Utorak, 14.02.2012.

21:01

Jovanović: SPC vodi mutant politiku

Beograd - Nemam ništa protiv Crkve, verskih zajednica, hrišćanstva, religije... To bi bilo besmisleno, politički i društveno autistično.

Izvor: Danas

Jovanoviæ: SPC vodi mutant politiku IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

84 Komentari

Sortiraj po:

Miladin

pre 12 godina

Napadom na Republiku Srpsku i SPC Čeda pokušava da opet pridobije Muamera Zukorlića da ga podrži i da pozove Bošnjake(Muslimane) iz Raške da daju glas LDP. Ovog puta je izgleda Zukorlić digao ruke od Čede, pa ovaj ima ozbiljan problem sa cenzusom makoliko ankete za njega navijale.

zoran

pre 12 godina

Ove stranice su posvecene cedinim placenicima da jadnici imaju gde da lupaju plusice,jadni ste i veoma oboleli i mentalno i fizicki ste degenerici

PREDRAG

pre 12 godina

A ti Cedo vodis antisrpsku politiku i blatis nasu tradiciju i istoriju sto u svakom narodu treba da bude postovano,a ne odstranjeno zarad nekakve "modernizacije".Za istinsku modernizaciju potrebna je jaka i bogata i razvijena privreda, investicije,visok standard, a to sto smo mi daleko od svega toga nije krivica niti odgovornost SPC nego ove vlade

bekimmur

pre 12 godina

Miki iz Nemacke@. . Po tvojoj logici bi gospodin Jovanovic trebao traziti Bosansko drzavljanstvo, "jer pravi stetu Srbiji". Reci ti nama druze ZASTO SI TI U NEMACKU. Sudeci po nacinu pisanja i izrazavanja u tekstu, reklo bi se da ste se prepoznali na Cedomirove izjave. I na kraju , drago mi je da vecina teskih i agresivnih komentara dolazi iz dijaspore a ne iz unutrasnjosti. Srbija polako ali sigurno -postaje sigurna kuca.

Miki iz Njemacke

pre 12 godina

Onima koji ne postuju ustav drzave u kojoj zive na zapadu se oduzima drzavljanstvo. Cedomiru bi odavno bilo oduzeto Srpsko i on bi na zapadu trazio drzavljanstvo po majci(u njegovom slucaju Bosansko).
Vredjanje crkve je "djavolski" posao Cedomire.
To se desava kada "djavo" udje u necije telo a njegove sluge i njegovi vernici se time bave.

novica

pre 12 godina

U evropskoj Bugarskoj po otvaranju dosijea ustanovljeno da je 90%crkvenih velikodostojnika radilo za razne CIA,KGB,DB organizacije! A naši popovi su kao bolji? Gospodine Čedo,potpuno ste u pravu,mudro i hrabro zborite,jer je jasno da su neophodne duboke reforme u SPC.Čak je i dogma SPC problematična,jer je prastara priča koja hrani paranoju nebeskog naroda izgubljenog u svemiru.

Bivsi glasac DS

pre 12 godina

u crkvi. u kojoj cenovnik zvanicno ne postoji, a popovi voze Mercedese. nesto zaista ne valja. spc je leglo korupcije kao i u svemu ostalom u srbiji ...

Srbin

pre 12 godina

Gospodine Jovanivic ima govor koji me podseca na stavove partizana posle drugog sv rata prema religiji.Znamo mi da su izbori blizu ali zaozbiljno bi trebao malo da vodi racuna o govoru i temama o kojim prica jer pricajuci o temama koje ni sam ne poznaje i doticuci se religije na vas nacin na koji on to vidi on ne napada SPC vec vredja njene vernike a to je jedna sasvim druga dimenzija.on napada ono sto jos koliko toliko funkcionise u Srbiji i samim tim se vidi njegova namera.
Samo bih se nadovezao g. Jovanovicu zivim u USA i samo cu da kazem da crkva i rligija u USA (normalno ima ih vise )je nesto sto vedri i oblaci cak i tako jednom mocnom drzavom kao sto je USA tako da sam na vasem mestu ne bih se upustao u nesto sto ne poznajem to je osnovni element kulture civilizovanog coveka, valjda znate istoriju terena na kome zive svi narodi bivse SFRJ i da je religija i vera igrala i igrace uvek vaznu ulogu na tim terenima zato nemojte sebi stvarati neprijatelje tamo gde ne morate

miami

pre 12 godina

Mislim kako predsednik jedne stranke koja ima ateisticke korene,sa komunistickim primesama Brozovog rezima,moze uopste da komentarise kako SPC treba da funkcionise.Mislim da je motiv napada vrlo podmukao,jer SPC kao institucija ima najvece poverenje gradjana.A bez jakoh institucija nema ni jake drzave ,niti naroda.

vlada

pre 12 godina

previse pluseva i minuseva... zbog njegove politike, hteo sam da glasam za njegovu stranku ali posto mi diras crkvu i gazis po njoj, neces dobiti moj glas! bez obzira da li si u pravu ili ne!

каурин

pre 12 godina

Што'но каже наш народ: "Пси лају, каравани пролазе!"
Има ли неко петље и/или памети да испрати нити којима неко помера овог пајаца?
Препознах његов лик у гомили изјава које је својевремено користио Зоран Радмиловић у "Радовану III"...

Insomničar

pre 12 godina

Inače, da popove voze u audijima zatamnjenih stakala, voze.
Bog na nebu, crkva na zemlji;
Sveštenici predstavljaju Boga... ma nemoj mi reći!

Inače, da političare voze u mercedesima zatamnjenih stakala, voze.
Političari predstavljaju narod... ma nemoj mi reći!


Ae pedala i jedni i drugi.

Kakvi ste, zbog vas ću da počnem da naginjem boljševizmu (daleko bilo)

kalimero

pre 12 godina

Reče jedan ovde da je Crkva opasna, dobro organizovana politička organizacija, gladna vlasti i para. Naravno Čeda je imun na takve stvari, nije on u politici zbog tih stvari.

Ljutko

pre 12 godina

Ovaj put se sasvim slažem sa Čedom. On ne napada crkvu, nego pojedince, grešne ljude. Pa i sama crkva uči da je čovek grešan. Vladika je čovek, pa sledi da je i on grešan. Ili, možda, neki vladika umišlja da je on=crkva?

Aleksandar

pre 12 godina

za (Akademija 1986, 14. februar 2012 21:34)

Treba malo bolje da upoznaš istoriju pre nego što kažeš tako nešto van konteksta za Velimirovića.
1930-tih Hilter je u Evropi (pre Kristalne Noći i okupacije Čehoslovačke) je bio na mnogo boljem glasu nego kasnije, čak je bio i čovek godine u TIMES magazinu, uveo prava glasa za žene, tako da oduševljenje masa njime nije bilo bez osnova.

Svakako da Velimirović nije posle ni slučajno obožavao Hitlera, jer je zajedno sa patrijarhom Dožićem završio u koncentracionom logoru Dahauu.

A današnje stanje u SPC ima veze više sa vlašću koja koketira sa njom zarad pridobijanja glasača.

