Sreda, 11.01.2012.

22:48

"SNS ne može da uvede Srbiju u EU"

Potpredsednik DS-a Dušan Petrović izjavio da posle izbora neće biti koalicije sa SNS-om, kao i da Tomislav Nikolić ne može da uvede Srbiju u Evropsku uniju.

Izvor: Beta

"SNS ne može da uvede Srbiju u EU" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

251 Komentari

Sortiraj po:

Bob

pre 12 godina

razumemo strh gospodina "nepodmitljivog" da bi Toma mogao da dođe na vlast i uvede Sbiju u Evropsku Uniju, a samim tim bi u pravom smislu stupili na sngu zakoni protiv mita i korupcije a na štetu pojedinaca. Svima je sada jasno da su Tomi vrata Brisela širom otvorena.

Mikelandjelo

pre 12 godina

"A pa da vi ste nam obezbedili status kandidata i ulazak u Eu kao sto ste obecali pred izbore, svaka cast sa vasom politikom", samo tako gurajte naprednjacima ide u prilog vasa nakardna politika puna lazi, obmana i manipulacija.

Ivana

pre 12 godina

Citam ove silne komentare kako je DS ucinio sve najbolje, pa se pitam gde ste ziveli svih ovih 12 godina jer vlada koja se ponovo formira posle tri godine na vlasti i sama je svesna da nije dobro radila svoj posao. Sto se tice tih komentara po imenima(student,deda triša,BOLJE...) rekla bi da je to pisala ista osoba jako nadarena za imena ili ti nasa vlada jer je i ona jako "nadarena".

politika

pre 12 godina

Ove demokrate makar imaju svoju politiku koju furaju već 20 godina, a ne kako vetar dune, kao neke političke opcije po Srbiji.
“Videla žaba da se konj potkiva pa i ona digla nogu”

ČILI

pre 12 godina

Ja cu da sedim na stiroporu i da rešavam probleme, a onda ću da štrajkujem glađu, a onda ću se malo povući iz javnosti, bruku svoju da sakrijem, pa ću obećati 100 milijardi investicija, a sa kosovom ne znam šta ću, ma biće već nešto sa tim, e pa vala za takvog neću glasati, pre za ove žute.

deda triša

pre 12 godina

Nagovorio sam dedu da glasa za demokrate, valjda ja znam šta je najbolje za mene i moju budućnost, a moj deda me u tome podržava

KUM

pre 12 godina

Čovek makar nije ispalio svog kuma, a neko se kleo u tog istog kuma, pa ga se zarad svojih ličnih interesa odrekao preko novina.

student

pre 12 godina

Ova vlast mi omogućila da studiram u inostranstvu, da se usavršavam , da putujem bez viza, uradiće još mnogo toga za dobrobit građana, zato ću da glasam za njih.

Dragan

pre 12 godina

Nadam se da će Šešelj uskoro da se vrati u Srbiju pa da se ovi Vučićevi i Tomini malo uprpaju pa da vidim koliko će onda biti jaki na rečima pošto na delima nikad nisu ni bili jaki.

Slobodan

pre 12 godina

Moramo priznati, Tomislav je sposoban političar. Zna da prevari svoje prijatelje, kumove, gleda samo svoj interes, napredovao je od grobara do kandidata za predsednika, ako dobije vlast verovatno će se vratiti svojoj struci – napraviće od Srbije groblje.

XY

pre 12 godina

Otac mi je član ds-a, a majka je bila sns-a, totalno se razočarala u tu opciju novostvorene stranke, eno je sad kuka što je ikada bila tamo.

Tibor

pre 12 godina

Komšija mi priča pre neki dan kako je dobio člansku kartu od SNS-a a kaže da nikada nije hteo ni da priđe toj stranci a kamoli da bude njihov član. Znači da oni očigledno na veštački način govore o svojoj veličini. Ali, izbori će pokazati svoje.

Bubica

pre 12 godina

Kod mene u selu ovi naprednjaci koliko vrše pritisak na narod da za njih glasa postaju i agresivni. Ako im kažeš da nećeš za njih da glasaš oni odmah hoće da se tuku. To dobro govori o tome ko su i šta su.

Kristina

pre 12 godina

Ja ponosno mogu da kažem da sam članica Demokratske stranke jer sam svesna da od te stranke bolja ne postoji i da se ta stranka jedina zalaže za ravnopravnost žena i rodnosenzitivan jezik i da se nalazi zbog toga daleko ispred i mnogih evropskih zemalja.

Milojica

pre 12 godina

Nikad nisam izašao na izbore ali sad kad vidim koliko Toma i Vučić obmanjuju narod znam da ću izaći na izbore da glasam protiv njih.

BOLJE

pre 12 godina

Bolje da mi ostanu ovi, nego da slušam laž i prevaru od nekih novih evropejaca, koji se kunu u Evropu, a do pre par meseci nisu ni znali šta to znači.

Ristivojević

pre 12 godina

Nisam član nijedne stranke ali kad vidim kako ovi iz opozicije šalju jedne te iste komentare shvatam da su lepo plaćeni za taj posao, pa možda se i ja učlanim u SNS ili neku sličnu stranku npr. Radikalnu, pa da dobijem honorar za pisanje komentara.Možda nešto i uštedim.

MILENA

pre 12 godina

Ne nego će SNS DOĆI NA VLAST,kako da ne, pa da svi zajedno sa njima da stupimo u generalni štrajk glađu.Tek tad smo obrali bostan

TAMARA

pre 12 godina

Nisam zadovoljna svojim standardom, ali verujem u bolje, kada pogledam oko sebe, pa i ne vidim za koga drugo bih glasala, makar imaju lepog predsednika.

Munižaba

pre 12 godina

Stranka koja ne zna da napiše svoj program više od tri godine pa onda pokaže prepisan program druge stranke i program Vlade Srbije ne zaslužuje da dobije poverenje građana.

T

pre 12 godina

Sanja Samo se ti nadaj,sedi 1.Moze li neko da mi objasni zbog cega Zaharije Trnavcevic nije ministar poljoprivrede,nego ovaj...ovaj ...koji je vec.?

Koja

pre 12 godina

Ako Nikolić bude na vlasti posle sledećih izbora, hoće li onda savetovati narodu da kad dođe do nekog problema svi počnu da štrajkuju glađu pa da na taj način i uštede ili će savetovati ako nam je hladno da spavamo na stiroporu jer je dobra izolacija?

Josip

pre 12 godina

Koliko znam opozicija nije ništa uradila a zna samo da pljuje po vlasti. Nije predložila nijedno rešenje krize, problema nezaposlenosti…samo znaju da pričaju i da kraduckaju gde stignu.

Mišić

pre 12 godina

Šta, treba da poverim glas SNS-u pa da mi sin ide u vojsku jer hoće da vrate vojni rok, a onda je vrlo moguće da će otići i u rat.

Starojko

pre 12 godina

Ne mogu da shvatim ljude koji će da glasaju za naprednjake, za političare koji su prevarili najbolje prijatelje, kumove, pa zar ne misle da će onda prevariti i narod.

Izabela

pre 12 godina

Bila sam članica Tomine i Vučićeve stranke, međutim kad sam videla koliko slepaca ima u toj stranci koji sami sebi podmeću noge i koji se međusobno samo svađaju shvatila sam da oni ne mogu da vode ni svoj život a kamoli da budu a vlasti.

ivana

pre 12 godina

Šta je bre naprednjaci,mislite da ste sposobni za bili šta,a ko Vam je ono beše glavni u stranci,ne pada mi na pamet Vama da dam da mi vodite zemlju, ovaj Petrović makar radi nešto,Vas mi je baš onako, nit smrdite, nit mirišete.

Vojvodinac

pre 12 godina

G-din Petrović je bio na funkciji predsednika UO NIS-a do privatizacije, ali ostade nerazjašnjeno kud nestadoše ogromne pare iz NIS-a u to vreme!?
Sada je ministar u najmanju ruku svega i svačega (ne verujem da bi i sam mogao objasniti kao ni Dulić), šta će sve da nestane videćemo kada se ova šarada završi i svedu računi, a kako stvari stoje nećemo još dugo čekati, možda malo i ubrzamo.
Da li je iko na političkoj sceni sposoban da nas uvede u EU? Nije!
A priča o ovoj vladi i DS-u je tragikomična, pogledajte samo premijera - koji bi trebao biti najsposobniji u vladi, ili to nisu baš najbolje shvatili oni koji su je formirali. Šta bi sa uspešnim privatizacijama, više se to ne pominje, a blamaža sa Telekomom!! Ispade da Miškov Maxi lanac vredi više od Telekoma, i pored toga što telekom ima najatraktivnije poslovne prostore u svakom gradu u Srbiji, a o infrastrukturi da ne pričamo! Rast cena, povećanje akciza, zamrzavanje plata, inflacija, rast nezaposlenosti......stvari su koje se ne zaboravljaju lako, a u EU baš ne lude za tim. Nažalost to je obeležilo ovu vladu, poricali mi to ili ne, pa na predstojećim izborima razmislite dobro. Alternative nema, tako da najrazumnije deluje napraviti nevažeći listić, pa da niko od prevaranata ne pređe cenzus, to bi voleo da vidim, a kako stoje stvari, Srbiji to ne gine na ovim ili sledećim izborima, jer brzo tonemo. Niko ne objavljuje rezultate smanjenja br. zaposlenih u javnom sektoru, pitam se zašto??

Miladin

pre 12 godina

Gospodine Petroviću vi obećaste kandidaturu do kraja 2008. godine, a ulazak u EU do kraja mandata.Veoma je blizu kraj vašeg mandata a mi još nismo dobili ni kandidaturu. Pa kako imate obraza da govorite o bilo kome drugom.To je bahatost i nekultura.

Sanja

pre 12 godina

Svi smo svesni napora koji je Vlada uložila da bi smo napredovali u evropskim integracijama i nadam se da će posle sledećih izbora opet biti Vlada na čijem čelu se nalazi DS.

VUK2

pre 12 godina

Ko vise pridaje znacaju koga DS kleveta ,vredja izmislja i slicno, bolje da se pozabave sa svojim problemima i predstojecom kampanjom za izbore jer ako ovako nastave tesko predju cenzus.

Farigola

pre 12 godina

Svoju nemoć demokratska stranka nije ni mogla da iskaže na prikladniji način. Nemaju šta da ponude kao argument, ali zato vrlo dobro poznaju nečasne igre. Na njima se zasniva celokupna njihova vladavina.

Jorgovanka

pre 12 godina

Kako Toma misli da od Srbije napravi i rusku guberniju i da uvede Srbiju u Evropsku uniju? Mislim da su to dve suprotne težnje. Šta vi mislite?

vuk

pre 12 godina

Kad Srbija bude trebala da bira izmedju DS-a i SNS-a, koga ce izabrati?

Kad Srbija bude trebala da bira izmedju Borisa i strajkaca gladju, koga bira ?

Ovde je sve odavno izabrano, samo je pitanje sa kolikom razlikom !!!

Veselin

pre 12 godina

Ja samo mogu da kažem da mi je drago što smo na beloj Šengen listi i da više ne moram da čekam u redu u ambasadi za vizu.

Rajka

pre 12 godina

Svako novo radno mesto dugujemo našim maturantima i diplomcima. Ta strategija će zapravo zadržati odliv mozgova u druge zemlje.

Nenad Filipović

pre 12 godina

Demokrate su pokazale spremnost i znanje u vođenju države u kriznim situacijama. Veliko je pitanje da li i druge partije to smeju uopšte?

ozren

pre 12 godina

U politickom prostoru manje vise sve su stranke pozicionirane levo, desno, sredina. Jedino Sns nema svoje mesto. Bleda kopija DSS.

Janja

pre 12 godina

Ko je u stanju da uradi ono što je DS uradio za ovo vreme, niko. Borba sa organizovanim kriminalom, socijalno odgovorna politika, beli Šengen, spoljno trgovinski sporazumi, dobrosusedski odnosi, Evropska Unija, investicije u Srbiji, otvaranje stranih kompanija, itd.

jakov

pre 12 godina

Ljudi u Srbiji hoce izvesnostt, stabilnost, a ne ljude na celo drzave koji ce da strajkuju gladju i cmizdre kao devojcice kada se suoce sa prvim problemom.

Ilija

pre 12 godina

Kriza je svuda u svetu pa i kod nas. Nekog je pogodila jače, nekog malo slabije. Posle krize uvek dođe vreme prosperiteta i blagostanja. Treba samo malo da se strpimo i da pozitivno gledamo na promene.

Daka

pre 12 godina

Ova vlast je mnogo učinila na putu ka EU i ne bi bilo ni pravedno da dođe neka druga vlast pa da se kiti tuđim perjem i kaže kako je ona zaslužna za ulazak u EU.

mikamuzika

pre 12 godina

vi ste nam obecavali evropske standarde a dobili smo standard kao i albanci,neka hvala vam idite i vozajte vase dzipove po evropi,mi nemamo prebijene pare

Iznevereni Demokrata

pre 12 godina

Pa bolje da nas i ne uvede u Evropu pod tim njihovim uslovima, samo traze nesto, daj ovo, daj ono, usvoji ovo, pa ono a oni nama ne cine nikakve ustupke, ali to samo pokazuje sposobnost vladajuce koalicije, vreme je da priznaju gresku i da se povuku

jedan neodlucan birac

pre 12 godina

Evo par godina od kada je formirana SNS i ja jos uvek nemam blage veze za sta se ti ljudi zalazu. Kakav im je program, stav prema Hagu, NATO paktu, Eu integracijama, ekonomskoj politici. Kad ih slusam - nista ih ne razumem.

Fresha3hrw

pre 12 godina

Vi ste svoje pokazali, izgubili ste kandidaturu ( a jedino zbog nje ste i dosli na vlast ), blizu ste i da izgubimo Kosovo...ako je i do vas-dosta je!!!

jovana

pre 12 godina

u Srbiji ima 326 000 funkcionalnih gazdistava- 800 000 ljudi direktno vezano za poljoprivredu- 2 000 000 indirektno. Covek zaposljava 2 000 agronoma strucnih ljudi gde je partiska pripadnost iskljucena kako bi svojim savetima povecali proizvodnju i smanjili troskove seljaka i postali sto konkurentniji ! Citam komentare koji kazu da je to gubljenje vremena, ne gubljenje vremena je komentarisati vas ali ja sam ga svesno izgubila da bih pojasnila kako stvaris stoje

Boško

pre 12 godina

Ko bi još želeo da se vrati u nesrećne 90te i da živi u izolaciji i nemaštini. Srbija je to prošla i iskusila ali više neće nikad. Znaju mladi da su im roditelji čekali u redu za litru mleka.

hana

pre 12 godina

Jeftinija hrana to treba da bude prioritet svakog ministra poljoprivrede. Zato i podrzavam svaki napor kada se radi u tom smeru jer nije lako obaliti cenu neke nemarnice u jako komplikovanom lancu proizvodnje, otkupa, prodaje gde su interesi sipred bilo kakve socijalne odgovornosti

Nina

pre 12 godina

Ko o čemu Petrović o SNS i Tomislavu Nikoliću. Da je pameti, ko što nije, okrenuo bi se sebi i svojoj stranci. Ovako, nesposoban za tako nešto, a u nedostatku političke kulture prodaje narodu rog za sveću. Njegova stranka i on se dokazaše o uvođenju Srbije u Evropu i pokazaše da nisu sposobni ni za to, ni za vođenje države. Bio bi red da se ne brine za sposobnostima SNS i Nikolića. U svakoj normalnoj državi civilizacijki je prirodno da se nesposobni sklone i prepuste mesto drugima, koji će svoje sposobnosti pokazati i dokazati. Zato Petroviću, dosta smo te slušali, vreme je da odstupiš, i ti i tvoja stranka.

G

pre 12 godina

A sto su se raspisale cete Sns-a hahhabas ste smesni pa menjajte makar argumentaciju. Strasno ljudi imajte stila ako vec sledite direktive.

cetice

pre 12 godina

A sto su se raspisale cete Sns-a hahhabas ste smesni pa menjajte makar argumentaciju. Strasno ljudi imajte stila ako vec sledite direktive.

inflacija

pre 12 godina

Covek je rast cena hrane zaustavio to je i guverner Soskic rekao da je inflacija pala zbog obuzdavanja cena hrane. U vremenu ekonomske krize to je po meni uspeh i realan pokazatelj ispravne politike poljoprivrede. Jer cemu ona sluzi ako ne zastiti interese krajnjeg kupca a ne osteti proizvodjaca. A sta rade ovi iz SNS-a, strajkuju gladju

daxin

pre 12 godina

Imam jedno pitanje za ove cetice komentatora kriticki nastrojeni sto rade samo copy paste - jesu primljeni na odredjeno ili na neodredjeno :-)
Sta kaze Vucko ?

job

pre 12 godina

i obicno bude kako ovaj Petrovic i najavi . Otuda i nervoza u brojnim komentarima. Tesko je sedeti deceniju i nesto u opoziciji. Na teren gospoddo ako mislite da menjate Srbiju mani te se kompjutera i mlacenja prazne slame.

