da onda nastavimo gde sa "pregovorima".

djuro

pre 11 godina

"Srbija ce se morati pomiriti sa realnocu demokratskog, suverenog, nezavisnog i multietnickog Kosova u sadasnjim granicama". A vest stoji ispod one o jos dva ubistva Srba povratnika na Kosovo. Srbija bi sebi ucinila najvecu uslugu kad ove spodobe ne bi pustala na svoju teritoriju; umesto toga, one joj sastavljaju vlade dok njihovi puleni - nasi ministri "odbrane" kupuju pasnjake po centru Beograda. Nestvarno.

jovan

pre 11 godina

ma kosovo nikad drzava nece biti dok ga srbija neprizna a srbija to nece uradaditi nikad i zato su ameri poceli da pritiskaju medjutim rusija je sada veoma ojacala jos kad zvanicno otvore bazu kraj nisa mislim da ce nas ameri konacno ostaviti na miru

Луди Милојица

pre 11 godina

Госдподине Гордон, нећемо признати. Никад. А вратити хоћемо. Кад тад.

modesty blaise

pre 11 godina

Muka mi je vise od ove farse. Sad se ulizuju Hrvatima, jer ih je mnogo pogodilo zadnji put kad im je receno da je Srbija lider u regionu. A ovo maltretiranje u vezi Kosova, samo nek se oni nadaju. Kako na kvarno i sa nasiljem, pokusavaju da nam otmu Kosovo, i sve sto je potrebno je da lazu u stampi (pazi multietnicko Kosovo, 99% albanci, Srbe ubijaju svaki dan, niko to ne istrazuje niti kaznjava).

Ovo je najcistiji primer orvelianizama koji sam cula. Fuj. Sram ih bilo, sve kriminalac do kriminalca sa Tacijem na celu.

Косовски витез

pre 11 godina

Да прихватимо, и шта онда да на прагу чекамо да нас све истребе као јадне Јевтиће синоћ. Па знаш ли када ћете имати север НИКАД, народ је овде осетио Тачијеву мултиетничност и топлоту колективних центара у централној Србији, зато боље је борити се него прихватати реалност која вам гарантује да ће вас убити у сопственој кући

Beogradjanin i ja isto

pre 11 godina

Ja sam gradjanin Republike Srbije, i ja priznajem nezavisno Kosovo. Sta sad?
@ (Beogradjanin, 7. jul 2012 12:46)

Ništa! Na svu sreću si u velikoj manjini, a Srbija je demokratsko društvo (još uvek). Svaka država ima svoje kvislinge i ništa novo.

Dejan

pre 11 godina

Morate shvatiti da posle svega sto ste nam uradili za poslednjih 20 godina ne mozemo da vas ocima vidimo a sto se Kosova tice nikada ga se necemo odreci makar umrli od gladi.

Ironija

pre 11 godina

Ja sam gradjanin Republike Srbije, i ja priznajem nezavisno Kosovo. Sta sad?
@ (Beogradjanin, 7. jul 2012 12:46)

Pa nista. Osim sto ces biti jednog dana uhapsen zbog veleizdaje

ams

pre 11 godina

"Srbija će se morati pomiriti sa realnošću demokratskog, suverenog, nezavisnog i multietničkog Kosova u sadašnjim granicama", kazao je Gordon drugog dana Kroacija samita."

"Nezavisno i suvereno" je stvar bezbolne i jeftine interpretacije koja iziskuje iskljucivo pogled na tehnicku postavku stvari, dok je "demokratsko i multietnicko" pitanje koje ima svoju cenu i koja kosovski Albanci nisu sposobni da sprovedu u delo. Niti to zele.

Nema nezavisnog Kosova bez priznanja Srbije. Nema priznanja Srbije. Nema nezavisnog Kosova.

MilanS

pre 11 godina

Kakav car! U ovoj fazi (!!!) se ne očekuje da priznamo nezavisno Kosovo ali treba da ga prihvatimo. Deluje skroz arogantno i nebulozno!?

E sad, iz ovoga se da lako zaključiti koja je poruka novim vlastima i preko medija, mada su i stare vlasti dobijale poruke na isti način. Svako, sa malo više mudrosti, bi shvatio da će to biti odrednica nove, četvorogodišnje vlasti. U ovoj fazi (za vreme vašeg mandata) se ne očekuje da priznate Kosovo (to će uraditi neka buduća vlast) ali ćete morati da ga prihvatite (pritom se i dalje možete služiti demagogijom: "Mi nikada nećemo priznati Kosovo"). To je ukratko to! To je putokaz koji su oni dobili, a ovako diskretno je provučen kroz medije. U ovom slučaju je je nebitno da li će vlast biti SNS-SPS-URS ili DS-LDP-URS-SPS ili neka treća kombinacija. Plan je nametnut!

dz

pre 11 godina

Ja ocekujem da nova Vlada resi probleme korupcije, kriminala, privrede, zaposlenosti, da ja zivim bolje... A Kosovo kad dodje na red, dodje, sigurno to nije prvi problem Srbije...

Iguman Nemanja

pre 11 godina

Gordone, neće dugo da prođe i srpski vojnik će da kroči ulicama Prištime.
Smejte se ali videćete. Nema rešenja dok albanski separatisti ne prihvate legalne institucije države Srbije. Srbija garantuje bezbednost i slobodu svim zavedenim građanima, a ovima iz privremene prištinske vlasti treba da se pošteno sudi za rušenje ustavnog poretka države Srbije.

zna se al da ponovimo

pre 11 godina

Amerikanci nece nikad odustati od nezavisnog kosova, tacnije njihovog kosova jer je to idealno mesto za distribuciju heroina iz Avganistana(koji oni kontrolisu i od cega zaradjuju ogromne pare) kao i za rasporedjivnje vojnih kapaciteta i dalje sirenje ka istoku, tj Rusiji, gasu i nafti.Ukoliko oduzmemo floskule tipa demokratsko, multieticno, i ostalo bla bla, dobijamo uglavnom ovo.

Milutin

pre 11 godina

„Ако Косово није наше зашто од нас траже да им га дамо? Ако је њихово, зашто га отимају? А ако већ могу да га отму не знам што се толико устручавају?“ – Матија Бећковић

seljadin

pre 11 godina

Gordon nista novo nije rekao, Hrvatska je bila "lider" u regionu 1941 pod zastitom Nemacke, zatim 1995 pod zastitom NATO, jedino sto je lose sto taj lider vrsi genocide svakih par decenija, pod zastitom NATO avijacije, Srbija ne sme da odbrani civile, a oni mogu, da ubijaju koga hoce.

jadranin

pre 11 godina

Pazite molim vas izjavu ovog "vrlog" diplomate:Od Srbije niko ne očekuje da prizna Kosovo, već da prhvati postojanje njene nezavisnosti.Ovaj pametnjaković misli da smo mi Srbi moroni.Pa kada prihnatiš postojanje nečije nezavisnosti ti si ga defakto priznao.E pun mi je kantar ovih nadobudnih amerikanaca kojima pravda leži u topuzu.A Njegoš je lepo rekao citiram: "kome pravda leži u topuzu, tragovi mu smrde nečovještvom", kraj citata.Što to malo za promenu ne urade nešto sa Bašarom El Asadom kada su toliko moćni, a ne da one klintonova peni kao ukisli pasulj i kao preti Rusima jer neće da igraju po njihovim notama. Izgleda da Amerikance niko nije obavestio da je Jeljcin umro i da više nije predsednik Rusije, već neki drugi koji se zove Vladimir Putin i ne tretira ih dva posto.On nemože da se kupi a ni da se zaplaši na sreću slobodoumnog sveta.

Dejan

pre 11 godina

Nikada necemo prihvatiti nezavisno kosovo. To je deo nase zemlje koji ste bombardovanjem Srbije nasilnim putem odvojili iz njenog sastava mimo zelje srpskog naroda.
Ono sto cemo prihvatiti to je da je Kosovo okupirani deo Srbije kao sto su bile okupirane druge zemlje od strane nacisticke Nemacke za vreme II svetskog rata. Razlike za nas nikakve nema.

Veselko

pre 11 godina

Katolički misionar Gordon dolazi iz Dubrovnika. Srpski grad Dubrovnik je Vatikan proglasio preko svojih globalnih medija za kulturnu baštinu čovečanstva od neprocenjive vrednosti 1990 g.,sve dok Srbi katolici tzv. Hrvati ne proteraše i zadnjeg Srbina iz Dubrovnika! Konsalting poslove u kontroli ljudskog uma pružaju specijalno obučeni agenti koje vekovima obrađuju vatikanski iluzionisti. Katolici su naučeni da se to vrši za veću slavu Bogu. Zakletva katolička koja se daje u prisustvu katoličkog sveštenika i na oštrici kame glasi:"Jer niko ovde ne može komandovati ko nije osveštao svoj rad krvlju jeretika:, jer"Bez prolivanja krvi niti jedan čovek ne može biti spašen". Eto gde je suština katoličke filozofije! A najveća podvala Pape katolicima leži u obećanju da će oni biti:"Zlatna milijarda". Bože sačuvaj nas kuge i katolika!

Marko Bg

pre 11 godina

Srbija nikada neće priznati tu veštačku tvorevinu. Ne postoji način da se to dogodi. Ne može srpski narod da negira samog sebe i svoju istoriju. Ne počinje srpska istorija od 1999. godine.Mnogo vekova ranije Srbi započinju svoje postojanje na ovim prostorima.
Hrvatska je primer etničkog čiščenja i genocida. Ako uzmemo u obzir II Svetski Rat i ovaj poslednji, onda je to jedinstven primer u svetu. Da li je američki diplomata mislio da to treba da nam bude uzor ?!
Ne razumem koga predstvalja Tadić na tom skupu. Ne može nas da predstavlja sigurno. Ne može nijedan srpski predstvanik da se sastaje sa kriminalcem Tačijem.