B

pre 12 godina

Kastro se okrece Bogu... I ti ces jednom pasti na kolena pred tim istim popom i moliti za oprost i kartu za Raj... Kako je Ceda od jednog balavog studenta postao to sto je danas... Tako sto se u Srbiji pamet ne ceni... Ko nema pamet on glasno prica, drsko, bas kao on, jer tad deluje pametno... Pa isto kao sto je i Karleusa pevacica sa gomilom eha... Ljudi, glasajte za Cedu, pa cete videti sta vam on donosi... Zivi bili pa videli... Toma vam nece ni trebati naspram toga sta ce tek ovaj da vam uradi... Ako ste pametni glasacete za neke nove ljude ili necete glasati uopste...

aurelijano buendija

pre 12 godina

Problem u ispijanju kafe sa Zukorlićem nije u tome što je Zukorlić Musliman niti velikodostojnik IZ, već što je imao huškačke izjave uperene protiv države u kojoj živi. Ne treba da pije kafu samo sa Srbima,niko Čedomiru ne bi zamerio da je pio kafu sa Jusufspafićem. Isti slučaj i sa Čankom, na sednici jedne od sandžačkih partija je prisutne pozdravio sa "Merhaba", što nikom normalnom ne bi trebalo da smeta, ali sam siguran da bi i Čanak i Čedomir svoje političke protivnike, koji bi na sednici neke nacionalne partije prisutne pozdravili sa "Pomoz Bog", nazvali klerofašistima.

Jovanča

pre 12 godina

Čitajući šta je u poslednjih nekoliko dana rekao ovaj političar mislim da da sam shvatio da mu je lični interes svrha postojanja. Reći da si za veru i priznati da si se svesno dva puta krstio, što je greh, ne ide. Reći da si za Srbiju ali je se stidiš- ne ide. Rečnik kojim se koristi nije dostojan jednog demokratskog vođe. Paušalnim ocenama i neprincipijelnim etiketiranjem političkih protivnika više govori o sebi nego o svojim suparnicima.Ta vrsta politike se može razumeti samo na jedan način. Njegova sudbina je da kao i svi ekstremi funkcioniše samo u kriznim vremenima, a iz toga sledi da ako ih nema on će se potruditi da ih stvori.A ekstremi nikad nisu donosili ukupni boljitak, ono što mogu da donesu je jasno definisanje našeg stava. On u ovom slučaju mora biti da Srbija nema alternativu.

Friedrich Von Hayek

pre 12 godina

Ako pod pojmom mutanta on podrazumeva organizam koji se za vrlo kratko vreme i nekontrolisano promeni iz jednog oblika u potpuno drugi oblik onda si ti Čedomire najveći mutant jer te se sećam pre samo desetak godina tokom demonstracija: bez para, bez škole...a kad sam te sreo pre 3,4 godine dok sam bio u Beogradu i setao 25.Majom: 2 džipa; 2,3 bodigarda, i to samo da bi otišao u teretanu.Lepo je neko već napisao da ako si ti budućnost Srbije hvala Bogu što ne živim više u Srbiji.

pravi hriscanin

pre 12 godina

slazem se sa cedom u potpunosti.ovo sto danas radi spc nemoze se uporedjivati s verskom zajednicom ili religijom,spc mi vise lici na politicko trgovinsko preduzece.
a evo samo jednog od milion primera.
kao prvo igrom slucaja vi ili vasi preci rodjeni su u srbiji i normalno da podrzavaju spc.ali kojim slucajem da ste rodjeni u hrvatskoj ili drugoj katolickoj zemli,ili muslimanskoj,siguran sam da nebiste branili spc.
ali predjimo na pocetak zbog cega smatram da je spc politicko trgovinsko preduzece? jedan od milion primera je taj sto je pre neki dan bila slava srs i u stranku su bila dva ili tri svestenika koji su lomili kolac i blagosiljali stranku i njihove simpatizere,posle pred njih je pustena telefonska izjava g.seselja koji javno pokazuje mrznju prezir prema nikolicu,koji je isto vernik spc.da li su ti svestenici reagovali predlozili,otvorili bibliju procitali stih gde se kaze 1 jovanovoj 3:15-Svaki koji mrzi na brata svoga(doslovno brata po veri)krvnik je ljudski; i znate da nijedan krvnik ljudski nema u sebi večni život.
zbog licnog interesa siguno to nisu ucinili ili prekorili recima g seselja
druga stvar juce bili kod srs, sutra ce kod ds,dss,ns itd.
umesto da kroz boziju rec pomire te vernike oni idu radi interesa kod svakog
mesaju se u politici dok sam hrist to nije radio,i najcrnije kada je bio samit NATO u beogradu g.irinej je izjavio da je sramota za srbiju sto je nato doso u bg, i da srbija nemoze oprostiti NATOU.
pa ti koji predstavljas hriscanstvo,zaboravio si da je medju glavnih odlicja hriscanstva da oprastamo,hrist je rekao da cak i neprija da volimo i da se molimo za njega,dok izjava g.irineja ne podstice na prastanje nego na mrznju.
cedo upravu si spc se takoreci kurva sa politickim partijama u srbiji
a vi pre nego sto pocnete da udarate minuse,upitaj te se:da sam rodjen ili mi je potomstvo van srbije dali bi udario minus ili ima neceg istinitog u ovom komentaru...

ss

pre 12 godina

Gospodin je prolupao. Sminker.
Ziv mi Todor da se cuje govor. Pazi da mu neko ne poveruje u pricu.
Vazno je da nam rade samoposluge i radnje sa firmiranom robom.

hello kitty

pre 12 godina

da su mnogi kao ceda srbija bih odavno bila u evropi pre hrvatske a mozda i pre slovenije u to sam siguran,nego mi je zao da vecina ljudi u srbiju zive jos u proslosti i u nekakvim bajkama, PROBUDI SE NARODE MOJ.......pozdrav iz daleke zemlje

BaneUtd

pre 12 godina

Sa cenzusom se danas bore vaši radikali i Koštunica, a nikako ne LDP. E sad, to što ste vi žrtve trovanja, to je druga stvar i zbog toga ću da se, eto, pomolim za vas.
(Istina, 14. februar 2012 23:25)

Dok ti kuckaš tu po tastaturi,tvoj spiritualni vodja gusla kroz Srbiju u Lend Roverima i Q sedmicama.Ti kuckaj a on mlati stotine hiljada samo u automobilima.Ko je tu ''zatrovan'',pitanje je sad.E zbog toga ću da se,eto ,pomolim za tebe.

Radomir

pre 12 godina

Ne volim Cedu ali je sve sto je OVDE rekao istina. Problem je u zatupljenosti i zaslepljenosti naroda. Znaju vrlo dobro vernici koji ce ovde da kunu Cedomira da je to istina. Da nije tako oni bi sada krvavi setali po Srbiji.

SPC je opasna, dobro organizovana, politicka opcija, gladna vlasti i para.

nesa

pre 12 godina

Konacno da neko od politicara skupi hrabrost i izgubi tih prokletih 150000 glasova zbog kojih smo taoci crkvenih politickih izivljavanja. Ja cu glasati za takvu politiku.

бззз

pre 12 godina

Чеда постаде много важан лик, без имало труда, свакодневно о маргиналцу понешто.Своје бисере публикује а да му ништа скривили нисмо

Istina

pre 12 godina

Sa cenzusom se danas bore vaši radikali i Koštunica, a nikako ne LDP. E sad, to što ste vi žrtve trovanja, to je druga stvar i zbog toga ću da se, eto, pomolim za vas.

gryzly.vienna

pre 12 godina

Jovanovic pije kafu sa Zukorlicem. Pametnom dosta.
(Nikola, 14. februar 2012 22:21)

Da ga je sramota, bezobrazan jedan! Jer Srbin sme samo sa Srbinom da pije kafu!