Lucia

pre 12 godina

Svaki građanin i građanka Republike Srbije želi da živi u zemlji koja je privredno jaka, ekonomski stabilna. Na sledećim izborima će pokazati da dakvu zemlju mogu da vode samo Demokrate.

Kristina

pre 12 godina

Sasvim prirodno da će DS dobiti izbore. Jedina stranka koja može da se izbori sa krizom u zemlji id a bude garant stabilnosti i sigurnosti u region.

Goran Belić

pre 12 godina

Datum kada ćemo postati kandidati za prijem u EU je blizu. Nisam sigurna da bi iko bio sposoban da tako nešto uradi osim Demokrata.

obican gradjanin

pre 12 godina

Najveci problem sto Srbija ne moze u EU je korupcija pocevsi iz vrha drzave pa nanize , gde god se okrenemo , sta god nama gradjanima treba uvek mora de se zavrsava ,,preko coveka,,

godfro

pre 12 godina

Ekonomska kriza u celom svetu nema investicije ni za burek, a Toma prica o stotinama milijardi dolara i kako je on magnet za njih. Pa kako bre da glasam za tu pricu . Ovi su losi, ali ni ja nisam mutav pa da se primam ko mlad majmun na takav populizam.

Z.J

pre 12 godina

Da,pa sta bi dosad za EU,koliko vidim ne zavisi to od imena politicara i stranke vec od onoga ko bude pokrenuo ekonimiju,proizvodnju,suzbio korupciju i kriminal i onda eto nas u EU,ovako samo pricate zarad izbora a nista se ne radi u drzavi.

samo napred

pre 12 godina

G-dine Petroviću, slobodno pakujte svoje kofere za EU - Srbiji će trebati dosta vremena da se upristoji nakon vaše vlasti ! Srećno !

EGOCENTRIK

pre 12 godina

Ko o cemu, demokrate o naprednjacima! Zadatak vase Vlade je bio da Srbiju uvede u EU, zasto sada skrecete paznju javnosti zbog neuspeha u pregovorima o dobijanju statusa kandidata?

mala

pre 12 godina

Petrovicu hvala tebi sto ja ne placam alpsko mleko po 151 din kao sto sam to radila pocetkom godine i sto su mi hleb, ulje i secer jeftiniji. U ostalo se ne razumem

dolf

pre 12 godina

Analizirajuci situaciju Sns ako na ovim izborima ne formira vladu to ce biti opoziciono delovanje u kontinuitetu 16 god. Zamislite tu cinjenicu koliko je ona porazavajuca. A da bi pobedili treba da imaju program, ne kazem da ga demokrate imaju ali imaju tu slatku pricicu o Evropi i ona prolazi. Dakle problem identiteta je kljucan problem Sns-a i dok to ne rese na izborima ce uvek biti drugi bez obzira n acinjenicu da nekim promenama imaju veci kolacioni potencijal. Sustinski Dusan Petrovic je samo rekao ono sto svako vidi

NEDELJKO

pre 12 godina

Opozicija u ovoj državi samo priča i priča, presipanje iz šupljeg u prazno, a kad treba leđa da se podmetnu, odgovornost da se preuzme, onda štrajkujemo glađu, idealno rešenje za sve naše probleme.

agronom

pre 12 godina

Zaposliti 2000 agronoma koji su bili na zavodu, pri tome ne gledajuci ko je clan koje stranke vec dati sansu svakome . E to je uspeh.

opala

pre 12 godina

Moj Petrovicu nema zime za vas pored ovih nesposobnih to si dobro primetio a toga su svesni i oni. A sta ce narod - veliko pitanje ?

SEĆANJE

pre 12 godina

Ko se seća persijskog tepiha i crne rupe u njemu, tako je neko nekada objašnjavao šta je Srbija, za njega je ta crna rupa predstavljala Srbiju, a sad je pobornik evropeac, prvi medju prvima,kuma izdao, i da mu verujem, veši opštu kampanju protiv svega što je dobro u Srbiji.

bat

pre 12 godina

Prvi covek koji je u poljoprivredi ukinuo bacanje para i subvencionisanje razno raznih gluposti . Trebalo nam je deset godina da shvatimo da je centralni problem nase drzave stocni fond - odatle sve krece i to treba pokrenuti i krenulo je uvozom junica i smanjenjem cena komponenti koje laze u sastav stocne hrane.

poten

pre 12 godina

Dobra stvar je da dobijanjem statusa kandidata Srbiji se otvaraju mogucnosti koriscenja IPA fondova koji se odnose na 4 i 5 komponetu. Tu spada poljoprivredea i direktna podrska na godisnjem nivou od 200 miliona evra idelana prilika da se ojacaju preradjivacki kapaciteti, stocni fond itd

Olgica

pre 12 godina

Vi ste svoje i pokazali i dokazali koliko znate i umete,na redu su drugi ljudi koji zaista za razliku od vas i žele i umeju. Čemu izjave ovakvog tipa, proverili ste pa znate?

Laki

pre 12 godina

Lepo je definisao SNS - dobro sto su se opredelili za Evropu ali dzaba im kad su nesposobni. Odavno nisam cuo neki pravi opis, onako kako bas jeste.

corrado_soprano

pre 12 godina

Dusan Petrovic govori kao da je opozicija, a ne kao clan Vlade koja je obecavala clanstvo u EU do 2011. godine, i koja nije uspela da dobije status kandidata?

Dejan Jaglic

pre 12 godina

Kada citate izjavu gospodina Petrovica vidite koliki su njegovi politicki potencijali to je veliki problem jer kada se bavite drugima ,a ne dovoljno sobom i politikom svoje stranke onda je rezultat negativan po gradjane. Gospodine evo ovako glavom i bradom punim imenom i prezimenom vam porucujem da preuzmete neku mesnu zajednicu i budite predsednik mesnog odbora u Šapcu,srdačan pozdrav !!!

najgori od sve dece

pre 12 godina

Vladajuca koalicija uporno pokušava da nas ubedi da ovakav sistem koji je trenutno u Srbiji, da je na sigurnom putu ka EU , ali suštinski,on nema nikakve veze s evropskim standardima! U takvom sistemu su prava svih građana ugrožena, dok državne institucije prepoznaju samo prava šačice tajkuna! Promene u Srbiji su neminovne i veoma izvesne!

DAČA

pre 12 godina

Čovek snizio cenu hleba, gura poljoprivredu u pravcu boljeg života za sve koji se bave poljoprivredom, zašto ne bih glasao za njega.

mlekadzija

pre 12 godina

A g. Ministar misli da DS predvodjena kadrovima kao sto su Dulic, Malovicka, Kolundzija, Pajtic, Ristic, njegova malenkost i brojnim drugima (doskorasnjim Milosavljevic, Raseta Vukosavljevic) moze....Sto neko napisa jutarnja mucnina.,.,.,.,

boki

pre 12 godina

Srbija i treba da bude u Eu pa necemo sami sa sobom da budemo nego sa onima koji su nam geografski najblizi sa kojima najvise trgujemo, koji su ovde najvise investirali.

Seele

pre 12 godina

Ništa me više ne čudi od stranaka u vlasti. Pogotovu od demokratske stranke. Služe se svim mogućim sredstvima samo da bi ostali u foteljama. Pošto nemaju šta da ponude kao svoj argument, onda u očaju pokušavaju da umanje ugled svojih rivala. To dovoljno govori o njima. Videli smo kako su oni uspeli da nas uvedu u EU.

mali perica

pre 12 godina

Prvo pitanje bi možda trebalo da glasi kakva je to država u kojoj posle četrdeset godina rada ne može da se preživi od penzije već moraju da se čiste zgrade. Ovo je glavno pitanje srpske politike, a ne kandidatura ili Ahtisari plus. Ukoliko nije, onda ćemo uskoro naplaćivati kazne beskućnicima za „neovlašćeno” prisvajanje ostataka hrane iz gradskih kontejnera. Procitajta ceo tekst o malim ljudima MOJ UGAO B92

S

pre 12 godina

Nista nismo naucili. Pre cemo verovati onome ko kaze da ce hleb biti 3 din i nista ne radi, nego onome ko stvori uslov da on pojeftini za 15 din.

sima

pre 12 godina

U ovoj zemlji ko god radi i zalaze se za dizanje radnika, seljaka ne bavi se populizmom vec ljudima saopstava sta je realno u tom trenutku za njih taj je izdajnik i los covek. Da ne preterujemo malo Srbi

hngbf

pre 12 godina

DS će sigurno pobediti, u to ne treba sumnjati. Niko drugi nije ništa ni uradio. Moglo je više, to je sigurno, ali i ovo dosada je dobro.

cova

pre 12 godina

Ministre ne obaziri se na ove sto samo kritikuju i nista ne rade. Nastavi da smanjujes cene kao sto si poceo to je i poenta realne politike da se gradjanima omoguci jeftini i kvalitetni zivot a ne neko da me laze da cehleb biti 3 dinara i milijardama koje nema ko da ulozi.

filip

pre 12 godina

Treba nam politika pomirenja, imali smo priliku da vidimo šta nam je doneo lažni nacionalizam.
A sad isti ti što su huškali na ratove pričaju o nekim evropskim integracijama.

Ivan

pre 12 godina

Realno ako je neko nesposoban treba to reci, a taj sto se osetio prozvanim ima pravo da se ljuti i izdaje direktive za jednolicno komentarisanje date izjave. Samo slab je tto efekat, bolje da se posetila neka stala ili neko gazdistvo. Ovako od komentara moji drugari necete imati mnogo efekta osim jos par godina opozicionog staza u radnoj knizici.

Pipi Duga Čarapa

pre 12 godina

Hahaha... Petrović postao vidovit. Pa što nam ranije nije otkrio svoj talenat i rekao nam da će nas godinama DS vozati pričom o EU i da na kraju ostaje samo šarena laža

kosta

pre 12 godina

Petrovic je realan politicar.Kada prica uglavnom govori egzaktno u ciframa i podacima ma o cemu da je rec. Najavio je pojeftinjenja i desila su se hleba, ulja, nema nestasica na trzistu itd. Treba se baviti cenama i realnim zivotom a ne milijardama koje nikada nece stici ne zato sto ih nema nego zato sto nije vreme investiranja.

alex

pre 12 godina

ali ja necu glasati ni za vas ni za sns...u stvari..ni za koga....a ne zelim ni u eu....muka mi je kad vidim bilo kog politicara..

Deki

pre 12 godina

Vidi molim te gospodina Petrovica...uverili ste nas kako to radi vasa stranka pa sad prica o drugima. Imali ste i vise nego dovoljno vremena da nam predstavite vas program i uspeli ste. Pustite sad druge dosta prljave politike vracate nas u 90-te !!!

karasdjordje

pre 12 godina

petrovicu evropska unija nece vas jer vasa stranka stoji iza mnogo afera korupcije u pravosudju i drugim vaznim oblastima koje su opljackale gradjane,nijima tamo nertebaju lopovi da i njih varaju i potkradaju

maja

pre 12 godina

Da nije DS, ko zna koje bi još ratove vodili. Dok se Evropska unija širi i razvija, mi mlatimo praznu slamu i zaostajemo po nekoliko desetina godina.

Noca

pre 12 godina

A Vi i Vaša stranka možete da nas uvedete u EU? Pa skoro 12 godina ništa niste uradili po tom pitanju i sad bi hteli opet da nas preveslate ovom pričom da su svi gori od Vas i da ste Vi jedina alternativa.. Teško da će ovaj narod opet da Vam poveruje...

TDF

pre 12 godina

Teška su vremena, Srbiji je potrebna stabilnost. Samo nastavite tako. A to Nikolić ne može da obezbedi, možda Vučić, ali Nikolić nikako.

Zvonko

pre 12 godina

Mnogo znate o Evropi, zato ste protraćili 11 godina da bi bili na početku, i sad znate šta Nikolić ne može? Bolje pogledajte dokle ste stigli. I da konačno dođe ta kandidatura za EU šta zo znači? Koliko dugo je Turska kandidat i gde je sada? Mislite da će kandidatura ako bude biti vetar u leđa za novi mandat, e od toga nema ništa jer ste odavno pročitani a narod nema više vremena za zamlaćivanje i zato Napred Naprednjaci.

Olgica

pre 12 godina

Opet sve ispočetka, opet samo obećanja i obećanja. Vrtimo se kao na ringišpilu i verujte muka nam je od vrteške. Hoćemo rešenja, ne više prazna obećanja.

Andrija

pre 12 godina

Najlakše je braniti stavove opozicije jer se ne suočava ni sa kakvom odgovornošću. Da li je današnja opozicija u Srbiji dala neki konstruktivan predlog, osim što kritikuje vlast.

ljuba prevareni demokrata

pre 12 godina

Jok Vi će te sa SPS i gomilom prebogatih tajkuna u stranci i oko nje to da uradite i sa ovom količinom korupcije koja se rašila pod vašom vlašću.

Firewind

pre 12 godina

Ne znam kome je vise uopste stalo do ulaska u EU. Sve sto ljudi sada hoce je nekakav stepen fer pleja - placene prekovremene, posao, da ne moraju da podmite lekara da bi im se zena porodila, generalno, razlog da nastave sa zivotom u ovoj odvratnoj zemlji. I ako ikako moze, da vi sjasite i da vas vise ne vidimo nikad...

Dragan S

pre 12 godina

Sigurno je da Srbija ide ka dobrom putu, DS je možda mogla više da radi po pitanju unutrašnjeg uređenja, ali opet kako nam je bilo, dobro je. Štrajk glađu, laganje sopstvenog naroda i ostali cirkuzantski trikovi nisu pokazatelji ozbiljnosti i veličine SNS-a, niti EU ima razumevanja za tako nešto.

mile

pre 12 godina

Bio sam član SNS, hvala Bogu pa sam se izvukao. Moj glas neće dobiti ni u ludilu! Toma me je ubedio da više ne glasam za njih. Srbija čeka Šešelja!

Cluj

pre 12 godina

Ja po prvi put imam pasoš bez vize i mogu slobodno da putujem.To je nešto zašta mogu najviše da zahvalim ovoj vlasti a SNS smo gledali u drugom ruhu pa su mi se smučili.

Dr

pre 12 godina

Opozicija silom prilika pravi koaliciju, tek da bi se formirala vlast koja nema ni program perspektivu. I onda nam opet sleduje povratak političkih karikatura koje su i doprinele propasti države.

Bucko razmisljam

pre 12 godina

Sve dok se "srpskim zvanicnicima" ne promene "implantati u mozgu" čiji je proizvođač najverovatnije kod velike vecine bila nekakva "Ruska kompanija" poput one francuske kompanije "Poly Implant Prothese" (PIP) najgoreg ruskog kvaliteta, Srbiju NIKO nece uclaniti u EU, ni DS ni SNS-ka !
Cedomir Jovanovic i LDP sa svojim pristalicama a sada pomalo i sa Vukom Draskovicem su jedini evropljani u toj "africkoj drzavi" sve ostalo su "Rusi", Kinezi, Belorusi i Severnokorejci" !

Miloš Lazić

pre 12 godina

Mislim da je većina Srba počela da podržava ideologiju Evropske Srbije. Dosta je bilo zavlačenja i vraćanja u prošlost. SNS je počeo da kopira DS jer su videli da radikalska politika vodi u ćorsokak. Dobro je što podržavaju ideologiju evropske Srbije, ali nemaju niti snage niti kapaciteta da taj posao dovedu do kraja. DS je stranka koja je nastala na temeljima evropskih vrednosti i jedina stranka u Srbiji koja može da uvede Srbiju u EU.

Miladin

pre 12 godina

Nigde mi nismi pristali sa ovim sveznalicama kakav je Dušan Petrović( pravnik po struci a Ministar za poljoprivredu, trgovinu, šumarstvo i vodoprivredu).Ako nam ovakvi budu krojili kapu džaba nam EU.

Nikolina

pre 12 godina

Gospodin Petrović postao vidovit a sve unapred lepo zna. Što nam ne reče pre mnogo godina za svoju sposobnost i otkrio nam da će te nas pričom o Evropi vozati svih ovih godina.

Bivsi DS

pre 12 godina

Ma ne pomazu vam ucene, nista vas nece spasiti poraza na predstojecim izborima. Ovakvim izjavama samo jos vise iritirate prevarene glasace!

Timočanin

pre 12 godina

Ministar za sve i svašta(pravda,trgovina,poljoprivreda)se naravno šali, jedini ko može da uvede Srbiju u EU,je upravo Nikolić,jer u suprotnom mi bi smo već bili članovi EU. 12 god slušamo priču o EU ,i uvek je ista evo samo što nismo.Dosta je bilo Srbiji su potrebni pošteni i odlučni političari koji neće lagati narod,Srbiji su potrebne korenite PROMENE.