Kum

pre 11 godina

Hrvatska lider u regionu? Mozda po nacionalizmu, ksenofobiji, etnickom ciscenju, genocidu u dva svetska rata. Ali su nemacko-americki puleni pa su "lider". Tuga kad su takva politika i pristup komsijama "liderski". Hrvatska nema serdacne dobrosusedske odnose ni sa jednom drzavom sa kojom se granici (jos su im najbolji odnosi sa CG)- to nesto govori o politici koju vode.

lezdra

pre 11 godina

A da npr Vi ...vratite Texas Mexicu i date mu nezavisnost.Imate moju podrsku,punu.
(AMEROFOB, 7. jul 2012 13:17)

Ne samo Teksas nego i Kaliforniju.

jugkosovacsrbin

pre 11 godina

Posalji tvoju decu da zive sa mojom pa da te vidim.
da ih biju,skidaju i maltretiraju na javnom mestu a jos ovo sinoc.
Eto sta ste vi stvorili,sto rece onaj strani novinar MAJMUNSKU REPUBLIKU.
Ovo bre sto ima u Pristini ,nema da vidis ni u divljini.
Vuk pojede srnu pa je miran nedelju dana a vidi ove tvoje demokrate.
Sramota.
Vodi i Tadica sa sobom,nek ti cuva bufala ,za drugo i nije.

djordje

pre 11 godina

Slatkis jedan. Ja sam prvi koji ce reci da je kosovo bila gotova stvar jos pre 30 godina. Ali nek preporuci Englezima da priznaju Severnu Irsku, Vels i Skotsku. Ili Spaniji Baskiju.

AMEROFOB

pre 11 godina

A da npr Vi kao lider u svetskoj demokratiji i za njen dalji progres diljem sveta vratite Texas Mexicu i date mu nezavisnost.Imate moju podrsku,punu.

Citalac

pre 11 godina

Gordon je diplomatskim recnikom nas UNIZIO. Kosovo je drzava, to je cinjenica, a vi ne morate da priznate du drzavu, no bolje je da to ucinite. To je "slobodan prevod ".

I sta dalje. ?

Jasno je da smo mi " uvezani" kao pile u kucini ! Priznaj- ne mogu, ne priznaj- kajaces se.!

Od momenta od kada je Giuliani dosao u Beograd, jos mi je gorcina u ustima. Bojim se da nema nekih dogovorcica, ispod stola, a mi " obicnjaci", pisemo na forumima....

Ovi sto formiraju vlast su ozbiljni igraci. Smazali su DS kao Panta pitu. Citam i Krka je u out-u, nista cudno, on je moneta za potkusurivanje.

Nego, Kosovo i dilema- priznaj- ne mogu, ne priznaj- kajaces se- je LAZNA DILEMA !

POSTOJI SAMO JEDAN PUT- PRIZNAJ- NE MOGU I N E C U !!!! TO JE MOJA ZEMLJA, I NE DAM- OTIMAJTE, JACI STE, ALI NE DAM I NECU SE SAGLASITI.

Cekam tako nesto da cujem od vlasti, daj Boze i da cujem.....

Bazileus

pre 11 godina

I DANAS Srbe ubijaju na KOSMETU uz blagoslov Amera jer su oni glavni inicijatori haosa na prostorima SRBIJE ! Oni neposredno uticu na ostali svet da se SRBIJI oduzme KOSMET ! Koja to zemlja i narod moze prihvatiti.A Samo beskicmenjaci idu na samit U Hrvarskoj da prisustvom priznaju oduzimanje KOSMETA !

shot

pre 11 godina

Kakav bezobrazluk ovog coveka pa nocas su ubijeni ljudi na svom pragu a vi trazite od nas da damo blagoslov za takav zlocin.Ali vi ste sila imate nuklearke imate novac i moc mozevam se ali docice dan kad ce sve to biti malo za ono sto ce se dogoditi.

Odgovor

pre 11 godina

Nećemo. Otimajte, primenjujte silu, maltretiraje, mažite nam oči evrofrazama - nećemo. Samo posle nema čuđenja zbog američkog imidža u svetu. Takav je samo zbog političara, ne zbog američkog naroda.

Vojvodjanin

pre 11 godina

Srbija je zbog lojalnosti sa saveznicima dobila Vojvodinu. Prvo teritorijalno 1920. a zatim i etnicki, posle drugog rata, i zato je jako opasno suprotstavljati se njima, jer ce u protivnom oni taj 'poklon' uzeti nazad. A Srbija nema nacin da to spreci, ali ima puno sanse da to ubrza...

demokratija

pre 11 godina

Amerika bogata i ponosna,amerika zemlja klovnova.Americka demokratija postoji samo u americi(a i tu nije za sve ista)dobro mozda jos u Iraku,Avganistanu i Kosovu.Ne treba nam vasa demokratija.Dalje ruke od srpske zemlje.

dacha

pre 11 godina

USA je tigar od papira, sa mocnom vojskom bez hrabrosti i morala koja ne sme da ima iole ljudskih zrtava, inace kongres prekida vojne operacije.
USA je melting pot raznih lobista i njihovih interesa, od kojih je Albanski jedan od najacih. Imamo mi i prijatelja i saveznika mnogo jacih od USA, ali zbog propagande domacih kvislinga nikako da im se okrenemo..

jaran

pre 11 godina

Budimo realni, sad su priznale nezavisnost Kosova, ali Rusija nije. To sto je receno je stav vlasti sledi iz drzavne politike, s druge strane stav Rusije je da je Kosovo sastavni deo Republike Srbije, drzavni sekretar Rusije ce reci kako Srbija ne treba da se odnosi prema Kosovu kao nezavisnoj drzavi, i da ne prihvata takvu "realnost". Inace ko je vojno jaci smo videli pre nekoliko dana kada su Sirijske oruzane snage podrzane Ruskim S400 satelitskim sistemima oborile turski avion NATO sastava kao od sale.

goga

pre 11 godina

sto toliko zapinjete da priznamo Kosmet..ako je isto vec nezavisno,nista ne razumem.Na Kosmetu mogu da zive kinezi,madjari,marsovsci,ali to je srpska teritorija jednostavnije nemoze da bude.

Zoran Jovanovic

pre 11 godina

Dragi moji . Filip Gordon je jedan od najboljih politicara USA. Visoko obrazovan . Albanac poreklom. Upoznao sam ga prosle godine u Cikagu.
Koprcamo se kao riba na suvom.
Plasim se da tu i ne ostanemo ili mozda i u tiganju zavrsimo. Svet ide dalje sa Srbijom ili bez nje ali ide.

Roki 2

pre 11 godina

Nema priznavanja "nezavisnog kosova", ni u ovoj fazi, ni u bilo kojoj drugoj, naravno da ce ovakvih pritisaka biti jos puno, ali oni ne shvataju da niko od politicara, ma ko da je na vlasti, nece i ne sme da prizna "nezavisno kosovo", to je tako i bice dok postoji Srbija i srbi u njoj.

eee

pre 11 godina

"Gordon: Prihvatite nezavisno Kosovo"
- Prihvatite vi, da Mi ne zelimo da priznamo tamo neko vase KiM, kao nezavisno!
- Ajde i vi znate da ste tamo, zbog rudnog bogatstva, koje ste dobili na poklon, nesto kao sto ste uradili i sa Libijom...
A ljudi i dalje neka veruju, da ste zbog ljudskih prava...

Rade

pre 11 godina

Hvala Gordonu na lepim zeljama, ali neka hvala. Moraces diplomatske poene i uspehe za svoj CV da potrazis na nekom drugom podneblju, mi smo vec stekli toliko iskustva sa tvojim prethodnicima da mozemo i doktorat da polozimo. Nemoj kao Holbruk stalno samo o nama da meljes pa da ti na kraju aorta pukne od muke. Kad veceras stignes kuci, upali TV, prati bejbol ili kosarku i mani se Srbije i Srba, drzave i naroda u koji se vise nego ocigledno nimalo ne razumes...

R,Zivkovic,Roterdam

pre 11 godina

Sta trazi Tadic u dubrovniku?Plus rukuje se sa Tachijem!izgleda dasu oni saradavili ispod zita odavno naravno preko Stefanovica, pregovaraca toboznjeg sa Albancima!!~!Dase rukuje danas sa tachijem, a dvoje Srba ubijeno na Kosovu,pa gde to ima?!Izgleda dase Tadic sveti Srpskom Narodu stoje izgubio izbore, pa nezna sta ce od muke?Vec trci u narucje Srpskim neprijateljima!!

zorg

pre 11 godina

http://texasnationalist.com/
Pomognite Teksasu da se izbori za nezavisnost.TNM zeli da mirnim putem odvoji Teksas od SAD. Teksas je jedini usao u sastav SAD kao nezavisna drzava.Kao potvrdu imate deklaraciju o nezavisnosti na sajtu TNM. PRIKLJUCI SE ! PODRZI ! Vreme je da se i u SAD postuje volja naroda!
http://en.wikipedia.org/wiki/Texas_Secession_Movement

maxim IV divizija

pre 11 godina

Gospodine Gordon ovo sto ste sad izjavili nema nikakvog smisla,pa ako ne trazite da priznamo kosovo a trazite od nas da prihvatimo postojanje njene nezavisnosti,mi ako to uradimo ona smo direktno priznali kosovo.

Dexterijus

pre 11 godina

G.Gordon juce je ubijen Srpski bracni par, povratnici na svoju dedovinu na Kosovu i Metohiji. Mislim da tu nema nista demokratskog, niti multietnickog. I da Srbi ustvari i nemaju sta da prizanju dole. Niti nezavisnost, niti neko demokratsko drustvo, niti bilo sta!!!!
Sve sto treba je da vi shvatite da ste se malo zaneli i poigrali jednom svetom zemljom za jedan narod. A za to poigravanje ce vas kad tad stici Bozja kazna!!!!