George Carlin

pre 12 godina

Šta si se ušećerio, Jovanoviću? Crkva ima da plaća porez, da uvede fiskalne kase, da se pod hitno izbacuje iz škola! Takođe, da se vrati pod pravedno krilo ZakOna, makar i krivičnog. Kakva je uloga u društvu bilo koje od religija? Kakva ..?

pozarevljanin

pre 12 godina

Bravo Cedo, samo je velika steta sto si skori jedini koji prica istinu, odnosno sme da prica istinu! Svi drugi se kriju u misijim rupama! Varaju i lazu narod, samo zbog glasova i fotelja! Moj/nas glas sigurno imas!

Mladen Mladenovic

pre 12 godina

Gospodin Jovanovic je sve cega se dohvatio unapredio, pa se sada latio i unapredjenja "poslovanja" SPC?!Da li je ovaj gospodin zaista toliko nepismen ili, pokusava svoje "ortodoksno" nepoznavanje Crkve, da predstavi kao novu "dogmu"?!Iz njegovih nervoznih izjava nazire se grc i nemoc da ponovo napravi neki "bum", koji bi mu pomogao da prevali cenzus. Rec "mutant" mu se veoma dopala i njome nasiroko "casti" SPC i svestenstvo, zaboravljajuci da su mutacije nepredvidljive i da se mogu pojaviti cak i u samom vrhu LDP-a. Samo treba pazljivije da pogleda...

BGD

pre 12 godina

Samo napred Cedomire , da se konacno ocisti SPC od Udbaskih elemenata i laznih popova u mantijama koji rade za sluzbu.
Onda ce SPC biti prava dostojna crkva Srpskog naroda i kao takva postovana od svih.

marko jeftic

pre 12 godina

Nista bitno jedan od mnogih, nista novo na stramputici srpskoj, predvidjanja morbidna , buducnost nistavna , istorija se ponavlja, razlicita imena isti cilj, jedina vera jos u Boga.

Dragan Radomirov Beograd

pre 12 godina

Crkva traje pa traje već 2000 godina i trajaće kako stvari stoje još dugo.Čedomire koliko ćemo mi da trajemo?Ne znam koliko je pametno "protiv bodila praćati se".Pozdrav.

Rozenkrojcer

pre 12 godina

A ko je kriv što to nije prestalo odlaskom Miloševića, kao što sistem nije promenjen u mnogim drugim oblastima? Ko se udružio sa Miloševićevim SPS-om? Nego, Čedomire, znamo mi da u svim oblastima pa i u SPC nije sve savršeno, progovori malo i o drugim lošim stvarima za koje sigurno znaš ali ćutiš, naravno s' razlogom o kome ne moramo mnogo da nagađamo!

nikola

pre 12 godina

I ja sam isto izuzetno nezadovoljan sa stanjem u SPC jer tamo je stanje jos gore nego u drustvu ima mnogo politike i jos vise pohlepe narocito od visokih zvanicnika.Tamo se tek nezna gde taj silni novac odlazi i u koje svrhe, jer to niko nesme da kontrolise.

Akademija 1986

pre 12 godina

Niko pametan nema nista protiv religije.Problem su politički stavovi nekih crkvenih velikodostojnika kao i nekritičko preuzimanje nekih stavova Nikolaja Velimirovica u kojima on velica Hitlera ,poredi ga sa Svetim Savom i nacional-socijalistički model Hitlerove Nemačke smatra pravim modelom za Srbiju.

Danilo

pre 12 godina

Dodao bih još samo:Crkva bi morala da se brine o carstvu nebeskom i da širi čjubav medju ljudima.To je velika misija ali tu i završava.
Jednostavno i opštekorisno!

protiv nacionalizma i primitivizma

pre 12 godina

dok se ne pojavi politicka opcija koja ce se beskompromisno suprotstaviti pravoslavnoj talibaniji, klerofasistima, etnonacionalistima i kleptokapitalistima, sve te cedice i slicni njemu samo ce biti jeftina kozmetika na pravom licu srbije.

Beograd, Srbija

pre 12 godina

Nema vise dileme. LDP ima za jasan zadatak da unizi, unisti, i kompromituje SVAKU instituciju koja ima makar i mrvicu srpstva u sebi: Vojsku, Crkvu, Akademiju Nauka, nepodobne pisce, nepodobne kinematografe, nepodobne sportiste, cirilicu, navijace... Kao sto su komunisti radili 1946, tako i ovaj NEO-SKOJEVAC radi isto. Samo oni 46-te su radili iz ubedjenja, a ovaj za pare.

Milan

pre 12 godina

Slusam te Cedo i ne verujuem.Da je Srbija normalna drzava ti bi bio verovatno na nekom drugom mestu,kao sto je vec citava generacija otisla u svet u ovih zadnjih 12 godina.A u Slobino vreme jos 2 generacije.A ti bistris o crkvi,na tebi hugo boss,sat od 100 prosecnih plata u Srbiji,terenac u garazi..O crkvi ne trba trositi reci,ali ako si ti buducnost Srbije drago mi je sto sam se spakovao pre deset godina...

Milan

pre 12 godina

Slusam te Cedo i ne verujuem.Da je Srbija normalna drzava ti bi bio verovatno na nekom drugom mestu,kao sto je vec citava generacija otisla u svet u ovih zadnjih 12 godina.A u Slobino vreme jos 2 generacije.A ti bistris o crkvi,na tebi hugo boss,sat od 100 prosecnih plata u Srbiji,terenac u garazi..O crkvi ne trba trositi reci,ali ako si ti buducnost Srbije drago mi je sto sam se spakovao pre deset godina...

Beograd, Srbija

pre 12 godina

Nema vise dileme. LDP ima za jasan zadatak da unizi, unisti, i kompromituje SVAKU instituciju koja ima makar i mrvicu srpstva u sebi: Vojsku, Crkvu, Akademiju Nauka, nepodobne pisce, nepodobne kinematografe, nepodobne sportiste, cirilicu, navijace... Kao sto su komunisti radili 1946, tako i ovaj NEO-SKOJEVAC radi isto. Samo oni 46-te su radili iz ubedjenja, a ovaj za pare.

nikola

pre 12 godina

I ja sam isto izuzetno nezadovoljan sa stanjem u SPC jer tamo je stanje jos gore nego u drustvu ima mnogo politike i jos vise pohlepe narocito od visokih zvanicnika.Tamo se tek nezna gde taj silni novac odlazi i u koje svrhe, jer to niko nesme da kontrolise.

Danilo

pre 12 godina

Dodao bih još samo:Crkva bi morala da se brine o carstvu nebeskom i da širi čjubav medju ljudima.To je velika misija ali tu i završava.
Jednostavno i opštekorisno!

BGD

pre 12 godina

Samo napred Cedomire , da se konacno ocisti SPC od Udbaskih elemenata i laznih popova u mantijama koji rade za sluzbu.
Onda ce SPC biti prava dostojna crkva Srpskog naroda i kao takva postovana od svih.

pozarevljanin

pre 12 godina

Bravo Cedo, samo je velika steta sto si skori jedini koji prica istinu, odnosno sme da prica istinu! Svi drugi se kriju u misijim rupama! Varaju i lazu narod, samo zbog glasova i fotelja! Moj/nas glas sigurno imas!