Pipi

pre 12 godina

Treba sve stranke dekretom zabraniti pa iz pocetka. Svi ste se slizali jedni sa drugima i samo pravite jos vece idiote od ovog jadnog nepismenog naroda. Lepo ste se poigrali sa nama ali svemu dodje kraj.

Boja

pre 12 godina

Al' ako ovi iz DS nastave sa ovako inteligentnim izjavama(a oni su nas kao uveli u Evropu?!),ima dnevno da gube glasače koji je ionako sve manje.

bezimena

pre 12 godina

SNS je već rekla, iako je to prošlo nezapaženo, da je jedini "spor" izmedju SNS i DSS samo u datumu ODUSTANKA OD EU!

Što se tiče DS, na domaćem planu nije uradila ništa ali na približavanju EU, ma koliko traljavo, JESTE. Uz PREOKRET, kao kontrolora DS (kojoj svakako treba skresati krila), Srbija ima šansu da se CIVILIZUJE i bude deo normalnog sveta.

Laza

pre 12 godina

Nikada demokrate nisu imale fer i cistu kampanju,stalno su se bavili pljuvanjem opozicije! Zar ne shvatate da vam ovoga puta to nece pomoci?

Ivona

pre 12 godina

Nikada,kao sada,DS nije imala pretecu situaciju po vlast.Dobrim i najvecim delom,jer nisu radili nista i nista kako treba,a drugim delom zbog sigurnosti i poverenja u narodu koje ulivaju Tomislav Nikolic i Aleksandar Vucic.Optuzbe na njihov racun su smesne i jadno je to sto rade pijuni DS-a!

veroljub

pre 12 godina

Nije mi jasno ti pričaš da neko nemože da nas uvede u EU ali mi to neznamo moramo da se uverimo u to mi jedino znamo da vi nemožete da nas uvedete jer ste nam to pokazali svojim delima a kad nemožete vi mi moramo da tražimo mnogo sposobnije od vas

stančeta

pre 12 godina

Koji je naš prosperitet u jednoj veoma klimavoj EU i šta mi dobijamo od toga što ćemo ući u nju za 30 ili 40 godina.Mi treba da se okrenemo unutrašnjoj politici i da podignemo ovu posrnulu privredu a za to vi niste sposobni

manojlović

pre 12 godina

Nemojte da menjate teze svi bi hteli da uđemo u evropu ali zna se pod kojim uslovima da budemo ravnopravni a ne da nas ucenjuju jer onda nikada nećemo imati ravnopravnost sa njima a sa vama nikada i nećemo ući u EU

miša s

pre 12 godina

hajde da se nelažemo ma ko je i napravio nestabilnost na balkanu normalno te velike sile na čelu sa nemačkom i amerikom i sad njima kao neodgovara i dalje nestabilnost na Balkanu oni od toga imaju profit a čim imaju korist njima odgovara a iskreno kako mi možemo da ugrozimo nemce ili neku drugu silu.

xsenija

pre 12 godina

Zašto se narod već jednom nepita da li želi u EU ili ne a baš me briga da li će Nikolić uvesti nas u EU ili ne sa vama sigurno nećemo ući nego će i dalje pojedine zemlje evrope da nas koriste dok sa TOMOM sigurno neće moći da manipulišu kao sa vamo i ako nas uvede makar će nas više ceniti kao narod a potpuno je i nebitno hoćemo li ući jer i oni se raspadaju

Busan dzep

pre 12 godina

Bice kako odluce evropski mocnici a mi mozemo da se stabilisemi destabilisemo do mile volje. Meni je najcudnije da ministar koji nije strucan za oblast iz koje je ministar daje sud o bilo cemu...

Andrijana 48

pre 12 godina

Mislim da niko iz DS-a nije kompetentan da govori na ovu temu, s obzirom na to da sa njma nismo uspeli da dobijemo ni status kandidata!

volim sljivu!!!

pre 12 godina

Oce li Palma da nas uvede u eu-nece,oce li Krkobabic da nas uvede u Eu- nece,oce li Dinkic-nece,nece ni Kostunica,Tadic imao je kad,Toma -oce.Poslije svake kise dodje sunce!

Veliko NEEEEEEEE za manje zlo

pre 12 godina

Ne znam sta treba tom demokratskom biracu vise da se desi da neke stvari shvati,DS je promasaj ljudi,sta vam je,zivoti ce vam proci dok se ostvare te njihove politike.

TijanaBK1

pre 12 godina

U poslednjih 11 godina goruce probleme gurate pod tepih, a na vatrene govore o neotudjivom delu Srbije i da Evropa nema alternative, sticali ste jeftine politicke poene. Sad, kada je doslo vreme za svodjenje racuna, vi se pravite Englezi? Ne interesuje me SNS i opozicija, mene interesuje sta ste Vi ispunili od predizbornih obecanja ! NISTA!

Triger

pre 12 godina

A vi imate sanse? Zakone donosite po principu lako cemo, u minut do 12, administracije su nam sve punije umesto da se oslobodimo viska radnika, ne ispunjavamo uslove za ulazak jednostavno nista se ne radi po pravilima ulaska a nama pricate da je to zbog nepriznavanja nezavisnosti Kosova...

ACADEMIX

pre 12 godina

Aktuelna vlast u Srbiji je dozvolila sebi da udje u politicku mašinu za mlevenje, i sada ne zna kako da se iz te masine izvuce, pa napada opoziciju... Gospodo, ne valja vam nikako to sto radite!

maki

pre 12 godina

Petrović kaže da SNS ne moze da uvede Srbiju u EU, a u mandatu ove vlade vidimo da EU kaže da DS i sateliti ne mogu da uvedu Srbiju u EU, kome verovati o njih?

T

pre 12 godina

Bravo za ministra.Ne prica mnogo,kada kaze,kaze malo ali glupo.Pa vi cete se sami pobediti na izborima.Ovoliko autogolova, za kratko vreme,jos nisam video.Samo nastavite tako.

Gladijator

pre 12 godina

Videli smo gospodine Petrovicu vase uvodjenje ove zemlje u EU, bili ste 10 godina na vlasti i niste to uspeli...ne zelimo jos 2 mandata da cekamo!

GORKI

pre 12 godina

To što DS nije uspeo da dovede Srbiju do kandidature za EU, neznači da neko drugi neće moći. Vaće izjave, kojima pokušavate da ponizite političke protivnike neće dovesti DS do pobede na izborima. Narod zna kako živi u vreme vaše vlasti. Čak ni novi plan Gospodina Tadića za koji ne postoje nikakve garancije da će uspeti, neće vas dovesti do pobede jer ste pokazali do sad kako neuspevate da ostvarite planove, kao ovaj o kandidaturi za EU.

ZAMANJA

pre 12 godina

Ni sa vama nismo daleko stigli,a upravo zahvaljujuci ovoj vladi sama ideja o ulasku Srbije je kompromitovana i to najvise u samoj Srbiji.Drugim recima ogadili ste nam eu.

Milan

pre 12 godina

Tomin, Vucicev(pa da kazemo donekle i Seseljev) SNS ne moze da nas uvede u Evropu, ali zato Dacicev, Mrkonjicev(i Slobin) SPS moze... Manite se vise te retorike!

Duca7

pre 12 godina

Kažu, napad je najbolja odbrana! Očigledno tačno. Pitala bih ministra Petrovića šta su to on i njegova stranka uradili za Srbiju? Da li su nas uveli u EU? I to posle tolikih godina obećanja? Ne! U međuvremenu su doveli zemlju do bankrota, a nas na ivicu egzistencije. Da li su to njihovi uspesi? Na osnovu čega zamišljaju da imaju šanse na izborima? Zato i skupljaju prljave poene napadajući najveće rivale! Eh, još samo da smo mi glupi, bilo bi dobro!

vladimir jakovljevic

pre 12 godina

Sto se tice Evrope, vrata su nam otvorena, samo trebamo sami krenuti ka njima, bez pognute glave, sa resenim pitanjima u Srbiji , a to su ekonomija, korupcija i kriminal. Problem je u tome sto gospodin Petrovic i vlada u kojoj je on ministar za to nemaju kapaciteta i zato sada pokusavaju da prebace loptu u dvoriste opozicije!

Maya-Mi

pre 12 godina

EU ne zeli korumpirane politicare iz Srbije,i time treba da vam je Evropa dala jasan signal,da ocekuje promene na nasoj politickoj sceni,u vlasti!

cista demagogija+uvreda zdravom razumu

pre 12 godina

Tomislav Nikolić ne može da uvede Srbiju u Evropsku uniju,ok,slazem se..A vi mozete jel?Vi ste mi evropejci po malo ko i Toma,vi cete nas uvesti u EU jel samo ne rekoste kako i kada,kad vam za jednu obicnu administrativnu stvar kao sto je status kandidata treba 4-5 godina onda taj sami ulazak u Eu je stogodisnji plan garant.

Marina 23

pre 12 godina

mislim da nije lepo od gospodina petrovića što priča o drugima da li nešto mogu ili ne. bolje da pogleda šta su on i njegova stranka uradili u srbiji. koliko ima ljudi koji su ostali bez posla, koliko ima ljudi da gladuju, to je bitnij gospodine petroviću u ovom momentu. A ne da ocenjujete ko je za šta sposoban. A kloliko vidim niste nas uveli u EU i ako ste odavno obećali. Prepustite to sposobnijim i ozbiljnijim strankama!!!

Mihajlo

pre 12 godina

A nama sve puca koza kako nas vi uvodite u EU vec 11 godina pa nikako da prodjemo ta famozna vrata! Treba da shvatite da nismo jos dorasli za EU jer nista od reformi niste sproveli, pogotovo zakone sto ne donosite. A i sami znate sta vam je Merkelova rekla da nema ulaska dok se ne resite tajkuna, veza sa njima i korupcije.

Marko

pre 12 godina

Gospodine Petroviću, ova priča više ne pali. Vi očigledno pripadate staroj DS-ovoj školi sa starom propagandom. Vaša izjava je još jedan razlog da više ne glasam za vas. Čak i da uđemo u EU, nama neće biti bolje.

iii

pre 12 godina

Covek bi pomislio da ce DS makar malo promeniti plocu nakon nedavne blamaze sa neprihvacanjem kandidature za EU, ali izgleda su ucili skolu od Mrkonjica, samo se prave blesavi oko neispunjenih obaveza i nastavljaju da obecavaju brda i doline...

mpc

pre 12 godina

Ministru poljoprivrede mani se ti SNS-a! Reci ti nama gde su sistemska rešenja, zalivni sistemi, tržište, klasteri ? Nema? A hoćete da uvedete Srbiju u EU.

Zabarka

pre 12 godina

U ovakvoj situaciji u EU,ne postoji nikakva posebna perspektiva za bolju buducnost Srbije,tako da,dobili ili ne status kandidata,to nece ,mnogo promeniti zivot nasih gradjana.

Danilo

pre 12 godina

Mislim,zaista mi SNS nije simpatičan,a i podosta me nerviraju.
Al' ako ovi iz DS nastave sa ovako inteligentnim izjavama(a oni su nas kao uveli u Evropu?!),ima dnevno da gube glasače koji je ionako sve manje.

dejan

pre 12 godina

Vi možete?Videli smo vas kako ste radili 10 godina?Da li neko misli da nas EU nece zbog Kosova, mislim da to nije najveci problem ovog društva, vec KORUPCIJA I KRIMINAL.

Бојан Савић

pre 12 godina

Апсолутно се слажем са господином Петровићем, СНС не може да нас уведе у ЕУ. Само бих додао да то не може ни ДС, уствари ДС нас је довела на руб егзистенције и чини ми се да једино где може да нас одведе јесте даље преко тог руба...

mpc

pre 12 godina

Ministru poljoprivrede mani se ti SNS-a! Reci ti nama gde su sistemska rešenja, zalivni sistemi, tržište, klasteri ? Nema? A hoćete da uvedete Srbiju u EU.

Danilo

pre 12 godina

Mislim,zaista mi SNS nije simpatičan,a i podosta me nerviraju.
Al' ako ovi iz DS nastave sa ovako inteligentnim izjavama(a oni su nas kao uveli u Evropu?!),ima dnevno da gube glasače koji je ionako sve manje.

iii

pre 12 godina

Covek bi pomislio da ce DS makar malo promeniti plocu nakon nedavne blamaze sa neprihvacanjem kandidature za EU, ali izgleda su ucili skolu od Mrkonjica, samo se prave blesavi oko neispunjenih obaveza i nastavljaju da obecavaju brda i doline...

Бојан Савић

pre 12 godina

Апсолутно се слажем са господином Петровићем, СНС не може да нас уведе у ЕУ. Само бих додао да то не може ни ДС, уствари ДС нас је довела на руб егзистенције и чини ми се да једино где може да нас одведе јесте даље преко тог руба...

Maya-Mi

pre 12 godina

EU ne zeli korumpirane politicare iz Srbije,i time treba da vam je Evropa dala jasan signal,da ocekuje promene na nasoj politickoj sceni,u vlasti!

dejan

pre 12 godina

Vi možete?Videli smo vas kako ste radili 10 godina?Da li neko misli da nas EU nece zbog Kosova, mislim da to nije najveci problem ovog društva, vec KORUPCIJA I KRIMINAL.

Mihajlo

pre 12 godina

A nama sve puca koza kako nas vi uvodite u EU vec 11 godina pa nikako da prodjemo ta famozna vrata! Treba da shvatite da nismo jos dorasli za EU jer nista od reformi niste sproveli, pogotovo zakone sto ne donosite. A i sami znate sta vam je Merkelova rekla da nema ulaska dok se ne resite tajkuna, veza sa njima i korupcije.

Marina 23

pre 12 godina

mislim da nije lepo od gospodina petrovića što priča o drugima da li nešto mogu ili ne. bolje da pogleda šta su on i njegova stranka uradili u srbiji. koliko ima ljudi koji su ostali bez posla, koliko ima ljudi da gladuju, to je bitnij gospodine petroviću u ovom momentu. A ne da ocenjujete ko je za šta sposoban. A kloliko vidim niste nas uveli u EU i ako ste odavno obećali. Prepustite to sposobnijim i ozbiljnijim strankama!!!

Marko

pre 12 godina

Gospodine Petroviću, ova priča više ne pali. Vi očigledno pripadate staroj DS-ovoj školi sa starom propagandom. Vaša izjava je još jedan razlog da više ne glasam za vas. Čak i da uđemo u EU, nama neće biti bolje.

cista demagogija+uvreda zdravom razumu

pre 12 godina

Tomislav Nikolić ne može da uvede Srbiju u Evropsku uniju,ok,slazem se..A vi mozete jel?Vi ste mi evropejci po malo ko i Toma,vi cete nas uvesti u EU jel samo ne rekoste kako i kada,kad vam za jednu obicnu administrativnu stvar kao sto je status kandidata treba 4-5 godina onda taj sami ulazak u Eu je stogodisnji plan garant.

Zabarka

pre 12 godina

U ovakvoj situaciji u EU,ne postoji nikakva posebna perspektiva za bolju buducnost Srbije,tako da,dobili ili ne status kandidata,to nece ,mnogo promeniti zivot nasih gradjana.

Nikolina

pre 12 godina

Gospodin Petrović postao vidovit a sve unapred lepo zna. Što nam ne reče pre mnogo godina za svoju sposobnost i otkrio nam da će te nas pričom o Evropi vozati svih ovih godina.

Boja

pre 12 godina

Al' ako ovi iz DS nastave sa ovako inteligentnim izjavama(a oni su nas kao uveli u Evropu?!),ima dnevno da gube glasače koji je ionako sve manje.

Timočanin

pre 12 godina

Ministar za sve i svašta(pravda,trgovina,poljoprivreda)se naravno šali, jedini ko može da uvede Srbiju u EU,je upravo Nikolić,jer u suprotnom mi bi smo već bili članovi EU. 12 god slušamo priču o EU ,i uvek je ista evo samo što nismo.Dosta je bilo Srbiji su potrebni pošteni i odlučni političari koji neće lagati narod,Srbiji su potrebne korenite PROMENE.

Miladin

pre 12 godina

Nigde mi nismi pristali sa ovim sveznalicama kakav je Dušan Petrović( pravnik po struci a Ministar za poljoprivredu, trgovinu, šumarstvo i vodoprivredu).Ako nam ovakvi budu krojili kapu džaba nam EU.

Firewind

pre 12 godina

Ne znam kome je vise uopste stalo do ulaska u EU. Sve sto ljudi sada hoce je nekakav stepen fer pleja - placene prekovremene, posao, da ne moraju da podmite lekara da bi im se zena porodila, generalno, razlog da nastave sa zivotom u ovoj odvratnoj zemlji. I ako ikako moze, da vi sjasite i da vas vise ne vidimo nikad...

Bivsi DS

pre 12 godina

Ma ne pomazu vam ucene, nista vas nece spasiti poraza na predstojecim izborima. Ovakvim izjavama samo jos vise iritirate prevarene glasace!

samo napred

pre 12 godina

G-dine Petroviću, slobodno pakujte svoje kofere za EU - Srbiji će trebati dosta vremena da se upristoji nakon vaše vlasti ! Srećno !