Brutalno Ostrašćen

pre 11 godina

Gospodine Gordon ovo sad je patritski predsednik i o kakvim odnosima sa Kosovom vi pričate? Naš predsednik ima rešenje za našu južnu pokrajnu samo on čeka da prvo to kaže svom narodu a tek nakon goga vama. Zato bolje da bežite sa Kosova dok još veći patriota Dačić nije došao za premijera. ONI SU TO POČELI, ONI ĆE I ZAVRŠITI

Serbissimo

pre 11 godina

Svidjalo se to nama ili ne, Gordon je u pravu a sve sto je izneo je nasa realnost, surova kakva jeste. Bez odricanja od severa Kosova (a zatim i priznanja kosovske nezavisnosti za 5-10 godina), Srbija ce, tapkajuci u zivom blatu, veoma brzo postati crna rupa na Balkanu, u Evropi, na mapi sveta. I generacijama koje dolaze, ove sadasnje ce svojim kvazi-patriotskim inatom ostaviti pustos i beznadje, kao sto su nasi roditelji ostavili nama. Voleo bih da mi neko suvislo prezentuje bolju alternativu od prihvatanja realnosti, jer zivot u paralelnom univerzumu koji se okrece oko Srbije nas je doveo do ove situacije.

marko, nis

pre 11 godina

Dokle vise nesuvisla poredjenja sa Teksasom? Ogormna vecina stanovnika Teksasa ne zeli otcepljenje od SAD, tamo separatizma gotovo da nema, to je izmisljotina, koja postoji samo u glavama srpskih nacionalista. Imate internet, pokusajte dapronadjete nestoo separatizmu u Teksasu, i videcete da je to minorna pojava. Zasto bi onda SAD pristale na nezavisnost Teksasa, kada takav zahtev ne postoji, i kadatamo ima separatista onoliko koliko ih u Srbiji ima u Krusevcu?

e-krem

pre 11 godina

Odgovor Filipu Gordonu: Prihvatam nezavisnu REPUBLIKU TEKSAS!!!
(Vlad, 7. jul 2012 12:52)
Filip Gordon:Ne samo Texas nego cela Amerika je prihvatila Nezavisno Kosovo a ti prihvataj sta hoces.SAD i znaci nezavisne drzave Amerike.

Vanja

pre 11 godina

Mi Srbi smo uvek prihvatali neka rešenja kada je za to bilo kasno. Setite se početka raspada Jugoslavije-nuđena nam je tkzv. asimetrična federacija, ali nismo hteli ni da čujemo za to. Znamo svi šta se posle dešavalo. Danas bi, siguran sam u to, većina naroda i političara prihvatila podelu Kosova, ali sada je kasno i za to.

Mirko

pre 11 godina

Vidi se da čovek nema blage veze ni gde je Srbija ni gde je Kosovo. Nego napisali mu tekst, šta i kako da kaže i on izdeklamovao. Strašno.

zeljko

pre 11 godina

Dobro mi jesmo za saradnju i dogovor ali ajde popustite malo dajte nam autonomiju kod Severne Mitrovice srbi nece nikad prihvatiti drzavu gde nestaju preko noci. Da bude jos gore vasi mediji ni reci o ubistvu 2 srbina na kosovu predstavili ste nas u svetu da nas svi mrze a najvise muslimani. Ja sam euro fanatik i za prikljucenje nato-u al nakon ovog se okrecem prema neutralnosti.

crni domino

pre 11 godina

Ma sta mi imamo da se sastajemo sa njima, sta ce nama samiti, nama su dovoljni Krstici, Veselinovici te balvandzije i ostale patrijote. Vazno je da mi njima dnevno izdvajamo 500 hiljada evra a oni ce za uzvrat da nam povrate ugled Srbije u svetu.
I sta mi ima da prihvatimo nezavisno Kosovo, kada je Milosevic to regulisao u Kumanovu jos daleke 1999 godine. Mi smo pobedili NATO! Secas li se Ivice Dacicu kako si nam ovo govorio!?
Oni ce da nas uce sta da radimo!

m

pre 11 godina

Sila Boga ne moli, a Bog silu ne voli - narodna poslovica. Napadate Tadica a on se nije dao, zato je i odleteo, videcete kako ce Toma i Dacic da budu "koopertivniji", prvi su na redu pozivni broj za telefone i katastar.

I KOMJUTER SU IZMISLILI AMERIKANCI

pre 11 godina

"amerika je drzava lopova,fasista,cionista". pa zasto srbi,albanci,italijani spanci,svedjani,marsovci..vole vise ameriku nego svoje drzave?
zasto je san svakog skolovanog nemca da ode zauvek u ameriku.imam jos mnogo pitanja ali necu da vam smetam dok pijete pivo u opancima u nekoj prcvarnici u srbiji i razmisljate kako da kupite kg hleba i sipate litar benzina...

Urban Search and Rescue

pre 11 godina

Pazi kad kaže "ne očekujemo (od Srbije) da U OVOJ FAZI prizna Kosovo".

Bolje im da se brinu koja faza im sledi u sopstvenom dvorištu...

Sale

pre 11 godina

cekaj....ne moras da priznas ali prihvati?????kako je to moguce?
ne priznajem da sam ubio Peru,ali prihvatam da sam ga ubio....ponekad se pitam kako neki zvanicnici uspeju da ustanu iz kreveta bez medicinske pomoci

hout

pre 11 godina

I KOMPJUTER SU IZMISLILI AMERIKANCI,eto ja sedim pred zadrugom,u ruci mi piva,slušam cvrkut mojih zlatiborskih ptica,miris pokošenog sena me osvaja a i nosim gumene opanke,a tebe pozdravljam i drago mi je što ti je maternji srpski pa možeš da nam prenosiš šta si gledao na Discovery Channel-u.

Pera

pre 11 godina

"Beograd ne bi smeo da blokira napore Kosova usmerene prema decentralizaciji i podela nije opcija, ni za Srbiju niti za Kosovo", rekao je Gordon.

Podela Srbije nije opcija nego činjenica.

dragoljub

pre 11 godina

Никада нећемо признати ову склепоcини независно Косово створену од стране поткупљене међународне заједнице. Дајте пример па признајте своју поробљивачку колонијалну политику и дволичност. Свет вас не подноси а ако сте сами себи довољни то је ваш проблем.

Vladichin Unuk

pre 11 godina

"....Zagreb, Durbovnik -- Pomoćnik američkog državnog sekretara Filip Gordon je poručio da se od Srbije ne očekuje da prizna Kosovo, ali mora da prihvati postojanje njene nezavisnosti...."

Ah yes, nema para mudrosti i dovitljivosti diplomatskih mislilaca, hocu reci hushkacha. Ovo me podsjeca na savjet zeni koja je silovana:
"Ako te vec hoce silovati, i ne mozes nista uciniti da se odbranis, onda se jednostavno (o)pusti i uzivaj u dozivljaju!"

Nazalost Gordonova mudrost nece pasti na neplodno tlo. Bez sumnje su Beograd i Srbija puni politicara i utjecajnih ljudi koji su ovaj savjet jedva docekali.

srbijanac nisam

pre 11 godina

Čovek je lepo rekao da prihvatite nezavisno Kosovo, a ne da ga priznate. Ogromna razlika. U čemu je problem? Toliko ste osetljivi da ne čujete šta čovek govori.

krstivoje

pre 11 godina

BoTa je godinama odlucivao sam sve sa svojim savetnicima i rezirao ponizavajucu poziciju srbskog naroda na svojoj svetoj zemlji gde ubijaju nas narod i kolju neprekidno kao na pokretnoj traci gore od Hitlera.TO JE VISE APSOLUTNO NEODRZIVO i kad se ustolici nova vlada ona mora imperatoru americi staviti ULTIMATUM NA STOL,ili ce vlada proglasiti momentalnu okupaciju svoje svete zemlje i onda se ponasati u skladu sa Zenevskom konvencijom o okupiranim teritorijama gde jasno stoji kako su tada gradjani zasticeni ILI ce imperator dozvoliti momentalno razgranicenje sa albancima i dopustiti srbskim snagama da udju u srbska podrucja,SVE DRUGO je izivljavanje nad sopstvenim narodom i saucesce sa SRAMNOM SLIKOM EVROPE u svakodnevnom klanju srba.Nas buduci ministar spoljni i predsednik vlade moraju da u UN- procitaju naglas izvestaj koji usvojio UN- izvestioca Mr.Ekaide koji je doslovce napisao da srbi zive u koncentracionom GETU,i taj izvestaj da citaju pre svakog pocetka sastanka sa belosvetskim silama,AKO MI NIPODASTAVAMO ZVANICNA DOKUMENTA KOJA JE USVOJIO UN- onda tu nesto debelo smrdi i nova vlada mora u korenu da promeni pristup u zastiti svojih gradjana.Ovaj lik od imperatora naravno da trabunja razne gluposti inace nebi bio njihov izaslanik.Nasi treba da nauce lekciju i obrate se drugoj slici amerike i to javno i pozovu u Beograd Herr Henrija Kisingera o nasem trosku pa ce ON poslati poruku svojima u tv- emisiji da srbi imaju pravo na razgranicenje sa albancima,dosta vise terora.

Neki su prespavali

pre 11 godina

Priznaj silom oteto...
(Mika)

A koje je prethodno bilo silom oteto od vecinskog naroda koji je tamo ziveo i sa koga je taj narod trebao da nestane...

dr tule

pre 11 godina

Vreme leti,mi jednako guslamo. 2015.zalicemo sto ne poslusasmo ovog bar 2014. E sad meni nije jasno:koja su generacija autori vecine komentara ovde. Oni stariji sto zale za crnim 90-tim,ili mladi,koji su se tad tek rodili ? Kosovo je izgubljeno; svetom vladaju velike sile; mi smo mnoogo mali u tom svetu; u tom istom svetu imamo keca iz vladanja zbog krvavih devedesetih. Naravoucenije:krajnje je vreme da otk.rčimo i da zivimo kao sav normalan svet.

Zoso

pre 11 godina

Po svemu kume,posvemu.Da vam austrijanac nije napravio sajkacu jos bi nosili fesove.Kako razmisljate sigurno ce te biti beogradski pasaluk a najposle zapitajte se sta je uopste vase.