Rozenkrojcer

pre 12 godina

A ko je kriv što to nije prestalo odlaskom Miloševića, kao što sistem nije promenjen u mnogim drugim oblastima? Ko se udružio sa Miloševićevim SPS-om? Nego, Čedomire, znamo mi da u svim oblastima pa i u SPC nije sve savršeno, progovori malo i o drugim lošim stvarima za koje sigurno znaš ali ćutiš, naravno s' razlogom o kome ne moramo mnogo da nagađamo!

Akademija 1986

pre 12 godina

Niko pametan nema nista protiv religije.Problem su politički stavovi nekih crkvenih velikodostojnika kao i nekritičko preuzimanje nekih stavova Nikolaja Velimirovica u kojima on velica Hitlera ,poredi ga sa Svetim Savom i nacional-socijalistički model Hitlerove Nemačke smatra pravim modelom za Srbiju.

Radomir

pre 12 godina

Ne volim Cedu ali je sve sto je OVDE rekao istina. Problem je u zatupljenosti i zaslepljenosti naroda. Znaju vrlo dobro vernici koji ce ovde da kunu Cedomira da je to istina. Da nije tako oni bi sada krvavi setali po Srbiji.

SPC je opasna, dobro organizovana, politicka opcija, gladna vlasti i para.

George Carlin

pre 12 godina

Šta si se ušećerio, Jovanoviću? Crkva ima da plaća porez, da uvede fiskalne kase, da se pod hitno izbacuje iz škola! Takođe, da se vrati pod pravedno krilo ZakOna, makar i krivičnog. Kakva je uloga u društvu bilo koje od religija? Kakva ..?

protiv nacionalizma i primitivizma

pre 12 godina

dok se ne pojavi politicka opcija koja ce se beskompromisno suprotstaviti pravoslavnoj talibaniji, klerofasistima, etnonacionalistima i kleptokapitalistima, sve te cedice i slicni njemu samo ce biti jeftina kozmetika na pravom licu srbije.

nesa

pre 12 godina

Konacno da neko od politicara skupi hrabrost i izgubi tih prokletih 150000 glasova zbog kojih smo taoci crkvenih politickih izivljavanja. Ja cu glasati za takvu politiku.

бззз

pre 12 godina

Чеда постаде много важан лик, без имало труда, свакодневно о маргиналцу понешто.Своје бисере публикује а да му ништа скривили нисмо

Mladen Mladenovic

pre 12 godina

Gospodin Jovanovic je sve cega se dohvatio unapredio, pa se sada latio i unapredjenja "poslovanja" SPC?!Da li je ovaj gospodin zaista toliko nepismen ili, pokusava svoje "ortodoksno" nepoznavanje Crkve, da predstavi kao novu "dogmu"?!Iz njegovih nervoznih izjava nazire se grc i nemoc da ponovo napravi neki "bum", koji bi mu pomogao da prevali cenzus. Rec "mutant" mu se veoma dopala i njome nasiroko "casti" SPC i svestenstvo, zaboravljajuci da su mutacije nepredvidljive i da se mogu pojaviti cak i u samom vrhu LDP-a. Samo treba pazljivije da pogleda...

gryzly.vienna

pre 12 godina

Jovanovic pije kafu sa Zukorlicem. Pametnom dosta.
(Nikola, 14. februar 2012 22:21)

Da ga je sramota, bezobrazan jedan! Jer Srbin sme samo sa Srbinom da pije kafu!

Istina

pre 12 godina

Sa cenzusom se danas bore vaši radikali i Koštunica, a nikako ne LDP. E sad, to što ste vi žrtve trovanja, to je druga stvar i zbog toga ću da se, eto, pomolim za vas.

Dragan Radomirov Beograd

pre 12 godina

Crkva traje pa traje već 2000 godina i trajaće kako stvari stoje još dugo.Čedomire koliko ćemo mi da trajemo?Ne znam koliko je pametno "protiv bodila praćati se".Pozdrav.

marko jeftic

pre 12 godina

Nista bitno jedan od mnogih, nista novo na stramputici srpskoj, predvidjanja morbidna , buducnost nistavna , istorija se ponavlja, razlicita imena isti cilj, jedina vera jos u Boga.

novica

pre 12 godina

U evropskoj Bugarskoj po otvaranju dosijea ustanovljeno da je 90%crkvenih velikodostojnika radilo za razne CIA,KGB,DB organizacije! A naši popovi su kao bolji? Gospodine Čedo,potpuno ste u pravu,mudro i hrabro zborite,jer je jasno da su neophodne duboke reforme u SPC.Čak je i dogma SPC problematična,jer je prastara priča koja hrani paranoju nebeskog naroda izgubljenog u svemiru.

Bivsi glasac DS

pre 12 godina

u crkvi. u kojoj cenovnik zvanicno ne postoji, a popovi voze Mercedese. nesto zaista ne valja. spc je leglo korupcije kao i u svemu ostalom u srbiji ...

zoran

pre 12 godina

Ove stranice su posvecene cedinim placenicima da jadnici imaju gde da lupaju plusice,jadni ste i veoma oboleli i mentalno i fizicki ste degenerici

vlada

pre 12 godina

previse pluseva i minuseva... zbog njegove politike, hteo sam da glasam za njegovu stranku ali posto mi diras crkvu i gazis po njoj, neces dobiti moj glas! bez obzira da li si u pravu ili ne!

Miki iz Njemacke

pre 12 godina

Onima koji ne postuju ustav drzave u kojoj zive na zapadu se oduzima drzavljanstvo. Cedomiru bi odavno bilo oduzeto Srpsko i on bi na zapadu trazio drzavljanstvo po majci(u njegovom slucaju Bosansko).
Vredjanje crkve je "djavolski" posao Cedomire.
To se desava kada "djavo" udje u necije telo a njegove sluge i njegovi vernici se time bave.

Friedrich Von Hayek

pre 12 godina

Ako pod pojmom mutanta on podrazumeva organizam koji se za vrlo kratko vreme i nekontrolisano promeni iz jednog oblika u potpuno drugi oblik onda si ti Čedomire najveći mutant jer te se sećam pre samo desetak godina tokom demonstracija: bez para, bez škole...a kad sam te sreo pre 3,4 godine dok sam bio u Beogradu i setao 25.Majom: 2 džipa; 2,3 bodigarda, i to samo da bi otišao u teretanu.Lepo je neko već napisao da ako si ti budućnost Srbije hvala Bogu što ne živim više u Srbiji.

miami

pre 12 godina

Mislim kako predsednik jedne stranke koja ima ateisticke korene,sa komunistickim primesama Brozovog rezima,moze uopste da komentarise kako SPC treba da funkcionise.Mislim da je motiv napada vrlo podmukao,jer SPC kao institucija ima najvece poverenje gradjana.A bez jakoh institucija nema ni jake drzave ,niti naroda.

Ljutko

pre 12 godina

Ovaj put se sasvim slažem sa Čedom. On ne napada crkvu, nego pojedince, grešne ljude. Pa i sama crkva uči da je čovek grešan. Vladika je čovek, pa sledi da je i on grešan. Ili, možda, neki vladika umišlja da je on=crkva?

Insomničar

pre 12 godina

Inače, da popove voze u audijima zatamnjenih stakala, voze.
Bog na nebu, crkva na zemlji;
Sveštenici predstavljaju Boga... ma nemoj mi reći!