Laza

pre 12 godina

Nikada demokrate nisu imale fer i cistu kampanju,stalno su se bavili pljuvanjem opozicije! Zar ne shvatate da vam ovoga puta to nece pomoci?

Deki

pre 12 godina

Vidi molim te gospodina Petrovica...uverili ste nas kako to radi vasa stranka pa sad prica o drugima. Imali ste i vise nego dovoljno vremena da nam predstavite vas program i uspeli ste. Pustite sad druge dosta prljave politike vracate nas u 90-te !!!

ljuba prevareni demokrata

pre 12 godina

Jok Vi će te sa SPS i gomilom prebogatih tajkuna u stranci i oko nje to da uradite i sa ovom količinom korupcije koja se rašila pod vašom vlašću.

mlekadzija

pre 12 godina

A g. Ministar misli da DS predvodjena kadrovima kao sto su Dulic, Malovicka, Kolundzija, Pajtic, Ristic, njegova malenkost i brojnim drugima (doskorasnjim Milosavljevic, Raseta Vukosavljevic) moze....Sto neko napisa jutarnja mucnina.,.,.,.,

Zvonko

pre 12 godina

Mnogo znate o Evropi, zato ste protraćili 11 godina da bi bili na početku, i sad znate šta Nikolić ne može? Bolje pogledajte dokle ste stigli. I da konačno dođe ta kandidatura za EU šta zo znači? Koliko dugo je Turska kandidat i gde je sada? Mislite da će kandidatura ako bude biti vetar u leđa za novi mandat, e od toga nema ništa jer ste odavno pročitani a narod nema više vremena za zamlaćivanje i zato Napred Naprednjaci.

Olgica

pre 12 godina

Opet sve ispočetka, opet samo obećanja i obećanja. Vrtimo se kao na ringišpilu i verujte muka nam je od vrteške. Hoćemo rešenja, ne više prazna obećanja.

veroljub

pre 12 godina

Nije mi jasno ti pričaš da neko nemože da nas uvede u EU ali mi to neznamo moramo da se uverimo u to mi jedino znamo da vi nemožete da nas uvedete jer ste nam to pokazali svojim delima a kad nemožete vi mi moramo da tražimo mnogo sposobnije od vas

Nina

pre 12 godina

Ko o čemu Petrović o SNS i Tomislavu Nikoliću. Da je pameti, ko što nije, okrenuo bi se sebi i svojoj stranci. Ovako, nesposoban za tako nešto, a u nedostatku političke kulture prodaje narodu rog za sveću. Njegova stranka i on se dokazaše o uvođenju Srbije u Evropu i pokazaše da nisu sposobni ni za to, ni za vođenje države. Bio bi red da se ne brine za sposobnostima SNS i Nikolića. U svakoj normalnoj državi civilizacijki je prirodno da se nesposobni sklone i prepuste mesto drugima, koji će svoje sposobnosti pokazati i dokazati. Zato Petroviću, dosta smo te slušali, vreme je da odstupiš, i ti i tvoja stranka.

T

pre 12 godina

Bravo za ministra.Ne prica mnogo,kada kaze,kaze malo ali glupo.Pa vi cete se sami pobediti na izborima.Ovoliko autogolova, za kratko vreme,jos nisam video.Samo nastavite tako.

Pipi

pre 12 godina

Treba sve stranke dekretom zabraniti pa iz pocetka. Svi ste se slizali jedni sa drugima i samo pravite jos vece idiote od ovog jadnog nepismenog naroda. Lepo ste se poigrali sa nama ali svemu dodje kraj.

Bucko razmisljam

pre 12 godina

Sve dok se "srpskim zvanicnicima" ne promene "implantati u mozgu" čiji je proizvođač najverovatnije kod velike vecine bila nekakva "Ruska kompanija" poput one francuske kompanije "Poly Implant Prothese" (PIP) najgoreg ruskog kvaliteta, Srbiju NIKO nece uclaniti u EU, ni DS ni SNS-ka !
Cedomir Jovanovic i LDP sa svojim pristalicama a sada pomalo i sa Vukom Draskovicem su jedini evropljani u toj "africkoj drzavi" sve ostalo su "Rusi", Kinezi, Belorusi i Severnokorejci" !

Pipi Duga Čarapa

pre 12 godina

Hahaha... Petrović postao vidovit. Pa što nam ranije nije otkrio svoj talenat i rekao nam da će nas godinama DS vozati pričom o EU i da na kraju ostaje samo šarena laža

Z.J

pre 12 godina

Da,pa sta bi dosad za EU,koliko vidim ne zavisi to od imena politicara i stranke vec od onoga ko bude pokrenuo ekonimiju,proizvodnju,suzbio korupciju i kriminal i onda eto nas u EU,ovako samo pricate zarad izbora a nista se ne radi u drzavi.

corrado_soprano

pre 12 godina

Dusan Petrovic govori kao da je opozicija, a ne kao clan Vlade koja je obecavala clanstvo u EU do 2011. godine, i koja nije uspela da dobije status kandidata?

Ivona

pre 12 godina

Nikada,kao sada,DS nije imala pretecu situaciju po vlast.Dobrim i najvecim delom,jer nisu radili nista i nista kako treba,a drugim delom zbog sigurnosti i poverenja u narodu koje ulivaju Tomislav Nikolic i Aleksandar Vucic.Optuzbe na njihov racun su smesne i jadno je to sto rade pijuni DS-a!

Noca

pre 12 godina

A Vi i Vaša stranka možete da nas uvedete u EU? Pa skoro 12 godina ništa niste uradili po tom pitanju i sad bi hteli opet da nas preveslate ovom pričom da su svi gori od Vas i da ste Vi jedina alternativa.. Teško da će ovaj narod opet da Vam poveruje...

mile

pre 12 godina

Bio sam član SNS, hvala Bogu pa sam se izvukao. Moj glas neće dobiti ni u ludilu! Toma me je ubedio da više ne glasam za njih. Srbija čeka Šešelja!

karasdjordje

pre 12 godina

petrovicu evropska unija nece vas jer vasa stranka stoji iza mnogo afera korupcije u pravosudju i drugim vaznim oblastima koje su opljackale gradjane,nijima tamo nertebaju lopovi da i njih varaju i potkradaju

vladimir jakovljevic

pre 12 godina

Sto se tice Evrope, vrata su nam otvorena, samo trebamo sami krenuti ka njima, bez pognute glave, sa resenim pitanjima u Srbiji , a to su ekonomija, korupcija i kriminal. Problem je u tome sto gospodin Petrovic i vlada u kojoj je on ministar za to nemaju kapaciteta i zato sada pokusavaju da prebace loptu u dvoriste opozicije!

Veliko NEEEEEEEE za manje zlo

pre 12 godina

Ne znam sta treba tom demokratskom biracu vise da se desi da neke stvari shvati,DS je promasaj ljudi,sta vam je,zivoti ce vam proci dok se ostvare te njihove politike.

boki

pre 12 godina

Srbija i treba da bude u Eu pa necemo sami sa sobom da budemo nego sa onima koji su nam geografski najblizi sa kojima najvise trgujemo, koji su ovde najvise investirali.

najgori od sve dece

pre 12 godina

Vladajuca koalicija uporno pokušava da nas ubedi da ovakav sistem koji je trenutno u Srbiji, da je na sigurnom putu ka EU , ali suštinski,on nema nikakve veze s evropskim standardima! U takvom sistemu su prava svih građana ugrožena, dok državne institucije prepoznaju samo prava šačice tajkuna! Promene u Srbiji su neminovne i veoma izvesne!

obican gradjanin

pre 12 godina

Najveci problem sto Srbija ne moze u EU je korupcija pocevsi iz vrha drzave pa nanize , gde god se okrenemo , sta god nama gradjanima treba uvek mora de se zavrsava ,,preko coveka,,

mikamuzika

pre 12 godina

vi ste nam obecavali evropske standarde a dobili smo standard kao i albanci,neka hvala vam idite i vozajte vase dzipove po evropi,mi nemamo prebijene pare

Milan

pre 12 godina

Tomin, Vucicev(pa da kazemo donekle i Seseljev) SNS ne moze da nas uvede u Evropu, ali zato Dacicev, Mrkonjicev(i Slobin) SPS moze... Manite se vise te retorike!

Olgica

pre 12 godina

Vi ste svoje i pokazali i dokazali koliko znate i umete,na redu su drugi ljudi koji zaista za razliku od vas i žele i umeju. Čemu izjave ovakvog tipa, proverili ste pa znate?

Seele

pre 12 godina

Ništa me više ne čudi od stranaka u vlasti. Pogotovu od demokratske stranke. Služe se svim mogućim sredstvima samo da bi ostali u foteljama. Pošto nemaju šta da ponude kao svoj argument, onda u očaju pokušavaju da umanje ugled svojih rivala. To dovoljno govori o njima. Videli smo kako su oni uspeli da nas uvedu u EU.

TijanaBK1

pre 12 godina

U poslednjih 11 godina goruce probleme gurate pod tepih, a na vatrene govore o neotudjivom delu Srbije i da Evropa nema alternative, sticali ste jeftine politicke poene. Sad, kada je doslo vreme za svodjenje racuna, vi se pravite Englezi? Ne interesuje me SNS i opozicija, mene interesuje sta ste Vi ispunili od predizbornih obecanja ! NISTA!

ACADEMIX

pre 12 godina

Aktuelna vlast u Srbiji je dozvolila sebi da udje u politicku mašinu za mlevenje, i sada ne zna kako da se iz te masine izvuce, pa napada opoziciju... Gospodo, ne valja vam nikako to sto radite!

Triger

pre 12 godina

A vi imate sanse? Zakone donosite po principu lako cemo, u minut do 12, administracije su nam sve punije umesto da se oslobodimo viska radnika, ne ispunjavamo uslove za ulazak jednostavno nista se ne radi po pravilima ulaska a nama pricate da je to zbog nepriznavanja nezavisnosti Kosova...

Gladijator

pre 12 godina

Videli smo gospodine Petrovicu vase uvodjenje ove zemlje u EU, bili ste 10 godina na vlasti i niste to uspeli...ne zelimo jos 2 mandata da cekamo!

Andrijana 48

pre 12 godina

Mislim da niko iz DS-a nije kompetentan da govori na ovu temu, s obzirom na to da sa njma nismo uspeli da dobijemo ni status kandidata!

xsenija

pre 12 godina

Zašto se narod već jednom nepita da li želi u EU ili ne a baš me briga da li će Nikolić uvesti nas u EU ili ne sa vama sigurno nećemo ući nego će i dalje pojedine zemlje evrope da nas koriste dok sa TOMOM sigurno neće moći da manipulišu kao sa vamo i ako nas uvede makar će nas više ceniti kao narod a potpuno je i nebitno hoćemo li ući jer i oni se raspadaju

stančeta

pre 12 godina

Koji je naš prosperitet u jednoj veoma klimavoj EU i šta mi dobijamo od toga što ćemo ući u nju za 30 ili 40 godina.Mi treba da se okrenemo unutrašnjoj politici i da podignemo ovu posrnulu privredu a za to vi niste sposobni

Andrija

pre 12 godina

Najlakše je braniti stavove opozicije jer se ne suočava ni sa kakvom odgovornošću. Da li je današnja opozicija u Srbiji dala neki konstruktivan predlog, osim što kritikuje vlast.

Dejan Jaglic

pre 12 godina

Kada citate izjavu gospodina Petrovica vidite koliki su njegovi politicki potencijali to je veliki problem jer kada se bavite drugima ,a ne dovoljno sobom i politikom svoje stranke onda je rezultat negativan po gradjane. Gospodine evo ovako glavom i bradom punim imenom i prezimenom vam porucujem da preuzmete neku mesnu zajednicu i budite predsednik mesnog odbora u Šapcu,srdačan pozdrav !!!

Fresha3hrw

pre 12 godina

Vi ste svoje pokazali, izgubili ste kandidaturu ( a jedino zbog nje ste i dosli na vlast ), blizu ste i da izgubimo Kosovo...ako je i do vas-dosta je!!!

VUK2

pre 12 godina

Ko vise pridaje znacaju koga DS kleveta ,vredja izmislja i slicno, bolje da se pozabave sa svojim problemima i predstojecom kampanjom za izbore jer ako ovako nastave tesko predju cenzus.

Ivana

pre 12 godina

Citam ove silne komentare kako je DS ucinio sve najbolje, pa se pitam gde ste ziveli svih ovih 12 godina jer vlada koja se ponovo formira posle tri godine na vlasti i sama je svesna da nije dobro radila svoj posao. Sto se tice tih komentara po imenima(student,deda triša,BOLJE...) rekla bi da je to pisala ista osoba jako nadarena za imena ili ti nasa vlada jer je i ona jako "nadarena".

volim sljivu!!!

pre 12 godina

Oce li Palma da nas uvede u eu-nece,oce li Krkobabic da nas uvede u Eu- nece,oce li Dinkic-nece,nece ni Kostunica,Tadic imao je kad,Toma -oce.Poslije svake kise dodje sunce!

Duca7

pre 12 godina

Kažu, napad je najbolja odbrana! Očigledno tačno. Pitala bih ministra Petrovića šta su to on i njegova stranka uradili za Srbiju? Da li su nas uveli u EU? I to posle tolikih godina obećanja? Ne! U međuvremenu su doveli zemlju do bankrota, a nas na ivicu egzistencije. Da li su to njihovi uspesi? Na osnovu čega zamišljaju da imaju šanse na izborima? Zato i skupljaju prljave poene napadajući najveće rivale! Eh, još samo da smo mi glupi, bilo bi dobro!

manojlović

pre 12 godina

Nemojte da menjate teze svi bi hteli da uđemo u evropu ali zna se pod kojim uslovima da budemo ravnopravni a ne da nas ucenjuju jer onda nikada nećemo imati ravnopravnost sa njima a sa vama nikada i nećemo ući u EU

Dr

pre 12 godina

Opozicija silom prilika pravi koaliciju, tek da bi se formirala vlast koja nema ni program perspektivu. I onda nam opet sleduje povratak političkih karikatura koje su i doprinele propasti države.

alex

pre 12 godina

ali ja necu glasati ni za vas ni za sns...u stvari..ni za koga....a ne zelim ni u eu....muka mi je kad vidim bilo kog politicara..

EGOCENTRIK

pre 12 godina

Ko o cemu, demokrate o naprednjacima! Zadatak vase Vlade je bio da Srbiju uvede u EU, zasto sada skrecete paznju javnosti zbog neuspeha u pregovorima o dobijanju statusa kandidata?

Miladin

pre 12 godina

Gospodine Petroviću vi obećaste kandidaturu do kraja 2008. godine, a ulazak u EU do kraja mandata.Veoma je blizu kraj vašeg mandata a mi još nismo dobili ni kandidaturu. Pa kako imate obraza da govorite o bilo kome drugom.To je bahatost i nekultura.

GORKI

pre 12 godina

To što DS nije uspeo da dovede Srbiju do kandidature za EU, neznači da neko drugi neće moći. Vaće izjave, kojima pokušavate da ponizite političke protivnike neće dovesti DS do pobede na izborima. Narod zna kako živi u vreme vaše vlasti. Čak ni novi plan Gospodina Tadića za koji ne postoje nikakve garancije da će uspeti, neće vas dovesti do pobede jer ste pokazali do sad kako neuspevate da ostvarite planove, kao ovaj o kandidaturi za EU.

ZAMANJA

pre 12 godina

Ni sa vama nismo daleko stigli,a upravo zahvaljujuci ovoj vladi sama ideja o ulasku Srbije je kompromitovana i to najvise u samoj Srbiji.Drugim recima ogadili ste nam eu.

maki

pre 12 godina

Petrović kaže da SNS ne moze da uvede Srbiju u EU, a u mandatu ove vlade vidimo da EU kaže da DS i sateliti ne mogu da uvedu Srbiju u EU, kome verovati o njih?

Busan dzep

pre 12 godina

Bice kako odluce evropski mocnici a mi mozemo da se stabilisemi destabilisemo do mile volje. Meni je najcudnije da ministar koji nije strucan za oblast iz koje je ministar daje sud o bilo cemu...