Dana

pre 11 godina

"Multietnichko Kosovo"? Pa, je l' Gordon misli da svojim siledzijskim verbalnim nastupima moze da umiri ponizenje koje su nam nanosili josh od 1990? Drzi se, Srbijo, imala si 500 Turaka, preguracesh i ovo!

Mihajlo Jovanovic

pre 11 godina

Predsednik DS-a gospodin Tadic mogao je i trebalo je na ovim skupovima da ucestvuje u prethodne dve godine.

Sad samo moze da prikuplja memoare za dnevnike, siroku paletu salveta za kucnu i partijsku kolekciju, kao i da organizuje psiholoske radionice za decu i mlade.

Hvala.

mertur

pre 11 godina

@Srbija garantuje bezbednost i slobodu svim zavedenim građanima, a ovima iz privremene prištinske vlasti treba da se pošteno sudi za rušenje ustavnog poretka države Srbije.
(Iguman Nemanja, 7. jul 2012 13:46)

Uh, ubedio si me ...srbija garantuje bezbednost i slobodu, jel se ti to zaj.....s sa na nama ili se meni cini. Never ever.

Miroslav Ivić

pre 11 godina

Stvar i jeste u tome da oni mogu sa nama da rade šta hoće. Ovaj baja je glasnik najveće vojske, najveće političko-vojno-ekonomske sile u istoriji sveta. U mogućnosti su da diktiraju celom svetu i nameću svoju volju. Najgadnije je to što se klasična pljačka sakriva iza nekih ideala i plemenitih reči i imena, kao što su demokratija, milostdni anđeo, pa razni eufemizmi. U tome je njihova podlost još groznija. Može im se, nije drugo.

Vojo

pre 11 godina

Srbija nikada ne bi trebala da prizna nezavisnost Kosova. A trebalo bi proglasiti da je deo nase teritorije privremeno okupiran od strane NATO-adnosno SAD i da ce Srbija cekati i procenjivati kada je momenat da taj deo teritorije vrati u ovir granica Srbije! A taj dan ce doci sigurno. Nekada su Srbju pokorile najvece svetske sile Turska a u prvom svetskom ratu Austrougarska i Nemacka,pa kada je njihovoj moci dosao kraj Srbija je oslobodjena! Tako ce i SAD propasti( nista nije vecno) i Srbija ce po osnovu dokumenta o okupaciji povratiti suverenitet na Kosovu i Metohiji!

VISNJICKA BANJA

pre 11 godina

srbija ne moze da obezbedi mir svojim gradjanima u beogradu a ne nekakav teritorijalni integritet.alo breee, probudite se!!licno meni,ovaj tadic izgleda kaj najnormalniji politicar u srbiji.

milan87

pre 11 godina

ko je ovaj da nam kaze sta treba da uradimo? dodji, zivi 20-30 godina u Srbiji ili na Kosovu, zavoli sve, oseti se da si deo necega, prezivi par ratova i kriza, nauci malo istorije, sem te Vase ,, bitno velike" americke, pa onda se izjasni! jos kad pocnu da se igraju recima, nemoras da pojedes, ali progutaj! Pa ako je tako sto vi ne dozvolite da se indijanci odvoje od vas i stvore drzavu, decenijama to zele?! eto, jos su vam blizu i nisu opasni! jesam nacionalista, jer volim svoju drzavu i zato ovo pisem, ali nisam onaj ,,nacionalista" koji da bi voleo Srbiju mrzi sve drugo! bojim se da nemamo sposobnog politicara da napravi bar nesto sto bi kosovo cinilo nasim pa i za 50 god!

Stojan

pre 11 godina

Opet mazohizam srpskih glasnogovornika na svim nivoimai njihovog svatanja pariotizma. Opet imamo " Trst je naš" ali nemamo Tita da uoči šta su pravi interesi države i da nas korisnoom demagogijom ućutka

A sada,idi lepo kuci

pre 11 godina

G.Gordon.Od Amerike ne ocekujem da prizna,ali ocekujem da prihvati,da je pocinila genocid nad starosedeocima Americkog kontinenta(Indijancima),placalo se za svaki skalp,da je pocinila ratne zlocine gde god je ratovala(sirom Sveta),da je prva upotrebila oruzje za masovno unistenje(atomsku bombu) i da za to treba da odgovara,da su direktno ili pod patronatom Amerike,pocinjeni stravicni zlocini u Latinskoj Americi, Africi,Evropi,Bliskom Istoku itd.,da pod raznim(ne mnogo inteligentnim)izgovorima,uzurpira prirodne resurse drugih drzava itd,itd.Kada sve to prihvatite(u prevodu,NIKAD) Srbija ce razmotriti prihvatanje(nikako priznanje) nezavisnosti Kosova.

Miki

pre 11 godina

„ Pomoćnik američkog državnog sekretara Filip Gordon je poručio da se od Srbije ne očekuje da prizna Kosovo, ali mora da prihvati postojanje njene nezavisnosti”. Komentatori,šta se čudite, pa i naš Predsednik je, gostujući u emisiji Utisak nedelje 1.jula 2012.godine, rekaeo : “Sve što se dešava na KiM moramo da gledamo kroz prizmu nezavisnosti”!!!

V

pre 11 godina

Evo jednog minus-izazovnog komentara za patriJote:
Jagnjece brigade cirilicara pevaju narodnjake uz pevaljke i za...le ih za Kosovo, a pogotovo za vas. Odnosno, to vam bas odgovara, zar ne?

Vecko

pre 11 godina

Gordone juce je na KiM ubijen bracni par povratnika na KIM. To je na onom delu KIM gde vladaju institucije "nezavisne" drzave. To nije prvi slucaj. Prave ubice nisu one koje izvrsile ovaj zlocin vec vasa drzava Gordone koja imje to omogucila. Sta mislis Gordone, kada Srbija nedaj boze prizna tu vasu "nezavisnu drzavu" da ce ih manje ubijati?

ivan

pre 11 godina

e, muka mi je vise od ovih gluposti. Dajte da zavrsimo sa tim pa da pocnemo ziveti kao normalni ljudi! A hrvatski komentatori neka gledaju svoje dvoriste koje je u rasulu!

lagarija

pre 11 godina

"filip gordon" - albanac!? eee preteraste u zadrtosti.
mi, velesila na svim područjima ćemo sve to da marginalizujemo i isteramo na svoje....

hysi

pre 11 godina

Koja demagogija od izjave.Sta oni misle,da smo mi ovce.Pa velikog udela Srbi imaju u prosperitet Amerike
(ljubajug, 7. jul 2012 14:52)
Da covek je cuo da u grad Beograd imate na prodaju PASJAK I KLASE jer ima on ovce.

kaiser

pre 11 godina

@ "(R,Zivkovic,Roterdam, 7. jul 2012 18:28)"

Opustite se, Tadić više nije na vlasti, a Kosovo će da priznaju Toma i Dačić.
Nego, šta kažu naši tradicionalni prijatelji Holandjani?

Neko spolja

pre 11 godina

Pomoćnik državnog sektetara, najobičniji činovnik i levo smetalo, verovatno nastrojen kao jastreb jer gradi svoju ličnu karieru, zavrće uši dva dana po Beogradu. Stvarno smo lider regiona. A tek naše komšije? Ne znaš gde je veći jad i beda. Uništiše nas potpuno. I Rusi i Ameri uz našu svesrdnu pomoć naravno. Ali glavno je da mi i dalje mrzimo jedni druge, da na vest o Tadićevom rukovanju ima 1000+ komentara protivljenja, da Hrvati gnjave Srbe na moru, Crnogorci takođe, mi im vraćamo istom merom, Albance ni da spomenem, a svi u krugu od petsto kilometara živimo kao najveća stoka.

Boske

pre 11 godina

E moj Gordone dosta njih ne može još ni da shvati da je BiH nezavisna nego ponavljaju, juče za ovim danas za onim, uskoro Srpska nezavisna. A bio bi svaki pedalj Bosne (okej možda ne i Zapadne Hercegovine) i srpski i pravoslavni samo kad bi rekli Bosno mila mati.

Srbistan

pre 11 godina

@ hout

kompjuter nisu izmisli amerikanci..prvi kompjuter je napravljen u nemackoj jos pre drugog svetskog rata a prvi koji je napravljen i upotrebljen za nesto znacajno je britanski koji je sluzio za razbijanje nemackih sifri u toku drugog svetskog rata.

Aca

pre 11 godina

(Miki, 7. jul 2012 13:26)

Miki, u pravu si za Predsednikovu izjavu! Može da se proveri na http://www.b92.net/video/video.php?nav_category=907&nav_id=623194 (vreme izjave:1:21:39)

Serbissimo

pre 11 godina

Svidjalo se to nama ili ne, Gordon je u pravu a sve sto je izneo je nasa realnost, surova kakva jeste. Bez odricanja od severa Kosova (a zatim i priznanja kosovske nezavisnosti za 5-10 godina), Srbija ce, tapkajuci u zivom blatu, veoma brzo postati crna rupa na Balkanu, u Evropi, na mapi sveta. I generacijama koje dolaze, ove sadasnje ce svojim kvazi-patriotskim inatom ostaviti pustos i beznadje, kao sto su nasi roditelji ostavili nama. Voleo bih da mi neko suvislo prezentuje bolju alternativu od prihvatanja realnosti, jer zivot u paralelnom univerzumu koji se okrece oko Srbije nas je doveo do ove situacije.

srbijanac nisam

pre 11 godina

Čovek je lepo rekao da prihvatite nezavisno Kosovo, a ne da ga priznate. Ogromna razlika. U čemu je problem? Toliko ste osetljivi da ne čujete šta čovek govori.