Inače, da političare voze u mercedesima zatamnjenih stakala, voze.
Političari predstavljaju narod... ma nemoj mi reći!


Ae pedala i jedni i drugi.

Kakvi ste, zbog vas ću da počnem da naginjem boljševizmu (daleko bilo)

kalimero

pre 12 godina

Reče jedan ovde da je Crkva opasna, dobro organizovana politička organizacija, gladna vlasti i para. Naravno Čeda je imun na takve stvari, nije on u politici zbog tih stvari.

hello kitty

pre 12 godina

da su mnogi kao ceda srbija bih odavno bila u evropi pre hrvatske a mozda i pre slovenije u to sam siguran,nego mi je zao da vecina ljudi u srbiju zive jos u proslosti i u nekakvim bajkama, PROBUDI SE NARODE MOJ.......pozdrav iz daleke zemlje

pravi hriscanin

pre 12 godina

slazem se sa cedom u potpunosti.ovo sto danas radi spc nemoze se uporedjivati s verskom zajednicom ili religijom,spc mi vise lici na politicko trgovinsko preduzece.
a evo samo jednog od milion primera.
kao prvo igrom slucaja vi ili vasi preci rodjeni su u srbiji i normalno da podrzavaju spc.ali kojim slucajem da ste rodjeni u hrvatskoj ili drugoj katolickoj zemli,ili muslimanskoj,siguran sam da nebiste branili spc.
ali predjimo na pocetak zbog cega smatram da je spc politicko trgovinsko preduzece? jedan od milion primera je taj sto je pre neki dan bila slava srs i u stranku su bila dva ili tri svestenika koji su lomili kolac i blagosiljali stranku i njihove simpatizere,posle pred njih je pustena telefonska izjava g.seselja koji javno pokazuje mrznju prezir prema nikolicu,koji je isto vernik spc.da li su ti svestenici reagovali predlozili,otvorili bibliju procitali stih gde se kaze 1 jovanovoj 3:15-Svaki koji mrzi na brata svoga(doslovno brata po veri)krvnik je ljudski; i znate da nijedan krvnik ljudski nema u sebi večni život.
zbog licnog interesa siguno to nisu ucinili ili prekorili recima g seselja
druga stvar juce bili kod srs, sutra ce kod ds,dss,ns itd.
umesto da kroz boziju rec pomire te vernike oni idu radi interesa kod svakog
mesaju se u politici dok sam hrist to nije radio,i najcrnije kada je bio samit NATO u beogradu g.irinej je izjavio da je sramota za srbiju sto je nato doso u bg, i da srbija nemoze oprostiti NATOU.
pa ti koji predstavljas hriscanstvo,zaboravio si da je medju glavnih odlicja hriscanstva da oprastamo,hrist je rekao da cak i neprija da volimo i da se molimo za njega,dok izjava g.irineja ne podstice na prastanje nego na mrznju.
cedo upravu si spc se takoreci kurva sa politickim partijama u srbiji
a vi pre nego sto pocnete da udarate minuse,upitaj te se:da sam rodjen ili mi je potomstvo van srbije dali bi udario minus ili ima neceg istinitog u ovom komentaru...

Aleksandar

pre 12 godina

za (Akademija 1986, 14. februar 2012 21:34)

Treba malo bolje da upoznaš istoriju pre nego što kažeš tako nešto van konteksta za Velimirovića.
1930-tih Hilter je u Evropi (pre Kristalne Noći i okupacije Čehoslovačke) je bio na mnogo boljem glasu nego kasnije, čak je bio i čovek godine u TIMES magazinu, uveo prava glasa za žene, tako da oduševljenje masa njime nije bilo bez osnova.

Svakako da Velimirović nije posle ni slučajno obožavao Hitlera, jer je zajedno sa patrijarhom Dožićem završio u koncentracionom logoru Dahauu.

A današnje stanje u SPC ima veze više sa vlašću koja koketira sa njom zarad pridobijanja glasača.

Miladin

pre 12 godina

Napadom na Republiku Srpsku i SPC Čeda pokušava da opet pridobije Muamera Zukorlića da ga podrži i da pozove Bošnjake(Muslimane) iz Raške da daju glas LDP. Ovog puta je izgleda Zukorlić digao ruke od Čede, pa ovaj ima ozbiljan problem sa cenzusom makoliko ankete za njega navijale.

bekimmur

pre 12 godina

Miki iz Nemacke@. . Po tvojoj logici bi gospodin Jovanovic trebao traziti Bosansko drzavljanstvo, "jer pravi stetu Srbiji". Reci ti nama druze ZASTO SI TI U NEMACKU. Sudeci po nacinu pisanja i izrazavanja u tekstu, reklo bi se da ste se prepoznali na Cedomirove izjave. I na kraju , drago mi je da vecina teskih i agresivnih komentara dolazi iz dijaspore a ne iz unutrasnjosti. Srbija polako ali sigurno -postaje sigurna kuca.

каурин

pre 12 godina

Што'но каже наш народ: "Пси лају, каравани пролазе!"
Има ли неко петље и/или памети да испрати нити којима неко помера овог пајаца?
Препознах његов лик у гомили изјава које је својевремено користио Зоран Радмиловић у "Радовану III"...

BaneUtd

pre 12 godina

Sa cenzusom se danas bore vaši radikali i Koštunica, a nikako ne LDP. E sad, to što ste vi žrtve trovanja, to je druga stvar i zbog toga ću da se, eto, pomolim za vas.
(Istina, 14. februar 2012 23:25)

Dok ti kuckaš tu po tastaturi,tvoj spiritualni vodja gusla kroz Srbiju u Lend Roverima i Q sedmicama.Ti kuckaj a on mlati stotine hiljada samo u automobilima.Ko je tu ''zatrovan'',pitanje je sad.E zbog toga ću da se,eto ,pomolim za tebe.

ss

pre 12 godina

Gospodin je prolupao. Sminker.
Ziv mi Todor da se cuje govor. Pazi da mu neko ne poveruje u pricu.
Vazno je da nam rade samoposluge i radnje sa firmiranom robom.

Srbin

pre 12 godina

Gospodine Jovanivic ima govor koji me podseca na stavove partizana posle drugog sv rata prema religiji.Znamo mi da su izbori blizu ali zaozbiljno bi trebao malo da vodi racuna o govoru i temama o kojim prica jer pricajuci o temama koje ni sam ne poznaje i doticuci se religije na vas nacin na koji on to vidi on ne napada SPC vec vredja njene vernike a to je jedna sasvim druga dimenzija.on napada ono sto jos koliko toliko funkcionise u Srbiji i samim tim se vidi njegova namera.
Samo bih se nadovezao g. Jovanovicu zivim u USA i samo cu da kazem da crkva i rligija u USA (normalno ima ih vise )je nesto sto vedri i oblaci cak i tako jednom mocnom drzavom kao sto je USA tako da sam na vasem mestu ne bih se upustao u nesto sto ne poznajem to je osnovni element kulture civilizovanog coveka, valjda znate istoriju terena na kome zive svi narodi bivse SFRJ i da je religija i vera igrala i igrace uvek vaznu ulogu na tim terenima zato nemojte sebi stvarati neprijatelje tamo gde ne morate

Jovanča

pre 12 godina

Čitajući šta je u poslednjih nekoliko dana rekao ovaj političar mislim da da sam shvatio da mu je lični interes svrha postojanja. Reći da si za veru i priznati da si se svesno dva puta krstio, što je greh, ne ide. Reći da si za Srbiju ali je se stidiš- ne ide. Rečnik kojim se koristi nije dostojan jednog demokratskog vođe. Paušalnim ocenama i neprincipijelnim etiketiranjem političkih protivnika više govori o sebi nego o svojim suparnicima.Ta vrsta politike se može razumeti samo na jedan način. Njegova sudbina je da kao i svi ekstremi funkcioniše samo u kriznim vremenima, a iz toga sledi da ako ih nema on će se potruditi da ih stvori.A ekstremi nikad nisu donosili ukupni boljitak, ono što mogu da donesu je jasno definisanje našeg stava. On u ovom slučaju mora biti da Srbija nema alternativu.