Dragan S

pre 12 godina

Sigurno je da Srbija ide ka dobrom putu, DS je možda mogla više da radi po pitanju unutrašnjeg uređenja, ali opet kako nam je bilo, dobro je. Štrajk glađu, laganje sopstvenog naroda i ostali cirkuzantski trikovi nisu pokazatelji ozbiljnosti i veličine SNS-a, niti EU ima razumevanja za tako nešto.

mali perica

pre 12 godina

Prvo pitanje bi možda trebalo da glasi kakva je to država u kojoj posle četrdeset godina rada ne može da se preživi od penzije već moraju da se čiste zgrade. Ovo je glavno pitanje srpske politike, a ne kandidatura ili Ahtisari plus. Ukoliko nije, onda ćemo uskoro naplaćivati kazne beskućnicima za „neovlašćeno” prisvajanje ostataka hrane iz gradskih kontejnera. Procitajta ceo tekst o malim ljudima MOJ UGAO B92

T

pre 12 godina

Sanja Samo se ti nadaj,sedi 1.Moze li neko da mi objasni zbog cega Zaharije Trnavcevic nije ministar poljoprivrede,nego ovaj...ovaj ...koji je vec.?

miša s

pre 12 godina

hajde da se nelažemo ma ko je i napravio nestabilnost na balkanu normalno te velike sile na čelu sa nemačkom i amerikom i sad njima kao neodgovara i dalje nestabilnost na Balkanu oni od toga imaju profit a čim imaju korist njima odgovara a iskreno kako mi možemo da ugrozimo nemce ili neku drugu silu.

maja

pre 12 godina

Da nije DS, ko zna koje bi još ratove vodili. Dok se Evropska unija širi i razvija, mi mlatimo praznu slamu i zaostajemo po nekoliko desetina godina.

SEĆANJE

pre 12 godina

Ko se seća persijskog tepiha i crne rupe u njemu, tako je neko nekada objašnjavao šta je Srbija, za njega je ta crna rupa predstavljala Srbiju, a sad je pobornik evropeac, prvi medju prvima,kuma izdao, i da mu verujem, veši opštu kampanju protiv svega što je dobro u Srbiji.

vuk

pre 12 godina

Kad Srbija bude trebala da bira izmedju DS-a i SNS-a, koga ce izabrati?

Kad Srbija bude trebala da bira izmedju Borisa i strajkaca gladju, koga bira ?

Ovde je sve odavno izabrano, samo je pitanje sa kolikom razlikom !!!

Iznevereni Demokrata

pre 12 godina

Pa bolje da nas i ne uvede u Evropu pod tim njihovim uslovima, samo traze nesto, daj ovo, daj ono, usvoji ovo, pa ono a oni nama ne cine nikakve ustupke, ali to samo pokazuje sposobnost vladajuce koalicije, vreme je da priznaju gresku i da se povuku

Farigola

pre 12 godina

Svoju nemoć demokratska stranka nije ni mogla da iskaže na prikladniji način. Nemaju šta da ponude kao argument, ali zato vrlo dobro poznaju nečasne igre. Na njima se zasniva celokupna njihova vladavina.

Bob

pre 12 godina

razumemo strh gospodina "nepodmitljivog" da bi Toma mogao da dođe na vlast i uvede Sbiju u Evropsku Uniju, a samim tim bi u pravom smislu stupili na sngu zakoni protiv mita i korupcije a na štetu pojedinaca. Svima je sada jasno da su Tomi vrata Brisela širom otvorena.

bezimena

pre 12 godina

SNS je već rekla, iako je to prošlo nezapaženo, da je jedini "spor" izmedju SNS i DSS samo u datumu ODUSTANKA OD EU!

Što se tiče DS, na domaćem planu nije uradila ništa ali na približavanju EU, ma koliko traljavo, JESTE. Uz PREOKRET, kao kontrolora DS (kojoj svakako treba skresati krila), Srbija ima šansu da se CIVILIZUJE i bude deo normalnog sveta.

Miloš Lazić

pre 12 godina

Mislim da je većina Srba počela da podržava ideologiju Evropske Srbije. Dosta je bilo zavlačenja i vraćanja u prošlost. SNS je počeo da kopira DS jer su videli da radikalska politika vodi u ćorsokak. Dobro je što podržavaju ideologiju evropske Srbije, ali nemaju niti snage niti kapaciteta da taj posao dovedu do kraja. DS je stranka koja je nastala na temeljima evropskih vrednosti i jedina stranka u Srbiji koja može da uvede Srbiju u EU.

Cluj

pre 12 godina

Ja po prvi put imam pasoš bez vize i mogu slobodno da putujem.To je nešto zašta mogu najviše da zahvalim ovoj vlasti a SNS smo gledali u drugom ruhu pa su mi se smučili.

filip

pre 12 godina

Treba nam politika pomirenja, imali smo priliku da vidimo šta nam je doneo lažni nacionalizam.
A sad isti ti što su huškali na ratove pričaju o nekim evropskim integracijama.

cova

pre 12 godina

Ministre ne obaziri se na ove sto samo kritikuju i nista ne rade. Nastavi da smanjujes cene kao sto si poceo to je i poenta realne politike da se gradjanima omoguci jeftini i kvalitetni zivot a ne neko da me laze da cehleb biti 3 dinara i milijardama koje nema ko da ulozi.

kosta

pre 12 godina

Petrovic je realan politicar.Kada prica uglavnom govori egzaktno u ciframa i podacima ma o cemu da je rec. Najavio je pojeftinjenja i desila su se hleba, ulja, nema nestasica na trzistu itd. Treba se baviti cenama i realnim zivotom a ne milijardama koje nikada nece stici ne zato sto ih nema nego zato sto nije vreme investiranja.

agronom

pre 12 godina

Zaposliti 2000 agronoma koji su bili na zavodu, pri tome ne gledajuci ko je clan koje stranke vec dati sansu svakome . E to je uspeh.

godfro

pre 12 godina

Ekonomska kriza u celom svetu nema investicije ni za burek, a Toma prica o stotinama milijardi dolara i kako je on magnet za njih. Pa kako bre da glasam za tu pricu . Ovi su losi, ali ni ja nisam mutav pa da se primam ko mlad majmun na takav populizam.

Veselin

pre 12 godina

Ja samo mogu da kažem da mi je drago što smo na beloj Šengen listi i da više ne moram da čekam u redu u ambasadi za vizu.

Slobodan

pre 12 godina

Moramo priznati, Tomislav je sposoban političar. Zna da prevari svoje prijatelje, kumove, gleda samo svoj interes, napredovao je od grobara do kandidata za predsednika, ako dobije vlast verovatno će se vratiti svojoj struci – napraviće od Srbije groblje.

S

pre 12 godina

Nista nismo naucili. Pre cemo verovati onome ko kaze da ce hleb biti 3 din i nista ne radi, nego onome ko stvori uslov da on pojeftini za 15 din.

Boško

pre 12 godina

Ko bi još želeo da se vrati u nesrećne 90te i da živi u izolaciji i nemaštini. Srbija je to prošla i iskusila ali više neće nikad. Znaju mladi da su im roditelji čekali u redu za litru mleka.

Vojvodinac

pre 12 godina

G-din Petrović je bio na funkciji predsednika UO NIS-a do privatizacije, ali ostade nerazjašnjeno kud nestadoše ogromne pare iz NIS-a u to vreme!?
Sada je ministar u najmanju ruku svega i svačega (ne verujem da bi i sam mogao objasniti kao ni Dulić), šta će sve da nestane videćemo kada se ova šarada završi i svedu računi, a kako stvari stoje nećemo još dugo čekati, možda malo i ubrzamo.
Da li je iko na političkoj sceni sposoban da nas uvede u EU? Nije!
A priča o ovoj vladi i DS-u je tragikomična, pogledajte samo premijera - koji bi trebao biti najsposobniji u vladi, ili to nisu baš najbolje shvatili oni koji su je formirali. Šta bi sa uspešnim privatizacijama, više se to ne pominje, a blamaža sa Telekomom!! Ispade da Miškov Maxi lanac vredi više od Telekoma, i pored toga što telekom ima najatraktivnije poslovne prostore u svakom gradu u Srbiji, a o infrastrukturi da ne pričamo! Rast cena, povećanje akciza, zamrzavanje plata, inflacija, rast nezaposlenosti......stvari su koje se ne zaboravljaju lako, a u EU baš ne lude za tim. Nažalost to je obeležilo ovu vladu, poricali mi to ili ne, pa na predstojećim izborima razmislite dobro. Alternative nema, tako da najrazumnije deluje napraviti nevažeći listić, pa da niko od prevaranata ne pređe cenzus, to bi voleo da vidim, a kako stoje stvari, Srbiji to ne gine na ovim ili sledećim izborima, jer brzo tonemo. Niko ne objavljuje rezultate smanjenja br. zaposlenih u javnom sektoru, pitam se zašto??

TAMARA

pre 12 godina

Nisam zadovoljna svojim standardom, ali verujem u bolje, kada pogledam oko sebe, pa i ne vidim za koga drugo bih glasala, makar imaju lepog predsednika.

Ristivojević

pre 12 godina

Nisam član nijedne stranke ali kad vidim kako ovi iz opozicije šalju jedne te iste komentare shvatam da su lepo plaćeni za taj posao, pa možda se i ja učlanim u SNS ili neku sličnu stranku npr. Radikalnu, pa da dobijem honorar za pisanje komentara.Možda nešto i uštedim.

Bubica

pre 12 godina

Kod mene u selu ovi naprednjaci koliko vrše pritisak na narod da za njih glasa postaju i agresivni. Ako im kažeš da nećeš za njih da glasaš oni odmah hoće da se tuku. To dobro govori o tome ko su i šta su.

Mišić

pre 12 godina

Šta, treba da poverim glas SNS-u pa da mi sin ide u vojsku jer hoće da vrate vojni rok, a onda je vrlo moguće da će otići i u rat.

BOLJE

pre 12 godina

Bolje da mi ostanu ovi, nego da slušam laž i prevaru od nekih novih evropejaca, koji se kunu u Evropu, a do pre par meseci nisu ni znali šta to znači.

KUM

pre 12 godina

Čovek makar nije ispalio svog kuma, a neko se kleo u tog istog kuma, pa ga se zarad svojih ličnih interesa odrekao preko novina.

Mikelandjelo

pre 12 godina

"A pa da vi ste nam obezbedili status kandidata i ulazak u Eu kao sto ste obecali pred izbore, svaka cast sa vasom politikom", samo tako gurajte naprednjacima ide u prilog vasa nakardna politika puna lazi, obmana i manipulacija.

NEDELJKO

pre 12 godina

Opozicija u ovoj državi samo priča i priča, presipanje iz šupljeg u prazno, a kad treba leđa da se podmetnu, odgovornost da se preuzme, onda štrajkujemo glađu, idealno rešenje za sve naše probleme.

opala

pre 12 godina

Moj Petrovicu nema zime za vas pored ovih nesposobnih to si dobro primetio a toga su svesni i oni. A sta ce narod - veliko pitanje ?

bat

pre 12 godina

Prvi covek koji je u poljoprivredi ukinuo bacanje para i subvencionisanje razno raznih gluposti . Trebalo nam je deset godina da shvatimo da je centralni problem nase drzave stocni fond - odatle sve krece i to treba pokrenuti i krenulo je uvozom junica i smanjenjem cena komponenti koje laze u sastav stocne hrane.

Kristina

pre 12 godina

Sasvim prirodno da će DS dobiti izbore. Jedina stranka koja može da se izbori sa krizom u zemlji id a bude garant stabilnosti i sigurnosti u region.

jedan neodlucan birac

pre 12 godina

Evo par godina od kada je formirana SNS i ja jos uvek nemam blage veze za sta se ti ljudi zalazu. Kakav im je program, stav prema Hagu, NATO paktu, Eu integracijama, ekonomskoj politici. Kad ih slusam - nista ih ne razumem.

Nenad Filipović

pre 12 godina

Demokrate su pokazale spremnost i znanje u vođenju države u kriznim situacijama. Veliko je pitanje da li i druge partije to smeju uopšte?

Dragan

pre 12 godina

Nadam se da će Šešelj uskoro da se vrati u Srbiju pa da se ovi Vučićevi i Tomini malo uprpaju pa da vidim koliko će onda biti jaki na rečima pošto na delima nikad nisu ni bili jaki.

Milojica

pre 12 godina

Nikad nisam izašao na izbore ali sad kad vidim koliko Toma i Vučić obmanjuju narod znam da ću izaći na izbore da glasam protiv njih.

MILENA

pre 12 godina

Ne nego će SNS DOĆI NA VLAST,kako da ne, pa da svi zajedno sa njima da stupimo u generalni štrajk glađu.Tek tad smo obrali bostan

ČILI

pre 12 godina

Ja cu da sedim na stiroporu i da rešavam probleme, a onda ću da štrajkujem glađu, a onda ću se malo povući iz javnosti, bruku svoju da sakrijem, pa ću obećati 100 milijardi investicija, a sa kosovom ne znam šta ću, ma biće već nešto sa tim, e pa vala za takvog neću glasati, pre za ove žute.

deda triša

pre 12 godina

Nagovorio sam dedu da glasa za demokrate, valjda ja znam šta je najbolje za mene i moju budućnost, a moj deda me u tome podržava

student

pre 12 godina

Ova vlast mi omogućila da studiram u inostranstvu, da se usavršavam , da putujem bez viza, uradiće još mnogo toga za dobrobit građana, zato ću da glasam za njih.

TDF

pre 12 godina

Teška su vremena, Srbiji je potrebna stabilnost. Samo nastavite tako. A to Nikolić ne može da obezbedi, možda Vučić, ali Nikolić nikako.

hngbf

pre 12 godina

DS će sigurno pobediti, u to ne treba sumnjati. Niko drugi nije ništa ni uradio. Moglo je više, to je sigurno, ali i ovo dosada je dobro.

sima

pre 12 godina

U ovoj zemlji ko god radi i zalaze se za dizanje radnika, seljaka ne bavi se populizmom vec ljudima saopstava sta je realno u tom trenutku za njih taj je izdajnik i los covek. Da ne preterujemo malo Srbi

Ivan

pre 12 godina

Realno ako je neko nesposoban treba to reci, a taj sto se osetio prozvanim ima pravo da se ljuti i izdaje direktive za jednolicno komentarisanje date izjave. Samo slab je tto efekat, bolje da se posetila neka stala ili neko gazdistvo. Ovako od komentara moji drugari necete imati mnogo efekta osim jos par godina opozicionog staza u radnoj knizici.

poten

pre 12 godina

Dobra stvar je da dobijanjem statusa kandidata Srbiji se otvaraju mogucnosti koriscenja IPA fondova koji se odnose na 4 i 5 komponetu. Tu spada poljoprivredea i direktna podrska na godisnjem nivou od 200 miliona evra idelana prilika da se ojacaju preradjivacki kapaciteti, stocni fond itd

mala

pre 12 godina

Petrovicu hvala tebi sto ja ne placam alpsko mleko po 151 din kao sto sam to radila pocetkom godine i sto su mi hleb, ulje i secer jeftiniji. U ostalo se ne razumem

Laki

pre 12 godina

Lepo je definisao SNS - dobro sto su se opredelili za Evropu ali dzaba im kad su nesposobni. Odavno nisam cuo neki pravi opis, onako kako bas jeste.

DAČA

pre 12 godina

Čovek snizio cenu hleba, gura poljoprivredu u pravcu boljeg života za sve koji se bave poljoprivredom, zašto ne bih glasao za njega.

dolf

pre 12 godina

Analizirajuci situaciju Sns ako na ovim izborima ne formira vladu to ce biti opoziciono delovanje u kontinuitetu 16 god. Zamislite tu cinjenicu koliko je ona porazavajuca. A da bi pobedili treba da imaju program, ne kazem da ga demokrate imaju ali imaju tu slatku pricicu o Evropi i ona prolazi. Dakle problem identiteta je kljucan problem Sns-a i dok to ne rese na izborima ce uvek biti drugi bez obzira n acinjenicu da nekim promenama imaju veci kolacioni potencijal. Sustinski Dusan Petrovic je samo rekao ono sto svako vidi

job

pre 12 godina

i obicno bude kako ovaj Petrovic i najavi . Otuda i nervoza u brojnim komentarima. Tesko je sedeti deceniju i nesto u opoziciji. Na teren gospoddo ako mislite da menjate Srbiju mani te se kompjutera i mlacenja prazne slame.

inflacija

pre 12 godina

Covek je rast cena hrane zaustavio to je i guverner Soskic rekao da je inflacija pala zbog obuzdavanja cena hrane. U vremenu ekonomske krize to je po meni uspeh i realan pokazatelj ispravne politike poljoprivrede. Jer cemu ona sluzi ako ne zastiti interese krajnjeg kupca a ne osteti proizvodjaca. A sta rade ovi iz SNS-a, strajkuju gladju

hana

pre 12 godina

Jeftinija hrana to treba da bude prioritet svakog ministra poljoprivrede. Zato i podrzavam svaki napor kada se radi u tom smeru jer nije lako obaliti cenu neke nemarnice u jako komplikovanom lancu proizvodnje, otkupa, prodaje gde su interesi sipred bilo kakve socijalne odgovornosti

cetice

pre 12 godina

A sto su se raspisale cete Sns-a hahhabas ste smesni pa menjajte makar argumentaciju. Strasno ljudi imajte stila ako vec sledite direktive.