FUJ!

pre 11 godina

Moraces i ti Gordone kao i tvoji sefovi u Vaingtonu da prihvatis realnost da na Kosovu ne postoji nikakva nezavisna, suverena, demokratska a ponajmanje multietnicka drzava sa resenim granicama nego da tamo postoji jedna albanska, monoetnicka, nedemokratska, zavisna i izdrzavana, nacionalisticka i kriminalna paradrzava u kojoj se pripadnici drugih naroda diskriminisu i ubijaju. Dosta je vise bilo americkog guranja nosina u stvari koje ih se ne ticu i njihovog livemernog "resavnja problema". Svugde gde su intervenisali napravili su haos i unazadili sve. Irak, Avganistan i sada Kosovo... sve debakl do debakla. Idite vise kuci i gledajte svoja posla. Zalosno je sto Srbija nema politicara koji bi rekao ovo Amerikancima nego imamo poltrone koji ce se rukovati, smeskati i ulagivati ovakvim likovima.

e-krem

pre 11 godina

Odgovor Filipu Gordonu: Prihvatam nezavisnu REPUBLIKU TEKSAS!!!
(Vlad, 7. jul 2012 12:52)
Filip Gordon:Ne samo Texas nego cela Amerika je prihvatila Nezavisno Kosovo a ti prihvataj sta hoces.SAD i znaci nezavisne drzave Amerike.

Vojvodjanin

pre 11 godina

Srbija je zbog lojalnosti sa saveznicima dobila Vojvodinu. Prvo teritorijalno 1920. a zatim i etnicki, posle drugog rata, i zato je jako opasno suprotstavljati se njima, jer ce u protivnom oni taj 'poklon' uzeti nazad. A Srbija nema nacin da to spreci, ali ima puno sanse da to ubrza...

I KOMJUTER SU IZMISLILI AMERIKANCI

pre 11 godina

"amerika je drzava lopova,fasista,cionista". pa zasto srbi,albanci,italijani spanci,svedjani,marsovci..vole vise ameriku nego svoje drzave?
zasto je san svakog skolovanog nemca da ode zauvek u ameriku.imam jos mnogo pitanja ali necu da vam smetam dok pijete pivo u opancima u nekoj prcvarnici u srbiji i razmisljate kako da kupite kg hleba i sipate litar benzina...

Brutalno Ostrašćen

pre 11 godina

Gospodine Gordon ovo sad je patritski predsednik i o kakvim odnosima sa Kosovom vi pričate? Naš predsednik ima rešenje za našu južnu pokrajnu samo on čeka da prvo to kaže svom narodu a tek nakon goga vama. Zato bolje da bežite sa Kosova dok još veći patriota Dačić nije došao za premijera. ONI SU TO POČELI, ONI ĆE I ZAVRŠITI

Stojan

pre 11 godina

Opet mazohizam srpskih glasnogovornika na svim nivoimai njihovog svatanja pariotizma. Opet imamo " Trst je naš" ali nemamo Tita da uoči šta su pravi interesi države i da nas korisnoom demagogijom ućutka

Zoso

pre 11 godina

Po svemu kume,posvemu.Da vam austrijanac nije napravio sajkacu jos bi nosili fesove.Kako razmisljate sigurno ce te biti beogradski pasaluk a najposle zapitajte se sta je uopste vase.

Zoran Jovanovic

pre 11 godina

Dragi moji . Filip Gordon je jedan od najboljih politicara USA. Visoko obrazovan . Albanac poreklom. Upoznao sam ga prosle godine u Cikagu.
Koprcamo se kao riba na suvom.
Plasim se da tu i ne ostanemo ili mozda i u tiganju zavrsimo. Svet ide dalje sa Srbijom ili bez nje ali ide.

jovan

pre 11 godina

ma kosovo nikad drzava nece biti dok ga srbija neprizna a srbija to nece uradaditi nikad i zato su ameri poceli da pritiskaju medjutim rusija je sada veoma ojacala jos kad zvanicno otvore bazu kraj nisa mislim da ce nas ameri konacno ostaviti na miru

Veselko

pre 11 godina

Katolički misionar Gordon dolazi iz Dubrovnika. Srpski grad Dubrovnik je Vatikan proglasio preko svojih globalnih medija za kulturnu baštinu čovečanstva od neprocenjive vrednosti 1990 g.,sve dok Srbi katolici tzv. Hrvati ne proteraše i zadnjeg Srbina iz Dubrovnika! Konsalting poslove u kontroli ljudskog uma pružaju specijalno obučeni agenti koje vekovima obrađuju vatikanski iluzionisti. Katolici su naučeni da se to vrši za veću slavu Bogu. Zakletva katolička koja se daje u prisustvu katoličkog sveštenika i na oštrici kame glasi:"Jer niko ovde ne može komandovati ko nije osveštao svoj rad krvlju jeretika:, jer"Bez prolivanja krvi niti jedan čovek ne može biti spašen". Eto gde je suština katoličke filozofije! A najveća podvala Pape katolicima leži u obećanju da će oni biti:"Zlatna milijarda". Bože sačuvaj nas kuge i katolika!

dz

pre 11 godina

Ja ocekujem da nova Vlada resi probleme korupcije, kriminala, privrede, zaposlenosti, da ja zivim bolje... A Kosovo kad dodje na red, dodje, sigurno to nije prvi problem Srbije...

Neki su prespavali

pre 11 godina

Priznaj silom oteto...
(Mika)

A koje je prethodno bilo silom oteto od vecinskog naroda koji je tamo ziveo i sa koga je taj narod trebao da nestane...

Вељо

pre 11 godina

Када ви "према нашим очекивањима" будете дозволили Тексасу право на сепарацију и признате их као независну државу и ми ћемо, гледајући у "будућност а не у прошлост" размислити да ли ћемо признати независност тзв. државе Косово!

Iguman Nemanja

pre 11 godina

Gordone, neće dugo da prođe i srpski vojnik će da kroči ulicama Prištime.
Smejte se ali videćete. Nema rešenja dok albanski separatisti ne prihvate legalne institucije države Srbije. Srbija garantuje bezbednost i slobodu svim zavedenim građanima, a ovima iz privremene prištinske vlasti treba da se pošteno sudi za rušenje ustavnog poretka države Srbije.

dr tule

pre 11 godina

Vreme leti,mi jednako guslamo. 2015.zalicemo sto ne poslusasmo ovog bar 2014. E sad meni nije jasno:koja su generacija autori vecine komentara ovde. Oni stariji sto zale za crnim 90-tim,ili mladi,koji su se tad tek rodili ? Kosovo je izgubljeno; svetom vladaju velike sile; mi smo mnoogo mali u tom svetu; u tom istom svetu imamo keca iz vladanja zbog krvavih devedesetih. Naravoucenije:krajnje je vreme da otk.rčimo i da zivimo kao sav normalan svet.

marko, nis

pre 11 godina

Dokle vise nesuvisla poredjenja sa Teksasom? Ogormna vecina stanovnika Teksasa ne zeli otcepljenje od SAD, tamo separatizma gotovo da nema, to je izmisljotina, koja postoji samo u glavama srpskih nacionalista. Imate internet, pokusajte dapronadjete nestoo separatizmu u Teksasu, i videcete da je to minorna pojava. Zasto bi onda SAD pristale na nezavisnost Teksasa, kada takav zahtev ne postoji, i kadatamo ima separatista onoliko koliko ih u Srbiji ima u Krusevcu?

Očekivanja

pre 11 godina

A mi očekujemo da neka od budućih vlasti, proglasi Kosovo teritorijom pod okupacijom, prekine bilo kakve razgovore, i sačekamo par godina( desetina ako treba) dok se na geo-političkom planu malo ne promeni odnos snaga.(evidentno je da se EU raspada, Amerika slabi. Rusija i Kina jačaju)
Pa da onda nastavimo gde sa "pregovorima".

Boske

pre 11 godina

E moj Gordone dosta njih ne može još ni da shvati da je BiH nezavisna nego ponavljaju, juče za ovim danas za onim, uskoro Srpska nezavisna. A bio bi svaki pedalj Bosne (okej možda ne i Zapadne Hercegovine) i srpski i pravoslavni samo kad bi rekli Bosno mila mati.

crni domino

pre 11 godina

Ma sta mi imamo da se sastajemo sa njima, sta ce nama samiti, nama su dovoljni Krstici, Veselinovici te balvandzije i ostale patrijote. Vazno je da mi njima dnevno izdvajamo 500 hiljada evra a oni ce za uzvrat da nam povrate ugled Srbije u svetu.
I sta mi ima da prihvatimo nezavisno Kosovo, kada je Milosevic to regulisao u Kumanovu jos daleke 1999 godine. Mi smo pobedili NATO! Secas li se Ivice Dacicu kako si nam ovo govorio!?
Oni ce da nas uce sta da radimo!

Kum

pre 11 godina

Hrvatska lider u regionu? Mozda po nacionalizmu, ksenofobiji, etnickom ciscenju, genocidu u dva svetska rata. Ali su nemacko-americki puleni pa su "lider". Tuga kad su takva politika i pristup komsijama "liderski". Hrvatska nema serdacne dobrosusedske odnose ni sa jednom drzavom sa kojom se granici (jos su im najbolji odnosi sa CG)- to nesto govori o politici koju vode.

Mihajlo Jovanovic

pre 11 godina

Predsednik DS-a gospodin Tadic mogao je i trebalo je na ovim skupovima da ucestvuje u prethodne dve godine.

Sad samo moze da prikuplja memoare za dnevnike, siroku paletu salveta za kucnu i partijsku kolekciju, kao i da organizuje psiholoske radionice za decu i mlade.

Hvala.

Vanja

pre 11 godina

Mi Srbi smo uvek prihvatali neka rešenja kada je za to bilo kasno. Setite se početka raspada Jugoslavije-nuđena nam je tkzv. asimetrična federacija, ali nismo hteli ni da čujemo za to. Znamo svi šta se posle dešavalo. Danas bi, siguran sam u to, većina naroda i političara prihvatila podelu Kosova, ali sada je kasno i za to.

seljadin

pre 11 godina

Gordon nista novo nije rekao, Hrvatska je bila "lider" u regionu 1941 pod zastitom Nemacke, zatim 1995 pod zastitom NATO, jedino sto je lose sto taj lider vrsi genocide svakih par decenija, pod zastitom NATO avijacije, Srbija ne sme da odbrani civile, a oni mogu, da ubijaju koga hoce.

mertur

pre 11 godina

@Srbija garantuje bezbednost i slobodu svim zavedenim građanima, a ovima iz privremene prištinske vlasti treba da se pošteno sudi za rušenje ustavnog poretka države Srbije.
(Iguman Nemanja, 7. jul 2012 13:46)

Uh, ubedio si me ...srbija garantuje bezbednost i slobodu, jel se ti to zaj.....s sa na nama ili se meni cini. Never ever.