B

pre 12 godina

Kastro se okrece Bogu... I ti ces jednom pasti na kolena pred tim istim popom i moliti za oprost i kartu za Raj... Kako je Ceda od jednog balavog studenta postao to sto je danas... Tako sto se u Srbiji pamet ne ceni... Ko nema pamet on glasno prica, drsko, bas kao on, jer tad deluje pametno... Pa isto kao sto je i Karleusa pevacica sa gomilom eha... Ljudi, glasajte za Cedu, pa cete videti sta vam on donosi... Zivi bili pa videli... Toma vam nece ni trebati naspram toga sta ce tek ovaj da vam uradi... Ako ste pametni glasacete za neke nove ljude ili necete glasati uopste...

PREDRAG

pre 12 godina

A ti Cedo vodis antisrpsku politiku i blatis nasu tradiciju i istoriju sto u svakom narodu treba da bude postovano,a ne odstranjeno zarad nekakve "modernizacije".Za istinsku modernizaciju potrebna je jaka i bogata i razvijena privreda, investicije,visok standard, a to sto smo mi daleko od svega toga nije krivica niti odgovornost SPC nego ove vlade

aurelijano buendija

pre 12 godina

Problem u ispijanju kafe sa Zukorlićem nije u tome što je Zukorlić Musliman niti velikodostojnik IZ, već što je imao huškačke izjave uperene protiv države u kojoj živi. Ne treba da pije kafu samo sa Srbima,niko Čedomiru ne bi zamerio da je pio kafu sa Jusufspafićem. Isti slučaj i sa Čankom, na sednici jedne od sandžačkih partija je prisutne pozdravio sa "Merhaba", što nikom normalnom ne bi trebalo da smeta, ali sam siguran da bi i Čanak i Čedomir svoje političke protivnike, koji bi na sednici neke nacionalne partije prisutne pozdravili sa "Pomoz Bog", nazvali klerofašistima.

Beograd, Srbija

pre 12 godina

Nema vise dileme. LDP ima za jasan zadatak da unizi, unisti, i kompromituje SVAKU instituciju koja ima makar i mrvicu srpstva u sebi: Vojsku, Crkvu, Akademiju Nauka, nepodobne pisce, nepodobne kinematografe, nepodobne sportiste, cirilicu, navijace... Kao sto su komunisti radili 1946, tako i ovaj NEO-SKOJEVAC radi isto. Samo oni 46-te su radili iz ubedjenja, a ovaj za pare.

Milan

pre 12 godina

Slusam te Cedo i ne verujuem.Da je Srbija normalna drzava ti bi bio verovatno na nekom drugom mestu,kao sto je vec citava generacija otisla u svet u ovih zadnjih 12 godina.A u Slobino vreme jos 2 generacije.A ti bistris o crkvi,na tebi hugo boss,sat od 100 prosecnih plata u Srbiji,terenac u garazi..O crkvi ne trba trositi reci,ali ako si ti buducnost Srbije drago mi je sto sam se spakovao pre deset godina...

Akademija 1986

pre 12 godina

Niko pametan nema nista protiv religije.Problem su politički stavovi nekih crkvenih velikodostojnika kao i nekritičko preuzimanje nekih stavova Nikolaja Velimirovica u kojima on velica Hitlera ,poredi ga sa Svetim Savom i nacional-socijalistički model Hitlerove Nemačke smatra pravim modelom za Srbiju.

Mladen Mladenovic

pre 12 godina

Gospodin Jovanovic je sve cega se dohvatio unapredio, pa se sada latio i unapredjenja "poslovanja" SPC?!Da li je ovaj gospodin zaista toliko nepismen ili, pokusava svoje "ortodoksno" nepoznavanje Crkve, da predstavi kao novu "dogmu"?!Iz njegovih nervoznih izjava nazire se grc i nemoc da ponovo napravi neki "bum", koji bi mu pomogao da prevali cenzus. Rec "mutant" mu se veoma dopala i njome nasiroko "casti" SPC i svestenstvo, zaboravljajuci da su mutacije nepredvidljive i da se mogu pojaviti cak i u samom vrhu LDP-a. Samo treba pazljivije da pogleda...

protiv nacionalizma i primitivizma

pre 12 godina

dok se ne pojavi politicka opcija koja ce se beskompromisno suprotstaviti pravoslavnoj talibaniji, klerofasistima, etnonacionalistima i kleptokapitalistima, sve te cedice i slicni njemu samo ce biti jeftina kozmetika na pravom licu srbije.

pozarevljanin

pre 12 godina

Bravo Cedo, samo je velika steta sto si skori jedini koji prica istinu, odnosno sme da prica istinu! Svi drugi se kriju u misijim rupama! Varaju i lazu narod, samo zbog glasova i fotelja! Moj/nas glas sigurno imas!

nesa

pre 12 godina

Konacno da neko od politicara skupi hrabrost i izgubi tih prokletih 150000 glasova zbog kojih smo taoci crkvenih politickih izivljavanja. Ja cu glasati za takvu politiku.

gryzly.vienna

pre 12 godina

Jovanovic pije kafu sa Zukorlicem. Pametnom dosta.
(Nikola, 14. februar 2012 22:21)

Da ga je sramota, bezobrazan jedan! Jer Srbin sme samo sa Srbinom da pije kafu!

BGD

pre 12 godina

Samo napred Cedomire , da se konacno ocisti SPC od Udbaskih elemenata i laznih popova u mantijama koji rade za sluzbu.
Onda ce SPC biti prava dostojna crkva Srpskog naroda i kao takva postovana od svih.

Dragan Radomirov Beograd

pre 12 godina

Crkva traje pa traje već 2000 godina i trajaće kako stvari stoje još dugo.Čedomire koliko ćemo mi da trajemo?Ne znam koliko je pametno "protiv bodila praćati se".Pozdrav.

бззз

pre 12 godina

Чеда постаде много важан лик, без имало труда, свакодневно о маргиналцу понешто.Своје бисере публикује а да му ништа скривили нисмо

Istina

pre 12 godina

Sa cenzusom se danas bore vaši radikali i Koštunica, a nikako ne LDP. E sad, to što ste vi žrtve trovanja, to je druga stvar i zbog toga ću da se, eto, pomolim za vas.

Radomir

pre 12 godina

Ne volim Cedu ali je sve sto je OVDE rekao istina. Problem je u zatupljenosti i zaslepljenosti naroda. Znaju vrlo dobro vernici koji ce ovde da kunu Cedomira da je to istina. Da nije tako oni bi sada krvavi setali po Srbiji.