G

pre 12 godina

A sto su se raspisale cete Sns-a hahhabas ste smesni pa menjajte makar argumentaciju. Strasno ljudi imajte stila ako vec sledite direktive.

jovana

pre 12 godina

u Srbiji ima 326 000 funkcionalnih gazdistava- 800 000 ljudi direktno vezano za poljoprivredu- 2 000 000 indirektno. Covek zaposljava 2 000 agronoma strucnih ljudi gde je partiska pripadnost iskljucena kako bi svojim savetima povecali proizvodnju i smanjili troskove seljaka i postali sto konkurentniji ! Citam komentare koji kazu da je to gubljenje vremena, ne gubljenje vremena je komentarisati vas ali ja sam ga svesno izgubila da bih pojasnila kako stvaris stoje

Lucia

pre 12 godina

Svaki građanin i građanka Republike Srbije želi da živi u zemlji koja je privredno jaka, ekonomski stabilna. Na sledećim izborima će pokazati da dakvu zemlju mogu da vode samo Demokrate.

daxin

pre 12 godina

Imam jedno pitanje za ove cetice komentatora kriticki nastrojeni sto rade samo copy paste - jesu primljeni na odredjeno ili na neodredjeno :-)
Sta kaze Vucko ?

Goran Belić

pre 12 godina

Datum kada ćemo postati kandidati za prijem u EU je blizu. Nisam sigurna da bi iko bio sposoban da tako nešto uradi osim Demokrata.

Janja

pre 12 godina

Ko je u stanju da uradi ono što je DS uradio za ovo vreme, niko. Borba sa organizovanim kriminalom, socijalno odgovorna politika, beli Šengen, spoljno trgovinski sporazumi, dobrosusedski odnosi, Evropska Unija, investicije u Srbiji, otvaranje stranih kompanija, itd.

jakov

pre 12 godina

Ljudi u Srbiji hoce izvesnostt, stabilnost, a ne ljude na celo drzave koji ce da strajkuju gladju i cmizdre kao devojcice kada se suoce sa prvim problemom.

Rajka

pre 12 godina

Svako novo radno mesto dugujemo našim maturantima i diplomcima. Ta strategija će zapravo zadržati odliv mozgova u druge zemlje.

Ilija

pre 12 godina

Kriza je svuda u svetu pa i kod nas. Nekog je pogodila jače, nekog malo slabije. Posle krize uvek dođe vreme prosperiteta i blagostanja. Treba samo malo da se strpimo i da pozitivno gledamo na promene.

ozren

pre 12 godina

U politickom prostoru manje vise sve su stranke pozicionirane levo, desno, sredina. Jedino Sns nema svoje mesto. Bleda kopija DSS.

Daka

pre 12 godina

Ova vlast je mnogo učinila na putu ka EU i ne bi bilo ni pravedno da dođe neka druga vlast pa da se kiti tuđim perjem i kaže kako je ona zaslužna za ulazak u EU.

Sanja

pre 12 godina

Svi smo svesni napora koji je Vlada uložila da bi smo napredovali u evropskim integracijama i nadam se da će posle sledećih izbora opet biti Vlada na čijem čelu se nalazi DS.

Jorgovanka

pre 12 godina

Kako Toma misli da od Srbije napravi i rusku guberniju i da uvede Srbiju u Evropsku uniju? Mislim da su to dve suprotne težnje. Šta vi mislite?

ivana

pre 12 godina

Šta je bre naprednjaci,mislite da ste sposobni za bili šta,a ko Vam je ono beše glavni u stranci,ne pada mi na pamet Vama da dam da mi vodite zemlju, ovaj Petrović makar radi nešto,Vas mi je baš onako, nit smrdite, nit mirišete.

Koja

pre 12 godina

Ako Nikolić bude na vlasti posle sledećih izbora, hoće li onda savetovati narodu da kad dođe do nekog problema svi počnu da štrajkuju glađu pa da na taj način i uštede ili će savetovati ako nam je hladno da spavamo na stiroporu jer je dobra izolacija?

Tibor

pre 12 godina

Komšija mi priča pre neki dan kako je dobio člansku kartu od SNS-a a kaže da nikada nije hteo ni da priđe toj stranci a kamoli da bude njihov član. Znači da oni očigledno na veštački način govore o svojoj veličini. Ali, izbori će pokazati svoje.

Izabela

pre 12 godina

Bila sam članica Tomine i Vučićeve stranke, međutim kad sam videla koliko slepaca ima u toj stranci koji sami sebi podmeću noge i koji se međusobno samo svađaju shvatila sam da oni ne mogu da vode ni svoj život a kamoli da budu a vlasti.

Josip

pre 12 godina

Koliko znam opozicija nije ništa uradila a zna samo da pljuje po vlasti. Nije predložila nijedno rešenje krize, problema nezaposlenosti…samo znaju da pričaju i da kraduckaju gde stignu.

Munižaba

pre 12 godina

Stranka koja ne zna da napiše svoj program više od tri godine pa onda pokaže prepisan program druge stranke i program Vlade Srbije ne zaslužuje da dobije poverenje građana.

Kristina

pre 12 godina

Ja ponosno mogu da kažem da sam članica Demokratske stranke jer sam svesna da od te stranke bolja ne postoji i da se ta stranka jedina zalaže za ravnopravnost žena i rodnosenzitivan jezik i da se nalazi zbog toga daleko ispred i mnogih evropskih zemalja.

Starojko

pre 12 godina

Ne mogu da shvatim ljude koji će da glasaju za naprednjake, za političare koji su prevarili najbolje prijatelje, kumove, pa zar ne misle da će onda prevariti i narod.

XY

pre 12 godina

Otac mi je član ds-a, a majka je bila sns-a, totalno se razočarala u tu opciju novostvorene stranke, eno je sad kuka što je ikada bila tamo.

politika

pre 12 godina

Ove demokrate makar imaju svoju politiku koju furaju već 20 godina, a ne kako vetar dune, kao neke političke opcije po Srbiji.
“Videla žaba da se konj potkiva pa i ona digla nogu”

Бојан Савић

pre 12 godina

Апсолутно се слажем са господином Петровићем, СНС не може да нас уведе у ЕУ. Само бих додао да то не може ни ДС, уствари ДС нас је довела на руб егзистенције и чини ми се да једино где може да нас одведе јесте даље преко тог руба...

cista demagogija+uvreda zdravom razumu

pre 12 godina

Tomislav Nikolić ne može da uvede Srbiju u Evropsku uniju,ok,slazem se..A vi mozete jel?Vi ste mi evropejci po malo ko i Toma,vi cete nas uvesti u EU jel samo ne rekoste kako i kada,kad vam za jednu obicnu administrativnu stvar kao sto je status kandidata treba 4-5 godina onda taj sami ulazak u Eu je stogodisnji plan garant.

Dragan S

pre 12 godina

Sigurno je da Srbija ide ka dobrom putu, DS je možda mogla više da radi po pitanju unutrašnjeg uređenja, ali opet kako nam je bilo, dobro je. Štrajk glađu, laganje sopstvenog naroda i ostali cirkuzantski trikovi nisu pokazatelji ozbiljnosti i veličine SNS-a, niti EU ima razumevanja za tako nešto.

Cluj

pre 12 godina

Ja po prvi put imam pasoš bez vize i mogu slobodno da putujem.To je nešto zašta mogu najviše da zahvalim ovoj vlasti a SNS smo gledali u drugom ruhu pa su mi se smučili.

mile

pre 12 godina

Bio sam član SNS, hvala Bogu pa sam se izvukao. Moj glas neće dobiti ni u ludilu! Toma me je ubedio da više ne glasam za njih. Srbija čeka Šešelja!

Miloš Lazić

pre 12 godina

Mislim da je većina Srba počela da podržava ideologiju Evropske Srbije. Dosta je bilo zavlačenja i vraćanja u prošlost. SNS je počeo da kopira DS jer su videli da radikalska politika vodi u ćorsokak. Dobro je što podržavaju ideologiju evropske Srbije, ali nemaju niti snage niti kapaciteta da taj posao dovedu do kraja. DS je stranka koja je nastala na temeljima evropskih vrednosti i jedina stranka u Srbiji koja može da uvede Srbiju u EU.

bezimena

pre 12 godina

SNS je već rekla, iako je to prošlo nezapaženo, da je jedini "spor" izmedju SNS i DSS samo u datumu ODUSTANKA OD EU!

Što se tiče DS, na domaćem planu nije uradila ništa ali na približavanju EU, ma koliko traljavo, JESTE. Uz PREOKRET, kao kontrolora DS (kojoj svakako treba skresati krila), Srbija ima šansu da se CIVILIZUJE i bude deo normalnog sveta.

Andrija

pre 12 godina

Najlakše je braniti stavove opozicije jer se ne suočava ni sa kakvom odgovornošću. Da li je današnja opozicija u Srbiji dala neki konstruktivan predlog, osim što kritikuje vlast.

Bucko razmisljam

pre 12 godina

Sve dok se "srpskim zvanicnicima" ne promene "implantati u mozgu" čiji je proizvođač najverovatnije kod velike vecine bila nekakva "Ruska kompanija" poput one francuske kompanije "Poly Implant Prothese" (PIP) najgoreg ruskog kvaliteta, Srbiju NIKO nece uclaniti u EU, ni DS ni SNS-ka !
Cedomir Jovanovic i LDP sa svojim pristalicama a sada pomalo i sa Vukom Draskovicem su jedini evropljani u toj "africkoj drzavi" sve ostalo su "Rusi", Kinezi, Belorusi i Severnokorejci" !

Dr

pre 12 godina

Opozicija silom prilika pravi koaliciju, tek da bi se formirala vlast koja nema ni program perspektivu. I onda nam opet sleduje povratak političkih karikatura koje su i doprinele propasti države.

poten

pre 12 godina

Dobra stvar je da dobijanjem statusa kandidata Srbiji se otvaraju mogucnosti koriscenja IPA fondova koji se odnose na 4 i 5 komponetu. Tu spada poljoprivredea i direktna podrska na godisnjem nivou od 200 miliona evra idelana prilika da se ojacaju preradjivacki kapaciteti, stocni fond itd

student

pre 12 godina

Ova vlast mi omogućila da studiram u inostranstvu, da se usavršavam , da putujem bez viza, uradiće još mnogo toga za dobrobit građana, zato ću da glasam za njih.

hngbf

pre 12 godina

DS će sigurno pobediti, u to ne treba sumnjati. Niko drugi nije ništa ni uradio. Moglo je više, to je sigurno, ali i ovo dosada je dobro.

deda triša

pre 12 godina

Nagovorio sam dedu da glasa za demokrate, valjda ja znam šta je najbolje za mene i moju budućnost, a moj deda me u tome podržava

kosta

pre 12 godina

Petrovic je realan politicar.Kada prica uglavnom govori egzaktno u ciframa i podacima ma o cemu da je rec. Najavio je pojeftinjenja i desila su se hleba, ulja, nema nestasica na trzistu itd. Treba se baviti cenama i realnim zivotom a ne milijardama koje nikada nece stici ne zato sto ih nema nego zato sto nije vreme investiranja.

XY

pre 12 godina

Otac mi je član ds-a, a majka je bila sns-a, totalno se razočarala u tu opciju novostvorene stranke, eno je sad kuka što je ikada bila tamo.

Ivan

pre 12 godina

Realno ako je neko nesposoban treba to reci, a taj sto se osetio prozvanim ima pravo da se ljuti i izdaje direktive za jednolicno komentarisanje date izjave. Samo slab je tto efekat, bolje da se posetila neka stala ili neko gazdistvo. Ovako od komentara moji drugari necete imati mnogo efekta osim jos par godina opozicionog staza u radnoj knizici.

Kristina

pre 12 godina

Sasvim prirodno da će DS dobiti izbore. Jedina stranka koja može da se izbori sa krizom u zemlji id a bude garant stabilnosti i sigurnosti u region.

Lucia

pre 12 godina

Svaki građanin i građanka Republike Srbije želi da živi u zemlji koja je privredno jaka, ekonomski stabilna. Na sledećim izborima će pokazati da dakvu zemlju mogu da vode samo Demokrate.

Sanja

pre 12 godina

Svi smo svesni napora koji je Vlada uložila da bi smo napredovali u evropskim integracijama i nadam se da će posle sledećih izbora opet biti Vlada na čijem čelu se nalazi DS.

Kristina

pre 12 godina

Ja ponosno mogu da kažem da sam članica Demokratske stranke jer sam svesna da od te stranke bolja ne postoji i da se ta stranka jedina zalaže za ravnopravnost žena i rodnosenzitivan jezik i da se nalazi zbog toga daleko ispred i mnogih evropskih zemalja.

MILENA

pre 12 godina

Ne nego će SNS DOĆI NA VLAST,kako da ne, pa da svi zajedno sa njima da stupimo u generalni štrajk glađu.Tek tad smo obrali bostan

dejan

pre 12 godina

Vi možete?Videli smo vas kako ste radili 10 godina?Da li neko misli da nas EU nece zbog Kosova, mislim da to nije najveci problem ovog društva, vec KORUPCIJA I KRIMINAL.

jovana

pre 12 godina

u Srbiji ima 326 000 funkcionalnih gazdistava- 800 000 ljudi direktno vezano za poljoprivredu- 2 000 000 indirektno. Covek zaposljava 2 000 agronoma strucnih ljudi gde je partiska pripadnost iskljucena kako bi svojim savetima povecali proizvodnju i smanjili troskove seljaka i postali sto konkurentniji ! Citam komentare koji kazu da je to gubljenje vremena, ne gubljenje vremena je komentarisati vas ali ja sam ga svesno izgubila da bih pojasnila kako stvaris stoje

Jorgovanka

pre 12 godina

Kako Toma misli da od Srbije napravi i rusku guberniju i da uvede Srbiju u Evropsku uniju? Mislim da su to dve suprotne težnje. Šta vi mislite?

Bubica

pre 12 godina

Kod mene u selu ovi naprednjaci koliko vrše pritisak na narod da za njih glasa postaju i agresivni. Ako im kažeš da nećeš za njih da glasaš oni odmah hoće da se tuku. To dobro govori o tome ko su i šta su.

Mišić

pre 12 godina

Šta, treba da poverim glas SNS-u pa da mi sin ide u vojsku jer hoće da vrate vojni rok, a onda je vrlo moguće da će otići i u rat.

Zabarka

pre 12 godina

U ovakvoj situaciji u EU,ne postoji nikakva posebna perspektiva za bolju buducnost Srbije,tako da,dobili ili ne status kandidata,to nece ,mnogo promeniti zivot nasih gradjana.

TDF

pre 12 godina

Teška su vremena, Srbiji je potrebna stabilnost. Samo nastavite tako. A to Nikolić ne može da obezbedi, možda Vučić, ali Nikolić nikako.

maja

pre 12 godina

Da nije DS, ko zna koje bi još ratove vodili. Dok se Evropska unija širi i razvija, mi mlatimo praznu slamu i zaostajemo po nekoliko desetina godina.

DAČA

pre 12 godina

Čovek snizio cenu hleba, gura poljoprivredu u pravcu boljeg života za sve koji se bave poljoprivredom, zašto ne bih glasao za njega.

Daka

pre 12 godina

Ova vlast je mnogo učinila na putu ka EU i ne bi bilo ni pravedno da dođe neka druga vlast pa da se kiti tuđim perjem i kaže kako je ona zaslužna za ulazak u EU.

TAMARA

pre 12 godina

Nisam zadovoljna svojim standardom, ali verujem u bolje, kada pogledam oko sebe, pa i ne vidim za koga drugo bih glasala, makar imaju lepog predsednika.

Munižaba

pre 12 godina

Stranka koja ne zna da napiše svoj program više od tri godine pa onda pokaže prepisan program druge stranke i program Vlade Srbije ne zaslužuje da dobije poverenje građana.

Starojko

pre 12 godina

Ne mogu da shvatim ljude koji će da glasaju za naprednjake, za političare koji su prevarili najbolje prijatelje, kumove, pa zar ne misle da će onda prevariti i narod.

filip

pre 12 godina

Treba nam politika pomirenja, imali smo priliku da vidimo šta nam je doneo lažni nacionalizam.
A sad isti ti što su huškali na ratove pričaju o nekim evropskim integracijama.

Goran Belić

pre 12 godina

Datum kada ćemo postati kandidati za prijem u EU je blizu. Nisam sigurna da bi iko bio sposoban da tako nešto uradi osim Demokrata.

Veselin

pre 12 godina

Ja samo mogu da kažem da mi je drago što smo na beloj Šengen listi i da više ne moram da čekam u redu u ambasadi za vizu.

BOLJE

pre 12 godina

Bolje da mi ostanu ovi, nego da slušam laž i prevaru od nekih novih evropejaca, koji se kunu u Evropu, a do pre par meseci nisu ni znali šta to znači.

KUM

pre 12 godina

Čovek makar nije ispalio svog kuma, a neko se kleo u tog istog kuma, pa ga se zarad svojih ličnih interesa odrekao preko novina.