V

pre 11 godina

Evo jednog minus-izazovnog komentara za patriJote:
Jagnjece brigade cirilicara pevaju narodnjake uz pevaljke i za...le ih za Kosovo, a pogotovo za vas. Odnosno, to vam bas odgovara, zar ne?

Marko Bg

pre 11 godina

Srbija nikada neće priznati tu veštačku tvorevinu. Ne postoji način da se to dogodi. Ne može srpski narod da negira samog sebe i svoju istoriju. Ne počinje srpska istorija od 1999. godine.Mnogo vekova ranije Srbi započinju svoje postojanje na ovim prostorima.
Hrvatska je primer etničkog čiščenja i genocida. Ako uzmemo u obzir II Svetski Rat i ovaj poslednji, onda je to jedinstven primer u svetu. Da li je američki diplomata mislio da to treba da nam bude uzor ?!
Ne razumem koga predstvalja Tadić na tom skupu. Ne može nas da predstavlja sigurno. Ne može nijedan srpski predstvanik da se sastaje sa kriminalcem Tačijem.

dacha

pre 11 godina

USA je tigar od papira, sa mocnom vojskom bez hrabrosti i morala koja ne sme da ima iole ljudskih zrtava, inace kongres prekida vojne operacije.
USA je melting pot raznih lobista i njihovih interesa, od kojih je Albanski jedan od najacih. Imamo mi i prijatelja i saveznika mnogo jacih od USA, ali zbog propagande domacih kvislinga nikako da im se okrenemo..

Ironija

pre 11 godina

Ja sam gradjanin Republike Srbije, i ja priznajem nezavisno Kosovo. Sta sad?
@ (Beogradjanin, 7. jul 2012 12:46)

Pa nista. Osim sto ces biti jednog dana uhapsen zbog veleizdaje

Era

pre 11 godina

" Medjutim, Srbija će se morati pomiriti sa realnošću demokratskog, suverenog, nezavisnog i multietničkog Kosova u sadašnjim granicama"
Ko još veruje u ove laži i gluposti.Ponavljaju isto kao papagaji. Šta je ovo neka mantra? Niti je multietiničko niti demokratsko, več mafijaško i etnički očićeno!

VISNJICKA BANJA

pre 11 godina

srbija ne moze da obezbedi mir svojim gradjanima u beogradu a ne nekakav teritorijalni integritet.alo breee, probudite se!!licno meni,ovaj tadic izgleda kaj najnormalniji politicar u srbiji.

Mischa Wolf

pre 11 godina

Osobito sada posle ubistva Srba povratnika koji su verovatno bili ljudi kako valja i živeli svoj život na svome. Šta hoćete više?!?

Dejan

pre 11 godina

Morate shvatiti da posle svega sto ste nam uradili za poslednjih 20 godina ne mozemo da vas ocima vidimo a sto se Kosova tice nikada ga se necemo odreci makar umrli od gladi.

Zagor

pre 11 godina

Ocekujemo i mi stosta. Ali negde je zapelo, niko nas ne sljivi. Vazno je da svaki dan dolazi neki drugi predstavnik USA u Beograd da Srbiji pokazuje kojim putem treba da ide. Naravno, putem koji su predvideli oni.

modesty blaise

pre 11 godina

Muka mi je vise od ove farse. Sad se ulizuju Hrvatima, jer ih je mnogo pogodilo zadnji put kad im je receno da je Srbija lider u regionu. A ovo maltretiranje u vezi Kosova, samo nek se oni nadaju. Kako na kvarno i sa nasiljem, pokusavaju da nam otmu Kosovo, i sve sto je potrebno je da lazu u stampi (pazi multietnicko Kosovo, 99% albanci, Srbe ubijaju svaki dan, niko to ne istrazuje niti kaznjava).

Ovo je najcistiji primer orvelianizama koji sam cula. Fuj. Sram ih bilo, sve kriminalac do kriminalca sa Tacijem na celu.

lagarija

pre 11 godina

"filip gordon" - albanac!? eee preteraste u zadrtosti.
mi, velesila na svim područjima ćemo sve to da marginalizujemo i isteramo na svoje....

ivan

pre 11 godina

e, muka mi je vise od ovih gluposti. Dajte da zavrsimo sa tim pa da pocnemo ziveti kao normalni ljudi! A hrvatski komentatori neka gledaju svoje dvoriste koje je u rasulu!

hysi

pre 11 godina

Koja demagogija od izjave.Sta oni misle,da smo mi ovce.Pa velikog udela Srbi imaju u prosperitet Amerike
(ljubajug, 7. jul 2012 14:52)
Da covek je cuo da u grad Beograd imate na prodaju PASJAK I KLASE jer ima on ovce.

Луди Милојица

pre 11 godina

Госдподине Гордон, нећемо признати. Никад. А вратити хоћемо. Кад тад.

Mirko

pre 11 godina

Vidi se da čovek nema blage veze ni gde je Srbija ni gde je Kosovo. Nego napisali mu tekst, šta i kako da kaže i on izdeklamovao. Strašno.

dare 011

pre 11 godina

Školski primer zamene teza i diplomatije sile!
Čuj napori Kosova... Napravili državu na teritoriji već postojeće, međunarodno priznate države i sad mi trebamo da imamo razumevanja za to.
Pa ako imate razumevanja za njih vodite ih kući. Naša zemlja je mala da bi poklanjali delove teritorije. Vi imate 50ak država, dodajte još jednu!

djuro

pre 11 godina

"Srbija ce se morati pomiriti sa realnocu demokratskog, suverenog, nezavisnog i multietnickog Kosova u sadasnjim granicama". A vest stoji ispod one o jos dva ubistva Srba povratnika na Kosovo. Srbija bi sebi ucinila najvecu uslugu kad ove spodobe ne bi pustala na svoju teritoriju; umesto toga, one joj sastavljaju vlade dok njihovi puleni - nasi ministri "odbrane" kupuju pasnjake po centru Beograda. Nestvarno.

demokratija

pre 11 godina

Amerika bogata i ponosna,amerika zemlja klovnova.Americka demokratija postoji samo u americi(a i tu nije za sve ista)dobro mozda jos u Iraku,Avganistanu i Kosovu.Ne treba nam vasa demokratija.Dalje ruke od srpske zemlje.

Dejan

pre 11 godina

Nikada necemo prihvatiti nezavisno kosovo. To je deo nase zemlje koji ste bombardovanjem Srbije nasilnim putem odvojili iz njenog sastava mimo zelje srpskog naroda.
Ono sto cemo prihvatiti to je da je Kosovo okupirani deo Srbije kao sto su bile okupirane druge zemlje od strane nacisticke Nemacke za vreme II svetskog rata. Razlike za nas nikakve nema.

jugkosovacsrbin

pre 11 godina

Posalji tvoju decu da zive sa mojom pa da te vidim.
da ih biju,skidaju i maltretiraju na javnom mestu a jos ovo sinoc.
Eto sta ste vi stvorili,sto rece onaj strani novinar MAJMUNSKU REPUBLIKU.
Ovo bre sto ima u Pristini ,nema da vidis ni u divljini.
Vuk pojede srnu pa je miran nedelju dana a vidi ove tvoje demokrate.
Sramota.
Vodi i Tadica sa sobom,nek ti cuva bufala ,za drugo i nije.

Citalac

pre 11 godina

Gordon je diplomatskim recnikom nas UNIZIO. Kosovo je drzava, to je cinjenica, a vi ne morate da priznate du drzavu, no bolje je da to ucinite. To je "slobodan prevod ".

I sta dalje. ?

Jasno je da smo mi " uvezani" kao pile u kucini ! Priznaj- ne mogu, ne priznaj- kajaces se.!

Od momenta od kada je Giuliani dosao u Beograd, jos mi je gorcina u ustima. Bojim se da nema nekih dogovorcica, ispod stola, a mi " obicnjaci", pisemo na forumima....

Ovi sto formiraju vlast su ozbiljni igraci. Smazali su DS kao Panta pitu. Citam i Krka je u out-u, nista cudno, on je moneta za potkusurivanje.

Nego, Kosovo i dilema- priznaj- ne mogu, ne priznaj- kajaces se- je LAZNA DILEMA !

POSTOJI SAMO JEDAN PUT- PRIZNAJ- NE MOGU I N E C U !!!! TO JE MOJA ZEMLJA, I NE DAM- OTIMAJTE, JACI STE, ALI NE DAM I NECU SE SAGLASITI.

Cekam tako nesto da cujem od vlasti, daj Boze i da cujem.....

eee

pre 11 godina

"Gordon: Prihvatite nezavisno Kosovo"
- Prihvatite vi, da Mi ne zelimo da priznamo tamo neko vase KiM, kao nezavisno!
- Ajde i vi znate da ste tamo, zbog rudnog bogatstva, koje ste dobili na poklon, nesto kao sto ste uradili i sa Libijom...
A ljudi i dalje neka veruju, da ste zbog ljudskih prava...

Beogradjanin i ja isto

pre 11 godina

Ja sam gradjanin Republike Srbije, i ja priznajem nezavisno Kosovo. Sta sad?
@ (Beogradjanin, 7. jul 2012 12:46)

Ništa! Na svu sreću si u velikoj manjini, a Srbija je demokratsko društvo (još uvek). Svaka država ima svoje kvislinge i ništa novo.