SPC je opasna, dobro organizovana, politicka opcija, gladna vlasti i para.

nikola

pre 12 godina

I ja sam isto izuzetno nezadovoljan sa stanjem u SPC jer tamo je stanje jos gore nego u drustvu ima mnogo politike i jos vise pohlepe narocito od visokih zvanicnika.Tamo se tek nezna gde taj silni novac odlazi i u koje svrhe, jer to niko nesme da kontrolise.

Rozenkrojcer

pre 12 godina

A ko je kriv što to nije prestalo odlaskom Miloševića, kao što sistem nije promenjen u mnogim drugim oblastima? Ko se udružio sa Miloševićevim SPS-om? Nego, Čedomire, znamo mi da u svim oblastima pa i u SPC nije sve savršeno, progovori malo i o drugim lošim stvarima za koje sigurno znaš ali ćutiš, naravno s' razlogom o kome ne moramo mnogo da nagađamo!

George Carlin

pre 12 godina

Šta si se ušećerio, Jovanoviću? Crkva ima da plaća porez, da uvede fiskalne kase, da se pod hitno izbacuje iz škola! Takođe, da se vrati pod pravedno krilo ZakOna, makar i krivičnog. Kakva je uloga u društvu bilo koje od religija? Kakva ..?

marko jeftic

pre 12 godina

Nista bitno jedan od mnogih, nista novo na stramputici srpskoj, predvidjanja morbidna , buducnost nistavna , istorija se ponavlja, razlicita imena isti cilj, jedina vera jos u Boga.

Danilo

pre 12 godina

Dodao bih još samo:Crkva bi morala da se brine o carstvu nebeskom i da širi čjubav medju ljudima.To je velika misija ali tu i završava.
Jednostavno i opštekorisno!

Miki iz Njemacke

pre 12 godina

Onima koji ne postuju ustav drzave u kojoj zive na zapadu se oduzima drzavljanstvo. Cedomiru bi odavno bilo oduzeto Srpsko i on bi na zapadu trazio drzavljanstvo po majci(u njegovom slucaju Bosansko).
Vredjanje crkve je "djavolski" posao Cedomire.
To se desava kada "djavo" udje u necije telo a njegove sluge i njegovi vernici se time bave.

zoran

pre 12 godina

Ove stranice su posvecene cedinim placenicima da jadnici imaju gde da lupaju plusice,jadni ste i veoma oboleli i mentalno i fizicki ste degenerici

vlada

pre 12 godina

previse pluseva i minuseva... zbog njegove politike, hteo sam da glasam za njegovu stranku ali posto mi diras crkvu i gazis po njoj, neces dobiti moj glas! bez obzira da li si u pravu ili ne!

Miladin

pre 12 godina

Napadom na Republiku Srpsku i SPC Čeda pokušava da opet pridobije Muamera Zukorlića da ga podrži i da pozove Bošnjake(Muslimane) iz Raške da daju glas LDP. Ovog puta je izgleda Zukorlić digao ruke od Čede, pa ovaj ima ozbiljan problem sa cenzusom makoliko ankete za njega navijale.

Srbin

pre 12 godina

Gospodine Jovanivic ima govor koji me podseca na stavove partizana posle drugog sv rata prema religiji.Znamo mi da su izbori blizu ali zaozbiljno bi trebao malo da vodi racuna o govoru i temama o kojim prica jer pricajuci o temama koje ni sam ne poznaje i doticuci se religije na vas nacin na koji on to vidi on ne napada SPC vec vredja njene vernike a to je jedna sasvim druga dimenzija.on napada ono sto jos koliko toliko funkcionise u Srbiji i samim tim se vidi njegova namera.
Samo bih se nadovezao g. Jovanovicu zivim u USA i samo cu da kazem da crkva i rligija u USA (normalno ima ih vise )je nesto sto vedri i oblaci cak i tako jednom mocnom drzavom kao sto je USA tako da sam na vasem mestu ne bih se upustao u nesto sto ne poznajem to je osnovni element kulture civilizovanog coveka, valjda znate istoriju terena na kome zive svi narodi bivse SFRJ i da je religija i vera igrala i igrace uvek vaznu ulogu na tim terenima zato nemojte sebi stvarati neprijatelje tamo gde ne morate

каурин

pre 12 godina

Што'но каже наш народ: "Пси лају, каравани пролазе!"
Има ли неко петље и/или памети да испрати нити којима неко помера овог пајаца?
Препознах његов лик у гомили изјава које је својевремено користио Зоран Радмиловић у "Радовану III"...

miami

pre 12 godina

Mislim kako predsednik jedne stranke koja ima ateisticke korene,sa komunistickim primesama Brozovog rezima,moze uopste da komentarise kako SPC treba da funkcionise.Mislim da je motiv napada vrlo podmukao,jer SPC kao institucija ima najvece poverenje gradjana.A bez jakoh institucija nema ni jake drzave ,niti naroda.

PREDRAG

pre 12 godina

A ti Cedo vodis antisrpsku politiku i blatis nasu tradiciju i istoriju sto u svakom narodu treba da bude postovano,a ne odstranjeno zarad nekakve "modernizacije".Za istinsku modernizaciju potrebna je jaka i bogata i razvijena privreda, investicije,visok standard, a to sto smo mi daleko od svega toga nije krivica niti odgovornost SPC nego ove vlade

Bivsi glasac DS

pre 12 godina

u crkvi. u kojoj cenovnik zvanicno ne postoji, a popovi voze Mercedese. nesto zaista ne valja. spc je leglo korupcije kao i u svemu ostalom u srbiji ...

bekimmur

pre 12 godina

Miki iz Nemacke@. . Po tvojoj logici bi gospodin Jovanovic trebao traziti Bosansko drzavljanstvo, "jer pravi stetu Srbiji". Reci ti nama druze ZASTO SI TI U NEMACKU. Sudeci po nacinu pisanja i izrazavanja u tekstu, reklo bi se da ste se prepoznali na Cedomirove izjave. I na kraju , drago mi je da vecina teskih i agresivnih komentara dolazi iz dijaspore a ne iz unutrasnjosti. Srbija polako ali sigurno -postaje sigurna kuca.

novica

pre 12 godina

U evropskoj Bugarskoj po otvaranju dosijea ustanovljeno da je 90%crkvenih velikodostojnika radilo za razne CIA,KGB,DB organizacije! A naši popovi su kao bolji? Gospodine Čedo,potpuno ste u pravu,mudro i hrabro zborite,jer je jasno da su neophodne duboke reforme u SPC.Čak je i dogma SPC problematična,jer je prastara priča koja hrani paranoju nebeskog naroda izgubljenog u svemiru.

Ljutko

pre 12 godina

Ovaj put se sasvim slažem sa Čedom. On ne napada crkvu, nego pojedince, grešne ljude. Pa i sama crkva uči da je čovek grešan. Vladika je čovek, pa sledi da je i on grešan. Ili, možda, neki vladika umišlja da je on=crkva?

ss

pre 12 godina

Gospodin je prolupao. Sminker.
Ziv mi Todor da se cuje govor. Pazi da mu neko ne poveruje u pricu.
Vazno je da nam rade samoposluge i radnje sa firmiranom robom.

hello kitty

pre 12 godina

da su mnogi kao ceda srbija bih odavno bila u evropi pre hrvatske a mozda i pre slovenije u to sam siguran,nego mi je zao da vecina ljudi u srbiju zive jos u proslosti i u nekakvim bajkama, PROBUDI SE NARODE MOJ.......pozdrav iz daleke zemlje

aurelijano buendija

pre 12 godina

Problem u ispijanju kafe sa Zukorlićem nije u tome što je Zukorlić Musliman niti velikodostojnik IZ, već što je imao huškačke izjave uperene protiv države u kojoj živi. Ne treba da pije kafu samo sa Srbima,niko Čedomiru ne bi zamerio da je pio kafu sa Jusufspafićem. Isti slučaj i sa Čankom, na sednici jedne od sandžačkih partija je prisutne pozdravio sa "Merhaba", što nikom normalnom ne bi trebalo da smeta, ali sam siguran da bi i Čanak i Čedomir svoje političke protivnike, koji bi na sednici neke nacionalne partije prisutne pozdravili sa "Pomoz Bog", nazvali klerofašistima.