ČILI

pre 12 godina

Ja cu da sedim na stiroporu i da rešavam probleme, a onda ću da štrajkujem glađu, a onda ću se malo povući iz javnosti, bruku svoju da sakrijem, pa ću obećati 100 milijardi investicija, a sa kosovom ne znam šta ću, ma biće već nešto sa tim, e pa vala za takvog neću glasati, pre za ove žute.

politika

pre 12 godina

Ove demokrate makar imaju svoju politiku koju furaju već 20 godina, a ne kako vetar dune, kao neke političke opcije po Srbiji.
“Videla žaba da se konj potkiva pa i ona digla nogu”

Mihajlo

pre 12 godina

A nama sve puca koza kako nas vi uvodite u EU vec 11 godina pa nikako da prodjemo ta famozna vrata! Treba da shvatite da nismo jos dorasli za EU jer nista od reformi niste sproveli, pogotovo zakone sto ne donosite. A i sami znate sta vam je Merkelova rekla da nema ulaska dok se ne resite tajkuna, veza sa njima i korupcije.

Marko

pre 12 godina

Gospodine Petroviću, ova priča više ne pali. Vi očigledno pripadate staroj DS-ovoj školi sa starom propagandom. Vaša izjava je još jedan razlog da više ne glasam za vas. Čak i da uđemo u EU, nama neće biti bolje.

iii

pre 12 godina

Covek bi pomislio da ce DS makar malo promeniti plocu nakon nedavne blamaze sa neprihvacanjem kandidature za EU, ali izgleda su ucili skolu od Mrkonjica, samo se prave blesavi oko neispunjenih obaveza i nastavljaju da obecavaju brda i doline...

Zvonko

pre 12 godina

Mnogo znate o Evropi, zato ste protraćili 11 godina da bi bili na početku, i sad znate šta Nikolić ne može? Bolje pogledajte dokle ste stigli. I da konačno dođe ta kandidatura za EU šta zo znači? Koliko dugo je Turska kandidat i gde je sada? Mislite da će kandidatura ako bude biti vetar u leđa za novi mandat, e od toga nema ništa jer ste odavno pročitani a narod nema više vremena za zamlaćivanje i zato Napred Naprednjaci.

cova

pre 12 godina

Ministre ne obaziri se na ove sto samo kritikuju i nista ne rade. Nastavi da smanjujes cene kao sto si poceo to je i poenta realne politike da se gradjanima omoguci jeftini i kvalitetni zivot a ne neko da me laze da cehleb biti 3 dinara i milijardama koje nema ko da ulozi.

Laki

pre 12 godina

Lepo je definisao SNS - dobro sto su se opredelili za Evropu ali dzaba im kad su nesposobni. Odavno nisam cuo neki pravi opis, onako kako bas jeste.

NEDELJKO

pre 12 godina

Opozicija u ovoj državi samo priča i priča, presipanje iz šupljeg u prazno, a kad treba leđa da se podmetnu, odgovornost da se preuzme, onda štrajkujemo glađu, idealno rešenje za sve naše probleme.

opala

pre 12 godina

Moj Petrovicu nema zime za vas pored ovih nesposobnih to si dobro primetio a toga su svesni i oni. A sta ce narod - veliko pitanje ?

godfro

pre 12 godina

Ekonomska kriza u celom svetu nema investicije ni za burek, a Toma prica o stotinama milijardi dolara i kako je on magnet za njih. Pa kako bre da glasam za tu pricu . Ovi su losi, ali ni ja nisam mutav pa da se primam ko mlad majmun na takav populizam.

job

pre 12 godina

i obicno bude kako ovaj Petrovic i najavi . Otuda i nervoza u brojnim komentarima. Tesko je sedeti deceniju i nesto u opoziciji. Na teren gospoddo ako mislite da menjate Srbiju mani te se kompjutera i mlacenja prazne slame.

inflacija

pre 12 godina

Covek je rast cena hrane zaustavio to je i guverner Soskic rekao da je inflacija pala zbog obuzdavanja cena hrane. U vremenu ekonomske krize to je po meni uspeh i realan pokazatelj ispravne politike poljoprivrede. Jer cemu ona sluzi ako ne zastiti interese krajnjeg kupca a ne osteti proizvodjaca. A sta rade ovi iz SNS-a, strajkuju gladju

daxin

pre 12 godina

Imam jedno pitanje za ove cetice komentatora kriticki nastrojeni sto rade samo copy paste - jesu primljeni na odredjeno ili na neodredjeno :-)
Sta kaze Vucko ?

jedan neodlucan birac

pre 12 godina

Evo par godina od kada je formirana SNS i ja jos uvek nemam blage veze za sta se ti ljudi zalazu. Kakav im je program, stav prema Hagu, NATO paktu, Eu integracijama, ekonomskoj politici. Kad ih slusam - nista ih ne razumem.

Tibor

pre 12 godina

Komšija mi priča pre neki dan kako je dobio člansku kartu od SNS-a a kaže da nikada nije hteo ni da priđe toj stranci a kamoli da bude njihov član. Znači da oni očigledno na veštački način govore o svojoj veličini. Ali, izbori će pokazati svoje.

Slobodan

pre 12 godina

Moramo priznati, Tomislav je sposoban političar. Zna da prevari svoje prijatelje, kumove, gleda samo svoj interes, napredovao je od grobara do kandidata za predsednika, ako dobije vlast verovatno će se vratiti svojoj struci – napraviće od Srbije groblje.

Dragan

pre 12 godina

Nadam se da će Šešelj uskoro da se vrati u Srbiju pa da se ovi Vučićevi i Tomini malo uprpaju pa da vidim koliko će onda biti jaki na rečima pošto na delima nikad nisu ni bili jaki.

Milojica

pre 12 godina

Nikad nisam izašao na izbore ali sad kad vidim koliko Toma i Vučić obmanjuju narod znam da ću izaći na izbore da glasam protiv njih.

Marina 23

pre 12 godina

mislim da nije lepo od gospodina petrovića što priča o drugima da li nešto mogu ili ne. bolje da pogleda šta su on i njegova stranka uradili u srbiji. koliko ima ljudi koji su ostali bez posla, koliko ima ljudi da gladuju, to je bitnij gospodine petroviću u ovom momentu. A ne da ocenjujete ko je za šta sposoban. A kloliko vidim niste nas uveli u EU i ako ste odavno obećali. Prepustite to sposobnijim i ozbiljnijim strankama!!!

mpc

pre 12 godina

Ministru poljoprivrede mani se ti SNS-a! Reci ti nama gde su sistemska rešenja, zalivni sistemi, tržište, klasteri ? Nema? A hoćete da uvedete Srbiju u EU.

Boja

pre 12 godina

Al' ako ovi iz DS nastave sa ovako inteligentnim izjavama(a oni su nas kao uveli u Evropu?!),ima dnevno da gube glasače koji je ionako sve manje.

Timočanin

pre 12 godina

Ministar za sve i svašta(pravda,trgovina,poljoprivreda)se naravno šali, jedini ko može da uvede Srbiju u EU,je upravo Nikolić,jer u suprotnom mi bi smo već bili članovi EU. 12 god slušamo priču o EU ,i uvek je ista evo samo što nismo.Dosta je bilo Srbiji su potrebni pošteni i odlučni političari koji neće lagati narod,Srbiji su potrebne korenite PROMENE.

Bivsi DS

pre 12 godina

Ma ne pomazu vam ucene, nista vas nece spasiti poraza na predstojecim izborima. Ovakvim izjavama samo jos vise iritirate prevarene glasace!

Miladin

pre 12 godina

Nigde mi nismi pristali sa ovim sveznalicama kakav je Dušan Petrović( pravnik po struci a Ministar za poljoprivredu, trgovinu, šumarstvo i vodoprivredu).Ako nam ovakvi budu krojili kapu džaba nam EU.

Nikolina

pre 12 godina

Gospodin Petrović postao vidovit a sve unapred lepo zna. Što nam ne reče pre mnogo godina za svoju sposobnost i otkrio nam da će te nas pričom o Evropi vozati svih ovih godina.

S

pre 12 godina

Nista nismo naucili. Pre cemo verovati onome ko kaze da ce hleb biti 3 din i nista ne radi, nego onome ko stvori uslov da on pojeftini za 15 din.

bat

pre 12 godina

Prvi covek koji je u poljoprivredi ukinuo bacanje para i subvencionisanje razno raznih gluposti . Trebalo nam je deset godina da shvatimo da je centralni problem nase drzave stocni fond - odatle sve krece i to treba pokrenuti i krenulo je uvozom junica i smanjenjem cena komponenti koje laze u sastav stocne hrane.

agronom

pre 12 godina

Zaposliti 2000 agronoma koji su bili na zavodu, pri tome ne gledajuci ko je clan koje stranke vec dati sansu svakome . E to je uspeh.

hana

pre 12 godina

Jeftinija hrana to treba da bude prioritet svakog ministra poljoprivrede. Zato i podrzavam svaki napor kada se radi u tom smeru jer nije lako obaliti cenu neke nemarnice u jako komplikovanom lancu proizvodnje, otkupa, prodaje gde su interesi sipred bilo kakve socijalne odgovornosti

Nenad Filipović

pre 12 godina

Demokrate su pokazale spremnost i znanje u vođenju države u kriznim situacijama. Veliko je pitanje da li i druge partije to smeju uopšte?

ozren

pre 12 godina

U politickom prostoru manje vise sve su stranke pozicionirane levo, desno, sredina. Jedino Sns nema svoje mesto. Bleda kopija DSS.

ivana

pre 12 godina

Šta je bre naprednjaci,mislite da ste sposobni za bili šta,a ko Vam je ono beše glavni u stranci,ne pada mi na pamet Vama da dam da mi vodite zemlju, ovaj Petrović makar radi nešto,Vas mi je baš onako, nit smrdite, nit mirišete.

Izabela

pre 12 godina

Bila sam članica Tomine i Vučićeve stranke, međutim kad sam videla koliko slepaca ima u toj stranci koji sami sebi podmeću noge i koji se međusobno samo svađaju shvatila sam da oni ne mogu da vode ni svoj život a kamoli da budu a vlasti.

Josip

pre 12 godina

Koliko znam opozicija nije ništa uradila a zna samo da pljuje po vlasti. Nije predložila nijedno rešenje krize, problema nezaposlenosti…samo znaju da pričaju i da kraduckaju gde stignu.

Ristivojević

pre 12 godina

Nisam član nijedne stranke ali kad vidim kako ovi iz opozicije šalju jedne te iste komentare shvatam da su lepo plaćeni za taj posao, pa možda se i ja učlanim u SNS ili neku sličnu stranku npr. Radikalnu, pa da dobijem honorar za pisanje komentara.Možda nešto i uštedim.

sima

pre 12 godina

U ovoj zemlji ko god radi i zalaze se za dizanje radnika, seljaka ne bavi se populizmom vec ljudima saopstava sta je realno u tom trenutku za njih taj je izdajnik i los covek. Da ne preterujemo malo Srbi

mala

pre 12 godina

Petrovicu hvala tebi sto ja ne placam alpsko mleko po 151 din kao sto sam to radila pocetkom godine i sto su mi hleb, ulje i secer jeftiniji. U ostalo se ne razumem

dolf

pre 12 godina

Analizirajuci situaciju Sns ako na ovim izborima ne formira vladu to ce biti opoziciono delovanje u kontinuitetu 16 god. Zamislite tu cinjenicu koliko je ona porazavajuca. A da bi pobedili treba da imaju program, ne kazem da ga demokrate imaju ali imaju tu slatku pricicu o Evropi i ona prolazi. Dakle problem identiteta je kljucan problem Sns-a i dok to ne rese na izborima ce uvek biti drugi bez obzira n acinjenicu da nekim promenama imaju veci kolacioni potencijal. Sustinski Dusan Petrovic je samo rekao ono sto svako vidi

cetice

pre 12 godina

A sto su se raspisale cete Sns-a hahhabas ste smesni pa menjajte makar argumentaciju. Strasno ljudi imajte stila ako vec sledite direktive.

G

pre 12 godina

A sto su se raspisale cete Sns-a hahhabas ste smesni pa menjajte makar argumentaciju. Strasno ljudi imajte stila ako vec sledite direktive.

Boško

pre 12 godina

Ko bi još želeo da se vrati u nesrećne 90te i da živi u izolaciji i nemaštini. Srbija je to prošla i iskusila ali više neće nikad. Znaju mladi da su im roditelji čekali u redu za litru mleka.

Janja

pre 12 godina

Ko je u stanju da uradi ono što je DS uradio za ovo vreme, niko. Borba sa organizovanim kriminalom, socijalno odgovorna politika, beli Šengen, spoljno trgovinski sporazumi, dobrosusedski odnosi, Evropska Unija, investicije u Srbiji, otvaranje stranih kompanija, itd.

Ilija

pre 12 godina

Kriza je svuda u svetu pa i kod nas. Nekog je pogodila jače, nekog malo slabije. Posle krize uvek dođe vreme prosperiteta i blagostanja. Treba samo malo da se strpimo i da pozitivno gledamo na promene.

Danilo

pre 12 godina

Mislim,zaista mi SNS nije simpatičan,a i podosta me nerviraju.
Al' ako ovi iz DS nastave sa ovako inteligentnim izjavama(a oni su nas kao uveli u Evropu?!),ima dnevno da gube glasače koji je ionako sve manje.

manojlović

pre 12 godina

Nemojte da menjate teze svi bi hteli da uđemo u evropu ali zna se pod kojim uslovima da budemo ravnopravni a ne da nas ucenjuju jer onda nikada nećemo imati ravnopravnost sa njima a sa vama nikada i nećemo ući u EU

Firewind

pre 12 godina

Ne znam kome je vise uopste stalo do ulaska u EU. Sve sto ljudi sada hoce je nekakav stepen fer pleja - placene prekovremene, posao, da ne moraju da podmite lekara da bi im se zena porodila, generalno, razlog da nastave sa zivotom u ovoj odvratnoj zemlji. I ako ikako moze, da vi sjasite i da vas vise ne vidimo nikad...

vuk

pre 12 godina

Kad Srbija bude trebala da bira izmedju DS-a i SNS-a, koga ce izabrati?

Kad Srbija bude trebala da bira izmedju Borisa i strajkaca gladju, koga bira ?

Ovde je sve odavno izabrano, samo je pitanje sa kolikom razlikom !!!

Koja

pre 12 godina

Ako Nikolić bude na vlasti posle sledećih izbora, hoće li onda savetovati narodu da kad dođe do nekog problema svi počnu da štrajkuju glađu pa da na taj način i uštede ili će savetovati ako nam je hladno da spavamo na stiroporu jer je dobra izolacija?

Maya-Mi

pre 12 godina

EU ne zeli korumpirane politicare iz Srbije,i time treba da vam je Evropa dala jasan signal,da ocekuje promene na nasoj politickoj sceni,u vlasti!

alex

pre 12 godina

ali ja necu glasati ni za vas ni za sns...u stvari..ni za koga....a ne zelim ni u eu....muka mi je kad vidim bilo kog politicara..

volim sljivu!!!

pre 12 godina

Oce li Palma da nas uvede u eu-nece,oce li Krkobabic da nas uvede u Eu- nece,oce li Dinkic-nece,nece ni Kostunica,Tadic imao je kad,Toma -oce.Poslije svake kise dodje sunce!

Busan dzep

pre 12 godina

Bice kako odluce evropski mocnici a mi mozemo da se stabilisemi destabilisemo do mile volje. Meni je najcudnije da ministar koji nije strucan za oblast iz koje je ministar daje sud o bilo cemu...

Ivona

pre 12 godina

Nikada,kao sada,DS nije imala pretecu situaciju po vlast.Dobrim i najvecim delom,jer nisu radili nista i nista kako treba,a drugim delom zbog sigurnosti i poverenja u narodu koje ulivaju Tomislav Nikolic i Aleksandar Vucic.Optuzbe na njihov racun su smesne i jadno je to sto rade pijuni DS-a!

ljuba prevareni demokrata

pre 12 godina

Jok Vi će te sa SPS i gomilom prebogatih tajkuna u stranci i oko nje to da uradite i sa ovom količinom korupcije koja se rašila pod vašom vlašću.

jakov

pre 12 godina

Ljudi u Srbiji hoce izvesnostt, stabilnost, a ne ljude na celo drzave koji ce da strajkuju gladju i cmizdre kao devojcice kada se suoce sa prvim problemom.