R,Zivkovic,Roterdam

pre 11 godina

Sta trazi Tadic u dubrovniku?Plus rukuje se sa Tachijem!izgleda dasu oni saradavili ispod zita odavno naravno preko Stefanovica, pregovaraca toboznjeg sa Albancima!!~!Dase rukuje danas sa tachijem, a dvoje Srba ubijeno na Kosovu,pa gde to ima?!Izgleda dase Tadic sveti Srpskom Narodu stoje izgubio izbore, pa nezna sta ce od muke?Vec trci u narucje Srpskim neprijateljima!!

jaran

pre 11 godina

Budimo realni, sad su priznale nezavisnost Kosova, ali Rusija nije. To sto je receno je stav vlasti sledi iz drzavne politike, s druge strane stav Rusije je da je Kosovo sastavni deo Republike Srbije, drzavni sekretar Rusije ce reci kako Srbija ne treba da se odnosi prema Kosovu kao nezavisnoj drzavi, i da ne prihvata takvu "realnost". Inace ko je vojno jaci smo videli pre nekoliko dana kada su Sirijske oruzane snage podrzane Ruskim S400 satelitskim sistemima oborile turski avion NATO sastava kao od sale.

Milutin

pre 11 godina

„Ако Косово није наше зашто од нас траже да им га дамо? Ако је њихово, зашто га отимају? А ако већ могу да га отму не знам што се толико устручавају?“ – Матија Бећковић

Roki 2

pre 11 godina

Nema priznavanja "nezavisnog kosova", ni u ovoj fazi, ni u bilo kojoj drugoj, naravno da ce ovakvih pritisaka biti jos puno, ali oni ne shvataju da niko od politicara, ma ko da je na vlasti, nece i ne sme da prizna "nezavisno kosovo", to je tako i bice dok postoji Srbija i srbi u njoj.

Vojo

pre 11 godina

Srbija nikada ne bi trebala da prizna nezavisnost Kosova. A trebalo bi proglasiti da je deo nase teritorije privremeno okupiran od strane NATO-adnosno SAD i da ce Srbija cekati i procenjivati kada je momenat da taj deo teritorije vrati u ovir granica Srbije! A taj dan ce doci sigurno. Nekada su Srbju pokorile najvece svetske sile Turska a u prvom svetskom ratu Austrougarska i Nemacka,pa kada je njihovoj moci dosao kraj Srbija je oslobodjena! Tako ce i SAD propasti( nista nije vecno) i Srbija ce po osnovu dokumenta o okupaciji povratiti suverenitet na Kosovu i Metohiji!

ams

pre 11 godina

"Srbija će se morati pomiriti sa realnošću demokratskog, suverenog, nezavisnog i multietničkog Kosova u sadašnjim granicama", kazao je Gordon drugog dana Kroacija samita."

"Nezavisno i suvereno" je stvar bezbolne i jeftine interpretacije koja iziskuje iskljucivo pogled na tehnicku postavku stvari, dok je "demokratsko i multietnicko" pitanje koje ima svoju cenu i koja kosovski Albanci nisu sposobni da sprovedu u delo. Niti to zele.

Nema nezavisnog Kosova bez priznanja Srbije. Nema priznanja Srbije. Nema nezavisnog Kosova.

Bazileus

pre 11 godina

I DANAS Srbe ubijaju na KOSMETU uz blagoslov Amera jer su oni glavni inicijatori haosa na prostorima SRBIJE ! Oni neposredno uticu na ostali svet da se SRBIJI oduzme KOSMET ! Koja to zemlja i narod moze prihvatiti.A Samo beskicmenjaci idu na samit U Hrvarskoj da prisustvom priznaju oduzimanje KOSMETA !

m

pre 11 godina

Sila Boga ne moli, a Bog silu ne voli - narodna poslovica. Napadate Tadica a on se nije dao, zato je i odleteo, videcete kako ce Toma i Dacic da budu "koopertivniji", prvi su na redu pozivni broj za telefone i katastar.

jadranin

pre 11 godina

Pazite molim vas izjavu ovog "vrlog" diplomate:Od Srbije niko ne očekuje da prizna Kosovo, već da prhvati postojanje njene nezavisnosti.Ovaj pametnjaković misli da smo mi Srbi moroni.Pa kada prihnatiš postojanje nečije nezavisnosti ti si ga defakto priznao.E pun mi je kantar ovih nadobudnih amerikanaca kojima pravda leži u topuzu.A Njegoš je lepo rekao citiram: "kome pravda leži u topuzu, tragovi mu smrde nečovještvom", kraj citata.Što to malo za promenu ne urade nešto sa Bašarom El Asadom kada su toliko moćni, a ne da one klintonova peni kao ukisli pasulj i kao preti Rusima jer neće da igraju po njihovim notama. Izgleda da Amerikance niko nije obavestio da je Jeljcin umro i da više nije predsednik Rusije, već neki drugi koji se zove Vladimir Putin i ne tretira ih dva posto.On nemože da se kupi a ni da se zaplaši na sreću slobodoumnog sveta.

zna se al da ponovimo

pre 11 godina

Amerikanci nece nikad odustati od nezavisnog kosova, tacnije njihovog kosova jer je to idealno mesto za distribuciju heroina iz Avganistana(koji oni kontrolisu i od cega zaradjuju ogromne pare) kao i za rasporedjivnje vojnih kapaciteta i dalje sirenje ka istoku, tj Rusiji, gasu i nafti.Ukoliko oduzmemo floskule tipa demokratsko, multieticno, i ostalo bla bla, dobijamo uglavnom ovo.

AMEROFOB

pre 11 godina

A da npr Vi kao lider u svetskoj demokratiji i za njen dalji progres diljem sveta vratite Texas Mexicu i date mu nezavisnost.Imate moju podrsku,punu.

shot

pre 11 godina

Kakav bezobrazluk ovog coveka pa nocas su ubijeni ljudi na svom pragu a vi trazite od nas da damo blagoslov za takav zlocin.Ali vi ste sila imate nuklearke imate novac i moc mozevam se ali docice dan kad ce sve to biti malo za ono sto ce se dogoditi.

Vecko

pre 11 godina

Gordone juce je na KiM ubijen bracni par povratnika na KIM. To je na onom delu KIM gde vladaju institucije "nezavisne" drzave. To nije prvi slucaj. Prave ubice nisu one koje izvrsile ovaj zlocin vec vasa drzava Gordone koja imje to omogucila. Sta mislis Gordone, kada Srbija nedaj boze prizna tu vasu "nezavisnu drzavu" da ce ih manje ubijati?

djordje

pre 11 godina

Slatkis jedan. Ja sam prvi koji ce reci da je kosovo bila gotova stvar jos pre 30 godina. Ali nek preporuci Englezima da priznaju Severnu Irsku, Vels i Skotsku. Ili Spaniji Baskiju.

Косовски витез

pre 11 godina

Да прихватимо, и шта онда да на прагу чекамо да нас све истребе као јадне Јевтиће синоћ. Па знаш ли када ћете имати север НИКАД, народ је овде осетио Тачијеву мултиетничност и топлоту колективних центара у централној Србији, зато боље је борити се него прихватати реалност која вам гарантује да ће вас убити у сопственој кући

krstivoje

pre 11 godina

BoTa je godinama odlucivao sam sve sa svojim savetnicima i rezirao ponizavajucu poziciju srbskog naroda na svojoj svetoj zemlji gde ubijaju nas narod i kolju neprekidno kao na pokretnoj traci gore od Hitlera.TO JE VISE APSOLUTNO NEODRZIVO i kad se ustolici nova vlada ona mora imperatoru americi staviti ULTIMATUM NA STOL,ili ce vlada proglasiti momentalnu okupaciju svoje svete zemlje i onda se ponasati u skladu sa Zenevskom konvencijom o okupiranim teritorijama gde jasno stoji kako su tada gradjani zasticeni ILI ce imperator dozvoliti momentalno razgranicenje sa albancima i dopustiti srbskim snagama da udju u srbska podrucja,SVE DRUGO je izivljavanje nad sopstvenim narodom i saucesce sa SRAMNOM SLIKOM EVROPE u svakodnevnom klanju srba.Nas buduci ministar spoljni i predsednik vlade moraju da u UN- procitaju naglas izvestaj koji usvojio UN- izvestioca Mr.Ekaide koji je doslovce napisao da srbi zive u koncentracionom GETU,i taj izvestaj da citaju pre svakog pocetka sastanka sa belosvetskim silama,AKO MI NIPODASTAVAMO ZVANICNA DOKUMENTA KOJA JE USVOJIO UN- onda tu nesto debelo smrdi i nova vlada mora u korenu da promeni pristup u zastiti svojih gradjana.Ovaj lik od imperatora naravno da trabunja razne gluposti inace nebi bio njihov izaslanik.Nasi treba da nauce lekciju i obrate se drugoj slici amerike i to javno i pozovu u Beograd Herr Henrija Kisingera o nasem trosku pa ce ON poslati poruku svojima u tv- emisiji da srbi imaju pravo na razgranicenje sa albancima,dosta vise terora.

lezdra

pre 11 godina

A da npr Vi ...vratite Texas Mexicu i date mu nezavisnost.Imate moju podrsku,punu.
(AMEROFOB, 7. jul 2012 13:17)

Ne samo Teksas nego i Kaliforniju.

Pera

pre 11 godina

"Beograd ne bi smeo da blokira napore Kosova usmerene prema decentralizaciji i podela nije opcija, ni za Srbiju niti za Kosovo", rekao je Gordon.

Podela Srbije nije opcija nego činjenica.

Vladichin Unuk

pre 11 godina

"....Zagreb, Durbovnik -- Pomoćnik američkog državnog sekretara Filip Gordon je poručio da se od Srbije ne očekuje da prizna Kosovo, ali mora da prihvati postojanje njene nezavisnosti...."

Ah yes, nema para mudrosti i dovitljivosti diplomatskih mislilaca, hocu reci hushkacha. Ovo me podsjeca na savjet zeni koja je silovana:
"Ako te vec hoce silovati, i ne mozes nista uciniti da se odbranis, onda se jednostavno (o)pusti i uzivaj u dozivljaju!"