B

pre 12 godina

Kastro se okrece Bogu... I ti ces jednom pasti na kolena pred tim istim popom i moliti za oprost i kartu za Raj... Kako je Ceda od jednog balavog studenta postao to sto je danas... Tako sto se u Srbiji pamet ne ceni... Ko nema pamet on glasno prica, drsko, bas kao on, jer tad deluje pametno... Pa isto kao sto je i Karleusa pevacica sa gomilom eha... Ljudi, glasajte za Cedu, pa cete videti sta vam on donosi... Zivi bili pa videli... Toma vam nece ni trebati naspram toga sta ce tek ovaj da vam uradi... Ako ste pametni glasacete za neke nove ljude ili necete glasati uopste...

Jovanča

pre 12 godina

Čitajući šta je u poslednjih nekoliko dana rekao ovaj političar mislim da da sam shvatio da mu je lični interes svrha postojanja. Reći da si za veru i priznati da si se svesno dva puta krstio, što je greh, ne ide. Reći da si za Srbiju ali je se stidiš- ne ide. Rečnik kojim se koristi nije dostojan jednog demokratskog vođe. Paušalnim ocenama i neprincipijelnim etiketiranjem političkih protivnika više govori o sebi nego o svojim suparnicima.Ta vrsta politike se može razumeti samo na jedan način. Njegova sudbina je da kao i svi ekstremi funkcioniše samo u kriznim vremenima, a iz toga sledi da ako ih nema on će se potruditi da ih stvori.A ekstremi nikad nisu donosili ukupni boljitak, ono što mogu da donesu je jasno definisanje našeg stava. On u ovom slučaju mora biti da Srbija nema alternativu.

pravi hriscanin

pre 12 godina

slazem se sa cedom u potpunosti.ovo sto danas radi spc nemoze se uporedjivati s verskom zajednicom ili religijom,spc mi vise lici na politicko trgovinsko preduzece.
a evo samo jednog od milion primera.
kao prvo igrom slucaja vi ili vasi preci rodjeni su u srbiji i normalno da podrzavaju spc.ali kojim slucajem da ste rodjeni u hrvatskoj ili drugoj katolickoj zemli,ili muslimanskoj,siguran sam da nebiste branili spc.
ali predjimo na pocetak zbog cega smatram da je spc politicko trgovinsko preduzece? jedan od milion primera je taj sto je pre neki dan bila slava srs i u stranku su bila dva ili tri svestenika koji su lomili kolac i blagosiljali stranku i njihove simpatizere,posle pred njih je pustena telefonska izjava g.seselja koji javno pokazuje mrznju prezir prema nikolicu,koji je isto vernik spc.da li su ti svestenici reagovali predlozili,otvorili bibliju procitali stih gde se kaze 1 jovanovoj 3:15-Svaki koji mrzi na brata svoga(doslovno brata po veri)krvnik je ljudski; i znate da nijedan krvnik ljudski nema u sebi večni život.
zbog licnog interesa siguno to nisu ucinili ili prekorili recima g seselja
druga stvar juce bili kod srs, sutra ce kod ds,dss,ns itd.
umesto da kroz boziju rec pomire te vernike oni idu radi interesa kod svakog
mesaju se u politici dok sam hrist to nije radio,i najcrnije kada je bio samit NATO u beogradu g.irinej je izjavio da je sramota za srbiju sto je nato doso u bg, i da srbija nemoze oprostiti NATOU.
pa ti koji predstavljas hriscanstvo,zaboravio si da je medju glavnih odlicja hriscanstva da oprastamo,hrist je rekao da cak i neprija da volimo i da se molimo za njega,dok izjava g.irineja ne podstice na prastanje nego na mrznju.
cedo upravu si spc se takoreci kurva sa politickim partijama u srbiji
a vi pre nego sto pocnete da udarate minuse,upitaj te se:da sam rodjen ili mi je potomstvo van srbije dali bi udario minus ili ima neceg istinitog u ovom komentaru...

Friedrich Von Hayek

pre 12 godina

Ako pod pojmom mutanta on podrazumeva organizam koji se za vrlo kratko vreme i nekontrolisano promeni iz jednog oblika u potpuno drugi oblik onda si ti Čedomire najveći mutant jer te se sećam pre samo desetak godina tokom demonstracija: bez para, bez škole...a kad sam te sreo pre 3,4 godine dok sam bio u Beogradu i setao 25.Majom: 2 džipa; 2,3 bodigarda, i to samo da bi otišao u teretanu.Lepo je neko već napisao da ako si ti budućnost Srbije hvala Bogu što ne živim više u Srbiji.

Insomničar

pre 12 godina

Inače, da popove voze u audijima zatamnjenih stakala, voze.
Bog na nebu, crkva na zemlji;
Sveštenici predstavljaju Boga... ma nemoj mi reći!

Inače, da političare voze u mercedesima zatamnjenih stakala, voze.
Političari predstavljaju narod... ma nemoj mi reći!


Ae pedala i jedni i drugi.

Kakvi ste, zbog vas ću da počnem da naginjem boljševizmu (daleko bilo)

kalimero

pre 12 godina

Reče jedan ovde da je Crkva opasna, dobro organizovana politička organizacija, gladna vlasti i para. Naravno Čeda je imun na takve stvari, nije on u politici zbog tih stvari.

Aleksandar

pre 12 godina

za (Akademija 1986, 14. februar 2012 21:34)

Treba malo bolje da upoznaš istoriju pre nego što kažeš tako nešto van konteksta za Velimirovića.
1930-tih Hilter je u Evropi (pre Kristalne Noći i okupacije Čehoslovačke) je bio na mnogo boljem glasu nego kasnije, čak je bio i čovek godine u TIMES magazinu, uveo prava glasa za žene, tako da oduševljenje masa njime nije bilo bez osnova.

Svakako da Velimirović nije posle ni slučajno obožavao Hitlera, jer je zajedno sa patrijarhom Dožićem završio u koncentracionom logoru Dahauu.

A današnje stanje u SPC ima veze više sa vlašću koja koketira sa njom zarad pridobijanja glasača.

BaneUtd

pre 12 godina

Sa cenzusom se danas bore vaši radikali i Koštunica, a nikako ne LDP. E sad, to što ste vi žrtve trovanja, to je druga stvar i zbog toga ću da se, eto, pomolim za vas.
(Istina, 14. februar 2012 23:25)

Dok ti kuckaš tu po tastaturi,tvoj spiritualni vodja gusla kroz Srbiju u Lend Roverima i Q sedmicama.Ti kuckaj a on mlati stotine hiljada samo u automobilima.Ko je tu ''zatrovan'',pitanje je sad.E zbog toga ću da se,eto ,pomolim za tebe.