Rajka

pre 12 godina

Svako novo radno mesto dugujemo našim maturantima i diplomcima. Ta strategija će zapravo zadržati odliv mozgova u druge zemlje.

xsenija

pre 12 godina

Zašto se narod već jednom nepita da li želi u EU ili ne a baš me briga da li će Nikolić uvesti nas u EU ili ne sa vama sigurno nećemo ući nego će i dalje pojedine zemlje evrope da nas koriste dok sa TOMOM sigurno neće moći da manipulišu kao sa vamo i ako nas uvede makar će nas više ceniti kao narod a potpuno je i nebitno hoćemo li ući jer i oni se raspadaju

stančeta

pre 12 godina

Koji je naš prosperitet u jednoj veoma klimavoj EU i šta mi dobijamo od toga što ćemo ući u nju za 30 ili 40 godina.Mi treba da se okrenemo unutrašnjoj politici i da podignemo ovu posrnulu privredu a za to vi niste sposobni

Laza

pre 12 godina

Nikada demokrate nisu imale fer i cistu kampanju,stalno su se bavili pljuvanjem opozicije! Zar ne shvatate da vam ovoga puta to nece pomoci?

veroljub

pre 12 godina

Nije mi jasno ti pričaš da neko nemože da nas uvede u EU ali mi to neznamo moramo da se uverimo u to mi jedino znamo da vi nemožete da nas uvedete jer ste nam to pokazali svojim delima a kad nemožete vi mi moramo da tražimo mnogo sposobnije od vas

SEĆANJE

pre 12 godina

Ko se seća persijskog tepiha i crne rupe u njemu, tako je neko nekada objašnjavao šta je Srbija, za njega je ta crna rupa predstavljala Srbiju, a sad je pobornik evropeac, prvi medju prvima,kuma izdao, i da mu verujem, veši opštu kampanju protiv svega što je dobro u Srbiji.

GORKI

pre 12 godina

To što DS nije uspeo da dovede Srbiju do kandidature za EU, neznači da neko drugi neće moći. Vaće izjave, kojima pokušavate da ponizite političke protivnike neće dovesti DS do pobede na izborima. Narod zna kako živi u vreme vaše vlasti. Čak ni novi plan Gospodina Tadića za koji ne postoje nikakve garancije da će uspeti, neće vas dovesti do pobede jer ste pokazali do sad kako neuspevate da ostvarite planove, kao ovaj o kandidaturi za EU.

vladimir jakovljevic

pre 12 godina

Sto se tice Evrope, vrata su nam otvorena, samo trebamo sami krenuti ka njima, bez pognute glave, sa resenim pitanjima u Srbiji , a to su ekonomija, korupcija i kriminal. Problem je u tome sto gospodin Petrovic i vlada u kojoj je on ministar za to nemaju kapaciteta i zato sada pokusavaju da prebace loptu u dvoriste opozicije!

T

pre 12 godina

Bravo za ministra.Ne prica mnogo,kada kaze,kaze malo ali glupo.Pa vi cete se sami pobediti na izborima.Ovoliko autogolova, za kratko vreme,jos nisam video.Samo nastavite tako.

TijanaBK1

pre 12 godina

U poslednjih 11 godina goruce probleme gurate pod tepih, a na vatrene govore o neotudjivom delu Srbije i da Evropa nema alternative, sticali ste jeftine politicke poene. Sad, kada je doslo vreme za svodjenje racuna, vi se pravite Englezi? Ne interesuje me SNS i opozicija, mene interesuje sta ste Vi ispunili od predizbornih obecanja ! NISTA!

ZAMANJA

pre 12 godina

Ni sa vama nismo daleko stigli,a upravo zahvaljujuci ovoj vladi sama ideja o ulasku Srbije je kompromitovana i to najvise u samoj Srbiji.Drugim recima ogadili ste nam eu.

ACADEMIX

pre 12 godina

Aktuelna vlast u Srbiji je dozvolila sebi da udje u politicku mašinu za mlevenje, i sada ne zna kako da se iz te masine izvuce, pa napada opoziciju... Gospodo, ne valja vam nikako to sto radite!

Triger

pre 12 godina

A vi imate sanse? Zakone donosite po principu lako cemo, u minut do 12, administracije su nam sve punije umesto da se oslobodimo viska radnika, ne ispunjavamo uslove za ulazak jednostavno nista se ne radi po pravilima ulaska a nama pricate da je to zbog nepriznavanja nezavisnosti Kosova...

Gladijator

pre 12 godina

Videli smo gospodine Petrovicu vase uvodjenje ove zemlje u EU, bili ste 10 godina na vlasti i niste to uspeli...ne zelimo jos 2 mandata da cekamo!

maki

pre 12 godina

Petrović kaže da SNS ne moze da uvede Srbiju u EU, a u mandatu ove vlade vidimo da EU kaže da DS i sateliti ne mogu da uvedu Srbiju u EU, kome verovati o njih?

Veliko NEEEEEEEE za manje zlo

pre 12 godina

Ne znam sta treba tom demokratskom biracu vise da se desi da neke stvari shvati,DS je promasaj ljudi,sta vam je,zivoti ce vam proci dok se ostvare te njihove politike.

Duca7

pre 12 godina

Kažu, napad je najbolja odbrana! Očigledno tačno. Pitala bih ministra Petrovića šta su to on i njegova stranka uradili za Srbiju? Da li su nas uveli u EU? I to posle tolikih godina obećanja? Ne! U međuvremenu su doveli zemlju do bankrota, a nas na ivicu egzistencije. Da li su to njihovi uspesi? Na osnovu čega zamišljaju da imaju šanse na izborima? Zato i skupljaju prljave poene napadajući najveće rivale! Eh, još samo da smo mi glupi, bilo bi dobro!

Milan

pre 12 godina

Tomin, Vucicev(pa da kazemo donekle i Seseljev) SNS ne moze da nas uvede u Evropu, ali zato Dacicev, Mrkonjicev(i Slobin) SPS moze... Manite se vise te retorike!

Andrijana 48

pre 12 godina

Mislim da niko iz DS-a nije kompetentan da govori na ovu temu, s obzirom na to da sa njma nismo uspeli da dobijemo ni status kandidata!

miša s

pre 12 godina

hajde da se nelažemo ma ko je i napravio nestabilnost na balkanu normalno te velike sile na čelu sa nemačkom i amerikom i sad njima kao neodgovara i dalje nestabilnost na Balkanu oni od toga imaju profit a čim imaju korist njima odgovara a iskreno kako mi možemo da ugrozimo nemce ili neku drugu silu.

Pipi

pre 12 godina

Treba sve stranke dekretom zabraniti pa iz pocetka. Svi ste se slizali jedni sa drugima i samo pravite jos vece idiote od ovog jadnog nepismenog naroda. Lepo ste se poigrali sa nama ali svemu dodje kraj.

Olgica

pre 12 godina

Opet sve ispočetka, opet samo obećanja i obećanja. Vrtimo se kao na ringišpilu i verujte muka nam je od vrteške. Hoćemo rešenja, ne više prazna obećanja.

Pipi Duga Čarapa

pre 12 godina

Hahaha... Petrović postao vidovit. Pa što nam ranije nije otkrio svoj talenat i rekao nam da će nas godinama DS vozati pričom o EU i da na kraju ostaje samo šarena laža

karasdjordje

pre 12 godina

petrovicu evropska unija nece vas jer vasa stranka stoji iza mnogo afera korupcije u pravosudju i drugim vaznim oblastima koje su opljackale gradjane,nijima tamo nertebaju lopovi da i njih varaju i potkradaju

mali perica

pre 12 godina

Prvo pitanje bi možda trebalo da glasi kakva je to država u kojoj posle četrdeset godina rada ne može da se preživi od penzije već moraju da se čiste zgrade. Ovo je glavno pitanje srpske politike, a ne kandidatura ili Ahtisari plus. Ukoliko nije, onda ćemo uskoro naplaćivati kazne beskućnicima za „neovlašćeno” prisvajanje ostataka hrane iz gradskih kontejnera. Procitajta ceo tekst o malim ljudima MOJ UGAO B92

Noca

pre 12 godina

A Vi i Vaša stranka možete da nas uvedete u EU? Pa skoro 12 godina ništa niste uradili po tom pitanju i sad bi hteli opet da nas preveslate ovom pričom da su svi gori od Vas i da ste Vi jedina alternativa.. Teško da će ovaj narod opet da Vam poveruje...

Deki

pre 12 godina

Vidi molim te gospodina Petrovica...uverili ste nas kako to radi vasa stranka pa sad prica o drugima. Imali ste i vise nego dovoljno vremena da nam predstavite vas program i uspeli ste. Pustite sad druge dosta prljave politike vracate nas u 90-te !!!

boki

pre 12 godina

Srbija i treba da bude u Eu pa necemo sami sa sobom da budemo nego sa onima koji su nam geografski najblizi sa kojima najvise trgujemo, koji su ovde najvise investirali.

mlekadzija

pre 12 godina

A g. Ministar misli da DS predvodjena kadrovima kao sto su Dulic, Malovicka, Kolundzija, Pajtic, Ristic, njegova malenkost i brojnim drugima (doskorasnjim Milosavljevic, Raseta Vukosavljevic) moze....Sto neko napisa jutarnja mucnina.,.,.,.,

samo napred

pre 12 godina

G-dine Petroviću, slobodno pakujte svoje kofere za EU - Srbiji će trebati dosta vremena da se upristoji nakon vaše vlasti ! Srećno !

Z.J

pre 12 godina

Da,pa sta bi dosad za EU,koliko vidim ne zavisi to od imena politicara i stranke vec od onoga ko bude pokrenuo ekonimiju,proizvodnju,suzbio korupciju i kriminal i onda eto nas u EU,ovako samo pricate zarad izbora a nista se ne radi u drzavi.

Olgica

pre 12 godina

Vi ste svoje i pokazali i dokazali koliko znate i umete,na redu su drugi ljudi koji zaista za razliku od vas i žele i umeju. Čemu izjave ovakvog tipa, proverili ste pa znate?

corrado_soprano

pre 12 godina

Dusan Petrovic govori kao da je opozicija, a ne kao clan Vlade koja je obecavala clanstvo u EU do 2011. godine, i koja nije uspela da dobije status kandidata?

Dejan Jaglic

pre 12 godina

Kada citate izjavu gospodina Petrovica vidite koliki su njegovi politicki potencijali to je veliki problem jer kada se bavite drugima ,a ne dovoljno sobom i politikom svoje stranke onda je rezultat negativan po gradjane. Gospodine evo ovako glavom i bradom punim imenom i prezimenom vam porucujem da preuzmete neku mesnu zajednicu i budite predsednik mesnog odbora u Šapcu,srdačan pozdrav !!!

EGOCENTRIK

pre 12 godina

Ko o cemu, demokrate o naprednjacima! Zadatak vase Vlade je bio da Srbiju uvede u EU, zasto sada skrecete paznju javnosti zbog neuspeha u pregovorima o dobijanju statusa kandidata?

najgori od sve dece

pre 12 godina

Vladajuca koalicija uporno pokušava da nas ubedi da ovakav sistem koji je trenutno u Srbiji, da je na sigurnom putu ka EU , ali suštinski,on nema nikakve veze s evropskim standardima! U takvom sistemu su prava svih građana ugrožena, dok državne institucije prepoznaju samo prava šačice tajkuna! Promene u Srbiji su neminovne i veoma izvesne!

Seele

pre 12 godina

Ništa me više ne čudi od stranaka u vlasti. Pogotovu od demokratske stranke. Služe se svim mogućim sredstvima samo da bi ostali u foteljama. Pošto nemaju šta da ponude kao svoj argument, onda u očaju pokušavaju da umanje ugled svojih rivala. To dovoljno govori o njima. Videli smo kako su oni uspeli da nas uvedu u EU.

obican gradjanin

pre 12 godina

Najveci problem sto Srbija ne moze u EU je korupcija pocevsi iz vrha drzave pa nanize , gde god se okrenemo , sta god nama gradjanima treba uvek mora de se zavrsava ,,preko coveka,,

Nina

pre 12 godina

Ko o čemu Petrović o SNS i Tomislavu Nikoliću. Da je pameti, ko što nije, okrenuo bi se sebi i svojoj stranci. Ovako, nesposoban za tako nešto, a u nedostatku političke kulture prodaje narodu rog za sveću. Njegova stranka i on se dokazaše o uvođenju Srbije u Evropu i pokazaše da nisu sposobni ni za to, ni za vođenje države. Bio bi red da se ne brine za sposobnostima SNS i Nikolića. U svakoj normalnoj državi civilizacijki je prirodno da se nesposobni sklone i prepuste mesto drugima, koji će svoje sposobnosti pokazati i dokazati. Zato Petroviću, dosta smo te slušali, vreme je da odstupiš, i ti i tvoja stranka.

mikamuzika

pre 12 godina

vi ste nam obecavali evropske standarde a dobili smo standard kao i albanci,neka hvala vam idite i vozajte vase dzipove po evropi,mi nemamo prebijene pare

Fresha3hrw

pre 12 godina

Vi ste svoje pokazali, izgubili ste kandidaturu ( a jedino zbog nje ste i dosli na vlast ), blizu ste i da izgubimo Kosovo...ako je i do vas-dosta je!!!

Iznevereni Demokrata

pre 12 godina

Pa bolje da nas i ne uvede u Evropu pod tim njihovim uslovima, samo traze nesto, daj ovo, daj ono, usvoji ovo, pa ono a oni nama ne cine nikakve ustupke, ali to samo pokazuje sposobnost vladajuce koalicije, vreme je da priznaju gresku i da se povuku

VUK2

pre 12 godina

Ko vise pridaje znacaju koga DS kleveta ,vredja izmislja i slicno, bolje da se pozabave sa svojim problemima i predstojecom kampanjom za izbore jer ako ovako nastave tesko predju cenzus.

Vojvodinac

pre 12 godina

G-din Petrović je bio na funkciji predsednika UO NIS-a do privatizacije, ali ostade nerazjašnjeno kud nestadoše ogromne pare iz NIS-a u to vreme!?
Sada je ministar u najmanju ruku svega i svačega (ne verujem da bi i sam mogao objasniti kao ni Dulić), šta će sve da nestane videćemo kada se ova šarada završi i svedu računi, a kako stvari stoje nećemo još dugo čekati, možda malo i ubrzamo.
Da li je iko na političkoj sceni sposoban da nas uvede u EU? Nije!
A priča o ovoj vladi i DS-u je tragikomična, pogledajte samo premijera - koji bi trebao biti najsposobniji u vladi, ili to nisu baš najbolje shvatili oni koji su je formirali. Šta bi sa uspešnim privatizacijama, više se to ne pominje, a blamaža sa Telekomom!! Ispade da Miškov Maxi lanac vredi više od Telekoma, i pored toga što telekom ima najatraktivnije poslovne prostore u svakom gradu u Srbiji, a o infrastrukturi da ne pričamo! Rast cena, povećanje akciza, zamrzavanje plata, inflacija, rast nezaposlenosti......stvari su koje se ne zaboravljaju lako, a u EU baš ne lude za tim. Nažalost to je obeležilo ovu vladu, poricali mi to ili ne, pa na predstojećim izborima razmislite dobro. Alternative nema, tako da najrazumnije deluje napraviti nevažeći listić, pa da niko od prevaranata ne pređe cenzus, to bi voleo da vidim, a kako stoje stvari, Srbiji to ne gine na ovim ili sledećim izborima, jer brzo tonemo. Niko ne objavljuje rezultate smanjenja br. zaposlenih u javnom sektoru, pitam se zašto??

Miladin

pre 12 godina

Gospodine Petroviću vi obećaste kandidaturu do kraja 2008. godine, a ulazak u EU do kraja mandata.Veoma je blizu kraj vašeg mandata a mi još nismo dobili ni kandidaturu. Pa kako imate obraza da govorite o bilo kome drugom.To je bahatost i nekultura.

Farigola

pre 12 godina

Svoju nemoć demokratska stranka nije ni mogla da iskaže na prikladniji način. Nemaju šta da ponude kao argument, ali zato vrlo dobro poznaju nečasne igre. Na njima se zasniva celokupna njihova vladavina.

T

pre 12 godina

Sanja Samo se ti nadaj,sedi 1.Moze li neko da mi objasni zbog cega Zaharije Trnavcevic nije ministar poljoprivrede,nego ovaj...ovaj ...koji je vec.?

Ivana

pre 12 godina

Citam ove silne komentare kako je DS ucinio sve najbolje, pa se pitam gde ste ziveli svih ovih 12 godina jer vlada koja se ponovo formira posle tri godine na vlasti i sama je svesna da nije dobro radila svoj posao. Sto se tice tih komentara po imenima(student,deda triša,BOLJE...) rekla bi da je to pisala ista osoba jako nadarena za imena ili ti nasa vlada jer je i ona jako "nadarena".

Mikelandjelo

pre 12 godina

"A pa da vi ste nam obezbedili status kandidata i ulazak u Eu kao sto ste obecali pred izbore, svaka cast sa vasom politikom", samo tako gurajte naprednjacima ide u prilog vasa nakardna politika puna lazi, obmana i manipulacija.

Bob

pre 12 godina

razumemo strh gospodina "nepodmitljivog" da bi Toma mogao da dođe na vlast i uvede Sbiju u Evropsku Uniju, a samim tim bi u pravom smislu stupili na sngu zakoni protiv mita i korupcije a na štetu pojedinaca. Svima je sada jasno da su Tomi vrata Brisela širom otvorena.