Nazalost Gordonova mudrost nece pasti na neplodno tlo. Bez sumnje su Beograd i Srbija puni politicara i utjecajnih ljudi koji su ovaj savjet jedva docekali.

goga

pre 11 godina

sto toliko zapinjete da priznamo Kosmet..ako je isto vec nezavisno,nista ne razumem.Na Kosmetu mogu da zive kinezi,madjari,marsovsci,ali to je srpska teritorija jednostavnije nemoze da bude.

Dana

pre 11 godina

"Multietnichko Kosovo"? Pa, je l' Gordon misli da svojim siledzijskim verbalnim nastupima moze da umiri ponizenje koje su nam nanosili josh od 1990? Drzi se, Srbijo, imala si 500 Turaka, preguracesh i ovo!

zeljko

pre 11 godina

Dobro mi jesmo za saradnju i dogovor ali ajde popustite malo dajte nam autonomiju kod Severne Mitrovice srbi nece nikad prihvatiti drzavu gde nestaju preko noci. Da bude jos gore vasi mediji ni reci o ubistvu 2 srbina na kosovu predstavili ste nas u svetu da nas svi mrze a najvise muslimani. Ja sam euro fanatik i za prikljucenje nato-u al nakon ovog se okrecem prema neutralnosti.

Rade

pre 11 godina

Hvala Gordonu na lepim zeljama, ali neka hvala. Moraces diplomatske poene i uspehe za svoj CV da potrazis na nekom drugom podneblju, mi smo vec stekli toliko iskustva sa tvojim prethodnicima da mozemo i doktorat da polozimo. Nemoj kao Holbruk stalno samo o nama da meljes pa da ti na kraju aorta pukne od muke. Kad veceras stignes kuci, upali TV, prati bejbol ili kosarku i mani se Srbije i Srba, drzave i naroda u koji se vise nego ocigledno nimalo ne razumes...

hout

pre 11 godina

I KOMPJUTER SU IZMISLILI AMERIKANCI,eto ja sedim pred zadrugom,u ruci mi piva,slušam cvrkut mojih zlatiborskih ptica,miris pokošenog sena me osvaja a i nosim gumene opanke,a tebe pozdravljam i drago mi je što ti je maternji srpski pa možeš da nam prenosiš šta si gledao na Discovery Channel-u.

Dexterijus

pre 11 godina

G.Gordon juce je ubijen Srpski bracni par, povratnici na svoju dedovinu na Kosovu i Metohiji. Mislim da tu nema nista demokratskog, niti multietnickog. I da Srbi ustvari i nemaju sta da prizanju dole. Niti nezavisnost, niti neko demokratsko drustvo, niti bilo sta!!!!
Sve sto treba je da vi shvatite da ste se malo zaneli i poigrali jednom svetom zemljom za jedan narod. A za to poigravanje ce vas kad tad stici Bozja kazna!!!!

dragoljub

pre 11 godina

Никада нећемо признати ову склепоcини независно Косово створену од стране поткупљене међународне заједнице. Дајте пример па признајте своју поробљивачку колонијалну политику и дволичност. Свет вас не подноси а ако сте сами себи довољни то је ваш проблем.

A sada,idi lepo kuci

pre 11 godina

G.Gordon.Od Amerike ne ocekujem da prizna,ali ocekujem da prihvati,da je pocinila genocid nad starosedeocima Americkog kontinenta(Indijancima),placalo se za svaki skalp,da je pocinila ratne zlocine gde god je ratovala(sirom Sveta),da je prva upotrebila oruzje za masovno unistenje(atomsku bombu) i da za to treba da odgovara,da su direktno ili pod patronatom Amerike,pocinjeni stravicni zlocini u Latinskoj Americi, Africi,Evropi,Bliskom Istoku itd.,da pod raznim(ne mnogo inteligentnim)izgovorima,uzurpira prirodne resurse drugih drzava itd,itd.Kada sve to prihvatite(u prevodu,NIKAD) Srbija ce razmotriti prihvatanje(nikako priznanje) nezavisnosti Kosova.

Miroslav Ivić

pre 11 godina

Stvar i jeste u tome da oni mogu sa nama da rade šta hoće. Ovaj baja je glasnik najveće vojske, najveće političko-vojno-ekonomske sile u istoriji sveta. U mogućnosti su da diktiraju celom svetu i nameću svoju volju. Najgadnije je to što se klasična pljačka sakriva iza nekih ideala i plemenitih reči i imena, kao što su demokratija, milostdni anđeo, pa razni eufemizmi. U tome je njihova podlost još groznija. Može im se, nije drugo.

milan87

pre 11 godina

ko je ovaj da nam kaze sta treba da uradimo? dodji, zivi 20-30 godina u Srbiji ili na Kosovu, zavoli sve, oseti se da si deo necega, prezivi par ratova i kriza, nauci malo istorije, sem te Vase ,, bitno velike" americke, pa onda se izjasni! jos kad pocnu da se igraju recima, nemoras da pojedes, ali progutaj! Pa ako je tako sto vi ne dozvolite da se indijanci odvoje od vas i stvore drzavu, decenijama to zele?! eto, jos su vam blizu i nisu opasni! jesam nacionalista, jer volim svoju drzavu i zato ovo pisem, ali nisam onaj ,,nacionalista" koji da bi voleo Srbiju mrzi sve drugo! bojim se da nemamo sposobnog politicara da napravi bar nesto sto bi kosovo cinilo nasim pa i za 50 god!

Odgovor

pre 11 godina

Nećemo. Otimajte, primenjujte silu, maltretiraje, mažite nam oči evrofrazama - nećemo. Samo posle nema čuđenja zbog američkog imidža u svetu. Takav je samo zbog političara, ne zbog američkog naroda.

Sale

pre 11 godina

cekaj....ne moras da priznas ali prihvati?????kako je to moguce?
ne priznajem da sam ubio Peru,ali prihvatam da sam ga ubio....ponekad se pitam kako neki zvanicnici uspeju da ustanu iz kreveta bez medicinske pomoci

Srbistan

pre 11 godina

@ hout

kompjuter nisu izmisli amerikanci..prvi kompjuter je napravljen u nemackoj jos pre drugog svetskog rata a prvi koji je napravljen i upotrebljen za nesto znacajno je britanski koji je sluzio za razbijanje nemackih sifri u toku drugog svetskog rata.

Urban Search and Rescue

pre 11 godina

Pazi kad kaže "ne očekujemo (od Srbije) da U OVOJ FAZI prizna Kosovo".

Bolje im da se brinu koja faza im sledi u sopstvenom dvorištu...

kaiser

pre 11 godina

@ "(R,Zivkovic,Roterdam, 7. jul 2012 18:28)"

Opustite se, Tadić više nije na vlasti, a Kosovo će da priznaju Toma i Dačić.
Nego, šta kažu naši tradicionalni prijatelji Holandjani?

zorg

pre 11 godina

http://texasnationalist.com/
Pomognite Teksasu da se izbori za nezavisnost.TNM zeli da mirnim putem odvoji Teksas od SAD. Teksas je jedini usao u sastav SAD kao nezavisna drzava.Kao potvrdu imate deklaraciju o nezavisnosti na sajtu TNM. PRIKLJUCI SE ! PODRZI ! Vreme je da se i u SAD postuje volja naroda!
http://en.wikipedia.org/wiki/Texas_Secession_Movement

MilanS

pre 11 godina

Kakav car! U ovoj fazi (!!!) se ne očekuje da priznamo nezavisno Kosovo ali treba da ga prihvatimo. Deluje skroz arogantno i nebulozno!?

E sad, iz ovoga se da lako zaključiti koja je poruka novim vlastima i preko medija, mada su i stare vlasti dobijale poruke na isti način. Svako, sa malo više mudrosti, bi shvatio da će to biti odrednica nove, četvorogodišnje vlasti. U ovoj fazi (za vreme vašeg mandata) se ne očekuje da priznate Kosovo (to će uraditi neka buduća vlast) ali ćete morati da ga prihvatite (pritom se i dalje možete služiti demagogijom: "Mi nikada nećemo priznati Kosovo"). To je ukratko to! To je putokaz koji su oni dobili, a ovako diskretno je provučen kroz medije. U ovom slučaju je je nebitno da li će vlast biti SNS-SPS-URS ili DS-LDP-URS-SPS ili neka treća kombinacija. Plan je nametnut!

Miki

pre 11 godina

„ Pomoćnik američkog državnog sekretara Filip Gordon je poručio da se od Srbije ne očekuje da prizna Kosovo, ali mora da prihvati postojanje njene nezavisnosti”. Komentatori,šta se čudite, pa i naš Predsednik je, gostujući u emisiji Utisak nedelje 1.jula 2012.godine, rekaeo : “Sve što se dešava na KiM moramo da gledamo kroz prizmu nezavisnosti”!!!

maxim IV divizija

pre 11 godina

Gospodine Gordon ovo sto ste sad izjavili nema nikakvog smisla,pa ako ne trazite da priznamo kosovo a trazite od nas da prihvatimo postojanje njene nezavisnosti,mi ako to uradimo ona smo direktno priznali kosovo.

Aca

pre 11 godina

(Miki, 7. jul 2012 13:26)

Miki, u pravu si za Predsednikovu izjavu! Može da se proveri na http://www.b92.net/video/video.php?nav_category=907&nav_id=623194 (vreme izjave:1:21:39)

Neko spolja

pre 11 godina

Pomoćnik državnog sektetara, najobičniji činovnik i levo smetalo, verovatno nastrojen kao jastreb jer gradi svoju ličnu karieru, zavrće uši dva dana po Beogradu. Stvarno smo lider regiona. A tek naše komšije? Ne znaš gde je veći jad i beda. Uništiše nas potpuno. I Rusi i Ameri uz našu svesrdnu pomoć naravno. Ali glavno je da mi i dalje mrzimo jedni druge, da na vest o Tadićevom rukovanju ima 1000+ komentara protivljenja, da Hrvati gnjave Srbe na moru, Crnogorci takođe, mi im vraćamo istom merom, Albance ni da spomenem, a svi u krugu od petsto kilometara živimo kao najveća stoka.